Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Xxxxxxxx Xxxxxx 2001/52/XX

xx xxx 3. xxxxxxxx 2001,

xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx 95/31/XX, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx

(Xxxx x významem pro XXX)

XXXXXX EVROPSKÝCH SPOLEČENSTVÍ,

s xxxxxxx xx Smlouvu x xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,

x xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxx 89/107/EHS xx xxx 21. xxxxxxxx 1988 x xxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx v xxxxxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxxx xxxxxxxx [1], xx xxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Rady 94/34/XX [2], x xxxxxxx xx xx. 3 xxxx. 3 xxxx. x) xxxxxxx xxxxxxxx,

xx konzultaci x Xxxxxxxx výborem xxx xxxxxxxxx,

xxxxxxxx k xxxxx xxxxxxx:

(1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx 94/35/XX ze xxx 30. xxxxxx 1994 x xxxxxxxxxx sladidlech xxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx [3], ve xxxxx směrnice 96/83/XX [4], xxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx sladidla v xxxxxxxxxxx.

(2) Směrnice Komise 95/31/XX ze xxx 5. července 1995, xxxxxx se stanoví xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx sladidel xxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx [5], xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx 2000/51/XX [6], stanoví kritéria xxx xxxxxxx náhradních xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx 94/35/ES.

(3) Xx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx změnit xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx směrnici 95/31/XX xxx mannitol (X 421) x xxx xxxxxxxxx X (X 950).

(4) Je xxxxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, která xxxx xxxxxxxxx x Xxxxx Xxxxxxxxxxxx a xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx FAO/WHO xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx (XXXXX).

(5) Je xxxxx nezbytné xxxxxx xxxxxxxx 95/31/ES.

(6) Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx jsou x souladu se xxxxxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxx xxx potraviny,

PŘIJALA XXXX XXXXXXXX:

Xxxxxx 1

X xxxxxxx xxxxxxxx 95/31/ES se xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx (X 421) x xxxxxxxxxx X (X 950) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxx xxxx xxxxxxxx.

Článek 2

Xxxxxxx xxxxx xxxxxx x účinnost xxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx souladu x xxxxx směrnicí xxxxxxxxxx xx 30. xxxxxx 2002. Xxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxx Komisi.

Tyto xxxxxxxx přijaté xxxxxxxxx xxxxx musí xxxxxxxxx xxxxx na xxxx xxxxxxxx xxxx musí xxx xxxxxx xxxxx xxxxxx při jejich xxxxxxx xxxxxxxxx. Způsob xxxxxx xx stanoví xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxx 3

Tato xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxxx dnem po xxxxxxxxx x Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

Článek 4

Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

X Xxxxxxx xxx 3. xxxxxxxx 2001.

Xx Xxxxxx

Xxxxx Xxxxx

xxxx Xxxxxx


[1] Xx. xxxx. X 40, 11.2.1989, x. 27.

[2] Úř. xxxx. X 237, 10.9.1994, x. 1.

[3] Xx. xxxx. X 237, 10.9.1994, x. 3.

[4] Úř. věst. X 48, 19.2.1997, x. 16.

[5] Xx. věst. X 178, 28.7.1995, x. 1.

[6] Úř. věst. X 198, 4.8.2000, x. 41.


XXXXXXX

"X 950 — XXXXXXXXX X

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx sůl 3,4dihydro6methyl1,2,3oxathiazin4on2,2-dioxidu

Definice

Chemický xxxxx

6xxxxxx1,2,3xxxxxxxxxx4(3X)xx2,2-xxxxxx, xxxxxxxx sůl

Einecs

259–715–3

Chemický xxxxxx

X4X4XXX4X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

201,24

Xxxxx

Xx méně xxx 99 % X4X4XXX4X xxxxxxxx xx xxxxxxxx bázi

Popis

Bílý xxxxxxxxxxx xxxxxx bez zápachu. Xxxxxxxxx 200xxxx sladší xxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

X. Xxxxxxxxxxx

Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx

X. Xxxxxxxx v ultrafialové xxxxxxx spektra

Maximum xxx 227 ± 2 xx xxx xxxxxx 10 xx x 1000 xx xxxx

X. Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx

Xxxxxx zkoušce (xxxxxx xx xxxxxx xx xxxxxxxx 2 x xxxxxx)

X. Zkouška xxxxxxxx

X xxxxxxx 0,2 g xxxxxx x 2 xx xxxxxx xxxxxxxx x 2 ml xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx hexanitrokobaltitanu xxxxxxx. Xxxxxxx se xxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx

Xx xxxx xxx 1 % (105 °C, xxx xxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx xx 20 xx/xx XX xxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxx

Xx xxxx xxx 3 xx/xx

Xxxxx

Xx xxxx než 1 xx/xx

X 421 — MANNITOL

1. Xxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x/xxxx fruktosu

Chemický xxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxx

200–711–8

Xxxxxxxx xxxxxx

X6X14X6

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

182,2

Xxxxx

Xxxxx xx xxxx xxx 96 % Dmannitolu x xx xxxx xxx 102 % Xxxxxxxxxx v xxxxxx

Xxxxx

Xxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

X. Rozpustnost

Rozpustný ve xxxx, velmi xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx v xxxxxx

X. Xxxxxxx xxxx xxxx

164 °X xx 169 °X

X. Xxxxxxxxxxxxxx xx tenké xxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx

X. Xxxxxxx otáčivost

[a] 20X: + 23° xx + 25° (xxxxxxxxxx xxxxxx)

X. xX

5 xx 8 X 10 xx 10 % (x/X) xxxxxxx xxxxxx xx přidá 0,5 xx nasyceného xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxx se xxxxx xX

Xxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

Xx xxxx xxx 0,3 % (105 °X, 4 xxxxxx)

Xxxxxxxxxx xxxxx

Xx xxxx xxx 0,3 % (jako xxxxxxx)

Xxxxxxx cukry

Ne více xxx 1 % (xxxx xxxxxxx)

Xxxxxxxx popel

Ne xxxx xxx 0,1 %

Xxxxxxxx

Xx xxxx xxx 70 xx/xx

Xxxxxx

Xx více xxx 100 xx/xx

Xxxx

Xx xxxx než 2 xx/xx

Xxxxx

Xx více xxx 1 xx/xx

2. Mannitol xxxxxxxx fermentací

Synonyma

Dmannitol

Definice

Vyráběný diskontinuální xxxxxxx fermentací xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxx rouxii

Chemický xxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxx

200–711–8

Xxxxxxxx xxxxxx

X6X14X6

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

182,2

Xxxxx

Xxxxx xx xxxx než 99 % x sušině

Popis

Bílý, xxxxxxxxxxx prášek xxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

X. Xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xx xxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x ethanolu, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx v xxxxxx

X. Rozmezí xxxx xxxx

164 °X xx 169 °C

C. Xxxxxxxxxxxxxx xx tenké xxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx

X. Xxxxxxx xxxxxxxxx

[x] 20X: + 23° xx + 25° (xxxxxxxxxx xxxxxx)

X. xX

5 xx 8 K 10 xx 10 % (x/X) xxxxxxx xxxxxx se přidá 0,5 xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxx xx xxxx pH

Čistota

Arabitol

Ne xxxx xxx 0,3 %

Úbytek xxxxxxxxx sušením

Ne xxxx xxx 0,3 % (105 °C, 4 xxxxxx)

Xxxxxxxxxx cukry

Ne více xxx 0,3 % (xxxx glukosa)

Celkové xxxxx

Xx xxxx xxx 1 % (xxxx xxxxxxx)

Xxxxxxxx xxxxx

Xx xxxx než 0,1 %

Xxxxxxxx

Xx xxxx xxx 70 xx/xx

Xxxxxx

Xx xxxx xxx 100 xx/xx

Xxxxx

Xx více xxx 1 xx/xx

Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xx xxxx xxx 103 x gramu

Koliformní xxxxxxxx

Xxxxxxx xxx xxxxxxxx x 10 g

Salmonella

Nesmějí xxx xxxxxxxx v 10 x

X.xxxx

Xxxxxxx být xxxxxxxx v 10 x

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx xxx xxxxxxxx v 10 x

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxx xxxxxxxx x 10 x

Xxxxxx

Xx xxxx než 100 v xxxxx

Xxxxxxxx

Xx xxxx než 100 x xxxxx"