Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Xxxxxxxx Xxxxxx 2001/52/ES

ze xxx 3. července 2001,

xxxxxx se xxxx xxxxxxxx 95/31/XX, kterou xx stanoví xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx v potravinách

(Text x významem xxx XXX)

XXXXXX EVROPSKÝCH XXXXXXXXXXXX,

x xxxxxxx na Xxxxxxx x založení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,

x xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxx 89/107/XXX xx xxx 21. xxxxxxxx 1988 x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx pro xxxxxxx v potravinách xxxxxxxx k lidské xxxxxxxx [1], xx xxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx 94/34/XX [2], x xxxxxxx xx čl. 3 xxxx. 3 xxxx. x) xxxxxxx xxxxxxxx,

xx xxxxxxxxxx x Xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx,

xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx:

(1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx 94/35/XX xx xxx 30. června 1994 x náhradních xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx [3], ve xxxxx směrnice 96/83/XX [4], uvádí xxxxxx xxxxx, xxxxx mohou xxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx.

(2) Směrnice Xxxxxx 95/31/XX ze xxx 5. července 1995, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx [5], naposledy xxxxxxxxx směrnicí 2000/51/XX [6], xxxxxxx kritéria xxx xxxxxxx náhradních xxxxxxxx uvedených xx xxxxxxxx 94/35/XX.

(3) Xx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx 95/31/XX xxx mannitol (X 421) x xxx xxxxxxxxx K (X 950).

(4) Xx xxxxxxxx vzít x xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx stanovena v Xxxxx Xxxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx FAO/WHO xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx (XXXXX).

(5) Xx xxxxx xxxxxxxx změnit xxxxxxxx 95/31/XX.

(6) Xxxxxxxx xxxx směrnice xxxx x xxxxxxx se xxxxxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxx xxx potraviny,

PŘIJALA XXXX XXXXXXXX:

Xxxxxx 1

V xxxxxxx xxxxxxxx 95/31/XX xx xxxxx týkající xx xxxxxxxxx (E 421) x xxxxxxxxxx X (X 950) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx této xxxxxxxx.

Xxxxxx 2

Xxxxxxx státy xxxxxx v účinnost xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx nezbytné pro xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx směrnicí xxxxxxxxxx xx 30. xxxxxx 2002. Xxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxx Komisi.

Tyto xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx obsahovat xxxxx xx tuto xxxxxxxx nebo musí xxx takový xxxxx xxxxxx xxx jejich xxxxxxx vyhlášení. Způsob xxxxxx si xxxxxxx xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxx 3

Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x platnost xxxxxxxx dnem xx xxxxxxxxx x Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx společenství.

Xxxxxx 4

Xxxx xxxxxxxx xx určena xxxxxxxx xxxxxx.

V Xxxxxxx xxx 3. července 2001.

Xx Xxxxxx

Xxxxx Byrne

člen Xxxxxx


[1] Xx. věst. X 40, 11.2.1989, x. 27.

[2] Úř. věst. X 237, 10.9.1994, x. 1.

[3] Xx. xxxx. X 237, 10.9.1994, x. 3.

[4] Xx. xxxx. X 48, 19.2.1997, x. 16.

[5] Xx. xxxx. X 178, 28.7.1995, x. 1.

[6] Xx. věst. X 198, 4.8.2000, x. 41.


XXXXXXX

"X 950 — XXXXXXXXX X

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxx 3,4xxxxxxx6xxxxxx1,2,3xxxxxxxxxx4xx2,2-xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxx

6xxxxxx1,2,3xxxxxxxxxx4(3X)xx2,2-xxxxxx, xxxxxxxx xxx

Xxxxxx

259–715–3

Xxxxxxxx xxxxxx

X4X4XXX4X

Xxxxxxxxxx hmotnost

201,24

Obsah

Ne xxxx xxx 99 % X4X4XXX4X vztaženo xx xxxxxxxx xxxx

Xxxxx

Xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx bez zápachu. Xxxxxxxxx 200xxxx sladší xxx sacharosa

Identifikace

A. Xxxxxxxxxxx

Xxxxx xxxxxx rozpustný ve xxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx

X. Xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx xxx 227 ± 2 xx xxx xxxxxx 10 mg v 1000 ml xxxx

X. Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx xx xxxxxx po xxxxxxxx 2 x xxxxxx)

X. Xxxxxxx xxxxxxxx

X xxxxxxx 0,2 x xxxxxx x 2 xx octové kyseliny x 2 ml xxxx se xxxxx xxxxxxx xxxxx desetiprocentního xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx

Xx xxxx xxx 1 % (105 °X, xxx xxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx xx 20 xx/xx XX xxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxx

Xx xxxx xxx 3 xx/xx

Xxxxx

Xx xxxx xxx 1 xx/xx

X 421 — XXXXXXXX

1. Xxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x/xxxx fruktosu

Chemický xxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxx

200–711–8

Xxxxxxxx xxxxxx

X6X14X6

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

182,2

Xxxxx

Xxxxx xx xxxx než 96 % Xxxxxxxxxx x xx xxxx xxx 102 % Xxxxxxxxxx x xxxxxx

Xxxxx

Xxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxx bez xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

X. Xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xx xxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx, xxxxxxxxx nerozpustný v xxxxxx

X. Xxxxxxx bodu xxxx

164 °C xx 169 °C

C. Chromatografie xx xxxxx xxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx

X. Optická xxxxxxxxx

[x] 20X: + 23° xx + 25° (xxxxxxxxxx roztok)

E. pH

5 xx 8 K 10 xx 10 % (m/V) xxxxxxx xxxxxx xx xxxxx 0,5 xx xxxxxxxxxx xxxxxxx chloridu xxxxxxxxxx x poté xx xxxxx xX

Xxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

Xx xxxx xxx 0,3 % (105 °X, 4 hodiny)

Redukující xxxxx

Xx xxxx než 0,3 % (xxxx xxxxxxx)

Xxxxxxx cukry

Ne xxxx xxx 1 % (xxxx xxxxxxx)

Xxxxxxxx xxxxx

Xx xxxx xxx 0,1 %

Xxxxxxxx

Xx více xxx 70 xx/xx

Xxxxxx

Xx xxxx xxx 100 mg/kg

Nikl

Ne xxxx xxx 2 xx/xx

Xxxxx

Xx xxxx xxx 1 xx/xx

2. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx fermentací kvasinek Xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxx

200–711–8

Xxxxxxxx xxxxxx

X6X14X6

Xxxxxxxxxx hmotnost

182,2

Obsah

Obsah xx xxxx než 99 % v sušině

Popis

Bílý, xxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

X. Rozpustnost

Rozpustný xx xxxx, velmi xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx

X. Rozmezí xxxx xxxx

164 °C až 169 °C

C. Chromatografie xx tenké xxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx

X. Xxxxxxx xxxxxxxxx

[x] 20X: + 23° xx + 25° (xxxxxxxxxx roztok)

E. xX

5 xx 8 X 10 ml 10 % (x/X) xxxxxxx xxxxxx se xxxxx 0,5 xx nasyceného xxxxxxx chloridu xxxxxxxxxx x xxxx se xxxx xX

Xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xx více xxx 0,3 %

Xxxxxx xxxxxxxxx sušením

Ne více xxx 0,3 % (105 °X, 4 xxxxxx)

Xxxxxxxxxx xxxxx

Xx více xxx 0,3 % (xxxx xxxxxxx)

Xxxxxxx xxxxx

Xx xxxx xxx 1 % (jako xxxxxxx)

Xxxxxxxx xxxxx

Xx xxxx než 0,1 %

Xxxxxxxx

Xx xxxx xxx 70 xx/xx

Xxxxxx

Xx xxxx xxx 100 xx/xx

Xxxxx

Xx xxxx xxx 1 xx/xx

Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xx xxxx xxx 103 v xxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx být přítomny x 10 x

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxx xxxxxxxx x 10 x

X.xxxx

Xxxxxxx xxx xxxxxxxx x 10 x

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

Nesmějí xxx xxxxxxxx v 10 x

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxx xxxxxxxx v 10 x

Xxxxxx

Xx více než 100 v gramu

Kvasinky

Ne xxxx než 100 x xxxxx"