Xxxxxxxx Xxxxxx 2001/52/ES
ze xxx 3. července 2001,
xxxxxx se xxxx xxxxxxxx 95/31/XX, kterou xx stanoví xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx v potravinách
(Text x významem xxx XXX)
XXXXXX EVROPSKÝCH XXXXXXXXXXXX,
x xxxxxxx na Xxxxxxx x založení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,
x xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxx 89/107/XXX xx xxx 21. xxxxxxxx 1988 x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx pro xxxxxxx v potravinách xxxxxxxx k lidské xxxxxxxx [1], xx xxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx 94/34/XX [2], x xxxxxxx xx čl. 3 xxxx. 3 xxxx. x) xxxxxxx xxxxxxxx,
xx xxxxxxxxxx x Xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx,
xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx:
(1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx 94/35/XX xx xxx 30. června 1994 x náhradních xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx [3], ve xxxxx směrnice 96/83/XX [4], uvádí xxxxxx xxxxx, xxxxx mohou xxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx.
(2) Směrnice Xxxxxx 95/31/XX ze xxx 5. července 1995, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx [5], naposledy xxxxxxxxx směrnicí 2000/51/XX [6], xxxxxxx kritéria xxx xxxxxxx náhradních xxxxxxxx uvedených xx xxxxxxxx 94/35/XX.
(3) Xx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx 95/31/XX xxx mannitol (X 421) x xxx xxxxxxxxx K (X 950).
(4) Xx xxxxxxxx vzít x xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx stanovena v Xxxxx Xxxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx FAO/WHO xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx (XXXXX).
(5) Xx xxxxx xxxxxxxx změnit xxxxxxxx 95/31/XX.
(6) Xxxxxxxx xxxx směrnice xxxx x xxxxxxx se xxxxxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxx xxx potraviny,
PŘIJALA XXXX XXXXXXXX:
Xxxxxx 1
V xxxxxxx xxxxxxxx 95/31/XX xx xxxxx týkající xx xxxxxxxxx (E 421) x xxxxxxxxxx X (X 950) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx této xxxxxxxx.
Xxxxxx 2
Xxxxxxx státy xxxxxx v účinnost xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx nezbytné pro xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx směrnicí xxxxxxxxxx xx 30. xxxxxx 2002. Xxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxx Komisi.
Tyto xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx obsahovat xxxxx xx tuto xxxxxxxx nebo musí xxx takový xxxxx xxxxxx xxx jejich xxxxxxx vyhlášení. Způsob xxxxxx si xxxxxxx xxxxxxx xxxxx.
Xxxxxx 3
Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x platnost xxxxxxxx dnem xx xxxxxxxxx x Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx společenství.
Xxxxxx 4
Xxxx xxxxxxxx xx určena xxxxxxxx xxxxxx.
V Xxxxxxx xxx 3. července 2001.
Xx Xxxxxx
Xxxxx Byrne
člen Xxxxxx
[1] Xx. věst. X 40, 11.2.1989, x. 27.
[2] Úř. věst. X 237, 10.9.1994, x. 1.
[3] Xx. xxxx. X 237, 10.9.1994, x. 3.
[4] Xx. xxxx. X 48, 19.2.1997, x. 16.
[5] Xx. xxxx. X 178, 28.7.1995, x. 1.
[6] Xx. věst. X 198, 4.8.2000, x. 41.
XXXXXXX
"X 950 — XXXXXXXXX X
Xxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxx 3,4xxxxxxx6xxxxxx1,2,3xxxxxxxxxx4xx2,2-xxxxxxx |
Xxxxxxxx |
|
Xxxxxxxx xxxxx |
6xxxxxx1,2,3xxxxxxxxxx4(3X)xx2,2-xxxxxx, xxxxxxxx xxx |
Xxxxxx |
259–715–3 |
Xxxxxxxx xxxxxx |
X4X4XXX4X |
Xxxxxxxxxx hmotnost |
201,24 |
Obsah |
Ne xxxx xxx 99 % X4X4XXX4X vztaženo xx xxxxxxxx xxxx |
Xxxxx |
Xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx bez zápachu. Xxxxxxxxx 200xxxx sladší xxx sacharosa |
Identifikace |
|
A. Xxxxxxxxxxx |
Xxxxx xxxxxx rozpustný ve xxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx |
X. Xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx |
Xxxxxxx xxx 227 ± 2 xx xxx xxxxxx 10 mg v 1000 ml xxxx |
X. Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx |
Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx xx xxxxxx po xxxxxxxx 2 x xxxxxx) |
X. Xxxxxxx xxxxxxxx |
X xxxxxxx 0,2 x xxxxxx x 2 xx octové kyseliny x 2 ml xxxx se xxxxx xxxxxxx xxxxx desetiprocentního xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx |
Xxxxxxx |
|
Xxxxxx xxxxxxx |
Xx xxxx xxx 1 % (105 °X, xxx xxxxxx) |
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx |
Xxxxxx xxxxxxx xx 20 xx/xx XX xxxxxxxxx xxxxxx |
Xxxxxxxx |
Xx xxxx xxx 3 xx/xx |
Xxxxx |
Xx xxxx xxx 1 xx/xx |
X 421 — XXXXXXXX
1. Xxxxxxxx
Xxxxxxxx |
Xxxxxxxxx |
Xxxxxxxx |
Xxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x/xxxx fruktosu |
Chemický xxxxx |
Xxxxxxxxx |
Xxxxxx |
200–711–8 |
Xxxxxxxx xxxxxx |
X6X14X6 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx |
182,2 |
Xxxxx |
Xxxxx xx xxxx než 96 % Xxxxxxxxxx x xx xxxx xxx 102 % Xxxxxxxxxx x xxxxxx |
Xxxxx |
Xxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxx bez xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
|
X. Xxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xx xxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx, xxxxxxxxx nerozpustný v xxxxxx |
X. Xxxxxxx bodu xxxx |
164 °C xx 169 °C |
C. Chromatografie xx xxxxx xxxxxx |
Xxxxxx xxxxxxx |
X. Optická xxxxxxxxx |
[x] 20X: + 23° xx + 25° (xxxxxxxxxx roztok) |
E. pH |
5 xx 8 K 10 xx 10 % (m/V) xxxxxxx xxxxxx xx xxxxx 0,5 xx xxxxxxxxxx xxxxxxx chloridu xxxxxxxxxx x poté xx xxxxx xX |
Xxxxxxx |
|
Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx |
Xx xxxx xxx 0,3 % (105 °X, 4 hodiny) |
Redukující xxxxx |
Xx xxxx než 0,3 % (xxxx xxxxxxx) |
Xxxxxxx cukry |
Ne xxxx xxx 1 % (xxxx xxxxxxx) |
Xxxxxxxx xxxxx |
Xx xxxx xxx 0,1 % |
Xxxxxxxx |
Xx více xxx 70 xx/xx |
Xxxxxx |
Xx xxxx xxx 100 mg/kg |
Nikl |
Ne xxxx xxx 2 xx/xx |
Xxxxx |
Xx xxxx xxx 1 xx/xx |
2. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx |
Xxxxxxxxx |
Xxxxxxxx |
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx fermentací kvasinek Xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx |
Xxxxxxxx xxxxx |
Xxxxxxxxx |
Xxxxxx |
200–711–8 |
Xxxxxxxx xxxxxx |
X6X14X6 |
Xxxxxxxxxx hmotnost |
182,2 |
Obsah |
Obsah xx xxxx než 99 % v sušině |
Popis |
Bílý, xxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
|
X. Rozpustnost |
Rozpustný xx xxxx, velmi xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx |
X. Rozmezí xxxx xxxx |
164 °C až 169 °C |
C. Chromatografie xx tenké xxxxxx |
Xxxxxx xxxxxxx |
X. Xxxxxxx xxxxxxxxx |
[x] 20X: + 23° xx + 25° (xxxxxxxxxx roztok) |
E. xX |
5 xx 8 X 10 ml 10 % (x/X) xxxxxxx xxxxxx se xxxxx 0,5 xx nasyceného xxxxxxx chloridu xxxxxxxxxx x xxxx se xxxx xX |
Xxxxxxx |
|
Xxxxxxxx |
Xx více xxx 0,3 % |
Xxxxxx xxxxxxxxx sušením |
Ne více xxx 0,3 % (105 °X, 4 xxxxxx) |
Xxxxxxxxxx xxxxx |
Xx více xxx 0,3 % (xxxx xxxxxxx) |
Xxxxxxx xxxxx |
Xx xxxx xxx 1 % (jako xxxxxxx) |
Xxxxxxxx xxxxx |
Xx xxxx než 0,1 % |
Xxxxxxxx |
Xx xxxx xxx 70 xx/xx |
Xxxxxx |
Xx xxxx xxx 100 xx/xx |
Xxxxx |
Xx xxxx xxx 1 xx/xx |
Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx |
Xx xxxx xxx 103 v xxxxx |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx |
Xxxxxxx být přítomny x 10 x |
Xxxxxxxxxx |
Xxxxxxx xxx xxxxxxxx x 10 x |
X.xxxx |
Xxxxxxx xxx xxxxxxxx x 10 x |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus |
Nesmějí xxx xxxxxxxx v 10 x |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx |
Xxxxxxx xxx xxxxxxxx v 10 x |
Xxxxxx |
Xx více než 100 v gramu |
Kvasinky |
Ne xxxx než 100 x xxxxx" |