Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Směrnice Xxxx 2001/111/ES

ze xxx 20. xxxxxxxx 2001

x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx spotřebě

RADA XXXXXXXX XXXX,

x ohledem na Xxxxxxx x založení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, a xxxxxxx xx xxxxxx 37 xxxx xxxxxxx,

x xxxxxxx na xxxxx Xxxxxx [1],

x ohledem xx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx [2],

s xxxxxxx xx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx x sociálního xxxxxx [3],

xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx:

(1) Některé vertikální xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xx měly xxx xxxxxxxxxxxx, xxx byly xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx splňovat, xxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx, jak xxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx x Xxxxxxxxxx xx xxxxx 11. x 12. prosince 1992, xxxxxxxxxxx xxxxxx zasedání Xxxxxxxx rady v Xxxxxxx xx dnech 10. a 11. xxxxxxxx 1993.

(2) Xxxxxxxx 73/437/XXX ze dne 11. xxxxxxxx 1973 x xxxxxxxxxx právních xxxxxxxx členských xxxxx xxxxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx [4] xxxx xxxxxxxxxx skutečností, xx rozdíly xxxx xxxxxxxxxxxxxx právními předpisy xxxxxxxxxx se určitých xxxxxxxxx cukru xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx, x xxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxx, x xxxxx xxx ovlivňovat vytváření x fungování xxxxxxxxxx xxxx.

(3) X xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx 73/437/XXX xx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxx byl xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xx Xxxxxxxxxxxx.

(4) Xxxxxx xx x xxxxxx xx xxxxxxxxxxx x x každém xxxxxxx xx 1. xxxxxxxx 2000 xxxxxxxxx, xxx xxxx do xxxxxxxx Rady 80/232/XXX xx dne 15. xxxxx 1980 x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx týkajících xx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx balení [5] xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xx působnosti xxxx xxxxxxxx.

(5) Směrnice 73/437/EHS xx xxxx být xxxxx xxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxxxxxxxxxxxx, x xxxx xxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx Společenství o xxxxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx, barvivech x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

(6) Obecná xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx ve xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx 2000/13/ES [6] by xxxx xxx xxxxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

(7) X souladu xx xxxxxxxx subsidiarity a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx 5 Xxxxxxx xxxxxx xxx xxxx, xxxx xx stanovení xxxxxxxxxx definic x xxxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxx a přizpůsobení xxxxxxxxxx obecným xxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx o xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx uspokojivě xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, a proto xxx může být x xxxxxxxx povahy xxxx směrnice lépe xxxxxxxx na xxxxxx Xxxxxxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx, xx je xxxxxxxx xxx dosažení uvedeného xxxx.

(8) Opatření xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx měla xxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx Xxxx 1999/468/XX xx xxx 28. xxxxxx 1999 x postupech xxx xxxxx prováděcích xxxxxxxxx xxxxxxxxx Komisi [7].

(9) Aby nebyly xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx předpisy, xxxxx xxxxxx stanoveny x xxxx xxxxxxxx,

XXXXXXX XXXX SMĚRNICI:

Xxxxxx 1

Xxxx xxxxxxxx xx vztahuje xx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx X xxxxxxx.

Xxxx xxxxxxxx se xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx v xxxxx X přílohy, xxxxx xx vyskytují x xxxxxx xxxxxxx: cukr xxxxxx, kandys, cukrové xxxxxx.

Článek 2

Směrnice 2000/13/ES xx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx v xxxxx X xxxxxxx xxxx xxxxxxxx za xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x x těmito xxxxxxxxxx:

1. Xxxx xx xxxxxx xxx 5), xxxx xxxxx výrobků xxxxxxx x xxxxx X xxxxxxx xxxxxxxxx xxx výrobky xxx xxxxxxx a xxxx xxx při obchodování xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxx výrobku xxxxxxx x xxxx 2 xxxxx X xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxx 3 uvedené xxxxx.

Xxxxx tím xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x omyl,

- mohou xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x části X xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx výrobku xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx obecně xxxxxxxxx x různých členských xxxxxxx,

- názvy výrobků xxxxx xxx xxxxxxx xxxx v xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx v souladu xx xxxxxxxxxx.

2. U xxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxx než 20 g xxxxxx xxx xx xxxxxxx xxxxxxx čistá xxxxxxxx.

3. X tekutého cukru, xxxxxxxx invertního xxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxxx cukru musí xxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxx invertního xxxxx.

4. U xxxxxx x xxxxxxxxxx cukru xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx "krystalický".

5. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx 7 x 8 xxxxx X přílohy xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx 5 % (xxxxxxxx na xxxxxx), xxxxxx xx x xxxxxxx xx svůj xxxxx x xxxx xxxxxx xxxx "glukózo-fruktózový xxxxx" xxxx "xxxxxxxx-xxxxxxxxx xxxxx" x "sušený xxxxxxx-xxxxxxxxxx xxxxx" nebo "xxxxxx xxxxxxxx-xxxxxxxxx xxxxx" xxxxx xxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxx 3

Pro xxxxxxx xxxxxxxx v příloze xxxxxxx členské xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx podrobnější xxxx nejsou xxxxxxxxx x této směrnici.

Xxxxxx 4

Xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx týkající se xxxx xxxxxxxxx věcí xx přijímají regulativním xxxxxxxx xxxxx xx. 5 xxxx. 2:

- xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx x potravinách,

- přizpůsobení xxxxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxx 5

1. Xxxxxx xx xxxxxxxxx Stálý xxxxx pro potraviny (xxxx xxx "xxxxx") xxxxxxx xxxxxxx 1 xxxxxxxxxx 69/414/XXX [8].

2. Xxxxxxxx-xx se na xxxxx xxxxxxxx, použijí xx články 5 x 7 rozhodnutí 1999/468/XX.

Xxxx uvedená x xx. 5 xxxx. 6 rozhodnutí 1999/468/XX xx tři měsíce.

3. Xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx řád.

Xxxxxx 6

Xxxxxxxx 73/437/EHS xx xxxxxxx x xxxxxxx xx 12. xxxxxxxx 2003.

Odkazy xx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxx xx tuto xxxxxxxx.

Xxxxxx 7

Xxxxxxx xxxxx xxxxxx x účinnost xxxxxx x správní xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx směrnicí xx 12. xxxxxxxx 2003. Xxxxxxxxxx x nich xxxxxxx Xxxxxx.

Xxxxxxxx xx xxxxxxx xxx, xxx

- xxxx od 12. xxxxxxxx 2003 xxxxxxxx xxxxxx xx xxx xxxxxxx xxxxxxxx v xxxxx A xxxxxxx, xxxx-xx v xxxxxxx x xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxx směrnici,

- xxxx xx 12. července 2004 xxxxxxxx uvádět xx xxx xxxxxxx, xxxxx nejsou x xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx.

Xxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxx x souladu x xxxxx xxxxxxxx x které xxxx xxxxxxxx xxxx 12. xxxxxxxxx 2004 x xxxxxxx xx směrnicí 73/437/XXX, xxxxx být xxxxxxx xx trh xx xxxxxxxxx zásob.

Tato xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx musí obsahovat xxxxx xx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxx při jejích xxxxxxx xxxxxxxxx. Xxxxxx xxxxxx si xxxxxxx xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxx 8

Tato xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx vyhlášení x Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

Článek 9

Xxxx směrnice xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

X Xxxxxxx xxx 20. prosince 2001.

Za Xxxx

xxxxxxxx

X. XxxxxX


[1] Xx. xxxx. X 231, 9.8.1996, x. 6.

[2] Xx. věst. X 279, 1.10. 1999, x. 90.

[3] Xx. xxxx. X 56, 24.2.1997, x. 20.

[4] Úř. xxxx. X 356, 27.12.1973, x. 71. Xxxxxxxx xx xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx z xxxx 1985.

[5] Xx. xxxx. X 51, 25.2.1980, x. 1. Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx 87/356/XXX (Úř. věst. X 192, 11.7.1987, x. 48).

[6] Xx. věst. X 109, 6.5.2000, x. 29.

[7] Xx. xxxx. X 184, 7.7.1999, x. 23.

[8] Xx. xxxx. X 291, 19.11.1969, x. 9.


XXXXXXX

X. XXXXX XXXXXXX X JEJICH DEFINICE

1. Xxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx řádné a xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x těmito xxxxxxxxxxx:

x) xxxxxxxxxx

xxxxxxx 99,5°

b) xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 0,1 % hmot.

c) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 0,1 % hmot.

2. Xxxx xxxx cukr xxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx sacharóza řádné x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx:

x) polarizace

nejméně 99,7°

x) xxxxx xxxxxxxxxx cukru

nejvýše 0,04 % xxxx.

x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 0,06 % hmot.

d) xxx xxxxx

xxxxxxx xxxxx xxxx určených xxxxx xxxxx X xxxx. x).

3. Xxxx xxxxx xxxx

Xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x bodu 2 xxxx. x), x) a x), x něhož xxxxxxx xxxxx bodů xxxxxxxxx xxxxx ustanovení xxxxx X nepřevyšuje 8 x xxxx xxxxx xxx:

- 4 xxx xxx barvy,

- 6 xxx obsah xxxxxx,

- 3 pro xxxxx xxxxxxx.

4. Xxxxxx cukr

Vodný xxxxxx sacharosy x xxxxxx xxxxxxxxxxx:

x) xxxxxx

xxxxxxx 62 % xxxx.

x) xxxxx xxxxxxxxxx cukru (xxxxx fruktózy x xxxxxxxx 1,0 ± 0, 2)

xxxxxxx 3 % xxxx. sušiny

c) xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx 0,1 % xxxx. xxxxxx, xxxxxxxxx podle xxxxx X písm. x)

x) xxxxx v xxxxxxx

xxxxxxx 45 xxxxxxxx ICUMSA.

5. Xxxxxx xxxxxxxx xxxx

Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx částečně xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxx xxxxxxxxxxx podíl xxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxx vlastnostmi:

a) xxxxxx

xxxxxxx 62 % xxxx.

x) xxxxx obsahu xxxxxxxx x dextróze (1,0 ± 0, 1)

xxxx xxx 3 %, xxxxx nejvýše 50 % hmot. xxxxxx

x) xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx 0,4 % hmot. xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx xxxx. x) xxxxx X.

6. Xxxxx z invertního xxxxx

Xxxxx xxxxxx (x xxxxxx xxxxxxxxxxxx) sacharosy, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx obsah xxxxxxxxxxxxx xxxxx (poměr xxxxxxxx/xxxxxxxx 1,0 ± 0, 1) musí xxx xxxxx xxx 50 % xxxx. xxxxxx, xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxx 5 písm. x) x c).

7. Xxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxx x koncentrovaný xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx ze xxxxxx x/xxxx inulinu, x xxxxxx xxxxxxxxxxx:

x) xxxxxx

xxxxxxx 70 % xxxx.

x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxx 20 % hmot. sušiny x xxxxxxxxx jako X-xxxxxxx

x) xxxxxxxx popel

nejvýše 1 % hmot. xxxxxx.

8. Xxxxxx škrobový xxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx škrobový xxxxx s xxxxxxx 93 % hmot. xxxxxx, xxxxx však xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x bodě 7 xxxx. x) x x).

9. Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx X-xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, x xxxxxx xxxxxxxxxxx:

x) xxxxxxxx (X-xxxxxxx)

xxxxxxx 99,5 % hmot. xxxxxx

x) xxxxxx

xxxxxxx 90 % xxxx.

x) síranový xxxxx

xxxxxxx 0,25 % xxxx. xxxxxx.

10. Dextrosa xxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx X-xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx vody x xxxxxxx 98 % xxxx. xxxxxx, xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxx 9 xxxx. x) a x).

11. Fruktóza

Vyčištěná xxxxxxxxxxx X-xxxxxxxx x těmito xxxxxxxxxxx:

xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx 98 %

xxxxx glukózy

nejvýše 0,5 %

xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 0,5 % xxxx.

xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx 0,1 % xxxx., xxxxxxxxx xxxxx xxxxx X xxxx. x).

X. XXXXXX XXXXXXXXX XXXXX, XXXXXX XXXXXX XXXXXXXXXXXXXXXX X BARVY X ROZTOKU XXXXX (XXXXXX) X XXXXX XXXXX XXXXXX, XXXXXXXXXX X XXXXX X XXXXXX 2 X 3

"Xxx" xxxxxxxx:

x) x xxxxxxx xxxx xxxxx: 0,5 jednotky vypočtené xxxxxxx Xxxxxxxxx Xxxxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxx and Xxxxx Industry Xxxxxxxxxx xxxxx části A xxxx 2 přílohy xxxxxxxx Komise (XXX) x. 1265/69 xx xxx 1. července 1969 x metodách xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx nakupovaného intervenčními xxxxxxxxxx [4];

x) v xxxxxxx obsahu xxxxxx: 0,0018 %, xxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxx Xxxxxxx Methods xx Xxxxx Analysis (XXXXXX) xxxxx xxxxx X xxxx 1 xxxxxxx nařízení (XXX) x. 1265/69;

x) x xxxxxxx xxxxx v xxxxxxx: 7,5 xxxxxxxx xxxxxxxxxxx metodou ICUMSA xxxxx xxxxx X xxxx 3 xxxxxxx xxxxxxxx (XXX) č. 1265/69.