Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Nařízení Komise (XXX) x. 558/93

ze xxx 10. xxxxxx 1993

x xxxxxxxxxxxxxxxx metodě xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x produktech zpracovaných x ovoce a xxxxxxxx, o zrušení xxxxxxxx (XXX) č. 543/86 x x xxxxx xxxxxxx X xxxxxxxx Rady (XXX) x. 2658/87

XXXXXX EVROPSKÝCH XXXXXXXXXXXX,

x ohledem xx Xxxxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,

x xxxxxxx xx nařízení Xxxx (XXX) č. 426/86 xx xxx 24. xxxxx 1986 x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx z xxxxx x xxxxxxxx [1], xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx (XXX) x. 1569/92 [2], x xxxxxxx xx xx. 10 xxxx. 1 a xx. 17 xxxx. 1 uvedeného xxxxxxxx,

xxxxxxxx x xxxx, xx xx. 10 xxxx. 7 xxxxxxxx (EHS) x. 426/86 xxxxxxx, xx "xxxxxxx přidaného xxxxx" x xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx XXX xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx pomocí xxxxxxxxxxxxx vynásobená určitým xxxxxxxxx a snížená x xxxxx stanovené xxxxx;

xxxxxxxx x xxxx, xx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xx xxx xxxxxxx, vymezuje nařízení Xxxxxx (EHS) x. 543/86 [3], kterým xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx x produktech zpracovaných x xxxxx x xxxxxxxx; xx xx xxxxxxx xxxx nezbytné xxxx xxxxxx vhodně xxxxxxxx, x xx xxxxxxx xxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx; xx z xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxx je xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx (EHS) č. 543/86;

xxxxxxxx x tomu, xx x xxxxxx xxxxxxx nařízení (XXX) x. 543/86 je xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 1 xxxxxxxx Rady (XXX) x. 2658/87 xx xxx 23. xxxxxxxx 1987 x xxxxx x statistické xxxxxxxxxxxx x x xxxxxxxxx celním xxxxxxxxx [4], naposledy xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx Komise (XXX) x. 3800/92 [5];

vzhledem x xxxx, xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx x souladu xx xxxxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxxxx xxx produkty xxxxxxxxxx x ovoce x zeleniny,

PŘIJALA XXXX XXXXXXXX:

Článek 1

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xx xxx xxxxxxx xxx určování xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx XXX xxxxxxxx (XXX) x. 426/86, xx stanovena x xxxxxxx tohoto xxxxxxxx.

Xxxxxx 2

Xxxxxxx se xxxxxxxx (XXX) x. 543/86.

Článek 3

Xxxxxxx I xxxxxxxx (XXX) č. 2658/87 xx mění xxxxx: xxxxxx xx xxxxxxxx (XXX) x. 543/86 x xxxxxxxxx xxxxxxxx č. 1 xx kapitole 8 x x doplňkových xxxxxxxxxx č. 2 x x. 6 xx kapitole 20 xx xxxxxxxxx odkazy xx xxxx xxxxxxxx.

Xxxxxx 4

Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x platnost xxxxxxxx prvním dnem xx xxxxxxxxx x Xxxxxxx věstníku Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

Xxxx nařízení je xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

V Xxxxxxx xxx 10. ledna 1993.

Xx Xxxxxx

Xxxx Xxxxxxxx

xxxx Komise


[1] Xx. věst. X 49, 27.2.1986, x. 1.

[2] Xx. věst. X 166, 20.6.1992, x. 5.

[3] Xx. věst. X 55, 1.3.1986, x. 41.

[4] Úř. xxxx. X 256, 7.9.1987, x. 1.

[5] Xx. xxxx. X 384, 30.12.1992, x. 8.


XXXXXXX

XXXXXX XXXXXX XXXXXXX XXXXXXXXXXX XXXXXX X xXXXXXXXXX ZPRACOVANÝCH Z XXXXX A XXXXXXXX XXXXXX XXXXXXXXXXXXXX

X. Rozsah xxxxxxx

Xxxxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxx množství xxxxx přítomného x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Přítomnost xxxxxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx solí, xxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxx ovlivňuje xxxxx xxxx.

XX. Xxxxxxxx

Xxxxxx rozpustným xxxxxxx (xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx) xx rozumí xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx ve xxxxxx xxxxxxx sacharosy, xxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx lomu xxxx xxxxxxxxxxx produkt. Obsah xxxxxxx xxxxxxxxxxx zbytku x xxxxxxxx xx xxxxxxxxx v gramech xx 100 gramů (x/100 g).

III. Princip

Odvození xxxxxx suchého rozpustného xxxxxx xxxxxxxx xx xxxx indexu xxxx.

XX. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxx refraktometr.

Tento xxxxxxxx xxxx umožňovat xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xx ± 0,1 %.

Xxxxxxxxxxxx musí mít xxxxxxxx xx stupnicí x xxxxxxxx xxxxxxx xx + 15 °X xx + 25 °X. Též xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxx umožňuje xxxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxxx xx ± 0,5 °C.

Je xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx k xxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx.

X. Postup

1. Xxxxxxxx xxxxxx

1.1. Xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxx.

1.2. Xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx, xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx laboratorní xxxxxx se pečlivě xxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxxxx. Část xxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx čtyřikrát přeloženou xxxx, xxxxxxxx xx xxxxx kapky z xxxxxxxx a xxxxxxx xx xxxxxxxxx.

1.3. Tuhé xxxxxxxx (marmelády x xxxxxx)

Xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx dříve xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, odváží se 40 x xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 0,01 g do xxxxxxx o xxxxxx 250 xx x xxxxx xx 100 xx xxxxxxxxxxx vody.

Dvě xx xxx xxxxxx xx xxxxx xxxx x xxxxxxxxxx skleněnou xxxxxxxx.

Xx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xx vhodné tárované xxxxxx, xxxxxxx se xx xxxxxxx použije xxxxxxxxxxx xxxx, x xxxxx se destilovaná xxxx xxx, xxx xxxxxxx 200 x xxxxx. Xxxxx se x xxxxxxxxx na 0,01 g a xxxxxx se řádně xxxxxxx.

Xxxxx xx 20 xxxxx xxxx a xxx se přefiltruje xxxx xxxxxxx xxxxx xxxx Buchnerovu xxxxxxx.

Xxxxxxx xx xxxxxxxxx z xxxxxxxx.

1.4. Zmrazené produkty

Rozmrazí xx a xxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxx. Produkt xx promíchá x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xx xxxxx xxxx 1.2. xxxx 1.3.

1.5. Xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxx nebo xxxx část xx xxxxxxxx xx malé xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxx, jadérka nebo xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxx.

Xx kádinky xx xxxxxx 10 xx 20 x xxxxxxxx s přesností xx 0,01 g.

Přidá xx xxxxxxxxxxx voda xx výši xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx. Xx xxxxx xxxxx xx xxxx 30 xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx. Po xxxxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxx xxxx 1.3.

1.6. Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx 100 x xxxxxx xx odváží x xxxxxxxxx xx 0,01 x xx xxxxxxxx kádinky. Xxxxxxx xx na 30 xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx do xxxxxx xxxxx xxxxx x x xxxxxxx xxxxxxx se přidá xxxxxxxxxxx xxxx.

Xxxxx je xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx 5 % xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xx xx xxxxx lázni xxxxxxx xxxxxxx 45 xxxxx.

Xx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx zváží, x xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx a xxxxxxx xx stanovení.

2. Xxxxxxxxx

Xxxxxx xx přivede xx teplotu xxx xxxxxx ponořením nádoby xx xxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

Xxxx xxxxxx xx nanese xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxx dbát xx xx, xxx při xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx vzorek rovnoměrně xxxxxxxx povrch skla. Xxxxxx xx provádí xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx přístroji.

S přesností xx 0,1 % xx odečte xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.

Xx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx dvě xxxxxxxxx.

XX. Vyjádření výsledků

Výpočet x vzorec

Obsah suchého xxxxxxxxxxx zbytku, xxxxxxx xxxxxxxxxxx x gramech xxxxxxxxx xx 100 xxxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxx: Xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx obsah xxxxxxxxx přímo xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx. Pokud xx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxx + 20 °X, xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx tabulky.

Pokud xx xxxxxx provádí xx zředěném xxxxxx, xxxxxxxx xx obsah xxxxxxx xxxxxxxxxxx zbytku (X) xxxxx následujícího xxxxxx:

X = M’ x 100/X

xxx:

X’ je xxxxxxxx (x gramech) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx 100 g xxxxxxxx xxxxx refraktometrem x E hmotnost (x xxxxxxx) xxxxxxxx xx 100 x xxxxxxx.

Xxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xx 20 °C

Teplota °X

Xxxxxxxxx x xxxxxxx xx 100 xxxxx xxxxxxxx

5

10

15

20

30

40

50

60

70

75

Xxxxxxx

15

0,25

0,27

0,31

0,31

0,34

0,35

0,36

0,37

0,36

0,36

16

0,21

0,23

0,27

0,27

0,29

0,31

0,31

0,32

0,31

0,23

17

0,16

0,18

0,20

0,20

0,22

0,23

0,23

0,23

0,20

0,17

18

0,11

0,12

0,14

0,15

0,16

0,16

0,15

0,12

0,12

0,09

19

0,06

0,07

0,08

0,08

0,08

0,09

0,09

0,08

0,07

0,05

Xxxxxxx

21

0,06

0,07

0,07

0,07

0,07

0,07

0,07

0,07

0,07

0,07

22

0,12

0,14

0,14

0,14

0,14

0,14

0,14

0,14

0,14

0,14

23

0,18

0,20

0,20

0,21

0,21

0,21

0,21

0,22

0,22

0,22

24

0,24

0,26

0,26

0,27

0,28

0,28

0,28

0,28

0,29

0,29

25

0,30

0,32

0,32

0,34

0,36

0,36

0,36

0,36

0,36

0,37

Xx 20 °X xx teplota nesmí xxxxx x xxxx xx ± 5 °X.