Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Nařízení Xxxxxx (XXX) x. 558/93

ze xxx 10. xxxxxx 1993

x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx měření xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx a xxxxxxxx, o zrušení xxxxxxxx (EHS) x. 543/86 x o xxxxx xxxxxxx X xxxxxxxx Rady (EHS) x. 2658/87

KOMISE XXXXXXXXXX XXXXXXXXXXXX,

x xxxxxxx xx Xxxxxxx o xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx společenství,

s xxxxxxx na xxxxxxxx Xxxx (XXX) x. 426/86 xx xxx 24. xxxxx 1986 x společné xxxxxxxxxx xxxx x produkty xxxxxxxxxxxx z ovoce x zeleniny [1], xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx (XXX) x. 1569/92 [2], a xxxxxxx xx čl. 10 xxxx. 1 x xx. 17 xxxx. 1 xxxxxxxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxx x tomu, že xx. 10 odst. 7 xxxxxxxx (XXX) x. 426/86 xxxxxxx, xx "xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx" u xxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze XXX xx xxxxxx xxxxxxx zjištěná pomocí xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x pevně xxxxxxxxx xxxxx;

xxxxxxxx x tomu, xx xxxxxxxxxxxxxxxxx metodu, xxx xx xxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxx (XXX) x. 543/86 [3], kterým xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx cukru x produktech xxxxxxxxxxxx x xxxxx x xxxxxxxx; že xx xxxxxxx jako xxxxxxxx xxxx metodu xxxxxx xxxxxxxx, x xx xxxxxxx xxx, aby xxxxxxxxxxx postup x xxxxxxx alkoholických xxxxxxxx; xx z důvodů xxxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxx xx uvedena x xxxxx nařízení, xx třeba xxxxxx xxxxxxxx (XXX) x. 543/86;

xxxxxxxx k xxxx, xx x důvodů xxxxxxx xxxxxxxx (EHS) x. 543/86 je xxxxx přizpůsobit přílohu 1 xxxxxxxx Xxxx (XXX) č. 2658/87 xx dne 23. xxxxxxxx 1987 o xxxxx a statistické xxxxxxxxxxxx a x xxxxxxxxx celním xxxxxxxxx [4], naposledy xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxxx (XXX) x. 3800/92 [5];

xxxxxxxx x tomu, že xxxxxxxx xxxxxx nařízení xxxx x souladu xx stanoviskem Řídícího xxxxxx xxx produkty xxxxxxxxxx z xxxxx x xxxxxxxx,

XXXXXXX XXXX XXXXXXXX:

Xxxxxx 1

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xx xxx xxxxxxx při xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxx XXX nařízení (XXX) x. 426/86, xx stanovena x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxx 2

Xxxxxxx xx xxxxxxxx (XXX) č. 543/86.

Xxxxxx 3

Xxxxxxx I xxxxxxxx (XXX) x. 2658/87 se xxxx xxxxx: odkazy xx xxxxxxxx (XXX) x. 543/86 x doplňkové xxxxxxxx č. 1 xx xxxxxxxx 8 x x doplňkových xxxxxxxxxx x. 2 x x. 6 xx xxxxxxxx 20 xx nahrazují xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx.

Článek 4

Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v platnost xxxxxxxx xxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

Xxxx nařízení xx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx ve xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

X Xxxxxxx xxx 10. xxxxx 1993.

Xx Xxxxxx

Xxxx Xxxxxxxx

xxxx Xxxxxx


[1] Úř. xxxx. X 49, 27.2.1986, x. 1.

[2] Xx. věst. X 166, 20.6.1992, x. 5.

[3] Xx. věst. X 55, 1.3.1986, x. 41.

[4] Xx. xxxx. X 256, 7.9.1987, x. 1.

[5] Xx. xxxx. X 384, 30.12.1992, x. 8.


XXXXXXX

XXXXXX XXXXXX SUCHÉHO XXXXXXXXXXX XXXXXX X xXXXXXXXXX XXXXXXXXXXXX X XXXXX X ZELENINY XXXXXX XXXXXXXXXXXXXX

X. Xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx této xxxxxx xx xxxxxx množství xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx produktu. Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, solí organických xxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxx ovlivňuje xxxxx xxxx.

XX. Xxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx) xx rozumí xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx sacharosy ve xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxx stejný xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx. Obsah xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx se xxxxxxxxx v gramech xx 100 gramů (x/100 x).

XXX. Princip

Odvození xxxxxx suchého xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx od xxxx indexu xxxx.

XX. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxxxxxxx.

Xxxxx xxxxxxxx xxxx umožňovat xxxxxx xxxxxxxxxxxx hmotnosti xxxxxxxxx x přesností xx ± 0,1 %.

Xxxxxxxxxxxx xxxx mít xxxxxxxx xx xxxxxxxx x rozsahem xxxxxxx xx + 15 °X do + 25 °X. Xxx xxxx mít xxxxxxxxxx xxxx, xxxxx umožňuje xxxxxxxxx teploty s xxxxxxxxx na ± 0,5 °X.

Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx provozní xxxxxx k tomuto xxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxx týkající xx xxxxxxxxx a světelného xxxxxx.

X. Xxxxxx

1. Xxxxxxxx xxxxxx

1.1. Tekuté produkty

Pečlivě xx xxxxxxxx a xxxxxxx se xxxxxxxxx.

1.2. Xxxxxxxx xxxxxxxx, pyré, xxxxxx šťávy se xxxxxxxxxx podílem

Průměrný xxxxxxxxxxx xxxxxx se pečlivě xxxxxxxx a xxxx xxxxxxxxxxxx. Xxxx xxxxxx xx přefiltruje xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx se xxxxx xxxxx z xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxx.

1.3. Xxxx xxxxxxxx (marmelády a xxxxxx)

Xxxxx xxxxx přímo xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx se 40 g xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 0,01 g do xxxxxxx x xxxxxx 250 xx a xxxxx xx 100 xx xxxxxxxxxxx vody.

Dvě xx xxx xxxxxx xx xxxxx xxxx x promíchává xxxxxxxxx xxxxxxxx.

Xx xxxxxxxxxx se xxxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, přičemž xx xx xxxxxxx použije xxxxxxxxxxx xxxx, a xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxx tak, aby xxxxxxx 200 x xxxxx. Xxxxx se x xxxxxxxxx xx 0,01 x x xxxxxx xx řádně xxxxxxx.

Xxxxx xx 20 xxxxx xxxx a xxx xx xxxxxxxxxxx xxxx složený xxxxx xxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxxx.

1.4. Xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx xx a odstraní xx xxxxx, jadérka x jádra. Xxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xx xxxxx xxxx 1.2. nebo 1.3.

1.5. Xxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxx xx xxxxxxxx na xxxx xxxxxx, odstraní se xxxxx, xxxxxxx nebo xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxx.

Xx xxxxxxx xx xxxxxx 10 xx 20 x xxxxxxxx s přesností xx 0,01 x.

Xxxxx xx destilovaná voda xx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx produktu. Xx xxxxx xxxxx xx xxxx 30 minut xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx tyčinkou. Xx xxxxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxx bodu 1.3.

1.6. Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx 100 x xxxxxx se xxxxxx x xxxxxxxxx xx 0,01 x do xxxxxxxx kádinky. Kádinka xx xx 30 xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx vloží xx xxxxxx vodní lázně x v xxxxxxx xxxxxxx se xxxxx xxxxxxxxxxx voda.

Pokud je xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx 5 % xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx destilovaná voda x xxxxxxx xx xx xxxxx xxxxx xxxxxxx dalších 45 xxxxx.

Xx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx zváží, x případě xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx a xxxxxxx xx stanovení.

2. Xxxxxxxxx

Xxxxxx se xxxxxxx xx xxxxxxx pro xxxxxx ponořením xxxxxx xx xxxxx lázně x xxxxxxxxxxx teplotou.

Malý xxxxxx xx xxxxxx xx dolní xxxxxx xxxxxxxxxxxxx, přičemž xx xxxxx dbát xx xx, xxx xxx xxxxxxxxx hranolů x xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx. Xxxxxx xx provádí xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx přístroji.

S xxxxxxxxx xx 0,1 % xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx sacharosy.

Na tomtéž xxxxxxxxxxx vzorku se xxxxxxxx nejméně dvě xxxxxxxxx.

XX. Vyjádření výsledků

Výpočet x vzorec

Obsah xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx na 100 xxxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxx: Xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx. Xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx než + 20 °C, xxxxxx se xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx tabulky.

Pokud xx xxxxxx xxxxxxx xx zředěném vzorku, xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx rozpustného zbytku (X) podle xxxxxxxxxxxxx xxxxxx:

X = M’ x 100/X

xxx:

X’ je xxxxxxxx (x gramech) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx 100 x xxxxxxxx xxxxx refraktometrem x X hmotnost (x xxxxxxx) xxxxxxxx xx 100 g xxxxxxx.

Xxxxxx výsledku, pokud xx stanovení xxxxxxx xx xxxxxxx jiné xx 20 °X

Xxxxxxx °X

Xxxxxxxxx x gramech xx 100 xxxxx xxxxxxxx

5

10

15

20

30

40

50

60

70

75

Xxxxxxx

15

0,25

0,27

0,31

0,31

0,34

0,35

0,36

0,37

0,36

0,36

16

0,21

0,23

0,27

0,27

0,29

0,31

0,31

0,32

0,31

0,23

17

0,16

0,18

0,20

0,20

0,22

0,23

0,23

0,23

0,20

0,17

18

0,11

0,12

0,14

0,15

0,16

0,16

0,15

0,12

0,12

0,09

19

0,06

0,07

0,08

0,08

0,08

0,09

0,09

0,08

0,07

0,05

Xxxxxxx

21

0,06

0,07

0,07

0,07

0,07

0,07

0,07

0,07

0,07

0,07

22

0,12

0,14

0,14

0,14

0,14

0,14

0,14

0,14

0,14

0,14

23

0,18

0,20

0,20

0,21

0,21

0,21

0,21

0,22

0,22

0,22

24

0,24

0,26

0,26

0,27

0,28

0,28

0,28

0,28

0,29

0,29

25

0,30

0,32

0,32

0,34

0,36

0,36

0,36

0,36

0,36

0,37

Xx 20 °X xx xxxxxxx xxxxx xxxxx o více xx ± 5 °X.