Nařízení Xxxxxx (XXX) x. 558/93
ze xxx 10. xxxxxx 1993
x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx zbytku x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx x xxxxxxxx, o xxxxxxx xxxxxxxx (EHS) č. 543/86 a o xxxxx xxxxxxx I xxxxxxxx Xxxx (EHS) x. 2658/87
XXXXXX EVROPSKÝCH XXXXXXXXXXXX,
x xxxxxxx xx Xxxxxxx x založení Xxxxxxxxxx hospodářského xxxxxxxxxxxx,
x xxxxxxx na nařízení Xxxx (XXX) x. 426/86 xx xxx 24. xxxxx 1986 x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x produkty xxxxxxxxxxxx x xxxxx x xxxxxxxx [1], xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx (XXX) x. 1569/92 [2], x zejména xx čl. 10 xxxx. 1 x xx. 17 odst. 1 uvedeného xxxxxxxx,
xxxxxxxx x tomu, xx xx. 10 odst. 7 nařízení (XXX) x. 426/86 xxxxxxx, xx "xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx" x produktů xxxxxxxxx x xxxxxxx XXX se xxxxxx xxxxxxx zjištěná xxxxxx xxxxxxxxxxxxx vynásobená xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxx;
xxxxxxxx k xxxx, xx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xx být xxxxxxx, vymezuje xxxxxxxx Xxxxxx (EHS) x. 543/86 [3], xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx cukru x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx x xxxxxxxx; xx xx xxxxxxx jako xxxxxxxx xxxx metodu xxxxxx xxxxxxxx, a xx xxxxxxx xxx, aby xxxxxxxxxxx postup x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx produktů; xx z xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxx xx uvedena x tomto xxxxxxxx, xx třeba zrušit xxxxxxxx (XXX) č. 543/86;
xxxxxxxx x xxxx, xx x xxxxxx xxxxxxx nařízení (EHS) x. 543/86 xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 1 xxxxxxxx Xxxx (XXX) x. 2658/87 xx dne 23. xxxxxxxx 1987 x xxxxx x statistické xxxxxxxxxxxx x o xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx [4], xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxxx (EHS) x. 3800/92 [5];
xxxxxxxx x xxxx, xx xxxxxxxx tohoto nařízení xxxx x souladu xx xxxxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx x xxxxxxxx,
XXXXXXX TOTO XXXXXXXX:
Článek 1
Xxxxxxxxxxxxxxxx metoda, xxx má být xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx uvedených x xxxxxxx XXX xxxxxxxx (XXX) č. 426/86, xx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx nařízení.
Článek 2
Zrušuje se xxxxxxxx (EHS) x. 543/86.
Xxxxxx 3
Příloha I xxxxxxxx (XXX) č. 2658/87 xx xxxx xxxxx: xxxxxx na xxxxxxxx (EHS) x. 543/86 v xxxxxxxxx xxxxxxxx x. 1 xx xxxxxxxx 8 x x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x. 2 x x. 6 xx kapitole 20 xx nahrazují xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx.
Článek 4
Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x platnost xxxxxxxx prvním xxxx xx xxxxxxxxx v Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
Xxxx nařízení je xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx ve všech xxxxxxxxx státech.
V Xxxxxxx dne 10. ledna 1993.
Xx Xxxxxx
Xxxx Steichen
člen Xxxxxx
[1] Úř. věst. X 49, 27.2.1986, x. 1.
[2] Úř. věst. X 166, 20.6.1992, x. 5.
[3] Xx. xxxx. X 55, 1.3.1986, x. 41.
[4] Úř. věst. X 256, 7.9.1987, x. 1.
[5] Xx. xxxx. X 384, 30.12.1992, x. 8.
XXXXXXX
XXXXXX MĚŘENÍ XXXXXXX XXXXXXXXXXX ZBYTKU X xXXXXXXXXX XXXXXXXXXXXX X XXXXX X XXXXXXXX XXXXXX XXXXXXXXXXXXXX
X. Xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxx množství xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx solí, xxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxx ovlivňuje index xxxx.
XX. Xxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx) xx xxxxxx procentuální xxxxxxxx sacharosy xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxx stejný xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx. Obsah xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxx xx 100 xxxxx (x/100 g).
III. Xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx rozpustného xxxxxx produktu od xxxx indexu xxxx.
XX. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxxxxxxx.
Xxxxx xxxxxxxx xxxx umožňovat xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx s xxxxxxxxx xx ± 0,1 %.
Xxxxxxxxxxxx musí xxx xxxxxxxx se xxxxxxxx x rozsahem nejméně xx + 15 °X xx + 25 °X. Xxx xxxx mít xxxxxxxxxx xxxx, xxxxx umožňuje xxxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxxx xx ± 0,5 °X.
Xx xxxxx xxxxxx dodržovat xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx, a xxxxxxx xxxxxx týkající se xxxxxxxxx a světelného xxxxxx.
X. Xxxxxx
1. Příprava xxxxxx
1.1. Xxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxx.
1.2. Xxxxxxxx xxxxxxxx, pyré, xxxxxx xxxxx se xxxxxxxxxx podílem
Průměrný laboratorní xxxxxx xx pečlivě xxxxxxxx a xxxx xxxxxxxxxxxx. Část xxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xx xxxxx xxxxx x xxxxxxxx a provede xx stanovení.
1.3. Xxxx xxxxxxxx (xxxxxxxxx x xxxxxx)
Xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, odváží se 40 x xxxxxxxx x xxxxxxxxx na 0,01 x xx xxxxxxx x objemu 250 ml x xxxxx xx 100 xx destilované xxxx.
Xxx xx tři xxxxxx xx xxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
Xx zchladnutí xx xxxxx xxxxxxx nalije xx xxxxxx tárované xxxxxx, přičemž xx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx, x xxxxx se xxxxxxxxxxx xxxx xxx, aby xxxxxxx 200 x xxxxx. Xxxxx se x xxxxxxxxx xx 0,01 x a xxxxxx xx řádně xxxxxxx.
Xxxxx xx 20 xxxxx xxxx a xxx xx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx filtr xxxx Buchnerovu xxxxxxx.
Xxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxxx.
1.4. Xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xx x odstraní xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxx. Produkt xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xx xxxxx xxxx 1.2. xxxx 1.3.
1.5. Xxxxx produkty nebo xxxxxxxx obsahující xxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxx
Xxxxxxxxxxx vzorek nebo xxxx xxxx xx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxx.
Xx xxxxxxx xx xxxxxx 10 xx 20 x xxxxxxxx s xxxxxxxxx xx 0,01 x.
Xxxxx xx xxxxxxxxxxx voda xx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx. Ve xxxxx xxxxx xx xxxx 30 minut xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx tyčinkou. Xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx xxxx 1.3.
1.6. Xxxxxxxx s xxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxxx 100 x xxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxxx xx 0,01 g do xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xx xx 30 xxxxx za občasného xxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxx x x případě xxxxxxx xx přidá xxxxxxxxxxx xxxx.
Xxxxx je xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx 5 % xxxxxxxxxxxx, xxxxx se xxxxx destilovaná xxxx x xxxxxxx xx xx xxxxx xxxxx xxxxxxx dalších 45 xxxxx.
Xx xxxxxxxxxx se xxxxx xxxxxxx xxxxx, x xxxxxxx potřeby xx přefiltruje a xxxxxxx se xxxxxxxxx.
2. Xxxxxxxxx
Xxxxxx se xxxxxxx xx xxxxxxx xxx xxxxxx ponořením xxxxxx xx xxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
Xxxx xxxxxx xx nanese xx xxxxx hranol xxxxxxxxxxxxx, přičemž xx xxxxx xxxx xx xx, xxx xxx xxxxxxxxx hranolů k xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx povrch skla. Xxxxxx se provádí xxxxx návodu x xxxxxxxxx xxxxxxxxx.
X xxxxxxxxx xx 0,1 % xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx sacharosy.
Na xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx.
XX. Vyjádření xxxxxxxx
Xxxxxxx x vzorec
Obsah suchého xxxxxxxxxxx zbytku, obvykle xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx na 100 xxxxx produktu, xx xxxxxxx takto: Xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx. Xxxxx xx xxxxxxxxx provádí za xxxxxxx xxxx xxx + 20 °X, xxxxxx se výsledek xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxx xx měření xxxxxxx xx zředěném xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx (X) xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx:
X = X’ x 100/X
xxx:
X’ xx xxxxxxxx (x gramech) xxxxxxx rozpustného xxxxxx xx 100 x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx x X xxxxxxxx (x xxxxxxx) xxxxxxxx xx 100 g xxxxxxx.
Xxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xx stanovení provádí xx xxxxxxx jiné xx 20 °X
Xxxxxxx °X |
Xxxxxxxxx x xxxxxxx xx 100 xxxxx xxxxxxxx |
|||||||||
5 |
10 |
15 |
20 |
30 |
40 |
50 |
60 |
70 |
75 |
|
Xxxxxxx |
||||||||||
15 |
0,25 |
0,27 |
0,31 |
0,31 |
0,34 |
0,35 |
0,36 |
0,37 |
0,36 |
0,36 |
16 |
0,21 |
0,23 |
0,27 |
0,27 |
0,29 |
0,31 |
0,31 |
0,32 |
0,31 |
0,23 |
17 |
0,16 |
0,18 |
0,20 |
0,20 |
0,22 |
0,23 |
0,23 |
0,23 |
0,20 |
0,17 |
18 |
0,11 |
0,12 |
0,14 |
0,15 |
0,16 |
0,16 |
0,15 |
0,12 |
0,12 |
0,09 |
19 |
0,06 |
0,07 |
0,08 |
0,08 |
0,08 |
0,09 |
0,09 |
0,08 |
0,07 |
0,05 |
Xxxxxxx |
||||||||||
21 |
0,06 |
0,07 |
0,07 |
0,07 |
0,07 |
0,07 |
0,07 |
0,07 |
0,07 |
0,07 |
22 |
0,12 |
0,14 |
0,14 |
0,14 |
0,14 |
0,14 |
0,14 |
0,14 |
0,14 |
0,14 |
23 |
0,18 |
0,20 |
0,20 |
0,21 |
0,21 |
0,21 |
0,21 |
0,22 |
0,22 |
0,22 |
24 |
0,24 |
0,26 |
0,26 |
0,27 |
0,28 |
0,28 |
0,28 |
0,28 |
0,29 |
0,29 |
25 |
0,30 |
0,32 |
0,32 |
0,34 |
0,36 |
0,36 |
0,36 |
0,36 |
0,36 |
0,37 |
Xx 20 °X xx xxxxxxx xxxxx xxxxx o xxxx xx ± 5 °X.