Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Xxxxxxxx Xxxxxx (EHS) x. 558/93

ze xxx 10. xxxxxx 1993

o xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx rozpustného zbytku x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx x xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxx (XXX) č. 543/86 a x xxxxx přílohy X xxxxxxxx Rady (EHS) x. 2658/87

XXXXXX EVROPSKÝCH XXXXXXXXXXXX,

x xxxxxxx xx Xxxxxxx o xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,

x xxxxxxx xx nařízení Xxxx (XXX) x. 426/86 ze xxx 24. xxxxx 1986 x xxxxxxxx organizaci xxxx s produkty xxxxxxxxxxxx x ovoce x xxxxxxxx [1], xxxxxxxxx xxxxxxxxx nařízením (XXX) x. 1569/92 [2], x xxxxxxx xx čl. 10 xxxx. 1 x xx. 17 odst. 1 xxxxxxxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxx x xxxx, že xx. 10 xxxx. 7 xxxxxxxx (EHS) x. 426/86 xxxxxxx, xx "xxxxxxx přidaného xxxxx" x xxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze XXX xx xxxxxx xxxxxxx zjištěná pomocí xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx určitým xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxx;

xxxxxxxx k tomu, xx refraktometrickou xxxxxx, xxx xx xxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxx (EHS) č. 543/86 [3], xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx x produktech xxxxxxxxxxxx x xxxxx a xxxxxxxx; xx se xxxxxxx jako xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, x xx xxxxxxx xxx, xxx xxxxxxxxxxx postup x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx; xx x důvodů xxxxxxxx nové metody, xxxxx xx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx (XXX) č. 543/86;

xxxxxxxx x xxxx, xx x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx (XXX) x. 543/86 je xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 1 xxxxxxxx Rady (XXX) x. 2658/87 xx xxx 23. xxxxxxxx 1987 x xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x x xxxxxxxxx celním sazebníku [4], xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxxx (EHS) x. 3800/92 [5];

vzhledem x xxxx, že xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xx stanoviskem Řídícího xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x ovoce x xxxxxxxx,

XXXXXXX TOTO XXXXXXXX:

Xxxxxx 1

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xx xxx xxxxxxx xxx určování xxxxxx cukru x xxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxx XXX xxxxxxxx (XXX) x. 426/86, xx xxxxxxxxx v xxxxxxx tohoto xxxxxxxx.

Xxxxxx 2

Xxxxxxx xx xxxxxxxx (XXX) x. 543/86.

Článek 3

Příloha X xxxxxxxx (XXX) x. 2658/87 xx xxxx xxxxx: xxxxxx xx xxxxxxxx (XXX) x. 543/86 x doplňkové xxxxxxxx č. 1 xx kapitole 8 x x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x. 2 x x. 6 xx xxxxxxxx 20 xx xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxx nařízení.

Xxxxxx 4

Xxxx nařízení xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx prvním xxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx x přímo xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

X Bruselu xxx 10. ledna 1993.

Xx Xxxxxx

Xxxx Xxxxxxxx

xxxx Xxxxxx


[1] Xx. xxxx. X 49, 27.2.1986, x. 1.

[2] Xx. xxxx. X 166, 20.6.1992, x. 5.

[3] Xx. xxxx. X 55, 1.3.1986, x. 41.

[4] Xx. věst. X 256, 7.9.1987, x. 1.

[5] Xx. xxxx. X 384, 30.12.1992, x. 8.


XXXXXXX

XXXXXX XXXXXX SUCHÉHO XXXXXXXXXXX XXXXXX X xXXXXXXXXX XXXXXXXXXXXX X XXXXX X XXXXXXXX XXXXXX REFRAKTOMETRIE

I. Xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx této xxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxx organických xxxxxxx, anorganických xxxx, xxxx, flavonoidů x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx.

XX. Definice

Suchým xxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxx refraktometrií) xx rozumí xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx sacharosy, xxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxx stejný xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x produktu xx xxxxxxxxx v xxxxxxx xx 100 xxxxx (x/100 x).

XXX. Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx rozpustného xxxxxx xxxxxxxx od xxxx indexu xxxx.

XX. Xxxxxxxxxxx vybavení

Abbeův xxxxxxxxxxxx.

Xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx s xxxxxxxxx xx ± 0,1 %.

Xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xx + 15 °X do + 25 °X. Též xxxx xxx cirkulátor xxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxxx na ± 0,5 °C.

Je xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx provozní xxxxxx k xxxxxx xxxxxxxxx, x zejména xxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxx a světelného xxxxxx.

X. Xxxxxx

1. Xxxxxxxx xxxxxx

1.1. Xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx xx xxxxxxxx a xxxxxxx xx stanovení.

1.2. Xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx, xxxxxx xxxxx se xxxxxxxxxx podílem

Průměrný xxxxxxxxxxx xxxxxx xx pečlivě xxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxxxx. Xxxx xxxxxx xx přefiltruje xxxx xxxxxx čtyřikrát xxxxxxxxxx xxxx, odstraní xx xxxxx kapky x xxxxxxxx a provede xx stanovení.

1.3. Xxxx xxxxxxxx (marmelády x xxxxxx)

Xxxxx nelze přímo xxxxxx dříve homogenizované xxxxxxxx, xxxxxx xx 40 x xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 0,01 g xx xxxxxxx x xxxxxx 250 xx x xxxxx xx 100 xx destilované vody.

Dvě xx tři minuty xx xxxxx xxxx x xxxxxxxxxx skleněnou xxxxxxxx.

Xx xxxxxxxxxx xx xxxxx kádinky xxxxxx xx vhodné xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx voda, a xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxx xxx, xxx xxxxxxx 200 g xxxxx. Xxxxx xx x xxxxxxxxx xx 0,01 x x xxxxxx se xxxxx xxxxxxx.

Xxxxx xx 20 xxxxx stát a xxx xx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxx Buchnerovu nálevku.

Provede xx xxxxxxxxx x xxxxxxxx.

1.4. Zmrazené xxxxxxxx

Xxxxxxxx xx x xxxxxxxx xx xxxxx, jadérka x xxxxx. Xxxxxxx xx promíchá s xxxxxxxxx xxxxxxxx během xxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xx xxxxx xxxx 1.2. xxxx 1.3.

1.5. Xxxxx produkty nebo xxxxxxxx obsahující celé xxxxx xxxx xxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxx vzorek xxxx xxxx část xx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxx, odstraní xx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxx x pečlivě xx xxxxxxxx.

Xx xxxxxxx xx xxxxxx 10 xx 20 x xxxxxxxx s xxxxxxxxx xx 0,01 x.

Xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx. Xx xxxxx xxxxx xx xxxx 30 xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx tyčinkou. Xx xxxxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxx bodu 1.3.

1.6. Xxxxxxxx s xxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx 100 g xxxxxx se xxxxxx x xxxxxxxxx na 0,01 g do xxxxxxxx kádinky. Kádinka xx xx 30 xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx vloží xx xxxxxx xxxxx lázně x x případě xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx.

Xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx 5 % xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx x kádinka xx xx vodní xxxxx xxxxxxx dalších 45 xxxxx.

Xx xxxxxxxxxx xx xxxxx kádinky xxxxx, x xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxx.

2. Xxxxxxxxx

Xxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx nádoby xx vodní lázně x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

Xxxx xxxxxx xx xxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx je xxxxx xxxx xx xx, xxx při xxxxxxxxx xxxxxxx k xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx skla. Xxxxxx se provádí xxxxx návodu k xxxxxxxxx xxxxxxxxx.

X xxxxxxxxx xx 0,1 % xx odečte xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.

Xx tomtéž xxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx.

XX. Vyjádření výsledků

Výpočet x xxxxxx

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, obvykle xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xx 100 xxxxx xxxxxxxx, se xxxxxxx xxxxx: Použije xx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx přímo xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx. Xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx jiné než + 20 °C, xxxxxx se xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxx xx měření provádí xx zředěném xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx rozpustného xxxxxx (X) podle xxxxxxxxxxxxx xxxxxx:

X = M’ x 100/X

xxx:

X’ je xxxxxxxx (v xxxxxxx) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx 100 x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx x X xxxxxxxx (x xxxxxxx) xxxxxxxx xx 100 x xxxxxxx.

Xxxxxx xxxxxxxx, pokud xx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xx 20 °X

Xxxxxxx °X

Xxxxxxxxx x xxxxxxx xx 100 xxxxx xxxxxxxx

5

10

15

20

30

40

50

60

70

75

Xxxxxxx

15

0,25

0,27

0,31

0,31

0,34

0,35

0,36

0,37

0,36

0,36

16

0,21

0,23

0,27

0,27

0,29

0,31

0,31

0,32

0,31

0,23

17

0,16

0,18

0,20

0,20

0,22

0,23

0,23

0,23

0,20

0,17

18

0,11

0,12

0,14

0,15

0,16

0,16

0,15

0,12

0,12

0,09

19

0,06

0,07

0,08

0,08

0,08

0,09

0,09

0,08

0,07

0,05

Xxxxxxx

21

0,06

0,07

0,07

0,07

0,07

0,07

0,07

0,07

0,07

0,07

22

0,12

0,14

0,14

0,14

0,14

0,14

0,14

0,14

0,14

0,14

23

0,18

0,20

0,20

0,21

0,21

0,21

0,21

0,22

0,22

0,22

24

0,24

0,26

0,26

0,27

0,28

0,28

0,28

0,28

0,29

0,29

25

0,30

0,32

0,32

0,34

0,36

0,36

0,36

0,36

0,36

0,37

Xx 20 °C xx teplota xxxxx xxxxx x xxxx xx ± 5 °X.