Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Xxxxxxxx Komise (XX) x. 563/2002

xx xxx 2. dubna 2002,

kterým xx xxxx xxxxxxxx (XX) x. 466/2001, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxxx xxxxxx některých xxxxxxxxxxxxxxx látek x xxxxxxxxxxx

XXXXXX EVROPSKÝCH XXXXXXXXXXXX,

x xxxxxxx xx Xxxxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,

x xxxxxxx xx xxxxxxxx Rady (XXX) x. 315/93 xx xxx 8. xxxxx 1993, kterým xx xxxxxxx postupy Xxxxxxxxxxxx xxx kontrolu xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x potravinách [1], a xxxxxxx xx. 2 odst. 3 uvedeného nařízení,

vzhledem x těmto xxxxxxx:

(1) Xxxxxxxx (XXX) x. 315/93 xxxxxxx, xx xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx zdraví xxxx xxx xxxxxxxxx maximální xxxxxx některých xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 466/2001 [2], xxxxxxxxx xxxxxxxxx nařízením (XX) x. 472/2002 [3], xx použitelné xxx xxx 5. xxxxx 2002 x xxxxxxxxx nařízení Komise (XX) č. 194/97 xx dne 31. xxxxx 1997, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx kontaminujících xxxxx x xxxxxxxxxxx [4], ve xxxxx xxxxxxx nařízení (XX) x. 864/1999 [5], xxxxxx se stanoví xxxxxxxxx xxxxxx dusičnanů x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx.

(3) Xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx monitorování x předkládat xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x dosaženém pokroku xxx uplatňování x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx obsahu xxxxxxxxx. S xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx Xxxxxx xxxxx tři xxxx, x poprvé xxxx 1. xxxxxx 2002, xxxxxxxxx xxxxxxxxx limity xxx xxxxxxxxx v xxxxxxxxx salátu x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx.

(4) X xxxxxxx xxxxx z xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xx xxxxx dusičnanů x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xx rozumných xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx. X xxxxxxxxx regionů je xxxxx hlášen xxxxx xxxxx xxxxxxxxx než xxxxx stanovený x xxxxxxx xxxxxxxx (XX) x. 466/2001, přestože xxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxx dusičnanů xx špenátu xxxxxxxxxx xxxxxx snižující xx xxxxxxxx. Xxxxxxx členské xxxxx potřebují xxxxxxxx xxxxxxxxx přechodné období, xxx xxxxx povolit xxxxxxx xxxxxxxxxx salátu xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx spotřebu xx xxxxxx území xx xxxxxx trh. X xxxxxxxxxx xxxxxx by xxxx xxx xxxx xxxxxxxxx období časově xxxxxxx, x špenátu xx xxxx xxxxxxxx xxxxx nepředpokládá.

(5) Xxxxxxxx (XX) x. 466/2001 xx xxxxx mělo xxx xxxxxxx.

(6) Xxxxxxxx xxxxxx nařízení xxxx x xxxxxxx se xxxxxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxx xxx potravinový řetězec x xxxxxx xxxxxx,

XXXXXXX XXXX NAŘÍZENÍ:

Článek 1

Xxxxxxxx (XX) x. 466/2001 xx xxxx takto:

1. V xxxxxx 3 se xxxxxxxx 1 xxxxxxxxx xxxxx:

"1. Xxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx povolit uvádět xx xxx čerstvý xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx špenát, vypěstované x určené xx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxx stanovené xxxx xxxxxxxxx xxxxx v xxxxxx 1.1, 1.3 x 1.4 xxxxxxx, xxxxx je xxxxxxxxxx xxxxx zásad správné xxxxxxxxxx praxe s xxxxx postupně xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxxx xxxxxx

x) xxx hlávkový xxxxx xxxxx xxxx 1. xxxxx 2005;

x) pro xxxxxx xxxx přezkoumáno xxxxxxxxxx xx 1. xxxxx 2005.

Členské státy xxxxxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxxx x ostatní xxxxxxx xxxxx o xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x provedení xxxxxxx xxxxxxxxxxx."

2. Xxxxx 1 xxxxxxx I xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx rozhodnutí.

Xxxxxx 2

Toto xxxxxxxx xxxxxxxx v platnost xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxx xxxxxxxx Evropských xxxxxxxxxxxx.

Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x celém xxxxxxx x xxxxx použitelné xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

V Xxxxxxx dne 2. xxxxx 2002.

Xx Xxxxxx

Xxxxx Xxxxx

xxxx Xxxxxx


[1] Úř. xxxx. X 37, 13.2.1993, x. 1.

[2] Xx. věst. X 77, 16.3.2001, x. 1.

[3] Xx. xxxx. X 75, 16.3.2002, x. 18.

[4] Úř. xxxx. X 31, 1.2.1997, x. 48.

[5] Xx. xxxx. X 108, 27.4.1999, x. 16.


XXXXXXX

Xxxxx 1 xxxxxxx X xxxxxxxx (XX) x. 466/2001 týkající xx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx:

"Xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxx (xx XX na xx)

Xxxxxx xxxxxx vzorků

Referenční xxxxxx xxxxxxx

1.1 Čerstvý xxxxxx (Xxxxxxxx oleracea)

Sklizeň xx 1. xxxxxxxxx xx 31. xxxxxx

3000

Xxxxxxxx Xxxxxx 79/700/XXX

Xxxxxxx xx 1. xxxxx do 31. xxxxx

2500

1.2 Xxxxxxxxxxxx, xxxxxxx zmražený nebo xxxxxxxx xxxxxx

2000

Xxxxxxxx 79/700/XXX

1.3 Xxxxxxx hlávkový xxxxx (Xxxxxx xxxxxx X.) (xxxxxxxxxx a xxxxx xxxxx), xxxxx salátu xxxxxxxxx x xxxx 1.4.

Xxxxxxx xx 1. xxxxx xx 31. xxxxxx:

Xxxxxxxx 79/700/XXX. Xxxxxxxxx xxxxx laboratorních vzorků xx však 10

— xxxxxxxx xxxxx pěstovaný xx xxxxxxxx

4500

— xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx

4000

Xxxxxxx xx 1. xxxxx xx 30. xxxx:

— xxxxxxxx salát xxxxxxxxx xx xxxxxxxx

3500

— xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx

2500

1.4 Xxxxxx xxxxx

Xxxxx xxxxxxxxx ve xxxxxxxx

2500

Xxxxxxxx 79/700/XXX. Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxx 10

Salát xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx

2000