Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 1284/2002

xx xxx 15. xxxxxxxx 2002,

kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx

XXXXXX XXXXXXXXXX SPOLEČENSTVÍ,

s xxxxxxx xx Xxxxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,

x xxxxxxx xx nařízení Xxxx (XX) x. 2200/96 xx dne 28. xxxxx 1996 x společné organizaci xxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx [1], xxxxxxxxx pozměněné xxxxxxxxx (XX) x. 545/2002 [2], a zejména xx xx. 2 xxxx. 2 xxxxxxxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxx x těmto xxxxxxx:

(1) Xxxxxxx xxxxxx xxxxx mezi xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx X xxxxxxxx (XX) x. 2200/96, xxx xxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxx. Za xxxxx xxxxxx x x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxx v úvahu xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx doporučuje xxxxxxxx xxxxxxx pro xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxx xxxxxx xxxxxxx Evropské xxxxxxxxxxx xxxxxx XXX (XXX XXX).

(2) Xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xx xx xxx vyloučit x trhu xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xx uspokojování xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx obchodní vztahy xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx soutěži, x xxxxxxx tak xx xxxxxxx xxxxxxxxxx produkce. Xxxxx xx xx xxxxx měla xxxxxxxxx xx xxxxxxx stádia xxxxxxx na xxx.

(3) Xxxxxxxx xxxxxx nařízení xxxx x souladu xx xxxxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx x zeleninu,

PŘIJALA XXXX XXXXXXXX:

Článek 1

Xxxxxxxx norma xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx kód XX 08022100 x xxx XX xx081350 xx xxxxxxxxx v xxxxxxx.

Xxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx (XX) x. 2200/96.

Xxxxxx 2

Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x platnost xxxxxxxx xxxx xx xxxx vyhlášení x Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

Xxxxxxx xx xxx xxx 1. xxxxx 2003.

Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x celém xxxxxxx a přímo xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx státech.

X Xxxxxxx xxx 15. července 2002.

Xx Xxxxxx

Xxxxx Xxxxxxxx

xxxx Xxxxxx


[1] Úř. xxxx. X 297, 21.11.1996, x. 1.

[2] Úř. xxxx. X 84, 28.3.2002, x. 1.


XXXXXXX

XXXXX XXX XXXXXXX XXXXXX VE SKOŘÁPCE

I. XXXXXXXX XXXXXXXX

Xxxx xxxxx xx xxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxx ve xxxxxxxx xxxxx (kultivarů) xxxxxxxxxxxxx z Corylus xxxxxxxx X. x Xxxxxxx xxxxxx Mill x xxxxxx hybridů xxx zákrovu nebo xxxxxxxx xxxxxx k xxxxxx xxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x průmyslovému xxxxxxxxxx.

XX. XXXXXXXXXX X XXXXXXX

Xxxxxx xxxx xxxxx xx xxxxxxxxx požadavků xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxx.

X. Xxxxxxxxx požadavky1

i) Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx, x přihlédnutím xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x k xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxx:

x) xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

- xxxxx tvarovaná; skořápka xxxx znatelně xxxxxxxxxxx,

- xxxxxxxxxx; xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx nepovažuje xx xxxx,

- xxxxxx; xxx vad, které xx mohly ovlivnit xxxxxxxxxx trvanlivost xxxxx,

- xxx poškození xxxxxxxxxxx xxxxxx,

- čistá; v xxxxxxxx xxx jakékoli xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx,

- xxxxx; bez xxxxxxxx xxxxxxxxx vlhkosti,

- xxx xxxxxx xxxxxx (xx xxxx než 5 % xxxxxxx jednotlivých xxxxxxxx celkem může xxx ulpívající xxxxxx);

x) xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx

- xxxxxxxxxx; xxxxx xxxxxxxxx poškození xx xxxxxxxxxx xx xxxx,

- xxxxxx; nedovolují xx xxxxxxxx napadené xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxxxxxx ke xxxxxxxx,

- xxxxxxxxxx vyvinuté; xxxxxxxxxx se xxxxxxx xxxx scvrklé xxxxx,

- xxxxx; v podstatě xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx,

- xxx xxxxxx xxxx xxxxxxx hmyzu, x xx xxx xxxxxx xx xxxx xxxxxx,

- xxx poškození xxxxxxxxxxx škůdci,

- xxx xxxxxxxxxx vláken xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx,

- xxx xxxxxxxxx,

- xxx nadměrné xxxxxxxxx xxxxxxxx,

- xxx xxxxxx xxxxxxx x/xxxx xxxxx,

- bez skvrn (xxxxxx černého zbarvení) xxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xx spotřebě2.

Lískové xxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxx xxx xxxxxxxx xxxx xxxxx.

Xxxxxxx ořechy xxxxx být xxxxxxx.

Xxxxxxx xxxxxx xxxx xxx x xxxxxxx stavu, xxx:

- snesly xxxxxxxx x manipulaci,

- mohly xxx xxxxxxxx xx xxxxx určení v xxxxxxxxxxx stavu.

ii) Xxxxx xxxx

Xxxxx vody xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx 12 % u xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x 7 % u xxxxx.3

X. Třídy jakosti

Lískové xxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxx xxxx jakosti xxxxxxxxxxxx níže:

i) Výběr

Lískové xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx. Musí xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxx odrůdu x/xxxx xxxxxxxx xxxx4.

Xxxxxxxxxx xx xxxx s xxxxxxxx xxxxx lehkých xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, pokud x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx celkový xxxxxx, xxxxxx, uchovatelnost a xxxxxxxx xxxxxx x xxxxx.

xx) X. xxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxx xxxx xxx xxxxx jakosti. Xxxx xxxxxxxxx xxxxx typické xxx xxxxx odrůdu x/xxxx xxxxxxxx druh4.

Povolují xx xxxxx xxxx, xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx, jakost, uchovatelnost x xxxxxxxx xxxxxx x xxxxx.

xxx) XX. xxxxxx

Xx xxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxx nemohou xxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx jakosti, ale xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx.

Xxxxxxxx xx xxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx znaky xxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx.

XXX. XXXXXXXXXX O TŘÍDĚNÍ XXXXX VELIKOSTI

Stanovení xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx se xxxxxxx xxxxx největšího xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx. Xxxxxxxxx se buď xxxxxxxx určeným mezi xxxxxxxxx x minimální xxxxxxxxx (xxxxxxxxx velikosti) xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx se xxxxx "x xxxx" xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx se xxxxx "x méně" (xxxxxxx). Xxxxxxx xx xxxxxxx u xxxxx xxxx Výběr a X. jakost, xxxxx x xxxxx XX. xxxxxxx xx nepovinné.

Stanovuje xx toto xxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

22 x více

22 xx x xxxx (xxxx xxxx)

20 až 22 xx

20 xx x xxxx (xxxx xxxx)

18 xx 20 xx

18 xx a xxxx (xxxx xxxx)

16 xx 18 xx

16 xx x xxxx (xxxx xxxx)

14 až 16 xx

14 xx x xxxx (xxxx xxxx)

12 xx 14 xx

Xxxxxxxx vady

Dovolené xxxxxxxx (xxxxxxxx xxxxx s xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxx plodů)

třída "xxxxx"

xxxxx "X"

xxxxx "XX"

x) Xxxxxxx xxxxxxxx odchylka pro xxxx skořápky (xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx skořápky)

3

5

7

b) Celková xxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxx jádra (xxxxxxxxxx xx základě xxxxxxxxx xxxxx)

5

8

12

x čehož je xxxxxxxx, xxxxxx, žluklé xxxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxxx xx základě xxxxxxxxx xxxxx)

3

5

6

x) Xxxxxxxx xxxxx (vypočítáno na xxxxxxx celkové hmotnosti xxxxxxxx)

0,25

0,25

0,25

x) xxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx)

4

6

8

X xxxxx Výběr x xxxxx X xxxx xxx xxxxxxx 12 % xxxxxxxxx ořechů xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx k xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx platí xxxx x třídy XX x případě, xx xx xxxxxxx odrůda xxxx obchodní xxxx.

X. Xxxxxxxxx nečistoty

Popele xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx 1g/kg.

C. Dovolené xxxxxxxx xxxxxxxxx

X xxxxx xxxx xx dovoluje xxxxxxxxx xxxxxxxx 10 % množstevních xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx, které xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, x xx xx xxxxxxxxxxx, xx:

- xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx těsně xxx xxxx nad xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x maximálním xxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxxx),

- ořechy xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx, pokud xx velikost určuje xxxxxxxx minimálního průměru xxxxxxxxxxxx xxxxx "x xxxx" nebo "a +" xxxx "+" (xxxxxxx),

- xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx těsně pod xxxxxxx, pokud xx xxxxxxxx určuje uvedením xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx "x xxxx" xxxx "x -" (xxxxxxx).

X. XXXXXXXXXX X XXXXXXXX XXXXXX

X. Xxxxxxxxxxxx

Xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxx musí obsahovat xxxxx xxxxxxx ořechy xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, jakosti, odrůdy xxxx xxxxxxxxxx druhu x xxxxxxxxx (xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx).

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx části xxxxxx xxxxx.

X. Xxxxxxx úprava

Lískové xxxxxx xx xxxxxxxx xxxx být xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx produktu.

Materiály xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxx, čisté x xxxxxxx způsobovat xxxxxx ani xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx provedeny xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx.

X xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx.

X. Xxxxxxxx úprava

Jádra xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx pevných xxxxxxxx.

XX. XXXXXXXXXX X XXXXXXXXXX

Xxxxx balení xxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxx straně xxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx musí xxx uvedeny xxxxxxx, xxxxxxxxxxxx x tak, xxx xxxx viditelné xxxxxx:

X. Xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx x/xxxx xxxxxxxxxx: xxxxx a xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx. Xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx být xxxx "balírna a/nebo xxxxxxxxxx" (xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx) xxxxxx v xxxxxxxxx tohoto identifikačního xxxxxxx.

X. Xxxx xxxxxxxx

- "xxxxxxx xxxxxx ve xxxxxxxx", není-li xxxxx xxxxxxxxx zvenku,

- název xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxx Xxxxx x X. xxxxxxx (nepovinné u xxxxx XX. jakosti).

C. Xxxxx xxxxxxxx

Xxxx xxxxxx x, nepovinně, xxxxxxxxxxx xxxxxx, nebo xxxxxxx, xxxxxxx xx místní xxxxxxxx xxxxxx.

X. Obchodní xxxxx

- xxxxx xxxxxxx,

- xxxxxxxx xxxxxxxxx:

- xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx průměry (xxxxxxx xxxxx velikosti), xxxx

- xxxxxxxxxx průměrem, xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx "x více" xxxx "a +" xxxx "+" xxxx xxxxxxxxxx průměrem, po xxxx následují slova "x xxxx" xxxx "x -" (prosévání),

- xxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxx),

- "xxxxxxxxxxx do" s xxxxxxxxx xxxxx (nepovinné)

- xxxxx hmotnost,

- rok xxxxxxx (nepovinné).

E. Úřední xxxxxxxxx xxxxxx (není xxxxxxx)


Xxxxxxx X

XXXXXX XXXXXX XXXX

XXXXXX X – XXXXXXXXXXX METODA

1. Princip

Zjištění xxxxxx vody u xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx hmotnosti xx xxxxxxxxxxxxxx sušení xxx xxxxxxx 103 °X (+ 2 °X) x xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx.

2. Xxxxxxxxx

2.1. Xxxxxxxxx xxxxx miska x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx potraviny.

2.2. Xxxxxxxxxx xxxx citlivé xx 1 xx.

2.3. Xxxxxxxxx skleněné xxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxx, 12 xx x xxxxxxx x 5 cm xxxxxxx x pevnými xxxx.

2.4. Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxxxxxxx teplotou s xxxxxx xxxxxxxxxx ventilací, xxxxxxxxxxx xxx, že xx teplota xxxxxxx xx 103 °X (± 2 °C).

2.5. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxx. xxxxxxx xxxxxxxx), xxxxxxxx kovovou xxxxxx, která xxxxxxxx, xxx xx nádoby xxxxxx xxxxxxxxx.

3. Příprava xxxxxx

Xxxxxx vzorek skořápky, xxxxx xx tak xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxx ve xxxxx xxxxx nebo jej xxxxx nasekejte xxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx 2-4 xx.

4. Xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx

4.1. Sušte xxxxxx x jejich xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx alespoň xx xxx xxxxxx x xxxxxxxx xx xx xxxxxxxxxx. Xxxxxxxx nádoby x xxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx.

4.2. Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx x 50x.

4.3. Xxxxxx prázdnou xxxxxx a xxxx xx xxxxxxxxx 0,001x (X0).

4.4. Xxxxxx xxxxxxxxx 50x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xx xxxxxxxxx 0,001x. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx po celém xxx xxxxxx, nádobu xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxx (X1). Xxxx kroky xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx.

4.5. Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x s víky xxxxx xxxx do xxxxxxxx zařízení. Xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx po xxxx xxxxx. Sušicí zařízení xxxxxxxx, xxxxxx uzavřete xxxxxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxx xx xx xxxxxxxxxx, aby xxxxxxxx. Xx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxx 0,001x (X2).

4.6. Xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx procento xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx:

Xxxxx xxxx = X1 – X2 / X1 – X0 × 100

4.7. Xxxxxxx průměrnou xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx zjištění.

METODA II – XXXXXX XXXXXX

1. Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxx vody xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx. Xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx laboratorní metodě xxxxxxxxxx.

2. Xxxxxxxxx

2.1. Keramická xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxx na xxxxxxxxx.

2.2. Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx principu elektrické xxxxxxxxx.

3. Xxxxxx

3.1. Naplňte xxxxxxxx látkou, xxxxx xx xx zkoumat (xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxx) x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx.

3.2. Xxxxxxxx xxxxxxx x xxxx.

3.3. Po xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx stěrkou, tvrdým xxxxxxxxxx kartáčem, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.


Xxxxxxx XX

XXXXXXXX TERMÍNŮ X VAD XXX XXXXXXX XXXXXX XX XXXXXXXX

— Xxxxxxxxx a xxxxxxxxxx:

Xxxxx xxxxxxxxx, která xx otevřená x xxxxxxx a xxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx.

— Xxxx xxxxxxxx:

Xxxxx vada xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xx xxxxx.

— Xxxxx:

Xxxxxxx, xx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xx skořápky x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx než 12 % xxxx.

— Xxxxxxx:

Xxxxxxx, xx xxxxxxx ořech xxxxxxxxxx xxxxx jádro.

— Xxxxxxxx xxxxx:

Xxxxx xxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx.

— Xxxxxxxxx xxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx hmyzem x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx tkání xxxxx.

— Xxxxxxxxxx:

Xxxxxxx, že xxxxxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx; lehké naprasknutí xx xxxxxxxxxx xx xxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxx.

— Xxxxxxxx:

Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx.

— Žluklost:

Oxidace xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vytvářející xxxxxxxxxx xxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx neznačí xxxxxx stav.

— Shnilé/zkažené:

Značný xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx.

— Seschlé:

Svraštění xxxx xxx 50 % xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx v obdobích, xxx dochází k velkým xxxxxxx plodin xxxx xxx dochází x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx slabou výživou xxxx xxxx xxxxxxx xxx.

— Xxxxxxx:

Xxxx, kdy xx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx mimořádně xxxxxxxx xxxxxxxxx.

— Xxxxx xxxxxxxxx:

Xxxxxxx, xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx zdeformovaná, a xx xxxx xx xxxxxxx s xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx obchodním xxxxxx.