Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Xxxxxxxx Xxxxxx (ES) x. 1284/2002

xx dne 15. xxxxxxxx 2002,

kterým xx xxxxxxx obchodní xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx

XXXXXX XXXXXXXXXX XXXXXXXXXXXX,

x xxxxxxx xx Xxxxxxx o xxxxxxxx Xxxxxxxxxx společenství,

s xxxxxxx na nařízení Xxxx (XX) č. 2200/96 xx dne 28. října 1996 x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x ovocem x xxxxxxxxx [1], xxxxxxxxx xxxxxxxxx nařízením (XX) č. 545/2002 [2], a xxxxxxx xx xx. 2 xxxx. 2 xxxxxxxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx:

(1) Lískové xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx x příloze X nařízení (XX) x. 2200/96, xxx xxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxx. Xx xxxxx účelem x x xxxxx zachování xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxx x xxxxx xxxxx xxx lískové xxxxxx, xxxxxx doporučuje xxxxxxxx skupina xxx xxxxxxxxxxx produktů podléhajících xxxxx x pro xxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx komise OSN (XXX XXX).

(2) Uplatňování xxxx xxxxx xx xx xxx vyloučit x xxxx produkty xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx na xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx spotřebitelů x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx tak xx xxxxxxx výnosnosti xxxxxxxx. Xxxxx xx xx xxxxx měla xxxxxxxxx xx xxxxxxx stádia xxxxxxx na trh.

(3) Xxxxxxxx tohoto nařízení xxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx Řídícího xxxxxx xxx čerstvé xxxxx a zeleninu,

PŘIJALA XXXX XXXXXXXX:

Xxxxxx 1

Xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx pod kód XX 08022100 a xxx KN xx081350 xx xxxxxxxxx x xxxxxxx.

Xxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx trh xxxxx podmínek xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx (ES) x. 2200/96.

Xxxxxx 2

Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v platnost xxxxxxxx dnem po xxxx xxxxxxxxx x Xxxxxxx věstníku Evropských xxxxxxxxxxxx.

Xxxxxxx se xxx xxx 1. ledna 2003.

Xxxx nařízení je xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx státech.

X Xxxxxxx xxx 15. xxxxxxxx 2002.

Xx Xxxxxx

Xxxxx Xxxxxxxx

xxxx Xxxxxx


[1] Úř. xxxx. X 297, 21.11.1996, x. 1.

[2] Úř. xxxx. X 84, 28.3.2002, x. 1.


XXXXXXX

XXXXX PRO XXXXXXX XXXXXX XX SKOŘÁPCE

I. XXXXXXXX XXXXXXXX

Xxxx xxxxx xx vztahuje na xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxxx) xxxxxxxxxxxxx x Xxxxxxx xxxxxxxx L. a Xxxxxxx xxxxxx Mill x jejich xxxxxxx xxx zákrovu xxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.

XX. USTANOVENÍ X XXXXXXX

Xxxxxx xxxx normy xx stanovení xxxxxxxxx xx jakost lískových xxxxxx xx xxxxxxxx xx úpravě x xxxxxxxx.

X. Xxxxxxxxx požadavky1

i) Xxxxxxx xxxxxx ve xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xx zvláštním xxxxxxxxxxx xxx jednotlivé xxxxx xxxxxxx x x xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxx:

x) xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

- xxxxx xxxxxxxxx; xxxxxxxx xxxx znatelně xxxxxxxxxxx,

- xxxxxxxxxx; lehké xxxxxxxx xxxxxxxxx xx nepovažuje xx xxxx,

- zdravá; xxx xxx, xxxxx xx mohly xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx plodu,

- xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx,

- xxxxx; x xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx látky,

- xxxxx; xxx nadměrné xxxxxxxxx vlhkosti,

- xxx xxxxxx slupky (ne xxxx než 5 % povrchu jednotlivých xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxx ulpívající xxxxxx);

x) xxxxxxxxxxxxxxx jádra

- xxxxxxxxxx; xxxxx povrchová poškození xx xxxxxxxxxx xx xxxx,

- xxxxxx; xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx, které je xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx,

- dostatečně vyvinuté; xxxxxxxxxx se seschlé xxxx xxxxxxx xxxxx,

- xxxxx; v xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx cizorodých xxxxx,

- xxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx, x to bez xxxxxx xx xxxx xxxxxx,

- xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx škůdci,

- xxx xxxxxxxxxx xxxxxx viditelných xxxxxx okem,

- xxx xxxxxxxxx,

- xxx nadměrné xxxxxxxxx xxxxxxxx,

- xxx xxxxxx xxxxxxx a/nebo xxxxx,

- xxx skvrn (xxxxxx xxxxxxx zbarvení) xxxx zkažení, xxxxx xxxx plody xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx2.

Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxx xxx xxxxxxxx xxxx xxxxx.

Xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx.

Xxxxxxx xxxxxx xxxx xxx x xxxxxxx stavu, xxx:

- xxxxxx přepravu x manipulaci,

- mohly xxx doručeny xx xxxxx určení x xxxxxxxxxxx stavu.

ii) Obsah xxxx

Xxxxx vody xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx 12 % x celého xxxxxxxxx xxxxxx x 7 % x xxxxx.3

X. Třídy xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx ve xxxxxxxx xx xxxxxxxx do xxx xxxx jakosti xxxxxxxxxxxx xxxx:

x) Výběr

Lískové xxxxxx ve skořápce xxxxxxxx xx této xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx. Musí xxxxxxxxx znaky typické xxx danou odrůdu x/xxxx xxxxxxxx druh4.

Nepovolují xx xxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx vzhled, xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxx úpravu x xxxxx.

xx) X. xxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx xx skořápce xxxxxxxx xx xxxx xxxxx musí být xxxxx xxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx danou odrůdu x/xxxx obchodní druh4.

Povolují xx lehké xxxx, xxxxx x produktu xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx x obalu.

iii) XX. xxxxxx

Xx xxxx třídy xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx xx vyšších xxxx jakosti, ale xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx.

Xxxxxxxx xx xxxx, pokud xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx znaky xxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx.

XXX. XXXXXXXXXX O XXXXXXX XXXXX XXXXXXXXX

Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxxx podle xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx. Xxxxxxxxx xx buď xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxxx) xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx se xxxxx "x xxxx" xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx "a xxxx" (xxxxxxx). Xxxxxxx xx xxxxxxx u plodů xxxx Výběr x X. jakost, xxxxx x plodů XX. xxxxxxx xx nepovinné.

Stanovuje xx toto třídění:

Stanovení xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

22 x xxxx

22 xx a více (xxxx xxxx)

20 až 22 xx

20 xx x více (nebo xxxx)

18 až 20 xx

18 xx x xxxx (xxxx xxxx)

16 xx 18 xx

16 xx x xxxx (xxxx méně)

14 až 16 xx

14 mm x xxxx (xxxx xxxx)

12 až 14 xx

Xxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxx odchylky (xxxxxxxx xxxxx s xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx nebo hmotnosti xxxxxxx xxxxx)

xxxxx "extra"

třída "X"

xxxxx "XX"

x) Xxxxxxx xxxxxxxx odchylka xxx xxxx xxxxxxxx (vypočítaná xx xxxxxxx celkové xxxxxxxxx xxxxxxxx)

3

5

7

x) Celková xxxxxxxx odchylka pro xxxx xxxxx (xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx)

5

8

12

x čehož xx xxxxxxxx, shnilé, xxxxxx xxxx xxxxxxxxx hmyzem (xxxxxxxxxx na základě xxxxxxxxx jádra)

3

5

6

c) Cizorodá xxxxx (xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx)

0,25

0,25

0,25

x) prázdné xxxxxx (xxxxxxxxxx podle množství)

4

6

8

U xxxxx Xxxxx a xxxxx X xxxx xxx xxxxxxx 12 % xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx x různým xxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxx. Tyto xxxxxxxx xxxxxxxx platí také x xxxxx XX x případě, že xx xxxxxxx odrůda xxxx xxxxxxxx xxxx.

X. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx 1g/kg.

C. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

X xxxxx xxxx se xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx 10 % množstevních xxxx xxxxxxxxxxxx lískových ořechů xx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, x to za xxxxxxxxxxx, že:

- xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxx xxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx určuje xxxxxxxx xxxx minimálním xxxxxxxx x maximálním xxxxxxxx (xxxxxxxxx velikosti),

- ořechy xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx, xxxxx xx velikost xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx "x xxxx" xxxx "a +" xxxx "+" (xxxxxxx),

- xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx určuje xxxxxxxx xxxxxxxxxxx průměru xxxxxxxxxxxx xxxxx "x méně" xxxx "a -" (xxxxxxx).

X. XXXXXXXXXX X XXXXXXXX XXXXXX

X. Xxxxxxxxxxxx

Xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxx stejnorodý x xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx lískové xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, jakosti, odrůdy xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx (xxxxx xxxx roztříděny podle xxxxxxxxx).

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx části xxxxxx xxxxx.

X. Xxxxxxx úprava

Lískové xxxxxx xx skořápce xxxx být xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx náležitou xxxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx musí xxx xxxx, čisté x nesmějí xxxxxxxxxx xxxxxx ani xxxxxxx xxxxxxxxx produktů. Xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx papíru xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxx xxxx označení xxxxxxxx xxxxxxxxx zdravotně xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx.

X xxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx.

X. Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx musí xxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx pevných xxxxxxxx.

XX. USTANOVENÍ O XXXXXXXXXX

Xxxxx balení xxxx xxx označeno xx xxxxx xxxxxx následujícími xxxxx, které xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxxx x tak, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx:

X. Xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx x/xxxx xxxxxxxxxx: xxxxx a xxxxxx xxxx identifikační xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx uznaný. Xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, musí xxx xxxx "xxxxxxx x/xxxx xxxxxxxxxx" (xxxx odpovídající xxxxxxx) uveden x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.

X. Druh produktu

- "xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx", xxxx-xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx,

- xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxx Xxxxx x I. xxxxxxx (xxxxxxxxx x xxxxx II. xxxxxxx).

X. Xxxxx xxxxxxxx

Xxxx xxxxxx x, xxxxxxxxx, pěstitelská xxxxxx, xxxx xxxxxxx, xxxxxxx xx místní xxxxxxxx xxxxxx.

X. Xxxxxxxx xxxxx

- xxxxx xxxxxxx,

- xxxxxxxx xxxxxxxxx:

- xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxx podle xxxxxxxxx), xxxx

- xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx "a více" xxxx "x +" xxxx "+" xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xx xxxx xxxxxxxxx slova "x xxxx" xxxx "x -" (prosévání),

- xxxxx velikosti (xxxxxxxxx),

- "xxxxxxxxxxx xx" s xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxxx)

- xxxxx hmotnost,

- xxx xxxxxxx (xxxxxxxxx).

X. Úřední xxxxxxxxx značka (není xxxxxxx)


Xxxxxxx X

XXXXXX OBSAHU XXXX

XXXXXX I – XXXXXXXXXXX XXXXXX

1. Princip

Zjištění xxxxxx vody x xxxxxxxxx ořechů xxxxxxxxx xxxxxxxx ztrátou xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx 103 °X (+ 2 °X) x xxxxxxx xxxxxxxx x kontrolovanou xxxxxxxx při normálním xxxxx.

2. Aparatura

2.1. Keramická xxxxx xxxxx s xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx na xxxxxxxxx.

2.2. Xxxxxxxxxx váhy citlivé xx 1 mg.

2.3. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxx dnem, 12 xx v průměru x 5 xx xxxxxxx x pevnými xxxx.

2.4. Elektricky zahřívané xxxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx s xxxxxx přirozenou xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxx, že xx teplota xxxxxxx xx 103 °X (± 2 °X).

2.5. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx účinné xxxxxxx (xxxx. xxxxxxx xxxxxxxx), xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxx umožňuje, xxx xx xxxxxx xxxxxx ochladily.

3. Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xx tak xxxxxxxx, a xxxxxxxx xxx xx xxxxx xxxxx nebo xxx xxxxx xxxxxxxxx tak, xxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx 2-4 xx.

4. Testovací xxxxx x xxxxxxxxxx

4.1. Xxxxx xxxxxx x jejich xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxxx x xxxxxxxx xx xx xxxxxxxxxx. Xxxxxxxx nádoby x xxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx.

4.2. Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx dávkách, xxxxx xxxxxxxxx x 50x.

4.3. Xxxxxx prázdnou xxxxxx a xxxx xx nejbližší 0,001x (X0).

4.4. Xxxxxx přibližně 50x testovacího xxxxxxxxx xx xxxxxx na xxxxxxxxx 0,001x. Rozmístěte xxxxxxxx po xxxxx xxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx uzavřete víkem x zvažte xxxxx (X1). Xxxx kroky xxxxxxxx co nejrychleji.

4.5. Xxxxxxxx nádoby xxxxxxxx x x xxxx xxxxx xxxx xx xxxxxxxx zařízení. Zařízení xxxxxxxx a nechejte xxxxx xx xxxx xxxxx. Xxxxxx zařízení xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx víky a xxxxxxxx xx xx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx. Xx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx tlaku xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxx 0,001g (X2).

4.6. Xxxxx vody xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx:

Xxxxx vody = X1 – X2 / X1 – M0 × 100

4.7. Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx.

XXXXXX II – XXXXXX METODA

1. Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx obsahu xxxx xxxxxx xxxxxxxx přístroje xxxxxxxxxx xx principu xxxxxxxxxx xxxxxxxxx. Xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx laboratorní metodě xxxxxxxxxx.

2. Xxxxxxxxx

2.1. Xxxxxxxxx xxxxx miska x xxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxx xx xxxxxxxxx.

2.2. Xxxxxx přístroj založený xx principu xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

3. Xxxxxx

3.1. Xxxxxxx xxxxxxxx látkou, xxxxx xx má xxxxxxx (xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxx) x xxxxxxxx xxxxxxxx, dokud xxxxxxxxx xxxxx xxxx.

3.2. Xxxxxxxx xxxxxxx x xxxx.

3.3. Xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx stěrkou, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.


Xxxxxxx XX

XXXXXXXX XXXXXXX X VAD XXX XXXXXXX XXXXXX XX XXXXXXXX

— Praskliny x xxxxxxxxxx:

Xxxxx xxxxxxxxx, která xx xxxxxxxx x xxxxxxx a xxxxx xxx xxxxx čtvrtina xxxxxx xxxxxxxx.

— Xxxx xxxxxxxx:

Xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx ne xxxxx.

— Xxxxx:

Xxxxxxx, že xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xx xxxxxxxx x xxxxx dohromady xxxxxxxxxx xxxx xxx 12 % xxxx.

— Prázdné:

Znamená, xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx.

— Xxxxxxxx látka:

Každá xxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx.

— Xxxxxxxxx xxxxxx:

Xxxxxxxxx poškození xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx.

— Xxxxxxxxxx:

Xxxxxxx, xx xxxxxxxx není xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx; xxxxx xxxxxxxxxxx xx nepovažuje za xxxx, xxxxx je xxxxx xxxxx xxxxxxxx.

— Xxxxxxxx:

Xxxxxx plísně xxxxxxx xxx xxxxxxxxx buď xxxxxxxx nebo xxxxxx xxxxx.

— Xxxxxxxx:

Xxxxxxx lipidů xxxx xxxxxxx mastných xxxxxxx xxxxxxxxxxx nepříjemné xxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx stav.

— Shnilé/zkažené:

Značný xxxxxxx xxxxxxxxx činností xxxxxxxxxxxxxx.

— Xxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxx xxx 50 % xxxxxxx xxxxxxxxxxx plodu, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx v obdobích, xxx xxxxxxx k velkým xxxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx k xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx výživou xxxx jako xxxxxxx xxx.

— Scvrklé:

Stav, xxx xx xxxx nevyvinutý xxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxxx během xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx mimořádně vysokých xxxxxxxxx.

— Xxxxx tvarovaný:

Znamená, xx skořápka xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, x xx xxxx se xxxxxxx x charakteristikou xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx.