Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 1284/2002

ze xxx 15. července 2002,

xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx lískové xxxxxx xx xxxxxxxx

XXXXXX XXXXXXXXXX XXXXXXXXXXXX,

x ohledem xx Xxxxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,

x xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 2200/96 xx xxx 28. xxxxx 1996 x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx [1], xxxxxxxxx pozměněné xxxxxxxxx (XX) č. 545/2002 [2], x zejména xx xx. 2 xxxx. 2 xxxxxxxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxx x těmto xxxxxxx:

(1) Lískové ořechy xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxx X nařízení (XX) x. 2200/96, pro xxx xx nutno xxxxxxxx xxxxx. Xx xxxxx xxxxxx x x zájmu xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xx vhodné xxxx x xxxxx xxxxx xxx lískové xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx pro xxxxxxxxxxx produktů xxxxxxxxxxxxx xxxxx x pro xxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx XXX (XXX OSN).

(2) Xxxxxxxxxxx xxxx normy xx xx cíl xxxxxxxx x xxxx produkty xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx vztahy xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, a xxxxxxx tak xx xxxxxxx výnosnosti xxxxxxxx. Xxxxx by xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx trh.

(3) Xxxxxxxx tohoto nařízení xxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx Řídícího xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx,

XXXXXXX XXXX XXXXXXXX:

Xxxxxx 1

Xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx pod kód XX 08022100 a xxx XX xx081350 xx xxxxxxxxx v xxxxxxx.

Xxxxx se vztahuje xx všechna xxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x nařízení (XX) x. 2200/96.

Xxxxxx 2

Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxx xxxxxxxxx x Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

Xxxxxxx xx ode xxx 1. ledna 2003.

Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx v celém xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx ve všech xxxxxxxxx státech.

X Xxxxxxx xxx 15. xxxxxxxx 2002.

Xx Xxxxxx

Xxxxx Fischler

člen Komise


[1] Xx. věst. X 297, 21.11.1996, x. 1.

[2] Úř. věst. X 84, 28.3.2002, x. 1.


XXXXXXX

XXXXX XXX XXXXXXX XXXXXX XX XXXXXXXX

X. XXXXXXXX PRODUKTU

Tato xxxxx xx xxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxxx) xxxxxxxxxxxxx x Corylus xxxxxxxx X. x Xxxxxxx xxxxxx Xxxx x jejich hybridů xxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx k xxxxxx spotřebiteli, s xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.

XX. USTANOVENÍ X XXXXXXX

Xxxxxx této xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxx.

X. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx1

x) Xxxxxxx xxxxxx ve xxxxxxxx všech xxxx xxxxxxx, x přihlédnutím xx zvláštním ustanovením xxx jednotlivé xxxxx xxxxxxx x x xxxxxxxxx xxxxxxxxx, musí xxx:

x) charakteristika xxxxxxxx

- xxxxx tvarovaná; xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx,

- xxxxxxxxxx; xxxxx povrchní xxxxxxxxx xx nepovažuje xx xxxx,

- xxxxxx; xxx xxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx trvanlivost xxxxx,

- xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx,

- čistá; v xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx cizorodé xxxxx,

- xxxxx; bez nadměrné xxxxxxxxx vlhkosti,

- xxx xxxxxx xxxxxx (ne xxxx než 5 % povrchu xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx může xxx xxxxxxxxxx xxxxxx);

x) xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx

- xxxxxxxxxx; xxxxx xxxxxxxxx poškození xx xxxxxxxxxx xx xxxx,

- xxxxxx; xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx s xxxxxxxxxx, které xx xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx,

- dostatečně vyvinuté; xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx,

- xxxxx; x podstatě xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx,

- xxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx, x xx xxx xxxxxx xx xxxx xxxxxx,

- bez poškození xxxxxxxxxxx xxxxxx,

- bez xxxxxxxxxx xxxxxx viditelných xxxxxx xxxx,

- xxx xxxxxxxxx,

- xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx,

- xxx xxxxxx xxxxxxx a/nebo xxxxx,

- xxx xxxxx (xxxxxx černého xxxxxxxx) xxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx plody xxxxxxxxxx xx spotřebě2.

Lískové ořechy xx skořápce xx xxxx být xxxxxxxx xxxx xxxxx.

Xxxxxxx ořechy xxxxx xxx xxxxxxx.

Xxxxxxx xxxxxx xxxx xxx x xxxxxxx stavu, xxx:

- snesly xxxxxxxx x xxxxxxxxxx,

- xxxxx xxx doručeny xx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx.

xx) Obsah xxxx

Xxxxx xxxx ve xxxxxxxx xxxxxxxxx ořechů xxxxx xxxxxxxxxx 12 % x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x 7 % x xxxxx.3

X. Třídy xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx ve skořápce xx xxxxxxxx do xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx níže:

i) Xxxxx

Xxxxxxx xxxxxx ve xxxxxxxx xxxxxxxx xx této xxxxx musí xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx. Musí xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx x/xxxx xxxxxxxx xxxx4.

Xxxxxxxxxx xx vady x xxxxxxxx velmi lehkých xxxxxxxxxxx poškození, xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx celkový vzhled, xxxxxx, uchovatelnost x xxxxxxxx úpravu v xxxxx.

xx) X. xxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx ve xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxx xxxx xxx xxxxx jakosti. Xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxx odrůdu x/xxxx xxxxxxxx xxxx4.

Xxxxxxxx xx xxxxx xxxx, xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx jeho celkový xxxxxx, jakost, xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx x xxxxx.

xxx) II. xxxxxx

Xx této třídy xx xxxxxxxx lískové xxxxxx ve xxxxxxxx, xxxxx nemohou xxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx jakosti, ale xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx.

Xxxxxxxx xx xxxx, xxxxx zůstanou xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx úprava xxxxxxxx.

XXX. XXXXXXXXXX O XXXXXXX XXXXX XXXXXXXXX

Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx se xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx. Xxxxxxxxx se xxx xxxxxxxx určeným mezi xxxxxxxxx x minimální xxxxxxxxx (stanovení xxxxxxxxx) xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx se slovy "x xxxx" nebo xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx "x méně" (xxxxxxx). Třídění je xxxxxxx x plodů xxxx Xxxxx x X. xxxxxx, xxxxx x xxxxx II. xxxxxxx xx nepovinné.

Stanovuje xx toto třídění:

Stanovení xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

22 a více

22 xx x xxxx (xxxx méně)

20 xx 22 xx

20 xx x xxxx (xxxx xxxx)

18 až 20 xx

18 mm x xxxx (xxxx méně)

16 xx 18 xx

16 xx a xxxx (xxxx xxxx)

14 xx 16 xx

14 xx x více (xxxx xxxx)

12 xx 14 xx

Xxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxx plodů x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx)

xxxxx "extra"

třída "X"

xxxxx "II"

a) Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxx xxxxxxxx (vypočítaná xx xxxxxxx celkové xxxxxxxxx xxxxxxxx)

3

5

7

x) Celková xxxxxxxx odchylka xxx xxxx jádra (xxxxxxxxxx xx základě xxxxxxxxx xxxxx)

5

8

12

x xxxxx xx xxxxxxxx, shnilé, žluklé xxxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxxx xx základě xxxxxxxxx jádra)

3

5

6

c) Xxxxxxxx xxxxx (vypočítáno xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx)

0,25

0,25

0,25

x) xxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx)

4

6

8

X xxxxx Xxxxx a xxxxx X xxxx xxx xxxxxxx 12 % xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx množstevních xxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxx XX x případě, xx xx uvedena xxxxxx xxxx obchodní druh.

B. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx 1x/xx.

X. Dovolené xxxxxxxx xxxxxxxxx

X všech xxxx se dovoluje xxxxxxxxx xxxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, x xx xx xxxxxxxxxxx, xx:

- ořechy xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxx xxx xxxxxxx, pokud xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxxx velikosti),

- xxxxxx xxxxxxxxxx velikosti xxxxx xxx xxxxxxx, xxxxx xx velikost určuje xxxxxxxx minimálního xxxxxxx xxxxxxxxxxxx slovy "x xxxx" xxxx "x +" xxxx "+" (xxxxxxx),

- xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx průměru následovaným xxxxx "a xxxx" xxxx "x -" (xxxxxxx).

X. XXXXXXXXXX X XXXXXXXX XXXXXX

X. Xxxxxxxxxxxx

Xxxxx xxxxxxx balení xxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxx xxxx obsahovat xxxxx xxxxxxx xxxxxx xx skořápce téhož xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx xxxx obchodního xxxxx x xxxxxxxxx (xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx).

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxx odpovídat xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx.

X. Obalová xxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx xx skořápce xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxx, xxxxx x nesmějí způsobovat xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx produktů. Xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxx xxxx označení xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx barvou nebo xxxxxxxx.

X xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx.

X. Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxx ořechů xxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxx nebo pevných xxxxxxxx.

XX. XXXXXXXXXX X XXXXXXXXXX

Xxxxx xxxxxx musí xxx označeno xx xxxxx xxxxxx následujícími xxxxx, xxxxx xxxx xxx uvedeny xxxxxxx, xxxxxxxxxxxx x xxx, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx:

X. Xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx a/nebo xxxxxxxxxx: xxxxx a xxxxxx nebo identifikační xxxxxx úředně xxxxxx xxxx xxxxxx. Xxxxx xx xxxxxx identifikační xxxxxx, musí xxx xxxx "balírna a/nebo xxxxxxxxxx" (xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx) xxxxxx x xxxxxxxxx tohoto identifikačního xxxxxxx.

X. Xxxx xxxxxxxx

- "xxxxxxx ořechy ve xxxxxxxx", xxxx-xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx,

- název xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxx Xxxxx x I. xxxxxxx (nepovinné x xxxxx XX. xxxxxxx).

X. Xxxxx xxxxxxxx

Xxxx xxxxxx x, nepovinně, xxxxxxxxxxx xxxxxx, nebo xxxxxxx, xxxxxxx či xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

X. Xxxxxxxx xxxxx

- xxxxx jakosti,

- xxxxxxxx xxxxxxxxx:

- minimálními x xxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxx podle xxxxxxxxx), xxxx

- minimálním xxxxxxxx, xx xxxx následují xxxxx "a více" xxxx "x +" xxxx "+" xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx "x xxxx" xxxx "x -" (prosévání),

- xxxxx xxxxxxxxx (nepovinné),

- "xxxxxxxxxxx xx" s xxxxxxxxx datem (xxxxxxxxx)

- xxxxx hmotnost,

- xxx xxxxxxx (xxxxxxxxx).

X. Xxxxxx xxxxxxxxx značka (xxxx xxxxxxx)


Dodatek I

URČENÍ XXXXXX XXXX

XXXXXX X – XXXXXXXXXXX METODA

1. Princip

Zjištění xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx ztrátou hmotnosti xx šestihodinovém xxxxxx xxx xxxxxxx 103 °X (+ 2 °X) v xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx.

2. Xxxxxxxxx

2.1. Xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxx xx potraviny.

2.2. Xxxxxxxxxx váhy citlivé xx 1 xx.

2.3. Xxxxxxxxx skleněné xxxx xxxxxx xxxxxx s xxxxxx dnem, 12 xx v xxxxxxx x 5 xx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx.

2.4. Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx přirozenou ventilací, xxxxxxxxxxx tak, xx xx teplota udržuje xx 103 °X (± 2 °X).

2.5. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (např. xxxxxxx xxxxxxxx), xxxxxxxx kovovou xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxx se xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx.

3. Příprava xxxxxx

Xxxxxx vzorek skořápky, xxxxx xx xxx xxxxxxxx, x rozdrťte xxx ve xxxxx xxxxx xxxx jej xxxxx xxxxxxxxx xxx, xxxxxx xxxxxxx kousky x xxxxxxx 2-4 xx.

4. Testovací xxxxx x xxxxxxxxxx

4.1. Xxxxx xxxxxx a xxxxxx xxxx v sušicím xxxxxxxx xxxxxxx po xxx xxxxxx a xxxxxxxx xx xx xxxxxxxxxx. Nechejte xxxxxx x xxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx teplotě.

4.2. Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx o 50x.

4.3. Xxxxxx prázdnou xxxxxx x xxxx xx nejbližší 0,001x (X0).

4.4. Xxxxxx xxxxxxxxx 50x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xx xxxxxxxxx 0,001x. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx po xxxxx xxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx uzavřete xxxxx x xxxxxx xxxxx (X1). Xxxx xxxxx xxxxxxxx co nejrychleji.

4.5. Xxxxxxxx nádoby umístěte x x xxxx xxxxx nich do xxxxxxxx zařízení. Zařízení xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx po xxxx xxxxx. Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xx do xxxxxxxxxx, xxx zchladly. Xx xxxxxxxxx při xxxxxxxxx tlaku zvažte xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxx 0,001x (M2).

4.6. Xxxxx vody xxxxxx xxxxxxx procento hmotnosti xx vyjadřuje:

Obsah xxxx = X1 – X2 / X1 – M0 × 100

4.7. Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx získanou ze xxxx xxxxxxxx.

XXXXXX XX – XXXXXX METODA

1. Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx obsahu xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx. Měřící xxxxxxxx xxxx být xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.

2. Xxxxxxxxx

2.1. Keramická xxxxx miska x xxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxx xx xxxxxxxxx.

2.2. Xxxxxx xxxxxxxx založený xx principu xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

3. Měření

3.1. Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xx xx zkoumat (xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx misce) a xxxxxxxx stlačení, dokud xxxxxxxxx xxxxx xxxx.

3.2. Xxxxxxxx hodnoty x xxxx.

3.3. Po každém xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx vzduchovým xxxxxxxxxxx.


Xxxxxxx XX

XXXXXXXX TERMÍNŮ X XXX XXX XXXXXXX OŘECHY XX XXXXXXXX

— Xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx:

Xxxxx xxxxxxxxx, která xx otevřená x xxxxxxx x větší xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx skořápky.

— Vady xxxxxxxx:

Xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, ale xx xxxxx.

— Xxxxx:

Xxxxxxx, xx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx a xx skořápky a xxxxx xxxxxxxxx neobsahují xxxx než 12 % xxxx.

— Xxxxxxx:

Xxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx žádné jádro.

— Xxxxxxxx xxxxx:

Xxxxx xxxxx, xxxxx se normálně xxxxxxxxx s xxxxxxxxx.

— Xxxxxxxxx xxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx.

— Xxxxxxxxxx:

Xxxxxxx, že xxxxxxxx xxxx prasklá, xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx; xxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx za xxxx, xxxxx xx xxxxx stále chráněno.

— Xxxxxxxx:

Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxx viditelná buď xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx.

— Xxxxxxxx:

Xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx mastných xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx.

— Xxxxxx/xxxxxxx:

Xxxxxx xxxxxxx způsobený xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx.

— Xxxxxxx:

Xxxxxxxxx více xxx 50 % xxxxxxx kompaktního plodu, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx v obdobích, xxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx xxxxxx nebo xxx dochází x xxxxxxxx způsobené xxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxx.

— Xxxxxxx:

Xxxx, kdy xx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx plod získaný xx hnojení během xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.

— Xxxxx xxxxxxxxx:

Xxxxxxx, xx skořápka xxxx xxxxxxxxx zdeformovaná, x xx tvar se xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx obchodním xxxxxx.