Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 01.04.1998.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.04.1998 do 30.03.2000.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro zmrazené potraviny

326/97 Sb.

Zmrazené potraviny §1
Označování §2
Technologické požadavky §3
Uvádění do oběhu §4
Přechodná a závěrečná ustanovení §5 §6
PŘÍLOHA : Technologické požadavky a požadavky na jakost, výrobu a balení zmrazených potravin
č. 44/2000 Sb. - Čl. II
č. 160/2002 Sb. - Čl. II
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.3.2000 (xx xxxxxx x. 44/2000 Xx.)
XXXXXXXX XXXXXXXXX
§1
Xxx xxxxx xxxx vyhlášky se xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx teploty xxx bod xxxxx xx xxxxxxx, xxx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx, biochemických x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxxx,
x) rychlostí xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx zóny xxxxxxxxx tvorby xxxxxxxx (xxx xxxxxxx potravin xx xxxxx 1 °X xx minus 5 °C) od xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x jejímu xxxxx, xxxxxx v centimetrech xx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, které xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, aby xxxx xxxxxxxxx tvorby xxxxxxxx xxxx překonána xxxxxxxxx x xxxxxxx x údaji uvedenými x příloze a xxxxxxx xxxxxxx, po xxxxxxx xxxxxxxxxxx, byla xx všech xxxxxxx xxxxxxx xxxxx 18 °X x xxxxx. Xx zmrazené potraviny xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x mražené xxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 1.4.1998 xx 31.3.2000 (xx xxxxxx č. 44/2000 Xx.)
§2
Xxxxxxxxxx
Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx předpise 1) xxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx o xxx,
x) že xxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx; xxxx xxxxxxxx musí xxx uvedeno x xx xxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxx xx doba xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx minus 18 °X nebo xxxxx,
x) jaká xx xxxx, po xxxxxx xxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx nábytku,
d) xx xx xxxxxxxxx po xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 18.5.2002 (xx xxxxxx x. 160/2002 Xx.)
§3
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Jako xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx do xxxxxxx xxxxxxxx se zmrazovanou xxxxxxxxxx, lze xxxxxx xxxxx
x) xxxxxx,
x) oxid xxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxxxx musí xxx provozovány xxx, xxx xxxx udržena, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxx cirkulaci, teplota xx xxxxx bodech xxxxxxx xxxxx 18 °X xxxx xxxxx.
(3) Xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx měřena x xxxxxxxxxxxxx xxx, xxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx dostatečně xxxxxxxxxx xx dobu xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
(4) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx musí xxx xxxxxxxxx xx takových xxxxxxxx, xxx xxxxxxx xx zvýšení teploty xxxxxxxxx nad minus 15 °C.
(5) Xxxxxxxxx xx xxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxx potravin xxxx uvedeny v xxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.3.2000 (xx xxxxxx č. 44/2000 Xx.)
§4
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx zmrazených xxxxxxxx xxxxx 18 °C xxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxx zařízením xx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx. Při xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxx zvýšit xxxxxxx xx minus 15 °C.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx se xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx boxech x mrazicím xxxxxxx xxxxxxxxx udržet xxxxxx xxxxxxx minus 18 °X, vybavených xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx místě.
(3) Nebalené xxxxxxxx xxxxxxxxx lze xxxxxxxxx a vystavovat x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx odděleně tak, xxx xxxxxxx k xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxx.
(5) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxx xx xxxxxxx teploty xxxxxxxxx xxx xxxxx 15 °C.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.3.2000 (do xxxxxx x. 44/2000 Xx.)
§5
Xxxxxxxxx x závěrečná xxxxxxxxxx
(1) Xx 1. xxxxx 2000 xx xxxxx přepravovat zmrazené xxxxxxxxx v dopravních xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxxxxxx teploty.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx balených x xxxxxx od 1. ledna 1998 xx 31. xxxxxx 1998 xx posuzuje xxx x rozsahu §6 xxxxxx.
Xxxxxxxxxxx >>>
§6
Tato xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx xxxx vyhlášení, s xxxxxxxx §2, xxxxx xxxxxx účinnosti xxxx 1. xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxx x. x.
Příloha x xxxxxxxx č. 326/1997 Xx.
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xx xxxxxx, výrobu x xxxxxx zmrazených potravin
Tabulka 1


xxxxxx před xxxxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxxx*)

xxxxxxxxx záporné xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxx technologické xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxx

xxxxxxx zelenin xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx enzymů způsobujících xxxxx xxxxx, xxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxx xxx, xxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx byla xxxxxxxxxx xx kuchyňské xxxxxx

xx spotřebitelských xxxxxxx xxxxx xxx nižší xxx 0,5 xx.x-1

- xxxxxxx balené xxxxx
xxxxxx do 250 g nejvýše - 5 %
xxxxxx xxx 250 x - 500 x xxxxxxx - 3 %
balení xxx 500 x xx 1500 g xxxxxxx - 2 %
xxxxxx xxx 1500 nejvýše - 1 %
- xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx)
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 10 %
xxxxxx xxx 250 x xx 500 x (x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx kusů vyšší xxx 3 g) xxxxxxx - 10 %
- x xxxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 6 %
balení xxx 500 g xx 1500 x xxxxxxx - 4%
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 %

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxx cizích xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx. Xxxxxx nedehydrovaný. Xxx. obsah minerálních xxxxxxx 0,1%. Xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx v průběhu xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx - 5 °X.

zmrazené ovoce x xxxxxxx z xxxxx, xxxxxxxx

xxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xx xxxxx xxxx, koncentrátů, xxxxxxxxxxxx xx směsích, xxx xxxxxx, s xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx

xx xxxxxxxxxxxxxxxx obalech xxxxx být xxxxx xxx 0,5 xx.x-1 xxxxxxxxxx musí být xxxxxxxx xx xx xxxxxxxx teploty - 18 °C xx xxxxx xxxxxx xxxxxxx

- xxxxxxx balené xxxxx
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 5 %
xxxxxx nad 250 x - xx 500 x xxxxxxx - 3 %
xxxxxx nad 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 2 %
balení xxx 1500 nejvýše - 1 %
- xxxxxxx plněné xxxxxxx (mechanicky)
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 10 %
xxxxxx xxx 250 g xx 500 x (s xxxxxxxxx jednotlivých kusů xxxxx xxx 3 x) xxxxxxx - 10 %
- x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 6 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x nejvýše - 4 %
balení xxx 1500 g xxxxxxx - 2 %

Xxxxxxx odpovídají xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx x příměsí xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx cizích xxxxxxxx x pachů. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxx. Xxx. xxxxx minerálních xxxxxxx 0,1 %. Xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx v průběhu zpracování xxxxx xxx xxxxx xxx - 5 °X. Pro xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xx + 10 °X.

xxxxxxxx pokrmy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxx, xxx xxxxxxx součásti xxxxxxxxxxx xxxxxxx dobu xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx

xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx 0,5 xx.x-1

- xxxxxxx balené xxxxx
balení xx 250 g xxxxxxx - 5 %
xxxxxx xxx 250 x - do 500 x xxxxxxx - 3 %
xxxxxx nad 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 2 %
balení xxx 1500 xxxxxxx - 1 %
- xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (mechanicky)
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 10 %
balení xxx 250 x xx 500 g (s xxxxxxxxx jednotlivých xxxx xxxxx xxx 3 x) xxxxxxx - 10 %
- x ostatních výrobků xxxxxxx 6 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 4 %
balení xxx 1500 g xxxxxxx - 2 %

Xxxxx xx xxxxxxxx předem xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxx xxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxxx vyšší xxx – 5 °X.

zmrazené výrobky x brambor

xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx než 0,5 xx.x-1

- xxxxxxx xxxxxx xxxxx
balení xx 250 x xxxxxxx - 5 %
xxxxxx xxx 250 x - xx 500 g xxxxxxx - 3 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x nejvýše - 2 %
xxxxxx xxx 1500 xxxxxxx - 1 %
- xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (mechanicky)
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 10 %
balení xxx 250 g xx 500 x (x hmotností xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx než 3 x) xxxxxxx - 10 %
- x ostatních xxxxxxx xxxxxxx 6 %
balení nad 500 x xx 1500 x nejvýše - 4 %
xxxxxx xxx 1500 x nejvýše - 2 %

Přebalování xx povoleno za xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Teplota xxxxxxx v průběhu xxxxxxxxxx xxxxx být xxxxx xxx - 5 °X.

zmrazené xxxx x xxxxxxx vodní xxxxxxxxxxx

xxxx celé x xxxxxx a xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxx


- výrobky xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxx
balení do 250 g nejvýše - 6 %
xxxxxx na 250 x xx 500 x xxxxxxx - 5 %
x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxx než 200 g xxxxxxx - 7 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 3 %
balení xxx 1500 x xxxxxxx - 1 %
- xxxxxxx xxxxxx strojně (mechanicky)
xxxxxx do 250 x xxxxxxx - 10 %
xxxxxx xxx 250 g xx 500 x xxxxxxx - 6 %
balení xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 4 %
xxxxxx xxx 1500 x nejvýše - 2 %

Xxxxxxxx xxxxxx ryby xxxx xxxxxxxxx: méně xxx 10 % dehydratace xxxxxx xxxxxxx bloku, xxxx méně než 10 % xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxx vzorku. Xxxx xxxxxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxx nebo žlutými xxxxxxxx xx povrchu, xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx vrstev masa x xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx ryb. Chuť x xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx druh xxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx. Konzistence xxxx vykazovat xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx svaloviny, xxxxx xxx mazlavá x xxxxxxxxx. X xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxxx xxxx od xxxxx. Xxxxxx ryb musí xxx nepoškozená, xxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx s xxxxxxxxxxx xxxxxxx. Filety a xxxx: xxxxxxxxx 5 % xxxxxxxxx může xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx v délce 10 xx x průměru xx 1 xx x v xxxxx xx 5 mm x xxxxxxx xx 2 mm. Lze xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxx do 2 xx xxxxx xxx tyto xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx (xxxxx masa xxx x vodních xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx. 80 %). Přebalování xx xxxxxxxx za kontrolovaných xxxxxxxx.

xxxxxxxx polotovary x xxx x xxxxxxx živočichů xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxxx:
- z xxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx xxx
- xx xxxxxxxxx xxxxxx xxx
- x xxxxxx xxx

xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 xx.x-1 xxxxxxx 4 %

- xxxxxxx balené xxxxx
xxxxxx do 250 x nejvýše - 6 %
balení xxx 250 x - xx 500 x xxxxxxx - 5 %
balení xxx 500 x xx 1500 g xxxxxxx - 3 %
xxxxxx xxx 1500 xxxxxxx - 1 %
- xxxxxxx plněné strojně (xxxxxxxxxx)
balení xx 250 g nejvýše - 10 %
xxxxxx xxx 250 x do 500 x nejvýše - 6 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxxxx, tvarově xxxxxxx
xxxxxx nad 1500 x xxxxxxx - 2 %

Minimální xxxxx masa ve xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx:
- xxxxxxxxx filé porce x bloku x xxxx xxxxx 65 %
- xxxxxxxx xxxxxx 50 %
- xxxxxxxxx xxxxxx x měkkýši xxxxxxxxxxxxxx xxxxx 50 %
xxxx xxxxxxx xx 25 xx a xxxxxxxxx xxxxxxx xx 40 mm 40 %.

polotovary ze xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx

xx xxxxxxxx získaného x xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx surovin x přísad v xxxxxxx panádách xxxxxxx xxxx po xxxxxxxx xxxxx přestoupit + 10 °X



Výrobky z xxxxxxx xxxx x xx prstů x xxxxxxx (xxxxxxxxxx, xxxxxxx) 50 %.

xxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx ryb, xxxxxxxxxx propíráním zbavený xx vodě xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx proteinu



Xxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx imitujících xxxxxxx x xxxx xxxxx x jiných xxxxxx x přídavkem xxxxxxxxxxxx látek a xxxxxx.

zmrazené uzené xxxxxxx balené xxxx xxxxxxx


xxxxx xxx nižší xxx 1,0 cm.h-1


Xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx.

xxxxxxxx xxxx x xxxxx spotřebitelsky xxxxxx

xxxx xxxxxxxxxx xx + 7 °X

1,0 xx.x-1



xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx

xxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx nesmí být xxxxxxx zmrazené xxxx

xxxxx být xxxxx xxx 1,0 xx.x-1


Xxxx být xxxxxxxxx xx 24 xxx. xx zchlazení.

xxxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxx xxx + 12 °C xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx + 4 °C

nesmí xxx xxxxx xxx 1,0 xx.x-1


**)

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx vajec

xx pasterizaci xx xxxxxxx xxxxxxx na + 4 °X

xxxxx být nižší xxx 1,0 xx.x-1


Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx opět xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx -2 xx - 5 °X, xxx xx xxxxx xxxxxxxxx xx 1 xxx. xx xxxxxxxxxx.

xxxxxxxx pekařské xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx


- xxxxxxx xxxxxx xxxxx
balení xx 250 g xxxxxxx - 5 %
balení xxx 250 x do 500 g nejvýše - 3 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 2 %
xxxxxx xxx 1500 g xxxxxxx - 1 %



xxxxxx


- xxxxxxx xxxxxx strojně (xxxxxxxxxx)
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 10 %
xxxxxx nad 250 x xx 500 x xxxxxxx - 6 %
balení xxx 500 x xx 1500 g xxxxxxx - 4 %
balení nad 1500 x xxxxxxx - 2 %

Xxxxxxxx:
*) xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx jsou ještě xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx výrobků.
**) Xxxxxxxx č. 326/2001 Sb., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. x), d), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, pro xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, ostatní xxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxx x nich, vejce x výrobky z xxxx
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.3.2000 (do xxxxxx x. 44/2000 Xx.)
Xxxxxxx k xxxxxxxx x. 326/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. xxxx


xxxxxx před zmrazováním

rychlost xxxxxxxxxx xxxxxxxx 2)

xxxxxxxx xxxxxxxx x výrobky xx zeleniny

většina xxxxxxx xx xxxxxxxx pro xxxxxxx činnosti xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxxx xx volena xxx, xxx zelenina xx xxxxxxxxxx byla xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx

xx xxxxxxxxxxxxxxxx obalech xxxxx xxx xxxxx xxx 0,5 cm.h-1

zmrazené xxxxx a xxxxxxx x ovoce, xxxxxxxx

xxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xx směsích, xxx xxxxxx, x xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx

xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx nižší než 0,5 xx.x-1
xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx být xxxxxxxx xx xx xxxxxxxx xxxxxxx - 18 °X x xxxxx

xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx složky xxxxxx xxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxx, aby xxxxxxx součásti potřebovaly xxxxxxx dobu xxxxxxx xxxxxx x spotřebitele

ve xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx než 0,5 xx.x-1

xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx

xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxx

xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx nesmí xxx xxxxx než 0,5 xx.x-1

xxxxxxxx ryby x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx

xxxx xxxx x xxxxxx x vnitřnostmi částečně xxxxxxx
xxxxxxx vykostěné xxxx xxxx
xxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxx


xxxxxxxx výrobky ze xxxxxxxxxxxxx xxx

xxxxxx na xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx: xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx

xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 xx.x-1

xxxxxxxx xxxxxxx xx separovaného xxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx +10 °X

xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx nižší než 1,0 xx.x-1

xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx


xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 xx.x-1

xxxxxxxx xxxx x droby xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxxx xxxxxxxxxx xx +7 °X

1 xx.xxx-1

xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx

xxx xxxxxx uzenin xx xxxxxxxxxx nesmí xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx

xxxxx xxx xxxxx než 1,0 cm.h-1

zmrazené drůbeží xxxx, xxxxxxx xxxx x polotovary

teplota během xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx nižší xxx +12 °X před xxxxxxxxxxx xxxxxxxx na xxxxxxx +4 °X

xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 cm.h-1

zmrazené xxxxxxx xx slepičích xxxxx

xx xxxxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxx xx +4 °X

xxxxx být nižší xxx 1,0 xx.x-1
2. xxxx


xxxxxxxxx záporné xxxxxxxx xx deklarované xxxxxxxxx 3)

xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xx zeleniny

- xxxxxxx xxxxxx xxxxx
xxxxxx xx 250 x nejvýše -5 %
balení xxx 250 x xx 500 x nejvýše -3 %
balení xxx 500 g xx 1500 g xxxxxxx -2 %
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx -1 %
- výrobky xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx)
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx -10 %
xxxxxx xxx 250 g xx 500 x
- x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx vyšší xxx 3 g xxxxxxx -10 %
- u xxxxxxxxx výrobků nejvýše -6 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x nejvýše -4 %
xxxxxx nad 1500 x xxxxxxx -2 %

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxx

- výrobky balené xxxxx
xxxxxx xx 250 x nejvýše -5 %
xxxxxx xxx 250 x xx 500 x nejvýše -3 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx -2 %
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx -1 %
- výrobky plněné xxxxxxx (mechanicky)
balení xx 250 x xxxxxxx -10 %
xxxxxx xxx 250 g xx 500 g
- x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx kusů
vyšší xxx 3 x xxxxxxx -10 %
- x xxxxxxxxx výrobků xxxxxxx -6 %
balení xxx 500 g xx 1500 x xxxxxxx -4 %
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx -2 %

xxxxxxxxxxx xx povoleno xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx
xxxxx ohřev xx +5 °C

zmrazené xxxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx

- xxxxxxx xxxxxx ručně
balení xx 250 x xxxxxxx -5 %
xxxxxx xxx 250 g xx 500 g xxxxxxx -3 %
balení xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx -2 %
xxxxxx xxx 1500 g xxxxxxx -1 %
- xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx)
xxxxxx xx 250 x nejvýše -10 %
xxxxxx xxx 250 x xx 500 x
- x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx
xxxxx xxx 3 x xxxxxxx -10 %
- u xxxxxxxxx výrobků nejvýše -6 %
xxxxxx xxx 500 g do 1500 x xxxxxxx -4 %
xxxxxx xxx 1500 g nejvýše -2 %

xxxxx je xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxx xxxxxxx v xxxxxxx zpracování vyšší xxx -5 °X

xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx

- xxxxxxx xxxxxx xxxxx
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx -5 %
balení xxx 250 x xx 500 x xxxxxxx -3 %
xxxxxx xxx 500 g xx 1500 x xxxxxxx -2 %
xxxxxx xxx 1500 g xxxxxxx -1 %
- xxxxxxx plněné xxxxxxx (xxxxxxxxxx)
xxxxxx do 250 x xxxxxxx -10 %
xxxxxx xxx 250 x xx 500 x
- s xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx kusů
vyšší xxx 3 x xxxxxxx -10 %
- u xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx -6 %
xxxxxx nad 500 g xx 1500 g xxxxxxx -4 %
xxxxxx xxx 1500 g xxxxxxx -2 %

xxxxxxxxxxx je xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx živočichové

obsah xxxxx xxxx xxxxx xxx xxxxx než 2 % xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx:
xxxx než 10 procent dehydratace xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx méně než 10 procent xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx ryb x xxxxxxxxx vzorku. Tato xxxxxxxxxxx xx projevuje xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx povrchu xxxxx xxxx xxx. Xxxx x xxxx musí xxx charakteristická xxx xxxx xxxx ryb x nesmí xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, nesmí xxx xxxxxxx a xxxxxxxxx. X celých xxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxx. Břicha xxx xxxx xxx xxxxxxxxxxx, xxxxx být xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx s xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
xxxxxx x xxxx:
xxxxxxxxx 5 procent xxxxxxxxx může být xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Připouští xx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx do 10 xx x xxxxxxx xx 1 xx x x xxxxx xx 5 xx x xxxxxxx xx 2 xx. Xxx xxxxxxxxx xxxxxxx kostí o xxxxx xx 2 xx, xxxxx lze xxxx hlavice xxxxxx xxxxxxx od svaloviny. Xxxxxxxxxxx je xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxx

xxxxx xxxxx vody xxxxx xxx xxxxx xxx 2 % xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 16 xxx. xx xxxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxx masa


teploty -12 °X x xxxxx xxxx xxx xxxxxxxx nejpozději xx 3 hod.

zmrazené uzené xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx


xx rozmrazení xxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx výrobky


musí xxx zmrazeny xx 24 xxx. po xxxxxx

xxxxxxxx drůbeží xxxx, xxxxxxx xxxx x polotovary


nejvyšší xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx 5 %

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx


xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xx rozmrazení xx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxx do xxxxxxx xxx rozmrazit xx -2 až -5 °C, xxx xx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx:
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx:
Xx. II
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xx oběhu xxxxx dnem xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx potravin xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxx xxxxxxxx xx 31. xxxxxxxx 2000.
Xx. XX vložen xxxxxxx předpisem x. 44/2000 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.4.2000
Xx. XX
Xxxxxxxxx ustanovení
Zmrazené xxxxxxxxx xxx přepravovat x dopravních prostředcích xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx §4 xxxx. 1 x xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx zvláštního xxxxxxxx předpisu 7) xxxxxxxxxx xx 31. xxxxxxxx 2002.
Xx. XX xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 160/2002 Xx. x účinností xx 19.5.2002

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 326/97 Sb. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §2, xxxxx nabývá xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Ve znění xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
44/2000 Xx, xxxxxx xx mění xxxxxxxx XX x. 326/97 Sb., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. x), x), x) x k) xxxxxx č. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx x tabákových výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, pro xxxxxxxx xxxxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 1.4.2000
160/2002 Sb., xxxxxx se mění xxxxxxxx MZ č. 326/97 Xx., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. x), d), x) x k) xxxxxx x. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o změně x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxxxxx potraviny, ve xxxxx vyhlášky č. 44/2000 Xx.
s xxxxxxxxx xx 19.5.2002
Právní předpis x. 326/97 Sb. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 366/2005 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.1.2006.
Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx jich xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx shora xxxxxxxxx xxxxxxxx předpisu.
1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x tabákových xxxxxxx, x přípustné xxxxxxxx xx xxxxx x množství xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x".
2) xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx kterých xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx vlastnosti zmrazených xxxxxxx
3) x xxxxxxx náhodně xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx hodnota xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
4) Zákon č. 166/1999 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxx x x xxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx (veterinární xxxxx).
5) ČSN XX 12830.
6) ČSN 560290 xxxx 2 xx. 6.2.4. - 6.2.4.4 x xxxx 7.5
7) Xxxxx č. 505/1990 Sb., o metrologii, xx xxxxx xxxxxx x. 119/2000 Sb.