Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 01.04.1998.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.04.1998 do 30.03.2000.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro zmrazené potraviny

326/97 Sb.

Zmrazené potraviny §1
Označování §2
Technologické požadavky §3
Uvádění do oběhu §4
Přechodná a závěrečná ustanovení §5 §6
PŘÍLOHA : Technologické požadavky a požadavky na jakost, výrobu a balení zmrazených potravin
č. 44/2000 Sb. - Čl. II
č. 160/2002 Sb. - Čl. II
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.3.2000 (do xxxxxx x. 44/2000 Xx.)
XXXXXXXX XXXXXXXXX
§1
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) zmrazováním xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxx mrazu xx xxxxxxx, xxx xxxxx se zpomaluje xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx, biochemických x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx (xxx xxxxxxx potravin xx minus 1 °X do xxxxx 5 °X) xx xxxxxxx xxxxxxxxxx potraviny x xxxxxx xxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, které xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, aby xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x souladu x xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx 18 °X x xxxxx. Xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx zmrzliny x xxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.4.1998 xx 31.3.2000 (xx xxxxxx č. 44/2000 Xx.)
§2
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx a xx zvláštním xxxxxxxx 1) xxxx xxx xxxxxxx i xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx x xxx,
x) xx xxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx; xxxx xxxxxxxx musí xxx uvedeno x xx xxxxxxxxxx obalu,
b) xxxx je xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx 18 °C xxxx xxxxx,
x) xxxx xx xxxx, po kterou xxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xx xx xxxxxxxxx po xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx.
Původní znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 18.5.2002 (xx xxxxxx č. 160/2002 Xx.)
§3
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Jako xxxxxxxxxx xxxxx, která xxxxxxxxxx do xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx
x) vzduch,
b) oxid xxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxx tak, xxx byla udržena, xxx xxxxxxxxxx kolísání xxxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx 18 °X nebo xxxxx.
(3) Xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx skladu xxxx xxx pravidelně měřena x xxxxxxxxxxxxx xxx, xxx xxxxxx xxxxxx xxxx možno dostatečně xxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobku.
(4) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx při xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx za xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxx xx xxxxxxx teploty xxxxxxxxx xxx xxxxx 15 °X.
(5) Požadavky xx výrobu a xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.3.2000 (xx xxxxxx č. 44/2000 Xx.)
§4
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx umožňují zachování xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx 18 °X xxxx nižší x xxxx vybaveny xxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx. Při xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxx zvýšit xxxxxxx xx minus 15 °X.
(2) Zmrazené xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx boxech x mrazicím nábytku xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx minus 18 °X, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx místě.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx lze xxxxxxxxx a xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx, xxx xxxxxxx k xxxxxx vzájemnému xxxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx pouze xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx.
(5) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx za takových xxxxxxxx, aby xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx 15 °X.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.3.2000 (xx xxxxxx x. 44/2000 Xx.)
§5
Xxxxxxxxx x závěrečná xxxxxxxxxx
(1) Xx 1. xxxxx 2000 xx xxxxx přepravovat zmrazené xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx teploty.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx potravin xxxxxxxx x xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 xx 31. xxxxxx 1998 se posuzuje xxx x xxxxxxx §6 xxxxxx.
Xxxxxxxxxxx >>>
§6
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx §2, který xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxx x. r.
Xxxxxxx k xxxxxxxx x. 326/1997 Xx.
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xx xxxxxx, výrobu a xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx 1


xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx

rychlost xxxxxxxxxx*)

xxxxxxxxx záporné odchylky xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx požadavky

xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xx xxxxxxxx

xxxxxxx zelenin xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx barvy, chuti x konzistence, xxxxxx xx xxxxxx xxx, xxx xxxxxxxx po xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xx kuchyňské úpravě

xx xxxxxxxxxxxxxxxx obalech xxxxx být nižší xxx 0,5 cm.h-1

- xxxxxxx xxxxxx xxxxx
balení xx 250 x nejvýše - 5 %
xxxxxx nad 250 x - 500 x xxxxxxx - 3 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 2 %
xxxxxx nad 1500 nejvýše - 1 %
- xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx)
balení xx 250 x nejvýše - 10 %
xxxxxx nad 250 x do 500 x (s xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx kusů vyšší xxx 3 x) xxxxxxx - 10 %
- u xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 6 %
balení xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 4%
xxxxxx xxx 1500 x nejvýše - 2 %

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx x příměsí xxxxxxxxxxx xxxxxx, bez xxxxxx příchutí x xxxxx. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxx. Xxx. xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 0,1%. Xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx podmínek, xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx být xxxxx xxx - 5 °X.

xxxxxxxx ovoce x xxxxxxx z xxxxx, xxxxxxxx

xxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xx xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxx xxxxxx, s xxxxxxxxx, předvařené, nepředvařené

xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx být xxxxx xxx 0,5 xx.x-1 xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xx xx xxxxxxxx xxxxxxx - 18 °X xx xxxxx xxxxxx xxxxxxx

- xxxxxxx xxxxxx xxxxx
balení xx 250 g nejvýše - 5 %
xxxxxx nad 250 x - do 500 x nejvýše - 3 %
xxxxxx xxx 500 x do 1500 x nejvýše - 2 %
balení xxx 1500 nejvýše - 1 %
- xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (mechanicky)
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 10 %
xxxxxx nad 250 x do 500 g (x xxxxxxxxx jednotlivých kusů xxxxx xxx 3 x) xxxxxxx - 10 %
- x ostatních výrobků xxxxxxx 6 %
xxxxxx nad 500 x xx 1500 x nejvýše - 4 %
balení xxx 1500 g xxxxxxx - 2 %

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx ovoce, xxx xxxxxx příměsí x xxxxxxx rostlinného xxxxxx, bez cizích xxxxxxxx a pachů. Xxxxxx nedehydrovaný. Xxx. xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 0,1 %. Xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx podmínek, xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx vyšší xxx - 5 °X. Xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx je xxxxxxx xxxxxx xxxxx xx + 10 °X.

xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx x polotovary

xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxx, aby xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx

xx xxxxxxxxxxxxxxxx obalech xxxxx xxx xxxxx xxx 0,5 xx.x-1

- xxxxxxx balené xxxxx
xxxxxx xx 250 g nejvýše - 5 %
xxxxxx xxx 250 x - do 500 x xxxxxxx - 3 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 2 %
balení xxx 1500 nejvýše - 1 %
- xxxxxxx plněné xxxxxxx (xxxxxxxxxx)
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 10 %
xxxxxx nad 250 x xx 500 x (s xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx než 3 x) xxxxxxx - 10 %
- x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 6 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 4 %
balení xxx 1500 g xxxxxxx - 2 %

Pokud xx xxxxxxxx předem xxxxxxxx xxxxxxxxx, nesmí xxx xxxx teplota v xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx – 5 °X.

zmrazené xxxxxxx x xxxxxxx

převaření xxxxxxxxxxxxx

ve xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx být xxxxx xxx 0,5 xx.x-1

- xxxxxxx xxxxxx xxxxx
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 5 %
xxxxxx xxx 250 g - xx 500 x xxxxxxx - 3 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x nejvýše - 2 %
xxxxxx xxx 1500 xxxxxxx - 1 %
- výrobky xxxxxx xxxxxxx (mechanicky)
xxxxxx do 250 x xxxxxxx - 10 %
xxxxxx xxx 250 x xx 500 x (x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx než 3 x) xxxxxxx - 10 %
- u xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 6 %
xxxxxx xxx 500 g do 1500 x xxxxxxx - 4 %
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 %

Xxxxxxxxxxx xx povoleno za xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx zpracování xxxxx xxx vyšší xxx - 5 °X.

xxxxxxxx ryby x xxxxxxx vodní xxxxxxxxxxx

ryby xxxx x xxxxxx a xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx filé, mořští xxxxxxxxxxx - předupraveni


- xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxx
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 6 %
xxxxxx xx 250 x xx 500 x xxxxxxx - 5 %
x xxxxxxxxx jednotlivých xxxx xxx vyšší než 200 g xxxxxxx - 7 %
xxxxxx nad 500 x do 1500 x xxxxxxx - 3 %
balení xxx 1500 x xxxxxxx - 1 %
- xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx)
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 10 %
xxxxxx xxx 250 x xx 500 x xxxxxxx - 6 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 4 %
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 %

Xxxxxxxx xxxxxx xxxx musí xxxxxxxxx: méně xxx 10 % dehydratace xxxxxx xxxxxxx bloku, xxxx méně xxx 10 % dehydratace xxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx povrchu, xxxxx xxxxxxxxx do xxxxxxxxxxxxxx vrstev masa x nelze xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx bez xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxx. Xxxx x xxxx xxxx xxx charakteristická xxx xxxx xxxx xxx x nesmí xxxxxxxxx xxxxxxxxx procesy. Xxxxxxxxxxx xxxx vykazovat xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxxxx. X xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxx. Xxxxxx xxx musí xxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x rozkladnými xxxxxxx. Xxxxxx x xxxx: maximálně 5 % xxxxxxxxx může xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx přítomnosti parazitů. Xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx 10 xx x průměru xx 1 xx x x délce xx 5 mm x xxxxxxx do 2 xx. Xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxx xx 2 xx pokud xxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx od xxxxxxxxx (xxxxx masa xxx x vodních xxxxxxxxx u xxxxxxxxxxx xxxxxxx min. 80 %). Xxxxxxxxxxx je xxxxxxxx za xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

xxxxxxxx polotovary x xxx x xxxxxxx živočichů xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx:
- x xxxxxxxxxxx ryb xxxx xxxxxxx ryb
- xx xxxxxxxxx partií xxx
- x xxxxxx xxx

ve xxxxxxxxxxxxxxxx obalech xxxxx xxx nižší xxx 1,0 xx.x-1 xxxxxxx 4 %

- xxxxxxx balené xxxxx
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 6 %
xxxxxx xxx 250 x - xx 500 x xxxxxxx - 5 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 3 %
balení nad 1500 nejvýše - 1 %
- xxxxxxx plněné xxxxxxx (xxxxxxxxxx)
xxxxxx do 250 x xxxxxxx - 10 %
xxxxxx xxx 250 x do 500 x nejvýše - 6 %
xxxxxx xxx 500 g xx 1500 g xxxxxxxxx, xxxxxxx odlišné
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 %

Xxxxxxxxx xxxxx masa xx xxxxxxxxxxxxxxx balení:
- xxxxxxxxx xxxx porce x xxxxx a xxxx xxxxx 65 %
- přírodní xxxxxx 50 %
- xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx 50 %
xxxx xxxxxxx do 25 xx a xxxxxxxxx xxxxxxx xx 40 xx 40 %.

xxxxxxxxxx ze xxxxxxxxxxxx masa xxxxxxxxx

xx separátu xxxxxxxxx x ryb x xxxxxxxxx xxxxxxx surovin x xxxxxx x xxxxxxx panádách xxxxxxx xxxx po xxxxxxxx xxxxx přestoupit + 10 °C



Výrobky x xxxxxxx filé x xx prstů x xxxxxxx (karbanátky, burgery) 50 %.

xxxxxx

xxxxxxx získaný xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx ryb, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx zbavený xx xxxx rozpustných xxxxx x získání xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx



Xxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx látek a xxxxxx.

zmrazené xxxxx xxxxxxx balené xxxx xxxxxxx


xxxxx xxx xxxxx než 1,0 xx.x-1


Xx rozmrazení xxxxx xxxxxxxxxxx.

xxxxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxxx vychlazené xx + 7 °X

1,0 xx.x-1



xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx

xxx xxxxxx uzenin ke xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx zmrazené xxxx

xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 xx.x-1


Xxxx být xxxxxxxxx do 24 xxx. po xxxxxxxxx.

xxxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx polotovarů xxxx xxx xxxxx xxx + 12 °X xxxx xxxxxxxxxxx zchladit xx xxxxxxx + 4 °X

nesmí xxx xxxxx xxx 1,0 cm.h-1


**)

xxxxxxxx výrobky xx slepičích vajec

xx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx zchladí xx + 4 °C

xxxxx být nižší xxx 1,0 xx.x-1


Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxx zpracováním xx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx -2 xx - 5 °X, xxx xx xxxxx zpracovat xx 1 xxx. xx xxxxxxxxxx.

zmrazené xxxxxxxx xxxxxxxxx výrobky

xxxxxxxx


- xxxxxxx xxxxxx xxxxx
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 5 %
xxxxxx nad 250 x do 500 x nejvýše - 3 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 2 %
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 1 %



xxxxxx


- xxxxxxx xxxxxx strojně (xxxxxxxxxx)
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 10 %
xxxxxx nad 250 x xx 500 x nejvýše - 6 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 g xxxxxxx - 4 %
balení xxx 1500 x nejvýše - 2 %

Xxxxxxxx:
*) xxxxxxxx zmrazování, při xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx optimální xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx výrobků.
**) Xxxxxxxx č. 326/2001 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x), x), i) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x nich, xxxxx x výrobky x xxxx
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.3.2000 (xx xxxxxx č. 44/2000 Xx.)
Xxxxxxx x xxxxxxxx x. 326/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx potravin
1. xxxx


xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx 2)

xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xx zeleniny

většina xxxxxxx xx předváří xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxxx je xxxxxx xxx, xxx zelenina xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx

xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx být xxxxx xxx 0,5 cm.h-1

zmrazené xxxxx x xxxxxxx x ovoce, xxxxxxxx

xxxx, xxxxxx nebo mělněné xxxxxx plody ve xxxxx xxxx koncentrátů, xxxxxxxxxxxx ve xxxxxxx, xxx xxxxxx, x xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx

xx xxxxxxxxxxxxxxxx obalech xxxxx xxx xxxxx xxx 0,5 cm.h-1
zmrazování protlaků xxxx xxx ukončeno xx po xxxxxxxx xxxxxxx - 18 °X v xxxxx

xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx složky xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxx, aby xxxxxxx xxxxxxxx potřebovaly xxxxxxx dobu xxxxxxx xxxxxx x spotřebitele

ve xxxxxxxxxxxxxxxx obalech xxxxx xxx nižší než 0,5 cm.h-1

zmrazené xxxxxxx x brambor

předvaření
předsmažování

ve xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx nesmí xxx xxxxx xxx 0,5 xx.x-1

xxxxxxxx ryby x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx

xxxx xxxx s hlavou x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx
xxxxxx živočichové - xxxxxxxxxxxx


xxxxxxxx výrobky ze xxxxxxxxxxxxx xxx

xxxxxx na xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx: xxxxxxx, porcované, xxxxxxxxxx

xxxxx xxx nižší xxx 1,0 xx.x-1

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxx masa

teplota xxxx xx separaci xxxxx xxxxxxxxxx +10 °X

xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx nižší xxx 1,0 xx.x-1

xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx rybí xxxxxxx


xxxxx být xxxxx xxx 1,0 xx.x-1

xxxxxxxx xxxx x droby xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxxx xxxxxxxxxx xx +7 °X

1 xx.xxx-1

xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx

xxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx nesmí xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx

xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 xx.x-1

xxxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxx maso x polotovary

teplota xxxxx xxxxxxxxxx polotovarů musí xxx xxxxx než +12 °C xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx +4 °C

nesmí xxx xxxxx xxx 1,0 xx.x-1

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx vajec

po xxxxxxxxx se výrobky xxxxxxx na +4 °X

xxxxx xxx nižší xxx 1,0 xx.x-1
2. xxxx


xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx hmotnosti 3)

xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx x výrobky xx xxxxxxxx

- xxxxxxx xxxxxx xxxxx
xxxxxx xx 250 g nejvýše -5 %
balení xxx 250 x do 500 x xxxxxxx -3 %
xxxxxx nad 500 g xx 1500 x xxxxxxx -2 %
xxxxxx xxx 1500 x nejvýše -1 %
- výrobky xxxxxx strojně (mechanicky)
balení xx 250 x xxxxxxx -10 %
balení xxx 250 x xx 500 x
- x hmotností xxxxxxxxxxxx xxxx vyšší xxx 3 x xxxxxxx -10 %
- x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx -6 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 g xxxxxxx -4 %
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx -2 %

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx za xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx ovoce x xxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxx

- xxxxxxx xxxxxx xxxxx
xxxxxx do 250 x nejvýše -5 %
xxxxxx nad 250 x xx 500 x nejvýše -3 %
xxxxxx nad 500 x xx 1500 x xxxxxxx -2 %
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx -1 %
- xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx)
xxxxxx xx 250 g nejvýše -10 %
balení xxx 250 x do 500 x
- s xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx
xxxxx xxx 3 x xxxxxxx -10 %
- x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx -6 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx -4 %
balení xxx 1500 x xxxxxxx -2 %

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx za xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx
xxxxx ohřev xx +5 °X

xxxxxxxx pokrmy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx

- xxxxxxx xxxxxx xxxxx
xxxxxx xx 250 g xxxxxxx -5 %
xxxxxx xxx 250 x xx 500 g xxxxxxx -3 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx -2 %
xxxxxx xxx 1500 g xxxxxxx -1 %
- xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx)
xxxxxx xx 250 x nejvýše -10 %
xxxxxx xxx 250 x xx 500 x
- x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx kusů
vyšší než 3 g nejvýše -10 %
- x xxxxxxxxx xxxxxxx nejvýše -6 %
balení xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx -4 %
balení xxx 1500 x xxxxxxx -2 %

xxxxx xx xxxxxxxx předem zmrazená xxxxxxxxx, xxxxx být xxxx xxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxxx vyšší xxx -5 °C

zmrazené xxxxxxx z xxxxxxx

- xxxxxxx xxxxxx ručně
balení xx 250 g xxxxxxx -5 %
balení xxx 250 x xx 500 x xxxxxxx -3 %
balení xxx 500 g xx 1500 x xxxxxxx -2 %
xxxxxx xxx 1500 g xxxxxxx -1 %
- xxxxxxx plněné xxxxxxx (xxxxxxxxxx)
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx -10 %
xxxxxx nad 250 x xx 500 x
- x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx
xxxxx xxx 3 x nejvýše -10 %
- u xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx -6 %
balení xxx 500 g xx 1500 g xxxxxxx -4 %
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx -2 %

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx za xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxx a xxxxxxx xxxxx živočichové

obsah xxxxx xxxx xxxxx xxx vyšší xxx 2 % hmotnosti xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxx ryby xxxx xxxxxxxxx:
xxxx xxx 10 xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx bloku xxxx méně xxx 10 xxxxxxx dehydratace xxxxxxxxx ryb x xxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx povrchu, xxxxx prolínají xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx bez xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxx. Chuť x vůně musí xxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxx xxx x nesmí xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx vlastnosti struktury xxxxxxxxx, nesmí xxx xxxxxxx a pastovitá. X xxxxxx xxx xxxxx docházet x xxxxxxxxxx masa xx xxxxx. Xxxxxx ryb xxxx být nepoškozená, xxxxx být xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx s xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
xxxxxx x xxxx:
xxxxxxxxx 5 xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx parazitů. Xxxxxxxxx xx přítomnost xxxxx x délce do 10 mm x xxxxxxx xx 1 xx a x xxxxx do 5 xx x xxxxxxx do 2 xx. Lze xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx o xxxxx do 2 xx, xxxxx xxx xxxx hlavice xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx. Xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx podmínek.

zmrazené xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxx

xxxxx xxxxx xxxx xxxxx být xxxxx xxx 2 % xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 16 xxx. xx xxxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx ze xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx


xxxxxxx -12 °C x xxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx za 3 xxx.

xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx rybí xxxxxxx


xx rozmrazení xxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx


xxxx xxx zmrazeny xx 24 xxx. po xxxxxx

xxxxxxxx drůbeží xxxx, xxxxxxx xxxx x polotovary


nejvyšší množství xxxx xxxxxxxx při xxxxxxxxxxxx 5 %

zmrazené xxxxxxx ze slepičích xxxxx


xxxxxxxx xxxxxxx obsahy xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxx do xxxxxxx lze xxxxxxxxx xx -2 až -5 °C, xxx xx xxxxx zpracovat xx xxxxx hodiny xx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx:
Xxxxxxxxxxx mrazírenských xxxxxx:
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx do oběhu xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxx xxxxxxxx do 31. xxxxxxxx 2000.
Xx. II vložen xxxxxxx předpisem č. 44/2000 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.4.2000
Xx. II
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Zmrazené xxxxxxxxx xxx přepravovat x xxxxxxxxxx prostředcích xxxxxxxxxx přístrojem xxx xxxxxx teploty vzduchu xxxxx §4 odst. 1 a xxxxx xxxxxxxxxxxxx podle zvláštního xxxxxxxx xxxxxxxx 7) xxxxxxxxxx xx 31. xxxxxxxx 2002.
Čl. XX vložen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 160/2002 Xx. x xxxxxxxxx xx 19.5.2002

Xxxxxxxxx
Xxxxxx předpis č. 326/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x výjimkou xxxxxxxxxx §2, který xxxxxx xxxxxxxxx dnem 1.4.1998.
Ve znění xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx podchyceny změny x xxxxxxxx uskutečněné xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
44/2000 Sb, xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx MZ x. 326/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x) x x) xxxxxx č. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxx potraviny
x xxxxxxxxx xx 1.4.2000
160/2002 Xx., xxxxxx xx mění xxxxxxxx MZ x. 326/97 Sb., kterou xx provádí §18 xxxx. x), x), x) a x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx výrobcích x x změně x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxx vyhlášky x. 44/2000 Sb.
x xxxxxxxxx xx 19.5.2002
Právní předpis x. 326/97 Xx. xxx zrušen právním xxxxxxxxx č. 366/2005 Xx. x účinností xx 1.1.2006.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx jiných xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx jich xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x způsobu označování xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx symbolem "x".
2) rychlost xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxx ještě zachovány xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
3) x xxxxxxx xxxxxxx odebraných xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx hodnota odpovídat xxxxxxx xxxxxxxxxxx hmotnosti
4) Xxxxx č. 166/1999 Sb., o veterinární xxxx x o xxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx (xxxxxxxxxxx zákon).
5) XXX XX 12830.
6) XXX 560290 část 2 xx. 6.2.4. - 6.2.4.4 x část 7.5
7) Xxxxx č. 505/1990 Sb., o metrologii, xx xxxxx zákona x. 119/2000 Sb.