Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 01.04.2000.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.04.2000 do 17.05.2002.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro zmrazené potraviny

326/97 Sb.

Zmrazené potraviny §1
Označování §2
Technologické požadavky §3
Uvádění do oběhu §4
Přechodná a závěrečná ustanovení §5 §6
PŘÍLOHA : Technologické požadavky a požadavky na jakost, výrobu a balení zmrazených potravin
č. 44/2000 Sb. - Čl. II
č. 160/2002 Sb. - Čl. II
Xxxxxxxx xx 1.4.2000 xx 18.5.2002 (do xxxxxx x. 160/2002 Xx.)
XXXXXXXX XXXXXXXXX
§1
(1) Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) zmrazováním xxxxxxxxxx potravin snížením xxxxxxx pod xxx xxxxx na xxxxxxx, xxx které se xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx fyzikálních, xxxxxxxxxxxxx x mikrobiologických xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxx rychlost xxxxxxx xxxx maximální xxxxxx krystalů (xxx xxxxxxx potravin od xxxxx 1 xX xx xxxxx 5 xX) xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx jádru, xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, které xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx, xx tepelné xxxxxxxxxxx, xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx 18 oC x nižší.
(2) Xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx zmrzliny x xxxxxxx xxxxx.
(3) Xxxxx xxxx vyhlášky se xxxxxxxxxxx u zmrazených xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xx něž xx xxxxxxxx zvláštní xxxxx. 4)
Xxxxxxxx xx 1.4.2000 xx 18.5.2002 (xx xxxxxx x. 160/2002 Xx.)
§2
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx 1) xxxx xxx na xxxxx xxxxxxx xxxxxxx
x) xx xxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxx trvanlivosti při xxxxxxx xxxxxxxxxx minus 18 xX xxxx xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xx potravinu xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx,
x) xx zmrazené xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx je xxxxx xx rozmrazení xxxxx xxxxxxxxxxx.
(2) Xx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxx uvedena xxxxxxxxx x xxxx, xx xxxxxx xxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx xxxxx "Xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx".
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 18.5.2002 (do xxxxxx č. 160/2002 Xx.)
§3
Xxxxxxxxxxxxx požadavky
(1) Jako xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx přímého xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, lze použít xxxxx
x) xxxxxx,
x) xxxx xxxxxxxx,
x) kapalný dusík.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxxxx musí xxx provozovány xxx, xxx byla xxxxxxx, xxx minimálním xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxx cirkulaci, xxxxxxx xx xxxxx bodech xxxxxxx minus 18 °X nebo xxxxx.
(3) Xxxxxxx vzduchu x xxxxxxxxxxxx skladu musí xxx xxxxxxxxxx xxxxxx x zaznamenávána xxx, xxx průběh xxxxxx xxxx možno xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
(4) Xxxxxxx manipulace xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx nedošlo xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx nad xxxxx 15 °X.
(5) Xxxxxxxxx xx xxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx uvedeny x xxxxxxx.
Xxxxxxxx xx 1.4.2000 xx 18.5.2002 (xx xxxxxx č. 160/2002 Xx.)
§4
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx zachování xxxxxxx zmrazených xxxxxxxx xxxxx 18 xX xxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxx zařízením xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx. Při xxxxxxxx xx může xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx na xxxxx 15 xX. Xxxxxxx x registrování xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxx x uchovávány xx xxxx xxxxxxx xxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx se xxxxxxxxxx v mrazicích xxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx minus 18 °C, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx vzduchu xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx.
(3) Xxxxxxxx zmrazené xxxxxxxxx xxx uchovávat xxxx nabízet x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx pouze odděleně xxx, xxx xxxxxxx x jejich xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, x x xxxxxx úpravě, která xxxxxxx dodržení xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx 1.
(4) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx podmínek, aby xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx potraviny xxx xxxxx 15 °C.
§5
Xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Do 31. xxxxxxxx 2001 je xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx zmrazených xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 xx 31. xxxxxx 1998 xx posuzuje jen x rozsahu §6 xxxxxx.
§6
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx účinnosti xxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx §2, který xxxxxx xxxxxxxxx dnem 1. xxxxx 1998.
Ministr:
Xxx. Xxx x. r.
Příloha k xxxxxxxx x. 326/1997 Xx.
Technologické požadavky x požadavky xx xxxxxx, výrobu x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
Tabulka 1


xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxx zmrazování*)

xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx deklarované xxxxxxxxx

xxxxxxxxx technologické xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxx

xxxxxxx zelenin se xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxx x konzistence, xxxxxx xx xxxxxx xxx, xxx xxxxxxxx po xxxxxxxxxx xxxx připravena xx kuchyňské úpravě

xx xxxxxxxxxxxxxxxx obalech xxxxx xxx nižší xxx 0,5 xx.x-1

- xxxxxxx balené xxxxx
balení xx 250 x xxxxxxx - 5 %
xxxxxx xxx 250 x - 500 x xxxxxxx - 3 %
balení xxx 500 g xx 1500 x xxxxxxx - 2 %
xxxxxx xxx 1500 nejvýše - 1 %
- xxxxxxx xxxxxx strojně (xxxxxxxxxx)
xxxxxx do 250 x xxxxxxx - 10 %
xxxxxx nad 250 x xx 500 x (x hmotností xxxxxxxxxxxx kusů xxxxx xxx 3 x) xxxxxxx - 10 %
- x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 6 %
xxxxxx xxx 500 g xx 1500 g xxxxxxx - 4%
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 %

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhu xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx původu, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxx. Xxx. xxxxx minerálních xxxxxxx 0,1%. Xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx za xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx v průběhu zpracování xxxxx být xxxxx xxx - 5 °X.

xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx z xxxxx, xxxxxxxx

xxxx, xxxxxx nebo mělněné xxxxxx plody, xx xxxxx šťáv, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxx přísad, x xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx

xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx být xxxxx xxx 0,5 cm.h-1 xxxxxxxxxx xxxx být xxxxxxxx xx po xxxxxxxx teploty - 18 °C xx xxxxx xxxxxx xxxxxxx

- xxxxxxx xxxxxx xxxxx
xxxxxx do 250 x xxxxxxx - 5 %
xxxxxx nad 250 x - xx 500 x xxxxxxx - 3 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 2 %
balení xxx 1500 xxxxxxx - 1 %
- výrobky xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx)
balení xx 250 g xxxxxxx - 10 %
xxxxxx nad 250 x do 500 x (x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx než 3 x) nejvýše - 10 %
- x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 6 %
xxxxxx xxx 500 x do 1500 x nejvýše - 4 %
balení xxx 1500 x xxxxxxx - 2 %

Výrobky xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhu xxxxx, xxx xxxxxx příměsí x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx. Xxxxxx nedehydrovaný. Xxx. xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 0,1 %. Přebalování xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx zpracování xxxxx být xxxxx xxx - 5 °X. Xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx je xxxxxxx xxxxxx xxxxx xx + 10 °X.

zmrazené pokrmy, xxxxxxx a xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx se obvykle xxxxxxxx tak, xxx xxxxxxx součásti xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx tepelné xxxxxx x xxxxxxxxxxxx

xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx 0,5 xx.x-1

- výrobky balené xxxxx
xxxxxx xx 250 g xxxxxxx - 5 %
xxxxxx xxx 250 x - xx 500 x nejvýše - 3 %
xxxxxx nad 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 2 %
xxxxxx xxx 1500 xxxxxxx - 1 %
- xxxxxxx plněné xxxxxxx (mechanicky)
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 10 %
balení xxx 250 x do 500 x (x xxxxxxxxx jednotlivých kusů xxxxx xxx 3 x) nejvýše - 10 %
- x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 6 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 4 %
xxxxxx xxx 1500 g xxxxxxx - 2 %

Xxxxx xx xxxxxxxx předem xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx být xxxx teplota v xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx – 5 °X.

xxxxxxxx xxxxxxx x brambor

xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx nesmí xxx xxxxx než 0,5 xx.x-1

- xxxxxxx xxxxxx xxxxx
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 5 %
xxxxxx nad 250 g - xx 500 g xxxxxxx - 3 %
balení xxx 500 g do 1500 x xxxxxxx - 2 %
xxxxxx xxx 1500 xxxxxxx - 1 %
- xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx)
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 10 %
xxxxxx xxx 250 x xx 500 x (x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxx 3 x) xxxxxxx - 10 %
- x xxxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 6 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 4 %
xxxxxx xxx 1500 x nejvýše - 2 %

Xxxxxxxxxxx xx povoleno za xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx - 5 °X.

zmrazené ryby x ostatní xxxxx xxxxxxxxxxx

xxxx xxxx x xxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx, porcované xxxxxxxxx xxxx xxxx, mořští xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxx


- xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, balené xxxxx
xxxxxx do 250 x xxxxxxx - 6 %
xxxxxx xx 250 x xx 500 x nejvýše - 5 %
x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxx xxx 200 x xxxxxxx - 7 %
xxxxxx nad 500 x xx 1500 x nejvýše - 3 %
xxxxxx xxx 1500 g xxxxxxx - 1 %
- xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx)
xxxxxx do 250 x xxxxxxx - 10 %
balení xxx 250 g xx 500 x xxxxxxx - 6 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 g xxxxxxx - 4 %
xxxxxx nad 1500 x nejvýše - 2 %

Xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx: xxxx xxx 10 % dehydratace xxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxx xxxx xxx 10 % xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx v xxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx bez xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxx. Chuť x xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxx ryb x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx charakteristické xxxxxxxxxx struktury xxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxxxx. X xxxxxx xxx nesmí xxxxxxxx x oddělování xxxx od xxxxx. Xxxxxx xxx musí xxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx. Filety a xxxx: xxxxxxxxx 5 % xxxxxxxxx xxxx xxx poškozeno x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxxx xx přítomnost xxxxx v délce 10 xx x xxxxxxx xx 1 mm x x délce xx 5 mm x xxxxxxx do 2 xx. Xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxx do 2 xx xxxxx xxx tyto hlavice xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx (obsah xxxx xxx a xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx. 80 %). Xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

xxxxxxxx xxxxxxxxxx x ryb x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxxx:
- z xxxxxxxxxxx xxx nebo xxxxxxx ryb
- xx xxxxxxxxx xxxxxx xxx
- z xxxxxx ryb

ve xxxxxxxxxxxxxxxx obalech xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 xx.x-1 xxxxxxx 4 %

- xxxxxxx xxxxxx xxxxx
xxxxxx do 250 x xxxxxxx - 6 %
xxxxxx xxx 250 x - xx 500 x nejvýše - 5 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 3 %
balení nad 1500 xxxxxxx - 1 %
- xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx)
xxxxxx xx 250 g xxxxxxx - 10 %
xxxxxx nad 250 x xx 500 x xxxxxxx - 6 %
xxxxxx xxx 500 g xx 1500 x xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx nad 1500 x nejvýše - 2 %

Xxxxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx:
- xxxxxxxxx xxxx xxxxx x xxxxx x xxxx prsty 65 %
- xxxxxxxx xxxxxx 50 %
- obalovaní xxxxxx x měkkýši xxxxxxxxxxxxxx xxxxx 50 %
xxxx krevety do 25 mm x xxxxxxxxx xxxxxxx do 40 xx 40 %.

xxxxxxxxxx ze xxxxxxxxxxxx masa xxxxxxxxx

xx xxxxxxxx získaného x xxx s xxxxxxxxx dalších surovin x xxxxxx x xxxxxxx panádách xxxxxxx xxxx po separaci xxxxx xxxxxxxxxx + 10 °C



Xxxxxxx x xxxxxxx xxxx s xx xxxxx x xxxxxxx (xxxxxxxxxx, xxxxxxx) 50 %.

xxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx vodě xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx proteinu



Surimi xx xxxxxxxxx x xxxxxxxx výrobků xxxxxxxxxxx xxxxxxx x masa xxxxx x xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx látek a xxxxxx.

xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx balené xxxx xxxxxxx


nesmí xxx xxxxx xxx 1,0 xx.x-1


Xx rozmrazení ihned xxxxxxxxxxx.

zmrazené xxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

maso xxxxxxxxxx xx + 7 °X

1,0 xx.x-1



zmrazené xxxxx xxxxxxx

xxx xxxxxx xxxxxx ke xxxxxxxxxx nesmí být xxxxxxx xxxxxxxx xxxx

xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 cm.h-1


Xxxx být xxxxxxxxx do 24 xxx. xx xxxxxxxxx.

xxxxxxxx drůbeží xxxx, xxxxxxx maso x xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx nižší než + 12 °X xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx + 4 °C

nesmí xxx nižší než 1,0 xx.x-1


**)

xxxxxxxx xxxxxxx xx slepičích vajec

xx pasterizaci xx xxxxxxx xxxxxxx xx + 4 °X

xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 cm.h-1


Zmrazené xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx opět xxxxxxxx, před zpracováním xx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx na -2 xx - 5 °X, ale xx xxxxx xxxxxxxxx xx 1 xxx. od xxxxxxxxxx.

xxxxxxxx pekařské xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx


- výrobky xxxxxx ručně
balení xx 250 x xxxxxxx - 5 %
xxxxxx xxx 250 x xx 500 g xxxxxxx - 3 %
xxxxxx xxx 500 x do 1500 x nejvýše - 2 %
xxxxxx xxx 1500 g xxxxxxx - 1 %



xxxxxx


- xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx)
xxxxxx do 250 x nejvýše - 10 %
xxxxxx nad 250 x xx 500 x nejvýše - 6 %
xxxxxx xxx 500 g xx 1500 g xxxxxxx - 4 %
balení xxx 1500 x xxxxxxx - 2 %

Poznámky:
*) xxxxxxxx xxxxxxxxxx, při xxxxxxx jsou xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx vlastnosti xxxxxxxxxx xxxxxxx.
**) Xxxxxxxx č. 326/2001 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), i) x j) zákona x. 110/1997 Sb., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, pro xxxx, masné xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx
Xxxxxxxx xx 1.4.2000 xx 18.5.2002 (xx xxxxxx x. 160/2002 Xx.)
Xxxxxxx k xxxxxxxx x. 326/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xx jakost, výrobu x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. část


úprava xxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxxx*)

xxxxxxxx xxxxxxxx x výrobky xx xxxxxxxx

xxxxxxx zelenin xx xxxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxx enzymů xxxxxxxxxxxxx xxxxx barvy, chuti x xxxxxxxxxxx, xxxxxx xx volena xxx, xxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx byla xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx

xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx nižší xxx 0,5 cm.h-1

zmrazené xxxxx x xxxxxxx z xxxxx, xxxxxxxx

xxxx, xxxxxx xxxx mělněné xxxxxx xxxxx, ve xxxxx xxxx, koncentrátů, xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxx xxxxxx, s přísadami, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx

xx spotřebitelských xxxxxxx nesmí být xxxxx než 0,5 xx.x-1, xxxxxxxxxx musí xxx xxxxxxxx až xx xxxxxxxx teploty - 18 °X xx xxxxx xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxx, polévky x polotovary

jednotlivé složky xxxxxx xxxxxxx se xxxxxxx upravují tak, xxx xxxxxxx součásti xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx úpravy x xxxxxxxxxxxx

xx spotřebitelských xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx 0,5 cm.h-1

zmrazené xxxxxxx x brambor

předvaření
předsmažování

ve xxxxxxxxxxxxxxxx obalech nesmí xxx nižší než 0,5 xx.x-1

xxxxxxxx ryby x ostatní xxxxx xxxxxxxxxxx

xxxx xxxx x xxxxxx a xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx kuchané
kuchané, porcované xxxxxxxxx rybí xxxx,
xxxxxx xxxxxxxxxxx - předupravení


Zmrazené xxxxxxxxxx x xxx x xxxxxxx živočichů xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx xx vyrábějí xxxxxxxx:
- x porcovaných xxx
- x porcovaných xxx nebo xxxxxxx xxx
- ze xxxxxxxxx xxxxxx xxx
- z xxxxxx xxx

xx spotřebitelských xxxxxxx nesmí být xxxxx xxx 1,0 xx.x-1

xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx

xx separátu xxxxxxxxx z xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx x různých xxxxxxxx xxxxxxx xxxx po xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx + 10 °C


Surimi

separát xxxxxxx převážně x xxxxxxxxxxxx xxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx látek x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx


xxxxxxxx uzené xxxxxxx balené rybí xxxxxxx

xxxxx xxx nižší xxx 1,0 cm.h-1


zmrazené xxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxxx xxxxxxxxxx xx + 7 °X

1,0 cm.h-1

zmrazené masné xxxxxxx

xxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx xxx použito zmrazené xxxx

xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 xx.x-1

xxxxxxxx xxxxxxx xxxx, králičí xxxx x xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx zpracování polotovarů xxxx být xxxxx xxx + 12 °X, před xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx teplotu + 4°X

xxxxx být xxxxx xxx 1,0 xx.x-1

xxxxxxxx xxxxxxx ze xxxxxxxxx vajec

po xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xx + 4 °X

xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 xx.x-1

Xxxxxxxx xxxxxxxx cukrářské xxxxxxx

xxxxxx
xxxxxxxx

2. xxxx


xxxxxxxxx záporné xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx hmotnosti

minimální xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx zelenina x výrobky xx xxxxxxxx

- výrobky xxxxxx xxxxx
xxxxxx do 250 x xxxxxxx - 5 %
balení nad 250 g do 500 x nejvýše - 3 %
balení xxx 500 g xx 1500 x xxxxxxx - 2 %
xxxxxx xxx 1500 x nejvýše - 1 %
- xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx)
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 10 %
xxxxxx xxx 250 x xx 500 x
(x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx
xxxxx než 3 x) xxxxxxx - 10 %
- u xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx - 6 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 4 %
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx -2 %

Xxxxxxx xxxxxxxxxx zpracovanému xxxxx zeleniny, bez xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x pachů. Povrch xxxxxxxxxxxxx. Xxx. xxxxx xxxxxxxxxxx příměsí 0,1 % (m/m). Xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx za xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx x průběhu zpracování xxxxx xxx xxxxx xxx - 5 °X.

xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx x ovoce, xxxxxxxx

- xxxxxxx xxxxxx xxxxx
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 5 %
xxxxxx xxx 250 g do 500 g xxxxxxx - 3 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 g xxxxxxx - 2 %
xxxxxx nad 1500 x xxxxxxx - 1 %
- výrobky xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx)
xxxxxx xx 250 g xxxxxxx - 10 %
xxxxxx xxx 250 x do 500 x
- x hmotností xxxxxxxxxxxx xxxx
xxxxx xxx 3 g xxxxxxx - 10 %
- x ostatních výrobků xxxxxxx - 6 %
xxxxxx xxx 500 x do 1500 x xxxxxxx - 4 %
balení xxx 1500 x nejvýše - 2 %

Xxxxxxx xxxxxxxxxx zpracovanému druhu xxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx. Povrch xxxxxxxxxxxxx. Xxx. obsah minerálních xxxxxxx 0,1 % (x/x). Xxxxxxxxxxx je xxxxxxxx za kontrolovaných xxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx vyšší xxx - 5 °C. Xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx je xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxx + 10 °C

zmrazené xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx

- xxxxxxx xxxxxx xxxxx
xxxxxx do 250 x xxxxxxx - 5 %
balení xxx 250 x xx 500 x nejvýše - 3 %
balení xxx 500 g xx 1500 g xxxxxxx - 2 %
xxxxxx nad 1500 x nejvýše - 1 %
- xxxxxxx xxxxxx strojem (mechanicky)
balení xx 250 x xxxxxxx - 10 %
xxxxxx nad 250 x xx 500 x
(x hmotností xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx než 3 x) xxxxxxx - 10 %
- x ostatních xxxxxxx xxxxxxx - 6 %
xxxxxx nad 500 x xx 1500 x nejvýše - 4 %
balení nad 1500 g xxxxxxx - 2 %

Xxxxx xx xxxxxxxx předem xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxx její xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx - 5 °X.

xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx

- xxxxxxx xxxxxx xxxxx
xxxxxx xx 250 x nejvýše - 5 %
balení xxx 250 g xx 500 x xxxxxxx - 3 %
xxxxxx xxx 500 x do 1500 x nejvýše - 2 %
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 1 %
- xxxxxxx xxxxxx stojně (xxxxxxxxxx)
xxxxxx do 250 x nejvýše - 10 %
xxxxxx nad 250 x xx 500 g
(s xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx vyšší xxx 3 x) xxxxxxx - 10 %
- u ostatních xxxxxxx xxxxxxx - 6 %
xxxxxx nad 500 x do 1500 x xxxxxxx - 4 %
balení xxx 1500 x xxxxxxx - 2 %

Xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx podmínek. Xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx být xxxxx xxx - 5 °X.

xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxx, dělené, xxxxxx xxxxx
xxxxxx xx 250 g xxxxxxx - 6 %
xxxxxx xxx 250 g xx 500 x xxxxxxx - 5 %
x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx ryb vyšší xxx 200 x xxxxxxx - 7 %
xxxxxx nad 500 x xx 1500 x nejvýše - 3 %
balení nad 1500 x nejvýše - 1 %
xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (mechanicky)
balení xx 250 x xxxxxxx - 10 %
xxxxxx nad 250 x xx 500 x xxxxxxx - 6 %
xxxxxx xxx 500 g xx 1500 g xxxxxxx - 4 %
xxxxxx xxx 1500 g xxxxxxx - 2 %

Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx: xxxx xxx 10 % xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxx xxxx xxx 10 % xxxxxxxxxxx hmotnosti ryb x odebraného vzorku. Xxxx dehydratace se xxxxxxxxx bílými xxxx xxxxxxx xxxxxxxx na xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x nelze xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx poškození xxxxxxx xxxxx xxxx ryb. Xxxx x xxxx xxxx být xxxxxxxxxxxxxxxx xxx daný xxxx xxx x nesmí xxxxxxxxx xxxxxxxxx procesy. Xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxxxx. X xxxxxx ryb xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx od xxxxx. Xxxxxx xxx xxxx být xxxxxxxxxxx, xxxxx být popraskaná x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxx a xxxx:
xxxxxxxxx 5 % xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx parazitů. Připouští xx přítomnost xxxxx x xxxxx 10 xx a xxxxxxx xx 1 xx x x xxxxx xx 5 mm x průměru xx 2 xx. Xxx xxxxxxxxx hlavice xxxxx x xxxxx xx 2 mm, pokud xxx xxxx hlavice xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx (xxxxx masa xxx x xxxxxxx xxxxxxxxx u xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx. 80 %). Přebalování xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx z xxx a xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx


Xxxxxxxxx obsah xxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx:
- xxxxxxxxx xxxx xxxxx x xxxxx x rybí xxxxx 65 %
- xxxxxxxx xxxxxx 50 %
- xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxx xxxxx 50 %
x malých xxxxxx xx 25 xx x
xxxxxxxxx xxxxxxx do 40 xx

xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx masa xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxx ručně
balení xx 250 x xxxxxxx - 6 %
xxxxxx xxx 250 x xx 500 g xxxxxxx - 3 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 3 %
xxxxxx nad 1500 x nejvýše - 1 %
40 %
xxxxxxx plněné strojně (xxxxxxxxxx)
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 10 %
xxxxxx xxx 250 x xx 500 g xxxxxxx - 6 %
xxxxxx xxx 500 g xx 1500 x xxxxxxx - 4 %
xxxxxx xxx 1500 x nejvýše - 2 %

Xxxxxxx x xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx (xxxxxxxxxx, xxxxxxx) 50 %.

Xxxxxx


Xxxxxx je xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx krabů x xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx a barviv.

zmrazené xxxxx vakuově xxxxxx xxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxxx do 250 x xxxxxxx - 6 %
xxxxxx xxx 250 g xx 500 x xxxxxxx - 5 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 3 %
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 1 %
xxxxxxx xxxxxx strojně (xxxxxxxxxx)
xxxxxx xx 250 g xxxxxxx - 10 %
xxxxxx nad 250 x xx 500 x xxxxxxx - 6 %
xxxxxx nad 500 g xx 1500 x xxxxxxx - 4 %
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 %

Xx xxxxxxxxxx ihned xxxxxxxxxxx.

xxxxxxxx xxxx x xxxxx spotřebitelsky balené



zmrazené xxxxx výrobky


Musí xxx xxxxxxxx do 24 xxx. xx xxxxxx.

xxxxxxxx xxxxxxx xxxx, králičí xxxx x xxxxxxxxxx


Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx 5 %.

xxxxxxxx xxxxxxx ze xxxxxxxxx xxxxx


Xxxxxxxx vaječné xxxxxx xx rozmrazení xx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, před xxxxxxxxxxx xx výrobků xxx xxxxxxxxx na - 2 xx - 5 °X, xxx xx xxxxx zpracovat xx 1 hodiny xx rozmrazení.

Zmrazené xxxxxxxx xxxxxxxxx výrobky

výrobky xxxxxx xxxxx
xxxxxx do 250 x xxxxxxx - 5 %
xxxxxx xxx 250 x xx 500 x xxxxxxx - 3 %
xxxxxx xxx 500 g xx 1500 g xxxxxxx - 2 %
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 1 %
xxxxxxx plněné xxxxxxx (xxxxxxxxxx)
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 10 %
balení xxx 250 x xx 500 g xxxxxxx - 6 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x nejvýše - 4 %
balení nad 1500 x xxxxxxx - 2 %.

Poznámka:
*) xxxxxxxx zmrazování, při xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx výrobků.
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx do xxxxx xxxxx dnem účinnosti xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx potravin xxxxx xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxx používat xx 31. xxxxxxxx 2000.
Xx. II vložen xxxxxxx předpisem č. 44/2000 Xx. x xxxxxxxxx od 1.4.2000
Čl. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx x dopravních xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx přístrojem xxx xxxxxx teploty xxxxxxx xxxxx §4 xxxx. 1 a xxxxx xxxxxxxxxxxxx podle xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx 7) xxxxxxxxxx xx 31. xxxxxxxx 2002.
Čl. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 160/2002 Xx. x účinností xx 19.5.2002

Xxxxxxxxx
Xxxxxx předpis x. 326/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx ustanovení §2, který xxxxxx xxxxxxxxx dnem 1.4.1998.
Ve xxxxx xxxxxx právního xxxxxxxx xxxx podchyceny změny x xxxxxxxx uskutečněné xxxxxxx předpisem č.:
44/2000 Xx, xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX č. 326/97 Sb., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o změně x doplnění některých xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
x xxxxxxxxx od 1.4.2000
160/2002 Xx., xxxxxx se mění xxxxxxxx XX x. 326/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, pro xxxxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 44/2000 Xx.
x xxxxxxxxx od 19.5.2002
Xxxxxx předpis x. 326/97 Sb. xxx zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 366/2005 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.1.2006.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx právních xxxxx jiných právních xxxxxxxx x odkazech xxxx xxxxxxxxxxxxx, pokud xx jich xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx shora xxxxxxxxx právního předpisu.
1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x způsobu xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, o přípustné xxxxxxxx xx xxxxx x množství výrobku xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x".
2) rychlost xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxx ještě zachovány xxxxxxxxx vlastnosti xxxxxxxxxx xxxxxxx
3) x xxxxxxx xxxxxxx odebraných xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
4) Xxxxx č. 166/1999 Sb., x veterinární xxxx x x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (veterinární xxxxx).
5) ČSN XX 12830.
6) XXX 560290 xxxx 2 xx. 6.2.4. - 6.2.4.4 x xxxx 7.5
7) Xxxxx č. 505/1990 Sb., x metrologii, xx xxxxx xxxxxx x. 119/2000 Xx.