Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 01.04.2000.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.04.2000 do 17.05.2002.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro zmrazené potraviny

326/97 Sb.

Zmrazené potraviny §1
Označování §2
Technologické požadavky §3
Uvádění do oběhu §4
Přechodná a závěrečná ustanovení §5 §6
PŘÍLOHA : Technologické požadavky a požadavky na jakost, výrobu a balení zmrazených potravin
č. 44/2000 Sb. - Čl. II
č. 160/2002 Sb. - Čl. II
Xxxxxxxx xx 1.4.2000 xx 18.5.2002 (xx xxxxxx x. 160/2002 Xx.)
XXXXXXXX XXXXXXXXX
§1
(1) Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx snížením xxxxxxx xxx bod xxxxx xx xxxxxxx, xxx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx, biochemických x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx zóny xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx (pro xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx 1 xX xx minus 5 xX) xx xxxxxxx xxxxxxxxxx potraviny x xxxxxx xxxxx, xxxxxx x centimetrech za xxxxxx,
x) xxxxxxxxxx potravinami xxxxxxxxx, které xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx zmrazování xxx, xxx zóna xxxxxxxxx xxxxxx krystalů xxxx překonána minimálně x xxxxxxx x xxxxx uvedenými x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, byla xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx 18 oC x xxxxx.
(2) Za xxxxxxxx potraviny xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx.
(3) Podle xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx x zmrazených xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxx xx xxxxxxxx zvláštní zákon. 4)
Účinnost xx 1.4.2000 xx 18.5.2002 (xx xxxxxx č. 160/2002 Xx.)
§2
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x ve xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx 1) xxxx xxx na xxxxx obalech xxxxxxx
x) xx jde o xxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx skladování xxxxx 18 oC xxxx xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xx xxxxxxxxx po xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx,
x) xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xx xxxxxxxxxx ihned xxxxxxxxxxx.
(2) Xx obalu xxx xxxxxxxxxxxx musí xxx xxxxxxx xxxxxxxxx x době, xx xxxxxx xxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxx uchování xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx. Informaci xxxxx xxxxx "Xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx".
Původní znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 18.5.2002 (xx xxxxxx x. 160/2002 Xx.)
§3
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xxxx xxxxxxxxxx media, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xx zmrazovanou xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx
x) xxxxxx,
x) xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxx sklady xxxx xxx xxxxxxxxxxx xxx, xxx byla udržena, xxx minimálním kolísání xxxxxxx xxxxxxx a xxxx cirkulaci, xxxxxxx xx xxxxx bodech xxxxxxx minus 18 °X xxxx xxxxx.
(3) Xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxx, xxx průběh xxxxxx xxxx xxxxx dostatečně xxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobku.
(4) Xxxxxxx manipulace se xxxxxxxxxx potravinami při xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx nedošlo xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx 15 °X.
(5) Xxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx.
Xxxxxxxx xx 1.4.2000 xx 18.5.2002 (do xxxxxx x. 160/2002 Xx.)
§4
Xxxxxxx do oběhu
(1) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx dopravními xxxxxxxxxx, xxxxx umožňují xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx potravin xxxxx 18 xX xxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxx zařízením xx registrování teploty xxxxxxx. Při xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxx zvýšit xx xxxxx 15 xX. Xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx po xxxx xxxxxxx xxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx schopných xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx 18 °X, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx teploty vzduchu xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx lze uchovávat xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx pouze xxxxxxxx xxx, xxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, a x xxxxxx úpravě, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx teplotních xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx 1.
(4) Veškerá xxxxxxxxxx při prodeji xxxxxxxxxx potravin xxxx xxx xxxxxxxxx za xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx 15 °X.
§5
Xxxxxxxxx x xxxxxxxxx ustanovení
(1) Xx 31. xxxxxxxx 2001 je xxxxx xxxxxxxxxxx zmrazené xxxxxxxxx x dopravních xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx zařízením xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx zmrazených xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 xx 31. března 1998 xx posuzuje xxx x xxxxxxx §6 xxxxxx.
§6
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášení, x xxxxxxxx §2, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxx v. x.
Příloha k xxxxxxxx x. 326/1997 Xx.
Technologické xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xx xxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
Tabulka 1


xxxxxx před xxxxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxxx*)

xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxx technologické xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxx omezení xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx barvy, xxxxx x konzistence, xxxxxx xx xxxxxx tak, xxx zelenina po xxxxxxxxxx byla xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx

xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx 0,5 xx.x-1

- xxxxxxx balené xxxxx
xxxxxx xx 250 g xxxxxxx - 5 %
xxxxxx nad 250 x - 500 x xxxxxxx - 3 %
balení xxx 500 g xx 1500 x xxxxxxx - 2 %
xxxxxx nad 1500 nejvýše - 1 %
- xxxxxxx plněné xxxxxxx (xxxxxxxxxx)
balení do 250 x xxxxxxx - 10 %
xxxxxx xxx 250 x xx 500 x (x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx vyšší xxx 3 g) xxxxxxx - 10 %
- x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 6 %
balení xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 4%
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 %

Xxxxxxx xxxxxxxxxx zpracovanému druhu xxxxxxxx, xxx cizích xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, bez xxxxxx příchutí a xxxxx. Xxxxxx nedehydrovaný. Xxx. obsah minerálních xxxxxxx 0,1%. Xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx za xxxxxxxxxxxxxx podmínek, xxxxxxx xxxxxxx v průběhu xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx - 5 °X.

xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxx

xxxx, xxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xx xxxxx xxxx, koncentrátů, xxxxxxxxxxxx xx směsích, xxx xxxxxx, x xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, nepředvařené

xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx být xxxxx xxx 0,5 xx.x-1 xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx až po xxxxxxxx xxxxxxx - 18 °C xx xxxxx xxxxxx xxxxxxx

- výrobky xxxxxx xxxxx
xxxxxx xx 250 g xxxxxxx - 5 %
xxxxxx xxx 250 x - xx 500 g xxxxxxx - 3 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x nejvýše - 2 %
balení xxx 1500 xxxxxxx - 1 %
- xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx)
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 10 %
xxxxxx nad 250 x do 500 g (s xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx než 3 x) nejvýše - 10 %
- x xxxxxxxxx výrobků xxxxxxx 6 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x nejvýše - 4 %
balení xxx 1500 x xxxxxxx - 2 %

Výrobky odpovídají xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxx cizích xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx cizích xxxxxxxx a xxxxx. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxx. Max. xxxxx xxxxxxxxxxx příměsí 0,1 %. Přebalování xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx zpracování xxxxx být vyšší xxx - 5 °X. Xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx směsí xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xx + 10 °X.

xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx a polotovary

xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxx, xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx tepelné xxxxxx x xxxxxxxxxxxx

xx xxxxxxxxxxxxxxxx obalech xxxxx xxx xxxxx xxx 0,5 xx.x-1

- xxxxxxx balené xxxxx
xxxxxx xx 250 g nejvýše - 5 %
xxxxxx nad 250 x - xx 500 g nejvýše - 3 %
xxxxxx nad 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 2 %
balení xxx 1500 xxxxxxx - 1 %
- xxxxxxx plněné xxxxxxx (xxxxxxxxxx)
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 10 %
xxxxxx xxx 250 g xx 500 g (x xxxxxxxxx jednotlivých xxxx xxxxx xxx 3 x) xxxxxxx - 10 %
- x ostatních xxxxxxx xxxxxxx 6 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 4 %
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 %

Xxxxx je xxxxxxxx xxxxxx zmrazená xxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxx teplota x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx – 5 °X.

xxxxxxxx xxxxxxx x brambor

xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx 0,5 xx.x-1

- xxxxxxx xxxxxx xxxxx
balení xx 250 g xxxxxxx - 5 %
xxxxxx nad 250 x - xx 500 x xxxxxxx - 3 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x nejvýše - 2 %
xxxxxx nad 1500 xxxxxxx - 1 %
- xxxxxxx xxxxxx strojně (xxxxxxxxxx)
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 10 %
balení xxx 250 x xx 500 g (x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxx 3 x) nejvýše - 10 %
- u xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 6 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 g nejvýše - 4 %
xxxxxx nad 1500 x xxxxxxx - 2 %

Xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx za xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Teplota xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx - 5 °X.

xxxxxxxx ryby x xxxxxxx vodní xxxxxxxxxxx

xxxx celé x hlavou x xxxxxxxxxxx, částečně xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxx


- xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxx
xxxxxx xx 250 g xxxxxxx - 6 %
xxxxxx na 250 x xx 500 x xxxxxxx - 5 %
x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxx xxx 200 g xxxxxxx - 7 %
xxxxxx xxx 500 x do 1500 x xxxxxxx - 3 %
xxxxxx xxx 1500 g xxxxxxx - 1 %
- xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx)
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 10 %
xxxxxx xxx 250 x xx 500 x xxxxxxx - 6 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x nejvýše - 4 %
xxxxxx nad 1500 x xxxxxxx - 2 %

Zmrazené xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx: xxxx xxx 10 % xxxxxxxxxxx xxxxxx povrchu xxxxx, xxxx xxxx xxx 10 % xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx ryb v xxxxxxxxx xxxxxx. Tato xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx žlutými xxxxxxxx na xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx vrstev masa x xxxxx je xxxxxxxxxx odstranit xxx xxxxxxxxx povrchu xxxxx xxxx xxx. Chuť x xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx druh xxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx svaloviny, xxxxx xxx mazlavá x pastovitá. U xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx od xxxxx. Xxxxxx xxx xxxx xxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx s xxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxx x xxxx: maximálně 5 % xxxxxxxxx xxxx xxx poškozeno v xxxxxxxx přítomnosti xxxxxxxx. Xxxxxxxxx xx přítomnost xxxxx x xxxxx 10 xx x xxxxxxx xx 1 xx x x xxxxx xx 5 xx x průměru xx 2 mm. Xxx xxxxxxxxx xxxxxxx kostí x šířce do 2 mm xxxxx xxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx od xxxxxxxxx (xxxxx masa xxx x xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx. 80 %). Přebalování xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

zmrazené xxxxxxxxxx x xxx a xxxxxxx xxxxxxxxx obalované

xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx:
- x xxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx xxx
- xx xxxxxxxxx xxxxxx xxx
- z xxxxxx xxx

xx xxxxxxxxxxxxxxxx obalech nesmí xxx nižší než 1,0 xx.x-1 xxxxxxx 4 %

- xxxxxxx balené ručně
xxxxxx xx 250 x nejvýše - 6 %
xxxxxx xxx 250 g - xx 500 x xxxxxxx - 5 %
balení xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 3 %
balení xxx 1500 xxxxxxx - 1 %
- xxxxxxx plněné xxxxxxx (xxxxxxxxxx)
xxxxxx do 250 g xxxxxxx - 10 %
xxxxxx nad 250 x xx 500 x nejvýše - 6 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxxxx, tvarově xxxxxxx
xxxxxx xxx 1500 x nejvýše - 2 %

Xxxxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx:
- xxxxxxxxx xxxx xxxxx x xxxxx x xxxx xxxxx 65 %
- xxxxxxxx xxxxxx 50 %
- obalovaní xxxxxx x xxxxxxx nepravidelných xxxxx 50 %
xxxx krevety do 25 xx x xxxxxxxxx kroužků do 40 mm 40 %.

polotovary xx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx

xx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxx s xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x přísad x xxxxxxx xxxxxxxx teplota xxxx xx xxxxxxxx xxxxx přestoupit + 10 °X



Výrobky z xxxxxxx xxxx x xx xxxxx x xxxxxxx (xxxxxxxxxx, burgery) 50 %.

surimi

xxxxxxx xxxxxxx převážně x xxxxxxxxxxxx xxx, xxxxxxxxxx propíráním zbavený xx xxxx rozpustných xxxxx x získání xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx



Surimi xx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxx a xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx.

xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx


nesmí xxx nižší než 1,0 xx.x-1


Xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx.

xxxxxxxx xxxx x xxxxx spotřebitelsky xxxxxx

maso xxxxxxxxxx xx + 7 °X

1,0 cm.h-1



zmrazené xxxxx xxxxxxx

při xxxxxx xxxxxx ke xxxxxxxxxx xxxxx být xxxxxxx xxxxxxxx xxxx

xxxxx být xxxxx xxx 1,0 cm.h-1


Xxxx být xxxxxxxxx do 24 xxx. xx zchlazení.

xxxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxx maso a xxxxxxxxxx

teplota xxxxx xxxxxxxxxx polotovarů xxxx xxx xxxxx xxx + 12 °C xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx + 4 °X

nesmí xxx xxxxx xxx 1,0 xx.x-1


**)

zmrazené xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx

xx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx zchladí xx + 4 °C

xxxxx xxx nižší xxx 1,0 xx.x-1


Xxxxxxxx vaječné xxxxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxx xx výrobků xxx xxxxxxxxx xx -2 xx - 5 °X, xxx je xxxxx zpracovat xx 1 hod. xx xxxxxxxxxx.

xxxxxxxx pekařské xxxxxxxxx výrobky

xxxxxxxx


- xxxxxxx xxxxxx xxxxx
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 5 %
balení xxx 250 x xx 500 x xxxxxxx - 3 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 2 %
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 1 %



xxxxxx


- xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx)
balení xx 250 x nejvýše - 10 %
xxxxxx xxx 250 x xx 500 x xxxxxxx - 6 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 g xxxxxxx - 4 %
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 %

Xxxxxxxx:
*) xxxxxxxx zmrazování, xxx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx optimální vlastnosti xxxxxxxxxx xxxxxxx.
**) Xxxxxxxx č. 326/2001 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x), x), x) x j) zákona x. 110/1997 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, ve znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx vodní xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxxxx z xxxx
Xxxxxxxx xx 1.4.2000 xx 18.5.2002 (do xxxxxx x. 160/2002 Xx.)
Xxxxxxx k xxxxxxxx x. 326/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxxx xx xxxxxx, výrobu x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. xxxx


xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxx zmrazování*)

zmrazená xxxxxxxx x výrobky xx xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxx omezení xxxxxxxx xxxxxx způsobujících xxxxx xxxxx, xxxxx x konzistence, xxxxxx xx xxxxxx xxx, xxx xxxxxxxx po xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx

xx xxxxxxxxxxxxxxxx obalech nesmí xxx nižší xxx 0,5 xx.x-1

xxxxxxxx xxxxx x výrobky x xxxxx, protlaky

celé, dělené xxxx mělněné ovocné xxxxx, xx xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, bez xxxxxx, s xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx

xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx nesmí xxx xxxxx než 0,5 xx.x-1, xxxxxxxxxx xxxx xxx ukončeno až xx xxxxxxxx teploty - 18 °X xx xxxxx bodech xxxxxxx

xxxxxxxx pokrmy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx složky xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxx, xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx

xx xxxxxxxxxxxxxxxx obalech xxxxx být nižší xxx 0,5 cm.h-1

zmrazené xxxxxxx z brambor

předvaření
předsmažování

ve xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx nižší xxx 0,5 xx.x-1

xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx

xxxx celé x xxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx kuchané
kuchané, porcované xxxxxxxxx rybí filé,
mořští xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxx


Xxxxxxxx xxxxxxxxxx z xxx x vodních xxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx:
- z porcovaných xxx
- x xxxxxxxxxxx xxx nebo xxxxxxx xxx
- xx svalových xxxxxx xxx
- x xxxxxx xxx

xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 xx.x-1

xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx

xx separátu xxxxxxxxx x ryb x přídavkem xxxxxxx xxxxxxx a přísad x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx masa xx xxxxxxxx nesmí přestoupit + 10 °C


Surimi

separát xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx látek x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx proteinu


zmrazené xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx

xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 xx.x-1


xxxxxxxx xxxx x droby xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxxx vychlazené xx + 7 °X

1,0 xx.x-1

xxxxxxxx masné xxxxxxx

xxx výrobě uzenin xx zmrazován nesmí xxx xxxxxxx zmrazené xxxx

xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 xx.x-1

xxxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx zpracování xxxxxxxxxx xxxx být xxxxx xxx + 12 °X, xxxx zmrazováním xxxxxxxx xx teplotu + 4°X

xxxxx být xxxxx xxx 1,0 xx.x-1

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx

xx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx zchladí xx + 4 °X

xxxxx xxx nižší xxx 1,0 xx.x-1

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxx
xxxxxxxx

2. xxxx


xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx zelenina x xxxxxxx xx xxxxxxxx

- výrobky xxxxxx xxxxx
xxxxxx do 250 x xxxxxxx - 5 %
xxxxxx xxx 250 g xx 500 x xxxxxxx - 3 %
balení xxx 500 x xx 1500 g xxxxxxx - 2 %
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 1 %
- xxxxxxx xxxxxx strojně (xxxxxxxxxx)
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 10 %
xxxxxx xxx 250 x xx 500 x
(x xxxxxxxxx jednotlivých xxxx
xxxxx xxx 3 x) nejvýše - 10 %
- x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx - 6 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 4 %
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx -2 %

Xxxxxxx odpovídají zpracovanému xxxxx xxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx příchutí x pachů. Povrch xxxxxxxxxxxxx. Max. obsah xxxxxxxxxxx xxxxxxx 0,1 % (x/x). Xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, teplota x průběhu xxxxxxxxxx xxxxx xxx vyšší xxx - 5 °X.

xxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx z ovoce, xxxxxxxx

- výrobky xxxxxx xxxxx
xxxxxx do 250 x xxxxxxx - 5 %
balení xxx 250 g do 500 x xxxxxxx - 3 %
balení xxx 500 g xx 1500 x xxxxxxx - 2 %
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 1 %
- xxxxxxx xxxxxx strojem (mechanicky)
balení xx 250 g xxxxxxx - 10 %
xxxxxx nad 250 x xx 500 x
- x hmotností xxxxxxxxxxxx xxxx
xxxxx než 3 x xxxxxxx - 10 %
- x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx - 6 %
xxxxxx xxx 500 x do 1500 x nejvýše - 4 %
xxxxxx xxx 1500 x nejvýše - 2 %

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx x příměsí xxxxxxxxxxx původu, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx. Povrch xxxxxxxxxxxxx. Xxx. xxxxx minerálních xxxxxxx 0,1 % (x/x). Xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, teplota x xxxxxxx zpracování xxxxx xxx xxxxx xxx - 5 °X. Xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx ohřev xxx + 10 °X

xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx

- výrobky xxxxxx xxxxx
xxxxxx do 250 x nejvýše - 5 %
xxxxxx nad 250 x xx 500 x xxxxxxx - 3 %
balení xxx 500 g xx 1500 x xxxxxxx - 2 %
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 1 %
- xxxxxxx xxxxxx strojem (mechanicky)
balení xx 250 x xxxxxxx - 10 %
xxxxxx xxx 250 x xx 500 x
(x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx vyšší xxx 3 g) nejvýše - 10 %
- x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx - 6 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x nejvýše - 4 %
balení xxx 1500 x nejvýše - 2 %

Xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx potravina, nesmí xxx xxxx xxxxxxx x průběhu zpracování xxxxx xxx - 5 °X.

xxxxxxxx výrobky x xxxxxxx

- výrobky xxxxxx ručně
balení xx 250 x xxxxxxx - 5 %
balení xxx 250 x xx 500 g xxxxxxx - 3 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 2 %
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 1 %
- xxxxxxx xxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxxx)
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 10 %
xxxxxx xxx 250 x do 500 g
(s xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxx 3 g) xxxxxxx - 10 %
- x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx - 6 %
xxxxxx xxx 500 g xx 1500 g nejvýše - 4 %
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 %

Xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx podmínek. Xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx nesmí xxx xxxxx než - 5 °C.

zmrazené xxxx x ostatní xxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx ručně
balení xx 250 x nejvýše - 6 %
xxxxxx xxx 250 x xx 500 x xxxxxxx - 5 %
x hmotností xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxx xxx 200 g xxxxxxx - 7 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 3 %
xxxxxx nad 1500 x nejvýše - 1 %
xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx)
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 10 %
xxxxxx nad 250 x do 500 x xxxxxxx - 6 %
xxxxxx xxx 500 x do 1500 g xxxxxxx - 4 %
xxxxxx xxx 1500 g xxxxxxx - 2 %

Xxxxxxxxxx xxxxxx ryby xxxx xxxxxxxxx: méně xxx 10 % xxxxxxxxxxx xxxxxx povrchu xxxxx, nebo méně xxx 10 % xxxxxxxxxxx hmotnosti xxx x odebraného xxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx skvrnami xx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xx podpovrchových xxxxxx xxxx x nelze xx xxxxxxxxxx odstranit xxx xxxxxxxxx povrchu xxxxx xxxx xxx. Xxxx a xxxx xxxx být charakteristická xxx daný xxxx xxx x xxxxx xxxxxxxxx rozkladné procesy. Xxxxxxxxxxx xxxx vykazovat xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx struktury xxxxxxxxx, xxxxx být xxxxxxx a xxxxxxxxx. X xxxxxx ryb xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxx. Břicha xxx xxxx být xxxxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxx x xxxx:
xxxxxxxxx 5 % xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx parazitů. Xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx 10 xx x xxxxxxx xx 1 xx x x xxxxx xx 5 xx x xxxxxxx xx 2 xx. Xxx xxxxxxxxx hlavice kostí x šířce do 2 xx, pokud xxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx (xxxxx xxxx xxx x vodních xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx. 80 %). Xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx ze xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxx polotovary x xxx a vodních xxxxxxxxx xxxxxxxxx


Xxxxxxxxx obsah xxxx ve xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx:
- xxxxxxxxx filé xxxxx z bloku x rybí xxxxx 65 %
- xxxxxxxx xxxxxx 50 %
- xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxx tvarů 50 %
x xxxxxx xxxxxx xx 25 mm x
xxxxxxxxx xxxxxxx xx 40 mm

polotovary ze xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxx xxxxx
xxxxxx xx 250 g xxxxxxx - 6 %
xxxxxx xxx 250 g xx 500 g xxxxxxx - 3 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x nejvýše - 3 %
balení xxx 1500 g xxxxxxx - 1 %
40 %
xxxxxxx xxxxxx strojně (xxxxxxxxxx)
xxxxxx do 250 x nejvýše - 10 %
balení nad 250 x xx 500 x nejvýše - 6 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 4 %
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 %

Xxxxxxx x xxxxxxx xxxx s xxxxxxxxx, tvarově odlišné xx xxxxx x xxxxxxx (karbanátky, xxxxxxx) 50 %.

Xxxxxx


Xxxxxx xx xxxxxxxxx k přípravě xxxxxxx xxxxxxxxxxx výrobky x xxxx krabů x jiných xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx.

xxxxxxxx xxxxx vakuově balené xxxx xxxxxxx

xxxxxxx balené xxxxx
xxxxxx xxxxxx do 250 x xxxxxxx - 6 %
balení xxx 250 g xx 500 x xxxxxxx - 5 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 3 %
balení nad 1500 g xxxxxxx - 1 %
xxxxxxx xxxxxx strojně (mechanicky)
balení xx 250 g xxxxxxx - 10 %
xxxxxx xxx 250 x xx 500 x xxxxxxx - 6 %
balení xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 4 %
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 %

Xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx.

xxxxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxxx balené



zmrazené xxxxx výrobky


Musí xxx xxxxxxxx xx 24 xxx. xx xxxxxx.

xxxxxxxx xxxxxxx maso, králičí xxxx x xxxxxxxxxx


Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx uvolněné xxx rozmrazování 5 %.

xxxxxxxx xxxxxxx ze xxxxxxxxx xxxxx


Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxx xx výrobků lze xxxxxxxxx na - 2 xx - 5 °X, xxx xx xxxxx xxxxxxxxx xx 1 xxxxxx xx rozmrazení.

Zmrazené pekařské xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxx xxxxx
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 5 %
xxxxxx xxx 250 g do 500 x xxxxxxx - 3 %
balení xxx 500 x xx 1500 g xxxxxxx - 2 %
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 1 %
výrobky xxxxxx xxxxxxx (mechanicky)
balení do 250 x nejvýše - 10 %
balení xxx 250 g xx 500 g xxxxxxx - 6 %
xxxxxx nad 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 4 %
balení xxx 1500 g xxxxxxx - 2 %.

Xxxxxxxx:
*) xxxxxxxx zmrazování, xxx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx optimální xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
Xx. II
Xxxxxxxxx ustanovení
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx do oběhu xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx podle dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx 31. xxxxxxxx 2000.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 44/2000 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.4.2000
Čl. II
Xxxxxxxxx ustanovení
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx prostředcích xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxx vzduchu xxxxx §4 xxxx. 1 x xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx 7) xxxxxxxxxx xx 31. xxxxxxxx 2002.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 160/2002 Xx. x xxxxxxxxx xx 19.5.2002

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx č. 326/97 Sb. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x výjimkou xxxxxxxxxx §2, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Ve xxxxx xxxxxx právního předpisu xxxx podchyceny xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx předpisem č.:
44/2000 Xx, xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx MZ č. 326/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x) a k) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxx potraviny
s xxxxxxxxx od 1.4.2000
160/2002 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX č. 326/97 Xx., kterou xx provádí §18 xxxx. x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x potravinách x tabákových výrobcích x x xxxxx x doplnění některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx č. 44/2000 Xx.
x xxxxxxxxx xx 19.5.2002
Xxxxxx předpis x. 326/97 Xx. xxx zrušen právním xxxxxxxxx x. 366/2005 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.1.2006.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx právních xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx označování xxxxxxxx a tabákových xxxxxxx, o xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x množství výrobku xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x".
2) xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxx xxxxx zachovány xxxxxxxxx vlastnosti zmrazených xxxxxxx
3) x xxxxxxx náhodně odebraných xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx hodnota odpovídat xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
4) Xxxxx č. 166/1999 Sb., o veterinární xxxx x o xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxxxx zákon).
5) XXX XX 12830.
6) XXX 560290 část 2 xx. 6.2.4. - 6.2.4.4 a část 7.5
7) Xxxxx č. 505/1990 Sb., o metrologii, xx xxxxx xxxxxx x. 119/2000 Sb.