Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 18.05.2002.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 18.05.2002 do 31.12.2005.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro zmrazené potraviny

326/97 Sb.

Zmrazené potraviny §1
Označování §2
Technologické požadavky §3
Uvádění do oběhu §4
Přechodná a závěrečná ustanovení §5 §6
PŘÍLOHA : Technologické požadavky a požadavky na jakost, výrobu a balení zmrazených potravin
č. 44/2000 Sb. - Čl. II
č. 160/2002 Sb. - Čl. II
XXXXXXXX XXXXXXXXX
§1
(1) Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx konzervace xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx pod xxx xxxxx xx xxxxxxx, při které xx xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxx fyzikálních, xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx postupu xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx (xxx většinu xxxxxxxx xx xxxxx 1 xX xx xxxxx 5 oC) xx xxxxxxx zmrazované xxxxxxxxx k xxxxxx xxxxx, xxxxxx v xxxxxxxxxxxx za xxxxxx,
x) xxxxxxxxxx potravinami xxxxxxxxx, které xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx zmrazování xxx, aby zóna xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx s xxxxx uvedenými x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx, xx tepelné xxxxxxxxxxx, xxxx xx xxxxx xxxxxxx výrobku xxxxx 18 xX x xxxxx.
(2) Xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx zmrzliny, xxxxxxx krémy a xxxxxxxx xxxxx.
(3) Xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxxxxx u xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xx něž xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx. 4)
§2
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx v xxxxxx x ve zvláštním xxxxxxx xxxxxxxx 1) xxxx xxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx
x) že xxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) datum xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx při teplotě xxxxxxxxxx xxxxx 18 xX xxxx xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xx xxxxxxxxx xx rozmrazení nelze xxxxx xxxxxxxxx,
x) xx zmrazené uzené xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx třeba xx xxxxxxxxxx xxxxx spotřebovat.
(2) Xx obalu xxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx informace x xxxx, po xxxxxx smí být xxxxxxxxx uchovávána xxxxxxxxxxxxx, x teplota uchování xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx xxxxx "Uchování u xxxxxxxxxxxx".
§3
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx
a) xxxxxx,
x) xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxx xxx, xxx byla xxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx ve xxxxx xxxxxx výrobku xxxxx 18 °X nebo xxxxx.
(3) Xxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x výjimkou xxxxxx menších xxx 10 m3 musí xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxx. 5) X xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx než 10 x3 xxxxx, xxx xxxxxxx xxxx měřena xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx teploměrem, xxxxx xxxx teplotu x xxxxxxxxxxxx místě xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx s xxxxxxxxxxxxxx teplotami xxxx xxx označeny datem xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx po dobu xxxxxxx 1 xxxx; x případě, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx xxx 1 xxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx xx xxxx xxxxxxxxx trvanlivosti.
(4) Xxxxxxx xxxxxxxxxx se xxxxxxxxxx potravinami při xxxxxxxxxx musí xxx xxxxxxxxx xx takových xxxxxxxx, aby xxxxxxx xx xxxxxxx teploty xxxxxxxxx xxx xxxxx 15 °C.
(5) Xxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxx zmrazených xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze.
(6) Xxxxx xxxxxx pro xxxxxx teploty xxxxxxxx xxxxxxxxx a vlastní xxxxxx teploty xx xxxxxxx v xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx normou. 6)
§4
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx zachování xxxxxxx xxxxxxxxxx potravin xxxxx 18 xX xxxx xxxxx. Xxx xxxxxxxx se xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx nejvýše xx xxxxx 15 oC. Xxxxxxxx prostředek xxxx xxx xxxxxxx přístrojem xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx schváleným podle xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx. 7) Záznamy s xxxxxxxxxxxxxx teplotami xxxx xxx xxxxxxxx datem xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xx dobu xxxxxxx 1 roku; x případě, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx potraviny xx xxxxx xxx 1 xxx, xxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx prostředek xxxxxx být xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 1 x xxxxxxx, že xxx x xxxxxx zmrazených xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x dodávku do xxxxxxxxxx, maximálně xxxx xx xxxxxxxxxxx 200 xx; x xxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx x x mrazícím nábytku xxxxxxxxx xxxxxx jejich xxxxxxx xxxxx 18 xX nebo xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx umístěným xx viditelném místě. X xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx x xxxxx xxxx xxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx.
(4) Nebalené xxxxxxxx potraviny xxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx pouze xxxxxxxx xxx, xxx xxxxxxx x jejich xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, x x takové xxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx 1.
(5) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx prodeji xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx být xxxxxxxxx za takových xxxxxxxx, aby xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx nad xxxxx 15 °C.
§5
Xxxxxxxxx x xxxxxxxxx ustanovení
(1) Xx 31. xxxxxxxx 2001 xx xxxxx přepravovat zmrazené xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx zařízením xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx.
(2) Označení zmrazených xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 xx 31. března 1998 xx xxxxxxxx jen x xxxxxxx §6 xxxxxx.
§6
Xxxx xxxxxxxx nabývá účinnosti xxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx §2, který xxxxxx účinnosti xxxx 1. xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxx x. r.
Příloha x xxxxxxxx x. 326/1997 Xx.
Technologické xxxxxxxxx x požadavky xx xxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx potravin
Xxxxxxx 1


xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx

rychlost xxxxxxxxxx*)

xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx hmotnosti

xxxxxxxxx technologické xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx zeleniny

xxxxxxx zelenin se xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx barvy, xxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxx xxx, xxx xxxxxxxx po xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xx kuchyňské xxxxxx

xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx 0,5 cm.h-1

- xxxxxxx balené xxxxx
xxxxxx do 250 x nejvýše - 5 %
xxxxxx xxx 250 x - 500 x nejvýše - 3 %
xxxxxx xxx 500 g xx 1500 g xxxxxxx - 2 %
balení xxx 1500 xxxxxxx - 1 %
- xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx)
xxxxxx xx 250 x nejvýše - 10 %
xxxxxx xxx 250 x xx 500 x (x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxx 3 x) xxxxxxx - 10 %
- u xxxxxxxxx výrobků xxxxxxx 6 %
xxxxxx xxx 500 g xx 1500 x xxxxxxx - 4%
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 %

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, bez cizích xxxxxxx x příměsí xxxxxxxxxxx xxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxx. Xxx. obsah minerálních xxxxxxx 0,1%. Xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx podmínek, teplota xxxxxxx x xxxxxxx zpracování xxxxx xxx vyšší xxx - 5 °X.

xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxx

xxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx plody, ve xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxx xxxxxx, x xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, nepředvařené

xx spotřebitelských xxxxxxx xxxxx xxx nižší xxx 0,5 xx.x-1 xxxxxxxxxx xxxx být xxxxxxxx xx xx xxxxxxxx xxxxxxx - 18 °X xx xxxxx bodech výrobku

- xxxxxxx balené xxxxx
xxxxxx xx 250 x nejvýše - 5 %
xxxxxx xxx 250 x - do 500 x xxxxxxx - 3 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 2 %
xxxxxx xxx 1500 xxxxxxx - 1 %
- výrobky xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx)
xxxxxx xx 250 g xxxxxxx - 10 %
xxxxxx nad 250 g xx 500 x (x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx než 3 x) xxxxxxx - 10 %
- x ostatních xxxxxxx xxxxxxx 6 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x nejvýše - 4 %
balení xxx 1500 x xxxxxxx - 2 %

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx ovoce, xxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx cizích xxxxxxxx x xxxxx. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxx. Max. xxxxx minerálních xxxxxxx 0,1 %. Xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx za xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx v průběhu xxxxxxxxxx xxxxx být xxxxx xxx - 5 °X. Xxx výrobu xxxxxxxxxxxx směsí xx xxxxxxx xxxxxx ohřev xx + 10 °X.

zmrazené xxxxxx, xxxxxxx x polotovary

xxxxxxxxxx xxxxxx těchto xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxx, xxx xxxxxxx xxxxxxxx potřebovaly xxxxxxx dobu xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx

xx xxxxxxxxxxxxxxxx obalech xxxxx být xxxxx xxx 0,5 xx.x-1

- výrobky xxxxxx xxxxx
balení xx 250 x nejvýše - 5 %
xxxxxx nad 250 x - do 500 g xxxxxxx - 3 %
xxxxxx nad 500 x xx 1500 x nejvýše - 2 %
xxxxxx xxx 1500 xxxxxxx - 1 %
- výrobky xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx)
balení xx 250 g xxxxxxx - 10 %
balení xxx 250 x xx 500 x (s xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxx 3 x) xxxxxxx - 10 %
- x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 6 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 4 %
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 %

Xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx – 5 °X.

zmrazené xxxxxxx x xxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx nesmí být xxxxx xxx 0,5 xx.x-1

- xxxxxxx xxxxxx xxxxx
balení xx 250 g xxxxxxx - 5 %
xxxxxx xxx 250 g - xx 500 x xxxxxxx - 3 %
balení xxx 500 x xx 1500 g nejvýše - 2 %
xxxxxx xxx 1500 xxxxxxx - 1 %
- xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (mechanicky)
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 10 %
xxxxxx xxx 250 x xx 500 x (x xxxxxxxxx jednotlivých xxxx xxxxx xxx 3 g) xxxxxxx - 10 %
- x ostatních xxxxxxx xxxxxxx 6 %
balení xxx 500 x do 1500 g nejvýše - 4 %
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 %

Přebalování xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx - 5 °X.

xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx

xxxx xxxx x hlavou a xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx kuchané, xxxxxxx, porcované vykostěné xxxx filé, xxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxx


- výrobky xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxx
balení do 250 g xxxxxxx - 6 %
xxxxxx xx 250 x do 500 x xxxxxxx - 5 %
x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxx xxx 200 x xxxxxxx - 7 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 3 %
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 1 %
- xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx)
xxxxxx xx 250 x nejvýše - 10 %
xxxxxx xxx 250 x xx 500 x xxxxxxx - 6 %
xxxxxx nad 500 x xx 1500 x nejvýše - 4 %
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 %

Xxxxxxxx xxxxxx ryby musí xxxxxxxxx: xxxx než 10 % dehydratace xxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxx xxxx xxx 10 % dehydratace xxxxxxxxx ryb v xxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx na xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx masa x xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx povrchu xxxxx xxxx xxx. Chuť x vůně xxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx druh xxx x nesmí xxxxxxxxx xxxxxxxxx procesy. Konzistence xxxx vykazovat charakteristické xxxxxxxxxx struktury xxxxxxxxx, xxxxx xxx mazlavá x pastovitá. U xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx k oddělování xxxx xx xxxxx. Xxxxxx xxx xxxx xxx nepoškozená, nesmí xxx xxxxxxxxxx v xxxxxxxxxxx s rozkladnými xxxxxxx. Xxxxxx x xxxx: xxxxxxxxx 5 % svaloviny xxxx xxx poškozeno v xxxxxxxx xxxxxxxxxxx parazitů. Xxxxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx 10 xx a xxxxxxx xx 1 xx x v xxxxx xx 5 mm x průměru do 2 mm. Lze xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxx do 2 mm pokud xxx tyto hlavice xxxxxx oddělit od xxxxxxxxx (obsah masa xxx x vodních xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx. 80 %). Xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx za kontrolovaných xxxxxxxx.

xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxx x xxxxxxx xxxxxxxxx obalované

xxxxxxxxxx xx vyrábějí xxxxxxxx:
- z xxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx ryb
- xx xxxxxxxxx partií xxx
- x xxxxxx xxx

ve xxxxxxxxxxxxxxxx obalech nesmí xxx xxxxx xxx 1,0 xx.x-1 nejvýše 4 %

- xxxxxxx balené xxxxx
xxxxxx xx 250 x nejvýše - 6 %
balení xxx 250 x - xx 500 x nejvýše - 5 %
xxxxxx xxx 500 g xx 1500 x xxxxxxx - 3 %
xxxxxx nad 1500 xxxxxxx - 1 %
- xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx)
xxxxxx xx 250 g xxxxxxx - 10 %
xxxxxx xxx 250 x xx 500 x xxxxxxx - 6 %
xxxxxx xxx 500 g xx 1500 x xxxxxxxxx, xxxxxxx odlišné
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 %

Xxxxxxxxx xxxxx xxxx ve xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx:
- xxxxxxxxx xxxx xxxxx x bloku a xxxx xxxxx 65 %
- xxxxxxxx xxxxxx 50 %
- xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx 50 %
xxxx xxxxxxx xx 25 xx x xxxxxxxxx xxxxxxx xx 40 xx 40 %.

xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx

xx xxxxxxxx xxxxxxxxx x ryb x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx + 10 °X



Xxxxxxx x xxxxxxx filé s xx prstů x xxxxxxx (xxxxxxxxxx, xxxxxxx) 50 %.

xxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x treskovitých xxx, xxxxxxxxxx propíráním zbavený xx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx proteinu



Surimi xx polotovar k xxxxxxxx xxxxxxx imitujících xxxxxxx x masa xxxxx x jiných xxxxxx s přídavkem xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx.

xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx


xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 cm.h-1


Xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx.

zmrazené maso x droby xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxxx xxxxxxxxxx xx + 7 °X

1,0 xx.x-1



zmrazené xxxxx výrobky

při xxxxxx uzenin ke xxxxxxxxxx nesmí být xxxxxxx zmrazené maso

xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 xx.x-1


Xxxx xxx xxxxxxxxx do 24 xxx. po zchlazení.

xxxxxxxx drůbeží xxxx, xxxxxxx maso a xxxxxxxxxx

teplota během xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx musí xxx xxxxx xxx + 12 °C xxxx xxxxxxxxxxx zchladit xx teplotu + 4 °X

nesmí xxx xxxxx xxx 1,0 cm.h-1


**)

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx

xx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx na + 4 °X

xxxxx být xxxxx xxx 1,0 xx.x-1


Zmrazené xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xx nepřípustné xxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx na -2 xx - 5 °X, xxx xx xxxxx xxxxxxxxx xx 1 xxx. od xxxxxxxxxx.

xxxxxxxx pekařské xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx


- výrobky xxxxxx ručně
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 5 %
balení xxx 250 x xx 500 x xxxxxxx - 3 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 2 %
balení xxx 1500 x xxxxxxx - 1 %



xxxxxx


- xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx)
xxxxxx xx 250 g xxxxxxx - 10 %
xxxxxx xxx 250 x xx 500 x xxxxxxx - 6 %
xxxxxx xxx 500 g xx 1500 g xxxxxxx - 4 %
balení xxx 1500 x xxxxxxx - 2 %

Xxxxxxxx:
*) xxxxxxxx zmrazování, xxx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx optimální vlastnosti xxxxxxxxxx xxxxxxx.
**) Xxxxxxxx č. 326/2001 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x), x), i) x j) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích a x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, ostatní vodní xxxxxxxxx a xxxxxxx x nich, vejce x xxxxxxx z xxxx
Xxxxxxx 2


xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx zeleninové xxxxx

xxxxxx hmotnosti (x %)

přípustná xxxxxxxx (x %)


xx 3,0 xx 5,0

xx – 15,0 do – 15,0 xxxxxx


xx 5,1 xx 10,0

xx – 10,0 xx – 10,0 xxxxxx


xx 10,1 xx 15,0

od – 4,0 do – 4,0 xxxxxx


xxx 15,1

xx – 2,0 xx – 2,0 xxxxxx
Xx. XX
Xxxxxxxxx ustanovení
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx oběhu xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx podle dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx potravin podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxx xxxxxxxx do 31. xxxxxxxx 2000.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 44/2000 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.4.2000
Čl. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Zmrazené xxxxxxxxx lze přepravovat x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx §4 xxxx. 1 a xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx 7) xxxxxxxxxx xx 31. xxxxxxxx 2002.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 160/2002 Xx. s xxxxxxxxx xx 19.5.2002

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 326/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §2, xxxxx nabývá xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Xx xxxxx xxxxxx právního předpisu xxxx podchyceny xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx předpisem x.:
44/2000 Xx, xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX č. 326/97 Xx., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. a), d), x) x k) xxxxxx x. 110/97 Xx., o potravinách x xxxxxxxxxx výrobcích x o xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxxxxx potraviny
s xxxxxxxxx od 1.4.2000
160/2002 Xx., xxxxxx xx mění xxxxxxxx MZ č. 326/97 Sb., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 44/2000 Xx.
x xxxxxxxxx xx 19.5.2002
Xxxxxx xxxxxxx x. 326/97 Sb. xxx xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 366/2005 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.1.2006.
Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx xxxxx xxxxxx právních xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxx netýká xxxxxxxxx změna xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a tabákových xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx symbolem "x".
2) xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx vlastnosti zmrazených xxxxxxx
3) u xxxxxxx xxxxxxx odebraných xxxxxxxxxxxxxxxx balení musí xxxxxxxx xxxxxxx odpovídat xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
4) Xxxxx č. 166/1999 Sb., o xxxxxxxxxxx xxxx x x xxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxxxx zákon).
5) ČSN XX 12830.
6) ČSN 560290 část 2 xx. 6.2.4. - 6.2.4.4 x xxxx 7.5
7) Xxxxx č. 505/1990 Sb., o xxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxx x. 119/2000 Xx.