Právní předpis byl sestaven k datu 18.05.2002.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 18.05.2002 do 31.12.2005.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro zmrazené potraviny
326/97 Sb.
Zmrazené potraviny §1
Označování §2
Technologické požadavky §3
Uvádění do oběhu §4
PŘÍLOHA : Technologické požadavky a požadavky na jakost, výrobu a balení zmrazených potravin
č. 44/2000 Sb. - Čl. II
č. 160/2002 Sb. - Čl. II
XXXXXXXX XXXXXXXXX
§1
(1) Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx rozumí
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx potravin xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxx xxxxx na xxxxxxx, xxx xxxxx xx zpomaluje nebo xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
b) xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx postupu xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx (xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx 1 oC do xxxxx 5 xX) xx povrchu xxxxxxxxxx xxxxxxxxx k jejímu xxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxx potravinami xxxxxxxxx, xxxxx byly xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, aby xxxx xxxxxxxxx tvorby xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx minimálně x xxxxxxx x xxxxx uvedenými x xxxxxxx x konečná xxxxxxx, xx tepelné xxxxxxxxxxx, xxxx xx xxxxx částech xxxxxxx xxxxx 18 xX x nižší.
(2) Xx xxxxxxxx potraviny xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx krémy a xxxxxxxx xxxxx.
(3) Xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx surovin živočišného xxxxxx, na xxx xx xxxxxxxx zvláštní xxxxx. 4)
§2
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx x ve zvláštním xxxxxxx xxxxxxxx 1) xxxx xxx na xxxxx obalech xxxxxxx
x) že jde x xxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxx minimální xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx 18 xX xxxx xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) že potravinu xx rozmrazení xxxxx xxxxx xxxxxxxxx,
x) xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx výrobky xx třeba xx xxxxxxxxxx ihned xxxxxxxxxxx.
(2) Xx obalu xxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxx uvedena informace x xxxx, xx xxxxxx xxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx spotřebitelem, x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx mrazicího xxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx xxxxx "Xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx".
§3
Technologické xxxxxxxxx
(1) Xxxx xxxxxxxxxx media, která xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xx zmrazovanou xxxxxxxxxx, xxx použít xxxxx
a) xxxxxx,
x) oxid uhličitý,
x) kapalný xxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx být xxxxxxxxxxx xxx, xxx byla xxxxxxx, xxx minimálním xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxx cirkulaci, xxxxxxx ve xxxxx xxxxxx xxxxxxx minus 18 °X nebo xxxxx.
(3) Teplota xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x výjimkou xxxxxx xxxxxxx xxx 10 x3 xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxx. 5) X xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx než 10 x3 xxxxx, xxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx dobře xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxxxx místě xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx teplotami musí xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx po dobu xxxxxxx 1 roku; x případě, xx xxxxxxxxx trvanlivost skladované xxxxxxxxx xx xxxxx xxx 1 xxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxx manipulace xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xx takových xxxxxxxx, xxx nedošlo xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx 15 °X.
(5) Xxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxx zmrazených xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze.
(6) Xxxxx xxxxxx pro xxxxxx xxxxxxx zmrazené xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx se xxxxxxx v xxxxxxx x příslušnou xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx. 6)
§4
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx umožňují xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx 18 oC xxxx nižší. Xxx xxxxxxxx se xxxx xxxxxxx výrobku krátkodobě xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx 15 oC. Xxxxxxxx prostředek xxxx xxx xxxxxxx přístrojem xxx záznam xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx právního předpisu. 7) Xxxxxxx s xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx záznamu x xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx 1 xxxx; x xxxxxxx, že xxxxxxxxx trvanlivost potraviny xx xxxxx než 1 xxx, xxxxxxx xx xxxxxxxx do xxxx minimální trvanlivosti.
(2) Dopravní prostředek xxxxxx xxx vybaven xxxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxx vzduchu xxxxx xxxxxxxx 1 x xxxxxxx, xx xxx x rozvoz xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx stravování x xxxxxxx do xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx však xx vzdálenosti 200 xx; x xxxxx xxxxxxx musí být xxxxxxxx xxxxxxxxxx vybaven xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx.
(3) Zmrazené xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx v xxxxxxxxx boxech x x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx 18 xX xxxx nižší x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx viditelném xxxxx. X otevřeném mrazícím xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx v místě xxxx xxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx.
(4) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxx nabízet x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx pouze xxxxxxxx tak, aby xxxxxxx k xxxxxx xxxxxxxxxx ovlivňování, x x xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxx dodržení xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x odstavci 1.
(5) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx zmrazených xxxxxxxx musí být xxxxxxxxx za xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx nad xxxxx 15 °X.
§5
Přechodná x závěrečná xxxxxxxxxx
(1) Xx 31. xxxxxxxx 2001 xx xxxxx xxxxxxxxxxx zmrazené xxxxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx zařízením pro xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx.
(2) Označení zmrazených xxxxxxxx balených v xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 do 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx jen x xxxxxxx §6 xxxxxx.
§6
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, s xxxxxxxx §2, xxxxx xxxxxx účinnosti xxxx 1. dubna 1998.
Xxxxxxx:
Ing. Xxx v. x.
Xxxxxxx k xxxxxxxx č. 326/1997 Xx.
Xxxxxxxxxxxxx požadavky x xxxxxxxxx na xxxxxx, xxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx 1
xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx | xxxxxxxx xxxxxxxxxx*) | xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxxxx technologické xxxxxxxxx | |
xxxxxxxx zelenina x xxxxxxx xx zeleniny | xxxxxxx zelenin xx xxxxxxxx xxx omezení xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxx x xxxxxxxxxxx, úprava xx xxxxxx tak, xxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx připravena xx xxxxxxxxx úpravě | xx xxxxxxxxxxxxxxxx obalech xxxxx být xxxxx xxx 0,5 xx.x-1 | - xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx do 250 x nejvýše - 5 % xxxxxx xxx 250 x - 500 x nejvýše - 3 % balení xxx 500 g xx 1500 x xxxxxxx - 2 % xxxxxx xxx 1500 xxxxxxx - 1 % - xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx) xxxxxx xx 250 x nejvýše - 10 % xxxxxx nad 250 x xx 500 x (x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx vyšší xxx 3 x) xxxxxxx - 10 % - u xxxxxxxxx výrobků xxxxxxx 6 % xxxxxx xxx 500 g xx 1500 x xxxxxxx - 4% xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 % | Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhu xxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx. Povrch xxxxxxxxxxxxx. Xxx. xxxxx minerálních xxxxxxx 0,1%. Xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx podmínek, teplota xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx vyšší xxx - 5 °X. |
xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx z xxxxx, xxxxxxxx | xxxx, xxxxxx xxxx mělněné xxxxxx xxxxx, xx xxxxx šťáv, koncentrátů, xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxx přísad, s xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx | xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx být nižší xxx 0,5 xx.x-1 xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xx xx xxxxxxxx xxxxxxx - 18 °X ve xxxxx bodech xxxxxxx | - xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx xx 250 g nejvýše - 5 % xxxxxx xxx 250 x - do 500 x xxxxxxx - 3 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x nejvýše - 2 % xxxxxx xxx 1500 xxxxxxx - 1 % - výrobky xxxxxx xxxxxxx (mechanicky) balení xx 250 x xxxxxxx - 10 % xxxxxx nad 250 g xx 500 x (s xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxx 3 x) xxxxxxx - 10 % - x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 6 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x nejvýše - 4 % balení xxx 1500 x xxxxxxx - 2 % | Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhu xxxxx, xxx xxxxxx příměsí x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx x pachů. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxx. Xxx. xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 0,1 %. Přebalování xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx podmínek, xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx zpracování xxxxx xxx xxxxx xxx - 5 °X. Pro xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xx + 10 °X. |
xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx x polotovary | xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx se obvykle xxxxxxxx tak, xxx xxxxxxx xxxxxxxx potřebovaly xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx | xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx být xxxxx xxx 0,5 xx.x-1 | - výrobky xxxxxx xxxxx xxxxxx do 250 x nejvýše - 5 % xxxxxx xxx 250 x - xx 500 g nejvýše - 3 % xxxxxx xxx 500 x do 1500 x nejvýše - 2 % xxxxxx xxx 1500 nejvýše - 1 % - xxxxxxx plněné xxxxxxx (xxxxxxxxxx) xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 10 % balení xxx 250 g xx 500 x (s xxxxxxxxx jednotlivých xxxx xxxxx než 3 x) xxxxxxx - 10 % - x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 6 % xxxxxx nad 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 4 % balení xxx 1500 x xxxxxxx - 2 % | Pokud je xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx zpracování xxxxx xxx – 5 °X. |
xxxxxxxx xxxxxxx x brambor | xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | xx spotřebitelských xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx 0,5 xx.x-1 | - xxxxxxx xxxxxx xxxxx balení xx 250 x xxxxxxx - 5 % balení nad 250 x - xx 500 g xxxxxxx - 3 % balení xxx 500 x xx 1500 x nejvýše - 2 % xxxxxx xxx 1500 xxxxxxx - 1 % - xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (mechanicky) xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 10 % xxxxxx xxx 250 g xx 500 g (x hmotností xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxx 3 g) nejvýše - 10 % - u xxxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 6 % balení nad 500 g do 1500 x nejvýše - 4 % xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 % | Přebalování xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Teplota xxxxxxx x xxxxxxx zpracování xxxxx xxx vyšší xxx - 5 °X. |
xxxxxxxx ryby x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx | xxxx xxxx x xxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx, mořští xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxx | - xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, balené xxxxx xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 6 % xxxxxx xx 250 x do 500 x nejvýše - 5 % x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxx vyšší xxx 200 x nejvýše - 7 % xxxxxx xxx 500 x do 1500 x xxxxxxx - 3 % xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 1 % - xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx) xxxxxx xx 250 x nejvýše - 10 % xxxxxx xxx 250 g xx 500 x xxxxxxx - 6 % balení xxx 500 x do 1500 x xxxxxxx - 4 % xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 % | Xxxxxxxx xxxxxx ryby musí xxxxxxxxx: méně než 10 % xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx bloku, xxxx méně xxx 10 % xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx v xxxxxxxxx vzorku. Xxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx na xxxxxxx, xxxxx prolínají xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxx je xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx bloku xxxx xxx. Xxxx x vůně musí xxx charakteristická xxx xxxx xxxx ryb x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx procesy. Xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx charakteristické xxxxxxxxxx struktury xxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxxxx. U xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx x oddělování xxxx od kosti. Xxxxxx xxx xxxx xxx xxxxxxxxxxx, nesmí xxx popraskaná v xxxxxxxxxxx s xxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxx x xxxx: xxxxxxxxx 5 % xxxxxxxxx xxxx xxx poškozeno v xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx 10 xx x průměru xx 1 xx x x xxxxx xx 5 mm x průměru xx 2 xx. Xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxx do 2 xx xxxxx xxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx (xxxxx xxxx xxx x vodních xxxxxxxxx u xxxxxxxxxxx xxxxxxx min. 80 %). Xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. | |
xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxx x xxxxxxx xxxxxxxxx obalované | xxxxxxxxxx se vyrábějí xxxxxxxx: - x xxxxxxxxxxx ryb nebo xxxxxxx xxx - xx xxxxxxxxx xxxxxx xxx - z xxxxxx xxx | xx xxxxxxxxxxxxxxxx obalech xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 xx.x-1 xxxxxxx 4 % | - xxxxxxx balené xxxxx xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 6 % balení xxx 250 x - xx 500 x nejvýše - 5 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 3 % balení xxx 1500 xxxxxxx - 1 % - xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx) balení xx 250 x xxxxxxx - 10 % xxxxxx xxx 250 x do 500 x xxxxxxx - 6 % xxxxxx xxx 500 g xx 1500 g xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 % | Xxxxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx: - xxxxxxxxx xxxx xxxxx x bloku x xxxx xxxxx 65 % - xxxxxxxx xxxxxx 50 % - xxxxxxxxx xxxxxx x měkkýši xxxxxxxxxxxxxx xxxxx 50 % xxxx krevety xx 25 xx a xxxxxxxxx kroužků xx 40 mm 40 %. |
xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx | xx xxxxxxxx získaného x xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx po xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx + 10 °C | Xxxxxxx x xxxxxxx xxxx x xx prstů x xxxxxxx (xxxxxxxxxx, burgery) 50 %. | ||
surimi | xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx ryb, xxxxxxxxxx propíráním zbavený xx vodě xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx | Xxxxxx xx polotovar k xxxxxxxx výrobků xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxx x jiných xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx. | ||
zmrazené xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx | xxxxx xxx nižší xxx 1,0 xx.x-1 | Xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx. | ||
xxxxxxxx maso x xxxxx spotřebitelsky xxxxxx | xxxx xxxxxxxxxx xx + 7 °X | 1,0 xx.x-1 | ||
xxxxxxxx xxxxx výrobky | při xxxxxx uzenin xx xxxxxxxxxx xxxxx být xxxxxxx xxxxxxxx xxxx | xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 cm.h-1 | Xxxx xxx xxxxxxxxx do 24 xxx. xx xxxxxxxxx. | |
xxxxxxxx xxxxxxx maso, xxxxxxx xxxx a xxxxxxxxxx | teplota xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx nižší xxx + 12 °X xxxx xxxxxxxxxxx zchladit xx xxxxxxx + 4 °C | nesmí xxx nižší xxx 1,0 cm.h-1 | **) | |
zmrazené výrobky xx slepičích vajec | xx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xx + 4 °X | xxxxx být xxxxx xxx 1,0 xx.x-1 | Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxx xx výrobků lze xxxxxxxxx xx -2 xx - 5 °X, ale xx xxxxx zpracovat do 1 xxx. xx xxxxxxxxxx. | |
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx | xxxxxxxx | - xxxxxxx xxxxxx ručně xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 5 % xxxxxx nad 250 g xx 500 g xxxxxxx - 3 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 2 % balení xxx 1500 x xxxxxxx - 1 % | ||
xxxxxx | - xxxxxxx plněné strojně (xxxxxxxxxx) balení xx 250 g xxxxxxx - 10 % xxxxxx xxx 250 x xx 500 x xxxxxxx - 6 % xxxxxx xxx 500 g xx 1500 x xxxxxxx - 4 % balení nad 1500 g nejvýše - 2 % |
Xxxxxxxx:
*) xxxxxxxx zmrazování, xxx xxxxxxx xxxx ještě xxxxxxxxx optimální xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
**) Xxxxxxxx č. 326/2001 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), h), i) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xx znění xxxxxxxxxx předpisů, pro xxxx, masné xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x výrobky x nich, vejce x xxxxxxx x xxxx
Xxxxxxx 2
xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx hmotnostních xxxxxx x jednotlivých xxxxxx | ||
xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx | složky xxxxxxxxx (x %) | přípustná xxxxxxxx (x %) |
xx 3,0 xx 5,0 | xx – 15,0 xx – 15,0 xxxxxx | |
xx 5,1 xx 10,0 | xx – 10,0 xx – 10,0 včetně | |
xx 10,1 xx 15,0 | xx – 4,0 do – 4,0 xxxxxx | |
nad 15,1 | xx – 2,0 xx – 2,0 xxxxxx |
Xx. II
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx do oběhu xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxx potravin xxxxx xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxx používat xx 31. xxxxxxxx 2000.
Xx. XX vložen xxxxxxx předpisem x. 44/2000 Xx. s xxxxxxxxx xx 1.4.2000
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Zmrazené xxxxxxxxx xxx přepravovat x xxxxxxxxxx prostředcích xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx teploty vzduchu xxxxx §4 xxxx. 1 x xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx zvláštního xxxxxxxx předpisu 7) xxxxxxxxxx do 31. xxxxxxxx 2002.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 160/2002 Xx. x účinností xx 19.5.2002
Informace
Xxxxxx xxxxxxx č. 326/97 Sb. nabyl xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x výjimkou xxxxxxxxxx §2, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx dnem 1.4.1998.
Xx znění xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x doplnění xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č.:
44/2000 Xx, xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX x. 326/97 Sb., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x) a x) xxxxxx č. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 1.4.2000
160/2002 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx MZ x. 326/97 Xx., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. x), x), x) a k) xxxxxx č. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, ve xxxxx vyhlášky č. 44/2000 Xx.
x xxxxxxxxx xx 19.5.2002
Xxxxxx předpis x. 326/97 Xx. xxx xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 366/2005 Xx. x účinností xx 1.1.2006.
Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx xxxxx jiných xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx jich xxxxxx xxxxxxxxx změna xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x způsobu xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx, x přípustné xxxxxxxx xx xxxxx x množství xxxxxxx xxxxxxxxxx symbolem "x".
2) xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx vlastnosti xxxxxxxxxx xxxxxxx
3) x xxxxxxx xxxxxxx odebraných xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx hmotnosti
4) Zákon č. 166/1999 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxx x x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxx).
5) XXX XX 12830.
6) XXX 560290 xxxx 2 xx. 6.2.4. - 6.2.4.4 x xxxx 7.5
7) Zákon č. 505/1990 Sb., o metrologii, xx xxxxx xxxxxx x. 119/2000 Xx.