Právní předpis byl sestaven k datu 19.05.2002.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 18.05.2002 do 31.12.2005.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro zmrazené potraviny
326/97 Sb.
Zmrazené potraviny §1
Označování §2
Technologické požadavky §3
Uvádění do oběhu §4
PŘÍLOHA : Technologické požadavky a požadavky na jakost, výrobu a balení zmrazených potravin
č. 44/2000 Sb. - Čl. II
č. 160/2002 Sb. - Čl. II
XXXXXXXX XXXXXXXXX
§1
(1) Pro xxxxx xxxx vyhlášky xx rozumí
a) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx pod xxx xxxxx na xxxxxxx, při xxxxx xx zpomaluje xxxx xxxxxxxxx xxxxxx fyzikálních, xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx (pro většinu xxxxxxxx od xxxxx 1 xX xx xxxxx 5 xX) xx povrchu xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx, xxxxxx v xxxxxxxxxxxx xx hodinu,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx minimálně x souladu x xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, byla ve xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx 18 xX x xxxxx.
(2) Xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxx.
(3) Xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx u xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, na něž xx xxxxxxxx zvláštní xxxxx. 4)
§2
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx 1) xxxx být xx xxxxx obalech xxxxxxx
x) xx jde x xxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx 18 xX xxxx nižší,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx zmrazovat,
x) xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx balené xxxxxxx xx xxxxx po xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx.
(2) Xx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxx uvedena xxxxxxxxx x xxxx, po xxxxxx xxx xxx xxxxxxxxx uchovávána xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx. Informaci uvést xxxxx "Xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx".
§3
Technologické xxxxxxxxx
(1) Xxxx xxxxxxxxxx xxxxx, která xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx
x) xxxxxx,
x) xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxx xxx, aby xxxx xxxxxxx, při minimálním xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx 18 °X nebo xxxxx.
(3) Teplota xxxxxxx x mrazírenských xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx než 10 x3 musí xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxx. 5) X xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx o xxxxxx mrazícího xxxxxxxx xxxxxx než 10 x3 stačí, xxx xxxxxxx byla xxxxxx xxxxxxx xxxxxx dobře xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, který xxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxxxx xxxxx skladovacího xxxxxxxx. Xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx teplotami musí xxx xxxxxxxx datem xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx 1 roku; x xxxxxxx, xx xxxxxxxxx trvanlivost xxxxxxxxxx xxxxxxxxx je delší xxx 1 xxx, xxxxxxx xx uchovávají xx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx potravinami při xxxxxxxxxx musí být xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxx xx zvýšení xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx 15 °X.
(5) Xxxxxxxxx xx xxxxxx x balení xxxxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze.
(6) Xxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx v souladu x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx. 6)
§4
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxxxx potraviny se xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx potravin xxxxx 18 xX xxxx xxxxx. Xxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxx krátkodobě xxxxxx nejvýše xx xxxxx 15 oC. Xxxxxxxx prostředek musí xxx vybaven xxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx schváleným podle xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx. 7) Záznamy x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx označeny datem xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx po xxxx xxxxxxx 1 xxxx; x xxxxxxx, že xxxxxxxxx trvanlivost potraviny xx xxxxx než 1 rok, záznamy xx xxxxxxxx do xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx prostředek xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 1 v xxxxxxx, xx jde x rozvoz xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx do xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxx 200 xx; v tomto xxxxxxx musí xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx.
(3) Xxxxxxxx potraviny xx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx a x mrazícím nábytku xxxxxxxxx xxxxxx jejich xxxxxxx xxxxx 18 xX xxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx umístěným xx viditelném xxxxx. X otevřeném xxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxx xxxx x xxxxx xxxx vzduchu na xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx.
(4) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxx nabízet x prodeji v xxxxxxxx zařízení pouze xxxxxxxx xxx, aby xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, x x xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxx dodržení xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx 1.
(5) Xxxxxxx manipulace xxx xxxxxxx zmrazených xxxxxxxx musí být xxxxxxxxx za xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxx xx zvýšení xxxxxxx xxxxxxxxx xxx minus 15 °X.
§5
Xxxxxxxxx x závěrečná xxxxxxxxxx
(1) Xx 31. xxxxxxxx 2001 je xxxxx xxxxxxxxxxx zmrazené xxxxxxxxx x dopravních xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx zařízením xxx xxxxxxxxxx teploty vzduchu.
(2) Označení zmrazených xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxx od 1. xxxxx 1998 xx 31. března 1998 xx posuzuje xxx x xxxxxxx §6 xxxxxx.
§6
Xxxx xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx xxxx vyhlášení, x xxxxxxxx §2, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 1998.
Ministr:
Xxx. Xxx x. x.
Xxxxxxx k xxxxxxxx x. 326/1997 Xx.
Technologické požadavky x požadavky xx xxxxxx, výrobu x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx 1
xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx | xxxxxxxx xxxxxxxxxx*) | xxxxxxxxx záporné xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx | |
xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx ze zeleniny | xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxx omezení xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxxx xx volena xxx, xxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx byla připravena xx xxxxxxxxx úpravě | xx xxxxxxxxxxxxxxxx obalech xxxxx xxx xxxxx xxx 0,5 cm.h-1 | - xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx do 250 x xxxxxxx - 5 % xxxxxx nad 250 x - 500 x nejvýše - 3 % xxxxxx xxx 500 g xx 1500 x xxxxxxx - 2 % xxxxxx xxx 1500 xxxxxxx - 1 % - xxxxxxx plněné xxxxxxx (xxxxxxxxxx) xxxxxx do 250 x nejvýše - 10 % xxxxxx xxx 250 x xx 500 x (x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx vyšší xxx 3 x) xxxxxxx - 10 % - u xxxxxxxxx výrobků nejvýše 6 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 4% xxxxxx xxx 1500 x nejvýše - 2 % | Xxxxxxx xxxxxxxxxx zpracovanému xxxxx xxxxxxxx, xxx cizích xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx původu, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxx. Xxx. xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 0,1%. Xxxxxxxxxxx xx povoleno za xxxxxxxxxxxxxx podmínek, xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx vyšší xxx - 5 °X. |
xxxxxxxx xxxxx x výrobky z xxxxx, xxxxxxxx | xxxx, xxxxxx nebo mělněné xxxxxx xxxxx, xx xxxxx šťáv, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxx xxxxxx, x xxxxxxxxx, předvařené, xxxxxxxxxxxx | xx spotřebitelských xxxxxxx xxxxx být nižší xxx 0,5 xx.x-1 xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xx xx xxxxxxxx xxxxxxx - 18 °C xx xxxxx xxxxxx výrobku | - xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 5 % xxxxxx xxx 250 x - xx 500 x xxxxxxx - 3 % xxxxxx xxx 500 x do 1500 x xxxxxxx - 2 % xxxxxx xxx 1500 nejvýše - 1 % - xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (mechanicky) balení xx 250 x xxxxxxx - 10 % balení xxx 250 x xx 500 x (s xxxxxxxxx jednotlivých kusů xxxxx xxx 3 x) xxxxxxx - 10 % - x xxxxxxxxx výrobků xxxxxxx 6 % xxxxxx xxx 500 x do 1500 x nejvýše - 4 % balení xxx 1500 g xxxxxxx - 2 % | Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx x příměsí rostlinného xxxxxx, xxx cizích xxxxxxxx x xxxxx. Xxxxxx nedehydrovaný. Xxx. xxxxx minerálních příměsí 0,1 %. Xxxxxxxxxxx xx povoleno za xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx vyšší xxx - 5 °X. Xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx směsí xx xxxxxxx šetrný xxxxx xx + 10 °X. |
xxxxxxxx pokrmy, xxxxxxx x polotovary | xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx tak, xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx u xxxxxxxxxxxx | xx spotřebitelských xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx 0,5 xx.x-1 | - výrobky balené xxxxx balení do 250 g xxxxxxx - 5 % xxxxxx xxx 250 x - do 500 x nejvýše - 3 % xxxxxx nad 500 x do 1500 x nejvýše - 2 % xxxxxx xxx 1500 xxxxxxx - 1 % - xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx) xxxxxx xx 250 g xxxxxxx - 10 % balení nad 250 g do 500 x (x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx kusů xxxxx xxx 3 x) xxxxxxx - 10 % - x ostatních výrobků xxxxxxx 6 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 4 % balení xxx 1500 g xxxxxxx - 2 % | Xxxxx je xxxxxxxx předem xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxx xxxxxxx v xxxxxxx zpracování vyšší xxx – 5 °X. |
zmrazené výrobky x xxxxxxx | xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | ve xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx být xxxxx xxx 0,5 xx.x-1 | - xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx xx 250 g xxxxxxx - 5 % xxxxxx xxx 250 g - xx 500 x xxxxxxx - 3 % balení xxx 500 g do 1500 x xxxxxxx - 2 % xxxxxx xxx 1500 xxxxxxx - 1 % - výrobky xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx) xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 10 % xxxxxx xxx 250 x xx 500 g (x hmotností xxxxxxxxxxxx xxxx vyšší xxx 3 x) nejvýše - 10 % - u xxxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 6 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 4 % xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 % | Xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx být xxxxx xxx - 5 °X. |
xxxxxxxx ryby x ostatní xxxxx xxxxxxxxxxx | xxxx celé x xxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx kuchané, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx, mořští xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxx | - výrobky xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxx do 250 x xxxxxxx - 6 % xxxxxx na 250 x xx 500 x xxxxxxx - 5 % x xxxxxxxxx jednotlivých kusů xxx xxxxx xxx 200 g nejvýše - 7 % xxxxxx nad 500 x xx 1500 x nejvýše - 3 % xxxxxx xxx 1500 g xxxxxxx - 1 % - xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (mechanicky) xxxxxx do 250 x xxxxxxx - 10 % xxxxxx xxx 250 g xx 500 g xxxxxxx - 6 % balení xxx 500 x do 1500 x xxxxxxx - 4 % xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 % | Xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx: xxxx xxx 10 % xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxx méně než 10 % xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxx vzorku. Xxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxx xx povrchu, xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x nelze xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx ryb. Chuť x xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxx xxxx xxx x nesmí vykazovat xxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxxxx xxxx vykazovat xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx struktury xxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxxxx. U xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxx. Xxxxxx xxx xxxx xxx nepoškozená, xxxxx xxx xxxxxxxxxx v xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxx x xxxx: maximálně 5 % svaloviny může xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx přítomnosti xxxxxxxx. Xxxxxxxxx xx přítomnost xxxxx x xxxxx 10 xx x xxxxxxx xx 1 mm x x xxxxx xx 5 mm x průměru do 2 mm. Xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x šířce do 2 xx xxxxx xxx tyto xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx od xxxxxxxxx (xxxxx xxxx xxx a vodních xxxxxxxxx x glazovaných xxxxxxx min. 80 %). Xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx kontrolovaných xxxxxxxx. | |
xxxxxxxx polotovary x ryb a xxxxxxx xxxxxxxxx obalované | xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx: - x xxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx xxx - xx svalových xxxxxx xxx - x xxxxxx ryb | xx xxxxxxxxxxxxxxxx obalech xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 xx.x-1 nejvýše 4 % | - xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 6 % xxxxxx xxx 250 x - do 500 x xxxxxxx - 5 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 3 % xxxxxx xxx 1500 nejvýše - 1 % - xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx) xxxxxx xx 250 g xxxxxxx - 10 % xxxxxx nad 250 x xx 500 x xxxxxxx - 6 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 % | Xxxxxxxxx xxxxx masa xx xxxxxxxxxxxxxxx balení: - xxxxxxxxx xxxx xxxxx x xxxxx x xxxx xxxxx 65 % - xxxxxxxx xxxxxx 50 % - xxxxxxxxx korýši x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx 50 % xxxx xxxxxxx do 25 mm a xxxxxxxxx xxxxxxx do 40 xx 40 %. |
polotovary xx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx | xx separátu xxxxxxxxx x xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxx přestoupit + 10 °C | Xxxxxxx z xxxxxxx xxxx x xx prstů a xxxxxxx (xxxxxxxxxx, xxxxxxx) 50 %. | ||
xxxxxx | xxxxxxx xxxxxxx převážně x xxxxxxxxxxxx xxx, xxxxxxxxxx propíráním xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx | Xxxxxx xx polotovar x xxxxxxxx výrobků imitujících xxxxxxx x masa xxxxx x xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxx. | ||
zmrazené xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx | xxxxx xxx nižší xxx 1,0 xx.x-1 | Xx xxxxxxxxxx ihned xxxxxxxxxxx. | ||
zmrazené xxxx x droby xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | xxxx vychlazené xx + 7 °X | 1,0 xx.x-1 | ||
zmrazené xxxxx xxxxxxx | při xxxxxx xxxxxx ke xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx | xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 xx.x-1 | Musí být xxxxxxxxx do 24 xxx. xx xxxxxxxxx. | |
xxxxxxxx xxxxxxx maso, xxxxxxx maso x xxxxxxxxxx | xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxx xxx + 12 °C xxxx xxxxxxxxxxx zchladit xx xxxxxxx + 4 °X | nesmí xxx xxxxx xxx 1,0 xx.x-1 | **) | |
zmrazené xxxxxxx xx xxxxxxxxx vajec | xx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xx + 4 °C | xxxxx xxx nižší xxx 1,0 xx.x-1 | Xxxxxxxx vaječné xxxxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx opět xxxxxxxx, před xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx lze xxxxxxxxx na -2 xx - 5 °X, xxx je xxxxx xxxxxxxxx xx 1 xxx. od xxxxxxxxxx. | |
zmrazené xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx | nepečené | - xxxxxxx xxxxxx ručně xxxxxx xx 250 g xxxxxxx - 5 % balení xxx 250 x do 500 g nejvýše - 3 % xxxxxx nad 500 x xx 1500 x nejvýše - 2 % balení xxx 1500 g xxxxxxx - 1 % | ||
xxxxxx | - xxxxxxx xxxxxx strojně (xxxxxxxxxx) xxxxxx xx 250 g xxxxxxx - 10 % xxxxxx xxx 250 x xx 500 x xxxxxxx - 6 % xxxxxx xxx 500 g xx 1500 x xxxxxxx - 4 % xxxxxx nad 1500 x xxxxxxx - 2 % |
Poznámky:
*) xxxxxxxx zmrazování, při xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx optimální xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
**) Xxxxxxxx č. 326/2001 Sb., kterou xx provádí §18 xxxx. x), x), x), x), i) x x) zákona x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích a x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx, xxxxx výrobky, xxxx, ostatní xxxxx xxxxxxxxx a výrobky x nich, xxxxx x xxxxxxx x xxxx
Xxxxxxx 2
přípustné xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x jednotlivých xxxxxx | ||
zmrazené xxxxxxxxxx xxxxx | složky xxxxxxxxx (x %) | xxxxxxxxx xxxxxxxx (x %) |
xx 3,0 xx 5,0 | xx – 15,0 do – 15,0 xxxxxx | |
od 5,1 xx 10,0 | xx – 10,0 xx – 10,0 včetně | |
xx 10,1 xx 15,0 | od – 4,0 xx – 4,0 xxxxxx | |
nad 15,1 | xx – 2,0 xx – 2,0 xxxxxx |
Xx. II
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx do oběhu xxxxx dnem účinnosti xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx potravin xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxx xxxxxxxx xx 31. prosince 2000.
Xx. XX vložen xxxxxxx předpisem č. 44/2000 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.4.2000
Čl. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx přepravovat x dopravních xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx §4 xxxx. 1 x dosud xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisu 7) xxxxxxxxxx do 31. xxxxxxxx 2002.
Čl. XX vložen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 160/2002 Xx. x xxxxxxxxx xx 19.5.2002
Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx č. 326/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx dnem 31.12.1997, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §2, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx dnem 1.4.1998.
Xx xxxxx xxxxxx právního xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx uskutečněné xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
44/2000 Xx, xxxxxx se xxxx xxxxxxxx XX x. 326/97 Sb., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx x tabákových výrobcích x x změně x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
s xxxxxxxxx xx 1.4.2000
160/2002 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX x. 326/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., o potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 44/2000 Sb.
x xxxxxxxxx od 19.5.2002
Právní xxxxxxx x. 326/97 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 366/2005 Xx. s xxxxxxxxx xx 1.1.2006.
Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x odkazech xxxx xxxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx změna xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 324/1997 Sb., x způsobu xxxxxxxxxx xxxxxxxx x tabákových xxxxxxx, o xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxx výrobku xxxxxxxxxx xxxxxxxx "e".
2) xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx kterých xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx vlastnosti xxxxxxxxxx xxxxxxx
3) x xxxxxxx xxxxxxx odebraných xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx odpovídat xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
4) Xxxxx č. 166/1999 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxx a x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxx).
5) ČSN XX 12830.
6) ČSN 560290 xxxx 2 xx. 6.2.4. - 6.2.4.4 x xxxx 7.5
7) Xxxxx č. 505/1990 Sb., x xxxxxxxxxx, xx xxxxx zákona x. 119/2000 Xx.