Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.03.2000.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.03.2000 do 31.03.2000.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro zmrazené potraviny

326/97 Sb.

Zmrazené potraviny §1
Označování §2
Technologické požadavky §3
Uvádění do oběhu §4
Přechodná a závěrečná ustanovení §5 §6
PŘÍLOHA : Technologické požadavky a požadavky na jakost, výrobu a balení zmrazených potravin
č. 44/2000 Sb. - Čl. II
č. 160/2002 Sb. - Čl. II
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.3.2000 (xx xxxxxx č. 44/2000 Xx.)
XXXXXXXX XXXXXXXXX
§1
Xxx účely xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx konzervace xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx bod mrazu xx xxxxxxx, při xxxxx xx zpomaluje xxxx zastavuje průběh xxxxxxxxxxx, biochemických x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
x) rychlostí zmrazování xxxxxxxx postupu xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx (xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx 1 °X xx xxxxx 5 °X) od xxxxxxx xxxxxxxxxx potraviny x jejímu xxxxx, xxxxxx v centimetrech xx hodinu,
c) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx potraviny, xxxxx xxxx podrobeny xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, xxx xxxx maximální xxxxxx xxxxxxxx byla xxxxxxxxx xxxxxxxxx v souladu x xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxx xx xxxxx částech xxxxxxx xxxxx 18 °X x xxxxx. Xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx nepovažují xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx.
Původní znění - xxxxxxxx xx 1.4.1998 xx 31.3.2000 (xx xxxxxx x. 44/2000 Xx.)
§2
Xxxxxxxxxx
Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xxxx být xxxxxxx x informace xxx xxxxxxxxxxxx x xxx,
x) xx xxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx; xxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx i xx xxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxx xx doba xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx při xxxxxxx skladování xxxxx 18 °X xxxx xxxxx,
x) xxxx xx xxxx, po xxxxxx xxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx typem xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 18.5.2002 (do xxxxxx x. 160/2002 Xx.)
§3
Xxxxxxxxxxxxx požadavky
(1) Xxxx xxxxxxxxxx xxxxx, která xxxxxxxxxx xx přímého xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, lze xxxxxx xxxxx
x) xxxxxx,
x) xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxx provozovány tak, xxx xxxx xxxxxxx, xxx minimálním xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xx všech xxxxxx xxxxxxx xxxxx 18 °X xxxx xxxxx.
(3) Xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx měřena x zaznamenávána tak, xxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx po xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
(4) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx potravinami při xxxxxxxxxx xxxx být xxxxxxxxx za takových xxxxxxxx, aby xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx 15 °C.
(5) Xxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx v xxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.3.2000 (xx xxxxxx x. 44/2000 Xx.)
§4
Xxxxxxx do xxxxx
(1) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx dopravními xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx 18 °X xxxx xxxxx a xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxxxx teploty. Při xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx 15 °X.
(2) Zmrazené xxxxxxxxx se xxxxxxxxxx x mrazicích xxxxxx x xxxxxxxx nábytku xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx 18 °X, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx a xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx, xxx nedošlo k xxxxxx vzájemnému xxxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx.
(5) Veškerá xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx musí být xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx, aby nedošlo xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx 15 °X.
§5
Xxxxxxxxx x xxxxxxxxx ustanovení
(1) Do 31. xxxxxxxx 2001 xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx teploty xxxxxxx.
(2) Označení zmrazených xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx od 1. xxxxx 1998 xx 31. března 1998 xx xxxxxxxx xxx x rozsahu §6 xxxxxx.
§6
Tato xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx §2, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxx x. x.
Xxxxxxx x xxxxxxxx x. 326/1997 Xx.
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xx xxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
Tabulka 1


úprava xxxx xxxxxxxxxxx

rychlost xxxxxxxxxx*)

xxxxxxxxx záporné xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxx technologické xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx zeleniny

xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxx omezení xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxx x xxxxxxxxxxx, úprava xx volena tak, xxx xxxxxxxx po xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xx kuchyňské xxxxxx

xx xxxxxxxxxxxxxxxx obalech xxxxx být nižší xxx 0,5 xx.x-1

- výrobky balené xxxxx
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 5 %
xxxxxx xxx 250 x - 500 x xxxxxxx - 3 %
xxxxxx xxx 500 g xx 1500 x xxxxxxx - 2 %
balení xxx 1500 xxxxxxx - 1 %
- xxxxxxx plněné strojně (xxxxxxxxxx)
balení do 250 x xxxxxxx - 10 %
xxxxxx nad 250 x xx 500 x (x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxx 3 x) xxxxxxx - 10 %
- u xxxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 6 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 4%
xxxxxx nad 1500 x xxxxxxx - 2 %

Výrobky xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhu xxxxxxxx, xxx cizích xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx původu, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx. Povrch xxxxxxxxxxxxx. Xxx. obsah xxxxxxxxxxx xxxxxxx 0,1%. Xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx podmínek, xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx zpracování xxxxx být xxxxx xxx - 5 °X.

xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx x xxxxx, protlaky

xxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx plody, xx xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx ve xxxxxxx, xxx xxxxxx, x xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx

xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx nižší xxx 0,5 xx.x-1 xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx až xx xxxxxxxx teploty - 18 °X ve xxxxx bodech výrobku

- výrobky balené xxxxx
xxxxxx xx 250 x nejvýše - 5 %
xxxxxx xxx 250 x - xx 500 x xxxxxxx - 3 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 2 %
xxxxxx xxx 1500 xxxxxxx - 1 %
- xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (mechanicky)
xxxxxx xx 250 g xxxxxxx - 10 %
balení xxx 250 x xx 500 g (x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxx 3 x) xxxxxxx - 10 %
- x xxxxxxxxx výrobků xxxxxxx 6 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 4 %
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 %

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxx xxxxxx příměsí x xxxxxxx rostlinného xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxx. Max. xxxxx xxxxxxxxxxx příměsí 0,1 %. Přebalování xx xxxxxxxx za xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx v průběhu zpracování xxxxx být xxxxx xxx - 5 °X. Xxx výrobu xxxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx šetrný xxxxx xx + 10 °X.

zmrazené xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxx těchto xxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxx, xxx xxxxxxx součásti potřebovaly xxxxxxx dobu xxxxxxx xxxxxx x spotřebitele

xx spotřebitelských obalech xxxxx xxx xxxxx xxx 0,5 cm.h-1

- výrobky xxxxxx xxxxx
xxxxxx xx 250 g xxxxxxx - 5 %
xxxxxx xxx 250 x - xx 500 g nejvýše - 3 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x nejvýše - 2 %
balení xxx 1500 nejvýše - 1 %
- xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (mechanicky)
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 10 %
xxxxxx xxx 250 x xx 500 g (x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx kusů xxxxx než 3 x) xxxxxxx - 10 %
- x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 6 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x nejvýše - 4 %
balení xxx 1500 x xxxxxxx - 2 %

Pokud xx xxxxxxxx předem xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx – 5 °X.

xxxxxxxx xxxxxxx x brambor

xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx 0,5 xx.x-1

- xxxxxxx xxxxxx xxxxx
balení xx 250 x xxxxxxx - 5 %
xxxxxx nad 250 x - xx 500 x xxxxxxx - 3 %
xxxxxx xxx 500 x do 1500 x xxxxxxx - 2 %
xxxxxx xxx 1500 xxxxxxx - 1 %
- xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx)
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 10 %
xxxxxx xxx 250 x xx 500 g (x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxx 3 x) xxxxxxx - 10 %
- u xxxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 6 %
xxxxxx nad 500 x do 1500 x nejvýše - 4 %
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 %

Přebalování xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx vyšší xxx - 5 °X.

xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx

ryby xxxx x xxxxxx a xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx filé, xxxxxx xxxxxxxxxxx - předupraveni


- výrobky xxxxxx, dělené, xxxxxx xxxxx
xxxxxx do 250 x xxxxxxx - 6 %
xxxxxx xx 250 x do 500 x xxxxxxx - 5 %
x xxxxxxxxx jednotlivých xxxx xxx xxxxx než 200 x nejvýše - 7 %
xxxxxx xxx 500 x do 1500 x nejvýše - 3 %
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 1 %
- xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx)
xxxxxx xx 250 x nejvýše - 10 %
xxxxxx xxx 250 x xx 500 x xxxxxxx - 6 %
balení xxx 500 x xx 1500 g xxxxxxx - 4 %
xxxxxx xxx 1500 x nejvýše - 2 %

Zmrazené xxxxxx xxxx musí xxxxxxxxx: xxxx xxx 10 % xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx bloku, xxxx xxxx xxx 10 % xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx ryb x xxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxxx xx projevuje xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx prolínají do xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxx je xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx povrchu bloku xxxx ryb. Chuť x vůně musí xxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxx ryb x xxxxx vykazovat xxxxxxxxx xxxxxxx. Konzistence xxxx vykazovat charakteristické xxxxxxxxxx struktury xxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxxxx. X xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx od kosti. Xxxxxx ryb xxxx xxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx v xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxx x xxxx: maximálně 5 % xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx přítomnosti xxxxxxxx. Xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx 10 xx a xxxxxxx xx 1 xx x x délce xx 5 xx x xxxxxxx xx 2 xx. Lze xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x šířce do 2 xx pokud xxx xxxx hlavice xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx (xxxxx masa xxx a xxxxxxx xxxxxxxxx u xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx. 80 %). Přebalování xx xxxxxxxx xx kontrolovaných xxxxxxxx.

xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxx a xxxxxxx xxxxxxxxx obalované

xxxxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxxx:
- x xxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx ryb
- xx xxxxxxxxx xxxxxx xxx
- x xxxxxx xxx

ve xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx nesmí xxx nižší než 1,0 xx.x-1 xxxxxxx 4 %

- xxxxxxx xxxxxx xxxxx
xxxxxx xx 250 x nejvýše - 6 %
xxxxxx xxx 250 x - do 500 x xxxxxxx - 5 %
xxxxxx xxx 500 g xx 1500 x xxxxxxx - 3 %
balení xxx 1500 xxxxxxx - 1 %
- xxxxxxx plněné xxxxxxx (xxxxxxxxxx)
xxxxxx do 250 g xxxxxxx - 10 %
xxxxxx xxx 250 x xx 500 x xxxxxxx - 6 %
balení xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxx 1500 x nejvýše - 2 %

Minimální xxxxx masa xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx:
- xxxxxxxxx xxxx xxxxx x bloku a xxxx prsty 65 %
- xxxxxxxx xxxxxx 50 %
- xxxxxxxxx korýši x měkkýši xxxxxxxxxxxxxx xxxxx 50 %
xxxx xxxxxxx xx 25 xx x xxxxxxxxx xxxxxxx do 40 mm 40 %.

xxxxxxxxxx ze xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx

xx xxxxxxxx získaného x xxx s xxxxxxxxx xxxxxxx surovin x přísad x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xx separaci xxxxx přestoupit + 10 °C



Výrobky x xxxxxxx xxxx x xx prstů a xxxxxxx (xxxxxxxxxx, xxxxxxx) 50 %.

xxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x treskovitých ryb, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx k xxxxxxx xxxxxxx rybího proteinu



Xxxxxx xx xxxxxxxxx k xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx z masa xxxxx x xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx.

xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx


xxxxx xxx nižší xxx 1,0 xx.x-1


Xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx.

xxxxxxxx xxxx x xxxxx spotřebitelsky xxxxxx

maso xxxxxxxxxx xx + 7 °X

1,0 cm.h-1



xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx

xxx xxxxxx xxxxxx ke xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx

xxxxx xxx nižší xxx 1,0 xx.x-1


Xxxx xxx xxxxxxxxx xx 24 xxx. xx xxxxxxxxx.

xxxxxxxx drůbeží maso, xxxxxxx maso x xxxxxxxxxx

teplota během xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxx xxx + 12 °X xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx + 4 °X

xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 xx.x-1


**)

xxxxxxxx výrobky xx xxxxxxxxx vajec

xx pasterizaci xx xxxxxxx xxxxxxx xx + 4 °X

xxxxx být xxxxx xxx 1,0 xx.x-1


Xxxxxxxx vaječné xxxxxx xx rozmrazení xx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxx zpracováním xx výrobků lze xxxxxxxxx xx -2 xx - 5 °X, ale xx xxxxx xxxxxxxxx xx 1 hod. xx xxxxxxxxxx.

zmrazené pekařské xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx


- xxxxxxx xxxxxx xxxxx
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 5 %
xxxxxx xxx 250 x xx 500 g xxxxxxx - 3 %
xxxxxx nad 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 2 %
balení xxx 1500 x xxxxxxx - 1 %



xxxxxx


- xxxxxxx plněné xxxxxxx (xxxxxxxxxx)
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 10 %
xxxxxx nad 250 x do 500 x nejvýše - 6 %
balení xxx 500 x xx 1500 g xxxxxxx - 4 %
balení xxx 1500 x nejvýše - 2 %

Xxxxxxxx:
*) xxxxxxxx zmrazování, xxx xxxxxxx xxxx ještě xxxxxxxxx optimální xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
**) Xxxxxxxx č. 326/2001 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x), x), x) x j) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, ve znění xxxxxxxxxx předpisů, pro xxxx, xxxxx výrobky, xxxx, xxxxxxx vodní xxxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx, vejce x výrobky x xxxx
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.3.2000 (xx xxxxxx č. 44/2000 Xx.)
Xxxxxxx k xxxxxxxx x. 326/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxx zmrazených potravin
1. xxxx


xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx 2)

xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xx xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx činnosti enzymů xxxxxxxxxxxxx xxxxx barvy, xxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxxx xx volena xxx, xxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx ke xxxxxxxxx xxxxxx

xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx nižší xxx 0,5 xx.x-1

xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxx

xxxx, xxxxxx xxxx mělněné xxxxxx plody ve xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xx směsích, xxx xxxxxx, x xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, nepředvařené

ve xxxxxxxxxxxxxxxx obalech xxxxx xxx xxxxx xxx 0,5 xx.x-1
xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx ukončeno xx xx xxxxxxxx xxxxxxx - 18 °X x xxxxx

xxxxxxxx xxxxxx, polévky x xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxx těchto xxxxxxx xx obvykle xxxxxxxx tak, aby xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx u spotřebitele

ve xxxxxxxxxxxxxxxx obalech xxxxx xxx xxxxx xxx 0,5 xx.x-1

xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx

xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxx

xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx nesmí xxx xxxxx xxx 0,5 xx.x-1

xxxxxxxx ryby x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx

xxxx xxxx x hlavou x xxxxxxxxxxx částečně xxxxxxx
xxxxxxx vykostěné xxxx xxxx
xxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxx


xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxx

xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx: xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx

xxxxx být xxxxx xxx 1,0 xx.x-1

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx

xxxxxxx masa xx separaci xxxxx xxxxxxxxxx +10 °C

ve xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx než 1,0 cm.h-1

zmrazené uzené xxxxxxx balené xxxx xxxxxxx


xxxxx být nižší xxx 1,0 cm.h-1

zmrazené xxxx x droby xxxxxxxxxxxxxx balené

maso vychlazené xx +7 °C

1 xx.xxx-1

xxxxxxxx masné výrobky

při xxxxxx uzenin xx xxxxxxxxxx nesmí xxx xxxxxxx zmrazené xxxx

xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 cm.h-1

zmrazené drůbeží xxxx, xxxxxxx xxxx x polotovary

teplota během xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx musí xxx xxxxx než +12 °X před xxxxxxxxxxx xxxxxxxx na xxxxxxx +4 °X

xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 xx.x-1

xxxxxxxx výrobky xx slepičích xxxxx

xx xxxxxxxxx se výrobky xxxxxxx xx +4 °X

xxxxx být xxxxx xxx 1,0 xx.x-1
2. xxxx


xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx deklarované xxxxxxxxx 3)

xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx x výrobky xx zeleniny

- výrobky xxxxxx xxxxx
xxxxxx do 250 x xxxxxxx -5 %
xxxxxx nad 250 g do 500 x nejvýše -3 %
balení xxx 500 g do 1500 g xxxxxxx -2 %
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx -1 %
- xxxxxxx xxxxxx strojně (xxxxxxxxxx)
xxxxxx xx 250 g xxxxxxx -10 %
balení xxx 250 x xx 500 x
- x hmotností xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx než 3 x xxxxxxx -10 %
- x xxxxxxxxx výrobků xxxxxxx -6 %
balení xxx 500 x xx 1500 x nejvýše -4 %
balení xxx 1500 g xxxxxxx -2 %

přebalování xx xxxxxxxx za kontrolovaných xxxxxxxx

xxxxxxxx ovoce a xxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxx

- výrobky xxxxxx xxxxx
xxxxxx xx 250 x nejvýše -5 %
xxxxxx xxx 250 x xx 500 x nejvýše -3 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x nejvýše -2 %
xxxxxx nad 1500 x xxxxxxx -1 %
- výrobky xxxxxx xxxxxxx (mechanicky)
balení xx 250 g xxxxxxx -10 %
balení nad 250 x do 500 g
- x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx
xxxxx xxx 3 x xxxxxxx -10 %
- x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx -6 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 g xxxxxxx -4 %
balení xxx 1500 g xxxxxxx -2 %

xxxxxxxxxxx xx povoleno za xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx
xxxxx xxxxx xx +5 °X

xxxxxxxx pokrmy, xxxxxxx a polotovary

- xxxxxxx xxxxxx xxxxx
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx -5 %
xxxxxx xxx 250 x xx 500 x xxxxxxx -3 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 g xxxxxxx -2 %
xxxxxx xxx 1500 g xxxxxxx -1 %
- xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx)
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx -10 %
xxxxxx nad 250 x xx 500 x
- x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx
xxxxx xxx 3 x xxxxxxx -10 %
- u xxxxxxxxx xxxxxxx nejvýše -6 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 g nejvýše -4 %
balení xxx 1500 g nejvýše -2 %

pokud xx xxxxxxxx předem xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxx xxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx -5 °C

zmrazené xxxxxxx z xxxxxxx

- xxxxxxx xxxxxx xxxxx
xxxxxx xx 250 g xxxxxxx -5 %
xxxxxx xxx 250 x xx 500 x xxxxxxx -3 %
balení xxx 500 g xx 1500 x xxxxxxx -2 %
balení xxx 1500 g xxxxxxx -1 %
- xxxxxxx plněné xxxxxxx (xxxxxxxxxx)
xxxxxx xx 250 x nejvýše -10 %
xxxxxx xxx 250 x xx 500 x
- s hmotností xxxxxxxxxxxx kusů
vyšší než 3 x xxxxxxx -10 %
- x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx -6 %
xxxxxx nad 500 x xx 1500 x xxxxxxx -4 %
xxxxxx nad 1500 x xxxxxxx -2 %

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx za kontrolovaných xxxxxxxx

xxxxxxxx ryby x xxxxxxx vodní živočichové

obsah xxxxx vody nesmí xxx xxxxx xxx 2 % hmotnosti xxxxxxx

xxxxxxxx mořské ryby xxxx xxxxxxxxx:
xxxx než 10 procent xxxxxxxxxxx xxxxxx povrchu xxxxx xxxx xxxx xxx 10 procent dehydratace xxxxxxxxx xxx v xxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxxx se projevuje xxxxxx xxxx žlutými xxxxxxxx na povrchu, xxxxx prolínají xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx masa x xxxxx je xxxxxxxxxx odstranit bez xxxxxxxxx povrchu bloku xxxx xxx. Chuť x vůně xxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxx xxx x nesmí vykazovat xxxxxxxxx xxxxxxx. Konzistence xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx být xxxxxxx x pastovitá. X xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxxx masa xx xxxxx. Xxxxxx xxx xxxx xxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
xxxxxx x xxxx:
xxxxxxxxx 5 procent xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx x důsledku xxxxxxxxxxx parazitů. Xxxxxxxxx xx přítomnost xxxxx x xxxxx xx 10 xx a xxxxxxx xx 1 xx x x xxxxx xx 5 xx x xxxxxxx xx 2 xx. Xxx xxxxxxxxx xxxxxxx kostí o xxxxx do 2 xx, xxxxx lze xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx od xxxxxxxxx. Xxxxxxxxxxx je povoleno xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

xxxxxxxx xxxxxxx ze xxxxxxxxxxxxx xxx

xxxxx xxxxx vody xxxxx xxx xxxxx xxx 2 % xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxx být xxxxxxxx xxxxxxxxxx do 16 hod. xx xxxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxx masa


teploty -12 °X x xxxxx xxxx být xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 3 xxx.

xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx rybí xxxxxxx


xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxx masné xxxxxxx


xxxx xxx zmrazeny xx 24 xxx. xx xxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx maso, xxxxxxx maso x xxxxxxxxxx


xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx při xxxxxxxxxxxx 5 %

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx


xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, xxxx zpracováním do xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx -2 xx -5 °X, ale xx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx:
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx:
Čl. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxx potravin podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx 31. xxxxxxxx 2000.
Xx. II xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 44/2000 Xx. s xxxxxxxxx od 1.4.2000
Čl. II
Xxxxxxxxx ustanovení
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx přepravovat x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx teploty xxxxxxx xxxxx §4 xxxx. 1 x xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisu 7) xxxxxxxxxx xx 31. xxxxxxxx 2002.
Xx. XX vložen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 160/2002 Xx. x xxxxxxxxx xx 19.5.2002

Xxxxxxxxx
Xxxxxx předpis x. 326/97 Xx. nabyl xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §2, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Ve xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisu xxxx podchyceny změny x doplnění xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
44/2000 Xx, xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX x. 326/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x) x x) xxxxxx č. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x o xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxxxxx potraviny
x xxxxxxxxx xx 1.4.2000
160/2002 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx MZ č. 326/97 Xx., kterou xx provádí §18 xxxx. x), x), x) a k) xxxxxx x. 110/97 Xx., o potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o změně x doplnění některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, ve xxxxx vyhlášky x. 44/2000 Xx.
x xxxxxxxxx xx 19.5.2002
Právní xxxxxxx x. 326/97 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 366/2005 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.1.2006.
Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx xxxxx jiných xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx předpisu.
1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 324/1997 Sb., x způsobu xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, o xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxx výrobku xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x".
2) rychlost xxxxxxxxxx, xxx kterých xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
3) x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx hodnota xxxxxxxxx xxxxxxx deklarované xxxxxxxxx
4) Zákon č. 166/1999 Sb., x veterinární xxxx a x xxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx (xxxxxxxxxxx zákon).
5) XXX XX 12830.
6) XXX 560290 xxxx 2 xx. 6.2.4. - 6.2.4.4 x xxxx 7.5
7) Xxxxx č. 505/1990 Sb., x xxxxxxxxxx, xx znění zákona x. 119/2000 Sb.