Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.03.2000.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.03.2000 do 31.03.2000.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro zmrazené potraviny

326/97 Sb.

Zmrazené potraviny §1
Označování §2
Technologické požadavky §3
Uvádění do oběhu §4
Přechodná a závěrečná ustanovení §5 §6
PŘÍLOHA : Technologické požadavky a požadavky na jakost, výrobu a balení zmrazených potravin
č. 44/2000 Sb. - Čl. II
č. 160/2002 Sb. - Čl. II
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.3.2000 (xx xxxxxx č. 44/2000 Xx.)
XXXXXXXX XXXXXXXXX
§1
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) zmrazováním xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxx mrazu xx hodnotu, xxx xxxxx xx zpomaluje xxxx zastavuje průběh xxxxxxxxxxx, biochemických x xxxxxxxxxxxxxxxxx procesů v xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx (xxx většinu potravin xx xxxxx 1 °X xx xxxxx 5 °X) xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x jejímu xxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xx hodinu,
c) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, které xxxx podrobeny xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx v souladu x xxxxx uvedenými x xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx stabilizaci, byla xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx 18 °X a xxxxx. Xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.4.1998 xx 31.3.2000 (do xxxxxx č. 44/2000 Xx.)
§2
Xxxxxxxxxx
Xxxxx údajů uvedených x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) musí xxx xxxxxxx i informace xxx xxxxxxxxxxxx o xxx,
x) xx xxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx; xxxx označení xxxx xxx uvedeno i xx skupinovém obalu,
b) xxxx xx doba xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx 18 °X xxxx xxxxx,
x) xxxx xx xxxx, xx xxxxxx xxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx znovu xxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 18.5.2002 (xx xxxxxx č. 160/2002 Xx.)
§3
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Jako xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx do přímého xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, lze xxxxxx xxxxx
x) xxxxxx,
x) xxxx xxxxxxxx,
x) kapalný xxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxx provozovány xxx, xxx xxxx xxxxxxx, xxx minimálním xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx 18 °X xxxx xxxxx.
(3) Xxxxxxx vzduchu v xxxxxxxxxxxx xxxxxx musí xxx xxxxxxxxxx měřena x zaznamenávána xxx, xxx průběh xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx po xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
(4) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx potravinami při xxxxxxxxxx musí být xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx, aby xxxxxxx xx zvýšení xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx 15 °X.
(5) Xxxxxxxxx xx výrobu a xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx uvedeny x xxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.3.2000 (xx xxxxxx x. 44/2000 Xx.)
§4
Xxxxxxx do oběhu
(1) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx potraviny xxxxxxxxxx dopravními xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx zmrazených xxxxxxxx xxxxx 18 °C xxxx nižší a xxxx vybaveny xxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx výrobku zvýšit xxxxxxx xx xxxxx 15 °X.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx uchovávají x mrazicích xxxxxx x mrazicím xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx jejich xxxxxxx minus 18 °X, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx umístěným xx xxxxxxxxxx xxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx, xxx nedošlo x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx balené x xxxxxxx.
(5) Xxxxxxx manipulace xxx prodeji xxxxxxxxxx xxxxxxxx musí xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx, aby xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx 15 °C.
§5
Xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xx 31. xxxxxxxx 2001 je xxxxx přepravovat xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, které xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx teploty vzduchu.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxx od 1. xxxxx 1998 xx 31. xxxxxx 1998 xx posuzuje jen x xxxxxxx §6 xxxxxx.
§6
Xxxx xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx xxxx vyhlášení, x xxxxxxxx §2, který xxxxxx účinnosti xxxx 1. dubna 1998.
Ministr:
Ing. Xxx x. x.
Xxxxxxx k xxxxxxxx č. 326/1997 Xx.
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x požadavky xx xxxxxx, výrobu x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
Tabulka 1


xxxxxx před xxxxxxxxxxx

xxxxxxxx zmrazování*)

xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx deklarované xxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx enzymů xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx, chuti x xxxxxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxx tak, xxx zelenina xx xxxxxxxxxx xxxx připravena xx kuchyňské xxxxxx

xx spotřebitelských xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx 0,5 xx.x-1

- xxxxxxx xxxxxx xxxxx
balení xx 250 x xxxxxxx - 5 %
xxxxxx xxx 250 x - 500 x xxxxxxx - 3 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 g xxxxxxx - 2 %
balení xxx 1500 xxxxxxx - 1 %
- xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx)
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 10 %
xxxxxx xxx 250 x xx 500 x (x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxx 3 x) xxxxxxx - 10 %
- x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 6 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 g xxxxxxx - 4%
xxxxxx nad 1500 x nejvýše - 2 %

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhu xxxxxxxx, xxx cizích xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx. Povrch xxxxxxxxxxxxx. Xxx. xxxxx minerálních xxxxxxx 0,1%. Přebalování xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx podmínek, xxxxxxx xxxxxxx v průběhu zpracování xxxxx být xxxxx xxx - 5 °X.

zmrazené ovoce x xxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxx

xxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xx xxxxx šťáv, koncentrátů, xxxxxxxxxxxx xx směsích, xxx přísad, x xxxxxxxxx, předvařené, xxxxxxxxxxxx

xx spotřebitelských obalech xxxxx být xxxxx xxx 0,5 xx.x-1 xxxxxxxxxx xxxx být xxxxxxxx až xx xxxxxxxx xxxxxxx - 18 °C ve xxxxx xxxxxx xxxxxxx

- xxxxxxx xxxxxx xxxxx
balení do 250 x xxxxxxx - 5 %
xxxxxx xxx 250 x - do 500 x xxxxxxx - 3 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x nejvýše - 2 %
xxxxxx xxx 1500 nejvýše - 1 %
- xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx)
balení xx 250 x xxxxxxx - 10 %
xxxxxx xxx 250 x xx 500 g (x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx než 3 x) xxxxxxx - 10 %
- x ostatních výrobků xxxxxxx 6 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 4 %
xxxxxx xxx 1500 g xxxxxxx - 2 %

Výrobky xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx rostlinného xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx. Xxxxxx nedehydrovaný. Max. xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 0,1 %. Přebalování xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx - 5 °X. Xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xx + 10 °X.

xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx x polotovary

xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx se obvykle xxxxxxxx tak, xxx xxxxxxx součásti xxxxxxxxxxx xxxxxxx dobu xxxxxxx xxxxxx x spotřebitele

xx spotřebitelských xxxxxxx xxxxx být xxxxx xxx 0,5 xx.x-1

- výrobky xxxxxx xxxxx
xxxxxx do 250 x xxxxxxx - 5 %
xxxxxx xxx 250 x - xx 500 x xxxxxxx - 3 %
xxxxxx xxx 500 x do 1500 x nejvýše - 2 %
xxxxxx xxx 1500 xxxxxxx - 1 %
- xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (mechanicky)
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 10 %
xxxxxx xxx 250 g xx 500 g (s xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxx 3 x) xxxxxxx - 10 %
- x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 6 %
xxxxxx nad 500 x xx 1500 x nejvýše - 4 %
xxxxxx xxx 1500 g xxxxxxx - 2 %

Xxxxx je xxxxxxxx předem xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx být xxxx xxxxxxx v xxxxxxx zpracování xxxxx xxx – 5 °X.

zmrazené výrobky x xxxxxxx

převaření xxxxxxxxxxxxx

ve spotřebitelských xxxxxxx nesmí být xxxxx než 0,5 xx.x-1

- xxxxxxx xxxxxx xxxxx
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 5 %
xxxxxx xxx 250 x - xx 500 x xxxxxxx - 3 %
balení xxx 500 x do 1500 x xxxxxxx - 2 %
xxxxxx xxx 1500 xxxxxxx - 1 %
- výrobky xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx)
xxxxxx do 250 x xxxxxxx - 10 %
xxxxxx xxx 250 x xx 500 x (x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx než 3 x) xxxxxxx - 10 %
- x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 6 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 4 %
xxxxxx nad 1500 x xxxxxxx - 2 %

Přebalování xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Teplota xxxxxxx x xxxxxxx zpracování xxxxx xxx vyšší xxx - 5 °X.

xxxxxxxx ryby x xxxxxxx vodní xxxxxxxxxxx

xxxx xxxx x hlavou x xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx filé, xxxxxx xxxxxxxxxxx - předupraveni


- xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxx
xxxxxx do 250 x xxxxxxx - 6 %
xxxxxx xx 250 x do 500 x xxxxxxx - 5 %
x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxx xxx 200 x xxxxxxx - 7 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 3 %
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 1 %
- xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (mechanicky)
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 10 %
balení xxx 250 x xx 500 x xxxxxxx - 6 %
balení xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 4 %
xxxxxx xxx 1500 x nejvýše - 2 %

Xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx: xxxx xxx 10 % xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx bloku, xxxx méně xxx 10 % xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxxx xx projevuje xxxxxx xxxx žlutými xxxxxxxx xx povrchu, xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx masa x xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxx. Chuť x xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxx xxxx xxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx charakteristické xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx být xxxxxxx x xxxxxxxxx. X xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxxx xxxx od xxxxx. Xxxxxx xxx xxxx xxx xxxxxxxxxxx, nesmí xxx popraskaná x xxxxxxxxxxx s xxxxxxxxxxx xxxxxxx. Filety x xxxx: xxxxxxxxx 5 % xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxxxxxx parazitů. Xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx v délce 10 xx a průměru xx 1 mm x x xxxxx xx 5 xx x xxxxxxx do 2 xx. Lze xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxx xx 2 xx xxxxx xxx xxxx hlavice xxxxxx oddělit xx xxxxxxxxx (xxxxx xxxx xxx x xxxxxxx xxxxxxxxx u glazovaných xxxxxxx xxx. 80 %). Přebalování je xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx:
- z xxxxxxxxxxx xxx nebo xxxxxxx xxx
- xx xxxxxxxxx xxxxxx xxx
- z xxxxxx xxx

xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx nesmí xxx xxxxx než 1,0 cm.h-1 xxxxxxx 4 %

- xxxxxxx balené xxxxx
xxxxxx do 250 x xxxxxxx - 6 %
balení xxx 250 x - xx 500 x xxxxxxx - 5 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 3 %
xxxxxx xxx 1500 xxxxxxx - 1 %
- xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx)
xxxxxx xx 250 x nejvýše - 10 %
xxxxxx nad 250 x xx 500 x xxxxxxx - 6 %
balení xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxxxx, xxxxxxx odlišné
xxxxxx nad 1500 x xxxxxxx - 2 %

Minimální xxxxx masa xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx:
- xxxxxxxxx filé xxxxx x bloku x xxxx xxxxx 65 %
- xxxxxxxx xxxxxx 50 %
- obalovaní xxxxxx x měkkýši xxxxxxxxxxxxxx xxxxx 50 %
xxxx xxxxxxx xx 25 xx x xxxxxxxxx xxxxxxx xx 40 xx 40 %.

xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx

xx xxxxxxxx získaného x xxx s xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx panádách xxxxxxx xxxx xx separaci xxxxx xxxxxxxxxx + 10 °X



Xxxxxxx z xxxxxxx xxxx x xx xxxxx x xxxxxxx (xxxxxxxxxx, xxxxxxx) 50 %.

surimi

xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxx, xxxxxxxxxx propíráním xxxxxxx xx vodě rozpustných xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx rybího xxxxxxxx



Xxxxxx xx polotovar k xxxxxxxx xxxxxxx imitujících xxxxxxx z xxxx xxxxx a xxxxxx xxxxxx x přídavkem xxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxx.

zmrazené xxxxx xxxxxxx xxxxxx rybí xxxxxxx


xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 xx.x-1


Xx xxxxxxxxxx ihned xxxxxxxxxxx.

xxxxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxxx vychlazené xx + 7 °X

1,0 xx.x-1



xxxxxxxx xxxxx výrobky

xxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx nesmí být xxxxxxx xxxxxxxx xxxx

xxxxx xxx nižší xxx 1,0 xx.x-1


Musí být xxxxxxxxx do 24 xxx. xx zchlazení.

xxxxxxxx drůbeží xxxx, xxxxxxx maso a xxxxxxxxxx

xxxxxxx během xxxxxxxxxx polotovarů musí xxx xxxxx xxx + 12 °X xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx + 4 °X

xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 cm.h-1


**)

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx

xx pasterizaci xx xxxxxxx xxxxxxx xx + 4 °X

xxxxx xxx nižší xxx 1,0 xx.x-1


Zmrazené vaječné xxxxxx po xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx -2 xx - 5 °X, xxx xx xxxxx zpracovat xx 1 xxx. xx xxxxxxxxxx.

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx


- xxxxxxx xxxxxx xxxxx
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 5 %
xxxxxx xxx 250 x xx 500 x xxxxxxx - 3 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 2 %
balení xxx 1500 x xxxxxxx - 1 %



xxxxxx


- xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx)
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 10 %
xxxxxx nad 250 x do 500 x xxxxxxx - 6 %
xxxxxx xxx 500 g xx 1500 x xxxxxxx - 4 %
xxxxxx xxx 1500 x nejvýše - 2 %

Xxxxxxxx:
*) xxxxxxxx xxxxxxxxxx, při xxxxxxx jsou ještě xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx výrobků.
**) Xxxxxxxx č. 326/2001 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. a), d), x), h), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x změně a xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx vodní xxxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxxxx z xxxx
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.3.2000 (xx xxxxxx č. 44/2000 Xx.)
Xxxxxxx x xxxxxxxx x. 326/1997 Sb.
Požadavky xx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. xxxx


xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx 2)

xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx xx předváří xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxx x konzistence, xxxxxx xx xxxxxx xxx, xxx zelenina xx rozmrazení xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx

xx spotřebitelských obalech xxxxx xxx xxxxx xxx 0,5 xx.x-1

xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxx

xxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx plody xx xxxxx xxxx koncentrátů, xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxx xxxxxx, s xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx

xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx nesmí xxx xxxxx xxx 0,5 cm.h-1
zmrazování xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xx po xxxxxxxx xxxxxxx - 18 °X x xxxxx

xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxx, aby xxxxxxx součásti potřebovaly xxxxxxx dobu xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx

xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx nižší xxx 0,5 xx.x-1

xxxxxxxx xxxxxxx x brambor

předvaření
předsmažování

ve spotřebitelských xxxxxxx nesmí být xxxxx xxx 0,5 xx.x-1

xxxxxxxx ryby x xxxxxxx vodní xxxxxxxxxxx

xxxx xxxx x xxxxxx x xxxxxxxxxxx částečně xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx
xxxxxx živočichové - xxxxxxxxxxxx


xxxxxxxx výrobky ze xxxxxxxxxxxxx xxx

xxxxxx na xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx: xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx

xxxxx být nižší xxx 1,0 cm.h-1

zmrazené xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxx masa

teplota xxxx xx separaci xxxxx xxxxxxxxxx +10 °X

xx xxxxxxxxxxxxxxxx obalech xxxxx xxx xxxxx než 1,0 cm.h-1

zmrazené xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx


xxxxx být xxxxx xxx 1,0 xx.x-1

xxxxxxxx xxxx a xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxxx xxxxxxxxxx xx +7 °X

1 xx.xxx-1

xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx

xxx xxxxxx xxxxxx ke xxxxxxxxxx nesmí xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx

xxxxx xxx nižší xxx 1,0 xx.x-1

xxxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx x polotovary

teplota během xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx musí xxx nižší xxx +12 °C xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx +4 °C

nesmí xxx xxxxx než 1,0 cm.h-1

zmrazené výrobky xx xxxxxxxxx xxxxx

xx xxxxxxxxx xx výrobky xxxxxxx xx +4 °X

xxxxx xxx nižší xxx 1,0 cm.h-1
2. xxxx


xxxxxxxxx záporné xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx hmotnosti 3)

xxxxxxxxx technologické xxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xx xxxxxxxx

- xxxxxxx xxxxxx xxxxx
xxxxxx xx 250 g xxxxxxx -5 %
xxxxxx nad 250 g xx 500 x xxxxxxx -3 %
balení xxx 500 g do 1500 x nejvýše -2 %
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx -1 %
- xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx)
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx -10 %
xxxxxx xxx 250 g xx 500 x
- x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx než 3 x xxxxxxx -10 %
- x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx -6 %
xxxxxx nad 500 g xx 1500 g xxxxxxx -4 %
xxxxxx nad 1500 g nejvýše -2 %

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx kontrolovaných xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx z ovoce, xxxxxxxx

- xxxxxxx xxxxxx xxxxx
xxxxxx xx 250 x nejvýše -5 %
xxxxxx nad 250 x xx 500 x nejvýše -3 %
xxxxxx nad 500 x xx 1500 x xxxxxxx -2 %
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx -1 %
- xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx)
xxxxxx xx 250 g xxxxxxx -10 %
xxxxxx xxx 250 g xx 500 x
- x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx kusů
vyšší xxx 3 x xxxxxxx -10 %
- x xxxxxxxxx výrobků xxxxxxx -6 %
xxxxxx xxx 500 g xx 1500 g xxxxxxx -4 %
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx -2 %

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxx výrobu xxxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx
xxxxx xxxxx na +5 °C

zmrazené xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx

- xxxxxxx xxxxxx xxxxx
xxxxxx xx 250 g xxxxxxx -5 %
balení xxx 250 x xx 500 g xxxxxxx -3 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 g xxxxxxx -2 %
balení xxx 1500 x xxxxxxx -1 %
- xxxxxxx xxxxxx strojně (xxxxxxxxxx)
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx -10 %
xxxxxx xxx 250 x do 500 x
- x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx kusů
vyšší xxx 3 x xxxxxxx -10 %
- x xxxxxxxxx výrobků xxxxxxx -6 %
xxxxxx xxx 500 x do 1500 g nejvýše -4 %
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx -2 %

pokud xx xxxxxxxx xxxxxx zmrazená xxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxx teplota x xxxxxxx zpracování xxxxx xxx -5 °X

xxxxxxxx xxxxxxx x brambor

- xxxxxxx xxxxxx xxxxx
xxxxxx xx 250 g xxxxxxx -5 %
xxxxxx xxx 250 x xx 500 x xxxxxxx -3 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 g xxxxxxx -2 %
balení xxx 1500 g xxxxxxx -1 %
- xxxxxxx plněné xxxxxxx (xxxxxxxxxx)
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx -10 %
xxxxxx xxx 250 x do 500 x
- s hmotností xxxxxxxxxxxx kusů
vyšší než 3 x xxxxxxx -10 %
- x xxxxxxxxx výrobků xxxxxxx -6 %
balení xxx 500 g xx 1500 x xxxxxxx -4 %
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx -2 %

přebalování je xxxxxxxx za xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxx a xxxxxxx vodní xxxxxxxxxxx

xxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxx xxxxx xxx 2 % xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx:
xxxx než 10 xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx bloku xxxx méně xxx 10 procent xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx v xxxxxxxxx vzorku. Xxxx xxxxxxxxxxx se projevuje xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx vrstev xxxx x nelze xx xxxxxxxxxx odstranit xxx xxxxxxxxx xxxxxxx bloku xxxx xxx. Xxxx x xxxx musí xxx charakteristická pro xxxx druh xxx x nesmí vykazovat xxxxxxxxx xxxxxxx. Konzistence xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx struktury xxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxx x pastovitá. X celých xxx xxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxx. Xxxxxx xxx xxxx xxx xxxxxxxxxxx, xxxxx být xxxxxxxxxx x souvislosti x xxxxxxxxxxx procesy.
filety a xxxx:
xxxxxxxxx 5 xxxxxxx xxxxxxxxx může xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx parazitů. Xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx do 10 mm a xxxxxxx xx 1 xx x x xxxxx xx 5 mm a xxxxxxx xx 2 xx. Xxx připustit xxxxxxx kostí x xxxxx xx 2 xx, xxxxx lze xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx. Xxxxxxxxxxx xx povoleno xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxx

xxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxx xxxxx xxx 2 % xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxx xxx xxxxxxxx nejpozději xx 16 hod. xx xxxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx rybího masa


teploty -12 °X v xxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 3 xxx.

xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx


xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx


xxxx xxx zmrazeny xx 24 hod. xx xxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxx, králičí xxxx x xxxxxxxxxx


xxxxxxxx množství xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx 5 %

xxxxxxxx xxxxxxx ze slepičích xxxxx


xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx je xxxxxxxxxxx xxxx zmrazit, xxxx zpracováním xx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx -2 až -5 °X, xxx xx xxxxx zpracovat xx jedné xxxxxx xx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx:
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx:
Xx. II
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx do xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxx xxxxxxxx do 31. xxxxxxxx 2000.
Xx. II xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 44/2000 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.4.2000
Xx. II
Xxxxxxxxx ustanovení
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx x dopravních prostředcích xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx vzduchu xxxxx §4 xxxx. 1 x dosud xxxxxxxxxxxxx podle xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx 7) xxxxxxxxxx xx 31. xxxxxxxx 2002.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 160/2002 Xx. s účinností xx 19.5.2002

Xxxxxxxxx
Xxxxxx předpis x. 326/97 Xx. nabyl xxxxxxxxx dnem 31.12.1997, x xxxxxxxx ustanovení §2, který nabývá xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Ve xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx změny x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č.:
44/2000 Xx, xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx MZ č. 326/97 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x) a x) xxxxxx č. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, pro xxxxxxxx potraviny
x xxxxxxxxx od 1.4.2000
160/2002 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX x. 326/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x) x k) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 44/2000 Sb.
x xxxxxxxxx xx 19.5.2002
Právní předpis x. 326/97 Xx. xxx zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 366/2005 Xx. x účinností xx 1.1.2006.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx jiných právních xxxxxxxx x odkazech xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx jich netýká xxxxxxxxx změna xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx označování xxxxxxxx a tabákových xxxxxxx, o přípustné xxxxxxxx od xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x".
2) xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxx ještě xxxxxxxxx xxxxxxxxx vlastnosti xxxxxxxxxx xxxxxxx
3) u xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx hmotnosti
4) Xxxxx č. 166/1999 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxx a x xxxxx některých souvisejících xxxxxx (veterinární zákon).
5) ČSN XX 12830.
6) XXX 560290 část 2 xx. 6.2.4. - 6.2.4.4 a část 7.5
7) Xxxxx č. 505/1990 Sb., x xxxxxxxxxx, xx znění zákona x. 119/2000 Sb.