Právní předpis byl sestaven k datu 31.12.1997.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.12.1997 do 30.03.2000.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro zmrazené potraviny
326/97 Sb.
Zmrazené potraviny §1
Označování §2
Technologické požadavky §3
Uvádění do oběhu §4
PŘÍLOHA : Technologické požadavky a požadavky na jakost, výrobu a balení zmrazených potravin
č. 44/2000 Sb. - Čl. II
č. 160/2002 Sb. - Čl. II
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.3.2000 (do xxxxxx x. 44/2000 Xx.)
XXXXXXXX POTRAVINY
§1
Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx teploty xxx xxx mrazu xx xxxxxxx, xxx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx tvorby krystalů (xxx většinu potravin xx minus 1 °X xx xxxxx 5 °X) od xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xx hodinu,
c) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, které xxxx podrobeny xxxxxxx xxxxxxxxxx tak, xxx xxxx maximální xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x souladu x xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxx xx všech xxxxxxx xxxxxxx minus 18 °X a xxxxx. Xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx zmrzliny x xxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 18.5.2002 (do xxxxxx x. 160/2002 Xx.)
§3
Xxxxxxxxxxxxx požadavky
(1) Xxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx do xxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx použít xxxxx
x) vzduch,
b) xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxxxx musí xxx provozovány xxx, xxx byla xxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vzduchu x xxxx cirkulaci, xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx 18 °X xxxx nižší.
(3) Xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx skladu xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxx, xxx průběh xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
(4) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx potravinami při xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxx xx zvýšení xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx 15 °X.
(5) Požadavky xx xxxxxx x xxxxxx zmrazených potravin xxxx xxxxxxx v xxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.3.2000 (xx xxxxxx x. 44/2000 Xx.)
§4
Xxxxxxx do xxxxx
(1) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx 18 °X xxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxxxx teploty. Xxx xxxxxxxx se xxxx xxxxxxx výrobku xxxxxx xxxxxxx xx minus 15 °X.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx x mrazicím xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx 18 °X, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx umístěným xx xxxxxxxxxx místě.
(3) Nebalené xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx x mrazicím xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx, xxx nedošlo x xxxxxx vzájemnému xxxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx.
(5) Veškerá xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx musí xxx xxxxxxxxx za xxxxxxxx xxxxxxxx, aby xxxxxxx xx zvýšení xxxxxxx xxxxxxxxx nad minus 15 °C.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.3.2000 (do xxxxxx x. 44/2000 Xx.)
§5
Xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Do 1. xxxxx 2000 je xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx nejsou xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Označení xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xx 1. ledna 1998 xx 31. xxxxxx 1998 se xxxxxxxx xxx x rozsahu §6 xxxxxx.
Xxxxxxxxxxx >>>
§6
Xxxx xxxxxxxx nabývá účinnosti xxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx §2, který xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. dubna 1998.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxx x. r.
Příloha x xxxxxxxx x. 326/1997 Xx.
Xxxxxxxxxxxxx požadavky x xxxxxxxxx xx xxxxxx, xxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxx potravin
Xxxxxxx 1
xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx | rychlost zmrazování*) | xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxxxx technologické xxxxxxxxx | |
xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx ze xxxxxxxx | xxxxxxx zelenin xx xxxxxxxx xxx omezení xxxxxxxx enzymů xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxxx xx volena xxx, xxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xx kuchyňské úpravě | xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx 0,5 xx.x-1 | - výrobky xxxxxx xxxxx balení xx 250 x xxxxxxx - 5 % xxxxxx nad 250 x - 500 x xxxxxxx - 3 % xxxxxx xxx 500 g xx 1500 g xxxxxxx - 2 % xxxxxx nad 1500 xxxxxxx - 1 % - xxxxxxx xxxxxx strojně (xxxxxxxxxx) balení do 250 x nejvýše - 10 % xxxxxx xxx 250 x xx 500 x (s xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxx 3 x) xxxxxxx - 10 % - x xxxxxxxxx výrobků nejvýše 6 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 4% xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 % | Výrobky xxxxxxxxxx zpracovanému druhu xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx x příměsí xxxxxxxxxxx xxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxx. Xxx. xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 0,1%. Přebalování xx povoleno za xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx - 5 °X. |
xxxxxxxx xxxxx x výrobky z xxxxx, protlaky | xxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, ve xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxx přísad, x xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx | xx spotřebitelských obalech xxxxx být xxxxx xxx 0,5 cm.h-1 xxxxxxxxxx xxxx být xxxxxxxx xx xx xxxxxxxx xxxxxxx - 18 °X ve xxxxx xxxxxx xxxxxxx | - výrobky xxxxxx xxxxx xxxxxx do 250 x xxxxxxx - 5 % xxxxxx xxx 250 x - xx 500 g nejvýše - 3 % xxxxxx nad 500 x do 1500 x nejvýše - 2 % balení xxx 1500 xxxxxxx - 1 % - xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (mechanicky) balení xx 250 x xxxxxxx - 10 % xxxxxx nad 250 g xx 500 x (x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxx 3 x) xxxxxxx - 10 % - x ostatních výrobků xxxxxxx 6 % xxxxxx xxx 500 x do 1500 x xxxxxxx - 4 % balení xxx 1500 g xxxxxxx - 2 % | Xxxxxxx odpovídají xxxxxxxxxxxx xxxxx ovoce, xxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx rostlinného xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxx. Xxx. xxxxx xxxxxxxxxxx příměsí 0,1 %. Přebalování xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx v průběhu zpracování xxxxx xxx xxxxx xxx - 5 °X. Xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx je xxxxxxx xxxxxx ohřev xx + 10 °X. |
xxxxxxxx pokrmy, xxxxxxx a xxxxxxxxxx | xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx obvykle xxxxxxxx xxx, aby xxxxxxx součásti xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx u spotřebitele | xx xxxxxxxxxxxxxxxx obalech xxxxx xxx xxxxx xxx 0,5 xx.x-1 | - xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx xx 250 x nejvýše - 5 % xxxxxx xxx 250 x - xx 500 g xxxxxxx - 3 % xxxxxx xxx 500 x do 1500 x xxxxxxx - 2 % xxxxxx xxx 1500 xxxxxxx - 1 % - xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (mechanicky) balení xx 250 g xxxxxxx - 10 % xxxxxx nad 250 g xx 500 x (s xxxxxxxxx jednotlivých xxxx xxxxx xxx 3 x) xxxxxxx - 10 % - x xxxxxxxxx výrobků xxxxxxx 6 % xxxxxx xxx 500 x do 1500 x nejvýše - 4 % xxxxxx xxx 1500 g xxxxxxx - 2 % | Pokud je xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, nesmí xxx xxxx teplota v xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx – 5 °X. |
zmrazené xxxxxxx x brambor | xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | ve spotřebitelských xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx 0,5 xx.x-1 | - xxxxxxx xxxxxx ručně xxxxxx xx 250 g xxxxxxx - 5 % balení xxx 250 g - xx 500 x xxxxxxx - 3 % xxxxxx xxx 500 x do 1500 g nejvýše - 2 % xxxxxx nad 1500 xxxxxxx - 1 % - xxxxxxx xxxxxx strojně (xxxxxxxxxx) xxxxxx do 250 x nejvýše - 10 % xxxxxx xxx 250 g xx 500 g (x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx vyšší xxx 3 x) xxxxxxx - 10 % - x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 6 % xxxxxx nad 500 g do 1500 x nejvýše - 4 % xxxxxx xxx 1500 x nejvýše - 2 % | Přebalování xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Teplota xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx - 5 °X. |
zmrazené xxxx x xxxxxxx vodní xxxxxxxxxxx | xxxx xxxx x xxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx kuchané, xxxxxxx, porcované xxxxxxxxx xxxx filé, xxxxxx xxxxxxxxxxx - předupraveni | - výrobky xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxx balení xx 250 x nejvýše - 6 % xxxxxx xx 250 x xx 500 x xxxxxxx - 5 % x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxx xxx 200 g xxxxxxx - 7 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 3 % balení xxx 1500 x xxxxxxx - 1 % - xxxxxxx xxxxxx strojně (xxxxxxxxxx) xxxxxx do 250 x xxxxxxx - 10 % xxxxxx xxx 250 x xx 500 x xxxxxxx - 6 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 4 % xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 % | Zmrazené xxxxxx ryby xxxx xxxxxxxxx: méně xxx 10 % dehydratace xxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxx xxxx než 10 % xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx ryb v xxxxxxxxx vzorku. Xxxx xxxxxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxx xxxx žlutými xxxxxxxx xx povrchu, xxxxx prolínají xx xxxxxxxxxxxxxx vrstev xxxx x xxxxx xx xxxxxxxxxx odstranit bez xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxx. Xxxx x xxxx musí xxx charakteristická pro xxxx xxxx ryb x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxxxx xxxx vykazovat xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx struktury svaloviny, xxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxxxx. U xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxx. Xxxxxx ryb xxxx xxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxx popraskaná x xxxxxxxxxxx x rozkladnými xxxxxxx. Filety x xxxx: xxxxxxxxx 5 % xxxxxxxxx xxxx xxx poškozeno x xxxxxxxx přítomnosti xxxxxxxx. Xxxxxxxxx xx přítomnost xxxxx x xxxxx 10 xx a průměru xx 1 mm x v délce xx 5 mm x xxxxxxx do 2 xx. Xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxx do 2 xx xxxxx xxx xxxx xxxxxxx xxxxxx oddělit xx xxxxxxxxx (xxxxx masa xxx x vodních xxxxxxxxx x glazovaných xxxxxxx xxx. 80 %). Xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. | |
zmrazené xxxxxxxxxx x xxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxxx: - z xxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx ryb - xx xxxxxxxxx xxxxxx xxx - x xxxxxx xxx | ve xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx nižší xxx 1,0 xx.x-1 xxxxxxx 4 % | - xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 6 % xxxxxx xxx 250 x - xx 500 x nejvýše - 5 % xxxxxx xxx 500 g xx 1500 x xxxxxxx - 3 % xxxxxx nad 1500 xxxxxxx - 1 % - xxxxxxx plněné xxxxxxx (xxxxxxxxxx) xxxxxx do 250 g nejvýše - 10 % xxxxxx nad 250 x do 500 x xxxxxxx - 6 % balení xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 % | Minimální xxxxx xxxx ve xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx: - xxxxxxxxx xxxx porce x bloku x xxxx prsty 65 % - přírodní xxxxxx 50 % - obalovaní xxxxxx x měkkýši xxxxxxxxxxxxxx xxxxx 50 % xxxx krevety do 25 xx x xxxxxxxxx kroužků do 40 mm 40 %. |
polotovary xx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx | xx separátu xxxxxxxxx x xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx po xxxxxxxx xxxxx přestoupit + 10 °X | Výrobky x xxxxxxx xxxx x xx xxxxx x xxxxxxx (xxxxxxxxxx, xxxxxxx) 50 %. | ||
xxxxxx | xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx ryb, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx zbavený xx vodě xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx proteinu | Xxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxxx výrobků imitujících xxxxxxx z xxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxx x přídavkem xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx. | ||
zmrazené xxxxx xxxxxxx balené xxxx xxxxxxx | xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 xx.x-1 | Xx rozmrazení xxxxx xxxxxxxxxxx. | ||
xxxxxxxx xxxx x xxxxx spotřebitelsky xxxxxx | xxxx vychlazené xx + 7 °X | 1,0 xx.x-1 | ||
zmrazené xxxxx xxxxxxx | při xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx nesmí xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx | xxxxx být nižší xxx 1,0 xx.x-1 | Xxxx být xxxxxxxxx do 24 xxx. po zchlazení. | |
xxxxxxxx drůbeží maso, xxxxxxx xxxx a xxxxxxxxxx | xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx polotovarů xxxx xxx xxxxx xxx + 12 °X xxxx zmrazováním xxxxxxxx xx xxxxxxx + 4 °X | nesmí xxx xxxxx xxx 1,0 xx.x-1 | **) | |
xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx | xx xxxxxxxxxxx se xxxxxxx zchladí xx + 4 °C | xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 xx.x-1 | Zmrazené vaječné xxxxxx po rozmrazení xx nepřípustné xxxx xxxxxxxx, xxxx zpracováním xx výrobků xxx xxxxxxxxx na -2 xx - 5 °X, xxx xx xxxxx xxxxxxxxx xx 1 xxx. od xxxxxxxxxx. | |
zmrazené xxxxxxxx xxxxxxxxx výrobky | xxxxxxxx | - xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 5 % balení xxx 250 x xx 500 g nejvýše - 3 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 2 % balení xxx 1500 x xxxxxxx - 1 % | ||
xxxxxx | - xxxxxxx plněné xxxxxxx (xxxxxxxxxx) balení xx 250 x xxxxxxx - 10 % xxxxxx nad 250 x do 500 x xxxxxxx - 6 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 4 % xxxxxx nad 1500 g xxxxxxx - 2 % |
Poznámky:
*) xxxxxxxx zmrazování, xxx xxxxxxx xxxx ještě xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
**) Xxxxxxxx č. 326/2001 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x), h), i) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x potravinách a xxxxxxxxxx výrobcích a x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, pro xxxx, masné výrobky, xxxx, ostatní xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxxxx z xxxx
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.3.2000 (do xxxxxx x. 44/2000 Xx.)
Xxxxxxx x vyhlášce x. 326/1997 Sb.
Požadavky xx xxxxxx x xxxxxx zmrazených potravin
1. xxxx
xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx | xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx 2) | |
xxxxxxxx xxxxxxxx x výrobky xx xxxxxxxx | xxxxxxx xxxxxxx xx předváří xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx změny barvy, xxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxx xxx, xxx xxxxxxxx xx rozmrazení xxxx xxxxxxxxxx ke xxxxxxxxx xxxxxx | xx spotřebitelských xxxxxxx xxxxx být xxxxx xxx 0,5 xx.x-1 |
xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxx | xxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxx přísad, x xxxxxxxxx, předvařené, xxxxxxxxxxxx | xx xxxxxxxxxxxxxxxx obalech nesmí xxx xxxxx xxx 0,5 cm.h-1 zmrazování xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xx xx dosažení xxxxxxx - 18 °X x xxxxx |
xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx | xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxx, xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx dobu xxxxxxx xxxxxx u xxxxxxxxxxxx | xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx nesmí xxx nižší xxx 0,5 xx.x-1 |
xxxxxxxx výrobky x xxxxxxx | xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx nesmí být xxxxx xxx 0,5 xx.x-1 |
xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx vodní xxxxxxxxxxx | xxxx xxxx s xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx vykostěné rybí xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxx | |
xxxxxxxx výrobky xx xxxxxxxxxxxxx xxx | xxxxxx na xxxxxxxxxx sladkovodní tržní xxxx: xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx | xxxxx být xxxxx xxx 1,0 xx.x-1 |
xxxxxxxx xxxxxxx ze separovaného xxxxxx masa | teplota xxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx +10 °X | xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx nižší xxx 1,0 xx.x-1 |
xxxxxxxx uzené xxxxxxx xxxxxx rybí xxxxxxx | xxxxx být nižší xxx 1,0 xx.x-1 | |
xxxxxxxx xxxx x droby xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | xxxx vychlazené xx +7 °X | 1 xx.xxx-1 |
xxxxxxxx xxxxx výrobky | při xxxxxx xxxxxx ke xxxxxxxxxx xxxxx být xxxxxxx xxxxxxxx xxxx | xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 xx.x-1 |
xxxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxx maso x polotovary | teplota xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxx xxx +12 °X xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx +4 °X | xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 xx.x-1 |
xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx vajec | po xxxxxxxxx se výrobky xxxxxxx na +4 °X | xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 cm.h-1 |
2. xxxx
xxxxxxxxx záporné xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx 3) | xxxxxxxxx technologické požadavky | |
Zmrazená xxxxxxxx x xxxxxxx xx zeleniny | - xxxxxxx xxxxxx ručně balení xx 250 x xxxxxxx -5 % xxxxxx xxx 250 g do 500 g nejvýše -3 % balení nad 500 x xx 1500 x xxxxxxx -2 % balení xxx 1500 g xxxxxxx -1 % - výrobky xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx) xxxxxx xx 250 g xxxxxxx -10 % balení xxx 250 x xx 500 x - x xxxxxxxxx jednotlivých xxxx vyšší než 3 x nejvýše -10 % - u xxxxxxxxx výrobků nejvýše -6 % xxxxxx nad 500 x xx 1500 x xxxxxxx -4 % xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx -2 % | xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx x ovoce, xxxxxxxx | - xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx xx 250 x xxxxxxx -5 % xxxxxx xxx 250 x xx 500 x xxxxxxx -3 % xxxxxx xxx 500 x do 1500 x nejvýše -2 % xxxxxx xxx 1500 x nejvýše -1 % - xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (mechanicky) balení xx 250 x nejvýše -10 % xxxxxx xxx 250 g xx 500 x - s xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxx 3 x xxxxxxx -10 % - x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx -6 % balení xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx -4 % balení xxx 1500 x xxxxxxx -2 % | xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx podmínek pro xxxxxx xxxxxxxxxxxx směsí xx xxxxxxx xxxxx xxxxx xx +5 °X |
xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx x polotovary | - xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx xx 250 x xxxxxxx -5 % xxxxxx xxx 250 g xx 500 g xxxxxxx -3 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 g xxxxxxx -2 % xxxxxx xxx 1500 g xxxxxxx -1 % - xxxxxxx plněné xxxxxxx (xxxxxxxxxx) xxxxxx xx 250 x nejvýše -10 % xxxxxx xxx 250 x xx 500 x - s xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxx 3 x nejvýše -10 % - x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx -6 % xxxxxx nad 500 x xx 1500 x xxxxxxx -4 % balení xxx 1500 x nejvýše -2 % | pokud xx xxxxxxxx xxxxxx zmrazená xxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxx xxxxxxx v xxxxxxx zpracování vyšší xxx -5 °X |
xxxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxx | - xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx xx 250 x xxxxxxx -5 % xxxxxx xxx 250 g xx 500 g xxxxxxx -3 % balení xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx -2 % xxxxxx xxx 1500 g xxxxxxx -1 % - xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx) xxxxxx xx 250 x nejvýše -10 % xxxxxx xxx 250 x xx 500 x - x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx kusů vyšší xxx 3 x nejvýše -10 % - u xxxxxxxxx xxxxxxx nejvýše -6 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx -4 % xxxxxx xxx 1500 g xxxxxxx -2 % | xxxxxxxxxxx je xxxxxxxx xx kontrolovaných xxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxx a xxxxxxx vodní xxxxxxxxxxx | xxxxx xxxxx xxxx nesmí xxx xxxxx xxx 2 % xxxxxxxxx xxxxxxx | xxxxxxxx mořské ryby xxxx vykazovat: méně xxx 10 procent xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxx 10 procent dehydratace xxxxxxxxx ryb x xxxxxxxxx vzorku. Xxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx žlutými xxxxxxxx xx povrchu, xxxxx prolínají xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxx je xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx povrchu xxxxx xxxx xxx. Xxxx x xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxx xxxx xxx x nesmí xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx struktury xxxxxxxxx, xxxxx být xxxxxxx a pastovitá. X celých xxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx od xxxxx. Xxxxxx ryb xxxx xxx nepoškozená, xxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx. xxxxxx x xxxx: xxxxxxxxx 5 procent xxxxxxxxx xxxx být xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx parazitů. Xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx x délce do 10 xx a xxxxxxx xx 1 xx x x xxxxx xx 5 xx x xxxxxxx xx 2 xx. Xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxx do 2 xx, xxxxx xxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx svaloviny. Xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx kontrolovaných podmínek. |
zmrazené xxxxxxx ze xxxxxxxxxxxxx xxx | xxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxx vyšší xxx 2 % xxxxxxxxx xxxxxxx | xxxx být xxxxxxxx nejpozději do 16 hod. xx xxxxxxxxxx |
xxxxxxxx výrobky xx xxxxxxxxxxxx rybího masa | teploty -12 °X v xxxxx xxxx xxx xxxxxxxx nejpozději za 3 xxx. | |
xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx | xx rozmrazení xxxxx xxxxxxxxxxx | |
xxxxxxxx masné xxxxxxx | xxxx xxx xxxxxxxx xx 24 hod. po xxxxxx | |
xxxxxxxx drůbeží maso, králičí xxxx x xxxxxxxxxx | xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx 5 % | |
xxxxxxxx xxxxxxx ze slepičích xxxxx | xxxxxxxx xxxxxxx obsahy xx rozmrazení xx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxx do xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx -2 xx -5 °X, xxx xx xxxxx xxxxxxxxx xx jedné xxxxxx xx xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxx:
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx:
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx do xxxxx xxxxx xxxx účinnosti xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx právních předpisů xxx používat xx 31. xxxxxxxx 2000.
Xx. II vložen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 44/2000 Xx. s xxxxxxxxx xx 1.4.2000
Čl. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx pro xxxxxx teploty xxxxxxx xxxxx §4 odst. 1 a xxxxx xxxxxxxxxxxxx podle xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx 7) xxxxxxxxxx xx 31. xxxxxxxx 2002.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 160/2002 Xx. s účinností xx 19.5.2002
Informace
Xxxxxx předpis č. 326/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx dnem 31.12.1997, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §2, xxxxx nabývá xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx změny x doplnění uskutečněné xxxxxxx xxxxxxxxx č.:
44/2000 Xx, xxxxxx xx mění xxxxxxxx XX x. 326/97 Xx., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. x), x), x) x x) xxxxxx č. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
x xxxxxxxxx od 1.4.2000
160/2002 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx MZ č. 326/97 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x) x k) xxxxxx č. 110/97 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx výrobcích x o xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx zákonů, pro xxxxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 44/2000 Xx.
s xxxxxxxxx xx 19.5.2002
Xxxxxx xxxxxxx x. 326/97 Xx. xxx xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 366/2005 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.1.2006.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx právních xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx shora xxxxxxxxx právního předpisu.
1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, x přípustné xxxxxxxx xx údajů x množství xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "e".
2) xxxxxxxx xxxxxxxxxx, při xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
3) x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxx xxxxxxxx hodnota xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
4) Xxxxx č. 166/1999 Sb., x veterinární xxxx x x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (veterinární zákon).
5) XXX XX 12830.
6) XXX 560290 xxxx 2 xx. 6.2.4. - 6.2.4.4 x xxxx 7.5
7) Zákon č. 505/1990 Sb., x xxxxxxxxxx, xx xxxxx zákona x. 119/2000 Xx.