Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.12.1997.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.12.1997 do 30.03.2000.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro zmrazené potraviny

326/97 Sb.

Zmrazené potraviny §1
Označování §2
Technologické požadavky §3
Uvádění do oběhu §4
Přechodná a závěrečná ustanovení §5 §6
PŘÍLOHA : Technologické požadavky a požadavky na jakost, výrobu a balení zmrazených potravin
č. 44/2000 Sb. - Čl. II
č. 160/2002 Sb. - Čl. II
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.3.2000 (xx xxxxxx č. 44/2000 Xx.)
XXXXXXXX XXXXXXXXX
§1
Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx
x) zmrazováním konzervace xxxxxxxx xxxxxxxx teploty xxx xxx mrazu xx xxxxxxx, při xxxxx se xxxxxxxxx xxxx zastavuje průběh xxxxxxxxxxx, biochemických a xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxxx,
x) rychlostí xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx zóny xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx (xxx většinu potravin xx xxxxx 1 °X xx minus 5 °X) xx xxxxxxx zmrazované xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xx hodinu,
c) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx potraviny, které xxxx podrobeny xxxxxxx xxxxxxxxxx tak, xxx xxxx maximální xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx teplota, po xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx minus 18 °X a xxxxx. Xx zmrazené potraviny xx nepovažují xxxxxxxx x mražené krémy.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 18.5.2002 (xx xxxxxx x. 160/2002 Xx.)
§3
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx
x) xxxxxx,
x) oxid xxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxx sklady xxxx xxx xxxxxxxxxxx xxx, xxx xxxx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx kolísání xxxxxxx xxxxxxx a xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xx všech bodech xxxxxxx minus 18 °X xxxx xxxxx.
(3) Xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxx pravidelně měřena x zaznamenávána tak, xxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx dobu xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobku.
(4) Xxxxxxx xxxxxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx při xxxxxxxxxx musí být xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxx xx xxxxxxx teploty xxxxxxxxx xxx minus 15 °X.
(5) Xxxxxxxxx xx výrobu a xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.3.2000 (xx xxxxxx x. 44/2000 Xx.)
§4
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxxxxxx zmrazené potraviny xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx zachování xxxxxxx xxxxxxxxxx potravin xxxxx 18 °X xxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxx zařízením xx měření x xxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxx xxxxxxxx se xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx 15 °X.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx minus 18 °X, vybavených ukazatelem xxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx xxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx a xxxxxxxxxx x xxxxxxxx nábytku xxxxx xxxxxxxx xxx, xxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxx ryby je xxxxxxxx prodávat pouze xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxx.
(5) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xx takových xxxxxxxx, aby xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx 15 °C.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.3.2000 (xx xxxxxx x. 44/2000 Xx.)
§5
Xxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xx 1. xxxxx 2000 xx xxxxx xxxxxxxxxxx zmrazené xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, které xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 xx 31. března 1998 se posuzuje xxx v xxxxxxx §6 xxxxxx.
Xxxxxxxxxxx >>>
§6
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx účinnosti xxxx xxxxxxxxx, s xxxxxxxx §2, xxxxx xxxxxx účinnosti xxxx 1. xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxx x. r.
Příloha x xxxxxxxx č. 326/1997 Xx.
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xx xxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
Tabulka 1


xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxxx*)

xxxxxxxxx záporné xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx ze zeleniny

xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxx xxx, xxx xxxxxxxx po xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx

xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx 0,5 cm.h-1

- xxxxxxx balené xxxxx
balení xx 250 x nejvýše - 5 %
xxxxxx xxx 250 x - 500 x nejvýše - 3 %
balení xxx 500 x xx 1500 g xxxxxxx - 2 %
balení xxx 1500 xxxxxxx - 1 %
- xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx)
xxxxxx xx 250 g xxxxxxx - 10 %
xxxxxx xxx 250 x do 500 x (s xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx kusů vyšší xxx 3 g) xxxxxxx - 10 %
- x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 6 %
balení xxx 500 g xx 1500 x xxxxxxx - 4%
xxxxxx nad 1500 x xxxxxxx - 2 %

Výrobky xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx původu, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx. Povrch nedehydrovaný. Xxx. xxxxx minerálních xxxxxxx 0,1%. Přebalování xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx podmínek, xxxxxxx xxxxxxx v průběhu zpracování xxxxx xxx xxxxx xxx - 5 °X.

zmrazené xxxxx x xxxxxxx z xxxxx, protlaky

xxxx, xxxxxx xxxx mělněné xxxxxx xxxxx, xx xxxxx šťáv, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx ve xxxxxxx, xxx xxxxxx, x xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx

xx spotřebitelských obalech xxxxx xxx nižší xxx 0,5 cm.h-1 xxxxxxxxxx musí být xxxxxxxx xx po xxxxxxxx xxxxxxx - 18 °C xx xxxxx xxxxxx výrobku

- xxxxxxx xxxxxx xxxxx
xxxxxx do 250 x nejvýše - 5 %
xxxxxx xxx 250 x - do 500 x xxxxxxx - 3 %
xxxxxx nad 500 x do 1500 x xxxxxxx - 2 %
xxxxxx xxx 1500 nejvýše - 1 %
- výrobky xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx)
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 10 %
balení xxx 250 x xx 500 x (x xxxxxxxxx jednotlivých xxxx xxxxx xxx 3 x) xxxxxxx - 10 %
- x ostatních xxxxxxx xxxxxxx 6 %
xxxxxx nad 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 4 %
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 %

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx ovoce, xxx cizích xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x pachů. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxx. Xxx. xxxxx xxxxxxxxxxx příměsí 0,1 %. Xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx v průběhu zpracování xxxxx xxx vyšší xxx - 5 °X. Xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx směsí xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xx + 10 °X.

zmrazené xxxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxx, aby xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx dobu tepelné xxxxxx x xxxxxxxxxxxx

xx spotřebitelských obalech xxxxx být nižší xxx 0,5 cm.h-1

- xxxxxxx xxxxxx xxxxx
xxxxxx do 250 g nejvýše - 5 %
xxxxxx nad 250 x - do 500 g xxxxxxx - 3 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 2 %
balení xxx 1500 nejvýše - 1 %
- výrobky plněné xxxxxxx (mechanicky)
balení xx 250 g xxxxxxx - 10 %
balení xxx 250 x do 500 x (s xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx než 3 x) xxxxxxx - 10 %
- x xxxxxxxxx výrobků xxxxxxx 6 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 4 %
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 %

Xxxxx xx xxxxxxxx předem xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx být xxxx xxxxxxx v xxxxxxx zpracování xxxxx xxx – 5 °X.

xxxxxxxx xxxxxxx x brambor

xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx 0,5 xx.x-1

- xxxxxxx xxxxxx xxxxx
balení xx 250 x xxxxxxx - 5 %
xxxxxx xxx 250 g - xx 500 g xxxxxxx - 3 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x nejvýše - 2 %
xxxxxx xxx 1500 xxxxxxx - 1 %
- xxxxxxx xxxxxx strojně (xxxxxxxxxx)
xxxxxx xx 250 x nejvýše - 10 %
xxxxxx xxx 250 x xx 500 x (x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx vyšší xxx 3 x) xxxxxxx - 10 %
- u xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 6 %
balení xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 4 %
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 %

Xxxxxxxxxxx xx povoleno xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx zpracování xxxxx xxx xxxxx xxx - 5 °X.

xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx

ryby xxxx x hlavou a xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx, porcované vykostěné xxxx filé, mořští xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxx


- xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxx
xxxxxx do 250 x nejvýše - 6 %
xxxxxx na 250 x do 500 x xxxxxxx - 5 %
s xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx kusů xxx xxxxx než 200 x xxxxxxx - 7 %
xxxxxx xxx 500 x do 1500 x xxxxxxx - 3 %
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 1 %
- xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (mechanicky)
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 10 %
xxxxxx xxx 250 x xx 500 x xxxxxxx - 6 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 g xxxxxxx - 4 %
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 %

Zmrazené xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx: méně xxx 10 % xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxx xxxx xxx 10 % xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxx na xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx do xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx masa x nelze xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxx. Xxxx x vůně musí xxx xxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxx xxxx xxx x nesmí xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxxxx xxxx vykazovat xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx struktury xxxxxxxxx, xxxxx být xxxxxxx x xxxxxxxxx. X xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx od kosti. Xxxxxx xxx xxxx xxx xxxxxxxxxxx, nesmí xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx s rozkladnými xxxxxxx. Filety a xxxx: xxxxxxxxx 5 % svaloviny xxxx xxx poškozeno x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx parazitů. Xxxxxxxxx xx přítomnost xxxxx x xxxxx 10 xx x xxxxxxx xx 1 xx x x xxxxx xx 5 xx x xxxxxxx xx 2 xx. Lze xxxxxxxxx hlavice kostí x šířce xx 2 mm xxxxx xxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx od xxxxxxxxx (xxxxx xxxx xxx a vodních xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx min. 80 %). Xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx za xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

zmrazené xxxxxxxxxx x xxx x xxxxxxx xxxxxxxxx obalované

xxxxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxxx:
- x xxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx xxx
- xx xxxxxxxxx xxxxxx xxx
- z xxxxxx xxx

ve xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx nižší než 1,0 xx.x-1 nejvýše 4 %

- xxxxxxx balené xxxxx
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 6 %
xxxxxx xxx 250 g - xx 500 x xxxxxxx - 5 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 g xxxxxxx - 3 %
xxxxxx xxx 1500 xxxxxxx - 1 %
- xxxxxxx plněné xxxxxxx (xxxxxxxxxx)
balení do 250 x xxxxxxx - 10 %
xxxxxx nad 250 x do 500 x xxxxxxx - 6 %
xxxxxx xxx 500 g xx 1500 g xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 %

Xxxxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx:
- xxxxxxxxx filé xxxxx x xxxxx a xxxx prsty 65 %
- xxxxxxxx xxxxxx 50 %
- obalovaní xxxxxx x měkkýši xxxxxxxxxxxxxx xxxxx 50 %
xxxx xxxxxxx do 25 xx x xxxxxxxxx kroužků do 40 xx 40 %.

polotovary ze xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx

xx separátu získaného x ryb s xxxxxxxxx dalších xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx teplota xxxx po xxxxxxxx xxxxx přestoupit + 10 °X



Xxxxxxx x xxxxxxx xxxx s xx prstů a xxxxxxx (karbanátky, xxxxxxx) 50 %.

xxxxxx

xxxxxxx získaný xxxxxxxx x treskovitých ryb, xxxxxxxxxx propíráním zbavený xx vodě xxxxxxxxxxx xxxxx k xxxxxxx xxxxxxx rybího xxxxxxxx



Xxxxxx xx polotovar x xxxxxxxx výrobků xxxxxxxxxxx xxxxxxx z masa xxxxx x jiných xxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx látek x xxxxxx.

xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx balené xxxx xxxxxxx


xxxxx xxx nižší xxx 1,0 xx.x-1


Xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx.

xxxxxxxx maso x xxxxx spotřebitelsky xxxxxx

xxxx vychlazené xx + 7 °X

1,0 cm.h-1



zmrazené xxxxx xxxxxxx

při xxxxxx uzenin ke xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx

xxxxx být nižší xxx 1,0 xx.x-1


Xxxx být xxxxxxxxx do 24 xxx. xx zchlazení.

xxxxxxxx xxxxxxx maso, xxxxxxx xxxx a xxxxxxxxxx

teplota během xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx nižší než + 12 °X xxxx zmrazováním xxxxxxxx xx xxxxxxx + 4 °X

nesmí xxx xxxxx xxx 1,0 xx.x-1


**)

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx

xx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xx + 4 °C

xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 cm.h-1


Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx po rozmrazení xx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, před zpracováním xx xxxxxxx lze xxxxxxxxx xx -2 xx - 5 °X, xxx je xxxxx xxxxxxxxx do 1 xxx. od xxxxxxxxxx.

zmrazené xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx


- xxxxxxx xxxxxx xxxxx
xxxxxx xx 250 g xxxxxxx - 5 %
xxxxxx nad 250 g xx 500 g nejvýše - 3 %
xxxxxx nad 500 x do 1500 x nejvýše - 2 %
balení xxx 1500 g xxxxxxx - 1 %



xxxxxx


- xxxxxxx plněné strojně (xxxxxxxxxx)
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 10 %
xxxxxx xxx 250 x xx 500 x nejvýše - 6 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 g xxxxxxx - 4 %
balení xxx 1500 x nejvýše - 2 %

Poznámky:
*) xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxx ještě xxxxxxxxx optimální vlastnosti xxxxxxxxxx výrobků.
**) Xxxxxxxx č. 326/2001 Sb., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. a), d), x), h), x) x j) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích a x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x výrobky x xxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.3.2000 (xx xxxxxx x. 44/2000 Xx.)
Xxxxxxx k xxxxxxxx x. 326/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. xxxx


xxxxxx xxxx zmrazováním

rychlost xxxxxxxxxx potravin 2)

xxxxxxxx xxxxxxxx x výrobky xx xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx činnosti xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx barvy, xxxxx x konzistence, xxxxxx je xxxxxx xxx, xxx xxxxxxxx xx rozmrazení byla xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx

xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx 0,5 xx.x-1

xxxxxxxx xxxxx x výrobky x xxxxx, xxxxxxxx

xxxx, xxxxxx nebo mělněné xxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxx koncentrátů, xxxxxxxxxxxx xx směsích, xxx xxxxxx, s xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, nepředvařené

ve xxxxxxxxxxxxxxxx obalech xxxxx xxx xxxxx xxx 0,5 xx.x-1
xxxxxxxxxx protlaků xxxx být ukončeno xx po dosažení xxxxxxx - 18 °X v xxxxx

xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx obvykle xxxxxxxx tak, xxx xxxxxxx součásti potřebovaly xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx x spotřebitele

ve xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx nesmí xxx nižší než 0,5 xx.x-1

xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx

xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxx

xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx než 0,5 xx.x-1

xxxxxxxx xxxx a xxxxxxx xxxxx živočichové

ryby xxxx s hlavou x vnitřnostmi xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx vykostěné xxxx xxxx
xxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxx


xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx ryb

úprava xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx: kuchané, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx

xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 xx.x-1

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx nesmí xxxxxxxxxx +10 °X

xx xxxxxxxxxxxxxxxx obalech xxxxx xxx nižší xxx 1,0 xx.x-1

xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx balené xxxx xxxxxxx


xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 xx.x-1

xxxxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxxx vychlazené xx +7 °C

1 xx.xxx-1

xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx

xxx xxxxxx xxxxxx ke xxxxxxxxxx nesmí xxx xxxxxxx zmrazené xxxx

xxxxx xxx xxxxx než 1,0 xx.x-1

xxxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx x polotovary

teplota xxxxx xxxxxxxxxx polotovarů musí xxx nižší xxx +12 °X xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx na xxxxxxx +4 °C

nesmí xxx nižší xxx 1,0 cm.h-1

zmrazené výrobky xx xxxxxxxxx xxxxx

xx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xx +4 °X

xxxxx být xxxxx xxx 1,0 xx.x-1
2. xxxx


xxxxxxxxx xxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx 3)

xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx zeleniny

- xxxxxxx xxxxxx xxxxx
xxxxxx xx 250 g xxxxxxx -5 %
balení xxx 250 g xx 500 x xxxxxxx -3 %
balení xxx 500 x xx 1500 x nejvýše -2 %
xxxxxx xxx 1500 x nejvýše -1 %
- xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (mechanicky)
balení xx 250 x xxxxxxx -10 %
xxxxxx xxx 250 g xx 500 x
- x xxxxxxxxx jednotlivých xxxx xxxxx než 3 g xxxxxxx -10 %
- u xxxxxxxxx výrobků nejvýše -6 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx -4 %
balení nad 1500 x xxxxxxx -2 %

přebalování xx xxxxxxxx za kontrolovaných xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx z xxxxx, xxxxxxxx

- xxxxxxx xxxxxx xxxxx
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx -5 %
xxxxxx xxx 250 x xx 500 x xxxxxxx -3 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx -2 %
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx -1 %
- xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (mechanicky)
balení xx 250 g xxxxxxx -10 %
balení xxx 250 x do 500 x
- x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx
xxxxx xxx 3 g xxxxxxx -10 %
- x ostatních xxxxxxx xxxxxxx -6 %
balení xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx -4 %
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx -2 %

přebalování xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx podmínek
pro výrobu xxxxxxxxxxxx směsí xx xxxxxxx
xxxxx ohřev xx +5 °X

xxxxxxxx pokrmy, xxxxxxx x polotovary

- xxxxxxx xxxxxx xxxxx
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx -5 %
xxxxxx xxx 250 x xx 500 x xxxxxxx -3 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx -2 %
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx -1 %
- xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx)
xxxxxx do 250 x nejvýše -10 %
xxxxxx nad 250 x xx 500 x
- s hmotností xxxxxxxxxxxx xxxx
xxxxx než 3 x nejvýše -10 %
- x xxxxxxxxx výrobků nejvýše -6 %
balení nad 500 g do 1500 x nejvýše -4 %
balení xxx 1500 x xxxxxxx -2 %

xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx zmrazená xxxxxxxxx, xxxxx být xxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx -5 °C

zmrazené xxxxxxx x brambor

- xxxxxxx balené ručně
balení xx 250 g xxxxxxx -5 %
xxxxxx xxx 250 x xx 500 x xxxxxxx -3 %
balení xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx -2 %
xxxxxx xxx 1500 g xxxxxxx -1 %
- xxxxxxx plněné xxxxxxx (xxxxxxxxxx)
xxxxxx do 250 x xxxxxxx -10 %
xxxxxx xxx 250 x do 500 x
- x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx
xxxxx než 3 x nejvýše -10 %
- u xxxxxxxxx výrobků xxxxxxx -6 %
xxxxxx xxx 500 g xx 1500 x xxxxxxx -4 %
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx -2 %

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx kontrolovaných xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxx xxxxx xxx 2 % xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxx ryby xxxx xxxxxxxxx:
xxxx xxx 10 procent xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx méně než 10 xxxxxxx dehydratace xxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxx na xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx do xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx masa x nelze xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx povrchu xxxxx xxxx xxx. Xxxx x xxxx xxxx xxx charakteristická xxx xxxx xxxx xxx x xxxxx vykazovat xxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx být xxxxxxx x xxxxxxxxx. X xxxxxx ryb xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxx. Xxxxxx xxx xxxx xxx nepoškozená, xxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx s xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
xxxxxx x xxxx:
xxxxxxxxx 5 xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx být xxxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxxxxxx parazitů. Xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx do 10 xx x xxxxxxx xx 1 xx x x délce do 5 xx x xxxxxxx do 2 xx. Lze xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxx do 2 xx, xxxxx lze xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx. Xxxxxxxxxxx je xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

xxxxxxxx xxxxxxx xx sladkovodních xxx

xxxxx xxxxx vody xxxxx xxx vyšší xxx 2 % xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxx xxx xxxxxxxx nejpozději do 16 xxx. xx xxxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx rybího masa


teploty -12 °X v xxxxx xxxx xxx xxxxxxxx nejpozději za 3 hod.

zmrazené xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx


xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxx masné xxxxxxx


xxxx xxx xxxxxxxx xx 24 xxx. xx xxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx


xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx 5 %

xxxxxxxx xxxxxxx xx slepičích xxxxx


xxxxxxxx vaječné xxxxxx xx xxxxxxxxxx je xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx lze rozmrazit xx -2 xx -5 °X, xxx xx xxxxx zpracovat xx xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx:
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx:
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx do xxxxx xxxxx dnem xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx podle dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx potravin podle xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx 31. prosince 2000.
Xx. II xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 44/2000 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.4.2000
Čl. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Zmrazené xxxxxxxxx lze přepravovat x dopravních xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx přístrojem xxx xxxxxx teploty vzduchu xxxxx §4 xxxx. 1 a xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx zvláštního xxxxxxxx xxxxxxxx 7) xxxxxxxxxx xx 31. xxxxxxxx 2002.
Xx. XX vložen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 160/2002 Xx. x účinností xx 19.5.2002

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx č. 326/97 Sb. xxxxx xxxxxxxxx dnem 31.12.1997, x výjimkou xxxxxxxxxx §2, který nabývá xxxxxxxxx dnem 1.4.1998.
Ve znění xxxxxx právního předpisu xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č.:
44/2000 Sb, xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX x. 326/97 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x) x k) xxxxxx č. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x změně x doplnění některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxx potraviny
x xxxxxxxxx xx 1.4.2000
160/2002 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx MZ x. 326/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x) x x) xxxxxx č. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxx vyhlášky x. 44/2000 Xx.
s xxxxxxxxx xx 19.5.2002
Xxxxxx xxxxxxx x. 326/97 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 366/2005 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.1.2006.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx jiných xxxxxxxx xxxxxxxx x odkazech xxxx aktualizováno, pokud xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx shora xxxxxxxxx právního předpisu.
1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x tabákových xxxxxxx, o xxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxx x xxxxxxxx výrobku xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x".
2) xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
3) x xxxxxxx náhodně xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx deklarované xxxxxxxxx
4) Xxxxx č. 166/1999 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxx x o xxxxx některých souvisejících xxxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxx).
5) ČSN XX 12830.
6) ČSN 560290 xxxx 2 xx. 6.2.4. - 6.2.4.4 x xxxx 7.5
7) Zákon č. 505/1990 Sb., x metrologii, xx xxxxx zákona x. 119/2000 Xx.