Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.12.1997.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.12.1997 do 30.03.2000.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro zmrazené potraviny

326/97 Sb.

Zmrazené potraviny §1
Označování §2
Technologické požadavky §3
Uvádění do oběhu §4
Přechodná a závěrečná ustanovení §5 §6
PŘÍLOHA : Technologické požadavky a požadavky na jakost, výrobu a balení zmrazených potravin
č. 44/2000 Sb. - Čl. II
č. 160/2002 Sb. - Čl. II
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.3.2000 (do xxxxxx x. 44/2000 Xx.)
XXXXXXXX POTRAVINY
§1
Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx teploty xxx xxx mrazu xx xxxxxxx, xxx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx tvorby krystalů (xxx většinu potravin xx minus 1 °X xx xxxxx 5 °X) od xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xx hodinu,
c) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, které xxxx podrobeny xxxxxxx xxxxxxxxxx tak, xxx xxxx maximální xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x souladu x xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxx xx všech xxxxxxx xxxxxxx minus 18 °X a xxxxx. Xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx zmrzliny x xxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 18.5.2002 (do xxxxxx x. 160/2002 Xx.)
§3
Xxxxxxxxxxxxx požadavky
(1) Xxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx do xxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx použít xxxxx
x) vzduch,
b) xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxxxx musí xxx provozovány xxx, xxx byla xxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vzduchu x xxxx cirkulaci, xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx 18 °X xxxx nižší.
(3) Xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx skladu xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxx, xxx průběh xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
(4) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx potravinami při xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxx xx zvýšení xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx 15 °X.
(5) Požadavky xx xxxxxx x xxxxxx zmrazených potravin xxxx xxxxxxx v xxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.3.2000 (xx xxxxxx x. 44/2000 Xx.)
§4
Xxxxxxx do xxxxx
(1) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx 18 °X xxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxxxx teploty. Xxx xxxxxxxx se xxxx xxxxxxx výrobku xxxxxx xxxxxxx xx minus 15 °X.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx x mrazicím xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx 18 °X, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx umístěným xx xxxxxxxxxx místě.
(3) Nebalené xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx x mrazicím xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx, xxx nedošlo x xxxxxx vzájemnému xxxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx.
(5) Veškerá xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx musí xxx xxxxxxxxx za xxxxxxxx xxxxxxxx, aby xxxxxxx xx zvýšení xxxxxxx xxxxxxxxx nad minus 15 °C.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.3.2000 (do xxxxxx x. 44/2000 Xx.)
§5
Xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Do 1. xxxxx 2000 je xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx nejsou xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Označení xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xx 1. ledna 1998 xx 31. xxxxxx 1998 se xxxxxxxx xxx x rozsahu §6 xxxxxx.
Xxxxxxxxxxx >>>
§6
Xxxx xxxxxxxx nabývá účinnosti xxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx §2, který xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. dubna 1998.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxx x. r.
Příloha x xxxxxxxx x. 326/1997 Xx.
Xxxxxxxxxxxxx požadavky x xxxxxxxxx xx xxxxxx, xxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxx potravin
Xxxxxxx 1


xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx

rychlost zmrazování*)

xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxx technologické xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx ze xxxxxxxx

xxxxxxx zelenin xx xxxxxxxx xxx omezení xxxxxxxx enzymů xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxxx xx volena xxx, xxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xx kuchyňské úpravě

xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx 0,5 xx.x-1

- výrobky xxxxxx xxxxx
balení xx 250 x xxxxxxx - 5 %
xxxxxx nad 250 x - 500 x xxxxxxx - 3 %
xxxxxx xxx 500 g xx 1500 g xxxxxxx - 2 %
xxxxxx nad 1500 xxxxxxx - 1 %
- xxxxxxx xxxxxx strojně (xxxxxxxxxx)
balení do 250 x nejvýše - 10 %
xxxxxx xxx 250 x xx 500 x (s xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxx 3 x) xxxxxxx - 10 %
- x xxxxxxxxx výrobků nejvýše 6 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 4%
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 %

Výrobky xxxxxxxxxx zpracovanému druhu xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx x příměsí xxxxxxxxxxx xxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxx. Xxx. xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 0,1%. Přebalování xx povoleno za xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx - 5 °X.

xxxxxxxx xxxxx x výrobky z xxxxx, protlaky

xxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, ve xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxx přísad, x xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx

xx spotřebitelských obalech xxxxx být xxxxx xxx 0,5 cm.h-1 xxxxxxxxxx xxxx být xxxxxxxx xx xx xxxxxxxx xxxxxxx - 18 °X ve xxxxx xxxxxx xxxxxxx

- výrobky xxxxxx xxxxx
xxxxxx do 250 x xxxxxxx - 5 %
xxxxxx xxx 250 x - xx 500 g nejvýše - 3 %
xxxxxx nad 500 x do 1500 x nejvýše - 2 %
balení xxx 1500 xxxxxxx - 1 %
- xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (mechanicky)
balení xx 250 x xxxxxxx - 10 %
xxxxxx nad 250 g xx 500 x (x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxx 3 x) xxxxxxx - 10 %
- x ostatních výrobků xxxxxxx 6 %
xxxxxx xxx 500 x do 1500 x xxxxxxx - 4 %
balení xxx 1500 g xxxxxxx - 2 %

Xxxxxxx odpovídají xxxxxxxxxxxx xxxxx ovoce, xxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx rostlinného xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxx. Xxx. xxxxx xxxxxxxxxxx příměsí 0,1 %. Přebalování xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx v průběhu zpracování xxxxx xxx xxxxx xxx - 5 °X. Xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx je xxxxxxx xxxxxx ohřev xx + 10 °X.

xxxxxxxx pokrmy, xxxxxxx a xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx obvykle xxxxxxxx xxx, aby xxxxxxx součásti xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx u spotřebitele

xx xxxxxxxxxxxxxxxx obalech xxxxx xxx xxxxx xxx 0,5 xx.x-1

- xxxxxxx xxxxxx xxxxx
xxxxxx xx 250 x nejvýše - 5 %
xxxxxx xxx 250 x - xx 500 g xxxxxxx - 3 %
xxxxxx xxx 500 x do 1500 x xxxxxxx - 2 %
xxxxxx xxx 1500 xxxxxxx - 1 %
- xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (mechanicky)
balení xx 250 g xxxxxxx - 10 %
xxxxxx nad 250 g xx 500 x (s xxxxxxxxx jednotlivých xxxx xxxxx xxx 3 x) xxxxxxx - 10 %
- x xxxxxxxxx výrobků xxxxxxx 6 %
xxxxxx xxx 500 x do 1500 x nejvýše - 4 %
xxxxxx xxx 1500 g xxxxxxx - 2 %

Pokud je xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, nesmí xxx xxxx teplota v xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx – 5 °X.

zmrazené xxxxxxx x brambor

xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

ve spotřebitelských xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx 0,5 xx.x-1

- xxxxxxx xxxxxx ručně
xxxxxx xx 250 g xxxxxxx - 5 %
balení xxx 250 g - xx 500 x xxxxxxx - 3 %
xxxxxx xxx 500 x do 1500 g nejvýše - 2 %
xxxxxx nad 1500 xxxxxxx - 1 %
- xxxxxxx xxxxxx strojně (xxxxxxxxxx)
xxxxxx do 250 x nejvýše - 10 %
xxxxxx xxx 250 g xx 500 g (x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx vyšší xxx 3 x) xxxxxxx - 10 %
- x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 6 %
xxxxxx nad 500 g do 1500 x nejvýše - 4 %
xxxxxx xxx 1500 x nejvýše - 2 %

Přebalování xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Teplota xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx - 5 °X.

zmrazené xxxx x xxxxxxx vodní xxxxxxxxxxx

xxxx xxxx x xxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx kuchané, xxxxxxx, porcované xxxxxxxxx xxxx filé, xxxxxx xxxxxxxxxxx - předupraveni


- výrobky xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxx
balení xx 250 x nejvýše - 6 %
xxxxxx xx 250 x xx 500 x xxxxxxx - 5 %
x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxx xxx 200 g xxxxxxx - 7 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 3 %
balení xxx 1500 x xxxxxxx - 1 %
- xxxxxxx xxxxxx strojně (xxxxxxxxxx)
xxxxxx do 250 x xxxxxxx - 10 %
xxxxxx xxx 250 x xx 500 x xxxxxxx - 6 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 4 %
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 %

Zmrazené xxxxxx ryby xxxx xxxxxxxxx: méně xxx 10 % dehydratace xxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxx xxxx než 10 % xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx ryb v xxxxxxxxx vzorku. Xxxx xxxxxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxx xxxx žlutými xxxxxxxx xx povrchu, xxxxx prolínají xx xxxxxxxxxxxxxx vrstev xxxx x xxxxx xx xxxxxxxxxx odstranit bez xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxx. Xxxx x xxxx musí xxx charakteristická pro xxxx xxxx ryb x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxxxx xxxx vykazovat xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx struktury svaloviny, xxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxxxx. U xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxx. Xxxxxx ryb xxxx xxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxx popraskaná x xxxxxxxxxxx x rozkladnými xxxxxxx. Filety x xxxx: xxxxxxxxx 5 % xxxxxxxxx xxxx xxx poškozeno x xxxxxxxx přítomnosti xxxxxxxx. Xxxxxxxxx xx přítomnost xxxxx x xxxxx 10 xx a průměru xx 1 mm x v délce xx 5 mm x xxxxxxx do 2 xx. Xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxx do 2 xx xxxxx xxx xxxx xxxxxxx xxxxxx oddělit xx xxxxxxxxx (xxxxx masa xxx x vodních xxxxxxxxx x glazovaných xxxxxxx xxx. 80 %). Xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

zmrazené xxxxxxxxxx x xxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxxx:
- z xxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx ryb
- xx xxxxxxxxx xxxxxx xxx
- x xxxxxx xxx

ve xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx nižší xxx 1,0 xx.x-1 xxxxxxx 4 %

- xxxxxxx xxxxxx xxxxx
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 6 %
xxxxxx xxx 250 x - xx 500 x nejvýše - 5 %
xxxxxx xxx 500 g xx 1500 x xxxxxxx - 3 %
xxxxxx nad 1500 xxxxxxx - 1 %
- xxxxxxx plněné xxxxxxx (xxxxxxxxxx)
xxxxxx do 250 g nejvýše - 10 %
xxxxxx nad 250 x do 500 x xxxxxxx - 6 %
balení xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 %

Minimální xxxxx xxxx ve xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx:
- xxxxxxxxx xxxx porce x bloku x xxxx prsty 65 %
- přírodní xxxxxx 50 %
- obalovaní xxxxxx x měkkýši xxxxxxxxxxxxxx xxxxx 50 %
xxxx krevety do 25 xx x xxxxxxxxx kroužků do 40 mm 40 %.

polotovary xx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx

xx separátu xxxxxxxxx x xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx po xxxxxxxx xxxxx přestoupit + 10 °X



Výrobky x xxxxxxx xxxx x xx xxxxx x xxxxxxx (xxxxxxxxxx, xxxxxxx) 50 %.

xxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx ryb, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx zbavený xx vodě xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx proteinu



Xxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxxx výrobků imitujících xxxxxxx z xxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxx x přídavkem xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx.

zmrazené xxxxx xxxxxxx balené xxxx xxxxxxx


xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 xx.x-1


Xx rozmrazení xxxxx xxxxxxxxxxx.

xxxxxxxx xxxx x xxxxx spotřebitelsky xxxxxx

xxxx vychlazené xx + 7 °X

1,0 xx.x-1



zmrazené xxxxx xxxxxxx

při xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx nesmí xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx

xxxxx být nižší xxx 1,0 xx.x-1


Xxxx být xxxxxxxxx do 24 xxx. po zchlazení.

xxxxxxxx drůbeží maso, xxxxxxx xxxx a xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx polotovarů xxxx xxx xxxxx xxx + 12 °X xxxx zmrazováním xxxxxxxx xx xxxxxxx + 4 °X

nesmí xxx xxxxx xxx 1,0 xx.x-1


**)

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx

xx xxxxxxxxxxx se xxxxxxx zchladí xx + 4 °C

xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 xx.x-1


Zmrazené vaječné xxxxxx po rozmrazení xx nepřípustné xxxx xxxxxxxx, xxxx zpracováním xx výrobků xxx xxxxxxxxx na -2 xx - 5 °X, xxx xx xxxxx xxxxxxxxx xx 1 xxx. od xxxxxxxxxx.

zmrazené xxxxxxxx xxxxxxxxx výrobky

xxxxxxxx


- xxxxxxx xxxxxx xxxxx
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 5 %
balení xxx 250 x xx 500 g nejvýše - 3 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 2 %
balení xxx 1500 x xxxxxxx - 1 %



xxxxxx


- xxxxxxx plněné xxxxxxx (xxxxxxxxxx)
balení xx 250 x xxxxxxx - 10 %
xxxxxx nad 250 x do 500 x xxxxxxx - 6 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 4 %
xxxxxx nad 1500 g xxxxxxx - 2 %

Poznámky:
*) xxxxxxxx zmrazování, xxx xxxxxxx xxxx ještě xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
**) Xxxxxxxx č. 326/2001 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x), h), i) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x potravinách a xxxxxxxxxx výrobcích a x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, pro xxxx, masné výrobky, xxxx, ostatní xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxxxx z xxxx
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.3.2000 (do xxxxxx x. 44/2000 Xx.)
Xxxxxxx x vyhlášce x. 326/1997 Sb.
Požadavky xx xxxxxx x xxxxxx zmrazených potravin
1. xxxx


xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx 2)

xxxxxxxx xxxxxxxx x výrobky xx xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx xx předváří xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx změny barvy, xxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxx xxx, xxx xxxxxxxx xx rozmrazení xxxx xxxxxxxxxx ke xxxxxxxxx xxxxxx

xx spotřebitelských xxxxxxx xxxxx být xxxxx xxx 0,5 xx.x-1

xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxx

xxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxx přísad, x xxxxxxxxx, předvařené, xxxxxxxxxxxx

xx xxxxxxxxxxxxxxxx obalech nesmí xxx xxxxx xxx 0,5 cm.h-1
zmrazování xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xx xx dosažení xxxxxxx - 18 °X x xxxxx

xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxx, xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx dobu xxxxxxx xxxxxx u xxxxxxxxxxxx

xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx nesmí xxx nižší xxx 0,5 xx.x-1

xxxxxxxx výrobky x xxxxxxx

xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxx

xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx nesmí být xxxxx xxx 0,5 xx.x-1

xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx vodní xxxxxxxxxxx

xxxx xxxx s xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx vykostěné rybí xxxx
xxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxx


xxxxxxxx výrobky xx xxxxxxxxxxxxx xxx

xxxxxx na xxxxxxxxxx sladkovodní tržní xxxx: xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx

xxxxx být xxxxx xxx 1,0 xx.x-1

xxxxxxxx xxxxxxx ze separovaného xxxxxx masa

teplota xxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx +10 °X

xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx nižší xxx 1,0 xx.x-1

xxxxxxxx uzené xxxxxxx xxxxxx rybí xxxxxxx


xxxxx být nižší xxx 1,0 xx.x-1

xxxxxxxx xxxx x droby xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxxx vychlazené xx +7 °X

1 xx.xxx-1

xxxxxxxx xxxxx výrobky

při xxxxxx xxxxxx ke xxxxxxxxxx xxxxx být xxxxxxx xxxxxxxx xxxx

xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 xx.x-1

xxxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxx maso x polotovary

teplota xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxx xxx +12 °X xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx +4 °X

xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 xx.x-1

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx vajec

po xxxxxxxxx se výrobky xxxxxxx na +4 °X

xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 cm.h-1
2. xxxx


xxxxxxxxx záporné xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx 3)

xxxxxxxxx technologické požadavky

Zmrazená xxxxxxxx x xxxxxxx xx zeleniny

- xxxxxxx xxxxxx ručně
balení xx 250 x xxxxxxx -5 %
xxxxxx xxx 250 g do 500 g nejvýše -3 %
balení nad 500 x xx 1500 x xxxxxxx -2 %
balení xxx 1500 g xxxxxxx -1 %
- výrobky xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx)
xxxxxx xx 250 g xxxxxxx -10 %
balení xxx 250 x xx 500 x
- x xxxxxxxxx jednotlivých xxxx vyšší než 3 x nejvýše -10 %
- u xxxxxxxxx výrobků nejvýše -6 %
xxxxxx nad 500 x xx 1500 x xxxxxxx -4 %
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx -2 %

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx x ovoce, xxxxxxxx

- xxxxxxx xxxxxx xxxxx
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx -5 %
xxxxxx xxx 250 x xx 500 x xxxxxxx -3 %
xxxxxx xxx 500 x do 1500 x nejvýše -2 %
xxxxxx xxx 1500 x nejvýše -1 %
- xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (mechanicky)
balení xx 250 x nejvýše -10 %
xxxxxx xxx 250 g xx 500 x
- s xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx
xxxxx xxx 3 x xxxxxxx -10 %
- x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx -6 %
balení xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx -4 %
balení xxx 1500 x xxxxxxx -2 %

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx podmínek
pro xxxxxx xxxxxxxxxxxx směsí xx xxxxxxx
xxxxx xxxxx xx +5 °X

xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx x polotovary

- xxxxxxx xxxxxx xxxxx
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx -5 %
xxxxxx xxx 250 g xx 500 g xxxxxxx -3 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 g xxxxxxx -2 %
xxxxxx xxx 1500 g xxxxxxx -1 %
- xxxxxxx plněné xxxxxxx (xxxxxxxxxx)
xxxxxx xx 250 x nejvýše -10 %
xxxxxx xxx 250 x xx 500 x
- s xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx
xxxxx xxx 3 x nejvýše -10 %
- x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx -6 %
xxxxxx nad 500 x xx 1500 x xxxxxxx -4 %
balení xxx 1500 x nejvýše -2 %

pokud xx xxxxxxxx xxxxxx zmrazená xxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxx xxxxxxx v xxxxxxx zpracování vyšší xxx -5 °X

xxxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxx

- xxxxxxx xxxxxx xxxxx
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx -5 %
xxxxxx xxx 250 g xx 500 g xxxxxxx -3 %
balení xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx -2 %
xxxxxx xxx 1500 g xxxxxxx -1 %
- xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx)
xxxxxx xx 250 x nejvýše -10 %
xxxxxx xxx 250 x xx 500 x
- x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx kusů
vyšší xxx 3 x nejvýše -10 %
- u xxxxxxxxx xxxxxxx nejvýše -6 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx -4 %
xxxxxx xxx 1500 g xxxxxxx -2 %

xxxxxxxxxxx je xxxxxxxx xx kontrolovaných xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxx a xxxxxxx vodní xxxxxxxxxxx

xxxxx xxxxx xxxx nesmí xxx xxxxx xxx 2 % xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx mořské ryby xxxx vykazovat:
méně xxx 10 procent xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxx 10 procent dehydratace xxxxxxxxx ryb x xxxxxxxxx vzorku. Xxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx žlutými xxxxxxxx xx povrchu, xxxxx prolínají xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxx je xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx povrchu xxxxx xxxx xxx. Xxxx x xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxx xxxx xxx x nesmí xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx struktury xxxxxxxxx, xxxxx být xxxxxxx a pastovitá. X celých xxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx od xxxxx. Xxxxxx ryb xxxx xxx nepoškozená, xxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
xxxxxx x xxxx:
xxxxxxxxx 5 procent xxxxxxxxx xxxx být xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx parazitů. Xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx x délce do 10 xx a xxxxxxx xx 1 xx x x xxxxx xx 5 xx x xxxxxxx xx 2 xx. Xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxx do 2 xx, xxxxx xxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx svaloviny. Xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx kontrolovaných podmínek.

zmrazené xxxxxxx ze xxxxxxxxxxxxx xxx

xxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxx vyšší xxx 2 % xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxx být xxxxxxxx nejpozději do 16 hod. xx xxxxxxxxxx

xxxxxxxx výrobky xx xxxxxxxxxxxx rybího masa


teploty -12 °X v xxxxx xxxx xxx xxxxxxxx nejpozději za 3 xxx.

xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx


xx rozmrazení xxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxx masné xxxxxxx


xxxx xxx xxxxxxxx xx 24 hod. po xxxxxx

xxxxxxxx drůbeží maso, králičí xxxx x xxxxxxxxxx


xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx 5 %

xxxxxxxx xxxxxxx ze slepičích xxxxx


xxxxxxxx xxxxxxx obsahy xx rozmrazení xx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxx do xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx -2 xx -5 °X, xxx xx xxxxx xxxxxxxxx xx jedné xxxxxx xx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx:
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx:
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx do xxxxx xxxxx xxxx účinnosti xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx právních předpisů xxx používat xx 31. xxxxxxxx 2000.
Xx. II vložen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 44/2000 Xx. s xxxxxxxxx xx 1.4.2000
Čl. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx pro xxxxxx teploty xxxxxxx xxxxx §4 odst. 1 a xxxxx xxxxxxxxxxxxx podle xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx 7) xxxxxxxxxx xx 31. xxxxxxxx 2002.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 160/2002 Xx. s účinností xx 19.5.2002

Informace
Xxxxxx předpis č. 326/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx dnem 31.12.1997, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §2, xxxxx nabývá xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx změny x doplnění uskutečněné xxxxxxx xxxxxxxxx č.:
44/2000 Xx, xxxxxx xx mění xxxxxxxx XX x. 326/97 Xx., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. x), x), x) x x) xxxxxx č. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
x xxxxxxxxx od 1.4.2000
160/2002 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx MZ č. 326/97 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x) x k) xxxxxx č. 110/97 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx výrobcích x o xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx zákonů, pro xxxxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 44/2000 Xx.
s xxxxxxxxx xx 19.5.2002
Xxxxxx xxxxxxx x. 326/97 Xx. xxx xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 366/2005 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.1.2006.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx právních xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx shora xxxxxxxxx právního předpisu.
1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, x přípustné xxxxxxxx xx údajů x množství xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "e".
2) xxxxxxxx xxxxxxxxxx, při xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
3) x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxx xxxxxxxx hodnota xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
4) Xxxxx č. 166/1999 Sb., x veterinární xxxx x x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (veterinární zákon).
5) XXX XX 12830.
6) XXX 560290 xxxx 2 xx. 6.2.4. - 6.2.4.4 x xxxx 7.5
7) Zákon č. 505/1990 Sb., x xxxxxxxxxx, xx xxxxx zákona x. 119/2000 Xx.