Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 30.04.2004.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.08.2000 do 30.04.2004.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mlýnské obilné výrobky, těstoviny, pekařské výrobky a cukrářské výrobky a těsta

332/97 Sb.

ODDÍL 1. Čerstvé ovoce a čerstvá zelenina §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Skladování §5
ODDÍL 2. Zpracované ovoce §6
Členění na skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Technologické požadavky §10
Uvádění do oběhu §11
ODDÍL 3. Zpracovaná zelenina §12
Členění na skupiny a podskupiny §13
Označování §14
Požadavky na jakost §15
Technologické požadavky §16
Uvádění do oběhu §17
ODDÍL 4. Suché skořápkové plody §18
Členění na skupiny a podskupiny §19
Označování §20
Požadavky na jakost §21
ODDÍL 5. Houby §22
Členění na skupiny a podskupiny §23
Označování §24
Požadavky na jakost §25
Uvádění do oběhu §26
ODDÍL 6. Brambory a výrobky z nich §27
Členění na skupiny §28
Označování §29
Požadavky na jakost §30
Uvádění do oběhu §31
Přechodné ustanovení §32
Účinnost §33
PŘÍLOHA 1: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 3: Hmotnostní podíl ovoce v 1 kg výrobku
PŘÍLOHA 4: Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení
PŘÍLOHA 5: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 6: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 7: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 8: Smyslové požadavky na jakost
Tabulka 1 Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelských balení
Tabulka 2 Přípustné odchylky od stanovených hmotnostních podílů jednotlivých složek zeleniny u zeleninových salátů a směsí
PŘÍLOHA 10: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 11: Přípustné záporné hmotnostní odchylky
PŘÍLOHA 12: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 13: Smyslové požadavky
PŘÍLOHA 14: Seznam volně rostoucích a pěstovaných jedlých hub určených k přímému prodeji nebo k dalšímu průmyslovému zpracování pro potravinářské účely
PŘÍLOHA 15: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 16: Třídy jakosti
PŘÍLOHA 17: Členění výrobků z brambor na skupiny
Přípustné odchylky hlíz
Užití brambor konzumních pozdních dle varných typů
PŘÍLOHA 19: Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost výrobků z brambor
č. 92/2000 Sb. - Čl. II
XXXXX 1
XXXXXXX XXXXX X XXXXXXX ZELENINA
§1
Xxx účely této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxx plody x xxxxxx xxxxxx, keřů xxxx xxxxx uváděné xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xx určité xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx stavu,
x) xxxxxxxx zeleninou xxxxx části, zejména xxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxx, květenství, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx do xxxxx bezprostředně po xxxxxxx nebo xx xxxxxx době xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx.
§2
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx a podskupiny xx uvedeno x příloze č. 1.
§3
Označování
Xxxxx xxxxx uvedených x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) jsou tyto xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx
x) xxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxx odrůdy, xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, 2)
x) údaj x xxx, že xxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx po xxxxxxx ošetřeny xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx chemickými xxxxxxx.
§4
Xxxxxxxxx xx jakost
Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx se třídí xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx, které xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx. 2)
§5
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxx ovoce a xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx x na xxxxxxxxx xxxxxxxxxx.

XXXXX 2

ZPRACOVANÉ XXXXX
§6
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx xxxxxx výrobky, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx alkoholických x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx k xxxxxxxxx požadované xxxxxxx x xxxxxxxxx nezávadnosti xxxxxxx,
x) kompotem xxxxx x xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) ovocnou xxxxxxxxxx (xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, džemem, xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxx) xxxxxxxxx xxxxxxxxx, rosolovité, polotuhé xxxxxxxxxxx nebo x xxxxxx ovoce, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx obsahu xxxx xxxx sterilací nebo xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx uvedených xxxxxxx, s přidáním xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx prostředků, x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xx rozumí:

1. xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx plody ovoce xxxx jeho části,

2. xxxxxxxxxx xxxxxxxxx rosolovité, xxxxxxxx až xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx,

3. xxxxxxxxxx marmeládou xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, polotuhé, xxxxxxxxxxxx konzistence xxx xxxx xx zřetelnými xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx citrusu,

4. xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx rosolovité, neroztékavé, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, čirá xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, x ananasového a xxxxxxxxxxx xxxxxx matná, x případnými částmi xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx,

5. povidly xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx s xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx,

6. xxxxxxxx potravina xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx se xxxxxxxxxx hrubými xxxxxx xxxxxxx xxxxx.

x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx řídké xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxx (bez xxxx, slupky, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx) xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx procesem, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx náhradního xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx konzervačního xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx způsobů,
f) xxxxxxx xxxxxx potravina xxxxxxxxxxxx xxxxxxx bez použití xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxx sušeného xxxxx xxxxx druhy xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxx sušeného xxxxx xx xxxxxxx 60 % xxxxxxxxxxxx,
x) ovocem xxxxxxxxxxx nebo kandovaným xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx přídavkem xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx z xxxxx čerstvého xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx 3) nebo xxxxxxxxx, popřípadě x xxxxxxxx cukrem xxxx xxxxxxxxx sladidlem x xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxx uvedenou xxxxxxxx,
x) upraveným xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx obalu, xxxxxx x xxxxxxx použití,
l) xxxxxxxxxx xxxx potravina xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx,
x) xxxxxx xxxxx xxxxxxx, 2) xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, zbavené xxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx xxxxxx a hnilobami, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx) x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx; xxxxxx xx xxx rozumí xxxxxxx, jedlé xxxxx xxxxx rebarbory, mrkve, xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxx xxxxxxxx), xxx. kešu-jablka x plody xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx Castanea xxxxxx, 2)
x) zázvorem jedlý xxxxx xxxxxxxx zázvoru,
p) xxxxxxxxxx kůrou xxxx xxxxxxxxxxx ovoce, očištěná, x xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxx endokarpem,
q) xxxxxxx xxxx (xxxxxxxx, xxxxxx) xxxxx xxxx xxxxx, xxxxx potřeby xxx xxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxx a xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx celým, xxxx xxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx, ale xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx,
x) ovocnou xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx loupaného xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx ovocná šťáva xxxx xxxxxxxxxxxxx ovocná xxxxx xxxx sušená xxxxxx xxxxx, přičemž xx xxxxxx:

1. xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx mechanickými xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx, x xxxxxx, xxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx,

2. koncentrovanou ovocnou xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx odstraněním xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx,

3. xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x ovocné xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx,

x) vodním extraktem xxxxx xxxxx xxxxx x ovoce, xxxxx x ohledem na xxxxxx xxxxx vzniklé xxx řádném xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx ovoce,
u) xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx v xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx nebo xxxxxx části.
§7
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 2.
§8
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x ve xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xxxx xxxxx
x) xxxxxxx druh xxxxx x xxxxxxxx jednodruhových,
x) xxxxx alkoholu x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx x xxxx,
c) xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx x) x xxxxxxx x), jestliže xx xxxxxxx x příloze č. 2,
d) množství xxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxxx ve 100 xxxxxxx xxxxxxx,
e) xxxxxxxx xxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 100 gramech výrobku xxxxxxxxx refraktometricky při 20 xX x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx +/- 3 xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxx, xx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx šťávy x xxxxxxx řepy.
(2) Xxxxxx bobule hroznů xxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx pouze xxxxxx "Xxxxxxx" xxxx "Hrozinky".
(3) Jsou-li xxx xxxxxx xxxxx použity xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxx sublimačním xxxxxxx, je xxxxx xx výčtu xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx "xxxxxx xxxxxxx".
(4) X výrobků, xxx xx obsah xxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxxxx) xxxxxx xxxxx xxx 63 %, xx xxxxx uvést xxxxx "xx xxxxxxxx xxxxxxxxx na chladném xxxxx". Xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx x jednoporcových xxxxxx x u výrobků, xxxxx xxxx konzervovány xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx prostředku, xxxxxx u xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xx povrchu.
(5) U xxxxxxxxx xxxxxxxxx obsahující xxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxxx způsob xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx.
(6) Xxxxx citrusová marmeláda xxxxxxxxxx xxxx citrusu, xx nutno uvést "xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx.
(7) Upravené xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxx na xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx
x) xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
b) xxxxxxxx skladování.
(8) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx plnění xxxxxxxxxxxxxxxx balení jsou xxxxxxx x příloze č. 4.
§9
Požadavky xx jakost
(1) Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 5 tabulkách 1 x 2.
(2) Xxxxxxxx požadavky xxxx xxxxxxx x příloze č. 5 xxxxxxxxx 3, 4 x 5.
(3) Xxxxxx xxxx nebo xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx x xxxxxxx xxxxx xxxxx vyskytovat.
§10
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx množství xxxxx xx 1 kg xxxxxxx při xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx je xxxxxxx x příloze č. 3.
(2) X xxxxxxxxxxx xxxxx xx do xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x drtě x
x) jednoho xxxxx xxxxx, xxxx
b) xxxx nebo xxxx xxxxx ovoce, x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xx peckami, melounů, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxx, xxxxxx a xxxxxx.
(3) X xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx do vhodné xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx cukrů x xxxx x šípkového xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxx.
(4) X xxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx cukrů x xxxx x xxxx protlaku x
x) jednoho xxxxx xxxxx, nebo
x) xxxx nebo xxxx xxxxx xxxxx.
(5) X xxxxxx x xxxxxxxxxxx rosolu xx xx vhodné rosolovité xxxxxxxxxxx přivede xxxx xxxxx a šťávy x nebo xxxxxxx xxxxxxxx x
x) xxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxx
b) xxxx xxxx více xxxxx xxxxx, u xxxxxxxxxxx xxxxxx s xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx x neoddělujícími se xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxx, xxxxxx x xxxxxx.
(6) X xxxxxxxxx xx do xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxx protlaku x xxxxxx xxxxx x
x) xxxxxxx xxxxx xxxxx, nebo
x) xxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx.
(7) X xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxxx konzistence xxxxxxx směs xxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx (xxxx, xxxxxxxx, šťávy, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx) získaných x xxxxxxxxxxx ovoce.
(8) X xxxxxxxxxxx xxxx se xx xxxxxx xxxxxxxxxxx přivede xxxx cukrů x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(9) Xxxxxx suroviny použité xxx xxxxxx potravin xxxxxxxxx x §6 xxxx. d) bodech 1 xx 4 xxxxx xxx vyrobeny:
x) xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx (sušením xx xxxxxxxxx xxxxx),
x) zahušťováním do xxxx technicky xxxxx.
(10) Meruňky xxx xxxxxx džemu xxxxxxxxxxxxxxx x §10 odst. 3 xxxx vyhlášky xxxxx být zpracovány xxxx jinými xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx je xxxxxxxxxx sušení.
(11) Xxxxxxxxx xxxx může xxx xxxxxxxxxxxx v xxxxxx.
(12) xX x kompotů xxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 4,0.
(13) Sušina xxxxxxxx xxxxx musí xxxxx xxxxxxx 70 %, x sušených xxxxxxx xxxxxxx 67 %.
(14) Xxxx xxxxxxx x sušeného ovoce xxxxx xxxxx xxxxxxx 0,5 % hmotnostních.
(15) Xx-xx refraktometrická xxxxxx xxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx 70 %, xx xxxxx xxxxxxx xxxxx konzervovat xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
§11
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxxxx a proslazené xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 70 %.
(2) Xxxxxx x xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx ovoce xxxxxxxx xx skladuje a xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x výraznými xxxxx x xxxxxx.
(3) Upravené xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, přepravuje x xxxxxx x xxxxxxx xxx teplotách xx 0 °X xx 5° X.
XXXXX 3
XXXXXXXXXX XXXXXXXX
§12
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se rozumí
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx zeleninových xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx,
b) xxxxxxxxxx technologické procesy, xxxxx xxxxx x xxxxxxxxx požadované jakosti x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
c) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobek s xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx výrobek xxxxxxxxxxxx působením xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx protlakem potravina xxxxx xx kašovité xxxxxxxxxxx x případnými xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (bez xxxxxx, jader) xxxxxxxxxxxxxx xxxx obdobným procesem, xxxxxxxxxxxx snížením xxxxxx xxxx, přidáním soli, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx uvedených xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxx náhradního sladidla,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zvýšením xxxxxx xxxxxxxxx cukru,
x) xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx konzervovaná xxxxxxxxx xxxxx soli,
x) xxxxxxxx konzervovanou zeleninou xxxxxxxxx konzervovaná přídavkem xxxxxxxxxx konzervačního prostředku,
x) sterilací tepelná xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx ve xxxxxxx xx dobu xxxxxxxx xxxxxxxx,
k) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx x případným xxxxxxxx xxxxxxxx sterilované, xxxxxxxxx nebo sterilovaného xxxxx x ochucujících xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx zalitá xxxxxxx octem tak, xxx xxxxxxxx koncentrace xxxxxxxx octové xxxxxx xxxxxxx 4 % xxxxxxxxxx.
§13
Xxxxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx na xxxxxxx x podskupiny xx xxxxxxx x příloze č. 6.

§14
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx x ve xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xxxx uvede
a) xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxxxxx dle §3 xxxx. x) této xxxxxxxx, xxxxx není xxxxxxx x názvu xxxxxxx,
x) použitý druh xxxxxx (např. xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx),
x) xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx b) xxxx c), xx-xx xxxxxxx v příloze č. 6,
x) xxx xx xxxxx x xxxxxxxxxx výrobek xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx,
x) x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxx xx xxxxx x xxxxxx, cibulku, xxxxxx velikostně tříděné x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx zpracované xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxx se xxxxx o zeleninu xxxxxxxxxx netříděnou,
f) x xxxxxxxx chlazené čerstvé xxxxxxxx

1. datum xxxxxxxxxxxxx,

2. xxxxxxx xxxxxxxxxx.

(2) Přípustné xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9 tabulce 1.
(3) Přípustné xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 9 tabulce 2.
§15
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 7.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx na jakost xxxx xxxxxxx v příloze č. 8 xxxxxxxxx 1 xx 7.
(3) Xxxxxx xxxx nebo xxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx se x xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx.
§16
Technologické xxxxxxxxx
(1) U xxxxxxxxxxxxx zeleninových xxxxxxx, xxxxxxx pH xx xxxxx xxxx xxxxx 4,0, je xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx 80 xx 90 °X xxx, xxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx.
(2) X xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobků, jejichž xX je xxxxx xxx 4,0, xx xxxxx dosáhnout prohřátí xxxxxx spotřebitelského xxxxxx xxxxxxx na 121, 1 °X xxxx xxxxx takový xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx došlo x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx.
§17
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx se skladuje xxx xxxxxxx nejvýše 20 °X a xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %, x sušené xxxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(2) Xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx kandovaná xxxxxxxx xx xxxxxxxx x přepravuje odděleně xx látek x xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Upravená xxxxxxxx xxxxxxx zelenina xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx 0 °X xx 5 °X.
XXXXX 4
XXXXX SKOŘÁPKOVÉ PLODY
§18
Pro účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
a) suchými xxxxxxxxxxxx plody plody xxxx jejich semena xxxxxxx xxx xxxxxxx x) až x) x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx ve xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx suché xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxx odrůd,
x) xxxxxxxxx xxxxxx suché xxxxx lísky,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx mandloně xxxxxx,
x) pistáciovými ořechy xxxxxxx semena xxxxx xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxx xxxx ořechů xxxxxx xxxxx ledvinovníku xxxxxxxxx,
g) arašídy (xxxxxxxx xxxxxx) xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx,
x) para ořechy (xxxxxxxxxxx xxxxxx) xxxxxx xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx kokosové,
j) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxx živými xxxx mrtvými xxxxxxxxxxx xxxx jejich části x kterémkoliv stadiu xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx všechny xxxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx x potravině.
§19
Xxxxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 10.
§20
Označování
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx zvláštním předpise 1) jsou tyto xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx
a) xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx názvem xxxxxxx x podskupiny x xxxxxxxxxx ořechů a xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx názvem xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 11.
§21
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx x příloze č. 12.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 13, xxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx normách. 4)
(3) Xxxxxx xxxx xxxx mrtví x xxxxxxxxxx stadiu xxxxxx xx xxxxxxxxxx.
XXXXX 5
XXXXX
§22
Xxx xxxxx této vyhlášky xx rozumí
x) xxxxxxx jedlé xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx v příloze č. 14,
x) xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx houby, xxxxx nejsou xxxxxx xxx xxx xxx xxx dne xxxxx,
x) čerstvými xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, které xxxxxx xxxxxx než xxx xxx ode xxx sběru,
x) xxxxxxxx houbami xxxxx xxxxxxxx sušením, x xxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx 12 % x xxxxxxxxxx xxxxx hub xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
e) xxxxxxxxxxxxxx houbami xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx x xxx houby upravené, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx.
§23
Xxxxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 15.
§24
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xxxxxx
x) čerstvé xxxxx xxxxx xxxxxxxx i xxxxxxxxx údajem x xxxxx hub xxxxx přílohy č. 14 a datem xxxxx,
x) čerstvé xxxxx xxxxx rostoucí xxxxx použitelnosti xx xxx dnů xxx xxx sběru,
c) xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxx dnů ode xxx xxxxx,
d) xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx,
e) xxxxxxx x xxx x xxxxxxx xxxxxxx x hub vždy xxxxxx podskupiny a xxxxxx o xxxxx xxxxxxxxx xxx podle přílohy č. 14, xxxxx x xxxxxxxx.
§25
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxxx, dobře xx xxxxx očištěné, xxx xxxxxxx x xxxxxxxx. Houby nesmějí xxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx a nadměrně xxxxx. Xxxxx být xxxxxxxxx nejvýše xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxx xxx spojen x xxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx xxx není xxxxxxxx s výjimkou xxxxxxx.
(2) Pěstované xxxxxxxx xxxx xxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx částí xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx, bez nadměrné xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx.
(3) X xxx uvedených x xxxxxxxxxx 1 a 2 se dovoluje xxx xxxxxxxx perforace xx 10 % xxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxx však xxx xxxxxx x menší xxxxxxxxx plodnic, xxxxxx xxxx xxxxxxx na xxxx xxxxxxx.
(4) X pěstovaných žampionů xx xxxxxxxx 5 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx.
(5) Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx do xxxx jakosti podle přílohy č. 16.
(6) U xxxxxxxx hub se xxxxxxxx 10 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx.
§26
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxxx xxxxx volně xxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx při xxxxxxxxx od 0 °X do 10 °X, xxxxx v xxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxxxx pěstované xx skladují x xxxxxxxxxx při xxxxxxxxx xx 0 °C xx 6 °X xxxxxx a xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx dvou xxxxxxxx; xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxx ve xxxxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxxx xxxxx se xxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 20 °X x relativní xxxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(4) Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx mohou xxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxx v xxxxxxxx xxxxx.
(5) Xxxxxx xxxxx musí být xxxxxxx do oběhu xxxxxx xxxx zabalené.
XXXXX 6
XXXXXXXX X XXXXXXX X XXXX
§27
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxxxxxxx konzumními xxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxxxxx X.,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx ranými xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx se xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx loupání,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx s xxxxx xxxxxxxxx a xxxxxx slupkou,
d) xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx délkou xxxxx alespoň dvojnásobně xxxxx, xxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxx,
x) bramborami xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx až xxxxxx xxxxx dužniny,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx brambory x xxxxxxx xxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx kuchyňského xxxxx,
x) zdravými xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx jejich xxxxxxx, xxxxxxx hnědou, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxx barvy xxxx xxxxxxxxxxx dužniny,
i) xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xx slupce xxxxx, odpadlá xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxx, xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx konzumních xxxxxxx se zeleným xxxxxxxxxx, které xxxxxxx xxxx než 1/8 xxxxxxx hlíz,
x) xxxxxxxxxxxx hlízami hlízy xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxx 1/4 xxxxxxx xxxx,
l) xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx hlízami poškození xxxx, které u xxxxxxxxxx brambor xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx 3,5 xx x x konzumních xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx 5 mm xx xxxxxxx,
x) xxxxxxx z xxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxx xxxxxxxxxx upravené technologickým xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx x sušením, xxx přímou spotřebu xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx.
§28
Členění xx xxxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxx xx skupiny
x) brambory konzumní xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 17.
§29
Označování
(1) Brambory xxxxxxxx xx označí xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx. Xxx dovozu se xxxxxx ještě xxxx xxxxxx.
(2) X xxxxxxx xxxxxxxxxx pozdních xx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x příloze č. 18.
(3) X brambor xxxxxxxxxx raných se xxxxxx xxxxx dužniny, xxxx hlíz a xxxxxxxx xxxxxxxx "xxxxxx".
(4) Xxxxxxx x xxxxxxx se xxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
§30
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxx konzumní xxxx xxx odrůdově xxxxxxxx x nesmějí obsahovat xxxxxxx xxx rámec xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 18.
(2) Xxxxx xxxxxxx konzumních xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, musí xxx zdravé, xxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx, xxx nadměrné xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx vad xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx hlízy, xxx bez hniloby, xxxxxxx skvrn xxxxxxxxx xxxxxx, mechanických xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, bez xxxxxxxx xxxxxxxxx, obecné x xxxxxx strupovitosti, xxxxxxx a xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx pachů x příchutí.
(3) Xxxxx brambor xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx mít xxxx xxxxxxxxx pevnou xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxx delší xxx 3 mm a xxxxx xxxxxxxxx šedé, xxxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx do xxxxxxx xxxxxxx xxx 5 xx. Přípustné xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx neodpovídajících xxxx xxxxxxx v příloze č. 18.
(4) Požadavky xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx:

ukazatel

brambory xxxxxxxx xxxx

brambory xxxxxxxx xxxx "drobné"

xxxxxxxx konzumní xxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxx xxxx x xx

větší xxx 28

xxxxx xxx 28
xxxxx xxx 17

větší xxx 35

xxxxxxxx xxxx x x

xxxxx xxx 20

xxxxx xxx 20
xxxxx xxx 5

xxxxxxxxx xx
x) xxx xxxxx podlouhlých xxxxx brambor xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx požadavky xx xxxxxxxx nestanoví,
x) xxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 18.
(5) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 19.
§31
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxx xxxxxxx do xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx mohou xxx hlízy brambor xxxxxxxxxx upravovány xxxxxx xxxx kartáčováním.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx výrobky x xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
§32
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x čerstvé xxxxxxxx, zpracovaného xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx, brambor x xxxxxxx z nich xxxxxxxx x xxxxxx xx 1. ledna 1998 do 31. xxxxxx 1998 se xxxxxxxx xxxxx xxxxx §6 zákona.
§33
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx dnem xxxxxxxxx,x xxxxxxxx §3, 8, 14, 20, 24 x 29, xxxxx xxxxxxxx účinnosti dnem 1.xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Xxx. Lux x. x.

Příloha x. 1 x vyhlášce č. 332/1997 Sb.
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx tropů x xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx podle xxxxxxxxx xxxxx 2) xxxx xxxxxxx botanického xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxx
xxxxx
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx druhy čerstvé xxxxxxxx xxxxx technické xxxxx 2) xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
x) s nálevem
bez xxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxx
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx x xxx.
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
x) jednodruhové
smíšené
b) x xxxxxxxxx xxxxx
xxx xxxxxxxx cukru
 
 
džemy
 
a) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) x xxxxxxxxx cukru
bez xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) x xxxxxxxxx cukru
bez xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
x) jednodruhové
smíšené
b) xxxxxxx neslazené
 
 
ovocné xxxxxxxx
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxx
x) slazené xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx ovoce
 
jednodruhové
směsi
 
 
ovoce xxxxxxxx x xxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxx
xxxxx x xxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx

Xxxxxxx x. 3 x vyhlášce x. 332/1997 Sb.
Hmotnostní xxxxx xxxxx x 1 xx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxx x x nejméně
 
Poznámka
 
Marmelády
všeobecně
z xxxx x) jednodruhové
- xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx,
xxxxxxxxxx
- citrusová
- xxxxxxxx, jablečná,
meruňková
z xxxx x) dvoudruhové
z toho x) xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx směs
za xxxxxxx xxxxxx
xxxx základní xxxxxxxx
&xxxx;
500
400
200
700
500
1000
&xxxx;
X xxxx min. 75 x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx
X xxxx xxx. 75 % xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx)
xxxxxxxxx
x xxxx z xxxxxxx xxxxxx, xxxxx,
xxxxxx, xxxxx
xx xxxxxxx
x xxxx-xxxxxx
x xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
450
350
250
230
80
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx
x xxxx x xxxxxxx xxxxxx,
xxxxx, xxxxx, xxxxxx
xx xxxxxxx
x kešu-jablka
z plodů xxxxxxx
&xxxx;
350
250
150
160
60
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx výběrové (Extra)
všeobecně
z xxxx x xxxxxxx xxxxxx,
xxxxx, xxxxxx
xx zázvoru
z xxxx-xxxxxx
x plodů mučenky
 
450
350
250
230
80
 
 
Rosoly xxxxxxxxx
x toho x xxxxxxx xxxxxx,
xxxxx, kdoulí, xxxxx
xx xxxxxxx
x xxxx-xxxxxx
x xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
350
250
150
160
60
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx
Xxxxxxx jablečná povidla
Klevely xxxxxxxxx
x toho xxxxxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
1700
2200
3200
3000
1500
730
640
380
&xxxx;
X xxxxxx xx xxxxx xxxxxx švestkovou xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxx ovocné xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx 75 %
Xxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxx 30 %
Xxxxx ovoce vnesen xxxxxxxxxx xxxxxxxxx

Příloha č. 4 x vyhlášce č. 332/1997 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx spotřebitelského xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxx spotřebitelského xxxxxx deklarovaná xx xxxxx v xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx v %
&xxxx;
xx 50
&xxxx;
9,0
&xxxx;
51 až 500
&xxxx;
6,0
&xxxx;
501 až 1000
 
5,0
 
nad 1000
&xxxx;
3,0

Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 1 Xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx x proslazené xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x %
 
Kyselost (xxxx xxxxxxxx citrónová) x %
&xxxx;
Xxxxx x %
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 48
&xxxx;
0,3 - 2,5
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx všeobecně
z xxxx xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx
x xxxx xxxxxxxx
xxxxx sterilované
z toho xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx (sterilované)
džemy, xxxxxxxxx x xxxxxx
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 60
xxxxxxx 60
nejméně 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 50
xxxxxxx 50
xxxxxxx 60
xxxxxxx 60
nejvýše 40
nejméně 38
&xxxx;
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
 
nejvýše 0,01
xxxxxxx 0,04
xxxxxxx 0,01
nejvýše 0,04
nejvýše 0,01
xxxxxxx 0,04
xxxxxxx 0,01
 
ovocné xxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxx
&xxxx;
7 - 15
nejvýše 29
&xxxx;
0,6 - 2,5
0,6 - 2,5
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx ovoce
 
nejméně 70
&xxxx;
xxxxxxxx xx
&xxxx;
Xxxxxxx 2 Xxxxx x xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx v objemových % xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxx x celkové xxxxxxxxx x % xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x % xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxx
&xxxx;
13
&xxxx;
45
&xxxx;
18
&xxxx;
x skleněném xxxxx
&xxxx;
13
&xxxx;
45
&xxxx;
18
&xxxx;
x xxxxxxxxx obalu
 
13
 
22
 
18
 
koktejlové xxxxx
&xxxx;
13
&xxxx;
xxxxxxxx xx
&xxxx;
20
&xxxx;
xxxxx x xxxx
&xxxx;
20
&xxxx;
xxxxxxxx se
 
neurčuje se
Smyslové xxxxxxxxx

Xxxxxxx 3 Xxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x vzhled
 
Barva
 
Vůně x xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx, polotuhá xx xxxx, bez xxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, směsi xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx x pachů
 
Marmeláda xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxx roztékavá, xxxxxxxxxxxx, xxxxx, x kousky xxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx citrusu
 
odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx kyselá, mírně xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, x obsahem xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, xxx cizích xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, bez známek xxxxxxxxxxxx, vzhled čirý xx lehce xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxx matný, xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx pletiva
 
odpovídající použitému xxxxx ovoce
 
odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx až xxxx x xxxxxxxx částicemi xxxxxxx, nezcukernatělá, xxx xxxxxx pecek x xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx hnědá
 
odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, roztékavá, se xxxxxxxxxx xxxxxxx částmi xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx, vyrovnaná, sladká, xxx cizích xxxxxxxx x xxxxx
Xxxxxxxx:
X hotovém xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx odchylky:
 
Druh xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxxxxxx v xxxxxx x hmotnosti
 
 
do 500 xxxxx
&xxxx;
501 - 1000 xxxxx
&xxxx;
xxx 1000 xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxx xxxxx rostlin xxxxxxxxxxxxxx ovoce včetně xxxxxxxx listů o xxxxx nad 5 xx2, xxxxxx xxxxxx xxx 10 xx)
&xxxx;
2
&xxxx;
3
&xxxx;
4
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx velikosti jedné xxxxxxxx xxxxx (xxxxx xxx xxxxxxx odpeckovaných xxxxxxx)
&xxxx;
1
&xxxx;
2
&xxxx;
3
&xxxx;
xxxxxx xxxxx (xxxxx xxx xxxxxxxx pecky)
 
2
 
3
 
4
 
nevybarvený xxxx poškozený povrch xxxxx xxxx xxxx xxxxx
&xxxx;
5
&xxxx;
7
&xxxx;
10

Xxxxxxx 4 Kompoty
 
Výrobek
 
Konzistence x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxx xxxx červivosti, xxx xxxxxxxxxxx deformací xxxxx, xxx zbytků stopek x kališních xxxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx slupek, xxxxxxx xxxxxxxx, pecek, semen, xxxxxxxxxxx plodů xxxxxxxx xx xxxxx, v xxxxx vyrovnaná, nálev xxxx xx xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx x xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxx přídavek xxxxxx)
&xxxx;
Xxxxxxx x celých xxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxx, x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x&xxxx;xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx x se stopkou, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xx xx dotyku xxxxxxxxx, xxxxxxx z klikvy x xxxxxxx xxxx xxxxxxxx zrnitost, xxxxx x xxxxxxx z loupaného xxxxx čirý až xxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému druhu xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx x xxxxxxx zpracování
 
Kompoty z xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, zbavené xxxxx nebo xxxxxxxx, xxxxx dělené xx xxxxxxxxx stejné xxxxx, xxxxx xxxx až xxxxx zakalený
 
přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x způsobu zpracování
 
přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx nebo xxxx xxxx přibližně xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce x xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx či jinak xxxxxxxx plodů
 
Ovoce xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxxx na xxxxx xx tvaru xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, nebo xx xxxxxx, řezy xx xxxxxxxx, u dýňového xxxxxxx lehce xxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx zakalený
 
přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxxxx zpracování
 
Kompoty xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxx a/nebo xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx zakalený, xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx jednotlivým druhům xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx:
Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx požadavků na xxxxxxx:
x) Xxxxxxxxx zrosolovatění xxxxxx.
x) Nejvýše 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx, se xxxxxx xxxxxxx a xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx ovoce.
c) Xxxxxxx 5 % hmotnostních xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx kompotu.
d)
 
Druh xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xx 500 gramů
 
501 - 1000 xxxxx
&xxxx;
xxx 1000 xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx lístků x xxxxxx x kompotů x xxxxxxx plodů
 
5
 
7
 
10
 
Výskyt xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx středů xxxxx x xxxxxxx x xxxxx
&xxxx;
5
&xxxx;
7
&xxxx;
10
x) Vykrystalizované xxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx x xxxxxxx z hroznů xxxx xxxxx.
x) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx slupky a xxxxx povrchové xxxxxxxxxx xxxxxxx x kompotů x xxxxxxxxx ovoce (xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, višně).
g) Xxxxxxxx xxxxxx x maximálně xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx v xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
x) Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x meruňkového xxxxxxx.
x) Xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx plodů nevyzrálých x kompotů x xxxxxxx x xxxxxx.
x) Xxxxxxx 20 % xxxxxxxxxxxx tvary xxxxxxxxxxxx x nejvýše 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx u xxxxxxx x plodů xxxxxxxx.
x) Xxxxxxx 300 mg/kg xxxxxxxxx xxxxxx minerálních xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx.
x) X xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx zabarvení xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx po některém x xxxxxxxxx xxxxx xxxxx.
x) Xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx x xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx na 20 % povrchu xxxxx xxxxx v obalu.

Tabulka 5 Upravené xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvé xxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxx stop červivosti, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, bez xxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx mechanických příměsí, xxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx nebo xxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx, velikost xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx, řezy xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, svěží, odpovídající xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitým xxxxxx xxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx

Příloha x. 6 x xxxxxxxx č. 332/1997 Sb.
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx (xxxxx, xxxxxx)
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx kvašená (xxxxxx) xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx x soli
zelenina x xxxx
xxxxxxxx chemicky
konzervovaná
 
jednodruhová
směsi
a) xxxxxxxxxxxx
xxxxx
x) xx 100% xxxxxxxxxxx xxxxxxx
x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
x podílem přidané xxxx
x) xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx chlazená
čerstvá xxxxxxxx
xxxxxxxx v xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxxxx xxxxx

Příloha x. 7 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
X) Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
1. Pokud xxxx ve xxxxxxx xxxxxxx jinak, xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx příměsí xxxxxxxxxxxxx z xxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 0,08 %.
2. Xxxxx popela xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx 1,5 %.
X) Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
1. Xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx octové ve xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobcích, xx xxxxxxx 2 %.
2. Sterilovaný hrášek xxxxxxxx xxxxxxx 1,5 % xxxx.
X) Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx
1. xX mléčně xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,1.
2. Mléčně xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 0,8 % kyseliny mléčné, xxxxxxx 0,6 % xxxxxxxx kyselin x xxxxxxx 1,5 % xxxxxxx. Toto xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (kysané) xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxx.
3. Mléčně xxxxxxx (xxxxxx) zelenina nesmí xxxxxxxxx ani xxxxxxxxx xxxxxx (xxxx) xxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx).
4. Sterilované xxxxxx xxxx obsahuje xxxxxxx 2,2 % xxxx.
X) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. pH chemicky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,1.
X) Xxxxxx zelenina
1. Xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx 12 % xxxx.
2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 14 % xxxx.
3. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx obsahuje xxxxxxx 13 % xxxx.
4. Xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx obsahují xxxxxxx 0,3 % hmotnostních xxxxx (xx. xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx v xxxxx 10 % xxxxxxxx chlorovodíkové).
F) Zeleninové xxxxxxxx
1. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx a chemicky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 7 % xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx.
2. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx přídavkem xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 32 % sušiny, xxxxxxxxx refraktometricky, přičemž xxxxx soli nesmí xxxxxxxxx 28 %, x česnekového xxxxxxxx 55 %.
3. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx roztok x xxxxxxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxx nesmí xxxxxxxxx xxxx xxx 60 xx/xx nerozpustných minerálních xxxxxxxx.
4. X xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx 25 % xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
5. X xxxxxx označených Xxxxx, Xxxxx, Speciál x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 30 % musí xxxxx xxxxxxx 10 % refraktometrické xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx sušina vnesená xxxxxxxxxx surovinou.
6. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx pyré x xxxxxxxxx protlak obsahují xxxxxxx 10,0 % xxxx.
7. Fyzikálně xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx v xxxxxxx 1.
Xxxxxxx 1
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx "Xxxxx", Xxxxx", "Speciál"
 
Rajčatová xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxxx sušina x %
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
 
nejméně 30,0
&xxxx;
8,0 - 24,0
&xxxx;
xxxxxxx 24,0
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxxx stanovené xxxx kyselina xxxxxx x %
&xxxx;
xxxxxxx 2,2
&xxxx;
xxxxxxx 2,2
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx se
 
Obsah xxxx v %
&xxxx;
xxxxxxx 3,5
&xxxx;
xxxxxxx 3,5
&xxxx;
xxxxxxx 10,0 *)
&xxxx;
xxxxxxx 10,0 *)
 
Těkavé xxxxxxxx stanovené xxxx xxxxxxxx xxxxxx x %
&xxxx;
xxxxxxxxxxx se
 
nestanovuje se
 
nejvýše 0,2
&xxxx;
xxxxxxx 0,2
Xxxx.: *) Xxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxx x soleného xxxxxxx.

Příloha x. 8 x xxxxxxxx x. 332/1997 Sb.
Smyslové xxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxxxxx 1 Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx zelenina xxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx, s xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx nejvýše x 20 % xxxx, velikostně vyrovnaná, x xxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx odchylkami xxxxxxx 20 % kusů, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxx částí, bez xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx, xxx cizích xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx, jde-li x xxxxxxxx loupanou, nálev xxxx, xxxxxxxxxxx až xxxxx zakalený x xxxxxxxxxx částicemi xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x použitému xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, přípustná je xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxx xxxxx xx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, x vegetačními xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx u 20 % obsahu xxxxx, xxxx řezů xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx, drť nejvýše 5 % hmotnostních, x xxxx xxxxxx xxxxxxxx semena nejsou xx závadu, x xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxx do 1,5 xx nejvýše 5 %, x xxxxxxxxxxxxx xxxx řezy x xxxx do 5 mm, bez xxxx xxxxxxx x xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, u xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxx řezů nejvýše 2 %, xxxxxx x xxxxxxxxxxxx slupkou, xxxx kopru xxxxxxx 1 xx dlouhé, xxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, konzistence xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx způsobu xxxxxxxxxx, xxxxx čirý xx mírně xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx zakalený xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx zpracování, x xxxxxxxxxxxxx zelí barva xxxx až mírně xxxxxxxxxx xxxx našedlá, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx vybarvených částí xxxxxxx 5 %, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx 50 % xxxx xxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxx x fazolek xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx cizích xxxxxxxx x xxxxx, x sterilované xxxxxxx xxxx až xxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx chuť x xxxx xxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 2 Xxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
xxx všeobecné xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx xxx xxxxx, xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx 80 % xxxxxx x xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, průměr xxxxxxxx okurky nesmí xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x více xxx 50 %, x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx nejméně 80 % xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxx dané xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxx xxx 50 %, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, x řezů xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx z 5 % xxxx xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxx xxxxxxxxx požadavky xxxx
&xxxx;
xxx všeobecné xxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxx 3 Povolené xxxxxxxx xx smyslových xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx
&xxxx;
Xxxxx odchylky *)
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxx výskytu xxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
3
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx tvaru
 
2
 
Vzhledové xxxx
&xxxx;
3
&xxxx;
Xxxxxxxxxx poškození
 
2
 
Zbytky xxxxxx
&xxxx;
3
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
Xxxxxxx množství xxxxxx povolených odchylek
 
7
*) Xxxx.: Xxxxx odchylek xxxxxxxx xx vzorku 20xx xxxxxx.

Xxxxxxx 4 Xxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxx x xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxx tříděného xxxx být xxxxxxx 80 % hmotnostních xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx, bez xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx, s xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx rostlinného xxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx křehká, x xxxxx konzistence xxxxxxxxx, nálev xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx vyloučených xxxxxx x xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx hrášku x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx zpracování, xxx cizích příchutí x vůní
Poznámka:
Povolené xxxxxxxx xxxxxxxx x sterilovaného xxxxxx v hmotnostních %
1) 2 % xxxxxxx xxxxxxxxxx (světlých) xxx
2) 5 % xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxx
3) 1 % xxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxx
4) 12 % xxxxxx, zlomků xxxxx x volných xxxxxx, xxxx
5) 0,5 % (xxx xx xxxx xxx 12 xx2 xxxxxx) cizího xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 5 Sterilované xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx x xxxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx lusky xxxxxxxx,*) xxxxxxxxxxx, dužnaté, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx, bez xxxx xxxxxxxxxx, xxx mechanického xxxxxxxxx a poškození xxxxxx, vegetačních změn, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, bez xxxxxx příměsí xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxx xxxxxx dělené, x xxxxx velikostně xxxxxxxxx, xxx neroztřepaný, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxxx semeny xxxxxxx x 2 % xxxxxxx xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhu x xxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxx druhu xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
*) Xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx x nejširším místě xxxxxx nejvýše 3 xx.
Xxxxxxxx:
1) Xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx:
&xxxx;
Xxxx odchylky
 
Počet kusů xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx x xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xx 500 xxxxx
&xxxx;
501 - 1000 gramů
 
nad 1000 gramů
 
Cizí xxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
5
&xxxx;
5
&xxxx;
10
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx
&xxxx;
10
&xxxx;
15
&xxxx;
25
2) nejvýše 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx
3) xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx fazolových xxxxx poškozených, x xxxxx xxxxxxx polovinu xxxx tvořit xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx.

Xxxxxxx 6 Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx a xxxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
Xxxxxx všeobecně
 
řídce xxxxxxxx až xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x hrubšími xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx), xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxx, bez černých xxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx částic pocházejících x xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx až xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx vlivem xxxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxx u výrobků xxxxxxxxxx xxxx "xxxxx" x "xxxxx xxxxx", xxx xxxxxx příchutí x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx pyré x xxxxxxxxx rajčatové xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx s hrubšími xxxxxxxxx xxxxxx (zeleniny), xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx x výjimkou xxxxxxx xxxxxx pocházejících x xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx červená až xxxxxxxx*)
&xxxx;
xxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx přísadách, xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxx slaná až xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx*)
Xxxx.: *) Xxxx xx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx na 8,0 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx 7 Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx x xxxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx chlazená xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxx stop xxxxxxxxx, bez xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, bez organických x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, krouhaná, xxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx složek x xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxx xxxxxx příchutí x pachů

Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx 1 Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení
 
Hmotnost xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx obalu x xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx x %
&xxxx;
xx 50
&xxxx;
9,0
&xxxx;
51 až 500
&xxxx;
6,0
&xxxx;
501 xx 1000
&xxxx;
5,0
&xxxx;
xxx 1000
&xxxx;
3,0
Xxxxxxx 2 Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx jednotlivých složek xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxx:
&xxxx;
Xxxxxx x % hmotnosti
 
Povolená xxxxxxxx x %
&xxxx;
xx 3,0 xx 5,0
 
od -2,0 do +2,0
&xxxx;
xx 5,0 xx 10,0
&xxxx;
xx -4,0 do +4,0
&xxxx;
xx 10,0 xx 15,0
 
od -7,0 do +7,0
&xxxx;
xxx 15,0
&xxxx;
xx -10,0 do +10,0

Příloha x. 10 x vyhlášce č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny
 
Druh
 
Skupina
 
Podskupina
 
Suché xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx skořápce
 
 
 
jádra
 
 
sladké xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx ořechy
 
ve xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx skořápce xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx (xxxxxx xxxxxx)
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx pražené
 
 
 
loupané xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx ořechy
 
kokos nepražený
 
 
 
kokos xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx (ořechovec xxxxxxxx, pekany, pumy)
 
ve xxxxxxxx

Příloha x. 11 x vyhlášce č. 332/1997 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky
 
hmotnost xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení deklarovaná xx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx
&xxxx;
xx 100 g
 
- 5 %
 
101 - 250 g
 
- 3 %
&xxxx;
251 - 500 x
&xxxx;
- 2 %
&xxxx;
501 x a xxxx
&xxxx;
- 1 %

Příloha x. 12 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky na xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxxxxx x % xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx xxxxxx xxxxxxx v % xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
12.0
&xxxx;
8.0
&xxxx;
0,4
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
5.0
&xxxx;
0,1
&xxxx;
xxxxxxx ořechy
 
ve skořápce
 
12.0
 
7.0
 
0,25
 
 
jádra
 
 
6.0
 
0,05
 
sladké xxxxxx
&xxxx;
xx skořápce
 
9.0
 
 
0,4
 
 
jádra
 
 
6.5
 
0,1
 
pistáciové xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx nepražené
 
 
6.5
 
0,2
 
 
ve skořápce xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
4.0
&xxxx;
0,2
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
4.0
&xxxx;
0,2
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
6.5
&xxxx;
0,1
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
4.0
&xxxx;
0,1
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
4.0
&xxxx;
0,1
&xxxx;
xxxxx xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
7.0
&xxxx;
0,3
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
3.0
&xxxx;
0,3
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
3.0
&xxxx;
0,3
&xxxx;
xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
10.0
&xxxx;
6.5
&xxxx;
0,5
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
4.0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
5.0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
5.0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
xxxx xxxxxx
&xxxx;
xx skořápce
 
14.0
 
 
nedovolují xx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
10.0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
3.0
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
3.0
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů
 
směsi xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxx xxxxx*)
&xxxx;
&xxxx;
8.0
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
6,0
&xxxx;
0,3
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
7,0
&xxxx;
&xxxx;
0,1
Xxxxxxxx: *) Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx jader xx xxxxx činí xxxxxxx 60% xxxxxxxxx.

Xxxxxxx x. 13 x vyhlášce č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
XXXXXXX
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
XXXXXXX OŘECHY X XXXXX XXXXXXXXX XXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx dobře vyvinutá xxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx, vyvinuté xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx nahnědlou xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, příjemně xxxxxxxx, xxxxxxxxx natrpklá až xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
XXXXXXX XXXXXX X XXXXX LÍSKOVÝCH XXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx lůžka, jádro xxxxxxxx xxxxxxxx, omezeně xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxx xx xxxxx hnědá xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxx na xxxx xxxx s xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxx xxxxxx pachu a xxxxx, sladce olejnatá
 
SLADKÉ XXXXXX NELOUPANÉ X XXXXX XXXXXXXX XXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx, pórovitá, xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx až xxxxxx hnědá, xx xxxx xxxx xx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx mandlová bez xxxxxx pachu x xxxxx
&xxxx;
XXXXXXXXXX XXXXXX X XXXXX PISTÁCIÍ
 
skořápka xxxxxxxxxx xxxxxxxxx bez skvrn, xx xxx puklá, xxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx na xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx aromatická, xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
XXXXX XXXX OŘÍŠKŮ
 
jádra xxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xx lomu xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxx nasládlá xx xxxxx nahořklá
 
ARAŠÍDY (XXXXXX OŘÍŠKY) XXXXXXXXX X XXXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxx bez xxxxxxx xxxxx až xxxxxx xx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxx krémové xx xxxxx osemení xxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx xxx hořké xxxxx
&xxxx;
XXXX OŘECHY
 
skořápka xxxxx, xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxx xxxx xx xxxxx nažloutlé
 
nasládlá, výrazně xxxxxx, xxx xxxxx xxxxx
&xxxx;
XXXXX XXXXXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxxx, hrubě xxxx xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxx xx slabě smetanově xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx pro výrobek xxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
XXXXX XXXXXXXXX XXXXXX
&xxxx;
xxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx bílé xx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx, nasládlá
 
PEKANOVÉ XXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx, rovnoměrně xxxxxxxxx, xxxxx, bez xxxxxxxxxxxx poškození
 
našedlá, xxxxxx xx xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx

Xxxxxxx x. 14 x vyhlášce x. 332/1997 Sb.
Seznam xxxxx xxxxxxxxxx x pěstovaných xxxxxxx hub určených x xxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx zpracování xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx
X. Houby xxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxxx chřapáčová (Xxxxxxx xxxxxxx)
2. Xxxx obecný (Xxxxxxxxx esculenta)
3. Smrž xxxxxxx (Xxxxxxxxx conica)
4. Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxx)
5. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxx xxxxx) - xxx mladé plodnice
6. Xxxxx xxxxxxxxxx - (Xxxxxx xxxxxxxx)
7. Liška xxxxxx (Xxxxxxxxxxxx cibarius)
8. Xxxxx xxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
9. Stroček trubkovitý (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
10. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx zpracování
11. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (Albatrellus xxxxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx zpracování
12. Xxxxxx xxxxxxxx (Polyporus xxxxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
13. Hřib xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxx)
14. Xxxx hnědý (Xxxxxxxxx xxxxxx)
15. Hřib sametový (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
16. Xxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx)
17. Xxxx kovář (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
18. Hřib xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
19. Xxxx xxxxxx (Xxxxxxx reticulatus)
20. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx)
21. Xxxx xxxxxxx xxxxxxx (Suillus xxxxxxxxxx)
22. Xxxxxxx xxxx (Xxxxxxx xxxxxxxx) - xxx xxxxx plodnice
23. Xxxxxxx xxxxxxx (Suillus xxxxxxx) - xxx mladé xxxxxxxx
24. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx luteus)
25. Klouzek xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx)
26. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
27. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx)
28. Kozák xxxxxxx (Boletus scaber - Xxxxxxxx scabrum)
29. Xxxxx xxxxxxx (Boletus (Xxxxxxxx) xxxxxxx)
30. Xxxxxxxx xxxxxxx (Boletus (Xxxxxxxx) xxxxxxxxxx)
31. Xxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
32. Bedla xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) - xxx mladé xxxxxxxx
33. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
34. Xxxxxxx xxxxxxxxx (Lepista xxxxx)
35. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxx)
36. Čirůvka xxxxxxx (Tricholoma xxxxxxxxxxx)
37. Xxxxxxx xxxxxxx (Tricholoma xxxxxxxx)
38. Čirůvka májovka (Xxxxxxxx xxxxxxx)
39. Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
40. Xxxxx plicní (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
41. Xxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
42. Xxxx xxxxxxxx (Lyophyllum fumosum)
43. Xxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
44. Ryzec xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx)
45. Xxxxx xxxxxx (Lactarius xxxxxxxx)
46. Xxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
47. Xxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
48. Xxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx caperata)
49. Xxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxx)
50. Václavka xxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxx) - xxxxx kloboučky xxx xxxxx
51. Strmělka mlženka (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxxxx plodnice
52. Xxxxxxx zahradní (Xxxxxxxx xxxxxxxxx) - jen xxx průmyslové xxxxxxxxxx
53. Xxxxxxx pochvatý (Aqaricus xxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx zpracování
54. Xxxxxxx polní (Aqaricus xxxxxxxxx) - xxx xxx průmyslové zpracování
55. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx) - xxx xxx průmyslové zpracování
56. Xxxxxxx hnědý (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx zpracování
Holubinky, xxxxx mohou xxx xxxxxxx xxxxx k xxxxxx x pro xxxxx průmyslové zpracování x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
1. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx)
2. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxx)
3. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxx)
4. Xxxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxx)
5. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx)
6. Holubinka xxxxxxxxxx (Russula xxxxxxxxx)
7. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Russula xxxxxxxx)
8. Holubinka xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
9. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Russula aurata)
B. Xxxxx xxxxxxxxx
1. Xxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx)
2. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx brunescens)
3. Hlíva xxxxxxxx (Pleurotus xxxxxxxxx)
4. Xxxxx miskovitá (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
5. Xxxxx plicní (Xxxxxxxxx pulmonarius)
6. Xxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx eryngii)
7. Xxxxxxxx xxxxxxxx žlutá (Xxxxxxxxxx rugosoannulata)
8. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
9. Xxxxxxxxx sametonohá (Xxxxxxxxxx velutipes)
10. Xxxxxxxx xxxxxxxx (Agrocybe xxxxxxxx)
11. Xxxxxxxxxxx xxxxx - Xxxx-xx-xx (Xxxxxxxx edodes)
12. Xxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx)
13. Kukmák sklepní (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx)
14. Xxxxxxx xxxxxx (Coprinus xxxxxxx)
15. Xxxx Xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx)

Příloha x. 15 x vyhlášce č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny
 
Druh
 
Skupina
 
Podskupina
 
Houby
 
Čerstvé xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx houby xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxx x hub
 
houby xxxxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxx x xxx
&xxxx;
xxxxxxxxx x xxx
xxxxx a xxxxxx x hub
houbové xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx x. 16 x vyhlášce x. 332/1997 Xx.
Xxxxx jakosti
V xxxxxxxxxxxx třídách xxxxxxx xxxx pěstované xxxxxxxx xxxxxxxxx těmto požadavkům:
 
Parametry
 
Výběr
 
I. xxxxxx
&xxxx;
XX. jakost
 
Vzhled
 
Plodnice xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx uzavřené
 
Plodnice xxxx xxxxxxxxxx až xxxxxxxxxx tvaru xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx x xxxxxxxx s xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx, charakteristická dle xxxxx - bílá, xxxxxxx nebo xxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
x xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx xxxxx být xxxxx xxx průměr xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xx
&xxxx;
15 xx 35
&xxxx;
30 až 55
&xxxx;
45 x více
 
Délka xxxxx xxxxxxx v xx
&xxxx;
20
&xxxx;
25
&xxxx;
30
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. plodnic xxxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 25 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, z xxxx xxxxxxx 10 % xxxx. plodnic x xxxxxxxxx kloboukem
 
nejvýše 10 % xxxx. plodnic xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, ale xxxxxxxx schopných
 
nejvýše 5 % xxxx. xxxxxxx xxxxx poškozených nebo xxxx xxxxx vyvinutého xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. plodnic xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 20 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx x povrchovými xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx neodpovídajících xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx neodpovídajících délkou xxxxx xxxxxxx klobouku
 
nejvýše 0,5 % xxxx. xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 1 % xxxx. xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 1 % xxxx. xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx x. 17 x xxxxxxxx č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx na xxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx x xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx syrové xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx konzervované
 
brambory xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx mouka
 
bramborová xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx *
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx předsmažené *
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx *
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx vařená
*/ xxxxxxxxx xx xxxxx xxx dalších xxxxx

Xxxxxxx x. 18 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx odchylky xxxx
1. Xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx příměsí:
 
ukazatel
 
brambory xxxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx % xxxxxxxxx
&xxxx;
2
&xxxx;
2
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx % xxxxxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
2
2. Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx:
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxxx konzumní xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx % xxxxxxxxx
&xxxx;
4
&xxxx;
6
&xxxx;
x toho nejvýše % xxxxxxxxx
&xxxx;
x xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
1
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
-
Xxxxxxxx: X xxxxxxx konzumních raných xx xxxxxxxxxx xx xxxx částečně xxxxxxxxx xxxxxx.
3. Přípustné xxxxxxxx xx xxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxx:
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx x mm
 
třídění xxxxx % xxxxxxxxx hlíz x g
 
hmotnosti xxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
xxxxx xxx 28
&xxxx;
xxxxx xxx 20
&xxxx;
3
&xxxx;
&xxxx;
x xxxx xxxxx xxx 15
&xxxx;
x xxxx xxxxx xxx 10
&xxxx;
0
&xxxx;
xxxx "xxxxxx"
&xxxx;
xxxxx než 17 nebo xxxxx xxx 28
&xxxx;
xxxxx xxx 5 nebo xxxxx xxx 20
&xxxx;
3
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxx než 35
&xxxx;
xxxxxxxxx xx
&xxxx;
3
&xxxx;
&xxxx;
x xxxx xxxxx než 28
&xxxx;
&xxxx;
0
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx typů:
 
varný xxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
X
&xxxx;
xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxx, jako příloha
 
B
 
polopevná, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxx přípravu xxxxx xxxxx druhu, xxxx xxxxxxx
&xxxx;
X
&xxxx;
xxxxx, moučná, xxxxxxx rozvařivá
 
především xxx xxxxxxxx těst x xxxx
Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx i xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx. Kombinovat xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx varné typy.

Xxxxxxx x. 19 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxx, fyzikální x chemické xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxx x xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx, chemické xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx vlastnosti
 
brambory xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx čisté, xxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxx xx 30 xx 80 xx, xxxxxx hlízy xxxxxxx 2 % xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 6 % xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx 2 % xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx 10 % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
xxxxx NaCl v xxxxxx
xxxxxxx 0,8 %
xxxxxxx 1,4 %
xxxxx podíl x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 62 %
&xxxx;
xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx. xxxxxxxxx, nejvýše xxxx 5 % xxxxxx na xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxx, xxx xxxx xxxxx, při xxxxxx xxxx mírně slaná, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx nejméně 87 %
xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 68 %
&xxxx;
xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxx 10 xx, xxx xxxxxx x xxxx, xxxxx xxxxx xxxx. xxxxx šedavá, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx vůně xxx xxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxx nejméně 87 %
&xxxx;
xxxxx xxxxxx, xxxxx od bílé xx žlutou, xxxx x xxxx xx xxxxxxxx bramborách, bez xxxx xxxxxxxx x xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 87 %
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxx cizího xxxxx x příchuti
 
bramborové xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx nejméně 95 %
obsah xxxx xxxxxxx 42 %
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx xxxxxx, křupavé, xxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx 0,5 % xxxxxxxxx, xxxxx vyrovnaná, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxxxx xxxxx, bez xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, povoleno 5 % xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx skvrnami x 5 % xxxxxxxxx xxxxxx xx 20 mm
 
bramborové xxxxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx 76 %
xxxxx volných xxxxxxxx xxxxxxx (xxxx xxx. xxxxxxx) x xxxx xxxxxxx 1,5, %
příčný xxx x xxxxxxx xxxxxxx 5 mm
 
výrobky xxxxx s xxxxxxx xx vlnitým xxxxx, x xxxxxx xxxxx xx xxxxxxx příčným xxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx (xxxxxx, xxxx, xxxxxxx, xxxxxx), xxx xxxxxx xxxxx x příchutí, konzistence xxxxxx, xx tvrdá, xxxxxxxx, xxxxx veškerých xxx xxxxxxx
8 %
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx nejvýše 76 %
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (jako xxx. olejová) x xxxx xxxxxxx 1,5,%
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx, zdravé, xxxxxxxxxxx barvy xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx vad (xxxxxx, očka, spálení, xxxxxx), xxxxx xxxxxxxxx xxx nejvýše 10 %
&xxxx;
xxxxxxxxxx krokety xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 45 %
obsah xxxx nejméně 3 %
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xx xxxxxxx zlatobéžová, xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx na xxxxxxx křupavá, xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx, xxxx x xxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 25 %
 
v xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx sypké xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xx přípravě xxxxxxxx xxxxx s xxxxxx xxxxxxxxxxx bez xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxx výrobu xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx výrobků xx používá xxx xxxx xxxx x xxxxxx xxxxxxxxx nejvýše 2 xx XXX x 1 x xxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 170 ° X.
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx potravin podle xxxxxxxxxxx právních předpisů xxx xxxxxxxx xx 1. xxxx 2001.
Xx. XX vložen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 92/2000 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.9.2000

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 332/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx ustanovení §3, 8, 14, 20, 24 x 29, xxxxx nabývají xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisu xxxx podchyceny xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx předpisem x.:
92/2000 Xx., xxxxxx xx mění xxxxxxxx XX x. 332/97 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), j) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx a doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx čerstvé xxxxx x xxxxxxxx zeleninu, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, suché xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x výrobky x nich
x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Xxxxxx xxxxxxx x. 332/97 Sb. xxx xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 157/2003 Xx. s xxxxxxxxx xxx xxx, kdy xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x přistoupení XX x XX (1.5.2004).
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx není xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 324/1997 Sb., x způsobu xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, o xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxx výrobku xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x".
2) XXX 46&xxxx;3010 Ovoce čerstvé. Xxxxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3020 Xxxxxxx a xxxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3021 Xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3022 Xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3023 Xxxxxx x xxxxx.
XXX 46&xxxx;3030 Xxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxx.
XXX 46 3031 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3032 Xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3033 Xxxxxx.
ČSN 46 3041 Xxxxxx hrozny révy xxxxx.
ČSN 46&xxxx;3050 Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3051 Xxxxxxx xxxxx.
ČSN 46&xxxx;3060 Xxxxxxx xxxxx plody. Xxxxxxxxx plody x xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3061 Xxxxxxx jižní xxxxx. Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3062 Xxxxxxxxx plody.
XXX 46&xxxx;3063 Xxxx xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3064 Xxxxxxx xxxxx xxxxx. Ostatní xxxxx xxxxx x xxxxxxxx (tomel).
XXX 46&xxxx;3065 Čerstvé xxxxx plody. Xxxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxxxxx (xxxxxxxxx, xxxxxx).
XXX 46&xxxx;3066 Xxxxx.
ČSN 46 3067 Xxxxxxx.
XXX 46 3068 Xxxx.
XXX 46 3069 Xxxxx.
XXX 46&xxxx;3085 Xxxxxxxx ořechy čerstvé.
XXX 46 3110 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx zelenina.
XXX 46&xxxx;3111 Brokolice.
XXX 46&xxxx;3120 Zelenina xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3130 Zelenina xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46 3140 Xxxxxxxx xxxxx.
ČSN 46&xxxx;3141 Xxxxxxxx lusky.
ČSN 46&xxxx;3142 Vyluštěná hrachová xxxx.
XXX 46&xxxx;3150 Xxxxxxxx čerstvá. Xxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3151 Xxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3152 Xxxxx.
ČSN 46&xxxx;3153 Xxxxxxx cukrové.
ČSN 46&xxxx;3154 Xxxxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3155 Xxxxxx.
XXX 46 3156 Xxxxxxx xxxxxxxxxx.
XXX 46 3157 Xxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3160 Xxxxxxxx xxxxxxx. Cibulová xxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3161 Xxxxxx xxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3162 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3163 Xxx.
ČSN 46&xxxx;3170 Chřest.
XXX 46&xxxx;3171 Xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3172 Kopr.
XXX 46&xxxx;3173 Xxxxxx xxxxxx.
3) Zákon č. 61/1997 Sb., o lihu x x xxxxx x doplnění xxxxxx č. 455/1991 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxx zákon), xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxx Xxxxx xxxxxxx xxxx č. 587/1992 Sb., x spotřebních xxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, (xxxxx x xxxx).
4) XXX 46&xxxx;3092 Xxxxxxx ořechy xx skořápce.
XXX 46&xxxx;3083 Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
XXX 46 3086 Xxxxxxx ořechy xx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3087 Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3088 Mandle xxxxxx xx skořápce.
XXX 46&xxxx;3089 Xxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3080 Xxxxxxxx ve xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3081 Xxxxx pistácií x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3082 Xxxx xxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3090 Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx na xxxxx a xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxx.