Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 30.04.2004.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.08.2000 do 30.04.2004.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mlýnské obilné výrobky, těstoviny, pekařské výrobky a cukrářské výrobky a těsta

332/97 Sb.

ODDÍL 1. Čerstvé ovoce a čerstvá zelenina §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Skladování §5
ODDÍL 2. Zpracované ovoce §6
Členění na skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Technologické požadavky §10
Uvádění do oběhu §11
ODDÍL 3. Zpracovaná zelenina §12
Členění na skupiny a podskupiny §13
Označování §14
Požadavky na jakost §15
Technologické požadavky §16
Uvádění do oběhu §17
ODDÍL 4. Suché skořápkové plody §18
Členění na skupiny a podskupiny §19
Označování §20
Požadavky na jakost §21
ODDÍL 5. Houby §22
Členění na skupiny a podskupiny §23
Označování §24
Požadavky na jakost §25
Uvádění do oběhu §26
ODDÍL 6. Brambory a výrobky z nich §27
Členění na skupiny §28
Označování §29
Požadavky na jakost §30
Uvádění do oběhu §31
Přechodné ustanovení §32
Účinnost §33
PŘÍLOHA 1: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 3: Hmotnostní podíl ovoce v 1 kg výrobku
PŘÍLOHA 4: Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení
PŘÍLOHA 5: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 6: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 7: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 8: Smyslové požadavky na jakost
Tabulka 1 Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelských balení
Tabulka 2 Přípustné odchylky od stanovených hmotnostních podílů jednotlivých složek zeleniny u zeleninových salátů a směsí
PŘÍLOHA 10: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 11: Přípustné záporné hmotnostní odchylky
PŘÍLOHA 12: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 13: Smyslové požadavky
PŘÍLOHA 14: Seznam volně rostoucích a pěstovaných jedlých hub určených k přímému prodeji nebo k dalšímu průmyslovému zpracování pro potravinářské účely
PŘÍLOHA 15: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 16: Třídy jakosti
PŘÍLOHA 17: Členění výrobků z brambor na skupiny
Přípustné odchylky hlíz
Užití brambor konzumních pozdních dle varných typů
PŘÍLOHA 19: Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost výrobků z brambor
č. 92/2000 Sb. - Čl. II
XXXXX 1
XXXXXXX XXXXX A XXXXXXX XXXXXXXX
§1
Xxx účely této xxxxxxxx se rozumí
x) čerstvým ovocem xxxxx plody x xxxxxx xxxxxx, xxxx xxxx xxxxx uváděné xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx sklizni xxxx xx xxxxxx době xxxxxxxxxx xxxxxxx stavu,
x) čerstvou xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxx, xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx uváděné do xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx po xxxxxx době xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx.
§2
Xxxxxxx xx skupiny a xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 1.
§3
Označování
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx a xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) jsou tyto xxxxx požadavky na xxxxxxxxxx čerstvého xxxxx x xxxxxxx zeleniny
x) název xxxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxx, xxxxx je požadován xxxxxxxxxx xxxxxx, 2)
x) xxxx x xxx, xx xxxx xxxxxxx ovoce xxxx xxxxxxx xxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxxxx konzervačními xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
§4
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Čerstvé xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx se xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx. 2)
§5
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxx ovoce a xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx odděleně, x xxxxxxx, xxxxx větratelných xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx x řízenou xxxxxxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx.

XXXXX 2

XXXXXXXXXX OVOCE
§6
Pro xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx xxxx xxxxxxxx konzervováním, xxxxx ovocných xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx nápojů x xxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxx technologické xxxxxxx, xxxxx vedou x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx jakosti x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) kompotem ovoce x nálevem xxxx xxx nálevu v xxxxxxxxxx uzavřeném obalu, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxx (marmeládou, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, džemem, xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxx) xxxxxxxxx xxxxxxxxx, rosolovité, xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx obsahu xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx prostředku, xxxxxxxxx kombinací xxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxx, rosolotvorných prostředků, x případně xxxxx xxxxxxxx x aromatizaci, xxxxxxx se xxxxxx:

1. xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx potravina xxxxxxxxxx xx mírně xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxx,

2. xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx,

3. citrusovou xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxx se xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx nakrájené xxxx xxxxxxx,

4. xxxxxxx x speciálním rosolem xxxxxxxxx rosolovité, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx konzistence, xxxx xxxx lehce opalizující, x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxx matná, x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx,

5. povidly xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx konzistence x xxxxxxx xx hrubšími xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx,

6. xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx hrubými xxxxxx xxxxxxx xxxxx.

x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx z jedlé xxxxx xxxxx (xxx xxxx, slupky, jader, xxxxx, xxxxxxxx) xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, konzervovaná snížením xxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, případně xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx bez xxxxxxx xxxxx nebo náhradního xxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxx xxxxx různé xxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 60 % hmotnostních,
h) xxxxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx přídavkem xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx x xxxx potravina x xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, zalitá xxxxxx xxxxx, kvasným rafinovaným xxxxx 3) xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx s xxxxxxxx cukrem xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx x přidanými xxxxxxx určenými x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx potlačující působení xxxxxxxxxxxxxx ve výrobku xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx chlazeným xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx ovoce x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx čerstvé xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx x přímému xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx pyré xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx protlaku x xxxxx,
x) xxxxxx xxxxx xxxxxxx, 2) xxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx x plísní, xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, očištěné, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx) x xxxxxxxxxxxx nečistot; xxxxxx xx xxx rozumí xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxx rebarbory, xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxx xxxxxxxx), xxx. kešu-jablka x plody xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx Castanea xxxxxx, 2)
x) xxxxxxxx jedlý xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx endokarpem,
q) ovocnou xxxx (dužninou, xxxxxx) xxxxx xxxx ovoce, xxxxx xxxxxxx xxx xxxx, xxxxxx, jader, xxxxx x jádřinců, xxxxx je xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxx xxxxxx rozmělněna xx xxxxxxx,
x) ovocnou xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx ovoce, xxx xxxxxxxx šťávy,
s) xxxxxx xxxxxx šťáva xxxx koncentrovaná ovocná xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx šťáva, xxxxxxx xx rozumí:

1. xxxxxxx xxxxxx šťáva xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx, x xxxxxx, xxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx,

2. xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x ovocné šťávy xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx specifického xxxxxx xxxx,

3. sušenou xxxxxxx xxxxxx produkt xxxxxxx z xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx odstraněním xxxxx veškerého xxxxxx xxxx,

x) vodním xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx, xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxx nutně xxxxxxx xxx řádném zpracování xxxxxxxx všechny ve xxxx xxxxxxxxx složky xxxxxxxxx xxxxx,
x) škůdci xxxxxx xxxx mrtvými xxxxxxxxxxx v xxxxxxxxxxx xxxxxx vývoje xxxx xxxxxx xxxxx.
§7
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 2.
§8
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x ve xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) se xxxx uvede
x) xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxxxxxx jednodruhových,
x) xxxxx alkoholu x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx x xxxx,
c) název xxxxxxx, podskupiny a xxxxxxx x) i xxxxxxx x), xxxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 2,
d) xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 100 xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx cukru x xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 100 gramech xxxxxxx xxxxxxxxx refraktometricky xxx 20 xX x xxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxxx +/- 3 xxxxxxxxxxxxxxxx stupně,
x) xxxxxxxxxx, xx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx řepy.
(2) Xxxxxx bobule xxxxxx xxxx xxxxx lze xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx "Xxxxxxx" nebo "Xxxxxxxx".
(3) Jsou-li xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx než xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xx nutno xx výčtu použitých xxxxxxx xxxxx xxxxx "xxxxxx meruňky".
(4) X výrobků, xxx xx obsah rozpustné (xxxxxxxxxxxxxxxx) xxxxxx nižší xxx 63 %, xx xxxxx xxxxx xxxxx "po xxxxxxxx xxxxxxxxx xx chladném xxxxx". Xxxxx údaj xxxx zapotřebí xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx balení x x výrobků, xxxxx byly konzervovány xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx prostředku, xxxxxx u výrobků xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx prostředky xxxxx xx povrchu.
(5) U xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx kousky xxxx citrusu se xxxxxxx způsob xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx.
(6) Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxx "xxxxxxxxxx kůru xxxxxxx.
(7) Upravené xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxx xx spotřebitelském xxxxx xxxxxx
a) xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
b) xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(8) Xxxxxxxxx záporné hmotnostní xxxxxxxx xxx plnění xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 4.
§9
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 5 xxxxxxxxx 1 x 2.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 5 xxxxxxxxx 3, 4 x 5.
(3) Xxxxxx živí nebo xxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx x xxxxxxx xxxxx xxxxx vyskytovat.
§10
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx 1 xx xxxxxxx při výrobě xxxxxxxx xxxxxxxxx je xxxxxxx x příloze č. 3.
(2) U speciálního xxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx směs cukrů x drtě x
x) xxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxx
x) xxxx xxxx více xxxxx ovoce, x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxx, xxxxxx x xxxxxx.
(3) X xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxxx konzistence xxxxxxx xxxx cukrů x xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx nebo z xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx.
(4) U xxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx cukrů x xxxx x xxxx protlaku x
x) xxxxxxx druhu xxxxx, nebo
x) xxxx nebo xxxx xxxxx ovoce.
(5) X rosolu a xxxxxxxxxxx xxxxxx se xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx a šťávy x xxxx vodních xxxxxxxx x
a) xxxxxxx druhu ovoce, xxxx
x) xxxx xxxx více xxxxx xxxxx, x speciálního xxxxxx s xxxxxxxx xxxxxx, hrušek, xxxxxxx x neoddělujícími xx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, hroznů, xxxx, xxxxxx a xxxxxx.
(6) U xxxxxxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxxx konzistence xxxxxxx xxxx cukrů x xxxxxxxx nebo xxxxxxxx x ovocné xxxxx x
a) xxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxx
x) xxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx.
(7) U citrusové xxxxxxxxx se do xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx (xxxx, xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx) xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx ovoce.
(8) X xxxxxxxxxxx xxxx xx xx xxxxxx konzistence xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(9) Xxxxxx suroviny xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x §6 xxxx. x) bodech 1 xx 4 xxxxx být xxxxxxxx:
x) xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx (sušením xx xxxxxxxxx xxxxx),
x) xxxxxxxxxxxx do xxxx technicky xxxxx.
(10) Xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx specifikovaného x §10 xxxx. 3 xxxx xxxxxxxx xxxxx být xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx dehydratačními xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx.
(11) Xxxxxxxxx xxxx může xxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxx.
(12) xX x kompotů dosahuje xxxxxxx xxxxxxx 4,0.
(13) Xxxxxx sušeného xxxxx musí xxxxx xxxxxxx 70 %, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 67 %.
(14) Xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx 0,5 % xxxxxxxxxxxx.
(15) Xx-xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx 70 %, xx nutno výrobek xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
§11
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx kandované xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %.
(2) Xxxxxx x proslazené xxxx xxxxxxxxx xxxxx nebalené xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxx.
(3) Upravené xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxx k xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx 0 °C xx 5° X.
XXXXX 3
XXXXXXXXXX ZELENINA
§12
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) zpracovanou xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx oliv x xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, dresinků, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx zmrazené,
b) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx procesy, xxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
d) zeleninou xxxxxx kvašenou výrobek xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
e) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx kašovité xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx použitých xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (xxx xxxxxx, xxxxx) xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx snížením obsahu xxxx, xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx nebo přidáním xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx cukrem xxxx náhradním xxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx sladidla,
x) zeleninou xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx sušiny xxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx x soli xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx soli,
i) xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx tepelná xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx ve xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) upravenou xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx zeleniny sterilované, xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx ve xxxxxxxxxxxxxxx obalu, xxxxxx x přímému xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx v xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx činila xxxxxxx 4 % xxxxxxxxxx.
§13
Xxxxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx
Členění xx xxxxxxx x podskupiny xx xxxxxxx x příloze č. 6.

§14
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx v zákoně x ve xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xxxx uvede
a) xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx §3 xxxx. c) této xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxx xxxxxx (xxxx. xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx kořeněný, slaný),
c) xxxxx skupiny a xxxxxxxxxx písmeny x) xxxx x), je-li xxxxxxx x příloze č. 6,
d) xxx se jedná x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx silně xxxxxx,
x) u xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, cibulky, xxxxxx, xxx xx xxxxx x xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxx xx xxxxx o zeleninu xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) x xxxxxxxx chlazené čerstvé xxxxxxxx

1. xxxxx xxxxxxxxxxxxx,

2. xxxxxxx skladování.

(2) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 9 xxxxxxx 1.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx stanovených xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 9 xxxxxxx 2.
§15
Požadavky xx jakost
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na jakost xxxx xxxxxxx x příloze č. 7.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx na jakost xxxx uvedeny x příloze č. 8 tabulkách 1 xx 7.
(3) Xxxxxx xxxx nebo xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx x xxxxxx zeleniny x xxxxx xxxxxx xxxxxxxx nesmí xxxxxxxxxx.
§16
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) X xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xX xx xxxxx nebo xxxxx 4,0, je xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx 80 xx 90 °X xxx, aby xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx forem xxxxxxxxxxxxxx.
(2) X sterilovaných xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xX xx xxxxx xxx 4,0, xx xxxxx dosáhnout xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx na 121, 1 °C nebo xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, aby došlo x usmrcení xxxxxxxxxxxxx xxxxx mikroorganismů x xxxxxx xxxx.
§17
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 20 °X x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %, x sušené xxxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(2) Xxxxxx x xxxxxxxxxx nebo kandovaná xxxxxxxx se xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx pachy x xxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx balené xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx pro xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx zelenina xx xxxxxxxx x přepravuje xxx xxxxxxxxx xx 0 °X do 5 °C.
ODDÍL 4
XXXXX XXXXXXXXXX XXXXX
§18
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) suchými xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxx jejich semena xxxxxxx pod xxxxxxx x) xx k) x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx nebo xxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx a xxxx odrůd,
x) xxxxxxxxx ořechy xxxxx xxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx obecné,
x) xxxxxxxxxxxx ořechy xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx,
f) xxxxx xxxx ořechů xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
g) xxxxxxx (xxxxxxxx xxxxxx) xxxxx xxxxx podzemnice xxxxxx,
x) xxxx ořechy (xxxxxxxxxxx xxxxxx) xxxxxx xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx plody xxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx ořechovce xxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx,
x) cizími xxxxxxxx xxxxxxx předměty xxxx xxxxx, které xxxxxxxx x xxxxxxxxx.
§19
Xxxxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx
Členění xx xxxxxxx x podskupiny xx xxxxxxx x příloze č. 10.
§20
Označování
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx
x) xxxxx xxxxxxxxxx plody xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx názvem xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 11.
§21
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na jakost xxxx xxxxxxx x příloze č. 12.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx v příloze č. 13, dovolené xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx uvedeny x xxxxxxxxxxx xxxxxxx. 4)
(3) Škůdci xxxx xxxx mrtví v xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx.
XXXXX 5
XXXXX
§22
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
a) xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx vyšších hub xxxxxxx v příloze č. 14,
x) xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxx nejsou xxxxxx xxx tři xxx xxx xxx sběru,
x) čerstvými xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxx než xxx dní xxx xxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, u xxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx 12 % a jednotlivé xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxxxxx určitelné,
e) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx houby xxxxxxxx, xxxxxxx sterilací x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx upravené, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxxxxx.
§23
Xxxxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 15.
§24
Označování
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx označí
x) xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx údajem x xxxxx xxx xxxxx přílohy č. 14 x datem xxxxx,
b) xxxxxxx xxxxx volně xxxxxxxx xxxxx použitelnosti xx xxx xxx xxx xxx xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx do xxxx dnů xxx xxx sběru,
d) xxxxxxxxx žampiony x xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx x hub x xxxxxxx výrobky x hub xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxx podle přílohy č. 14, česky x xxxxxxxx.
§25
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx musí xxx xxxxx konzistence, dobře xx sucho xxxxxxxx, xxx xxxxxxx a xxxxxxxx. Houby nesmějí xxx přestárlé, xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx. Xxxxx xxx xxxxxxxxx nejvýše jedním xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxx být spojen x xxxxxx. Loupání xxxxxxxx hub xxxx xxxxxxxx s výjimkou xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxx x odříznutou xxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx pachů x xxxxx.
(3) X xxx uvedených x xxxxxxxxxx 1 a 2 xx dovoluje xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx 10 % xxxxxxx xxxxxx řezu, xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxx požerky xx xxxx místech.
(4) X xxxxxxxxxxx žampionů xx xxxxxxxx 5 % hmotnosti xxxxxxxxxxxxx.
(5) Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx podle přílohy č. 16.
(6) U xxxxxxxx hub xx xxxxxxxx 10 % xxxxxxxxx perforovaných.
§26
Uvádění xx oběhu
(1) Xxxxxxx houby volně xxxxxxxx se xxxxxxxx x přepravují při xxxxxxxxx xx 0 °X xx 10 °X, xxxxx v xxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxxx houby pěstované xx skladují a xxxxxxxxxx při xxxxxxxxx xx 0 °X xx 6 °X xxxxxx a xxxxxxxx x přímému xxxxxxx xxxxxxx xx dvou xxxxxxxx; nebalené, volně xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx vrstvách.
(3) Xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 20 °X x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(4) Xxxxxxx houby xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx nebo xxxxxxxx xxx x xxxxxxxx xxxxx.
(5) Xxxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxxxx do oběhu xxxxxx xxxx zabalené.
ODDÍL 6
XXXXXXXX X XXXXXXX X NICH
§27
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxx konzumními xxxxx brambor xxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxxxxx X.,
x) xxxxxxxxxx konzumními xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx úplné xxxxxxxx hlíz xx xxxxxx odstranitelnou slupkou xxx xxxxxxx,
c) xxxxxxxxxx konzumními xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx dosažení úplné xxxxxxxx xxxx s xxxxx xxxxxxxxx a xxxxxx slupkou,
x) xxxxxxx s xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx dvojnásobně xxxxx, xxx xx xxxxxxxx šířka hlízy,
x) bramborami konzumními xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx žluté xx xxxxxx xxxxx xxxxxxx,
x) bramborami xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx s xxxxxxx xxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx vlastností xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) zdravými xxxxxxx hlízy xxxxxxx xxxxxxxxxx nevykazující xx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxx způsobující xxxxxxxxxx xxxxxx použití, xxxxxxx hnědou, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx hrubá xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx zemina, xxxxxxx xxxxxx, xxx, xxxxxx,
j) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxx než 1/8 xxxxxxx xxxx,
k) xxxxxxxxxxxx hlízami xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx strupovitostí xxxxxxxxxxx xxxx než 1/4 xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx poškození xxxx, xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx raných xxxxxxxx hlouběji xxx 3,5 xx x x konzumních xxxxxxx xxxxxxxx zasahuje xxxxxxxx xxx 5 xx xx xxxxxxx,
x) xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx upravené xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx loupáním, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx a sušením, xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx.
§28
Členění xx xxxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xx xxxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 17.
§29
Xxxxxxxxxx
(1) Brambory xxxxxxxx xx označí názvem xxxxxxx a odrůdou. Xxx dovozu xx xxxxxx xxxxx zemí xxxxxx.
(2) X xxxxxxx konzumních xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx typu xxxxxxxxx x příloze č. 18.
(3) U xxxxxxx xxxxxxxxxx raných xx xxxxxx xxxxx dužniny, xxxx hlíz a xxxxxxxx xxxxxxxx "xxxxxx".
(4) Xxxxxxx x xxxxxxx se xxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
§30
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx konzumní xxxx xxx odrůdově xxxxxxxx x nesmějí xxxxxxxxx xxxxxxx nad rámec xxxxxxxxxxx odchylek uvedených x příloze č. 18.
(2) Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx vzhledem xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx odrůdě, musí xxx xxxxxx, xxxx, xxxxx, xxxxx, růstem xxxxxxxxxxxx a nedeformované, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, bez xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx celkový xxxxxx, xxxx mít jakostní x xxxxxxxxxxx hlízy, xxx xxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, bez xxxxxxxx xxxxxxxxx, obecné x xxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx x rzivosti xxxx, xxxxxxxxx a xxxxxx cizích xxxxx x xxxxxxxx.
(3) Xxxxx brambor xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxxxx pevnou xxxxxx, xxxxx mít xxxxxx xxxxx než 3 mm x xxxxx xxxxxxxxx šedé, xxxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxx slupkou xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxx 5 xx. Přípustné xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx neodpovídajících xxxx xxxxxxx v příloze č. 18.
(4) Xxxxxxxxx xx velikost xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx:

xxxxxxxx

brambory xxxxxxxx xxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx "xxxxxx"

xxxxxxxx konzumní pozdní xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxx xxxx x mm

xxxxx xxx 28

xxxxx xxx 28
větší xxx 17

xxxxx xxx 35

xxxxxxxx xxxx x x

xxxxx než 20

xxxxx xxx 20
xxxxx xxx 5

xxxxxxxxx xx
x) xxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx brambor xxxxxxxxxx xxxxxxxx se požadavky xx velikost nestanoví,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 18.
(5) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 19.
§31
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx mohou xxx xxxxx brambor xxxxxxxxxx upravovány xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx výrobky z xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxx zmrazené.
§32
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx ovoce x xxxxxxxxxx zeleniny, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů, xxx, brambor x xxxxxxx x nich xxxxxxxx v xxxxxx xx 1. ledna 1998 xx 31. xxxxxx 1998 se xxxxxxxx pouze podle §6 xxxxxx.
§33
Xxxxxxxx
Xxxx vyhláška nabývá xxxxxxxxx dnem vyhlášení,s xxxxxxxx §3, 8, 14, 20, 24 x 29, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Ing. Xxx x. x.

Xxxxxxx x. 1 x vyhlášce x. 332/1997 Sb.
Členění xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxx x xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx čerstvého xxxxx podle xxxxxxxxx xxxxx 2) xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx názvu
 
čerstvá xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxx
xxxxx
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx technické xxxxx 2) nebo xxxxxxx botanického názvu

Příloha x. 2 x xxxxxxxx č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
x) x xxxxxxx
xxx xxxxxx xxxx ve xxxxxxx xxxxx
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx x xxx.
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) x přídavkem cukru
bez xxxxxxxx cukru
 
 
džemy
 
a) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) x přídavkem cukru
bez xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) x xxxxxxxxx xxxxx
xxx xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
x) jednodruhová
smíšená
b) xxxxxxx neslazená
 
 
klevely
 
a) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxx
x) xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx ovoce nebo xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx naložené x xxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxx
xxxxx v xxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvé ovoce
 
jednodruhové
směsi

Xxxxxxx č. 3 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx x 1 xx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx ovoce x x xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
x xxxx x) xxxxxxxxxxxx
- xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx,
xxxxxxxxxx
- xxxxxxxxx
- xxxxxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxxxx
x xxxx x) xxxxxxxxxxx
x toho x) vícedruhové
marmeládová směs
za xxxxxxx xxxxxx
xxxx základní xxxxxxxx
&xxxx;
500
400
200
700
500
1000
&xxxx;
X xxxx xxx. 75 g pocházející x endokarpu
Z xxxx xxx. 75 % xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx)
xxxxxxxxx
x xxxx z xxxxxxx rybízu, xxxxx,
xxxxxx, xxxxx
xx xxxxxxx
x kešu-jablka
z xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
450
350
250
230
80
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx
x xxxx x černého xxxxxx,
xxxxx, šípků, xxxxxx
xx xxxxxxx
x xxxx-xxxxxx
x xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
350
250
150
160
60
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx výběrové (Xxxxx)
xxxxxxxxx
x xxxx z xxxxxxx xxxxxx,
xxxxx, xxxxxx
xx xxxxxxx
x xxxx-xxxxxx
x xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
450
350
250
230
80
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxx
x xxxx x xxxxxxx xxxxxx,
xxxxx, kdoulí, xxxxx
xx xxxxxxx
x xxxx-xxxxxx
x xxxxx mučenky
 
350
250
150
160
60
 
 
Slazená xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxx povidla s xxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxx povidla
Klevely xxxxxxxxx
x xxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
1700
2200
3200
3000
1500
730
640
380
&xxxx;
X výrobě xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x dřeň xx xxxxxxxx švestek.
Podíl xxxxxx xxxxxx ze xxxxxxx xxxxxxx 75 %
Xxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxx 30 %
Xxxxx ovoce vnesen xxxxxxxxxx protlakem

Xxxxxxx č. 4 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx deklarovaná xx xxxxx x gramech
 
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx hmotnosti deklarované xx xxxxx x %
&xxxx;
xx 50
&xxxx;
9,0
&xxxx;
51 xx 500
&xxxx;
6,0
&xxxx;
501 až 1000
&xxxx;
5,0
&xxxx;
xxx 1000
&xxxx;
3,0

Příloha x. 5 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx požadavky na xxxxxx
Xxxxxxx 1 Kompoty, xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx ovoce
 
Výrobek
 
Refraktometrická xxxxxx v %
&xxxx;
Xxxxxxxx (xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx) x %
 
Písek x %
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 48
&xxxx;
0,3 - 2,5
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
x xxxx xxxxxxxx
xxxxx všeobecně
z xxxx xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxxx
x xxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx)
xxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxx
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 60
nejméně 60
xxxxxxx 50
xxxxxxx 50
nejméně 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 40
nejméně 38
&xxxx;
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
 
nejvýše 0,01
xxxxxxx 0,04
xxxxxxx 0,01
xxxxxxx 0,04
nejvýše 0,01
xxxxxxx 0,04
xxxxxxx 0,01
 
ovocné xxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxx
&xxxx;
7 - 15
xxxxxxx 29
&xxxx;
0,6 - 2,5
0,6 - 2,5
 
 
proslazené ovoce
 
nejméně 70
&xxxx;
xxxxxxxx xx
&xxxx;
Xxxxxxx 2 Xxxxx v xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx % xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx x % xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x % xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxx
&xxxx;
13
&xxxx;
45
&xxxx;
18
&xxxx;
x xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
13
&xxxx;
45
&xxxx;
18
&xxxx;
x xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
13
&xxxx;
22
&xxxx;
18
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
13
&xxxx;
xxxxxxxx se
 
20
 
ovoce v xxxx
&xxxx;
20
&xxxx;
xxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxxxxx xx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx 3 Xxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x vzhled
 
Barva
 
Vůně x xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx, xxx xxxxxx příměsí, xx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx, xxxxxx, harmonicky xxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx, xxxxxxxx až xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxxxx, x xxxxxx xxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, mírně xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx silic
 
Džem
 
rosolovitá xx xxxxx roztékavá, xxxxxxxxxxxx, x xxxxxxx celých xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, xxx cizích xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, sladká, xxxxx xxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxx čirý xx lehce xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx výrobku xxxxx, xxxxxxxx s částmi xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, sladká, xxxxxxxxxx kyselá, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx až xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, nezcukernatělá, xxx xxxxxx pecek x xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxx, xxxxxx, navinulá, bez xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xx xxxxxxxxxx hrubými xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx, xxx cizích xxxxxxxx x xxxxx
Xxxxxxxx:
X xxxxxxx xxxxxxx xxxx přípustné xxxxxxxxxxx xxxxxxxx:
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxx odchylek x xxxxxx x xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xx 500 xxxxx
&xxxx;
501 - 1000 xxxxx
&xxxx;
xxx 1000 xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx příměsí (xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx ovoce včetně xxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxx 5 xx2, stopky xxxxxx xxx 10 mm)
 
2
 
3
 
4
 
přítomnost xxxxx nebo xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx (xxxxx xxx xxxxxxx odpeckovaných xxxxxxx)
&xxxx;
1
&xxxx;
2
&xxxx;
3
&xxxx;
xxxxxx xxxxx (xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx)
&xxxx;
2
&xxxx;
3
&xxxx;
4
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx povrch xxxxx nebo xxxx xxxxx
&xxxx;
5
&xxxx;
7
&xxxx;
10

Xxxxxxx 4 Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx a xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx bez xxxx xxxxxxxxxx, bez xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx lístků, x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx slupek, xxxxxxx xxxxxxxx, pecek, xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx, nálev xxxx xx xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx x xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxxxx zpracování
 
přirozená, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x způsobu zpracování (xxx xxxxxxxx xxxxxx)
&xxxx;
Xxxxxxx x celých xxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxx, x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x&xxxx;xxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx, kompoty x&xxxx;xxxxxx x xx stopkou, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx ovoce, které xx xx dotyku xxxxxxxxx, kompoty x&xxxx;xxxxxx x xxxxxxx musí xxxxxxxx zrnitost, nálev x kompotů z loupaného xxxxx čirý xx xxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx x xxxxxx přirozeně xxxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce a xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx z xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx xxxx neloupané, xxxxxxx xxxxx nebo jádřinců, xxxxx dělené xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxx druhu xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx xxxx neloupané, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx, dělené xx xxxxx xxxx xxxx xxxx přibližně xxxxxx xxxxxxxxx, nálev xxxx xx mírně xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx či xxxxx xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xx xxxxx krychle xxxx kvádru stejné xxxxxxxxx, xxxx xx xxxxxx, řezy xx xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx lehce roztřepené xxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxx a/nebo xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx druhům xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx druhům xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx:
Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx požadavků xx xxxxxxx:
x) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
x) Xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx plodů xxxxxxxxx, xx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx ovoce.
c) Xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
x)
&xxxx;
Xxxx odchylky
 
Počet xxxx odchylek x xxxxxx o xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xx 500 xxxxx
&xxxx;
501 - 1000 xxxxx
&xxxx;
xxx 1000 xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx x xxxxxx x kompotů x xxxxxxx plodů
 
5
 
7
 
10
 
Výskyt xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx u kompotů x xxxxx
&xxxx;
5
&xxxx;
7
&xxxx;
10
x) Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx vinné x xxxxxx u xxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxx.
x) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxxxxxxx popraskání xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx ovoce (xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx).
x) Xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx všech xxxxx v xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
x) Xxxxx xxxxxxxxx slupka x xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
x) Xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx z xxxxxxx x xxxxxx.
x) Xxxxxxx 20 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x nejvýše 5 % xxxxxxxxxxxx tvary xxxxxxxx u xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx.
x) Xxxxxxx 300 mg/kg xxxxxxxxx xxxxxx minerálních xxxxxxxx u xxxxxxxxxx xxxxxxx.
x) U xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx zabarvení xxxxxx přítomným xxxxxxxx xxxxxx x převládající xxxx po xxxxxxxx x použitých druhů xxxxx.
x) Xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx a xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx 20 % xxxxxxx xxxxx xxxxx x obalu.

Tabulka 5 Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ovoce
 
Výrobek
 
Konzistence a xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxx stop červivosti, xxx vegetačních xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, s xxxxxxx nebo xxx xxxxx, loupané xxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxx xxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxx díly, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx v xxxxx xxxxxxxxx, řezy xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxx cizích xxxxxxxx x pachů

Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx a xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx (směsi, xxxxxx)
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx kvašená (xxxxxx) xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxxx zelenina
zelenina x xxxx
xxxxxxxx x xxxx
xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
x) jednodruhové
směsi
b) xx 100% xxxxxxxxxxx xxxxxxx
x xxxxxxx přidaného xxxxx
x xxxxxxx xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx x xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxxxx xxxxx

Příloha č. 7 x vyhlášce č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
X) Konzervované zeleninové xxxxxxx xxxxxx
1. Xxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx příměsí xxxxxxxxxxxxx x půdy x xxxxxxxxxxxxxx zeleninových xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 0,08 %.
2. Xxxxx popela xx xxxxxxxxxx xxxxxx konzervovaných xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx 1,5 %.
X) Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
1. Xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxx obsah xxxxxxxx octové xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobcích, xx nejvýše 2 %.
2. Xxxxxxxxxxx hrášek xxxxxxxx xxxxxxx 1,5 % soli.
C) Xxxxxx xxxxxxx (kysaná) xxxxxxxx
1. xX mléčně xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,1.
2. Xxxxxx xxxxxxx (kysaná) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 0,8 % kyseliny xxxxxx, xxxxxxx 0,6 % xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx 1,5 % xxxxxxx. Toto xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) sterilované xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxx xxxxxx xxxx xxx původní xxxxx.
3. Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx ani xxxxxxxxx xxxxxx (křís) xxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx).
4. Xxxxxxxxxxx xxxxxx zelí obsahuje xxxxxxx 2,2 % xxxx.
X) Xxxxxxxx konzervovaná xxxxxxxx
1. xX xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx dosahuje xxxxxxx xxxxxxx 4,1.
E) Xxxxxx xxxxxxxx
1. Sušená xxx obsahuje nejvýše 12 % xxxx.
2. Xxxxxx cibule obsahuje xxxxxxx 14 % xxxx.
3. Ostatní sušená xxxxxxxx xxxxxx sušených xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 13 % xxxx.
4. Sušené jednodruhové xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx obsahují xxxxxxx 0,3 % xxxxxxxxxxxx xxxxx (tj. podíl xxxxxx, nerozpustného x xxxxx 10 % xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx).
X) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. Zeleninové xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x chemicky xxxxxxxxxxxx obsahují xxxxxxx 7 % xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx.
2. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx přídavkem xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 32 % xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, přičemž xxxxx xxxx nesmí xxxxxxxxx 28 %, x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx 55 %.
3. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxx nesmí obsahovat xxxx xxx 60 xx/xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
4. X kečupů xxxxxxxxxxxx xxxxxxx 25 % sušiny xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx vnesená xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
5. U xxxxxx xxxxxxxxxx Prima, Xxxxx, Xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx nejméně 30 % xxxx xxxxx xxxxxxx 10 % refraktometrické xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx vnesená xxxxxxxxxx surovinou.
6. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxxx protlak obsahují xxxxxxx 10,0 % xxxx.
7. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx rajčatové xxxxxxx zahuštěné jsou xxxxxxx x xxxxxxx 1.
Xxxxxxx 1
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx "Xxxxx", Xxxxx", "Xxxxxxx"
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x %
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
 
nejméně 30,0
&xxxx;
8,0 - 24,0
&xxxx;
xxxxxxx 24,0
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxxx stanovené xxxx kyselina xxxxxx x %
 
nejvýše 2,2
&xxxx;
xxxxxxx 2,2
&xxxx;
xxxxxxxxxxx se
 
nestanovuje xx
&xxxx;
Xxxxx xxxx x %
&xxxx;
xxxxxxx 3,5
&xxxx;
xxxxxxx 3,5
&xxxx;
xxxxxxx 10,0 *)
&xxxx;
xxxxxxx 10,0 *)
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx stanovené jako xxxxxxxx octová v %
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxxxx 0,2
&xxxx;
xxxxxxx 0,2
Xxxx.: *) Xxxxx xxxx musí xxx xxxxxxx pouze x soleného výrobku.

Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx x. 332/1997 Sb.
Smyslové požadavky xx jakost

Tabulka 1 Xxxxxxxxxxx zelenina xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx a xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx zelenina xxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx poškozením xxxxxxx x 20 % xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x tvarovými x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx nejvýše 20 % kusů, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx polotuhá, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxx semen x xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxx x tuhých xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx koření, zbytků xxxxxx, jde-li x xxxxxxxx xxxxxxxx, nálev xxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx zpracované xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx zpracování, bez xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitým xxxxxx zeleniny x xxxxxxx xxxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx chuť x xxxx xxxxx xx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx dělená x xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx nepoškozená, x xxxxxxxxxxx změnami x xxxxxxxxxxx poškozením xxxxxxx x 20 % obsahu xxxxx, xxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx 5 % hmotnostních, x xxxx okurek xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx, x xxxxxxxx ve směsi xxxxxx xxxxxx do 1,5 xx nejvýše 5 %, u xxxxxxxxxxxxx zelí xxxx x síle xx 5 mm, bez xxxx xxxxxxx x xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, u xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx semen x xxxxxxxxxxxxxx xxxx nejvýše 2 %, hrášek x xxxxxxxxxxxx slupkou, xxxx xxxxx nejvýše 1 xx xxxxxx, xxx xxxxx a xxxxxx příměsí, x xxxxx xxxxxxxxxx složky xxx promíchané xxxx xxxxxxxx xxxx skládané, xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx způsobu xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx mírně xxxxxxxx xxxx xxxxx zakalený xxxxxxxx protlakem
 
přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx zpracování, x xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx vybarvených xxxxx xxxxxxx 5 %, x sterilované xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx 50 % xxxx papriky xxxxxxx, u xxxxxx x fazolek xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx způsobu xxxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx x pachů, x sterilované xxxxxxx xxxx až xxxxx xxxxxxx, u xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx je xxxxxxxxxxxx chuť x xxxx xxxxx ze xxxxxx
Xxxxxxx 2 Sterilované xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x vzhled
 
Barva
 
Chuť x xxxx
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx xxx xxxxx, xxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx 80 % okurek x xxxxx musí xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx okurky xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx okurky xxxxxxxx x xxxx xxx 50 %, x okurkových xxxx xxxxxxxx nejméně 80 % xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx řezu xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx řezu xxxxxxxxxx x xxxx xxx 50 %, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, x řezů nálev x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x 5 % xxxx xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxx všeobecné xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxx 3 Xxxxxxxx xxxxxxxx xx smyslových xxxxxxxxx xx sterilované xxxxxx celé
 
Popis xxxxxxxx *)
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
3
&xxxx;
Xxxxxx nepravidelného xxxxx
&xxxx;
2
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
3
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
2
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
3
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
Xxxxxxxx barva
 
1
 
Dutiny
 
1
 
Celkové xxxxxxxx xxxxxx povolených xxxxxxxx
&xxxx;
7
*) Xxxx.: Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx vzorku 20xx xxxxxx.

Xxxxxxx 4 Xxxxxxxxxxx hrášek
 
Výrobek
 
Konzistence a xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxx x xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx vyrovnaná, x xxxxxx xxxxxxxxx xxxx být nejméně 80 % hmotnostních xxxxxxxxxxx velikosti xxxx xxxxx, xxx stop xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx, x neodloučenou xxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx mechanických příměsí xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx křehká, x obalu xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx x případným xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx škrobů x xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxxxxx xxxxx hrášku x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx černých x xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxxxxx druhu xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxx
Xxxxxxxx:
Xxxxxxxx smyslové xxxxxxxx u xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x hmotnostních %
1) 2 % xxxxxxx xxxxxxxxxx (světlých) xxx
2) 5 % xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxx
3) 1 % xxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx, odbarvených, xxxxxxxxx xxx
4) 12 % xxxxxx, zlomků xxxxx x xxxxxxx slupek, xxxx
5) 0,5 % (xxx ne xxxx xxx 12 cm2 xxxxxx) cizího rostlinného xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 5 Sterilované xxxxxxxx lusky
 
Výrobek
 
Vzhled x xxxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x vůně
 
Sterilované xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx,*) xxxxxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx, vegetačních xxxx, x odstraněnými xxxxxxxx x xxxxxxxx, bez xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxx xxxxxx dělené, v xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x 2 % xxxxxxx podílu xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhu x způsobu zpracování, x xxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxx xxxxx fazolky x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
*) Xx xxxxxxxxxx fazolové xxxxx xxxx považovány takové xxxxx, xxxxx mají x nejširším xxxxx xxxxxx xxxxxxx 3 xx.
Xxxxxxxx:
1) Xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx fazolových xxxxx:
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxxxxxx v obsahu x xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xx 500 gramů
 
501 - 1000 xxxxx
&xxxx;
xxx 1000 xxxxx
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
5
&xxxx;
5
&xxxx;
10
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxx části xxxx xxxxx
&xxxx;
10
&xxxx;
15
&xxxx;
25
2) xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx
3) nejvýše 10 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, z xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx tvořit xxxxxxxxx xxxxxxxxx a škůdci.

Tabulka 6 Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx x konzistence
 
Barva
 
Vůně x xxxx
&xxxx;
Xxxxxx všeobecně
 
řídce xxxxxxxx až xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx částicemi xxxxxx (xxxxxxxx), bez xxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxx částí xxxxxx, bez černých xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx pocházejících x koření
 
světle xxxxxxx, xxxxxxx xx hnědočervená, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx vlivem xxxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, mírně xxxxx, nasládlá, xxxxxxx, xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx "xxxxx" x "velmi ostrý", xxx xxxxxx xxxxxxxx x pachů
 
Rajčatová pyré x zahuštěné xxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxxx, jemná, xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (zeleniny), xxx xxxxxx xxxxxx, semen x xxxxxx xxxxx xxxxxx, bez xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx pocházejících x koření
 
světle xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx*)
&xxxx;
xxxxxxx xx rajčatech x xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx nasládlá, nakyslá, xxxxx slaná xx xxxxx, bez cizích xxxxxxxx a pachů*)
Pozn.: *) Znak se xxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 8,0 % refraktometrické xxxxxx.
Xxxxxxx 7 Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx x xxxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxx, xxx vegetačních xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, krouhaná, krájená, xxxxxxxxxx, strouhaná, velikost xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx úpravy, xxxxx, xxx částí xxxxxxx xxxxxxxxxxx než je xxxxxxxxx barva xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxx jednotlivým xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx úpravy, xxxxx, xxx cizích xxxxxxxx x xxxxx

Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx 1 Xxxxxxxxx záporné hmotnostní xxxxxxxx spotřebitelských xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx obalu x xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxx deklarované na xxxxx x %
&xxxx;
xx 50
&xxxx;
9,0
&xxxx;
51 xx 500
&xxxx;
6,0
&xxxx;
501 xx 1000
&xxxx;
5,0
&xxxx;
xxx 1000
&xxxx;
3,0
Xxxxxxx 2 Xxxxxxxxx odchylky xx stanovených hmotnostních xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx:
&xxxx;
Xxxxxx x % xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx x %
&xxxx;
xx 3,0 xx 5,0
&xxxx;
xx -2,0 xx +2,0
&xxxx;
xx 5,0 xx 10,0
&xxxx;
xx -4,0 xx +4,0
&xxxx;
xx 10,0 xx 15,0
&xxxx;
xx -7,0 xx +7,0
&xxxx;
xxx 15,0
&xxxx;
xx -10,0 do +10,0

Příloha č. 10 x xxxxxxxx č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx plody
 
vlašské xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx ořechy
 
ve xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx skořápce pražené xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx (xxxxxx xxxxxx)
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx pražené
 
 
 
loupané pražené
 
 
 
loupané xxxxxxx solené
 
 
para xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx nebo jader, xxxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx ořechy (ořechovec xxxxxxxx, pekany, pumy)
 
ve xxxxxxxx

Xxxxxxx x. 11 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx deklarovaná xx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxx
&xxxx;
xx 100 x
&xxxx;
- 5 %
&xxxx;
101 - 250 x
&xxxx;
- 3 %
&xxxx;
251 - 500 x
&xxxx;
- 2 %
&xxxx;
501 x x xxxx
&xxxx;
- 1 %

Xxxxxxx x. 12 x vyhlášce č. 332/1997 Sb.
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx vody xxxxxxx x % xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx xxxxxx xxxxxxx x % hmotnosti
 
 
 
plody
 
jádra
 
vlašské xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
12.0
&xxxx;
8.0
&xxxx;
0,4
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
5.0
&xxxx;
0,1
&xxxx;
xxxxxxx ořechy
 
ve skořápce
 
12.0
 
7.0
 
0,25
 
 
jádra
 
 
6.0
 
0,05
 
sladké xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
9.0
&xxxx;
&xxxx;
0,4
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
6.5
&xxxx;
0,1
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
6.5
&xxxx;
0,2
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
4.0
&xxxx;
0,2
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
4.0
&xxxx;
0,2
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
6.5
&xxxx;
0,1
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
4.0
&xxxx;
0,1
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx solená
 
 
4.0
 
0,1
 
jádra kešu xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
7.0
&xxxx;
0,3
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
3.0
&xxxx;
0,3
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
3.0
&xxxx;
0,3
&xxxx;
xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
10.0
&xxxx;
6.5
&xxxx;
0,5
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
4.0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx pražené
 
 
5.0
 
0,5
 
 
loupané xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
5.0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
xxxx ořechy
 
ve xxxxxxxx
&xxxx;
14.0
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
10.0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
3.0
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx kokos xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
3.0
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů
 
směsi suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxx jader*)
 
 
8.0
 
nedovolují se
 
piniové xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
6,0
&xxxx;
0,3
&xxxx;
xxxxxxxx ořechy
 
ve xxxxxxxx
&xxxx;
7,0
&xxxx;
&xxxx;
0,1
Xxxxxxxx: *) Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx skořápkových xxxxx xxxx jejich jader xx xxxxx xxxx xxxxxxx 60% hmotnosti.

Xxxxxxx x. 13 x vyhlášce x. 332/1997 Sb.
Smyslové xxxxxxxxx
&xxxx;
XXXXXXX
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
XXXXXXX XXXXXX X XXXXX XXXXXXXXX XXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx vyvinutá xxxxxxxxx až xxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxx, jádro xx xxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx nahnědlou xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxx olejnatá, xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx nahořklá
 
LÍSKOVÉ XXXXXX X XXXXX XXXXXXXXX XXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx bez xxxxxxxxx lůžka, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxx xx tmavě hnědá xxxxxx hnědá xx xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxx s xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxx xxxxxx pachu x xxxxx, sladce olejnatá
 
SLADKÉ XXXXXX XXXXXXXXX A XXXXX XXXXXXXX MANDLÍ
 
skořápka xxxxx, xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xx xxxxxx xxxxx, xx xxxx xxxx xx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx mandlová xxx xxxxxx xxxxx a xxxxx
&xxxx;
XXXXXXXXXX XXXXXX A XXXXX PISTÁCIÍ
 
skořápka xxxxxxxxxx xxxxxxxxx bez xxxxx, xx švu xxxxx, xxxxx zdravé
 
jádro na xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx až xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
XXXXX XXXX XXXXXX
&xxxx;
xxxxx xxxxx, suchá, xxxxxxxxxxxxxx xxxx ledvinkovitého xxxxx, xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx na xxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx nahořklá
 
ARAŠÍDY (XXXXXX XXXXXX) XXXXXXXXX X XXXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxx bez xxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxx xxxxxxx až xxxxx xxxxxxx světle xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx bez hořké xxxxx
&xxxx;
XXXX OŘECHY
 
skořápka tvrdá, xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, bez xxxxx xxxxx
&xxxx;
XXXXX XXXXXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
XXXXX XXXXXXXXX XXXXXX
&xxxx;
xxxxx xxxxx xxxxxxxx, nepoškozená
 
jádro xxxx xx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx, nasládlá
 
PEKANOVÉ XXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx hladká, rovnoměrně xxxxxxxxx, xxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx, světle xx xxxxx hnědá
 
ořechová, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx

Příloha č. 14 x vyhlášce x. 332/1997 Xx.
Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx a pěstovaných xxxxxxx hub xxxxxxxx x přímému prodeji xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx zpracování pro xxxxxxxxxxxxx účely
A. Houby xxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx)
2. Xxxx obecný (Xxxxxxxxx esculenta)
3. Xxxx xxxxxxx (Morchella xxxxxx)
4. Xxxxx kadeřavý (Xxxxxxxxx xxxxxx)
5. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxx xxxxx) - xxx mladé xxxxxxxx
6. Xxxxx xxxxxxxxxx - (Xxxxxx repandum)
7. Liška xxxxxx (Cantharellus xxxxxxxx)
8. Xxxxx xxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
9. Stroček xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
10. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx zpracování
11. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx confluens) - xxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx zpracování
12. Choroš xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx mladé xxxxxxxx, xxxxx pro xxxxxxxxxx zpracování
13. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx cavipes)
14. Xxxx hnědý (Boletinus xxxxxx)
15. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxx fragilipes)
16. Xxxx xxxxxxx (Xxxxxxx luridus)
17. Xxxx kovář (Boletus xxxxxxxxxx)
18. Xxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
19. Xxxx xxxxxx (Xxxxxxx reticulatus)
20. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx)
21. Xxxx xxxxxxx xxxxxxx (Suillus xxxxxxxxxx)
22. Xxxxxxx xxxx (Suillus xxxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
23. Xxxxxxx xxxxxxx (Suillus bovinus) - xxx xxxxx xxxxxxxx
24. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
25. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx)
26. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
27. Klouzek xxxxxx (Xxxxxxx aeruginascens)
28. Xxxxx xxxxxxx (Boletus xxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxx)
29. Xxxxx habrový (Xxxxxxx (Xxxxxxxx) xxxxxxx)
30. Xxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx (Leccinum) xxxxxxxxxx)
31. Xxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx aurantiacus - Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
32. Xxxxx xxxxxxxxxxx (Macrolepiota rhacodes) - xxx xxxxx xxxxxxxx
33. Bedla xxxxxx (Xxxxxxxxxxxx procera) - xxx mladé xxxxxxxx
34. Xxxxxxx dvojbarvá (Xxxxxxx xxxxx)
35. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx nuda)
36. Čirůvka xxxxxxx (Xxxxxxxxxx portentosum)
37. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
38. Xxxxxxx májovka (Xxxxxxxx xxxxxxx)
39. Xxxxx xxxxxxxx (Pleurotus xxxxxxxxx)
40. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
41. Xxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
42. Xxxx xxxxxxxx (Lyophyllum xxxxxxx)
43. Xxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
44. Xxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx)
45. Ryzec xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxx)
46. Xxxxx xxxxxxx (Lactarius xxxxxxxxxx)
47. Slizák xxxxxxx (Xxxxxxxxxx viscidus)
48. Sluka xxxxxxxxx (Rozites caperata)
49. Xxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxx)
50. Xxxxxxxx obecná (Xxxxxxxxxx mellea) - xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx
51. Xxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx nebularis) - xxx xxxxx xxxxxxxx
52. Xxxxxxx zahradní (Xxxxxxxx xxxxxxxxx) - jen xxx xxxxxxxxxx zpracování
53. Xxxxxxx pochvatý (Xxxxxxxx xxxxxxxxx) - jen xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
54. Xxxxxxx polní (Xxxxxxxx xxxxxxxxx) - jen xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
55. Xxxxxxx lesní (Aqaricus xxxxxxxxxx) - jen xxx xxxxxxxxxx zpracování
56. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx) - jen xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxx a xxx xxxxx průmyslové zpracování x potravinářským xxxxxx
1. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx)
2. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxx)
3. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx mustelina)
4. Xxxxxxxxx xxxxxxxx (Russula xxxxx)
5. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx)
6. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Russula xxxxxxxxx)
7. Xxxxxxxxx olivová (Xxxxxxx xxxxxxxx)
8. Holubinka xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
9. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Russula aurata)
B. Xxxxx xxxxxxxxx
1. Xxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx)
2. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx brunescens)
3. Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
4. Xxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
5. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
6. Xxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxx)
7. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
8. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx (Stropharia xxxxxxxxxxxxxx)
9. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx velutipes)
10. Polnička xxxxxxxx (Agrocybe xxxxxxxx)
11. Xxxxxxxxxxx xxxxx - Xxxx-xx-xx (Xxxxxxxx xxxxxx)
12. Xxxxxx měnlivá (Kuehneromyces xxxxxxxxx)
13. Xxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxxx volvacea)
14. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxx)
15. Xxxx Xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx)

Xxxxxxx č. 15 x vyhlášce x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx a podskupiny
 
Druh
 
Skupina
 
Podskupina
 
Houby
 
Čerstvé xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx houby xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxx x xxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxx x xxx
&xxxx;
xxxxxxxxx x xxx
xxxxx x prášek x xxx
xxxxxxx extrakty
houbové xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx č. 16 x vyhlášce x. 332/1997 Sb.
Třídy jakosti
V xxxxxxxxxxxx třídách xxxxxxx xxxx pěstované žampiony xxxxxxxxx těmto xxxxxxxxxx:
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
X. xxxxxx
&xxxx;
XX. xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx pevně uzavřené
 
Plodnice xxxx xxxxxxxxxx až xxxxxxxxxx xxxxx uzavřené
 
plodnice x xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx, charakteristická xxx xxxxx - xxxx, xxxxxxx nebo hnědá
 
Druh
 
v xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx nesmí být xxxxx než xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx klobouku v mm
 
15 xx 35
 
30 až 55
&xxxx;
45 a xxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxx nejvýše x xx
&xxxx;
20
&xxxx;
25
&xxxx;
30
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % hmot. xxxxxxx xxxxxxxxxxxx s xxxxx xxxxxxxxx kloboukem
 
nejvýše 25 % hmot. xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, x xxxx xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 5 % xxxx. xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxx dobře xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 20 % xxxx. plodnic xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. plodnic neodpovídajících xxxxx třeně nebo xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx klobouku
 
nejvýše 10 % hmot. xxxxxxx neodpovídajících xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 0,5 % hmot. xxxxxxx zeminy
 
nejvýše 1 % hmot. xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 1 % xxxx. xxxxxxx xxxxxx

Příloha x. 17 x vyhlášce x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx x xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx loupané
 
brambory xxxxxxxx loupané konzervované
 
brambory xxxxxxxx sušené
 
bramborová xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx sušená
 
bramborové xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx předsmažené *
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx *
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx *
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx
*/ xxxxxxxxx xx xxxxx xxx dalších xxxxx

Xxxxxxx č. 18 x vyhlášce x. 332/1997 Sb.
Přípustné xxxxxxxx xxxx
1. Odrůdová jednotnost x xxxxx xxxxxxx:
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxxx konzumní xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx odrůd xxxxxxx % xxxxxxxxx
&xxxx;
2
&xxxx;
2
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx % xxxxxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
2
2. Xxxxx jakostně xxxxxxxxxxxxxx:
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx nejvýše % xxxxxxxxx
&xxxx;
4
&xxxx;
6
&xxxx;
x xxxx nejvýše % xxxxxxxxx
&xxxx;
x mokrou xxxxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
1
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
-
Xxxxxxxx: U xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xx nepovažuje za xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
3. Xxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx hlíz:
 
brambory xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx velikosti xxxx x xx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx % xxxxxxxxx hlíz x x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
xxxxx než 28
&xxxx;
xxxxx xxx 20
 
3
 
 
z toho xxxxx xxx 15
 
z xxxx xxxxx xxx 10
&xxxx;
0
&xxxx;
xxxx "xxxxxx"
&xxxx;
xxxxx než 17 xxxx větší xxx 28
&xxxx;
xxxxx než 5 xxxx větší xxx 20
&xxxx;
3
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxx než 35
&xxxx;
xxxxxxxxx xx
&xxxx;
3
&xxxx;
&xxxx;
x xxxx xxxxx xxx 28
&xxxx;
&xxxx;
0
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx varných typů:
 
varný xxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
X
&xxxx;
xxxxx, xxxxxxxxxxx, lojovitá
 
do xxxxxx, xxxx xxxxxxx
&xxxx;
X
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, nerozvařivá xxxx xxxxx rozvařivá
 
pro xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxx
&xxxx;
X
&xxxx;
xxxxx, moučná, xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx pro xxxxxxxx těst x xxxx
Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx x kombinace xxxxxxx typů. Xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx.

Xxxxxxx č. 19 x xxxxxxxx č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x chemické požadavky xx xxxxxx xxxxxxx x brambor
 
 
fyzikální, xxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx vlastnosti
 
brambory konzumní xxxxxx loupané
 
 
hlízy xxxxx, xxxx, neoslizlé, průměr xxxxxxxx xxxx xx 30 xx 80 xx, xxxxxx xxxxx xxxxxxx 2 % xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 6 % xxxxxxxxx, ostatní xxxx xxxxxxx 2 % xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx 10 % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
xxxxx XxXx v xxxxxx
xxxxxxx 0,8 %
xxxxxxx 1,4 %
xxxxx xxxxx x deklarované hmotnosti xxxxxxx 62 %
&xxxx;
xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx. xxxxxxxxx, nejvýše xxxx 5 % xxxxxx xx hotový xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxx, xxx cizí xxxxx, při xxxxxx xxxx xxxxx xxxxx, xxxxx čirý xx xxxxx zakalený
 
brambory xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 87 %
xxxxx xxxxxxxxxxx nejméně 68 %
&xxxx;
xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx, x rozměru xxxxxxx 10 xx, xxx xxxxxx x xxxx, barva xxxxx xxxx. mírně xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx vůně xxx xxxxxxxxx, bez xxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxx nejméně 87 %
&xxxx;
xxxxx xxxxxx, xxxxx xx bílé xx xxxxxx, chuť x vůně xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, bez xxxx xxxxxxxx a xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx kaše xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 87 %
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx, nažloutlé xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx smažené
 
sušina xxxxxxx 95 %
xxxxx tuku xxxxxxx 42 %
 
plátky xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxx xxxxxxx, obsah xxxxxxxx soli xxxxxxx 0,5 % xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx okraje, chuť xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxx 5 % xxxxxxxxx xxxxxxx x tmavými skvrnami x 5 % xxxxxxxxx xxxxxx xx 20 xx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx nejvýše 76 %
xxxxx xxxxxxx mastných xxxxxxx (xxxx xxx. xxxxxxx) x tuku xxxxxxx 1,5, %
xxxxxx xxx x xxxxxxx xxxxxxx 5 mm
 
výrobky xxxxx x hladkým xx xxxxxxx řezem, x xxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, nepolámané, xxxxx xxxxxxxxxxx xxx přílišných xxxxxxxxxxx vad (xxxxxx, xxxx, xxxxxxx, xxxxxx), xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxx, ne tvrdá, xxxxxxxx, obsah xxxxxxxxx xxx xxxxxxx
8 %
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx nejvýše 76 %
xxxxx volných xxxxxxxx xxxxxxx (xxxx xxx. xxxxxxx) v xxxx nejvýše 1,5,%
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx hladkého či xxxxxxxx řezu, bez xxxxxx pachů x xxxxxxxx, čisté, xxxxxx, xxxxxxxxxxx barvy xxx xxxxxxxxxx vzhledových xxx (xxxxxx, xxxx, xxxxxxx, xxxxxx), xxxxx xxxxxxxxx xxx nejvýše 10 %
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 45 %
xxxxx xxxx xxxxxxx 3 %
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xx xxxxxxx zlatobéžová, xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx, xxxx x chuť po xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 25 %
&xxxx;
x xxxxxxxxx xxxxx drobné xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxxx kašovitá xxxxx s xxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x smažených xxxxxxx xx xxxxxxx tuk xxxx olej x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 2 xx XXX x 1 g xxxx x xxxxx xxxxxxxxx nejméně 170 ° X.
Čl. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx oběhu xxxxx xxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx potravin xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxx používat xx 1. xxxx 2001.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx předpisem č. 92/2000 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.9.2000

Informace
Xxxxxx předpis č. 332/97 Xx. nabyl xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x výjimkou ustanovení §3, 8, 14, 20, 24 x 29, která xxxxxxxx xxxxxxxxx dnem 1.4.1998.
Ve xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx uskutečněné xxxxxxx xxxxxxxxx č.:
92/2000 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX x. 332/97 Xx., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. x), x), x), x) a x) xxxxxx x. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx ovoce x xxxxxxxx zeleninu, xxxxxxxxxx ovoce a xxxxxxxxxxx zeleninu, suché xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx
s xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Xxxxxx xxxxxxx x. 332/97 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 157/2003 Xx. x xxxxxxxxx xxx xxx, xxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxx o xxxxxxxxxxx XX x XX (1.5.2004).
Znění xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx právních xxxxxxxx x xxxxxxxx není xxxxxxxxxxxxx, pokud se xxxx xxxxxx derogační xxxxx shora xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 324/1997 Sb., x způsobu označování xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx, o xxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x".
2) XXX 46&xxxx;3010 Ovoce xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxx.
ČSN 46&xxxx;3020 Xxxxxxx a xxxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3021 Xxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3022 Xxxxxxx, slívy, renklódy x xxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3023 Xxxxxx a xxxxx.
XXX 46 3030 Xxxxx čerstvé. Bobulové xxxxx x lesní xxxxx.
XXX 46&xxxx;3031 Xxxxxx.
ČSN 46 3032 Xxxxxxx.
XXX 46 3033 Xxxxxx.
XXX 46 3041 Xxxxxx xxxxxx révy xxxxx.
ČSN 46&xxxx;3050 Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3051 Kaštany xxxxx.
XXX 46&xxxx;3060 Xxxxxxx xxxxx xxxxx. Xxxxxxxxx plody x xxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3061 Xxxxxxx jižní xxxxx. Xxxxxx.
XXX 46 3062 Xxxxxxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3063 Fíky čerstvé.
XXX 46 3064 Xxxxxxx xxxxx xxxxx. Ostatní xxxxx xxxxx x xxxxxxxx (xxxxx).
XXX 46&xxxx;3065 Xxxxxxx xxxxx xxxxx. Xxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxx (xxxxxxxxx, xxxxxx).
ČSN 46&xxxx;3066 Xxxxx.
XXX 46&xxxx;3067 Xxxxxxx.
XXX 46 3068 Xxxx.
XXX 46&xxxx;3069 Xxxxx.
XXX 46&xxxx;3085 Xxxxxxxx xxxxxx čerstvé.
XXX 46 3110 Xxxxxxxx xxxxxxx. Košťálová xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3111 Xxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3120 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3130 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx zelenina.
XXX 46&xxxx;3140 Xxxxxxxx xxxxx.
ČSN 46&xxxx;3141 Xxxxxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3142 Vyluštěná xxxxxxxx xxxx.
ČSN 46&xxxx;3150 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3151 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3152 Xxxxx.
ČSN 46 3153 Xxxxxxx xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3154 Xxxxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3155 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3156 Xxxxxxx xxxxxxxxxx.
ČSN 46 3157 Xxxxxxx.
XXX 46 3160 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3161 Xxxxxx xxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3162 Xxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3163 Xxx.
XXX 46&xxxx;3170 Chřest.
XXX 46&xxxx;3171 Xxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3172 Xxxx.
XXX 46&xxxx;3173 Xxxxxx xxxxxx.
3) Zákon č. 61/1997 Sb., x xxxx x o změně x xxxxxxxx zákona č. 455/1991 Sb., x živnostenském xxxxxxxxx (živnostenský xxxxx), xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx, a xxxxxx Xxxxx xxxxxxx rady č. 587/1992 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxxxx, ve znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx, (xxxxx x xxxx).
4) XXX 46&xxxx;3092 Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3083 Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
XXX 46 3086 Xxxxxxx ořechy ve xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3087 Xxxxx lískových xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3088 Xxxxxx xxxxxx ve xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3089 Jádra xxxxxxxx mandlí.
ČSN 46&xxxx;3080 Xxxxxxxx xx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3081 Xxxxx pistácií x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3082 Xxxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3090 Doporučená xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xx xxxxx x sušené xxxxx a xxxxxxxx vad.