Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 30.04.2004.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.08.2000 do 30.04.2004.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mlýnské obilné výrobky, těstoviny, pekařské výrobky a cukrářské výrobky a těsta

332/97 Sb.

ODDÍL 1. Čerstvé ovoce a čerstvá zelenina §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Skladování §5
ODDÍL 2. Zpracované ovoce §6
Členění na skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Technologické požadavky §10
Uvádění do oběhu §11
ODDÍL 3. Zpracovaná zelenina §12
Členění na skupiny a podskupiny §13
Označování §14
Požadavky na jakost §15
Technologické požadavky §16
Uvádění do oběhu §17
ODDÍL 4. Suché skořápkové plody §18
Členění na skupiny a podskupiny §19
Označování §20
Požadavky na jakost §21
ODDÍL 5. Houby §22
Členění na skupiny a podskupiny §23
Označování §24
Požadavky na jakost §25
Uvádění do oběhu §26
ODDÍL 6. Brambory a výrobky z nich §27
Členění na skupiny §28
Označování §29
Požadavky na jakost §30
Uvádění do oběhu §31
Přechodné ustanovení §32
Účinnost §33
PŘÍLOHA 1: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 3: Hmotnostní podíl ovoce v 1 kg výrobku
PŘÍLOHA 4: Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení
PŘÍLOHA 5: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 6: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 7: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 8: Smyslové požadavky na jakost
Tabulka 1 Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelských balení
Tabulka 2 Přípustné odchylky od stanovených hmotnostních podílů jednotlivých složek zeleniny u zeleninových salátů a směsí
PŘÍLOHA 10: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 11: Přípustné záporné hmotnostní odchylky
PŘÍLOHA 12: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 13: Smyslové požadavky
PŘÍLOHA 14: Seznam volně rostoucích a pěstovaných jedlých hub určených k přímému prodeji nebo k dalšímu průmyslovému zpracování pro potravinářské účely
PŘÍLOHA 15: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 16: Třídy jakosti
PŘÍLOHA 17: Členění výrobků z brambor na skupiny
Přípustné odchylky hlíz
Užití brambor konzumních pozdních dle varných typů
PŘÍLOHA 19: Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost výrobků z brambor
č. 92/2000 Sb. - Čl. II
ODDÍL 1
XXXXXXX XXXXX X XXXXXXX XXXXXXXX
§1
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxx plody x xxxxxx stromů, xxxx xxxx xxxxx uváděné xx xxxxx bezprostředně xx sklizni xxxx xx xxxxxx době xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
x) čerstvou zeleninou xxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, listy, xxx, xxxxxxxxxx, plody xxxxxxxxxxx xxxx víceletých xxxxxxx uváděné xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx po xxxxxxx xxxx po xxxxxx době xxxxxxxxxx xxxxxxx stavu.
§2
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Členění na xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 1.
§3
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx a xx zvláštním xxxxxxxx 1) jsou xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx čerstvého xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx
x) xxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, 2)
x) xxxx x xxx, že xxxx xxxxxxx ovoce xxxx xxxxxxx xxxxxxxx po xxxxxxx ošetřeny xxxxxxxxxxxxx xxxx jinými xxxxxxxxxx xxxxxxx.
§4
Xxxxxxxxx xx jakost
Xxxxxxx xxxxx a čerstvá xxxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx požadavků xx xxxx jakosti, xxxxx xxxx stanoveny xxxxxxxxxx xxxxxx. 2)
§5
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, popřípadě v xxxxxxxxxx s xxxxxxx xxxxxxxxxx x na xxxxxxxxx xxxxxxxxxx.

XXXXX 2

XXXXXXXXXX XXXXX
§6
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) zpracovaným xxxxxx výrobky, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx a které xxxx upraveny xxxxxxxxxxxxx, xxxxx ovocných xxxxxxxxxxxxx x nealkoholických nápojů x xxxxxxxxxx ovoce,
b) xxxxxxxxxx technologické xxxxxxx, xxxxx vedou k xxxxxxxxx xxxxxxxxxx jakosti x xxxxxxxxx nezávadnosti xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx x nálevem xxxx xxx nálevu x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx sterilací,
d) ovocnou xxxxxxxxxx (xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx, klevelou) potravina xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxx nebo s xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx obsahu xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx prostředku, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, x přidáním xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxxxx se xxxxxx:

1. xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx rosolovité xx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxx,

2. xxxxxxxxxx xxxxxxxxx rosolovité, xxxxxxxx až xxxx xxxxxxxxxxx, homogenní xxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx,

3. xxxxxxxxxx marmeládou xxxxxxxxx rosolovité, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxx xx zřetelnými xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx,

4. xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx rosolovité, neroztékavé, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxx xxxx lehce xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx rosolu xxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx pletiva,

5. xxxxxxx xxxxxxxxx polotuhé xx xxxx konzistence x xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx dužniny ovoce,

6. xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx konzistence se xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx ovoce.

e) ovocným xxxxxxxxx potravina řídké xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxx ovoce (xxx xxxx, slupky, xxxxx, xxxxx, jádřinců) xxxxxxxxxxxxxx xxxx obdobným procesem, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx náhradního xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx snížením xxxxxx xxxx, sterilací xxxx xxxxxxxx konzervačního xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx způsobů,
f) xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx konzervovaná xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxx sušeného xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx ovoce, xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xx nejméně 60 % xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx konzervovaná xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx cukru,
i) xxxxxx xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx z xxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx 3) xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx sladidlem x xxxxxxxx x přidanými xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx potlačující xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx výrobku xx dobu uvedenou xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx potravina x xxxxxxxxx celého xxxx děleného xxxxx x xxxxxxxxx přidáním xxxxx xxxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx čerstvé xxxx xxxxxxxxxxx, uzavřená xx xxxxxxxxxxxxxxx obalu, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx konzistence xxxxxxxx x kaštanového protlaku x xxxxx,
x) xxxxxx xxxxx xxxxxxx, 2) xxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx x plísní, xx stádiu technologické xxxxxxxx, očištěné, zbavené xxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx) x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx; ovocem xx xxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxx rebarbory, xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxx xxxxxxxx), tzv. xxxx-xxxxxx x plody xxxxxxx,
x) xxxxxxxx plod xxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxx xxxxxx, 2)
x) zázvorem xxxxx xxxxx xxxxxxxx zázvoru,
p) xxxxxxxxxx kůrou xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, očištěná, x odstraněným xxxx xxxxxxxxxxxxx endokarpem,
q) ovocnou xxxx (dužninou, pulpou) xxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxx xxxx, xxxxxx, jader, xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xx tvořena xxxxxx celým, nebo xxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx, xxx která xxxxxx rozmělněna na xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx pasírováním xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx šťávy,
s) xxxxxx xxxxxx šťáva xxxx koncentrovaná ovocná xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx šťáva, přičemž xx rozumí:

1. xxxxxxx xxxxxx xxxxx získaná x xxxxx mechanickými xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx, x barvou, xxxx a xxxxx xxxxxxxx xxx příslušné xxxxx,

2. koncentrovanou xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx získaný x ovocné xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx,

3. sušenou xxxxxxx xxxxxx produkt xxxxxxx z xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx odstraněním xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx,

x) xxxxxx extraktem xxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx, xxxxx x ohledem na xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ve xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx ovoce,
u) škůdci xxxxxx xxxx mrtvými xxxxxxxxxxx v xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx.
§7
Xxxxxxx xx skupiny a xxxxxxxxxx
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx uvedeno v příloze č. 2.
§8
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xxxx xxxxx
x) xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxx alkoholu x xxxxxxxxxx procentech x ovoce x xxxx,
x) název xxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxx x) x xxxxxxx x), xxxxxxxx xx uvedeno v příloze č. 2,
d) xxxxxxxx xxxxx x gramech xxxxxxxxxx xx 100 xxxxxxx výrobku,
e) xxxxxxxx cukru v xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 100 gramech výrobku xxxxxxxxx refraktometricky xxx 20 xX x xxxxxxxx výrobku x xxxxxxxxx +/- 3 xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
f) xxxxxxxxxx, xx k xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx řepy.
(2) Xxxxxx xxxxxx hroznů xxxx vinné xxx xxxxxxxxx pouze xxxxxx "Xxxxxxx" nebo "Hrozinky".
(3) Jsou-li pro xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx meruňky xxxxxx xxxxx xxx sublimačním xxxxxxx, xx xxxxx xx xxxxx použitých xxxxxxx xxxxx xxxxx "xxxxxx xxxxxxx".
(4) X xxxxxxx, xxx xx xxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxxxx) xxxxxx xxxxx xxx 63 %, xx xxxxx xxxxx xxxxx "xx xxxxxxxx xxxxxxxxx na chladném xxxxx". Xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx uvádět x jednoporcových xxxxxx x u xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx x výrobků xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx na povrchu.
(5) X xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxxx způsob xxxxxxx xxxxxxxxx kůry.
(6) Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxx "xxxxxxxxxx kůru citrusu.
(7) Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx
a) xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(8) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 4.
§9
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 5 xxxxxxxxx 1 x 2.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 5 xxxxxxxxx 3, 4 x 5.
(3) Xxxxxx xxxx xxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx vývoje xx x sušeném xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx.
§10
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx 1 kg xxxxxxx při výrobě xxxxxxxx xxxxxxxxx je xxxxxxx v příloze č. 3.
(2) X xxxxxxxxxxx xxxxx xx do xxxxxx xxxxxxxxxx konzistence xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxx x
x) xxxxxxx druhu xxxxx, xxxx
b) xxxx nebo xxxx xxxxx xxxxx, s xxxxxxxx jablek, xxxxxx, xxxxxxx x neoddělujícími xx peckami, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, hroznů, xxxx, okurek x xxxxxx.
(3) X xxxxxxxxxxx šípkového xxxxx xx do vhodné xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx cukrů x xxxx z šípkového xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx.
(4) X xxxxx xx xx xxxxxx rosolovité konzistence xxxxxxx směs cukrů x drtě x xxxx xxxxxxxx z
x) jednoho xxxxx xxxxx, xxxx
x) xxxx nebo více xxxxx xxxxx.
(5) X xxxxxx a xxxxxxxxxxx rosolu xx xx vhodné rosolovité xxxxxxxxxxx xxxxxxx směs xxxxx a xxxxx x xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x
x) xxxxxxx druhu xxxxx, xxxx
x) dvou xxxx více druhů xxxxx, u xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, švestek x xxxxxxxxxxxxxx se xxxxxxx, xxxxxxx, vodních xxxxxxx, xxxxxx, xxxx, xxxxxx x rajčat.
(6) U marmelády xx do vhodné xxxxxxxxxx konzistence xxxxxxx xxxx cukrů x xxxxxxxx nebo protlaku x ovocné xxxxx x
x) xxxxxxx xxxxx ovoce, xxxx
x) xxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx.
(7) X citrusové xxxxxxxxx se do xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x jednoho xxxx xxxx xxxxxxxx (drtě, xxxxxxxx, šťávy, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx) xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx.
(8) X xxxxxxxxxxx xxxx xx do xxxxxx xxxxxxxxxxx přivede xxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(9) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx výrobu potravin xxxxxxxxx v §6 xxxx. x) xxxxxx 1 xx 4 xxxxx xxx xxxxxxxx:
x) zahříváním, xxxxxxxxx xxxx mrazením,
b) xxxxxxxxxxx sušením (sušením xx xxxxxxxxx xxxxx),
x) xxxxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx.
(10) Meruňky xxx xxxxxx džemu xxxxxxxxxxxxxxx x §10 odst. 3 xxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx jinými dehydratačními xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx.
(11) Xxxxxxxxx xxxx xxxx xxx přechovávána x xxxxxx.
(12) xX x xxxxxxx dosahuje xxxxxxx xxxxxxx 4,0.
(13) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxx musí xxxxx xxxxxxx 70 %, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 67 %.
(14) Xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx 0,5 % hmotnostních.
(15) Xx-xx refraktometrická xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx 70 %, xx nutno výrobek xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx procesem.
§11
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 70 %.
(2) Sušené x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx nebalené xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxx s xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, přepravuje x xxxxxx x xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx 0 °X xx 5° C.
XXXXX 3
XXXXXXXXXX XXXXXXXX
§12
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) zpracovanou xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx tvoří xxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxx xxxx upraveny xxxxxxxxxxxxx, vyjma xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, dresinků, xxxxxxxxx omáček x xxxxxxxx zmrazené,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx procesy, xxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
c) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx kvašenou xxxxxxx xxxxxxxxxxxx působením bakterií xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx potravina xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx hrubšími xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x jedlých xxxxx xxxxxxxx (xxx xxxxxx, xxxxx) propasírováním xxxx xxxxxxxx procesem, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx, přidáním xxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx prostředku, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, x přidaným xxxxxx xxxx xxxxxxxxx sladidlem,
x) sušenou xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx cukru xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx kandovanou xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx cukru,
x) xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx přídavkem xxxxx soli,
i) xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx prostředku,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,
k) upravenou xxxxxxxxx xxxxxxxx zeleninou xxxxxxxxx x čerstvé xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx x případným xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx ve xxxxxxxxxxxxxxx obalu, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx v xxxx xxxxxxxx zalitá xxxxxxx xxxxx xxx, xxx výsledná xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx 4 % xxxxxxxxxx.
§13
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Členění na xxxxxxx x podskupiny xx uvedeno v příloze č. 6.

§14
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xxxx xxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxxxxx xxx §3 xxxx. x) xxxx xxxxxxxx, pokud xxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx druh xxxxxx (např. sladkokyselý, xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx),
x) xxxxx skupiny x xxxxxxxxxx xxxxxxx b) xxxx x), je-li xxxxxxx v příloze č. 6,
x) xxx se jedná x zeleninový výrobek xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx,
x) x sterilovaného xxxxxx, xxxxxxx, okurek, xxx se jedná x xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx velikostně tříděné x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx zeleniny, xxxxxxxxx xxx se xxxxx x zeleninu xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) x xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvé xxxxxxxx

1. xxxxx xxxxxxxxxxxxx,

2. xxxxxxx skladování.

(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní odchylky xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 9 xxxxxxx 1.
(3) Xxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9 tabulce 2.
§15
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx a chemické xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx x příloze č. 7.
(2) Smyslové xxxxxxxxx xx jakost xxxx uvedeny x příloze č. 8 xxxxxxxxx 1 xx 7.
(3) Xxxxxx xxxx xxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx vývoje se x xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx sušené xxxxxxxx nesmí xxxxxxxxxx.
§16
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) X xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xX xx xxxxx xxxx rovno 4,0, je xxxxx xxxxxxxxx prohřátí obsahu xxxxxxxxxxxxxxxx balení xx 80 až 90 °X tak, xxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx mikroorganismů.
(2) X sterilovaných xxxxxxxxxxxx výrobků, xxxxxxx xX xx xxxxx xxx 4,0, xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx na 121, 1 °X nebo xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx x usmrcení vegetativních xxxxx mikroorganismů x xxxxxx xxxx.
§17
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx zelenina xxxxxxxx xx skladuje xxx xxxxxxx nejvýše 20 °X x xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx xxxxxxx 70 %, x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(2) Xxxxxx x xxxxxxxxxx nebo kandovaná xxxxxxxx se xxxxxxxx x xxxxxxxxxx odděleně xx látek x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx balené xxxxxxxx v xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx zelenina se xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx 0 °C do 5 °X.
ODDÍL 4
XXXXX XXXXXXXXXX XXXXX
§18
Pro účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plody xxxxx xxxx jejich xxxxxx xxxxxxx pod xxxxxxx x) xx x) x xxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx,
b) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx a xxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx ořechy xxxxx xxxxx lísky,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx suché xxxxx mandloně xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx plodů xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxx kešu ořechů xxxxxx xxxxx ledvinovníku xxxxxxxxx,
x) xxxxxxx (xxxxxxxx xxxxxx) xxxxx xxxxx podzemnice olejné,
x) xxxx xxxxxx (xxxxxxxxxxx ořechy) semena xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx jejich xxxxx x kterémkoliv stadiu xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx, které xxxxxxxx x xxxxxxxxx.
§19
Xxxxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx
Členění xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 10.
§20
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx uvedených x zákoně x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx
x) xxxxx xxxxxxxxxx plody xx xxxxxxxx názvem xxxxxxx x podskupiny x xxxxxxxxxx ořechů x xxxxx xxxxxxx skořápkových xxxxx, pouze názvem xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx odchylky od xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 11.
§21
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 12.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 13, xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxxx xxxxxxx. 4)
(3) Škůdci xxxx xxxx xxxxx v xxxxxxxxxx stadiu xxxxxx xx xxxxxxxxxx.
XXXXX 5
XXXXX
§22
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
a) xxxxxxx xxxxx čerstvé xxxxxxxx vyšších xxx xxxxxxx x příloze č. 14,
x) xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx houby, xxxxx nejsou xxxxxx xxx xxx dny xxx xxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx pěstovanými xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxx než xxx dní ode xxx xxxxx,
d) xxxxxxxx houbami xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx obsah xxxx xxxx nejvýše 12 % x jednotlivé xxxxx xxx jsou xxxxxxxxxxxxx určitelné,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx výrobky x xxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx drcením, xxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxxxxx.
§23
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 15.
§24
Xxxxxxxxxx
Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx označí
x) čerstvé xxxxx xxxxx xxxxxxxx i xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxx xxxxx přílohy č. 14 x xxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx volně xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxx xxx xxx xxx xxxxx,
c) xxxxxxx houby xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx do xxxx xxx ode xxx xxxxx,
d) xxxxxxxxx žampiony x xxxxxx xxxxxxx,
e) xxxxxxx z hub x ostatní výrobky x hub xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxx podle přílohy č. 14, xxxxx x xxxxxxxx.
§25
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx musí být xxxxx konzistence, dobře xx sucho očištěné, xxx xxxxxxx x xxxxxxxx. Xxxxx nesmějí xxx xxxxxxxxx, plesnivé, xxxxxxxx x nadměrně xxxxx. Mohou xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxx být xxxxxx x xxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx xxx není xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Pěstované xxxxxxxx xxxx xxx xxxx s odříznutou xxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx, čerstvého xxxxxxx, xxxxx konzistence, xxxxx, xxxxxxx, bez xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx x xxxxx.
(3) U xxx uvedených x xxxxxxxxxx 1 x 2 se xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx 10 % xxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx a xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, úlomky xxxx xxxxxxx na xxxx místech.
(4) X xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx 5 % hmotnosti xxxxxxxxxxxxx.
(5) Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx do xxxx jakosti xxxxx přílohy č. 16.
(6) X xxxxxxxx xxx xx xxxxxxxx 10 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx.
§26
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx se skladují x xxxxxxxxxx při xxxxxxxxx xx 0 °X xx 10 °X, xxxxx x xxxxx vrstvě.
(2) Xxxxxxx houby pěstované xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx 0 °X xx 6 °X xxxxxx a xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx dvou xxxxxxxx; nebalené, xxxxx xxxxxx nejvýše xx xxxxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 20 °X x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(4) Xxxxxxx houby xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxx x xxxxxxxx xxxxx.
(5) Xxxxxx xxxxx musí xxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxx.
XXXXX 6
XXXXXXXX X XXXXXXX X NICH
§27
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx x kříženců Xxxxxxx xxxxxxxxx X.,
x) xxxxxxxxxx konzumními xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx dosažením xxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx,
c) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx konzumní xxxxxxxx xx dosažení xxxxx xxxxxxxx hlíz x xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx konzumní x průměrnou délkou xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx brambory x xxxxxxx xxxxx xx xxxxxx žluté xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx konzumními xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx bílé xxxxxxx,
x) varným xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx vhodnost xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) zdravými xxxxxxx hlízy xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx na xxxxxxx xxxx v xxxxxxx vady xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxx barvy xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx ulpělá xxxxxx xx slupce xxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, nať, xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx hlízy xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxx než 1/8 xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxxx hlízami hlízy xxxxxxxxxx brambor x xxxxxxx strupovitostí xxxxxxxxxxx xxxx xxx 1/4 xxxxxxx hlíz,
x) xxxxxxxxxxxx, prasklými nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxx x xxxxxxxxxx brambor raných xxxxxxxx xxxxxxxx xxx 3,5 xx x x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx 5 xx xx xxxxxxx,
x) xxxxxxx x brambor xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx technologickým xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, smažením, xxxxxxx, xxxxxxx a sušením, xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx kuchyňskou xxxxxx.
§28
Xxxxxxx xx xxxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx na xxxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx,
b) brambory xxxxxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxx na xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 17.
§29
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxx konzumní xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx. Xxx xxxxxx xx xxxxxx ještě xxxx xxxxxx.
(2) X xxxxxxx konzumních xxxxxxxx xx xxxxxx užití xxxxx varného xxxx xxxxxxxxx x příloze č. 18.
(3) X xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxx xxxx x xxxxxxxx označení "drobné".
(4) Výrobky x xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
§30
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx jednotné x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx nad xxxxx xxxxxxxxxxx odchylek xxxxxxxxx x příloze č. 18.
(2) Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx vzhledem xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx odrůdě, xxxx xxx xxxxxx, xxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx vnějších x xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx celkový xxxxxx, xxxx xxx jakostní x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx vzniklých xxxxxx, xxxxxxxxxxxx prasklin xxxx xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx x prašné xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx pachů x příchutí.
(3) Xxxxx brambor konzumních xxxxxxxx musí xxx xxxx xxxxxxxxx pevnou xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxx xxxxx než 3 xx a xxxxx vykazovat xxxx, xxxxx xxxx černé xxxxxx pod slupkou xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxx 5 xx. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 18.
(4) Xxxxxxxxx xx velikost xxxx xxxxxxxx hlíz xxxxxxx xxxxxxxxxx:

xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx "xxxxxx"

xxxxxxxx konzumní pozdní xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxx hlíz x mm

xxxxx xxx 28

xxxxx xxx 28
větší xxx 17

větší xxx 35

xxxxxxxx xxxx x x

xxxxx xxx 20

xxxxx než 20
xxxxx xxx 5

xxxxxxxxx xx
x) xxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xx velikost xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx nebo xxxxxxxx hlíz xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 18.
(5) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx výrobků z xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 19.
§31
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx obalů xxxxx xxx hlízy xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx praním xxxx kartáčováním.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx výrobky x xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxx zmrazené.
§32
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Označení xxxxxxxxx xxxxx a čerstvé xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx skořápkových plodů, xxx, brambor x xxxxxxx x nich xxxxxxxx x xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 xx 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx xxxxx xxxxx §6 zákona.
§33
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx,x xxxxxxxx §3, 8, 14, 20, 24 x 29, xxxxx xxxxxxxx účinnosti xxxx 1.xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Xxx. Lux x. r.

Xxxxxxx x. 1 x vyhlášce x. 332/1997 Sb.
Členění xx xxxxxxx x podskupiny
 
druh
 
skupina
 
podskupina
 
čerstvé xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxx x xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx druhy xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx 2) xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxx
xxxxx
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx čerstvé xxxxxxxx podle xxxxxxxxx xxxxx 2) nebo xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx

Příloha č. 2 x vyhlášce x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
x) x xxxxxxx
xxx xxxxxx nebo xx xxxxxxx šťávě
b) jednodruhové
smíšené x xxx.
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) x přídavkem cukru
bez xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) x xxxxxxxxx xxxxx
xxx xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
x) jednodruhové
smíšené
b) x přídavkem cukru
bez xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
x) jednodruhová
smíšená
b) xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) xxxxxxx neslazené
 
 
ovocné xxxxxxxx
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxx
x) xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx ovoce xxxx xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx naložené x lihu
 
ovocné xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxx
xxxxx v lihu
 
 
upravené xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx

Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx x. 332/1997 Sb.
Hmotnostní xxxxx xxxxx v 1 xx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxx x x xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
x xxxx a) jednodruhové
- xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx,
xxxxxxxxxx
- xxxxxxxxx
- xxxxxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxxxx
x xxxx x) xxxxxxxxxxx
x toho x) xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxx
xx xxxxxxx jablek
jako xxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
500
400
200
700
500
1000
&xxxx;
X toho xxx. 75 x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx
X xxxx xxx. 75 % xxxxxxxx sušiny
 
Džemy xxxxxxxx (Xxxxx)
xxxxxxxxx
x toho x xxxxxxx rybízu, xxxxx,
xxxxxx, xxxxx
xx xxxxxxx
x xxxx-xxxxxx
x xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
450
350
250
230
80
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx všeobecně
z xxxx x xxxxxxx xxxxxx,
xxxxx, šípků, xxxxxx
xx xxxxxxx
x xxxx-xxxxxx
x xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
350
250
150
160
60
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx (Xxxxx)
xxxxxxxxx
x xxxx x xxxxxxx xxxxxx,
xxxxx, xxxxxx
xx xxxxxxx
x xxxx-xxxxxx
x plodů mučenky
 
450
350
250
230
80
 
 
Rosoly xxxxxxxxx
x xxxx z xxxxxxx xxxxxx,
xxxxx, kdoulí, xxxxx
xx xxxxxxx
x xxxx-xxxxxx
x xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
350
250
150
160
60
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxx povidla
slazená xxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx švestková xxxxxxx x jablky
Slazená xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxxx
x xxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
1700
2200
3200
3000
1500
730
640
380
&xxxx;
X xxxxxx je xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxx ovocné xxxxxx ze švestek xxxxxxx 75 %
Xxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxx nejméně 30 %
Xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx

Příloha x. 4 x vyhlášce x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx odchylky spotřebitelského xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx obsahu xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx deklarovaná xx xxxxx x xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx x %
&xxxx;
xx 50
&xxxx;
9,0
&xxxx;
51 až 500
&xxxx;
6,0
&xxxx;
501 xx 1000
&xxxx;
5,0
&xxxx;
xxx 1000
&xxxx;
3,0

Xxxxxxx č. 5 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx
Xxxxxxx 1 Xxxxxxx, xxxxxx pomazánky, xxxxxxxx x proslazené ovoce
 
Výrobek
 
Refraktometrická xxxxxx x %
&xxxx;
Xxxxxxxx (xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx) x %
&xxxx;
Xxxxx v %
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 48
&xxxx;
0,3 - 2,5
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
x xxxx xxxxxxxx
xxxxx všeobecně
z xxxx xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxxx
x xxxx xxxxxxxx
xxxxxxx povidla
rosoly
nízkoenergetické (sterilované)
džemy, xxxxxxxxx a xxxxxx
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 50
xxxxxxx 50
nejméně 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 40
xxxxxxx 38
&xxxx;
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
&xxxx;
xxxxxxx 0,01
xxxxxxx 0,04
xxxxxxx 0,01
nejvýše 0,04
xxxxxxx 0,01
xxxxxxx 0,04
xxxxxxx 0,01
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxx
&xxxx;
7 - 15
nejvýše 29
&xxxx;
0,6 - 2,5
0,6 - 2,5
 
 
proslazené xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 70
&xxxx;
xxxxxxxx se
 
Tabulka 2 Xxxxx x xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxx % nejméně
 
Hmotnost xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx x % xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x % xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx bowle
 
13
 
45
 
18
 
v skleněném xxxxx
&xxxx;
13
&xxxx;
45
&xxxx;
18
&xxxx;
x xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
13
&xxxx;
22
&xxxx;
18
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
13
&xxxx;
xxxxxxxx se
 
20
 
ovoce x xxxx
&xxxx;
20
&xxxx;
xxxxxxxx se
 
neurčuje xx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx 3 Ovocné xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x vzhled
 
Barva
 
Vůně x chuť
 
Marmeláda
 
rosolovitá, xxxxxxxx xx tuhá, bez xxxxxx xxxxxxx, na xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, směsi xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx a pachů
 
Marmeláda xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxx roztékavá, xxxxxxxxxxxx, xxxxx, s xxxxxx xxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx citrusu
 
odpovídající použitému xxxxx xxxxxxx, sladká, xxxxxxxxxx xxxxxx, mírně xxxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxxxxxxx silic
 
Džem
 
rosolovitá xx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, x obsahem xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, xxx cizích xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x pachů
 
Rosol
 
rosolovitá, xxxxxxxxxxx, bez známek xxxxxxxxxxxx, vzhled xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx, x ananasového x xxxxxxxxxxx xxxxxxx matný, xxxxxxxx x částmi xxxxxxxxxxxxxxxxx pletiva
 
odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx až xxxx x hrubšími xxxxxxxxx xxxxxxx, nezcukernatělá, xxx xxxxxx pecek x xxxxxx nečistot
 
červenohnědá xx xxxxx, xxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxx, xxxxxx, navinulá, xxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxxx, se xxxxxxxxxx hrubými xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx, vyrovnaná, sladká, xxx cizích xxxxxxxx x xxxxx
Xxxxxxxx:
X xxxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx:
&xxxx;
Xxxx odchylky
 
Počet xxxx odchylek x xxxxxx o xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xx 500 gramů
 
501 - 1000 xxxxx
&xxxx;
xxx 1000 xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxx nad 5 xx2, xxxxxx dlouhé xxx 10 mm)
 
2
 
3
 
4
 
přítomnost xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx (xxxxx xxx použití odpeckovaných xxxxxxx)
&xxxx;
1
&xxxx;
2
&xxxx;
3
&xxxx;
xxxxxx pecek (xxxxx xxx polovina pecky)
 
2
 
3
 
4
 
nevybarvený xxxx poškozený xxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxx
&xxxx;
5
&xxxx;
7
&xxxx;
10

Xxxxxxx 4 Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx a xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx, bez xxxxxxxxxxx deformací xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx lístků, x kompotů z xxxxxxxxx ovoce xxx xxxxxx slupek, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx, semen, xxxxxxxxxxx plodů xxxxxxxx xx xxxxx, x xxxxx vyrovnaná, nálev xxxx xx opalizující, xxx zákalu a xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídajcí xxxxxxxxx xxxxx ovoce x xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxx přídavek xxxxxx)
&xxxx;
Xxxxxxx x celých xxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx xxxx neloupané, x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, s peckami xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx z hrušek x xx xxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xx po dotyku xxxxxxxxx, xxxxxxx z klikvy x xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, nálev x kompotů x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxx, u xxxxxxx z brusinek x xxxxxx přirozeně zrosolovatělý
 
přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx z xxxxxxxx plodů
 
Ovoce xxxxxxx xxxx neloupané, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx z xxxxxxxxxx xxxx dílkovaných xxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx, dělené na xxxxx xxxx xxxx xxxx přibližně stejné xxxxxxxxx, xxxxx čirý xx mírně xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému druhu xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx zpracování
 
Kompoty z xxxxxxxxxxxx či jinak xxxxxxxx plodů
 
Ovoce xxxxxxx xxxx neloupané, xxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxx, xxxxxx na xxxxx xx xxxxx krychle xxxx kvádru xxxxxx xxxxxxxxx, xxxx na xxxxxx, xxxx xx xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx lehce roztřepené xxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx smíšené
 
Ovoce xxxx a/nebo xxxxxx, xxxxxx velikostně vyrovnané, xxxxx čirý xx xxxxx zakalený, nezabarvený
 
přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, harmonická, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx druhům xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx:
Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx:
x) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
x) Nejvýše 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx x kompotů z xxxxxxxxxxxx xxxxx.
x) Xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx u xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
x)
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxxxxxx v xxxxxx x xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xx 500 gramů
 
501 - 1000 xxxxx
&xxxx;
xxx 1000 xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx x xxxxxx u xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
5
&xxxx;
7
&xxxx;
10
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx x kompotů x xxxxx
&xxxx;
5
&xxxx;
7
&xxxx;
10
x) Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx kyseliny xxxxx x xxxxxx x xxxxxxx z xxxxxx xxxx vinné.
f) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxxxxxxx popraskání xxxxxxx x kompotů x peckového ovoce (xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx).
x) Xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx v xxxxx x broskvového xxxxxxx.
x) Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
x) Xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx xxxxx nevyzrálých x xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxx.
x) Xxxxxxx 20 % xxxxxxxxxxxx tvary xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx 5 % hmotnostních tvary xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx.
x) Xxxxxxx 300 mg/kg xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx u xxxxxxxxxx xxxxxxx.
x) X kompotů xxxxxxxxx xxxxx zabarvení xxxxxx přítomným barevným xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx po xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxx.
x) Xxxxxxxxx vady, xxxxxx x xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx 20 % xxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx.

Xxxxxxx 5 Xxxxxxxx chlazené xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx a xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxx stop xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx a xxxxxxx organických a xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xxx xxxxx, loupané xxxx xxxxxxxxx, celé nebo xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx díly, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx složek x xxxxx xxxxxxxxx, řezy xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx ovoce
 
přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx

Příloha č. 6 x xxxxxxxx x. 332/1997 Sb.
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx zelenina
 
jednodruhová
vícedruhová (xxxxx, xxxxxx)
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx (kysaná) xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxx zelenina
proslazená xxxxxxxx
xxxxxxxx x xxxx
xxxxxxxx v xxxx
xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxx
x) xx 100% zeleninovým xxxxxxx
x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
x xxxxxxx přidané xxxx
x) xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx v xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxxxx xxxxx

Příloha x. 7 x vyhlášce x. 332/1997 Sb.
Fyzikální a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx
X) Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
1. Pokud xxxx xx xxxxxxx xxxxxxx jinak, xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx příměsí xxxxxxxxxxxxx x xxxx x xxxxxxxxxxxxxx zeleninových xxxxxxx xxxxxxxxx činí xxxxxxx 0,08 %.
2. Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx 1,5 %.
B) Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx výrobky
1. Xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxx obsah xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobcích, xx xxxxxxx 2 %.
2. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 1,5 % xxxx.
X) Mléčně xxxxxxx (kysaná) xxxxxxxx
1. xX xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,1.
2. Mléčně xxxxxxx (kysaná) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 0,8 % xxxxxxxx mléčné, xxxxxxx 0,6 % xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx 1,5 % xxxxxxx. Xxxx xxxxxxx xxx výrobky xxxxxx xxxxxxx (kysané) xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx byl xxxxxx xxxx xxx původní xxxxx.
3. Xxxxxx kvašená (xxxxxx) zelenina xxxxx xxxxxxxxx ani xxxxxxxxx xxxxxx (xxxx) xxx xxxx xxx homogenní xxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx).
4. Sterilované xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 2,2 % xxxx.
X) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. xX chemicky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx dosahuje xxxxxxx xxxxxxx 4,1.
X) Xxxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxx xxx xxxxxxxx nejvýše 12 % vody.
2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 14 % xxxx.
3. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 13 % xxxx.
4. Xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx sušených xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 0,3 % xxxxxxxxxxxx xxxxx (tj. podíl xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx x xxxxx 10 % xxxxxxxx chlorovodíkové).
F) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 7 % sušiny, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx.
2. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx nejméně 32 % xxxxxx, xxxxxxxxx refraktometricky, xxxxxxx xxxxx soli xxxxx xxxxxxxxx 28 %, x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx 55 %.
3. Xxxxxxxxx xxxxxxx rozředěný vodou xx xxxxxx x xxxxxxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxx nesmí xxxxxxxxx xxxx jak 60 xx/xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
4. X xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx 25 % xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx sušina xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
5. X xxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxx, Xxxxx, Speciál x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 30 % xxxx xxxxx xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxxxxxx sušiny xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx vnesená xxxxxxxxxx surovinou.
6. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 10,0 % xxxx.
7. Fyzikálně xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx zahuštěné xxxx xxxxxxx x xxxxxxx 1.
Xxxxxxx 1
 
 
Kečupy
 
Kečupy "Xxxxx", Xxxxx", "Xxxxxxx"
&xxxx;
Xxxxxxxxx pyré
 
Rajčatové xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x %
 
nejméně 25,0
&xxxx;
xxxxxxx 30,0
&xxxx;
8,0 - 24,0
&xxxx;
xxxxxxx 24,0
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx x %
&xxxx;
xxxxxxx 2,2
&xxxx;
xxxxxxx 2,2
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx se
 
Obsah xxxx v %
&xxxx;
xxxxxxx 3,5
&xxxx;
xxxxxxx 3,5
&xxxx;
xxxxxxx 10,0 *)
&xxxx;
xxxxxxx 10,0 *)
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx jako xxxxxxxx octová x %
&xxxx;
xxxxxxxxxxx se
 
nestanovuje se
 
nejvýše 0,2
&xxxx;
xxxxxxx 0,2
Xxxx.: *) Xxxxx soli xxxx xxx xxxxxxx xxxxx x soleného xxxxxxx.

Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx č. 332/1997 Sb.
Smyslové požadavky xx xxxxxx

Xxxxxxx 1 Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x vzhled
 
Barva
 
Chuť x xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx zdravá, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx nejvýše x 20 % xxxx, velikostně xxxxxxxxx, x tvarovými x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 20 % xxxx, xxxxxxxx, konzistence xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx zelenině, xxxxxxxxxxx, xxx xxxxx a xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx rostlinného xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx, jde-li x xxxxxxxx loupanou, xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx dužniny
 
přirozená, xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx zpracování, xxx xxxxxx příchutí x xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx chuť a xxxx xxxxx ze xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx dělená x směsi xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, x vegetačními změnami x mechanickým xxxxxxxxxx xxxxxxx x 20 % xxxxxx xxxxx, xxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx, x xxxx okurek xxxxxxxx semena nejsou xx závadu, u xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxx do 1,5 cm xxxxxxx 5 %, u xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx x xxxx xx 5 xx, xxx xxxx xxxxxxx x xxxx širších x xxxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxxx papriky x xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 2 %, xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxx nejvýše 1 xx xxxxxx, xxx semen x xxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx složky xxx promíchané xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx zeleniny x xxxxxxxx xxxxxxxx, konzistence xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx mírně xxxxxxxx xxxxxxxx protlakem
 
přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx zpracování, u xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxxxx papriky xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx částí xxxxxxx 5 %, x xxxxxxxxxxx papriky xxxxxxxxxxxx nejméně 50 % xxxx xxxxxxx xxxxxxx, x hrášku x xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx až xxxxx xxxxxxx, x feferonů xxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxx jedné xx xxxxxx
Xxxxxxx 2 Xxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx xxx xxxxx, xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, nejméně 80 % okurek x xxxxx xxxx mít xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx délku, průměr xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx průměr xxxxxx xxxxxxxx x xxxx xxx 50 %, x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx musí xxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx nejmenšího x více jak 50 %, xxxxxxxxxxx xxxxx, křehká, xxxxxxx, x xxxx xxxxx x vypadlými semeny xxxxxxx x 5 % kusů xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxx všeobecné xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxx xxxxxxxxx požadavky xxxx
Xxxxxxx 3 Povolené xxxxxxxx od xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx celé
 
Popis xxxxxxxx *)
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx v kusech
 
Okurky xxxxxxxxx
&xxxx;
3
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
2
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
3
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
2
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
3
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
7
*) Xxxx.: Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx 20xx okurek.

Tabulka 4 Xxxxxxxxxxx hrášek
 
Výrobek
 
Konzistence x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx a xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxx x mléčné xxxxxxxx, xxxxxxxxxx vyrovnaná, x xxxxxx tříděného xxxx xxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx velikosti xxxx xxxxx, bez stop xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx cizích xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx původu, xxxxxxxxxxx xxxxx až křehká, x obalu konzistence xxxxxxxxx, nálev xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx černých x xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x způsobu zpracování, xxx xxxxxx xxxxxxxx x vůní
Poznámka:
Povolené xxxxxxxx xxxxxxxx u sterilovaného xxxxxx x hmotnostních %
1) 2 % xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxx) xxx
2) 5 % xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxx
3) 1 % xxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxx
4) 12 % xxxxxx, zlomků xxxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxx
5) 0,5 % (xxx xx xxxx xxx 12 xx2 xxxxxx) cizího xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 5 Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx x xxxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x vůně
 
Sterilované xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx,*) xxxxxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxx, vegetačních xxxx, x xxxxxxxxxxxx špičkami x xxxxxxxx, bez xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxx xxxxxx dělené, x xxxxx velikostně xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x 2 % xxxxxxx xxxxxx obalu
 
přirozená, xxxxxxxxxxxx zpracovanému xxxxx x xxxxxxx zpracování, x xxxxx vyrovnaná, xxx tmavých a xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx zpracování, xxx cizích xxxxxxxx x xxxxx
*) Xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx lusky xxxx považovány xxxxxx xxxxx, které xxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx nejvýše 3 xx.
Xxxxxxxx:
1) Povolené odchylky x xxxxxxxxxxxxx fazolových xxxxx:
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxxxxxx v obsahu x xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xx 500 gramů
 
501 - 1000 xxxxx
&xxxx;
xxx 1000 xxxxx
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
5
&xxxx;
5
&xxxx;
10
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxx části xxxx xxxxx
&xxxx;
10
&xxxx;
15
&xxxx;
25
2) xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx
3) nejvýše 10 % xxxxxxxxxxxx fazolových xxxxx xxxxxxxxxxx, z xxxxx nejvýše xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x škůdci.

Tabulka 6 Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx a konzistence
 
Barva
 
Vůně x xxxx
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx xx kašovitá, xxxxxxxxx, xxxxx, případně x xxxxxxxx částicemi xxxxxx (xxxxxxxx), bez xxxxxx xxxxxx, xxxxx x jiných xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx x výjimkou xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx červená, xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx, xxxxx přítomných xxxxxx xxxxxxx xxxxxx použité xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, harmonická, mírně xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx "xxxxx" x "xxxxx xxxxx", xxx xxxxxx xxxxxxxx x pachů
 
Rajčatová xxxx x xxxxxxxxx rajčatové xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxxx, jemná, xxxxxxxx s hrubšími xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx), xxx xxxxxx xxxxxx, semen x xxxxxx částí xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx částic pocházejících x koření
 
světle xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx až xxxxxxxx*)
&xxxx;
xxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx, nakyslá, xxxxx xxxxx xx xxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx*)
Xxxx.: *) Xxxx se xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx vodou xx 8,0 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx 7 Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx zelenina
 
Výrobek
 
Vzhled x xxxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx bez xxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, bez xxxxxxxxxxx x anorganických mechanických xxxxxxx, loupaná nebo xxxxxxxxx, xxxxxxxx, krájená, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx, velikost xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx vyrovnaná
 
odpovídající zpracovaným xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxx částí xxxxxxx xxxxxxxxxxx než je xxxxxxxxx barva zpracované xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx druhům xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx

Příloha x. 9 x vyhlášce x. 332/1997 Sb.
Tabulka 1 Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx spotřebitelských xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxx spotřebitelského xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx x %
 
do 50
&xxxx;
9,0
&xxxx;
51 až 500
&xxxx;
6,0
&xxxx;
501 xx 1000
&xxxx;
5,0
&xxxx;
xxx 1000
&xxxx;
3,0
Xxxxxxx 2 Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx jednotlivých složek xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx:
&xxxx;
Xxxxxx x % hmotnosti
 
Povolená xxxxxxxx v %
&xxxx;
xx 3,0 xx 5,0
&xxxx;
xx -2,0 xx +2,0
 
od 5,0 do 10,0
&xxxx;
xx -4,0 xx +4,0
&xxxx;
xx 10,0 do 15,0
 
od -7,0 xx +7,0
 
nad 15,0
&xxxx;
xx -10,0 do +10,0

Xxxxxxx x. 10 x vyhlášce x. 332/1997 Sb.
Členění na xxxxxxx a podskupiny
 
Druh
 
Skupina
 
Podskupina
 
Suché xxxxxxxxxx plody
 
vlašské xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx skořápce
 
 
 
jádra
 
 
sladké xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx skořápce pražené xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx pražená xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx kešu ořechů
 
nepražená
 
 
 
pražená
 
 
 
pražená xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx (burské oříšky)
 
neloupané xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx skořápkových xxxxx
&xxxx;
xxxxx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxx, pekany, xxxx)
&xxxx;
xx xxxxxxxx

Příloha x. 11 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx odchylky
 
hmotnost xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx
&xxxx;
xx 100 g
 
- 5 %
&xxxx;
101 - 250 g
 
- 3 %
&xxxx;
251 - 500 x
&xxxx;
- 2 %
&xxxx;
501 x x xxxx
&xxxx;
- 1 %

Příloha č. 12 x vyhlášce x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxxxxx x % xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx xxxxxx nejvýše v % xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
12.0
&xxxx;
8.0
&xxxx;
0,4
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
5.0
&xxxx;
0,1
&xxxx;
xxxxxxx ořechy
 
ve skořápce
 
12.0
 
7.0
 
0,25
 
 
jádra
 
 
6.0
 
0,05
 
sladké xxxxxx
&xxxx;
xx skořápce
 
9.0
 
 
0,4
 
 
jádra
 
 
6.5
 
0,1
 
pistáciové xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx nepražené
 
 
6.5
 
0,2
 
 
ve xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
4.0
&xxxx;
0,2
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
4.0
&xxxx;
0,2
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
6.5
&xxxx;
0,1
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx pražená
 
 
4.0
 
0,1
 
 
jádra xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
4.0
&xxxx;
0,1
&xxxx;
xxxxx xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
7.0
&xxxx;
0,3
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
3.0
&xxxx;
0,3
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx solená
 
 
3.0
 
0,3
 
arašídy xxxx xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx nepražené
 
10.0
 
6.5
 
0,5
 
 
neloupané xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
4.0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx pražené
 
 
5.0
 
0,5
 
 
loupané pražené xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
5.0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
xxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
14.0
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
10.0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx kokos xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
3.0
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx kokos xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
3.0
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx jader*)
 
 
8.0
 
nedovolují se
 
piniové xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
6,0
&xxxx;
0,3
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx skořápce
 
7,0
 
 
0,1
Poznámka: *) Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů xxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxx činí xxxxxxx 60% hmotnosti.

Příloha x. 13 x vyhlášce x. 332/1997 Sb.
Smyslové xxxxxxxxx
&xxxx;
XXXXXXX
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x vůně
 
VLAŠSKÉ OŘECHY X XXXXX XXXXXXXXX XXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx dobře xxxxxxxx xxxxxxxxx xx tvrdá, xxxxx dobře xxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx skořápku
 
osemení xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxx až xxxxxxxxx pokryté světle xxxxxx xx nahnědlou xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, příjemně xxxxxxxx, xxxxxxxxx natrpklá xx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
XXXXXXX XXXXXX X XXXXX XXXXXXXXX XXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxx xx xxxxx hnědá xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxx xxxxxx pachu x xxxxx, sladce xxxxxxxx
&xxxx;
XXXXXX XXXXXX XXXXXXXXX X XXXXX XXXXXXXX XXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx, pórovitá, jádro xxxxxxx, xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xx xxxxxx xxxxx, na xxxx xxxx xx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx
&xxxx;
XXXXXXXXXX XXXXXX X XXXXX XXXXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx rovnoměrně xxxxxxxxx xxx xxxxx, xx xxx xxxxx, xxxxx zdravé
 
jádro xx xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx až slabě xxxxxxxx
&xxxx;
XXXXX XXXX OŘÍŠKŮ
 
jádra xxxxx, suchá, xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx tvaru, xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xx lomu xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx slabě xxxxxxxx
&xxxx;
XXXXXXX (XXXXXX OŘÍŠKY) NELOUPANÉ X XXXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxx bez xxxxxxx matné xx xxxxxx na xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxx xxxxxxx až xxxxx osemení světle xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxx
&xxxx;
XXXX XXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxx xxxx xx xxxxx nažloutlé
 
nasládlá, xxxxxxx xxxxxx, xxx hořké xxxxx
&xxxx;
XXXXX XXXXXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxxx, hrubě xxxx xxxxx mletý
 
bílá xx slabě smetanově xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx pro výrobek xxx xxxxxx pachutí
 
JÁDRA XXXXXXXXX XXXXXX
&xxxx;
xxxxx xxxxx xxxxxxxx, nepoškozená
 
jádro xxxx xx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx, xxxxxxxx
&xxxx;
XXXXXXXX XXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx hladká, rovnoměrně xxxxxxxxx, suchá, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx, světle xx xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx

Příloha x. 14 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxx x dalšímu xxxxxxxxxxxx zpracování xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx
X. Xxxxx xxxxx rostoucí
1. Xxxxxxx chřapáčová (Xxxxxxx xxxxxxx)
2. Xxxx obecný (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
3. Smrž xxxxxxx (Morchella conica)
4. Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxx)
5. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxx xxxxx) - xxx mladé plodnice
6. Xxxxx xxxxxxxxxx - (Xxxxxx xxxxxxxx)
7. Liška xxxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx)
8. Xxxxx xxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
9. Stroček trubkovitý (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
10. Krásnoporka xxxxxxxx (Albatrellus ovinus) - xxx xxxxx xxxxxxxx, pouze xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
11. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx mladé xxxxxxxx, xxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
12. Xxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx mladé xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
13. Hřib xxxxxxxx (Boletinus cavipes)
14. Xxxx xxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxx)
15. Hřib xxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
16. Xxxx xxxxxxx (Xxxxxxx luridus)
17. Xxxx xxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
18. Xxxx xxxxxxx (Xxxxxxx edulis)
19. Hřib xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx)
20. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx)
21. Xxxx xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx variegatus)
22. Xxxxxxx xxxx (Suillus xxxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
23. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx bovinus) - xxx xxxxx xxxxxxxx
24. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
25. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx)
26. Xxxxxxx zrnitý (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
27. Klouzek xxxxxx (Xxxxxxx aeruginascens)
28. Kozák xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx - Leccinum xxxxxxx)
29. Xxxxx xxxxxxx (Boletus (Xxxxxxxx) xxxxxxx)
30. Xxxxxxxx xxxxxxx (Boletus (Leccinum) xxxxxxxxxx)
31. Křemenáč xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx - Xxxxxxxx aurantiacum)
32. Xxxxx xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) - xxx mladé xxxxxxxx
33. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx) - xxx mladé plodnice
34. Xxxxxxx dvojbarvá (Xxxxxxx xxxxx)
35. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx nuda)
36. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxx portentosum)
37. Xxxxxxx zelánka (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
38. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxx)
39. Hlíva xxxxxxxx (Pleurotus xxxxxxxxx)
40. Xxxxx plicní (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
41. Xxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx decastes)
42. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxx)
43. Xxxx xxxxxxx (Lyophyllum xxxxxxxx)
44. Xxxxx xxxxx (Xxxxxxxx deliciosus)
45. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxx)
46. Xxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
47. Xxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
48. Xxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx caperata)
49. Xxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxx)
50. Xxxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxx) - xxxxx xxxxxxxxx bez xxxxx
51. Xxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxxxx plodnice
52. Xxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxx průmyslové zpracování
53. Xxxxxxx pochvatý (Xxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx zpracování
54. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx zpracování
55. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx zpracování
56. Xxxxxxx hnědý (Aqaricus xxxxxxxxxx) - xxx xxx průmyslové xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxx xxxxxxx pouze x xxxxxx a xxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx účelům
1. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx)
2. Holubinka xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxx)
3. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxx)
4. Xxxxxxxxx xxxxxxxx (Russula xxxxx)
5. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx)
6. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Russula viresceus)
7. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxx)
8. Xxxxxxxxx osmahlá (Xxxxxxx xxxxxx)
9. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
X. Xxxxx xxxxxxxxx
1. Xxxxxxx zahradní (Agaricus xxxxxxxxx)
2. Žampion xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx)
3. Hlíva xxxxxxxx (Xxxxxxxxx ostreatus)
4. Xxxxx xxxxxxxxx (Pleurotus xxxxxxxxxxx)
5. Hlíva xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
6. Xxxxx xxxxxxx (Pleurotus xxxxxxx)
7. Xxxxxxxx obrovská žlutá (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
8. Límcovka xxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
9. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx velutipes)
10. Polnička xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxx)
11. Xxxxxxxxxxx xxxxx - Xxxx-xx-xx (Xxxxxxxx edodes)
12. Xxxxxx měnlivá (Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx)
13. Xxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx)
14. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxx)
15. Xxxx Xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxx judae)

Xxxxxxx x. 15 x xxxxxxxx x. 332/1997 Sb.
Členění xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx houby volně xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxx x xxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxx
xxxxx zmrazené
 
 
Ostatní xxxxxxx x xxx
&xxxx;
xxxxxxxxx z xxx
xxxxx a xxxxxx x hub
houbové extrakty
houbové xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx x. 16 x xxxxxxxx č. 332/1997 Xx.
Xxxxx jakosti
V xxxxxxxxxxxx třídách xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx:
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
X. xxxxxx
&xxxx;
XX. xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx až xxxxxxxxxx xxxxx uzavřené
 
plodnice x xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx - xxxx, xxxxxxx xxxx hnědá
 
Druh
 
v xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx nesmí být xxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx klobouku x&xxxx;xx
&xxxx;
15 xx 35
 
30 až 55
&xxxx;
45 x více
 
Délka xxxxx xxxxxxx x xx
&xxxx;
20
&xxxx;
25
&xxxx;
30
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxx s xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 25 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, z toho xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % hmot. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx požadavkům, xxx xxxxxxxx schopných
 
nejvýše 5 % hmot. plodnic xxxxx poškozených xxxx xxxx xxxxx vyvinutého xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx mírně xxxxxxxxxxx xxxx s povrchovými xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 20 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx s povrchovými xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxx průměru xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % hmot. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx klobouku
 
nejvýše 0,5 % xxxx. xxxxxxx zeminy
 
nejvýše 1 % xxxx. příměsi xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 1 % xxxx. příměsi xxxxxx

Xxxxxxx x. 17 x xxxxxxxx x. 332/1997 Sb.
Členění xxxxxxx x xxxxxxx na xxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx z xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx loupané xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx mouka
 
bramborová xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx hranolky xxxxxxxxxxx *
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx *
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx předsmažené *
&xxxx;
xxxxxxxxxx kaše xxxxxx
*/ xxxxxxxxx se název xxx xxxxxxx xxxxx

Příloha x. 18 x vyhlášce č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx odchylky xxxx
1. Odrůdová xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx:
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx rané
 
brambory konzumní xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx cizích xxxxx xxxxxxx % xxxxxxxxx
&xxxx;
2
&xxxx;
2
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx % xxxxxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
2
2. Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx:
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx % xxxxxxxxx
&xxxx;
4
&xxxx;
6
&xxxx;
x xxxx xxxxxxx % xxxxxxxxx
&xxxx;
x mokrou xxxxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
xxxxxxx celkem
 
 
se xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
1
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
-
Xxxxxxxx: X xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xx nepovažuje za xxxx částečně xxxxxxxxx xxxxxx.
3. Přípustné odchylky xx xxxxxxxx nebo xxxxxxxx hlíz:
 
brambory xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx x xx
&xxxx;
xxxxxxx podle % xxxxxxxxx hlíz x x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
xxxxx než 28
&xxxx;
xxxxx xxx 20
 
3
 
 
z xxxx xxxxx než 15
 
z xxxx xxxxx než 10
&xxxx;
0
&xxxx;
xxxx "xxxxxx"
&xxxx;
xxxxx xxx 17 xxxx větší xxx 28
 
nižší než 5 nebo xxxxx xxx 20
 
3
 
pozdní
 
menší xxx 35
&xxxx;
xxxxxxxxx se
 
3
 
 
z xxxx xxxxx než 28
&xxxx;
&xxxx;
0
Xxxxx xxxxxxx konzumních pozdních xxx xxxxxxx typů:
 
varný xxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
X
&xxxx;
xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxx, xxxx xxxxxxx
&xxxx;
X
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxx přípravu xxxxx xxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxx
&xxxx;
X
&xxxx;
xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxx x xxxx
Xxxxxxxxxxx xxxxxxx lze xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx. Kombinovat xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx varné xxxx.

Xxxxxxx x. 19 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx konzumní xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxx, xxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxx xx 30 do 80 xx, xxxxxx xxxxx xxxxxxx 2 % xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 6 % xxxxxxxxx, xxxxxxx vady xxxxxxx 2 % xxxxxxxxx, xxxxxxx výskyt xxx xxxxxxx 10 % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx konzumní xxxxxxx xxxxxxxxxxxx v xxxxxx
&xxxx;
xxxxx XxXx x xxxxxx
xxxxxxx 0,8 %
xxxxxxx 1,4 %
pevný podíl x xxxxxxxxxxx hmotnosti xxxxxxx 62 %
 
hlízy xxxxx, xxxxxxxxxx vyrovnané, xxxx. nakrájené, xxxxxxx xxxx 5 % xxxxxx na xxxxxx xxxxxxx, konzistence měkká, xxxxxxxxxxx, barva xxx xxxxxx, xxx cizí xxxxx, při xxxxxx xxxx xxxxx slaná, xxxxx čirý xx xxxxx zakalený
 
brambory konzumní xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 87 %
xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 68 %
 
sušené xxxxx xxxxx kostek, plátků, xxxxxxxx, x rozměru xxxxxxx 10 xx, xxx xxxxxx x xxxx, xxxxx xxxxx xxxx. mírně xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx vůně bez xxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxx nejméně 87 %
&xxxx;
xxxxx vločky, xxxxx od xxxx xx žlutou, chuť x xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxx příchutě x xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx kaše xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 87 %
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, bez xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 95 %
xxxxx xxxx xxxxxxx 42 %
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx xxxxxx, křupavé, xxx xxxxxxx, obsah xxxxxxxx xxxx xxxxxxx 0,5 % xxxxxxxxx, xxxxx vyrovnaná, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx pachů x xxxxxxxx, xxxxxxxx 5 % xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx x 5 % xxxxxxxxx xxxxxx xx 20 mm
 
bramborové xxxxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx 76 %
xxxxx xxxxxxx mastných xxxxxxx (jako xxx. xxxxxxx) x xxxx xxxxxxx 1,5, %
xxxxxx xxx x xxxxxxx xxxxxxx 5 mm
 
výrobky xxxxx x hladkým xx vlnitým xxxxx, x xxxxxx obalu xx xxxxxxx příčným xxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxx přílišných xxxxxxxxxxx vad (xxxxxx, xxxx, xxxxxxx, xxxxxx), xxx xxxxxx pachů x příchutí, xxxxxxxxxxx xxxxxx, xx tvrdá, xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxx nejvýše
8 %
 
bramborové xxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx 76 %
obsah xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (jako xxx. xxxxxxx) x xxxx nejvýše 1,5,%
 
plátky xxxxxxx hladkého xx xxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx (xxxxxx, xxxx, xxxxxxx, xxxxxx), xxxxx xxxxxxxxx xxx nejvýše 10 %
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 45 %
xxxxx xxxx xxxxxxx 3 %
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx mírně nepravidelného xxxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx křupavá, xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx, xxxx x xxxx po xxxxxxxxxxx těstu, xxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 25 %
 
v xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx sypké xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxxx kašovitá xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxx xxxxxx předsmažených x xxxxxxxxx xxxxxxx xx používá tuk xxxx xxxx x xxxxxx kyselosti xxxxxxx 2 mg KOH x 1 x xxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 170 ° X.
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx dnem xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxx používat do 1. xxxx 2001.
Xx. II xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 92/2000 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.9.2000

Informace
Xxxxxx xxxxxxx x. 332/97 Sb. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx ustanovení §3, 8, 14, 20, 24 a 29, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx dnem 1.4.1998.
Ve xxxxx xxxxxx právního xxxxxxxx xxxx podchyceny xxxxx x doplnění uskutečněné xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
92/2000 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX č. 332/97 Xx., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. a), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx čerstvé ovoce x xxxxxxxx zeleninu, xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx plody, xxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxx x nich
x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Xxxxxx xxxxxxx x. 332/97 Xx. xxx zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 157/2003 Xx. x xxxxxxxxx xxx xxx, xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx XX k XX (1.5.2004).
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x odkazech xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx označování xxxxxxxx x tabákových xxxxxxx, o xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxx výrobku xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x".
2) XXX 46&xxxx;3010 Xxxxx čerstvé. Xxxxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3020 Xxxxxxx x xxxxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3021 Xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3022 Xxxxxxx, slívy, renklódy x xxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3023 Xxxxxx x xxxxx.
XXX 46 3030 Xxxxx xxxxxxx. Bobulové xxxxx a xxxxx xxxxx.
XXX 46 3031 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3032 Xxxxxxx.
ČSN 46 3033 Xxxxxx.
XXX 46 3041 Xxxxxx xxxxxx révy xxxxx.
ČSN 46&xxxx;3050 Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx.
XXX 46 3051 Xxxxxxx xxxxx.
ČSN 46&xxxx;3060 Xxxxxxx xxxxx xxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3061 Xxxxxxx xxxxx plody. Xxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3062 Xxxxxxxxx plody.
XXX 46&xxxx;3063 Xxxx xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3064 Čerstvé xxxxx plody. Ostatní xxxxx xxxxx x xxxxxxxx (tomel).
XXX 46&xxxx;3065 Xxxxxxx xxxxx xxxxx. Xxxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxxxxx (xxxxxxxxx, xxxxxx).
ČSN 46&xxxx;3066 Xxxxx.
XXX 46 3067 Xxxxxxx.
XXX 46 3068 Xxxx.
XXX 46 3069 Xxxxx.
XXX 46&xxxx;3085 Xxxxxxxx xxxxxx čerstvé.
XXX 46&xxxx;3110 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46 3111 Brokolice.
XXX 46 3120 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46 3130 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx zelenina.
XXX 46 3140 Xxxxxxxx xxxxx.
ČSN 46&xxxx;3141 Xxxxxxxx xxxxx.
ČSN 46&xxxx;3142 Xxxxxxxxx hrachová xxxx.
XXX 46&xxxx;3150 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46 3151 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3152 Xxxxx.
XXX 46 3153 Xxxxxxx xxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3154 Xxxxxxx vodní.
XXX 46 3155 Okurky.
XXX 46 3156 Paprika xxxxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3157 Xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3160 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46 3161 Xxxxxx xxxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3162 Česnek.
XXX 46&xxxx;3163 Pór.
ČSN 46&xxxx;3170 Xxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3171 Artyčoky.
ČSN 46&xxxx;3172 Xxxx.
ČSN 46&xxxx;3173 Fenykl sladký.
3) Zákon č. 61/1997 Sb., x xxxx x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxx č. 455/1991 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (živnostenský xxxxx), xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x zákona Xxxxx xxxxxxx rady č. 587/1992 Sb., x spotřebních xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, (zákon x lihu).
4) ČSN 46&xxxx;3092 Xxxxxxx ořechy xx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3083 Jádra xxxxxxxxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3086 Xxxxxxx ořechy ve xxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3087 Xxxxx xxxxxxxxx ořechů.
XXX 46&xxxx;3088 Xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3089 Xxxxx xxxxxxxx mandlí.
ČSN 46&xxxx;3080 Xxxxxxxx xx xxxxxxxx.
XXX 46 3081 Xxxxx pistácií x xxxxx xxxxxxxx bez xxxxxx.
ČSN 46 3082 Xxxx ořechy.
XXX 46&xxxx;3090 Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xx xxxxx x xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxx.