Animace načítání

Stránka se připravuje...


Cenový věstník MF ČR, částka 4/2006

3

Obecně závazná vyhláška č. 1/2006,

kterou se vydává Cenová mapa stavebních pozemků

města Prostějova č. 4

Zastupitelstvo města Prostějova na svém zasedání vydalo dne 20.12.2005 podle §10 písm. d) a §84 odst. 2 písm. i) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů a podle §33 odst. 2 zákona č. 151/1997 Sb., o oceňování majetku a o změně některých zákonů (zákon o oceňování majetku), tuto obecně závaznou vyhlášku

Článek 1

K ocenění stavebních pozemků, uvedených v §9 odst. 1 písm. a) zákona č. 151/1997 Sb., se podle §10 stejného zákona vydává cenová mapa stavebních pozemků města Prostějova (dále jen „cenová mapa“). Ceny v ní uvedené se použijí k ocenění stavebních pozemků pro účely uvedené v §1 zákona o oceňování majetku.

Článek 2

Jsou-li ceny stavebních pozemků uvedeny v cenové mapě, nepoužije se při jejich ocenění ustanovení §28 vyhlášky Ministerstva financí č. 540/2002 Sb., kterou se provádějí některá ustanovení zákona č. 151/1997 Sb., o oceňování majetku (dále jen zákon o oceňování majetku), ve znění pozdějších předpisů.

Článek 3

Případný nesoulad v členění oceňovaného pozemku (§9 zákona o oceňování majetku) podle cenové mapy s jeho skutečným stavem v terénu se kromě věcného zdůvodnění prokazuje aktuálním výpisem z katastru nemovitostí, snímkem z katastrální mapy (případně geometrickým plánem, došlo-li u oceňovaného pozemku ke změně hranice nebo její části). Současně se doloží vyjádření místně příslušného stavebního úřadu potvrzující, že k oceňovanému pozemku nebylo vydáno územní rozhodnutí (§32 odst. 1 písm. a), b), e) zákona č. 50/1976 Sb., ve znění pozdějších předpisů - dále jen stavebního zákona) nebo stavební povolení (§66 stavebního zákona) ani nebylo zahájeno řízení o odstranění stavby (§90 stavebního zákona) včetně potvrzení odboru koncepce a rozvoje Městského úřadu v Prostějově, který cenovou mapu bezplatně zpřístupňuje veřejnosti.

Článek 4

Pro další aktualizaci této cenové mapy jsou prodávající při prodeji stavebních pozemků povinni zaslat odboru koncepce a rozvoje Městského úřadu v Prostějově informaci o sjednané ceně v Kč/m2, o parcelním čísle a názvu katastrálního území ve vztahu k prodávanému stavebnímu pozemku, pokud se sjednaná cena stavebního pozemku liší od ceny stanovené v Cenové mapě.

Článek 5

Cenová mapa v rozsahu 12 mapových listů grafické části, na kopii digitální mapy města Prostějova, v kladu listů státní mapy odvozené (SMO) v měřítku 1:5000 a 19 stran textové části, tvoří nedílnou přílohu této vyhlášky.

Článek 6

Cenová mapa je k nahlédnutí v Informačním středisku Městského úřadu v Prostějově, v přízemí budovy, nám. T. G. Masaryka 12-14, Prostějov.

Článek 7

Zrušuje se obecně závazná vyhláška města Prostějova č. 19/2004.

Článek 8

Tato obecně závazná vyhláška nabývá účinnosti dnem vyhlášeníx).

Ing. Jan Tesař, v. r.

starosta města Prostějova

Mgr. Vlastimil Uchytil, v. r.

místostarosta města Prostějova

x) Vyhláška byla vyvěšena na úřední desce města dne 3.1.2006 a nabyla účinnosti ke dni vyvěšení (tj. 3.1.2006).