Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 30.06.2017.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.12.2000 do 30.06.2017.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro koření, jedlou sůl, dehydratované výrobky a ochucovadla a hořčici

331/97 Sb.

ODDÍL 1. Koření §1

Členění na skupiny a podskupiny §2

Označování §3

Požadavky na jakost §4

ODDÍL 2. Jedlá sůl §5

Členění na skupiny a podskupiny §6

Označování §7

Požadavky na jakost §8

ODDÍL 3. Dehydratované výrobky a ochucovadla §9

Členění druhu na skupiny §10

Označování §11

Požadavky na jakost §12

Uvádění do oběhu §13

ODDÍL 4. Hořčice §14

Členění na skupiny a podskupiny §15

Označování §16

Požadavky na jakost §17 §18

Přechodné ustanovení §19

Účinnost §20

Příloha 1 - Členění na skupiny a podskupiny, Přípustné záporné hmotnostní odchylky

Příloha 2 - Smyslové požadavky na jakost

Příloha 3 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost

Příloha 4 - Smyslové a chemické požadavky na jakost

Příloha 5 - Členění druhu na skupiny

Příloha 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost

Příloha 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky, Přípustné záporné objemové odchylky

Příloha 8 - Členění na skupiny a podskupiny

Příloha 9 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost

č. 419/2000 Sb. - Čl. II

INFORMACE

XXXXX 1

XXXXXX

§1

Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx

x) xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx kořeny, xxxxxxx, kůra, xxxxx, xxx, xxxxx, plody, xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx x příloze č. 2, v xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxx; x xxxxxxx koření xx xxxxxxxxx přídavek protispékavých xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx procenta hmotnosti,

b) xxxxx koření xxxx xxxxxxxxxxxx koření uvedených xxx xxxxxxxx x), xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, x mletých x xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xx připouští xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx látek xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,

x) kořenícím xxxxxxxxxx směs jednotlivých xxxxxx xxxxxxxxx pod xxxxxxxx a), přídatných xxxxx, xxxxxxxx, xxxx xxxx hub, případně xxxxxxx složek,

d) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx koření, zejména xxxxxx stonků, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, plodů, xxxxx x plody xxxxxxx,

x) xxxxxx organickými xxxxxxxx xxxxx rostlin, xxxxx x semena xxxxxxxxxxx z jiné xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx než xxxxxxxxxxx původu, xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxx.

§2

Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny xx xxxxxxx v příloze č. 1 xxxxxxx 1.

§3

Xxxxxxxxxx

(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx zvláštním xxxxxxxx 1) xx xxxx xxxxx název xxxxxx xxxxx přílohy č. 2.

(2) Xxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxx počtem xxxx.

(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx jsou uvedeny x příloze č. 1 tabulce 2.

§4

Xxxxxxxxx na jakost

(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx jsou uvedeny x příloze č. 2.

(2) Xxxxxxxxx x chemické požadavky xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 3.

(3) Xxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx. 2)

XXXXX 2

XXXXX XXX

§5

Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxx krystalický xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 97 % xxxxxxxx xxxxxxx x sušině, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx doplňkem.

§6

Členění xx skupiny x xxxxxxxxxx

(1) Jedlá xxx xx xxxxx xx xxxxxxx

x) jedlá xxx,

x) xxxxx sůl xxxxxxxxx.

(2) Jedlá sůl xxxxxxxxx se xxxx xx podskupiny

a) xxxxx xxx x xxxxx,

x) xxxxx xxx x xxxxx x xxxxxxx,

x) xxxxx xxx x xxxxx xxxxxxxxx.

§7

Xxxxxxxxxx

Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx předpise 1) xx dále xxxxxx

x) xxxxx sůl xxxxxxxxx názvem xxxxxxxxxx,

x) xxxxxx x potravním xxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx sůl xxxxxxxxx,

x) x jedlé xxxx x xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx, že xx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 4 x xxxxx a xxxxx xx užívat xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx tabletami,

d) xxxxxx o xxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx).

§8

Xxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx jsou xxxxxxx v příloze č. 4.

XXXXX 3

XXXXXXXXXXXXX XXXXXXX X XXXXXXXXXXX

§9

Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx

x) dehydratovaným xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx se sníženým xxxxxxx vlhkosti, pastovité xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xx před xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx k dochucení xxxx zvýraznění xxxxx, xxxxxxx směs hydrolyzátů xxxxxxxx nebo xxxx xxxxxxx x koření x dalších extraktů xxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxxx chuť, xxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx používaný xxxx chuťová příloha x xxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx, stabilizátorů, emulgátorů, xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx x mléčných výrobků.

§10

Xxxxxxx druhu na xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 5.

§11

Xxxxxxxxxx

(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx x xx zvláštním xxxxxxxx 1) se xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx

x) xxxxxx xxxxxxx, u xxxxxxx, xxxxxx a xxxxxx se xxxxxx xxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxx x přípravě.

(2) U xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx se xx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxx

x) xxxxx xxxxx x skupiny,

b) u xxxxxxxxxxxx xxxx "xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx x %",

x) podmínky xxxxxxxxxx.

§12

Xxxxxxxxx xx jakost

(1) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxx v příloze č. 6.

(2) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 7 xxxxxxxxx 1 x 2.

§13

Xxxxxxx xx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx místnostech xx podlážkách, xxxxxxx 5 cm xxx xxxx x xx xxxx. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx skladují odděleně xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx.

XXXXX 4

XXXXXXX

§14

Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx

x) hořčicí xxxxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxx xxxxx hořčice, kvasného xxxx, xxxxx xxxx, xxxxxx, cukru, xxxxx xx případně xxxxx xxxxxxxxxx xxxx chemicky xxxxxxxxxxxx,

x) xxxxxxx plnotučnou xxxxxxx vyrobená z xxxxxxx xxxxx žlutých xxxxx hořčice xxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx druhů xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx hořčice černé,

d) xxxxxxx xxxxxxxxx hořčice xxxxx xxxxxxx x) xxxxxxxx přidáním xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx speciálně typově xxxxxxxx (xxxxxxx francouzské, xxxxxxxx xxxx xxxx).

§15

Členění na xxxxxxx x podskupiny

Členění xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx uvedeno v příloze č. 8.

§16

Xxxxxxxxxx

(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x ve xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xxxx xxxxxx

x) hořčice xxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxxx x podskupinou,

b) xxxxxxx xxxxxxxxx podle xxxx xxxx xxxxx přidané xxxxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.

(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 9 xxxxxxx 3.

§17

Xxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxx uvedeny x příloze č. 9, xxxxxxxxx 1 x 2.

§18

§18 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 419/2000 Sb.

§19

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx soli, dehydratovaných xxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxxx balených x xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 xx 31. března 1998 xx xxxxxxxx jen x xxxxxxx §6 xxxxxx.

§20

Účinnost

Tato xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx §3, 7, 12 x 16, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx dnem 1. xxxxx 1998.

Ministr:
Ing. Xxx x. x.

Xxxxxxx č. 1 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.

Xxxxxxx 1

Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx

xxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxx
xxxxxx xxxxx xxxxxxx x. 2
xxxxx xxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxxx (extrakt)

Tabulka 2

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx balení

hmotnost v x xxxx xxxxx x xx
xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx x %
xx 10
8
xxx 10 xx 50
5
xxx 50 xx 200
4
xxx 200 xx 1&xxxx;000
2
xxx 1 000
1

Xxxxxxx č. 2 x vyhlášce x. 331/1997 Xx.

XXXXXXXX XXXXXXXXX XX JAKOST

Název koření
Název xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx
Xxxxxx
Xxxxx
Xxxx
Xxxx
XXXX
xxxx
(Xxxxxxxxxx anisum X.)
xxxxxx xxxxx
xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx x krátkou xxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxx, xxxxxxx kořenná
BADYÁN
celý
badyáník xxxxx (Xxxxxxxx xxxxx Xxxx.x.)
xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx tvaru s krátkou xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxx
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xx znatelnými xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx xx xxxxx
xxxxxxx xxxxxxx,
xxxxxxx, xxxxxxxx
XXXXXXX
xxxxxxx
(Xxxxxx xxxxxxxxx L.)
sušené xxxxxx x xxxxx xxxxx
xxxxxx xxxx celé xxxxxx lístky, xxx xxxxxx
xxxxxxxxxx
xx xxxxxxx
xxxxxxx x xxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx
XXXXXXX XXXX
xxxxxx pravý
(Laurus xxxxxxx X.)
xxxxxx xxxxx
xxxxx x krátkými stopkami, xxx xxxxxxxx
xxxxxx zelená, xxxxxx xx xxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxx, xxxxx
XXXXXXXX
xxxxxxx xxxxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx X.)
xxxxxx xxxxxx
xxxx nebo xxxxxx xxxxxx, bez stonků x hnědých xxxxx
xxxxx xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx: xxxxxx úbory xxxxxx, bledězelené, někdy xxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
XXXXXX
Xxxxxx
(Xxxxxxxxxx xxxxxxx X. Xxxxxx xxx. xxxxxxx)
xxxxxx xxxxx
xxxxx rovné xxxx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx až zelenohnědá
kořenná
kořenná, xxxxxxxx
XXXXXXXX
xxxx
xxxxxxxxxxx vonný
(Eugenia xxxxxxxxxxxx)
(X. Xxxxxxxx Xxxxxxx xxx Xxxxxxxx)
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 10 % xx. "hřebíčku bez xxxxxxxx"
xxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx
xxxxx kořenná, xxxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx
XXXXXX
xxxx
xxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxxxxx L., Xxxxxxxx xxxxxxxx X., Capsicum xxxxxxxx X. x Xxxxxxxx xxxxxx X.)
xxxxxx xxxxx
xxxx xxxxxx xxxxx xxxxx se zbytky xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx, sladká, xxxxx nahořklá
zvlášť ostře xxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxx nebo xxxxx mletý xxxxxx
xxxxxxx xx hnědočervená
kořenná
zvlášť ostře xxxxxx
XXXXXXX
xxxx
xxxxxxx xxxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxx X.)
xxxxx sušené xxxxx
xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxx mají třípaprsčitý xxx
xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx modrošedě xx xxxxxxxxxx ojíněné
aromatická
kořenná, xxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
XXXXXXXX
xxxx
xxxxxxxx xxxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx L. Xxxxx xxx. xxxxxxxxx Xxxxxxx)
xxxxxx tobolky
tobolky xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, smí xxxxxxxxx xxxxxxx 7 % xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx (xxx xxxx)
xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx příjemně xxxxxxxxxx
xxxx xxxxx aromatická, xxxxxxx, xxxxx palčivá
drcený, xxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxx xxxxx, tvrdá, xxxx xxxxxxx, xxxxxxx zbytky xxxxxxx, smí xxxxxxxxx xxxxxxx 5 % xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx jemně xx xxxxxx xxxxx xxxxxx xx znatelnými xxxxxxxxx
xxxxxxxxx, xxxxxx až tmavě xxxxxxx xxxxx
xxxxxxxx aromatická
aromatická xxxxxxx, slabě xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxxxx
XXXX (xxxxx)
xxxx
xxxx xxxxxxx
- xxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxx X.)
xxxxxx plody
podlouhlé, xxxxx xxxxxxx xxxxx, žebernatého xxxxxxx
xxxxxx hnědá xx xxxxx hnědá, xx xxxxxxx xx okrovými xxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
XXXX JEDNOLETÝ
(světlý)
celý
kmín xxxxxxx
- xxxxxxxxx forma
(Carum xxxxx X.)
xxxxx xxxx stejné xxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx formy kmínu, xxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxx až xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxx x dvouleté xxxxx
xxxxxxx
xxxxxx, mletý
 
 
drť xxxx xxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
XXXX XXXXXX
xxxxxx xxxxxxxxx
(Xxxxxxx xxxxxxx L.)
sušené plody
nažky xxxxxxxxx, na xxxxxxx xxxxxxxxx, u konce xxxxxx
xxxxx xxxxx až xxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx, palčivá, xxxxxxxxxx
XXXX
xxxx xxxxxxxx
(Xxxxxxx graveoles X.)
xxxxxx xxxxx xxxxx
xxxxxx, xxxxxx, xx třemi xxxxxxxxx xxxxx a (xxxxxxxxx) xxxxxx xxxxxxxxx okrajem, xxxxx xxxx xxxxx xxxxx
xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxxx, palčivá
KORIANDR
koriandr
(Coriandrum xxxxxxx X.)
xxxxxx plody
kulovité xxxxxxxxx, xxxxxx
xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxx načervenalá
příjemně xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx
XXXXXXX
xxxx
xxxxxxx
(Xxxxxxx longa X.)
xxxxxx oddenky
vejčitého xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx, svraštělého x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxx x xxxxxx (xxxxx xxx 15 xx), xxxxxxxxx xx xxxxxxx 15 % xxxxxxx scvrklých, xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xx xxxxxxxxxx jemnými xxxxxxxxx
xxxx žlutá, xxxxxxxx xxxxx až načervenalá
charakteristická, xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
XXXXXXXXX
xxxxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxxx.)
xxxxx xxxx xxxxx, xxxxxxxx klásků, květů xxxx xxxxxx xxxxx
xxx xxxxxx
xxxxxx xxxxxx, šedozelená xx xxxxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
XXXXXXXXX XXXX
xxxx
xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx)
xxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxx xxxxx)
xxxxxxx xxxxx xxxx ploché, xx xxxxxx části xxxxxxxx, x horní xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx
xxxxx, xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xx červenohnědá
pronikavě xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx, kořenná
mletý
 
 
jemně xx xxxxxx xxxxx prášek xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx
XXXXXXXXX XXXXX
xxxx
xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxxxx fragrans Xxxxxxxx)
xxxxxx xxxxx xxxxx
xxxxxx xxxx tupě xxxxxxx xxxx xxxxxxxx tvar, xx xxxxxxx síťovitě xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx, xx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx
xxxxx kořenná
drcený, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx
XXXX XXXXXX
xxxx
xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxx dioica Xxxx.)
xxxxxx plody
nedozrálé xxxxxx, xxxxxxx povrchu, xxxxx, xxx slupek xxxxx xxxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx hnědé
aromatická
ostrá, xxxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx až xxxxxxxxxxxx
xxxxx aromatická
ostrá, xxxxxxx
XXXXXXX
xxxxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxx L.)
suchá xxxx xxxxx x částí xxxxx
xxx xxxxxx x xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx, xxxx až xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx kořenná
PAPRIKA XXXXX
xxxxxxx
(Xxxxxxxx annuum X.)
xxxxxx xxxxx
xxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
- xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxx
- xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx pálivá
- xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xx hnědočervená
kořenná
pálivá, xxxxx xxxxxxxx
- xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxxx
xxxxxx xx xxxxx pálivá
PEPŘ XXXX
xxxx
xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxxx X.)
xxxxxx xxxxx xxxxxx
xxxxxxx, xxxxxx, tvrdé xx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 10 % xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxx, temně xxxx se světlými xxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx
xxxxxxxx s xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
XXXX XXXXX
xxxx
xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxxx X.)
xxxxxx xxxxxxx plody
sušené xxxxx bobule, xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 5 % lehkých xxxxxx
xxxxxxxxxx až šedočerná xx xxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx ostrá
drcený, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx
xxxxxxxx xx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx
xxxxxxx ostrá
PEPŘ ČERVENÝ
pepřovník xxxxx
(Xxxxx xxxxxx X.)
xxxxxx xxxxxxx plody
hladké xxxxxx, xxxxx mají xxxxxxx xxxxxx slupku xxxxxxxxxxx xx zcela vyvinuté xxxxxx (xxxxxxx xxxx xxxxxx)
xxxxxxx xx růžová
jemná, xxxxxxx
xxxxx kořenná, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx
XXXX ZELENÝ
pepřovník černý
(Piper xxxxxx X.)
xxxxxx nezralé xxxxx
xxxxxxx svraštělé xxxxx xxxxxx, x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx
xxxxxxx, aromatická
výrazně xxxxxxx, xxxxxx
XXXXXXXXX
xxxxxxxxx
xxxxxx xxxxxx
xxxxxx xxxx xxxxx semena, xxx 5 xx
xxxxx xxxxxxxxxx,
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxx nahořklá, xxxxxxx
XXXXX SENO
řecké xxxx
(Xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxx X.)
&xxxx;
xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, zploštělého tvaru, x typickou hlubokou xxxxx xx xxxxxx
xxxxxx xx šedě xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
XXXXXXXX
xxxxxxxx
(Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx X.)
xxxxxx listy
listy xxxxxxxxx, kožovité, xxxxxx xxxxxxxx xx přisedlé, xxx xxxxxx a xxxxx se xxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxxx listu xx xxxxxx zelená, xx spodní straně xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxx
XXXXXXXXX
xxxxxxxxx xxxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxxxx X.)
xxxxxxxxx xxxxxx
(Xxxxxxxx montana X.)
xxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxxx
xxxx xxxx sekané, xxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xx povrchu a xxxxxxxx, bez xxxxxx, xxxx snítky 15 - 30 xx xxxxxx
xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
XXXXXXX
xxxx
xxxxxxxxxxx
(Xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx (Xxxxx), X. aromaticum (Xxxx), C. laureirii (Xxxx), X. xxxxxxxx (Xxxx)
xxxx
xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx drsného xxxxxxx, xxxxx, xxx kousků xxxxx x větviček xxxxxxxxxxxx
xxxxxx xxxxx, tmavě xxxxx, skořicově xxxxx xx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx, silně xxxxxxxxxx až drsně xxxxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxx, štiplavě xxxxxxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx drť
okrová x xxxxxxxx xx hněda xx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx, nasládlá
ŠAFRÁN
šafrán pravý
(Crocus xxxxxxx L.)
sušené xxxxxx
xxxxxx, xxxxx zprohýbané
oranžová xx xxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
XXXXXX
xxxxxx
(Xxxxxx officinalis X.)
xxxxxx xxxxx x vrcholky xxxxxxxxxx
xxxxxxx až podlouhle xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx x xxxxxxx listů
svrchní xxxxxx xxxxx je xxxxxxxxxx, xx xxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxx, xxxxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxx xxxxx xx xxxxxxx
XXXXXX
xxxxxx xxxxxx
(Xxxxxx xxxxxxxx X.)
xxxxx směs xxxx, xxxxxx a květenství
listy xxxx (1 - 5 xx)
xxxxxxxxxx, šedohnědá xx hnědozelená, xxxxx xxxxx fialovo-růžová xx xxxxxxx
xxxxxxxx aromatická
kořenně štiplavě xxxxxxxxxx
XXXXXXX
xxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxx)
xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxxxx svraštělé, xxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx
xxxxx aromatická
aromatická
ZÁZVOR
celý
zázvor
(Zingiber xxxxxxxxxx Rosc.)
sušené xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx tvaru x xxxxxxxxx (xxxxxxx xxxx 20 xx), rozvětvené, xxxxxxxxxx x zploštělé
světle xxxxx, žlutohnědá xx xxxxxx hnědá, x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx
xxxxxx, mletý
 
 
prášek xx xxxxxxxxxx xxxxxxx částicemi x krátkými vlákénky
žlutá xx světle xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxx nasládlá
palčivá, xxxxx, xxxxxxx

Příloha x. 3 x xxxxxxxx č. 331/1997 Xx.

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx

Xxxxx xxxxxx
xxxxxxx v % xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx x % xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
xxxxxx x (xx/100 x) x xxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx-
xx x kyselině x % hmotnosti xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx x % xxxxxxxxx nejvýše
doplňující xxxxxxx
xxxxxxxxx vlastní
organické xxxx
xxxxxx-
xxxxx
Xxxx
12,0
10,0
2,0
2,5
3,0
2,0
2,0
Xxxxxx
xxxx
10
4,0
8,0
20,0
0,5
0,5
xxxxx
12
5,0
3,0
1,0
Xxxxxxx
12,0
16,0
0,3
2,0
18,0 3)
2,0
2,0
Xxxxxxx list
celý
8,0
7,0
1,0
2,0
6,0
1,0
0,5
mletý
8,0
7,0
1,0
2,0
Estragon
14,0
12,0
0,6
1,5
16,0 3)
4,0
2,0
Fenykl
celý
12,0
10,0
1,0
2,0
3,0
2,0
2,0
mletý
12,0
10,0
1,0
2,0
Hřebíček
celý
12,0
15,0
-
5,0
0,3
0,3
mletý
10,0
7,0
14,0
0,5
Chilli
celé
11,0
10,0
1,6
10,0
0,5
0,5
mleté
11,0
10,0
1,6
Jalovec
celý
16
4,0
0,7
1,0
5,0
0,5
0,5
mletý
13
4,0
0,5
1,0
Kardamom
semena
13
9,5
3,5
1,0
0,5
0,5
tobolky
13
9,5
3,5
5,0
3,0
2,0
Kmín (xxxxx)
xxxx
13,0
8,0
2,5
1,5
1,0
2,0
2,0
xxxxxx
13,0
8,0
1,0
xxxxx
13,0
8,0
1,0
1,5
Xxxx jednoletý (xxxxxx)
xxxx
12,0
9,0
1,5
2,0
1,0
2,0
2,0
xxxxxx
12,0
9,0
1,5
xxxxx
12,0
9,0
1,5
Xxxx xxxxxx
12,0
12,0
1,5
3,0
5,0
2,0
2,0
Xxxx
10,0
2,5
3,0
2,0
0,5
Xxxxxxxx
xxxx
9,0
7,0
0,4
1,5
3,0
2,0
2,0
xxxxx
9,0
7,0
0,4
1,5
Xxxxxxx
xxxxxxxxx v % xxxx. nejméně 2,0
xxxx
12,0
2,0
0,2
0,2
xxxxx
10,0
9,0
1,5
Xxxxxxxxx
12,0
16,0
0,7
4,5
3,0
1,0
2,0
Xxxxxxxxx xxxx
xxxx
10
4,0
0,5
16,0
0,3
0,5
xxxx nejvýše 35 %
xxxxx
12
4,0
Xxxxxxxxx xxxxx
xxxx
10
3,0
6,5
0,5
10,0
0,5
0,5
xxxx xxxxxxxx x % xx. xxxxxxx 0,35
mletý
10
3,0
5,0
Nové xxxxxx
xxxx
12,0
4,5
1,5
0,4
4,0
0,5
0,5
xxxxx
12,0
4,5
1,0
0,4
Xxxxxxx
12,0
10,0
0,5
2,0
16,0 3)
3,0
2,0
Xxxxxxx
x) xxxxx xxxxxxxxxx x mg/100 x x xxxxxx
xxxxxxxxx
11,0
6,5
x) 10,0
0,5
xxxxxx
11,0
7,0
10,0
0,7
xxxxxx
11,0
8,0
30,0
1,0
xxxxxxxx
11,0
9,0
30,0
1,3
Xxxx xxxx
xxxx
15,0
3,5
1,0
4,0
0,5
0,5
xxxxxxx x % xx. nejméně 4,0
mletý
15,0
3,5
0,6
0,3
Pepř xxxxx
xxxx
1,0
6,0
2,0
4,0
0,5
0,5
xxxxxxx x % xx. nejméně 4,0
xxxxx
14,0
6,0
0,8
1,2
Xxxx xxxxxxx
xxxx
15,0
1,0
4,0
0,5
0,5
xxxxx
Xxxx zelený
celý
12,0
5,0
0,3
4,0
0,5
0,5
mletý
Pískavice, xxxxx xxxx
11,0
5,0
1,5
5,0
5,0
2,0
Xxxxxxxx
11,0
8,0
0,8
1,0
6,0
1,0
1,0
Xxxxxxxxx
13,0
11,0
0,4
1,0
4,0
1,0
2,0
Xxxxxxx
xxxx
14,0
7,0
1,0
2,0
2,0
1,0
0,5
xxxxx
12,0
7,0
0,5
2,0
Xxxxxx
xx xxxxxxxx
12,0
8,0
1,5
xxxxx
10,0
8,0
1,5
Xxxxxx
12,0
11,0
1,5
2,0
8,0 3)
0,5
0,5
Xxxxxx
12,0
14,0
1,0
3,5
5,0
1,0
1,0
Xxxxxxx
35,0
7,0
xxxxxxxxxxxx 2 %
Xxxxxx
xxxxxxxx xxxx
12,0
8,0
1,5
1,1

&xxxx;

xxxxxx
12,0
11,0
1,5
2,5
2,0
0,5
0,5
xxxxx
12,0
8,0
1,0
2,5
2,0
0,5
0,5

Příloha x. 4 x vyhlášce x. 331/1997 Sb.

Smyslové x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx

xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxx
xxxx
xxxxx XxXx v xxxxxx % nejméně
minerální xxxxxxx 5) v xxxxxx % xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx doplňku/kg soli
jedlá xxx
xxxxx
xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx
98,0
2,0
-
xxxxx sůl x xxxxx
xxxxx
xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx
98,0
2,0
27 ± 7 xx jodu 6)
xxxxx xxx x xxxxx x xxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxx, xxx xxxxxx pachů
98,0
2,0
27 ± 7 xx xxxx xxxxxxx 250 xx xxxxxx 7)
xxxxx xxx x jodem xxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx
97,0
-
27 ± 7 xx xxxx
xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxx výrobce

Příloha č. 5 x vyhlášce x. 331/1997 Sb.

Členění xxxxx xx xxxxxxx

Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxxxxx výrobek
polévka
omáčka
bujón
vývar
šťáva
základ xxxxxx
xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx pokrmu
směs xxx xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxx xxx xxxxxxxx zálivky
směs xxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxx xxx xxxxxxxx xxxxx
xxxx xxx xxxxxxxx polevy
směs xxx xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xx xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx č. 6 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.

Xxxxxxxx, fyzikální x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

1. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx vždy po xxxxxxxx dle návodu. Xxxxxx, barva, konzistence, xxxx x xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx druh xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxx. Chuť x xxxx xxxxxxx musí xxx vlastní, xxx xxxxxx příměsí, xxxx xxxxx xxxxxxx chuti x xxxx.

2. Ochucovadla x xxxxxxx omáčky xxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxx, chuť x xxxx po xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx. Xxxx x xxxx xxxxxxx xxxx xxx vlastní, xxx xxxxxx příměsí, xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx a xxxx.

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx:

1. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx obsahují xxxxxxx 15 % xxxx.

2. Studená omáčka xxxx xxxxxxx x xX nejvýše 4,5.

Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.

Xxxxxxx 1

Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x x
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx x %
do 50
10
51 - 120
5
121 - 250
4
251 - 1000
3
1001 - 2500
2
xxx 2500
1

Tabulka 2

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxx x xx
xxxxxxxxx záporná xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx v %
xx 170
4
171 - 1000
2
xxx 1000
1

Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.

Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxx xxxx xxxx podle xxxxxxxxxx složky

Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx x. 331/1997 Sb.

Smyslové, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxxxxx 1

Smyslové xxxxxxxxx

xxxxxxx
xxxxxx
xxxxx
xxxx a chuť
plnotučná
kašovitá xxxxx xxx hrubých xxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, částic xxxxxxxxx x nepřibarvené
řízná, xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx
xxxxx, palčivá, xxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx hmota xxx xxxxxxx xxxxxx nebo x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx
xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, šedohnědá x xxxxxxxxxxxx ovlivněná xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx
xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx zeleniny xxxx xxxxx

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxxx x chemické požadavky

Hořčice
plnotučná x xxxxxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxx x % nejméně
20
32
Cukr xxxx xxxxxxxxx x % xxxxxxx
5,0 xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx se x xxxxxxxxx
16
Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx v % nejvýše
2,5
1,9
Tuk v % xxxxxxx
3,6
-
Xxxxx v % nejvýše
0,1
0,1

Tabulka 3

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxx x x
xxxxxxxxxx xxxxxxxx v %
xx 200
5
201 až 500
4
501 xx 1000
3
xxx 1000
2

Xx. XX

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

(1) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx této xxxxxxxx xx posuzují podle xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx nejpozději xx 31. xxxxxxxx 2001.

Xx. XX vložen xxxxxxx předpisem č. 419/2000 Xx. s xxxxxxxxx od 1.1.2001


Xxxxxxxxx

Xxxxxx předpis č. 331/97 Xx. nabyl xxxxxxxxx dnem 31.12.1997, x výjimkou §3, 7, 12 x 16, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.

Xx xxxxx tohoto xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx podchyceny xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:

419/2000 Xx., xxxxxx xx mění xxxxxxxx XX x. 331/97 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx koření, xxxxxx xxx, dehydratované xxxxxxx x ochucovadla x xxxxxxx

x xxxxxxxxx xx 1.1.2001

Xxxxxx xxxxxxx x. 331/97 Xx. byl xxxxxx xxxxxxx předpisem č. 398/2016 Sb. s xxxxxxxxx xx 1.7.2017.

Znění xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx jiných xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx derogační změna xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.

1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx označování xxxxxxxx a tabákových xxxxxxx, o xxxxxxxxx xxxxxxxx xx údajů x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx symbolem "e".
2) XXX XXX 939 Xxxxxx - stanovení obsahu xxxxxxxx - xxxxxx xxxxxxxxxx.
ČSN XXX 6571 Koření, xxxxxxxx xxxxx x byliny - xxxxxxxxx obsahu xxxxxxxx xxxxx.
XXX XXX 928 Koření - xxxxxxxxx celkového xxxxxx.
ČSN ISO 930 Xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxx nerozpustného x xxxxxxxx.
ČVSN XXX 5566 Xxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
3) včetně xxxxxxxxx xxxx listů
4) xxxxx xxxxx xxxx být xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxx
5) X xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx soli (xxxx. sírany, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, hořčíku). U xxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx.
6) Jedlá xxx x xxxxx xxxxxxxx xxx ve xxxxx jodičnanu xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx draselného.
7) Xxxxx xxx x xxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxx fluoridu xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
8) Výsledek xxxxxxxxx xx vždy xxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxx podle na xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx.