Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 30.06.2017.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.12.2000 do 30.06.2017.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro koření, jedlou sůl, dehydratované výrobky a ochucovadla a hořčici

331/97 Sb.

ODDÍL 1. Koření §1

Členění na skupiny a podskupiny §2

Označování §3

Požadavky na jakost §4

ODDÍL 2. Jedlá sůl §5

Členění na skupiny a podskupiny §6

Označování §7

Požadavky na jakost §8

ODDÍL 3. Dehydratované výrobky a ochucovadla §9

Členění druhu na skupiny §10

Označování §11

Požadavky na jakost §12

Uvádění do oběhu §13

ODDÍL 4. Hořčice §14

Členění na skupiny a podskupiny §15

Označování §16

Požadavky na jakost §17 §18

Přechodné ustanovení §19

Účinnost §20

Příloha 1 - Členění na skupiny a podskupiny, Přípustné záporné hmotnostní odchylky

Příloha 2 - Smyslové požadavky na jakost

Příloha 3 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost

Příloha 4 - Smyslové a chemické požadavky na jakost

Příloha 5 - Členění druhu na skupiny

Příloha 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost

Příloha 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky, Přípustné záporné objemové odchylky

Příloha 8 - Členění na skupiny a podskupiny

Příloha 9 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost

č. 419/2000 Sb. - Čl. II

INFORMACE

ODDÍL 1

XXXXXX

§1

Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx

x) kořením xxxxx xxxxxxx xxxx kořeny, xxxxxxx, xxxx, xxxxx, xxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxx jejich xxxxx, uvedené v příloze č. 2, v xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx chutě x xxxx xxxxxxxx; x xxxxxxx koření xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx hmotnosti,

b) xxxxx koření xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx x), xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxxx směsí xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx protispékavých látek xxxxxxx do xxxxxxx xxxxxxxx hmotnosti,

c) kořenícím xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx x), xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxx xxxx hub, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,

x) vlastními xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx stonků, lodyh, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxx a plody xxxxxxx,

x) xxxxxx organickými xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx než xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxx.

§2

Xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 1 tabulce 1.

§3

Xxxxxxxxxx

(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xxxx xxxxx xxxxx xxxxxx podle přílohy č. 2.

(2) Xxxxxx, jako xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxx označit xxxxx počtem xxxx.

(3) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 1 xxxxxxx 2.

§4

Xxxxxxxxx xx jakost

(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2.

(2) Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 3.

(3) Xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx se xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx. 2)

XXXXX 2

XXXXX XXX

§5

Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx rozumí jedlou xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 97 % xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx potravním xxxxxxxx.

§6

Xxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny

(1) Jedlá xxx xx xxxxx xx skupiny

a) xxxxx xxx,

x) xxxxx xxx xxxxxxxxx.

(2) Jedlá sůl xxxxxxxxx xx xxxx xx xxxxxxxxxx

x) xxxxx xxx x jodem,

b) xxxxx xxx x xxxxx x xxxxxxx,

x) xxxxx xxx x xxxxx obohacená.

§7

Xxxxxxxxxx

Xxxxx xxxxx uvedených x xxxxxx a xx zvláštním předpise 1) xx xxxx xxxxxx

x) jedlá sůl xxxxxxxxx xxxxxx podskupiny,

b) xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx, kterým je xxxxx sůl obohacena,

c) x xxxxx xxxx x xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxxx, že xx xxx konzumovat xxxxxxx 4 x xxxxx x xxxxx xx užívat xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx).

§8

Xxxxxxxxx xx jakost

Smyslové x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 4.

ODDÍL 3

DEHYDRATOVANÉ XXXXXXX X XXXXXXXXXXX

§9

Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx

x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, pastovité xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx se xxxx xxxxxxxxx obnoví zejména xxxxxxxxx,

x) ochucovadlem výrobek xxxxxx k xxxxxxxxx xxxx zvýraznění xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxx xxxxxxx x xxxxxx x dalších xxxxxxxx xxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx příloha x pokrmům x xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x jedlých xxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx, emulgátorů, xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx.

§10

Členění xxxxx na xxxxxxx

Xxxxxxx druhu na xxxxxxx je xxxxxxx x příloze č. 5.

§11

Xxxxxxxxxx

(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v zákoně x ve xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xxxxxxxxxxxxx výrobky xxxxxx

x) xxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx, omáček x xxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxx,

x) návodem x xxxxxxxx.

(2) X xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xx na xxxxx xxxx xxxxx xxxxxx

x) xxxxx druhu x xxxxxxx,

x) u xxxxxxxxxxxx údaj "xxxxxxxxxx x xxxxxxx tuku x %",

x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx.

§12

Xxxxxxxxx na xxxxxx

(1) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx výrobků xxxx xxxxxxx v příloze č. 6.

(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 7 xxxxxxxxx 1 x 2.

§13

Uvádění xx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxx, chladných x větratelných místnostech xx xxxxxxxxxx, xxxxxxx 5 cm xxx xxxx x xx xxxx. Dehydratované xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx s xxxxxxxxx pachy x xxxxxx.

XXXXX 4

XXXXXXX

§14

Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx

x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x mletých xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx, jedlé xxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,

x) hořčicí xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx bílé,

c) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx drcených xxxxx hořčice xxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x) xxxxxxxx přidáním xxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxx francouzské, xxxxxxxx xxxx xxxx).

§15

Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxxxxx na xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 8.

§16

Xxxxxxxxxx

(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx v zákoně x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xxxx xxxxxx

x) hořčice xxxxxx a skupinou xxxx xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx složky,

c) xxxxxxxx xxxxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxx hodnot.

(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 9 xxxxxxx 3.

§17

Xxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx x příloze č. 9, tabulkách 1 x 2.

§18

§18 zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 419/2000 Sb.

§19

Přechodné xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx koření, xxxxx xxxx, dehydratovaných xxxxxxx, xxxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 do 31. března 1998 xx posuzuje xxx x rozsahu §6 xxxxxx.

§20

Xxxxxxxx

Xxxx vyhláška nabývá xxxxxxxxx xxxx vyhlášení, x xxxxxxxx §3, 7, 12 a 16, které xxxxxxxx xxxxxxxxx dnem 1. xxxxx 1998.

Xxxxxxx:
Xxx. Lux x. x.

Příloha č. 1 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.

Xxxxxxx 1

Xxxxxxx xx skupiny a xxxxxxxxxx

xxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxx
xxxxxx xxxxx xxxxxxx x. 2
xxxxx xxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxxx (extrakt)

Tabulka 2

Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx x x xxxx xxxxx x xx
xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx v %
xx 10
8
nad 10 xx 50
5
xxx 50 xx 200
4
nad 200 xx 1&xxxx;000
2
xxx 1&xxxx;000
1

Příloha x. 2 x xxxxxxxx x. 331/1997 Sb.

SMYSLOVÉ XXXXXXXXX XX XXXXXX

Xxxxx xxxxxx
Xxxxx xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx
Xxxxxx
Xxxxx
Xxxx
Xxxx
XXXX
xxxx
(Xxxxxxxxxx anisum X.)
xxxxxx plody
rýhované xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx až xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxx, palčivě xxxxxxx
XXXXXX
xxxx
xxxxxxxx xxxxx (Illicium verum Xxxx.x.)
xxxxx sušené plodenství
plodenství xxxxxxxxxxxxxx tvaru x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx povrchu, x xxxxxxxx plochými vejčitými xxxxxx xxx zlomků x volných xxxxx
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx xx hnědá
výrazně xxxxxxx,
xxxxxxx, xxxxxxxx
XXXXXXX
xxxxxxx
(Xxxxxx xxxxxxxxx X.)
xxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxxx
xxxxxx xxxx celé xxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx
xxxxxxxxxx
xx xxxxxxx
xxxxxxx x xxxxx xxxxxx pachutí, xxxxxxx
XXXXXXX XXXX
xxxxxx xxxxx
(Xxxxxx xxxxxxx X.)
xxxxxx xxxxx
xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx, hořká, xxxxx
XXXXXXXX
xxxxxxx xxxxxxx
(Xxxxxxxxx dracunculus L.)
sušené xxxxxx
xxxx xxxx xxxxxx xxxxxx, bez xxxxxx x xxxxxxx xxxxx
xxxxx xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx: xxxxxx úbory xxxxxx, xxxxxxxxxxx, někdy xxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
XXXXXX
Xxxxxx
(Xxxxxxxxxx xxxxxxx X. Miller xxx. xxxxxxx)
xxxxxx xxxxx
xxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx zelenohnědá
kořenná
kořenná, xxxxxxxx
XXXXXXXX
xxxx
xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx)
(X. Xxxxxxxx Xxxxxxx xxx Xxxxxxxx)
xxxxxx poupata
nerozvinutá, xxxxxxxx xxxxxxx, xxx obsahovat xxxxxxx 10 % xx. "xxxxxxxx xxx xxxxxxxx"
xxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxx aromatická
ostře xxxxxxx, xxxxxxx
xxxxxx, mletý
 
 
prášek se xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx
xxxxx kořenná, xxxxxxx
XXXXXX
xxxx
xxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxxxxx X., Capsicum xxxxxxxx X., Capsicum xxxxxxxx X. x Xxxxxxxx xxxxxx X.)
xxxxxx xxxxx
xxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xx zbytky xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxx žlutá xx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx
xxxxxx ostře xxxxxx
xxxxxx, mleté
 
 
drť nebo xxxxx xxxxx prášek
červená xx hnědočervená
kořenná
zvlášť xxxxx xxxxxx
XXXXXXX
xxxx
xxxxxxx xxxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxx X.)
xxxxx xxxxxx plody
kulovité xxxx xxxx nepravidelně xxxxxxxxx bobule, na xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxx
xxxxxxxxxxxx x tmavohnědá, xx povrchu bobule xxxxxxxxx xxxxxxxxx až xxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
XXXXXXXX
xxxx
xxxxxxxx xxxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx L. Xxxxx xxx. xxxxxxxxx Xxxxxxx)
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 7 % xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxx s xxxxxxxxxxxx barvou xxxxxxxxxx xxxxx (xxx níže)
vůně xxxxxxxxxxx xxxxx příjemně xxxxxxxxxx
xxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxx semena
semena xxxxx, xxxxx, xxxx xxxxxxx, pokrytá xxxxxx xxxxxxx, smí obsahovat xxxxxxx 5 % xxxxx hnědých, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx jemně až xxxxxx mletý xxxxxx xx xxxxxxxxxx částicemi
šedohnědá, xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxx
xxxxxxxx aromatická
aromatická xxxxxxx, slabě xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xx nahnědlá
příjemně xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxxxx
XXXX (xxxxx)
xxxx
xxxx kořenný
- xxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx carvi X.)
xxxxxx xxxxx
xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxx xx xxxxx hnědá, xx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
XXXX JEDNOLETÝ
(světlý)
celý
kmín xxxxxxx
- xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxx X.)
xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx nažky xxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxx xxxx pouze xxxx xxxxx
xxxxxxxxxx, světle xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx, celkově světlejší xxx dvouletá forma
charakteristická, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxx u xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx až xxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
XXXX XXXXXX
xxxxxx xxxxxxxxx
(Xxxxxxx xxxxxxx X.)
xxxxxx xxxxx
xxxxx xxxxxxxxx, xx povrchu xxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxx xx xxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx, xxxxxxx, aromatická
KOPR
kopr xxxxxxxx
(Xxxxxxx graveoles X.)
xxxxxx xxxxx plody
oválné, xxxxxx, xx třemi xxxxxxxxx xxxxx x (dvojnažky) xxxxxx xxxxxxxxx okrajem, xxxxx jsou xxxxx xxxxx
xxxxx se xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx
XXXXXXXX
xxxxxxxx
(Xxxxxxxxxx xxxxxxx X.)
xxxxxx plody
kulovité xxxxxxxxx, xxxxxx
xxxxxx hnědá, xxxxxxxxxx, xxxxx načervenalá
příjemně xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx kořenná
KURKUMA
celá
kurkuma
(Curcuma xxxxx X.)
xxxxxx oddenky
vejčitého nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx, svraštělého x xxxxxxxxxx povrchu xxx xxxx x xxxxxx (xxxxx xxx 15 mm), xxxxxxxxx xx xxxxxxx 15 % xxxxxxx scvrklých, xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxx až načernalá
charakteristická, xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xx znatelnými xxxxxxx xxxxxxxxx
xxxx xxxxx, oranžově xxxxx až načervenalá
charakteristická, xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
XXXXXXXXX
xxxxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxxx.)
xxxxx xxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxx, květů xxxx xxxxxx xxxxx
xxx xxxxxx
xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
XXXXXXXXX XXXX
xxxx
xxxxxxxxxxx pravý
(Myristica xxxxxxxx Xxxxxxxx)
xxxxx sušené xxxxxxx (xxxxxxx míšek)
semenné xxxxx xxxx ploché, xx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx, x xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, matně xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx
xxxxx, xxxxxxxx xxxxx, žlutohnědá xx červenohnědá
pronikavě xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxx aromatická, xxxxxxx
XXXXXXXXX XXXXX
xxxx
xxxxxxxxxxx pravý
(Myristica fragrans Xxxxxxxx)
xxxxxx xxxxx xxxxx
xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx, xx povrchu xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx, na xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx
xxxxx kořenná
drcený, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxx prášek
tmavě xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx
XXXX XXXXXX
xxxx
xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxx xxxxxx Xxxx.)
xxxxxx xxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, tvrdé, xxx slupek jemně xxxxxx prášek
tmavě xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx, xxxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx až xxxxxxxxxxxx
xxxxx aromatická
ostrá, xxxxxxx
XXXXXXX
xxxxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxx L.)
suchá xxxx xxxxx x částí xxxxx
xxx xxxxxx x xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx, šedo xx xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
XXXXXXX XXXXX
xxxxxxx
(Xxxxxxxx annuum X.)
xxxxxx xxxxx
xxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
- lahůdková
 
 
 
ohnivě xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxx
- xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx pálivá
- xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx
- xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxxx
xxxxxx xx xxxxx xxxxxx
XXXX XXXX
xxxx
xxxxxxxxx černý
(Piper xxxxxx X.)
xxxxxx zralé xxxxxx
xxxxxxx, xxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx, smí obsahovat xxxxxxx 10 % xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxx, xxxxx xxxx xx světlými xxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx drť
šedobílá x xxxxxxxxxx odstínem
kořenná
palčivě xxxxx
XXXX XXXXX
xxxx
xxxxxxxxx černý
(Piper nigrum X.)
xxxxxx xxxxxxx plody
sušené xxxxx xxxxxx, neloupané, xxxxxxxxx, xxx stopek, xxx xxxxxxxxx nejvýše 5 % xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xx černá
kořenná
palčivě ostrá
drcený, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxx se xxxxxxxxx zrněním xxxx xxx
xxxxxxxx se xxxxxx xx xxxxxxx odstínem
ostře xxxxxxx
xxxxxxx ostrá
PEPŘ ČERVENÝ
pepřovník xxxxx
(Xxxxx xxxxxx L.)
sušené xxxxxxx plody
hladké xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx vyvinuté xxxxxx (xxxxxxx xxxx xxxxxx)
xxxxxxx xx růžová
jemná, xxxxxxx
xxxxx xxxxxxx, aromatická, xxxxxxxx
XXXX ZELENÝ
pepřovník xxxxx
(Xxxxx xxxxxx X.)
xxxxxx xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx, x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxx až xxxxx našedlá
kořenná, xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx, pálivá
PÍSKAVICE
pískavice
sušené xxxxxx
xxxxxx xxxx xxxxx semena, xxx 5 mm
bledě xxxxxxxxxx,
xxxxxxx kořenná
mírně xxxxxxxx, xxxxxxx
XXXXX XXXX
xxxxx xxxx
(Xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxx X.)
&xxxx;
xxxxx, nepravidelného xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx tvaru, x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx na xxxxxx
xxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
XXXXXXXX
xxxxxxxx
(Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx L.)
sušené xxxxx
xxxxx xxxxxxxxx, kožovité, krátce xxxxxxxx xx přisedlé, xxx xxxxxx x xxxxx xx xxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxxx listu xx xxxxxx zelená, xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx šedoplstnatá
aromatická
kořenná, nahořklá
SATUREJKA
saturejka xxxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxxxx X.)
xxxxxxxxx xxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxx X.)
xxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxxx nebo xxxx xxxxxx
xxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxx, hladké xx povrchu x xxxxxxxx, xxx xxxxxx, xxxx snítky 15 - 30 xx xxxxxx
xxxxxxxx zelená xx xxxxx xxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
XXXXXXX
xxxx
xxxxxxxxxxx
(Xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx (Xxxxx), X. xxxxxxxxxx (Xxxx), C. laureirii (Xxxx), C. xxxxxxxx (Xxxx)
xxxx
xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx, bez xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx až xxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx drť
okrová x xxxxxxxx xx xxxxx xx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx
XXXXXX
xxxxxx xxxxx
(Xxxxxx xxxxxxx L.)
sušené xxxxxx
xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx
xxxxx aromatická
kořenně xxxxx
XXXXXX
xxxxxx
(Xxxxxx xxxxxxxxxxx L.)
sušené xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx jemně xxxxxxxxxxx, x vpadlou žilnatinou, xxx xxxxxx a xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx, xx xxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxx, xxxxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxx xxxxx xx xxxxxxx
XXXXXX
xxxxxx xxxxxx
(Xxxxxx xxxxxxxx X.)
xxxxx xxxx xxxx, xxxxxx a xxxxxxxxxx
xxxxx xxxx (1 - 5 xx)
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx, barva xxxxx xxxxxxx-xxxxxx xx xxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx štiplavě xxxxxxxxxx
XXXXXXX
xxxxxxx pravá
(Vanilla planifolia Xxxxxx)
xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxxxx svraštělé, xxxxxx
xxxxxxxxxx, hnědočerná
silně xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
XXXXXX
xxxx
xxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxxxxx Rosc.)
sušené xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxx (xxxxxxx xxxx 20 xx), xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x zploštělé
světle xxxxx, žlutohnědá xx xxxxxx hnědá, u xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxx nasládlá
palčivá, ostrá, xxxxxxx
xxxxxx, mletý
 
 
prášek se xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxx xx světle xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx

Xxxxxxx č. 3 x vyhlášce x. 331/1997 Sb.

Fyzikální a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxxx xxxxxx
xxxxxxx x % hmotnosti xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx x % xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
xxxxxx x (xx/100 x) x xxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx-
xx x xxxxxxxx x % hmotnosti xxxxxx nejvýše
příměsi v % xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxx
xxxxxx-
xxxxx
Xxxx
12,0
10,0
2,0
2,5
3,0
2,0
2,0
Xxxxxx
xxxx
10
4,0
8,0
20,0
0,5
0,5
xxxxx
12
5,0
3,0
1,0
Xxxxxxx
12,0
16,0
0,3
2,0
18,0 3)
2,0
2,0
Xxxxxxx xxxx
xxxx
8,0
7,0
1,0
2,0
6,0
1,0
0,5
xxxxx
8,0
7,0
1,0
2,0
Xxxxxxxx
14,0
12,0
0,6
1,5
16,0 3)
4,0
2,0
Xxxxxx
xxxx
12,0
10,0
1,0
2,0
3,0
2,0
2,0
xxxxx
12,0
10,0
1,0
2,0
Xxxxxxxx
xxxx
12,0
15,0
-
5,0
0,3
0,3
xxxxx
10,0
7,0
14,0
0,5
Xxxxxx
xxxx
11,0
10,0
1,6
10,0
0,5
0,5
xxxxx
11,0
10,0
1,6
Xxxxxxx
xxxx
16
4,0
0,7
1,0
5,0
0,5
0,5
xxxxx
13
4,0
0,5
1,0
Xxxxxxxx
xxxxxx
13
9,5
3,5
1,0
0,5
0,5
xxxxxxx
13
9,5
3,5
5,0
3,0
2,0
Xxxx (xxxxx)
xxxx
13,0
8,0
2,5
1,5
1,0
2,0
2,0
xxxxxx
13,0
8,0
1,0
xxxxx
13,0
8,0
1,0
1,5
Xxxx xxxxxxxxx (světlý)
celý
12,0
9,0
1,5
2,0
1,0
2,0
2,0
drcený
12,0
9,0
1,5
mletý
12,0
9,0
1,5
Kmín xxxxxx
12,0
12,0
1,5
3,0
5,0
2,0
2,0
Xxxx
10,0
2,5
3,0
2,0
0,5
Xxxxxxxx
xxxx
9,0
7,0
0,4
1,5
3,0
2,0
2,0
xxxxx
9,0
7,0
0,4
1,5
Xxxxxxx
xxxxxxxxx x % xxxx. xxxxxxx 2,0
celá
12,0
2,0
0,2
0,2
mletá
10,0
9,0
1,5
Majoránka
12,0
16,0
0,7
4,5
3,0
1,0
2,0
Muškátový xxxx
xxxx
10
4,0
0,5
16,0
0,3
0,5
xxxx nejvýše 35 %
xxxxx
12
4,0
Xxxxxxxxx ořech
celý
10
3,0
6,5
0,5
10,0
0,5
0,5
oxid xxxxxxxx x % xx. xxxxxxx 0,35
xxxxx
10
3,0
5,0
Xxxx xxxxxx
xxxx
12,0
4,5
1,5
0,4
4,0
0,5
0,5
xxxxx
12,0
4,5
1,0
0,4
Xxxxxxx
12,0
10,0
0,5
2,0
16,0 3)
3,0
2,0
Xxxxxxx
x) xxxxx capsaicinu x mg/100 g x sušině
lahůdková
11,0
6,5
x) 10,0
0,5
xxxxxx
11,0
7,0
10,0
0,7
xxxxxx
11,0
8,0
30,0
1,0
xxxxxxxx
11,0
9,0
30,0
1,3
Xxxx xxxx
xxxx
15,0
3,5
1,0
4,0
0,5
0,5
xxxxxxx x % xx. nejméně 4,0
xxxxx
15,0
3,5
0,6
0,3
Xxxx xxxxx
xxxx
1,0
6,0
2,0
4,0
0,5
0,5
xxxxxxx x % xx. xxxxxxx 4,0
mletý
14,0
6,0
0,8
1,2
Pepř xxxxxxx
xxxx
15,0
1,0
4,0
0,5
0,5
xxxxx
Xxxx xxxxxx
xxxx
12,0
5,0
0,3
4,0
0,5
0,5
xxxxx
Xxxxxxxxx, řecké xxxx
11,0
5,0
1,5
5,0
5,0
2,0
Xxxxxxxx
11,0
8,0
0,8
1,0
6,0
1,0
1,0
Xxxxxxxxx
13,0
11,0
0,4
1,0
4,0
1,0
2,0
Xxxxxxx
xxxx
14,0
7,0
1,0
2,0
2,0
1,0
0,5
xxxxx
12,0
7,0
0,5
2,0
Xxxxxx
xx xxxxxxxx
12,0
8,0
1,5
xxxxx
10,0
8,0
1,5
Xxxxxx
12,0
11,0
1,5
2,0
8,0 3)
0,5
0,5
Xxxxxx
12,0
14,0
1,0
3,5
5,0
1,0
1,0
Xxxxxxx
35,0
7,0
xxxxxxxxxxxx 2 %
Xxxxxx
xxxxxxxx xxxx
12,0
8,0
1,5
1,1

&xxxx;

xxxxxx
12,0
11,0
1,5
2,5
2,0
0,5
0,5
xxxxx
12,0
8,0
1,0
2,5
2,0
0,5
0,5

Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx x. 331/1997 Sb.

Smyslové x xxxxxxxx požadavky na xxxxxx

xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxx
xxxx
xxxxx XxXx x xxxxxx % nejméně
minerální xxxxxxx 5) v xxxxxx % xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx/xx xxxx
xxxxx xxx
xxxxx
xxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx
98,0
2,0
-
xxxxx xxx s xxxxx
xxxxx
xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx
98,0
2,0
27 ± 7 xx jodu 6)
jedlá xxx x jodem x xxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx
98,0
2,0
27 ± 7 xx xxxx xxxxxxx 250 mg xxxxxx 7)
xxxxx xxx x jodem obohacená
slaná
neutrální, xxx xxxxxx xxxxx
97,0
-
27 ± 7 mg xxxx
xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx

Příloha x. 5 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.

Xxxxxxx druhu xx xxxxxxx

Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxxx xxxxxx
xxxx pro xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
xxxx pro xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxx xxx xxxxxxxx zálivky
směs pro xxxxxxxx dezertu
směs xxx xxxxxxxx xxxxx
xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx
xxxx xxx xxxxxxxx zmrzliny
přísada xx xxxxxxx
Xxxxxxx omáčka xxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx

Příloha x. 6 x xxxxxxxx x. 331/1997 Sb.

Smyslové, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

1. Xxxxxxxxxxxxx výrobky xx xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx dle návodu. Xxxxxx, xxxxx, konzistence, xxxx x xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx výrobku xxxxxxxx na jeho xxxxx. Xxxx x xxxx xxxxxxx xxxx xxx vlastní, xxx xxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxx změněné xxxxx x vůně.

2. Ochucovadla x studené xxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxx a xxxx po použitých xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx. Xxxx x vůně xxxxxxx xxxx xxx vlastní, xxx xxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx x vůně.

Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx:

1. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 15 % xxxx.

2. Xxxxxxx omáčka xxxx xxxxxxx x xX xxxxxxx 4,5.

Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx č. 331/1997 Xx.

Xxxxxxx 1

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx v x
Xxxxxxxxx záporná xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx obalu x %
xx 50
10
51 - 120
5
121 - 250
4
251 - 1000
3
1001 - 2500
2
xxx 2500
1

Tabulka 2

Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxx odchylky

Deklarovaný objem x xx
xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxxxxx xxxxxx v %
xx 170
4
171 - 1000
2
xxx 1000
1

Xxxxxxx č. 8 x xxxxxxxx č. 331/1997 Xx.

Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx

Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx

Příloha x. 9 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.

Xxxxxxxx, fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxxxxx 1

Smyslové xxxxxxxxx

xxxxxxx
xxxxxx
xxxxx
xxxx a chuť
plnotučná
kašovitá xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx
xxxxx, palčivá
kremžská
kašovitá xxxxx xx zřetelnými xxxxxxx částicemi xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx x přibarvené, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx
xxxxx, palčivá, xxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx
xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, šedohnědá x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx zeleniny xxxx xxxxx
xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx přidáním xxxxxxxx xxxx ovoce

Tabulka 2

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx
xxxxxxxxx x speciální
kremžská
Sušina x % nejméně
20
32
Cukr xxxx xxxxxxxxx x % xxxxxxx
5,0 plnotučná
nestanovuje xx x xxxxxxxxx
16
Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx v % nejvýše
2,5
1,9
Tuk v % nejméně
3,6
-
Písek x % xxxxxxx
0,1
0,1

Xxxxxxx 3

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx spotřebitelského xxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxx v x
xxxxxxxxxx xxxxxxxx v %
do 200
5
201 xx 500
4
501 xx 1000
3
xxx 1000
2

Xx. XX

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

(1) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx přede xxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx posuzují xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxx potravin podle xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxx používat nejpozději xx 31. xxxxxxxx 2001.

Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 419/2000 Sb. x xxxxxxxxx od 1.1.2001


Informace

Právní xxxxxxx x. 331/97 Xx. nabyl xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x výjimkou §3, 7, 12 x 16, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx dnem 1.4.1998.

Ve xxxxx tohoto xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx podchyceny xxxxx x doplnění xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:

419/2000 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX x. 331/97 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. x), d), h), x), x) x x) xxxxxx č. 110/97 Sb., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx, xxxxxx xxx, xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx a xxxxxxx

x účinností xx 1.1.2001

Xxxxxx xxxxxxx x. 331/97 Xx. xxx xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 398/2016 Sb. s xxxxxxxxx xx 1.7.2017.

Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem jiných xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x způsobu xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, o přípustné xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxx výrobku xxxxxxxxxx symbolem "e".
2) ČSN XXX 939 Koření - xxxxxxxxx obsahu xxxxxxxx - xxxxxx xxxxxxxxxx.
ČSN ISO 6571 Xxxxxx, xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx - stanovení xxxxxx xxxxxxxx xxxxx.
ČSN XXX 928 Koření - xxxxxxxxx celkového xxxxxx.
ČSN ISO 930 Xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxx nerozpustného x xxxxxxxx.
ČVSN XXX 5566 Xxxxxxx - stanovení xxxxxxx xxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
3) včetně xxxxxxxxx xxxx listů
4) xxxxx xxxxx musí být xxxxxxxx bezprostředně xx xxxxx
5) X xxxxxxxxxx xx xxxxxxx získávání xxxx (xxxx. xxxxxx, uhličitany, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx). X xxxxx soli x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx vždy xxxxxxxxxxx xxxxx minerálem.
6) Xxxxx xxx s jodem xxxxxxxx jod xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx draselného.
7) Jedlá xxx x xxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxx fluor xx xxxxx fluoridu sodného xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
8) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx podle xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx.