Právní předpis byl sestaven k datu 30.06.2017.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.12.2000 do 30.06.2017.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro koření, jedlou sůl, dehydratované výrobky a ochucovadla a hořčici
331/97 Sb.
ODDÍL 1. Koření §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
ODDÍL 2. Jedlá sůl §5
Členění na skupiny a podskupiny §6
Označování §7
Požadavky na jakost §8
ODDÍL 3. Dehydratované výrobky a ochucovadla §9
Členění druhu na skupiny §10
Označování §11
Požadavky na jakost §12
Uvádění do oběhu §13
ODDÍL 4. Hořčice §14
Členění na skupiny a podskupiny §15
Označování §16
Přechodné ustanovení §19
Účinnost §20
Příloha 1 - Členění na skupiny a podskupiny, Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha 2 - Smyslové požadavky na jakost
Příloha 3 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha 4 - Smyslové a chemické požadavky na jakost
Příloha 5 - Členění druhu na skupiny
Příloha 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky, Přípustné záporné objemové odchylky
Příloha 8 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha 9 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
č. 419/2000 Sb. - Čl. II
XXXXX 1
XXXXXX
§1
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx kořeny, xxxxxxx, kůra, xxxxx, xxx, xxxxx, plody, xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx x příloze č. 2, v xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxx; x xxxxxxx koření xx xxxxxxxxx přídavek protispékavých xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx procenta hmotnosti,
b) xxxxx koření xxxx xxxxxxxxxxxx koření uvedených xxx xxxxxxxx x), xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, x mletých x xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xx připouští xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx látek xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) kořenícím xxxxxxxxxx směs jednotlivých xxxxxx xxxxxxxxx pod xxxxxxxx a), přídatných xxxxx, xxxxxxxx, xxxx xxxx hub, případně xxxxxxx složek,
d) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx koření, zejména xxxxxx stonků, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, plodů, xxxxx x plody xxxxxxx,
x) xxxxxx organickými xxxxxxxx xxxxx rostlin, xxxxx x semena xxxxxxxxxxx z jiné xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx než xxxxxxxxxxx původu, xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxx.
§2
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny xx xxxxxxx v příloze č. 1 xxxxxxx 1.
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx zvláštním xxxxxxxx 1) xx xxxx xxxxx název xxxxxx xxxxx přílohy č. 2.
(2) Xxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxx počtem xxxx.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx jsou uvedeny x příloze č. 1 tabulce 2.
§4
Xxxxxxxxx na jakost
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx jsou uvedeny x příloze č. 2.
(2) Xxxxxxxxx x chemické požadavky xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 3.
(3) Xxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx. 2)
XXXXX 2
XXXXX XXX
§5
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxx krystalický xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 97 % xxxxxxxx xxxxxxx x sušině, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx doplňkem.
§6
Členění xx skupiny x xxxxxxxxxx
(1) Jedlá xxx xx xxxxx xx xxxxxxx
x) jedlá xxx,
x) xxxxx sůl xxxxxxxxx.
(2) Jedlá sůl xxxxxxxxx se xxxx xx podskupiny
a) xxxxx xxx x xxxxx,
x) xxxxx xxx x xxxxx x xxxxxxx,
x) xxxxx xxx x xxxxx xxxxxxxxx.
§7
Xxxxxxxxxx
Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx předpise 1) xx dále xxxxxx
x) xxxxx sůl xxxxxxxxx názvem xxxxxxxxxx,
x) xxxxxx x potravním xxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx sůl xxxxxxxxx,
x) x jedlé xxxx x xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx, že xx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 4 x xxxxx a xxxxx xx užívat xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx tabletami,
d) xxxxxx o xxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx).
XXXXX 3
XXXXXXXXXXXXX XXXXXXX X XXXXXXXXXXX
§9
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) dehydratovaným xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx se sníženým xxxxxxx vlhkosti, pastovité xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xx před xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx k dochucení xxxx zvýraznění xxxxx, xxxxxxx směs hydrolyzátů xxxxxxxx nebo xxxx xxxxxxx x koření x dalších extraktů xxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxxx chuť, xxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx používaný xxxx chuťová příloha x xxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx, stabilizátorů, emulgátorů, xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx x mléčných výrobků.
§11
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx x xx zvláštním xxxxxxxx 1) se xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
x) xxxxxx xxxxxxx, u xxxxxxx, xxxxxx a xxxxxx se xxxxxx xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx x přípravě.
(2) U xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx se xx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxx
x) xxxxx xxxxx x skupiny,
b) u xxxxxxxxxxxx xxxx "xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx x %",
x) podmínky xxxxxxxxxx.
§12
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxx v příloze č. 6.
(2) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 7 xxxxxxxxx 1 x 2.
§13
Xxxxxxx xx xxxxx
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx místnostech xx podlážkách, xxxxxxx 5 cm xxx xxxx x xx xxxx. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx skladují odděleně xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx.
XXXXX 4
XXXXXXX
§14
Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx
x) hořčicí xxxxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxx xxxxx hořčice, kvasného xxxx, xxxxx xxxx, xxxxxx, cukru, xxxxx xx případně xxxxx xxxxxxxxxx xxxx chemicky xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx plnotučnou xxxxxxx vyrobená z xxxxxxx xxxxx žlutých xxxxx hořčice xxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx druhů xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx hořčice černé,
d) xxxxxxx xxxxxxxxx hořčice xxxxx xxxxxxx x) xxxxxxxx přidáním xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx speciálně typově xxxxxxxx (xxxxxxx francouzské, xxxxxxxx xxxx xxxx).
§16
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x ve xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xxxx xxxxxx
x) hořčice xxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxxx x podskupinou,
b) xxxxxxx xxxxxxxxx podle xxxx xxxx xxxxx přidané xxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 9 xxxxxxx 3.
§17
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxx uvedeny x příloze č. 9, xxxxxxxxx 1 x 2.
§18
§18 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 419/2000 Sb.
§19
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx soli, dehydratovaných xxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxxx balených x xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 xx 31. března 1998 xx xxxxxxxx jen x xxxxxxx §6 xxxxxx.
Xxxxxxx č. 1 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
xxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xxxxxx
|
xxxxxx xxxxx xxxxxxx x. 2
|
|
xxxxx xxxxxx
|
||
xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxx
|
|
xxxxx
|
||
xxxxxx (extrakt)
|
Tabulka 2
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx balení
hmotnost v x xxxx xxxxx x xx
|
xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx x %
|
xx 10
|
8
|
xxx 10 xx 50
|
5
|
xxx 50 xx 200
|
4
|
xxx 200 xx 1&xxxx;000
|
2
|
xxx 1 000
|
1
|
Xxxxxxx č. 2 x vyhlášce x. 331/1997 Xx.
XXXXXXXX XXXXXXXXX XX JAKOST
Název koření
|
Název xxxxxxxx
|
Xxxx xxxxxxxx
|
Xxxxxx
|
Xxxxx
|
Xxxx
|
Xxxx
|
XXXX
|
xxxx
(Xxxxxxxxxx anisum X.)
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx x krátkou xxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xxxxxxxx, xxxxxxx kořenná
|
BADYÁN
celý
|
badyáník xxxxx (Xxxxxxxx xxxxx Xxxx.x.)
|
xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx tvaru s krátkou xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxx
|
xxxxx
|
&xxxx; |
xxxxxxxx
|
xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxxxxx xx znatelnými xxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxxx xx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx,
|
xxxxxxx, xxxxxxxx
|
XXXXXXX
|
xxxxxxx
(Xxxxxx xxxxxxxxx L.)
|
sušené xxxxxx x xxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxx celé xxxxxx lístky, xxx xxxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xx xxxxxxx
|
xxxxxxx x xxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx
|
XXXXXXX XXXX
|
xxxxxx pravý
(Laurus xxxxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxx x krátkými stopkami, xxx xxxxxxxx
|
xxxxxx zelená, xxxxxx xx xxxxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxx, xxxxx, xxxxx
|
XXXXXXXX
|
xxxxxxx xxxxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxxx
|
xxxx nebo xxxxxx xxxxxx, bez stonků x hnědých xxxxx
|
xxxxx xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx: xxxxxx úbory xxxxxx, bledězelené, někdy xxxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
XXXXXX
|
Xxxxxx
(Xxxxxxxxxx xxxxxxx X. Xxxxxx xxx. xxxxxxx)
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxx rovné xxxx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx až zelenohnědá
|
kořenná
|
kořenná, xxxxxxxx
|
XXXXXXXX
xxxx
|
xxxxxxxxxxx vonný
(Eugenia xxxxxxxxxxxx)
(X. Xxxxxxxx Xxxxxxx xxx Xxxxxxxx)
|
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 10 % xx. "hřebíčku bez xxxxxxxx"
|
xxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxx kořenná, xxxxxxx
|
xxxxxx, xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx
|
XXXXXX
xxxx
|
xxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxxxxx L., Xxxxxxxx xxxxxxxx X., Capsicum xxxxxxxx X. x Xxxxxxxx xxxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxx xxxxxx xxxxx xxxxx se zbytky xxxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx, sladká, xxxxx nahořklá
|
zvlášť ostře xxxxxx
|
xxxxxx, xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxx nebo xxxxx mletý xxxxxx
|
xxxxxxx xx hnědočervená
|
kořenná
|
zvlášť ostře xxxxxx
|
XXXXXXX
xxxx
|
xxxxxxx xxxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxx X.)
|
xxxxx sušené xxxxx
|
xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxx mají třípaprsčitý xxx
|
xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx modrošedě xx xxxxxxxxxx ojíněné
|
aromatická
|
kořenná, xxxxxxxx
|
xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
XXXXXXXX
xxxx
|
xxxxxxxx xxxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx L. Xxxxx xxx. xxxxxxxxx Xxxxxxx)
|
xxxxxx tobolky
|
tobolky xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, smí xxxxxxxxx xxxxxxx 7 % xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx (xxx xxxx)
|
xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx příjemně xxxxxxxxxx
|
xxxx xxxxx aromatická, xxxxxxx, xxxxx palčivá
|
drcený, xxxxx
|
&xxxx; |
xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxx xxxxx, tvrdá, xxxx xxxxxxx, xxxxxxx zbytky xxxxxxx, smí xxxxxxxxx xxxxxxx 5 % xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx jemně xx xxxxxx xxxxx xxxxxx xx znatelnými xxxxxxxxx
|
xxxxxxxxx, xxxxxx až tmavě xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxx aromatická
|
aromatická xxxxxxx, slabě xxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
xxxxxxxxx xx xxxxxxxx
|
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxx, xxxxxxx
|
XXXX (xxxxx)
xxxx
|
xxxx xxxxxxx
- xxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxx X.)
|
xxxxxx plody
|
podlouhlé, xxxxx xxxxxxx xxxxx, žebernatého xxxxxxx
|
xxxxxx hnědá xx xxxxx hnědá, xx xxxxxxx xx okrovými xxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx
|
XXXX JEDNOLETÝ
(světlý)
celý
|
kmín xxxxxxx
- xxxxxxxxx forma
(Carum xxxxx X.)
|
xxxxx xxxx stejné xxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx formy kmínu, xxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxxx
|
xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxx až xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxx x dvouleté xxxxx
|
xxxxxxx
|
|
xxxxxx, mletý
|
drť xxxx xxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx
|
||
XXXX XXXXXX
|
xxxxxx xxxxxxxxx
(Xxxxxxx xxxxxxx L.)
|
sušené plody
|
nažky xxxxxxxxx, na xxxxxxx xxxxxxxxx, u konce xxxxxx
|
xxxxx xxxxx až xxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xxxxx, palčivá, xxxxxxxxxx
|
XXXX
|
xxxx xxxxxxxx
(Xxxxxxx graveoles X.)
|
xxxxxx xxxxx xxxxx
|
xxxxxx, xxxxxx, xx třemi xxxxxxxxx xxxxx a (xxxxxxxxx) xxxxxx xxxxxxxxx okrajem, xxxxx xxxx xxxxx xxxxx
|
xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxxxxxx, palčivá
|
KORIANDR
|
koriandr
(Coriandrum xxxxxxx X.)
|
xxxxxx plody
|
kulovité xxxxxxxxx, xxxxxx
|
xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxx načervenalá
|
příjemně xxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx
|
XXXXXXX
xxxx
|
xxxxxxx
(Xxxxxxx longa X.)
|
xxxxxx oddenky
|
vejčitého xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx, svraštělého x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxx x xxxxxx (xxxxx xxx 15 xx), xxxxxxxxx xx xxxxxxx 15 % xxxxxxx scvrklých, xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx, xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxxxxx xx xxxxxxxxxx jemnými xxxxxxxxx
|
xxxx žlutá, xxxxxxxx xxxxx až načervenalá
|
charakteristická, xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx
|
XXXXXXXXX
|
xxxxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxxx.)
|
xxxxx xxxx xxxxx, xxxxxxxx klásků, květů xxxx xxxxxx xxxxx
|
xxx xxxxxx
|
xxxxxx xxxxxx, šedozelená xx xxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx
|
XXXXXXXXX XXXX
xxxx
|
xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx)
|
xxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxx xxxxx)
|
xxxxxxx xxxxx xxxx ploché, xx xxxxxx části xxxxxxxx, x horní xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx
|
xxxxx, xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xx červenohnědá
|
pronikavě xxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx, kořenná
|
mletý
|
jemně xx xxxxxx xxxxx prášek xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx
|
||
XXXXXXXXX XXXXX
xxxx
|
xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxxxx fragrans Xxxxxxxx)
|
xxxxxx xxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxx tupě xxxxxxx xxxx xxxxxxxx tvar, xx xxxxxxx síťovitě xxxxxxx xxxxxxxx
|
xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx, xx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxx kořenná
|
drcený, xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxxxx xxxxxx xxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx
|
XXXX XXXXXX
xxxx
|
xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxx dioica Xxxx.)
|
xxxxxx plody
|
nedozrálé xxxxxx, xxxxxxx povrchu, xxxxx, xxx slupek xxxxx xxxxxx xxxxxx
|
xxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx hnědé
|
aromatická
|
ostrá, xxxxxxx
|
xxxxxx, xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
xxxxx až xxxxxxxxxxxx
|
xxxxx aromatická
|
ostrá, xxxxxxx
|
XXXXXXX
|
xxxxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxx L.)
|
suchá xxxx xxxxx x částí xxxxx
|
xxx xxxxxx x xxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx, xxxx až xxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxx kořenná
|
PAPRIKA XXXXX
|
xxxxxxx
(Xxxxxxxx annuum X.)
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxx xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
- xxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxxx
|
- xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
xxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx pálivá
|
- xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
xxxxxxx xx hnědočervená
|
kořenná
|
pálivá, xxxxx xxxxxxxx
|
- xxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
xxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxxxxxx
|
xxxxxx xx xxxxx pálivá
|
PEPŘ XXXX
xxxx
|
xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxx xxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxxx, tvrdé xx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 10 % xxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxx, temně xxxx se světlými xxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx, xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx
|
xxxxxxxx s xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
XXXX XXXXX
xxxx
|
xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxxxx plody
|
sušené xxxxx bobule, xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 5 % lehkých xxxxxx
|
xxxxxxxxxx až šedočerná xx xxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxx ostrá
|
drcený, xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx
|
xxxxxxxx xx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx ostrá
|
PEPŘ ČERVENÝ
|
pepřovník xxxxx
(Xxxxx xxxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxxxx plody
|
hladké xxxxxx, xxxxx mají xxxxxxx xxxxxx slupku xxxxxxxxxxx xx zcela vyvinuté xxxxxx (xxxxxxx xxxx xxxxxx)
|
xxxxxxx xx růžová
|
jemná, xxxxxxx
|
xxxxx kořenná, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx
|
XXXX ZELENÝ
|
pepřovník černý
(Piper xxxxxx X.)
|
xxxxxx nezralé xxxxx
|
xxxxxxx svraštělé xxxxx xxxxxx, x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx, aromatická
|
výrazně xxxxxxx, xxxxxx
|
XXXXXXXXX
|
xxxxxxxxx
|
xxxxxx xxxxxx
|
xxxxxx xxxx xxxxx semena, xxx 5 xx
|
xxxxx xxxxxxxxxx,
|
xxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxx nahořklá, xxxxxxx
|
XXXXX SENO
|
řecké xxxx
(Xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxx X.)
|
&xxxx; |
xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, zploštělého tvaru, x typickou hlubokou xxxxx xx xxxxxx
|
xxxxxx xx šedě xxxxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
XXXXXXXX
|
xxxxxxxx
(Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx X.)
|
xxxxxx listy
|
listy xxxxxxxxx, kožovité, xxxxxx xxxxxxxx xx přisedlé, xxx xxxxxx a xxxxx se xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxxx listu xx xxxxxx zelená, xx spodní straně xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxxxxx
|
XXXXXXXXX
|
xxxxxxxxx xxxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxxxx X.)
xxxxxxxxx xxxxxx
(Xxxxxxxx montana X.)
|
xxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxxx
|
xxxx xxxx sekané, xxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xx povrchu a xxxxxxxx, bez xxxxxx, xxxx snítky 15 - 30 xx xxxxxx
|
xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx
|
XXXXXXX
xxxx
|
xxxxxxxxxxx
(Xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx (Xxxxx), X. aromaticum (Xxxx), C. laureirii (Xxxx), X. xxxxxxxx (Xxxx)
|
xxxx
|
xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx drsného xxxxxxx, xxxxx, xxx kousků xxxxx x větviček xxxxxxxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx, tmavě xxxxx, skořicově xxxxx xx xxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx, silně xxxxxxxxxx až drsně xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxx, štiplavě xxxxxxxxxx
|
xxxxxx, xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx drť
|
okrová x xxxxxxxx xx hněda xx xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx, nasládlá
|
ŠAFRÁN
|
šafrán pravý
(Crocus xxxxxxx L.)
|
sušené xxxxxx
|
xxxxxx, xxxxx zprohýbané
|
oranžová xx xxxxx xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
XXXXXX
|
xxxxxx
(Xxxxxx officinalis X.)
|
xxxxxx xxxxx x vrcholky xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx až podlouhle xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx x xxxxxxx listů
|
svrchní xxxxxx xxxxx je xxxxxxxxxx, xx xxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxx
|
xxxxx, xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxx xxxxx xx xxxxxxx
|
XXXXXX
|
xxxxxx xxxxxx
(Xxxxxx xxxxxxxx X.)
|
xxxxx směs xxxx, xxxxxx a květenství
|
listy xxxx (1 - 5 xx)
|
xxxxxxxxxx, šedohnědá xx hnědozelená, xxxxx xxxxx fialovo-růžová xx xxxxxxx
|
xxxxxxxx aromatická
|
kořenně štiplavě xxxxxxxxxx
|
XXXXXXX
|
xxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxx)
|
xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx svraštělé, xxxxxx
|
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx
|
xxxxx aromatická
|
aromatická
|
ZÁZVOR
celý
|
zázvor
(Zingiber xxxxxxxxxx Rosc.)
|
sušené xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx tvaru x xxxxxxxxx (xxxxxxx xxxx 20 xx), rozvětvené, xxxxxxxxxx x zploštělé
|
světle xxxxx, žlutohnědá xx xxxxxx hnědá, x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
|
xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx
|
xxxxxx, mletý
|
prášek xx xxxxxxxxxx xxxxxxx částicemi x krátkými vlákénky
|
žlutá xx světle xxxxxx xxxxxxxx
|
xxxxxxxxxx, xxxxx nasládlá
|
palčivá, xxxxx, xxxxxxx
|
Příloha x. 3 x xxxxxxxx č. 331/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
Xxxxx xxxxxx
|
xxxxxxx v % xxxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx x % xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx x (xx/100 x) x xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxx-
xx x kyselině x % hmotnosti xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx x % xxxxxxxxx nejvýše
|
doplňující xxxxxxx
|
||
xxxxxxxxx vlastní
|
organické xxxx
|
xxxxxx-
xxxxx
|
||||||
Xxxx
|
12,0
|
10,0
|
2,0
|
2,5
|
3,0
|
2,0
|
2,0
|
|
Xxxxxx
|
||||||||
xxxx
|
10
|
4,0
|
8,0
|
20,0
|
0,5
|
0,5
|
||
xxxxx
|
12
|
5,0
|
3,0
|
1,0
|
||||
Xxxxxxx
|
12,0
|
16,0
|
0,3
|
2,0
|
18,0 3)
|
2,0
|
2,0
|
|
Xxxxxxx list
|
||||||||
celý
|
8,0
|
7,0
|
1,0
|
2,0
|
6,0
|
1,0
|
0,5
|
|
mletý
|
8,0
|
7,0
|
1,0
|
2,0
|
||||
Estragon
|
14,0
|
12,0
|
0,6
|
1,5
|
16,0 3)
|
4,0
|
2,0
|
|
Fenykl
|
||||||||
celý
|
12,0
|
10,0
|
1,0
|
2,0
|
3,0
|
2,0
|
2,0
|
|
mletý
|
12,0
|
10,0
|
1,0
|
2,0
|
||||
Hřebíček
|
||||||||
celý
|
12,0
|
15,0
|
-
|
5,0
|
0,3
|
0,3
|
||
mletý
|
10,0
|
7,0
|
14,0
|
0,5
|
||||
Chilli
|
||||||||
celé
|
11,0
|
10,0
|
1,6
|
10,0
|
0,5
|
0,5
|
||
mleté
|
11,0
|
10,0
|
1,6
|
|||||
Jalovec
|
||||||||
celý
|
16
|
4,0
|
0,7
|
1,0
|
5,0
|
0,5
|
0,5
|
|
mletý
|
13
|
4,0
|
0,5
|
1,0
|
||||
Kardamom
|
||||||||
semena
|
13
|
9,5
|
3,5
|
1,0
|
0,5
|
0,5
|
||
tobolky
|
13
|
9,5
|
3,5
|
5,0
|
3,0
|
2,0
|
||
Kmín (xxxxx)
|
||||||||
xxxx
|
13,0
|
8,0
|
2,5
|
1,5
|
1,0
|
2,0
|
2,0
|
|
xxxxxx
|
13,0
|
8,0
|
1,0
|
|||||
xxxxx
|
13,0
|
8,0
|
1,0
|
1,5
|
||||
Xxxx jednoletý (xxxxxx)
|
||||||||
xxxx
|
12,0
|
9,0
|
1,5
|
2,0
|
1,0
|
2,0
|
2,0
|
|
xxxxxx
|
12,0
|
9,0
|
1,5
|
|||||
xxxxx
|
12,0
|
9,0
|
1,5
|
|||||
Xxxx xxxxxx
|
12,0
|
12,0
|
1,5
|
3,0
|
5,0
|
2,0
|
2,0
|
|
Xxxx
|
10,0
|
2,5
|
3,0
|
2,0
|
0,5
|
|||
Xxxxxxxx
|
||||||||
xxxx
|
9,0
|
7,0
|
0,4
|
1,5
|
3,0
|
2,0
|
2,0
|
|
xxxxx
|
9,0
|
7,0
|
0,4
|
1,5
|
||||
Xxxxxxx
|
xxxxxxxxx v % xxxx. nejméně 2,0
|
|||||||
xxxx
|
12,0
|
2,0
|
0,2
|
0,2
|
||||
xxxxx
|
10,0
|
9,0
|
1,5
|
|||||
Xxxxxxxxx
|
12,0
|
16,0
|
0,7
|
4,5
|
3,0
|
1,0
|
2,0
|
|
Xxxxxxxxx xxxx
|
||||||||
xxxx
|
10
|
4,0
|
0,5
|
16,0
|
0,3
|
0,5
|
xxxx nejvýše 35 %
|
|
xxxxx
|
12
|
4,0
|
||||||
Xxxxxxxxx xxxxx
|
||||||||
xxxx
|
10
|
3,0
|
6,5
|
0,5
|
10,0
|
0,5
|
0,5
|
xxxx xxxxxxxx x % xx. xxxxxxx 0,35
|
mletý
|
10
|
3,0
|
5,0
|
|||||
Nové xxxxxx
|
||||||||
xxxx
|
12,0
|
4,5
|
1,5
|
0,4
|
4,0
|
0,5
|
0,5
|
|
xxxxx
|
12,0
|
4,5
|
1,0
|
0,4
|
||||
Xxxxxxx
|
12,0
|
10,0
|
0,5
|
2,0
|
16,0 3)
|
3,0
|
2,0
|
|
Xxxxxxx
|
x) xxxxx xxxxxxxxxx x mg/100 x x xxxxxx
|
|||||||
xxxxxxxxx
|
11,0
|
6,5
|
x) 10,0
|
0,5
|
||||
xxxxxx
|
11,0
|
7,0
|
10,0
|
0,7
|
||||
xxxxxx
|
11,0
|
8,0
|
30,0
|
1,0
|
||||
xxxxxxxx
|
11,0
|
9,0
|
30,0
|
1,3
|
||||
Xxxx xxxx
|
||||||||
xxxx
|
15,0
|
3,5
|
1,0
|
4,0
|
0,5
|
0,5
|
xxxxxxx x % xx. nejméně 4,0
|
|
mletý
|
15,0
|
3,5
|
0,6
|
0,3
|
||||
Pepř xxxxx
|
||||||||
xxxx
|
1,0
|
6,0
|
2,0
|
4,0
|
0,5
|
0,5
|
xxxxxxx x % xx. nejméně 4,0
|
|
xxxxx
|
14,0
|
6,0
|
0,8
|
1,2
|
||||
Xxxx xxxxxxx
|
||||||||
xxxx
|
15,0
|
1,0
|
4,0
|
0,5
|
0,5
|
|||
xxxxx
|
||||||||
Xxxx zelený
|
||||||||
celý
|
12,0
|
5,0
|
0,3
|
4,0
|
0,5
|
0,5
|
||
mletý
|
||||||||
Pískavice, xxxxx xxxx
|
11,0
|
5,0
|
1,5
|
5,0
|
5,0
|
2,0
|
||
Xxxxxxxx
|
11,0
|
8,0
|
0,8
|
1,0
|
6,0
|
1,0
|
1,0
|
|
Xxxxxxxxx
|
13,0
|
11,0
|
0,4
|
1,0
|
4,0
|
1,0
|
2,0
|
|
Xxxxxxx
|
||||||||
xxxx
|
14,0
|
7,0
|
1,0
|
2,0
|
2,0
|
1,0
|
0,5
|
|
xxxxx
|
12,0
|
7,0
|
0,5
|
2,0
|
||||
Xxxxxx
|
||||||||
xx xxxxxxxx
|
12,0
|
8,0
|
1,5
|
|||||
xxxxx
|
10,0
|
8,0
|
1,5
|
|||||
Xxxxxx
|
12,0
|
11,0
|
1,5
|
2,0
|
8,0 3)
|
0,5
|
0,5
|
|
Xxxxxx
|
12,0
|
14,0
|
1,0
|
3,5
|
5,0
|
1,0
|
1,0
|
|
Xxxxxxx
|
35,0
|
7,0
|
xxxxxxxxxxxx 2 %
|
|||||
Xxxxxx
|
||||||||
xxxxxxxx xxxx
|
12,0
|
8,0
|
1,5
|
1,1
|
&xxxx; |
|||
xxxxxx
|
12,0
|
11,0
|
1,5
|
2,5
|
2,0
|
0,5
|
0,5
|
|
xxxxx
|
12,0
|
8,0
|
1,0
|
2,5
|
2,0
|
0,5
|
0,5
|
Příloha x. 4 x vyhlášce x. 331/1997 Sb.
Smyslové x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxx
|
xxxx
|
xxxx
|
xxxxx XxXx v xxxxxx % nejméně
|
minerální xxxxxxx 5) v xxxxxx % xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx doplňku/kg soli
|
jedlá xxx
|
xxxxx
|
xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx
|
98,0
|
2,0
|
-
|
xxxxx sůl x xxxxx
|
xxxxx
|
xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx
|
98,0
|
2,0
|
27 ± 7 xx jodu 6)
|
xxxxx xxx x xxxxx x xxxxxxx
|
xxxxx
|
xxxxxxxxx, xxx xxxxxx pachů
|
98,0
|
2,0
|
27 ± 7 xx xxxx xxxxxxx 250 xx xxxxxx 7)
|
xxxxx xxx x jodem xxxxxxxxx
|
xxxxx
|
xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx
|
97,0
|
-
|
27 ± 7 xx xxxx
xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxx výrobce
|
Příloha č. 5 x vyhlášce x. 331/1997 Sb.
Členění xxxxx xx xxxxxxx
Xxxx
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxxxxxxx výrobek
|
polévka
omáčka
bujón
vývar
šťáva
základ xxxxxx
xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx pokrmu
směs xxx xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxx xxx xxxxxxxx zálivky
směs xxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxx xxx xxxxxxxx xxxxx
xxxx xxx xxxxxxxx polevy
směs xxx xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xx xxxxxxx
|
Xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
|
Xxxxxxx č. 6 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.
Xxxxxxxx, fyzikální x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
1. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx vždy po xxxxxxxx dle návodu. Xxxxxx, barva, konzistence, xxxx x xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx druh xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxx. Chuť x xxxx xxxxxxx musí xxx vlastní, xxx xxxxxx příměsí, xxxx xxxxx xxxxxxx chuti x xxxx.
2. Ochucovadla x xxxxxxx omáčky xxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxx, chuť x xxxx po xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx. Xxxx x xxxx xxxxxxx xxxx xxx vlastní, xxx xxxxxx příměsí, xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx a xxxx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx:
1. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx obsahují xxxxxxx 15 % xxxx.
2. Studená omáčka xxxx xxxxxxx x xX nejvýše 4,5.
Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x x
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx x %
|
do 50
|
10
|
51 - 120
|
5
|
121 - 250
|
4
|
251 - 1000
|
3
|
1001 - 2500
|
2
|
xxx 2500
|
1
|
Tabulka 2
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxxxxx xxxxx x xx
|
xxxxxxxxx záporná xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx v %
|
xx 170
|
4
|
171 - 1000
|
2
|
xxx 1000
|
1
|
Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxxxx
|
Xxxxxxx
|
xxxxxxxxx
|
|
xxxxxxxx
|
&xxxx; | |
xxxxxxxxx
|
xxxxx xxxx xxxx podle xxxxxxxxxx složky
|
Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx x. 331/1997 Sb.
Smyslové, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 1
Smyslové xxxxxxxxx
xxxxxxx
|
xxxxxx
|
xxxxx
|
xxxx a chuť
|
plnotučná
|
kašovitá xxxxx xxx hrubých xxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, částic xxxxxxxxx x nepřibarvené
|
řízná, xxxxxxx
|
xxxxxxxx
|
xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx
|
xxxxx, palčivá, xxxxxxxx
|
xxxxxxxxx
|
xxxxxxxx hmota xxx xxxxxxx xxxxxx nebo x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx
|
xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, šedohnědá x xxxxxxxxxxxx ovlivněná xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx
|
xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx zeleniny xxxx xxxxx
|
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx x chemické požadavky
Hořčice
|
||
plnotučná x xxxxxxxxx
|
xxxxxxxx
|
|
Xxxxxx x % nejméně
|
20
|
32
|
Cukr xxxx xxxxxxxxx x % xxxxxxx
|
5,0 xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx se x xxxxxxxxx
|
16
|
Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx v % nejvýše
|
2,5
|
1,9
|
Tuk v % xxxxxxx
|
3,6
|
-
|
Xxxxx v % nejvýše
|
0,1
|
0,1
|
Tabulka 3
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxx x x
|
xxxxxxxxxx xxxxxxxx v %
|
xx 200
|
5
|
201 až 500
|
4
|
501 xx 1000
|
3
|
xxx 1000
|
2
|
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx této xxxxxxxx xx posuzují podle xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx nejpozději xx 31. xxxxxxxx 2001.
Xx. XX vložen xxxxxxx předpisem č. 419/2000 Xx. s xxxxxxxxx od 1.1.2001
Xxxxxx předpis č. 331/97 Xx. nabyl xxxxxxxxx dnem 31.12.1997, x výjimkou §3, 7, 12 x 16, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Xx xxxxx tohoto xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx podchyceny xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
419/2000 Xx., xxxxxx xx mění xxxxxxxx XX x. 331/97 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx koření, xxxxxx xxx, dehydratované xxxxxxx x ochucovadla x xxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 1.1.2001
Xxxxxx xxxxxxx x. 331/97 Xx. byl xxxxxx xxxxxxx předpisem č. 398/2016 Sb. s xxxxxxxxx xx 1.7.2017.
Znění xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx jiných xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx derogační změna xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.