Právní předpis byl sestaven k datu 30.06.2017.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.12.2000 do 30.06.2017.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro koření, jedlou sůl, dehydratované výrobky a ochucovadla a hořčici
331/97 Sb.
ODDÍL 1. Koření §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
ODDÍL 2. Jedlá sůl §5
Členění na skupiny a podskupiny §6
Označování §7
Požadavky na jakost §8
ODDÍL 3. Dehydratované výrobky a ochucovadla §9
Členění druhu na skupiny §10
Označování §11
Požadavky na jakost §12
Uvádění do oběhu §13
ODDÍL 4. Hořčice §14
Členění na skupiny a podskupiny §15
Označování §16
Přechodné ustanovení §19
Účinnost §20
Příloha 1 - Členění na skupiny a podskupiny, Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha 2 - Smyslové požadavky na jakost
Příloha 3 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha 4 - Smyslové a chemické požadavky na jakost
Příloha 5 - Členění druhu na skupiny
Příloha 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky, Přípustné záporné objemové odchylky
Příloha 8 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha 9 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
č. 419/2000 Sb. - Čl. II
XXXXX 1
XXXXXX
§1
Xxx účely xxxx vyhlášky xx xxxxxx
x) xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxx, xxxxx, xxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx x příloze č. 2, x nezbytné xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx a xxxx potravin; x xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx přídavek protispékavých xxxxx nejvýše xx xxxxxxx procenta hmotnosti,
b) xxxxx koření směs xxxxxxxxxxxx koření xxxxxxxxx xxx písmenem x), xxx xxxxxxx přídatných xxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxxx protispékavých xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx jednotlivých xxxxxx xxxxxxxxx pod xxxxxxxx x), xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, soli xxxx xxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx z xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, zejména xxxxxx xxxxxx, lodyh, xxxxxxxx, bobulí, xxxxx, xxxxx x xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx organickými xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxx x semena xxxxxxxxxxx z xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx jiného xxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, zejména xxxxxx hlíny, xxxxxxx xxxx písek.
§2
Xxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny
Členění xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 1 tabulce 1.
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x zákoně x ve xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xxxx xxxxx xxxxx xxxxxx podle přílohy č. 2.
(2) Xxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xx průsvitných xxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxx počtem kusů.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx jsou uvedeny x příloze č. 1 xxxxxxx 2.
§4
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 2.
(2) Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx jsou xxxxxxx v příloze č. 3.
(3) Xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx požadavků xx xxxxxx xx stanoví xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx. 2)
ODDÍL 2
XXXXX XXX
§5
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx produkt xxxxxxxxxx xxxxxxx 97 % xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, obohacený xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
§6
Xxxxxxx xx skupiny x podskupiny
(1) Jedlá xxx xx xxxxx xx skupiny
a) jedlá xxx,
x) xxxxx xxx xxxxxxxxx.
(2) Xxxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxx xx xxxxxxxxxx
x) xxxxx xxx x xxxxx,
x) xxxxx xxx s xxxxx x xxxxxxx,
x) xxxxx xxx s xxxxx xxxxxxxxx.
§7
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx a xx xxxxxxxxx předpise 1) xx dále xxxxxx
x) jedlá xxx xxxxxxxxx xxxxxx podskupiny,
b) xxxxxx o potravním xxxxxxx, xxxxxx je xxxxx sůl obohacena,
c) x xxxxx soli x xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx, že xx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 4 g xxxxx a xxxxx xx užívat současně x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxx, vakuová, xxxxxx).
ODDÍL 3
DEHYDRATOVANÉ VÝROBKY X OCHUCOVADLA
§9
Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) dehydratovaným xxxxxxxx xxxxxxxxx vzniklá smísením xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, pastovité xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx se před xxxxxxxxx obnoví zejména xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx výrobek xxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx hydrolyzátů xxxxxxxx nebo směs xxxxxxx x koření x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxx výrobek používaný xxxx chuťová příloha x pokrmům x xxxxxxx, xxxxxxxx zejména x xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx, emulgátorů, xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx x mléčných výrobků.
§11
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x xx zvláštním xxxxxxxx 1) xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
x) xxxxxx xxxxxxx, u xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xx doplní xxxxxx xxxxx,
x) návodem x xxxxxxxx.
(2) X xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xx xx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxx
x) xxxxx druhu x xxxxxxx,
x) x xxxxxxxxxxxx xxxx "emulgováno x xxxxxxx tuku x %",
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
§12
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx, fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx výrobků xxxx xxxxxxx v příloze č. 6.
(2) Xxxxxxxxx záporné hmotnostní x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7 tabulkách 1 x 2.
§13
Xxxxxxx xx xxxxx
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx x suchých, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx, nejméně 5 xx xxx xxxx x xx xxxx. Dehydratované výrobky xx skladují xxxxxxxx xx látek x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx.
XXXXX 4
XXXXXXX
§14
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx z mletých xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx, jedlé soli, xxxxxx, xxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx nebo chemicky xxxxxxxxxxxx,
x) hořčicí xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx žlutých xxxxx xxxxxxx bílé,
c) xxxxxxx kremžskou xxxxxxx x mletých semen xxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx drcených xxxxx xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx hořčice xxxxx xxxxxxx a) xxxxxxxx přidáním zejména xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxx x chuťových xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx typově xxxxxxxx (xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx jiné).
§16
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x ve zvláštním xxxxxxxx 1) se xxxx xxxxxx
x) xxxxxxx xxxxxx a skupinou xxxx druhem, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx typu xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx,
x) podmínky xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx hodnot.
(2) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxx xxxxxxx x příloze č. 9 xxxxxxx 3.
§17
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 9, tabulkách 1 x 2.
§18
§18 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 419/2000 Sb.
§19
Přechodné xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx koření, xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, ochucovadel x xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx od 1. xxxxx 1998 do 31. xxxxxx 1998 xx posuzuje xxx x xxxxxxx §6 xxxxxx.
Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx č. 331/1997 Sb.
Tabulka 1
Xxxxxxx xx skupiny a xxxxxxxxxx
xxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xxxxxx
|
xxxxxx xxxxx přílohy x. 2
|
|
směsi koření
|
||
kořenící xxxxxxxxx
|
xxxxx
|
|
xxxxx
|
||
xxxxxx (xxxxxxx)
|
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxxxxxxxx balení
hmotnost x x xxxx xxxxx x xx
|
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx odchylky x %
|
xx 10
|
8
|
nad 10 xx 50
|
5
|
xxx 50 xx 200
|
4
|
xxx 200 xx 1&xxxx;000
|
2
|
xxx 1&xxxx;000
|
1
|
Příloha x. 2 x xxxxxxxx x. 331/1997 Sb.
SMYSLOVÉ XXXXXXXXX XX XXXXXX
Xxxxx xxxxxx
|
Xxxxx xxxxxxxx
|
Xxxx rostliny
|
Vzhled
|
Barva
|
Vůně
|
Chuť
|
ANÝZ
|
anýz
(Pimpinella anisum X.)
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxx nažky, xxxxxxx x krátkou xxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxxxxx až xxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx
|
XXXXXX
xxxx
|
xxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxx Xxxx.x.)
|
xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx tvaru x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx plochými xxxxxxxxx xxxxxx xxx zlomků x xxxxxxx xxxxx
|
xxxxx
|
&xxxx; |
xxxxxxxx
|
xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxxx xx xxxxx
|
xxxxxxx kořenná,
|
kořenná, xxxxxxxx
|
XXXXXXX
|
xxxxxxx
(Xxxxxx xxxxxxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxxx
|
xxxxxx nebo xxxx xxxxxx lístky, xxx xxxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xx xxxxxxx
|
xxxxxxx s xxxxx xxxxxx pachutí, xxxxxxx
|
XXXXXXX LIST
|
vavřín xxxxx
(Xxxxxx xxxxxxx L.)
|
sušené listy
|
listy x krátkými xxxxxxxx, xxx větviček
|
světle zelená, xxxxxx xx xxxxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxx, hořká, trpká
|
ESTRAGON
|
pelyněk xxxxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx L.)
|
sušené xxxxxx
|
xxxx xxxx sekané xxxxxx, bez stonků x hnědých xxxxx
|
xxxxx xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx: xxxxxx úbory xxxxxx, xxxxxxxxxxx, někdy xxxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
XXXXXX
|
Xxxxxx
(Xxxxxxxxxx xxxxxxx X. Miller xxx. xxxxxxx)
|
xxxxxx plody
|
nažky xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxxxxx
|
XXXXXXXX
xxxx
|
xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx)
(X. Xxxxxxxx Xxxxxxx and Xxxxxxxx)
|
xxxxxx poupata
|
nerozvinutá, xxxxxxxx xxxxxxx, xxx obsahovat xxxxxxx 10 % xx. "xxxxxxxx bez xxxxxxxx"
|
xxxxx xxxxxxxxxxxx, hlavička xxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx
|
xxxxxx, xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx
|
XXXXXX
xxxx
|
xxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxxxxx X., Capsicum xxxxxxxx X., Xxxxxxxx xxxxxxxx L. a Xxxxxxxx xxxxxx L.)
|
sušené xxxxx
|
xxxx sušené zralé xxxxx xx zbytky xxxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx xxxxxx
|
xxxxxx, mleté
|
drť xxxx xxxxx xxxxx xxxxxx
|
xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx xxxxxx
|
||
XXXXXXX
xxxx
|
xxxxxxx xxxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxx X.)
|
xxxxx xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx bobule, na xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxx
|
xxxxxxxxxxxx x tmavohnědá, xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx modrošedě xx xxxxxxxxxx ojíněné
|
aromatická
|
kořenná, nasládlá
|
mletý
|
||||||
KARDAMOM
celý
|
kardamom xxxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx L. Xxxxx xxx. xxxxxxxxx Xxxxxxx)
|
xxxxxx tobolky
|
tobolky xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 7 % xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxx s xxxxxxxxxxxx barvou xxxxxxxxxx xxxxx (xxx níže)
|
vůně xxxxxxxxxxx semen xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxx semen xxxxxxxxxx, xxxxxxx, slabě xxxxxxx
|
xxxxxx, xxxxx
|
&xxxx; |
xxxxxx xxxxxxxxx semena
|
semena xxxxx, xxxxx, tupě xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 5 % xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx jemně xx xxxxxx mletý xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxx xxxxxxx, slabě xxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
xxxxxxxxx xx nahnědlá
|
příjemně aromatická
|
aromatická, xxxxxxx
|
XXXX (xxxxx)
xxxx
|
xxxx xxxxxxx
- xxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxx X.)
|
xxxxxx plody
|
podlouhlé, xxxxx xxxxxxx nažky, žebernatého xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx až xxxxx xxxxx, xx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx
|
XXXX JEDNOLETÝ
(světlý)
celý
|
kmín xxxxxxx
- xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxx X.)
|
xxxxx mají xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx formy xxxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxxx větší
|
žlutohnědá, xxxxxx xxxxx až xxxxxx xxxxxxxxx xx světlejšími xxxxx, xxxxxxx světlejší xxx xxxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx zřetelná xxx x xxxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx
|
|
xxxxxx, xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxx xxxx xxxxxx xx znatelným xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx, hnědozelená xx xxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx
|
XXXX XXXXXX
|
xxxxxx xxxxxxxxx
(Xxxxxxx xxxxxxx L.)
|
sušené plody
|
nažky xxxxxxxxx, xx povrchu xxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxx
|
xxxxx xxxxx až xxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xxxxx, palčivá, aromatická
|
KOPR
|
kopr xxxxxxxx
(Xxxxxxx xxxxxxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxx xxxxx
|
xxxxxx, xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x (xxxxxxxxx) xxxxxx xxxxxxxxx okrajem, xxxxx xxxx velmi xxxxx
|
xxxxx xx světlými xxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx
|
XXXXXXXX
|
xxxxxxxx
(Xxxxxxxxxx xxxxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx
|
xxxxxx hnědá, xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx
|
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx
|
XXXXXXX
xxxx
|
xxxxxxx
(Xxxxxxx xxxxx X.)
|
xxxxxx oddenky
|
vejčitého nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx lomu, svraštělého x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxx x xxxxxx (xxxxx xxx 15 xx), připouští xx xxxxxxx 15 % xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxx, žlutá, xxxxxxxxxx až načernalá
|
charakteristická, xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx kořenná
|
drcená, xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxxxxx xx znatelnými jemnými xxxxxxxxx
|
xxxx žlutá, xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx
|
XXXXXXXXX
|
xxxxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxxx.)
|
xxxxx xxxx listů, xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx částí
|
bez xxxxxx
|
xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxx kořenná
|
MUŠKÁTOVÝ XXXX
xxxx
|
xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxxxx fragrans Xxxxxxxx)
|
xxxxx xxxxxx osemení (xxxxxxx xxxxx)
|
xxxxxxx xxxxx xxxx ploché, xx xxxxxx části xxxxxxxx, x horní části xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx
|
xxxxx, xxxxxxxx xxxxx, žlutohnědá xx xxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx, kořenná
|
mletý
|
jemně xx xxxxxx xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx částicemi
|
jasně xxxxxxxxxx až xxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx
|
||
XXXXXXXXX XXXXX
xxxx
|
xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx)
|
xxxxxx xxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxx tupě xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx, xx xxxxxxx síťovitě xxxxxxx vrásčitá
|
povrch xxxxxxxxx xx xxxxx, xx xxxx jsou xxxxxx xxxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx, xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxxxx zrnitý xxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx aromatická
|
ostře kořenná
|
NOVÉ XXXXXX
xxxx
|
xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxx dioica Xxxx.)
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, tvrdé, xxx xxxxxx xxxxx xxxxxx prášek
|
tmavě hnědé xx xxxxxxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xxxxx, xxxxxxx
|
xxxxxx, xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
xxxxx xx xxxxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxx, xxxxxxx
|
XXXXXXX
|
xxxxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxx X.)
|
xxxxx xxxx xxxxx x xxxxx xxxxx
|
xxx xxxxxx a xxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx, xxxx až xxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx
|
XXXXXXX XXXXX
|
xxxxxxx
(Xxxxxxxx annuum L.)
|
sušené xxxxx
|
xxxxx xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
- xxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx aromatická
|
sladká
|
- sladká
|
sytě xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xxxxxx, nepatrně xxxxxxxx xxxx xxxxxx
|
|||
- xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx
|
- gulášová
|
hnědočervená
|
kořenná, xxxxxxxxx
|
xxxxxx xx xxxxx xxxxxx
|
|||
XXXX XXXX
xxxx
|
xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx nigrum X.)
|
xxxxxx zralé bobule
|
loupané, xxxxxx, xxxxx na xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx, smí obsahovat xxxxxxx 10 % xxxxxxx bobulí
|
šedobílá, xxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx, mletý
|
prášek xx xxxxxxxxx zrněním xxxx xxx
|
xxxxxxxx x xxxxxxxxxx odstínem
|
kořenná
|
palčivě xxxxx
|
||
XXXX XXXXX
xxxx
|
xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx nigrum X.)
|
xxxxxx nezralé xxxxx
|
xxxxxx xxxxx bobule, neloupané, xxxxxxxxx, xxx stopek, xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 5 % lehkých xxxxxx
|
xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxx ostrá
|
drcený, xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx
|
xxxxxxxx se žlutým xx xxxxxxx xxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
XXXX XXXXXXX
|
xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxxx L.)
|
sušené xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx křehkou xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx zcela xxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxx xxxx xxxxxx)
|
xxxxxxx xx xxxxxx
|
xxxxx, xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx
|
XXXX XXXXXX
|
xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxxx L.)
|
sušené xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxxxx tvrdé xxxxxx, x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx slupičkou
|
zelená xx xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx
|
XXXXXXXXX
|
xxxxxxxxx
|
xxxxxx xxxxxx
|
xxxxxx xxxx tvrdá xxxxxx, xxx 5 mm
|
bledě xxxxxxxxxx,
|
xxxxxxx kořenná
|
mírně nahořklá, xxxxxxx
|
XXXXX XXXX
|
xxxxx xxxx
(Xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxx X.)
|
&xxxx; |
xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxx hlubokou xxxxx na bocích
|
okrová xx xxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
XXXXXXXX
|
xxxxxxxx
(Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx L.)
|
sušené xxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxx, kožovité, xxxxxx xxxxxxxx až přisedlé, xxx stonků x xxxxx se změnou xxxxx
|
xxxxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxxx, xx xxxxxx straně xxxxxxxx šedoplstnatá
|
aromatická
|
kořenná, xxxxxxxx
|
XXXXXXXXX
|
xxxxxxxxx xxxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxxxx L.)
saturejka xxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxx L.)
|
sušené xxxxxx x xxxxx xxxxx nebo xxxx xxxxxx
|
xxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xx povrchu x xxxxxxxx, xxx stonků, xxxx snítky 15 - 30 xx xxxxxx
|
xxxxxxxx xxxxxx až xxxxx xxxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx
|
XXXXXXX
xxxx
|
xxxxxxxxxxx
(Xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx (Xxxxx), X. aromaticum (Xxxx), X. laureirii (Xxxx), X. xxxxxxxx (Xxxx)
|
xxxx
|
xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxx pruty xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, hladkého xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
|
xxxxxx žlutá, xxxxx xxxxx, skořicově xxxxx xx xxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx, silně xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxxx, xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxxxx prášek xxx znatelných xxxxxx, xxxx xxx
|
xxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxx xx xxxxxxx
|
xxxxx aromatická
|
ostře xxxxxxx, xxxxxxxx
|
XXXXXX
|
xxxxxx pravý
(Crocus xxxxxxx X.)
|
xxxxxx blizny
|
křehké, xxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
XXXXXX
|
xxxxxx
(Xxxxxx xxxxxxxxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxx a vrcholky xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx xx podlouhle xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx jemně vroubkované, x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx x xxxxxxx listů
|
svrchní xxxxxx xxxxx je xxxxxxxxxx, xx xxxxx xx xxxx běloplstnatý
|
silná, xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxx hořká xx xxxxxxx
|
XXXXXX
|
xxxxxx obecný
(Thymus xxxxxxxx X.)
|
xxxxx směs xxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxx (1 - 5 mm)
|
šedozelená, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx, barva xxxxx xxxxxxx-xxxxxx až xxxxxxx
|
xxxxxxxx aromatická
|
kořenně štiplavě xxxxxxxxxx
|
XXXXXXX
|
xxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxx planifolia Xxxxxx)
|
xxxxxx, nedozrálé, celé xxxxx
|
xxxxxxx podélně svraštělé, xxxxxx
|
xxxxxxxxxx, hnědočerná
|
silně xxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
XXXXXX
xxxx
|
xxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxx.)
|
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx tvaru x xxxxxxxxx (xxxxxxx xxxx 20 mm), xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxxx hnědá, u xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
|
xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx
|
xxxxxx, xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxxxxx xx xxxxxxxxxx jemnými xxxxxxxxx x krátkými xxxxxxxx
|
xxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx
|
xxxxxxxxxx, xxxxx nasládlá
|
palčivá, xxxxx, xxxxxxx
|
Xxxxxxx č. 3 x vyhlášce x. 331/1997 Sb.
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxx xxxxxx
|
xxxxxxx v % xxxxxxxxx nejvýše
|
celkový xxxxx v % xxxxxxxxx sušiny xxxxxxx
|
xxxxxx x (xx/100 x) x xxxxxx nejméně
|
popel xxxxxxxxx-
xx x xxxxxxxx x % xxxxxxxxx xxxxxx nejvýše
|
příměsi x % xxxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx xxxxxxx
|
||
xxxxxxxxx vlastní
|
organické cizí
|
anorga-
nické
|
||||||
Anýz
|
12,0
|
10,0
|
2,0
|
2,5
|
3,0
|
2,0
|
2,0
|
|
Badyán
|
||||||||
celý
|
10
|
4,0
|
8,0
|
20,0
|
0,5
|
0,5
|
||
mletý
|
12
|
5,0
|
3,0
|
1,0
|
||||
Bazalka
|
12,0
|
16,0
|
0,3
|
2,0
|
18,0 3)
|
2,0
|
2,0
|
|
Xxxxxxx list
|
||||||||
celý
|
8,0
|
7,0
|
1,0
|
2,0
|
6,0
|
1,0
|
0,5
|
|
mletý
|
8,0
|
7,0
|
1,0
|
2,0
|
||||
Estragon
|
14,0
|
12,0
|
0,6
|
1,5
|
16,0 3)
|
4,0
|
2,0
|
|
Xxxxxx
|
||||||||
xxxx
|
12,0
|
10,0
|
1,0
|
2,0
|
3,0
|
2,0
|
2,0
|
|
xxxxx
|
12,0
|
10,0
|
1,0
|
2,0
|
||||
Xxxxxxxx
|
||||||||
xxxx
|
12,0
|
15,0
|
-
|
5,0
|
0,3
|
0,3
|
||
xxxxx
|
10,0
|
7,0
|
14,0
|
0,5
|
||||
Xxxxxx
|
||||||||
xxxx
|
11,0
|
10,0
|
1,6
|
10,0
|
0,5
|
0,5
|
||
xxxxx
|
11,0
|
10,0
|
1,6
|
|||||
Xxxxxxx
|
||||||||
xxxx
|
16
|
4,0
|
0,7
|
1,0
|
5,0
|
0,5
|
0,5
|
|
xxxxx
|
13
|
4,0
|
0,5
|
1,0
|
||||
Xxxxxxxx
|
||||||||
xxxxxx
|
13
|
9,5
|
3,5
|
1,0
|
0,5
|
0,5
|
||
xxxxxxx
|
13
|
9,5
|
3,5
|
5,0
|
3,0
|
2,0
|
||
Xxxx (xxxxx)
|
||||||||
xxxx
|
13,0
|
8,0
|
2,5
|
1,5
|
1,0
|
2,0
|
2,0
|
|
xxxxxx
|
13,0
|
8,0
|
1,0
|
|||||
xxxxx
|
13,0
|
8,0
|
1,0
|
1,5
|
||||
Xxxx jednoletý (xxxxxx)
|
||||||||
xxxx
|
12,0
|
9,0
|
1,5
|
2,0
|
1,0
|
2,0
|
2,0
|
|
xxxxxx
|
12,0
|
9,0
|
1,5
|
|||||
xxxxx
|
12,0
|
9,0
|
1,5
|
|||||
Xxxx xxxxxx
|
12,0
|
12,0
|
1,5
|
3,0
|
5,0
|
2,0
|
2,0
|
|
Xxxx
|
10,0
|
2,5
|
3,0
|
2,0
|
0,5
|
|||
Xxxxxxxx
|
||||||||
xxxx
|
9,0
|
7,0
|
0,4
|
1,5
|
3,0
|
2,0
|
2,0
|
|
xxxxx
|
9,0
|
7,0
|
0,4
|
1,5
|
||||
Xxxxxxx
|
xxxxxxxxx x % xxxx. nejméně 2,0
|
|||||||
xxxx
|
12,0
|
2,0
|
0,2
|
0,2
|
||||
xxxxx
|
10,0
|
9,0
|
1,5
|
|||||
Xxxxxxxxx
|
12,0
|
16,0
|
0,7
|
4,5
|
3,0
|
1,0
|
2,0
|
|
Xxxxxxxxx xxxx
|
||||||||
xxxx
|
10
|
4,0
|
0,5
|
16,0
|
0,3
|
0,5
|
xxxx nejvýše 35 %
|
|
xxxxx
|
12
|
4,0
|
||||||
Xxxxxxxxx xxxxx
|
||||||||
xxxx
|
10
|
3,0
|
6,5
|
0,5
|
10,0
|
0,5
|
0,5
|
xxxx vápenatý x % hm. xxxxxxx 0,35
|
mletý
|
10
|
3,0
|
5,0
|
|||||
Nové xxxxxx
|
||||||||
xxxx
|
12,0
|
4,5
|
1,5
|
0,4
|
4,0
|
0,5
|
0,5
|
|
xxxxx
|
12,0
|
4,5
|
1,0
|
0,4
|
||||
Xxxxxxx
|
12,0
|
10,0
|
0,5
|
2,0
|
16,0 3)
|
3,0
|
2,0
|
|
Xxxxxxx
|
x) xxxxx capsaicinu x mg/100 x x sušině
|
|||||||
lahůdková
|
11,0
|
6,5
|
x) 10,0
|
0,5
|
||||
xxxxxx
|
11,0
|
7,0
|
10,0
|
0,7
|
||||
xxxxxx
|
11,0
|
8,0
|
30,0
|
1,0
|
||||
xxxxxxxx
|
11,0
|
9,0
|
30,0
|
1,3
|
||||
Xxxx xxxx
|
||||||||
xxxx
|
15,0
|
3,5
|
1,0
|
4,0
|
0,5
|
0,5
|
xxxxxxx x % xx. xxxxxxx 4,0
|
|
mletý
|
15,0
|
3,5
|
0,6
|
0,3
|
||||
Pepř xxxxx
|
||||||||
xxxx
|
1,0
|
6,0
|
2,0
|
4,0
|
0,5
|
0,5
|
xxxxxxx x % xx. xxxxxxx 4,0
|
|
xxxxx
|
14,0
|
6,0
|
0,8
|
1,2
|
||||
Xxxx xxxxxxx
|
||||||||
xxxx
|
15,0
|
1,0
|
4,0
|
0,5
|
0,5
|
|||
xxxxx
|
||||||||
Xxxx xxxxxx
|
||||||||
xxxx
|
12,0
|
5,0
|
0,3
|
4,0
|
0,5
|
0,5
|
||
xxxxx
|
||||||||
Xxxxxxxxx, xxxxx xxxx
|
11,0
|
5,0
|
1,5
|
5,0
|
5,0
|
2,0
|
||
Xxxxxxxx
|
11,0
|
8,0
|
0,8
|
1,0
|
6,0
|
1,0
|
1,0
|
|
Xxxxxxxxx
|
13,0
|
11,0
|
0,4
|
1,0
|
4,0
|
1,0
|
2,0
|
|
Xxxxxxx
|
||||||||
xxxx
|
14,0
|
7,0
|
1,0
|
2,0
|
2,0
|
1,0
|
0,5
|
|
xxxxx
|
12,0
|
7,0
|
0,5
|
2,0
|
||||
Xxxxxx
|
||||||||
xx xxxxxxxx
|
12,0
|
8,0
|
1,5
|
|||||
xxxxx
|
10,0
|
8,0
|
1,5
|
|||||
Xxxxxx
|
12,0
|
11,0
|
1,5
|
2,0
|
8,0 3)
|
0,5
|
0,5
|
|
Tymián
|
12,0
|
14,0
|
1,0
|
3,5
|
5,0
|
1,0
|
1,0
|
|
Vanilka
|
35,0
|
7,0
|
ethylvanilin 2 %
|
|||||
Xxxxxx
|
||||||||
xxxxxxxx celý
|
12,0
|
8,0
|
1,5
|
1,1
|
|
|||
bělený
|
12,0
|
11,0
|
1,5
|
2,5
|
2,0
|
0,5
|
0,5
|
|
mletý
|
12,0
|
8,0
|
1,0
|
2,5
|
2,0
|
0,5
|
0,5
|
Xxxxxxx x. 4 x vyhlášce x. 331/1997 Sb.
Smyslové a xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxx
|
xxxx
|
xxxx
|
xxxxx NaCl x xxxxxx % xxxxxxx
|
xxxxxxxxx xxxxxxx 5) v xxxxxx % nejvýše
|
obsah xxxxxxxxxx xxxxxxx/xx xxxx
|
xxxxx xxx
|
xxxxx
|
xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx
|
98,0
|
2,0
|
-
|
xxxxx sůl s xxxxx
|
xxxxx
|
xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx
|
98,0
|
2,0
|
27 ± 7 xx xxxx 6)
|
xxxxx xxx x jodem x fluorem
|
slaná
|
neutrální, bez xxxxxx xxxxx
|
98,0
|
2,0
|
27 ± 7 xx xxxx xxxxxxx 250 mg xxxxxx 7)
|
xxxxx xxx x xxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxx
|
xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx
|
97,0
|
-
|
27 ± 7 xx xxxx
xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx
|
Xxxxxxx č. 5 x xxxxxxxx x. 331/1997 Sb.
Členění druhu xx xxxxxxx
Xxxx
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx
xxxxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxxx xxxxxx
xxxx pro xxxxxxxx xxxxxxxx pokrmu
směs xxx xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxx xxx xxxxxxxx zálivky
směs xxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxx pro xxxxxxxx xxxxx
xxxx pro xxxxxxxx xxxxxx
xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xx xxxxxxx
|
Xxxxxxx omáčka nebo xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
|
Příloha č. 6 x vyhlášce č. 331/1997 Sb.
Smyslové, xxxxxxxxx x chemické požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
1. Xxxxxxxxxxxxx výrobky se xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxx. Xxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxx x xxxx xxxx být xxxxxxxxxxxxxxxx xxx druh výrobku xxxxxxxx xx xxxx xxxxx. Chuť x xxxx xxxxxxx xxxx xxx vlastní, xxx xxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxx.
2. Xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxx vzhled, xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxx x xxxx xx použitých xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx výrobku označený xx xxxxx. Xxxx x xxxx výrobku xxxx xxx xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx, xxxx jinak xxxxxxx xxxxx x xxxx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx:
1. Xxxxxxxxxxxxx výrobky xxxxxxxx xxxxxxx 15 % xxxx.
2. Xxxxxxx xxxxxx xxxx dresink s xX xxxxxxx 4,5.
Xxxxxxx č. 7 x xxxxxxxx x. 331/1997 Sb.
Tabulka 1
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxxxxx hmotnost x x
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx obalu x %
|
do 50
|
10
|
51 - 120
|
5
|
121 - 250
|
4
|
251 - 1000
|
3
|
1001 - 2500
|
2
|
xxx 2500
|
1
|
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxxxxx xxxxx x xx
|
xxxxxxxxx záporná xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x %
|
xx 170
|
4
|
171 - 1000
|
2
|
xxx 1000
|
1
|
Xxxxxxx x. 8 x vyhlášce x. 331/1997 Sb.
Členění xx xxxxxxx x podskupiny
Druh
|
Skupina
|
Podskupina
|
Hořčice
|
plnotučná
|
|
kremžská
|
||
speciální
|
podle xxxx xxxx podle xxxxxxxxxx xxxxxx
|
Příloha č. 9 x xxxxxxxx x. 331/1997 Sb.
Smyslové, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost
Tabulka 1
Smyslové xxxxxxxxx
xxxxxxx
|
xxxxxx
|
xxxxx
|
xxxx x xxxx
|
xxxxxxxxx
|
xxxxxxxx xxxxx bez xxxxxxx xxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx u xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx
|
xxxxx, palčivá
|
kremžská
|
kašovitá xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx částicemi xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx černé
|
žlutohnědá x přibarvené, xxxxxxxxx x nepřibarvené
|
řízná, xxxxxxx, xxxxxxxx
|
xxxxxxxxx
|
xxxxxxxx hmota xxx xxxxxxx částic xxxx x částicemi přidané xxxxxxxx xxxx xxxxx
|
xxxxxxxxxx x přibarvené, xxxxxxxxx x nepřibarvené xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx
|
xxxxx, palčivá, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx
|
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky
Hořčice
|
||
plnotučná x xxxxxxxxx
|
xxxxxxxx
|
|
Xxxxxx v % xxxxxxx
|
20
|
32
|
Xxxx xxxx xxxxxxxxx v % xxxxxxx
|
5,0 plnotučná
nestanovuje xx x speciální
|
16
|
Kyselost xxxx xxxxxxxx xxxxxx x % nejvýše
|
2,5
|
1,9
|
Tuk x % xxxxxxx
|
3,6
|
-
|
Xxxxx x % xxxxxxx
|
0,1
|
0,1
|
Xxxxxxx 3
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxx x x
|
xxxxxxxxxx xxxxxxxx v %
|
xx 200
|
5
|
201 xx 500
|
4
|
501 xx 1000
|
3
|
xxx 1000
|
2
|
Čl. II
Přechodná xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxx do xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx potravin xxxxx xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 31. xxxxxxxx 2001.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx předpisem č. 419/2000 Sb. s xxxxxxxxx xx 1.1.2001
Xxxxxx předpis x. 331/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx §3, 7, 12 x 16, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Ve xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x doplnění xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
419/2000 Xx., xxxxxx xx xxxx vyhláška XX x. 331/97 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), h), x), x) x x) xxxxxx č. 110/97 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxxx, jedlou xxx, dehydratované výrobky x xxxxxxxxxxx x xxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 1.1.2001
Xxxxxx xxxxxxx x. 331/97 Xx. xxx xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 398/2016 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.7.2017.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem jiných xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx není xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.