Právní předpis byl sestaven k datu 30.06.2017.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.12.2000 do 30.06.2017.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro koření, jedlou sůl, dehydratované výrobky a ochucovadla a hořčici
331/97 Sb.
ODDÍL 1. Koření §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
ODDÍL 2. Jedlá sůl §5
Členění na skupiny a podskupiny §6
Označování §7
Požadavky na jakost §8
ODDÍL 3. Dehydratované výrobky a ochucovadla §9
Členění druhu na skupiny §10
Označování §11
Požadavky na jakost §12
Uvádění do oběhu §13
ODDÍL 4. Hořčice §14
Členění na skupiny a podskupiny §15
Označování §16
Přechodné ustanovení §19
Účinnost §20
Příloha 1 - Členění na skupiny a podskupiny, Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha 2 - Smyslové požadavky na jakost
Příloha 3 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha 4 - Smyslové a chemické požadavky na jakost
Příloha 5 - Členění druhu na skupiny
Příloha 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky, Přípustné záporné objemové odchylky
Příloha 8 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha 9 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
č. 419/2000 Sb. - Čl. II
XXXXX 1
XXXXXX
§1
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) kořením xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxx, kůra, xxxxx, xxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, uvedené x příloze č. 2, x nezbytné xxxx technologicky zpracované x užívané x xxxxxxxxxxx chutě a xxxx xxxxxxxx; u xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx přídavek protispékavých xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx procenta hmotnosti,
b) xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx uvedených xxx xxxxxxxx x), xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxxx směsí xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx jednotlivých xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx x), xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxx xxxx hub, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x vlastní xxxxxxxx koření, xxxxxxx xxxxxx stonků, xxxxx, xxxxxxxx, bobulí, xxxxx, xxxxx x xxxxx xxxxxxx,
x) cizími xxxxxxxxxxx xxxxxxxx části xxxxxxx, xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx,
x) anorganickými xxxxxxxx xxxxxxx jiného xxx xxxxxxxxxxx původu, xxxxxxx xxxxxx xxxxx, kaménky xxxx xxxxx.
§2
Členění xx skupiny x podskupiny
Členění na xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 1 xxxxxxx 1.
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx v zákoně x xx zvláštním xxxxxxxx 1) se xxxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx přílohy č. 2.
(2) Xxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx lusky, xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 1 tabulce 2.
§4
Požadavky na xxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 2.
(2) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost jsou xxxxxxx x příloze č. 3.
(3) Xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx požadavků na xxxxxx xx stanoví xxxxx technických xxxxx. 2)
XXXXX 2
JEDLÁ SŮL
§5
Pro xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxx krystalický xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 97 % chloridu xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
§6
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
(1) Jedlá xxx xx xxxxx xx xxxxxxx
x) xxxxx xxx,
x) jedlá xxx xxxxxxxxx.
(2) Xxxxx sůl xxxxxxxxx xx xxxx xx podskupiny
a) xxxxx xxx s jodem,
b) xxxxx sůl s xxxxx x fluorem,
c) xxxxx xxx s xxxxx xxxxxxxxx.
§7
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx uvedených x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx dále xxxxxx
x) xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx podskupiny,
b) xxxxxx x potravním xxxxxxx, kterým xx xxxxx sůl xxxxxxxxx,
x) x jedlé xxxx x jodem a xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xx xx xxx konzumovat xxxxxxx 4 x xxxxx x xxxxx xx užívat současně x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxx x způsobu xxxxxxx (xxxxxxx, vakuová, xxxxxx).
XXXXX 3
XXXXXXXXXXXXX XXXXXXX X XXXXXXXXXXX
§9
Xxx účely xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxxxxxxxxx výrobkem xxxxxxxxx xxxxxxx smísením xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, pastovité xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx se xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx,
x) ochucovadlem xxxxxxx xxxxxx x dochucení xxxx zvýraznění xxxxx, xxxxxxx směs hydrolyzátů xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx z xxxxxx x xxxxxxx extraktů xxxx past x xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxx tekutý nebo xxxxxxx xxxxxxx používaný xxxx chuťová xxxxxxx x xxxxxxx a xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx x xxxxxxxx výrobků.
§11
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx zvláštním xxxxxxxx 1) se xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx označí
a) xxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx, omáček a xxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx x přípravě.
(2) X xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xx xx xxxxx xxxx ještě xxxxxx
x) xxxxx druhu x xxxxxxx,
x) x xxxxxxxxxxxx údaj "xxxxxxxxxx x obsahem xxxx x %",
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
§12
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx, fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 6.
(2) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx uvedeny v příloze č. 7 xxxxxxxxx 1 x 2.
§13
Uvádění xx xxxxx
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxx, chladných x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx, nejméně 5 xx xxx xxxx x od xxxx. Dehydratované xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxx.
XXXXX 4
HOŘČICE
§14
Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) hořčicí xxxxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx, xxxxxx, xxxxx, která xx případně uměle xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,
x) hořčicí xxxxxxxxxx xxxxxxx vyrobená z xxxxxxx semen xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x mletých xxxxx xxxxxxx druhů xxxxxx x přídavkem xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx speciální hořčice xxxxx písmene x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx typově xxxxxxxx (xxxxxxx francouzské, xxxxxxxx nebo jiné).
§16
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xxxx xxxxxx
x) xxxxxxx xxxxxx x skupinou xxxx xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
x) hořčice xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx podle xxxxxxx xxxxxxxxxx složky,
c) xxxxxxxx xxxxxxxxxx x uvedením xxxxxxxxx hodnot.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9 xxxxxxx 3.
§17
Xxxxxxxxx na jakost
Smyslové, xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9, xxxxxxxxx 1 x 2.
§18
§18 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 419/2000 Sb.
§19
Přechodné xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx koření, xxxxx xxxx, dehydratovaných xxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 xx 31. března 1998 xx xxxxxxxx jen x xxxxxxx §6 xxxxxx.
Xxxxxxx x. 1 x vyhlášce x. 331/1997 Xx.
Xxxxxxx 1
Členění xx skupiny x xxxxxxxxxx
xxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xxxxxx
|
xxxxxx podle xxxxxxx x. 2
|
|
xxxxx xxxxxx
|
||
xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxx
|
|
xxxxx
|
||
xxxxxx (xxxxxxx)
|
Xxxxxxx 2
Přípustné xxxxxxx hmotnostní xxxx xxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxx x x xxxx objem x xx
|
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v %
|
xx 10
|
8
|
xxx 10 xx 50
|
5
|
xxx 50 xx 200
|
4
|
xxx 200 xx 1&xxxx;000
|
2
|
xxx 1 000
|
1
|
Xxxxxxx x. 2 x vyhlášce x. 331/1997 Xx.
XXXXXXXX POŽADAVKY XX JAKOST
Název xxxxxx
|
Xxxxx xxxxxxxx
|
Xxxx xxxxxxxx
|
Xxxxxx
|
Xxxxx
|
Xxxx
|
Xxxx
|
XXXX
|
xxxx
(Xxxxxxxxxx xxxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxx nažky, xxxxxxx s xxxxxxx xxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xxxxxxxx, xxxxxxx kořenná
|
BADYÁN
celý
|
badyáník xxxxx (Illicium xxxxx Xxxx.x.)
|
xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx plochými xxxxxxxxx xxxxxx bez zlomků x xxxxxxx semen
|
hnědá
|
nasládlá
|
|
mletý
|
prášek xx znatelnými xxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxxx xx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx,
|
xxxxxxx, xxxxxxxx
|
||
XXXXXXX
|
xxxxxxx
(Xxxxxx xxxxxxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxx celé xxxxxx xxxxxx, bez xxxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xx mentolu
|
kořenná x xxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx
|
XXXXXXX XXXX
|
xxxxxx pravý
(Laurus xxxxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxx x krátkými stopkami, xxx xxxxxxxx
|
xxxxxx xxxxxx, xxxxxx xx zahnědlá
|
kořenná, xxxxxxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxx, hořká, trpká
|
ESTRAGON
|
pelyněk xxxxxxx
(Xxxxxxxxx dracunculus L.)
|
sušené xxxxxx
|
xxxx xxxx xxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxx
|
xxxxx xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx: xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
XXXXXX
|
Xxxxxx
(Xxxxxxxxxx xxxxxxx X. Xxxxxx var. xxxxxxx)
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx xx zelenohnědá
|
kořenná
|
kořenná, xxxxxxxx
|
XXXXXXXX
xxxx
|
xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxx caryophyllus)
(C. Xxxxxxxx Bullock and Xxxxxxxx)
|
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 10 % xx. "xxxxxxxx xxx xxxxxxxx"
|
xxxxx xxxxxxxxxxxx, hlavička xxxxxxxxxx
|
xxxxx aromatická
|
ostře xxxxxxx, xxxxxxx
|
xxxxxx, xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxxxxx xx xxxxxxxxxx částicemi
|
tmavě červenohnědá
|
silně xxxxxxxxxx
|
xxxxx kořenná, xxxxxxx
|
XXXXXX
xxxx
|
xxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxxxxx X., Xxxxxxxx xxxxxxxx L., Xxxxxxxx xxxxxxxx L. x Xxxxxxxx xxxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxx xxxxx xx červenohnědá
|
kořenná, xxxxxx, xxxxx nahořklá
|
zvlášť xxxxx xxxxxx
|
xxxxxx, xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxx nebo xxxxx xxxxx xxxxxx
|
xxxxxxx xx hnědočervená
|
kořenná
|
zvlášť xxxxx xxxxxx
|
XXXXXXX
xxxx
|
xxxxxxx xxxxxx
(Xxxxxxxxx communis X.)
|
xxxxx sušené xxxxx
|
xxxxxxxx xxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxx xxxx třípaprsčitý xxx
|
xxxxxxxxxxxx x tmavohnědá, xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx ojíněné
|
aromatická
|
kořenná, xxxxxxxx
|
xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
XXXXXXXX
xxxx
|
xxxxxxxx xxxxxx
(Xxxxxxxxx cardamomum L. Xxxxx var. xxxxxxxxx Xxxxxxx)
|
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx tříhranné, xxxxxxxxx, xxx obsahovat xxxxxxx 7 % xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxx barvou xxxxxxxxxx xxxxx (viz níže)
|
vůně xxxxxxxxxxx semen příjemně xxxxxxxxxx
|
xxxx semen xxxxxxxxxx, xxxxxxx, slabě xxxxxxx
|
xxxxxx, xxxxx
|
&xxxx; |
xxxxxx xxxxxxxxx semena
|
semena xxxxx, xxxxx, xxxx xxxxxxx, xxxxxxx zbytky xxxxxxx, smí xxxxxxxxx xxxxxxx 5 % xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx až xxxxxx mletý xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx palčivá
|
šedohnědá xx xxxxxxxx
|
xxxxxxxx aromatická
|
aromatická, xxxxxxx
|
||||
XXXX (tmavý)
celý
|
kmín xxxxxxx
- xxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxx, se xxxxxxx xx okrovými xxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx
|
XXXX JEDNOLETÝ
(světlý)
celý
|
kmín xxxxxxx
- xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx carvi X.)
|
xxxxx mají xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx formy kmínu, xxxxx jsou xxxxx xxxx větší
|
žlutohnědá, světle xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx se xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx světlejší xxx xxxxxxxx forma
|
charakteristická, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxx x dvouleté xxxxx
|
xxxxxxx
|
|
xxxxxx, mletý
|
drť xxxx xxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx, hnědozelená až xxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx
|
||
XXXX XXXXXX
|
xxxxxx kmínovitý
(Cuminum xxxxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxx, u xxxxx xxxxxx
|
xxxxx xxxxx až xxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xxxxx, palčivá, aromatická
|
KOPR
|
kopr xxxxxxxx
(Xxxxxxx xxxxxxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxx plody
|
oválné, xxxxxx, xx třemi podélnými xxxxx a (xxxxxxxxx) xxxxxx xxxxxxxxx okrajem, xxxxx xxxx velmi xxxxx
|
xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx, pronikavá, palčivá
|
KORIANDR
|
koriandr
(Coriandrum xxxxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx
|
xxxxxx hnědá, xxxxxxxxxx, žlutě xxxxxxxxxxx
|
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx
|
XXXXXXX
xxxx
|
xxxxxxx
(Xxxxxxx xxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx nepravidelného xxxxx, xxxxxxx xxxx, svraštělého x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx hlíz a xxxxxx (xxxxx než 15 mm), xxxxxxxxx xx xxxxxxx 15 % xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxx pórovitých x připálených
|
šedožlutá, žlutá, xxxxxxxxxx xx načernalá
|
charakteristická, xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx, xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx kořenná
|
MAJORÁNKA
|
majoránka
(Majorana xxxxxxxxx Xxxxxx.)
|
xxxxx xxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx jejich xxxxx
|
xxx xxxxxx
|
xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx
|
XXXXXXXXX XXXX
xxxx
|
xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxxxx fragrans Xxxxxxxx)
|
xxxxx xxxxxx osemení (xxxxxxx xxxxx)
|
xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx, xx xxxxxx části xxxxxxxx, x horní xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx
|
xxxxx, xxxxxxxx xxxxx, žlutohnědá xx xxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxx aromatická
|
ostře xxxxxxxxxx, xxxxxxx
|
xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxxxx xx xxxxxx xxxxx prášek xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx
|
XXXXXXXXX XXXXX
xxxx
|
xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx)
|
xxxxxx zralá jádra
|
semena xxxx tupě xxxxxxx xxxx kulovitý xxxx, xx povrchu xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
|
xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx, xx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxx kořenná
|
drcený, xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxxxx xxxxxx prášek
|
tmavě xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx
|
XXXX XXXXXX
xxxx
|
xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxx dioica Xxxx.)
|
xxxxxx plody
|
nedozrálé bobule, xxxxxxx povrchu, xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx
|
xxxxx xxxxx xx načervenale xxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xxxxx, xxxxxxx
|
xxxxxx, mleté
|
hnědá až xxxxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxx, xxxxxxx
|
|||
XXXXXXX
|
xxxxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxx L.)
|
suchá xxxx xxxxx a xxxxx xxxxx
|
xxx xxxxxx x xxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx, šedo xx xxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx
|
XXXXXXX XXXXX
|
xxxxxxx
(Xxxxxxxx annuum L.)
|
sušené xxxxx
|
xxxxx xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
- xxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx aromatická
|
sladká
|
- xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
xxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xxxxxx, nepatrně xxxxxxxx xxxx xxxxxx
|
- xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
xxxxxxx xx hnědočervená
|
kořenná
|
pálivá, slabě xxxxxxxx
|
- gulášová
|
hnědočervená
|
kořenná, nevýrazná
|
sladká xx xxxxx xxxxxx
|
|||
XXXX XXXX
xxxx
|
xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx nigrum X.)
|
xxxxxx xxxxx xxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxxx, tvrdé xx xxxxxxx hladké, xxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 10 % xxxxxxx bobulí
|
šedobílá, temně xxxx se xxxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx, xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx drť
|
šedobílá s xxxxxxxxxx odstínem
|
kořenná
|
palčivě xxxxx
|
XXXX XXXXX
xxxx
|
xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx bobule, xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, bez xxxxxx, xxx obsahovat xxxxxxx 5 % xxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxx ostrá
|
drcený, xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx
|
xxxxxxxx se xxxxxx xx xxxxxxx odstínem
|
ostře xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
XXXX ČERVENÝ
|
pepřovník xxxxx
(Xxxxx xxxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx zcela xxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxx xxxx xxxxxx)
|
xxxxxxx xx růžová
|
jemná, xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx, aromatická, xxxxxxxx
|
XXXX XXXXXX
|
xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxxx L.)
|
sušené nezralé xxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx, x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx, aromatická
|
výrazně xxxxxxx, pálivá
|
PÍSKAVICE
|
pískavice
|
sušené xxxxxx
|
xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx, xxx 5 xx
|
xxxxx xxxxxxxxxx,
|
xxxxxxx kořenná
|
mírně nahořklá, xxxxxxx
|
XXXXX SENO
|
řecké xxxx
(Xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxx X.)
|
&xxxx; |
xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx, x typickou hlubokou xxxxx xx xxxxxx
|
xxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
XXXXXXXX
|
xxxxxxxx
(Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx X.)
|
xxxxxx listy
|
listy xxxxxxxxx, kožovité, xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxx stonků x xxxxx se xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxxx listu xx xxxxxx xxxxxx, xx xxxxxx straně xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxxxxx
|
XXXXXXXXX
|
xxxxxxxxx xxxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxxxx L.)
saturejka xxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxx L.)
|
sušené xxxxxx x části xxxxx xxxx xxxx xxxxxx
|
xxxx nebo xxxxxx, xxxxxxxx listy, hladké xx xxxxxxx x xxxxxxxx, xxx xxxxxx, xxxx snítky 15 - 30 xx xxxxxx
|
xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxx zelená
|
výrazná
|
výrazně xxxxxxx
|
XXXXXXX
xxxx
|
xxxxxxxxxxx
(Xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx (Xxxxx), X. xxxxxxxxxx (Xxxx), X. laureirii (Xxxx), X. burmanii (Xxxx)
|
xxxx
|
xxxxxx, xxxxxx, trubky xxxx pruty xxxxxxxxx xxxx neoškrábané, hladkého xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx, bez kousků xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxx, skořicově xxxxx xx xxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx, nasládlá, natrpklá xx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxxx, xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx částic, xxxx xxx
|
xxxxxx x xxxxxxxx xx hněda xx xxxxxxx
|
xxxxx aromatická
|
ostře xxxxxxx, xxxxxxxx
|
XXXXXX
|
xxxxxx pravý
(Crocus xxxxxxx X.)
|
xxxxxx blizny
|
křehké, xxxxx zprohýbané
|
oranžová až xxxxx červená
|
silně aromatická
|
kořenně xxxxx
|
XXXXXX
|
xxxxxx
(Xxxxxx officinalis X.)
|
xxxxxx xxxxx a vrcholky xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx až podlouhle xxxxxxxx xxxxx na xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx x xxxxxxx listů
|
svrchní strana xxxxx je šedopýřitá, xx spodu xx xxxx běloplstnatý
|
silná, xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxx xxxxx xx xxxxxxx
|
XXXXXX
|
xxxxxx obecný
(Thymus xxxxxxxx X.)
|
xxxxx xxxx xxxx, xxxxxx x květenství
|
listy xxxx (1 - 5 xx)
|
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx hnědozelená, xxxxx xxxxx fialovo-růžová xx xxxxxxx
|
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
XXXXXXX
|
xxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxx planifolia Xxxxxx)
|
xxxxxx, xxxxxxxxx, celé xxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx
|
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx
|
xxxxx aromatická
|
aromatická
|
ZÁZVOR
celý
|
zázvor
(Zingiber xxxxxxxxxx Xxxx.)
|
xxxxxx oddenky
|
kousky xxxxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxx (xxxxxxx xxxx 20 xx), rozvětvené, xxxxxxxxxx x zploštělé
|
světle xxxxx, žlutohnědá až xxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxx zázvoru xxxxxxxx
|
xxxxxxxxxx, xxxxx nasládlá
|
palčivá, ostrá, xxxxxxx
|
xxxxxx, mletý
|
prášek xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x krátkými vlákénky
|
žlutá xx xxxxxx hnědým xxxxxxxx
|
xxxxxxxxxx, slabě xxxxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx
|
Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxx xxxxxx
|
xxxxxxx x % hmotnosti xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx x % xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx x (xx/100 x) x xxxxxx nejméně
|
popel xxxxxxxxx-
xx x xxxxxxxx x % xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx x % hmotnosti xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx xxxxxxx
|
||
xxxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxx xxxx
|
xxxxxx-
xxxxx
|
||||||
Xxxx
|
12,0
|
10,0
|
2,0
|
2,5
|
3,0
|
2,0
|
2,0
|
|
Xxxxxx
|
||||||||
xxxx
|
10
|
4,0
|
8,0
|
20,0
|
0,5
|
0,5
|
||
xxxxx
|
12
|
5,0
|
3,0
|
1,0
|
||||
Xxxxxxx
|
12,0
|
16,0
|
0,3
|
2,0
|
18,0 3)
|
2,0
|
2,0
|
|
Xxxxxxx xxxx
|
||||||||
xxxx
|
8,0
|
7,0
|
1,0
|
2,0
|
6,0
|
1,0
|
0,5
|
|
xxxxx
|
8,0
|
7,0
|
1,0
|
2,0
|
||||
Xxxxxxxx
|
14,0
|
12,0
|
0,6
|
1,5
|
16,0 3)
|
4,0
|
2,0
|
|
Xxxxxx
|
||||||||
xxxx
|
12,0
|
10,0
|
1,0
|
2,0
|
3,0
|
2,0
|
2,0
|
|
xxxxx
|
12,0
|
10,0
|
1,0
|
2,0
|
||||
Xxxxxxxx
|
||||||||
xxxx
|
12,0
|
15,0
|
-
|
5,0
|
0,3
|
0,3
|
||
xxxxx
|
10,0
|
7,0
|
14,0
|
0,5
|
||||
Xxxxxx
|
||||||||
xxxx
|
11,0
|
10,0
|
1,6
|
10,0
|
0,5
|
0,5
|
||
xxxxx
|
11,0
|
10,0
|
1,6
|
|||||
Xxxxxxx
|
||||||||
xxxx
|
16
|
4,0
|
0,7
|
1,0
|
5,0
|
0,5
|
0,5
|
|
xxxxx
|
13
|
4,0
|
0,5
|
1,0
|
||||
Xxxxxxxx
|
||||||||
xxxxxx
|
13
|
9,5
|
3,5
|
1,0
|
0,5
|
0,5
|
||
xxxxxxx
|
13
|
9,5
|
3,5
|
5,0
|
3,0
|
2,0
|
||
Xxxx (xxxxx)
|
||||||||
xxxx
|
13,0
|
8,0
|
2,5
|
1,5
|
1,0
|
2,0
|
2,0
|
|
xxxxxx
|
13,0
|
8,0
|
1,0
|
|||||
xxxxx
|
13,0
|
8,0
|
1,0
|
1,5
|
||||
Xxxx jednoletý (světlý)
|
||||||||
celý
|
12,0
|
9,0
|
1,5
|
2,0
|
1,0
|
2,0
|
2,0
|
|
drcený
|
12,0
|
9,0
|
1,5
|
|||||
mletý
|
12,0
|
9,0
|
1,5
|
|||||
Kmín xxxxxx
|
12,0
|
12,0
|
1,5
|
3,0
|
5,0
|
2,0
|
2,0
|
|
Xxxx
|
10,0
|
2,5
|
3,0
|
2,0
|
0,5
|
|||
Xxxxxxxx
|
||||||||
xxxx
|
9,0
|
7,0
|
0,4
|
1,5
|
3,0
|
2,0
|
2,0
|
|
xxxxx
|
9,0
|
7,0
|
0,4
|
1,5
|
||||
Xxxxxxx
|
xxxxxxxxx v % xxxx. xxxxxxx 2,0
|
|||||||
xxxx
|
12,0
|
2,0
|
0,2
|
0,2
|
||||
xxxxx
|
10,0
|
9,0
|
1,5
|
|||||
Xxxxxxxxx
|
12,0
|
16,0
|
0,7
|
4,5
|
3,0
|
1,0
|
2,0
|
|
Xxxxxxxxx xxxx
|
||||||||
xxxx
|
10
|
4,0
|
0,5
|
16,0
|
0,3
|
0,5
|
xxxx nejvýše 35 %
|
|
xxxxx
|
12
|
4,0
|
||||||
Xxxxxxxxx ořech
|
||||||||
celý
|
10
|
3,0
|
6,5
|
0,5
|
10,0
|
0,5
|
0,5
|
oxid xxxxxxxx x % xx. xxxxxxx 0,35
|
xxxxx
|
10
|
3,0
|
5,0
|
|||||
Xxxx koření
|
||||||||
celé
|
12,0
|
4,5
|
1,5
|
0,4
|
4,0
|
0,5
|
0,5
|
|
mleté
|
12,0
|
4,5
|
1,0
|
0,4
|
||||
Oregáno
|
12,0
|
10,0
|
0,5
|
2,0
|
16,0 3)
|
3,0
|
2,0
|
|
Xxxxxxx
|
x) xxxxx capsaicinu x mg/100 g x sušině
|
|||||||
lahůdková
|
11,0
|
6,5
|
x) 10,0
|
0,5
|
||||
xxxxxx
|
11,0
|
7,0
|
10,0
|
0,7
|
||||
xxxxxx
|
11,0
|
8,0
|
30,0
|
1,0
|
||||
xxxxxxxx
|
11,0
|
9,0
|
30,0
|
1,3
|
||||
Xxxx xxxx
|
||||||||
xxxx
|
15,0
|
3,5
|
1,0
|
4,0
|
0,5
|
0,5
|
xxxxxxx x % xx. xxxxxxx 4,0
|
|
xxxxx
|
15,0
|
3,5
|
0,6
|
0,3
|
||||
Xxxx xxxxx
|
||||||||
xxxx
|
1,0
|
6,0
|
2,0
|
4,0
|
0,5
|
0,5
|
xxxxxxx x % xx. xxxxxxx 4,0
|
|
xxxxx
|
14,0
|
6,0
|
0,8
|
1,2
|
||||
Xxxx xxxxxxx
|
||||||||
xxxx
|
15,0
|
1,0
|
4,0
|
0,5
|
0,5
|
|||
xxxxx
|
||||||||
Xxxx xxxxxx
|
||||||||
xxxx
|
12,0
|
5,0
|
0,3
|
4,0
|
0,5
|
0,5
|
||
xxxxx
|
||||||||
Xxxxxxxxx, xxxxx xxxx
|
11,0
|
5,0
|
1,5
|
5,0
|
5,0
|
2,0
|
||
Xxxxxxxx
|
11,0
|
8,0
|
0,8
|
1,0
|
6,0
|
1,0
|
1,0
|
|
Xxxxxxxxx
|
13,0
|
11,0
|
0,4
|
1,0
|
4,0
|
1,0
|
2,0
|
|
Xxxxxxx
|
||||||||
xxxx
|
14,0
|
7,0
|
1,0
|
2,0
|
2,0
|
1,0
|
0,5
|
|
xxxxx
|
12,0
|
7,0
|
0,5
|
2,0
|
||||
Xxxxxx
|
||||||||
xx vláknech
|
12,0
|
8,0
|
1,5
|
|||||
mletý
|
10,0
|
8,0
|
1,5
|
|||||
Šalvěj
|
12,0
|
11,0
|
1,5
|
2,0
|
8,0 3)
|
0,5
|
0,5
|
|
Tymián
|
12,0
|
14,0
|
1,0
|
3,5
|
5,0
|
1,0
|
1,0
|
|
Vanilka
|
35,0
|
7,0
|
ethylvanilin 2 %
|
|||||
Xxxxxx
|
||||||||
xxxxxxxx xxxx
|
12,0
|
8,0
|
1,5
|
1,1
|
&xxxx; |
|||
xxxxxx
|
12,0
|
11,0
|
1,5
|
2,5
|
2,0
|
0,5
|
0,5
|
|
xxxxx
|
12,0
|
8,0
|
1,0
|
2,5
|
2,0
|
0,5
|
0,5
|
Příloha x. 4 x xxxxxxxx x. 331/1997 Sb.
Smyslové x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxx
|
xxxx
|
xxxx
|
xxxxx NaCl v xxxxxx % nejméně
|
minerální xxxxxxx 5) x xxxxxx % nejvýše
|
obsah xxxxxxxxxx xxxxxxx/xx xxxx
|
xxxxx xxx
|
xxxxx
|
xxxxxxxxx, xxx cizích xxxxx
|
98,0
|
2,0
|
-
|
xxxxx xxx s xxxxx
|
xxxxx
|
xxxxxxxxx, xxx cizích xxxxx
|
98,0
|
2,0
|
27 ± 7 xx jodu 6)
|
xxxxx xxx x xxxxx x xxxxxxx
|
xxxxx
|
xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx
|
98,0
|
2,0
|
27 ± 7 mg xxxx xxxxxxx 250 mg xxxxxx 7)
|
jedlá xxx x jodem obohacená
|
slaná
|
neutrální, xxx xxxxxx xxxxx
|
97,0
|
-
|
27 ± 7 xx xxxx
xxxxxxxx doplněk xxx xxxxx xxxxxxx
|
Xxxxxxx x. 5 x vyhlášce x. 331/1997 Sb.
Členění xxxxx xx xxxxxxx
Xxxx
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx
xxxxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxxx xxxxxx
xxxx xxx přípravu xxxxxxxx pokrmu
směs xxx xxxxxxxx dresinku
směs xxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxx xxx xxxxxxxx xxxxx
xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx
xxxx xxx xxxxxxxx zmrzliny
přísada xx xxxxxxx
|
Xxxxxxx omáčka nebo xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
|
Xxxxxxx x. 6 x vyhlášce x. 331/1997 Sb.
Smyslové, xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx jakost
Smyslové požadavky
1. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxx návodu. Xxxxxx, xxxxx, konzistence, xxxx x vůně xxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx druh xxxxxxx xxxxxxxx xx jeho xxxxx. Xxxx a xxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx, nebo xxxxx změněné xxxxx x vůně.
2. Ochucovadla x xxxxxxx xxxxxx xxxx vzhled, barvu, xxxxxxxxxxx, xxxx x xxxx xx použitých xxxxxxxxxx charakteristických xxx xxxxx výrobku označený xx obalu. Xxxx x xxxx výrobku xxxx být xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx, xxxx jinak xxxxxxx xxxxx x xxxx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky:
1. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 15 % xxxx.
2. Xxxxxxx omáčka xxxx xxxxxxx s xX xxxxxxx 4,5.
Xxxxxxx x. 7 x vyhlášce č. 331/1997 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxxxxx hmotnost x x
|
Xxxxxxxxx záporná xxxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx obalu x %
|
xx 50
|
10
|
51 - 120
|
5
|
121 - 250
|
4
|
251 - 1000
|
3
|
1001 - 2500
|
2
|
xxx 2500
|
1
|
Tabulka 2
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx odchylky
Deklarovaný xxxxx x ml
|
přípustná xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x %
|
do 170
|
4
|
171 - 1000
|
2
|
xxx 1000
|
1
|
Příloha x. 8 x vyhlášce č. 331/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx x podskupiny
Druh
|
Skupina
|
Podskupina
|
Hořčice
|
plnotučná
|
|
kremžská
|
||
speciální
|
podle xxxx xxxx podle xxxxxxxxxx xxxxxx
|
Xxxxxxx x. 9 x vyhlášce x. 331/1997 Xx.
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx
|
xxxxxx
|
xxxxx
|
xxxx x xxxx
|
xxxxxxxxx
|
xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx
|
xxxxx žlutohnědá x xxxxxxxxxx, částic xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx
|
xxxxx, palčivá
|
kremžská
|
kašovitá xxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx drceného xxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx
|
xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxx
|
xxxxxxxxx
|
xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx částic xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxx
|
xxxxxxxxxx x přibarvené, šedohnědá x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx
|
xxxxx, palčivá, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx
|
Xxxxxxx 2
Fyzikální x chemické xxxxxxxxx
Xxxxxxx
|
||
xxxxxxxxx x xxxxxxxxx
|
xxxxxxxx
|
|
Xxxxxx v % xxxxxxx
|
20
|
32
|
Xxxx xxxx xxxxxxxxx v % xxxxxxx
|
5,0 xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx x xxxxxxxxx
|
16
|
Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx x % nejvýše
|
2,5
|
1,9
|
Tuk v % nejméně
|
3,6
|
-
|
Písek x % xxxxxxx
|
0,1
|
0,1
|
Xxxxxxx 3
Přípustné xxxxxxx hmotnostní odchylky xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxx v x
|
xxxxxxxxxx xxxxxxxx v %
|
xx 200
|
5
|
201 xx 500
|
4
|
501 xx 1000
|
3
|
xxx 1000
|
2
|
Xx. II
Přechodná xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxx do xxxxx xxxxx dnem xxxxxxxxx této vyhlášky xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx právních předpisů.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 31. prosince 2001.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 419/2000 Xx. x xxxxxxxxx od 1.1.2001
Xxxxxx předpis x. 331/97 Sb. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x výjimkou §3, 7, 12 x 16, které nabývají xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx podchyceny xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
419/2000 Xx., kterým xx xxxx xxxxxxxx XX x. 331/97 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 písm. x), x), h), x), x) x x) zákona x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx, jedlou xxx, dehydratované xxxxxxx x xxxxxxxxxxx a xxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 1.1.2001
Xxxxxx xxxxxxx č. 331/97 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 398/2016 Sb. s účinností xx 1.7.2017.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx jiných xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx není aktualizováno, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.