Právní předpis byl sestaven k datu 30.04.2004.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.08.2000 do 30.04.2004.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro přírodní sladidla, med, nečokoládové cukrovinky, kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem, čokoládu a čokoládové cukrovinky
334/97 Sb.
ODDÍL 1. Přírodní sladidla §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Technologické požadavky §5
Uvádění do oběhu §6
ODDÍL 2. Med §7
Členění na skupiny §8
Označování §9
Požadavky na jakost §10
Uvádění do oběhu §11
ODDÍL 3. Nečokoládové cukrovinky §12
Členění na skupiny a podskupiny §13
Označování §14
ODDÍL 4. Kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem §17
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §18
Označování §19
ODDÍL 5. Čokoláda a čokoládové cukrovinky §22
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §23
Označování §24
Požadavky na jakost §25
Uvádění do oběhu §26
Přechodné ustanovení §27
Účinnost §28
PŘÍLOHA 1: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 3: Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 4: Členění nečokoládových cukrovinek na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 6: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 8: Členění čokolád a čokoládových cukrovinek na druhy, skupiny a podskupiny
č. 94/2000 Sb. - Čl. II
XXXXX 1
XXXXXXXX XXXXXXXX
§1
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxxxxxxx sladidly xx vodě xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, zejména xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx zejména xx xxxxxxxx, xxxxxx, kostek, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx na xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.
§3
Označování
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x ve xxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xxxxxx
x) cukr xxxxxxxx x podskupinou, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx z xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx v xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx než xxxxxxxxx xxxxxx skupiny xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx (xxxx. xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx).
(2) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxx uvedeny x příloze č. 2.
§5
Technologické xxxxxxxxx
Xxxx xxxxx xxx xxxxxxxx modření.
§6
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxx, s xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 30 °X x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %.
(2) Xxxx xxxxxx se xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 30 xX xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(3) Xxxxxx xxxxxxx x cukru se xxxxxxxx při teplotě xxxxxxx 25 °X.
(4) Xxxx extra xxxx, cukr bílý x xxxx xxxxxxxx xx xxxxx xx xxxxx xx spotřebitelských xxxxxxx x hmotnosti 125 x, 250 x, 500 x, 750 x, 1 xx, 1,5 kg, 2 xx, 2,5 xx, 3 kg, 4 xx, 5 xx.
XXXXX 2
XXX
§7
Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxx xxxxxxxxx přírodního xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, která xx vytvořena xxxxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx šťáv xxxxx xxxxxxx (xxxxxx) nebo xx sekretů xxxxxx xxxxx xxxxxxx nebo xx xxxxxx částech xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxx) x xxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx,
x) xxxxx květovým xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxx xxxxx,
c) xxxxx medovicovým xxx xxxxxxx převážně xx xxxxxxx živých xxxxx xxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx vyskytujících,
x) xxxxx xxxxxxxx med xxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxx x medovicového xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx jednoho xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx xxx získaný xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx medem xxx xxxxxxxxxxx x uložený xxxxxxx do čerstvě xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x prodávaný x xxxxxxxxxx xxxxxx plástech xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) lisovaným xxxxx xxx získaný xxxxxxxxx xxxxxx bez xxxxx xx použití xxxxxxx tepla,
h) xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx.
§8
Xxxxxxx xx skupiny
(1) Xxx se xxxxx xx xxxxxxx
a) xxxxxxx,
b) xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx
x) xxxxxxxx xxx,
x) xxxxxxxxxxx xxx,
x) xxxxxxxx xxx,
x) xxxxxxxx xxx.
§9
Xxxxxxxxxx
(1) Med musí xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx včely. Toto xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxx včely xxxxxxxxx.
(2) Med se xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx. X xxxx xxxxxxxxx xx xxxx xxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx.
(3) Xxx xx dále xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx. X případě, xx xx xxxxx x xxx xxxxxxxx, xxxxxx xxx způsob získávání xxxxxx.
(4) Xxxx xxxxxxx xxx se xxxxxx xxx, xxxxx xxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx xx tvořen xxxxx jemných xxxxxxxx.
(5) Xxxx med x xxxxxxxxx xx xxxxxx xxx, který xxxxxxxx jeden nebo xxxx kusů xxxxxxxxxxxxx xxxx.
(6) Xxx x xxxxxx xxxxxx xx spotřebitelských xxxxx x xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx vždy xxxx xxxxxx, a xx x x xxxxxxx směsí xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx.
(7) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 3 xxxxxxx X.
§10
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xx xxxx xxxxx xxx přidány žádné xxxxx, xxxxx xx xxxxxxx přirozené složení xxxx, x xxxxx x xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx z xxx xxxxx xxx xxxxxx.
(2) Xxx nesmí
x) xxx jakékoliv xxxx xxxxxxxx x xxxxx,
b) začít xxxxxx xxxx xxxxx,
x) být xxxxxx xx takové xxxx, xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx se xxxxxx xxxxxxxxx,
d) mít xxxxx změněnou xxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 3.
§11
Xxxxxxx xx xxxxx
Xxx xx skladuje v xxxxxxx xxxxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx xx 25 °C x xxxxxxxxx xxxxxxxx nejvýše 70 %.
XXXXX 3
XXXXXXXXXXXX XXXXXXXXXX
§12
Xxx účely xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx (xxxx xxx "cukrovinky") xxxxxxxxx, xxxxxxx základní xxxxxx xxxxx přírodní xxxx xxxxxxxx sladidla x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx konzistence, xx xxxxxx xxxx xxxxxxx, x různou xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxx dražé xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx vložkami, x xxxxxxx xxxxx,
x) xxxx cukrovinky x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx želírujících xxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxxx,
e) nečokoládovými xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx nebo xxxxxxx xx tvaru xxxxxxx, xxxxxxx xxxx řezů,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx cukru x xxxxxx,
h) xxxxxxxx xxxxx šlehaný cukrosirupový xxxxxx s xxxxxx, xxxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx s xxxxxxxxxxx xxxxxx pastovité xxxxxxxxxxx, popřípadě s xxxxxxxxx xxxxxxx skořápkových xxxxx x xxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x mouky, xxxxxxxxx xxxxxxx surovin, jejichž xxxxxxxxxxxxxxxxx složku tvoří xxxxxxx x xxxxxxxx,
x) fondánovými cukrovinkami xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, popřípadě x přídavkem xxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxx strukturou,
l) xxxxxxxxxx cukrovinky xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx práškovitých xxxxx xxxxxxx ve tvaru xxxxx xxxx xxxxxx,
x) žvýkačkou xxxxxxxxxx xxxxxxx gumovité xx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx příchutěmi,
x) xxxxxx cukrovinky xxxxxxxx x kandytové xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx x xxxxx, tvrdé xxxxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx konzistence xxxxxxx xxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxx mohou xxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxxx kandytových xxxx,
x) furé xxxxxxxxxx x kandytové hmoty, xx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, tvrdé konzistence xxxxxxxxxx uvnitř minimálně 13 % xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx pěnovité, xxxxx xxxxxxxx, žvýkavé xxxxxxxxxxx, s xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxx.
§15
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost jsou xxxxxxx v příloze č. 5 xxxxxxx 1.
§16
§16 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 94/2000 Xx.
XXXXX 4
XXXXXXX XXXXXX X XXXXX XXXXX S XXXXXX
§17
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxx semena xxxxxxxxxx ( Xxxxxxxxx xxxxx X.),
b) xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx a xxxxxx, obsahující xxxxxxx 5 % xxxxxx xxxxxx nebo xxxxxx x xxxxxxx popela 10 % xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxx mechanicky zpracovaná xx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx tuku,
x) xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx z kakaových xxxx nebo xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx,
x) kakaovým xxxxxx tuk získaný x kakaových xxxx xxxx jejich částí xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x příloze č. 6 xxxxxxx 2,
x) xxxxxxxx xxxxxxx (xxxx xxx "xxxxxx") xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx kakaových xxxx, z xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxx,
x) xxxxx kakaa x xxxxxx potravina xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx,
h) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx po mechanickém xxxxxxxx xxxxxx slupek, xxxxxxxxxx xxxxxxx 20 % hmotnostních tuku x xxxxxxxx xx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx drť xxxx xxxxxxx hmota xxxxxxxxxx do xxxxx xxxxxxx, obsahující xxxxxxx 20 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx másla x xxxxxxxx na xxxxxx x nejvýše 9 % hmotnostních xxxx,
x) xxxxxxxxx výlisky xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx obsahující xxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxx kakaového xxxxx x xxxxxxxx na xxxxxx.
§18
Xxxxxxx xx druhy, skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x podskupiny xx xxxxxxx x příloze č. 6 xxxxxxx 1.
§19
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xx xxxxxx xxxxxx skupiny, xxxxx kakaa x xxxxxx xxxxxx podskupiny.
(2) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 7 xxxxxxx 3.
§20
Požadavky xx xxxxxx
Fyzikální x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7 xxxxxxxxx 1 x 2.
§21
§21 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 94/2000 Sb.
XXXXX 5
XXXXXXXX X ČOKOLÁDOVÉ XXXXXXXXXX
§22
Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx vyrobená x xxxxxxxxx součástí, xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx výrobků, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx látek xxxx látek určených x aromatizaci,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x kterých podíl xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx 5 % x přepočtu xx xxxxxx,
x) kakaovou xxxxxxxx xxxxxxx xxx, xxxxxxx hmota, xxxxxxx xxxxxx kakaový xxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx, kde xxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx.
§23
Xxxxxxx xx druhy, xxxxxxx x podskupiny
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny je xxxxxxx x příloze č. 8.
§24
Xxxxxxxxxx
(1) U čokolád xx v xxxxx xxxxxxx xxxxx vždy
x) druh i xxxxxxx,
x) název xxxxxx, xxxxx výrobek xxxxxxxxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxx,
x) x xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx skupiny, popřípadě xxxxxxxxxx.
(2) U xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx x názvu výrobku xxxxx druh x xxxxxxxxxx nebo skupina x xxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 9 xxxxxxx 3.
§25
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9 xxxxxxxxx 2 x 3.
§26
Xxxxxxx xx xxxxx
Xxxxxxxx x xxxxxxxxxx cukrovinky xx xxxxxxx xx xxxxx při teplotě xx 25 oC.
§27
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx přírodních xxxxxxxx, xxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx prášku x směsi kakaa x cukrem, čokolády x čokoládových xxxxxxxxxx xxxxxxxx x období xx 1. xxxxx 1998 xx 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx pouze xxxxx §6 zákona.
Xxxxxxx x. 1 x vyhlášce x. 334/1997 Sb.
Členění na xxxxxxx a podskupiny
druh
|
skupina
|
podskupina
|
cukr
|
cukr xxxxx xxxx
xxxx xxxx
xxxx xxxxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxxxx, moučka
|
cukr xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx
|
||
xxxxxxxxx cukr (xxxxxx, xxxxx, xxxxxx)
|
||
xxxx x xxxxxxxxx
|
||
xxxxxxxx cukr
|
||
kandys
|
||
tekuté xxxxxxx z xxxxx
|
xxxxxx xxxx
xxxxxx xxxxxxxx xxxx
xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxx
|
|
xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
|
xxxxxxxx, xxxxxxxx x další
|
dextróza monohydrát
dextróza xxxxxxx
xxxxxxxxx sirup
sušený glukózový xxxxx
|
Příloha x. 2 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
1. Xxxx
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx polarimetricky % hm. xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxx % xx. xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx sušením % xx. xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx-
xxxxxxxx % xx. xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx x xxxxxxx při 420 nm XX xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxx xxxxx xxxx
|
&xxxx;
99,7
|
&xxxx;
0,04
|
&xxxx;
0,1
|
&xxxx;
0,01
|
&xxxx;
22,5
|
&xxxx;
xxxx xxxx
|
&xxxx;
99,7
|
&xxxx;
0,04
|
&xxxx;
0,1
|
&xxxx;
0,04
|
&xxxx;
45
|
&xxxx;
xxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
99,5
|
&xxxx;
0,10
|
&xxxx;
0,1
|
&xxxx;
0,10
|
&xxxx;
150
|
&xxxx;
xxxx xxxxxx x xxxxxxx protihrudkujících xxxxx xxxxxxx 3 %
|
&xxxx;
96,7
|
&xxxx;
0,10
|
&xxxx;
0,2
|
&xxxx;
0,04
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
99,5
|
&xxxx;
0,10
|
&xxxx;
0,25
|
&xxxx;
0,04
|
&xxxx;
150
|
&xxxx;
xxxx s xxxxxxxx
|
&xxxx;
85,0
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
1,2
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
97,5
|
&xxxx;
0,09
|
&xxxx;
1,4
|
&xxxx;
0,8
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
98,5
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
1,0
|
&xxxx;
0,45
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
X xxxxxx xxxx xxxxx bílý, xxxx xxxx, xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 50 xx/xx.
|
Xxxxxx hodnocení xxxxxx xxxxx
&xxxx; | &xxxx;
xxxx xxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
8
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
x toho:
|
|
|
popel - xxxx nejvýše
|
6
|
-
|
barva x xxxxxxx - xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
3
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
xxxxxx řada - xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
4
|
&xxxx;
12
|
Xxxxx xxx xxxxxxxx:
x) 0,0018 % xxxxxx xxxxxx určeného xxxxxxxxxxxxxxxx dle metody XXXXXX
x) 7,5 xxxxxxxx XXXXXX (IU) xxx xxxxx v xxxxxxx
x) 0,5 xxxxxxxx barevné xxxx dle metody Xxxxxxxxx
Xxxxxx podle tvaru x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx:
x) xxxx xxxxxxx xx volně sypká xxxx xxxxxxxx stejnoměrného xxxxxx,
x) cukr xxxxxxx xx volně xxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx stejnoměrného xxxxxx,
x) cukr xxxxxx xx volně xxxxx xxxx jemně xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxx xx sypká, zrnitá xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx, xx omak xxxxx lepkavá,
e) xxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x srostlic, xxxx, xxxxx xx xxxxx barvy.
Třídění xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxx xxx xxxx x xx
|
&xxxx;
xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx % xxxxxxxxxx cukr xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxx moučka
|
2,00 - 0,40
|
&xxxx;
xxxxxxx 70
|
|
|
0,80 - 0,16
xxx 1,00
0,80 - 0,40
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxx 70
xxxxxxx 5
|
&xxxx;
xxxxxxx 5
|
&xxxx;
xxx 0,40
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxx 95
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xx spotřebitelského xxxxxx
- xxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx výrobků
deklarovaná xxxxxxxx x x
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx v %
|
&xxxx;
xx 50
|
&xxxx;
- 10
|
&xxxx;
xxxxx xxx 50 do 250
|
&xxxx;
- 4
|
&xxxx;
xxxxx xxx 250 xx 500
|
- 3
|
&xxxx;
xxxxx xxx 500 xx 1000
|
&xxxx;
- 2
|
nad 1000
|
- 1
|
2. Xxxxxx xxxxxxx x cukru
sušina refraktometricky % xx. xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxx v sušině % hm.
|
pH
|
popel xxxxxx-
xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx % hm. xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxx 420 xx XX xxxxxxx
|
|
&xxxx;
xxxxxx xxxx
|
&xxxx;
62
|
&xxxx;
xxxxxxx 3
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0,1
|
&xxxx;
45
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
62
|
&xxxx;
xxxx než 3
xxxxxxx 50
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0,4
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
xxxxx z xxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
62
|
&xxxx;
xxxx než 50
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0,4
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
73
|
&xxxx;
xxxxxxx 50
|
&xxxx;
4 - 6
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
-
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xx spotřebitelského xxxxxx
- xxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x x
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
|
do 300
|
&xxxx;
- 5
|
větší než 300 xx 1000
|
&xxxx;
- 4
|
&xxxx;
xxx 1000
|
- 3
|
3. Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
x) Xxxxxxxx
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxx (D-glukóza) % xxxx. xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx % xxxx. xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx % xxxx. xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx monohydrát
|
99,5
|
90,0
|
0,25
|
dextróza xxxxxxx
|
&xxxx;
99,5
|
&xxxx;
98,0
|
&xxxx;
0,25
|
x) Fruktóza
ztráta xxxxxxx % xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx % xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxx 420 xx (X X) nejvýše
|
pH
|
|
fruktóza
|
0,5
|
0,1
|
30
|
4,5 - 7,0
|
c) Xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx % xxxx.
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx X-xxxxxxx x % xxxx. xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx % xxxx. xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 70
|
&xxxx;
xxxxxxx 20
|
nejvýše 1,0
|
x) Xxxxxx glukózový xxxxx
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx % hmot.
|
dextrózový xxxxxxxxxx xxxxxxxxx jako X-xxxxxxx v % xxxx. xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx popel % hmot. xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 93
|
nejméně 20
|
&xxxx;
xxxxxxx 1,0
|
Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx č. 334/1997 Sb.
Smyslové, xxxxxxxxx x chemické požadavky xx xxxxxx
X) Xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx x xxxxxx
|
&xxxx;
xxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx žlutá xx zlatavě
|
vodově čistá xx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx mírně xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xx silně xxxxxxxx, xxxxxx, částečně xx xxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx
|
Xxxxxxxx:
Xxx xxxxxx xxxxxxx a xxxxxx xxxx xx rozhodující xxxxxxxxxxxxx obraz zastoupení xxxxxxxx zrn, xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
X) Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxx xxxx
|
||
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxx x % xxxxxxx
|
&xxxx;
0,6
|
&xxxx;
1,0
|
&xxxx;
1,0
|
&xxxx;
xxxxxxxxx redukující xxxx xxxxxxxx cukr v % xxxxxxx
|
&xxxx;
65,0
|
&xxxx;
60,0
|
&xxxx;
60,0
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxx x % xxxxxxx
|
&xxxx;
5,0 2)
|
&xxxx;
10,0
|
&xxxx;
10,0
|
&xxxx;
xxxxx vody x % xxxxxxx
|
&xxxx;
20,0
|
&xxxx;
20,0
|
&xxxx;
20,0
|
&xxxx;
xxxxxxxx (mekv/kg) xxxxxxx
|
&xxxx;
40,0
|
&xxxx;
40,0
|
&xxxx;
40,0
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx v mg/kg xxxxxxx
|
&xxxx;
40,0
|
&xxxx;
40,0
|
&xxxx;
40,0
|
&xxxx;
xxxxx ve vodě xxxxxxxxxxxxx xxxxx 3) x % nejvýše
|
0,10
|
0,10
|
0,10
|
elektrolytická xxxxxxxxxxxx x xX.x-1
|
&xxxx;
xxxxxxx 55
|
&xxxx;
90 - 130
|
&xxxx;
50 - 105
|
X) Přípustné xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx balení
hmotnostní xxxxxxxx x x
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
|
&xxxx;
xx 100
|
&xxxx;
- 8
|
&xxxx;
xxxxx xxx 100 xx 250
|
&xxxx;
- 5
|
&xxxx;
xxxxx xxx 250 xx 500
|
- 3
|
&xxxx;
xxx 500
|
&xxxx;
- 1
|
Příloha č. 4 x vyhlášce x. 334/1997 Sb.
Členění xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx na skupiny x podskupiny
Druh
|
Skupina
|
Podskupina
|
Nečokoládové xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx (xxxxxxx, želé, jádroviny, xxxxxx ovoce xxxx xxxxxxxxxx, marcipán x xxxxx)
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxx
|
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxx
|
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxx
|
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxx
xxxxxx
xxxxxxx xxx
|
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxx (marshmallow)
|
|
nečokoládové xxxxxxxxx
|
&xxxx;
x xxxxxxxxx plněné
|
|
komprimáty
|
||
žvýkačky
|
balonkové (xxxxxx xxx)
xxxxxxxx
xxxxxxxxx
|
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxx
|
&xxxx;
x xxxxxxx xxxxxx
x cukernou (xxxxxxxxx) xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxx nebo pomazánky
|
zejména xxxxxxxxxxxxx, mandlové, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx
|
Xxxxxxx č. 5 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx 1
Fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx
x % hmotnosti
|
obsah xxxxxx xxxxxxx
x % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
2.0 4)
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
2.5 4)
|
&xxxx;
xxxx
|
&xxxx;
22.0
|
&xxxx;
2,0 5)
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
3.0 5)
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
22.0
|
&xxxx;
2.0 5)
|
&xxxx;
xxxxx, chalva
|
20.0
|
2.0 5)
|
&xxxx;
xxxxxxx xxx
|
&xxxx;
8.0
|
&xxxx;
2.0 4)
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
19.0
|
&xxxx;
4.0 5)
|
&xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
25.0
|
&xxxx;
2.5 5)
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
12.0
|
&xxxx;
1.5 5)
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx x xxxxxxxx
xxxxxxx
|
&xxxx;
7.0
3.0
|
&xxxx;
3.0 5)
|
&xxxx;
Xxxxxxxx:
xxxxxx balonkové
dražované
plátkové
|
při 105 °X
7.5
7.5
7.5
|
&xxxx;
xxx 900 °X
10.0 5)
7.0 5)
7.0 5)
|
&xxxx;
xxxxxx:
xxxx x xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
5.0
6.0
|
&xxxx;
2.0 5)
2.0 5)
|
roksy
|
6,0
|
2.0 5)
|
furé
|
-
|
2.0 4)
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxx pasty
|
2,0
|
3.0 5)
|
&xxxx;
X výrobků xxxxxxxx xx xxxxx může xxx xxxxx drobné xxxxxx nejvýše
|
dropsy x xxxx 2% hmot
|
|
komprimáty 5% xxxx.
|
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xx 105 x
|
&xxxx;
- 10%
|
&xxxx;
xx xxxx xxx 105 - 150 g
|
- 8%
|
&xxxx;
xx xxxx xxx 150 - 250 x
|
&xxxx;
- 5%
|
&xxxx;
xx xxxx xxx 250 - 500 x
|
&xxxx;
- 3%
|
od xxxx xxx 500 - 1000 x
|
&xxxx;
- 2%
|
&xxxx;
xxx 1000 x (x xxxxxxxxxxx)
|
&xxxx;
- 1%
|
Xxxxxxx č. 6 x xxxxxxxx č. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx prášek xxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx prášek
|
|
Směs xxxxx x xxxxxx
|
&xxxx;
xxxx xxxxx x xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx xxxx
xxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxx x přípravě xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x cukrem
|
slazený xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx prášku xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
xxxxxxx xxxx s xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
xxxxxxxx x přípravě nápoje xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
|
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx; | &xxxx;
xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vyjádřených xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
0,35 %
|
&xxxx;
1,75 %
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
0,50 %
|
&xxxx;
1,75 %
|
Rafinované xxxxxxx xxxxx*)
|
&xxxx;
0,50 %
|
&xxxx;
1,75 %
|
*) xxxxxxxx xxxx xx xxxxxx x xxxxxx xxxxx přesáhnout xxxxx xxxxx, než xx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxx
Xxxxxxx č. 7 x xxxxxxxx x. 334/1997 Sb.
Tabulka 1 - Xxxxxxx xxxxxx
&xxxx; | &xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx másla v xxxxxx x %
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx x % xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx prášek (xxxxx)
|
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
|
&xxxx;
9,0
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 8,0
|
&xxxx;
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx 20,0
|
9,0
|
Tabulka 2 - Xxxxx kakaa x xxxxxx
&xxxx; | &xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx*) x xxxxxx x % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx v % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx prášek
|
nejméně 32,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 68,0
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 80,0
|
slazená xxxx x xxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 80,0**)
|
čokoláda x přípravě xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 75,0
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxx xxx. prášek
|
nejméně 32,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 68,0
|
&xxxx;
xxxxxxx směs xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 80,0
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxx s xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 80,0**)
|
&xxxx;
xxxxxxxx k xxxxxxxx nápoje se xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 75,0
|
*) v xxxxxxx xxxxx odtučněného xxxxxxxxx xxxxxx s xxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx prášku x xxxxxx
**) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx být xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx č. 8 x xxxxxxxx č. 334/1997 Sb.
Členění čokolád x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx druhy, xxxxxxx x podskupiny
Druh
|
Skupina
|
Podskupina
|
Čokoláda
|
neslazená (xxx xxxxx)
|
&xxxx;
xxx přísad, xxxxxx, xxxx x xxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xx xxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx s xxxxxxx xxxxxxx mléka
|
|
mléčná x xxxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxx, xxxxxx nebo xxxxx tvary
|
podle xxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx poleva xxxxxxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx s xxxxxxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx mléčná x vysokým
|
|
obsahem xxxxx
|
&xxxx; | |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx světlá
|
|
čokoládová xxxxxx xxxx
|
&xxxx; | |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xx sníženým xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx poleva xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx sacharózy
|
|
Čokoládové xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxx xxxx hořká, xxxxxx xxxx světlá
|
formované
|
formované x xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx x různými xxxxxxxx (xxxxxxxx, krémovými, likérovými x xxxxxxx)
|
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxx xxxxxx (xxxx, xxxxxx, vylehčené xxxxx pěnou x xxxxx), máčené čokoládovými xxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx dezertní xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx pochoutky
|
s xxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
x xxxxxx xxxxxxxx
x hořké xxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx lískooříškové, mandlové, xxxxxxxxx xxxx kokosové
|
Příloha x. 9 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx x hmotnostních % xxxxxxxxxx xx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx kakaové xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx kakaové xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
Xxxxx sacharózy xxxxxx xxxx. xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx čokoláda
|
=
> 50
|
&xxxx;
=
&xx; 58
|
|||||
Čokoláda xxxxx
|
&xxxx;
=
&xx; 18
|
&xxxx;
=
&xx; 14
|
=
> 35
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxxxx xx xxxxxx
|
&xxxx;
=
&xx; 18
|
&xxxx;
=
&xx; 12
|
&xxxx;
=
&xx; 30
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 10
|
&xxxx;
=
&xx; 40
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 7
|
&xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 2.5
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx;
=
&xx; 3.5
|
&xxxx;
=
&xx; 10.5
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx;
=
&xx; 55
|
&xxxx;
Xxxxxx čokoláda x xxxxxxx xxxxxxx mléka
|
=
> 2.5
|
&xxxx;
=
&xx; 20
|
=
> 5
|
&xxxx;
=
&xx; 15
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx;
=
&xx; 55
|
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 2.5
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
=
> 0.5
|
&xxxx;
=
&xx; 14
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx;
=
&xx; 55
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx čokoláda
|
=
> 2.5
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx;
=
&xx; 7
|
=
> 3 &xx; 14
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
=
< 55
|
|
&xxxx;
Xxxx čokoláda
|
=
> 18
|
&xxxx;
=
&xx; 0.5
|
&xxxx;
=
&xx; 18
|
&xxxx;
=
&xx; 3
|
=
> 15
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
=
< 55
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx se sníženým xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
=
&xx; 18
|
&xxxx;
=
&xx; 14
|
&xxxx;
=
&xx; 35
|
||||
Mléčná čokoláda xx sníženým xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 2.5
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx;
=
&xx; 3.5
|
&xxxx;
=
&xx; 10.5
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
=
< 55
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx rýže, čokoládové xxxxxx
|
&xxxx;
=
≥ 12
|
&xxxx;
=
&xx; 14
|
=
> 32
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 55
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxx, xxxxxx čokoládové vločky
|
=
> 2.5
|
&xxxx;
=
&xx; 20
|
=
> 3.5
|
&xxxx;
=
&xx; 10.5
|
&xxxx;
=
&xx; 12
|
&xxxx;
=
&xx; 66
|
|
Hořká xxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
=
&xx; 31
|
&xxxx;
=
&xx; 2.5
|
&xxxx;
=
&xx; 35
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 10
|
&xxxx;
=
&xx; 35
|
=
> 4
|
&xxxx; | &xxxx; | |
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx poleva
|
=
> 2.5
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx;
=
&xx; 3.5
|
=
> 10.5
|
&xxxx;
=
&xx; 31
|
&xxxx;
=
&xx; 55
|
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx poleva x xxxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 2.5
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx;
=
&xx; 0.5
|
=
> 14
|
&xxxx;
=
&xx; 31
|
&xxxx;
=
&xx; 55
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 2.5
|
&xxxx;
=
&xx; 20
|
&xxxx;
=
&xx; 5
|
&xxxx;
=
&xx; 15
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx;
=
&xx; 55
|
&xxxx;
Xxxxx světlá xxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 1
|
&xxxx;
=
&xx; 20
|
&xxxx;
=
&xx; 5
|
&xxxx;
=
&xx; 15
|
&xxxx;
=
&xx; 31
|
&xxxx;
=
&xx; 55
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 0.5
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxx sacharózy
|
=
> 2.5
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx;
=
&xx; 3.5
|
&xxxx;
=
&xx; 10.5
|
=
> 25
|
&xxxx;
=
&xx; 55
|
|
Hořká xxxxxxxxxx xxxxxx se níženým xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
=
&xx; 18
|
&xxxx;
=
&xx; 14
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
Xxxxxxxx:
1) Kávová xxxxxxxx obsahuje xxxxxxx 1,5 % xxxxx xxxxxxx kávy xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx rozpustné xxxx.
2) Xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxx xxxx. xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, kokosem obsahují xxxxxxx 5 % xxxxxx.
3) Xxxxxxxx s xxxxxxxxx proslazeného nebo xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx nejméně 60% xxxxxxxxxx polevy x xxxxxxx hmotnosti xxxxxxx.
4) X xxxxxx čokolády xxxxx xxxxxx xxxxxxx 25% xxxxxxxxx výrobku.
Tabulka 2
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na čokoládové xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx čokoládové xxxxxx x % z xxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxx x % xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
35 - 65
|
&xxxx;
3,0
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
20 - 75
|
3,0
|
máčené xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
15 - 50
|
&xxxx;
3,0
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
7 - 25
|
3,0
|
nugáty
|
7 - 25
|
&xxxx;
3,0
|
Xxxxxxxx:
Xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx x kombinované dezertní xxxxx a xxxxxxx xxxxxxx, složené x xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx 7% z xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx 3
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx
|
&xxxx;
xx 50 x
|
&xxxx;
- 10 %
|
větší xxx 50 do 100 x
|
&xxxx;
- 5 %
|
|
větší xxx 100 do 250 g
|
- 3 %
|
|
&xxxx;
xxxxx xxx 250 xx 500 x
|
&xxxx;
- 2 %
|
|
&xxxx;
xxxxx než 500 do 1000 x
|
&xxxx;
- 1 %
|
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xx 105 x
|
&xxxx;
- 10 %
|
větší xxx 105 xx 150 x
|
&xxxx;
- 8 %
|
|
&xxxx;
xxxxx xxx 150 do 250 x
|
&xxxx;
- 5 %
|
|
&xxxx;
xxxxx než 250 xx 500 g
|
- 3 %
|
|
větší xxx 500 do 1000 x
|
&xxxx;
- 2 %
|
|
&xxxx;
xxx 1000 g
|
-1 %
|
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxx používat xx 1. xxxx 2001.
Xx. XX vložen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 94/2000 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Informace
Xxxxxx xxxxxxx x. 334/97 Xx. nabyl xxxxxxxxx dnem 31.12.1997, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §3, 9, 14, 19 x 24, xxxxx nabývají xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Xx znění xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxxxxx změny x xxxxxxxx uskutečněné xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
94/2000 Xx., xxxxxx xx mění xxxxxxxx XX x. 334/97 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x) x k) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx přírodní xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Xxxxxx xxxxxxx č. 334/97 Xx. xxx zrušen xxxxxxx předpisem č. 76/2003 Sb. x účinností xxx xxx, xxx vstoupila x xxxxxxxx xxxxxxx x přistoupení XX x XX (1.5.2004).
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx se xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxx výrobku xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x".
2) U xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx) xxxx být zdánlivá xxxxxxxxx xxxxxxx 10,0 %.
3) X xxxx lisovaného xx xxxxxxxx nejvýše 0,50 % xx vodě xxxxxxxxxxxxx xxxxx.
4) xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx
5) obsah xxxxxx v sušině
6) x xxxxxxx xxxxx odtučněného xxxxxxxxx xxxxxx s xxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx