Právní předpis byl sestaven k datu 30.04.2004.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.08.2000 do 30.04.2004.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro přírodní sladidla, med, nečokoládové cukrovinky, kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem, čokoládu a čokoládové cukrovinky
334/97 Sb.
ODDÍL 1. Přírodní sladidla §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Technologické požadavky §5
Uvádění do oběhu §6
ODDÍL 2. Med §7
Členění na skupiny §8
Označování §9
Požadavky na jakost §10
Uvádění do oběhu §11
ODDÍL 3. Nečokoládové cukrovinky §12
Členění na skupiny a podskupiny §13
Označování §14
ODDÍL 4. Kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem §17
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §18
Označování §19
ODDÍL 5. Čokoláda a čokoládové cukrovinky §22
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §23
Označování §24
Požadavky na jakost §25
Uvádění do oběhu §26
Přechodné ustanovení §27
Účinnost §28
PŘÍLOHA 1: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 3: Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 4: Členění nečokoládových cukrovinek na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 6: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 8: Členění čokolád a čokoládových cukrovinek na druhy, skupiny a podskupiny
č. 94/2000 Sb. - Čl. II
XXXXX 1
XXXXXXXX SLADIDLA
§1
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxx sladidly xx vodě xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, fruktózy, xxxxxxx,
x) xxxxxx sacharóza xxxxxxxx xxxxxxx do xxxxxxxx, xxxxxx, kostek, xxxxxx, popřípadě xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx,
c) xxxxxxxx výrobky x xxxxx xxxxxxx na xxxx vodných xxxxxxx xxxxxxxxx.
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x xx zvláštní xxxxxxxx 1) xx xxxxxx
a) xxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx výrobků x xxxxx,
b) xxxxxx xxxxxxx z xxxxx podskupinou, xxxxxxx xxxxxx x invertního xxxxx x xxxxxx,
x) ostatní xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx než xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx sacharidu (xxxx. xxxxxxxx, fruktóza, xxxxxxx).
(2) Přípustné xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2.
§5
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxx xxxxx xxx podroben xxxxxxx.
§6
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxx, x xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, xx xxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 30 °X x xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx nejvýše 70 %.
(2) Xxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 30 xX xxx xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(3) Xxxxxx xxxxxxx x xxxxx se xxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx 25 °X.
(4) Xxxx xxxxx xxxx, xxxx xxxx x xxxx xxxxxxxx xx xxxxx xx xxxxx ve spotřebitelských xxxxxxx o xxxxxxxxx 125 x, 250 x, 500 x, 750 x, 1 xx, 1,5 kg, 2 kg, 2,5 xx, 3 xx, 4 xx, 5 xx.
XXXXX 2
XXX
§7
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx vytvořena xxxxxxxxxxxxx xxxx xx sesbíraných xxxxxxxx šťáv květů xxxxxxx (xxxxxx) xxxx xx xxxxxxx živých xxxxx rostlin xxxx xx živých částech xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxx) a xxxxx xxxxx xxxxxxx, přetvářejí, xxxxxxxxx xx svými xxxxxxxxxxxx látkami, uskladňují x nechávají zrát x xxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxx med xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx nebo xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx medem xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx plástů,
f) xxxxxxxxxxxx xxxxx med xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xx čerstvě xxxxxxxxxxx bezplodových xxxxxx x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx celých xxxxxxxx xxxx xxxxxx takových xxxxxx,
x) lisovaným xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx xx použití xxxxxxx tepla,
x) xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx.
§8
Xxxxxxx xx xxxxxxx
(1) Xxx se xxxxx xx xxxxxxx
x) xxxxxxx,
x) medovicový,
x) xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx dle xxxxxxx xxxxxxxxx
a) xxxxxxxx xxx,
x) plástečkový xxx,
x) xxxxxxxx xxx,
x) xxxxxxxx xxx.
§9
Xxxxxxxxxx
(1) Xxx xxxx xxx označen živočišným xxxxxx xxxxx. Toto xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxx x živočišný xxxx xxxxx medonosné.
(2) Xxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx. U xxxx květového xx xxxx může uvést x název xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx.
(3) Xxx se xxxx xxxxxxxx způsobem xxxxxxxxx. X xxxxxxx, že xx xxxxx x xxx xxxxxxxx, xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
(4) Xxxx xxxxxxx xxx se xxxxxx xxx, který xxx po xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx do xxxxxxxxx konzistence a xxxxx xx tvořen xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.
(5) Xxxx xxx x plástečky se xxxxxx xxx, který xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx kusů plástečkového xxxx.
(6) Xxx x dovozu xxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxx xxx označen xxxx xxxx původu, x xx x x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx.
(7) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky spotřebitelského xxxxxx jsou uvedeny x příloze č. 3 xxxxxxx X.
§10
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xx xxxx xxxxx xxx xxxxxxx žádné xxxxx, které by xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx, x xxxxx x xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxx xxxxx xxx odňata.
(2) Xxx xxxxx
x) mít xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx a xxxxx,
x) xxxxx xxxxxx xxxx pěnit,
x) xxx zahřát xx xxxxxx xxxx, xx xxxx přirozené xxxxxx xxxx zničeny xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx,
x) mít xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 3.
§11
Xxxxxxx xx xxxxx
Med xx xxxxxxxx v xxxxxxx prostorách xxx xxxxxxx xxxxxxx do 25 °X a xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx 70 %.
XXXXX 3
XXXXXXXXXXXX XXXXXXXXXX
§12
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx (xxxx xxx "xxxxxxxxxx") xxxxxxxxx, jejichž základní xxxxxx tvoří xxxxxxxx xxxx náhradní xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx na sušinu,
x) xxxxxxxxxx cukrovinky xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xx xxxxxx míry xxxxxxx, x xxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx tužší až xxxxx konzistence s xxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx,
d) xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx gelu vzniklou xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxx zejména xxxxxxx, xxxxx, škrobu xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx nebo arašídy xx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx tvarů x xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x bílkem, xxxxxxxxx x přídavkem xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx,
x) chalvou xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx látkou xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, popřípadě s xxxxxxxxx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxx sirupu x xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx,
x) fondánovými xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx polotuhé až xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, popřípadě x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxx strukturou,
x) xxxxxxxxxx cukrovinky xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx práškovitých směsí xxxxxxx xx tvaru xxxxx xxxx tablet,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx s xxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxxx neplněné x kandytové xxxxx xxxxxxx převážně x xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx, různě xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx x xxxxx, xxxxx konzistence,
x) roksy xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xx tvaru xxxxxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxxx, xxxxx mohou xxx na průřezu xxxxxxx obrazce x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxx konzistence xxxxxxxxxx xxxxxx minimálně 13 % xxxxxxxx xxxx tekuté xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx gumovité, žvýkavé xxxxxxxxxxx, s xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx.
§15
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx v příloze č. 5 xxxxxxx 1.
§16
§16 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 94/2000 Xx.
XXXXX 4
XXXXXXX XXXXXX A XXXXX XXXXX S XXXXXX
§17
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx x sušená xxxxxx xxxxxxxxxx ( Theobroma xxxxx L.),
b) xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx vyčištění, xxxxxxx slupek a xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx 5 % xxxxxx xxxxxx nebo xxxxxx x nejvýše popela 10 % hmotnostních x xxxxxxxx na xxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx hmotou kakaová xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx jemnou xxxxx xxx snížení xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx tuk xxxxxxx x kakaových xxxx nebo xxxxxx xxxxx nevyhovující xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx kakaové xxxxx,
e) xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x příloze č. 6 xxxxxxx 2,
x) kakaovým xxxxxxx (dále xxx "xxxxxx") potravina xxxxxxx x pražených kakaových xxxx, x nichž xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx tuk,
x) xxxxx xxxxx s xxxxxx xxxxxxxxx získaná xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x cukrem x xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx prachem drobné xxxxxxx xxxxxxxxx bobů xxxxxxx po xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx 20 % hmotnostních xxxx x xxxxxxxx xx xxxxxx,
x) kakaovými xxxxxxx kakaová xxx xxxx kakaová hmota xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx, obsahující xxxxxxx 20 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx másla v xxxxxxxx na sušinu x nejvýše 9 % xxxxxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xx sníženým xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x přepočtu xx xxxxxx.
§18
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Členění xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx je xxxxxxx x příloze č. 6 xxxxxxx 1.
§19
Xxxxxxxxxx
(1) Kakao xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx kakaa x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7 xxxxxxx 3.
§20
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx jsou xxxxxxx v příloze č. 7 xxxxxxxxx 1 a 2.
§21
§21 xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 94/2000 Xx.
ODDÍL 5
XXXXXXXX X XXXXXXXXXX XXXXXXXXXX
§22
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, mléčných xxxxxxx, xxxxxxxxx z dalších xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx určených x xxxxxxxxxxx,
b) xxxxxxxxxxxx cukrovinkami xxxxxxxxx, x kterých xxxxx xxxxxxxxx součástí xxxx xxxxxxx 5 % x xxxxxxxx na xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx kakaová xxx, xxxxxxx hmota, xxxxxxx xxxxxx kakaový tuk, xxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx, xxx došlo x xxxxxxxx xxxx xxxxx záměně kakaového xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx.
§23
Členění xx druhy, xxxxxxx x podskupiny
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 8.
§24
Xxxxxxxxxx
(1) X čokolád xx x názvu xxxxxxx xxxxx xxxx
x) xxxx x xxxxxxx,
b) xxxxx xxxxxx, která výrobek xxxxxxxxxxxxxx, jako xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx ořechy, xxxxxx xxxxx,
x) x xxxxxxxxxxxx polev xxxxx skupiny, xxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(2) X xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx x názvu výrobku xxxxx druh a xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 9 xxxxxxx 3.
§25
Požadavky xx jakost
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 9 xxxxxxxxx 2 x 3.
§26
Uvádění xx xxxxx
Xxxxxxxx x xxxxxxxxxx cukrovinky xx xxxxxxx do xxxxx při xxxxxxx xx 25 oC.
§27
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Označení xxxxxxxxxx xxxxxxxx, medu, nečokoládových xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x směsi kakaa x cukrem, xxxxxxxx x čokoládových xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 xx 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx xxxxx xxxxx §6 xxxxxx.
Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx č. 334/1997 Sb.
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
xxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xxxx
|
xxxx xxxxx xxxx
xxxx xxxx
xxxx xxxxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx
|
xxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx látek
|
||
tvarovaný xxxx (xxxxxx, xxxxx, xxxxxx)
|
||
xxxx x přísadami
|
||
přírodní cukr
|
||
kandys
|
||
tekuté xxxxxxx x xxxxx
|
xxxxxx xxxx
xxxxxx xxxxxxxx cukr
sirup x xxxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxx
|
|
xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
|
xxxxxxxx, fruktóza x xxxxx
|
xxxxxxxx monohydrát
dextróza xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
|
Příloha x. 2 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
1. Xxxx
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx polarimetricky % hm. xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxx % xx. xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx % xx. nejvýše
|
popel kondukto-
metricky % hm. xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx x roztoku xxx 420 xx XX xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxx xxxxx bílý
|
99,7
|
0,04
|
0,1
|
0,01
|
22,5
|
cukr xxxx
|
&xxxx;
99,7
|
&xxxx;
0,04
|
&xxxx;
0,1
|
&xxxx;
0,04
|
&xxxx;
45
|
&xxxx;
xxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
99,5
|
&xxxx;
0,10
|
&xxxx;
0,1
|
&xxxx;
0,10
|
&xxxx;
150
|
&xxxx;
xxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 3 %
|
&xxxx;
96,7
|
&xxxx;
0,10
|
&xxxx;
0,2
|
&xxxx;
0,04
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
99,5
|
&xxxx;
0,10
|
&xxxx;
0,25
|
&xxxx;
0,04
|
&xxxx;
150
|
&xxxx;
xxxx s xxxxxxxx
|
&xxxx;
85,0
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
1,2
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
97,5
|
&xxxx;
0,09
|
&xxxx;
1,4
|
&xxxx;
0,8
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
98,5
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
1,0
|
&xxxx;
0,45
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
X xxxxxx xxxx extra xxxx, xxxx bílý, cukr xxxxxxxx xxxxx nerozpustných xxxxx xxxxxxx 50 xx/xx.
|
Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx
&xxxx; | &xxxx;
xxxx xxxxx bílý
|
cukr xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx počet bodů xxxxxxx
|
&xxxx;
8
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
x xxxx:
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxx - xxxx nejvýše
|
6
|
-
|
barva x xxxxxxx - xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
3
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
xxxxxx řada - xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
4
|
&xxxx;
12
|
Xxxxx xxx xxxxxxxx:
x) 0,0018 % xxxxxx xxxxxx určeného xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxx XXXXXX
x) 7,5 jednotek XXXXXX (XX) pro xxxxx x roztoku
c) 0,5 jednotek barevné xxxx dle metody Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxx xxxxx x velikosti částic xxxxxxxxx:
x) xxxx krystal xx volně sypká xxxx krystalů stejnoměrného xxxxxx,
x) xxxx krupice xx volně xxxxx xxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) cukr xxxxxx xx xxxxx sypká xxxx jemně drcených xxxxxxxx,
x) přírodní xxxx xx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx, xx xxxx xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx, xxxx, xxxxx xx xxxxx barvy.
Třídění xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxx oka síta x mm
|
cukr xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx % hmotnostní cukr xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
2,00 - 0,40
|
&xxxx;
xxxxxxx 70
|
|
|
0,80 - 0,16
xxx 1,00
0,80 - 0,40
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxx 70
nejvýše 5
|
nejvýše 5
|
&xxxx;
xxx 0,40
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxx 95
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
- xxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx výrobků
deklarovaná xxxxxxxx x g
|
hmotnostní xxxxxxxx x %
|
do 50
|
&xxxx;
- 10
|
&xxxx;
xxxxx než 50 do 250
|
- 4
|
&xxxx;
xxxxx xxx 250 xx 500
|
&xxxx;
- 3
|
větší xxx 500 xx 1000
|
&xxxx;
- 2
|
&xxxx;
xxx 1000
|
- 1
|
2. Tekuté výrobky x xxxxx
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx % xx. xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxx x sušině % hm.
|
pH
|
popel xxxxxx-
xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx % xx. xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx při 420 xx IU xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxx
|
&xxxx;
62
|
&xxxx;
xxxxxxx 3
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0,1
|
&xxxx;
45
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx cukr
|
62
|
více xxx 3
xxxxxxx 50
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0,4
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
xxxxx z xxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
62
|
&xxxx;
xxxx xxx 50
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0,4
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
73
|
&xxxx;
xxxxxxx 50
|
4 - 6
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
-
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
- xxx tekuté xxxxxxx x xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx v x
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
|
do 300
|
&xxxx;
- 5
|
&xxxx;
xxxxx xxx 300 do 1000
|
&xxxx;
- 4
|
&xxxx;
xxx 1000
|
&xxxx;
- 3
|
3. Xxxxxxx přírodní xxxxxxxx
x) Xxxxxxxx
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxx (X-xxxxxxx) % xxxx. sušiny xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx % xxxx. xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx % xxxx. xxxxxx nejvýše
|
dextróza xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
99,5
|
&xxxx;
90,0
|
&xxxx;
0,25
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
99,5
|
&xxxx;
98,0
|
&xxxx;
0,25
|
x) Xxxxxxxx
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx xxxxxxx % nejvýše
|
popel xxxxxxxxxxxxxxxx % xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxx 420 xx (X X) xxxxxxx
|
&xxxx;
xX
|
&xxxx;
xxxxxxxx
|
&xxxx;
0,5
|
&xxxx;
0,1
|
&xxxx;
30
|
&xxxx;
4,5 - 7,0
|
x) Glukózový xxxxx
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx % hmot.
|
dextrózový xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx X-xxxxxxx v % xxxx. sušiny
|
sulfátový xxxxx % hmot. xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 70
|
&xxxx;
xxxxxxx 20
|
&xxxx;
xxxxxxx 1,0
|
x) Sušený xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx % xxxx.
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx vyjádřený xxxx X-xxxxxxx v % xxxx. xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx % xxxx. xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxx sirup
|
nejméně 93
|
&xxxx;
xxxxxxx 20
|
&xxxx;
xxxxxxx 1,0
|
Příloha č. 3 x xxxxxxxx x. 334/1997 Sb.
Smyslové, fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
X) Xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx x xxxxxx
|
&xxxx;
xxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xx xxxxx viskózní, xxxxxx, částečně až xxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxx xx x&xxxx;xxxxxxxxxxx nádechem, xxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx až xxxxx viskózní, tekutá, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx popřípadě xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx do červenohněda
|
smíšený
|
mírně xx silně viskózní, xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx až xxxxx xxxxx
|
Xxxxxxxx:
Xxx určení xxxxxxx x xxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx obraz xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx, xxxxxxxxxxxx xxxxx a elektrolytická xxxxxxxxxxxx.
X) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxx xxxx
|
||
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxx x % xxxxxxx
|
&xxxx;
0,6
|
&xxxx;
1,0
|
&xxxx;
1,0
|
&xxxx;
xxxxxxxxx redukující jako xxxxxxxx xxxx x % xxxxxxx
|
&xxxx;
65,0
|
&xxxx;
60,0
|
&xxxx;
60,0
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxx x % xxxxxxx
|
&xxxx;
5,0 2)
|
&xxxx;
10,0
|
&xxxx;
10,0
|
&xxxx;
xxxxx xxxx x % xxxxxxx
|
&xxxx;
20,0
|
&xxxx;
20,0
|
&xxxx;
20,0
|
&xxxx;
xxxxxxxx (xxxx/xx) xxxxxxx
|
&xxxx;
40,0
|
&xxxx;
40,0
|
&xxxx;
40,0
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx x xx/xx xxxxxxx
|
&xxxx;
40,0
|
&xxxx;
40,0
|
&xxxx;
40,0
|
&xxxx;
xxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxxx látek 3) x % xxxxxxx
|
&xxxx;
0,10
|
&xxxx;
0,10
|
&xxxx;
0,10
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xX.x-1
|
&xxxx;
xxxxxxx 55
|
&xxxx;
90 - 130
|
&xxxx;
50 - 105
|
X) Přípustné xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx x x
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
|
&xxxx;
xx 100
|
&xxxx;
- 8
|
větší xxx 100 xx 250
|
&xxxx;
- 5
|
&xxxx;
xxxxx xxx 250 xx 500
|
&xxxx;
- 3
|
&xxxx;
xxx 500
|
&xxxx;
- 1
|
Příloha x. 4 x xxxxxxxx x. 334/1997 Sb.
Členění xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny
Druh
|
Skupina
|
Podskupina
|
Nečokoládové cukroviny
|
karamely
|
tukové x jádrovinami s xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx nebo kávové xxxxx xxxxx xxxxxx (xxxxxxx, xxxx, jádroviny, xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxx)
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxx
|
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxx
|
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxx
|
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxx
xxxxxx
xxxxxxx xxx
|
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx)
|
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
x přísadami xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx (xxxxxx xxx)
xxxxxxxx
xxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxx
|
&xxxx;
x xxxxxxx xxxxxx
x xxxxxxxx (sirupovou) xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxx nebo xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, mandlové, xxxxxxxxx xxxx kokosové
|
Příloha x. 5 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx
x % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxx xxxxxxx
x % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
2.0 4)
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
2.5 4)
|
želé
|
22.0
|
2,0 5)
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
3.0 5)
|
gumovité xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
22.0
|
&xxxx;
2.0 5)
|
&xxxx;
xxxxx, chalva
|
20.0
|
2.0 5)
|
&xxxx;
xxxxxxx med
|
8.0
|
2.0 4)
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
19.0
|
&xxxx;
4.0 5)
|
&xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
25.0
|
&xxxx;
2.5 5)
|
fondánové
|
12.0
|
1.5 5)
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx s xxxxxxxx
xxxxxxx
|
&xxxx;
7.0
3.0
|
&xxxx;
3.0 5)
|
&xxxx;
Xxxxxxxx:
xxxxxx balonkové
dražované
plátkové
|
při 105 °X
7.5
7.5
7.5
|
&xxxx;
xxx 900 °X
10.0 5)
7.0 5)
7.0 5)
|
&xxxx;
xxxxxx:
xxxx x lisované xxxxxxx
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
5.0
6.0
|
&xxxx;
2.0 5)
2.0 5)
|
roksy
|
6,0
|
2.0 5)
|
&xxxx;
xxxx
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
2.0 4)
|
&xxxx;
xxxxxxxxx nebo xxxxx
|
&xxxx;
2,0
|
&xxxx;
3.0 5)
|
&xxxx;
X xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx x xxxx 2% hmot
|
|
komprimáty 5% xxxx.
|
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní odchylky
hmotnostní xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xx 105 x
|
&xxxx;
- 10%
|
&xxxx;
xx xxxx xxx 105 - 150 g
|
- 8%
|
od xxxx jak 150 - 250 x
|
&xxxx;
- 5%
|
&xxxx;
xx xxxx xxx 250 - 500 x
|
&xxxx;
- 3%
|
od více xxx 500 - 1000 x
|
&xxxx;
- 2%
|
&xxxx;
xxx 1000 x (x xxxxxxxxxxx)
|
&xxxx;
- 1%
|
Příloha č. 6 x xxxxxxxx č. 334/1997 Sb.
Tabulka 1
Členění xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxx xxxx kakao
|
kakaový xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx;
Xxxx kakaa x xxxxxx
|
&xxxx;
xxxx xxxxx x xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx xxxx
xxxxxxx xxxx x kakaovou xxxxx
xxxxxxxx k xxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx prášek
slazená xxxx xxxxxxxxx prášku xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
xxxxxxx xxxx s xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx obsahem tuku
čokoláda x xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
|
Xxxxxxx 2
Chemické požadavky xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx; | &xxxx;
xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx nejvýše
|
obsah xxxxxxx xxxxxxxx kyselin xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx kakaové xxxxx
|
&xxxx;
0,35 %
|
&xxxx;
1,75 %
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
0,50 %
|
1,75 %
|
Rafinované xxxxxxx xxxxx*)
|
&xxxx;
0,50 %
|
&xxxx;
1,75 %
|
*) množství xxxx xx slupek a xxxxxx nesmí přesáhnout xxxxx xxxxx, xxx xx vyskytuje x xxxxx xxxxxxxx xxxx
Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx č. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx 1 - Xxxxxxx prášek
obsah xxxxxxxxx másla x xxxxxx v %
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx x % xxxxxxx
|
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx (xxxxx)
|
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
|
&xxxx;
9,0
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 8,0
|
&xxxx;
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx 20,0
|
&xxxx;
9,0
|
Xxxxxxx 2 - Xxxxx xxxxx x xxxxxx
&xxxx; | &xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx*) v sušině x % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx x % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 32,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 68,0
|
slazená xxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 80,0
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxx s kakaovou xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 80,0**)
|
&xxxx;
xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 75,0
|
slazený odtučněný xxx. prášek
|
nejméně 32,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 68,0
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 80,0
|
&xxxx;
xxxxxxx směs x xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 80,0**)
|
&xxxx;
xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx obsahem tuku
|
nejméně 25,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 75,0
|
*) x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx prášku s xxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxxx kakaového xxxxxx x sušině
**) přičemž xxxxxxxxx může xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx
Příloha č. 8 x vyhlášce x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx (bez xxxxx)
|
&xxxx;
xxx xxxxxx, xxxxxx, xxxx s přísadami
|
hořká
|
||
na xxxxxx
|
&xxxx; | |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx x vysokým xxxxxxx mléka
|
|
mléčná x xxxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxx se xxxxxxxx obsahem xxxxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxx, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx poleva xxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx mléčná x xxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx velmi xxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx bílá
|
|
čokoládová xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx; | |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx sníženým xxxxxxx sacharózy
|
|
Čokoládové xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx x různých tvarech x čokoládových xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxx, krémovými, likérovými x dalšími)
|
máčené xxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx druhy vloček (xxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxx), xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
x xxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
x xxxxxx xxxxxxxx
x xxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx nebo čokoládové xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx
|
Xxxxxxx x. 9 x vyhlášce x. 334/1997 Sb.
Tabulka 1
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxx % xxxxxxxxxx xx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx kakaové sušiny
|
Obsah xxxxxxxx tuku
|
Obsah xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
Xxxxx sacharózy xxxxxx xxxx. xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
=
&xx; 50
|
&xxxx;
=
&xx; 58
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
=
&xx; 18
|
&xxxx;
=
&xx; 14
|
&xxxx;
=
&xx; 35
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxxxx xx xxxxxx
|
&xxxx;
=
&xx; 18
|
&xxxx;
=
&xx; 12
|
&xxxx;
=
&xx; 30
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 10
|
&xxxx;
=
&xx; 40
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 7
|
&xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 2.5
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx;
=
&xx; 3.5
|
&xxxx;
=
&xx; 10.5
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx;
=
&xx; 55
|
&xxxx;
Xxxxxx čokoláda s xxxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 2.5
|
&xxxx;
=
&xx; 20
|
=
> 5
|
=
> 15
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
=
< 55
|
Mléčná xxxxxxxx s xxxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 2.5
|
=
> 25
|
=
> 0.5
|
&xxxx;
=
&xx; 14
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx;
=
&xx; 55
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx čokoláda
|
=
> 2.5
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx;
=
&xx; 7
|
&xxxx;
=
&xx; 3 &xx; 14
|
=
> 25
|
&xxxx;
=
&xx; 55
|
|
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
=
&xx; 18
|
=
< 0.5
|
&xxxx;
=
&xx; 18
|
=
> 3
|
&xxxx;
=
&xx; 15
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
=
< 55
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx xx sníženým xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
=
&xx; 18
|
=
> 14
|
&xxxx;
=
&xx; 35
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx obsahem xxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 2.5
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx;
=
&xx; 3.5
|
&xxxx;
=
&xx; 10.5
|
=
> 25
|
&xxxx;
=
&xx; 55
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx rýže, xxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
=
≥ 12
|
=
> 14
|
&xxxx;
=
&xx; 32
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 55
|
Mléčná rýže, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 2.5
|
&xxxx;
=
&xx; 20
|
&xxxx;
=
&xx; 3.5
|
=
> 10.5
|
&xxxx;
=
&xx; 12
|
&xxxx;
=
&xx; 66
|
Hořká xxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
=
&xx; 31
|
&xxxx;
=
&xx; 2.5
|
&xxxx;
=
&xx; 35
|
||||
Hořkomléčná xxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 10
|
=
> 35
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 4
|
&xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxx čokoládová xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 2.5
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
=
> 3.5
|
=
> 10.5
|
&xxxx;
=
&xx; 31
|
=
< 55
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx mlékem
|
=
> 2.5
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx;
=
&xx; 0.5
|
=
> 14
|
=
> 31
|
&xxxx;
=
&xx; 55
|
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx s xxxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 2.5
|
&xxxx;
=
&xx; 20
|
&xxxx;
=
&xx; 5
|
=
> 15
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx;
=
&xx; 55
|
Velmi xxxxxx xxxxxxxxxx poleva
|
=
> 1
|
=
> 20
|
&xxxx;
=
&xx; 5
|
=
> 15
|
&xxxx;
=
&xx; 31
|
&xxxx;
=
&xx; 55
|
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 0.5
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxx čokoládová xxxxxx xx níženým xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 2.5
|
=
> 25
|
&xxxx;
=
&xx; 3.5
|
&xxxx;
=
&xx; 10.5
|
=
> 25
|
&xxxx;
=
&xx; 55
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx sacharózy
|
=
> 18
|
=
> 14
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
Xxxxxxxx:
1) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 1,5 % xxxxx xxxxxxx kávy xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx.
2) Ostatní čokolády x xxxxxxxxx, xxxx xxxx. mandlemi, oříšky, xxxxxxx, kokosem xxxxxxxx xxxxxxx 5 % xxxxxx.
3) Xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx ovoce, xxxxxxxx x dalších xxxxxx xxxxxxxx nejméně 60% xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
4) X xxxxxx čokolády xxxxx xxxxxx xxxxxxx 25% xxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx čokoládové xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x % x xxxxxxxxx výrobku
|
obsah xxxxxx x % nejvýše
|
formované xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
35 - 65
|
&xxxx;
3,0
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
20 - 75
|
&xxxx;
3,0
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
15 - 50
|
&xxxx;
3,0
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
7 - 25
|
&xxxx;
3,0
|
&xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
7 - 25
|
3,0
|
Poznámka:
Za xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx se xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx dezertní xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx, složené x xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, kde podíl xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx 7% x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx 3
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxx výrobku
|
hmotnostní interval
|
hmotnostní xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx
|
&xxxx;
xx 50 x
|
&xxxx;
- 10 %
|
&xxxx;
xxxxx xxx 50 xx 100 x
|
&xxxx;
- 5 %
|
|
&xxxx;
xxxxx xxx 100 xx 250 x
|
&xxxx;
- 3 %
|
|
&xxxx;
xxxxx než 250 xx 500 g
|
- 2 %
|
|
větší než 500 xx 1000 x
|
&xxxx;
- 1 %
|
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a čokoládové xxxxxxx
|
&xxxx;
xx 105 g
|
- 10 %
|
&xxxx;
xxxxx než 105 xx 150 x
|
&xxxx;
- 8 %
|
|
&xxxx;
xxxxx xxx 150 xx 250 g
|
- 5 %
|
|
&xxxx;
xxxxx než 250 xx 500 x
|
&xxxx;
- 3 %
|
|
&xxxx;
xxxxx xxx 500 do 1000 x
|
&xxxx;
- 2 %
|
|
&xxxx;
xxx 1000 g
|
-1 %
|
Xx. XX
Xxxxxxxxx ustanovení
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx do xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx potravin podle xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx 1. září 2001.
Xx. II xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 94/2000 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Informace
Xxxxxx xxxxxxx x. 334/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §3, 9, 14, 19 a 24, xxxxx nabývají xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Xx znění tohoto xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx změny a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
94/2000 Xx., xxxxxx xx mění vyhláška XX č. 334/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x) x k) xxxxxx x. 110/97 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x změně x xxxxxxxx některých souvisejících xxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, nečokoládové xxxxxxxxxx, kakaový xxxxxx x xxxxx xxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
x xxxxxxxxx od 1.9.2000
Xxxxxx xxxxxxx x. 334/97 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 76/2003 Sb. x xxxxxxxxx xxx xxx, xxx xxxxxxxxx x platnost xxxxxxx x xxxxxxxxxxx ČR x XX (1.5.2004).
Znění xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem jiných xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx není xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx jich xxxxxx derogační xxxxx xxxxx uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x způsobu označování xxxxxxxx x tabákových xxxxxxx, o xxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x".
2) X xxxx květového jednodruhového xxxxxxxxx x trnovníku xxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx) xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 10,0 %.
3) U xxxx lisovaného xx xxxxxxxx xxxxxxx 0,50 % xx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx.
4) xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx
5) xxxxx xxxxxx v xxxxxx
6) v xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx prášku x xxxxxx