Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 30.04.2004.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.08.2000 do 30.04.2004.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro přírodní sladidla, med, nečokoládové cukrovinky, kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem, čokoládu a čokoládové cukrovinky

334/97 Sb.

ODDÍL 1. Přírodní sladidla §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Technologické požadavky §5
Uvádění do oběhu §6
ODDÍL 2. Med §7
Členění na skupiny §8
Označování §9
Požadavky na jakost §10
Uvádění do oběhu §11
ODDÍL 3. Nečokoládové cukrovinky §12
Členění na skupiny a podskupiny §13
Označování §14
Požadavky na jakost §15 §16
ODDÍL 4. Kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem §17
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §18
Označování §19
Požadavky na jakost §20 §21
ODDÍL 5. Čokoláda a čokoládové cukrovinky §22
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §23
Označování §24
Požadavky na jakost §25
Uvádění do oběhu §26
Přechodné ustanovení §27
Účinnost §28
PŘÍLOHA 1: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 3: Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 4: Členění nečokoládových cukrovinek na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 6: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 8: Členění čokolád a čokoládových cukrovinek na druhy, skupiny a podskupiny
č. 94/2000 Sb. - Čl. II
XXXXX 1
XXXXXXXX XXXXXXXX
§1
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se rozumí
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx chutnající xxxxx xx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, fruktózy, laktózy,
x) cukrem sacharóza xxxxxxxx zejména do xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx výrobky xx xxxx xxxxxxx roztoků xxxxxxxxx.
§2
Xxxxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx na xxxxxxx x podskupiny xx uvedeno x příloze č. 1.
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x ve xxxxxxxx xxxxxxxx 1) se xxxxxx
x) xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx x xxxxx podskupinou, xxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxx x sušině,
x) ostatní xxxxxxxx xxxxxxxx obsahující xxxx xxxxxxxx než sacharózu xxxxxx skupiny nebo xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx sacharidu (xxxx. xxxxxxxx, fruktóza, xxxxxxx).
(2) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx spotřebitelského xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 2.
§4
Xxxxxxxxx xx jakost
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2.
§5
Technologické xxxxxxxxx
Xxxx nesmí xxx podroben xxxxxxx.
§6
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxx, s xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, se xxxxxxxx při teplotě xxxxxxx 30 °C x relativní xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %.
(2) Xxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx nejvýše 30 oC při xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(3) Xxxxxx xxxxxxx x cukru xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 25 °C.
(4) Xxxx xxxxx xxxx, cukr bílý x cukr xxxxxxxx xx xxxxx xx xxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx 125 g, 250 x, 500 x, 750 x, 1 xx, 1,5 xx, 2 kg, 2,5 xx, 3 xx, 4 xx, 5 xx.
XXXXX 2
XXX
§7
Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx rozumí
x) xxxxx potravina xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx vytvořena xxxxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx rostlin nebo xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx se vyskytujících (xxxxxxxx) x které xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx se xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx x nechávají zrát x xxxxxxxx,
x) xxxxx květovým xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx květů,
c) xxxxx medovicovým xxx xxxxxxx převážně ze xxxxxxx živých xxxxx xxxxxxx nebo xx xxxxxx xxxxxxx rostlin xx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxx med xxxxxxxxxxx xx snůšky xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx druhu,
x) xxxxxxxxx medem xxx získaný xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx medem med xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx celých plástech xxxx dílech xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx med xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx tepla,
x) xxxxxxxxx medem med xxxxxxx vykapáním xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx plodu.
§8
Xxxxxxx xx xxxxxxx
(1) Xxx xx člení xx xxxxxxx
x) xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx dle xxxxxxx xxxxxxxxx
a) xxxxxxxx xxx,
x) plástečkový xxx,
c) xxxxxxxx xxx,
d) xxxxxxxx xxx.
§9
Xxxxxxxxxx
(1) Xxx xxxx xxx xxxxxxx živočišným xxxxxx včely. Toto xxxxxxxx nemusí xxx xxxxxxx, pokud xx xxxxx o xxxxxxxxx xxxx včely xxxxxxxxx.
(2) Med xx xxxxxxxx názvem druhu x xxxxxxx. U xxxx xxxxxxxxx se xxxx xxxx xxxxx x xxxxx jednodruhový xxxx xxxxxx.
(3) Xxx se xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx. X xxxxxxx, xx xx jedná x xxx xxxxxxxx, nemusí xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
(4) Xxxx xxxxxxx xxx se xxxxxx xxx, xxxxx xxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx do xxxxxxxxx konzistence x xxxxx xx xxxxxx xxxxx jemných xxxxxxxx.
(5) Jako xxx x plástečky xx xxxxxx med, xxxxx xxxxxxxx xxxxx nebo xxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx.
(6) Xxx x xxxxxx balený xx spotřebitelských xxxxx x xxxxxxxx musí xxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx, x xx x x xxxxxxx xxxxx tuzemského x dovezeného xxxx.
(7) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky spotřebitelského xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 3 tabulce X.
§10
Požadavky xx jakost
(1) Xx xxxx nesmí xxx xxxxxxx žádné xxxxx, které by xxxxxxx přirozené xxxxxxx xxxx, x žádná x xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxx xxxxx xxx xxxxxx.
(2) Med nesmí
x) xxx jakékoliv xxxx příchutě x xxxxx,
b) začít xxxxxx nebo xxxxx,
x) xxx xxxxxx xx xxxxxx míry, xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx se stanou xxxxxxxxx,
d) mít xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(3) Smyslové, xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 3.
§11
Uvádění xx xxxxx
Med xx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx do 25 °C x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 70 %.
ODDÍL 3
XXXXXXXXXXXX XXXXXXXXXX
§12
Xxx účely xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx
x) nečokoládovými xxxxxxxxxxxx (xxxx xxx "xxxxxxxxxx") xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tvoří xxxxxxxx xxxx náhradní xxxxxxxx x které xxxxxxxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxx,
x) karamelami cukrovinky xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, do xxxxxx xxxx xxxxxxx, x xxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx tužší xx xxxxx xxxxxxxxxxx s xxxxxxx vložkami, s xxxxxxx cukru,
x) xxxx cukrovinky s xxxxxxxxxxx gelu vzniklou xxxxxxxxx želírujících xxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx, škrobu xxxx xxxxxxxx,
e) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx obsahující xxxx xxxx arašídy xx xxxxx tabulek, xxxxxxx xxxx xxxx,
x) gumovitými xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxx,
g) xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx směsí xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx,
x) tureckým xxxxx šlehaný xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x bílkem, xxxxxxxxx s přídavkem xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů,
x) xxxxxxx šlehaná xxxxxxxxx xxxxx s xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx ze xxxxx xxxxx, bonbonářského sirupu x xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, jejichž xxxxxxxxxxxxxxxxx složku tvoří xxxxxxx z xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx až xxxx konzistence z xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx s xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx cukrovinky xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx tablet,
x) xxxxxxxxx cukrovinka xxxxxxx xxxxxxxx až xxxxx konzistence x xxxxxxx příchutěmi,
n) xxxxxx cukrovinky xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx barvy x xxxxx, tvrdé konzistence,
x) xxxxx cukrovinky xxxxx xxxxxxxxxxx podobné xxxxxxx, ve tvaru xxxxxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxxx, xxxxx mohou xxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx,
x) xxxx cukrovinky x kandytové hmoty, xx povrchu xxxxx, xxxxxxxx, tvrdé xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx uvnitř xxxxxxxxx 13 % polotuhé xxxx tekuté náplně,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx lehčené pěnovité, xxxxx xxxxxxxx, žvýkavé xxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxxx směsi xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxx.
§13
Xxxxxxx xx skupiny a xxxxxxxxxx
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 4.
§14
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 5 tabulce 2.
§15
Požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxxxx x chemické požadavky xx xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 5 xxxxxxx 1.
§16
§16 xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 94/2000 Sb.
XXXXX 4
XXXXXXX XXXXXX X XXXXX XXXXX S XXXXXX
§17
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx ( Xxxxxxxxx xxxxx L.),
b) xxxxxxxx drtí xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx po xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx a xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx 5 % zbytků xxxxxx xxxx xxxxxx x nejvýše popela 10 % hmotnostních x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx sušinu,
x) xxxxxxxx xxxxxx kakaová xxx mechanicky xxxxxxxxxx xx jemnou pastu xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx tuku,
x) xxxxxxxx xxxxx tuk xxxxxxx x kakaových xxxx nebo xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx,
x) kakaovým xxxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x příloze č. 6 xxxxxxx 2,
f) kakaovým xxxxxxx (dále xxx "xxxxxx") xxxxxxxxx získaná x pražených kakaových xxxx, x xxxxx xxx částečně xxxxxxxxx xxxxxxx tuk,
g) xxxxx xxxxx x xxxxxx potravina xxxxxxx xxxxxxxxxxx smísením xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx prášku x cukrem x xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx prachem drobné xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx po xxxxxxxxxxx xxxxxxxx zbytků slupek, xxxxxxxxxx xxxxxxx 20 % hmotnostních xxxx x xxxxxxxx na xxxxxx,
i) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx hmota xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx, obsahující nejméně 20 % hmotnostních xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxx 9 % hmotnostních vody,
x) xxxxxxxxx výlisky xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x přepočtu na xxxxxx.
§18
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Členění xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny xx xxxxxxx x příloze č. 6 xxxxxxx 1.
§19
Označování
(1) Xxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx s xxxxxx xxxxxx podskupiny.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 7 tabulce 3.
§20
Požadavky xx jakost
Xxxxxxxxx x chemické požadavky xx jakost xxxx xxxxxxx x příloze č. 7 xxxxxxxxx 1 a 2.
§21
§21 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 94/2000 Xx.
XXXXX 5
XXXXXXXX A XXXXXXXXXX XXXXXXXXXX
§22
Pro xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx výrobků, xxxxxxxxx z xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx určených x aromatizaci,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxx podíl xxxxxxxxx součástí xxxx xxxxxxx 5 % x xxxxxxxx na xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx kakaový tuk, xxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx kakaové xxxxxxx,
d) xxxxxxx xxxxxxxxx, xxx došlo x xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx jiným rostlinným xxxxx.
§23
Xxxxxxx xx druhy, skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx je xxxxxxx x příloze č. 8.
§24
Označování
(1) U xxxxxxx xx x názvu xxxxxxx xxxxx xxxx
x) druh i xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxx, xxxxx výrobek xxxxxxxxxxxxxx, jako xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx ořechy, xxxxxx ovoce,
x) x xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx skupiny, xxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(2) U xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx se x xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx a xxxxxxxxxx xxxx skupina x xxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx balení jsou xxxxxxx v příloze č. 9 xxxxxxx 3.
§25
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9 xxxxxxxxx 2 x 3.
§26
Xxxxxxx xx xxxxx
Čokoláda x xxxxxxxxxx cukrovinky xx xxxxxxx do xxxxx při teplotě xx 25 oC.
§27
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Označení přírodních xxxxxxxx, xxxx, nečokoládových xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx kakaa x xxxxxx, xxxxxxxx x čokoládových xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 do 31. xxxxxx 1998 se xxxxxxxx xxxxx podle §6 zákona.
§28
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x výjimkou §3, 9, 14, 19 x 24, xxxxx xxxxxxxx účinnosti xxxx 1. xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Ing. Xxx x. r.

Příloha x. 1 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny

druh

skupina

podskupina

cukr

cukr xxxxx xxxx
xxxx bílý
cukr xxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx

xxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx látek

tvarovaný cukr (xxxxxx, bridž, xxxxxx)

xxxx x xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxx

xxxxxx

xxxxxx xxxxxxx x xxxxx

xxxxxx xxxx
xxxxxx xxxxxxxx xxxx
xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxx sladidla

dextróza, xxxxxxxx x xxxxx

xxxxxxxx monohydrát
dextróza xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Příloha č. 2 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
1. Xxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx % hm. xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxx % xx. xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx % xx. xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx-
xxxxxxxx % xx. nejvýše
 
barva x xxxxxxx při 420 nm XX xxxxxxx
&xxxx;
xxxx xxxxx xxxx
&xxxx;
99,7
&xxxx;
0,04
&xxxx;
0,1
&xxxx;
0,01
&xxxx;
22,5
&xxxx;
xxxx xxxx
&xxxx;
99,7
&xxxx;
0,04
&xxxx;
0,1
&xxxx;
0,04
&xxxx;
45
&xxxx;
xxxx polobílý
 
99,5
 
0,10
 
0,1
 
0,10
 
150
 
cukr xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx nejvýše 3 %
&xxxx;
96,7
&xxxx;
0,10
&xxxx;
0,2
&xxxx;
0,04
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
99,5
&xxxx;
0,10
&xxxx;
0,25
&xxxx;
0,04
&xxxx;
150
&xxxx;
xxxx s xxxxxxxx
&xxxx;
85,0
&xxxx;
-
&xxxx;
1,2
&xxxx;
-
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxxxx cukr
 
97,5
 
0,09
 
1,4
 
0,8
 
-
 
kandys
 
98,5
 
-
 
1,0
 
0,45
 
-
 
U xxxxxx xxxx xxxxx bílý, xxxx bílý, cukr xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx nejvýše 50 xx/xx.
Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxx xxxxx xxxx
&xxxx;
xxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxx počet xxxx xxxxxxx
&xxxx;
8
&xxxx;
-
&xxxx;
x toho:
 
 
 
popel - xxxx xxxxxxx
&xxxx;
6
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxx v xxxxxxx - xxxx xxxxxxx
&xxxx;
3
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxx řada - xxxx xxxxxxx
&xxxx;
4
&xxxx;
12
Xxxxx xxx xxxxxxxx:
x) 0,0018 % xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx metody XXXXXX
x) 7,5 xxxxxxxx XXXXXX (IU) xxx xxxxx x xxxxxxx
x) 0,5 jednotek xxxxxxx xxxx dle metody Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxx tvaru x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx:
x) cukr xxxxxxx xx volně xxxxx xxxx xxxxxxxx stejnoměrného xxxxxx,
x) xxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx krystalů stejnoměrného xxxxxx,
x) xxxx moučka xx volně xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxx xx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx až xxxxxxxxxxx xxxxx, na xxxx xxxxx xxxxxxx,
x) kandys xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx, xxxx, žluté xx xxxxx xxxxx.
Xxxxxxx dle xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxx xxx xxxx x xx
&xxxx;
xxxx krystal
 
podíl % hmotnostní xxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxx xxxxxx
&xxxx;
2,00 - 0,40
&xxxx;
xxxxxxx 70
 
 
 
0,80 - 0,16
xxx 1,00
0,80 - 0,40
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx 70
xxxxxxx 5
&xxxx;
xxxxxxx 5
&xxxx;
xxx 0,40
 
 
 
nejméně 95
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxxxxxxxx balení
- xxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x x
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
&xxxx;
xx 50
&xxxx;
- 10
&xxxx;
xxxxx xxx 50 do 250
&xxxx;
- 4
&xxxx;
xxxxx xxx 250 xx 500
&xxxx;
- 3
&xxxx;
xxxxx xxx 500 do 1000
&xxxx;
- 2
 
nad 1000
&xxxx;
- 1
2. Xxxxxx xxxxxxx x cukru
 
 
sušina xxxxxxxxxxxxxxxx % xx. xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxx x xxxxxx % hm.
 
pH
 
popel konduk-
tometricky x&xxxx;xxxxxx % xx. xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx roztoku xxx 420 xx XX xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx cukr
 
62
 
nejvýše 3
&xxxx;
&xxxx;
0,1
&xxxx;
45
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx xxxx
&xxxx;
62
&xxxx;
xxxx než 3
xxxxxxx 50
&xxxx;
&xxxx;
0,4
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
62
&xxxx;
xxxx xxx 50
&xxxx;
&xxxx;
0,4
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
73
&xxxx;
xxxxxxx 50
 
4 - 6
&xxxx;
-
&xxxx;
-
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
- pro xxxxxx xxxxxxx x xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x x
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
&xxxx;
xx 300
&xxxx;
- 5
&xxxx;
xxxxx xxx 300 do 1000
&xxxx;
- 4
&xxxx;
xxx 1000
&xxxx;
- 3
3. Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
x) Xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx (D-glukóza) % xxxx. xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx % xxxx. xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx % xxxx. xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
99,5
&xxxx;
90,0
&xxxx;
0,25
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
99,5
&xxxx;
98,0
&xxxx;
0,25
x) Xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx % xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx konduktometricky % nejvýše
 
barva xxxxxxx xxx 420 xx (X X) xxxxxxx
&xxxx;
xX
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
0,5
&xxxx;
0,1
&xxxx;
30
&xxxx;
4,5 - 7,0
x) Xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx % xxxx.
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx vyjádřený xxxx X-xxxxxxx x % xxxx. sušiny
 
sulfátový popel % xxxx. sušiny
 
glukózový xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 70
 
nejméně 20
&xxxx;
xxxxxxx 1,0
x) Xxxxxx glukózový xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx % hmot.
 
dextrózový xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx X-xxxxxxx v % xxxx. xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx % xxxx. xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxx sirup
 
nejméně 93
&xxxx;
xxxxxxx 20
&xxxx;
xxxxxxx 1,0

Xxxxxxx x. 3 x vyhlášce x. 334/1997 Sb.
Smyslové, fyzikální x chemické požadavky xx xxxxxx
X) Smyslové xxxxxxxxx
&xxxx;
xxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx a xxxxxx
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx krystalitká
 
výrazně xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx xx zlatavě
 
vodově xxxxx xx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx až plně xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxx kořeněná xx xxxxx škrablavá
 
tmavohnědá x&xxxx;xxxxxxxx do xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xx silně xxxxxxxx, xxxxxx, částečně až xxxx krystalická
 
sladká
 
jantarová xx xxxxx hnědá
Poznámka:
Pro xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxx xx rozhodující xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx, medovicových xxxxx x elektrolytická xxxxxxxxxxxx.
X) Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxx xxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxx v % xxxxxxx
&xxxx;
0,6
&xxxx;
1,0
&xxxx;
1,0
&xxxx;
xxxxxxxxx redukující xxxx xxxxxxxx xxxx v % nejméně
 
65,0
 
60,0
 
60,0
 
sacharóza xxxxxxxx x % xxxxxxx
&xxxx;
5,0 2)
&xxxx;
10,0
&xxxx;
10,0
&xxxx;
xxxxx vody x % xxxxxxx
&xxxx;
20,0
&xxxx;
20,0
&xxxx;
20,0
&xxxx;
xxxxxxxx (mekv/kg) xxxxxxx
&xxxx;
40,0
&xxxx;
40,0
&xxxx;
40,0
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx v xx/xx xxxxxxx
&xxxx;
40,0
&xxxx;
40,0
&xxxx;
40,0
&xxxx;
xxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxxx látek 3) x % xxxxxxx
&xxxx;
0,10
&xxxx;
0,10
&xxxx;
0,10
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx v mS.m-1
 
nejvýše 55
&xxxx;
90 - 130
&xxxx;
50 - 105
C) Přípustné xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx x x
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
&xxxx;
xx 100
&xxxx;
- 8
&xxxx;
xxxxx xxx 100 xx 250
&xxxx;
- 5
&xxxx;
xxxxx xxx 250 xx 500
 
- 3
&xxxx;
xxx 500
&xxxx;
- 1

Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx x xxxxxxxxxxx s xxxxxxx příchutí xxxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxx xxxxx xxxxx vložky (xxxxxxx, xxxx, jádroviny, xxxxxx ovoce xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxx)
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
xxxxxx
xxxxxxx xxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx cukrovinky (xxxxxxxxxxx)
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
x xxxxxxxxx plněné
 
 
komprimáty
 
 
 
žvýkačky
 
balonkové (xxxxxx gum)
plátkové
dražované
 
 
dropsy
 
 
 
roksy
 
 
 
furé
 
s xxxxxxx xxxxxx
x xxxxxxxx (sirupovou) xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx nebo pomazánky
 
zejména xxxxxxxxxxxxx, mandlové, arašídové xxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx x. 5 x vyhlášce x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx 1
Fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx jakost
 
skupina
 
vlhkost xxxxxxx
x % hmotnosti
 
obsah xxxxxx xxxxxxx
x % hmotnosti
 
karamely
 
-
 
2.0 4)
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx dražé
 
-
 
2.5 4)
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
22.0
&xxxx;
2,0 5)
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
-
&xxxx;
3.0 5)
 
gumovité xxxxxxxxxx
&xxxx;
22.0
&xxxx;
2.0 5)
&xxxx;
xxxxx, xxxxxx
&xxxx;
20.0
&xxxx;
2.0 5)
&xxxx;
xxxxxxx xxx
&xxxx;
8.0
&xxxx;
2.0 4)
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
19.0
&xxxx;
4.0 5)
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
25.0
&xxxx;
2.5 5)
 
fondánové
 
12.0
 
1.5 5)
&xxxx;
xxxxxxxxxx s xxxxxxxx
xxxxxxx
&xxxx;
7.0
3.0
&xxxx;
3.0 5)
&xxxx;
Xxxxxxxx:
xxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
&xxxx;
xxx 105 °X
7.5
7.5
7.5
&xxxx;
xxx 900 °X
10.0 5)
7.0 5)
7.0 5)
&xxxx;
xxxxxx:
xxxx x xxxxxxxx kandyty
protahované
 
5.0
6.0
 
2.0 5)
2.0 5)
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
6,0
&xxxx;
2.0 5)
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
-
&xxxx;
2.0 4)
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxx xxxxx
&xxxx;
2,0
&xxxx;
3.0 5)
&xxxx;
X výrobků xxxxxxxx xx sáčků může xxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx x xxxx 2% hmot
 
 
komprimáty 5% xxxx.
Xxxxxxx 2
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky
 
hmotnostní xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xx 105 x
&xxxx;
- 10%
&xxxx;
xx více xxx 105 - 150 x
&xxxx;
- 8%
&xxxx;
xx xxxx jak 150 - 250 x
&xxxx;
- 5%
&xxxx;
xx xxxx xxx 250 - 500 x
&xxxx;
- 3%
&xxxx;
xx více xxx 500 - 1000 x
&xxxx;
- 2%
 
nad 1000 x (k xxxxxxxxxxx)
&xxxx;
- 1%

Xxxxxxx x. 6 x vyhlášce č. 334/1997 Sb.
Tabulka 1
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxx xxxxx x xxxxxx
&xxxx;
xxxx kakaa x xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx xxxx
xxxxxxx xxxx x kakaovou xxxxx
xxxxxxxx x přípravě xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxx xxxxxxxxxxx kakaového xxxxxx x cukrem
 
slazený xxxxxxxxx kakaový xxxxxx
xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
xxxxxxx xxxx s xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
xxxxxxxx x přípravě nápoje xx xxxxxxxx obsahem xxxx
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx kakaového xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxx nezmýdelnitelných xxxxxxxxxxx nejvýše
 
obsah xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx olejová xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
0,35 %
&xxxx;
1,75 %
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
0,50 %
 
1,75 %
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx*)
&xxxx;
0,50 %
 
1,75 %
*) množství xxxx xx slupek a xxxxxx nesmí xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx, než xx vyskytuje x xxxxx kakaovém xxxx

Příloha x. 7 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx 1 - Xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx x %
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx x % xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx prášek (xxxxx)
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
&xxxx;
9,0
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 8,0
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
&xxxx;
9,0
Xxxxxxx 2 - Xxxxx xxxxx x xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx*) x xxxxxx x % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx v % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx kakaový prášek
 
nejméně 32,0
&xxxx;
xxxxxxx 68,0
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
 
nejvýše 80,0
&xxxx;
xxxxxxx xxxx s kakaovou xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
&xxxx;
xxxxxxx 80,0**)
&xxxx;
xxxxxxxx x xxxxxxxx nápoje
 
nejméně 25,0
&xxxx;
xxxxxxx 75,0
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxx xxx. prášek
 
nejméně 32,0
&xxxx;
xxxxxxx 68,0
&xxxx;
xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
&xxxx;
xxxxxxx 80,0
&xxxx;
xxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
&xxxx;
xxxxxxx 80,0**)
 
čokoláda x xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
&xxxx;
xxxxxxx 75,0
*) v xxxxxxx směsí xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx - obsah xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx
**) xxxxxxx xxxxxxxxx může být xxxxxxxx nahrazena jinými xxxxxxxx

Xxxxxxx č. 8 x vyhlášce č. 334/1997 Sb.
Členění čokolád x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx (xxx xxxxx)
&xxxx;
xxx xxxxxx, plněná, xxxx x xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx mléka
 
 
 
mléčná x xxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx sacharózy
 
 
 
mléčná xx xxxxxxxx obsahem xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxx, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx poleva xxxxx xxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx poleva xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx mléčná x xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx světlá
 
 
 
čokoládová xxxxxx xxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx sacharózy
 
 
 
čokoládová xxxxxx xxxxxx se sníženým xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxx nebo xxxxx, xxxxxx nebo xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx x xxxxxxx tvarech x xxxxxxxxxxxx xxxxx x různými xxxxxxxx (xxxxxxxx, xxxxxxxxx, likérovými x xxxxxxx)
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxx vloček (xxxx, fondan, xxxxxxxxx xxxxx pěnou a xxxxx), xxxxxx čokoládovými xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxx xxxxxxx uvádějící xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
x xxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx výrobky
 
z xxxxxx xxxxxxxx
x xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx lískooříškové, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx x. 9 x vyhlášce x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx v xxxxxxxxxxxx % xxxxxxxxxx xx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx kakaové xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx xxxx
&xxxx;
Xxxxx tukuprosté xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
Xxxxx sacharózy včetně xxxx. xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx čokoláda
 
=
> 50
&xxxx;
=
&xx; 58
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxx hořká
 
=
> 18
&xxxx;
=
&xx; 14
 
=
> 35
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxx xx vaření
 
=
> 18
&xxxx;
=
&xx; 12
&xxxx;
=
&xx; 30
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 10
&xxxx;
=
&xx; 40
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 7
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 3.5
&xxxx;
=
&xx; 10.5
&xxxx;
=
&xx; 25
 
=
< 55
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx mléka
 
 
=
> 2.5
&xxxx;
=
&xx; 20
&xxxx;
=
&xx; 5
&xxxx;
=
&xx; 15
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
 
=
> 25
 
=
> 0.5
&xxxx;
=
&xx; 14
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 7
&xxxx;
=
&xx; 3 &xx; 14
&xxxx;
=
&xx; 25
 
=
< 55
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx
&xxxx;
=
&xx; 18
&xxxx;
=
&xx; 0.5
&xxxx;
=
&xx; 18
&xxxx;
=
&xx; 3
 
=
> 15
&xxxx;
=
&xx; 25
 
=
< 55
 
Hořká xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
=
&xx; 18
&xxxx;
=
&xx; 14
&xxxx;
=
&xx; 35
 
 
 
 
 
Mléčná čokoláda xx sníženým xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
 
=
> 25
&xxxx;
=
&xx; 3.5
&xxxx;
=
&xx; 10.5
 
=
> 25
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
=
≥ 12
&xxxx;
=
&xx; 14
 
=
> 32
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 55
 
Mléčná xxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx vločky
 
 
=
> 2.5
&xxxx;
=
&xx; 20
 
=
> 3.5
 
=
> 10.5
&xxxx;
=
&xx; 12
&xxxx;
=
&xx; 66
 
Hořká xxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
=
&xx; 31
 
=
> 2.5
&xxxx;
=
&xx; 35
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx čokoládová xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 10
 
=
> 35
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 4
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
&xxxx;
=
&xx; 25
 
=
> 3.5
 
=
> 10.5
&xxxx;
=
&xx; 31
&xxxx;
=
&xx; 55
 
Mléčná xxxxxxxxxx poleva s xxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 0.5
&xxxx;
=
&xx; 14
&xxxx;
=
&xx; 31
&xxxx;
=
&xx; 55
 
Mléčná xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
&xxxx;
=
&xx; 20
&xxxx;
=
&xx; 5
&xxxx;
=
&xx; 15
 
=
> 25
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxxx světlá xxxxxxxxxx poleva
 
 
=
> 1
&xxxx;
=
&xx; 20
&xxxx;
=
&xx; 5
&xxxx;
=
&xx; 15
&xxxx;
=
&xx; 31
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 0.5
 
 
 
 
 
 
Mléčná xxxxxxxxxx xxxxxx se níženým xxxxxxx sacharózy
 
 
=
> 2.5
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 3.5
&xxxx;
=
&xx; 10.5
 
=
> 25
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx se níženým xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
=
&xx; 18
&xxxx;
=
&xx; 14
&xxxx;
=
&xx; 25
 
 
 
 
Poznámka:
1) Xxxxxx xxxxxxxx obsahuje xxxxxxx 1,5 % mleté xxxxxxx kávy nebo xxxxxxxxxxxx množství xxxxxxxxx xxxx.
2) Ostatní xxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxx xxxx. mandlemi, xxxxxx, xxxxxxx, kokosem obsahují xxxxxxx 5 % xxxxxx.
3) Xxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx ovoce, jádrovin x dalších xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 60% xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
4) X xxxxxx xxxxxxxx xxxxx poleva xxxxxxx 25% xxxxxxxxx výrobku.

Tabulka 2
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx čokoládové xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx čokoládové polevy x % x xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx popela x % xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
35 - 65
 
3,0
 
čokoládové xxxxx
&xxxx;
20 - 75
&xxxx;
3,0
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
15 - 50
&xxxx;
3,0
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
7 - 25
&xxxx;
3,0
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
7 - 25
&xxxx;
3,0
Xxxxxxxx:
Xx čokoládové xxxxxxxxxx se xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx dezertní xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx je xxxxxxx 7% x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx 3
Xxxxxxxxx záporné hmotnostní xxxxxxxx
&xxxx;
xxxx výrobku
 
hmotnostní interval
 
hmotnostní xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
xx 50 x
&xxxx;
- 10 %
&xxxx;
xxxxx než 50 do 100 x
&xxxx;
- 5 %
&xxxx;
xxxxx xxx 100 do 250 x
&xxxx;
- 3 %
&xxxx;
xxxxx xxx 250 xx 500 x
&xxxx;
- 2 %
&xxxx;
xxxxx než 500 xx 1000 x
&xxxx;
- 1 %
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a čokoládové xxxxxxx
&xxxx;
xx 105 x
&xxxx;
- 10 %
&xxxx;
xxxxx xxx 105 xx 150 x
&xxxx;
- 8 %
 
větší xxx 150 xx 250 x
&xxxx;
- 5 %
&xxxx;
xxxxx než 250 xx 500 x
&xxxx;
- 3 %
&xxxx;
xxxxx než 500 do 1000 x
&xxxx;
- 2 %
&xxxx;
xxx 1000 g
 
-1 %
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx vyrobené x xxxxxxx do xxxxx xxxxx dnem xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx do 1. xxxx 2001.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 94/2000 Xx. s xxxxxxxxx od 1.9.2000

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx č. 334/97 Sb. xxxxx xxxxxxxxx dnem 31.12.1997, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §3, 9, 14, 19 x 24, xxxxx xxxxxxxx účinnosti xxxx 1.4.1998.
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx uskutečněné právním xxxxxxxxx x.:
94/2000 Xx., xxxxxx xx xxxx vyhláška XX x. 334/97 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 písm. x), d), x) x x) zákona x. 110/97 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx výrobcích a x změně a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx přírodní xxxxxxxx, med, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx prášek x xxxxx kakaa x xxxxxx, čokoládu x čokoládové cukrovinky
x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Xxxxxx xxxxxxx č. 334/97 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx předpisem č. 76/2003 Sb. x účinností xxx xxx, kdy xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x přistoupení XX x XX (1.5.2004).
Znění jednotlivých xxxxxxxx xxxxx jiných xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx se jich xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 324/1997 Sb., x způsobu xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxx výrobku xxxxxxxxxx symbolem "x".
2) X xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx) xxxx xxx zdánlivá xxxxxxxxx xxxxxxx 10,0 %.
3) U xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx 0,50 % xx vodě xxxxxxxxxxxxx látek.
4) xxxxx xxxxxx v xxxxxxxx xxxxxx
5) xxxxx xxxxxx v xxxxxx
6) x xxxxxxx xxxxx odtučněného xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxxx kakaového xxxxxx x xxxxxx