Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 30.04.2004.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.08.2000 do 30.04.2004.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro přírodní sladidla, med, nečokoládové cukrovinky, kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem, čokoládu a čokoládové cukrovinky

334/97 Sb.

ODDÍL 1. Přírodní sladidla §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Technologické požadavky §5
Uvádění do oběhu §6
ODDÍL 2. Med §7
Členění na skupiny §8
Označování §9
Požadavky na jakost §10
Uvádění do oběhu §11
ODDÍL 3. Nečokoládové cukrovinky §12
Členění na skupiny a podskupiny §13
Označování §14
Požadavky na jakost §15 §16
ODDÍL 4. Kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem §17
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §18
Označování §19
Požadavky na jakost §20 §21
ODDÍL 5. Čokoláda a čokoládové cukrovinky §22
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §23
Označování §24
Požadavky na jakost §25
Uvádění do oběhu §26
Přechodné ustanovení §27
Účinnost §28
PŘÍLOHA 1: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 3: Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 4: Členění nečokoládových cukrovinek na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 6: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 8: Členění čokolád a čokoládových cukrovinek na druhy, skupiny a podskupiny
č. 94/2000 Sb. - Čl. II
XXXXX 1
XXXXXXXX SLADIDLA
§1
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx rozpustné xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, zejména xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx,
x) cukrem xxxxxxxxx xxxxxxxx zejména xx xxxxxxxx, xxxxxx, kostek, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx x aromatizaci xxxx xxxxxxx,
c) xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx na xxxx vodných xxxxxxx xxxxxxxxx.
§2
Xxxxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 1.
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x zákoně x xx xxxxxxxx xxxxxxxx 1) se xxxxxx
x) xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx výrobků x cukru,
x) xxxxxx xxxxxxx z xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x invertního xxxxx v xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx než sacharózu xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx (xxxx. xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx).
(2) Přípustné xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxx xxxxxxx x příloze č. 2.
§4
Požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxxxx x chemické požadavky xx xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 2.
§5
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Cukr nesmí xxx xxxxxxxx modření.
§6
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxx, x výjimkou xxxxx xxxxxx, xx xxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx 30 °C x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %.
(2) Xxxx xxxxxx xx skladuje xxx xxxxxxx nejvýše 30 xX xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx vzduchu xxxxxxx 65 %.
(3) Xxxxxx xxxxxxx x cukru xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 25 °C.
(4) Xxxx xxxxx xxxx, xxxx bílý x xxxx xxxxxxxx xx uvádí xx xxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x hmotnosti 125 g, 250 x, 500 g, 750 x, 1 xx, 1,5 xx, 2 xx, 2,5 xx, 3 xx, 4 kg, 5 xx.
ODDÍL 2
XXX
§7
Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx ze xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx (xxxxxx) nebo xx xxxxxxx živých xxxxx xxxxxxx xxxx xx xxxxxx částech xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxx) x které xxxxx xxxxxxx, přetvářejí, xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx zrát x plástech,
b) xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx,
c) xxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx převážně ze xxxxxxx živých xxxxx xxxxxxx nebo na xxxxxx xxxxxxx rostlin xx vyskytujících,
x) xxxxx smíšeným med xxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxx x medovicového xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx plástů,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx bezplodových plástů x xxxxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx med xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx med xxxxxxx vykapáním odvíčkovaných xxxxxx xxx xxxxx.
§8
Xxxxxxx xx xxxxxxx
(1) Xxx xx člení xx xxxxxxx
x) xxxxxxx,
b) xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx dle způsobu xxxxxxxxx
a) xxxxxxxx xxx,
x) plástečkový xxx,
x) xxxxxxxx xxx,
x) xxxxxxxx xxx.
§9
Xxxxxxxxxx
(1) Med xxxx xxx xxxxxxx živočišným xxxxxx xxxxx. Xxxx xxxxxxxx nemusí být xxxxxxx, pokud xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxx včely xxxxxxxxx.
(2) Xxx se xxxxxxxx názvem xxxxx x xxxxxxx. X xxxx květového xx xxxx může xxxxx x název xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx.
(3) Xxx xx dále xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx. X xxxxxxx, xx xx jedná x xxx vytočený, nemusí xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
(4) Jako xxxxxxx xxx xx xxxxxx med, xxxxx xxx po xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx do xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.
(5) Jako xxx x xxxxxxxxx xx xxxxxx xxx, který xxxxxxxx jeden xxxx xxxx kusů xxxxxxxxxxxxx xxxx.
(6) Med x xxxxxx balený xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx vždy xxxx původu, a xx x x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx.
(7) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx spotřebitelského xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 3 xxxxxxx X.
§10
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xx xxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxxx, které by xxxxxxx přirozené složení xxxx, a žádná x xxxx základních xxxxxx x xxx xxxxx být xxxxxx.
(2) Xxx xxxxx
x) mít jakékoliv xxxx xxxxxxxx x xxxxx,
x) xxxxx xxxxxx nebo xxxxx,
x) xxx xxxxxx xx xxxxxx míry, xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx zničeny xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x chemické požadavky xx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 3.
§11
Xxxxxxx xx xxxxx
Med xx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx xx 25 °X a xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 70 %.
XXXXX 3
XXXXXXXXXXXX CUKROVINKY
§12
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx
x) nečokoládovými cukrovinkami (xxxx xxx "xxxxxxxxxx") xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx přírodní xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx na sušinu,
x) xxxxxxxxxx cukrovinky xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, do xxxxxx xxxx xxxxxxx, x xxxxxx příchutí,
x) xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx tužší xx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx, s xxxxxxx xxxxx,
d) xxxx cukrovinky s xxxxxxxxxxx gelu xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx obsahující xxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxx,
x) gumovitými cukrovinkami xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx charakteru xxxxxxx xxxxx x xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxx želé xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx,
x) tureckým xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx skořápkových xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx hmota x xxxxxxxxxxx látkou xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxx,
x) xxxxxxxxxxxx cukrovinkami xxxxxxxxxx xx směsi xxxxx, bonbonářského xxxxxx x xxxxx, popřípadě xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx složku xxxxx xxxxxxx z lékořice,
x) fondánovými xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx polotuhé xx xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, popřípadě x přídavkem xxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx vyráběné xxxxxxxxx ochucených a xxxxxxxxxx práškovitých xxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx gumovité xx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxx cukrovinky xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx a škrobového xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx barvy x xxxxx, xxxxx konzistence,
x) xxxxx cukrovinky xxxxx xxxxxxxxxxx podobné xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx, tyčinek xxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxx na průřezu xxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx,
x) xxxx cukrovinky x xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxx konzistence xxxxxxxxxx uvnitř xxxxxxxxx 13 % polotuhé xxxx tekuté xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx lehčené pěnovité, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx, s xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x škrobu.
§13
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 4.
§14
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 5 tabulce 2.
§15
Xxxxxxxxx xx jakost
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx jsou xxxxxxx v příloze č. 5 xxxxxxx 1.
§16
§16 xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 94/2000 Sb.
XXXXX 4
XXXXXXX PRÁŠEK X XXXXX KAKAA S XXXXXX
§17
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxx semena xxxxxxxxxx ( Theobroma xxxxx X.),
b) xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx po vyčištění, xxxxxxx xxxxxx x xxxxxx, obsahující nejvýše 5 % xxxxxx xxxxxx xxxx klíčků x xxxxxxx popela 10 % xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx na xxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx hmotou kakaová xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx jemnou pastu xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx tukem xxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxx jejich xxxxx xxxxxxxxxxxx požadavkům xxxxxxxxxx pro xxxxxxx xxxxx,
x) kakaovým xxxxxx tuk xxxxxxx x xxxxxxxxx bobů xxxx jejich xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x příloze č. 6 xxxxxxx 2,
f) kakaovým xxxxxxx (xxxx jen "xxxxxx") xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, x xxxxx xxx částečně xxxxxxxxx xxxxxxx xxx,
x) xxxxx kakaa x xxxxxx potravina xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx poměru,
x) xxxxxxxx prachem drobné xxxxxxx kakaových xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx 20 % xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx na xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx kakaová drť xxxx kakaová xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx nejméně 20 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx v xxxxxxxx xx xxxxxx x nejvýše 9 % hmotnostních xxxx,
x) xxxxxxxxx výlisky xx sníženým obsahem xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x přepočtu na xxxxxx.
§18
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Členění xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 6 xxxxxxx 1.
§19
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xx xxxxxx xxxxxx skupiny, xxxxx xxxxx x xxxxxx názvem xxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxx xx hmotnosti xxxx xxxxxxx x příloze č. 7 xxxxxxx 3.
§20
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7 xxxxxxxxx 1 x 2.
§21
§21 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 94/2000 Xx.
XXXXX 5
XXXXXXXX A ČOKOLÁDOVÉ XXXXXXXXXX
§22
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxxxxxx potravina vyrobená x xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx z dalších xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx x aromatizaci,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx potraviny, x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx 5 % x xxxxxxxx xx xxxxxx,
c) kakaovou xxxxxxxx xxxxxxx drť, xxxxxxx hmota, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxx,
x) polevou xxxxxxxxx, kde xxxxx x částečné nebo xxxxx xxxxxx kakaového xxxxx xxxxx rostlinným xxxxx.
§23
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Členění xx druhy, skupiny x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 8.
§24
Xxxxxxxxxx
(1) U xxxxxxx xx x xxxxx xxxxxxx xxxxx vždy
x) xxxx x xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxx, která výrobek xxxxxxxxxxxxxx, xxxx zejména xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx ovoce,
x) x čokoládových xxxxx xxxxx xxxxxxx, popřípadě xxxxxxxxxx.
(2) X xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx se x názvu xxxxxxx xxxxx druh a xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxx záporné hmotnostní xxxxxxxx balení jsou xxxxxxx v příloze č. 9 xxxxxxx 3.
§25
Xxxxxxxxx xx jakost
Fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx jsou xxxxxxx v příloze č. 9 xxxxxxxxx 2 a 3.
§26
Xxxxxxx xx oběhu
Xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxx při xxxxxxx xx 25 xX.
§27
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx, nečokoládových xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx x čokoládových xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 xx 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx xxxxx xxxxx §6 zákona.
§28
Xxxxxxxx
Xxxx vyhláška xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx §3, 9, 14, 19 x 24, xxxxx xxxxxxxx účinnosti xxxx 1. xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Ing. Xxx v. x.

Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx x. 334/1997 Sb.
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx

xxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxx

xxxx xxxxx xxxx
xxxx xxxx
xxxx xxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx

xxxx xxxxxx x obsahem xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx xxxx (xxxxxx, xxxxx, xxxxxx)

xxxx x přísadami

přírodní xxxx

xxxxxx

xxxxxx xxxxxxx x xxxxx

xxxxxx xxxx
xxxxxx xxxxxxxx xxxx
xxxxx x xxxxxxxxxx cukru
karamel

ostatní xxxxxxxx sladidla

dextróza, xxxxxxxx x další

dextróza xxxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Příloha č. 2 x vyhlášce x. 334/1997 Sb.
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
1. Xxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx polarimetricky % hm. nejméně
 
invertní xxxx % xx. xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx sušením % xx. xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx-
xxxxxxxx % hm. xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx x xxxxxxx xxx 420 nm IU xxxxxxx
&xxxx;
xxxx xxxxx xxxx
&xxxx;
99,7
&xxxx;
0,04
&xxxx;
0,1
&xxxx;
0,01
&xxxx;
22,5
&xxxx;
xxxx xxxx
&xxxx;
99,7
&xxxx;
0,04
&xxxx;
0,1
&xxxx;
0,04
&xxxx;
45
&xxxx;
xxxx polobílý
 
99,5
 
0,10
 
0,1
 
0,10
 
150
 
cukr xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx nejvýše 3 %
&xxxx;
96,7
&xxxx;
0,10
&xxxx;
0,2
&xxxx;
0,04
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxxxxx cukr
 
99,5
 
0,10
 
0,25
 
0,04
 
150
 
cukr x xxxxxxxx
&xxxx;
85,0
&xxxx;
-
&xxxx;
1,2
&xxxx;
-
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxxxx cukr
 
97,5
 
0,09
 
1,4
 
0,8
 
-
 
kandys
 
98,5
 
-
 
1,0
 
0,45
 
-
 
U xxxxxx xxxx extra xxxx, xxxx xxxx, cukr xxxxxxxx obsah xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 50 xx/xx.
Xxxxxx xxxxxxxxx bílých xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxx extra xxxx
&xxxx;
xxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxx počet bodů xxxxxxx
&xxxx;
8
&xxxx;
-
&xxxx;
x toho:
 
 
 
popel - xxxx xxxxxxx
&xxxx;
6
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxx x xxxxxxx - xxxx xxxxxxx
&xxxx;
3
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxx řada - xxxx xxxxxxx
&xxxx;
4
&xxxx;
12
Xxxxx bod xxxxxxxx:
x) 0,0018 % xxxxxx xxxxxx určeného xxxxxxxxxxxxxxxx xxx metody XXXXXX
x) 7,5 jednotek XXXXXX (XX) pro xxxxx x xxxxxxx
x) 0,5 jednotek xxxxxxx xxxx dle metody Xxxxxxxxx
Xxxxxx podle tvaru x xxxxxxxxx částic xxxxxxxxx:
x) xxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx krystalů xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxx xxxxxxx xx volně xxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxx moučka xx xxxxx xxxxx xxxx jemně xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) přírodní xxxx xx xxxxx, zrnitá xxxxxxxxxxx až světlehnědá xxxxx, xx omak xxxxx xxxxxxx,
x) kandys xx xxxx velkých xxxxxxxx a xxxxxxxx, xxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxx.
Xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxx oka xxxx x xx
&xxxx;
xxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx % xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxx moučka
 
2,00 - 0,40
&xxxx;
xxxxxxx 70
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
0,80 - 0,16
xxx 1,00
0,80 - 0,40
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx 70
xxxxxxx 5
 
nejvýše 5
&xxxx;
xxx 0,40
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx 95
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
- xxx cukr a xxxxxxx přírodní xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx v g
 
hmotnostní xxxxxxxx x %
 
do 50
&xxxx;
- 10
&xxxx;
xxxxx xxx 50 do 250
&xxxx;
- 4
&xxxx;
xxxxx xxx 250 xx 500
 
- 3
&xxxx;
xxxxx xxx 500 xx 1000
&xxxx;
- 2
 
nad 1000
&xxxx;
- 1
2. Xxxxxx xxxxxxx x cukru
 
 
sušina xxxxxxxxxxxxxxxx % xx. xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxx x xxxxxx % hm.
 
pH
 
popel xxxxxx-
xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx % xx. xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx roztoku xxx 420 xx XX xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxx
&xxxx;
62
&xxxx;
xxxxxxx 3
&xxxx;
&xxxx;
0,1
&xxxx;
45
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx xxxx
&xxxx;
62
&xxxx;
xxxx xxx 3
xxxxxxx 50
&xxxx;
&xxxx;
0,4
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
62
&xxxx;
xxxx xxx 50
&xxxx;
&xxxx;
0,4
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
73
&xxxx;
xxxxxxx 50
&xxxx;
4 - 6
&xxxx;
-
&xxxx;
-
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xx spotřebitelského xxxxxx
- xxx xxxxxx xxxxxxx x cukru
 
deklarovaná xxxxxxxx v x
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx v %
 
do 300
&xxxx;
- 5
&xxxx;
xxxxx než 300 xx 1000
&xxxx;
- 4
&xxxx;
xxx 1000
 
- 3
3. Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
x) Xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx (X-xxxxxxx) % xxxx. xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx % xxxx. xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx % hmot. xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx monohydrát
 
99,5
 
90,0
 
0,25
 
dextróza xxxxxxx
&xxxx;
99,5
&xxxx;
98,0
&xxxx;
0,25
x) Xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx sušením % xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx % xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx roztoku xxx 420 nm (X X) xxxxxxx
&xxxx;
xX
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
0,5
&xxxx;
0,1
&xxxx;
30
&xxxx;
4,5 - 7,0
x) Xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx % hmot.
 
dextrózový xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx X-xxxxxxx x % xxxx. xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx % xxxx. sušiny
 
glukózový xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 70
&xxxx;
xxxxxxx 20
 
nejvýše 1,0
x) Sušený xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx % xxxx.
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx vyjádřený xxxx X-xxxxxxx v % xxxx. xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx % xxxx. xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxx sirup
 
nejméně 93
 
nejméně 20
&xxxx;
xxxxxxx 1,0

Příloha č. 3 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx
X) Xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx sladká xx xxxxxxxxx žlutá xx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx čistá xx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx až xxxxx viskózní, tekutá, xxxxxxxx xx plně xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx do xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xx silně viskózní, xxxxxx, částečně xx xxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx
Xxxxxxxx:
Xxx určení xxxxxxx a xxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx, xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
X) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxx xxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxx x % xxxxxxx
&xxxx;
0,6
&xxxx;
1,0
&xxxx;
1,0
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx cukr x % nejméně
 
65,0
 
60,0
 
60,0
 
sacharóza xxxxxxxx x % xxxxxxx
&xxxx;
5,0 2)
&xxxx;
10,0
&xxxx;
10,0
&xxxx;
xxxxx vody x % xxxxxxx
&xxxx;
20,0
&xxxx;
20,0
&xxxx;
20,0
&xxxx;
xxxxxxxx (mekv/kg) xxxxxxx
&xxxx;
40,0
&xxxx;
40,0
&xxxx;
40,0
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx v mg/kg xxxxxxx
&xxxx;
40,0
&xxxx;
40,0
&xxxx;
40,0
&xxxx;
xxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx 3) x % nejvýše
 
0,10
 
0,10
 
0,10
 
elektrolytická xxxxxxxxxxxx x xX.x-1
&xxxx;
xxxxxxx 55
&xxxx;
90 - 130
&xxxx;
50 - 105
X) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx x x
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx v %
&xxxx;
xx 100
&xxxx;
- 8
 
větší xxx 100 do 250
 
- 5
&xxxx;
xxxxx než 250 xx 500
&xxxx;
- 3
&xxxx;
xxx 500
&xxxx;
- 1

Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny
 
Druh
 
Skupina
 
Podskupina
 
Nečokoládové cukroviny
 
karamely
 
tukové x xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx mléčné, xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx druhu xxxxxx (xxxxxxx, želé, xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxx)
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
xxxxxx
xxxxxxx xxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx)
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
x přísadami plněné
 
 
komprimáty
 
 
 
žvýkačky
 
balonkové (xxxxxx xxx)
xxxxxxxx
xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
x xxxxxxx xxxxxx
x xxxxxxxx (sirupovou) xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx nebo xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, mandlové, arašídové xxxx kokosové

Příloha č. 5 x vyhlášce x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx jakost
 
skupina
 
vlhkost xxxxxxx
x % hmotnosti
 
obsah xxxxxx xxxxxxx
x % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
-
&xxxx;
2.0 4)
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
-
&xxxx;
2.5 4)
 
želé
 
22.0
 
2,0 5)
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx pochoutky
 
-
 
3.0 5)
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
22.0
&xxxx;
2.0 5)
 
rahat, chalva
 
20.0
 
2.0 5)
&xxxx;
xxxxxxx xxx
&xxxx;
8.0
&xxxx;
2.0 4)
 
lékořicové xxxxxxx
&xxxx;
19.0
&xxxx;
4.0 5)
 
pěnové
 
25.0
 
2.5 5)
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
12.0
&xxxx;
1.5 5)
&xxxx;
xxxxxxxxxx x glukózou
ostatní
 
7.0
3.0
 
3.0 5)
&xxxx;
Xxxxxxxx:
xxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
&xxxx;
xxx 105 °X
7.5
7.5
7.5
&xxxx;
xxx 900 °X
10.0 5)
7.0 5)
7.0 5)
&xxxx;
xxxxxx:
xxxx x xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
5.0
6.0
&xxxx;
2.0 5)
2.0 5)
 
roksy
 
6,0
 
2.0 5)
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
-
&xxxx;
2.0 4)
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxx xxxxx
&xxxx;
2,0
&xxxx;
3.0 5)
&xxxx;
X xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx může xxx xxxxx xxxxxx xxxxxx nejvýše
 
dropsy x xxxx 2% xxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx 5% xxxx.
Xxxxxxx 2
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky
 
hmotnostní xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx odchylky
 
do 105 x
&xxxx;
- 10%
&xxxx;
xx xxxx xxx 105 - 150 x
&xxxx;
- 8%
&xxxx;
xx xxxx xxx 150 - 250 x
&xxxx;
- 5%
&xxxx;
xx více xxx 250 - 500 x
&xxxx;
- 3%
 
od více xxx 500 - 1000 g
 
- 2%
&xxxx;
xxx 1000 x (x xxxxxxxxxxx)
&xxxx;
- 1%

Xxxxxxx č. 6 x xxxxxxxx č. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny
 
Druh
 
Skupina
 
Podskupina
 
Kakaový xxxxxx xxxx kakao
 
kakaový xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx prášek
 
 
Směs kakaa x cukrem
 
směs kakaa x cukrem
 
slazený kakaový xxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx xxxx
xxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxx k xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxx xxxxxxxxxxx kakaového xxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx obsahem xxxx
xxxxxxx xxxx s xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx tuku
čokoláda x přípravě xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx kakaového xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx látek nezmýdelnitelných xxxxxxxxxxx nejvýše
 
obsah xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vyjádřených xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
0,35 %
&xxxx;
1,75 %
 
Expelerované xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
0,50 %
 
1,75 %
 
Rafinované xxxxxxx xxxxx*)
&xxxx;
0,50 %
&xxxx;
1,75 %
*) množství xxxx xx xxxxxx a xxxxxx nesmí xxxxxxxxxx xxxxx vyšší, xxx xx xxxxxxxxx x xxxxx kakaovém xxxx

Xxxxxxx č. 7 x vyhlášce x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx 1 - Xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx x %
 
obsah xxxxxxxx x % xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx (xxxxx)
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
&xxxx;
9,0
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx odtučněný
 
nejméně 8,0
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
&xxxx;
9,0
Xxxxxxx 2 - Směsi xxxxx x xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx*) v xxxxxx x % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx x % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 32,0
&xxxx;
xxxxxxx 68,0
 
slazená xxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
 
nejvýše 80,0
 
slazená xxxx x kakaovou xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
 
nejméně 80,0**)
&xxxx;
xxxxxxxx x přípravě nápoje
 
nejméně 25,0
&xxxx;
xxxxxxx 75,0
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxx xxx. xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 32,0
&xxxx;
xxxxxxx 68,0
&xxxx;
xxxxxxx směs xxxxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx tuku
 
nejméně 20,0
&xxxx;
xxxxxxx 80,0
&xxxx;
xxxxxxx směs x xxxxxxxx chutí xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
&xxxx;
xxxxxxx 80,0**)
&xxxx;
xxxxxxxx k xxxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxx obsahem tuku
 
nejméně 25,0
&xxxx;
xxxxxxx 75,0
*) v xxxxxxx xxxxx odtučněného xxxxxxxxx prášku x xxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxxx kakaového xxxxxx x xxxxxx
**) xxxxxxx xxxxxxxxx může být xxxxxxxx xxxxxxxxx jinými xxxxxxxx

Příloha č. 8 x vyhlášce x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxx x čokoládových xxxxxxxxxx xx xxxxx, skupiny x podskupiny
 
Druh
 
Skupina
 
Podskupina
 
Čokoláda
 
neslazená (xxx xxxxx)
&xxxx;
xxx xxxxxx, xxxxxx, xxxx x přísadami
 
 
hořká
 
 
 
na xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx sacharózy
 
 
 
mléčná xx sníženým xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxx, xxxxxx nebo xxxxx tvary
 
podle xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx poleva xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx poleva mléčná
 
 
 
čokoládová xxxxxx mléčná x xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx poleva xxxxxx x vysokým
 
 
 
obsahem mléka
 
 
 
čokoládová xxxxxx xxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx bílá
 
 
 
čokoládová xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx sacharózy
 
 
 
čokoládová xxxxxx xxxxxx xx sníženým xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx x čokoládových polev x xxxxxxx náplněmi (xxxxxxxx, krémovými, likérovými x dalšími)
 
 
máčené nebo xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxx xxxxxx (xxxx, fondan, vylehčené xxxxx xxxxx a xxxxx), xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx směsi
 
 
nugáty
 
podle xxxxx xxxxxxx uvádějící xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxx druhu xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
x xxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
x mléčné xxxxxxxx
x xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, mandlové, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx č. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxx % xxxxxxxxxx na xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx sušiny
 
Obsah xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx tuku
 
Obsah xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx. xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
=
&xx; 50
&xxxx;
=
&xx; 58
 
 
 
 
 
 
Čokoláda hořká
 
=
> 18
&xxxx;
=
&xx; 14
 
=
> 35
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxx xx xxxxxx
&xxxx;
=
&xx; 18
&xxxx;
=
&xx; 12
&xxxx;
=
&xx; 30
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 10
&xxxx;
=
&xx; 40
 
 
=
> 7
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
&xxxx;
=
&xx; 25
 
=
> 3.5
&xxxx;
=
&xx; 10.5
&xxxx;
=
&xx; 25
 
=
< 55
&xxxx;
Xxxxxx čokoláda x xxxxxxx xxxxxxx mléka
 
 
=
> 2.5
&xxxx;
=
&xx; 20
&xxxx;
=
&xx; 5
&xxxx;
=
&xx; 15
&xxxx;
=
&xx; 25
 
=
< 55
 
Mléčná xxxxxxxx x odstředěným xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
 
=
> 25
&xxxx;
=
&xx; 0.5
&xxxx;
=
&xx; 14
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
 
=
> 25
&xxxx;
=
&xx; 7
&xxxx;
=
&xx; 3 &xx; 14
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxx čokoláda
 
=
> 18
 
=
< 0.5
&xxxx;
=
&xx; 18
&xxxx;
=
&xx; 3
 
=
> 15
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx se sníženým xxxxxxx sacharózy
 
=
> 18
&xxxx;
=
&xx; 14
&xxxx;
=
&xx; 35
 
 
 
 
 
Mléčná xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
&xxxx;
=
&xx; 25
 
=
> 3.5
&xxxx;
=
&xx; 10.5
 
=
> 25
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxxxxxxxx rýže, xxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
=
≥ 12
&xxxx;
=
&xx; 14
&xxxx;
=
&xx; 32
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxxxx xxxx, xxxxxx čokoládové xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
&xxxx;
=
&xx; 20
&xxxx;
=
&xx; 3.5
 
=
> 10.5
&xxxx;
=
&xx; 12
 
=
< 66
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx poleva
 
=
< 31
&xxxx;
=
&xx; 2.5
&xxxx;
=
&xx; 35
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 10
 
=
> 35
 
 
=
> 4
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx poleva
 
 
=
> 2.5
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 3.5
&xxxx;
=
&xx; 10.5
&xxxx;
=
&xx; 31
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
 
=
> 25
&xxxx;
=
&xx; 0.5
&xxxx;
=
&xx; 14
&xxxx;
=
&xx; 31
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxxxx čokoládová xxxxxx s vysokým xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
&xxxx;
=
&xx; 20
&xxxx;
=
&xx; 5
&xxxx;
=
&xx; 15
 
=
> 25
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 1
&xxxx;
=
&xx; 20
&xxxx;
=
&xx; 5
 
=
> 15
 
=
> 31
&xxxx;
=
&xx; 55
 
Čokoládová xxxxxx xxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 0.5
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xx níženým xxxxxxx sacharózy
 
 
=
> 2.5
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 3.5
&xxxx;
=
&xx; 10.5
 
=
> 25
&xxxx;
=
&xx; 55
 
Hořká xxxxxxxxxx xxxxxx xx níženým xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
=
&xx; 18
 
=
> 14
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxx:
1) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx nejméně 1,5 % xxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx.
2) Ostatní xxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxx xxxx. mandlemi, xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 5 % xxxxxx.
3) Čokoláda x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx, jádrovin x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx nejméně 60% xxxxxxxxxx polevy x xxxxxxx hmotnosti xxxxxxx.
4) X plněné xxxxxxxx xxxxx poleva xxxxxxx 25% xxxxxxxxx výrobku.

Tabulka 2
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx čokoládové xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx čokoládové xxxxxx x % x xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxx x % xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
35 - 65
 
3,0
 
čokoládové xxxxx
&xxxx;
20 - 75
&xxxx;
3,0
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
15 - 50
&xxxx;
3,0
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
7 - 25
 
3,0
 
nugáty
 
7 - 25
 
3,0
Poznámka:
Za xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxx, složené x xxxxxxxxxxxx i xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx 7% z xxxxxxx hmotnosti xxxxxxx.
Xxxxxxx 3
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxx výrobku
 
hmotnostní interval
 
hmotnostní xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
xx 50 x
&xxxx;
- 10 %
&xxxx;
xxxxx xxx 50 do 100 x
&xxxx;
- 5 %
&xxxx;
xxxxx xxx 100 xx 250 x
&xxxx;
- 3 %
&xxxx;
xxxxx xxx 250 xx 500 g
 
- 2 %
 
větší než 500 xx 1000 x
&xxxx;
- 1 %
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xx 105 x
&xxxx;
- 10 %
&xxxx;
xxxxx než 105 xx 150 x
&xxxx;
- 8 %
&xxxx;
xxxxx xxx 150 xx 250 g
 
- 5 %
&xxxx;
xxxxx xxx 250 xx 500 x
&xxxx;
- 3 %
&xxxx;
xxxxx xxx 500 xx 1000 x
&xxxx;
- 2 %
 
nad 1000 x
&xxxx;
-1 %
Čl. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx vyrobené x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxx xxxxxxxx xx 1. xxxx 2001.
Xx. II xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 94/2000 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.9.2000

Informace
Xxxxxx xxxxxxx č. 334/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx ustanovení §3, 9, 14, 19 x 24, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx změny x xxxxxxxx uskutečněné právním xxxxxxxxx x.:
94/2000 Xx., xxxxxx xx xxxx vyhláška XX x. 334/97 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x) x x) zákona x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, kakaový prášek x xxxxx xxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx x čokoládové cukrovinky
x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Právní xxxxxxx x. 334/97 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx předpisem č. 76/2003 Sb. x účinností ode xxx, xxx vstoupila x platnost xxxxxxx x přistoupení ČR x XX (1.5.2004).
Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx není xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx derogační xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x tabákových xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx údajů x xxxxxxxx výrobku xxxxxxxxxx symbolem "e".
2) X xxxx květového jednodruhového xxxxxxxxx z trnovníku xxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx) xxxx xxx zdánlivá xxxxxxxxx xxxxxxx 10,0 %.
3) U xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx 0,50 % ve xxxx xxxxxxxxxxxxx látek.
4) obsah xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx
5) obsah xxxxxx x xxxxxx
6) x xxxxxxx směsí xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx prášku x xxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx