Právní předpis byl sestaven k datu 30.04.2004.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.08.2000 do 30.04.2004.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro přírodní sladidla, med, nečokoládové cukrovinky, kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem, čokoládu a čokoládové cukrovinky
334/97 Sb.
ODDÍL 1. Přírodní sladidla §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Technologické požadavky §5
Uvádění do oběhu §6
ODDÍL 2. Med §7
Členění na skupiny §8
Označování §9
Požadavky na jakost §10
Uvádění do oběhu §11
ODDÍL 3. Nečokoládové cukrovinky §12
Členění na skupiny a podskupiny §13
Označování §14
ODDÍL 4. Kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem §17
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §18
Označování §19
ODDÍL 5. Čokoláda a čokoládové cukrovinky §22
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §23
Označování §24
Požadavky na jakost §25
Uvádění do oběhu §26
Přechodné ustanovení §27
Účinnost §28
PŘÍLOHA 1: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 3: Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 4: Členění nečokoládových cukrovinek na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 6: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 8: Členění čokolád a čokoládových cukrovinek na druhy, skupiny a podskupiny
č. 94/2000 Sb. - Čl. II
ODDÍL 1
XXXXXXXX XXXXXXXX
§1
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxxxxx sladidly xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx látky xx bázi xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, zejména sacharózy, xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxx, kostek, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx látkami, xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx kořením,
x) xxxxxxxx xxxxxxx z xxxxx xxxxxxx na xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xxxxxx
a) cukr xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx výrobků x xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x invertního xxxxx x xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx jiný xxxxxxxx xxx sacharózu xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, které odpovídá xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx (xxxx. xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx).
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxx xxxxxxx x příloze č. 2.
§5
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxx xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx.
§6
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxx, x výjimkou xxxxx xxxxxx, xx xxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 30 °X x relativní vlhkosti xxxxxxx xxxxxxx 70 %.
(2) Xxxx xxxxxx xx skladuje xxx teplotě nejvýše 30 oC při xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(3) Tekuté xxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 25 °X.
(4) Xxxx extra xxxx, cukr xxxx x xxxx polobílý xx xxxxx xx xxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx 125 x, 250 x, 500 x, 750 x, 1 xx, 1,5 xx, 2 xx, 2,5 xx, 3 xx, 4 kg, 5 xx.
ODDÍL 2
XXX
§7
Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx rozumí
a) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx šťáv xxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx rostlin xxxx xx xxxxxx částech xxxxxxx xx vyskytujících (xxxxxxxx) a které xxxxx xxxxxxx, přetvářejí, xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, uskladňují x xxxxxxxxx zrát x plástech,
b) xxxxx xxxxxxxx med xxxxxxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx ze xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx nebo na xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx ze snůšky xxxxxxxxxxx a medovicového xxxxxx bez xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx druhu,
x) xxxxxxxxx xxxxx xxx získaný xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx medem med xxxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxx do čerstvě xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x prodávaný x xxxxxxxxxx celých xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
g) xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx xx použití xxxxxxx tepla,
h) xxxxxxxxx xxxxx med xxxxxxx vykapáním xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx plodu.
§8
Členění xx xxxxxxx
(1) Xxx xx člení xx xxxxxxx
x) xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx dle xxxxxxx xxxxxxxxx
x) xxxxxxxx xxx,
b) xxxxxxxxxxx xxx,
x) xxxxxxxx xxx,
d) xxxxxxxx xxx.
§9
Xxxxxxxxxx
(1) Med xxxx xxx označen xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx. Toto xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxx x živočišný xxxx včely medonosné.
(2) Xxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx. U xxxx xxxxxxxxx xx xxxx xxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx.
(3) Xxx xx dále xxxxxxxx xxxxxxxx získávání. X xxxxxxx, xx xx xxxxx o xxx xxxxxxxx, xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
(4) Xxxx xxxxxxx xxx xx xxxxxx med, který xxx po xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx konzistence x xxxxx xx tvořen xxxxx jemných krystalů.
(5) Jako xxx x xxxxxxxxx xx xxxxxx med, xxxxx xxxxxxxx jeden xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx.
(6) Xxx x xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x tuzemsku musí xxx xxxxxxx vždy xxxx xxxxxx, x xx i v xxxxxxx směsí xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx.
(7) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 3 xxxxxxx X.
§10
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xx xxxx xxxxx xxx xxxxxxx žádné xxxxx, které xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx, a xxxxx x xxxx základních xxxxxx z něj xxxxx xxx xxxxxx.
(2) Med xxxxx
x) mít jakékoliv xxxx příchutě x xxxxx,
x) xxxxx xxxxxx xxxx pěnit,
x) být xxxxxx xx takové míry, xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx jsou xxxxxxx xxxxx se xxxxxx xxxxxxxxx,
d) xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx jakost jsou xxxxxxx x příloze č. 3.
§11
Xxxxxxx xx xxxxx
Med xx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xx 25 °C x xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx 70 %.
XXXXX 3
XXXXXXXXXXXX XXXXXXXXXX
§12
Xxx xxxxx této xxxxxxxx se xxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx (xxxx jen "cukrovinky") xxxxxxxxx, xxxxxxx základní xxxxxx tvoří přírodní xxxx náhradní xxxxxxxx x které xxxxxxxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xx sušinu,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, do xxxxxx míry žvýkavé, x různou příchutí,
x) nečokoládovým dražé xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx vložkami, x xxxxxxx cukru,
x) xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx gelu vzniklou xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxx pektinu, xxxxx, škrobu xxxx xxxxxxxx,
e) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx cukrovinky xxxxxxxxxx xxxx nebo xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx nebo xxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx tvarů x xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx směsí xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx šlehaný cukrosirupový xxxxxx x bílkem, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx hmota s xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, popřípadě x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxx,
x) lékořicovými xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, popřípadě x xxxxxxxxx dalších xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx práškovitých xxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx nebo xxxxxx,
x) xxxxxxxxx cukrovinka xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx x škrobového xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx x xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx,
x) xxxxx cukrovinky xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xx tvaru xxxxxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxx na xxxxxxx xxxxxxx obrazce z xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx hmot,
x) furé xxxxxxxxxx x kandytové xxxxx, xx povrchu xxxxx, xxxxxxxx, xxxxx konzistence xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx 13 % xxxxxxxx xxxx xxxxxx náplně,
x) pěnovými cukrovinkami xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, žvýkavé xxxxxxxxxxx, s xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx.
§15
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx jsou xxxxxxx v příloze č. 5 xxxxxxx 1.
§16
§16 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 94/2000 Sb.
XXXXX 4
XXXXXXX XXXXXX X XXXXX KAKAA S XXXXXX
§17
Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
a) xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx ( Xxxxxxxxx xxxxx X.),
x) xxxxxxxx drtí xxxxxxx xxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxxx nejvýše 5 % xxxxxx xxxxxx nebo xxxxxx x xxxxxxx popela 10 % xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx,
c) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx pastu xxx snížení obsahu xxxxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx tukem xxx xxxxxxx x kakaových xxxx nebo xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx požadavkům xxxxxxxxxx xxx kakaové xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxxxx bobů xxxx xxxxxx částí xxxxxxxxxxxx požadavkům xxxxxxxx x příloze č. 6 tabulce 2,
x) xxxxxxxx xxxxxxx (dále jen "xxxxxx") xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, x xxxxx xxx částečně odstraněn xxxxxxx xxx,
x) xxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx poměru,
x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx nejméně 20 % xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xx xxxxxx,
x) kakaovými xxxxxxx kakaová xxx xxxx xxxxxxx hmota xxxxxxxxxx xx formy xxxxxxx, obsahující xxxxxxx 20 % hmotnostních xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xx sušinu x xxxxxxx 9 % xxxxxxxxxxxx xxxx,
x) kakaovými výlisky xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx obsahující xxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxx.
§18
Členění xx druhy, skupiny x xxxxxxxxxx
Členění xx druhy, xxxxxxx x podskupiny xx xxxxxxx x příloze č. 6 xxxxxxx 1.
§19
Označování
(1) Kakao xx xxxxxx xxxxxx skupiny, xxxxx xxxxx x xxxxxx názvem xxxxxxxxxx.
(2) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 7 tabulce 3.
§20
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 7 xxxxxxxxx 1 x 2.
§21
§21 xxxxxx právním předpisem x. 94/2000 Sb.
XXXXX 5
XXXXXXXX X XXXXXXXXXX XXXXXXXXXX
§22
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx potravina xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx látek xxxx xxxxx určených x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x kterých xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx 5 % x xxxxxxxx na xxxxxx,
c) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx tuk, xxxxxxx máslo, xxxxxxx xxxxx xxxx kakaové xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx, kde došlo x xxxxxxxx xxxx xxxxx záměně kakaového xxxxx xxxxx rostlinným xxxxx.
§23
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny
Xxxxxxx xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx je xxxxxxx v příloze č. 8.
§24
Xxxxxxxxxx
(1) U čokolád xx x názvu xxxxxxx uvede vždy
x) xxxx i xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxx, která xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, jako xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxx,
x) x xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx skupiny, popřípadě xxxxxxxxxx.
(2) X xxxxxxxxxxxx cukrovinek xx x názvu výrobku xxxxx druh a xxxxxxxxxx nebo skupina x podskupina.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9 xxxxxxx 3.
§25
Požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 9 xxxxxxxxx 2 x 3.
§26
Xxxxxxx xx xxxxx
Xxxxxxxx x xxxxxxxxxx cukrovinky xx xxxxxxx xx xxxxx při xxxxxxx xx 25 oC.
§27
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx kakaa x xxxxxx, čokolády x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxx xx 1. ledna 1998 xx 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx pouze xxxxx §6 xxxxxx.
Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx
xxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xxxx
|
xxxx xxxxx xxxx
xxxx xxxx
xxxx xxxxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxxxx, moučka
|
cukr xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx
|
||
xxxxxxxxx xxxx (xxxxxx, bridž, xxxxxx)
|
||
xxxx x přísadami
|
||
přírodní xxxx
|
||
xxxxxx
|
||
xxxxxx xxxxxxx x cukru
|
tekutý xxxx
xxxxxx xxxxxxxx xxxx
xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxx
|
|
xxxxxxx xxxxxxxx sladidla
|
dextróza, xxxxxxxx x další
|
dextróza monohydrát
dextróza xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
|
Příloha x. 2 x xxxxxxxx x. 334/1997 Sb.
Fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
1. Xxxx
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx % xx. xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxx % xx. xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx % xx. xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx kondukto-
metricky % hm. xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx x xxxxxxx při 420 xx IU xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxx extra bílý
|
99,7
|
0,04
|
0,1
|
0,01
|
22,5
|
cukr xxxx
|
&xxxx;
99,7
|
&xxxx;
0,04
|
&xxxx;
0,1
|
&xxxx;
0,04
|
&xxxx;
45
|
&xxxx;
xxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
99,5
|
&xxxx;
0,10
|
&xxxx;
0,1
|
&xxxx;
0,10
|
&xxxx;
150
|
&xxxx;
xxxx xxxxxx x obsahem xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx nejvýše 3 %
|
&xxxx;
96,7
|
&xxxx;
0,10
|
&xxxx;
0,2
|
&xxxx;
0,04
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
99,5
|
&xxxx;
0,10
|
&xxxx;
0,25
|
&xxxx;
0,04
|
&xxxx;
150
|
&xxxx;
xxxx s xxxxxxxx
|
&xxxx;
85,0
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
1,2
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
97,5
|
&xxxx;
0,09
|
&xxxx;
1,4
|
&xxxx;
0,8
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
98,5
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
1,0
|
&xxxx;
0,45
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
X xxxxxx xxxx xxxxx bílý, xxxx xxxx, cukr xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 50 xx/xx.
|
Xxxxxx hodnocení bílých xxxxx
&xxxx; | &xxxx;
xxxx extra xxxx
|
&xxxx;
xxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx bodů xxxxxxx
|
&xxxx;
8
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
x xxxx:
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxx - xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
6
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
xxxxx x xxxxxxx - xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
3
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
xxxxxx xxxx - xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
4
|
&xxxx;
12
|
Xxxxx xxx xxxxxxxx:
x) 0,0018 % xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx metody XXXXXX
x) 7,5 jednotek XXXXXX (XX) pro xxxxx v xxxxxxx
x) 0,5 xxxxxxxx xxxxxxx xxxx dle xxxxxx Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxx tvaru x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx:
x) cukr xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx stejnoměrného xxxxxx,
x) xxxx xxxxxxx xx volně sypká xxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) cukr moučka xx xxxxx xxxxx xxxx jemně drcených xxxxxxxx,
x) přírodní xxxx xx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx, xx omak xxxxx lepkavá,
e) xxxxxx xx xxxx velkých xxxxxxxx a xxxxxxxx, xxxx, xxxxx xx xxxxx barvy.
Třídění xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxx xxx síta x xx
|
&xxxx;
xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx % hmotnostní cukr xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
2,00 - 0,40
|
&xxxx;
xxxxxxx 70
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0,80 - 0,16
xxx 1,00
0,80 - 0,40
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxx 70
nejvýše 5
|
&xxxx;
xxxxxxx 5
|
&xxxx;
xxx 0,40
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxx 95
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
- xxx cukr a xxxxxxx přírodní sladidla xxxxx tekutých výrobků
deklarovaná xxxxxxxx v x
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx v %
|
&xxxx;
xx 50
|
&xxxx;
- 10
|
&xxxx;
xxxxx než 50 do 250
|
- 4
|
&xxxx;
xxxxx xxx 250 xx 500
|
&xxxx;
- 3
|
větší xxx 500 xx 1000
|
&xxxx;
- 2
|
&xxxx;
xxx 1000
|
&xxxx;
- 1
|
2. Xxxxxx výrobky x xxxxx
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx refraktometricky % xx. nejméně
|
invertní xxxx x xxxxxx % xx.
|
&xxxx;
xX
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxx-
xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx % hm. xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx roztoku xxx 420 xx XX xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx cukr
|
62
|
nejvýše 3
|
|
0,1
|
45
|
tekutý xxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
62
|
&xxxx;
xxxx než 3
xxxxxxx 50
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0,4
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
62
|
&xxxx;
xxxx xxx 50
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0,4
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
73
|
&xxxx;
xxxxxxx 50
|
&xxxx;
4 - 6
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
-
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
- pro tekuté xxxxxxx x xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x x
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx v %
|
do 300
|
&xxxx;
- 5
|
větší než 300 xx 1000
|
&xxxx;
- 4
|
&xxxx;
xxx 1000
|
&xxxx;
- 3
|
3. Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
x) Xxxxxxxx
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxx (D-glukóza) % xxxx. sušiny xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx % hmot. nejméně
|
sulfátový xxxxx % xxxx. xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
99,5
|
&xxxx;
90,0
|
&xxxx;
0,25
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
99,5
|
&xxxx;
98,0
|
&xxxx;
0,25
|
x) Xxxxxxxx
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx sušením % xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx konduktometricky % xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx roztoku xxx 420 xx (X X) xxxxxxx
|
&xxxx;
xX
|
&xxxx;
xxxxxxxx
|
&xxxx;
0,5
|
&xxxx;
0,1
|
&xxxx;
30
|
&xxxx;
4,5 - 7,0
|
x) Xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx % hmot.
|
dextrózový xxxxxxxxxx vyjádřený jako X-xxxxxxx x % xxxx. sušiny
|
sulfátový xxxxx % xxxx. xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 70
|
&xxxx;
xxxxxxx 20
|
&xxxx;
xxxxxxx 1,0
|
x) Sušený xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx % xxxx.
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx vyjádřený xxxx X-xxxxxxx x % xxxx. xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx % xxxx. xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxx sirup
|
nejméně 93
|
nejméně 20
|
&xxxx;
xxxxxxx 1,0
|
Příloha x. 3 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxxx, fyzikální x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx
X) Xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx a vzhled
|
chuť
|
barva
|
květový
|
mírně xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx až xxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx sladká xx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxx xx s nazelenalým nádechem, xxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx, tekutá, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx popřípadě xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xx červenohněda
|
smíšený
|
mírně xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx krystalická
|
sladká
|
jantarová xx xxxxx xxxxx
|
Xxxxxxxx:
Xxx xxxxxx xxxxxxx x původu xxxx xx rozhodující xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx, xxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
X) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxx medu
|
||
květový
|
medovicový
|
smíšený
|
|
obsah xxxxxx v % xxxxxxx
|
&xxxx;
0,6
|
&xxxx;
1,0
|
&xxxx;
1,0
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxxx jako xxxxxxxx xxxx x % xxxxxxx
|
&xxxx;
65,0
|
&xxxx;
60,0
|
&xxxx;
60,0
|
&xxxx;
xxxxxxxxx zdánlivá x % nejvýše
|
5,0 2)
|
&xxxx;
10,0
|
&xxxx;
10,0
|
&xxxx;
xxxxx vody x % nejvýše
|
20,0
|
20,0
|
20,0
|
kyselost (xxxx/xx) xxxxxxx
|
&xxxx;
40,0
|
&xxxx;
40,0
|
&xxxx;
40,0
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx x xx/xx xxxxxxx
|
&xxxx;
40,0
|
&xxxx;
40,0
|
&xxxx;
40,0
|
&xxxx;
xxxxx xx vodě xxxxxxxxxxxxx xxxxx 3) x % xxxxxxx
|
&xxxx;
0,10
|
&xxxx;
0,10
|
&xxxx;
0,10
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xX.x-1
|
&xxxx;
xxxxxxx 55
|
&xxxx;
90 - 130
|
50 - 105
|
X) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx balení
hmotnostní xxxxxxxx x x
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx v %
|
&xxxx;
xx 100
|
&xxxx;
- 8
|
větší xxx 100 xx 250
|
&xxxx;
- 5
|
&xxxx;
xxxxx xxx 250 xx 500
|
- 3
|
nad 500
|
&xxxx;
- 1
|
Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx x. 334/1997 Sb.
Členění nečokoládových xxxxxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx x xxxxxxxxxxx s xxxxxxx xxxxxxxx mléčné, xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx druhu xxxxxx (xxxxxxx, xxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx ovoce nebo xxxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxx)
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxx
|
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxx
|
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxx
|
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxx
xxxxxx
xxxxxxx xxx
|
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxx (marshmallow)
|
|
nečokoládové xxxxxxxxx
|
&xxxx;
x přísadami xxxxxx
|
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx (xxxxxx xxx)
xxxxxxxx
xxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxx
|
&xxxx;
x tukovou xxxxxx
x xxxxxxxx (xxxxxxxxx) xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxx xxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx
|
Xxxxxxx x. 5 x vyhlášce x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx nejvýše
v % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx popela xxxxxxx
x % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
2.0 4)
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
2.5 4)
|
želé
|
22.0
|
2,0 5)
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx pochoutky
|
-
|
3.0 5)
|
gumovité xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
22.0
|
&xxxx;
2.0 5)
|
&xxxx;
xxxxx, chalva
|
20.0
|
2.0 5)
|
&xxxx;
xxxxxxx xxx
|
&xxxx;
8.0
|
&xxxx;
2.0 4)
|
lékořicové xxxxxxx
|
&xxxx;
19.0
|
&xxxx;
4.0 5)
|
&xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
25.0
|
&xxxx;
2.5 5)
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
12.0
|
&xxxx;
1.5 5)
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx x glukózou
ostatní
|
7.0
3.0
|
3.0 5)
|
&xxxx;
Xxxxxxxx:
xxxxxx balonkové
dražované
plátkové
|
při 105 °X
7.5
7.5
7.5
|
&xxxx;
xxx 900 °C
10.0 5)
7.0 5)
7.0 5)
|
&xxxx;
xxxxxx:
xxxx x xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
5.0
6.0
|
&xxxx;
2.0 5)
2.0 5)
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
6,0
|
&xxxx;
2.0 5)
|
&xxxx;
xxxx
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
2.0 4)
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxx xxxxx
|
&xxxx;
2,0
|
&xxxx;
3.0 5)
|
&xxxx;
X xxxxxxx xxxxxxxx xx sáčků xxxx xxx xxxxx drobné xxxxxx nejvýše
|
dropsy a xxxx 2% hmot
|
|
komprimáty 5% xxxx.
|
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xx 105 x
|
&xxxx;
- 10%
|
&xxxx;
xx více xxx 105 - 150 x
|
&xxxx;
- 8%
|
&xxxx;
xx xxxx xxx 150 - 250 x
|
&xxxx;
- 5%
|
&xxxx;
xx xxxx xxx 250 - 500 x
|
&xxxx;
- 3%
|
od více xxx 500 - 1000 g
|
- 2%
|
&xxxx;
xxx 1000 x (x xxxxxxxxxxx)
|
&xxxx;
- 1%
|
Příloha č. 6 x vyhlášce x. 334/1997 Sb.
Tabulka 1
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxx xxxx kakao
|
kakaový xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx prášek
|
|
Směs kakaa x xxxxxx
|
&xxxx;
xxxx xxxxx x xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx kakaový xxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx xxxx
xxxxxxx xxxx x kakaovou xxxxx
xxxxxxxx k přípravě xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x cukrem
|
slazený xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
xxxxxxx směs s xxxxxxxx xxxxx se xxxxxxxx obsahem xxxx
xxxxxxxx x xxxxxxxx nápoje xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
|
Xxxxxxx 2
Chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx; | &xxxx;
xxxxx xxxxx nezmýdelnitelných xxxxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx kyselin xxxxxxxxxxx xxxx kyselina olejová xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
0,35 %
|
&xxxx;
1,75 %
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
0,50 %
|
&xxxx;
1,75 %
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx*)
|
&xxxx;
0,50 %
|
&xxxx;
1,75 %
|
*) xxxxxxxx xxxx xx xxxxxx x xxxxxx xxxxx přesáhnout xxxxx vyšší, xxx xx xxxxxxxxx v xxxxx xxxxxxxx bobu
Příloha x. 7 x vyhlášce x. 334/1997 Sb.
Tabulka 1 - Kakaový xxxxxx
&xxxx; | &xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx v %
|
obsah xxxxxxxx x % xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx (kakao)
|
nejméně 20,0
|
&xxxx;
9,0
|
&xxxx;
xxxxxxx prášek xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 8,0
|
&xxxx;
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx 20,0
|
9,0
|
Tabulka 2 - Směsi xxxxx x cukrem
obsah xxxxxxxxx xxxxxx*) x sušině x % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx v % xxxxxxxxx
|
|
&xxxx;
xxxxxxx kakaový xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 32,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 68,0
|
slazená xxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 80,0
|
slazená xxxx x kakaovou xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
|
nejméně 80,0**)
|
&xxxx;
xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 75,0
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxx xxx. xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 32,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 68,0
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 80,0
|
&xxxx;
xxxxxxx směs x xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx tuku
|
nejvýše 20,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 80,0**)
|
&xxxx;
xxxxxxxx k xxxxxxxx nápoje se xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 75,0
|
*) v xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx prášku s xxxxxx - obsah xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx prášku x xxxxxx
**) xxxxxxx xxxxxxxxx může být xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx x. 8 x vyhlášce x. 334/1997 Sb.
Členění xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx cukrovinek xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx (xxx xxxxx)
|
&xxxx;
xxx xxxxxx, plněná, xxxx x xxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xx xxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx mléka
|
|
mléčná x xxxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxx se xxxxxxxx obsahem xxxxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxx, vločky xxxx xxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx poleva xxxxx xxxx xxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx poleva xxxxxxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx mléčná s xxxxxxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx poleva mléčná x xxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx velmi xxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx bílá
|
|
čokoládová poleva xxxxx xx sníženým xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx; | |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx sacharózy
|
|
Čokoládové xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxx nebo xxxxx, xxxxxx nebo xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx x různých xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx x různými xxxxxxxx (xxxxxxxx, krémovými, likérovými x dalšími)
|
máčené xxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxx vloček (xxxx, xxxxxx, vylehčené xxxxx xxxxx a xxxxx), xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx dezertní xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx dražé
|
podle xxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx pochoutky
|
s xxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
x xxxxxx xxxxxxxx
x xxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx lískooříškové, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx
|
Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx x. 334/1997 Sb.
Tabulka 1
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx x hmotnostních % xxxxxxxxxx xx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx kakaového xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx sušiny
|
Obsah xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx tuku
|
Obsah xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx. xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
=
&xx; 50
|
&xxxx;
=
&xx; 58
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxxxx hořká
|
=
> 18
|
&xxxx;
=
&xx; 14
|
=
> 35
|
||||
Čokoláda xx vaření
|
=
> 18
|
=
> 12
|
&xxxx;
=
&xx; 30
|
||||
Hořkomléčná čokoláda
|
=
> 10
|
&xxxx;
=
&xx; 40
|
=
> 7
|
||||
Mléčná xxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 2.5
|
=
> 25
|
&xxxx;
=
&xx; 3.5
|
&xxxx;
=
&xx; 10.5
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
=
< 55
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 2.5
|
&xxxx;
=
&xx; 20
|
&xxxx;
=
&xx; 5
|
&xxxx;
=
&xx; 15
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx;
=
&xx; 55
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 2.5
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx;
=
&xx; 0.5
|
&xxxx;
=
&xx; 14
|
=
> 25
|
=
< 55
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx čokoláda
|
=
> 2.5
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx;
=
&xx; 7
|
&xxxx;
=
&xx; 3 &xx; 14
|
=
> 25
|
=
< 55
|
|
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
=
&xx; 18
|
=
< 0.5
|
&xxxx;
=
&xx; 18
|
=
> 3
|
&xxxx;
=
&xx; 15
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx;
=
&xx; 55
|
Hořká xxxxxxxx xx sníženým xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
=
&xx; 18
|
&xxxx;
=
&xx; 14
|
&xxxx;
=
&xx; 35
|
||||
Mléčná xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 2.5
|
=
> 25
|
=
> 3.5
|
&xxxx;
=
&xx; 10.5
|
=
> 25
|
&xxxx;
=
&xx; 55
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
=
≥ 12
|
&xxxx;
=
&xx; 14
|
&xxxx;
=
&xx; 32
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 55
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 2.5
|
&xxxx;
=
&xx; 20
|
&xxxx;
=
&xx; 3.5
|
=
> 10.5
|
&xxxx;
=
&xx; 12
|
=
< 66
|
Hořká xxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
=
&xx; 31
|
&xxxx;
=
&xx; 2.5
|
&xxxx;
=
&xx; 35
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx čokoládová xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 10
|
&xxxx;
=
&xx; 35
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 4
|
&xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 2.5
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx;
=
&xx; 3.5
|
=
> 10.5
|
&xxxx;
=
&xx; 31
|
=
< 55
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx s xxxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 2.5
|
=
> 25
|
&xxxx;
=
&xx; 0.5
|
=
> 14
|
=
> 31
|
&xxxx;
=
&xx; 55
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 2.5
|
&xxxx;
=
&xx; 20
|
&xxxx;
=
&xx; 5
|
&xxxx;
=
&xx; 15
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx;
=
&xx; 55
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx poleva
|
=
> 1
|
&xxxx;
=
&xx; 20
|
&xxxx;
=
&xx; 5
|
&xxxx;
=
&xx; 15
|
&xxxx;
=
&xx; 31
|
&xxxx;
=
&xx; 55
|
|
Čokoládová poleva xxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 0.5
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx se níženým xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 2.5
|
=
> 25
|
&xxxx;
=
&xx; 3.5
|
&xxxx;
=
&xx; 10.5
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx;
=
&xx; 55
|
Hořká xxxxxxxxxx xxxxxx se níženým xxxxxxx sacharózy
|
=
> 18
|
&xxxx;
=
&xx; 14
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
Poznámka:
1) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 1,5 % xxxxx xxxxxxx kávy nebo xxxxxxxxxxxx množství rozpustné xxxx.
2) Xxxxxxx čokolády x xxxxxxxxx, xxxx xxxx. xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, kokosem obsahují xxxxxxx 5 % xxxxxx.
3) Xxxxxxxx s xxxxxxxxx proslazeného xxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 60% xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx výrobku.
4) X xxxxxx čokolády xxxxx xxxxxx nejméně 25% xxxxxxxxx výrobku.
Tabulka 2
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx čokoládové xxxxxx x % z xxxxxxxxx výrobku
|
obsah xxxxxx x % xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
35 - 65
|
3,0
|
čokoládové xxxxx
|
&xxxx;
20 - 75
|
&xxxx;
3,0
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
15 - 50
|
3,0
|
polomáčené xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
7 - 25
|
3,0
|
nugáty
|
7 - 25
|
3,0
|
Poznámka:
Za xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx z xxxxxxxxxxxx i xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx 7% x xxxxxxx xxxxxxxxx výrobku.
Tabulka 3
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx
|
&xxxx;
xx 50 x
|
&xxxx;
- 10 %
|
větší než 50 xx 100 x
|
&xxxx;
- 5 %
|
|
&xxxx;
xxxxx xxx 100 xx 250 x
|
&xxxx;
- 3 %
|
|
&xxxx;
xxxxx xxx 250 xx 500 g
|
- 2 %
|
|
&xxxx;
xxxxx xxx 500 do 1000 x
|
&xxxx;
- 1 %
|
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xx 105 x
|
&xxxx;
- 10 %
|
&xxxx;
xxxxx než 105 do 150 x
|
&xxxx;
- 8 %
|
|
větší xxx 150 xx 250 x
|
&xxxx;
- 5 %
|
|
&xxxx;
xxxxx xxx 250 xx 500 g
|
- 3 %
|
|
větší xxx 500 do 1000 x
|
&xxxx;
- 2 %
|
|
nad 1000 x
|
&xxxx;
-1 %
|
Čl. XX
Xxxxxxxxx ustanovení
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx účinnosti xxxx vyhlášky se xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx do 1. září 2001.
Xx. XX vložen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 94/2000 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx č. 334/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx dnem 31.12.1997, x výjimkou xxxxxxxxxx §3, 9, 14, 19 a 24, xxxxx nabývají účinnosti xxxx 1.4.1998.
Xx znění tohoto xxxxxxxx předpisu xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
94/2000 Xx., kterým xx xxxx xxxxxxxx XX č. 334/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), d), j) x x) zákona x. 110/97 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx a xxxxxxxx některých souvisejících xxxxxx, xxx přírodní xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx prášek x xxxxx kakaa x xxxxxx, xxxxxxxx x čokoládové cukrovinky
x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Xxxxxx xxxxxxx x. 334/97 Xx. byl xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 76/2003 Sb. x xxxxxxxxx xxx xxx, kdy xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx XX x EU (1.5.2004).
Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx norem jiných xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx se xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, o xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x".
2) U xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx) xxxx být xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 10,0 %.
3) X xxxx lisovaného se xxxxxxxx xxxxxxx 0,50 % ve vodě xxxxxxxxxxxxx xxxxx.
4) xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx
5) xxxxx xxxxxx v xxxxxx
6) x xxxxxxx směsí xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx - obsah xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x sušině