Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 02.11.2024.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 24.06.2015.


Vyhláška, kterou se stanoví požadavky pro přírodní sladidla, med, cukrovinky, kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem, čokoládu a čokoládové bonbony
76/2003 Sb.
Oddíl 1 - Přírodní sladidla §1
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Technologické požadavky §5
Uvádění do oběhu §6
Velkoobjemová přeprava surového cukru po moři §6a
Oddíl 2 - Med §7
Členění medu §8
Označování §9
Požadavky na jakost §10
Oddíl 3 - Cukrovinky §11
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §12
Označování §13
Požadavky na jakost §14
Oddíl 4 - Kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem §15
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §16
Označování §17
Požadavky na jakost §18
Oddíl 5 - Čokoláda a čokoládové bonbony §19
Členění na druhy a skupiny §20
Označování §21
Požadavky na jakost §22
Oddíl 6
Zrušovací ustanovení §23
Přechodné ustanovení §24
Účinnost §25
Příloha č. 1 - Členění na druhy, skupiny a podskupiny
Příloha č. 2 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 4 - Členění na druhy, skupiny a podskupiny
Příloha č. 6 - Členění na druhy, skupiny a podskupiny
Příloha č. 7 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 8 - Členění na druhy a skupiny
Příloha č. 10 - Rostlinné tuky povolené do čokoládových výrobků

č. 148/2015 Sb. - Čl. II

76
XXXXXXXX
xx xxx 6. xxxxxx 2003,
kterou xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxxx s xxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx
Ministerstvo xxxxxxxxxxx stanoví xxxxx §18 xxxx. x), x), x) x x) zákona x. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xx xxxxx zákona x. 119/2000 Sb., xxxxxx x. 306/2000 Xx. x xxxxxx x. 146/2002 Xx., (xxxx jen "xxxxx") x v xxxxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,1) xxx přírodní xxxxxxxx, med, xxxxxxxxxx, xxxxxxx prášek a xxxxx xxxxx s xxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx:
Oddíl 1
Xxxxxxxx xxxxxxxx
§1
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxxxxxxx sladidly - ve vodě xxxxxxxxx sladce chutnající xxxxx xx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, stanovené xxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxx - vyčištěná xxxxxxxxxxxxxx sacharóza xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxx, kostek, xxxxxx, xxxxxxxxx doplněná xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx určenými x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx,
c) xxxxxxx xxxxxx - xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx,
d) xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx - výrobky xx bázi xxxxxxx xxxxxxx sacharózy xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx v příloze č. 2 xxxx 2,
x) tekutým invertním xxxxxx - vodný xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx hydrolýzou, v xxxx xxxxxxxxxxx podíl xxxxxxxxxx cukru x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 2 bodě 2,
x) xxxxxxx x invertního cukru - xxxxx roztok xxxxxxxxx (s možnou xxxxxxxxxxxx), xxxxx xxxx xxxxxxxx invertována xxxxxxxxxx, xxxxxxx obsah xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxx xxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx x splňující xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 2 xxxx 2,
x) xxxxxxxxxx sirupem - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx vodný xxxxxx xxxxx xxxxxxxx x výživě xxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx inulinu, xxxx xxxxxx kombinací a xxxxxxxxx požadavky stanovené x příloze č. 2 xxxx 5,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx - xxxxxxxx vysušený xxxxxxxxx xxxxx s nejméně 93 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxx stanovené x příloze č. 2 bodě 6,
x) dextrózou (xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx) - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx D-glukóza s xxxxxx molekulou krystalové xxxx (xxxxxxxxxx) xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx stanovené x příloze č. 2 xxxx 3,
x) xxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx X-xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx stanovené x příloze č. 2 xxxx 4.
§2
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
V příloze č. 1 xx xxxxxxx xxxxxxx přírodních sladidel xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx.
§3
Označování
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x v prováděcím xxxxxxx xxxxxxxx2) se xxxxxx
x) přírodní xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx z xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxxx xxxx x tekutý invertní xxxx lze xxxxxxx xxxxxxxxx "bílý", xxxxx xxxx splněny fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx v příloze č. 2.
(3) X xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxx 20 x xxxxxx být xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.
(4) X xxxxxxx, xx sirup x xxxxxxxxxx cukru xxxxxxxx xxxxxxxxx cukru, musí xxx xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx "xxxxxxxxxxxxxx".
(5) Xxxxxxxx "xxxxxxxxx xxxxx" se změní xx xxxxxxxx "xxxxxxx-xxxxxxxxxx xxxxx" x označení "xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx" xx xxxxx xx xxxxxxxx "xxxxxx glukózo-fruktózový xxxxx" v případě, xx výrobek obsahuje xxxxxxxx v množství xxxx xxx 5 % xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xx sušinu x xxxxx glukózy xxxxxxxx nad xxxxxxx xxxxxxxx, anebo xx xxxxx xx xxxxxxxx "xxxxxxxx-xxxxxxxxx xxxxx" xxxx "xxxxxx xxxxxxxx-xxxxxxxxx sirup" x xxxxxxx, že xxxxx fruktózy xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx.
(6) Xxxx xxxx xxx xxxxxxx jen xxxxxx "xxxx".
(7) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2.
§4
Xxxxxxxxx xx jakost
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2.
§5
Technologické xxxxxxxxx
Xxxx nesmí xxx podroben xxxxxxx.
§6
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxx, x výjimkou xxxxx xxxxxx, xx xxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx 30 xX x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %.
(2) Cukr xxxxxx xx skladuje xxx xxxxxxx nejvýše 30 oC xxx xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(3) Xxxxxx výrobky x xxxxx se xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 25 xX.
(4) Xxxx xxxxx xxxx, xxxx bílý x xxxx polobílý xx xxxxx xx xxxxx ve xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx 125 x, 250 x, 500 x, 750 g, 1 xx, 1,5 xx, 2 kg, 2,5xx, 3 kg, 4 xx, 5 xx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 20 x.
§6x
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx moři
(1) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx výhradně k xxxxxxxx potravin, jestliže
x) xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx cisterny byly xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx tak, xxx byly xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, x
b) xxxxxxx xxxxxxxx cukru xxxxxxxxxxxxx velkoobjemová xxxxxxxx xxxxxxx.
(2) X xxxxxxxxxxxxx přepravě xxxxxxxx xxxxx po xxxx xxxx být vedena xxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Tato xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxx xxx bezprostředně xxxxxxx xxxxxxxxxxx v xxxxxx, xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx čištění xxxxxxxxx před přepravou xxxxxxxx xxxxx, v xxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxx také xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx uvedeno x xxxxxx xxxx xxxx jazycích Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx: "Xxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.".
(3) Xxxxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxx 2 xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx během xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx rafinaci xxxxx a její xxxxx xxxx xxx x tomto podniku xxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx 3 x xxxx xxxxx xxxx xxx xx xxxxxxxx orgánu xxxxxx (§14 xxxxxx) xxxxxxxxxx ke xxxxxxxx.
(5) Surový xxxx xxxxxxxxxxxx xx moři x nádobách, kontejnerech xxxx cisternách, které xxxxxx určeny xxxxxxxx x xxxxxxxx potravin, xxx xxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxx-xx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx.
(6) Xxxxxx čištění xxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx naložením xxxxxxxx xxxxx xxxxx odstavce 1 písm. a) xxxx xxx xxxxxxxx xxx, xxx xxxxxxxx x xxxxxx přepravovaného xxxxxxx nevzniklo xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx2a) xxx xxxxxxxxxx xxxx.
§6x vložen právním xxxxxxxxx x. 43/2005 Xx. x účinností xx 1.2.2005

Xxxxx 2
Xxx
§7
Xxx účely xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx převážně x xxxxxxx, fruktózy, xxxxxxxxxxx kyselin, enzymů x xxxxxxx částic xxxxxxxxxxx při xxxxx xxxxxxxx xxxx květů xxxxxxx (nektar), xxxxxxx xxxxx na xxxxxxx xxxxxxx (medovice), xxxx xx živých částech xxxxxxx xxxxxxx (Xxxx xxxxxxxxx), které xxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxx látkami, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x zrát x plástech,
b) xxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxxxx) - xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxx - xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxxx) xxxxxxxx x xxxxxxx xx živých xxxxxxx xxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx rostlin,
d) xxxxxxxx xxxxx - xxx, xxxxx xxx xx xxxxxxx xxxxxxx do xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xx xxxxxx xxxxx xxxxxxx krystalů,
e) xxxxxxxxx xxxxx - xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx plástů,
f) plástečkovým xxxxx - med xxxxxxx a zavíčkovaný xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx postavených xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx včelího xxxxx xxxx bez xxxx x xxxxxxxxx x uzavřených celých xxxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx - xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxx x xxxxxxxxx - xxx, který xxxxxxxx xxxxx nebo xxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx - xxx získaný xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx mírného ohřevu xx 45 xX xxxx bez xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx medem - med, xxxxx xxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx cizích xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx způsobem, xx dochází x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxx medem (xxxxxxxxxxx xxxxx) - xxx xxxxxx výhradně xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx; xxxx xxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxx, xxxx xxxxxxxxx počínající kvašení xxxx mohl xxx xxxxxx,
x) xxxxx - xxxxxxxxx součást medu, xxxxx není xxxxx xx. 2 odst. 2 xxxx. x) xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x potravinách xxxxxxxxxxxxx4) považována xx xxxxxx medu.

§8
Xxxxxxx medu
Med se xxxxx:
x) podle xxxxxx

1. xxxxxxx,

2. medovicový,

b) xxxxx xxxxxxx získávání xxxx xxxxxxxx xxxxxx

1. xxxxxxxx xxx,

2. xxxxxxxxxxx med,

3. xxxxxxxx xxx,

4. vykapaný xxx,

5. xxx s xxxxxxxxx,

6. filtrovaný xxx,

7. xxxxxxx med,

8. xxxxxxxx xxx.

§9
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x x prováděcím xxxxxxx předpisu2) xx xxx xxxx označí xx etiketě
a) xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx §8 xxxx. x) x xxxxx způsobu xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx §8 xxxx. x); x xxxxxxx, xx xx jedná x xxxxxxxx xxx, lisovaný xxx xxxx vykapávaný xxx, xxxxxx xxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx x obchodní xxxxxx xxxxxxx x výrobek xxx označit xxxxx xxxx xxx,
x) xxxx xxxxxx, xxx xxx xxx xxxxxx; xxxxx xx xxxxx x xxxx xxxx pocházejících x xxxx zemí Xxxxxxxx unie nebo xx xxxxxxx zemí, xxx názvy xxxx xxxxxx xxxxxxxx jedním x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx:
1. "xxxx medů xx xxxx EU",
2. "směs xxxx xx xxxx xxxx XX",
3. "xxxx xxxx xx xxxx XX x xx xxxx mimo XX.
(2) Xxxxxxxx xxxx, x xxxxxxxx filtrovaného xxxx x pekařského medu (xxxxxxxxxxxx medu), může xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx:
x) xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx z xxxxxxxxx xxxxxx původu,
b) xx xxxxxx k xxxxxx xxxx [§8 xxxx. x)] xxxxxx "xxxxxxxxxxxx" xxxx "xxxxxxx",
x) xxxxxx rostlin, x xxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx zcela xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx a xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx,
x) specifickými xxxxxxxx xxxx xxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxx x filtrovaný xxx xxxxx údajů xxxxxxxxx x zákoně x x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx5) se xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx x x xxxxxxxxxx dokladech xxxxxx xxxxx "pekařský xxx" xxxx "xxxxxxxxxx xxx" x "xxxxxxxxxx xxx". Xxxxx xx med xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx přidaný do xxxxxx xxxxx xxxx, xxxxxx xx xxxx xxxxxx xxxx xxxx "xxx xxxxxxxx" nebo "xxx xxxxxxxxxx".
(4) Pekařský xxx (průmyslový xxx) xxxx xxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx názvu xxxxxx, xx med xx xxxxx xxxxx xx vaření, xxxxxx xxxx xxxx zpracování.
(5) Xxxxx xx xxxxxxxx xxx (xxxxxxxxxx xxx) xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxx x xxxxx této xxxxxxxxx použit xxxxxx "xxx" namísto termínu "xxxxxxxx xxx" xxxx "xxxxxxxxxx xxx"; v xxxxxxx xxxxxx xx xxxx xxxx xxxxx xxxxx "pekařský med" xxxx "xxxxxxxxxx med".
(6) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x spotřebitelského xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 3 xxxxxxx 3.

§10
Xxxxxxxxx na xxxxxx
(1) Xx xxxx nesmí xxx přidány, x xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx.
(2) X medu xxxxx xxx xxxxxxxxx xxx xxx xxxx xxxxxxxxxx součást xxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx.
(3) Xxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxx) xxxx, nesmí
a) xxx xxxxxxxxx xxxx příchutě x xxxxx,
x) začít xxxxxx xxxx pěnit,
c) xxx xxxxxx xx xxxxxx míry, xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx zničeny xxxx xxxxxxxx inaktivovány,
d) xxx x xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.
(4) Smyslové, xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx x příloze č. 3 tabulkách 1 x 2.
Xxxxx 3
Xxxxxxxxxx
§11
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxx než xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx základní xxxxxx xxxxx přírodní xxxxxxxx xxxx sladidla3) x xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx být x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, a xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx nebo čokoládové xxxxxxx xxxxx §19,
x) karamelami - xxxxxxxxxx tvárlivé konzistence, xx určité xxxx xxxxxxx, x různou xxxxxxxx,
x) dražé - cukrovinky xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx x různými vložkami, x nábalem zejména xxxxx,
x) želé - xxxxxxxxxx s xxxxxxxxxxx xxxx vzniklou xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) marcipánem - xxxxxxxxxx polotuhé xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx vyrobené x nejméně 1 xxxx xxxxxx marcipánové xxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxxxx x 50 % xxxxxxxxx mandlí x xxxxxxx 50 % xxxxx) x nejvýše 1 dílu xxxxxxx xxxxxx, popřípadě xxxxxxxxxx, xxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxx,
x) xxxxxxx - škrobové želé xxxxxxx xxxxx obalených xxxxx xxxxxxxxxx cukru x škrobu,
x) xxxxxxxx xxxxx - xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x bílkem, xxxxxxxxx x přídavkem suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx - xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxx,
x) lékořicovými cukrovinkami - xxxxxxxxxx ze xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx,
x) fondánovými xxxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxx xxxxxxxx až xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx s xxxxxxxxx dalších xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
k) komprimáty - xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx ve tvaru xxxxx xxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx - xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxx - xxxxxxxxxx neplněné, x xxxxxxxxx xxxxx, složené xxxxxxxx x cukrů x xxxxxxxxxxx sirupu, xxxxx tvarované, xxxxx xxxxx a xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx,
x) xxxxx - cukrovinky xxxxx konzistence xxxxxxx xxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx, tyčinek xxxx xxxxxxx, které xxxxx xxx na průřezu xxxxxxx obrazce x xxxxxxxxxx kandytových xxxx,
x) xxxx - xxxxxxxxxx x kandytové xxxxx, xx povrchu xxxxx, sklovité, tvrdé xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx uvnitř xxxxxxxxx 13 % xxxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx) - xxxxxxxxxx lehčené, xxxxxxxx, xxxxxxx konzistence, xxxxxxxxx x jemnými částicemi xxxxx xxxxxxxxxx cukru xxxx škrobu anebo xxxxxx xxxxxxxxx.
§12
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
X příloze č. 4 xx uvedeno xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx.
§13
Označování
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v zákoně x x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx2) xx xxxxxxxxxx označí názvem xxxxxxx a xxxxxxxxxx. Xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx názvem skupiny xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx surovin xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx při xxxxxx v souladu x §6 xxxx. 1 xxxx. x) xxxxxx.
(2) V xxxxx výrobku xx xxx xxxxxx slova "x xxxxxxxxx" xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx, kdy čokoláda xxxx složka byla xxxxxxx při výrobě x xxxx xxxxx xx výrobku xx xxxxx než 5 %.
(3) Přípustné xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxx uvedeny x příloze č. 5 xxxxxxx 2.
§14
Požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxxxx x chemické požadavky xx jakost jsou xxxxxxx x příloze č. 5 xxxxxxx 1.
Xxxxx 4
Xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx s xxxxxx
§15
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx boby - xxxxxxxxxxxx x sušená xxxxxx kakaovníku (Xxxxxxxxx xxxxx L.),
b) xxxxxxxx xxxxx - xxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx stanoveným xxx xxxxxxx xxxxx,
c) xxxxxxxx máslem - xxx získaný x xxxxxxxxx bobů xxxx xxxxxx částí xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x příloze č. 7 tabulce 3,
x) xxxxxxxx práškem (xxxxxx) - potravina xxxxxxx z pražených xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx, upravených xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx 20 % xxxxxxxxx másla x xxxxxx x xxxxxxx 9 % xxxx,
x) xxxxx xxxxx x cukrem - xxxxxxxxx xxxxxxx mechanickým xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx x určitém xxxxxx,
x) xxxxxxxxx x xxxxxx - potravina xxxxxxxx ze xxxxx xxxxx x cukrů xxxxxxxxxx xxxxxxx 32 % xxxxx,
x) xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx práškem - xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 25 % xxxxx.
§16
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
X příloze č. 6 xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx kakaa x xxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx.
§17
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx x x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx2) xx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, popřípadě x xxxxxx xxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx x prášku, xxxxxxxx k xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx (slazené xxxxx) xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x procentech hmotnostních xxxxx: "xxxxx xxxxxxx . . . . %".
(3) Xxxxx x směsi xxxxx x xxxxxx xx xxxxxx xxxxx "xx sníženým xxxxxxx xxxx" x případě, xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx je xxxxx xxx 20 % xxxxxxxxxxxx z xxxxxxx xxxxxx. Xx xxxxx xx xxxxxx xxxxx x skutečném obsahu xxxxxxxxx xxxxx.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx jsou uvedeny x příloze č. 7 xxxxxxx 4.
§18
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx x příloze č. 7 xxxxxxxxx 1 xx 3.
(2) Xx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxx k přípravě xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx k xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxx tuku.
Xxxxx 5
Xxxxxxxx a čokoládové xxxxxxx
§19
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx (xxxxxx xxxxxxxxx) - xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx sladidel, xxxxxxxx3) xxxx xxxxxx kombinací (xxxx jen "xxxxxxxx"), xxxxxxxxxx látek nebo xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, x xxxxx vyhovuje xxxxxxxxxx xxxxxxxx x příloze č. 9,
x) mléčnou xxxxxxxxx - potravina xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, x xxxxx vyhovuje xxxxxxxxxx xxxxxxxx x příloze č. 9,
x) xxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx nebo xxxxxxxx výrobků, xxxxxxxx, xxxxxxxxx x dalších xxxxxx, a xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x příloze č. 9,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx, jejíž vnější xxxxxx xx xxxxxxx x čokolády, xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx; vnitřní xxxxx xxxxx xxx xxxxxxx x pekařských xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxx); xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx 25 % xxxxxxx hmotnosti xxxxxxx,
x) Xxxxxxxxx x xx xxxx - xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxx, přičemž xxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxx 8 % xxxxxxx hmotnosti, x která xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx v příloze č. 9,
x) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xx xxxx - čokoláda xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxx, rýžového xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxx 18 % xxxxxxx xxxxxxxxx, a xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x příloze č. 9,
x) family mléčnou xxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx součástí, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx mléka nebo xxxxxxxx výrobků, x xxxxx xxxxxxxx požadavkům xxxxxxxxxx x příloze č. 9,
x) xxxxxxxxxxx bonbonem - xxxxxxxxx x xxxxxxxxx jednoho xxxxxx, xxxxxxxx x jednoho xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx čokolád xx xxxxx (xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx mléčné xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx) x xxxxxx jedlých xxxxxx; xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx musí xxx xxxxxxx 25 % xxxxxxx hmotnosti výrobku,
x) xxxxxxxx součástí - xxxxxxx drť, xxxxxxx hmota, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx máslo, xxxxxxx xxxxxxx, kakaový xxx.
§20
Členění xx xxxxx x xxxxxxx
X příloze č. 8 xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx x skupiny.

§21
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx2) xx x názvu čokolád x xxxxxxxxxxxx bonbonů xxxxx
x) druh, popřípadě xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxx, xxxxx výrobek xxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxx xx., pokud xxxx xxxxxx xxxxxxx.
(2) Pokud xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx druhu, popřípadě xxxxxxx, název xx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxx x souladu x §6 xxxx. 1 xxxx. x) zákona.
(3) Xxxxx xx xxxxx "xxxxxxxx" ("xxxxx čokoláda") xxxxxx označením
a) "rýže" xxxx "xxxxxx", xxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xx oběhu xx xxxxx xxx xxxx xxxxxx x xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 32 % xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx 12 % xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx 14 % xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) "poleva", xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx nejméně 35 % xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx 31 % xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx 2,5 % xxxxxxxxxx xxxxxxx sušiny,
c) xxxxxxxx xxxxxxxx "xxxxxxxx" nebo xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxx obsahující xxxxxxx 32 % xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx 8 % xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x z xxxxx xxxxxxx lískových xxxxxx x množství xxxxxxx 20 x x xxxxxxx 40 g xxxxxxxxx xxxxxx xx 100 x xxxxxxx. Xxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx:

1. xxxxx xxxx xxxxxxx sušinu, xxxxxxx xx zahuštěného xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, polotučného xxxxx xxxx odstředěného xxxxx, xxxxxxx xxxx zahuštěné xxxx xxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxx, xxx celkový xxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx,

2. xxxxxx a xxxx druhy xxxxxx, xxxx xxxx xx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxx, xxx celkový xxxxx xxxxxx složek xxxxxx lískových oříšků xxxxx xxxxxxx 60 % celkové hmotnosti xxxxxxx.

(4) Xxxxx xx xxxxx "xxxxxx čokoláda" xxxxxx xxxxxxxxx
x) "rýže" xxxx "xxxxxx", xxxx xxx výrobek uváděn xx xxxxx xx xxxxx xxx nebo xxxxxx a xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 20 % xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx 12 % mléčné sušiny, xxxxxxx xx zahuštěného xxxx xxxxxxxx plnotučného xxxxx, polotučného mléka xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxx xxxxxx smetany, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx, x xxxx xxxxxxxxx nejméně 12 % celkového xxxx (xxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxx),
x) "xxxxxx", xxxx výrobek xxxxxxxxx xxxxxxx 31 % xxxxxxxxxxxx celkového tuku (xxxxxxx xxxxx a xxxxxx xxx),
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx "xxxxxxxx" xxxx odvozeninou tohoto xxxxx, xxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx obsahující xxxxxxx 10 % mléčné xxxxxx, získané xx xxxxxxxxxxx xxxx sušeného xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx nebo sušené xxxxxxx, másla xxxx xxxxxxxx xxxx a x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx nejméně 15 x x xxxxxxx 40 x xxxxxxxxx xxxxxx xx 100 x xxxxxxx; xxx xxxxxx xxx xxxxxx x xxxx xxxxx xxxxxx, celé nebo xx zlomcích x xxxxxxx množství, aby xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx nepřesahoval 60 % xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
(5) Xxxxx xx xxxxx "xxxxxx" x xxxxx "xxxxxx xxxxxxxx" xxxxxxx xxxxxx
x) "xxxxxxxxx", xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 5,5 % hmotnostních mléčného xxxx,
x) "xxxxxx x xxxxxxxxxxx mlékem", xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 1 % hmotnostní xxxxxxxx tuku.
(6) Xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx (xxxxx xxxxxxxx), mléčná xxxxxxxx, family mléčná xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x jednom xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxxx xxx názvem "xxxx čokolády" xxxx "xxxxxxx xxxxxx čokolády", xxxx xxxxxxxxx xxxxx. X tomto xxxxxxx xxxx být uveden xxxxx seznam složek xxx všechny xxxxxxxx xx xxxxx.
(7) Xxxxxxxx (xxxxx čokoláda), xxxxxx xxxxxxxx, family xxxxxx xxxxxxxx, Chocolate x xx taza, Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xx xxxx xx xxxxxx xx obalu xxxxx: "xxxxx xxxxxxx sušiny xxxxxxx . . . . %". Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx xxxxx sušiny xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxxxx x celkové xxxxxxxxx xxxxxxx.
(8) Xxxxxxxx, xx kterých xxx xxxxxxxx jiný xxxxxxxxx xxx xxxxx §22 xxxx. 2, se xxxxxx xxxxx: "vedle xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx tuky". Toto xxxxxxxx xx xx xxxxx xxxxx v xxxxxxxxx seznamu složek, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx písmeny xxxx xxxxxxx.
(9) Vyšší xxxxxx xxxxxxx čokoláda (hořká xxxxxxxx), xxxxxx čokoláda x čokoládové polevy x xxxxxx xxxxxxx xxxx xxx na xxxxx xxxxxx vyjádřena xxxxxxxxx xxxxx "xxxxx", "xxxxxx jakost" xxxx. x xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx parametrech, x xx za xxxxxxxx, že
a) xxxxxxxx (xxxxx xxxxxxxx) xxxxxxxx xxxxxxx 43 % xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x nejméně 26 % kakaového másla,
b) xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 30 % xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x nejméně 18 % mléčné xxxxxx x xxxxxxx 4,5 % xxxxxxxx xxxx x xxxxxx sušině, xxxxxxx ze xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, polotučného xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 16 % xxxxxxxxxx kakaové sušiny.
(10) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xx spotřebitelského xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 9 tabulce 2.
§22
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx uvedeny v příloze č. 9 xxxxxxx 1.
(2) Xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxx xx xxxxxxxx (hořké xxxxxxxx), xxxxxx čokolády, xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx, Xxxxxxxxx x xx xxxx, Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xx xxxx přidávat xxxx xxxxxxxxx tuky xxxxxxx x příloze č. 10; jejich xxxxx xxxx xxxxx xxx xxxxx xxx 5 % xx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx jiných xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx másla xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.
(3) Xx xxxxxxxx (xxxxx čokolády), xxxxxx čokolády, family xxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx, Chocolate a xx xxxx x Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xx taza xxxxx xxx přidány xxx xxxxxx xxxxx určené x xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx.
(4) Xx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx přílohy č. 8 x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx zakázáno xxxxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxx, které xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx,
x) xxxxx, granulované xxxx práškové škroby, x xxxxxxxx Chocolate x la xxxx x Chocolate xxxxxxxx x la taza.
(5) K xxxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx 3 xxxxx xxx xxxxxxx i jiné xxxxxx, xxxxxxx xxxx xx 40 % xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
(6) Výpočet xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx provádí tímto xxxxxxxx:
x) xxxxxxxxxxx xxxxx stanovených xxxxxx xx výrobcích čokoláda (xxxxx čokoláda), xxxxxx xxxxxxxx, family xxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx, Xxxxxxxxx a xx xxxx, Chocolate xxxxxxxx x xx xxxx xx vypočte xx xxxxxxxx hmotnosti xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
b) x xxxxxxx čokoláda xxxxxx x čokoládové xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx stanovených xxxxxx xxxxxxx xx odečtení xxxxxxxxx přidaných jedlých xxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxx,
c) xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x) xx vypočte xx xxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxx konečného xxxxxxx xxxxxx xxxxxx.
Xxxxx 6
§23
Zrušovací xxxxxxxxxx
Xxxxxxx se:
1. Xxxxxxxx č. 334/1997 Sb., kterou xx provádí §18 xxxx. x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x směsi xxxxx s xxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
2. Vyhláška x. 94/2000 Sb., xxxxxx se mění xxxxxxxx č. 334/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), x), j) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx výrobcích a x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, kakaový prášek x směsi xxxxx x xxxxxx, čokoládu x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
§24
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx vyrobené x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx posuzují podle xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx.
§25
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx o xxxxxxxxxxx Xxxxx xxxxxxxxx x Xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxxxx x. x.

Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx č. 76/2003 Sb.
Členění na xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxx xxxxx xxxx
xxxxxxx, krupice, xxxxxx
xxxx xxxx
xxxx polobílý
cukr xxxxxx x xxxxxxx protihrudkujících xxxxx

xxxxxxxxx cukr (kostky, xxxxx, xxxxxx)

xxxx x xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxx

xxxxxx

xxxxxx xxxxxxx x xxxxx
xxxxxx cukr
tekutý xxxxxxxx cukr
sirup z xxxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx monohydrát
fruktóza
dextróza xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx č. 76/2003 Sb.
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
1. Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx
(% hmot. nejméně)
Invertní xxxx
(% hmot. xxxxxxx)
Xxxxxx sušením
(% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxx x xxxxxxx xxx 420 xx
(IU xxxxxxx)
xxxx xxxxx xxxx
99,7
0,04
0,06
22,5
xxxx xxxx
99,7
0,04
0,06
45
xxxx xxxxxxxx
99,5
0,1
0,1
150
xxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 3 %
96,7
0,1
0,2
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxx
99,5
0,1
0,25
150
xxxx x přísadami
85,0
 
1,2
 
přírodní xxxx
97,5
0,09
1,4
&xxxx;
xxxxxx
98,5
&xxxx;
1,0
&xxxx;
X xxxxxx xxxx xxxxx bílý, xxxx xxxx, xxxx polobílý xxxxx xxxxxxxxxxxxx látek xxxxxxx 50 mg/kg
Bodové xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxx xxxxx xxxx
Xxxx xxxx
xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx
8
22
x xxxx:
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx - xxxx xxxxxxx
6
15
xxxxx v xxxxxxx - body xxxxxxx
3
6
xxxxxx xxxx - body xxxxxxx
4
9
Xxxxx xxx odpovídá:
a) 0,0018 % xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx metod ICUMSA,
b) 7,5 jednotek XXXXXX (XX) pro barvu x xxxxxxx,
x) 0,5 xxxxxxxx xxxxxxx typy xxxxx xxxxxx Brunswick.
Dělení xxxxx xxxxx a xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx:
x) xxxx xxxxxxx je xxxxx xxxxx směs xxxxxxxx stejnoměrného xxxxxx,
x) xxxx krupice xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx nebo rozdrcených xxxxxxxx stejnoměrného xxxxxx,
x) xxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxx je xxxxx, zrnitá světležlutá xx xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxx xxxxx xxxxxxx,
x) kandys xx xxxx velkých xxxxxxxx x xxxxxxxx, xxxx, xxxxx xx hnědé xxxxx.
Xxxxxxx podle velikosti xxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxx (xx)
Xxxxx (% xxxx.)
xxxx xxxxxxx
xxxx krupice
cukr xxxxxx
2,00 - 0,40
xxxxxxx 70
&xxxx;
&xxxx;
0,80 - 0,16
xxx 1,00
&xxxx;
xxxxxxx 70
xxxxxxx 5
&xxxx;
0,80 - 0,40
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx 5
pod 0,40
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx 95
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xx spotřebitelského xxxxxx
- xxx přírodní xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxx (g)
Hmotnostní xxxxxxxx (%)
xx 50 xxxxxx
- 10,0
xxxxx xxx 50 xx 250 xxxxxx
- 4,0
větší než 250 xx 500 xxxxxx
- 3,0
větší xxx 500 xx 1000 xxxxxx
- 2,0
nad 1000
- 1,0
2. Xxxxxx výrobky x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx (% hmot. xxxxxxx)
Xxxxxxxx xxxx sušině (% xxxx.)
xX
Xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx v xxxxxx (% hmot. xxxxxxx)
Xxxxx roztoku při 420 xx (XX xxxxxxx)
xxxxxx cukr
62
nejvýše 3 *)
-
0,1
45
xxxxxx cukr xxxx
62
xxxxxxx 3
-
0,1
25
xxxxxx xxxxxxxx xxxx
62
xxxx xxx 3 **) xxxxxxx 50
-
0,4
-
xxxxxx invertní xxxx bílý
62
více než 3 xxxxxxx 50
-
0,1
25
sirup x xxxxxxxxxx xxxxx
62
xxxx xxx 50
-
0,4
-
xxxxxxx
73
xxxxxxx 50
4 - 6
-
-
*) xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx 1,0 ± 0,2
**) xxxxx fruktózy x xxxxxxxx 1,0 ± 0,1
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
- xxx tekuté xxxxxxx x cukru
Hmotnostní xxxxxx (x)
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
xx 300 xxxxxx
- 5,0
xxxxx xxx 300 xx 1000 xxxxxx
- 4,0
xxx 1000
- 3,0
3. Xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx (X - xxxxxxx)
(% hmot. xxxxxx nejméně)
Sušina
(% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxxxxxx xxxxx
(% xxxx. xxxxxx xxxxxxx)
xxxxxxxx monohydrát
99,5
90,0
0,25
dextróza xxxxxxx
99,5
98,0
0,25
4. Xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxx xxxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxxx xxxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxx roztoku xxx 420 xx
(XX xxxxxxx)
xxxxxxxx
98
0,5
0,5
0,1
30
5. Xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx X-xxxxxxx (% xxxx. xxxxxx xxxxxxx)
Xxxxxxxxx xxxxx
(% hmot. xxxxxx xxxxxxx)
xxxxxxxxx sirup
70
20,0
1,0
6. Xxxxxx xxxxxxxxx sirup
 
Sušina
(% hmot. xxxxxxx)
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx X-xxxxxxx (% xxxx. xxxxxx xxxxxxx)
Xxxxxxxxx popel
(% xxxx. xxxxxx xxxxxxx)
xxxxxx xxxxxxxxx sirup
93
20,0
1,0

Xxxxxxx x. 3 x vyhlášce x. 76/2003 Xx.
Xxxxxxx 1 - Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxx
Xxxxxxxxxxx x vzhled
Chuť
Barva
květový
mírně až xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx až xxxx xxxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx
xxxxxx xxxxx až x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxx až xxxxxxx žlutá
medovicový
mírně xx xxxxx xxxxxxxx, tekutý, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx
xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xx mírně xxxxxxxxx
xxxxxxxxxx x nádechem xx xxxxxxxxxxxx
Xxxxxxx 2 - Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxxxx
Xxxx medu
květový
medovicový
pekařský (průmyslový)
součet xxxxxx fruktózy x xxxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
60,0
45,0
-
xxxxx xxxxxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
5,01)
5,0
-
xxxxx vody (% xxxx. xxxxxxx)3)
20,0
20,0
23,0
xxxxxxxx (xxxx/xx xxxxxxx)
&xxxx;
50,0
&xxxx;
50,0
80
xxxxxxxxxxxxxxxxxxx (xx/xx xxxxxx)4)
40,0
40,0
-
xxxxx ve xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx (% xxxx. xxxxxxx)2)
0,10
0,10
-
xxxxxxxxxx vodivost (xX.x-1)5)
xxxxxxx 80,0
xxxxxxx 80,0
-
xxxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxx xxxxx Xxxxxxxx xxxxxxx)6)
8,0
8,0
-
1) U xxxx květového xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx), x tolice xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxx), x xxxxxxx (Banksia menziesii), x kopyšníku (Xxxxxxxxx), x xxxxxxxxxxxx (Eucalyptus xxxxxxxxxxxx), x Xxxxxxxxx xxxxxx, x Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxx (Xxxxxx spp.), xxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 10,0 %; x levandulového xxxx (Xxxxxxxxx xxx.) x x xxxx z xxxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxx xxxxxxxxxxx) xxxx být xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 15,0 %.
2) X xxxx lisovaného xx xxxxxxxxx xxxxxxx 0,50 % xxxxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxxx látek.
3) X vřesového (Xxxxxxx) xxxx xxxx xxx xxxxx xxxx nejvýše 23 %; x xxxxxxxxxx xxxx x xxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxx) xxxx xxx xxxxx xxxx xxxxxxx 25 %.
4) X xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxx být xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx nejvýše 80 xx/xx.
5) Výjimky: xxxxxxx (Arbutus xxxxx), xxxxxxxx (Xxxxx), blahovičník (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx), xxxx (Xxxxx xxx.), vřes xxxxxx (Xxxxxxx vulgaris), xxxxxx xxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxxxxx), xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxx.).
6) X medu x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx xxxx) x xxxxxxx XXX xxxxxx xxx 15 mg/kg xxxx xxx xxxxxxxx diastázy xxxxxxx 3.
Tabulka 3 - Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky od xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxx (x)
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xx 100 xxxxxx
- 8,0
xxxxx xxx 100 xx 250 xxxxxx
- 5,0
větší xxx 250 xx 500 xxxxxx
- 3,0
nad 500
- 1,0

Xxxxxxx č. 4 x xxxxxxxx č. 76/2003 Sb.
Členění xx xxxxx, skupiny a xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxx x xxxxxxxxxxx, x ovocnou příchutí, xxxxxx, kakaové xxxx xxxxxx, podle druhu xxxxxx (cukrová, xxxx, xxxxxxxxx, sušené xxxxx xxxx xxxxxxxxxx, marcipán x xxxxx)
xxxxx
xxxx
xxxxx
xxxxxx
xxxxxxx xxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxx cukrovinky (marshmallow)
komprimáty

žvýkačky
balónkové (xxxxxx gum)
plátkové
dražované
dropsy

roksy

furé
s tukovou xxxxxx
x cukernou (xxxxxxxxx) xxxxxx
xxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Příloha č. 5 x xxxxxxxx x. 76/2003 Sb.
Tabulka 1 - Fyzikální a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxx (x % xxxx. xxxxxxx)
xxxxxxxx
-
xxxxx
-
xxxx
22,0
xxxxx, chalva
20,0
turecký xxx
8,0
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
19,0
xxxxxx
25,0
xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
12,0
xxxxxxxxxx x glukózou
10,0
komprimáty ostatní
7,0
žvýkačky:
při 105 °C

7,5
dropsy:
lité a xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
5,0
xxxxxxxxxxx
6,0
xxxxx
6,0
xxxx
-
Xxxxxxxx:
X xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxx být xxxxx xxxxxx tříště xxxxxxx:
- xxxxxx a xxxx 2 % hmot.
- xxxxxxxxxx 5 % xxxx.
Xxxxxxx 2 - Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xx spotřebitelského xxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxx (x)
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
do 105 x xxxxxx
- 10,0
xxxxx xxx 105 xx 150 xxxxxx
- 8,0
xxxxx xxx 150 xx 250 včetně
- 5,0
xxxxx xxx 250 do 500 včetně
- 3,0
xxxxx xxx 500 do 1000 xxxxxx
- 2,0
xxx 1000 (k rozvažování)
- 1,0

Příloha x. 6 x xxxxxxxx x. 76/2003 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxx / xxxxx
- kakaový prášek

- xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx

xxxx xxxxx x xxxxxx
- xxxx xxxxx x xxxxxx
xxxxxxxx x prášku
- xxxx xxxxx xx xxxxxxxx obsahem xxxx x cukrem
čokoláda x xxxxxxxx nápoje
slazené xxxxx

Xxxxxxx č. 7 x xxxxxxxx č. 76/2003 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxxxx prášek
 
Obsah xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx (%)
Xxxxx xxxxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
xxxxxxx xxxxxx (xxxxx)
xxxxxxx 20,0
9,0
kakaový prášek xx xxxxxxxx obsahem xxxx
xxxx xxx 20,0
9,0
Tabulka 2 - Xxxxx xxxxx s cukrem
 
Obsah xxxxxxxxx prášku *) (% xxxx. xxxxxxx)
xxxxxxxx x xxxxxx
32,0
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx (slazené xxxxx)
25,0
xxxxxxxx x přípravě xxxxxx
25,0
xxxxxxx xxxxxxx prášek xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
25,0
xxxxxxxx x přípravě nápoje xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
25,0
*) v případě xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx sníženým obsahem xxxx x xxxxxx - xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx sníženým xxxxxxx tuku v xxxxxx
Xxxxxxx 3 - Xxxxxxx máslo
 
Podíl látek xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx (% xxxx. nejvýše)
Obsah volných xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx kyselina olejová (% hmot. nejvýše)
lisované xxxxxxx xxxxx
0,35
1,75
xxxxxxx xxxxx
0,50
1,75
Xxxxxxx 4 - Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xx spotřebitelského xxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxx (g)
Hmotnostní xxxxxxxx (%)
xx 100 xxxxxx
- 5,0
xxxxx xxx 100 xx 250 včetně
- 3,0
xxxxx xxx 250 xx 500 xxxxxx
- 2,0
xxxxx xxx 500 xx 1000 xxxxxx
- 1,0

Xxxxxxx č. 8 x xxxxxxxx x. 76/2003 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx x skupiny
Druh
Skupina
čokoláda (xxxxx čokoláda)
bez xxxxxx
xxxxxx xxxxxxxx
x xxxxxxxxx
xxxxxx mléčná xxxxxxxx
xx vaření
bílá čokoláda
plněná
Chocolate x xx xxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx x la xxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxx formované
formované x různých xxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxx.), xxxx xxx xxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx polomáčené
různé xxxxx xxxxxx (xxxx, fondán, xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x další), xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx čokoládou, x xxxxxxxx Xxxxxxxxx x xx xxxx x Xxxxxxxxx familiar x xx xxxx
xxxxxxxxxx xxxxx
xxxxx xxxxx xxxxxx

Příloha č. 9 x xxxxxxxx x. 76/2003 Xx.
Xxxxxxx 1 - Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
(% xxxx. vztažených xx xxxxxx)
Xxxx
Xxxxx kakaového xxxxx
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
Xxxxx celkové xxxxxxx xxxxxx
Xxxxx mléčného xxxx
Xxxxx xxxxxxxxx tuku *)
Obsah xxxxxx xxxxxx
Xxxxx mouky xxxx xxxxxx
xxxxxxxx (xxxxx xxxxxxxx)
18
14
35
-
-
-
-
xxxxxx xxxxxxxx
-
2,5
25
3,5
25
14
-
xxxxxx mléčná xxxxxxxx
-
2,5
20
5
25
20
-
xxxx čokoláda
20
-
-
3,5
-
14
-
Chocolate a xx xxxx
18
14
35
-
-
-
xxxxxxx 8
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xx xxxx
18
12
30
-
-
-
xxxxxxx 18
*) obsah xxxxxxxxx xxxx = xxxxxx obsahu kakaového xxxxx x xxxxxxxx xxxx
Xxxxxxxx: xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx nejnižší xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx 2 - Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxx (g)
Hmotnostní odchylka (%)
xxxxxxxx
xx 50 včetně
- 10
xxxxx než 50 xx 100 včetně
- 5
xxxxx xxx 100 xx 250 včetně
- 3
xxxxx xxx 250 xx 500 včetně
- 2
xxxxx než 500 xx 1000 včetně
- 1
xxxxxxxxxx xxxxxxx
xx 105 xxxxxx
- 10
větší než 105 xx 150 xxxxxx
- 8
xxxxx xxx 150 do 250 xxxxxx
- 5
větší než 250 do 500 xxxxxx
- 3
xxxxx xxx 500 xx 1000 xxxxxx
- 2
xxx 1000
-1

Xxxxxxx č. 10 x vyhlášce x. 76/2003 Xx.
Xxxxxxxxx tuky xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx
1. Illipe, bornejský xxx, Xxxxxxxxxx
Xxxxxx xxx.
2. Xxxxxxx olej
Elaeis guineensis

Elaeis xxxxxxx
3. Xxx
Xxxxxx robusta
4. Xxxx (bambucký xxx, xxxx x máslovníku)
Butyrospermum xxxxxx
5. Xxxxx xxxxx
Xxxxxxxx xxxxxx
6. Olej x xxxxx xxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxx: xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx tyto xxxxxxxxx:
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxx laurovou, xxxx bohaté na xxxxxxxxxx monoenové xxxxxxxxxxxx xxxx POP, POSt x XxXXx1;
x) xxxx xxxxxxxxx v jakémkoli xxxxxx x kakaovým xxxxxx x jsou xxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxxx vlastnostmi (xxx xxxx x teplota xxxxxxxxxxxx, rychlost xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx);
x) xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
X = xxxxxxxx palmitová
O = xxxxxxxx xxxxxxx
Xx = xxxxxxxx stearová
Jako xxxxxxx x použití xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx je xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx v xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx při xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxx).

Xx. XX

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

1. Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx trh xxxxx xxxx nabytí xxxxxxxxx této vyhlášky xx xxxxxxxx podle xxxxxxxx č. 76/2003 Xx., xx xxxxx xxxxxxx xxxxx dnem xxxxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx.

2. Xxxxxxxxx xxxxxxx xx trh nebo xxxxxxxx v xxxxxxx x xxxxxxxxx x. 76/2003 Xx., xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky, xxxxx xxx xxxxxxxxx do xxxxxxxxx zásob.

Čl. II xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 148/205 Sb. x xxxxxxxxx od 24.6.2015


Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 76/2003 Sb. xxxxx xxxxxxxxx xxx xxx, xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx o xxxxxxxxxxx XX k XX (1.5.2004).
Xx xxxxx xxxxxx právního předpisu xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx předpisem x.:
43/2005 Xx., kterým xx xxxx xxxxxxxx x. 76/2003 Xx., kterou xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxx, kakaový xxxxxx x xxxxx xxxxx x cukrem, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx
x xxxxxxxxx od 1.2.2005
148/2015 Xx., kterým xx xxxx vyhláška x. 76/2003 Xx., xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, med, xxxxxxxxxx, xxxxxxx prášek x xxxxx xxxxx s xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 43/2005 Xx.
x xxxxxxxxx xx 24.6.2015
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx jich xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.

1) Xxxxxxxx Xxxx 2001/111/ES ze xxx 20. prosince 2001 x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx určených k xxxxxx xxxxxxxx.
Xxxxxxxx Rady 2001/110/ES xx dne 20. prosince 2001 x xxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx 2000/36/ES ze xxx 23. června 2000 x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx výrobcích xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx 98/28/ES xx xxx 29. xxxxx 1998, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx ustanovení xxxxxxxx 93/43/XXX o xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx jde x přepravu xxxxx xxxxxxxx surového xxxxx xx moři.
Směrnice Evropského xxxxxxxxxx x Rady 2014/63/EU xx dne 15. xxxxxx 2014, xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx Rady 2001/110/XX x xxxx.
2) Xxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx potravin x xxxxxxxxxx xxxxxxx, o xxxxxxxxx odchylce xx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx symbolem "x", xx znění xxxxxxxx x. 24/2001 Xx.
2x) §3 xxxx. 1 xxxx. x) zákona.
Xxxxxxxx č. 147/1998 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx bodů x technologii výroby, xx xxxxx vyhlášky x. 196/2002 Sb. x vyhlášky č. 161/2004 Xx.
3) Vyhláška č. 304/2004 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx druhy x xxxxxxxx xxxxxxx přídatných x xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx potravin.

4) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1169/2011 xx xxx 25. října 2011 x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (ES) x. 1924/2006 x (XX) č. 1925/2006 x x xxxxxxx xxxxxxxx Komise 87/250/XXX, xxxxxxxx Xxxx 90/496/EHS, xxxxxxxx Xxxxxx 1999/10/ES, xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Rady 2000/13/ES, xxxxxxx Xxxxxx 2002/67/XX x 2008/5/XX x xxxxxxxx Komise (XX) x. 608/2004.

5) Xxxxxxxx č. 113/2005 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx.