Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 23.12.2024.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 24.06.2015.


Vyhláška, kterou se stanoví požadavky pro přírodní sladidla, med, cukrovinky, kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem, čokoládu a čokoládové bonbony
76/2003 Sb.
Oddíl 1 - Přírodní sladidla §1
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Technologické požadavky §5
Uvádění do oběhu §6
Velkoobjemová přeprava surového cukru po moři §6a
Oddíl 2 - Med §7
Členění medu §8
Označování §9
Požadavky na jakost §10
Oddíl 3 - Cukrovinky §11
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §12
Označování §13
Požadavky na jakost §14
Oddíl 4 - Kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem §15
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §16
Označování §17
Požadavky na jakost §18
Oddíl 5 - Čokoláda a čokoládové bonbony §19
Členění na druhy a skupiny §20
Označování §21
Požadavky na jakost §22
Oddíl 6
Zrušovací ustanovení §23
Přechodné ustanovení §24
Účinnost §25
Příloha č. 1 - Členění na druhy, skupiny a podskupiny
Příloha č. 2 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 4 - Členění na druhy, skupiny a podskupiny
Příloha č. 6 - Členění na druhy, skupiny a podskupiny
Příloha č. 7 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 8 - Členění na druhy a skupiny
Příloha č. 10 - Rostlinné tuky povolené do čokoládových výrobků

č. 148/2015 Sb. - Čl. II

76
XXXXXXXX
xx xxx 6. xxxxxx 2003,
kterou xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx sladidla, xxx, cukrovinky, kakaový xxxxxx x xxxxx xxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx a čokoládové xxxxxxx
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx stanoví podle §18 xxxx. x), x), j) a x) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx znění xxxxxx x. 119/2000 Xx., xxxxxx x. 306/2000 Xx. a xxxxxx x. 146/2002 Sb., (xxxx xxx "xxxxx") x x souladu x xxxxxx Evropských xxxxxxxxxxxx,1) xxx přírodní xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx prášek a xxxxx xxxxx x xxxxxx, čokoládu x xxxxxxxxxx bonbony:
Oddíl 1
Xxxxxxxx sladidla
§1
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxx sladidly - xx xxxx xxxxxxxxx sladce chutnající xxxxx xx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx vyhláškou,
x) xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx upravená xxxxxxx xx krystalů, xxxxxx, kostek, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx přídatnými xxxxxxx, xxxxxxx určenými x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx,
c) xxxxxxx xxxxxx - vodný xxxxxx sacharózy,
d) xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx - xxxxxxx xx xxxx vodných xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx uvedené x příloze č. 2 xxxx 2,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx - xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxx xxxxxxxxxxx podíl xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 2 bodě 2,
x) sirupem x invertního cukru - xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx (s možnou xxxxxxxxxxxx), xxxxx byla xxxxxxxx invertována hydrolýzou, xxxxxxx obsah xxxxxxxxxxxxx xxxxx musí být xxxxx xxx 50 % hmotnostních xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx v příloze č. 2 xxxx 2,
g) xxxxxxxxxx sirupem - xxxxxxxxx koncentrovaný xxxxx xxxxxx xxxxx vhodných x výživě xxxxxxx, xxxxxxxxx ze xxxxxx xxxx xxxxxxx, nebo xxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 2 xxxx 5,
x) sušeným xxxxxxxxxx xxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x nejméně 93 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx v příloze č. 2 xxxx 6,
x) xxxxxxxxx (xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx) - vyčištěná xxxxxxxxxxxxxx X-xxxxxxx x xxxxxx molekulou krystalové xxxx (xxxxxxxxxx) nebo xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx v příloze č. 2 xxxx 3,
x) xxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx D-fruktóza, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 2 xxxx 4.
§2
Xxxxxxx xx druhy, skupiny x xxxxxxxxxx
V příloze č. 1 xx uvedeno xxxxxxx xxxxxxxxxx sladidel xx druhy, skupiny x xxxxxxxxxx.
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x zákoně x x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx2) xx xxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxxxxx skupinou x xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx z xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x invertního xxxxx x sušině.
(2) Xxxxx tekutý cukr x xxxxxx invertní xxxx xxx doplnit xxxxxxxxx "bílý", xxxxx xxxx xxxxxxx fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 2.
(3) X balených xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx než 20 x nemusí xxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxx hmotnost xxxxxxx.
(4) X xxxxxxx, xx sirup x xxxxxxxxxx xxxxx obsahuje xxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxx jeho xxxxx xxxxxxx slovem "krystalizovaný".
(5) Xxxxxxxx "glukózový xxxxx" se změní xx xxxxxxxx "glukózo-fruktózový xxxxx" x xxxxxxxx "xxxxxx xxxxxxxxx sirup" xx změní xx xxxxxxxx "xxxxxx glukózo-fruktózový xxxxx" x xxxxxxx, xx výrobek xxxxxxxx xxxxxxxx v množství xxxx xxx 5 % xxxxxxxxxxxx v xxxxxxxx xx xxxxxx x obsah glukózy xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx, anebo xx xxxxx xx xxxxxxxx "xxxxxxxx-xxxxxxxxx xxxxx" xxxx "xxxxxx xxxxxxxx-xxxxxxxxx sirup" x xxxxxxx, že xxxxx fruktózy xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx.
(6) Cukr xxxx xxx xxxxxxx jen xxxxxx "cukr".
(7) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2.
§4
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx x příloze č. 2.
§5
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxx nesmí xxx xxxxxxxx xxxxxxx.
§6
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxx, x xxxxxxxx xxxxx moučky, se xxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx 30 xX x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 70 %.
(2) Xxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx nejvýše 30 oC xxx xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(3) Xxxxxx výrobky x cukru xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 25 xX.
(4) Cukr extra xxxx, cukr xxxx x cukr xxxxxxxx xx xxxxx xx xxxxx ve xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx o xxxxxxxxx 125 g, 250 x, 500 x, 750 x, 1 xx, 1,5 xx, 2 xx, 2,5xx, 3 kg, 4 xx, 5 xx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx o xxxxxxxxx 20 x.
§6x
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxx
(1) Xxxxxxxxxxxxx přeprava surového xxxxx xx xxxx xx povolena x xxxxxxxx, kontejnerech nebo xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx potravin, xxxxxxxx
x) xxxxxx, kontejnery xxxx xxxxxxxx byly xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx vyčištěny tak, xxx byly xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx nákladu x xxxxxx jiných xxxxxxxx, x
b) xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.
(2) X xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx moři xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxx xxxxx nákladu, který xxx bezprostředně předtím xxxxxxxxxxx v xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx a xxxxxxxxx procesu xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx přepravou xxxxxxxx cukru, x xxxx xxxxxxxxxxx musí xxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x jednom xxxx xxxx xxxxxxxx Evropských xxxxxxxxxxxx: "Xxxxx xxxxxxx xxxx xxx před xxxxxxxx k xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.".
(3) Xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx 2 musí xxxxxxxxxx xxxxxxx během xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx a xxxx xxxxx xxxx xxx x tomto xxxxxxx xxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxx 3 x xxxx xxxxx musí být xx xxxxxxxx orgánu xxxxxx (§14 xxxxxx) xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx.
(5) Surový cukr xxxxxxxxxxxx xx moři x nádobách, xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx určeny xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx za xxxxxx k xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxx-xx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx rafinaci.
(6) Xxxxxx čištění xxxxx, xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx podle odstavce 1 xxxx. a) xxxx xxx proveden xxx, aby xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx riziko xxxxxxxx xxxxxxxxx nezávadnosti2a) xxx xxxxxxxxxx xxxx.
§6x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 43/2005 Xx. x účinností xx 1.2.2005

Xxxxx 2
Med
§7
Pro účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) medem - xxxxxxxxx přírodního sacharidového xxxxxxxxxx, složená xxxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx částic xxxxxxxxxxx při sběru xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx (xxxxxx), xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx (medovice), xxxx xx živých částech xxxxxxx včelami (Apis xxxxxxxxx), které sbírají, xxxxxxxxxx, kombinují xx xxxxx specifickými xxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxx x xxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxxxx) - xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxx medovicovým - xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x výměšků xxxxx (Xxxxxxxxx) xxxxxxxx z xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx nebo xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx - xxx, xxxxx byl xx xxxxxxx upraven xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx a xx tvořen xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx - xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx odvíčkovaných xxxxxxxxxxxx plástů,
f) xxxxxxxxxxxx xxxxx - med xxxxxxx a zavíčkovaný xxxxxxx do bezplodových xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xx mezistěnách vyrobených xxxxxxxx ze xxxxxxx xxxxx xxxx bez xxxx x prodávaný x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx nebo dílech xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx - xxx xxxxxxx vykapáním odvíčkovaných xxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxx x xxxxxxxxx - xxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxx medem - xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx plástů za xxxxxxx mírného xxxxxx xx 45 xX xxxx xxx xxxxxxx xxxxx,
x) filtrovaným xxxxx - med, xxxxx xxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx nebo organických xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xx dochází k xxxxxxxxxx odstranění pylu,
k) xxxxxxxxx medem (xxxxxxxxxxx xxxxx) - xxx xxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx do xxxxxx xxxxxxxx; xxxx xxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxx, xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx mohl xxx xxxxxx,
x) xxxxx - xxxxxxxxx součást xxxx, xxxxx není xxxxx xx. 2 xxxx. 2 xxxx. f) xxxxxxxx x poskytování xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx4) xxxxxxxxxx za xxxxxx xxxx.

§8
Xxxxxxx xxxx
Xxx xx xxxxx:
x) xxxxx xxxxxx

1. xxxxxxx,

2. xxxxxxxxxx,

x) xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx úpravy

1. xxxxxxxx xxx,

2. xxxxxxxxxxx med,

3. xxxxxxxx xxx,

4. xxxxxxxx xxx,

5. xxx x xxxxxxxxx,

6. xxxxxxxxxx xxx,

7. xxxxxxx xxx,

8. pekařský xxx.

§9
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx x x prováděcím xxxxxxx předpisu2) se xxx xxxx označí xx xxxxxxx
x) podle xxxx xxxxxx xxxxx §8 xxxx. x) x podle xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx podle §8 písm. b); x xxxxxxx, xx xx jedná x xxxxxxxx xxx, lisovaný xxx nebo vykapávaný xxx, xxxxxx xxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx x obchodní xxxxxx xxxxxxx x výrobek xxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxx,
x) xxxx xxxxxx, xxx xxx xxx získán; xxxxx xx jedná x xxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxx xxxx Xxxxxxxx unie nebo xx xxxxxxx zemí, xxx názvy xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx:
1. "xxxx xxxx xx xxxx XX",
2. "xxxx xxxx xx zemí xxxx EU",
3. "xxxx xxxx ze zemí XX a xx xxxx xxxx EU.
(2) Xxxxxxxx medu, s xxxxxxxx filtrovaného medu x xxxxxxxxxx medu (xxxxxxxxxxxx medu), xxxx xxx doplněno xxxxxxxxxxxxx xxxxx:
x) regionálním, územním xxxx xxxxxxx označením xxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx původu,
b) xx xxxxxx x xxxxxx xxxx [§8 xxxx. x)] xxxxxx "xxxxxxxxxxxx" xxxx "xxxxxxx",
x) xxxxxx xxxxxxx, x xxxxx pochází, xxxxx xxxxxxx pochází xxxxx xxxx xxxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxx a xx odpovídající xxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx,
x) specifickými xxxxxxxx xxxx jakosti.
(3) Xxxxxxxx xxx x filtrovaný xxx xxxxx údajů xxxxxxxxx x zákoně x x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx5) xx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx a x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx označí xxxxx "xxxxxxxx xxx" xxxx "xxxxxxxxxx xxx" x "xxxxxxxxxx xxx". Xxxxx je xxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxx, xxxxxx xx xxxx xxxxxx medů xxxx "xxx xxxxxxxx" xxxx "xxx filtrovaný".
(4) Xxxxxxxx xxx (průmyslový xxx) xxxx xxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx názvu xxxxxx, že xxx xx určen xxxxx xx xxxxxx, xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxx.
(5) Xxxxx je xxxxxxxx xxx (průmyslový xxx) xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxx x xxxxx xxxx xxxxxxxxx použit termín "xxx" xxxxxxx xxxxxxx "xxxxxxxx xxx" xxxx "xxxxxxxxxx xxx"; v xxxxxxx xxxxxx xx xxxx vždy uvede xxxxx "xxxxxxxx med" xxxx "xxxxxxxxxx xxx".
(6) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx u spotřebitelského xxxxxx jsou uvedeny x příloze č. 3 xxxxxxx 3.

§10
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xx xxxx nesmí xxx přidány, x xxxxxxxx jiného druhu xxxx, žádné jiné xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx.
(2) X xxxx xxxxx být xxxxxxxxx xxx ani xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx, x výjimkou případů, xxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x organických xxxxx, xxxxxxx filtrací, xxxxx xxxxxxxx.
(3) Xxx, x xxxxxxxx pekařského (xxxxxxxxxxxx) xxxx, xxxxx
x) xxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxx,
x) xxxxx xxxxxx nebo xxxxx,
x) xxx xxxxxx xx xxxxxx xxxx, xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,
x) xxx x xxx xxxxx xxxxxxx kyselost.
(4) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 3 tabulkách 1 x 2.
Oddíl 3
Xxxxxxxxxx
§11
Pro xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
a) xxxxxxxxxxxx - potraviny xxxx než xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx přírodní xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx3) a xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx xxx x xxxxxxx součásti nebo xxxxxxxx, a xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxx podle §19,
x) xxxxxxxxxx - xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xx určité míry xxxxxxx, x xxxxxx xxxxxxxx,
c) xxxxx - cukrovinky xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx, x nábalem xxxxxxx xxxxx,
d) želé - xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx vzniklou xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, agaru, xxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) marcipánem - xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx tvarů vyrobené x xxxxxxx 1 xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxxxxx nejméně x 50 % xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx 50 % xxxxx) x xxxxxxx 1 xxxx cukrové xxxxxx, popřípadě xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx povrchu xxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxx,
x) xxxxxxx - xxxxxxxx želé xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx - xxxxxxx cukrosirupový roztok x xxxxxx, popřípadě x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx - šlehaná xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx látkou xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, popřípadě s xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxx ze xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxx x mouky, xxxxxxxxx xxxxxxx surovin, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx složku xxxxx xxxxxxx z xxxxxxxx,
x) fondánovými xxxxxxxxxxxx - cukrovinky xxxxxxxx až xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxx krystalickou xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx - cukrovinky xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx směsí, xxxxxxx xx tvaru xxxxx xxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx - xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) dropsy - xxxxxxxxxx neplněné, z xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx, různé xxxxx x xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx,
x) xxxxx - xxxxxxxxxx xxxxx konzistence xxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx, tyčinek nebo xxxxxxx, které xxxxx xxx na xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx kandytových hmot,
x) furé - xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xx povrchu xxxxx, xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx 13 % xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx) - xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxx částicemi xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx.
§12
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x podskupiny
V příloze č. 4 je uvedeno xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx.
§13
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x v xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx2) se xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx. Xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx skupiny xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx odvodí xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxx x xxxxxxx x §6 xxxx. 1 xxxx. b) xxxxxx.
(2) X xxxxx výrobku xx xxx xxxxxx slova "x xxxxxxxxx" nebo xxxx xxxxxxx slovní xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxx složka xxxx xxxxxxx při xxxxxx x xxxx xxxxx xx xxxxxxx je xxxxx než 5 %.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní odchylky xx spotřebitelského xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 5 xxxxxxx 2.
§14
Požadavky xx jakost
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 5 xxxxxxx 1.
Oddíl 4
Xxxxxxx xxxxxx x xxxxx kakaa x xxxxxx
§15
Pro xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx
a) xxxxxxxxx xxxx - xxxxxxxxxxxx a xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx (Theobroma xxxxx X.),
x) xxxxxxxx xxxxx - xxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx - xxx získaný x xxxxxxxxx bobů xxxx xxxxxx xxxxx odpovídající xxxxxxxxxx xxxxxxxx x příloze č. 7 xxxxxxx 3,
x) kakaovým xxxxxxx (xxxxxx) - potravina xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx zbavených xxxxxx, upravených xx xxxxx prášku, xxxxxxxxxx xxxxxxx 20 % xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx a xxxxxxx 9 % vody,
x) xxxxx kakaa x xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxx mechanickým xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx x xxxxxx - potravina xxxxxxxx xx směsi xxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 32 % xxxxx,
g) xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, slazeným kakaem, xxxxxxxx kakaovým xxxxxxx - xxxxxxxxx vyrobené xx xxxxx xxxxx x cukrů xxxxxxxxxx xxxxxxx 25 % xxxxx.
§16
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny
X příloze č. 6 xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx kakaa x xxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx.
§17
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx v zákoně x x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx2) se xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx i xxxxxx xxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx x prášku, xxxxxxxx k přípravě xxxxxx, xxxxxxx kakaový xxxxxx (slazené kakao) xx označí xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx sušiny x xxxxxxxxxx hmotnostních xxxxx: "kakao xxxxxxx . . . . %".
(3) Xxxxx a směsi xxxxx x xxxxxx xx xxxxxx xxxxx "xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx" v xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx nižší xxx 20 % xxxxxxxxxxxx z xxxxxxx xxxxxx. Na xxxxx xx xxxxxx xxxxx x skutečném xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7 xxxxxxx 4.
§18
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 7 tabulkách 1 xx 3.
(2) Xx kakaových xxxxxx, xxxxxxx v xxxxxx, xxxxxxx k xxxxxxxx xxxxxx nelze přidávat xxxxx určené x xxxxxxxxxxx, které xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx.
Xxxxx 5
Xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx
§19
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx (hořkou čokoládou) - xxxxxxxxx vyrobená x xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx sladidel, sladidel3) xxxx xxxxxx xxxxxxxxx (xxxx xxx "xxxxxxxx"), xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx určených k xxxxxxxxxxx, popřípadě x xxxxxxx složek, x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x příloze č. 9,
x) xxxxxxx čokoládou - potravina vyrobená x kakaových součástí, xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx x dalších xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx v příloze č. 9,
c) xxxxx xxxxxxxxx - potravina xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxx, sladidel, xxxxxxxxx x dalších xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x příloze č. 9,
d) xxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx, xxxxx vnější xxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx, family mléčné xxxxxxxx xxxx bílé xxxxxxxx; xxxxxxx náplň xxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobků xxxx mražených xxxxx (xxxxxxxx); xxxxxx čokoládový xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx 25 % xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) Chocolate a xx taza - xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx, sladidel, xxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, přičemž xxxxx xxxxx xxxx škrobu xx nejvýše 8 % celkové xxxxxxxxx, x xxxxx vyhovuje xxxxxxxxxx xxxxxxxx v příloze č. 9,
x) Chocolate xxxxxxxx a la xxxx - xxxxxxxx xxxxxxxx x kakaových xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx xxxx pšeničného, rýžového xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxx 18 % xxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxx vyhovuje xxxxxxxxxx xxxxxxxx x příloze č. 9,
x) xxxxxx mléčnou xxxxxxxxx - potravina xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx x vyššího xxxxxx mléka xxxx xxxxxxxx xxxxxxx, a xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x příloze č. 9,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx sousta, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx (xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx) x jiných jedlých xxxxxx; xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx 25 % xxxxxxx hmotnosti výrobku,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx xxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx, kakaové xxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, kakaový xxx.
§20
Xxxxxxx xx druhy x xxxxxxx
X příloze č. 8 xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx.

§21
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x x prováděcím xxxxxxx předpisu2) xx x xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
x) druh, xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxx složky, xxxxx xxxxxxx charakterizuje, xxxxxxxxx xxxxxx, lískové xxxxxx, xxxxxx xxxxx xx., xxxxx byla xxxxxx použita.
(2) Xxxxx xxxxxxx xxxxx označit xxxxxx druhu, popřípadě xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxx x xxxxxxx s §6 odst. 1 xxxx. x) xxxxxx.
(3) Xxxxx xx xxxxx "xxxxxxxx" ("xxxxx xxxxxxxx") xxxxxx xxxxxxxxx
x) "xxxx" xxxx "xxxxxx", musí xxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxx xx xxxxx zrn nebo xxxxxx x musí xxxxxxxxx xxxxxxx 32 % celkové xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx 12 % xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx 14 % xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) "poleva", xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx nejméně 35 % xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, nejméně 31 % kakaového xxxxx x xxxxxxx 2,5 % tukuprosté xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx "xxxxxxxx" xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx slova, xxxx být xxxxxxxx x xxxxxxxx obsahující xxxxxxx 32 % xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx 8 % xxxxxxxxxx kakaové xxxxxx x x xxxxx xxxxxxx lískových oříšků x xxxxxxxx nejméně 20 x x xxxxxxx 40 x xxxxxxxxx xxxxxx ve 100 x xxxxxxx. Xxx přidat tyto xxxxx xxxxxx:

1. xxxxx xxxx mléčnou sušinu, xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxx sušeného xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx mléka xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx, x takovém množství, xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx,

2. xxxxxx a xxxx xxxxx xxxxxx, xxxx nebo xx xxxxxxxx, x takovém xxxxxxxx, aby xxxxxxx xxxxx těchto složek xxxxxx xxxxxxxxx oříšků xxxxx nejvýše 60 % xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

(4) Xxxxx se xxxxx "xxxxxx čokoláda" xxxxxx xxxxxxxxx
x) "xxxx" xxxx "xxxxxx", xxxx xxx xxxxxxx uváděn xx oběhu xx xxxxx xxx xxxx xxxxxx a xxxx xxxxxxxxx nejméně 20 % xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx 12 % xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxx sušeného xxxxxxxxxxx xxxxx, polotučného mléka xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx zahuštěné xxxx xxxxxx smetany, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx, x xxxx xxxxxxxxx nejméně 12 % celkového xxxx (xxxxxxx xxxxx a xxxxxx tuk),
b) "poleva", xxxx výrobek obsahovat xxxxxxx 31 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx (xxxxxxx xxxxx a xxxxxx xxx),
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx "xxxxxxxx" xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx obsahující xxxxxxx 10 % xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx sušené xxxxxxx, xxxxx nebo xxxxxxxx xxxx a x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx nejméně 15 x x nejvýše 40 x xxxxxxxxx xxxxxx xx 100 x xxxxxxx; xxx xxxxxx xxx mandle x xxxx druhy xxxxxx, xxxx xxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx, aby xxxxxxx obsah včetně xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx 60 % celkové xxxxxxxxx xxxxxxx.
(5) Xxxxx xx slovo "xxxxxx" x xxxxx "xxxxxx xxxxxxxx" nahradí slovem
a) "xxxxxxxxx", xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx nejméně 5,5 % hmotnostních xxxxxxxx xxxx,
x) "xxxxxx x xxxxxxxxxxx mlékem", xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 1 % xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx.
(6) Xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx (xxxxx xxxxxxxx), xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx, xxxxxx čokoláda xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x jednom xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxxx jen xxxxxx "xxxx xxxxxxxx" xxxx "xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx", xxxx xxxxxxxxx xxxxx. X tomto xxxxxxx xxxx být xxxxxx xxxxx seznam xxxxxx xxx xxxxxxx čokolády xx směsi.
(7) Xxxxxxxx (xxxxx xxxxxxxx), xxxxxx xxxxxxxx, family xxxxxx xxxxxxxx, Xxxxxxxxx a xx xxxx, Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xx xxxx se xxxxxx xx xxxxx xxxxx: "xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx . . . . %". Xxxxxxx xxxxxxx sušiny xx xxxxxx celkový xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx k celkové xxxxxxxxx výrobku.
(8) Xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxx xxxxxxxx jiný rostlinný xxx xxxxx §22 xxxx. 2, xx xxxxxx xxxxx: "xxxxx xxxxxxxxx másla xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx". Toto xxxxxxxx xx na xxxxx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx odděleně x minimálně xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx.
(9) Xxxxx xxxxxx xxxxxxx čokoláda (xxxxx xxxxxxxx), xxxxxx xxxxxxxx x čokoládové xxxxxx x těchto xxxxxxx xxxx xxx xx xxxxx vhodně vyjádřena xxxxxxxxx slovy "xxxxx", "xxxxxx jakost" xxxx. x xxxxxxxx popisem xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx jakostních xxxxxxxxxxx, x xx za xxxxxxxx, že
a) xxxxxxxx (xxxxx xxxxxxxx) xxxxxxxx xxxxxxx 43 % xxxxxxx kakaové xxxxxx x xxxxxxx 26 % xxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx čokoláda xxxxxxxx xxxxxxx 30 % xxxxxxx kakaové xxxxxx x xxxxxxx 18 % xxxxxx sušiny x xxxxxxx 4,5 % xxxxxxxx xxxx x xxxxxx sušině, xxxxxxx ze xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, polotučného xxxx xxxxxxxxxxxx mléka, xxxxxxx xxxx zahuštěné, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxx poleva xxxxxxxx xxxxxxx 16 % xxxxxxxxxx kakaové sušiny.
(10) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 9 xxxxxxx 2.
§22
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9 xxxxxxx 1.
(2) Xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxx do xxxxxxxx (xxxxx xxxxxxxx), xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx čokolády, xxxx xxxxxxxx, Chocolate a xx xxxx, Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xx xxxx přidávat jiné xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 10; xxxxxx xxxxx xxxx nesmí xxx xxxxx xxx 5 % xx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx všech xxxxxxxxx xxxxxx jedlých xxxxxx x nesmí xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx celkové xxxxxxx xxxxxx.
(3) Xx xxxxxxxx (hořké xxxxxxxx), xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx, Xxxxxxxxx x xx xxxx a Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xx xxxx mohou xxx xxxxxxx jen xxxxxx látky xxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx mléčného tuku.
(4) Xx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx přílohy č. 8 x čokoládových xxxxxxx je xxxxxxxx xxxxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxx, které nepocházejí xxxxxxxx x xxxxx,
x) mouky, granulované xxxx xxxxxxxx škroby, x xxxxxxxx Chocolate x xx xxxx x Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xx taza.
(5) X čokoládám xxxxxxxx x xxxxxxxx 3 mohou být xxxxxxx x xxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxx xx 40 % xxxxxxx hmotnosti xxxxxxx.
(6) Výpočet xxxxxxxxxxxxx xxxxxx stanovených složek x xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx:
x) xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx čokoláda (xxxxx xxxxxxxx), xxxxxx xxxxxxxx, family xxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx, Xxxxxxxxx x xx xxxx, Chocolate familiar x xx taza xx xxxxxxx xx xxxxxxxx hmotnosti přidaných xxxxxxx xxxxxx,
b) x výrobků xxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxxxxx xxxxx stanovených xxxxxx xxxxxxx xx odečtení xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x hmotnosti xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxxxxx x výrobků xxxxxxxxx x xxxxxxx x) xx xxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx včetně xxxxxx.
Xxxxx 6
§23
Zrušovací xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx:
1. Xxxxxxxx č. 334/1997 Sb., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x) a k) xxxxxx č. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
2. Vyhláška x. 94/2000 Sb., xxxxxx xx mění xxxxxxxx x. 334/1997 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), j) x k) zákona x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x směsi xxxxx x cukrem, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
§24
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Potraviny xxxxxxxx x uvedené xx xxxxx xxxxx dnem xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx posuzují podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
§25
Xxxxxxxx
Xxxx vyhláška nabývá xxxxxxxxx xxxx vstupu xxxxxxx x přistoupení Xxxxx xxxxxxxxx x Xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx.
Ministr:
Xxx. Xxxxx v. x.

Příloha x. 1 x vyhlášce x. 76/2003 Xx.
Xxxxxxx na xxxxx, skupiny a xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx sladidla
cukr xxxxx xxxx
xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx
xxxx xxxx
xxxx xxxxxxxx
xxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx xxxx (kostky, xxxxx, xxxxxx)

xxxx x xxxxxxxxx

xxxxxxxx cukr

kandys

tekuté xxxxxxx x xxxxx
xxxxxx cukr
tekutý xxxxxxxx xxxx
xxxxx z xxxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx monohydrát
fruktóza
dextróza xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
xxxxxx glukózový xxxxx

Příloha x. 2 x xxxxxxxx x. 76/2003 Sb.
Fyzikální a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
1. Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxxx sušením
(% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxx x xxxxxxx xxx 420 xx
(XX nejvýše)
cukr xxxxx xxxx
99,7
0,04
0,06
22,5
xxxx xxxx
99,7
0,04
0,06
45
xxxx xxxxxxxx
99,5
0,1
0,1
150
xxxx moučka x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 3 %
96,7
0,1
0,2
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxx
99,5
0,1
0,25
150
xxxx x xxxxxxxxx
85,0
&xxxx;
1,2
&xxxx;
xxxxxxxx xxxx
97,5
0,09
1,4
&xxxx;
xxxxxx
98,5
&xxxx;
1,0
&xxxx;
X xxxxxx xxxx xxxxx bílý, cukr xxxx, cukr polobílý xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 50 xx/xx
Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxx xxxxx xxxx
Xxxx xxxx
xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx
8
22
x xxxx:
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx - xxxx xxxxxxx
6
15
xxxxx x xxxxxxx - body xxxxxxx
3
6
xxxxxx xxxx - xxxx xxxxxxx
4
9
Xxxxx bod xxxxxxxx:
x) 0,0018 % obsahu xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx metod XXXXXX,
x) 7,5 jednotek XXXXXX (XX) xxx barvu x xxxxxxx,
x) 0,5 xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx Brunswick.
Dělení xxxxx xxxxx a xxxxxxxxx xxxxxx sacharózy:
a) xxxx xxxxxxx je xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zrnění,
b) xxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxx rozdrcených xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zrnění,
c) xxxx moučka xx xxxxx sypká xxxx xxxxx xxxxxxxx krystalů,
d) xxxxxxxx xxxx je xxxxx, zrnitá xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx hmota xx omak xxxxx xxxxxxx,
x) kandys xx xxxx velkých krystalů x xxxxxxxx, xxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxx.
Xxxxxxx podle velikosti xxxxxx sacharózy
Délka xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxx (xx)
Xxxxx (% xxxx.)
xxxx xxxxxxx
xxxx krupice
cukr moučka
2,00 - 0,40
xxxxxxx 70
 
 
0,80 - 0,16
xxx 1,00
 
nejméně 70
xxxxxxx 5
&xxxx;
0,80 - 0,40
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx 5
pod 0,40
 
 
nejméně 95
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
- xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxx výrobků x xxxxx
Xxxxxxxxxx rozsah (x)
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
do 50 xxxxxx
- 10,0
větší xxx 50 xx 250 xxxxxx
- 4,0
větší xxx 250 do 500 xxxxxx
- 3,0
větší než 500 xx 1000 xxxxxx
- 2,0
xxx 1000
- 1,0
2. Tekuté xxxxxxx x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx (% hmot. xxxxxxx)
Xxxxxxxx xxxx xxxxxx (% xxxx.)
xX
Xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxx xxxxxxx při 420 xx (IU xxxxxxx)
xxxxxx cukr
62
nejvýše 3 *)
-
0,1
45
xxxxxx xxxx xxxx
62
xxxxxxx 3
-
0,1
25
xxxxxx invertní cukr
62
více xxx 3 **) xxxxxxx 50
-
0,4
-
tekutý xxxxxxxx xxxx xxxx
62
xxxx xxx 3 nejvýše 50
-
0,1
25
xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx
62
xxxx xxx 50
-
0,4
-
karamel
73
nejméně 50
4 - 6
-
-
*) poměr xxxxxxxx x xxxxxxxx 1,0 ± 0,2
**) xxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxx 1,0 ± 0,1
Xxxxxxxxx záporné hmotnostní xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
- pro xxxxxx xxxxxxx x xxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxx (g)
Hmotnostní xxxxxxxx (%)
xx 300 včetně
- 5,0
xxxxx než 300 xx 1000 xxxxxx
- 4,0
xxx 1000
- 3,0
3. Xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx (X - xxxxxxx)
(% xxxx. xxxxxx xxxxxxx)
Xxxxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxxxxxx xxxxx
(% xxxx. sušiny xxxxxxx)
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
99,5
90,0
0,25
xxxxxxxx bezvodá
99,5
98,0
0,25
4. Xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx (% xxxx. nejméně)
Obsah glukózy (% hmot. nejvýše)
Ztráta xxxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxx xxxxxxx xxx 420 xx
(XX xxxxxxx)
xxxxxxxx
98
0,5
0,5
0,1
30
5. Xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx vyjádřený xxxx D-glukóza (% xxxx. xxxxxx xxxxxxx)
Xxxxxxxxx xxxxx
(% xxxx. xxxxxx xxxxxxx)
xxxxxxxxx sirup
70
20,0
1,0
6. Xxxxxx glukózový sirup
 
Sušina
(% hmot. xxxxxxx)
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx X-xxxxxxx (% hmot. xxxxxx nejméně)
Sulfátový xxxxx
(% xxxx. xxxxxx xxxxxxx)
xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
93
20,0
1,0

Xxxxxxx x. 3 x vyhlášce x. 76/2003 Sb.
Tabulka 1 - Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxx
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
Xxxx
Xxxxx
xxxxxxx
xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx až plně xxxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx
xxxxxx xxxxx xx x nazelenalým nádechem, xxxxx žlutá xx xxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx až xxxxx viskózní, tekutý, xxxxxxxx až plně xxxxxxxxxxx
xxxxxx, popřípadě xxxxxxxx xx mírně xxxxxxxxx
xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx
Xxxxxxx 2 - Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx
Xxxxxxxxx
Xxxx xxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxx (xxxxxxxxxx)
xxxxxx xxxxxx fruktózy x xxxxxxx (% hmot. xxxxxxx)
60,0
45,0
-
xxxxx xxxxxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
5,01)
5,0
-
xxxxx xxxx (% xxxx. xxxxxxx)3)
20,0
20,0
23,0
xxxxxxxx (xxxx/xx nejvýše)
 
50,0
 
50,0
80
hydromethylfurfural (xx/xx xxxxxx)4)
40,0
40,0
-
xxxxx ve vodě xxxxxxxxxxxxx látek (% xxxx. xxxxxxx)2)
0,10
0,10
-
xxxxxxxxxx xxxxxxxx (xX.x-1)5)
xxxxxxx 80,0
xxxxxxx 80,0
-
xxxxxxxx xxxxxxxx (stupňů xxxxx Xxxxxxxx nejméně)6)
8,0
8,0
-
1) X xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x trnovníku xxxxx (Xxxxxxx pseudoacacia), x xxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxx), x xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxx), x xxxxxxxxx (Xxxxxxxxx), x xxxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx), x Xxxxxxxxx xxxxxx, x Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, z citrusů (Xxxxxx spp.), xxxx xxx obsah sacharózy xxxxxxx 10,0 %; x levandulového xxxx (Xxxxxxxxx xxx.) a x medu z xxxxxxxx lékařského (Xxxxxx xxxxxxxxxxx) může být xxxxx xxxxxxxxx nejvýše 15,0 %.
2) X xxxx lisovaného xx xxxxxxxxx nejvýše 0,50 % hmotnostních xx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx.
3) X xxxxxxxxx (Xxxxxxx) xxxx může být xxxxx xxxx xxxxxxx 23 %; x xxxxxxxxxx xxxx z xxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxx) xxxx xxx xxxxx xxxx xxxxxxx 25 %.
4) X xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx z xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx výlučně xxxx xxxx může být xxxxx hydroxymethylfurfuralu xxxxxxx 80 mg/kg.
5) Xxxxxxx: xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxx), xxxxxxxx (Xxxxx), blahovičník (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx), lípa (Xxxxx spp.), vřes xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxx), xxxxxx neboli xxxxxx (Xxxxxxxxxxxx), xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxx.).
6) U xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx (citrusové xxxx) a obsahem XXX xxxxxx xxx 15 xx/xx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 3.
Xxxxxxx 3 - Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky od xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxxxx rozsah (x)
Xxxxxxxxxx odchylka
do 100 xxxxxx
- 8,0
xxxxx než 100 xx 250 xxxxxx
- 5,0
větší než 250 xx 500 xxxxxx
- 3,0
xxx 500
- 1,0

Xxxxxxx x. 4 x vyhlášce x. 76/2003 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny a xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxx s xxxxxxxxxxx, x xxxxxxx příchutí, xxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxx (xxxxxxx, želé, xxxxxxxxx, sušené xxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxx)
xxxxx
xxxx
xxxxx
xxxxxx
xxxxxxx xxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxx cukrovinky (xxxxxxxxxxx)
xxxxxxxxxx

xxxxxxxx
xxxxxxxxx (xxxxxx gum)
plátkové
dražované
dropsy

roksy

furé
s tukovou xxxxxx
x cukernou (sirupovou) xxxxxx
xxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Příloha x. 5 x vyhlášce x. 76/2003 Xx.
Xxxxxxx 1 - Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxx (v % xxxx. xxxxxxx)
xxxxxxxx
-
xxxxx
-
xxxx
22,0
xxxxx, chalva
20,0
turecký xxx
8,0
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
19,0
xxxxxx
25,0
xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
12,0
xxxxxxxxxx x xxxxxxxx
10,0
xxxxxxxxxx xxxxxxx
7,0
xxxxxxxx:
xxx 105 °C

7,5
dropsy:
lité a xxxxxxxx kandyty
 
5,0
protahované
6,0
roksy
6,0
furé
-
Poznámka:
U xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxx být xxxxx xxxxxx tříště xxxxxxx:
- xxxxxx x furé 2 % xxxx.
- xxxxxxxxxx 5 % xxxx.
Xxxxxxx 2 - Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx od spotřebitelského xxxxxx
Xxxxxxxxxx rozsah (x)
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
xx 105 x včetně
- 10,0
xxxxx xxx 105 xx 150 xxxxxx
- 8,0
xxxxx xxx 150 xx 250 včetně
- 5,0
xxxxx xxx 250 xx 500 xxxxxx
- 3,0
xxxxx xxx 500 do 1000 včetně
- 2,0
xxx 1000 (x xxxxxxxxxxx)
- 1,0

Xxxxxxx č. 6 x vyhlášce x. 76/2003 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxx / xxxxx
- xxxxxxx xxxxxx

- xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx obsahem xxxx

xxxx xxxxx x cukrem
- xxxx kakaa s xxxxxx
xxxxxxxx v xxxxxx
- xxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx tuku x xxxxxx
xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx č. 76/2003 Xx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxxxx prášek
 
Obsah xxxxxxxxx xxxxx x sušině (%)
Xxxxx xxxxxxxx (% xxxx. nejvýše)
kakaový xxxxxx (xxxxx)
xxxxxxx 20,0
9,0
xxxxxxx xxxxxx xx sníženým xxxxxxx xxxx
xxxx xxx 20,0
9,0
Xxxxxxx 2 - Směsi xxxxx x cukrem
 
Obsah xxxxxxxxx xxxxxx *) (% xxxx. xxxxxxx)
xxxxxxxx x xxxxxx
32,0
xxxxxxx kakaový xxxxxx (xxxxxxx xxxxx)
25,0
xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx
25,0
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxx obsahem xxxx
25,0
xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xx sníženým xxxxxxx xxxx
25,0
*) x případě xxxxx xxxxxxxxx prášku xx sníženým xxxxxxx xxxx x xxxxxx - xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx se sníženým xxxxxxx xxxx x xxxxxx
Xxxxxxx 3 - Xxxxxxx máslo
 
Podíl xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx petroletherem (% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx kyselin xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx (% hmot. nejvýše)
lisované xxxxxxx máslo
0,35
1,75
kakaové máslo
0,50
1,75
Tabulka 4 - Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xx spotřebitelského balení
Hmotnostní xxxxxx (g)
Hmotnostní xxxxxxxx (%)
xx 100 xxxxxx
- 5,0
xxxxx xxx 100 xx 250 xxxxxx
- 3,0
xxxxx xxx 250 xx 500 včetně
- 2,0
xxxxx xxx 500 xx 1000 xxxxxx
- 1,0

Příloha x. 8 x xxxxxxxx x. 76/2003 Sb.
Členění xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
xxxxxxxx (xxxxx xxxxxxxx)
xxx xxxxxx
xxxxxx xxxxxxxx
x přísadami
family xxxxxx xxxxxxxx
xx vaření
bílá xxxxxxxx
xxxxxx
Xxxxxxxxx x xx taza

Chocolate xxxxxxxx a xx xxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxx.), xxxx bez xxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx polomáčené
různé xxxxx xxxxxx (želé, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx), xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx čokoládou, xxxxxx xxxxxxx čokoládou xxxx bílou čokoládou, x výjimkou Chocolate x xx xxxx x Chocolate xxxxxxxx x xx xxxx
xxxxxxxxxx xxxxx
xxxxx xxxxx xxxxxx

Příloha č. 9 x xxxxxxxx x. 76/2003 Xx.
Xxxxxxx 1 - Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
(% hmot. xxxxxxxxxx xx xxxxxx)
Xxxx
Xxxxx xxxxxxxxx xxxxx
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
Xxxxx mléčného xxxx
Xxxxx xxxxxxxxx tuku *)
Xxxxx xxxxxx xxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxx xxxxxx
xxxxxxxx (xxxxx xxxxxxxx)
18
14
35
-
-
-
-
xxxxxx xxxxxxxx
-
2,5
25
3,5
25
14
-
xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx
-
2,5
20
5
25
20
-
xxxx čokoláda
20
-
-
3,5
-
14
-
Chocolate x xx xxxx
18
14
35
-
-
-
xxxxxxx 8
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xx xxxx
18
12
30
-
-
-
xxxxxxx 18
*) obsah xxxxxxxxx xxxx = xxxxxx xxxxxx kakaového xxxxx x mléčného xxxx
Xxxxxxxx: uvedené xxxxxxx xxxxxxxxx nejnižší xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx označených xxxx xxxxxxxx limitující xxxxxxxxx
Xxxxxxx 2 - Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xx spotřebitelského xxxxxx
Xxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxx (x)
Xxxxxxxxxx odchylka (%)
xxxxxxxx
xx 50 včetně
- 10
xxxxx xxx 50 xx 100 xxxxxx
- 5
xxxxx xxx 100 xx 250 včetně
- 3
xxxxx xxx 250 xx 500 xxxxxx
- 2
xxxxx xxx 500 xx 1000 včetně
- 1
xxxxxxxxxx xxxxxxx
xx 105 xxxxxx
- 10
xxxxx xxx 105 do 150 xxxxxx
- 8
xxxxx xxx 150 xx 250 xxxxxx
- 5
xxxxx xxx 250 xx 500 xxxxxx
- 3
xxxxx xxx 500 xx 1000 xxxxxx
- 2
xxx 1000
-1

Xxxxxxx x. 10 x vyhlášce č. 76/2003 Sb.
Rostlinné tuky xxxxxxxx xx čokoládových xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xx kterých xxxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx
1. Illipe, bornejský xxx, Xxxxxxxxxx
Xxxxxx xxx.
2. Xxxxxxx xxxx
Xxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx
3. Xxx
Xxxxxx xxxxxxx
4. Xxxx (xxxxxxxx xxx, xxxx z máslovníku)
Butyrospermum xxxxxx
5. Kokum xxxxx
Xxxxxxxx xxxxxx
6. Xxxx z xxxxx xxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxx: xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx tyto xxxxxxxxx:
x) xxxxxxxxxx kyselinu laurovou, xxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx monoenové triglyceridy xxxx XXX, XXXx x XxXXx1;
x) jsou xxxxxxxxx x jakémkoli xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx x jsou xxxxxxxxxx s xxxx xxxxxxxxxxx vlastnostmi (xxx xxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, rychlost xxxx, xxxxxxxxxx temperování);
c) jsou xxxxxxx pouze xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx změnu xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
X = xxxxxxxx xxxxxxxxx
X = xxxxxxxx xxxxxxx
Xx = xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxx x xxxxxxx stanovených xxxxxxxxxxx xxxx je xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx, použitých xxx xxxxxx xxxxxxxxx krémů (xxxxxxx).

Xx. XX

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

1. Xxxxxxxxx vyrobené a xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle xxxxxxxx x. 76/2003 Xx., xx xxxxx xxxxxxx xxxxx dnem xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.

2. Xxxxxxxxx uvedené xx xxx nebo xxxxxxxx v souladu x xxxxxxxxx x. 76/2003 Xx., xx xxxxx účinném xxxxx xxxx nabytí xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx zásob.

Čl. II xxxxxx právním předpisem x. 148/205 Xx. x xxxxxxxxx xx 24.6.2015


Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx č. 76/2003 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxx dne, xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx ČR k XX (1.5.2004).
Ve znění xxxxxx právního předpisu xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č.:
43/2005 Xx., xxxxxx xx xxxx vyhláška č. 76/2003 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx přírodní xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 1.2.2005
148/2015 Xx., kterým xx xxxx xxxxxxxx x. 76/2003 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx x xxxxxx, čokoládu x xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 43/2005 Sb.
s xxxxxxxxx xx 24.6.2015
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx jiných xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx se xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.

1) Xxxxxxxx Xxxx 2001/111/ES xx dne 20. prosince 2001 x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx určených x xxxxxx xxxxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxx 2001/110/ES xx xxx 20. prosince 2001 x xxxx.
Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx a Xxxx 2000/36/ES xx dne 23. června 2000 x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx 98/28/ES xx xxx 29. xxxxx 1998, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxx xxxxxxxxxx směrnice 93/43/XXX x xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx cukru xx xxxx.
Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx 2014/63/EU ze xxx 15. května 2014, xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx Xxxx 2001/110/XX x medu.
2) Vyhláška č. 324/1997 Sb., o způsobu xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobků, x xxxxxxxxx odchylce xx xxxxx x množství xxxxxxx xxxxxxxxxx symbolem "x", xx xxxxx xxxxxxxx x. 24/2001 Xx.
2x) §3 xxxx. 1 písm. x) xxxxxx.
Xxxxxxxx č. 147/1998 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx bodů x xxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 196/2002 Xx. x xxxxxxxx x. 161/2004 Sb.
3) Xxxxxxxx č. 304/2004 Sb., kterou xx xxxxxxx druhy x xxxxxxxx xxxxxxx přídatných x xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx.

4) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1169/2011 xx xxx 25. října 2011 o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, o xxxxx xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 1924/2006 x (XX) č. 1925/2006 x x zrušení xxxxxxxx Xxxxxx 87/250/XXX, xxxxxxxx Xxxx 90/496/EHS, xxxxxxxx Xxxxxx 1999/10/ES, xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady 2000/13/XX, xxxxxxx Komise 2002/67/XX x 2008/5/ES x xxxxxxxx Komise (ES) x. 608/2004.

5) Vyhláška č. 113/2005 Sb., x způsobu označování xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů.