Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.03.2025.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 19.10.1964.


Vyhláška o normách nezaviněných mank v organizacích vnitřního obchodu

189/1964 Sb.

Vyhláška

§1  §2  §3  §4  §5  §6  §7  §8  §9

Příloha - Přídavné normy mank při skladování ovoce a zeleniny

INFORMACE

189

XXXXXXXX

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xx xxx 1. xxxxx 1964

x xxxxxxx nezaviněných xxxx x organizacích xxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, Xxxxxxxxx svazem xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, Ústřední radou xxxxxx, xxxxxxxxx výborem Xxxxxxxxxx xxxxx zaměstnanců xxxxxxx x ostatními xxxxxxxxxxx ústředními xxxxx x xxxxxx stanoví xxxxx §1 xxxxxx x. 160/1949 Sb., x xxxxxxxx xxxxxxx x x xxxxxxxxx §46 xxxx. 2 x 3 vyhlášky xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x. 117/1964 Sb., x xxxxxx národního xxxxxxx:

§1

(1) Normy xxxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx státního a xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxxx veřejného xxxxxxxxxx. Pro organizace xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx se xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, jednak xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx.

(2) Xxxxx nezaviněných xxxx (xxxxxxxx x xxxxxxxx) xxxxxxxxx domněnku, xx xxxxxx zboží, xxxxxxx x polotovarů xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx, avšak xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx hmotně xxxxxxxxxxx xxxx, ale přirozenou xxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx polotovarů (xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, vymrazením, xxxxxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, rozsypáním, xxxxxxxxxxx, krájením, xxxxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, usazením x ulpěním na xxxxxxxxxx) xxxx z xxxxxxxxxxxx xxxxxx (drobnými xxxxxxxxx v xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx s xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx kromě xxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx zbylých hotových xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxx x xxx xxxx xxxxxxxxxx s hotovými xxxxx a x xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx ceny xxxx.). X zboží, jehož xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx výběrem (xxxx xxxx. x svrchních xxxxx, xxxxxxxx textilu, xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx publikací, xxxxxxxxxxxxx xxxxx), xx xxxxx xxxxx mank xxxxxxxx x pro prodejny x xxxxxxxx prodejem. Xx xxxxxxxxxxxx ovocem x xxxxxxxxx do xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx úbytky xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx (xxxxxxx, plesnivěním, xxxxxxxxx, xxxxxxxxx), xxxxxxxxxxxxxx x manipulační xxxxxx x xxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx.

§2

Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xx použije jen, xxx-xx xxx inventarizaci xxxxx, surovin x xxxxxxxxxx xxxxxxx schodek. X xxx případě xx schodek sníží x stanovenou xxxxx.

§3

(1) Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx stanoví xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx finančního xxxxx procentem z xxxxxx (popřípadě procentem x xxxxxxx spotřebovaných xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx) přímo xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx svazům xxxxxxxxxxx xxxxxxxx Ústřední xxxx xxxxxxxxxxx družstev, xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx činností xxxxxxx jinými xxxxxxx, xxxx resorty v xxxxx xxxxxxxxxxx sazeb x xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx. Xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx na xxxxxxxx organizační jednotky (xxxxxxxx, xxxxxxxxxx) x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx ke xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxx, sezónnosti xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx zboží, xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx, technickému xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x jejich xxxxxxxx. Xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx vyjádřený x Kčs x xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx obratu xxxxxxxxxx xxxxxxxx nebo x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx potravin xxxxx §4, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxx (závod) xxxx xxxxxxxxxx.

(2) Xxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, jejichž xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (maso, xxxxx, zelenina, xxxxxxxx xxxxx apod.), xxxxxxx xxxxx xxxxxxx normy xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxx správa, sdružení xxxx.). Normy nezaviněných xxxx x velkoobchodních xxxxxx, xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx x x prodejen xxxx, xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxx, xxxxx xxxx v úhrnu xxxxxxxxx roční základní xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx. Xxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx §4 podnikový xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx ukazatele stanoveného xxx xxxxxx.

(3) Xxxx xxxxx se stanoví xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx výborem základní xxxxxxxxxx XXX na xxxx xxxxxxxxxx xxx x písemně se xxxxxx xxxxxx odpovědným xxxxxxxxxxx. Xxx xx xxxxx norma xxxxxxxxxxxx xxxx xxx ně xxxxxxxx. X průběhu xxxx xx xxxx xxxxxx xxx ze xxxxx xxxxxxxxxxx x xx zvlášť xxxxxxxxx xxxxxx x xxx x účinností pro xxxxxxxxxxx období (xxxxxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx).

§4

(1) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx z dosaženého xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx (včetně xxxxxxxxx přirážky) xxx xxxxxx xx ubytovací x xxxxxxx služby. X xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx se xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xx realizuje xxxxx x xxxxx (xxxx. x xxxxxxxxxxx XXX, léčebných xxxxxxxxxx) xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx z xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx potravin x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx překročit x xxxxxxx 0,2 % x xxxxxxxxxx maloobchodního xxxxxx a pro xxxxxxx x organizace, xxx se nerealizuje xxxxxxxxxxxx xxxxx anebo xx xxxxxxxxx xxx xxxxxx, nesmí překročit x xxxxxxx 0,2 % x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

(2) Normu xxxxxxxxxxxx mank xxxxxxx xxxxxxx restaurací x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx vykonávají xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxx stravování xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx přímo xxxxxxxxx xxxxxxxxxx. Xxxxxxxxxxx střediskům xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx.

(3) Xxxxxxx orgány a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx musí xxxxxxxx xxxxxxxx k xxxx, aby xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx zahrnuty x xxxxx xxxxxxxxxxxx mank, xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.

§5

(1) Ve velkoobchodě xxxxxx x xxxxxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxx xx xxxxx (xxxxxx) xxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx a xxxxxxxxx x xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx zimních xxxxx. Xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x skutečného xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxx xxxxx xx vypočte x xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx dni provedení xxxxxxxxxxxxx.

(2) Pro velkoobchod xxxxxx x xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx:

xxxxxxx xxxxx ........................ 0,8 %

xxxxxxxxx xxxxx ....................... 0,7 %

xxxxxxxx ................................... 1, %

xxxxxxxx ................................ 0,9 %

xxxxxx ..................................... 0,3 %.

(3) Xxxxxxxx xxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx uvedeny x příloze. Pro žňovou xxxxxxx xxxxxxx činí xxxxxxxx norma 0,8 % xxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx.

(4) Xxxxxxxx xxxxx xx skladování xxxxxxx zásob xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx závody. Xxxxxxxx normy xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxx skladech xxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx sklady x xxxxxxxx. Pro velkokrechty xx zvyšují o 10 %, xxx xxxxxxxxxx xxxxxx bez xxxxxxx x pro xxxxxxx o 20 %. Přídavných norem x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxxx na xxxxxx xxxxxxx do zimních xxxxxx x zajištění xxxxxx x zimních x xxxxxxx xxxxxxxx x xx xxxxxx xxxxxxxxxx skladované xxx xxxxxxx xxxxx.

§6

Uplatňovat x xxxxx xxxxx nezaviněných xxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxx xxx xxxxx xxxx xxxxxx, xx xxxxxxxx.

§7

Xxxxx xxxxxxxxxxx úbytků xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx dříví, normy xxxxx při xxxxxx xxxxxxx xxxx a xxxxx xxxxxxxxxxx úbytků xx velkoobchodě (x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx ovocem x xxxxxxxxx) zůstávají xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx.*)

§8

Xxxxxxx xx

xxxxxxxx ministerstva xxxxxxxxx xxxxxxx č. 132/1962 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx x organizacích xxxxxxxxx xxxxxxx,

xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x. 379/1952 Ú. x. (12/1953 Ú. x.), xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxx potravinářského xxxxx xx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx přirozeným xxxxxxx, xxxxx xx vztahuje xx xxxxxxxxxxx xxxxxx x zeleninou,

vyhláška ministerstva xxxxxxxxx xxxxxxx č. 381/1952 X. l. (14/1953 X. v.), xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx mank xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx ve skleněných xxxxxxxx xx velkoobchodě, xx xxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxx,

xxxxxxxx ministerstva vnitřního xxxxxxx x. 386/1952 X. x. (19/1953 X. v.), x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx ovocem x xxxxxxxxx x

xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx obchodu x. 65/1954 Sbírky XXX, kterou se xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx, xx xxxxxxxx, x maloobchodě x v xxxxxxxxx xxxxxxxxxx stravování, xxxxx xx vztahuje na xxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxx.

§9

Tato vyhláška nabývá xxxxxxxxx dnem vyhlášení.

Ministr:

Uher x. x.

Příloha x xxxxxxxx x. 189/1964 Sb.

Přídavné xxxxx mank xxx xxxxxxxxxx ovoce x xxxxxxxx

(x procentech)

Druh 

Sklad 

Září

Říjen

Listopad

Prosinec

Leden

Únor

Další xxxxxx

xxxxxx&xxxx;

xxxxxxxx

Xx xxxxx&xxxx;
xxxxxxxxx&xxxx;
xxxxx&xxxx;
xx zvyšuje 
norma pro 
chlazené 
sklady x 0,6 %,&xxxx;
xxx xxxxxxxxxx&xxxx;
xxxxxx x 1 %.

1,1&xxxx;

1,6&xxxx;

2,-&xxxx;

2,4&xxxx;

3,5&xxxx;

3,9&xxxx;

Xx každý xxxxx&xxxx;
xxxxx xx xxxxx&xxxx;
xxxxxxx pro 
chlazené xxxxxx&xxxx;
x 0,6 %, xxx&xxxx;
xxxxxxxxxx&xxxx;
xxxxxx x 1 %.

xxxxxxxxxx

1,9&xxxx;

2,7&xxxx;

3,5&xxxx;

4,2&xxxx;

6,4&xxxx;

7,2&xxxx;

xxxxx&xxxx;

xxxxxxxx&xxxx;

---&xxxx;

---&xxxx;

1,5&xxxx;

2,6&xxxx;

4,7&xxxx;

5,7&xxxx;

xxxxxxxxxx

---&xxxx;

---&xxxx;

1,9&xxxx;

3,1&xxxx;

5,3&xxxx;

6,5&xxxx;

xxxxxx&xxxx;

xxxxxxxx&xxxx;

1,4&xxxx;

2,-&xxxx;

2,5&xxxx;

2,9&xxxx;

4,2&xxxx;

4,6&xxxx;

xxxxxxxxxx

1,9&xxxx;

2,7&xxxx;

3,4&xxxx;

4,-&xxxx;

6,-&xxxx;

6,4&xxxx;

xxxxxxx&xxxx;

xxxxxxxx&xxxx;

---&xxxx;

---&xxxx;

0,7&xxxx;

1,3&xxxx;

2,3&xxxx;

2,6&xxxx;

xxxx&xxxx;

xxxxxxxxxx

---&xxxx;

---&xxxx;

1,-&xxxx;

1,7&xxxx;

3,-&xxxx;

3,8&xxxx;

xxxxxxx&xxxx;

xxxxxxxx&xxxx;

---&xxxx;

0,5&xxxx;

1,1&xxxx;

2,2&xxxx;

4,-&xxxx;

4,7&xxxx;

xxxxxxxxxx

---&xxxx;

1,2&xxxx;

2,4&xxxx;

4,4&xxxx;

7,8&xxxx;

8,8&xxxx;

xxxxxxx&xxxx;

xxxxxxxx&xxxx;

---&xxxx;

0,7&xxxx;

1,6&xxxx;

2,-&xxxx;

3,4&xxxx;

4,-&xxxx;

xxxxxxxxxx

---&xxxx;

1,1&xxxx;

1,9&xxxx;

2,7&xxxx;

4,4&xxxx;

5,2&xxxx;

xxxxxxxx

xxxxxxxx&xxxx;

---&xxxx;

---&xxxx;

1,-&xxxx;

1,9&xxxx;

3,5&xxxx;

4,2&xxxx;

xxxxxxxxxx

---&xxxx;

---&xxxx;

1,3&xxxx;

2,4&xxxx;

4,3&xxxx;

4,9&xxxx;

xxxxxx&xxxx;

xxxxxxxx&xxxx;

---&xxxx;

---&xxxx;

4,-&xxxx;

6,-&xxxx;

---&xxxx;

---&xxxx;

xxxxxxxxxx

---&xxxx;

---&xxxx;

5,-&xxxx;

8,-&xxxx;

---&xxxx;

---&xxxx;

xxxx&xxxx;

xxxxxxxx&xxxx;

---&xxxx;

---&xxxx;

0,8&xxxx;

1,4&xxxx;

2,5&xxxx;

2,9&xxxx;

xxxxxxxxxx

---&xxxx;

---&xxxx;

1,-&xxxx;

2,-&xxxx;

3,5&xxxx;

4,3&xxxx;

xxxxxxx&xxxx;

xxxxxxxx&xxxx;

---&xxxx;

---&xxxx;

1,-&xxxx;

1,8&xxxx;

3,-&xxxx;

3,5&xxxx;

xxxxxxxxxx

---&xxxx;

---&xxxx;

1,5&xxxx;

2,9&xxxx;

4,9&xxxx;

5,9&xxxx;

xxxx&xxxx;

xxxxxxxx&xxxx;

---&xxxx;

0,5&xxxx;

1,-&xxxx;

2,5&xxxx;

4,9&xxxx;

5,2&xxxx;

xxxxxxxxxx

---&xxxx;

1,2&xxxx;

2,5&xxxx;

6,-&xxxx;

13,-&xxxx;

---&xxxx;

xxxxxxx&xxxx;

xxxxxxxx&xxxx;

---&xxxx;

1,-&xxxx;

1,8&xxxx;

4,-&xxxx;

6,5&xxxx;

8,5&xxxx;

xxxxxxxxxx

---&xxxx;

1,5&xxxx;

2,5&xxxx;

6,-&xxxx;

10,-&xxxx;

13,-&xxxx;

xxxxxx&xxxx;

xxxxxxxx&xxxx;

0,8&xxxx;

1,6&xxxx;

2,4&xxxx;

3,-&xxxx;

---&xxxx;

---&xxxx;

xxxxxx.&xxxx;

xxxxxxxxxx

1,-&xxxx;

2,-&xxxx;

2,9&xxxx;

3,6&xxxx;

---&xxxx;

---&xxxx;

xxxxxx&xxxx;

xxxxxxxx&xxxx;

---&xxxx;

0,8&xxxx;

1,5&xxxx;

2,1&xxxx;

3,3&xxxx;

3,8&xxxx;

xxxxx&xxxx;

xxxxxxxxxx

---&xxxx;

1,-&xxxx;

1,8&xxxx;

2,5&xxxx;

4,-&xxxx;

4,6&xxxx;

xxxxxx&xxxx;

xxxxxxxx&xxxx;

1,2&xxxx;

2,3&xxxx;

3,3&xxxx;

4,2&xxxx;

---&xxxx;

---&xxxx;

xxxxxx.&xxxx;

xxxxxxxxxx

1,6&xxxx;

3,1&xxxx;

4,3&xxxx;

5,3&xxxx;

---&xxxx;

---&xxxx;

xxxxxx&xxxx;

xxxxxxxx&xxxx;

---&xxxx;

1,1&xxxx;

2,1&xxxx;

3,1&xxxx;

5,2&xxxx;

---&xxxx;

xxxxx&xxxx;

xxxxxxxxxx

---&xxxx;

1,5&xxxx;

2,9&xxxx;

4,-&xxxx;

6,8&xxxx;

---&xxxx;

xxxxxx&xxxx;

xxxxxxxx&xxxx;

---&xxxx;

2,9&xxxx;

4,8&xxxx;

5,9&xxxx;

---&xxxx;

---&xxxx;

xxxxxxxxxx

---&xxxx;

---&xxxx;

2,-&xxxx;

5,-&xxxx;

9,8&xxxx;

13,-&xxxx;

xxxxxxxx

1,2&xxxx;

1,2&xxxx;

1,9&xxxx;

2,4&xxxx;

3,5&xxxx;

3,9

Informace

Právní předpis x. 189/1964 Sb. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 19.10.1964.

Xx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx.

Xxxxxx předpis x. 189/1964 Sb. xxx zrušen právním xxxxxxxxx č. 13/1968 Sb. x xxxxxxxxx xx 15.2.1968.

Xxxxx xxxxxxxxxxxx právních xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

*) Xxxx normy xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx:

xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx vnitřního xxxxxxx x. 210/1954 Ú. x. (234/1954 X. x.), jíž xx xxxxxxx xxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x pevných xxxxxxxx xxxxx x palivového xxxxx;

xxxxxxx ministerstva xxxxxxxxx xxxxxxx xx. 36 263/16/1955, xxxxxxxxxxx v xxxxxx 34/1955 Věstníku XXX, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx;

xxxxxxxxx ministerstva xxxxxxxxx xxxxxxx č. 379/1952 X. x. (12/1953 X. v.), xxxxxx se xxxxxxx xxxxx mank xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx ve xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx se xxxxxxxxxx xx velkoobchod ovocem x xxxxxxxxx;

xxxxxxxxx ministerstva xxxxxxxxx obchodu x. 381/1952 X. x. (14/1953 X. v.), xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx velkoobchodě, xx skladech, x xxxxxxxxxxx x x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx stravování, xxxxx se týká xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx;

xxxxxxxxx ministerstva xxxxxxxxx xxxxxxx č. 382/1952 X. x. (15/1953 Ú. x.), xxxxxx se stanoví xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xx velkoobchodě, xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx;

xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx vnitřního obchodu x. 384/1952 X. x. (17/1953 X. x.), xxxxxx se xxxxxxx normy mank x xxxx, porcelánu, xxxxxxxx nebo hrnčířského xxxxx xx xxxxxxxxxxxx;

xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x. 57/1953 Xxxxxx XXX, xxx xxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xx velkoobchodě;

směrnicí xxxxxxxxxxxx vnitřního xxxxxxx x. 65/1954 Xxxxxx XXX, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx lahví xxxx xxxxxxxxxxx od xxxxxxxxxxxx, xx xxxxxxxxxxxx, ve xxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx se xxxx xxxxxxxxxxxxxxx skladů.