Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.01.2020.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.09.2000 do 31.01.2020.


Vyhláška, kterou se mění vyhláška č. 333/97 Sb., kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tábákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mlýnské obilné výrobky, těstoviny, pekařské výrobky a cukrářské výrobky a těsta

93/2000 Sb.

Přechodná ustanovení Čl. II
Účinnost Čl. III
93
XXXXXXXX
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
xx xxx 30. xxxxxx 2000,
xxxxxx se xxxx vyhláška Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x. 333/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x), x), x) a x) zákona č. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx mlýnské obilné xxxxxxx, xxxxxxxxx, pekařské xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §18 xxxx. x), d), x), x), x) x k) zákona x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, (xxxx jen "xxxxx") pro xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx:
Xx. I
Xxxxxxxx č. 333/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) zákona x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xx xxxx xxxxx:
1. X §1 písm. h) xx xxxxx "xxxxx" xxxxxxxxx slovem "xxxxxxx".
2. V §1 xxxx. l) xx xxxxx "a xxxxxx xx zvláštnímu xxxxx" xxxxxxx.
3. X §3 xxxx. 1 xx slova "x xxxx" xxxxxxx.
4. X §3 xxxx. 3 xx xxxxx "xxxx" xxxxxxxxx xxxxxx "xxx".
5. V §6 xxxxxxx a) xxx:
"x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx vyrobené xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx připraveného xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx,".
6. X §6 písm. x) se slova "xxxxxxxxx xxxx sušených" xxxxxxx.
7. X §6 písmeno x) xxx:
"x) těstovinami xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx vajec,".
8. X §11 xxxx. b) xx xx slova "nejméně 400 g" a xx slova "x xxxxxxxx krájeného" vkládá xxxxx.
9. V §11 xxxxxxx x) xxx:
"x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx vyrobené xxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxx dalších xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, x obsahem xxxx xxxxxxx 10 %, x výjimkou xxxxxxx, preclíků x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx vody nejvýše 16 %; popřípadě xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, potahované xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx,".
10. X §13 xxxx. x) xx xxxxx "x celkového" xxxxxxxxx xxxxx "xxxxxxxx na xxxxxxx".
11. X §13 písm. x) xx slova "x xxxxxxxxx" nahrazují xxxxx "xxxxxxxx xx celkové".
12. X §15 xx odstavec 1 xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx 2.
13. X §16 xxxx. x) xx xxxxx "xx xxxxxxx úpravě" xxxxxxx.
14. V §16 písm. x) xx xxxxx "s 33 % xxxxxxx xxxxxxxx xxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxxxx smetana xx šlehání s xxxxxxx 28 % xxxxxxx xxxxxxxx tuku" xxxxxxx.
15. X §16 xxxx. x) xx xx xxxxx "xxxxxx" xxxxxx xxxxx "xxxxxx".
16. Xxxxxxx x. 1 xxx:
"Xxxxxxx x. 1 x vyhlášce x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

mouka

xxxxxx mouka
xxxxxxxxx xxxxx
xxxxx xxxxx
xxxxxxxxx xxxxx


xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxx krupice


xxxxxx



xxxxxxx



xxxxxx

xxxxxxxx
lámanka
malé xxxxxx
xxxxxxx xxxxxx


jáhly



xxxxxxx



xxxxxx



xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx



xxxxx z obilovin

xüxxx
xxxxx xxxx


xxxxxxxxxxx rýže
střednězrnná xxxx
xxxxxxxxxxx xxxx

pololoupaná rýže
xxxxxxx xxxx
neloupaná xxxx
parboiled rýže".
17. X xxxxxxx x. 2 xxxxxxxx "Xxxxx" xxxxxxxxxxx
"Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx" xxxx xxxxx xxx:
"Mouky xxxxxxx xxx chemicky běleny".
Xxxx xxxxxx xx xxxxxxx.
18. V xxxxxxx x. 2 xxxxxxx 1 xxx:
"Xxxxxxx 1

Podskupina

Xxxxxxxxx*1
(xxxxxxxx xx/xxxxxx)
(µx/%)

Xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx)*2
(% hmot. v xxxxxx)
xxxxxxx

Xxxxx hladké
x xxxx:
xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxx polosvětlá
xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxx světlá (xxxxxxxxx)
xxxxx xxxxx (xxxxxxxx)

257/nejméně 96 - 162/xxxxxxx 75
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
-
-

0,60
0,75
1,15
0,65
1,10

Xxxxx xxxxxxxxx

366/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75

0,50

Xxxxx hrubé

485/xxxxxxx 96 - 162/nejvýše 15

0,50

Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx

2800/nejméně 96

1,90
*1 granulace xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx
*2 xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx) nespalitelné xxxxx, xxxxx zůstanou xx xxxxxxx xxxxxx za xxxxxxxxxxx podmínek".
19. X xxxxxxx č. 2 xxxxxxx 3 xxx:
"Xxxxxxx 3
Xxxxxxx

Druh

Xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx) (% xxxxxxxxx x xxxxxx) nejvýše

Xxxxxxx (% xxxxxxxxx) xxxxxxx

Granulace (µx/%) (velikost ok/propad)

Xxxxxxx pšeničná xxxxx

0,50

15,0

853/xxxxxxx 96 - 446/xxxxxxx 15

Xxxxxxx pšeničná xxxxx

0,50

15,0

485/nejméně 96 - 257/xxxxxxx 15

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx dehydrovaná

0,50

12,0

485/nejméně 96 - 257/xxxxxxx 15

Krupice xxxxxxxxx

0,90

15,0

-".
20. X příloze x. 2 xxxxxxx 4 xxxxx "ovesné drcené" xx xxxxxxx "0,5" xxxxxxx.
21. X xxxxxxx x. 2 xxxxxxx 5 xx xx xxxxx "Xxxxxxxxx xxxxx" vkládá slovo "(xxxxx)".
22. X xxxxxxx x. 2 xxxxxxx 8 xx x xxxxxxx xxxxxxx "Xxxxxxxxx nečistoty" xxxxxxxx xxxxx "*4" x xxxxx "xxxxxxx" xx xxxxxxx.
23. X xxxxxxx č. 2 xxxxxxx 9 xxxxx "Xxxx" xx xx xxxxx "xxxxxxx" xxxxxxxx xxxxx "xxxxxxx".
24. X xxxxxxx x. 2 tabulce 10 xx xxxxx "xxxxxxxxxxx" xxxxxxxxx xxxxx "xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx".
25. V xxxxxxx x. 2 xxxxxxx 11 xx xx xxxxx "Minerální xxxxxxxxx" xxxxxxxx xxxxx "*4".
26. V xxxxxxx x. 2 xxxxxxx 13 zní:
"Xxxxxxx 13
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxx pro xxxxx

Xxxxxxx x % xxxxxxx

Xxxxx x % xxxxxxx

xx xxxxxxxx výrobky

14,0

4,0

xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx

14,0

3,0

na xxxxxxxx xxxxxx xxxxx

14,0

2,5

na šlehané xxxx třené xxxxx

11,0

2,5

na xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx. xxxxxxx

11,0

2,5

xx xxxxxxxx xxxxxxxx

15,0

3,0

xx přípravu smažených xxxxxxx

14,0

3,0

xx xxxxxxxx obilné xxxx

15,0

-

xx přípravu xxxxxxxx xxx xxxxx

15,0

- ".
27. X xxxxxxx č. 6 xxxxxxx 1 xx v řádku "Xxxxxx x tvar" xxxxx "xxxx xxxxx" xxxxxxx x x xxxxx "Xxxxx" x x řádku "Xxxx x chuť" xx xxxxx "xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx" zrušují.
28. X xxxxxxx x. 6 xxxxxxx 2 xxx:
"Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx


těstoviny

xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

- xxxxxx
- nesušené
- xxxxxxxx
- xxxxxx xxxxxxx či v xxxxxxx xxxxxxxxx

-
20 %
20 %
20 %

13 %
30 %
38 %
38 % ".
29. X xxxxxxx x. 8 xxxxxxx xxx:
"Xxxxxxx xx xxxxx x skupiny

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx
xxxxx
žitno xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx

Běžné pečivo

xxxxxxxx
žitné
xxxxx xxxxxxxx
pšenično xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx

Xxxxx xxxxxx


Xxxxxxxxx pečivo

xxxxxxx
xx šlehaných xxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx
knäckebrot
xxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx
xxxxxxx".
30. X xxxxxxx x. 10 xxxxxxx xxx:
"Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Chléb xxxxxxxx


xxxxxxx - 6 %

Xxxxx xxxxxx


nejvýše - 5 %

Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx

xx 300 x
xxx 300 x

xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 6 %

Xxxxx pečivo x xxxxxxxxx

xx 150 g
xxx 150 x

xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 6 %

Xxxxxxxxx xxxxxx x hmotnosti

do 50 x
51 - 100 x
101 - 250 g
251 - 500 x
xxx 500 x

nejvýše - 11 %
xxxxxxx - 9 %
xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 5 %
xxxxxxx - 3 %".
31. X xxxxxxx č. 13 xxxxxxx xxx:
"Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky

Xxxxxxx x hmotnosti

xx 150 g
xxx 150 x

xxxxxxx - 8 %
nejvýše - 7 %".
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxx potravin podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx používat xx 1. xxxx 2001.
Xx. XXX
Xxxxxxxx
Tato vyhláška xxxxxx xxxxxxxxx dnem 1. xxxx 2000.
Ministr:
Xxx. Xxxxx x. x.

Informace
Právní xxxxxxx č. 93/2000 Sb. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.9.2000.
Xxxxxx xxxxxxx č. 93/2000 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx předpisem č. 18/2020 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.2.2020.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx jiných xxxxxxxx xxxxxxxx x odkazech xxxx xxxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx shora xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.