Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.01.2020.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.09.2000 do 31.01.2020.


Vyhláška, kterou se mění vyhláška č. 333/97 Sb., kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tábákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mlýnské obilné výrobky, těstoviny, pekařské výrobky a cukrářské výrobky a těsta

93/2000 Sb.

Přechodná ustanovení Čl. II
Účinnost Čl. III
93
XXXXXXXX
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
xx xxx 30. xxxxxx 2000,
xxxxxx xx xxxx vyhláška Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 333/1997 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 písm. x), x), h), x), x) x x) zákona č. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x těsta
Xxxxxxxxxxxx zemědělství xxxxxxx xxxxx §18 xxxx. x), d), x), i), j) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, (xxxx xxx "xxxxx") pro xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, těstoviny, xxxxxxxx výrobky x xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx:
Xx. I
Xxxxxxxx č. 333/1997 Sb., kterou xx provádí §18 xxxx. x), x), x), i), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx, xx mění xxxxx:
1. X §1 xxxx. h) xx slovo "xxxxx" xxxxxxxxx xxxxxx "jáhlami".
2. V §1 xxxx. l) xx xxxxx "x xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx" xxxxxxx.
3. V §3 odst. 1 xx xxxxx "x xxxx" zrušují.
4. X §3 xxxx. 3 se slovo "xxxx" xxxxxxxxx slovem "xxx".
5. V §6 xxxxxxx a) xxx:
"a) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx tvarováním xxxxxxxxxx x chemicky xxxxxxxxxxx xxxxx připraveného xxxxxxx z mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx,".
6. X §6 xxxx. x) xx slova "xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx" xxxxxxx.
7. X §6 xxxxxxx x) xxx:
"e) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx vajec,".
8. X §11 xxxx. x) xx xx slova "xxxxxxx 400 x" x xx xxxxx "s xxxxxxxx xxxxxxxxx" vkládá xxxxx.
9. X §11 písmeno x) xxx:
"x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx vyrobené xxxxxxx z xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx určených x xxxxxxxxxxx, x obsahem xxxx xxxxxxx 10 %, x xxxxxxxx xxxxxxx, preclíků x xxxxxxxxxxx tyčinek x xxxxxxx xxxx xxxxxxx 16 %; popřípadě xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx,".
10. X §13 písm. x) se xxxxx "x xxxxxxxxx" xxxxxxxxx xxxxx "xxxxxxxx na xxxxxxx".
11. V §13 písm. e) xx slova "x xxxxxxxxx" xxxxxxxxx xxxxx "xxxxxxxx na xxxxxxx".
12. V §15 xx xxxxxxxx 1 xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx označení xxxxxxxx 2.
13. X §16 xxxx. x) xx xxxxx "xx xxxxxxx xxxxxx" xxxxxxx.
14. X §16 xxxx. x) xx xxxxx "x 33 % xxxxxxx xxxxxxxx tuku nebo xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxx 28 % xxxxxxx xxxxxxxx xxxx" xxxxxxx.
15. X §16 xxxx. x) xx za xxxxx "xxxxxx" xxxxxx slovo "xxxxxx".
16. Xxxxxxx x. 1 xxx:
"Xxxxxxx x. 1 x vyhlášce č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

mouka

xxxxxx xxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
xxxxx xxxxx
xxxxxxxxx xxxxx


xxxxxxx

hrubá xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx pšeničná krupice


xxxxxx



xxxxxxx



kroupy

xxxxxxxx
xxxxxxx
malé xxxxxx
ostatní xxxxxx


jáhly



xxxxxxx



xxxxxx



obiloviny xxx přímou xxxxxxxx



xxxxx z obilovin

xüxxx
xxxxx xxxx


xxxxxxxxxxx xxxx
střednězrnná xxxx
kulatozrnná rýže

xxxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxx xxxx
xxxxxxxxx xxxx
parboiled xxxx".
17. X xxxxxxx x. 2 xxxxxxxx "Mouky" pododstavci
"Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx" xxxx třetí xxx:
"Xxxxx xxxxxxx xxx chemicky xxxxxx".
Xxxx čtvrtá se xxxxxxx.
18. X xxxxxxx x. 2 xxxxxxx 1 xxx:
"Xxxxxxx 1

Podskupina

Xxxxxxxxx*1
(velikost xx/xxxxxx)
(µx/%)

Xxxxxxxxx látky (popel)*2
(% xxxx. x xxxxxx)
xxxxxxx

Xxxxx hladké
x xxxx:
xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
pšeničná xxxxxxxx
xxxxx světlá (xxxxxxxxx)
xxxxx xxxxx (xxxxxxxx)

257/nejméně 96 - 162/xxxxxxx 75
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
257/xxxxxxx 96 - 162/nejméně 75
-
-

0,60
0,75
1,15
0,65
1,10

Mouky xxxxxxxxx

366/xxxxxxx 96 - 162/nejvýše 75

0,50

Xxxxx hrubé

485/nejméně 96 - 162/xxxxxxx 15

0,50

Xxxxx xxxxxxxxx pšeničné

2800/nejméně 96

1,90
*1 xxxxxxxxx velikost xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx ok
*2 xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx) nespalitelné látky, xxxxx zůstanou po xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxx podmínek".
19. X příloze x. 2 xxxxxxx 3 xxx:
"Xxxxxxx 3
Xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxxxx látky (popel) (% xxxxxxxxx x xxxxxx) xxxxxxx

Xxxxxxx (% hmotnosti) xxxxxxx

Xxxxxxxxx (µx/%) (velikost xx/xxxxxx)

Krupice pšeničná xxxxx

0,50

15,0

853/xxxxxxx 96 - 446/xxxxxxx 15

Xxxxxxx xxxxxxxx jemná

0,50

15,0

485/xxxxxxx 96 - 257/nejvýše 15

Xxxxxxx xxxxx pšeničná xxxxxxxxxxx

0,50

12,0

485/nejméně 96 - 257/xxxxxxx 15

Krupice xxxxxxxxx

0,90

15,0

-".
20. X xxxxxxx x. 2 xxxxxxx 4 xxxxx "xxxxxx xxxxxx" xx xxxxxxx "0,5" xxxxxxx.
21. X xxxxxxx x. 2 xxxxxxx 5 xx xx slova "Xxxxxxxxx xxxxx" xxxxxx slovo "(xxxxx)".
22. X xxxxxxx č. 2 xxxxxxx 8 xx x xxxxxxx sloupce "Xxxxxxxxx nečistoty" doplňuje xxxxx "*4" x xxxxx "xxxxxxx" se xxxxxxx.
23. X xxxxxxx č. 2 xxxxxxx 9 xxxxx "Xxxx" se xx xxxxx "pohanka" xxxxxxxx xxxxx "xxxxxxx".
24. X xxxxxxx x. 2 xxxxxxx 10 xx xxxxx "dehydrované" xxxxxxxxx xxxxx "xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx".
25. V xxxxxxx x. 2 xxxxxxx 11 xx xx xxxxx "Minerální xxxxxxxxx" doplňuje odkaz "*4".
26. X xxxxxxx č. 2 xxxxxxx 13 zní:
"Xxxxxxx 13
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxx pro xxxxx

Xxxxxxx x % xxxxxxx

Xxxxx x % xxxxxxx

na xxxxxxxx xxxxxxx

14,0

4,0

xx xxxxxxxx xxxxxx běžné

14,0

3,0

xx xxxxxxxx xxxxxx jemné

14,0

2,5

xx šlehané xxxx xxxxx xxxxx

11,0

2,5

na xxxxxxxx trvanlivého xxxxxx xx. perníků

11,0

2,5

xx xxxxxxxx xxxxxxxx

15,0

3,0

xx přípravu xxxxxxxxx xxxxxxx

14,0

3,0

xx xxxxxxxx obilné xxxx

15,0

-

xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx

15,0

- ".
27. X xxxxxxx x. 6 tabulce 1 xx v řádku "Xxxxxx x tvar" xxxxx "xxxx xxxxx" xxxxxxx a x xxxxx "Xxxxx" a x xxxxx "Xxxx x chuť" xx xxxxx "xxxx potravním xxxxxxxx" xxxxxxx.
28. X příloze x. 6 xxxxxxx 2 xxx:
"Tabulka 2
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx


xxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

- sušené
- xxxxxxxx
- xxxxxxxx
- xxxxxx xxxxxxx xx x xxxxxxx xxxxxxxxx

-
20 %
20 %
20 %

13 %
30 %
38 %
38 % ".
29. X příloze x. 8 tabulka xxx:
"Členění xx xxxxx x xxxxxxx

Xxxx

Skupina

Chléb

xxxxxxxx
xxxxx
xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx žitný
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx

Xxxxx xxxxxx

xxxxxxxx
xxxxx
xxxxx xxxxxxxx
pšenično xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx

Jemné xxxxxx


Xxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxx
xx xxxxxxxxx xxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
preclíky
xxxxxxxxx xxxxxxx
knäckebrot
crackerové xxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxx výrobky
xxxxxx
xxxxxxx".
30. X příloze č. 10 xxxxxxx xxx:
"Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx


xxxxxxx - 6 %

Xxxxx xxxxxx


xxxxxxx - 5 %

Běžné xxxxxx x xxxxxxxxx

xx 300 x
xxx 300 x

xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 6 %

Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx

xx 150 g
xxx 150 x

xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 6 %

Xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx

xx 50 x
51 - 100 g
101 - 250 x
251 - 500 x
xxx 500 x

nejvýše - 11 %
nejvýše - 9 %
xxxxxxx - 7 %
nejvýše - 5 %
xxxxxxx - 3 %".
31. X xxxxxxx x. 13 xxxxxxx zní:
"Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx

Xxxxxxx x xxxxxxxxx

xx 150 x
xxx 150 x

nejvýše - 8 %
nejvýše - 7 %".
Čl. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx vyrobené x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx dnem xxxxxxxxx xxxx vyhlášky se xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx používat xx 1. xxxx 2001.
Xx. XXX
Xxxxxxxx
Tato xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxx 2000.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxxxx x. r.

Informace
Právní xxxxxxx x. 93/2000 Xx. nabyl xxxxxxxxx xxxx 1.9.2000.
Právní xxxxxxx x. 93/2000 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 18/2020 Sb. x účinností xx 1.2.2020.
Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx xxxxx jiných xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx aktualizováno, pokud xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.