Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.01.2020.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.09.2000 do 31.01.2020.


Vyhláška, kterou se mění vyhláška č. 333/97 Sb., kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tábákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mlýnské obilné výrobky, těstoviny, pekařské výrobky a cukrářské výrobky a těsta

93/2000 Sb.

Přechodná ustanovení Čl. II
Účinnost Čl. III
93
VYHLÁŠKA
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
ze xxx 30. xxxxxx 2000,
kterou xx xxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x. 333/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), j) x x) zákona č. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx a tabákových xxxxxxxxx x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, těstoviny, xxxxxxxx xxxxxxx x cukrářské xxxxxxx x xxxxx
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx podle §18 xxxx. x), x), x), x), j) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, (xxxx xxx "xxxxx") xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx výrobky a xxxxx:
Čl. X
Xxxxxxxx č. 333/1997 Sb., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. x), x), x), x), j) x x) zákona x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích a x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxxxx xxxxxx výrobky, xxxxxxxxx, xxxxxxxx výrobky x xxxxxxxxx výrobky x xxxxx, xx xxxx xxxxx:
1. X §1 xxxx. x) xx xxxxx "xxxxx" xxxxxxxxx slovem "jáhlami".
2. X §1 xxxx. l) xx xxxxx "a xxxxxx xx zvláštnímu užití" xxxxxxx.
3. V §3 xxxx. 1 xx xxxxx "x xxxx" xxxxxxx.
4. X §3 xxxx. 3 xx xxxxx "xxxx" nahrazuje xxxxxx "xxx".
5. X §6 písmeno x) xxx:
"x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx vyrobené xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx,".
6. X §6 xxxx. x) xx xxxxx "xxxxxxxxx xxxx sušených" xxxxxxx.
7. X §6 xxxxxxx x) xxx:
"x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx vyrobené xxx xxxxxxxx xxxxx,".
8. V §11 xxxx. x) se xx xxxxx "xxxxxxx 400 g" x xx xxxxx "x xxxxxxxx xxxxxxxxx" xxxxxx xxxxx.
9. V §11 xxxxxxx x) xxx:
"x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx látek a xxxxx určených k xxxxxxxxxxx, s xxxxxxx xxxx nejvýše 10 %, x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx tyčinek x xxxxxxx vody xxxxxxx 16 %; xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, potahované nebo xxxxxxxxx upravené,".
10. X §13 xxxx. x) xx xxxxx "x celkového" xxxxxxxxx xxxxx "vztaženo na xxxxxxx".
11. V §13 xxxx. x) xx slova "z xxxxxxxxx" xxxxxxxxx xxxxx "xxxxxxxx xx xxxxxxx".
12. V §15 xx xxxxxxxx 1 xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx 2.
13. X §16 písm. x) xx xxxxx "xx tepelné xxxxxx" xxxxxxx.
14. X §16 xxxx. x) xx slova "x 33 % obsahem xxxxxxxx tuku xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxx 28 % xxxxxxx xxxxxxxx xxxx" xxxxxxx.
15. V §16 písm. h) xx xx xxxxx "xxxxxx" xxxxxx xxxxx "xxxxxx".
16. Xxxxxxx x. 1 xxx:
"Xxxxxxx č. 1 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Druh

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

mouka

hladká xxxxx
xxxxxxxxx mouka
hrubá xxxxx
xxxxxxxxx mouka


krupice

xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx krupice
xxxxx xxxxxxxx krupice


xxxxxx



xxxxxxx



xxxxxx

xxxxxxxx
lámanka
xxxx xxxxxx
ostatní xxxxxx


xxxxx



xxxxxxx



xxxxxx



obiloviny xxx xxxxxx xxxxxxxx



xxxxx x xxxxxxxx

müsli
xxxxx xxxx


xxxxxxxxxxx xxxx
střednězrnná xxxx
xxxxxxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxx xxxx
neloupaná xxxx
parboiled xxxx".
17. V xxxxxxx x. 2 xxxxxxxx "Xxxxx" xxxxxxxxxxx
"Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx" věta xxxxx xxx:
"Xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx běleny".
Xxxx čtvrtá xx xxxxxxx.
18. X xxxxxxx č. 2 xxxxxxx 1 xxx:
"Xxxxxxx 1

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx*1
(xxxxxxxx xx/xxxxxx)
(µx/%)

Xxxxxxxxx látky (xxxxx)*2
(% xxxx. v xxxxxx)
nejvýše

Xxxxx xxxxxx
z xxxx:
xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx)
xxxxx xxxxx (xxxxxxxx)

257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
-
-

0,60
0,75
1,15
0,65
1,10

Xxxxx xxxxxxxxx

366/nejméně 96 - 162/xxxxxxx 75

0,50

Mouky xxxxx

485/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 15

0,50

Xxxxx xxxxxxxxx pšeničné

2800/xxxxxxx 96

1,90
*1 xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx částic, které xxxxxxxxx sítem o xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx
*2 minerální xxxxx (xxxxx) xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx vzorku za xxxxxxxxxxx podmínek".
19. X xxxxxxx x. 2 xxxxxxx 3 xxx:
"Tabulka 3
Xxxxxxx

Druh

Xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx) (% hmotnosti x xxxxxx) xxxxxxx

Xxxxxxx (% xxxxxxxxx) xxxxxxx

Xxxxxxxxx (µx/%) (velikost ok/propad)

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx

0,50

15,0

853/xxxxxxx 96 - 446/xxxxxxx 15

Xxxxxxx pšeničná jemná

0,50

15,0

485/xxxxxxx 96 - 257/xxxxxxx 15

Xxxxxxx xxxxx pšeničná xxxxxxxxxxx

0,50

12,0

485/xxxxxxx 96 - 257/xxxxxxx 15

Krupice xxxxxxxxx

0,90

15,0

-".
20. X příloze x. 2 xxxxxxx 4 xxxxx "xxxxxx drcené" xx hodnota "0,5" xxxxxxx.
21. V xxxxxxx x. 2 xxxxxxx 5 xx xx xxxxx "Xxxxxxxxx xxxxx" vkládá xxxxx "(xxxxx)".
22. V xxxxxxx x. 2 xxxxxxx 8 xx x nadpisu xxxxxxx "Xxxxxxxxx xxxxxxxxx" xxxxxxxx xxxxx "*4" a xxxxx "xxxxxxx" xx xxxxxxx.
23. X xxxxxxx č. 2 xxxxxxx 9 řádek "Xxxx" xx za xxxxx "xxxxxxx" xxxxxxxx xxxxx "xxxxxxx".
24. X příloze x. 2 xxxxxxx 10 xx xxxxx "dehydrované" xxxxxxxxx slovy "xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx".
25. X xxxxxxx x. 2 xxxxxxx 11 xx xx slova "Xxxxxxxxx xxxxxxxxx" doplňuje xxxxx "*4".
26. V xxxxxxx x. 2 xxxxxxx 13 zní:
"Xxxxxxx 13
Fyzikální x chemické xxxxxxxxx

Xxxxx pro xxxxx

Xxxxxxx x % nejvýše

Xxxxx v % xxxxxxx

na xxxxxxxx xxxxxxx

14,0

4,0

xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx

14,0

3,0

na xxxxxxxx xxxxxx xxxxx

14,0

2,5

na xxxxxxx xxxx třené xxxxx

11,0

2,5

xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx. perníků

11,0

2,5

xx xxxxxxxx xxxxxxxx

15,0

3,0

xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

14,0

3,0

xx xxxxxxxx xxxxxx xxxx

15,0

-

xx přípravu xxxxxxxx xxx xxxxx

15,0

- ".
27. X xxxxxxx x. 6 xxxxxxx 1 xx x xxxxx "Xxxxxx x xxxx" xxxxx "xxxx druhů" xxxxxxx a x xxxxx "Xxxxx" x x xxxxx "Xxxx x chuť" se xxxxx "nebo potravním xxxxxxxx" xxxxxxx.
28. X xxxxxxx x. 6 xxxxxxx 2 xxx:
"Tabulka 2
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx


těstoviny

xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

- xxxxxx
- nesušené
- xxxxxxxx
- xxxxxx xxxxxxx či v xxxxxxx xxxxxxxxx

-
20 %
20 %
20 %

13 %
30 %
38 %
38 % ".
29. X xxxxxxx x. 8 xxxxxxx xxx:
"Členění xx xxxxx a skupiny

Xxxx

Skupina

Chléb

xxxxxxxx
xxxxx
xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx žitný
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx

Xxxxx xxxxxx

pšeničné
xxxxx
xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxx
vícezrnné
xxxxxxxxx

Jemné xxxxxx


Xxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxx
xx xxxxxxxxx xxxx
xxxxxxx
perníky
xxxxxxx
xxxxxxxx
trvanlivé xxxxxxx
xxäxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx
macesy
xxxxxxx".
30. X xxxxxxx x. 10 xxxxxxx xxx:
"Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx


xxxxxxx - 6 %

Xxxxx balený


nejvýše - 5 %

Běžné xxxxxx x hmotnosti

xx 300 x
xxx 300 x

xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 6 %

Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx

xx 150 x
xxx 150 g

xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 6 %

Trvanlivé xxxxxx o hmotnosti

do 50 x
51 - 100 x
101 - 250 g
251 - 500 x
xxx 500 x

xxxxxxx - 11 %
nejvýše - 9 %
xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 5 %
xxxxxxx - 3 %".
31. X xxxxxxx x. 13 xxxxxxx zní:
"Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx

Xxxxxxx o xxxxxxxxx

xx 150 x
xxx 150 x

xxxxxxx - 8 %
xxxxxxx - 7 %".
Čl. XX
Xxxxxxxxx ustanovení
(1) Xxxxxxxxx vyrobené x xxxxxxx xx oběhu xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx potravin podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx 1. září 2001.
Xx. III
Xxxxxxxx
Tato xxxxxxxx xxxxxx účinnosti xxxx 1. xxxx 2000.
Ministr:
Xxx. Xxxxx x. x.

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 93/2000 Xx. nabyl xxxxxxxxx xxxx 1.9.2000.
Právní xxxxxxx č. 93/2000 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 18/2020 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.2.2020.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx právních xxxxx jiných xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx změna xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.