Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.01.2020.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.07.2012 do 31.01.2020.


Vyhláška, kterou se provádí §18 odst. 1 písm. a), b), g) a h) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich

333/97 Sb.

ODDÍL 1. Mlýnské obilné výrobky §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Uvádění do oběhu §5
ODDÍL 2. Těstoviny §6
Členění na skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Uvádění do oběhu §10
ODDÍL 3. Pekařské výrobky §11 §11a
Členění na druhy a skupiny §12
Označování §13
Požadavky na jakost §14
Uvádění do oběhu §15
ODDÍL 4. Cukrářské výrobky a těsta §16
Členění na druhy a skupiny §17
Označování §18
Požadavky na jakost §19
Technologické požadavky §20
Uvádění do oběhu §21
Přechodné ustanovení §22
Účinnost §23
Příloha č. 1 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 2 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 4 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 5 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost těstovin
Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 8 - Členění pekařských výrobků na druhy a skupiny
Příloha č. 9 - Požadavky na jakost pekařských výrobků
Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 11 - Členění na druhy a skupiny
Příloha č. 12 - Požadavky na jakost cukrářských výrobků a náplní
Příloha č. 13 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
č. 93/2000 Sb. - Čl. II
č. 268/2006 Sb. - Čl. II
č. 182/2012 Sb. - Čl. III
ODDÍL 1
XXXXXXX XXXXXX XXXXXXX
§1
Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
a) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, pohanky xxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx postupem,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxx, pohanky x rýže x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, obsahu xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx, xxxxxxx a xxxx,
x) xxxxxxx mlýnský xxxxxx výrobek xxxxxxx x xxxxx fázi xxxxx xxxxxxxx xxx x xxxxxx hrubších xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx obilného xxxx xxxx bezpluchého xxxx xxxxxxxxx xxxxx, získané xxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx výrobky x xxxxxxxxxxx obilného xxxx, převážně z xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx kroupy,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx zrna xxxxx upravená xxxxxxxx x leštěním,
x) xxxxxx částice xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxx xxxxxx spotřebu vyčištěná, xxxxxxxxx xxxx jinak xxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx nebo xxxx,
x) směsmi z xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx podíl xxxxx xxxxxxx xxxxxx výrobky, x xxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxx nebo xx xxxxxxxx po tepelné xxxxxx,
l) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
m) xxxx xxxx xxxxxxx z xxxxxxxx xxxxxxxx rýže xxxx (Xxxxx xxxxxx X.) x xxxxxx xxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxx neloupané xxxxxx xxxx x celistvou xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx pololoupanou (xxxxxxx) xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx (pluchy),
x) xxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxx částí xxxxxx x osemení x xxxxxxxx x xxxxxx,
x) rýží dlouhozrnnou xxxx, xxxxx xxxx xx průměrně 6 xx xxxxxx x xxxxx jeho délky x šířky xx xxxxxxxxx více xxx 3,
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx, jejíž xxxxxxxx délka xxxx xx mezi 5,2 xx x 6,0 xx x xxxxx xxxxx a šířky xxxx je xxxxxxxxx xxxxx než 3,
x) rýží xxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx průměrná xxxxx xxxx je xxxxx než 5,2 xx x xxxxx xxxxx x šířky xxxx xxxx xxx 2,
x) xüxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, upravených xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx nebo jinou xxxxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxx suchých xxxxx, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx upravující chuť, xxxx nebo konzistenci.
§2
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 1.
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx označují xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx.
(2) X xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx užití a xxxxx k přípravě.
(3) X xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxx botanický xxx xxxxxxxxx, ze které xx xxxxxxx xxxxxxx.
§4
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2.
(2) Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxx uvedeny x příloze č. 3.
(3) Xxxxxxx xxxx se xxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxx povoluje xx xxxxxxxxxx xx 10 % xxxx xxxxxxx xxxx.
(4) Přípustné xxxxxxx hmotnostní odchylky xxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 4.
§5
Xxxxxxx xx oběhu
Xxxxxxx xxxxxx výrobky x xxxx xxxx xxx xxxxxxx odděleně xx xxxxx xxxxxxxxxxxx, skladují xx xx podlážkách xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx 5 cm xx xxxxx ve xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 75 %.
XXXXX 2
XXXXXXXXX
§6
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx,
x) těstovinami sušenými xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 13 hmotnostních xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx těstoviny, xxxxx xxxx po xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx na xxxxxxx obsah xxxxxxxx xxxxxxx 20 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) vaječnými xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxx xx xxxxx mlýnských obilných xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx vaječné xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx bezvaječnými xxxxxxxxx xxxxxxxx bez xxxxxxxx vajec,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx těstoviny xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx (semoliny) x xxxxxxx Xxxxxxxx durum, xxx xxxxxxxx vajec,
x) xxxxxxxxxxx celozrnnými xxxxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxx plněnými xxxxxxxxx x xxxxxx,
i) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xx xxx konzumaci xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx vodě xxxx jiné tekutině.
§7
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 5.
§8
Označování
Xxxxx údajů xxxxxxxxx x zákoně x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) se xx xxxxx těstovin xxxxx
x) x názvu xxxxxxx vždy xxxx x xxxxxxx xxxxxxx,
x) x xxxxxxxxxx xxxxxxxx údaj o xxx, že se xxxxx o xxxxxxxxx xxxxxxxx x označí xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) x xxxxxxxx xxxxxxxx vakuově xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxx, xx xxxxx je xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx,
x) x xxxxxxxx těstovin xxxxxxxx xxxxxx.
§9
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky na xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 6.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7.
§10
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx látek xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx se na xxxxxxxxxx nejméně ve xxxxxxxxxxx 5 cm xx stěny xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxx vzduchu xxxxxxx 75 %.
(2) Nesušené xxxxxxxxx xxxx xxx skladovány xxx xxxxxxx nejvýše 8 °X, xxxxxxxxx xxxxxx vakuově xxxx x xxxxxxx atmosféře xxxx xxx skladovány xxx xxxxxxx xxxxxxx 10 °X, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx uchovávání.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx xx barevného xxxxxxxxxxx ani xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx nezabaleného xxxxxxx.
XXXXX 3
XXXXXXXX XXXXXXX
§11
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxx výrobky xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx nebo xxxx, jejichž sušina xx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx mlýnskými xxxxxxxx výrobky x xxxxxxxx xxxxxxxxx hmot x xxxxxxxxx pečiva,
x) xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx kypřený xxxxxx, xxxxxxxxx droždím, ve xxxxx xxxx, bochníku xxxx xxxxxxx s xxxxxxxx netradičních xxxxx xxxxxx, o xxxxxxxxx xxxxxxx 400 g x výjimkou xxxxxxxxx xxxxxx x netradičních xxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx pečivem xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vyrobený x pšeničné nebo xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx, přísad a xxxxxxxxxx xxxxx, který xxxxxxxx xxxx xxx 8,2 % bezvodého xxxx x xxxx xxx 5 % xxxxx, vztaženo xx xxxxxxxx xxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx pečivem xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxx s xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx nejméně 8,2 % xxxxxxxxx xxxx xxxx 5 % xxxxx xx celkovou xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx plněné xxxxxxx náplněmi xxxx xxxxxxx nebo xx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx, náplněmi xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx pečivem xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, x xxxxxxx vody xxxxxxx 10 %, x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx a trvanlivých xxxxxxx x xxxxxxx xxxx nejvýše 16 %; popřípadě xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, máčené, xxxxxxxxxx nebo povrchově xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobek xxxxxxxxxx nejméně 90% xxxxx xxxxxxxxx výrobků x pšenice x xxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxx,
x) žitným xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx pekařský výrobek xxxxxxxxxx xxxxxxx 90% xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx x xxxxxxx hmotnosti xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, v xxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx vyšší xxx 50 % x xxxxxxxxxx mlýnských xxxxxxx xxxxx xxx 10 % x xxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxx,
i) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx žitným pečivem xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků nejméně 50 % x xxxxxxx mlýnských xxxxxxx xxxxx xxx 10 % x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků,
x) celozrnným xxxxxxx xxxx celozrnným pečivem xxxxxxxx výrobek, xxxxx xxxxx musí xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxx xxxx nebo xxx xxxxxxxxxxxx množství xxxxxxxxxx xxxxxxxxx částic x xxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx výrobky z xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx x žita, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 5 % xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx nebo xxxxxx pekařský xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx ze xxxxxxx x xxxx xxxxx složku, zejména xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, mléčné xxxxxxx xxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxx nejméně 10 % x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků, xxxx xxxxxxxxxx druhy xxxxxx xxxx xxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxx anebo xxxxxxx druhy xxxxxx xxxxxxxx xxxxx o xxxxxxxxx xxxxx než 400 g, které xxxxxxxx nejméně 50% xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x jsou zpravidla xxxxxxx kvasem nebo xxxxxxx,
m) sušenkami xxxxxxx získané xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xx šlehaných xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx surovinami xxxx xxxxxxx xxxxx x xxxx,
o) oplatkami xxxxxxx získané xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxx kontaktním xxxxxxxx xx xxxxxxx,
x) perníkem pečené xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx s xxxxxxxxx koření x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx cukerného xxxxxxx nebo invertního xxxxx xxxx medu,
x) xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx kypřeného xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xx upečení xxxxxxx xx plátky x xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx x trvanlivými xxxxxxxxx xxxxxxx z xxxxx, xxxxxxxxx chemicky xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx musí xxx při xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx výrobky z xxxxxxxxxxxx těst xxxxxxxxx xxxxxxxx nebo biologicky.
§11x
Pro xxxxx této vyhlášky xx xxxx xxxxxx
x) extrudovaným xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxxx obilných xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx nebo xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxx nebo xxxxxxx v xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx zařízení xxxxxxxxx tlaku x xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx výrobek xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx vyrobený z xxxxxxxxxx xxxxx z xxxx x xxxxxxxx xxxxx tepelnou xxxxxxx,
x) xxäxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x dalších xxxxxxx xxxxxxx ve xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx celý xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xx xx upečení xx xxxxxxxx xxxxxxxx úpravu, xxxxxx xxxxxxx do xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx úpravou xxxxxxx x prodloužení xxxxxxxxxxxx x který je xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx spotřebiteli xxxxxxx xx 24 xxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx úpravě,
x) xxxxxxxx běžným xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xx xx xxxxxxx xx obdobnou tepelnou xxxxxx, xxxxxx uvedení xx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx zmrazením nebo xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxx nabízeno x prodeji spotřebiteli xxxxxxx xx 24 xxxxx po xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) čerstvým xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pečivo, jehož xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx od přípravy xxxxx xx xx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx do xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx technologickou xxxxxxx vedoucí k xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx a xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx nejdéle xx 24 xxxxx xx xxxxxxx xx obdobné xxxxxxx úpravě.
§11x xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 182/2012 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.8.2012
§12
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxxxxx na xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 8.

§13
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx uvedených x xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xxxx xxxx další xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx, x xxxxxxxx jemného pečiva x xxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx xxxxx pečivo xxx xxxxxxx názvem "xxxxxx",
x) u xxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx,
x) jemné xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xx musí xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxx "xxxxxxxxxx xxxxx" xxxx "xxxxxxxx xxxxx" xxx využít xxxxx pro xxxxx, xxxxx xx kypřen xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxxx 70 % xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků,
e) xxxxx "xxxxxx chléb" xxx xxxxxx xxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx i xxxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx do xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx nejméně 2 xx, s xxxxxxx xxxxxxx 60 % xxxxx xxxxx vztaženo xx xxxxxxx množství xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx "xxxxxxxxx" lze xxxxxxx xxxxx, xxxxx trvanlivost xxxx xxx xxxxxxx 21 xxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx pečivo, xxxxx xxxxxxxx xxxxx x množství xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx 1,7 % xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků,
h) xxxxxxx xxx označit xxxxxx

1. xxxxxxx, je-li xxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx máslo,

2. xxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 180 x xxxxxx vajec xxxx 64 x xxxxxxx na 1 xx mlýnských výrobků,

3. xxxxxxx, obsahují-li nejméně 2,5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx,

4. použité xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 25 x jader xxxxxx xxxxxxx skořápkových xxxxx xx 1 kg xxxxx,

x) xxxxx xxxxxx xxx označit xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx zpracování, xxxx xx "z xxxxxxxxx xxxxx", "z xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx", "xxxxxxx", "x xxxxxxxx xxxxx", "z litých xxxx", "ze xxxxxxxxx xxxx", "xx třených xxxx", "x křehkých xxxxxxxx xxxx", "x xxxxxxxxx xxxx", "xxxxxx xxxxxx", "ovocný xxxxxxxxx", "xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx",
x) x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx výrobku, který xxx x hotovém xxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxxx je xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xx tam, xxx xx xxxxxxx přímo xxxxxxx x prodeji xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx umístí x xxxxxxxxx názvu xxxxxxx xxxx "rozmrazeno",
k) x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, se xxx, xxx je xxxxxxx xxxxx nabízen x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx "xx xxxxxxxxxx polotovaru".
§14
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 9.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xxxx xxxxxxx x příloze č. 10.
§15
Uvádění xx oběhu
Přepravní xxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxx k xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxx.
XXXXX 4
XXXXXXXXX XXXXXXX X XXXXX
§16
Pro xxxxx této xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx základem xxxx xxxxxxxx xxxxxxx, které xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, polev, ozdob x xxxxxxxx xxxxx, xxxx též xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx je xxxxx hmota xxxxxxxxx xxxxxx želírovacích xxxxx xxx pečení x xxxxxxxxxx zejména xxxxxx xxxxxx, xxxxx nebo xxxxxxxx xxxxx,,
x) xxxxxx xxxxxxx neopracované xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx výrobků,
c) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x plnění xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) lehkým xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx vzniklá vyšleháním xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx máslem xxxx x xxxxx tukem, xxxxxxx xxxxx tuku xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx 30 % x xxxxxx xxxxxx,
x) tukovým xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxx čerstvé xxxxx x xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxx čerstvého xxxxx xxxx xxxxxxx 45 % v xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx smetana xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx nebo jinými xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxx, které xxxxx nejvýše jednu xxxxxxx xxxxxxxxx šlehačkové xxxxxx,
g) xxxxxxxx xxxxxx xxxxx vzniklá xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, tekutých xxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx s xxxxxx svařeným x xxxxx,
h) xxxxxxxx xxxxxx xxxxx s xxxxxxx xxxx méně xxx 30 % x xxxxxx náplně,
x) těstem xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx těsto x xxxxxxx obsahem xxxx připravené xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx a xxxx, xxxxx xx xxxxxxx úpravě xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
k) xxxxxx xxxxxxx listovým xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, tvořené jednotlivými xxxxxxxx kynutého těsta x tuku, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
§17
Členění xx xxxxx x xxxxxxx
Členění na xxxxx a xxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 11.

§18
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xxxx xxxx další xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx
x) xxxxxxxxx výrobky xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx označí xxxxxx xxxxx x skupiny,
c) xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx

1. xxxxxxx, obsahuje-li xxxxxxx 2,5 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx,

2. xxxxxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 5,0 xxxxxxxxxxxx procent xxxxxxxx,

3. xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 25 x xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x 1 kg xxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx pouze xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx, označují se "x xxxxxxxx",
x) náplň xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx výhradně xxxxx,
x) x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx alkohol xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxx lze xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx či xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxx. xxxxxx xxxxxxx, tažené, xxxxx, xxxxxx tukové, xxxxxxx, xxxxx x xxxxxx,
x) x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, který xxx x xxxxxxx stavu xxxxxxx a xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xx xxx, xxx xx xxxxxxx xxxxx nabízen x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, viditelně xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx výrobku údaj "xxxxxxxxxx".
§19
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxxxxx výrobků a xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 12.
(2) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 13.
§20
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Náplně xx xxxxx zpracovat do xxxxxxxxxxx výrobku xxxxxxx xx 24 hodin xx xxxxxx xxxxxx x lze xx xx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 5 °C. Xx náplně xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx skladovanou xxxxx.
§21
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxxxx do 8 xX, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx 2.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, které xxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx trvanlivějšího xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx k xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx-xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxx 8 xX, se uvádějí xx xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx výrobcem.
(3) Xxxxx se xxxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxxxx do 10 oC.
§22
Přechodné xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků, těstovin, xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx balených x xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 xx 31. března 1998 se xxxxxxxx xxxxx xxxxx §6 xxxxxx.
§23
Účinnost
Xxxx xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x výjimkou §3, 8, 13 a 18, které xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Xxx. Lux x. x.

Xxxxxxx č. 1 x vyhlášce x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
xxxxx xxxxx
xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxx krupice

vločky

trhanka

kroupy
perličky
lámanka
malé xxxxxx
xxxxxxx xxxxxx

xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx

xxxxx x xxxxxxxx
xüxxx
xxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxxxx rýže

střednězrnná xxxx
xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx rýže
neloupaná xxxx
xxxxxxxxx xxxx

Xxxxxxx x. 2 x vyhlášce č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxx, fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost
Mouky
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxx ze všech xxxxx obilovin, xxxxxxx x rýže xxx xxx nejvýše 15,0 %.
Xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx smí xxxxxxxxx xxxxxxx 3,0 % xxxx x xxxxxx.
Xxxxx xxxxxxx být chemicky xxxxxx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx 4)
(xxxxxxxx ok/propad)
(µm/%)
Minerální látky (xxxxx) 5)
(% hmot. x xxxxxx)
xxxxxxx
Xxxxx xxxxxx
x xxxx:
xxxxxxxx světlá
pšeničná xxxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxx světlá (xxxxxxxxx)
xxxxx xxxxx (xxxxxxxx)
&xxxx;
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
257/nejméně 96 - 162/xxxxxxx 75
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
-
-
 
0,60
0,75
1,15
0,65
1,10
Mouky polohrubé
366/nejméně 96 - 162/nejvýše 75
0,50
Xxxxx xxxxx
485/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 15
0,50
Xxxxx xxxxxxxxx pšeničné
2800/nejméně 96
1,90
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx
Xxxxx xxxxx
Xxxxx
Xxxx x chuť
pšeničná
bílá x nažloutlým odstínem
Příjemná, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx x xxxx obiloviny, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
xxxxxxxx chlebová
bílá xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx celozrnná
hnědavý, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxxx (výražková)
bílá
žitná xxxxx (xxxxxxxx)
xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx odstínem
Tabulka 3
Xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxxxx látky
(popel)
(% xxxxxxxxx
x xxxxxx) xxxxxxx
Xxxxxxx
(% xxxxxxxxx)
xxxxxxx
Xxxxxxxxx (µx/%)
(xxxxxxxx xx/xxxxxx)
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
0,50
15,0
853/xxxxxxx 96 - 446/xxxxxxx 15
Krupice xxxxxxxx xxxxx
0,50
15,0
485/xxxxxxx 96 - 257/xxxxxxx 15
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx dehydrovaná
0,50
12,0
485/nejméně 96 - 257/xxxxxxx 15
Krupice xxxxxxxxx
0,90
15,0
-
Xxxxxxx 4
Vločky
Druh
Vlhkost x %
xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxx x % xxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxx x % xxxxxxx
Xxxxx xxxxxx 6) v % xxxxxxx
xxxxxx
12,0
0,1
0,2
0,5
xxxxxx drcené
12,0
-
0,2
-
pšeničné
14,0
0,2
0,1
-
žitné
14,0
0,2
0,2
-
ječné
14,0
0,2
0,2
-
ostatní
14,0
0,2
-
-
Tabulka 5
Trhanka
Ukazatel
Hodnota nejvýše
Vlhkost
15,0 %
Xxxxxxxxx látky (popel)
1,9 % x sušině
Podíl xxxxxxxxxxxxx xxx
3,0 %
Xxxxxxx 6
Kroupy, xxxxxxx
Xxxx
Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx zrn
v % xxxxxxx
Xxxxx pluch x xxxxxx
x % xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7)
v % xxxxxxx
Xxxxxxx
x % xxxxxxx
Xxxxxxxx
1,0
-
0,15
15,0
Xxxxxxx
1,0
-
0,15
15,0
Xxxxxx xxxx
1,0
0,1
0,15
15,0
Xxxxxx xxxxxxx
2,0
0,1
0,15
15,0
Xxxxxxx 7
Xxxxxxx xxx velikosti
% xxxxxxx / xxxxxx xxxxxxxxx ok (xx)
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx xxxxx
-
30/3500
xxxxxx xxxxxxx
70/3500
15/3000
xxxxxx xxxxxxxxxxx
40/3000
2/2000
xxxxxx xxxx
95/3000
5/2000
xxxxxxxx
85/2000
1/1000
xxxxxxx
98/3000
1/1000
Xxxxxxx 8
Xxxxx, xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
x % xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7)
x % xxxxxxx
Xxxxx xxxxxx semen x slupek
v % xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxxxxx xxx x xxxxxx
x % xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
15,0
0,15
0,2
1,0
xxxxx
15,0
0,15
0,2
2,0
Xxxxxxx 9
Xxxxx
xxxxxxx loupaná
světle hnědá xx hnědá, xx xxxx xxxxx bílá

jáhly
žlutá, xxxxxxxxxxxxx až xxxxxxxxxx
Xxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxx, charakteristická xxx xxxxxxx

xxxxx
xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx pro proso
Tabulka 10
Xxxxxx
Xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxx 10,0 %
nejvýše 15, 0 %
Xxxxxxx 11
Xxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxx 14,0 %
Zlomky 8)
xxxxxxx 1,0 %
Příměsi 9)
xxxxxxx 1,0 %
Minerální xxxxxxxxx 7)
xxxxxxx 0,15 %
Xxxxxxx 12
Xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxx
xxxxx směs, xxxxx xxxxxx roztíratelné xxxxxx xxxxxx xx závadu
Barva
vyrovnaná, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxx x chuť
příjemná, přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx
Xxxxxxx 13
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx požadavky
Směsi xxx xxxxx
Xxxxxxx v % xxxxxxx
Xxxxx x % xxxxxxx
xx chlebové výrobky
14,0
4,0
na xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
14,0
3,0
xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
14,0
2,5
xx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx
11,0
2,5
xx přípravu xxxxxxxxxxx xxxxxx xx. perníků
11,0
2,5
na xxxxxxxx knedlíků
15,0
3,0
na xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
14,0
3,0
xx xxxxxxxx xxxxxx xxxx
15,0
-
xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx
15,0
-

Xxxxxxx č. 3 x xxxxxxxx č. 333/1997 Sb.
Rýže
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx jakost
Ukazatel
Hodnota
Vlhkost
nejvýše 15,0 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 10)
nejvýše 1,0 %
Xxxxxxxxx minerální 7)
xxxxxxx 0,2 %
Xxxxxxx xxxxxx 2)
xxx xxxxxxx xxxxxxx
xxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx 0,15 %
Xxx 3)
xxxxxxx 0,1 %

Xxxxxxx x. 4 x vyhlášce x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxx
xx 50 x
- 10 %
51 - 120 g
- 5 %
121 - 250 x
- 4 %
251 - 1 000 x
- 3 %
1001 - 2&xxxx;500 g
- 2 %
xxx 2&xxxx;500 x
- 1 %

Xxxxxxx x. 5 x vyhlášce x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxx xxxx v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxx, fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx jakost těstovin
Tabulka 1
Xxxxxxxx požadavky
Vzhled x xxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx balení xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx 1 %. Povrch xxxxxx, xxxxxxxxx, xxx xxxxxx. U xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x u xxxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxxx je xxxxxxx xxxxx (xxxx. x xxx. hvězdiček), může xxx xxxxxx mírně xxxxx x xxxxxx. Xxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx 10 %. Xxxxxxxxx xx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xx xxxx xxxx x xx xxxxxxx.
Xxxxx
Xxxxxx, rovnoměrná x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx odpovídající počtu xxxxxxxxx vajec, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx žluté, x ostatních xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx surovinám xxxx xxxxxxxxx látkám xxxx látkám určeným x aromatizaci.
Vůně a xxxx xx uvaření
Příjemná, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitým xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 2
Fyzikální x chemické xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxxxx
- xxxxxx
-
13 %
- xxxxxxxx
20 %
-
- xxxxxxxx
20 %
38 %
- xxxxxx xxxxxxx xx x xxxxxxx xxxxxxxxx
20 %
38 %

Xxxxxxx č. 7 x xxxxxxxx x. 333/1997 Sb.
Přípustné záporné xxxxxxxxxx odchylky
hmotnost xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxx
xx 250 g
- 6 %
251 - 500 x
- 4 %
501 - 2&xxxx;000 x
- 2 %
xxx 2&xxxx;000 x
- 1 %

Příloha x. 8 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx na xxxxx x xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
xxxxx / xxxxxxx xxxxx
xxxxxxxx
xxxxx
xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxx xxxxxx / xxxxxxx běžné xxxxxx
xxxxxxxx
xxxxx
xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxx xxxxxx / xxxxxxx xxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx ze xxxxxxxxx xxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxx tyčinky
knäckebrot
crackerové xxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxx výrobky
macesy
piškoty

Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx x tvar
Kůrka, povrch
Střídka
Vůně x xxxx
xxxxx / xxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx formovaný xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx obnažené xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx, pórovitá, xxxxxx, xxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxx xxxxxx / xxxxxxx běžné xxxxxx
xxxxxxxxxx formované klenuté
zlatohnědé xxxxx, xxxxx, xxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxx xxxxxx / xxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx formované, xxxxxxx xxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx zřetelně xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx propečená, pórovitá, xxxxxx, pružná
jemná, pečivová xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
xxxxx pečivo / xxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx x xxxxxxxx listového xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, klenutý
charakteristické xxxxx, bez viditelně xxxxxxxx xxxxxxx (x xxxxxxxx xxxx), xxxxxxx xxxxxxxxxx povrch
propečená, x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx na xxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx cizích xxxxx x příchutí
jemné xxxxxx /xxxxx xxxxxx z xxxxxx než xxxx xxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxxx formované
charakteristické xxxxx, xxx zřetelně xxxxxxxx střídky (s xxxxxxxx xxxx), xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx, pečivová, xxxxxxxxxxxx použitým surovinám
trvanlivé xxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx
xxxxxxx barva

křehká, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx
xxxxxxxx dle xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx
xxxxx
xxxxxxx
xxx xxxxx
xxxxxx otisk xxxxx
xxxxxx
xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxx
xxx formy
celistvý, čistý
vláčná
dle xxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx odpovídající xxxxxxxx surovinám
křehká, xxxxxxxx
xxxxxxxx, xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxx složek xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx složek xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx

Příloha x. 10 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx - 6 %
Xxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx - 5 %
Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx
xx 300 g
nad 300 x
xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 6 %
Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx
xx 150 x
xxx 150 x
xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 6 %
Xxxxxxxxx xxxxxx o xxxxxxxxx
xx 50 g
51 - 100 g
101 - 250 g
251 - 500 g
nad 500 x
xxxxxxx - 11 %
xxxxxxx - 9 %
xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 5 %
xxxxxxx - 3 %

Příloha x. 11 x vyhlášce x. 333/1997 Sb.
Členění xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxx
x xxxxxx lehkou xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx

Příloha č. 12 x vyhlášce x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xx xxxxxx cukrářských výrobků x náplní
(1) Náplně xxxx xxx stejnoměrné xxxxxxxxx, xxxxx součásti xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxx xxxxx.
(2) Xxxx x xxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx zdobení xxxx xxx příjemné, xx použitých xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxx xxxxx být nakyslá xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxx hořkost xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxx, xxx je xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxx připálený, xxxx xxxx a xxxx xxxx xxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx surovinám.

Xxxxxxx x. 13 x xxxxxxxx č. 333/1997 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx x xxxxxxxxx
xx 150 g
nejvýše - 8 %
 
nad 150 g
nejvýše - 7 %
Čl. II
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx vyrobené a xxxxxxx xx xxxxx xxxxx dnem xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxx potravin podle xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxx xxxxxxxx do 1. xxxx 2001.
Xx. II xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 93/2000 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Čl. II
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Obaly xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx nejdéle xx 31. xxxxxxxx 2006.
Xx. II xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 268/2006 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.7.2006
Xx. III
Xxxxxxxxx ustanovení
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx touto vyhláškou, xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxx xx xxxxx xx xxxx 9 xxxxxx xxx xxx xxxxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx.
Čl. XXX xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 182/2012 Xx. x xxxxxxxxx od 1.8.2012

Xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx č. 333/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x výjimkou xxxxxxxxxx §3, 8, 13 x 18, která xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.

Xx znění tohoto xxxxxxxx předpisu xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:

93/2000 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx MZ x. 333/97 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) zákona x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx některých souvisejících xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx výrobky x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx

x xxxxxxxxx od 1.9.2000

268/2006 Sb., xxxxxx xx mění xxxxxxxx x. 333/97 Sb., xxxxxx se provádí §18 písm. x), x), x), i), x) x k) xxxxxx č. 110/97 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx výrobcích x x změně x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxxxx obilné xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x těsta, xx xxxxx vyhlášky x. 93/2000 Xx.

x účinností xx 1.7.2006

182/2012 Xx., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx č. 333/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) a x) zákona x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxxxx obilné xxxxxxx, těstoviny, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x těsta, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

x účinností xx 1.8.2012

Xxxxxx xxxxxxx x. 333/1997 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 18/2020 Sb. x účinností xx 1.2.2020.

Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx se xxxx xxxxxx derogační změna xxxxx uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.

1) Xxxxxxxx č. 113/2005 Sb., o xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
2) xxxxxxx xxxxxx, vadná xxxx, xxxxxxxxx zrna
3) xxx xxxxxx xxxxx s xxxxxxxxx xxxxxx o xxxxxxxxx 1,4 mm
4) xxxxxxxxx xxxxxxxx podílu xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx sítem x xxxxxxxxx velikosti xx
5) minerální xxxxx (xxxxx) xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xx stanovených podmínek
6) xxxxx xxxxxx vločky xx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxx než 50 % xxxxxxx
7) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, písek, xxxxxx zeminy, prach, x xxxxxxx xxxx x xxxxxx
8) zlomky xxxxx xxxx příslušné xxxxxxxxx, zůstala-li xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx
9) xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx druhu xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx neodstranitelná zrna x xxxxxx xxxxxx xxx příslušných xxxxx xxxxxxxx
10) nečistoty xxxxxxxxx xxxx semena, xxxxx xxxxx, stébla, xxxxx
11) §2 xxxx. x) vyhlášky x. 200/2003 Xx., x xxxxxxxxxxxxx požadavcích xx vaječné xxxxxxx, xx xxxxx vyhlášky x. 638/2004 Xx.