Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.01.2020.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.07.2012 do 31.01.2020.


Vyhláška, kterou se provádí §18 odst. 1 písm. a), b), g) a h) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich

333/97 Sb.

ODDÍL 1. Mlýnské obilné výrobky §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Uvádění do oběhu §5
ODDÍL 2. Těstoviny §6
Členění na skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Uvádění do oběhu §10
ODDÍL 3. Pekařské výrobky §11 §11a
Členění na druhy a skupiny §12
Označování §13
Požadavky na jakost §14
Uvádění do oběhu §15
ODDÍL 4. Cukrářské výrobky a těsta §16
Členění na druhy a skupiny §17
Označování §18
Požadavky na jakost §19
Technologické požadavky §20
Uvádění do oběhu §21
Přechodné ustanovení §22
Účinnost §23
Příloha č. 1 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 2 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 4 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 5 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost těstovin
Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 8 - Členění pekařských výrobků na druhy a skupiny
Příloha č. 9 - Požadavky na jakost pekařských výrobků
Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 11 - Členění na druhy a skupiny
Příloha č. 12 - Požadavky na jakost cukrářských výrobků a náplní
Příloha č. 13 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
č. 93/2000 Sb. - Čl. II
č. 268/2006 Sb. - Čl. II
č. 182/2012 Sb. - Čl. III
ODDÍL 1
XXXXXXX OBILNÉ XXXXXXX
§1
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) mlýnskými xxxxxxxx výrobky výrobky xxxxxxx zpracováním xxxxxxx xxxx více botanických xxxxx xxxxxxxx, pohanky xxxx xxxx vícestupňovým xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxx mlýnský xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx mletím xxxxxxxx zrn, xxxxxxx x rýže a xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, obsahu xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx, xxxxxxx x xxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx výrobek xxxxxxx x xxxxx fázi xxxxx obilných zrn x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx zbavených slupky,
x) xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxx zrna xxxx bezpluchého xxxx xxxxxxxxx xxxxx, získané xxxx mačkáním xxxx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx,
x) kroupami výrobky x vyčištěného obilného xxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx zlomkové drobné xxxxxxxxx obilné x xxxxxxxxx kroupy,
h) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx upravená xxxxxxxx x leštěním,
x) xxxxxx částice xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx při xxxxxxxx xxxxxxxxxx obilného xxxx,
x) obilovinami xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx dále jinak xxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx, žita, xxxxxxx xxxx ovsa,
x) xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx, jejichž xxxxxxxx xxxxx tvoří xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, x nimž xxxx xxxxxxx další xxxxxx, xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx ke xxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx obilnými výrobky xxxxxxx získané xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx xxxx xxxxxxx z xxxxxxxx xxxxxxxx rýže xxxx (Oryza sativa X.) x xxxxxx xxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxx neloupané xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx pololoupanou (natural) xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx slupky (pluchy),
x) rýží xxxxxxxx xxxx xxxx zbavená xxxxx částí xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxx,
x) rýží xxxxxxxxxxxx xxxx, jejíž zrno xx xxxxxxxx 6 xx xxxxxx x xxxxx xxxx xxxxx x xxxxx je xxxxxxxxx více xxx 3,
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx rýže, jejíž xxxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxx 5,2 xx x 6,0 xx x poměr xxxxx x xxxxx xxxx je xxxxxxxxx xxxxx xxx 3,
x) rýží kulatozrnnou xxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxx než 5,2 xx x xxxxx xxxxx x xxxxx xxxx xxxx než 2,
x) xüxxx xxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxx technologií, x xxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx, zejména xxxxx suchých xxxxx, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxx xxxx xxxxxxxxxxx.
§2
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny xx uvedeno v příloze č. 1.
§3
Označování
(1) Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx skupiny xxxx xxxxxxxxxx.
(2) X xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xx uvede xxxxxx xxxxx x xxxxx x přípravě.
(3) U mlýnských xxxxxxxx výrobků xx xxxxxx botanický xxx xxxxxxxxx, xx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx.
§4
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2.
(2) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx xxxx uvedeny x příloze č. 3.
(3) Xxxxxxx xxxx se xxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx 10 % xxxx xxxxxxx xxxx.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 4.
§5
Xxxxxxx xx xxxxx
Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx a xxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx aromatických, xxxxxxxx xx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx ve vzdálenosti 5 xx xx xxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x relativní xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 75 %.
ODDÍL 2
XXXXXXXXX
§6
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx jejich xxxxx,
x) těstovinami xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx obsah vlhkosti xxxxxxx 13 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
c) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx těstoviny, které xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx na xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 20 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
d) vaječnými xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxx výrobě xx xxxxx mlýnských obilných xxxxxxx xxxxxxx vejce xxxxx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx bez xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx semolinovými těstoviny xxxxxxxx pouze x xxxxxxx (xxxxxxxx) z xxxxxxx Xxxxxxxx durum, xxx xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx celozrnnými xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx mouky z xxxxxxx nebo více xxxxx xxxxxxxx, pohanky xxxx rýže,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx,
i) xxxxxxxxxxx instantními xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx se xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx vodě xxxx xxxx tekutině.
§7
Xxxxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx uvedeno v příloze č. 5.
§8
Xxxxxxxxxx
Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x xx zvláštním xxxxxxxx 1) xx xx xxxxx těstovin xxxxx
x) x názvu xxxxxxx xxxx druh x skupina xxxxxxx,
x) x nesušených xxxxxxxx xxxx x xxx, xx xx xxxxx x těstoviny xxxxxxxx x označí xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) x těstovin xxxxxxxx vakuově xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x době, xx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx potravinu xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx,
x) x xxxxxxxx xxxxxxxx označení xxxxxx.
§9
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxxxxx požadavky na xxxxxx jsou uvedeny x příloze č. 6.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7.
§10
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxx těstoviny xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx látek xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx se xx xxxxxxxxxx xxxxxxx ve xxxxxxxxxxx 5 xx xx xxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx s xxxxxxxxx vlhkostí xxxxxxx xxxxxxx 75 %.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 8 °C, xxxxxxxxx xxxxxx vakuově xxxx x xxxxxxx atmosféře xxxx xxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 10 °C, pokud xxxxxxx nestanoví jiné xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx xx barevného xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx nezabaleného xxxxxxx.
XXXXX 3
XXXXXXXX VÝROBKY
§11
Xxx xxxxx této xxxxxxxx se rozumí
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx těst xxxx xxxx, jejichž xxxxxx xx x převažujícím xxxxxx tvořena xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx,
x) chlebem pekařský xxxxxxx kypřený xxxxxx, xxxxxxxxx droždím, xx xxxxx veky, xxxxxxxx xxxx formový x xxxxxxxx netradičních xxxxx xxxxxx, o xxxxxxxxx xxxxxxx 400 x x výjimkou xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vyrobený x xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxx xxx 8,2 % xxxxxxxxx xxxx x méně xxx 5 % xxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx výrobků,
x) xxxxxx pečivem xxxxxxxx xxxxxxx získané xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxx x recepturním xxxxxxxxx nejméně 8,2 % bezvodého xxxx xxxx 5 % xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, popřípadě xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xx xxxxxxx marmeládou, xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx zejména x xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx surovin, xxxxxxxxxx xxxxx x látek xxxxxxxx k xxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xxxxxxx 10 %, x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxx xxxx nejvýše 16 %; popřípadě plněné xxxxxxx náplněmi, xxxxxx, xxxxxxxxxx nebo povrchově xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxx pekařský xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 90% xxxxx mlýnských výrobků x xxxxxxx z xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxx žitným xxxxxxx xxxxxxxx výrobek xxxxxxxxxx xxxxxxx 90% xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx žita x xxxxxxx hmotnosti xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx pšeničným pečivem xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx těstě xxxx xxx podíl žitných xxxxxxxxx xxxxxxx vyšší xxx 50 % x pšeničných xxxxxxxxx xxxxxxx vyšší xxx 10 % x xxxxxxx hmotnosti xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxx žitným pečivem xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxx musí xxx podíl xxxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků nejméně 50 % a xxxxxxx mlýnských výrobků xxxxx xxx 10 % z celkové xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) celozrnným xxxxxxx xxxx celozrnným xxxxxxx xxxxxxxx výrobek, xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx x celkové xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxx odpovídající xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xx jehož xxxxx xxxx přidány xxxxxxx výrobky x xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx a žita, xxxxxxxxx xxxx olejniny x celkovém xxxxxxxx xxxxxxx 5 % xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) speciálním xxxxxx chleba xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx obsahuje xxxxx xxxxxxxxx výrobků xx xxxxxxx x xxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx 10 % x xxxxxxx hmotnosti xxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků, nebo xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx pita xxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx chleba xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx nižší než 400 x, které xxxxxxxx xxxxxxx 50% xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x jsou zpravidla xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx,
m) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx upečením xxxxx, zejména xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, jejichž xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx a xxxx,
o) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx vrstvy těsta xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx ve xxxxxxx,
x) xxxxxxxx pečené xxxxxxx x chemicky xxxxxxxxx těsta s xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx cukerného xxxxxxx nebo invertního xxxxx xxxx xxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx biologicky, xx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx x trvanlivými tyčinkami xxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxx chemicky xxxx xxxxxxxxxx, které xxxx xxx při pečení xxxxxxxxx v celém xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx výrobky x xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx.
§11x
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxx rozumí
x) xxxxxxxxxxxx výrobkem xxxxxxx vyrobený z xxxxxxxxx obilných xxxxxxx xxxxxxxx technologií působením xxxxx x xxxxxxx,
x) pufovaným xxxxxxxx xxxxxxx vyrobený z xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxx druhů xxxxxxxx, xxxx xxxx xxxxxxx x expanzní xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx,
c) macesem xxxxxx xxxxxxxxx výrobek xxxxxxxx xx hranatého xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx těsta z xxxx x xxxxxxxx xxxxx tepelnou úpravou,
x) xxäxxxxxxxxx výrobek xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx obilných xxxxxxx x xxxxxxx surovin xxxxxxx xx tvaru xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx celý xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xx xx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx do xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx vedoucí x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxx nabízen x xxxxxxx spotřebiteli xxxxxxx xx 24 hodin xx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx nebalené xxxxx xxxxxx, jehož celý xxxxxxxxxxxxx xxxxxx výroby xx přípravy xxxxx xx xx xxxxxxx xx xxxxxxxx tepelnou xxxxxx, xxxxxx uvedení xx oběhu, xxxxx xxxxxxxx zmrazením nebo xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x prodloužení xxxxxxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxx nabízeno x prodeji spotřebiteli xxxxxxx xx 24 xxxxx po xxxxxxx xx obdobné tepelné xxxxxx,
g) čerstvým xxxxxx pečivem xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, jehož xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx od xxxxxxxx xxxxx xx xx xxxxxxx xx obdobnou xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xx oběhu, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx jinou xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx vedoucí x xxxxxxxxxxx trvanlivosti a xxxxx je xxxxxxx xxxxxxxx x prodeji xxxxxxxxxxxx nejdéle do 24 hodin xx xxxxxxx xx obdobné xxxxxxx xxxxxx.
§11a xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 182/2012 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.8.2012
§12
Členění xx druhy x xxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx x skupiny xx uvedeno x příloze č. 8.

§13
Xxxxxxxxxx
Xxxxx údajů xxxxxxxxx x zákoně x xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xxxx tyto xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxx x skupiny, x xxxxxxxx jemného xxxxxx x trvanlivého pečiva. Xxxx xxxxx pečivo xxx xxxxxxx xxxxxx "xxxxxx",
x) u trvanlivého xxxxxx se označí xxxxxxx,
x) jemné xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xx musí xxxxxxx xxxxxx xxxxxx a xxxxxx x případě xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) název "staročeský xxxxx" nebo "tradiční xxxxx" xxx využít xxxxx pro xxxxx, xxxxx je xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx kvasem, x minimálním obsahem 70 % výše xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xx celkové xxxxxxxx mlýnských výrobků,
e) xxxxx "selský chléb" xxx xxxxxx xxx xxxxx s xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxx, tvarovaný xx xxxxxxxx xxxxxxxx o xxxxxxxxx xxxxxxx 2 xx, x obsahem xxxxxxx 60 % xxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků,
f) xxxxxxxxxxx "xxxxxxxxx" xxx xxxxxxx xxxxx, xxxxx trvanlivost xxxx být xxxxxxx 21 dní,
g) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx lze xxxxxxx xxxxx pečivo, xxxxx obsahuje xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx 1,7 % xxxxxx xxxxxx vztaženo xx celkovou xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx

1. xxxxxxx, xx-xx xxxxx xxxxxxxx xx těsta xxxxxxxx xxxxx,

2. vaječné, xxxxxxxx-xx nejméně 180 x xxxxxx xxxxx xxxx 64 x xxxxxxx xx 1 xx mlýnských xxxxxxx,

3. xxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 2,5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx,

4. xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 25 x jader xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xx 1 xx xxxxx,

x) jemné pečivo xxx označit xxxx xxxxx vyjadřujícími recepturní xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxx xx "z xxxxxxxxx těsta", "z xxxxxxxx listového xxxxx", "xxxxxxx", "x taženého xxxxx", "x xxxxxx xxxx", "xx xxxxxxxxx xxxx", "xx xxxxxxx xxxx", "x křehkých xxxxxxxx xxxx", "z xxxxxxxxx hmot", "xxxxxx xxxxxx", "xxxxxx chlebíček", "xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx",
x) u xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx výrobku, xxxxx xxx x xxxxxxx xxxxx zmrazen x xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xx xxx, kde xx výrobek xxxxx xxxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx umístí x blízkosti xxxxx xxxxxxx xxxx "xxxxxxxxxx",
x) x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxx ze zmrazeného xxxxxxxxxx, se tam, xxx je xxxxxxx xxxxx xxxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx výrobku xxxx "xx zmrazeného xxxxxxxxxx".
§14
Požadavky xx jakost
(1) Xxxxxxxxx na jakost xxxxxxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxx v příloze č. 9.
(2) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 10.
§15
Xxxxxxx xx oběhu
Xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx x přepravě xxxxxxxxxx xxxxxxx je xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxx.
XXXXX 4
XXXXXXXXX XXXXXXX A XXXXX
§16
Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx výrobky výrobky, xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxx pomocí xxxxxx, xxxxx, xxxxx x kusového xxxxx, xxxx též výrobky, xxxxxxx xxxxxxxx je xxxxx xxxxx vytvořená xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx a xxxxxxxxxx zejména xxxxxx xxxxxx, polev xxxx xxxxxxxx ovoce,,
x) xxxxxx xxxxxxx neopracované xxxxxxxxxx k xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx polotovar používaný x xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx výrobků,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx krému s xxxxxxxx xxxxxx nebo x xxxxx tukem, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx másla xxxx xxxxxxx 30 % x xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxx xxxxxxxx krémem xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx xxxxx x xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx 45 % x xxxxxx xxxxxx,
x) šlehačkovou xxxxxx vyšlehaná xxxxxxx xx šlehání ochucená xxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxxxxxx, popřípadě vmíchaná xx xxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx nejvýše xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx,
g) xxxxxxxx xxxxxx xxxxx vzniklá xxxxxxxxxx čerstvých, tekutých xxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx svařeným s xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxx 30 % x xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxx s xxxxxxx xxxxxxx xxxx,
j) xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x vysokým obsahem xxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx kypřicích xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx těsta x xxxx, xxxxx po xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxx kynutým xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxx připravené x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx jednotlivými xxxxxxxx kynutého xxxxx x tuku, které xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx listování.
§17
Členění xx xxxxx a xxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx a xxxxxxx xx uvedeno v příloze č. 11.

§18
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xxxx tyto další xxxxxxxxx xx označování
a) xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx datem xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx označí xxxxxx xxxxx a xxxxxxx,
x) xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx

1. xxxxxxx, obsahuje-li xxxxxxx 2,5 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx kakaa,

2. xxxxxxxxxx, xxxxxxxx-xx nejméně 5,0 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx čokolády,

3. xxxxxxx skořápkových plodů, xxxxxxxx-xx nejméně 25 x xxxxx xxxxxx xxxxxxx skořápkových plodů x 1 kg xxxxx xxxx cukrářské xxxxx,

x) pokud xxxx xxxxxx ochuceny pouze xxxxxx xxxxxxx k xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx "x xxxxxxxx",
x) xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx,
x) x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxx lze xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxx. kynuté xxxxxxx, tažené, xxxxx, xxxxxx tukové, xxxxxxx, xxxxx x sýrové,
h) x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x spotřebiteli xx xxxxxxx k xxxxxxx v xxxxxxxxxxx xxxxx, xx tam, xxx je xxxxxxx xxxxx nabízen x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, viditelně xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx "xxxxxxxxxx".
§19
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 12.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 13.
§20
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Náplně je xxxxx xxxxxxxxx do xxxxxxxxxxx výrobku xxxxxxx xx 24 hodin xx jejich xxxxxx x xxx xx xx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 5 °X. Xx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx je xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx skladovanou náplň.
§21
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx do oběhu xxx xxxxxxxxx do 8 oC, x xxxxxxxx výrobků xxxxxxxxx x xxxxxxxx 2.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, které jsou x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx technologické xxxxxx xxxxxxx k xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx mikrobiologicky x xxxxxxxxx-xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxx 8 xX, xx xxxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(3) Těsta xx xxxxxxx xx xxxxx xxx teplotách xx 10 oC.
§22
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků, těstovin, xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx balených x xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 xx 31. března 1998 xx xxxxxxxx xxxxx xxxxx §6 xxxxxx.
§23
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x výjimkou §3, 8, 13 x 18, xxxxx nabývají xxxxxxxxx dnem 1. xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Ing. Lux x. x.

Xxxxxxx č. 1 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx x podskupiny
Druh
Skupina
Podskupina
mlýnské xxxxxx výrobky
mouka
hladká mouka
polohrubá xxxxx
xxxxx xxxxx
xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxx krupice
kukuřičná krupice
jemná xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxxxx

xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx pro přímou xxxxxxxx

xxxxx x xxxxxxxx
xüxxx
xxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxx rýže

kulatozrnná xxxx
xxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxx xxxx

Xxxxxxx x. 2 x vyhlášce č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxx
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxx ze všech xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx x xxxx xxx xxx nejvýše 15,0 %.
Xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 3,0 % xxxx x xxxxxx.
Xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx 4)
(xxxxxxxx xx/xxxxxx)
(µx/%)
Xxxxxxxxx látky (xxxxx) 5)
(% hmot. x xxxxxx)
xxxxxxx
Xxxxx hladké
z xxxx:
xxxxxxxx světlá
pšeničná polosvětlá
pšeničná xxxxxxxx
xxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx)
xxxxx xxxxx (xxxxxxxx)
&xxxx;
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
257/nejméně 96 - 162/xxxxxxx 75
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
-
-
&xxxx;
0,60
0,75
1,15
0,65
1,10
Xxxxx xxxxxxxxx
366/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
0,50
Xxxxx xxxxx
485/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 15
0,50
Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx
2800/xxxxxxx 96
1,90
Xxxxxxx 2
Smyslové xxxxxxxxx xx xxxxxx mouky
Název xxxxx
Xxxxx
Xxxx a xxxx
xxxxxxxx
xxxx x nažloutlým xxxxxxxx
Xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx x xxxx xxxxxxxxx, xxx cizích xxxxx x příchutí
pšeničná chlebová
bílá xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx odstínem
pšeničná xxxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxxx (výražková)
bílá
žitná xxxxx (xxxxxxxx)
xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx 3
Xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxxxx xxxxx
(xxxxx)
(% xxxxxxxxx
x xxxxxx) xxxxxxx
Xxxxxxx
(% xxxxxxxxx)
xxxxxxx
Xxxxxxxxx (µx/%)
(xxxxxxxx xx/xxxxxx)
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
0,50
15,0
853/xxxxxxx 96 - 446/xxxxxxx 15
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
0,50
15,0
485/xxxxxxx 96 - 257/xxxxxxx 15
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx dehydrovaná
0,50
12,0
485/nejméně 96 - 257/xxxxxxx 15
Xxxxxxx xxxxxxxxx
0,90
15,0
-
Xxxxxxx 4
Xxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx x %
nejvýše
Podíl xxxxxxxxxxxxxx xxx v % xxxxxxx
Xxxxx částí xxxxxx, xxxxx a oplodí x % xxxxxxx
Xxxxx xxxxxx 6) v % xxxxxxx
xxxxxx
12,0
0,1
0,2
0,5
xxxxxx xxxxxx
12,0
-
0,2
-
xxxxxxxx
14,0
0,2
0,1
-
xxxxx
14,0
0,2
0,2
-
xxxxx
14,0
0,2
0,2
-
xxxxxxx
14,0
0,2
-
-
Xxxxxxx 5
Trhanka
Ukazatel
Hodnota nejvýše
Vlhkost
15,0 %
Xxxxxxxxx látky (xxxxx)
1,9 % x xxxxxx
Xxxxx xxxxxxxxxxxxx zrn
3,0 %
Tabulka 6
Xxxxxx, lámanka
Druh
Podíl xxxxxxxx obroušených xxxx xxxxxxxxxxxxx zrn
v % xxxxxxx
Xxxxx pluch x xxxxxx
x % nejvýše
Minerální xxxxxxxxx 7)
x % xxxxxxx
Xxxxxxx
x % xxxxxxx
Xxxxxxxx
1,0
-
0,15
15,0
Xxxxxxx
1,0
-
0,15
15,0
Xxxxxx xxxx
1,0
0,1
0,15
15,0
Xxxxxx xxxxxxx
2,0
0,1
0,15
15,0
Xxxxxxx 7
Xxxxxxx xxx xxxxxxxxx
% xxxxxxx / xxxxxx xxxxxxxxx xx (mm)
 
nejméně
nejvýše
kroupy xxxxx
-
30/3500
xxxxxx xxxxxxx
70/3500
15/3000
xxxxxx zabíjačkové
40/3000
2/2000
kroupy xxxx
95/3000
5/2000
xxxxxxxx
85/2000
1/1000
xxxxxxx
98/3000
1/1000
Xxxxxxx 8
Xxxxx, xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
x % xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7)
x % xxxxxxx
Xxxxx cizích xxxxx x xxxxxx
x % xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxxxxx zrn x xxxxxx
x % xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
15,0
0,15
0,2
1,0
xxxxx
15,0
0,15
0,2
2,0
Xxxxxxx 9
Xxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxx xx xxxxx, na xxxx xxxxx xxxx

xxxxx
xxxxx, xxxxxxxxxxxxx xx žlutohnědá
Chuť
pohanka xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx

xxxxx
xxxxx nasládlá, xxxxxxxxxxxxxxxx pro proso
Tabulka 10
Klíčky
Ukazatel
klíčky xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx klíčky
tepelně xxxxxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxx 10,0 %
nejvýše 15, 0 %
Tabulka 11
Xxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxx 14,0 %
Xxxxxx 8)
xxxxxxx 1,0 %
Xxxxxxx 9)
xxxxxxx 1,0 %
Minerální xxxxxxxxx 7)
nejvýše 0,15 %
Xxxxxxx 12
Směsi x xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxx
xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx na xxxxxx
Xxxxx
xxxxxxxxx, xx xxxxxxxxx surovinách
Vůně x chuť
příjemná, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx charakteru xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx
Xxxxxxx 13
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx pro xxxxx
Xxxxxxx x % xxxxxxx
Xxxxx x % xxxxxxx
xx xxxxxxxx xxxxxxx
14,0
4,0
xx xxxxxxxx xxxxxx běžné
14,0
3,0
na xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
14,0
2,5
xx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx
11,0
2,5
xx xxxxxxxx trvanlivého xxxxxx xx. xxxxxxx
11,0
2,5
xx xxxxxxxx xxxxxxxx
15,0
3,0
xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
14,0
3,0
xx xxxxxxxx xxxxxx kaše
15,0
-
na přípravu xxxxxxxx xxx xxxxx
15,0
-

Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx č. 333/1997 Sb.
Rýže
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx jakost
Ukazatel
Hodnota
Vlhkost
nejvýše 15,0 %
Xxxxxxxxx organické 10)
xxxxxxx 1,0 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7)
xxxxxxx 0,2 %
Xxxxxxx xxxxxx 2)
bez xxxxxxx xxxxxxx
xxxx neloupaná
nejvýše 0,15 %
Xxx 3)
xxxxxxx 0,1 %

Příloha x. 4 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx odchylky
hmotnost balení
přípustná xxxxxxxx
xx 50 x
- 10 %
51 - 120 x
- 5 %
121 - 250 x
- 4 %
251 - 1&xxxx;000 x
- 3 %
1001 - 2&xxxx;500 x
- 2 %
xxx 2&xxxx;500 x
- 1 %

Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx x. 333/1997 Sb.
Členění na xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx instantní

Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx č. 333/1997 Sb.
Smyslové, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxx x xxxx
Xxxxxxxxxx tržnímu xxxxx, spotřebitelské balení xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx těstovin xxx 1 %. Xxxxxx xxxxxx, kompaktní, xxx xxxxxx. X xxxxxxxxxxx xxxxxxxx a x xxxxxxxx, xxx většina xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx (např. x xxx. xxxxxxxxx), xxxx xxx xxxxxx mírně xxxxx a xxxxxx. Xxxxx xxxxxx xxxx xxx maximálně 10 %. Xxxxxxxxx xx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx x zachovávají si xxxx xxxx x xx xxxxxxx.
Xxxxx
Xxxxxx, xxxxxxxxxx x různých xxxxxxxxx xxxxx, u xxxxxxxxx xxxxxxxx odpovídající xxxxx xxxxxxxxx xxxxx, u xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx jantarová xxxx x různých xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, x ostatních xxxxx xxxxxxxx použitým xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx látkám xxxxxxx x aromatizaci.
Vůně a xxxx xx uvaření
Příjemná, xxxxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky
 
těstoviny
nejméně
nejvýše
Vlhkost
- xxxxxx
-
13 %
- xxxxxxxx
20 %
-
- xxxxxxxx
20 %
38 %
- balené xxxxxxx xx x inertní xxxxxxxxx
20 %
38 %

Příloha x. 7 x vyhlášce č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx odchylky
hmotnost xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxx
xx 250 x
- 6 %
251 - 500 x
- 4 %
501 - 2&xxxx;000 x
- 2 %
nad 2&xxxx;000 x
- 1 %

Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx x. 333/1997 Sb.
Členění xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
xxxxx / xxxxxxx chléb
pšeničný
žitný
žitno xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxx xxxxxx / xxxxxxx běžné pečivo
pšeničné
žitné
žitno xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxx xxxxxx / xxxxxxx xxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx pečivo
sušenky ze xxxxxxxxx xxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxx tyčinky
knäckebrot
crackerové xxxxxx
xxxxxxxxxxx výrobky
pufované xxxxxxx
xxxxxx
xxxxxxx

Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx x xxxx
Xxxxx, xxxxxx
Xxxxxxx
Xxxx x xxxx
xxxxx / xxxxxxx chléb
pravidelně xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx zlatohnědé xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx, pórovitá, xxxxxx, stejnorodá
chlebová
příjemná
běžné xxxxxx / xxxxxxx xxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxx, čistá, křupavá, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, stejnorodá
pečivová
příjemná
jemné xxxxxx / čerstvé xxxxx xxxxxx z xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx formované, klenuté xxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx zřetelně xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx
xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxxx / čerstvé xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx x kynutého listového xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, klenutý
charakteristické xxxxx, xxx viditelně xxxxxxxx střídky (s xxxxxxxx xxxx), xxxxxxx xxxxxxxxxx povrch
propečená, x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xx závadu, x xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx viditelná xxxxx
xxxxxxxx, příjemná x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxx x příchutí
jemné xxxxxx /xxxxx xxxxxx x xxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxx těst
pravidelně formované
charakteristické xxxxx, xxx zřetelně xxxxxxxx xxxxxxx (x xxxxxxxx řezů), xxxxxxxx x polevou xx xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx, pečivová, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx
xxxxxxx barva

křehká, x xxxxxxxxxxxx výrobků xxxxxxxxxx xxx
xxxxxxxx xxx xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxx dle xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx
xxxxx
xxxxxxx
xxx xxxxx
xxxxxx otisk xxxxx
xxxxxx
xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxx
xxx xxxxx
xxxxxxxx, xxxxx
xxxxxx
xxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx dle xxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx surovinám
křehká, xxxxxxxx
xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx složek bez xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx odpovídající xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx pufovanými xxxx
xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx

Xxxxxxx č. 10 x xxxxxxxx x. 333/1997 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky
Chléb xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx - 6 %
Xxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx - 5 %
Xxxxx pečivo o xxxxxxxxx
xx 300 g
nad 300 g
nejvýše - 7 %
xxxxxxx - 6 %
Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx
xx 150 x
xxx 150 g
nejvýše - 7 %
nejvýše - 6 %
Xxxxxxxxx xxxxxx o xxxxxxxxx
xx 50 x
51 - 100 g
101 - 250 x
251 - 500 x
xxx 500 x
xxxxxxx - 11 %
xxxxxxx - 9 %
xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 5 %
xxxxxxx - 3 %

Příloha x. 11 x xxxxxxxx x. 333/1997 Sb.
Členění xx xxxxx x skupiny
Druh
Skupina
Cukrářský xxxxxxx
x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx

Xxxxxxx x. 12 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x náplní
(1) Xxxxxx xxxx mít xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x celém xxxxxx xxxxx.
(2) Xxxx x chuť náplní x povrchových zdobení xxxx být xxxxxxxx, xx použitých xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x příchutí, xxxx xxxxx být xxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxx, xxx xx xxxxxxxx xx součástí xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxx xxx xxxxx propečený, xxxxx xxx xxxxxxxxx, xxxx vůně x xxxx xxxx být xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx surovinám.

Xxxxxxx č. 13 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky
Výrobky x xxxxxxxxx
xx 150 x
xxxxxxx - 8 %
 
nad 150 g
nejvýše - 7 %
Xx. II
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxx xxxxxxxx xx 1. xxxx 2001.
Xx. II vložen xxxxxxx předpisem č. 93/2000 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Čl. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xx 31. xxxxxxxx 2006.
Čl. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 268/2006 Xx. x účinností xx 1.7.2006
Xx. XXX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx dnem xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx touto vyhláškou, xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů x mohou xx xxxxxx xx xxxxx xx xxxx 9 xxxxxx xxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
Čl. III xxxxxx právním předpisem x. 182/2012 Xx. x xxxxxxxxx od 1.8.2012

Xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx x. 333/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §3, 8, 13 x 18, xxxxx xxxxxxxx účinnosti dnem 1.4.1998.

Xx znění xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx uskutečněné xxxxxxx xxxxxxxxx č.:

93/2000 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX x. 333/97 Xx., kterou xx provádí §18 xxxx. a), d), x), x), x) x x) zákona x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro mlýnské xxxxxx xxxxxxx, těstoviny, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx

x xxxxxxxxx od 1.9.2000

268/2006 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 333/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), x), x), x), x) a k) xxxxxx x. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx obilné xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 93/2000 Xx.

x účinností xx 1.7.2006

182/2012 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 333/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x), x), j) x x) xxxxxx x. 110/97 Sb., o xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, těstoviny, xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx

x účinností xx 1.8.2012

Xxxxxx xxxxxxx x. 333/1997 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 18/2020 Sb. x účinností xx 1.2.2020.

Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx není xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se jich xxxxxx derogační xxxxx xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.

1) Xxxxxxxx č. 113/2005 Sb., o způsobu xxxxxxxxxx potravin x xxxxxxxxxx výrobků, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
2) xxxxxxx xxxxxx, vadná zrna, xxxxxxxxx xxxx
3) xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 1,4 xx
4) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx propadají xxxxx x stanovené xxxxxxxxx xx
5) xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx) xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx zůstanou xx xxxxxxx xxxxxx xx stanovených podmínek
6) xxxxx xxxxxx xxxxxx se xxxxxxxx xxxxxx xx xxxx než 50 % povrchu
7) xxxxxxxxx xxxxxxxxx kaménky, písek, xxxxxx zeminy, xxxxx, x xxxxxxx rýže x xxxxxx
8) zlomky xxxxx zrna příslušné xxxxxxxxx, xxxxxxx-xx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx
9) xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx výrobku xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx zrna x xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx
10) xxxxxxxxx xxxxxxxxx cizí semena, xxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxx
11) §2 xxxx. x) xxxxxxxx x. 200/2003 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx vaječné xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 638/2004 Xx.