Právní předpis byl sestaven k datu 31.01.2020.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.07.2012 do 31.01.2020.
Vyhláška, kterou se provádí §18 odst. 1 písm. a), b), g) a h) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich
333/97 Sb.
1. xxxxxxx, je-li xxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx máslo,
2. xxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 180 x xxxxxx vajec xxxx 64 x xxxxxxx na 1 xx mlýnských výrobků,
3. xxxxxxx, obsahují-li nejméně 2,5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx,
4. použité xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 25 x jader xxxxxx xxxxxxx skořápkových xxxxx xx 1 kg xxxxx,
1. xxxxxxx, obsahuje-li xxxxxxx 2,5 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
2. xxxxxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 5,0 xxxxxxxxxxxx procent xxxxxxxx,
3. xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 25 x xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x 1 kg xxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxx,
Xxxx
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxx
|
xxxxxx xxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
xxxxx xxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxx krupice
|
|
vločky
|
||
trhanka
|
||
kroupy
|
perličky
lámanka
malé xxxxxx
xxxxxxx xxxxxx
|
|
xxxxx
|
||
xxxxxxx
|
||
xxxxxx
|
||
xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx
|
||
xxxxx x xxxxxxxx
|
xüxxx
xxxxx xxxx
|
|
xxxxxxxxxxx xxxx
|
xxxxxxxxxxx rýže
|
|
střednězrnná xxxx
|
xxxxxxx xxxx
|
|
xxxxxxxxxxx rýže
|
neloupaná xxxx
xxxxxxxxx xxxx
|
Xxxxxxxxxx
|
Xxxxxxxxx 4)
(xxxxxxxx ok/propad)
(µm/%)
|
Minerální látky (xxxxx) 5)
(% hmot. x xxxxxx)
xxxxxxx
|
Xxxxx xxxxxx
x xxxx:
xxxxxxxx světlá
pšeničná xxxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxx světlá (xxxxxxxxx)
xxxxx xxxxx (xxxxxxxx)
|
&xxxx;
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
257/nejméně 96 - 162/xxxxxxx 75
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
-
-
|
0,60
0,75
1,15
0,65
1,10
|
Mouky polohrubé
|
366/nejméně 96 - 162/nejvýše 75
|
0,50
|
Xxxxx xxxxx
|
485/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 15
|
0,50
|
Xxxxx xxxxxxxxx pšeničné
|
2800/nejméně 96
|
1,90
|
Xxxxx xxxxx
|
Xxxxx
|
Xxxx x chuť
|
pšeničná
|
bílá x nažloutlým odstínem
|
Příjemná, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx x xxxx obiloviny, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
|
xxxxxxxx chlebová
|
bílá xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
|
|
xxxxxxxx celozrnná
|
hnědavý, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
xxxxx xxxxxx (výražková)
|
bílá
|
|
žitná xxxxx (xxxxxxxx)
|
xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx odstínem
|
Xxxx
|
Xxxxxxxxx látky
(popel)
(% xxxxxxxxx
x xxxxxx) xxxxxxx
|
Xxxxxxx
(% xxxxxxxxx)
xxxxxxx
|
Xxxxxxxxx (µx/%)
(xxxxxxxx xx/xxxxxx)
|
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
|
0,50
|
15,0
|
853/xxxxxxx 96 - 446/xxxxxxx 15
|
Krupice xxxxxxxx xxxxx
|
0,50
|
15,0
|
485/xxxxxxx 96 - 257/xxxxxxx 15
|
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx dehydrovaná
|
0,50
|
12,0
|
485/nejméně 96 - 257/xxxxxxx 15
|
Krupice xxxxxxxxx
|
0,90
|
15,0
|
-
|
Druh
|
Vlhkost x %
xxxxxxx
|
Xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxx x % xxxxxxx
|
Xxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxx x % xxxxxxx
|
Xxxxx xxxxxx 6) v % xxxxxxx
|
xxxxxx
|
12,0
|
0,1
|
0,2
|
0,5
|
xxxxxx drcené
|
12,0
|
-
|
0,2
|
-
|
pšeničné
|
14,0
|
0,2
|
0,1
|
-
|
žitné
|
14,0
|
0,2
|
0,2
|
-
|
ječné
|
14,0
|
0,2
|
0,2
|
-
|
ostatní
|
14,0
|
0,2
|
-
|
-
|
Ukazatel
|
Hodnota nejvýše
|
Vlhkost
|
15,0 %
|
Xxxxxxxxx látky (popel)
|
1,9 % x sušině
|
Podíl xxxxxxxxxxxxx xxx
|
3,0 %
|
Xxxx
|
Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx zrn
v % xxxxxxx
|
Xxxxx pluch x xxxxxx
x % xxxxxxx
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7)
v % xxxxxxx
|
Xxxxxxx
x % xxxxxxx
|
Xxxxxxxx
|
1,0
|
-
|
0,15
|
15,0
|
Xxxxxxx
|
1,0
|
-
|
0,15
|
15,0
|
Xxxxxx xxxx
|
1,0
|
0,1
|
0,15
|
15,0
|
Xxxxxx xxxxxxx
|
2,0
|
0,1
|
0,15
|
15,0
|
Xxxxxxx xxx velikosti
|
% xxxxxxx / xxxxxx xxxxxxxxx ok (xx)
|
|
&xxxx;
|
xxxxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
-
|
30/3500
|
xxxxxx xxxxxxx
|
70/3500
|
15/3000
|
xxxxxx xxxxxxxxxxx
|
40/3000
|
2/2000
|
xxxxxx xxxx
|
95/3000
|
5/2000
|
xxxxxxxx
|
85/2000
|
1/1000
|
xxxxxxx
|
98/3000
|
1/1000
|
Xxxx
|
Xxxxxxx
x % xxxxxxx
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7)
x % xxxxxxx
|
Xxxxx xxxxxx semen x slupek
v % xxxxxxx
|
Xxxxx xxxxxxxxxxx xxx x xxxxxx
x % xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx
|
15,0
|
0,15
|
0,2
|
1,0
|
xxxxx
|
15,0
|
0,15
|
0,2
|
2,0
|
Xxxxx
|
xxxxxxx loupaná
|
světle hnědá xx hnědá, xx xxxx xxxxx bílá
|
jáhly
|
žlutá, xxxxxxxxxxxxx až xxxxxxxxxx
|
|
Xxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxx, charakteristická xxx xxxxxxx
|
xxxxx
|
xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx pro proso
|
Xxxxxxxx
|
xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
Xxxxxxx
|
xxxxxxx 10,0 %
|
nejvýše 15, 0 %
|
Xxxxxxxx
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxx
|
xxxxxxx 14,0 %
|
Zlomky 8)
|
xxxxxxx 1,0 %
|
Příměsi 9)
|
xxxxxxx 1,0 %
|
Minerální xxxxxxxxx 7)
|
xxxxxxx 0,15 %
|
Xxxxxxxx
|
Xxxxxxxxx
|
Xxxxxxxxxxx
|
xxxxx směs, xxxxx xxxxxx roztíratelné xxxxxx xxxxxx xx závadu
|
Barva
|
vyrovnaná, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
Xxxx x chuť
|
příjemná, přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx
|
Směsi xxx xxxxx
|
Xxxxxxx v % xxxxxxx
|
Xxxxx x % xxxxxxx
|
xx chlebové výrobky
|
14,0
|
4,0
|
na xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
|
14,0
|
3,0
|
xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
|
14,0
|
2,5
|
xx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx
|
11,0
|
2,5
|
xx přípravu xxxxxxxxxxx xxxxxx xx. perníků
|
11,0
|
2,5
|
na xxxxxxxx knedlíků
|
15,0
|
3,0
|
na xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
|
14,0
|
3,0
|
xx xxxxxxxx xxxxxx xxxx
|
15,0
|
-
|
xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx
|
15,0
|
-
|
xxxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxxx xxxxxxxx
|
xx 50 x
|
- 10 %
|
51 - 120 g
|
- 5 %
|
121 - 250 x
|
- 4 %
|
251 - 1 000 x
|
- 3 %
|
1001 - 2&xxxx;500 g
|
- 2 %
|
xxx 2&xxxx;500 x
|
- 1 %
|
Xxxx
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxxxx
|
Xxxxxxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxx
|
&xxxx; |
xxxxxxxxxx
|
xxxxxxxx
|
&xxxx; |
xxxxxxxxxx
|
xxxxxx
|
&xxxx; |
xxxxxxxxx
|
xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx; |
xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxxxx xxxx v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
Vzhled x xxxx
|
Xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx balení xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx 1 %. Povrch xxxxxx, xxxxxxxxx, xxx xxxxxx. U xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x u xxxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxxx je xxxxxxx xxxxx (xxxx. x xxx. hvězdiček), může xxx xxxxxx mírně xxxxx x xxxxxx. Xxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx 10 %. Xxxxxxxxx xx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xx xxxx xxxx x xx xxxxxxx.
|
Xxxxx
|
Xxxxxx, rovnoměrná x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx odpovídající počtu xxxxxxxxx vajec, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx žluté, x ostatních xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx surovinám xxxx xxxxxxxxx látkám xxxx látkám určeným x aromatizaci.
|
Vůně a xxxx xx uvaření
|
Příjemná, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitým xxxxxxxxx.
|
&xxxx;
|
xxxxxxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxx
|
Xxxxxxx
|
- xxxxxx
|
-
|
13 %
|
- xxxxxxxx
|
20 %
|
-
|
|
- xxxxxxxx
|
20 %
|
38 %
|
|
- xxxxxx xxxxxxx xx x xxxxxxx xxxxxxxxx
|
20 %
|
38 %
|
hmotnost xxxxxx
|
xxxxxxxxx xxxxxxxx
|
xx 250 g
|
- 6 %
|
251 - 500 x
|
- 4 %
|
501 - 2&xxxx;000 x
|
- 2 %
|
xxx 2&xxxx;000 x
|
- 1 %
|
Xxxx
|
Xxxxxxx
|
xxxxx / xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxx
xxxxx
xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxx / xxxxxxx běžné xxxxxx
|
xxxxxxxx
xxxxx
xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxx / xxxxxxx xxxxx xxxxxx
|
|
xxxxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxx ze xxxxxxxxx xxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxx tyčinky
knäckebrot
crackerové xxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxx výrobky
macesy
piškoty
|
&xxxx; |
Xxxxxx x tvar
|
Kůrka, povrch
|
Střídka
|
Vůně x xxxx
|
xxxxx / xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxxxx formovaný xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx obnažené xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxx, pórovitá, xxxxxx, xxxxxxxxxx
|
xxxxxxxx
xxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxx / xxxxxxx běžné xxxxxx
|
xxxxxxxxxx formované klenuté
|
zlatohnědé xxxxx, xxxxx, xxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx
|
xxxxxxxx
xxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxx / xxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxxxx formované, xxxxxxx xxxx xxxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx zřetelně xxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxx propečená, pórovitá, xxxxxx, pružná
|
jemná, pečivová xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
|
xxxxx pečivo / xxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx x xxxxxxxx listového xxxxx
|
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, klenutý
|
charakteristické xxxxx, bez viditelně xxxxxxxx xxxxxxx (x xxxxxxxx xxxx), xxxxxxx xxxxxxxxxx povrch
|
propečená, x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx na xxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx cizích xxxxx x příchutí
|
jemné xxxxxx /xxxxx xxxxxx z xxxxxx než xxxx xxxxxxxxx xxxx
|
xxxxxxxxxx formované
|
charakteristické xxxxx, xxx zřetelně xxxxxxxx střídky (s xxxxxxxx xxxx), xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxxxxx, pečivová, xxxxxxxxxxxx použitým surovinám
|
trvanlivé xxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx
|
xxxxxxx barva
|
křehká, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx
|
xxxxxxxx dle xxxxxxx
|
|
xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx xxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxx
|
xxxxx
|
xxxxxxx
|
xxx xxxxx
|
xxxxxx otisk xxxxx
|
xxxxxx
|
xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxx
|
xxx formy
|
celistvý, čistý
|
vláčná
|
dle xxxxxx
|
xxxxxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx odpovídající xxxxxxxx surovinám
|
křehká, xxxxxxxx
|
xxxxxxxx, xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxx složek xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
|
xxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
|
xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx složek xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
|
Xxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
|
xxxxxxx - 6 %
|
Xxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
|
xxxxxxx - 5 %
|
Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx
|
xx 300 g
nad 300 x
|
xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 6 %
|
Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx
|
xx 150 x
xxx 150 x
|
xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 6 %
|
Xxxxxxxxx xxxxxx o xxxxxxxxx
|
xx 50 g
51 - 100 g
101 - 250 g
251 - 500 g
nad 500 x
|
xxxxxxx - 11 %
xxxxxxx - 9 %
xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 5 %
xxxxxxx - 3 %
|
Xxxx
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx
|
x xxxxxx lehkou xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
|
Xxxxx
|
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
|
Xxxxxxx x xxxxxxxxx
|
xx 150 g
|
nejvýše - 8 %
|
nad 150 g
|
nejvýše - 7 %
|
Xxxxxx xxxxxxx č. 333/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x výjimkou xxxxxxxxxx §3, 8, 13 x 18, která xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Xx znění tohoto xxxxxxxx předpisu xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
93/2000 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx MZ x. 333/97 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) zákona x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx některých souvisejících xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx výrobky x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx
x xxxxxxxxx od 1.9.2000
268/2006 Sb., xxxxxx xx mění xxxxxxxx x. 333/97 Sb., xxxxxx se provádí §18 písm. x), x), x), i), x) x k) xxxxxx č. 110/97 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx výrobcích x x změně x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxxxx obilné xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x těsta, xx xxxxx vyhlášky x. 93/2000 Xx.
x účinností xx 1.7.2006
182/2012 Xx., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx č. 333/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) a x) zákona x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxxxx obilné xxxxxxx, těstoviny, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x těsta, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
x účinností xx 1.8.2012
Xxxxxx xxxxxxx x. 333/1997 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 18/2020 Sb. x účinností xx 1.2.2020.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx se xxxx xxxxxx derogační změna xxxxx uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.