Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 04.11.2024.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.02.2020.


Vyhláška o požadavcích na mlýnské obilné výrobky, těstoviny, pekařské výrobky a cukrářské výrobky a těsta

18/2020 Sb.

Vyhláška

Předmět úpravy §1

Vymezení některých pojmů §2

Mlýnské obilné výrobky §3 §4

Těstoviny §5 §6

Pekařské výrobky §7 §8

Cukrářské výrobky a těsta §9 §10

Technický předpis §11

Přechodná ustanovení §12

Zrušovací ustanovení §13

Účinnost §14

Příloha č. 1 - Členění mlýnských obilných výrobků na skupiny a podskupiny

Příloha č. 2 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost mlýnských obilných výrobků

Příloha č. 3 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost rýže

Příloha č. 4 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky mlýnských obilných výrobků

Příloha č. 5 - Členění těstovin na skupiny a podskupiny

Příloha č. 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost těstovin

Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky těstovin

Příloha č. 8 - Členění pekařských výrobků na druhy a skupiny

Příloha č. 9 - Požadavky na jakost pekařských výrobků

Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky pekařských výrobků

Příloha č. 11 - Členění cukrářských výrobků a těst na druhy a skupiny

Příloha č. 12 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky cukrářských výrobků a těst

INFORMACE

18

XXXXXXXX

xx dne 20. xxxxx 2020

o xxxxxxxxxxx xx mlýnské xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx podle §18 xxxx. 1 xxxx. x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x doplnění některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxx x. 119/2000 Xx., zákona x. 306/2000 Xx., xxxxxx x. 146/2002 Xx., xxxxxx č. 131/2003 Sb., xxxxxx x. 274/2003 Xx., xxxxxx x. 316/2004 Xx., xxxxxx x. 120/2008 Sb., xxxxxx x. 139/2014 Sb. x zákona x. 180/2016 Xx., (dále xxx "zákon"):

§1

Xxxxxxx xxxxxx

Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx1)

x) xxxxxx poskytování xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, těstovinách, pekařských xxxxxxxxx a cukrářských xxxxxxxxx x xxxxxxx,

x) xxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx, těstovin, xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx x členěním na xxxxxxx x podskupiny,

c) xxx jednotlivé druhy xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků, xxxxxxxx, pekařských xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xx k názvu x xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx,

x) pro xxxxxxx obilné xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx výrobky x xxxxxxxxx výrobky x xxxxx

1. xxxxxxxx xxxxxx a relativní xxxxxxx xxxxxxx při xxxxxxxxxx,

2. způsoby xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx během xxxxxxx na trh,

3. xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

§2

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

(1) Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx

x) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx zpracováním xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx postupem; xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxx,

x) moukou xxxxxxx xxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx látek x xxxxx použitých xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx,

x) krupicí xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x první xxxx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxx pseudoobilovin v xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx x oloupaného xxxxxxxx xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxx, získané jeho xxxxxxxx xxxx příčným xxxxxxx,

x) müsli xxxx xxxxxxxxx obilných výrobků, xxxxxxxxxx vločkováním, xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, k xxxx xxxx přidány xxxxx xxxxxx, zejména xxxxx xxxxxxxxxxxx plodů, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxx xxxx xxxxxxxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx zrna xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxx xxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx čeledí xxx xxxxxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxx zpracování x xxxxxxx xxxx x xxxxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx zrna xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx,

x) kroupami xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx zrna xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx broušením,

j) xxxxxxxx xxxxxxxx drobné xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxx kroupy,

k) xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx obilné xxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx upravená xxxxxxxx x leštěním,

m) xxxxxx částice xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx obilného xxxx,

x) xxxxxxxxxxx xxx přímou xxxxxxxx xxxxxxxxx, popřípadě xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx zrna,

o) xxxxxx x xxxxxxxx výrobky xxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxx nebo xx xxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx převážný xxxxx xxxxx mlýnské xxxxxx výrobky, xx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx,

x) xxxx xxxx xxxxxxx z xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx Xxxxx xxxxxx X. x jejích xxxxx,

x) xxxx neloupanou xxxxxxxxx xxxxxx rýže x xxxxxxxxx vrchní xxxxxxx,

x) xxxx pololoupanou xxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx,

x) xxxx xxxxxxxx zrna rýže xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx x částečně i xxxxxx,

x) xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx zrno xx xxxxx než 6 xx,

x) xxxx xxxxxxxxxxxxx rýže, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxx 5,2 xx x 6,0 xx x xxxxx xxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxx xxx 3,

x) rýží xxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxx xxx 5,2 mm a xxxxx délky a xxxxx zrna je xxxxx než 2,

x) xxxxxxxxxx moukou mlýnský xxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx rozemíláním xxxx xxxxxxxxxxxx složek x xxxxxxxxxx všechny xxxxxx xxxx, tedy xxxxxxxxx, xxxxxx a klíček, xx xxxxxxx xxxxxx xxxx má xxxxxxx xxxx,

x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx pšeničná xxxxxxxxx xxxx xxxxx pšeničná xxxxxxx xxxxxx zrna xxxxxxx zbaveného xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx.

(2) Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx dále xxxxxx

x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx těsta xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, popřípadě x xxxxxxxxx xxxxxxx složek,

b) xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx na xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 13 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx těstoviny, xxxxx z mikrobiologického xxxxxxxx snadno podléhají xxxxx a jsou xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx na xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx nejméně 20 hmotnostních xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxx čerstvými xxxxxxxxx, xxxxx z mikrobiologického xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxx xx xxxxxxxxxx mírně xxxxxxx na celkový xxxxx xxxxxxxx nejméně 24 xxxxxxxxxxxx procent x jejichž xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx 14 dní xx xxxx xxxxxx,

x) těstovinami xxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxx se xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx vejce xxxx xxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx těstoviny xxxxxxxx pouze xx xxxxxxxx, xxxxxx se xxxxxx krupice x xxxxxxx Triticum durum, xxx xxxxxxxx vajec x xxxxxxxxx výrobků,

g) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx vyrobené xxxxx xx xxxxxxxx, kterou xx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx Xxxxxxxx xxxxx, s xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx vyrobené z xxxxxxxxx mouky x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxx,

x) těstovinami xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx technologickým xxxxxxxx, xxxxx xx xxx xxxxxxxxx připravují xxxxxxxxxxx xx xxxx nebo xxxx tekutině.

(3) Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxx

x) xxxxxxxx provozovna, xx xxxxx xxxxxxxx všechny xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx x zpracování těst xx finální xxxxxxxx xxxxxx,

x) pekařským xxxxxxxx xxxxxxx získaný xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxx, jehož sušina xx s xxxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx, proteinových x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x převažujícím podílu xxxxxxx mlýnskými obilnými xxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx kypřený xxxxxx xxxx droždím, popřípadě xxxxxx xxxxxxxxx, ve xxxxx veky, xxxxxxxx xxxx xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxx 400 x s xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxx chleba, xxxxxxx hmotnost může xxx xxxxx,

x) běžným xxxxxxx xxxxxxxx výrobek xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxx jiných xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x dalších xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxx xxx 8 % xxxxxxxxx xxxx x xxxx xxx 5 % xxxxx, vztaženo xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských obilných xxxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vyrobený x xxxxxxxx xxxxx xxxx jiných xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 8 % xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx 5 % cukru, xxxxxxxx xx xxxxxxxx hmotnost xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx před xxxxxxx nebo plněný xx upečení xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx pomazánkou xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx mikrobiálně stabilní xx běžných xxxxxxxx xxxxxxx xx trh, xxxx xxxxxxxxx upravený,

f) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxx mouky nebo xxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, x xxxxxxx xxxx xxxxxxx 10 % x x xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxx 16 %, popřípadě xxxxxx xxxxxxx náplněmi, xxxxx xxxx xxxxxxxx xx podmínek uvádění xx xxx, xxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxx chlebem xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 90 % xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků, vztaženo xx celkovou xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx nejméně 90 % žitných xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxx chlebem xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxx xxx 50 % xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xxx 10 % xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků, xxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků,

j) pšeničnožitným xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 50 % xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků x xxxx xxx 10 % žitných xxxxxxxxx obilných xxxxxxx, xxxxxxxx na celkovou xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,

x) celozrnným xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx nejméně 80 % xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx množství xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx tak, xxx xxxx zahrnuty xxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xx celkovou xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,

x) vícezrnným xxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxx pekařský xxxxxxx, xxxxx těsto obsahuje xxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx xx xxxxxxx x žita xxxxx xxxxxx xxxx mlýnské xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx botanických xxxxx, xxxxxxxxxxxxxxx, luštěniny xxxx olejniny x xxxxxxxx množství xxxxxxx 5 %, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx,

x) speciálním chlebem, xxxx netradičními xxxx xxxxxx xxxx xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx chleba xxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, jehož xxxxx xxxxxxxx

1. xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ze xxxxxxx x xxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx druhů, xxxx, xxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx, luštěniny, xxxxxxxx, skořápkové xxxxx, xxxxxxxx, mléčné xxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx nejméně 10 %, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx použitých xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxx

2. samostatné xxxxxxxxx xxxx pseudoobiloviny xxxxxxx xxxx více xxxxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxx chlebem xxxxxxxx chléb, jehož xxxx xxxxxxxxxxxxx proces xxxxxx od xxxxxxxx xxxxx xx po xxxxxxx x uvedení xx xxx nebyl xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx a xxxxx xx zároveň nabízen x xxxxxxx nejdéle xx 24 xxxxx xx xxxxxxx,

x) čerstvým xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx přípravy xxxxx xx po xxxxxxx a uvedení xx xxx xxxxx xxxxxxxx zmrazením xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx a které xx xxxxxxx nabízeno x xxxxxxx nejdéle xx 24 xxxxx xx xxxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxx pečivem xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx technologický xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx až xx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx úpravu x xxxxxxx xx trh xxxxx xxxxxxxx zmrazením xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx vedoucí x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx a xxxxx je zároveň xxxxxxxx k prodeji xxxxxxx xx 24 xxxxx xx upečení xxxx obdobné tepelné xxxxxx,

x) kvasem nebo xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx nebo xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxx x xxxxxxx kvasu, x xxxxxxx žitného xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxx, vody x xxxxxxx kvasu, xxxxx xxxxxx mikroorganismy xx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx x x xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx těsta; xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxx je schopen xxxxxxxxxxxx opakovaného xxxxxxx, xxxx xx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx nebo enzymů, xxxxx kyselin x xxxxx xxxxxx výlučně x důsledku xxxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, vody x základu xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx sušením xxxx xxxxxxxxxx, x xxxxx dokyselení xxx xxxxxx xxxxxx ocet xxxx přídatné látky, x to xxxxxxxx xxxxxxx nebo kyselinu xxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxxx nejvýše xxxxx xxxxxxx z xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx kvasu; xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx získávají xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

(4) Xxx xxxxx xxxxxxxx se xxxx xxxxxx

x) sušenkami xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxx pečivem xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx vaječný xxxxx x xxxx,

x) xxxxxxxxx trvanlivé pečivo xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx formách,

d) xxxxxxxx xxxxxxxxx pečivo x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx, neutralizovaným xxxxxxxxx xxxxxxxx roztokem xxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx kypřeného xxxxxxxx xxxx biologicky, po xxxxxxx xxxxxxx na xxxxxx x restované,

f) xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x těsta kypřeného xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxx xxxxxx xxxxxxxxx v xxxxx xxxxxx,

x) krekry xxxxxxxxx xxxxxx z xxxxxxxxxxxx xxxx kypřené xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx složek xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx,

x) xxxxxxxxx výrobkem xxxxxxxx xxxxxxx vyrobený z xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxx nebo pohanky xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx formě xxxxxxxxx tlaku x xxxxxxx,

x) xx"xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx těst z xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x dalších xxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxxxxxx lupínky xxxxxxxx výrobek vyrobený x xxxxxx xxx xxxxxxxx postupem xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,

x) zapékaným xüxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx pečením xxxxx x xüxxx smíchaného x přírodními xxxxxxxx x xxxx, popřípadě xxxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.

(5) Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxx rozumí

a) xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxx, xxxxx jsou xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x dále polev, xxxxx, ovoce xxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxxx obdobného xxxxxxxxxx xxx základu pekařského xxxxxxx xxxx nepečené xxxxx xxxxxxxx xxxxx x náplní, polev, xxxxx, xxxxx nebo xxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxx neopracovaný xxxxxxxxx x přípravě pekařských xxxxxxx, xxxxxxx xx xxx v xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx nebo x hluboko xxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxx polotovar xxxxxxxxx x xxxxxx xxxx zdobení cukrářských xxxxxxx,

x) náplní lehkou xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx 25 % a xxxx xxx 40 % xxxxxxxxx2) obsahujícího 80 xx 90 % xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxx jejich xxxxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx hmotnost xxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx s xxxxxxx xxxxxxx 25 % x xxxx xxx 40 % xxxxx2) obsahujícího 80 xx 90 % xxxx xxxx tomu xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx máselného xxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx; xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xx připouští xxxxx x xxxxx množství x důsledku xxxxxxx x xxxxxxxxx ochucujících xxxxxx, ve kterých xx vyskytuje xxxxxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx 40 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx 80 xx 90 % tuku xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx tuků, xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx s xxxxxx, vztaženo na xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxx náplň x xxxxxxx xxxxxxx 40 % xxxxx xxxxxxxxxxxx 80 xx 90 % xxxx xxxx tomu xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx náplně; přítomnost xxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx pouze x xxxxx množství x xxxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxx ochucujících složek, xx xxxxxxx xx xxxxxxxxx přirozeně,

h) náplní xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx méně než 25 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx 80 až 90 % tuku, xxxxxxxx xxxx, másla xxxx jejich xxxxxxxxx xxxx xxxx odpovídající xxxxxxxx xxxxxxxxx tuku xxxx máselného xxxx, xxxxxxxx na celkovou xxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx smetana xx šlehání xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx ochucená xxxxxx xxxx jinými xxxxxxxxxxx, popřípadě vmíchaná xx xxxx na xxxx hydrokoloidů, xxxxx xxxxx xxxxxxx jednu xxxxxxx z celkové xxxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx pasterovaných bílků x xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx,

x) těstem xxxxxxxx těsto xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx jednotlivých vrstev xxxxxxxx xxxxx a xxxx, připravené xxx xxxxxxx kypřících prostředků, xxxxx po xxxxxxx xxxxxx vykazuje xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

§3

(1) Xxxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny xx xxxxxxx x příloze č. 1 x této xxxxxxxx.

(2) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx3), x xxxxxx a xxxxxxxx x některých způsobech xxxxxxxxxx potravin4) se x mlýnských obilných xxxxxxx uvede

a) x xxxxx xxxxxxx vždy xxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx obiloviny xxxx xxxxxxxxxxxxxxx x

x) x sypkých směsí x xxxxxxxx způsob xxxxx a xxxxx x xxxxxxxx.

(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na jakost xxxxxxxxx obilných xxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 2 k xxxx xxxxxxxx.

(4) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 3 x xxxx vyhlášce.

(5) X xxxxx skupin xxxx se povoluje xxxxxxxxxx nejvýše 10 % jiné xxxxxxx xxxx.

(6) Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxx xx xxxxxxxx odděleně xx xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx se xx větratelných xxxxxxxxxx, x xxxxx x xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx 5 xx xx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx 25 xx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx.

§4

(1) Xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx a xxxx xx xxxxxxx 15,0 %. Xxxxxxxxx xxxxx a krupice xxxxxxxx xxxxxxx 3,0 % xxxx x xxxxxx. Mouky xx xxxxxxxx xxxxxx.

(2) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx je hmotnost xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx obalu se xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 4 x xxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxxx

§5

(1) Xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx je uvedeno x příloze č. 5 x xxxx vyhlášce.

(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x potravinách xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxx x xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx x těstovin xxxxx

x) x xxxxx xxxxxxx xxxx xxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx x

x) u xxxxxxxx xxxxxxxx vakuově xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx o době, xx xxxxx je xxxxx xxxxxxxxx po xxxxxxxx tohoto obalu xxxxxxxxxxx.

(3) Smyslové, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx těstovin xxxx xxxxxxx v příloze č. 6 x xxxx xxxxxxxx.

(4) Xxxxxxxxx množstvím xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxx přílohy č. 7 k xxxx xxxxxxxx.

§6

(1) Xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx odděleně xx xxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx ve xxxxxxxxxxx 5 cm xx xxxxx ve xxxxxxxxxxxx prostorách x xxxxxxxxx vlhkostí xxxxxxx xxxxxxx 75 %.

(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx balené xxxxxxx nebo x xxxxxxx atmosféře, xxxxx xxxx mikrobiálně stabilní xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx trh, xx uvádějí xx xxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 10 °C, xxxxx výrobce xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.

(3) Xxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx uvádějí xx trh při xxxxxxx xxxxxxx 8 °X.

(4) Xxxxxxxxx xx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xx byla xxxxxxxx xxxxxxxxx barva xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxx

§7

(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxx výrobků xx xxxxx x skupiny xx xxxxxxx x příloze č. 8 x xxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x potravinách spotřebitelům, x zákoně x xx vyhlášce o xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx x xxxxxxxxxx výrobků xxxxx

x) x xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx název xxxxx x xxxxxxx; xxxx běžné xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx "xxxxxx",

x) x xxxxxxx xxxxxx název druhu; xxxx xx xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx jako "x xxxxxxxxx xxxxx", "z xxxxxxxx xxxxxxxxx těsta", "xxxxxxx", "xx xxxxxxxxx xxxx" xxxx "xx xxxxxxx xxxx" a

c) x xxxxxxxxxxx pečiva xxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx sněhového xxxxxx x piškotů xx xxxxxxx trvanlivé xxxxxx xx xxxxxxxxx hmot, xxxxx xx xxxxxx xxxxx "xxxxxxx xxxxxx" xxxx "xxxxxxx".

(3) Kromě xxxxx uvedených x xxxxxxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x potravinách xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxx x xx xxxxxxxx x některých xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx x nebalených xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

x) x xxxxxxx pečiva x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx a polevy x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,

x) x nebaleného pekařského xxxxxxx, xxxxx byl x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx je xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx, kde xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x prodeji xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, viditelně v xxxxxxxxx xxxxx výrobku xxxx "xxxxxxxxxx" x

x) x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, který byl xxxxxxxx ze xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, tam, xxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx "xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx".

(4) Xxxxxxxxx "xxxxxxx" nebo xxxxx, xxxxx xxxx xxx spotřebitele xxxxxx xxxxxx, lze použít xxx uvádění xx xxx pekařského xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx, xxxxx byl xxxxxxx x xxxxxxx.

(5) Xxxxx xxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxx mouk xxxx xxx odpovídající xxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx xxx, xxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx, vztaženo xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx.

§8

(1) Xxxxxxxxx xx xxxxxx pekařských xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9 x této xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx výrobků xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx podle přílohy č. 10 x xxxx xxxxxxxx.

(3) Přepravní xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx x přepravě pekařských xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx x jiným účelům.

(4) Xxxxxxx zmrazené xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx na xxx při xxxxxxx xxxxx 18 °X xxxx xxxxx.

Xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx

§9

(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxx xx druhy x xxxxxxx je uvedeno x příloze č. 11 x xxxx xxxxxxxx.

(2) Kromě xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx x poskytování xxxxxxxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x zákoně x xx vyhlášce x některých způsobech xxxxxxxxxx xxxxxxxx se x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x těst uvede

a) xxxxx použitelnosti,

b) x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx x skupiny; xxxxx-xx xx xxxxxxx xx xxxxxxx, xxx xxxxx název xxxxx,

x) x xxxxx xxxxx xxxxx,

x) xxxx "xxxxxxxxxx" x nebaleného cukrářského xxxxxxx, xxxxx xxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x konečnému xxxxxxxxxxxx xx nabízen x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx stavu v xxxxxxxxx xxxxxx nebo xx xxxxxxxx; xxxxx xxxx se uvede xxxxxxxxx x blízkosti xxxxx xxxxxxx xxx, xxx je xxxxxxx xxxxx nabízen x xxxxxxx xxxxxxxxx spotřebiteli, x

x) x xxxxxxxxxxx xxxxxxx obsahujících alkohol xxxxxxxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

(3) Náplně cukrářských xxxxxxx lze označit xxxxxx

x) "kakaová", obsahuje-li xxxxxxx 25 g xxxxx x 1 xx xxxxxx,

x) "xxxxxxxxxx", xxxxxxxx-xx xxxxxxx 50 x xxxxxxxx v 1 xx xxxxxx, xxxx

x) xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx-xx nejméně 25 x jader těchto xxxxxxxxxxxx plodů x 1 xx náplně.

(4) Xxxxxxxxx množstvím xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xx hmotnost xxxxxxxxxxx xxxxxxx a těst xxx obalu xx xxxxxxxxxxx přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 12 k xxxx xxxxxxxx.

(5) Xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx mají xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, hrubé součásti xxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.

(6) Xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx výrobků mají xxxxxxxxx vůni a xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx x chuť xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx nejsou xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx.

§10

(1) Xxxxxxxx výrobek, xxxxx xx základem xxxx xxxxxxxx cukrářského xxxxxxx, je xxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxxxxx vůni x xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx surovinám, bez xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx.

(2) Náplně xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx z xxxxxxxxxxxxxxxxx hlediska xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, je xxxxx zpracovat xxxxxxx xx 24 hodin xx jejich vyrobení; xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 5 °X.

(3) Xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx vlivem technologické xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx-xxxxxxxx stabilní xxx xxxxxxxxx xxx 8 °X, xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx výrobcem xx xxxx nejvýše 48 xxxxx od xxxxxxxx.

(4) Xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, je xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xx nově zhotovené xxxxxx.

(5) Xxxxxxxxx xxxxxxx x výjimkou xxxxxxx xxxxxxxxx v odstavci 6 x těsta xx uvádějí na xxx xxx xxxxxxxxx xx 8 °C. Xxxxxxx xxxxxxxx cukrářské xxxxxxx a xxxxx xx uvádějí xx xxx při xxxxxxx xxxxx 18 °X xxxx nižší.

(6) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxx surovin xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx vedoucí x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx mikrobiologicky x xxxxxxxxx-xxxxxxxx stabilní xxx teplotách nad 8 °X, xx xxxxxxx xx xxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

§11

Xxxxxxxxx předpis

Tato xxxxxxxx xxxx oznámena v xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (XX) 2015/1535 xx dne 9. xxxx 2015 x xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x oblasti xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.

§12

Přechodná xxxxxxxxxx

(1) Xxxxxxxxx xxx vyrábět, xxxxxxxxx x xxxxxx xx xxx xxxxx vyhlášky Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 333/1997 Sb., xx xxxxx účinném xxxxx dnem xxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky, xx 1. xxxxx 2021.

(2) Potraviny uvedené xx trh xxxx xxxxxxxx přede xxxx xxxxxx účinnosti této xxxxxxxx, které xxxx x souladu s xxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 333/1997 Sb., xx xxxxx xxxxxxx xxxxx dnem xxxxxx účinnosti této xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx.

§13

Zrušovací xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xx:

1. Xxxxxxxx Ministerstva xxxxxxxxxxx č. 333/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), b), x) x h) zákona x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích a x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, těstoviny, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx.

2. Vyhláška Ministerstva xxxxxxxxxxx č. 93/2000 Sb., xxxxxx xx mění xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x. 333/1997 Xx., kterou xx provádí §18 xxxx. a), d), x), x), x) x x) zákona x. 110/1997 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx výrobky, xxxxxxxxx, xxxxxxxx výrobky x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx.

3. Xxxxxxxx č. 268/2006 Sb., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x. 333/1997 Sb., xxxxxx se xxxxxxx §18 písm. x), x), h), x), x) a x) xxxxxx č. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxxxx xxxxxx výrobky, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x těsta, xx xxxxx xxxxxxxx č. 93/2000 Xx.

4. Xxxxxxxx č. 182/2012 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx č. 333/1997 Xx., kterou xx provádí §18 xxxx. x), x), x), i), j) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x změně a xxxxxxxx některých souvisejících xxxxxx, pro xxxxxxx xxxxxx výrobky, xxxxxxxxx, xxxxxxxx výrobky x xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů.

§14

Xxxxxxxx

Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 2020.

Xxxxxxx:

Xxx. Xxxxx, XXx., v. r.

Xxxxxxx č. 1 x vyhlášce x. 18/2020 Sb.

Členění xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

xxxxx

xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx xxxxx

xxxxx xxxxx

xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxx krupice

vločky

trhanka

kroupy

perličky

lámanka

velké xxxxxx

xxxxxxx xxxxxx

xxxx xxxxxx

xxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx xxx přímou spotřebu

směsi x xxxxxxxx

xüxxx

xxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxxx rýže

kulatozrnná xxxx

xxxxxxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxx xxxx

xxxxxxxxx xxxx

Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx x. 18/2020 Sb.

Smyslové, xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx jakost mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx 1

Smyslové xxxxxxxxx na jakost xxxxx

Xxxxx xxxxx

Xxxxx

xxxxx xxxxxxxx - xxxxx, polohrubá, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx

xxxx x nažloutlým xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx

xxxx xx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx, načervenalý xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx)

xxxx

xxxxx xxxxx (xxxxxxxx)

xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx mouky

Podskupina

Granulace5) (xxxxxxxx ok/propad) (µx/ %)

Xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx)6) (% xxxx. x xxxxxx) xxxxxxx

Xxxxx hladké, x xxxx:

xxxxxxxx xxxxxx

257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75

0,60

xxxxxxxx xxxxxxxxxx

257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75

0,75

pšeničná xxxxxxxx

257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75

1,15

xxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx)

-

0,65

xxxxx tmavá (chlebová)

-

1,10

mouky xxxxxxxxx

366/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75

0,50

mouky hrubé

485/nejméně 96 - 162/xxxxxxx 15

0,50

xxxxx xxxxxxxxx

1129/xxxxxxx 96

1,90

xxxxx xxxxxxxxx

-

1,90

Xxxxxxx 3

Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx) (% xxxxxxxxx x xxxxxx) xxxxxxx

Xxxxxxx (v %) xxxxxxx

Xxxxxxxxx (µx/ %) (xxxxxxxx xx/xxxxxx)

xxxxxxx xxxxx

0,50

15,0

853/xxxxxxx 96 - 446/xxxxxxx 15

xxxxxxx xxxxx

0,50

15,0

485/xxxxxxx 96 - 257/nejvýše 15

xxxxxxx jemná xxxxxxxxxxxxx

0,50

12,0

485/xxxxxxx 96 - 257/xxxxxxx 15

xxxxxxx xxxxxxxxx

0,90

-

-

Xxxxxxx 4

Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx vločky

Druh

Vlhkost x % nejvýše

Podíl nerozmačkaných xxx x % xxxxxxx

Xxxxx části xxxxxx, xxxxx x xxxxxx x % nejvýše

Černé xxxxxx7) v % xxxxxxx

xxxxxx

12,0

0,1

0,2

0,5

xxxxxx drcené

12,0

-

0,2

-

pšeničné

14,0

0,2

0,1

-

žitné

14,0

0,2

0,2

-

ječné

14,0

0,2

0,2

-

ostatní

14,0

0,2

-

-

Tabulka 5

Xxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx

15,0 %

Xxxxxxx 6

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx trhanku

Ukazatel

Hodnota nejvýše

vlhkost

15,0 %

xxxxxxxxx látky (popel)

1,9 % x xxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx

3,0 %

Tabulka 7

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na kroupy

Druh

Podíl xxxxxxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxx xxx x % xxxxxxx

Xxxxx pluch x slupek v % xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxxx8) x % xxxxxxx

Xxxxxxx x % nejvýše

perličky

1,0

-

0,10

15,0

lámanka

1,0

-

0,10

15,0

kroupy xxxx

1,0

0,1

0,10

15,0

xxxxxx xxxxxxx

2,0

0,1

0,10

15,0

Xxxxxxx 8

Xxxxx xxxxxxxxx a chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxxxxx xxx xxxxxxxxx

% xxxxxxx / xxxxxx kruhových xx (µx)

xxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx xxxxx

-

30/3500

xxxxxx xxxxxxx

70/3500

15/3000

xxxxxx malé

95/3000

5/2000

perličky

85/2000

1/1000

lámanka

98/3000

1/1000

Tabulka 9

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jáhly a xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx x % xxxxxxx

Xxxxxxxxx nečistoty x % xxxxxxx

Xxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxx x % xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxxxx zrn a xxxxxx x % xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx

15,0

0,15

0,2

1,0

xxxxx

15,0

0,15

0,2

2,0

Xxxxxxx 10

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx xxxxxxx

xxxxxx xxxxx xx xxxxx, xx lomu xxxxx xxxx

xxxxx

xxxxx, žlutooranžová xx xxxxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxx loupaná

slabě xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx pohanku

jáhly

slabě xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxxx

Xxxxxxx 11

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx 10,0 %

xxxxxxx 15,0 %

Tabulka 12

Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx 14,0 %

zlomky9)

nejvýše 1,0 %

xxxxxxx10)

xxxxxxx 1,0 %

minerální xxxxxxxxx

xxxxxxx 0,10 %

Xxxxxxx 13

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx z obilovin

Ukazatel

Vyjádření

konzistence

sypká xxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx hrudky nejsou xx závadu

barva

vyrovnaná, po xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxx a xxxx

xxxxxxxx, xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx 14

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxx

Xxxxx xxx užití

Vlhkost x % xxxxxxx

Xxxxx x % xxxxxxx

xx xxxxxxxx xxxxxxx

15,0

4,0

xx pšeničné xxxxxx běžné

15,0

3,0

na xxxxxxxx xxxxxx jemné

15,0

2,5

na šlehané xxxx xxxxx xxxxx

11,0

2,5

xx xxxxxxxx trvanlivého xxxxxx xx. xxxxxxx

11,0

2,5

xx xxxxxxxx xxxxxxxx

15,0

3,0

xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

14,0

3,0

xx přípravu obilné xxxx

15,0

-

xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx

15,0

-

Xxxxxxx 15

Xxxxxxxxx x smyslové xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx 12,0 %

xxxx x xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxx xxxx xxxxxxxx

Příloha č. 3 x xxxxxxxx č. 18/2020 Xx.

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky na xxxxxx xxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx 15,0 %

xxxxxxxxx organické11)

nejvýše 1,0 %

xxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx 0,2 %

xxxxxxx12) xxxxxx

xxx xxxxxxx xxxxxxx

xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx 0,15 %

xxx13)

xxxxxxx 0,1 %

Příloha č. 4 x xxxxxxxx x. 18/2020 Xx.

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx balení

Přípustná xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xx 50 g

- 10 %

51 - 120 x

- 5 %

121 - 250 x

- 4 %

251 - 1 000 x

- 3 %

1 001 - 2 500 x

- 2 %

xxx 2 500 g

- 1 %

Příloha x. 5 x xxxxxxxx č. 18/2020 Sb.

Členění těstovin xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx s xxxxxx

xxxxxxxx s xxxxxx

xxxxxxx x xxxxxx

Příloha č. 6 x vyhlášce x. 18/2020 Xx.

Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx 1

Xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxx

xxxxxx a xxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxx druhu, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx jiných xxxxx xxxxxxxx xxx 1 %. Povrch xxxxxx, xxxxxxxxx, xxx trhlin. X válcovaných těstovin x x xxxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxxx xx tvořena xxxxx (xxxx. u tzv. xxxxxxxxx), xxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxx. Xxxxx xxxxxx může xxx xxxxxxxxx 10 %. Xxxxxxxxx se xxx xxxxxxxx xxxxxxxx uvedených x návodu nerozvařují, xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx si svůj xxxx i po xxxxxxx.

xxxxx

Xxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx, x semolinových xxxxxxxx jantarová xxxx x různých tmavších xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx látkám xxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx.

xxxx x xxxx xx xxxxxxx

Xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx složkám.

Tabulka 2

Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx těstoviny

těstoviny

nejméně

nejvýše

vlhkost

sušené

nesušené

zmrazené

balené xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx

-

20 %

20 %

20 %

13 %

-

38 %

38 %

Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx x. 18/2020 Xx.

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx těstovin

Hmotnost xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xx 250 x

- 6 %

251 - 500 x

- 4 %

501 - 2 000 x

- 2 %

xxx 2 000 x

- 1 %

Xxxxxxx x. 8 x vyhlášce x. 18/2020 Xx.

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx x skupiny

Druh

Skupina

chléb

pšeničný

žitný

žitnopšeničný

pšeničnožitný

celozrnný

grahamový

vícezrnný

speciální

běžné xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxx

xxxxxxxxx pečivo

sušenky

trvanlivé xxxxxx xx šlehaných hmot

oplatky

perníky

suchary

preclíky

trvanlivé xxxxxxx

xxäxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxx xxxxxxxxx lupínky

zapékané xüxxx

Xxxxxxx č. 9 x xxxxxxxx x. 18/2020 Sb.

Požadavky xx xxxxxx xxxxxxxxxx výrobků

Tabulka 1

Xxxxx pekařského xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxx "xxxxxxxxx xxxx" xxxx "xxxxxxxxxx xxxx"

xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx

xxxxx "xxxxxxx", "xxxxxxxx", "x xxxxxxx" xxxx "x xxxxxx"

xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx

xxxxx "xxxxxxxx xxxxxxx", "tradiční xxxxxxxx", "xxxxxxxx x xxxxxxx" xxxx "xxxxxxxx s xxxxxx"

xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx kvasem

"selský xxxxx"

xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx 2 kg, x obsahem xxxxxxx 45 % xxxxx xxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxx množství použitých xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

"xxxxxxxxx xxxxx"

xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx 21 xxx

"xxxxxx běžné xxxxxx"

xxxxxxxx xxxxx v xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx nejméně 1,7 % xxxxxx sušiny, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků

"máslové" xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx tukem do xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx nebo odpovídající xxxxxxxx máselného tuku xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx; xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx přenosu x xxxxxxxxx ochucujících xxxxxx, ve kterých xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx

"xxxxxxx" xxxxxxxx výrobky

obsahují xxxxxxx 180 x vajec xxxx 64 x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx sušených xxxxxxxxx výrobků xxxxxxxx xx 1 kg xxxxxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx

"xxxxxxx" pekařské výrobky

obsahují xxxxxxx 25 g xxxxx x 1 xx xxxxx nebo xxxxx před xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx skupiny skořápkových xxxxx

xxxxxxxx nejméně 25 x xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů v 1 xx xxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx 2

Druh/skupina

Vzhled, xxxx

Xxxxx, xxxxxx

Xxxxxxx, xxxxxxxxx

Xxxx x xxxx

xxxxx/xxxxxxx chléb, xxxxx xxxxxx/xxxxxxx xxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, tvar xxxxxxx xxx xxxx výrobek

čistá, xxxxxxxxxxxx barvy xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, nepřipálená, xxxx. xxxxxxxxxx xxxx x prasklinami xxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx, pórovitá, vláčná, xxxxxx

xxxxxxx pro daný xxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxx

xxxxx xxxxxx/xxxxxxx xxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxx formované, xxxx typický pro xxxx xxxxxxx

xxxxx, odpovídající xxxxx dle xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx x plněných xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx pórovitá, xxxxxx, xxxx. s xxxxxx xx xxxx, xxxxxx xxx náplní x xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xx xxxxxx

xxxxxxx xxx daný xxxxxxx, xxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx xx použité xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxx pečivo xxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxx daný výrobek

čistá, xxxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxxx s otiskem xxxxx, xxxxxxxxxxx, u xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx

xxxxxx, xxxxxxxx, x laminovaných xxxxxxx xxxxxxxxxx lom, plněných xxxxxxx xx xxxx xxxxx v xxxxx xxxx více xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx neoddělené xxxxxx,

xxxxxxxx, xxxxxxx xxx xxxx výrobek, odpovídající xxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx po xxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx po xxxxxx, xxx xxxxxx pachů x cizí příchuti

perník

celistvý, xxxxxxxxx dle formy

celistvá, xxxxx, xxxxxxxxxxxx barvy xxx xxxxxxx, nepřipálená, x potahovaných výrobků x polevou

vláčná, xxxxxxxx, x xxxxxxxx výrobků xxxxx xx xxxx

xxxxxxxx, xxxxxxx odpovídající xxxxxxxx xxxxxxxxx, bez cizích xxxxx x cizí xxxxxxxx

Příloha x. 10 x vyhlášce x. 18/2020 Xx.

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxx nebalený

nejvýše - 6 %

Xxxxx xxxxxx

xxxxxxx - 5 %

Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xx 150 x:

10 xxxx

1 kus

nad 150 x

xxxxxxx - 6 %

xxxxxxx - 10 %

xxxxxxx - 6 %

Xxxxx pečivo o xxxxxxxxx do 150 x:

10 kusů

1 kus

nad 150 x

xxxxxxx - 6 %

nejvýše - 10 %

xxxxxxx - 6 %

Xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xx 50 x

51 - 100 g

101 - 250 g

251 - 500 x

xxx 500 x

xxxxxxx - 11 %

xxxxxxx - 9 %

xxxxxxx - 7 %

xxxxxxx - 5 %

xxxxxxx - 3 %

Příloha č. 11 x xxxxxxxx x. 18/2020 Xx.

Xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx a těst xx xxxxx a xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxx

x xxxxxx xxxxxx tukovou

s xxxxxx xxxxxx máslovou

s xxxxxx xxxxxxx

x xxxxxx xxxxxxxx

x xxxxxx xxxxxxxxxxx

x náplní xxxxxxxx

x náplní xxxxxxx

xxxxx

Příloha x. 12 x xxxxxxxx č. 18/2020 Xx.

Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx odchylky xxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxx

xxxxxxx x hmotnosti xx 150 g

nejvýše - 8 %

xxx 150 x

xxxxxxx - 7 %

Informace

Právní předpis x. 18/2020 Xx. nabyl xxxxxxxxx xxxx 1.2.2020.

Ke xxx xxxxxxxx právní xxxxxxx nebyl měněn xx xxxxxxxxx.

Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se xxxx xxxxxx derogační xxxxx xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.

1) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 178/2002 xx xxx 28. xxxxx 2002, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x požadavky xxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xx Xxxxxxxx xxxx pro xxxxxxxxxx potravin x xxxxxxx xxxxxxx týkající xx bezpečnosti xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (XX) č. 852/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004 o xxxxxxx potravin, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013 xx xxx 17. xxxxxxxx 2013, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx Rady (XXX) x. 922/72, (XXX) x. 234/79, (XX) x. 1037/2001 a (XX) x. 1234/2007, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (EU) č. 1169/2011 xx xxx 25. xxxxx 2011 x xxxxxxxxxxx informací o xxxxxxxxxxx spotřebitelům, x xxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) x. 1924/2006 x (XX) x. 1925/2006 x o xxxxxxx xxxxxxxx Komise 87/250/XXX, směrnice Rady 90/496/XXX, xxxxxxxx Komise 1999/10/XX, směrnice Evropského xxxxxxxxxx x Rady 2000/13/XX, směrnic Xxxxxx 2002/67/XX a 2008/5/ES x xxxxxxxx Komise (XX) č. 608/2004, x xxxxxxx xxxxx.

2) Xxxxxxx II, xxxx XXX, dodatek XX xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1308/2013.

3) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1169/2011, v xxxxxxx znění.

4) Xxxxxxxx č. 417/2016 Sb., x xxxxxxxxx způsobech xxxxxxxxxx potravin.

5) Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, které propadají xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx.

6) Xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxx za xxxxxxxxxxx podmínek.

7) Vločky xx xxxxxxxx barvou xx xxxx než 50 % xxxxxxx.

8) Xxxxxxx, písek, xxxxxx xxxxxx, prach, x xxxxxxx xxxx x xxxxxx.

9) Xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, zůstalo-li xxxx xxx polovina xxxxxx.

10) Xxxx příslušného xxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx snižující xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx a xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxx obilovin.

11) Cizí xxxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxx.

12) Xxxxxx, vadná xxxx, neloupaná xxxx.

13) Xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 1,4 xx.