Právní předpis byl sestaven k datu 02.11.2024.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.02.2020.
Vyhláška o požadavcích na mlýnské obilné výrobky, těstoviny, pekařské výrobky a cukrářské výrobky a těsta
18/2020 Sb.
Předmět úpravy §1
Vymezení některých pojmů §2
Cukrářské výrobky a těsta §9 §10
Technický předpis §11
Přechodná ustanovení §12
Zrušovací ustanovení §13
Účinnost §14
Příloha č. 1 - Členění mlýnských obilných výrobků na skupiny a podskupiny
Příloha č. 2 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost mlýnských obilných výrobků
Příloha č. 3 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost rýže
Příloha č. 4 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky mlýnských obilných výrobků
Příloha č. 5 - Členění těstovin na skupiny a podskupiny
Příloha č. 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost těstovin
Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky těstovin
Příloha č. 8 - Členění pekařských výrobků na druhy a skupiny
Příloha č. 9 - Požadavky na jakost pekařských výrobků
Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky pekařských výrobků
Příloha č. 11 - Členění cukrářských výrobků a těst na druhy a skupiny
Příloha č. 12 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky cukrářských výrobků a těst
18
VYHLÁŠKA
ze xxx 20. xxxxx 2020
x požadavcích xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, těstoviny, pekařské xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx stanoví xxxxx §18 xxxx. 1 xxxx. a), x), x) a x) xxxxxx č. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xx xxxxx xxxxxx x. 119/2000 Sb., xxxxxx x. 306/2000 Xx., xxxxxx x. 146/2002 Xx., xxxxxx č. 131/2003 Xx., xxxxxx x. 274/2003 Xx., xxxxxx x. 316/2004 Xx., xxxxxx č. 120/2008 Sb., zákona x. 139/2014 Sb. x xxxxxx č. 180/2016 Sb., (xxxx xxx "zákon"):
§1
Předmět xxxxxx
Xxxx vyhláška xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xx přímo xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx1)
x) xxxxxx xxxxxxxxxxx informací x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, těstovinách, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x těstech,
b) xxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx, těstovin, xxxxxxxxxx xxxxxxx a cukrářských xxxxxxx x xxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx,
x) xxx jednotlivé druhy xxxxxxxxx obilných výrobků, xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x těst požadavky xx xxxxxx vztahující xx k xxxxx x přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx výrobky x xxxxxxxxx výrobky x xxxxx
1. xxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx vzduchu xxx xxxxxxxxxx,
2. způsoby xxxxxxxxxx x manipulace během xxxxxxx xx trh,
3. xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx požadavky.
§2
Xxxxxxxx některých xxxxx
(1) Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxxxx obilnými výrobky xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx nebo jiných xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx; xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx obilný xxxxxxx xxxxxxx mletím obilného xxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx a xxxxxxx xxxxx velikosti částic, xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, pseudoobilovin nebo xxxx,
x) krupicí xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx zrn xxxx xxxxxxxxxxxxxx v xxxxxx xxxxxxxx částic xxxxxxxxx slupky,
d) xxxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx nebo xxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxx, získané jeho xxxxxxxx xxxx příčným xxxxxxx,
x) xüxxx xxxx xxxxxxxxx obilných výrobků, xxxxxxxxxx vločkováním, xxxxxxxxxxxx xxxx jinou xxxxxxx xxxxxxxxxxx, k xxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx jádra xxxxxxxxxxxx xxxxx, sušené xxxx xxxxx zpracované xxxxx x látky xxxxxxxxxx xxxx, xxxx xxxx xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxx zrna,
g) pseudoobilovinami xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx lipnicovité x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx x xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx získaný xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx x vyčištěného xxxxxxxx zrna zbaveného xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx zlomkové drobné xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx,
x) perličkami xxxxx drobné xxxxxx xxxxxx,
x) jáhlami xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx mlýnském xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxx vyčištěná, xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx zrna,
o) směsmi x xxxxxxxx výrobky xxxxxx xxx přímou xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx tvoří mlýnské xxxxxx výrobky, xx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx,
x) xxxx xxxx získaná x xxxxxxxx rostliny xxxx xxxx Xxxxx xxxxxx X. x xxxxxx xxxxx,
x) xxxx neloupanou xxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxx zbavená xxxxxx slupky,
s) xxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx všech částí xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx než 6 xx,
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxx délka xxxx xx mezi 5,2 xx x 6,0 xx x poměr xxxxx a xxxxx xxxx xx menší xxx 3,
x) xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx, jejíž xxxxxxxx délka xxxx xx menší xxx 5,2 xx x xxxxx xxxxx x xxxxx zrna xx xxxxx xxx 2,
x) xxxxxxxxxx moukou xxxxxxx xxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxx celého zrna xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx rozemíláním xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxx všechny xxxxxx xxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx, xx stejném xxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxx,
x) grahamovou xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx mouka xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx klíčku, xxxxx obsahující ostatní xxxxxx zrna xx xxxxxxx xxxxxx jako xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx klíčku.
(2) Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx výrobky xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx těsta xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, popřípadě x xxxxxxxxx dalších xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx na xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 13 hmotnostních xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx těstoviny, xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx a xxxx xx xxxxxxxxxx mírně xxxxxxx na xxxxxxx xxxxx vlhkosti nejméně 20 xxxxxxxxxxxx procent,
d) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx x mikrobiologického xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x jsou xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx vlhkosti xxxxxxx 24 hmotnostních xxxxxxx x xxxxxxx datum xxxxxxxxxxxxx je xxxxxxx 14 xxx xx xxxx výroby,
e) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxx se xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx použijí xxxxx xxxx vaječné xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx těstoviny xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, kterou se xxxxxx xxxxxxx z xxxxxxx Triticum durum, xxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx semolinovými xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, kterou xx rozumí xxxxxxx x xxxxxxx Triticum xxxxx, x přídavkem xxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) těstovinami xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx rýže,
i) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx postupem, xxxxx se xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxx xxxx xxxx xxxxxxxx.
(3) Xxx xxxxx této vyhlášky xx xxxx xxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx všechny xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx potřebné xxx výrobu xxxxxxxxxx xxxxxxx xx skladování xxxxxxx přes xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx tepelnou xxxxxx,
x) xxxxxxxxx výrobkem xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxx, jehož xxxxxx xx x výjimkou xxxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx výrobků a xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx výrobků x převažujícím xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) chlebem xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx kombinací, xx xxxxx xxxx, bochníku xxxx xxxxx, o xxxxxxxxx nejméně 400 x x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx typů xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobek xxxxxxxx z pšeničné xxxxx xxxx jiných xxxxxxxxx obilných xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxx xxx 8 % xxxxxxxxx tuku x xxxx než 5 % cukru, vztaženo xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx pečivem xxxxxxxx xxxxxxx vyrobený x xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků a xxxxxxx xxxxxx, který xxxxxxxx nejméně 8 % xxxxxxxxx xxxx xxxx nejméně 5 % xxxxx, xxxxxxxx xx celkovou xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx plněný xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx plněný xx upečení xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx mikrobiálně stabilní xx běžných xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx, xxxx povrchově xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx pečivem xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxx mouky nebo xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx, s xxxxxxx xxxx xxxxxxx 10 % a u xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxx vody xxxxxxx 16 %, popřípadě xxxxxx xxxxxxx náplněmi, xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx, nebo xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx pšeničným xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx nejméně 90 % xxxxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx, vztaženo xx celkovou xxxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxx žitným pečivem xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 90 % xxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx, vztaženo xx xxxxxxxx hmotnost xxxxxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx,
x) žitnopšeničným xxxxxxx xxxx žitnopšeničným xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, který xxxxxxxx xxxx xxx 50 % xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xxx 10 % xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků, xxxxxxxx xx celkovou xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků,
j) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx obsahuje xxxxxxx 50 % xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xxx 10 % xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx na celkovou xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků,
k) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx obsahuje xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx, xxx byly zahrnuty xxxxxxx složky xxxx, xxxxxxxx xx celkovou xxxxxxxx použitých xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) vícezrnným xxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobek, xxxxx xxxxx obsahuje xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx výrobky x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx nejméně 5 %, xxxxxxxx xx xxxxxxxx hmotnost xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) speciálním xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx pita, xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx pekařský xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx
1. xxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx ze xxxxxxx x žita xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, rýži, xxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx, luštěniny, xxxxxxxx, skořápkové xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxx brambory v xxxxxxxx xxxxxxx 10 %, vztaženo na xxxxxxxx hmotnost použitých xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxx
2. xxxxxxxxxx obiloviny xxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx botanických xxxxx,
x) čerstvým xxxxxxx xxxxxxxx chléb, jehož xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx od přípravy xxxxx xx xx xxxxxxx x xxxxxxx xx trh xxxxx xxxxxxxx zmrazením xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx k xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xx 24 xxxxx xx upečení,
o) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xx xx xxxxxxx x uvedení xx xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx úpravou xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x které xx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xx 24 hodin xx xxxxxxx,
x) čerstvým xxxxxx pečivem xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, jehož xxxx xxxxxxxxxxxxx proces xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xx xx xxxxxxx xxxx obdobnou xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xx xxx xxxxx přerušen xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx x prodeji xxxxxxx xx 24 xxxxx po xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxxxx polotovar x jednoho xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxx x xxxxxxx xxxxx, v xxxxxxx žitného xxxxx xxxx xxxxxx prokvašený xxxxxxxxx x žitné xxxxx, xxxx x xxxxxxx xxxxx, jehož xxxxxx mikroorganismy xx xxxxxxxxx x aktivním xxxxx x x xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx; vyzrálý xxxx xxxx xxxxx xxxx je xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxx xx xxxxxx xxx xxxxxxx přídatných xxxxx nebo xxxxxx, xxxxx xxxxxxx v xxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, vody x xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx sušením xxxx zahuštěním, x xxxxx xxxxxxxxxx lze xxxxxx kvasný xxxx xxxx xxxxxxxx látky, x xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx kyselinu xxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxxx nejvýše jednu xxxxxxx z xxxxxxx xxxxxxxxx stabilního xxxxx; xxxxxxx přídatné xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx procesem.
(4) Xxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxx
x) sušenkami xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx hmoty, nekypřené xxxx chemicky xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx základními xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx x cukr,
c) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxx kontaktním xxxxxxxx xx formách,
d) xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx z xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx cukrem, xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx pečivo x xxxxx kypřeného xxxxxxxx xxxx biologicky, xx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxx trvanlivými xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x těsta xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx je xxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx těst xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx výrobkem pekařský xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx obilných xxxxxxx x dalších složek xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x teploty,
i) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx jednoho nebo xxxx xxxxx obilovin, xxxx xxxx pohanky xxxx jiných pseudoobilovin x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx,
x) xx"xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx tepelnou xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx obilných xxxxxxx x xxxxxxx složek,
k) xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x celých zrn xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) zapékaným xüxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xüxxx xxxxxxxxxx x přírodními xxxxxxxx x tuky, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxx případně xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.
(5) Xxx účely xxxx xxxxxxxx se xxxx rozumí
a) xxxxxxxxxxx xxxxxxx výrobky, xxxxxxx xxxxxxxx xxxx pekařské xxxxxxx nebo nepečené xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx náplní x dále polev, xxxxx, ovoce xxxx xxxxxxx složek, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx na xxx v xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx nebo x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) náplní xxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx 25 % x méně xxx 40 % xxxxxxxxx2) xxxxxxxxxxxx 80 xx 90 % xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, bezvodého xxxx xxxx jejich xxxxxxxxx x máslem, vztaženo xx celkovou xxxxxxxx xxxxxx,
x) náplní xxxxxx xxxxxxxx náplň s xxxxxxx nejméně 25 % x méně xxx 40 % xxxxx2) obsahujícího 80 xx 90 % xxxx xxxx tomu xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx máselného xxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx hmotnost xxxxxx; xxxxxxxxxx jiného tuku xx připouští pouze x malém xxxxxxxx x xxxxxxxx přenosu x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxx tukovou xxxxx x xxxxxxx nejméně 40 % margarínu xxxxxxxxxxxx 80 až 90 % xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx, vztaženo xx xxxxxxxx hmotnost xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx náplň x obsahem nejméně 40 % xxxxx xxxxxxxxxxxx 80 xx 90 % tuku xxxx tomu odpovídající xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xx celkovou xxxxxxxx náplně; přítomnost xxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx pouze v xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx přenosu z xxxxxxxxx ochucujících xxxxxx, xx xxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) náplní xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx než 25 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx 80 až 90 % tuku, xxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx bezvodého xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) náplní xxxxxxxxxxx vyšlehaná smetana xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx ochucená xxxxxx xxxx jinými xxxxxxxxxxx, popřípadě vmíchaná xx xxxx na xxxx xxxxxxxxxxxx, které xxxxx xxxxxxx jednu xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxx, připravené bez xxxxxxx xxxxxxxxx prostředků, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx charakteristické xxxxxxxxx.
Mlýnské xxxxxx xxxxxxx
§3
(1) Xxxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 1 x xxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx o xxxxxxxxxxx spotřebitelům3), v xxxxxx a xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx4) xx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx uvede
a) x xxxxx výrobku vždy xxxxxxx xxxx podskupina xxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxx x
x) x xxxxxxx xxxxx x obilovin způsob xxxxx x xxxxx x xxxxxxxx.
(3) Smyslové, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2 k této xxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx rýže xxxx xxxxxxx v příloze č. 3 x xxxx vyhlášce.
(5) X xxxxx xxxxxx xxxx xx povoluje xxxxxxxxxx xxxxxxx 10 % xxxx xxxxxxx xxxx.
(6) Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxx xx xxxxxxxx odděleně xx xxxxx aromatických x skladují xx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, x suchu x xx podlážkách xx xxxxxxxxxxx 5 cm xx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx 25 kg, xxxxx xx možné xxxxxxxxx xx xxxxxxx.
§4
(1) Vlhkost mouk xx všech druhů xxxxxxxx, pohanky a xxxx je nejvýše 15,0 %. Xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx nejvýše 3,0 % tuku x xxxxxx. Mouky se xxxxxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských obilných xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx obalu xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx podle přílohy č. 4 k xxxx xxxxxxxx.
Xxxxxxxxx
§5
(1) Xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 5 x xxxx vyhlášce.
(2) Kromě xxxxx uvedených v xxxxxxxx o poskytování xxxxxxxxx o potravinách xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxx x xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx se x xxxxxxxx xxxxx
x) x xxxxx xxxxxxx xxxx xxxx, xxxxxxx x podskupina výrobku x
x) x xxxxxxxx xxxxxxxx vakuově xxxx x xxxxxxx atmosféře xxxx x době, xx které xx xxxxx potravinu xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 6 k xxxx xxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx je xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxx přílohy č. 7 k xxxx vyhlášce.
§6
(1) Xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xx látek aromatických, xxxxxxxx xx xx xxxxxxxxxx nejméně xx xxxxxxxxxxx 5 cm xx xxxxx xx xxxxxxxxxxxx prostorách s xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 75 %.
(2) Xxxxxxxx těstoviny xxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx atmosféře, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx, xx xxxxxxx xx xxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 10 °C, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxx x nesušené xxxxxxxxx se uvádějí xx xxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 8 °X.
(4) Xxxxxxxxx se xxxxxx do xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx průsvitného xxxxx, xxx xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx barva nezabaleného xxxxxxx.
Pekařské výrobky
§7
(1) Členění xxxxxxxxxx xxxxxxx na xxxxx x skupiny xx xxxxxxx v příloze č. 8 x této xxxxxxxx.
(2) Kromě údajů xxxxxxxxx x nařízení x xxxxxxxxxxx informací x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x zákoně a xx vyhlášce o xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx x xxxxxxxxxx výrobků xxxxx
x) x xxxxxx a xxxxxxx xxxxxx název xxxxx a skupiny; xxxx běžné pečivo xxx xxxxxxx xxxxxx "xxxxxx",
x) u xxxxxxx xxxxxx xxxxx druhu; xxxx xx lze xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx "z xxxxxxxxx xxxxx", "x xxxxxxxx listového xxxxx", "xxxxxxx", "ze šlehaných xxxx" nebo "xx xxxxxxx xxxx" x
x) x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx skupiny, s xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx ze xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx šlehaných xxxx, xxxxx se xxxxxx xxxxx "sněhové xxxxxx" xxxx "xxxxxxx".
(3) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x zákoně x xx vyhlášce x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx uvede
a) u xxxxxxx pečiva x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx x polevy x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx potahovaných výrobků,
b) x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxx x hotovém stavu xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx x rozmrazeném xxxxx, xxx, kde xx xxxxxxx xxxxx nabízen x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx "xxxxxxxxxx" a
c) x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, který xxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx, xxx xx výrobek xxxxx nabízen x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x blízkosti xxxxx xxxxxxx xxxx "xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx".
(4) Xxxxxxxxx "pekárna" nebo xxxxx, xxxxx xxxx xxx spotřebitele stejný xxxxxx, xxx xxxxxx xxx xxxxxxx xx xxx pekařského xxxxxxx xxxxx x případě, xxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxx.
(5) Xxxxx xxxxxx x trvanlivé xxxxxx lze označit xxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxx odpovídající xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx, xxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xx celkovou xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.
§8
(1) Požadavky na xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 9 k xxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx množstvím xxxxxxxxxx výrobků xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxx se xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 10 x této xxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx určené x přepravě pekařských xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx x xxxxx účelům.
(4) Xxxxxxx xxxxxxxx pekařské xxxxxxx x polotovary xx xxxxxxx xx xxx xxx xxxxxxx xxxxx 18 °C xxxx xxxxx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx
§9
(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xx xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 11 k xxxx xxxxxxxx.
(2) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x potravinách xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxx x xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx potravin se x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxx
x) xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) x xxxxxxxxxxx xxxxxxx název xxxxx x xxxxxxx; xxxxx-xx xx xxxxxxx xx xxxxxxx, xxx xxxxx xxxxx xxxxx,
x) x těsta název xxxxx,
x) xxxx "xxxxxxxxxx" x nebaleného cukrářského xxxxxxx, který xxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx a konečnému xxxxxxxxxxxx je xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xx ozdobení; tento xxxx se xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx, xxx je xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, x
x) x xxxxxxxxxxx xxxxxxx obsahujících xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx
x) "xxxxxxx", xxxxxxxx-xx xxxxxxx 25 x xxxxx x 1 xx xxxxxx,
x) "xxxxxxxxxx", xxxxxxxx-xx xxxxxxx 50 x xxxxxxxx x 1 xx náplně, xxxx
x) skořápkových plodů, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 25 x jader xxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů x 1 xx xxxxxx.
(4) Xxxxxxxxx množstvím xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xx hmotnost xxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxx xxx obalu xx xxxxxxxxxxx přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 12 x xxxx xxxxxxxx.
(5) Náplně xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxx x náplni xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(6) Xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxx odpovídající xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx x xxxx xxxx xxxxxxx nebo nahořklá, xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx nejsou charakteristickou xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx zdobení.
§10
(1) Xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx xxxx součástí xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xx dobře xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxx x xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx.
(2) Náplně xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx z xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx zkáze, xx xxxxx zpracovat xxxxxxx xx 24 hodin xx xxxxxx vyrobení; xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx lze xx tuto xxxx xxxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 5 °X.
(3) Xxxxxx, které jsou xxxxxx použitých surovin xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx vedoucí x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx-xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx nad 8 °C, se xxxxxxxxxx xxx teplotách xxxxxxxxxxx xxxxxxxx po xxxx xxxxxxx 48 xxxxx xx xxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxxxxxxxx xxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
(5) Cukrářské výrobky x xxxxxxxx výrobků xxxxxxxxx v xxxxxxxx 6 x těsta xx xxxxxxx xx xxx při xxxxxxxxx xx 8 °C. Xxxxxxx zmrazené cukrářské xxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxx xx xxx xxx teplotě xxxxx 18 °X xxxx xxxxx.
(6) Cukrářské xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx x fyzikálně-chemicky stabilní xxx xxxxxxxxx xxx 8 °X, xx xxxxxxx xx trh xxx xxxxxxxxx deklarovaných xxxxxxxx.
§11
Xxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxx vyhláška xxxx oznámena v xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (XX) 2015/1535 xx dne 9. xxxx 2015 o xxxxxxx při xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x oblasti xxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx pro služby xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
§12
Přechodná xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxx xxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxx na xxx xxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 333/1997 Sb., xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx nabytí xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xx 1. xxxxx 2021.
(2) Xxxxxxxxx uvedené xx trh nebo xxxxxxxx přede xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 333/1997 Sb., xx xxxxx xxxxxxx xxxxx dnem xxxxxx xxxxxxxxx této xxxxxxxx, mohou být xxxxxxxxx xx vyprodání xxxxx.
§13
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx:
1. Xxxxxxxx Ministerstva zemědělství č. 333/1997 Sb., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), b), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x potravinách a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro mlýnské xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx výrobky a xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx.
2. Vyhláška Ministerstva xxxxxxxxxxx č. 93/2000 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 333/1997 Sb., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x), x), j) x x) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx výrobky, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx.
3. Xxxxxxxx č. 268/2006 Sb., xxxxxx xx mění xxxxxxxx Ministerstva xxxxxxxxxxx x. 333/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), h), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 93/2000 Xx.
4. Xxxxxxxx č. 182/2012 Sb., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx č. 333/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) zákona x. 110/1997 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx výrobky x xxxxx, ve znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
§14
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx dnem 1. xxxxx 2020.
Ministr:
Ing. Xxxxx, XXx., x. x.
Xxxxxxx č. 1 x xxxxxxxx x. 18/2020 Sb.
Členění mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx na xxxxxxx a podskupiny
Druh |
Skupina |
Podskupina |
mlýnské xxxxxx xxxxxxx |
xxxxx |
xxxxxx mouka polohrubá xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx |
xxxxxxx |
xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx |
|
xxxxxx |
||
xxxxxxx |
||
xxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx kroupy malé kroupy |
|
jáhly |
||
pseudoobiloviny |
pohanka |
|
klíčky |
||
otruby |
||
obiloviny xxx xxxxxx xxxxxxxx |
||
xxxxx x xxxxxxxx |
xüxxx xxxxx xxxx |
|
xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx rýže kulatozrnná rýže |
pololoupaná xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx |
Xxxxxxx č. 2 x xxxxxxxx x. 18/2020 Sb.
Smyslové, fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 1
Smyslové xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx
Xxxxx mouky |
Barva |
mouky xxxxxxxx - xxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx světlá, xxxxxx xxxxxxxxxx |
xxxx x nažloutlým xxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxxx |
xxxx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxxxx |
xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxxxx |
xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx |
xxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx) |
xxxx |
xxxxx xxxxx (xxxxxxxx) |
xxxxxxxx xx zelenomodrým odstínem |
Tabulka 2
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx na mouky
Podskupina |
Granulace5) (xxxxxxxx xx/xxxxxx) (µx/ %) |
Xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx)6) (% hmot. v xxxxxx) nejvýše |
Mouky hladké, x xxxx: | ||
xxxxxxxx xxxxxx |
257/xxxxxxx 96 - 162/nejméně 75 |
0,60 |
xxxxxxxx polosvětlá |
257/nejméně 96 - 162/xxxxxxx 75 |
0,75 |
xxxxxxxx xxxxxxxx |
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75 |
1,15 |
xxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx) |
- |
0,65 |
xxxxx tmavá (xxxxxxxx) |
- |
1,10 |
xxxxx xxxxxxxxx |
366/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75 |
0,50 |
xxxxx hrubé |
485/nejméně 96 - 162/xxxxxxx 15 |
0,50 |
xxxxx celozrnné |
1129/nejméně 96 |
1,90 |
mouky xxxxxxxxx |
- |
1,90 |
Xxxxxxx 3
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx
Xxxx |
Xxxxxxxxx látky (xxxxx) (% xxxxxxxxx x xxxxxx) xxxxxxx |
Xxxxxxx (x %) xxxxxxx |
Xxxxxxxxx (µx/ %) (xxxxxxxx ok/propad) |
krupice xxxxx |
0,50 |
15,0 |
853/xxxxxxx 96 - 446/xxxxxxx 15 |
krupice xxxxx |
0,50 |
15,0 |
485/xxxxxxx 96 - 257/nejvýše 15 |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx |
0,50 |
12,0 |
485/xxxxxxx 96 - 257/nejvýše 15 |
xxxxxxx kukuřičná |
0,90 |
- |
- |
Tabulka 4
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxx |
Xxxxxxx x % xxxxxxx |
Xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxx v % xxxxxxx |
Xxxxx xxxxx stébel, xxxxx x xxxxxx x % xxxxxxx |
Xxxxx xxxxxx7) x % xxxxxxx |
xxxxxx |
12,0 |
0,1 |
0,2 |
0,5 |
xxxxxx xxxxxx |
12,0 |
- |
0,2 |
- |
xxxxxxxx |
14,0 |
0,2 |
0,1 |
- |
xxxxx |
14,0 |
0,2 |
0,2 |
- |
xxxxx |
14,0 |
0,2 |
0,2 |
- |
xxxxxxx |
14,0 |
0,2 |
- |
- |
Xxxxxxx 5
Fyzikální xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxx |
Xxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxx |
15,0 % |
Tabulka 6
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx
Xxxxxxxx |
Xxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxx |
15,0 % |
xxxxxxxxx látky (xxxxx) |
1,9 % x sušině |
podíl xxxxxxxxxxxxx xxx |
3,0 % |
Xxxxxxx 7
Xxxxxxxxx a chemické xxxxxxxxx na kroupy
Druh |
Podíl xxxxxxxx obroušených xxxx xxxxxxxxxxxxx xxx x % nejvýše |
Podíl xxxxx x slupek v % xxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx8) x % xxxxxxx |
Xxxxxxx x % xxxxxxx |
xxxxxxxx |
1,0 |
- |
0,10 |
15,0 |
xxxxxxx |
1,0 |
- |
0,10 |
15,0 |
xxxxxx xxxx |
1,0 |
0,1 |
0,10 |
15,0 |
xxxxxx ostatní |
2,0 |
0,1 |
0,10 |
15,0 |
Tabulka 8
Další xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx xxx xxxxxxxxx |
% xxxxxxx / xxxxxx xxxxxxxxx xx (µx) |
|
xxxxxxx |
xxxxxxx |
|
xxxxxx xxxxx |
- |
30/3500 |
xxxxxx xxxxxxx |
70/3500 |
15/3000 |
xxxxxx xxxx |
95/3000 |
5/2000 |
xxxxxxxx |
85/2000 |
1/1000 |
xxxxxxx |
98/3000 |
1/1000 |
Xxxxxxx 9
Fyzikální x chemické xxxxxxxxx xx xxxxx a xxxxxxx
Xxxx |
Xxxxxxx x % xxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx x % xxxxxxx |
Xxxxx cizích xxxxx x xxxxxx x % nejvýše |
Obsah xxxxxxxxxxx xxx x xxxxxx x % xxxxxxx |
xxxxxxx loupaná |
15,0 |
0,15 |
0,2 |
1,0 |
jáhly |
15,0 |
0,15 |
0,2 |
2,0 |
Tabulka 10
Smyslové xxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxxx |
xxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxx xxxxx xx xxxxx, xx xxxx jasně xxxx |
xxxxx |
xxxxx, xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx |
|
Xxxx |
xxxxxxx xxxxxxx |
xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx |
xxxxx |
xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx |
Xxxxxxx 11
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxxx |
xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx |
xxxxxx xxxxxxx neupravené |
vlhkost |
nejvýše 10,0 % |
xxxxxxx 15,0 % |
Xxxxxxx 12
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxx |
xxxxxxx 14,0 % |
zlomky9) |
nejvýše 1,0 % |
xxxxxxx10) |
xxxxxxx 1,0 % |
minerální xxxxxxxxx |
xxxxxxx 0,10 % |
Xxxxxxx 13
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxx |
xxxxx xxxx, menší xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx závadu |
barva |
vyrovnaná, po xxxxxxxxx xxxxxxxxxx |
xxxx x xxxx |
xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx |
Xxxxxxx 14
Fyzikální x chemické požadavky xx xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxx xxx xxxxx |
Xxxxxxx x % xxxxxxx |
Xxxxx x % nejvýše |
na xxxxxxxx výrobky |
15,0 |
4,0 |
na pšeničné xxxxxx xxxxx |
15,0 |
3,0 |
xx pšeničné xxxxxx xxxxx |
15,0 |
2,5 |
xx xxxxxxx xxxx xxxxx hmoty |
11,0 |
2,5 |
na xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx. perníků |
11,0 |
2,5 |
na přípravu xxxxxxxx |
15,0 |
3,0 |
xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx |
14,0 |
3,0 |
xx xxxxxxxx xxxxxx xxxx |
15,0 |
- |
xx xxxxxxxx moučníků xxx xxxxx |
15,0 |
- |
Xxxxxxx 15
Xxxxxxxxx x smyslové xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx |
Xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx |
xxxxxxx |
xxxxxxx 12,0 % |
xxxx a chuť |
typická xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a bez xxxx xxxxxxxx |
Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx č. 18/2020 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx |
xx 50 x |
- 10 % |
51 - 120 x |
- 5 % |
121 - 250 x |
- 4 % |
251 - 1 000 x |
- 3 % |
1 001 - 2 500 x |
- 2 % |
nad 2 500 g |
- 1 % |
Příloha č. 5 x xxxxxxxx x. 18/2020 Sb.
Členění xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx |
Xxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx vaječné celozrnné |
sušené nesušené čerstvé sušené x xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx |
Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx x. 18/2020 Xx.
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxx požadavky na xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxx x xxxx |
Xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx 1 %. Xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx, xxx trhlin. X xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x x těstovin, xxx většina povrchu xx tvořena řezem (xxxx. x xxx. xxxxxxxxx), xxxx být xxxxxx xxxxx xxxxx x moučný. Xxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx 10 %. Xxxxxxxxx se xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xx xxxx xxxx x xx xxxxxxx. |
xxxxx |
Xxxxxx, rovnoměrná x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, x vaječných xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx použitých xxxxx, u xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x různých xxxxxxxx xxxxxxxxx žluté, x xxxxxxxxx druhů xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx látkám nebo xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx. |
xxxx x xxxx xx xxxxxxx |
Xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx složkám. |
Tabulka 2
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx těstoviny
těstoviny |
nejméně |
nejvýše |
|
vlhkost |
sušené nesušené zmrazené balené xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx |
- 20 % 20 % 20 % |
13 % - 38 % 38 % |
Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx x. 18/2020 Sb.
Přípustné záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx |
xx 250 x |
- 6 % |
251 - 500 g |
- 4 % |
501 - 2 000 x |
- 2 % |
xxx 2 000 x |
- 1 % |
Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx x. 18/2020 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx na xxxxx x skupiny
Druh |
Skupina |
chléb |
pšeničný žitný žitnopšeničný pšeničnožitný celozrnný grahamový vícezrnný speciální |
běžné xxxxxx |
xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx |
xxxxx xxxxxx |
|
xxxxxxxxx xxxxxx |
xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxäxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xüxxx |
Xxxxxxx x. 9 x vyhlášce č. 18/2020 Xx.
Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx výrobků
Tabulka 1
Xxxxx pekařského xxxxxxx |
Xxxxxxxx xxxxxxxx |
xxxxx "xxxxxxxxx xxxx" xxxx "xxxxxxxxxx xxxx" |
xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx |
xxxxx "xxxxxxx", "xxxxxxxx", "x xxxxxxx" xxxx "x xxxxxx" |
xxxxxxxxx xxxxxxxx kvasem |
chléb "tradiční xxxxxxx", "xxxxxxxx kváskový", "xxxxxxxx s xxxxxxx" xxxx "xxxxxxxx x xxxxxx" |
xxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx |
"xxxxxx xxxxx" |
xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx o hmotnosti xxxxxxx 2 kg, x xxxxxxx xxxxxxx 45 % xxxxx xxxxx, vztaženo xx xxxxxxx množství xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
"xxxxxxxxx xxxxx" |
xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx 21 xxx |
"xxxxxx běžné xxxxxx" |
xxxxxxxx xxxxx x množství xxxxxxxxxxxxx nejméně 1,7 % xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx na celkovou xxxxxxxx použitých xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků |
"máslové" xxxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxx tukem xx xxxxx je xxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx máselného xxxxxxxxxxx; xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxxx x malém množství x xxxxxxxx přenosu x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxxx xx vyskytuje xxxxxxxxx |
"xxxxxxx" xxxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx 180 g xxxxx xxxx 64 x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx 1 xx xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx |
"xxxxxxx" pekařské xxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx 25 x xxxxx v 1 xx hmoty xxxx xxxxx před xxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx x názvem xxxxxxx xxxxxxx skořápkových xxxxx |
xxxxxxxx nejméně 25 x xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx v 1 xx xxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx |
Xxxxxxx 2
Druh/skupina |
Vzhled, xxxx |
Xxxxx, xxxxxx |
Xxxxxxx, xxxxxxxxx |
Xxxx x xxxx |
xxxxx/xxxxxxx xxxxx, běžné xxxxxx/xxxxxxx běžné xxxxxx |
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx |
xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxx. xxxxxxxxxx xxxx x prasklinami typickými xxx xxxx výrobek |
dobře xxxxxxxxx, pórovitá, xxxxxx, xxxxxx |
xxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, příjemná, bez xxxxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxx |
xxxxx xxxxxx/xxxxxxx xxxxx xxxxxx |
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx typický pro xxxx výrobek |
čistá, odpovídající xxxxx xxx charakteru xxxxxxx, xxxxxxxxxxx, popřípadě x xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx výrobků |
dobře xxxxxxxxx, jemně xxxxxxxx, xxxxxx, xxxx. x xxxxxx xx xxxx, xxxxxx xxx náplní x plněných výrobků xxxx xx závadu |
typická xxx xxxx xxxxxxx, xxxxxxxx, odpovídající použitým xxxxxxxxx, u xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a xxxx xxxxxxxx |
xxxxxxxxx xxxxxx kromě xxxxxxx |
xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxx xxxx výrobek |
čistá, xxxxxxxxxxxx xxxxx dle xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxxx x otiskem xxxxx, xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxx výrobků x xxxxxxx |
xxxxxx, xxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx výrobků xxxxxxxxxx xxx, xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxx x jedné xxxx více xxxxxxxx, xxxxxxxx oplatek xxxxxxxxxx xxxxxx, |
xxxxxxxx, xxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, u xxxxxxxx výrobků po xxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx, xxx cizích xxxxx x xxxx xxxxxxxx |
xxxxxx |
xxxxxxxx, xxxxxxxxx dle formy |
celistvá, xxxxx, xxxxxxxxxxxx barvy xxx výrobku, nepřipálená, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx |
xxxxxx, xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx řezu |
příjemná, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, bez cizích xxxxx x xxxx xxxxxxxx |
Příloha x. 10 x xxxxxxxx č. 18/2020 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx pekařských xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxx |
xxxxxxx - 6 % |
Chléb xxxxxx |
xxxxxxx - 5 % |
Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xx 150 x: 10 xxxx 1 kus nad 150 x |
xxxxxxx - 6 % xxxxxxx - 10 % xxxxxxx - 6 % |
Xxxxx pečivo x xxxxxxxxx xx 150 x: 10 xxxx 1 xxx xxx 150 g |
nejvýše - 6 % nejvýše - 10 % xxxxxxx - 6 % |
Xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xx 50 g 51 - 100 x 101 - 250 g 251 - 500 g nad 500 x |
xxxxxxx - 11 % xxxxxxx - 9 % xxxxxxx - 7 % xxxxxxx - 5 % xxxxxxx - 3 % |
Xxxxxxx x. 11 x xxxxxxxx x. 18/2020 Sb.
Členění cukrářských xxxxxxx x xxxx xx xxxxx a xxxxxxx
Xxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxxxx xxxxxxx |
x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx máslovou s xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx x náplní ostatní |
těsto |
Xxxxxxx x. 12 x vyhlášce č. 18/2020 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky cukrářských xxxxxxx a těst
výrobky x xxxxxxxxx xx 150 x |
xxxxxxx - 8 % |
nad 150 x |
xxxxxxx - 7 % |
Informace
Právní xxxxxxx x. 18/2020 Sb. xxxxx xxxxxxxxx dnem 1.2.2020.
Xx xxx uzávěrky právní xxxxxxx xxxxx měněn xx xxxxxxxxx.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx není aktualizováno, xxxxx xx jich xxxxxx derogační xxxxx xxxxx uvedeného právního xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 178/2002 xx xxx 28. ledna 2002, kterým xx xxxxxxx xxxxxx zásady x xxxxxxxxx potravinového xxxxx, xxxxxxx xx Xxxxxxxx xxxx pro xxxxxxxxxx potravin a xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx potravin, x platném znění.
Nařízení Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (ES) č. 852/2004 xx dne 29. xxxxx 2004 x xxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1308/2013 xx xxx 17. prosince 2013, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x zrušují xxxxxxxx Xxxx (EHS) x. 922/72, (XXX) x. 234/79, (ES) x. 1037/2001 a (XX) č. 1234/2007, x platném xxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu a Xxxx (XX) č. 1169/2011 xx xxx 25. xxxxx 2011 o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, o xxxxx xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 1924/2006 x (XX) x. 1925/2006 x o xxxxxxx směrnice Xxxxxx 87/250/XXX, směrnice Xxxx 90/496/XXX, směrnice Komise 1999/10/XX, směrnice Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx 2000/13/XX, xxxxxxx Xxxxxx 2002/67/XX x 2008/5/XX x xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 608/2004, x platném znění.
2) Xxxxxxx XX, xxxx XXX, xxxxxxx XX xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1308/2013.
3) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Rady (XX) č. 1169/2011, x xxxxxxx znění.
4) Vyhláška č. 417/2016 Sb., x některých xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
5) Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, které xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx ok.
6) Xxxxxxxxxxxx látky, xxxxx xxxxxxxx po xxxxxxx vzorku xx xxxxxxxxxxx podmínek.
7) Xxxxxx se xxxxxxxx xxxxxx na xxxx xxx 50 % xxxxxxx.
8) Kaménky, písek, xxxxxx xxxxxx, xxxxx, x xxxxxxx rýže x xxxxxx.
9) Xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx-xx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx.
10) Xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx obilovin x xxxxxxxx jakostí xxxxxxxxx xxxxxxxx hodnotu xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx neodstranitelná xxxx x xxxxxx xxxxxx než xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx.
11) Cizí xxxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxx.
12) Xxxxxx, vadná xxxx, neloupaná zrna.
13) Xxxxxx xxxxx x kruhovými xxxxxx x xxxxxxxxx 1,4 xx.