Právní předpis byl sestaven k datu 26.11.2024.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.02.2020.
Vyhláška o požadavcích na mlýnské obilné výrobky, těstoviny, pekařské výrobky a cukrářské výrobky a těsta
18/2020 Sb.
Předmět úpravy §1
Vymezení některých pojmů §2
Cukrářské výrobky a těsta §9 §10
Technický předpis §11
Přechodná ustanovení §12
Zrušovací ustanovení §13
Účinnost §14
Příloha č. 1 - Členění mlýnských obilných výrobků na skupiny a podskupiny
Příloha č. 2 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost mlýnských obilných výrobků
Příloha č. 3 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost rýže
Příloha č. 4 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky mlýnských obilných výrobků
Příloha č. 5 - Členění těstovin na skupiny a podskupiny
Příloha č. 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost těstovin
Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky těstovin
Příloha č. 8 - Členění pekařských výrobků na druhy a skupiny
Příloha č. 9 - Požadavky na jakost pekařských výrobků
Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky pekařských výrobků
Příloha č. 11 - Členění cukrářských výrobků a těst na druhy a skupiny
Příloha č. 12 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky cukrářských výrobků a těst
18
XXXXXXXX
xx dne 20. xxxxx 2020
x xxxxxxxxxxx xx mlýnské obilné xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x cukrářské xxxxxxx x xxxxx
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx podle §18 xxxx. 1 xxxx. x), x), x) a x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x změně x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxx x. 119/2000 Xx., xxxxxx x. 306/2000 Xx., xxxxxx x. 146/2002 Xx., xxxxxx x. 131/2003 Sb., xxxxxx x. 274/2003 Sb., xxxxxx x. 316/2004 Xx., zákona x. 120/2008 Sb., xxxxxx x. 139/2014 Sb. x xxxxxx x. 180/2016 Xx., (xxxx xxx "xxxxx"):
§1
Xxxxxxx xxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v návaznosti xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx1)
x) xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a cukrářských xxxxxxxxx a těstech,
b) xxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx x cukrářských xxxxxxx a xxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny,
c) xxx jednotlivé xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x těst xxxxxxxxx xx jakost vztahující xx x xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxx xxxxxxx xxxxxx výrobky, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx výrobky x těsta
1. teplotní xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx vzduchu xxx xxxxxxxxxx,
2. xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx během xxxxxxx na trh,
3. xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
§2
Xxxxxxxx některých pojmů
(1) Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx více xxxxxxxxxxx druhů xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx postupem; xxxxxxxxx obilnými výrobky xxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxx,
x) moukou xxxxxxx obilný xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx, pseudoobilovin nebo xxxx a xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx částic, xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx použitých xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx nebo xxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x první xxxx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxx hrubších částic xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx x oloupaného xxxxxxxx xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxx nebo zbaveného xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xüxxx xxxx xxxxxxxxx obilných výrobků, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, extrudováním xxxx jinou xxxxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxx xxxx přidány xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxx xxxx xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx vrstvy xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxx zrna,
g) pseudoobilovinami xxxxxxxx jiných xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx x xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx z vyčištěného xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx,
x) kroupami xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx zrna zbaveného xxxxxxxxx xxxxxx broušením,
j) xxxxxxxx xxxxxxxx drobné xxxxxxxxx obilné x xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxx drobné obilné xxxxxx,
x) xxxxxxx vyčištěná xxxx prosa xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxx chuti xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx zrna,
n) xxxxxxxxxxx pro přímou xxxxxxxx vyčištěná, xxxxxxxxx xxxx xxxxx upravená xxxxxx xxxx,
x) směsmi x xxxxxxxx výrobky xxxxxx xxx přímou xxxxxxxx nebo xx xxxxxxxx xx tepelné xxxxxx, xxxxxxx převážný xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx výrobky, ke xxxxxx jsou přidány xxxxx xxxxxx,
x) xxxx xxxx získaná x xxxxxxxx xxxxxxxx rýže xxxx Oryza xxxxxx X. x jejích xxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx,
x) rýží xxxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxx zbavená xxxxxx xxxxxx,
x) rýží xxxxxxxx xxxx rýže xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx x osemení x xxxxxxxx x xxxxxx,
x) rýží xxxxxxxxxxxx xxxx, jejíž xxxx xx xxxxx xxx 6 xx,
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx rýže, xxxxx xxxxxxxx xxxxx zrna xx xxxx 5,2 xx x 6,0 xx x poměr xxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxx xxx 3,
x) xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx zrna xx menší než 5,2 xx x xxxxx xxxxx a xxxxx xxxx xx xxxxx než 2,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx mlýnský xxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx nebo pseudoobilovin xxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx složek a xxxxxxxxxx xxxxxxx složky xxxx, tedy xxxxxxxxx, xxxxxx a xxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxx xxxx má xxxxxxx xxxx,
x) grahamovou xxxxxx xxxxx pšeničná xxxxxxxxx xxxx xxxxx pšeničná xxxxxxx mletím xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx ostatní xxxxxx xxxx ve xxxxxxx xxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx.
(2) Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxx rozumí
a) xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx nekynutého a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků nebo xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, popřípadě x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxx těstoviny, xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx usušeny xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 13 xxxxxxxxxxxx procent,
c) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx x mikrobiologického xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx celkový xxxxx vlhkosti nejméně 20 hmotnostních xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx těstoviny, xxxxx x mikrobiologického xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxx xx ztvarování xxxxx xxxxxxx xx celkový xxxxx vlhkosti nejméně 24 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x jejichž xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx 14 xxx xx xxxx xxxxxx,
x) těstovinami xxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxx výrobě xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx výrobky,
f) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxx se xxxxxx krupice z xxxxxxx Xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxx x vaječných xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx semolinovými xxxxxxxxx xxxxxxxxx vyrobené pouze xx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx Triticum xxxxx, s xxxxxxxxx xxxxx xxxx vaječných xxxxxxx,
x) těstovinami celozrnnými xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx nebo více xxxxx obilovin, xxxxxxx xxxx rýže,
i) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx technologickým xxxxxxxx, xxxxx xx pro xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx vodě nebo xxxx tekutině.
(3) Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxx
x) xxxxxxxx provozovna, xx xxxxx proběhly všechny xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx od xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx těst xx xxxxxxx tepelnou xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxx, xxxxx xxxxxx xx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx, proteinových x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx obilnými xxxxxxx,
x) chlebem pekařský xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx droždím, xxxxxxxxx xxxxxx kombinací, ve xxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxx 400 x s xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx chleba, xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx pekařský xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx obsahuje xxxx xxx 8 % xxxxxxxxx tuku x xxxx než 5 % cukru, vztaženo xx celkovou xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobek xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx složek, xxxxx xxxxxxxx nejméně 8 % xxxxxxxxx tuku xxxx xxxxxxx 5 % xxxxx, xxxxxxxx xx celkovou xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, popřípadě xxxxxx xxxxxxx náplněmi před xxxxxxx nebo xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, ovocnou xxxxxxxxxx xxxx náplněmi, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx podmínek xxxxxxx na trh, xxxx xxxxxxxxx upravený,
f) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx, x xxxxxxx xxxx xxxxxxx 10 % x x xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx nejvýše 16 %, xxxxxxxxx xxxxxx různými náplněmi, xxxxx jsou xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx, xxxx xxxxxxxxxx nebo povrchově xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx pšeničným xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, který xxxxxxxx nejméně 90 % xxxxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx pečivem xxxxxxxx výrobek, xxxxx xxxxxxxx nejméně 90 % xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx žitnopšeničným xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, který xxxxxxxx více než 50 % žitných xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků x více než 10 % xxxxxxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) pšeničnožitným xxxxxxx xxxx pšeničnožitným xxxxxxx pekařský výrobek, xxxxx obsahuje xxxxxxx 50 % xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xxx 10 % žitných xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xx celkovou xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) celozrnným xxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx obsahuje nejméně 80 % celozrnných xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx, xxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx výrobky x xxxxxxxx jiných xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 5 %, xxxxxxxx xx xxxxxxxx hmotnost xxxxxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx typy xxxxxx xxxx xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx chleba xxxxxxxx tvaru, xxxx xxxxxxxxxx pečivem xxxxxxxx xxxxxxx, jehož těsto xxxxxxxx
1. xxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxx xxxxx xxxxxx jako xxxxxxx obilné xxxxxxx x xxxxxxxx jiných xxxxxxxxxxx xxxxx, rýži, xxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx, skořápkové xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxx 10 %, xxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxx
2. samostatné xxxxxxxxx xxxx pseudoobiloviny xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx chléb, jehož xxxx technologický xxxxxx xxxxxx od xxxxxxxx xxxxx xx po xxxxxxx x xxxxxxx xx trh xxxxx xxxxxxxx zmrazením xxxx xxxxx technologickou xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx a který xx xxxxxxx xxxxxxx x prodeji xxxxxxx xx 24 xxxxx xx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx pečivem nebalené xxxxx pečivo, jehož xxxx xxxxxxxxxxxxx proces xxxxxx od xxxxxxxx xxxxx až po xxxxxxx a xxxxxxx xx trh nebyl xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx úpravou xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx a xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xx 24 xxxxx xx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, jehož xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx na xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx jinou xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx trvanlivosti x xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx k prodeji xxxxxxx xx 24 xxxxx po xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) kvasem xxxx xxxxxxx prokvašený xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx, xxxx x xxxxxxx kvasu, x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx prokvašený xxxxxxxxx x xxxxx xxxxx, vody a xxxxxxx kvasu, xxxxx xxxxxx mikroorganismy xx xxxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxx x x xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxx xx schopen xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxx xx xxxxxx xxx použití přídatných xxxxx xxxx xxxxxx, xxxxx kyselin x xxxxx vzniká výlučně x xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx z jednoho xxxx xxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx, vody x xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx lze xxxxxx kvasný ocet xxxx přídatné látky, x xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx x množství xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx přídatné látky xx xxxxxxxxx výhradně xxxxxxxxxxxx procesem.
(4) Pro xxxxx xxxxxxxx xx xxxx rozumí
a) sušenkami xxxxxxxxx pečivo xxxxxxx xxxxxxxx hmoty, nekypřené xxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx ze xxxxxxxxx hmot trvanlivé xxxxxx xxxxxxx výhradně xxxxxxxxxx, xxxxx základními xxxxxxxx jsou vaječný xxxxx a xxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx pečivo xxxxxxx upečením tenké xxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxx pečivo x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx cukerným xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx cukrem, xxxxxxxx kořením,
e) xxxxxxx xxxxxxxxx pečivo x xxxxx kypřeného xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx na xxxxxx x xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxx trvanlivými xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx kypřeného xxxxxxxx xxxx biologicky, xxxxx xx při xxxxxx prosušeno x xxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx těst xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x dalších xxxxxx xxxxxxxx technologií působením xxxxx x xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx zvlhčených xxxxxxxx xxx xxxxxxx nebo xxxx druhů xxxxxxxx, xxxx xxxx pohanky xxxx xxxxxx pseudoobilovin x expanzní formě xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx,
x) xx"xxxxxxxxx pekařský xxxxxxx xxxxxx konzistence xxxxxxx ve xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx tepelnou xxxxxxx xxxx z xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx složek,
k) xxxxxxxx xxxxxxxxxxx lupínky xxxxxxxx výrobek vyrobený x celých xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx úpravu,
l) zapékaným xüxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xüxxx smíchaného x přírodními sladidly x xxxx, popřípadě xxxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxx případně xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.
(5) Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx výrobky, xxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxx polev, xxxxx, ovoce xxxx xxxxxxx složek, xxxx xxxxxxx obdobného xxxxxxxxxx xxx základu pekařského xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx, polev, xxxxx, ovoce xxxx xxxxxxx složek,
b) těstem xxxxxxx neopracovaný xxxxxxxxx x přípravě xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx na xxx x balení xxx xxxxxxxxx spotřebitele x xxxxxxxxx xxxx x hluboko xxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx polotovar xxxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx nejméně 25 % x xxxx xxx 40 % xxxxxxxxx2) xxxxxxxxxxxx 80 xx 90 % xxxx xxxx tomu xxxxxxxxxxxx množství xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx tuku xxxx jejich xxxxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx 25 % a méně xxx 40 % xxxxx2) obsahujícího 80 xx 90 % xxxx nebo xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx náplně; xxxxxxxxxx jiného xxxx xx xxxxxxxxx xxxxx x malém xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx ochucujících xxxxxx, ve xxxxxxx xx xxxxxxxxx přirozeně,
f) xxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx nejméně 40 % margarínu xxxxxxxxxxxx 80 až 90 % xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx směsných xxxx, xxxxxxxxx tuku xxxx xxxxxx kombinaci x xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx náplně,
g) xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x obsahem nejméně 40 % másla xxxxxxxxxxxx 80 xx 90 % xxxx xxxx xxxx odpovídající xxxxxxxx máselného tuku, xxxxxxxx na celkovou xxxxxxxx náplně; xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx se xxxxxxxxx pouze x xxxxx množství v xxxxxxxx přenosu x xxxxxxxxx ochucujících xxxxxx, xx xxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) náplní xxxxxxx náplň s xxxxxxx méně xxx 25 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx 80 až 90 % xxxx, xxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx jejich xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx tuku, xxxxxxxx xx celkovou xxxxxxxx xxxxxx,
x) náplní xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx nebo jinými xxxxxxxxxxx, popřípadě xxxxxxxx xx xxxx na xxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx z celkové xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx náplň z xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx x cukrem xxxxxxxx x xxxxx,
x) těstem xxxxxxxx těsto vytvořené xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx a xxxx, připravené xxx xxxxxxx kypřících xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx vykazuje xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Mlýnské xxxxxx xxxxxxx
§3
(1) Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny xx xxxxxxx x příloze č. 1 x xxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxx uvedených x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx informací x xxxxxxxxxxx spotřebitelům3), v xxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxxx způsobech xxxxxxxxxx potravin4) xx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
x) x xxxxx xxxxxxx vždy xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x uvedením xxxxxxxxxxx rodu obiloviny xxxx xxxxxxxxxxxxxxx a
b) x sypkých xxxxx x obilovin xxxxxx xxxxx x xxxxx x xxxxxxxx.
(3) Smyslové, xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2 k xxxx xxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 3 x xxxx vyhlášce.
(5) X všech skupin xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx nejvýše 10 % jiné xxxxxxx xxxx.
(6) Mlýnské obilné xxxxxxx x rýže xx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxx x skladují xx xx větratelných xxxxxxxxxx, x xxxxx x xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx 5 xx xx stěny x xxxxxxxx volných pytlů xxx 25 xx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xx podlaze.
§4
(1) Vlhkost xxxx xx všech xxxxx xxxxxxxx, pohanky x xxxx je xxxxxxx 15,0 %. Xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx nejvýše 3,0 % tuku x xxxxxx. Xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx.
(2) Průměrným xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx obalu se xxxxxxxxxxx přípustné záporné xxxxxxxxxx odchylky xxxxx přílohy č. 4 x xxxx xxxxxxxx.
Xxxxxxxxx
§5
(1) Xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 5 x xxxx vyhlášce.
(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx x poskytování xxxxxxxxx x potravinách xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxx x xx xxxxxxxx x některých xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx x xxxxxxxx uvede
a) x názvu xxxxxxx xxxx xxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobku x
x) x xxxxxxxx xxxxxxxx vakuově xxxx x inertní atmosféře xxxx o xxxx, xx které je xxxxx potravinu xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, fyzikální x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx těstovin xxxx xxxxxxx x příloze č. 6 k xxxx xxxxxxxx.
(4) Průměrným xxxxxxxxx xxxxxxxx je hmotnost xxxxxxxx xxx obalu xx zohledněním xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 7 x xxxx xxxxxxxx.
§6
(1) Sušené xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xx látek aromatických, xxxxxxxx se na xxxxxxxxxx nejméně ve xxxxxxxxxxx 5 cm xx xxxxx xx xxxxxxxxxxxx prostorách s xxxxxxxxx vlhkostí xxxxxxx xxxxxxx 75 %.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx v xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx mikrobiálně xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx trh, xx xxxxxxx xx xxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 10 °X, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx uvádějí xx xxx při xxxxxxx nejvýše 8 °X.
(4) Xxxxxxxxx xx xxxxxx xx barevného xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxx, pod kterým xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxxx xxxxxxx
§7
(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxx výrobků xx xxxxx x skupiny xx xxxxxxx v příloze č. 8 x xxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxxxx x poskytování xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxx x xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx označování xxxxxxxx se x xxxxxxxxxx výrobků xxxxx
x) x xxxxxx a xxxxxxx xxxxxx název xxxxx x xxxxxxx; xxxx xxxxx pečivo xxx xxxxxxx xxxxxx "xxxxxx",
x) x xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx; xxxx xx xxx xxxxxxx xxxxx vyjadřujícími xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx "x xxxxxxxxx xxxxx", "z xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx", "xxxxxxx", "xx xxxxxxxxx xxxx" xxxx "xx xxxxxxx xxxx" a
c) x trvanlivého xxxxxx xxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx trvanlivé xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx, xxxxx se xxxxxx xxxxx "xxxxxxx pečivo" xxxx "xxxxxxx".
(3) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x zákoně x ve vyhlášce x xxxxxxxxx způsobech xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx uvede
a) x xxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxx druh xxxxxx x polevy x případě xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx výrobků,
b) x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx x rozmrazeném xxxxx, xxx, xxx xx xxxxxxx přímo xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx v xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx "rozmrazeno" x
x) x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxx ze zmrazeného xxxxxxxxxx polotovaru, tam, xxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx konečnému xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx výrobku xxxx "xx zmrazeného xxxxxxxxxx".
(4) Xxxxxxxxx "pekárna" xxxx xxxxx, xxxxx mají xxx spotřebitele stejný xxxxxx, xxx xxxxxx xxx uvádění xx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx v xxxxxxx, xxxxx xxx vyroben x xxxxxxx.
(5) Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx xxx, xxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx.
§8
(1) Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9 k xxxx xxxxxxxx.
(2) Průměrným množstvím xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx výrobků xxx obalu xx xxxxxxxxxxx přípustné záporné xxxxxxxxxx odchylky podle přílohy č. 10 x xxxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxx.
(4) Xxxxxxx xxxxxxxx pekařské xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xx xxx při xxxxxxx xxxxx 18 °X xxxx nižší.
Cukrářské xxxxxxx a xxxxx
§9
(1) Členění xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xx xxxxx a xxxxxxx je xxxxxxx x příloze č. 11 x xxxx xxxxxxxx.
(2) Kromě xxxxx uvedených v xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxx x xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx se x xxxxxxxxxxx výrobků x xxxx uvede
a) xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx; xxxxx-xx je xxxxxxx xx xxxxxxx, pak xxxxx xxxxx xxxxx,
x) x xxxxx název xxxxx,
x) xxxx "xxxxxxxxxx" x nebaleného xxxxxxxxxxx xxxxxxx, který xxx x hotovém xxxxx xxxxxxx x konečnému xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx x prodeji x xxxxxxxxxxx stavu x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xx xxxxxxxx; xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx výrobku xxx, xxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx konečnému spotřebiteli, x
x) x cukrářských xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx o přítomnosti xxxxxxxx.
(3) Xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx lze xxxxxxx xxxxxx
x) "xxxxxxx", obsahuje-li xxxxxxx 25 x xxxxx v 1 xx xxxxxx,
x) "čokoládová", xxxxxxxx-xx nejméně 50 x xxxxxxxx x 1 xx náplně, xxxx
x) xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 25 x xxxxx těchto xxxxxxxxxxxx xxxxx x 1 xx náplně.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx a těst xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x těst xxx xxxxx se xxxxxxxxxxx přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxx přílohy č. 12 x této xxxxxxxx.
(5) Xxxxxx cukrářských xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxx v náplni xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(6) Xxxxxx x povrchová xxxxxxx xxxxxxxxxxx výrobků mají xxxxxxxxx xxxx x xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx x xxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxxxxx zdobení.
§10
(1) Xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx je základem xxxx xxxxxxxx cukrářského xxxxxxx, je xxxxx xxxxxxxxx, není xxxxxxxxx, xx příjemnou vůni x xxxx odpovídající xxxxxxxx surovinám, bez xxxxxx pachů x xxxxxxxx.
(2) Náplně xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx z xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx snadno xxxxxxxxx xxxxx, je xxxxx zpracovat xxxxxxx xx 24 xxxxx xx jejich xxxxxxxx; xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx lze xx xxxx dobu xxxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 5 °X.
(3) Xxxxxx, které xxxx xxxxxx použitých xxxxxxx xxxx vlivem xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx k xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx-xxxxxxxx xxxxxxxx xxx teplotách xxx 8 °X, se xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx výrobcem xx xxxx xxxxxxx 48 xxxxx xx xxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxxxxxxxx xxxxx se xxxxxxxxxx samostatně, je xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx ji xx xxxx zhotovené xxxxxx.
(5) Xxxxxxxxx výrobky x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx 6 a xxxxx xx uvádějí xx xxx xxx xxxxxxxxx xx 8 °C. Xxxxxxx zmrazené cukrářské xxxxxxx a xxxxx xx xxxxxxx xx xxx xxx xxxxxxx xxxxx 18 °C xxxx xxxxx.
(6) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, které xxxx x důsledku xxxxxxx xxxxxxx trvanlivějšího xxxxxxxxxx nebo technologické xxxxxx vedoucí k xxxxxxxxxxx trvanlivosti xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx-xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxx 8 °C, se xxxxxxx xx xxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
§11
Technický předpis
Tato xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx směrnicí Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) 2015/1535 xx xxx 9. xxxx 2015 o xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x oblasti xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
§12
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxx xxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxx xx xxx xxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 333/1997 Sb., xx xxxxx xxxxxxx xxxxx dnem nabytí xxxxxxxxx této vyhlášky, xx 1. xxxxx 2021.
(2) Potraviny uvedené xx xxx xxxx xxxxxxxx přede xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx x souladu x xxxxxxxxx Ministerstva xxxxxxxxxxx č. 333/1997 Sb., xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx, mohou být xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx.
§13
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxx se:
1. Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 333/1997 Sb., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), g) x h) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro mlýnské xxxxxx výrobky, těstoviny, xxxxxxxx výrobky x xxxxxxxxx výrobky a xxxxx.
2. Xxxxxxxx Ministerstva xxxxxxxxxxx č. 93/2000 Sb., xxxxxx xx mění vyhláška Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x. 333/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x potravinách a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxx mlýnské xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx.
3. Xxxxxxxx č. 268/2006 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x. 333/1997 Sb., xxxxxx se provádí §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx výrobky x cukrářské výrobky x xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 93/2000 Xx.
4. Xxxxxxxx č. 182/2012 Sb., xxxxxx xx xxxx vyhláška x. 333/1997 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x), i), j) x x) zákona x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích a x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, těstoviny, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
§14
Účinnost
Tato vyhláška xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 2020.
Ministr:
Ing. Xxxxx, XXx., x. x.
Příloha č. 1 x xxxxxxxx x. 18/2020 Sb.
Členění xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx na xxxxxxx x podskupiny
Druh |
Skupina |
Podskupina |
mlýnské xxxxxx xxxxxxx |
xxxxx |
xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx |
xxxxxxx |
xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx |
|
xxxxxx |
||
xxxxxxx |
||
xxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx kroupy malé xxxxxx |
|
xxxxx |
||
xxxxxxxxxxxxxxx |
xxxxxxx |
|
xxxxxx |
||
xxxxxx |
||
xxxxxxxxx xxx přímou xxxxxxxx |
||
xxxxx x xxxxxxxx |
xüxxx xxxxx xxxx |
|
xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxx |
xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx |
Příloha č. 2 x vyhlášce x. 18/2020 Xx.
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx mlýnských xxxxxxxx výrobků
Tabulka 1
Xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxx
Xxxxx xxxxx |
Xxxxx |
xxxxx pšeničné - hrubá, xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx |
xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxxx |
xxxx xx xxxxxxxxxx xxxx našedlým xxxxxxxx |
xxxxxxxx celozrnná |
hnědavý, načervenalý xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxxxx |
xxxxxxx, xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx odstín |
žitná světlá (xxxxxxxxx) |
xxxx |
xxxxx xxxxx (xxxxxxxx) |
xxxxxxxx xx zelenomodrým xxxxxxxx |
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx mouky
Podskupina |
Granulace5) (xxxxxxxx ok/propad) (µm/ %) |
Xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx)6) (% xxxx. v xxxxxx) nejvýše |
Mouky xxxxxx, x toho: | ||
pšeničná xxxxxx |
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75 |
0,60 |
xxxxxxxx polosvětlá |
257/nejméně 96 - 162/xxxxxxx 75 |
0,75 |
pšeničná xxxxxxxx |
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75 |
1,15 |
žitná světlá (xxxxxxxxx) |
- |
0,65 |
xxxxx xxxxx (xxxxxxxx) |
- |
1,10 |
xxxxx xxxxxxxxx |
366/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75 |
0,50 |
xxxxx xxxxx |
485/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 15 |
0,50 |
xxxxx xxxxxxxxx |
1129/xxxxxxx 96 |
1,90 |
mouky xxxxxxxxx |
- |
1,90 |
Xxxxxxx 3
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxxx
Xxxx |
Xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx) (% xxxxxxxxx x xxxxxx) nejvýše |
Vlhkost (x %) xxxxxxx |
Xxxxxxxxx (µx/ %) (xxxxxxxx xx/xxxxxx) |
xxxxxxx xxxxx |
0,50 |
15,0 |
853/xxxxxxx 96 - 446/xxxxxxx 15 |
xxxxxxx jemná |
0,50 |
15,0 |
485/nejméně 96 - 257/nejvýše 15 |
xxxxxxx jemná xxxxxxxxxxxxx |
0,50 |
12,0 |
485/xxxxxxx 96 - 257/xxxxxxx 15 |
xxxxxxx xxxxxxxxx |
0,90 |
- |
- |
Xxxxxxx 4
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx vločky
Druh |
Vlhkost v % nejvýše |
Podíl xxxxxxxxxxxxxx xxx v % xxxxxxx |
Xxxxx části stébel, xxxxx a oplodí x % xxxxxxx |
Xxxxx xxxxxx7) x % xxxxxxx |
xxxxxx |
12,0 |
0,1 |
0,2 |
0,5 |
xxxxxx drcené |
12,0 |
- |
0,2 |
- |
pšeničné |
14,0 |
0,2 |
0,1 |
- |
žitné |
14,0 |
0,2 |
0,2 |
- |
ječné |
14,0 |
0,2 |
0,2 |
- |
ostatní |
14,0 |
0,2 |
- |
- |
Tabulka 5
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxx |
Xxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxx |
15,0 % |
Xxxxxxx 6
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx
Xxxxxxxx |
Xxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxx |
15,0 % |
xxxxxxxxx xxxxx (popel) |
1,9 % x xxxxxx |
xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx |
3,0 % |
Xxxxxxx 7
Xxxxxxxxx a chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxx |
Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxx x % nejvýše |
Podíl xxxxx x xxxxxx v % nejvýše |
Minerální nečistoty8) x % xxxxxxx |
Xxxxxxx x % nejvýše |
perličky |
1,0 |
- |
0,10 |
15,0 |
lámanka |
1,0 |
- |
0,10 |
15,0 |
kroupy xxxx |
1,0 |
0,1 |
0,10 |
15,0 |
xxxxxx xxxxxxx |
2,0 |
0,1 |
0,10 |
15,0 |
Xxxxxxx 8
Další xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na kroupy
Třídění xxx velikosti |
% propadu / xxxxxx xxxxxxxxx xx (µm) |
|
nejméně |
nejvýše |
|
kroupy xxxxx |
- |
30/3500 |
xxxxxx xxxxxxx |
70/3500 |
15/3000 |
xxxxxx malé |
95/3000 |
5/2000 |
perličky |
85/2000 |
1/1000 |
lámanka |
98/3000 |
1/1000 |
Tabulka 9
Fyzikální x chemické požadavky xx jáhly x xxxxxxx
Xxxx |
Xxxxxxx v % xxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx x % xxxxxxx |
Xxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxx x % nejvýše |
Obsah xxxxxxxxxxx xxx x xxxxxx x % xxxxxxx |
xxxxxxx xxxxxxx |
15,0 |
0,15 |
0,2 |
1,0 |
xxxxx |
15,0 |
0,15 |
0,2 |
2,0 |
Xxxxxxx 10
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx x pohanku
Barva |
pohanka loupaná |
světle xxxxx xx xxxxx, xx lomu jasně xxxx |
xxxxx |
xxxxx, žlutooranžová až xxxxxxxxxx |
|
Xxxx |
xxxxxxx xxxxxxx |
xxxxx nahořklá, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx |
xxxxx |
xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx |
Xxxxxxx 11
Fyzikální a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxx |
xxxxxx tepelně xxxxxxxxxxxxx |
xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx |
xxxxxxx |
xxxxxxx 10,0 % |
xxxxxxx 15,0 % |
Xxxxxxx 12
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxx |
xxxxxxx 14,0 % |
xxxxxx9) |
xxxxxxx 1,0 % |
xxxxxxx10) |
xxxxxxx 1,0 % |
xxxxxxxxx xxxxxxxxx |
xxxxxxx 0,10 % |
Tabulka 13
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxx |
xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx závadu |
barva |
vyrovnaná, po xxxxxxxxx xxxxxxxxxx |
xxxx a xxxx |
xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx |
Xxxxxxx 14
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxx z xxxxxxxx
Xxxxx pro xxxxx |
Xxxxxxx x % xxxxxxx |
Xxxxx x % xxxxxxx |
xx xxxxxxxx xxxxxxx |
15,0 |
4,0 |
xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx |
15,0 |
3,0 |
xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx |
15,0 |
2,5 |
xx xxxxxxx xxxx třené hmoty |
11,0 |
2,5 |
na xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx. xxxxxxx |
11,0 |
2,5 |
xx přípravu xxxxxxxx |
15,0 |
3,0 |
xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx |
14,0 |
3,0 |
xx xxxxxxxx xxxxxx xxxx |
15,0 |
- |
xx xxxxxxxx moučníků xxx xxxxx |
15,0 |
- |
Xxxxxxx 15
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost strouhanky
Ukazatel |
Hodnota xxxx xxxxxxxxx |
xxxxxxx |
xxxxxxx 12,0 % |
xxxx a chuť |
typická xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x bez xxxx xxxxxxxx |
Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx x. 18/2020 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx odchylky mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx |
xx 50 x |
- 10 % |
51 - 120 x |
- 5 % |
121 - 250 x |
- 4 % |
251 - 1 000 x |
- 3 % |
1 001 - 2 500 x |
- 2 % |
xxx 2 500 g |
- 1 % |
Příloha x. 5 x xxxxxxxx x. 18/2020 Sb.
Členění xxxxxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxx |
Xxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx |
xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx s xxxxxx xxxxxxxx s xxxxxx xxxxxxx x náplní |
Příloha č. 6 x xxxxxxxx č. 18/2020 Sb.
Smyslové, xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx těstovin
Tabulka 1
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxx a xxxx |
Xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx jiných xxxxx xxxxxxxx xxx 1 %. Povrch xxxxxx, xxxxxxxxx, bez xxxxxx. X xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x x xxxxxxxx, xxx většina povrchu xx tvořena xxxxx (xxxx. x tzv. xxxxxxxxx), xxxx xxx xxxxxx mírně drsný x xxxxxx. Xxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx 10 %. Xxxxxxxxx xx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx uvedených x xxxxxx nerozvařují, xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx si svůj xxxx i po xxxxxxx. |
xxxxx |
Xxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx odstínech žluté, x xxxxxxxxx těstovin xxxxxxxxxxxx počtu použitých xxxxx, u xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx jantarová xxxx x různých xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxx druhů xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx. |
xxxx a xxxx xx xxxxxxx |
Xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx. |
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx těstoviny
těstoviny |
nejméně |
nejvýše |
|
vlhkost |
sušené nesušené zmrazené balené vakuově xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx |
- 20 % 20 % 20 % |
13 % - 38 % 38 % |
Xxxxxxx č. 7 x xxxxxxxx x. 18/2020 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxx |
Xxxxxxxxx záporná xxxxxxxxxx xxxxxxxx |
xx 250 x |
- 6 % |
251 - 500 x |
- 4 % |
501 - 2 000 x |
- 2 % |
xxx 2 000 x |
- 1 % |
Xxxxxxx x. 8 x vyhlášce x. 18/2020 Xx.
Xxxxxxx pekařských xxxxxxx na xxxxx x xxxxxxx
Xxxx |
Xxxxxxx |
xxxxx |
xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx |
xxxxx xxxxxx |
xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx |
xxxxx xxxxxx |
|
xxxxxxxxx pečivo |
sušenky trvanlivé pečivo xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxäxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx müsli |
Xxxxxxx x. 9 x vyhlášce x. 18/2020 Sb.
Požadavky xx xxxxxx xxxxxxxxxx výrobků
Tabulka 1
Xxxxx xxxxxxxxxx výrobku |
Jakostní xxxxxxxx |
xxxxx "xxxxxxxxx typu" xxxx "xxxxxxxxxx xxxx" |
xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx |
xxxxx "kvasový", "xxxxxxxx", "x xxxxxxx" xxxx "x kvasem" |
zakyselen xxxxxxxx kvasem |
chléb "xxxxxxxx xxxxxxx", "xxxxxxxx xxxxxxxx", "xxxxxxxx x xxxxxxx" xxxx "xxxxxxxx s xxxxxx" |
xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx |
"xxxxxx xxxxx" |
xxxxxxxxx do kulatého xxxxxxxx x hmotnosti xxxxxxx 2 kg, x xxxxxxx xxxxxxx 45 % xxxxx xxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
"xxxxxxxxx xxxxx" |
xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx 21 xxx |
"xxxxxx xxxxx xxxxxx" |
xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx 1,7 % mléčné xxxxxx, xxxxxxxx xx celkovou xxxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx |
"xxxxxxx" xxxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx tuku xxxx máselného xxxxxxxxxxx; xxxxxxxxxx jiného tuku xx připouští xxxxx x xxxxx množství x xxxxxxxx přenosu x použitých xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx |
"xxxxxxx" xxxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxx nejméně 180 x xxxxx xxxx 64 x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx množství sušených xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx 1 xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
"xxxxxxx" xxxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx 25 x xxxxx x 1 xx hmoty xxxx xxxxx xxxx upečením |
pekařské xxxxxxx s xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx 25 x xxxxx těchto xxxxxxxxxxxx xxxxx x 1 xx hmoty xxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx |
Xxxxxxx 2
Xxxx/xxxxxxx |
Xxxxxx, tvar |
Kůrka, xxxxxx |
Xxxxxxx, xxxxxxxxx |
Xxxx a xxxx |
xxxxx/xxxxxxx xxxxx, běžné xxxxxx/xxxxxxx běžné pečivo |
pravidelně xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxx xxxx výrobek |
čistá, xxxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx výrobku, nepřipálená, xxxx. xxxxxxxxxx nebo x prasklinami xxxxxxxxx xxx daný xxxxxxx |
xxxxx xxxxxxxxx, pórovitá, vláčná, xxxxxx |
xxxxxxx xxx daný xxxxxxx, odpovídající použitým xxxxxxxxx, příjemná, xxx xxxxxx xxxxx x xxxx příchuti |
jemné pečivo/čerstvé xxxxx xxxxxx |
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxx xxxx výrobek |
čistá, xxxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx x plněných výrobků |
dobře xxxxxxxxx, jemně pórovitá, xxxxxx, popř. x xxxxxx na řezu, xxxxxx nad xxxxxx x plněných xxxxxxx xxxx na xxxxxx |
xxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx, xxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxx xxxxxxxxx, x plněných xxxxxxx xx použité xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxx |
xxxxxxxxx xxxxxx kromě xxxxxxx |
xxxxxxxx, tvar typický xxx xxxx výrobek |
čistá, xxxxxxxxxxxx barvy xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx |
xxxxxx, pórovitá, x xxxxxxxxxxxx výrobků xxxxxxxxxx xxx, xxxxxxxx xxxxxxx na řezu xxxxx v xxxxx xxxx xxxx vrstvách, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, |
xxxxxxxx, xxxxxxx pro xxxx výrobek, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx, xxx xxxxxx pachů x cizí příchuti |
perník |
celistvý, xxxxxxxxx dle xxxxx |
xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx |
xxxxxx, xxxxxxxx, x xxxxxxxx výrobků xxxxx na xxxx |
xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a cizí xxxxxxxx |
Xxxxxxx č. 10 x xxxxxxxx x. 18/2020 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxx |
xxxxxxx - 6 % |
Chléb balený |
nejvýše - 5 % |
Běžné xxxxxx x xxxxxxxxx xx 150 x: 10 xxxx 1 xxx xxx 150 x |
xxxxxxx - 6 % xxxxxxx - 10 % xxxxxxx - 6 % |
Xxxxx xxxxxx o xxxxxxxxx xx 150 x: 10 xxxx 1 xxx xxx 150 x |
xxxxxxx - 6 % xxxxxxx - 10 % nejvýše - 6 % |
Xxxxxxxxx pečivo x xxxxxxxxx do 50 g 51 - 100 g 101 - 250 g 251 - 500 x xxx 500 x |
xxxxxxx - 11 % xxxxxxx - 9 % xxxxxxx - 7 % xxxxxxx - 5 % xxxxxxx - 3 % |
Příloha č. 11 x vyhlášce x. 18/2020 Sb.
Členění cukrářských xxxxxxx a těst xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxxxx xxxxxxx |
x náplní xxxxxx xxxxxxx x náplní xxxxxx máslovou s xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx šlehačkovou s xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxx x. 12 x xxxxxxxx x. 18/2020 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x těst
výrobky x xxxxxxxxx xx 150 x |
xxxxxxx - 8 % |
xxx 150 x |
xxxxxxx - 7 % |
Informace
Právní xxxxxxx č. 18/2020 Sb. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.2.2020.
Xx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx měněn xx xxxxxxxxx.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx jiných xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx není xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx derogační xxxxx xxxxx uvedeného právního xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 178/2002 ze xxx 28. xxxxx 2002, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx se Xxxxxxxx xxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx potravin, x platném xxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 852/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004 o xxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx znění.
Nařízení Evropského xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1308/2013 xx xxx 17. xxxxxxxx 2013, xxxxxx xx xxxxxxx společná xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx Rady (XXX) x. 922/72, (XXX) x. 234/79, (ES) x. 1037/2001 x (XX) č. 1234/2007, x platném xxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1169/2011 xx xxx 25. xxxxx 2011 x xxxxxxxxxxx informací x xxxxxxxxxxx spotřebitelům, x xxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1924/2006 x (XX) č. 1925/2006 x x xxxxxxx směrnice Xxxxxx 87/250/XXX, xxxxxxxx Xxxx 90/496/XXX, xxxxxxxx Xxxxxx 1999/10/XX, xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx 2000/13/XX, xxxxxxx Komise 2002/67/XX x 2008/5/XX x xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 608/2004, x platném znění.
2) Xxxxxxx XX, xxxx VII, dodatek XX nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1308/2013.
3) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1169/2011, x xxxxxxx znění.
4) Vyhláška č. 417/2016 Sb., x některých způsobech xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
5) Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx.
6) Nespalitelné xxxxx, xxxxx xxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
7) Vločky xx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxx xxx 50 % xxxxxxx.
8) Xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx zeminy, xxxxx, x xxxxxxx xxxx x xxxxxx.
9) Xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx-xx xxxx než xxxxxxxx xxxxxx.
10) Xxxx příslušného xxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxx jakostí xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx x semena xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxx obilovin.
11) Xxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxx.
12) Xxxxxx, xxxxx xxxx, xxxxxxxxx zrna.
13) Xxxxxx sítem x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 1,4 xx.