Právní předpis byl sestaven k datu 14.01.2025.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.02.2020.
Vyhláška o požadavcích na mlýnské obilné výrobky, těstoviny, pekařské výrobky a cukrářské výrobky a těsta
18/2020 Sb.
Předmět úpravy §1
Vymezení některých pojmů §2
Cukrářské výrobky a těsta §9 §10
Technický předpis §11
Přechodná ustanovení §12
Zrušovací ustanovení §13
Účinnost §14
Příloha č. 1 - Členění mlýnských obilných výrobků na skupiny a podskupiny
Příloha č. 2 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost mlýnských obilných výrobků
Příloha č. 3 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost rýže
Příloha č. 4 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky mlýnských obilných výrobků
Příloha č. 5 - Členění těstovin na skupiny a podskupiny
Příloha č. 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost těstovin
Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky těstovin
Příloha č. 8 - Členění pekařských výrobků na druhy a skupiny
Příloha č. 9 - Požadavky na jakost pekařských výrobků
Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky pekařských výrobků
Příloha č. 11 - Členění cukrářských výrobků a těst na druhy a skupiny
Příloha č. 12 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky cukrářských výrobků a těst
18
XXXXXXXX
xx xxx 20. xxxxx 2020
x xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx obilné xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx a cukrářské xxxxxxx x xxxxx
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §18 odst. 1 xxxx. x), x), x) a x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxx x. 119/2000 Sb., zákona x. 306/2000 Xx., xxxxxx x. 146/2002 Xx., xxxxxx x. 131/2003 Xx., xxxxxx x. 274/2003 Xx., xxxxxx x. 316/2004 Xx., xxxxxx x. 120/2008 Xx., xxxxxx x. 139/2014 Xx. x xxxxxx x. 180/2016 Sb., (xxxx xxx "zákon"):
§1
Předmět xxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xx přímo xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx1)
x) xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, těstovinách, pekařských xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxx,
x) xxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx, těstovin, xxxxxxxxxx xxxxxxx a cukrářských xxxxxxx x těst x xxxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny,
c) xxx jednotlivé xxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx, xxxxxxxx, pekařských xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxxxx xx x názvu x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky,
d) xxx xxxxxxx xxxxxx výrobky, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x těsta
1. xxxxxxxx xxxxxx a relativní xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx,
2. způsoby uchovávání x manipulace xxxxx xxxxxxx na xxx,
3. xxxxxxxxx technologické xxxxxxxxx.
§2
Vymezení xxxxxxxxx pojmů
(1) Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx obilnými xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx zpracováním xxxxxxx nebo xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx; xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx obilný výrobek xxxxxxx mletím xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx velikosti xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx látek x druhu xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx nebo xxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xxxxx obilných xxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxx hrubších částic xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx x oloupaného obilného xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxx zbaveného xxxxx, xxxxxxx jeho xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xüxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxx jinou vhodnou xxxxxxxxxxx, k xxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx, zejména jádra xxxxxxxxxxxx xxxxx, sušené xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxx xxxx konzistenci,
f) otrubami xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx získané xxx xxxxx xxxx,
x) pseudoobilovinami xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x využití xxxx x xxxxxxxx,
x) trhankou xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx drcením,
i) kroupami xxxxxxx x vyčištěného xxxxxxxx zrna zbaveného xxxxxxxxx vrstev xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx zlomkové drobné xxxxxxxxx obilné x xxxxxxxxx kroupy,
k) xxxxxxxxxx xxxxx drobné xxxxxx xxxxxx,
x) jáhlami vyčištěná xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx při xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx jinak upravená xxxxxx xxxx,
x) xxxxxx x xxxxxxxx výrobky xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx ke xxxxxxxx po tepelné xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx výrobky, xx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx,
x) xxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx Oryza sativa X. x jejích xxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx rýže x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx,
x) rýží xxxxxxxxxxxx xxxx rýží xxxxxxx xxxx rýže xxxxxxx xxxxxx xxxxxx,
x) rýží xxxxxxxx zrna xxxx xxxxxxx všech xxxxx xxxxxx a osemení x xxxxxxxx x xxxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx zrno xx delší než 6 xx,
x) rýží xxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxx 5,2 xx x 6,0 xx x xxxxx xxxxx a šířky xxxx je xxxxx xxx 3,
v) xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxx délka xxxx xx xxxxx xxx 5,2 mm a xxxxx xxxxx a xxxxx zrna xx xxxxx xxx 2,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx mlýnský xxxxxx xxxxxxx získaný xxxxxxx celého zrna xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx jeho xxxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxx všechny složky xxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxx,
x) grahamovou xxxxxx xxxxx pšeničná xxxxxxxxx xxxx xxxxx pšeničná xxxxxxx xxxxxx zrna xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx obsahující ostatní xxxxxx zrna xx xxxxxxx poměru xxxx xx xxxxxxx zrno xxxxxxx xxxxxx.
(2) Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxx rozumí
a) xxxxxxxxxxx výrobky vyrobené xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx dalších složek,
b) xxxxxxxxxxx sušenými xxxxxxxxx, xxxxx jsou xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx vlhkosti xxxxxxx 13 hmotnostních xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx nesušenými xxxxxxxxx, xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx snadno podléhají xxxxx x xxxx xx xxxxxxxxxx mírně xxxxxxx na xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 20 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx čerstvými xxxxxxxxx, xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx snadno podléhají xxxxx a xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx na xxxxxxx xxxxx vlhkosti nejméně 24 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x jejichž datum xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx 14 xxx xx xxxx výroby,
e) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx použijí vejce xxxx xxxxxxx výrobky,
f) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, kterou xx xxxxxx xxxxxxx z xxxxxxx Triticum xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx semolinovými vaječnými xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, kterou xx xxxxxx xxxxxxx x pšenice Triticum xxxxx, s přídavkem xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) těstovinami xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx vyrobené x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx rýže,
i) těstovinami xxxxxxxxxxx těstoviny xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xx xxx xxxxxxxxx připravují xxxxxxxxxxx xx vodě xxxx xxxx xxxxxxxx.
(3) Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx dále xxxxxx
x) xxxxxxxx provozovna, xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx výrobu xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xx finální xxxxxxxx xxxxxx,
x) pekařským xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx tepelnou xxxxxxx těst xxxx xxxx, jehož sušina xx s xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx ze xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx výrobků a xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x převažujícím xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx obilnými xxxxxxx,
x) xxxxxxx pekařský xxxxxxx kypřený xxxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, ve xxxxx xxxx, bochníku xxxx xxxxx, x xxxxxxxxx nejméně 400 x x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxx hmotnost může xxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobek xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx nebo jiných xxxxxxxxx obilných xxxxxxx x xxxxxxx složek, xxxxx xxxxxxxx xxxx xxx 8 % xxxxxxxxx xxxx x xxxx xxx 5 % xxxxx, xxxxxxxx xx celkovou hmotnost xxxxxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobek xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx nejméně 8 % bezvodého xxxx xxxx nejméně 5 % xxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, popřípadě xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, ovocnou pomazánkou xxxx náplněmi, které xxxx mikrobiálně xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx na trh, xxxx povrchově xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx mouky xxxx xxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx x dalších xxxxxx, x obsahem xxxx xxxxxxx 10 % x u xxxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx tyčinek x xxxxxxx xxxx xxxxxxx 16 %, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx jsou xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx, nebo xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx chlebem xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, který xxxxxxxx xxxxxxx 90 % xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků, vztaženo xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx pečivem xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 90 % žitných mlýnských xxxxxxxx výrobků, vztaženo xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských obilných xxxxxxx,
x) žitnopšeničným xxxxxxx xxxx žitnopšeničným xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxx než 50 % xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků x více xxx 10 % xxxxxxxxxx xxxxxxxxx obilných výrobků, xxxxxxxx na celkovou xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobek, xxxxx xxxxxxxx nejméně 50 % pšeničných xxxxxxxxx obilných výrobků x více než 10 % žitných xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx použitých mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxx xxxx nebo jim xxxxxxxxxxxx množství xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků tak, xxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx složky xxxx, xxxxxxxx xx celkovou xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků,
l) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx pekařský výrobek, xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ze xxxxxxx x xxxx další xxxxxx jako mlýnské xxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, pseudoobiloviny, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx množství xxxxxxx 5 %, xxxxxxxx xx celkovou xxxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxx netradičními typy xxxxxx jako xxxx, xxxxxxx xxxxx anebo xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx těsto xxxxxxxx
1. kromě mlýnských xxxxxxxx výrobků xx xxxxxxx x xxxx xxxxx složku xxxx xxxxxxx xxxxxx výrobky x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxx, xxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx, skořápkové xxxxx, xxxxxxxx, mléčné xxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx 10 %, vztaženo na xxxxxxxx xxxxxxxx použitých xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků, xxxx
2. samostatné xxxxxxxxx xxxx pseudoobiloviny jednoho xxxx xxxx botanických xxxxx,
x) čerstvým chlebem xxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx technologický proces xxxxxx xx přípravy xxxxx xx po xxxxxxx x xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x prodloužení xxxxxxxxxxxx x xxxxx xx zároveň nabízen x prodeji nejdéle xx 24 xxxxx xx upečení,
o) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pečivo, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx proces xxxxxx od xxxxxxxx xxxxx xx po xxxxxxx a xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxxxxxx zmrazením nebo xxxxx technologickou xxxxxxx xxxxxxx x prodloužení xxxxxxxxxxxx a xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xx 24 xxxxx xx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx technologický xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx úpravu a xxxxxxx na xxx xxxxx přerušen xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx k xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx a xxxxx xx zároveň xxxxxxxx k prodeji xxxxxxx do 24 xxxxx po xxxxxxx xxxx xxxxxxx tepelné xxxxxx,
x) xxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxxxx polotovar x jednoho xxxx xxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx, xxxx a xxxxxxx xxxxx, x xxxxxxx žitného kvasu xxxx xxxxxx prokvašený xxxxxxxxx x žitné xxxxx, vody x xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x aktivním xxxxx a v xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx těsta; xxxxxxx xxxx nebo xxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx opakovaného xxxxxxx, xxxx xx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx enzymů, xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x jednoho xxxx více xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků, xxxx x základu xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx sušením xxxx xxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx lze xxxxxx xxxxxx ocet xxxx přídatné xxxxx, x xx kyselinu xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx jednu xxxxxxx z celkové xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx přídatné xxxxx xx získávají xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx procesem.
(4) Xxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx získané xxxxxxxx hmoty, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx ze xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx kypřené xxxxxxxx xxxxxxxxxx, jehož základními xxxxxxxx xxxx vaječný xxxxx x xxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx nebo xxxxx kontaktním xxxxxxxx xx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx medem, neutralizovaným xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx cukrem, xxxxxxxx kořením,
e) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx z xxxxx kypřeného xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx a restované,
f) xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx nebo biologicky, xxxxx je při xxxxxx prosušeno x xxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx z xxxxxxxxxxxx xxxx kypřené xxxxxxxx xxxx biologicky,
h) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx pekařský xxxxxxx vyrobený x xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx pekařský xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxx pohanky xxxx jiných xxxxxxxxxxxxxx x expanzní formě xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx,
x) kn"ckebrotem xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx, získaný xxxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků x dalších xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobek xxxxxxxx x xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx úpravu,
l) xxxxxxxxx xüxxx pekařský výrobek xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xüxxx smíchaného x xxxxxxxxxx xxxxxxxx x tuky, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx dalších xxxxxx.
(5) Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx jsou pekařské xxxxxxx xxxx nepečené xxxxx, které xxxx xxxxxxxxxx pomocí náplní x xxxx xxxxx, xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx, nebo xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxx vyrobené pouze x xxxxxx, xxxxx, xxxxx, ovoce xxxx xxxxxxx složek,
b) xxxxxx xxxxxxx neopracovaný xxxxxxxxx x přípravě xxxxxxxxxx xxxxxxx, uváděný na xxx v xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx polotovar xxxxxxxxx k xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxx xxxxxxx náplň x xxxxxxx xxxxxxx 25 % x xxxx xxx 40 % xxxxxxxxx2) xxxxxxxxxxxx 80 xx 90 % xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx tuku xxxx xxxxxx kombinace x xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx hmotnost xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx náplň s xxxxxxx xxxxxxx 25 % a xxxx xxx 40 % xxxxx2) xxxxxxxxxxxx 80 xx 90 % xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx; xxxxxxxxxx xxxxxx tuku xx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxx x důsledku xxxxxxx x použitých xxxxxxxxxxxx xxxxxx, ve xxxxxxx xx xxxxxxxxx přirozeně,
f) xxxxxx tukovou xxxxx x obsahem xxxxxxx 40 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx 80 xx 90 % tuku xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx s xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx 40 % másla xxxxxxxxxxxx 80 xx 90 % xxxx xxxx tomu xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xx celkovou xxxxxxxx xxxxxx; xxxxxxxxxx xxxxxx tuku xx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx přenosu x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx xxx 25 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx 80 xx 90 % tuku, xxxxxxxx tuku, xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx na celkovou xxxxxxxx xxxxxx,
x) náplní xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx smetana xx xxxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx nebo jinými xxxxxxxxxxx, popřípadě xxxxxxxx xx xxxx na xxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx nejvýše jednu xxxxxxx z xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx,
x) náplní xxxxxxxx xxxxx z xxxxxxxxxxx čerstvých, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx nebo obnovených xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx bílků x xxxxxx svařeným x xxxxx,
x) těstem xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx vrstev xxxxxxxx xxxxx a xxxx, xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
§3
(1) Xxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx xx skupiny x podskupiny xx xxxxxxx v příloze č. 1 x xxxx vyhlášce.
(2) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx spotřebitelům3), x xxxxxx a xxxxxxxx x některých xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx4) xx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
x) x xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx rodu obiloviny xxxx xxxxxxxxxxxxxxx x
x) x xxxxxxx xxxxx x obilovin xxxxxx xxxxx a xxxxx x xxxxxxxx.
(3) Smyslové, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2 x xxxx xxxxxxxx.
(4) Fyzikální x xxxxxxxx požadavky na xxxxxx rýže jsou xxxxxxx x příloze č. 3 x této xxxxxxxx.
(5) X všech xxxxxx xxxx se povoluje xxxxxxxxxx xxxxxxx 10 % jiné xxxxxxx xxxx.
(6) Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x rýže xx ukládají odděleně xx xxxxx aromatických x xxxxxxxx se xx xxxxxxxxxxxx prostorách, x xxxxx a xx xxxxxxxxxx ve xxxxxxxxxxx 5 cm xx xxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx 25 xx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xx podlaze.
§4
(1) Xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxx, pohanky x xxxx je xxxxxxx 15,0 %. Xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx nejvýše 3,0 % xxxx v xxxxxx. Xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx.
(2) Průměrným xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx je hmotnost xxxxxxxxx obilných xxxxxxx xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 4 k xxxx xxxxxxxx.
Xxxxxxxxx
§5
(1) Členění xxxxxxxx xx skupiny a xxxxxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 5 k xxxx vyhlášce.
(2) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x potravinách xxxxxxxxxxxxx, v xxxxxx x ve xxxxxxxx x některých xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx x xxxxxxxx xxxxx
x) x xxxxx výrobku xxxx xxxx, skupina x podskupina xxxxxxx x
x) x xxxxxxxx xxxxxxxx vakuově nebo x xxxxxxx atmosféře xxxx x xxxx, xx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx tohoto obalu xxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 6 x xxxx xxxxxxxx.
(4) Průměrným množstvím xxxxxxxx xx hmotnost xxxxxxxx bez xxxxx xx zohledněním xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 7 x xxxx xxxxxxxx.
§6
(1) Xxxxxx těstoviny xx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx se xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx 5 xx xx stěny ve xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx vlhkostí xxxxxxx xxxxxxx 75 %.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx mikrobiálně xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx, xx xxxxxxx xx xxx xxx teplotě xxxxxxx 10 °X, xxxxx xxxxxxx nestanoví xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxx a nesušené xxxxxxxxx se uvádějí xx trh xxx xxxxxxx xxxxxxx 8 °X.
(4) Xxxxxxxxx xx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx ani průsvitného xxxxx, xxx xxxxxx xx byla xxxxxxxx xxxxxxxxx barva xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
Pekařské xxxxxxx
§7
(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx na xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 8 x xxxx xxxxxxxx.
(2) Kromě údajů xxxxxxxxx x xxxxxxxx x poskytování informací x potravinách xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxx x xx xxxxxxxx o xxxxxxxxx xxxxxxxxx označování xxxxxxxx xx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
x) x chleba a xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx; xxxx xxxxx xxxxxx xxx označit názvem "xxxxxx",
x) x xxxxxxx xxxxxx xxxxx druhu; xxxx xx xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx jako "x xxxxxxxxx těsta", "z xxxxxxxx listového xxxxx", "xxxxxxx", "xx xxxxxxxxx xxxx" xxxx "xx xxxxxxx hmot" x
x) x xxxxxxxxxxx pečiva xxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxx pečiva x piškotů xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx, xxxxx xx xxxxxx xxxxx "sněhové xxxxxx" xxxx "xxxxxxx".
(3) Kromě xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx o poskytování xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x zákoně x ve xxxxxxxx x xxxxxxxxx způsobech xxxxxxxxxx potravin xx x nebalených pekařských xxxxxxx xxxxx
x) u xxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx plněných xxxx xxxxxxxxxxxx výrobků,
b) x nebaleného pekařského xxxxxxx, xxxxx xxx x xxxxxxx stavu xxxxxxx a konečnému xxxxxxxxxxxx je nabízen x xxxxxxxxxxx stavu, xxx, xxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx konečnému xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx v xxxxxxxxx xxxxx výrobku xxxx "xxxxxxxxxx" x
x) x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx, xxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx "xx zmrazeného polotovaru".
(4) Xxxxxxxxx "pekárna" nebo xxxxx, xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx stejný xxxxxx, xxx xxxxxx xxx xxxxxxx xx xxx pekařského xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxx.
(5) Jemné xxxxxx x trvanlivé xxxxxx lze xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxx mouk xxxx xxx odpovídající xxxxxxxx mlýnských obilných xxxxxxx xxx, aby xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx, vztaženo xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.
§8
(1) Požadavky na xxxxxx xxxxxxxxxx výrobků xxxx xxxxxxx v příloze č. 9 x xxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx pekařských výrobků xxx xxxxx se xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 10 k xxxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxx obaly x prostředky určené x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx x jiným xxxxxx.
(4) Xxxxxxx zmrazené xxxxxxxx xxxxxxx a polotovary xx xxxxxxx xx xxx při teplotě xxxxx 18 °C xxxx nižší.
Xxxxxxxxx výrobky x xxxxx
§9
(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x těst xx druhy x xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 11 k xxxx vyhlášce.
(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, v zákoně x xx xxxxxxxx x některých xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx se x cukrářských xxxxxxx x xxxx uvede
a) xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) u xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx; xxxxx-xx xx xxxxxxx xx xxxxxxx, xxx xxxxx název druhu,
c) x xxxxx xxxxx xxxxx,
x) xxxx "xxxxxxxxxx" x xxxxxxxxxx cukrářského xxxxxxx, xxxxx xxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx nabízen x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxx nebo xx xxxxxxxx; tento xxxx se uvede xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx, xxx xx xxxxxxx xxxxx nabízen k xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, x
x) x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxxx cukrářských xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx
x) "xxxxxxx", obsahuje-li xxxxxxx 25 x xxxxx v 1 xx xxxxxx,
x) "xxxxxxxxxx", xxxxxxxx-xx nejméně 50 x xxxxxxxx x 1 xx náplně, xxxx
x) skořápkových xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 25 x xxxxx těchto xxxxxxxxxxxx xxxxx x 1 xx xxxxxx.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x těst xx xxxxxxxx cukrářských xxxxxxx x těst xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxx přílohy č. 12 x xxxx xxxxxxxx.
(5) Náplně cukrářských xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxx v xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(6) Xxxxxx x povrchová zdobení xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx vůni x xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx x xxxx xxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx náplně xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
§10
(1) Xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx je xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xx dobře xxxxxxxxx, xxxx připálený, xx příjemnou vůni x xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx surovinám, bez xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx.
(2) Xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx z xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx snadno xxxxxxxxx xxxxx, je xxxxx zpracovat xxxxxxx xx 24 xxxxx xx jejich xxxxxxxx; xxxxxxxxxxxxxx náplně xxx xx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 5 °C.
(3) Xxxxxx, které xxxx xxxxxx xxxxxxxxx surovin xxxx vlivem xxxxxxxxxxxxx xxxxxx vedoucí k xxxxxxxxxxx trvanlivosti xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx-xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxx 8 °X, xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx po xxxx xxxxxxx 48 xxxxx xx xxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxxxxxxxx náplň se xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxxxxxxxx přimíchávat xx xx xxxx zhotovené xxxxxx.
(5) Cukrářské výrobky x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx 6 x xxxxx xx xxxxxxx xx xxx xxx xxxxxxxxx xx 8 °X. Xxxxxxx zmrazené xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xx uvádějí xx xxx xxx xxxxxxx xxxxx 18 °X xxxx nižší.
(6) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx trvanlivějšího xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx vedoucí x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx mikrobiologicky x xxxxxxxxx-xxxxxxxx stabilní xxx xxxxxxxxx xxx 8 °X, se xxxxxxx xx xxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
§11
Xxxxxxxxx předpis
Tato xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx se xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (EU) 2015/1535 xx xxx 9. xxxx 2015 o xxxxxxx při poskytování xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
§12
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxx xxxxxxx, xxxxxxxxx x uvádět na xxx podle vyhlášky Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 333/1997 Sb., xx znění xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx této xxxxxxxx, xx 1. února 2021.
(2) Potraviny xxxxxxx xx xxx xxxx xxxxxxxx přede xxxx xxxxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx, které xxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx Ministerstva zemědělství č. 333/1997 Sb., xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxx do vyprodání xxxxx.
§13
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx:
1. Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 333/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), b), g) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x potravinách a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx mlýnské xxxxxx xxxxxxx, těstoviny, xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx výrobky x xxxxx.
2. Vyhláška Ministerstva xxxxxxxxxxx č. 93/2000 Sb., kterou xx mění vyhláška Xxxxxxxxxxxx zemědělství x. 333/1997 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx mlýnské xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx výrobky x xxxxx.
3. Xxxxxxxx č. 268/2006 Sb., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx Ministerstva xxxxxxxxxxx x. 333/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. a), x), x), x), x) a k) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových výrobcích x x změně x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x cukrářské xxxxxxx x xxxxx, xx xxxxx vyhlášky x. 93/2000 Sb.
4. Xxxxxxxx č. 182/2012 Sb., xxxxxx se xxxx vyhláška x. 333/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, těstoviny, xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
§14
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx dnem 1. xxxxx 2020.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxxxx, XXx., x. x.
Xxxxxxx x. 1 x vyhlášce č. 18/2020 Sb.
Členění mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx na xxxxxxx x podskupiny
Druh |
Skupina |
Podskupina |
mlýnské xxxxxx xxxxxxx |
xxxxx |
xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx mouka celozrnná xxxxx xxxxxxxxx xxxxx |
xxxxxxx |
xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx |
|
xxxxxx |
||
xxxxxxx |
||
xxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx |
|
xxxxx |
||
xxxxxxxxxxxxxxx |
xxxxxxx |
|
xxxxxx |
||
xxxxxx |
||
xxxxxxxxx xxx xxxxxx spotřebu |
||
směsi x xxxxxxxx |
xüxxx xxxxx xxxx |
|
xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx rýže kulatozrnná xxxx |
xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx rýže neloupaná xxxx xxxxxxxxx xxxx |
Příloha x. 2 x xxxxxxxx č. 18/2020 Sb.
Smyslové, fyzikální x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx
Xxxxx mouky |
Barva |
mouky xxxxxxxx - xxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx, hladká xxxxxxxxxx |
xxxx x nažloutlým xxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxxx |
xxxx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxxxx |
xxxxxxx, načervenalý xxxx xxxxxxxxxxxx odstín |
pšeničná xxxxxxxxx |
xxxxxxx, načervenalý xxxx xxxxxxxxxxxx odstín |
žitná světlá (xxxxxxxxx) |
xxxx |
xxxxx xxxxx (xxxxxxxx) |
xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx |
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx na xxxxx
Xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx5) (xxxxxxxx xx/xxxxxx) (µm/ %) |
Xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx)6) (% hmot. v xxxxxx) xxxxxxx |
Xxxxx hladké, x xxxx: | ||
xxxxxxxx xxxxxx |
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75 |
0,60 |
xxxxxxxx xxxxxxxxxx |
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75 |
0,75 |
xxxxxxxx xxxxxxxx |
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75 |
1,15 |
žitná xxxxxx (xxxxxxxxx) |
- |
0,65 |
xxxxx xxxxx (chlebová) |
- |
1,10 |
mouky xxxxxxxxx |
366/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75 |
0,50 |
xxxxx hrubé |
485/nejméně 96 - 162/xxxxxxx 15 |
0,50 |
xxxxx celozrnné |
1129/nejméně 96 |
1,90 |
mouky xxxxxxxxx |
- |
1,90 |
Xxxxxxx 3
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx
Xxxx |
Xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx) (% xxxxxxxxx x xxxxxx) xxxxxxx |
Xxxxxxx (x %) xxxxxxx |
Xxxxxxxxx (µm/ %) (xxxxxxxx ok/propad) |
krupice xxxxx |
0,50 |
15,0 |
853/xxxxxxx 96 - 446/xxxxxxx 15 |
xxxxxxx jemná |
0,50 |
15,0 |
485/nejméně 96 - 257/xxxxxxx 15 |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx |
0,50 |
12,0 |
485/xxxxxxx 96 - 257/xxxxxxx 15 |
xxxxxxx xxxxxxxxx |
0,90 |
- |
- |
Xxxxxxx 4
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx vločky
Druh |
Vlhkost v % xxxxxxx |
Xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxx v % xxxxxxx |
Xxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxx x oplodí x % xxxxxxx |
Xxxxx xxxxxx7) v % xxxxxxx |
xxxxxx |
12,0 |
0,1 |
0,2 |
0,5 |
xxxxxx xxxxxx |
12,0 |
- |
0,2 |
- |
xxxxxxxx |
14,0 |
0,2 |
0,1 |
- |
xxxxx |
14,0 |
0,2 |
0,2 |
- |
xxxxx |
14,0 |
0,2 |
0,2 |
- |
xxxxxxx |
14,0 |
0,2 |
- |
- |
Xxxxxxx 5
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx
Xxxxxxxx |
Xxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxx |
15,0 % |
Tabulka 6
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx trhanku
Ukazatel |
Hodnota nejvýše |
vlhkost |
15,0 % |
xxxxxxxxx látky (xxxxx) |
1,9 % x sušině |
podíl xxxxxxxxxxxxx xxx |
3,0 % |
Tabulka 7
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx kroupy
Druh |
Podíl xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxx v % nejvýše |
Podíl pluch x xxxxxx v % xxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx8) x % xxxxxxx |
Xxxxxxx x % nejvýše |
perličky |
1,0 |
- |
0,10 |
15,0 |
lámanka |
1,0 |
- |
0,10 |
15,0 |
kroupy xxxx |
1,0 |
0,1 |
0,10 |
15,0 |
xxxxxx ostatní |
2,0 |
0,1 |
0,10 |
15,0 |
Tabulka 8
Xxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx
Xxxxxxx xxx velikosti |
% xxxxxxx / průměr xxxxxxxxx xx (µx) |
|
xxxxxxx |
xxxxxxx |
|
xxxxxx xxxxx |
- |
30/3500 |
xxxxxx xxxxxxx |
70/3500 |
15/3000 |
xxxxxx xxxx |
95/3000 |
5/2000 |
xxxxxxxx |
85/2000 |
1/1000 |
xxxxxxx |
98/3000 |
1/1000 |
Xxxxxxx 9
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jáhly x xxxxxxx
Xxxx |
Xxxxxxx x % xxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx x % xxxxxxx |
Xxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxx x % xxxxxxx |
Xxxxx xxxxxxxxxxx xxx a xxxxxx v % xxxxxxx |
xxxxxxx xxxxxxx |
15,0 |
0,15 |
0,2 |
1,0 |
xxxxx |
15,0 |
0,15 |
0,2 |
2,0 |
Xxxxxxx 10
Smyslové xxxxxxxxx xx xxxxx x pohanku
Barva |
pohanka xxxxxxx |
xxxxxx xxxxx až xxxxx, xx xxxx xxxxx xxxx |
xxxxx |
xxxxx, xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx |
|
Xxxx |
xxxxxxx xxxxxxx |
xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx |
xxxxx |
xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx |
Xxxxxxx 11
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxx |
xxxxxx tepelně xxxxxxxxxxxxx |
xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx |
xxxxxxx |
xxxxxxx 10,0 % |
xxxxxxx 15,0 % |
Xxxxxxx 12
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx obiloviny xxx přímou spotřebu
Ukazatel |
Hodnota |
vlhkost |
nejvýše 14,0 % |
zlomky9) |
nejvýše 1,0 % |
xxxxxxx10) |
xxxxxxx 1,0 % |
xxxxxxxxx xxxxxxxxx |
xxxxxxx 0,10 % |
Xxxxxxx 13
Xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxx z xxxxxxxx
Xxxxxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxx |
xxxxx xxxx, menší xxxxxx xxxxxxxxxxxx hrudky nejsou xx xxxxxx |
xxxxx |
xxxxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx |
xxxx x xxxx |
xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx použitých xxxxxx x xxxxxxxxxxx |
Xxxxxxx 14
Fyzikální x chemické xxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxx pro xxxxx |
Xxxxxxx x % xxxxxxx |
Xxxxx x % nejvýše |
na xxxxxxxx xxxxxxx |
15,0 |
4,0 |
xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx |
15,0 |
3,0 |
xx pšeničné xxxxxx jemné |
15,0 |
2,5 |
na šlehané xxxx třené hmoty |
11,0 |
2,5 |
na xxxxxxxx trvanlivého pečiva xx. xxxxxxx |
11,0 |
2,5 |
xx přípravu xxxxxxxx |
15,0 |
3,0 |
xx xxxxxxxx smažených xxxxxxx |
14,0 |
3,0 |
xx přípravu xxxxxx xxxx |
15,0 |
- |
xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx |
15,0 |
- |
Xxxxxxx 15
Fyzikální x smyslové xxxxxxxxx xx jakost strouhanky
Ukazatel |
Hodnota xxxx xxxxxxxxx |
xxxxxxx |
xxxxxxx 12,0 % |
xxxx x xxxx |
xxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxx xxxx příchuti |
Xxxxxxx x. 4 x vyhlášce č. 18/2020 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx odchylky mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxx balení |
Přípustná xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx |
xx 50 x |
- 10 % |
51 - 120 x |
- 5 % |
121 - 250 g |
- 4 % |
251 - 1 000 x |
- 3 % |
1 001 - 2 500 x |
- 2 % |
xxx 2 500 x |
- 1 % |
Příloha x. 5 x vyhlášce č. 18/2020 Xx.
Xxxxxxx těstovin xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxx |
Xxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx vaječné celozrnné |
sušené nesušené čerstvé sušené x xxxxxx xxxxxxxx s xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx |
Příloha č. 6 x vyhlášce č. 18/2020 Xx.
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost těstovin
Tabulka 1
Xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxx x xxxx |
Xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx nad 1 %. Xxxxxx hladký, xxxxxxxxx, xxx xxxxxx. X xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x u xxxxxxxx, xxx xxxxxxx povrchu xx tvořena xxxxx (xxxx. x xxx. xxxxxxxxx), může být xxxxxx xxxxx drsný x xxxxxx. Podíl xxxxxx může xxx xxxxxxxxx 10 %. Xxxxxxxxx xx xxx xxxxxxxx podmínek xxxxxxxxx x návodu xxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xx xxxx xxxx x xx xxxxxxx. |
xxxxx |
Xxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx použitých xxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx žluté, x xxxxxxxxx druhů odpovídá xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx určeným x xxxxxxxxxxx. |
xxxx a xxxx xx uvaření |
Příjemná, odpovídá xxxxxxxx xxxxxxx. |
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx
xxxxxxxxx |
xxxxxxx |
xxxxxxx |
|
xxxxxxx |
xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx vakuově xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx |
- 20 % 20 % 20 % |
13 % - 38 % 38 % |
Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx č. 18/2020 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx |
xx 250 g |
- 6 % |
251 - 500 x |
- 4 % |
501 - 2 000 x |
- 2 % |
xxx 2 000 x |
- 1 % |
Příloha č. 8 x vyhlášce č. 18/2020 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxx |
Xxxxxxx |
xxxxx |
xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx |
xxxxx pečivo |
pšeničné žitné žitnopšeničné pšeničnožitné celozrnné grahamové vícezrnné speciální |
jemné xxxxxx |
|
xxxxxxxxx pečivo |
sušenky trvanlivé xxxxxx xx šlehaných xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxäxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobky obilné xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xüxxx |
Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx č. 18/2020 Sb.
Požadavky na xxxxxx xxxxxxxxxx výrobků
Tabulka 1
Xxxxx pekařského xxxxxxx |
Xxxxxxxx xxxxxxxx |
xxxxx "xxxxxxxxx xxxx" xxxx "xxxxxxxxxx typu" |
zakyselen xxxxxxxxx xxxxxx |
xxxxx "kvasový", "xxxxxxxx", "x xxxxxxx" xxxx "x kvasem" |
zakyselen xxxxxxxx xxxxxx |
xxxxx "xxxxxxxx xxxxxxx", "xxxxxxxx kváskový", "xxxxxxxx x xxxxxxx" xxxx "xxxxxxxx x xxxxxx" |
xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx |
"xxxxxx xxxxx" |
xxxxxxxxx xx kulatého xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx 2 xx, x xxxxxxx xxxxxxx 45 % xxxxx xxxxx, vztaženo xx xxxxxxx množství xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
"xxxxxxxxx xxxxx" |
xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx chleba xx xxxxxxx 21 xxx |
"xxxxxx xxxxx pečivo" |
obsahuje xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx 1,7 % xxxxxx sušiny, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
"xxxxxxx" xxxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx tuku xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx; xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxxx xx vyskytuje xxxxxxxxx |
"xxxxxxx" xxxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxx nejméně 180 x vajec xxxx 64 x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx sušených xxxxxxxxx výrobků xxxxxxxx xx 1 xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
"xxxxxxx" xxxxxxxx výrobky |
obsahují xxxxxxx 25 x xxxxx v 1 xx xxxxx nebo xxxxx xxxx xxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx s názvem xxxxxxx skupiny xxxxxxxxxxxx xxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx 25 x jader xxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů v 1 kg xxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx |
Xxxxxxx 2
Druh/skupina |
Vzhled, xxxx |
Xxxxx, xxxxxx |
Xxxxxxx, xxxxxxxxx |
Xxxx a xxxx |
xxxxx/xxxxxxx xxxxx, běžné xxxxxx/xxxxxxx xxxxx pečivo |
pravidelně xxxxxxxxx, tvar xxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx |
xxxxx, xxxxxxxxxxxx barvy xxx xxxxxxxxxx výrobku, xxxxxxxxxxx, xxxx. xxxxxxxxxx nebo x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxx výrobek |
dobře xxxxxxxxx, pórovitá, xxxxxx, xxxxxx |
xxxxxxx xxx daný xxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitým xxxxxxxxx, xxxxxxxx, bez xxxxxx pachů a xxxx xxxxxxxx |
xxxxx xxxxxx/xxxxxxx xxxxx xxxxxx |
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx typický xxx xxxx výrobek |
čistá, xxxxxxxxxxxx xxxxx dle charakteru xxxxxxx, nepřipálená, popřípadě x xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx výrobků |
dobře xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxx. x xxxxxx xx xxxx, xxxxxx nad xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xx xxxxxx |
xxxxxxx xxx xxxx výrobek, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitým xxxxxxxxx, u xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x cizí xxxxxxxx |
xxxxxxxxx xxxxxx kromě xxxxxxx |
xxxxxxxx, xxxx typický xxx xxxx výrobek |
čistá, xxxxxxxxxxxx xxxxx dle xxxxxxxxxx xxxxxxx, dle xxxxxxx s xxxxxxx xxxxx, nepřipálená, x xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x polevou |
křehká, pórovitá, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, plněných xxxxxxx xx xxxx xxxxx x xxxxx xxxx xxxx vrstvách, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, |
xxxxxxxx, typická pro xxxx xxxxxxx, odpovídající xxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx, u xxxxxxxxxxxx xxxxxxx po polevě, xxx xxxxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxx |
xxxxxx |
xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxx xxxxx |
xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx, x potahovaných xxxxxxx x xxxxxxx |
xxxxxx, xxxxxxxx, x plněných výrobků xxxxx xx xxxx |
xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx cizích xxxxx x xxxx xxxxxxxx |
Příloha x. 10 x vyhlášce č. 18/2020 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx pekařských xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxx |
xxxxxxx - 6 % |
Xxxxx xxxxxx |
xxxxxxx - 5 % |
Běžné xxxxxx x xxxxxxxxx xx 150 x: 10 xxxx 1 xxx xxx 150 x |
xxxxxxx - 6 % xxxxxxx - 10 % xxxxxxx - 6 % |
Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx do 150 x: 10 xxxx 1 xxx xxx 150 g |
nejvýše - 6 % xxxxxxx - 10 % xxxxxxx - 6 % |
Trvanlivé xxxxxx x hmotnosti do 50 x 51 - 100 x 101 - 250 g 251 - 500 x xxx 500 x |
xxxxxxx - 11 % xxxxxxx - 9 % xxxxxxx - 7 % xxxxxxx - 5 % xxxxxxx - 3 % |
Xxxxxxx č. 11 x xxxxxxxx č. 18/2020 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x těst xx druhy x xxxxxxx
Xxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxxxx xxxxxxx |
x náplní xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x náplní xxxxxxx x xxxxxx máslovou s xxxxxx šlehačkovou s náplní xxxxxxxx x xxxxxx ostatní |
těsto |
Příloha č. 12 x vyhlášce č. 18/2020 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx cukrářských xxxxxxx x xxxx
xxxxxxx x xxxxxxxxx do 150 x |
xxxxxxx - 8 % |
xxx 150 x |
xxxxxxx - 7 % |
Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx č. 18/2020 Xx. nabyl xxxxxxxxx xxxx 1.2.2020.
Xx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx nebyl xxxxx xx xxxxxxxxx.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx není aktualizováno, xxxxx se xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 178/2002 ze xxx 28. xxxxx 2002, kterým se xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xx Xxxxxxxx xxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx týkající xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (ES) č. 852/2004 xx dne 29. xxxxx 2004 o xxxxxxx potravin, x xxxxxxx znění.
Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1308/2013 xx xxx 17. prosince 2013, kterým xx xxxxxxx společná organizace xxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx Rady (XXX) x. 922/72, (XXX) x. 234/79, (ES) x. 1037/2001 x (XX) x. 1234/2007, x xxxxxxx znění.
Nařízení Xxxxxxxxxx parlamentu a Xxxx (XX) č. 1169/2011 xx xxx 25. xxxxx 2011 x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, o xxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) x. 1924/2006 x (XX) x. 1925/2006 a x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxx 87/250/XXX, směrnice Rady 90/496/XXX, směrnice Xxxxxx 1999/10/XX, xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady 2000/13/XX, směrnic Xxxxxx 2002/67/XX x 2008/5/XX x nařízení Komise (XX) x. 608/2004, x xxxxxxx znění.
2) Xxxxxxx XX, xxxx VII, dodatek XX xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1308/2013.
3) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1169/2011, v xxxxxxx znění.
4) Vyhláška č. 417/2016 Sb., x některých způsobech xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
5) Velikost xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxx o stanovené xxxxxxxxx xx.
6) Nespalitelné látky, xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx vzorku xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
7) Vločky se xxxxxxxx barvou na xxxx xxx 50 % xxxxxxx.
8) Xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxx, x xxxxxxx xxxx x xxxxxx.
9) Xxxxx xxxx xxxxxxxxx obiloviny, xxxxxxx-xx xxxx než xxxxxxxx xxxxxx.
10) Xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx obilovin s xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx výrobku xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx a xxxxxx xxxxxx xxx příslušných xxxxx obilovin.
11) Xxxx semena, xxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxx.
12) Zlomky, vadná xxxx, neloupaná zrna.
13) Xxxxxx sítem x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 1,4 xx.