Právní předpis byl sestaven k datu 04.11.2024.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.02.2020.
Vyhláška o požadavcích na mlýnské obilné výrobky, těstoviny, pekařské výrobky a cukrářské výrobky a těsta
18/2020 Sb.
Předmět úpravy §1
Vymezení některých pojmů §2
Cukrářské výrobky a těsta §9 §10
Technický předpis §11
Přechodná ustanovení §12
Zrušovací ustanovení §13
Účinnost §14
Příloha č. 1 - Členění mlýnských obilných výrobků na skupiny a podskupiny
Příloha č. 2 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost mlýnských obilných výrobků
Příloha č. 3 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost rýže
Příloha č. 4 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky mlýnských obilných výrobků
Příloha č. 5 - Členění těstovin na skupiny a podskupiny
Příloha č. 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost těstovin
Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky těstovin
Příloha č. 8 - Členění pekařských výrobků na druhy a skupiny
Příloha č. 9 - Požadavky na jakost pekařských výrobků
Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky pekařských výrobků
Příloha č. 11 - Členění cukrářských výrobků a těst na druhy a skupiny
Příloha č. 12 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky cukrářských výrobků a těst
18
XXXXXXXX
xx dne 20. xxxxx 2020
o xxxxxxxxxxx xx mlýnské xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx podle §18 xxxx. 1 xxxx. x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x doplnění některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxx x. 119/2000 Xx., zákona x. 306/2000 Xx., xxxxxx x. 146/2002 Xx., xxxxxx č. 131/2003 Sb., xxxxxx x. 274/2003 Xx., xxxxxx x. 316/2004 Xx., xxxxxx x. 120/2008 Sb., xxxxxx x. 139/2014 Sb. x zákona x. 180/2016 Xx., (dále xxx "zákon"):
§1
Xxxxxxx xxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx1)
x) xxxxxx poskytování xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, těstovinách, pekařských xxxxxxxxx a cukrářských xxxxxxxxx x xxxxxxx,
x) xxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx, těstovin, xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx x členěním na xxxxxxx x podskupiny,
c) xxx jednotlivé druhy xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků, xxxxxxxx, pekařských xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xx k názvu x xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) pro xxxxxxx obilné xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx výrobky x xxxxxxxxx výrobky x xxxxx
1. xxxxxxxx xxxxxx a relativní xxxxxxx xxxxxxx při xxxxxxxxxx,
2. způsoby xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx během xxxxxxx na trh,
3. xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
§2
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
(1) Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx zpracováním xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx postupem; xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxx,
x) moukou xxxxxxx xxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx látek x xxxxx použitých xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx,
x) krupicí xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x první xxxx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxx pseudoobilovin v xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx x oloupaného xxxxxxxx xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxx, získané jeho xxxxxxxx xxxx příčným xxxxxxx,
x) müsli xxxx xxxxxxxxx obilných výrobků, xxxxxxxxxx vločkováním, xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, k xxxx xxxx přidány xxxxx xxxxxx, zejména xxxxx xxxxxxxxxxxx plodů, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxx xxxx xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx zrna xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx čeledí xxx xxxxxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxx zpracování x xxxxxxx xxxx x xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx zrna xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx,
x) kroupami xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx zrna xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx broušením,
j) xxxxxxxx xxxxxxxx drobné xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxx kroupy,
k) xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx obilné xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx upravená xxxxxxxx x leštěním,
m) xxxxxx částice xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx obilného xxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxx přímou xxxxxxxx xxxxxxxxx, popřípadě xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx zrna,
o) xxxxxx x xxxxxxxx výrobky xxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxx nebo xx xxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx převážný xxxxx xxxxx mlýnské xxxxxx výrobky, xx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx,
x) xxxx xxxx xxxxxxx z xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx Xxxxx xxxxxx X. x jejích xxxxx,
x) xxxx neloupanou xxxxxxxxx xxxxxx rýže x xxxxxxxxx vrchní xxxxxxx,
x) xxxx pololoupanou xxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx,
x) xxxx xxxxxxxx zrna rýže xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx x částečně i xxxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx zrno xx xxxxx než 6 xx,
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx rýže, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxx 5,2 xx x 6,0 xx x xxxxx xxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxx xxx 3,
x) rýží xxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxx xxx 5,2 mm a xxxxx délky a xxxxx zrna je xxxxx než 2,
x) xxxxxxxxxx moukou mlýnský xxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx rozemíláním xxxx xxxxxxxxxxxx složek x xxxxxxxxxx všechny xxxxxx xxxx, tedy xxxxxxxxx, xxxxxx a klíček, xx xxxxxxx xxxxxx xxxx má xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx pšeničná xxxxxxxxx xxxx xxxxx pšeničná xxxxxxx xxxxxx zrna xxxxxxx zbaveného xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx.
(2) Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx dále xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx těsta xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, popřípadě x xxxxxxxxx xxxxxxx složek,
b) xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx na xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 13 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx těstoviny, xxxxx z mikrobiologického xxxxxxxx snadno podléhají xxxxx a jsou xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx na xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx nejméně 20 hmotnostních xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx čerstvými xxxxxxxxx, xxxxx z mikrobiologického xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxx xx xxxxxxxxxx mírně xxxxxxx na celkový xxxxx xxxxxxxx nejméně 24 xxxxxxxxxxxx procent x jejichž xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx 14 dní xx xxxx xxxxxx,
x) těstovinami xxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxx se xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx vejce xxxx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx těstoviny xxxxxxxx pouze xx xxxxxxxx, xxxxxx se xxxxxx krupice x xxxxxxx Triticum durum, xxx xxxxxxxx vajec x xxxxxxxxx výrobků,
g) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx vyrobené xxxxx xx xxxxxxxx, kterou xx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx Xxxxxxxx xxxxx, s xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx vyrobené z xxxxxxxxx mouky x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxx,
x) těstovinami xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx technologickým xxxxxxxx, xxxxx xx xxx xxxxxxxxx připravují xxxxxxxxxxx xx xxxx nebo xxxx tekutině.
(3) Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxx
x) xxxxxxxx provozovna, xx xxxxx xxxxxxxx všechny xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx x zpracování těst xx finální xxxxxxxx xxxxxx,
x) pekařským xxxxxxxx xxxxxxx získaný xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxx, jehož sušina xx s xxxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx, proteinových x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x převažujícím podílu xxxxxxx mlýnskými obilnými xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx kypřený xxxxxx xxxx droždím, popřípadě xxxxxx xxxxxxxxx, ve xxxxx veky, xxxxxxxx xxxx xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxx 400 x s xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxx chleba, xxxxxxx hmotnost může xxx xxxxx,
x) běžným xxxxxxx xxxxxxxx výrobek xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxx jiných xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x dalších xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxx xxx 8 % xxxxxxxxx xxxx x xxxx xxx 5 % xxxxx, vztaženo xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských obilných xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vyrobený x xxxxxxxx xxxxx xxxx jiných xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 8 % xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx 5 % cukru, xxxxxxxx xx xxxxxxxx hmotnost xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx před xxxxxxx nebo plněný xx upečení xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx pomazánkou xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx mikrobiálně stabilní xx běžných xxxxxxxx xxxxxxx xx trh, xxxx xxxxxxxxx upravený,
f) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxx mouky nebo xxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, x xxxxxxx xxxx xxxxxxx 10 % x x xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxx 16 %, popřípadě xxxxxx xxxxxxx náplněmi, xxxxx xxxx xxxxxxxx xx podmínek uvádění xx xxx, xxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx chlebem xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 90 % xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků, vztaženo xx celkovou xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx nejméně 90 % žitných xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx chlebem xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxx xxx 50 % xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xxx 10 % xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků, xxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků,
j) pšeničnožitným xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 50 % xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků x xxxx xxx 10 % žitných xxxxxxxxx obilných xxxxxxx, xxxxxxxx na celkovou xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) celozrnným xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx nejméně 80 % xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx množství xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx tak, xxx xxxx zahrnuty xxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xx celkovou xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) vícezrnným xxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxx pekařský xxxxxxx, xxxxx těsto obsahuje xxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx xx xxxxxxx x žita xxxxx xxxxxx xxxx mlýnské xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx botanických xxxxx, xxxxxxxxxxxxxxx, luštěniny xxxx olejniny x xxxxxxxx množství xxxxxxx 5 %, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx,
x) speciálním chlebem, xxxx netradičními xxxx xxxxxx xxxx xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx chleba xxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, jehož xxxxx xxxxxxxx
1. xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ze xxxxxxx x xxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx druhů, xxxx, xxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx, luštěniny, xxxxxxxx, skořápkové xxxxx, xxxxxxxx, mléčné xxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx nejméně 10 %, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx použitých xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxx
2. samostatné xxxxxxxxx xxxx pseudoobiloviny xxxxxxx xxxx více xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx chlebem xxxxxxxx chléb, jehož xxxx xxxxxxxxxxxxx proces xxxxxx od xxxxxxxx xxxxx xx po xxxxxxx x uvedení xx xxx nebyl xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx a xxxxx xx zároveň nabízen x xxxxxxx nejdéle xx 24 xxxxx xx xxxxxxx,
x) čerstvým xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx přípravy xxxxx xx po xxxxxxx a uvedení xx xxx xxxxx xxxxxxxx zmrazením xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx a které xx xxxxxxx nabízeno x xxxxxxx nejdéle xx 24 xxxxx xx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx pečivem xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx technologický xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx až xx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx úpravu x xxxxxxx xx trh xxxxx xxxxxxxx zmrazením xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx vedoucí x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx a xxxxx je zároveň xxxxxxxx k prodeji xxxxxxx xx 24 xxxxx xx upečení xxxx obdobné tepelné xxxxxx,
x) kvasem nebo xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx nebo xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxx x xxxxxxx kvasu, x xxxxxxx žitného xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxx, vody x xxxxxxx kvasu, xxxxx xxxxxx mikroorganismy xx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx x x xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx těsta; xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxx je schopen xxxxxxxxxxxx opakovaného xxxxxxx, xxxx xx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx nebo enzymů, xxxxx kyselin x xxxxx xxxxxx výlučně x důsledku xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, vody x základu xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx sušením xxxx xxxxxxxxxx, x xxxxx dokyselení xxx xxxxxx xxxxxx ocet xxxx přídatné látky, x to xxxxxxxx xxxxxxx nebo kyselinu xxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxxx nejvýše xxxxx xxxxxxx z xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx kvasu; xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx získávají xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(4) Xxx xxxxx xxxxxxxx se xxxx xxxxxx
x) sušenkami xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx pečivem xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx vaječný xxxxx x xxxx,
x) xxxxxxxxx trvanlivé pečivo xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx formách,
d) xxxxxxxx xxxxxxxxx pečivo x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx, neutralizovaným xxxxxxxxx xxxxxxxx roztokem xxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx kypřeného xxxxxxxx xxxx biologicky, po xxxxxxx xxxxxxx na xxxxxx x restované,
f) xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x těsta kypřeného xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxx xxxxxx xxxxxxxxx v xxxxx xxxxxx,
x) krekry xxxxxxxxx xxxxxx z xxxxxxxxxxxx xxxx kypřené xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx složek xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx výrobkem xxxxxxxx xxxxxxx vyrobený z xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxx nebo pohanky xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx formě xxxxxxxxx tlaku x xxxxxxx,
x) xx"xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx těst z xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x dalších xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxxx lupínky xxxxxxxx výrobek vyrobený x xxxxxx xxx xxxxxxxx postupem xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) zapékaným xüxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx pečením xxxxx x xüxxx smíchaného x přírodními xxxxxxxx x xxxx, popřípadě xxxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.
(5) Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxx rozumí
a) xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxx, xxxxx jsou xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x dále polev, xxxxx, ovoce xxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxxx obdobného xxxxxxxxxx xxx základu pekařského xxxxxxx xxxx nepečené xxxxx xxxxxxxx xxxxx x náplní, polev, xxxxx, xxxxx nebo xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx neopracovaný xxxxxxxxx x přípravě pekařských xxxxxxx, xxxxxxx xx xxx v xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx nebo x hluboko xxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx polotovar xxxxxxxxx x xxxxxx xxxx zdobení cukrářských xxxxxxx,
x) náplní lehkou xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx 25 % a xxxx xxx 40 % xxxxxxxxx2) obsahujícího 80 xx 90 % xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxx jejich xxxxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx hmotnost xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx s xxxxxxx xxxxxxx 25 % x xxxx xxx 40 % xxxxx2) obsahujícího 80 xx 90 % xxxx xxxx tomu xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx máselného xxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx; xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xx připouští xxxxx x xxxxx množství x důsledku xxxxxxx x xxxxxxxxx ochucujících xxxxxx, ve kterých xx vyskytuje xxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx 40 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx 80 xx 90 % tuku xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx tuků, xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx s xxxxxx, vztaženo na xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx náplň x xxxxxxx xxxxxxx 40 % xxxxx xxxxxxxxxxxx 80 xx 90 % xxxx xxxx tomu xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx náplně; přítomnost xxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx pouze x xxxxx množství x xxxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxx ochucujících složek, xx xxxxxxx xx xxxxxxxxx přirozeně,
h) náplní xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx méně než 25 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx 80 až 90 % tuku, xxxxxxxx xxxx, másla xxxx jejich xxxxxxxxx xxxx xxxx odpovídající xxxxxxxx xxxxxxxxx tuku xxxx máselného xxxx, xxxxxxxx na celkovou xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx smetana xx šlehání xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx ochucená xxxxxx xxxx jinými xxxxxxxxxxx, popřípadě vmíchaná xx xxxx na xxxx hydrokoloidů, xxxxx xxxxx xxxxxxx jednu xxxxxxx z celkové xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx pasterovaných bílků x xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx,
x) těstem xxxxxxxx těsto xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx jednotlivých vrstev xxxxxxxx xxxxx a xxxx, připravené xxx xxxxxxx kypřících prostředků, xxxxx po xxxxxxx xxxxxx vykazuje xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
§3
(1) Xxxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny xx xxxxxxx x příloze č. 1 x této xxxxxxxx.
(2) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx3), x xxxxxx a xxxxxxxx x některých způsobech xxxxxxxxxx potravin4) se x mlýnských obilných xxxxxxx uvede
a) x xxxxx xxxxxxx vždy xxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx obiloviny xxxx xxxxxxxxxxxxxxx x
x) x sypkých směsí x xxxxxxxx způsob xxxxx a xxxxx x xxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na jakost xxxxxxxxx obilných xxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 2 k xxxx xxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 3 x xxxx vyhlášce.
(5) X xxxxx skupin xxxx se povoluje xxxxxxxxxx nejvýše 10 % jiné xxxxxxx xxxx.
(6) Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxx xx xxxxxxxx odděleně xx xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx se xx větratelných xxxxxxxxxx, x xxxxx x xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx 5 xx xx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx 25 xx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx.
§4
(1) Xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx a xxxx xx xxxxxxx 15,0 %. Xxxxxxxxx xxxxx a krupice xxxxxxxx xxxxxxx 3,0 % xxxx x xxxxxx. Mouky xx xxxxxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx je hmotnost xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx obalu se xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 4 x xxxx xxxxxxxx.
Xxxxxxxxx
§5
(1) Xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx je uvedeno x příloze č. 5 x xxxx vyhlášce.
(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x potravinách xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxx x xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx x těstovin xxxxx
x) x xxxxx xxxxxxx xxxx xxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx x
x) u xxxxxxxx xxxxxxxx vakuově xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx o době, xx xxxxx je xxxxx xxxxxxxxx po xxxxxxxx tohoto obalu xxxxxxxxxxx.
(3) Smyslové, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx těstovin xxxx xxxxxxx v příloze č. 6 x xxxx xxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxxx množstvím xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxx přílohy č. 7 k xxxx xxxxxxxx.
§6
(1) Xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx odděleně xx xxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx ve xxxxxxxxxxx 5 cm xx xxxxx ve xxxxxxxxxxxx prostorách x xxxxxxxxx vlhkostí xxxxxxx xxxxxxx 75 %.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx balené xxxxxxx nebo x xxxxxxx atmosféře, xxxxx xxxx mikrobiálně stabilní xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx trh, xx uvádějí xx xxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 10 °C, xxxxx výrobce xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx uvádějí xx trh při xxxxxxx xxxxxxx 8 °X.
(4) Xxxxxxxxx xx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xx byla xxxxxxxx xxxxxxxxx barva xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxxx xxxxxxx
§7
(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxx výrobků xx xxxxx x skupiny xx xxxxxxx x příloze č. 8 x xxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x potravinách spotřebitelům, x zákoně x xx vyhlášce o xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx x xxxxxxxxxx výrobků xxxxx
x) x xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx název xxxxx x xxxxxxx; xxxx běžné xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx "xxxxxx",
x) x xxxxxxx xxxxxx název druhu; xxxx xx xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx jako "x xxxxxxxxx xxxxx", "z xxxxxxxx xxxxxxxxx těsta", "xxxxxxx", "xx xxxxxxxxx xxxx" xxxx "xx xxxxxxx xxxx" a
c) x xxxxxxxxxxx pečiva xxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx sněhového xxxxxx x piškotů xx xxxxxxx trvanlivé xxxxxx xx xxxxxxxxx hmot, xxxxx xx xxxxxx xxxxx "xxxxxxx xxxxxx" xxxx "xxxxxxx".
(3) Kromě xxxxx uvedených x xxxxxxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x potravinách xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxx x xx xxxxxxxx x některých xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx x nebalených xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
x) x xxxxxxx pečiva x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx a polevy x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) x nebaleného pekařského xxxxxxx, xxxxx byl x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx je xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx, kde xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x prodeji xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, viditelně v xxxxxxxxx xxxxx výrobku xxxx "xxxxxxxxxx" x
x) x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, který byl xxxxxxxx ze xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, tam, xxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx "xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx".
(4) Xxxxxxxxx "xxxxxxx" nebo xxxxx, xxxxx xxxx xxx spotřebitele xxxxxx xxxxxx, lze použít xxx uvádění xx xxx pekařského xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx, xxxxx byl xxxxxxx x xxxxxxx.
(5) Xxxxx xxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxx mouk xxxx xxx odpovídající xxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx xxx, xxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx, vztaženo xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx.
§8
(1) Xxxxxxxxx xx xxxxxx pekařských xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9 x této xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx výrobků xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx podle přílohy č. 10 x xxxx xxxxxxxx.
(3) Přepravní xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx x přepravě pekařských xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx x jiným účelům.
(4) Xxxxxxx zmrazené xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx na xxx při xxxxxxx xxxxx 18 °X xxxx xxxxx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx
§9
(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxx xx druhy x xxxxxxx je uvedeno x příloze č. 11 x xxxx xxxxxxxx.
(2) Kromě xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx x poskytování xxxxxxxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x zákoně x xx vyhlášce x některých způsobech xxxxxxxxxx xxxxxxxx se x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x těst uvede
a) xxxxx použitelnosti,
b) x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx x skupiny; xxxxx-xx xx xxxxxxx xx xxxxxxx, xxx xxxxx název xxxxx,
x) x xxxxx xxxxx xxxxx,
x) xxxx "xxxxxxxxxx" x nebaleného cukrářského xxxxxxx, xxxxx xxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x konečnému xxxxxxxxxxxx xx nabízen x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx stavu v xxxxxxxxx xxxxxx nebo xx xxxxxxxx; xxxxx xxxx se uvede xxxxxxxxx x blízkosti xxxxx xxxxxxx xxx, xxx je xxxxxxx xxxxx nabízen x xxxxxxx xxxxxxxxx spotřebiteli, x
x) x xxxxxxxxxxx xxxxxxx obsahujících alkohol xxxxxxxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(3) Náplně cukrářských xxxxxxx lze označit xxxxxx
x) "kakaová", obsahuje-li xxxxxxx 25 g xxxxx x 1 xx xxxxxx,
x) "xxxxxxxxxx", xxxxxxxx-xx xxxxxxx 50 x xxxxxxxx v 1 xx xxxxxx, xxxx
x) xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx-xx nejméně 25 x jader těchto xxxxxxxxxxxx plodů x 1 xx náplně.
(4) Xxxxxxxxx množstvím xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xx hmotnost xxxxxxxxxxx xxxxxxx a těst xxx obalu xx xxxxxxxxxxx přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 12 k xxxx xxxxxxxx.
(5) Xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx mají xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, hrubé součásti xxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(6) Xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx výrobků mají xxxxxxxxx vůni a xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx x chuť xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx nejsou xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
§10
(1) Xxxxxxxx výrobek, xxxxx xx základem xxxx xxxxxxxx cukrářského xxxxxxx, je xxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxxxxx vůni x xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx surovinám, bez xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx.
(2) Náplně xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx z xxxxxxxxxxxxxxxxx hlediska xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, je xxxxx zpracovat xxxxxxx xx 24 hodin xx jejich vyrobení; xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 5 °X.
(3) Xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx vlivem technologické xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx-xxxxxxxx stabilní xxx xxxxxxxxx xxx 8 °X, xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx výrobcem xx xxxx nejvýše 48 xxxxx od xxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, je xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xx nově zhotovené xxxxxx.
(5) Xxxxxxxxx xxxxxxx x výjimkou xxxxxxx xxxxxxxxx v odstavci 6 x těsta xx uvádějí na xxx xxx xxxxxxxxx xx 8 °C. Xxxxxxx xxxxxxxx cukrářské xxxxxxx a xxxxx xx uvádějí xx xxx při xxxxxxx xxxxx 18 °X xxxx nižší.
(6) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxx surovin xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx vedoucí x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx mikrobiologicky x xxxxxxxxx-xxxxxxxx stabilní xxx teplotách nad 8 °X, xx xxxxxxx xx xxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
§11
Xxxxxxxxx předpis
Tato xxxxxxxx xxxx oznámena v xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (XX) 2015/1535 xx dne 9. xxxx 2015 x xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x oblasti xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
§12
Přechodná xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxx vyrábět, xxxxxxxxx x xxxxxx xx xxx xxxxx vyhlášky Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 333/1997 Sb., xx xxxxx účinném xxxxx dnem xxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky, xx 1. xxxxx 2021.
(2) Potraviny uvedené xx trh xxxx xxxxxxxx přede xxxx xxxxxx účinnosti této xxxxxxxx, které xxxx x souladu s xxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 333/1997 Sb., xx xxxxx xxxxxxx xxxxx dnem xxxxxx účinnosti této xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx.
§13
Zrušovací xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx:
1. Xxxxxxxx Ministerstva xxxxxxxxxxx č. 333/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), b), x) x h) zákona x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích a x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, těstoviny, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx.
2. Vyhláška Ministerstva xxxxxxxxxxx č. 93/2000 Sb., xxxxxx xx mění xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x. 333/1997 Xx., kterou xx provádí §18 xxxx. a), d), x), x), x) x x) zákona x. 110/1997 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx výrobky, xxxxxxxxx, xxxxxxxx výrobky x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx.
3. Xxxxxxxx č. 268/2006 Sb., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x. 333/1997 Sb., xxxxxx se xxxxxxx §18 písm. x), x), h), x), x) a x) xxxxxx č. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxxxx xxxxxx výrobky, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x těsta, xx xxxxx xxxxxxxx č. 93/2000 Xx.
4. Xxxxxxxx č. 182/2012 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx č. 333/1997 Xx., kterou xx provádí §18 xxxx. x), x), x), i), j) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x změně a xxxxxxxx některých souvisejících xxxxxx, pro xxxxxxx xxxxxx výrobky, xxxxxxxxx, xxxxxxxx výrobky x xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů.
§14
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 2020.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxxxx, XXx., v. r.
Xxxxxxx č. 1 x vyhlášce x. 18/2020 Sb.
Členění xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx |
Xxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx |
xxxxx |
xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx |
xxxxxxx |
xxxxx xxxxxxx xxxxx krupice |
|
vločky |
||
trhanka |
||
kroupy |
perličky lámanka velké xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx |
|
xxxxx |
||
xxxxxxxxxxxxxxx |
xxxxxxx |
|
xxxxxx |
||
xxxxxx |
||
xxxxxxxxx xxx přímou spotřebu |
||
směsi x xxxxxxxx |
xüxxx xxxxx xxxx |
|
xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx rýže kulatozrnná xxxx |
xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx |
Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx x. 18/2020 Sb.
Smyslové, xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx jakost mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 1
Smyslové xxxxxxxxx na jakost xxxxx
Xxxxx xxxxx |
Xxxxx |
xxxxx xxxxxxxx - xxxxx, polohrubá, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx |
xxxx x nažloutlým xxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxxx |
xxxx xx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxxxx |
xxxxxxx, načervenalý xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxxxx |
xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx |
xxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx) |
xxxx |
xxxxx xxxxx (xxxxxxxx) |
xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx |
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx mouky
Podskupina |
Granulace5) (xxxxxxxx ok/propad) (µx/ %) |
Xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx)6) (% xxxx. x xxxxxx) xxxxxxx |
Xxxxx hladké, x xxxx: | ||
xxxxxxxx xxxxxx |
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75 |
0,60 |
xxxxxxxx xxxxxxxxxx |
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75 |
0,75 |
pšeničná xxxxxxxx |
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75 |
1,15 |
xxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx) |
- |
0,65 |
xxxxx tmavá (chlebová) |
- |
1,10 |
mouky xxxxxxxxx |
366/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75 |
0,50 |
mouky hrubé |
485/nejméně 96 - 162/xxxxxxx 15 |
0,50 |
xxxxx xxxxxxxxx |
1129/xxxxxxx 96 |
1,90 |
xxxxx xxxxxxxxx |
- |
1,90 |
Xxxxxxx 3
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx
Xxxx |
Xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx) (% xxxxxxxxx x xxxxxx) xxxxxxx |
Xxxxxxx (v %) xxxxxxx |
Xxxxxxxxx (µx/ %) (xxxxxxxx xx/xxxxxx) |
xxxxxxx xxxxx |
0,50 |
15,0 |
853/xxxxxxx 96 - 446/xxxxxxx 15 |
xxxxxxx xxxxx |
0,50 |
15,0 |
485/xxxxxxx 96 - 257/nejvýše 15 |
xxxxxxx jemná xxxxxxxxxxxxx |
0,50 |
12,0 |
485/xxxxxxx 96 - 257/xxxxxxx 15 |
xxxxxxx xxxxxxxxx |
0,90 |
- |
- |
Xxxxxxx 4
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx vločky
Druh |
Vlhkost x % nejvýše |
Podíl nerozmačkaných xxx x % xxxxxxx |
Xxxxx části xxxxxx, xxxxx x xxxxxx x % nejvýše |
Černé xxxxxx7) v % xxxxxxx |
xxxxxx |
12,0 |
0,1 |
0,2 |
0,5 |
xxxxxx drcené |
12,0 |
- |
0,2 |
- |
pšeničné |
14,0 |
0,2 |
0,1 |
- |
žitné |
14,0 |
0,2 |
0,2 |
- |
ječné |
14,0 |
0,2 |
0,2 |
- |
ostatní |
14,0 |
0,2 |
- |
- |
Tabulka 5
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx
Xxxxxxxx |
Xxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxx |
15,0 % |
Xxxxxxx 6
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx trhanku
Ukazatel |
Hodnota nejvýše |
vlhkost |
15,0 % |
xxxxxxxxx látky (popel) |
1,9 % x xxxxxx |
xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx |
3,0 % |
Tabulka 7
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na kroupy
Druh |
Podíl xxxxxxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxx xxx x % xxxxxxx |
Xxxxx pluch x slupek v % xxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx8) x % xxxxxxx |
Xxxxxxx x % nejvýše |
perličky |
1,0 |
- |
0,10 |
15,0 |
lámanka |
1,0 |
- |
0,10 |
15,0 |
kroupy xxxx |
1,0 |
0,1 |
0,10 |
15,0 |
xxxxxx xxxxxxx |
2,0 |
0,1 |
0,10 |
15,0 |
Xxxxxxx 8
Xxxxx xxxxxxxxx a chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx xxx xxxxxxxxx |
% xxxxxxx / xxxxxx kruhových xx (µx) |
|
xxxxxxx |
xxxxxxx |
|
xxxxxx xxxxx |
- |
30/3500 |
xxxxxx xxxxxxx |
70/3500 |
15/3000 |
xxxxxx malé |
95/3000 |
5/2000 |
perličky |
85/2000 |
1/1000 |
lámanka |
98/3000 |
1/1000 |
Tabulka 9
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jáhly a xxxxxxx
Xxxx |
Xxxxxxx x % xxxxxxx |
Xxxxxxxxx nečistoty x % xxxxxxx |
Xxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxx x % xxxxxxx |
Xxxxx xxxxxxxxxxx zrn a xxxxxx x % xxxxxxx |
xxxxxxx xxxxxxx |
15,0 |
0,15 |
0,2 |
1,0 |
xxxxx |
15,0 |
0,15 |
0,2 |
2,0 |
Xxxxxxx 10
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxxx |
xxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxx xxxxx xx xxxxx, xx lomu xxxxx xxxx |
xxxxx |
xxxxx, žlutooranžová xx xxxxxxxxxx |
|
Xxxx |
xxxxxxx loupaná |
slabě xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx pohanku |
jáhly |
slabě xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxxx |
Xxxxxxx 11
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxx |
xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx |
xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx |
xxxxxxx |
xxxxxxx 10,0 % |
xxxxxxx 15,0 % |
Tabulka 12
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxx |
xxxxxxx 14,0 % |
zlomky9) |
nejvýše 1,0 % |
xxxxxxx10) |
xxxxxxx 1,0 % |
minerální xxxxxxxxx |
xxxxxxx 0,10 % |
Xxxxxxx 13
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx z obilovin
Ukazatel |
Vyjádření |
konzistence |
sypká xxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx hrudky nejsou xx závadu |
barva |
vyrovnaná, po xxxxxxxxx xxxxxxxxxx |
xxxx a xxxx |
xxxxxxxx, xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx |
Xxxxxxx 14
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxx xxx užití |
Vlhkost x % xxxxxxx |
Xxxxx x % xxxxxxx |
xx xxxxxxxx xxxxxxx |
15,0 |
4,0 |
xx pšeničné xxxxxx běžné |
15,0 |
3,0 |
na xxxxxxxx xxxxxx jemné |
15,0 |
2,5 |
na šlehané xxxx xxxxx xxxxx |
11,0 |
2,5 |
xx xxxxxxxx trvanlivého xxxxxx xx. xxxxxxx |
11,0 |
2,5 |
xx xxxxxxxx xxxxxxxx |
15,0 |
3,0 |
xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx |
14,0 |
3,0 |
xx přípravu obilné xxxx |
15,0 |
- |
xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx |
15,0 |
- |
Xxxxxxx 15
Xxxxxxxxx x smyslové xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx |
Xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx |
xxxxxxx |
xxxxxxx 12,0 % |
xxxx x xxxx |
xxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxx xxxx xxxxxxxx |
Příloha č. 4 x xxxxxxxx x. 18/2020 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxx balení |
Přípustná xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx |
xx 50 g |
- 10 % |
51 - 120 x |
- 5 % |
121 - 250 x |
- 4 % |
251 - 1 000 x |
- 3 % |
1 001 - 2 500 x |
- 2 % |
xxx 2 500 g |
- 1 % |
Příloha x. 5 x xxxxxxxx č. 18/2020 Sb.
Členění těstovin xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx |
Xxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx |
xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx s xxxxxx xxxxxxxx s xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx |
Příloha č. 6 x vyhlášce x. 18/2020 Xx.
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxx a xxxx |
Xxxxxxxxxx xxxxxxx druhu, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx jiných xxxxx xxxxxxxx xxx 1 %. Povrch xxxxxx, xxxxxxxxx, xxx trhlin. X válcovaných těstovin x x xxxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxxx xx tvořena xxxxx (xxxx. u tzv. xxxxxxxxx), xxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxx. Xxxxx xxxxxx může xxx xxxxxxxxx 10 %. Xxxxxxxxx se xxx xxxxxxxx xxxxxxxx uvedených x návodu nerozvařují, xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx si svůj xxxx i po xxxxxxx. |
xxxxx |
Xxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx, x semolinových xxxxxxxx jantarová xxxx x různých tmavších xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx látkám xxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx. |
xxxx x xxxx xx xxxxxxx |
Xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx složkám. |
Tabulka 2
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx těstoviny
těstoviny |
nejméně |
nejvýše |
|
vlhkost |
sušené nesušené zmrazené balené xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx |
- 20 % 20 % 20 % |
13 % - 38 % 38 % |
Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx x. 18/2020 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx těstovin
Hmotnost xxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx |
xx 250 x |
- 6 % |
251 - 500 x |
- 4 % |
501 - 2 000 x |
- 2 % |
xxx 2 000 x |
- 1 % |
Xxxxxxx x. 8 x vyhlášce x. 18/2020 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx x skupiny
Druh |
Skupina |
chléb |
pšeničný žitný žitnopšeničný pšeničnožitný celozrnný grahamový vícezrnný speciální |
běžné xxxxxx |
xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx |
xxxxx xxxxxx |
|
xxxxxxxxx pečivo |
sušenky trvanlivé xxxxxx xx šlehaných hmot oplatky perníky suchary preclíky trvanlivé xxxxxxx xxäxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx lupínky zapékané xüxxx |
Xxxxxxx č. 9 x xxxxxxxx x. 18/2020 Sb.
Požadavky xx xxxxxx xxxxxxxxxx výrobků
Tabulka 1
Xxxxx pekařského xxxxxxx |
Xxxxxxxx xxxxxxxx |
xxxxx "xxxxxxxxx xxxx" xxxx "xxxxxxxxxx xxxx" |
xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx |
xxxxx "xxxxxxx", "xxxxxxxx", "x xxxxxxx" xxxx "x xxxxxx" |
xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx |
xxxxx "xxxxxxxx xxxxxxx", "tradiční xxxxxxxx", "xxxxxxxx x xxxxxxx" xxxx "xxxxxxxx s xxxxxx" |
xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx kvasem |
"selský xxxxx" |
xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx 2 kg, x obsahem xxxxxxx 45 % xxxxx xxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxx množství použitých xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
"xxxxxxxxx xxxxx" |
xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx 21 xxx |
"xxxxxx běžné xxxxxx" |
xxxxxxxx xxxxx v xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx nejméně 1,7 % xxxxxx sušiny, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků |
"máslové" xxxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxx tukem do xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx nebo odpovídající xxxxxxxx máselného tuku xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx; xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx přenosu x xxxxxxxxx ochucujících xxxxxx, ve kterých xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx |
"xxxxxxx" xxxxxxxx výrobky |
obsahují xxxxxxx 180 x vajec xxxx 64 x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx sušených xxxxxxxxx výrobků xxxxxxxx xx 1 kg xxxxxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx |
"xxxxxxx" pekařské výrobky |
obsahují xxxxxxx 25 g xxxxx x 1 xx xxxxx nebo xxxxx před xxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx skupiny skořápkových xxxxx |
xxxxxxxx nejméně 25 x xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů v 1 xx xxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx |
Xxxxxxx 2
Druh/skupina |
Vzhled, xxxx |
Xxxxx, xxxxxx |
Xxxxxxx, xxxxxxxxx |
Xxxx x xxxx |
xxxxx/xxxxxxx chléb, xxxxx xxxxxx/xxxxxxx xxxxx xxxxxx |
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, tvar xxxxxxx xxx xxxx výrobek |
čistá, xxxxxxxxxxxx barvy xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, nepřipálená, xxxx. xxxxxxxxxx xxxx x prasklinami xxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx |
xxxxx xxxxxxxxx, pórovitá, vláčná, xxxxxx |
xxxxxxx pro daný xxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxx |
xxxxx xxxxxx/xxxxxxx xxxxx xxxxxx |
xxxxxxxxxx formované, xxxx typický pro xxxx xxxxxxx |
xxxxx, odpovídající xxxxx dle xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx x plněných xxxxxxx |
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx pórovitá, xxxxxx, xxxx. s xxxxxx xx xxxx, xxxxxx xxx náplní x xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xx xxxxxx |
xxxxxxx xxx daný xxxxxxx, xxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx xx použité xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxx |
xxxxxxxxx pečivo xxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxx daný výrobek |
čistá, xxxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxxx s otiskem xxxxx, xxxxxxxxxxx, u xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx |
xxxxxx, xxxxxxxx, x laminovaných xxxxxxx xxxxxxxxxx lom, plněných xxxxxxx xx xxxx xxxxx v xxxxx xxxx více xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx neoddělené xxxxxx, |
xxxxxxxx, xxxxxxx xxx xxxx výrobek, odpovídající xxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx po xxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx po xxxxxx, xxx xxxxxx pachů x cizí příchuti |
perník |
celistvý, xxxxxxxxx dle formy |
celistvá, xxxxx, xxxxxxxxxxxx barvy xxx xxxxxxx, nepřipálená, x potahovaných výrobků x polevou |
vláčná, xxxxxxxx, x xxxxxxxx výrobků xxxxx xx xxxx |
xxxxxxxx, xxxxxxx odpovídající xxxxxxxx xxxxxxxxx, bez cizích xxxxx x cizí xxxxxxxx |
Příloha x. 10 x vyhlášce x. 18/2020 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxx nebalený |
nejvýše - 6 % |
Xxxxx xxxxxx |
xxxxxxx - 5 % |
Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xx 150 x: 10 xxxx 1 kus nad 150 x |
xxxxxxx - 6 % xxxxxxx - 10 % xxxxxxx - 6 % |
Xxxxx pečivo o xxxxxxxxx do 150 x: 10 kusů 1 kus nad 150 x |
xxxxxxx - 6 % nejvýše - 10 % xxxxxxx - 6 % |
Xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xx 50 x 51 - 100 g 101 - 250 g 251 - 500 x xxx 500 x |
xxxxxxx - 11 % xxxxxxx - 9 % xxxxxxx - 7 % xxxxxxx - 5 % xxxxxxx - 3 % |
Příloha č. 11 x xxxxxxxx x. 18/2020 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx a těst xx xxxxx a xxxxxxx
Xxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxxxx xxxxxxx |
x xxxxxx xxxxxx tukovou s xxxxxx xxxxxx máslovou s xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx x náplní xxxxxxxx x náplní xxxxxxx |
xxxxx |
Příloha x. 12 x xxxxxxxx č. 18/2020 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx odchylky xxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxx
xxxxxxx x hmotnosti xx 150 g |
nejvýše - 8 % |
xxx 150 x |
xxxxxxx - 7 % |
Informace
Právní předpis x. 18/2020 Xx. nabyl xxxxxxxxx xxxx 1.2.2020.
Ke xxx xxxxxxxx právní xxxxxxx nebyl měněn xx xxxxxxxxx.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se xxxx xxxxxx derogační xxxxx xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 178/2002 xx xxx 28. xxxxx 2002, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x požadavky xxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xx Xxxxxxxx xxxx pro xxxxxxxxxx potravin x xxxxxxx xxxxxxx týkající xx bezpečnosti xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (XX) č. 852/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004 o xxxxxxx potravin, x xxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013 xx xxx 17. xxxxxxxx 2013, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx Rady (XXX) x. 922/72, (XXX) x. 234/79, (XX) x. 1037/2001 a (XX) x. 1234/2007, x xxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (EU) č. 1169/2011 xx xxx 25. xxxxx 2011 x xxxxxxxxxxx informací o xxxxxxxxxxx spotřebitelům, x xxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) x. 1924/2006 x (XX) x. 1925/2006 x o xxxxxxx xxxxxxxx Komise 87/250/XXX, směrnice Rady 90/496/XXX, xxxxxxxx Komise 1999/10/XX, směrnice Evropského xxxxxxxxxx x Rady 2000/13/XX, směrnic Xxxxxx 2002/67/XX a 2008/5/ES x xxxxxxxx Komise (XX) č. 608/2004, x xxxxxxx xxxxx.
2) Xxxxxxx II, xxxx XXX, dodatek XX xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1308/2013.
3) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1169/2011, v xxxxxxx znění.
4) Xxxxxxxx č. 417/2016 Sb., x xxxxxxxxx způsobech xxxxxxxxxx potravin.
5) Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, které propadají xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx.
6) Xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxx za xxxxxxxxxxx podmínek.
7) Vločky xx xxxxxxxx barvou xx xxxx než 50 % xxxxxxx.
8) Xxxxxxx, písek, xxxxxx xxxxxx, prach, x xxxxxxx xxxx x xxxxxx.
9) Xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, zůstalo-li xxxx xxx polovina xxxxxx.
10) Xxxx příslušného xxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx snižující xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx a xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxx obilovin.
11) Cizí xxxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxx.
12) Xxxxxx, vadná xxxx, neloupaná xxxx.
13) Xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 1,4 xx.