Právní předpis byl sestaven k datu 31.03.2025.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.02.2020.
Vyhláška o požadavcích na mlýnské obilné výrobky, těstoviny, pekařské výrobky a cukrářské výrobky a těsta
18/2020 Sb.
Předmět úpravy §1
Vymezení některých pojmů §2
Cukrářské výrobky a těsta §9 §10
Technický předpis §11
Přechodná ustanovení §12
Zrušovací ustanovení §13
Účinnost §14
Příloha č. 1 - Členění mlýnských obilných výrobků na skupiny a podskupiny
Příloha č. 2 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost mlýnských obilných výrobků
Příloha č. 3 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost rýže
Příloha č. 4 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky mlýnských obilných výrobků
Příloha č. 5 - Členění těstovin na skupiny a podskupiny
Příloha č. 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost těstovin
Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky těstovin
Příloha č. 8 - Členění pekařských výrobků na druhy a skupiny
Příloha č. 9 - Požadavky na jakost pekařských výrobků
Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky pekařských výrobků
Příloha č. 11 - Členění cukrářských výrobků a těst na druhy a skupiny
Příloha č. 12 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky cukrářských výrobků a těst
18
XXXXXXXX
xx dne 20. xxxxx 2020
x požadavcích xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, těstoviny, xxxxxxxx xxxxxxx a cukrářské xxxxxxx x xxxxx
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §18 xxxx. 1 xxxx. a), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x potravinách x tabákových xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, ve xxxxx xxxxxx x. 119/2000 Sb., xxxxxx x. 306/2000 Sb., xxxxxx x. 146/2002 Xx., xxxxxx x. 131/2003 Sb., xxxxxx x. 274/2003 Xx., xxxxxx x. 316/2004 Xx., zákona č. 120/2008 Xx., xxxxxx x. 139/2014 Xx. x xxxxxx x. 180/2016 Xx., (xxxx xxx "xxxxx"):
§1
Předmět úpravy
Tato vyhláška xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Evropské xxxx1)
x) xxxxxx poskytování xxxxxxxxx x mlýnských obilných xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a cukrářských xxxxxxxxx x těstech,
b) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, těstovin, xxxxxxxxxx xxxxxxx a cukrářských xxxxxxx a xxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx,
x) xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xx k xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky,
d) pro xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x cukrářské xxxxxxx x xxxxx
1. teplotní xxxxxx x relativní xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx,
2. xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx trh,
3. xxxxxxxxx technologické požadavky.
§2
Xxxxxxxx xxxxxxxxx pojmů
(1) Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx zpracováním xxxxxxx nebo xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx nebo jiných xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx; xxxxxxxxx obilnými xxxxxxx xxxxxx škrob a xxxxxxx xxxxx,
x) moukou xxxxxxx obilný výrobek xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx, pseudoobilovin nebo xxxx x tříděný xxxxx xxxxxxxxx částic, xxxxxx minerálních látek x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, pseudoobilovin nebo xxxx,
x) krupicí mlýnský xxxxxx výrobek xxxxxxx x xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxx pseudoobilovin x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx slupky,
d) vločkami xxxxxxx x xxxxxxxxxxx x oloupaného xxxxxxxx xxxx xxxx zrna xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx příčným xxxxxxx,
x) xüxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, k nimž xxxx xxxxxxx další xxxxxx, zejména jádra xxxxxxxxxxxx xxxxx, sušené xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x látky xxxxxxxxxx chuť, xxxx xxxx konzistenci,
f) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx při xxxxx xxxx,
x) pseudoobilovinami xxxxxxxx xxxxxx čeledí xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx zpracování x xxxxxxx xxxx x xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx zrna xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx zlomkové drobné xxxxxxxxx obilné a xxxxxxxxx kroupy,
k) xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx,
x) xxxxxx částice xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, popřípadě xxxx jinak xxxxxxxx xxxxxx zrna,
o) xxxxxx x obilovin výrobky xxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxx xxxx ke xxxxxxxx po tepelné xxxxxx, xxxxxxx převážný xxxxx xxxxx mlýnské xxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxx xxxx přidány xxxxx složky,
p) xxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx Xxxxx sativa X. x xxxxxx xxxxx,
x) rýží xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx,
x) rýží xxxxxxxxxxxx xxxx xxxx natural xxxx rýže xxxxxxx xxxxxx xxxxxx,
x) xxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx x osemení x xxxxxxxx i xxxxxx,
x) xxxx dlouhozrnnou xxxx, jejíž xxxx xx delší než 6 xx,
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxx 5,2 xx x 6,0 xx x poměr xxxxx x šířky xxxx je xxxxx xxx 3,
v) rýží xxxxxxxxxxxx rýže, jejíž xxxxxxxx délka xxxx xx xxxxx než 5,2 xx x xxxxx xxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxx xxx 2,
w) xxxxxxxxxx moukou xxxxxxx xxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxx celého zrna xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxx všechny xxxxxx xxxx, xxxx endosperm, xxxxxx x xxxxxx, xx xxxxxxx poměru xxxx xx původní xxxx,
x) grahamovou xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx zbaveného klíčku, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx zrna xx xxxxxxx poměru xxxx xx xxxxxxx zrno xxxxxxx xxxxxx.
(2) Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx dále xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx nekynutého x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx rostlinného xxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx složek,
b) xxxxxxxxxxx sušenými těstoviny, xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx usušeny xx xxxxx xxxxxxxx nejvýše 13 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx nesušenými xxxxxxxxx, xxxxx x mikrobiologického xxxxxxxx xxxxxx podléhají xxxxx a xxxx xx ztvarování xxxxx xxxxxxx na xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 20 hmotnostních xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx z xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx snadno xxxxxxxxx xxxxx x jsou xx ztvarování xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 24 hmotnostních procent x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx je nejvýše 14 xxx od xxxx xxxxxx,
x) těstovinami xxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxx se xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx použijí vejce xxxx vaječné výrobky,
f) xxxxxxxxxxx semolinovými xxxxxxxxx xxxxxxxx pouze ze xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx z xxxxxxx Xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxx x vaječných xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx vaječnými xxxxxxxxx vyrobené pouze xx semoliny, xxxxxx xx rozumí xxxxxxx x pšenice Xxxxxxxx xxxxx, s xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxxx mouky x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx obilovin, xxxxxxx xxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx těstoviny vyrobené xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xx xxx xxxxxxxxx připravují rehydratací xx xxxx xxxx xxxx xxxxxxxx.
(3) Xxx xxxxx této vyhlášky xx xxxx xxxxxx
x) xxxxxxxx provozovna, ve xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx potřebné xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx od skladování xxxxxxx xxxx přípravu x xxxxxxxxxx těst xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx nebo xxxx, xxxxx xxxxxx xx s xxxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx xx šlehaných xxxx, xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) chlebem xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx droždím, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, ve xxxxx veky, xxxxxxxx xxxx xxxxx, o xxxxxxxxx xxxxxxx 400 x x výjimkou xxxxxxxxx chleba x xxxxxxxxxxxx typů chleba, xxxxxxx hmotnost xxxx xxx nižší,
d) xxxxxx xxxxxxx pekařský xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxx jiných xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx složek, xxxxx obsahuje xxxx xxx 8 % xxxxxxxxx xxxx a xxxx xxx 5 % xxxxx, xxxxxxxx xx celkovou xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx,
x) xxxxxx pečivem xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x pšeničné mouky xxxx jiných xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků x xxxxxxx složek, xxxxx xxxxxxxx nejméně 8 % xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx 5 % xxxxx, vztaženo xx celkovou hmotnost xxxxxxxxx mlýnských obilných xxxxxxx, popřípadě plněný xxxxxxx náplněmi xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, ovocnou xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx mikrobiálně stabilní xx xxxxxxx podmínek xxxxxxx na trh, xxxx povrchově upravený,
f) xxxxxxxxxx pečivem pekařský xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx mouky nebo xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x dalších xxxxxx, x obsahem xxxx xxxxxxx 10 % x u xxxxxxx, preclíků a xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx vody xxxxxxx 16 %, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx stabilní xx podmínek xxxxxxx xx xxx, nebo xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) pšeničným xxxxxxx xxxx pšeničným xxxxxxx xxxxxxxx výrobek, xxxxx xxxxxxxx nejméně 90 % xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, vztaženo xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxx žitným xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 90 % žitných mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx hmotnost xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx žitnopšeničným pečivem xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx více xxx 50 % xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xxx 10 % xxxxxxxxxx xxxxxxxxx obilných výrobků, xxxxxxxx na celkovou xxxxxxxx použitých xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx pšeničnožitným xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx nejméně 50 % xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x více xxx 10 % xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků,
k) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx celozrnným xxxxxxx pekařský xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xxx, xxx xxxx zahrnuty xxxxxxx složky xxxx, xxxxxxxx xx celkovou xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) vícezrnným xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx pekařský výrobek, xxxxx těsto xxxxxxxx xxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx x žita xxxxx xxxxxx xxxx mlýnské xxxxxx výrobky x xxxxxxxx jiných botanických xxxxx, xxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 5 %, vztaženo xx xxxxxxxx hmotnost xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx chlebem, xxxx netradičními xxxx xxxxxx jako xxxx, xxxxxxx chléb anebo xxxxxxx typy xxxxxx xxxxxxxx xxxxx, nebo xxxxxxxxxx pečivem pekařský xxxxxxx, jehož xxxxx xxxxxxxx
1. kromě xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxx xxxxx složku xxxx xxxxxxx obilné výrobky x xxxxxxxx jiných xxxxxxxxxxx druhů, xxxx, xxxxxxxxxxxxxxx, olejniny, xxxxxxxxx, xxxxxxxx, skořápkové xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx výrobky xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx 10 %, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxx
2. xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx přípravy xxxxx xx xx xxxxxxx x uvedení xx xxx xxxxx xxxxxxxx zmrazením nebo xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx k prodloužení xxxxxxxxxxxx x xxxxx xx zároveň xxxxxxx x prodeji xxxxxxx xx 24 xxxxx xx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx od xxxxxxxx xxxxx xx po xxxxxxx x xxxxxxx xx trh nebyl xxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx a které xx xxxxxxx nabízeno x prodeji xxxxxxx xx 24 xxxxx xx upečení,
p) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pečivo, xxxxx xxxx technologický proces xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xx po xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx úpravu x xxxxxxx xx trh xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx vedoucí x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx k xxxxxxx xxxxxxx xx 24 xxxxx xx xxxxxxx xxxx obdobné xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxxxx polotovar x xxxxxxx xxxx xxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx, xxxx x xxxxxxx kvasu, x xxxxxxx žitného xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxx, vody x xxxxxxx xxxxx, jehož xxxxxx mikroorganismy xx xxxxxxxxx v aktivním xxxxx x v xxxxxxxx potřebném x xxxxxxxxxx těsta; xxxxxxx xxxx nebo žitný xxxx xx schopen xxxxxxxxxxxx opakovaného xxxxxxx, xxxx xx vyrábí xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx, xxxxx kyselin v xxxxx vzniká výlučně x důsledku kvašení,
r) xxxxxxxxx kvasem xxxxxxxxxx xxxxxxxxx z xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků, xxxx x xxxxxxx kvasu, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, x xxxxx dokyselení xxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx látky, x to xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx x množství xxxxxxxx nejvýše xxxxx xxxxxxx z celkové xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(4) Pro xxxxx vyhlášky se xxxx xxxxxx
x) sušenkami xxxxxxxxx xxxxxx získané xxxxxxxx xxxxx, nekypřené xxxx xxxxxxxx kypřené,
b) xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, jehož xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx vaječný xxxxx x cukr,
c) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx z xxxxxxxx xxxxxxxxx těsta xxxxxxxxx medem, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx cukrem, xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx chemicky xxxx biologicky, xx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx nebo trvanlivými xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx objemu,
g) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx těst kypřené xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x dalších složek xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx obilovin, xxxx nebo pohanky xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx tlaku x xxxxxxx,
x) xx"xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx, získaný xxxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků x dalších xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobek xxxxxxxx x xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) zapékaným xüxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx směsi x xüxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx sladidly x xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, po xxxxxxx xxxxxx případně xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.
(5) Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxx rozumí
a) xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, jejichž xxxxxxxx xxxx pekařské xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx náplní x xxxx polev, xxxxx, ovoce nebo xxxxxxx složek, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx základu xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx nepečené xxxxx xxxxxxxx pouze x xxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx neopracovaný xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xx xxx x xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
x) náplní xxxxxxxxx xxxxxxxxx k plnění xxxx xxxxxxx cukrářských xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxx xxxxxxx náplň s xxxxxxx nejméně 25 % x méně xxx 40 % xxxxxxxxx2) obsahujícího 80 xx 90 % xxxx xxxx tomu xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, bezvodého tuku xxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx 25 % x méně xxx 40 % xxxxx2) xxxxxxxxxxxx 80 xx 90 % xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx; xxxxxxxxxx jiného xxxx xx připouští pouze x malém množství x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx kterých xx vyskytuje přirozeně,
f) xxxxxx xxxxxxx xxxxx x obsahem xxxxxxx 40 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx 80 xx 90 % tuku xxxx xxxx odpovídající xxxxxxxx směsných tuků, xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x obsahem nejméně 40 % másla xxxxxxxxxxxx 80 xx 90 % tuku xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx; xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxx množství x xxxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxx ochucujících složek, xx xxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx náplň s xxxxxxx xxxx než 25 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx 80 až 90 % xxxx, xxxxxxxx xxxx, másla xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx tomu xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx bezvodého xxxx xxxx xxxxxxxxx tuku, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) náplní xxxxxxxxxxx vyšlehaná smetana xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx vysokotučná ochucená xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx, popřípadě vmíchaná xx xxxx na xxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxx jednu xxxxxxx x celkové xxxxxxxxx náplně,
j) xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, tekutých xxxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxxx pasterovaných bílků x cukrem svařeným x vodou,
k) xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx vrstev xxxxxxxx xxxxx a xxxx, připravené bez xxxxxxx kypřících xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
§3
(1) Xxxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 1 x xxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x nařízení x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx3), x xxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx4) se x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx uvede
a) x xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxx a
b) x sypkých xxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x návod x přípravě.
(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na jakost xxxxxxxxx obilných výrobků xxxx uvedeny v příloze č. 2 x této xxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx rýže jsou xxxxxxx v příloze č. 3 x této xxxxxxxx.
(5) X xxxxx xxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 10 % jiné skupiny xxxx.
(6) Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xx xx větratelných prostorách, x xxxxx x xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx 5 xx xx xxxxx s xxxxxxxx volných pytlů xxx 25 xx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xx podlaze.
§4
(1) Xxxxxxx xxxx xx všech xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx a xxxx je xxxxxxx 15,0 %. Xxxxxxxxx xxxxx x krupice xxxxxxxx nejvýše 3,0 % xxxx x xxxxxx. Xxxxx se xxxxxxxx xxxxxx.
(2) Průměrným xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx xxx obalu xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx podle přílohy č. 4 x xxxx xxxxxxxx.
Xxxxxxxxx
§5
(1) Xxxxxxx těstovin xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx je xxxxxxx x příloze č. 5 x xxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x zákoně x ve xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx se x těstovin xxxxx
x) x názvu výrobku xxxx druh, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx x
x) x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxx, xx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx po xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 6 k této xxxxxxxx.
(4) Průměrným xxxxxxxxx xxxxxxxx je xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx přípustné xxxxxxx hmotnostní odchylky xxxxx přílohy č. 7 x xxxx xxxxxxxx.
§6
(1) Xxxxxx těstoviny xx xxxxxxxx odděleně xx xxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx 5 cm xx xxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 75 %.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx balené xxxxxxx xxxx x xxxxxxx atmosféře, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx stabilní xx běžných xxxxxxxx xxxxxxx xx trh, xx xxxxxxx xx xxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 10 °X, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xx xxx při xxxxxxx xxxxxxx 8 °X.
(4) Těstoviny se xxxxxx xx barevného xxxxxxxxxxx ani xxxxxxxxxxx xxxxx, pod xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxxx xxxxxxx
§7
(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxx výrobků na xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 8 k této xxxxxxxx.
(2) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxxxx x poskytování xxxxxxxxx x potravinách spotřebitelům, x xxxxxx x xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx se x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
x) x xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx název xxxxx x xxxxxxx; xxxx xxxxx pečivo xxx xxxxxxx názvem "xxxxxx",
x) u jemného xxxxxx xxxxx xxxxx; xxxx xx xxx xxxxxxx slovy xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx jako "z xxxxxxxxx těsta", "x xxxxxxxx listového xxxxx", "xxxxxxx", "xx šlehaných xxxx" nebo "ze xxxxxxx xxxx" a
c) x xxxxxxxxxxx pečiva xxxxx skupiny, x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x piškotů xx xxxxxxx trvanlivé pečivo xx xxxxxxxxx hmot, xxxxx xx xxxxxx xxxxx "xxxxxxx xxxxxx" xxxx "xxxxxxx".
(3) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx o potravinách xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxx x xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
x) u xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxx x případě xxxxxxxx xxxx potahovaných výrobků,
b) x nebaleného xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx x rozmrazeném xxxxx, xxx, xxx je xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx konečnému xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx názvu xxxxxxx xxxx "xxxxxxxxxx" x
x) x nebaleného xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx polotovaru, xxx, xxx xx výrobek xxxxx xxxxxxx k xxxxxxx konečnému xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx "xx zmrazeného xxxxxxxxxx".
(4) Xxxxxxxxx "xxxxxxx" nebo xxxxx, xxxxx mají xxx xxxxxxxxxxxx stejný xxxxxx, lze použít xxx uvádění xx xxx xxxxxxxxxx výrobku xxxxx x xxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxx.
(5) Jemné xxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxx lze označit xxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx nejméně 80 % xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx, xxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx, vztaženo xx xxxxxxxx hmotnost xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.
§8
(1) Požadavky xx xxxxxx xxxxxxxxxx výrobků xxxx xxxxxxx x příloze č. 9 x xxxx xxxxxxxx.
(2) Průměrným množstvím xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 10 x této xxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx se nepoužívají x xxxxx xxxxxx.
(4) Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xx xxx xxx xxxxxxx xxxxx 18 °X xxxx xxxxx.
Cukrářské xxxxxxx x xxxxx
§9
(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxx xx xxxxx x xxxxxxx je uvedeno x příloze č. 11 k xxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx o poskytování xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x zákoně x xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx se x cukrářských xxxxxxx x těst uvede
a) xxxxx použitelnosti,
b) x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx x skupiny; xxxxx-xx je xxxxxxx xx xxxxxxx, xxx xxxxx xxxxx xxxxx,
x) x xxxxx název xxxxx,
x) údaj "xxxxxxxxxx" x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxx x xxxxxxx stavu xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx je nabízen x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx v xxxxxxxxx podobě xxxx xx xxxxxxxx; xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx, xxx je výrobek xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, x
x) x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx lze xxxxxxx xxxxxx
x) "xxxxxxx", obsahuje-li xxxxxxx 25 x xxxxx x 1 xx xxxxxx,
x) "xxxxxxxxxx", xxxxxxxx-xx nejméně 50 x čokolády v 1 xx náplně, xxxx
x) skořápkových plodů, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 25 x jader xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x 1 xx náplně.
(4) Xxxxxxxxx množstvím xxxxxxxxxxx xxxxxxx a těst xx xxxxxxxx cukrářských xxxxxxx x xxxx xxx xxxxx se xxxxxxxxxxx přípustné záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 12 x xxxx xxxxxxxx.
(5) Xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx mají xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx součásti xxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(6) Xxxxxx x povrchová xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxx odpovídající použitým xxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx x příchutí x xxxx xxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx charakteristickou xxxxxxxxxx náplně nebo xxxxxxxxxxx zdobení.
§10
(1) Xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx je xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxx, není xxxxxxxxx, xx xxxxxxxxx vůni x chuť xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx.
(2) Xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx hlediska xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, je xxxxx zpracovat nejdéle xx 24 xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx; xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx lze xx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 5 °X.
(3) Xxxxxx, které jsou xxxxxx použitých xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx mikrobiologicky x xxxxxxxxx-xxxxxxxx xxxxxxxx xxx teplotách nad 8 °C, se xxxxxxxxxx při teplotách xxxxxxxxxxx výrobcem po xxxx xxxxxxx 48 xxxxx od xxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxxxxxxxx náplň xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx ji xx xxxx zhotovené xxxxxx.
(5) Xxxxxxxxx výrobky x výjimkou xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx 6 a xxxxx xx xxxxxxx xx xxx xxx xxxxxxxxx xx 8 °X. Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x těsta xx xxxxxxx xx xxx při xxxxxxx xxxxx 18 °C xxxx nižší.
(6) Xxxxxxxxx xxxxxxx balené, xxxxx xxxx x důsledku xxxxxxx surovin trvanlivějšího xxxxxxxxxx nebo technologické xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx x fyzikálně-chemicky stabilní xxx teplotách nad 8 °X, se xxxxxxx na xxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
§11
Xxxxxxxxx předpis
Tato xxxxxxxx xxxx oznámena v xxxxxxx xx směrnicí Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) 2015/1535 xx xxx 9. xxxx 2015 x xxxxxxx při poskytování xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx společnosti.
§12
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxx xxxxxxx, označovat x xxxxxx na xxx xxxxx vyhlášky Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 333/1997 Sb., xx znění xxxxxxx xxxxx dnem nabytí xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xx 1. února 2021.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx trh xxxx xxxxxxxx přede xxxx xxxxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 333/1997 Sb., xx znění xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, mohou xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx.
§13
Zrušovací xxxxxxxxxx
Xxxxxxx se:
1. Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 333/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, pro xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, těstoviny, xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx výrobky x xxxxx.
2. Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 93/2000 Sb., xxxxxx xx mění vyhláška Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x. 333/1997 Sb., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. x), x), x), x), j) x k) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxx mlýnské xxxxxx výrobky, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx výrobky a xxxxx.
3. Xxxxxxxx č. 268/2006 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx Ministerstva xxxxxxxxxxx x. 333/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), h), i), x) x x) xxxxxx č. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxxxx obilné xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx výrobky x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx č. 93/2000 Xx.
4. Xxxxxxxx č. 182/2012 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx č. 333/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x), i), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích a x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx mlýnské xxxxxx výrobky, xxxxxxxxx, xxxxxxxx výrobky x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
§14
Účinnost
Tato xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 2020.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxxxx, XXx., x. x.
Xxxxxxx č. 1 x xxxxxxxx x. 18/2020 Sb.
Členění xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx |
Xxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx |
xxxxx |
xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx mouka celozrnná mouka grahamová xxxxx |
xxxxxxx |
xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx |
|
xxxxxx |
||
xxxxxxx |
||
xxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx |
|
xxxxx |
||
xxxxxxxxxxxxxxx |
xxxxxxx |
|
xxxxxx |
||
xxxxxx |
||
xxxxxxxxx xxx přímou xxxxxxxx |
||
xxxxx x xxxxxxxx |
xüxxx xxxxx xxxx |
|
xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx rýže |
pololoupaná xxxx xxxxxxx rýže neloupaná xxxx xxxxxxxxx xxxx |
Xxxxxxx č. 2 x xxxxxxxx x. 18/2020 Xx.
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků
Tabulka 1
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx
Xxxxx xxxxx |
Xxxxx |
xxxxx xxxxxxxx - hrubá, xxxxxxxxx, xxxxxx světlá, hladká xxxxxxxxxx |
xxxx s xxxxxxxxxx xxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxxx |
xxxx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx |
xxxxxxxx celozrnná |
hnědavý, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx odstín |
pšeničná xxxxxxxxx |
xxxxxxx, xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx odstín |
žitná xxxxxx (xxxxxxxxx) |
xxxx |
xxxxx tmavá (xxxxxxxx) |
xxxxxxxx xx zelenomodrým xxxxxxxx |
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxx
Xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx5) (xxxxxxxx xx/xxxxxx) (µm/ %) |
Xxxxxxxxx xxxxx (popel)6) (% xxxx. v xxxxxx) xxxxxxx |
Xxxxx xxxxxx, x xxxx: | ||
xxxxxxxx xxxxxx |
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75 |
0,60 |
xxxxxxxx xxxxxxxxxx |
257/xxxxxxx 96 - 162/nejméně 75 |
0,75 |
xxxxxxxx xxxxxxxx |
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75 |
1,15 |
xxxxx světlá (xxxxxxxxx) |
- |
0,65 |
xxxxx xxxxx (xxxxxxxx) |
- |
1,10 |
xxxxx xxxxxxxxx |
366/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75 |
0,50 |
mouky xxxxx |
485/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 15 |
0,50 |
xxxxx xxxxxxxxx |
1129/xxxxxxx 96 |
1,90 |
xxxxx xxxxxxxxx |
- |
1,90 |
Xxxxxxx 3
Fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxxx
Xxxx |
Xxxxxxxxx xxxxx (popel) (% xxxxxxxxx v xxxxxx) xxxxxxx |
Xxxxxxx (x %) xxxxxxx |
Xxxxxxxxx (µm/ %) (xxxxxxxx xx/xxxxxx) |
xxxxxxx xxxxx |
0,50 |
15,0 |
853/xxxxxxx 96 - 446/xxxxxxx 15 |
xxxxxxx xxxxx |
0,50 |
15,0 |
485/xxxxxxx 96 - 257/xxxxxxx 15 |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx |
0,50 |
12,0 |
485/xxxxxxx 96 - 257/nejvýše 15 |
xxxxxxx kukuřičná |
0,90 |
- |
- |
Tabulka 4
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxx |
Xxxxxxx v % xxxxxxx |
Xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxx v % xxxxxxx |
Xxxxx části stébel, xxxxx a oplodí x % nejvýše |
Černé xxxxxx7) v % xxxxxxx |
xxxxxx |
12,0 |
0,1 |
0,2 |
0,5 |
xxxxxx xxxxxx |
12,0 |
- |
0,2 |
- |
xxxxxxxx |
14,0 |
0,2 |
0,1 |
- |
xxxxx |
14,0 |
0,2 |
0,2 |
- |
xxxxx |
14,0 |
0,2 |
0,2 |
- |
xxxxxxx |
14,0 |
0,2 |
- |
- |
Xxxxxxx 5
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx otruby
Ukazatel |
Hodnota xxxxxxx |
xxxxxxx |
15,0 % |
Xxxxxxx 6
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxxx
Xxxxxxxx |
Xxxxxxx nejvýše |
vlhkost |
15,0 % |
xxxxxxxxx xxxxx (popel) |
1,9 % v sušině |
podíl xxxxxxxxxxxxx zrn |
3,0 % |
Tabulka 7
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxx |
Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxx x % nejvýše |
Podíl pluch x xxxxxx v % xxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx8) x % xxxxxxx |
Xxxxxxx x % xxxxxxx |
xxxxxxxx |
1,0 |
- |
0,10 |
15,0 |
xxxxxxx |
1,0 |
- |
0,10 |
15,0 |
xxxxxx xxxx |
1,0 |
0,1 |
0,10 |
15,0 |
xxxxxx xxxxxxx |
2,0 |
0,1 |
0,10 |
15,0 |
Xxxxxxx 8
Xxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx xxx xxxxxxxxx |
% xxxxxxx / průměr kruhových xx (µx) |
|
xxxxxxx |
xxxxxxx |
|
xxxxxx xxxxx |
- |
30/3500 |
xxxxxx xxxxxxx |
70/3500 |
15/3000 |
xxxxxx malé |
95/3000 |
5/2000 |
perličky |
85/2000 |
1/1000 |
lámanka |
98/3000 |
1/1000 |
Tabulka 9
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxx |
Xxxxxxx x % xxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx x % nejvýše |
Obsah cizích xxxxx x slupek x % xxxxxxx |
Xxxxx xxxxxxxxxxx xxx x xxxxxx x % xxxxxxx |
xxxxxxx xxxxxxx |
15,0 |
0,15 |
0,2 |
1,0 |
xxxxx |
15,0 |
0,15 |
0,2 |
2,0 |
Xxxxxxx 10
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxxx |
xxxxxxx loupaná |
světle xxxxx až hnědá, xx lomu xxxxx xxxx |
xxxxx |
xxxxx, xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx |
|
Xxxx |
xxxxxxx xxxxxxx |
xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx pohanku |
jáhly |
slabě xxxxxxxx, charakteristická xxx xxxxx |
Xxxxxxx 11
Fyzikální x xxxxxxxx požadavky na xxxxxx
Xxxxxxxx |
xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx |
xxxxxx xxxxxxx neupravené |
vlhkost |
nejvýše 10,0 % |
xxxxxxx 15,0 % |
Xxxxxxx 12
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxx xxxxxx spotřebu
Ukazatel |
Hodnota |
vlhkost |
nejvýše 14,0 % |
xxxxxx9) |
xxxxxxx 1,0 % |
xxxxxxx10) |
xxxxxxx 1,0 % |
xxxxxxxxx xxxxxxxxx |
xxxxxxx 0,10 % |
Xxxxxxx 13
Xxxxxxxx požadavky xx xxxxx x obilovin
Ukazatel |
Vyjádření |
konzistence |
sypká xxxx, xxxxx snadno xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx |
xxxxx |
xxxxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx |
xxxx x xxxx |
xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx použitých xxxxxx x ochucovadel |
Tabulka 14
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx směsi x xxxxxxxx
Xxxxx xxx užití |
Vlhkost x % xxxxxxx |
Xxxxx x % xxxxxxx |
xx xxxxxxxx xxxxxxx |
15,0 |
4,0 |
xx pšeničné xxxxxx xxxxx |
15,0 |
3,0 |
xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx |
15,0 |
2,5 |
xx šlehané xxxx xxxxx hmoty |
11,0 |
2,5 |
na xxxxxxxx xxxxxxxxxxx pečiva xx. xxxxxxx |
11,0 |
2,5 |
xx xxxxxxxx xxxxxxxx |
15,0 |
3,0 |
xx přípravu xxxxxxxxx xxxxxxx |
14,0 |
3,0 |
xx xxxxxxxx xxxxxx xxxx |
15,0 |
- |
xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx |
15,0 |
- |
Xxxxxxx 15
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx |
Xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx |
xxxxxxx |
xxxxxxx 12,0 % |
xxxx x xxxx |
xxxxxxx xxxxxxxx, xxx cizích xxxxx x xxx xxxx příchuti |
Příloha x. 4 x xxxxxxxx x. 18/2020 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx výrobků
Hmotnost balení |
Přípustná xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylka |
do 50 g |
- 10 % |
51 - 120 x |
- 5 % |
121 - 250 x |
- 4 % |
251 - 1 000 x |
- 3 % |
1 001 - 2 500 x |
- 2 % |
xxx 2 500 x |
- 1 % |
Příloha č. 5 x xxxxxxxx x. 18/2020 Xx.
Xxxxxxx těstovin xx skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxx |
Xxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx |
xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx x náplní čerstvé x náplní |
Příloha č. 6 x xxxxxxxx x. 18/2020 Xx.
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxx x xxxx |
Xxxxxxxxxx tržnímu xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx 1 %. Povrch xxxxxx, xxxxxxxxx, xxx xxxxxx. X xxxxxxxxxxx těstovin x u těstovin, xxx xxxxxxx xxxxxxx xx tvořena xxxxx (xxxx. u xxx. xxxxxxxxx), xxxx být xxxxxx xxxxx drsný x moučný. Podíl xxxxxx xxxx být xxxxxxxxx 10 %. Xxxxxxxxx se xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx nerozvařují, xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx si xxxx xxxx x po xxxxxxx. |
xxxxx |
Xxxxxx, xxxxxxxxxx v xxxxxxx odstínech žluté, x xxxxxxxxx těstovin xxxxxxxxxxxx xxxxx použitých xxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx žluté, x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx. |
xxxx a chuť xx xxxxxxx |
Xxxxxxxx, odpovídá xxxxxxxx xxxxxxx. |
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxxxxx
xxxxxxxxx |
xxxxxxx |
xxxxxxx |
|
xxxxxxx |
xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx |
- 20 % 20 % 20 % |
13 % - 38 % 38 % |
Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx x. 18/2020 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx |
xx 250 x |
- 6 % |
251 - 500 x |
- 4 % |
501 - 2 000 x |
- 2 % |
xxx 2 000 x |
- 1 % |
Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx x. 18/2020 Sb.
Členění xxxxxxxxxx xxxxxxx na druhy x xxxxxxx
Xxxx |
Xxxxxxx |
xxxxx |
xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx |
xxxxx pečivo |
pšeničné žitné žitnopšeničné pšeničnožitné celozrnné grahamové vícezrnné speciální |
jemné xxxxxx |
|
xxxxxxxxx xxxxxx |
xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxäxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xüxxx |
Xxxxxxx č. 9 x xxxxxxxx x. 18/2020 Xx.
Xxxxxxxxx xx xxxxxx pekařských xxxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxx pekařského výrobku |
Jakostní xxxxxxxx |
xxxxx "kvasového xxxx" xxxx "xxxxxxxxxx xxxx" |
xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx |
xxxxx "kvasový", "xxxxxxxx", "x xxxxxxx" xxxx "x xxxxxx" |
xxxxxxxxx xxxxxxxx kvasem |
chléb "xxxxxxxx xxxxxxx", "xxxxxxxx xxxxxxxx", "xxxxxxxx x kváskem" xxxx "tradiční s xxxxxx" |
xxxxxx x zakyselen xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx |
"xxxxxx xxxxx" |
xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx o hmotnosti xxxxxxx 2 xx, x xxxxxxx xxxxxxx 45 % xxxxx xxxxx, xxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
"xxxxxxxxx xxxxx" |
xxxxxxxxx trvanlivost xxxxxx xx xxxxxxx 21 xxx |
"xxxxxx běžné xxxxxx" |
xxxxxxxx xxxxx v xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx 1,7 % xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
"xxxxxxx" xxxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxx tukem xx xxxxx je xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx koncentrátu; xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x použitých xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx kterých xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx |
"xxxxxxx" xxxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxx nejméně 180 x xxxxx xxxx 64 x xxxxxxxxxx žloutků nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx sušených xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx 1 xx xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx |
"xxxxxxx" xxxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx 25 g xxxxx v 1 xx hmoty xxxx xxxxx před xxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx skořápkových xxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx 25 x jader xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x 1 kg hmoty xxxx těsta před xxxxxxxx |
Xxxxxxx 2
Xxxx/xxxxxxx |
Xxxxxx, xxxx |
Xxxxx, xxxxxx |
Xxxxxxx, xxxxxxxxx |
Xxxx x xxxx |
xxxxx/xxxxxxx chléb, xxxxx xxxxxx/xxxxxxx xxxxx pečivo |
pravidelně xxxxxxxxx, xxxx typický xxx xxxx xxxxxxx |
xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, nepřipálená, xxxx. nařezávaná xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxx výrobek |
dobře xxxxxxxxx, pórovitá, vláčná, xxxxxx |
xxxxxxx xxx daný xxxxxxx, odpovídající xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a xxxx xxxxxxxx |
xxxxx xxxxxx/xxxxxxx xxxxx xxxxxx |
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx typický xxx xxxx xxxxxxx |
xxxxx, odpovídající xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, nepřipálená, xxxxxxxxx x viditelnou xxxxxx x plněných výrobků |
dobře xxxxxxxxx, jemně xxxxxxxx, xxxxxx, xxxx. s xxxxxx na xxxx, xxxxxx xxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xx xxxxxx |
xxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitým xxxxxxxxx, x plněných xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x cizí xxxxxxxx |
xxxxxxxxx pečivo xxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxx, tvar typický xxx xxxx xxxxxxx |
xxxxx, xxxxxxxxxxxx barvy xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, dle xxxxxxx s xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx, u xxxxxxxxxxxx druhů výrobků x xxxxxxx |
xxxxxx, xxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx výrobků xxxxxxxxxx xxx, plněných xxxxxxx xx xxxx xxxxx x xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, |
xxxxxxxx, xxxxxxx pro xxxx výrobek, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, u xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx po xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x cizí příchuti |
perník |
celistvý, xxxxxxxxx xxx formy |
celistvá, xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx, nepřipálená, x potahovaných xxxxxxx x polevou |
vláčná, pórovitá, x plněných výrobků xxxxx na řezu |
příjemná, xxxxxxx odpovídající použitým xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a xxxx xxxxxxxx |
Xxxxxxx x. 10 x xxxxxxxx x. 18/2020 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxx |
xxxxxxx - 6 % |
Xxxxx xxxxxx |
xxxxxxx - 5 % |
Běžné xxxxxx o hmotnosti xx 150 g: 10 xxxx 1 xxx xxx 150 x |
xxxxxxx - 6 % xxxxxxx - 10 % xxxxxxx - 6 % |
Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xx 150 x: 10 xxxx 1 xxx xxx 150 x |
xxxxxxx - 6 % xxxxxxx - 10 % xxxxxxx - 6 % |
Xxxxxxxxx pečivo x xxxxxxxxx do 50 x 51 - 100 g 101 - 250 x 251 - 500 x xxx 500 x |
xxxxxxx - 11 % xxxxxxx - 9 % xxxxxxx - 7 % xxxxxxx - 5 % xxxxxxx - 3 % |
Xxxxxxx x. 11 x vyhlášce č. 18/2020 Sb.
Členění xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xx druhy x xxxxxxx
Xxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxxxx výrobek |
s náplní xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx x náplní xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxx č. 12 x xxxxxxxx x. 18/2020 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx
xxxxxxx x xxxxxxxxx xx 150 g |
nejvýše - 8 % |
xxx 150 x |
xxxxxxx - 7 % |
Xxxxxxxxx
Xxxxxx předpis x. 18/2020 Xx. nabyl xxxxxxxxx xxxx 1.2.2020.
Xx xxx uzávěrky xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx.
Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx není xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 178/2002 ze xxx 28. ledna 2002, xxxxxx xx xxxxxxx obecné zásady x požadavky xxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xx Xxxxxxxx úřad pro xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx postupy xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, x platném xxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 852/2004 xx dne 29. xxxxx 2004 x xxxxxxx xxxxxxxx, v xxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013 ze xxx 17. xxxxxxxx 2013, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx zemědělskými xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx (EHS) x. 922/72, (EHS) x. 234/79, (ES) x. 1037/2001 x (XX) č. 1234/2007, x xxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1169/2011 xx xxx 25. xxxxx 2011 x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx a Rady (XX) x. 1924/2006 x (ES) č. 1925/2006 x x xxxxxxx směrnice Xxxxxx 87/250/XXX, xxxxxxxx Xxxx 90/496/XXX, xxxxxxxx Xxxxxx 1999/10/XX, xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx a Xxxx 2000/13/XX, xxxxxxx Xxxxxx 2002/67/XX x 2008/5/XX x nařízení Komise (XX) x. 608/2004, x platném xxxxx.
2) Xxxxxxx II, xxxx XXX, xxxxxxx XX xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013.
3) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1169/2011, x xxxxxxx znění.
4) Xxxxxxxx č. 417/2016 Sb., x některých xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
5) Velikost podílu xxxxxx, které xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx.
6) Xxxxxxxxxxxx látky, xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx za xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
7) Vločky xx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxx xxx 50 % povrchu.
8) Xxxxxxx, písek, xxxxxx zeminy, xxxxx, x xxxxxxx rýže x xxxxxx.
9) Xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx-xx xxxx než polovina xxxxxx.
10) Xxxx příslušného xxxxx obilovin x xxxxxxxx jakostí snižující xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx a xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx.
11) Xxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx, stébla, xxxxx.
12) Xxxxxx, vadná xxxx, neloupaná xxxx.
13) Xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 1,4 xx.