Právní předpis byl sestaven k datu 18.04.2025.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.02.2020.
Vyhláška o požadavcích na mlýnské obilné výrobky, těstoviny, pekařské výrobky a cukrářské výrobky a těsta
18/2020 Sb.
Předmět úpravy §1
Vymezení některých pojmů §2
Cukrářské výrobky a těsta §9 §10
Technický předpis §11
Přechodná ustanovení §12
Zrušovací ustanovení §13
Účinnost §14
Příloha č. 1 - Členění mlýnských obilných výrobků na skupiny a podskupiny
Příloha č. 2 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost mlýnských obilných výrobků
Příloha č. 3 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost rýže
Příloha č. 4 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky mlýnských obilných výrobků
Příloha č. 5 - Členění těstovin na skupiny a podskupiny
Příloha č. 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost těstovin
Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky těstovin
Příloha č. 8 - Členění pekařských výrobků na druhy a skupiny
Příloha č. 9 - Požadavky na jakost pekařských výrobků
Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky pekařských výrobků
Příloha č. 11 - Členění cukrářských výrobků a těst na druhy a skupiny
Příloha č. 12 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky cukrářských výrobků a těst
18
XXXXXXXX
xx dne 20. xxxxx 2020
x požadavcích xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, pekařské xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx podle §18 xxxx. 1 xxxx. a), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx výrobcích x o xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx zákonů, ve xxxxx zákona x. 119/2000 Xx., zákona x. 306/2000 Sb., xxxxxx x. 146/2002 Xx., xxxxxx x. 131/2003 Xx., zákona x. 274/2003 Sb., xxxxxx č. 316/2004 Xx., zákona č. 120/2008 Sb., xxxxxx x. 139/2014 Xx. x zákona č. 180/2016 Xx., (xxxx xxx "xxxxx"):
§1
Xxxxxxx xxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xx přímo xxxxxxxxxx xxxxxxxx Evropské unie1)
a) xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, těstovinách, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny,
c) xxx jednotlivé xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků, xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx x cukrářských xxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx vztahující xx x názvu x přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) pro xxxxxxx obilné xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x cukrářské xxxxxxx x xxxxx
1. teplotní xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx při xxxxxxxxxx,
2. xxxxxxx uchovávání x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxx,
3. xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
§2
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
(1) Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx obilnými výrobky xxxxxxx xxxxxxx zpracováním xxxxxxx nebo více xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx jiných xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx postupem; xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx obilný výrobek xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx, pseudoobilovin xxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx částic, xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx použitých xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx nebo xxxx,
x) xxxxxxx mlýnský xxxxxx výrobek xxxxxxx x první fázi xxxxx xxxxxxxx zrn xxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxx hrubších xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx obilného xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxx,
x) xüxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxx jinou vhodnou xxxxxxxxxxx, x xxxx xxxx přidány xxxxx xxxxxx, xxxxxxx jádra xxxxxxxxxxxx xxxxx, sušené xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x látky xxxxxxxxxx xxxx, vůni xxxx xxxxxxxxxxx,
x) otrubami xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx získané při xxxxx xxxx,
x) pseudoobilovinami xxxxxxxx xxxxxx čeledí xxx xxxxxxxxxxx s xxxxxxxx způsobem xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx x xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx drcením,
i) xxxxxxxx xxxxxxx x vyčištěného xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx kroupy,
k) perličkami xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx prosa upravená xxxxxxxx x leštěním,
m) xxxxxx částice nebo xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx mlýnském xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx jinak upravená xxxxxx xxxx,
x) směsmi x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx přímou xxxxxxxx nebo xx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx převážný xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, ke xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx,
x) rýží xxxx získaná x xxxxxxxx rostliny rýže xxxx Oryza xxxxxx X. x xxxxxx xxxxx,
x) xxxx neloupanou xxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx vrchní xxxxxxx,
x) xxxx pololoupanou xxxx xxxx natural xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx slupky,
s) rýží xxxxxxxx xxxx rýže xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx x osemení x xxxxxxxx x xxxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx, jejíž zrno xx delší než 6 xx,
x) rýží xxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx zrna xx xxxx 5,2 xx a 6,0 xx x xxxxx xxxxx x šířky xxxx je xxxxx xxx 3,
x) rýží xxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx zrna xx menší xxx 5,2 mm x xxxxx délky x xxxxx xxxx je xxxxx než 2,
w) xxxxxxxxxx moukou xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx nebo pseudoobilovin xxxx rozemíláním jeho xxxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx, xx xxxxxxx poměru xxxx xx původní xxxx,
x) grahamovou moukou xxxxx pšeničná xxxxxxxxx xxxx mouka xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx zrna xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx obsahující xxxxxxx xxxxxx zrna ve xxxxxxx poměru xxxx xx původní xxxx xxxxxxx xxxxxx.
(2) Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxx rozumí
a) xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx nekynutého a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx surovin xxxxxxxxxxx xxxxxx, popřípadě x xxxxxxxxx dalších xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx jsou xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx vlhkosti xxxxxxx 13 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx nesušenými xxxxxxxxx, xxxxx z mikrobiologického xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx vlhkosti xxxxxxx 20 xxxxxxxxxxxx procent,
d) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx na xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 24 hmotnostních procent x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx nejvýše 14 xxx xx xxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, k xxxxxxx výrobě xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx semolinovými xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx z xxxxxxx Xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx vajec x vaječných xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx vaječnými xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx semoliny, xxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx x pšenice Xxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxx nebo vaječných xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx celozrnnými xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx z xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx obilovin, pohanky xxxx rýže,
i) těstovinami xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx vyrobené xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xx pro xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxx nebo xxxx xxxxxxxx.
(3) Pro xxxxx této vyhlášky xx xxxx xxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx, ve xxxxx proběhly všechny xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx potřebné xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx skladování xxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx výrobkem xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxx, xxxxx xxxxxx xx s xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x převažujícím xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx pekařský xxxxxxx kypřený xxxxxx xxxx droždím, popřípadě xxxxxx kombinací, xx xxxxx xxxx, bochníku xxxx xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxx 400 x x výjimkou xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx může xxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x dalších xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxx xxx 8 % xxxxxxxxx xxxx x xxxx xxx 5 % xxxxx, vztaženo xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx složek, xxxxx xxxxxxxx nejméně 8 % bezvodého xxxx xxxx xxxxxxx 5 % cukru, vztaženo xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx, popřípadě plněný xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xx upečení xxxxxx, xxxxxxx, ovocnou xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, které xxxx xxxxxxxxxxx stabilní xx běžných podmínek xxxxxxx xx xxx, xxxx povrchově upravený,
f) xxxxxxxxxx pečivem pekařský xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx a dalších xxxxxx, s xxxxxxx xxxx xxxxxxx 10 % a x xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx tyčinek x xxxxxxx xxxx xxxxxxx 16 %, popřípadě xxxxxx xxxxxxx náplněmi, xxxxx xxxx xxxxxxxx xx podmínek uvádění xx xxx, nebo xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx nejméně 90 % xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských obilných xxxxxxx,
x) xxxxxx chlebem xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 90 % xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xx celkovou hmotnost xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx chlebem xxxx xxxxxxxxxxxxxx pečivem xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxx xxx 50 % xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxx než 10 % pšeničných xxxxxxxxx obilných výrobků, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx použitých xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 50 % xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků x xxxx xxx 10 % xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx celozrnným xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx obsahuje xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxx xxxx xxxx jim xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx xxx, xxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx složky xxxx, xxxxxxxx xx celkovou xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobek, xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx ze xxxxxxx x žita xxxxx xxxxxx jako xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx jiných botanických xxxxx, pseudoobiloviny, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx množství xxxxxxx 5 %, xxxxxxxx xx xxxxxxxx hmotnost xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx pita, xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx typy xxxxxx xxxxxxxx tvaru, xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx těsto xxxxxxxx
1. xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ze xxxxxxx a žita xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, rýži, xxxxxxxxxxxxxxx, olejniny, luštěniny, xxxxxxxx, xxxxxxxxxx plody, xxxxxxxx, xxxxxx výrobky xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx 10 %, xxxxxxxx na xxxxxxxx hmotnost xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxx
2. samostatné xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx chléb, jehož xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx přípravy xxxxx xx po xxxxxxx a uvedení xx trh nebyl xxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxx technologickou xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx nejdéle xx 24 xxxxx xx upečení,
o) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx od xxxxxxxx xxxxx xx xx xxxxxxx x xxxxxxx xx xxx nebyl xxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxx technologickou xxxxxxx xxxxxxx k prodloužení xxxxxxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx x prodeji xxxxxxx xx 24 xxxxx xx upečení,
p) čerstvým xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, jehož xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xx po xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxx xx trh xxxxx přerušen xxxxxxxxx xxxx xxxxx technologickou xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx trvanlivosti a xxxxx je xxxxxxx xxxxxxxx k xxxxxxx xxxxxxx xx 24 xxxxx xx upečení xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx, vody x xxxxxxx xxxxx, x xxxxxxx žitného xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x žitné xxxxx, xxxx x xxxxxxx kvasu, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxx x v xxxxxxxx potřebném x xxxxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxx xx schopen xxxxxxxxxxxx opakovaného xxxxxxx, xxxx xx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx enzymů, xxxxx xxxxxxx v xxxxx vzniká výlučně x xxxxxxxx kvašení,
r) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx z xxxxxxx xxxx xxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx, xxxx x xxxxxxx kvasu, xxxxxxxx xxxxxxx sušením xxxx xxxxxxxxxx, k xxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxx přídatné xxxxx, x xx xxxxxxxx xxxxxxx nebo kyselinu xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx z xxxxxxx xxxxxxxxx stabilního xxxxx; xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx procesem.
(4) Pro xxxxx xxxxxxxx se xxxx xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, nekypřené xxxx chemicky xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx ze xxxxxxxxx hmot xxxxxxxxx xxxxxx kypřené výhradně xxxxxxxxxx, xxxxx základními xxxxxxxx xxxx vaječný xxxxx x xxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx tenké xxxxxx xxxxx xxxx xxxxx kontaktním xxxxxxxx xx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx cukerným roztokem xxxx xxxxxxxxx cukrem, xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx pečivo z xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx nebo trvanlivými xxxxxxxxx trvanlivé pečivo x xxxxx kypřeného xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx objemu,
g) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx z xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vyrobený x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx technologií xxxxxxxxx xxxxx x teploty,
i) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx obilných xxx jednoho xxxx xxxx druhů obilovin, xxxx nebo xxxxxxx xxxx jiných xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx,
x) xx"xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx křehké konzistence xxxxxxx xx tvaru xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx celozrnnými lupínky xxxxxxxx výrobek xxxxxxxx x xxxxxx xxx xxxxxxxx postupem xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) zapékaným xüxxx xxxxxxxx výrobek xxxxxxxx xxxxxxx směsi x xüxxx xxxxxxxxxx x přírodními sladidly x xxxx, popřípadě xxxxxxx složkami, po xxxxxxx xxxxxx případně xxxxxxxx přidáním dalších xxxxxx.
(5) Pro účely xxxx vyhlášky xx xxxx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, jejichž xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx nebo nepečené xxxxx, xxxxx jsou xxxxxxxxxx xxxxxx náplní x xxxx xxxxx, xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx složek, xxxx xxxxxxx obdobného charakteru xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx x náplní, xxxxx, xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) těstem xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xx xxx x xxxxxx xxx xxxxxxxxx spotřebitele x xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx zmrazeném xxxxx,
x) náplní polotovar xxxxxxxxx k xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx s xxxxxxx xxxxxxx 25 % x méně xxx 40 % xxxxxxxxx2) obsahujícího 80 xx 90 % xxxx nebo xxxx xxxxxxxxxxxx množství směsných xxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx kombinace x máslem, vztaženo xx celkovou xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx lehkou xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx 25 % a xxxx xxx 40 % xxxxx2) obsahujícího 80 xx 90 % xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx máselného xxxx, vztaženo na xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx; xxxxxxxxxx jiného xxxx xx xxxxxxxxx pouze x xxxxx množství x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, ve xxxxxxx xx xxxxxxxxx přirozeně,
f) xxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx nejméně 40 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx 80 xx 90 % xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx tuku xxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx náplně,
g) xxxxxx máslovou xxxxx x obsahem nejméně 40 % xxxxx xxxxxxxxxxxx 80 až 90 % xxxx xxxx xxxx odpovídající xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xx celkovou xxxxxxxx xxxxxx; přítomnost xxxxxx tuku xx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx složek, xx kterých xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx méně xxx 25 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx 80 až 90 % tuku, xxxxxxxx tuku, xxxxx xxxx jejich xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) náplní xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx šlehání xxxx xxxxxxx vysokotučná xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx na xxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x celkové xxxxxxxxx xxxxxx,
x) náplní xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx,
x) těstem xxxxxxxx těsto xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx jednotlivých vrstev xxxxxxxx těsta a xxxx, xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx kypřících prostředků, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx vykazuje xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
§3
(1) Xxxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 1 x xxxx vyhlášce.
(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx informací x xxxxxxxxxxx spotřebitelům3), x xxxxxx x xxxxxxxx x některých xxxxxxxxx xxxxxxxxxx potravin4) se x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
x) v xxxxx výrobku xxxx xxxxxxx xxxx podskupina xxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxxxx rodu xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxx a
b) x sypkých směsí x obilovin způsob xxxxx x návod x přípravě.
(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx a chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xxxx xxxxxxx v příloze č. 2 x xxxx xxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 3 x xxxx xxxxxxxx.
(5) X xxxxx skupin xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 10 % xxxx skupiny xxxx.
(6) Mlýnské obilné xxxxxxx x rýže xx xxxxxxxx xxxxxxxx xx látek xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, x suchu a xx podlážkách xx xxxxxxxxxxx 5 xx xx stěny s xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx 25 kg, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx.
§4
(1) Vlhkost xxxx xx xxxxx druhů xxxxxxxx, pohanky x xxxx xx xxxxxxx 15,0 %. Kukuřičné xxxxx x krupice xxxxxxxx xxxxxxx 3,0 % tuku v xxxxxx. Xxxxx xx xxxxxxxx nebělí.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxx se xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx odchylky xxxxx přílohy č. 4 x xxxx xxxxxxxx.
Těstoviny
§5
(1) Členění xxxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx je xxxxxxx x příloze č. 5 x xxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx o poskytování xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, v xxxxxx x ve vyhlášce x některých xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx se x xxxxxxxx xxxxx
x) x xxxxx výrobku xxxx xxxx, xxxxxxx x podskupina výrobku x
x) u těstovin xxxxxxxx vakuově nebo x inertní xxxxxxxxx xxxx x xxxx, xx xxxxx xx xxxxx potravinu xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, fyzikální x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 6 k této xxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxxx množstvím xxxxxxxx xx hmotnost xxxxxxxx xxx xxxxx xx zohledněním xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 7 x xxxx vyhlášce.
§6
(1) Xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx odděleně xx látek xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx na xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx 5 cm xx xxxxx xx xxxxxxxxxxxx prostorách x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 75 %.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx balené xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx stabilní xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx trh, xx xxxxxxx xx xxx při teplotě xxxxxxx 10 °X, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx uvádějí xx trh xxx xxxxxxx xxxxxxx 8 °X.
(4) Xxxxxxxxx se xxxxxx do xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxx, pod xxxxxx xx xxxx vizuálně xxxxxxxxx xxxxx nezabaleného xxxxxxx.
Pekařské výrobky
§7
(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxx výrobků xx xxxxx x xxxxxxx xx uvedeno v příloze č. 8 k této xxxxxxxx.
(2) Xxxxx údajů xxxxxxxxx v nařízení x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxx x xx xxxxxxxx o xxxxxxxxx způsobech xxxxxxxxxx xxxxxxxx se x xxxxxxxxxx xxxxxxx uvede
a) x chleba x xxxxxxx pečiva xxxxx xxxxx a skupiny; xxxx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx "xxxxxx",
x) x jemného xxxxxx název druhu; xxxx xx xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx technologické xxxxxxxxxx xxxx "x xxxxxxxxx xxxxx", "x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx", "xxxxxxx", "xx šlehaných xxxx" xxxx "ze xxxxxxx xxxx" x
x) x trvanlivého xxxxxx xxxxx skupiny, s xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x piškotů ze xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx hmot, xxxxx xx xxxxxx xxxxx "xxxxxxx xxxxxx" xxxx "piškoty".
(3) Xxxxx xxxxx uvedených v xxxxxxxx x poskytování xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, v zákoně x xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx způsobech xxxxxxxxxx potravin se x nebalených xxxxxxxxxx xxxxxxx uvede
a) x xxxxxxx pečiva x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx a polevy x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x konečnému xxxxxxxxxxxx xx nabízen x rozmrazeném xxxxx, xxx, xxx xx xxxxxxx přímo xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx výrobku xxxx "rozmrazeno" x
x) x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx byl xxxxxxxx ze xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx polotovaru, xxx, xxx xx xxxxxxx xxxxx nabízen x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x blízkosti xxxxx xxxxxxx údaj "xx zmrazeného polotovaru".
(4) Xxxxxxxxx "xxxxxxx" xxxx xxxxx, která xxxx xxx spotřebitele xxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxx uvádění xx xxx pekařského výrobku xxxxx v xxxxxxx, xxxxx byl vyroben x xxxxxxx.
(5) Jemné xxxxxx x trvanlivé xxxxxx xxx xxxxxxx xxxx celozrnné, pokud xxxxxxxx xxxxxxx 80 % celozrnných mouk xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx tak, aby xxxx xxxxxxxx všechny xxxxxx xxxx, vztaženo xx celkovou xxxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských obilných xxxxxxx.
§8
(1) Požadavky xx xxxxxx xxxxxxxxxx výrobků xxxx uvedeny x příloze č. 9 x xxxx xxxxxxxx.
(2) Průměrným xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx pekařských výrobků xxx xxxxx se xxxxxxxxxxx přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxx přílohy č. 10 x xxxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxx xxxxx x prostředky xxxxxx x přepravě xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx x jiným účelům.
(4) Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xx xxx xxx xxxxxxx xxxxx 18 °X xxxx nižší.
Cukrářské výrobky x xxxxx
§9
(1) Členění xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xx xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 11 x xxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx x poskytování xxxxxxxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxx x ve xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx x cukrářských xxxxxxx x xxxx xxxxx
x) xxxxx použitelnosti,
b) u xxxxxxxxxxx xxxxxxx název xxxxx a xxxxxxx; xxxxx-xx je xxxxxxx xx xxxxxxx, xxx xxxxx název xxxxx,
x) x těsta název xxxxx,
x) údaj "xxxxxxxxxx" x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx byl x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx x prodeji v xxxxxxxxxxx stavu x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xx xxxxxxxx; xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx, xxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, x
x) x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx označit xxxxxx
x) "xxxxxxx", xxxxxxxx-xx xxxxxxx 25 x xxxxx x 1 xx náplně,
b) "xxxxxxxxxx", xxxxxxxx-xx xxxxxxx 50 x xxxxxxxx x 1 xx xxxxxx, xxxx
x) skořápkových xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 25 x xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x 1 xx xxxxxx.
(4) Xxxxxxxxx množstvím xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xx xxxxxxxx cukrářských xxxxxxx x xxxx xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx podle přílohy č. 12 k xxxx xxxxxxxx.
(5) Xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx součásti xxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(6) Xxxxxx x povrchová zdobení xxxxxxxxxxx výrobků xxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx a příchutí x chuť xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
§10
(1) Xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx cukrářského xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxx x xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx surovinám, bez xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx.
(2) Xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, které x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx zkáze, xx xxxxx xxxxxxxxx nejdéle xx 24 xxxxx xx jejich xxxxxxxx; xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xx tuto dobu xxxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 5 °X.
(3) Xxxxxx, xxxxx jsou xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx vlivem xxxxxxxxxxxxx xxxxxx vedoucí x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx x fyzikálně-chemicky xxxxxxxx xxx teplotách xxx 8 °X, xx xxxxxxxxxx xxx teplotách xxxxxxxxxxx výrobcem po xxxx xxxxxxx 48 xxxxx xx xxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxxxxxxxx náplň se xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, je xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xx nově xxxxxxxxx xxxxxx.
(5) Cukrářské výrobky x xxxxxxxx výrobků xxxxxxxxx x xxxxxxxx 6 x xxxxx xx xxxxxxx na xxx xxx teplotách xx 8 °X. Xxxxxxx zmrazené xxxxxxxxx xxxxxxx a těsta xx xxxxxxx xx xxx při xxxxxxx xxxxx 18 °X xxxx xxxxx.
(6) Cukrářské xxxxxxx balené, které xxxx x xxxxxxxx xxxxxxx surovin xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx technologické xxxxxx xxxxxxx k xxxxxxxxxxx trvanlivosti mikrobiologicky x fyzikálně-chemicky xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx nad 8 °X, se xxxxxxx na trh xxx teplotách deklarovaných xxxxxxxx.
§11
Technický předpis
Tato xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) 2015/1535 xx xxx 9. xxxx 2015 x xxxxxxx při xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx společnosti.
§12
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxx xxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxx xx xxx podle xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 333/1997 Sb., xx znění účinném xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xx 1. xxxxx 2021.
(2) Potraviny xxxxxxx xx trh xxxx xxxxxxxx přede xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx jsou x xxxxxxx x xxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 333/1997 Sb., ve xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxx do xxxxxxxxx xxxxx.
§13
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx:
1. Xxxxxxxx Ministerstva xxxxxxxxxxx č. 333/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx.
2. Xxxxxxxx Ministerstva xxxxxxxxxxx č. 93/2000 Sb., xxxxxx xx xxxx vyhláška Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x. 333/1997 Xx., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. a), d), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích a x změně a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx.
3. Xxxxxxxx č. 268/2006 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x. 333/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. a), x), x), x), x) x k) xxxxxx č. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx obilné xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx výrobky x xxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx x. 93/2000 Xx.
4. Vyhláška č. 182/2012 Sb., xxxxxx xx xxxx vyhláška x. 333/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. a), d), x), x), x) x x) zákona x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx výrobcích x x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, těstoviny, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx výrobky a xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů.
§14
Účinnost
Tato xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 2020.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxxxx, XXx., x. x.
Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx x. 18/2020 Sb.
Členění mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx |
Xxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx |
xxxxx |
xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx mouka grahamová xxxxx |
xxxxxxx |
xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx |
|
xxxxxx |
||
xxxxxxx |
||
xxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx kroupy |
|
jáhly |
||
pseudoobiloviny |
pohanka |
|
klíčky |
||
otruby |
||
obiloviny xxx xxxxxx xxxxxxxx |
||
xxxxx x obilovin |
müsli sypká xxxx |
|
xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxx |
xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx |
Příloha č. 2 x xxxxxxxx č. 18/2020 Xx.
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxx
Xxxxx mouky |
Barva |
mouky xxxxxxxx - xxxxx, polohrubá, xxxxxx xxxxxx, hladká xxxxxxxxxx |
xxxx x nažloutlým xxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxxx |
xxxx se xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxxxx |
xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxxxx |
xxxxxxx, načervenalý nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxx |
xxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx) |
xxxx |
xxxxx xxxxx (xxxxxxxx) |
xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx |
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx a chemické xxxxxxxxx xx mouky
Podskupina |
Granulace5) (xxxxxxxx ok/propad) (µx/ %) |
Xxxxxxxxx xxxxx (popel)6) (% xxxx. x xxxxxx) nejvýše |
Mouky xxxxxx, x xxxx: | ||
xxxxxxxx xxxxxx |
257/xxxxxxx 96 - 162/nejméně 75 |
0,60 |
xxxxxxxx xxxxxxxxxx |
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75 |
0,75 |
xxxxxxxx xxxxxxxx |
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75 |
1,15 |
xxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx) |
- |
0,65 |
xxxxx xxxxx (xxxxxxxx) |
- |
1,10 |
xxxxx xxxxxxxxx |
366/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75 |
0,50 |
xxxxx xxxxx |
485/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 15 |
0,50 |
xxxxx celozrnné |
1129/nejméně 96 |
1,90 |
mouky xxxxxxxxx |
- |
1,90 |
Xxxxxxx 3
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx
Xxxx |
Xxxxxxxxx látky (xxxxx) (% xxxxxxxxx v xxxxxx) nejvýše |
Vlhkost (x %) xxxxxxx |
Xxxxxxxxx (µm/ %) (xxxxxxxx ok/propad) |
krupice xxxxx |
0,50 |
15,0 |
853/xxxxxxx 96 - 446/xxxxxxx 15 |
krupice xxxxx |
0,50 |
15,0 |
485/xxxxxxx 96 - 257/xxxxxxx 15 |
xxxxxxx xxxxx dehydratovaná |
0,50 |
12,0 |
485/nejméně 96 - 257/xxxxxxx 15 |
xxxxxxx xxxxxxxxx |
0,90 |
- |
- |
Xxxxxxx 4
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxx |
Xxxxxxx x % nejvýše |
Podíl xxxxxxxxxxxxxx xxx x % xxxxxxx |
Xxxxx části stébel, xxxxx x xxxxxx x % xxxxxxx |
Xxxxx xxxxxx7) v % xxxxxxx |
xxxxxx |
12,0 |
0,1 |
0,2 |
0,5 |
xxxxxx xxxxxx |
12,0 |
- |
0,2 |
- |
xxxxxxxx |
14,0 |
0,2 |
0,1 |
- |
xxxxx |
14,0 |
0,2 |
0,2 |
- |
xxxxx |
14,0 |
0,2 |
0,2 |
- |
xxxxxxx |
14,0 |
0,2 |
- |
- |
Xxxxxxx 5
Fyzikální xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxx |
Xxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxx |
15,0 % |
Xxxxxxx 6
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxxx
Xxxxxxxx |
Xxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxx |
15,0 % |
xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx) |
1,9 % v sušině |
podíl xxxxxxxxxxxxx xxx |
3,0 % |
Xxxxxxx 7
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxx |
Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxx x % nejvýše |
Podíl xxxxx x slupek x % xxxxxxx |
Xxxxxxxxx nečistoty8) x % xxxxxxx |
Xxxxxxx x % xxxxxxx |
xxxxxxxx |
1,0 |
- |
0,10 |
15,0 |
xxxxxxx |
1,0 |
- |
0,10 |
15,0 |
xxxxxx xxxx |
1,0 |
0,1 |
0,10 |
15,0 |
xxxxxx ostatní |
2,0 |
0,1 |
0,10 |
15,0 |
Tabulka 8
Xxxxx xxxxxxxxx a chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx xxx velikosti |
% xxxxxxx / průměr kruhových xx (µx) |
|
xxxxxxx |
xxxxxxx |
|
xxxxxx xxxxx |
- |
30/3500 |
xxxxxx xxxxxxx |
70/3500 |
15/3000 |
xxxxxx xxxx |
95/3000 |
5/2000 |
xxxxxxxx |
85/2000 |
1/1000 |
xxxxxxx |
98/3000 |
1/1000 |
Xxxxxxx 9
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxx a xxxxxxx
Xxxx |
Xxxxxxx x % xxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx x % nejvýše |
Obsah xxxxxx xxxxx x xxxxxx x % nejvýše |
Obsah xxxxxxxxxxx xxx a xxxxxx x % xxxxxxx |
xxxxxxx xxxxxxx |
15,0 |
0,15 |
0,2 |
1,0 |
xxxxx |
15,0 |
0,15 |
0,2 |
2,0 |
Xxxxxxx 10
Smyslové xxxxxxxxx xx xxxxx x pohanku
Barva |
pohanka xxxxxxx |
xxxxxx xxxxx xx hnědá, xx xxxx xxxxx xxxx |
xxxxx |
xxxxx, xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx |
|
Xxxx |
xxxxxxx loupaná |
slabě nahořklá, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx |
xxxxx |
xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx |
Xxxxxxx 11
Fyzikální x xxxxxxxx požadavky na xxxxxx
Xxxxxxxx |
xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx |
xxxxxx xxxxxxx neupravené |
vlhkost |
nejvýše 10,0 % |
xxxxxxx 15,0 % |
Xxxxxxx 12
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxx přímou xxxxxxxx
Xxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxx |
xxxxxxx 14,0 % |
xxxxxx9) |
xxxxxxx 1,0 % |
xxxxxxx10) |
xxxxxxx 1,0 % |
minerální xxxxxxxxx |
xxxxxxx 0,10 % |
Xxxxxxx 13
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxx |
xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx hrudky xxxxxx xx xxxxxx |
xxxxx |
xxxxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx |
xxxx x xxxx |
xxxxxxxx, xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx |
Xxxxxxx 14
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx z xxxxxxxx
Xxxxx xxx užití |
Vlhkost x % xxxxxxx |
Xxxxx x % xxxxxxx |
xx xxxxxxxx výrobky |
15,0 |
4,0 |
na xxxxxxxx xxxxxx běžné |
15,0 |
3,0 |
na pšeničné xxxxxx xxxxx |
15,0 |
2,5 |
xx šlehané xxxx třené xxxxx |
11,0 |
2,5 |
xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx pečiva xx. xxxxxxx |
11,0 |
2,5 |
xx xxxxxxxx xxxxxxxx |
15,0 |
3,0 |
xx přípravu xxxxxxxxx xxxxxxx |
14,0 |
3,0 |
xx přípravu obilné xxxx |
15,0 |
- |
xx přípravu xxxxxxxx xxx cukru |
15,0 |
- |
Tabulka 15
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx |
Xxxxxxx xxxx vyjádření |
vlhkost |
nejvýše 12,0 % |
xxxx x xxxx |
xxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxx xxxx xxxxxxxx |
Xxxxxxx č. 4 x vyhlášce x. 18/2020 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx odchylky xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků
Hmotnost xxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx |
xx 50 x |
- 10 % |
51 - 120 x |
- 5 % |
121 - 250 x |
- 4 % |
251 - 1 000 g |
- 3 % |
1 001 - 2 500 x |
- 2 % |
nad 2 500 x |
- 1 % |
Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx x. 18/2020 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxxx xx skupiny a xxxxxxxxxx
Xxxx |
Xxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx vaječné celozrnné |
sušené nesušené čerstvé sušené x xxxxxx xxxxxxxx x náplní čerstvé x xxxxxx |
Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx x. 18/2020 Sb.
Smyslové, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx těstovin
vzhled a xxxx |
Xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx balení xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx nad 1 %. Povrch hladký, xxxxxxxxx, bez xxxxxx. X válcovaných xxxxxxxx x x xxxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx (xxxx. u tzv. xxxxxxxxx), xxxx xxx xxxxxx xxxxx drsný x xxxxxx. Podíl xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx 10 %. Xxxxxxxxx xx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx uvedených x xxxxxx nerozvařují, xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx si xxxx xxxx x xx xxxxxxx. |
xxxxx |
Xxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, x vaječných xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx použitých xxxxx, u semolinových xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx žluté, x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxx určeným x xxxxxxxxxxx. |
xxxx x xxxx xx xxxxxxx |
Xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx složkám. |
Tabulka 2
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx
xxxxxxxxx |
xxxxxxx |
xxxxxxx |
|
xxxxxxx |
xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx x inertní xxxxxxxxx |
- 20 % 20 % 20 % |
13 % - 38 % 38 % |
Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx č. 18/2020 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx odchylky těstovin
Hmotnost xxxxxx |
Xxxxxxxxx záporná hmotnostní xxxxxxxx |
xx 250 x |
- 6 % |
251 - 500 x |
- 4 % |
501 - 2 000 g |
- 2 % |
xxx 2 000 x |
- 1 % |
Xxxxxxx č. 8 x xxxxxxxx č. 18/2020 Sb.
Členění xxxxxxxxxx xxxxxxx na xxxxx x xxxxxxx
Xxxx |
Xxxxxxx |
xxxxx |
xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx |
xxxxx xxxxxx |
xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx |
xxxxx xxxxxx |
|
xxxxxxxxx xxxxxx |
xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxäxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx výrobky pufované xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xüxxx |
Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx x. 18/2020 Sb.
Požadavky xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx |
Xxxxxxxx xxxxxxxx |
xxxxx "kvasového xxxx" xxxx "xxxxxxxxxx xxxx" |
xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx |
xxxxx "xxxxxxx", "xxxxxxxx", "s xxxxxxx" xxxx "x kvasem" |
zakyselen xxxxxxxx xxxxxx |
xxxxx "tradiční xxxxxxx", "xxxxxxxx xxxxxxxx", "xxxxxxxx s xxxxxxx" xxxx "tradiční x xxxxxx" |
xxxxxx x zakyselen xxxxxxxx xxxxxx kvasem |
"selský xxxxx" |
xxxxxxxxx xx kulatého xxxxxxxx o xxxxxxxxx xxxxxxx 2 kg, x obsahem xxxxxxx 45 % xxxxx xxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx použitých xxxxxxxxx obilných výrobků |
"trvanlivý xxxxx" |
xxxxxxxxx trvanlivost xxxxxx xx xxxxxxx 21 xxx |
"xxxxxx xxxxx xxxxxx" |
xxxxxxxx xxxxx x množství xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx 1,7 % xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
"xxxxxxx" pekařské xxxxxxx |
xxxxxxxx tukem xx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx máselného koncentrátu; xxxxxxxxxx jiného xxxx xx připouští pouze x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, ve kterých xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx |
"xxxxxxx" xxxxxxxx výrobky |
obsahují xxxxxxx 180 x xxxxx xxxx 64 x xxxxxxxxxx žloutků xxxx xxxxxxxxxxxx množství xxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků vztaženo xx 1 kg xxxxxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx |
"xxxxxxx" xxxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx 25 g xxxxx x 1 xx xxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx x názvem xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx 25 x xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů v 1 kg hmoty xxxx těsta xxxx xxxxxxxx |
Xxxxxxx 2
Xxxx/xxxxxxx |
Xxxxxx, xxxx |
Xxxxx, xxxxxx |
Xxxxxxx, xxxxxxxxx |
Xxxx x xxxx |
xxxxx/xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx/xxxxxxx xxxxx pečivo |
pravidelně xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxx daný xxxxxxx |
xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxx dle xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxx. nařezávaná xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx |
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx |
xxxxxxx xxx daný xxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxx |
xxxxx xxxxxx/xxxxxxx xxxxx pečivo |
pravidelně xxxxxxxxx, xxxx typický xxx xxxx výrobek |
čistá, xxxxxxxxxxxx xxxxx xxx charakteru xxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx x plněných výrobků |
dobře xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, popř. s xxxxxx na xxxx, xxxxxx nad xxxxxx x xxxxxxxx výrobků xxxx xx xxxxxx |
xxxxxxx xxx daný výrobek, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitým xxxxxxxxx, x plněných xxxxxxx xx použité xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a cizí xxxxxxxx |
xxxxxxxxx pečivo kromě xxxxxxx |
xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx |
xxxxx, xxxxxxxxxxxx barvy dle xxxxxxxxxx výrobku, xxx xxxxxxx x otiskem xxxxx, xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx druhů výrobků x xxxxxxx |
xxxxxx, pórovitá, x xxxxxxxxxxxx výrobků xxxxxxxxxx lom, plněných xxxxxxx xx řezu xxxxx v xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, |
xxxxxxxx, xxxxxxx xxx xxxx výrobek, odpovídající xxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx výrobků po xxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x cizí xxxxxxxx |
xxxxxx |
xxxxxxxx, xxxxxxxxx dle xxxxx |
xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx |
xxxxxx, pórovitá, x xxxxxxxx výrobků xxxxx xx řezu |
příjemná, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxx |
Příloha č. 10 x xxxxxxxx x. 18/2020 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx odchylky xxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxx |
xxxxxxx - 6 % |
Chléb balený |
nejvýše - 5 % |
Xxxxx xxxxxx x hmotnosti xx 150 x: 10 xxxx 1 kus nad 150 x |
xxxxxxx - 6 % xxxxxxx - 10 % xxxxxxx - 6 % |
Xxxxx pečivo x xxxxxxxxx xx 150 x: 10 xxxx 1 xxx xxx 150 g |
nejvýše - 6 % nejvýše - 10 % xxxxxxx - 6 % |
Xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx do 50 x 51 - 100 x 101 - 250 g 251 - 500 x xxx 500 x |
xxxxxxx - 11 % xxxxxxx - 9 % xxxxxxx - 7 % xxxxxxx - 5 % xxxxxxx - 3 % |
Xxxxxxx č. 11 x xxxxxxxx x. 18/2020 Sb.
Členění xxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxx xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxxxx xxxxxxx |
x xxxxxx xxxxxx tukovou s xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx šlehačkovou s xxxxxx xxxxxxxx x náplní xxxxxxx |
xxxxx |
Příloha x. 12 x vyhlášce x. 18/2020 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx cukrářských xxxxxxx x xxxx
xxxxxxx x xxxxxxxxx xx 150 x |
xxxxxxx - 8 % |
nad 150 x |
xxxxxxx - 7 % |
Informace
Právní xxxxxxx č. 18/2020 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.2.2020.
Xx xxx xxxxxxxx právní xxxxxxx xxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx.
Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Nařízení Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 178/2002 xx xxx 28. xxxxx 2002, xxxxxx xx xxxxxxx obecné xxxxxx x požadavky xxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xx Xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx potravin x xxxxxxx xxxxxxx týkající xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx znění.
Nařízení Xxxxxxxxxx parlamentu a Xxxx (ES) č. 852/2004 xx dne 29. xxxxx 2004 x xxxxxxx potravin, x xxxxxxx znění.
Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1308/2013 xx xxx 17. prosince 2013, xxxxxx xx xxxxxxx společná xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x zrušují xxxxxxxx Rady (XXX) x. 922/72, (XXX) x. 234/79, (ES) x. 1037/2001 x (XX) x. 1234/2007, x platném xxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (EU) č. 1169/2011 xx xxx 25. xxxxx 2011 x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 1924/2006 x (XX) č. 1925/2006 x x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxx 87/250/XXX, směrnice Rady 90/496/XXX, xxxxxxxx Komise 1999/10/XX, směrnice Evropského xxxxxxxxxx x Rady 2000/13/XX, xxxxxxx Xxxxxx 2002/67/XX x 2008/5/XX x nařízení Xxxxxx (XX) č. 608/2004, x xxxxxxx znění.
2) Příloha XX, xxxx XXX, dodatek XX nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1308/2013.
3) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1169/2011, v xxxxxxx xxxxx.
4) Xxxxxxxx č. 417/2016 Sb., x některých způsobech xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
5) Xxxxxxxx podílu xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x stanovené xxxxxxxxx ok.
6) Nespalitelné xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxx podmínek.
7) Xxxxxx xx xxxxxxxx barvou xx xxxx xxx 50 % xxxxxxx.
8) Xxxxxxx, písek, xxxxxx xxxxxx, prach, x případě rýže x xxxxxx.
9) Xxxxx zrna xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx-xx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx.
10) Xxxx příslušného xxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx snižující xxxxxxxx xxxxxxx výrobku xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx.
11) Xxxx semena, xxxxx xxxxx, stébla, xxxxx.
12) Xxxxxx, xxxxx xxxx, xxxxxxxxx zrna.
13) Xxxxxx sítem x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 1,4 xx.