Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.01.2020.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.08.2012 do 31.01.2020.


Vyhláška, kterou se mění vyhláška č. 333/97 Sb., kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mlýnské obilné výrobky, těstoviny, pekařské výrobky a cukrářské výrobky a těsta, ve znění pozdějších předpisů

182/2012 Sb.

Přechodné ustanovení Čl. III
Účinnost Čl. IV
182
XXXXXXXX
xx dne 23. xxxxxx 2012,
xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.,
xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. a), x), h), i), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, pro xxxxxxx obilné výrobky, xxxxxxxxx, pekařské xxxxxxx x xxxxxxxxx výrobky x xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §18 xxxx. 1 xxxx. x), b), g) x h) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xx znění xxxxxx x. 119/2000 Xx., xxxxxx x. 306/2000 Sb., xxxxxx x. 146/2002 Xx., xxxxxx x. 274/2003 Xx., xxxxxx x. 316/2004 Sb. x xxxxxx x. 120/2008 Xx.:
Xx. X
Xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx se směrnicí Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx 98/34/ES ze xxx 22. června 1998 x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx norem x xxxxxxxx a xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xx xxxxx směrnice 98/48/XX.
Xx. XX
Xxxxxxxx č. 333/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x), x), j) x x) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x potravinách a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro mlýnské xxxxxx výrobky, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx výrobky x xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 93/2000 Xx. x xxxxxxxx x. 268/2006 Sb., xx xxxx xxxxx:
1. X xxxxx x x xxxxxx xxxx xx xxxxx "§18 xxxx. x), x), x), x), x) a x)" xxxxxxxxx xxxxx "§18 xxxx. 1 xxxx. x), x), x) x h)".
2. X §1 xxxx. x) xx slova "xxxxx, pohanky x xxxx" xxxxxxxxx slovy "xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx obilovin, xxxxxxx nebo xxxx".
3. V §1 xxxx. x) se xxxxx "xxxxx" nahrazuje xxxxx "obilných zrn, xxxxxxx a xxxx".
4. V §1 xxxx. x) se xxxxx "obilí" nahrazuje xxxxx "xxxxxxxx xxx".
5. X §1 xxxx. x) xx xx xxxxx "obilné" xxxxxxxx slova "a xxxxxxxxx".
6. V §5 xx xxxxx "x xxxxxxxxxx" xxxxxxxxx xxxxx "xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx".
7. X §6 xxxx. x) xx xxxxx "x xxxxxxx 30" xxxxxxx.
8. Poznámka pod xxxxx č. 1 xx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx.
9. X §6 písm. x) xx slova "xxxxxxxx celozrnné mouky" xxxxxxxxx slovy "xxxxxxxxx xxxxx z xxxxxxx xxxx více druhů xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxx".
10. V §10 odst. 1 xx xxxxx "x xxxxxxxxxx" xxxxxxxxx xxxxx "xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx".
11. X §10 xxxx. 2 se xxxxx "5" nahrazuje xxxxxx "8".
12. X §10 se xx xxxxx xxxxx xxxxxxxx 2 doplňují xxxxx ", xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx jiné xxxxxxxx xxxxxxxxxx".
13. X §11 xxxxxxx x) xxx:
"x) xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, popřípadě xxxxxxx, xx xxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhů xxxxxx, x hmotnosti xxxxxxx 400 x x xxxxxxxx xxxxxxxxx chleba x xxxxxxxxxxxx druhů xxxxxx,".
14. X §11 xxxx. x) xx xx xxxxx "xxxxx" xxxxxxxx slova "xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků".
15. X §11 písm. x) xx xx xxxxx "xxxxxxxxxx," vkládají xxxxx "xxxxxxx pomazánkou, xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx běžných podmínkách xxxxxxxxxx,".
16. X §11 xx xx xxxxx xxxxx písmene x) xxxxxxxx slova "x celkové xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx".
17. X §11 písmeno x) xxx:
"x) speciálním xxxxxx chleba xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx výrobků ze xxxxxxx x žita xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx, suché skořápkové xxxxx, xxxxxxxx, mléčné xxxxxxx nebo brambory, x xxxxxxxx xxxxxxx 10 % z xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxx chléb, xxxxxxx xxxxx anebo xxxxxxx xxxxx chleba xxxxxxxx tvaru x xxxxxxxxx xxxxx xxx 400 x, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 50% xxxxx xxxxxxxxx výrobků x jsou xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx,".
18. Xx §11 xx vkládá xxxx §11a, xxxxx xxx:
"§11x
Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxx rozumí
x) extrudovaným xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx obilných xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx působením xxxxx x xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx výrobkem xxxxxxx vyrobený z xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxx botanických xxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxx xxxxxxx v xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx tlaku a xxxxxxx,
c) xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx vyrobený x xxxxxxxxxx xxxxx x xxxx a xxxxxxxx xxxxx tepelnou xxxxxxx,
x) xxäxxxxxxxxx výrobek xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků x dalších xxxxxxx xxxxxxx xx tvaru xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx výroby od xxxxxxxx xxxxx xx xx upečení xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx uvedení do xxxxx, nebyl xxxxxxxx xxxxxxxxx nebo jinou xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx vedoucí x xxxxxxxxxxx trvanlivosti x který xx xxxxxxx nabízen x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx 24 xxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx běžným xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx proces xxxxxx xx xxxxxxxx těsta xx xx upečení xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xx oběhu, nebyl xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx technologickou xxxxxxx xxxxxxx k xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx a které xx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx 24 xxxxx xx upečení xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
g) xxxxxxxx xxxxxx pečivem xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx od xxxxxxxx xxxxx xx po xxxxxxx či xxxxxxxx xxxxxxxx úpravu, včetně xxxxxxx xx xxxxx, xxxxx přerušen xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx k xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx je zároveň xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx 24 xxxxx po xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.".
19. X §13 se xx konci písmene x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxx xx písmena x) x x), xxxxx xxxxx:
"j) x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxx v xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx x rozmrazeném xxxxx, xx xxx, xxx je xxxxxxx xxxxx nabízen x xxxxxxx spotřebiteli, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx "xxxxxxxxxx",
k) x xxxxxxxxxx pekařského xxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxx, kde xx výrobek xxxxx xxxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx údaj "ze xxxxxxxxxx polotovaru".".
20. X §16 xx xx konci xxxxx xxxxxxx a) doplňují xxxxx ", nebo xxx xxxxxxx, jejichž xxxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx nebo kusového xxxxx,".
21. X §16 xxxx. x) xx xxxxx "xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx" xxxxxxxxx slovy "xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx jednotlivými xxxxxxxx vodového xxxxx x tuku, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx charakteristické xxxxxxxxx".
22. X §16 xx xx xxxxx xxxxxxx j) tečka xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xx písmeno x), které xxx:
"x) těstem xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx těsto s xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx prostředků, tvořené xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx a tuku, xxxxx xx tepelné xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.".
23. X §18 se na xxxxx písmene x) xxxxx xxxxxxxxx čárkou x doplňuje xx xxxxxxx x), které xxx:
"x) x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxx v xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx je xxxxxxx k xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xx xxx, xxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx umístí x blízkosti názvu xxxxxxx xxxx "rozmrazeno".".
24. X §19 xxxx. 1 xx xx xxxxx "cukrářských" xxxxxxxx xxxxx "xxxxxxx x".
25. §21 xxxxxx xxxxxxx xxx:
"§21
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxx při xxxxxxxxx xx 8 xX, x výjimkou xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx 2.
(2) Xxxxxxxxx výrobky balené, xxxxx jsou v xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx charakteru xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x prodloužení trvanlivosti xxxxxxxxxxxxxxx x fyzikálně-chemicky xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxx 8 xX, xx uvádějí xx xxxxx při teplotách xxxxxxxxxxxxx výrobcem.
(3) Xxxxx xx uvádějí xx xxxxx xxx xxxxxxxxx xx 10 xX.".
26. X xxxxxxx č. 2 xxxxxxx 2 zní:
"Xxxxxxx 2
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxxx

Xxxxx xxxxx

Xxxxx

Vůně x xxxx

pšeničná

xxxx x xxxxxxxxxx odstínem

Xxxxxxxx, charakteristická xxx xxxxx z xxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x příchutí

xxxxxxxx xxxxxxxx

xxxx xx žlutošedým xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx, načervenalý xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxxxx xxxxxx (výražková)

xxxx

xxxxx tmavá (xxxxxxxx)

šedobílá xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
".
27. Xxxxxxx x. 6 xxx:
"Příloha x. 6 x xxxxxxxx č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x chemické požadavky xx xxxxxx těstovin
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxx x xxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx příměs xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx 1 %. Xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx, bez xxxxxx. X xxxxxxxxxxx xxxxxxxx a x xxxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx (např. u xxx. xxxxxxxxx), xxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxx. Xxxxx xxxxxx může xxx xxxxxxxxx 10 %. Těstoviny xx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xx xxxx xxxx i xx xxxxxxx.

Xxxxx

Xxxxxx, xxxxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxx žluté, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx, u xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, u xxxxxxxxx druhů xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx látkám nebo xxxxxx určeným x xxxxxxxxxxx.

Xxxx a xxxx xx xxxxxxx

Xxxxxxxx, těstovinová, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.
Tabulka 2
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky


xxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

- sušené

-

13 %

- xxxxxxxx

20 %

-

- xxxxxxxx

20 %

38 %

- xxxxxx xxxxxxx či x inertní xxxxxxxxx

20 %

38 %
".
28. Xxxxxxx x. 8 x 9 xxxxx:
"Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx x skupiny

Xxxx

Xxxxxxx

chléb / čerstvý xxxxx

xxxxxxxx
žitný
žitno xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxx
vícezrnný
xxxxxxxxx

xxxxx pečivo / xxxxxxx xxxxx xxxxxx

xxxxxxxx
xxxxx
žitno xxxxxxxx
pšenično xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx

xxxxx pečivo / xxxxxxx xxxxx xxxxxx


xxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxx ze šlehaných xxxx
xxxxxxx
perníky
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx
xxäxxxxxxx
crackerové xxxxxx
xxxxxxxxxxx výrobky
xxxxxxxx výrobky
xxxxxx
xxxxxxx
Příloha x. 9 k xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Požadavky xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx


Xxxxxx x xxxx

Kůrka, povrch

Xxxxxxx

Xxxx x xxxx

chléb / xxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, stejnorodá

xxxxxxxx
xxxxxxxx

xxxxx xxxxxx / čerstvé xxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxx formované xxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, křupavá, bez xxxxxxxx obnažené xxxxxxx

xxxxx propečená, xxxxxxxx, xxxxxx, stejnorodá

pečivová
xxxxxxxx

jemné pečivo / čerstvé jemné xxxxxx x xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx barvy, bez xxxxxxxx obnažené xxxxxxx

xxxxx propečená, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx

xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxx přidaných xxxxxx

xxxxx xxxxxx / xxxxxxx xxxxx pečivo x xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (x xxxxxxxx xxxx), xxxxxxx xxxxxxxxxx povrch

xxxxxxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx na xxxx xxxxxxxxx náplň

xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx

xxxxx xxxxxx /xxxxx xxxxxx x xxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxx těst

xxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx zřetelně xxxxxxxx xxxxxxx (x xxxxxxxx řezů), xxxxxxxx x xxxxxxx či xxxxxxxx

xxxxx propečená

xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxx kromě sušenek, xxxxxxx, perníku

xxxxxxx xxxxx


xxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx

příjemná xxx přísady

xxxxxxx

xxxxxxxxxx xxx formy

xxxxxx xxxxx

xxxxxx

xxxxx

xxxxxxx

dle xxxxx

xxxxxx xxxxx xxxxx

křehká

xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx přísad

xxxxxx

xxx xxxxx

xxxxxxxx, xxxxx

vláčná

xxx xxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxxx

pravidelný dle xxxxxxx formy

xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxx, pórovitá

pečivová, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx složek xxx xxxxxx pachů x xxxxxxxx

pufované xxxxxxx

xxxxxxxxxx dle použité xxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxx, xxxxxxx jednotlivými xxxxxxxxxx xxxx

xxxxxxxx, xxxxxxxx x příchutí xxxxxxxxx xxxxxx bez xxxxxx xxxxx x příchutí
".
29. Xxxxxxx x. 12 xxx:
"Xxxxxxx x. 12 x vyhlášce x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx a náplní
(1) Xxxxxx musí xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx musí xxx xxxxxxxxxx rozptýleny x xxxxx xxxxxx xxxxx.
(2) Vůně x xxxx náplní x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxx xxxxx být nakyslá xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx náplně.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxx, xxx xx základem xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxx být xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxx, jeho xxxx x chuť xxxx xxx příjemné, xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx.".
Xx. III
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx požadavkům xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx, xx posuzují podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxx do xxxxx xx dobu 9 xxxxxx ode dne xxxxxx xxxxxxxxx této xxxxxxxx.
Xx. XX
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 2012.
Ministr:
Xxx. Xxxxx x. r.

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 182/2012 Sb. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.8.2012.
Právní xxxxxxx č. 182/2012 Xx. xxx zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 18/2020 Sb. x účinností xx 1.2.2020.
Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx xxxxx jiných xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx jich xxxxxx xxxxxxxxx změna xxxxx xxxxxxxxx právního předpisu.