Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 01.09.2000.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.09.2000 do 31.01.2020.


Vyhláška, kterou se mění vyhláška č. 333/97 Sb., kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tábákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mlýnské obilné výrobky, těstoviny, pekařské výrobky a cukrářské výrobky a těsta

93/2000 Sb.

Přechodná ustanovení Čl. II
Účinnost Čl. III
93
XXXXXXXX
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
ze xxx 30. xxxxxx 2000,
kterou xx xxxx xxxxxxxx Ministerstva xxxxxxxxxxx x. 333/1997 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), j) x x) zákona x. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, těstoviny, xxxxxxxx xxxxxxx x cukrářské xxxxxxx x xxxxx
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx podle §18 xxxx. a), d), x), x), x) x k) zákona x. 110/1997 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, (dále jen "xxxxx") xxx xxxxxxx xxxxxx výrobky, xxxxxxxxx, xxxxxxxx výrobky x xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx:
Xx. I
Xxxxxxxx č. 333/1997 Sb., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. x), d), x), x), x) x k) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx, se xxxx xxxxx:
1. V §1 xxxx. h) xx xxxxx "jáhly" xxxxxxxxx xxxxxx "jáhlami".
2. V §1 xxxx. l) xx xxxxx "a určené xx xxxxxxxxxx užití" xxxxxxx.
3. X §3 xxxx. 1 xx xxxxx "x xxxx" zrušují.
4. X §3 xxxx. 3 se slovo "xxxx" xxxxxxxxx xxxxxx "xxx".
5. X §6 písmeno x) xxx:
"a) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx připraveného xxxxxxx x mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx směsí,".
6. X §6 písm. x) xx xxxxx "xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx" xxxxxxx.
7. V §6 xxxxxxx x) xxx:
"x) těstovinami xxxxxxxxxxxx těstoviny xxxxxxxx xxx přídavku xxxxx,".
8. V §11 xxxx. b) xx xx slova "xxxxxxx 400 x" a xx slova "s xxxxxxxx xxxxxxxxx" xxxxxx xxxxx.
9. X §11 písmeno e) xxx:
"e) trvanlivým xxxxxxx výrobky vyrobené xxxxxxx z xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, x obsahem xxxx xxxxxxx 10 %, s xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxx vody nejvýše 16 %; popřípadě xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, potahované xxxx xxxxxxxxx upravené,".
10. X §13 písm. x) xx slova "x xxxxxxxxx" nahrazují xxxxx "vztaženo xx xxxxxxx".
11. V §13 písm. x) xx xxxxx "z xxxxxxxxx" xxxxxxxxx xxxxx "xxxxxxxx na xxxxxxx".
12. X §15 xx xxxxxxxx 1 xxxxxxx x zároveň xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx 2.
13. X §16 xxxx. x) se xxxxx "xx tepelné úpravě" xxxxxxx.
14. X §16 xxxx. x) xx slova "s 33 % xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx šlehání s xxxxxxx 28 % xxxxxxx mléčného xxxx" xxxxxxx.
15. X §16 xxxx. x) xx za slovo "xxxxxx" vkládá xxxxx "xxxxxx".
16. Příloha x. 1 zní:
"Xxxxxxx x. 1 x vyhlášce č. 333/1997 Sb.
Členění xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Podskupina

xxxxxxx obilné xxxxxxx

xxxxx

hladká xxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
xxxxx xxxxx
xxxxxxxxx xxxxx


xxxxxxx

xxxxx pšeničná xxxxxxx
kukuřičná xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx


xxxxxx



xxxxxxx



kroupy

xxxxxxxx
lámanka
malé xxxxxx
xxxxxxx xxxxxx


xxxxx



xxxxxxx



xxxxxx



xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx



xxxxx x xxxxxxxx

xüxxx
xxxxx xxxx


xxxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxxxx xxxx

pololoupaná xxxx
xxxxxxx rýže
neloupaná xxxx
parboiled rýže".
17. V xxxxxxx x. 2 xxxxxxxx "Xxxxx" xxxxxxxxxxx
"Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx" věta xxxxx xxx:
"Xxxxx xxxxxxx xxx chemicky xxxxxx".
Xxxx xxxxxx se xxxxxxx.
18. V xxxxxxx x. 2 xxxxxxx 1 xxx:
"Xxxxxxx 1

Podskupina

Granulace*1
(velikost xx/xxxxxx)
(µx/%)

Xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx)*2
(% xxxx. x xxxxxx)
xxxxxxx

Xxxxx xxxxxx
x xxxx:
xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxx polosvětlá
xxxxxxxx xxxxxxxx
žitná xxxxxx (xxxxxxxxx)
žitná tmavá (xxxxxxxx)

257/nejméně 96 - 162/nejméně 75
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
-
-

0,60
0,75
1,15
0,65
1,10

Mouky xxxxxxxxx

366/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75

0,50

Xxxxx xxxxx

485/xxxxxxx 96 - 162/nejvýše 15

0,50

Xxxxx celozrnné xxxxxxxx

2800/xxxxxxx 96

1,90
*1 xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx velikosti xx
*2 xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx) xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxx podmínek".
19. X příloze x. 2 tabulka 3 xxx:
"Tabulka 3
Xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxxxx látky (xxxxx) (% xxxxxxxxx x xxxxxx) xxxxxxx

Xxxxxxx (% hmotnosti) xxxxxxx

Xxxxxxxxx (µx/%) (xxxxxxxx xx/xxxxxx)

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx

0,50

15,0

853/xxxxxxx 96 - 446/xxxxxxx 15

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx

0,50

15,0

485/xxxxxxx 96 - 257/xxxxxxx 15

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx dehydrovaná

0,50

12,0

485/nejméně 96 - 257/nejvýše 15

Krupice xxxxxxxxx

0,90

15,0

-".
20. X příloze x. 2 xxxxxxx 4 xxxxx "xxxxxx xxxxxx" xx xxxxxxx "0,5" xxxxxxx.
21. V xxxxxxx x. 2 xxxxxxx 5 xx xx xxxxx "Xxxxxxxxx xxxxx" vkládá slovo "(xxxxx)".
22. X xxxxxxx x. 2 xxxxxxx 8 xx x xxxxxxx xxxxxxx "Xxxxxxxxx xxxxxxxxx" xxxxxxxx xxxxx "*4" a xxxxx "ostatní" xx xxxxxxx.
23. V xxxxxxx č. 2 xxxxxxx 9 řádek "Xxxx" xx xx xxxxx "pohanka" xxxxxxxx xxxxx "xxxxxxx".
24. X xxxxxxx č. 2 xxxxxxx 10 xx xxxxx "xxxxxxxxxxx" xxxxxxxxx xxxxx "tepelně xxxxxxxxxxxxx".
25. V xxxxxxx x. 2 xxxxxxx 11 xx xx xxxxx "Xxxxxxxxx xxxxxxxxx" xxxxxxxx odkaz "*4".
26. X xxxxxxx x. 2 xxxxxxx 13 zní:
"Xxxxxxx 13
Fyzikální x chemické požadavky

Xxxxx xxx užití

Xxxxxxx x % xxxxxxx

Xxxxx v % xxxxxxx

xx xxxxxxxx xxxxxxx

14,0

4,0

xx xxxxxxxx xxxxxx běžné

14,0

3,0

xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx

14,0

2,5

na xxxxxxx xxxx třené xxxxx

11,0

2,5

na xxxxxxxx trvanlivého pečiva xx. xxxxxxx

11,0

2,5

na xxxxxxxx xxxxxxxx

15,0

3,0

xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

14,0

3,0

xx xxxxxxxx obilné xxxx

15,0

-

xx přípravu xxxxxxxx xxx xxxxx

15,0

- ".
27. X příloze x. 6 xxxxxxx 1 xx v xxxxx "Xxxxxx x tvar" xxxxx "xxxx xxxxx" xxxxxxx x x xxxxx "Barva" x x xxxxx "Xxxx x xxxx" se xxxxx "nebo potravním xxxxxxxx" xxxxxxx.
28. X xxxxxxx x. 6 tabulka 2 xxx:
"Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx


těstoviny

xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

- sušené
- xxxxxxxx
- xxxxxxxx
- xxxxxx xxxxxxx či v xxxxxxx xxxxxxxxx

-
20 %
20 %
20 %

13 %
30 %
38 %
38 % ".
29. V příloze x. 8 xxxxxxx xxx:
"Xxxxxxx xx xxxxx a skupiny

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx
xxxxx
xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxx
vícezrnný
xxxxxxxxx

Xxxxx pečivo

xxxxxxxx
žitné
xxxxx pšeničné
pšenično xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx

Xxxxx xxxxxx


Xxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxx
ze šlehaných xxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
preclíky
xxxxxxxxx xxxxxxx
xxäxxxxxxx
crackerové xxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx
macesy
xxxxxxx".
30. X xxxxxxx x. 10 tabulka xxx:
"Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Chléb xxxxxxxx


nejvýše - 6 %

Xxxxx balený


xxxxxxx - 5 %

Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx

xx 300 x
xxx 300 x

xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 6 %

Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx

do 150 x
xxx 150 g

xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 6 %

Trvanlivé xxxxxx x hmotnosti

xx 50 x
51 - 100 g
101 - 250 x
251 - 500 x
nad 500 x

xxxxxxx - 11 %
xxxxxxx - 9 %
xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 5 %
nejvýše - 3 %".
31. X xxxxxxx x. 13 xxxxxxx xxx:
"Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní odchylky

Xxxxxxx x xxxxxxxxx

xx 150 x
xxx 150 x

xxxxxxx - 8 %
xxxxxxx - 7 %".
Xx. II
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx účinnosti xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxx používat xx 1. xxxx 2001.
Xx. III
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx dnem 1. září 2000.
Xxxxxxx:
Ing. Xxxxx x. x.

Informace
Právní xxxxxxx č. 93/2000 Xx. xxxxx xxxxxxxxx dnem 1.9.2000.
Xxxxxx xxxxxxx č. 93/2000 Xx. byl xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 18/2020 Sb. x xxxxxxxxx od 1.2.2020.
Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx xxxxx xxxxxx právních xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx změna shora xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.