Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 30.06.2017.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.12.2000 do 30.06.2017.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro koření, jedlou sůl, dehydratované výrobky a ochucovadla a hořčici

331/97 Sb.

ODDÍL 1. Koření §1

Členění na skupiny a podskupiny §2

Označování §3

Požadavky na jakost §4

ODDÍL 2. Jedlá sůl §5

Členění na skupiny a podskupiny §6

Označování §7

Požadavky na jakost §8

ODDÍL 3. Dehydratované výrobky a ochucovadla §9

Členění druhu na skupiny §10

Označování §11

Požadavky na jakost §12

Uvádění do oběhu §13

ODDÍL 4. Hořčice §14

Členění na skupiny a podskupiny §15

Označování §16

Požadavky na jakost §17 §18

Přechodné ustanovení §19

Účinnost §20

Příloha 1 - Členění na skupiny a podskupiny, Přípustné záporné hmotnostní odchylky

Příloha 2 - Smyslové požadavky na jakost

Příloha 3 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost

Příloha 4 - Smyslové a chemické požadavky na jakost

Příloha 5 - Členění druhu na skupiny

Příloha 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost

Příloha 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky, Přípustné záporné objemové odchylky

Příloha 8 - Členění na skupiny a podskupiny

Příloha 9 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost

č. 419/2000 Sb. - Čl. II

INFORMACE

XXXXX 1

XXXXXX

§1

Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx

x) kořením xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxx, listy, xxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxx nebo xxxxxx xxxxx, xxxxxxx x příloze č. 2, v xxxxxxxx xxxx technologicky xxxxxxxxxx x xxxxxxx k xxxxxxxxxxx chutě a xxxx xxxxxxxx; x xxxxxxx koření xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx nejvýše do xxxxxxx xxxxxxxx hmotnosti,

b) xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx koření uvedených xxx xxxxxxxx x), xxx použití přídatných xxxxx, x xxxxxxx x drcených směsí xxxxxx se připouští xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx látek xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxx směs jednotlivých xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx x), xxxxxxxxxx xxxxx, zeleniny, soli xxxx xxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx příměsmi příměsi xxxxxxxxxxx z vlastní xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx stonků, xxxxx, xxxxxxxx, bobulí, xxxxx, xxxxx a plody xxxxxxx,

x) cizími xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxxx z jiné xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, zejména xxxxxx hlíny, xxxxxxx xxxx písek.

§2

Xxxxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xx xxxxxxx a podskupiny xx uvedeno x příloze č. 1 xxxxxxx 1.

§3

Xxxxxxxxxx

(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x ve xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xxxx uvede xxxxx xxxxxx xxxxx přílohy č. 2.

(2) Xxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx lusky, xxxxxxxxx xxxxxx, balené xx průsvitných xxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx.

(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 1 xxxxxxx 2.

§4

Xxxxxxxxx na xxxxxx

(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2.

(2) Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx x příloze č. 3.

(3) Xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xx stanoví xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx. 2)

XXXXX 2

XXXXX XXX

§5

Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx jedlou xxxx krystalický xxxxxxx xxxxxxxxxx nejméně 97 % chloridu sodného x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx potravním doplňkem.

§6

Členění xx skupiny x podskupiny

(1) Xxxxx xxx se člení xx xxxxxxx

x) xxxxx xxx,

x) xxxxx xxx xxxxxxxxx.

(2) Jedlá xxx xxxxxxxxx xx dělí xx xxxxxxxxxx

x) jedlá xxx x xxxxx,

x) xxxxx xxx x xxxxx x xxxxxxx,

x) xxxxx xxx s xxxxx xxxxxxxxx.

§7

Označování

Kromě xxxxx uvedených x xxxxxx x xx zvláštním předpise 1) se xxxx xxxxxx

x) xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx,

x) xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx sůl obohacena,

c) x jedlé xxxx x xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx, že xx lze xxxxxxxxxx xxxxxxx 4 x xxxxx x nelze xx užívat xxxxxxxx x fluoridovými tabletami,

d) xxxxxx o xxxxxxx xxxxxxx (kamenná, xxxxxxx, xxxxxx).

§8

Xxxxxxxxx na jakost

Smyslové x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 4.

XXXXX 3

XXXXXXXXXXXXX XXXXXXX X OCHUCOVADLA

§9

Pro xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx

x) dehydratovaným xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx smísením xxxxxx xx sníženým xxxxxxx vlhkosti, xxxxxxxxx xxxx xxxxx konzistence, xxxxx xx xxxx xxxxxxxxx obnoví xxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxx výrobek xxxxxx x dochucení xxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx směs xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx směs xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx x xxxxx zvýrazňujících xxxx, xxxxxx x dochucení xxxx xxxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx a xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx x xxxxxxxx výrobků.

§10

Členění xxxxx xx xxxxxxx

Xxxxxxx druhu xx xxxxxxx je uvedeno x příloze č. 5.

§11

Xxxxxxxxxx

(1) Kromě údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x ve xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xxxxxxxxxxxxx výrobky označí

a) xxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx, omáček x xxxxxx xx doplní xxxxxx druhu,

b) návodem x přípravě.

(2) U xxxxxxx omáčky a xxxxxxxx xx xx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxx

x) název xxxxx x skupiny,

b) x xxxxxxxxxxxx xxxx "xxxxxxxxxx x obsahem xxxx x %",

x) podmínky xxxxxxxxxx.

§12

Xxxxxxxxx xx jakost

(1) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxx v příloze č. 6.

(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx odchylky xxxx uvedeny x příloze č. 7 xxxxxxxxx 1 x 2.

§13

Uvádění do xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx se skladují x xxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx místnostech xx podlážkách, nejméně 5 cm xxx xxxx x xx xxxx. Xxxxxxxxxxxxx výrobky xx skladují xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx pachy x xxxxxx.

XXXXX 4

HOŘČICE

§14

Pro účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx

x) xxxxxxx potravina xxxxxxxx x mletých xxxxx xxxxxxx, kvasného xxxx, xxxxx xxxx, xxxxxx, cukru, xxxxx xx případně uměle xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,

x) hořčicí xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx semen xxxxxxx xxxxx hořčice bílé,

c) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx druhů hořčic x přídavkem drcených xxxxx xxxxxxx černé,

d) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x) xxxxxxxx přidáním zejména xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxx francouzské, xxxxxxxx xxxx jiné).

§15

Členění xx xxxxxxx x podskupiny

Členění na xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 8.

§16

Xxxxxxxxxx

(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx zvláštním xxxxxxxx 1) xx xxxx xxxxxx

x) xxxxxxx xxxxxx x skupinou xxxx druhem, xxxxxxxx x podskupinou,

b) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxx přidané xxxxxxxxxx složky,

c) podmínky xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.

(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 9 tabulce 3.

§17

Xxxxxxxxx na xxxxxx

Xxxxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx uvedeny v příloze č. 9, tabulkách 1 x 2.

§18

§18 zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 419/2000 Sb.

§19

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 do 31. března 1998 xx xxxxxxxx xxx x xxxxxxx §6 xxxxxx.

§20

Účinnost

Tato vyhláška xxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášení, x výjimkou §3, 7, 12 x 16, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 1998.

Xxxxxxx:
Xxx. Lux x. x.

Xxxxxxx č. 1 x vyhlášce x. 331/1997 Xx.

Xxxxxxx 1

Xxxxxxx xx skupiny a xxxxxxxxxx

xxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxx
xxxxxx xxxxx přílohy x. 2
xxxxx xxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxxx (extrakt)

Tabulka 2

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx odchylky od xxxxxxxxxxxxxxxx balení

hmotnost x x xxxx xxxxx x xx
xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx x %
xx 10
8
xxx 10 xx 50
5
xxx 50 xx 200
4
xxx 200 xx 1&xxxx;000
2
xxx 1&xxxx;000
1

Příloha č. 2 x vyhlášce x. 331/1997 Sb.

SMYSLOVÉ POŽADAVKY XX XXXXXX

Xxxxx xxxxxx
Xxxxx xxxxxxxx
Xxxx rostliny
Vzhled
Barva
Vůně
Chuť
ANÝZ
anýz
(Pimpinella xxxxxx X.)
xxxxxx plody
rýhované nažky, xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx až xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxx, palčivě xxxxxxx
XXXXXX
xxxx
xxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx verum Xxxx.x.)
xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx, s xxxxxxxx plochými xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxx
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx xx xxxxx
xxxxxxx xxxxxxx,
xxxxxxx, xxxxxxxx
XXXXXXX
xxxxxxx
(Xxxxxx xxxxxxxxx X.)
xxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx
xxxxxx nebo xxxx xxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx
xxxxxxxxxx
xx xxxxxxx
xxxxxxx s xxxxx hořkou pachutí, xxxxxxx
XXXXXXX LIST
vavřín xxxxx
(Xxxxxx xxxxxxx L.)
sušené xxxxx
xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxx, xxxxxx xx zahnědlá
kořenná, xxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx, hořká, xxxxx
XXXXXXXX
xxxxxxx xxxxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx X.)
xxxxxx xxxxxx
xxxx xxxx sekané xxxxxx, xxx stonků x xxxxxxx listů
listy xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx: květní xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx, někdy xxxxx načervenalé
 
 
FENYKL
Fenykl
(Foeniculum xxxxxxx X. Miller xxx. xxxxxxx)
xxxxxx xxxxx
xxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx až zelenohnědá
kořenná
kořenná, xxxxxxxx
XXXXXXXX
xxxx
xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx)
(X. Xxxxxxxx Xxxxxxx xxx Xxxxxxxx)
xxxxxx poupata
nerozvinutá, xxxxxxxx xxxxxxx, xxx obsahovat xxxxxxx 10 % xx. "hřebíčku xxx xxxxxxxx"
xxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxx aromatická
ostře kořenná, xxxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxx červenohnědá
silně xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx
XXXXXX
xxxx
xxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxxxxx X., Xxxxxxxx xxxxxxxx X., Xxxxxxxx xxxxxxxx X. x Xxxxxxxx xxxxxx X.)
xxxxxx xxxxx
xxxx sušené xxxxx xxxxx xx zbytky xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx, sladká, xxxxx xxxxxxxx
xxxxxx ostře xxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxx xxxx xxxxx mletý xxxxxx
xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx ostře xxxxxx
XXXXXXX
xxxx
xxxxxxx xxxxxx
(Xxxxxxxxx communis X.)
xxxxx xxxxxx xxxxx
xxxxxxxx xxxx nebo nepravidelně xxxxxxxxx xxxxxx, na xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxx
xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, xx povrchu bobule xxxxxxxxx xxxxxxxxx až xxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxx, nasládlá
mletý
 
 
 
 
 
 
KARDAMOM
celý
kardamom xxxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx X. Xxxxx xxx. xxxxxxxxx Xxxxxxx)
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx tříhranné, xxxxxxxxx, smí obsahovat xxxxxxx 7 % xxxxxxxxx a svraštělých xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxx zeleně, xxxxx xx světle xxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx (xxx xxxx)
xxxx xxxxxxxxxxx semen xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxx semen aromatická, xxxxxxx, xxxxx palčivá
drcený, xxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxx semena
semena xxxxx, xxxxx, xxxx xxxxxxx, xxxxxxx zbytky xxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 5 % xxxxx hnědých, červených xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx hnědá
příjemně aromatická
aromatická xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xx nahnědlá
příjemně xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxxxx
XXXX (tmavý)
celý
kmín xxxxxxx
- xxxxxxxx forma
(Carum carvi X.)
xxxxxx xxxxx
xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxx, žebernatého xxxxxxx
xxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxx, se xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
XXXX JEDNOLETÝ
(světlý)
celý
kmín xxxxxxx
- xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx carvi X.)
xxxxx mají xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx formy xxxxx, xxxxx jsou xxxxx xxxx větší
žlutohnědá, xxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx světlejší xxx dvouletá forma
charakteristická, xxxxx xxxx zřetelná xxx x xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxx nebo xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
XXXX ŘÍMSKÝ
šabrej xxxxxxxxx
(Xxxxxxx xxxxxxx L.)
sušené xxxxx
xxxxx xxxxxxxxx, na povrchu xxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxx xx xxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx, palčivá, xxxxxxxxxx
XXXX
xxxx xxxxxxxx
(Xxxxxxx graveoles L.)
sušené xxxxx xxxxx
xxxxxx, xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx a (xxxxxxxxx) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxxxx
xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxx, pronikavá, palčivá
KORIANDR
koriandr
(Coriandrum xxxxxxx X.)
xxxxxx xxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxx, hladké
světle xxxxx, xxxxxxxxxx, žlutě xxxxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx kořenná
KURKUMA
celá
kurkuma
(Curcuma longa X.)
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx hlíz a xxxxxx (menší než 15 mm), xxxxxxxxx xx xxxxxxx 15 % oddénků scvrklých, xxxxxx nebo pórovitých x xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxx až xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
xxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
XXXXXXXXX
xxxxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxxx.)
xxxxx xxxx xxxxx, xxxxxxxx klásků, xxxxx xxxx jejich xxxxx
xxx xxxxxx
xxxxxx zelená, xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
XXXXXXXXX XXXX
xxxx
xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx)
xxxxx sušené osemení (xxxxxxx xxxxx)
xxxxxxx míšky xxxx xxxxxx, xx xxxxxx části xxxxxxxx, x xxxxx části xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx
xxxxx, xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx aromatická
ostře xxxxxxxxxx, xxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxx aromatická, xxxxxxx
XXXXXXXXX XXXXX
xxxx
xxxxxxxxxxx pravý
(Myristica fragrans Xxxxxxxx)
xxxxxx zralá xxxxx
xxxxxx xxxx tupě xxxxxxx xxxx kulovitý xxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxx šedohnědý xx xxxxx, xx xxxx xxxx semena xxxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxx prášek
tmavě xxxxxxxxxx
xxxxxxx aromatická
ostře kořenná
NOVÉ XXXXXX
xxxx
xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxx xxxxxx Xxxx.)
xxxxxx xxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx, xxx xxxxxx jemně xxxxxx prášek
tmavě xxxxx xx xxxxxxxxxxx hnědé
aromatická
ostrá, xxxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xx xxxxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx
xxxxx, palčivá
OREGÁNO
dobromysl
(Origanum xxxxxxx L.)
suchá xxxx xxxxx x xxxxx xxxxx
xxx xxxxxx x xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx, xxxx xx xxxxxxx zelená
výrazná
výrazně kořenná
PAPRIKA XXXXX
xxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxx X.)
xxxxxx xxxxx
xxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
- xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx aromatická
sladká
- xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxx, nepatrně nahořklá xxxx xxxxxx
- xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx
- xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx, nevýrazná
sladká xx mírně xxxxxx
XXXX XXXX
xxxx
xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx nigrum X.)
xxxxxx xxxxx xxxxxx
xxxxxxx, xxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx, smí xxxxxxxxx xxxxxxx 10 % xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxx, xxxxx xxxx xx světlými xxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx
xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx ostrá
PEPŘ XXXXX
xxxx
xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxxx X.)
xxxxxx nezralé xxxxx
xxxxxx xxxxx bobule, xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxx stopek, xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 5 % xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxx až xxxxxxxxx xx xxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx ostrá
drcený, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx zrněním nebo xxx
xxxxxxxx xx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
XXXX ČERVENÝ
pepřovník xxxxx
(Xxxxx xxxxxx X.)
xxxxxx xxxxxxx xxxxx
xxxxxx bobule, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx zcela xxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxx část xxxxxx)
xxxxxxx xx růžová
jemná, xxxxxxx
xxxxx kořenná, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx
XXXX XXXXXX
xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxxx X.)
xxxxxx xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxx tvrdé xxxxxx, s tenkou xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx
XXXXXXXXX
xxxxxxxxx
xxxxxx xxxxxx
xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx, xxx 5 xx
xxxxx xxxxxxxxxx,
xxxxxxx kořenná
mírně xxxxxxxx, xxxxxxx
XXXXX SENO
řecké seno
(Trigonella
foenumgraecum X.)
&xxxx;
xxxxx, nepravidelného xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, zploštělého tvaru, x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx bocích
okrová xx xxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
XXXXXXXX
xxxxxxxx
(Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx X.)
xxxxxx xxxxx
xxxxx xxxxxxxxx, kožovité, xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxx xxxxxx x xxxxx se xxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxxx listu xx xxxxxx xxxxxx, xx xxxxxx straně xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxx
XXXXXXXXX
xxxxxxxxx xxxxxxxx
(Xxxxxxxx hortensis X.)
xxxxxxxxx xxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxx L.)
sušené xxxxxx x xxxxx xxxxx xxxx celé xxxxxx
xxxx nebo xxxxxx, xxxxxxxx listy, xxxxxx xx povrchu x xxxxxxxx, bez xxxxxx, xxxx snítky 15 - 30 xx xxxxxx
xxxxxxxx xxxxxx až xxxxx xxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx kořenná
SKOŘICE
celá
skořicovník
(Cinnamomum
zeylanicum (Xxxxx), X. xxxxxxxxxx (Xxxx), C. xxxxxxxxx (Xxxx), C. burmanii (Xxxx)
xxxx
xxxxxx, svitky, trubky xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx drsného xxxxxxx, xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x větviček xxxxxxxxxxxx
xxxxxx žlutá, xxxxx xxxxx, skořicově xxxxx xx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx, silně xxxxxxxxxx xx drsně xxxxxxxxxx
xxxxxxx, nasládlá, natrpklá xx svíravá, štiplavě xxxxxxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxx xxx znatelných xxxxxx, xxxx drť
okrová s xxxxxxxx xx xxxxx xx xxxxxxx
xxxxx aromatická
ostře xxxxxxx, xxxxxxxx
XXXXXX
xxxxxx pravý
(Crocus xxxxxxx X.)
xxxxxx xxxxxx
xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
XXXXXX
xxxxxx
(Xxxxxx xxxxxxxxxxx X.)
xxxxxx xxxxx x vrcholky xxxxxxxxxx
xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx listy xx xxxxxxxx jemně vroubkované, x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx stonků x xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxxx xxxxx xx šedopýřitá, xx xxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxx, aromatická
kořenná, xxxxx hořká xx xxxxxxx
XXXXXX
xxxxxx xxxxxx
(Xxxxxx vulgaris X.)
xxxxx xxxx natě, xxxxxx x xxxxxxxxxx
xxxxx xxxx (1 - 5 mm)
šedozelená, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxx-xxxxxx xx xxxxxxx
xxxxxxxx aromatická
kořenně xxxxxxxx xxxxxxxxxx
XXXXXXX
xxxxxxx pravá
(Vanilla xxxxxxxxxx Xxxxxx)
xxxxxx, xxxxxxxxx, celé xxxxx
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
XXXXXX
xxxx
xxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxx.)
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx tvaru x xxxxxxxxx (nejméně xxxx 20 xx), xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a zploštělé
světle xxxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxxx hnědá, x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xx xxxxxxxxxx jemnými xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxx xx světle xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxx nasládlá
palčivá, xxxxx, xxxxxxx

Xxxxxxx č. 3 x xxxxxxxx č. 331/1997 Sb.

Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx

Xxxxx xxxxxx
xxxxxxx v % xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx x % xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
xxxxxx x (xx/100 g) x sušině nejméně
popel xxxxxxxxx-
xx x xxxxxxxx x % xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx x % xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxx
xxxxxx-
xxxxx
Xxxx
12,0
10,0
2,0
2,5
3,0
2,0
2,0
Xxxxxx
xxxx
10
4,0
8,0
20,0
0,5
0,5
xxxxx
12
5,0
3,0
1,0
Xxxxxxx
12,0
16,0
0,3
2,0
18,0 3)
2,0
2,0
Xxxxxxx list
celý
8,0
7,0
1,0
2,0
6,0
1,0
0,5
mletý
8,0
7,0
1,0
2,0
Estragon
14,0
12,0
0,6
1,5
16,0 3)
4,0
2,0
Xxxxxx
xxxx
12,0
10,0
1,0
2,0
3,0
2,0
2,0
xxxxx
12,0
10,0
1,0
2,0
Xxxxxxxx
xxxx
12,0
15,0
-
5,0
0,3
0,3
xxxxx
10,0
7,0
14,0
0,5
Xxxxxx
xxxx
11,0
10,0
1,6
10,0
0,5
0,5
xxxxx
11,0
10,0
1,6
Xxxxxxx
xxxx
16
4,0
0,7
1,0
5,0
0,5
0,5
xxxxx
13
4,0
0,5
1,0
Xxxxxxxx
xxxxxx
13
9,5
3,5
1,0
0,5
0,5
xxxxxxx
13
9,5
3,5
5,0
3,0
2,0
Xxxx (xxxxx)
xxxx
13,0
8,0
2,5
1,5
1,0
2,0
2,0
xxxxxx
13,0
8,0
1,0
xxxxx
13,0
8,0
1,0
1,5
Xxxx xxxxxxxxx (xxxxxx)
xxxx
12,0
9,0
1,5
2,0
1,0
2,0
2,0
xxxxxx
12,0
9,0
1,5
xxxxx
12,0
9,0
1,5
Xxxx xxxxxx
12,0
12,0
1,5
3,0
5,0
2,0
2,0
Xxxx
10,0
2,5
3,0
2,0
0,5
Xxxxxxxx
xxxx
9,0
7,0
0,4
1,5
3,0
2,0
2,0
xxxxx
9,0
7,0
0,4
1,5
Xxxxxxx
xxxxxxxxx x % xxxx. nejméně 2,0
celá
12,0
2,0
0,2
0,2
mletá
10,0
9,0
1,5
Majoránka
12,0
16,0
0,7
4,5
3,0
1,0
2,0
Muškátový xxxx
xxxx
10
4,0
0,5
16,0
0,3
0,5
xxxx xxxxxxx 35 %
xxxxx
12
4,0
Xxxxxxxxx xxxxx
xxxx
10
3,0
6,5
0,5
10,0
0,5
0,5
xxxx xxxxxxxx x % hm. xxxxxxx 0,35
xxxxx
10
3,0
5,0
Xxxx koření
celé
12,0
4,5
1,5
0,4
4,0
0,5
0,5
mleté
12,0
4,5
1,0
0,4
Oregáno
12,0
10,0
0,5
2,0
16,0 3)
3,0
2,0
Xxxxxxx
x) xxxxx xxxxxxxxxx x xx/100 x x sušině
lahůdková
11,0
6,5
x) 10,0
0,5
sladká
11,0
7,0
10,0
0,7
pálivá
11,0
8,0
30,0
1,0
gulášová
11,0
9,0
30,0
1,3
Pepř xxxx
xxxx
15,0
3,5
1,0
4,0
0,5
0,5
xxxxxxx v % xx. nejméně 4,0
xxxxx
15,0
3,5
0,6
0,3
Xxxx xxxxx
xxxx
1,0
6,0
2,0
4,0
0,5
0,5
xxxxxxx x % xx. xxxxxxx 4,0
xxxxx
14,0
6,0
0,8
1,2
Xxxx xxxxxxx
xxxx
15,0
1,0
4,0
0,5
0,5
xxxxx
Xxxx zelený
celý
12,0
5,0
0,3
4,0
0,5
0,5
mletý
Pískavice, xxxxx xxxx
11,0
5,0
1,5
5,0
5,0
2,0
Xxxxxxxx
11,0
8,0
0,8
1,0
6,0
1,0
1,0
Xxxxxxxxx
13,0
11,0
0,4
1,0
4,0
1,0
2,0
Xxxxxxx
xxxx
14,0
7,0
1,0
2,0
2,0
1,0
0,5
xxxxx
12,0
7,0
0,5
2,0
Xxxxxx
xx xxxxxxxx
12,0
8,0
1,5
xxxxx
10,0
8,0
1,5
Xxxxxx
12,0
11,0
1,5
2,0
8,0 3)
0,5
0,5
Tymián
12,0
14,0
1,0
3,5
5,0
1,0
1,0
Vanilka
35,0
7,0
ethylvanilin 2 %
Xxxxxx
xxxxxxxx xxxx
12,0
8,0
1,5
1,1

&xxxx;

xxxxxx
12,0
11,0
1,5
2,5
2,0
0,5
0,5
xxxxx
12,0
8,0
1,0
2,5
2,0
0,5
0,5

Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx x. 331/1997 Sb.

Smyslové a xxxxxxxx požadavky na xxxxxx

xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxx
xxxx
xxxxx XxXx v xxxxxx % nejméně
minerální xxxxxxx 5) x xxxxxx % nejvýše
obsah xxxxxxxxxx xxxxxxx/xx xxxx
xxxxx xxx
xxxxx
xxxxxxxxx, bez cizích xxxxx
98,0
2,0
-
xxxxx xxx s xxxxx
xxxxx
xxxxxxxxx, xxx cizích xxxxx
98,0
2,0
27 ± 7 xx xxxx 6)
xxxxx xxx s jodem x xxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx
98,0
2,0
27 ± 7 mg xxxx xxxxxxx 250 mg xxxxxx 7)
jedlá sůl x xxxxx obohacená
slaná
neutrální, xxx cizích xxxxx
97,0
-
27 ± 7 xx xxxx
xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.

Xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx

Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxxxxx výrobek
polévka
omáčka
bujón
vývar
šťáva
základ xxxxxx
xxxx xxx přípravu xxxxxxxx pokrmu
směs xxx xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxx xxx xxxxxxxx zálivky
směs pro xxxxxxxx xxxxxxx
xxxx pro xxxxxxxx krému
směs xxx xxxxxxxx xxxxxx
xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xx xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.

Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx jakost

Smyslové požadavky

1. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxx vždy po xxxxxxxx xxx xxxxxx. Xxxxxx, barva, konzistence, xxxx x xxxx xxxx být charakteristické xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxx. Chuť x xxxx xxxxxxx xxxx xxx vlastní, xxx xxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxx.

2. Ochucovadla x xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxx x xxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx. Xxxx x vůně xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx, xxx cizích příměsí, xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx a xxxx.

Xxxxxxxxx x chemické požadavky:

1. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 15 % xxxx.

2. Xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx s xX xxxxxxx 4,5.

Příloha č. 7 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.

Xxxxxxx 1

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx v x
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xx hmotnosti xxxxxxxxxxx na xxxxx x %
xx 50
10
51 - 120
5
121 - 250
4
251 - 1000
3
1001 - 2500
2
nad 2500
1

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx objem x ml
přípustná záporná xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x %
do 170
4
171 - 1000
2
xxx 1000
1

Xxxxxxx x. 8 x vyhlášce x. 331/1997 Sb.

Členění na xxxxxxx a podskupiny

Druh
Skupina
Podskupina
Hořčice
plnotučná
kremžská
 
speciální
podle xxxx nebo xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx č. 9 x vyhlášce č. 331/1997 Xx.

Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx jakost

Tabulka 1

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx
xxxxxx
xxxxx
xxxx x xxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxx xxx hrubých xxxxxx
xxxxx žlutohnědá x xxxxxxxxxx, částic šedožlutá x xxxxxxxxxxxx
xxxxx, xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx hořčice xxxxx
xxxxxxxxxx x přibarvené, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx
xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxx x částicemi xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx
xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, šedohnědá x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx ovoce
řízná, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx
xxxxxxxxx x speciální
kremžská
Sušina x % xxxxxxx
20
32
Xxxx jako xxxxxxxxx x % xxxxxxx
5,0 xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx x speciální
16
Kyselost jako xxxxxxxx octová x % xxxxxxx
2,5
1,9
Xxx x % xxxxxxx
3,6
-
Xxxxx x % xxxxxxx
0,1
0,1

Xxxxxxx 3

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xx spotřebitelského balení

hmotnostní xxxxxx v x
xxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
do 200
5
201 až 500
4
501 xx 1000
3
xxx 1000
2

Čl. II

Přechodná xxxxxxxxxx

(1) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx přede xxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx používat xxxxxxxxxx xx 31. xxxxxxxx 2001.

Xx. XX xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 419/2000 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.1.2001


Xxxxxxxxx

Xxxxxx předpis x. 331/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x výjimkou §3, 7, 12 x 16, které xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.

Ve xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:

419/2000 Xx., xxxxxx xx mění vyhláška XX x. 331/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících zákonů, xxx xxxxxx, xxxxxx xxx, xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x ochucovadla x xxxxxxx

x xxxxxxxxx xx 1.1.2001

Xxxxxx xxxxxxx x. 331/97 Sb. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 398/2016 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.7.2017.

Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx norem jiných xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx jich xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx uvedeného právního xxxxxxxx.

1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x způsobu označování xxxxxxxx x tabákových xxxxxxx, x přípustné xxxxxxxx od údajů x xxxxxxxx výrobku xxxxxxxxxx symbolem "x".
2) XXX XXX 939 Koření - xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxx xxxxxxxxxx.
ČSN ISO 6571 Xxxxxx, xxxxxxxx xxxxx a xxxxxx - stanovení xxxxxx xxxxxxxx xxxxx.
XXX XXX 928 Xxxxxx - xxxxxxxxx celkového xxxxxx.
XXX XXX 930 Xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x kyselině.
XXXX XXX 5566 Xxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
3) xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx
4) xxxxx xxxxx musí xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxx
5) X xxxxxxxxxx na xxxxxxx získávání xxxx (xxxx. xxxxxx, uhličitany, xxxxxxx vápníku, xxxxxxxx, xxxxxx, hořčíku). X xxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxx obohacující xxxxx minerálem.
6) Xxxxx xxx s xxxxx xxxxxxxx xxx xx xxxxx xxxxxxxxx draselného xxxx xxxxxx draselného.
7) Xxxxx xxx x xxxxx x xxxxxxx dále xxxxxxxx fluor ve xxxxx fluoridu xxxxxxx xxxx fluoridu xxxxxxxxxx.
8) Výsledek xxxxxxxxx xx vždy xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx.