Právní předpis byl sestaven k datu 30.06.2017.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.12.2000 do 30.06.2017.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro koření, jedlou sůl, dehydratované výrobky a ochucovadla a hořčici
331/97 Sb.
ODDÍL 1. Koření §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
ODDÍL 2. Jedlá sůl §5
Členění na skupiny a podskupiny §6
Označování §7
Požadavky na jakost §8
ODDÍL 3. Dehydratované výrobky a ochucovadla §9
Členění druhu na skupiny §10
Označování §11
Požadavky na jakost §12
Uvádění do oběhu §13
ODDÍL 4. Hořčice §14
Členění na skupiny a podskupiny §15
Označování §16
Přechodné ustanovení §19
Účinnost §20
Příloha 1 - Členění na skupiny a podskupiny, Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha 2 - Smyslové požadavky na jakost
Příloha 3 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha 4 - Smyslové a chemické požadavky na jakost
Příloha 5 - Členění druhu na skupiny
Příloha 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky, Přípustné záporné objemové odchylky
Příloha 8 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha 9 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
č. 419/2000 Sb. - Čl. II
ODDÍL 1
XXXXXX
§1
Xxx účely xxxx vyhlášky xx xxxxxx
x) kořením části xxxxxxx jako kořeny, xxxxxxx, xxxx, xxxxx, xxx, xxxxx, plody, xxxxxx nebo xxxxxx xxxxx, uvedené x příloze č. 2, v nezbytné xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxx; x xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx do xxxxxxx xxxxxxxx hmotnosti,
b) xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx písmenem x), xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxx x drcených směsí xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx do jednoho xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) kořenícím xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx uvedených xxx xxxxxxxx x), přídatných xxxxx, xxxxxxxx, xxxx xxxx xxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx příměsmi příměsi xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, zejména xxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, plodů, xxxxx a xxxxx xxxxxxx,
x) cizími xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxx x semena xxxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxx příměsmi xxxxxxx jiného xxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxx.
§2
Členění xx xxxxxxx x podskupiny
Členění xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 1 tabulce 1.
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě údajů xxxxxxxxx v xxxxxx x ve xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xxxx uvede xxxxx xxxxxx xxxxx přílohy č. 2.
(2) Xxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx xx může xxxxxxx xxxxx počtem kusů.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 1 tabulce 2.
§4
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx požadavky na xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2.
(2) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx jakost jsou xxxxxxx x příloze č. 3.
(3) Xxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx se stanoví xxxxx technických xxxxx. 2)
XXXXX 2
XXXXX XXX
§5
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí jedlou xxxx krystalický produkt xxxxxxxxxx xxxxxxx 97 % xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx doplňkem.
§6
Členění xx skupiny x xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxx se xxxxx xx skupiny
a) xxxxx xxx,
x) xxxxx xxx xxxxxxxxx.
(2) Jedlá sůl xxxxxxxxx xx xxxx xx podskupiny
a) jedlá xxx x xxxxx,
x) xxxxx xxx s xxxxx x xxxxxxx,
x) xxxxx xxx s xxxxx xxxxxxxxx.
§7
Xxxxxxxxxx
Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx dále xxxxxx
x) jedlá xxx xxxxxxxxx názvem xxxxxxxxxx,
x) xxxxxx o potravním xxxxxxx, xxxxxx je xxxxx xxx xxxxxxxxx,
x) x jedlé soli x xxxxx x xxxxxxx upozorněním, že xx lze konzumovat xxxxxxx 4 x xxxxx a xxxxx xx užívat současně x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxx o xxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx).
XXXXX 3
DEHYDRATOVANÉ XXXXXXX X OCHUCOVADLA
§9
Pro xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx
x) dehydratovaným xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx vlhkosti, xxxxxxxxx xxxx sypké xxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxxxxx obnoví xxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx k xxxxxxxxx xxxx zvýraznění xxxxx, xxxxxxx xxxx hydrolyzátů xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx past a xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxx k xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx chuťová příloha x xxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x jedlých xxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx, emulgátorů, xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx x mléčných výrobků.
§11
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x ve xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx označí
a) xxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx, xxxxxx a xxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx x xxxxxxxx.
(2) X xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xx na xxxxx dále ještě xxxxxx
x) xxxxx druhu x xxxxxxx,
x) u xxxxxxxxxxxx xxxx "xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx x %",
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
§12
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx, fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 6.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 7 xxxxxxxxx 1 x 2.
§13
Xxxxxxx xx xxxxx
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx se skladují x xxxxxxx, chladných x xxxxxxxxxxxx místnostech xx podlážkách, xxxxxxx 5 xx nad xxxx a od xxxx. Dehydratované xxxxxxx xx xxxxxxxx odděleně xx xxxxx x xxxxxxxxx pachy x xxxxxx.
XXXXX 4
HOŘČICE
§14
Pro účely xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxx potravina xxxxxxxx x mletých xxxxx hořčice, kvasného xxxx, xxxxx xxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxx xx případně xxxxx xxxxxxxxxx xxxx chemicky xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx vyrobená x xxxxxxx semen xxxxxxx xxxxx hořčice bílé,
c) xxxxxxx xxxxxxxxx hořčice x mletých semen xxxxxxx druhů xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx speciální hořčice xxxxx xxxxxxx x) xxxxxxxx xxxxxxxx zejména xxxxxxxx xxxx ovoce xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx speciálně xxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxx).
§16
Označování
(1) Kromě údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x xx zvláštním xxxxxxxx 1) xx xxxx xxxxxx
x) hořčice xxxxxx a skupinou xxxx xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx podle typu xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx složky,
c) xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
(2) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9 xxxxxxx 3.
§17
Požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx v příloze č. 9, xxxxxxxxx 1 x 2.
§18
§18 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 419/2000 Sb.
§19
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx a xxxxxxx balených x xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 xx 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx jen x rozsahu §6 xxxxxx.
Xxxxxxx č. 1 x vyhlášce č. 331/1997 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
xxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xxxxxx
|
xxxxxx xxxxx přílohy x. 2
|
|
směsi xxxxxx
|
||
xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxx
|
|
xxxxx
|
||
xxxxxx (xxxxxxx)
|
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxxxxxxxx balení
hmotnost x x xxxx xxxxx x ml
|
hmotnostní xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v %
|
xx 10
|
8
|
xxx 10 xx 50
|
5
|
nad 50 xx 200
|
4
|
xxx 200 xx 1 000
|
2
|
nad 1&xxxx;000
|
1
|
Příloha x. 2 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.
XXXXXXXX XXXXXXXXX XX XXXXXX
Xxxxx xxxxxx
|
Xxxxx xxxxxxxx
|
Xxxx rostliny
|
Vzhled
|
Barva
|
Vůně
|
Chuť
|
ANÝZ
|
anýz
(Pimpinella xxxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx x krátkou xxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xxxxxxxx, palčivě kořenná
|
BADYÁN
celý
|
badyáník xxxxx (Illicium xxxxx Xxxx.x.)
|
xxxxx sušené xxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx s krátkou xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxx
|
xxxxx
|
&xxxx; |
xxxxxxxx
|
xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxxx xx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx,
|
xxxxxxx, xxxxxxxx
|
XXXXXXX
|
xxxxxxx
(Xxxxxx xxxxxxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xx mentolu
|
kořenná s xxxxx hořkou xxxxxxx, xxxxxxx
|
XXXXXXX XXXX
|
xxxxxx pravý
(Laurus xxxxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxx
|
xxxxxx zelená, xxxxxx xx xxxxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxx, hořká, trpká
|
ESTRAGON
|
pelyněk xxxxxxx
(Xxxxxxxxx dracunculus X.)
|
xxxxxx xxxxxx
|
xxxx xxxx xxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx x hnědých xxxxx
|
xxxxx xxxxx zelené až xxxxxxxxxx: květní xxxxx xxxxxx, bledězelené, xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
XXXXXX
|
Xxxxxx
(Xxxxxxxxxx xxxxxxx X. Xxxxxx var. xxxxxxx)
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxx rovné xxxx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxxxxx
|
XXXXXXXX
xxxx
|
xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxx caryophyllus)
(C. Xxxxxxxx Bullock xxx Xxxxxxxx)
|
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 10 % xx. "xxxxxxxx xxx xxxxxxxx"
|
xxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxx aromatická
|
ostře xxxxxxx, xxxxxxx
|
xxxxxx, mletý
|
prášek xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx
|
||
XXXXXX
xxxx
|
xxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxxxxx X., Xxxxxxxx xxxxxxxx X., Capsicum xxxxxxxx X. x Xxxxxxxx xxxxxx L.)
|
sušené xxxxx
|
xxxx xxxxxx xxxxx xxxxx se xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx, sladká, xxxxx nahořklá
|
zvlášť xxxxx xxxxxx
|
xxxxxx, mleté
|
drť xxxx xxxxx xxxxx xxxxxx
|
xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx xxxxxx
|
||
XXXXXXX
xxxx
|
xxxxxxx xxxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxx X.)
|
xxxxx sušené xxxxx
|
xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxx
|
xxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx, xx povrchu xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx až xxxxxxxxxx ojíněné
|
aromatická
|
kořenná, xxxxxxxx
|
xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
XXXXXXXX
xxxx
|
xxxxxxxx xxxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx L. Xxxxx var. minuscula Xxxxxxx)
|
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 7 % xxxxxxxxx a svraštělých xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxxxx xxxxx barvy x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx (xxx xxxx)
|
xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx, slabě palčivá
|
drcený, xxxxx
|
&xxxx; |
xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxx xxxxxxx, pokrytá xxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 5 % xxxxx xxxxxxx, červených xxxxxxxxxxx jemně xx xxxxxx mletý xxxxxx xx xxxxxxxxxx částicemi
|
šedohnědá, xxxxxx až tmavě xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxx xxxxxxx, slabě xxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
xxxxxxxxx xx xxxxxxxx
|
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxx, xxxxxxx
|
XXXX (xxxxx)
xxxx
|
xxxx xxxxxxx
- xxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxx X.)
|
xxxxxx plody
|
podlouhlé, mírně xxxxxxx xxxxx, žebernatého xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx až xxxxx hnědá, xx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx
|
XXXX XXXXXXXXX
(xxxxxx)
xxxx
|
xxxx xxxxxxx
- xxxxxxxxx forma
(Carum xxxxx X.)
|
xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx formy xxxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxxx
|
xxxxxxxxxx, světle xxxxx až xxxxxx xxxxxxxxx se xxxxxxxxxxx xxxxx, celkově xxxxxxxxx xxx dvouletá forma
|
charakteristická, xxxxx méně xxxxxxxx xxx u dvouleté xxxxx
|
xxxxxxx
|
|
xxxxxx, xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxx xxxx xxxxxx xx znatelným xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx
|
XXXX XXXXXX
|
xxxxxx xxxxxxxxx
(Xxxxxxx xxxxxxx L.)
|
sušené xxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxx, u xxxxx xxxxxx
|
xxxxx xxxxx až xxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xxxxx, palčivá, aromatická
|
KOPR
|
kopr xxxxxxxx
(Xxxxxxx xxxxxxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxx xxxxx
|
xxxxxx, ploché, xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx a (dvojnažky) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxxxx
|
xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx, pronikavá, xxxxxxx
|
XXXXXXXX
|
xxxxxxxx
(Xxxxxxxxxx xxxxxxx X.)
|
xxxxxx plody
|
kulovité xxxxxxxxx, xxxxxx
|
xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx, žlutě xxxxxxxxxxx
|
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx
|
XXXXXXX
xxxx
|
xxxxxxx
(Xxxxxxx xxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx lomu, svraštělého x zjizveného xxxxxxx xxx hlíz x xxxxxx (xxxxx xxx 15 xx), xxxxxxxxx xx xxxxxxx 15 % oddénků xxxxxxxxx, xxxxxx xxxx pórovitých x připálených
|
šedožlutá, xxxxx, xxxxxxxxxx xx načernalá
|
charakteristická, xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx kořenná
|
drcená, mletá
|
prášek xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxx žlutá, xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx
|
||
XXXXXXXXX
|
xxxxxxxxx
(Xxxxxxxx hortensis Xxxxxx.)
|
xxxxx xxxx xxxxx, xxxxxxxx klásků, květů xxxx xxxxxx částí
|
bez xxxxxx
|
xxxxxx xxxxxx, šedozelená xx xxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx
|
XXXXXXXXX XXXX
xxxx
|
xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx)
|
xxxxx sušené xxxxxxx (xxxxxxx míšek)
|
semenné xxxxx xxxx xxxxxx, xx xxxxxx xxxxx celistvé, x xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, matně xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx
|
xxxxx, xxxxxxxx žlutá, žlutohnědá xx červenohnědá
|
pronikavě aromatická
|
ostře xxxxxxxxxx, kořenná
|
mletý
|
jemně xx xxxxxx xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx až xxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxx aromatická, xxxxxxx
|
||
XXXXXXXXX XXXXX
xxxx
|
xxxxxxxxxxx pravý
(Myristica xxxxxxxx Xxxxxxxx)
|
xxxxxx zralá jádra
|
semena xxxx xxxx xxxxxxx xxxx kulovitý xxxx, xx xxxxxxx síťovitě xxxxxxx xxxxxxxx
|
xxxxxx xxxxxxxxx xx hnědý, na xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx, xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxxxx xxxxxx xxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxx kořenná
|
NOVÉ XXXXXX
xxxx
|
xxxxxxxxxxx pravý
(Pimenta xxxxxx Xxxx.)
|
xxxxxx plody
|
nedozrálé bobule, xxxxxxx xxxxxxx, tvrdé, xxx xxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx
|
xxxxx xxxxx xx načervenale xxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xxxxx, xxxxxxx
|
xxxxxx, xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
xxxxx xx xxxxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxx, xxxxxxx
|
XXXXXXX
|
xxxxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxx X.)
|
xxxxx xxxx xxxxx a xxxxx xxxxx
|
xxx xxxxxx x xxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx, šedo xx xxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx
|
XXXXXXX XXXXX
|
xxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxx L.)
|
sušené xxxxx
|
xxxxx mletá
|
|||
- lahůdková
|
ohnivě xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx aromatická
|
sladká
|
|||
- xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
xxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xxxxxx, nepatrně xxxxxxxx xxxx pálivá
|
- xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxx, slabě xxxxxxxx
|
- xxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
xxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx, nevýrazná
|
sladká xx mírně xxxxxx
|
XXXX XXXX
xxxx
|
xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxx xxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxxx, tvrdé na xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 10 % xxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxx, xxxxx xxxx se xxxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxx ostrá
|
drcený, mletý
|
prášek xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx
|
xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
||
XXXX XXXXX
xxxx
|
xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx nigrum X.)
|
xxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx xxxxxx, neloupané, xxxxxxxxx, xxx xxxxxx, xxx obsahovat xxxxxxx 5 % xxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx, xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx
|
xxxxxxxx xx xxxxxx xx zeleným xxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx ostrá
|
PEPŘ XXXXXXX
|
xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxxx, xxxxx mají xxxxxxx xxxxxx xxxxxx uzavírající xx xxxxx vyvinuté xxxxxx (xxxxxxx xxxx xxxxxx)
|
xxxxxxx xx růžová
|
jemná, xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx
|
XXXX ZELENÝ
|
pepřovník xxxxx
(Xxxxx xxxxxx L.)
|
sušené nezralé xxxxx
|
xxxxxxx svraštělé xxxxx xxxxxx, x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx, aromatická
|
výrazně xxxxxxx, xxxxxx
|
XXXXXXXXX
|
xxxxxxxxx
|
xxxxxx semeno
|
hladká xxxx xxxxx xxxxxx, xxx 5 mm
|
bledě xxxxxxxxxx,
|
xxxxxxx kořenná
|
mírně nahořklá, xxxxxxx
|
XXXXX SENO
|
řecké seno
(Trigonella
foenumgraecum X.)
|
&xxxx; |
xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx na xxxxxx
|
xxxxxx xx šedě xxxxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
XXXXXXXX
|
xxxxxxxx
(Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxx, kožovité, xxxxxx xxxxxxxx až přisedlé, xxx xxxxxx x xxxxx xx xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxxx, xx xxxxxx straně xxxxxxxx šedoplstnatá
|
aromatická
|
kořenná, nahořklá
|
SATUREJKA
|
saturejka xxxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxxxx L.)
saturejka xxxxxx
(Xxxxxxxx montana X.)
|
xxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx xxxx celé xxxxxx
|
xxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxx, hladké xx xxxxxxx x xxxxxxxx, xxx xxxxxx, xxxx xxxxxx 15 - 30 xx xxxxxx
|
xxxxxxxx zelená až xxxxx xxxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxx kořenná
|
SKOŘICE
celá
|
skořicovník
(Cinnamomum
zeylanicum (Xxxxx), C. aromaticum (Xxxx), X. xxxxxxxxx (Xxxx), C. burmanii (Xxxx)
|
xxxx
|
xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxx pruty oškrábané xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx drsného povrchu, xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x větviček xxxxxxxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxx, skořicově hnědá xx xxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxxxxx, natrpklá xx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxxx, xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxxxx prášek xxx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx drť
|
okrová x xxxxxxxx xx xxxxx xx červena
|
silně xxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx
|
XXXXXX
|
xxxxxx xxxxx
(Xxxxxx xxxxxxx L.)
|
sušené xxxxxx
|
xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
XXXXXX
|
xxxxxx
(Xxxxxx xxxxxxxxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx listy xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx stonků x xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx strana xxxxx xx xxxxxxxxxx, xx xxxxx je xxxx běloplstnatý
|
silná, xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxx hořká xx xxxxxxx
|
XXXXXX
|
xxxxxx xxxxxx
(Xxxxxx xxxxxxxx X.)
|
xxxxx směs xxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxx (1 - 5 xx)
|
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx hnědozelená, xxxxx xxxxx fialovo-růžová až xxxxxxx
|
xxxxxxxx aromatická
|
kořenně xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
XXXXXXX
|
xxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxx planifolia Xxxxxx)
|
xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx svraštělé, xxxxxx
|
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx
|
xxxxx aromatická
|
aromatická
|
ZÁZVOR
celý
|
zázvor
(Zingiber xxxxxxxxxx Xxxx.)
|
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxx (xxxxxxx však 20 xx), rozvětvené, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx, u xxxxxxxxx xxxxxxx šedobílá
|
aromatická, xxxxx xxxxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx
|
xxxxxx, xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxxxxx se xxxxxxxxxx jemnými xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx
|
xxxxx xx světle xxxxxx xxxxxxxx
|
xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxx, kořenná
|
Příloha č. 3 x xxxxxxxx č. 331/1997 Sb.
Fyzikální a xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
Xxxxx xxxxxx
|
xxxxxxx x % xxxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx x % xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx x (ml/100 x) x xxxxxx nejméně
|
popel xxxxxxxxx-
xx x xxxxxxxx x % hmotnosti xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx x % xxxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx xxxxxxx
|
||
xxxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxx cizí
|
anorga-
nické
|
||||||
Anýz
|
12,0
|
10,0
|
2,0
|
2,5
|
3,0
|
2,0
|
2,0
|
|
Badyán
|
||||||||
celý
|
10
|
4,0
|
8,0
|
20,0
|
0,5
|
0,5
|
||
mletý
|
12
|
5,0
|
3,0
|
1,0
|
||||
Bazalka
|
12,0
|
16,0
|
0,3
|
2,0
|
18,0 3)
|
2,0
|
2,0
|
|
Xxxxxxx xxxx
|
||||||||
xxxx
|
8,0
|
7,0
|
1,0
|
2,0
|
6,0
|
1,0
|
0,5
|
|
xxxxx
|
8,0
|
7,0
|
1,0
|
2,0
|
||||
Xxxxxxxx
|
14,0
|
12,0
|
0,6
|
1,5
|
16,0 3)
|
4,0
|
2,0
|
|
Fenykl
|
||||||||
celý
|
12,0
|
10,0
|
1,0
|
2,0
|
3,0
|
2,0
|
2,0
|
|
mletý
|
12,0
|
10,0
|
1,0
|
2,0
|
||||
Hřebíček
|
||||||||
celý
|
12,0
|
15,0
|
-
|
5,0
|
0,3
|
0,3
|
||
mletý
|
10,0
|
7,0
|
14,0
|
0,5
|
||||
Chilli
|
||||||||
celé
|
11,0
|
10,0
|
1,6
|
10,0
|
0,5
|
0,5
|
||
mleté
|
11,0
|
10,0
|
1,6
|
|||||
Jalovec
|
||||||||
celý
|
16
|
4,0
|
0,7
|
1,0
|
5,0
|
0,5
|
0,5
|
|
mletý
|
13
|
4,0
|
0,5
|
1,0
|
||||
Kardamom
|
||||||||
semena
|
13
|
9,5
|
3,5
|
1,0
|
0,5
|
0,5
|
||
tobolky
|
13
|
9,5
|
3,5
|
5,0
|
3,0
|
2,0
|
||
Kmín (xxxxx)
|
||||||||
xxxx
|
13,0
|
8,0
|
2,5
|
1,5
|
1,0
|
2,0
|
2,0
|
|
xxxxxx
|
13,0
|
8,0
|
1,0
|
|||||
xxxxx
|
13,0
|
8,0
|
1,0
|
1,5
|
||||
Xxxx xxxxxxxxx (xxxxxx)
|
||||||||
xxxx
|
12,0
|
9,0
|
1,5
|
2,0
|
1,0
|
2,0
|
2,0
|
|
xxxxxx
|
12,0
|
9,0
|
1,5
|
|||||
xxxxx
|
12,0
|
9,0
|
1,5
|
|||||
Xxxx xxxxxx
|
12,0
|
12,0
|
1,5
|
3,0
|
5,0
|
2,0
|
2,0
|
|
Xxxx
|
10,0
|
2,5
|
3,0
|
2,0
|
0,5
|
|||
Xxxxxxxx
|
||||||||
xxxx
|
9,0
|
7,0
|
0,4
|
1,5
|
3,0
|
2,0
|
2,0
|
|
xxxxx
|
9,0
|
7,0
|
0,4
|
1,5
|
||||
Xxxxxxx
|
xxxxxxxxx x % xxxx. xxxxxxx 2,0
|
|||||||
xxxx
|
12,0
|
2,0
|
0,2
|
0,2
|
||||
xxxxx
|
10,0
|
9,0
|
1,5
|
|||||
Xxxxxxxxx
|
12,0
|
16,0
|
0,7
|
4,5
|
3,0
|
1,0
|
2,0
|
|
Xxxxxxxxx xxxx
|
||||||||
xxxx
|
10
|
4,0
|
0,5
|
16,0
|
0,3
|
0,5
|
xxxx nejvýše 35 %
|
|
xxxxx
|
12
|
4,0
|
||||||
Xxxxxxxxx ořech
|
||||||||
celý
|
10
|
3,0
|
6,5
|
0,5
|
10,0
|
0,5
|
0,5
|
oxid xxxxxxxx x % xx. xxxxxxx 0,35
|
xxxxx
|
10
|
3,0
|
5,0
|
|||||
Xxxx xxxxxx
|
||||||||
xxxx
|
12,0
|
4,5
|
1,5
|
0,4
|
4,0
|
0,5
|
0,5
|
|
xxxxx
|
12,0
|
4,5
|
1,0
|
0,4
|
||||
Xxxxxxx
|
12,0
|
10,0
|
0,5
|
2,0
|
16,0 3)
|
3,0
|
2,0
|
|
Xxxxxxx
|
x) obsah capsaicinu x xx/100 x x xxxxxx
|
|||||||
xxxxxxxxx
|
11,0
|
6,5
|
x) 10,0
|
0,5
|
||||
sladká
|
11,0
|
7,0
|
10,0
|
0,7
|
||||
pálivá
|
11,0
|
8,0
|
30,0
|
1,0
|
||||
gulášová
|
11,0
|
9,0
|
30,0
|
1,3
|
||||
Pepř xxxx
|
||||||||
xxxx
|
15,0
|
3,5
|
1,0
|
4,0
|
0,5
|
0,5
|
xxxxxxx x % xx. xxxxxxx 4,0
|
|
mletý
|
15,0
|
3,5
|
0,6
|
0,3
|
||||
Pepř xxxxx
|
||||||||
xxxx
|
1,0
|
6,0
|
2,0
|
4,0
|
0,5
|
0,5
|
xxxxxxx v % xx. xxxxxxx 4,0
|
|
xxxxx
|
14,0
|
6,0
|
0,8
|
1,2
|
||||
Xxxx xxxxxxx
|
||||||||
xxxx
|
15,0
|
1,0
|
4,0
|
0,5
|
0,5
|
|||
xxxxx
|
||||||||
Xxxx zelený
|
||||||||
celý
|
12,0
|
5,0
|
0,3
|
4,0
|
0,5
|
0,5
|
||
mletý
|
||||||||
Pískavice, xxxxx xxxx
|
11,0
|
5,0
|
1,5
|
5,0
|
5,0
|
2,0
|
||
Xxxxxxxx
|
11,0
|
8,0
|
0,8
|
1,0
|
6,0
|
1,0
|
1,0
|
|
Xxxxxxxxx
|
13,0
|
11,0
|
0,4
|
1,0
|
4,0
|
1,0
|
2,0
|
|
Xxxxxxx
|
||||||||
xxxx
|
14,0
|
7,0
|
1,0
|
2,0
|
2,0
|
1,0
|
0,5
|
|
xxxxx
|
12,0
|
7,0
|
0,5
|
2,0
|
||||
Xxxxxx
|
||||||||
xx vláknech
|
12,0
|
8,0
|
1,5
|
|||||
mletý
|
10,0
|
8,0
|
1,5
|
|||||
Šalvěj
|
12,0
|
11,0
|
1,5
|
2,0
|
8,0 3)
|
0,5
|
0,5
|
|
Xxxxxx
|
12,0
|
14,0
|
1,0
|
3,5
|
5,0
|
1,0
|
1,0
|
|
Xxxxxxx
|
35,0
|
7,0
|
xxxxxxxxxxxx 2 %
|
|||||
Xxxxxx
|
||||||||
xxxxxxxx celý
|
12,0
|
8,0
|
1,5
|
1,1
|
|
|||
bělený
|
12,0
|
11,0
|
1,5
|
2,5
|
2,0
|
0,5
|
0,5
|
|
mletý
|
12,0
|
8,0
|
1,0
|
2,5
|
2,0
|
0,5
|
0,5
|
Příloha č. 4 x xxxxxxxx č. 331/1997 Xx.
Xxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky na xxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxx
|
xxxx
|
xxxx
|
xxxxx XxXx x xxxxxx % xxxxxxx
|
xxxxxxxxx xxxxxxx 5) v xxxxxx % nejvýše
|
obsah xxxxxxxxxx xxxxxxx/xx soli
|
jedlá xxx
|
xxxxx
|
xxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx
|
98,0
|
2,0
|
-
|
xxxxx sůl x xxxxx
|
xxxxx
|
xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx
|
98,0
|
2,0
|
27 ± 7 xx jodu 6)
|
xxxxx xxx s jodem x fluorem
|
slaná
|
neutrální, xxx xxxxxx xxxxx
|
98,0
|
2,0
|
27 ± 7 xx jodu xxxxxxx 250 xx xxxxxx 7)
|
jedlá sůl x xxxxx obohacená
|
slaná
|
neutrální, xxx xxxxxx xxxxx
|
97,0
|
-
|
27 ± 7 xx xxxx
xxxxxxxx xxxxxxx dle xxxxx xxxxxxx
|
Xxxxxxx č. 5 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.
Xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx
Xxxx
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx
xxxxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxxx xxxxxx
xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
xxxx xxx xxxxxxxx dresinku
směs xxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxx pro xxxxxxxx xxxxxxx
xxxx xxx xxxxxxxx xxxxx
xxxx pro xxxxxxxx polevy
směs pro xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx do xxxxxxx
|
Xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
|
Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
1. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxx. Xxxxxx, xxxxx, konzistence, xxxx a vůně xxxx xxx charakteristické xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx na xxxx xxxxx. Xxxx a xxxx výrobku xxxx xxx xxxxxxx, xxx xxxxxx příměsí, xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx x vůně.
2. Ochucovadla x xxxxxxx xxxxxx xxxx vzhled, barvu, xxxxxxxxxxx, xxxx x xxxx po xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx obalu. Chuť x vůně xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx, xxxx jinak změněné xxxxx x xxxx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky:
1. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 15 % xxxx.
2. Studená xxxxxx xxxx xxxxxxx s xX nejvýše 4,5.
Příloha x. 7 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxxxxx hmotnost x x
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx x %
|
do 50
|
10
|
51 - 120
|
5
|
121 - 250
|
4
|
251 - 1000
|
3
|
1001 - 2500
|
2
|
xxx 2500
|
1
|
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxxxxx xxxxx x xx
|
xxxxxxxxx záporná xxxxxxxx od deklarovaného xxxxxx x %
|
xx 170
|
4
|
171 - 1000
|
2
|
nad 1000
|
1
|
Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx x. 331/1997 Sb.
Členění xx xxxxxxx x podskupiny
Druh
|
Skupina
|
Podskupina
|
Hořčice
|
plnotučná
|
|
kremžská
|
||
speciální
|
podle xxxx nebo xxxxx xxxxxxxxxx složky
|
Xxxxxxx č. 9 x xxxxxxxx č. 331/1997 Sb.
Smyslové, fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx
|
xxxxxx
|
xxxxx
|
xxxx x chuť
|
plnotučná
|
kašovitá xxxxx xxx hrubých xxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx
|
xxxxx, xxxxxxx
|
xxxxxxxx
|
xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx
|
xxxxx, palčivá, xxxxxxxx
|
xxxxxxxxx
|
xxxxxxxx hmota xxx xxxxxxx částic xxxx x xxxxxxxxx přidané xxxxxxxx xxxx xxxxx
|
xxxxxxxxxx x přibarvené, šedohnědá x nepřibarvené ovlivněná xxxxxx přidané xxxxxxxx xxxx xxxxx
|
xxxxx, palčivá, xxxxxxxxx xxxxxxxx zeleniny xxxx xxxxx
|
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx
|
||
xxxxxxxxx x xxxxxxxxx
|
xxxxxxxx
|
|
Xxxxxx v % nejméně
|
20
|
32
|
Cukr xxxx xxxxxxxxx x % xxxxxxx
|
5,0 xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx x xxxxxxxxx
|
16
|
Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx v % nejvýše
|
2,5
|
1,9
|
Tuk x % xxxxxxx
|
3,6
|
-
|
Xxxxx x % xxxxxxx
|
0,1
|
0,1
|
Xxxxxxx 3
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní odchylky xx spotřebitelského xxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxx x x
|
xxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
|
do 200
|
5
|
201 xx 500
|
4
|
501 xx 1000
|
3
|
xxx 1000
|
2
|
Xx. II
Přechodná xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx potravin xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx nejpozději xx 31. xxxxxxxx 2001.
Xx. II xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 419/2000 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.1.2001
Xxxxxx předpis č. 331/97 Sb. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x výjimkou §3, 7, 12 x 16, které xxxxxxxx xxxxxxxxx dnem 1.4.1998.
Xx xxxxx xxxxxx právního xxxxxxxx xxxx podchyceny xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
419/2000 Xx., kterým xx xxxx vyhláška XX x. 331/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), h), x), j) x x) zákona x. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx koření, jedlou xxx, dehydratované xxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 1.1.2001
Xxxxxx xxxxxxx x. 331/97 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 398/2016 Sb. x účinností xx 1.7.2017.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx derogační xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.