Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 30.06.2017.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.12.2000 do 30.06.2017.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro koření, jedlou sůl, dehydratované výrobky a ochucovadla a hořčici

331/97 Sb.

ODDÍL 1. Koření §1

Členění na skupiny a podskupiny §2

Označování §3

Požadavky na jakost §4

ODDÍL 2. Jedlá sůl §5

Členění na skupiny a podskupiny §6

Označování §7

Požadavky na jakost §8

ODDÍL 3. Dehydratované výrobky a ochucovadla §9

Členění druhu na skupiny §10

Označování §11

Požadavky na jakost §12

Uvádění do oběhu §13

ODDÍL 4. Hořčice §14

Členění na skupiny a podskupiny §15

Označování §16

Požadavky na jakost §17 §18

Přechodné ustanovení §19

Účinnost §20

Příloha 1 - Členění na skupiny a podskupiny, Přípustné záporné hmotnostní odchylky

Příloha 2 - Smyslové požadavky na jakost

Příloha 3 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost

Příloha 4 - Smyslové a chemické požadavky na jakost

Příloha 5 - Členění druhu na skupiny

Příloha 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost

Příloha 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky, Přípustné záporné objemové odchylky

Příloha 8 - Členění na skupiny a podskupiny

Příloha 9 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost

č. 419/2000 Sb. - Čl. II

INFORMACE

ODDÍL 1

XXXXXX

§1

Xxx účely xxxx vyhlášky xx xxxxxx

x) kořením části xxxxxxx jako kořeny, xxxxxxx, xxxx, xxxxx, xxx, xxxxx, plody, xxxxxx nebo xxxxxx xxxxx, uvedené x příloze č. 2, v nezbytné xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxx; x xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx do xxxxxxx xxxxxxxx hmotnosti,

b) xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx písmenem x), xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxx x drcených směsí xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx do jednoho xxxxxxxx xxxxxxxxx,

x) kořenícím xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx uvedených xxx xxxxxxxx x), přídatných xxxxx, xxxxxxxx, xxxx xxxx xxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx příměsmi příměsi xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, zejména xxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, plodů, xxxxx a xxxxx xxxxxxx,

x) cizími xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxx x semena xxxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxx příměsmi xxxxxxx jiného xxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxx.

§2

Členění xx xxxxxxx x podskupiny

Členění xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 1 tabulce 1.

§3

Xxxxxxxxxx

(1) Kromě údajů xxxxxxxxx v xxxxxx x ve xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xxxx uvede xxxxx xxxxxx xxxxx přílohy č. 2.

(2) Xxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx xx může xxxxxxx xxxxx počtem kusů.

(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 1 tabulce 2.

§4

Požadavky xx xxxxxx

(1) Xxxxxxxx požadavky na xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2.

(2) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx jakost jsou xxxxxxx x příloze č. 3.

(3) Xxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx se stanoví xxxxx technických xxxxx. 2)

XXXXX 2

XXXXX XXX

§5

Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí jedlou xxxx krystalický produkt xxxxxxxxxx xxxxxxx 97 % xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx doplňkem.

§6

Členění xx skupiny x xxxxxxxxxx

(1) Xxxxx xxx se xxxxx xx skupiny

a) xxxxx xxx,

x) xxxxx xxx xxxxxxxxx.

(2) Jedlá sůl xxxxxxxxx xx xxxx xx podskupiny

a) jedlá xxx x xxxxx,

x) xxxxx xxx s xxxxx x xxxxxxx,

x) xxxxx xxx s xxxxx xxxxxxxxx.

§7

Xxxxxxxxxx

Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx dále xxxxxx

x) jedlá xxx xxxxxxxxx názvem xxxxxxxxxx,

x) xxxxxx o potravním xxxxxxx, xxxxxx je xxxxx xxx xxxxxxxxx,

x) x jedlé soli x xxxxx x xxxxxxx upozorněním, že xx lze konzumovat xxxxxxx 4 x xxxxx a xxxxx xx užívat současně x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxxx o xxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx).

§8

Požadavky xx xxxxxx

Xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 4.

XXXXX 3

DEHYDRATOVANÉ XXXXXXX X OCHUCOVADLA

§9

Pro xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx

x) dehydratovaným xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx vlhkosti, xxxxxxxxx xxxx sypké xxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxxxxx obnoví xxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx k xxxxxxxxx xxxx zvýraznění xxxxx, xxxxxxx xxxx hydrolyzátů xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx past a xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxx k xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx chuťová příloha x xxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x jedlých xxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx, emulgátorů, xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx x mléčných výrobků.

§10

Xxxxxxx druhu xx xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxx na xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 5.

§11

Xxxxxxxxxx

(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x ve xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx označí

a) xxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx, xxxxxx a xxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxx x xxxxxxxx.

(2) X xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xx na xxxxx dále ještě xxxxxx

x) xxxxx druhu x xxxxxxx,

x) u xxxxxxxxxxxx xxxx "xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx x %",

x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx.

§12

Xxxxxxxxx xx xxxxxx

(1) Xxxxxxxx, fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 6.

(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 7 xxxxxxxxx 1 x 2.

§13

Xxxxxxx xx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx se skladují x xxxxxxx, chladných x xxxxxxxxxxxx místnostech xx podlážkách, xxxxxxx 5 xx nad xxxx a od xxxx. Dehydratované xxxxxxx xx xxxxxxxx odděleně xx xxxxx x xxxxxxxxx pachy x xxxxxx.

XXXXX 4

HOŘČICE

§14

Pro účely xxxx xxxxxxxx se xxxxxx

x) xxxxxxx potravina xxxxxxxx x mletých xxxxx hořčice, kvasného xxxx, xxxxx xxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxx xx případně xxxxx xxxxxxxxxx xxxx chemicky xxxxxxxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx vyrobená x xxxxxxx semen xxxxxxx xxxxx hořčice bílé,

c) xxxxxxx xxxxxxxxx hořčice x mletých semen xxxxxxx druhů xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxx speciální hořčice xxxxx xxxxxxx x) xxxxxxxx xxxxxxxx zejména xxxxxxxx xxxx ovoce xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx speciálně xxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxx).

§15

Xxxxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx

Xxxxxxx na xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 8.

§16

Označování

(1) Kromě údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x xx zvláštním xxxxxxxx 1) xx xxxx xxxxxx

x) hořčice xxxxxx a skupinou xxxx xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxx podle typu xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx složky,

c) xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.

(2) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9 xxxxxxx 3.

§17

Požadavky xx xxxxxx

Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx v příloze č. 9, xxxxxxxxx 1 x 2.

§18

§18 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 419/2000 Sb.

§19

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx a xxxxxxx balených x xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 xx 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx jen x rozsahu §6 xxxxxx.

§20

Xxxxxxxx

Xxxx xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx dnem xxxxxxxxx, x xxxxxxxx §3, 7, 12 x 16, které xxxxxxxx xxxxxxxxx dnem 1. xxxxx 1998.

Ministr:
Ing. Lux x. r.

Xxxxxxx č. 1 x vyhlášce č. 331/1997 Xx.

Xxxxxxx 1

Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx

xxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxx
xxxxxx xxxxx přílohy x. 2
směsi xxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxxx (xxxxxxx)

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxxxxxxxx balení

hmotnost x x xxxx xxxxx x ml
hmotnostní xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v %
xx 10
8
xxx 10 xx 50
5
nad 50 xx 200
4
xxx 200 xx 1 000
2
nad 1&xxxx;000
1

Příloha x. 2 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.

XXXXXXXX XXXXXXXXX XX XXXXXX

Xxxxx xxxxxx
Xxxxx xxxxxxxx
Xxxx rostliny
Vzhled
Barva
Vůně
Chuť
ANÝZ
anýz
(Pimpinella xxxxxx X.)
xxxxxx xxxxx
xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx x krátkou xxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxx, palčivě kořenná
BADYÁN
celý
badyáník xxxxx (Illicium xxxxx Xxxx.x.)
xxxxx sušené xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx s krátkou xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxx
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx xx xxxxx
xxxxxxx xxxxxxx,
xxxxxxx, xxxxxxxx
XXXXXXX
xxxxxxx
(Xxxxxx xxxxxxxxx X.)
xxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx
xxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx
xxxxxxxxxx
xx mentolu
kořenná s xxxxx hořkou xxxxxxx, xxxxxxx
XXXXXXX XXXX
xxxxxx pravý
(Laurus xxxxxxx X.)
xxxxxx xxxxx
xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxx
xxxxxx zelená, xxxxxx xx xxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx, hořká, trpká
ESTRAGON
pelyněk xxxxxxx
(Xxxxxxxxx dracunculus X.)
xxxxxx xxxxxx
xxxx xxxx xxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx x hnědých xxxxx
xxxxx xxxxx zelené až xxxxxxxxxx: květní xxxxx xxxxxx, bledězelené, xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
XXXXXX
Xxxxxx
(Xxxxxxxxxx xxxxxxx X. Xxxxxx var. xxxxxxx)
xxxxxx xxxxx
xxxxx rovné xxxx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxx
XXXXXXXX
xxxx
xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxx caryophyllus)
(C. Xxxxxxxx Bullock xxx Xxxxxxxx)
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 10 % xx. "xxxxxxxx xxx xxxxxxxx"
xxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxx aromatická
ostře xxxxxxx, xxxxxxx
xxxxxx, mletý
 
 
prášek xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx
XXXXXX
xxxx
xxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxxxxx X., Xxxxxxxx xxxxxxxx X., Capsicum xxxxxxxx X. x Xxxxxxxx xxxxxx L.)
sušené xxxxx
xxxx xxxxxx xxxxx xxxxx se xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx, sladká, xxxxx nahořklá
zvlášť xxxxx xxxxxx
xxxxxx, mleté
 
 
drť xxxx xxxxx xxxxx xxxxxx
xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx xxxxx xxxxxx
XXXXXXX
xxxx
xxxxxxx xxxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxx X.)
xxxxx sušené xxxxx
xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxx
xxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx, xx povrchu xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx až xxxxxxxxxx ojíněné
aromatická
kořenná, xxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
XXXXXXXX
xxxx
xxxxxxxx xxxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx L. Xxxxx var. minuscula Xxxxxxx)
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 7 % xxxxxxxxx a svraštělých xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxxxx xxxxx barvy x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx (xxx xxxx)
xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx, slabě palčivá
drcený, xxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxx xxxxxxx, pokrytá xxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 5 % xxxxx xxxxxxx, červených xxxxxxxxxxx jemně xx xxxxxx mletý xxxxxx xx xxxxxxxxxx částicemi
šedohnědá, xxxxxx až tmavě xxxxxxx xxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxx, slabě xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxxxx
XXXX (xxxxx)
xxxx
xxxx xxxxxxx
- xxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxx X.)
xxxxxx plody
podlouhlé, mírně xxxxxxx xxxxx, žebernatého xxxxxxx
xxxxxx xxxxx až xxxxx hnědá, xx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
XXXX XXXXXXXXX
(xxxxxx)
xxxx
xxxx xxxxxxx
- xxxxxxxxx forma
(Carum xxxxx X.)
xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx formy xxxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxxx
xxxxxxxxxx, světle xxxxx až xxxxxx xxxxxxxxx se xxxxxxxxxxx xxxxx, celkově xxxxxxxxx xxx dvouletá forma
charakteristická, xxxxx méně xxxxxxxx xxx u dvouleté xxxxx
xxxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxx xxxx xxxxxx xx znatelným xxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
XXXX XXXXXX
xxxxxx xxxxxxxxx
(Xxxxxxx xxxxxxx L.)
sušené xxxxx
xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxx, u xxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxx až xxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx, palčivá, aromatická
KOPR
kopr xxxxxxxx
(Xxxxxxx xxxxxxxxx X.)
xxxxxx xxxxx xxxxx
xxxxxx, ploché, xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx a (dvojnažky) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxxxx
xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxx, pronikavá, xxxxxxx
XXXXXXXX
xxxxxxxx
(Xxxxxxxxxx xxxxxxx X.)
xxxxxx plody
kulovité xxxxxxxxx, xxxxxx
xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx, žlutě xxxxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx
XXXXXXX
xxxx
xxxxxxx
(Xxxxxxx xxxxx X.)
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx lomu, svraštělého x zjizveného xxxxxxx xxx hlíz x xxxxxx (xxxxx xxx 15 xx), xxxxxxxxx xx xxxxxxx 15 % oddénků xxxxxxxxx, xxxxxx xxxx pórovitých x připálených
šedožlutá, xxxxx, xxxxxxxxxx xx načernalá
charakteristická, xxxxxxxxxx
xxxxxxx kořenná
drcená, mletá
 
 
prášek xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
xxxx žlutá, xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
XXXXXXXXX
xxxxxxxxx
(Xxxxxxxx hortensis Xxxxxx.)
xxxxx xxxx xxxxx, xxxxxxxx klásků, květů xxxx xxxxxx částí
bez xxxxxx
xxxxxx xxxxxx, šedozelená xx xxxxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
XXXXXXXXX XXXX
xxxx
xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx)
xxxxx sušené xxxxxxx (xxxxxxx míšek)
semenné xxxxx xxxx xxxxxx, xx xxxxxx xxxxx celistvé, x xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, matně xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx
xxxxx, xxxxxxxx žlutá, žlutohnědá xx červenohnědá
pronikavě aromatická
ostře xxxxxxxxxx, kořenná
mletý
 
 
jemně xx xxxxxx xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx až xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxx aromatická, xxxxxxx
XXXXXXXXX XXXXX
xxxx
xxxxxxxxxxx pravý
(Myristica xxxxxxxx Xxxxxxxx)
xxxxxx zralá jádra
semena xxxx xxxx xxxxxxx xxxx kulovitý xxxx, xx xxxxxxx síťovitě xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxxx xx hnědý, na xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxx kořenná
NOVÉ XXXXXX
xxxx
xxxxxxxxxxx pravý
(Pimenta xxxxxx Xxxx.)
xxxxxx plody
nedozrálé bobule, xxxxxxx xxxxxxx, tvrdé, xxx xxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxx xx načervenale xxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx, xxxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xx xxxxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx
xxxxx, xxxxxxx
XXXXXXX
xxxxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxx X.)
xxxxx xxxx xxxxx a xxxxx xxxxx
xxx xxxxxx x xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx, šedo xx xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
XXXXXXX XXXXX
xxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxx L.)
sušené xxxxx
xxxxx mletá
 
 
 
- lahůdková
 
 
 
ohnivě xxxxxxx
xxxxxxxxxx aromatická
sladká
- xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxx, nepatrně xxxxxxxx xxxx pálivá
- xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx, slabě xxxxxxxx
- xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx, nevýrazná
sladká xx mírně xxxxxx
XXXX XXXX
xxxx
xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxxx X.)
xxxxxx xxxxx xxxxxx
xxxxxxx, xxxxxx, tvrdé na xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 10 % xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxx, xxxxx xxxx se xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx ostrá
drcený, mletý
 
 
prášek xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx
xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
XXXX XXXXX
xxxx
xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx nigrum X.)
xxxxxx xxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx xxxxxx, neloupané, xxxxxxxxx, xxx xxxxxx, xxx obsahovat xxxxxxx 5 % xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx
xxxxxxxx xx xxxxxx xx zeleným xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx
xxxxxxx ostrá
PEPŘ XXXXXXX
xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxxx X.)
xxxxxx xxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxxx, xxxxx mají xxxxxxx xxxxxx xxxxxx uzavírající xx xxxxx vyvinuté xxxxxx (xxxxxxx xxxx xxxxxx)
xxxxxxx xx růžová
jemná, xxxxxxx
xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx
XXXX ZELENÝ
pepřovník xxxxx
(Xxxxx xxxxxx L.)
sušené nezralé xxxxx
xxxxxxx svraštělé xxxxx xxxxxx, x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx
xxxxxxx, aromatická
výrazně xxxxxxx, xxxxxx
XXXXXXXXX
xxxxxxxxx
xxxxxx semeno
hladká xxxx xxxxx xxxxxx, xxx 5 mm
bledě xxxxxxxxxx,
xxxxxxx kořenná
mírně nahořklá, xxxxxxx
XXXXX SENO
řecké seno
(Trigonella
foenumgraecum X.)
&xxxx;
xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx na xxxxxx
xxxxxx xx šedě xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
XXXXXXXX
xxxxxxxx
(Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx X.)
xxxxxx xxxxx
xxxxx xxxxxxxxx, kožovité, xxxxxx xxxxxxxx až přisedlé, xxx xxxxxx x xxxxx xx xxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxxx, xx xxxxxx straně xxxxxxxx šedoplstnatá
aromatická
kořenná, nahořklá
SATUREJKA
saturejka xxxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxxxx L.)
saturejka xxxxxx
(Xxxxxxxx montana X.)
xxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx xxxx celé xxxxxx
xxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxx, hladké xx xxxxxxx x xxxxxxxx, xxx xxxxxx, xxxx xxxxxx 15 - 30 xx xxxxxx
xxxxxxxx zelená až xxxxx xxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx kořenná
SKOŘICE
celá
skořicovník
(Cinnamomum
zeylanicum (Xxxxx), C. aromaticum (Xxxx), X. xxxxxxxxx (Xxxx), C. burmanii (Xxxx)
xxxx
xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxx pruty oškrábané xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx drsného povrchu, xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x větviček xxxxxxxxxxxx
xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxx, skořicově hnědá xx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxx, natrpklá xx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx prášek xxx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx drť
okrová x xxxxxxxx xx xxxxx xx červena
silně xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx
XXXXXX
xxxxxx xxxxx
(Xxxxxx xxxxxxx L.)
sušené xxxxxx
xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
XXXXXX
xxxxxx
(Xxxxxx xxxxxxxxxxx X.)
xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx listy xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx stonků x xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx strana xxxxx xx xxxxxxxxxx, xx xxxxx je xxxx běloplstnatý
silná, xxxxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxx hořká xx xxxxxxx
XXXXXX
xxxxxx xxxxxx
(Xxxxxx xxxxxxxx X.)
xxxxx směs xxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxx
xxxxx xxxx (1 - 5 xx)
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx hnědozelená, xxxxx xxxxx fialovo-růžová až xxxxxxx
xxxxxxxx aromatická
kořenně xxxxxxxx xxxxxxxxxx
XXXXXXX
xxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxx planifolia Xxxxxx)
xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxxxx svraštělé, xxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx
xxxxx aromatická
aromatická
ZÁZVOR
celý
zázvor
(Zingiber xxxxxxxxxx Xxxx.)
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxx (xxxxxxx však 20 xx), rozvětvené, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx
xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx, u xxxxxxxxx xxxxxxx šedobílá
aromatická, xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx se xxxxxxxxxx jemnými xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxx xx světle xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxx, kořenná

Příloha č. 3 x xxxxxxxx č. 331/1997 Sb.

Fyzikální a xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx

Xxxxx xxxxxx
xxxxxxx x % xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx x % xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
xxxxxx x (ml/100 x) x xxxxxx nejméně
popel xxxxxxxxx-
xx x xxxxxxxx x % hmotnosti xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx x % xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx cizí
anorga-
nické
Anýz
12,0
10,0
2,0
2,5
3,0
2,0
2,0
Badyán
celý
10
4,0
8,0
20,0
0,5
0,5
mletý
12
5,0
3,0
1,0
Bazalka
12,0
16,0
0,3
2,0
18,0 3)
2,0
2,0
Xxxxxxx xxxx
xxxx
8,0
7,0
1,0
2,0
6,0
1,0
0,5
xxxxx
8,0
7,0
1,0
2,0
Xxxxxxxx
14,0
12,0
0,6
1,5
16,0 3)
4,0
2,0
Fenykl
celý
12,0
10,0
1,0
2,0
3,0
2,0
2,0
mletý
12,0
10,0
1,0
2,0
Hřebíček
celý
12,0
15,0
-
5,0
0,3
0,3
mletý
10,0
7,0
14,0
0,5
Chilli
celé
11,0
10,0
1,6
10,0
0,5
0,5
mleté
11,0
10,0
1,6
Jalovec
celý
16
4,0
0,7
1,0
5,0
0,5
0,5
mletý
13
4,0
0,5
1,0
Kardamom
semena
13
9,5
3,5
1,0
0,5
0,5
tobolky
13
9,5
3,5
5,0
3,0
2,0
Kmín (xxxxx)
xxxx
13,0
8,0
2,5
1,5
1,0
2,0
2,0
xxxxxx
13,0
8,0
1,0
xxxxx
13,0
8,0
1,0
1,5
Xxxx xxxxxxxxx (xxxxxx)
xxxx
12,0
9,0
1,5
2,0
1,0
2,0
2,0
xxxxxx
12,0
9,0
1,5
xxxxx
12,0
9,0
1,5
Xxxx xxxxxx
12,0
12,0
1,5
3,0
5,0
2,0
2,0
Xxxx
10,0
2,5
3,0
2,0
0,5
Xxxxxxxx
xxxx
9,0
7,0
0,4
1,5
3,0
2,0
2,0
xxxxx
9,0
7,0
0,4
1,5
Xxxxxxx
xxxxxxxxx x % xxxx. xxxxxxx 2,0
xxxx
12,0
2,0
0,2
0,2
xxxxx
10,0
9,0
1,5
Xxxxxxxxx
12,0
16,0
0,7
4,5
3,0
1,0
2,0
Xxxxxxxxx xxxx
xxxx
10
4,0
0,5
16,0
0,3
0,5
xxxx nejvýše 35 %
xxxxx
12
4,0
Xxxxxxxxx ořech
celý
10
3,0
6,5
0,5
10,0
0,5
0,5
oxid xxxxxxxx x % xx. xxxxxxx 0,35
xxxxx
10
3,0
5,0
Xxxx xxxxxx
xxxx
12,0
4,5
1,5
0,4
4,0
0,5
0,5
xxxxx
12,0
4,5
1,0
0,4
Xxxxxxx
12,0
10,0
0,5
2,0
16,0 3)
3,0
2,0
Xxxxxxx
x) obsah capsaicinu x xx/100 x x xxxxxx
xxxxxxxxx
11,0
6,5
x) 10,0
0,5
sladká
11,0
7,0
10,0
0,7
pálivá
11,0
8,0
30,0
1,0
gulášová
11,0
9,0
30,0
1,3
Pepř xxxx
xxxx
15,0
3,5
1,0
4,0
0,5
0,5
xxxxxxx x % xx. xxxxxxx 4,0
mletý
15,0
3,5
0,6
0,3
Pepř xxxxx
xxxx
1,0
6,0
2,0
4,0
0,5
0,5
xxxxxxx v % xx. xxxxxxx 4,0
xxxxx
14,0
6,0
0,8
1,2
Xxxx xxxxxxx
xxxx
15,0
1,0
4,0
0,5
0,5
xxxxx
Xxxx zelený
celý
12,0
5,0
0,3
4,0
0,5
0,5
mletý
Pískavice, xxxxx xxxx
11,0
5,0
1,5
5,0
5,0
2,0
Xxxxxxxx
11,0
8,0
0,8
1,0
6,0
1,0
1,0
Xxxxxxxxx
13,0
11,0
0,4
1,0
4,0
1,0
2,0
Xxxxxxx
xxxx
14,0
7,0
1,0
2,0
2,0
1,0
0,5
xxxxx
12,0
7,0
0,5
2,0
Xxxxxx
xx vláknech
12,0
8,0
1,5
mletý
10,0
8,0
1,5
Šalvěj
12,0
11,0
1,5
2,0
8,0 3)
0,5
0,5
Xxxxxx
12,0
14,0
1,0
3,5
5,0
1,0
1,0
Xxxxxxx
35,0
7,0
xxxxxxxxxxxx 2 %
Xxxxxx
xxxxxxxx celý
12,0
8,0
1,5
1,1

 

bělený
12,0
11,0
1,5
2,5
2,0
0,5
0,5
mletý
12,0
8,0
1,0
2,5
2,0
0,5
0,5

Příloha č. 4 x xxxxxxxx č. 331/1997 Xx.

Xxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky na xxxxxx

xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxx
xxxx
xxxxx XxXx x xxxxxx % xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx 5) v xxxxxx % nejvýše
obsah xxxxxxxxxx xxxxxxx/xx soli
jedlá xxx
xxxxx
xxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx
98,0
2,0
-
xxxxx sůl x xxxxx
xxxxx
xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx
98,0
2,0
27 ± 7 xx jodu 6)
xxxxx xxx s jodem x fluorem
slaná
neutrální, xxx xxxxxx xxxxx
98,0
2,0
27 ± 7 xx jodu xxxxxxx 250 xx xxxxxx 7)
jedlá sůl x xxxxx obohacená
slaná
neutrální, xxx xxxxxx xxxxx
97,0
-
27 ± 7 xx xxxx
xxxxxxxx xxxxxxx dle xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx č. 5 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.

Xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx

Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxxx xxxxxx
xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
xxxx xxx xxxxxxxx dresinku
směs xxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxx pro xxxxxxxx xxxxxxx
xxxx xxx xxxxxxxx xxxxx
xxxx pro xxxxxxxx polevy
směs pro xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx do xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.

Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

1. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxx. Xxxxxx, xxxxx, konzistence, xxxx a vůně xxxx xxx charakteristické xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx na xxxx xxxxx. Xxxx a xxxx výrobku xxxx xxx xxxxxxx, xxx xxxxxx příměsí, xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx x vůně.

2. Ochucovadla x xxxxxxx xxxxxx xxxx vzhled, barvu, xxxxxxxxxxx, xxxx x xxxx po xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx obalu. Chuť x vůně xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx, xxxx jinak změněné xxxxx x xxxx.

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky:

1. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 15 % xxxx.

2. Studená xxxxxx xxxx xxxxxxx s xX nejvýše 4,5.

Příloha x. 7 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.

Xxxxxxx 1

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx hmotnost x x
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx x %
do 50
10
51 - 120
5
121 - 250
4
251 - 1000
3
1001 - 2500
2
xxx 2500
1

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxx x xx
xxxxxxxxx záporná xxxxxxxx od deklarovaného xxxxxx x %
xx 170
4
171 - 1000
2
nad 1000
1

Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx x. 331/1997 Sb.

Členění xx xxxxxxx x podskupiny

Druh
Skupina
Podskupina
Hořčice
plnotučná
kremžská
 
speciální
podle xxxx nebo xxxxx xxxxxxxxxx složky

Xxxxxxx č. 9 x xxxxxxxx č. 331/1997 Sb.

Smyslové, fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxxxxx 1

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx
xxxxxx
xxxxx
xxxx x chuť
plnotučná
kašovitá xxxxx xxx hrubých xxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx
xxxxx, xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx
xxxxx, palčivá, xxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx hmota xxx xxxxxxx částic xxxx x xxxxxxxxx přidané xxxxxxxx xxxx xxxxx
xxxxxxxxxx x přibarvené, šedohnědá x nepřibarvené ovlivněná xxxxxx přidané xxxxxxxx xxxx xxxxx
xxxxx, palčivá, xxxxxxxxx xxxxxxxx zeleniny xxxx xxxxx

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx
xxxxxxxxx x xxxxxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxx v % nejméně
20
32
Cukr xxxx xxxxxxxxx x % xxxxxxx
5,0 xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx x xxxxxxxxx
16
Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx v % nejvýše
2,5
1,9
Tuk x % xxxxxxx
3,6
-
Xxxxx x % xxxxxxx
0,1
0,1

Xxxxxxx 3

Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní odchylky xx spotřebitelského xxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxx x x
xxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
do 200
5
201 xx 500
4
501 xx 1000
3
xxx 1000
2

Xx. II

Přechodná xxxxxxxxxx

(1) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxx potravin xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx nejpozději xx 31. xxxxxxxx 2001.

Xx. II xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 419/2000 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.1.2001


Xxxxxxxxx

Xxxxxx předpis č. 331/97 Sb. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x výjimkou §3, 7, 12 x 16, které xxxxxxxx xxxxxxxxx dnem 1.4.1998.

Xx xxxxx xxxxxx právního xxxxxxxx xxxx podchyceny xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:

419/2000 Xx., kterým xx xxxx vyhláška XX x. 331/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), h), x), j) x x) zákona x. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx koření, jedlou xxx, dehydratované xxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxx

x xxxxxxxxx xx 1.1.2001

Xxxxxx xxxxxxx x. 331/97 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 398/2016 Sb. x účinností xx 1.7.2017.

Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx derogační xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 324/1997 Sb., x způsobu označování xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx, o xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x množství výrobku xxxxxxxxxx symbolem "x".
2) XXX XXX 939 Xxxxxx - stanovení xxxxxx xxxxxxxx - metoda xxxxxxxxxx.
ČSN XXX 6571 Xxxxxx, xxxxxxxx xxxxx x byliny - xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx olejů.
XXX XXX 928 Xxxxxx - xxxxxxxxx celkového xxxxxx.
XXX XXX 930 Xxxxxx - xxxxxxxxx popela xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx.
ČVSN XXX 5566 Xxxxxxx - stanovení barevné xxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
3) xxxxxx xxxxxxxxx xxxx listů
4) xxxxx xxxxx musí xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxx
5) X závislosti xx xxxxxxx získávání xxxx (xxxx. sírany, xxxxxxxxxx, xxxxxxx vápníku, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx). X xxxxx xxxx s xxxxx obohacené nemusí xxx xxxx obohacující xxxxx minerálem.
6) Xxxxx xxx x xxxxx xxxxxxxx xxx ve xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.
7) Xxxxx xxx s xxxxx x fluorem dále xxxxxxxx xxxxx ve xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx fluoridu xxxxxxxxxx.
8) Výsledek xxxxxxxxx xx vždy xxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx.