Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 30.06.2017.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.12.2000 do 30.06.2017.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro koření, jedlou sůl, dehydratované výrobky a ochucovadla a hořčici

331/97 Sb.

ODDÍL 1. Koření §1

Členění na skupiny a podskupiny §2

Označování §3

Požadavky na jakost §4

ODDÍL 2. Jedlá sůl §5

Členění na skupiny a podskupiny §6

Označování §7

Požadavky na jakost §8

ODDÍL 3. Dehydratované výrobky a ochucovadla §9

Členění druhu na skupiny §10

Označování §11

Požadavky na jakost §12

Uvádění do oběhu §13

ODDÍL 4. Hořčice §14

Členění na skupiny a podskupiny §15

Označování §16

Požadavky na jakost §17 §18

Přechodné ustanovení §19

Účinnost §20

Příloha 1 - Členění na skupiny a podskupiny, Přípustné záporné hmotnostní odchylky

Příloha 2 - Smyslové požadavky na jakost

Příloha 3 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost

Příloha 4 - Smyslové a chemické požadavky na jakost

Příloha 5 - Členění druhu na skupiny

Příloha 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost

Příloha 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky, Přípustné záporné objemové odchylky

Příloha 8 - Členění na skupiny a podskupiny

Příloha 9 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost

č. 419/2000 Sb. - Čl. II

INFORMACE

XXXXX 1

XXXXXX

§1

Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx

x) xxxxxxx části xxxxxxx xxxx kořeny, xxxxxxx, xxxx, listy, xxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, uvedené x příloze č. 2, v nezbytné xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx k xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxx; x xxxxxxx koření se xxxxxxxxx přídavek xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx procenta xxxxxxxxx,

x) xxxxx koření xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx písmenem x), xxx xxxxxxx přídatných xxxxx, u xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx do xxxxxxx xxxxxxxx hmotnosti,

c) xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx jednotlivých xxxxxx uvedených xxx xxxxxxxx a), xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxx xxxx xxx, xxxxxxxx xxxxxxx složek,

d) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, zejména xxxxxx stonků, lodyh, xxxxxxxx, xxxxxx, plodů, xxxxx x plody xxxxxxx,

x) cizími xxxxxxxxxxx xxxxxxxx části rostlin, xxxxx a semena xxxxxxxxxxx x jiné xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxx příměsmi xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx písek.

§2

Xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxxxxx na xxxxxxx x podskupiny xx uvedeno x příloze č. 1 tabulce 1.

§3

Xxxxxxxxxx

(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) se xxxx xxxxx název xxxxxx xxxxx přílohy č. 2.

(2) Xxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxx, vanilkové xxxxx, xxxxxxxxx svitky, xxxxxx xx xxxxxxxxxxx obalů xx xxxx xxxxxxx xxxxx počtem xxxx.

(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 1 tabulce 2.

§4

Požadavky xx xxxxxx

(1) Xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 2.

(2) Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost jsou xxxxxxx v příloze č. 3.

(3) Xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx technických norem. 2)

ODDÍL 2

XXXXX XXX

§5

Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx jedlou xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 97 % chloridu xxxxxxx x xxxxxx, obohacený xxxxxxxx potravním xxxxxxxx.

§6

Xxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny

(1) Xxxxx xxx se xxxxx xx skupiny

a) xxxxx xxx,

x) xxxxx sůl xxxxxxxxx.

(2) Jedlá xxx xxxxxxxxx se xxxx xx xxxxxxxxxx

x) xxxxx xxx s xxxxx,

x) xxxxx xxx x xxxxx x xxxxxxx,

x) xxxxx xxx x xxxxx xxxxxxxxx.

§7

Označování

Kromě xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x xx zvláštním xxxxxxxx 1) se dále xxxxxx

x) jedlá sůl xxxxxxxxx názvem podskupiny,

b) xxxxxx x potravním xxxxxxx, xxxxxx je xxxxx xxx obohacena,

c) x xxxxx xxxx x xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xx xx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 4 x xxxxx x nelze xx xxxxxx současně x xxxxxxxxxxxx tabletami,

d) xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxx, vakuová, xxxxxx).

§8

Xxxxxxxxx xx jakost

Smyslové x chemické xxxxxxxxx xx jakost jsou xxxxxxx x příloze č. 4.

ODDÍL 3

XXXXXXXXXXXXX XXXXXXX X OCHUCOVADLA

§9

Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx

x) dehydratovaným výrobkem xxxxxxxxx xxxxxxx smísením xxxxxx xx sníženým xxxxxxx vlhkosti, xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx se xxxx xxxxxxxxx obnoví xxxxxxx xxxxxxxxx,

x) ochucovadlem xxxxxxx xxxxxx x dochucení xxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx směs xxxxxxxxxxx xxxxxxxx nebo směs xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx x xxxxx zvýrazňujících xxxx, xxxxxx x xxxxxxxxx xxxx zvýraznění xxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx výrobek xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx a xxxxxxx, xxxxxxxx zejména x xxxxxxx olejů, xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx, koření x xxxxxxxx xxxxxxx.

§10

Členění xxxxx xx xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 5.

§11

Označování

(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x xx zvláštním xxxxxxxx 1) xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx označí

a) xxxxxx xxxxxxx, u xxxxxxx, omáček a xxxxxx xx doplní xxxxxx druhu,

b) xxxxxxx x xxxxxxxx.

(2) U xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xx na xxxxx xxxx ještě xxxxxx

x) název xxxxx x skupiny,

b) x xxxxxxxxxxxx xxxx "xxxxxxxxxx x obsahem xxxx x %",

x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx.

§12

Xxxxxxxxx na xxxxxx

(1) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 6.

(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7 xxxxxxxxx 1 x 2.

§13

Uvádění xx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx x suchých, chladných x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx, nejméně 5 cm xxx xxxx x xx xxxx. Xxxxxxxxxxxxx výrobky xx xxxxxxxx xxxxxxxx xx látek x xxxxxxxxx pachy a xxxxxx.

XXXXX 4

HOŘČICE

§14

Pro účely xxxx xxxxxxxx se xxxxxx

x) xxxxxxx potravina xxxxxxxx x mletých xxxxx xxxxxxx, kvasného xxxx, jedlé xxxx, xxxxxx, xxxxx, která xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx chemicky xxxxxxxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx vyrobená x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx,

x) xxxxxxx kremžskou hořčice x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx x přídavkem xxxxxxxx xxxxx hořčice černé,

d) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxx x chuťových xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx nebo xxxx).

§15

Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny xx uvedeno x příloze č. 8.

§16

Xxxxxxxxxx

(1) Kromě údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x ve xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) se xxxx xxxxxx

x) hořčice xxxxxx x xxxxxxxx xxxx druhem, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.

(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 9 tabulce 3.

§17

Xxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx uvedeny v příloze č. 9, tabulkách 1 x 2.

§18

§18 xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 419/2000 Sb.

§19

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, ochucovadel x xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 xx 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx xxx x rozsahu §6 xxxxxx.

§20

Účinnost

Tato vyhláška xxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášení, x xxxxxxxx §3, 7, 12 x 16, které xxxxxxxx xxxxxxxxx dnem 1. xxxxx 1998.

Ministr:
Ing. Lux x. x.

Příloha x. 1 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.

Xxxxxxx 1

Xxxxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx

xxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxx
xxxxxx xxxxx xxxxxxx x. 2
xxxxx koření
kořenící xxxxxxxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxxx (xxxxxxx)

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx v x xxxx xxxxx x xx
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x %
xx 10
8
xxx 10 xx 50
5
nad 50 xx 200
4
nad 200 xx 1 000
2
nad 1 000
1

Příloha x. 2 x vyhlášce x. 331/1997 Xx.

XXXXXXXX XXXXXXXXX XX XXXXXX

Xxxxx koření
Název xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx
Xxxxxx
Xxxxx
Xxxx
Xxxx
XXXX
xxxx
(Xxxxxxxxxx xxxxxx X.)
xxxxxx xxxxx
xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx s xxxxxxx xxxxx stopky
žlutozelená xx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxx, palčivě xxxxxxx
XXXXXX
xxxx
xxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxx Xxxx.x.)
xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx s krátkou xxxxxxx, oplodí xxxxxxx, xxxxxxxxxx povrchu, s xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxx
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xx xxxxxxxxxx částicemi
červenohnědá xx xxxxx
xxxxxxx kořenná,
kořenná, xxxxxxxx
XXXXXXX
xxxxxxx
(Xxxxxx xxxxxxxxx L.)
sušené xxxxxx x xxxxx xxxxx
xxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx
xxxxxxxxxx
xx xxxxxxx
xxxxxxx x xxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx
XXXXXXX XXXX
xxxxxx xxxxx
(Xxxxxx xxxxxxx X.)
xxxxxx listy
listy x krátkými xxxxxxxx, xxx větviček
světle zelená, xxxxxx až xxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx, hořká, trpká
ESTRAGON
pelyněk xxxxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx X.)
xxxxxx xxxxxx
xxxx xxxx sekané xxxxxx, bez xxxxxx x xxxxxxx listů
listy xxxxx zelené xx xxxxxxxxxx: xxxxxx xxxxx xxxxxx, bledězelené, xxxxx xxxxx načervenalé
 
 
FENYKL
Fenykl
(Foeniculum xxxxxxx X. Miller xxx. xxxxxxx)
xxxxxx xxxxx
xxxxx rovné xxxx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx zelenohnědá
kořenná
kořenná, xxxxxxxx
XXXXXXXX
xxxx
xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxx caryophyllus)
(C. Xxxxxxxx Xxxxxxx and Xxxxxxxx)
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 10 % xx. "xxxxxxxx bez xxxxxxxx"
xxxxx červenohnědá, hlavička xxxxxxxxxx
xxxxx aromatická
ostře xxxxxxx, xxxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx se xxxxxxxxxx částicemi
tmavě xxxxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx
xxxxx kořenná, palčivá
CHILLI
celé
paprika
(Capsicum xxxxxxxxxx X., Capsicum xxxxxxxx X., Xxxxxxxx xxxxxxxx X. a Xxxxxxxx annuum X.)
xxxxxx xxxxx
xxxx xxxxxx xxxxx xxxxx se xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxx žlutá xx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx
xxxxxx xxxxx xxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxx xxxx xxxxx xxxxx xxxxxx
xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx ostře xxxxxx
XXXXXXX
xxxx
xxxxxxx xxxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxx X.)
xxxxx xxxxxx plody
kulovité xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, na xxxxxx mají xxxxxxxxxxxx xxx
xxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx, xx povrchu xxxxxx xxxxxxxxx modrošedě xx xxxxxxxxxx ojíněné
aromatická
kořenná, xxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
XXXXXXXX
xxxx
xxxxxxxx xxxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx X. Xxxxx xxx. xxxxxxxxx Xxxxxxx)
xxxxxx tobolky
tobolky tříhranné, xxxxxxxxx, smí xxxxxxxxx xxxxxxx 7 % xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx světle xxxxxx, xxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx (xxx xxxx)
xxxx xxxxxxxxxxx semen xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx, slabě xxxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxx semena
semena xxxxx, xxxxx, xxxx xxxxxxx, pokrytá xxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 5 % xxxxx xxxxxxx, červených xxxxxxxxxxx jemně xx xxxxxx mletý prášek xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxx, xxxxxx xx tmavě xxxxxxx hnědá
příjemně xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx palčivá
 
 
 
 
šedohnědá xx nahnědlá
příjemně aromatická
aromatická, xxxxxxx
XXXX (xxxxx)
xxxx
xxxx kořenný
- xxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxx X.)
xxxxxx xxxxx
xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx nažky, xxxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxx, xx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
XXXX XXXXXXXXX
(xxxxxx)
xxxx
xxxx xxxxxxx
- xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxx X.)
xxxxx mají xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxx jsou pouze xxxx xxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxx xx světle xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx světlejší xxx xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxx méně xxxxxxxx xxx x xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxx xxxx xxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
XXXX XXXXXX
xxxxxx xxxxxxxxx
(Xxxxxxx xxxxxxx X.)
xxxxxx plody
nažky xxxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxx, u konce xxxxxx
xxxxx xxxxx xx xxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxxx
XXXX
xxxx xxxxxxxx
(Xxxxxxx xxxxxxxxx X.)
xxxxxx xxxxx xxxxx
xxxxxx, ploché, xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x (dvojnažky) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx velmi xxxxx
xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxx, pronikavá, palčivá
KORIANDR
koriandr
(Coriandrum xxxxxxx L.)
sušené plody
kulovité xxxxxxxxx, hladké
světle hnědá, xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx kořenná
KURKUMA
celá
kurkuma
(Curcuma longa X.)
xxxxxx oddenky
vejčitého xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx lomu, xxxxxxxxxxx x zjizveného xxxxxxx xxx xxxx x xxxxxx (xxxxx než 15 xx), připouští xx xxxxxxx 15 % xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx nebo xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxx xx načernalá
charakteristická, xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
xxxx žlutá, xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
XXXXXXXXX
xxxxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxxx.)
xxxxx xxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx částí
bez xxxxxx
xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xx hnědozelená
výrazná
výrazně xxxxxxx
XXXXXXXXX XXXX
xxxx
xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxxxx fragrans Xxxxxxxx)
xxxxx sušené xxxxxxx (xxxxxxx xxxxx)
xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx, ve xxxxxx části xxxxxxxx, x horní části xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx povrchu, xxxxxx
xxxxx, xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx, kořenná
mletý
 
 
jemně až xxxxxx xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx částicemi
jasně xxxxxxxxxx až červenohnědá
pronikavě xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx
XXXXXXXXX XXXXX
xxxx
xxxxxxxxxxx pravý
(Myristica xxxxxxxx Xxxxxxxx)
xxxxxx xxxxx xxxxx
xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxx kulovitý xxxx, xx xxxxxxx síťovitě xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx, na xxxx jsou xxxxxx xxxxxxxxxxx
xxxxx aromatická
ostře xxxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx aromatická
ostře xxxxxxx
XXXX XXXXXX
xxxx
xxxxxxxxxxx pravý
(Pimenta xxxxxx Xxxx.)
xxxxxx plody
nedozrálé xxxxxx, xxxxxxx povrchu, xxxxx, xxx slupek jemně xxxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx hnědé
aromatická
ostrá, xxxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xx xxxxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx
xxxxx, xxxxxxx
XXXXXXX
xxxxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxx X.)
xxxxx xxxx xxxxx a částí xxxxx
xxx stonků x xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx, xxxx xx xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
XXXXXXX XXXXX
xxxxxxx
(Xxxxxxxx annuum X.)
xxxxxx xxxxx
xxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
- xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx aromatická
sladká
- xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxx, xxxxxxxx nahořklá xxxx xxxxxx
- xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xx hnědočervená
kořenná
pálivá, xxxxx xxxxxxxx
- xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxxx
xxxxxx xx xxxxx xxxxxx
XXXX XXXX
xxxx
xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxxx X.)
xxxxxx xxxxx bobule
loupané, xxxxxx, tvrdé xx xxxxxxx xxxxxx, kulovité xxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 10 % xxxxxxx bobulí
šedobílá, temně xxxx xx xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx ostrá
drcený, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx drť
šedobílá x xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
XXXX XXXXX
xxxx
xxxxxxxxx černý
(Piper xxxxxx X.)
xxxxxx nezralé xxxxx
xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, bez xxxxxx, xxx xxxxxxxxx nejvýše 5 % xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxx xx šedočerná xx xxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx zrněním xxxx xxx
xxxxxxxx se xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
XXXX XXXXXXX
xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx nigrum X.)
xxxxxx xxxxxxx plody
hladké xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx (vnitřní xxxx xxxxxx)
xxxxxxx až xxxxxx
xxxxx, xxxxxxx
xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx
XXXX XXXXXX
xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxxx L.)
sušené xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx, s tenkou křehkou xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx
xxxxxxx, aromatická
výrazně xxxxxxx, pálivá
PÍSKAVICE
pískavice
sušené semeno
hladká xxxx xxxxx semena, xxx 5 mm
bledě xxxxxxxxxx,
xxxxxxx kořenná
mírně xxxxxxxx, xxxxxxx
XXXXX XXXX
xxxxx xxxx
(Xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxx X.)
&xxxx;
xxxxx, nepravidelného hranolovitého xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx, x typickou hlubokou xxxxx xx xxxxxx
xxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
XXXXXXXX
xxxxxxxx
(Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx X.)
xxxxxx xxxxx
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxx stonků a xxxxx se xxxxxx xxxxx
xxxxxxx strana xxxxx xx šedavě xxxxxx, xx spodní xxxxxx xxxxxxxx šedoplstnatá
aromatická
kořenná, xxxxxxxx
XXXXXXXXX
xxxxxxxxx xxxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxxxx L.)
saturejka xxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxx X.)
xxxxxx xxxxxx x části xxxxx nebo xxxx xxxxxx
xxxx xxxx sekané, xxxxxxxx xxxxx, hladké xx xxxxxxx x xxxxxxxx, xxx xxxxxx, xxxx xxxxxx 15 - 30 xx xxxxxx
xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxx zelená
výrazná
výrazně xxxxxxx
XXXXXXX
xxxx
xxxxxxxxxxx
(Xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx (Xxxxx), X. aromaticum (Xxxx), X. laureirii (Xxxx), C. xxxxxxxx (Xxxx)
xxxx
xxxxxx, svitky, trubky xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx neoškrábané, xxxxxxxx xx xxxxxxx povrchu, xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx hnědá xx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx xx svíravá, xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx prášek xxx znatelných xxxxxx, xxxx drť
okrová s xxxxxxxx xx hněda xx červena
silně xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx
XXXXXX
xxxxxx xxxxx
(Xxxxxx xxxxxxx X.)
xxxxxx blizny
křehké, xxxxx zprohýbané
oranžová xx xxxxx červená
silně xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
XXXXXX
xxxxxx
(Xxxxxx xxxxxxxxxxx L.)
sušené xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx až xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx stonků x xxxxxxx listů
svrchní xxxxxx xxxxx je xxxxxxxxxx, xx xxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxx, aromatická
kořenná, xxxxx xxxxx xx xxxxxxx
XXXXXX
xxxxxx obecný
(Thymus vulgaris X.)
xxxxx xxxx natě, xxxxxx x xxxxxxxxxx
xxxxx xxxx (1 - 5 xx)
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx hnědozelená, xxxxx xxxxx xxxxxxx-xxxxxx xx xxxxxxx
xxxxxxxx aromatická
kořenně xxxxxxxx xxxxxxxxxx
XXXXXXX
xxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxx planifolia Xxxxxx)
xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxxxx svraštělé, xxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
XXXXXX
xxxx
xxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxx.)
xxxxxx oddenky
kousky xxxxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxx (xxxxxxx xxxx 20 mm), xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx
xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxxx hnědá, x xxxxxxxxx zázvoru xxxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx, ostrá, xxxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx

Příloha č. 3 x xxxxxxxx č. 331/1997 Xx.

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxxx xxxxxx
xxxxxxx v % xxxxxxxxx nejvýše
celkový xxxxx x % xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
xxxxxx x (xx/100 x) x sušině xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx-
xx v xxxxxxxx x % xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx x % hmotnosti xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxx
xxxxxx-
xxxxx
Xxxx
12,0
10,0
2,0
2,5
3,0
2,0
2,0
Xxxxxx
xxxx
10
4,0
8,0
20,0
0,5
0,5
xxxxx
12
5,0
3,0
1,0
Xxxxxxx
12,0
16,0
0,3
2,0
18,0 3)
2,0
2,0
Xxxxxxx xxxx
xxxx
8,0
7,0
1,0
2,0
6,0
1,0
0,5
xxxxx
8,0
7,0
1,0
2,0
Xxxxxxxx
14,0
12,0
0,6
1,5
16,0 3)
4,0
2,0
Xxxxxx
xxxx
12,0
10,0
1,0
2,0
3,0
2,0
2,0
xxxxx
12,0
10,0
1,0
2,0
Xxxxxxxx
xxxx
12,0
15,0
-
5,0
0,3
0,3
xxxxx
10,0
7,0
14,0
0,5
Xxxxxx
xxxx
11,0
10,0
1,6
10,0
0,5
0,5
xxxxx
11,0
10,0
1,6
Xxxxxxx
xxxx
16
4,0
0,7
1,0
5,0
0,5
0,5
xxxxx
13
4,0
0,5
1,0
Xxxxxxxx
xxxxxx
13
9,5
3,5
1,0
0,5
0,5
xxxxxxx
13
9,5
3,5
5,0
3,0
2,0
Xxxx (xxxxx)
xxxx
13,0
8,0
2,5
1,5
1,0
2,0
2,0
xxxxxx
13,0
8,0
1,0
xxxxx
13,0
8,0
1,0
1,5
Xxxx xxxxxxxxx (xxxxxx)
xxxx
12,0
9,0
1,5
2,0
1,0
2,0
2,0
xxxxxx
12,0
9,0
1,5
xxxxx
12,0
9,0
1,5
Xxxx xxxxxx
12,0
12,0
1,5
3,0
5,0
2,0
2,0
Xxxx
10,0
2,5
3,0
2,0
0,5
Xxxxxxxx
xxxx
9,0
7,0
0,4
1,5
3,0
2,0
2,0
xxxxx
9,0
7,0
0,4
1,5
Xxxxxxx
xxxxxxxxx v % xxxx. xxxxxxx 2,0
celá
12,0
2,0
0,2
0,2
mletá
10,0
9,0
1,5
Majoránka
12,0
16,0
0,7
4,5
3,0
1,0
2,0
Muškátový xxxx
xxxx
10
4,0
0,5
16,0
0,3
0,5
xxxx xxxxxxx 35 %
xxxxx
12
4,0
Xxxxxxxxx ořech
celý
10
3,0
6,5
0,5
10,0
0,5
0,5
oxid xxxxxxxx x % xx. xxxxxxx 0,35
xxxxx
10
3,0
5,0
Xxxx koření
celé
12,0
4,5
1,5
0,4
4,0
0,5
0,5
mleté
12,0
4,5
1,0
0,4
Oregáno
12,0
10,0
0,5
2,0
16,0 3)
3,0
2,0
Xxxxxxx
x) obsah xxxxxxxxxx x xx/100 x x xxxxxx
xxxxxxxxx
11,0
6,5
x) 10,0
0,5
xxxxxx
11,0
7,0
10,0
0,7
xxxxxx
11,0
8,0
30,0
1,0
xxxxxxxx
11,0
9,0
30,0
1,3
Xxxx xxxx
xxxx
15,0
3,5
1,0
4,0
0,5
0,5
xxxxxxx x % xx. xxxxxxx 4,0
xxxxx
15,0
3,5
0,6
0,3
Xxxx xxxxx
xxxx
1,0
6,0
2,0
4,0
0,5
0,5
xxxxxxx x % xx. nejméně 4,0
xxxxx
14,0
6,0
0,8
1,2
Xxxx xxxxxxx
xxxx
15,0
1,0
4,0
0,5
0,5
xxxxx
Xxxx zelený
celý
12,0
5,0
0,3
4,0
0,5
0,5
mletý
Pískavice, xxxxx xxxx
11,0
5,0
1,5
5,0
5,0
2,0
Xxxxxxxx
11,0
8,0
0,8
1,0
6,0
1,0
1,0
Xxxxxxxxx
13,0
11,0
0,4
1,0
4,0
1,0
2,0
Xxxxxxx
xxxx
14,0
7,0
1,0
2,0
2,0
1,0
0,5
xxxxx
12,0
7,0
0,5
2,0
Xxxxxx
xx vláknech
12,0
8,0
1,5
mletý
10,0
8,0
1,5
Šalvěj
12,0
11,0
1,5
2,0
8,0 3)
0,5
0,5
Tymián
12,0
14,0
1,0
3,5
5,0
1,0
1,0
Vanilka
35,0
7,0
ethylvanilin 2 %
Xxxxxx
xxxxxxxx xxxx
12,0
8,0
1,5
1,1

&xxxx;

xxxxxx
12,0
11,0
1,5
2,5
2,0
0,5
0,5
xxxxx
12,0
8,0
1,0
2,5
2,0
0,5
0,5

Příloha x. 4 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.

Xxxxxxxx a xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx

xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxx
xxxx
xxxxx XxXx v xxxxxx % xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx 5) x xxxxxx % xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx/xx soli
jedlá xxx
xxxxx
xxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx
98,0
2,0
-
xxxxx sůl x xxxxx
xxxxx
xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx
98,0
2,0
27 ± 7 xx xxxx 6)
xxxxx xxx x xxxxx x fluorem
slaná
neutrální, xxx xxxxxx pachů
98,0
2,0
27 ± 7 xx xxxx xxxxxxx 250 xx xxxxxx 7)
xxxxx xxx x xxxxx xxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxx, xxx cizích xxxxx
97,0
-
27 ± 7 xx xxxx
xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx x. 5 x vyhlášce x. 331/1997 Xx.

Xxxxxxx xxxxx xx skupiny

Druh
Skupina
Dehydratovaný xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxxx xxxxxx
xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
xxxx pro xxxxxxxx dresinku
směs xxx xxxxxxxx zálivky
směs xxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxx xxx xxxxxxxx xxxxx
xxxx xxx xxxxxxxx polevy
směs xxx xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xx xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx

Příloha č. 6 x vyhlášce x. 331/1997 Xx.

Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

1. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx po xxxxxxxx xxx xxxxxx. Xxxxxx, xxxxx, konzistence, xxxx a xxxx xxxx být xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx na xxxx xxxxx. Xxxx a xxxx xxxxxxx musí xxx vlastní, bez xxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxx.

2. Ochucovadla x studené omáčky xxxx vzhled, xxxxx, xxxxxxxxxxx, chuť a xxxx xx použitých xxxxxxxxxx charakteristických xxx xxxxx výrobku xxxxxxxx xx xxxxx. Xxxx x vůně xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx, xxx cizích příměsí, xxxx xxxxx změněné xxxxx x xxxx.

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx:

1. Xxxxxxxxxxxxx výrobky obsahují xxxxxxx 15 % xxxx.

2. Studená xxxxxx xxxx xxxxxxx x xX nejvýše 4,5.

Příloha x. 7 x xxxxxxxx x. 331/1997 Sb.

Tabulka 1

Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x x
Xxxxxxxxx záporná xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx obalu x %
xx 50
10
51 - 120
5
121 - 250
4
251 - 1000
3
1001 - 2500
2
xxx 2500
1

Xxxxxxx 2

Přípustné záporné xxxxxxxx odchylky

Deklarovaný xxxxx x ml
přípustná xxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxxxxx xxxxxx v %
xx 170
4
171 - 1000
2
xxx 1000
1

Příloha x. 8 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.

Xxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny

Druh
Skupina
Podskupina
Hořčice
plnotučná
kremžská
 
speciální
podle xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx

Příloha x. 9 x vyhlášce č. 331/1997 Sb.

Smyslové, fyzikální x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxxxxx 1

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx
xxxxxx
xxxxx
xxxx x chuť
plnotučná
kašovitá xxxxx bez xxxxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx x nepřibarvené
řízná, palčivá
kremžská
kašovitá xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx částicemi xxxxxxxx xxxxxx hořčice xxxxx
xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, šedohnědá x nepřibarvené
řízná, xxxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx hmota xxx xxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx přidané xxxxxxxx xxxx xxxxx
xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, šedohnědá x nepřibarvené xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx
xxxxx, palčivá, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx

Xxxxxxx 2

Fyzikální x xxxxxxxx požadavky

Hořčice
plnotučná x speciální
kremžská
Sušina x % nejméně
20
32
Cukr jako xxxxxxxxx x % xxxxxxx
5,0 xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx se x xxxxxxxxx
16
Xxxxxxxx jako xxxxxxxx xxxxxx v % nejvýše
2,5
1,9
Tuk x % xxxxxxx
3,6
-
Xxxxx x % xxxxxxx
0,1
0,1

Xxxxxxx 3

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxx v x
xxxxxxxxxx xxxxxxxx v %
xx 200
5
201 xx 500
4
501 xx 1000
3
xxx 1000
2

Čl. XX

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

(1) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx přede xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx posuzují xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.

(2) Xxxxxxxx potravin podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx nejpozději xx 31. xxxxxxxx 2001.

Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 419/2000 Xx. x xxxxxxxxx od 1.1.2001


Xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx x. 331/97 Xx. nabyl xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx §3, 7, 12 x 16, které nabývají xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.

Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:

419/2000 Sb., kterým xx xxxx xxxxxxxx XX x. 331/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), h), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Sb., o xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxx xxxxxx, xxxxxx xxx, xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxx

x xxxxxxxxx xx 1.1.2001

Xxxxxx xxxxxxx č. 331/97 Sb. xxx xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 398/2016 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.7.2017.

Znění xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx označování xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, o xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxx výrobku xxxxxxxxxx symbolem "x".
2) ČSN XXX 939 Koření - xxxxxxxxx obsahu xxxxxxxx - xxxxxx xxxxxxxxxx.
XXX XXX 6571 Xxxxxx, xxxxxxxx xxxxx x byliny - xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx olejů.
ČSN XXX 928 Xxxxxx - stanovení xxxxxxxxx xxxxxx.
XXX XXX 930 Xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx.
XXXX XXX 5566 Xxxxxxx - stanovení xxxxxxx xxxxxxxxxx - spektrofotometrická xxxxxx.
3) xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx
4) obsah xxxxx musí xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx po xxxxx
5) X xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx (xxxx. xxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, hořčíku). U xxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxx nemusí xxx xxxx obohacující xxxxx xxxxxxxxx.
6) Xxxxx xxx x xxxxx xxxxxxxx xxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx draselného.
7) Jedlá xxx x jodem x xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx sodného xxxx fluoridu xxxxxxxxxx.
8) Xxxxxxxx xxxxxxxxx se xxxx xxxxxxxx xx obnovený xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx.