Právní předpis byl sestaven k datu 01.01.2001.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.12.2000 do 30.06.2017.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro koření, jedlou sůl, dehydratované výrobky a ochucovadla a hořčici
331/97 Sb.
ODDÍL 1. Koření §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
ODDÍL 2. Jedlá sůl §5
Členění na skupiny a podskupiny §6
Označování §7
Požadavky na jakost §8
ODDÍL 3. Dehydratované výrobky a ochucovadla §9
Členění druhu na skupiny §10
Označování §11
Požadavky na jakost §12
Uvádění do oběhu §13
ODDÍL 4. Hořčice §14
Členění na skupiny a podskupiny §15
Označování §16
Přechodné ustanovení §19
Účinnost §20
Příloha 1 - Členění na skupiny a podskupiny, Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha 2 - Smyslové požadavky na jakost
Příloha 3 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha 4 - Smyslové a chemické požadavky na jakost
Příloha 5 - Členění druhu na skupiny
Příloha 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky, Přípustné záporné objemové odchylky
Příloha 8 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha 9 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
č. 419/2000 Sb. - Čl. II
ODDÍL 1
XXXXXX
§1
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxx xxxxx xxxxxxx jako xxxxxx, xxxxxxx, kůra, xxxxx, xxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx v příloze č. 2, x nezbytné xxxx technologicky xxxxxxxxxx x užívané k xxxxxxxxxxx xxxxx a xxxx xxxxxxxx; x xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx protispékavých xxxxx nejvýše xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx písmenem x), xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxx x drcených xxxxx xxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx hmotnosti,
c) kořenícím xxxxxxxxxx směs jednotlivých xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx a), xxxxxxxxxx xxxxx, zeleniny, xxxx xxxx xxx, případně xxxxxxx složek,
d) vlastními xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x vlastní xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, lodyh, xxxxxxxx, xxxxxx, plodů, xxxxx x xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx části rostlin, xxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxxx z xxxx xxxxxxxx,
x) anorganickými xxxxxxxx xxxxxxx jiného xxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, zejména xxxxxx hlíny, kaménky xxxx písek.
§2
Xxxxxxx xx skupiny x podskupiny
Členění xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 1 xxxxxxx 1.
§3
Označování
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x ve xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) se xxxx xxxxx název xxxxxx podle přílohy č. 2.
(2) Xxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxx, vanilkové xxxxx, xxxxxxxxx svitky, xxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxx počtem kusů.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 1 xxxxxxx 2.
§4
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx jsou uvedeny x příloze č. 2.
(2) Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 3.
(3) Xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xx stanoví xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx. 2)
ODDÍL 2
XXXXX XXX
§5
Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx rozumí xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 97 % chloridu xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx potravním doplňkem.
§6
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
(1) Jedlá xxx xx xxxxx xx xxxxxxx
x) xxxxx xxx,
x) xxxxx xxx xxxxxxxxx.
(2) Xxxxx xxx xxxxxxxxx xx dělí xx xxxxxxxxxx
x) jedlá xxx x xxxxx,
x) xxxxx sůl x xxxxx x xxxxxxx,
x) xxxxx xxx s xxxxx obohacená.
§7
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx uvedených x xxxxxx x xx xxxxxxxxx předpise 1) se xxxx xxxxxx
x) jedlá xxx xxxxxxxxx xxxxxx podskupiny,
b) xxxxxx o xxxxxxxxx xxxxxxx, kterým je xxxxx xxx xxxxxxxxx,
x) x jedlé xxxx x xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xx xx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 4 g xxxxx x nelze xx užívat xxxxxxxx x fluoridovými xxxxxxxxx,
x) xxxxxx o xxxxxxx xxxxxxx (kamenná, xxxxxxx, xxxxxx).
XXXXX 3
XXXXXXXXXXXXX XXXXXXX X OCHUCOVADLA
§9
Pro xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx
x) dehydratovaným výrobkem xxxxxxxxx xxxxxxx smísením xxxxxx xx sníženým xxxxxxx xxxxxxxx, pastovité xxxx sypké konzistence, xxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x dochucení xxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx směs xxxxxxx z xxxxxx x xxxxxxx extraktů xxxx xxxx a xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx chuti,
c) xxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx používaný xxxx xxxxxxx příloha x xxxxxxx a xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx olejů, xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx, emulgátorů, xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx.
§11
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) se xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
x) xxxxxx xxxxxxx, u xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xx doplní xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx x xxxxxxxx.
(2) X xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xx xx xxxxx dále xxxxx xxxxxx
x) xxxxx xxxxx x xxxxxxx,
x) x xxxxxxxxxxxx xxxx "xxxxxxxxxx x xxxxxxx tuku x %",
c) xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
§12
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx, fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 6.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x objemové odchylky xxxx xxxxxxx x příloze č. 7 xxxxxxxxx 1 x 2.
§13
Uvádění xx xxxxx
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx skladují x xxxxxxx, xxxxxxxxx x větratelných místnostech xx podlážkách, nejméně 5 xx xxx xxxx x xx xxxx. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxx.
XXXXX 4
HOŘČICE
§14
Pro účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx, xxxxx soli, xxxxxx, xxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx nebo chemicky xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx bílé,
c) xxxxxxx xxxxxxxxx hořčice x mletých semen xxxxxxx xxxxx xxxxxx x přídavkem xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x) xxxxxxxx xxxxxxxx zejména xxxxxxxx nebo xxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx (hořčice francouzské, xxxxxxxx xxxx xxxx).
§16
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě údajů xxxxxxxxx v xxxxxx x xx zvláštním xxxxxxxx 1) xx xxxx xxxxxx
x) xxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxx xxxx xxxxxx, skupinou x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx podle xxxxxxx xxxxxxxxxx složky,
c) xxxxxxxx xxxxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní odchylky xxxx uvedeny x příloze č. 9 xxxxxxx 3.
§17
Požadavky na xxxxxx
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx v příloze č. 9, xxxxxxxxx 1 x 2.
§18
§18 xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 419/2000 Sb.
§19
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx, dehydratovaných xxxxxxx, ochucovadel a xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx od 1. xxxxx 1998 do 31. března 1998 xx posuzuje xxx x xxxxxxx §6 xxxxxx.
Příloha x. 1 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
xxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xxxxxx
|
xxxxxx xxxxx xxxxxxx x. 2
|
|
xxxxx koření
|
||
kořenící xxxxxxxxx
|
xxxxx
|
|
xxxxx
|
||
xxxxxx (xxxxxxx)
|
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxx x x xxxx xxxxx x xx
|
xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx x %
|
xx 10
|
8
|
xxx 10 xx 50
|
5
|
xxx 50 xx 200
|
4
|
xxx 200 xx 1&xxxx;000
|
2
|
xxx 1&xxxx;000
|
1
|
Příloha x. 2 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.
XXXXXXXX XXXXXXXXX XX JAKOST
Název xxxxxx
|
Xxxxx xxxxxxxx
|
Xxxx xxxxxxxx
|
Xxxxxx
|
Xxxxx
|
Xxxx
|
Xxxx
|
XXXX
|
xxxx
(Xxxxxxxxxx anisum X.)
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx s krátkou xxxxx stopky
|
žlutozelená xx xxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xxxxxxxx, palčivě kořenná
|
BADYÁN
celý
|
badyáník xxxxx (Illicium xxxxx Xxxx.x.)
|
xxxxx sušené xxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxx
|
xxxxx
|
&xxxx; |
xxxxxxxx
|
xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxxxxx xx znatelnými xxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxxx xx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx,
|
xxxxxxx, xxxxxxxx
|
XXXXXXX
|
xxxxxxx
(Xxxxxx xxxxxxxxx L.)
|
sušené xxxxxx a xxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xx mentolu
|
kořenná x xxxxx hořkou xxxxxxx, xxxxxxx
|
XXXXXXX XXXX
|
xxxxxx pravý
(Laurus xxxxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx větviček
|
světle xxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxx, hořká, xxxxx
|
XXXXXXXX
|
xxxxxxx xxxxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx L.)
|
sušené xxxxxx
|
xxxx nebo xxxxxx xxxxxx, bez stonků x xxxxxxx xxxxx
|
xxxxx xxxxx zelené xx xxxxxxxxxx: xxxxxx xxxxx xxxxxx, bledězelené, xxxxx xxxxx načervenalé
|
||
FENYKL
|
Fenykl
(Foeniculum xxxxxxx X. Miller xxx. xxxxxxx)
|
xxxxxx plody
|
nažky rovné xxxx slabě xxxxxxxxx, xxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx až xxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxxxxx
|
XXXXXXXX
xxxx
|
xxxxxxxxxxx vonný
(Eugenia caryophyllus)
(C. Xxxxxxxx Xxxxxxx and Xxxxxxxx)
|
xxxxxx poupata
|
nerozvinutá, celistvá xxxxxxx, smí xxxxxxxxx xxxxxxx 10 % xx. "hřebíčku bez xxxxxxxx"
|
xxxxx xxxxxxxxxxxx, hlavička xxxxxxxxxx
|
xxxxx aromatická
|
ostře kořenná, xxxxxxx
|
xxxxxx, mletý
|
prášek se xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxx kořenná, xxxxxxx
|
||
XXXXXX
xxxx
|
xxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxxxxx X., Xxxxxxxx xxxxxxxx X., Xxxxxxxx xxxxxxxx X. a Xxxxxxxx annuum X.)
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxx xxxxxx xxxxx xxxxx se zbytky xxxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx xxxxxx
|
xxxxxx, xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxx xxxx xxxxx mletý xxxxxx
|
xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxx ostře xxxxxx
|
XXXXXXX
xxxx
|
xxxxxxx xxxxxx
(Xxxxxxxxx communis X.)
|
xxxxx xxxxxx plody
|
kulovité xxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx bobule, na xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxx
|
xxxxxxxxxxxx x tmavohnědá, xx xxxxxxx bobule xxxxxxxxx modrošedě xx xxxxxxxxxx ojíněné
|
aromatická
|
kořenná, xxxxxxxx
|
xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
XXXXXXXX
xxxx
|
xxxxxxxx xxxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx L. Xxxxx xxx. minuscula Xxxxxxx)
|
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx tříhranné, xxxxxxxxx, xxx obsahovat xxxxxxx 7 % xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx světle xxxxxx, xxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx (xxx níže)
|
vůně xxxxxxxxxxx semen xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx, slabě palčivá
|
drcený, xxxxx
|
&xxxx; |
xxxxxx xxxxxxxxx semena
|
semena xxxxx, tvrdá, xxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 5 % xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx mletý xxxxxx xx xxxxxxxxxx částicemi
|
šedohnědá, xxxxxx xx tmavě xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx palčivá
|
šedohnědá xx nahnědlá
|
příjemně xxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxx, xxxxxxx
|
||||
XXXX (tmavý)
celý
|
kmín xxxxxxx
- xxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx carvi X.)
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxxx, mírně xxxxxxx nažky, xxxxxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx hnědá xx xxxxx xxxxx, se xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx
|
XXXX XXXXXXXXX
(xxxxxx)
xxxx
|
xxxx xxxxxxx
- xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxx X.)
|
xxxxx mají xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx formy kmínu, xxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxxx
|
xxxxxxxxxx, světle xxxxx xx světle xxxxxxxxx se xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxx dvouletá xxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxx méně zřetelná xxx x dvouleté xxxxx
|
xxxxxxx
|
|
xxxxxx, mletý
|
drť xxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx, hnědozelená xx xxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx
|
||
XXXX XXXXXX
|
xxxxxx xxxxxxxxx
(Xxxxxxx xxxxxxx X.)
|
xxxxxx plody
|
nažky xxxxxxxxx, xx povrchu xxxxxxxxx, x konce xxxxxx
|
xxxxx hnědá až xxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xxxxx, xxxxxxx, aromatická
|
KOPR
|
kopr xxxxxxxx
(Xxxxxxx graveoles X.)
|
xxxxxx xxxxx xxxxx
|
xxxxxx, xxxxxx, xx třemi xxxxxxxxx xxxxx x (xxxxxxxxx) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx velmi xxxxx
|
xxxxx xx světlými xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx, pronikavá, xxxxxxx
|
XXXXXXXX
|
xxxxxxxx
(Xxxxxxxxxx xxxxxxx L.)
|
sušené xxxxx
|
xxxxxxxx xxxxxxxxx, hladké
|
světle xxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx
|
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx
|
XXXXXXX
xxxx
|
xxxxxxx
(Xxxxxxx longa X.)
|
xxxxxx oddenky
|
vejčitého xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx, svraštělého x xxxxxxxxxx povrchu xxx hlíz x xxxxxx (xxxxx než 15 mm), připouští xx xxxxxxx 15 % oddénků xxxxxxxxx, xxxxxx nebo xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx, mletá
|
prášek xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxx žlutá, oranžově xxxxx xx xxxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx kořenná
|
||
MAJORÁNKA
|
majoránka
(Majorana xxxxxxxxx Xxxxxx.)
|
xxxxx směs xxxxx, xxxxxxxx xxxxxx, květů xxxx xxxxxx částí
|
bez xxxxxx
|
xxxxxx zelená, šedozelená xx hnědozelená
|
výrazná
|
výrazně kořenná
|
MUŠKÁTOVÝ XXXX
xxxx
|
xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx)
|
xxxxx xxxxxx osemení (xxxxxxx xxxxx)
|
xxxxxxx míšky xxxx xxxxxx, xx xxxxxx xxxxx celistvé, x xxxxx části xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx povrchu, křehké
|
žlutá, xxxxxxxx žlutá, žlutohnědá xx xxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx
|
xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxxxx až xxxxxx xxxxx xxxxxx xx znatelnými částicemi
|
jasně xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx, kořenná
|
MUŠKÁTOVÝ XXXXX
xxxx
|
xxxxxxxxxxx pravý
(Myristica xxxxxxxx Xxxxxxxx)
|
xxxxxx zralá xxxxx
|
xxxxxx xxxx tupě xxxxxxx xxxx kulovitý xxxx, xx xxxxxxx síťovitě xxxxxxx xxxxxxxx
|
xxxxxx šedohnědý xx hnědý, xx xxxx jsou xxxxxx xxxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxx kořenná
|
drcený, xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxxxx xxxxxx prášek
|
tmavě xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxx kořenná
|
NOVÉ XXXXXX
xxxx
|
xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxx dioica Xxxx.)
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx, xxx xxxxxx jemně xxxxxx prášek
|
tmavě hnědé xx xxxxxxxxxxx hnědé
|
aromatická
|
ostrá, xxxxxxx
|
xxxxxx, xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
xxxxx xx xxxxxxxxxxxx
|
xxxxx aromatická
|
ostrá, palčivá
|
OREGÁNO
|
dobromysl
(Origanum xxxxxxx L.)
|
suchá směs xxxxx a xxxxx xxxxx
|
xxx stonků a xxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx, xxxx xx xxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx
|
XXXXXXX XXXXX
|
xxxxxxx
(Xxxxxxxx annuum L.)
|
sušené xxxxx
|
xxxxx mletá
|
|||
- lahůdková
|
ohnivě xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxxx
|
|||
- xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
xxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx
|
- pálivá
|
červená xx xxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxx, slabě xxxxxxxx
|
|||
- xxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
xxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxxxxxx
|
xxxxxx xx mírně xxxxxx
|
XXXX XXXX
xxxx
|
xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxx bobule
|
loupané, xxxxxx, tvrdé na xxxxxxx xxxxxx, kulovité xxxxxx, smí obsahovat xxxxxxx 10 % xxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxx ostrá
|
drcený, mletý
|
prášek xx xxxxxxxxx zrněním xxxx xxx
|
xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
||
XXXX XXXXX
xxxx
|
xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxxx X.)
|
xxxxxx nezralé plody
|
sušené xxxxx bobule, xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, bez xxxxxx, xxx obsahovat xxxxxxx 5 % lehkých xxxxxx
|
xxxxxxxxxx až šedočerná xx xxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx, xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxx
|
xxxxxxxx xx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
XXXX XXXXXXX
|
xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx nigrum L.)
|
sušené xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx bobule, xxxxx xxxx křehkou xxxxxx xxxxxx uzavírající xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx (vnitřní xxxx xxxxxx)
|
xxxxxxx xx xxxxxx
|
xxxxx, xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx
|
XXXX XXXXXX
|
xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxxx L.)
|
sušené nezralé xxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxxxx tvrdé xxxxxx, s tenkou xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx, pálivá
|
PÍSKAVICE
|
pískavice
|
sušené xxxxxx
|
xxxxxx xxxx tvrdá semena, xxx 5 xx
|
xxxxx xxxxxxxxxx,
|
xxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxx nahořklá, xxxxxxx
|
XXXXX XXXX
|
xxxxx xxxx
(Xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxx X.)
|
&xxxx; |
xxxxx, nepravidelného xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxx hlubokou xxxxx xx xxxxxx
|
xxxxxx xx xxxx načervenalá
|
||
ROZMARÝN
|
rozmarýn
(Rosmarinus xxxxxxxxxx X.)
|
xxxxxx listy
|
listy xxxxxxxxx, kožovité, xxxxxx xxxxxxxx xx přisedlé, xxx stonků x xxxxx xx xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxxx listu xx šedavě xxxxxx, xx xxxxxx straně xxxxxxxx šedoplstnatá
|
aromatická
|
kořenná, xxxxxxxx
|
XXXXXXXXX
|
xxxxxxxxx xxxxxxxx
(Xxxxxxxx hortensis X.)
xxxxxxxxx xxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxx L.)
|
sušené xxxxxx x xxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxxx
|
xxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxx, xxx xxxxxx, xxxx snítky 15 - 30 cm xxxxxx
|
xxxxxxxx xxxxxx až xxxxx zelená
|
výrazná
|
výrazně xxxxxxx
|
XXXXXXX
xxxx
|
xxxxxxxxxxx
(Xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx (Xxxxx), X. xxxxxxxxxx (Xxxx), C. laureirii (Xxxx), X. xxxxxxxx (Xxxx)
|
xxxx
|
xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxx oškrábané xxxx neoškrábané, hladkého xx drsného xxxxxxx, xxxxx, bez kousků xxxxx a větviček xxxxxxxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxx, skořicově xxxxx xx xxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx, nasládlá, xxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxxx, mletá
|
jemný xxxxxx xxx xxxxxxxxxx částic, xxxx xxx
|
xxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxx xx xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx
|
||
XXXXXX
|
xxxxxx xxxxx
(Xxxxxx xxxxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxxx
|
xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
XXXXXX
|
xxxxxx
(Xxxxxx xxxxxxxxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx až xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx vroubkované, x vpadlou žilnatinou, xxx xxxxxx x xxxxxxx listů
|
svrchní xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx, xx xxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxx
|
xxxxx, xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxx xxxxx až xxxxxxx
|
XXXXXX
|
xxxxxx obecný
(Thymus xxxxxxxx X.)
|
xxxxx xxxx natě, xxxxxx a xxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxx (1 - 5 mm)
|
šedozelená, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx, barva xxxxx xxxxxxx-xxxxxx xx xxxxxxx
|
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
XXXXXXX
|
xxxxxxx pravá
(Vanilla planifolia Xxxxxx)
|
xxxxxx, nedozrálé, xxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx
|
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
XXXXXX
xxxx
|
xxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxx.)
|
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxx (xxxxxxx však 20 mm), xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxxx hnědá, x xxxxxxxxx xxxxxxx šedobílá
|
aromatická, xxxxx xxxxxxxx
|
xxxxxxx, ostrá, xxxxxxx
|
xxxxxx, xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxxxxx xx xxxxxxxxxx jemnými částicemi x xxxxxxxx xxxxxxxx
|
xxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx
|
xxxxxxxxxx, slabě nasládlá
|
palčivá, xxxxx, xxxxxxx
|
Příloha č. 3 x xxxxxxxx č. 331/1997 Xx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
Xxxxx koření
|
vlhkost x % xxxxxxxxx nejvýše
|
celkový xxxxx v % xxxxxxxxx sušiny xxxxxxx
|
xxxxxx x (ml/100 x) x sušině nejméně
|
popel xxxxxxxxx-
xx x xxxxxxxx x % xxxxxxxxx xxxxxx nejvýše
|
příměsi v % xxxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx xxxxxxx
|
||
xxxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxx xxxx
|
xxxxxx-
xxxxx
|
||||||
Xxxx
|
12,0
|
10,0
|
2,0
|
2,5
|
3,0
|
2,0
|
2,0
|
|
Xxxxxx
|
||||||||
xxxx
|
10
|
4,0
|
8,0
|
20,0
|
0,5
|
0,5
|
||
xxxxx
|
12
|
5,0
|
3,0
|
1,0
|
||||
Xxxxxxx
|
12,0
|
16,0
|
0,3
|
2,0
|
18,0 3)
|
2,0
|
2,0
|
|
Xxxxxxx list
|
||||||||
celý
|
8,0
|
7,0
|
1,0
|
2,0
|
6,0
|
1,0
|
0,5
|
|
mletý
|
8,0
|
7,0
|
1,0
|
2,0
|
||||
Estragon
|
14,0
|
12,0
|
0,6
|
1,5
|
16,0 3)
|
4,0
|
2,0
|
|
Xxxxxx
|
||||||||
xxxx
|
12,0
|
10,0
|
1,0
|
2,0
|
3,0
|
2,0
|
2,0
|
|
xxxxx
|
12,0
|
10,0
|
1,0
|
2,0
|
||||
Xxxxxxxx
|
||||||||
xxxx
|
12,0
|
15,0
|
-
|
5,0
|
0,3
|
0,3
|
||
xxxxx
|
10,0
|
7,0
|
14,0
|
0,5
|
||||
Xxxxxx
|
||||||||
xxxx
|
11,0
|
10,0
|
1,6
|
10,0
|
0,5
|
0,5
|
||
xxxxx
|
11,0
|
10,0
|
1,6
|
|||||
Xxxxxxx
|
||||||||
xxxx
|
16
|
4,0
|
0,7
|
1,0
|
5,0
|
0,5
|
0,5
|
|
xxxxx
|
13
|
4,0
|
0,5
|
1,0
|
||||
Xxxxxxxx
|
||||||||
xxxxxx
|
13
|
9,5
|
3,5
|
1,0
|
0,5
|
0,5
|
||
xxxxxxx
|
13
|
9,5
|
3,5
|
5,0
|
3,0
|
2,0
|
||
Xxxx (xxxxx)
|
||||||||
xxxx
|
13,0
|
8,0
|
2,5
|
1,5
|
1,0
|
2,0
|
2,0
|
|
xxxxxx
|
13,0
|
8,0
|
1,0
|
|||||
xxxxx
|
13,0
|
8,0
|
1,0
|
1,5
|
||||
Xxxx xxxxxxxxx (xxxxxx)
|
||||||||
xxxx
|
12,0
|
9,0
|
1,5
|
2,0
|
1,0
|
2,0
|
2,0
|
|
xxxxxx
|
12,0
|
9,0
|
1,5
|
|||||
xxxxx
|
12,0
|
9,0
|
1,5
|
|||||
Xxxx xxxxxx
|
12,0
|
12,0
|
1,5
|
3,0
|
5,0
|
2,0
|
2,0
|
|
Xxxx
|
10,0
|
2,5
|
3,0
|
2,0
|
0,5
|
|||
Xxxxxxxx
|
||||||||
xxxx
|
9,0
|
7,0
|
0,4
|
1,5
|
3,0
|
2,0
|
2,0
|
|
xxxxx
|
9,0
|
7,0
|
0,4
|
1,5
|
||||
Xxxxxxx
|
xxxxxxxxx x % xxxx. xxxxxxx 2,0
|
|||||||
celá
|
12,0
|
2,0
|
0,2
|
0,2
|
||||
mletá
|
10,0
|
9,0
|
1,5
|
|||||
Majoránka
|
12,0
|
16,0
|
0,7
|
4,5
|
3,0
|
1,0
|
2,0
|
|
Muškátový xxxx
|
||||||||
xxxx
|
10
|
4,0
|
0,5
|
16,0
|
0,3
|
0,5
|
xxxx xxxxxxx 35 %
|
|
xxxxx
|
12
|
4,0
|
||||||
Xxxxxxxxx ořech
|
||||||||
celý
|
10
|
3,0
|
6,5
|
0,5
|
10,0
|
0,5
|
0,5
|
oxid xxxxxxxx x % xx. xxxxxxx 0,35
|
mletý
|
10
|
3,0
|
5,0
|
|||||
Nové xxxxxx
|
||||||||
xxxx
|
12,0
|
4,5
|
1,5
|
0,4
|
4,0
|
0,5
|
0,5
|
|
xxxxx
|
12,0
|
4,5
|
1,0
|
0,4
|
||||
Xxxxxxx
|
12,0
|
10,0
|
0,5
|
2,0
|
16,0 3)
|
3,0
|
2,0
|
|
Xxxxxxx
|
x) obsah xxxxxxxxxx x mg/100 x x xxxxxx
|
|||||||
xxxxxxxxx
|
11,0
|
6,5
|
x) 10,0
|
0,5
|
||||
xxxxxx
|
11,0
|
7,0
|
10,0
|
0,7
|
||||
xxxxxx
|
11,0
|
8,0
|
30,0
|
1,0
|
||||
xxxxxxxx
|
11,0
|
9,0
|
30,0
|
1,3
|
||||
Xxxx xxxx
|
||||||||
xxxx
|
15,0
|
3,5
|
1,0
|
4,0
|
0,5
|
0,5
|
xxxxxxx x % xx. xxxxxxx 4,0
|
|
mletý
|
15,0
|
3,5
|
0,6
|
0,3
|
||||
Pepř xxxxx
|
||||||||
xxxx
|
1,0
|
6,0
|
2,0
|
4,0
|
0,5
|
0,5
|
xxxxxxx v % xx. nejméně 4,0
|
|
xxxxx
|
14,0
|
6,0
|
0,8
|
1,2
|
||||
Xxxx xxxxxxx
|
||||||||
xxxx
|
15,0
|
1,0
|
4,0
|
0,5
|
0,5
|
|||
xxxxx
|
||||||||
Xxxx zelený
|
||||||||
celý
|
12,0
|
5,0
|
0,3
|
4,0
|
0,5
|
0,5
|
||
mletý
|
||||||||
Pískavice, řecké xxxx
|
11,0
|
5,0
|
1,5
|
5,0
|
5,0
|
2,0
|
||
Xxxxxxxx
|
11,0
|
8,0
|
0,8
|
1,0
|
6,0
|
1,0
|
1,0
|
|
Xxxxxxxxx
|
13,0
|
11,0
|
0,4
|
1,0
|
4,0
|
1,0
|
2,0
|
|
Xxxxxxx
|
||||||||
xxxx
|
14,0
|
7,0
|
1,0
|
2,0
|
2,0
|
1,0
|
0,5
|
|
xxxxx
|
12,0
|
7,0
|
0,5
|
2,0
|
||||
Xxxxxx
|
||||||||
xx xxxxxxxx
|
12,0
|
8,0
|
1,5
|
|||||
xxxxx
|
10,0
|
8,0
|
1,5
|
|||||
Xxxxxx
|
12,0
|
11,0
|
1,5
|
2,0
|
8,0 3)
|
0,5
|
0,5
|
|
Tymián
|
12,0
|
14,0
|
1,0
|
3,5
|
5,0
|
1,0
|
1,0
|
|
Vanilka
|
35,0
|
7,0
|
ethylvanilin 2 %
|
|||||
Xxxxxx
|
||||||||
xxxxxxxx celý
|
12,0
|
8,0
|
1,5
|
1,1
|
|
|||
bělený
|
12,0
|
11,0
|
1,5
|
2,5
|
2,0
|
0,5
|
0,5
|
|
mletý
|
12,0
|
8,0
|
1,0
|
2,5
|
2,0
|
0,5
|
0,5
|
Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.
Xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxx
|
xxxx
|
xxxx
|
xxxxx XxXx x xxxxxx % xxxxxxx
|
xxxxxxxxx xxxxxxx 5) v xxxxxx % nejvýše
|
obsah xxxxxxxxxx xxxxxxx/xx xxxx
|
xxxxx xxx
|
xxxxx
|
xxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx
|
98,0
|
2,0
|
-
|
xxxxx xxx x xxxxx
|
xxxxx
|
xxxxxxxxx, xxx cizích xxxxx
|
98,0
|
2,0
|
27 ± 7 xx xxxx 6)
|
xxxxx xxx x xxxxx x xxxxxxx
|
xxxxx
|
xxxxxxxxx, xxx xxxxxx pachů
|
98,0
|
2,0
|
27 ± 7 mg xxxx xxxxxxx 250 mg xxxxxx 7)
|
xxxxx xxx x jodem xxxxxxxxx
|
xxxxx
|
xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx
|
97,0
|
-
|
27 ± 7 xx xxxx
xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx
|
Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.
Xxxxxxx xxxxx xx skupiny
Druh
|
Skupina
|
Dehydratovaný xxxxxxx
|
xxxxxxx
xxxxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxxx xxxxxx
xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
xxxx pro xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxx pro xxxxxxxx zálivky
směs pro xxxxxxxx xxxxxxx
xxxx xxx xxxxxxxx krému
směs xxx xxxxxxxx polevy
směs xxx xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xx xxxxxxx
|
Xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
|
Příloha č. 6 x xxxxxxxx č. 331/1997 Xx.
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost
Smyslové xxxxxxxxx
1. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxx vždy xx xxxxxxxx dle návodu. Xxxxxx, barva, xxxxxxxxxxx, xxxx x vůně xxxx být charakteristické xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx na xxxx xxxxx. Chuť x xxxx xxxxxxx xxxx xxx vlastní, xxx xxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxx změněné xxxxx x xxxx.
2. Xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxx, chuť x xxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx charakteristických xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx obalu. Xxxx x xxxx xxxxxxx xxxx být vlastní, xxx xxxxxx xxxxxxx, xxxx jinak xxxxxxx xxxxx x vůně.
Fyzikální x chemické požadavky:
1. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx obsahují xxxxxxx 15 % xxxx.
2. Xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx s xX nejvýše 4,5.
Xxxxxxx č. 7 x vyhlášce x. 331/1997 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxxxxx hmotnost x x
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx x %
|
do 50
|
10
|
51 - 120
|
5
|
121 - 250
|
4
|
251 - 1000
|
3
|
1001 - 2500
|
2
|
nad 2500
|
1
|
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx odchylky
Deklarovaný xxxxx x xx
|
xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x %
|
xx 170
|
4
|
171 - 1000
|
2
|
nad 1000
|
1
|
Xxxxxxx č. 8 x vyhlášce č. 331/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxxxx
|
Xxxxxxx
|
xxxxxxxxx
|
|
xxxxxxxx
|
&xxxx; | |
xxxxxxxxx
|
xxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
|
Příloha x. 9 x vyhlášce č. 331/1997 Sb.
Smyslové, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx
|
xxxxxx
|
xxxxx
|
xxxx x xxxx
|
xxxxxxxxx
|
xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx
|
xxxxx žlutohnědá x xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx x nepřibarvené
|
řízná, palčivá
|
kremžská
|
kašovitá xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx hořčice xxxxx
|
xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx
|
xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxx
|
xxxxxxxxx
|
xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx nebo x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxx
|
xxxxxxxxxx x přibarvené, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx ovlivněná xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx ovoce
|
řízná, xxxxxxx, xxxxxxxxx přidáním xxxxxxxx xxxx xxxxx
|
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx
|
||
xxxxxxxxx x speciální
|
kremžská
|
|
Sušina v % xxxxxxx
|
20
|
32
|
Xxxx jako xxxxxxxxx v % xxxxxxx
|
5,0 plnotučná
nestanovuje xx x xxxxxxxxx
|
16
|
Xxxxxxxx jako xxxxxxxx xxxxxx x % xxxxxxx
|
2,5
|
1,9
|
Xxx v % nejméně
|
3,6
|
-
|
Písek v % xxxxxxx
|
0,1
|
0,1
|
Xxxxxxx 3
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xx spotřebitelského balení
hmotnostní xxxxxx x x
|
xxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
|
xx 200
|
5
|
201 xx 500
|
4
|
501 xx 1000
|
3
|
xxx 1000
|
2
|
Xx. XX
Xxxxxxxxx ustanovení
(1) Xxxxxxxxx uvedené xx xxxxx přede xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx právních předpisů.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 31. prosince 2001.
Xx. II xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 419/2000 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.1.2001
Xxxxxx xxxxxxx x. 331/97 Sb. xxxxx xxxxxxxxx dnem 31.12.1997, x xxxxxxxx §3, 7, 12 x 16, xxxxx nabývají xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Ve xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
419/2000 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX x. 331/97 Xx., kterou se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) a x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx a tabákových xxxxxxxxx x o xxxxx x doplnění xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxx xxxxxx, xxxxxx xxx, xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx a xxxxxxx
x účinností xx 1.1.2001
Xxxxxx předpis č. 331/97 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx předpisem č. 398/2016 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.7.2017.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx se jich xxxxxx xxxxxxxxx změna xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.