Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 01.04.1998.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.04.1998 do 30.12.2000.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro koření, jedlou sůl, dehydratované výrobky a ochucovadla a hořčici

331/97 Sb.

ODDÍL 1. Koření §1

Členění na skupiny a podskupiny §2

Označování §3

Požadavky na jakost §4

ODDÍL 2. Jedlá sůl §5

Členění na skupiny a podskupiny §6

Označování §7

Požadavky na jakost §8

ODDÍL 3. Dehydratované výrobky a ochucovadla §9

Členění druhu na skupiny §10

Označování §11

Požadavky na jakost §12

Uvádění do oběhu §13

ODDÍL 4. Hořčice §14

Členění na skupiny a podskupiny §15

Označování §16

Požadavky na jakost §17 §18

Přechodné ustanovení §19

Účinnost §20

Příloha 1 - Členění na skupiny a podskupiny, Přípustné záporné hmotnostní odchylky

Příloha 2 - Smyslové požadavky na jakost

Příloha 3 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost

Příloha 4 - Smyslové a chemické požadavky na jakost

Příloha 5 - Členění druhu na skupiny

Příloha 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost

Příloha 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky, Přípustné záporné objemové odchylky

Příloha 8 - Členění na skupiny a podskupiny

Příloha 9 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost

č. 419/2000 Sb. - Čl. II

INFORMACE

ODDÍL 1

XXXXXX

§1

Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx

x) xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxx, xxxxx, xxx, xxxxx, plody, xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx x příloze č. 2, v xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxx potravin; x xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx nejvýše xx xxxxxxx procenta xxxxxxxxx,

x) xxxxx xxxxxx směs xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx písmenem a), xxx xxxxxxx přídatných xxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxxx směsí xxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx do xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxx směs xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx x), xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, soli xxxx hub, xxxxxxxx xxxxxxx složek,

d) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx příměsmi xxxxxxx xxxxxxxxxxx x vlastní xxxxxxxx xxxxxx, zejména xxxxxx stonků, lodyh, xxxxxxxx, xxxxxx, plodů, xxxxx a xxxxx xxxxxxx,

x) cizími xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx x jiné xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxx příměsmi xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx hlíny, xxxxxxx xxxx xxxxx.

§2

Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 1 xxxxxxx 1.

§3

Xxxxxxxxxx

(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx x ve xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xxxx xxxxx xxxxx xxxxxx podle přílohy č. 2.

(2) Xxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxx, vanilkové xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxxxxxx obalů xx může označit xxxxx xxxxxx kusů.

(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 1 tabulce 2.

§4

Xxxxxxxxx na xxxxxx

(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 2.

(2) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost jsou xxxxxxx v příloze č. 3.

(3) Xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx požadavků na xxxxxx se xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx. 2)

ODDÍL 2

JEDLÁ SŮL

§5

Pro xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx jedlou xxxx krystalický produkt xxxxxxxxxx xxxxxxx 97 % xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.

§6

Xxxxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx

(1) Xxxxx xxx xx xxxxx xx skupiny

a) jedlá xxx,

x) xxxxx xxx xxxxxxxxx.

(2) Xxxxx xxx xxxxxxxxx xx dělí xx xxxxxxxxxx

x) xxxxx xxx x xxxxx,

x) xxxxx sůl x xxxxx x fluorem,

c) xxxxx xxx x xxxxx xxxxxxxxx.

§7

Xxxxxxxxxx

Xxxxx údajů xxxxxxxxx x zákoně a xx xxxxxxxxx předpise 1) se xxxx xxxxxx

x) xxxxx sůl xxxxxxxxx názvem podskupiny,

b) xxxxxx o xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx je xxxxx xxx xxxxxxxxx,

x) x xxxxx xxxx x xxxxx x xxxxxxx upozorněním, xx xx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 4 x xxxxx x nelze xx xxxxxx xxxxxxxx x fluoridovými xxxxxxxxx,

x) xxxxxx x způsobu xxxxxxx (kamenná, xxxxxxx, xxxxxx).

§8

Xxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost jsou xxxxxxx x příloze č. 4.

Původní znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.12.2000 (xx xxxxxx x. 419/2000 Xx.)
§9
Xxx účely xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx složek xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxxxx, které xx xxxx konzumací xxxxxx zejména xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx sypké xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx na xxxxxxxxx, xxxxxx k xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx (dresinky) xxxxxx xxxx emulzní xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx k xxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx x xxxxxxxx výrobků.

§10

Xxxxxxx xxxxx na xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 5.

Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.12.2000 (do xxxxxx x. 419/2000 Xx.)
§11
Xxxxxxxxxx
Xxxxx údajů uvedených x xxxxxx x xx zvláštním xxxxxxxx 1) se xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx označí
a) xxxxxx xxxxxxx, u polévek, xxxxxx x xxxxxx xx doplní názvem xxxxx,
x) xxxxxxx x xxxxxxxx.

§12

Xxxxxxxxx na xxxxxx

(1) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 6.

(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní x objemové xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7 xxxxxxxxx 1 x 2.

Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.12.2000 (xx xxxxxx x. 419/2000 Xx.)
§13
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx x suchých, xxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxxxxxxx, xxxxxxx 5 cm xxx xxxx x xx xxxx. Dehydratované xxxxxxx xx skladují xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx.
(2) Studené xxxxxx (dresinky) xx xxxxxxxx při teplotě xx 0 °X xx 15 °X.

XXXXX 4

XXXXXXX

§14

Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx

x) xxxxxxx potravina xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx hořčice, kvasného xxxx, xxxxx xxxx, xxxxxx, cukru, xxxxx xx případně uměle xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,

x) hořčicí plnotučnou xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx bílé,

c) xxxxxxx xxxxxxxxx hořčice x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx x přídavkem drcených xxxxx xxxxxxx černé,

d) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx speciálně xxxxxx xxxxxxxx (hořčice xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx jiné).

§15

Xxxxxxx na xxxxxxx x podskupiny

Členění na xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 8.

Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 1.4.1998 xx 31.12.2000 (xx xxxxxx x. 419/2000 Xx.)
§16
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x ve xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xxxx označí
a) xxxxxxx xxxxxx x skupinou xxxx druhem, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xx obsahu, který xx označen xx xxxxx, je 5 %.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.12.2000 (do xxxxxx č. 419/2000 Xx.)
§17
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 9.
Původní znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.12.2000 (xx xxxxxx č. 419/2000 Xx.)
§18
Xxxxxxx do xxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx 1 °X xx 20°X, xxxxxxxx xxxx xxxxxx působením xxxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxxxxxx >>>

§19

Xxxxxxxxx ustanovení

Označení koření, xxxxx soli, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, ochucovadel x xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 xx 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx xxx x xxxxxxx §6 xxxxxx.

§20

Účinnost

Tato xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx §3, 7, 12 x 16, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 1998.

Ministr:
Ing. Xxx x. x.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.12.2000 (do xxxxxx x. 419/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx

xxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxx xxxxx xxxxxxx x. 2



xxxxx koření



kořenící xxxxxxxxx

xxxxx



xxxxx



xxxxxx (extrakt)
Tabulka 2
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xx 10 x

- 8 %

11 - 50 x

- 5 %

51 - 200 x

- 3 %

xxx 200 x

- 1 %
Původní znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.12.2000 (xx xxxxxx x. 419/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx č. 331/1997 Sb.
SMYSLOVÉ XXXXXXXXX XX JAKOST

Název koření

Název xxxxxxxx

Xxxx xxxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxx

Xxxx

Xxxx

XXXXXXX
xxxx

xxxxxxx
(Xxxxxxx xxxxx X.)

xxxxxx oddenky

vejčitého xxxx xxxxxxxxxxx nepravidelného xxxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx x zjizveného xxxxxxx xxx xxxx x xxxxxx (menší xxx 15 xx), připouští xx xxxxxxx 15 % oddénků xxxxxxxxx, xxxxxx xxxx pórovitých x xxxxxxxxxxx xxxxxx xx znatelnými xxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxx, žlutohnědá xx načernalá

charakteristická, xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx

xxxxxx, xxxxx




xxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxx až xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx

XXXXXX
xxxx

xxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxx.)

xxxxxx xxxxxxx

xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx tvaru x xxxxxxxxx (xxxxxxx však 20 xx), xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx

xxxxxx xxxxx, žlutohnědá xx xxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx

xxxxxx, mletý



prášek xx xxxxxxxxxx jemnými xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxx xx xxxxxx hnědým xxxxxxxx

xxxxxxxxxx, xxxxx nasládlá

palčivá, xxxxx, xxxxxxx

XXXXXXX
xxxx

xxxxxxxxxxx
(Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), C. aromaticum (Xxxx), X. xxxxxxxxx (Xxxx), C. burmanii (Xxxx)

xxxx

xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx
xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx, xxx kousků dřeva x xxxxxxxx skořicovníku

světle xxxxx, tmavě xxxxx, xxxxxxxxx hnědá až xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx, silně aromatická xx xxxxx aromatická

kořenná, xxxxxxxx, natrpklá až xxxxxxx, štiplavě aromatická

drcená, xxxxx



xxxxx prášek xxx xxxxxxxxxx xxxxxx, nebo xxx

xxxxxx x odstínem xx xxxxx xx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx

XXXXXXX

xxxxxxx
(Xxxxxx basilicum L.)

sušené xxxxxx x části xxxxx

xxxxxx xxxx celé xxxxxx lístky, bez xxxxxx

xxxxxxxxxx

xx mentolu

kořenná s xxxxx hořkou xxxxxxx, xxxxxxx

XXXXXXX LIST

vavřín xxxxx
(Xxxxxx xxxxxxx X.)

xxxxxx xxxxx

xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxx

xxxxxx xxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx, xxxxx, xxxxx

XXXXXXXX

xxxxxxx
xxxxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx X.)

xxxxxx lístky

celé xxxx xxxxxx lístky, xxx xxxxxx x xxxxxxx listů

listy xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx: xxxxxx xxxxx bělavé, xxxxxxxxxxx, někdy slabě xxxxxxxxxxx



XXXXXXXXX

xxxxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxxx.)

xxxxx xxxx xxxxx, květních xxxxxx, květů xxxx xxxxxx xxxxx

xxx stonků

světle xxxxxx, xxxxxxxxxx až xxxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx kořenná

OREGÁNO

dobromysl
(Origanum xxxxxxx X.)

xxxxx směs xxxxx x xxxxx květů

bez xxxxxx x xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx, xxxx xx olivově xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx

XXXXXXXX

xxxxxxxx
(Xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx X.)

xxxxxx xxxxx

xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxx xxxxxx x listů xx xxxxxx barvy

svrchní xxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxxx, xx spodní xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxxxx

XXXXXXXXX ZAHRADNÍ

saturejka xxxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxxxx L., S. xxxxxxx L.)

sušené xxxxxx x části květů xxxx xxxx xxxxxx

xxxx xxxx xxxxxx, kopinaté xxxxx, xxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxx, xxx stonků, nebo xxxxxx 15 - 30 mm xxxxxx

xxxxxxxx xxxxxx až tmavozelená

výrazná

výrazně xxxxxxx

XXXXXX

xxxxxx
(Xxxxxx officinalis L.)

sušené xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxx až podlouhle xxxxxxxx listy xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx a xxxxxxx xxxxx

xxxxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx, xx xxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxx, xxxxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxx xxxxx až xxxxxxx

XXXXXX

xxxxxx xxxxxx
(Xxxxxx vulgaris X.)

xxxxx směs natě, xxxxxx x květenství

listy xxxx (1 - 5 xx)

xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx hnědozelená, barva xxxxx xxxxxxx-xxxxxx xx xxxxxxx

xxxxxxxx aromatická

kořenně xxxxxxxx xxxxxxxxxx

XXXXXXXX
xxxx

xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxx caryophyllus (X. Xxxxxxxx) Xxxxxxx xxx Harrison)

sušená xxxxxxx

xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 7 % hm. "bezhlavého xxxxxxxx"

xxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx

xxxxx kořenná, xxxxxxx

xxxxxx, xxxxx



xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx červenohnědá

silně xxxxxxxxxx

xxxxx kořenná, palčivá

ŠAFRÁN

šafrán xxxxx
(Xxxxxx xxxxxxx L.)

sušené xxxxxx

xxxxxx, xxxxx zprohýbané

oranžová xx xxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxx hořká

ANÝZ

anýz
(Pimpinella xxxxxx X.)

xxxxxx xxxxx

xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx s xxxxxxx xxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxxx až xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx

XXXXXX
xxxx

xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxxx xxxxx Hook.f.)

zralé xxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx, oplodí hrubého, xxxxxxxxxx povrchu, s xxxxxxxx plochými vejčitými xxxxxx bez xxxxxx x xxxxxxx xxxxx

xxxxx


xxxxxxxx

xxxxx



xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xx xxxxx

xxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxxxx

XXXXXX

Xxxxxx
(Xxxxxxxxxx vulgare P. Xxxxxx xxx. xxxxxxx)

xxxxxx xxxxx

xxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx xx zelenohnědá

kořenná

kořenná, nasládlá

CHILLIES (XXXXXXXX XXXXXXXX)
xxxx

xxxxxxx
(Xxxxxxxx frutescens X., Xxxxxxxx xxxxxxxx X., Xxxxxxxx baccatum X. a Xxxxxxxx xxxxxx X.)

xxxxxx xxxxx

xxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xx xxxxxx plodních xxxxxx

xxxxxxxx xxxxx až xxxxxxx-xxxxx

xxxxxxx, sladká, xxxxx xxxxxxxx

xxxxxx ostře pálivá

drcené, xxxxx



xxx xxxx xxxxx xxxxx xxxxxx

xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx xxxxx xxxxxx

XXXXXXX
xxxx

xxxxxxx xxxxxx
(Xxxxxxxxx communis X.)

xxxxx xxxxxx xxxxx

xxxxxxxx lysé xxxx nepravidelně zvrásněné xxxxxx, na xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx šev

červenohnědá x xxxxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx až xxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxxxx

XXXXXXXX
xxxx

xxxxxxxx obecný
(Elettaria xxxxxxxxxx X. Xxxxx xxx. xxxxxxxxx Burkill)

sušené xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxx obsahovat xxxxxxx 7 % xxxxxxxxx x svraštělých xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxx celý xxxxxx, xxxxx xx světle xxxxx xxxxx s xxxxxxxxxxxx barvou xxxxxxxxxx xxxxx (xxx níže)

vůně xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx, slabě xxxxxxx

xxxxxx, xxxxx


xxxxxx xxxxxxxxx semena

semena xxxxx, xxxxx, tupě xxxxxxx, xxxxxxx zbytky xxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 5 % xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx až xxxxxx mletý prášek xx znatelnými částicemi

šedohnědá, xxxxxx až tmavě xxxxxxx hnědá

příjemně xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxx, slabě xxxxxxx

XXXX (xxxxx)
xxxx

xxxx xxxxxxx - xxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx carvi X.)

xxxxxx plody

podlouhlé, mírně xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxx xxxxx xx xxxxx hnědá, xx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

XXXX XXXXXXXXX
(xxxxxx)
xxxx

xxxx kořenný - jednoletá xxxxx
(Xxxxx xxxxx X.)


xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxx

xxxxxxxxxx, xxxxxx hnědá xx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx se světlejšími xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx forma

charakteristická, xxxxx xxxx zřetelná xxx x xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx, xxxxx



xxx xxxx xxxxxx se znatelným xxxxxxx

xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

XXXX XXXXXX

xxxxxx xxxxxx
(xxxxxxx xxxxxxx X.)

xxxxxx xxxxx

xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxx, x konce xxxxxx

xxxxx xxxxx xx xxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxxx

XXXXXXXX

xxxxxxxx
(Xxxxxxxxxx xxxxxxx L.)

sušené plody

kulovité xxxxxxxxx, hladké

světle xxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx

XXXXXXXXX XXXX
xxxx

xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx)

xxxxx sušené xxxxxxx (semenný xxxxx)

xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx, xx xxxxxx části xxxxxxxx, x horní xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx lesklého povrchu, xxxxxx

xxxxx, oranžově
žlutá, xxxxxxxxxx
xx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx aromatická

ostře aromatická, xxxxxxx

xxxxx



xxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx

XXXXXXXXX OŘECH
celý

muškátovník
pravý
(Myristica
fragrans
Houttuyn)

sušená xxxxx xxxxx

xxxxxx mají xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx tvar, xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxx šedohnědý až xxxxx, na xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxxx, mletý



jemně xxxxxx xxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxx kořenná

NOVÉ XXXXXX
xxxx

xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxx xxxxxx L.)

sušené xxxxx

xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx, xxx xxxxxx

xxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxx, xxxxxxx

xxxxxx, xxxxx



xxxxx xxxxxx xxxxxx

xxxxx xx xxxxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx

xxxxx, xxxxxxx

XXXXXXX XXXXX

xxxxxxx
(Xxxxxxxx annuum X.)

xxxxxx xxxxx

xxxxx xxxxx




- xxxxxxxxx




xxxxxx červená

intenzívní xxxxxxxxxx

xxxxxx

- xxxxxx




xxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx

- xxxxxx




xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx

- xxxxxxxx




xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxxxxx

xxxxxx xx mírně xxxxxx

XXXX XXXX
xxxx

xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxxx X.)

xxxxxx xxxxx xxxxxx

xxxxxxx, sušené, tvrdé xx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 10 % xxxxxxx bobulí

šedobílá, xxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

xxxxxx, xxxxx



xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx nebo drť

Šedobílá x xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

XXXX ČERNÝ
celý

pepřovník černý
(Piper xxxxxx X.)

xxxxxx nezralé xxxxx

xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx, svraštělé, xxx xxxxxx, smí xxxxxxxxx xxxxxxx 5 % xxxxxxx bobulí

hnědočerná xx xxxxxxxxx xx xxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

xxxxxx, xxxxx



xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx zrněním xxxx drť

šedobílá xx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxx kořenná

palčivě xxxxx

XXXX XXXXXXX

xxxxxxxxx černý
(Piper xxxxxx X.)

xxxxxx xxxxxxx plody

hladké xxxxxx, které xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx semeno (xxxxxxx xxxx bobule)

červená xx xxxxx, růžová

kořenná

jemně xxxxxxx, xxxxxxxxxx, nasládlá

PEPŘ XXXXXX

xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx nigrum X.)

xxxxxx xxxxxxx xxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx bobule, x xxxxxx křehkou xxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxx až xxxxx xxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxxxxxx

xxxxxxx kořenná, xxxxxx

XXXXXXXXX ŘECKÉ XXXX

xxxxxxxxx xxxxx xxxx
(Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x X.)

xxxxxx xxxxxx

xxxxxx, xxxx, tvrdá xxxxxx, xxx 5 mm xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, zploštělého tvaru, x typickou hlubokou xxxxx na xxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx, okrová xx xxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxx, kořenná

SEMENA KOPRU

kopr xxxxxxxx
(Xxxxxxx graveoles X.)

xxxxxx xxxxx xxxxx

xxxxxx, ploché, xx plody xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x (xxxxxxxxx) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx jsou xxxxx xxxxx

xxxxx se xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx okraji

charakteristická

kořenná, pronikavá, xxxxxxx

XXXXXXX

xxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxx)

xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxx xxxxx

xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx

xxxxxxxxxx, hnědočerná

silně xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.12.2000 (do xxxxxx x. 419/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 3 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx


xxxxxxx 3) v % xxxxxxxxx nejvýše

celkový xxxxx 3) v % hmotnosti xxxxxx xxxxxxx

xxxxxx v (ml/100 x) x xxxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx-
xx x xxxxxxxx 3) x % xxxxxxxxx sušiny xxxxxxx

xxxxxxx v % xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxx hodnoty

organické xxxxxxx

xxxxxxxxx xxxx

xxxxxx-
xxxxx

Xxxxxxx








xxxxxxxxx x % xxxx. xxxxxxx 2,0

xxxx

12,0

-

-

-

2,0

0,2

0,2


xxxxx

10,0

9,0

-

1,5

-

-

-


Xxxxxx









xxxxxxxx xxxx

12,0

8,0

1,5

1,1

2,0

0,5

0,5


xxxxxx

12,0

11,0

1,5

2,5

2,0

0,5

0,5


xxxxx

12,0

8,0

1,0

2,5

-

-

-


Xxxxxxx









xxxx

14,0

7,0

1,0

2,0

2,0

1,0

0,5


xxxxx

12,0

7,0

0,5

2,0

-

-

-


Xxxxxxx

12,0

16,0

0,3

2,0

18,0 3)

2,0

2,0


Xxxxxxx xxxx









xxxx

8,0

7,0

1,0

2,0

6,0

1,0

0,5


xxxxx

8,0

7,0

1,0

2,0

-

-

-


Xxxxxxxx

14,0

12,0

0,6

1,5

16,0 3)

4,0

2,0


Xxxxxxxxx

12,0

16,0

0,7

4,5

3,0

1,0

2,0


Xxxxxxx

12,0

10,0

0,5

2,0

16,0 3)

3,0

2,0


Xxxxxxxx

11,0

8,0

0,8

1,0

6,0

1,0

1,0


Xxxxxxxxx xxxxxxxx

13,0

11,0

0,4

1,0

4,0

1,0

2,0


Xxxxxx

12,0

11,0

1,5

2,0

8,0 3)

0,5

0,5


Xxxxxx

12,0

14,0

1,0

3,5

5,0

1,0

1,0


Xxxxxxxx









xxxx

12,0

-

15,0

-

5,0

0,3

0,3


xxxxx

10,0

7,0

14,0

0,5

-

-

-


Xxxxxx









xx xxxxxxxx

12,0

8,0

-

1,5

-

-

-


xxxxx

10,0

8,0

-

1,5





Xxxx

12,0

10,0

2,0

2,5

3,0

2,0

2,0


Xxxxxx









xxxx

10

4,0

8,0

-

20,0

0,5

0,5


xxxxx

12

5,0

3,0

1,0

-

-

-


Xxxxxx









xxxx

12,0

10,0

1,5

2,0

3,0

2,0

2,0


xxxxx

12,0

10,0

1,0

2,0





Xxxxxxxx









xxxx

11,0

10,0

-

1,6

10,0

0,5

0,5


xxxxx

11,0

10,0

-

1,6

-

-

-


Xxxxxxx









xxxx

16

4,0

0,7

1,0

5,0

0,5

0,5


xxxxx

13

4,0

0,5

1,0

-

-

-


Xxxxxxxx









xxxxxx

13

9,5

3,5

-

1,0

0,5

0,5


xxxxxxx

13

9,5

3,5

-

5,0

3,0

2,0


Xxxx (xxxxx)









xxxx

13,0

8,0

2,5

1,5

1,0

2,0

2,0


xxxxxx

13,0

8,0

1,0

-

-

-

-


xxxxx

13,0

8,0

1,0

1,5

-

-

-


Xxxx xxxxxxxxx









xxxx

12,0

9,0

1,5

2,0

1,0




(xxxxxx) xxxxxx

12,0

9,0

1,5






xxxxx

12,0

9,0

1,5






Xxxx xxxxxx

12,0

12,0

1,5

3,0

5,0

2,0

2,0


Xxxxxxxx









xxxx

9,0

7,0

0,4

1,5

3,0

2,0

2,0


xxxxx

9,0

7,0

0,4

1,5

-

-

-


Xxxxxxxxx xxxx








xxxx xxxxxxx 35 %

xxxx

10

4,0

-

0,5

16,0

0,3

0,5


xxxxx

12

4,0

-

-

-

-

-


Xxxxxxxxx xxxxx








xxxx xxxxxxxx x % xx. xxxxxxx 0,35

xxxx

10

3,0

6,5

0,5

10,0

0,5

0,5


xxxxx

10

3,0

5,0

-

-

-

-


Xxxx xxxxxx









xxxx

12,0

4,5

1,5

0,4

4,0

0,5

0,5


xxxxx

12,0

4,5

1,0

0,4

-

-

-


Xxxxxxx








3) xxxxx capsaicinu x xx/100 g x sušině

lahůdková

11,0

6,5 3)

10,0

0,5

-

-

-


sladká

11,0

7,0

10,0

0,7

-

-

-


pálivá

11,0

8,0

30,0

1,0

-

-

-


gulášová

11,0

9,0

30,0

1,3

-

-

-


Pepř xxxx








xxxxxxx x % xx. xxxxxxx 4,0

celý

15,0

3,5

1,0

-

4,0

0,5

0,5


mletý

15,0

3,5

0,7 4)

0,3

-

-

-


Xxxx xxxxx








xxxxxxx x % hm. xxxxxxx 4,0

xxxx

14,0

6,0

2,0

-

4,0

0,5

0,5


xxxxx

14,0

6,0

1,0 4)

1,2

-

-

-


Xxxx červený xxxx

15,0

-

1,0

-

4,0

0,5

0,5


Xxxx zelený celý

15,0

5,0

-

0,3

4,0

0,5

0,5


Pískavice, xxxxx xxxx

11,0

5,0

-

1,5

5,0

5,0

2,0


Xxxxxx xxxxx

10,0

-

2,5

-

3,0

2,0

0,5


Xxxxxxx

35,0

7,0

-

-

-

-

-

xxxxxxxxxxxx 2 %

Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx x. 331/1997 Sb.

Smyslové a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx

xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxx
xxxx
xxxxx XxXx x xxxxxx % xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx 5) v xxxxxx % nejvýše
obsah xxxxxxxxxx xxxxxxx/xx xxxx
xxxxx xxx
xxxxx
xxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx
98,0
2,0
-
xxxxx xxx s xxxxx
xxxxx
xxxxxxxxx, xxx cizích xxxxx
98,0
2,0
27 ± 7 xx xxxx 6)
xxxxx xxx x xxxxx x xxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxx, bez xxxxxx pachů
98,0
2,0
27 ± 7 mg xxxx xxxxxxx 250 xx xxxxxx 7)
jedlá sůl x xxxxx xxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx
97,0
-
27 ± 7 mg xxxx
xxxxxxxx doplněk xxx xxxxx výrobce
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.12.2000 (xx xxxxxx č. 419/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 5 x vyhlášce x. 331/1997 Xx.
Xxxxxxx druhu xx xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx


xxxxxx


xxxxxx


xxxx xxx xxxxxxxx hotových xxxxxx


xxxx pro xxxxxxxx xxxxxxxx


xxxx pro xxxxxxxx xxxxxxx


xxxx xxx xxxxxxxx xxxxx


xxxx xxx přípravu xxxxx

Xxxxxxxxxxx


Xxxxxxx xxxxxx (dresinky)

Původní znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.12.2000 (xx xxxxxx č. 419/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 6 x xxxxxxxx x. 331/1997 Sb.
Smyslové, fyzikální x chemické xxxxxxxxx xx jakost
Smyslové xxxxxxxxx
1. Xxxxxxxxxxxxx výrobky xx xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxx. Xxxxxx, xxxxx, konzistence, xxxx x vůně xxxx být xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx výrobku xxxxxxxx xx xxxx xxxxx. Chuť x xxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx, nebo xxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxx.
2. Xxxxxxxxxxx x studené xxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxx x vůni xx použitých surovinách xxxxxxxxxxxxxxxxxx pro název xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx. Xxxx a xxxx xxxxxxx xxxx xxx vlastní, xxx xxxxxx příměsí, nebo xxxxx xxxxxxx chuti x xxxx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky
Tabulka 1

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxx soli po xxxxxxxx xxxxxxx v x/x 8)

obsah vody % nejvýše

polévka

15

15

omáčka

15

15

bujón

15

15

hotový xxxxx

15

15

xxxxxxx


15

xxxxxx


15

xxxx


15

xxxxxx


15
Xxxxxxxxx x tabulce xx xxxxxxx v xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx se zvláštním xxxxxxxxxxx na xxxxxx x xxxx obsahují xxxxxxx 10 x/x, xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx.
Xxxxxxxxxxxxx výrobky xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx nejméně 4 x/x xxxxxx xxxxxxx x uzeném xxxxx.
Xxxxxx xxxxxx obsahují xxxxxxx 10 g/l xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxx nebo 0,67 x/x xxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx 2


Xxxxx soli nejvýše x % xxxxxxxxxxxx

xX xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx (dresinky)

3,5

4,5

Příloha č. 7 x vyhlášce x. 331/1997 Xx.

Xxxxxxx 1

Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx hmotnost x x
Xxxxxxxxx záporná xxxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx x %
do 50
10
51 - 120
5
121 - 250
4
251 - 1000
3
1001 - 2500
2
nad 2500
1

Xxxxxxx 2

Přípustné xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxx x ml
přípustná xxxxxxx xxxxxxxx xx deklarovaného xxxxxx x %
do 170
4
171 - 1000
2
nad 1000
1

Xxxxxxx č. 8 x vyhlášce x. 331/1997 Xx.

Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.12.2000 (xx xxxxxx x. 419/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 9 x vyhlášce č. 331/1997 Sb.
Smyslové, fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx jakost
Smyslové xxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

xxxxx

xxxx x xxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx u nepřibarvené

řízná, xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxx hmota xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx semene hořčice xxxxx

xxxxxxxxxx x přibarvené, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx

xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxx hmota xxx xxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx

xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx u xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx ovoce

řízná, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx nebo ovoce
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx


Xxxxxxx


xxxxxxxxx x xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx v % nejméně

20

32

Cukr xxxx xxxxxxxxx x % xxxxxxx

5,0 xxxxxxxxx nestanovuje xx u speciální

16

Kyselost xxxx xxxxxxxx xxxxxx x % xxxxxxx

2,5

1,9

Xxx xxxx chlorid sodný x % nejvýše

3,0 xxxxxxxxx
5,5 xxxxxxxxx

2,0

Xxx x % xxxxxxx

3,6


Xxxxx v % xxxxxxx

0,1

0,1

Čl. II

Přechodná ustanovení

(1) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.

(2) Xxxxxxxx potravin xxxxx xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxx xxxxxxxx nejpozději xx 31. xxxxxxxx 2001.

Xx. II vložen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 419/2000 Sb. s xxxxxxxxx od 1.1.2001


Xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx x. 331/97 Sb. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx §3, 7, 12 x 16, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.

Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx právním předpisem x.:

419/2000 Sb., kterým xx xxxx vyhláška XX x. 331/97 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), h), x), x) x x) zákona č. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx a tabákových xxxxxxxxx x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx koření, xxxxxx xxx, xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx a xxxxxxx

x xxxxxxxxx od 1.1.2001

Xxxxxx předpis č. 331/97 Sb. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 398/2016 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.7.2017.

Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx xx xxxx xxxxxx derogační xxxxx xxxxx uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.

1) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx označování xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, o přípustné xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "e".
2) XXX XXX 939 Xxxxxx - xxxxxxxxx obsahu xxxxxxxx - metoda xxxxxxxxxx.
ČSN ISO 6571 Koření, xxxxxxxx xxxxx a byliny - stanovení xxxxxx xxxxxxxx xxxxx.
ČSN XXX 928 Xxxxxx - xxxxxxxxx celkového xxxxxx.
ČSN XXX 930 Koření - xxxxxxxxx xxxxxx nerozpustného x kyselině.
XXXX XXX 5566 Xxxxxxx - stanovení xxxxxxx xxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
3) včetně xxxxxxxxx změn xxxxx
4) obsah xxxxx xxxx být xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxx
5) X xxxxxxxxxx na xxxxxxx získávání soli (xxxx. sírany, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx). X xxxxx xxxx s xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx vždy xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx.
6) Jedlá xxx x xxxxx xxxxxxxx xxx ve xxxxx xxxxxxxxx draselného xxxx xxxxxx draselného.
7) Xxxxx xxx s xxxxx x xxxxxxx dále xxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx draselného.
8) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx.