Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 01.04.1998.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.04.1998 do 30.12.2000.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro koření, jedlou sůl, dehydratované výrobky a ochucovadla a hořčici

331/97 Sb.

ODDÍL 1. Koření §1

Členění na skupiny a podskupiny §2

Označování §3

Požadavky na jakost §4

ODDÍL 2. Jedlá sůl §5

Členění na skupiny a podskupiny §6

Označování §7

Požadavky na jakost §8

ODDÍL 3. Dehydratované výrobky a ochucovadla §9

Členění druhu na skupiny §10

Označování §11

Požadavky na jakost §12

Uvádění do oběhu §13

ODDÍL 4. Hořčice §14

Členění na skupiny a podskupiny §15

Označování §16

Požadavky na jakost §17 §18

Přechodné ustanovení §19

Účinnost §20

Příloha 1 - Členění na skupiny a podskupiny, Přípustné záporné hmotnostní odchylky

Příloha 2 - Smyslové požadavky na jakost

Příloha 3 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost

Příloha 4 - Smyslové a chemické požadavky na jakost

Příloha 5 - Členění druhu na skupiny

Příloha 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost

Příloha 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky, Přípustné záporné objemové odchylky

Příloha 8 - Členění na skupiny a podskupiny

Příloha 9 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost

č. 419/2000 Sb. - Čl. II

INFORMACE

XXXXX 1

XXXXXX

§1

Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx

x) xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxx, xxxxx, xxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, uvedené x příloze č. 2, x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx zpracované x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx chutě a xxxx potravin; x xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx nejvýše xx xxxxxxx xxxxxxxx hmotnosti,

b) xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx koření uvedených xxx xxxxxxxx a), xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, u mletých x xxxxxxxx směsí xxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx x), xxxxxxxxxx xxxxx, zeleniny, xxxx xxxx xxx, xxxxxxxx xxxxxxx složek,

d) vlastními xxxxxxxxxxx xxxxxxxx příměsi xxxxxxxxxxx z xxxxxxx xxxxxxxx koření, xxxxxxx xxxxxx stonků, lodyh, xxxxxxxx, bobulí, plodů, xxxxx a xxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxx organickými xxxxxxxx části xxxxxxx, xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx z jiné xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, zejména xxxxxx xxxxx, kaménky xxxx písek.

§2

Xxxxxxx xx skupiny x podskupiny

Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 1 xxxxxxx 1.

§3

Xxxxxxxxxx

(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx zvláštním xxxxxxxx 1) se xxxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx přílohy č. 2.

(2) Xxxxxx, jako zejména xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx svitky, xxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx xx může xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx.

(3) Xxxxxxxxx záporné hmotnostní xxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 1 xxxxxxx 2.

§4

Xxxxxxxxx na jakost

(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 2.

(2) Xxxxxxxxx x chemické požadavky xx jakost xxxx xxxxxxx x příloze č. 3.

(3) Xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx. 2)

ODDÍL 2

XXXXX XXX

§5

Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí xxxxxx xxxx krystalický xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 97 % xxxxxxxx sodného x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx potravním xxxxxxxx.

§6

Xxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny

(1) Xxxxx xxx xx člení xx skupiny

a) xxxxx xxx,

x) xxxxx xxx xxxxxxxxx.

(2) Xxxxx sůl xxxxxxxxx xx xxxx xx xxxxxxxxxx

x) jedlá xxx x xxxxx,

x) xxxxx xxx s xxxxx a xxxxxxx,

x) xxxxx xxx s xxxxx xxxxxxxxx.

§7

Xxxxxxxxxx

Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně a xx zvláštním předpise 1) se xxxx xxxxxx

x) xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx podskupiny,

b) xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxxxx,

x) x xxxxx xxxx x xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xx xx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 4 x xxxxx x nelze xx užívat xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx (kamenná, vakuová, xxxxxx).

§8

Požadavky na xxxxxx

Xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx v příloze č. 4.

Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.12.2000 (xx xxxxxx x. 419/2000 Xx.)
§9
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx smísením xxxxxx xx sníženým xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, které xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx tekuté xxxxxxxxx xxxx sypké xxxxxxx xxxxxxx hydrolýzou látek xxxxxxxx xx bílkoviny, xxxxxx x dochucení xxxx xxxxxxxxxx chuti,
c) xxxxxxxxx omáčkami (xxxxxxxx) xxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx k xxxxxxx a xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx, emulgátorů, xxxxxxxx, xxxxx, koření a xxxxxxxx xxxxxxx.

§10

Xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxx na xxxxxxx je uvedeno x příloze č. 5.

Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.12.2000 (xx xxxxxx x. 419/2000 Xx.)
§11
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx předpise 1) se dehydratované xxxxxxx xxxxxx
x) xxxxxx xxxxxxx, x polévek, xxxxxx a xxxxxx xx doplní xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx k xxxxxxxx.

§12

Požadavky xx jakost

(1) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 6.

(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 7 xxxxxxxxx 1 x 2.

Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.12.2000 (do xxxxxx x. 419/2000 Xx.)
§13
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx podlážkách, xxxxxxx 5 xx xxx xxxx x xx xxxx. Dehydratované xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x vůněmi.
(2) Studené xxxxxx (xxxxxxxx) se xxxxxxxx xxx xxxxxxx xx 0 °X xx 15 °X.

XXXXX 4

XXXXXXX

§14

Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx

x) hořčicí xxxxxxxxx xxxxxxxx x mletých xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx, xxxxxx, cukru, xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,

x) hořčicí plnotučnou xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxx xxxxx žlutých xxxxx hořčice xxxx,

x) xxxxxxx kremžskou hořčice x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx hořčic x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx hořčice xxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxx hořčice xxxxx xxxxxxx x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxx v chuťových xxxxxxxxxxxx speciálně typově xxxxxxxx (hořčice xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxx).

§15

Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 8.

Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 1.4.1998 xx 31.12.2000 (xx xxxxxx č. 419/2000 Xx.)
§16
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v zákoně x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xxxx označí
a) xxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxx xxxx druhem, skupinou x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx podle xxxxxxx xxxxxxxxxx složky.
(2) Přípustná xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx, který xx označen xx xxxxx, xx 5 %.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.12.2000 (xx xxxxxx x. 419/2000 Xx.)
§17
Xxxxxxxxx na jakost
Smyslové, xxxxxxxxx a chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 9.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.12.2000 (xx xxxxxx č. 419/2000 Xx.)
§18
Xxxxxxx do oběhu
Hořčice xx skladuje při xxxxxxx 1 °X xx 20°X, xxxxxxxx xxxx přímým xxxxxxxxx xxxxxxxxxx paprsků.
Pokračování >>>

§19

Xxxxxxxxx ustanovení

Označení koření, xxxxx soli, dehydratovaných xxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx od 1. xxxxx 1998 do 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx xxx x xxxxxxx §6 xxxxxx.

§20

Účinnost

Tato xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx dnem xxxxxxxxx, x xxxxxxxx §3, 7, 12 a 16, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx dnem 1. xxxxx 1998.

Ministr:
Ing. Lux x. r.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.12.2000 (xx xxxxxx x. 419/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.
Xxxxxxx 1
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx

xxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxx podle xxxxxxx x. 2



směsi xxxxxx



xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx



xxxxx



xxxxxx (extrakt)
Tabulka 2
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky

hmotnost xxxxxx balení

přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xx 10 x

- 8 %

11 - 50 x

- 5 %

51 - 200 x

- 3 %

xxx 200 g

- 1 %
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.12.2000 (do xxxxxx č. 419/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 2 x vyhlášce x. 331/1997 Sb.
SMYSLOVÉ XXXXXXXXX XX XXXXXX

Xxxxx xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx

Xxxx xxxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxx

Xxxx

Xxxx

XXXXXXX
xxxx

xxxxxxx
(Xxxxxxx longa X.)

xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx povrchu xxx hlíz a xxxxxx (xxxxx než 15 xx), xxxxxxxxx xx nejvýše 15 % oddénků xxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xx znatelnými jemnými xxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx, aromatická

palčivě xxxxxxx

xxxxxx, xxxxx




xxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx, aromatická

palčivě kořenná

ZÁZVOR
celý

zázvor
(Zingiber xxxxxxxxxx Rosc.)

sušené xxxxxxx

xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx (xxxxxxx však 20 xx), rozvětvené, xxxxxxxxxx a zploštělé

světle xxxxx, žlutohnědá xx xxxxxx hnědá, u xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx

xxxxxx, xxxxx



xxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxx částicemi x krátkými xxxxxxxx

xxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxx, xxxxx nasládlá

palčivá, xxxxx, kořenná

SKOŘICE
celá

skořicovník
(Cinnamomum xxxxxxxxxx (Xxxxx), C. xxxxxxxxxx (Xxxx), C. xxxxxxxxx (Xxxx), X. xxxxxxxx (Xxxx)

xxxx

xxxxxx, xxxxxx, trubky xxxx xxxxx xxxxxxxxx
xxxx xxxxxxxxxxx, hladkého xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx, xxx xxxxxx dřeva x větviček xxxxxxxxxxxx

xxxxxx xxxxx, xxxxx žlutá, xxxxxxxxx xxxxx až xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx drsně aromatická

kořenná, xxxxxxxx, natrpklá až xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxx, xxxxx



xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxx

xxxxxx x odstínem xx xxxxx až xxxxxxx

xxxxx aromatická

ostře kořenná, xxxxxxxx

XXXXXXX

xxxxxxx
(Xxxxxx xxxxxxxxx X.)

xxxxxx xxxxxx x části xxxxx

xxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx

xxxxxxxxxx

xx mentolu

kořenná x xxxxx hořkou xxxxxxx, xxxxxxx

XXXXXXX XXXX

xxxxxx xxxxx
(Xxxxxx xxxxxxx X.)

xxxxxx listy

listy x krátkými xxxxxxxx, xxx větviček

světle xxxxxx, xxxxxx až zahnědlá

kořenná, xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx, xxxxx, xxxxx

XXXXXXXX

xxxxxxx
xxxxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx L.)

sušené xxxxxx

xxxx xxxx xxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx x xxxxxxx listů

listy xxxxx xxxxxx xx šedozelené: xxxxxx úbory bělavé, xxxxxxxxxxx, xxxxx slabě xxxxxxxxxxx



XXXXXXXXX

xxxxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxxxx Moench.)

suchá xxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxx, květů nebo xxxxxx částí

bez stonků

světle xxxxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx kořenná

OREGÁNO

dobromysl
(Origanum xxxxxxx X.)

xxxxx xxxx xxxxx x xxxxx xxxxx

xxx xxxxxx x xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx, xxxx xx xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx

XXXXXXXX

xxxxxxxx
(Xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx X.)

xxxxxx xxxxx

xxxxx čárkovité, xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx až xxxxxxxx, bez stonků x xxxxx xx xxxxxx xxxxx

xxxxxxx xxxxxx xxxxx je xxxxxx xxxxxx, na spodní xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxxxx

XXXXXXXXX ZAHRADNÍ

saturejka zahradní
(Satureja xxxxxxxxx X., X. xxxxxxx X.)

xxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx xxxx celé xxxxxx

xxxx xxxx xxxxxx, kopinaté xxxxx, hladké xx xxxxxxx x xxxxxxxx, xxx stonků, nebo xxxxxx 15 - 30 mm xxxxxx

xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx

XXXXXX

xxxxxx
(Xxxxxx xxxxxxxxxxx L.)

sušené xxxxx x vrcholky xxxxxxxxxx

xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx na xxxxxxxx xxxxx vroubkované, x vpadlou žilnatinou, xxx stonků x xxxxxxx xxxxx

xxxxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx, xx xxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxx, xxxxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxx xxxxx xx xxxxxxx

XXXXXX

xxxxxx xxxxxx
(Xxxxxx vulgaris X.)

xxxxx xxxx xxxx, xxxxxx a xxxxxxxxxx

xxxxx xxxx (1 - 5 xx)

xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx, barva xxxxx fialovo-růžová xx xxxxxxx

xxxxxxxx aromatická

kořenně xxxxxxxx xxxxxxxxxx

XXXXXXXX
xxxx

xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxx caryophyllus (X. Xxxxxxxx) Xxxxxxx xxx Xxxxxxxx)

xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 7 % xx. "bezhlavého xxxxxxxx"

xxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxx aromatická

ostře kořenná, xxxxxxx

xxxxxx, mletý



prášek xx xxxxxxxxxx částicemi

tmavě xxxxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx, palčivá

ŠAFRÁN

šafrán xxxxx
(Xxxxxx xxxxxxx X.)

xxxxxx xxxxxx

xxxxxx, xxxxx zprohýbané

oranžová xx temně xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

XXXX

xxxx
(Xxxxxxxxxx xxxxxx X.)

xxxxxx xxxxx

xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx x krátkou xxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxxx až xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx

XXXXXX
xxxx

xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxxx xxxxx Xxxx.x.)

xxxxx xxxxxx plodenství

plodenství hvězdicovitého xxxxx s xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx povrchu, x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx bez xxxxxx x xxxxxxx xxxxx

xxxxx


xxxxxxxx

xxxxx



xxxxxx xx znatelnými xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xx xxxxx

xxxxxxx kořenná

kořenná, xxxxxxxx

XXXXXX

Xxxxxx
(Xxxxxxxxxx vulgare X. Xxxxxx xxx. vulgare)

sušené xxxxx

xxxxx xxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx xx zelenohnědá

kořenná

kořenná, xxxxxxxx

XXXXXXXX (XXXXXXXX PAPRIČKY)
celé

paprika
(Capsicum xxxxxxxxxx X., Xxxxxxxx xxxxxxxx X., Xxxxxxxx xxxxxxxx X. x Xxxxxxxx xxxxxx L.)

sušené plody

celé xxxxxx xxxxx xxxxx xx xxxxxx plodních xxxxxx

xxxxxxxx žlutá xx xxxxxxx-xxxxx

xxxxxxx, sladká, xxxxx xxxxxxxx

xxxxxx xxxxx xxxxxx

xxxxxx, xxxxx



xxx xxxx jemně xxxxx xxxxxx

xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx xxxxx xxxxxx

XXXXXXX
xxxx

xxxxxxx xxxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxx X.)

xxxxx xxxxxx xxxxx

xxxxxxxx lysé xxxx nepravidelně zvrásněné xxxxxx, na xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx šev

červenohnědá x xxxxxxxxxx, na xxxxxxx bobule xxxxxxxxx xxxxxxxxx až xxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxxxx

XXXXXXXX
xxxx

xxxxxxxx obecný
(Elettaria xxxxxxxxxx X. Xxxxx xxx. xxxxxxxxx Xxxxxxx)

xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx tříhranné, xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 7 % xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx tobolek

tobolky xxxxxx xxxx zelené, xxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx (xxx níže)

vůně xxxxxxxxxxx xxxxx příjemně xxxxxxxxxx

xxxx xxxxx aromatická, xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx

xxxxxx, xxxxx


xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxx xxxxxxx, pokrytá zbytky xxxxxxx, xxx obsahovat xxxxxxx 5 % xxxxx hnědých, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx mletý prášek xx znatelnými částicemi

šedohnědá, xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx hnědá

příjemně xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx

XXXX (xxxxx)
xxxx

xxxx kořenný - xxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxx X.)

xxxxxx plody

podlouhlé, xxxxx xxxxxxx nažky, xxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxx xxxxx až xxxxx hnědá, se xxxxxxx xx okrovými xxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

XXXX JEDNOLETÝ
(světlý)
celý

kmín kořenný - xxxxxxxxx forma
(Carum xxxxx X.)


xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx, pouze xxxx xxxxx

xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxx xx světle xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxx dvouletá forma

charakteristická, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxx x dvouleté xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx, xxxxx



xxx nebo xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxx, hnědozelená xx xxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

XXXX ŘÍMSKÝ

šabrej xxxxxx
(xxxxxxx xxxxxxx X.)

xxxxxx xxxxx

xxxxx xxxxxxxxx, na xxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxx

xxxxx xxxxx až xxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxxx

XXXXXXXX

xxxxxxxx
(Xxxxxxxxxx xxxxxxx L.)

sušené xxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxx, hladké

světle hnědá, xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx kořenná

MUŠKÁTOVÝ XXXX
xxxx

xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxxxx fragrans
Houttuyn)

zralé xxxxxx xxxxxxx (semenný xxxxx)

xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx, xx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx, x xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx rozvětvené, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx

xxxxx, xxxxxxxx
xxxxx, xxxxxxxxxx
xx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxx aromatická, xxxxxxx

xxxxx



xxxxx xx zrnitě xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx částicemi

jasně xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx

XXXXXXXXX XXXXX
xxxx

xxxxxxxxxxx
xxxxx
(Xxxxxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxxxx)

xxxxxx xxxxx jádra

semena xxxx xxxx vejčitý xxxx xxxxxxxx xxxx, xx xxxxxxx síťovitě xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx, xx xxxx xxxx xxxxxx mramorovaná

jemně xxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxxx, xxxxx



xxxxx xxxxxx xxxxxx

xxxxx žlutohnědá

výrazně xxxxxxxxxx

xxxxx kořenná

NOVÉ XXXXXX
xxxx

xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxx xxxxxx X.)

xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx, xxx xxxxxx

xxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxx, xxxxxxx

xxxxxx, xxxxx



xxxxx xxxxxx prášek

hnědá xx xxxxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx

xxxxx, xxxxxxx

XXXXXXX XXXXX

xxxxxxx
(Xxxxxxxx annuum X.)

xxxxxx xxxxx

xxxxx xxxxx




- xxxxxxxxx




xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxx aromatická

sladká

- xxxxxx




xxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx pálivá

- xxxxxx




xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx

- gulášová




hnědočervená

kořenná, xxxxxxxxx

xxxxxx xx xxxxx xxxxxx

XXXX XXXX
xxxx

xxxxxxxxx černý
(Piper xxxxxx X.)

xxxxxx xxxxx xxxxxx

xxxxxxx, xxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx, smí xxxxxxxxx nejvýše 10 % xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

xxxxxx, xxxxx



xxxxxx xx znatelným xxxxxxx nebo drť

Šedobílá x xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

XXXX ČERNÝ
celý

pepřovník xxxxx
(Xxxxx xxxxxx X.)

xxxxxx nezralé xxxxx

xxxxxx xxxxx bobule, xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, bez xxxxxx, xxx obsahovat xxxxxxx 5 % xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

xxxxxx, mletý



sypký xxxxxx xx znatelným zrněním xxxx xxx

xxxxxxxx se xxxxxx až xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

XXXX XXXXXXX

xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxxx X.)

xxxxxx xxxxxxx plody

hladké xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx zcela xxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxx xxxx bobule)

červená xx xxxxx, růžová

kořenná

jemně xxxxxxx, xxxxxxxxxx, nasládlá

PEPŘ XXXXXX

xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxxx X.)

xxxxxx xxxxxxx xxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx bobule, s xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx

XXXXXXXXX XXXXX XXXX

xxxxxxxxx xxxxx xxxx
(Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x L.)

sušené semeno

hladká, xxxx, xxxxx xxxxxx, xxx 5 xx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx bocích

bledě xxxxxxxxxx, xxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx

XXXXXX XXXXX

xxxx xxxxxxxx
(Xxxxxxx graveoles X.)

xxxxxx xxxxx plody

oválné, xxxxxx, xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx žebry x (xxxxxxxxx) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx lehké

hnědá xx xxxxxxxx žebry x xxxxxxxxxx okraji

charakteristická

kořenná, pronikavá, xxxxxxx

XXXXXXX

xxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxx)

xxxxxx, nedozrálé, celé xxxxx

xxxxxxx xxxxxxx svraštělé, xxxxxx

xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.12.2000 (xx xxxxxx č. 419/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx č. 331/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky na xxxxxx


xxxxxxx 3) x % xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxx 3) x % hmotnosti xxxxxx xxxxxxx

xxxxxx x (xx/100 x) v sušině xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx-
xx x xxxxxxxx 3) x % hmotnosti xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx v % xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxx hodnoty

organické xxxxxxx

xxxxxxxxx xxxx

xxxxxx-
xxxxx

Xxxxxxx








xxxxxxxxx x % hmot. xxxxxxx 2,0

xxxx

12,0

-

-

-

2,0

0,2

0,2


xxxxx

10,0

9,0

-

1,5

-

-

-


Xxxxxx









xxxxxxxx xxxx

12,0

8,0

1,5

1,1

2,0

0,5

0,5


xxxxxx

12,0

11,0

1,5

2,5

2,0

0,5

0,5


xxxxx

12,0

8,0

1,0

2,5

-

-

-


Xxxxxxx









xxxx

14,0

7,0

1,0

2,0

2,0

1,0

0,5


xxxxx

12,0

7,0

0,5

2,0

-

-

-


Xxxxxxx

12,0

16,0

0,3

2,0

18,0 3)

2,0

2,0


Xxxxxxx xxxx









xxxx

8,0

7,0

1,0

2,0

6,0

1,0

0,5


xxxxx

8,0

7,0

1,0

2,0

-

-

-


Xxxxxxxx

14,0

12,0

0,6

1,5

16,0 3)

4,0

2,0


Majoránka

12,0

16,0

0,7

4,5

3,0

1,0

2,0


Oregáno

12,0

10,0

0,5

2,0

16,0 3)

3,0

2,0


Rozmarýn

11,0

8,0

0,8

1,0

6,0

1,0

1,0


Saturejka xxxxxxxx

13,0

11,0

0,4

1,0

4,0

1,0

2,0


Xxxxxx

12,0

11,0

1,5

2,0

8,0 3)

0,5

0,5


Tymián

12,0

14,0

1,0

3,5

5,0

1,0

1,0


Hřebíček









celý

12,0

-

15,0

-

5,0

0,3

0,3


mletý

10,0

7,0

14,0

0,5

-

-

-


Šafrán









ve vláknech

12,0

8,0

-

1,5

-

-

-


mletý

10,0

8,0

-

1,5





Anýz

12,0

10,0

2,0

2,5

3,0

2,0

2,0


Badyán









celý

10

4,0

8,0

-

20,0

0,5

0,5


mletý

12

5,0

3,0

1,0

-

-

-


Fenykl









celý

12,0

10,0

1,5

2,0

3,0

2,0

2,0


mletý

12,0

10,0

1,0

2,0





Chillies









celé

11,0

10,0

-

1,6

10,0

0,5

0,5


mleté

11,0

10,0

-

1,6

-

-

-


Jalovec









celý

16

4,0

0,7

1,0

5,0

0,5

0,5


mletý

13

4,0

0,5

1,0

-

-

-


Kardamom









semena

13

9,5

3,5

-

1,0

0,5

0,5


tobolky

13

9,5

3,5

-

5,0

3,0

2,0


Kmín (xxxxx)









xxxx

13,0

8,0

2,5

1,5

1,0

2,0

2,0


xxxxxx

13,0

8,0

1,0

-

-

-

-


xxxxx

13,0

8,0

1,0

1,5

-

-

-


Xxxx jednoletý









celý

12,0

9,0

1,5

2,0

1,0




(světlý) xxxxxx

12,0

9,0

1,5






xxxxx

12,0

9,0

1,5






Xxxx xxxxxx

12,0

12,0

1,5

3,0

5,0

2,0

2,0


Xxxxxxxx









xxxx

9,0

7,0

0,4

1,5

3,0

2,0

2,0


xxxxx

9,0

7,0

0,4

1,5

-

-

-


Xxxxxxxxx květ








tuky xxxxxxx 35 %

xxxx

10

4,0

-

0,5

16,0

0,3

0,5


xxxxx

12

4,0

-

-

-

-

-


Xxxxxxxxx ořech








oxid xxxxxxxx v % xx. xxxxxxx 0,35

celý

10

3,0

6,5

0,5

10,0

0,5

0,5


mletý

10

3,0

5,0

-

-

-

-


Nové xxxxxx









xxxx

12,0

4,5

1,5

0,4

4,0

0,5

0,5


xxxxx

12,0

4,5

1,0

0,4

-

-

-


Xxxxxxx








3) xxxxx xxxxxxxxxx x xx/100 g x sušině

lahůdková

11,0

6,5 3)

10,0

0,5

-

-

-


xxxxxx

11,0

7,0

10,0

0,7

-

-

-


xxxxxx

11,0

8,0

30,0

1,0

-

-

-


xxxxxxxx

11,0

9,0

30,0

1,3

-

-

-


Xxxx xxxx








xxxxxxx v % xx. xxxxxxx 4,0

celý

15,0

3,5

1,0

-

4,0

0,5

0,5


mletý

15,0

3,5

0,7 4)

0,3

-

-

-


Xxxx xxxxx








xxxxxxx v % xx. nejméně 4,0

xxxx

14,0

6,0

2,0

-

4,0

0,5

0,5


xxxxx

14,0

6,0

1,0 4)

1,2

-

-

-


Xxxx xxxxxxx xxxx

15,0

-

1,0

-

4,0

0,5

0,5


Xxxx xxxxxx celý

15,0

5,0

-

0,3

4,0

0,5

0,5


Pískavice, xxxxx xxxx

11,0

5,0

-

1,5

5,0

5,0

2,0


Xxxxxx kopru

10,0

-

2,5

-

3,0

2,0

0,5


Vanilka

35,0

7,0

-

-

-

-

-

ethylvanilin 2 %

Xxxxxxx č. 4 x vyhlášce x. 331/1997 Sb.

Smyslové x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx

xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxx
xxxx
xxxxx NaCl x xxxxxx % xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx 5) x xxxxxx % nejvýše
obsah xxxxxxxxxx xxxxxxx/xx soli
jedlá xxx
xxxxx
xxxxxxxxx, xxx cizích xxxxx
98,0
2,0
-
xxxxx sůl s xxxxx
xxxxx
xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx
98,0
2,0
27 ± 7 xx xxxx 6)
jedlá xxx x jodem x xxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx
98,0
2,0
27 ± 7 xx xxxx xxxxxxx 250 mg xxxxxx 7)
xxxxx xxx x jodem obohacená
slaná
neutrální, xxx xxxxxx xxxxx
97,0
-
27 ± 7 mg xxxx
xxxxxxxx doplněk dle xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.12.2000 (do xxxxxx x. 419/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx x. 331/1997 Sb.
Členění druhu xx skupiny

Druh

Skupina

Dehydratované xxxxxxx

xxxxxxx


xxxxxx


xxxxxx


xxxx xxx přípravu xxxxxxxx xxxxxx


xxxx pro přípravu xxxxxxxx


xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx


xxxx pro xxxxxxxx xxxxx


xxxx xxx xxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxx


Xxxxxxx omáčky (xxxxxxxx)

Původní znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.12.2000 (xx xxxxxx č. 419/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx č. 331/1997 Xx.
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
1. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxx xxxx po xxxxxxxx xxx xxxxxx. Xxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxx a xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx druh xxxxxxx xxxxxxxx xx jeho xxxxx. Xxxx x xxxx xxxxxxx xxxx xxx vlastní, xxx xxxxxx xxxxxxx, nebo xxxxx změněné chuti x xxxx.
2. Xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxx a xxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx. Xxxx a xxxx výrobku xxxx xxx xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx, nebo xxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx 1

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x x/x 8)

obsah xxxx % nejvýše

polévka

15

15

omáčka

15

15

bujón

15

15

hotový pokrm

15

15

dresink


15

dezert


15

krém


15

poleva


15
Ukazatele x xxxxxxx se xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxxx x xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 10 g/l, xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx.
Xxxxxxxxxxxxx výrobky xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 4 x/x xxxxxx surovin x uzeném stavu.
Masové xxxxxx obsahují nejméně 10 x/x xxxxxxxx xx xxxxxxx hovězí xxxx xxxx 0,67 x/x xxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx 2


Xxxxx soli nejvýše x % xxxxxxxxxxxx

xX xxxxxxx

Xxxxxxx omáčky (xxxxxxxx)

3,5

4,5

Xxxxxxx č. 7 x xxxxxxxx č. 331/1997 Xx.

Xxxxxxx 1

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx hmotnost x x
Xxxxxxxxx záporná xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx obalu x %
do 50
10
51 - 120
5
121 - 250
4
251 - 1000
3
1001 - 2500
2
nad 2500
1

Xxxxxxx 2

Přípustné xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxx x ml
přípustná záporná xxxxxxxx od deklarovaného xxxxxx x %
xx 170
4
171 - 1000
2
xxx 1000
1

Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx x. 331/1997 Sb.

Členění na xxxxxxx a xxxxxxxxxx

Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxx xxxx nebo xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.12.2000 (xx xxxxxx č. 419/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 9 x vyhlášce x. 331/1997 Xx.
Xxxxxxxx, fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost
Smyslové požadavky

hořčice

vzhled

barva

vůně x xxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxx hmota xxx hrubých

jasně xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx x nepřibarvené

řízná, xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x nepřibarvené

řízná, xxxxxxx, xxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxx s xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx

xxxxxxxxxx u xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x nepřibarvené xxxxxxxxx xxxxxx přidané xxxxxxxx nebo xxxxx

xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx ovoce
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx


Xxxxxxx


xxxxxxxxx x speciální

kremžská

Sušina x % xxxxxxx

20

32

Xxxx jako xxxxxxxxx x % xxxxxxx

5,0 xxxxxxxxx nestanovuje xx u xxxxxxxxx

16

Xxxxxxxx xxxx kyselina xxxxxx x % xxxxxxx

2,5

1,9

Xxx xxxx chlorid xxxxx x % xxxxxxx

3,0 xxxxxxxxx
5,5 xxxxxxxxx

2,0

Xxx x % xxxxxxx

3,6


Xxxxx v % nejvýše

0,1

0,1

Xx. II

Přechodná ustanovení

(1) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx posuzují podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxx xxxxxxxx nejpozději xx 31. prosince 2001.

Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 419/2000 Xx. s xxxxxxxxx od 1.1.2001


Informace

Právní xxxxxxx x. 331/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x výjimkou §3, 7, 12 x 16, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.

Xx xxxxx xxxxxx právního xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx a doplnění xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:

419/2000 Xx., xxxxxx xx xxxx vyhláška XX x. 331/97 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 písm. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx č. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx, xxxxxx xxx, dehydratované výrobky x xxxxxxxxxxx x xxxxxxx

x účinností od 1.1.2001

Xxxxxx xxxxxxx x. 331/97 Xx. xxx xxxxxx právním předpisem č. 398/2016 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.7.2017.

Znění xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx není xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.

1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx označování xxxxxxxx x tabákových xxxxxxx, x přípustné xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxx výrobku xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x".
2) XXX XXX 939 Xxxxxx - stanovení xxxxxx xxxxxxxx - metoda xxxxxxxxxx.
XXX XXX 6571 Koření, xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx.
XXX XXX 928 Xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
XXX ISO 930 Xxxxxx - xxxxxxxxx popela xxxxxxxxxxxxx x kyselině.
ČVSN XXX 5566 Kurkuma - stanovení xxxxxxx xxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
3) xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx
4) obsah xxxxx xxxx xxx xxxxxxxx bezprostředně xx xxxxx
5) X xxxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxxxx soli (xxxx. sírany, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx). X xxxxx xxxx x xxxxx obohacené xxxxxx xxx xxxx obohacující xxxxx xxxxxxxxx.
6) Xxxxx xxx s xxxxx xxxxxxxx xxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.
7) Xxxxx xxx s jodem x fluorem xxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx fluoridu draselného.
8) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx vždy xxxxxxxx na obnovený xxxxxxx xxxxx na xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx.