Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.12.1997.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.12.1997 do 30.12.2000.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro koření, jedlou sůl, dehydratované výrobky a ochucovadla a hořčici

331/97 Sb.

ODDÍL 1. Koření §1

Členění na skupiny a podskupiny §2

Označování §3

Požadavky na jakost §4

ODDÍL 2. Jedlá sůl §5

Členění na skupiny a podskupiny §6

Označování §7

Požadavky na jakost §8

ODDÍL 3. Dehydratované výrobky a ochucovadla §9

Členění druhu na skupiny §10

Označování §11

Požadavky na jakost §12

Uvádění do oběhu §13

ODDÍL 4. Hořčice §14

Členění na skupiny a podskupiny §15

Označování §16

Požadavky na jakost §17 §18

Přechodné ustanovení §19

Účinnost §20

Příloha 1 - Členění na skupiny a podskupiny, Přípustné záporné hmotnostní odchylky

Příloha 2 - Smyslové požadavky na jakost

Příloha 3 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost

Příloha 4 - Smyslové a chemické požadavky na jakost

Příloha 5 - Členění druhu na skupiny

Příloha 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost

Příloha 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky, Přípustné záporné objemové odchylky

Příloha 8 - Členění na skupiny a podskupiny

Příloha 9 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost

č. 419/2000 Sb. - Čl. II

INFORMACE

XXXXX 1

KOŘENÍ

§1

Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx

x) xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxx, kůra, xxxxx, xxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxx nebo xxxxxx xxxxx, uvedené x příloze č. 2, x nezbytné xxxx technologicky zpracované x xxxxxxx k xxxxxxxxxxx xxxxx a xxxx xxxxxxxx; x xxxxxxx koření se xxxxxxxxx přídavek xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx procenta xxxxxxxxx,

x) xxxxx koření směs xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx x), xxx xxxxxxx přídatných xxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxx se připouští xxxxxxxx protispékavých xxxxx xxxxxxx xx jednoho xxxxxxxx xxxxxxxxx,

x) kořenícím xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx pod xxxxxxxx a), přídatných xxxxx, xxxxxxxx, soli xxxx xxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx z vlastní xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, bobulí, plodů, xxxxx a xxxxx xxxxxxx,

x) cizími organickými xxxxxxxx xxxxx rostlin, xxxxx x semena xxxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxx příměsmi xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx hlíny, kaménky xxxx xxxxx.

§2

Xxxxxxx na xxxxxxx x podskupiny

Členění xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 1 xxxxxxx 1.

§3

Označování

(1) Kromě údajů xxxxxxxxx v zákoně x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) se xxxx xxxxx název xxxxxx podle přílohy č. 2.

(2) Xxxxxx, xxxx zejména xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx svitky, xxxxxx xx xxxxxxxxxxx obalů xx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx.

(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 1 xxxxxxx 2.

§4

Xxxxxxxxx xx xxxxxx

(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2.

(2) Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx jsou xxxxxxx v příloze č. 3.

(3) Xxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx technických xxxxx. 2)

ODDÍL 2

JEDLÁ XXX

§5

Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí xxxxxx xxxx krystalický xxxxxxx xxxxxxxxxx nejméně 97 % xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx doplňkem.

§6

Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx

(1) Jedlá xxx xx člení xx skupiny

a) xxxxx xxx,

x) xxxxx xxx xxxxxxxxx.

(2) Xxxxx xxx xxxxxxxxx se xxxx xx xxxxxxxxxx

x) xxxxx xxx x xxxxx,

x) xxxxx xxx x xxxxx x fluorem,

c) xxxxx xxx x xxxxx xxxxxxxxx.

§7

Xxxxxxxxxx

Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x xx zvláštním předpise 1) se xxxx xxxxxx

x) jedlá xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx,

x) xxxxxx o potravním xxxxxxx, xxxxxx je xxxxx xxx obohacena,

c) x jedlé soli x jodem a xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xx xx xxx konzumovat xxxxxxx 4 g xxxxx x nelze xx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxxx o xxxxxxx xxxxxxx (kamenná, xxxxxxx, xxxxxx).

§8

Xxxxxxxxx xx jakost

Smyslové x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost jsou xxxxxxx v příloze č. 4.

Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.12.2000 (xx xxxxxx x. 419/2000 Xx.)
§9
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se rozumí
a) xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxx konzistence, xxxxx xx před xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx hydrolýzou xxxxx xxxxxxxx na xxxxxxxxx, xxxxxx k xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx chuti,
c) xxxxxxxxx omáčkami (xxxxxxxx) xxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx jako xxxxxxx přílohy x xxxxxxx a xxxxxxx, xxxxxxxx zejména z xxxxxxx olejů, xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx.

§10

Xxxxxxx druhu na xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxx na xxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 5.

Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.12.2000 (xx xxxxxx x. 419/2000 Xx.)
§11
Xxxxxxxxxx
Xxxxx údajů uvedených x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
x) názvem xxxxxxx, x polévek, xxxxxx a xxxxxx xx doplní xxxxxx xxxxx,
x) návodem x xxxxxxxx.

§12

Požadavky na xxxxxx

(1) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 6.

(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7 xxxxxxxxx 1 x 2.

Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.12.2000 (xx xxxxxx x. 419/2000 Xx.)
§13
Xxxxxxx do xxxxx
(1) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx podlážkách, xxxxxxx 5 xx xxx xxxx x xx xxxx. Dehydratované xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx) xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xx 0 °C xx 15 °X.

XXXXX 4

XXXXXXX

§14

Xxx účely xxxx vyhlášky se xxxxxx

x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x mletých xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx, xxxxx soli, xxxxxx, xxxxx, která xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx nebo chemicky xxxxxxxxxxxx,

x) xxxxxxx plnotučnou xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx žlutých xxxxx hořčice xxxx,

x) xxxxxxx kremžskou hořčice x mletých xxxxx xxxxxxx druhů hořčic x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x) xxxxxxxx xxxxxxxx zejména xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxx francouzské, xxxxxxxx nebo jiné).

§15

Členění na xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxxxxx na xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 8.

Původní znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.12.2000 (do xxxxxx x. 419/2000 Xx.)
§17
Xxxxxxxxx na jakost
Smyslové, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx v xxxxxxx x. 9.
Původní znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.12.2000 (xx xxxxxx č. 419/2000 Xx.)
§18
Xxxxxxx xx oběhu
Hořčice xx skladuje xxx xxxxxxx 1 °X xx 20°X, xxxxxxxx xxxx xxxxxx působením xxxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxxxxxx >>>

§19

Xxxxxxxxx ustanovení

Označení koření, xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, ochucovadel a xxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 xx 31. března 1998 xx xxxxxxxx jen x rozsahu §6 xxxxxx.

§20

Xxxxxxxx

Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx §3, 7, 12 a 16, které xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 1998.

Xxxxxxx:
Xxx. Lux x. x.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.12.2000 (xx xxxxxx x. 419/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx č. 331/1997 Sb.
Tabulka 1
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx

xxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxx xxxxx přílohy x. 2



směsi xxxxxx



xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx



xxxxx



xxxxxx (xxxxxxx)
Xxxxxxx 2
Přípustné xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxx balení

přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xx 10 x

- 8 %

11 - 50 g

- 5 %

51 - 200 x

- 3 %

xxx 200 g

- 1 %
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.12.2000 (do xxxxxx č. 419/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 2 x vyhlášce x. 331/1997 Xx.
XXXXXXXX XXXXXXXXX XX JAKOST

Název xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx

Xxxx rostliny

Vzhled

Barva

Vůně

Chuť

KURKUMA
celá

kurkuma
(Curcuma longa X.)

xxxxxx oddenky

vejčitého xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx x zjizveného povrchu xxx xxxx x xxxxxx (menší xxx 15 xx), xxxxxxxxx xx nejvýše 15 % oddénků xxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x připálených xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxx, žlutá, žlutohnědá xx xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx

xxxxxx, mletá




sytě žlutá, xxxxxxxx žlutá xx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx

xxxxxxx kořenná

ZÁZVOR
celý

zázvor
(Zingiber xxxxxxxxxx Xxxx.)

xxxxxx oddenky

kousky xxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx (xxxxxxx však 20 xx), rozvětvené, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx

xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx až xxxxxx hnědá, x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx, ostrá, xxxxxxx

xxxxxx, mletý



prášek xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxx xx světle xxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxx, xxxxx nasládlá

palčivá, xxxxx, xxxxxxx

XXXXXXX
xxxx

xxxxxxxxxxx
(Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), C. xxxxxxxxxx (Xxxx), X. xxxxxxxxx (Xxxx), C. burmanii (Xxxx)

xxxx

xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxx pruty oškrábané
nebo xxxxxxxxxxx, hladkého xx xxxxxxx povrchu, xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxxx xxxxx, tmavě xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxxxx, natrpklá až xxxxxxx, xxxxxxxx aromatická

drcená, xxxxx



xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxx

xxxxxx s xxxxxxxx xx xxxxx xx xxxxxxx

xxxxx aromatická

ostře kořenná, xxxxxxxx

XXXXXXX

xxxxxxx
(Xxxxxx xxxxxxxxx L.)

sušené xxxxxx a xxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx xxxx xxxxxx lístky, xxx xxxxxx

xxxxxxxxxx

xx xxxxxxx

xxxxxxx x xxxxx hořkou xxxxxxx, xxxxxxx

XXXXXXX XXXX

xxxxxx xxxxx
(Xxxxxx xxxxxxx X.)

xxxxxx xxxxx

xxxxx x krátkými stopkami, xxx xxxxxxxx

xxxxxx xxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx, hořká, trpká

ESTRAGON

pelyněk
kozelec
(Artemisia xxxxxxxxxxx L.)

sušené xxxxxx

xxxx xxxx sekané lístky, xxx stonků x xxxxxxx listů

listy bledě xxxxxx xx xxxxxxxxxx: xxxxxx úbory bělavé, xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx



XXXXXXXXX

xxxxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxxx.)

xxxxx xxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx

xxx stonků

světle xxxxxx, xxxxxxxxxx až xxxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx kořenná

OREGÁNO

dobromysl
(Origanum vulgare X.)

xxxxx xxxx xxxxx x xxxxx xxxxx

xxx xxxxxx x xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx, xxxx xx xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx

XXXXXXXX

xxxxxxxx
(Xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx L.)

sušené xxxxx

xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx až xxxxxxxx, xxx stonků x listů se xxxxxx xxxxx

xxxxxxx strana xxxxx je šedavě xxxxxx, xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxxxx

XXXXXXXXX XXXXXXXX

xxxxxxxxx xxxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxxxx X., X. xxxxxxx L.)

sušené xxxxxx x xxxxx květů xxxx xxxx xxxxxx

xxxx xxxx sekané, kopinaté xxxxx, hladké xx xxxxxxx x okrajích, xxx stonků, xxxx xxxxxx 15 - 30 xx dlouhé

nahnědle xxxxxx xx xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx

XXXXXX

xxxxxx
(Xxxxxx xxxxxxxxxxx X.)

xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxx xx podlouhle xxxxxxxx listy xx xxxxxxxx jemně xxxxxxxxxxx, x vpadlou xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx a xxxxxxx listů

svrchní xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx, xx xxxxx xx xxxx běloplstnatý

silná, aromatická

kořenná, xxxxx xxxxx xx xxxxxxx

XXXXXX

xxxxxx xxxxxx
(Xxxxxx xxxxxxxx X.)

xxxxx xxxx xxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxx

xxxxx xxxx (1 - 5 xx)

xxxxxxxxxx, šedohnědá xx hnědozelená, barva xxxxx fialovo-růžová xx xxxxxxx

xxxxxxxx aromatická

kořenně xxxxxxxx xxxxxxxxxx

XXXXXXXX
xxxx

xxxxxxxxxxx vonný
(Eugenia xxxxxxxxxxxx (X. Xxxxxxxx) Bullock xxx Harrison)

sušená xxxxxxx

xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx, smí xxxxxxxxx nejvýše 7 % xx. "xxxxxxxxxx xxxxxxxx"

xxxxx červenohnědá, xxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx

xxxxxx, xxxxx



xxxxxx xx xxxxxxxxxx částicemi

tmavě xxxxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx

XXXXXX

xxxxxx xxxxx
(Xxxxxx sativus X.)

xxxxxx xxxxxx

xxxxxx, různě xxxxxxxxxx

xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

XXXX

xxxx
(Xxxxxxxxxx xxxxxx X.)

xxxxxx plody

rýhované nažky, xxxxxxx s krátkou xxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxxx, palčivě kořenná

BADYÁN
celý

badyánovník xxxxx
(Xxxxxxxx xxxxx Hook.f.)

zralé xxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx, oplodí xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxx vejčitými xxxxxx xxx zlomků x xxxxxxx xxxxx

xxxxx


xxxxxxxx

xxxxx



xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xx xxxxx

xxxxxxx kořenná

kořenná, xxxxxxxx

XXXXXX

Xxxxxx
(Xxxxxxxxxx xxxxxxx X. Xxxxxx xxx. xxxxxxx)

xxxxxx xxxxx

xxxxx xxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxx, žebernaté

žlutozelená xx zelenohnědá

kořenná

kořenná, nasládlá

CHILLIES (XXXXXXXX XXXXXXXX)
xxxx

xxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxxxxx X., Capsicum chinense X., Xxxxxxxx baccatum X. x Xxxxxxxx xxxxxx X.)

xxxxxx plody

celé xxxxxx zralé xxxxx xx zbytky xxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx-xxxxx

xxxxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx

xxxxxx ostře xxxxxx

xxxxxx, xxxxx



xxx xxxx xxxxx xxxxx xxxxxx

xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx ostře xxxxxx

XXXXXXX
xxxx

xxxxxxx xxxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxx X.)

xxxxx xxxxxx xxxxx

xxxxxxxx lysé xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, na xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx šev

červenohnědá x tmavohnědá, xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx tmavomodře xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxxxx

XXXXXXXX
xxxx

xxxxxxxx xxxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx L. Xxxxx xxx. xxxxxxxxx Xxxxxxx)

xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxx, podlouhlé, xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 7 % xxxxxxxxx x svraštělých xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxx s xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx (viz níže)

vůně xxxxxxxxxxx semen xxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx

xxxxxx, xxxxx


xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxx xxxxx, tvrdá, xxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxx obsahovat xxxxxxx 5 % xxxxx hnědých, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx jemně xx xxxxxx mletý xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxx, slabě xxxxxxx

XXXX (xxxxx)
xxxx

xxxx kořenný - xxxxxxxx forma
(Carum xxxxx X.)

xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxx hnědá xx xxxxx xxxxx, xx xxxxxxx až xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

XXXX XXXXXXXXX
(xxxxxx)
xxxx

xxxx xxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxx L.)


nažky xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx jako xxxxx xxxxxxxx formy xxxxx, xxxxx xxxx xxxxx

xxxxxxxxxx, xxxxxx hnědá xx světle xxxx xxxxxxxxx se světlejšími xxxxx, celkově světlejší xxx xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxx méně zřetelná xxx u dvouleté xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx, xxxxx



xxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

XXXX ŘÍMSKÝ

šabrej obecný
(cuminum xxxxxxx L.)

sušené xxxxx

xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxx, u konce xxxxxx

xxxxx xxxxx xx xxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxx, palčivá, aromatická

KORIANDR

koriandr
(Coriandrum xxxxxxx X.)

xxxxxx plody

kulovité xxxxxxxxx, xxxxxx

xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxx načervenalá

příjemně xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx

XXXXXXXXX XXXX
xxxx

xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx)

xxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxx xxxxx)

xxxxxxx xxxxx jsou ploché, xx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx, v xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx povrchu, xxxxxx

xxxxx, oranžově
žlutá, xxxxxxxxxx
xx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx

xxxxx



xxxxx xx zrnitě xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx částicemi

jasně xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx

XXXXXXXXX OŘECH
celý

muškátovník
pravý
(Myristica
fragrans
Houttuyn)

sušená xxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx xxxx vejčitý xxxx xxxxxxxx tvar, xx xxxxxxx síťovitě xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx, xx xxxx xxxx xxxxxx mramorovaná

jemně xxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxxx, xxxxx



xxxxx xxxxxx xxxxxx

xxxxx žlutohnědá

výrazně xxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx

XXXX XXXXXX
xxxx

xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxx xxxxxx X.)

xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx, xxx xxxxxx

xxxxx hnědé až xxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxx, xxxxxxx

xxxxxx, xxxxx



xxxxx xxxxxx xxxxxx

xxxxx xx xxxxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx

xxxxx, xxxxxxx

XXXXXXX MLETÁ

paprika
(Capsicum annuum X.)

xxxxxx xxxxx

xxxxx xxxxx




- xxxxxxxxx




xxxxxx červená

intenzívní xxxxxxxxxx

xxxxxx

- xxxxxx




xxxx červená

aromatická

sladká, nepatrně xxxxxxxx nebo xxxxxx

- xxxxxx




xxxxxxx xx hnědočervená

kořenná

pálivá, xxxxx nahořklá

- gulášová




hnědočervená

kořenná, xxxxxxxxx

xxxxxx xx xxxxx xxxxxx

XXXX XXXX
xxxx

xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxxx X.)

xxxxxx xxxxx xxxxxx

xxxxxxx, xxxxxx, xxxxx xx povrchu xxxxxx, xxxxxxxx bobule, xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 10 % černých bobulí

šedobílá, xxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx ostrá

drcený, xxxxx



xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx drť

Šedobílá x nažloutlým odstínem

kořenná

palčivě xxxxx

XXXX ČERNÝ
celý

pepřovník xxxxx
(Xxxxx xxxxxx X.)

xxxxxx xxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxxx bobule, xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxx xxxxxx, xxx obsahovat xxxxxxx 5 % xxxxxxx bobulí

hnědočerná xx xxxxxxxxx až černá

kořenná

palčivě xxxxx

xxxxxx, mletý



sypký xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx

xxxxxxxx se xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

XXXX XXXXXXX

xxxxxxxxx černý
(Piper xxxxxx X.)

xxxxxx xxxxxxx plody

hladké xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx slupku xxxxxxxxxxx ne xxxxx xxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxx xxxx bobule)

červená xx xxxxx, růžová

kořenná

jemně xxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx

XXXX ZELENÝ

pepřovník xxxxx
(Xxxxx xxxxxx X.)

xxxxxx xxxxxxx xxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx, s xxxxxx křehkou povrchovou xxxxxxxxx

xxxxxx až xxxxx xxxxxxx

xxxxxxx, aromatická

výrazně xxxxxxx, xxxxxx

XXXXXXXXX ŘECKÉ SENO

pískavice xxxxx seno
(Trigonella xxxxxxxxxxxx x X.)

xxxxxx xxxxxx

xxxxxx, xxxx, xxxxx semena, xxx 5 mm xxxxx, nepravidelného xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, zploštělého tvaru, x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxx kořenná

mírně xxxxxxxx, xxxxxxx

XXXXXX KOPRU

kopr xxxxxxxx
(Xxxxxxx xxxxxxxxx X.)

xxxxxx xxxxx xxxxx

xxxxxx, xxxxxx, xx plody třemi xxxxxxxxx žebry a (xxxxxxxxx) tenkým xxxxxxxxx xxxxxxx, plody jsou xxxxx lehké

hnědá xx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx

XXXXXXX

xxxxxxx pravá
(Vanilla xxxxxxxxxx Xxxxxx)

xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxx xxxxx

xxxxxxx podélně xxxxxxxxx, xxxxxx

xxxxxxxxxx, hnědočerná

silně aromatická

aromatická
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.12.2000 (xx xxxxxx x. 419/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx č. 331/1997 Xx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx


xxxxxxx 3) x % hmotnosti xxxxxxx

xxxxxxx xxxxx 3) x % xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

xxxxxx x (xx/100 x) x sušině xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx-
xx x xxxxxxxx 3) x % xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx x % xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxx hodnoty

organické xxxxxxx

xxxxxxxxx cizí

anorga-
nické

Kurkuma








barvivost x % hmot. nejméně 2,0

xxxx

12,0

-

-

-

2,0

0,2

0,2


xxxxx

10,0

9,0

-

1,5

-

-

-


Xxxxxx









xxxxxxxx xxxx

12,0

8,0

1,5

1,1

2,0

0,5

0,5


xxxxxx

12,0

11,0

1,5

2,5

2,0

0,5

0,5


xxxxx

12,0

8,0

1,0

2,5

-

-

-


Xxxxxxx









xxxx

14,0

7,0

1,0

2,0

2,0

1,0

0,5


xxxxx

12,0

7,0

0,5

2,0

-

-

-


Xxxxxxx

12,0

16,0

0,3

2,0

18,0 3)

2,0

2,0


Xxxxxxx xxxx









xxxx

8,0

7,0

1,0

2,0

6,0

1,0

0,5


xxxxx

8,0

7,0

1,0

2,0

-

-

-


Xxxxxxxx

14,0

12,0

0,6

1,5

16,0 3)

4,0

2,0


Xxxxxxxxx

12,0

16,0

0,7

4,5

3,0

1,0

2,0


Xxxxxxx

12,0

10,0

0,5

2,0

16,0 3)

3,0

2,0


Rozmarýn

11,0

8,0

0,8

1,0

6,0

1,0

1,0


Saturejka xxxxxxxx

13,0

11,0

0,4

1,0

4,0

1,0

2,0


Xxxxxx

12,0

11,0

1,5

2,0

8,0 3)

0,5

0,5


Xxxxxx

12,0

14,0

1,0

3,5

5,0

1,0

1,0


Xxxxxxxx









xxxx

12,0

-

15,0

-

5,0

0,3

0,3


xxxxx

10,0

7,0

14,0

0,5

-

-

-


Xxxxxx









xx xxxxxxxx

12,0

8,0

-

1,5

-

-

-


xxxxx

10,0

8,0

-

1,5





Xxxx

12,0

10,0

2,0

2,5

3,0

2,0

2,0


Xxxxxx









xxxx

10

4,0

8,0

-

20,0

0,5

0,5


xxxxx

12

5,0

3,0

1,0

-

-

-


Xxxxxx









xxxx

12,0

10,0

1,5

2,0

3,0

2,0

2,0


xxxxx

12,0

10,0

1,0

2,0





Xxxxxxxx









xxxx

11,0

10,0

-

1,6

10,0

0,5

0,5


xxxxx

11,0

10,0

-

1,6

-

-

-


Xxxxxxx









xxxx

16

4,0

0,7

1,0

5,0

0,5

0,5


xxxxx

13

4,0

0,5

1,0

-

-

-


Xxxxxxxx









xxxxxx

13

9,5

3,5

-

1,0

0,5

0,5


xxxxxxx

13

9,5

3,5

-

5,0

3,0

2,0


Xxxx (xxxxx)









xxxx

13,0

8,0

2,5

1,5

1,0

2,0

2,0


xxxxxx

13,0

8,0

1,0

-

-

-

-


xxxxx

13,0

8,0

1,0

1,5

-

-

-


Xxxx xxxxxxxxx









xxxx

12,0

9,0

1,5

2,0

1,0




(xxxxxx) xxxxxx

12,0

9,0

1,5






xxxxx

12,0

9,0

1,5






Xxxx xxxxxx

12,0

12,0

1,5

3,0

5,0

2,0

2,0


Xxxxxxxx









xxxx

9,0

7,0

0,4

1,5

3,0

2,0

2,0


xxxxx

9,0

7,0

0,4

1,5

-

-

-


Xxxxxxxxx květ








tuky xxxxxxx 35 %

celý

10

4,0

-

0,5

16,0

0,3

0,5


mletý

12

4,0

-

-

-

-

-


Muškátový xxxxx








xxxx xxxxxxxx x % xx. xxxxxxx 0,35

xxxx

10

3,0

6,5

0,5

10,0

0,5

0,5


xxxxx

10

3,0

5,0

-

-

-

-


Xxxx xxxxxx









xxxx

12,0

4,5

1,5

0,4

4,0

0,5

0,5


xxxxx

12,0

4,5

1,0

0,4

-

-

-


Xxxxxxx








3) obsah xxxxxxxxxx x xx/100 x x xxxxxx

xxxxxxxxx

11,0

6,5 3)

10,0

0,5

-

-

-


xxxxxx

11,0

7,0

10,0

0,7

-

-

-


xxxxxx

11,0

8,0

30,0

1,0

-

-

-


xxxxxxxx

11,0

9,0

30,0

1,3

-

-

-


Xxxx xxxx








xxxxxxx v % xx. xxxxxxx 4,0

celý

15,0

3,5

1,0

-

4,0

0,5

0,5


mletý

15,0

3,5

0,7 4)

0,3

-

-

-


Xxxx xxxxx








xxxxxxx x % xx. xxxxxxx 4,0

xxxx

14,0

6,0

2,0

-

4,0

0,5

0,5


xxxxx

14,0

6,0

1,0 4)

1,2

-

-

-


Xxxx červený xxxx

15,0

-

1,0

-

4,0

0,5

0,5


Xxxx xxxxxx xxxx

15,0

5,0

-

0,3

4,0

0,5

0,5


Xxxxxxxxx, xxxxx xxxx

11,0

5,0

-

1,5

5,0

5,0

2,0


Xxxxxx xxxxx

10,0

-

2,5

-

3,0

2,0

0,5


Xxxxxxx

35,0

7,0

-

-

-

-

-

xxxxxxxxxxxx 2 %

Příloha x. 4 x xxxxxxxx x. 331/1997 Sb.

Smyslové x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx

xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxx
xxxx
xxxxx NaCl x xxxxxx % nejméně
minerální xxxxxxx 5) x xxxxxx % xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx doplňku/kg soli
jedlá xxx
xxxxx
xxxxxxxxx, xxx cizích xxxxx
98,0
2,0
-
xxxxx xxx x xxxxx
xxxxx
xxxxxxxxx, xxx cizích xxxxx
98,0
2,0
27 ± 7 xx xxxx 6)
xxxxx xxx s xxxxx x xxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx
98,0
2,0
27 ± 7 xx jodu xxxxxxx 250 mg xxxxxx 7)
jedlá sůl x jodem obohacená
slaná
neutrální, xxx xxxxxx xxxxx
97,0
-
27 ± 7 xx xxxx
xxxxxxxx doplněk xxx xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.12.2000 (do xxxxxx č. 419/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 5 x vyhlášce x. 331/1997 Sb.
Členění druhu xx skupiny

Druh

Skupina

Dehydratované výrobky

polévky


omáčky


bujóny


směs xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx


xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx


xxxx xxx přípravu xxxxxxx


xxxx xxx xxxxxxxx xxxxx


xxxx xxx přípravu xxxxx

Xxxxxxxxxxx


Xxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx)

Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.12.2000 (do xxxxxx x. 419/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 6 x xxxxxxxx x. 331/1997 Sb.
Smyslové, fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
1. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxx vždy po xxxxxxxx xxx xxxxxx. Xxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxx x xxxx xxxx xxx charakteristické xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx na jeho xxxxx. Chuť x xxxx výrobku xxxx xxx vlastní, xxx xxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxx chuti x xxxx.
2. Xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxx vzhled, barvu, xxxxxxxxxxx x xxxx xx použitých xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx. Xxxx x xxxx xxxxxxx musí xxx vlastní, xxx xxxxxx příměsí, nebo xxxxx změněné xxxxx x xxxx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx 1

Dehydratovaný xxxxxxx

xxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x x/x 8)

xxxxx xxxx % xxxxxxx

xxxxxxx

15

15

xxxxxx

15

15

xxxxx

15

15

xxxxxx pokrm

15

15

dresink


15

dezert


15

krém


15

poleva


15
Ukazatele x tabulce se xxxxxxx x dehydratovaném xxxxxxx před xxxxxxxxx.
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxxx x xxxx obsahují xxxxxxx 10 x/x, xxxxxxxx na čerstvé xxxx.
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx upozorněním xx xxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 4 x/x těchto xxxxxxx x uzeném xxxxx.
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 10 x/x xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx 0,67 x/x xxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx 2


Xxxxx xxxx xxxxxxx x % hmotnostních

pH xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx)

3,5

4,5

Xxxxxxx č. 7 x vyhlášce č. 331/1997 Xx.

Xxxxxxx 1

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx hmotnost v x
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx obalu x %
do 50
10
51 - 120
5
121 - 250
4
251 - 1000
3
1001 - 2500
2
nad 2500
1

Tabulka 2

Přípustné xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxx x ml
přípustná xxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxxxxx xxxxxx v %
do 170
4
171 - 1000
2
xxx 1000
1

Xxxxxxx x. 8 x vyhlášce x. 331/1997 Sb.

Členění xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx

Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxx xxxx nebo xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.12.2000 (do xxxxxx x. 419/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 9 x vyhlášce x. 331/1997 Xx.
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

xxxxx

xxxx x xxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx

xxxxx, xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx semene xxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxx u xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx u nepřibarvené

řízná, xxxxxxx, xxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxx

xxxxxxxxxx u přibarvené, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx ovoce

řízná, xxxxxxx, xxxxxxxxx přidáním xxxxxxxx nebo xxxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx


Xxxxxxx


xxxxxxxxx x speciální

kremžská

Sušina x % nejméně

20

32

Cukr xxxx xxxxxxxxx x % xxxxxxx

5,0 xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx x xxxxxxxxx

16

Xxxxxxxx xxxx kyselina xxxxxx x % nejvýše

2,5

1,9

Sůl xxxx chlorid xxxxx x % xxxxxxx

3,0 xxxxxxxxx
5,5 xxxxxxxxx

2,0

Xxx x % xxxxxxx

3,6


Xxxxx x % xxxxxxx

0,1

0,1

Xx. II

Přechodná xxxxxxxxxx

(1) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxx potravin xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx používat xxxxxxxxxx xx 31. prosince 2001.

Xx. II xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 419/2000 Xx. x xxxxxxxxx od 1.1.2001


Xxxxxxxxx

Xxxxxx předpis č. 331/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx §3, 7, 12 a 16, které nabývají xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.

Ve xxxxx xxxxxx právního xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx a doplnění xxxxxxxxxxx xxxxxxx předpisem x.:

419/2000 Xx., kterým xx xxxx xxxxxxxx XX č. 331/97 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), j) x x) zákona x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxx xxxxxx, xxxxxx xxx, dehydratované xxxxxxx x ochucovadla x xxxxxxx

x xxxxxxxxx xx 1.1.2001

Xxxxxx xxxxxxx x. 331/97 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 398/2016 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.7.2017.

Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx není xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx derogační xxxxx xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.

1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a tabákových xxxxxxx, x přípustné xxxxxxxx xx xxxxx x množství výrobku xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x".
2) XXX XXX 939 Xxxxxx - stanovení xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxx xxxxxxxxxx.
ČSN XXX 6571 Koření, xxxxxxxx xxxxx x byliny - xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx.
XXX XXX 928 Xxxxxx - stanovení celkového xxxxxx.
ČSN XXX 930 Koření - xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x kyselině.
XXXX XXX 5566 Xxxxxxx - stanovení xxxxxxx xxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
3) včetně xxxxxxxxx xxxx xxxxx
4) xxxxx xxxxx musí být xxxxxxxx bezprostředně xx xxxxx
5) X xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx (xxxx. xxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, draslíku, xxxxxx, xxxxxxx). X xxxxx soli x xxxxx obohacené xxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx minerálem.
6) Xxxxx xxx x xxxxx xxxxxxxx jod xx xxxxx jodičnanu xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.
7) Xxxxx xxx s jodem x fluorem xxxx xxxxxxxx xxxxx ve xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx fluoridu xxxxxxxxxx.
8) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx.