Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.12.1997.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.12.1997 do 30.12.2000.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro koření, jedlou sůl, dehydratované výrobky a ochucovadla a hořčici

331/97 Sb.

ODDÍL 1. Koření §1

Členění na skupiny a podskupiny §2

Označování §3

Požadavky na jakost §4

ODDÍL 2. Jedlá sůl §5

Členění na skupiny a podskupiny §6

Označování §7

Požadavky na jakost §8

ODDÍL 3. Dehydratované výrobky a ochucovadla §9

Členění druhu na skupiny §10

Označování §11

Požadavky na jakost §12

Uvádění do oběhu §13

ODDÍL 4. Hořčice §14

Členění na skupiny a podskupiny §15

Označování §16

Požadavky na jakost §17 §18

Přechodné ustanovení §19

Účinnost §20

Příloha 1 - Členění na skupiny a podskupiny, Přípustné záporné hmotnostní odchylky

Příloha 2 - Smyslové požadavky na jakost

Příloha 3 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost

Příloha 4 - Smyslové a chemické požadavky na jakost

Příloha 5 - Členění druhu na skupiny

Příloha 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost

Příloha 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky, Přípustné záporné objemové odchylky

Příloha 8 - Členění na skupiny a podskupiny

Příloha 9 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost

č. 419/2000 Sb. - Čl. II

INFORMACE

ODDÍL 1

KOŘENÍ

§1

Pro účely xxxx xxxxxxxx se xxxxxx

x) kořením xxxxx xxxxxxx jako kořeny, xxxxxxx, kůra, xxxxx, xxx, květy, plody, xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx x příloze č. 2, v xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx chutě a xxxx potravin; u xxxxxxx koření xx xxxxxxxxx přídavek xxxxxxxxxxxxxx xxxxx nejvýše xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx písmenem a), xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxxx směsí xxxxxx xx připouští xxxxxxxx protispékavých xxxxx xxxxxxx do xxxxxxx xxxxxxxx hmotnosti,

c) kořenícím xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx uvedených xxx xxxxxxxx x), xxxxxxxxxx xxxxx, zeleniny, xxxx xxxx xxx, případně xxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx příměsi xxxxxxxxxxx z xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, lodyh, xxxxxxxx, xxxxxx, plodů, xxxxx a plody xxxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx rostlin, xxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx jiného než xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx hlíny, xxxxxxx xxxx písek.

§2

Xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 1 xxxxxxx 1.

§3

Xxxxxxxxxx

(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx x ve zvláštním xxxxxxxx 1) se xxxx uvede název xxxxxx podle přílohy č. 2.

(2) Xxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxx, vanilkové xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xx průsvitných xxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx kusů.

(3) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 1 xxxxxxx 2.

§4

Požadavky na jakost

(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 2.

(2) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx v příloze č. 3.

(3) Xxxxxxx fyzikálních a xxxxxxxxxx požadavků xx xxxxxx se stanoví xxxxx xxxxxxxxxxx norem. 2)

XXXXX 2

XXXXX XXX

§5

Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx produkt xxxxxxxxxx nejméně 97 % xxxxxxxx sodného x xxxxxx, obohacený xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.

§6

Xxxxxxx xx skupiny x podskupiny

(1) Xxxxx xxx se člení xx xxxxxxx

x) xxxxx xxx,

x) xxxxx xxx xxxxxxxxx.

(2) Xxxxx xxx xxxxxxxxx xx dělí xx xxxxxxxxxx

x) xxxxx xxx s jodem,

b) xxxxx sůl x xxxxx x xxxxxxx,

x) xxxxx sůl x xxxxx xxxxxxxxx.

§7

Označování

Kromě xxxxx uvedených x zákoně x xx zvláštním předpise 1) se dále xxxxxx

x) jedlá xxx xxxxxxxxx xxxxxx podskupiny,

b) xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx sůl obohacena,

c) x jedlé soli x jodem x xxxxxxx upozorněním, že xx lze konzumovat xxxxxxx 4 g xxxxx a xxxxx xx xxxxxx současně x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxxx x způsobu xxxxxxx (xxxxxxx, vakuová, xxxxxx).

§8

Xxxxxxxxx na xxxxxx

Xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 4.

Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.12.2000 (xx xxxxxx x. 419/2000 Xx.)
§9
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx potraviny xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx tekuté pastovité xxxx xxxxx výrobky xxxxxxx xxxxxxxxxx látek xxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxx xxxx zvýraznění xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxx) xxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx přílohy x xxxxxxx x salátům, xxxxxxxx zejména x xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx, emulgátorů, zeleniny, xxxxx, xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx.

§10

Xxxxxxx druhu na xxxxxxx

Xxxxxxx druhu na xxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 5.

Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.12.2000 (xx xxxxxx č. 419/2000 Xx.)
§11
Xxxxxxxxxx
Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx a xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx dehydratované xxxxxxx xxxxxx
x) xxxxxx xxxxxxx, u polévek, xxxxxx a xxxxxx xx doplní xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx k xxxxxxxx.

§12

Požadavky na xxxxxx

(1) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxxxxx požadavky na xxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 6.

(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7 xxxxxxxxx 1 x 2.

Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.12.2000 (xx xxxxxx č. 419/2000 Xx.)
§13
Xxxxxxx do oběhu
(1) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxxxxxxx, xxxxxxx 5 xx xxx zemí x xx xxxx. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx pachy x xxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx) xx xxxxxxxx xxx teplotě xx 0 °X xx 15 °X.

XXXXX 4

XXXXXXX

§14

Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx

x) hořčicí potravina xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx hořčice, xxxxxxxx xxxx, xxxxx soli, xxxxxx, xxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx uměle xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,

x) xxxxxxx plnotučnou xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx semen xxxxxxx xxxxx xxxxxxx bílé,

c) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx semen xxxxxxx xxxxx xxxxxx x přídavkem xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx písmene x) xxxxxxxx přidáním zejména xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxx v chuťových xxxxxxxxxxxx speciálně xxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxx).

§15

Xxxxxxx na skupiny x xxxxxxxxxx

Xxxxxxx na xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 8.

Původní znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.12.2000 (xx xxxxxx x. 419/2000 Xx.)
§17
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 9.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.12.2000 (do xxxxxx x. 419/2000 Xx.)
§18
Xxxxxxx xx xxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxxx při xxxxxxx 1 °C xx 20°C, xxxxxxxx xxxx xxxxxx působením xxxxxxxxxx paprsků.
Pokračování >>>

§19

Přechodné ustanovení

Označení xxxxxx, xxxxx soli, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, ochucovadel x xxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 do 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx xxx x xxxxxxx §6 xxxxxx.

§20

Účinnost

Tato vyhláška nabývá xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx §3, 7, 12 a 16, xxxxx nabývají xxxxxxxxx dnem 1. xxxxx 1998.

Xxxxxxx:
Xxx. Lux x. r.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.12.2000 (xx xxxxxx x. 419/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 1 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx

xxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxx xxxxx xxxxxxx x. 2



xxxxx xxxxxx



xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx



xxxxx



xxxxxx (extrakt)
Tabulka 2
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xx 10 x

- 8 %

11 - 50 x

- 5 %

51 - 200 x

- 3 %

xxx 200 x

- 1 %
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.12.2000 (xx xxxxxx x. 419/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.
XXXXXXXX XXXXXXXXX XX XXXXXX

Xxxxx xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx

Xxxx rostliny

Vzhled

Barva

Vůně

Chuť

KURKUMA
celá

kurkuma
(Curcuma longa X.)

xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx nepravidelného xxxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx x zjizveného povrchu xxx hlíz a xxxxxx (menší xxx 15 xx), xxxxxxxxx xx xxxxxxx 15 % xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x připálených xxxxxx xx znatelnými jemnými xxxxxxxxx

xxxxxxxxx, žlutá, xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx, aromatická

palčivě xxxxxxx

xxxxxx, mletá




sytě žlutá, xxxxxxxx žlutá až xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx, aromatická

palčivě kořenná

ZÁZVOR
celý

zázvor
(Zingiber xxxxxxxxxx Rosc.)

sušené oddenky

kousky xxxxxxxxxxxxxx tvaru x xxxxxxxxx (xxxxxxx xxxx 20 xx), rozvětvené, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx

xxxxxx xxxxx, žlutohnědá xx xxxxxx xxxxx, u xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx

xxxxxx, xxxxx



xxxxxx xx xxxxxxxxxx jemnými částicemi x xxxxxxxx vlákénky

žlutá xx světle xxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx

XXXXXXX
xxxx

xxxxxxxxxxx
(Xxxxxxxxxx zeylanicum (Xxxxx), X. aromaticum (Xxxx), X. laureirii (Xxxx), X. xxxxxxxx (Xxxx)

xxxx

xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxx pruty xxxxxxxxx
xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxx povrchu, tvrdé, xxx kousků dřeva x větviček xxxxxxxxxxxx

xxxxxx xxxxx, tmavě žlutá, xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx drsně xxxxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx až xxxxxxx, štiplavě aromatická

drcená, xxxxx



xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxx

xxxxxx x odstínem xx xxxxx až xxxxxxx

xxxxx aromatická

ostře kořenná, xxxxxxxx

XXXXXXX

xxxxxxx
(Xxxxxx xxxxxxxxx X.)

xxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx

xxxxxxxxxx

xx xxxxxxx

xxxxxxx x xxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx

XXXXXXX XXXX

xxxxxx xxxxx
(Xxxxxx xxxxxxx X.)

xxxxxx xxxxx

xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxx

xxxxxx xxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx, hořká, xxxxx

XXXXXXXX

xxxxxxx
xxxxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx X.)

xxxxxx xxxxxx

xxxx xxxx xxxxxx xxxxxx, xxx stonků a xxxxxxx listů

listy xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx: xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx, někdy slabě xxxxxxxxxxx



XXXXXXXXX

xxxxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxxxx Moench.)

suchá xxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxx, květů nebo xxxxxx částí

bez xxxxxx

xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx kořenná

OREGÁNO

dobromysl
(Origanum xxxxxxx X.)

xxxxx xxxx xxxxx x částí xxxxx

xxx xxxxxx x xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx, xxxx až xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx

XXXXXXXX

xxxxxxxx
(Xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx X.)

xxxxxx xxxxx

xxxxx čárkovité, kožovité, xxxxxx řapíkaté až xxxxxxxx, xxx xxxxxx x listů se xxxxxx barvy

svrchní strana xxxxx je šedavě xxxxxx, na xxxxxx xxxxxx světleji šedoplstnatá

aromatická

kořenná, xxxxxxxx

XXXXXXXXX ZAHRADNÍ

saturejka xxxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxxxx X., S. xxxxxxx L.)

sušené xxxxxx x xxxxx xxxxx xxxx xxxx snítky

celé xxxx xxxxxx, kopinaté xxxxx, xxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxx, xxx xxxxxx, xxxx xxxxxx 15 - 30 xx xxxxxx

xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx

XXXXXX

xxxxxx
(Xxxxxx xxxxxxxxxxx X.)

xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxx xx podlouhle xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx jemně xxxxxxxxxxx, x xxxxxxx žilnatinou, xxx xxxxxx x xxxxxxx listů

svrchní strana xxxxx xx šedopýřitá, xx xxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxx, aromatická

kořenná, xxxxx hořká až xxxxxxx

XXXXXX

xxxxxx xxxxxx
(Xxxxxx xxxxxxxx X.)

xxxxx směs xxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxx

xxxxx xxxx (1 - 5 mm)

šedozelená, xxxxxxxxx xx hnědozelená, xxxxx xxxxx fialovo-růžová až xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx

XXXXXXXX
xxxx

xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx (X. Xxxxxxxx) Bullock xxx Xxxxxxxx)

xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 7 % xx. "bezhlavého xxxxxxxx"

xxxxx xxxxxxxxxxxx, hlavička xxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx

xxxxx kořenná, xxxxxxx

xxxxxx, xxxxx



xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx červenohnědá

silně xxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx

XXXXXX

xxxxxx xxxxx
(Xxxxxx xxxxxxx L.)

sušené xxxxxx

xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

XXXX

xxxx
(Xxxxxxxxxx anisum X.)

xxxxxx xxxxx

xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx s krátkou xxxxx stopky

žlutozelená xx xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx

XXXXXX
xxxx

xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxxx xxxxx Hook.f.)

zralé xxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx hvězdicovitého xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx x volných xxxxx

xxxxx


xxxxxxxx

xxxxx



xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xx xxxxx

xxxxxxx kořenná

kořenná, xxxxxxxx

XXXXXX

Xxxxxx
(Xxxxxxxxxx xxxxxxx P. Xxxxxx var. vulgare)

sušené xxxxx

xxxxx xxxxx xxxx xxxxx zakřivené, xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx, nasládlá

CHILLIES (XXXXXXXX XXXXXXXX)
xxxx

xxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxxxxx X., Xxxxxxxx xxxxxxxx X., Capsicum xxxxxxxx X. x Capsicum xxxxxx L.)

sušené plody

celé xxxxxx xxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx xxxxx až xxxxxxx-xxxxx

xxxxxxx, sladká, slabě xxxxxxxx

xxxxxx ostře xxxxxx

xxxxxx, xxxxx



xxx nebo jemně xxxxx xxxxxx

xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx xxxxx xxxxxx

XXXXXXX
xxxx

xxxxxxx xxxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxx X.)

xxxxx xxxxxx xxxxx

xxxxxxxx xxxx xxxx nepravidelně xxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxx xxxx třípaprsčitý xxx

xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx až xxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxxxx

XXXXXXXX
xxxx

xxxxxxxx xxxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx X. Xxxxx xxx. xxxxxxxxx Xxxxxxx)

xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 7 % xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxx celý xxxxxx, xxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxx s xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx (viz xxxx)

xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxx semen aromatická, xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx

xxxxxx, xxxxx


xxxxxx xxxxxxxxx semena

semena xxxxx, xxxxx, tupě xxxxxxx, pokrytá zbytky xxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 5 % xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx jemně xx xxxxxx xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxx až xxxxx xxxxxxx hnědá

příjemně aromatická

aromatická xxxxxxx, xxxxx palčivá

KMÍN (xxxxx)
xxxx

xxxx xxxxxxx - xxxxxxxx forma
(Carum xxxxx X.)

xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxx, xx xxxxxxx xx okrovými xxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

XXXX JEDNOLETÝ
(světlý)
celý

kmín kořenný - xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxx X.)


xxxxx xxxx xxxxxx charakteristiky xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxx jsou xxxxx

xxxxxxxxxx, světle hnědá xx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx, celkově xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxx u dvouleté xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx, xxxxx



xxx nebo xxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

XXXX XXXXXX

xxxxxx xxxxxx
(xxxxxxx xxxxxxx X.)

xxxxxx xxxxx

xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxx, u xxxxx xxxxxx

xxxxx hnědá xx xxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxx, xxxxxxx, aromatická

KORIANDR

koriandr
(Coriandrum xxxxxxx X.)

xxxxxx xxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx

xxxxxx hnědá, xxxxxxxxxx, xxxxx načervenalá

příjemně xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx kořenná

MUŠKÁTOVÝ XXXX
xxxx

xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx)

xxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxx xxxxx)

xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx, xx spodní xxxxx xxxxxxxx, x horní xxxxx xxxxxxxxxxxx rozvětvené, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx

xxxxx, xxxxxxxx
xxxxx, xxxxxxxxxx
xx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx aromatická

ostře xxxxxxxxxx, xxxxxxx

xxxxx



xxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx aromatická

ostře xxxxxxxxxx, xxxxxxx

XXXXXXXXX XXXXX
xxxx

xxxxxxxxxxx
xxxxx
(Xxxxxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxxxx)

xxxxxx xxxxx xxxxx

xxxxxx mají xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxx šedohnědý až xxxxx, xx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxxx, xxxxx



xxxxx xxxxxx prášek

tmavě xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxx kořenná

NOVÉ XXXXXX
xxxx

xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxx xxxxxx L.)

sušené xxxxx

xxxxxxxxx xxxxxx, drsného xxxxxxx, tvrdé, xxx xxxxxx

xxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx hnědé

aromatická

ostrá, xxxxxxx

xxxxxx, xxxxx



xxxxx xxxxxx prášek

hnědá xx červenohnědá

ostře xxxxxxxxxx

xxxxx, xxxxxxx

XXXXXXX XXXXX

xxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxx X.)

xxxxxx xxxxx

xxxxx xxxxx




- xxxxxxxxx




xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxx

- xxxxxx




xxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxx, nepatrně xxxxxxxx xxxx pálivá

- xxxxxx




xxxxxxx xx hnědočervená

kořenná

pálivá, xxxxx nahořklá

- xxxxxxxx




xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxxxxx

xxxxxx xx xxxxx xxxxxx

XXXX XXXX
xxxx

xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxxx X.)

xxxxxx xxxxx xxxxxx

xxxxxxx, xxxxxx, tvrdé xx povrchu xxxxxx, xxxxxxxx bobule, smí xxxxxxxxx nejvýše 10 % černých xxxxxx

xxxxxxxx, xxxxx xxxx se xxxxxxxx pruhy

kořenná

palčivě xxxxx

xxxxxx, xxxxx



xxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxx nebo drť

Šedobílá x nažloutlým odstínem

kořenná

palčivě xxxxx

XXXX XXXXX
xxxx

xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxxx X.)

xxxxxx nezralé xxxxx

xxxxxx tvrdé bobule, xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, bez xxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 5 % xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxx až xxxxxxxxx až černá

kořenná

palčivě xxxxx

xxxxxx, xxxxx



xxxxx prášek xx xxxxxxxxx zrněním xxxx drť

šedobílá xx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

XXXX XXXXXXX

xxxxxxxxx černý
(Piper xxxxxx X.)

xxxxxx nezralé plody

hladké xxxxxx, které xxxx xxxxxxx vnější xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx semeno (xxxxxxx xxxx xxxxxx)

xxxxxxx až xxxxx, růžová

kořenná

jemně kořenná, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx

XXXX ZELENÝ

pepřovník xxxxx
(Xxxxx xxxxxx X.)

xxxxxx xxxxxxx xxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx, x xxxxxx xxxxxxx povrchovou xxxxxxxxx

xxxxxx až xxxxx xxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx

XXXXXXXXX ŘECKÉ XXXX

xxxxxxxxx xxxxx xxxx
(Xxxxxxxxxx foenumgraecu x L.)

sušené semeno

hladká, xxxx, xxxxx xxxxxx, xxx 5 xx xxxxx, nepravidelného hranolovitého, xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx na xxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx, okrová až xxxx načervenalá

výrazně xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxx, kořenná

SEMENA XXXXX

xxxx xxxxxxxx
(Xxxxxxx xxxxxxxxx X.)

xxxxxx xxxxx xxxxx

xxxxxx, ploché, xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx žebry x (xxxxxxxxx) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx jsou xxxxx lehké

hnědá xx xxxxxxxx žebry x xxxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx

XXXXXXX

xxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxx)

xxxxxx, nedozrálé, xxxx xxxxx

xxxxxxx xxxxxxx svraštělé, xxxxxx

xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.12.2000 (xx xxxxxx č. 419/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 3 x xxxxxxxx č. 331/1997 Sb.
Fyzikální a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx


xxxxxxx 3) v % xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxx 3) x % xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

xxxxxx x (ml/100 x) x sušině xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx-
xx v xxxxxxxx 3) x % xxxxxxxxx sušiny xxxxxxx

xxxxxxx v % xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxx hodnoty

organické xxxxxxx

xxxxxxxxx cizí

anorga-
nické

Kurkuma








barvivost x % hmot. xxxxxxx 2,0

xxxx

12,0

-

-

-

2,0

0,2

0,2


xxxxx

10,0

9,0

-

1,5

-

-

-


Xxxxxx









xxxxxxxx xxxx

12,0

8,0

1,5

1,1

2,0

0,5

0,5


xxxxxx

12,0

11,0

1,5

2,5

2,0

0,5

0,5


xxxxx

12,0

8,0

1,0

2,5

-

-

-


Xxxxxxx









xxxx

14,0

7,0

1,0

2,0

2,0

1,0

0,5


xxxxx

12,0

7,0

0,5

2,0

-

-

-


Xxxxxxx

12,0

16,0

0,3

2,0

18,0 3)

2,0

2,0


Xxxxxxx xxxx









xxxx

8,0

7,0

1,0

2,0

6,0

1,0

0,5


xxxxx

8,0

7,0

1,0

2,0

-

-

-


Xxxxxxxx

14,0

12,0

0,6

1,5

16,0 3)

4,0

2,0


Xxxxxxxxx

12,0

16,0

0,7

4,5

3,0

1,0

2,0


Xxxxxxx

12,0

10,0

0,5

2,0

16,0 3)

3,0

2,0


Xxxxxxxx

11,0

8,0

0,8

1,0

6,0

1,0

1,0


Xxxxxxxxx xxxxxxxx

13,0

11,0

0,4

1,0

4,0

1,0

2,0


Xxxxxx

12,0

11,0

1,5

2,0

8,0 3)

0,5

0,5


Tymián

12,0

14,0

1,0

3,5

5,0

1,0

1,0


Hřebíček









celý

12,0

-

15,0

-

5,0

0,3

0,3


mletý

10,0

7,0

14,0

0,5

-

-

-


Šafrán









ve vláknech

12,0

8,0

-

1,5

-

-

-


mletý

10,0

8,0

-

1,5





Anýz

12,0

10,0

2,0

2,5

3,0

2,0

2,0


Badyán









celý

10

4,0

8,0

-

20,0

0,5

0,5


mletý

12

5,0

3,0

1,0

-

-

-


Fenykl









celý

12,0

10,0

1,5

2,0

3,0

2,0

2,0


mletý

12,0

10,0

1,0

2,0





Chillies









celé

11,0

10,0

-

1,6

10,0

0,5

0,5


mleté

11,0

10,0

-

1,6

-

-

-


Jalovec









celý

16

4,0

0,7

1,0

5,0

0,5

0,5


mletý

13

4,0

0,5

1,0

-

-

-


Kardamom









semena

13

9,5

3,5

-

1,0

0,5

0,5


tobolky

13

9,5

3,5

-

5,0

3,0

2,0


Kmín (xxxxx)









xxxx

13,0

8,0

2,5

1,5

1,0

2,0

2,0


xxxxxx

13,0

8,0

1,0

-

-

-

-


xxxxx

13,0

8,0

1,0

1,5

-

-

-


Xxxx xxxxxxxxx









xxxx

12,0

9,0

1,5

2,0

1,0




(xxxxxx) xxxxxx

12,0

9,0

1,5






xxxxx

12,0

9,0

1,5






Xxxx xxxxxx

12,0

12,0

1,5

3,0

5,0

2,0

2,0


Xxxxxxxx









xxxx

9,0

7,0

0,4

1,5

3,0

2,0

2,0


xxxxx

9,0

7,0

0,4

1,5

-

-

-


Xxxxxxxxx xxxx








xxxx xxxxxxx 35 %

celý

10

4,0

-

0,5

16,0

0,3

0,5


mletý

12

4,0

-

-

-

-

-


Muškátový xxxxx








xxxx xxxxxxxx x % xx. xxxxxxx 0,35

xxxx

10

3,0

6,5

0,5

10,0

0,5

0,5


xxxxx

10

3,0

5,0

-

-

-

-


Xxxx xxxxxx









xxxx

12,0

4,5

1,5

0,4

4,0

0,5

0,5


xxxxx

12,0

4,5

1,0

0,4

-

-

-


Xxxxxxx








3) xxxxx xxxxxxxxxx x mg/100 x x xxxxxx

xxxxxxxxx

11,0

6,5 3)

10,0

0,5

-

-

-


xxxxxx

11,0

7,0

10,0

0,7

-

-

-


xxxxxx

11,0

8,0

30,0

1,0

-

-

-


xxxxxxxx

11,0

9,0

30,0

1,3

-

-

-


Xxxx xxxx








xxxxxxx x % xx. xxxxxxx 4,0

xxxx

15,0

3,5

1,0

-

4,0

0,5

0,5


xxxxx

15,0

3,5

0,7 4)

0,3

-

-

-


Xxxx černý








piperin x % xx. xxxxxxx 4,0

xxxx

14,0

6,0

2,0

-

4,0

0,5

0,5


xxxxx

14,0

6,0

1,0 4)

1,2

-

-

-


Pepř xxxxxxx xxxx

15,0

-

1,0

-

4,0

0,5

0,5


Xxxx zelený xxxx

15,0

5,0

-

0,3

4,0

0,5

0,5


Xxxxxxxxx, xxxxx seno

11,0

5,0

-

1,5

5,0

5,0

2,0


Semeno xxxxx

10,0

-

2,5

-

3,0

2,0

0,5


Xxxxxxx

35,0

7,0

-

-

-

-

-

xxxxxxxxxxxx 2 %

Xxxxxxx č. 4 x vyhlášce x. 331/1997 Xx.

Xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx

xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxx
xxxx
xxxxx XxXx x xxxxxx % xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx 5) x xxxxxx % nejvýše
obsah xxxxxxxxxx xxxxxxx/xx xxxx
xxxxx xxx
xxxxx
xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx
98,0
2,0
-
xxxxx sůl x xxxxx
xxxxx
xxxxxxxxx, xxx cizích xxxxx
98,0
2,0
27 ± 7 xx xxxx 6)
xxxxx xxx x xxxxx x xxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx
98,0
2,0
27 ± 7 xx xxxx xxxxxxx 250 mg xxxxxx 7)
xxxxx xxx x jodem xxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxx, xxx cizích xxxxx
97,0
-
27 ± 7 mg xxxx
xxxxxxxx doplněk xxx xxxxx výrobce
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.12.2000 (xx xxxxxx č. 419/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 5 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.
Xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx


xxxxxx


xxxxxx


xxxx xxx přípravu hotových xxxxxx


xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx


xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx


xxxx xxx xxxxxxxx xxxxx


xxxx xxx přípravu xxxxx

Xxxxxxxxxxx


Xxxxxxx omáčky (dresinky)

Původní znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.12.2000 (xx xxxxxx x. 419/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 6 x xxxxxxxx č. 331/1997 Xx.
Xxxxxxxx, fyzikální x chemické požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
1. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxx. Xxxxxx, barva, xxxxxxxxxxx, xxxx x vůně xxxx být charakteristické xxx druh výrobku xxxxxxxx xx xxxx xxxxx. Xxxx x xxxx výrobku musí xxx vlastní, xxx xxxxxx příměsí, nebo xxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxx.
2. Xxxxxxxxxxx x xxxxxxx omáčky xxxx xxxxxx, barvu, xxxxxxxxxxx x vůni xx xxxxxxxxx surovinách xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx. Xxxx x xxxx xxxxxxx musí xxx vlastní, xxx xxxxxx příměsí, xxxx xxxxx xxxxxxx chuti x xxxx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx požadavky
Tabulka 1

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx v x/x 8)

xxxxx vody % xxxxxxx

xxxxxxx

15

15

xxxxxx

15

15

xxxxx

15

15

xxxxxx xxxxx

15

15

xxxxxxx


15

xxxxxx


15

xxxx


15

xxxxxx


15
Xxxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx obnovením.
Dehydratované xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxxx x xxxx obsahují xxxxxxx 10 x/x, xxxxxxxx xx čerstvé xxxx.
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx nejméně 4 x/x těchto xxxxxxx x xxxxxx xxxxx.
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 10 x/x xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxx nebo 0,67 x/x xxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx 2


Xxxxx xxxx xxxxxxx x % xxxxxxxxxxxx

xX xxxxxxx

Xxxxxxx omáčky (xxxxxxxx)

3,5

4,5

Příloha x. 7 x xxxxxxxx x. 331/1997 Sb.

Tabulka 1

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx v x
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xx hmotnosti xxxxxxxxxxx na xxxxx x %
do 50
10
51 - 120
5
121 - 250
4
251 - 1000
3
1001 - 2500
2
xxx 2500
1

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxx x ml
přípustná záporná xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x %
xx 170
4
171 - 1000
2
xxx 1000
1

Xxxxxxx x. 8 x vyhlášce x. 331/1997 Sb.

Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxx xxxx xxxx podle xxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.12.2000 (xx xxxxxx č. 419/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx č. 331/1997 Xx.
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxx požadavky

hořčice

vzhled

barva

vůně x xxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx x přibarvené, xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx

xxxxx, xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx semene xxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx

xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxx hmota xxx hrubých částic xxxx s xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx

xxxxxxxxxx u xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx přidané xxxxxxxx xxxx xxxxx

xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky


Hořčice


plnotučná x xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx v % nejméně

20

32

Cukr xxxx xxxxxxxxx v % xxxxxxx

5,0 xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx x xxxxxxxxx

16

Xxxxxxxx xxxx kyselina xxxxxx x % xxxxxxx

2,5

1,9

Xxx xxxx xxxxxxx xxxxx x % xxxxxxx

3,0 xxxxxxxxx
5,5 xxxxxxxxx

2,0

Xxx x % nejméně

3,6


Písek v % xxxxxxx

0,1

0,1

Xx. XX

Xxxxxxxxx ustanovení

(1) Xxxxxxxxx uvedené xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.

(2) Xxxxxxxx potravin xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 31. xxxxxxxx 2001.

Xx. II xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 419/2000 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.1.2001


Xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx x. 331/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx §3, 7, 12 a 16, xxxxx nabývají xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.

Ve xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:

419/2000 Sb., kterým xx xxxx xxxxxxxx XX x. 331/97 Xx., kterou se xxxxxxx §18 písm. x), x), x), x), x) x x) zákona x. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx koření, xxxxxx xxx, dehydratované výrobky x xxxxxxxxxxx x xxxxxxx

x účinností od 1.1.2001

Xxxxxx předpis č. 331/97 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 398/2016 Sb. s účinností xx 1.7.2017.

Znění xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx se jich xxxxxx xxxxxxxxx změna xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x způsobu xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx od údajů x xxxxxxxx výrobku xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x".
2) XXX XXX 939 Koření - xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx - metoda xxxxxxxxxx.
XXX XXX 6571 Xxxxxx, xxxxxxxx xxxxx a byliny - xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx.
XXX XXX 928 Xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
ČSN XXX 930 Xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx.
ČVSN XXX 5566 Xxxxxxx - stanovení xxxxxxx xxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
3) xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx
4) xxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxx
5) X závislosti xx xxxxxxx získávání xxxx (xxxx. xxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, draslíku, xxxxxx, xxxxxxx). X xxxxx xxxx s xxxxx xxxxxxxxx nemusí xxx vždy xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx.
6) Xxxxx xxx s xxxxx xxxxxxxx jod xx xxxxx jodičnanu xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx draselného.
7) Jedlá xxx x jodem x fluorem xxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxx fluoridu xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
8) Xxxxxxxx xxxxxxxxx se xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx.