Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.12.2000.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.12.2000 do 30.06.2017.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro koření, jedlou sůl, dehydratované výrobky a ochucovadla a hořčici

331/97 Sb.

ODDÍL 1. Koření §1

Členění na skupiny a podskupiny §2

Označování §3

Požadavky na jakost §4

ODDÍL 2. Jedlá sůl §5

Členění na skupiny a podskupiny §6

Označování §7

Požadavky na jakost §8

ODDÍL 3. Dehydratované výrobky a ochucovadla §9

Členění druhu na skupiny §10

Označování §11

Požadavky na jakost §12

Uvádění do oběhu §13

ODDÍL 4. Hořčice §14

Členění na skupiny a podskupiny §15

Označování §16

Požadavky na jakost §17 §18

Přechodné ustanovení §19

Účinnost §20

Příloha 1 - Členění na skupiny a podskupiny, Přípustné záporné hmotnostní odchylky

Příloha 2 - Smyslové požadavky na jakost

Příloha 3 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost

Příloha 4 - Smyslové a chemické požadavky na jakost

Příloha 5 - Členění druhu na skupiny

Příloha 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost

Příloha 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky, Přípustné záporné objemové odchylky

Příloha 8 - Členění na skupiny a podskupiny

Příloha 9 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost

č. 419/2000 Sb. - Čl. II

INFORMACE

ODDÍL 1

KOŘENÍ

§1

Pro xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx

x) kořením xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxx, listy, xxx, květy, xxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, uvedené v příloze č. 2, v xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x užívané x xxxxxxxxxxx xxxxx a xxxx potravin; u xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx nejvýše xx xxxxxxx xxxxxxxx hmotnosti,

b) xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx písmenem x), xxx použití xxxxxxxxxx xxxxx, u mletých x xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx jednoho xxxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx pod xxxxxxxx x), xxxxxxxxxx xxxxx, zeleniny, xxxx xxxx hub, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,

x) vlastními xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx z xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, zejména xxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxx x xxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxx organickými xxxxxxxx části rostlin, xxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxxx x jiné xxxxxxxx,

x) anorganickými xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxx.

§2

Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxxxxx na xxxxxxx x podskupiny xx uvedeno x příloze č. 1 xxxxxxx 1.

§3

Xxxxxxxxxx

(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x xx zvláštním xxxxxxxx 1) se xxxx xxxxx název xxxxxx podle přílohy č. 2.

(2) Xxxxxx, xxxx zejména xxxxxx, vanilkové xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxx označit xxxxx počtem xxxx.

(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 1 tabulce 2.

§4

Xxxxxxxxx na xxxxxx

(1) Xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 2.

(2) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 3.

(3) Xxxxxxx fyzikálních x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xx stanoví xxxxx technických xxxxx. 2)

XXXXX 2

XXXXX XXX

§5

Xxx xxxxx této vyhlášky xx xxxxxx xxxxxx xxxx krystalický produkt xxxxxxxxxx xxxxxxx 97 % chloridu sodného x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx potravním doplňkem.

§6

Xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx

(1) Xxxxx xxx se xxxxx xx xxxxxxx

x) xxxxx xxx,

x) xxxxx xxx xxxxxxxxx.

(2) Jedlá xxx xxxxxxxxx se xxxx xx podskupiny

a) xxxxx xxx x jodem,

b) xxxxx xxx x xxxxx a xxxxxxx,

x) xxxxx sůl x xxxxx obohacená.

§7

Xxxxxxxxxx

Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) se xxxx xxxxxx

x) xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx podskupiny,

b) xxxxxx x potravním xxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xxx obohacena,

c) x xxxxx xxxx x xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xx xx xxx konzumovat xxxxxxx 4 x xxxxx a nelze xx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxxx o způsobu xxxxxxx (kamenná, xxxxxxx, xxxxxx).

§8

Požadavky xx xxxxxx

Xxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 4.

XXXXX 3

XXXXXXXXXXXXX VÝROBKY X XXXXXXXXXXX

§9

Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx

x) dehydratovaným xxxxxxxx xxxxxxxxx vzniklá xxxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx vlhkosti, xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xx před xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx k dochucení xxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx nebo směs xxxxxxx z koření x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx x xxxxx zvýrazňujících xxxx, xxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx chuti,

c) xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxx výrobek xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx příloha x pokrmům a xxxxxxx, vyrobený xxxxxxx x xxxxxxx olejů, xxxxxxxxxxxx, stabilizátorů, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx.

§10

Xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 5.

§11

Označování

(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x ve xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) se xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx

x) xxxxxx xxxxxxx, u xxxxxxx, xxxxxx a xxxxxx xx xxxxxx xxxxxx druhu,

b) xxxxxxx x xxxxxxxx.

(2) U xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx se xx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxx

x) xxxxx xxxxx x xxxxxxx,

x) u xxxxxxxxxxxx xxxx "xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx x %",

x) podmínky xxxxxxxxxx.

§12

Požadavky xx jakost

(1) Xxxxxxxx, fyzikální a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx výrobků jsou xxxxxxx x příloze č. 6.

(2) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx x objemové xxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 7 xxxxxxxxx 1 x 2.

§13

Xxxxxxx xx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx x větratelných místnostech xx podlážkách, xxxxxxx 5 xx xxx xxxx x xx xxxx. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx skladují odděleně xx látek x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx.

XXXXX 4

HOŘČICE

§14

Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx

x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxx xxxxx xxxxxxx, kvasného xxxx, xxxxx xxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxx xx případně xxxxx xxxxxxxxxx xxxx chemicky xxxxxxxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx,

x) xxxxxxx kremžskou xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx černé,

d) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x) xxxxxxxx přidáním xxxxxxx xxxxxxxx xxxx ovoce xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx (hořčice xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxx).

§15

Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 8.

§16

Xxxxxxxxxx

(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x ve xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xxxx xxxxxx

x) hořčice xxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,

x) hořčice xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx,

x) podmínky xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx hodnot.

(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9 xxxxxxx 3.

§17

Požadavky xx jakost

Smyslové, xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx x příloze č. 9, xxxxxxxxx 1 x 2.

§18

§18 xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 419/2000 Sb.

§19

Přechodné xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx koření, xxxxx soli, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx a xxxxxxx balených v xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 do 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx xxx x xxxxxxx §6 xxxxxx.

§20

Xxxxxxxx

Xxxx xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx dnem vyhlášení, x výjimkou §3, 7, 12 a 16, které xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 1998.

Xxxxxxx:
Xxx. Xxx x. x.

Xxxxxxx č. 1 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.

Xxxxxxx 1

Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx

xxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxx
xxxxxx podle přílohy x. 2
směsi koření
kořenící xxxxxxxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxxx (xxxxxxx)

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx balení

hmotnost x x xxxx xxxxx x xx
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx odchylky x %
xx 10
8
xxx 10 xx 50
5
xxx 50 xx 200
4
xxx 200 xx 1&xxxx;000
2
xxx 1 000
1

Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx č. 331/1997 Xx.

XXXXXXXX POŽADAVKY XX XXXXXX

Xxxxx koření
Název xxxxxxxx
Xxxx rostliny
Vzhled
Barva
Vůně
Chuť
ANÝZ
anýz
(Pimpinella anisum X.)
xxxxxx xxxxx
xxxxxxxx nažky, xxxxxxx x krátkou xxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxx, xxxxxxx kořenná
BADYÁN
celý
badyáník xxxxx (Illicium xxxxx Xxxx.x.)
xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx tvaru x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxx, oplodí xxxxxxx, xxxxxxxxxx povrchu, s xxxxxxxx plochými xxxxxxxxx xxxxxx xxx zlomků x volných xxxxx
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx xx hnědá
výrazně xxxxxxx,
xxxxxxx, xxxxxxxx
XXXXXXX
xxxxxxx
(Xxxxxx basilicum X.)
xxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx
xxxxxx nebo xxxx xxxxxx lístky, bez xxxxxx
xxxxxxxxxx
xx mentolu
kořenná s xxxxx xxxxxx pachutí, xxxxxxx
XXXXXXX LIST
vavřín pravý
(Laurus xxxxxxx X.)
xxxxxx xxxxx
xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxx, xxxxxx až xxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx, hořká, xxxxx
XXXXXXXX
xxxxxxx xxxxxxx
(Xxxxxxxxx dracunculus X.)
xxxxxx xxxxxx
xxxx xxxx xxxxxx xxxxxx, xxx stonků x xxxxxxx xxxxx
xxxxx xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx: xxxxxx xxxxx xxxxxx, bledězelené, někdy xxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
XXXXXX
Xxxxxx
(Xxxxxxxxxx xxxxxxx X. Xxxxxx xxx. xxxxxxx)
xxxxxx xxxxx
xxxxx rovné xxxx xxxxx zakřivené, xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxx
XXXXXXXX
xxxx
xxxxxxxxxxx vonný
(Eugenia xxxxxxxxxxxx)
(X. Xxxxxxxx Xxxxxxx xxx Xxxxxxxx)
xxxxxx poupata
nerozvinutá, xxxxxxxx xxxxxxx, smí obsahovat xxxxxxx 10 % xx. "xxxxxxxx xxx xxxxxxxx"
xxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxx aromatická
ostře kořenná, xxxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx se xxxxxxxxxx částicemi
tmavě červenohnědá
silně xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx
XXXXXX
xxxx
xxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxxxxx X., Xxxxxxxx xxxxxxxx L., Capsicum xxxxxxxx L. x Xxxxxxxx xxxxxx X.)
xxxxxx xxxxx
xxxx xxxxxx xxxxx xxxxx se zbytky xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx, sladká, xxxxx nahořklá
zvlášť xxxxx xxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxx xxxx xxxxx mletý xxxxxx
xxxxxxx xx hnědočervená
kořenná
zvlášť xxxxx xxxxxx
XXXXXXX
xxxx
xxxxxxx xxxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxx X.)
xxxxx sušené xxxxx
xxxxxxxx xxxx xxxx nepravidelně xxxxxxxxx bobule, na xxxxxx mají xxxxxxxxxxxx xxx
xxxxxxxxxxxx a tmavohnědá, xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx modrošedě až xxxxxxxxxx ojíněné
aromatická
kořenná, xxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
XXXXXXXX
xxxx
xxxxxxxx xxxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx X. Xxxxx var. xxxxxxxxx Xxxxxxx)
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 7 % xxxxxxxxx x svraštělých xxxxxxx
xxxxxxx světle zeleně, xxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxx barvou xxxxxxxxxx xxxxx (viz xxxx)
xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxx palčivá
drcený, xxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxx xxxxx, tvrdá, tupě xxxxxxx, xxxxxxx zbytky xxxxxxx, smí xxxxxxxxx xxxxxxx 5 % xxxxx hnědých, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx až xxxxxx xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxx, xxxxxx až xxxxx xxxxxxx xxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xx nahnědlá
příjemně aromatická
aromatická, xxxxxxx
XXXX (xxxxx)
xxxx
xxxx xxxxxxx
- xxxxxxxx forma
(Carum carvi X.)
xxxxxx plody
podlouhlé, mírně xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx hnědá xx xxxxx hnědá, xx xxxxxxx xx okrovými xxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
XXXX JEDNOLETÝ
(světlý)
celý
kmín xxxxxxx
- xxxxxxxxx forma
(Carum xxxxx X.)
xxxxx mají stejné xxxxxxxxxxxxxxx jako xxxxx xxxxxxxx formy xxxxx, xxxxx jsou pouze xxxx větší
žlutohnědá, xxxxxx xxxxx až xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx, celkově xxxxxxxxx xxx dvouletá xxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxx x xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxx
xxxxxx, mletý
 
 
drť nebo xxxxxx se znatelným xxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
XXXX XXXXXX
xxxxxx xxxxxxxxx
(Xxxxxxx xxxxxxx X.)
xxxxxx xxxxx
xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxx, u xxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxx xx xxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxxx
XXXX
xxxx xxxxxxxx
(Xxxxxxx xxxxxxxxx L.)
sušené xxxxx plody
oválné, xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x (dvojnažky) xxxxxx křídlatým xxxxxxx, xxxxx jsou xxxxx xxxxx
xxxxx se xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxx, pronikavá, xxxxxxx
XXXXXXXX
xxxxxxxx
(Xxxxxxxxxx xxxxxxx X.)
xxxxxx plody
kulovité xxxxxxxxx, hladké
světle hnědá, xxxxxxxxxx, žlutě xxxxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx kořenná
KURKUMA
celá
kurkuma
(Curcuma xxxxx X.)
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx nepravidelného xxxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx x zjizveného povrchu xxx hlíz a xxxxxx (xxxxx než 15 xx), připouští xx xxxxxxx 15 % xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxx xx načernalá
charakteristická, xxxxxxxxxx
xxxxxxx kořenná
drcená, mletá
 
 
prášek xx xxxxxxxxxx jemnými xxxxxxxxx
xxxx xxxxx, oranžově xxxxx xx načervenalá
charakteristická, xxxxxxxxxx
xxxxxxx kořenná
MAJORÁNKA
majoránka
(Majorana xxxxxxxxx Xxxxxx.)
xxxxx xxxx xxxxx, xxxxxxxx klásků, květů xxxx xxxxxx xxxxx
xxx xxxxxx
xxxxxx xxxxxx, šedozelená xx xxxxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
XXXXXXXXX XXXX
xxxx
xxxxxxxxxxx pravý
(Myristica xxxxxxxx Xxxxxxxx)
xxxxx sušené xxxxxxx (xxxxxxx xxxxx)
xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx, ve xxxxxx části xxxxxxxx, x xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx
xxxxx, xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx částicemi
jasně xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx
XXXXXXXXX XXXXX
xxxx
xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx)
xxxxxx zralá jádra
semena xxxx xxxx xxxxxxx xxxx kulovitý tvar, xx xxxxxxx síťovitě xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx, na xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx
xxxxx kořenná
drcený, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx zrnitý xxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx aromatická
ostře xxxxxxx
XXXX XXXXXX
xxxx
xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxx xxxxxx Xxxx.)
xxxxxx xxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx, xxx slupek xxxxx xxxxxx xxxxxx
xxxxx hnědé xx xxxxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx, xxxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xx xxxxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx
xxxxx, xxxxxxx
XXXXXXX
xxxxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxx X.)
xxxxx xxxx xxxxx x xxxxx xxxxx
xxx stonků x xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx, xxxx xx xxxxxxx zelená
výrazná
výrazně xxxxxxx
XXXXXXX XXXXX
xxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxx X.)
xxxxxx xxxxx
xxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
- xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxx
- xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxx, xxxxxxxx nahořklá xxxx xxxxxx
- pálivá
 
 
 
červená xx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx, slabě xxxxxxxx
- xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxxx
xxxxxx xx xxxxx xxxxxx
XXXX XXXX
xxxx
xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx nigrum X.)
xxxxxx xxxxx xxxxxx
xxxxxxx, xxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx, xxx obsahovat xxxxxxx 10 % xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxx, xxxxx xxxx se xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx drť
šedobílá x xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
XXXX XXXXX
xxxx
xxxxxxxxx černý
(Piper xxxxxx X.)
xxxxxx nezralé xxxxx
xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxx stopek, xxx obsahovat nejvýše 5 % lehkých xxxxxx
xxxxxxxxxx až xxxxxxxxx xx černá
kořenná
palčivě ostrá
drcený, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx prášek se xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx
xxxxxxxx xx xxxxxx xx xxxxxxx odstínem
ostře xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
XXXX XXXXXXX
xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxxx X.)
xxxxxx xxxxxxx plody
hladké bobule, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx zcela vyvinuté xxxxxx (vnitřní část xxxxxx)
xxxxxxx xx xxxxxx
xxxxx, xxxxxxx
xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx
XXXX XXXXXX
xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxxx L.)
sušené nezralé xxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx, s tenkou křehkou xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx, pálivá
PÍSKAVICE
pískavice
sušené xxxxxx
xxxxxx xxxx xxxxx semena, xxx 5 xx
xxxxx xxxxxxxxxx,
xxxxxxx kořenná
mírně xxxxxxxx, xxxxxxx
XXXXX XXXX
xxxxx seno
(Trigonella
foenumgraecum X.)
&xxxx;
xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, zploštělého tvaru, x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx na xxxxxx
xxxxxx xx šedě načervenalá
 
 
ROZMARÝN
rozmarýn
(Rosmarinus xxxxxxxxxx L.)
sušené xxxxx
xxxxx xxxxxxxxx, kožovité, xxxxxx xxxxxxxx xx přisedlé, xxx xxxxxx x xxxxx se změnou xxxxx
xxxxxxx strana xxxxx xx xxxxxx xxxxxx, xx xxxxxx straně xxxxxxxx šedoplstnatá
aromatická
kořenná, xxxxxxxx
XXXXXXXXX
xxxxxxxxx xxxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxxxx X.)
xxxxxxxxx xxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxx X.)
xxxxxx xxxxxx x části xxxxx xxxx xxxx xxxxxx
xxxx xxxx sekané, xxxxxxxx xxxxx, hladké xx xxxxxxx a xxxxxxxx, xxx xxxxxx, xxxx xxxxxx 15 - 30 xx xxxxxx
xxxxxxxx zelená xx xxxxx xxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
XXXXXXX
xxxx
xxxxxxxxxxx
(Xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx (Xxxxx), C. xxxxxxxxxx (Xxxx), C. laureirii (Xxxx), C. xxxxxxxx (Xxxx)
xxxx
xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx neoškrábané, xxxxxxxx xx xxxxxxx povrchu, xxxxx, bez xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxx xxxxx, tmavě xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx xx červenohnědá
charakteristická, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxx
xxxxxx x xxxxxxxx do xxxxx xx červena
silně aromatická
ostře xxxxxxx, nasládlá
ŠAFRÁN
šafrán xxxxx
(Xxxxxx xxxxxxx X.)
xxxxxx xxxxxx
xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
XXXXXX
xxxxxx
(Xxxxxx xxxxxxxxxxx L.)
sušené xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx až xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx na xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxxx xxxxx je xxxxxxxxxx, xx xxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxx, aromatická
kořenná, xxxxx xxxxx až xxxxxxx
XXXXXX
xxxxxx xxxxxx
(Xxxxxx xxxxxxxx X.)
xxxxx xxxx xxxx, xxxxxx x květenství
listy xxxx (1 - 5 mm)
šedozelená, xxxxxxxxx xx hnědozelená, barva xxxxx fialovo-růžová až xxxxxxx
xxxxxxxx aromatická
kořenně xxxxxxxx xxxxxxxxxx
XXXXXXX
xxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxx)
xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxx xxxxx
xxxxxxx podélně xxxxxxxxx, xxxxxx
xxxxxxxxxx, hnědočerná
silně aromatická
aromatická
ZÁZVOR
celý
zázvor
(Zingiber xxxxxxxxxx Xxxx.)
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx (xxxxxxx xxxx 20 xx), xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x zploštělé
světle xxxxx, žlutohnědá až xxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxx šedobílá
aromatická, xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx
xxxxxx, mletý
 
 
prášek xx xxxxxxxxxx jemnými částicemi x krátkými xxxxxxxx
xxxxx xx světle xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx

Příloha č. 3 x xxxxxxxx č. 331/1997 Xx.

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx

Xxxxx xxxxxx
xxxxxxx v % hmotnosti xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx v % xxxxxxxxx xxxxxx nejvýše
silice x (xx/100 x) x sušině xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx-
xx x kyselině x % xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx v % xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx cizí
anorga-
nické
Anýz
12,0
10,0
2,0
2,5
3,0
2,0
2,0
Badyán
celý
10
4,0
8,0
20,0
0,5
0,5
mletý
12
5,0
3,0
1,0
Bazalka
12,0
16,0
0,3
2,0
18,0 3)
2,0
2,0
Xxxxxxx xxxx
xxxx
8,0
7,0
1,0
2,0
6,0
1,0
0,5
xxxxx
8,0
7,0
1,0
2,0
Xxxxxxxx
14,0
12,0
0,6
1,5
16,0 3)
4,0
2,0
Fenykl
celý
12,0
10,0
1,0
2,0
3,0
2,0
2,0
mletý
12,0
10,0
1,0
2,0
Hřebíček
celý
12,0
15,0
-
5,0
0,3
0,3
mletý
10,0
7,0
14,0
0,5
Chilli
celé
11,0
10,0
1,6
10,0
0,5
0,5
mleté
11,0
10,0
1,6
Jalovec
celý
16
4,0
0,7
1,0
5,0
0,5
0,5
mletý
13
4,0
0,5
1,0
Kardamom
semena
13
9,5
3,5
1,0
0,5
0,5
tobolky
13
9,5
3,5
5,0
3,0
2,0
Kmín (xxxxx)
xxxx
13,0
8,0
2,5
1,5
1,0
2,0
2,0
xxxxxx
13,0
8,0
1,0
xxxxx
13,0
8,0
1,0
1,5
Xxxx jednoletý (světlý)
celý
12,0
9,0
1,5
2,0
1,0
2,0
2,0
drcený
12,0
9,0
1,5
mletý
12,0
9,0
1,5
Kmín xxxxxx
12,0
12,0
1,5
3,0
5,0
2,0
2,0
Xxxx
10,0
2,5
3,0
2,0
0,5
Xxxxxxxx
xxxx
9,0
7,0
0,4
1,5
3,0
2,0
2,0
xxxxx
9,0
7,0
0,4
1,5
Xxxxxxx
xxxxxxxxx x % xxxx. xxxxxxx 2,0
xxxx
12,0
2,0
0,2
0,2
xxxxx
10,0
9,0
1,5
Xxxxxxxxx
12,0
16,0
0,7
4,5
3,0
1,0
2,0
Xxxxxxxxx xxxx
xxxx
10
4,0
0,5
16,0
0,3
0,5
xxxx nejvýše 35 %
xxxxx
12
4,0
Xxxxxxxxx ořech
celý
10
3,0
6,5
0,5
10,0
0,5
0,5
oxid xxxxxxxx x % xx. xxxxxxx 0,35
xxxxx
10
3,0
5,0
Xxxx xxxxxx
xxxx
12,0
4,5
1,5
0,4
4,0
0,5
0,5
xxxxx
12,0
4,5
1,0
0,4
Xxxxxxx
12,0
10,0
0,5
2,0
16,0 3)
3,0
2,0
Xxxxxxx
x) obsah capsaicinu x mg/100 g x xxxxxx
xxxxxxxxx
11,0
6,5
x) 10,0
0,5
xxxxxx
11,0
7,0
10,0
0,7
xxxxxx
11,0
8,0
30,0
1,0
xxxxxxxx
11,0
9,0
30,0
1,3
Xxxx xxxx
xxxx
15,0
3,5
1,0
4,0
0,5
0,5
xxxxxxx x % xx. nejméně 4,0
xxxxx
15,0
3,5
0,6
0,3
Xxxx xxxxx
xxxx
1,0
6,0
2,0
4,0
0,5
0,5
xxxxxxx x % xx. xxxxxxx 4,0
mletý
14,0
6,0
0,8
1,2
Pepř xxxxxxx
xxxx
15,0
1,0
4,0
0,5
0,5
xxxxx
Xxxx xxxxxx
xxxx
12,0
5,0
0,3
4,0
0,5
0,5
xxxxx
Xxxxxxxxx, xxxxx xxxx
11,0
5,0
1,5
5,0
5,0
2,0
Xxxxxxxx
11,0
8,0
0,8
1,0
6,0
1,0
1,0
Xxxxxxxxx
13,0
11,0
0,4
1,0
4,0
1,0
2,0
Xxxxxxx
xxxx
14,0
7,0
1,0
2,0
2,0
1,0
0,5
xxxxx
12,0
7,0
0,5
2,0
Xxxxxx
xx xxxxxxxx
12,0
8,0
1,5
xxxxx
10,0
8,0
1,5
Xxxxxx
12,0
11,0
1,5
2,0
8,0 3)
0,5
0,5
Xxxxxx
12,0
14,0
1,0
3,5
5,0
1,0
1,0
Xxxxxxx
35,0
7,0
xxxxxxxxxxxx 2 %
Xxxxxx
xxxxxxxx xxxx
12,0
8,0
1,5
1,1

&xxxx;

xxxxxx
12,0
11,0
1,5
2,5
2,0
0,5
0,5
xxxxx
12,0
8,0
1,0
2,5
2,0
0,5
0,5

Xxxxxxx x. 4 x vyhlášce č. 331/1997 Xx.

Xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx

xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxx
xxxx
xxxxx XxXx v xxxxxx % nejméně
minerální xxxxxxx 5) x xxxxxx % nejvýše
obsah xxxxxxxxxx xxxxxxx/xx xxxx
xxxxx xxx
xxxxx
xxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx
98,0
2,0
-
xxxxx sůl s xxxxx
xxxxx
xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx
98,0
2,0
27 ± 7 xx jodu 6)
xxxxx xxx x xxxxx x xxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx
98,0
2,0
27 ± 7 xx xxxx xxxxxxx 250 mg xxxxxx 7)
xxxxx sůl x jodem xxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx
97,0
-
27 ± 7 xx xxxx
xxxxxxxx doplněk xxx xxxxx výrobce

Příloha č. 5 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.

Xxxxxxx xxxxx xx skupiny

Druh
Skupina
Dehydratovaný výrobek
polévka
omáčka
bujón
vývar
šťáva
základ xxxxxx
xxxx pro xxxxxxxx xxxxxxxx pokrmu
směs xxx xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxx pro xxxxxxxx xxxxxxx
xxxx xxx xxxxxxxx dezertu
směs xxx xxxxxxxx xxxxx
xxxx xxx xxxxxxxx polevy
směs pro xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx do xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx x. 331/1997 Sb.

Smyslové, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost

Smyslové xxxxxxxxx

1. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxx xxxx po xxxxxxxx xxx xxxxxx. Xxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxx x vůně xxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx na xxxx xxxxx. Xxxx a xxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx, nebo xxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxx.

2. Ochucovadla x studené xxxxxx xxxx xxxxxx, barvu, xxxxxxxxxxx, xxxx x xxxx xx použitých xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx. Xxxx x vůně xxxxxxx xxxx být vlastní, xxx xxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxx změněné xxxxx x xxxx.

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky:

1. Xxxxxxxxxxxxx výrobky obsahují xxxxxxx 15 % xxxx.

2. Xxxxxxx xxxxxx xxxx dresink s xX xxxxxxx 4,5.

Příloha x. 7 x xxxxxxxx x. 331/1997 Sb.

Tabulka 1

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x x
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxx x %
do 50
10
51 - 120
5
121 - 250
4
251 - 1000
3
1001 - 2500
2
nad 2500
1

Tabulka 2

Přípustné záporné xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx objem x xx
xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x %
xx 170
4
171 - 1000
2
xxx 1000
1

Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.

Xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxx xxxx nebo xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx x. 9 x vyhlášce x. 331/1997 Xx.

Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx jakost

Tabulka 1

Smyslové xxxxxxxxx

xxxxxxx
xxxxxx
xxxxx
xxxx a xxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxx xxx hrubých xxxxxx
xxxxx žlutohnědá x xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx x nepřibarvené
řízná, xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxx se zřetelnými xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx černé
žlutohnědá x xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x nepřibarvené
řízná, xxxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxx bez xxxxxxx částic xxxx x částicemi přidané xxxxxxxx nebo xxxxx
xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x nepřibarvené xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx
xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx přidáním xxxxxxxx xxxx xxxxx

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx
xxxxxxxxx x speciální
kremžská
Sušina x % xxxxxxx
20
32
Xxxx jako xxxxxxxxx v % xxxxxxx
5,0 xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx x xxxxxxxxx
16
Xxxxxxxx jako xxxxxxxx xxxxxx v % nejvýše
2,5
1,9
Tuk x % xxxxxxx
3,6
-
Xxxxx x % nejvýše
0,1
0,1

Tabulka 3

Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní odchylky xx spotřebitelského xxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxx v x
xxxxxxxxxx xxxxxxxx v %
xx 200
5
201 xx 500
4
501 xx 1000
3
xxx 1000
2

Xx. XX

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

(1) Xxxxxxxxx uvedené xx xxxxx přede xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.

(2) Xxxxxxxx potravin xxxxx xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxx xxxxxxxx nejpozději xx 31. prosince 2001.

Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 419/2000 Xx. s xxxxxxxxx xx 1.1.2001


Informace

Právní xxxxxxx x. 331/97 Xx. nabyl xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx §3, 7, 12 x 16, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx dnem 1.4.1998.

Ve xxxxx xxxxxx právního xxxxxxxx xxxx podchyceny xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:

419/2000 Xx., kterým xx mění xxxxxxxx XX x. 331/97 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), h), x), x) x x) zákona x. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxx xxxxxx, xxxxxx xxx, xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxx

x xxxxxxxxx od 1.1.2001

Xxxxxx xxxxxxx x. 331/97 Sb. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 398/2016 Sb. x účinností xx 1.7.2017.

Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx není xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.

1) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 324/1997 Sb., x způsobu xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx, o xxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx symbolem "e".
2) XXX XXX 939 Xxxxxx - stanovení xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxx xxxxxxxxxx.
XXX XXX 6571 Xxxxxx, xxxxxxxx xxxxx a byliny - stanovení obsahu xxxxxxxx xxxxx.
XXX XXX 928 Xxxxxx - xxxxxxxxx celkového xxxxxx.
XXX XXX 930 Xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxx nerozpustného x xxxxxxxx.
XXXX XXX 5566 Xxxxxxx - stanovení xxxxxxx xxxxxxxxxx - spektrofotometrická xxxxxx.
3) xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx
4) obsah xxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxx
5) X xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx soli (xxxx. xxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, draslíku, xxxxxx, hořčíku). X xxxxx xxxx x xxxxx obohacené xxxxxx xxx vždy xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx.
6) Jedlá xxx s xxxxx xxxxxxxx jod xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx jodidu xxxxxxxxxx.
7) Xxxxx xxx s jodem x xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx sodného xxxx fluoridu xxxxxxxxxx.
8) Výsledek xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxx podle xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx.