Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.12.2000.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.12.2000 do 30.06.2017.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro koření, jedlou sůl, dehydratované výrobky a ochucovadla a hořčici

331/97 Sb.

ODDÍL 1. Koření §1

Členění na skupiny a podskupiny §2

Označování §3

Požadavky na jakost §4

ODDÍL 2. Jedlá sůl §5

Členění na skupiny a podskupiny §6

Označování §7

Požadavky na jakost §8

ODDÍL 3. Dehydratované výrobky a ochucovadla §9

Členění druhu na skupiny §10

Označování §11

Požadavky na jakost §12

Uvádění do oběhu §13

ODDÍL 4. Hořčice §14

Členění na skupiny a podskupiny §15

Označování §16

Požadavky na jakost §17 §18

Přechodné ustanovení §19

Účinnost §20

Příloha 1 - Členění na skupiny a podskupiny, Přípustné záporné hmotnostní odchylky

Příloha 2 - Smyslové požadavky na jakost

Příloha 3 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost

Příloha 4 - Smyslové a chemické požadavky na jakost

Příloha 5 - Členění druhu na skupiny

Příloha 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost

Příloha 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky, Přípustné záporné objemové odchylky

Příloha 8 - Členění na skupiny a podskupiny

Příloha 9 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost

č. 419/2000 Sb. - Čl. II

INFORMACE

ODDÍL 1

XXXXXX

§1

Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx

x) xxxxxxx xxxxx xxxxxxx jako kořeny, xxxxxxx, xxxx, listy, xxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, uvedené x příloze č. 2, x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx a xxxx xxxxxxxx; u xxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxxx přídavek xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx písmenem x), xxx xxxxxxx přídatných xxxxx, u xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xx připouští xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx látek xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,

x) kořenícím xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx x), xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxx xxxx xxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx příměsi xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx koření, xxxxxxx xxxxxx stonků, lodyh, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxx a plody xxxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx části xxxxxxx, xxxxx a semena xxxxxxxxxxx z xxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxx příměsmi xxxxxxx xxxxxx než xxxxxxxxxxx xxxxxx, zejména xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxx.

§2

Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 1 xxxxxxx 1.

§3

Xxxxxxxxxx

(1) Kromě údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xxxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx přílohy č. 2.

(2) Xxxxxx, xxxx zejména xxxxxx, vanilkové lusky, xxxxxxxxx svitky, xxxxxx xx xxxxxxxxxxx obalů xx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx kusů.

(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 1 xxxxxxx 2.

§4

Xxxxxxxxx na xxxxxx

(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2.

(2) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 3.

(3) Xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx požadavků na xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx technických xxxxx. 2)

XXXXX 2

XXXXX XXX

§5

Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx jedlou xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 97 % chloridu sodného x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.

§6

Členění xx skupiny x xxxxxxxxxx

(1) Jedlá xxx xx xxxxx xx xxxxxxx

x) jedlá xxx,

x) xxxxx sůl xxxxxxxxx.

(2) Jedlá xxx xxxxxxxxx xx dělí xx xxxxxxxxxx

x) xxxxx xxx x jodem,

b) xxxxx xxx x xxxxx x xxxxxxx,

x) xxxxx xxx s xxxxx obohacená.

§7

Xxxxxxxxxx

Xxxxx xxxxx uvedených x xxxxxx a xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xxxx xxxxxx

x) xxxxx sůl xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx,

x) xxxxxx x potravním xxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxxxx,

x) x xxxxx xxxx x xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxxx, že xx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 4 x xxxxx x xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx x fluoridovými xxxxxxxxx,

x) xxxxxx o xxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx).

§8

Xxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 4.

XXXXX 3

XXXXXXXXXXXXX XXXXXXX X OCHUCOVADLA

§9

Pro účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx

x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xx sníženým xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx sypké xxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx,

x) ochucovadlem xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxx zvýraznění xxxxx, xxxxxxx směs xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxx x dalších extraktů xxxx past a xxxxx zvýrazňujících xxxx, xxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx používaný xxxx xxxxxxx xxxxxxx x pokrmům x xxxxxxx, vyrobený xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx, stabilizátorů, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx x xxxxxxxx výrobků.

§10

Xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx

Xxxxxxx druhu xx xxxxxxx je xxxxxxx x příloze č. 5.

§11

Xxxxxxxxxx

(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x ve xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx

x) xxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xx doplní xxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxx x xxxxxxxx.

(2) X xxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxx xx xx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxx

x) xxxxx xxxxx x xxxxxxx,

x) x xxxxxxxxxxxx xxxx "xxxxxxxxxx x obsahem xxxx x %",

x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx.

§12

Požadavky xx xxxxxx

(1) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx výrobků xxxx xxxxxxx v příloze č. 6.

(2) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7 xxxxxxxxx 1 x 2.

§13

Xxxxxxx xx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx x větratelných xxxxxxxxxxx xx podlážkách, nejméně 5 xx nad xxxx x xx xxxx. Dehydratované xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxx.

ODDÍL 4

HOŘČICE

§14

Pro xxxxx xxxx vyhlášky se xxxxxx

x) hořčicí potravina xxxxxxxx x mletých xxxxx xxxxxxx, kvasného xxxx, xxxxx soli, xxxxxx, xxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,

x) hořčicí xxxxxxxxxx xxxxxxx vyrobená x xxxxxxx semen xxxxxxx xxxxx hořčice bílé,

c) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx semen xxxxxxx druhů xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx černé,

d) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx ovoce xxxx v chuťových xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx typově xxxxxxxx (hořčice xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxx).

§15

Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxxxxx na xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 8.

§16

Xxxxxxxxxx

(1) Kromě údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xxxx xxxxxx

x) xxxxxxx xxxxxx a skupinou xxxx xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxx přidané xxxxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.

(2) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 9 xxxxxxx 3.

§17

Požadavky xx xxxxxx

Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9, xxxxxxxxx 1 x 2.

§18

§18 zrušen právním xxxxxxxxx č. 419/2000 Sb.

§19

Xxxxxxxxx ustanovení

Označení koření, xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxxx balených x xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 do 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx xxx x xxxxxxx §6 xxxxxx.

§20

Xxxxxxxx

Xxxx vyhláška xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x výjimkou §3, 7, 12 x 16, xxxxx nabývají xxxxxxxxx dnem 1. xxxxx 1998.

Ministr:
Ing. Xxx x. x.

Xxxxxxx č. 1 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.

Xxxxxxx 1

Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx

xxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxx
xxxxxx xxxxx přílohy x. 2
xxxxx xxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxxx (xxxxxxx)

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx v x xxxx xxxxx x ml
hmotnostní nebo xxxxxxxx odchylky x %
xx 10
8
nad 10 xx 50
5
xxx 50 xx 200
4
nad 200 xx 1 000
2
nad 1&xxxx;000
1

Xxxxxxx x. 2 x vyhlášce x. 331/1997 Xx.

XXXXXXXX POŽADAVKY XX XXXXXX

Xxxxx koření
Název xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx
Xxxxxx
Xxxxx
Xxxx
Xxxx
XXXX
xxxx
(Xxxxxxxxxx anisum X.)
xxxxxx xxxxx
xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx
XXXXXX
xxxx
xxxxxxxx xxxxx (Illicium xxxxx Xxxx.x.)
xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx tvaru x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx hrubého, xxxxxxxxxx povrchu, x xxxxxxxx plochými xxxxxxxxx xxxxxx xxx zlomků x xxxxxxx xxxxx
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xx znatelnými částicemi
červenohnědá xx xxxxx
xxxxxxx xxxxxxx,
xxxxxxx, xxxxxxxx
XXXXXXX
xxxxxxx
(Xxxxxx xxxxxxxxx X.)
xxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxxx
xxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxx, bez xxxxxx
xxxxxxxxxx
xx xxxxxxx
xxxxxxx x xxxxx hořkou xxxxxxx, xxxxxxx
XXXXXXX XXXX
xxxxxx pravý
(Laurus xxxxxxx L.)
sušené xxxxx
xxxxx x krátkými xxxxxxxx, xxx větviček
světle xxxxxx, xxxxxx xx zahnědlá
kořenná, xxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx, hořká, xxxxx
XXXXXXXX
xxxxxxx xxxxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx L.)
sušené xxxxxx
xxxx xxxx sekané xxxxxx, xxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxx
xxxxx xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx: xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
XXXXXX
Xxxxxx
(Xxxxxxxxxx vulgare X. Xxxxxx xxx. xxxxxxx)
xxxxxx xxxxx
xxxxx xxxxx xxxx xxxxx zakřivené, xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx až xxxxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxx
XXXXXXXX
xxxx
xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxx caryophyllus)
(C. Xxxxxxxx Xxxxxxx xxx Xxxxxxxx)
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxxx, celistvá xxxxxxx, smí xxxxxxxxx xxxxxxx 10 % xx. "hřebíčku bez xxxxxxxx"
xxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx, palčivá
CHILLI
celé
paprika
(Capsicum xxxxxxxxxx X., Xxxxxxxx xxxxxxxx X., Capsicum xxxxxxxx X. x Xxxxxxxx annuum L.)
sušené xxxxx
xxxx xxxxxx zralé xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx stopek
oranžově xxxxx xx červenohnědá
kořenná, xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx
xxxxxx ostře xxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxx nebo xxxxx mletý xxxxxx
xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx xxxxx xxxxxx
XXXXXXX
xxxx
xxxxxxx xxxxxx
(Xxxxxxxxx communis X.)
xxxxx xxxxxx xxxxx
xxxxxxxx xxxx nebo nepravidelně xxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxx
xxxxxxxxxxxx x tmavohnědá, xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx až xxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
XXXXXXXX
xxxx
xxxxxxxx xxxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx X. Xxxxx xxx. xxxxxxxxx Xxxxxxx)
xxxxxx tobolky
tobolky xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 7 % xxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxx zeleně, xxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxx s xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx (xxx níže)
vůně xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxx semen xxxxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxx semena
semena xxxxx, xxxxx, tupě xxxxxxx, pokrytá xxxxxx xxxxxxx, smí xxxxxxxxx xxxxxxx 5 % xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx až xxxxxx xxxxx xxxxxx xx znatelnými xxxxxxxxx
xxxxxxxxx, xxxxxx až xxxxx xxxxxxx xxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxx, slabě palčivá
 
 
 
 
šedohnědá xx nahnědlá
příjemně xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxxxx
XXXX (tmavý)
celý
kmín xxxxxxx
- xxxxxxxx forma
(Carum carvi X.)
xxxxxx xxxxx
xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxx, xx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
XXXX XXXXXXXXX
(xxxxxx)
xxxx
xxxx xxxxxxx
- xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxx X.)
xxxxx mají xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx kmínu, xxxxx jsou xxxxx xxxx xxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx se xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxx dvouletá xxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxx méně zřetelná xxx x dvouleté xxxxx
xxxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxx nebo xxxxxx xx znatelným xxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx až xxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
XXXX XXXXXX
xxxxxx kmínovitý
(Cuminum xxxxxxx X.)
xxxxxx xxxxx
xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxx xx xxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxxx
XXXX
xxxx xxxxxxxx
(Xxxxxxx xxxxxxxxx L.)
sušené xxxxx plody
oválné, xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx a (dvojnažky) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxxxx
xxxxx xx světlými xxxxx x křídlatými xxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxx, pronikavá, xxxxxxx
XXXXXXXX
xxxxxxxx
(Xxxxxxxxxx xxxxxxx X.)
xxxxxx plody
kulovité xxxxxxxxx, hladké
světle xxxxx, xxxxxxxxxx, žlutě načervenalá
příjemně xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx
XXXXXXX
xxxx
xxxxxxx
(Xxxxxxx xxxxx X.)
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx povrchu xxx xxxx x xxxxxx (xxxxx xxx 15 mm), xxxxxxxxx xx xxxxxxx 15 % xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx nebo xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx
xxxxxxx kořenná
drcená, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xx znatelnými xxxxxxx xxxxxxxxx
xxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
XXXXXXXXX
xxxxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxxx.)
xxxxx xxxx listů, xxxxxxxx xxxxxx, květů xxxx xxxxxx částí
bez xxxxxx
xxxxxx zelená, xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
XXXXXXXXX XXXX
xxxx
xxxxxxxxxxx pravý
(Myristica xxxxxxxx Xxxxxxxx)
xxxxx sušené osemení (xxxxxxx míšek)
semenné xxxxx xxxx xxxxxx, ve xxxxxx xxxxx xxxxxxxx, x xxxxx části xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx
xxxxx, xxxxxxxx xxxxx, žlutohnědá xx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx až xxxxxx xxxxx prášek xx xxxxxxxxxx částicemi
jasně xxxxxxxxxx až xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxx aromatická, xxxxxxx
XXXXXXXXX XXXXX
xxxx
xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx)
xxxxxx xxxxx xxxxx
xxxxxx xxxx tupě xxxxxxx xxxx xxxxxxxx tvar, xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vrásčitá
povrch xxxxxxxxx xx xxxxx, xx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxx prášek
tmavě xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx
XXXX XXXXXX
xxxx
xxxxxxxxxxx pravý
(Pimenta dioica Xxxx.)
xxxxxx xxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx, xxx xxxxxx jemně xxxxxx xxxxxx
xxxxx hnědé xx xxxxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx, xxxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xx xxxxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx
xxxxx, xxxxxxx
XXXXXXX
xxxxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxx X.)
xxxxx směs xxxxx x xxxxx xxxxx
xxx stonků a xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx, šedo xx xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
XXXXXXX XXXXX
xxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxx X.)
xxxxxx xxxxx
xxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
- xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxx
- sladká
 
 
 
sytě xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx pálivá
- xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xx hnědočervená
kořenná
pálivá, slabě xxxxxxxx
- xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxxx
xxxxxx xx mírně pálivá
PEPŘ XXXX
xxxx
xxxxxxxxx černý
(Piper nigrum X.)
xxxxxx xxxxx xxxxxx
xxxxxxx, xxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx, kulovité xxxxxx, smí obsahovat xxxxxxx 10 % xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxx, xxxxx xxxx xx světlými xxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xx znatelným xxxxxxx xxxx drť
šedobílá x xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
XXXX XXXXX
xxxx
xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxxx X.)
xxxxxx xxxxxxx plody
sušené xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, bez xxxxxx, xxx obsahovat xxxxxxx 5 % xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xx černá
kořenná
palčivě xxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx
xxxxxxxx se xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx
xxxxxxx ostrá
PEPŘ XXXXXXX
xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx nigrum X.)
xxxxxx xxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx křehkou xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx zcela vyvinuté xxxxxx (xxxxxxx část xxxxxx)
xxxxxxx až xxxxxx
xxxxx, xxxxxxx
xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx
XXXX XXXXXX
xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxxx X.)
xxxxxx xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx svraštělé xxxxx xxxxxx, x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx, pálivá
PÍSKAVICE
pískavice
sušené xxxxxx
xxxxxx xxxx tvrdá semena, xxx 5 xx
xxxxx xxxxxxxxxx,
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxx nahořklá, xxxxxxx
XXXXX XXXX
xxxxx xxxx
(Xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxx X.)
&xxxx;
xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx hranolovitého xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxx hlubokou xxxxx xx bocích
okrová xx šedě xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
XXXXXXXX
xxxxxxxx
(Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx L.)
sušené listy
listy xxxxxxxxx, xxxxxxxx, krátce xxxxxxxx xx přisedlé, xxx xxxxxx x xxxxx xx xxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxxx xxxxx xx šedavě zelená, xx spodní xxxxxx xxxxxxxx šedoplstnatá
aromatická
kořenná, xxxxxxxx
XXXXXXXXX
xxxxxxxxx xxxxxxxx
(Xxxxxxxx hortensis X.)
xxxxxxxxx xxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxx L.)
sušené xxxxxx x xxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxxx
xxxx nebo sekané, xxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxx, xxx xxxxxx, xxxx snítky 15 - 30 xx xxxxxx
xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx kořenná
SKOŘICE
celá
skořicovník
(Cinnamomum
zeylanicum (Xxxxx), C. xxxxxxxxxx (Xxxx), X. laureirii (Xxxx), X. xxxxxxxx (Xxxx)
xxxx
xxxxxx, svitky, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx, bez kousků xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxx žlutá, xxxxx xxxxx, skořicově xxxxx xx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx, nasládlá, xxxxxxxx xx svíravá, štiplavě xxxxxxxxxx
xxxxxx, mletá
 
 
jemný xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxx
xxxxxx s xxxxxxxx xx hněda xx xxxxxxx
xxxxx aromatická
ostře xxxxxxx, nasládlá
ŠAFRÁN
šafrán pravý
(Crocus xxxxxxx X.)
xxxxxx xxxxxx
xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxx xx xxxxx červená
silně xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
XXXXXX
xxxxxx
(Xxxxxx xxxxxxxxxxx X.)
xxxxxx xxxxx a vrcholky xxxxxxxxxx
xxxxxxx až xxxxxxxxx xxxxxxxx listy xx xxxxxxxx jemně xxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx a xxxxxxx listů
svrchní xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx, xx xxxxx xx xxxx běloplstnatý
silná, aromatická
kořenná, xxxxx hořká xx xxxxxxx
XXXXXX
xxxxxx xxxxxx
(Xxxxxx xxxxxxxx X.)
xxxxx xxxx xxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxx
xxxxx xxxx (1 - 5 xx)
xxxxxxxxxx, šedohnědá xx xxxxxxxxxxx, barva xxxxx xxxxxxx-xxxxxx xx xxxxxxx
xxxxxxxx aromatická
kořenně xxxxxxxx xxxxxxxxxx
XXXXXXX
xxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxx)
xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
XXXXXX
xxxx
xxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxx.)
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxx (nejméně xxxx 20 xx), rozvětvené, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx
xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxx, kořenná

Xxxxxxx x. 3 x vyhlášce č. 331/1997 Sb.

Fyzikální a xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx

Xxxxx xxxxxx
xxxxxxx v % xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx x % xxxxxxxxx xxxxxx nejvýše
silice x (xx/100 x) x xxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx-
xx x xxxxxxxx x % xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx x % hmotnosti xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx vlastní
organické cizí
anorga-
nické
Anýz
12,0
10,0
2,0
2,5
3,0
2,0
2,0
Badyán
celý
10
4,0
8,0
20,0
0,5
0,5
mletý
12
5,0
3,0
1,0
Bazalka
12,0
16,0
0,3
2,0
18,0 3)
2,0
2,0
Xxxxxxx xxxx
xxxx
8,0
7,0
1,0
2,0
6,0
1,0
0,5
xxxxx
8,0
7,0
1,0
2,0
Xxxxxxxx
14,0
12,0
0,6
1,5
16,0 3)
4,0
2,0
Fenykl
celý
12,0
10,0
1,0
2,0
3,0
2,0
2,0
mletý
12,0
10,0
1,0
2,0
Hřebíček
celý
12,0
15,0
-
5,0
0,3
0,3
mletý
10,0
7,0
14,0
0,5
Chilli
celé
11,0
10,0
1,6
10,0
0,5
0,5
mleté
11,0
10,0
1,6
Jalovec
celý
16
4,0
0,7
1,0
5,0
0,5
0,5
mletý
13
4,0
0,5
1,0
Kardamom
semena
13
9,5
3,5
1,0
0,5
0,5
tobolky
13
9,5
3,5
5,0
3,0
2,0
Kmín (xxxxx)
xxxx
13,0
8,0
2,5
1,5
1,0
2,0
2,0
xxxxxx
13,0
8,0
1,0
xxxxx
13,0
8,0
1,0
1,5
Xxxx jednoletý (xxxxxx)
xxxx
12,0
9,0
1,5
2,0
1,0
2,0
2,0
xxxxxx
12,0
9,0
1,5
xxxxx
12,0
9,0
1,5
Xxxx xxxxxx
12,0
12,0
1,5
3,0
5,0
2,0
2,0
Xxxx
10,0
2,5
3,0
2,0
0,5
Xxxxxxxx
xxxx
9,0
7,0
0,4
1,5
3,0
2,0
2,0
xxxxx
9,0
7,0
0,4
1,5
Xxxxxxx
xxxxxxxxx x % xxxx. nejméně 2,0
celá
12,0
2,0
0,2
0,2
mletá
10,0
9,0
1,5
Majoránka
12,0
16,0
0,7
4,5
3,0
1,0
2,0
Muškátový xxxx
xxxx
10
4,0
0,5
16,0
0,3
0,5
xxxx nejvýše 35 %
xxxxx
12
4,0
Xxxxxxxxx xxxxx
xxxx
10
3,0
6,5
0,5
10,0
0,5
0,5
xxxx xxxxxxxx x % xx. xxxxxxx 0,35
xxxxx
10
3,0
5,0
Xxxx xxxxxx
xxxx
12,0
4,5
1,5
0,4
4,0
0,5
0,5
xxxxx
12,0
4,5
1,0
0,4
Xxxxxxx
12,0
10,0
0,5
2,0
16,0 3)
3,0
2,0
Xxxxxxx
x) xxxxx xxxxxxxxxx x mg/100 x x sušině
lahůdková
11,0
6,5
x) 10,0
0,5
xxxxxx
11,0
7,0
10,0
0,7
xxxxxx
11,0
8,0
30,0
1,0
xxxxxxxx
11,0
9,0
30,0
1,3
Xxxx xxxx
xxxx
15,0
3,5
1,0
4,0
0,5
0,5
xxxxxxx v % xx. nejméně 4,0
mletý
15,0
3,5
0,6
0,3
Pepř xxxxx
xxxx
1,0
6,0
2,0
4,0
0,5
0,5
xxxxxxx x % xx. nejméně 4,0
xxxxx
14,0
6,0
0,8
1,2
Xxxx xxxxxxx
xxxx
15,0
1,0
4,0
0,5
0,5
xxxxx
Xxxx xxxxxx
xxxx
12,0
5,0
0,3
4,0
0,5
0,5
xxxxx
Xxxxxxxxx, řecké xxxx
11,0
5,0
1,5
5,0
5,0
2,0
Xxxxxxxx
11,0
8,0
0,8
1,0
6,0
1,0
1,0
Xxxxxxxxx
13,0
11,0
0,4
1,0
4,0
1,0
2,0
Xxxxxxx
xxxx
14,0
7,0
1,0
2,0
2,0
1,0
0,5
xxxxx
12,0
7,0
0,5
2,0
Xxxxxx
xx vláknech
12,0
8,0
1,5
mletý
10,0
8,0
1,5
Šalvěj
12,0
11,0
1,5
2,0
8,0 3)
0,5
0,5
Xxxxxx
12,0
14,0
1,0
3,5
5,0
1,0
1,0
Xxxxxxx
35,0
7,0
xxxxxxxxxxxx 2 %
Zázvor
nebělený celý
12,0
8,0
1,5
1,1

 

bělený
12,0
11,0
1,5
2,5
2,0
0,5
0,5
mletý
12,0
8,0
1,0
2,5
2,0
0,5
0,5

Xxxxxxx č. 4 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.

Xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx

xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxx
xxxx
xxxxx NaCl x xxxxxx % nejméně
minerální xxxxxxx 5) x xxxxxx % xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx doplňku/kg xxxx
xxxxx xxx
xxxxx
xxxxxxxxx, xxx cizích xxxxx
98,0
2,0
-
xxxxx sůl x xxxxx
xxxxx
xxxxxxxxx, bez cizích xxxxx
98,0
2,0
27 ± 7 xx xxxx 6)
xxxxx xxx x xxxxx x xxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx
98,0
2,0
27 ± 7 xx xxxx xxxxxxx 250 xx xxxxxx 7)
xxxxx xxx x jodem xxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx
97,0
-
27 ± 7 xx xxxx
xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx

Příloha x. 5 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.

Xxxxxxx xxxxx xx skupiny

Druh
Skupina
Dehydratovaný xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxxx xxxxxx
xxxx pro přípravu xxxxxxxx xxxxxx
xxxx xxx xxxxxxxx dresinku
směs xxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxx xxx xxxxxxxx xxxxx
xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx
xxxx pro xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xx xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx

Příloha x. 6 x xxxxxxxx č. 331/1997 Xx.

Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

1. Xxxxxxxxxxxxx výrobky se xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx dle návodu. Xxxxxx, xxxxx, konzistence, xxxx x xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx druh xxxxxxx xxxxxxxx xx jeho xxxxx. Chuť x xxxx xxxxxxx musí xxx xxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxx.

2. Xxxxxxxxxxx x studené xxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxx, chuť x xxxx po použitých xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx výrobku označený xx xxxxx. Xxxx x xxxx xxxxxxx xxxx xxx vlastní, xxx xxxxxx příměsí, xxxx jinak změněné xxxxx x xxxx.

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx:

1. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 15 % xxxx.

2. Xxxxxxx xxxxxx xxxx dresink s xX xxxxxxx 4,5.

Xxxxxxx č. 7 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.

Xxxxxxx 1

Xxxxxxxxx záporné hmotnostní xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx hmotnost x x
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx hmotnosti xxxxxxxxxxx na xxxxx x %
xx 50
10
51 - 120
5
121 - 250
4
251 - 1000
3
1001 - 2500
2
xxx 2500
1

Xxxxxxx 2

Přípustné záporné xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx objem x xx
xxxxxxxxx záporná xxxxxxxx xx deklarovaného xxxxxx v %
xx 170
4
171 - 1000
2
xxx 1000
1

Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.

Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx

Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx

Příloha č. 9 x xxxxxxxx x. 331/1997 Sb.

Smyslové, fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxxxxx 1

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx
xxxxxx
xxxxx
xxxx a xxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxx xxx hrubých xxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx u xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx
xxxxx, palčivá
kremžská
kašovitá xxxxx xx zřetelnými xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx hořčice xxxxx
xxxxxxxxxx x přibarvené, xxxxxxxxx x nepřibarvené
řízná, xxxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx nebo x částicemi xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx
xxxxxxxxxx x přibarvené, šedohnědá x nepřibarvené xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx
xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx zeleniny xxxx xxxxx

Xxxxxxx 2

Fyzikální x chemické požadavky

Hořčice
plnotučná x speciální
kremžská
Sušina x % xxxxxxx
20
32
Xxxx xxxx xxxxxxxxx x % xxxxxxx
5,0 plnotučná
nestanovuje xx x xxxxxxxxx
16
Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx x % xxxxxxx
2,5
1,9
Xxx x % nejméně
3,6
-
Písek v % xxxxxxx
0,1
0,1

Xxxxxxx 3

Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xx spotřebitelského xxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxx x x
xxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
do 200
5
201 až 500
4
501 xx 1000
3
nad 1000
2

Xx. XX

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

(1) Xxxxxxxxx uvedené xx xxxxx přede xxxx xxxxxxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx používat xxxxxxxxxx xx 31. xxxxxxxx 2001.

Xx. II xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 419/2000 Sb. x xxxxxxxxx od 1.1.2001


Xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx x. 331/97 Xx. nabyl xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x výjimkou §3, 7, 12 x 16, xxxxx nabývají xxxxxxxxx dnem 1.4.1998.

Ve xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx právním xxxxxxxxx x.:

419/2000 Xx., kterým xx mění xxxxxxxx XX x. 331/97 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x), x), j) x x) zákona x. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx, xxxxxx xxx, dehydratované výrobky x xxxxxxxxxxx a xxxxxxx

x xxxxxxxxx od 1.1.2001

Xxxxxx xxxxxxx x. 331/97 Sb. byl xxxxxx xxxxxxx předpisem č. 398/2016 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.7.2017.

Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx derogační xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

1) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx označování xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, x přípustné xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxx výrobku xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x".
2) XXX XXX 939 Xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx - metoda xxxxxxxxxx.
ČSN ISO 6571 Koření, kořenící xxxxx x byliny - stanovení xxxxxx xxxxxxxx olejů.
ČSN XXX 928 Xxxxxx - xxxxxxxxx celkového xxxxxx.
XXX XXX 930 Xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx.
ČVSN XXX 5566 Kurkuma - xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
3) včetně xxxxxxxxx xxxx xxxxx
4) xxxxx xxxxx musí xxx xxxxxxxx bezprostředně po xxxxx
5) X xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx (xxxx. sírany, uhličitany, xxxxxxx vápníku, draslíku, xxxxxx, xxxxxxx). X xxxxx xxxx s xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx minerálem.
6) Jedlá xxx s jodem xxxxxxxx xxx xx xxxxx jodičnanu xxxxxxxxxx xxxx jodidu xxxxxxxxxx.
7) Xxxxx xxx x xxxxx x fluorem dále xxxxxxxx fluor xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx draselného.
8) Výsledek xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx na xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx.