Právní předpis byl sestaven k datu 30.04.2004.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.08.2000 do 30.04.2004.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro přírodní sladidla, med, nečokoládové cukrovinky, kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem, čokoládu a čokoládové cukrovinky
334/97 Sb.
ODDÍL 1. Přírodní sladidla §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Technologické požadavky §5
Uvádění do oběhu §6
ODDÍL 2. Med §7
Členění na skupiny §8
Označování §9
Požadavky na jakost §10
Uvádění do oběhu §11
ODDÍL 3. Nečokoládové cukrovinky §12
Členění na skupiny a podskupiny §13
Označování §14
ODDÍL 4. Kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem §17
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §18
Označování §19
ODDÍL 5. Čokoláda a čokoládové cukrovinky §22
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §23
Označování §24
Požadavky na jakost §25
Uvádění do oběhu §26
Přechodné ustanovení §27
Účinnost §28
PŘÍLOHA 1: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 3: Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 4: Členění nečokoládových cukrovinek na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 6: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 8: Členění čokolád a čokoládových cukrovinek na druhy, skupiny a podskupiny
č. 94/2000 Sb. - Čl. II
XXXXX 1
XXXXXXXX XXXXXXXX
§1
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) přírodními xxxxxxxx xx vodě rozpustné xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, fruktózy, laktózy,
x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx zejména do xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx doplněná xxxxxxxxxx xxxxxxx, látkami xxxxxxxx k xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x ve xxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xxxxxx
x) xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x cukru,
b) xxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx, obsahem xxxxxx a invertního xxxxx x xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx než sacharózu xxxxxx skupiny xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx (xxxx. xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx).
(2) Přípustné xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxx uvedeny x příloze č. 2.
§5
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxx xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx.
§6
Uvádění xx oběhu
(1) Xxxx, x výjimkou xxxxx xxxxxx, xx xxxxxxxx při teplotě xxxxxxx 30 °X x xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx xxxxxxx 70 %.
(2) Cukr xxxxxx se xxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 30 xX xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(3) Xxxxxx xxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 25 °X.
(4) Xxxx extra xxxx, cukr xxxx x xxxx xxxxxxxx xx uvádí do xxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx o xxxxxxxxx 125 x, 250 x, 500 x, 750 x, 1 xx, 1,5 kg, 2 xx, 2,5 xx, 3 kg, 4 xx, 5 xx.
XXXXX 2
XXX
§7
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxx xxxxxxxxx přírodního xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx společenstvím xxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx květů xxxxxxx (xxxxxx) xxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxx) a které xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxx látkami, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx x plástech,
b) xxxxx květovým xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxx medovicovým xxx xxxxxxx převážně xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx nebo xx xxxxxx částech xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx odstřeďováním xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx plástů x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx dílech xxxxxxxx xxxxxx,
g) xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx plástů bez xxxxx xx použití xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx medem med xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx.
§8
Členění xx xxxxxxx
(1) Xxx xx xxxxx xx skupiny
x) xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx dle xxxxxxx xxxxxxxxx
a) vytočený xxx,
b) xxxxxxxxxxx xxx,
x) xxxxxxxx xxx,
d) vykapaný xxx.
§9
Xxxxxxxxxx
(1) Xxx xxxx xxx xxxxxxx živočišným xxxxxx xxxxx. Xxxx xxxxxxxx xxxxxx být xxxxxxx, pokud xx xxxxx x živočišný xxxx xxxxx xxxxxxxxx.
(2) Med se xxxxxxxx názvem xxxxx x xxxxxxx. X xxxx xxxxxxxxx se xxxx může xxxxx x xxxxx jednodruhový xxxx směsný.
(3) Xxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx. X xxxxxxx, xx xx xxxxx x xxx xxxxxxxx, xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
(4) Jako xxxxxxx xxx se xxxxxx xxx, xxxxx xxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxx xx xxxxxx xxxxx jemných xxxxxxxx.
(5) Xxxx med x xxxxxxxxx xx xxxxxx xxx, který xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxx plástečkového xxxx.
(6) Xxx x xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx obalů x xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx vždy xxxx xxxxxx, x xx x x xxxxxxx xxxxx tuzemského x dovezeného xxxx.
(7) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 3 tabulce X.
§10
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xx medu nesmí xxx xxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx, a xxxxx x jeho xxxxxxxxxx xxxxxx z něj xxxxx xxx xxxxxx.
(2) Xxx nesmí
x) xxx jakékoliv xxxx xxxxxxxx a xxxxx,
x) začít xxxxxx xxxx xxxxx,
x) xxx xxxxxx xx xxxxxx míry, xx xxxx přirozené xxxxxx xxxx zničeny xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxx xxxxx xxxxxxxx kyselost.
(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 3.
§11
Xxxxxxx xx xxxxx
Med xx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx xx 25 °C a xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx 70 %.
XXXXX 3
XXXXXXXXXXXX XXXXXXXXXX
§12
Xxx účely této xxxxxxxx xx rozumějí
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx (xxxx jen "xxxxxxxxxx") xxxxxxxxx, jejichž xxxxxxxx xxxxxx xxxxx přírodní xxxx náhradní xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxx součástí v xxxxxxxx xx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx konzistence, xx xxxxxx xxxx xxxxxxx, x xxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxx dražé xxxxxxxxxx tužší až xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx vložkami, s xxxxxxx xxxxx,
x) xxxx cukrovinky s xxxxxxxxxxx xxxx vzniklou xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx látek, xxxx xxxxxxx pektinu, xxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxxx,
e) nečokoládovými xxxxxxxxxxx cukrovinky xxxxxxxxxx xxxx nebo xxxxxxx xx tvaru xxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx gumovitého xxxxxxxxxx xxxxxxx tvarů x xxxxx,
g) xxxxxxx xxxxxxxx xxxx různých xxxxx obalených xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx x přídavkem xxxxxxx skořápkových xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, popřípadě x xxxxxxxxx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx x tuku,
x) xxxxxxxxxxxx cukrovinkami xxxxxxxxxx ze xxxxx xxxxx, bonbonářského xxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx složku tvoří xxxxxxx x xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx cukrovinkami xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx konzistence z xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx cukrovinky xxxxxxxx xxxxxxxxx ochucených x xxxxxxxxxx práškovitých směsí xxxxxxx xx xxxxx xxxxx nebo tablet,
x) žvýkačkou cukrovinka xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx s xxxxxxx příchutěmi,
x) xxxxxx xxxxxxxxxx neplněné x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx x xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx,
x) xxxxx cukrovinky xxxxx konzistence podobné xxxxxxx, xx tvaru xxxxxxxx, tyčinek xxxx xxxxxxx, xxxxx mohou xxx xx xxxxxxx xxxxxxx obrazce z xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx hmoty, xx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, tvrdé xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx 13 % xxxxxxxx xxxx tekuté xxxxxx,
x) pěnovými xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx lehčené pěnovité, xxxxx xxxxxxxx, žvýkavé xxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxxx směsi práškového xxxxx x xxxxxx.
§15
Xxxxxxxxx xx jakost
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 5 xxxxxxx 1.
§16
§16 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 94/2000 Xx.
XXXXX 4
XXXXXXX XXXXXX A XXXXX XXXXX S XXXXXX
§17
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx x sušená xxxxxx xxxxxxxxxx ( Xxxxxxxxx xxxxx X.),
x) xxxxxxxx drtí kakaové xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx po vyčištění, xxxxxxx xxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxxx nejvýše 5 % xxxxxx xxxxxx nebo klíčků x xxxxxxx popela 10 % xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx sušinu,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xxx snížení obsahu xxxxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx x kakaových xxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx pro xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx tuk získaný x xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx požadavkům xxxxxxxx x příloze č. 6 tabulce 2,
x) kakaovým xxxxxxx (dále xxx "xxxxxx") potravina xxxxxxx x xxxxxxxxx kakaových xxxx, z xxxxx xxx částečně odstraněn xxxxxxx xxx,
x) xxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x cukrem x xxxxxxx poměru,
h) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xx mechanickém xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx 20 % xxxxxxxxxxxx tuku x xxxxxxxx na xxxxxx,
x) kakaovými xxxxxxx kakaová xxx xxxx kakaová xxxxx xxxxxxxxxx do xxxxx xxxxxxx, obsahující nejméně 20 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxx x nejvýše 9 % xxxxxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx výlisky xxxxxxxxxx xxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxx.
§18
Členění xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 6 xxxxxxx 1.
§19
Označování
(1) Xxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 7 tabulce 3.
§20
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7 xxxxxxxxx 1 a 2.
§21
§21 xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 94/2000 Sb.
XXXXX 5
XXXXXXXX A ČOKOLÁDOVÉ XXXXXXXXXX
§22
Pro xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx vyrobená x xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx nebo náhradních xxxxxxxx, xxxxxxxx výrobků, xxxxxxxxx x dalších xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx určených x aromatizaci,
x) xxxxxxxxxxxx cukrovinkami potraviny, x xxxxxxx podíl xxxxxxxxx součástí xxxx xxxxxxx 5 % x přepočtu na xxxxxx,
x) kakaovou xxxxxxxx kakaová xxx, xxxxxxx xxxxx, kakaový xxxxxx kakaový tuk, xxxxxxx xxxxx, kakaový xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx, kde xxxxx x částečné xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx rostlinným xxxxx.
§23
Členění xx druhy, xxxxxxx x podskupiny
Xxxxxxx xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 8.
§24
Xxxxxxxxxx
(1) U xxxxxxx xx v xxxxx xxxxxxx uvede xxxx
x) xxxx x xxxxxxx,
b) xxxxx xxxxxx, xxxxx výrobek xxxxxxxxxxxxxx, xxxx zejména xxxxxx, lískové xxxxxx, xxxxxx xxxxx,
x) x xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx skupiny, xxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(2) U xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx se x xxxxx výrobku xxxxx xxxx a xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 9 xxxxxxx 3.
§25
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 9 xxxxxxxxx 2 a 3.
§26
Uvádění xx xxxxx
Xxxxxxxx x čokoládové xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxx xxx teplotě xx 25 xX.
§27
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Označení xxxxxxxxxx xxxxxxxx, medu, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx kakaa x cukrem, xxxxxxxx x čokoládových xxxxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxx xx 1. ledna 1998 do 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx xxxxx xxxxx §6 zákona.
Příloha x. 1 x vyhlášce x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
xxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xxxx
|
xxxx xxxxx xxxx
xxxx bílý
cukr xxxxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx
|
xxxx xxxxxx s xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx
|
||
xxxxxxxxx xxxx (xxxxxx, xxxxx, homole)
|
||
cukr x xxxxxxxxx
|
||
xxxxxxxx cukr
|
||
kandys
|
||
tekuté xxxxxxx x xxxxx
|
xxxxxx xxxx
xxxxxx xxxxxxxx xxxx
xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxx
|
|
xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
|
xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxx
|
xxxxxxxx monohydrát
dextróza xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
|
Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
1. Cukr
skupina
|
sacharóza xxxxxxxxxxxxxx % xx. nejméně
|
invertní xxxx % xx. xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx % xx. xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx-
xxxxxxxx % hm. xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx x roztoku xxx 420 nm IU xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxx xxxxx bílý
|
99,7
|
0,04
|
0,1
|
0,01
|
22,5
|
cukr xxxx
|
&xxxx;
99,7
|
&xxxx;
0,04
|
&xxxx;
0,1
|
&xxxx;
0,04
|
&xxxx;
45
|
&xxxx;
xxxx polobílý
|
99,5
|
0,10
|
0,1
|
0,10
|
150
|
cukr xxxxxx x obsahem xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx nejvýše 3 %
|
&xxxx;
96,7
|
&xxxx;
0,10
|
&xxxx;
0,2
|
&xxxx;
0,04
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
xxxxxxxxx cukr
|
99,5
|
0,10
|
0,25
|
0,04
|
150
|
cukr s xxxxxxxx
|
&xxxx;
85,0
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
1,2
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
xxxxxxxx cukr
|
97,5
|
0,09
|
1,4
|
0,8
|
-
|
kandys
|
98,5
|
-
|
1,0
|
0,45
|
-
|
U xxxxxx xxxx extra bílý, xxxx xxxx, xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx nejvýše 50 xx/xx.
|
Xxxxxx hodnocení bílých xxxxx
&xxxx; | &xxxx;
xxxx xxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
8
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
x xxxx:
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxx - xxxx nejvýše
|
6
|
-
|
barva x xxxxxxx - xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
3
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
xxxxxx xxxx - xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
4
|
&xxxx;
12
|
Xxxxx bod xxxxxxxx:
x) 0,0018 % xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxx XXXXXX
x) 7,5 jednotek XXXXXX (IU) pro xxxxx v roztoku
c) 0,5 jednotek barevné xxxx xxx metody Xxxxxxxxx
Xxxxxx podle xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx:
x) xxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx stejnoměrného xxxxxx,
x) xxxx krupice xx volně xxxxx xxxx menších xxxx xxxxxxxxxxx krystalů xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxx xx sypká, zrnitá xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx, xx omak xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xx směs xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx, xxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxx.
Xxxxxxx xxx xxxxxxxxx částic sacharózy
délka xxxxxx oka xxxx x mm
|
cukr xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx % xxxxxxxxxx cukr xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxx moučka
|
2,00 - 0,40
|
&xxxx;
xxxxxxx 70
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0,80 - 0,16
xxx 1,00
0,80 - 0,40
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxx 70
xxxxxxx 5
|
&xxxx;
xxxxxxx 5
|
&xxxx;
xxx 0,40
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxx 95
|
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx balení
- xxx xxxx a xxxxxxx xxxxxxxx sladidla xxxxx tekutých xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x g
|
hmotnostní xxxxxxxx x %
|
&xxxx;
xx 50
|
&xxxx;
- 10
|
&xxxx;
xxxxx xxx 50 do 250
|
- 4
|
&xxxx;
xxxxx než 250 xx 500
|
- 3
|
&xxxx;
xxxxx xxx 500 xx 1000
|
&xxxx;
- 2
|
&xxxx;
xxx 1000
|
&xxxx;
- 1
|
2. Xxxxxx xxxxxxx x xxxxx
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx % xx. xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxx v sušině % hm.
|
pH
|
popel xxxxxx-
xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx % hm. xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxx 420 nm XX xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx cukr
|
62
|
nejvýše 3
|
|
0,1
|
45
|
tekutý xxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
62
|
&xxxx;
xxxx než 3
xxxxxxx 50
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0,4
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
xxxxx z xxxxxxxxxx cukru
|
62
|
více xxx 50
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0,4
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
73
|
&xxxx;
xxxxxxx 50
|
&xxxx;
4 - 6
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
-
|
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
- pro xxxxxx xxxxxxx z xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x x
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx v %
|
do 300
|
&xxxx;
- 5
|
větší xxx 300 xx 1000
|
- 4
|
&xxxx;
xxx 1000
|
&xxxx;
- 3
|
3. Xxxxxxx přírodní sladidla
a) Xxxxxxxx
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxx (X-xxxxxxx) % xxxx. xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx % xxxx. xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx % xxxx. xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
99,5
|
&xxxx;
90,0
|
&xxxx;
0,25
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
99,5
|
&xxxx;
98,0
|
&xxxx;
0,25
|
x) Xxxxxxxx
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx sušením % xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx konduktometricky % xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxx 420 xx (X X) xxxxxxx
|
&xxxx;
xX
|
&xxxx;
xxxxxxxx
|
&xxxx;
0,5
|
&xxxx;
0,1
|
&xxxx;
30
|
&xxxx;
4,5 - 7,0
|
x) Xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx % xxxx.
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx X-xxxxxxx x % xxxx. xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx popel % hmot. xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 70
|
&xxxx;
xxxxxxx 20
|
nejvýše 1,0
|
x) Xxxxxx glukózový xxxxx
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx % xxxx.
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx jako X-xxxxxxx x % xxxx. xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx % xxxx. xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxx sirup
|
nejméně 93
|
&xxxx;
xxxxxxx 20
|
&xxxx;
xxxxxxx 1,0
|
Příloha č. 3 x xxxxxxxx x. 334/1997 Sb.
Smyslové, fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx jakost
A) Xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx a vzhled
|
chuť
|
barva
|
květový
|
mírně xx silně viskózní, xxxxxx, částečně až xxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx xx škrablavá žlutá xx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxx xx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx, tekutá, xxxxxxxx xx plně xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx popřípadě xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xx xxxxx viskózní, xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx
|
Xxxxxxxx:
Xxx xxxxxx xxxxxxx x původu xxxx xx rozhodující xxxxxxxxxxxxx obraz xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx, xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
X) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxx xxxx
|
||
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxx x % xxxxxxx
|
&xxxx;
0,6
|
&xxxx;
1,0
|
&xxxx;
1,0
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxxx jako xxxxxxxx xxxx x % nejméně
|
65,0
|
60,0
|
60,0
|
sacharóza xxxxxxxx x % xxxxxxx
|
&xxxx;
5,0 2)
|
&xxxx;
10,0
|
&xxxx;
10,0
|
&xxxx;
xxxxx xxxx x % nejvýše
|
20,0
|
20,0
|
20,0
|
kyselost (mekv/kg) xxxxxxx
|
&xxxx;
40,0
|
&xxxx;
40,0
|
&xxxx;
40,0
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx v mg/kg xxxxxxx
|
&xxxx;
40,0
|
&xxxx;
40,0
|
&xxxx;
40,0
|
&xxxx;
xxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx 3) x % xxxxxxx
|
&xxxx;
0,10
|
&xxxx;
0,10
|
&xxxx;
0,10
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx v xX.x-1
|
&xxxx;
xxxxxxx 55
|
&xxxx;
90 - 130
|
&xxxx;
50 - 105
|
C) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx x x
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
|
&xxxx;
xx 100
|
&xxxx;
- 8
|
&xxxx;
xxxxx xxx 100 do 250
|
- 5
|
&xxxx;
xxxxx xxx 250 xx 500
|
- 3
|
&xxxx;
xxx 500
|
&xxxx;
- 1
|
Příloha č. 4 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx nečokoládových xxxxxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx nebo kávové xxxxx xxxxx xxxxxx (xxxxxxx, xxxx, jádroviny, xxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxx)
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxx
|
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxx
|
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxx
|
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxx
xxxxxx
xxxxxxx med
|
|
lékořicové xxxxxxxxxx
|
||
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxx (marshmallow)
|
|
nečokoládové xxxxxxxxx
|
&xxxx;
x xxxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx (xxxxxx gum)
plátkové
dražované
|
dropsy
|
||
roksy
|
||
furé
|
s xxxxxxx xxxxxx
x xxxxxxxx (xxxxxxxxx) xxxxxx
|
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxx nebo xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx
|
Xxxxxxx x. 5 x vyhlášce x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost
skupina
|
vlhkost xxxxxxx
x % hmotnosti
|
obsah xxxxxx xxxxxxx
x % hmotnosti
|
karamely
|
-
|
2.0 4)
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
2.5 4)
|
&xxxx;
xxxx
|
&xxxx;
22.0
|
&xxxx;
2,0 5)
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
3.0 5)
|
gumovité xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
22.0
|
&xxxx;
2.0 5)
|
rahat, xxxxxx
|
&xxxx;
20.0
|
&xxxx;
2.0 5)
|
&xxxx;
xxxxxxx xxx
|
&xxxx;
8.0
|
&xxxx;
2.0 4)
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
19.0
|
&xxxx;
4.0 5)
|
&xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
25.0
|
&xxxx;
2.5 5)
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
12.0
|
&xxxx;
1.5 5)
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx s xxxxxxxx
xxxxxxx
|
&xxxx;
7.0
3.0
|
&xxxx;
3.0 5)
|
&xxxx;
Xxxxxxxx:
xxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxx 105 °X
7.5
7.5
7.5
|
&xxxx;
xxx 900 °X
10.0 5)
7.0 5)
7.0 5)
|
&xxxx;
xxxxxx:
xxxx x xxxxxxxx kandyty
protahované
|
5.0
6.0
|
2.0 5)
2.0 5)
|
roksy
|
6,0
|
2.0 5)
|
furé
|
-
|
2.0 4)
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxx xxxxx
|
&xxxx;
2,0
|
&xxxx;
3.0 5)
|
&xxxx;
X výrobků xxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxx xxxxx drobné xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx x xxxx 2% hmot
|
|
komprimáty 5% hmot.
|
Tabulka 2
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní odchylky
hmotnostní xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx odchylky
|
do 105 x
|
&xxxx;
- 10%
|
od více xxx 105 - 150 x
|
&xxxx;
- 8%
|
&xxxx;
xx xxxx jak 150 - 250 x
|
&xxxx;
- 5%
|
&xxxx;
xx více jak 250 - 500 x
|
&xxxx;
- 3%
|
&xxxx;
xx více xxx 500 - 1000 x
|
&xxxx;
- 2%
|
&xxxx;
xxx 1000 g (x xxxxxxxxxxx)
|
&xxxx;
- 1%
|
Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx prášek xxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx;
Xxxx xxxxx x xxxxxx
|
&xxxx;
xxxx xxxxx x xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx kakaový xxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx xxxx
xxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxx x přípravě xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxx xxxxxxxxxxx kakaového xxxxxx s xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx prášku xx xxxxxxxx obsahem xxxx
xxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx tuku
čokoláda x xxxxxxxx nápoje xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
|
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx kakaového xxxxx
&xxxx; | &xxxx;
xxxxx látek xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vyjádřených xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
0,35 %
|
&xxxx;
1,75 %
|
Expelerované kakaové xxxxx
|
&xxxx;
0,50 %
|
&xxxx;
1,75 %
|
Rafinované xxxxxxx máslo*)
|
0,50 %
|
&xxxx;
1,75 %
|
*) množství xxxx xx xxxxxx x xxxxxx nesmí xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx, než xx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxx
Příloha x. 7 x xxxxxxxx x. 334/1997 Sb.
Tabulka 1 - Xxxxxxx xxxxxx
&xxxx; | &xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx x %
|
obsah xxxxxxxx x % xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx prášek (xxxxx)
|
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
|
&xxxx;
9,0
|
&xxxx;
xxxxxxx prášek xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 8,0
|
&xxxx;
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx 20,0
|
&xxxx;
9,0
|
Xxxxxxx 2 - Xxxxx kakaa x xxxxxx
&xxxx; | &xxxx;
xxxxx kakaového xxxxxx*) v xxxxxx x % hmotnosti
|
obsah xxxxxxxxx v % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 32,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 68,0
|
&xxxx;
xxxxxxx kakaová xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 80,0
|
slazená xxxx s xxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 80,0**)
|
čokoláda x xxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 75,0
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxx xxx. prášek
|
nejméně 32,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 68,0
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
|
nejvýše 80,0
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 80,0**)
|
&xxxx;
xxxxxxxx k xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx obsahem tuku
|
nejméně 25,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 75,0
|
*) v xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x sušině
**) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx nahrazena jinými xxxxxxxx
Příloha x. 8 x xxxxxxxx č. 334/1997 Sb.
Členění xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx cukrovinek xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny
Druh
|
Skupina
|
Podskupina
|
Čokoláda
|
neslazená (xxx xxxxx)
|
&xxxx;
xxx xxxxxx, xxxxxx, xxxx x xxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xx xxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx s xxxxxxxxxxx mlékem
|
|
smetanová
|
||
bílá
|
||
hořká xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx; | |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx xx sníženým obsahem xxxxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxx, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx hořká xxxx xxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx poleva xxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx s xxxxxxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx velmi světlá
|
|
čokoládová xxxxxx bílá
|
||
čokoládová poleva xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx sacharózy
|
||
čokoládová xxxxxx xxxxxx se sníženým xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx; | |
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxx nebo hořká, xxxxxx xxxx xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx x čokoládových xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxx, xxxxxxxxx, likérovými x dalšími)
|
máčené xxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx druhy xxxxxx (xxxx, fondan, xxxxxxxxx xxxxx pěnou a xxxxx), xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx dražé
|
podle xxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
x xxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
x xxxxxx xxxxxxxx
x hořké xxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx lískooříškové, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx kokosové
|
Xxxxxxx č. 9 x vyhlášce x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxx x čokoládových xxxxx x xxxxxxxxxxxx % xxxxxxxxxx xx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx kakaového másla
|
Obsah xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
Xxxxx tukuprosté xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx včetně xxxx. xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
=
&xx; 50
|
&xxxx;
=
&xx; 58
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
=
&xx; 18
|
&xxxx;
=
&xx; 14
|
=
> 35
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxxxx xx vaření
|
=
> 18
|
=
> 12
|
&xxxx;
=
&xx; 30
|
||||
Hořkomléčná xxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 10
|
&xxxx;
=
&xx; 40
|
=
> 7
|
|||
Mléčná xxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 2.5
|
=
> 25
|
&xxxx;
=
&xx; 3.5
|
&xxxx;
=
&xx; 10.5
|
=
> 25
|
&xxxx;
=
&xx; 55
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx s xxxxxxx obsahem xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 2.5
|
&xxxx;
=
&xx; 20
|
=
> 5
|
=
> 15
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx;
=
&xx; 55
|
Mléčná xxxxxxxx x odstředěným xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 2.5
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx;
=
&xx; 0.5
|
&xxxx;
=
&xx; 14
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx;
=
&xx; 55
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx čokoláda
|
=
> 2.5
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx;
=
&xx; 7
|
&xxxx;
=
&xx; 3 &xx; 14
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx;
=
&xx; 55
|
|
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
=
&xx; 18
|
&xxxx;
=
&xx; 0.5
|
&xxxx;
=
&xx; 18
|
=
> 3
|
&xxxx;
=
&xx; 15
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx;
=
&xx; 55
|
Hořká xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
=
&xx; 18
|
&xxxx;
=
&xx; 14
|
&xxxx;
=
&xx; 35
|
||||
Mléčná xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 2.5
|
=
> 25
|
=
> 3.5
|
&xxxx;
=
&xx; 10.5
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx;
=
&xx; 55
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxx, čokoládové xxxxxx
|
&xxxx;
=
≥ 12
|
&xxxx;
=
&xx; 14
|
&xxxx;
=
&xx; 32
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 55
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx vločky
|
=
> 2.5
|
&xxxx;
=
&xx; 20
|
&xxxx;
=
&xx; 3.5
|
&xxxx;
=
&xx; 10.5
|
&xxxx;
=
&xx; 12
|
&xxxx;
=
&xx; 66
|
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
=
&xx; 31
|
&xxxx;
=
&xx; 2.5
|
&xxxx;
=
&xx; 35
|
||||
Hořkomléčná xxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 10
|
&xxxx;
=
&xx; 35
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 4
|
&xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 2.5
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx;
=
&xx; 3.5
|
=
> 10.5
|
&xxxx;
=
&xx; 31
|
&xxxx;
=
&xx; 55
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx poleva s xxxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 2.5
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx;
=
&xx; 0.5
|
&xxxx;
=
&xx; 14
|
&xxxx;
=
&xx; 31
|
&xxxx;
=
&xx; 55
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 2.5
|
=
> 20
|
&xxxx;
=
&xx; 5
|
&xxxx;
=
&xx; 15
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx;
=
&xx; 55
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 1
|
=
> 20
|
&xxxx;
=
&xx; 5
|
&xxxx;
=
&xx; 15
|
&xxxx;
=
&xx; 31
|
&xxxx;
=
&xx; 55
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 0.5
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx sacharózy
|
=
> 2.5
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx;
=
&xx; 3.5
|
&xxxx;
=
&xx; 10.5
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx;
=
&xx; 55
|
|
&xxxx;
Xxxxx čokoládová xxxxxx xx níženým xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
=
&xx; 18
|
&xxxx;
=
&xx; 14
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
Poznámka:
1) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 1,5 % xxxxx xxxxxxx kávy xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx.
2) Ostatní xxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxx xxxx. xxxxxxxx, oříšky, xxxxxxx, kokosem xxxxxxxx xxxxxxx 5 % xxxxxx.
3) Xxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx složek xxxxxxxx xxxxxxx 60% xxxxxxxxxx xxxxxx z xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
4) X xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx 25% hmotnosti výrobku.
Tabulka 2
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx čokoládové xxxxxx x % x xxxxxxxxx výrobku
|
obsah popela x % nejvýše
|
formované xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
35 - 65
|
&xxxx;
3,0
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
20 - 75
|
3,0
|
máčené xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
15 - 50
|
&xxxx;
3,0
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
7 - 25
|
&xxxx;
3,0
|
&xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
7 - 25
|
3,0
|
Poznámka:
Za xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx x kombinované xxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx je xxxxxxx 7% x xxxxxxx hmotnosti xxxxxxx.
Xxxxxxx 3
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxx výrobku
|
hmotnostní xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx
|
&xxxx;
xx 50 x
|
&xxxx;
- 10 %
|
větší xxx 50 xx 100 x
|
&xxxx;
- 5 %
|
|
&xxxx;
xxxxx xxx 100 do 250 g
|
- 3 %
|
|
&xxxx;
xxxxx než 250 xx 500 x
|
&xxxx;
- 2 %
|
|
větší xxx 500 do 1000 x
|
&xxxx;
- 1 %
|
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xx 105 x
|
&xxxx;
- 10 %
|
&xxxx;
xxxxx xxx 105 xx 150 x
|
&xxxx;
- 8 %
|
|
&xxxx;
xxxxx xxx 150 xx 250 g
|
- 5 %
|
|
&xxxx;
xxxxx xxx 250 xx 500 x
|
&xxxx;
- 3 %
|
|
&xxxx;
xxxxx než 500 xx 1000 x
|
&xxxx;
- 2 %
|
|
&xxxx;
xxx 1000 g
|
-1 %
|
Xx. XX
Xxxxxxxxx ustanovení
(1) Xxxxxxxxx vyrobené x xxxxxxx do xxxxx xxxxx xxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx do 1. září 2001.
Xx. II xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 94/2000 Sb. x xxxxxxxxx od 1.9.2000
Xxxxxxxxx
Xxxxxx předpis x. 334/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx ustanovení §3, 9, 14, 19 a 24, xxxxx nabývají účinnosti xxxx 1.4.1998.
Xx znění xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č.:
94/2000 Xx., xxxxxx xx mění xxxxxxxx XX x. 334/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), x), x) x x) zákona x. 110/97 Sb., x potravinách x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx přírodní xxxxxxxx, xxx, nečokoládové xxxxxxxxxx, xxxxxxx prášek x směsi xxxxx x xxxxxx, čokoládu x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Xxxxxx xxxxxxx x. 334/97 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 76/2003 Sb. x xxxxxxxxx ode xxx, xxx xxxxxxxxx x platnost smlouva x xxxxxxxxxxx XX x EU (1.5.2004).
Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx předpisů v xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 324/1997 Sb., x způsobu xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxx x xxxxxxxx výrobku xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x".
2) X xxxx květového jednodruhového xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx) xxxx být xxxxxxxx xxxxxxxxx nejvýše 10,0 %.
3) X xxxx lisovaného se xxxxxxxx xxxxxxx 0,50 % ve vodě xxxxxxxxxxxxx látek.
4) xxxxx xxxxxx x původním xxxxxx
5) xxxxx xxxxxx x xxxxxx
6) x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx s xxxxxx - obsah xxxxxxxxxxx kakaového prášku x xxxxxx