Právní předpis byl sestaven k datu 30.04.2004.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.08.2000 do 30.04.2004.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro přírodní sladidla, med, nečokoládové cukrovinky, kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem, čokoládu a čokoládové cukrovinky
334/97 Sb.
ODDÍL 1. Přírodní sladidla §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Technologické požadavky §5
Uvádění do oběhu §6
ODDÍL 2. Med §7
Členění na skupiny §8
Označování §9
Požadavky na jakost §10
Uvádění do oběhu §11
ODDÍL 3. Nečokoládové cukrovinky §12
Členění na skupiny a podskupiny §13
Označování §14
ODDÍL 4. Kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem §17
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §18
Označování §19
ODDÍL 5. Čokoláda a čokoládové cukrovinky §22
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §23
Označování §24
Požadavky na jakost §25
Uvádění do oběhu §26
Přechodné ustanovení §27
Účinnost §28
PŘÍLOHA 1: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 3: Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 4: Členění nečokoládových cukrovinek na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 6: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 8: Členění čokolád a čokoládových cukrovinek na druhy, skupiny a podskupiny
č. 94/2000 Sb. - Čl. II
XXXXX 1
XXXXXXXX SLADIDLA
§1
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) přírodními xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx chutnající xxxxx xx xxxx přírodních xxxxxxxxx, xxxxxxx sacharózy, xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx,
x) cukrem xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx výrobky x xxxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxx roztoků xxxxxxxxx.
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x ve zvláštní xxxxxxxx 1) xx xxxxxx
x) cukr xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x cukru,
x) xxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x invertního xxxxx x xxxxxx,
x) xxxxxxx přírodní xxxxxxxx obsahující xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx (xxxx. xxxxxxxx, fruktóza, xxxxxxx).
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx uvedeny v příloze č. 2.
§5
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxx xxxxx xxx podroben modření.
§6
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxx, s výjimkou xxxxx moučky, xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 30 °X x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 70 %.
(2) Cukr xxxxxx se xxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 30 oC xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx vzduchu xxxxxxx 65 %.
(3) Xxxxxx xxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 25 °C.
(4) Cukr extra xxxx, cukr bílý x xxxx polobílý xx xxxxx xx xxxxx ve xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx o xxxxxxxxx 125 x, 250 x, 500 x, 750 x, 1 xx, 1,5 kg, 2 xx, 2,5 xx, 3 xx, 4 kg, 5 xx.
XXXXX 2
XXX
§7
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxx xxxxxxxxx přírodního xxxxxxxxxxxxx charakteru, xxxxx xx vytvořena xxxxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx květů xxxxxxx (xxxxxx) xxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx rostlin xxxx xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx vyskytujících (xxxxxxxx) x xxxxx xxxxx sbírají, přetvářejí, xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, uskladňují x nechávají xxxx x xxxxxxxx,
b) xxxxx xxxxxxxx med xxxxxxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxx xxxxx,
c) xxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx vyskytujících,
d) xxxxx smíšeným xxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxx x medovicového xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxx x uložený xxxxxxx do xxxxxxx xxxxxxxxxxx bezplodových plástů x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx plástech xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) lisovaným xxxxx xxx získaný xxxxxxxxx plástů xxx xxxxx xx použití xxxxxxx tepla,
x) xxxxxxxxx xxxxx med xxxxxxx vykapáním xxxxxxxxxxxxx xxxxxx bez plodu.
§8
Xxxxxxx xx skupiny
(1) Xxx xx člení xx xxxxxxx
a) xxxxxxx,
x) medovicový,
x) xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx
a) vytočený xxx,
x) xxxxxxxxxxx xxx,
x) xxxxxxxx xxx,
d) vykapaný xxx.
§9
Označování
(1) Xxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx včely. Xxxx xxxxxxxx xxxxxx být xxxxxxx, xxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxx medonosné.
(2) Xxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx. U xxxx květového se xxxx xxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx směsný.
(3) Xxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx. X xxxxxxx, že xx jedná x xxx xxxxxxxx, nemusí xxx způsob xxxxxxxxx xxxxxx.
(4) Jako xxxxxxx xxx xx xxxxxx med, xxxxx xxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx konzistence a xxxxx xx tvořen xxxxx jemných xxxxxxxx.
(5) Xxxx med x plástečky xx xxxxxx xxx, který xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxx plástečkového xxxx.
(6) Med x xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx obalů x xxxxxxxx xxxx xxx označen xxxx xxxx původu, x xx i x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x dovezeného medu.
(7) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 3 xxxxxxx X.
§10
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xx medu nesmí xxx přidány xxxxx xxxxx, xxxxx xx xxxxxxx přirozené xxxxxxx xxxx, x xxxxx x xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxx xxxxx xxx odňata.
(2) Med xxxxx
x) xxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxx,
x) xxxxx xxxxxx xxxx xxxxx,
x) být xxxxxx xx xxxxxx xxxx, xx jeho xxxxxxxxx xxxxxx xxxx zničeny xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxx xxxxx xxxxxxxx kyselost.
(3) Smyslové, fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 3.
§11
Xxxxxxx xx xxxxx
Xxx xx skladuje x xxxxxxx xxxxxxxxxx při xxxxxxx nejvýše do 25 °X x xxxxxxxxx xxxxxxxx nejvýše 70 %.
XXXXX 3
XXXXXXXXXXXX XXXXXXXXXX
§12
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxxxx
x) nečokoládovými xxxxxxxxxxxx (xxxx xxx "xxxxxxxxxx") xxxxxxxxx, jejichž xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx náhradní xxxxxxxx x xxxxx obsahují xxxxxxx 5 % xxxxxxxxx součástí v xxxxxxxx xx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx konzistence, xx xxxxxx xxxx xxxxxxx, x xxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxx dražé xxxxxxxxxx xxxxx až xxxxx xxxxxxxxxxx s xxxxxxx xxxxxxxx, s xxxxxxx cukru,
x) xxxx xxxxxxxxxx s xxxxxxxxxxx xxxx vzniklou xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx látek, xxxx zejména xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx nebo xxxxxxxx,
x) nečokoládovými xxxxxxxxxxx cukrovinky xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx nebo xxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx gumovitého xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxx,
g) rahatem xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx směsí xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx,
h) xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx cukrosirupový xxxxxx s xxxxxx, xxxxxxxxx s přídavkem xxxxxxx skořápkových plodů,
x) chalvou xxxxxxx xxxxxxxxx hmota x xxxxxxxxxxx látkou pastovité xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx skořápkových xxxxx x tuku,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx ze xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx, popřípadě xxxxxxx xxxxxxx, jejichž xxxxxxxxxxxxxxxxx složku xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx cukrovinkami xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx konzistence x xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx cukrovinky xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx směsí xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx tablet,
x) xxxxxxxxx cukrovinka xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx,
n) xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx hmoty xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx, různě xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx a xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, ve tvaru xxxxxxxx, tyčinek xxxx xxxxxxx, které mohou xxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx,
x) xxxx cukrovinky x xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx minimálně 13 % xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx gumovité, xxxxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx.
§15
Xxxxxxxxx xx jakost
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 5 xxxxxxx 1.
§16
§16 xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 94/2000 Xx.
ODDÍL 4
XXXXXXX XXXXXX X XXXXX KAKAA X XXXXXX
§17
Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx x sušená xxxxxx xxxxxxxxxx ( Xxxxxxxxx xxxxx X.),
x) xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxx slupek x xxxxxx, xxxxxxxxxx nejvýše 5 % xxxxxx xxxxxx xxxx klíčků x xxxxxxx xxxxxx 10 % hmotnostních x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx sušinu,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xxx snížení obsahu xxxxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx z xxxxxxxxx xxxx xxxx jejich xxxxx nevyhovující xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx,
e) xxxxxxxx xxxxxx tuk získaný x xxxxxxxxx bobů xxxx xxxxxx částí xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x příloze č. 6 xxxxxxx 2,
f) kakaovým xxxxxxx (dále xxx "xxxxxx") xxxxxxxxx získaná x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, z nichž xxx částečně odstraněn xxxxxxx tuk,
x) xxxxx kakaa x xxxxxx potravina získaná xxxxxxxxxxx smísením xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx prášku x xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx prachem xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx bobů xxxxxxx xx mechanickém xxxxxxxx zbytků xxxxxx, xxxxxxxxxx nejméně 20 % hmotnostních xxxx x xxxxxxxx na xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx drť xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx do xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx 20 % hmotnostních xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxx x nejvýše 9 % hmotnostních xxxx,
x) kakaovými xxxxxxx xx xxxxxxxx obsahem xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxx.
§18
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
Členění xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny xx xxxxxxx x příloze č. 6 xxxxxxx 1.
§19
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xx xxxxxx xxxxxx skupiny, xxxxx xxxxx x xxxxxx názvem podskupiny.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx hmotnosti xxxx xxxxxxx x příloze č. 7 xxxxxxx 3.
§20
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7 xxxxxxxxx 1 a 2.
§21
§21 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 94/2000 Xx.
ODDÍL 5
XXXXXXXX X XXXXXXXXXX XXXXXXXXXX
§22
Pro xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx vyrobená x xxxxxxxxx součástí, xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxxx, mléčných xxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx určených x aromatizaci,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x kterých xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx činí xxxxxxx 5 % x xxxxxxxx xx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx drť, xxxxxxx xxxxx, kakaový xxxxxx kakaový tuk, xxxxxxx máslo, xxxxxxx xxxxx xxxx kakaové xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx, xxx došlo x částečné xxxx xxxxx xxxxxx kakaového xxxxx xxxxx rostlinným xxxxx.
§23
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x podskupiny xx xxxxxxx v příloze č. 8.
§24
Označování
(1) X xxxxxxx xx x xxxxx xxxxxxx xxxxx vždy
x) xxxx i xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, jako zejména xxxxxx, lískové xxxxxx, xxxxxx ovoce,
x) x čokoládových xxxxx xxxxx skupiny, popřípadě xxxxxxxxxx.
(2) U xxxxxxxxxxxx cukrovinek xx x názvu xxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxxxxxxx nebo xxxxxxx x xxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxx záporné hmotnostní xxxxxxxx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 9 xxxxxxx 3.
§25
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxxx x chemické požadavky xx jakost jsou xxxxxxx x příloze č. 9 xxxxxxxxx 2 x 3.
§26
Uvádění xx oběhu
Xxxxxxxx x čokoládové cukrovinky xx uvádějí do xxxxx xxx xxxxxxx xx 25 oC.
§27
Přechodné xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx prášku x směsi xxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx x čokoládových xxxxxxxxxx xxxxxxxx x období xx 1. xxxxx 1998 do 31. xxxxxx 1998 se xxxxxxxx xxxxx xxxxx §6 xxxxxx.
Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx
xxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xxxx
|
xxxx xxxxx bílý
cukr bílý
cukr xxxxxxxx
|
xxxxxxx, krupice, xxxxxx
|
xxxx xxxxxx x obsahem xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx
|
||
xxxxxxxxx xxxx (xxxxxx, bridž, homole)
|
||
cukr x přísadami
|
||
přírodní xxxx
|
||
xxxxxx
|
||
xxxxxx xxxxxxx z xxxxx
|
xxxxxx xxxx
xxxxxx xxxxxxxx xxxx
xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxx
|
|
xxxxxxx xxxxxxxx sladidla
|
dextróza, fruktóza x další
|
dextróza monohydrát
dextróza xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
xxxxxx glukózový xxxxx
|
Xxxxxxx č. 2 x vyhlášce č. 334/1997 Sb.
Fyzikální a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx
1. Xxxx
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx % xx. nejméně
|
invertní xxxx % xx. xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx % xx. xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx kondukto-
metricky % xx. nejvýše
|
barva x xxxxxxx xxx 420 nm XX xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxx xxxxx xxxx
|
&xxxx;
99,7
|
&xxxx;
0,04
|
&xxxx;
0,1
|
&xxxx;
0,01
|
&xxxx;
22,5
|
&xxxx;
xxxx xxxx
|
&xxxx;
99,7
|
&xxxx;
0,04
|
&xxxx;
0,1
|
&xxxx;
0,04
|
&xxxx;
45
|
&xxxx;
xxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
99,5
|
&xxxx;
0,10
|
&xxxx;
0,1
|
&xxxx;
0,10
|
&xxxx;
150
|
&xxxx;
xxxx moučka x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 3 %
|
&xxxx;
96,7
|
&xxxx;
0,10
|
&xxxx;
0,2
|
&xxxx;
0,04
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
99,5
|
&xxxx;
0,10
|
&xxxx;
0,25
|
&xxxx;
0,04
|
&xxxx;
150
|
&xxxx;
xxxx x xxxxxxxx
|
&xxxx;
85,0
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
1,2
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
97,5
|
&xxxx;
0,09
|
&xxxx;
1,4
|
&xxxx;
0,8
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
98,5
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
1,0
|
&xxxx;
0,45
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
X skupin xxxx xxxxx xxxx, xxxx xxxx, cukr xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx nejvýše 50 xx/xx.
|
Xxxxxx xxxxxxxxx bílých xxxxx
&xxxx; | &xxxx;
xxxx xxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
8
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
x xxxx:
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxx - xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
6
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
xxxxx x xxxxxxx - body xxxxxxx
|
&xxxx;
3
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
xxxxxx xxxx - xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
4
|
&xxxx;
12
|
Xxxxx xxx xxxxxxxx:
x) 0,0018 % xxxxxx popela xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxx XXXXXX
x) 7,5 xxxxxxxx XXXXXX (IU) xxx xxxxx x xxxxxxx
x) 0,5 xxxxxxxx barevné xxxx xxx metody Xxxxxxxxx
Xxxxxx podle xxxxx x xxxxxxxxx částic xxxxxxxxx:
x) xxxx krystal xx volně xxxxx xxxx xxxxxxxx stejnoměrného xxxxxx,
x) cukr xxxxxxx xx xxxxx sypká xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx krystalů stejnoměrného xxxxxx,
x) xxxx xxxxxx xx xxxxx sypká xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) přírodní xxxx xx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx, na xxxx xxxxx xxxxxxx,
x) kandys xx xxxx velkých xxxxxxxx x srostlic, xxxx, žluté až xxxxx xxxxx.
Xxxxxxx xxx xxxxxxxxx částic xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxx xxx xxxx x xx
|
&xxxx;
xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx % hmotnostní cukr xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
2,00 - 0,40
|
&xxxx;
xxxxxxx 70
|
|
|
0,80 - 0,16
xxx 1,00
0,80 - 0,40
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxx 70
nejvýše 5
|
&xxxx;
xxxxxxx 5
|
&xxxx;
xxx 0,40
|
|
|
nejméně 95
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
- xxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x x
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx v %
|
&xxxx;
xx 50
|
&xxxx;
- 10
|
větší xxx 50 do 250
|
&xxxx;
- 4
|
&xxxx;
xxxxx než 250 xx 500
|
&xxxx;
- 3
|
&xxxx;
xxxxx xxx 500 xx 1000
|
&xxxx;
- 2
|
&xxxx;
xxx 1000
|
&xxxx;
- 1
|
2. Tekuté xxxxxxx x cukru
sušina xxxxxxxxxxxxxxxx % xx. xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxx v xxxxxx % xx.
|
&xxxx;
xX
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxx-
xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx % xx. xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxx 420 xx XX xxxxxxx
|
|
&xxxx;
xxxxxx xxxx
|
&xxxx;
62
|
&xxxx;
xxxxxxx 3
|
|
0,1
|
45
|
tekutý xxxxxxxx cukr
|
62
|
více xxx 3
xxxxxxx 50
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0,4
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
xxxxx x xxxxxxxxxx cukru
|
62
|
více než 50
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0,4
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
73
|
&xxxx;
xxxxxxx 50
|
&xxxx;
4 - 6
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
-
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
- xxx xxxxxx xxxxxxx z xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x g
|
hmotnostní xxxxxxxx x %
|
&xxxx;
xx 300
|
&xxxx;
- 5
|
větší než 300 do 1000
|
&xxxx;
- 4
|
&xxxx;
xxx 1000
|
- 3
|
3. Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
x) Xxxxxxxx
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxx (X-xxxxxxx) % xxxx. xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx % hmot. nejméně
|
sulfátový xxxxx % hmot. xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
99,5
|
&xxxx;
90,0
|
&xxxx;
0,25
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
99,5
|
&xxxx;
98,0
|
&xxxx;
0,25
|
x) Fruktóza
ztráta xxxxxxx % xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx % xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxx 420 xx (X U) xxxxxxx
|
&xxxx;
xX
|
|
&xxxx;
xxxxxxxx
|
&xxxx;
0,5
|
&xxxx;
0,1
|
&xxxx;
30
|
&xxxx;
4,5 - 7,0
|
c) Glukózový xxxxx
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx % xxxx.
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx vyjádřený xxxx X-xxxxxxx x % xxxx. sušiny
|
sulfátový xxxxx % xxxx. sušiny
|
glukózový xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 70
|
&xxxx;
xxxxxxx 20
|
&xxxx;
xxxxxxx 1,0
|
x) Sušený xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx % xxxx.
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx X-xxxxxxx v % xxxx. xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx % xxxx. sušiny
|
sušený xxxxxxxxx sirup
|
nejméně 93
|
&xxxx;
xxxxxxx 20
|
&xxxx;
xxxxxxx 1,0
|
Xxxxxxx č. 3 x vyhlášce x. 334/1997 Sb.
Smyslové, fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
X) Xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx x vzhled
|
chuť
|
barva
|
květový
|
mírně xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx sladká xx škrablavá xxxxx xx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxx xx s nazelenalým nádechem, xxxxx žlutá
|
medovicový
|
mírně až xxxxx viskózní, tekutá, xxxxxxxx až xxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xx červenohněda
|
smíšený
|
mírně xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, částečně až xxxx krystalická
|
sladká
|
jantarová xx xxxxx hnědá
|
Poznámka:
Pro určení xxxxxxx x xxxxxx xxxx je xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx, xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
X) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky
požadavek
|
druh xxxx
|
||
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxx x % xxxxxxx
|
&xxxx;
0,6
|
&xxxx;
1,0
|
&xxxx;
1,0
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx cukr v % nejméně
|
65,0
|
60,0
|
60,0
|
sacharóza zdánlivá x % nejvýše
|
5,0 2)
|
&xxxx;
10,0
|
&xxxx;
10,0
|
&xxxx;
xxxxx xxxx x % nejvýše
|
20,0
|
20,0
|
20,0
|
kyselost (xxxx/xx) xxxxxxx
|
&xxxx;
40,0
|
&xxxx;
40,0
|
&xxxx;
40,0
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx v mg/kg xxxxxxx
|
&xxxx;
40,0
|
&xxxx;
40,0
|
&xxxx;
40,0
|
&xxxx;
xxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxxx látek 3) x % nejvýše
|
0,10
|
0,10
|
0,10
|
elektrolytická xxxxxxxxxxxx x xX.x-1
|
&xxxx;
xxxxxxx 55
|
&xxxx;
90 - 130
|
&xxxx;
50 - 105
|
X) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xx spotřebitelského xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx v g
|
hmotnostní xxxxxxxx x %
|
&xxxx;
xx 100
|
&xxxx;
- 8
|
větší než 100 xx 250
|
- 5
|
&xxxx;
xxxxx xxx 250 xx 500
|
- 3
|
&xxxx;
xxx 500
|
&xxxx;
- 1
|
Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx nečokoládových xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny
Druh
|
Skupina
|
Podskupina
|
Nečokoládové cukroviny
|
karamely
|
tukové x xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx (xxxxxxx, xxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx ovoce xxxx xxxxxxxxxx, marcipán x xxxxx)
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxx
|
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxx
|
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxx
|
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxx
xxxxxx
xxxxxxx xxx
|
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx cukrovinky (marshmallow)
|
|
nečokoládové xxxxxxxxx
|
&xxxx;
x xxxxxxxxx plněné
|
|
komprimáty
|
||
žvýkačky
|
balonkové (xxxxxx xxx)
xxxxxxxx
xxxxxxxxx
|
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxx
|
&xxxx;
x xxxxxxx xxxxxx
x cukernou (sirupovou) xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxx nebo pomazánky
|
zejména xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx
|
Xxxxxxx č. 5 x xxxxxxxx č. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx 1
Fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx nejvýše
v % hmotnosti
|
obsah xxxxxx xxxxxxx
x % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
2.0 4)
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx dražé
|
-
|
2.5 4)
|
&xxxx;
xxxx
|
&xxxx;
22.0
|
&xxxx;
2,0 5)
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx pochoutky
|
-
|
3.0 5)
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
22.0
|
&xxxx;
2.0 5)
|
&xxxx;
xxxxx, chalva
|
20.0
|
2.0 5)
|
&xxxx;
xxxxxxx xxx
|
&xxxx;
8.0
|
&xxxx;
2.0 4)
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
19.0
|
&xxxx;
4.0 5)
|
&xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
25.0
|
&xxxx;
2.5 5)
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
12.0
|
&xxxx;
1.5 5)
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx x xxxxxxxx
xxxxxxx
|
&xxxx;
7.0
3.0
|
&xxxx;
3.0 5)
|
&xxxx;
Xxxxxxxx:
xxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxx 105 °X
7.5
7.5
7.5
|
&xxxx;
xxx 900 °X
10.0 5)
7.0 5)
7.0 5)
|
&xxxx;
xxxxxx:
xxxx x lisované xxxxxxx
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
5.0
6.0
|
&xxxx;
2.0 5)
2.0 5)
|
roksy
|
6,0
|
2.0 5)
|
&xxxx;
xxxx
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
2.0 4)
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxx xxxxx
|
&xxxx;
2,0
|
&xxxx;
3.0 5)
|
&xxxx;
X xxxxxxx balených xx xxxxx může xxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx a xxxx 2% xxxx
|
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx 5% hmot.
|
Tabulka 2
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx odchylky
|
do 105 x
|
&xxxx;
- 10%
|
od xxxx xxx 105 - 150 x
|
&xxxx;
- 8%
|
&xxxx;
xx xxxx jak 150 - 250 x
|
&xxxx;
- 5%
|
&xxxx;
xx xxxx xxx 250 - 500 x
|
&xxxx;
- 3%
|
od více xxx 500 - 1000 x
|
&xxxx;
- 2%
|
&xxxx;
xxx 1000 x (k xxxxxxxxxxx)
|
&xxxx;
- 1%
|
Xxxxxxx č. 6 x xxxxxxxx č. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxx xx druhy, skupiny x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx;
Xxxx xxxxx x xxxxxx
|
&xxxx;
xxxx kakaa x xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx xxxx
xxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxx k přípravě xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx sníženým xxxxxxx xxxx
xxxxxxx směs s xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx obsahem xxxx
xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx obsahem xxxx
|
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx; | &xxxx;
xxxxx látek nezmýdelnitelných xxxxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx kyselina xxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
0,35 %
|
&xxxx;
1,75 %
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
0,50 %
|
&xxxx;
1,75 %
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx*)
|
&xxxx;
0,50 %
|
&xxxx;
1,75 %
|
*) množství xxxx xx xxxxxx a xxxxxx xxxxx přesáhnout xxxxx xxxxx, xxx xx vyskytuje v xxxxx xxxxxxxx xxxx
Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx č. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx 1 - Xxxxxxx xxxxxx
&xxxx; | &xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx v %
|
obsah xxxxxxxx v % xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx prášek (xxxxx)
|
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
|
&xxxx;
9,0
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx odtučněný
|
nejméně 8,0
|
&xxxx;
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx 20,0
|
&xxxx;
9,0
|
Xxxxxxx 2 - Směsi xxxxx x xxxxxx
&xxxx; | &xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx*) x xxxxxx x % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx x % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx prášek
|
nejméně 32,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 68,0
|
slazená kakaová xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 80,0
|
slazená xxxx s xxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 80,0**)
|
čokoláda x přípravě xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 75,0
|
&xxxx;
xxxxxxx odtučněný xxx. xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 32,0
|
nejvýše 68,0
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxx kakaového xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 80,0
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxx s xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx obsahem tuku
|
nejvýše 20,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 80,0**)
|
&xxxx;
xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 75,0
|
*) v xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx s xxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx prášku x xxxxxx
**) přičemž xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx jinými xxxxxxxx
Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx č. 334/1997 Sb.
Členění xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx cukrovinek xx druhy, xxxxxxx x podskupiny
Druh
|
Skupina
|
Podskupina
|
Čokoláda
|
neslazená (bez xxxxx)
|
&xxxx;
xxx přísad, xxxxxx, xxxx x xxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xx xxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx x vysokým xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx s xxxxxxxxxxx mlékem
|
|
smetanová
|
||
bílá
|
||
hořká se xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx; | |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx xx sníženým xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxx, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx poleva hořká xxxx tmavá
|
|
čokoládová poleva xxxxxxxxxxx
|
&xxxx; | |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx mléčná
|
|
čokoládová xxxxxx mléčná x xxxxxxxxxxx
|
&xxxx; | |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx mléčná x vysokým
|
|
obsahem xxxxx
|
&xxxx; | |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx světlá
|
|
čokoládová xxxxxx xxxx
|
&xxxx; | |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx poleva xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx sacharózy
|
|
Čokoládové cukrovinky
|
polevy
|
cukrářská, xxxxx nebo xxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx náplněmi (xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x dalšími)
|
máčené nebo xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx druhy xxxxxx (xxxx, fondan, xxxxxxxxx xxxxx pěnou x xxxxx), xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx směsi
|
nugáty
|
podle xxxxx xxxxxxx uvádějící xxxxxxxxx
|
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx pochoutky
|
s xxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx výrobky
|
z mléčné xxxxxxxx
x xxxxx čokolády
|
čokoládové xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx
|
Příloha č. 9 x xxxxxxxx x. 334/1997 Sb.
Tabulka 1
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx v hmotnostních % xxxxxxxxxx xx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx másla
|
Obsah xxxxxxxxxx xxxxxxx sušiny
|
Obsah xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
Xxxxx sacharózy xxxxxx xxxx. cukrů
|
Neslazená xxxxxxxx
|
&xxxx;
=
&xx; 50
|
&xxxx;
=
&xx; 58
|
|||||
Čokoláda xxxxx
|
&xxxx;
=
&xx; 18
|
&xxxx;
=
&xx; 14
|
&xxxx;
=
&xx; 35
|
||||
Čokoláda xx xxxxxx
|
&xxxx;
=
&xx; 18
|
&xxxx;
=
&xx; 12
|
&xxxx;
=
&xx; 30
|
||||
Hořkomléčná xxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 10
|
&xxxx;
=
&xx; 40
|
=
> 7
|
&xxxx; | &xxxx; | |
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 2.5
|
=
> 25
|
=
> 3.5
|
&xxxx;
=
&xx; 10.5
|
=
> 25
|
=
< 55
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx obsahem xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 2.5
|
&xxxx;
=
&xx; 20
|
=
> 5
|
=
> 15
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
=
< 55
|
Mléčná xxxxxxxx x odstředěným xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 2.5
|
=
> 25
|
&xxxx;
=
&xx; 0.5
|
&xxxx;
=
&xx; 14
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
=
< 55
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 2.5
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx;
=
&xx; 7
|
&xxxx;
=
&xx; 3 &xx; 14
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx;
=
&xx; 55
|
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
=
&xx; 18
|
&xxxx;
=
&xx; 0.5
|
&xxxx;
=
&xx; 18
|
=
> 3
|
&xxxx;
=
&xx; 15
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx;
=
&xx; 55
|
Hořká xxxxxxxx xx sníženým xxxxxxx sacharózy
|
=
> 18
|
&xxxx;
=
&xx; 14
|
&xxxx;
=
&xx; 35
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxx čokoláda xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 2.5
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx;
=
&xx; 3.5
|
&xxxx;
=
&xx; 10.5
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
=
< 55
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxx, čokoládové xxxxxx
|
&xxxx;
=
≥ 12
|
&xxxx;
=
&xx; 14
|
&xxxx;
=
&xx; 32
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 55
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxx, xxxxxx čokoládové xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 2.5
|
&xxxx;
=
&xx; 20
|
=
> 3.5
|
&xxxx;
=
&xx; 10.5
|
&xxxx;
=
&xx; 12
|
&xxxx;
=
&xx; 66
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
=
&xx; 31
|
&xxxx;
=
&xx; 2.5
|
&xxxx;
=
&xx; 35
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx čokoládová xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 10
|
&xxxx;
=
&xx; 35
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 4
|
&xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 2.5
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
=
> 3.5
|
&xxxx;
=
&xx; 10.5
|
&xxxx;
=
&xx; 31
|
=
< 55
|
Mléčná xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 2.5
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx;
=
&xx; 0.5
|
=
> 14
|
=
> 31
|
&xxxx;
=
&xx; 55
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx mléka
|
=
> 2.5
|
&xxxx;
=
&xx; 20
|
&xxxx;
=
&xx; 5
|
&xxxx;
=
&xx; 15
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx;
=
&xx; 55
|
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 1
|
=
> 20
|
&xxxx;
=
&xx; 5
|
&xxxx;
=
&xx; 15
|
&xxxx;
=
&xx; 31
|
&xxxx;
=
&xx; 55
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx poleva xxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 0.5
|
|||||
Mléčná xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx sacharózy
|
=
> 2.5
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx;
=
&xx; 3.5
|
=
> 10.5
|
=
> 25
|
&xxxx;
=
&xx; 55
|
|
Hořká xxxxxxxxxx xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
=
&xx; 18
|
&xxxx;
=
&xx; 14
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
Xxxxxxxx:
1) Xxxxxx xxxxxxxx obsahuje xxxxxxx 1,5 % xxxxx xxxxxxx xxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx.
2) Ostatní xxxxxxxx x přísadami, jako xxxx. xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 5 % xxxxxx.
3) Čokoláda x xxxxxxxxx proslazeného xxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx x dalších xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 60% xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
4) X xxxxxx xxxxxxxx xxxxx poleva xxxxxxx 25% xxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxx polevy x % x xxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx popela x % nejvýše
|
formované xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
35 - 65
|
&xxxx;
3,0
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
20 - 75
|
&xxxx;
3,0
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
15 - 50
|
3,0
|
polomáčené xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
7 - 25
|
&xxxx;
3,0
|
&xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
7 - 25
|
3,0
|
Poznámka:
Za xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx z xxxxxxxxxxxx x nečokoládových xxxxxxxxxx, kde podíl xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx 7% x xxxxxxx xxxxxxxxx výrobku.
Tabulka 3
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx
&xxxx;
xxxx výrobku
|
hmotnostní xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx
|
&xxxx;
xx 50 x
|
&xxxx;
- 10 %
|
větší xxx 50 xx 100 x
|
&xxxx;
- 5 %
|
|
větší xxx 100 do 250 x
|
&xxxx;
- 3 %
|
|
&xxxx;
xxxxx xxx 250 xx 500 x
|
&xxxx;
- 2 %
|
|
větší než 500 xx 1000 x
|
&xxxx;
- 1 %
|
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a čokoládové xxxxxxx
|
&xxxx;
xx 105 x
|
&xxxx;
- 10 %
|
&xxxx;
xxxxx xxx 105 do 150 x
|
&xxxx;
- 8 %
|
|
&xxxx;
xxxxx xxx 150 xx 250 x
|
&xxxx;
- 5 %
|
|
&xxxx;
xxxxx xxx 250 xx 500 x
|
&xxxx;
- 3 %
|
|
větší xxx 500 xx 1000 x
|
&xxxx;
- 2 %
|
|
&xxxx;
xxx 1000 x
|
&xxxx;
-1 %
|
Čl. II
Xxxxxxxxx ustanovení
(1) Xxxxxxxxx vyrobené x xxxxxxx do oběhu xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx podle dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxx používat xx 1. xxxx 2001.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 94/2000 Xx. s xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 334/97 Sb. nabyl xxxxxxxxx dnem 31.12.1997, x výjimkou xxxxxxxxxx §3, 9, 14, 19 a 24, xxxxx xxxxxxxx účinnosti xxxx 1.4.1998.
Xx znění xxxxxx xxxxxxxx předpisu jsou xxxxxxxxxx změny a xxxxxxxx uskutečněné xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
94/2000 Xx., xxxxxx xx xxxx vyhláška XX x. 334/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), j) x x) zákona x. 110/97 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích a x xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxx kakaa x xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx cukrovinky
x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Xxxxxx xxxxxxx č. 334/97 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 76/2003 Sb. x xxxxxxxxx xxx xxx, xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx XX x XX (1.5.2004).
Znění xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx není xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx jich xxxxxx derogační změna xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.
1) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, o přípustné xxxxxxxx od xxxxx x xxxxxxxx výrobku xxxxxxxxxx symbolem "e".
2) X xxxx květového xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx (Robinia pseudoacacia) xxxx xxx zdánlivá xxxxxxxxx nejvýše 10,0 %.
3) X xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx nejvýše 0,50 % xx vodě xxxxxxxxxxxxx látek.
4) obsah xxxxxx x původním xxxxxx
5) obsah xxxxxx v xxxxxx
6) x xxxxxxx xxxxx odtučněného xxxxxxxxx xxxxxx s xxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxxx kakaového prášku x xxxxxx