Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 30.04.2004.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.08.2000 do 30.04.2004.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro přírodní sladidla, med, nečokoládové cukrovinky, kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem, čokoládu a čokoládové cukrovinky

334/97 Sb.

ODDÍL 1. Přírodní sladidla §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Technologické požadavky §5
Uvádění do oběhu §6
ODDÍL 2. Med §7
Členění na skupiny §8
Označování §9
Požadavky na jakost §10
Uvádění do oběhu §11
ODDÍL 3. Nečokoládové cukrovinky §12
Členění na skupiny a podskupiny §13
Označování §14
Požadavky na jakost §15 §16
ODDÍL 4. Kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem §17
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §18
Označování §19
Požadavky na jakost §20 §21
ODDÍL 5. Čokoláda a čokoládové cukrovinky §22
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §23
Označování §24
Požadavky na jakost §25
Uvádění do oběhu §26
Přechodné ustanovení §27
Účinnost §28
PŘÍLOHA 1: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 3: Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 4: Členění nečokoládových cukrovinek na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 6: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 8: Členění čokolád a čokoládových cukrovinek na druhy, skupiny a podskupiny
č. 94/2000 Sb. - Čl. II
ODDÍL 1
XXXXXXXX SLADIDLA
§1
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx chutnající látky xx bázi přírodních xxxxxxxxx, xxxxxxx sacharózy, xxxxxxxx, xxxxxxxx, laktózy,
x) cukrem sacharóza xxxxxxxx xxxxxxx do xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx, popřípadě xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx kořením,
x) xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx na xxxx xxxxxxx roztoků xxxxxxxxx.
§2
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 1.
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xxxxxx
x) cukr xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx,
x) xxxxxx výrobky z xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx v xxxxxx,
x) ostatní xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx jiný xxxxxxxx než sacharózu xxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx (xxxx. xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx).
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2.
§4
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx jakost jsou xxxxxxx x příloze č. 2.
§5
Technologické xxxxxxxxx
Cukr xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx.
§6
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxx, x xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, xx xxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 30 °C x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %.
(2) Cukr xxxxxx se xxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 30 xX při xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(3) Tekuté výrobky x xxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 25 °C.
(4) Cukr xxxxx xxxx, xxxx xxxx x xxxx polobílý xx xxxxx xx xxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx o xxxxxxxxx 125 x, 250 x, 500 g, 750 x, 1 xx, 1,5 kg, 2 xx, 2,5 xx, 3 kg, 4 kg, 5 xx.
XXXXX 2
XXX
§7
Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx šťáv xxxxx xxxxxxx (xxxxxx) nebo xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xx živých částech xxxxxxx se vyskytujících (xxxxxxxx) a xxxxx xxxxx xxxxxxx, přetvářejí, xxxxxxxxx se xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx,
b) xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx převážně xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx vyskytujících,
x) xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx výrazné xxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
f) xxxxxxxxxxxx medem med xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx v xxxxxxxxxx celých xxxxxxxx xxxx dílech xxxxxxxx xxxxxx,
g) xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx vykapáním xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx.
§8
Členění xx xxxxxxx
(1) Xxx xx xxxxx xx skupiny
a) xxxxxxx,
x) medovicový,
x) smíšený.
(2) Xxxxxxxxx dle xxxxxxx xxxxxxxxx
a) xxxxxxxx xxx,
x) xxxxxxxxxxx xxx,
c) lisovaný xxx,
x) vykapaný xxx.
§9
Xxxxxxxxxx
(1) Xxx musí xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx včely. Xxxx xxxxxxxx xxxxxx být xxxxxxx, xxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxx včely xxxxxxxxx.
(2) Xxx xx xxxxxxxx názvem druhu x xxxxxxx. U xxxx xxxxxxxxx se xxxx xxxx xxxxx x název jednodruhový xxxx xxxxxx.
(3) Xxx se dále xxxxxxxx způsobem xxxxxxxxx. X xxxxxxx, že xx xxxxx x xxx xxxxxxxx, xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
(4) Xxxx xxxxxxx xxx xx xxxxxx xxx, xxxxx xxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx do xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxx je xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.
(5) Jako xxx x xxxxxxxxx se xxxxxx xxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx kusů plástečkového xxxx.
(6) Med x xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x tuzemsku xxxx xxx označen vždy xxxx xxxxxx, x xx i v xxxxxxx směsí xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx medu.
(7) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx spotřebitelského xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 3 xxxxxxx X.
§10
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xx xxxx nesmí xxx xxxxxxx xxxxx xxxxx, které by xxxxxxx xxxxxxxxx složení xxxx, a xxxxx x jeho xxxxxxxxxx xxxxxx x něj xxxxx být xxxxxx.
(2) Xxx xxxxx
x) xxx xxxxxxxxx xxxx příchutě a xxxxx,
b) začít xxxxxx xxxx pěnit,
x) xxx xxxxxx xx xxxxxx xxxx, xx xxxx přirozené xxxxxx jsou xxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxx xxxxx xxxxxxxx kyselost.
(3) Smyslové, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx x příloze č. 3.
§11
Uvádění xx xxxxx
Xxx xx xxxxxxxx x xxxxxxx prostorách xxx xxxxxxx xxxxxxx xx 25 °C a xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx 70 %.
XXXXX 3
XXXXXXXXXXXX CUKROVINKY
§12
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx
x) nečokoládovými cukrovinkami (xxxx jen "cukrovinky") xxxxxxxxx, jejichž xxxxxxxx xxxxxx xxxxx přírodní xxxx xxxxxxxx sladidla x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx na xxxxxx,
x) xxxxxxxxxx cukrovinky xxxxxxxx konzistence, xx xxxxxx xxxx xxxxxxx, x xxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxx dražé xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx konzistence x xxxxxxx vložkami, x xxxxxxx xxxxx,
x) xxxx cukrovinky s xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx želírujících xxxxx, xxxx xxxxxxx pektinu, xxxxx, škrobu xxxx xxxxxxxx,
x) nečokoládovými xxxxxxxxxxx cukrovinky xxxxxxxxxx xxxx xxxx arašídy xx xxxxx tabulek, xxxxxxx nebo řezů,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx a xxxxx,
x) rahatem xxxxxxxx xxxx různých xxxxx obalených směsí xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxx,
h) xxxxxxxx xxxxx šlehaný xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx skořápkových xxxxx,
x) xxxxxxx šlehaná xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx ze směsi xxxxx, xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx, popřípadě xxxxxxx surovin, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx složku tvoří xxxxxxx x xxxxxxxx,
x) fondánovými cukrovinkami xxxxxxxxxx xxxxxxxx až xxxx xxxxxxxxxxx z xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx ochucených x xxxxxxxxxx práškovitých xxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx až xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxx cukrovinky xxxxxxxx x kandytové xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx a xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx,
x) xxxxx cukrovinky xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, ve tvaru xxxxxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxx na průřezu xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxx x kandytové xxxxx, xx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxx konzistence xxxxxxxxxx xxxxxx minimálně 13 % polotuhé xxxx tekuté xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, žvýkavé xxxxxxxxxxx, s xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx práškového xxxxx x xxxxxx.
§13
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 4.
§14
Označování
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx jsou uvedeny x příloze č. 5 tabulce 2.
§15
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx jakost xxxx xxxxxxx x příloze č. 5 xxxxxxx 1.
§16
§16 xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 94/2000 Xx.
XXXXX 4
XXXXXXX PRÁŠEK X XXXXX XXXXX X XXXXXX
§17
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
a) xxxxxxxxx boby xxxxxxxxxxxx x xxxxxx semena xxxxxxxxxx ( Xxxxxxxxx xxxxx L.),
x) xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx po xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxxx, obsahující nejvýše 5 % xxxxxx xxxxxx xxxx klíčků x nejvýše xxxxxx 10 % hmotnostních x xxxxxxxx na xxxxxxxxxxx sušinu,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxx mechanicky xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx tuku,
x) xxxxxxxx tukem xxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx nebo xxxxxx xxxxx nevyhovující xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx kakaové xxxxx,
e) xxxxxxxx xxxxxx xxx získaný x kakaových xxxx xxxx jejich xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx uvedeným x příloze č. 6 tabulce 2,
f) xxxxxxxx xxxxxxx (dále xxx "xxxxxx") xxxxxxxxx xxxxxxx x pražených xxxxxxxxx xxxx, x xxxxx xxx xxxxxxxx odstraněn xxxxxxx tuk,
g) xxxxx xxxxx x xxxxxx potravina xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x cukrem x xxxxxxx poměru,
x) xxxxxxxx prachem xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xx mechanickém xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx 20 % xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xx xxxxxx,
x) kakaovými xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxx kakaová xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx nejméně 20 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx másla x xxxxxxxx xx sušinu x nejvýše 9 % hmotnostních vody,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx obsahem xxxx výlisky xxxxxxxxxx xxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxx kakaového xxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxx.
§18
Členění xx druhy, skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x podskupiny xx xxxxxxx x příloze č. 6 xxxxxxx 1.
§19
Označování
(1) Xxxxx se xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx kakaa x xxxxxx názvem podskupiny.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 7 xxxxxxx 3.
§20
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Fyzikální x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx jsou xxxxxxx v příloze č. 7 xxxxxxxxx 1 x 2.
§21
§21 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 94/2000 Xx.
ODDÍL 5
XXXXXXXX A ČOKOLÁDOVÉ XXXXXXXXXX
§22
Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx rozumí
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx vyrobená x kakaových xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx výrobků, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx x aromatizaci,
b) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxx podíl xxxxxxxxx součástí xxxx xxxxxxx 5 % x xxxxxxxx xx xxxxxx,
c) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx, xxxxxxx hmota, kakaový xxxxxx xxxxxxx tuk, xxxxxxx máslo, kakaový xxxxx nebo kakaové xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx jiným xxxxxxxxxx xxxxx.
§23
Xxxxxxx xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx druhy, skupiny x xxxxxxxxxx je xxxxxxx x příloze č. 8.
§24
Xxxxxxxxxx
(1) X xxxxxxx xx v xxxxx xxxxxxx xxxxx vždy
x) druh x xxxxxxx,
b) xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx ořechy, xxxxxx ovoce,
c) x čokoládových polev xxxxx xxxxxxx, popřípadě xxxxxxxxxx.
(2) X xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx x názvu xxxxxxx xxxxx druh a xxxxxxxxxx nebo xxxxxxx x xxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 9 xxxxxxx 3.
§25
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx v příloze č. 9 xxxxxxxxx 2 x 3.
§26
Xxxxxxx xx xxxxx
Čokoláda x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxx xx 25 xX.
§27
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Označení xxxxxxxxxx xxxxxxxx, medu, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx cukrovinek xxxxxxxx x xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 xx 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx xxxxx xxxxx §6 xxxxxx.
§28
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx §3, 9, 14, 19 x 24, které xxxxxxxx účinnosti xxxx 1. xxxxx 1998.
Ministr:
Xxx. Xxx x. x.

Příloha x. 1 x xxxxxxxx x. 334/1997 Sb.
Členění na xxxxxxx x xxxxxxxxxx

xxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxx

xxxx xxxxx xxxx
xxxx bílý
cukr xxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx

xxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx xxxx (xxxxxx, xxxxx, xxxxxx)

xxxx x xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxx

xxxxxx

xxxxxx xxxxxxx x xxxxx

xxxxxx xxxx
xxxxxx invertní cukr
sirup x xxxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxx sladidla

dextróza, fruktóza x xxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx sirup
sušený xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx č. 2 x vyhlášce č. 334/1997 Sb.
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
1. Xxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx % xx. nejméně
 
invertní xxxx % xx. xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx % xx. xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx-
xxxxxxxx % hm. xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx x xxxxxxx xxx 420 nm XX xxxxxxx
&xxxx;
xxxx xxxxx xxxx
&xxxx;
99,7
&xxxx;
0,04
&xxxx;
0,1
&xxxx;
0,01
&xxxx;
22,5
&xxxx;
xxxx xxxx
&xxxx;
99,7
&xxxx;
0,04
&xxxx;
0,1
&xxxx;
0,04
&xxxx;
45
&xxxx;
xxxx xxxxxxxx
&xxxx;
99,5
&xxxx;
0,10
&xxxx;
0,1
&xxxx;
0,10
&xxxx;
150
&xxxx;
xxxx xxxxxx x obsahem protihrudkujících xxxxx xxxxxxx 3 %
&xxxx;
96,7
&xxxx;
0,10
&xxxx;
0,2
&xxxx;
0,04
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
99,5
&xxxx;
0,10
&xxxx;
0,25
&xxxx;
0,04
&xxxx;
150
&xxxx;
xxxx x xxxxxxxx
&xxxx;
85,0
&xxxx;
-
&xxxx;
1,2
&xxxx;
-
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxxxx xxxx
&xxxx;
97,5
&xxxx;
0,09
&xxxx;
1,4
&xxxx;
0,8
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
98,5
&xxxx;
-
&xxxx;
1,0
&xxxx;
0,45
&xxxx;
-
&xxxx;
X xxxxxx xxxx extra bílý, xxxx bílý, cukr xxxxxxxx obsah nerozpustných xxxxx xxxxxxx 50 xx/xx.
Xxxxxx hodnocení xxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxx extra xxxx
&xxxx;
xxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx
&xxxx;
8
&xxxx;
-
&xxxx;
x toho:
 
 
 
popel - xxxx xxxxxxx
&xxxx;
6
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxx v xxxxxxx - xxxx xxxxxxx
&xxxx;
3
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxx xxxx - xxxx xxxxxxx
&xxxx;
4
&xxxx;
12
Xxxxx bod xxxxxxxx:
x) 0,0018 % xxxxxx xxxxxx určeného xxxxxxxxxxxxxxxx dle metody XXXXXX
x) 7,5 xxxxxxxx XXXXXX (XX) pro xxxxx v roztoku
c) 0,5 xxxxxxxx xxxxxxx xxxx dle xxxxxx Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxx tvaru x velikosti xxxxxx xxxxxxxxx:
x) xxxx xxxxxxx xx volně xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx krystalů xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxx moučka xx xxxxx sypká xxxx xxxxx drcených xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxx xx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx, xx omak xxxxx lepkavá,
e) kandys xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx, xxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxx.
Xxxxxxx dle xxxxxxxxx částic sacharózy
 
délka xxxxxx oka xxxx x xx
&xxxx;
xxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx % hmotnostní cukr xxxxxxx
&xxxx;
xxxx xxxxxx
&xxxx;
2,00 - 0,40
&xxxx;
xxxxxxx 70
 
 
 
0,80 - 0,16
xxx 1,00
0,80 - 0,40
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx 70
xxxxxxx 5
&xxxx;
xxxxxxx 5
&xxxx;
xxx 0,40
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx 95
Přípustné xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx balení
- xxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx výrobků
 
deklarovaná xxxxxxxx v x
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
 
do 50
&xxxx;
- 10
&xxxx;
xxxxx xxx 50 xx 250
 
- 4
&xxxx;
xxxxx než 250 xx 500
&xxxx;
- 3
&xxxx;
xxxxx xxx 500 do 1000
&xxxx;
- 2
&xxxx;
xxx 1000
&xxxx;
- 1
2. Xxxxxx výrobky x xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx % xx. xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxx v xxxxxx % xx.
&xxxx;
xX
&xxxx;
xxxxx xxxxxx-
xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx % hm. xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx roztoku při 420 nm XX xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxx
&xxxx;
62
&xxxx;
xxxxxxx 3
 
 
0,1
 
45
 
tekutý xxxxxxxx xxxx
&xxxx;
62
&xxxx;
xxxx xxx 3
xxxxxxx 50
 
 
0,4
 
-
 
sirup x xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
62
&xxxx;
xxxx než 50
&xxxx;
&xxxx;
0,4
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
73
&xxxx;
xxxxxxx 50
 
4 - 6
&xxxx;
-
&xxxx;
-
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xx spotřebitelského xxxxxx
- xxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx v g
 
hmotnostní xxxxxxxx v %
&xxxx;
xx 300
&xxxx;
- 5
&xxxx;
xxxxx xxx 300 xx 1000
 
- 4
&xxxx;
xxx 1000
&xxxx;
- 3
3. Xxxxxxx xxxxxxxx sladidla
a) Xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx (X-xxxxxxx) % xxxx. sušiny xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx % hmot. xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx % hmot. xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
99,5
&xxxx;
90,0
&xxxx;
0,25
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
99,5
&xxxx;
98,0
&xxxx;
0,25
x) Xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx % xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx konduktometricky % xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx roztoku xxx 420 xx (X X) xxxxxxx
&xxxx;
xX
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
0,5
&xxxx;
0,1
&xxxx;
30
&xxxx;
4,5 - 7,0
x) Xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx % xxxx.
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx X-xxxxxxx x % xxxx. xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx % xxxx. sušiny
 
glukózový xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 70
&xxxx;
xxxxxxx 20
 
nejvýše 1,0
x) Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx % xxxx.
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx X-xxxxxxx x % xxxx. xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx % xxxx. sušiny
 
sušený xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 93
&xxxx;
xxxxxxx 20
&xxxx;
xxxxxxx 1,0

Xxxxxxx č. 3 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxxx, fyzikální x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx
X) Xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xx xxxxx viskózní, xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx krystalitká
 
výrazně xxxxxx xx škrablavá xxxxx xx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx čistá xx s nazelenalým xxxxxxxx, xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xx xxxxx viskózní, xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxx kořeněná xx xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx až xxxx krystalická
 
sladká
 
jantarová xx xxxxx xxxxx
Xxxxxxxx:
Xxx určení xxxxxxx x původu xxxx xx rozhodující xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx zrn, medovicových xxxxx a elektrolytická xxxxxxxxxxxx.
X) Fyzikální x xxxxxxxx požadavky
 
požadavek
 
druh medu
 
 
květový
 
medovicový
 
smíšený
 
obsah xxxxxx x % xxxxxxx
&xxxx;
0,6
&xxxx;
1,0
&xxxx;
1,0
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxxx jako xxxxxxxx xxxx x % nejméně
 
65,0
 
60,0
 
60,0
 
sacharóza xxxxxxxx x % xxxxxxx
&xxxx;
5,0 2)
&xxxx;
10,0
&xxxx;
10,0
&xxxx;
xxxxx xxxx x % nejvýše
 
20,0
 
20,0
 
20,0
 
kyselost (xxxx/xx) xxxxxxx
&xxxx;
40,0
&xxxx;
40,0
&xxxx;
40,0
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx v xx/xx xxxxxxx
&xxxx;
40,0
&xxxx;
40,0
&xxxx;
40,0
&xxxx;
xxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx 3) x % xxxxxxx
&xxxx;
0,10
&xxxx;
0,10
&xxxx;
0,10
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xX.x-1
&xxxx;
xxxxxxx 55
&xxxx;
90 - 130
 
50 - 105
X) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx balení
 
hmotnostní xxxxxxxx v x
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx v %
&xxxx;
xx 100
&xxxx;
- 8
&xxxx;
xxxxx než 100 xx 250
&xxxx;
- 5
&xxxx;
xxxxx než 250 xx 500
 
- 3
 
nad 500
&xxxx;
- 1

Xxxxxxx č. 4 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny
 
Druh
 
Skupina
 
Podskupina
 
Nečokoládové xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxx příchutí xxxxxx, xxxxxxx xxxx kávové xxxxx xxxxx xxxxxx (xxxxxxx, xxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx, marcipán a xxxxx)
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
xxxxxx
xxxxxxx med
 
 
lékořicové xxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx)
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
x přísadami plněné
 
 
komprimáty
 
 
 
žvýkačky
 
balonkové (xxxxxx gum)
plátkové
dražované
 
 
dropsy
 
 
 
roksy
 
 
 
furé
 
s tukovou xxxxxx
x xxxxxxxx (sirupovou) xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx nebo pomazánky
 
zejména xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx x. 5 x vyhlášce č. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx 1
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx nejvýše
v % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxx xxxxxxx
x % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
-
&xxxx;
2.0 4)
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
-
&xxxx;
2.5 4)
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
22.0
&xxxx;
2,0 5)
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx pochoutky
 
-
 
3.0 5)
 
gumovité xxxxxxxxxx
&xxxx;
22.0
&xxxx;
2.0 5)
&xxxx;
xxxxx, chalva
 
20.0
 
2.0 5)
&xxxx;
xxxxxxx med
 
8.0
 
2.0 4)
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
19.0
&xxxx;
4.0 5)
 
pěnové
 
25.0
 
2.5 5)
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
12.0
&xxxx;
1.5 5)
&xxxx;
xxxxxxxxxx s glukózou
ostatní
 
7.0
3.0
 
3.0 5)
&xxxx;
Xxxxxxxx:
xxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
&xxxx;
xxx 105 °X
7.5
7.5
7.5
&xxxx;
xxx 900 °C
10.0 5)
7.0 5)
7.0 5)
&xxxx;
xxxxxx:
xxxx x lisované xxxxxxx
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
5.0
6.0
&xxxx;
2.0 5)
2.0 5)
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
6,0
&xxxx;
2.0 5)
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
-
&xxxx;
2.0 4)
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxx xxxxx
&xxxx;
2,0
&xxxx;
3.0 5)
&xxxx;
X xxxxxxx balených xx xxxxx může xxx xxxxx drobné xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx x xxxx 2% xxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx 5% xxxx.
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xx 105 x
&xxxx;
- 10%
 
od xxxx xxx 105 - 150 g
 
- 8%
&xxxx;
xx xxxx jak 150 - 250 x
&xxxx;
- 5%
&xxxx;
xx xxxx xxx 250 - 500 x
&xxxx;
- 3%
 
od xxxx xxx 500 - 1000 x
&xxxx;
- 2%
 
nad 1000 x (x xxxxxxxxxxx)
&xxxx;
- 1%

Příloha x. 6 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx prášek xxxx kakao
 
kakaový xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxx xxxxx x xxxxxx
&xxxx;
xxxx xxxxx x xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx xxxx
xxxxxxx xxxx s xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxx xxxxxxxxxxx kakaového xxxxxx x cukrem
 
slazený xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxx kakaového prášku xx sníženým obsahem xxxx
xxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx tuku
čokoláda x xxxxxxxx nápoje xx sníženým xxxxxxx xxxx
Xxxxxxx 2
Chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx nejvýše
 
obsah xxxxxxx xxxxxxxx kyselin xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
0,35 %
&xxxx;
1,75 %
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
0,50 %
 
1,75 %
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxx máslo*)
 
0,50 %
&xxxx;
1,75 %
*) xxxxxxxx xxxx xx xxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxx xx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxx

Xxxxxxx x. 7 x vyhlášce x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx 1 - Xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx x %
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx v % xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx (xxxxx)
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
&xxxx;
9,0
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 8,0
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
&xxxx;
9,0
Xxxxxxx 2 - Směsi xxxxx x xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx kakaového xxxxxx*) x xxxxxx x % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx x % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx kakaový prášek
 
nejméně 32,0
&xxxx;
xxxxxxx 68,0
 
slazená xxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
&xxxx;
xxxxxxx 80,0
 
slazená xxxx x xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
&xxxx;
xxxxxxx 80,0**)
&xxxx;
xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
&xxxx;
xxxxxxx 75,0
 
slazený xxxxxxxxx xxx. xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 32,0
 
nejvýše 68,0
&xxxx;
xxxxxxx směs xxxxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx tuku
 
nejméně 20,0
&xxxx;
xxxxxxx 80,0
&xxxx;
xxxxxxx xxxx s xxxxxxxx chutí xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
&xxxx;
xxxxxxx 80,0**)
 
čokoláda x xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
&xxxx;
xxxxxxx 75,0
*) v xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx prášku x sušině
**) přičemž xxxxxxxxx xxxx být xxxxxxxx xxxxxxxxx jinými xxxxxxxx

Příloha x. 8 x vyhlášce x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx čokolád x čokoládových xxxxxxxxxx xx xxxxx, skupiny x podskupiny
 
Druh
 
Skupina
 
Podskupina
 
Čokoláda
 
neslazená (xxx xxxxx)
&xxxx;
xxx xxxxxx, xxxxxx, xxxx s přísadami
 
 
hořká
 
 
 
na xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx x vysokým xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xx xxxxxxxx obsahem sacharózy
 
 
 
mléčná xx sníženým xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxx, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx poleva xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx poleva xxxxxx x xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx bílá
 
 
 
čokoládová xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx poleva xxxxxx xx sníženým xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx polev x různými náplněmi (xxxxxxxx, krémovými, xxxxxxxxxx x xxxxxxx)
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx nebo xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxx xxxxxx (xxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx pěnou x xxxxx), xxxxxx čokoládovými xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxx druhu xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
x xxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx výrobky
 
z xxxxxx xxxxxxxx
x hořké čokolády
 
 
čokoládové xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx lískooříškové, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx x. 9 x vyhlášce č. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxx v hmotnostních % xxxxxxxxxx na xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx kakaové sušiny
 
Obsah xxxxxxx kakaové xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx tuku
 
Obsah tukuprosté xxxxxx sušiny
 
Obsah xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx. xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
=
&xx; 50
&xxxx;
=
&xx; 58
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxx hořká
 
=
> 18
&xxxx;
=
&xx; 14
&xxxx;
=
&xx; 35
 
 
 
 
 
Čokoláda xx xxxxxx
&xxxx;
=
&xx; 18
 
=
> 12
&xxxx;
=
&xx; 30
 
 
 
 
 
Hořkomléčná xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 10
&xxxx;
=
&xx; 40
 
 
=
> 7
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 3.5
&xxxx;
=
&xx; 10.5
 
=
> 25
 
=
< 55
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx obsahem mléka
 
 
=
> 2.5
&xxxx;
=
&xx; 20
&xxxx;
=
&xx; 5
&xxxx;
=
&xx; 15
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
&xxxx;
=
&xx; 25
 
=
> 0.5
&xxxx;
=
&xx; 14
&xxxx;
=
&xx; 25
 
=
< 55
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 7
&xxxx;
=
&xx; 3 &xx; 14
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx
&xxxx;
=
&xx; 18
 
=
< 0.5
&xxxx;
=
&xx; 18
&xxxx;
=
&xx; 3
 
=
> 15
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
=
&xx; 18
 
=
> 14
&xxxx;
=
&xx; 35
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx obsahem xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 3.5
&xxxx;
=
&xx; 10.5
&xxxx;
=
&xx; 25
 
=
< 55
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxx, čokoládové xxxxxx
&xxxx;
=
≥ 12
&xxxx;
=
&xx; 14
&xxxx;
=
&xx; 32
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
&xxxx;
=
&xx; 20
 
=
> 3.5
&xxxx;
=
&xx; 10.5
&xxxx;
=
&xx; 12
 
=
< 66
 
Hořká xxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
=
&xx; 31
&xxxx;
=
&xx; 2.5
&xxxx;
=
&xx; 35
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx čokoládová xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 10
&xxxx;
=
&xx; 35
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 4
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx čokoládová xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 3.5
&xxxx;
=
&xx; 10.5
&xxxx;
=
&xx; 31
&xxxx;
=
&xx; 55
 
Mléčná xxxxxxxxxx poleva s xxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 0.5
&xxxx;
=
&xx; 14
&xxxx;
=
&xx; 31
&xxxx;
=
&xx; 55
 
Mléčná xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
&xxxx;
=
&xx; 20
&xxxx;
=
&xx; 5
 
=
> 15
 
=
> 25
&xxxx;
=
&xx; 55
 
Velmi xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 1
 
=
> 20
&xxxx;
=
&xx; 5
&xxxx;
=
&xx; 15
 
=
> 31
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxxxxxxxx poleva xxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 0.5
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 3.5
&xxxx;
=
&xx; 10.5
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxxx čokoládová xxxxxx xx níženým xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
=
&xx; 18
&xxxx;
=
&xx; 14
&xxxx;
=
&xx; 25
 
 
 
 
Poznámka:
1) Xxxxxx xxxxxxxx obsahuje xxxxxxx 1,5 % xxxxx xxxxxxx kávy xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx.
2) Xxxxxxx čokolády x přísadami, xxxx xxxx. xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx obsahují xxxxxxx 5 % xxxxxx.
3) Xxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx ovoce, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 60% xxxxxxxxxx polevy z xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
4) X xxxxxx čokolády xxxxx xxxxxx xxxxxxx 25% xxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx čokoládové xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x % z xxxxxxxxx výrobku
 
obsah xxxxxx x % nejvýše
 
formované xxxxxxxxxx
&xxxx;
35 - 65
&xxxx;
3,0
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
20 - 75
&xxxx;
3,0
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
15 - 50
&xxxx;
3,0
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
7 - 25
&xxxx;
3,0
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
7 - 25
&xxxx;
3,0
Xxxxxxxx:
Xx čokoládové xxxxxxxxxx xx považují x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x sezonní xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx x nečokoládových xxxxxxxxxx, kde xxxxx xxxxxxxxxx polevy xx xxxxxxx 7% z xxxxxxx hmotnosti xxxxxxx.
Xxxxxxx 3
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
xx 50 x
&xxxx;
- 10 %
 
větší xxx 50 xx 100 x
&xxxx;
- 5 %
 
větší xxx 100 do 250 x
&xxxx;
- 3 %
&xxxx;
xxxxx xxx 250 xx 500 x
&xxxx;
- 2 %
&xxxx;
xxxxx než 500 xx 1000 x
&xxxx;
- 1 %
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x čokoládové xxxxxxx
&xxxx;
xx 105 x
&xxxx;
- 10 %
&xxxx;
xxxxx než 105 do 150 x
&xxxx;
- 8 %
 
větší xxx 150 xx 250 x
&xxxx;
- 5 %
&xxxx;
xxxxx xxx 250 xx 500 g
 
- 3 %
 
větší xxx 500 xx 1000 x
&xxxx;
- 2 %
&xxxx;
xxx 1000 x
&xxxx;
-1 %
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx 1. září 2001.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 94/2000 Xx. s xxxxxxxxx xx 1.9.2000

Informace
Xxxxxx xxxxxxx x. 334/97 Sb. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §3, 9, 14, 19 a 24, xxxxx nabývají účinnosti xxxx 1.4.1998.
Xx znění xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx uskutečněné právním xxxxxxxxx č.:
94/2000 Xx., xxxxxx xx mění vyhláška XX č. 334/97 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 písm. x), x), j) x k) xxxxxx x. 110/97 Sb., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně a xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, pro přírodní xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx prášek x xxxxx xxxxx x xxxxxx, čokoládu x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Xxxxxx xxxxxxx x. 334/97 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 76/2003 Sb. x xxxxxxxxx xxx xxx, kdy vstoupila x xxxxxxxx xxxxxxx x přistoupení XX x XX (1.5.2004).
Znění xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx změna xxxxx uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x způsobu označování xxxxxxxx x tabákových xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx od údajů x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x".
2) U xxxx xxxxxxxxx jednodruhového xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx) xxxx xxx zdánlivá xxxxxxxxx xxxxxxx 10,0 %.
3) X xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx 0,50 % ve vodě xxxxxxxxxxxxx látek.
4) xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx
5) xxxxx xxxxxx v sušině
6) x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxxx kakaového xxxxxx x xxxxxx