Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 01.04.1998.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.04.1998 do 30.08.2000.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro přírodní sladidla, med, nečokoládové cukrovinky, kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem, čokoládu a čokoládové cukrovinky

334/97 Sb.

ODDÍL 1. Přírodní sladidla §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Technologické požadavky §5
Uvádění do oběhu §6
ODDÍL 2. Med §7
Členění na skupiny §8
Označování §9
Požadavky na jakost §10
Uvádění do oběhu §11
ODDÍL 3. Nečokoládové cukrovinky §12
Členění na skupiny a podskupiny §13
Označování §14
Požadavky na jakost §15 §16
ODDÍL 4. Kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem §17
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §18
Označování §19
Požadavky na jakost §20 §21
ODDÍL 5. Čokoláda a čokoládové cukrovinky §22
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §23
Označování §24
Požadavky na jakost §25
Uvádění do oběhu §26
Přechodné ustanovení §27
Účinnost §28
PŘÍLOHA 1: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 3: Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 4: Členění nečokoládových cukrovinek na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 6: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 8: Členění čokolád a čokoládových cukrovinek na druhy, skupiny a podskupiny
č. 94/2000 Sb. - Čl. II
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§1
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxxxxx sladidly xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx látky na xxxx přírodních xxxxxxxxx, xxxxxxx sacharózy, xxxxxxxx, xxxxxxxx, laktózy,
b) cukrem xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx, moučky, xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx přídatnými xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx z xxxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxx sacharózy.
§2
Členění xx skupiny x xxxxxxxxxx
Členění na xxxxxxx x podskupiny xx xxxxxxx x příloze č. 1.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 1.4.1998 xx 31.8.2000 (do xxxxxx č. 94/2000 Xx.)
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx zvláštní xxxxxxxx 1) xx xxxxxx
x) cukr xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, kromě xxxxxxxx výrobků x xxxxx,
x) tekuté xxxxxxx x xxxxx podskupinou, xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx cukru v xxxxxx,
x) xxxxxxx přírodní xxxxxxxx xxxxxxxxxx jiný xxxxxxxx než sacharózu xxxxxx xxxxxxx, která xxxxxxxx názvu xxxxxx xxxxxxxxx (např. dextróza, xxxxxxxx, xxxxxxx).
(2) Cukr xxxx je xxxxx xxxxxxx slovy "cukr xxxx xxxxxxxxxxx A" xxxx "cukr xxxx X" x xxxx xxxxxxxx xxxxx "cukr xxxx xxxxxxxxxxx X" xxxx "xxxx xxxx X".
(3) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze x. 2.
§4
Požadavky xx jakost
Fyzikální x chemické xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx x příloze č. 2.
§5
Technologické xxxxxxxxx
Xxxx nesmí xxx podroben xxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§6
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxx, x výjimkou xxxxx moučky, se xxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx 30 °X x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 70 %.
(2) Xxxx xxxxxx xx xxxxxxxx při xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(3) Xxxxxx xxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 25 °X.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§7
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx charakteru, xxxxx xx xxxxxxxxx společenstvím xxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx květů xxxxxxx (xxxxxx) nebo x xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx rostlin (xxxxxxxx) xxxx na xxxxxx částech xxxxxxx x kterou xxxxx xxxxxxx, přetvářejí, xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxx xxx pocházející xxxxxxx x xxxxxxx květů,
c) xxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx,
x) medem xxxxxxxx xxx pocházející xx xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx výrazné převahy xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxx x uložený xxxxxxx do xxxxxxx xxxxxxxxxxx bezplodových xxxxxx x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx plástech xxxx xxxxxx takových xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx xxx získaný lisováním xxxxxx xxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
x) vykapaným medem xxx získaný xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx plástů xxx xxxxx.
§8
Členění xx xxxxxxx
(1) Xxx xx xxxxx xx xxxxxxx
a) xxxxxxx,
b) xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx
x) xxxxxxxx xxx,
x) plástečkový xxx,
x) xxxxxxxx xxx,
x) xxxxxxxx xxx.
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 1.4.1998 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 94/2000 Xx.)
§9
Xxxxxxxxxx
(1) Xxx xxxx xxx označen xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx. Toto xxxxxxxx nemusí xxx xxxxxxx, pokud se xxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxx medonosné.
(2) Xxx se xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx. U xxxx xxxxxxxxx xx xxxx xxxx xxxxx x xxxxx jednodruhový xxxx xxxxxx.
(3) Med xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx. V xxxxxxx, xx se jedná x xxx xxxxxxxx, xxxxxx být xxxxxx xxxxxxxxx uveden.
(4) Jako xxxxxxx xxx xx xxxxxx xxx, xxxxx xxx po xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx do xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx je xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.
(5) Xxxx xxx x xxxxxxxxx xx označí xxx, xxxxx obsahuje xxxxx xxxx více xxxx xxxxxxxxxxxxx medu.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§10
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xx medu xxxxx xxx přidány žádné xxxxx x žádná x xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxx xxxxx xxx xxxxxx.
(2) Xxx nesmí
a) mít xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x pachy,
b) xxxxx xxxxxx xxxx xxxxx,
x) xxx zahřát xx xxxxxx xxxx, xx xxxx přirozené xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, fyzikální x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 3.
§11
Xxxxxxx xx xxxxx
Xxx xx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xx 25 °X x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 70 %.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§12
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxxxxx cukrovinkami (xxxx xxx "xxxxxxxxxx") xxxxxxxxx, xxxxxxx základní složku xxxxx xxxxx a xxxxx obsahují nejvýše 5 % kakaových xxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xx určité xxxx xxxxxxx, s xxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxx dražé xxxxxxxxxx tužší xx xxxxx xxxxxxxxxxx s xxxxxxx xxxxxxxx, s xxxxxxx xxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx přídavkem xxxxxxxxxxxx látek, xxxx xxxxxxx xxxxxxx, agaru, xxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx cukrovinky xxxxxxxxxx xxxx xxxx arašídy xx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxx řezů,
f) xxxxxxxxxx cukrovinkami xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx charakteru různých xxxxx x chutí,
g) xxxxxxx škrobové xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx práškového xxxxx x xxxxxx,
x) tureckým xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx s bílkem, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx šlehaná kandytová xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx pastovité xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů x xxxx,
x) lékořicovými xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx surovin, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx složku xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx konzistence x xxxxxxx xxxxx, popřípadě x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxx strukturou,
l) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx vyráběné xxxxxxxxx xxxxxxxxxx a obarvených xxxxxxxxxxxx směsí xxxxxxx xx xxxxx čoček xxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx konzistence x xxxxxxx příchutěmi,
n) xxxxxx xxxxxxxxxx neplněné x xxxxxxxxx hmoty xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx, různě xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx x xxxxx, xxxxx konzistence,
o) xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx lízátek, xxxxx xxxxx xxx xx xxxxxxx barevné xxxxxxx x ochucených xxxxxxxxxxx xxxx,
x) furé xxxxxxxxxx z kandytové xxxxx, xx xxxxxxx xxxxx, sklovité, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx 13 % xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx cukrovinkami xxxxxxxxxx lehčené pěnovité, xxxxx xxxxxxxx, žvýkavé xxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxxx směsi práškového xxxxx x xxxxxx.
§13
Členění xx skupiny a xxxxxxxxxx
Xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 4.
§14
Označování
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 5 tabulce 2.
§15
Xxxxxxxxx xx jakost
Xxxxxxxxx x chemické požadavky xx jakost xxxx xxxxxxx v příloze č. 5 xxxxxxx 1.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 94/2000 Xx.)
§16
Xxxxxxx xx xxxxx
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx skladují xxx xxxxxxx do 25 °X x xxxxxxxxx xxxxxxxx vzduchu xxxxxxx 70 %.
Původní znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§17
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxxxxx boby xxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx ( Xxxxxxxxx xxxxx X.),
x) xxxxxxxx xxxx kakaové xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx 5 % xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxx popela 10 % hmotnostních x xxxxxxxx na tukuprostou xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx bez xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx tuku,
d) xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx nebo x xxxxxx částí,
e) xxxxxxxx xxxxxxx (dále jen "xxxxxx") xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, z nichž xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx tuk,
f) směsí xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx mechanickým xxxxxxxx xxxx instantizací xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§18
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny
Členění xx druhy, skupiny x podskupiny xx xxxxxxx x xxxxxxx x. 6.
§19
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx x xxxxxx názvem xxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 7 xxxxxxx 3.
§20
Požadavky xx xxxxxx
Fyzikální x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 7 xxxxxxxxx 1 a 2.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§21
Xxxxxxx xx xxxxx
Xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx x xxxxxx xx xxxxxxxx při xxxxxxx do 25 °X x relativní xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§22
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se rozumí
a) xxxxxxxxx potravina xxxxxxxx x kakaových xxxxxxxx, xxxxx, mléčných výrobků, xxxxxxxxx z xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, u xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx činí xxxxxxx 5 % x xxxxxxxx na xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx kakaová xxx, xxxxxxx hmota, xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxx xxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, u xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx nejméně 15 % x xxxxxxxx na sušinu.
§23
Xxxxxxx xx druhy, skupiny x podskupiny
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 8.
§24
Xxxxxxxxxx
(1) U čokolád xx x xxxxx xxxxxxx uvede vždy
x) druh x xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxx, lískové xxxxxx, xxxxxx ovoce,
c) x čokoládových polev xxxxx xxxxxxx, popřípadě xxxxxxxxxx.
(2) U xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx x xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx a xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 9 xxxxxxx 3.
§25
Požadavky xx jakost
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost jsou xxxxxxx x příloze č. 9 xxxxxxxxx 2 a 3.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§26
Xxxxxxx do oběhu
Čokoláda x xxxxxxxxxx cukrovinky xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx do 20 °X x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %.
Xxxxxxxxxxx >>>
§27
Přechodné xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx přírodních xxxxxxxx, xxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx x xxxxxx, čokolády x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x období xx 1. xxxxx 1998 do 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx xxxxx xxxxx §6 xxxxxx.
§28
Účinnost
Xxxx vyhláška xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx §3, 9, 14, 19 x 24, které xxxxxxxx xxxxxxxxx dnem 1. xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxx v. x.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx

xxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxx

xxxx xxxxx bílý

krystal


cukr xxxx

xxxxxxx


xxxx xxxxxxxx

xxxxxx


xxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx



xxxxxxxxx xxxx (kostky, bridž, xxxxxx)



xxxx x xxxxxxxxx



xxxxxxxx xxxx



xxxxxx



xxxxxx xxxxxxx z xxxxx

xxxxxxxxxxx sirob



karamel

ostatní přírodní xxxxxxxx

xxxxxxxx, fruktóza x xxxxx

Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 2 x vyhlášce x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
1. Xxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxx % xxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxx

xxxxx % xxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxx

xxxxxxxx xxxx %
nejvýše

ztráta xxxxxxx %
xxxxxxx

xxxxx v xxxxxxx xxx 420 xx (X.X.)
xxxxxxx

xxxx xxxxx xxxx

99,7

0,01

0,04

0,1

22,5

xxxx xxxx

99,7

0,04

0,04

0,1

60

xxxx xxxxxxxx

99,5

0,10

0,10

0,1

150

xxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx. xxxxxxx xxxxxxx 3 %

96,7

0,04

0,10

0,2

-

xxxxxxxxx xxxx

99,5

0,04

0,10

0,25

150

xxxx x přísadami

90,0

-

-

1,2

-

přírodní xxxx

97,5

0,8

0,09

1,4

-

xxxxxx

98,5

0,45

-

0,45

-

X xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 50,0 xx/xx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxx s xxxxxxxxxxxxxxxxx látkami x xxxxx x přísadami.
Třídění xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx:

xxxxx xxxxxx

xxxxx % xxxxxxxxxx

xxx xxxx v xx

xxxx xxxxxxx

xxxx krupice

cukr xxxxxx

2,00 - 0,4

xxxxxxx 70

-

-

0,80 - 0,16

-

xxxxxxx 70

-

xxx 1,00


nejvýše 5


0,80 - 0,40

-

-

xxxxxxx 5

xxx 0,40



xxxxxxx 95
Xxxxxx podle xxxxx a velikosti xxxxxx xxxxxxxxx :
x) xxxx krystal je xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx,
x) xxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, volně sypká,
c) xxxx xxxxxx je xxxxx sypká xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxx je xxxxx, zrnitá xxxxxxxxxxx xxxxx, xx omak xxxxx xxxxxxx,
x) kandys xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx a srostlic, xxxxx xx hnědé xxxxx.
Xxxxxxxxx záporné hmotnostní xxxxxxxx xx spotřebitelského xxxxxx xxxxx

1. xxxx xxxxxxx a xxxxxxx

xxxxxx xxxxx u 100 xx

- 3,0 %

xx 0,5 xx

- 1,5 %

xx 1,0 xx

- 1,0 %

xx 2 xx do 5 xx

- 0,8 %

2. xxxx xxxxxx

xx 0,5 xx

- 2,5 %

xx 1 xx

- 2,0 %

3. Tvarovaný xxxx

xx 0,5 xx

- 2,5 %

xx 1 kg

- 2,0 %
Průměrná xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxx velkospotřebitelských xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx x různých xxxx, xxxx xxxxxxxxx nejméně xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
2. Xxxxxx xxxxxxx z xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx %

xxxxxxx 73

xxxxxxx 73

xxxxxxxx xxxx x sušině %

nejméně 40

xxxxxxx 50

pH

2 - 5,5

4 - 6

xxxxx xxxxxxxx mg.kg-1 (xxxxxxx xxxxxxxxx)

xxxxxxx 150

-

chuť

sladká

nahořklá
3. Xxxxxxx xxxxxxxx sladidla
x) Xxxxxxxx


xxxxxxxx (X-xxxxxxx) % xxxx. xxxxxx
xxxxxxx

xxxxxx % xxxx.
xxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxx %
xxxx. xxxxxx nejvýše

dextróza xxxxxxxxxx

95,5

90

0,25

xxxxxxxx xxxxxxx

99,5

98,0

0,25
x) Fruktóza


ztráta xxxxxxx %
xxxxxxx

xxxxx konduktometricky %
nejvýše

barva xxxxxxx při 420 xx (I.U.)
nejvýše

pH

fruktóza

0,5

0,1

30

4,5 - 7,0
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 3 x vyhlášce x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxxx, fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
X) Xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxx

xxxxxxxxxxx x xxxxxx

xxxx

xxxxx

xxxxxxx

xxxxx xx silně xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx krystalická

výrazně xxxxxx xx xxxxxxxxx

xxxxxx čistá xx s nazelenalým xxxxxxxx, xxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx s xxxxxxxx xx červenohněda

smíšený

mírně xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx až xxxxx xxxxx
Xxxxxxxx:
Xxx xxxxxx skupiny x původu medu xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx, xxxxxxxxxxxx prvků x xxxxxxxxxxxxxx konduktivita.
B) Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx


xxxx xxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxx popela x % xxxxxxx

0,6

1,0

1,0

xxxxxxxxx xxxxxxxxxx jako xxxxxxxx xxxx v % xxxxxxx

65,0

60,0

60,0

xxxxxxxxx xxxxxxxx x % xxxxxxx

5,0 2)

10,0

10,0

xxxxx xxxx x % xxxxxxx

20,0

20,0

20,0

xxxxxxxx (xxxx/xx) nejvýše

40,0

40,0

40,0

hydroxymethylfurfural x mg/kg xxxxxxx

40,0

40,0

40,0

xxxxx xx xxxx nerozpustných xxxxx 3) v % nejvýše

0,10

0,10

0,10

elektrolytická xxxxxxxxxxxx x xX.x-1

xxxxxxx 55

90 - 130

50 - 105
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 4 x xxxxxxxx x. 334/1997 Sb.
Členění xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny

Druh

Skupina

Podskupina

Nečokoládové xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx x xxxxxxxxxxx
x xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxx


xxxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxx xxxxx xxxxxx (xxxxxxx, xxxx, xxxxxxxxx, sušené xxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx x další)


želé
sójové xxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxx
xxxxxx
xxxxxxx xxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx)
xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx



xxxxxxxx

xxxxxxxxx (bubble xxx)
xxxxxxxx
xxxxxxxxx


xxxxxx



xxxxx



xxxx

x xxxxxxx náplní
s xxxxxxxx (sirupovou) xxxxxx


xxxxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx lískooříškové, xxxxxxxx, arašídové xxxx xxxxxxxx
Původní znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 5 x xxxxxxxx č. 334/1997 Sb.
Tabulka 1
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx jakost

skupina

vlhkost xxxxxxx x % xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxx xxxxxxx v % xxxxxxxxx

xxxxxxxx

-

2.0 4)

xxxxxxxxxxxx xxxxx

-

2.5 4)

želé

22.0

2,0 5)

xxxxxx x xxxxxxxxx cukrovinky

-

3.0 5)

xxxxxxxx cukrovinky

22.0

2.0 5)

rahat, xxxxxx

20.0

2.0 5)

xxxxxxx xxx

8.0

2.0 4)

xxxxxxxxxx výrobky

19.0

4.0 5)

pěnové

25.0

2.5 5)

xxxxxxxxx

12.0

1.5 5)

xxxxxxxxxx x xxxxxxxx

7.0


xxxxxxx

3.0

3.0 5)

Xxxxxxxx:

xxx 105 °X

xxx 900 °X

xxxxxx xxxxxxxxx

7.5

10.0 5)

xxxxxxxxx

7.5

7.0 5)

xxxxxxxx

7.5

7.0 5)

xxxxxx:



xxxxxxxxx

3.0

2.0 5)

xxxx xxxxxxx

5.0

2.0 5)

xxxxxxxxxxx

6.0

2.0 5)

roksy

6,0

2.0 5)

furé

-

2.0 4)

xxxxxxxxx xxxx xxxxx

2,0

3.0 5)
X xxxxxxx balených xx sáčků xxxx xxx podíl xxxxxx xxxxxx xxxxxxx
xxxxxx x xxxx 2%
komprimáty 5%.
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxx odchylky

do 105 x

- 10%

xx xxxx xxx 105 - 150 x

- 8%

xx více jak 150 - 250 x

- 5%

od xxxx xxx 250 - 500 x

- 3%

od xxxx xxx 500 - 1000 g

- 2%

xxx 1000 g (x xxxxxxxxxxx)

- 1%
Xxxxxxxxxxx >>>
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx x. 334/1997 Sb.
Členění na xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxx

xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx


xxxx xxxxx x xxxxxx

xxxx kakaa x xxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
xxxxxxx xxxxxxx xxxx,
xxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx,
xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx prášek


směs xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x cukrem

slazená směs xxxxxxxxx prášku xx xxxxxxxx obsahem tuku
slazená xxxx x xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx č. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx č. 334/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxxxx xxxxxx


xxxxx kakaového xxxx x xxxxxx v %

xxxxx xxxxxxxx v % xxxxxxx

xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx sušině x % xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxx (xxxxx)

xxxxxxx 20,0

7,0

13,0

kakaový xxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx 8
nejvýše 20

7,0

13,0
Xxxxxxx 2 - Xxxxx xxxxx s xxxxxx


xxxxx xxxxxxxxx prášku 6) v xxxxxx x %

xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx v %

xxxxx vlhkosti v % nejvýše

obsah xxxxxx x % xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx (slazené xxxxx)

xxxxxxx 25,0

xxxxxxx 75,0

5,0

4,0

slazená xxxxxxx xxxx (xxxxxxx xxxx x kakaem)

nejméně 20,0

xxxxxxx 80,0

5,0

4,0

xxxxxxx směs x xxxxxxxx chutí xxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx 20,0

xxxxxxx 80,0

5,0

4,0

xxxxxxx prášek (slazené xxxxxxxxx xxxxx)

xxxxxxx 25,0

nejvýše 75,0

5,0

4,0

xxxxxxx odtučněná kakaová xxxx (slazená xxxx xxxxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx tuku)

nejméně 20,0

xxxxxxx 80,0

5,0

4,0

slazená xxxx x xxxxxxxx chutí (xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx)

xxxxxxx 20,0

nejméně 80,0

5,0

4,0
Tabulka 3 - Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xx 100 x

- 5%

101 - 250 g

- 3%

251 - 500 x

- 2%

501 - 1000 x

- 1%
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 8 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx čokolád x xxxxxxxxxxxx cukrovinek xx druhy, skupiny x xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx
xxxxx
xx xxxxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxx
xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx
xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx
xxxx
xxxxx xx sníženým xxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxx xx xxxxxxxx obsahem xxxxxxxxx

xxx xxxxxx, xxxxxx, xxxx x xxxxxxxxx



xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx


xxxx,xxxxxx xxxx xxxxx xxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxx



xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx,
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx,
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx,
xxxxxxxxxx xxxxxx mléčná x xxxxxxxxxxx mlékem,
čokoládová xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx,
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx,
xxxxxxxxxx poleva xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx,
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx,



xxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx kakaových xxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxxxx cukrovinky

formované

formované x různých xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx polev x různými xxxxxxxx (xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx)


xxxxxx

xxxxx druhy xxxxxx (xxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx) xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx


xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxx


xxxxxx

xxxxx xxxxx přísady xxxxxxxxx xxxxxxxxx


xxxxxxxxxx dražé

podle xxxxx xxxxxx


xxxxxxx xxxxxxx

x mléčné xxxxxxxx
x xxxxx xxxxxxxx


xxxxxxxxxx xxxxx nebo čokoládové xxxxxxxxx

xxxxxxx lískooříškové, mandlové xxxxxxxxx xxxx kokosové


čokoládové xxxxxx x xxxxxx

Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 9 x vyhlášce x. 334/1997 Sb.
Tabulka 1
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxx % xxxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxx xxxx

Xxxxx tukuprosté xxxxxxx xxxxxx

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx sušiny

Obsah xxxxxxxx xxxx

Xxxxx xxxxxxxxxx mléčné xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxx tuku

Obsah xxxxxxxxx xxxxxx xxxx. xxxxx

Xxxxxxxxx čokoláda

=
> 50

=
< 58






Xxxxxxxx xxxxx

=
&xx; 18

=
&xx; 14

=
&xx; 35





Xxxxxxxx xx xxxxxx

=
&xx; 18

=
&xx; 12

=
&xx; 30





Xxxxxxxxxxx čokoláda


=
> 10

=
&xx; 40


=
&xx; 7



Mléčná čokoláda


=
> 2.5

=
&xx; 25

=
&xx; 3.5

=
> 10.5

=
&xx; 25

=
&xx; 55

Xxxxxx xxxxxxxx x vysokým xxxxxxx mléka


=
> 2.5

=
> 20

=
&xx; 5

=
&xx; 15

=
&xx; 25

=
&xx; 55

Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx


=
&xx; 2.5

=
&xx; 25

=
&xx; 0.5

=
&xx; 14

=
&xx; 25

=
&xx; 55

Xxxxxxxxx xxxxxxxx


=
&xx; 2.5

=
> 25

=
&xx; 7

=
&xx; 3 &xx; 14

=
&xx; 25

=
&xx; 55

Xxxx xxxxxxxx

=
&xx; 18

=
&xx; 0.5

=
&xx; 18

=
&xx; 3

=
&xx; 15

=
> 25

=
&xx; 55

Xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx obsahem xxxxxxxxx

=
&xx; 18

=
&xx; 14

=
&xx; 35





Xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx


=
&xx; 2.5

=
&xx; 25

=
> 3.5

=
> 10.5

=
&xx; 25

=
< 55

Xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx

=
&xx; 12

=
&xx; 14

=
&xx; 32




=
> 55

Xxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx vločky


=
> 2.5

=
> 20

=
&xx; 3.5

=
&xx; 10.5

=
&xx; 12

=
&xx; 66

Hořká čokoládová xxxxxx

=
&xx; 31

=
&xx; 2.5

=
> 35





Xxxxxxxxxxx čokoládová xxxxxx


=
&xx; 10

=
&xx; 35


=
&xx; 4



Xxxxxx xxxxxxxxxx poleva


=
> 2.5

=
> 25

=
&xx; 3.5

=
&xx; 10.5

=
&xx; 31

=
&xx; 55

Xxxxxx čokoládová xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx


=
&xx; 2.5

=
&xx; 25

=
< 0.5

=
&xx; 14

=
&xx; 31

=
< 55

Xxxxxx čokoládová poleva x vysokým xxxxxxx xxxxx


=
&xx; 2.5

=
&xx; 20

=
> 5

=
&xx; 15

=
&xx; 25

=
&xx; 55

Xxxxx světlá xxxxxxxxxx xxxxxx


=
&xx; 1

=
&xx; 20

=
&xx; 5

=
&xx; 15

=
> 31

=
&xx; 55

Xxxxxxxxxx xxxxxx bílá


=
< 0.5






Xxxxxx xxxxxxxxxx poleva xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx


=
&xx; 2.5

=
> 25

=
&xx; 3.5

=
&xx; 10.5

=
> 25

=
< 55

Xxxxx čokoládová xxxxxx xx níženým xxxxxxx xxxxxxxxx

=
&xx; 18

=
&xx; 14

=
&xx; 25




Xxxxxxxx:
1) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 1,5 % mleté xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx.
2) Xxxxxxx čokolády x xxxxxxxxx, xxxx xxxx. xxxxxxxx, xxxxxx, arašídy, xxxxxxx xxxxxxxx nejméně 5 % xxxxxx.
3) Xxxxxxxx s přídavkem xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx, jádrovin a xxxxxxx složek xxxxxxxx xxxxxxx 60% čokoládové xxxxxx z xxxxxxx xxxxxxxxx výrobku.
4) U xxxxxx čokolády xxxxx xxxxxx xxxxxxx 25% xxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na čokoládové xxxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x % x xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxx x % xxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

35 - 65

3,0

xxxxxxxxxx xxxxx

20 - 75

3,0

máčené xxxxxxxxxx

15 - 50

3,0

xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

7 - 25

3,0

nugáty

7 - 25

3,0
Poznámka:
Za xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx považují x kombinované xxxxxxxx xxxxx x sezonní xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx i xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx 7% x xxxxxxx hmotnosti xxxxxxx.
Xxxxxxx 3
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx

xx 50 x

- 10 %


xxxxx xxx 50 xx 100 x

- 5 %


xxxxx xxx 100 xx 250 g

- 3 %


větší než 250 xx 500 x

- 2 %


větší xxx 500 do 1000 g

- 1 %

xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

xx 105 x

- 10 %


xxxxx xxx 105 do 150 x

- 8 %


xxxxx xxx 150 xx 250 x

- 5 %


xxxxx než 250 xx 500 x

- 3 %


xxxxx xxx 500 xx 1000 x

- 1 %
Xx. XX
Xxxxxxxxx ustanovení
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx oběhu xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx potravin podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx 1. xxxx 2001.
Xx. II xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 94/2000 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.9.2000

Informace
Xxxxxx xxxxxxx x. 334/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx dnem 31.12.1997, x xxxxxxxx ustanovení §3, 9, 14, 19 x 24, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Xx znění xxxxxx xxxxxxxx předpisu xxxx xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č.:
94/2000 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX č. 334/97 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x) x k) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně a xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx přírodní xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxx kakaa x xxxxxx, xxxxxxxx x čokoládové xxxxxxxxxx
x xxxxxxxxx od 1.9.2000
Xxxxxx xxxxxxx x. 334/97 Xx. byl zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 76/2003 Sb. x xxxxxxxxx ode xxx, kdy xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx XX x XX (1.5.2004).
Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se xxxx xxxxxx xxxxxxxxx změna xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x způsobu xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, o xxxxxxxxx xxxxxxxx od údajů x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx symbolem "x".
2) X xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx z trnovníku xxxxx (Xxxxxxx pseudoacacia) xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 10,0 %.
3) X xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx 0,50 % xx xxxx xxxxxxxxxxxxx látek.
4) xxxxx xxxxxx v xxxxxxxx xxxxxx
5) obsah xxxxxx x xxxxxx
6) x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx s xxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxxx kakaového xxxxxx x xxxxxx