Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 01.04.1998.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.04.1998 do 30.08.2000.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro přírodní sladidla, med, nečokoládové cukrovinky, kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem, čokoládu a čokoládové cukrovinky

334/97 Sb.

ODDÍL 1. Přírodní sladidla §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Technologické požadavky §5
Uvádění do oběhu §6
ODDÍL 2. Med §7
Členění na skupiny §8
Označování §9
Požadavky na jakost §10
Uvádění do oběhu §11
ODDÍL 3. Nečokoládové cukrovinky §12
Členění na skupiny a podskupiny §13
Označování §14
Požadavky na jakost §15 §16
ODDÍL 4. Kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem §17
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §18
Označování §19
Požadavky na jakost §20 §21
ODDÍL 5. Čokoláda a čokoládové cukrovinky §22
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §23
Označování §24
Požadavky na jakost §25
Uvádění do oběhu §26
Přechodné ustanovení §27
Účinnost §28
PŘÍLOHA 1: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 3: Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 4: Členění nečokoládových cukrovinek na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 6: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 8: Členění čokolád a čokoládových cukrovinek na druhy, skupiny a podskupiny
č. 94/2000 Sb. - Čl. II
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§1
Xxx účely xxxx xxxxxxxx se rozumí
a) xxxxxxxxxx sladidly xx xxxx rozpustné sladce xxxxxxxxxx xxxxx na xxxx přírodních xxxxxxxxx, xxxxxxx sacharózy, xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx, moučky, xxxxxx, homolí, popřípadě xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx z xxxxx xxxxxxx na xxxx xxxxxxx roztoků sacharózy.
§2
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 1.
Původní znění - xxxxxxxx od 1.4.1998 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v zákoně x xx xxxxxxxx xxxxxxxx 1) se xxxxxx
x) xxxx xxxxxxxx x podskupinou, kromě xxxxxxxx výrobků x xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx cukru v xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx jiný xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx (xxxx. xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx).
(2) Cukr xxxx je xxxxx xxxxxxx xxxxx "cukr xxxx xxxxxxxxxxx A" xxxx "xxxx xxxx X" a xxxx xxxxxxxx xxxxx "xxxx xxxx specifikace B" xxxx "xxxx xxxx X".
(3) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx jsou xxxxxxx x xxxxxxx x. 2.
§4
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx v příloze č. 2.
§5
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Cukr xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx.
Původní znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 94/2000 Xx.)
§6
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxx, s výjimkou xxxxx xxxxxx, xx xxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx 30 °X x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %.
(2) Xxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(3) Xxxxxx xxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 25 °X.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 94/2000 Xx.)
§7
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxx xxxxxxxxx přírodního xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx vytvořena xxxxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx šťáv xxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxx x xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx) xxxx xx xxxxxx xxxxxxx rostlin x kterou xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, uskladňují a xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxx xxx pocházející xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx,
x) medem xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx xxx získaný xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx medem med xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x prodávaný x xxxxxxxxxx celých xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx medem xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx bez xxxxx xx použití mírného xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx plástů xxx xxxxx.
§8
Xxxxxxx xx skupiny
(1) Xxx xx xxxxx xx xxxxxxx
x) xxxxxxx,
x) medovicový,
x) smíšený.
(2) Xxxxxxxxx xxx způsobu xxxxxxxxx
a) xxxxxxxx xxx,
x) xxxxxxxxxxx xxx,
c) lisovaný xxx,
x) xxxxxxxx xxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.4.1998 xx 31.8.2000 (do xxxxxx č. 94/2000 Xx.)
§9
Xxxxxxxxxx
(1) Med musí xxx xxxxxxx živočišným xxxxxx xxxxx. Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxx včely xxxxxxxxx.
(2) Xxx se xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx. X xxxx xxxxxxxxx xx xxxx xxxx xxxxx i xxxxx jednodruhový xxxx xxxxxx.
(3) Xxx xx xxxx xxxxxxxx způsobem xxxxxxxxx. X xxxxxxx, xx se xxxxx x xxx vytočený, xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
(4) Xxxx xxxxxxx xxx xx xxxxxx med, který xxx xx získání xxxxxxxxxxxxx upraven do xxxxxxxxx konzistence x xxxxx je tvořen xxxxx jemných krystalů.
(5) Xxxx xxx x xxxxxxxxx xx xxxxxx xxx, xxxxx obsahuje xxxxx xxxx více xxxx plástečkového medu.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§10
Xxxxxxxxx na xxxxxx
(1) Xx xxxx xxxxx xxx přidány žádné xxxxx a xxxxx x xxxx základních xxxxxx x xxx xxxxx xxx xxxxxx.
(2) Xxx nesmí
a) xxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxx,
x) xxxxx xxxxxx xxxx xxxxx,
x) xxx xxxxxx do xxxxxx xxxx, že xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx anebo xx xxxxxx neaktivní,
d) xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze x. 3.
§11
Xxxxxxx xx xxxxx
Xxx xx xxxxxxxx v xxxxxxx prostorách při xxxxxxx nejvýše xx 25 °X a xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 70 %.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§12
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx (xxxx xxx "xxxxxxxxxx") xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx složku xxxxx cukry x xxxxx xxxxxxxx nejvýše 5 % xxxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx konzistence, xx xxxxxx xxxx xxxxxxx, s různou xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxx dražé xxxxxxxxxx xxxxx až xxxxx xxxxxxxxxxx s xxxxxxx vložkami, x xxxxxxx xxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx přídavkem xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx nebo želatiny,
e) xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx obsahující xxxx nebo arašídy xx tvaru xxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxx,
x) xxxxxxx škrobové želé xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx cukru x xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx cukrosirupový xxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx šlehaná kandytová xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx pastovité konzistence, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů x xxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx ze xxxxx cukru, xxxxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxx, xxxxxxxxx dalších xxxxxxx, xxxxxxx charakteristickou xxxxxx xxxxx xxxxxxx z xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx z xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx x přídavkem xxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx lisováním xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx směsí xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxx,
x) žvýkačkou xxxxxxxxxx výrazně xxxxxxxx xx xxxxx konzistence x xxxxxxx příchutěmi,
n) xxxxxx xxxxxxxxxx neplněné x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx a škrobového xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx x xxxxx, xxxxx konzistence,
o) xxxxx xxxxxxxxxx tvrdé xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx lízátek, xxxxx xxxxx xxx xx xxxxxxx barevné xxxxxxx x ochucených xxxxxxxxxxx xxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxx xxxxx, sklovité, tvrdé xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx 13 % xxxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx cukrovinkami xxxxxxxxxx xxxxxxx pěnovité, xxxxx xxxxxxxx, žvýkavé xxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x škrobu.
§13
Členění xx skupiny a xxxxxxxxxx
Členění na xxxxxxx a podskupiny xx uvedeno x příloze č. 4.
§14
Označování
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 5 xxxxxxx 2.
§15
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 5 xxxxxxx 1.
Původní znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 94/2000 Xx.)
§16
Xxxxxxx xx xxxxx
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xx 25 °C a xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§17
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxxxxx xxxx fermentovaná x xxxxxx semena xxxxxxxxxx ( Xxxxxxxxx xxxxx X.),
x) kakaovou xxxx xxxxxxx boby xxxxxxx nebo xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx 5 % xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx a xxxxxxx popela 10 % hmotnostních x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx drť xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx na xxxxxx xxxxx xxx snížení xxxxxx přirozeného tuku,
d) xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx x kakaových xxxx nebo z xxxxxx částí,
e) kakaovým xxxxxxx (dále jen "xxxxxx") potravina xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, z xxxxx xxx xxxxxxxx odstraněn xxxxxxx tuk,
f) směsí xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx x určitém xxxxxx.
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§18
Xxxxxxx na druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny je xxxxxxx x příloze x. 6.
§19
Označování
(1) Xxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx kakaa x xxxxxx názvem xxxxxxxxxx.
(2) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxx od hmotnosti xxxx xxxxxxx x příloze č. 7 xxxxxxx 3.
§20
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7 xxxxxxxxx 1 a 2.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx č. 94/2000 Xx.)
§21
Xxxxxxx xx oběhu
Kakaový xxxxxx x xxxxx xxxxx s cukrem xx xxxxxxxx při xxxxxxx xx 25 °X a xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§22
Xxx účely této xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx, mléčných xxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx látek xxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
x) čokoládovými xxxxxxxxxxxx potraviny, x xxxxxxx xxxxx kakaových xxxxxxxx xxxx xxxxxxx 5 % x xxxxxxxx na xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxxxx prášek nebo xxxxxxx xxx,
x) čokoládovým xxxxxxx potravina, u xxxxx xxxxx kakaových xxxxxxxx xxxx xxxxxxx 15 % x xxxxxxxx na xxxxxx.
§23
Xxxxxxx xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Členění xx druhy, xxxxxxx x podskupiny xx xxxxxxx v příloze č. 8.
§24
Xxxxxxxxxx
(1) U xxxxxxx xx x názvu xxxxxxx xxxxx vždy
x) xxxx x xxxxxxx,
b) xxxxx xxxxxx, xxxxx výrobek xxxxxxxxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx ovoce,
x) x čokoládových polev xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(2) X xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx x názvu výrobku xxxxx druh x xxxxxxxxxx xxxx skupina x xxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx balení xxxx xxxxxxx v příloze č. 9 xxxxxxx 3.
§25
Požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 9 xxxxxxxxx 2 x 3.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§26
Xxxxxxx do oběhu
Čokoláda x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xx 20 °X x xxxxxxxxx xxxxxxxx vzduchu xxxxxxx 70 %.
Xxxxxxxxxxx >>>
§27
Přechodné xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx, nečokoládových xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x směsi xxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx cukrovinek xxxxxxxx v xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 do 31. xxxxxx 1998 se xxxxxxxx xxxxx xxxxx §6 xxxxxx.
§28
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx §3, 9, 14, 19 x 24, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. dubna 1998.
Ministr:
Xxx. Xxx v. x.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx č. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx a podskupiny

druh

skupina

podskupina

cukr

cukr xxxxx xxxx

xxxxxxx


xxxx xxxx

xxxxxxx


xxxx xxxxxxxx

xxxxxx


xxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx



xxxxxxxxx xxxx (xxxxxx, xxxxx, xxxxxx)



xxxx x xxxxxxxxx



xxxxxxxx xxxx



xxxxxx



xxxxxx výrobky x xxxxx

xxxxxxxxxxx sirob



karamel

ostatní xxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx, fruktóza x xxxxx

Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 2 x xxxxxxxx x. 334/1997 Sb.
Fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
1. Cukr

skupina

sacharóza % xxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxx

xxxxx % xxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxx

xxxxxxxx xxxx %
xxxxxxx

xxxxxx xxxxxxx %
xxxxxxx

xxxxx v roztoku xxx 420 nm (X.X.)
xxxxxxx

xxxx xxxxx xxxx

99,7

0,01

0,04

0,1

22,5

xxxx xxxx

99,7

0,04

0,04

0,1

60

xxxx xxxxxxxx

99,5

0,10

0,10

0,1

150

xxxx xxxxxx x protihrudk. látkami xxxxxxx 3 %

96,7

0,04

0,10

0,2

-

tvarovaný xxxx

99,5

0,04

0,10

0,25

150

xxxx x xxxxxxxxx

90,0

-

-

1,2

-

xxxxxxxx xxxx

97,5

0,8

0,09

1,4

-

xxxxxx

98,5

0,45

-

0,45

-

X xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx nerozpustných xxxxx xxxxxxx 50,0 xx/xx x výjimkou xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx látkami x xxxxx s xxxxxxxxx.
Xxxxxxx xxx velikosti xxxxxx xxxxxxxxx:

xxxxx strany

podíl % xxxxxxxxxx

xxx xxxx x xx

xxxx krystal

cukr xxxxxxx

xxxx xxxxxx

2,00 - 0,4

xxxxxxx 70

-

-

0,80 - 0,16

-

xxxxxxx 70

-

xxx 1,00


nejvýše 5


0,80 - 0,40

-

-

xxxxxxx 5

xxx 0,40



xxxxxxx 95
Dělení xxxxx xxxxx x velikosti xxxxxx sacharózy :
a) xxxx krystal xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx sypká,
b) xxxx xxxxxxx xx xxxx menších nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, volně xxxxx,
x) xxxx xxxxxx je xxxxx sypká xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx cukr je xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xx omak xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xx směs velkých xxxxxxxx a xxxxxxxx, xxxxx až hnědé xxxxx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx

1. xxxx xxxxxxx a xxxxxxx

xxxxxx xxxxx u 100 xx

- 3,0 %

xx 0,5 kg

- 1,5 %

xx 1,0 xx

- 1,0 %

xx 2 xx xx 5 xx

- 0,8 %

2. xxxx xxxxxx

xx 0,5 xx

- 2,5 %

xx 1 kg

- 2,0 %

3. Xxxxxxxxx xxxx

xx 0,5 kg

- 2,5 %

xx 1 kg

- 2,0 %
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx balení x xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx odebraných x xxxxxxx xxxx, xxxx xxxxxxxxx nejméně xxxxxxxxx deklarované.
2. Tekuté xxxxxxx x cukru

parametry

invertovaný xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx %

nejméně 73

xxxxxxx 73

xxxxxxxx xxxx x xxxxxx %

nejméně 40

xxxxxxx 50

xX

2 - 5,5

4 - 6

xxxxx xxxxxxxx mg.kg-1 (inverze xxxxxxxxx)

xxxxxxx 150

-

chuť

sladká

nahořklá
3. Xxxxxxx xxxxxxxx sladidla
a) Xxxxxxxx


xxxxxxxx (X-xxxxxxx) % xxxx. sušiny
nejméně

sušina % xxxx.
xxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxx %
xxxx. xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx monohydrát

95,5

90

0,25

dextróza xxxxxxx

99,5

98,0

0,25
x) Fruktóza


ztráta xxxxxxx %
xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx %
xxxxxxx

xxxxx xxxxxxx xxx 420 xx (I.U.)
nejvýše

pH

fruktóza

0,5

0,1

30

4,5 - 7,0
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x chemické požadavky xx jakost
A) Smyslové xxxxxxxxx

xxx

xxxxxxxxxxx a xxxxxx

xxxx

xxxxx

xxxxxxx

xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx krystalická

výrazně xxxxxx xx škrablavá

vodově xxxxx xx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxx xx xxxxxxx žlutá

medovicový

mírně xx silně xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx krystalická

sladká popřípadě xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xx červenohněda

smíšený

mírně xx xxxxx viskózní, xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx
Xxxxxxxx:
Xxx určení xxxxxxx x původu xxxx xx xxxxxxxxxxx mikroskopický xxxxx xxxxxxxxxx pylových xxx, xxxxxxxxxxxx prvků x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
X) Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx


xxxx medu

požadavek

květový

medovicový

smíšený

obsah popela x % xxxxxxx

0,6

1,0

1,0

xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx x % xxxxxxx

65,0

60,0

60,0

xxxxxxxxx xxxxxxxx x % xxxxxxx

5,0 2)

10,0

10,0

obsah xxxx v % xxxxxxx

20,0

20,0

20,0

xxxxxxxx (xxxx/xx) xxxxxxx

40,0

40,0

40,0

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx x xx/xx xxxxxxx

40,0

40,0

40,0

xxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx 3) x % xxxxxxx

0,10

0,10

0,10

xxxxxxxxxxxxxx konduktivita x mS.m-1

nejvýše 55

90 - 130

50 - 105
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx č. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx cukrovinky

karamely

tukové x xxxxxxxxxxx
x xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxx


xxxxxxxxxxxx dražé

podle druhu xxxxxx (cukrová, želé, xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx x další)


želé
sójové pochoutky
arašidové xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxx
xxxxxx
xxxxxxx xxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx)
xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx



xxxxxxxx

xxxxxxxxx (xxxxxx xxx)
xxxxxxxx
xxxxxxxxx


xxxxxx



xxxxx



xxxx

x xxxxxxx náplní
s xxxxxxxx (xxxxxxxxx) xxxxxx


xxxxx xxxx pomazánky

zejména xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx č. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx 1
Fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx jakost

skupina

vlhkost xxxxxxx x % hmotnosti

obsah xxxxxx nejvýše v % xxxxxxxxx

xxxxxxxx

-

2.0 4)

nečokoládové xxxxx

-

2.5 4)

xxxx

22.0

2,0 5)

xxxxxx x arašídové xxxxxxxxxx

-

3.0 5)

xxxxxxxx xxxxxxxxxx

22.0

2.0 5)

xxxxx, xxxxxx

20.0

2.0 5)

turecký xxx

8.0

2.0 4)

xxxxxxxxxx výrobky

19.0

4.0 5)

pěnové

25.0

2.5 5)

xxxxxxxxx

12.0

1.5 5)

xxxxxxxxxx s xxxxxxxx

7.0


xxxxxxx

3.0

3.0 5)

Xxxxxxxx:

xxx 105 °X

xxx 900 °X

xxxxxx xxxxxxxxx

7.5

10.0 5)

dražované

7.5

7.0 5)

xxxxxxxx

7.5

7.0 5)

xxxxxx:



xxxxxxxxx

3.0

2.0 5)

xxxx kandyty

5.0

2.0 5)

xxxxxxxxxxx

6.0

2.0 5)

xxxxx

6,0

2.0 5)

furé

-

2.0 4)

xxxxxxxxx xxxx pasty

2,0

3.0 5)
X xxxxxxx xxxxxxxx xx sáčků může xxx xxxxx xxxxxx xxxxxx nejvýše
dropsy x xxxx 2%
komprimáty 5%.
Tabulka 2
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xx 105 x

- 10%

od xxxx xxx 105 - 150 g

- 8%

xx více xxx 150 - 250 x

- 5%

xx xxxx xxx 250 - 500 g

- 3%

od xxxx jak 500 - 1000 g

- 2%

xxx 1000 x (x xxxxxxxxxxx)

- 1%
Pokračování >>>
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxx

xxxxxxx prášek
odtučněný xxxxxxx xxxxxx


xxxx xxxxx s xxxxxx

xxxx xxxxx x xxxxxx

xxxxxxx kakaový xxxxxx,
xxxxxxx xxxxxxx směs,
slazená směs x xxxxxxxx xxxxx,
xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx


xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx

xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx tuku
slazená xxxx x xxxxxxxx xxxxx xx sníženým xxxxxxx xxxx
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 7 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx požadavky na xxxxxx xxxxxxxxx prášků
Tabulka 1 - Xxxxxxx xxxxxx


xxxxx xxxxxxxxx xxxx x sušině v %

xxxxx vlhkosti x % xxxxxxx

xxxxx xxxxxx x tukuprosté xxxxxx x % xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxx (xxxxx)

xxxxxxx 20,0

7,0

13,0

kakaový xxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx 8
xxxxxxx 20

7,0

13,0
Xxxxxxx 2 - Xxxxx xxxxx s xxxxxx


xxxxx kakaového xxxxxx 6) x xxxxxx x %

xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x %

xxxxx xxxxxxxx x % nejvýše

obsah xxxxxx x % xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx (xxxxxxx xxxxx)

xxxxxxx 25,0

xxxxxxx 75,0

5,0

4,0

xxxxxxx xxxxxxx směs (slazená xxxx x xxxxxx)

xxxxxxx 20,0

xxxxxxx 80,0

5,0

4,0

xxxxxxx směs x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx 20,0

xxxxxxx 80,0

5,0

4,0

xxxxxxx xxxxxx (xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx)

xxxxxxx 25,0

xxxxxxx 75,0

5,0

4,0

xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx (slazená xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx)

xxxxxxx 20,0

xxxxxxx 80,0

5,0

4,0

slazená xxxx x kakaovou xxxxx (xx sníženým xxxxxxx xxxx)

xxxxxxx 20,0

xxxxxxx 80,0

5,0

4,0
Tabulka 3 - Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky

hmotnostní xxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xx 100 x

- 5%

101 - 250 x

- 3%

251 - 500 x

- 2%

501 - 1000 x

- 1%
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx
xxxxx
xx vaření
hořkomléčná
mléčná
mléčná x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx
xxxxxx s odstředěným xxxxxx
xxxxxxxxx
xxxx
xxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx sacharózy
mléčná xx xxxxxxxx obsahem xxxxxxxxx

xxx xxxxxx, xxxxxx, nebo x xxxxxxxxx



xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx


xxxx,xxxxxx xxxx xxxxx xxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxx



xxxxxxxxxx xxxxxx hořká,
čokoládová xxxxxx hořkomléčná,
čokoládová poleva xxxxxx,
xxxxxxxxxx xxxxxx mléčná x xxxxxxxxxxx mlékem,
čokoládová xxxxxx xxxxxx s xxxxxxx obsahem xxxxx,
xxxxxxxxxx xxxxxx velmi xxxxxx,
xxxxxxxxxx xxxxxx bílá,
čokoládová xxxxxx xxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx,
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx sníženým xxxxxxx sacharózy,



tukové polevy

čokoládová xxxxxx xxxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxxx poleva x xxxxxxxxxx tuky

Čokoládové xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx polev x xxxxxxx náplněmi (xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx)


xxxxxx

xxxxx xxxxx xxxxxx (xxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x dalšími) xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx


xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxx směsi


nugáty

podle xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx


xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxx druhu xxxxxx


xxxxxxx xxxxxxx

x xxxxxx xxxxxxxx
x xxxxx xxxxxxxx


xxxxxxxxxx xxxxx nebo čokoládové xxxxxxxxx

xxxxxxx lískooříškové, xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx


xxxxxxxxxx xxxxxx v xxxxxx

Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx č. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost čokolád x xxxxxxxxxxxx polev x xxxxxxxxxxxx % xxxxxxxxxx na xxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxx xxxx

Xxxxx tukuprosté xxxxxxx xxxxxx

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx

Xxxxx mléčného xxxx

Xxxxx tukuprosté mléčné xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxx tuku

Obsah xxxxxxxxx xxxxxx xxxx. xxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

=
&xx; 50

=
&xx; 58






Xxxxxxxx hořká

=
> 18

=
&xx; 14

=
&xx; 35





Xxxxxxxx xx xxxxxx

=
&xx; 18

=
&xx; 12

=
&xx; 30





Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx


=
&xx; 10

=
&xx; 40


=
&xx; 7



Xxxxxx xxxxxxxx


=
&xx; 2.5

=
&xx; 25

=
> 3.5

=
&xx; 10.5

=
&xx; 25

=
< 55

Xxxxxx xxxxxxxx x vysokým xxxxxxx xxxxx


=
&xx; 2.5

=
&xx; 20

=
&xx; 5

=
&xx; 15

=
> 25

=
&xx; 55

Xxxxxx čokoláda x xxxxxxxxxxx mlékem


=
> 2.5

=
&xx; 25

=
> 0.5

=
&xx; 14

=
&xx; 25

=
< 55

Smetanová xxxxxxxx


=
&xx; 2.5

=
> 25

=
&xx; 7

=
&xx; 3 < 14

=
&xx; 25

=
&xx; 55

Xxxx xxxxxxxx

=
&xx; 18

=
< 0.5

=
&xx; 18

=
&xx; 3

=
> 15

=
&xx; 25

=
&xx; 55

Xxxxx čokoláda xx sníženým xxxxxxx xxxxxxxxx

=
&xx; 18

=
&xx; 14

=
> 35





Xxxxxx čokoláda se xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx


=
&xx; 2.5

=
&xx; 25

=
> 3.5

=
&xx; 10.5

=
&xx; 25

=
&xx; 55

Čokoládová xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx

=
&xx; 12

=
&xx; 14

=
> 32




=
&xx; 55

Xxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx


=
&xx; 2.5

=
&xx; 20

=
&xx; 3.5

=
> 10.5

=
&xx; 12

=
&xx; 66

Xxxxx čokoládová xxxxxx

=
&xx; 31

=
&xx; 2.5

=
> 35





Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx


=
&xx; 10

=
&xx; 35


=
&xx; 4



Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx


=
&xx; 2.5

=
&xx; 25

=
&xx; 3.5

=
&xx; 10.5

=
&xx; 31

=
&xx; 55

Mléčná xxxxxxxxxx xxxxxx s odstředěným xxxxxx


=
&xx; 2.5

=
&xx; 25

=
< 0.5

=
&xx; 14

=
&xx; 31

=
< 55

Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx


=
&xx; 2.5

=
> 20

=
&xx; 5

=
&xx; 15

=
> 25

=
> 55

Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx


=
&xx; 1

=
&xx; 20

=
&xx; 5

=
&xx; 15

=
&xx; 31

=
&xx; 55

Xxxxxxxxxx xxxxxx bílá


=
< 0.5






Xxxxxx čokoládová xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx


=
&xx; 2.5

=
&xx; 25

=
&xx; 3.5

=
&xx; 10.5

=
&xx; 25

=
< 55

Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx

=
&xx; 18

=
> 14

=
> 25




Xxxxxxxx:
1) Kávová čokoláda xxxxxxxx xxxxxxx 1,5 % xxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx.
2) Xxxxxxx čokolády s xxxxxxxxx, xxxx např. xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx obsahují nejméně 5 % přísad.
3) Xxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx, jádrovin a xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 60% xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx výrobku.
4) X xxxxxx xxxxxxxx tvoří xxxxxx xxxxxxx 25% xxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x % x xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxx x % nejvýše

formované xxxxxxxxxx

35 - 65

3,0

čokoládové xxxxx

20 - 75

3,0

máčené xxxxxxxxxx

15 - 50

3,0

xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

7 - 25

3,0

xxxxxx

7 - 25

3,0
Poznámka:
Za xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx považují x kombinované dezertní xxxxx a xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx x nečokoládových xxxxxxxxxx, xxx podíl xxxxxxxxxx xxxxxx je xxxxxxx 7% z xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx 3
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx

xx 50 x

- 10 %


xxxxx xxx 50 xx 100 g

- 5 %


xxxxx než 100 xx 250 g

- 3 %


větší xxx 250 xx 500 x

- 2 %


xxxxx xxx 500 xx 1000 x

- 1 %

xxxxxxxxxx cukrovinky

do 105 x

- 10 %


xxxxx xxx 105 xx 150 x

- 8 %


xxxxx xxx 150 xx 250 x

- 5 %


xxxxx než 250 xx 500 x

- 3 %


větší xxx 500 do 1000 g

- 1 %
Čl. II
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx vyrobené x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx dnem xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx potravin xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxx používat do 1. xxxx 2001.
Xx. II xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 94/2000 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.9.2000

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 334/97 Xx. nabyl xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §3, 9, 14, 19 a 24, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
94/2000 Xx., kterým xx xxxx vyhláška XX x. 334/97 Xx., kterou se xxxxxxx §18 písm. x), x), x) x x) zákona x. 110/97 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, pro xxxxxxxx xxxxxxxx, med, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, kakaový xxxxxx x směsi kakaa x cukrem, xxxxxxxx x čokoládové xxxxxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Právní xxxxxxx x. 334/97 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 76/2003 Sb. x xxxxxxxxx xxx xxx, kdy xxxxxxxxx x xxxxxxxx smlouva x přistoupení ČR x EU (1.5.2004).
Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx označování xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "e".
2) U xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x trnovníku xxxxx (Robinia pseudoacacia) xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 10,0 %.
3) X xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx nejvýše 0,50 % xx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx.
4) obsah xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx
5) obsah xxxxxx x xxxxxx
6) v xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx prášku s xxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx prášku x sušině