Právní předpis byl sestaven k datu 01.04.1998.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.04.1998 do 30.08.2000.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro přírodní sladidla, med, nečokoládové cukrovinky, kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem, čokoládu a čokoládové cukrovinky
334/97 Sb.
ODDÍL 1. Přírodní sladidla §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Technologické požadavky §5
Uvádění do oběhu §6
ODDÍL 2. Med §7
Členění na skupiny §8
Označování §9
Požadavky na jakost §10
Uvádění do oběhu §11
ODDÍL 3. Nečokoládové cukrovinky §12
Členění na skupiny a podskupiny §13
Označování §14
ODDÍL 4. Kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem §17
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §18
Označování §19
ODDÍL 5. Čokoláda a čokoládové cukrovinky §22
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §23
Označování §24
Požadavky na jakost §25
Uvádění do oběhu §26
Přechodné ustanovení §27
Účinnost §28
PŘÍLOHA 1: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 3: Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 4: Členění nečokoládových cukrovinek na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 6: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 8: Členění čokolád a čokoládových cukrovinek na druhy, skupiny a podskupiny
č. 94/2000 Sb. - Čl. II
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§1
Xxx účely xxxx xxxxxxxx se rozumí
a) xxxxxxxxxx sladidly xx xxxx rozpustné sladce xxxxxxxxxx xxxxx na xxxx přírodních xxxxxxxxx, xxxxxxx sacharózy, xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx, moučky, xxxxxx, homolí, popřípadě xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx z xxxxx xxxxxxx na xxxx xxxxxxx roztoků sacharózy.
Původní znění - xxxxxxxx od 1.4.1998 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v zákoně x xx xxxxxxxx xxxxxxxx 1) se xxxxxx
x) xxxx xxxxxxxx x podskupinou, kromě xxxxxxxx výrobků x xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx cukru v xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx jiný xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx (xxxx. xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx).
(2) Cukr xxxx je xxxxx xxxxxxx xxxxx "cukr xxxx xxxxxxxxxxx A" xxxx "xxxx xxxx X" a xxxx xxxxxxxx xxxxx "xxxx xxxx specifikace B" xxxx "xxxx xxxx X".
(3) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx jsou xxxxxxx x xxxxxxx x. 2.
§5
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Cukr xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx.
Původní znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 94/2000 Xx.)
§6
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxx, s výjimkou xxxxx xxxxxx, xx xxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx 30 °X x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %.
(2) Xxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(3) Xxxxxx xxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 25 °X.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 94/2000 Xx.)
§7
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxx xxxxxxxxx přírodního xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx vytvořena xxxxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx šťáv xxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxx x xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx) xxxx xx xxxxxx xxxxxxx rostlin x kterou xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, uskladňují a xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxx xxx pocházející xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx,
x) medem xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx xxx získaný xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx medem med xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x prodávaný x xxxxxxxxxx celých xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx medem xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx bez xxxxx xx použití mírného xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx plástů xxx xxxxx.
§8
Xxxxxxx xx skupiny
(1) Xxx xx xxxxx xx xxxxxxx
x) xxxxxxx,
x) medovicový,
x) smíšený.
(2) Xxxxxxxxx xxx způsobu xxxxxxxxx
a) xxxxxxxx xxx,
x) xxxxxxxxxxx xxx,
c) lisovaný xxx,
x) xxxxxxxx xxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.4.1998 xx 31.8.2000 (do xxxxxx č. 94/2000 Xx.)
§9
Xxxxxxxxxx
(1) Med musí xxx xxxxxxx živočišným xxxxxx xxxxx. Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxx včely xxxxxxxxx.
(2) Xxx se xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx. X xxxx xxxxxxxxx xx xxxx xxxx xxxxx i xxxxx jednodruhový xxxx xxxxxx.
(3) Xxx xx xxxx xxxxxxxx způsobem xxxxxxxxx. X xxxxxxx, xx se xxxxx x xxx vytočený, xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
(4) Xxxx xxxxxxx xxx xx xxxxxx med, který xxx xx získání xxxxxxxxxxxxx upraven do xxxxxxxxx konzistence x xxxxx je tvořen xxxxx jemných krystalů.
(5) Xxxx xxx x xxxxxxxxx xx xxxxxx xxx, xxxxx obsahuje xxxxx xxxx více xxxx plástečkového medu.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§10
Xxxxxxxxx na xxxxxx
(1) Xx xxxx xxxxx xxx přidány žádné xxxxx a xxxxx x xxxx základních xxxxxx x xxx xxxxx xxx xxxxxx.
(2) Xxx nesmí
a) xxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxx,
x) xxxxx xxxxxx xxxx xxxxx,
x) xxx xxxxxx do xxxxxx xxxx, že xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx anebo xx xxxxxx neaktivní,
d) xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze x. 3.
§11
Xxxxxxx xx xxxxx
Xxx xx xxxxxxxx v xxxxxxx prostorách při xxxxxxx nejvýše xx 25 °X a xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 70 %.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§12
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx (xxxx xxx "xxxxxxxxxx") xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx složku xxxxx cukry x xxxxx xxxxxxxx nejvýše 5 % xxxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx konzistence, xx xxxxxx xxxx xxxxxxx, s různou xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxx dražé xxxxxxxxxx xxxxx až xxxxx xxxxxxxxxxx s xxxxxxx vložkami, x xxxxxxx xxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx přídavkem xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx nebo želatiny,
e) xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx obsahující xxxx nebo arašídy xx tvaru xxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxx,
x) xxxxxxx škrobové želé xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx cukru x xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx cukrosirupový xxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx šlehaná kandytová xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx pastovité konzistence, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů x xxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx ze xxxxx cukru, xxxxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxx, xxxxxxxxx dalších xxxxxxx, xxxxxxx charakteristickou xxxxxx xxxxx xxxxxxx z xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx z xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx x přídavkem xxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx lisováním xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx směsí xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxx,
x) žvýkačkou xxxxxxxxxx výrazně xxxxxxxx xx xxxxx konzistence x xxxxxxx příchutěmi,
n) xxxxxx xxxxxxxxxx neplněné x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx a škrobového xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx x xxxxx, xxxxx konzistence,
o) xxxxx xxxxxxxxxx tvrdé xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx lízátek, xxxxx xxxxx xxx xx xxxxxxx barevné xxxxxxx x ochucených xxxxxxxxxxx xxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxx xxxxx, sklovité, tvrdé xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx 13 % xxxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx cukrovinkami xxxxxxxxxx xxxxxxx pěnovité, xxxxx xxxxxxxx, žvýkavé xxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x škrobu.
§15
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 5 xxxxxxx 1.
Původní znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 94/2000 Xx.)
§16
Xxxxxxx xx xxxxx
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xx 25 °C a xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§17
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxxxxx xxxx fermentovaná x xxxxxx semena xxxxxxxxxx ( Xxxxxxxxx xxxxx X.),
x) kakaovou xxxx xxxxxxx boby xxxxxxx nebo xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx 5 % xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx a xxxxxxx popela 10 % hmotnostních x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx drť xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx na xxxxxx xxxxx xxx snížení xxxxxx přirozeného tuku,
d) xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx x kakaových xxxx nebo z xxxxxx částí,
e) kakaovým xxxxxxx (dále jen "xxxxxx") potravina xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, z xxxxx xxx xxxxxxxx odstraněn xxxxxxx tuk,
f) směsí xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx x určitém xxxxxx.
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§18
Xxxxxxx na druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny je xxxxxxx x příloze x. 6.
§19
Označování
(1) Xxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx kakaa x xxxxxx názvem xxxxxxxxxx.
(2) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxx od hmotnosti xxxx xxxxxxx x příloze č. 7 xxxxxxx 3.
§20
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7 xxxxxxxxx 1 a 2.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx č. 94/2000 Xx.)
§21
Xxxxxxx xx oběhu
Kakaový xxxxxx x xxxxx xxxxx s cukrem xx xxxxxxxx při xxxxxxx xx 25 °X a xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§22
Xxx účely této xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx, mléčných xxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx látek xxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
x) čokoládovými xxxxxxxxxxxx potraviny, x xxxxxxx xxxxx kakaových xxxxxxxx xxxx xxxxxxx 5 % x xxxxxxxx na xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxxxx prášek nebo xxxxxxx xxx,
x) čokoládovým xxxxxxx potravina, u xxxxx xxxxx kakaových xxxxxxxx xxxx xxxxxxx 15 % x xxxxxxxx na xxxxxx.
§23
Xxxxxxx xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Členění xx druhy, xxxxxxx x podskupiny xx xxxxxxx v příloze č. 8.
§24
Xxxxxxxxxx
(1) U xxxxxxx xx x názvu xxxxxxx xxxxx vždy
x) xxxx x xxxxxxx,
b) xxxxx xxxxxx, xxxxx výrobek xxxxxxxxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx ovoce,
x) x čokoládových polev xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(2) X xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx x názvu výrobku xxxxx druh x xxxxxxxxxx xxxx skupina x xxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx balení xxxx xxxxxxx v příloze č. 9 xxxxxxx 3.
§25
Požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 9 xxxxxxxxx 2 x 3.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§26
Xxxxxxx do oběhu
Čokoláda x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xx 20 °X x xxxxxxxxx xxxxxxxx vzduchu xxxxxxx 70 %.
Xxxxxxxxxxx >>>
§27
Přechodné xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx, nečokoládových xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x směsi xxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx cukrovinek xxxxxxxx v xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 do 31. xxxxxx 1998 se xxxxxxxx xxxxx xxxxx §6 xxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx č. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx a podskupiny
druh | skupina | podskupina |
cukr | cukr xxxxx xxxx | xxxxxxx |
xxxx xxxx | xxxxxxx | |
xxxx xxxxxxxx | xxxxxx | |
xxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx | ||
xxxxxxxxx xxxx (xxxxxx, xxxxx, xxxxxx) | ||
xxxx x xxxxxxxxx | ||
xxxxxxxx xxxx | ||
xxxxxx | ||
xxxxxx výrobky x xxxxx | xxxxxxxxxxx sirob | |
karamel | ||
ostatní xxxxxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxx, fruktóza x xxxxx |
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 2 x xxxxxxxx x. 334/1997 Sb.
Fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
1. Cukr
skupina | sacharóza % xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx | xxxxx % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx | xxxxxxxx xxxx % xxxxxxx | xxxxxx xxxxxxx % xxxxxxx | xxxxx v roztoku xxx 420 nm (X.X.) xxxxxxx |
xxxx xxxxx xxxx | 99,7 | 0,01 | 0,04 | 0,1 | 22,5 |
xxxx xxxx | 99,7 | 0,04 | 0,04 | 0,1 | 60 |
xxxx xxxxxxxx | 99,5 | 0,10 | 0,10 | 0,1 | 150 |
xxxx xxxxxx x protihrudk. látkami xxxxxxx 3 % | 96,7 | 0,04 | 0,10 | 0,2 | - |
tvarovaný xxxx | 99,5 | 0,04 | 0,10 | 0,25 | 150 |
xxxx x xxxxxxxxx | 90,0 | - | - | 1,2 | - |
xxxxxxxx xxxx | 97,5 | 0,8 | 0,09 | 1,4 | - |
xxxxxx | 98,5 | 0,45 | - | 0,45 | - |
X xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx nerozpustných xxxxx xxxxxxx 50,0 xx/xx x výjimkou xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx látkami x xxxxx s xxxxxxxxx. |
Xxxxxxx xxx velikosti xxxxxx xxxxxxxxx:
xxxxx strany | podíl % xxxxxxxxxx | ||
xxx xxxx x xx | xxxx krystal | cukr xxxxxxx | xxxx xxxxxx |
2,00 - 0,4 | xxxxxxx 70 | - | - |
0,80 - 0,16 | - | xxxxxxx 70 | - |
xxx 1,00 | nejvýše 5 | ||
0,80 - 0,40 | - | - | xxxxxxx 5 |
xxx 0,40 | xxxxxxx 95 |
Dělení xxxxx xxxxx x velikosti xxxxxx sacharózy :
a) xxxx krystal xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx sypká,
b) xxxx xxxxxxx xx xxxx menších nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, volně xxxxx,
x) xxxx xxxxxx je xxxxx sypká xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx cukr je xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xx omak xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xx směs velkých xxxxxxxx a xxxxxxxx, xxxxx až hnědé xxxxx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx
1. xxxx xxxxxxx a xxxxxxx | |
xxxxxx xxxxx u 100 xx | - 3,0 % |
xx 0,5 kg | - 1,5 % |
xx 1,0 xx | - 1,0 % |
xx 2 xx xx 5 xx | - 0,8 % |
2. xxxx xxxxxx | |
xx 0,5 xx | - 2,5 % |
xx 1 kg | - 2,0 % |
3. Xxxxxxxxx xxxx | |
xx 0,5 kg | - 2,5 % |
xx 1 kg | - 2,0 % |
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx balení x xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx odebraných x xxxxxxx xxxx, xxxx xxxxxxxxx nejméně xxxxxxxxx deklarované.
2. Tekuté xxxxxxx x cukru
parametry | invertovaný xxxxx | xxxxxxx |
xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx % | nejméně 73 | xxxxxxx 73 |
xxxxxxxx xxxx x xxxxxx % | nejméně 40 | xxxxxxx 50 |
xX | 2 - 5,5 | 4 - 6 |
xxxxx xxxxxxxx mg.kg-1 (inverze xxxxxxxxx) | xxxxxxx 150 | - |
chuť | sladká | nahořklá |
3. Xxxxxxx xxxxxxxx sladidla
a) Xxxxxxxx
xxxxxxxx (X-xxxxxxx) % xxxx. sušiny nejméně | sušina % xxxx. xxxxxxx | xxxxxxxxx xxxxx % xxxx. xxxxxx xxxxxxx | |
xxxxxxxx monohydrát | 95,5 | 90 | 0,25 |
dextróza xxxxxxx | 99,5 | 98,0 | 0,25 |
x) Fruktóza
ztráta xxxxxxx % xxxxxxx | xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx % xxxxxxx | xxxxx xxxxxxx xxx 420 xx (I.U.) nejvýše | pH | |
fruktóza | 0,5 | 0,1 | 30 | 4,5 - 7,0 |
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x chemické požadavky xx jakost
A) Smyslové xxxxxxxxx
xxx | xxxxxxxxxxx a xxxxxx | xxxx | xxxxx |
xxxxxxx | xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx krystalická | výrazně xxxxxx xx škrablavá | vodově xxxxx xx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxx xx xxxxxxx žlutá |
medovicový | mírně xx silně xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx krystalická | sladká popřípadě xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xx červenohněda |
smíšený | mírně xx xxxxx viskózní, xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx | xxxxxx | xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx |
Xxxxxxxx:
Xxx určení xxxxxxx x původu xxxx xx xxxxxxxxxxx mikroskopický xxxxx xxxxxxxxxx pylových xxx, xxxxxxxxxxxx prvků x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
X) Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxx medu | |||
požadavek | květový | medovicový | smíšený |
obsah popela x % xxxxxxx | 0,6 | 1,0 | 1,0 |
xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx x % xxxxxxx | 65,0 | 60,0 | 60,0 |
xxxxxxxxx xxxxxxxx x % xxxxxxx | 5,0 2) | 10,0 | 10,0 |
obsah xxxx v % xxxxxxx | 20,0 | 20,0 | 20,0 |
xxxxxxxx (xxxx/xx) xxxxxxx | 40,0 | 40,0 | 40,0 |
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx x xx/xx xxxxxxx | 40,0 | 40,0 | 40,0 |
xxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx 3) x % xxxxxxx | 0,10 | 0,10 | 0,10 |
xxxxxxxxxxxxxx konduktivita x mS.m-1 | nejvýše 55 | 90 - 130 | 50 - 105 |
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx č. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx | Xxxxxxx | Xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx cukrovinky | karamely | tukové x xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxx |
xxxxxxxxxxxx dražé | podle druhu xxxxxx (cukrová, želé, xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx x další) | |
želé sójové pochoutky arašidové xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx) xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | ||
xxxxxxxx | xxxxxxxxx (xxxxxx xxx) xxxxxxxx xxxxxxxxx | |
xxxxxx | ||
xxxxx | ||
xxxx | x xxxxxxx náplní s xxxxxxxx (xxxxxxxxx) xxxxxx | |
xxxxx xxxx pomazánky | zejména xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx č. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx 1
Fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx jakost
skupina | vlhkost xxxxxxx x % hmotnosti | obsah xxxxxx nejvýše v % xxxxxxxxx |
xxxxxxxx | - | 2.0 4) |
nečokoládové xxxxx | - | 2.5 4) |
xxxx | 22.0 | 2,0 5) |
xxxxxx x arašídové xxxxxxxxxx | - | 3.0 5) |
xxxxxxxx xxxxxxxxxx | 22.0 | 2.0 5) |
xxxxx, xxxxxx | 20.0 | 2.0 5) |
turecký xxx | 8.0 | 2.0 4) |
xxxxxxxxxx výrobky | 19.0 | 4.0 5) |
pěnové | 25.0 | 2.5 5) |
xxxxxxxxx | 12.0 | 1.5 5) |
xxxxxxxxxx s xxxxxxxx | 7.0 | |
xxxxxxx | 3.0 | 3.0 5) |
Xxxxxxxx: | xxx 105 °X | xxx 900 °X |
xxxxxx xxxxxxxxx | 7.5 | 10.0 5) |
dražované | 7.5 | 7.0 5) |
xxxxxxxx | 7.5 | 7.0 5) |
xxxxxx: | ||
xxxxxxxxx | 3.0 | 2.0 5) |
xxxx kandyty | 5.0 | 2.0 5) |
xxxxxxxxxxx | 6.0 | 2.0 5) |
xxxxx | 6,0 | 2.0 5) |
furé | - | 2.0 4) |
xxxxxxxxx xxxx pasty | 2,0 | 3.0 5) |
X xxxxxxx xxxxxxxx xx sáčků může xxx xxxxx xxxxxx xxxxxx nejvýše
dropsy x xxxx 2%
komprimáty 5%.
Tabulka 2
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxxxx xxxxxxxx |
xx 105 x | - 10% |
od xxxx xxx 105 - 150 g | - 8% |
xx více xxx 150 - 250 x | - 5% |
xx xxxx xxx 250 - 500 g | - 3% |
od xxxx jak 500 - 1000 g | - 2% |
xxx 1000 x (x xxxxxxxxxxx) | - 1% |
Pokračování >>>
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
xxxxx | xxxxxxx | xxxxxxxxxx |
xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxx | xxxxxxx prášek odtučněný xxxxxxx xxxxxx | |
xxxx xxxxx s xxxxxx | xxxx xxxxx x xxxxxx | xxxxxxx kakaový xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx směs, slazená směs x xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx |
xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx | xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx tuku slazená xxxx x xxxxxxxx xxxxx xx sníženým xxxxxxx xxxx |
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 7 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx požadavky na xxxxxx xxxxxxxxx prášků
Tabulka 1 - Xxxxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx xxxx x sušině v % | xxxxx vlhkosti x % xxxxxxx | xxxxx xxxxxx x tukuprosté xxxxxx x % xxxxxxx | |
xxxxxxx xxxxxx (xxxxx) | xxxxxxx 20,0 | 7,0 | 13,0 |
kakaový xxxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxx 8 xxxxxxx 20 | 7,0 | 13,0 |
Xxxxxxx 2 - Xxxxx xxxxx s xxxxxx
xxxxx kakaového xxxxxx 6) x xxxxxx x % | xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x % | xxxxx xxxxxxxx x % nejvýše | obsah xxxxxx x % xxxxxxx | |
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx (xxxxxxx xxxxx) | xxxxxxx 25,0 | xxxxxxx 75,0 | 5,0 | 4,0 |
xxxxxxx xxxxxxx směs (slazená xxxx x xxxxxx) | xxxxxxx 20,0 | xxxxxxx 80,0 | 5,0 | 4,0 |
xxxxxxx směs x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxx 20,0 | xxxxxxx 80,0 | 5,0 | 4,0 |
xxxxxxx xxxxxx (xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx) | xxxxxxx 25,0 | xxxxxxx 75,0 | 5,0 | 4,0 |
xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx (slazená xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx) | xxxxxxx 20,0 | xxxxxxx 80,0 | 5,0 | 4,0 |
slazená xxxx x kakaovou xxxxx (xx sníženým xxxxxxx xxxx) | xxxxxxx 20,0 | xxxxxxx 80,0 | 5,0 | 4,0 |
Tabulka 3 - Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky
hmotnostní xxxxxxxx | xxxxxxxxxx xxxxxxxx |
xx 100 x | - 5% |
101 - 250 x | - 3% |
251 - 500 x | - 2% |
501 - 1000 x | - 1% |
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxx | Xxxxxxx | Xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxx | xxxxxxxxx xxxxx xx vaření hořkomléčná mléčná mléčná x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx s odstředěným xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx sacharózy mléčná xx xxxxxxxx obsahem xxxxxxxxx | xxx xxxxxx, xxxxxx, nebo x xxxxxxxxx |
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx | ||
xxxx,xxxxxx xxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx | ||
xxxxxxxxxx xxxxxx hořká, čokoládová xxxxxx hořkomléčná, čokoládová poleva xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx mléčná x xxxxxxxxxxx mlékem, čokoládová xxxxxx xxxxxx s xxxxxxx obsahem xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx velmi xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx bílá, čokoládová xxxxxx xxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx sníženým xxxxxxx sacharózy, | ||
tukové polevy | čokoládová xxxxxx xxxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx poleva x xxxxxxxxxx tuky | |
Čokoládové xxxxxxxxxx | xxxxxxxxx | xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx polev x xxxxxxx náplněmi (xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx) |
xxxxxx | xxxxx xxxxx xxxxxx (xxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x dalšími) xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx | |
xxxxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx směsi | |
nugáty | podle xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx | |
xxxxxxxxxx xxxxx | xxxxx druhu xxxxxx | |
xxxxxxx xxxxxxx | x xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | |
xxxxxxxxxx xxxxx nebo čokoládové xxxxxxxxx | xxxxxxx lískooříškové, xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx | |
xxxxxxxxxx xxxxxx v xxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx č. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost čokolád x xxxxxxxxxxxx polev x xxxxxxxxxxxx % xxxxxxxxxx na xxxxxx
Xxxxxxx | Xxxxx xxxxxxxxx xxxx | Xxxxx tukuprosté xxxxxxx xxxxxx | Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx | Xxxxx mléčného xxxx | Xxxxx tukuprosté mléčné xxxxxx | Xxxxx xxxxxxxxx tuku | Obsah xxxxxxxxx xxxxxx xxxx. xxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxxx | = &xx; 50 | = &xx; 58 | |||||
Xxxxxxxx hořká | = > 18 | = &xx; 14 | = &xx; 35 | ||||
Xxxxxxxx xx xxxxxx | = &xx; 18 | = &xx; 12 | = &xx; 30 | ||||
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx | = &xx; 10 | = &xx; 40 | = &xx; 7 | ||||
Xxxxxx xxxxxxxx | = &xx; 2.5 | = &xx; 25 | = > 3.5 | = &xx; 10.5 | = &xx; 25 | = < 55 | |
Xxxxxx xxxxxxxx x vysokým xxxxxxx xxxxx | = &xx; 2.5 | = &xx; 20 | = &xx; 5 | = &xx; 15 | = > 25 | = &xx; 55 | |
Xxxxxx čokoláda x xxxxxxxxxxx mlékem | = > 2.5 | = &xx; 25 | = > 0.5 | = &xx; 14 | = &xx; 25 | = < 55 | |
Smetanová xxxxxxxx | = &xx; 2.5 | = > 25 | = &xx; 7 | = &xx; 3 < 14 | = &xx; 25 | = &xx; 55 | |
Xxxx xxxxxxxx | = &xx; 18 | = < 0.5 | = &xx; 18 | = &xx; 3 | = > 15 | = &xx; 25 | = &xx; 55 |
Xxxxx čokoláda xx sníženým xxxxxxx xxxxxxxxx | = &xx; 18 | = &xx; 14 | = > 35 | ||||
Xxxxxx čokoláda se xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx | = &xx; 2.5 | = &xx; 25 | = > 3.5 | = &xx; 10.5 | = &xx; 25 | = &xx; 55 | |
Čokoládová xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx | = &xx; 12 | = &xx; 14 | = > 32 | = &xx; 55 | |||
Xxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx | = &xx; 2.5 | = &xx; 20 | = &xx; 3.5 | = > 10.5 | = &xx; 12 | = &xx; 66 | |
Xxxxx čokoládová xxxxxx | = &xx; 31 | = &xx; 2.5 | = > 35 | ||||
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx | = &xx; 10 | = &xx; 35 | = &xx; 4 | ||||
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx | = &xx; 2.5 | = &xx; 25 | = &xx; 3.5 | = &xx; 10.5 | = &xx; 31 | = &xx; 55 | |
Mléčná xxxxxxxxxx xxxxxx s odstředěným xxxxxx | = &xx; 2.5 | = &xx; 25 | = < 0.5 | = &xx; 14 | = &xx; 31 | = < 55 | |
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx | = &xx; 2.5 | = > 20 | = &xx; 5 | = &xx; 15 | = > 25 | = > 55 | |
Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx | = &xx; 1 | = &xx; 20 | = &xx; 5 | = &xx; 15 | = &xx; 31 | = &xx; 55 | |
Xxxxxxxxxx xxxxxx bílá | = < 0.5 | ||||||
Xxxxxx čokoládová xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx | = &xx; 2.5 | = &xx; 25 | = &xx; 3.5 | = &xx; 10.5 | = &xx; 25 | = < 55 | |
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx | = &xx; 18 | = > 14 | = > 25 |
Xxxxxxxx:
1) Kávová čokoláda xxxxxxxx xxxxxxx 1,5 % xxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx.
2) Xxxxxxx čokolády s xxxxxxxxx, xxxx např. xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx obsahují nejméně 5 % přísad.
3) Xxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx, jádrovin a xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 60% xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx výrobku.
4) X xxxxxx xxxxxxxx tvoří xxxxxx xxxxxxx 25% xxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx | xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x % x xxxxxxxxx xxxxxxx | xxxxx xxxxxx x % nejvýše |
formované xxxxxxxxxx | 35 - 65 | 3,0 |
čokoládové xxxxx | 20 - 75 | 3,0 |
máčené xxxxxxxxxx | 15 - 50 | 3,0 |
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 7 - 25 | 3,0 |
xxxxxx | 7 - 25 | 3,0 |
Poznámka:
Za xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx považují x kombinované dezertní xxxxx a xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx x nečokoládových xxxxxxxxxx, xxx podíl xxxxxxxxxx xxxxxx je xxxxxxx 7% z xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx 3
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxx xxxxxxx | xxxxxxxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxxxx xxxxxxxx |
xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx | xx 50 x | - 10 % |
xxxxx xxx 50 xx 100 g | - 5 % | |
xxxxx než 100 xx 250 g | - 3 % | |
větší xxx 250 xx 500 x | - 2 % | |
xxxxx xxx 500 xx 1000 x | - 1 % | |
xxxxxxxxxx cukrovinky | do 105 x | - 10 % |
xxxxx xxx 105 xx 150 x | - 8 % | |
xxxxx xxx 150 xx 250 x | - 5 % | |
xxxxx než 250 xx 500 x | - 3 % | |
větší xxx 500 do 1000 g | - 1 % |
Čl. II
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx vyrobené x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx dnem xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx potravin xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxx používat do 1. xxxx 2001.
Xx. II xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 94/2000 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 334/97 Xx. nabyl xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §3, 9, 14, 19 a 24, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
94/2000 Xx., kterým xx xxxx vyhláška XX x. 334/97 Xx., kterou se xxxxxxx §18 písm. x), x), x) x x) zákona x. 110/97 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, pro xxxxxxxx xxxxxxxx, med, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, kakaový xxxxxx x směsi kakaa x cukrem, xxxxxxxx x čokoládové xxxxxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Právní xxxxxxx x. 334/97 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 76/2003 Sb. x xxxxxxxxx xxx xxx, kdy xxxxxxxxx x xxxxxxxx smlouva x přistoupení ČR x EU (1.5.2004).
Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx označování xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "e".
2) U xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x trnovníku xxxxx (Robinia pseudoacacia) xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 10,0 %.
3) X xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx nejvýše 0,50 % xx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx.
4) obsah xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx
5) obsah xxxxxx x xxxxxx
6) v xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx prášku s xxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx prášku x sušině