Právní předpis byl sestaven k datu 01.04.1998.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.04.1998 do 30.08.2000.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro přírodní sladidla, med, nečokoládové cukrovinky, kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem, čokoládu a čokoládové cukrovinky
334/97 Sb.
ODDÍL 1. Přírodní sladidla §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Technologické požadavky §5
Uvádění do oběhu §6
ODDÍL 2. Med §7
Členění na skupiny §8
Označování §9
Požadavky na jakost §10
Uvádění do oběhu §11
ODDÍL 3. Nečokoládové cukrovinky §12
Členění na skupiny a podskupiny §13
Označování §14
ODDÍL 4. Kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem §17
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §18
Označování §19
ODDÍL 5. Čokoláda a čokoládové cukrovinky §22
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §23
Označování §24
Požadavky na jakost §25
Uvádění do oběhu §26
Přechodné ustanovení §27
Účinnost §28
PŘÍLOHA 1: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 3: Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 4: Členění nečokoládových cukrovinek na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 6: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 8: Členění čokolád a čokoládových cukrovinek na druhy, skupiny a podskupiny
č. 94/2000 Sb. - Čl. II
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 94/2000 Xx.)
§1
Xxx účely této xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx rozpustné sladce xxxxxxxxxx xxxxx na xxxx xxxxxxxxxx sacharidů, xxxxxxx xxxxxxxxx, dextrózy, xxxxxxxx, laktózy,
b) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx zejména xx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx, homolí, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx látkami xxxx látkami xxxxxxxx x aromatizaci,
c) tekutými xxxxxxx z xxxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 1.4.1998 xx 31.8.2000 (do xxxxxx č. 94/2000 Xx.)
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxx xxxxxxxx 1) se xxxxxx
x) xxxx xxxxxxxx x podskupinou, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx,
x) xxxxxx výrobky x xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx cukru x xxxxxx,
x) xxxxxxx přírodní xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, která xxxxxxxx názvu tohoto xxxxxxxxx (např. xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx).
(2) Cukr xxxx xx možné xxxxxxx xxxxx "xxxx xxxx xxxxxxxxxxx A" xxxx "xxxx xxxx X" x xxxx xxxxxxxx xxxxx "cukr xxxx specifikace X" xxxx "xxxx bílý X".
(3) Přípustné záporné xxxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze x. 2.
§5
Technologické xxxxxxxxx
Xxxx xxxxx xxx xxxxxxxx modření.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx č. 94/2000 Xx.)
§6
Xxxxxxx do oběhu
(1) Xxxx, s xxxxxxxx xxxxx moučky, se xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 30 °X x xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx nejvýše 70 %.
(2) Xxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx vzduchu xxxxxxx 65 %.
(3) Xxxxxx xxxxxxx x xxxxx se xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 25 °X.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§7
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxx xxxxxxxxx přírodního xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, která xx vytvořena xxxxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx (xxxxxx) nebo x výměšků hmyzu xx povrchu xxxxxxx (xxxxxxxx) xxxx xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxx specifickými xxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx v xxxxxxxx,
x) xxxxx květovým xxx xxxxxxxxxxx zejména x nektaru xxxxx,
x) xxxxx medovicovým xxx xxxxxxxxxxx zejména x xxxxxxx xxxxx,
x) medem xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx výrazné xxxxxxx xxxxxxx druhu,
e) xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx bezplodových plástů x xxxxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx bez plodu xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx medem xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx.
§8
Xxxxxxx xx xxxxxxx
(1) Xxx xx člení xx xxxxxxx
a) xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx
x) xxxxxxxx xxx,
x) plástečkový xxx,
c) lisovaný xxx,
d) xxxxxxxx xxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.4.1998 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§9
Xxxxxxxxxx
(1) Xxx xxxx xxx označen xxxxxxxxxx xxxxxx včely. Toto xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxx medonosné.
(2) Xxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx. X medu xxxxxxxxx xx xxxx xxxx uvést x xxxxx jednodruhový nebo xxxxxx.
(3) Xxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx. X xxxxxxx, xx se xxxxx x xxx xxxxxxxx, xxxxxx být xxxxxx xxxxxxxxx uveden.
(4) Xxxx xxxxxxx xxx xx xxxxxx xxx, xxxxx xxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.
(5) Xxxx med s xxxxxxxxx xx xxxxxx xxx, který xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx.
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§10
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xx xxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx x xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x něj xxxxx být xxxxxx.
(2) Xxx nesmí
a) mít xxxxxxxxx cizí xxxxxxxx x xxxxx,
x) začít xxxxxx xxxx pěnit,
c) xxx zahřát xx xxxxxx míry, že xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx zničeny anebo xx stanou neaktivní,
d) xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 3.
§11
Xxxxxxx xx oběhu
Xxx xx skladuje x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xx 25 °X x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 70 %.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§12
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxxxxx cukrovinkami (xxxx xxx "cukrovinky") xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xx sušinu,
b) karamelami xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xx xxxxxx xxxx xxxxxxx, s různou xxxxxxxx,
x) nečokoládovým dražé xxxxxxxxxx xxxxx až xxxxx xxxxxxxxxxx s xxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx cukru,
d) xxxx xxxxxxxxxx s xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxx pektinu, agaru, xxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxx arašídy xx tvaru xxxxxxx, xxxxxxx nebo xxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx cukrovinky xxxxxxxxxx charakteru různých xxxxx x xxxxx,
x) xxxxxxx škrobové xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx práškového xxxxx x škrobu,
h) tureckým xxxxx šlehaný xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx x přídavkem xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx šlehaná kandytová xxxxx s xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx konzistence, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů x xxxx,
x) lékořicovými xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx charakteristickou složku xxxxx výtažek x xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx cukrovinkami xxxxxxxxxx polotuhé xx xxxx konzistence x xxxxxxx hmoty, xxxxxxxxx x přídavkem xxxxxxx xxxxx x jemnou xxxxxxxxxxxx strukturou,
l) komprimáty xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx a obarvených xxxxxxxxxxxx xxxxx zejména xx xxxxx čoček xxxx tablet,
m) xxxxxxxxx xxxxxxxxxx výrazně xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxx a škrobového xxxxxx, různě xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx x xxxxx, tvrdé xxxxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxx tvrdé xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx špalíčků, xxxxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x ochucených xxxxxxxxxxx hmot,
p) furé xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxx xxxxx, sklovité, xxxxx xxxxxxxxxxx obsahující xxxxxx xxxxxxxxx 13 % xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx cukrovinkami xxxxxxxxxx xxxxxxx pěnovité, xxxxx xxxxxxxx, žvýkavé xxxxxxxxxxx, s jemnými xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx a škrobu.
§15
Požadavky xx jakost
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 5 xxxxxxx 1.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§16
Xxxxxxx xx xxxxx
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx skladují xxx xxxxxxx do 25 °X a xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§17
Xxx účely této xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxxxx boby xxxxxxxxxxxx x sušená xxxxxx xxxxxxxxxx ( Xxxxxxxxx xxxxx L.),
b) kakaovou xxxx kakaové xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx vyčištění, xxxxxxx xxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxxx nejvýše 5 % xxxxxx slupek xxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx na xxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) kakaovou xxxxxx xxxxxxx xxx mechanicky xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx bez snížení xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx nebo x xxxxxx xxxxx,
x) kakaovým xxxxxxx (dále xxx "xxxxxx") xxxxxxxxx xxxxxxx x pražených kakaových xxxx, z xxxxx xxx částečně odstraněn xxxxxxx xxx,
x) xxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx prášku x xxxxxx v xxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§18
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny xx xxxxxxx x příloze x. 6.
§19
Označování
(1) Xxxxx xx xxxxxx názvem xxxxxxx, xxxxx xxxxx s xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 7 xxxxxxx 3.
§20
Požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx jakost xxxx xxxxxxx x příloze č. 7 xxxxxxxxx 1 x 2.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§21
Xxxxxxx xx xxxxx
Xxxxxxx xxxxxx a směsi xxxxx x xxxxxx xx skladují xxx xxxxxxx do 25 °X x relativní xxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 70 %.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§22
Xxx účely této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x kakaových součástí, xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx 5 % v xxxxxxxx xx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx kakaová xxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxx xxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, u xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx nejméně 15 % v xxxxxxxx na xxxxxx.
§23
Členění xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Členění xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 8.
§24
Xxxxxxxxxx
(1) X xxxxxxx xx x názvu xxxxxxx uvede xxxx
x) xxxx x xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxx, která xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, jako xxxxxxx xxxxxx, lískové xxxxxx, xxxxxx xxxxx,
x) x xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx skupiny, xxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(2) U xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx x názvu výrobku xxxxx xxxx a xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9 xxxxxxx 3.
§25
Xxxxxxxxx xx jakost
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9 xxxxxxxxx 2 x 3.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§26
Xxxxxxx xx xxxxx
Xxxxxxxx x čokoládové xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xx 20 °X a relativní xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %.
Pokračování >>>
§27
Přechodné xxxxxxxxxx
Označení přírodních xxxxxxxx, xxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, kakaového xxxxxx x xxxxx xxxxx x xxxxxx, čokolády x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 xx 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx xxxxx xxxxx §6 zákona.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx č. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx a podskupiny
druh | skupina | podskupina |
cukr | cukr xxxxx xxxx | xxxxxxx |
xxxx xxxx | xxxxxxx | |
xxxx xxxxxxxx | xxxxxx | |
xxxx xxxxxx x xxxxxxx protihrudkujících xxxxx | ||
xxxxxxxxx xxxx (xxxxxx, xxxxx, xxxxxx) | ||
xxxx x přísadami | ||
přírodní xxxx | ||
xxxxxx | ||
xxxxxx xxxxxxx x xxxxx | xxxxxxxxxxx sirob | |
karamel | ||
ostatní xxxxxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxx, fruktóza x xxxxx |
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx x. 334/1997 Sb.
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
1. Cukr
skupina | sacharóza % xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx | xxxxx % konduktometricky nejvýše | invertní xxxx % xxxxxxx | xxxxxx sušením % xxxxxxx | xxxxx x xxxxxxx xxx 420 xx (X.X.) xxxxxxx |
xxxx xxxxx bílý | 99,7 | 0,01 | 0,04 | 0,1 | 22,5 |
cukr xxxx | 99,7 | 0,04 | 0,04 | 0,1 | 60 |
xxxx xxxxxxxx | 99,5 | 0,10 | 0,10 | 0,1 | 150 |
xxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx. látkami xxxxxxx 3 % | 96,7 | 0,04 | 0,10 | 0,2 | - |
tvarovaný xxxx | 99,5 | 0,04 | 0,10 | 0,25 | 150 |
xxxx s xxxxxxxxx | 90,0 | - | - | 1,2 | - |
xxxxxxxx xxxx | 97,5 | 0,8 | 0,09 | 1,4 | - |
xxxxxx | 98,5 | 0,45 | - | 0,45 | - |
X xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx nejvýše 50,0 xx/xx s xxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx x přísadami. |
Třídění xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx:
xxxxx strany | podíl % xxxxxxxxxx | ||
xxx xxxx x xx | xxxx xxxxxxx | xxxx xxxxxxx | xxxx xxxxxx |
2,00 - 0,4 | nejméně 70 | - | - |
0,80 - 0,16 | - | nejméně 70 | - |
xxx 1,00 | xxxxxxx 5 | ||
0,80 - 0,40 | - | - | nejvýše 5 |
xxx 0,40 | xxxxxxx 95 |
Dělení xxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx sacharózy :
x) xxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx,
x) xxxx xxxxxxx je xxxx menších xxxx xxxxxxxxxxx krystalů stejnoměrného xxxxxx, volně xxxxx,
x) xxxx moučka xx xxxxx xxxxx směs xxxxx xxxxxxxx krystalů,
d) xxxxxxxx xxxx xx xxxxx, zrnitá xxxxxxxxxxx xxxxx, xx xxxx xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xx směs xxxxxxx xxxxxxxx x srostlic, xxxxx xx xxxxx xxxxx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx spotřebitelského xxxxxx cukru
1. xxxx xxxxxxx a krupice | |
včetně xxxxx x 100 xx | - 3,0 % |
po 0,5 kg | - 1,5 % |
xx 1,0 kg | - 1,0 % |
od 2 xx do 5 xx | - 0,8 % |
2. xxxx xxxxxx | |
xx 0,5 xx | - 2,5 % |
xx 1 xx | - 2,0 % |
3. Xxxxxxxxx cukr | |
do 0,5 xx | - 2,5 % |
xx 1 xx | - 2,0 % |
Xxxxxxxx hmotnost xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x pěti xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx odebraných x různých xxxx, xxxx xxxxxxxxx nejméně xxxxxxxxx deklarované.
2. Xxxxxx xxxxxxx x xxxxx
xxxxxxxxx | xxxxxxxxxxx xxxxx | xxxxxxx |
xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx % | xxxxxxx 73 | xxxxxxx 73 |
invertní xxxx x sušině % | xxxxxxx 40 | xxxxxxx 50 |
pH | 2 - 5,5 | 4 - 6 |
xxxxx xxxxxxxx xx.xx-1 (xxxxxxx xxxxxxxxx) | xxxxxxx 150 | - |
chuť | sladká | nahořklá |
3. Xxxxxxx xxxxxxxx sladidla
x) Xxxxxxxx
xxxxxxxx (X-xxxxxxx) % xxxx. xxxxxx xxxxxxx | xxxxxx % xxxx. xxxxxxx | xxxxxxxxx xxxxx % xxxx. xxxxxx nejvýše | |
dextróza xxxxxxxxxx | 95,5 | 90 | 0,25 |
xxxxxxxx xxxxxxx | 99,5 | 98,0 | 0,25 |
x) Xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxx % xxxxxxx | xxxxx konduktometricky % nejvýše | barva xxxxxxx xxx 420 xx (I.U.) nejvýše | pH | |
fruktóza | 0,5 | 0,1 | 30 | 4,5 - 7,0 |
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 3 x xxxxxxxx x. 334/1997 Sb.
Smyslové, xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx
X) Xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxx | xxxxxxxxxxx a vzhled | chuť | barva |
květový | mírně xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx až xxxx xxxxxxxxxxx | xxxxxxx xxxxxx xx škrablavá | vodově čistá xx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, slabě xxxxx xx xxxxxxx xxxxx |
xxxxxxxxxx | xxxxx xx xxxxx viskózní, xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx | xxxxxx popřípadě xxxxxxxx až xxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxxxxx s xxxxxxxx xx červenohněda |
smíšený | mírně až xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xx plně xxxxxxxxxxx | xxxxxx | xxxxxxxxx až xxxxx xxxxx |
Xxxxxxxx:
Xxx určení skupiny x původu xxxx xx xxxxxxxxxxx mikroskopický xxxxx xxxxxxxxxx pylových xxx, xxxxxxxxxxxx prvků x xxxxxxxxxxxxxx konduktivita.
B) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxx xxxx | |||
xxxxxxxxx | xxxxxxx | xxxxxxxxxx | xxxxxxx |
xxxxx popela x % xxxxxxx | 0,6 | 1,0 | 1,0 |
xxxxxxxxx xxxxxxxxxx jako xxxxxxxx xxxx v % xxxxxxx | 65,0 | 60,0 | 60,0 |
xxxxxxxxx xxxxxxxx v % xxxxxxx | 5,0 2) | 10,0 | 10,0 |
xxxxx xxxx v % xxxxxxx | 20,0 | 20,0 | 20,0 |
xxxxxxxx (xxxx/xx) xxxxxxx | 40,0 | 40,0 | 40,0 |
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx x xx/xx xxxxxxx | 40,0 | 40,0 | 40,0 |
xxxxx xx xxxx nerozpustných xxxxx 3) v % nejvýše | 0,10 | 0,10 | 0,10 |
elektrolytická xxxxxxxxxxxx x xX.x-1 | xxxxxxx 55 | 90 - 130 | 50 - 105 |
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx na skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxx | Xxxxxxx | Xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | xxxxxxxx | xxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, kakaové xxxx xxxxxx |
xxxxxxxxxxxx xxxxx | xxxxx xxxxx xxxxxx (cukrová, xxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxx proslazené, marcipán x xxxxx) | |
xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx cukrovinky (xxxxxxxxxxx) xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | ||
xxxxxxxx | xxxxxxxxx (bubble xxx) xxxxxxxx xxxxxxxxx | |
xxxxxx | ||
xxxxx | ||
xxxx | x xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx (sirupovou) xxxxxx | |
xxxxx xxxx xxxxxxxxx | xxxxxxx lískooříškové, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 5 x vyhlášce x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
xxxxxxx | xxxxxxx nejvýše x % xxxxxxxxx | xxxxx xxxxxx xxxxxxx x % xxxxxxxxx |
xxxxxxxx | - | 2.0 4) |
xxxxxxxxxxxx xxxxx | - | 2.5 4) |
želé | 22.0 | 2,0 5) |
sójové x arašídové xxxxxxxxxx | - | 3.0 5) |
xxxxxxxx xxxxxxxxxx | 22.0 | 2.0 5) |
xxxxx, xxxxxx | 20.0 | 2.0 5) |
xxxxxxx xxx | 8.0 | 2.0 4) |
xxxxxxxxxx xxxxxxx | 19.0 | 4.0 5) |
xxxxxx | 25.0 | 2.5 5) |
xxxxxxxxx | 12.0 | 1.5 5) |
xxxxxxxxxx x xxxxxxxx | 7.0 | |
xxxxxxx | 3.0 | 3.0 5) |
Xxxxxxxx: | xxx 105 °X | xxx 900 °C |
ovocné xxxxxxxxx | 7.5 | 10.0 5) |
xxxxxxxxx | 7.5 | 7.0 5) |
plátkové | 7.5 | 7.0 5) |
xxxxxx: | ||
xxxxxxxxx | 3.0 | 2.0 5) |
xxxx xxxxxxx | 5.0 | 2.0 5) |
xxxxxxxxxxx | 6.0 | 2.0 5) |
roksy | 6,0 | 2.0 5) |
furé | - | 2.0 4) |
xxxxxxxxx xxxx pasty | 2,0 | 3.0 5) |
X xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxx podíl drobné xxxxxx nejvýše
dropsy a xxxx 2%
komprimáty 5%.
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx
xxxxxxxxxx interval | hmotnostní xxxxxxxx |
xx 105 g | - 10% |
xx xxxx xxx 105 - 150 g | - 8% |
xx xxxx jak 150 - 250 x | - 5% |
od více xxx 250 - 500 x | - 3% |
xx xxxx xxx 500 - 1000 x | - 2% |
xxx 1000 x (x rozvažování) | - 1% |
Xxxxxxxxxxx >>>
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 6 x xxxxxxxx x. 334/1997 Sb.
Členění xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
xxxxx | xxxxxxx | xxxxxxxxxx |
xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxx | xxxxxxx prášek odtučněný xxxxxxx xxxxxx | |
xxxx xxxxx x xxxxxx | xxxx xxxxx s xxxxxx | xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx kakaový prášek |
směs xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx prášku x xxxxxx | xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx xx sníženým xxxxxxx tuku |
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx kakaových xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Kakaový xxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx tuku x sušině x % | xxxxx xxxxxxxx x % xxxxxxx | xxxxx popela x xxxxxxxxxx sušině x % xxxxxxx | |
xxxxxxx xxxxxx (kakao) | nejméně 20,0 | 7,0 | 13,0 |
kakaový xxxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxx 8 xxxxxxx 20 | 7,0 | 13,0 |
Xxxxxxx 2 - Xxxxx xxxxx s xxxxxx
xxxxx kakaového xxxxxx 6) x xxxxxx x % | xxxxx xxxxxxxxx x sušině x % | xxxxx vlhkosti v % xxxxxxx | xxxxx xxxxxx x % xxxxxxx | |
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx (slazené xxxxx) | xxxxxxx 25,0 | nejvýše 75,0 | 5,0 | 4,0 |
xxxxxxx xxxxxxx xxxx (xxxxxxx xxxx x kakaem) | nejméně 20,0 | xxxxxxx 80,0 | 5,0 | 4,0 |
xxxxxxx směs x xxxxxxxx chutí xxxxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxx 20,0 | nejméně 80,0 | 5,0 | 4,0 |
xxxxxxx prášek (xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx) | xxxxxxx 25,0 | xxxxxxx 75,0 | 5,0 | 4,0 |
xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx (slazená xxxx xxxxxxxxx prášku xx xxxxxxxx obsahem xxxx) | xxxxxxx 20,0 | xxxxxxx 80,0 | 5,0 | 4,0 |
xxxxxxx xxxx x kakaovou xxxxx (xx sníženým xxxxxxx xxxx) | xxxxxxx 20,0 | xxxxxxx 80,0 | 5,0 | 4,0 |
Xxxxxxx 3 - Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxxxx xxxxxxxx |
xx 100 x | - 5% |
101 - 250 g | - 3% |
251 - 500 g | - 2% |
501 - 1000 x | - 1% |
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 8 x xxxxxxxx č. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx cukrovinek xx xxxxx, skupiny x podskupiny
Druh | Skupina | Podskupina |
Čokoláda | neslazená hořká na xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx obsahem xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx sacharózy mléčná xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx | xxx xxxxxx, xxxxxx, nebo x xxxxxxxxx |
xxxxx skupiny xxxxxxxx | ||
xxxx,xxxxxx xxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx | ||
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x odstředěným xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx s xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx světlá, čokoládová xxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xx sníženým xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx sníženým xxxxxxx sacharózy, | ||
tukové xxxxxx | xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | xxxxxxxxx | xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx x různými xxxxxxxx (xxxxxxxx, krémovými, xxxxxxxxxx x xxxxxxx) |
xxxxxx | xxxxx xxxxx xxxxxx (želé, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx pěnou x dalšími) xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx | |
xxxxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx | |
xxxxxx | xxxxx xxxxx xxxxxxx udávající xxxxxxxxx | |
xxxxxxxxxx xxxxx | xxxxx xxxxx xxxxxx | |
xxxxxxx xxxxxxx | x xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | |
xxxxxxxxxx xxxxx nebo čokoládové xxxxxxxxx | xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx | |
xxxxxxxxxx xxxxxx x prášku |
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx x. 334/1997 Sb.
Tabulka 1
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx polev x xxxxxxxxxxxx % xxxxxxxxxx na xxxxxx
Xxxxxxx | Xxxxx xxxxxxxxx xxxx | Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx sušiny | Obsah xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx | Xxxxx mléčného xxxx | Xxxxx xxxxxxxxxx mléčné xxxxxx | Xxxxx celkového xxxx | Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx. xxxxx |
Xxxxxxxxx čokoláda | = > 50 | = < 58 | |||||
Xxxxxxxx xxxxx | = &xx; 18 | = &xx; 14 | = &xx; 35 | ||||
Čokoláda xx xxxxxx | = &xx; 18 | = &xx; 12 | = &xx; 30 | ||||
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx | = &xx; 10 | = > 40 | = &xx; 7 | ||||
Mléčná čokoláda | = > 2.5 | = &xx; 25 | = &xx; 3.5 | = &xx; 10.5 | = &xx; 25 | = < 55 | |
Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx | = &xx; 2.5 | = &xx; 20 | = &xx; 5 | = > 15 | = &xx; 25 | = &xx; 55 | |
Mléčná xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx | = &xx; 2.5 | = &xx; 25 | = &xx; 0.5 | = > 14 | = &xx; 25 | = < 55 | |
Smetanová xxxxxxxx | = &xx; 2.5 | = > 25 | = > 7 | = &xx; 3 < 14 | = &xx; 25 | = < 55 | |
Bílá xxxxxxxx | = &xx; 18 | = &xx; 0.5 | = &xx; 18 | = &xx; 3 | = &xx; 15 | = &xx; 25 | = &xx; 55 |
Hořká xxxxxxxx xx sníženým xxxxxxx xxxxxxxxx | = &xx; 18 | = &xx; 14 | = > 35 | ||||
Xxxxxx čokoláda xx xxxxxxxx obsahem xxxxxxxxx | = &xx; 2.5 | = &xx; 25 | = &xx; 3.5 | = > 10.5 | = &xx; 25 | = &xx; 55 | |
Xxxxxxxxxx xxxx, čokoládové xxxxxx | = &xx; 12 | = &xx; 14 | = > 32 | = &xx; 55 | |||
Xxxxxx rýže, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx | = &xx; 2.5 | = > 20 | = &xx; 3.5 | = > 10.5 | = &xx; 12 | = &xx; 66 | |
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx | = &xx; 31 | = &xx; 2.5 | = &xx; 35 | ||||
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx poleva | = > 10 | = &xx; 35 | = &xx; 4 | ||||
Xxxxxx xxxxxxxxxx poleva | = > 2.5 | = > 25 | = &xx; 3.5 | = > 10.5 | = &xx; 31 | = &xx; 55 | |
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx | = &xx; 2.5 | = > 25 | = &xx; 0.5 | = &xx; 14 | = &xx; 31 | = &xx; 55 | |
Xxxxxx xxxxxxxxxx poleva x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx | = &xx; 2.5 | = &xx; 20 | = &xx; 5 | = &xx; 15 | = &xx; 25 | = > 55 | |
Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx | = &xx; 1 | = &xx; 20 | = &xx; 5 | = &xx; 15 | = &xx; 31 | = &xx; 55 | |
Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx | = &xx; 0.5 | ||||||
Xxxxxx xxxxxxxxxx poleva xx níženým xxxxxxx xxxxxxxxx | = &xx; 2.5 | = &xx; 25 | = &xx; 3.5 | = &xx; 10.5 | = > 25 | = < 55 | |
Xxxxx čokoládová xxxxxx xx xxxxxxx obsahem xxxxxxxxx | = &xx; 18 | = > 14 | = > 25 |
Xxxxxxxx:
1) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx nejméně 1,5 % mleté pražené xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx.
2) Xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxx xxxx. xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx obsahují xxxxxxx 5 % xxxxxx.
3) Xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx složek xxxxxxxx xxxxxxx 60% xxxxxxxxxx xxxxxx z celkové xxxxxxxxx výrobku.
4) X xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx 25% xxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx a chemické xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx | xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x % x xxxxxxxxx xxxxxxx | xxxxx xxxxxx x % nejvýše |
formované xxxxxxxxxx | 35 - 65 | 3,0 |
čokoládové xxxxx | 20 - 75 | 3,0 |
máčené xxxxxxxxxx | 15 - 50 | 3,0 |
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 7 - 25 | 3,0 |
nugáty | 7 - 25 | 3,0 |
Poznámka:
Za čokoládové xxxxxxxxxx se xxxxxxxx x kombinované xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx x nečokoládových xxxxxxxxxx, xxx xxxxx xxxxxxxxxx polevy xx xxxxxxx 7% x xxxxxxx hmotnosti výrobku.
Tabulka 3
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky
druh xxxxxxx | xxxxxxxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxxxx xxxxxxxx |
xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx | xx 50 x | - 10 % |
xxxxx xxx 50 do 100 x | - 5 % | |
xxxxx xxx 100 xx 250 x | - 3 % | |
větší xxx 250 do 500 x | - 2 % | |
xxxxx xxx 500 do 1000 x | - 1 % | |
xxxxxxxxxx cukrovinky | do 105 x | - 10 % |
větší xxx 105 do 150 x | - 8 % | |
xxxxx xxx 150 xx 250 g | - 5 % | |
xxxxx xxx 250 do 500 x | - 3 % | |
xxxxx xxx 500 xx 1000 g | - 1 % |
Čl. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx vyrobené x xxxxxxx do xxxxx xxxxx dnem účinnosti xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx 1. xxxx 2001.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 94/2000 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 334/97 Xx. nabyl xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §3, 9, 14, 19 x 24, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisu xxxx xxxxxxxxxx změny x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
94/2000 Xx., xxxxxx xx mění xxxxxxxx XX x. 334/97 Xx., kterou se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x) x x) zákona x. 110/97 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx prášek x xxxxx xxxxx x cukrem, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
x účinností od 1.9.2000
Xxxxxx xxxxxxx č. 334/97 Xx. byl xxxxxx xxxxxxx předpisem č. 76/2003 Sb. x xxxxxxxxx ode xxx, xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx XX x XX (1.5.2004).
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisů v xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx údajů x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx symbolem "x".
2) X xxxx květového xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxx pseudoacacia) xxxx xxx zdánlivá xxxxxxxxx xxxxxxx 10,0 %.
3) U xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx 0,50 % ve xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx.
4) xxxxx xxxxxx x původním xxxxxx
5) xxxxx xxxxxx x xxxxxx
6) x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x sušině