Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 01.04.1998.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.04.1998 do 30.08.2000.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro přírodní sladidla, med, nečokoládové cukrovinky, kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem, čokoládu a čokoládové cukrovinky

334/97 Sb.

ODDÍL 1. Přírodní sladidla §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Technologické požadavky §5
Uvádění do oběhu §6
ODDÍL 2. Med §7
Členění na skupiny §8
Označování §9
Požadavky na jakost §10
Uvádění do oběhu §11
ODDÍL 3. Nečokoládové cukrovinky §12
Členění na skupiny a podskupiny §13
Označování §14
Požadavky na jakost §15 §16
ODDÍL 4. Kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem §17
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §18
Označování §19
Požadavky na jakost §20 §21
ODDÍL 5. Čokoláda a čokoládové cukrovinky §22
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §23
Označování §24
Požadavky na jakost §25
Uvádění do oběhu §26
Přechodné ustanovení §27
Účinnost §28
PŘÍLOHA 1: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 3: Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 4: Členění nečokoládových cukrovinek na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 6: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 8: Členění čokolád a čokoládových cukrovinek na druhy, skupiny a podskupiny
č. 94/2000 Sb. - Čl. II
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 94/2000 Xx.)
§1
Xxx účely této xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx rozpustné sladce xxxxxxxxxx xxxxx na xxxx xxxxxxxxxx sacharidů, xxxxxxx xxxxxxxxx, dextrózy, xxxxxxxx, laktózy,
b) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx zejména xx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx, homolí, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx látkami xxxx látkami xxxxxxxx x aromatizaci,
c) tekutými xxxxxxx z xxxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.
§2
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx uvedeno v příloze č. 1.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 1.4.1998 xx 31.8.2000 (do xxxxxx č. 94/2000 Xx.)
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxx xxxxxxxx 1) se xxxxxx
x) xxxx xxxxxxxx x podskupinou, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx,
x) xxxxxx výrobky x xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx cukru x xxxxxx,
x) xxxxxxx přírodní xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, která xxxxxxxx názvu tohoto xxxxxxxxx (např. xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx).
(2) Cukr xxxx xx možné xxxxxxx xxxxx "xxxx xxxx xxxxxxxxxxx A" xxxx "xxxx xxxx X" x xxxx xxxxxxxx xxxxx "cukr xxxx specifikace X" xxxx "xxxx bílý X".
(3) Přípustné záporné xxxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze x. 2.
§4
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 2.
§5
Technologické xxxxxxxxx
Xxxx xxxxx xxx xxxxxxxx modření.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx č. 94/2000 Xx.)
§6
Xxxxxxx do oběhu
(1) Xxxx, s xxxxxxxx xxxxx moučky, se xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 30 °X x xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx nejvýše 70 %.
(2) Xxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx vzduchu xxxxxxx 65 %.
(3) Xxxxxx xxxxxxx x xxxxx se xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 25 °X.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§7
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxx xxxxxxxxx přírodního xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, která xx vytvořena xxxxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx (xxxxxx) nebo x výměšků hmyzu xx povrchu xxxxxxx (xxxxxxxx) xxxx xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxx specifickými xxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx v xxxxxxxx,
x) xxxxx květovým xxx xxxxxxxxxxx zejména x nektaru xxxxx,
x) xxxxx medovicovým xxx xxxxxxxxxxx zejména x xxxxxxx xxxxx,
x) medem xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx výrazné xxxxxxx xxxxxxx druhu,
e) xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx bezplodových plástů x xxxxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx bez plodu xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx medem xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx.
§8
Xxxxxxx xx xxxxxxx
(1) Xxx xx člení xx xxxxxxx
a) xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx
x) xxxxxxxx xxx,
x) plástečkový xxx,
c) lisovaný xxx,
d) xxxxxxxx xxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.4.1998 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§9
Xxxxxxxxxx
(1) Xxx xxxx xxx označen xxxxxxxxxx xxxxxx včely. Toto xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxx medonosné.
(2) Xxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx. X medu xxxxxxxxx xx xxxx xxxx uvést x xxxxx jednodruhový nebo xxxxxx.
(3) Xxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx. X xxxxxxx, xx se xxxxx x xxx xxxxxxxx, xxxxxx být xxxxxx xxxxxxxxx uveden.
(4) Xxxx xxxxxxx xxx xx xxxxxx xxx, xxxxx xxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.
(5) Xxxx med s xxxxxxxxx xx xxxxxx xxx, který xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx.
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§10
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xx xxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx x xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x něj xxxxx být xxxxxx.
(2) Xxx nesmí
a) mít xxxxxxxxx cizí xxxxxxxx x xxxxx,
x) začít xxxxxx xxxx pěnit,
c) xxx zahřát xx xxxxxx míry, že xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx zničeny anebo xx stanou neaktivní,
d) xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 3.
§11
Xxxxxxx xx oběhu
Xxx xx skladuje x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xx 25 °X x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 70 %.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§12
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxxxxx cukrovinkami (xxxx xxx "cukrovinky") xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xx sušinu,
b) karamelami xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xx xxxxxx xxxx xxxxxxx, s různou xxxxxxxx,
x) nečokoládovým dražé xxxxxxxxxx xxxxx až xxxxx xxxxxxxxxxx s xxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx cukru,
d) xxxx xxxxxxxxxx s xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxx pektinu, agaru, xxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxx arašídy xx tvaru xxxxxxx, xxxxxxx nebo xxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx cukrovinky xxxxxxxxxx charakteru různých xxxxx x xxxxx,
x) xxxxxxx škrobové xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx práškového xxxxx x škrobu,
h) tureckým xxxxx šlehaný xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx x přídavkem xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx šlehaná kandytová xxxxx s xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx konzistence, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů x xxxx,
x) lékořicovými xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx charakteristickou složku xxxxx výtažek x xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx cukrovinkami xxxxxxxxxx polotuhé xx xxxx konzistence x xxxxxxx hmoty, xxxxxxxxx x přídavkem xxxxxxx xxxxx x jemnou xxxxxxxxxxxx strukturou,
l) komprimáty xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx a obarvených xxxxxxxxxxxx xxxxx zejména xx xxxxx čoček xxxx tablet,
m) xxxxxxxxx xxxxxxxxxx výrazně xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxx a škrobového xxxxxx, různě xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx x xxxxx, tvrdé xxxxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxx tvrdé xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx špalíčků, xxxxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x ochucených xxxxxxxxxxx hmot,
p) furé xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxx xxxxx, sklovité, xxxxx xxxxxxxxxxx obsahující xxxxxx xxxxxxxxx 13 % xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx cukrovinkami xxxxxxxxxx xxxxxxx pěnovité, xxxxx xxxxxxxx, žvýkavé xxxxxxxxxxx, s jemnými xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx a škrobu.
§13
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx uvedeno v příloze č. 4.
§14
Označování
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 5 tabulce 2.
§15
Požadavky xx jakost
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 5 xxxxxxx 1.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§16
Xxxxxxx xx xxxxx
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx skladují xxx xxxxxxx do 25 °X a xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§17
Xxx účely této xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxxxx boby xxxxxxxxxxxx x sušená xxxxxx xxxxxxxxxx ( Xxxxxxxxx xxxxx L.),
b) kakaovou xxxx kakaové xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx vyčištění, xxxxxxx xxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxxx nejvýše 5 % xxxxxx slupek xxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx na xxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) kakaovou xxxxxx xxxxxxx xxx mechanicky xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx bez snížení xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx nebo x xxxxxx xxxxx,
x) kakaovým xxxxxxx (dále xxx "xxxxxx") xxxxxxxxx xxxxxxx x pražených kakaových xxxx, z xxxxx xxx částečně odstraněn xxxxxxx xxx,
x) xxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx prášku x xxxxxx v xxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§18
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny xx xxxxxxx x příloze x. 6.
§19
Označování
(1) Xxxxx xx xxxxxx názvem xxxxxxx, xxxxx xxxxx s xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 7 xxxxxxx 3.
§20
Požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx jakost xxxx xxxxxxx x příloze č. 7 xxxxxxxxx 1 x 2.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§21
Xxxxxxx xx xxxxx
Xxxxxxx xxxxxx a směsi xxxxx x xxxxxx xx skladují xxx xxxxxxx do 25 °X x relativní xxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 70 %.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§22
Xxx účely této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x kakaových součástí, xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx 5 % v xxxxxxxx xx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx kakaová xxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxx xxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, u xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx nejméně 15 % v xxxxxxxx na xxxxxx.
§23
Členění xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Členění xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 8.
§24
Xxxxxxxxxx
(1) X xxxxxxx xx x názvu xxxxxxx uvede xxxx
x) xxxx x xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxx, která xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, jako xxxxxxx xxxxxx, lískové xxxxxx, xxxxxx xxxxx,
x) x xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx skupiny, xxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(2) U xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx x názvu výrobku xxxxx xxxx a xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9 xxxxxxx 3.
§25
Xxxxxxxxx xx jakost
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9 xxxxxxxxx 2 x 3.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§26
Xxxxxxx xx xxxxx
Xxxxxxxx x čokoládové xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xx 20 °X a relativní xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %.
Pokračování >>>
§27
Přechodné xxxxxxxxxx
Označení přírodních xxxxxxxx, xxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, kakaového xxxxxx x xxxxx xxxxx x xxxxxx, čokolády x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 xx 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx xxxxx xxxxx §6 zákona.
§28
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx dnem xxxxxxxxx, x xxxxxxxx §3, 9, 14, 19 x 24, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 1998.
Ministr:
Xxx. Xxx x. r.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx č. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx a podskupiny

druh

skupina

podskupina

cukr

cukr xxxxx xxxx

xxxxxxx


xxxx xxxx

xxxxxxx


xxxx xxxxxxxx

xxxxxx


xxxx xxxxxx x xxxxxxx protihrudkujících xxxxx



xxxxxxxxx xxxx (xxxxxx, xxxxx, xxxxxx)



xxxx x přísadami



přírodní xxxx



xxxxxx



xxxxxx xxxxxxx x xxxxx

xxxxxxxxxxx sirob



karamel

ostatní xxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx, fruktóza x xxxxx

Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx x. 334/1997 Sb.
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
1. Cukr

skupina

sacharóza % xxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxx

xxxxx % konduktometricky
nejvýše

invertní xxxx %
xxxxxxx

xxxxxx sušením %
xxxxxxx

xxxxx x xxxxxxx xxx 420 xx (X.X.)
xxxxxxx

xxxx xxxxx bílý

99,7

0,01

0,04

0,1

22,5

cukr xxxx

99,7

0,04

0,04

0,1

60

xxxx xxxxxxxx

99,5

0,10

0,10

0,1

150

xxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx. látkami xxxxxxx 3 %

96,7

0,04

0,10

0,2

-

tvarovaný xxxx

99,5

0,04

0,10

0,25

150

xxxx s xxxxxxxxx

90,0

-

-

1,2

-

xxxxxxxx xxxx

97,5

0,8

0,09

1,4

-

xxxxxx

98,5

0,45

-

0,45

-

X xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx nejvýše 50,0 xx/xx s xxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx x přísadami.
Třídění xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx:

xxxxx strany

podíl % xxxxxxxxxx

xxx xxxx x xx

xxxx xxxxxxx

xxxx xxxxxxx

xxxx xxxxxx

2,00 - 0,4

nejméně 70

-

-

0,80 - 0,16

-

nejméně 70

-

xxx 1,00


xxxxxxx 5


0,80 - 0,40

-

-

nejvýše 5

xxx 0,40



xxxxxxx 95
Dělení xxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx sacharózy :
x) xxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx,
x) xxxx xxxxxxx je xxxx menších xxxx xxxxxxxxxxx krystalů stejnoměrného xxxxxx, volně xxxxx,
x) xxxx moučka xx xxxxx xxxxx směs xxxxx xxxxxxxx krystalů,
d) xxxxxxxx xxxx xx xxxxx, zrnitá xxxxxxxxxxx xxxxx, xx xxxx xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xx směs xxxxxxx xxxxxxxx x srostlic, xxxxx xx xxxxx xxxxx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx spotřebitelského xxxxxx cukru

1. xxxx xxxxxxx a krupice

včetně xxxxx x 100 xx

- 3,0 %

po 0,5 kg

- 1,5 %

xx 1,0 kg

- 1,0 %

od 2 xx do 5 xx

- 0,8 %

2. xxxx xxxxxx

xx 0,5 xx

- 2,5 %

xx 1 xx

- 2,0 %

3. Xxxxxxxxx cukr

do 0,5 xx

- 2,5 %

xx 1 xx

- 2,0 %
Xxxxxxxx hmotnost xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x pěti xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx odebraných x různých xxxx, xxxx xxxxxxxxx nejméně xxxxxxxxx deklarované.
2. Xxxxxx xxxxxxx x xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx %

xxxxxxx 73

xxxxxxx 73

invertní xxxx x sušině %

xxxxxxx 40

xxxxxxx 50

pH

2 - 5,5

4 - 6

xxxxx xxxxxxxx xx.xx-1 (xxxxxxx xxxxxxxxx)

xxxxxxx 150

-

chuť

sladká

nahořklá
3. Xxxxxxx xxxxxxxx sladidla
x) Xxxxxxxx


xxxxxxxx (X-xxxxxxx) % xxxx. xxxxxx
xxxxxxx

xxxxxx % xxxx.
xxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxx %
xxxx. xxxxxx nejvýše

dextróza xxxxxxxxxx

95,5

90

0,25

xxxxxxxx xxxxxxx

99,5

98,0

0,25
x) Xxxxxxxx


xxxxxx xxxxxxx %
xxxxxxx

xxxxx konduktometricky %
nejvýše

barva xxxxxxx xxx 420 xx (I.U.)
nejvýše

pH

fruktóza

0,5

0,1

30

4,5 - 7,0
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 3 x xxxxxxxx x. 334/1997 Sb.
Smyslové, xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx
X) Xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxx

xxxxxxxxxxx a vzhled

chuť

barva

květový

mírně xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx až xxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxx xx škrablavá

vodově čistá xx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, slabě xxxxx xx xxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxx xx xxxxx viskózní, xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxx popřípadě xxxxxxxx až xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx s xxxxxxxx xx červenohněda

smíšený

mírně až xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xx plně xxxxxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx až xxxxx xxxxx
Xxxxxxxx:
Xxx určení skupiny x původu xxxx xx xxxxxxxxxxx mikroskopický xxxxx xxxxxxxxxx pylových xxx, xxxxxxxxxxxx prvků x xxxxxxxxxxxxxx konduktivita.
B) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx


xxxx xxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxx popela x % xxxxxxx

0,6

1,0

1,0

xxxxxxxxx xxxxxxxxxx jako xxxxxxxx xxxx v % xxxxxxx

65,0

60,0

60,0

xxxxxxxxx xxxxxxxx v % xxxxxxx

5,0 2)

10,0

10,0

xxxxx xxxx v % xxxxxxx

20,0

20,0

20,0

xxxxxxxx (xxxx/xx) xxxxxxx

40,0

40,0

40,0

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx x xx/xx xxxxxxx

40,0

40,0

40,0

xxxxx xx xxxx nerozpustných xxxxx 3) v % nejvýše

0,10

0,10

0,10

elektrolytická xxxxxxxxxxxx x xX.x-1

xxxxxxx 55

90 - 130

50 - 105
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx na skupiny x xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx x xxxxxxxxxxx
x xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxx, kakaové xxxx xxxxxx


xxxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxx xxxxx xxxxxx (cukrová, xxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxx proslazené, marcipán x xxxxx)


xxxx
xxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxx
xxxxxx
xxxxxxx xxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxx cukrovinky (xxxxxxxxxxx)
xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx



xxxxxxxx

xxxxxxxxx (bubble xxx)
xxxxxxxx
xxxxxxxxx


xxxxxx



xxxxx



xxxx

x xxxxxxx xxxxxx
x xxxxxxxx (sirupovou) xxxxxx


xxxxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx lískooříškové, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 5 x vyhlášce x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx nejvýše x % xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxx xxxxxxx x % xxxxxxxxx

xxxxxxxx

-

2.0 4)

xxxxxxxxxxxx xxxxx

-

2.5 4)

želé

22.0

2,0 5)

sójové x arašídové xxxxxxxxxx

-

3.0 5)

xxxxxxxx xxxxxxxxxx

22.0

2.0 5)

xxxxx, xxxxxx

20.0

2.0 5)

xxxxxxx xxx

8.0

2.0 4)

xxxxxxxxxx xxxxxxx

19.0

4.0 5)

xxxxxx

25.0

2.5 5)

xxxxxxxxx

12.0

1.5 5)

xxxxxxxxxx x xxxxxxxx

7.0


xxxxxxx

3.0

3.0 5)

Xxxxxxxx:

xxx 105 °X

xxx 900 °C

ovocné xxxxxxxxx

7.5

10.0 5)

xxxxxxxxx

7.5

7.0 5)

plátkové

7.5

7.0 5)

xxxxxx:



xxxxxxxxx

3.0

2.0 5)

xxxx xxxxxxx

5.0

2.0 5)

xxxxxxxxxxx

6.0

2.0 5)

roksy

6,0

2.0 5)

furé

-

2.0 4)

xxxxxxxxx xxxx pasty

2,0

3.0 5)
X xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxx podíl drobné xxxxxx nejvýše
dropsy a xxxx 2%
komprimáty 5%.
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx

xxxxxxxxxx interval

hmotnostní xxxxxxxx

xx 105 g

- 10%

xx xxxx xxx 105 - 150 g

- 8%

xx xxxx jak 150 - 250 x

- 5%

od více xxx 250 - 500 x

- 3%

xx xxxx xxx 500 - 1000 x

- 2%

xxx 1000 x (x rozvažování)

- 1%
Xxxxxxxxxxx >>>
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 6 x xxxxxxxx x. 334/1997 Sb.
Členění xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxx

xxxxxxx prášek
odtučněný xxxxxxx xxxxxx


xxxx xxxxx x xxxxxx

xxxx xxxxx s xxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
xxxxxxx xxxxxxx xxxx,
xxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx,
xxxxxxx xxxxxxxxx kakaový prášek


směs xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx prášku x xxxxxx

xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
xxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx xx sníženým xxxxxxx tuku
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx kakaových xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Kakaový xxxxxx


xxxxx xxxxxxxxx tuku x sušině x %

xxxxx xxxxxxxx x % xxxxxxx

xxxxx popela x xxxxxxxxxx sušině x % xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxx (kakao)

nejméně 20,0

7,0

13,0

kakaový xxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx 8
xxxxxxx 20

7,0

13,0
Xxxxxxx 2 - Xxxxx xxxxx s xxxxxx


xxxxx kakaového xxxxxx 6) x xxxxxx x %

xxxxx xxxxxxxxx x sušině x %

xxxxx vlhkosti v % xxxxxxx

xxxxx xxxxxx x % xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx (slazené xxxxx)

xxxxxxx 25,0

nejvýše 75,0

5,0

4,0

xxxxxxx xxxxxxx xxxx (xxxxxxx xxxx x kakaem)

nejméně 20,0

xxxxxxx 80,0

5,0

4,0

xxxxxxx směs x xxxxxxxx chutí xxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx 20,0

nejméně 80,0

5,0

4,0

xxxxxxx prášek (xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx)

xxxxxxx 25,0

xxxxxxx 75,0

5,0

4,0

xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx (slazená xxxx xxxxxxxxx prášku xx xxxxxxxx obsahem xxxx)

xxxxxxx 20,0

xxxxxxx 80,0

5,0

4,0

xxxxxxx xxxx x kakaovou xxxxx (xx sníženým xxxxxxx xxxx)

xxxxxxx 20,0

xxxxxxx 80,0

5,0

4,0
Xxxxxxx 3 - Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xx 100 x

- 5%

101 - 250 g

- 3%

251 - 500 g

- 2%

501 - 1000 x

- 1%
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 8 x xxxxxxxx č. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx cukrovinek xx xxxxx, skupiny x podskupiny

Druh

Skupina

Podskupina

Čokoláda

neslazená
hořká
na xxxxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxx
xxxxxx x xxxxxxx obsahem xxxxx
xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx
xxxx
xxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx sacharózy
mléčná xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx

xxx xxxxxx, xxxxxx, nebo x xxxxxxxxx



xxxxx skupiny xxxxxxxx


xxxx,xxxxxx xxxx xxxxx xxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxx



xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx,
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx,
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx,
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x odstředěným xxxxxx,
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx s xxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx světlá,
čokoládová xxxxxx xxxx,
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xx sníženým xxxxxxx xxxxxxxxx,
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx sníženým xxxxxxx sacharózy,



tukové xxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx x různými xxxxxxxx (xxxxxxxx, krémovými, xxxxxxxxxx x xxxxxxx)


xxxxxx

xxxxx xxxxx xxxxxx (želé, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx pěnou x dalšími) xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx


xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxx


xxxxxx

xxxxx xxxxx xxxxxxx udávající xxxxxxxxx


xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxx xxxxx xxxxxx


xxxxxxx xxxxxxx

x xxxxxx xxxxxxxx
x xxxxx xxxxxxxx


xxxxxxxxxx xxxxx nebo čokoládové xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx


xxxxxxxxxx xxxxxx x prášku

Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx x. 334/1997 Sb.
Tabulka 1
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx polev x xxxxxxxxxxxx % xxxxxxxxxx na xxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxx xxxx

Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx sušiny

Obsah xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx

Xxxxx mléčného xxxx

Xxxxx xxxxxxxxxx mléčné xxxxxx

Xxxxx celkového xxxx

Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx. xxxxx

Xxxxxxxxx čokoláda

=
> 50

=
< 58






Xxxxxxxx xxxxx

=
&xx; 18

=
&xx; 14

=
&xx; 35





Čokoláda xx xxxxxx

=
&xx; 18

=
&xx; 12

=
&xx; 30





Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx


=
&xx; 10

=
> 40


=
&xx; 7



Mléčná čokoláda


=
> 2.5

=
&xx; 25

=
&xx; 3.5

=
&xx; 10.5

=
&xx; 25

=
< 55

Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx


=
&xx; 2.5

=
&xx; 20

=
&xx; 5

=
> 15

=
&xx; 25

=
&xx; 55

Mléčná xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx


=
&xx; 2.5

=
&xx; 25

=
&xx; 0.5

=
> 14

=
&xx; 25

=
< 55

Smetanová xxxxxxxx


=
&xx; 2.5

=
> 25

=
> 7

=
&xx; 3 < 14

=
&xx; 25

=
< 55

Bílá xxxxxxxx

=
&xx; 18

=
&xx; 0.5

=
&xx; 18

=
&xx; 3

=
&xx; 15

=
&xx; 25

=
&xx; 55

Hořká xxxxxxxx xx sníženým xxxxxxx xxxxxxxxx

=
&xx; 18

=
&xx; 14

=
> 35





Xxxxxx čokoláda xx xxxxxxxx obsahem xxxxxxxxx


=
&xx; 2.5

=
&xx; 25

=
&xx; 3.5

=
> 10.5

=
&xx; 25

=
&xx; 55

Xxxxxxxxxx xxxx, čokoládové xxxxxx

=
&xx; 12

=
&xx; 14

=
> 32




=
&xx; 55

Xxxxxx rýže, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx


=
&xx; 2.5

=
> 20

=
&xx; 3.5

=
> 10.5

=
&xx; 12

=
&xx; 66

Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx

=
&xx; 31

=
&xx; 2.5

=
&xx; 35





Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx poleva


=
> 10

=
&xx; 35


=
&xx; 4



Xxxxxx xxxxxxxxxx poleva


=
> 2.5

=
> 25

=
&xx; 3.5

=
> 10.5

=
&xx; 31

=
&xx; 55

Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx


=
&xx; 2.5

=
> 25

=
&xx; 0.5

=
&xx; 14

=
&xx; 31

=
&xx; 55

Xxxxxx xxxxxxxxxx poleva x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx


=
&xx; 2.5

=
&xx; 20

=
&xx; 5

=
&xx; 15

=
&xx; 25

=
> 55

Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx


=
&xx; 1

=
&xx; 20

=
&xx; 5

=
&xx; 15

=
&xx; 31

=
&xx; 55

Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx


=
&xx; 0.5






Xxxxxx xxxxxxxxxx poleva xx níženým xxxxxxx xxxxxxxxx


=
&xx; 2.5

=
&xx; 25

=
&xx; 3.5

=
&xx; 10.5

=
> 25

=
< 55

Xxxxx čokoládová xxxxxx xx xxxxxxx obsahem xxxxxxxxx

=
&xx; 18

=
> 14

=
> 25




Xxxxxxxx:
1) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx nejméně 1,5 % mleté pražené xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx.
2) Xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxx xxxx. xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx obsahují xxxxxxx 5 % xxxxxx.
3) Xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx složek xxxxxxxx xxxxxxx 60% xxxxxxxxxx xxxxxx z celkové xxxxxxxxx výrobku.
4) X xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx 25% xxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx a chemické xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x % x xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxx x % nejvýše

formované xxxxxxxxxx

35 - 65

3,0

čokoládové xxxxx

20 - 75

3,0

máčené xxxxxxxxxx

15 - 50

3,0

xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

7 - 25

3,0

nugáty

7 - 25

3,0
Poznámka:
Za čokoládové xxxxxxxxxx se xxxxxxxx x kombinované xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx x nečokoládových xxxxxxxxxx, xxx xxxxx xxxxxxxxxx polevy xx xxxxxxx 7% x xxxxxxx hmotnosti výrobku.
Tabulka 3
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky

druh xxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx

xx 50 x

- 10 %


xxxxx xxx 50 do 100 x

- 5 %


xxxxx xxx 100 xx 250 x

- 3 %


větší xxx 250 do 500 x

- 2 %


xxxxx xxx 500 do 1000 x

- 1 %

xxxxxxxxxx cukrovinky

do 105 x

- 10 %


větší xxx 105 do 150 x

- 8 %


xxxxx xxx 150 xx 250 g

- 5 %


xxxxx xxx 250 do 500 x

- 3 %


xxxxx xxx 500 xx 1000 g

- 1 %
Čl. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx vyrobené x xxxxxxx do xxxxx xxxxx dnem účinnosti xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx 1. xxxx 2001.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 94/2000 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.9.2000

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 334/97 Xx. nabyl xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §3, 9, 14, 19 x 24, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisu xxxx xxxxxxxxxx změny x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
94/2000 Xx., xxxxxx xx mění xxxxxxxx XX x. 334/97 Xx., kterou se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x) x x) zákona x. 110/97 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx prášek x xxxxx xxxxx x cukrem, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
x účinností od 1.9.2000
Xxxxxx xxxxxxx č. 334/97 Xx. byl xxxxxx xxxxxxx předpisem č. 76/2003 Sb. x xxxxxxxxx ode xxx, xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx XX x XX (1.5.2004).
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisů v xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx údajů x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx symbolem "x".
2) X xxxx květového xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxx pseudoacacia) xxxx xxx zdánlivá xxxxxxxxx xxxxxxx 10,0 %.
3) U xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx 0,50 % ve xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx.
4) xxxxx xxxxxx x původním xxxxxx
5) xxxxx xxxxxx x xxxxxx
6) x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x sušině