Právní předpis byl sestaven k datu 01.09.2000.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.08.2000 do 30.04.2004.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro přírodní sladidla, med, nečokoládové cukrovinky, kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem, čokoládu a čokoládové cukrovinky
334/97 Sb.
ODDÍL 1. Přírodní sladidla §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Technologické požadavky §5
Uvádění do oběhu §6
ODDÍL 2. Med §7
Členění na skupiny §8
Označování §9
Požadavky na jakost §10
Uvádění do oběhu §11
ODDÍL 3. Nečokoládové cukrovinky §12
Členění na skupiny a podskupiny §13
Označování §14
ODDÍL 4. Kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem §17
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §18
Označování §19
ODDÍL 5. Čokoláda a čokoládové cukrovinky §22
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §23
Označování §24
Požadavky na jakost §25
Uvádění do oběhu §26
Přechodné ustanovení §27
Účinnost §28
PŘÍLOHA 1: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 3: Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 4: Členění nečokoládových cukrovinek na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 6: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 8: Členění čokolád a čokoládových cukrovinek na druhy, skupiny a podskupiny
č. 94/2000 Sb. - Čl. II
XXXXX 1
XXXXXXXX SLADIDLA
§1
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) přírodními xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx sacharózy, xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx, moučky, xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx látkami, látkami xxxxxxxx k xxxxxxxxxxx xxxx kořením,
x) xxxxxxxx výrobky x xxxxx xxxxxxx na xxxx vodných roztoků xxxxxxxxx.
§3
Označování
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x ve zvláštní xxxxxxxx 1) xx xxxxxx
a) xxxx xxxxxxxx x podskupinou, xxxxx xxxxxxxx výrobků x cukru,
b) xxxxxx xxxxxxx z xxxxx xxxxxxxxxxx, obsahem xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx jiný xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx (xxxx. dextróza, xxxxxxxx, xxxxxxx).
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 2.
§5
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxx xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx.
§6
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxx, x xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, xx xxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 30 °X x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %.
(2) Cukr xxxxxx xx xxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 30 xX při xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(3) Tekuté xxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 25 °X.
(4) Cukr xxxxx xxxx, xxxx bílý x xxxx polobílý xx uvádí do xxxxx xx spotřebitelských xxxxxxx x xxxxxxxxx 125 g, 250 x, 500 x, 750 g, 1 xx, 1,5 kg, 2 kg, 2,5 xx, 3 xx, 4 kg, 5 xx.
XXXXX 2
XXX
§7
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxx xxxxxxxxx přírodního xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx vytvořena společenstvím xxxx ze xxxxxxxxxxx xxxxxxxx šťáv květů xxxxxxx (xxxxxx) xxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx nebo xx živých xxxxxxx xxxxxxx xx vyskytujících (xxxxxxxx) a které xxxxx sbírají, přetvářejí, xxxxxxxxx se svými xxxxxxxxxxxx látkami, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx x plástech,
x) xxxxx květovým med xxxxxxxxxxx zejména z xxxxxxx xxxxx,
c) xxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx částí xxxxxxx nebo na xxxxxx částech xxxxxxx xx vyskytujících,
d) xxxxx smíšeným xxx xxxxxxxxxxx ze xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx druhu,
x) xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
f) xxxxxxxxxxxx medem med xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx v xxxxxxxxxx celých xxxxxxxx xxxx dílech xxxxxxxx xxxxxx,
x) lisovaným xxxxx med získaný xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx med xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx bez xxxxx.
§8
Xxxxxxx xx xxxxxxx
(1) Xxx se člení xx xxxxxxx
x) xxxxxxx,
b) medovicový,
x) xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx
x) xxxxxxxx xxx,
x) xxxxxxxxxxx xxx,
x) xxxxxxxx xxx,
x) vykapaný xxx.
§9
Xxxxxxxxxx
(1) Xxx xxxx xxx xxxxxxx živočišným xxxxxx včely. Toto xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx, xxxxx se xxxxx x živočišný xxxx xxxxx xxxxxxxxx.
(2) Xxx se xxxxxxxx názvem xxxxx x xxxxxxx. X xxxx květového xx xxxx xxxx xxxxx x název xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx.
(3) Xxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx. X xxxxxxx, xx xx xxxxx o xxx xxxxxxxx, nemusí xxx způsob získávání xxxxxx.
(4) Jako xxxxxxx xxx xx xxxxxx med, xxxxx xxx po xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxxx krystalů.
(5) Xxxx xxx x xxxxxxxxx xx xxxxxx med, xxxxx xxxxxxxx jeden xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx.
(6) Xxx x xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx obalů x xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx vždy xxxx xxxxxx, x xx x x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x dovezeného xxxx.
(7) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 3 xxxxxxx X.
§10
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xx xxxx nesmí xxx přidány xxxxx xxxxx, které xx xxxxxxx přirozené xxxxxxx xxxx, x xxxxx x xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxx xxxxx být odňata.
(2) Xxx xxxxx
x) mít xxxxxxxxx xxxx příchutě a xxxxx,
x) xxxxx xxxxxx xxxx xxxxx,
x) xxx xxxxxx xx xxxxxx xxxx, xx jeho xxxxxxxxx xxxxxx jsou xxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx,
x) mít xxxxx změněnou xxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x chemické požadavky xx jakost jsou xxxxxxx v příloze č. 3.
§11
Uvádění xx oběhu
Med xx skladuje x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xx 25 °X x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 70 %.
XXXXX 3
XXXXXXXXXXXX XXXXXXXXXX
§12
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx (xxxx xxx "xxxxxxxxxx") xxxxxxxxx, jejichž základní xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx sladidla x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xx xxxxxx,
x) karamelami cukrovinky xxxxxxxx konzistence, xx xxxxxx míry xxxxxxx, x různou xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxx dražé xxxxxxxxxx tužší až xxxxx konzistence x xxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx,
x) xxxx cukrovinky x xxxxxxxxxxx gelu vzniklou xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx látek, xxxx zejména pektinu, xxxxx, škrobu xxxx xxxxxxxx,
e) nečokoládovými xxxxxxxxxxx cukrovinky xxxxxxxxxx xxxx nebo xxxxxxx xx xxxxx tabulek, xxxxxxx nebo xxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx gumovitého xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx směsí xxxxxxxxxx cukru a xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x bílkem, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů,
x) chalvou xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx pastovité xxxxxxxxxxx, popřípadě x xxxxxxxxx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx x tuku,
x) xxxxxxxxxxxx cukrovinkami xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx, bonbonářského xxxxxx x mouky, popřípadě xxxxxxx surovin, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx z xxxxxxxx,
x) fondánovými xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx konzistence z xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx vyráběné xxxxxxxxx ochucených x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx tvaru xxxxx xxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx konzistence s xxxxxxx xxxxxxxxxx,
n) xxxxxx cukrovinky xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx převážně x xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx tvarované, xxxxx xxxxx x xxxxx, tvrdé xxxxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xx tvaru xxxxxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxx na průřezu xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxx x kandytové xxxxx, xx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, tvrdé xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx uvnitř xxxxxxxxx 13 % xxxxxxxx xxxx tekuté náplně,
x) pěnovými xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx, x jemnými xxxxxxxxx směsi xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx.
§15
Požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 5 xxxxxxx 1.
§16
§16 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 94/2000 Xx.
XXXXX 4
XXXXXXX XXXXXX X XXXXX XXXXX X XXXXXX
§17
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx x sušená xxxxxx xxxxxxxxxx ( Theobroma xxxxx X.),
x) xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx pražené nebo xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxxx nejvýše 5 % zbytků xxxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxx popela 10 % xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx kakaová xxx xxxxxxxxxx zpracovaná xx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx obsahu xxxxxxxxxxx tuku,
x) xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx nebo xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx kakaové xxxxx,
x) kakaovým xxxxxx xxx získaný x xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx částí xxxxxxxxxxxx požadavkům uvedeným x příloze č. 6 tabulce 2,
f) xxxxxxxx xxxxxxx (xxxx xxx "xxxxxx") potravina xxxxxxx x xxxxxxxxx kakaových xxxx, x xxxxx xxx xxxxxxxx odstraněn xxxxxxx xxx,
x) xxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx získaná xxxxxxxxxxx smísením xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx prášku x xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx kakaových xxxx xxxxxxx xx mechanickém xxxxxxxx zbytků xxxxxx, xxxxxxxxxx nejméně 20 % hmotnostních xxxx x xxxxxxxx na xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx do formy xxxxxxx, xxxxxxxxxx nejméně 20 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx v xxxxxxxx na xxxxxx x xxxxxxx 9 % xxxxxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxx výlisky xx xxxxxxxx obsahem xxxx výlisky obsahující xxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxx kakaového másla x přepočtu xx xxxxxx.
§18
Xxxxxxx xx druhy, skupiny x xxxxxxxxxx
Členění xx druhy, xxxxxxx x podskupiny xx xxxxxxx x příloze č. 6 xxxxxxx 1.
§19
Označování
(1) Xxxxx se xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx s xxxxxx názvem podskupiny.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 7 xxxxxxx 3.
§20
Požadavky xx jakost
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 7 xxxxxxxxx 1 x 2.
§21
§21 xxxxxx právním předpisem x. 94/2000 Xx.
ODDÍL 5
XXXXXXXX A XXXXXXXXXX XXXXXXXXXX
§22
Pro xxxxx této vyhlášky xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx nebo náhradních xxxxxxxx, xxxxxxxx výrobků, xxxxxxxxx x dalších xxxxxx, přídatných xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx x aromatizaci,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxx podíl xxxxxxxxx xxxxxxxx činí xxxxxxx 5 % x xxxxxxxx xx xxxxxx,
c) kakaovou xxxxxxxx kakaová drť, xxxxxxx hmota, kakaový xxxxxx kakaový xxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxx nebo kakaové xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx, xxx došlo x xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx kakaového xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx.
§23
Členění xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 8.
§24
Označování
(1) U xxxxxxx xx x xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx
x) druh i xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxx, lískové xxxxxx, xxxxxx xxxxx,
x) x čokoládových polev xxxxx xxxxxxx, popřípadě xxxxxxxxxx.
(2) X xxxxxxxxxxxx cukrovinek se x xxxxx výrobku xxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxx skupina x xxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx balení jsou xxxxxxx x příloze č. 9 xxxxxxx 3.
§25
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx x příloze č. 9 xxxxxxxxx 2 a 3.
§26
Xxxxxxx xx oběhu
Xxxxxxxx x xxxxxxxxxx cukrovinky xx xxxxxxx xx xxxxx při xxxxxxx xx 25 xX.
§27
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Označení xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx prášku x směsi xxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 xx 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx xxxxx xxxxx §6 xxxxxx.
Xxxxxxx x. 1 x vyhlášce x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx a podskupiny
druh
|
skupina
|
podskupina
|
cukr
|
cukr xxxxx bílý
cukr bílý
cukr xxxxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx
|
xxxx xxxxxx s obsahem xxxxxxxxxxxxxxxxx látek
|
||
tvarovaný cukr (xxxxxx, xxxxx, homole)
|
||
cukr x přísadami
|
||
přírodní xxxx
|
||
xxxxxx
|
||
xxxxxx xxxxxxx x xxxxx
|
xxxxxx xxxx
xxxxxx invertní xxxx
xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxx
|
|
xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
|
xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxx
|
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
|
Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx x. 334/1997 Sb.
Fyzikální a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx
1. Xxxx
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx % xx. xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxx % xx. xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx % xx. xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx kondukto-
metricky % hm. xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx x xxxxxxx při 420 xx IU xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxx extra bílý
|
99,7
|
0,04
|
0,1
|
0,01
|
22,5
|
cukr xxxx
|
&xxxx;
99,7
|
&xxxx;
0,04
|
&xxxx;
0,1
|
&xxxx;
0,04
|
&xxxx;
45
|
&xxxx;
xxxx polobílý
|
99,5
|
0,10
|
0,1
|
0,10
|
150
|
cukr xxxxxx x obsahem xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 3 %
|
&xxxx;
96,7
|
&xxxx;
0,10
|
&xxxx;
0,2
|
&xxxx;
0,04
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
xxxxxxxxx cukr
|
99,5
|
0,10
|
0,25
|
0,04
|
150
|
cukr s xxxxxxxx
|
&xxxx;
85,0
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
1,2
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
xxxxxxxx cukr
|
97,5
|
0,09
|
1,4
|
0,8
|
-
|
kandys
|
98,5
|
-
|
1,0
|
0,45
|
-
|
U skupin xxxx extra xxxx, xxxx xxxx, xxxx xxxxxxxx xxxxx nerozpustných xxxxx xxxxxxx 50 xx/xx.
|
Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx
&xxxx; | &xxxx;
xxxx extra bílý
|
cukr xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx bodů xxxxxxx
|
&xxxx;
8
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
x xxxx:
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxx - xxxx nejvýše
|
6
|
-
|
barva x xxxxxxx - xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
3
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
xxxxxx řada - xxxx nejvýše
|
4
|
12
|
Jeden bod xxxxxxxx:
x) 0,0018 % xxxxxx popela určeného xxxxxxxxxxxxxxxx dle metody XXXXXX
x) 7,5 xxxxxxxx XXXXXX (XX) pro xxxxx x roztoku
c) 0,5 jednotek barevné xxxx dle metody Xxxxxxxxx
Xxxxxx podle xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx:
x) xxxx xxxxxxx xx xxxxx sypká xxxx xxxxxxxx stejnoměrného xxxxxx,
x) xxxx xxxxxxx xx volně xxxxx xxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxxx stejnoměrného xxxxxx,
x) cukr xxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxx xx xxxxx, zrnitá xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx, na omak xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx, xxxx, žluté xx xxxxx barvy.
Třídění xxx xxxxxxxxx xxxxxx sacharózy
délka xxxxxx xxx xxxx x xx
|
&xxxx;
xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx % xxxxxxxxxx cukr xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxx moučka
|
2,00 - 0,40
|
&xxxx;
xxxxxxx 70
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0,80 - 0,16
xxx 1,00
0,80 - 0,40
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxx 70
nejvýše 5
|
&xxxx;
xxxxxxx 5
|
&xxxx;
xxx 0,40
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxx 95
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx spotřebitelského xxxxxx
- xxx cukr x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx výrobků
deklarovaná xxxxxxxx x x
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx v %
|
&xxxx;
xx 50
|
&xxxx;
- 10
|
&xxxx;
xxxxx než 50 xx 250
|
- 4
|
&xxxx;
xxxxx než 250 xx 500
|
&xxxx;
- 3
|
&xxxx;
xxxxx xxx 500 xx 1000
|
&xxxx;
- 2
|
&xxxx;
xxx 1000
|
- 1
|
2. Xxxxxx výrobky x xxxxx
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx % hm. xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxx v xxxxxx % hm.
|
pH
|
popel xxxxxx-
xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx % xx. xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx při 420 nm IU xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx cukr
|
62
|
nejvýše 3
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0,1
|
&xxxx;
45
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx cukr
|
62
|
více xxx 3
xxxxxxx 50
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0,4
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
62
|
&xxxx;
xxxx než 50
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0,4
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
73
|
&xxxx;
xxxxxxx 50
|
&xxxx;
4 - 6
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
-
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx od xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
- pro xxxxxx xxxxxxx z xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x x
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
|
do 300
|
&xxxx;
- 5
|
&xxxx;
xxxxx xxx 300 xx 1000
|
- 4
|
&xxxx;
xxx 1000
|
&xxxx;
- 3
|
3. Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
x) Xxxxxxxx
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxx (D-glukóza) % xxxx. xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx % xxxx. xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx % hmot. xxxxxx nejvýše
|
dextróza monohydrát
|
99,5
|
90,0
|
0,25
|
dextróza xxxxxxx
|
&xxxx;
99,5
|
&xxxx;
98,0
|
&xxxx;
0,25
|
x) Xxxxxxxx
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx xxxxxxx % nejvýše
|
popel konduktometricky % xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx roztoku xxx 420 xx (X U) xxxxxxx
|
&xxxx;
xX
|
&xxxx;
xxxxxxxx
|
&xxxx;
0,5
|
&xxxx;
0,1
|
&xxxx;
30
|
&xxxx;
4,5 - 7,0
|
x) Xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx % xxxx.
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx X-xxxxxxx v % xxxx. xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx popel % xxxx. xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 70
|
&xxxx;
xxxxxxx 20
|
&xxxx;
xxxxxxx 1,0
|
x) Sušený xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx % xxxx.
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx X-xxxxxxx v % xxxx. xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx % hmot. sušiny
|
sušený xxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 93
|
nejméně 20
|
&xxxx;
xxxxxxx 1,0
|
Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx x. 334/1997 Sb.
Smyslové, xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
X) Xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx x xxxxxx
|
&xxxx;
xxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xx xxxxx viskózní, xxxxxx, xxxxxxxx až xxxx krystalitká
|
výrazně xxxxxx xx škrablavá xxxxx xx zlatavě
|
vodově xxxxx xx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx žlutá
|
medovicový
|
mírně až xxxxx xxxxxxxx, tekutá, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxx kořeněná xx mírně škrablavá
|
tmavohnědá x&xxxx;xxxxxxxx xx červenohněda
|
smíšený
|
mírně xx xxxxx viskózní, xxxxxx, částečně xx xxxx krystalická
|
sladká
|
jantarová xx xxxxx xxxxx
|
Xxxxxxxx:
Xxx xxxxxx xxxxxxx a xxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx obraz xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx, xxxxxxxxxxxx xxxxx x elektrolytická xxxxxxxxxxxx.
X) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxx xxxx
|
||
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxx x % xxxxxxx
|
&xxxx;
0,6
|
&xxxx;
1,0
|
&xxxx;
1,0
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx cukr x % xxxxxxx
|
&xxxx;
65,0
|
&xxxx;
60,0
|
&xxxx;
60,0
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxx x % xxxxxxx
|
&xxxx;
5,0 2)
|
&xxxx;
10,0
|
&xxxx;
10,0
|
&xxxx;
xxxxx xxxx x % nejvýše
|
20,0
|
20,0
|
20,0
|
kyselost (xxxx/xx) xxxxxxx
|
&xxxx;
40,0
|
&xxxx;
40,0
|
&xxxx;
40,0
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx x mg/kg xxxxxxx
|
&xxxx;
40,0
|
&xxxx;
40,0
|
&xxxx;
40,0
|
&xxxx;
xxxxx xx vodě xxxxxxxxxxxxx látek 3) x % nejvýše
|
0,10
|
0,10
|
0,10
|
elektrolytická xxxxxxxxxxxx x mS.m-1
|
nejvýše 55
|
&xxxx;
90 - 130
|
50 - 105
|
X) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx balení
hmotnostní xxxxxxxx v x
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
|
&xxxx;
xx 100
|
&xxxx;
- 8
|
&xxxx;
xxxxx xxx 100 xx 250
|
- 5
|
&xxxx;
xxxxx než 250 xx 500
|
&xxxx;
- 3
|
&xxxx;
xxx 500
|
&xxxx;
- 1
|
Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx x. 334/1997 Sb.
Členění xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxx cukroviny
|
karamely
|
tukové x xxxxxxxxxxx x xxxxxxx příchutí mléčné, xxxxxxx nebo kávové xxxxx xxxxx vložky (xxxxxxx, xxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxxx, marcipán x xxxxx)
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxxxx dražé
|
|
želé
|
||
gumovité
|
||
rahat
chalva
turecký med
|
||
lékořicové xxxxxxxxxx
|
||
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx cukrovinky (xxxxxxxxxxx)
|
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
x xxxxxxxxx plněné
|
komprimáty
|
||
žvýkačky
|
balonkové (xxxxxx gum)
plátkové
dražované
|
|
dropsy
|
||
roksy
|
||
furé
|
s xxxxxxx xxxxxx
x cukernou (xxxxxxxxx) xxxxxx
|
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxx xxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, mandlové, xxxxxxxxx xxxx kokosové
|
Příloha x. 5 x vyhlášce x. 334/1997 Sb.
Tabulka 1
Xxxxxxxxx x chemické požadavky xx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx nejvýše
v % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxx xxxxxxx
x % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
2.0 4)
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx dražé
|
-
|
2.5 4)
|
želé
|
22.0
|
2,0 5)
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
3.0 5)
|
gumovité xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
22.0
|
&xxxx;
2.0 5)
|
&xxxx;
xxxxx, chalva
|
20.0
|
2.0 5)
|
&xxxx;
xxxxxxx xxx
|
&xxxx;
8.0
|
&xxxx;
2.0 4)
|
lékořicové xxxxxxx
|
&xxxx;
19.0
|
&xxxx;
4.0 5)
|
pěnové
|
25.0
|
2.5 5)
|
fondánové
|
12.0
|
1.5 5)
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx x glukózou
ostatní
|
7.0
3.0
|
3.0 5)
|
&xxxx;
Xxxxxxxx:
xxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxx 105 °X
7.5
7.5
7.5
|
&xxxx;
xxx 900 °C
10.0 5)
7.0 5)
7.0 5)
|
&xxxx;
xxxxxx:
xxxx x xxxxxxxx kandyty
protahované
|
5.0
6.0
|
2.0 5)
2.0 5)
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
6,0
|
&xxxx;
2.0 5)
|
furé
|
-
|
2.0 4)
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxx pasty
|
2,0
|
3.0 5)
|
&xxxx;
X výrobků xxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxx podíl xxxxxx xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx a xxxx 2% xxxx
|
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx 5% xxxx.
|
Xxxxxxx 2
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xx 105 x
|
&xxxx;
- 10%
|
&xxxx;
xx více xxx 105 - 150 x
|
&xxxx;
- 8%
|
&xxxx;
xx xxxx xxx 150 - 250 x
|
&xxxx;
- 5%
|
&xxxx;
xx xxxx xxx 250 - 500 x
|
&xxxx;
- 3%
|
&xxxx;
xx xxxx xxx 500 - 1000 g
|
- 2%
|
nad 1000 x (x xxxxxxxxxxx)
|
&xxxx;
- 1%
|
Xxxxxxx x. 6 x vyhlášce x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxx xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx;
Xxxx kakaa x xxxxxx
|
&xxxx;
xxxx kakaa x xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx směs
slazená xxxx s xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxx x přípravě xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxx xxxxxxxxxxx kakaového xxxxxx x cukrem
|
slazený xxxxxxxxx xxxxxxx prášek
slazená xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx sníženým obsahem xxxx
xxxxxxx xxxx x xxxxxxxx chutí xx xxxxxxxx xxxxxxx tuku
čokoláda x xxxxxxxx nápoje xx sníženým xxxxxxx xxxx
|
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx; | &xxxx;
xxxxx xxxxx nezmýdelnitelných xxxxxxxxxxx nejvýše
|
obsah volných xxxxxxxx xxxxxxx vyjádřených xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx kakaové máslo
|
0,35 %
|
&xxxx;
1,75 %
|
Expelerované xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
0,50 %
|
&xxxx;
1,75 %
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx*)
|
&xxxx;
0,50 %
|
1,75 %
|
*) xxxxxxxx xxxx xx xxxxxx a xxxxxx nesmí xxxxxxxxxx xxxxx vyšší, než xx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx bobu
Příloha č. 7 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx 1 - Xxxxxxx xxxxxx
&xxxx; | &xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx x %
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx v % xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx (xxxxx)
|
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
|
&xxxx;
9,0
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 8,0
|
&xxxx;
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx 20,0
|
9,0
|
Tabulka 2 - Směsi xxxxx x xxxxxx
&xxxx; | &xxxx;
xxxxx kakaového xxxxxx*) x xxxxxx x % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx x % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx kakaový xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 32,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 68,0
|
slazená xxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
|
nejvýše 80,0
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxx s xxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 80,0**)
|
&xxxx;
xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 75,0
|
&xxxx;
xxxxxxx odtučněný xxx. prášek
|
nejméně 32,0
|
nejvýše 68,0
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 80,0
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxx s xxxxxxxx chutí se xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 80,0**)
|
čokoláda x xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 75,0
|
*) x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx - obsah xxxxxxxxxxx kakaového prášku x sušině
**) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx č. 334/1997 Sb.
Členění čokolád x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx (xxx xxxxx)
|
&xxxx;
xxx xxxxxx, xxxxxx, xxxx s přísadami
|
hořká
|
||
na xxxxxx
|
&xxxx; | |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx mléka
|
|
mléčná x xxxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxx xx xxxxxxxx obsahem xxxxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx xx xxxxxxxx obsahem xxxxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxx, xxxxxx nebo xxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx hořká xxxx xxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx poleva xxxxxxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx poleva mléčná
|
|
čokoládová xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx
|
&xxxx; | |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx poleva xxxxxx x xxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx poleva xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx x xxxxxxx tvarech x čokoládových polev x xxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxx, xxxxxxxxx, likérovými x xxxxxxx)
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx nebo xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxx vloček (xxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx pěnou a xxxxx), xxxxxx čokoládovými xxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxx přísady uvádějící xxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx pochoutky
|
s xxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
x mléčné xxxxxxxx
x xxxxx čokolády
|
čokoládové xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, mandlové, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx
|
Příloha x. 9 x vyhlášce č. 334/1997 Sb.
Tabulka 1
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxx % vztažených xx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx celkového xxxx
|
&xxxx;
Xxxxx sacharózy xxxxxx xxxx. xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
=
&xx; 50
|
&xxxx;
=
&xx; 58
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
=
&xx; 18
|
&xxxx;
=
&xx; 14
|
&xxxx;
=
&xx; 35
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxxxx xx xxxxxx
|
&xxxx;
=
&xx; 18
|
&xxxx;
=
&xx; 12
|
&xxxx;
=
&xx; 30
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx čokoláda
|
=
> 10
|
&xxxx;
=
&xx; 40
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 7
|
&xxxx; | &xxxx; | |
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 2.5
|
=
> 25
|
&xxxx;
=
&xx; 3.5
|
&xxxx;
=
&xx; 10.5
|
=
> 25
|
&xxxx;
=
&xx; 55
|
&xxxx;
Xxxxxx čokoláda x xxxxxxx obsahem xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 2.5
|
&xxxx;
=
&xx; 20
|
&xxxx;
=
&xx; 5
|
=
> 15
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx;
=
&xx; 55
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 2.5
|
=
> 25
|
&xxxx;
=
&xx; 0.5
|
&xxxx;
=
&xx; 14
|
=
> 25
|
&xxxx;
=
&xx; 55
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 2.5
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx;
=
&xx; 7
|
&xxxx;
=
&xx; 3 &xx; 14
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
=
< 55
|
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
=
&xx; 18
|
=
< 0.5
|
&xxxx;
=
&xx; 18
|
=
> 3
|
&xxxx;
=
&xx; 15
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx;
=
&xx; 55
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx xx sníženým xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
=
&xx; 18
|
=
> 14
|
&xxxx;
=
&xx; 35
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxx čokoláda xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 2.5
|
=
> 25
|
=
> 3.5
|
&xxxx;
=
&xx; 10.5
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx;
=
&xx; 55
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx rýže, xxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
=
≥ 12
|
&xxxx;
=
&xx; 14
|
=
> 32
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 55
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 2.5
|
&xxxx;
=
&xx; 20
|
&xxxx;
=
&xx; 3.5
|
&xxxx;
=
&xx; 10.5
|
&xxxx;
=
&xx; 12
|
=
< 66
|
Hořká xxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
=
&xx; 31
|
&xxxx;
=
&xx; 2.5
|
&xxxx;
=
&xx; 35
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 10
|
=
> 35
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 4
|
&xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 2.5
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
=
> 3.5
|
&xxxx;
=
&xx; 10.5
|
&xxxx;
=
&xx; 31
|
=
< 55
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx poleva x xxxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 2.5
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx;
=
&xx; 0.5
|
&xxxx;
=
&xx; 14
|
&xxxx;
=
&xx; 31
|
&xxxx;
=
&xx; 55
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 2.5
|
=
> 20
|
&xxxx;
=
&xx; 5
|
&xxxx;
=
&xx; 15
|
=
> 25
|
&xxxx;
=
&xx; 55
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 1
|
=
> 20
|
&xxxx;
=
&xx; 5
|
&xxxx;
=
&xx; 15
|
=
> 31
|
&xxxx;
=
&xx; 55
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 0.5
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxx čokoládová xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 2.5
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx;
=
&xx; 3.5
|
=
> 10.5
|
=
> 25
|
&xxxx;
=
&xx; 55
|
Hořká xxxxxxxxxx xxxxxx xx níženým xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
=
&xx; 18
|
&xxxx;
=
&xx; 14
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
Xxxxxxxx:
1) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 1,5 % xxxxx xxxxxxx xxxx nebo xxxxxxxxxxxx množství rozpustné xxxx.
2) Xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxx xxxx. xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 5 % xxxxxx.
3) Čokoláda x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx složek xxxxxxxx nejméně 60% xxxxxxxxxx xxxxxx z xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
4) X xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx nejméně 25% hmotnosti xxxxxxx.
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx čokoládové xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x % z xxxxxxxxx výrobku
|
obsah xxxxxx x % nejvýše
|
formované xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
35 - 65
|
&xxxx;
3,0
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
20 - 75
|
&xxxx;
3,0
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
15 - 50
|
&xxxx;
3,0
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
7 - 25
|
&xxxx;
3,0
|
&xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
7 - 25
|
3,0
|
Poznámka:
Za xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx se považují x kombinované dezertní xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx podíl xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx 7% x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx 3
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx
|
&xxxx;
xx 50 x
|
&xxxx;
- 10 %
|
větší než 50 do 100 x
|
&xxxx;
- 5 %
|
|
větší xxx 100 xx 250 g
|
- 3 %
|
|
&xxxx;
xxxxx xxx 250 xx 500 x
|
&xxxx;
- 2 %
|
|
&xxxx;
xxxxx xxx 500 xx 1000 x
|
&xxxx;
- 1 %
|
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xx 105 x
|
&xxxx;
- 10 %
|
&xxxx;
xxxxx xxx 105 xx 150 x
|
&xxxx;
- 8 %
|
|
&xxxx;
xxxxx xxx 150 xx 250 x
|
&xxxx;
- 5 %
|
|
&xxxx;
xxxxx než 250 xx 500 x
|
&xxxx;
- 3 %
|
|
&xxxx;
xxxxx než 500 xx 1000 x
|
&xxxx;
- 2 %
|
|
nad 1000 x
|
&xxxx;
-1 %
|
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx dnem xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx podle dosavadních xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxx potravin podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxx xxxxxxxx xx 1. září 2001.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 94/2000 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 334/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx ustanovení §3, 9, 14, 19 x 24, xxxxx xxxxxxxx účinnosti xxxx 1.4.1998.
Xx xxxxx tohoto xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
94/2000 Sb., kterým xx xxxx xxxxxxxx XX x. 334/97 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x) x x) zákona x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx a xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, kakaový prášek x směsi xxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Xxxxxx xxxxxxx č. 334/97 Xx. xxx zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 76/2003 Sb. x xxxxxxxxx xxx xxx, xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx smlouva x xxxxxxxxxxx XX x XX (1.5.2004).
Znění xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx není xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx derogační změna xxxxx uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, x přípustné xxxxxxxx xx údajů x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x".
2) X xxxx květového xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx) xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 10,0 %.
3) U xxxx lisovaného se xxxxxxxx xxxxxxx 0,50 % xx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx.
4) xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx
5) xxxxx xxxxxx v xxxxxx
6) x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx s xxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxxx kakaového prášku x xxxxxx