Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.08.2000.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.08.2000 do 30.04.2004.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro přírodní sladidla, med, nečokoládové cukrovinky, kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem, čokoládu a čokoládové cukrovinky

334/97 Sb.

ODDÍL 1. Přírodní sladidla §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Technologické požadavky §5
Uvádění do oběhu §6
ODDÍL 2. Med §7
Členění na skupiny §8
Označování §9
Požadavky na jakost §10
Uvádění do oběhu §11
ODDÍL 3. Nečokoládové cukrovinky §12
Členění na skupiny a podskupiny §13
Označování §14
Požadavky na jakost §15 §16
ODDÍL 4. Kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem §17
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §18
Označování §19
Požadavky na jakost §20 §21
ODDÍL 5. Čokoláda a čokoládové cukrovinky §22
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §23
Označování §24
Požadavky na jakost §25
Uvádění do oběhu §26
Přechodné ustanovení §27
Účinnost §28
PŘÍLOHA 1: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 3: Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 4: Členění nečokoládových cukrovinek na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 6: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 8: Členění čokolád a čokoládových cukrovinek na druhy, skupiny a podskupiny
č. 94/2000 Sb. - Čl. II
ODDÍL 1
XXXXXXXX SLADIDLA
§1
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx vodě rozpustné xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx sacharózy, xxxxxxxx, xxxxxxxx, laktózy,
x) xxxxxx sacharóza xxxxxxxx xxxxxxx do xxxxxxxx, xxxxxx, kostek, xxxxxx, xxxxxxxxx doplněná xxxxxxxxxx látkami, xxxxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx,
c) xxxxxxxx výrobky z xxxxx xxxxxxx xx xxxx vodných roztoků xxxxxxxxx.
§2
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny xx xxxxxxx x příloze č. 1.
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x ve xxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xxxxxx
x) xxxx xxxxxxxx a podskupinou, xxxxx xxxxxxxx výrobků x cukru,
b) xxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx, obsahem xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx x sušině,
x) xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx obsahující xxxx xxxxxxxx než sacharózu xxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx (xxxx. dextróza, xxxxxxxx, xxxxxxx).
(2) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx spotřebitelského balení xxxx xxxxxxx x příloze č. 2.
§4
Požadavky xx xxxxxx
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 2.
§5
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxx xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx.
§6
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxx, x výjimkou xxxxx moučky, se xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 30 °C x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %.
(2) Xxxx xxxxxx se xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 30 xX při xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(3) Xxxxxx xxxxxxx x cukru se xxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx 25 °X.
(4) Xxxx extra xxxx, xxxx bílý x xxxx xxxxxxxx xx xxxxx xx xxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x hmotnosti 125 x, 250 x, 500 x, 750 x, 1 xx, 1,5 xx, 2 xx, 2,5 xx, 3 xx, 4 xx, 5 xx.
XXXXX 2
XXX
§7
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, která xx vytvořena společenstvím xxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx květů xxxxxxx (nektar) xxxx xx xxxxxxx živých xxxxx xxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxx) a xxxxx xxxxx xxxxxxx, přetvářejí, xxxxxxxxx se xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx,
b) xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxx květů,
c) xxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx převážně ze xxxxxxx živých xxxxx xxxxxxx xxxx na xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx,
d) xxxxx smíšeným xxx xxxxxxxxxxx ze xxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx medem xxx získaný odstřeďováním xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
f) xxxxxxxxxxxx medem med xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx celých plástech xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx med xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
h) xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx odvíčkovaných xxxxxx xxx plodu.
§8
Členění xx xxxxxxx
(1) Xxx xx člení xx xxxxxxx
x) xxxxxxx,
b) medovicový,
x) xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx
x) vytočený xxx,
x) xxxxxxxxxxx xxx,
x) lisovaný xxx,
x) xxxxxxxx xxx.
§9
Označování
(1) Xxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx. Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxx o xxxxxxxxx xxxx včely xxxxxxxxx.
(2) Xxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x skupiny. X xxxx xxxxxxxxx xx xxxx xxxx uvést x název jednodruhový xxxx xxxxxx.
(3) Xxx se dále xxxxxxxx xxxxxxxx získávání. X xxxxxxx, xx xx xxxxx o xxx xxxxxxxx, xxxxxx xxx způsob získávání xxxxxx.
(4) Xxxx xxxxxxx xxx xx xxxxxx xxx, xxxxx xxx po získání xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx konzistence x xxxxx xx xxxxxx xxxxx jemných xxxxxxxx.
(5) Xxxx med x xxxxxxxxx se xxxxxx xxx, xxxxx xxxxxxxx jeden xxxx xxxx xxxx plástečkového xxxx.
(6) Med x dovozu balený xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx musí xxx xxxxxxx vždy xxxx xxxxxx, x xx x x xxxxxxx směsí xxxxxxxxxx x dovezeného xxxx.
(7) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 3 xxxxxxx X.
§10
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xx medu nesmí xxx přidány xxxxx xxxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx, x žádná x jeho xxxxxxxxxx xxxxxx x xxx xxxxx xxx xxxxxx.
(2) Xxx nesmí
x) mít xxxxxxxxx xxxx příchutě x xxxxx,
b) začít xxxxxx xxxx xxxxx,
x) xxx xxxxxx xx xxxxxx xxxx, xx jeho xxxxxxxxx xxxxxx xxxx zničeny xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx,
x) mít xxxxx xxxxxxxx kyselost.
(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost jsou xxxxxxx x příloze č. 3.
§11
Uvádění xx oběhu
Med xx skladuje v xxxxxxx prostorách xxx xxxxxxx xxxxxxx xx 25 °C x xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx 70 %.
XXXXX 3
XXXXXXXXXXXX CUKROVINKY
§12
Xxx účely této xxxxxxxx xx xxxxxxxx
x) nečokoládovými xxxxxxxxxxxx (xxxx jen "xxxxxxxxxx") xxxxxxxxx, jejichž xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx náhradní xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xx sušinu,
x) karamelami cukrovinky xxxxxxxx konzistence, do xxxxxx xxxx xxxxxxx, x různou xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx s xxxxxxx vložkami, s xxxxxxx xxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx želírujících xxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) nečokoládovými xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx nebo arašídy xx xxxxx tabulek, xxxxxxx xxxx xxxx,
x) gumovitými xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx charakteru xxxxxxx tvarů a xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx šlehaný xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x bílkem, xxxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx,
x) chalvou xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx pastovité xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx s xxxxxxxxx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx, bonbonářského sirupu x mouky, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx x lékořice,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx z xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx dalších xxxxx x jemnou xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx vyráběné xxxxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx práškovitých směsí xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx tablet,
x) žvýkačkou xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx až xxxxx konzistence s xxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxx cukrovinky xxxxxxxx x kandytové hmoty xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx a škrobového xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx barvy x xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx konzistence xxxxxxx xxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx, tyčinek xxxx xxxxxxx, které xxxxx xxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx hmot,
x) furé cukrovinky x xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx uvnitř xxxxxxxxx 13 % polotuhé xxxx xxxxxx náplně,
x) pěnovými cukrovinkami xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x škrobu.
§13
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 4.
§14
Označování
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 5 tabulce 2.
§15
Xxxxxxxxx xx jakost
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 5 xxxxxxx 1.
§16
§16 xxxxxx právním předpisem x. 94/2000 Xx.
XXXXX 4
XXXXXXX XXXXXX X XXXXX XXXXX S XXXXXX
§17
Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx boby fermentovaná x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx ( Xxxxxxxxx xxxxx X.),
x) xxxxxxxx drtí kakaové xxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxxx, obsahující xxxxxxx 5 % xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx na xxxxxxxxxxx xxxxxx,
c) xxxxxxxx xxxxxx kakaová xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx jemnou pastu xxx snížení obsahu xxxxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx tukem xxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxx jejich xxxxx nevyhovující xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx pro xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx požadavkům xxxxxxxx x příloze č. 6 xxxxxxx 2,
x) kakaovým xxxxxxx (dále xxx "xxxxxx") xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, x xxxxx xxx xxxxxxxx odstraněn xxxxxxx tuk,
x) xxxxx kakaa s xxxxxx potravina xxxxxxx xxxxxxxxxxx smísením xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx poměru,
x) xxxxxxxx prachem xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx bobů xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx 20 % xxxxxxxxxxxx tuku x xxxxxxxx na xxxxxx,
i) kakaovými xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxx kakaová hmota xxxxxxxxxx do formy xxxxxxx, obsahující xxxxxxx 20 % hmotnostních xxxxxxxxx másla v xxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxx 9 % xxxxxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxx výlisky xx sníženým obsahem xxxx výlisky xxxxxxxxxx xxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxx kakaového xxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxx.
§18
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny xx xxxxxxx v příloze č. 6 xxxxxxx 1.
§19
Označování
(1) Xxxxx se xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx kakaa x xxxxxx xxxxxx podskupiny.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 7 xxxxxxx 3.
§20
Požadavky xx jakost
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7 xxxxxxxxx 1 x 2.
§21
§21 xxxxxx právním předpisem x. 94/2000 Xx.
XXXXX 5
XXXXXXXX A ČOKOLÁDOVÉ XXXXXXXXXX
§22
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxxxxxx potravina xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx náhradních xxxxxxxx, xxxxxxxx výrobků, xxxxxxxxx z xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx x aromatizaci,
x) xxxxxxxxxxxx cukrovinkami xxxxxxxxx, x xxxxxxx podíl xxxxxxxxx součástí činí xxxxxxx 5 % x přepočtu xx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxx, xxxxxxx máslo, xxxxxxx xxxxx nebo kakaové xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx, xxx došlo x xxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx.
§23
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 8.
§24
Xxxxxxxxxx
(1) U xxxxxxx xx x xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx
x) druh i xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxx, xxxxx výrobek xxxxxxxxxxxxxx, jako xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx ovoce,
x) x xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(2) X xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx x xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9 xxxxxxx 3.
§25
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx jsou xxxxxxx v příloze č. 9 xxxxxxxxx 2 x 3.
§26
Xxxxxxx xx oběhu
Xxxxxxxx x xxxxxxxxxx cukrovinky xx uvádějí xx xxxxx xxx teplotě xx 25 xX.
§27
Přechodné xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx přírodních xxxxxxxx, xxxx, nečokoládových xxxxxxxxxx, kakaového prášku x směsi xxxxx x xxxxxx, čokolády x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x období xx 1. xxxxx 1998 xx 31. xxxxxx 1998 se xxxxxxxx xxxxx xxxxx §6 xxxxxx.
§28
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx §3, 9, 14, 19 x 24, které xxxxxxxx xxxxxxxxx dnem 1. xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Ing. Xxx x. r.

Xxxxxxx č. 1 x xxxxxxxx x. 334/1997 Sb.
Členění na xxxxxxx a xxxxxxxxxx

xxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxx

xxxx xxxxx xxxx
xxxx bílý
cukr xxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx

xxxx xxxxxx x obsahem xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx xxxx (xxxxxx, xxxxx, xxxxxx)

xxxx x xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxx

xxxxxx

xxxxxx xxxxxxx x cukru

tekutý xxxx
xxxxxx invertní xxxx
xxxxx x invertního xxxxx
xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxx

xxxxxxxx monohydrát
dextróza xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Příloha x. 2 x xxxxxxxx č. 334/1997 Xx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx
1. Xxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx polarimetricky % hm. xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxx % xx. xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx sušením % xx. xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx-
xxxxxxxx % xx. nejvýše
 
barva x xxxxxxx xxx 420 xx IU xxxxxxx
&xxxx;
xxxx xxxxx xxxx
&xxxx;
99,7
&xxxx;
0,04
&xxxx;
0,1
&xxxx;
0,01
&xxxx;
22,5
&xxxx;
xxxx xxxx
&xxxx;
99,7
&xxxx;
0,04
&xxxx;
0,1
&xxxx;
0,04
&xxxx;
45
&xxxx;
xxxx polobílý
 
99,5
 
0,10
 
0,1
 
0,10
 
150
 
cukr xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 3 %
&xxxx;
96,7
&xxxx;
0,10
&xxxx;
0,2
&xxxx;
0,04
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxxxxx cukr
 
99,5
 
0,10
 
0,25
 
0,04
 
150
 
cukr x xxxxxxxx
&xxxx;
85,0
&xxxx;
-
&xxxx;
1,2
&xxxx;
-
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxxxx xxxx
&xxxx;
97,5
&xxxx;
0,09
&xxxx;
1,4
&xxxx;
0,8
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
98,5
&xxxx;
-
&xxxx;
1,0
&xxxx;
0,45
&xxxx;
-
&xxxx;
X skupin xxxx xxxxx bílý, xxxx bílý, xxxx xxxxxxxx obsah xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 50 xx/xx.
Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxx xxxxx xxxx
&xxxx;
xxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx
&xxxx;
8
&xxxx;
-
&xxxx;
x xxxx:
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx - xxxx xxxxxxx
&xxxx;
6
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxx x xxxxxxx - xxxx xxxxxxx
&xxxx;
3
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxx xxxx - xxxx xxxxxxx
&xxxx;
4
&xxxx;
12
Xxxxx bod xxxxxxxx:
x) 0,0018 % xxxxxx xxxxxx určeného xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxx XXXXXX
x) 7,5 jednotek XXXXXX (XX) xxx xxxxx x xxxxxxx
x) 0,5 xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxx xxxxx x velikosti částic xxxxxxxxx:
x) xxxx xxxxxxx xx xxxxx sypká xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxx krupice xx xxxxx sypká xxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx krystalů xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxx moučka xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxx xx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx xx světlehnědá xxxxx, xx xxxx xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xx xxxx velkých xxxxxxxx a srostlic, xxxx, žluté xx xxxxx barvy.
Třídění dle xxxxxxxxx xxxxxx sacharózy
 
délka xxxxxx xxx xxxx x xx
&xxxx;
xxxx krystal
 
podíl % xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxx moučka
 
2,00 - 0,40
&xxxx;
xxxxxxx 70
 
 
 
0,80 - 0,16
xxx 1,00
0,80 - 0,40
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx 70
xxxxxxx 5
 
nejvýše 5
&xxxx;
xxx 0,40
 
 
 
nejméně 95
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx spotřebitelského xxxxxx
- xxx xxxx x xxxxxxx přírodní xxxxxxxx xxxxx tekutých výrobků
 
deklarovaná xxxxxxxx x x
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx v %
&xxxx;
xx 50
&xxxx;
- 10
&xxxx;
xxxxx xxx 50 xx 250
&xxxx;
- 4
&xxxx;
xxxxx xxx 250 xx 500
 
- 3
&xxxx;
xxxxx xxx 500 xx 1000
&xxxx;
- 2
&xxxx;
xxx 1000
 
- 1
2. Tekuté výrobky x xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx % hm. nejméně
 
invertní xxxx x sušině % xx.
&xxxx;
xX
&xxxx;
xxxxx konduk-
tometricky x&xxxx;xxxxxx % xx. xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx roztoku při 420 xx XX xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx cukr
 
62
 
nejvýše 3
 
 
0,1
 
45
 
tekutý xxxxxxxx xxxx
&xxxx;
62
&xxxx;
xxxx než 3
xxxxxxx 50
&xxxx;
&xxxx;
0,4
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxx z xxxxxxxxxx cukru
 
62
 
více než 50
&xxxx;
&xxxx;
0,4
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
73
&xxxx;
xxxxxxx 50
&xxxx;
4 - 6
&xxxx;
-
&xxxx;
-
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
- pro tekuté xxxxxxx z xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x g
 
hmotnostní xxxxxxxx x %
&xxxx;
xx 300
&xxxx;
- 5
 
větší než 300 do 1000
&xxxx;
- 4
&xxxx;
xxx 1000
 
- 3
3. Xxxxxxx xxxxxxxx sladidla
a) Xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx (X-xxxxxxx) % xxxx. xxxxxx nejméně
 
sušina % xxxx. xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx % xxxx. xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx monohydrát
 
99,5
 
90,0
 
0,25
 
dextróza xxxxxxx
&xxxx;
99,5
&xxxx;
98,0
&xxxx;
0,25
x) Xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx % xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx % nejvýše
 
barva xxxxxxx xxx 420 xx (X U) xxxxxxx
&xxxx;
xX
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
0,5
&xxxx;
0,1
&xxxx;
30
&xxxx;
4,5 - 7,0
c) Xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx % xxxx.
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx X-xxxxxxx v % xxxx. xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx popel % xxxx. xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 70
&xxxx;
xxxxxxx 20
&xxxx;
xxxxxxx 1,0
x) Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx % xxxx.
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx vyjádřený xxxx X-xxxxxxx x % xxxx. xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx popel % xxxx. xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 93
&xxxx;
xxxxxxx 20
&xxxx;
xxxxxxx 1,0

Příloha x. 3 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x chemické požadavky xx xxxxxx
X) Xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx x vzhled
 
chuť
 
barva
 
květový
 
mírně xx xxxxx viskózní, xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx krystalitká
 
výrazně sladká xx xxxxxxxxx xxxxx xx zlatavě
 
vodově xxxxx xx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx, tekutá, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx popřípadě xxxxxxxx xx mírně xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx krystalická
 
sladká
 
jantarová xx xxxxx xxxxx
Xxxxxxxx:
Xxx xxxxxx xxxxxxx a původu xxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx zrn, xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
X) Fyzikální x xxxxxxxx požadavky
 
požadavek
 
druh medu
 
 
květový
 
medovicový
 
smíšený
 
obsah xxxxxx x % xxxxxxx
&xxxx;
0,6
&xxxx;
1,0
&xxxx;
1,0
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx cukr v % nejméně
 
65,0
 
60,0
 
60,0
 
sacharóza xxxxxxxx x % xxxxxxx
&xxxx;
5,0 2)
&xxxx;
10,0
&xxxx;
10,0
&xxxx;
xxxxx vody v % xxxxxxx
&xxxx;
20,0
&xxxx;
20,0
&xxxx;
20,0
&xxxx;
xxxxxxxx (xxxx/xx) xxxxxxx
&xxxx;
40,0
&xxxx;
40,0
&xxxx;
40,0
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx v mg/kg xxxxxxx
&xxxx;
40,0
&xxxx;
40,0
&xxxx;
40,0
&xxxx;
xxxxx ve vodě xxxxxxxxxxxxx xxxxx 3) x % xxxxxxx
&xxxx;
0,10
&xxxx;
0,10
&xxxx;
0,10
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xX.x-1
&xxxx;
xxxxxxx 55
&xxxx;
90 - 130
&xxxx;
50 - 105
C) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx v x
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
&xxxx;
xx 100
&xxxx;
- 8
&xxxx;
xxxxx xxx 100 xx 250
&xxxx;
- 5
&xxxx;
xxxxx než 250 xx 500
 
- 3
&xxxx;
xxx 500
&xxxx;
- 1

Xxxxxxx č. 4 x vyhlášce č. 334/1997 Sb.
Členění nečokoládových xxxxxxxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx x xxxxxxxxxxx s xxxxxxx příchutí xxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxxx vložky (xxxxxxx, želé, xxxxxxxxx, xxxxxx ovoce xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx a xxxxx)
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
xxxxxx
xxxxxxx med
 
 
lékořicové xxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx cukrovinky (marshmallow)
 
 
nečokoládové xxxxxxxxx
&xxxx;
x přísadami xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx (xxxxxx xxx)
xxxxxxxx
xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
x tukovou xxxxxx
x xxxxxxxx (xxxxxxxxx) xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxx pomazánky
 
zejména xxxxxxxxxxxxx, mandlové, arašídové xxxx kokosové

Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx
x % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxx xxxxxxx
x % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
-
&xxxx;
2.0 4)
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
-
&xxxx;
2.5 4)
 
želé
 
22.0
 
2,0 5)
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx pochoutky
 
-
 
3.0 5)
 
gumovité xxxxxxxxxx
&xxxx;
22.0
&xxxx;
2.0 5)
 
rahat, xxxxxx
&xxxx;
20.0
&xxxx;
2.0 5)
&xxxx;
xxxxxxx xxx
&xxxx;
8.0
&xxxx;
2.0 4)
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
19.0
&xxxx;
4.0 5)
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
25.0
&xxxx;
2.5 5)
 
fondánové
 
12.0
 
1.5 5)
&xxxx;
xxxxxxxxxx x xxxxxxxx
xxxxxxx
&xxxx;
7.0
3.0
&xxxx;
3.0 5)
&xxxx;
Xxxxxxxx:
xxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
&xxxx;
xxx 105 °X
7.5
7.5
7.5
&xxxx;
xxx 900 °X
10.0 5)
7.0 5)
7.0 5)
 
dropsy:
lité x xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
5.0
6.0
&xxxx;
2.0 5)
2.0 5)
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
6,0
&xxxx;
2.0 5)
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
-
&xxxx;
2.0 4)
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxx xxxxx
&xxxx;
2,0
&xxxx;
3.0 5)
&xxxx;
X výrobků balených xx xxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx a xxxx 2% xxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx 5% hmot.
Tabulka 2
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xx 105 x
&xxxx;
- 10%
 
od xxxx xxx 105 - 150 g
 
- 8%
&xxxx;
xx xxxx xxx 150 - 250 g
 
- 5%
&xxxx;
xx xxxx xxx 250 - 500 x
&xxxx;
- 3%
 
od xxxx xxx 500 - 1000 x
&xxxx;
- 2%
&xxxx;
xxx 1000 x (k xxxxxxxxxxx)
&xxxx;
- 1%

Příloha x. 6 x xxxxxxxx č. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx 1
Členění xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny
 
Druh
 
Skupina
 
Podskupina
 
Kakaový prášek xxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx prášek
odtučněný xxxxxxx prášek
 
 
Směs xxxxx x xxxxxx
&xxxx;
xxxx xxxxx x xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx xxxx
xxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxx x přípravě xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxx kakaového xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
xxxxxxx xxxx s xxxxxxxx chutí xx xxxxxxxx obsahem xxxx
xxxxxxxx x přípravě nápoje xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
Xxxxxxx 2
Chemické požadavky xx jakost xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx kyselin xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
0,35 %
&xxxx;
1,75 %
 
Expelerované xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
0,50 %
&xxxx;
1,75 %
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxx máslo*)
 
0,50 %
&xxxx;
1,75 %
*) xxxxxxxx xxxx xx xxxxxx x xxxxxx nesmí přesáhnout xxxxx xxxxx, xxx xx xxxxxxxxx v xxxxx xxxxxxxx xxxx

Xxxxxxx č. 7 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx 1 - Xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx x %
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx x % xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx (xxxxx)
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
&xxxx;
9,0
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 8,0
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
 
9,0
Tabulka 2 - Xxxxx kakaa x xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx*) x xxxxxx x % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx x % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx prášek
 
nejméně 32,0
&xxxx;
xxxxxxx 68,0
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
&xxxx;
xxxxxxx 80,0
 
slazená xxxx s kakaovou xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
&xxxx;
xxxxxxx 80,0**)
 
čokoláda x xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
&xxxx;
xxxxxxx 75,0
&xxxx;
xxxxxxx odtučněný xxx. prášek
 
nejméně 32,0
&xxxx;
xxxxxxx 68,0
&xxxx;
xxxxxxx směs kakaového xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx tuku
 
nejméně 20,0
&xxxx;
xxxxxxx 80,0
&xxxx;
xxxxxxx směs s xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
&xxxx;
xxxxxxx 80,0**)
&xxxx;
xxxxxxxx k xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx obsahem xxxx
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
&xxxx;
xxxxxxx 75,0
*) x xxxxxxx xxxxx odtučněného xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx - obsah xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx prášku x sušině
**) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx jinými xxxxxxxx

Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx č. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx čokolád x čokoládových xxxxxxxxxx xx xxxxx, skupiny x podskupiny
 
Druh
 
Skupina
 
Podskupina
 
Čokoláda
 
neslazená (bez xxxxx)
&xxxx;
xxx xxxxxx, xxxxxx, xxxx s xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx s vysokým xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx x xxxxxxxxxxx mlékem
 
 
 
smetanová
 
 
 
bílá
 
 
 
hořká xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xx sníženým xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxx, vločky nebo xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxx skupiny xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx poleva xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x vysokým
 
 
 
obsahem xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx velmi světlá
 
 
 
čokoládová xxxxxx xxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx sacharózy
 
 
 
čokoládová poleva xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx sacharózy
 
 
Čokoládové xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxx nebo xxxxx, xxxxxx nebo xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx x xxxxxxx tvarech x čokoládových polev x xxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx)
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx nebo xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx druhy xxxxxx (xxxx, xxxxxx, vylehčené xxxxx xxxxx a xxxxx), máčené čokoládovými xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx dezertní xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx pochoutky
 
s přísadami xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
x xxxxxx xxxxxxxx
x hořké xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx kokosové

Xxxxxxx č. 9 x vyhlášce x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxx % vztažených na xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx kakaového xxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx kakaové sušiny
 
Obsah xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx xxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx celkového xxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx. xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
=
&xx; 50
&xxxx;
=
&xx; 58
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxx hořká
 
=
> 18
&xxxx;
=
&xx; 14
 
=
> 35
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxx xx xxxxxx
&xxxx;
=
&xx; 18
 
=
> 12
&xxxx;
=
&xx; 30
 
 
 
 
 
Hořkomléčná čokoláda
 
 
=
> 10
&xxxx;
=
&xx; 40
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 7
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 3.5
&xxxx;
=
&xx; 10.5
 
=
> 25
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
&xxxx;
=
&xx; 20
&xxxx;
=
&xx; 5
&xxxx;
=
&xx; 15
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 0.5
&xxxx;
=
&xx; 14
 
=
> 25
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
 
=
> 25
&xxxx;
=
&xx; 7
 
=
> 3 &xx; 14
 
=
> 25
 
=
< 55
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx
&xxxx;
=
&xx; 18
&xxxx;
=
&xx; 0.5
&xxxx;
=
&xx; 18
&xxxx;
=
&xx; 3
&xxxx;
=
&xx; 15
&xxxx;
=
&xx; 25
 
=
< 55
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx se sníženým xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
=
&xx; 18
&xxxx;
=
&xx; 14
&xxxx;
=
&xx; 35
 
 
 
 
 
Mléčná čokoláda xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
 
=
> 25
 
=
> 3.5
&xxxx;
=
&xx; 10.5
&xxxx;
=
&xx; 25
 
=
< 55
&xxxx;
Xxxxxxxxxx rýže, xxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
=
≥ 12
&xxxx;
=
&xx; 14
&xxxx;
=
&xx; 32
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxxxx rýže, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
&xxxx;
=
&xx; 20
&xxxx;
=
&xx; 3.5
&xxxx;
=
&xx; 10.5
&xxxx;
=
&xx; 12
&xxxx;
=
&xx; 66
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
=
&xx; 31
&xxxx;
=
&xx; 2.5
&xxxx;
=
&xx; 35
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 10
&xxxx;
=
&xx; 35
 
 
=
> 4
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx čokoládová xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 3.5
 
=
> 10.5
&xxxx;
=
&xx; 31
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx poleva x xxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 0.5
&xxxx;
=
&xx; 14
&xxxx;
=
&xx; 31
&xxxx;
=
&xx; 55
 
Mléčná xxxxxxxxxx xxxxxx s xxxxxxx xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
 
=
> 20
&xxxx;
=
&xx; 5
 
=
> 15
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxxx světlá xxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 1
&xxxx;
=
&xx; 20
&xxxx;
=
&xx; 5
&xxxx;
=
&xx; 15
&xxxx;
=
&xx; 31
&xxxx;
=
&xx; 55
 
Čokoládová xxxxxx xxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 0.5
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx čokoládová xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx sacharózy
 
 
=
> 2.5
 
=
> 25
&xxxx;
=
&xx; 3.5
&xxxx;
=
&xx; 10.5
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xx níženým xxxxxxx sacharózy
 
=
> 18
&xxxx;
=
&xx; 14
&xxxx;
=
&xx; 25
 
 
 
 
Poznámka:
1) Xxxxxx xxxxxxxx obsahuje nejméně 1,5 % xxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx množství xxxxxxxxx xxxx.
2) Ostatní čokolády x přísadami, xxxx xxxx. xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 5 % xxxxxx.
3) Xxxxxxxx x xxxxxxxxx proslazeného nebo xxxxxxxx ovoce, jádrovin x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx nejméně 60% xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
4) X xxxxxx xxxxxxxx xxxxx poleva xxxxxxx 25% hmotnosti xxxxxxx.

Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxx polevy x % x xxxxxxxxx výrobku
 
obsah popela x % xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
35 - 65
 
3,0
 
čokoládové xxxxx
&xxxx;
20 - 75
&xxxx;
3,0
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
15 - 50
&xxxx;
3,0
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
7 - 25
&xxxx;
3,0
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
7 - 25
 
3,0
Poznámka:
Za xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, kde xxxxx xxxxxxxxxx polevy xx xxxxxxx 7% x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx 3
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxx výrobku
 
hmotnostní interval
 
hmotnostní xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
xx 50 x
&xxxx;
- 10 %
&xxxx;
xxxxx než 50 xx 100 x
&xxxx;
- 5 %
&xxxx;
xxxxx xxx 100 xx 250 x
&xxxx;
- 3 %
&xxxx;
xxxxx xxx 250 xx 500 x
&xxxx;
- 2 %
&xxxx;
xxxxx xxx 500 do 1000 x
&xxxx;
- 1 %
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x čokoládové xxxxxxx
&xxxx;
xx 105 x
&xxxx;
- 10 %
 
větší xxx 105 do 150 x
&xxxx;
- 8 %
 
větší xxx 150 do 250 g
 
- 5 %
&xxxx;
xxxxx než 250 xx 500 x
&xxxx;
- 3 %
 
větší xxx 500 xx 1000 x
&xxxx;
- 2 %
&xxxx;
xxx 1000 x
&xxxx;
-1 %
Xx. II
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx do xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx do 1. xxxx 2001.
Xx. XX vložen xxxxxxx předpisem x. 94/2000 Xx. s xxxxxxxxx xx 1.9.2000

Informace
Xxxxxx předpis x. 334/97 Xx. nabyl xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §3, 9, 14, 19 x 24, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx právním xxxxxxxxx č.:
94/2000 Xx., xxxxxx xx mění xxxxxxxx XX č. 334/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, med, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx prášek x xxxxx kakaa x xxxxxx, čokoládu x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
x xxxxxxxxx od 1.9.2000
Xxxxxx xxxxxxx č. 334/97 Xx. xxx zrušen xxxxxxx předpisem č. 76/2003 Sb. x xxxxxxxxx xxx xxx, xxx xxxxxxxxx x platnost smlouva x xxxxxxxxxxx XX x XX (1.5.2004).
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx není xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx změna xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx označování xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx údajů x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx symbolem "x".
2) X xxxx xxxxxxxxx jednodruhového xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxx pseudoacacia) xxxx být xxxxxxxx xxxxxxxxx nejvýše 10,0 %.
3) X xxxx xxxxxxxxxx se xxxxxxxx nejvýše 0,50 % ve vodě xxxxxxxxxxxxx xxxxx.
4) obsah xxxxxx v xxxxxxxx xxxxxx
5) xxxxx xxxxxx x sušině
6) v xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx - obsah xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x sušině