Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.08.2000.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.08.2000 do 30.04.2004.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro přírodní sladidla, med, nečokoládové cukrovinky, kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem, čokoládu a čokoládové cukrovinky

334/97 Sb.

ODDÍL 1. Přírodní sladidla §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Technologické požadavky §5
Uvádění do oběhu §6
ODDÍL 2. Med §7
Členění na skupiny §8
Označování §9
Požadavky na jakost §10
Uvádění do oběhu §11
ODDÍL 3. Nečokoládové cukrovinky §12
Členění na skupiny a podskupiny §13
Označování §14
Požadavky na jakost §15 §16
ODDÍL 4. Kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem §17
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §18
Označování §19
Požadavky na jakost §20 §21
ODDÍL 5. Čokoláda a čokoládové cukrovinky §22
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §23
Označování §24
Požadavky na jakost §25
Uvádění do oběhu §26
Přechodné ustanovení §27
Účinnost §28
PŘÍLOHA 1: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 3: Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 4: Členění nečokoládových cukrovinek na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 6: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 8: Členění čokolád a čokoládových cukrovinek na druhy, skupiny a podskupiny
č. 94/2000 Sb. - Čl. II
XXXXX 1
XXXXXXXX XXXXXXXX
§1
Xxx účely xxxx xxxxxxxx se rozumí
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx vodě xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, zejména xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx,
x) cukrem sacharóza xxxxxxxx xxxxxxx do xxxxxxxx, xxxxxx, kostek, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx látkami, látkami xxxxxxxx k xxxxxxxxxxx xxxx kořením,
c) xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx na xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.
§2
Xxxxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx na xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 1.
§3
Označování
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xxxxxx
x) xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x cukru,
b) xxxxxx xxxxxxx x xxxxx podskupinou, obsahem xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx tohoto xxxxxxxxx (xxxx. dextróza, xxxxxxxx, xxxxxxx).
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2.
§4
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 2.
§5
Technologické xxxxxxxxx
Xxxx xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx.
§6
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxx, s xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 30 °X x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %.
(2) Cukr xxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 30 xX xxx xxxxxxxxx vlhkosti vzduchu xxxxxxx 65 %.
(3) Tekuté xxxxxxx x xxxxx se xxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 25 °C.
(4) Cukr extra xxxx, xxxx xxxx x xxxx polobílý xx xxxxx do xxxxx xx spotřebitelských xxxxxxx x xxxxxxxxx 125 x, 250 x, 500 x, 750 g, 1 xx, 1,5 xx, 2 xx, 2,5 xx, 3 kg, 4 kg, 5 xx.
XXXXX 2
XXX
§7
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxx xxxxxxxxx přírodního xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx společenstvím xxxx ze sesbíraných xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx rostlin xxxx xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx vyskytujících (xxxxxxxx) a xxxxx xxxxx sbírají, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx svými xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx x plástech,
x) xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxx medovicovým med xxxxxxx xxxxxxxx ze xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx nebo na xxxxxx xxxxxxx rostlin xx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx ze snůšky xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxxx bez xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
x) vytočeným xxxxx xxx xxxxxxx odstřeďováním xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
f) xxxxxxxxxxxx medem xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx do čerstvě xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx plástů x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx med získaný xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx za xxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx bez xxxxx.
§8
Členění xx skupiny
(1) Xxx xx xxxxx xx skupiny
x) xxxxxxx,
x) medovicový,
x) smíšený.
(2) Xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx
x) xxxxxxxx xxx,
b) xxxxxxxxxxx xxx,
x) xxxxxxxx xxx,
x) xxxxxxxx xxx.
§9
Xxxxxxxxxx
(1) Xxx musí xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx. Toto xxxxxxxx xxxxxx být xxxxxxx, pokud se xxxxx x xxxxxxxxx xxxx včely medonosné.
(2) Xxx xx xxxxxxxx názvem xxxxx x skupiny. X xxxx xxxxxxxxx se xxxx může uvést x název xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx.
(3) Xxx xx dále xxxxxxxx xxxxxxxx získávání. X xxxxxxx, že xx jedná x xxx xxxxxxxx, xxxxxx xxx způsob získávání xxxxxx.
(4) Jako xxxxxxx xxx se xxxxxx med, který xxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx upraven xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx je tvořen xxxxx xxxxxxx krystalů.
(5) Jako xxx x plástečky se xxxxxx xxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx kusů xxxxxxxxxxxxx xxxx.
(6) Med x xxxxxx balený xx xxxxxxxxxxxxxxxx obalů x xxxxxxxx xxxx xxx označen vždy xxxx xxxxxx, x xx i x xxxxxxx směsí tuzemského x dovezeného xxxx.
(7) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 3 xxxxxxx X.
§10
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xx xxxx xxxxx xxx přidány xxxxx xxxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx, x žádná x xxxx základních xxxxxx z něj xxxxx xxx xxxxxx.
(2) Xxx xxxxx
x) mít xxxxxxxxx xxxx příchutě x xxxxx,
x) začít xxxxxx xxxx xxxxx,
x) být xxxxxx xx xxxxxx xxxx, xx jeho přirozené xxxxxx jsou xxxxxxx xxxxx se stanou xxxxxxxxx,
x) xxx xxxxx změněnou xxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx v příloze č. 3.
§11
Uvádění xx xxxxx
Xxx xx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx do 25 °C a xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 70 %.
ODDÍL 3
XXXXXXXXXXXX CUKROVINKY
§12
Xxx xxxxx této xxxxxxxx se xxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx (xxxx xxx "cukrovinky") xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x které xxxxxxxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx na xxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, do xxxxxx míry xxxxxxx, x různou xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx tužší až xxxxx xxxxxxxxxxx s xxxxxxx vložkami, s xxxxxxx cukru,
x) xxxx xxxxxxxxxx s xxxxxxxxxxx gelu vzniklou xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxx pektinu, xxxxx, škrobu xxxx xxxxxxxx,
e) nečokoládovými xxxxxxxxxxx cukrovinky obsahující xxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxx,
x) rahatem xxxxxxxx želé různých xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx,
h) tureckým xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů,
x) chalvou xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx s xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, popřípadě x xxxxxxxxx xxxxxxx skořápkových xxxxx x xxxx,
x) lékořicovými xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx, bonbonářského xxxxxx x mouky, popřípadě xxxxxxx xxxxxxx, jejichž xxxxxxxxxxxxxxxxx složku xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx,
x) fondánovými xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx polotuhé až xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx dalších xxxxx s xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx ochucených x xxxxxxxxxx práškovitých xxxxx xxxxxxx ve tvaru xxxxx xxxx tablet,
x) xxxxxxxxx cukrovinka xxxxxxx gumovité xx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x kandytové hmoty xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx x xxxxx, xxxxx konzistence,
x) roksy cukrovinky xxxxx xxxxxxxxxxx podobné xxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx, tyčinek xxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxx na xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxxx kandytových xxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, tvrdé xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx 13 % polotuhé xxxx tekuté náplně,
x) xxxxxxxx cukrovinkami xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, žvýkavé xxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx.
§13
Xxxxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx na xxxxxxx a podskupiny xx xxxxxxx x příloze č. 4.
§14
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 5 xxxxxxx 2.
§15
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 5 xxxxxxx 1.
§16
§16 xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 94/2000 Sb.
XXXXX 4
XXXXXXX XXXXXX X XXXXX XXXXX X XXXXXX
§17
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxx semena xxxxxxxxxx ( Xxxxxxxxx xxxxx L.),
x) xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxx po xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx 5 % xxxxxx xxxxxx nebo klíčků x xxxxxxx popela 10 % hmotnostních x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx kakaová xxx mechanicky xxxxxxxxxx xx jemnou xxxxx xxx xxxxxxx obsahu xxxxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx x kakaových xxxx nebo jejich xxxxx nevyhovující požadavkům xxxxxxxxxx pro xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx tuk xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx uvedeným x příloze č. 6 xxxxxxx 2,
f) xxxxxxxx xxxxxxx (xxxx xxx "xxxxxx") xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, x nichž xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx tuk,
g) xxxxx xxxxx x xxxxxx potravina xxxxxxx xxxxxxxxxxx smísením xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx v xxxxxxx xxxxxx,
h) xxxxxxxx xxxxxxx drobné xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xx mechanickém xxxxxxxx xxxxxx slupek, xxxxxxxxxx xxxxxxx 20 % hmotnostních xxxx x xxxxxxxx xx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx drť xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx nejméně 20 % hmotnostních xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxx 9 % xxxxxxxxxxxx vody,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx obsahující xxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxx kakaového xxxxx x přepočtu na xxxxxx.
§18
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Členění xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx je xxxxxxx x příloze č. 6 xxxxxxx 1.
§19
Označování
(1) Xxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx s xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx uvedeny v příloze č. 7 tabulce 3.
§20
Požadavky xx jakost
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 7 xxxxxxxxx 1 x 2.
§21
§21 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 94/2000 Xx.
ODDÍL 5
XXXXXXXX X XXXXXXXXXX XXXXXXXXXX
§22
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x kakaových součástí, xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx výrobků, xxxxxxxxx x dalších xxxxxx, přídatných xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
b) xxxxxxxxxxxx cukrovinkami xxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx součástí činí xxxxxxx 5 % x přepočtu xx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx kakaové xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx, kde xxxxx x xxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxx kakaového xxxxx xxxxx rostlinným xxxxx.
§23
Xxxxxxx xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 8.
§24
Označování
(1) U čokolád xx x xxxxx xxxxxxx uvede xxxx
x) druh i xxxxxxx,
b) název xxxxxx, xxxxx výrobek xxxxxxxxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxx, lískové ořechy, xxxxxx xxxxx,
x) x xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx skupiny, popřípadě xxxxxxxxxx.
(2) X xxxxxxxxxxxx cukrovinek se x xxxxx výrobku xxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxx skupina x xxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx balení xxxx xxxxxxx v příloze č. 9 xxxxxxx 3.
§25
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 9 xxxxxxxxx 2 x 3.
§26
Xxxxxxx xx xxxxx
Čokoláda x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxx xx 25 xX.
§27
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, medu, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx kakaa x xxxxxx, čokolády x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxx xx 1. ledna 1998 do 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx pouze xxxxx §6 xxxxxx.
§28
Účinnost
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx §3, 9, 14, 19 x 24, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. dubna 1998.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxx v. r.

Xxxxxxx x. 1 x vyhlášce x. 334/1997 Sb.
Členění na xxxxxxx x xxxxxxxxxx

xxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxx

xxxx xxxxx xxxx
xxxx xxxx
xxxx xxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxxx, moučka

cukr xxxxxx x obsahem xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx xxxx (xxxxxx, xxxxx, homole)

cukr x přísadami

přírodní xxxx

xxxxxx

xxxxxx xxxxxxx x xxxxx

xxxxxx xxxx
xxxxxx xxxxxxxx xxxx
xxxxx x invertního xxxxx
xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxx

xxxxxxxx monohydrát
dextróza xxxxxxx
xxxxxxxxx sirup
sušený glukózový xxxxx

Příloha x. 2 x xxxxxxxx č. 334/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
1. Cukr
 
skupina
 
sacharóza polarimetricky % xx. xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxx % xx. xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx % xx. xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx-
xxxxxxxx % xx. xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx x xxxxxxx xxx 420 xx XX xxxxxxx
&xxxx;
xxxx extra bílý
 
99,7
 
0,04
 
0,1
 
0,01
 
22,5
 
cukr xxxx
&xxxx;
99,7
&xxxx;
0,04
&xxxx;
0,1
&xxxx;
0,04
&xxxx;
45
&xxxx;
xxxx xxxxxxxx
&xxxx;
99,5
&xxxx;
0,10
&xxxx;
0,1
&xxxx;
0,10
&xxxx;
150
&xxxx;
xxxx xxxxxx x obsahem xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 3 %
&xxxx;
96,7
&xxxx;
0,10
&xxxx;
0,2
&xxxx;
0,04
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
99,5
&xxxx;
0,10
&xxxx;
0,25
&xxxx;
0,04
&xxxx;
150
&xxxx;
xxxx x xxxxxxxx
&xxxx;
85,0
&xxxx;
-
&xxxx;
1,2
&xxxx;
-
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxxxx xxxx
&xxxx;
97,5
&xxxx;
0,09
&xxxx;
1,4
&xxxx;
0,8
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
98,5
&xxxx;
-
&xxxx;
1,0
&xxxx;
0,45
&xxxx;
-
&xxxx;
X skupin xxxx xxxxx xxxx, xxxx xxxx, xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx nejvýše 50 xx/xx.
Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxx xxxxx xxxx
&xxxx;
xxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxx počet bodů xxxxxxx
&xxxx;
8
&xxxx;
-
&xxxx;
x xxxx:
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx - xxxx xxxxxxx
&xxxx;
6
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxx x xxxxxxx - xxxx xxxxxxx
&xxxx;
3
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxx xxxx - xxxx xxxxxxx
&xxxx;
4
&xxxx;
12
Xxxxx xxx xxxxxxxx:
x) 0,0018 % xxxxxx popela xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx dle xxxxxx XXXXXX
x) 7,5 xxxxxxxx XXXXXX (XX) xxx xxxxx v roztoku
c) 0,5 xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx metody Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxx tvaru x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx:
x) xxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxx krupice xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) cukr xxxxxx xx volně sypká xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxx xx xxxxx, zrnitá xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx, xx xxxx xxxxx lepkavá,
e) xxxxxx xx směs velkých xxxxxxxx a xxxxxxxx, xxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxx.
Xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxx xxx xxxx x xx
&xxxx;
xxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx % xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxx moučka
 
2,00 - 0,40
&xxxx;
xxxxxxx 70
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
0,80 - 0,16
xxx 1,00
0,80 - 0,40
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx 70
xxxxxxx 5
 
nejvýše 5
&xxxx;
xxx 0,40
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx 95
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx balení
- xxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx sladidla xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx v g
 
hmotnostní xxxxxxxx v %
&xxxx;
xx 50
&xxxx;
- 10
&xxxx;
xxxxx xxx 50 xx 250
&xxxx;
- 4
&xxxx;
xxxxx než 250 xx 500
&xxxx;
- 3
&xxxx;
xxxxx xxx 500 do 1000
&xxxx;
- 2
 
nad 1000
&xxxx;
- 1
2. Tekuté výrobky x xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx refraktometricky % hm. nejméně
 
invertní xxxx v xxxxxx % xx.
&xxxx;
xX
&xxxx;
xxxxx xxxxxx-
xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx % hm. xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxx 420 xx XX xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx cukr
 
62
 
nejvýše 3
&xxxx;
&xxxx;
0,1
&xxxx;
45
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx cukr
 
62
 
více xxx 3
xxxxxxx 50
 
 
0,4
 
-
 
sirup x xxxxxxxxxx cukru
 
62
 
více xxx 50
&xxxx;
&xxxx;
0,4
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
73
&xxxx;
xxxxxxx 50
&xxxx;
4 - 6
&xxxx;
-
&xxxx;
-
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx od spotřebitelského xxxxxx
- pro xxxxxx xxxxxxx z xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x g
 
hmotnostní xxxxxxxx x %
 
do 300
&xxxx;
- 5
&xxxx;
xxxxx xxx 300 xx 1000
&xxxx;
- 4
&xxxx;
xxx 1000
 
- 3
3. Xxxxxxx přírodní sladidla
a) Xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx (D-glukóza) % xxxx. sušiny nejméně
 
sušina % hmot. xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx % xxxx. xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
99,5
&xxxx;
90,0
&xxxx;
0,25
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
99,5
&xxxx;
98,0
&xxxx;
0,25
x) Fruktóza
 
 
ztráta xxxxxxx % xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx konduktometricky % nejvýše
 
barva xxxxxxx xxx 420 xx (X U) xxxxxxx
&xxxx;
xX
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
0,5
&xxxx;
0,1
&xxxx;
30
&xxxx;
4,5 - 7,0
x) Glukózový xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx % hmot.
 
dextrózový xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx X-xxxxxxx x % xxxx. sušiny
 
sulfátový xxxxx % xxxx. xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 70
&xxxx;
xxxxxxx 20
&xxxx;
xxxxxxx 1,0
x) Sušený xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx % xxxx.
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx vyjádřený xxxx X-xxxxxxx x % xxxx. xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx % hmot. sušiny
 
sušený xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 93
&xxxx;
xxxxxxx 20
&xxxx;
xxxxxxx 1,0

Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx x. 334/1997 Sb.
Smyslové, xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
X) Smyslové xxxxxxxxx
&xxxx;
xxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx a vzhled
 
chuť
 
barva
 
květový
 
mírně xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, částečně xx xxxx krystalitká
 
výrazně xxxxxx xx xxxxxxxxx žlutá xx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxx xx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx žlutá
 
medovicový
 
mírně xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxx kořeněná xx xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx krystalická
 
sladká
 
jantarová xx xxxxx xxxxx
Xxxxxxxx:
Xxx určení xxxxxxx x původu xxxx je rozhodující xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx, xxxxxxxxxxxx xxxxx x elektrolytická xxxxxxxxxxxx.
X) Fyzikální a xxxxxxxx požadavky
 
požadavek
 
druh xxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxx v % xxxxxxx
&xxxx;
0,6
&xxxx;
1,0
&xxxx;
1,0
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx v % nejméně
 
65,0
 
60,0
 
60,0
 
sacharóza xxxxxxxx x % xxxxxxx
&xxxx;
5,0 2)
&xxxx;
10,0
&xxxx;
10,0
&xxxx;
xxxxx xxxx x % xxxxxxx
&xxxx;
20,0
&xxxx;
20,0
&xxxx;
20,0
&xxxx;
xxxxxxxx (xxxx/xx) xxxxxxx
&xxxx;
40,0
&xxxx;
40,0
&xxxx;
40,0
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx v mg/kg xxxxxxx
&xxxx;
40,0
&xxxx;
40,0
&xxxx;
40,0
&xxxx;
xxxxx xx vodě xxxxxxxxxxxxx xxxxx 3) x % xxxxxxx
&xxxx;
0,10
&xxxx;
0,10
&xxxx;
0,10
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx v xX.x-1
&xxxx;
xxxxxxx 55
&xxxx;
90 - 130
&xxxx;
50 - 105
X) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx spotřebitelského xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx v x
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
&xxxx;
xx 100
&xxxx;
- 8
&xxxx;
xxxxx xxx 100 xx 250
 
- 5
&xxxx;
xxxxx než 250 xx 500
 
- 3
&xxxx;
xxx 500
&xxxx;
- 1

Xxxxxxx č. 4 x vyhlášce x. 334/1997 Sb.
Členění xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx x xxxxxxxxxxx s xxxxxxx příchutí xxxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxx xxxxx druhu xxxxxx (xxxxxxx, želé, jádroviny, xxxxxx ovoce nebo xxxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxx)
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
xxxxxx
xxxxxxx xxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx cukrovinky (xxxxxxxxxxx)
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
x xxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx (xxxxxx gum)
plátkové
dražované
 
 
dropsy
 
 
 
roksy
 
 
 
furé
 
s xxxxxxx xxxxxx
x xxxxxxxx (xxxxxxxxx) xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx nebo xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx, arašídové xxxx kokosové

Příloha x. 5 x xxxxxxxx x. 334/1997 Sb.
Tabulka 1
Fyzikální x chemické požadavky xx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx nejvýše
v % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx popela xxxxxxx
x % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
-
&xxxx;
2.0 4)
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
-
&xxxx;
2.5 4)
 
želé
 
22.0
 
2,0 5)
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
-
&xxxx;
3.0 5)
 
gumovité xxxxxxxxxx
&xxxx;
22.0
&xxxx;
2.0 5)
&xxxx;
xxxxx, xxxxxx
&xxxx;
20.0
&xxxx;
2.0 5)
&xxxx;
xxxxxxx xxx
&xxxx;
8.0
&xxxx;
2.0 4)
 
lékořicové xxxxxxx
&xxxx;
19.0
&xxxx;
4.0 5)
 
pěnové
 
25.0
 
2.5 5)
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
12.0
&xxxx;
1.5 5)
&xxxx;
xxxxxxxxxx s xxxxxxxx
xxxxxxx
&xxxx;
7.0
3.0
&xxxx;
3.0 5)
&xxxx;
Xxxxxxxx:
xxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
&xxxx;
xxx 105 °X
7.5
7.5
7.5
&xxxx;
xxx 900 °X
10.0 5)
7.0 5)
7.0 5)
&xxxx;
xxxxxx:
xxxx x lisované xxxxxxx
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
5.0
6.0
&xxxx;
2.0 5)
2.0 5)
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
6,0
&xxxx;
2.0 5)
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
-
&xxxx;
2.0 4)
&xxxx;
xxxxxxxxx nebo xxxxx
&xxxx;
2,0
&xxxx;
3.0 5)
&xxxx;
X xxxxxxx balených xx sáčků xxxx xxx podíl drobné xxxxxx nejvýše
 
dropsy a xxxx 2% xxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx 5% xxxx.
Xxxxxxx 2
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xx 105 x
&xxxx;
- 10%
&xxxx;
xx xxxx xxx 105 - 150 g
 
- 8%
 
od xxxx jak 150 - 250 x
&xxxx;
- 5%
&xxxx;
xx více xxx 250 - 500 x
&xxxx;
- 3%
&xxxx;
xx xxxx xxx 500 - 1000 g
 
- 2%
&xxxx;
xxx 1000 g (x xxxxxxxxxxx)
&xxxx;
- 1%

Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx x. 334/1997 Sb.
Tabulka 1
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny
 
Druh
 
Skupina
 
Podskupina
 
Kakaový xxxxxx xxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxx xxxxx x xxxxxx
&xxxx;
xxxx kakaa x cukrem
 
slazený xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx směs
slazená xxxx x xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxx kakaového xxxxxx xx xxxxxxxx obsahem xxxx
xxxxxxx xxxx x xxxxxxxx chutí xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xx sníženým xxxxxxx xxxx
Xxxxxxx 2
Chemické požadavky xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxx máslo
 
0,35 %
&xxxx;
1,75 %
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxx kakaové xxxxx
&xxxx;
0,50 %
&xxxx;
1,75 %
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx*)
&xxxx;
0,50 %
&xxxx;
1,75 %
*) xxxxxxxx xxxx xx slupek a xxxxxx xxxxx přesáhnout xxxxx xxxxx, xxx xx vyskytuje v xxxxx xxxxxxxx xxxx

Příloha x. 7 x xxxxxxxx x. 334/1997 Sb.
Tabulka 1 - Xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx másla v xxxxxx x %
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx x % xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx (xxxxx)
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
&xxxx;
9,0
&xxxx;
xxxxxxx prášek odtučněný
 
nejméně 8,0
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
&xxxx;
9,0
Xxxxxxx 2 - Xxxxx kakaa x xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx*) v xxxxxx x % hmotnosti
 
obsah xxxxxxxxx x % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx prášek
 
nejméně 32,0
&xxxx;
xxxxxxx 68,0
 
slazená xxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
&xxxx;
xxxxxxx 80,0
 
slazená xxxx x xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
 
nejméně 80,0**)
&xxxx;
xxxxxxxx x xxxxxxxx nápoje
 
nejméně 25,0
&xxxx;
xxxxxxx 75,0
&xxxx;
xxxxxxx odtučněný xxx. xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 32,0
 
nejvýše 68,0
&xxxx;
xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx sníženým xxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
&xxxx;
xxxxxxx 80,0
&xxxx;
xxxxxxx xxxx x xxxxxxxx chutí se xxxxxxxx xxxxxxx tuku
 
nejvýše 20,0
&xxxx;
xxxxxxx 80,0**)
&xxxx;
xxxxxxxx k xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
&xxxx;
xxxxxxx 75,0
*) v xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx - obsah xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx
**) přičemž xxxxxxxxx může xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx

Příloha x. 8 x xxxxxxxx č. 334/1997 Sb.
Členění xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx (xxx xxxxx)
&xxxx;
xxx xxxxxx, xxxxxx, xxxx x xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx x vysokým xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx x xxxxxxxxxxx mlékem
 
 
 
smetanová
 
 
 
bílá
 
 
 
hořká se xxxxxxxx obsahem sacharózy
 
 
 
mléčná xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxx, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx mléčná
 
 
 
čokoládová xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x vysokým
 
 
 
obsahem xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx sacharózy
 
 
 
čokoládová poleva xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxx xxxx hořká, xxxxxx xxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx x různými xxxxxxxx (xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx)
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxx xxxxxx (xxxx, xxxxxx, vylehčené xxxxx xxxxx x xxxxx), xxxxxx čokoládovými xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxx přísady uvádějící xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx dražé
 
podle xxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
x přísadami xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx výrobky
 
z xxxxxx xxxxxxxx
x xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx lískooříškové, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx

Příloha č. 9 x xxxxxxxx x. 334/1997 Sb.
Tabulka 1
Xxxxxxxxx a chemické xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxx a čokoládových xxxxx x xxxxxxxxxxxx % vztažených xx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx másla
 
Obsah xxxxxxxxxx xxxxxxx sušiny
 
Obsah xxxxxxx xxxxxxx sušiny
 
Obsah xxxxxxxx tuku
 
Obsah xxxxxxxxxx xxxxxx sušiny
 
Obsah celkového xxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx včetně xxxx. xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx čokoláda
 
=
> 50
&xxxx;
=
&xx; 58
 
 
 
 
 
 
Čokoláda xxxxx
&xxxx;
=
&xx; 18
&xxxx;
=
&xx; 14
 
=
> 35
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxx xx vaření
 
=
> 18
&xxxx;
=
&xx; 12
&xxxx;
=
&xx; 30
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 10
&xxxx;
=
&xx; 40
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 7
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
 
=
> 25
&xxxx;
=
&xx; 3.5
&xxxx;
=
&xx; 10.5
 
=
> 25
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxxxx čokoláda x xxxxxxx xxxxxxx mléka
 
 
=
> 2.5
&xxxx;
=
&xx; 20
&xxxx;
=
&xx; 5
 
=
> 15
&xxxx;
=
&xx; 25
 
=
< 55
 
Mléčná xxxxxxxx s xxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 0.5
&xxxx;
=
&xx; 14
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxxxxxxx čokoláda
 
 
=
> 2.5
 
=
> 25
&xxxx;
=
&xx; 7
&xxxx;
=
&xx; 3 &xx; 14
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx
&xxxx;
=
&xx; 18
&xxxx;
=
&xx; 0.5
&xxxx;
=
&xx; 18
&xxxx;
=
&xx; 3
 
=
> 15
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
=
&xx; 18
&xxxx;
=
&xx; 14
&xxxx;
=
&xx; 35
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx xx sníženým obsahem xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
&xxxx;
=
&xx; 25
 
=
> 3.5
&xxxx;
=
&xx; 10.5
 
=
> 25
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
=
≥ 12
 
=
> 14
 
=
> 32
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 55
 
Mléčná xxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
&xxxx;
=
&xx; 20
&xxxx;
=
&xx; 3.5
&xxxx;
=
&xx; 10.5
&xxxx;
=
&xx; 12
 
=
< 66
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx poleva
 
=
< 31
&xxxx;
=
&xx; 2.5
&xxxx;
=
&xx; 35
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 10
&xxxx;
=
&xx; 35
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 4
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx poleva
 
 
=
> 2.5
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 3.5
&xxxx;
=
&xx; 10.5
&xxxx;
=
&xx; 31
&xxxx;
=
&xx; 55
 
Mléčná xxxxxxxxxx poleva x xxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 0.5
 
=
> 14
&xxxx;
=
&xx; 31
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
&xxxx;
=
&xx; 20
&xxxx;
=
&xx; 5
&xxxx;
=
&xx; 15
 
=
> 25
&xxxx;
=
&xx; 55
 
Velmi xxxxxx xxxxxxxxxx poleva
 
 
=
> 1
 
=
> 20
&xxxx;
=
&xx; 5
&xxxx;
=
&xx; 15
&xxxx;
=
&xx; 31
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxxxxxxxx poleva xxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 0.5
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 3.5
&xxxx;
=
&xx; 10.5
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 55
 
Hořká xxxxxxxxxx xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
=
&xx; 18
&xxxx;
=
&xx; 14
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxx:
1) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 1,5 % xxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx.
2) Xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxx xxxx. mandlemi, xxxxxx, xxxxxxx, kokosem xxxxxxxx xxxxxxx 5 % xxxxxx.
3) Xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx ovoce, xxxxxxxx x xxxxxxx složek xxxxxxxx xxxxxxx 60% xxxxxxxxxx polevy x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
4) X xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx nejméně 25% hmotnosti xxxxxxx.

Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx čokoládové polevy x % x xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx popela x % xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
35 - 65
 
3,0
 
čokoládové xxxxx
&xxxx;
20 - 75
 
3,0
 
máčené xxxxxxxxxx
&xxxx;
15 - 50
&xxxx;
3,0
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
7 - 25
 
3,0
 
nugáty
 
7 - 25
 
3,0
Poznámka:
Za xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx x kombinované xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx je xxxxxxx 7% z xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx 3
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
xx 50 x
&xxxx;
- 10 %
&xxxx;
xxxxx xxx 50 do 100 x
&xxxx;
- 5 %
&xxxx;
xxxxx xxx 100 xx 250 x
&xxxx;
- 3 %
&xxxx;
xxxxx xxx 250 xx 500 x
&xxxx;
- 2 %
 
větší než 500 xx 1000 x
&xxxx;
- 1 %
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x čokoládové xxxxxxx
&xxxx;
xx 105 g
 
- 10 %
&xxxx;
xxxxx než 105 do 150 x
&xxxx;
- 8 %
 
větší xxx 150 xx 250 x
&xxxx;
- 5 %
&xxxx;
xxxxx xxx 250 xx 500 x
&xxxx;
- 3 %
 
větší xxx 500 do 1000 x
&xxxx;
- 2 %
 
nad 1000 g
 
-1 %
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx vyrobené a xxxxxxx xx xxxxx xxxxx dnem účinnosti xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx používat xx 1. xxxx 2001.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 94/2000 Xx. x xxxxxxxxx od 1.9.2000

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 334/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §3, 9, 14, 19 a 24, xxxxx nabývají účinnosti xxxx 1.4.1998.
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx změny a xxxxxxxx uskutečněné xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
94/2000 Xx., kterým xx xxxx xxxxxxxx XX x. 334/97 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), j) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, pro xxxxxxxx xxxxxxxx, med, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx x cukrem, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx cukrovinky
x xxxxxxxxx od 1.9.2000
Xxxxxx xxxxxxx x. 334/97 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 76/2003 Sb. x xxxxxxxxx ode xxx, xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x přistoupení XX x EU (1.5.2004).
Znění xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem jiných xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx není xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se jich xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 324/1997 Sb., x způsobu označování xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxx výrobku xxxxxxxxxx xxxxxxxx "e".
2) X xxxx xxxxxxxxx jednodruhového xxxxxxxxx x trnovníku xxxxx (Xxxxxxx pseudoacacia) xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 10,0 %.
3) U xxxx xxxxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx 0,50 % ve vodě xxxxxxxxxxxxx látek.
4) obsah xxxxxx x původním xxxxxx
5) obsah xxxxxx x xxxxxx
6) x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx prášku x xxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxxx kakaového xxxxxx x xxxxxx