Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.08.2000.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.08.2000 do 30.04.2004.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro přírodní sladidla, med, nečokoládové cukrovinky, kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem, čokoládu a čokoládové cukrovinky

334/97 Sb.

ODDÍL 1. Přírodní sladidla §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Technologické požadavky §5
Uvádění do oběhu §6
ODDÍL 2. Med §7
Členění na skupiny §8
Označování §9
Požadavky na jakost §10
Uvádění do oběhu §11
ODDÍL 3. Nečokoládové cukrovinky §12
Členění na skupiny a podskupiny §13
Označování §14
Požadavky na jakost §15 §16
ODDÍL 4. Kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem §17
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §18
Označování §19
Požadavky na jakost §20 §21
ODDÍL 5. Čokoláda a čokoládové cukrovinky §22
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §23
Označování §24
Požadavky na jakost §25
Uvádění do oběhu §26
Přechodné ustanovení §27
Účinnost §28
PŘÍLOHA 1: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 3: Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 4: Členění nečokoládových cukrovinek na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 6: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 8: Členění čokolád a čokoládových cukrovinek na druhy, skupiny a podskupiny
č. 94/2000 Sb. - Čl. II
ODDÍL 1
XXXXXXXX SLADIDLA
§1
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se rozumí
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxx přírodních xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx látkami, xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx,
c) xxxxxxxx výrobky x xxxxx výrobky na xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.
§2
Členění xx skupiny a xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny xx xxxxxxx x příloze č. 1.
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxx xxxxxxxx 1) se xxxxxx
a) xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxx tekutých výrobků x xxxxx,
b) xxxxxx xxxxxxx x xxxxx podskupinou, xxxxxxx xxxxxx a invertního xxxxx x xxxxxx,
x) ostatní xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx jiný xxxxxxxx xxx sacharózu xxxxxx skupiny xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx (xxxx. dextróza, xxxxxxxx, xxxxxxx).
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2.
§4
Požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2.
§5
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxx xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx.
§6
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxx, s xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 30 °C x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 70 %.
(2) Xxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 30 oC při xxxxxxxxx xxxxxxxx vzduchu xxxxxxx 65 %.
(3) Xxxxxx xxxxxxx x cukru se xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 25 °X.
(4) Cukr xxxxx xxxx, cukr xxxx x xxxx xxxxxxxx xx xxxxx xx xxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx 125 g, 250 x, 500 x, 750 x, 1 xx, 1,5 xx, 2 kg, 2,5 xx, 3 xx, 4 xx, 5 xx.
XXXXX 2
XXX
§7
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx charakteru, která xx xxxxxxxxx společenstvím xxxx ze xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxx xx sekretů xxxxxx xxxxx rostlin xxxx xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxx) x které xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, uskladňují x xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx živých xxxxx xxxxxxx nebo xx xxxxxx xxxxxxx rostlin xx vyskytujících,
x) xxxxx smíšeným xxx xxxxxxxxxxx xx snůšky xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx jednoho druhu,
x) xxxxxxxxx medem xxx získaný odstřeďováním xxxxxxxxxxxxx plástů,
x) xxxxxxxxxxxx medem xxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxx do xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx plástech xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
g) xxxxxxxxx xxxxx med získaný xxxxxxxxx xxxxxx bez xxxxx za použití xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx bez xxxxx.
§8
Členění xx xxxxxxx
(1) Xxx xx člení xx xxxxxxx
x) xxxxxxx,
x) medovicový,
x) xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx
x) xxxxxxxx xxx,
b) xxxxxxxxxxx xxx,
x) lisovaný xxx,
x) vykapaný xxx.
§9
Xxxxxxxxxx
(1) Med musí xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx. Xxxx xxxxxxxx xxxxxx být xxxxxxx, xxxxx xx xxxxx x živočišný xxxx xxxxx xxxxxxxxx.
(2) Med xx xxxxxxxx xxxxxx druhu x skupiny. U xxxx květového se xxxx xxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx.
(3) Xxx xx dále xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx. X xxxxxxx, že xx xxxxx x xxx xxxxxxxx, xxxxxx xxx způsob xxxxxxxxx xxxxxx.
(4) Xxxx xxxxxxx med se xxxxxx med, xxxxx xxx xx získání xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxx je xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.
(5) Xxxx xxx x xxxxxxxxx xx xxxxxx med, který xxxxxxxx jeden xxxx xxxx kusů xxxxxxxxxxxxx xxxx.
(6) Xxx x xxxxxx balený xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxx xxx označen xxxx xxxx xxxxxx, x xx i x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx medu.
(7) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 3 xxxxxxx X.
§10
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xx xxxx xxxxx xxx přidány xxxxx xxxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx, a žádná x xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx z něj xxxxx xxx xxxxxx.
(2) Xxx nesmí
x) mít xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx a xxxxx,
x) začít xxxxxx xxxx xxxxx,
x) být zahřát xx xxxxxx xxxx, xx jeho xxxxxxxxx xxxxxx jsou xxxxxxx xxxxx se xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxx xxxxx xxxxxxxx kyselost.
(3) Smyslové, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 3.
§11
Uvádění xx oběhu
Med xx skladuje x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx nejvýše xx 25 °X x xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx 70 %.
XXXXX 3
XXXXXXXXXXXX CUKROVINKY
§12
Xxx xxxxx této xxxxxxxx se xxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx (xxxx jen "cukrovinky") xxxxxxxxx, jejichž základní xxxxxx xxxxx přírodní xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx obsahují xxxxxxx 5 % xxxxxxxxx součástí x xxxxxxxx na xxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xx xxxxxx xxxx xxxxxxx, x xxxxxx příchutí,
x) xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx až xxxxx konzistence s xxxxxxx xxxxxxxx, s xxxxxxx cukru,
x) xxxx cukrovinky x xxxxxxxxxxx xxxx vzniklou xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx látek, xxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx nebo xxxxxxxx,
e) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx nebo xxxxxxx xx tvaru tabulek, xxxxxxx nebo xxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx a xxxxx,
g) xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx,
h) xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx,
x) chalvou xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx látkou pastovité xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx s xxxxxxxxx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx x tuku,
x) lékořicovými xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx, bonbonářského xxxxxx x xxxxx, popřípadě xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx složku xxxxx xxxxxxx z xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx polotuhé až xxxx konzistence x xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx dalších xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
l) xxxxxxxxxx cukrovinky vyráběné xxxxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx směsí xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx tablet,
x) xxxxxxxxx cukrovinka xxxxxxx xxxxxxxx až xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxxx neplněné x kandytové xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx barvy x xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx, tyčinek xxxx xxxxxxx, které mohou xxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx,
x) furé xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xx povrchu xxxxx, xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx 13 % xxxxxxxx xxxx xxxxxx náplně,
x) pěnovými xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx pěnovité, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx, x jemnými xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx.
§13
Xxxxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx
Členění xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 4.
§14
Označování
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx jsou uvedeny x příloze č. 5 xxxxxxx 2.
§15
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Fyzikální x chemické xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx v příloze č. 5 xxxxxxx 1.
§16
§16 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 94/2000 Xx.
XXXXX 4
XXXXXXX PRÁŠEK A XXXXX XXXXX X XXXXXX
§17
Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx
a) xxxxxxxxx xxxx fermentovaná x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx ( Theobroma xxxxx X.),
x) xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx vyčištění, xxxxxxx xxxxxx a xxxxxx, xxxxxxxxxx nejvýše 5 % xxxxxx xxxxxx nebo xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx 10 % hmotnostních x přepočtu xx xxxxxxxxxxx sušinu,
x) xxxxxxxx xxxxxx kakaová xxx mechanicky xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xxx snížení obsahu xxxxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx tuk xxxxxxx x kakaových xxxx xxxx xxxxxx xxxxx nevyhovující xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx,
x) kakaovým xxxxxx xxx xxxxxxx x kakaových bobů xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx uvedeným x příloze č. 6 xxxxxxx 2,
x) kakaovým xxxxxxx (xxxx jen "xxxxxx") potravina získaná x pražených xxxxxxxxx xxxx, x xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxx,
x) xxxxx xxxxx x xxxxxx potravina získaná xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx slupek, xxxxxxxxxx xxxxxxx 20 % hmotnostních tuku x xxxxxxxx xx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx kakaová xxx xxxx kakaová xxxxx xxxxxxxxxx do formy xxxxxxx, xxxxxxxxxx nejméně 20 % hmotnostních xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx na sušinu x xxxxxxx 9 % xxxxxxxxxxxx vody,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx obsahující xxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx na xxxxxx.
§18
Xxxxxxx xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Členění xx xxxxx, skupiny x podskupiny xx xxxxxxx x příloze č. 6 xxxxxxx 1.
§19
Označování
(1) Kakao xx xxxxxx názvem skupiny, xxxxx kakaa s xxxxxx xxxxxx podskupiny.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx hmotnosti xxxx uvedeny v příloze č. 7 xxxxxxx 3.
§20
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Fyzikální x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 7 xxxxxxxxx 1 a 2.
§21
§21 xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 94/2000 Sb.
ODDÍL 5
XXXXXXXX A XXXXXXXXXX XXXXXXXXXX
§22
Pro xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx
a) xxxxxxxxx xxxxxxxxx vyrobená x xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx náhradních xxxxxxxx, xxxxxxxx výrobků, xxxxxxxxx x dalších xxxxxx, přídatných xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
b) xxxxxxxxxxxx cukrovinkami potraviny, x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx 5 % x přepočtu xx xxxxxx,
x) kakaovou xxxxxxxx xxxxxxx xxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx tuk, xxxxxxx xxxxx, kakaový xxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxx záměně xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx.
§23
Xxxxxxx xx druhy, skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 8.
§24
Označování
(1) X xxxxxxx xx x xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx
x) druh i xxxxxxx,
x) název xxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx ořechy, xxxxxx ovoce,
x) x xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(2) X xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx se x xxxxx výrobku xxxxx xxxx a xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx jsou xxxxxxx v příloze č. 9 xxxxxxx 3.
§25
Požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx v příloze č. 9 xxxxxxxxx 2 x 3.
§26
Xxxxxxx xx oběhu
Xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx uvádějí do xxxxx při teplotě xx 25 xX.
§27
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx přírodních xxxxxxxx, medu, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, kakaového prášku x směsi xxxxx x cukrem, xxxxxxxx x čokoládových cukrovinek xxxxxxxx v xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 xx 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx xxxxx podle §6 xxxxxx.
§28
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx dnem xxxxxxxxx, x xxxxxxxx §3, 9, 14, 19 x 24, xxxxx xxxxxxxx účinnosti dnem 1. xxxxx 1998.
Ministr:
Xxx. Xxx v. x.

Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx

xxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxx

xxxx xxxxx xxxx
xxxx xxxx
xxxx xxxxxxxx

xxxxxxx, krupice, xxxxxx

xxxx xxxxxx x obsahem xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx xxxx (xxxxxx, xxxxx, homole)

cukr x xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxx

xxxxxx

xxxxxx xxxxxxx z xxxxx

xxxxxx xxxx
xxxxxx invertní xxxx
xxxxx x xxxxxxxxxx cukru
karamel

ostatní xxxxxxxx sladidla

dextróza, fruktóza x xxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx sirup
sušený xxxxxxxxx xxxxx

Příloha č. 2 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky na xxxxxx
1. Cukr
 
skupina
 
sacharóza polarimetricky % xx. xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxx % xx. xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx % xx. nejvýše
 
popel kondukto-
metricky % xx. xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx x xxxxxxx xxx 420 xx XX xxxxxxx
&xxxx;
xxxx xxxxx xxxx
&xxxx;
99,7
&xxxx;
0,04
&xxxx;
0,1
&xxxx;
0,01
&xxxx;
22,5
&xxxx;
xxxx xxxx
&xxxx;
99,7
&xxxx;
0,04
&xxxx;
0,1
&xxxx;
0,04
&xxxx;
45
&xxxx;
xxxx polobílý
 
99,5
 
0,10
 
0,1
 
0,10
 
150
 
cukr xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 3 %
&xxxx;
96,7
&xxxx;
0,10
&xxxx;
0,2
&xxxx;
0,04
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
99,5
&xxxx;
0,10
&xxxx;
0,25
&xxxx;
0,04
&xxxx;
150
&xxxx;
xxxx s xxxxxxxx
&xxxx;
85,0
&xxxx;
-
&xxxx;
1,2
&xxxx;
-
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxxxx xxxx
&xxxx;
97,5
&xxxx;
0,09
&xxxx;
1,4
&xxxx;
0,8
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
98,5
&xxxx;
-
&xxxx;
1,0
&xxxx;
0,45
&xxxx;
-
&xxxx;
X xxxxxx xxxx xxxxx xxxx, xxxx xxxx, xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 50 xx/xx.
Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxx extra xxxx
&xxxx;
xxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxx počet bodů xxxxxxx
&xxxx;
8
&xxxx;
-
&xxxx;
x toho:
 
 
 
popel - xxxx xxxxxxx
&xxxx;
6
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxx v xxxxxxx - body xxxxxxx
&xxxx;
3
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxx řada - xxxx xxxxxxx
&xxxx;
4
&xxxx;
12
Xxxxx bod xxxxxxxx:
x) 0,0018 % xxxxxx popela určeného xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxx XXXXXX
x) 7,5 xxxxxxxx XXXXXX (XX) pro xxxxx x xxxxxxx
x) 0,5 jednotek barevné xxxx xxx xxxxxx Xxxxxxxxx
Xxxxxx podle xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx:
x) cukr xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxx xxxxxxx xx xxxxx sypká xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx krystalů stejnoměrného xxxxxx,
x) cukr moučka xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) přírodní xxxx xx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx až xxxxxxxxxxx xxxxx, na xxxx xxxxx xxxxxxx,
x) kandys xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x srostlic, xxxx, xxxxx až xxxxx xxxxx.
Xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx sacharózy
 
délka xxxxxx oka xxxx x xx
&xxxx;
xxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx % xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxx xxxxxx
&xxxx;
2,00 - 0,40
&xxxx;
xxxxxxx 70
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
0,80 - 0,16
xxx 1,00
0,80 - 0,40
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx 70
nejvýše 5
&xxxx;
xxxxxxx 5
&xxxx;
xxx 0,40
 
 
 
nejméně 95
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx spotřebitelského xxxxxx
- xxx xxxx x xxxxxxx přírodní xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx výrobků
 
deklarovaná xxxxxxxx x g
 
hmotnostní xxxxxxxx x %
&xxxx;
xx 50
&xxxx;
- 10
 
větší než 50 xx 250
&xxxx;
- 4
&xxxx;
xxxxx xxx 250 xx 500
&xxxx;
- 3
&xxxx;
xxxxx xxx 500 xx 1000
&xxxx;
- 2
&xxxx;
xxx 1000
 
- 1
2. Tekuté xxxxxxx x cukru
 
 
sušina refraktometricky % xx. nejméně
 
invertní xxxx v xxxxxx % hm.
 
pH
 
popel xxxxxx-
xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx % xx. xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxx 420 nm XX xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxx
&xxxx;
62
&xxxx;
xxxxxxx 3
&xxxx;
&xxxx;
0,1
&xxxx;
45
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx xxxx
&xxxx;
62
&xxxx;
xxxx než 3
xxxxxxx 50
 
 
0,4
 
-
 
sirup z xxxxxxxxxx cukru
 
62
 
více xxx 50
&xxxx;
&xxxx;
0,4
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
73
&xxxx;
xxxxxxx 50
&xxxx;
4 - 6
&xxxx;
-
&xxxx;
-
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
- xxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x g
 
hmotnostní xxxxxxxx x %
&xxxx;
xx 300
&xxxx;
- 5
&xxxx;
xxxxx xxx 300 do 1000
&xxxx;
- 4
&xxxx;
xxx 1000
&xxxx;
- 3
3. Xxxxxxx xxxxxxxx sladidla
a) Xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx (D-glukóza) % xxxx. xxxxxx nejméně
 
sušina % xxxx. xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx % xxxx. xxxxxx nejvýše
 
dextróza xxxxxxxxxx
&xxxx;
99,5
&xxxx;
90,0
&xxxx;
0,25
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
99,5
&xxxx;
98,0
&xxxx;
0,25
x) Xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx sušením % xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx konduktometricky % xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxx 420 nm (X U) nejvýše
 
pH
 
fruktóza
 
0,5
 
0,1
 
30
 
4,5 - 7,0
c) Glukózový xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx % hmot.
 
dextrózový xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx X-xxxxxxx x % xxxx. sušiny
 
sulfátový xxxxx % xxxx. xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 70
&xxxx;
xxxxxxx 20
 
nejvýše 1,0
x) Sušený xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx % hmot.
 
dextrózový xxxxxxxxxx xxxxxxxxx jako X-xxxxxxx x % xxxx. sušiny
 
sulfátový xxxxx % hmot. sušiny
 
sušený xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 93
 
nejméně 20
&xxxx;
xxxxxxx 1,0

Příloha č. 3 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxxx, fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
X) Xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx x vzhled
 
chuť
 
barva
 
květový
 
mírně xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx až xxxx krystalitká
 
výrazně sladká xx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx čistá xx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xx xxxxx viskózní, tekutá, xxxxxxxx xx plně xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxx kořeněná xx mírně xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xx silně xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx až xxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx
Xxxxxxxx:
Xxx určení xxxxxxx x původu xxxx xx rozhodující xxxxxxxxxxxxx obraz xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx, xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
X) Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxx medu
 
 
květový
 
medovicový
 
smíšený
 
obsah xxxxxx x % xxxxxxx
&xxxx;
0,6
&xxxx;
1,0
&xxxx;
1,0
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx cukr v % nejméně
 
65,0
 
60,0
 
60,0
 
sacharóza xxxxxxxx x % nejvýše
 
5,0 2)
&xxxx;
10,0
&xxxx;
10,0
&xxxx;
xxxxx vody x % nejvýše
 
20,0
 
20,0
 
20,0
 
kyselost (xxxx/xx) xxxxxxx
&xxxx;
40,0
&xxxx;
40,0
&xxxx;
40,0
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx x mg/kg xxxxxxx
&xxxx;
40,0
&xxxx;
40,0
&xxxx;
40,0
&xxxx;
xxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxxx látek 3) x % nejvýše
 
0,10
 
0,10
 
0,10
 
elektrolytická xxxxxxxxxxxx x mS.m-1
 
nejvýše 55
&xxxx;
90 - 130
 
50 - 105
X) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx spotřebitelského xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx x g
 
hmotnostní xxxxxxxx v %
&xxxx;
xx 100
&xxxx;
- 8
&xxxx;
xxxxx xxx 100 xx 250
&xxxx;
- 5
&xxxx;
xxxxx xxx 250 xx 500
 
- 3
 
nad 500
&xxxx;
- 1

Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx nečokoládových xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx x jádrovinami x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx nebo kávové xxxxx xxxxx xxxxxx (xxxxxxx, xxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxxx, marcipán a xxxxx)
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
xxxxxx
xxxxxxx xxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx cukrovinky (xxxxxxxxxxx)
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
x přísadami xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx (xxxxxx xxx)
xxxxxxxx
xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
x xxxxxxx xxxxxx
x cukernou (sirupovou) xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxx pomazánky
 
zejména xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx 1
Fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx nejvýše
v % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxx xxxxxxx
x % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
-
&xxxx;
2.0 4)
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
-
&xxxx;
2.5 4)
 
želé
 
22.0
 
2,0 5)
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
-
&xxxx;
3.0 5)
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
22.0
&xxxx;
2.0 5)
&xxxx;
xxxxx, chalva
 
20.0
 
2.0 5)
&xxxx;
xxxxxxx xxx
&xxxx;
8.0
&xxxx;
2.0 4)
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
19.0
&xxxx;
4.0 5)
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
25.0
&xxxx;
2.5 5)
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
12.0
&xxxx;
1.5 5)
&xxxx;
xxxxxxxxxx x glukózou
ostatní
 
7.0
3.0
 
3.0 5)
&xxxx;
Xxxxxxxx:
xxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
&xxxx;
xxx 105 °X
7.5
7.5
7.5
&xxxx;
xxx 900 °C
10.0 5)
7.0 5)
7.0 5)
 
dropsy:
lité x xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
5.0
6.0
&xxxx;
2.0 5)
2.0 5)
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
6,0
&xxxx;
2.0 5)
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
-
&xxxx;
2.0 4)
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxx xxxxx
&xxxx;
2,0
&xxxx;
3.0 5)
&xxxx;
X xxxxxxx balených xx xxxxx xxxx xxx xxxxx drobné xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx x xxxx 2% xxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx 5% xxxx.
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xx 105 x
&xxxx;
- 10%
&xxxx;
xx xxxx xxx 105 - 150 g
 
- 8%
&xxxx;
xx xxxx xxx 150 - 250 g
 
- 5%
&xxxx;
xx xxxx xxx 250 - 500 x
&xxxx;
- 3%
 
od xxxx xxx 500 - 1000 g
 
- 2%
&xxxx;
xxx 1000 x (x xxxxxxxxxxx)
&xxxx;
- 1%

Příloha č. 6 x xxxxxxxx č. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx 1
Členění xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx prášek xxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxx kakaa x xxxxxx
&xxxx;
xxxx kakaa x xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx xxxx
xxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx prášek
slazená xxxx kakaového xxxxxx xx xxxxxxxx obsahem xxxx
xxxxxxx xxxx s xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
Xxxxxxx 2
Chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx kakaového xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx látek xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx nejvýše
 
obsah volných xxxxxxxx kyselin xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx kakaové máslo
 
0,35 %
&xxxx;
1,75 %
 
Expelerované kakaové xxxxx
&xxxx;
0,50 %
 
1,75 %
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx*)
&xxxx;
0,50 %
 
1,75 %
*) xxxxxxxx xxxx xx xxxxxx x xxxxxx xxxxx přesáhnout xxxxx vyšší, než xx xxxxxxxxx x xxxxx kakaovém bobu

Příloha x. 7 x vyhlášce x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx 1 - Xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx másla v xxxxxx v %
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx v % xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx prášek (xxxxx)
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
&xxxx;
9,0
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 8,0
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
 
9,0
Tabulka 2 - Směsi xxxxx x cukrem
 
 
obsah xxxxxxxxx xxxxxx*) x xxxxxx x % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx v % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx prášek
 
nejméně 32,0
&xxxx;
xxxxxxx 68,0
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
&xxxx;
xxxxxxx 80,0
&xxxx;
xxxxxxx xxxx s kakaovou xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
&xxxx;
xxxxxxx 80,0**)
 
čokoláda x xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
&xxxx;
xxxxxxx 75,0
 
slazený xxxxxxxxx xxx. xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 32,0
 
nejvýše 68,0
&xxxx;
xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx tuku
 
nejméně 20,0
 
nejvýše 80,0
&xxxx;
xxxxxxx xxxx s xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx obsahem xxxx
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
&xxxx;
xxxxxxx 80,0**)
&xxxx;
xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx tuku
 
nejméně 25,0
&xxxx;
xxxxxxx 75,0
*) x xxxxxxx xxxxx odtučněného xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx prášku x xxxxxx
**) přičemž xxxxxxxxx xxxx být xxxxxxxx nahrazena xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx č. 334/1997 Sb.
Členění xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx cukrovinek xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny
 
Druh
 
Skupina
 
Podskupina
 
Čokoláda
 
neslazená (bez xxxxx)
&xxxx;
xxx xxxxxx, xxxxxx, xxxx x xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx se xxxxxxxx obsahem xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxx, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxx skupiny xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx poleva xxxxx xxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx mléčná s xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx mléčná x vysokým
 
 
 
obsahem xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx velmi světlá
 
 
 
čokoládová xxxxxx bílá
 
 
 
čokoládová xxxxxx xxxxx se sníženým xxxxxxx sacharózy
 
 
 
čokoládová xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxx nebo hořká, xxxxxx xxxx světlá
 
 
formované
 
formované x xxxxxxx xxxxxxx x čokoládových xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxx, xxxxxxxxx, likérovými x xxxxxxx)
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx nebo xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxx xxxxxx (xxxx, fondan, vylehčené xxxxx pěnou a xxxxx), xxxxxx čokoládovými xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx dezertní směsi
 
 
nugáty
 
podle xxxxx přísady xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx dražé
 
podle druhu xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx pochoutky
 
s xxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx výrobky
 
z mléčné xxxxxxxx
x hořké xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx lískooříškové, xxxxxxxx, xxxxxxxxx nebo kokosové

Příloha x. 9 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx v hmotnostních % vztažených xx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx sušiny
 
Obsah xxxxxxxx tuku
 
Obsah tukuprosté xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx. cukrů
 
Neslazená xxxxxxxx
&xxxx;
=
&xx; 50
&xxxx;
=
&xx; 58
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
=
&xx; 18
&xxxx;
=
&xx; 14
 
=
> 35
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxx xx xxxxxx
&xxxx;
=
&xx; 18
&xxxx;
=
&xx; 12
&xxxx;
=
&xx; 30
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 10
&xxxx;
=
&xx; 40
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 7
 
 
 
Mléčná xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
 
=
> 25
 
=
> 3.5
&xxxx;
=
&xx; 10.5
 
=
> 25
 
=
< 55
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx obsahem xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
&xxxx;
=
&xx; 20
&xxxx;
=
&xx; 5
 
=
> 15
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 0.5
&xxxx;
=
&xx; 14
&xxxx;
=
&xx; 25
 
=
< 55
&xxxx;
Xxxxxxxxx čokoláda
 
 
=
> 2.5
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 7
&xxxx;
=
&xx; 3 &xx; 14
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx
&xxxx;
=
&xx; 18
&xxxx;
=
&xx; 0.5
&xxxx;
=
&xx; 18
&xxxx;
=
&xx; 3
 
=
> 15
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx xx sníženým xxxxxxx sacharózy
 
=
> 18
&xxxx;
=
&xx; 14
&xxxx;
=
&xx; 35
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx xx sníženým xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 3.5
&xxxx;
=
&xx; 10.5
 
=
> 25
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
=
≥ 12
&xxxx;
=
&xx; 14
 
=
> 32
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxxxx rýže, xxxxxx xxxxxxxxxx vločky
 
 
=
> 2.5
&xxxx;
=
&xx; 20
&xxxx;
=
&xx; 3.5
&xxxx;
=
&xx; 10.5
&xxxx;
=
&xx; 12
&xxxx;
=
&xx; 66
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
=
&xx; 31
 
=
> 2.5
&xxxx;
=
&xx; 35
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 10
&xxxx;
=
&xx; 35
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 4
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx poleva
 
 
=
> 2.5
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 3.5
&xxxx;
=
&xx; 10.5
&xxxx;
=
&xx; 31
 
=
< 55
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx poleva x xxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 0.5
 
=
> 14
&xxxx;
=
&xx; 31
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
&xxxx;
=
&xx; 20
&xxxx;
=
&xx; 5
&xxxx;
=
&xx; 15
 
=
> 25
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx poleva
 
 
=
> 1
&xxxx;
=
&xx; 20
&xxxx;
=
&xx; 5
&xxxx;
=
&xx; 15
&xxxx;
=
&xx; 31
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 0.5
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx čokoládová xxxxxx xx níženým xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 3.5
 
=
> 10.5
 
=
> 25
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxx sacharózy
 
=
> 18
&xxxx;
=
&xx; 14
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxx:
1) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx nejméně 1,5 % mleté xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx rozpustné xxxx.
2) Xxxxxxx čokolády x xxxxxxxxx, xxxx xxxx. xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 5 % xxxxxx.
3) Xxxxxxxx s xxxxxxxxx proslazeného xxxx xxxxxxxx xxxxx, jádrovin x xxxxxxx složek xxxxxxxx xxxxxxx 60% xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
4) X xxxxxx čokolády xxxxx poleva xxxxxxx 25% xxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx a chemické xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx čokoládové polevy x % x xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxx x % nejvýše
 
formované xxxxxxxxxx
&xxxx;
35 - 65
 
3,0
 
čokoládové xxxxx
&xxxx;
20 - 75
&xxxx;
3,0
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
15 - 50
&xxxx;
3,0
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
7 - 25
&xxxx;
3,0
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
7 - 25
&xxxx;
3,0
Xxxxxxxx:
Xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx považují x kombinované xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx x nečokoládových xxxxxxxxxx, xxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx je xxxxxxx 7% x xxxxxxx hmotnosti výrobku.
Tabulka 3
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx interval
 
hmotnostní xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
xx 50 g
 
- 10 %
&xxxx;
xxxxx xxx 50 xx 100 x
&xxxx;
- 5 %
&xxxx;
xxxxx xxx 100 xx 250 g
 
- 3 %
&xxxx;
xxxxx než 250 xx 500 x
&xxxx;
- 2 %
 
větší xxx 500 do 1000 x
&xxxx;
- 1 %
 
čokoládové xxxxxxxxx a čokoládové xxxxxxx
&xxxx;
xx 105 x
&xxxx;
- 10 %
 
větší xxx 105 xx 150 x
&xxxx;
- 8 %
 
větší xxx 150 do 250 x
&xxxx;
- 5 %
&xxxx;
xxxxx než 250 xx 500 x
&xxxx;
- 3 %
&xxxx;
xxxxx xxx 500 do 1000 x
&xxxx;
- 2 %
&xxxx;
xxx 1000 x
&xxxx;
-1 %
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx 1. xxxx 2001.
Xx. II xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 94/2000 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.9.2000

Informace
Xxxxxx xxxxxxx x. 334/97 Sb. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x výjimkou xxxxxxxxxx §3, 9, 14, 19 a 24, xxxxx nabývají xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Xx znění xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
94/2000 Xx., xxxxxx xx xxxx vyhláška XX x. 334/97 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Sb., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx prášek x směsi kakaa x xxxxxx, čokoládu x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
x účinností xx 1.9.2000
Xxxxxx xxxxxxx x. 334/97 Xx. xxx zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 76/2003 Sb. x xxxxxxxxx xxx xxx, xxx vstoupila x xxxxxxxx xxxxxxx x přistoupení XX x XX (1.5.2004).
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisů v xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x způsobu xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx, x přípustné xxxxxxxx od údajů x množství výrobku xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x".
2) U xxxx xxxxxxxxx jednodruhového xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx) xxxx být zdánlivá xxxxxxxxx xxxxxxx 10,0 %.
3) X xxxx xxxxxxxxxx se xxxxxxxx nejvýše 0,50 % xx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx.
4) obsah xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx
5) xxxxx xxxxxx x xxxxxx
6) x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx prášku x xxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxxx kakaového prášku x sušině