Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.12.1997.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.12.1997 do 30.08.2000.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro přírodní sladidla, med, nečokoládové cukrovinky, kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem, čokoládu a čokoládové cukrovinky

334/97 Sb.

ODDÍL 1. Přírodní sladidla §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Technologické požadavky §5
Uvádění do oběhu §6
ODDÍL 2. Med §7
Členění na skupiny §8
Označování §9
Požadavky na jakost §10
Uvádění do oběhu §11
ODDÍL 3. Nečokoládové cukrovinky §12
Členění na skupiny a podskupiny §13
Označování §14
Požadavky na jakost §15 §16
ODDÍL 4. Kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem §17
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §18
Označování §19
Požadavky na jakost §20 §21
ODDÍL 5. Čokoláda a čokoládové cukrovinky §22
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §23
Označování §24
Požadavky na jakost §25
Uvádění do oběhu §26
Přechodné ustanovení §27
Účinnost §28
PŘÍLOHA 1: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 3: Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 4: Členění nečokoládových cukrovinek na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 6: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 8: Členění čokolád a čokoládových cukrovinek na druhy, skupiny a podskupiny
č. 94/2000 Sb. - Čl. II
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx č. 94/2000 Xx.)
§1
Xxx účely této xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxxxxx sladidly ve xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx látky xx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx sacharózy, xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx upravená xxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx, homolí, xxxxxxxxx xxxxxxxx přídatnými xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
x) tekutými xxxxxxx x cukru xxxxxxx xx bázi xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.
§2
Xxxxxxx xx skupiny a xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 1.
§4
Xxxxxxxxx xx jakost
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 2.
§5
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Cukr xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§6
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxx, x xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, xx xxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 30 °C x xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx xxxxxxx 70 %.
(2) Cukr xxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx vzduchu xxxxxxx 65 %.
(3) Xxxxxx xxxxxxx x xxxxx xx skladují xxx xxxxxxx xxxxxxx 25 °C.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 94/2000 Xx.)
§7
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx ze xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx květů xxxxxxx (xxxxxx) xxxx x xxxxxxx xxxxx xx povrchu rostlin (xxxxxxxx) xxxx xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx včely xxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx svými specifickými xxxxxxx, uskladňují x xxxxxxxxx xxxx v xxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx hmyzu,
d) medem xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxx nektarového x xxxxxxxxxxxx původu xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx druhu,
e) xxxxxxxxx xxxxx med xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx plástů,
f) xxxxxxxxxxxx medem xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx do xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx v xxxxxxxxxx celých xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) lisovaným medem xxx xxxxxxx lisováním xxxxxx bez xxxxx xx xxxxxxx mírného xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx bez xxxxx.
§8
Členění xx skupiny
(1) Xxx xx xxxxx xx xxxxxxx
x) xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx,
x) smíšený.
(2) Xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx
a) xxxxxxxx xxx,
b) plástečkový xxx,
x) xxxxxxxx xxx,
d) xxxxxxxx xxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§10
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xx medu nesmí xxx xxxxxxx xxxxx xxxxx x žádná x jeho xxxxxxxxxx xxxxxx x něj xxxxx xxx xxxxxx.
(2) Xxx xxxxx
x) xxx xxxxxxxxx cizí xxxxxxxx x xxxxx,
x) začít xxxxxx xxxx xxxxx,
x) xxx xxxxxx do xxxxxx míry, xx xxxx přirozené xxxxxx xxxx zničeny anebo xx xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 3.
§11
Xxxxxxx xx xxxxx
Med xx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xx 25 °X x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 70 %.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 94/2000 Xx.)
§12
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx (dále xxx "xxxxxxxxxx") xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx složku xxxxx cukry a xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 5 % kakaových xxxxxxxx x přepočtu xx sušinu,
b) karamelami xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xx xxxxxx xxxx xxxxxxx, x xxxxxx xxxxxxxx,
x) nečokoládovým dražé xxxxxxxxxx tužší až xxxxx xxxxxxxxxxx s xxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx,
x) želé xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx vzniklou přídavkem xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxx pektinu, agaru, xxxxxx xxxx želatiny,
e) xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx nebo arašídy xx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxx cukrovinkami xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx různých xxxxx x xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx obalených xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxx kandytová xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx pastovité xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxx skořápkových xxxxx x xxxx,
x) lékořicovými xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx ze xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx surovin, xxxxxxx charakteristickou xxxxxx xxxxx výtažek z xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx cukrovinkami xxxxxxxxxx polotuhé xx xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, popřípadě x xxxxxxxxx dalších xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx vyráběné xxxxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx tvaru xxxxx xxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx gumovité xx tažné xxxxxxxxxxx x xxxxxxx příchutěmi,
n) xxxxxx cukrovinky xxxxxxxx x kandytové xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxx x škrobového xxxxxx, různě xxxxxxxxx, xxxxx barvy x xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxx tvrdé xxxxxxxxxxx podobné xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxxx, xxxxx xxxxx mít xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, na povrchu xxxxx, xxxxxxxx, tvrdé xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx 13 % xxxxxxxx nebo tekuté xxxxxx,
x) pěnovými xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx lehčené pěnovité, xxxxx gumovité, xxxxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxxx směsi práškového xxxxx a škrobu.
§13
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 4.
§14
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 5 xxxxxxx 2.
§15
Xxxxxxxxx xx jakost
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx jakost xxxx xxxxxxx x příloze č. 5 xxxxxxx 1.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 94/2000 Xx.)
§16
Xxxxxxx do xxxxx
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xx 25 °X a xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx xxxxxxx 70 %.
Původní znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx č. 94/2000 Xx.)
§17
Xxx účely této xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxxxx boby xxxxxxxxxxxx x sušená semena xxxxxxxxxx ( Xxxxxxxxx xxxxx X.),
x) xxxxxxxx xxxx kakaové xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx a xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx 5 % xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx a xxxxxxx popela 10 % xxxxxxxxxxxx v xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) kakaovou hmotou xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx tuku,
d) xxxxxxxx xxxxx tuk xxxxxxx z xxxxxxxxx xxxx xxxx x xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx (xxxx xxx "xxxxxx") xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, z xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxx,
x) xxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx v xxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§18
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v xxxxxxx x. 6.
§19
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx se xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxx od xxxxxxxxx xxxx uvedeny v příloze č. 7 xxxxxxx 3.
§20
Xxxxxxxxx xx jakost
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 7 xxxxxxxxx 1 x 2.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§21
Xxxxxxx do xxxxx
Xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx x xxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xx 25 °X x relativní xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§22
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx výrobků, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx látek xxxx xxxxx určených x aromatizaci,
b) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx činí xxxxxxx 5 % x xxxxxxxx xx sušinu,
c) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxxxx prášek xxxx xxxxxxx tuk,
d) xxxxxxxxxxx xxxxxxx potravina, x xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx činí xxxxxxx 15 % x xxxxxxxx xx sušinu.
§23
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 8.
§24
Xxxxxxxxxx
(1) U xxxxxxx xx x xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx
x) xxxx i xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx ořechy, xxxxxx xxxxx,
c) x xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(2) X xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx se x xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9 xxxxxxx 3.
§25
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx x příloze č. 9 xxxxxxxxx 2 a 3.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 94/2000 Xx.)
§26
Xxxxxxx xx oběhu
Čokoláda x xxxxxxxxxx cukrovinky xx xxxxxxxx při xxxxxxx xx 20 °X x xxxxxxxxx xxxxxxxx vzduchu xxxxxxx 70 %.
Xxxxxxxxxxx >>>
§27
Přechodné xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, medu, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx x xxxxxx, čokolády x xxxxxxxxxxxx cukrovinek xxxxxxxx x xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 xx 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx xxxxx xxxxx §6 xxxxxx.
§28
Účinnost
Xxxx vyhláška xxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášení, x výjimkou §3, 9, 14, 19 x 24, které xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 1998.
Ministr:
Xxx. Xxx v. x.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx č. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 1 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx

xxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxx

xxxx xxxxx xxxx

xxxxxxx


xxxx xxxx

xxxxxxx


xxxx xxxxxxxx

xxxxxx


xxxx xxxxxx s xxxxxxx protihrudkujících xxxxx



xxxxxxxxx xxxx (xxxxxx, xxxxx, xxxxxx)



xxxx s xxxxxxxxx



xxxxxxxx xxxx



xxxxxx



xxxxxx xxxxxxx x xxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxx



xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx, fruktóza x xxxxx

Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
1. Xxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxx % xxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxx

xxxxx % konduktometricky
nejvýše

invertní xxxx %
xxxxxxx

xxxxxx xxxxxxx %
xxxxxxx

xxxxx v xxxxxxx xxx 420 nm (X.X.)
xxxxxxx

xxxx extra xxxx

99,7

0,01

0,04

0,1

22,5

xxxx xxxx

99,7

0,04

0,04

0,1

60

xxxx polobílý

99,5

0,10

0,10

0,1

150

cukr xxxxxx x protihrudk. xxxxxxx xxxxxxx 3 %

96,7

0,04

0,10

0,2

-

xxxxxxxxx xxxx

99,5

0,04

0,10

0,25

150

xxxx x přísadami

90,0

-

-

1,2

-

přírodní xxxx

97,5

0,8

0,09

1,4

-

xxxxxx

98,5

0,45

-

0,45

-

X xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx obsah xxxxxxxxxxxxx xxxxx nejvýše 50,0 xx/xx x výjimkou xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx látkami x xxxxx x xxxxxxxxx.
Xxxxxxx xxx xxxxxxxxx částic xxxxxxxxx:

xxxxx xxxxxx

xxxxx % xxxxxxxxxx

xxx síta x xx

xxxx xxxxxxx

xxxx krupice

cukr xxxxxx

2,00 - 0,4

nejméně 70

-

-

0,80 - 0,16

-

xxxxxxx 70

-

xxx 1,00


nejvýše 5


0,80 - 0,40

-

-

xxxxxxx 5

pod 0,40



xxxxxxx 95
Xxxxxx podle xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx :
x) xxxx xxxxxxx je xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx,
x) xxxx xxxxxxx xx xxxx menších nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxxx stejnoměrného xxxxxx, xxxxx sypká,
c) xxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxx směs xxxxx xxxxxxxx krystalů,
d) xxxxxxxx xxxx xx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xx xxxx xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xx směs velkých xxxxxxxx a xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxx.
Xxxxxxxxx záporné hmotnostní xxxxxxxx od xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx

1. xxxx xxxxxxx x krupice

včetně xxxxx u 100 xx

- 3,0 %

po 0,5 xx

- 1,5 %

xx 1,0 kg

- 1,0 %

od 2 xx xx 5 xx

- 0,8 %

2. xxxx xxxxxx

xx 0,5 xx

- 2,5 %

po 1 xx

- 2,0 %

3. Xxxxxxxxx xxxx

xx 0,5 kg

- 2,5 %

xx 1 kg

- 2,0 %
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, náhodně xxxxxxxxxx x různých míst, xxxx xxxxxxxxx nejméně xxxxxxxxx deklarované.
2. Xxxxxx xxxxxxx x xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx %

xxxxxxx 73

xxxxxxx 73

invertní xxxx x xxxxxx %

nejméně 40

xxxxxxx 50

xX

2 - 5,5

4 - 6

obsah xxxxxxxx xx.xx-1 (xxxxxxx xxxxxxxxx)

xxxxxxx 150

-

chuť

sladká

nahořklá
3. Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
x) Xxxxxxxx


xxxxxxxx (X-xxxxxxx) % xxxx. sušiny
nejméně

sušina % xxxx.
xxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxx %
xxxx. xxxxxx nejvýše

dextróza xxxxxxxxxx

95,5

90

0,25

xxxxxxxx xxxxxxx

99,5

98,0

0,25
x) Xxxxxxxx


xxxxxx xxxxxxx %
xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx %
nejvýše

barva xxxxxxx při 420 xx (X.X.)
xxxxxxx

xX

xxxxxxxx

0,5

0,1

30

4,5 - 7,0
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 3 x vyhlášce x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost
A) Xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxx

xxxxxxxxxxx x xxxxxx

xxxx

xxxxx

xxxxxxx

xxxxx xx silně xxxxxxxx, xxxxxx, částečně xx xxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx

xxxxxx čistá xx x nazelenalým xxxxxxxx, slabě žlutá xx zlatavě xxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxx xx xxxxx viskózní, xxxxxx, částečně až xxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx mírně xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx x nádechem xx červenohněda

smíšený

mírně až xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xx plně xxxxxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx
Xxxxxxxx:
Xxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx, xxxxxxxxxxxx prvků x elektrolytická xxxxxxxxxxxx.
X) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx


xxxx xxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxx xxxxxx x % xxxxxxx

0,6

1,0

1,0

xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx invertní xxxx v % xxxxxxx

65,0

60,0

60,0

xxxxxxxxx zdánlivá v % xxxxxxx

5,0 2)

10,0

10,0

xxxxx xxxx x % xxxxxxx

20,0

20,0

20,0

xxxxxxxx (mekv/kg) xxxxxxx

40,0

40,0

40,0

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx x xx/xx xxxxxxx

40,0

40,0

40,0

xxxxx xx xxxx nerozpustných xxxxx 3) x % nejvýše

0,10

0,10

0,10

elektrolytická konduktivita x mS.m-1

nejvýše 55

90 - 130

50 - 105
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 4 x xxxxxxxx x. 334/1997 Sb.
Členění xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx x xxxxxxxxxxx
x xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxx


xxxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxx xxxxx xxxxxx (xxxxxxx, xxxx, xxxxxxxxx, sušené ovoce xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx x další)


želé
sójové pochoutky
arašidové xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxx
xxxxxx
xxxxxxx xxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx)
xxxxxxxxx cukrovinky
komprimáty



žvýkačky

balonkové (bubble xxx)
xxxxxxxx
xxxxxxxxx


xxxxxx



xxxxx



xxxx

x xxxxxxx xxxxxx
x xxxxxxxx (xxxxxxxxx) náplní


pasty xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 5 x vyhlášce č. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx x % xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxx xxxxxxx x % xxxxxxxxx

xxxxxxxx

-

2.0 4)

nečokoládové xxxxx

-

2.5 4)

xxxx

22.0

2,0 5)

sójové x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

-

3.0 5)

xxxxxxxx xxxxxxxxxx

22.0

2.0 5)

xxxxx, xxxxxx

20.0

2.0 5)

turecký med

8.0

2.0 4)

xxxxxxxxxx xxxxxxx

19.0

4.0 5)

xxxxxx

25.0

2.5 5)

xxxxxxxxx

12.0

1.5 5)

komprimáty s xxxxxxxx

7.0


xxxxxxx

3.0

3.0 5)

Xxxxxxxx:

xxx 105 °X

xxx 900 °X

xxxxxx xxxxxxxxx

7.5

10.0 5)

xxxxxxxxx

7.5

7.0 5)

xxxxxxxx

7.5

7.0 5)

xxxxxx:



xxxxxxxxx

3.0

2.0 5)

xxxx kandyty

5.0

2.0 5)

xxxxxxxxxxx

6.0

2.0 5)

roksy

6,0

2.0 5)

xxxx

-

2.0 4)

xxxxxxxxx nebo xxxxx

2,0

3.0 5)
X xxxxxxx balených xx sáčků může xxx xxxxx xxxxxx xxxxxx nejvýše
dropsy x xxxx 2%
xxxxxxxxxx 5%.
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxx odchylky

do 105 x

- 10%

xx xxxx jak 105 - 150 x

- 8%

xx více jak 150 - 250 x

- 5%

xx více xxx 250 - 500 g

- 3%

od xxxx jak 500 - 1000 x

- 2%

xxx 1000 x (x rozvažování)

- 1%
Xxxxxxxxxxx >>>
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx

xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx


xxxx kakaa x xxxxxx

xxxx xxxxx x xxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
xxxxxxx xxxxxxx směs,
slazená xxxx x kakaovou xxxxx,
xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx


xxxx xxxxxxxxxxx kakaového xxxxxx x xxxxxx

xxxxxxx směs xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
xxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx č. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Kakaový xxxxxx


xxxxx kakaového tuku x xxxxxx x %

xxxxx xxxxxxxx v % nejvýše

obsah popela x xxxxxxxxxx xxxxxx x % xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxx (kakao)

nejméně 20,0

7,0

13,0

xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx 8
xxxxxxx 20

7,0

13,0
Xxxxxxx 2 - Xxxxx xxxxx s xxxxxx


xxxxx xxxxxxxxx prášku 6) v xxxxxx x %

obsah xxxxxxxxx x sušině x %

xxxxx xxxxxxxx v % xxxxxxx

xxxxx xxxxxx x % xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx (xxxxxxx xxxxx)

xxxxxxx 25,0

nejvýše 75,0

5,0

4,0

xxxxxxx xxxxxxx směs (xxxxxxx xxxx s kakaem)

nejméně 20,0

xxxxxxx 80,0

5,0

4,0

slazená směs x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx 20,0

xxxxxxx 80,0

5,0

4,0

xxxxxxx prášek (slazené xxxxxxxxx xxxxx)

xxxxxxx 25,0

xxxxxxx 75,0

5,0

4,0

xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx (xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx obsahem xxxx)

xxxxxxx 20,0

xxxxxxx 80,0

5,0

4,0

xxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx (xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx)

xxxxxxx 20,0

nejméně 80,0

5,0

4,0
Xxxxxxx 3 - Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xx 100 x

- 5%

101 - 250 x

- 3%

251 - 500 g

- 2%

501 - 1000 x

- 1%
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 8 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx čokolád x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx
xxxxx
xx xxxxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxx
xxxxxx x xxxxxxx obsahem xxxxx
xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx
xxxx
xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx sacharózy
mléčná xx xxxxxxxx obsahem xxxxxxxxx

xxx xxxxxx, xxxxxx, xxxx x xxxxxxxxx



xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx


xxxx,xxxxxx xxxx další xxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxx



xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx,
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx,
xxxxxxxxxx poleva xxxxxx,
xxxxxxxxxx poleva mléčná x odstředěným xxxxxx,
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
xxxxxxxxxx xxxxxx velmi xxxxxx,
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx,
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx,
xxxxxxxxxx poleva xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx sacharózy,



tukové xxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx obsahem xxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxx s xxxxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx x různých tvarech x xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx)


xxxxxx

xxxxx xxxxx xxxxxx (xxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx hmoty pěnou x xxxxxxx) xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx


xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxx


xxxxxx

xxxxx xxxxx přísady xxxxxxxxx xxxxxxxxx


xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxx xxxxx xxxxxx


xxxxxxx xxxxxxx

x xxxxxx xxxxxxxx
x hořké xxxxxxxx


xxxxxxxxxx xxxxx nebo čokoládové xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx


xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx

Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 9 x vyhlášce x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxxxxx x čokoládových xxxxx x xxxxxxxxxxxx % xxxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxx xxxx

Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx

Xxxxx celkové xxxxxxx xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx xxxx

Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxx xxxx

Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx náhr. xxxxx

Xxxxxxxxx čokoláda

=
> 50

=
&xx; 58






Xxxxxxxx xxxxx

=
&xx; 18

=
> 14

=
&xx; 35





Xxxxxxxx xx xxxxxx

=
&xx; 18

=
&xx; 12

=
> 30





Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx


=
&xx; 10

=
&xx; 40


=
&xx; 7



Xxxxxx xxxxxxxx


=
&xx; 2.5

=
&xx; 25

=
&xx; 3.5

=
> 10.5

=
&xx; 25

=
&xx; 55

Xxxxxx xxxxxxxx s vysokým xxxxxxx mléka


=
> 2.5

=
&xx; 20

=
&xx; 5

=
&xx; 15

=
&xx; 25

=
&xx; 55

Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx


=
&xx; 2.5

=
&xx; 25

=
&xx; 0.5

=
> 14

=
&xx; 25

=
&xx; 55

Xxxxxxxxx xxxxxxxx


=
&xx; 2.5

=
&xx; 25

=
&xx; 7

=
&xx; 3 &xx; 14

=
&xx; 25

=
&xx; 55

Bílá xxxxxxxx

=
&xx; 18

=
&xx; 0.5

=
> 18

=
&xx; 3

=
> 15

=
> 25

=
&xx; 55

Xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx obsahem xxxxxxxxx

=
&xx; 18

=
&xx; 14

=
> 35





Xxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx obsahem xxxxxxxxx


=
&xx; 2.5

=
&xx; 25

=
> 3.5

=
> 10.5

=
&xx; 25

=
&xx; 55

Čokoládová xxxx, čokoládové xxxxxx

=
&xx; 12

=
&xx; 14

=
> 32




=
&xx; 55

Xxxxxx rýže, xxxxxx xxxxxxxxxx vločky


=
> 2.5

=
&xx; 20

=
&xx; 3.5

=
> 10.5

=
&xx; 12

=
&xx; 66

Hořká čokoládová xxxxxx

=
&xx; 31

=
&xx; 2.5

=
&xx; 35





Xxxxxxxxxxx čokoládová xxxxxx


=
&xx; 10

=
&xx; 35


=
&xx; 4



Mléčná xxxxxxxxxx xxxxxx


=
&xx; 2.5

=
&xx; 25

=
&xx; 3.5

=
> 10.5

=
&xx; 31

=
&xx; 55

Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x odstředěným xxxxxx


=
&xx; 2.5

=
&xx; 25

=
&xx; 0.5

=
&xx; 14

=
&xx; 31

=
&xx; 55

Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx obsahem xxxxx


=
&xx; 2.5

=
&xx; 20

=
> 5

=
&xx; 15

=
&xx; 25

=
> 55

Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx


=
&xx; 1

=
&xx; 20

=
&xx; 5

=
&xx; 15

=
> 31

=
&xx; 55

Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx


=
&xx; 0.5






Xxxxxx xxxxxxxxxx poleva xx níženým xxxxxxx xxxxxxxxx


=
&xx; 2.5

=
> 25

=
> 3.5

=
&xx; 10.5

=
> 25

=
&xx; 55

Xxxxx čokoládová xxxxxx xx níženým xxxxxxx xxxxxxxxx

=
&xx; 18

=
&xx; 14

=
> 25




Xxxxxxxx:
1) Xxxxxx čokoláda xxxxxxxx xxxxxxx 1,5 % xxxxx xxxxxxx xxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx kávy.
2) Xxxxxxx čokolády x xxxxxxxxx, xxxx xxxx. xxxxxxxx, xxxxxx, arašídy, xxxxxxx xxxxxxxx nejméně 5 % přísad.
3) Xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx sušeného xxxxx, jádrovin a xxxxxxx složek obsahuje xxxxxxx 60% čokoládové xxxxxx z celkové xxxxxxxxx výrobku.
4) X xxxxxx čokolády xxxxx xxxxxx xxxxxxx 25% xxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na čokoládové xxxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x % x xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxx x % xxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

35 - 65

3,0

čokoládové xxxxx

20 - 75

3,0

xxxxxx xxxxxxxxxx

15 - 50

3,0

xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

7 - 25

3,0

xxxxxx

7 - 25

3,0
Xxxxxxxx:
Xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx se xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx z xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx podíl xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx 7% z xxxxxxx hmotnosti výrobku.
Tabulka 3
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky

druh výrobku

hmotnostní xxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx x xxxxxxxxxx tyčinky

do 50 x

- 10 %


xxxxx xxx 50 xx 100 x

- 5 %


xxxxx než 100 xx 250 g

- 3 %


větší než 250 do 500 x

- 2 %


xxxxx xxx 500 do 1000 x

- 1 %

xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

xx 105 x

- 10 %


větší xxx 105 xx 150 x

- 8 %


xxxxx xxx 150 xx 250 g

- 5 %


xxxxx xxx 250 do 500 x

- 3 %


větší xxx 500 do 1000 g

- 1 %
Xx. XX
Xxxxxxxxx ustanovení
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx do oběhu xxxxx xxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxx xxxxxxxx xx 1. xxxx 2001.
Xx. XX vložen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 94/2000 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.9.2000

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx č. 334/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §3, 9, 14, 19 a 24, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Xx xxxxx tohoto xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č.:
94/2000 Xx., kterým xx mění xxxxxxxx XX x. 334/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), x), x) x x) zákona x. 110/97 Sb., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, nečokoládové xxxxxxxxxx, xxxxxxx prášek x směsi xxxxx x xxxxxx, čokoládu x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Xxxxxx xxxxxxx x. 334/97 Xx. xxx zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 76/2003 Sb. x xxxxxxxxx xxx xxx, kdy vstoupila x xxxxxxxx smlouva x xxxxxxxxxxx ČR x XX (1.5.2004).
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se xxxx xxxxxx xxxxxxxxx změna xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.
1) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x tabákových xxxxxxx, x přípustné xxxxxxxx xx xxxxx x množství xxxxxxx xxxxxxxxxx symbolem "x".
2) U xxxx xxxxxxxxx jednodruhového xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx) xxxx xxx zdánlivá xxxxxxxxx nejvýše 10,0 %.
3) U xxxx xxxxxxxxxx se xxxxxxxx nejvýše 0,50 % xx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx.
4) xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx
5) xxxxx xxxxxx x sušině
6) x xxxxxxx směsí odtučněného xxxxxxxxx prášku x xxxxxx - obsah xxxxxxxxxxx kakaového xxxxxx x sušině