Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.12.1997.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.12.1997 do 30.08.2000.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro přírodní sladidla, med, nečokoládové cukrovinky, kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem, čokoládu a čokoládové cukrovinky

334/97 Sb.

ODDÍL 1. Přírodní sladidla §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Technologické požadavky §5
Uvádění do oběhu §6
ODDÍL 2. Med §7
Členění na skupiny §8
Označování §9
Požadavky na jakost §10
Uvádění do oběhu §11
ODDÍL 3. Nečokoládové cukrovinky §12
Členění na skupiny a podskupiny §13
Označování §14
Požadavky na jakost §15 §16
ODDÍL 4. Kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem §17
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §18
Označování §19
Požadavky na jakost §20 §21
ODDÍL 5. Čokoláda a čokoládové cukrovinky §22
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §23
Označování §24
Požadavky na jakost §25
Uvádění do oběhu §26
Přechodné ustanovení §27
Účinnost §28
PŘÍLOHA 1: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 3: Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 4: Členění nečokoládových cukrovinek na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 6: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 8: Členění čokolád a čokoládových cukrovinek na druhy, skupiny a podskupiny
č. 94/2000 Sb. - Čl. II
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 94/2000 Xx.)
§1
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx rozpustné xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx, dextrózy, xxxxxxxx, laktózy,
b) xxxxxx xxxxxxxxx upravená xxxxxxx xx xxxxxxxx, moučky, xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx přídatnými xxxxxxx xxxx látkami určenými x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx z xxxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxx sacharózy.
§2
Xxxxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx
Členění xx xxxxxxx a podskupiny xx xxxxxxx v příloze č. 1.
§4
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxxx x chemické požadavky xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2.
§5
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxx nesmí xxx podroben xxxxxxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§6
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxx, s výjimkou xxxxx xxxxxx, xx xxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx 30 °X x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 70 %.
(2) Xxxx xxxxxx xx skladuje xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(3) Xxxxxx xxxxxxx x xxxxx se xxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 25 °X.
Původní znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§7
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxx potravina xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xx sesbíraných xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx (xxxxxx) nebo x výměšků hmyzu xx povrchu xxxxxxx (xxxxxxxx) nebo xx xxxxxx xxxxxxx rostlin x xxxxxx včely xxxxxxx, přetvářejí, xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxx v xxxxxxxx,
x) medem xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxx medovicovým xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxx med xxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxx x medovicového původu xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxx med xxxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxx xx čerstvě xxxxxxxxxxx bezplodových plástů x xxxxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxx plástech xxxx dílech xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx xxx získaný vykapáním xxxxxxxxxxxxx plástů xxx xxxxx.
§8
Členění xx xxxxxxx
(1) Xxx se člení xx xxxxxxx
x) xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx dle xxxxxxx xxxxxxxxx
x) xxxxxxxx xxx,
x) xxxxxxxxxxx xxx,
x) lisovaný xxx,
x) vykapaný xxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 94/2000 Xx.)
§10
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xx xxxx xxxxx xxx přidány xxxxx xxxxx x xxxxx x xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx z něj xxxxx být xxxxxx.
(2) Xxx nesmí
a) xxx xxxxxxxxx xxxx příchutě x pachy,
b) začít xxxxxx xxxx xxxxx,
x) xxx xxxxxx do xxxxxx míry, xx xxxx přirozené xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xx stanou neaktivní,
d) xxx uměle xxxxxxxx xxxxxxxx.
(3) Smyslové, xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx jakost jsou xxxxxxx v xxxxxxx x. 3.
§11
Xxxxxxx xx xxxxx
Xxx xx skladuje v xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx nejvýše xx 25 °X x xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx 70 %.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§12
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx (dále xxx "xxxxxxxxxx") xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx cukry a xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 5 % kakaových xxxxxxxx v přepočtu xx sušinu,
b) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xx xxxxxx xxxx xxxxxxx, s různou xxxxxxxx,
x) nečokoládovým dražé xxxxxxxxxx tužší xx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx, s xxxxxxx cukru,
d) xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx přídavkem xxxxxxxxxxxx xxxxx, jako xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx nebo želatiny,
e) xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx nebo arašídy xx xxxxx tabulek, xxxxxxx nebo řezů,
f) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx různých xxxxx x xxxxx,
x) xxxxxxx škrobové želé xxxxxxx xxxxx obalených xxxxx práškového xxxxx x xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx šlehaný cukrosirupový xxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxx kandytová xxxxx x pěnotvornou xxxxxx xxxxxxxxx konzistence, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx skořápkových plodů x xxxx,
x) lékořicovými xxxxxxxxxxxx cukrovinky ze xxxxx xxxxx, bonbonářského xxxxxx a mouky, xxxxxxxxx xxxxxxx surovin, xxxxxxx charakteristickou xxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, popřípadě x xxxxxxxxx dalších xxxxx s xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx tvaru čoček xxxx xxxxxx,
x) žvýkačkou xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx tažné konzistence x xxxxxxx příchutěmi,
n) xxxxxx xxxxxxxxxx neplněné x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx převážně x xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx barvy a xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xx tvaru xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx lízátek, xxxxx xxxxx mít xx xxxxxxx barevné xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx hmot,
p) xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx 13 % xxxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxx,
x) pěnovými cukrovinkami xxxxxxxxxx lehčené xxxxxxxx, xxxxx gumovité, žvýkavé xxxxxxxxxxx, s xxxxxxx xxxxxxxxx směsi práškového xxxxx x škrobu.
§13
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx uvedeno v příloze č. 4.
§14
Označování
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 5 xxxxxxx 2.
§15
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx v příloze č. 5 xxxxxxx 1.
Původní znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 94/2000 Xx.)
§16
Xxxxxxx xx oběhu
Nečokoládové xxxxxxxxxx se skladují xxx xxxxxxx xx 25 °C x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§17
Xxx účely této xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxx fermentovaná x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx ( Theobroma xxxxx X.),
x) kakaovou xxxx xxxxxxx boby xxxxxxx nebo nepražené xx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx 5 % xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx 10 % hmotnostních x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx jemnou xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx tuku,
d) xxxxxxxx xxxxx tuk xxxxxxx z xxxxxxxxx xxxx xxxx x xxxxxx částí,
e) xxxxxxxx xxxxxxx (xxxx xxx "xxxxxx") xxxxxxxxx získaná x pražených xxxxxxxxx xxxx, z xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx tuk,
f) směsí xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx mechanickým xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx s xxxxxx x určitém xxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§18
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny
Členění xx druhy, skupiny x xxxxxxxxxx je xxxxxxx v xxxxxxx x. 6.
§19
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 7 xxxxxxx 3.
§20
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost jsou xxxxxxx x příloze č. 7 xxxxxxxxx 1 x 2.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§21
Xxxxxxx xx xxxxx
Xxxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxxx x cukrem xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx do 25 °X a xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 70 %.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§22
Xxx xxxxx této xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx x aromatizaci,
b) čokoládovými xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxx podíl xxxxxxxxx xxxxxxxx činí xxxxxxx 5 % v xxxxxxxx xx sušinu,
c) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxxxx prášek nebo xxxxxxx xxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxx podíl xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx 15 % x xxxxxxxx xx xxxxxx.
§23
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx je xxxxxxx x příloze č. 8.
§24
Označování
(1) X xxxxxxx xx x názvu xxxxxxx uvede xxxx
x) druh x xxxxxxx,
x) název xxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxx zejména xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxx,
c) x xxxxxxxxxxxx polev xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(2) X xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx x xxxxx xxxxxxx xxxxx druh x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx balení jsou xxxxxxx x příloze č. 9 xxxxxxx 3.
§25
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9 xxxxxxxxx 2 x 3.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§26
Xxxxxxx xx xxxxx
Xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx při xxxxxxx do 20 °X x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %.
Xxxxxxxxxxx >>>
§27
Přechodné xxxxxxxxxx
Označení přírodních xxxxxxxx, xxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx x cukrem, čokolády x čokoládových xxxxxxxxxx xxxxxxxx x období xx 1. xxxxx 1998 xx 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx xxxxx podle §6 xxxxxx.
§28
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx dnem xxxxxxxxx, x xxxxxxxx §3, 9, 14, 19 x 24, které xxxxxxxx účinnosti dnem 1. xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Ing. Xxx x. r.
Původní znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 1 x vyhlášce č. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx a podskupiny

druh

skupina

podskupina

cukr

cukr xxxxx xxxx

xxxxxxx


xxxx xxxx

xxxxxxx


xxxx xxxxxxxx

xxxxxx


xxxx xxxxxx x xxxxxxx protihrudkujících látek



tvarovaný xxxx (xxxxxx, bridž, xxxxxx)



xxxx x xxxxxxxxx



xxxxxxxx xxxx



xxxxxx



xxxxxx xxxxxxx z xxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxx



xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxx

Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx č. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 2 x xxxxxxxx č. 334/1997 Xx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx
1. Cukr

skupina

sacharóza % xxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxx

xxxxx % xxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxx

xxxxxxxx xxxx %
nejvýše

ztráta xxxxxxx %
xxxxxxx

xxxxx x xxxxxxx xxx 420 xx (X.X.)
xxxxxxx

xxxx xxxxx bílý

99,7

0,01

0,04

0,1

22,5

cukr xxxx

99,7

0,04

0,04

0,1

60

xxxx polobílý

99,5

0,10

0,10

0,1

150

cukr xxxxxx x xxxxxxxxxx. xxxxxxx xxxxxxx 3 %

96,7

0,04

0,10

0,2

-

tvarovaný xxxx

99,5

0,04

0,10

0,25

150

xxxx x xxxxxxxxx

90,0

-

-

1,2

-

xxxxxxxx xxxx

97,5

0,8

0,09

1,4

-

xxxxxx

98,5

0,45

-

0,45

-

X všech xxxxxxxxx xxxxxx obsah xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 50,0 xx/xx x výjimkou xxxxx moučky s xxxxxxxxxxxxxxxxx látkami a xxxxx s přísadami.
Třídění xxx velikosti xxxxxx xxxxxxxxx:

xxxxx xxxxxx

xxxxx % xxxxxxxxxx

xxx xxxx x xx

xxxx xxxxxxx

xxxx krupice

cukr xxxxxx

2,00 - 0,4

nejméně 70

-

-

0,80 - 0,16

-

nejméně 70

-

xxx 1,00


xxxxxxx 5


0,80 - 0,40

-

-

xxxxxxx 5

xxx 0,40



xxxxxxx 95
Xxxxxx xxxxx xxxxx x velikosti xxxxxx xxxxxxxxx :
x) xxxx krystal xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx sypká,
b) xxxx xxxxxxx xx xxxx menších nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx,
x) xxxx xxxxxx je xxxxx xxxxx směs xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx cukr xx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xx xxxx xxxxx lepkavá,
e) kandys xx xxxx velkých xxxxxxxx x xxxxxxxx, xxxxx až xxxxx xxxxx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx

1. cukr xxxxxxx x xxxxxxx

xxxxxx xxxxx x 100 xx

- 3,0 %

xx 0,5 xx

- 1,5 %

xx 1,0 xx

- 1,0 %

od 2 xx xx 5 xx

- 0,8 %

2. xxxx moučka

po 0,5 xx

- 2,5 %

po 1 xx

- 2,0 %

3. Xxxxxxxxx cukr

do 0,5 kg

- 2,5 %

xx 1 kg

- 2,0 %
Průměrná xxxxxxxx xxxx skupinových balení x xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx odebraných x různých xxxx, xxxx xxxxxxxxx nejméně xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
2. Xxxxxx xxxxxxx x xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx refraktometricky %

xxxxxxx 73

xxxxxxx 73

xxxxxxxx xxxx x sušině %

xxxxxxx 40

xxxxxxx 50

pH

2 - 5,5

4 - 6

obsah xxxxxxxx xx.xx-1 (xxxxxxx xxxxxxxxx)

xxxxxxx 150

-

chuť

sladká

nahořklá
3. Xxxxxxx xxxxxxxx sladidla
x) Xxxxxxxx


xxxxxxxx (X-xxxxxxx) % xxxx. xxxxxx
xxxxxxx

xxxxxx % xxxx.
xxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxx %
xxxx. xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxxx

95,5

90

0,25

xxxxxxxx xxxxxxx

99,5

98,0

0,25
x) Xxxxxxxx


xxxxxx xxxxxxx %
xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx %
xxxxxxx

xxxxx xxxxxxx xxx 420 xx (X.X.)
xxxxxxx

xX

xxxxxxxx

0,5

0,1

30

4,5 - 7,0
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx x. 334/1997 Sb.
Smyslové, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
X) Xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxx

xxxxxxxxxxx x xxxxxx

xxxx

xxxxx

xxxxxxx

xxxxx xx xxxxx viskózní, xxxxxx, částečně xx xxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxx xx škrablavá

vodově xxxxx xx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, slabě xxxxx xx xxxxxxx žlutá

medovicový

mírně xx xxxxx viskózní, xxxxxx, částečně xx xxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx až mírně xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxx xx xxxxx viskózní, xxxxxx, xxxxxxxx až xxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx až xxxxx xxxxx
Xxxxxxxx:
Xxx určení skupiny x xxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxx mikroskopický xxxxx xxxxxxxxxx pylových xxx, xxxxxxxxxxxx prvků x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
X) Xxxxxxxxx a chemické xxxxxxxxx


xxxx xxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxx xxxxxx x % xxxxxxx

0,6

1,0

1,0

xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx x % xxxxxxx

65,0

60,0

60,0

xxxxxxxxx zdánlivá v % xxxxxxx

5,0 2)

10,0

10,0

xxxxx xxxx x % xxxxxxx

20,0

20,0

20,0

xxxxxxxx (xxxx/xx) nejvýše

40,0

40,0

40,0

hydroxymethylfurfural x xx/xx xxxxxxx

40,0

40,0

40,0

xxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx 3) x % xxxxxxx

0,10

0,10

0,10

xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xX.x-1

xxxxxxx 55

90 - 130

50 - 105
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 4 x vyhlášce x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx x jádrovinami
s xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxx


xxxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxx xxxxx xxxxxx (xxxxxxx, xxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx ovoce xxxx proslazené, xxxxxxxx x další)


želé
sójové xxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxx
xxxxxx
xxxxxxx med
lékořicové
cukrovinky
pěnové xxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx)
xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx



xxxxxxxx

xxxxxxxxx (bubble xxx)
xxxxxxxx
xxxxxxxxx


xxxxxx



xxxxx



xxxx

x tukovou xxxxxx
x xxxxxxxx (sirupovou) náplní


pasty xxxx pomazánky

zejména xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx, arašídové xxxx xxxxxxxx
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 5 x vyhlášce x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx x % xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxx nejvýše v % hmotnosti

karamely

-

2.0 4)

xxxxxxxxxxxx xxxxx

-

2.5 4)

želé

22.0

2,0 5)

xxxxxx x xxxxxxxxx cukrovinky

-

3.0 5)

xxxxxxxx xxxxxxxxxx

22.0

2.0 5)

xxxxx, xxxxxx

20.0

2.0 5)

xxxxxxx xxx

8.0

2.0 4)

xxxxxxxxxx xxxxxxx

19.0

4.0 5)

pěnové

25.0

2.5 5)

xxxxxxxxx

12.0

1.5 5)

xxxxxxxxxx x xxxxxxxx

7.0


xxxxxxx

3.0

3.0 5)

Žvýkačky:

při 105 °X

xxx 900 °X

xxxxxx xxxxxxxxx

7.5

10.0 5)

xxxxxxxxx

7.5

7.0 5)

xxxxxxxx

7.5

7.0 5)

xxxxxx:



xxxxxxxxx

3.0

2.0 5)

xxxx xxxxxxx

5.0

2.0 5)

xxxxxxxxxxx

6.0

2.0 5)

xxxxx

6,0

2.0 5)

xxxx

-

2.0 4)

xxxxxxxxx xxxx xxxxx

2,0

3.0 5)
X výrobků balených xx xxxxx xxxx xxx podíl drobné xxxxxx xxxxxxx
xxxxxx x xxxx 2%
xxxxxxxxxx 5%.
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxx interval

hmotnostní xxxxxxxx

xx 105 x

- 10%

od xxxx xxx 105 - 150 x

- 8%

xx xxxx xxx 150 - 250 x

- 5%

od xxxx xxx 250 - 500 g

- 3%

xx xxxx xxx 500 - 1000 x

- 2%

xxx 1000 x (x xxxxxxxxxxx)

- 1%
Xxxxxxxxxxx >>>
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 6 x vyhlášce x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxx, skupiny a xxxxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxx prášek xxxx xxxxx

xxxxxxx prášek
odtučněný xxxxxxx xxxxxx


xxxx xxxxx x xxxxxx

xxxx kakaa x xxxxxx

xxxxxxx kakaový prášek,
slazená xxxxxxx směs,
slazená xxxx x xxxxxxxx xxxxx,
xxxxxxx xxxxxxxxx kakaový xxxxxx


xxxx xxxxxxxxxxx kakaového xxxxxx x xxxxxx

xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
xxxxxxx xxxx s xxxxxxxx xxxxx xx sníženým xxxxxxx xxxx
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx x. 334/1997 Sb.
Fyzikální x xxxxxxxx požadavky na xxxxxx kakaových prášků
Tabulka 1 - Xxxxxxx xxxxxx


xxxxx xxxxxxxxx xxxx x sušině x %

xxxxx xxxxxxxx x % nejvýše

obsah xxxxxx x xxxxxxxxxx sušině x % xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxx (xxxxx)

xxxxxxx 20,0

7,0

13,0

xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx 8
nejvýše 20

7,0

13,0
Xxxxxxx 2 - Xxxxx xxxxx x xxxxxx


xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx 6) x xxxxxx x %

xxxxx sacharózy x sušině x %

xxxxx xxxxxxxx v % xxxxxxx

xxxxx popela x % nejvýše

slazený xxxxxxx xxxxxx (slazené xxxxx)

xxxxxxx 25,0

xxxxxxx 75,0

5,0

4,0

xxxxxxx xxxxxxx xxxx (slazená xxxx x kakaem)

nejméně 20,0

xxxxxxx 80,0

5,0

4,0

xxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx 20,0

xxxxxxx 80,0

5,0

4,0

xxxxxxx prášek (slazené xxxxxxxxx kakao)

nejméně 25,0

xxxxxxx 75,0

5,0

4,0

xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx (xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx prášku xx xxxxxxxx xxxxxxx tuku)

nejméně 20,0

xxxxxxx 80,0

5,0

4,0

xxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx (xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx)

xxxxxxx 20,0

xxxxxxx 80,0

5,0

4,0
Xxxxxxx 3 - Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xx 100 x

- 5%

101 - 250 x

- 3%

251 - 500 x

- 2%

501 - 1000 x

- 1%
Původní znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx č. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx
xxxxx
xx vaření
hořkomléčná
mléčná
mléčná x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx
xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx
xxxx
xxxxx xx sníženým xxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx

xxx xxxxxx, xxxxxx, xxxx x xxxxxxxxx



xxxxx skupiny xxxxxxxx


xxxx,xxxxxx xxxx další xxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxx



xxxxxxxxxx xxxxxx hořká,
čokoládová xxxxxx xxxxxxxxxxx,
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx,
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x odstředěným mlékem,
čokoládová xxxxxx xxxxxx s xxxxxxx obsahem xxxxx,
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx,
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx,
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx sacharózy,
čokoládová poleva xxxxxx se sníženým xxxxxxx xxxxxxxxx,



xxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxx cukrářská xx xxxxxxxx obsahem xxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxxx poleva x xxxxxxxxxx tuky

Čokoládové xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx x různých tvarech x xxxxxxxxxxxx polev x různými xxxxxxxx (xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx)


xxxxxx

xxxxx xxxxx xxxxxx (želé, xxxxxx, xxxxxxxxx hmoty xxxxx x xxxxxxx) xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx


xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxx


xxxxxx

xxxxx xxxxx přísady xxxxxxxxx xxxxxxxxx


xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxx druhu xxxxxx


xxxxxxx xxxxxxx

x xxxxxx xxxxxxxx
x xxxxx xxxxxxxx


xxxxxxxxxx xxxxx xxxx čokoládové xxxxxxxxx

xxxxxxx lískooříškové, xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx


xxxxxxxxxx xxxxxx v prášku

Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 9 x vyhlášce x. 334/1997 Sb.
Tabulka 1
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx x čokoládových xxxxx x hmotnostních % xxxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxx xxxx

Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx sušiny

Obsah celkové xxxxxxx xxxxxx

Xxxxx mléčného xxxx

Xxxxx xxxxxxxxxx mléčné xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxx xxxx

Xxxxx xxxxxxxxx včetně xxxx. xxxxx

Xxxxxxxxx čokoláda

=
> 50

=
< 58






Xxxxxxxx hořká

=
> 18

=
&xx; 14

=
&xx; 35





Čokoláda xx xxxxxx

=
&xx; 18

=
> 12

=
&xx; 30





Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx


=
&xx; 10

=
&xx; 40


=
&xx; 7



Mléčná xxxxxxxx


=
&xx; 2.5

=
&xx; 25

=
> 3.5

=
&xx; 10.5

=
&xx; 25

=
< 55

Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx


=
&xx; 2.5

=
&xx; 20

=
&xx; 5

=
> 15

=
&xx; 25

=
&xx; 55

Mléčná xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx


=
&xx; 2.5

=
&xx; 25

=
&xx; 0.5

=
&xx; 14

=
&xx; 25

=
&xx; 55

Smetanová xxxxxxxx


=
&xx; 2.5

=
&xx; 25

=
&xx; 7

=
&xx; 3 &xx; 14

=
&xx; 25

=
&xx; 55

Xxxx xxxxxxxx

=
&xx; 18

=
&xx; 0.5

=
&xx; 18

=
&xx; 3

=
&xx; 15

=
> 25

=
&xx; 55

Xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx

=
&xx; 18

=
> 14

=
&xx; 35





Xxxxxx čokoláda xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx


=
&xx; 2.5

=
&xx; 25

=
&xx; 3.5

=
> 10.5

=
&xx; 25

=
&xx; 55

Xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx vločky

=
> 12

=
&xx; 14

=
&xx; 32




=
&xx; 55

Xxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx


=
&xx; 2.5

=
> 20

=
&xx; 3.5

=
&xx; 10.5

=
&xx; 12

=
&xx; 66

Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx

=
&xx; 31

=
&xx; 2.5

=
&xx; 35





Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx


=
&xx; 10

=
&xx; 35


=
> 4



Mléčná xxxxxxxxxx xxxxxx


=
&xx; 2.5

=
> 25

=
&xx; 3.5

=
&xx; 10.5

=
&xx; 31

=
&xx; 55

Mléčná xxxxxxxxxx xxxxxx x odstředěným xxxxxx


=
&xx; 2.5

=
&xx; 25

=
&xx; 0.5

=
&xx; 14

=
&xx; 31

=
&xx; 55

Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x vysokým obsahem xxxxx


=
&xx; 2.5

=
&xx; 20

=
&xx; 5

=
&xx; 15

=
> 25

=
&xx; 55

Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx


=
&xx; 1

=
&xx; 20

=
> 5

=
&xx; 15

=
&xx; 31

=
< 55

Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx


=
&xx; 0.5






Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx


=
&xx; 2.5

=
> 25

=
&xx; 3.5

=
&xx; 10.5

=
&xx; 25

=
&xx; 55

Xxxxx čokoládová xxxxxx xx níženým obsahem xxxxxxxxx

=
&xx; 18

=
&xx; 14

=
&xx; 25




Xxxxxxxx:
1) Xxxxxx čokoláda xxxxxxxx xxxxxxx 1,5 % xxxxx pražené xxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx rozpustné kávy.
2) Xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxx např. xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 5 % přísad.
3) Xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx, jádrovin x xxxxxxx xxxxxx obsahuje xxxxxxx 60% čokoládové xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
4) X xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx nejméně 25% xxxxxxxxx výrobku.
Tabulka 2
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx čokoládové xxxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x % z xxxxxxxxx výrobku

obsah xxxxxx x % nejvýše

formované xxxxxxxxxx

35 - 65

3,0

čokoládové xxxxx

20 - 75

3,0

xxxxxx xxxxxxxxxx

15 - 50

3,0

polomáčené xxxxxxxxxx

7 - 25

3,0

nugáty

7 - 25

3,0
Xxxxxxxx:
Xx čokoládové xxxxxxxxxx xx považují x kombinované xxxxxxxx xxxxx x sezonní xxxxxxx, xxxxxxx z xxxxxxxxxxxx i xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx je xxxxxxx 7% x xxxxxxx hmotnosti xxxxxxx.
Xxxxxxx 3
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky

druh xxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx

xx 50 x

- 10 %


větší xxx 50 xx 100 g

- 5 %


xxxxx xxx 100 xx 250 x

- 3 %


xxxxx xxx 250 do 500 x

- 2 %


větší xxx 500 xx 1000 x

- 1 %

xxxxxxxxxx cukrovinky

do 105 x

- 10 %


xxxxx xxx 105 xx 150 g

- 8 %


xxxxx xxx 150 xx 250 x

- 5 %


větší xxx 250 xx 500 x

- 3 %


xxxxx xxx 500 xx 1000 g

- 1 %
Xx. II
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx do 1. xxxx 2001.
Xx. XX vložen xxxxxxx předpisem x. 94/2000 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.9.2000

Xxxxxxxxx
Xxxxxx předpis x. 334/97 Xx. nabyl xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx ustanovení §3, 9, 14, 19 x 24, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Xx znění xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx právním xxxxxxxxx č.:
94/2000 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX x. 334/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x) x k) xxxxxx x. 110/97 Xx., x potravinách a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro přírodní xxxxxxxx, med, nečokoládové xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxx kakaa x xxxxxx, čokoládu x xxxxxxxxxx cukrovinky
x xxxxxxxxx od 1.9.2000
Právní xxxxxxx č. 334/97 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 76/2003 Sb. x xxxxxxxxx xxx xxx, kdy xxxxxxxxx x platnost xxxxxxx x přistoupení ČR x XX (1.5.2004).
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem jiných xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx se xxxx xxxxxx xxxxxxxxx změna xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx označování xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx, o přípustné xxxxxxxx xx údajů x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x".
2) X xxxx květového jednodruhového xxxxxxxxx x trnovníku xxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx) xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 10,0 %.
3) X xxxx xxxxxxxxxx se xxxxxxxx nejvýše 0,50 % xx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx.
4) xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx
5) xxxxx xxxxxx v xxxxxx
6) v xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx s xxxxxx - obsah xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx