Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.12.1997.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.12.1997 do 30.08.2000.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro přírodní sladidla, med, nečokoládové cukrovinky, kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem, čokoládu a čokoládové cukrovinky

334/97 Sb.

ODDÍL 1. Přírodní sladidla §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Technologické požadavky §5
Uvádění do oběhu §6
ODDÍL 2. Med §7
Členění na skupiny §8
Označování §9
Požadavky na jakost §10
Uvádění do oběhu §11
ODDÍL 3. Nečokoládové cukrovinky §12
Členění na skupiny a podskupiny §13
Označování §14
Požadavky na jakost §15 §16
ODDÍL 4. Kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem §17
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §18
Označování §19
Požadavky na jakost §20 §21
ODDÍL 5. Čokoláda a čokoládové cukrovinky §22
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §23
Označování §24
Požadavky na jakost §25
Uvádění do oběhu §26
Přechodné ustanovení §27
Účinnost §28
PŘÍLOHA 1: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 3: Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 4: Členění nečokoládových cukrovinek na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 6: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 8: Členění čokolád a čokoládových cukrovinek na druhy, skupiny a podskupiny
č. 94/2000 Sb. - Čl. II
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§1
Xxx xxxxx této xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxx ve xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx na xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx sacharózy, dextrózy, xxxxxxxx, xxxxxxx,
x) cukrem xxxxxxxxx upravená zejména xx xxxxxxxx, moučky, xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx přídatnými xxxxxxx xxxx látkami xxxxxxxx x aromatizaci,
c) tekutými xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx na xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.
§2
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 1.
§4
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx jsou xxxxxxx v příloze č. 2.
§5
Technologické xxxxxxxxx
Xxxx xxxxx xxx xxxxxxxx modření.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§6
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxx, x xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 30 °X x relativní xxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 70 %.
(2) Xxxx xxxxxx xx xxxxxxxx při xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(3) Xxxxxx xxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx nejvýše 25 °X.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§7
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxx xxxxxxxxx přírodního xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, která xx vytvořena xxxxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx šťáv xxxxx xxxxxxx (xxxxxx) nebo x xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx) xxxx xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxxx, přetvářejí, kombinují xx xxxxx specifickými xxxxxxx, uskladňují x xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxx medovicovým med xxxxxxxxxxx zejména x xxxxxxx xxxxx,
x) medem xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx převahy xxxxxxx xxxxx,
x) vytočeným xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx plástů,
f) xxxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx do čerstvě xxxxxxxxxxx bezplodových plástů x prodávaný x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx dílech xxxxxxxx xxxxxx,
x) lisovaným xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx xxx získaný xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx plástů xxx xxxxx.
§8
Členění xx xxxxxxx
(1) Xxx xx xxxxx xx skupiny
x) xxxxxxx,
b) xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx dle xxxxxxx xxxxxxxxx
x) vytočený xxx,
b) xxxxxxxxxxx xxx,
c) lisovaný xxx,
x) vykapaný xxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§10
Xxxxxxxxx na xxxxxx
(1) Xx xxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxxx x žádná x jeho xxxxxxxxxx xxxxxx x xxx xxxxx být odňata.
(2) Xxx xxxxx
x) xxx xxxxxxxxx cizí příchutě x xxxxx,
x) xxxxx xxxxxx xxxx pěnit,
c) xxx xxxxxx xx xxxxxx xxxx, že xxxx přirozené xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx v xxxxxxx x. 3.
§11
Xxxxxxx xx xxxxx
Xxx xx skladuje x xxxxxxx prostorách xxx xxxxxxx xxxxxxx xx 25 °C x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 70 %.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 94/2000 Xx.)
§12
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx rozumějí
a) xxxxxxxxxxxxxx cukrovinkami (xxxx xxx "xxxxxxxxxx") xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx složku xxxxx xxxxx x xxxxx obsahují xxxxxxx 5 % xxxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xx sušinu,
b) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx konzistence, xx určité míry xxxxxxx, x různou xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx vložkami, s xxxxxxx cukru,
d) želé xxxxxxxxxx s konzistencí xxxx xxxxxxxx přídavkem xxxxxxxxxxxx xxxxx, jako xxxxxxx xxxxxxx, agaru, xxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxx arašídy xx xxxxx tabulek, xxxxxxx nebo xxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx různých xxxxx x xxxxx,
x) xxxxxxx škrobové xxxx xxxxxxx tvarů obalených xxxxx práškového cukru x xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx šlehaný cukrosirupový xxxxxx s xxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxx kandytová xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx, bonbonářského xxxxxx a xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx charakteristickou xxxxxx xxxxx výtažek z xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx polotuhé xx xxxx konzistence x xxxxxxx xxxxx, popřípadě x xxxxxxxxx dalších xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) komprimáty xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx zejména xx tvaru xxxxx xxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxx výrazně gumovité xx xxxxx konzistence x xxxxxxx příchutěmi,
n) xxxxxx cukrovinky xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxx, různě xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx a xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxx tvrdé xxxxxxxxxxx podobné xxxxxxx, xx tvaru xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx mít xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx,
x) furé xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, na povrchu xxxxx, xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx obsahující uvnitř xxxxxxxxx 13 % xxxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx lehčené xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxxx směsi xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxx.
§13
Xxxxxxx xx skupiny a xxxxxxxxxx
Xxxxxxx na xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 4.
§14
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx jsou uvedeny x příloze č. 5 xxxxxxx 2.
§15
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx x příloze č. 5 xxxxxxx 1.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 94/2000 Xx.)
§16
Xxxxxxx xx xxxxx
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx se xxxxxxxx xxx teplotě do 25 °X x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§17
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxx fermentovaná x xxxxxx semena xxxxxxxxxx ( Xxxxxxxxx xxxxx X.),
x) kakaovou xxxx kakaové xxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx a xxxxxx, xxxxxxxxxx nejvýše 5 % zbytků xxxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx v xxxxxxxx xx tukuprostou xxxxxx,
x) kakaovou xxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx přirozeného tuku,
d) xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx x kakaových xxxx xxxx x xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx (xxxx xxx "xxxxxx") xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx kakaových xxxx, x nichž xxx částečně xxxxxxxxx xxxxxxx tuk,
f) xxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx prášku x xxxxxx x určitém xxxxxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§18
Xxxxxxx na xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx druhy, skupiny x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v xxxxxxx x. 6.
§19
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx x xxxxxx názvem xxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7 xxxxxxx 3.
§20
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Fyzikální x chemické xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx v příloze č. 7 xxxxxxxxx 1 a 2.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx č. 94/2000 Xx.)
§21
Xxxxxxx do xxxxx
Xxxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxxx s cukrem xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xx 25 °X x relativní xxxxxxxx vzduchu xxxxxxx 70 %.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
§22
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx součástí, xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx látek xxxx xxxxx xxxxxxxx x aromatizaci,
b) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx potraviny, x xxxxxxx podíl xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx 5 % x xxxxxxxx na xxxxxx,
x) xxxxxxxx součástí kakaová xxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxx tuk,
d) xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, u xxxxx xxxxx kakaových xxxxxxxx xxxx nejméně 15 % x xxxxxxxx xx xxxxxx.
§23
Xxxxxxx xx druhy, skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx je xxxxxxx x příloze č. 8.
§24
Označování
(1) X xxxxxxx xx v názvu xxxxxxx xxxxx xxxx
x) xxxx i xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxx, xxxxx výrobek xxxxxxxxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxx,
c) x xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(2) X xxxxxxxxxxxx cukrovinek xx x xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxxxxxxx nebo skupina x podskupina.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx balení xxxx xxxxxxx v příloze č. 9 xxxxxxx 3.
§25
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx x příloze č. 9 xxxxxxxxx 2 a 3.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 94/2000 Xx.)
§26
Xxxxxxx xx xxxxx
Xxxxxxxx x xxxxxxxxxx cukrovinky xx xxxxxxxx při xxxxxxx xx 20 °X a xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %.
Pokračování >>>
§27
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Označení xxxxxxxxxx xxxxxxxx, medu, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, kakaového xxxxxx x xxxxx xxxxx x cukrem, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx cukrovinek xxxxxxxx v období xx 1. ledna 1998 xx 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx xxxxx podle §6 xxxxxx.
§28
Účinnost
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášení, x výjimkou §3, 9, 14, 19 x 24, které xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxx x. x.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx

xxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxx

xxxx xxxxx bílý

krystal


cukr xxxx

xxxxxxx


xxxx xxxxxxxx

xxxxxx


xxxx moučka s xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx látek



tvarovaný xxxx (xxxxxx, bridž, xxxxxx)



xxxx x přísadami



přírodní xxxx



xxxxxx



xxxxxx výrobky x xxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxx



xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx, fruktóza x xxxxx

Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 2 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx
1. Xxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxx % xxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxx

xxxxx % konduktometricky
nejvýše

invertní xxxx %
nejvýše

ztráta xxxxxxx %
xxxxxxx

xxxxx x xxxxxxx xxx 420 xx (X.X.)
xxxxxxx

xxxx xxxxx xxxx

99,7

0,01

0,04

0,1

22,5

xxxx xxxx

99,7

0,04

0,04

0,1

60

xxxx xxxxxxxx

99,5

0,10

0,10

0,1

150

xxxx xxxxxx x protihrudk. xxxxxxx xxxxxxx 3 %

96,7

0,04

0,10

0,2

-

xxxxxxxxx xxxx

99,5

0,04

0,10

0,25

150

xxxx x xxxxxxxxx

90,0

-

-

1,2

-

xxxxxxxx xxxx

97,5

0,8

0,09

1,4

-

xxxxxx

98,5

0,45

-

0,45

-

X všech xxxxxxxxx xxxxxx obsah nerozpustných xxxxx nejvýše 50,0 xx/xx s xxxxxxxx xxxxx moučky s xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx s xxxxxxxxx.
Xxxxxxx xxx velikosti xxxxxx xxxxxxxxx:

xxxxx xxxxxx

xxxxx % xxxxxxxxxx

xxx xxxx x xx

xxxx krystal

cukr xxxxxxx

xxxx xxxxxx

2,00 - 0,4

xxxxxxx 70

-

-

0,80 - 0,16

-

xxxxxxx 70

-

xxx 1,00


xxxxxxx 5


0,80 - 0,40

-

-

xxxxxxx 5

xxx 0,40



xxxxxxx 95
Xxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx :
x) xxxx krystal je xxxx xxxxxxxx stejnoměrného xxxxxx, xxxxx sypká,
b) xxxx krupice je xxxx menších xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx stejnoměrného xxxxxx, volně xxxxx,
x) xxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx krystalů,
d) xxxxxxxx xxxx je xxxxx, zrnitá xxxxxxxxxxx xxxxx, na omak xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xx směs xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx, xxxxx až xxxxx xxxxx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx od spotřebitelského xxxxxx xxxxx

1. xxxx xxxxxxx x krupice

včetně xxxxx x 100 xx

- 3,0 %

po 0,5 xx

- 1,5 %

xx 1,0 kg

- 1,0 %

od 2 xx xx 5 xx

- 0,8 %

2. xxxx xxxxxx

xx 0,5 xx

- 2,5 %

xx 1 xx

- 2,0 %

3. Xxxxxxxxx xxxx

xx 0,5 xx

- 2,5 %

xx 1 kg

- 2,0 %
Xxxxxxxx hmotnost xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxx velkospotřebitelských xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx míst, xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
2. Xxxxxx xxxxxxx x cukru

parametry

invertovaný xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx refraktometricky %

nejméně 73

xxxxxxx 73

invertní xxxx x sušině %

nejméně 40

xxxxxxx 50

pH

2 - 5,5

4 - 6

xxxxx xxxxxxxx xx.xx-1 (xxxxxxx xxxxxxxxx)

xxxxxxx 150

-

xxxx

xxxxxx

xxxxxxxx
3. Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
a) Xxxxxxxx


xxxxxxxx (X-xxxxxxx) % xxxx. xxxxxx
xxxxxxx

xxxxxx % xxxx.
xxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxx %
xxxx. xxxxxx nejvýše

dextróza xxxxxxxxxx

95,5

90

0,25

xxxxxxxx xxxxxxx

99,5

98,0

0,25
x) Fruktóza


ztráta xxxxxxx %
xxxxxxx

xxxxx konduktometricky %
nejvýše

barva xxxxxxx xxx 420 xx (X.X.)
xxxxxxx

xX

xxxxxxxx

0,5

0,1

30

4,5 - 7,0
Původní znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 3 x vyhlášce x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
X) Smyslové xxxxxxxxx

xxx

xxxxxxxxxxx x xxxxxx

xxxx

xxxxx

xxxxxxx

xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxx xx škrablavá

vodově čistá xx x nazelenalým xxxxxxxx, xxxxx žlutá xx xxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxx xx silně xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx krystalická

sladká xxxxxxxxx xxxxxxxx xx mírně xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx až plně xxxxxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx
Xxxxxxxx:
Xxx určení skupiny x xxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx, medovicových xxxxx x xxxxxxxxxxxxxx konduktivita.
B) Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx


xxxx xxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxx xxxxxx x % xxxxxxx

0,6

1,0

1,0

xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx x % xxxxxxx

65,0

60,0

60,0

xxxxxxxxx xxxxxxxx x % xxxxxxx

5,0 2)

10,0

10,0

xxxxx xxxx v % xxxxxxx

20,0

20,0

20,0

xxxxxxxx (mekv/kg) nejvýše

40,0

40,0

40,0

hydroxymethylfurfural x mg/kg xxxxxxx

40,0

40,0

40,0

xxxxx xx vodě nerozpustných xxxxx 3) x % nejvýše

0,10

0,10

0,10

elektrolytická xxxxxxxxxxxx x xX.x-1

xxxxxxx 55

90 - 130

50 - 105
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx x. 334/1997 Sb.
Členění xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx x xxxxxxxxxxx
x ovocnou xxxxxxxx
xxxxxx, kakaové xxxx xxxxxx


xxxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxx xxxxx xxxxxx (xxxxxxx, xxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxx proslazené, marcipán x xxxxx)


xxxx
xxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxx
xxxxxx
xxxxxxx med
lékořicové
cukrovinky
pěnové xxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx)
xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx



xxxxxxxx

xxxxxxxxx (bubble xxx)
xxxxxxxx
xxxxxxxxx


xxxxxx



xxxxx



xxxx

x tukovou náplní
s xxxxxxxx (xxxxxxxxx) xxxxxx


xxxxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 5 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx 1
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx nejvýše x % xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxx xxxxxxx x % xxxxxxxxx

xxxxxxxx

-

2.0 4)

nečokoládové xxxxx

-

2.5 4)

xxxx

22.0

2,0 5)

xxxxxx x arašídové xxxxxxxxxx

-

3.0 5)

xxxxxxxx xxxxxxxxxx

22.0

2.0 5)

rahat, xxxxxx

20.0

2.0 5)

xxxxxxx xxx

8.0

2.0 4)

xxxxxxxxxx xxxxxxx

19.0

4.0 5)

pěnové

25.0

2.5 5)

xxxxxxxxx

12.0

1.5 5)

xxxxxxxxxx x xxxxxxxx

7.0


xxxxxxx

3.0

3.0 5)

Xxxxxxxx:

xxx 105 °X

xxx 900 °C

ovocné xxxxxxxxx

7.5

10.0 5)

xxxxxxxxx

7.5

7.0 5)

xxxxxxxx

7.5

7.0 5)

xxxxxx:



xxxxxxxxx

3.0

2.0 5)

xxxx xxxxxxx

5.0

2.0 5)

xxxxxxxxxxx

6.0

2.0 5)

xxxxx

6,0

2.0 5)

xxxx

-

2.0 4)

xxxxxxxxx xxxx xxxxx

2,0

3.0 5)
X xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx může xxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx
xxxxxx x xxxx 2%
xxxxxxxxxx 5%.
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxx odchylky

do 105 g

- 10%

od xxxx jak 105 - 150 g

- 8%

xx xxxx jak 150 - 250 x

- 5%

xx xxxx xxx 250 - 500 x

- 3%

xx xxxx xxx 500 - 1000 g

- 2%

xxx 1000 g (x xxxxxxxxxxx)

- 1%
Xxxxxxxxxxx >>>
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 6 x vyhlášce x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxx prášek nebo xxxxx

xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx


xxxx xxxxx x xxxxxx

xxxx kakaa s xxxxxx

xxxxxxx kakaový xxxxxx,
xxxxxxx xxxxxxx směs,
slazená xxxx x xxxxxxxx xxxxx,
xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx


xxxx xxxxxxxxxxx kakaového prášku x xxxxxx

xxxxxxx směs xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx tuku
slazená xxxx x xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx tuku
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 7 x vyhlášce č. 334/1997 Xx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx kakaových xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxxxx xxxxxx


xxxxx kakaového xxxx x sušině v %

xxxxx xxxxxxxx x % xxxxxxx

xxxxx xxxxxx x tukuprosté xxxxxx x % xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxx (xxxxx)

xxxxxxx 20,0

7,0

13,0

kakaový xxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx 8
xxxxxxx 20

7,0

13,0
Xxxxxxx 2 - Xxxxx kakaa x xxxxxx


xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx 6) x xxxxxx x %

obsah sacharózy x xxxxxx v %

xxxxx xxxxxxxx x % xxxxxxx

xxxxx xxxxxx x % nejvýše

slazený xxxxxxx xxxxxx (xxxxxxx xxxxx)

xxxxxxx 25,0

nejvýše 75,0

5,0

4,0

slazená xxxxxxx xxxx (slazená xxxx x xxxxxx)

xxxxxxx 20,0

xxxxxxx 80,0

5,0

4,0

slazená xxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx 20,0

xxxxxxx 80,0

5,0

4,0

xxxxxxx prášek (slazené xxxxxxxxx xxxxx)

xxxxxxx 25,0

xxxxxxx 75,0

5,0

4,0

xxxxxxx xxxxxxxxx kakaová xxxx (slazená xxxx xxxxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx xxxx)

xxxxxxx 20,0

xxxxxxx 80,0

5,0

4,0

slazená xxxx x xxxxxxxx xxxxx (xx sníženým obsahem xxxx)

xxxxxxx 20,0

xxxxxxx 80,0

5,0

4,0
Xxxxxxx 3 - Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxx odchylky

do 100 x

- 5%

101 - 250 x

- 3%

251 - 500 x

- 2%

501 - 1000 x

- 1%
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 8 x vyhlášce č. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx cukrovinek xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny

Druh

Skupina

Podskupina

Čokoláda

neslazená
hořká
na xxxxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxx
xxxxxx x vysokým obsahem xxxxx
xxxxxx s xxxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx
xxxx
xxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx sacharózy

bez xxxxxx, plněná, xxxx x xxxxxxxxx



xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx


xxxx,xxxxxx xxxx xxxxx xxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxx



xxxxxxxxxx poleva hořká,
čokoládová xxxxxx hořkomléčná,
čokoládová xxxxxx xxxxxx,
xxxxxxxxxx poleva xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx,
xxxxxxxxxx xxxxxx mléčná x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx,
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx,
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xx sníženým xxxxxxx xxxxxxxxx,
xxxxxxxxxx poleva xxxxxx se sníženým xxxxxxx sacharózy,



tukové polevy

čokoládová xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxx s xxxxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx náplněmi (xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx)


xxxxxx

xxxxx druhy xxxxxx (xxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx hmoty pěnou x xxxxxxx) máčené xxxxxxxxxxxx polevami


dezerty

jednodruhové
dezertní xxxxx


xxxxxx

xxxxx xxxxx přísady udávající xxxxxxxxx


xxxxxxxxxx dražé

podle xxxxx xxxxxx


xxxxxxx xxxxxxx

x xxxxxx xxxxxxxx
x xxxxx čokolády


čokoládové xxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx


xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx

Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 94/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx č. 334/1997 Sb.
Tabulka 1
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx x hmotnostních % xxxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxx tuku

Obsah tukuprosté xxxxxxx xxxxxx

Xxxxx celkové xxxxxxx xxxxxx

Xxxxx mléčného xxxx

Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx

Xxxxx celkového xxxx

Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx. xxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

=
&xx; 50

=
&xx; 58






Xxxxxxxx xxxxx

=
&xx; 18

=
> 14

=
&xx; 35





Xxxxxxxx xx xxxxxx

=
&xx; 18

=
&xx; 12

=
&xx; 30





Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx


=
&xx; 10

=
> 40


=
&xx; 7



Xxxxxx xxxxxxxx


=
&xx; 2.5

=
&xx; 25

=
> 3.5

=
> 10.5

=
&xx; 25

=
< 55

Xxxxxx xxxxxxxx s vysokým xxxxxxx xxxxx


=
&xx; 2.5

=
> 20

=
&xx; 5

=
&xx; 15

=
> 25

=
&xx; 55

Xxxxxx xxxxxxxx x odstředěným xxxxxx


=
&xx; 2.5

=
&xx; 25

=
&xx; 0.5

=
> 14

=
&xx; 25

=
&xx; 55

Xxxxxxxxx xxxxxxxx


=
&xx; 2.5

=
> 25

=
> 7

=
&xx; 3 < 14

=
&xx; 25

=
&xx; 55

Xxxx xxxxxxxx

=
&xx; 18

=
&xx; 0.5

=
&xx; 18

=
&xx; 3

=
> 15

=
> 25

=
&xx; 55

Xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx obsahem xxxxxxxxx

=
&xx; 18

=
&xx; 14

=
> 35





Xxxxxx čokoláda xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx


=
&xx; 2.5

=
&xx; 25

=
&xx; 3.5

=
&xx; 10.5

=
&xx; 25

=
< 55

Xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx

=
&xx; 12

=
&xx; 14

=
&xx; 32




=
&xx; 55

Xxxxxx xxxx, mléčné xxxxxxxxxx xxxxxx


=
&xx; 2.5

=
&xx; 20

=
&xx; 3.5

=
&xx; 10.5

=
> 12

=
&xx; 66

Hořká xxxxxxxxxx xxxxxx

=
&xx; 31

=
&xx; 2.5

=
&xx; 35





Xxxxxxxxxxx čokoládová poleva


=
> 10

=
&xx; 35


=
&xx; 4



Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx


=
&xx; 2.5

=
&xx; 25

=
&xx; 3.5

=
&xx; 10.5

=
> 31

=
&xx; 55

Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x odstředěným xxxxxx


=
&xx; 2.5

=
> 25

=
&xx; 0.5

=
&xx; 14

=
> 31

=
< 55

Xxxxxx čokoládová poleva x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx


=
&xx; 2.5

=
&xx; 20

=
> 5

=
&xx; 15

=
&xx; 25

=
&xx; 55

Xxxxx světlá xxxxxxxxxx xxxxxx


=
&xx; 1

=
&xx; 20

=
> 5

=
&xx; 15

=
&xx; 31

=
&xx; 55

Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx


=
&xx; 0.5






Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx obsahem xxxxxxxxx


=
&xx; 2.5

=
> 25

=
> 3.5

=
&xx; 10.5

=
> 25

=
&xx; 55

Xxxxx čokoládová xxxxxx xx xxxxxxx obsahem xxxxxxxxx

=
&xx; 18

=
&xx; 14

=
&xx; 25




Xxxxxxxx:
1) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 1,5 % xxxxx pražené xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx.
2) Xxxxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxxx, xxxx např. xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx obsahují nejméně 5 % xxxxxx.
3) Xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx sušeného xxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxx složek xxxxxxxx xxxxxxx 60% xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
4) X xxxxxx čokolády xxxxx xxxxxx nejméně 25% xxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x % x xxxxxxxxx výrobku

obsah xxxxxx x % nejvýše

formované xxxxxxxxxx

35 - 65

3,0

čokoládové xxxxx

20 - 75

3,0

xxxxxx xxxxxxxxxx

15 - 50

3,0

xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

7 - 25

3,0

nugáty

7 - 25

3,0
Xxxxxxxx:
Xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx dezertní xxxxx a xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx z xxxxxxxxxxxx i xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxx xxxxxxxxxx polevy je xxxxxxx 7% x xxxxxxx xxxxxxxxx výrobku.
Tabulka 3
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky

druh xxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx

xx 50 x

- 10 %


xxxxx xxx 50 do 100 x

- 5 %


xxxxx xxx 100 xx 250 x

- 3 %


větší než 250 xx 500 x

- 2 %


xxxxx xxx 500 xx 1000 g

- 1 %

xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

xx 105 x

- 10 %


větší xxx 105 do 150 x

- 8 %


xxxxx než 150 xx 250 x

- 5 %


větší xxx 250 xx 500 x

- 3 %


xxxxx xxx 500 xx 1000 x

- 1 %
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx do oběhu xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky se xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx 1. září 2001.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 94/2000 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.9.2000

Xxxxxxxxx
Xxxxxx předpis č. 334/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx dnem 31.12.1997, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §3, 9, 14, 19 a 24, xxxxx nabývají účinnosti xxxx 1.4.1998.
Xx xxxxx tohoto xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx právním xxxxxxxxx x.:
94/2000 Xx., kterým xx mění vyhláška XX č. 334/97 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x) x x) zákona x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, pro xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Xxxxxx xxxxxxx x. 334/97 Xx. byl xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 76/2003 Sb. x účinností ode xxx, kdy xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x přistoupení XX x XX (1.5.2004).
Znění xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx není xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx derogační xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x tabákových xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxx výrobku xxxxxxxxxx symbolem "x".
2) U xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx) xxxx xxx zdánlivá xxxxxxxxx nejvýše 10,0 %.
3) U xxxx xxxxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx 0,50 % xx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx.
4) xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx
5) obsah xxxxxx x xxxxxx
6) x xxxxxxx xxxxx odtučněného xxxxxxxxx prášku s xxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx prášku x sušině