Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 30.04.2004.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.09.2000 do 30.04.2004.


Vyhláška, kterou se mění vyhláška č. 332/97 Sb., kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich

92/2000 Sb.

Přechodná ustanovení Čl. II
Účinnost Čl. III
92
XXXXXXXX
Xxxxxxxxxxxx zemědělství
ze xxx 30. xxxxxx 2000,
kterou se xxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 332/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x), x), x) a x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx x čerstvou xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx zeleninu, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, houby, xxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx stanoví xxxxx §18 xxxx. x), x), h), x), x) x x) xxxxxx č. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, (xxxx xxx "zákon") xxx xxxxxxx xxxxx x čerstvou xxxxxxxx, xxxxxxxxxx ovoce x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x výrobky x nich:
Xx. X
Xxxxxxxx č. 332/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x), i), x) x k) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x potravinách x xxxxxxxxxx výrobcích a x změně a xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x zpracovanou zeleninu, xxxxx xxxxxxxxxx plody, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx z nich, xx mění takto:
1. V §1 xxxx. x) xx xxxxx "x xxxxxxxx" xxxxxxx.
2. X §1 xxxx. b) xx xxxxx "x xxxxxxxx" zrušují.
3. X §6 xxxxxxx x) xxx:
"x) xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx marmeládou, džemem, xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxx) xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxx ovoce, xxxxxxxxxxxx snížením xxxxxx xxxx nebo xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx konzervačního xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx způsobů, s xxxxxxxx cukru, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, x případně xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, přičemž xx xxxxxx:
1. xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx roztékavé, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx celé xxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxx,
2. xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx tuhé xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx bez xxxxxxxxxx xxxxxx ovocné xxxxx,
3. citrusovou xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxx se xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx kůry xxxxxxx,
4. xxxxxxx a xxxxxxxxxx rosolem potravina xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxx nebo xxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, s xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
5. povidly xxxxxxxxx polotuhé xx xxxx konzistence s xxxxxxx xx hrubšími xxxxxxxxx dužniny xxxxx,
6. xxxxxxxx potravina xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx ovoce.".
4. X §6 xxxx. x) xx xx xxxxx "xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx" xxxxxxxx xxxxx "vyrobená z xxxxx xxxxx xxxxx (xxx kůry, xxxxxx, xxxxx, xxxxx, jádřinců) xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,".
5. X §6 xxxx. x) xx xxxxx "nebo x" xxxxxxxxx xxxxx "x xxxxxxxx x xxxxxxxxx,".
6. X §6 se xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x doplňují xx xxxxxxx l) xx x), která xxxxx:
"x) xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx protlaku x xxxxx,
m) xxxxxx xxxxx čerstvé,2) xxxxxx, xxx známek hniloby x xxxxxx, xx xxxxxx technologické xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx škůdci x hnilobami, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx) x mechanických xxxxxxxx; xxxxxx se xxx xxxxxx rajčata, xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxx brambory), xxx. xxxx-xxxxxx x xxxxx mučenky,
x) xxxxxxxx plod xxxxxxx xxxxxxx Castanea xxxxxx,2)
x) xxxxxxxx xxxxx xxxxx rostliny xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx kůrou xxxx citrusového xxxxx, xxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx endokarpem,
x) xxxxxxx xxxx (xxxxxxxx, xxxxxx) xxxxx xxxx ovoce, xxxxx xxxxxxx xxx kůry, xxxxxx, xxxxx, xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xx tvořena xxxxxx xxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx rozdrceným, xxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx na xxxxxxx,
x) xxxxxxx dření xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx oddělení šťávy,
x) xxxxxx ovocná xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx nebo xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xx rozumí:
1. ovocnou xxxxxx xxxxx získaná x xxxxx xxxxxxxxxxxx procesy, xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx, x xxxxxx, vůní x chutí xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx ovoce,
2. xxxxxxxxxxxxxx ovocnou xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx,
3. xxxxxxx ovocnou šťávou xxxxxxx získaný x xxxxxx šťávy xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx, xxxxx s xxxxxxx xx xxxxxx xxxxx vzniklé při xxxxxx zpracování xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
u) xxxxxx xxxxxx xxxx mrtvými xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx.".
7. X §8 odst. 1 xx xx xxxxx tečka xxxxxxxxx xxxxxx x doplňují xx písmena d), x) a f), xxxxx xxxxx:
"x) xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx obsažených xx 100 xxxxxxx výrobku,
x) xxxxxxxx cukru x gramech xxxxxxxxxx xx 100 xxxxxxx xxxxxxx stanoveno xxxxxxxxxxxxxxxx xxx 20 xX x hotového xxxxxxx x tolerancí +/- 3 xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxx, xx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx šťávy x červené řepy.".
8. V §8 xxxxxxxx 2 xxx:
"(2) Sušené xxxxxx xxxxxx révy xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx "Xxxxxxx" xxxx "Xxxxxxxx".".
9. V §8 xx xx xxxxxxxx 2 xxxxxxxx xxxx odstavce 3 xx 6, xxxxx xxxxx:
"(3) Jsou-li xxx xxxxxx džemu xxxxxxx pouze meruňky xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, je xxxxx xx výčtu xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx "sušené meruňky".
(4) X výrobků, xxx xx xxxxx xxxxxxxxx (refraktometrické) xxxxxx xxxxx než 63 %, xx nutno xxxxx slova "xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx místě". Xxxxx xxxx není xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x x xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx přidáním xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, nikoli x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx pouze xx xxxxxxx.
(5) X xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xx vyznačí xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx.
(6) Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx neobsahuje kůru xxxxxxx, xx xxxxx xxxxx "xxxxxxxxxx kůru xxxxxxx.".
Dosavadní odstavce 3 a 4 xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx 7 a 8.
10. V §9 xx doplňuje xxxxxxxx 3, xxxxx xxx:
"(3) Xxxxxx xxxx xxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx se x xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx.".
11. X §10 se xx xxxxxxxx 1 xxxxxxxx xxxx odstavce 2 xx 12, xxxxx xxxxx:
"(2) U xxxxxxxxxxx džemu xx xx vhodné xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx a xxxx x
x) jednoho xxxxx ovoce, nebo
x) xxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx, x xxxxxxxx jablek, xxxxxx, xxxxxxx s xxxxxxxxxxxxxx se xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxx, okurek x xxxxxx.
(3) X speciálního xxxxxxxxx xxxxx se xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx cukrů x xxxx x xxxxxxxxx protlaku xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx x šípků.
(4) X xxxxx xx xx xxxxxx rosolovité xxxxxxxxxxx přivede xxxx xxxxx x xxxx x xxxx xxxxxxxx x
x) xxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxx
x) dvou xxxx xxxx xxxxx xxxxx.
(5) X xxxxxx x speciálního xxxxxx xx xx vhodné xxxxxxxxxx konzistence přivede xxxx xxxxx a xxxxx x nebo xxxxxxx extraktů x
x) xxxxxxx druhu xxxxx, xxxx
x) xxxx xxxx více xxxxx ovoce, x xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, melounů, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxx, xxxxxx x xxxxxx.
(6) X xxxxxxxxx se xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x ovocné xxxxx z
a) xxxxxxx druhu ovoce, xxxx
x) xxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx.
(7) U xxxxxxxxx xxxxxxxxx se xx vhodné xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx produktů (xxxx, protlaku, šťávy, xxxxxxx extraktů, xxxx) xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx.
(8) X xxxxxxxxxxx pyré xx xx xxxxxx konzistence xxxxxxx směs xxxxx x xxxxxxxxxxx protlaku.
(9) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx výrobu xxxxxxxx xxxxxxxxx v §6 xxxx. x) xxxxxx 1 až 4 mohou být xxxxxxxx:
x) zahříváním, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) sublimačním xxxxxxx (xxxxxxx za xxxxxxxxx xxxxx),
c) xxxxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx.
(10) Meruňky xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx x §10 xxxx. 3 xxxx xxxxxxxx xxxxx být xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx sušení.
(11) Xxxxxxxxx kůra xxxx xxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxx.
(12) xX x xxxxxxx xxxxxxxx hodnoty nejvýše 4,0.".
Dosavadní odstavce 2, 3 x 4 se xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx 13, 14 x 15.
12. X §11 xxxx. 1 xx xxxxx "xxxxxxx xxxxxxx 20 oC x" xxxxxxx.
13. X §11 odst. 3 xx xxxxx "xx" xxxxxxxxx xxxxxx "xx".
14. X §12 xxxx. x) se xx xxxxx "xxxxx xxxxxxxx" xxxxxxxx slova "xxxxxx xxxx".
15. X §12 písm. x) xx xx xxxxx "xxxxxxxxx xxxxxxx" xxxxxxxx xxxxx "xxxxxxxx x xxxxxxx částí xxxxxxxx (xxx xxxxxx, xxxxx) xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,".
16. X §14 xxxx. x) se za xxxxx "xxxxxxxx" xxxxxxxx xxxxx "xxx §3 xxxx. c) xxxx xxxxxxxx".
17. X §14 písm. c) xx xxxxx "a)" xxxxxxx.
18. X §14 xx xxxxxxx x) zrušuje.
19. X §15 xxxx. 1 xx xxxxx "xxxxxxx 1" xxxxxxx.
20. X §15 xx doplňuje xxxxxxxx 3, xxxxx xxx:
"(3) Xxxxxx živí xxxx mrtví x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx u xxxxxx xxxxxxxx x směsí xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx.".
21. V §18 písmeno a) xxx:
"a) suchými xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx x) xx x) x xxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx,".
22. X §18 písmeno x) xxx:
"x) xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx pistácie xxxxx,".
23. X §18 xxxxxxx x) zní:
"x) jádry kešu xxxxxx xxxxxx plodů xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,".
24. X §18 písmeno x) xxx:
"x) xxxx xxxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxxx) xxxxxx xxxxx xxxxxxx,".
25. X §18 xxxxxxx x) xxx:
"j) xxxxxxxxx xxxxxx semena borovice xxxxx,".
26. V §18 xxxxxxx x) xxx:
"k) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx plody xxxxxxxxx pekanového,".
Xxxxxxxxx xxxxxxx x) x x) xx označují xxxx xxxxxxx x) x x).
27. X §20 xxxx. x) xx xx xxxxx "podskupiny" xxxxxxxx xxxxx "x kokosových xxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx názvem podskupiny".
28. X xxxxxxx x. 1 se x druhu "čerstvá xxxxxxxx" xx xxxxxxx xxxxxxx "xxxxxxx výhonky" xxxxxxx slovo "xxxxxxx" x u xxxxx "xxxxxxx xxxxx" x "xxxxxxx xxxxxxxx" se xx xxxxxxx podskupina xx xxxxx "xxxxx" xxxxxxxx slova "nebo xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx".
29. Xxxxxxx x. 3 xxx:
"Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx č. 332/1997 Xx.

Xxxxxxx

Xxxxx xxxxx x x xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxx
všeobecně
x toho x) xxxxxxxxxxxx
- xxxxxxxx
ostružinová
xxxxxxxxxx
- xxxxxxxxx
- xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxx
x xxxx b) dvoudruhové
x toho x) xxxxxxxxxxx
marmeládová xxxx xx použití
jablek xxxx základní suroviny
Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx

500
400
200
700
500
1&xxxx;000
450

Z toho xxx. 75 x xxxxxxxxxxx z endokarpu
X xxxx xxx. 75 % xxxxxxxx xxxxxx

x xxxx z xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxx
ze xxxxxxx
x xxxx-xxxxxx
x xxxxx xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxxx
x xxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, šípků, xxxxxx
xx xxxxxxx
z xxxx-xxxxxx
z xxxxx mučenky
Rosoly xxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxx
x xxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx
xx xxxxxxx
x xxxx-xxxxxx
x xxxxx xxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxxxx
x toho x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, malin
xx xxxxxxx
x xxxx-xxxxxx
x plodů xxxxxxx

350
250
230
80
350
250
150
160
60
450
350
250
230
80
350
250
150
160
60


Slazená xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxx povidla
Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx
Slazená xxxxxxxx xxxxxxx x jablky
Xxxxxxx xxxxxxxx povidla
Xxxxxxx všeobecně
x xxxx meruňková
jahodová
Xxxxxxxxx xxxx

1700
2200
3200
3000
1500
730
640
380

X xxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxx ze xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxx xxxxxx xxxxxx ze xxxxxxx xxxxxxx 75 %
Xxxxx xxxxxx xxxxxx x hrušek xxxxxxx 30 %
Xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx".
30. Xxxxxxx č. 5 zní:
"Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Tabulka 1 Xxxxxxx, ovocné pomazánky, xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxx

Výrobek

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x %

Xxxxxxxx (xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx) x %

Xxxxx x %

kompoty

xxxxxxx 48

0,3 - 2,5


xxxxxxxxx xxxxxxxxx
x xxxx xxxxxxxx
džemy xxxxxxxxx
x toho xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxxx
z xxxx jahodový
slazená xxxxxxx
xxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx)
džemy, xxxxxxxxx x rosoly
xxxxxxx

xxxxxxx 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 50
xxxxxxx 50
nejméně 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 40
xxxxxxx 38

0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6

xxxxxxx 0,01
nejvýše 0,04
nejvýše 0,01
xxxxxxx 0,04
nejvýše 0,01
nejvýše 0,04
xxxxxxx 0,01

ovocné xxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxx

7 - 15
xxxxxxx 29

0,6 - 2,5
0,6 - 2,5


xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 70

xxxxxxxx xx

Xxxxxxx 2 Xxxxx v lihu

Xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx % xxxxxxx

Xxxxxxxx ovoce x xxxxxxx xxxxxxxxx x % xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx v % nejméně

xxxxxx bowle

13

45

18

x xxxxxxxxx xxxxx

13

45

18

x plechovém xxxxx

13

22

18

xxxxxxxxxx xxxxx

13

neurčuje se

20

xxxxx v xxxx

20

xxxxxxxx xx

xxxxxxxx xx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx 3 Ovocné xxxxxxxxx

Xxxxxxx

Konzistence x xxxxxx

Xxxxx

Xxxx x xxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx tuhá, xxx xxxxxx příměsí, xx povrchu xxxxxx

odpovídající použitému xxxxx xxxxx, směsi xxxxxxx

odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x pachů

Xxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx, xxxxxxxx až xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxxxx, s xxxxxx xxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx použitému druhu xxxxxxx

odpovídající xxxxxxxxx druhu xxxxxxx, xxxxxx, harmonicky kyselá, xxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxx citrusových silic

Xxxx

xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx jejich xxxxx, xxx xxxxxx příměsí

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx, sladká, mírně xxxxxx, bez cizích xxxxxxxx a xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx, vzhled xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx, u xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx

odpovídající xxxxxxxxx xxxxx ovoce

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx cizích xxxxxxxx x xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx xx xxxx x xxxxxxxx částicemi xxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx a xxxxxx nečistot

xxxxxxxxxxxx až černá, xxxxxxxx xxxx jablečná xxxxx

odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxx, xxxxxx, navinulá, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx

Xxxxxxx

kašovitá, xxxxxxxxx, se zřetelnými xxxxxxx částmi xxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx, xxx xxxxxx příchutí x xxxxx
Xxxxxxxx:
X hotovém xxxxxxx xxxx přípustné xxxxxxxxxxx xxxxxxxx:

Druh xxxxxxxx

Xxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx


do 500 gramů

501 - 1000 xxxxx

xxx 1000 xxxxx

xxxxxxxxxx rostlinných xxxxxxx (xxxxx xxxxx rostlin xxxxxxxxxxxxxx xxxxx včetně xxxxxxxx xxxxx o xxxxx xxx 5 xx2, stopky dlouhé xxx 10 xx)

2

3

4

xxxxxxxxxx pecek xxxx xxxxxx částí xxxxxxxxx xxxxx poloviny xxxxx (xxxxx při xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)

1

2

3

xxxxxx xxxxx (xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx)

2

3

4

xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx nebo jeho xxxxx

5

7

10
Xxxxxxx 4 Xxxxxxx

Xxxxxxx

Konzistence x xxxxxx

Xxxxx

Chuť a xxxx

Kompoty xxxxxxxxx

Ovoce xxx stop xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx deformací xxxxx, bez xxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxx, u kompotů x xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx jádřinců, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxx, x obalu vyrovnaná, xxxxx čirý xx xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx x sedimentu

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce a xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxx xxxxxxxx xxxxxx)

Xxxxxxx z xxxxxx xxxxx

Ovoce xxxxxxx xxxx neloupané, x odstraněným nebo xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxx odpeckované, xxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxx, x borůvkového xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxx, kompoty x xxxxxx x borůvek xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx x kompotů x loupaného xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx zpracování

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce x xxxxxxx zpracování

Xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx

Xxxxx loupané xxxx xxxxxxxxx, zbavené xxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xx přibližně xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xx mírně xxxxxxxx

přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx a způsobu xxxxxxxxxx

přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx jádřinců, xxxxxx xx čtyři xxxx xxxx xxxx přibližně xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx

přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx

Kompoty x kostkovaných xx xxxxx dělených xxxxx

Ovoce loupané xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx jádřinců, xxxxxx xx dílky xx tvaru xxxxxxx xxxx kvádru xxxxxx xxxxxxxxx, nebo xx xxxxxx, xxxx xx xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx, nálev čirý xx xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce x způsobu xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx

Kompoty xxxxxxx

Xxxxx xxxx x/xxxx xxxxxx, složky xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx mírně xxxxxxxx, nezabarvený

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx jednotlivým xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

přirozená, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx druhům xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx:
Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx:
a) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx nálevu.
x) Xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx, xx zbytky střapin x stopek x xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx.
c) Nejvýše 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx u xxxxxxxxxxxx kompotu.
x)

Xxxx xxxxxxxx

Xxxxx kusů xxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx


xx 500 gramů

501 - 1000 gramů

xxx 1000 gramů

Xxxxxx xxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx z xxxxxxx xxxxx

5

7

10

Výskyt xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx x kompotů x xxxxx

5

7

10
x) Xxxxxxxxxxxxxxxx soli xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx x kompotů x xxxxxx révy xxxxx.
x) Síťovité xxxxxxxxxx slupky a xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx).
g) Xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx poloviny xxxxxxx xxxxx plodů v xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
h) Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
x) Xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx z xxxxxxx x xxxxxx.
x) Xxxxxxx 20 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx a xxxxxxx 5 % hmotnostních xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x plodů xxxxxxxx.
x) Nejvýše 300 mg/kg celkového xxxxxx minerálních xxxxxxxx x xxxxxxxxxx kompotu.
x) X xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx zabarvení xxxxxx přítomným xxxxxxxx xxxxxx x převládající xxxx po některém x xxxxxxxxx druhů xxxxx.
x) Xxxxxxxxx xxxx, otlaky x xxxxx po xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx 20 % xxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx.
Xxxxxxx 5 Xxxxxxxx chlazené xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx x xxxxxx

Barva

Xxxx x vůně

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxx bez stop xxxxxxxxxx, xxx vegetačních xxxxxxxxx plodů, xxx xxxxxx stopek, listů x xxxxxxx organických x xxxxxxxxxxxxx mechanických xxxxxxx, xxxxxxx jádřinců, x xxxxxxx nebo xxx xxxxx, xxxxxxx xxxx neloupané, celé xxxx dělené xx xxxxxxxxx xxxxxx díly, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx složek x xxxxx vyrovnaná, xxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxx xxxxxx ovoce, xxx xxxxxx xxxxxxxx x pachů".
31. V xxxxxxx x. 6 xx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, který xxx:


"xxxxxxxx x xxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxx".
32. Xxxxxxx x. 7 xxx:
"Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost
X) Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx obecně
1. Xxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxx jinak, xxxxx znečišťujících xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxx x konzervovaných xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx nejvýše 0,08 %.
2. Obsah xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx nejvýše 1,5 %.
X) Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
1. Kyselost xxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx octové xx xxxxxxxxxxxxx zeleninových xxxxxxxxx, xx nejvýše 2 %.
2. Sterilovaný xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 1,5 % soli.
X) Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) zelenina
1. xX xxxxxx kysané xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,1.
2. Xxxxxx kvašená (kysaná) xxxxxxxx xxxxxxxx nejméně 0,8 % xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx 0,6 % xxxxxxxx kyselin x xxxxxxx 1,5 % etanolu. Toto xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx byl xxxxxx xxxx než xxxxxxx xxxxx.
3. Xxxxxx kvašená (xxxxxx) xxxxxxxx nesmí obsahovat xxx povrchový xxxxxx (xxxx) ani jiný xxx xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx).
4. Sterilované xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 2,2 % xxxx.
D) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. xX xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx hodnoty xxxxxxx 4,1.
X) Xxxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxx xxx obsahuje xxxxxxx 12 % xxxx.
2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx nejvýše 14 % xxxx.
3. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx včetně sušených xxxxxxxxxxxx xxxxx obsahuje xxxxxxx 13 % xxxx.
4. Xxxxxx xxxxxxxxxxxx zeleniny mleté xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx zelenin xxxxxxxx xxxxxxx 0,3 % xxxxxxxxxxxx písků (xx. xxxxx popele, xxxxxxxxxxxxx x xxxxx 10 % xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx).
X) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxxxxxx protlaky xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx obsahují nejméně 7 % xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx.
2. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 32 % xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx překročit 28 %, u česnekového xxxxxxxx 55 %.
3. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx vodou na xxxxxx o koncentraci 8 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx 60 xx/xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
4. X xxxxxx xxxxxxxxxxxx nejméně 25 % xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx sušina xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
5. X xxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxx, Extra, Xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 30 % xxxx xxxxx xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx sušina xxxxxxx rajčatovou xxxxxxxxx.
6. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 10,0 % soli.
7. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x tabulce 1.
Xxxxxxx 1


Xxxxxx

Xxxxxx "Xxxxx", "Xxxxx", "Xxxxxxx"

Xxxxxxxxx xxxx

Rajčatové xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx v %

xxxxxxx 25,0

xxxxxxx 30,0

8,0 - 24,0

xxxxxxx 24,0

Veškeré xxxxxxxx stanovené xxxx xxxxxxxx xxxxxx x %

xxxxxxx 2,2

xxxxxxx 2,2

nestanovuje xx

nestanovuje xx

Xxxxx xxxx x %

nejvýše 3,5

xxxxxxx 3,5

nejvýše 10,0 *)

xxxxxxx 10,0 *)

Xxxxxx kyseliny xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx x %

xxxxxxxxxxx se

xxxxxxxxxxx xx

xxxxxxx 0,2

xxxxxxx 0,2
Xxxx.: *) Obsah xxxx xxxx být xxxxxxx pouze x xxxxxxxx xxxxxxx.".
33. Xxxxxxx x. 8 xxx:
"Xxxxxxx č. 8 k xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Tabulka 1 Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx všeobecně

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx x xxxxxx

Xxxxx

Chuť x xxxx

Xxxxxxxxxxx zelenina xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x mechanickým xxxxxxxxxx xxxxxxx u 20 % xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx nejvýše 20 % xxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, odpovídající zpracované xxxxxxxx, nerozpadavá, xxx xxxxx x xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx příměsí xxxxxxxxxxx původu xxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxx-xx x xxxxxxxx xxxxxxxx, nálev xxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx dužniny

xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx způsobu zpracování, xxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxx xxxxx xx xxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x 20 % obsahu xxxxx, xxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx vyrovnaný, xxxx xxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx, u řezů xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx na závadu, x feferonů xx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx do 1,5 xx xxxxxxx 5 %, u sterilovaného xxxx xxxx o xxxx xx 5 xx, bez xxxx xxxxxxx x xxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx, x sterilované xxxxxxx s xxxxxxxx xxxxx x nerovnoměrných xxxx xxxxxxx 2 %, xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxx 1 xx dlouhé, xxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, x směsí xxxxxxxxxx složky xxx xxxxxxxxxx xxxx vrstvené xxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx kombinace řezů xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx zpracování, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx zakalený použitým xxxxxxxxx

přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx vybarvených xxxxx xxxxxxx 5%, x xxxxxxxxxxx papriky xxxxxxxxxxxx nejméně 50 % řezů xxxxxxx xxxxxxx, u hrášku x xxxxxxx jednotná

přirozená, odpovídající xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx cizích příchutí x pachů, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx chuť xx mírně xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xx převládající xxxx x vůně xxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 2 Xxxxxxxxxxx xxxxxx

Výrobek

Konzistence x xxxxxx

Xxxxx

Xxxx x xxxx

Xxxxxx

xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx xxx xxxxx, bez xxxxxxxx x svraštělých xxxxx, nejméně 80 % xxxxxx x xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx délku xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx okurky xxxxxxxx o více xxx 50 %, x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx nejméně 80 % xxxxxxxxxxxx xxxx xxx stejné xxxxxxxxx, xxxxxx řezu xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxx jak 50 %, konzistence xxxxx, křehká, xxxxxxx, x řezů xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx z 5 % xxxx obsahu xxxxx

xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx výše

xxx všeobecné xxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxx 3 Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx sterilované xxxxxx celé

Xxxxx xxxxxxxx *)

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx

Okurky zakřivené

3

Xxxxxx nepravidelného tvaru

2

Xxxxxxxxx vady

3

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx

2

Zbytky xxxxxx

3

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx

1

Xxxxxxxx xxxxx

1

Xxxxxx

1

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx povolených xxxxxxxx

7
*) Xxxx.: Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx 20ti xxxxxx.
Xxxxxxx 4 Xxxxxxxxxxx xxxxxx

Výrobek

Xxxxxxxxxxx a xxxxxx

Xxxxx

Xxxx x xxxx

Sterilovaný xxxxxx

xxxx x xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx vyrovnaná, x xxxxxx xxxxxxxxx musí xxx xxxxxxx 80 % hmotnostních xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx nebo menší, xxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx, x neodloučenou slupkou, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, bez xxxxxxxxxxxx xxxxxxx anorganického xxxxxx, xxxxxxxxxxx měkká xx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxxx vyrovnaná, xxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx sedimentem xxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx

přirozená, odpovídající xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx zpracování, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxx
Xxxxxxxx: Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x hmotnostních %
1) 2 % xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxx) xxx
2) 5 % xxxxxxxxxxx, xxxxx skvrnitých zrn
3) 1 % xxxxxxx, xxxxxxxxxxx, silně xxxxxxxxxx, odbarvených, xxxxxxxxx xxx
4) 12 % úlomků, zlomků xxxxx a xxxxxxx xxxxxx, xxxx
5) 0,5 % (ale xx xxxx než 12 cm2 xxxxxx) xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 5 Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx lusky

Xxxxxxx

Vzhled x xxxxxxxxxxx

Xxxxx

Xxxx a xxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxx xxxxx vyvinuté,*) xxxxxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx zralosti, xxx stop červivosti, xxx mechanického xxxxxxxxx x poškození xxxxxx, xxxxxxxxxxx změn, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx původu, xxxx xxxx xxxxxx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx vyrovnané, řez xxxxxxxxxxxx, konzistence pevná xx xxxxx, nálev xxxx xx mírně xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx nejvýše x 2 % xxxxxxx xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx zpracovanému xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, x obalu xxxxxxxxx, bez xxxxxxx x černých skvrn

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx fazolky x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx cizích xxxxxxxx x xxxxx
*) Za nevyvinuté xxxxxxxx lusky xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx plody, xxxxx xxxx v xxxxxxxxx místě xxxxxx xxxxxxx 3 xx.
Xxxxxxxx:
1) Xxxxxxxx xxxxxxxx x sterilovaných xxxxxxxxxx xxxxx:

Xxxx xxxxxxxx

Počet xxxx xxxxxxxx x xxxxxx o xxxxxxxxx


do 500 xxxxx

501 - 1000 xxxxx

nad 1000 gramů

Xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx

5

5

10

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx

10

15

25
2) xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx
3) xxxxxxx 10 % hmotnostních xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxx polovinu xxxx xxxxxx poškození xxxxxxxxx x škůdci.
Xxxxxxx 6 Rajčatové xxxxxxx zahuštěné

Výrobek

Xxxxxx x xxxxxxxxxxx

Xxxxx

Xxxx x xxxx

Xxxxxx xxxxxxxxx

řídce xxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx), xxx xxxxxx slupek, xxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx x výjimkou xxxxxxx částic xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx

xxxxxx xxxxxxx, červená xx hnědočervená, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx technologie

xxxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxx a xxxxxxxxx surovinách, xxxxxxxxxx, xxxxx slaná, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx "xxxxx" x "xxxxx xxxxx", xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx

Rajčatová xxxx x zahuštěné rajčatové xxxxxxxx

kašovitá, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x hrubšími xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx), xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxx, bez xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx pocházejících x xxxxxx

xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx*)

xxxxxxx po xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxx xxxxx xx xxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx*)
Pozn.: *) Xxxx xx xxxxxxx xxx zředění xxxxxxx xxxxx xx 8,0 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
Tabulka 7 Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxx a xxxxxxxxxxx

Barva

Xxxx a xxxx

Xxxxxxxx chlazená xxxxxxx zelenina

xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxx , xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, loupaná xxxx xxxxxxxxx, krouhaná, xxxxxxx, xxxxxxxxxx, strouhaná, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx složek x xxxxx vyrovnaná

xxxxxxxxxxxx zpracovaným xxxxxx zeleniny x xxxxxxx xxxxxx, svěží, xxx xxxxx odlišně xxxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxxx xxxxx zpracované xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx druhům xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx".
34. X xxxxxxx x. 10 xx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx znějí:

Xxxxx skořápkové plody

Xxxxxxx oříšky

xxxxx


Xxxxxxxx ořechy (xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxx)

ve xxxxxxxx".
35. X xxxxxxx č. 12 xx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxx:

"Xxxxxxx xxxxxx

xxxxx


6,0

0,3

Xxxxxxxx xxxxxx

ve skořápce

7,0


0,1".
36. V xxxxxxx x. 13 sloupci "Xxxxxxx" xxxxx "Para xxxxxx" xxx:

"Xxxx xxxxxx

Skořápka xxxxx, xxxxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxx, na xxxx xxxx xx xxxxx nažloutlé

Xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx xxxxx".
37. X xxxxxxx č. 13 xx doplňují řádky, xxxxx xxxxx:

"Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx

Jádro xxxx xx smetanové

Xxxxxxx, xxxxxxxx

Pekanové xxxxxx

Skořápka xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, suchá, xxx mechanického xxxxxxxxx

Xxxxxxx, světle xx xxxxx xxxxx

Xxxxxxxx, příjemně xxxxxxxx, xxxxxxxx".
38. X xxxxxxx x. 14 xx xxxxx xxxx 50 xx doplňují xxxxx "xxxxx kloboučky bez xxxxx".
39. V xxxxxxx č. 14 x xxxxxxxxx xxxx "Xxxxxxxxx, které mohou xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxx a xxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx k xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx" xx xxxxx "x" xxxxxxx.
40. X xxxxxxx č. 19 xx xxxxxx xxxxxxx tabulky "xxxxxxx" xxxxxxx.
41. X xxxxxxx č. 19 xxxxxxx "xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx" řádku "bramborové xxxxxxx xxxxxxx" xx xxxxx "obsah XxXx xxxxxxx 1,5 %, xxxxxxx 2,5 %" xxxxxxx.
42. V xxxxxxx č. 19 xxxxx "xxxxxxxx konzumní xxxxxxx xxxxxxxxxxxx" xx xx xxxxx "xxxxxxxxxxxx" xxxxxx slovo "x xxxxxx".
43. X xxxxxxx x. 19 xxxxxxx "xxxxxxxxx, chemické xxxxxxxxxx" xxxxx "xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx" xx xxxxx "obsah xxxx xxxxxxx 1,5 %" xxxxxxx.
44. X xxxxxxx x. 19 xxxxxxx "xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx" xxxxx "xxxxxxxxxx xxxx vařená" xx xxxxx "obsah xxxx xxxxxxx 1,5 %" xxxxxxx.
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx vyrobené a xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx potravin podle xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxx používat xx 1. xxxx 2001.
Xx. XXX
Xxxxxxxx
Tato vyhláška xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. září 2000.
Xxxxxxx:
Ing. Xxxxx x. r.

Xxxxxxxxx
Xxxxxx předpis x. 92/2000 Xx. xxxxx xxxxxxxxx dnem 1.9.2000.
Xxxxxx předpis x. 92/2000 Sb. xxx zrušen právním xxxxxxxxx č. 157/2003 Sb. s xxxxxxxxx od 1.5.2004.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx se xxxx xxxxxx xxxxxxxxx změna xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.