Právní předpis byl sestaven k datu 30.04.2004.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.09.2000 do 30.04.2004.
Vyhláška, kterou se mění vyhláška č. 332/97 Sb., kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich
92/2000 Sb.
Přechodná ustanovení Čl. II
Účinnost Čl. III
92
XXXXXXXX
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
ze xxx 30. xxxxxx 2000,
xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x. 332/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), h), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx čerstvé xxxxx x xxxxxxxx zeleninu, xxxxxxxxxx ovoce a xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §18 písm. x), d), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx a tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, (xxxx xxx "zákon") xxx xxxxxxx xxxxx x čerstvou xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, suché xxxxxxxxxx plody, xxxxx, xxxxxxxx x výrobky x xxxx:
Xx. X
Xxxxxxxx č. 332/1997 Sb., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. a), x), x), x), j) x x) zákona x. 110/1997 Xx., x potravinách a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx a čerstvou xxxxxxxx, xxxxxxxxxx ovoce x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx skořápkové xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xx mění xxxxx:
1. V §1 xxxx. x) xx xxxxx "x xxxxxxxx" xxxxxxx.
2. V §1 písm. x) xx slova "v xxxxxxxx" xxxxxxx.
3. X §6 písmeno x) xxx:
"x) xxxxxxx xxxxxxxxxx (marmeládou, xxxxxxxxxx marmeládou, xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx, klevelou) xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx konzistence xxxx x xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx konzervačního xxxxxxxxxx, popřípadě xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx cukru, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, a případně xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, přičemž xx xxxxxx:
1. xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx roztékavé, roztíratelné xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxx,
2. xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx tuhé xxxxxxxxxxx, homogenní bez xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx,
3. xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxx xx xxxxxxxxxx kousky xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx,
4. rosolem x xxxxxxxxxx rosolem xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, s xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
5. xxxxxxx xxxxxxxxx polotuhé xx xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
6. xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx.".
4. X §6 xxxx. x) xx xx xxxxx "až xxxxxxxx konzistence" xxxxxxxx xxxxx "vyrobená x xxxxx xxxxx ovoce (xxx xxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxx, jádřinců) xxxxxxxxxxxxxx nebo obdobným xxxxxxxx,".
5. X §6 písm. i) xx xxxxx "xxxx x" xxxxxxxxx xxxxx "x xxxxxxxx x xxxxxxxxx,".
6. V §6 se xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxx x) xx u), xxxxx xxxxx:
"x) kaštanovým xxxx xxxxxxxxx kašovité xxxxxxxxxxx vyrobená x xxxxxxxxxxx protlaku x xxxxx,
x) xxxxxx xxxxx čerstvé,2) xxxxxx, xxx známek hniloby x xxxxxx, ve xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx xxxxxx x hnilobami, mechanické xxxxxxxxx) x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx; xxxxxx xx xxx xxxxxx rajčata, xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx, mrkve, xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxx xxxxxxxx), xxx. xxxx-xxxxxx x xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxx kaštanu xxxxxxx Xxxxxxxx xxxxxx,2)
x) xxxxxxxx jedlý xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxx neodstraněným endokarpem,
x) xxxxxxx xxxx (xxxxxxxx, xxxxxx) xxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx bez kůry, xxxxxx, xxxxx, xxxxx x xxxxxxxx, která xx tvořena xxxxxx xxxxx, xxxx hrubě xxxxxxxxxx xxxx rozdrceným, xxx xxxxx nebyla xxxxxxxxxx xx xxxxxxx,
x) ovocnou xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx loupaného xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxx,
x) šťávou xxxxxx xxxxx xxxx koncentrovaná xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx ovocná šťáva, xxxxxxx xx rozumí:
1. xxxxxxx xxxxxx xxxxx získaná z xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx ale xxxxxxxxxx, x xxxxxx, vůní x chutí xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx,
2. xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx šťávy xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx,
3. xxxxxxx ovocnou xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx šťávy xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx téměř veškerého xxxxxx xxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx ovoce xxxxx xxxxx x xxxxx, xxxxx s xxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxxx při xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx vodě xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx v xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx nebo xxxxxx xxxxx.".
7. X §8 xxxx. 1 xx xx xxxxx tečka xxxxxxxxx xxxxxx x doplňují xx xxxxxxx x), x) x x), xxxxx xxxxx:
"x) xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 100 gramech xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx x gramech xxxxxxxxxx xx 100 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx 20 oC x hotového výrobku x xxxxxxxxx +/- 3 refraktometrické xxxxxx,
x) xxxxxxxxxx, že x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx šťávy x červené xxxx.".
8. X §8 xxxxxxxx 2 zní:
"(2) Xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxx označovat xxxxx xxxxxx "Xxxxxxx" xxxx "Xxxxxxxx".".
9. V §8 se xx xxxxxxxx 2 vkládají xxxx odstavce 3 xx 6, které xxxxx:
"(3) Jsou-li xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxx sušením, xx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx surovin xxxxx xxxxx "sušené xxxxxxx".
(4) X výrobků, xxx xx xxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxxxx) xxxxxx xxxxx xxx 63 %, xx nutno xxxxx xxxxx "xx xxxxxxxx uchovejte xx xxxxxxxx xxxxx". Xxxxx xxxx není xxxxxxxxx xxxxxx u jednoporcových xxxxxx x x xxxxxxx, xxxxx byly xxxxxxxxxxxx přidáním xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx u xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx.
(5) X xxxxxxxxx marmelády obsahující xxxxxx kůry xxxxxxx xx vyznačí xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx.
(6) Pokud citrusová xxxxxxxxx neobsahuje kůru xxxxxxx, xx xxxxx xxxxx "xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx.".
Xxxxxxxxx odstavce 3 x 4 xx označují xxxx xxxxxxxx 7 x 8.
10. X §9 xx doplňuje xxxxxxxx 3, xxxxx xxx:
"(3) Xxxxxx xxxx xxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx x xxxxxxx ovoci nesmí xxxxxxxxxx.".
11. X §10 xx xx xxxxxxxx 1 xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx 2 xx 12, které xxxxx:
"(2) X xxxxxxxxxxx xxxxx xx xx vhodné xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxx x
x) xxxxxxx xxxxx xxxxx, nebo
x) dvou xxxx xxxx xxxxx xxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx, dýní, xxxxxx x xxxxxx.
(3) X speciálního šípkového xxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx nebo x xxxxxxxxx protlaku x šípků.
(4) X džemu xx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx směs xxxxx x xxxx x nebo protlaku x
x) xxxxxxx xxxxx xxxxx, nebo
x) xxxx nebo xxxx druhů xxxxx.
(5) X rosolu x speciálního rosolu xx do xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxxx x xxxx xxxxxxx xxxxxxxx z
x) xxxxxxx xxxxx xxxxx, nebo
x) xxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxxx rosolu x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx x neoddělujícími xx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, hroznů, xxxx, xxxxxx a xxxxxx.
(6) U xxxxxxxxx xx do xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx směs cukrů x xxxxxxxx nebo xxxxxxxx a ovocné xxxxx z
x) xxxxxxx druhu xxxxx, xxxx
x) xxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx.
(7) U xxxxxxxxx marmelády xx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx přivede xxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx produktů (xxxx, xxxxxxxx, šťávy, xxxxxxx xxxxxxxx, kůry) xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx.
(8) U xxxxxxxxxxx pyré se xx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx směs cukrů x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(9) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx uvedených v §6 xxxx. x) xxxxxx 1 xx 4 mohou být xxxxxxxx:
a) xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx mrazením,
x) xxxxxxxxxxx sušením (xxxxxxx za xxxxxxxxx xxxxx),
x) xxxxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx.
(10) Meruňky xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx v §10 xxxx. 3 xxxx xxxxxxxx mohou xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, nežli xx xxxxxxxxxx xxxxxx.
(11) Xxxxxxxxx kůra xxxx xxx xxxxxxxxxxxx x nálevu.
(12) xX x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,0.".
Xxxxxxxxx xxxxxxxx 2, 3 a 4 xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx 13, 14 x 15.
12. V §11 xxxx. 1 se xxxxx "xxxxxxx xxxxxxx 20 xX x" xxxxxxx.
13. X §11 xxxx. 3 xx slovo "až" xxxxxxxxx slovem "xx".
14. X §12 xxxx. x) xx xx xxxxx "xxxxx xxxxxxxx" vkládají xxxxx "xxxxxx xxxx".
15. X §12 xxxx. x) xx xx xxxxx "použitých xxxxxxx" xxxxxxxx xxxxx "xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (bez xxxxxx, xxxxx) xxxxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx procesem,".
16. X §14 písm. x) xx xx xxxxx "xxxxxxxx" xxxxxxxx xxxxx "xxx §3 xxxx. x) xxxx xxxxxxxx".
17. V §14 xxxx. c) xx slovo "a)" xxxxxxx.
18. V §14 xx xxxxxxx x) zrušuje.
19. X §15 odst. 1 se xxxxx "xxxxxxx 1" xxxxxxx.
20. V §15 xx xxxxxxxx xxxxxxxx 3, xxxxx xxx:
"(3) Xxxxxx xxxx xxxx xxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx u xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx.".
21. X §18 xxxxxxx x) xxx:
"x) suchými xxxxxxxxxxxx plody xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxx písmeny x) xx x) x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx ve xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx,".
22. X §18 xxxxxxx e) xxx:
"e) pistáciovými xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx pistácie pravé,".
23. X §18 xxxxxxx x) zní:
"x) xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx západního,".
24. X §18 písmeno x) xxx:
"x) xxxx xxxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxxx) xxxxxx juvie xxxxxxx,".
25. X §18 xxxxxxx j) xxx:
"x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx,".
26. X §18 písmeno x) xxx:
"x) xxxxxxxxxx xxxxxx suché xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx,".
Dosavadní xxxxxxx x) a x) xx označují xxxx písmena x) x m).
27. X §20 písm. x) xx za xxxxx "podskupiny" xxxxxxxx xxxxx "x xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx".
28. X příloze x. 1 se x xxxxx "xxxxxxx xxxxxxxx" xx sloupci xxxxxxx "dužnaté výhonky" xxxxxxx slovo "dužnaté" x x druhu "xxxxxxx xxxxx" x "xxxxxxx xxxxxxxx" xx xx sloupci podskupina xx xxxxx "xxxxx" xxxxxxxx xxxxx "xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx".
29. Příloha č. 3 zní:
"Příloha x. 3 k xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx | Xxxxx xxxxx v x xxxxxxx | Xxxxxxxx |
Marmelády xxxxxxxxx x xxxx x) xxxxxxxxxxxx - jahodová ostružinová xxxxxxxxxx - xxxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxx meruňková z xxxx b) dvoudruhové x toho c) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx směs xx použití xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx | 500 400 200 700 500 1&xxxx;000 450 | X toho xxx. 75 x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx X toho max. 75 % jablečné xxxxxx |
z xxxx x černého xxxxxx, xxxxx, kdoulí, xxxxx ze xxxxxxx x xxxx-xxxxxx x xxxxx xxxxxxx Džemy xxxxxxxxx x xxxx z xxxxxxx xxxxxx, malin, xxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx x xxxx-xxxxxx x xxxxx xxxxxxx Xxxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) všeobecně z xxxx x černého xxxxxx, xxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx x xxxx-xxxxxx x plodů mučenky Xxxxxx xxxxxxxxx x xxxx x xxxxxxx rybízu, šípků, xxxxxx, xxxxx xx zázvoru x kešu-jablka x plodů mučenky | 350 250 230 80 350 250 150 160 60 450 350 250 230 80 350 250 150 160 60 | |
Slazená xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxx švestková xxxxxxx x jablky Slazená xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx Xxxxxxx xxxxxxxx povidla Xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx Kaštanové xxxx | 1700 2200 3200 3000 1500 730 640 380 | X xxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, švestkový lekvar x xxxx ze xxxxxxxx xxxxxxx Xxxxx xxxxxx sušiny xx xxxxxxx nejméně 75 % Podíl xxxxxx xxxxxx x hrušek xxxxxxx 30 % Xxxxx ovoce vnesen xxxxxxxxxx xxxxxxxxx". |
30. Příloha č. 5 zní:
"Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx
Xxxxxxx 1 Xxxxxxx, ovocné xxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx
Výrobek | Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x % | Xxxxxxxx (xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx) x % | Xxxxx v % |
xxxxxxx | xxxxxxx 48 | 0,3 - 2,5 | |
xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx džemy xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx slazená xxxxxxx xxxxxx nízkoenergetické (xxxxxxxxxxx) džemy, xxxxxxxxx x xxxxxx klevely | xxxxxxx 60 xxxxxxx 60 xxxxxxx 60 xxxxxxx 60 xxxxxxx 50 xxxxxxx 50 xxxxxxx 60 xxxxxxx 60 xxxxxxx 40 xxxxxxx 38 | 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 | xxxxxxx 0,01 nejvýše 0,04 nejvýše 0,01 xxxxxxx 0,04 xxxxxxx 0,01 xxxxxxx 0,04 xxxxxxx 0,01 |
ovocné xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx | 7 - 15 xxxxxxx 29 | 0,6 - 2,5 0,6 - 2,5 | |
xxxxxxxxxx ovoce | xxxxxxx 70 | xxxxxxxx se |
Xxxxxxx 2 Xxxxx x xxxx
Xxxxxxx | Xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx % xxxxxxx | Xxxxxxxx ovoce z xxxxxxx hmotnosti x % xxxxxxx | Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx v % nejméně |
xxxxxx bowle | 13 | 45 | 18 |
x skleněném xxxxx | 13 | 45 | 18 |
x xxxxxxxxx xxxxx | 13 | 22 | 18 |
xxxxxxxxxx xxxxx | 13 | xxxxxxxx xx | 20 |
xxxxx x xxxx | 20 | xxxxxxxx xx | xxxxxxxx xx |
Xxxxxxxx požadavky
Xxxxxxx 3 Ovocné pomazánky
Xxxxxxx | Konzistence x vzhled | Xxxxx | Vůně x xxxx |
Xxxxxxxxx | xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx tuhá, xxx xxxxxx příměsí, xx povrchu xxxxxx | odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, směsi xxxxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx kyselá, xxx cizích xxxxxxxx x xxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxxxx, x xxxxxx xxxx xxxxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx |
Džem | xxxxxxxxxx xx mírně xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, s xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx částí, xxx xxxxxx xxxxxxx | odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx |
Xxxxx | xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxxxxxx, vzhled xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx x citrusového xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx s xxxxxx parenchymatického xxxxxxx | odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxx, harmonicky xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x pachů |
Xxxxxxx | xxxxxxxx až xxxx x hrubšími xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx pecek x xxxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxxxxxx xx černá, xxxxxxxx xxxx jablečná xxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce, xxxxxxx, xxxxxx, navinulá, xxx cizích příchutí x xxxxx |
Xxxxxxx | xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xx xxxxxxxxxx xxxxxxx částmi xxxxx | odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx |
Xxxxxxxx:
V xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx odchylky:
Druh xxxxxxxx | Xxxxx xxxx odchylek x xxxxxx x xxxxxxxxx | ||
do 500 xxxxx | 501 - 1000 xxxxx | xxx 1000 xxxxx | |
xxxxxxxxxx rostlinných příměsí (xxxxx části rostlin xxxxxxxxxxxxxx ovoce včetně xxxxxxxx listů o xxxxx nad 5 xx2, xxxxxx xxxxxx xxx 10 mm) | 2 | 3 | 4 |
xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx (xxxxx při xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx surovin) | 1 | 2 | 3 |
zlomky xxxxx (xxxxx než polovina xxxxx) | 2 | 3 | 4 |
xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx jeho xxxxx | 5 | 7 | 10 |
Tabulka 4 Kompoty
Výrobek | Xxxxxxxxxxx a xxxxxx | Xxxxx | Chuť x xxxx |
Xxxxxxx xxxxxxxxx | Ovoce xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx deformací xxxxx, bez xxxxxx xxxxxx a kališních xxxxxx, u xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxx zbytků xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxx plodů xxxxxxxx xx měkká, x xxxxx vyrovnaná, xxxxx čirý xx xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx x xxxxxxxxx | xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, odpovídající použitému xxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxx xxxxxxxx xxxxxx) |
Xxxxxxx x xxxxxx xxxxx | Xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx jádřincem, x xxxxxxx xxxx odpeckované, xxxxxxx x xxxxxx x se xxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, které xx po xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx z xxxxxx x xxxxxxx xxxx zachovat xxxxxxxx, xxxxx x kompotů x loupaného xxxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx x brusinek x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu ovoce x xxxxxxx xxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu ovoce x xxxxxxx xxxxxxxxxx |
Kompoty x xxxxxxxx plodů | Xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx pecek xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx na přibližně xxxxxx půlky, xxxxx xxxx xx mírně xxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx |
Xxxxxxx x čtvrcených nebo xxxxxxxxxxx plodů | Xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx pecek xxxx jádřinců, xxxxxx xx xxxxx nebo xxxx dílů xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx |
Kompoty x kostkovaných xx xxxxx xxxxxxxx plodů | Xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xx xxxxx krychle xxxx kvádru stejné xxxxxxxxx, xxxx xx xxxxxx, xxxx xx xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx roztřepené xxxx, xxxxx xxxx xx mírně zakalený | přirozená, odpovídající xxxxxxxxx druhu xxxxx x xxxxxxx zpracování | xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx |
Xxxxxxx smíšené | Xxxxx xxxx x/xxxx xxxxxx, složky xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, nálev xxxx až xxxxx xxxxxxxx, nezabarvený | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitým druhům xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxx:
Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx požadavků xx xxxxxxx:
x) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx nálevu.
b) Xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx plodů xxxxxxxxx, xx zbytky xxxxxxx x stopek x xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx.
x) Nejvýše 5 % hmotnostních xxxxx xxxxxxxxxxx u xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
x)
Xxxx odchylky | Xxxxx xxxx odchylek x xxxxxx o xxxxxxxxx | ||
xx 500 xxxxx | 501 - 1000 xxxxx | xxx 1000 xxxxx | |
Xxxxxx xxxxxx x stopek x xxxxxxx x lesních xxxxx | 5 | 7 | 10 |
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx středů xxxxx x kompotů x xxxxx | 5 | 7 | 10 |
x) Vykrystalizované xxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx u kompotů x hroznů xxxx xxxxx.
x) Síťovité xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx povrchové xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx ovoce (xxxxxxx, slívy, xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx).
x) Xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
h) Mírně xxxxxxxxx xxxxxx u xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
x) Xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx xxxxx nevyzrálých x xxxxxxx x xxxxxxx x dřínků.
x) Xxxxxxx 20 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x nejvýše 5 % hmotnostních xxxxx xxxxxxxx u xxxxxxx x plodů xxxxxxxx.
x) Xxxxxxx 300 mg/kg celkového xxxxxx minerálních xxxxxxxx x xxxxxxxxxx kompotu.
x) U xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx barevným xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxx.
m) Xxxxxxxxx xxxx, otlaky x xxxxx po xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx 20 % xxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx.
Tabulka 5 Xxxxxxxx chlazené xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxx | Xxxxxxxxxxx a xxxxxx | Barva | Xxxx a xxxx |
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx | Xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx, bez xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx stopek, xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, zbavené jádřinců, x xxxxxxx nebo xxx xxxxx, loupané xxxx neloupané, xxxx xxxx xxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx jednotlivých složek x xxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx druhům ovoce | přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx ovoce, xxx xxxxxx příchutí x pachů". |
31. X xxxxxxx x. 6 xx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx zní:
"xxxxxxxx x xxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxx". |
32. Xxxxxxx č. 7 xxx:
"Xxxxxxx č. 7 k xxxxxxxx x. 332/1997 Sb.
Xxxxxxxxx a chemické xxxxxxxxx xx jakost
X) Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx obecně
1. Xxxxx není xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxx znečišťujících xxxxxxxxxxx xxxxxxx pocházejících z xxxx x konzervovaných xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 0,08 %.
2. Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx konzervovaných zeleninových xxxxxxx činí xxxxxxx 1,5 %.
X) Xxxxxxxxxxx zeleninové výrobky
1. Xxxxxxxx výrobku, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx octové xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxxx 2 %.
2. Sterilovaný xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 1,5 % xxxx.
X) Xxxxxx kvašená (xxxxxx) xxxxxxxx
1. xX xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,1.
2. Xxxxxx kvašená (kysaná) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 0,8 % kyseliny xxxxxx, xxxxxxx 0,6 % těkavých xxxxxxx x xxxxxxx 1,5 % xxxxxxx. Xxxx xxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxxxxx ve xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxx.
3. Xxxxxx xxxxxxx (kysaná) xxxxxxxx xxxxx obsahovat xxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxx) ani xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx).
4. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx obsahuje xxxxxxx 2,2 % xxxx.
D) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zelenina
1. xX xxxxxxxx konzervované xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,1.
E) Xxxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxx xxx obsahuje xxxxxxx 12 % xxxx.
2. Sušená xxxxxx xxxxxxxx nejvýše 14 % xxxx.
3. Ostatní xxxxxx xxxxxxxx včetně xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx obsahuje xxxxxxx 13 % xxxx.
4. Xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx mleté xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 0,3 % xxxxxxxxxxxx xxxxx (xx. xxxxx popele, xxxxxxxxxxxxx x xxxxx 10 % xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx).
X) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxxxxxx protlaky xxxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx obsahují xxxxxxx 7 % sušiny, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx.
2. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 32 % xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx překročit 28 %, x česnekového xxxxxxxx 55 %.
3. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx x koncentraci 8 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx 60 mg/kg xxxxxxxxxxxxx minerálních xxxxxxxx.
4. X kečupů xxxxxxxxxxxx nejméně 25 % xxxxxx stanovené xxxxxxxxxxxxxxxx musí xxxxxxx 7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx vnesená xxxxxxxxxx surovinou.
5. X xxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxx, Xxxxx, Speciál x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 30 % xxxx činit xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx rajčatovou xxxxxxxxx.
6. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx obsahují xxxxxxx 10,0 % xxxx.
7. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx v tabulce 1.
Xxxxxxx 1
Xxxxxx | Kečupy "Xxxxx", "Xxxxx", "Xxxxxxx" | Xxxxxxxxx xxxx | Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx | |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x % | xxxxxxx 25,0 | xxxxxxx 30,0 | 8,0 - 24,0 | nejméně 24,0 |
Xxxxxxx xxxxxxxx stanovené jako xxxxxxxx xxxxxx v % | xxxxxxx 2,2 | xxxxxxx 2,2 | nestanovuje xx | xxxxxxxxxxx xx |
Xxxxx xxxx v % | nejvýše 3,5 | xxxxxxx 3,5 | xxxxxxx 10,0 *) | xxxxxxx 10,0 *) |
Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx x % | xxxxxxxxxxx se | xxxxxxxxxxx xx | xxxxxxx 0,2 | xxxxxxx 0,2 |
Xxxx.: *) Xxxxx xxxx xxxx být xxxxxxx pouze u xxxxxxxx xxxxxxx.".
33. Xxxxxxx x. 8 xxx:
"Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx
Xxxxxxx 1 Xxxxxxxxxxx zelenina xxxxxxxxx
Xxxxxxx | Xxxxxxxxxxx x xxxxxx | Xxxxx | Xxxx x xxxx |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx celá xxxxxxxxx | zelenina xxxxxx, s xxxxxxxxxxx xxxxxxx x mechanickým xxxxxxxxxx xxxxxxx x 20 % xxxx, xxxxxxxxxx vyrovnaná, x xxxxxxxxx a velikostními xxxxxxxxxx xxxxxxx 20 % xxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx až xxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxx xxxxx, bez xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx částí, xxx cizích příměsí xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx, zbytků slupek, xxx-xx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx x uvolněnými xxxxxxxxx xxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx zelenině x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx | xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx chuť x xxxx xxxxx ze xxxxxx |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx dělená x xxxxx všeobecně | xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx u 20 % xxxxxx xxxxx, xxxx xxxx xxxxxxxxxx, velikostně xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx, u řezů xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx, x xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx do 1,5 xx xxxxxxx 5 %, x xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx o xxxx xx 5 xx, bez xxxx xxxxxxx a řezů xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 2 %, hrášek x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxx 1 xx dlouhé, xxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx buď xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxx řezů xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, konzistence vyrovnaná, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx opalizující nebo xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx zakalený použitým xxxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx zpracování, x xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx bílá xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, x sterilované xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx nejvýše 5%, x sterilované xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx 50 % xxxx xxxxxxx xxxxxxx, x hrášku x fazolek jednotná | přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x pachů, x xxxxxxxxxxx papriky xxxx xx xxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx a vůně xxxxx xx xxxxxx |
Xxxxxxx 2 Xxxxxxxxxxx xxxxxx
Výrobek | Konzistence x xxxxxx | Xxxxx | Xxxx x xxxx |
Okurky | xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx xxx xxxxx, xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx 80 % okurek x xxxxx musí xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx délku, xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx okurky xxxxxxxx x xxxx xxx 50 %, x okurkových řezů xxxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx xxxx xxx stejné xxxxxxxxx, xxxxxx řezu xxxx xxxxxxxxx nesmí překročit xxxxxx xxxx nejmenšího x xxxx xxx 50 %, xxxxxxxxxxx xxxxx, křehká, xxxxxxx, x xxxx xxxxx x vypadlými semeny xxxxxxx x 5 % xxxx obsahu xxxxx | xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx | viz všeobecné xxxxxxxxx xxxx |
Xxxxxxx 3 Xxxxxxxx xxxxxxxx xx smyslových xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx celé
Xxxxx xxxxxxxx *) | Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxx |
Xxxxxx zakřivené | 3 |
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx | 2 |
Xxxxxxxxx vady | 3 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx | 2 |
Zbytky xxxxxx | 3 |
Xxxxxxxx konzistence | 1 |
Nevhodná xxxxx | 1 |
Xxxxxx | 1 |
Celkové xxxxxxxx xxxxxx povolených xxxxxxxx | 7 |
*) Xxxx.: Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx 20ti xxxxxx.
Tabulka 4 Xxxxxxxxxxx hrášek
Xxxxxxx | Konzistence x xxxxxx | Barva | Xxxx x xxxx |
Sterilovaný xxxxxx | xxxx x xxxxxx zralosti, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx 80 % hmotnostních deklarované xxxxxxxxx xxxx menší, xxx xxxx xxxxxxxxxx x napadení xxxxxxxxx, x neodloučenou slupkou, xxx cizích xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx příměsí anorganického xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx křehká, x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx mírně xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxx | přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx černých x xxxxxxx xxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhu xxxxxx x způsobu xxxxxxxxxx, xxx cizích xxxxxxxx x xxxx |
Xxxxxxxx: Povolené xxxxxxxx xxxxxxxx x sterilovaného xxxxxx v xxxxxxxxxxxx %
1) 2 % odlišně xxxxxxxxxx (xxxxxxxx) zrn
2) 5 % poškozených, xxxxx xxxxxxxxxx zrn
3) 1 % xxxxxxx, svraštělých, silně xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, červivých xxx
4) 12 % úlomků, zlomků xxxxx a xxxxxxx xxxxxx, xxxx
5) 0,5 % (ale xx více xxx 12 xx2 xxxxxx) xxxxxx rostlinného materiálu.
Xxxxxxx 5 Sterilované xxxxxxxx xxxxx
Xxxxxxx | Xxxxxx x xxxxxxxxxxx | Barva | Xxxx x xxxx |
Sterilované xxxxxxxx lusky | xxxxxxxx xxxxx vyvinuté,*) xxxxxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx x mléčné zralosti, xxx stop xxxxxxxxxx, xxx mechanického xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx změn, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx, bez xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx cizích xxxxxxx rostlinného xxxxxx, xxxx nebo příčně xxxxxx, x obalu xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx, konzistence xxxxx xx měkká, nálev xxxx xx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx nejvýše x 2 % xxxxxxx xxxxxx obalu | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx a způsobu xxxxxxxxxx, v obalu xxxxxxxxx, bez xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx | přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx fazolky x způsobu xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx příchutí x xxxxx |
*) Xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx plody, xxxxx xxxx v xxxxxxxxx místě průměr xxxxxxx 3 mm.
Xxxxxxxx:
1) Xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx lusků:
Xxxx xxxxxxxx | Počet xxxx xxxxxxxx v xxxxxx o xxxxxxxxx | ||
do 500 xxxxx | 501 - 1000 xxxxx | xxx 1000 xxxxx | |
Xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 5 | 10 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx | 10 | 15 | 25 |
2) xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx
3) xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx poškozených, x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx poškození xxxxxxxxx a xxxxxx.
Xxxxxxx 6 Xxxxxxxxx xxxxxxx zahuštěné
Xxxxxxx | Xxxxxx a xxxxxxxxxxx | Xxxxx | Xxxx a xxxx |
Xxxxxx xxxxxxxxx | řídce xxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, případně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx), xxx xxxxxx slupek, semen x xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx x výjimkou xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx | xxxxxx xxxxxxx, červená xx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx částic xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx technologie | přirozená, výrazná xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxx u xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx "xxxxx" x "velmi xxxxx", bez cizích xxxxxxxx x pachů |
Xxxxxxxxx xxxx x zahuštěné xxxxxxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, případně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx), xxx xxxxxx slupek, xxxxx x xxxxxx částí xxxxxx, bez černých xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx částic xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx | xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx*) | xxxxxxx po xxxxxxxxx x použitých xxxxxxxxx, harmonicky nasládlá, xxxxxxx, xxxxx slaná xx xxxxx, bez xxxxxx příchutí a xxxxx*) |
Pozn.: *) Znak xx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx na 8,0 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
Tabulka 7 Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx | Xxxxxx a xxxxxxxxxxx | Xxxxx | Xxxx a vůně |
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxx , xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, kostkovaná, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x obalu xxxxxxxxx | odpovídající xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx úpravy, svěží, xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx zpracované xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, svěží, xxx xxxxxx příchutí x xxxxx". |
34. X příloze č. 10 xx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxx:
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx | Piniové oříšky | jádra |
Xxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxx) | ve xxxxxxxx". |
35. X příloze x. 12 xx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxx:
"Xxxxxxx xxxxxx | xxxxx | 6,0 | 0,3 | |
Xxxxxxxx xxxxxx | xx skořápce | 7,0 | 0,1". |
36. X xxxxxxx x. 13 xxxxxxx "Xxxxxxx" xxxxx "Xxxx xxxxxx" xxx:
"Xxxx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx | Xxxxx xxxxxxxxx, na xxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxx | Xxxxxxxx, xxxxxxx tuková, xxx xxxxx xxxxx". |
37. X xxxxxxx x. 13 xx doplňují xxxxx, xxxxx znějí:
"Xxxxx xxxxxxxxx oříšků | Xxxxx dobře xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx | Xxxxx xxxx xx smetanové | Xxxxxxx, xxxxxxxx |
Xxxxxxxx xxxxxx | Skořápka xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx poškození | Xxxxxxx, světle xx xxxxx xxxxx | Xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, nasládlá". |
38. V xxxxxxx x. 14 na xxxxx xxxx 50 xx xxxxxxxx slova "xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx".
39. V xxxxxxx x. 14 x xxxxxxxxx xxxx "Xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxx xxxxxxx pouze x xxxxxx x xxx xxxxx průmyslové xxxxxxxxxx k potravinářským xxxxxx" se xxxxx "x" zrušuje.
40. X příloze x. 19 se xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx "xxxxxxx" xxxxxxx.
41. X xxxxxxx č. 19 xxxxxxx "fyzikální, xxxxxxxx xxxxxxxxxx" řádku "bramborové xxxxxxx smažené" se xxxxx "obsah XxXx xxxxxxx 1,5 %, xxxxxxx 2,5 %" xxxxxxx.
42. X xxxxxxx x. 19 xxxxx "brambory konzumní xxxxxxx konzervované" xx xx xxxxx "xxxxxxxxxxxx" xxxxxx slovo "x xxxxxx".
43. X xxxxxxx x. 19 xxxxxxx "fyzikální, xxxxxxxx xxxxxxxxxx" xxxxx "bramborové xxxxxxx předsmažené" xx xxxxx "xxxxx xxxx xxxxxxx 1,5 %" xxxxxxx.
44. V xxxxxxx x. 19 xxxxxxx "xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx" xxxxx "bramborová xxxx xxxxxx" xx xxxxx "xxxxx xxxx xxxxxxx 1,5 %" xxxxxxx.
Xx. II
Xxxxxxxxx ustanovení
(1) Xxxxxxxxx vyrobené a xxxxxxx xx oběhu xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx potravin xxxxx xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxx používat do 1. xxxx 2001.
Xx. III
Xxxxxxxx
Tato xxxxxxxx xxxxxx účinnosti xxxx 1. xxxx 2000.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxxxx v. x.
Xxxxxxxxx
Xxxxxx předpis č. 92/2000 Sb. nabyl xxxxxxxxx xxxx 1.9.2000.
Právní xxxxxxx x. 92/2000 Xx. xxx xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 157/2003 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.5.2004.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.