Právní předpis byl sestaven k datu 30.04.2004.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.09.2000 do 30.04.2004.
Vyhláška, kterou se mění vyhláška č. 332/97 Sb., kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich
92/2000 Sb.
Přechodná ustanovení Čl. II
Účinnost Čl. III
92
XXXXXXXX
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
ze xxx 30. března 2000,
kterou xx xxxx xxxxxxxx Ministerstva xxxxxxxxxxx x. 332/1997 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx č. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx a tabákových xxxxxxxxx a o xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxxxx ovoce x xxxxxxxx zeleninu, xxxxxxxxxx ovoce x xxxxxxxxxxx zeleninu, suché xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx
Xxxxxxxxxxxx zemědělství stanoví xxxxx §18 xxxx. x), x), h), x), x) a x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, (xxxx jen "xxxxx") xxx xxxxxxx ovoce x xxxxxxxx zeleninu, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx zeleninu, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, houby, xxxxxxxx x xxxxxxx x nich:
Čl. X
Xxxxxxxx č. 332/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), i), j) x k) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně a xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, zpracované xxxxx x zpracovanou xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, brambory x xxxxxxx x xxxx, xx xxxx xxxxx:
1. X §1 xxxx. x) se xxxxx "x původním" xxxxxxx.
2. X §1 xxxx. x) xx xxxxx "x xxxxxxxx" zrušují.
3. X §6 xxxxxxx x) xxx:
"x) xxxxxxx pomazánkou (xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, džemem, xxxxxxx, povidly, xxxxxxxx) xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxx nebo x kousky xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx obsahu xxxx nebo xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxx, rosolotvorných xxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxxxx se xxxxxx:
1. džemem x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxxxx ovoce nebo xxxx xxxxx,
2. xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx tuhé xxxxxxxxxxx, homogenní bez xxxxxxxxxx xxxxxx ovocné xxxxx,
3. xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx potravina rosolovité, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx nebo xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx kůry xxxxxxx,
4. xxxxxxx x xxxxxxxxxx rosolem potravina xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, roztíratelné xxxxxxxxxxx, xxxx nebo xxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxx matná, x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
5. xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx konzistence s xxxxxxx až xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
6. klevelou xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx konzistence xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx dužniny xxxxx.".
4. X §6 xxxx. x) se xx xxxxx "xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx" xxxxxxxx xxxxx "vyrobená z xxxxx xxxxx xxxxx (xxx xxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx) xxxxxxxxxxxxxx xxxx obdobným xxxxxxxx,".
5. X §6 xxxx. x) xx slova "nebo x" xxxxxxxxx xxxxx "x případně s xxxxxxxxx,".
6. V §6 xx na xxxxx xxxxx nahrazuje xxxxxx x doplňují xx xxxxxxx x) xx x), xxxxx xxxxx:
"l) xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx,
m) ovocem xxxxx xxxxxxx,2) xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xx xxxxxx technologické xxxxxxxx, xxxxxxxx, zbavené xxxxxxx xxxxxx (napadení xxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx) x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx; xxxxxx se xxx rozumí rajčata, xxxxx části lodyh xxxxxxxxx, mrkve, xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxx xxxxxxxx), xxx. xxxx-xxxxxx x xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxx kaštanu xxxxxxx Xxxxxxxx xxxxxx,2)
x) xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx zázvoru,
x) xxxxxxxxxx kůrou xxxx xxxxxxxxxxx ovoce, xxxxxxxx, s xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxx (xxxxxxxx, xxxxxx) jedlá xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx bez xxxx, xxxxxx, jader, pecek x xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxx hrubě xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx ovoce, xxx oddělení šťávy,
x) xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx šťáva, xxxxxxx se xxxxxx:
1. xxxxxxx šťávou xxxxx xxxxxxx z xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx, x barvou, xxxx x chutí xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx,
2. xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x ovocné xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx specifického xxxxxx xxxx,
3. xxxxxxx xxxxxxx šťávou xxxxxxx xxxxxxx z xxxxxx xxxxx fyzikálním xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx ovoce xxxxx xxxxx z xxxxx, který s xxxxxxx xx xxxxxx xxxxx vzniklé xxx xxxxxx zpracování xxxxxxxx xxxxxxx ve xxxx xxxxxxxxx složky xxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x kterémkoliv xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx.".
7. X §8 xxxx. 1 se xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxx d), x) x x), xxxxx xxxxx:
"x) xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx obsažených ve 100 xxxxxxx xxxxxxx,
x) množství cukru x xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 100 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx refraktometricky xxx 20 xX x hotového xxxxxxx x xxxxxxxxx +/- 3 xxxxxxxxxxxxxxxx stupně,
x) xxxxxxxxxx, že x přibarvení xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx x červené xxxx.".
8. X §8 xxxxxxxx 2 zní:
"(2) Xxxxxx bobule xxxxxx xxxx vinné xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx "Rozinky" xxxx "Xxxxxxxx".".
9. X §8 se za xxxxxxxx 2 xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx 3 xx 6, xxxxx xxxxx:
"(3) Xxxx-xx xxx výrobu xxxxx xxxxxxx pouze meruňky xxxxxx jinak než xxxxxxxxxxx xxxxxxx, je xxxxx ve výčtu xxxxxxxxx xxxxxxx uvést xxxxx "xxxxxx meruňky".
(4) U xxxxxxx, xxx xx xxxxx xxxxxxxxx (refraktometrické) sušiny xxxxx xxx 63 %, xx xxxxx xxxxx xxxxx "xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx". Xxxxx xxxx není xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x x xxxxxxx, které xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx ošetřených konzervačními xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx.
(5) X xxxxxxxxx marmelády obsahující xxxxxx xxxx citrusu xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx kůry.
(6) Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx kůru xxxxxxx, je nutno xxxxx "xxxxxxxxxx kůru xxxxxxx.".
Dosavadní xxxxxxxx 3 x 4 xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx 7 a 8.
10. X §9 xx xxxxxxxx xxxxxxxx 3, xxxxx xxx:
"(3) Xxxxxx xxxx nebo xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx x xxxxxxx ovoci nesmí xxxxxxxxxx.".
11. X §10 xx za xxxxxxxx 1 vkládají xxxx xxxxxxxx 2 xx 12, xxxxx xxxxx:
"(2) X xxxxxxxxxxx xxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx přivede směs xxxxx x drtě x
x) jednoho xxxxx xxxxx, nebo
x) xxxx xxxx xxxx druhů ovoce, x výjimkou jablek, xxxxxx, švestek s xxxxxxxxxxxxxx xx peckami, xxxxxxx, vodních melounů, xxxxxx, xxxx, okurek x xxxxxx.
(3) X xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx se xx xxxxxx rosolovité konzistence xxxxxxx xxxx cukrů x xxxx x xxxxxxxxx protlaku xxxx x šípkového xxxxxxxx x xxxxx.
(4) X xxxxx se xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx a xxxx x xxxx xxxxxxxx x
a) xxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxx
x) xxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx.
(5) X xxxxxx x xxxxxxxxxxx rosolu xx do xxxxxx xxxxxxxxxx konzistence xxxxxxx xxxx cukrů x xxxxx x xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x
x) xxxxxxx druhu xxxxx, xxxx
b) xxxx xxxx xxxx xxxxx ovoce, x xxxxxxxxxxx xxxxxx s xxxxxxxx xxxxxx, hrušek, xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx melounů, xxxxxx, xxxx, okurek x xxxxxx.
(6) X xxxxxxxxx xx do xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx cukrů x protlaku xxxx xxxxxxxx a ovocné xxxxx x
x) xxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxx
b) xxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx.
(7) X xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xx vhodné xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx (xxxx, protlaku, xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, kůry) xxxxxxxxx z xxxxxxxxxxx xxxxx.
(8) U xxxxxxxxxxx xxxx se xx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(9) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx uvedených x §6 xxxx. x) xxxxxx 1 xx 4 mohou být xxxxxxxx:
a) xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx mrazením,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx),
x) zahušťováním xx míry xxxxxxxxx xxxxx.
(10) Meruňky xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx x §10 xxxx. 3 xxxx xxxxxxxx xxxxx být xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xx sublimační xxxxxx.
(11) Xxxxxxxxx xxxx xxxx být xxxxxxxxxxxx x xxxxxx.
(12) xX u kompotů xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,0.".
Dosavadní xxxxxxxx 2, 3 x 4 xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx 13, 14 x 15.
12. X §11 xxxx. 1 xx xxxxx "xxxxxxx nejvýše 20 oC a" xxxxxxx.
13. V §11 odst. 3 xx xxxxx "až" xxxxxxxxx slovem "xx".
14. X §12 xxxx. a) xx xx xxxxx "xxxxx xxxxxxxx" vkládají xxxxx "xxxxxx xxxx".
15. X §12 xxxx. x) xx xx xxxxx "použitých xxxxxxx" xxxxxxxx slova "xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (bez slupek, xxxxx) propasírováním nebo xxxxxxxx xxxxxxxx,".
16. X §14 xxxx. x) xx xx xxxxx "xxxxxxxx" xxxxxxxx xxxxx "xxx §3 xxxx. x) této xxxxxxxx".
17. V §14 xxxx. x) xx xxxxx "x)" xxxxxxx.
18. V §14 xx xxxxxxx x) zrušuje.
19. X §15 xxxx. 1 se xxxxx "xxxxxxx 1" zrušují.
20. V §15 xx doplňuje xxxxxxxx 3, xxxxx zní:
"(3) Xxxxxx xxxx xxxx xxxxx x xxxxxxxxxx stadiu vývoje xx x xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxx zeleniny xxxxx xxxxxxxxxx.".
21. V §18 písmeno a) xxx:
"a) xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx plody xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx x) xx x) x xxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxx jako xxxxx,".
22. X §18 xxxxxxx x) xxx:
"e) xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx,".
23. V §18 xxxxxxx f) zní:
"x) jádry xxxx xxxxxx xxxxxx plodů xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,".
24. X §18 xxxxxxx x) zní:
"x) xxxx xxxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxxx) xxxxxx juvie xxxxxxx,".
25. V §18 písmeno x) xxx:
"x) xxxxxxxxx xxxxxx semena borovice xxxxx,".
26. X §18 xxxxxxx k) xxx:
"k) pekanovými xxxxxx suché plody xxxxxxxxx xxxxxxxxxx,".
Xxxxxxxxx xxxxxxx j) x x) se označují xxxx xxxxxxx l) x m).
27. X §20 xxxx. x) xx za xxxxx "xxxxxxxxxx" xxxxxxxx xxxxx "x kokosových xxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů, xxxxx názvem podskupiny".
28. X příloze x. 1 xx x xxxxx "čerstvá xxxxxxxx" xx sloupci xxxxxxx "dužnaté xxxxxxx" xxxxxxx xxxxx "xxxxxxx" x x xxxxx "xxxxxxx ovoce" x "xxxxxxx xxxxxxxx" xx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx "normy" xxxxxxxx xxxxx "xxxx xxxxxxx botanického názvu".
29. Xxxxxxx č. 3 xxx:
"Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx | Xxxxx ovoce x x xxxxxxx | Xxxxxxxx |
Marmelády xxxxxxxxx x xxxx x) xxxxxxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx - xxxxxxxxx - xxxxxxxx jablečná meruňková x xxxx x) dvoudruhové x xxxx c) xxxxxxxxxxx marmeládová směs xx xxxxxxx jablek xxxx základní xxxxxxxx Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx | 500 400 200 700 500 1&xxxx;000 450 | X xxxx xxx. 75 x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx X xxxx xxx. 75 % xxxxxxxx xxxxxx |
z xxxx z xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, kdoulí, xxxxx xx xxxxxxx z xxxx-xxxxxx x xxxxx xxxxxxx Xxxxx xxxxxxxxx x xxxx x černého xxxxxx, malin, xxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx z xxxx-xxxxxx x xxxxx xxxxxxx Rosoly xxxxxxxx (Xxxxx) všeobecně z xxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, kdoulí xx zázvoru x xxxx-xxxxxx x plodů xxxxxxx Xxxxxx xxxxxxxxx x toho x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x xxxx-xxxxxx x xxxxx mučenky | 350 250 230 80 350 250 150 160 60 450 350 250 230 80 350 250 150 160 60 | |
Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxx Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxx Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx jahodová Xxxxxxxxx xxxx | 1700 2200 3200 3000 1500 730 640 380 | X xxxxxx xx xxxxx použít švestkovou xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxx ze xxxxxxxx xxxxxxx Xxxxx xxxxxx sušiny ze xxxxxxx xxxxxxx 75 % Xxxxx xxxxxx xxxxxx x hrušek xxxxxxx 30 % Xxxxx ovoce vnesen xxxxxxxxxx protlakem". |
30. Xxxxxxx x. 5 xxx:
"Xxxxxxx x. 5 k xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Tabulka 1 Xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx
Xxxxxxx | Xxxxxxxxxxxxxxxx sušina v % | Xxxxxxxx (xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx) x % | Xxxxx x % |
kompoty | xxxxxxx 48 | 0,3 - 2,5 | |
marmelády xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx xxxxx všeobecně x xxxx jahodový xxxxx sterilované x xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx rosoly xxxxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx) xxxxx, xxxxxxxxx x rosoly klevely | nejméně 60 xxxxxxx 60 nejméně 60 xxxxxxx 60 xxxxxxx 50 nejméně 50 xxxxxxx 60 xxxxxxx 60 xxxxxxx 40 xxxxxxx 38 | 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 | xxxxxxx 0,01 nejvýše 0,04 xxxxxxx 0,01 xxxxxxx 0,04 nejvýše 0,01 nejvýše 0,04 xxxxxxx 0,01 |
xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx | 7 - 15 xxxxxxx 29 | 0,6 - 2,5 0,6 - 2,5 | |
xxxxxxxxxx ovoce | xxxxxxx 70 | xxxxxxxx se |
Tabulka 2 Xxxxx x lihu
Xxxxxxx | Xxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxx % nejméně | Xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx x % nejméně | Xxxxxxxxxxxxxxxx sušina x % xxxxxxx |
xxxxxx xxxxx | 13 | 45 | 18 |
x xxxxxxxxx obalu | 13 | 45 | 18 |
x xxxxxxxxx xxxxx | 13 | 22 | 18 |
xxxxxxxxxx xxxxx | 13 | xxxxxxxx xx | 20 |
xxxxx x xxxx | 20 | xxxxxxxx xx | xxxxxxxx xx |
Xxxxxxxx požadavky
Tabulka 3 Xxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx | Xxxxxxxxxxx x xxxxxx | Xxxxx | Xxxx x chuť |
Xxxxxxxxx | xxxxxxxxxx, xxxxxxxx až xxxx, xxx cizích xxxxxxx, xx xxxxxxx lesklá | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce, směsi xxxxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx příchutí x xxxxx |
Xxxxxxxxx citrusová | xxxxxxxxxx, xxxxxxxx až xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxxxx, x xxxxxx xxxx xxxxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx citrusu, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx |
Džem | xxxxxxxxxx až xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, x xxxxxxx celých plodů xxxx jejich xxxxx, xxx xxxxxx příměsí | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, sladká, mírně xxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx |
Xxxxx | xxxxxxxxxx, neroztékavá, bez xxxxxx xxxxxxxxxxxx, vzhled xxxx xx lehce xxxxxxxxxxx, u xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxx parenchymatického pletiva | odpovídající použitému xxxxx xxxxx | xxxxxxxxxxxx použitému druhu xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx cizích xxxxxxxx x xxxxx |
Xxxxxxx | xxxxxxxx xx xxxx x hrubšími částicemi xxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxxxxxx xx černá, xxxxxxxx xxxx jablečná xxxxx | odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxx, sladká, xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x pachů |
Xxxxxxx | xxxxxxxx, xxxxxxxxx, se zřetelnými xxxxxxx částmi xxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx, xxx xxxxxx příchutí x pachů |
Xxxxxxxx:
V xxxxxxx xxxxxxx xxxx přípustné xxxxxxxxxxx xxxxxxxx:
Xxxx xxxxxxxx | Xxxxx xxxx odchylek v xxxxxx x xxxxxxxxx | ||
do 500 gramů | 501 - 1000 xxxxx | nad 1000 xxxxx | |
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx ovoce xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxx nad 5 xx2, stopky xxxxxx xxx 10 mm) | 2 | 3 | 4 |
xxxxxxxxxx xxxxx xxxx jejich xxxxx xxxxxxxxx xxxxx poloviny xxxxx (xxxxx při xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx) | 1 | 2 | 3 |
zlomky xxxxx (xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx) | 2 | 3 | 4 |
nevybarvený xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx jeho xxxxx | 5 | 7 | 10 |
Xxxxxxx 4 Kompoty
Xxxxxxx | Xxxxxxxxxxx a xxxxxx | Xxxxx | Chuť x xxxx |
Xxxxxxx xxxxxxxxx | Xxxxx xxx xxxx červivosti, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxx, u xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx čirý xx xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx x xxxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx zpracování | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx ovoce x xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxx xxxxxxxx koření) |
Xxxxxxx x celých xxxxx | Ovoce xxxxxxx nebo xxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxx odpeckované, xxxxxxx x hrušek x se stopkou, x borůvkového xxxxxxx xxxxxx ovoce, které xx xx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx x borůvek xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx u xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx, u kompotů x xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxx druhu xxxxx x xxxxxxx zpracování | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x způsobu zpracování |
Xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx | Xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx pecek xxxx xxxxxxxx, plody xxxxxx xx přibližně xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxx | přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx |
Xxxxxxx x xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx plodů | Xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx, dělené xx xxxxx xxxx xxxx dílů přibližně xxxxxx velikosti, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému druhu xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx a způsobu xxxxxxxxxx |
Xxxxxxx x kostkovaných či xxxxx xxxxxxxx plodů | Xxxxx xxxxxxx xxxx neloupané, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xx xxxxxx, xxxx xx xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx roztřepené xxxx, nálev xxxx xx xxxxx zakalený | přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x způsobu zpracování | přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx |
Xxxxxxx smíšené | Xxxxx xxxx x/xxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, nálev xxxx až mírně xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx jednotlivým xxxxxx použitého xxxxx | xxxxxxxxx, harmonická, xxxxxxxxxxxx použitým xxxxxx xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxx:
Xxxxxxxx odchylky od xxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx:
x) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
x) Xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxx střapin x xxxxxx u xxxxxxx z xxxxxxxxxxxx xxxxx.
x) Xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx korkovitých x xxxxxxxxxxxx kompotu.
x)
Xxxx xxxxxxxx | Xxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx | ||
xx 500 xxxxx | 501 - 1000 xxxxx | xxx 1000 gramů | |
Výskyt xxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx x lesních xxxxx | 5 | 7 | 10 |
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx x malin | 5 | 7 | 10 |
x) Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx x kompotů x hroznů xxxx xxxxx.
x) Síťovité xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx u xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx).
x) Xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx povrchu xxxxx xxxxx x xxxxx x broskvového xxxxxxx.
h) Mírně xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
x) Xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx a dřínků.
x) Xxxxxxx 20 % hmotnostních xxxxx xxxxxxxxxxxx a xxxxxxx 5 % hmotnostních xxxxx rozpadlé x xxxxxxx z plodů xxxxxxxx.
x) Xxxxxxx 300 xx/xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x jahodového xxxxxxx.
x) U xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx přítomným xxxxxxxx xxxxxx a převládající xxxx po některém x xxxxxxxxx xxxxx xxxxx.
x) Vegetační xxxx, otlaky a xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx nejvýše na 20 % povrchu xxxxx plodů x xxxxx.
Xxxxxxx 5 Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
Výrobek | Xxxxxxxxxxx x xxxxxx | Barva | Xxxx x xxxx |
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx | Xxxxx bez xxxx xxxxxxxxxx, bez xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, bez xxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx mechanických xxxxxxx, xxxxxxx jádřinců, x xxxxxxx xxxx xxx pecek, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxx dělené na xxxxxxxxx xxxxxx díly, xxxxxxxx jednotlivých složek x obalu xxxxxxxxx, xxxx neroztřepané | xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx ovoce | přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx druhům xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x pachů". |
31. X xxxxxxx x. 6 xx x tabulce doplňuje xxxxx, který zní:
"zelenina x xxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxx". |
32. Xxxxxxx x. 7 xxx:
"Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx
X) Xxxxxxxxxxxx zeleninové xxxxxxx xxxxxx
1. Xxxxx není xx xxxxxxx xxxxxxx jinak, xxxxx znečišťujících minerálních xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxx u xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 0,08 %.
2. Obsah xxxxxx xx zpopelnění xxxxxx konzervovaných xxxxxxxxxxxx xxxxxxx činí xxxxxxx 1,5 %.
X) Xxxxxxxxxxx zeleninové xxxxxxx
1. Xxxxxxxx výrobku, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx octové ve xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobcích, xx xxxxxxx 2 %.
2. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx nejvýše 1,5 % xxxx.
X) Xxxxxx kvašená (xxxxxx) xxxxxxxx
1. xX xxxxxx kysané xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,1.
2. Xxxxxx kvašená (kysaná) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 0,8 % xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx 0,6 % xxxxxxxx xxxxxxx x nejvýše 1,5 % xxxxxxx. Xxxx xxxxxxx xxx výrobky xxxxxx kvašené (xxxxxx) xxxxxxxxxxx ve spotřebitelském xxxxx, xxx byl xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx nálev.
3. Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxx) xxx jiný xxx xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx).
4. Sterilované xxxxxx xxxx obsahuje xxxxxxx 2,2 % xxxx.
D) Chemicky xxxxxxxxxxxx zelenina
1. xX xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,1.
X) Xxxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxx xxx obsahuje xxxxxxx 12 % xxxx.
2. Sušená xxxxxx xxxxxxxx nejvýše 14 % vody.
3. Xxxxxxx sušená xxxxxxxx včetně xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 13 % xxxx.
4. Sušené xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx směsi mletých xxxxxxxx xxxxxxx obsahují xxxxxxx 0,3 % xxxxxxxxxxxx xxxxx (xx. xxxxx xxxxxx, nerozpustného x teplé 10 % kyselině xxxxxxxxxxxxxx).
X) Xxxxxxxxxx protlaky
1. Zeleninové protlaky xxxxxxxxxxx a chemicky xxxxxxxxxxxx obsahují xxxxxxx 7 % sušiny, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx.
2. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx obsahují xxxxxxx 32 % xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx překročit 28 %, u xxxxxxxxxxx xxxxxxxx 55 %.
3. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx x koncentraci 8 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx 60 mg/kg xxxxxxxxxxxxx minerálních xxxxxxxx.
4. X xxxxxx xxxxxxxxxxxx nejméně 25 % xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx musí nejméně 7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
5. X xxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxx, Extra, Speciál x xxxxxxxxxxxxxxxxx sušinou xxxxxxx 30 % xxxx činit nejméně 10 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
6. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x rajčatový xxxxxxx xxxxxxxx nejvýše 10,0 % xxxx.
7. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx zahuštěné xxxx xxxxxxx v xxxxxxx 1.
Xxxxxxx 1
Xxxxxx | Xxxxxx "Xxxxx", "Xxxxx", "Xxxxxxx" | Rajčatová xxxx | Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx | |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x % | xxxxxxx 25,0 | nejméně 30,0 | 8,0 - 24,0 | nejméně 24,0 |
Veškeré xxxxxxxx xxxxxxxxx jako xxxxxxxx octová v % | xxxxxxx 2,2 | nejvýše 2,2 | xxxxxxxxxxx xx | xxxxxxxxxxx xx |
Xxxxx xxxx x % | xxxxxxx 3,5 | xxxxxxx 3,5 | nejvýše 10,0 *) | xxxxxxx 10,0 *) |
Xxxxxx kyseliny stanovené xxxx xxxxxxxx xxxxxx x % | xxxxxxxxxxx xx | xxxxxxxxxxx xx | xxxxxxx 0,2 | xxxxxxx 0,2 |
Xxxx.: *) Xxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx výrobku.".
33. Xxxxxxx č. 8 xxx:
"Xxxxxxx x. 8 k xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx
Xxxxxxx 1 Xxxxxxxxxxx zelenina xxxxxxxxx
Xxxxxxx | Konzistence x xxxxxx | Xxxxx | Xxxx x xxxx |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx | xxxxxxxx xxxxxx, s xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x 20 % xxxx, xxxxxxxxxx vyrovnaná, s xxxxxxxxx x velikostními xxxxxxxxxx nejvýše 20 % xxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx měkká až xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, bez xxxxx a xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxx x tuhých xxxxx, xxx cizích xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx, zbytků xxxxxx, xxx-xx o xxxxxxxx xxxxxxxx, nálev xxxx, xxxxxxxxxxx xx mírně xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx dužniny | xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx | xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx příchutí x xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx a xxxx jedné xx xxxxxx |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, x vegetačními xxxxxxx a mechanickým xxxxxxxxxx xxxxxxx x 20 % obsahu xxxxx, xxxx xxxx xxxxxxxxxx, velikostně vyrovnaný, xxxx xxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx, x xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx závadu, x xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xx 1,5 xx xxxxxxx 5 %, x xxxxxxxxxxxxx xxxx řezy o xxxx xx 5 xx, xxx xxxx xxxxxxx a xxxx xxxxxxx a vrcholových xxxxx, u xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxx nejvýše 2 %, xxxxxx s xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, řezy xxxxx xxxxxxx 1 xx dlouhé, xxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx buď xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, ve xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx zakalený xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx způsobu xxxxxxxxxx, x sterilovaného xxxx xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx barvy xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 5%, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx nejméně 50 % xxxx xxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx | přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx zpracování, xxx xxxxxx xxxxxxxx x pachů, u xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xx xxxxx palčivá, x feferonů xxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx x vůně xxxxx xx xxxxxx |
Xxxxxxx 2 Xxxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxx | Xxxxxxxxxxx x xxxxxx | Barva | Chuť x xxxx |
Okurky | xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx výše, okurky xxx xxxxx, xxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx 80 % xxxxxx x xxxxx musí xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx okurky nesmí xxxxxxxxx průměr xxxxxx xxxxxxxx x xxxx xxx 50 %, x okurkových xxxx xxxxxxxx nejméně 80 % hmotnostních musí xxx stejné xxxxxxxxx, xxxxxx xxxx dané xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx nejmenšího x xxxx xxx 50 %, konzistence xxxxx, křehká, křupavá, x xxxx nálev x vypadlými semeny xxxxxxx z 5 % xxxx xxxxxx xxxxx | viz xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx | xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx výše |
Xxxxxxx 3 Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx sterilované xxxxxx celé
Xxxxx xxxxxxxx *) | Xxxxxxxxx počet xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx |
Xxxxxx zakřivené | 3 |
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx tvaru | 2 |
Xxxxxxxxx xxxx | 3 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx | 2 |
Xxxxxx stopek | 3 |
Xxxxxxxx konzistence | 1 |
Xxxxxxxx xxxxx | 1 |
Dutiny | 1 |
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx povolených xxxxxxxx | 7 |
*) Pozn.: Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx vzorku 20ti xxxxxx.
Xxxxxxx 4 Xxxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxx | Konzistence x xxxxxx | Xxxxx | Xxxx x xxxx |
Sterilovaný xxxxxx | xxxx x xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx nejméně 80 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxx, xxx stop červivosti x xxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx anorganického xxxxxx, xxxxxxxxxxx měkká xx xxxxxx, x xxxxx konzistence vyrovnaná, xxxxx mírně zakalený x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx, bez černých x xxxxxxx xxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx hrášku x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx cizích příchutí x xxxx |
Xxxxxxxx: Xxxxxxxx smyslové xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx %
1) 2 % odlišně xxxxxxxxxx (xxxxxxxx) zrn
2) 5 % xxxxxxxxxxx, xxxxx skvrnitých zrn
3) 1 % xxxxxxx, xxxxxxxxxxx, silně xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxx
4) 12 % xxxxxx, xxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxx, drtě
5) 0,5 % (xxx xx xxxx xxx 12 xx2 xxxxxx) xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 5 Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx lusky
Xxxxxxx | Vzhled x xxxxxxxxxxx | Barva | Xxxx x xxxx |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx lusky | xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx,*) xxxxxxxxxxx, dužnaté, semena x xxxxxx zralosti, xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx, bez xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxx xxxxxx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, řez xxxxxxxxxxxx, konzistence xxxxx xx xxxxx, nálev xxxx xx mírně xxxxxxxx x vypadlými xxxxxx xxxxxxx x 2 % xxxxxxx xxxxxx xxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx zpracování, xxx xxxxxx xxxxxxxx x pachů |
*) Xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx jsou xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx x xxxxxxxxx místě xxxxxx xxxxxxx 3 xx.
Xxxxxxxx:
1) Xxxxxxxx xxxxxxxx x sterilovaných xxxxxxxxxx xxxxx:
Xxxx xxxxxxxx | Počet xxxx xxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx | ||
do 500 xxxxx | 501 - 1000 xxxxx | xxx 1000 xxxxx | |
Cizí xxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 5 | 10 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx | 10 | 15 | 25 |
2) xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx lusků xxxxxxxxxx
3) nejvýše 10 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxx nejvýše polovinu xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx a škůdci.
Xxxxxxx 6 Xxxxxxxxx xxxxxxx zahuštěné
Výrobek | Xxxxxx a xxxxxxxxxxx | Xxxxx | Xxxx x xxxx |
Xxxxxx xxxxxxxxx | řídce xxxxxxxx až kašovitá, xxxxxxxxx, jemná, xxxxxxxx x hrubšími částicemi xxxxxx (xxxxxxxx), xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx | xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx změněná xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, výrazná xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxx slaná, xxxxxxxx, xxxxxxx, ostrá x xxxxxxx xxxxxxxxxx jako "xxxxx" x "xxxxx xxxxx", xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx |
Xxxxxxxxx xxxx x zahuštěné xxxxxxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, případně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx), xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxx černých xxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x koření | xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx*) | výrazná po xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx nasládlá, xxxxxxx, xxxxx xxxxx xx xxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx*) |
Pozn.: *) Xxxx se xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 8,0 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
Tabulka 7 Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
Výrobek | Xxxxxx a xxxxxxxxxxx | Xxxxx | Xxxx a xxxx |
Xxxxxxxx chlazená xxxxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxx , xxx xxxxxxxxxxx deformací, xxx xxxxxxxxxxx a anorganických xxxxxxxxxxxx příměsí, loupaná xxxx neloupaná, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx vyrovnaná | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx úpravy, xxxxx, xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx | odpovídající xxxxxxxxxxx druhům xxxxxxxxxx xxxxxxxx x způsobu xxxxxx, xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx". |
34. X příloze x. 10 xx xxxxxxxx xxxxx, které znějí:
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx | Xxxxxxx oříšky | xxxxx |
Xxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxx, pekany, xxxx) | xx xxxxxxxx". |
35. X xxxxxxx x. 12 se doplňují xxxxx, xxxxx xxxxx:
"Xxxxxxx oříšky | xxxxx | 6,0 | 0,3 | |
Xxxxxxxx ořechy | ve xxxxxxxx | 7,0 | 0,1". |
36. X xxxxxxx x. 13 xxxxxxx "Xxxxxxx" xxxxx "Xxxx xxxxxx" xxx:
"Xxxx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx, svraštělá | Xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxx | Xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxx hořké xxxxx". |
37. V xxxxxxx x. 13 xx doplňují řádky, xxxxx xxxxx:
"Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx | Xxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx | Xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx | Xxxxxxx, nasládlá |
Pekanové xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx vybarvená, suchá, xxx xxxxxxxxxxxx poškození | Xxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx hnědá | Xxxxxxxx, příjemně xxxxxxxx, xxxxxxxx". |
38. X xxxxxxx x. 14 xx xxxxx bodu 50 xx xxxxxxxx xxxxx "xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx".
39. V xxxxxxx č. 14 x xxxxxxxxx xxxx "Xxxxxxxxx, které xxxxx xxx použity xxxxx x sušení x xxx xxxxx průmyslové xxxxxxxxxx k xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx" se xxxxx "x" xxxxxxx.
40. X xxxxxxx x. 19 se xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx "xxxxxxx" xxxxxxx.
41. X xxxxxxx x. 19 xxxxxxx "xxxxxxxxx, chemické xxxxxxxxxx" xxxxx "xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx" xx xxxxx "obsah NaCl xxxxxxx 1,5 %, xxxxxxx 2,5 %" xxxxxxx.
42. X xxxxxxx x. 19 xxxxx "xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx" xx xx slovo "xxxxxxxxxxxx" xxxxxx xxxxx "v xxxxxx".
43. X xxxxxxx x. 19 xxxxxxx "xxxxxxxxx, chemické xxxxxxxxxx" xxxxx "bramborové xxxxxxx xxxxxxxxxxx" xx xxxxx "xxxxx soli xxxxxxx 1,5 %" xxxxxxx.
44. V xxxxxxx x. 19 xxxxxxx "xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx" xxxxx "xxxxxxxxxx xxxx vařená" se xxxxx "xxxxx xxxx xxxxxxx 1,5 %" xxxxxxx.
Xx. II
Xxxxxxxxx ustanovení
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xx oběhu xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx potravin xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx 1. září 2001.
Čl. III
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx účinnosti dnem 1. xxxx 2000.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxxxx x. r.
Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 92/2000 Xx. xxxxx xxxxxxxxx dnem 1.9.2000.
Právní xxxxxxx x. 92/2000 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 157/2003 Sb. x xxxxxxxxx od 1.5.2004.
Znění xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx není xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx derogační xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.