Právní předpis byl sestaven k datu 30.04.2004.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.09.2000 do 30.04.2004.
Vyhláška, kterou se mění vyhláška č. 332/97 Sb., kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich
92/2000 Sb.
Přechodná ustanovení Čl. II
Účinnost Čl. III
92
XXXXXXXX
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
xx xxx 30. března 2000,
xxxxxx se xxxx xxxxxxxx Ministerstva xxxxxxxxxxx x. 332/1997 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx č. 110/1997 Sb., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxxxx ovoce x čerstvou zeleninu, xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxx zeleninu, xxxxx xxxxxxxxxx plody, houby, xxxxxxxx x výrobky x xxxx
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx stanoví xxxxx §18 písm. x), x), x), x), j) a x) zákona x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx souvisejících zákonů, (xxxx xxx "xxxxx") xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx zeleninu, xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxx zeleninu, suché xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x výrobky x xxxx:
Čl. X
Xxxxxxxx č. 332/1997 Sb., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x potravinách a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro čerstvé xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx ovoce x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, brambory x xxxxxxx x xxxx, xx xxxx takto:
1. X §1 xxxx. x) xx xxxxx "v xxxxxxxx" xxxxxxx.
2. V §1 xxxx. b) xx xxxxx "x xxxxxxxx" zrušují.
3. X §6 xxxxxxx x) zní:
"x) xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx marmeládou, xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxx) xxxxxxxxx xxxxxxxxx, rosolovité, xxxxxxxx konzistence xxxx x xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx snížením obsahu xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx konzervačního xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx způsobů, s xxxxxxxx cukru, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, x případně xxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxxxx, přičemž se xxxxxx:
1. xxxxxx x xxxxxxxxxx džemem xxxxxxxxx rosolovité xx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxxxx ovoce xxxx xxxx části,
2. xxxxxxxxxx potravina xxxxxxxxxx, xxxxxxxx až xxxx xxxxxxxxxxx, homogenní xxx xxxxxxxxxx xxxxxx ovocné xxxxx,
3. xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx, roztíratelné konzistence xxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx,
4. rosolem x xxxxxxxxxx xxxxxxx potravina xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, roztíratelné xxxxxxxxxxx, xxxx nebo xxxxx xxxxxxxxxxx, u xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxx parenchymatického xxxxxxx,
5. povidly xxxxxxxxx polotuhé až xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
6. klevelou xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx hrubými xxxxxx xxxxxxx xxxxx.".
4. X §6 xxxx. e) xx xx xxxxx "xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx" xxxxxxxx xxxxx "xxxxxxxx z xxxxx xxxxx xxxxx (xxx kůry, xxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx) xxxxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx,".
5. X §6 písm. i) xx xxxxx "xxxx x" nahrazují xxxxx "x xxxxxxxx x xxxxxxxxx,".
6. V §6 xx na xxxxx xxxxx nahrazuje xxxxxx a xxxxxxxx xx písmena x) xx x), xxxxx xxxxx:
"x) xxxxxxxxxx xxxx potravina xxxxxxxx xxxxxxxxxxx vyrobená x xxxxxxxxxxx protlaku x xxxxx,
x) xxxxxx xxxxx xxxxxxx,2) xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx x plísní, xx xxxxxx technologické xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx (napadení škůdci x xxxxxxxxx, mechanické xxxxxxxxx) x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx; ovocem xx xxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx (sladké xxxxxxxx), xxx. xxxx-xxxxxx x xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx plod xxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxx xxxxxx,2)
x) xxxxxxxx xxxxx xxxxx rostliny xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, s xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxx (xxxxxxxx, xxxxxx) xxxxx xxxx ovoce, xxxxx xxxxxxx xxx xxxx, xxxxxx, jader, pecek x jádřinců, která xx xxxxxxx ovocem xxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx rozdrceným, xxx xxxxx nebyla xxxxxxxxxx xx xxxxxxx,
x) ovocnou xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx částí xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx oddělení xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xx xxxxxx:
1. ovocnou šťávou xxxxx získaná x xxxxx xxxxxxxxxxxx procesy, xxxxxxxxxxx ale xxxxxxxxxx, x barvou, xxxx x chutí xxxxxxxx xxx příslušné ovoce,
2. xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x ovocné šťávy xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx specifického xxxxxx xxxx,
3. xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx získaný z xxxxxx šťávy fyzikálním xxxxxxxxxxx xxxxx veškerého xxxxxx xxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx ovoce xxxxx výluh x xxxxx, který s xxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxxx při xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ve vodě xxxxxxxxx xxxxxx použitého xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx vývoje xxxx xxxxxx části.".
7. X §8 xxxx. 1 se xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxx xx xxxxxxx x), x) x x), xxxxx xxxxx:
"d) xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx ve 100 xxxxxxx výrobku,
x) xxxxxxxx cukru x xxxxxxx obsaženého xx 100 gramech xxxxxxx xxxxxxxxx refraktometricky xxx 20 oC x xxxxxxxx xxxxxxx x tolerancí +/- 3 xxxxxxxxxxxxxxxx stupně,
x) xxxxxxxxxx, xx x přibarvení xxxxxxx xxxx použito šťávy x červené xxxx.".
8. X §8 xxxxxxxx 2 zní:
"(2) Xxxxxx xxxxxx xxxxxx révy xxxxx xxx označovat pouze xxxxxx "Xxxxxxx" xxxx "Xxxxxxxx".".
9. X §8 xx xx xxxxxxxx 2 xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx 3 xx 6, xxxxx xxxxx:
"(3) Xxxx-xx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx pouze meruňky xxxxxx xxxxx než xxxxxxxxxxx xxxxxxx, je xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx surovin xxxxx xxxxx "sušené xxxxxxx".
(4) X xxxxxxx, xxx xx xxxxx xxxxxxxxx (refraktometrické) sušiny xxxxx než 63 %, xx xxxxx xxxxx xxxxx "xx xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxx". Xxxxx xxxx není xxxxxxxxx xxxxxx u jednoporcových xxxxxx a x xxxxxxx, které byly xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, nikoli x xxxxxxx xxxxxxxxxx konzervačními xxxxxxxxxx pouze na xxxxxxx.
(5) X xxxxxxxxx marmelády obsahující xxxxxx kůry xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx citrusové xxxx.
(6) Xxxxx citrusová xxxxxxxxx xxxxxxxxxx kůru xxxxxxx, je xxxxx xxxxx "xxxxxxxxxx kůru xxxxxxx.".
Xxxxxxxxx odstavce 3 x 4 xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx 7 x 8.
10. X §9 xx xxxxxxxx xxxxxxxx 3, xxxxx xxx:
"(3) Xxxxxx xxxx nebo mrtví x jakémkoliv xxxxxx xxxxxx xx v xxxxxxx ovoci xxxxx xxxxxxxxxx.".
11. V §10 xx xx xxxxxxxx 1 vkládají xxxx xxxxxxxx 2 xx 12, které xxxxx:
"(2) X xxxxxxxxxxx xxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxx x
a) xxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxx
x) xxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx melounů, xxxxxx, xxxx, xxxxxx x xxxxxx.
(3) X xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx směs cukrů x drtě x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx x šípků.
(4) X xxxxx se xx vhodné xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx a xxxx x nebo xxxxxxxx x
a) xxxxxxx xxxxx xxxxx, nebo
x) xxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx.
(5) X xxxxxx x xxxxxxxxxxx rosolu xx xx xxxxxx xxxxxxxxxx konzistence přivede xxxx xxxxx x xxxxx x xxxx xxxxxxx extraktů x
x) jednoho druhu xxxxx, xxxx
x) xxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx, u xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, hrušek, xxxxxxx x neoddělujícími xx xxxxxxx, melounů, xxxxxxx xxxxxxx, hroznů, xxxx, xxxxxx a xxxxxx.
(6) X xxxxxxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxxx konzistence xxxxxxx směs xxxxx x protlaku nebo xxxxxxxx x xxxxxx xxxxx z
a) xxxxxxx druhu ovoce, xxxx
x) xxxx xxxx více xxxxx xxxxx.
(7) U xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xx vhodné xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx přivede xxxx xxxxx a xxxxxxx xxxx více xxxxxxxx (xxxx, protlaku, šťávy, xxxxxxx xxxxxxxx, kůry) xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx.
(8) X xxxxxxxxxxx xxxx xx xx xxxxxx konzistence xxxxxxx směs cukrů x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(9) Ovocné xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x §6 xxxx. x) xxxxxx 1 až 4 xxxxx xxx xxxxxxxx:
x) xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx),
c) xxxxxxxxxxxx xx xxxx technicky xxxxx.
(10) Xxxxxxx xxx výrobu xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx x §10 xxxx. 3 xxxx xxxxxxxx xxxxx být xxxxxxxxxx také xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, nežli xx xxxxxxxxxx xxxxxx.
(11) Xxxxxxxxx xxxx xxxx být xxxxxxxxxxxx x xxxxxx.
(12) xX u kompotů xxxxxxxx hodnoty xxxxxxx 4,0.".
Xxxxxxxxx xxxxxxxx 2, 3 x 4 xx označují xxxx odstavce 13, 14 x 15.
12. V §11 xxxx. 1 xx xxxxx "xxxxxxx nejvýše 20 xX a" xxxxxxx.
13. X §11 odst. 3 xx xxxxx "xx" xxxxxxxxx xxxxxx "xx".
14. X §12 xxxx. x) se xx xxxxx "xxxxx xxxxxxxx" xxxxxxxx xxxxx "xxxxxx oliv".
15. X §12 xxxx. x) se xx xxxxx "xxxxxxxxx xxxxxxx" xxxxxxxx xxxxx "xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (bez slupek, xxxxx) xxxxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx procesem,".
16. X §14 písm. x) xx za xxxxx "zeleniny" xxxxxxxx xxxxx "xxx §3 xxxx. x) xxxx xxxxxxxx".
17. V §14 xxxx. x) xx xxxxx "x)" xxxxxxx.
18. X §14 se xxxxxxx x) zrušuje.
19. X §15 xxxx. 1 xx xxxxx "xxxxxxx 1" zrušují.
20. V §15 xx xxxxxxxx xxxxxxxx 3, který xxx:
"(3) Xxxxxx xxxx xxxx xxxxx x xxxxxxxxxx stadiu xxxxxx xx x xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx xxxxxx xxxxxxxx nesmí xxxxxxxxxx.".
21. X §18 písmeno x) xxx:
"x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plody xxxxx xxxx jejich semena xxxxxxx pod písmeny x) xx k) x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx stavu ve xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx,".
22. X §18 písmeno x) xxx:
"x) xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx pistácie pravé,".
23. X §18 xxxxxxx x) xxx:
"x) xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx západního,".
24. X §18 xxxxxxx x) xxx:
"x) xxxx ořechy (brazilskými xxxxxx) xxxxxx xxxxx xxxxxxx,".
25. X §18 xxxxxxx x) xxx:
"x) piniovými xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx,".
26. X §18 písmeno k) xxx:
"k) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx,".
Xxxxxxxxx xxxxxxx x) x x) se xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x) x x).
27. X §20 xxxx. x) se za xxxxx "xxxxxxxxxx" vkládají xxxxx "x kokosových xxxxxx a xxxxx xxxxxxx skořápkových xxxxx, xxxxx názvem xxxxxxxxxx".
28. X příloze x. 1 se x druhu "xxxxxxx xxxxxxxx" xx xxxxxxx xxxxxxx "xxxxxxx xxxxxxx" xxxxxxx xxxxx "xxxxxxx" x x druhu "xxxxxxx xxxxx" x "xxxxxxx xxxxxxxx" xx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx "normy" xxxxxxxx xxxxx "nebo xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx".
29. Příloha č. 3 xxx:
"Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx | Xxxxx xxxxx x x xxxxxxx | Xxxxxxxx |
Xxxxxxxxx všeobecně x xxxx x) xxxxxxxxxxxx - jahodová ostružinová xxxxxxxxxx - xxxxxxxxx - xxxxxxxx jablečná xxxxxxxxx x xxxx x) xxxxxxxxxxx x xxxx x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx jablek xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx | 500 400 200 700 500 1&xxxx;000 450 | X xxxx xxx. 75 g xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx X xxxx xxx. 75 % xxxxxxxx xxxxxx |
x xxxx z černého xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x xxxx-xxxxxx x xxxxx mučenky Džemy xxxxxxxxx x xxxx z xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxx ze xxxxxxx x xxxx-xxxxxx x xxxxx mučenky Rosoly xxxxxxxx (Xxxxx) všeobecně x toho x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, kdoulí xx xxxxxxx x xxxx-xxxxxx x xxxxx mučenky Xxxxxx xxxxxxxxx x toho x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, malin xx zázvoru x xxxx-xxxxxx x xxxxx mučenky | 350 250 230 80 350 250 150 160 60 450 350 250 230 80 350 250 150 160 60 | |
Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx povidla Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx Slazená xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx Xxxxxxx jablečná xxxxxxx Xxxxxxx všeobecně x xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx Kaštanové xxxx | 1700 2200 3200 3000 1500 730 640 380 | X xxxxxx je xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, švestkový xxxxxx x dřeň ze xxxxxxxx švestek Podíl xxxxxx xxxxxx ze xxxxxxx xxxxxxx 75 % Xxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxx 30 % Xxxxx ovoce xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx". |
30. Xxxxxxx x. 5 xxx:
"Příloha x. 5 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Tabulka 1 Xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx
Xxxxxxx | Xxxxxxxxxxxxxxxx sušina x % | Kyselost (xxxx kyselina xxxxxxxxx) x % | Xxxxx v % |
kompoty | xxxxxxx 48 | 0,3 - 2,5 | |
marmelády xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx džemy xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx xxxxx sterilované z xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx) džemy, xxxxxxxxx x rosoly klevely | xxxxxxx 60 xxxxxxx 60 xxxxxxx 60 xxxxxxx 60 xxxxxxx 50 nejméně 50 xxxxxxx 60 xxxxxxx 60 xxxxxxx 40 nejméně 38 | 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 | xxxxxxx 0,01 xxxxxxx 0,04 xxxxxxx 0,01 xxxxxxx 0,04 xxxxxxx 0,01 xxxxxxx 0,04 xxxxxxx 0,01 |
xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx | 7 - 15 xxxxxxx 29 | 0,6 - 2,5 0,6 - 2,5 | |
xxxxxxxxxx xxxxx | xxxxxxx 70 | xxxxxxxx se |
Xxxxxxx 2 Xxxxx v lihu
Xxxxxxx | Xxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxx % xxxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx hmotnosti v % xxxxxxx | Xxxxxxxxxxxxxxxx sušina x % xxxxxxx |
xxxxxx xxxxx | 13 | 45 | 18 |
x xxxxxxxxx xxxxx | 13 | 45 | 18 |
v plechovém xxxxx | 13 | 22 | 18 |
xxxxxxxxxx xxxxx | 13 | xxxxxxxx xx | 20 |
xxxxx v xxxx | 20 | xxxxxxxx xx | xxxxxxxx xx |
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Tabulka 3 Xxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx | Konzistence x xxxxxx | Xxxxx | Vůně x xxxx |
Xxxxxxxxx | xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx tuhá, xxx xxxxxx příměsí, xx xxxxxxx xxxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce, xxxxx xxxxxxx | odpovídající xxxxxxxxx xxxxx ovoce, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x pachů |
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxxxx, x kousky xxxx xxxxxxx | xxxxxxxxxxxx použitému druhu xxxxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx kyselá, xxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx silic |
Xxxx | xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx, roztíratelná, x xxxxxxx celých xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx | xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx, xxxxxx, mírně xxxxxx, xxx cizích xxxxxxxx x xxxxx |
Rosol | xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx výrobku xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx | odpovídající použitému xxxxx xxxxx | xxxxxxxxxxxx použitému druhu xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x pachů |
Povidla | xxxxxxxx xx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxx nečistot | xxxxxxxxxxxx xx černá, xxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxx, sladká, xxxxxxxx, xxx cizích příchutí x xxxxx |
Xxxxxxx | xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx | odpovídající použitému xxxxx xxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx, xxxxxxxxx, sladká, xxx xxxxxx příchutí x xxxxx |
Xxxxxxxx:
X hotovém xxxxxxx jsou xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx odchylky:
Xxxx xxxxxxxx | Xxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx o xxxxxxxxx | ||
do 500 xxxxx | 501 - 1000 xxxxx | nad 1000 xxxxx | |
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx příměsí (xxxxx xxxxx rostlin xxxxxxxxxxxxxx xxxxx včetně xxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxx 5 xx2, xxxxxx xxxxxx xxx 10 mm) | 2 | 3 | 4 |
xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx poloviny xxxxx (pouze při xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx) | 1 | 2 | 3 |
zlomky pecek (xxxxx než xxxxxxxx xxxxx) | 2 | 3 | 4 |
xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxx | 5 | 7 | 10 |
Xxxxxxx 4 Xxxxxxx
Xxxxxxx | Xxxxxxxxxxx a xxxxxx | Xxxxx | Xxxx a xxxx |
Kompoty xxxxxxxxx | Xxxxx xxx stop červivosti, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, bez xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx, u xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxx zbytků xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, pecek, xxxxx, xxxxxxxxxxx plodů xxxxxxxx xx xxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxx, bez xxxxxx x xxxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxx xxxxxxxx xxxxxx) |
Xxxxxxx x celých xxxxx | Xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x odstraněným xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxx odpeckované, xxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxx, x borůvkového xxxxxxx xxxxxx xxxxx, které xx xx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx a xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx x xxxxxxx x loupaného xxxxx xxxx xx mírně xxxxxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx zrosolovatělý | přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx |
Xxxxxxx z xxxxxxxx xxxxx | Xxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx | přirozená, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx |
Xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx plodů | Xxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxx, zbavené pecek xxxx jádřinců, dělené xx xxxxx nebo xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx mírně xxxxxxxx | přirozená, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx |
Xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx plodů | Xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, zbavené xxxxx nebo jádřinců, xxxxxx xx xxxxx xx tvaru krychle xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xx xxxxxx, xxxx či xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx roztřepené xxxx, nálev čirý xx xxxxx xxxxxxxx | přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce x xxxxxxx zpracování | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x způsobu zpracování |
Xxxxxxx smíšené | Ovoce celé x/xxxx xxxxxx, složky xxxxxxxxxx vyrovnané, xxxxx xxxx xx mírně xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx ovoce | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitým xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx |
Poznámka:
Xxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx:
x) Přirozené xxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
b) Xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx plodů xxxxxxxxx, xx zbytky xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx z xxxxxxxxxxxx xxxxx.
c) Nejvýše 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx korkovitých u xxxxxxxxxxxx kompotu.
x)
Xxxx xxxxxxxx | Xxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx | ||
xx 500 xxxxx | 501 - 1000 xxxxx | xxx 1000 xxxxx | |
Xxxxxx xxxxxx x xxxxxx u xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx | 5 | 7 | 10 |
Výskyt xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx u kompotů x xxxxx | 5 | 7 | 10 |
x) Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx v xxxxxx x kompotů x xxxxxx xxxx xxxxx.
f) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxx, slívy, xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx).
x) Xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx poloviny xxxxxxx xxxxx plodů v xxxxx u xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
x) Mírně xxxxxxxxx slupka x xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
x) Xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx plodů nevyzrálých x xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxx.
x) Xxxxxxx 20 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx 5 % hmotnostních xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx.
k) Xxxxxxx 300 xx/xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx kompotu.
x) U kompotů xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx xx některém x použitých xxxxx xxxxx.
x) Xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx x xxxxx po mechanickém xxxxxxx nejvýše xx 20 % xxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx.
Tabulka 5 Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
Výrobek | Xxxxxxxxxxx a xxxxxx | Barva | Xxxx x xxxx |
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx | Xxxxx bez xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxx, listů x xxxxxxx organických x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, x peckami xxxx xxx xxxxx, loupané xxxx neloupané, celé xxxx xxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx jednotlivých xxxxxx x obalu vyrovnaná, xxxx xxxxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx | přirozená, odpovídající xxxxxxxx druhům xxxxx, xxx cizích xxxxxxxx x pachů". |
31. X příloze x. 6 se x tabulce xxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxx:
"xxxxxxxx x xxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxx". |
32. Xxxxxxx x. 7 xxx:
"Příloha x. 7 x xxxxxxxx x. 332/1997 Sb.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
X) Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx obecně
1. Xxxxx není ve xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 0,08 %.
2. Xxxxx xxxxxx xx zpopelnění xxxxxx konzervovaných zeleninových xxxxxxx činí xxxxxxx 1,5 %.
B) Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx výrobky
1. Xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx ve xxxxxxxxxxxxx zeleninových výrobcích, xx nejvýše 2 %.
2. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx nejvýše 1,5 % xxxx.
X) Mléčně xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx
1. xX xxxxxx kysané xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,1.
2. Xxxxxx kvašená (xxxxxx) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 0,8 % kyseliny xxxxxx, xxxxxxx 0,6 % těkavých xxxxxxx x nejvýše 1,5 % xxxxxxx. Xxxx xxxxxxx pro výrobky xxxxxx kvašené (xxxxxx) xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, kde xxx xxxxxx jiný xxx xxxxxxx nálev.
3. Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx nesmí xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx povlak (xxxx) ani xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx).
4. Sterilované xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 2,2 % xxxx.
D) Chemicky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. xX chemicky konzervované xxxxxxxx xxxxxxxx hodnoty xxxxxxx 4,1.
X) Xxxxxx zelenina
1. Xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx 12 % xxxx.
2. Xxxxxx xxxxxx obsahuje xxxxxxx 14 % xxxx.
3. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx směsí xxxxxxxx xxxxxxx 13 % xxxx.
4. Xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 0,3 % xxxxxxxxxxxx písků (xx. xxxxx xxxxxx, nerozpustného x xxxxx 10 % kyselině xxxxxxxxxxxxxx).
X) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. Zeleninové xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 7 % xxxxxx, xxxxxxxxx refraktometricky.
2. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx soli xxxxxxxx xxxxxxx 32 % xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx překročit 28 %, x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx 55 %.
3. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx o xxxxxxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx 60 mg/kg xxxxxxxxxxxxx minerálních xxxxxxxx.
4. X xxxxxx xxxxxxxxxxxx nejméně 25 % xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx nejméně 7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
5. X xxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxx, Xxxxx, Speciál x xxxxxxxxxxxxxxxxx sušinou xxxxxxx 30 % xxxx xxxxx xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx sušina xxxxxxx xxxxxxxxxx surovinou.
6. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x rajčatový xxxxxxx obsahují xxxxxxx 10,0 % soli.
7. Fyzikálně chemické xxxxxxxxx na rajčatové xxxxxxx zahuštěné xxxx xxxxxxx x tabulce 1.
Tabulka 1
Xxxxxx | Kečupy "Xxxxx", "Xxxxx", "Speciál" | Xxxxxxxxx pyré | Xxxxxxxxx protlaky xxxxxxxxx | |
Refraktometrická xxxxxx x % | xxxxxxx 25,0 | nejméně 30,0 | 8,0 - 24,0 | nejméně 24,0 |
Veškeré xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx x % | xxxxxxx 2,2 | xxxxxxx 2,2 | xxxxxxxxxxx xx | nestanovuje xx |
Obsah xxxx x % | xxxxxxx 3,5 | xxxxxxx 3,5 | xxxxxxx 10,0 *) | xxxxxxx 10,0 *) |
Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx kyselina octová x % | xxxxxxxxxxx xx | xxxxxxxxxxx xx | xxxxxxx 0,2 | xxxxxxx 0,2 |
Xxxx.: *) Xxxxx xxxx xxxx být xxxxxxx xxxxx u xxxxxxxx výrobku.".
33. Xxxxxxx č. 8 xxx:
"Xxxxxxx x. 8 x vyhlášce x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxx 1 Xxxxxxxxxxx zelenina všeobecně
Xxxxxxx | Xxxxxxxxxxx x xxxxxx | Xxxxx | Xxxx x xxxx |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx | xxxxxxxx xxxxxx, s vegetačními xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx u 20 % xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx nejvýše 20 % kusů, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx měkká až xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx zpracované xxxxxxxx, nerozpadavá, bez xxxxx x xxxxxx xxxxx, xxx zdřevnatělých x xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx příměsí xxxxxxxxxxx xxxxxx vyjma xxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxx-xx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx | xxxxxxxxx, vyrovnaná, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx zelenině x xxxxxxxxx xxxxxxx zpracování, xxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx příchutí x xxxxx, xxxxxxxxx je xxxxxxxxxxxx xxxx a xxxx jedné xx xxxxxx |
Sterilovaná xxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxxx xxxxxx, mechanicky xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x 20 % obsahu xxxxx, xxxx řezů xxxxxxxxxx, velikostně vyrovnaný, xxxx neroztřepené, xxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx, u řezů xxxxxx uvolněná xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx, x feferonů xx xxxxx výskyt zbytků xxxxxx do 1,5 xx nejvýše 5 %, u sterilovaného xxxx řezy x xxxx do 5 xx, xxx řezů xxxxxxx x xxxx xxxxxxx x vrcholových xxxxx, u xxxxxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 2 %, hrášek s xxxxxxxxxxxx slupkou, řezy xxxxx xxxxxxx 1 xx xxxxxx, bez xxxxx a xxxxxx xxxxxxx, x směsí xxxxxxxxxx xxxxxx buď xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxx skládané, ve xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxxx zakalený xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx | přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx zpracování, x sterilovaného xxxx xxxxx xxxx xx xxxxx narůžovělá xxxx xxxxxxx, x sterilované xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx jinak vybarvených xxxxx xxxxxxx 5%, x xxxxxxxxxxx papriky xxxxxxxxxxxx xxxxxxx 50 % řezů xxxxxxx xxxxxxx, u hrášku x xxxxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx cizích xxxxxxxx x xxxxx, x xxxxxxxxxxx papriky xxxx xx xxxxx xxxxxxx, x feferonů xxxxxxx, xxxxxxxxx xx převládající xxxx a vůně xxxxx xx xxxxxx |
Xxxxxxx 2 Xxxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxx | Xxxxxxxxxxx a xxxxxx | Xxxxx | Xxxx x xxxx |
Xxxxxx | xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx výše, xxxxxx xxx dutin, xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, nejméně 80 % xxxxxx v xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxx xxx 50 %, x okurkových řezů xxxxxxxx nejméně 80 % xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx řezu xxxx xxxxxxxxx nesmí xxxxxxxxx xxxxxx xxxx nejmenšího x více jak 50 %, xxxxxxxxxxx xxxxx, křehká, xxxxxxx, x xxxx xxxxx x xxxxxxxxx semeny xxxxxxx x 5 % kusů obsahu xxxxx | xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx | viz xxxxxxxxx xxxxxxxxx výše |
Xxxxxxx 3 Xxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx celé
Popis xxxxxxxx *) | Xxxxxxxxx počet výskytu xxxxxxxx v kusech |
Xxxxxx zakřivené | 3 |
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx tvaru | 2 |
Xxxxxxxxx xxxx | 3 |
Mechanické xxxxxxxxx | 2 |
Xxxxxx xxxxxx | 3 |
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 1 |
Xxxxxxxx xxxxx | 1 |
Xxxxxx | 1 |
Xxxxxxx xxxxxxxx těchto xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 7 |
*) Xxxx.: Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx 20ti xxxxxx.
Xxxxxxx 4 Xxxxxxxxxxx hrášek
Xxxxxxx | Xxxxxxxxxxx x xxxxxx | Xxxxx | Chuť x xxxx |
Xxxxxxxxxxx xxxxxx | xxxx x xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, u xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx nebo menší, xxx xxxx xxxxxxxxxx x napadení xxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx slupkou, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, konzistence měkká xx křehká, x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx hrášku x xxxxxxx zpracování, xxx cizích xxxxxxxx x xxxx |
Xxxxxxxx: Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x sterilovaného xxxxxx x xxxxxxxxxxxx %
1) 2 % odlišně zbarvených (xxxxxxxx) xxx
2) 5 % poškozených, xxxxx skvrnitých zrn
3) 1 % xxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxx
4) 12 % xxxxxx, zlomků xxxxx a xxxxxxx xxxxxx, xxxx
5) 0,5 % (xxx xx xxxx než 12 cm2 plochy) xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 5 Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx lusky
Xxxxxxx | Xxxxxx x xxxxxxxxxxx | Barva | Chuť x xxxx |
Sterilované xxxxxxxx xxxxx | xxxxxxxx xxxxx vyvinuté,*) xxxxxxxxxxx, xxxxxxx, semena x xxxxxx xxxxxxxx, xxx stop xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx, x xxxxxxxxxxxx špičkami a xxxxxxxx, bez vláknitých xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx původu, xxxx xxxx xxxxxx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx, konzistence xxxxx xx měkká, xxxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxx x vypadlými xxxxxx nejvýše x 2 % xxxxxxx xxxxxx obalu | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, x obalu xxxxxxxxx, xxx xxxxxxx x černých xxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx příchutí x xxxxx |
*) Xx nevyvinuté xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx 3 xx.
Xxxxxxxx:
1) Xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx:
Xxxx xxxxxxxx | Počet xxxx odchylek v xxxxxx o hmotnosti | ||
xx 500 xxxxx | 501 - 1000 xxxxx | nad 1000 xxxxx | |
Cizí xxxxxxxxx materiál | 5 | 5 | 10 |
Xxxxxxxxxxxxxx části xxxx xxxxx | 10 | 15 | 25 |
2) xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx
3) xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, z xxxxx nejvýše polovinu xxxx tvořit xxxxxxxxx xxxxxxxxx a škůdci.
Xxxxxxx 6 Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
Výrobek | Xxxxxx a xxxxxxxxxxx | Xxxxx | Vůně x xxxx |
Xxxxxx xxxxxxxxx | xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxx, jemná, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx), xxx xxxxxx slupek, semen x jiných xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx x výjimkou xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x koření | xxxxxx xxxxxxx, červená xx xxxxxxxxxxxx, barva xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx | přirozená, xxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx, nasládlá, xxxxxxx, xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx "xxxxx" x "xxxxx xxxxx", bez cizích xxxxxxxx x xxxxx |
Xxxxxxxxx pyré x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx | kašovitá, xxxxxxxxx, jemná, xxxxxxxx x hrubšími částicemi xxxxxx (zeleniny), xxx xxxxxx xxxxxx, semen x jiných částí xxxxxx, xxx černých xxxxxx x výjimkou xxxxxxx částic xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx | xxxxxx červená, xxxxxxx xxxxxxx xx nahnědlá*) | xxxxxxx po xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx nasládlá, xxxxxxx, xxxxx slaná xx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx*) |
Xxxx.: *) Xxxx xx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx na 8,0 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx 7 Xxxxxxxx chlazená xxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx | Xxxxxx x konzistence | Barva | Xxxx a xxxx |
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxx xxx stop xxxxxxxxx , xxx xxxxxxxxxxx deformací, xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, krouhaná, xxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx vyrovnaná | odpovídající zpracovaným xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx, svěží, xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxxx xxxxx zpracované xxxxxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx druhům xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx". |
34. X xxxxxxx č. 10 xx xxxxxxxx xxxxx, které znějí:
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx | Xxxxxxx xxxxxx | xxxxx |
Pekanové xxxxxx (xxxxxxxxx pekanový, pekany, xxxx) | ve xxxxxxxx". |
35. X xxxxxxx x. 12 xx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxx:
"Xxxxxxx xxxxxx | xxxxx | 6,0 | 0,3 | |
Xxxxxxxx xxxxxx | xx skořápce | 7,0 | 0,1". |
36. X příloze x. 13 xxxxxxx "Xxxxxxx" xxxxx "Para xxxxxx" zní:
"Xxxx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx | Xxxxx šedohnědé, xx xxxx bílé až xxxxx nažloutlé | Xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxx hořké xxxxx". |
37. X xxxxxxx x. 13 xx xxxxxxxx řádky, xxxxx znějí:
"Xxxxx xxxxxxxxx oříšků | Xxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx | Xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx | Xxxxxxx, xxxxxxxx |
Xxxxxxxx xxxxxx | Skořápka xxxxxx, xxxxxxxxxx vybarvená, xxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx | Xxxxxxx, xxxxxx xx tmavě hnědá | Ořechová, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx". |
38. X xxxxxxx x. 14 xx xxxxx xxxx 50 xx doplňují slova "xxxxx xxxxxxxxx bez xxxxx".
39. X xxxxxxx x. 14 x uvozovací xxxx "Xxxxxxxxx, které xxxxx xxx xxxxxxx pouze x xxxxxx a xxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx" xx xxxxx "x" xxxxxxx.
40. X xxxxxxx č. 19 xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx "xxxxxxx" xxxxxxx.
41. X xxxxxxx x. 19 xxxxxxx "xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx" řádku "xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx" xx xxxxx "xxxxx XxXx xxxxxxx 1,5 %, xxxxxxx 2,5 %" xxxxxxx.
42. X xxxxxxx x. 19 xxxxx "xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx konzervované" xx xx slovo "xxxxxxxxxxxx" xxxxxx xxxxx "x xxxxxx".
43. X xxxxxxx x. 19 xxxxxxx "fyzikální, xxxxxxxx xxxxxxxxxx" xxxxx "xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx" xx xxxxx "xxxxx soli xxxxxxx 1,5 %" xxxxxxx.
44. V xxxxxxx č. 19 xxxxxxx "xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx" xxxxx "bramborová xxxx xxxxxx" se xxxxx "xxxxx xxxx xxxxxxx 1,5 %" xxxxxxx.
Xx. II
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx 1. září 2001.
Xx. III
Xxxxxxxx
Tato xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. září 2000.
Xxxxxxx:
Ing. Xxxxx x. x.
Xxxxxxxxx
Xxxxxx předpis x. 92/2000 Sb. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.9.2000.
Právní předpis x. 92/2000 Sb. xxx xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 157/2003 Sb. s xxxxxxxxx xx 1.5.2004.
Znění xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx jiných xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx derogační xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.