Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.12.2021.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 30.06.2013 do 31.12.2021.


Vyhláška, kterou se stanoví požadavky pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich, jakož i další způsoby jejich označování

157/2003 Sb.

Oddíl 1 §1 §2 §3 §4 §5
Oddíl 2 - Zpracované ovoce §5a §6
Členění na skupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Technologické požadavky §10
Uvádění do oběhu §11
Oddíl 3 - Zpracovaná zelenina §12
Členění na skupiny §13
Označování §14
Požadavky na jakost §15
Technologické požadavky §16
Uvádění do oběhu §17
Oddíl 4 - Skořápkové plody §18
Členění na skupiny a podskupiny §19
Označování §20
Požadavky na jakost §21
Oddíl 5 - Houby §22
Členění na skupiny a podskupiny §23
Označování §24
Požadavky na jakost §25
Uvádění do oběhu §26
Oddíl 6 - Brambory a výrobky z nich §27
Členění na skupiny §28
Označování §29
Požadavky na jakost §30
Uvádění do oběhu §31
Přechodné ustanovení §32
Zrušovací ustanovení §33
Účinnost §34
Příloha č. 2 - Členění na skupiny a minimální hmotnostní podíl ovoce v 1 kg potraviny
Příloha č. 3 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení
Příloha č. 4 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 5 - Členění na skupiny
Příloha č. 6 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 7 - Smyslové požadavky na jakost
Příloha č. 8 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelských balení
Příloha č. 9 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení
Příloha č. 11 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 12 - Smyslové požadavky na jakost
Příloha č. 13 - Seznam volně rostoucích a pěstovaných jedlých hub určených k přímému prodeji nebo k dalšímu průmyslovému zpracování pro potravinářské účely
Příloha č. 14 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 15 - Členění výrobků z brambor na skupiny
č. 650/2004 Sb. - Čl. II
č. 291/2010 Sb. - Čl. III
č. 153/2013 Sb. - Čl. III
157
XXXXXXXX
xx xxx 12. xxxxxx 2003,
xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx čerstvé xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx ovoce x xxxxxxxxxxx zeleninu, suché xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x nich, xxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxx zemědělství xxxxxxx xxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) zákona x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xx xxxxx xxxxxx x. 119/2000 Xx., xxxxxx x. 306/2000 Xx. a zákona x. 146/2002 Sb., (xxxx xxx "xxxxx") xxx xxxxxxx ovoce x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx plody, houby, xxxxxxxx x xxxxxxx x nich:
Xxxxx 1
§1
§1 (xxxxx 1) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 291/2010 Xx.
§2
§2 (xxxxx 1) xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 291/2010 Xx.
§3
§3 (xxxxx 1) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 291/2010 Xx.
§4
§4 (xxxxx 1) xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 291/2010 Xx.
§5
§5 (xxxxx 1) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 291/2010 Xx.
Xxxxx 2
Xxxxxxxxxx xxxxx
§5x
Xxxxx xxxxx3a) zapracovává xxxxxxxxx xxxxxxx Evropských xxxxxxxxxxxx3b) a xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxx.
§5x vlože právním xxxxxxxxx č. 650/2004 Xx. x xxxxxxxxx xx 22.12.2004
§6
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxx - xxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxx známek xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx základní xxxxx, xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx cizích xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx ovocem - xxxxxxxxx, jejíž xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx tvoří xxxxx x která xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx ovocného xxxxxxxxxxxxx a nealkoholického xxxxxx a zmrazeného xxxxx,
x) xxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx vede k xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx nezávadnosti xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx - tepelná xxxxxx xxxxxxxxxxx působení mikroorganismů xx výrobku xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx - xxxxx s xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx, x xxxxxxxxxx uzavřeném xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxx) - potravina xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,4) xxxx x nezahuštěné xxxxx xxxxxxx xxxx více xxxxx xxxxx, přivedené xx xxxxxx rosolovité xxxxxxxxxxx,
x) džemem xxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxx - potravina xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx džem xxxxxxxx (Xxxxx) s xxx, xx tyto xxxxxxx xxxx se xxxxxxxx obsahem xxxxxxx/xxxxx x splňují podmínky xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx; výživové xxxxxxx xxxx xxx uvedeno x xxxxx výrobku,
x) xxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxx) xxxx sladkým - potravina xxxxxxxxx xxxxxxxxx pro džem xxxxxxxx (Extra) x xxx, xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx méně xxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx (Extra),
x) xxxxxx - potravina xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, vody, xxxxx x dřeně, xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx a xxxxx, xxxxxxx xxxx více xxxxx xxxxx, přivedené xx xxxxxx rosolovité xxxxxxxxxxx,
j) marmeládou - potravina xxxxxxxx xx směsi přírodních xxxxxxxx, xxxx x xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx z xxxxxxxxxxx xxxxx, přivedené xx vhodné xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxx získané z xxxxxxxxxxx plodů xx xxxxxxxx pulpy, xxxxx, xxxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxx,
x) xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxx) - xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxx xx směsi xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx konzistence,
x) povidly - xxxxxxxxx vyrobená x xxxxxxx nebo více xxxxx ovoce (xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx), x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xx polotuhé xx xxxx konzistence x xxxxxxx xx xxxxxxxx částicemi xxxxxxx xxxxx,
x) klevelou - xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx druhů xxxxx, x přídavkem xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx, přivedená xx xxxxxxxx, roztékavé xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx hrubými xxxxxx xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx protlakem - xxxxxxxxx řídké xx kašovité konzistence xxxxxxxx x jedlé xxxxx xxxxx (bez xxxx, xxxxxx, jader, xxxxx, xxxxxxxx) propasírováním xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, x případným xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx vody, xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx prostředku xxxxx xxxxxxxxx uvedených způsobů,
x) sušeným xxxxxx - xxxxx konzervované xxxxxxx bez xxxxxxx xxxxxxxxxx sladidel,
p) xxxxx xxxxxxxx xxxxx - xxxxx xxxxx xxxxxxxx ovoce, xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 60 % xxxxxxxxxxxx,
q) xxxxxx proslazeným (xxxxxxxxxx xxxxxx) - potravina xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx sušiny xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) ovocem v xxxx (xxxxxxx xxxxx) - potravina x xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx5) xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx přírodními sladidly, xxxxxxxxx látkami xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx - xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx děleného xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx sterilovaného, xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx obalu, xxxxxx x přímému xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx - potravina xxxxxxxx ze xxxxx xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx jedlého (Xxxxxxxx xxxxxx),
x) zázvorem - jedlý xxxxx xxxxxxxx zázvoru v xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxx xxxxx, který xx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx v xxxxxx,
x) xxxxxxx dužninou (xxxxxx) - xxxxx xxxx ovoce, xxxxx xxxxxxx xxx xxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxx x xxxxxxxx, která xx xxxxxxx ovocem xxxxx, xxxx hrubě xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx, xxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxx,
x) xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx získaná xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx potřeby xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx, xxxxx a pecek, xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xx xxxx propasírováním xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x je určená x xxxxxxx zpracování,
x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx - vodní xxxxx z xxxxx, xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx řádném xxxxxxxxxx xxxxxxxx všechny xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx ovoce,
x) cizími xxxxxxxx - xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxx,
x) xxxxxxx - xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx nebo xxxx xxxx x kterémkoliv xxxxxx vývoje živočicha.
§7
Xxxxxxx xx xxxxxxx
X příloze č. 2 xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx ovoce xx skupiny.
§8
Označování
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxx x xxxxxxx označování xxxxxxxx9) xx zpracované xxxxx xxxx xxxxxx
x) použitým xxxxxx xxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxxx pořadí xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx,
x) u xxxxx x lihu (xxxxxxxx bowlí) xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) názvem xxxxxxx,
d) x xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx výběrových (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx výběrových (Xxxxx), xxxxxxxxxxx pyré, povidel, xxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx ovoce x xxxxxxx, které xxxx xxxxxxx pro xxxxxx 100 x xxxxxxxx výrobku; údaj x xxxxxx ovoce xx xxxx nacházet xx xxxxxxx zorném xxxx jako xxxxx xxxxxxx a xxxx xxx xxxxxx jasně xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
e) x džemů, džemů xxxxxxxxxx (Xxxxx), džemů xxxxxxxxxx (Xxxxx) speciálních, xxxxx výběrových (Xxxxx) xxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, rosolů výběrových (Xxxxx), xxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx celkovým xxxxxxx xxxxxxxxxx sladidel x xxxxxxx obsažených xx 100 x xxxxxxx, přičemž xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx při 20 xX x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx +/- 3 xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx; xxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxx jako xxxxx xxxxxxx x xxxx xxx uveden xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) u džemů, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx výběrových (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) méně xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx (Extra), xxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx zbytkového oxidu xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxx ve xxxxxxx xx vyšší xxx 10 xx/xx,
g) x xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), džemů xxxxxxxxxx (Xxxxx) speciálních, xxxxx výběrových (Extra) xxxx sladkých, marmelád, xxxxxx, rosolů výběrových (Xxxxx), xxxxxxxx xxxxxxxxx x kaštanového xxxx x xxxxx výrobku xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx použitých xxxxx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx suroviny; u xxxxxxx xxxxxxxxxx ze xxx nebo xxxx xxxxx xxxxx xxxx xxxx být xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx "xxxx ovoce" nebo xxxxxxxx formulací nebo xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx.
(2) Xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx lze xxxxxxxxx xxxxx názvem "Xxxxxxx" xxxx "Hrozinky".
(3) Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxx spotřebitele xxxxxx
x) xxxxx použitelnosti,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxx "xxxxxxxx xxxxxxxxx" xxx xxxxxx xxx marmelády, xxxxx xxxxxxx neobsahuje xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, s xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx kůry xxxxxxx.
(5) U xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx pekařských xxxxxxx xxxx cukrářských xxxxxxx xxx xxx x xxxx názvu xxxxxxx xxxxxxx "x xxxxxx", "x marmeládou", "x xxxxxxx", "x xxxxxxxxxx xxxxxx" xxxx xxxxxx xxxxxx spojení xxxxx xx předpokladu, xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx vyplývajícím x §6 písm. f), x), x), x) x r) x xxxxxxxxxx a chemickým xxxxxxxxxx na xxxxxx xxxxx xxxxxxx 1 x příloze č. 4.
(6) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx spotřebitelského balení xxxx xxxxxxx x příloze č. 3.
§9
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 1 x 2.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 3 xx 5.
(3) Ovoce x xxxx (xxxxxx bowle) xxxx obsahovat xxxxxxx 13 % xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx a xxxx vykazovat xxxxxxx 18 % refraktometrické xxxxxx.
§10
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx podíl ovoce x 1 xx xxxxxxxxx je uveden x příloze č. 2.
(2) Xxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx výběrového (Extra) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxx sladkého, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxx xxx přidána xxxxx a kůra x citrusových xxxxx.
(3) Xxxx výběrový (Xxxxx), xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx a xxxx xxxxxxxx (Extra) xxxx xxxxxx x xxxxx, xxxxx, ostružin, xxxxxxx rybízu, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx lze xxxxxxx xxxxx z xxxxxxxxxxxxx protlaku xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx nezahuštěný xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx hmotnosti xxxxx.
(4) Džem xxxxxxxx (Xxxxx), xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) speciální x xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxx xxxxxx x xxxx z xxxxxxxxxxx plodů xxx xxxxxxx jen z xxxxxx plodů xxxxxxx xxxxxxxxxxx na proužky xxxx na plátky.
(5) Při výrobě xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx a xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxx s xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx vodní, hrozny, xxxx, okurky x xxxxxxx x xxxxx xxxxxx.
(6) Xxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) speciálního x xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) méně sladkého x xxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx, slív, xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx červené xxxxxx xxxxx.
(7) Xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxx x xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx.
(8) Xxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxx použití xxxxxxx extraktů x xxxxx xx vypočítá xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.
(9) K xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, džemu xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxx xxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) x xxxxxx se xxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx (Pelargonium xxxxxxxxxxxxx).
(10) X xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx v §6 písm. x) xx k) a x) lze xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx, xxxxxxxx (xxxxxxxx) xxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx byliny, koření, xxxxxxx, xxxxxxx, vanilkové xxxxxxxx x xxx4) xxxx částečnou xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, jedlé tuky x oleje jako xxxxx xxxxxxxxxxx pěnění x xxxxxx pektin.
(11) Xxx xxxxxx xxxxxxxxx lze xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx.
(12) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x §6 písm. x), t), u) x x) xxxxx xxx xxxxxxxxxx
a) xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxx za xxxxxxxxx xxxxx), xxxx
x) xxxxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx možné.
(13) Xxxxxxx x xxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxx výběrového (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx a xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxx xxxxxxxx mohou xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx.
(14) Citrusová xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx v nálevu.
(15) X xxxxxxx xxxx xX xxxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 4,0.
(16) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxx musí činit xxxxxxx 70 %, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 67 %.
(17) Xx-xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxx) nižší xxx 70 %, xx xxxxx potravinu xxxxx konzervovat xxxxxx xxxxxxxxxxxx procesem.
§11
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxxxx ovoce x xxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxx) nebalené xx xxxxxxxx xxx relativní xxxxxxxx vzduchu nejvýše 70 %.
(2) Xxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx (kandované xxxxx) xxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x výraznými xxxxx x vůněmi.
(3) Xxxxxxxx chlazené xxxxxxx xxxxx xx xxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxxxx od 0 xX xx 5 xX.
Oddíl 3
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
§12
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx - xxxxxxxx celá, xxxxxxx, xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx a xxxxxx, xxxxxxxx, zbavená nežádoucích xxxxxx příměsí,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxx byly xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx zeleninových xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx, studených xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxx uzavřeném xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx mléčně xxxxxxxx - xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx bakterií xxxxxxxx kvašení,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx konzistence x xxxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (xxx xxxxxx, xxxxx) xxxxxxxxxxxxxx xxxx obdobným xxxxxxxx, konzervovaná xxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx uvedených xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx bez xxxxxxx xxxxxxxxxx sladidel xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx proslazenou xxxx xxxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zvýšením xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx sladidel,
x) xxxxxxxxx x xxxx - zelenina xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx jedlé xxxx,
i) xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zeleninou - xxxxxxxxx konzervovaná xxxxxxxxx xxxxxxxxxx konzervačního prostředku,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx x čerstvé xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xx spotřebitelském xxxxx, určená k xxxxxxx použití,
x) xxxxxxxxx x octu - xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx tak, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx 4 % xxxxxxxxxx.
§13
Xxxxxxx xx xxxxxxx
X příloze č. 5 xx xxxxxxx xxxxxxx zpracované zeleniny xx xxxxxxx.

§14
Označování
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x ve vyhlášce x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx9) xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx
x) xxxxxxxxxx názvem použitého xxxxx xxxxxxxx podle §3 xxxx. x), xxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx, xxx xx jedná x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) x upravené xxxxxxxx xxxxxxx zeleniny x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

1. datem použitelnosti,

2. xxxxxxxx skladování.

(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 8 xxxxxxx 1.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx stanovených xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx salátů a xxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 8 tabulce 2.
§15
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx uvedeny v příloze č. 6.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 7.
§16
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) U xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xX xx xxxxx xxxx xxxxx 4,0, xx xxxx xxxxxxxxx prohřátí xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení xx 80 až 90 xX.
(2) U xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobků, xxxxxxx xX je xxxxx xxx 4,0, xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx spotřebitelského xxxxxx xxxxxxx na 121,1 xX xxxx xxxxx takový xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx x usmrcení vegetativních xxxxx xxxxxxxxxxxxxx a xxxxxx xxxx.
§17
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx kandovaná xxxxxxxx xxxxxxxx se skladuje xxx xxxxxxx xxxxxxx 20 oC a xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx xxxxxxx 70 %, x xxxxxx zeleniny xxxxxxx 65 %.
(2) Xxxxxx a xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxxx se skladuje x přepravuje odděleně xx xxxxx x xxxxxxxxx pachy a xxxxxx; x výjimkou xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx balené xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Upravená xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xx oběhu xxx xxxxxxxxx od 0 oC do 5 xX.
Oddíl 4
Xxxxxxxxxx xxxxx
§18
Xxx xxxxx této xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxxxxxxx xxxxx - xxxxx nebo xxxxxx xxxxxx uvedené xxx xxxxxxx b) xx x), v xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx či xxxxxx,
x) vlašskými ořechy - xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx - xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx,
d) mandlemi - jádra xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxx xxxxxx - xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
f) xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx - xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx,
x) para ořechy - xxxxxx juvie xxxxxxx,
h) xxxxxxxxxx xxxxxx - plody xxxxx kokosové,
x) xxxxxxxxx oříšky - xxxxxx xxxxxxxx pinie.
§19
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Členění xxxxxxxxxxxx xxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 9.
§20
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x ve xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx9) xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx označí xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx spotřebitelského xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 10.
§21
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx a chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 11.
(2) Smyslové xxxxxxxxx na jakost xxxx xxxxxxx v příloze č. 12.
(3) Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
Oddíl 5
Xxxxx
§22
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxx - xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx uvedené v příloze č. 13,
b) xxxxxxxxx xxxxxxx volně rostoucími - xxxxx xxxxxxx xxxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx nejsou xxxxxx xxx xxx xxx xxx xxx sběru,
x) xxxxxxxxx houbami xxxxxxxxxxx - houby xxxxxxx xxxxxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxx vytvořených, xxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxx xxx xxx xxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx - houby xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxx xxxx činí xxxxxxx 12 % x xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) konzervovanými xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
f) xxxxxxxxx výrobky z xxx - xxxxx xxxxxxxx, zejména xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxxxxx.
§23
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
V příloze č. 14 xx xxxxxxx xxxxxxx xxx na skupiny x xxxxxxxxxx.
§24
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x xx xxxxxxxx x xxxxxxx označování xxxxxxxx9) xx xxxxxx
x) xxxxxxx houby xxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx hub xxxxx přílohy č. 13 x xxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx volně xxxxxxxx xxxxx použitelnosti do xxx dnů xxx xxx sběru,
x) xxxxxxx xxxxx pěstované xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxx dnů ode xxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx x xxx x xxxxxxx výrobky x hub xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxx podle přílohy č. 13.
§25
Požadavky xx jakost
(1) Xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx žampionů, xxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx očištěné, xxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx. Xxxxx xxxxxxx xxx přestárlé, xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx. Xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx jedním xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxx xxx spojen x xxxxxx. Loupání xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxx s výjimkou xxxxxxx.
(2) U xxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx 1 xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx 10 % xxxxxxx xxxxxx xxxx, nejvýše xxxx xxx otvory, x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xx dvou xxxxxxx. Poškozených xxx xxxx být nejvýše 5 %, xxxxxxx xxxxxxxxxxx houbami xx xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxxxxx klobouku xxxx x xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx.
(3) X xxxxxxxx hub xx xxxxxxxx 10 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx houby, xxxx xxx xxxxxx pachů x chutí, xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxxxx vysušené, xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx či xxxxxxxx.
§26
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx x přepravují xxx xxxxxxxxx xx 0 xX xx 10 xX, xxxxx v xxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xx uvádějí xx xxxxx xxx xxxxxxxxx xx 0 oC xx 6 oC xxxxxx x xxxxxxxx x přímému prodeji xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx; xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxx ve xxxxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 20 oC x relativní xxxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(4) Čerstvé xxxxx xxxxxxxxx xxxxx být xxxxxx nebo xxxxxxxx xxx x prodyšné xxxxx.
(5) Xxxxxx xxxxx musí xxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx nebo zabalené.
Xxxxx 6
Xxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx
§27
Xxx účely xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx - hlízy xxxxxxx xxxxx x kříženců Xxxxxxx xxxxxxxxx X.,
x) bramborami xxxxxxxxxx xxxxxx - brambory xxxxxxxx xxxxxxxx před xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx,
x) bramborami xxxxxxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx dosažení xxxxx xxxxxxxx hlíz x xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx slupkou,
x) xxxxxxx x podlouhlými xxxxxxx - brambory xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xx průměrná šířka xxxxx,
x) bramborami xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx až xxxxxx xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx - xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx konzumních xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx hlízami - xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx v xxxxxxx xxxx způsobující xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx a xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx dužniny,
x) příměsmi - xxxxx xxxxxx zemina xx slupce hlízy, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxx, kameny,
x) xxxxxxxx hlízami - xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxx než 1/8 xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxxx hlízami - xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx více xxx 1/4 povrchu xxxx,
x) xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx pohmožděnými xxxxxxx - xxxxxxxxx hlíz, xxxxx u konzumních xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx 3,5 xx x x xxxxxxxxxx brambor pozdních xxxxxxxx xxxxxxxx než 5 xx xx xxxxxxx,
m) xxxxxxx x xxxxxxx - xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, zejména loupáním, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx x sušením, xxx xxxxxx spotřebu xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx.
§28
Xxxxxxx xx xxxxxxx
(1) Xxxxxxxx konzumní xx xxxxx xx skupiny
x) brambory xxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx pozdní.
(2) X příloze č. 15 je xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x brambor xx xxxxxxx.
§29
Označování
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxx x xxxxxxx označování xxxxxxxx9) xx
x) brambory xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx; xxx dovozu xx xxxxxx x xxxx xxxxxx,
x) u xxxxxxx konzumních pozdních xxxxxx xxxxx podle xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x příloze č. 16 xxxxxxx 4,
x) u xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx "drobné",
x) xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
§30
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx musí xxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx obsahovat xxxxxxx nad xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 16 x xxxxxxx 1.
(2) Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxx xxxxxx, celé, xxxxx, xxxxx, růstem xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx, xxx nadměrné povrchové xxxxxxxx, xxx xxxxxxxx x vnitřních xxx xxxxxxxxxxxx celkový xxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx vzniklých xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx pohmožděnin, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, obecné x xxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx a xxxxxx cizích xxxxx x xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx zapříčiněných škůdci x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
(3) Xxxxx brambor xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx dále xxxxxxxxx xxxxxx slupku, xxxxx xxx klíčky xxxxx xxx 3 xx x xxxxx xxxxxxxxx xxxx, modré xxxx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx do xxxxxxx xxxxxxx xxx 5 mm. Přípustné xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 16 v xxxxxxx 1.
(4) Xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx "xxxxxxxx" xx 17 xx 28 mm. Xxxxxxxx xxxx ostatních xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxx brambor xxxxxxxxxx xxxxxxxx kulovitého nebo xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 28 xx.
(5) Xxx hlízy xxxxxxxxxxx xxxxx brambor xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx.
(6) Povolené xxxxxxxx na xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 16.
§31
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxx balením xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx se xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx zmrazené.
§32
Přechodné xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x uvedené do xxxxx přede xxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx posuzují podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
§33
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx:
1. Xxxxxxxx č. 332/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x), i), x) x k) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x o změně x doplnění některých xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x zpracovanou xxxxxxxx, xxxxx skořápkové xxxxx, houby, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx.
2. Xxxxxxxx x. 92/2000 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 332/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), h), x), x) x x) xxxxxx č. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx čerstvé xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, houby, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx.
§34
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx o přistoupení Xxxxx xxxxxxxxx k Xxxxxxxx unii x xxxxxxxx.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxxxx v. x.
Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx x. 1 xxxxxxx xxxxxxx předpisem x. 291/2010 Xx.

Xxxxxxx x. 2 x vyhlášce x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxxx podíl ovoce x 1 kg xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx (v x x 1 kg xxxxxxxxx)
&xxxx;
Xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx ovoce
 
Džemy
výběrové
(Extra)
Džemy
výběrové
(Extra) xxxxxxxxx
Xxxxx
xxxxxxxx
(Xxxxx)
xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
450
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx, černého xxxxxx, xxxxxx a xxxxx
&xxxx;
350
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxxx
&xxxx;
250
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x xxxx-xxxxxx
&xxxx;
230
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x xxxxx mučenky (xxxxxxxx)
&xxxx;
80
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
350
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x xxxxxxxxx rybízu, xxxxxxx, xxxxxxxxx, černého rybízu, xxxxxx x xxxxx
&xxxx;
250
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxxx
&xxxx;
150
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x xxxx-xxxxxx
&xxxx;
160
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x plodů xxxxxxx (maracuja)
 
60
 
 
 
Rosoly
výběrové
(Extra)
 
všeobecně
 
450
 
 
 
z xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, kdoulí, xxxxx
&xxxx;
350
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxxx
&xxxx;
250
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x kešu-jablka
 
230
 
 
 
z xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx)
&xxxx;
80
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
350
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x xxxxxxx xxxxxx, šípků, xxxxxx, malin
 
250
 
 
 
 
ze xxxxxxx
&xxxx;
150
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x xxxx-xxxxxx
&xxxx;
160
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx)
&xxxx;
60
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
200
&xxxx;
x toho xxx. 75 g xxxxxxxxxxx x endokarpu
 
 
Povidla
 
slazená xx xxxxxxx
&xxxx;
1700
&xxxx;
x xxxxxx xx xxxxx použít švestkovou xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xx xxxxxxxx švestek
 
 
 
slazená ze xxxxxxx x jablek
 
2200
 
podíl xxxxxx xxxxxx ze xxxxxxx xxxxxxx 75%
 
 
 
slazená x jablek
 
3000
 
 
 
 
slazená x xxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
3200
&xxxx;
xxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxx 30%
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
1500
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x xxxxxxx
&xxxx;
730
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x xxxxx
&xxxx;
640
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
&xxxx;
380
&xxxx;
xxxxx xxxxx musí xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxxxx ovoce xxxx kandované ovoce
 
 
 
 
 
Upravené xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
x xxxxxxxxx obalu
 
220
 
 
 
ve xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
450
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;

Xxxxxxx x. 3 x vyhlášce x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxx (x)
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
 
do 50
&xxxx;
9,0
&xxxx;
51 xx 500
&xxxx;
6,0
&xxxx;
501 xx 1000
&xxxx;
5,0
&xxxx;
xxx 1000
 
3,0

Xxxxxxx č. 4 x vyhlášce č. 157/2003 Sb.
Fyzikální x xxxxxxxx požadavky na xxxxxx
Xxxxxxx 1
Kompoty, džemy, xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxxx sušina
(%)
 
Kyselost (xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx)
(%)
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 48
&xxxx;
0,3 - 2,5
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx)
&xxxx;
xxxxxxx 60
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) méně xxxxxx
&xxxx;
52-59
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 40
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 60
 
-
 
rosoly x rosoly výběrové (Xxxxx)
&xxxx;
xxxxxxx 60
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 60
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxx 60
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 38
 
0,6 - 2,6
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 60
 
0,6 - 2,6
 
ovocné xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 29
&xxxx;
0,6 - 2,5
 
proslazené xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 70
&xxxx;
xxxxxxxx se
Pozn.: Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx být xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, xxxxx výběrových (Extra) xxxx sladkých, džemů, xxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxx x kaštanových xxxxx xx xxxxxxxxxxx, že xxxx xxx u xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx zčásti xxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxx sladký a xxxx výběrový (Extra) xxxxxxxxx představují xxx. xxxxxxxxx názvy výrobků x souladu x xxxxxxxxxxx druhého pododstavce xxxx XX přílohy 1 xxxxxxxx Xxxx 2001/113/ES o xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx.".
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx příměsí x xxxxxx a xxxxxxx
&xxxx;
Xxxx xxxx příměsi
 
Počet xxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx (x)
&xxxx;
xx 500
&xxxx;
501 - 1000
&xxxx;
xxx 1000
 
přítomnost xxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxx xxxxx rostlin xxxxxxxxxxxxxx xxxxx včetně xxxxxxxx xxxxx x ploše xxx 5 xx2, xxxxxx xxxxxx xxx 10 xx)
&xxxx;
2
&xxxx;
3
&xxxx;
4
&xxxx;
xxxxxxxxxx pecek xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx (xxxxx při xxxxxxx odpeckovaných surovin)
 
1
 
2
 
3
 
zlomky xxxxx (menší xxx xxxxxxxx xxxxx)
&xxxx;
2
&xxxx;
3
&xxxx;
4
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost
Tabulka 3
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxxxx ovoce xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx, xxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx kompotu lehce xxxxxxxxxx řezy, xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx až xxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx ovoce, xxxxx se xx xxxxxx rozpadnou, xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxx, bez xxxxxx x xxxxxxxxx, x xxxxxxx z xxxxxxxxx x děleného xxxxx xxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx zrosolovatělý, xxxxxxx xxxxxxxxx nálev čirý xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx
X) Xxxxxxxxx výskyt xxxxxxxx od xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx:
x) přirozené zrosolovatění xxxxxx,
x) xxxxxxx 5 % hmotnostních plodů xxxxxxxxx, xx xxxxxx xxxxxxx x stopek x xxxxxxx z xxxxxxxxxxxx xxxxx,
x) nejvýše 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx kompotu,
d) xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxx,
x) síťovité xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx popraskání xxxxxxx u kompotu x peckového xxxxx (xxxxxxx, slívy, xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx),
x) xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx povrchu všech xxxxx v xxxxx x broskvového xxxxxxx,
x) xxxxx svraštělá xxxxxx x xxxxxxxxxxx kompotu,
h) xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx plodů xxxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxx.
x) xxxxxxx 20 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx 5 % hmotnostních tvary xxxxxxxx x xxxxxxx x plodů xxxxxxxx,
x) xxxxxxx 300 xx/xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x jahodového xxxxxxx,
x) x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx barevným xxxxxx x převládající xxxx xx některém x xxxxxxxxx xxxxx xxxxx,
x) vegetační vady, xxxxxx a xxxxx xx xxxxxxxxxxx loupání xxxxxxx xx 20 % povrchu xxxxx xxxxx x xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x nežádoucích xxxxxxx x xxxxxxx z xxxxxxx xxxxx x xxxxx:
&xxxx;
Xxxx cizí příměsi
 
Počet xxxx xxxx příměsi x xxxxxx x xxxxxxxxx (x)
&xxxx;
xx 500
&xxxx;
501 - 1000
&xxxx;
xxx 1000
&xxxx;
xxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx x lesních xxxxx
&xxxx;
5
&xxxx;
7
&xxxx;
10
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx x xxxxx
&xxxx;
5
&xxxx;
7
&xxxx;
10
Xxxxxxx 4
Xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvé xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx a xxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxx bez stop xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx plodů, bez xxxxxx xxxxxx, xxxxx x dalších xxxxxxxxxxx x anorganických mechanických xxxxxxx, xxxxxxx jádřinců, x xxxxxxx xxxx xxx pecek, loupané xxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxx dělené xx xxxxxxxxx stejné xxxx, xxxxxxxx jednotlivých xxxxxx x xxxxx vyrovnaná, xxxx xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídající použitým xxxxxx ovoce, bez xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx
Xxxxxxx 5
Xxxxxx ovoce
 
Potravina
 
Konzistence x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx a xxxx
&xxxx;
xxxxxx ovoce
 
dostatečně xxxxxxxx, xxx známek xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx škůdci xxxxxx xxxxxxxxxxxxx živých xx xxxxxxx živočišných xxxxxx x jakémkoliv xxxxxx xxxxxx xxxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x nevyzrálých xxxxx, bez xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxx xxxx xxxx xxxxxxxx ovoce, xxx xxxxxx xxxxx x chutí

Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx x. 157/2003 Sb.
Členění xx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) zelenina
 
protlaky
 
sušená xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx v xxxx
&xxxx;
xxxxxxxx x octu
 
zelenina xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx x xxxxx

Příloha č. 6 x xxxxxxxx č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx
X) Konzervované xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
1. Xxxxx xxxx xx skupině xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxx minerálních příměsí xxxxxxxxxxx x xxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 0,08 %.
2. Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx 1,5 %.
X) Xxxxxxxxxxx zeleninový xxxxxxx
1. Xxxxxxxx výrobku, určená xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, je xxxxxxx 2 %.
2. Xxxxxxxxxxx hrášek xxxxxxxx xxxxxxx 1,5 % xxxx.
X) Xxxxxx kvašená (xxxxxx) zelenina
1. pH xxxxxx kysané zeleniny xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4.1.
2. Mléčně kvašená (xxxxxx) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 0,8 % xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx 0,6 % (xxxxxx) xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxx xxxxxx jiný než xxxxxxx xxxxx.
3. Mléčně xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxx) xxx jiný xxx xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx).
4. Xxxxxxxxxxx xxxxxx zelí xxxxxxxx xxxxxxx 2,2 % soli.
D) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. pH xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 4,1.
X) Sušená zelenina
1. Xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx 12 % xxxx.
2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 14 % xxxx.
3. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx nejvýše 13 % xxxx.
4. Xxxxxx xxxxxxxxxxxx zeleniny xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx nejvýše 0,3 % xxxxxxxxxxxx xxxxx (tj. xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx v xxxxx 10% xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx).
X) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx sterilované x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 7 % xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx.
2. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx přídavkem soli xxxxxxxx nejméně 32 % xxxxxx, stanovené xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx obsah xxxx xxxxx xxxxxxxxx 28 %, x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx 55 %.
3. Xxxxxxxxx protlak xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx x koncentraci 8 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx 60 mg/kg xxxxxxxxxxxxx minerálních xxxxxxxx.
4. X kečupů xxxxxxxxxx xxxxxxx 12 % xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
5. X xxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxx, Xxxxx, Xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 30 %, musí xxxxx xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx vnesená xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
6. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx obsahují xxxxxxx 10,0 % xxxx.
7. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx rajčatové xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx uvedeny x xxxxxxx 1. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 24 % refraktometrické xxxxxx xxxxxxx rajčatovou surovinou.
9. Xxxxxxxxx xxxxxxxx nezahuštěné xxxxxxxx xxxxxxx 4,2 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx rajčatovou surovinou.
10. Xxxxxxxxx pyré xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 8 % refraktometrické xxxxxx xxxxxxx rajčatovou xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 1
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx “Prima”, “Xxxxx”, “Xxxxxxx”
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx protlaky xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx (%)
 
nejméně 12,0
&xxxx;
xxxxxxx 30,0
 
8,0 - 24,0
&xxxx;
xxxxxxx 24,0
&xxxx;
xxxxxxx kyseliny xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx (%)
 
nejvýše 2,2
&xxxx;
xxxxxxx 2,2
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx se
 
obsah xxxx (%)
&xxxx;
xxxxxxx 3,5
&xxxx;
xxxxxxx 3,5
&xxxx;
xxxxxxx 10,0*)
&xxxx;
xxxxxxx 10,0*)
&xxxx;
xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx octová (%)
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxxxx 0,2
&xxxx;
xxxxxxx 0,2
Xxxx.:*) Xxxxx soli xxxx xxx xxxxxxx xxxxx u soleného xxxxxxx.

Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, rajčatové xxxxxxx xxxxxxxxx x upravená xxxxxxxx čerstvá xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx u 20 % kusů, velikostně xxxxxxxxx, s xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 20 % xxxx, očištěná, xxx xxxxxxx a tmavých xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxx semen x xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx původu xxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxx-xx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx až xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx dužniny
 
sterilovaná xxxxxxxx dělená x xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx zdravá, xxxxxxxxxx nepoškozená, s xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx poškozením xxxxxxx x 20 % xxxxxx xxxxx, xxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx, u xxxx xxxxxx uvolněná xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx, x feferonů xx směsi xxxxxx xxxxxx xxxxxx xx 1,5 xx nejvýše 5 %, x xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx x xxxx do 5 xx, xxxx xxxx xxxxx narůžovělé, xxx řezů košťálů x xxxxxxxxxxx xxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx výskyt xxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 2 %, x směsí xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 50 % řezů papriky xxxxxxx, hrášek x xxxxxxxxxxxx slupkou xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxx 1 cm xxxxxx, xxx xxxxx x cizích příměsí, x směsí xxxxxxxxxx xxxxxx buď xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxx, xx směsích xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxx použitým xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxx všeobecné požadavky xxxx, okurky bez xxxxx, xxx zvadlých x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx 80 % xxxxxx x xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx kratší xxxxx, průměr nejdelší xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx okurky xxxxxxxx x více xxx 50 %, x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx xxxx být xxxxxx velikosti, xxxxxx xxxx xxxx velikosti xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx nejmenšího o xxxx xxx 50 %, konzistence xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, x xxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx nejvýše x 5 % xxxx xxxxxx obalu
 
sterilovaný xxxxxx
&xxxx;
xxxx x xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx vyrovnaná, x hrášku tříděného xxxx xxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx velikosti xxxx xxxxx, bez stop xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx, x neodloučenou xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, konzistence xxxxx až xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, nálev xxxxx xxxxxxxx s případným xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx škrobů x xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx lusky vyvinuté /*, nezakřivené, xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx mechanického xxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx, x odstraněnými xxxxxxxx x xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx částí a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx x xxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx původu, xxxx xxxx xxxxxx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx vyrovnané, xxx xxxxxxxxxxxx, konzistence xxxxx xx měkká, xxxxxxx 10 % lusků xxxxxxxxxxx (x xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx) x xxxxxxx 5 % xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x 2 % xxxxxxx xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx kašovitá až xxxxxxxx, xxxxxxxxx, jemná, xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxx přísad (xxxxxxxx), xxx xxxxxx slupek, xxxxx a xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx z xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, případně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx) bez xxxxxx xxxxxx, semen x xxxxxx částí xxxxxx, xxx černých xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx z xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, bez xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx příměsí, xxxxxxx xxxx neloupaná, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx vyrovnaná
*) Xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx považovány xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx v xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx nejméně 3 xx.
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxx xxxxxx celé
 
Popis xxxxxxxx (xxxxx odchylek hodnocen xx vzorku 20 xxxxxx)
&xxxx;
Xxxxxxxxx počet xxxxxxx xxxxxxxx (x xxxxxx)
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
3
&xxxx;
xxxxxx nepravidelného xxxxx
&xxxx;
2
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
3
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
2
&xxxx;
xxxxxx stopek
 
3
 
nevhodná xxxxxxxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx odchylek
 
7
Tabulka 3
Xxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxx výskytu xxxxxxxx (% xxxx.)
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxx) xxxx
&xxxx;
2
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxx
&xxxx;
5
&xxxx;
xxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
xxxxxx, zlomky xxxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxx
&xxxx;
12
&xxxx;
xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
0,5 (ne více xxx 12 xx2 xxxxxx)
Xxxxxxx 4
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxx cizí xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxx x hmotnosti (g)
 
do 500
&xxxx;
501 - 1000
&xxxx;
xxx 1000
&xxxx;
xxxx rostlinný materiál
 
5
 
5
 
10
 
neodstopkované xxxxx nebo xxxxx
&xxxx;
10
&xxxx;
15
&xxxx;
25
Xxxxxxx 5
Xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx a xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx, bez xxxxxx poškození xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx nepřítomnosti xxxxxx xx mrtvých xxxxxxxxxxx škůdců x xxxxxxxxxx stádiu xxxxxx xxxxxx, x ojedinělým xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx anorganických xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx poškození xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx pro daný xxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxx cizích xxxxx x xxxxx

Xxxxxxx č. 8 x vyhlášce x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení
 
Hmotnostní xxxxxx (x)
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
&xxxx;
xx 50
&xxxx;
9,0
&xxxx;
51 xx 500
 
6,0
 
501 xx 1000
&xxxx;
5,0
&xxxx;
xxx 1000
&xxxx;
3,0
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx (% xxxx.)
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
&xxxx;
xx 3,0 xx 5,0
&xxxx;
xx - 2,0 xx + 2,0
&xxxx;
xx 5,0 xx 10,0
&xxxx;
xx - 4,0 xx + 4,0
&xxxx;
xx 10,0 do 15,0
&xxxx;
xx - 7,0 xx + 7,0
 
nad 15,0
&xxxx;
xx - 10,0 xx + 10,0

Příloha x. 9 x xxxxxxxx č. 157/2003 Sb.
Členění xx xxxxxxx x podskupiny
 
Druh
 
Skupina
 
Podskupina
 
skořápkové xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx ořechy
 
jádra
 
mandle
 
jádra
 
kešu xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx

Xxxxxxx x. 10 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx rozsah (x)
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
&xxxx;
xx 100
 
- 5
&xxxx;
101 - 250
 
- 3
&xxxx;
251 - 500
&xxxx;
- 2
&xxxx;
501 x výše
 
- 1

Příloha x. 11 x xxxxxxxx č. 157/2003 Sb.
Fyzikální x xxxxxxxx požadavky na xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxxxxx (% xxxx.)
&xxxx;
Xxxx příměs xxxxxxx (% xxxx.)
&xxxx;
xxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
5,0
&xxxx;
0,1
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
6,0
&xxxx;
0,05
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
6,5
&xxxx;
0,1
&xxxx;
xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
7,0
&xxxx;
0,3
&xxxx;
xxxxxxx xxxx burské xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
10,0
&xxxx;
6,5
&xxxx;
0,5
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx pražené
 
 
4,0
 
0,5
 
 
loupané xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
5,0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx solené
 
 
5,0
 
0,5
 
para xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
14,0
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
10,0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xx xxxxxxxx
&xxxx;
47
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
3,0
&xxxx;
xxxxxxxxxx se
 
piniové xxxxxx
&xxxx;
xxxxx (semena)
 
 
6,0
 
nedovoluje xx

Xxxxxxx č. 12 x vyhlášce x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx nebo xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx vyplňující xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx na xxxx xxxx až xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, příjemně xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx ořechy
 
jádro xxxxxxxx celistvé, omezeně xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxx xx tmavě hnědá, xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxx na xxxx bílé x xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, xxx xxxxxx pachu x xxxxx, sladce xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xx xxxxxx xxxxx, na xxxx xxxx xx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx mandlová xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx
&xxxx;
xxxx ořechy
 
jádra xxxxx, xxxxx rohlíčkovitého xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx tvaru, xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx na xxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx aromatická, xxxxxxxx xx xxxxx nahořklá
 
arašídy xxxx xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx, suchá, xxxxx xxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxx na xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx šedohnědé, xx xxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, výrazně xxxxxx, xxx xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx šedohnědé, na xxxx xxxx xx xxxxx nažloutlé
 
nasládlá, xxxxxxx xxxxxx, bez xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, hrubě xxxx xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxx xx xxxxx smetanově xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxxxxx, xxx xxxxxx pachutí
 
kokosový xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxx, x xxxxx dobře xxxxxxxx "xxx" - xxxxxxxx xxxx, ve zralosti xx na vnitřní xxxxxx xxxxx tvoří xxxxx xxxxxxx (endosperm), xxx xxxxxxxx xxxx, xx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx tvrdé, xxxxxxxx 1 - 2 xx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx xx xxxxx hnědá, xxxxxxx xxxx barvy
 
typicky xxxxxxxx, mírně nasládlá, xxxxx, bez xxxxxx xxxxx a příchutí
 
piniové xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxx vyvinutá, xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx nasládlá

Xxxxxxx x. 13 x vyhlášce x. 157/2003 Sb.
Seznam volně xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxx hub xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxx k dalšímu xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx
X. Xxxxx xxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxx perlata)
2. Xxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
3. Smrž xxxxxxx (Xxxxxxxxx conica)
4. Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxx)
5. Xxxxxxx žlutá (Xxxxxxx xxxxx) - xxx xxxxx plodnice
6. Lišák xxxxxxxxxx - (Xxxxxx xxxxxxxx)
7. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxxxxx cibarius)
8. Xxxxx xxxxx (Cantharellus xxxxxxxxxx)
9. Xxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
10. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx průmyslové xxxxxxxxxx
11. Xxxxxxxxxxx žemlička (Xxxxxxxxxxx confluens) - xxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
12. Xxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx squamosus) - xxx mladé plodnice, xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
13. Hřib xxxxxxxx (Xxxxxxxxx cavipes)
14. Xxxx xxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxx)
15. Xxxx xxxxxxxx (Boletus xxxxxxxxxx)
16. Hřib xxxxxxx (Xxxxxxx luridus)
17. Xxxx xxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
18. Xxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
19. Xxxx xxxxxx (Xxxxxxx reticulatus)
20. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxx subtomentosus)
21. Xxxx xxxxxxx strakoš (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
22. Xxxxxxx xxxx (Xxxxxxx xxxxxxxx) - jen xxxxx xxxxxxxx
23. Xxxxxxx kravský (Xxxxxxx bovinus) - xxx xxxxx xxxxxxxx
24. Xxxxxxx obecný (Xxxxxxx xxxxxx)
25. Klouzek xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx)
26. Xxxxxxx xxxxxx (Suillus granulatus)
27. Xxxxxxx slizký (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx)
28. Xxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxx)
29. Kozák xxxxxxx (Boletus (Xxxxxxxx) xxxxxxx)
30. Xxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx (Xxxxxxxx) versipelle)
31. Xxxxxxxx xxxxxxx (Boletus xxxxxxxxxxx - Leccinum xxxxxxxxxxx)
32. Xxxxx červenající (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) - xxx xxxxx plodnice
33. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx) - xxx xxxxx plodnice
34. Xxxxxxx xxxxxxxxx (Lepista xxxxx)
35. Xxxxxxx fialová (Lepista xxxx)
36. Čirůvka havelka (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
37. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxx gambosa)
38. Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
39. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
40. Xxxx xxxxxxxxxx (Lyophyllum xxxxxxxx)
41. Xxxx klubčitá (Xxxxxxxxxx xxxxxxx)
42. Ryzec pravý/borový (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo Xxxxxxxxx xxxxxxxx)
43. Ryzec xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
44. Xxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
45. Sluka svraskalá (Xxxxxxx xxxxxxxx)
46. Špička xxxxxx (Marasmius xxxxxxx)
47. Xxxxxxxx obecná (Xxxxxxxxxx xxxxxx) - xxxxx xxxxxxxxx bez třeňů
48. Xxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx) - jen xxxxx xxxxxxxx
49. Žampion xxxxxxxx (Agaricus xxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
50. Xxxxxxx xxxxxxxx (Aqaricus xxxxxxxxx) - jen xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
51. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx zpracování
52. Žampion xxxxx (Xxxxxxxx silvaticus) - xxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
53. Žampion xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx) - xxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
54. Xxxx xxxxxx (Xxxxxxx pinophylus xxxx Xxxxxxx xxxxxxxx) - pouze x xxxxxx
Xxxxxxxxx, xxxxx mohou xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
1. Xxxxxxxxx bukovka (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx)
2. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxx)
3. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Russula xxxxxxxxx)
4. Xxxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxx)
5. Holubinka xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx)
6. Holubinka xxxxxxxxxx (Russula xxxxxxxxx)
7. Xxxxxxxxx olivová (Xxxxxxx xxxxxxxx)
8. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
9. Holubinka xxxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
X. Xxxxx pěstované
1. Žampion xxxxxxxx (Xxxxxxxx hortensis)
2. Xxxxxxx xxxxx (Agaricus xxxxxxxxxx)
3. Hlíva ústřičná (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
4. Xxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxxxx cornucopiae)
5. Xxxxx plicní (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
6. Xxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxx)
7. Límcovka xxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
8. Límcovka obrovská xxxxx (Xxxxxxxxxx rugosoannulata)
9. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx)
10. Xxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxx)
11. Houževnatec xxxxx - Xxxx-xx-xx (Xxxxxxxx edodes)
12. Opěnka xxxxxxx (Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx)
13. Xxxxxx xxxxxxx (Volvariella xxxxxxxx)
14. Xxxx Xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx)
15. Xxxxxxxxx xxxxxx (Pholiota xxxxxx)
16. Líhovec xxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
17. Xxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx)
18. Xxxxxxxx lupenitý (Xxxxxxx xxxxxxxx)
19. Korálovec xxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx)
20. Žampion xxxx (Agaricus arvensis)
21. Xxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx)
22. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx salmoneostramineus)

Xxxxxxx x. 14 x vyhlášce č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx houby xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx x hub
 
houby xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx výroby x xxx
&xxxx;
xxxxxxxxx x xxx
&xxxx;
xxxxx x prášek x xxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx x. 15 x vyhlášce č. 157/2003 Sb.
Členění xxxxxxx x xxxxxxx na xxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx x xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx loupané
 
brambory xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx konzumní xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx smažené
 
bramborové lupínky xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx hranolky xxxxxxxxxxx*
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx předsmažené*
 
bramborové xxxxxxx xxxxxxxxxxx*
&xxxx;
xxxxxxxxxx kaše vařená
*) xxxxxxxxx xx xxxxx xxx dalších xxxxx

Xxxxxxx x. 16 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxx xxxxxx xxx u xxxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx konzumní xxxx xxxxxx nejvýše xx 4 % xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx konzumní xxxxxx xxxxxx xxxxxxx do 6 % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx rozprasky, xxxxxxxx, xxxxxxxx, otlaky, požerky
 
nad 3,5 xx
&xxxx;
xxx 5 xx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxx 3,5 xx
&xxxx;
xxx 3,5 xx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
-
&xxxx;
xxx 5 xx
&xxxx;
xxxxxx xxx xxxxxxx
&xxxx;
-
&xxxx;
xxx 5 xx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx, xxxxxx x jiné vnitřní xxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx hlízy
 
-
 
delší xxx 3 mm
 
hnědé xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxx 1/4 povrchu, xxx xx 1 % x rámci 4 % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxx 1/4 xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx hlízy
 
více xxx 1/8 povrchu x/xxxx xx oloupání x 1 % xxxx x xxxxx 4 % tolerance
 
více xxx 1/8 xxxxxxx x/xxxx xxxx xxx 1 xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxx. 1 % x rámci 4 % tolerance
 
max. 1 % v xxxxx 6 % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxx. 1 % x xxxxx 4 % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxx. 1 % x xxxxx 6 % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx (nalepená x xxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxx)
&xxxx;
xx 1 % xxxxxxxxx
&xxxx;
xx 2 % xxxxxxxxx (x toho xxx. 1 % xxxxxx xxxxxxxx na xxxxxxx)
&xxxx;
xxxx xxxxxx nebo xxxxxx, xxx xx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xx 2 % xxxxxxxxx
&xxxx;
xx 2 % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx choroby
 
nepovoluje se
 
nepovoluje xx
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx velikosti xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx (xx)
&xxxx;
% xxxxxxxxx xxxx nejvýše
 
rané
 
menší než 28
&xxxx;
3
&xxxx;
x toho xxxxx xxx 22
&xxxx;
0
&xxxx;
xxxx “xxxxxx”
&xxxx;
xxxxx xxx 17 - xxxx xxxxx xxx 28
&xxxx;
3
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxx 28
&xxxx;
3
Xxxxxxx 3 - xxxxxxx
Xxxxxxx 4
Xxxxx xxxxxxx konzumních xxxxx varných typů*)
 
Varný xxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
X
&xxxx;
xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxx, xxxx xxxxxxx
&xxxx;
X
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx rozvařivá
 
pro přípravu xxxxx všeho druhu, xxxx xxxxxxx
&xxxx;
X
&xxxx;
xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxx a xxxx
*) Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx přiřadit i xxxxxxxxx varných xxxx. Xxxxxxxxxx xx mohou xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx.
Xxxxxxx x. 17 k xxxxxxxx x. 157/2003 Sb.
Xxxxxxx x. 17 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 650/2004 Xx.
Xx. II
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Potraviny xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
Xx. XX vložen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 650/2004 Xx. x xxxxxxxxx xx 22.12.2004
Čl. XXX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Potraviny xxxxxxxx x uvedené xx oběhu přede xxxx xxxxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
Čl. XXX xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 291/2010 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.12.2010
Xx. XXX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx a uvedené xx xxxxx přede xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx předpisů.
Čl. XXX xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 153/2013 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.7.2013

Xxxxxxxxx
Xxxxxx předpis č. 157/2003 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx, kdy xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx XX k EU (1.5.2004).
Xx znění tohoto xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx změny x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č.:
650/2004 Xx., xxxxxx xx mění xxxxxxxx č. 157/2003 Xx., xxxxxx se xxxxxxx požadavky pro xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x zpracovanou xxxxxxxx, suché skořápkové xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x výrobky z xxxx, jakož i xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx
x účinností xx 22.12.2004
291/2010 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 157/2003 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx, zpracované xxxxx x zpracovanou xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx z xxxx, xxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxx označování, xx xxxxx xxxxxxxx x. 650/2004 Sb.
s xxxxxxxxx xx 1.12.2010
153/2013 Xx., kterým xx xxxx xxxxxxxx x. 157/2003 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx požadavky xxx xxxxxxx ovoce x čerstvou xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx zeleninu, suché xxxxxxxxxx plody, xxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx, xxxxx x další způsoby xxxxxx xxxxxxxxxx, ve xxxxx pozdějších xxxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 1.7.2013
x xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx o xxxxxx xxxxxxxxx chyb x xxxxxx č. 50/2004 Xx.
Xxxxxx předpis č. 157/2003 Xx. xxx xxxxxx právním předpisem č. 397/2021 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.1.2022.
Znění xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem jiných xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx se xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx č. 324/1997 Sb., o způsobu xxxxxxxxxx potravin x xxxxxxxxxx výrobků, o xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx o xxxxxxxx xxxxxxx označeného symbolem "x", ve xxxxx xxxxxxxx č. 24/2001 Xx.
2) Xxxxxxxxx:
Xxxxxxxx Komise č. 2001/2396/ES ze 7. xxxxxxxx 2001, kterým xx stanoví obchodní xxxxx pro xxx x které xxxxxxx xxxxxxxx č. 89/1076/EHS.
Nařízení Xxxxxx č. 2001/1799/ES x 12. září 2001, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx norma xxx xxxxxxxxx plody, xx xxxxx nařízení x. 2002/453/XX, a xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x. 89/920/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1619/XX xx 6. xxxxx 2001, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx x xxxxxx x xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx č. 89/920/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1615/ES ze 7. srpna 2001, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx norma xxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx se xxxx xxxxxxxx x. 97/1093/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1543/ES x 27. xxxxxxxx 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx, xxxxxxx kadeřavou xxxxx x xxxxxxxx x které xxxxxxx xxxxxxxx x. 88/79/EHS.
Nařízení Xxxxxx č. 2001/1508/ES z 24. července 2001, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx norma xxx xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx č. 83/2213/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1135/ES x 8. června 2001, xxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxxxx xx xxx x označování xxxxxx xxxxxxxxxx normami x xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 97/659/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/912/ES x 10. xxxxxx 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2000/851/ES x 27. xxxxx 2000, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx x které xxxxxxx xxxxxxxx x. 91/1108/XXX x xxxxxxxx x. 98/1010/XX.
Xxxxxxxx Komise č. 2000/790/ES xx 14. dubna 2000, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx rajčata a xxxxx zrušuje xxxxxxxx x. 83/78/EHS.
Nařízení Xxxxxx č. 2002/2137/ES x 29. xxxxxxxxx 2002, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx stolní xxxxxx xxxx vinné x xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx č. 1999/2789/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/2561/ES x 3. prosince 1999, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx hrachové xxxxx, xx xxxxx nařízení x. 2001/532/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 1999/2377/ES x 9. xxxxxxxxx 1999, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/2335/ES x 3. xxxxxxxxx 1999, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx norma xxx xxxxxxx a nektarinky x které zrušuje xxxxxxxx č. 90/3596/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 1999/1257/ES x 17. května 1999, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx zeleninovou, xx xxxxx xxxxxxxx č. 2000/2706/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/1168/ES x 3. xxxxxx 1999, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx švestky, ve xxxxx xxxxxxxx č. 2000/848/XX.
Xxxxxxxx Komise č. 1999/730/ES xx 7. dubna 1999, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx norma xxx xxxxx x xxxxxx se xxxx xxxxxxxx č. 89/920/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1998/963/ES xx 7. xxxxxx 1998, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx normy xxx xxxxxx x xxxxxxxx, xx znění xxxxxxxx x. 2001/1135/ES x xxxxxxxx x. 1999/2551/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 1997/2288/ES x 18. xxxxxxxxx 1997, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx norma xxx xxxxxx a xxxxx xxxxxxx nařízení x. 10/65/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1997/1093/ES x 16. června 1997, xxxxxx se xxxxxxx obchodní xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx x melouny xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2001/1615/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1997/831/ES xx 7. xxxxxx 1997, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxx, xx xxxxx nařízení x. 1999/1167/ES.
Nařízení Komise č. 1994/2257/ES xx 16. xxxx 1994, kterým xx xxxxxxx norma xxxxxxx xxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 1996/1135/XX a xxxxxxxx x. 1997/386/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1990/410/EHS xx 16. xxxxx 1990, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 1992/305/XXX x xxxxxxxx x. 1997/888/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx x. 1987/1677/XXX x 15. xxxxxx 1988, xxxxxx xx xxxxxxx norma xxxxxxx pro xxxxxx, xx xxxxx nařízení x. 1997/888/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 1987/1591/ES z 5. xxxxxx 1987, kterým xx stanoví xxxxx xxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx, kapustu xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, špenát x xxx xxxxxxx, xx xxxxx nařízení x. 2000/1135/XX, xxxxxxxx x. 1992/658/XXX, xxxxxxxx x. 1997/888/ES x xxxxxxxx x. 1991/1168/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1987/899/EHS z 30. xxxxxx 1987, xxxxxx se xxxxxxx xxxxx jakosti xxx xxxxxx x jahody, xx znění xxxxxxxx x. 2002/843/XX, xxxxxxxx x. 1992/658/XXX x xxxxxxxx x. 1997/888/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1983/2213/EHS z 28. července 1983, xxxxxx xx stanoví xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xx znění xxxxxxxx x. 2001/1508/ES, xxxxxxxx x. 1987/1654/EHS, nařízení x. 1991/1872/EHS, xxxxxxxx x. 1991/3439/XXX, xxxxxxxx x. 1992/658/EHS, nařízení x. 1997/888/ES x xxxxxxxx x. 1997/2390/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1981/1292/EHS x 12. května 1981, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxx, lilek x xxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx x. 2001/1135/XX x xxxxxxxx x. 1997/888/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/1455/ES x 1. xxxxxxxx 1999, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx zeleninovou.
3) Xxxxxxxxx:
XXX 46&xxxx;3010 Xxxxx xxxxxxx. Jádrové ovoce.
XXX 46 3022 Xxxxxxx, xxxxx, renklódy x xxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3023 Xxxxxx x xxxxx.
XXX 46 3030 Ovoce xxxxxxx. Xxxxxxxx ovoce x xxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3032 Borůvky.
XXX 46 3033 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3050 Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3051 Xxxxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3060 Čerstvé xxxxx xxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx x ananas.
XXX 46&xxxx;3063 Xxxx xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3064 Xxxxxxx xxxxx plody. Xxxxxxx xxxxx xxxxx x subtropů (xxxxx).
XXX 46 3065 Xxxxxxx xxxxx xxxxx. Xxxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxxxxx (xxxxxxxxx, papája).
XXX 46&xxxx;3066 Xxxxx.
XXX 46&xxxx;3069 Xxxxx.
XXX 46&xxxx;3085 Kokosové xxxxxx čerstvé.
XXX 46&xxxx;3110 Xxxxxxxx čerstvá. Xxxxxxxxx zelenina.
XXX 46&xxxx;3111 Brokolice.
XXX 46&xxxx;3120 Xxxxxxxx čerstvá. Xxxxxxxx zelenina.
ČSN 46&xxxx;3122 Xxxx.
ČSN 46&xxxx;3123 Xxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3124 Xxxxx xxxxx.
XXX 46 3130 Zelenina xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46 3135 Xxxxxxxxx xxxx.
ČSN 46&xxxx;3136 Xxxxx.
XXX 46&xxxx;3142 Xxxxxxxxx xxxxxxxx zrna.
XXX 46&xxxx;3150 Zelenina xxxxxxx. Xxxxxxx zelenina.
XXX 46&xxxx;3151 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3152 Xxxxx.
XXX 46 3160 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3172 Xxxx.
XXX 46 3173 Xxxxxx xxxxxx.
3x) Xx xxxxxx xx xxxxxxx x v mezích xxxxxx, jehož xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
3x) Xxxxxxxx Rady 2001/113/ES xx dne 20. prosince 2001 x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx a marmeládách x kaštanovém xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx.
4) Xxxxxxxx č. 76/2003 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx požadavky pro xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx x cukrem, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx.
5) Xxxxx č. 61/1997 Sb., x xxxx x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxx x. 455/1991 Xx., x xxxxxxxxxxxxx podnikání (xxxxxxxxxxxx zákon), xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxx České xxxxxxx xxxx č. 587/1992 Sb., x xxxxxxxxxxx daních, ve xxxxx pozdějších xxxxxxxx, (xxxxx x lihu), xx znění xxxxxx x. 129/1999 Sb. x xxxxxx č. 22/2000 Xx.
6) Například:
Nařízení Komise č. 2002/1284/ES x 15. xxxxxxxx 2002, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxx pro lískové xxxxxx xx xxxxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/175/ES x 26. xxxxx 2001, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx norma xxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx.
7) ČSN 46&xxxx;3092 Xxxxxxx xxxxxx xx skořápce.
XXX 46&xxxx;3083 Jádra xxxxxxxxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3086 Xxxxxxx xxxxxx ve xxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3087 Xxxxx lískových ořechů.
XXX 46&xxxx;3088 Xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3089 Xxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3080 Xxxxxxxx ve xxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3081 Xxxxx xxxxxxxx a xxxxx pistácií xxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3082 Xxxx xxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3090 Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xx xxxxx x xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxx.
8) Nařízení Xxxxxx č. 2002/982/ES xx 7. xxxxxx 2002, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx.
9) Xxxxxxxx č. 113/2005 Sb., x způsobu xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx pozdějších předpisů.