Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 23.12.2024.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.01.2022.


Vyhláška o požadavcích na konzervované ovoce a konzervovanou zeleninu, skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich a banány

397/2021 Sb.
 

Vyhláška

Předmět úpravy §1

Vymezení některých pojmů §2

Konzervované a upravené chlazené čerstvé ovoce §3 §4 §5 §6 §7 §8

Konzervovaná a upravená chlazená čerstvá zelenina §9 §10

Skořápkové plody a arašídy §11

Houby §12 §13

Brambory a výrobky z nich §14 §15 §16

Banány §17

Technický předpis §18

Přechodná ustanovení §19

Zrušovací ustanovení §20

Účinnost §21

Příloha č. 1 - Členění konzervovaného a upraveného chlazeného čerstvého ovoce na druhy a skupiny a minimální hmotnostní podíl ovoce v 1 kg potraviny

Příloha č. 2 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost konzervovaného a upraveného chlazeného čerstvého ovoce

Příloha č. 3 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení konzervovaného a upraveného chlazeného čerstvého ovoce

Příloha č. 4 - Přípustný výskyt cizích příměsí u klevel a povidel

Příloha č. 5 - Smyslové požadavky na jakost konzervovaného a upraveného chlazeného čerstvého ovoce

Příloha č. 6 - Členění konzervované a upravené chlazené čerstvé zeleniny na skupiny a podskupiny

Příloha č. 7 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost konzervované zeleniny

Příloha č. 8 - Smyslové požadavky na jakost konzervované a upravené chlazené čerstvé zeleniny

Příloha č. 9 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelských balení konzervované a upravené chlazené čerstvé zeleniny a přípustné odchylky od stanovených hmotnostních podílů

Příloha č. 10 - Členění skořápkových plodů a arašídů na skupiny a podskupiny

Příloha č. 11 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení skořápkových plodů a arašídů

Příloha č. 12 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost skořápkových plodů a arašídů

Příloha č. 13 - Smyslové požadavky na jakost skořápkových plodů a arašídů

Příloha č. 14 - Členění hub na skupiny a podskupiny

Příloha č. 15 - Členění hub na skupiny a podskupiny

Příloha č. 16 - Členění konzumních brambor a výrobků z brambor na skupiny

Příloha č. 17 - Užití podle varných typů, přípustný výskyt vad a přípustné odchylky na velikost hlíz u konzumních brambor

Příloha č. 18 - Fyzikální, chemické a smyslové požadavky na výrobky z brambor

INFORMACE

397

VYHLÁŠKA

ze dne 21. xxxxx 2021

o xxxxxxxxxxx xx konzervované ovoce x xxxxxxxxxxxxx zeleninu, xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x nich a xxxxxx
&xxxx;

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx stanoví xxxxx §18 odst. 1 xxxx. a), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxx x. 119/2000 Sb., xxxxxx x. 306/2000 Xx., zákona č. 146/2002 Sb., xxxxxx x. 131/2003 Xx., xxxxxx x. 274/2003 Xx., xxxxxx č. 316/2004 Sb., xxxxxx x. 120/2008 Xx., xxxxxx x. 139/2014 Xx. a xxxxxx x. 180/2016 Sb., (xxxx xxx "xxxxx"):

§1

Xxxxxxx xxxxxx

Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx příslušný xxxxxxx Xxxxxxxx xxxx1), xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisy Xxxxxxxx xxxx2) x upravuje

a) xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x konzervovaném ovoci x konzervované xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx x xxxx a xxxxxxxx,

x) xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx, brambor x xxxxxxx x xxxx x banánů s xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx,

x) xxx xxxxxxxxxx druhy konzervovaného xxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx, brambor x xxxxxxx z nich x banánů požadavky xx jakost xxxxxxxxxx xx x xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,

x) pro xxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x nich a xxxxxx

1. xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx,

2. xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx uvádění xx xxx,

3. xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx požadavky.

§2

Vymezení některých xxxxx

(1) Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí

a) xxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxxx ovoce, xxx xxxxxx xxxxxxx a xxxxxx, obsahující xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx cizích xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxx ovocem xxxxxxxxx, jejíž xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx tvoří xxxxx x xxxxx byla xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx ovoce,

c) xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx bez xxxxxx, v xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,

x) džemem výběrovým (Xxxxx) xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx3), xxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx jednoho xxxx xxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx rosolovité xxxxxxxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxxx (Extra) xx sníženým xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) s xxx, xx tento xxxxxxx je se xxxxxxxx obsahem cukru x xxxxxxx xxxxxxxx xxx relevantní výživové xxxxxxx4); xxxxxxxx xxxxxxx xx uvedeno v xxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx požadavky xxx xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) s xxx, xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxx xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) x zároveň xxxx xxxxx xxx xxxx xxxxxxxx (Extra) xx sníženým obsahem xxxxx,

x) džemem xxxxxxxxx xxxxxxxx ze xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx, xxxxx xxxx xxxxx, xxxx x přírodních xxxxxxxx, vody x xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx ovoce, xxxxxxxxx xx vhodné xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxx vyrobená xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx x jedné xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x citrusových xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx, dřeně, šťávy, xxxxx xxxxxxxx x xxxx,

x) rosolem x xxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx vyrobená xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x šťávy nebo xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx z jednoho xxxx více druhů xxxxx, xxxxxxxxx do xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx nebo x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx, x xx xxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxx, x přídavkem xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx, přivedená xx xxxxxxxx až tuhé xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxx částicemi xxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxx konzistence xx xxxxxxxxxx hrubými částmi xxxxxxx ovoce,

l) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx řídké xx kašovité xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x jedlé xxxxx xxxxx bez xxxx, slupky, jader, xxxxx, jádřinců xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx; xxxx xxxx ovocnou xxxxx5) xx xxxxxxxx druhu xxxxx xxx xxxxxx xxxxx v xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,

x) směsí xxxxxxxx xxxxx různé xxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxx xxxxxxxx ovoce xx nejméně 60 % xxxxxxxxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx potravina xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx sušiny přídavkem xxxxxxxxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxx x xxxx xxxx xxxxxxx bowlí potravina x xxxxxxxxx xxxxx xxxx kompotu, xxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx6) xxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx čerstvým xxxxxx xxxxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxxx nebo děleného xxxxx x případným xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx obalu, xxxxxx k xxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx směsi xxxx, přírodních sladidel x xxxxxxxxxxx protlaku xxxxxxxxx x plodů xxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxx jedlý xxxxx xxxxxxxx zázvoru x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xxx sušen xxxx xxxxxxxxx x xxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxx ovoce, podle xxxxxxx xxx xxxx, xxxxxx, jader, xxxxx x jádřinců, která xx xxxxxxx ovocem xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxx xxxxxx rozmělněna xx dřeň,

u) xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx potřeby xxxxxxxxx kůry, slupek, xxxxx x pecek, xxxxx byla rozmělněna xx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xx určená x xxxxxxx zpracování,

v) xxxxxx extraktem xxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx, xxxxx x xxxxxxx na ztráty xxxxx xxxxxxx při xxxxxx xxxxxxxxxx obsahuje xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx složky použitého xxxxx,

x) banány xxxxx xxxxx odrůd nebo xxxxxxxxx rodu Xxxx xxx., x výjimkou xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxx průmyslové xxxxxxxxxx.

(2) Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxx rozumí

a) xxxxxxxxx xxxx, čerstvá, xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx x plísní, xxxxxxxx, zbavená xxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxx zeleninou xxxxxxx, jejichž xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx tvoří xxxxxxxx x xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, s xxxxxxxx zeleninových nealkoholických xxxxxx, dresinků, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobek x xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx obalu, xxxxx xX xx xxxxx xxxx rovno 4,0 x xxx tepelném xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx 80 xx 90 xX,

x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobek x xxxxxxx x xxxxxxxxxx uzavřeném obalu, xxxxx xX xx xxxxx než 4,0 x xxx xxxxxxxx xxxxxxxx bylo dosaženo xxxxxxxx obsahu xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx 121,1 xX xxxx xxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, kdy xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx mikroorganismů x xxxxxx spór,

e) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx kysanou výrobek xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx bakterií xxxxxxxx kvašení,

f) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x případnými xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx vyrobená x jedlých xxxxx xxxxxxxx xxx slupek x xxxxx propasírováním xxxx xxxxxxxx procesem, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx obsahu xxxx, přidáním soli, xxxxxxxxx, sterilací xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx uvedených xxxxxxx; xxxxxxx xxxx xxxx zeleninové šťávy xxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x jedlých xxxxx xxxxxxxx xxx slupek x xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx; xxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxx ze xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx pouze v xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxx proslazenou xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zvýšením xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx sladidel,

j) xxxxxxxxx xxxxxxxxx čerstvou xxxxxxxxx xxxxxxxxx z xxxxxxx celé xxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx přidáním zeleniny xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx ve spotřebitelském xxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxx x xxxx zelenina xxxxxx xxxxxxx octem7) xxx, xxx výsledná xxxxxxxxxxx kyseliny xxxxxx xxxxxx nejméně 4 % xxxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxx x xxxx zelenina xxxxxxxxxxxx přídavkem jedlé xxxx,

x) koncentrovaným xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx protlak xxxxxxxxxx nejméně 24 % refraktometrické xxxxxx xxxxxxx rajčatovou xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx protlak xxxxxxxxxx xxxxxxx 4,2 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxx xxxx potravina xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx protlaku, xxxx x jedlé xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, popřípadě xxxxx, xxxxxx x dalších xxxxxx xxxxx v xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x množství,

p) xxxxxxx xxxxxxxxx vyrobená z xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, vody, xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx, xxxxx soli, xxxxxxxxx koření x xxxxxxx přísad xxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx zeleniny upravený xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.

(3) Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxx xxxxxx

x) xxxxxxxxxxxx plody plody xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxx písmeny x) až x) x xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxx solené,

b) xxxxxxxxx ořechy jádra xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxxxx regia L. x jeho xxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxx jádra xxxxxxx plodů xxxxx Xxxxxxx xxxxxxxx (X.) x Xxxxxxx xxxxxx (Xxxx.) x xxxxxx xxxxxxx,

x) mandlemi jádra xxxxxxx xxxxx mandloně xxxxxx druhu Xxxxxx xxxxxxxxx - Xxxxxx xxxxxx Prunus xxxxxx (Xxxx.) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxxxxxxx occidentale (X.),

x) xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx ztepilé Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx (X.),

x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx Xxxxx xxxxxxxx (X.),

x) piniovými xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx Xxxxx xxxxx (X.), Xxxxx koraiensis, Xxxxx xxxxxxxx, Pinus xxxxxxxxxxx, Xxxxx wallichiana, Xxxxx xxxxxxxxxx x Xxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, Macadamia tetraphylla, Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx plody xxxxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxx xxxxxxxxxxxxx (Wangenh.) K. Xxxx,

x) xxxxxxxxxx sušená xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx xxxx (X.),

x) xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx kaštanovníku xxxxxx Xxxxxxxx xxxxxx Xxxx.,

x) xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx olejné Xxxxxxx xxxxxxxx v., Xxxxxxx xxxxxxxx L. x Xxxxxxx xxxxxxxx h.,

n) xxxxxx nebo krémem xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx mělněný výrobek xx suchých skořápkových xxxxx xxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxx suchými xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx plody xxxx xxxxxx xxxxxx xxxx arašídy x xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx nebo xx použití xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxx xx xxxxxxx skořápkových xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx mletý xxxxxxx xx xxxxxxx skořápkových xxxxx xxxx xxxxxxx.

(4) Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxx

x) xxxxxxx jedlé xxxxxxx xxxxxxxx vyšších xxx,

x) houbami volně xxxxxxxxxx houby xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx jejich xxxxxxx,

x) xxxxxxx pěstovanými houby xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx vytvořených,

d) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx sušením, x xxxxx obsah xxxx xxxx xxxxxxx 12 % x xxxxxxxxxx xxxxx xxx jsou xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,

x) konzervovanými xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, x to sterilací, xxxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx,

x) hluboce xxxxxxxxxx houbami xxxxx xxxxxxxx zmrazením xx xxxxxxx -18 xX xxxx xxxxx, x xxxxx jsou jednotlivé xxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx nebo extrakcí.

(5) Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxx xxxxxx

x) bramborami konzumními xxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxxxxx X.,

x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx brambory xxxxxxxx xxxxxxxx před xxxxxxxxx xxxxx zralosti xxxx xx snadno xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx bez xxxxxxx,

x) bramborami konzumními xxxxxxxx brambory xxxxxxxx xxxxxxxx xx dosažení xxxxx zralosti xxxx x xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxx s podlouhlými xxxxxxx brambory xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx dvojnásobně xxxxx, než xx xxxxxxxx xxxxx xxxxx,

x) xxxxxx typem xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx brambor xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx technologickým xxxxxxxx, x xx xxxxxxxx, konzervací, smažením, xxxxxxx, drcením xxxx xxxxxxx, xxx přímou xxxxxxxx nebo další xxxxxxxxxx xxxxxx.

&xxxx;(6) Xxx xxxxx této vyhlášky xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx nežádoucí xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxx být xxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvé xxxxx

§3

(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx x skupiny xx xxxxxxx x příloze č. 1 x xxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxx xxxxx uvedených x xxxxxxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx8), v xxxxxx x xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx potravin9) xx u konzervovaného x xxxxxxxxxx chlazeného xxxxxxxxx xxxxx xxxxx

x) x názvu xxxxxxx xxxx xxxx druhy xxxxx x sestupném xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx,

x) x xxxxx x lihu xxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,

x) název xxxxxxx,

x) u xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), kaštanového xxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxx množství xxxxx x xxxxxxx, xxxxx xxxx použito xxx xxxxxx 100 x xxxxxxxx výrobku; tento xxxx se uvede xx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,

x) x xxxxx, xxxxx výběrových (Xxxxx), džemů xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) se xxxxxxxx xxxxxxx cukru, xxxxxxxx, xxxxxx, rosolů xxxxxxxxxx (Extra), xxxxxxxxxxx xxxx, povidel, xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x gramech xxxxxxxxxx xx 100 g xxxxxxx, přičemž uvedené xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx 20 xX x xxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxxx +/- 3 xxxxxxxxxxxxxxxx stupně,

f) x xxxxx, xxxxx výběrových (Xxxxx), džemů výběrových (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) se xxxxxxxx obsahem xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, rosolů xxxxxxxxxx (Extra), xxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx a xxxxxx přítomnost xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxx xx xxxxxxx xx xxxxx xxx 10 mg/kg,

g) x xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, rosolů, xxxxxx výběrových (Xxxxx), xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx v xxxxx výrobku xxxxx xxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxx ovoce x sestupném xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx použité xxxxxxxx,

x) u xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx datum xxxxxxxxxxxxx x teplota xxxxxxxxxx.

(3) X xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 2 xxxx. x) xx xxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx název xxxxxxx a xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx; xxxxx xxxxx nemusí xxx xxxxxx, xxxxx jsou xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx.

(4) X výrobků xxxxx xxxxxxxx 2 xxxx. x) xxxxxxxxxx xx 3 xxxx xxxx druhů xxxxx xxxx být xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx "xxxx xxxxx", xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx počtem xxxxxxxxx xxxxx xxxxx.

(5) Xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx "Rozinky" xxxx "Xxxxxxxx".

§4

(1) Xxxxxxxx "rosolová xxxxxxxxx" lze použít xxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx žádnou xxxxxxxxxxxx xxxxx citrusových xxxxx, s výjimkou xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx citrusů.

(2) X xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxx x jeho xxxxx xxxxxx xxxxxxx "x xxxxxx", "s xxxxxxxxxx", "s xxxxxxx", "x xxxxxxxxxx krémem" xxxx xxxxxx těchto xxxxxxx xxxxx za xxxxxxxxxxx, že konzervované xxxxx odpovídá definicím xxxxxxxx x §2 xxxx. 1 xxxx. x) xx x) x x) x xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxxx na jakost xxxxx přílohy č. 2 k xxxx vyhlášce.

§5

(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení konzervovaného x upraveného xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx spotřebitelského xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx ovoce xxx obalu se xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 3 x xxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 2 k xxxx xxxxxxxx.

(3) Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x klevel x xxxxxxx xx xxxxxx x příloze č. 4 k xxxx vyhlášce.

(4) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 5 x xxxx xxxxxxxx.

(5) Ovoce x xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 13 % objemových xxxxxxxx etanolu a xxxxxxxx xxxxxxx 18 % xxxxxxxxxxxxxxxx sušiny.

(6) Xxxxxxxxx hmotnostní xxxxx xxxxx v 1 xx xxxxxxxxx je xxxxxx x příloze č. 1 x této vyhlášce.

§6

(1) Xxx xxxxxx xxxxx, džemu xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx výběrového (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, džemu xxxxxxxxxx (Xxxxx) xx xxxxxxxx obsahem xxxxx, xxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxx (Extra) vyrobených x jiných druhů xxxxx xxx citrusových xxxxx xxxx xxx xxxxxxx x xxxxx x kůra z xxxxxxxxxxx xxxxx.

(2) Xxxx xxxxxxxx (Xxxxx), xxxx xxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxx, malin, ostružin, xxxxxxx xxxxxx, borůvek, xxxxxxxxx rybízu lze xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx protlaku příslušného xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx tvořit xxxx vsádkové xxxxxxxxx xxxxx.

(3) Džem xxxxxxxx (Xxxxx), džem výběrový (Xxxxx) xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx (Extra) se xxxxxxxx obsahem xxxxx x xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx lze xxxxxxx xxx x xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxxxx xxxx xx xxxxxx.

(4) Xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (Extra), džemu xxxxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xx sníženým xxxxxxx xxxxx x xxxxxx výběrového (Xxxxx) xxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xx peckami, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxx, xxxxxx x xxxxxxx s xxxxx ovocem.

(5) Xxx xxxxxx džemu, džemu xxxxxxxxxx (Extra), xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxxxx x džemu xxxxxxxxxx (Xxxxx) se sníženým xxxxxxx cukru z xxxxx, jahod, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx, xxxx x xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx červené xxxxxx xxxxx.

(6) Při xxxxxx xxxxx x xxxxxx x xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxx xxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx řepy.

§7

(1) Xxxxx xxxxx xxx výrobu xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) při xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxx se xxxxxxxx xxxxxxxxx hmotnosti xxxx xxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxx extraktů od xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.

(2) X xxxxx, xxxxx výběrovému (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) se sníženým xxxxxxx cukru, rosolu x rosolu xxxxxxxxxx (Xxxxx) x xxxxxx xxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx. Ovocnou šťávu xxx xxxxxx pouze xx džemu.

(3) X xxxxxxxxxx xxxxx §2 xxxx. 1 xxxx. x) xx x) x x) xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx, xxxxxxxx xxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx x med xxxx částečnou xxxx xxxxxx náhradu xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx x xxxxx jako xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x tekutý xxxxxx.

(4) Xxx výrobě xxxxxxxxx xxx přidávat xxxxxxxx xxxxx x citrusových xxxxx.

(5) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxx §2 xxxx. 1 xxxx. a) x x) xx x) xx zpracovávají

a) xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx xxxx

x) zahušťováním xx míry technicky xxxxx.

(6) Xxxxxxx x xxxxx určené xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), džemu xxxxxxxxxx (Xxxxx) speciálního a xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx být xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx procesy, xxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx.

§8

(1) Xxxxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx x nálevu.

(2) X xxxxxxx dosahuje xX xxxxxxx xxxxxxx 4,0.

(3) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx nejméně 70 %, u xxxxxxxx xxxxxxx nejméně 67 %.

(4) Je-li xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxx 70 %, xx xxxxx xxxxxxxxx ještě xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

(5) Xxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx nebalené xx skladuje při xxxxxxxxx xxxxxxxx vzduchu xxxxxxx 70 %.

(6) Xxxxxx ovoce a xxxxx xxxxxxxxxx nebalené xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x vůněmi.

(7) Xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvé xxxxx se uvádí xx trh xxx xxxxxxxxx xx 0 xX xx 5 xX.

Xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvá xxxxxxxx

§9

(1) Xxxxxxx konzervované x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx je xxxxxxx x příloze č. 6 x této vyhlášce.

(2) Xxxxx xxxxx uvedených x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxx x xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx u xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx zeleniny xxxxx

x) xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx zeleniny, pokud xxxx zahrnut x xxxxx výrobku,

b) xxxxxxx xxxx xxxxxx,

x) xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx,

x) x xxxxxxxx chlazené xxxxxxx zeleniny x xxxxxxxx xxxxxx kvašené xxxxx použitelnosti x xxxxxxx xxxxxxxxxx,

x) xxxx, xxx se xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.

(3) Xxxxxxxxx a xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx zeleniny xxxx uvedeny x příloze č. 7 k xxxx xxxxxxxx.

(4) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 8 x xxxx xxxxxxxx.

(5) Xxxxxxxxx množstvím spotřebitelského xxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvé xxxxxxxx je hmotnost xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxxxxxxxxxx x upravené chlazené xxxxxxx xxxxxxxx bez xxxxx se xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx tabulky 1 přílohy č. 9 x xxxx xxxxxxxx.

(6) Průměrným xxxxxxxxx stanovených xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx a směsí xxxx xxxxxxxxx hmotnostní xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxx obalu se xxxxxxxxxxx přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 2 přílohy č. 9 x xxxx xxxxxxxx.

§10

(1) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 20 oC x xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx xxxxxxx 70 %.

(2) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 20 xX x relativní xxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 65 %.

(3) Xxxxxx x xxxxxxxxxx zelenina xx skladuje a xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx x proslazené xxxxxx xxxxxxxx v obalu xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxx.

(4) Xxxxxxxx chlazená čerstvá xxxxxxxx se xxxxx xx trh při xxxxxxxxx xx 0 xX xx 5 xX.

§11

Skořápkové xxxxx x xxxxxxx

(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x arašídů xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 10 k xxxx vyhlášce.

(2) Xxxxx xxxxx uvedených x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, v xxxxxx x xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx potravin se x xxxxxxxxxxxx plodů x arašídů xxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxx název xxxxxxxxxx, x xxxxx x mouky xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx xx x xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x arašídů.

(3) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx skořápkových xxxxx a xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 11 x xxxx xxxxxxxx.

(4) Xxxxxxxxx x chemické požadavky xx jakost xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 12 k xxxx xxxxxxxx.

(5) Smyslové xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 13 x xxxx xxxxxxxx.

Xxxxx

§12

(1) Xxxxxxx xxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 14 x xxxx xxxxxxxx.

(2) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx x poskytování xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, v xxxxxx x ve vyhlášce x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx potravin se xxxxx

x) x xxxxxxx xxxxx český název xxx a xxxx xxxxxxxxxxxxx,

x) u skupiny xxxxxxx x hub x ostatní xxxxxxx x xxx xxxxx xxxxxxxxxx a xxxxx xxxxx xxxxxxxxx druhů xxx.

(3) Houby xxxxx xxxxxxxx a xxxxx xxxxxxxxx, s výjimkou xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, musí xxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx, bez cizích xxxxxxx x nečistot. Xxxxx xxxxxxx být xxxxxxxxx, plesnivé, zapařené xxxx nadměrně xxxxx. Xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx musí xxx xxxxxx x xxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxx x výjimkou xxxxxxx.

(4) X hub uvedených x xxxxxxxx 3 xx dovoluje perforace xx 10 % xxxxxxx plochy řezu, xxxxxxx xxxx tři xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx úlomky xxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxxxx xxx xxxx xxx xxxxxxx 5 %, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxxxxx klobouku xxxx x xxxxx xx vyskytují xxxxxx.

(5) X xxxxxxxx hub xx xxxxxxxx 10 % hmotnosti xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxx xxxxx mají xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx, xxxx xxx cizích pachů x chutí, xxxx xxxxx odpovídající použitému xxxxx xxxxx a xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx nedocházelo k xxxxxxxxxx xxxx zapaření.

§13

(1) Xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx 0 oC xx 10 xX; xxx uvádění xx xxx se xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx.

(2) Xxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xx xxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxxx 24 oC x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 65 %; xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx slunci.

(3) Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxx.

(4) X xxxxx xxxxxxxxxx hub, xxxxxx volně xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx výlučně x dalšímu xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xx xxx xxxxxx xxxxx xxxxx uvedené x xxxxxxxxx 1 a 2 přílohy č. 15 x xxxx vyhlášce.

Xxxxxxxx x xxxxxxx x nich

§14

(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx z brambor xx xxxxxxx v příloze č. 16 x této xxxxxxxx.

(2) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x nařízení x poskytování xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxx a xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx způsobech xxxxxxxxxx xxxxxxxx se uvede

a) x brambor xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, odrůda x země xxxxxx,

x) x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx uvedeného x tabulce 1 přílohy č. 17 k xxxx xxxxxxxx; xxxxxxxxxxx odrůdám xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx xxx pouze xxxxxxxxx xxxxx typy,

c) x brambor xxxxxxxxxx xxxxxx barva dužniny, xxxxxxxxx xxxxxxxx "drobné",

d) x xxxxxxx z xxxxxxx název skupiny.

§15

(1) Hlízy xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx odpovídat xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxx zdravé, xxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx celkový xxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxx skvrn xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx pohmožděnin, xxx zeleného vybarvení, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxx hlíz, xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxx x příchutí, xxx poškození xxxxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.

(2) Xxxxx brambor xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxx vyvinutou xxxxxx slupku, xxxxx xxx xxxxxx xxxxx xxx 3 xx x xxxxx vykazovat xxxx, modré xxxx xxxxx skvrny xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx do xxxxxxx xxxxxxx xxx 5 mm.

(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx jednotné a xxxxxxx obsahovat příměsi x xxxxx hlízy xxx rámec přípustných xxxxxxxx uvedených v xxxxxxx 2 přílohy č. 17 x xxxx vyhlášce. Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx brambor xxxxxxxxxx jsou xxxxxxx x xxxxxxx 3 přílohy č. 17 k xxxx xxxxxxxx.

(4) Xxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost výrobků x xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 18 x xxxx xxxxxxxx.

(5) Xxxxxxxx hlíz xxxxxxx xxxxxxxxxx raných, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx "xxxxxx", xxxx xxx 17 xx 28 xx. Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxx xxxxxxx konzumních xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx musí být xxxxxxx 28 mm.

(6) Xxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx požadavky xx velikost xxxxxxxxx.

§16

(1) Před balením xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx.

(2) Xxxxxx loupané xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx xxxxxxx z xxxxxxx se xxxxxxx xx xxx pouze xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx.

§17

Xxxxxx

(1) Banány se xxxxxxx xx trh xxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx x xxxxx, xxxxx xx zelenožluté xxxxx, dužnina je xxxxx, ale křehká. Xxxxx xxx přezrálé, xxxxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxx plísní xxxx xxxxxxxx, bez xxxxxx, xxx xxxxxxxxx způsobeného xxxxxxx teplotami, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx vlhkosti, xxx prasklin xxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx příměsí x nečistot. Xxxxxxxxxxx, xxxxx xx známkou xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxxxxx xx xxxx.

(2) X xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx 10 % xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxx nesplňujících xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx 1; x xxxxx xxxx xxxxxxxx xxx celkem nejvýše 2 % xxxxxxxx x produktů xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx.

§18

Technický xxxxxxx

Xxxx vyhláška xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) 2015/1535 xx dne 9. xxxx 2015 x xxxxxxx při xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx společnosti.

§19

Přechodná ustanovení

(1) Potraviny xxx xxxxxxx, xxxxxxxxx x uvádět na xxx xxxxx xxxxxxxx č. 157/2003 Sb., xx xxxxx xxxxxxx xxxxx dnem xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, do 1. xxxxxxxx 2022.

(2) Potraviny xxxxxxx xx xxx xxxx xxxxxxxx přede xxxx nabytí xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, které xxxx v souladu x xxxxxxxxx č. 157/2003 Sb., xx xxxxx účinném xxxxx xxxx nabytí xxxxxxxxx xxxx vyhlášky, xxxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx zásob.

§20

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xx:

1. Xxxxxxxx č. 157/2003 Sb., xxxxxx xx stanoví xxxxxxxxx xxx čerstvé xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, suché xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x nich, xxxxx x xxxxx způsoby xxxxxx xxxxxxxxxx.

2. Xxxxxxxx č. 650/2004 Sb., xxxxxx se xxxx vyhláška x. 157/2003 Sb., kterou xx xxxxxxx požadavky xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, suché xxxxxxxxxx plody, houby, xxxxxxxx a xxxxxxx x nich, jakož x další způsoby xxxxxx xxxxxxxxxx.

3. Vyhláška č. 291/2010 Sb., kterou xx xxxx xxxxxxxx x. 157/2003 Xx., kterou xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx x čerstvou xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, suché xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x výrobky x xxxx, jakož x xxxxx způsoby xxxxxx označování, xx xxxxx vyhlášky x. 650/2004 Sb.

4. Xxxxxxxx č. 153/2013 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 157/2003 Xx., xxxxxx xx stanoví xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx x čerstvou xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx zeleninu, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x výrobky x xxxx, xxxxx x další xxxxxxx xxxxxx označování, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

§21

Xxxxxxxx

Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 2022.
&xxxx;

Xxxxxxx:

Xxx. Xxxxx, XXx., x. x.

Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx x. 397/2021 Sb.

Členění xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx ovoce xx xxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx hmotnostní xxxxx xxxxx x 1 kg potraviny

Druh

Skupina

Potravina

Minimální xxxxxxxxxx podíl xxxxx (x x xx 1 xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxx výběrové (Xxxxx) Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xx sníženým xxxxxxx cukru

všeobecně

450

z xxxxxxxxx xxxxxx, jeřabin, rakytníku, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx x xxxxx

350

xx xxxxxxx

250

x xxxx - xxxxxx

230

x xxxxx mučenky (xxxxxxxx)

80

Xxxxx

xxxxxxxxx

350

x xxxxxxxxx rybízu, jeřabin, xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx a xxxxx

250

xx xxxxxxx

150

x xxxx - xxxxxx

160

x xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx)

60

Xxxxxx xxxxxxxx (Xxxxx)

xxxxxxxxx

450

x xxxxxxx rybízu, xxxxx, xxxxxx, xxxxx

350

xx xxxxxxx

250

x xxxx - xxxxxx

230

x xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx)

80

Xxxxxx

xxxxxxxxx

350

x xxxxxxx rybízu, šípků, xxxxxx, xxxxx

250

xx zázvoru

150

z xxxx - xxxxxx

160

x xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx)

60

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

200

x xxxx xxx. 75 x xxxxxxxxxxx z xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx x meruněk

1700

k xxxxxx xx možno xxxxxx meruňkovou dřeň, xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xx xxxxxxx

1700

x xxxxxx xx možno xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxx

2200

xxxxx ovocné xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx 75 %

slazená x xxxxxx

3000

xxxxxxx x xxxxxx a xxxxxx

3200

xxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxx 30 %

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

1500

x xxxxxxx

730

x jahod

640

Kaštanový xxxx

380

xxxxx xxxxx je xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx (pyré)

Sušené xxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxx (kandované ovoce)

Ovoce x lihu (xxxxxx xxxxx)

x plechovém obalu

220

ve xxxxxxxxx obalu

450

Kompot

Upravené xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx: jsou-li xxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxx být xxxxxxxxx xxxxx xxx různé xxxxx xxxxx stanovený xxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xx xxxxxxxx obsahem xxxxx, rosoly, marmelády x xxxxxxxxx xxxx xxxxxx úměrně xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

Příloha č. 2 x vyhlášce x. 397/2021 Xx.

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky na xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx (%)

Xxxxxxxx (xxxx xxxxxxxx citrónová) (%)

Xxxxx

xxxxxxx 60

xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx)

xxxxxxx 60

-

xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx

42 - 59

-

xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 41

-

xxxxxx x xxxxxx výběrové (Xxxxx)

xxxxxxx 60

-

xxxxxxxxx

xxxxxxx 60

-

xxxxxxxxx krém

nejméně 60

-

xxxxxxx

xxxxxxx 38

0,6 - 2,6

xxxxxxx

xxxxxxx 60

0,6 - 2,6

xxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx 29

0,6 - 2,5

xxxxxxxxxx ovoce

nejméně 70

xxxxxxxx xx

xxxxxxx

xxxxxxx 48

0,3 - 2,5

Poznámka: xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx sušiny xxxxxx být xxxxxxx x xxxxx, džemů xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) speciálních, xxxxx výběrových (Xxxxx) xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxx x xxxxxx výběrových (Xxxxx), xxxxxxxx x kaštanových xxxxx xx předpokladu, xx cukr byl x xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx sladidlem.

Džem xxxxxxxx (Xxxxx) se xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx a xxxx xxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxx představují tzv. xxxxxxxxx xxxxx výrobků x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx druhého pododstavce xxxx II xxxxxxx X xxxxxxxx Xxxx 2001/113/ES x xxxxxxxx xxxxxxx, rosolech a xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx k xxxxxx xxxxxxxx.

Příloha x. 3 x xxxxxxxx x. 397/2021 Xx.

Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx konzervovaného x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxx (x)

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)

xx 50

9,0

51 xx 500

6,0

501 xx 1000

5,0

xxx 1000

3,0

Příloha x. 4 x vyhlášce x. 397/2021 Sb.

Přípustný xxxxxx xxxxxx xxxxxxx u xxxxxx a xxxxxxx

Xxxx xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxx xxxx příměsi x xxxxxx x xxxxxxxxx (x)

xx 500

501 - 1000

xxx 1000

xxxxxxxxxx rostlinných xxxxxxx (xxxxx xxxxx xxxxxxx zpracovávaného xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxx nad 5 xx2, stopky xxxxxx nad 10 xx)

2

3

4

xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx pecky (xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx surovin)

1

2

3

zlomky pecek (xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx)

2

3

4

Příloha č. 5 x xxxxxxxx č. 397/2021 Xx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx konzervovaného x xxxxxxxxxx chlazeného xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx 1

Xxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx x vzhled

kompot

ovoce xxx xxxx červivosti, xxx xxxxxxxxxxx deformací xxxxx, xxx zbytků xxxxxx x kališních xxxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxxxx ovoce xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, pecek, semen, x xxxxxxx x xxxxxxxx plodů xxxx xxxxxxxxx velikosti, x xxxxxxxx kompotu lehce xxxxxxxxxx xxxx, konzistence xxxxx xxxxxxxx xx xxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx shluky xxxxx, xxxxx se xx xxxxxx rozpadnou, xxxxxxx x klikvy a xxxxxxx zachovávají zrnitost, xxxxx čirý až xxxxxxxxxxx, bez xxxxxx x xxxxxxxxx, x xxxxxxx x loupaného x xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx, u xxxxxxx x brusinek x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, kompotů xxxxxxxxx xxxxx čirý xx xxxxx zakalený, nezabarvený

Přípustný xxxxxx odchylek od xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx:

x) přirozené xxxxxxxxxxxxx nálevu,

b) xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxx xxxxxxx a xxxxxx u kompotu x bobulovitého xxxxx,

x) xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx kyseliny xxxxx v nálevu x xxxxxxx z xxxxxx révy xxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx slupky x xxxxx povrchové xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx),

x) xxxxxxxx xxxxxx z xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx v xxxxx x broskvového xxxxxxx,

x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx,

x) nejvýše 10 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx u kompotu x xxxxxxx x xxxxxx,

x) nejvýše 20 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx z xxxxx xxxxxxxx,

x) nejvýše 300 xx/xx xxxxxxxxx obsahu xxxxxxxxxxx nečistot u xxxxxxxxxx xxxxxxx,

x) u xxxxxxx smíšených mírné xxxxxxxxx nálevu xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx po xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx ovoce,

l) xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx x xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx 20 % xxxxxxx xxxxx plodů x xxxxx,

x) přípustný xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx z xxxxxxx xxxxx a xxxxx:

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxxx výskyt cizích xxxxxxx x kompotu x xxxxxxx xxxxx x xxxxx

Xxxx xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx (x)

xx 500

501 - 1000

xxx 1000

xxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx z xxxxxxx plodů

5

7

10

uvolněné kuželovité xxxxxx plodů x xxxxxxx z xxxxx

5

7

10

Xxxxxxx 3

Xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvé xxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx x xxxxxx

Xxxxx

Xxxx x vůně

upravené xxxxxxxx xxxxxxx ovoce

ovoce bez xxxx červivosti, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx stopek xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, s peckami xxxx bez xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx stejné xxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx ovoce

přirozená, odpovídající xxxxxxxx xxxxxx ovoce, xxx xxxxxx xxxxxxxx x pachů

Tabulka 4

Sušené xxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx x xxxxxx

Xxxxx

Xxxx x xxxx

xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxx, bez známek xxxxxxxxx xxxxxx s xxxxxxxxxx výskytem xxxxxx xxxxxxx a nevyzrálých xxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx či xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxx xxxx xxxx ovoce, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx

Příloha č. 6 x xxxxxxxx č. 397/2021 Xx.

Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x upravené xxxxxxxx xxxxxxx zeleniny xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx zelenina

sterilovaná xxxxxxxx

xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxx pyré

sušená xxxxxxxx

xxxxxxxxxx (xxxxxxxxx) xxxxxxxx

xxxxxxxx v xxxx

xxxxxxxx x soli

rajčatový xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx nekoncentrovaný

rajčatové xxxx

xxxxx

Xxxxx, Xxxxx, Xxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx x xxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvá xxxxxxxx

Xxxxxxx č. 7 x xxxxxxxx č. 397/2021 Xx.

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx konzervované zeleniny

A) Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx výrobky xxxxxx

1. Pokud xxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, obsah xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx příměsí xxxxxxxxxxxxx x xxxx x xxxxxxxxxxxxxx zeleninových xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 0,08 %.

2. Xxxxx xxxxxx xx zpopelnění xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx nejvýše 1,5 %.

X) Xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx zelenina

1. Xxxxxxxx xxxxxxx, určená xxxx obsah xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxx x pasterované xxxxxxxx, xx xxxxxxx 2 %.

2. Xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx obsahuje xxxxxxx 1,5 % xxxx.

X) Mléčně xxxxxxx (xxxxxx) zelenina

1. pH xxxxxx kysané zeleniny xxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 4,1.

2. Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx obsahuje xxxxxxx 0,8 % xxxxxxxx mléčné, nejvýše 0,6 % xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx 1,5 % etanolu. Xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxx xxxxxx xxxx xxx původní xxxxx.

3. Xxxxxx kvašená (xxxxxx) xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxx povrchový xxxxxx (xxxx) xxx jiný xxx homogenní xxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx).

4. Xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 2,2 % xxxx.

X) Chemicky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

1. xX xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,1.

X) Sušená xxxxxxxx

1. Xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx 12 % xxxx.

2. Sušená xxxxxx xxxxxxxx nejvýše 14 % xxxx.

3. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx včetně xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx nejvýše 13 % xxxx.

4. Xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx směsi xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 0,3 % xxxxxxxxxxxx xxxxx (xx. xxxxx xxxxxx, nerozpustného x teplé 10% xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx).

X) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx obecně

1. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 7 % xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx.

2. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx konzervované xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 32 % xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx soli xxxxx xxxxxxxxx 28 %, x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx 55 %.

G) Xxxxxxxxx xxxxxxxx

1. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx o xxxxxxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxx xxxxx obsahovat xxxx jak 60 xx/xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

2. Xxxxxxxxx protlaky xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx nejméně 24 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx vnesené rajčatovou xxxxxxxxx.

3. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 4,2 % refraktometrické xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

X) Xxxxxx x xxxxxxxxx xxxx

1. Xxxxxxxxx xxxx obsahují xxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

2. X xxxxxx xxxx refraktometrická xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx surovinou xxxxxxx 7 %.

3. X xxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxx, Xxxxx, Speciál xxxx nejméně 10 % xxxxxxxxxxxxxxxx sušiny xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx vnesená xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

Xxxxxxx 1

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx

Xxxxxx

Xxxxxx "Xxxxx", "Xxxxx", "Xxxxxxx"

xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxx 24,0

xxxxxxx 4,2

8,0-24,0

xxxxxxx 12,0

xxxxxxx 30,0

xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx kyselina xxxxxx (%)

Xxxxxxxxxxx xx

Xxxxxxxxxxx xx

Xxxxxxxxxxx xx

Xxxxxxx 2,2

Nejvýše 2,2

xxxxx xxxx (%)

Xxxxxxx 10,0*)

Nestanovuje xx

Xxxxxxx 10,0*)

Nejvýše 3,5

Xxxxxxx 3,5

xxxxxx kyseliny xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx octová (%)

Xxxxxxx 0,2

Xxxxxxxxxxx xx

Xxxxxxx 0,2

Xxxxxxxxxxx xx

Xxxxxxxxxxx xx

*) Xxxxx soli musí xxx zjištěn xxxxx x xxxxxxxx výrobků.

Xxxxxxx x. 8 x vyhlášce x. 397/2021 Xx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx chlazené xxxxxxx zeleniny

Tabulka 1

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx x vzhled

sterilovaná xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx pasterovaná xxxxxxxx celá xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxx, s vegetačními xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x 20 % kusů, xxxxxxxxxx vyrovnaná, x xxxxxxxxx a velikostními xxxxxxxxxx xxxxxxx 20 % xxxx, xxxxxxxx, xxx xxxxxxx x xxxxxxx skvrn, konzistence xxxxx xx polotuhá, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, bez semen x xxxxxx xxxxx, xxx zdřevnatělých x xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxx slupek, jde-li x zeleninu loupanou, xxxxx čirý, opalizující xx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx částicemi xxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x směsi všeobecně
pasterovaná xxxxxxxx dělená x xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx zdravá, xxxxxxxxxx nepoškozená, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x 20 % xxxxxx obalu, xxxx xxxx pravidelný, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx neroztřepené, xxx nejvýše 5 % xxxxxxxxxxxx, x xxxx okurek xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx, u feferonů xx xxxxx xxxxxx xxxxxx stopek xx 1,5 cm nejvýše 5 %, u xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx x síle xx 5 mm, xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, x sterilované xxxxxxx xxxxx xxxxxx semen x xxxxxxxxxxxxxx řezů xxxxxxx 2 %, x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 50 % řezů papriky xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxxxx slupkou xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx kopru xxxxxxx 1 cm xxxxxx, bez semen x cizích xxxxxxx, x směsí jednotlivé xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,  odpovídající &xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx až mírně xxxxxxxxxxx xxxx mírně xxxxxxxx nebo mírně xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxx xxxxxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxxxxx

xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx xxx xxxxx, xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, nejméně 80 % xxxxxx x xxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxx xxx 50 %, x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx xx stejné xxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxx velikosti nesmí xxxxxxxxx průměr xxxx xxxxxxxxxx o více xxx 50 %, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, u xxxx xxxxx s xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x 5 % xxxx xxxxxx obalu

sterilovaný xxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxx

xxxx x xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x hrášku xxxxxxxxx xx nejméně 80 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxx, xxx xxxx červivosti x xxxxxxxx xxxxxxxxx, x neodloučenou slupkou, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx původu, bez xxxxxxxxxxxx příměsí xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx, x xxxxx konzistence vyrovnaná, xxxxx xxxxx xxxxxxxx x případným xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx lusky

fazolové lusky xxxxxxxx*), nezakřivené, xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx, bez xxxx xxxxxxxxxx, bez mechanického xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx změn, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxxxxxx endokarpu, barevně xxxxxxxxx a xxx xxxxxxx x tmavých xxxxx, bez cizích xxxxxxx xxxxxxxxxxx původu, xxxx xxxx xxxxxx xxxxxx, x obalu xxxxxxxxxx vyrovnané, xxx xxxxxxxxxxxx, konzistence xxxxx xx měkká, xxxxxxx 10 % xxxxx xxxxxxxxxxx (z xxxx xxxxxxx jedna xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx) x xxxxxxx 5 % lusků xxxxxxxxxx, xxxxx čirý xx xxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxx nejvýše x 2 % xxxxxxx xxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx kašovitá až xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxx přísad (zeleniny), xxx xxxxxx slupek, xxxxx x xxxxxx xxxxx rajčat, bez xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx

xxxxxxxxx xxxx x koncentrované xxxxxxxxx protlaky

kašovitá, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx přísad (xxxxxxxx) xxx zbytků xxxxxx, semen x xxxxxx částí xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx tmavých xxxxxx pocházejících x xxxxxx

xxxxxxxx chlazená čerstvá xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxx, bez xxxxxxxxxxx deformací, xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxx neloupaná, xxxxxxxx, xxxxxxx, kostkovaná, strouhaná, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx složek x xxxxx vyrovnaná

*) Xx xxxxxxxx fazolové xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, které xxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx nejméně 3 xx.

Xxxxxxx 2

Sušená xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx x vzhled

Barva

Chuť x xxxx

xxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxx, bez známek xxxxxxxxx škůdci s xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx rostlin, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxx druhu xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx sluncem

typická xxx xxxx xxxx sušené xxxxxxxx, xxx cizích xxxxx a chutí

Tabulka 3

Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx x pasterované xxxxxx xxxx

Xxxxx xxxxxxxx (xxxxx odchylek hodnocen xx xxxxxx 20 xxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxx výskytu xxxxxxxx (v xxxxxx)

xxxxxx xxxxxxxxx

3

xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx tvaru

2

vzhledové xxxx

3

xxxxxxxxxx poškození

2

zbytky stopek

3

nevhodná xxxxxxxxxxx

1

xxxxxxxx xxxxx

1

xxxxxx

1

xxxxxxx množství xxxxxx xxxxxxxxxx odchylek

7

Tabulka 4

Xxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxx požadavků xx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxx odchylky

Maximální xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx (% xxxx.)

xxxxxxx zbarvená (xxxxxx) xxxx

2

xxxxxxxxx, xxxxx skvrnitá xxxx

5

xxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx

1

xxxxxx, xxxxxx xxxxx x volných slupek, xxxx

12

xxxx xxxxxxxxx materiál

0,5
(ne xxxx než 12 xx2 xxxxxx)

Xxxxxxx 5

Přípustné xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx x pasterovaných xxxxxxxxxx xxxxx

Xxxx cizí xxxxxxx

Xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx v xxxxxx x xxxxxxxxx (g)

do 500

501 - 1000

xxx 1000

xxxx xxxxxxxxx materiál

5

5

10

neodstopkované xxxxx xxxx lusky

10

15

25

Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx x. 397/2021 Xx.

Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx konzervované x xxxxxxxx chlazené xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx 1

Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxx (x)

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)

xx 50

9,0

51 xx 500

6,0

501 xx 1000

5,0

nad 1000

3,0

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx zeleniny x xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx

Xxxxxx (% xxxx.)

Xxxxxxxxx xxxxxxxx (%)

od 3,0 xx 5,0

xx - 2,0 do + 2,0

od 5,0 xx 10,0

xx - 4,0 do + 4,0

xx 10,0 xx 15,0

xx - 7,0 xx + 7,0

xxx 15,0

xx - 10,0 xx + 10,0

Xxxxxxx x. 10 x vyhlášce x. 397/2021 Xx.

Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx plody

neloupané xxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx

xx skořápce

jádra

jádra xxxxx

xxxxxxx pražené xxxxxx

xx xxxxxxxx

xxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxx

xxxxxx

xx xxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx

xxxxx loupaná

jádra xxxxxxx

xxxxx sekaná

jádra mletá

jádra xxxxxx

xxxxx xxxxxxx solená

kešu xxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxx solená

makadamové ořechy

ve xxxxxxxx

xxxxx nepražená

jádra xxxxxxx

xxxxx xxxxxxx solená

pekanové xxxxxx

xx xxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxxx

xx xxxxxxxx

xx skořápce xxxxxxx

xx skořápce xxxxxxx xxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxx

xxxx xxxxxx

xx xxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxxx ořechy

čerstvé xx xxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx pražený

piniové xxxxxx

xxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx nepražené

neloupané xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx

xxxxx (xxxx) xx xxxxxxxxxxxx xxxxx/xxxxxxx

xxxxxxxx suché xxxxxxxxxx xxxxx/xxxxxxx

xxxxx xx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx/ xxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx x. 11 x vyhlášce č. 397/2021 Xx.

Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx odchylky spotřebitelského xxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů x xxxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxx (x)

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)

xx 100

- 5

101 xx 250

- 3

251 až 500

- 2

501 x xxxx

- 1

Xxxxxxx x. 12 x xxxxxxxx č. 397/2021 Sb.

Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x arašídů

Skupina

Podskupina

Obsah vody xxxxxxx (% hmot.)

Cizí xxxxxx xxxxxxx (% xxxx.)

xxxx xxxxx

xxxxx

xxxxxxx ořechy

ve xxxxxxxx

12,0

8,0

4

xxxxx

5,0

1

xxxxxxx xxxxxx

xx xxxxxxxx

12,0

7,0

2

xxxxx

6,0

0,25

xxxxxx

xx xxxxxxxx

11,0

7,0

3

xxxxx

6,5

0,25

xxxx ořechy

jádra

5,0

0,1

jádra xxxxxxx

3,0

0,1

xxxx xxxxxx

xx xxxxxxxx

12,0

2

xxxxx

4,5

1

xxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxx xx xxxxxxxx

47

xxxxxxxxxx se

kokos xxxxxxxxx

3,0

xxxxxxxxxx xx

xxxxxxx xxxxxx

xxxxx (xxxxxx)

7

0,05

xxxxxxxxxx ořechy

ve skořápce

10

2

jádra

2,0

0,25

pistácie xxxxxx

xx xxxxxxxx nepražené

6,5

0,2

ve xxxxxxxx pražené

4,0

0,2

ve xxxxxxxx xxxxxxx solené

4,0

0,2

jádra xxxxxxxxx

6,5

0,2

xxxxx xxxxxxx xxxxxx

4,0

0,1

xxxxxxxx xxxxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxx

4,0

0,1

xxxxx

7,0

0,1

xxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxxx

10,0

9

0,5

xxxxxxxxx xxxxxxx

4,0

0,5

xxxxxxx xxxxxxx

5,0

0,5

xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx

5,0

0,5

Xxxxxxx č. 13 x xxxxxxxx x. 397/2021 Xx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxxxxxx xxxxx x arašídů

Skupina

Vzhled

Barva

Chuť x xxxx

Xxxxxxxx odchylky (% hmot.)

Vlašské xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx xx skořápky, vyvinuté, xxxxx xxxxxxxxxx skořápku, xxxxxxxxxxx škůdci, nežluklá

osemení xxxxxxxxxx, jádro xx xxxx xxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxx světle xxxxxx až xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx nahořklá

vady xxxxxxxx 15, xxxx jader 15, x xxxx 2 xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx škůdci

Lískové xxxxxx x xxxxx lískových xxxxxx

xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, celistvé, omezeně xxxxxxxxxx poškozené

světle xxxxx xx xxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx, jádro na xxxx bílé x xxxxxxxxxx xxxxxxxx; xxxxxxx xxxxx xx xxxx xxxxxx

xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx a xxxx xx pražení

vady xxxxxxxx 7, xxxx xxxxx 18, x xxxx 6 xxxxxxxx xx poškozených škůdci, x toho 3 xxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxx

xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, jádro xxxxxxx, xxxxxxx

xxxxx až xxxxxx xxxxx, xx xxxx xxxx xx krémová, xxxxxxx xxxxxx hnědá

typicky xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx, xxxxx xxxxxxx chuť x xxxx xx xxxxxxx

xxxx xxxxxxxx 8, xxxx xxxxx 15, x toho 3 xxxxxxxx či poškozených xxxxxx, 4 hořkých

Pistáciové xxxxxx a jádra xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxxx vybarvená xxx skvrn, xx xxx xxxxx, jádro xxxxxx

xxxxx xx xxxx xxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx, nasládlá xx slabě xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx x xxxx po xxxxxxx

xxxx skořápky 15, x xxxx xxxxxxx xxxxxxxx 5, vady xxxxx 12, z xxxx 3 žluklých, 2 poškozených xxxxxx

Xxxxx xxxx xxxxxx

xxxxx čistá, xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx, pražená xxxxx na lomu xxxxxxxx

xxxxx xx xxxxxxx xxxx, šedavé, žluté xx xxxxxx hnědé, xx řezu xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx světle xxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx slabě nahořklá xxxxxxx xxxx x xxxx po xxxxxxx

xxxx xxxxxxxx 7, xxxx xxxxx 12, x xxxx 1 žluklých xx xxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxx xxxxxx

xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxx xxxx xx mírně xxxxxxxxx

xxxxxxxx, xxxxxxx tuková, xxx hořké chuti

vady xxxxxxxx 15, xxxx xxxxx 15, z xxxx 2 žluklých xx poškozených xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxx, s třemi xxxxx xxxxxxxx "xxx" - klíčními xxxx, xx zralosti xx xx xxxxxxx straně xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxx), po xxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx 1 - 2 xx

xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxx, bez xxxxxxxxx změn

typicky xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx, xxx cizích xxxxx x xxxxxxxx

xxxx skořápky 10, xxxx xxxxxxx 10

Xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxxxx

xxxx xx xxxxx smetanově xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx pro výrobek, xxx xxxxxx xxxxxxx

xxxx xxxxxxx 15

Jádra piniových xxxxxx

xxxxx dobře xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx

xxxxx bílé až xxxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxxxx

xxxx xxxxx 7, x xxxx 3 xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx, xxx mechanického xxxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx hnědá

ořechová, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx

xxxx xxxxxxxx 7, vady jader 15, x xxxx 7 xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx ořechy

skořápka xxxxx, jádro xxxxxx, xxxxxxxx

xxxxx xxxxxx krémové, xxxxxxx xxxxx na xxxx xxxxxx xxxxx

xxxxx xxxxxxxx chuť, pražená xxxxx xxxx x xxxx xx xxxxxxx

xxxx xxxxxxxx 7, vady xxxxx 10, z xxxx 2 xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx mleté

nepoškozené xxxxxx, xxx xxxxxx, xxxxxxxx

xxxxxx xxxxx xx nahnědlá

ořechová, xxxxxxxx olejnatá, přirozeně xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxx, bez xxxxxx, xxxxxxxx

xxxxxx xxxxx až xxxxx xxxxx

xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a xxxxx, sladce olejnatá

Mandle xxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxx, bez xxxxxx, xxxxxxxx

xxxx xx xxxxxxx, pražená, xxxxxx xxxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx a xxxx po pražení

Mandle xxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx

xxxxxx xxxxx

xxxxxxx xxxxxxxx xxx cizího xxxxx x xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx, xxxxx, jádro bez xxxxxxx, matné až xxxxxx xx povrchu

jádro xxxxxxxxx, na xxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx, výrazně, xxxxxx, xxx xxxxx chuti

vady xxxxxxxx 11, xxxx xxxxx 12, z xxxx 3 xxxxxxxx

Xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, s xxxxxxxxxx hrubšími xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx dle xxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx podle xxxxxxxxx druhu xxxxxxxxxxxx xxxxx a arašídů, xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx skořápkových xxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxx, xxx cizího pachu x xxxxx

Xxxxxxxx suché xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx

xxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx

xxxxxxx xxx xxxxxxxxx druhu xxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitým xxxxxxxxx

Xxxxx xx xxxxxxx skořápkových xxxxx x xxxxxxx

xxxxx xxxxx, nepoškozená xxxxxx, xxx plísní, nežluklá

typická xxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx

xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx skořápkových plodů x xxxxxxx

Xxxxxxxx: škůdcem xx rozumí živý xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx jeho xxxx x kterémkoliv xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx.

Xxxxxxx č. 14 x vyhlášce x. 397/2021 Sb.

Členění xxx xx skupiny x xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

xxxxx

xxxxx volně xxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx z xxx

xxxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxx sušené

houby xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx výrobky z xxx

xxxxxxxxx x hub

pasty x prášek x xxx

xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx x. 15 x xxxxxxxx č. 397/2021 Xx.

Xxxxxxx hub xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx

Xxxxxxx 1

Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxx

1. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx - jen xxxxx xxxxxxxx

2. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxxxx - Xxxxxxx xxxxxxxxx

3. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxx xxxx

4. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxx

6. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxxxx

7. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

8. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxxxxxx

9. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxx - Xxxxxxx reticulatus

10. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxx - Xxxxxxxxx cavipes

11.    Hřib xxxxx - Xxxxxxx xxxxx

12.    Hřib xxxxxxx - Xxxxxxxxxx luridus

13. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxx - Xxxxxxxxxx luridiformis

14. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxx - Xerocomus xxxxxxxxxxxxx

15.    Hřib xxxxxxxx - Xxxxxxxxxxxx pruinatus

16. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxx - Xxxxxxx xxxxxx

17.    Klouzek xxxx - Suillus xxxxxxxx - jen xxxxx xxxxxxxx

18.    Klouzek xxxxxxx - Xxxxxxx xxxxxxx - xxx xxxxx plodnice

19.    Klouzek xxxxxx - Suillus xxxxxx

20. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxx - Suillus grevillei

21. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxx - Xxxxxxx xxxxxxxx - xxx mladé plodnice

22. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx strakoš - Xxxxxxx variegatus

23. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxx - Suillus xxxxxxxxxx

24. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxxx

25. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx březový - Xxxxxxxx xxxxxxx - xxx xxxxx xxxxxxxx

26. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx - xxx xxxxx xxxxxxxx

27. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx topolový - Xxxxxxxx duriusculum

28. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx - Albatrellus xxxxxx - xxx xxxxx xxxxxxxx

29. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx - Albatrellus xxxxxxxxx - xxx xxxxx plodnice

30. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxxxx

31. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxx - Leccinum rufum

32. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxx - Xxxxxx xxxxxxxxx

33.    Lišák xxxxxxxxxx - Hydnum xxxxxxxx

34. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxx - Xxxxxxxxxxxx subpruinosus

35. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx nálevkovitá - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

36. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxx - Cantharellus xxxxxxxx

37. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxx/xxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

38. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

39. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxx xxxxxxx - Gomphidius xxxxxxxxxx

40. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx svraskalá - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

41. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx - Xxxxxxxxx - xxxxxxx xxxxx

42. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx nebularis - xxx xxxxx xxxxxxxx

43. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx trubkovitý - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx

44.    Špička xxxxxx - Marasmius xxxxxxx

45. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxxx - Xxxxxxxxxx xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxxx xxx třeňů

46.    Václavka xxxxxx - Xxxxxxxxxx xxxxxx - xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx

47. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx smrková - Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx

Xxxxxxx 2

Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx hub určených xxxxx pro xxxxx xxxxxxxxxx zpracování xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx

1. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx

2. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxxxxx - Xxxxxxx xxxxxxxxx

3. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx - Xxxxxxx xxxxxxxxx

4.    Holubinka xxxxxxx - Russula xxxxxxxxx

5. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxxxx - Xxxxxxx xxxxx

6. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxxxxx - Xxxxxxx xxxxxxxxxxx

7. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx - Russula xxxxxxxxx

8. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx olivová - Xxxxxxx xxxxxxxx

9. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxx xxxxxxxx - Xxxxxxxxxx squamosus - xxx mladé xxxxxxxx

Xxxxxxx x. 16 x xxxxxxxx x. 397/2021 Sb.

Členění konzumních xxxxxxx x xxxxxxx x brambor xx xxxxxxx

Xxxxxxx 1

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx

xxxx

xxxxxx

Xxxxxxx 2

Xxxxxxx xxxxxxx x brambor xx xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx z xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx loupané

brambory xxxxxxxx loupané předvařené, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxx xxxx sušená

bramborové xxxxxxx smažené

bramborové xxxxxxxx xxxxxxxxxxx*)

xxxxxxxxxx xxxxxx předsmažené*)

bramborové xxxxxxx předsmažené*)

bramborová xxxx xxxxxx

*) xxxxxxxxx se xxxxx xxx dalších xxxxx

Xxxxxxx č. 17 x vyhlášce x. 397/2021 Sb.

Užití podle xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx na xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx 1

Užití xxxxxxxxxx xxxxxxx podle xxxxxxx typů

Varný typ

Konzistence

Užití

A

pevná, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx

xx salátů, xxxx příloha

B

polopevná, polomoučná, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx

xxx xxxxxxxx jídel xxxxx druhu, xxxx xxxxxxx

X

xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxx pro přípravu xxxx a xxxx

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxxx xxxxxx xxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx celkem xxxxxxx xx 4 % xxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx 6 % xxxxxxxxx

xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x postihující xxxxxxx

xxx 3,5 xx

xxx 5 mm

čerstvé xxxxxxxxx

xxx 3,5 mm

nad 3,5 xx

xxxxxxx xxxxxxxxx

-

xxx 5 xx

xxxxxx xxx xxxxxxx

-

xxx 5 xx

xxxxxxxxx

xxxxx

xxxxx

xxxxxxx hlízy

jakékoliv

jakékoliv

rzivost, xxxxxx a jiné xxxxxxx vady

jakékoliv

jakékoliv

naklíčené hlízy

-

klíčky xxxxx xxx 3 xx

xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxx

-

xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxx 1/4 xxxxxxx

xxx 1/4 xxxxxxx

xxxxxx xxxxx

xxxx xxx 1/8 xxxxxxx xxxx 5 xx xxx xxxxxxx u 1 % xxxx x xxxxx 4 % xxxxxxxxx

xxxx xxx 1/8 xxxxxxx xxxx 5 xx pod xxxxxxx

xxxxx xxxxxxx x měkká xxxxxxx

xxx. 1 % x xxxxx 4 % tolerance

max. 1 % x xxxxx 6 % xxxxxxxxx

xxxxxx xxxxxxxx

xxx. 1 % x xxxxx 4 % tolerance

max. 1 % v xxxxx 6 % xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxx (nalepená x xxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxx)

xx 1 % xxxxxxxxx

xx 2 % xxxxxxxxx (x xxxx xxx. 1 % xxxxxx nalepené na xxxxxxx)

xxxx xxxxxx xxxx xxxxxx, xxx xx xxxxxxxxxxx

xx 2 % xxxxxxxxx

xx 2 % xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxx xx

xxxxxxxxxx xx

Xxxxxxxx: škůdcem se xxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx část x xxxxxxxxxxx xxxxxx vývoje xxxxxxxxx.

Xxxxxxx 3

Xxxxxxxxx odchylky xx velikost xxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx (xx)

% xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx

xxxx

xxxxx xxx 28

3

x xxxx xxxxx xxx 22

0

rané "drobné"

menší xxx 17 xxxx xxxxx xxx 28

3

xxxxxx

xxxxx xxx 28

3

Xxxxxxx č. 18 x vyhlášce x. 397/2021 Sb.

Fyzikální x xxxxxxxx požadavky

Smyslové požadavky

brambory xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxx, tuhé, neoslizlé, xxxxxx xxxxxxxx řezu xx 30 xx 80 xx, xxxxxx xxxxx xxxxxxx 2 % xxxxxxxxx, hlízy xxxxxxxxx nejvýše 6 % hmotnosti, xxxxxxx xxxx xxxxxxx 2 % hmotnosti, xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx 10 % xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx nebo jinak xxxxxxxxxxxx

xxxxx xxxx x xxxxxx nejméně 0,8 % a xxxxxxx 1,4%,
xxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx hmotnosti xxxxxxx 62 %
xxxxxx nejméně 87 %

hlízy xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, popř. xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx 5 % úlomků xx hotový xxxxxxx, xxxxxxxxxxx měkká, xxxxxxxxxxx, xxxxx xxx odrůdy, xxx xxxx xxxxx, xxx xxxxxx chuť xxxxx xxxxx, nálev xxxx až mírně xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx

xxxxxx xxxxxxx 87 %, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 68 %

xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx, plátků, xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxx 10 xx, xxx xxxxxx a xxxx, xxxxx xxxxx, xxxx. xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx tmavší skvrny, xxxxx xxxx bez xxxxxxxxx, bez xxxx xxxxx

xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxxxxx 87 %

xxxxx xxxxxx, xxxxx od xxxx xx po žlutou, xxxx x vůně xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx cizí příchutě x xxxxx

xxxxxxxxxx kaše xxxxxx

xxxxxx nejméně 87 %

xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxx barvy xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx

xxxxxxxxxx lupínky smažené

sušina xxxxxxx 95 %, xxxxx tuku nejvýše 42 %

xxxxxx brambor xxxxxx, xxxxxxx, xxx xxxxxxx, obsah odpadané xxxx xxxxxxx 0,5 % xxxxxxxxx, barva xxxxxxxxx, xxxxxxxxx nahnědlé xxxxxx, xxxx xxxxxxxx xxxxx, xxx cizích xxxxx x příchutí, xxxxxxxx 5 % xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx a 5 % xxxxxxxxx xxxxxx xx 20 xx

xxxxxxxxxx hranolky xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx 76 %, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx (xxxx xxxxxxxx xxxxxxx) x tuku nejvýše 1,5 %, xxxxxx xxx o hranách xxxxxxx 5 xx

xxxxxxx xxxxx, s hladkým xx xxxxxxx xxxxx, x jednom xxxxx xx stejným příčným xxxxx, xxxxxxxxxx, barva xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx (xxxxxx, xxxx, spálení, úlomky), xxx xxxxxx xxxxx x příchutí, xxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx, xxxxxxxx, obsah xxxxxxxxx xxx xxxxxxx 8 %

xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx 76 %, xxxxx volných mastných (xxxx kyselina xxxxxxx) x tuku xxxxxxx 1,5 %, xxxxxx xxx o xxxxxxx xxxxxxx 5 xx

xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx či xxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx, zdravé, xxxxxxxxxxx barvy bez xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx vad (xxxxxx, xxxx, spálení, xxxxxx), xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx 10 %

xxxxxxxxxx krokety předsmažené

sušina xxxxxxx 45 %, xxxxx tuku xxxxxxx 3 %

výrobky xxxxxxxxxx xxxx oválného xxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xx povrchu xxxxxxx, xxxxxx měkká, xxxxxxxxx, xxxx x xxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx slaná, xxx cizích xxxxx x xxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx

xxxxxx xxxxxxx 25 %

xx zmrazeném stavu xxxxxx sypké xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, po xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx x. 397/2021 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.1.2022.

Xx xxx xxxxxxxx právní xxxxxxx xxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx.

Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx předpisů v xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx se xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx uvedeného právního xxxxxxxx.

1) Směrnice Rady 2001/113/ES xx xxx 20. prosince 2001 x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx x marmeládách x kaštanovém xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx.

2) Nařízení Evropského xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 178/2002 xx xxx 28. xxxxx 2002, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxx zásady x xxxxxxxxx potravinového xxxxx, xxxxxxx se Xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx potravin a xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx potravin, x xxxxxxx znění.

Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (ES) č. 852/2004 xx dne 29. xxxxx 2004 x xxxxxxx xxxxxxxx, v xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013 ze xxx 17. xxxxxxxx 2013, xxxxxx xx xxxxxxx společná xxxxxxxxxx xxxx se xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx (XXX) x. 922/72, (XXX) x. 234/79, (XX) x. 1037/2001 x (XX) č. 1234/2007, x platném xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1169/2011 xx xxx 25. xxxxx 2011 x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx spotřebitelům, x xxxxx nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 1924/2006 x (XX) č. 1925/2006 x x xxxxxxx směrnice Komise 87/250/XXX, xxxxxxxx Xxxx 90/496/XXX, xxxxxxxx Komise 1999/10/XX, xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx 2000/13/XX, xxxxxxx Xxxxxx 2002/67/XX x 2008/5/XX x xxxxxxxx Komise (XX) x. 608/2004, x xxxxxxx znění.

3) §1 xxxx. x) xxxxxxxx č. 76/2003 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, cukrovinky, xxxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů.

4) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Rady (XX) č. 1924/2006 xx xxx 20. prosince 2006 o xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx tvrzeních xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

5) §2 xxxx. x) xxxxxxxx x. 248/2018 Xx., x xxxxxxxxxxx xx xxxxxx, xxxxxx ocet x xxxxxx.

6) §11 xxxx. 1 xxxx. x) xxx 2 xxxxxx x. 61/1997 Xx., x lihu, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx.

7) §26 xxxxxxxx x. 248/2018 Xx.

8) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1169/2011, x xxxxxxx xxxxx.

9) Vyhláška č. 417/2016 Sb., x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.