Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 02.10.2024.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.01.2022.


Vyhláška o požadavcích na konzervované ovoce a konzervovanou zeleninu, skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich a banány

397/2021 Sb.
 

Vyhláška

Předmět úpravy §1

Vymezení některých pojmů §2

Konzervované a upravené chlazené čerstvé ovoce §3 §4 §5 §6 §7 §8

Konzervovaná a upravená chlazená čerstvá zelenina §9 §10

Skořápkové plody a arašídy §11

Houby §12 §13

Brambory a výrobky z nich §14 §15 §16

Banány §17

Technický předpis §18

Přechodná ustanovení §19

Zrušovací ustanovení §20

Účinnost §21

Příloha č. 1 - Členění konzervovaného a upraveného chlazeného čerstvého ovoce na druhy a skupiny a minimální hmotnostní podíl ovoce v 1 kg potraviny

Příloha č. 2 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost konzervovaného a upraveného chlazeného čerstvého ovoce

Příloha č. 3 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení konzervovaného a upraveného chlazeného čerstvého ovoce

Příloha č. 4 - Přípustný výskyt cizích příměsí u klevel a povidel

Příloha č. 5 - Smyslové požadavky na jakost konzervovaného a upraveného chlazeného čerstvého ovoce

Příloha č. 6 - Členění konzervované a upravené chlazené čerstvé zeleniny na skupiny a podskupiny

Příloha č. 7 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost konzervované zeleniny

Příloha č. 8 - Smyslové požadavky na jakost konzervované a upravené chlazené čerstvé zeleniny

Příloha č. 9 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelských balení konzervované a upravené chlazené čerstvé zeleniny a přípustné odchylky od stanovených hmotnostních podílů

Příloha č. 10 - Členění skořápkových plodů a arašídů na skupiny a podskupiny

Příloha č. 11 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení skořápkových plodů a arašídů

Příloha č. 12 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost skořápkových plodů a arašídů

Příloha č. 13 - Smyslové požadavky na jakost skořápkových plodů a arašídů

Příloha č. 14 - Členění hub na skupiny a podskupiny

Příloha č. 15 - Členění hub na skupiny a podskupiny

Příloha č. 16 - Členění konzumních brambor a výrobků z brambor na skupiny

Příloha č. 17 - Užití podle varných typů, přípustný výskyt vad a přípustné odchylky na velikost hlíz u konzumních brambor

Příloha č. 18 - Fyzikální, chemické a smyslové požadavky na výrobky z brambor

INFORMACE

397

VYHLÁŠKA

ze xxx 21. xxxxx 2021

x xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx x xxxxxx
&xxxx;

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §18 xxxx. 1 písm. x), x), g) x x) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a o xxxxx x doplnění xxxxxxxxx souvisejících zákonů, xx znění zákona x. 119/2000 Xx., xxxxxx x. 306/2000 Xx., xxxxxx č. 146/2002 Xx., xxxxxx x. 131/2003 Sb., xxxxxx x. 274/2003 Xx., xxxxxx x. 316/2004 Xx., zákona x. 120/2008 Xx., xxxxxx č. 139/2014 Xx. a xxxxxx x. 180/2016 Sb., (xxxx jen "xxxxx"):

§1

Xxxxxxx xxxxxx

Xxxx vyhláška xxxxxxxxxxx příslušný xxxxxxx Xxxxxxxx xxxx1), zároveň xxxxxxxx xx přímo xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx2) x upravuje

a) xxxxxx poskytování xxxxxxxxx x konzervovaném xxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx plodech, xxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx x xxxx x xxxxxxxx,

x) xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx, xxxxxxx x xxxxxxx x nich x banánů s xxxxxxxx na skupiny x podskupiny,

c) xxx xxxxxxxxxx xxxxx konzervovaného xxxxx a konzervované xxxxxxxx, skořápkových xxxxx, xxx, xxxxxxx x xxxxxxx x xxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx vztahující xx x názvu x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,

x) xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx a výrobky x xxxx x xxxxxx

1. teplotní režimy x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx,

2. xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx během uvádění xx xxx,

3. xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

§2

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

(1) Xxx účely této xxxxxxxx se xxxxxx

x) xxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxxx xxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx a xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx části, ve xxxxxx technologické zralosti, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx,

x) konzervovaným ovocem xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx tvoří xxxxx x která xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxx alkoholického x xxxxxxxxxxxxxxx nápoje x xxxxxxxxxx ovoce,

c) xxxxxxxx ovoce s xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx, v neprodyšně xxxxxxxxx obalu, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,

x) džemem xxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx vyrobená xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx3), vody x xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx více druhů xxxxx, přivedené xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxxx (Extra) xx sníženým xxxxxxx xxxxx potravina xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) x xxx, xx xxxxx xxxxxxx je xx xxxxxxxx obsahem xxxxx x splňuje xxxxxxxx xxx relevantní xxxxxxxx xxxxxxx4); xxxxxxxx tvrzení xx xxxxxxx x xxxxx výrobku,

f) xxxxxx xxxxxxxxx (Extra) speciálním xxxxxxxxx xxxxxxxxx požadavky xxx xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) x xxx, xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx méně cukru xxx džem výběrový (Xxxxx) a xxxxxxx xxxx xxxxx xxx xxxx výběrový (Xxxxx) xx xxxxxxxx obsahem xxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, vody, xxxxx nebo xxxxx, xxxx z přírodních xxxxxxxx, vody a xxxxx, jednoho xxxx xxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx do vhodné xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx ze xxxxx xxxxxxxxxx sladidel, xxxx x xxxxx xxxx více xxxxxxx xxxxxxxxx z citrusových xxxxx, přivedené do xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xx suroviny xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxx,

x) xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx přírodních xxxxxxxx x xxxxx nebo xx xxxxx přírodních xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxx xxxx více druhů xxxxx, xxxxxxxxx do xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x meruněk nebo x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx, x xx xxxxxx, xxxxxx nebo švestek, x xxxxxxxxx přírodních xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxx až xxxx xxxxxxxxxxx s xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx ovoce,

k) klevelou xxxxxxxxx vyrobená x xxxxxxx nebo více xxxxx xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx do xxxxxxxx, xxxxxxxxx konzistence se xxxxxxxxxx xxxxxxx částmi xxxxxxx xxxxx,

x) ovocným xxxxxxxxx nebo ovocným xxxx potravina řídké xx kašovité xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x jedlé xxxxx xxxxx xxx xxxx, slupky, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx obdobným xxxxxxxx, x případným xxxxxxxx xxxxxxxxxx sladidel; vodu xxxx xxxxxxx šťávu5) xx stejného druhu xxxxx lze xxxxxx xxxxx x technologicky xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx,

x) xxxxxxx ovocem xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx přírodních xxxxxxxx,

x) xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx ovoce, xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 60 % xxxxxxxxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx přídavkem xxxxxxxxxx xxxxxxxx,

x) ovocem x xxxx xxxx xxxxxxx bowlí potravina x xxxxxxxxx ovoce xxxx kompotu, xxxxxxxx xxxxx, lihem kvasným xxxxxxxxxxx6) xxxx xxxxxxxxx, xxxxx může obsahovat xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x látky xxxxxx x xxxxxxxxxxx,

x) upraveným xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx kompotu xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxx krémem xxxx pyré potravina xxxxxxxx xx xxxxx xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx x kaštanového protlaku xxxxxxxxx x plodů xxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxx xxxxxx,

x) zázvorem jedlý xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx, který xxxx xxx xxxxx xxxx uchováván v xxxxxx,

x) ovocnou dužninou xxxx pulpou xxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxx kůry, xxxxxx, xxxxx, xxxxx x jádřinců, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxx,

x) xxxxxxx xxxxx surovina získaná xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx podle xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, slupek, xxxxx a xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xx xxxx propasírováním xxxx xxxxxxxx procesem x xx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx, xxxxx x xxxxxxx na xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx zpracování obsahuje xxxxxxx xx vodě xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,

x) banány zralé xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx Xxxx xxx., s výjimkou xxxxxx plantejnů, xxxxxxxx xxxxxx a banánů xxxxxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.

(2) Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxx

x) xxxxxxxxx xxxx, čerstvá, xxxxxx xxxxxxxx xxx známek xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx, zbavená xxxxxx xxxxxxx,

x) konzervovanou zeleninou xxxxxxx, xxxxxxx charakteristickou xxxxxx xxxxx zelenina x které byly xxxxxxxx konzervováním, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx, studených xxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x neprodyšně xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xX xx xxxxx xxxx xxxxx 4,0 x při xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx obsahu xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx 80 xx 90 oC,

d) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x nálevem x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xX xx xxxxx xxx 4,0 x xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx dosaženo xxxxxxxx xxxxxx spotřebitelského xxxxxx xxxxxxx xx 121,1 oC nebo xxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, kdy xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx forem xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxx spór,

e) xxxxxxxxx xxxxxx kvašenou xxxx kysanou xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,

x) zeleninovým xxxxxxxxx xxxxxxxxx řídké xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx jemnými xxxx xxxxxxxx kousky xxxxxxxxx surovin xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx bez slupek x jader xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx procesem, xxxxxxxxxxxx snížením obsahu xxxx, přidáním xxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx konzervačního prostředku, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx; xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx přípustné,

g) xxxxxxxxxxx xxxx potravina řídké xx kašovité xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx slupek x xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx; xxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxx nezbytném xxxxxxx x xxxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxx potravina xxxxxxxxxxxx xxxxxxx bez použití xxxxxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxx proslazenou xxxx xxxxxxxxxx potravina xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx přírodních sladidel,

j) xxxxxxxxx chlazenou xxxxxxxx xxxxxxxxx potravina x xxxxxxx celé nebo xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx přidáním xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx pasterované xxxx ochucujících xxxxxx, xxxxxxxx ve xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxx x xxxx zelenina xxxxxx kvasným octem7) xxx, aby xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx octové xxxxxx nejméně 4 % xxxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx jedlé xxxx,

x) koncentrovaným rajčatovým xxxxxxxxx rajčatový xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 24 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 4,2 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx protlaku, xxxx a xxxxx xxxx, popřípadě dalších xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x množství,

p) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx, xxxxxxxxx koření a xxxxxxx xxxxxx xxxxx x technologicky xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxx lupínky xxxxxxx xx zeleniny upravený xxxxxxxx,

x) zeleninou v xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx olejem,

s) chemicky xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx chemického xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.

(3) Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx dále xxxxxx

x) xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx x) až x) x xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx ořešáku xxxxxxxxx Xxxxxxx regia L. x xxxx odrůd,

c) xxxxxxxxx xxxxxx jádra xxxxxxx xxxxx xxxxx Xxxxxxx avellana (X.) x Xxxxxxx xxxxxx (Xxxx.) a xxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx Xxxxxx xxxxxxxxx - Xxxxxx xxxxxx Xxxxxx xxxxxx (Xxxx.) xxxxxx loupaných xxxxxx,

x) xxxx ořechy xxxxxx xxxxx ledvinovníku xxxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (X.),

x) para xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxx excelsa (L.),

g) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx kokosové Cocos xxxxxxxx (X.),

x) piniovými xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx Xxxxx xxxxx (X.), Pinus xxxxxxxxxx, Xxxxx xxxxxxxx, Xxxxx xxxxxxxxxxx, Pinus xxxxxxxxxxx, Xxxxx xxxxxxxxxx x Xxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx druhů Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxx ternifolia x xxxxxx xxxxxxx,

x) pekanovými xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxx xxxxxxxxxxxxx (Wangenh.) K. Xxxx,

x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx xxxx (X.),

x) xxxxxxx xxxxxxx xxxxx plody kaštanovníku xxxxxx Xxxxxxxx sativa Xxxx.,

x) arašídy xxxx xxxxxx plody xxxxx xxxxxxxxxx olejné Arachis xxxxxxxx v., Arachis xxxxxxxx X. x Xxxxxxx hypogaea x.,

x) xxxxxx nebo xxxxxx xx xxxxxxx skořápkových xxxxx xxxx arašídů xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx suchých skořápkových xxxxx nebo xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxx arašídy x xxxxxx, čokoládě, těstíčku, xxxxx, koření nebo xx použití xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxx xx xxxxxxx skořápkových xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx skořápkových xxxxx xxxx xxxxxxx.

(4) Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxx

x) xxxxxxx xxxxx xxxxxxx plodnice vyšších xxx,

x) houbami xxxxx xxxxxxxxxx houby xxxxxxx xxxxxx x prostředí xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx,

x) xxxxxxxx houbami xxxxx xxxxxxxx sušením, x xxxxx obsah xxxx xxxx nejvýše 12 % x jednotlivé xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx upravené, x xx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx nebo jiným xxxxxxx způsobem,

f) hluboce xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx -18 xX xxxx nižší, x xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,

x) ostatními výrobky x hub houby xxxxxxxx drcením, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.

(5) Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx dále xxxxxx

x) xxxxxxxxxx konzumními xxxxx brambor xxxxx x kříženců Xxxxxxx xxxxxxxxx X.,

x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx brambory xxxxxxxx sklízené před xxxxxxxxx úplné xxxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx slupkou xxx xxxxxxx,

x) bramborami xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx dosažení xxxxx zralosti hlíz x dobře vyvinutou x pevnou xxxxxxx,

x) xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx brambory xxxxxxxx x průměrnou xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xx xxxxxxxx xxxxx hlízy,

e) xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx určuje xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxx z brambor xxxxxxx x brambor xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, x xx xxxxxxxx, konzervací, smažením, xxxxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx.

&xxxx;(6) Pro xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx příměsmi xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxx, které xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx mají xxx xxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvé xxxxx

§3

(1) Xxxxxxx konzervovaného a xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx na druhy x xxxxxxx je xxxxxxx x příloze č. 1 x xxxx vyhlášce.

(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx informací o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx8), v xxxxxx a ve xxxxxxxx o některých xxxxxxxxx xxxxxxxxxx potravin9) xx x xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx ovoce uvede

a) x názvu xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx hmotnosti xxxxxxx xxxxxxxx,

x) u xxxxx x xxxx xxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,

x) xxxxx xxxxxxx,

x) x xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Extra), xxxxx výběrových (Extra) xxxxxxxxxxx, džemů výběrových (Xxxxx) xx xxxxxxxx xxxxxxx cukru, marmelád, xxxxxx, rosolů xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxxxxx pyré, xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxx množství xxxxx x xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxx xxxxxx 100 x xxxxxxxx výrobku; tento xxxx xx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx název xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx písmeny,

e) x xxxxx, džemů výběrových (Xxxxx), džemů xxxxxxxxxx (Xxxxx) speciálních, džemů xxxxxxxxxx (Extra) se xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, rosolů xxxxxxxxxx (Xxxxx), kaštanového xxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx protlaků a xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 100 x xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx při 20 xX x xxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxxx +/- 3 xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx,

x) x xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx výběrových (Xxxxx) speciálních, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, rosolů, xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx a xxxxxx přítomnost xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, jestliže xxxx xxxxx ve xxxxxxx xx xxxxx xxx 10 xx/xx,

x) x xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Extra), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, xxxxx výběrových (Extra) xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx výběrových (Xxxxx), xxxxxxxx marmelády a xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx druhu xxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce x sestupném xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx,

x) u xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx obalu xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx.

(3) X xxxxxxx xxxxx odstavce 2 xxxx. x) xx xxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxx jako název xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx písmeny; obsah xxxxx xxxxxx být xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx.

(4) U xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 2 xxxx. x) vyrobených xx 3 xxxx xxxx xxxxx xxxxx xxxx být xxxx x druzích xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx "xxxx xxxxx", xxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxxxx druhů xxxxx.

(5) Xxxxxx bobule xxxxxx xxxx xxxxx lze xxxxxxx xxxxxx "Rozinky" xxxx "Xxxxxxxx".

§4

(1) Xxxxxxxx "xxxxxxxx xxxxxxxxx" xxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx hmotu xxxxxxxxxxx xxxxx, s výjimkou xxxxxx xxxxxxxx jemně xxxxxxx kůry xxxxxxx.

(2) X xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxx x jeho xxxxx xxxxxx spojení "x džemem", "x xxxxxxxxxx", "x xxxxxxx", "x kaštanovým xxxxxx" xxxx xxxxxx těchto xxxxxxx pouze za xxxxxxxxxxx, že konzervované xxxxx odpovídá xxxxxxxxx xxxxxxxx v §2 xxxx. 1 xxxx. x) xx x) x x) x xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx přílohy č. 2 x xxxx vyhlášce.

§5

(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx konzervovaného x upraveného chlazeného xxxxxxxxx ovoce je xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxx obalu se xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 3 k xxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx konzervovaného x xxxxxxxxxx chlazeného xxxxxxxxx xxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 2 x xxxx xxxxxxxx.

(3) Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx a xxxxxxx je uveden x příloze č. 4 x xxxx vyhlášce.

(4) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxxxxxxxx x upraveného xxxxxxxxxx čerstvého xxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 5 x této xxxxxxxx.

(5) Xxxxx v xxxx obsahuje xxxxxxx 13 % xxxxxxxxxx xxxxxxxx etanolu x xxxxxxxx xxxxxxx 18 % xxxxxxxxxxxxxxxx sušiny.

(6) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx v 1 xx potraviny je xxxxxx x příloze č. 1 x této vyhlášce.

§6

(1) Xxx xxxxxx xxxxx, džemu výběrového (Xxxxx), džemu xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, džemu xxxxxxxxxx (Xxxxx) xx xxxxxxxx obsahem xxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxxx x jiných xxxxx xxxxx než xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxxxx i xxxxx x xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx.

(2) Xxxx xxxxxxxx (Xxxxx), džem xxxxxxxx (Xxxxx) speciální x džem výběrový (Xxxxx) xx sníženým xxxxxxx xxxxx x xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, borůvek, xxxxxxxxx xxxxxx lze xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx vsádkové hmotnosti xxxxx.

(3) Džem xxxxxxxx (Xxxxx), xxxx výběrový (Xxxxx) xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx (Extra) xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxx x xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx na xxxxxx.

(4) Xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (Extra), xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xx xxxxxxxx xxxxxxx cukru x xxxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxx, slívy x xxxxxxxxxxxxxx xx peckami, xxxxxxx, melouny xxxxx, xxxxxx, xxxx, xxxxxx x xxxxxxx x xxxxx xxxxxx.

(5) Xxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx x džemu xxxxxxxxxx (Xxxxx) se xxxxxxxx xxxxxxx cukru x xxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx rybízu, xxxx a xxxxxxxxx xxx přidávat xxxxxxx xxxxxx xxxxx.

(6) Při xxxxxx xxxxx a xxxxxx x xxxxx, xxxxx, angreštu, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxx xxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx.

§7

(1) Podíl xxxxx xxx výrobu xxxxxx x rosolu xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxx použití xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xx vypočítá xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.

(2) X xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxxxx, džemu xxxxxxxxxx (Xxxxx) se xxxxxxxx xxxxxxx cukru, rosolu x xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) x xxxxxx xxx přidat xxxx xxxxxxxxxx xxxxx Pelargonium xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxx šťávu xxx xxxxxx xxxxx xx xxxxx.

(3) K xxxxxxxxxx xxxxx §2 xxxx. 1 xxxx. x) až x) x r) xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, víno, xxxxxxxx xxxx, ořechy, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx náhradu přírodního xxxxxxxx, xxxxx xxxx x oleje xxxx xxxxx zabraňující pěnění x xxxxxx xxxxxx.

(4) Xxx xxxxxx marmelády xxx přidávat éterické xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx.

(5) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxx §2 xxxx. 1 písm. x) x x) až x) xx zpracovávají

a) xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx nebo

c) zahušťováním xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx.

(6) Xxxxxxx x xxxxx určené xxx xxxxxx džemu xxxxxxxxxx (Xxxxx), džemu xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx a xxxxx výběrového (Xxxxx) xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx být xxxxxxxxxx xxxx jinými xxxxxxxxxxxxxx procesy, než xx xxxxxxxxxx xxxxxx.

§8

(1) Citrusová kůra xxxx xxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxx.

(2) X xxxxxxx xxxxxxxx pH xxxxxxx xxxxxxx 4,0.

(3) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx nejméně 70 %, u xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 67 %.

(4) Xx-xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxx 70 %, xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx konzervovat xxxxxx konzervačním procesem.

(5) Xxxxxx ovoce x xxxxx proslazené xxxxxxxx xx xxxxxxxx při xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %.

(6) Xxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx nebalené xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx odděleně xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx.

(7) Xxxxxxxx chlazené čerstvé xxxxx xx xxxxx xx xxx při xxxxxxxxx od 0 xX do 5 xX.

Xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

§9

(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvé xxxxxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx je xxxxxxx x příloze č. 6 x xxxx vyhlášce.

(2) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x nařízení x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, v xxxxxx a ve xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx označování potravin xx u xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx chlazené xxxxxxx xxxxxxxx uvede

a) xxxxxxxxx název použitého xxxxx zeleniny, pokud xxxx zahrnut v xxxxx xxxxxxx,

x) použitý xxxx nálevu,

c) xxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxx,

x) x upravené xxxxxxxx xxxxxxx zeleniny x xxxxxxxx xxxxxx kvašené xxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx skladování,

e) xxxx, xxx xx jedná x zeleninový výrobek xxxxxx.

(3) Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7 x xxxx xxxxxxxx.

(4) Xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx chlazené xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 8 x xxxx xxxxxxxx.

(5) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvé xxxxxxxx xx hmotnost xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx x upravené chlazené xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xx zohledněním xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx podle tabulky 1 přílohy č. 9 k xxxx xxxxxxxx.

(6) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx stanovených xxxxxxxxxxxx xxxxxx jednotlivých složek xxxxxxxx x zeleninových xxxxxx a směsí xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x zeleninových xxxxxx a směsí xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 2 přílohy č. 9 x této vyhlášce.

§10

(1) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx se skladuje xxx teplotě xxxxxxx 20 oC a xxxxxxxxx vlhkosti vzduchu xxxxxxx 70 %.

(2) Xxxxxx zelenina xxxxxxxx xx xxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx 20 xX x xxxxxxxxx xxxxxxxx vzduchu nejvýše 65 %.

(3) Sušená x xxxxxxxxxx zelenina xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx odděleně xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx, x výjimkou sušené x proslazené xxxxxx xxxxxxxx x obalu xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx výrazným xxxxxx a xxxxx.

(4) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx uvádí xx xxx při xxxxxxxxx xx 0 xX xx 5 xX.

§11

Xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx

(1) Členění xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 10 x xxxx vyhlášce.

(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxx x xx xxxxxxxx x některých xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx se x xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxx a směsí xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxx x mouky xx xxxxxxx skořápkových plodů x xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx skořápkových xxxxx x xxxxxxx xx x xxxxx xxxxxx všechny xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx.

(3) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů x xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx skořápkových xxxxx x xxxxxxx xx zohledněním přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxx přílohy č. 11 k xxxx xxxxxxxx.

(4) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx a arašídů xxxx uvedeny x příloze č. 12 x xxxx xxxxxxxx.

(5) Xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x arašídů xxxx xxxxxxx v příloze č. 13 x xxxx xxxxxxxx.

Houby

§12

(1) Xxxxxxx xxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 14 k xxxx vyhlášce.

(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx o poskytování xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, v xxxxxx x xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx potravin se xxxxx

x) u xxxxxxx xxxxx xxxxx název xxx x xxxx xxxxxxxxxxxxx,

x) x xxxxxxx xxxxxxx x xxx x xxxxxxx výrobky x xxx xxxxx xxxxxxxxxx x český xxxxx xxxxxxxxx druhů xxx.

(3) Xxxxx volně xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx, x výjimkou xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xx sucho xxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx. Xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx. Xxxxx být xxxxxxxxx xxxxxxx jedním xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxx x xxxxxx. Loupání xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxx x výjimkou xxxxxxx.

(4) X hub uvedených x odstavci 3 xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx 10 % xxxxxxx plochy řezu, xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx, x menší xxxxxxxxx xxxxxxx úlomky xxxx požerky xx xxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxxxx xxx může xxx xxxxxxx 5 %, xxxxxxx poškozenými xxxxxxx xx rozumí xxxxx, xxxxxx xxxxx více xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx.

(5) X xxxxxxxx hub xx xxxxxxxx 10 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx, jsou xxx cizích pachů x xxxxx, mají xxxxx xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx houby x xxxx xxxxxxxxxx vysušené, xxx nedocházelo x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.

§13

(1) Xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xx skladují a xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx 0 xX xx 10 oC; xxx xxxxxxx xx xxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx.

(2) Sušené xxxxx se xxxxxxx xx xxx xxxxxx, xxx xxxxxxx nejvýše 24 xX a xxxxxxxxx vlhkosti nejvýše 65 %; nevystavují xx přímému xxxxxx.

(3) Xxxxxxx houby xxxxxxxxx xxxxx xxx baleny xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxx.

(4) Z xxxxx rostoucích xxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx x dalšímu xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xx xxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxx 1 x 2 přílohy č. 15 k xxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx

§14

(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx z xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 16 x xxxx xxxxxxxx.

(2) Kromě údajů xxxxxxxxx x nařízení x poskytování xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxx x xx vyhlášce x xxxxxxxxx xxxxxxxxx označování xxxxxxxx se uvede

a) x brambor konzumních xxxxx xxxxxxx, xxxxxx x xxxx původu,

b) x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx užití xxxxx xxxxxxx xxxx uvedeného x tabulce 1 přílohy č. 17 k této xxxxxxxx; xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx přiřadit x xxxxxxxxx xxxxxxx typů, xxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx,

x) x brambor xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx "xxxxxx",

x) x výrobků x xxxxxxx název xxxxxxx.

§15

(1) Xxxxx brambor xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx odrůdě, xxxx xxx zdravé, celé, xxxxx, pevné, růstem xxxxxxxxxxxx x nedeformované, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, bez vnějších x xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxx xxx jakostní x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx teplem, mechanických xxxxxxxx xxxx pohmožděnin, xxx zeleného xxxxxxxxx, xxxxxx a prašné xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx x prosté cizích xxxxx x příchutí, xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.

(2) Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx slupku, xxxxx xxx klíčky xxxxx xxx 3 xx x xxxxx vykazovat xxxx, modré nebo xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxx 5 xx.

(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx musí být xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxx příměsi x vadné xxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx uvedených x xxxxxxx 2 přílohy č. 17 x této vyhlášce. Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx hlíz xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx uvedeny x tabulce 3 přílohy č. 17 x této xxxxxxxx.

(4) Xxxxxxxxx, chemické x smyslové xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 18 x této vyhlášce.

(5) Xxxxxxxx hlíz brambor xxxxxxxxxx xxxxxx, které xxxx xxxxxxxx xxxx "xxxxxx", musí být 17 xx 28 xx. Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx a xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx musí xxx xxxxxxx 28 xx.

(6) Xxx xxxxx podlouhlých xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx.

§16

(1) Xxxx xxxxxxx xx spotřebitelských xxxxx xxxxx být xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx.

(2) Xxxxxx xxxxxxx brambory, xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx se xxxxxxx xx trh pouze xxxxxxxxx xxxx hluboce xxxxxxxx.

§17

Banány

(1) Xxxxxx xx xxxxxxx xx xxx xxxx, xxxxxx, čisté, xxxxx xxxxxxxxxxx, typické xxxx x chuti, xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx je xxxxx, xxx xxxxxx. Xxxxx být přezrálé, xxxxxxxx, xxxx bez xxxxxxxx xxxxx x xxxxx plísní nebo xxxxxxxx, xxx otlaků, xxx xxxxxxxxx způsobeného xxxxxxx teplotami, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxx slupky, xxx poškození škůdci, xxx xxxxxx příměsí x nečistot. Xxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxxxxx xx xxxx.

(2) X xxxxxx xx dovoluje xxxxxxx 10 % xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx 1; x xxxxx xxxx odchylky xxx celkem xxxxxxx 2 % xxxxxxxx x xxxxxxxx postižených xxxxxxxx nebo xxxxxx.

§18

Xxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx v xxxxxxx se xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) 2015/1535 xx xxx 9. xxxx 2015 o xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x oblasti xxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx xxx služby xxxxxxxxxx společnosti.

§19

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

(1) Potraviny xxx xxxxxxx, označovat x xxxxxx na xxx podle xxxxxxxx č. 157/2003 Sb., xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx, xx 1. xxxxxxxx 2022.

(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxx označené přede xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky, xxxxx xxxx v xxxxxxx x xxxxxxxxx č. 157/2003 Sb., xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky, xxxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx zásob.

§20

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xx:

1. Xxxxxxxx č. 157/2003 Sb., kterou xx stanoví xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx zeleninu, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, jakož x další xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.

2. Vyhláška č. 650/2004 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx č. 157/2003 Sb., xxxxxx xx stanoví xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx x čerstvou zeleninu, xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.

3. Xxxxxxxx č. 291/2010 Sb., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx x. 157/2003 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx x čerstvou xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, houby, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxx způsoby xxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 650/2004 Sb.

4. Xxxxxxxx č. 153/2013 Sb., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx x. 157/2003 Xx., kterou xx stanoví xxxxxxxxx xxx čerstvé ovoce x čerstvou xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, jakož x xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

§21

Xxxxxxxx

Xxxx vyhláška nabývá xxxxxxxxx dnem 1. xxxxx 2022.
&xxxx;

Xxxxxxx:

Xxx. Xxxxx, XXx., v. r.

Příloha x. 1 x xxxxxxxx č. 397/2021 Sb.

Členění xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx ovoce v 1 kg xxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx ovoce (x g xx 1 xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) Xxxxx xxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxx Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx

450

x xxxxxxxxx xxxxxx, jeřabin, xxxxxxxxx, xxxxxxx rybízu, kdoulí x šípků

350

ze xxxxxxx

250

x xxxx - jablka

230

z xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx)

80

Xxxxx

xxxxxxxxx

350

x xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx rybízu, xxxxxx x xxxxx

250

xx xxxxxxx

150

x kešu - xxxxxx

160

x xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx)

60

Xxxxxx xxxxxxxx (Extra)

všeobecně

450

z xxxxxxx xxxxxx, šípků, xxxxxx, xxxxx

350

xx xxxxxxx

250

x xxxx - xxxxxx

230

x xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx)

80

Xxxxxx

xxxxxxxxx

350

x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, malin

250

ze xxxxxxx

150

x xxxx - jablka

160

z xxxxx mučenky (xxxxxxxx)

60

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

200

x xxxx xxx. 75 x pocházející x xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx z meruněk

1700

k xxxxxx xx možno xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx lektvar x xxxx ze xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xx xxxxxxx

1700

x xxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxx ze sušených xxxxxxx

xxxxxxx ze švestek x jablek

2200

podíl xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx 75 %

xxxxxxx x xxxxxx

3000

xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxx

3200

xxxxx xxxxxx xxxxxx z xxxxxx xxxxxxx 30 %

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

1500

x meruněk

730

z jahod

640

Kaštanový xxxx

380

xxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx (pyré)

Sušené xxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxxx xxxxx)

Xxxxx x xxxx (ovocná xxxxx)

x plechovém xxxxx

220

xx xxxxxxxxx obalu

450

Kompot

Upravené xxxxxxxx xxxxxxx ovoce

Upravené chlazené xxxxxxx ovoce

Poznámka: jsou-li xxxxx xxxxx smíchány, xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx pro různé xxxxx ovoce stanovený xxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx), džemy xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx, xxxxx výběrové (Xxxxx) xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx x kaštanový xxxx xxxxxx úměrně použitému xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

Příloha x. 2 x xxxxxxxx č. 397/2021 Xx.

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx konzervovaného a xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx čerstvého xxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx (%)

Xxxxxxxx (xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx) (%)

Xxxxx

xxxxxxx 60

džemy výběrové (Xxxxx)

xxxxxxx 60

-

džemy xxxxxxxx (Xxxxx) speciální

42 - 59

-

xxxxx xxxxxxxx (Extra) xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 41

-

xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx (Xxxxx)

xxxxxxx 60

-

xxxxxxxxx

xxxxxxx 60

-

xxxxxxxxx xxxx

xxxxxxx 60

-

xxxxxxx

xxxxxxx 38

0,6 - 2,6

xxxxxxx

xxxxxxx 60

0,6 - 2,6

xxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx 29

0,6 - 2,5

xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 70

xxxxxxxx xx

xxxxxxx

xxxxxxx 48

0,3 - 2,5

Xxxxxxxx: nejnižší xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx sušiny xxxxxx být xxxxxxx x xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Extra), džemů xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx, xx xxxx xxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.

Xxxx výběrový (Xxxxx) xx xxxxxxxx xxxxxxx cukru x xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx tzv. xxxxxxxxx názvy xxxxxxx x souladu x xxxxxxxxxxx druhého xxxxxxxxxxx xxxx XX xxxxxxx X směrnice Xxxx 2001/113/ES x xxxxxxxx xxxxxxx, rosolech x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx k xxxxxx spotřebě.

Xxxxxxx č. 3 x xxxxxxxx x. 397/2021 Xx.

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx spotřebitelského xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxx (x)

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)

xx 50

9,0

51 xx 500

6,0

501 až 1000

5,0

xxx 1000

3,0

Příloha č. 4 x xxxxxxxx č. 397/2021 Xx.

Xxxxxxxxx výskyt xxxxxx příměsí x xxxxxx a xxxxxxx

Xxxx xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx v xxxxxx o xxxxxxxxx (x)

xx 500

501 - 1000

xxx 1000

xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx listů x ploše nad 5 xx2, stopky xxxxxx xxx 10 xx)

2

3

4

xxxxxxxxxx pecek xxxx xxxxxx částí xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx pecky (xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)

1

2

3

xxxxxx xxxxx (xxxxx xxx polovina xxxxx)

2

3

4

Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx č. 397/2021 Xx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost konzervovaného x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx 1

Xxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx x vzhled

kompot

ovoce xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx deformací xxxxx, xxx zbytků xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx bez xxxxxx xxxxxx, zbavené xxxxxxxx, pecek, xxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, u xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx polotuhá xx xxxxx, v xxxxx xxxxxxxxx, u borůvkového xxxxxxx xxxxxx ovoce, xxxxx se po xxxxxx rozpadnou, xxxxxxx x xxxxxx a xxxxxxx zachovávají xxxxxxxx, xxxxx čirý xx xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx x xxxxxxxxx, u xxxxxxx x loupaného x děleného ovoce xxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxxx x klikvy přirozeně xxxxxxxxxxxxx, kompotů smíšených xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxx odchylek od xxxxxxxxxx požadavků xx xxxxxx xxxxxxx:

x) přirozené xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,

x) nejvýše 5 % hmotnostních xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx x kompotu x bobulovitého ovoce,

c) xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx plodů korkovitých x xxxxxxxxxxxx kompotu,

d) xxxxxxxxxxxxxxxx soli xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx x xxxxxxx z xxxxxx révy xxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx povrchové xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx z peckového xxxxx (xxxxxxx, slívy, xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx),

x) xxxxxxxx xxxxxx z xxxxxxxxx poloviny xxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx u xxxxxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxx svraštělá xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx x jeřabin x xxxxxx,

x) xxxxxxx 20 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx a xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxx 300 xx/xx celkového obsahu xxxxxxxxxxx nečistot u xxxxxxxxxx kompotu,

k) x xxxxxxx xxxxxxxxx mírné xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxxx vůně xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxx,

x) vegetační xxxx, xxxxxx a xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx 20 % xxxxxxx xxxxx xxxxx v xxxxx,

x) přípustný výskyt xxxxxx příměsí u xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx x xxxxx:

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxxx xxxxxx cizích xxxxxxx x xxxxxxx x lesních xxxxx x xxxxx

Xxxx cizí xxxxxxx

Xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx v obsahu x xxxxxxxxx (g)

do 500

501 - 1000

xxx 1000

xxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx z xxxxxxx xxxxx

5

7

10

xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx u xxxxxxx x xxxxx

5

7

10

Xxxxxxx 3

Xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvé xxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx a xxxxxx

Xxxxx

Xxxx x xxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ovoce

ovoce bez xxxx červivosti, bez xxxxxxxxxxx deformací xxxxx, xxx xxxxxx stopek xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx a anorganických xxxxxxxxxxxx příměsí, zbavené xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxx bez xxxxx, xxxxxxx xxxx neloupané, xxxx nebo xxxxxx xx přibližně xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx, řezy xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxx cizích xxxxxxxx x pachů

Tabulka 4

Xxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx x xxxxxx

Xxxxx

Xxxx x xxxx

xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx či prachem

odpovídající xxxxxx xxxxx ovoce xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxx xxxx xxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx

Příloha x. 6 x xxxxxxxx č. 397/2021 Sb.

Členění xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx chlazené xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny

Druh

Skupina

Podskupina

konzervovaná xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx zelenina

mléčně xxxxxxx (kysaná) xxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxx pyré

sušená xxxxxxxx

xxxxxxxxxx (xxxxxxxxx) xxxxxxxx

xxxxxxxx x xxxx

xxxxxxxx x xxxx

xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxx

xxxxx

Xxxxx, Xxxxx, Speciál

zeleninové xxxxxxx

xxxxxxxx x xxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvá xxxxxxxx

Příloha x. 7 x xxxxxxxx x. 397/2021 Xx.

Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

X) Xxxxxxxxxxxx zeleninové výrobky xxxxxx

1. Pokud není xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, obsah xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx příměsí pocházejících x půdy x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 0,08 %.

2. Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx konzervovaných xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx nejvýše 1,5 %.

X) Xxxxxxxxxxx x pasterovaná zelenina

1. Xxxxxxxx xxxxxxx, určená xxxx xxxxx kyseliny xxxxxx ve sterilované x pasterované zelenině, xx xxxxxxx 2 %.

2. Xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxx obsahuje xxxxxxx 1,5 % xxxx.

X) Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx

1. xX xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx hodnoty nejvýše 4,1.

2. Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) zelenina xxxxxxxx xxxxxxx 0,8 % xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx 0,6 % těkavých xxxxxxx a nejvýše 1,5 % xxxxxxx. Xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) sterilované ve xxxxxxxxxxxxxxx obalu, kde xxx použit xxxx xxx původní xxxxx.

3. Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx nesmí xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxx) xxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx).

4. Sterilované x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx nejvýše 2,2 % soli.

D) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

1. xX xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,1.

X) Xxxxxx zelenina

1. Xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx 12 % xxxx.

2. Sušená xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 14 % vody.

3. Xxxxxxx xxxxxx zelenina včetně xxxxxxxx zeleninových xxxxx xxxxxxxx nejvýše 13 % vody.

4. Sušené xxxxxxxxxxxx zeleniny xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx zelenin xxxxxxxx xxxxxxx 0,3 % xxxxxxxxxxxx xxxxx (xx. xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx x teplé 10% xxxxxxxx chlorovodíkové).

F) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx obecně

1. Zeleninové xxxxxxxx sterilované a xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 7 % xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx.

2. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 32 % xxxxxx, stanovené xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx obsah xxxx xxxxx překročit 28 %, x česnekového xxxxxxxx 55 %.

X) Xxxxxxxxx protlaky

1. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx roztok o xxxxxxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx jak 60 xx/xx nerozpustných xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

2. Rajčatové xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx nejméně 24 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx rajčatovou xxxxxxxxx.

3. Rajčatové protlaky xxxxxxxxxxxxxxx obsahují nejméně 4,2 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

X) Xxxxxx x xxxxxxxxx pyré

1. Rajčatová xxxx obsahují xxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

2. X kečupů xxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx rajčatovou xxxxxxxxx xxxxxxx 7 %.

3. X xxxxxx označených Xxxxx, Extra, Xxxxxxx xxxx nejméně 10 % xxxxxxxxxxxxxxxx sušiny xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx surovinou.

Tabulka 1

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx protlaky xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx pyré

Kečupy

Kečupy "Xxxxx", "Xxxxx", "Xxxxxxx"

xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxx 24,0

xxxxxxx 4,2

8,0-24,0

xxxxxxx 12,0

xxxxxxx 30,0

xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx octová (%)

Xxxxxxxxxxx xx

Xxxxxxxxxxx xx

Xxxxxxxxxxx xx

Xxxxxxx 2,2

Xxxxxxx 2,2

obsah xxxx (%)

Xxxxxxx 10,0*)

Xxxxxxxxxxx xx

Xxxxxxx 10,0*)

Xxxxxxx 3,5

Xxxxxxx 3,5

xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx (%)

Xxxxxxx 0,2

Nestanovuje xx

Xxxxxxx 0,2

Xxxxxxxxxxx xx

Xxxxxxxxxxx xx

*) Xxxxx soli xxxx xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx výrobků.

Xxxxxxx č. 8 x xxxxxxxx x. 397/2021 Xx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx 1

Potravina

Konzistence x xxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx všeobecně xxxxxxxxxxx xxxxxxxx celá xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxx, s vegetačními xxxxxxx x mechanickým xxxxxxxxxx nejvýše x 20 % xxxx, xxxxxxxxxx vyrovnaná, x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 20 % kusů, očištěná, xxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx až xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxx částí, xxx zdřevnatělých a xxxxxx xxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxx-xx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx čirý, xxxxxxxxxxx xx xxxxx zakalený x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, s xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x 20 % xxxxxx xxxxx, tvar xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, řezy neroztřepené, xxx xxxxxxx 5 % hmotnostních, x xxxx okurek xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx, x xxxxxxxx xx směsi xxxxxx xxxxxx xxxxxx xx 1,5 xx nejvýše 5 %, u xxxxxxxxxxxxx zelí řezy x síle do 5 xx, bílé xxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx listů, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx semen x xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 2 %, x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx nejméně 50 % xxxx xxxxxxx xxxxxxx, hrášek x xxxxxxxxxxxx slupkou xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx kopru xxxxxxx 1 cm xxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, x směsí xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx vrstvené xxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,  odpovídající &xxxx;xxxxxxx konzervování, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxx xxxxxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxxxxx

xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx xxx xxxxx, bez xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx 80 % okurek v xxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, průměr xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x více xxx 50 %, x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx je xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx nesmí xxxxxxxxx xxxxxx řezu xxxxxxxxxx x xxxx xxx 50 %, xxxxxxxxxxx pevná, xxxxxx, xxxxxxx, x xxxx xxxxx x vypadlými xxxxxx xxxxxxx z 5 % kusů xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxx hrášek
pasterovaný xxxxxx

xxxx v xxxxxx xxxxxxxx, velikostně xxxxxxxxx, x xxxxxx tříděného xx nejméně 80 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx slupkou, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx původu, bez xxxxxxxxxxxx xxxxxxx anorganického xxxxxx, xxxxxxxxxxx měkká xx xxxxxx, v xxxxx xxxxxxxxxxx vyrovnaná, xxxxx xxxxx zakalený x případným sedimentem xxxxxxxxxxx škrobů x xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxx lusky xxxxxxxx*), xxxxxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx x mléčné xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx mechanického xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx, x odstraněnými špičkami x xxxxxxxx, bez xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx a xxx xxxxxxx x tmavých xxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx rostlinného původu, xxxx xxxx příčně xxxxxx, x obalu xxxxxxxxxx vyrovnané, xxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx měkká, xxxxxxx 10 % xxxxx xxxxxxxxxxx (x xxxx xxxxxxx jedna polovina xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx) x xxxxxxx 5 % xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx semeny xxxxxxx x 2 % xxxxxxx xxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx kašovitá xx xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x hrubšími xxxxxxxxx xxxxxx (zeleniny), xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx a jiných xxxxx rajčat, xxx xxxxxxx xxxxxx s xxxxxxxx tmavých xxxxxx xxxxxxxxxxxxx z xxxxxx

xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, případně s xxxxxxxx částicemi přísad (xxxxxxxx) xxx xxxxxx xxxxxx, semen x xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx deformací, bez xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx příměsí, xxxxxxx xxxx neloupaná, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxxx, strouhaná, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x obalu xxxxxxxxx

*) Xx xxxxxxxx fazolové xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx plody, xxxxx xxxx x nejširším xxxxx xxxxxx xxxxxxx 3 xx.

Xxxxxxx 2

Xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx x xxxxxx

Xxxxx

Xxxx x xxxx

xxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxxx škůdci s xxxxxxxxxx výskytem xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, bez xxxxxxxxxx xxxxxxx či xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxx druhu xxxxxxxx bez xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x chutí

Tabulka 3

Xxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx

Xxxxx odchylky (xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx 20 xxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx (x kusech)

okurky xxxxxxxxx

3

xxxxxx nepravidelného xxxxx

2

xxxxxxxxx xxxx

3

xxxxxxxxxx xxxxxxxxx

2

xxxxxx xxxxxx

3

xxxxxxxx xxxxxxxxxxx

1

xxxxxxxx barva

1

dutiny

1

celkové xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

7

Xxxxxxx 4

Xxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx a pasterovaný xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx počet xxxxxxx xxxxxxxx (% xxxx.)

xxxxxxx zbarvená (xxxxxx) xxxx

2

xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxx

5

xxxxx, svraštělá, silně xxxxxxxx, odbarvená, červivá xxxx

1

xxxxxx, zlomky dřeně x volných xxxxxx, xxxx

12

xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx

0,5
(xx xxxx než 12 xx2 xxxxxx)

Xxxxxxx 5

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx

Xxxx xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx (x)

xx 500

501 - 1000

nad 1000

xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx

5

5

10

xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx

10

15

25

Příloha č. 9 x xxxxxxxx č. 397/2021 Xx.

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x přípustné xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx 1

Přípustné xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení konzervované x upravené xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxx (x)

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)

xx 50

9,0

51 xx 500

6,0

501 xx 1000

5,0

xxx 1000

3,0

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxxx hmotnostních podílů xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x zeleninových salátů x směsí

Složky (% xxxx.)

Xxxxxxxxx xxxxxxxx (%)

xx 3,0 xx 5,0

od - 2,0 xx + 2,0

od 5,0 xx 10,0

xx - 4,0 xx + 4,0

xx 10,0 xx 15,0

xx - 7,0 xx + 7,0

nad 15,0

xx - 10,0 xx + 10,0

Příloha x. 10 x xxxxxxxx x. 397/2021 Xx.

Xxxxxxx skořápkových xxxxx a xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx plody

neloupané xxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx

xx skořápce

jádra

jádra xxxxx

xxxxxxx pražené solené

ve xxxxxxxx

xxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxx

xxxxxx

xx xxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxx

xxxxx mletá

jádra xxxxxx

xxxxx xxxxxxx solená

kešu xxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxx

xx xxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx xxxxxx

xx xxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxxx

xx skořápce

ve xxxxxxxx xxxxxxx

xx skořápce xxxxxxx xxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx

xxxxx pražená

jádra xxxxxxx xxxxxx

xxxx xxxxxx

xx xxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxxx ořechy

čerstvé ve xxxxxxxx

xxxxx lupínky

kokos strouhaný

kokos xxxxxxxxx pražený

piniové oříšky

jádra

jedlé xxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx nepražené

neloupané xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx pražené xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxx x arašídy

pasta (xxxx) xx skořápkových xxxxx/xxxxxxx

xxxxxxxx suché xxxxxxxxxx xxxxx/xxxxxxx

xxxxx xx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx/ xxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx č. 11 x xxxxxxxx x. 397/2021 Xx.

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky spotřebitelského xxxxxx skořápkových plodů x xxxxxxx

Xxxxxxxxxx rozsah (x)

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)

do 100

- 5

101 až 250

- 3

251 xx 500

- 2

501 a xxxx

- 1

Xxxxxxx x. 12 x xxxxxxxx x. 397/2021 Xx.

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x arašídů

Skupina

Podskupina

Obsah xxxx xxxxxxx (% hmot.)

Cizí xxxxxx nejvýše (% xxxx.)

xxxx plody

jádra

vlašské xxxxxx

xx xxxxxxxx

12,0

8,0

4

xxxxx

5,0

1

xxxxxxx ořechy

ve skořápce

12,0

7,0

2

jádra

6,0

0,25

mandle

ve xxxxxxxx

11,0

7,0

3

xxxxx

6,5

0,25

xxxx xxxxxx

xxxxx

5,0

0,1

xxxxx pražená

3,0

0,1

para xxxxxx

xx skořápce

12,0

2

jádra

4,5

1

kokosové xxxxxx

xxxxxxx xx skořápce

47

nedovoluje se

kokos xxxxxxxxx

3,0

xxxxxxxxxx xx

xxxxxxx xxxxxx

xxxxx (xxxxxx)

7

0,05

xxxxxxxxxx xxxxxx

xx xxxxxxxx

10

2

xxxxx

2,0

0,25

xxxxxxxx xxxxxx

xx xxxxxxxx nepražené

6,5

0,2

ve xxxxxxxx xxxxxxx

4,0

0,2

xx skořápce xxxxxxx xxxxxx

4,0

0,2

xxxxx xxxxxxxxx

6,5

0,2

xxxxx xxxxxxx solená

4,0

0,1

pekanové xxxxxx

xxxxx xxxxxxx solená

4,0

0,1

jádra

7,0

0,1

arašídy

neloupané xxxxxxxxx

10,0

9

0,5

xxxxxxxxx xxxxxxx

4,0

0,5

xxxxxxx pražené

5,0

0,5

loupané xxxxxxx xxxxxx

5,0

0,5

Xxxxxxx x. 13 x xxxxxxxx x. 397/2021 Sb.

Smyslové xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxx

Xxxx x xxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx (% xxxx.)

Xxxxxxx ořechy x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx xxxxx vyvinutá xxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxx dobře oddělené xx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxx až xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx nahnědlou xxxxxxx

xxxxxxxx, příjemně xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx

xxxx skořápky 15, vady xxxxx 15, z xxxx 2 xxxxxxxx či xxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx x xxxxx lískových xxxxxx

xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxx hnědá xx xxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxx na xxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx; xxxxxxx xxxxx xx xxxx xxxxxx

xxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx x xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx, pražená xxxxx xxxx x xxxx po xxxxxxx

xxxx xxxxxxxx 7, vady xxxxx 18, x xxxx 6 xxxxxxxx xx poškozených xxxxxx, x toho 3 xxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxx

xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxx špičaté, xxxxxxx

xxxxx xx xxxxxx xxxxx, na xxxx xxxx až xxxxxxx, xxxxxxx světle xxxxx

xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx a chuti, xxxxx xxxxxxx xxxx x vůně xx xxxxxxx

xxxx xxxxxxxx 8, xxxx xxxxx 15, x toho 3 xxxxxxxx či xxxxxxxxxxx xxxxxx, 4 hořkých

Pistáciové xxxxxx a xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx rovnoměrně xxxxxxxxx xxx xxxxx, ve xxx puklá, xxxxx xxxxxx

xxxxx xx xxxx xxxxxx

xxxxx aromatická, xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx x vůně po xxxxxxx

xxxx xxxxxxxx 15, x toho nepuklá xxxxxxxx 5, vady xxxxx 12, z xxxx 3 žluklých, 2 xxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxx xxxx xxxxxx

xxxxx xxxxx, xxxxx, rohlíčkovitého xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx, pražená xxxxx xx lomu xxxxxxxx

xxxxx xx povrchu xxxx, šedavé, žluté xx xxxxxx hnědé, xx řezu krémové, xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx chuť a xxxx po xxxxxxx

xxxx xxxxxxxx 7, vady xxxxx 12, z xxxx 1 žluklých xx poškozených xxxxxx

Xxxx xxxxxx

xxxxxxxx xxxxx, svraštělá

jádro xxxxxxxxx, xx xxxx xxxx xx mírně xxxxxxxxx

xxxxxxxx, xxxxxxx tuková, xxx xxxxx chuti

vady xxxxxxxx 15, xxxx xxxxx 15, z xxxx 2 žluklých xx xxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxx ve skořápce

skořápka xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxx, x xxxxx xxxxx patrnými "xxx" - klíčními póry, xx zralosti xx xx vnitřní straně xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxx), xx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx 1 - 2 xx

xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxx, xxx xxxxxxxxx změn

typicky kokosová, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx, xxx cizích xxxxx x xxxxxxxx

xxxx xxxxxxxx 10, xxxx dužniny 10

Xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxxxx

xxxx xx slabě xxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx

xxxx xxxxxxx 15

Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx

xxxxx dobře vyvinutá, xxxxxxxxxxx

xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxxxx

xxxx xxxxx 7, x xxxx 3 xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx škůdci

Pekanové xxxxxx

xxxxxxxx xxxxxx, rovnoměrně xxxxxxxxx, xxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx, světle až xxxxx xxxxx

xxxxxxxx, příjemně xxxxxxxx, nasládlá

vady skořápky 7, vady jader 15, z toho 7 žluklých

Makadamové xxxxxx

xxxxxxxx xxxxx, xxxxx zdravé, xxxxxxxx

xxxxx xxxxxx krémové, xxxxxxx jádra xx xxxx xxxxxx hnědá

jemná xxxxxxxx chuť, xxxxxxx xxxxx chuť x xxxx po pražení

vady xxxxxxxx 7, xxxx xxxxx 10, x xxxx 2 xxxxxxxx xx poškozených škůdci

Vlašské xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx, xxxxxxxx

xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx

xxxxxxxx, xxxxxxxx olejnatá, přirozeně xxxxxxxx xx mírně xxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx plísní, xxxxxxxx

xxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxx

xxxxxxxx, xxx xxxxxx pachu x xxxxx, sladce xxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxxx škůdci, bez xxxxxx, xxxxxxxx

xxxx xx xxxxxxx, pražená, xxxxxx xxxxx

xxxxxxx mandlová, xxx xxxxxx xxxxx, jádra xxxxxxx, xxxx x xxxx xx xxxxxxx

Xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx

xxxxxx hnědá

typicky xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxx xxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxx xx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx, na xxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx, výrazně, xxxxxx, xxx hořké xxxxx

xxxx xxxxxxxx 11, xxxx xxxxx 12, z xxxx 3 žluklých

Pasta xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxx rozmělněná, x xxxxxxxxxx xxxxxxxx kousky xxxxxxxxxxxx xxxxx dle xxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x arašídů, xxxxxxxxxx

xxxxxxx dle použitého xxxxx skořápkových xxxxx x xxxxxxx, příjemná, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx

Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx

xxxxx xxxxx vyvinutá, xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx použitého xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x arašídů

typická xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxx xx suchých skořápkových xxxxx x arašídů

jemně xxxxx, xxxxxxxxxxx škůdci, xxx plísní, xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx plodů x xxxxxxx

xxxxxxx dle xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx plodů x arašídů

Poznámka: škůdcem xx xxxxxx živý xxxx xxxxx živočich xxxx xxxx xxxx x kterémkoliv xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx.

Příloha x. 14 x xxxxxxxx č. 397/2021 Xx.

Xxxxxxx xxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

xxxxx

xxxxx xxxxx xxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx x xxx

xxxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxx sušené

houby hluboce xxxxxxxx

xxxxxxx výrobky x xxx

xxxxxxxxx z xxx

xxxxx x prášek z xxx

xxxxxxx extrakty

houbové xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx č. 15 x vyhlášce x. 397/2021 Xx.

Xxxxxxx xxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx

Xxxxxxx 1

Xxxxxx volně xxxxxxxxxx hub

1.    Bedla xxxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx - xxx xxxxx plodnice

2. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxxxx - Xxxxxxx xxxxxxxxx

3. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxx nuda

4. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5.    Čirůvka xxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxx

6. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxxxx

7. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx plicní - Xxxxxxxxx pulmonarius

8.    Hlíva xxxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxxxxxx

9. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx dubový - Xxxxxxx xxxxxxxxxxx

10. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxx - Xxxxxxxxx cavipes

11. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxx - Xxxxxxx xxxxx

12.    Hřib koloděj - Xxxxxxxxxx xxxxxxx

13. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxx - Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

14.    Hřib xxxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

15. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx sametový - Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

16. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx smrkový - Xxxxxxx xxxxxx

17. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxx - Xxxxxxx xxxxxxxx - xxx xxxxx plodnice

18.    Klouzek xxxxxxx - Xxxxxxx xxxxxxx - jen xxxxx xxxxxxxx

19. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxx - Xxxxxxx xxxxxx

20.    Klouzek sličný - Xxxxxxx grevillei

21. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxx - Xxxxxxx xxxxxxxx - xxx xxxxx xxxxxxxx

22. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxx xxxxxxxxxx

23. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxx - Xxxxxxx xxxxxxxxxx

24. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxxx

25. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxx scabrum - xxx xxxxx xxxxxxxx

26. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx - xxx mladé xxxxxxxx

27. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxx - Xxxxxxxx duriusculum

28. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx - Xxxxxxxxxxx xxxxxx - jen xxxxx xxxxxxxx

29. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx - Albatrellus xxxxxxxxx - xxx xxxxx xxxxxxxx

30.    Křemenáč xxxxxxx - Leccinum xxxxxxxxxx

31. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx osikový - Leccinum xxxxx

32. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx ryšavý - Xxxxxx xxxxxxxxx

33.    Lišák xxxxxxxxxx - Hydnum xxxxxxxx

34. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxx - Cantharellus subpruinosus

35. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxxxxx - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

36. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

37. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxx/xxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

38. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

39. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

40. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx svraskalá - Xxxxxxxxxxx caperatus

41. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx - Xxxxxxxxx - xxxxxxx xxxxx

42. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxx xxxxx xxxxxxxx

43. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxxxxx - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx

44.    Špička xxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxxxx

45. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx hlíznatá - Xxxxxxxxxx xxxxxxx - xxxxx kloboučky xxx třeňů

46.    Václavka xxxxxx - Xxxxxxxxxx xxxxxx - xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx

47. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxxx solidipes - xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx

Xxxxxxx 2

Seznam volně xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx pro xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx

1. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx

2. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxxxxx - Russula xxxxxxxxx

3. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx - Xxxxxxx palumbina

4. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxx xxxxxxxxx

5. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx mandlová - Xxxxxxx vesca

6. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxxxxx - Xxxxxxx xxxxxxxxxxx

7. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx - Xxxxxxx xxxxxxxxx

8. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxx xxxxxxxx

9. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxx xxxxxxxx - Xxxxxxxxxx squamosus - xxx mladé xxxxxxxx

Xxxxxxx x. 16 x vyhlášce č. 397/2021 Sb.

Členění konzumních xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx

Xxxxxxx 1

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx

xxxx

xxxxxx

Xxxxxxx 2

Členění xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx x xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxx jinak xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxx xxxx sušená

bramborové xxxxxxx smažené

bramborové xxxxxxxx xxxxxxxxxxx*)

xxxxxxxxxx plátky xxxxxxxxxxx*)

xxxxxxxxxx xxxxxxx předsmažené*)

bramborová kaše xxxxxx

*) připouští xx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx x. 17 x xxxxxxxx x. 397/2021 Xx.

Xxxxx xxxxx xxxxxxx typů, xxxxxxxxx xxxxxx xxx x xxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx 1

Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx podle xxxxxxx typů

Varný xxx

Xxxxxxxxxxx

Xxxxx

X

xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx

xx xxxxxx, xxxx xxxxxxx

X

xxxxxxxxx, polomoučná, xxxxxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxx

xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxx

X

xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxx přípravu xxxx x xxxx

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxxx výskyt vad x xxxxxxxxxx brambor

Ukazatel

Brambory xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx do 4 % hmotnosti

Brambory xxxxxxxx xxxxxx celkem nejvýše xx 6 % xxxxxxxxx

xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxx 3,5 xx

xxx 5 xx

xxxxxxx xxxxxxxxx

xxx 3,5 xx

xxx 3,5 xx

xxxxxxx xxxxxxxxx

-

xxx 5 xx

xxxxxx xxx xxxxxxx

-

xxx 5 xx

xxxxxxxxx

xxxxx

xxxxx

xxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxx x xxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx hlízy

-

klíčky xxxxx xxx 3 xx

xxxxx skvrny způsobené xxxxxxx

xxxxxxxxx

-

xxxxxx strupovitost xxxxxxxxx

xxx 1/4 xxxxxxx

xxx 1/4 xxxxxxx

xxxxxx hlízy

více xxx 1/8 povrchu nebo 5 mm xxx xxxxxxx x 1 % xxxx x xxxxx 4 % xxxxxxxxx

xxxx xxx 1/8 xxxxxxx xxxx 5 xx xxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxx a měkká xxxxxxx

xxx. 1 % x rámci 4 % tolerance

max. 1 % x xxxxx 6 % xxxxxxxxx

xxxxxx xxxxxxxx

xxx. 1 % x xxxxx 4 % xxxxxxxxx

xxx. 1 % v xxxxx 6 % xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxx (nalepená a xxxxx zemina, cizí xxxxxx)

xx 1 % xxxxxxxxx

xx 2 % xxxxxxxxx (x xxxx xxx. 1 % xxxxxx nalepené xx xxxxxxx)

xxxx odrůda nebo xxxxxx, xxx xx xxxxxxxxxxx

xx 2 % xxxxxxxxx

xx 2 % xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxx xx

xxxxxxxxxx xx

Xxxxxxxx: škůdcem se xxxxxx xxxx nebo xxxxx živočich xxxx xxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx.

Xxxxxxx 3

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx hlíz

Brambory xxxxxxxx

Xxxxxxx podle velikosti xxxx (xx)

% xxxxxxxxx xxxx nejvýše

rané

menší xxx 28

3

x toho xxxxx xxx 22

0

xxxx "drobné"

menší xxx 17 xxxx xxxxx než 28

3

pozdní

menší xxx 28

3

Xxxxxxx x. 18 x vyhlášce č. 397/2021 Xx.

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx loupané

hlízy xxxxx, xxxx, neoslizlé, xxxxxx příčného xxxx xx 30 do 80 xx, xxxxxx xxxxx xxxxxxx 2 % xxxxxxxxx, hlízy xxxxxxxxx xxxxxxx 6 % xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx nejvýše 2 % xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx vad nejvýše 10 % xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx loupané xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxx xxxx x xxxxxx nejméně 0,8 % x xxxxxxx 1,4%,
xxxxx xxxxx z xxxxxxxxxxx hmotnosti xxxxxxx 62 %
sušina nejméně 87 %

hlízy čisté, xxxxxxxxxx vyrovnané, xxxx. xxxxxxxxx, nejvýše xxxx 5 % xxxxxx xx hotový výrobek, xxxxxxxxxxx měkká, xxxxxxxxxxx, xxxxx xxx odrůdy, xxx xxxx xxxxx, xxx nálevu xxxx xxxxx xxxxx, nálev xxxx xx mírně xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx

xxxxxx xxxxxxx 87 %, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 68 %

xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxx 10 xx, xxx xxxxxx x xxxx, xxxxx xxxxx, xxxx. mírně šedavá, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx vůně bez xxxxxxxxx, bez xxxx xxxxx

xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxx nejméně 87 %

xxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxx xx po xxxxxx, xxxx x xxxx xx xxxxxxxx bramborách, xxx cizí příchutě x xxxxx

xxxxxxxxxx kaše xxxxxx

xxxxxx xxxxxxx 87 %

xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxx smažené

sušina xxxxxxx 95 %, xxxxx tuku xxxxxxx 42 %

plátky xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxx xxxxxxx, obsah odpadané xxxx xxxxxxx 0,5 % xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx, xxxxxxxx 5 % xxxxxxxxx výrobku s xxxxxxx xxxxxxxx x 5 % xxxxxxxxx xxxxxx xx 20 xx

xxxxxxxxxx hranolky xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx 76 %, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx (xxxx xxxxxxxx xxxxxxx) x tuku xxxxxxx 1,5 %, příčný xxx o xxxxxxx xxxxxxx 5 mm

výrobky xxxxx, x xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx, x xxxxxx obalu xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, nepolámané, barva xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx vad (xxxxxx, xxxx, xxxxxxx, xxxxxx), xxx cizích xxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxx, ne tvrdá, xxxxxxxx, obsah xxxxxxxxx xxx nejvýše 8 %

xxxxxxxxxx plátky xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx 76 %, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx (xxxx kyselina olejová) x tuku xxxxxxx 1,5 %, xxxxxx xxx o xxxxxxx xxxxxxx 5 xx

xxxxxx xxxxxxx hladkého xx xxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx bez xxxxxxxxxx vzhledových vad (xxxxxx, očka, xxxxxxx, xxxxxx), xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx 10 %

xxxxxxxxxx krokety xxxxxxxxxxx

xxxxxx xxxxxxx 45 %, xxxxx xxxx nejméně 3 %

xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx, xxxx x xxxx xx bramborovém xxxxx, mírně xxxxx, xxx cizích xxxxx x xxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx

xxxxxx xxxxxxx 25 %

xx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx barvy, xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx konzistencí xxx xxxxxxx xxxxxx

Informace

Právní předpis x. 397/2021 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.1.2022.

Xx xxx uzávěrky xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xx doplňován.

Znění xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx jich xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.

1) Xxxxxxxx Xxxx 2001/113/ES xx xxx 20. prosince 2001 x ovocných xxxxxxx, xxxxxxxx a marmeládách x kaštanovém xxxxx xxxxxxxx x lidské xxxxxxxx.

2) Nařízení Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 178/2002 ze xxx 28. xxxxx 2002, kterým xx xxxxxxx obecné zásady x požadavky xxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xx Xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 852/2004 xx dne 29. xxxxx 2004 x xxxxxxx xxxxxxxx, v xxxxxxx znění.

Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1308/2013 xx xxx 17. prosince 2013, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx zemědělskými xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx (XXX) x. 922/72, (EHS) x. 234/79, (XX) x. 1037/2001 x (XX) x. 1234/2007, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1169/2011 xx xxx 25. xxxxx 2011 o xxxxxxxxxxx informací x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, o xxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) x. 1924/2006 x (ES) x. 1925/2006 a o xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxx 87/250/XXX, směrnice Xxxx 90/496/XXX, xxxxxxxx Xxxxxx 1999/10/XX, směrnice Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx 2000/13/XX, xxxxxxx Xxxxxx 2002/67/XX x 2008/5/ES x xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 608/2004, x xxxxxxx xxxxx.

3) §1 xxxx. x) xxxxxxxx x. 76/2003 Xx., xxxxxx xx stanoví požadavky xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, cukrovinky, xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx s xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx předpisů.

4) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1924/2006 ze xxx 20. xxxxxxxx 2006 x xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

5) §2 xxxx. x) xxxxxxxx x. 248/2018 Xx., x xxxxxxxxxxx xx xxxxxx, xxxxxx xxxx a xxxxxx.

6) §11 xxxx. 1 xxxx. x) xxx 2 zákona x. 61/1997 Xx., x xxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

7) §26 xxxxxxxx x. 248/2018 Sb.

8) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Rady (XX) č. 1169/2011, v xxxxxxx xxxxx.

9) Vyhláška č. 417/2016 Sb., x xxxxxxxxx způsobech xxxxxxxxxx potravin.