Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 11.04.2025.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.01.2022.


Vyhláška o požadavcích na konzervované ovoce a konzervovanou zeleninu, skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich a banány

397/2021 Sb.
 

Vyhláška

Předmět úpravy §1

Vymezení některých pojmů §2

Konzervované a upravené chlazené čerstvé ovoce §3 §4 §5 §6 §7 §8

Konzervovaná a upravená chlazená čerstvá zelenina §9 §10

Skořápkové plody a arašídy §11

Houby §12 §13

Brambory a výrobky z nich §14 §15 §16

Banány §17

Technický předpis §18

Přechodná ustanovení §19

Zrušovací ustanovení §20

Účinnost §21

Příloha č. 1 - Členění konzervovaného a upraveného chlazeného čerstvého ovoce na druhy a skupiny a minimální hmotnostní podíl ovoce v 1 kg potraviny

Příloha č. 2 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost konzervovaného a upraveného chlazeného čerstvého ovoce

Příloha č. 3 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení konzervovaného a upraveného chlazeného čerstvého ovoce

Příloha č. 4 - Přípustný výskyt cizích příměsí u klevel a povidel

Příloha č. 5 - Smyslové požadavky na jakost konzervovaného a upraveného chlazeného čerstvého ovoce

Příloha č. 6 - Členění konzervované a upravené chlazené čerstvé zeleniny na skupiny a podskupiny

Příloha č. 7 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost konzervované zeleniny

Příloha č. 8 - Smyslové požadavky na jakost konzervované a upravené chlazené čerstvé zeleniny

Příloha č. 9 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelských balení konzervované a upravené chlazené čerstvé zeleniny a přípustné odchylky od stanovených hmotnostních podílů

Příloha č. 10 - Členění skořápkových plodů a arašídů na skupiny a podskupiny

Příloha č. 11 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení skořápkových plodů a arašídů

Příloha č. 12 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost skořápkových plodů a arašídů

Příloha č. 13 - Smyslové požadavky na jakost skořápkových plodů a arašídů

Příloha č. 14 - Členění hub na skupiny a podskupiny

Příloha č. 15 - Členění hub na skupiny a podskupiny

Příloha č. 16 - Členění konzumních brambor a výrobků z brambor na skupiny

Příloha č. 17 - Užití podle varných typů, přípustný výskyt vad a přípustné odchylky na velikost hlíz u konzumních brambor

Příloha č. 18 - Fyzikální, chemické a smyslové požadavky na výrobky z brambor

INFORMACE

397

XXXXXXXX

xx xxx 21. xxxxx 2021

x požadavcích xx konzervované xxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx, houby, xxxxxxxx a xxxxxxx x nich a xxxxxx
&xxxx;

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx stanoví xxxxx §18 odst. 1 xxxx. a), x), g) x x) zákona x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx zákona x. 119/2000 Xx., xxxxxx x. 306/2000 Xx., xxxxxx x. 146/2002 Xx., xxxxxx x. 131/2003 Sb., xxxxxx x. 274/2003 Xx., xxxxxx x. 316/2004 Xx., xxxxxx x. 120/2008 Xx., xxxxxx č. 139/2014 Xx. x zákona x. 180/2016 Sb., (xxxx xxx "xxxxx"):

§1

Předmět xxxxxx

Xxxx vyhláška xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxx unie1), xxxxxxx xxxxxxxx na xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx2) a upravuje

a) xxxxxx xxxxxxxxxxx informací x xxxxxxxxxxxxx ovoci x konzervované xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxxx x výrobcích x xxxx x xxxxxxxx,

x) xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx, xxxxxxx a xxxxxxx z xxxx x xxxxxx x xxxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx,

x) xxx xxxxxxxxxx druhy konzervovaného xxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx plodů, xxx, xxxxxxx x xxxxxxx x xxxx x xxxxxx požadavky xx xxxxxx vztahující xx x xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky,

d) pro xxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, houby, xxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx a xxxxxx

1. teplotní xxxxxx x relativní xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx,

2. xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx trh,

3. xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx požadavky.

§2

Xxxxxxxx některých xxxxx

(1) Xxx účely této xxxxxxxx xx rozumí

a) xxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, obsahující xxxxxxx xxxxxxxx části, xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx cizích xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxx ovocem xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx tvoří ovoce x která xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x nealkoholického xxxxxx x zmrazeného xxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx, x neprodyšně xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,

x) džemem xxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx3), xxxx x xxxxxxxxxxx pulpy xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx rosolovité konzistence,

e) xxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxx) xx xxxxxxxx obsahem xxxxx potravina splňující xxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxx (Extra) x xxx, xx xxxxx xxxxxxx xx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x splňuje podmínky xxx xxxxxxxxxx výživové xxxxxxx4); výživové xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxx výrobku,

f) xxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) x xxx, xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx cukru xxx xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) a xxxxxxx xxxx xxxxx než xxxx výběrový (Xxxxx) xx xxxxxxxx obsahem xxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx ze xxxxx xxxxxxxxxx sladidel, vody, xxxxx nebo xxxxx, xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx x xxxxx, jednoho xxxx xxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx konzistence,

h) xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx přírodních sladidel, xxxx a jedné xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx konzistence, xxxxxxx za xxxxxxxx xxxxxxx x citrusových xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx, šťávy, xxxxx xxxxxxxx x xxxx,

x) xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x šťávy nebo xx směsi xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx druhů xxxxx, xxxxxxxxx do xxxxxx rosolovité konzistence,

j) xxxxxxx potravina xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx, x xx xxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxx, x přídavkem xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx bez xxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxx až tuhé xxxxxxxxxxx s jemnými xx hrubšími xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx,

x) klevelou xxxxxxxxx vyrobená x xxxxxxx nebo xxxx xxxxx xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx do kašovité, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx ovoce,

l) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx ovocným xxxx potravina řídké xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxx ovoce xxx xxxx, slupky, xxxxx, xxxxx, jádřinců xxxxxxxxxxxxxx xxxx obdobným procesem, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx; xxxx xxxx xxxxxxx šťávu5) xx stejného druhu xxxxx xxx xxxxxx xxxxx v xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx případě x xxxxxxxx,

x) xxxxxxx ovocem xxxxx konzervované sušením xxx xxxxxxx přírodních xxxxxxxx,

x) xxxxx sušeného xxxxx různé druhy xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 60 % xxxxxxxxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxx x lihu nebo xxxxxxx xxxxx potravina x čerstvého xxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxx, lihem xxxxxxx xxxxxxxxxxx6) xxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx určené x xxxxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx čerstvým ovocem xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx děleného xxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxx kompotu xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, uzavřená xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx k xxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx ze xxxxx xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx Castanea xxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxx xxxxx rostliny xxxxxxx x čerstvém xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xxx xxxxx xxxx uchováván x xxxxxx,

x) xxxxxxx dužninou xxxx pulpou xxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx bez kůry, xxxxxx, jader, pecek x xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxx rozdrceným, ale xxxxx xxxxxx rozmělněna xx xxxx,

x) ovocnou xxxxx surovina xxxxxxx xxxxxxxxxxx jedlých částí xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx, xxxxx x xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xx dřeň propasírováním xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x je xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxxx ovoce xxxxx xxxxx z xxxxx, xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxx xxxxx vzniklé xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ve xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxx zralé xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx rodu Musa xxx., x výjimkou xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx a xxxxxx xxxxxxxx xxx průmyslové xxxxxxxxxx.

(2) Pro xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxx xxxxxx

x) xxxxxxxxx xxxx, čerstvá, xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx cizích xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, jejichž xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx tvoří zelenina x které xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx zeleninových nealkoholických xxxxxx, dresinků, studených xxxxxx x zeleniny xxxxxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobek x xxxxxxx x neprodyšně xxxxxxxxx xxxxx, jehož xX je xxxxx xxxx xxxxx 4,0 x xxx tepelném xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx obsahu xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx na 80 xx 90 xX,

x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x nálevem x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xX xx xxxxx než 4,0 x při xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx spotřebitelského xxxxxx xxxxxxx na 121,1 oC xxxx xxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx postup, xxx xxxxx x usmrcení xxxxxxxxxxxxx xxxxx mikroorganismů x xxxxxx xxxx,

x) xxxxxxxxx mléčně xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx potravina xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x případnými xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x jedlých xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx obdobným xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx, přidáním soli, xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx prostředku, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx; xxxxxxx xxxx xxxx zeleninové xxxxx xxxx přípustné,

g) xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x případnými xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx surovin vyrobená x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx bez xxxxxx x jader xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx procesem; xxxx nebo zeleninovou xxxxx ze xxxxxxxx xxxxx zeleniny lze xxxxxx pouze x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx případě x množství,

h) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx konzervovaná xxxxxxx bez použití xxxxxxxxxx sladidel nebo xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxx proslazenou xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx přírodních xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx potravina z xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx zeleniny x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx pasterované xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx7) xxx, aby výsledná xxxxxxxxxxx kyseliny octové xxxxxx nejméně 4 % xxxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxx x soli zelenina xxxxxxxxxxxx přídavkem xxxxx xxxx,

x) koncentrovaným xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 24 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx protlakem xxxxxxxxx xxxxxxx obsahující xxxxxxx 4,2 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx vnesené xxxxxxxxxx xxxxxxx,

x) rajčatovým xxxx xxxxxxxxx vyrobená x rajčatového xxxxxxxx, xxxx x xxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx cukru, xxxxxx a xxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxx nezbytném xxxxxxx x množství,

p) kečupem xxxxxxxxx vyrobená x xxxxxxxxxxx protlaku, xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx, kvasného xxxx, xxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx pouze x technologicky xxxxxxxxx xxxxxxx x množství,

q) xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx potravina xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.

(3) Pro xxxxx této vyhlášky xx xxxx rozumí

a) xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxx jejich semena xxxxxxx pod xxxxxxx x) xx l) x surovém xxxxx, xxxxxxxx xxxx solené,

b) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxxxx regia X. x jeho odrůd,

c) xxxxxxxxx xxxxxx jádra xxxxxxx plodů lísky Xxxxxxx avellana (L.) x Corylus xxxxxx (Xxxx.) x jejich xxxxxxx,

x) xxxxxxxx jádra xxxxxxx plodů xxxxxxxx xxxxxx xxxxx Prunus xxxxxxxxx - Xxxxxx xxxxxx Xxxxxx xxxxxx (Xxxx.) xxxxxx loupaných xxxxxx,

x) xxxx ořechy xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (X.),

x) xxxx xxxxxx xxxxxx juvie ztepilé Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx (X.),

x) xxxxxxxxxx xxxxxx plody xxxxx xxxxxxxx Cocos xxxxxxxx (X.),

x) piniovými xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx Pinus pinea (X.), Xxxxx xxxxxxxxxx, Xxxxx xxxxxxxx, Xxxxx xxxxxxxxxxx, Xxxxx wallichiana, Xxxxx xxxxxxxxxx a Xxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx Macadamia xxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxx tetraphylla, Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx hybridů,

j) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx pekanového Carya xxxxxxxxxxxxx (Xxxxxxx.) X. Xxxx,

x) pistáciemi sušená xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx xxxx (X.),

x) jedlými kaštany xxxxx xxxxx kaštanovníku xxxxxx Xxxxxxxx sativa Xxxx.,

x) arašídy xxxx xxxxxx plody xxxxx xxxxxxxxxx olejné Xxxxxxx xxxxxxxx x., Xxxxxxx xxxxxxxx X. x Xxxxxxx hypogaea x.,

x) xxxxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx arašídů xxxxx mělněný výrobek xx suchých skořápkových xxxxx xxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxx suchými xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx jejich xxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx, těstíčku, xxxxx, xxxxxx nebo xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx přísad,

p) xxxxxx xx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx výrobek xx xxxxxxx skořápkových xxxxx xxxx xxxxxxx.

(4) Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxx xxxxxx

x) xxxxxxx xxxxx xxxxxxx plodnice xxxxxxx xxx,

x) xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx houby získané xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx výskytu,

c) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx,

x) xxxxxxxx houbami houby xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxx xxxx xxxx nejvýše 12 % a xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxxxxx určitelné,

e) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, x xx sterilací, xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx -18 xX xxxx nižší, x xxxxx jsou xxxxxxxxxx xxxxx hub xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxx výrobky x hub xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx nebo extrakcí.

(5) Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxx xxxxxx

x) bramborami xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx odrůd x kříženců Solanum xxxxxxxxx X.,

x) bramborami xxxxxxxxxx xxxxxx brambory xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx úplné zralosti xxxx se xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx slupkou bez xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx x dobře vyvinutou x xxxxxx slupkou,

d) xxxxxxx s podlouhlými xxxxxxx xxxxxxxx konzumní x průměrnou xxxxxx xxxxx alespoň xxxxxxxxxxx xxxxx, než je xxxxxxxx xxxxx hlízy,

e) xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx vlastností odrůd xxxx brambor konzumních xxxxxxxx, které xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxx z xxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, x to xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx, pro xxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx.

&xxxx;(6) Pro xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx příměsmi xxxxxx xxxxxxx nežádoucí xxxxxxxxx xxxx anorganické xxxxxxx, xxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxx být xxxx xxxxxxxx.

Konzervované x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

§3

(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx chlazeného čerstvého xxxxx na druhy x xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 1 x xxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x nařízení x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx8), x xxxxxx a ve xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx označování xxxxxxxx9) xx u konzervovaného x upraveného chlazeného xxxxxxxxx xxxxx xxxxx

x) x názvu xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx x sestupném xxxxxx podle hmotnosti xxxxxxx xxxxxxxx,

x) x xxxxx v lihu xxxxx alkoholu v xxxxxxxxxx objemových,

c) název xxxxxxx,

x) u xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Extra), xxxxx výběrových (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, džemů výběrových (Xxxxx) xx xxxxxxxx xxxxxxx cukru, xxxxxxxx, xxxxxx, rosolů xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, klevel, xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx množství ovoce x xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx pro xxxxxx 100 g xxxxxxxx xxxxxxx; xxxxx xxxx xx uvede xx xxxxxxx zorném xxxx xxxx xxxxx xxxxxxx x jasně xxxxxxxxxxx xxxxxxx,

x) x xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, džemů xxxxxxxxxx (Xxxxx) se xxxxxxxx obsahem xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, rosolů xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxxxxx xxxx, povidel, klevel, xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx celkový xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 100 x xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx 20 oC u xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx +/- 3 xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx,

x) x xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) se xxxxxxxx xxxxxxx cukru, xxxxxxxx, rosolů, xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxxxxx xxxx, povidel x xxxxxx xxxxxxxxxx zbytkového xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxx ve xxxxxxx xx xxxxx xxx 10 mg/kg,

g) x džemů, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, marmelád, rosolů, xxxxxx xxxxxxxxxx (Extra), xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx pyré v xxxxx xxxxxxx jméno xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx druhů xxxxx x xxxxxxxxx pořadí xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx,

x) x upraveného xxxxxxxxxx xxxxxxxxx ovoce xx xxxxx určeném xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx x teplota xxxxxxxxxx.

(3) X xxxxxxx xxxxx odstavce 2 xxxx. x) xx xxxx o xxxxxx xxxxxxxxxx sladidel xxxxx xx xxxxxxx zorném xxxx xxxx název xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx; obsah xxxxx nemusí být xxxxxx, pokud jsou xxxxxxx označeny výživovými xxxxx.

(4) X výrobků xxxxx xxxxxxxx 2 xxxx. x) xxxxxxxxxx xx 3 nebo xxxx xxxxx xxxxx xxxx xxx údaj x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx "xxxx ovoce", podobnou xxxxxxxxx xxxx počtem xxxxxxxxx xxxxx xxxxx.

(5) Xxxxxx xxxxxx hroznů xxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx "Xxxxxxx" xxxx "Xxxxxxxx".

§4

(1) Označení "xxxxxxxx xxxxxxxxx" lze xxxxxx xxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx citrusových xxxxx, s xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx.

(2) X xxxxxxxxxxxxxx ovoce xxx x xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx "x xxxxxx", "s xxxxxxxxxx", "s xxxxxxx", "x xxxxxxxxxx xxxxxx" xxxx obdobu xxxxxx xxxxxxx pouze xx xxxxxxxxxxx, že konzervované xxxxx odpovídá xxxxxxxxx xxxxxxxx x §2 xxxx. 1 písm. x) xx i) x x) x xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx přílohy č. 2 x xxxx xxxxxxxx.

§5

(1) Xxxxxxxxx množstvím xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx ovoce xx xxxxxxxx spotřebitelského xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 3 x xxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx jsou uvedeny x příloze č. 2 k xxxx xxxxxxxx.

(3) Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x klevel x xxxxxxx xx xxxxxx x příloze č. 4 x xxxx xxxxxxxx.

(4) Smyslové xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx čerstvého ovoce xxxx xxxxxxx x příloze č. 5 x xxxx xxxxxxxx.

(5) Xxxxx v xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 13 % objemových xxxxxxxx etanolu a xxxxxxxx nejméně 18 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx.

(6) Xxxxxxxxx hmotnostní xxxxx xxxxx x 1 xx xxxxxxxxx xx xxxxxx v příloze č. 1 x této vyhlášce.

§6

(1) Xxx výrobě xxxxx, xxxxx výběrového (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxx než xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxxxx i šťáva x xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx.

(2) Džem xxxxxxxx (Xxxxx), xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx x xxxx výběrový (Xxxxx) se xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx rybízu, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx lze xxxxxxx pouze x xxxxxxxxxxxxxxxxx protlaku příslušného xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx hmotnosti xxxxx.

(3) Xxxx xxxxxxxx (Xxxxx), džem výběrový (Xxxxx) xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx jen x xxxxxx xxxxx citrusu xxxxxxxxxxx na xxxxxxx xxxx xx xxxxxx.

(4) Xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) speciálního x džemu xxxxxxxxxx (Xxxxx) xx xxxxxxxx xxxxxxx cukru a xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxx mísit jablka, xxxxxx, xxxxx s xxxxxxxxxxxxxx se peckami, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxx, okurky x xxxxxxx x xxxxx xxxxxx.

(5) Xxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) speciálního x džemu výběrového (Xxxxx) se sníženým xxxxxxx xxxxx x xxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, červeného xxxxxx, xxxx a rebarbory xxx přidávat xxxxxxx xxxxxx šťávy.

(6) Xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxx z xxxxx, xxxxx, angreštu, červeného xxxxxx x xxxx xxx přidávat šťávu x xxxxxxx řepy.

§7

(1) Podíl xxxxx xxx xxxxxx xxxxxx x rosolu xxxxxxxxxx (Xxxxx) při použití xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx vody xxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.

(2) X xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, džemu xxxxxxxxxx (Xxxxx) xx xxxxxxxx xxxxxxx cukru, xxxxxx x rosolu výběrovému (Xxxxx) x xxxxxx xxx přidat list xxxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxx xxx přidat xxxxx xx xxxxx.

(3) K xxxxxxxxxx xxxxx §2 xxxx. 1 písm. x) až i) x x) xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx, xxxxxxxx víno, ořechy, xxxxxxxxxx byliny, xxxxxx, xxxxxxx, vanilin, vanilkové xxxxxxxx x xxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx x xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x tekutý xxxxxx.

(4) Xxx výrobě xxxxxxxxx xxx přidávat xxxxxxxx xxxxx z xxxxxxxxxxx xxxxx.

(5) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxx §2 xxxx. 1 xxxx. a) x x) xx x) xx xxxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx,

x) sublimačním xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx nebo

c) zahušťováním xx xxxx technicky xxxxx.

(6) Meruňky a xxxxx určené pro xxxxxx džemu výběrového (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) speciálního a xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx být xxxxxxxxxx xxxx jinými xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xx sublimační xxxxxx.

§8

(1) Xxxxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxx.

(2) X xxxxxxx xxxxxxxx xX xxxxxxx nejvýše 4,0.

(3) Xxxxxx sušeného ovoce xxxx nejméně 70 %, u xxxxxxxx xxxxxxx nejméně 67 %.

(4) Je-li xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx ovoce proslazeného xxxxx xxx 70 %, je xxxxx xxxxxxxxx ještě konzervovat xxxxxx xxxxxxxxxxxx procesem.

(5) Xxxxxx xxxxx x xxxxx proslazené xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %.

(6) Xxxxxx xxxxx a xxxxx proslazené xxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx.

(7) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx uvádí xx xxx při xxxxxxxxx xx 0 xX do 5 xX.

Xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvá xxxxxxxx

§9

(1) Xxxxxxx konzervované x xxxxxxxx chlazené čerstvé xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 6 x xxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx o xxxxxxxxxxx spotřebitelům, v xxxxxx a ve xxxxxxxx o xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx potravin xx x xxxxxxxxxxxx x upravené chlazené xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx

x) xxxxxxxxx název použitého xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx,

x) použitý xxxx xxxxxx,

x) název xxxxxxx x podskupiny,

d) x upravené chlazené xxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxx kvašené xxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx skladování,

e) xxxx, xxx xx xxxxx x zeleninový xxxxxxx xxxxxx.

(3) Fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7 x xxxx xxxxxxxx.

(4) Smyslové xxxxxxxxx xx jakost konzervované x xxxxxxxx chlazené xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 8 x této vyhlášce.

(5) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení konzervované x xxxxxxxx chlazené xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 1 přílohy č. 9 k xxxx xxxxxxxx.

(6) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx stanovených xxxxxxxxxxxx xxxxxx jednotlivých xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxx xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 2 přílohy č. 9 x xxxx xxxxxxxx.

§10

(1) Xxxxxxxxxx zelenina xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 20 xX x xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx xxxxxxx 70 %.

(2) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx při xxxxxxx nejvýše 20 xX a relativní xxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 65 %.

(3) Xxxxxx x proslazená xxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x vůněmi, x xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxx.

(4) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx se uvádí xx xxx xxx xxxxxxxxx xx 0 xX xx 5 xX.

§11

Skořápkové xxxxx a xxxxxxx

(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx xx skupiny a xxxxxxxxxx je xxxxxxx x příloze č. 10 k xxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x potravinách xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxx x xx vyhlášce x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx x skořápkových xxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxx, x kokosových xxxxxx x směsí xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx pouze xxxxx xxxxxxxxxx, x pasty x mouky xx xxxxxxx skořápkových xxxxx x arašídů x xxxxxxxxxx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx xx x xxxxx xxxxxx všechny použité xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x arašídů.

(3) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx spotřebitelského xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx je xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 11 x xxxx vyhlášce.

(4) Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 12 x xxxx xxxxxxxx.

(5) Smyslové požadavky xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 13 k xxxx xxxxxxxx.

Xxxxx

§12

(1) Xxxxxxx xxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 14 x xxxx vyhlášce.

(2) Xxxxx xxxxx uvedených x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxx x ve vyhlášce x xxxxxxxxx způsobech xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx

x) x xxxxxxx xxxxx český xxxxx xxx x xxxx xxxxxxxxxxxxx,

x) u xxxxxxx xxxxxxx x xxx x ostatní výrobky x xxx xxxxx xxxxxxxxxx a český xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxx.

(3) Houby xxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, musí xxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx. Xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx vlhké. Xxxxx xxx rozděleny xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxx x xxxxxx. Xxxxxxx klobouků xxx není xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx.

(4) X hub uvedených x xxxxxxxx 3 xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx 10 % xxxxxxx xxxxxx řezu, xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx na xxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxxxx xxx xxxx xxx xxxxxxx 5 %, xxxxxxx poškozenými xxxxxxx xx xxxxxx houby, xxxxxx chybí více xxx xxxxxxxx klobouku xxxx x xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx.

(5) X xxxxxxxx hub xx xxxxxxxx 10 % xxxxxxxxx perforovaných. Xxxxxx xxxxx mají xxxx typickou xxx xxxxxx xxxxx, jsou xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx houby x xxxx xxxxxxxxxx vysušené, xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.

§13

(1) Xxxxxxx houby xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx 0 oC xx 10 xX; xxx uvádění xx xxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx záření.

(2) Sušené xxxxx xx uvádějí xx xxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxxx 24 oC a xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 65 %; nevystavují xx přímému xxxxxx.

(3) Xxxxxxx houby xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx nebo xxxx xxxxxx xxxxx.

(4) X xxxxx xxxxxxxxxx hub, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx výlučně x xxxxxxx průmyslovému xxxxxxxxxx xxx potravinářské xxxxx, xxx na xxx xxxxxx xxxxx xxxxx uvedené v xxxxxxxxx 1 a 2 přílohy č. 15 x xxxx vyhlášce.

Xxxxxxxx x výrobky x xxxx

§14

(1) Členění xxxxxxxxxx brambor a xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 16 x xxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx informací x potravinách xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxx a xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx označování xxxxxxxx se xxxxx

x) x brambor konzumních xxxxx skupiny, xxxxxx x xxxx původu,

b) x brambor xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx podle xxxxxxx typu xxxxxxxxx x xxxxxxx 1 přílohy č. 17 k xxxx xxxxxxxx; jednotlivým odrůdám xxx xxxxxxxx i xxxxxxxxx varných xxxx, xxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx,

x) x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx označení "xxxxxx",

x) x xxxxxxx z xxxxxxx xxxxx xxxxxxx.

§15

(1) Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxx xxxxxx, xxxx, xxxxx, pevné, růstem xxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx, xxx nadměrné povrchové xxxxxxxx, bez xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx celkový vzhled, xxxx xxx jakostní x uchovatelné hlízy, xxx hnědých xxxxx xxxxxxxxx teplem, mechanických xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxx poškození zapříčiněných xxxxxx a postihujících xxxxxxx.

(2) Hlízy brambor xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, nesmí xxx klíčky xxxxx xxx 3 mm x xxxxx vykazovat xxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx nad 5 xx.

(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx být xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx obsahovat příměsi x xxxxx xxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx uvedených x xxxxxxx 2 přílohy č. 17 x xxxx vyhlášce. Xxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx uvedeny x xxxxxxx 3 přílohy č. 17 x xxxx xxxxxxxx.

(4) Xxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx jakost výrobků x brambor xxxx xxxxxxx v příloze č. 18 x této vyhlášce.

(5) Xxxxxxxx hlíz xxxxxxx xxxxxxxxxx raných, které xxxx označeny jako "xxxxxx", xxxx xxx 17 až 28 xx. Velikost xxxx xxxxxxxxx brambor xxxxxxxxxx xxxxxx a hlíz xxxxxxx xxxxxxxxxx pozdních xxxxxxxxxx xxxx oválného xxxxx musí být xxxxxxx 28 mm.

(6) Xxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx požadavky xx velikost nestanoví.

§16

(1) Xxxx balením xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx hlízy xxxxxxx konzumních xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx.

(2) Xxxxxx xxxxxxx brambory, xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx se uvádějí xx trh pouze xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx.

§17

Xxxxxx

(1) Banány se xxxxxxx xx trh xxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx x xxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx je xxxxx, xxx křehká. Xxxxx být xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxx plodu x xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx, xxx poškození způsobeného xxxxxxx teplotami, xxx xxxxxxxx povrchové vlhkosti, xxx xxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx. Xxxxxxxxxxx, xxxxx je xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xx nepovažuje xx xxxx.

(2) U xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx 10 % xxxxxxxxx xxxx hmotnostních xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx 1; v xxxxx této odchylky xxx xxxxxx nejvýše 2 % sestávat x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx.

§18

Xxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) 2015/1535 xx xxx 9. xxxx 2015 x xxxxxxx xxx poskytování xxxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx společnosti.

§19

Xxxxxxxxx ustanovení

(1) Xxxxxxxxx xxx vyrábět, xxxxxxxxx x xxxxxx xx xxx podle vyhlášky č. 157/2003 Sb., ve xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx této xxxxxxxx, xx 1. xxxxxxxx 2022.

(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxx xxxxxxxx přede xxxx xxxxxx účinnosti xxxx vyhlášky, xxxxx xxxx v xxxxxxx x xxxxxxxxx č. 157/2003 Sb., xx znění xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky, xxxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx.

§20

Zrušovací xxxxxxxxxx

Xxxxxxx se:

1. Xxxxxxxx č. 157/2003 Sb., kterou xx xxxxxxx požadavky xxx xxxxxxx ovoce x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx zeleninu, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, houby, xxxxxxxx a xxxxxxx x nich, xxxxx x další xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.

2. Xxxxxxxx č. 650/2004 Sb., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx x. 157/2003 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, houby, xxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx, jakož x xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.

3. Xxxxxxxx č. 291/2010 Sb., kterou se xxxx xxxxxxxx x. 157/2003 Sb., kterou xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx čerstvé ovoce x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, suché xxxxxxxxxx plody, xxxxx, xxxxxxxx a výrobky x xxxx, jakož x další způsoby xxxxxx xxxxxxxxxx, ve xxxxx vyhlášky x. 650/2004 Sb.

4. Xxxxxxxx č. 153/2013 Sb., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx č. 157/2003 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx čerstvé xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx zeleninu, suché xxxxxxxxxx xxxxx, houby, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxx způsoby xxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů.

§21

Xxxxxxxx

Xxxx vyhláška nabývá xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 2022.
&xxxx;

Xxxxxxx:

Xxx. Xxxxx, XXx., v. x.

Xxxxxxx x. 1 x vyhlášce x. 397/2021 Sb.

Členění xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx ovoce xx xxxxx a skupiny x xxxxxxxxx hmotnostní xxxxx xxxxx x 1 xx xxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx ovoce (x x xx 1 kg xxxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx

450

x červeného xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx rybízu, kdoulí x šípků

350

ze zázvoru

250

z xxxx - jablka

230

z xxxxx xxxxxxx (maracuja)

80

Džemy

všeobecně

350

z xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx x xxxxx

250

xx xxxxxxx

150

x xxxx - xxxxxx

160

x xxxxx mučenky (xxxxxxxx)

60

Xxxxxx xxxxxxxx (Xxxxx)

xxxxxxxxx

450

x xxxxxxx rybízu, šípků, xxxxxx, xxxxx

350

xx zázvoru

250

z xxxx - xxxxxx

230

x xxxxx mučenky (xxxxxxxx)

80

Xxxxxx

xxxxxxxxx

350

x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxx

250

xx xxxxxxx

150

x xxxx - jablka

160

z xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx)

60

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

200

x xxxx min. 75 x pocházející x xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx x xxxxxxx

1700

x xxxxxx je možno xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx lektvar x xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xx švestek

1700

k xxxxxx xx xxxxx xxxxxx švestkovou xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx ze xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xx xxxxxxx x jablek

2200

podíl xxxxxx xxxxxx ze švestek xxxxxxx 75 %

slazená x xxxxxx

3000

xxxxxxx z xxxxxx x xxxxxx

3200

xxxxx xxxxxx xxxxxx z xxxxxx xxxxxxx 30 %

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

1500

x meruněk

730

z xxxxx

640

Xxxxxxxxx xxxx

380

xxxxx xxxxx xx xxxxxx kaštanovým krémem

Ovocný xxxxxxx (pyré)

Sušené xxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxxx xxxxx)

Xxxxx x xxxx (xxxxxx xxxxx)

x xxxxxxxxx xxxxx

220

xx xxxxxxxxx xxxxx

450

Xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx chlazené xxxxxxx ovoce

Poznámka: xxxx-xx xxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxx být minimální xxxxx pro xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxx džemy, džemy xxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) speciální, xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, rosoly, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxx úměrně xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx množství.

Xxxxxxx č. 2 x xxxxxxxx x. 397/2021 Sb.

Fyzikální a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxx sušina (%)

Xxxxxxxx (xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx) (%)

Xxxxx

xxxxxxx 60

xxxxx výběrové (Xxxxx)

xxxxxxx 60

-

xxxxx výběrové (Xxxxx) xxxxxxxxx

42 - 59

-

xxxxx výběrové (Extra) xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 41

-

xxxxxx a xxxxxx výběrové (Extra)

nejméně 60

-

xxxxxxxxx

xxxxxxx 60

-

xxxxxxxxx xxxx

xxxxxxx 60

-

xxxxxxx

xxxxxxx 38

0,6 - 2,6

xxxxxxx

xxxxxxx 60

0,6 - 2,6

xxxxxx protlaky

nejvýše 29

0,6 - 2,5

proslazené xxxxx

xxxxxxx 70

xxxxxxxx se

kompoty

nejvýše 48

0,3 - 2,5

Xxxxxxxx: nejnižší xxxxx refraktometrické xxxxxx xxxxxx být xxxxxxx x džemů, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxx (Extra), xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx, xx xxxx xxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxx nebo xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.

Xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xx xxxxxxxx xxxxxxx cukru x xxxx xxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxx představují xxx. xxxxxxxxx názvy výrobků x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx XX xxxxxxx X xxxxxxxx Xxxx 2001/113/ES x xxxxxxxx xxxxxxx, rosolech a xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxx určených k xxxxxx xxxxxxxx.

Příloha č. 3 x vyhlášce x. 397/2021 Sb.

Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxx (x)

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)

do 50

9,0

51 xx 500

6,0

501 až 1000

5,0

xxx 1000

3,0

Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx x. 397/2021 Sb.

Přípustný xxxxxx xxxxxx příměsí x xxxxxx x povidel

Druh xxxx xxxxxxx

Xxxxx kusů xxxx příměsi x xxxxxx x xxxxxxxxx (x)

xx 500

501 - 1000

xxx 1000

přítomnost xxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxx xxxxx xxxxxxx zpracovávaného xxxxx xxxxxx částeček listů x ploše nad 5 xx2, xxxxxx xxxxxx xxx 10 xx)

2

3

4

xxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxx částí velikosti xxxxx poloviny pecky (xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)

1

2

3

xxxxxx pecek (xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx)

2

3

4

Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx č. 397/2021 Xx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx 1

Kompoty

Potravina

Konzistence x xxxxxx

xxxxxx

xxxxx bez xxxx červivosti, xxx xxxxxxxxxxx deformací plodů, xxx zbytků xxxxxx x xxxxxxxxx lístků, x kompotů x xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, pecek, xxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx díly xxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx řezy, xxxxxxxxxxx xxxxx polotuhá xx xxxxx, v xxxxx xxxxxxxxx, u xxxxxxxxxxx xxxxxxx shluky xxxxx, xxxxx se xx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx x klikvy a xxxxxxx zachovávají xxxxxxxx, xxxxx čirý xx xxxxxxxxxxx, bez zákalu x xxxxxxxxx, u xxxxxxx x loupaného x xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxxx x klikvy xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxx odchylek od xxxxxxxxxx požadavků xx xxxxxx xxxxxxx:

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx zaschlých, xx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx ovoce,

c) xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx plodů xxxxxxxxxxx x angreštového xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx v xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x mírné povrchové xxxxxxxxxx dužniny x xxxxxxx z peckového xxxxx (xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx),

x) xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx v xxxxx u xxxxxxxxxxx xxxxxxx,

x) mírně xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x kompotu x xxxxxxx a xxxxxx,

x) nejvýše 20 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x plodů xxxxxxxx,

x) nejvýše 300 xx/xx celkového obsahu xxxxxxxxxxx nečistot x xxxxxxxxxx kompotu,

k) x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxx, otlaky x xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx 20 % povrchu xxxxx xxxxx x xxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx příměsí x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx x xxxxx:

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx x xxxxx

Xxxx xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx x obsahu x xxxxxxxxx (x)

xx 500

501 - 1000

xxx 1000

xxxxxx a stopky x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx

5

7

10

xxxxxxxx kuželovité xxxxxx xxxxx u xxxxxxx z xxxxx

5

7

10

Xxxxxxx 3

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx x vzhled

Barva

Chuť x xxxx

xxxxxxxx chlazené xxxxxxx xxxxx

xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx deformací xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx x anorganických xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xxx xxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxxxxx, xxxx nebo xxxxxx xx přibližně stejné xxxx, velikost xxxxxxxxxxxx xxxxxx v xxxxx xxxxxxxxx, řezy xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx

Xxxxxxx 4

Xxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx x xxxxxx

Xxxxx

Xxxx x xxxx

xxxxxx ovoce

dostatečně xxxxxxxx, xxx známek xxxxxxxxx škůdci s xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxx druhu ovoce xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx pro xxxx druh xxxxx, xxx cizích pachů x xxxxx

Příloha č. 6 x xxxxxxxx č. 397/2021 Sb.

Členění xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny

Druh

Skupina

Podskupina

konzervovaná xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx zelenina

sterilovaná xxxxxxxx

xxxxxx xxxxxxx (kysaná) zelenina

zeleninový xxxxxxx

xxxxxxxxxx pyré

sušená xxxxxxxx

xxxxxxxxxx (xxxxxxxxx) xxxxxxxx

xxxxxxxx x xxxx

xxxxxxxx x soli

rajčatový xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx pyré

kečup

Prima, Xxxxx, Speciál

zeleninové lupínky

zelenina x xxxxx

xxxxxxxx konzervovaná xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx chlazená čerstvá xxxxxxxx

Xxxxxxx č. 7 x xxxxxxxx č. 397/2021 Xx.

Xxxxxxxxx a xxxxxxxx požadavky na xxxxxx xxxxxxxxxxxx zeleniny

A) Xxxxxxxxxxxx zeleninové výrobky xxxxxx

1. Xxxxx xxxx xx skupině xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx příměsí xxxxxxxxxxxxx x xxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobků xxxxxxxxx činí xxxxxxx 0,08 %.

2. Obsah xxxxxx po xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx činí xxxxxxx 1,5 %.

X) Xxxxxxxxxxx x pasterovaná xxxxxxxx

1. Xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xx sterilované x pasterované xxxxxxxx, xx xxxxxxx 2 %.

2. Xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 1,5 % xxxx.

X) Mléčně xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx

1. pH xxxxxx kysané xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 4,1.

2. Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 0,8 % xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx 0,6 % xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx 1,5 % xxxxxxx. Xxxx neplatí xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, kde xxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx nálev.

3. Xxxxxx kvašená (xxxxxx) xxxxxxxx xxxxx obsahovat xxx povrchový povlak (xxxx) xxx jiný xxx homogenní xxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx).

4. Xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxx zelí xxxxxxxx nejvýše 2,2 % soli.

D) Chemicky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

1. pH xxxxxxxx konzervované xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 4,1.

X) Sušená xxxxxxxx

1. Xxxxxx xxx obsahuje xxxxxxx 12 % xxxx.

2. Sušená cibule xxxxxxxx xxxxxxx 14 % xxxx.

3. Ostatní xxxxxx xxxxxxxx včetně xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 13 % xxxx.

4. Xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx mleté xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx obsahují xxxxxxx 0,3 % xxxxxxxxxxxx xxxxx (tj. xxxxx xxxxxx, nerozpustného x teplé 10% xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx).

X) Zeleninové xxxxxxxx xxxxxx

1. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx konzervované xxxxxxxx xxxxxxx 7 % xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx.

2. Xxxxxxxxxx protlaky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 32 % xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx 28 %, u xxxxxxxxxxx xxxxxxxx 55 %.

G) Xxxxxxxxx xxxxxxxx

1. Rajčatový xxxxxxx rozředěný xxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxx xxxxx obsahovat xxxx xxx 60 xx/xx xxxxxxxxxxxxx minerálních xxxxxxxx.

2. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 24 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

3. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx obsahují xxxxxxx 4,2 % refraktometrické xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

X) Xxxxxx a xxxxxxxxx xxxx

1. Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

2. X xxxxxx xxxx refraktometrická xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 7 %.

3. X xxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxx, Xxxxx, Xxxxxxx xxxx xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx sušina vnesená xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

Xxxxxxx 1

Xxxxxxxxx xxxxxxxx koncentrované

Rajčatové protlaky xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx pyré

Kečupy

Kečupy "Xxxxx", "Xxxxx", "Xxxxxxx"

xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxx 24,0

xxxxxxx 4,2

8,0-24,0

xxxxxxx 12,0

nejméně 30,0

xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx octová (%)

Xxxxxxxxxxx se

Nestanovuje xx

Xxxxxxxxxxx xx

Xxxxxxx 2,2

Xxxxxxx 2,2

xxxxx xxxx (%)

Nejvýše 10,0*)

Xxxxxxxxxxx xx

Xxxxxxx 10,0*)

Xxxxxxx 3,5

Xxxxxxx 3,5

xxxxxx kyseliny xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx (%)

Xxxxxxx 0,2

Xxxxxxxxxxx xx

Xxxxxxx 0,2

Xxxxxxxxxxx xx

Xxxxxxxxxxx se

*) Xxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx výrobků.

Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx x. 397/2021 Xx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx chlazené xxxxxxx zeleniny

Tabulka 1

Potravina

Konzistence x xxxxxx

xxxxxxxxxxx zelenina xxxx všeobecně xxxxxxxxxxx xxxxxxxx celá xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxx, s xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x 20 % xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 20 % xxxx, xxxxxxxx, xxx černých x xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx polotuhá, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxx xxxxx, xxx zdřevnatělých x xxxxxx xxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx rostlinného xxxxxx vyjma xxxxxx, xxxxxx slupek, jde-li x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx čirý, xxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx x uvolněnými částicemi xxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x směsi xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx dělená x xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx zdravá, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx změnami x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x 20 % xxxxxx xxxxx, xxxx xxxx pravidelný, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, řezy xxxxxxxxxxxx, xxx nejvýše 5 % hmotnostních, x xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx na xxxxxx, x xxxxxxxx xx směsi výskyt xxxxxx xxxxxx xx 1,5 cm nejvýše 5 %, x xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx x xxxx xx 5 xx, xxxx xxxx mírně narůžovělé, xxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx výskyt semen x xxxxxxxxxxxxxx řezů xxxxxxx 2 %, x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 50 % xxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx s xxxxxxxxxxxx slupkou barevně xxxxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxx 1 xx xxxxxx, bez xxxxx x cizích xxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxx promíchané xxxx vrstvené nebo xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx zeleniny x zeleniny nedělené, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,  odpovídající &xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx protlakem

okurky xxxxxxxxxxx
xxxxxx pasterované

viz xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, okurky xxx dutin, xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx 80 % okurek x xxxxx má xxxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx okurky xxxxxxxx x xxxx xxx 50 %, x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx průměr xxxx xxxxxxxxxx x xxxx xxx 50 %, xxxxxxxxxxx pevná, xxxxxx, xxxxxxx, x xxxx xxxxx s vypadlými xxxxxx xxxxxxx z 5 % xxxx xxxxxx obalu

sterilovaný hrášek
pasterovaný xxxxxx

xxxx v xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx vyrovnaná, x hrášku xxxxxxxxx xx nejméně 80 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx příměsí xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, konzistence xxxxx xx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx mírně xxxxxxxx x případným xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx*), xxxxxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx a poškození xxxxxx, xxxxxxxxxxx změn, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx a bez xxxxxxx a xxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx rostlinného xxxxxx, xxxx xxxx xxxxxx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, řez xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx, nejvýše 10 % xxxxx xxxxxxxxxxx (x xxxx xxxxxxx xxxxx polovina xxxx xxxxxx poškození xxxxxxxxx x škůdci) x nejvýše 5 % lusků xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x 2 % xxxxxxx xxxxxx obalu

kečupy xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx), xxx zbytků slupek, xxxxx x jiných xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx s xxxxxxxx tmavých částic xxxxxxxxxxxxx x koření

rajčatová xxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, případně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx) xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxx částí xxxxxx, xxx černých částic x xxxxxxxx tmavých xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx

xxxxxxxx chlazená čerstvá xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx deformací, xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxx neloupaná, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx vyrovnaná

*) Xx vyvinuté fazolové xxxxx jsou považovány xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx nejméně 3 xx.

Xxxxxxx 2

Xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx x xxxxxx

Xxxxx

Xxxx x vůně

sušená xxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxxx škůdci x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx či xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxx druhu xxxxxxxx xxx známek xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxx xxxx xxxx sušené xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x chutí

Tabulka 3

Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx

Xxxxx odchylky (xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx 20 xxxxxx)

Xxxxxxxxx počet xxxxxxx xxxxxxxx (x xxxxxx)

xxxxxx xxxxxxxxx

3

xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx

2

xxxxxxxxx xxxx

3

xxxxxxxxxx poškození

2

zbytky xxxxxx

3

xxxxxxxx xxxxxxxxxxx

1

xxxxxxxx xxxxx

1

xxxxxx

1

xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx povolených xxxxxxxx

7

Xxxxxxx 4

Xxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx počet xxxxxxx xxxxxxxx (% xxxx.)

xxxxxxx xxxxxxxx (světlá) xxxx

2

xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxx

5

xxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx

1

xxxxxx, xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxx

12

xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx

0,5
(xx xxxx xxx 12 xx2 xxxxxx)

Xxxxxxx 5

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx u xxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx

Xxxx cizí xxxxxxx

Xxxxx kusů xxxx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx (g)

do 500

501 - 1000

xxx 1000

xxxx xxxxxxxxx materiál

5

5

10

neodstopkované xxxxx xxxx xxxxx

10

15

25

Xxxxxxx č. 9 x xxxxxxxx x. 397/2021 Sb.

Přípustné záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvé xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx podílů

Tabulka 1

Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxx (x)

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)

xx 50

9,0

51 až 500

6,0

501 xx 1000

5,0

xxx 1000

3,0

Tabulka 2

Xxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx složek zeleniny x zeleninových xxxxxx x xxxxx

Xxxxxx (% xxxx.)

Xxxxxxxxx xxxxxxxx (%)

od 3,0 xx 5,0

xx - 2,0 do + 2,0

xx 5,0 xx 10,0

xx - 4,0 xx + 4,0

xx 10,0 xx 15,0

xx - 7,0 xx + 7,0

nad 15,0

xx - 10,0 xx + 10,0

Příloha x. 10 x vyhlášce č. 397/2021 Xx.

Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx plody

neloupané xxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx

xx skořápce

jádra

jádra xxxxx

xxxxxxx xxxxxxx solené

ve xxxxxxxx

xxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxx

xxxxxx

xx xxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx

xxxxx loupaná

jádra xxxxxxx

xxxxx sekaná

jádra xxxxx

xxxxx xxxxxx

xxxxx xxxxxxx solená

kešu xxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxx solená

makadamové xxxxxx

xx xxxxxxxx

xxxxx nepražená

jádra xxxxxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx xxxxxx

xx xxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxxx

xx xxxxxxxx

xx xxxxxxxx xxxxxxx

xx skořápce xxxxxxx xxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx

xxxxx pražená

jádra xxxxxxx xxxxxx

xxxx xxxxxx

xx xxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxxx ořechy

čerstvé xx xxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx oříšky

jádra

jedlé xxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx nepražené

neloupané xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxx x arašídy

pasta (xxxx) xx skořápkových xxxxx/xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx skořápkové xxxxx/xxxxxxx

xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx/ xxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx x. 11 x xxxxxxxx x. 397/2021 Xx.

Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x arašídů

Hmotnostní xxxxxx (x)

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)

xx 100

- 5

101 až 250

- 3

251 až 500

- 2

501 a xxxx

- 1

Xxxxxxx x. 12 x xxxxxxxx č. 397/2021 Xx.

Xxxxxxxxx a xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx skořápkových xxxxx x xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxx xxxx xxxxxxx (% hmot.)

Cizí xxxxxx xxxxxxx (% xxxx.)

xxxx xxxxx

xxxxx

xxxxxxx xxxxxx

xx xxxxxxxx

12,0

8,0

4

xxxxx

5,0

1

xxxxxxx xxxxxx

xx xxxxxxxx

12,0

7,0

2

xxxxx

6,0

0,25

xxxxxx

xx xxxxxxxx

11,0

7,0

3

xxxxx

6,5

0,25

xxxx xxxxxx

xxxxx

5,0

0,1

xxxxx xxxxxxx

3,0

0,1

xxxx xxxxxx

xx skořápce

12,0

2

jádra

4,5

1

kokosové xxxxxx

xxxxxxx xx xxxxxxxx

47

xxxxxxxxxx se

kokos xxxxxxxxx

3,0

xxxxxxxxxx xx

xxxxxxx xxxxxx

xxxxx (xxxxxx)

7

0,05

xxxxxxxxxx xxxxxx

xx xxxxxxxx

10

2

xxxxx

2,0

0,25

xxxxxxxx xxxxxx

xx skořápce nepražené

6,5

0,2

ve xxxxxxxx pražené

4,0

0,2

ve xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx

4,0

0,2

xxxxx xxxxxxxxx

6,5

0,2

xxxxx xxxxxxx xxxxxx

4,0

0,1

xxxxxxxx ořechy

jádra xxxxxxx solená

4,0

0,1

jádra

7,0

0,1

arašídy

neloupané xxxxxxxxx

10,0

9

0,5

xxxxxxxxx xxxxxxx

4,0

0,5

xxxxxxx xxxxxxx

5,0

0,5

xxxxxxx pražené xxxxxx

5,0

0,5

Xxxxxxx č. 13 x xxxxxxxx x. 397/2021 Xx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx skořápkových xxxxx x xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxx

Xxxx x xxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx (% hmot.)

Vlašské xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx dobře xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx vyplňující skořápku, xxxxxxxxxxx škůdci, xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx bílé xx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx

xxxx skořápky 15, vady xxxxx 15, x xxxx 2 xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx x jádra xxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx xxxxxx bez xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, celistvé, xxxxxxx xxxxxxxxxx poškozené

světle xxxxx xx tmavě xxxxx, xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxx na xxxx xxxx s xxxxxxxxxx xxxxxxxx; xxxxxxx xxxxx xx lomu xxxxxx

xxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx a chuti, xxxxxx olejnatá, xxxxxxx xxxxx xxxx x xxxx xx xxxxxxx

xxxx xxxxxxxx 7, vady xxxxx 18, x xxxx 6 žluklých xx poškozených škůdci, x xxxx 3 xxxxxxxx

Xxxxxx neloupané x xxxxx mandlí

skořápka suchá, xxxxxxxx, xxxxx špičaté, xxxxxxx

xxxxx xx světle xxxxx, xx xxxx xxxx až krémová, xxxxxxx xxxxxx hnědá

typicky xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx, xxxxx xxxxxxx chuť x xxxx xx xxxxxxx

xxxx xxxxxxxx 8, xxxx xxxxx 15, x xxxx 3 xxxxxxxx xx poškozených xxxxxx, 4 hořkých

Pistáciové xxxxxx x jádra xxxxxxxx

xxxxxxxx rovnoměrně xxxxxxxxx xxx xxxxx, xx xxx xxxxx, xxxxx xxxxxx

xxxxx xx xxxx xxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx slabě xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx chuť x xxxx xx xxxxxxx

xxxx xxxxxxxx 15, x xxxx xxxxxxx xxxxxxxx 5, xxxx xxxxx 12, x xxxx 3 žluklých, 2 poškozených škůdci

Jádra xxxx xxxxxx

xxxxx xxxxx, xxxxx, rohlíčkovitého nebo xxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxx xx xxxx xxxxxxxx

xxxxx xx xxxxxxx xxxx, xxxxxx, xxxxx xx světle xxxxx, xx xxxx krémové, xxxxxxx xxxxx světle xxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx nasládlá xx xxxxx nahořklá xxxxxxx xxxx x xxxx po xxxxxxx

xxxx xxxxxxxx 7, vady xxxxx 12, x xxxx 1 xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxx xxxxxx

xxxxxxxx xxxxx, svraštělá

jádro xxxxxxxxx, xx xxxx xxxx až mírně xxxxxxxxx

xxxxxxxx, xxxxxxx tuková, xxx xxxxx chuti

vady xxxxxxxx 15, vady xxxxx 15, x xxxx 2 žluklých xx xxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxx ve xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxx, s xxxxx xxxxx xxxxxxxx "xxx" - xxxxxxxx xxxx, xx xxxxxxxx se xx xxxxxxx straně xxxxx xxxxx měkké xxxxxxx (xxxxxxxxx), xx xxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, tloušťka 1 - 2 xx

xxxxxxxx xxxxx, pletivo xxxx barvy, xxx xxxxxxxxx změn

typicky xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, jemná, xxx xxxxxx pachů x xxxxxxxx

xxxx skořápky 10, vady xxxxxxx 10

Xxxxx strouhaný

strouhaný, xxxxx xxxx jemně xxxxx

xxxx xx slabě xxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx, xxx cizích xxxxxxx

xxxx xxxxxxx 15

Xxxxx piniových xxxxxx

xxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx

xxxxx bílé xx xxxxxxxxx

xxxxxxx, nasládlá

vady jader 7, x xxxx 3 žluklých xx xxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx, bez xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxx až xxxxx hnědá

ořechová, xxxxxxxx xxxxxxxx, nasládlá

vady skořápky 7, xxxx jader 15, z xxxx 7 xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx ořechy

skořápka xxxxx, jádro zdravé, xxxxxxxx

xxxxx světle xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xx xxxx světle xxxxx

xxxxx xxxxxxxx chuť, pražená xxxxx xxxx x xxxx xx xxxxxxx

xxxx xxxxxxxx 7, vady xxxxx 10, z xxxx 2 žluklých xx xxxxxxxxxxx škůdci

Vlašské xxxxxx mleté

nepoškozené škůdci, xxx xxxxxx, nežluklá

světle xxxxx xx nahnědlá

ořechová, xxxxxxxx xxxxxxxx, přirozeně xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxx, bez xxxxxx, xxxxxxxx

xxxxxx xxxxx až xxxxx hnědá

oříšková, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxxx škůdci, bez xxxxxx, xxxxxxxx

xxxx xx xxxxxxx, pražená, xxxxxx xxxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx, chuť x xxxx xx pražení

Mandle xxxxx

xxxxxxxxxxx škůdci, bez xxxxxx

xxxxxx xxxxx

xxxxxxx mandlová xxx xxxxxx pachu x xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx čistá, xxxxx, xxxxx bez xxxxxxx, matné až xxxxxx xx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx, na xxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx, výrazně, tuková, xxx xxxxx chuti

vady xxxxxxxx 11, vady xxxxx 12, x xxxx 3 xxxxxxxx

Xxxxx xx suchých skořápkových xxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxx hrubšími kousky xxxxxxxxxxxx xxxxx dle xxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x arašídů, xxxxxxxxxx

xxxxxxx dle použitého xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x arašídů, xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx

Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx

xxxxx dobře xxxxxxxx, xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x arašídů

typická dle xxxxxxxxx druhu skořápkových xxxxx a xxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx surovinám

Mouka xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx

xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx plísní, nežluklá

typická xxxxx použitého xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx

xxxxxxx xxx použitého xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx

Xxxxxxxx: xxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxx xxxxx živočich xxxx jeho část x kterémkoliv xxxxxx xxxxxx živočicha.

Příloha x. 14 x xxxxxxxx x. 397/2021 Xx.

Xxxxxxx xxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

xxxxx

xxxxx volně rostoucí

houby xxxxxxxxx

xxxxxxx x xxx

xxxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxx sušené

houby xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx výrobky z xxx

xxxxxxxxx x hub

pasty x xxxxxx z xxx

xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx koncentráty

Xxxxxxx č. 15 x xxxxxxxx č. 397/2021 Xx.

Xxxxxxx xxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxxxxx 1

Seznam xxxxx xxxxxxxxxx hub

1. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx - xxx xxxxx xxxxxxxx

2.    Čirůvka xxxxxxxxx - Xxxxxxx xxxxxxxxx

3. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxx xxxx

4. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx havelka - Xxxxxxxxxx portentosum

5.    Čirůvka xxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxx

6. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxxxxx - Gyromitra xxxxxxx

7. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

8. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxxxxxx

9.    Hřib dubový - Boletus xxxxxxxxxxx

10. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxx - Xxxxxxxxx cavipes

11. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxx - Xxxxxxx xxxxx

12.    Hřib xxxxxxx - Suillellus xxxxxxx

13. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxx - Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

14.    Hřib xxxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

15. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

16. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxx - Xxxxxxx xxxxxx

17. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxx - Xxxxxxx xxxxxxxx - xxx xxxxx xxxxxxxx

18. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxx xxxxxxx - xxx xxxxx plodnice

19.    Klouzek xxxxxx - Xxxxxxx xxxxxx

20.    Klouzek xxxxxx - Xxxxxxx grevillei

21. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxx - Xxxxxxx xxxxxxxx - xxx mladé plodnice

22. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx strakoš - Xxxxxxx xxxxxxxxxx

23.    Klouzek xxxxxx - Xxxxxxx xxxxxxxxxx

24. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx kadeřavý - Xxxxxxxxx crispa

25. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxx - xxx xxxxx xxxxxxxx

26. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx - xxx xxxxx plodnice

27. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxx - Xxxxxxxx duriusculum

28.    Krásnopórka xxxxxxxx - Albatrellus xxxxxx - xxx xxxxx plodnice

29. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx - Albatrellus xxxxxxxxx - xxx xxxxx plodnice

30. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxx - Leccinum xxxxxxxxxx

31. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxx

32. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx ryšavý - Xxxxxx xxxxxxxxx

33.    Lišák xxxxxxxxxx - Xxxxxx xxxxxxxx

34. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx bledá - Cantharellus xxxxxxxxxxxx

35. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx nálevkovitá - Xxxxxxxxxxx tubaeformis

36.    Liška xxxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

37.    Ryzec pravý/borový - Xxxxxxxxx deliciosus

38. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx smrkový - Xxxxxxxxx deterrimus

39. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxx xxxxxxx - Gomphidius xxxxxxxxxx

40. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx svraskalá - Xxxxxxxxxxx caperatus

41. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx - Morchella - všechny xxxxx

42. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxx mladé xxxxxxxx

43. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxxxxx - Xxxxxxxxxxx cornucopioides

44. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxx xxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxxxx

45. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxxx - Armillaria xxxxxxx - pouze kloboučky xxx třeňů

46. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxx - Xxxxxxxxxx xxxxxx - pouze xxxxxxxxx xxx xxxxx

47. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx smrková - Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxx kloboučky bez xxxxx

Xxxxxxx 2

Xxxxxx volně xxxxxxxxxx xxx určených xxxxx pro xxxxx xxxxxxxxxx zpracování xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx

1.    Holubinka xxxxxxx - Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx

2. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx černající - Xxxxxxx xxxxxxxxx

3. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx - Xxxxxxx xxxxxxxxx

4.    Holubinka xxxxxxx - Russula xxxxxxxxx

5. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxxxx - Xxxxxxx xxxxx

6. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxxxxx - Xxxxxxx cyanoxantha

7. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx - Xxxxxxx xxxxxxxxx

8. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx olivová - Russula olivacea

9. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxx xxxxxxxx - Xxxxxxxxxx squamosus - xxx xxxxx xxxxxxxx

Příloha č. 16 x xxxxxxxx č. 397/2021 Sb.

Členění xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx

Xxxxxxx 1

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx

xxxx

xxxxxx

Xxxxxxx 2

Xxxxxxx xxxxxxx x brambor xx xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx z xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx syrové xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx loupané xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx sušené

bramborová xxxxx

xxxxxxxxxx kaše xxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx*)

xxxxxxxxxx xxxxxx předsmažené*)

bramborové xxxxxxx předsmažené*)

bramborová xxxx xxxxxx

*) připouští xx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx č. 17 x vyhlášce č. 397/2021 Xx.

Xxxxx podle xxxxxxx xxxx, přípustný xxxxxx xxx a xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx brambor

Tabulka 1

Xxxxx xxxxxxxxxx brambor podle xxxxxxx xxxx

Xxxxx typ

Konzistence

Užití

A

pevná, xxxxxxxxxxx, lojovitá

do salátů, xxxx příloha

B

polopevná, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx

xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx druhu, xxxx xxxxxxx

X

xxxxx, xxxxxx, středně xxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxx a xxxx

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxxx xxxxxx vad x konzumních xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xx 4 % xxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx celkem nejvýše xx 6 % xxxxxxxxx

xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, poškození zapříčiněné xxxxxx x postihující xxxxxxx

xxx 3,5 mm

nad 5 xx

xxxxxxx xxxxxxxxx

xxx 3,5 xx

xxx 3,5 xx

xxxxxxx praskliny

-

nad 5 xx

xxxxxx pod xxxxxxx

-

xxx 5 xx

xxxxxxxxx

xxxxx

xxxxx

xxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxx a jiné xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxx

-

xxxxxx xxxxx xxx 3 xx

xxxxx skvrny xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxx

-

xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxx 1/4 povrchu

nad 1/4 xxxxxxx

xxxxxx xxxxx

xxxx xxx 1/8 xxxxxxx nebo 5 xx pod xxxxxxx x 1 % xxxx v xxxxx 4 % xxxxxxxxx

xxxx než 1/8 xxxxxxx xxxx 5 xx xxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx

xxx. 1 % x xxxxx 4 % xxxxxxxxx

xxx. 1 % x xxxxx 6 % tolerance

plíseň xxxxxxxx

xxx. 1 % x xxxxx 4 % xxxxxxxxx

xxx. 1 % v xxxxx 6 % xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx x xxxxx xxxxxx, cizí xxxxxx)

xx 1 % xxxxxxxxx

xx 2 % xxxxxxxxx (z xxxx xxx. 1 % xxxxxx nalepené xx xxxxxxx)

xxxx xxxxxx xxxx xxxxxx, než xx xxxxxxxxxxx

xx 2 % xxxxxxxxx

xx 2 % xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxx xx

xxxxxxxxxx xx

Xxxxxxxx: xxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx nebo xxxx část v xxxxxxxxxxx stadiu vývoje xxxxxxxxx.

Xxxxxxx 3

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx hlíz

Brambory xxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxx velikosti xxxx (xx)

% hmotnosti xxxx xxxxxxx

xxxx

xxxxx xxx 28

3

x toho menší xxx 22

0

xxxx "xxxxxx"

xxxxx xxx 17 xxxx xxxxx xxx 28

3

xxxxxx

xxxxx xxx 28

3

Xxxxxxx x. 18 x xxxxxxxx x. 397/2021 Xx.

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxx, tuhé, xxxxxxxxx, xxxxxx příčného xxxx xx 30 xx 80 mm, zelené xxxxx xxxxxxx 2 % hmotnosti, hlízy xxxxxxxxx xxxxxxx 6 % xxxxxxxxx, ostatní xxxx nejvýše 2 % xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx 10 % xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxx soli v xxxxxx nejméně 0,8 % a xxxxxxx 1,4%,
xxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx nejméně 62 %
xxxxxx xxxxxxx 87 %

xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx vyrovnané, xxxx. xxxxxxxxx, nejvýše však 5 % úlomků xx xxxxxx výrobek, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxx dle xxxxxx, xxx xxxx chuti, xxx nálevu chuť xxxxx slaná, xxxxx xxxx až mírně xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx sušené

sušina xxxxxxx 87 %, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 68 %

xxxxxx xxxxx xxxxx kostek, xxxxxx, xxxxxxxx, o rozměru xxxxxxx 10 xx, xxx slupek x xxxx, barva žlutá, xxxx. mírně šedavá, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx, bez xxxx xxxxx

xxxxxxxxxx mouka

sušina xxxxxxx 87 %

xxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxx xx po xxxxxx, xxxx x vůně xx xxxxxxxx bramborách, xxx cizí xxxxxxxx x xxxxx

xxxxxxxxxx kaše xxxxxx

xxxxxx xxxxxxx 87 %

xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx bez xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx

xxxxxx xxxxxxx 95 %, xxxxx tuku xxxxxxx 42 %

plátky xxxxxxx xxxxxx, křupavé, xxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx 0,5 % hmotnosti, barva xxxxxxxxx, ojediněle xxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx, xxxxxxxx 5 % xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx x 5 % xxxxxxxxx xxxxxx xx 20 xx

xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx 76 %, xxxxx volných xxxxxxxx (xxxx xxxxxxxx xxxxxxx) x xxxx xxxxxxx 1,5 %, xxxxxx xxx x hranách xxxxxxx 5 mm

výrobky xxxxx, x xxxxxxx xx vlnitým xxxxx, x jednom obalu xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx (skvrny, xxxx, xxxxxxx, úlomky), xxx cizích xxxxx x příchutí, xxxxxxxxxxx xxxxxx, xx tvrdá, xxxxxxxx, obsah veškerých xxx xxxxxxx 8 %

xxxxxxxxxx plátky xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx 76 %, xxxxx volných xxxxxxxx (xxxx kyselina xxxxxxx) x xxxx xxxxxxx 1,5 %, xxxxxx xxx x xxxxxxx xxxxxxx 5 xx

xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxx pachů x xxxxxxxx, čisté, zdravé, xxxxxxxxxxx xxxxx bez xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx vad (xxxxxx, očka, xxxxxxx, xxxxxx), xxxxx veškerých xxx xxxxxxx 10 %

xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxx xxxxxxx 45 %, xxxxx xxxx xxxxxxx 3 %

xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx oválného xxxxx, xxxxxxx uvnitř xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx, vůně a xxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx, mírně xxxxx, xxx xxxxxx pachů x xxxxxxxx

xxxxxxxxxx kaše xxxxxx

xxxxxx xxxxxxx 25 %

xx zmrazeném stavu xxxxxx sypké xxxxxxx xxxxxxxxx barvy, xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x jemnou konzistencí xxx xxxxxxx xxxxxx

Informace

Právní xxxxxxx x. 397/2021 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.1.2022.

Ke xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx nebyl xxxxx xx xxxxxxxxx.

Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.

1) Xxxxxxxx Xxxx 2001/113/ES xx xxx 20. xxxxxxxx 2001 x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx k xxxxxx xxxxxxxx.

2) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 178/2002 xx xxx 28. xxxxx 2002, kterým se xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x požadavky potravinového xxxxx, xxxxxxx se Xxxxxxxx úřad xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx bezpečnosti potravin, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (ES) č. 852/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004 o xxxxxxx potravin, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013 ze xxx 17. prosince 2013, xxxxxx se xxxxxxx společná xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x zrušují xxxxxxxx Xxxx (EHS) x. 922/72, (EHS) x. 234/79, (XX) x. 1037/2001 x (XX) č. 1234/2007, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1169/2011 xx xxx 25. xxxxx 2011 x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx o xxxxxxxxxxx spotřebitelům, o xxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1924/2006 x (ES) x. 1925/2006 x o xxxxxxx xxxxxxxx Komise 87/250/XXX, xxxxxxxx Xxxx 90/496/XXX, směrnice Xxxxxx 1999/10/XX, xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx 2000/13/XX, směrnic Komise 2002/67/XX x 2008/5/ES x xxxxxxxx Komise (XX) č. 608/2004, x platném xxxxx.

3) §1 xxxx. x) xxxxxxxx x. 76/2003 Xx., kterou xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx a směsi xxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx x čokoládové xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

4) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1924/2006 xx xxx 20. xxxxxxxx 2006 x xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx označování potravin.

5) §2 písm. x) vyhlášky x. 248/2018 Xx., x xxxxxxxxxxx xx nápoje, xxxxxx ocet a xxxxxx.

6) §11 xxxx. 1 xxxx. x) xxx 2 zákona x. 61/1997 Xx., x lihu, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

7) §26 xxxxxxxx x. 248/2018 Xx.

8) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1169/2011, v xxxxxxx znění.

9) Xxxxxxxx č. 417/2016 Sb., x xxxxxxxxx způsobech xxxxxxxxxx xxxxxxxx.