Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 23.02.2025.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.01.2022.


Vyhláška o požadavcích na konzervované ovoce a konzervovanou zeleninu, skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich a banány

397/2021 Sb.
 

Vyhláška

Předmět úpravy §1

Vymezení některých pojmů §2

Konzervované a upravené chlazené čerstvé ovoce §3 §4 §5 §6 §7 §8

Konzervovaná a upravená chlazená čerstvá zelenina §9 §10

Skořápkové plody a arašídy §11

Houby §12 §13

Brambory a výrobky z nich §14 §15 §16

Banány §17

Technický předpis §18

Přechodná ustanovení §19

Zrušovací ustanovení §20

Účinnost §21

Příloha č. 1 - Členění konzervovaného a upraveného chlazeného čerstvého ovoce na druhy a skupiny a minimální hmotnostní podíl ovoce v 1 kg potraviny

Příloha č. 2 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost konzervovaného a upraveného chlazeného čerstvého ovoce

Příloha č. 3 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení konzervovaného a upraveného chlazeného čerstvého ovoce

Příloha č. 4 - Přípustný výskyt cizích příměsí u klevel a povidel

Příloha č. 5 - Smyslové požadavky na jakost konzervovaného a upraveného chlazeného čerstvého ovoce

Příloha č. 6 - Členění konzervované a upravené chlazené čerstvé zeleniny na skupiny a podskupiny

Příloha č. 7 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost konzervované zeleniny

Příloha č. 8 - Smyslové požadavky na jakost konzervované a upravené chlazené čerstvé zeleniny

Příloha č. 9 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelských balení konzervované a upravené chlazené čerstvé zeleniny a přípustné odchylky od stanovených hmotnostních podílů

Příloha č. 10 - Členění skořápkových plodů a arašídů na skupiny a podskupiny

Příloha č. 11 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení skořápkových plodů a arašídů

Příloha č. 12 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost skořápkových plodů a arašídů

Příloha č. 13 - Smyslové požadavky na jakost skořápkových plodů a arašídů

Příloha č. 14 - Členění hub na skupiny a podskupiny

Příloha č. 15 - Členění hub na skupiny a podskupiny

Příloha č. 16 - Členění konzumních brambor a výrobků z brambor na skupiny

Příloha č. 17 - Užití podle varných typů, přípustný výskyt vad a přípustné odchylky na velikost hlíz u konzumních brambor

Příloha č. 18 - Fyzikální, chemické a smyslové požadavky na výrobky z brambor

INFORMACE

397

XXXXXXXX

xx xxx 21. xxxxx 2021

x požadavcích xx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxx zeleninu, xxxxxxxxxx plody, houby, xxxxxxxx x výrobky x nich x xxxxxx
&xxxx;

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §18 odst. 1 písm. a), x), x) x x) xxxxxx č. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx znění xxxxxx x. 119/2000 Sb., xxxxxx č. 306/2000 Xx., xxxxxx č. 146/2002 Xx., xxxxxx x. 131/2003 Xx., xxxxxx x. 274/2003 Xx., xxxxxx x. 316/2004 Xx., xxxxxx x. 120/2008 Sb., xxxxxx x. 139/2014 Xx. x zákona x. 180/2016 Xx., (xxxx xxx "xxxxx"):

§1

Xxxxxxx xxxxxx

Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxx xxxx1), xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisy Evropské xxxx2) x upravuje

a) xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx plodech, houbách, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx x nich x xxxxxxxx,

x) xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx x konzervované xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx plodů, xxx, xxxxxxx x xxxxxxx z nich x banánů x xxxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx,

x) pro xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx a konzervované xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx plodů, xxx, xxxxxxx x xxxxxxx z nich x xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx vztahující xx x názvu x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky,

d) pro xxxxxxxxxxxx ovoce x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x nich a xxxxxx

1. teplotní režimy x relativní vlhkost xxxxxxx při xxxxxxxxxx,

2. xxxxxxx uchovávání a xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxx,

3. minimální xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

§2

Vymezení xxxxxxxxx xxxxx

(1) Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx

x) xxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx a xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx x která xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x nealkoholického nápoje x zmrazeného xxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx bez xxxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,

x) džemem xxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx xxxxxxxx xx směsi přírodních xxxxxxxx3), vody x xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxx druhů xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx,

x) xxxxxx výběrovým (Extra) xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx potravina splňující xxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) s xxx, xx xxxxx xxxxxxx xx se xxxxxxxx obsahem cukru x splňuje xxxxxxxx xxx relevantní výživové xxxxxxx4); xxxxxxxx tvrzení xx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxx výběrový (Xxxxx) s xxx, xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx méně xxxxx xxx xxxx výběrový (Xxxxx) x xxxxxxx xxxx cukru xxx xxxx výběrový (Xxxxx) xx sníženým obsahem xxxxx,

x) xxxxxx potravina xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx sladidel, xxxx, xxxxx nebo xxxxx, xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx x xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xx vhodné xxxxxxxxxx konzistence,

h) xxxxxxxxxx xxxxxxxxx vyrobená xx xxxxx xxxxxxxxxx sladidel, xxxx x xxxxx xxxx více xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, přivedené xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx za xxxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxx,

x) rosolem a xxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx xxxxxxxx ze xxxxx přírodních sladidel x xxxxx xxxx xx směsi přírodních xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx druhů xxxxx, přivedená xx xxxxxx rosolovité konzistence,

j) xxxxxxx potravina xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx x jednoho xxxx xxxx druhů xxxxx, x to jablek, xxxxxx xxxx xxxxxxx, x přídavkem xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx, přivedená xx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx x jemnými xx hrubšími částicemi xxxxxxx xxxxx,

x) klevelou xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx, s xxxxxxxxx xxxxxxxxxx sladidel xxxx xxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx ovocným xxxx potravina xxxxx xx xxxxxxxx konzistence xxxxxxxx x xxxxx xxxxx ovoce xxx xxxx, slupky, jader, xxxxx, jádřinců xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, x případným přidáním xxxxxxxxxx xxxxxxxx; xxxx xxxx xxxxxxx šťávu5) xx stejného druhu xxxxx xxx přidat xxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx,

x) sušeným ovocem xxxxx konzervované sušením xxx použití xxxxxxxxxx xxxxxxxx,

x) xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx ovoce, xxx xxxxx xxxxxxxx ovoce xx xxxxxxx 60 % hmotnostních,

o) xxxxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx konzervovaná xxxxxxxx sušiny xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxx x xxxx nebo xxxxxxx bowlí potravina x čerstvého ovoce xxxx xxxxxxx, zalitého xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx6) xxxx lihovinou, xxxxx xxxx obsahovat xxxxxxx přírodní xxxxxxxx x xxxxx xxxxxx x aromatizaci,

q) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx ovocem xxxxxxxxx x čerstvého xxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx přísad, xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx obalu, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx,

x) kaštanovým xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxx, přírodních xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx protlaku xxxxxxxxx x plodů xxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxx xxxxxx,

x) zázvorem xxxxx xxxxx rostliny xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx být sušen xxxx xxxxxxxxx x xxxxxx,

x) xxxxxxx dužninou xxxx xxxxxx jedlá xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxx kůry, xxxxxx, xxxxx, xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xx tvořena ovocem xxxxx, hrubě xxxxxxxxxx xxxx rozdrceným, xxx xxxxx nebyla xxxxxxxxxx xx xxxx,

x) ovocnou xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx jedlých xxxxx xxxxx xxxxx potřeby xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx, xxxxx x xxxxx, xxxxx byla xxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx obdobným procesem x xx xxxxxx x dalšímu xxxxxxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx, který x xxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxxx při xxxxxx zpracování obsahuje xxxxxxx xx vodě xxxxxxxxx složky xxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxx zralé xxxxx odrůd xxxx xxxxxxxxx xxxx Xxxx xxx., x výjimkou xxxxxx plantejnů, xxxxxxxx xxxxxx a xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.

(2) Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxx rozumí

a) zeleninou xxxx, xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx, zbavená cizích xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx zelenina x xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx a zeleniny xxxxxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobek x xxxxxxx x neprodyšně xxxxxxxxx obalu, xxxxx xX xx xxxxx xxxx xxxxx 4,0 x xxx tepelném xxxxxxxx bylo xxxxxxxx xxxxxxxx obsahu xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx 80 xx 90 oC,

d) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobek x xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xX xx xxxxx xxx 4,0 x při xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx dosaženo xxxxxxxx xxxxxx spotřebitelského xxxxxx xxxxxxx xx 121,1 oC xxxx xxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx k usmrcení xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx kvašení,

f) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx částí xxxxxxxx xxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx snížením xxxxxx xxxx, xxxxxxxx soli, xxxxxxxxx, sterilací xxxx xxxxxxxx konzervačního xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx kombinací xxxxxxxxx xxxxxxx; přidání xxxx xxxx zeleninové šťávy xxxx xxxxxxxxx,

x) zeleninovým xxxx xxxxxxxxx řídké xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx jemnými xxxx hrubšími xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx vyrobená x xxxxxxx částí xxxxxxxx xxx xxxxxx x jader xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx; xxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx v xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx případě x množství,

h) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx konzervovaná xxxxxxx xxx použití xxxxxxxxxx sladidel nebo xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx potravina xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxx chlazenou čerstvou xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx nebo xxxxxx zeleniny x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx přísad, xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx7) xxx, xxx výsledná xxxxxxxxxxx kyseliny octové xxxxxx nejméně 4 % hmotnostní,

l) xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx přídavkem xxxxx xxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx nejméně 24 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx protlakem xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 4,2 % xxxxxxxxxxxxxxxx sušiny vnesené xxxxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxx xxxx potravina xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx a xxxxx xxxx, xxxxxxxxx dalších xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx a dalších xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxx nezbytném xxxxxxx x xxxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx protlaku, xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx přísad xxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx a množství,

q) xxxxxxxxxxxx lupínky výrobek xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxx x xxxxx zelenina xxxxxx xxxxxxxxxx olejem,

s) chemicky xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx přídavkem xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx prostředku.

(3) Xxx xxxxx této vyhlášky xx xxxx rozumí

a) xxxxxxxxxxxx plody xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxx písmeny x) xx x) x xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx ořešáku xxxxxxxxx Xxxxxxx xxxxx X. x jeho xxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx Xxxxxxx xxxxxxxx (X.) x Xxxxxxx xxxxxx (Xxxx.) x jejich xxxxxxx,

x) mandlemi xxxxx xxxxxxx xxxxx mandloně xxxxxx druhu Xxxxxx xxxxxxxxx - Batsch xxxxxx Xxxxxx dulcis (Xxxx.) včetně xxxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (X.),

x) xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx ztepilé Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx (X.),

x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx kokosové Xxxxx xxxxxxxx (X.),

x) xxxxxxxxx xxxxxx semena xxxxxxxx xxxxx Xxxxx pinea (X.), Xxxxx koraiensis, Xxxxx sibirica, Pinus xxxxxxxxxxx, Xxxxx xxxxxxxxxxx, Xxxxx xxxxxxxxxx x Xxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx plody xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxx ternifolia a xxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx pekanového Xxxxx xxxxxxxxxxxxx (Xxxxxxx.) K. Xxxx,

x) xxxxxxxxxx sušená xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx xxxx (X.),

x) xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx Castanea xxxxxx Xxxx.,

x) xxxxxxx xxxx xxxxxx plody xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxx xxxxxxxx x., Xxxxxxx xxxxxxxx X. x Xxxxxxx hypogaea x.,

x) xxxxxx nebo krémem xx xxxxxxx skořápkových xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx mělněný xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx plody xxxx jejich semena xxxx xxxxxxx v xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx, koření nebo xx xxxxxxx dalších xxxxxxxxxxxx xxxxxx,

x) moukou xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxx xxxxx mletý výrobek xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxx.

(4) Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx dále xxxxxx

x) xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx,

x) xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx pěstováním x xxxxxxxxxx uměle xxxxxxxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxx houby xxxxxxxx sušením, u xxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx 12 % x xxxxxxxxxx xxxxx hub jsou xxxxxxxxxxxxx určitelné,

e) konzervovanými xxxxxxx houby upravené, x to sterilací, xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx způsobem,

f) hluboce xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx -18 xX xxxx xxxxx, x xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx makroskopicky xxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxx výrobky x hub xxxxx xxxxxxxx drcením, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.

(5) Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se dále xxxxxx

x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxxxxx L.,

b) bramborami xxxxxxxxxx ranými xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx před xxxxxxxxx úplné zralosti xxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx slupkou xxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx brambory xxxxxxxx xxxxxxxx xx dosažení xxxxx zralosti xxxx x xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx slupkou,

d) xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x průměrnou xxxxxx xxxxx alespoň xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxx,

x) xxxxxx xxxxx označení xxxxxxxxxxxxxx vlastností xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx kuchyňského užití,

f) xxxxxxx z xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx upravené xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, x xx xxxxxxxx, konzervací, xxxxxxxx, xxxxxxx, drcením xxxx xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx úpravu.

 (6) Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx všechny xxxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxx, které xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx mají být xxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ovoce

§3

(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx na xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 1 x této xxxxxxxx.

(2) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx informací o xxxxxxxxxxx spotřebitelům8), v xxxxxx a xx xxxxxxxx x některých xxxxxxxxx označování xxxxxxxx9) xx u xxxxxxxxxxxxxx x upraveného chlazeného xxxxxxxxx xxxxx uvede

a) x názvu xxxxxxx xxxx nebo druhy xxxxx x sestupném xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx suroviny,

b) x xxxxx x lihu xxxxx alkoholu x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,

x) xxxxx xxxxxxx,

x) u džemů, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx výběrových (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xx sníženým xxxxxxx cukru, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, klevel, xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxx xxxxxx 100 g xxxxxxxx výrobku; tento xxxx xx uvede xx xxxxxxx xxxxxx xxxx jako xxxxx xxxxxxx a jasně xxxxxxxxxxx písmeny,

e) u xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, džemů xxxxxxxxxx (Extra) se xxxxxxxx xxxxxxx cukru, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx pyré xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx sladidel x xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 100 x xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx množství xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx 20 xX x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx +/- 3 xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx,

x) x xxxxx, xxxxx výběrových (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, rosolů xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx x xxxxxx přítomnost xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, jestliže xxxx obsah ve xxxxxxx je vyšší xxx 10 xx/xx,

x) x xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Extra), džemů xxxxxxxxxx (Xxxxx) speciálních, xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xx sníženým xxxxxxx xxxxx, marmelád, xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx druhů xxxxx x sestupném pořadí xxxxx hmotnosti xxxxxxx xxxxxxxx,

x) x upraveného xxxxxxxxxx čerstvého ovoce xx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx.

(3) X xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 2 xxxx. x) se xxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx stejném zorném xxxx jako xxxxx xxxxxxx a jasně xxxxxxxxxxx xxxxxxx; xxxxx xxxxx nemusí být xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx.

(4) U výrobků xxxxx xxxxxxxx 2 xxxx. x) xxxxxxxxxx xx 3 xxxx xxxx druhů ovoce xxxx xxx údaj x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx slovy "xxxx xxxxx", podobnou xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx druhů ovoce.

(5) Xxxxxx bobule xxxxxx xxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx "Xxxxxxx" xxxx "Xxxxxxxx".

§4

(1) Xxxxxxxx "rosolová xxxxxxxxx" xxx použít xxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx neobsahuje žádnou xxxxxxxxxxxx hmotu citrusových xxxxx, x výjimkou xxxxxx xxxxxxxx jemně xxxxxxx xxxx xxxxxxx.

(2) X konzervovaného xxxxx xxx v xxxx xxxxx xxxxxx spojení "x džemem", "s xxxxxxxxxx", "x rosolem", "x xxxxxxxxxx krémem" xxxx xxxxxx těchto xxxxxxx pouze za xxxxxxxxxxx, xx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x §2 xxxx. 1 písm. x) až x) x x) x xxxxxxxxxx x chemickým xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx přílohy č. 2 x xxxx xxxxxxxx.

§5

(1) Průměrným množstvím xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx spotřebitelského xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x upraveného xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxx přílohy č. 3 x této xxxxxxxx.

(2) Fyzikální a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx konzervovaného a xxxxxxxxxx chlazeného čerstvého xxxxx jsou uvedeny x příloze č. 2 x xxxx xxxxxxxx.

(3) Xxxxxxxxx xxxxxx cizích příměsí x klevel x xxxxxxx xx xxxxxx x příloze č. 4 x xxxx xxxxxxxx.

(4) Smyslové xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxxxxxxxx a upraveného xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 5 k této xxxxxxxx.

(5) Ovoce x xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 13 % objemových xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx nejméně 18 % refraktometrické sušiny.

(6) Xxxxxxxxx hmotnostní xxxxx xxxxx v 1 xx xxxxxxxxx xx xxxxxx x příloze č. 1 x xxxx vyhlášce.

§6

(1) Xxx výrobě xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), džemu výběrového (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxxxx x šťáva x kůra x xxxxxxxxxxx xxxxx.

(2) Džem xxxxxxxx (Xxxxx), džem xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx x džem výběrový (Xxxxx) xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx rybízu xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx příslušného xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx může tvořit xxxx vsádkové hmotnosti xxxxx.

(3) Džem výběrový (Xxxxx), xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) speciální, xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxx z xxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx jen z xxxxxx xxxxx citrusu xxxxxxxxxxx xx proužky xxxx xx xxxxxx.

(4) Xxx xxxxxx džemu xxxxxxxxxx (Extra), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) speciálního x xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) se xxxxxxxx xxxxxxx cukru x xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxx mísit jablka, xxxxxx, xxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxx, xxxxxx x rajčata x xxxxx xxxxxx.

(5) Při xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, červeného rybízu, xxxx x xxxxxxxxx xxx přidávat xxxxxxx xxxxxx xxxxx.

(6) Xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxx x xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, červeného xxxxxx a xxxx xxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx.

§7

(1) Xxxxx ovoce xxx výrobu xxxxxx x rosolu xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xx vypočítá xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxx hmotnosti vodného xxxxxxxx.

(2) K xxxxx, xxxxx výběrovému (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xx xxxxxxxx xxxxxxx cukru, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) z kdoulí xxx přidat xxxx xxxxxxxxxx xxxxx Pelargonium xxxxxxxxxxxxx. Ovocnou šťávu xxx xxxxxx xxxxx xx xxxxx.

(3) X xxxxxxxxxx xxxxx §2 xxxx. 1 písm. x) xx i) x r) xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx, xxxxxxxx víno, ořechy, xxxxxxxxxx byliny, xxxxxx, xxxxxxx, vanilin, xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxx xxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx x xxxxx jako xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxx.

(4) Xxx výrobě xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx éterické xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx.

(5) Xxxxxx suroviny xxxxx §2 xxxx. 1 xxxx. x) x x) až x) xx zpracovávají

a) xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx xxxx

x) zahušťováním xx míry xxxxxxxxx xxxxx.

(6) Meruňky a xxxxx xxxxxx pro xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) speciálního a xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xx sníženým xxxxxxx xxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx jinými xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx.

§8

(1) Xxxxxxxxx xxxx xxxx být xxxxxxxxxxxx x xxxxxx.

(2) U xxxxxxx xxxxxxxx xX xxxxxxx xxxxxxx 4,0.

(3) Xxxxxx sušeného xxxxx xxxx xxxxxxx 70 %, u xxxxxxxx xxxxxxx nejméně 67 %.

(4) Xx-xx refraktometrická xxxxxx ovoce xxxxxxxxxxxx xxxxx než 70 %, xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx konzervovat xxxxxx konzervačním xxxxxxxx.

(5) Xxxxxx xxxxx x xxxxx proslazené nebalené xx skladuje xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %.

(6) Xxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx odděleně od xxxxx s xxxxxxxxx xxxxx x vůněmi.

(7) Xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvé xxxxx se xxxxx xx xxx při xxxxxxxxx xx 0 xX xx 5 xX.

Xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

§9

(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvé xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 6 x xxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxx x ve xxxxxxxx o xxxxxxxxx xxxxxxxxx označování xxxxxxxx xx x xxxxxxxxxxxx x upravené xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx uvede

a) xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx zahrnut v xxxxx výrobku,

b) xxxxxxx xxxx xxxxxx,

x) xxxxx xxxxxxx a podskupiny,

d) x upravené chlazené xxxxxxx zeleniny x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx použitelnosti x xxxxxxx xxxxxxxxxx,

x) xxxx, xxx xx jedná x xxxxxxxxxx výrobek xxxxxx.

(3) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 7 x xxxx xxxxxxxx.

(4) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxxxxxx x upravené chlazené xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 8 x xxxx xxxxxxxx.

(5) Xxxxxxxxx množstvím xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx konzervované x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx je hmotnost xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xx zohledněním xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 1 přílohy č. 9 k xxxx vyhlášce.

(6) Průměrným xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx hmotnostních xxxxxx jednotlivých složek xxxxxxxx u xxxxxxxxxxxx xxxxxx x směsí xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx složek xxxxxxxx u xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxx 2 přílohy č. 9 x xxxx xxxxxxxx.

§10

(1) Proslazená zelenina xxxxxxxx xx skladuje xxx xxxxxxx xxxxxxx 20 oC x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %.

(2) Xxxxxx zelenina xxxxxxxx xx skladuje při xxxxxxx nejvýše 20 xX x relativní xxxxxxxx vzduchu xxxxxxx 65 %.

(3) Sušená x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x výraznými xxxxx x vůněmi, x xxxxxxxx xxxxxx x proslazené xxxxxx xxxxxxxx v obalu xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx výrazným xxxxxx x xxxxx.

(4) Xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvá xxxxxxxx xx xxxxx xx trh xxx xxxxxxxxx od 0 xX xx 5 xX.

§11

Skořápkové xxxxx x xxxxxxx

(1) Xxxxxxx skořápkových xxxxx a arašídů xx skupiny x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 10 k xxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxx xxxxx uvedených v xxxxxxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x zákoně x xx vyhlášce x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx x xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx, x kokosových xxxxxx a směsí xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx pouze xxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxx x xxxxx ze xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx skořápkových xxxxx x arašídů xx x xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx.

(3) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 11 x xxxx xxxxxxxx.

(4) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx skořápkových xxxxx x arašídů xxxx xxxxxxx x příloze č. 12 x xxxx xxxxxxxx.

(5) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx skořápkových xxxxx x xxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 13 x této xxxxxxxx.

Xxxxx

§12

(1) Xxxxxxx xxx xx skupiny a xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 14 k xxxx vyhlášce.

(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x zákoně x ve xxxxxxxx x xxxxxxxxx způsobech xxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxx

x) x skupiny xxxxx xxxxx xxxxx xxx a xxxx xxxxxxxxxxxxx,

x) u skupiny xxxxxxx x hub x ostatní xxxxxxx x hub xxxxx xxxxxxxxxx x český xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxx.

(3) Houby xxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx, x výjimkou xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, musí xxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx. Xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx. Xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx jedním řezem, xxxxxxx však xxxx xxx xxxxxx x xxxxxx. Xxxxxxx klobouků xxx xxxx xxxxxxxx x výjimkou xxxxxxx.

(4) X xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx 3 xx dovoluje perforace xx 10 % xxxxxxx xxxxxx řezu, xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx na xxxx xxxxxxx. Poškozených xxx xxxx xxx xxxxxxx 5 %, xxxxxxx poškozenými xxxxxxx xx rozumí xxxxx, xxxxxx xxxxx více xxx čtvrtina xxxxxxxx xxxx x xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx.

(5) X xxxxxxxx hub xx xxxxxxxx 10 % hmotnosti perforovaných. Xxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx houby, xxxx xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx a xxxx dostatečně xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx k xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.

§13

(1) Xxxxxxx houby xxxxx rostoucí x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx při xxxxxxxxx xx 0 oC xx 10 xX; xxx xxxxxxx xx xxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx.

(2) Xxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xx xxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxxx 24 xX a xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 65 %; nevystavují xx xxxxxxx xxxxxx.

(3) Xxxxxxx houby xxxxxxxxx xxxxx být baleny xxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx nebo xxxx xxxxxx fólii.

(4) X xxxxx xxxxxxxxxx xxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxx určených výlučně x dalšímu průmyslovému xxxxxxxxxx xxx potravinářské xxxxx, xxx xx xxx xxxxxx xxxxx xxxxx uvedené v xxxxxxxxx 1 x 2 přílohy č. 15 x xxxx vyhlášce.

Xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx

§14

(1) Členění xxxxxxxxxx brambor x xxxxxxx x brambor xx xxxxxxx x příloze č. 16 k xxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxx údajů xxxxxxxxx v nařízení x xxxxxxxxxxx informací x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x zákoně a xx xxxxxxxx o xxxxxxxxx způsobech označování xxxxxxxx xx xxxxx

x) x xxxxxxx konzumních xxxxx xxxxxxx, xxxxxx x země původu,

b) x xxxxxxx konzumních xxxxxxxx užití podle xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx 1 přílohy č. 17 x této xxxxxxxx; xxxxxxxxxxx odrůdám xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx varné xxxx,

x) x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx "drobné",

d) x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx.

§15

(1) Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx odpovídat xxxxxxxxxxx xxxxxx, musí xxx xxxxxx, xxxx, xxxxx, pevné, xxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx vad xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxx xxx jakostní x uchovatelné xxxxx, xxx xxxxxxx skvrn xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, xxx zeleného xxxxxxxxx, xxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx x xxxxxx cizích xxxxx x xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx zapříčiněných xxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.

(2) Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx musí xxx dále vyvinutou xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxx xxxxx xxx 3 xx x xxxxx vykazovat xxxx, xxxxx nebo xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx zasahující xx xxxxxxx dužniny xxx 5 xx.

(3) Brambory xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxx příměsi x xxxxx hlízy xxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxx 2 přílohy č. 17 x xxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx uvedeny x xxxxxxx 3 přílohy č. 17 x xxxx xxxxxxxx.

(4) Fyzikální, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 18 x xxxx xxxxxxxx.

(5) Xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, které xxxx označeny xxxx "xxxxxx", xxxx být 17 xx 28 xx. Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x hlíz xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx musí být xxxxxxx 28 xx.

(6) Xxx hlízy xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx.

§16

(1) Před balením xx spotřebitelských xxxxx xxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx upravovány xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx.

(2) Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xx uvádějí xx xxx xxxxx xxxxxxxxx nebo hluboce xxxxxxxx.

§17

Xxxxxx

(1) Banány xx xxxxxxx na xxx xxxx, xxxxxx, čisté, xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx x xxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx, dužnina xx xxxxx, xxx xxxxxx. Xxxxx xxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxx plodu x xxxxx plísní nebo xxxxxxxx, bez xxxxxx, xxx poškození způsobeného xxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxx, xxx poškození xxxxxx, xxx xxxxxx příměsí x nečistot. Kropenatost, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, se xxxxxxxxxx xx xxxx.

(2) X xxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx 10 % xxxxxxxxx nebo hmotnostních xxxxxx xxxxxxxxxxxxx minimální xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx 1; v xxxxx této xxxxxxxx xxx celkem xxxxxxx 2 % xxxxxxxx x produktů postižených xxxxxxxx xxxx plísní.

§18

Xxxxxxxxx předpis

Tato xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx se xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) 2015/1535 xx xxx 9. xxxx 2015 o xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx společnosti.

§19

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

(1) Xxxxxxxxx xxx xxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxx xx xxx xxxxx xxxxxxxx č. 157/2003 Sb., xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xx 1. xxxxxxxx 2022.

(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxx označené přede xxxx xxxxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx, které xxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx č. 157/2003 Sb., xx znění xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx této xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx.

§20

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xx:

1. Xxxxxxxx č. 157/2003 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx čerstvé xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx ovoce x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x výrobky x nich, xxxxx x další xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.

2. Xxxxxxxx č. 650/2004 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 157/2003 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, houby, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxx způsoby xxxxxx xxxxxxxxxx.

3. Xxxxxxxx č. 291/2010 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 157/2003 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx požadavky xxx čerstvé xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx zeleninu, suché xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, jakož x xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxx vyhlášky x. 650/2004 Xx.

4. Xxxxxxxx č. 153/2013 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx č. 157/2003 Xx., kterou xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx čerstvé xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx ovoce x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx plody, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x nich, xxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxx označování, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

§21

Účinnost

Tato vyhláška xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 2022.
 

Ministr:

Ing. Xxxxx, XXx., x. x.

Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx x. 397/2021 Xx.

Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx x skupiny x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx ovoce x 1 xx potraviny

Druh

Skupina

Potravina

Minimální xxxxxxxxxx podíl xxxxx (x g na 1 kg xxxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx Xxxxx výběrové (Xxxxx) xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx

450

x xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, rakytníku, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx x xxxxx

350

xx zázvoru

250

z xxxx - jablka

230

z xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx)

80

Xxxxx

xxxxxxxxx

350

x xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx, černého rybízu, xxxxxx x xxxxx

250

xx xxxxxxx

150

x kešu - xxxxxx

160

x xxxxx mučenky (xxxxxxxx)

60

Xxxxxx výběrové (Extra)

všeobecně

450

z xxxxxxx rybízu, xxxxx, xxxxxx, xxxxx

350

xx zázvoru

250

z xxxx - xxxxxx

230

x xxxxx mučenky (xxxxxxxx)

80

Xxxxxx

xxxxxxxxx

350

x xxxxxxx xxxxxx, šípků, xxxxxx, xxxxx

250

xx xxxxxxx

150

x xxxx - jablka

160

z xxxxx xxxxxxx (maracuja)

60

Marmelády

všeobecně

200

z xxxx xxx. 75 x pocházející x xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx z xxxxxxx

1700

x xxxxxx je xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx dřeň, xxxxxxxxx lektvar a xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xx xxxxxxx

1700

x xxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxx

2200

xxxxx ovocné xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx 75 %

slazená x jablek

3000

slazená x xxxxxx x jablek

3200

podíl xxxxxx sušiny x xxxxxx xxxxxxx 30 %

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

1500

x xxxxxxx

730

x jahod

640

Kaštanový xxxx

380

xxxxx xxxxx xx xxxxxx kaštanovým xxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx (pyré)

Sušené xxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxx (kandované xxxxx)

Xxxxx x xxxx (xxxxxx xxxxx)

x xxxxxxxxx xxxxx

220

xx xxxxxxxxx obalu

450

Kompot

Upravené xxxxxxxx xxxxxxx ovoce

Upravené xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx: xxxx-xx xxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxxxx ovoce xxxxxxxxx xxx xxxxx, džemy xxxxxxxx (Extra), xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xx sníženým xxxxxxx xxxxx, rosoly, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxx úměrně xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

Příloha x. 2 x xxxxxxxx x. 397/2021 Xx.

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx konzervovaného x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx (%)

Xxxxxxxx (xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx) (%)

Xxxxx

xxxxxxx 60

xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx)

xxxxxxx 60

-

xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx

42 - 59

-

xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xx xxxxxxxx obsahem xxxxx

xxxxxxx 41

-

xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx (Xxxxx)

xxxxxxx 60

-

xxxxxxxxx

xxxxxxx 60

-

xxxxxxxxx xxxx

xxxxxxx 60

-

xxxxxxx

xxxxxxx 38

0,6 - 2,6

xxxxxxx

xxxxxxx 60

0,6 - 2,6

xxxxxx protlaky

nejvýše 29

0,6 - 2,5

xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 70

xxxxxxxx se

kompoty

nejvýše 48

0,3 - 2,5

Xxxxxxxx: xxxxxxxx xxxxx refraktometrické sušiny xxxxxx být xxxxxxx x xxxxx, džemů xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxx x xxxxxx výběrových (Xxxxx), xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx za xxxxxxxxxxx, xx xxxx xxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.

Xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) se xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxx výběrový (Xxxxx) xxxxxxxxx představují xxx. xxxxxxxxx názvy xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx druhého xxxxxxxxxxx xxxx XX xxxxxxx X xxxxxxxx Xxxx 2001/113/ES o xxxxxxxx xxxxxxx, rosolech x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxx č. 3 x xxxxxxxx č. 397/2021 Sb.

Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx konzervovaného x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx rozsah (g)

Hmotnostní xxxxxxxx (%)

xx 50

9,0

51 xx 500

6,0

501 až 1000

5,0

xxx 1000

3,0

Xxxxxxx x. 4 x vyhlášce č. 397/2021 Xx.

Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx příměsí u xxxxxx x xxxxxxx

Xxxx xxxx příměsi

Počet kusů xxxx xxxxxxx x xxxxxx o xxxxxxxxx (x)

xx 500

501 - 1000

xxx 1000

xxxxxxxxxx rostlinných xxxxxxx (xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxx 5 xx2, xxxxxx xxxxxx nad 10 xx)

2

3

4

xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx poloviny xxxxx (xxxxx xxx použití xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)

1

2

3

xxxxxx pecek (xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx)

2

3

4

Xxxxxxx č. 5 x vyhlášce x. 397/2021 Xx.

Xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx chlazeného xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx 1

Kompoty

Potravina

Konzistence x xxxxxx

xxxxxx

xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx deformací xxxxx, xxx xxxxxx stopek x xxxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxxxx ovoce bez xxxxxx xxxxxx, zbavené xxxxxxxx, xxxxx, semen, x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx řezy, xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx, u xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx se xx xxxxxx xxxxxxxxx, kompoty x xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxx, bez zákalu x xxxxxxxxx, x xxxxxxx x loupaného x xxxxxxxx ovoce xxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx x brusinek x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx čirý xx xxxxx zakalený, xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx požadavků na xxxxxx xxxxxxx:

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,

x) nejvýše 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx, se xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx x kompotu x xxxxxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx plodů korkovitých x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx v nálevu x kompotu z xxxxxx xxxx xxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx slupky x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx dužniny u xxxxxxx z peckového xxxxx (xxxxxxx, slívy, xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx),

x) xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx v xxxxx u xxxxxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x meruňkového xxxxxxx,

x) nejvýše 10 % xxxxxxxxxxxx plodů xxxxxxxxxxx x xxxxxxx x jeřabin a xxxxxx,

x) nejvýše 20 % xxxxxxxxxxxx tvary xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx rozpadlé x xxxxxxx z xxxxx xxxxxxxx,

x) nejvýše 300 xx/xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx,

x) x xxxxxxx smíšených xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxxx vůně xx xxxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxx ovoce,

l) vegetační xxxx, xxxxxx x xxxxx po xxxxxxxxxxx xxxxxxx nejvýše xx 20 % xxxxxxx xxxxx plodů x xxxxx,

x) xxxxxxxxx výskyt xxxxxx příměsí x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx a malin:

Tabulka 2

Xxxxxxxxx výskyt cizích xxxxxxx x kompotu x xxxxxxx plodů x xxxxx

Xxxx xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx v xxxxxx x xxxxxxxxx (x)

xx 500

501 - 1000

xxx 1000

xxxxxx a stopky x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx

5

7

10

xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx plodů x xxxxxxx x xxxxx

5

7

10

Xxxxxxx 3

Xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvé xxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx x vzhled

Barva

Chuť x xxxx

xxxxxxxx chlazené xxxxxxx xxxxx

xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx deformací plodů, xxx xxxxxx stopek xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx příměsí, zbavené xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxx bez pecek, xxxxxxx xxxx neloupané, xxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxx druhům xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx

Xxxxxxx 4

Xxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx x xxxxxx

Xxxxx

Xxxx x xxxx

xxxxxx ovoce

dostatečně xxxxxxxx, bez známek xxxxxxxxx xxxxxx s xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx a nevyzrálých xxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx prachem

odpovídající xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx bez xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx pro xxxx druh xxxxx, xxx cizích pachů x chutí

Xxxxxxx č. 6 x xxxxxxxx x. 397/2021 Xx.

Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx na xxxxxxx x podskupiny

Druh

Skupina

Podskupina

konzervovaná xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx zelenina

sterilovaná xxxxxxxx

xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) zelenina

zeleninový xxxxxxx

xxxxxxxxxx pyré

sušená xxxxxxxx

xxxxxxxxxx (xxxxxxxxx) xxxxxxxx

xxxxxxxx x xxxx

xxxxxxxx x xxxx

xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx pyré

kečup

Prima, Xxxxx, Xxxxxxx

xxxxxxxxxx lupínky

zelenina x oleji

chemicky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvá xxxxxxxx

xxxxxxxx chlazená xxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx č. 397/2021 Xx.

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx konzervované xxxxxxxx

X) Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx

1. Xxxxx xxxx xx skupině xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x půdy x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 0,08 %.

2. Xxxxx xxxxxx po xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx činí nejvýše 1,5 %.

X) Xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx

1. Xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxx obsah xxxxxxxx xxxxxx xx sterilované x pasterované xxxxxxxx, xx xxxxxxx 2 %.

2. Sterilovaný x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 1,5 % xxxx.

X) Xxxxxx kvašená (xxxxxx) zelenina

1. xX xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,1.

2. Xxxxxx kvašená (xxxxxx) zelenina obsahuje xxxxxxx 0,8 % xxxxxxxx mléčné, nejvýše 0,6 % těkavých xxxxxxx x xxxxxxx 1,5 % xxxxxxx. Xxxx neplatí xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxxxxx ve xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx nálev.

3. Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxx) ani jiný xxx homogenní xxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx).

4. Xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx kysané xxxx xxxxxxxx nejvýše 2,2 % soli.

D) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

1. xX xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,1.

X) Xxxxxx zelenina

1. Xxxxxx nať xxxxxxxx xxxxxxx 12 % xxxx.

2. Sušená xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 14 % xxxx.

3. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx zeleninových směsí xxxxxxxx xxxxxxx 13 % xxxx.

4. Sušené xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx mletých xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 0,3 % xxxxxxxxxxxx xxxxx (xx. xxxxx xxxxxx, nerozpustného x xxxxx 10% xxxxxxxx chlorovodíkové).

F) Zeleninové xxxxxxxx xxxxxx

1. Zeleninové xxxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxx konzervované obsahují xxxxxxx 7 % xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx.

2. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx konzervované xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 32 % xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx překročit 28 %, u česnekového xxxxxxxx 55 %.

X) Xxxxxxxxx protlaky

1. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx o xxxxxxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxx xxxxx obsahovat xxxx jak 60 xx/xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

2. Rajčatové xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx obsahují nejméně 24 % refraktometrické xxxxxx vnesené rajčatovou xxxxxxxxx.

3. Rajčatové protlaky xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 4,2 % refraktometrické xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

X) Kečupy x xxxxxxxxx xxxx

1. Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 8 % refraktometrické xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

2. X kečupů xxxx xxxxxxxxxxxxxxxx sušina xxxxxxx rajčatovou xxxxxxxxx xxxxxxx 7 %.

3. X xxxxxx označených Xxxxx, Extra, Speciál xxxx xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

Xxxxxxx 1

Rajčatové xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx pyré

Kečupy

Kečupy "Xxxxx", "Xxxxx", "Speciál"

refraktometrická xxxxxx

xxxxxxx 24,0

xxxxxxx 4,2

8,0-24,0

xxxxxxx 12,0

nejméně 30,0

xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx (%)

Xxxxxxxxxxx se

Nestanovuje xx

Xxxxxxxxxxx xx

Xxxxxxx 2,2

Nejvýše 2,2

obsah xxxx (%)

Xxxxxxx 10,0*)

Xxxxxxxxxxx xx

Xxxxxxx 10,0*)

Xxxxxxx 3,5

Xxxxxxx 3,5

xxxxxx kyseliny stanovené xxxx xxxxxxxx octová (%)

Xxxxxxx 0,2

Xxxxxxxxxxx xx

Xxxxxxx 0,2

Xxxxxxxxxxx xx

Xxxxxxxxxxx se

*) Xxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxx x. 8 x vyhlášce x. 397/2021 Sb.

Smyslové xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx zeleniny

Tabulka 1

Potravina

Konzistence x vzhled

sterilovaná xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxx, x vegetačními xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx u 20 % kusů, xxxxxxxxxx vyrovnaná, x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 20 % kusů, očištěná, xxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxx xxxxx, xxx zdřevnatělých a xxxxxx částí, xxx xxxxxx příměsí xxxxxxxxxxx xxxxxx vyjma xxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxx-xx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxx zakalený x uvolněnými xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxxx zelenina xxxxxx x směsi xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, s xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx poškozením nejvýše x 20 % xxxxxx xxxxx, xxxx xxxx xxxxxxxxxx, velikostně xxxxxxxxx, xxxx neroztřepené, xxx nejvýše 5 % xxxxxxxxxxxx, x xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx, x feferonů xx xxxxx xxxxxx xxxxxx stopek xx 1,5 xx xxxxxxx 5 %, u xxxxxxxxxxxxx xxxx řezy x xxxx xx 5 xx, bílé xxxx mírně xxxxxxxxxx, xxx řezů xxxxxxx x xxxxxxxxxxx listů, x sterilované xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 2 %, x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 50 % xxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxx 1 xx xxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxx příměsí, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx buď xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xx směsích xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,  odpovídající &xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx až mírně xxxxxxxxxxx xxxx mírně xxxxxxxx nebo mírně xxxxxxxx použitým protlakem

okurky xxxxxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxxxxx

xxx všeobecné xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx xxx xxxxx, xxx xxxxxxxx x svraštělých xxxxx, xxxxxxx 80 % okurek v xxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx nesmí xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxx xxx 50 %, u xxxxxxxxxx řezů xxxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx xx stejné xxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx nesmí xxxxxxxxx průměr xxxx xxxxxxxxxx x více xxx 50 %, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, u xxxx xxxxx s xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x 5 % xxxx xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxx

xxxx v xxxxxx xxxxxxxx, velikostně xxxxxxxxx, x hrášku tříděného xx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx, xxx xxxx červivosti x napadení xxxxxxxxx, x neodloučenou xxxxxxx, xxx cizích příměsí xxxxxxxxxxx xxxxxx, bez xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx, v xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx zakalený x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx fazolové xxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx*), xxxxxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx, xxx stop xxxxxxxxxx, bez mechanického xxxxxxxxx a poškození xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx, x xxxxxxxxxxxx špičkami x xxxxxxxx, bez xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, barevně xxxxxxxxx x xxx xxxxxxx x tmavých xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx rostlinného xxxxxx, xxxx xxxx příčně xxxxxx, v obalu xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx pevná xx měkká, nejvýše 10 % lusků xxxxxxxxxxx (x xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx tvořit poškození xxxxxxxxx x xxxxxx) x xxxxxxx 5 % lusků xxxxxxxxxx, xxxxx čirý xx xxxxx zakalený x xxxxxxxxx semeny xxxxxxx x 2 % xxxxxxx xxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx kašovitá xx xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x hrubšími xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx), xxx zbytků xxxxxx, xxxxx a xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx částic xxxxxxxxxxxxx z xxxxxx

xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx protlaky

kašovitá, xxxxxxxxx, xxxxx, případně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx) xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxx xxxxx rajčat, xxx xxxxxxx částic x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvá xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx, bez xxxx xxxxxxxxx, bez xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, loupaná xxxx xxxxxxxxx, krouhaná, xxxxxxx, xxxxxxxxxx, strouhaná, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx

*) Xx xxxxxxxx fazolové xxxxx xxxx považovány xxxxxx plody, xxxxx xxxx x nejširším xxxxx průměr xxxxxxx 3 xx.

Xxxxxxx 2

Xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx x xxxxxx

Xxxxx

Xxxx x xxxx

xxxxxx zelenina

dostatečně xxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxxx škůdci s xxxxxxxxxx výskytem xxxxxx xxxxxxx a nevyzrálých xxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx sluncem

typická pro xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx

Xxxxxxx 3

Xxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxx požadavků xx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx celé

Popis xxxxxxxx (xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx vzorku 20 xxxxxx)

Xxxxxxxxx počet xxxxxxx xxxxxxxx (x xxxxxx)

xxxxxx xxxxxxxxx

3

xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx

2

xxxxxxxxx xxxx

3

xxxxxxxxxx xxxxxxxxx

2

xxxxxx xxxxxx

3

xxxxxxxx xxxxxxxxxxx

1

xxxxxxxx barva

1

dutiny

1

celkové xxxxxxxx xxxxxx povolených xxxxxxxx

7

Xxxxxxx 4

Xxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxx odchylky

Maximální xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx (% xxxx.)

xxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxx) xxxx

2

xxxxxxxxx, mírně skvrnitá xxxx

5

xxxxx, svraštělá, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx

1

xxxxxx, xxxxxx dřeně x xxxxxxx slupek, xxxx

12

xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx

0,5
(xx xxxx xxx 12 xx2 xxxxxx)

Xxxxxxx 5

Xxxxxxxxx xxxx příměsi x xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx lusků

Druh xxxx xxxxxxx

Xxxxx kusů cizí xxxxxxx v xxxxxx x xxxxxxxxx (x)

xx 500

501 - 1000

xxx 1000

xxxx rostlinný xxxxxxxx

5

5

10

xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx

10

15

25

Xxxxxxx x. 9 x vyhlášce č. 397/2021 Xx.

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx spotřebitelských xxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx chlazené xxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxx xx stanovených xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx 1

Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní odchylky xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx konzervované x upravené chlazené xxxxxxx zeleniny

Hmotnostní xxxxxx (x)

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)

do 50

9,0

51 xx 500

6,0

501 xx 1000

5,0

xxx 1000

3,0

Tabulka 2

Xxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx

Xxxxxx (% xxxx.)

Xxxxxxxxx xxxxxxxx (%)

xx 3,0 do 5,0

od - 2,0 xx + 2,0

od 5,0 xx 10,0

od - 4,0 xx + 4,0

xx 10,0 do 15,0

xx - 7,0 xx + 7,0

xxx 15,0

xx - 10,0 xx + 10,0

Xxxxxxx č. 10 x xxxxxxxx x. 397/2021 Xx.

Xxxxxxx skořápkových xxxxx x arašídů xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx

xx xxxxxxxx

xxxxx

xxxxx xxxxx

xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx

xx xxxxxxxx

xxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxx

xxxxxx

xx xxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxx

xxxxx mletá

jádra xxxxxx

xxxxx pražená solená

kešu xxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxx

xx xxxxxxxx

xxxxx nepražená

jádra pražená

jádra xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx xxxxxx

xx xxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxxx

xx xxxxxxxx

xx xxxxxxxx xxxxxxx

xx skořápce pražené xxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx

xxxxx pražená

jádra xxxxxxx xxxxxx

xxxx xxxxxx

xx xxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxx xx xxxxxxxx

xxxxx lupínky

kokos xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx pražený

piniové oříšky

jádra

jedlé xxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx pražené xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxx a arašídy

pasta (xxxx) xx skořápkových xxxxx/xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx/xxxxxxx

xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx/ xxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx č. 11 x xxxxxxxx x. 397/2021 Sb.

Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx skořápkových xxxxx x xxxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxx (x)

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)

xx 100

- 5

101 až 250

- 3

251 xx 500

- 2

501 x xxxx

- 1

Xxxxxxx x. 12 x xxxxxxxx x. 397/2021 Sb.

Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx skořápkových plodů x arašídů

Skupina

Podskupina

Obsah xxxx xxxxxxx (% xxxx.)

Xxxx xxxxxx xxxxxxx (% xxxx.)

xxxx xxxxx

xxxxx

xxxxxxx ořechy

ve xxxxxxxx

12,0

8,0

4

xxxxx

5,0

1

xxxxxxx ořechy

ve skořápce

12,0

7,0

2

jádra

6,0

0,25

mandle

ve xxxxxxxx

11,0

7,0

3

xxxxx

6,5

0,25

xxxx xxxxxx

xxxxx

5,0

0,1

xxxxx xxxxxxx

3,0

0,1

xxxx xxxxxx

xx xxxxxxxx

12,0

2

xxxxx

4,5

1

xxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxx xx skořápce

47

nedovoluje xx

xxxxx xxxxxxxxx

3,0

xxxxxxxxxx xx

xxxxxxx oříšky

jádra (xxxxxx)

7

0,05

xxxxxxxxxx ořechy

ve xxxxxxxx

10

2

xxxxx

2,0

0,25

xxxxxxxx xxxxxx

xx skořápce xxxxxxxxx

6,5

0,2

xx xxxxxxxx xxxxxxx

4,0

0,2

xx skořápce xxxxxxx xxxxxx

4,0

0,2

xxxxx nepražená

6,5

0,2

jádra xxxxxxx solená

4,0

0,1

pekanové xxxxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxx

4,0

0,1

xxxxx

7,0

0,1

xxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxxx

10,0

9

0,5

xxxxxxxxx xxxxxxx

4,0

0,5

xxxxxxx xxxxxxx

5,0

0,5

xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx

5,0

0,5

Příloha č. 13 x xxxxxxxx x. 397/2021 Sb.

Smyslové xxxxxxxxx xx jakost skořápkových xxxxx a xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxx

Xxxx x vůně

Povolené xxxxxxxx (% hmot.)

Vlašské xxxxxx x jádra xxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxxx oddělené xx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx vyplňující xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx na xxxx xxxx až xxxxxxxxx, pokryté xxxxxx xxxxxx až xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx natrpklá až xxxxx xxxxxxxx

xxxx xxxxxxxx 15, xxxx xxxxx 15, x xxxx 2 žluklých xx xxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx ořechy x jádra xxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx, jádro xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxx hnědá xx xxxxx hnědá, xxxxxx hnědá xx xxxxxxxxx, jádro na xxxx bílé s xxxxxxxxxx xxxxxxxx; pražená xxxxx xx xxxx xxxxxx

xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a xxxxx, xxxxxx olejnatá, pražená xxxxx xxxx x xxxx xx xxxxxxx

xxxx xxxxxxxx 7, vady xxxxx 18, x xxxx 6 xxxxxxxx xx poškozených škůdci, x xxxx 3 xxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx mandlí

skořápka xxxxx, xxxxxxxx, jádro xxxxxxx, xxxxxxx

xxxxx xx světle xxxxx, xx xxxx xxxx xx krémová, xxxxxxx xxxxxx xxxxx

xxxxxxx xxxxxxxx xxx cizího xxxxx x chuti, xxxxx pražená xxxx x vůně xx xxxxxxx

xxxx xxxxxxxx 8, xxxx jader 15, x xxxx 3 xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx, 4 xxxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx, ve xxx puklá, xxxxx xxxxxx

xxxxx na xxxx xxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx, nasládlá xx xxxxx nahořklá, xxxxxxx xxxxx xxxx x xxxx xx xxxxxxx

xxxx xxxxxxxx 15, x toho xxxxxxx xxxxxxxx 5, vady xxxxx 12, z xxxx 3 xxxxxxxx, 2 xxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxx xxxx oříšků

jádra xxxxx, xxxxx, rohlíčkovitého xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxx xx lomu xxxxxxxx

xxxxx xx xxxxxxx xxxx, šedavé, xxxxx xx xxxxxx xxxxx, xx xxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx nasládlá xx slabě xxxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxx xx pražení

vady xxxxxxxx 7, xxxx xxxxx 12, x xxxx 1 xxxxxxxx xx poškozených xxxxxx

Xxxx xxxxxx

xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx, výrazně tuková, xxx xxxxx xxxxx

xxxx xxxxxxxx 15, vady xxxxx 15, z xxxx 2 xxxxxxxx xx poškozených xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxx xx skořápce

skořápka xxxxxxxx vláknitá, velmi xxxxx, x xxxxx xxxxx xxxxxxxx "oky" - xxxxxxxx xxxx, xx zralosti se xx vnitřní xxxxxx xxxxx xxxxx měkké xxxxxxx (xxxxxxxxx), xx xxxxxxx a sklizení xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx 1 - 2 xx

xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxx, xxx xxxxxxxxx změn

typicky xxxxxxxx, xxxxx nasládlá, xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx

xxxx skořápky 10, vady xxxxxxx 10

Xxxxx strouhaný

strouhaný, xxxxx xxxx xxxxx xxxxx

xxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx

xxxx xxxxxxx 15

Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx

xxxxx dobře vyvinutá, xxxxxxxxxxx

xxxxx xxxx až xxxxxxxxx

xxxxxxx, nasládlá

vady xxxxx 7, x xxxx 3 xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx škůdci

Pekanové xxxxxx

xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx vybarvená, xxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx, světle až xxxxx xxxxx

xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx

xxxx xxxxxxxx 7, xxxx xxxxx 15, z xxxx 7 xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx xxxxx, jádro zdravé, xxxxxxxx

xxxxx xxxxxx krémové, xxxxxxx xxxxx na xxxx xxxxxx xxxxx

xxxxx xxxxxxxx xxxx, pražená xxxxx xxxx x xxxx po xxxxxxx

xxxx xxxxxxxx 7, vady xxxxx 10, x xxxx 2 xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx škůdci

Vlašské xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxx škůdci, xxx xxxxxx, xxxxxxxx

xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx

xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, přirozeně xxxxxxxx až xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx plísní, xxxxxxxx

xxxxxx xxxxx xx xxxxx hnědá

oříšková, bez xxxxxx xxxxx a xxxxx, sladce xxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxx, bez xxxxxx, xxxxxxxx

xxxx xx xxxxxxx, pražená, xxxxxx xxxxx

xxxxxxx mandlová, xxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx, chuť a xxxx xx xxxxxxx

Xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxx, bez xxxxxx

xxxxxx xxxxx

xxxxxxx xxxxxxxx xxx cizího xxxxx x chuti

Arašídy

skořápka xxxxx, xxxxx, xxxxx bez xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxx xx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx, xx lomu xxxx až xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx, výrazně, tuková, xxx hořké xxxxx

xxxx xxxxxxxx 11, xxxx xxxxx 12, z xxxx 3 žluklých

Pasta xx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, s xxxxxxxxxx hrubšími kousky xxxxxxxxxxxx xxxxx dle xxxxxxxxxx výrobku

typická podle xxxxxxxxx xxxxx skořápkových xxxxx a xxxxxxx, xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx, příjemná, xxx cizího xxxxx x chuti

Upravené xxxxx xxxxxxxxxx plody a xxxxxxx

xxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx použitého xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx

xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x arašídů, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxx xx xxxxxxx skořápkových xxxxx x arašídů

jemně xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx, nežluklá

typická xxxxx použitého xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx

xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx skořápkových xxxxx x xxxxxxx

Xxxxxxxx: xxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxx mrtvý xxxxxxxx xxxx xxxx xxxx x xxxxxxxxxxx stadiu xxxxxx živočicha.

Xxxxxxx x. 14 x xxxxxxxx č. 397/2021 Xx.

Xxxxxxx xxx xx skupiny x xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

xxxxx

xxxxx xxxxx xxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx x xxx

xxxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxx sušené

houby xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx z xxx

xxxxxxxxx x xxx

xxxxx x xxxxxx z xxx

xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx x. 15 x xxxxxxxx x. 397/2021 Xx.

Xxxxxxx xxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxxxxx 1

Xxxxxx volně xxxxxxxxxx hub

1.    Bedla xxxxxx - Macrolepiota xxxxxxx - xxx xxxxx xxxxxxxx

2.    Čirůvka xxxxxxxxx - Xxxxxxx xxxxxxxxx

3. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx fialová - Xxxxxxx xxxx

4. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx havelka - Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5.    Čirůvka xxxxxxx - Calocybe xxxxxxx

6. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx chřapáčová - Xxxxxxxxx xxxxxxx

7. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

8. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxxxxxx

9. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxx - Xxxxxxx reticulatus

10. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxxxx

11. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxx - Xxxxxxx xxxxx

12. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx koloděj - Xxxxxxxxxx luridus

13. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxx - Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

14.    Hřib xxxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

15. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

16. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxx - Xxxxxxx xxxxxx

17. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxx - Suillus xxxxxxxx - xxx xxxxx plodnice

18.    Klouzek xxxxxxx - Xxxxxxx xxxxxxx - xxx xxxxx plodnice

19.    Klouzek xxxxxx - Xxxxxxx xxxxxx

20. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx sličný - Suillus grevillei

21. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx slizký - Xxxxxxx xxxxxxxx - xxx mladé xxxxxxxx

22. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxx variegatus

23.    Klouzek xxxxxx - Xxxxxxx xxxxxxxxxx

24. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxx - Sparassis xxxxxx

25. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxx - xxx mladé xxxxxxxx

26. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx - xxx mladé plodnice

27. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx

28. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx - Xxxxxxxxxxx xxxxxx - jen xxxxx plodnice

29. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx - Albatrellus xxxxxxxxx - jen xxxxx xxxxxxxx

30.    Křemenáč xxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxxxx

31.    Křemenáč xxxxxxx - Leccinum xxxxx

32. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxx - Xxxxxx xxxxxxxxx

33. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxxxx - Xxxxxx xxxxxxxx

34.    Liška xxxxx - Cantharellus xxxxxxxxxxxx

35. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx nálevkovitá - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

36. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

37.    Ryzec xxxxx/xxxxxx - Xxxxxxxxx deliciosus

38. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx smrkový - Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

39. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxx xxxxxxx - Gomphidius xxxxxxxxxx

40.    Sluka svraskalá - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

41. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx - Xxxxxxxxx - xxxxxxx xxxxx

42. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxx xxxxx xxxxxxxx

43. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxxxxx - Xxxxxxxxxxx cornucopioides

44. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxx xxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxxxx

45. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxxx - Armillaria xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx

46. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxx - Xxxxxxxxxx xxxxxx - pouze xxxxxxxxx xxx třeňů

47. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxxx solidipes - xxxxx kloboučky xxx xxxxx

Xxxxxxx 2

Seznam volně xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx xxx další xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx účely

1. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx

2. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxxxxx - Xxxxxxx xxxxxxxxx

3. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx - Xxxxxxx xxxxxxxxx

4.    Holubinka xxxxxxx - Xxxxxxx xxxxxxxxx

5. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxxxx - Xxxxxxx xxxxx

6. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxxxxx - Xxxxxxx xxxxxxxxxxx

7.    Holubinka xxxxxxxxxx - Russula xxxxxxxxx

8.    Holubinka olivová - Xxxxxxx xxxxxxxx

9. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxx šupinatý - Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxx xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx č. 16 x xxxxxxxx x. 397/2021 Xx.

Xxxxxxx konzumních xxxxxxx a xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx

Xxxxxxx 1

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx

xxxx

xxxxxx

Xxxxxxx 2

Členění xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx x xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx předvařené, xxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx konzumní xxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxx smažené

bramborové hranolky xxxxxxxxxxx*)

xxxxxxxxxx plátky xxxxxxxxxxx*)

xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx*)

xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx

*) xxxxxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx č. 17 x vyhlášce x. 397/2021 Xx.

Xxxxx podle xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx vad a xxxxxxxxx xxxxxxxx na xxxxxxxx xxxx u xxxxxxxxxx brambor

Tabulka 1

Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx

Xxxxx xxx

Xxxxxxxxxxx

Xxxxx

X

xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx

xx xxxxxx, xxxx příloha

B

polopevná, polomoučná, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx

xxx xxxxxxxx jídel xxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxx

X

xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxx x xxxx

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxxx xxxxxx xxx x xxxxxxxxxx brambor

Ukazatel

Brambory xxxxxxxx xxxx celkem xxxxxxx do 4 % hmotnosti

Brambory xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx 6 % xxxxxxxxx

xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x postihující xxxxxxx

xxx 3,5 xx

xxx 5 xx

xxxxxxx xxxxxxxxx

xxx 3,5 xx

xxx 3,5 xx

xxxxxxx xxxxxxxxx

-

xxx 5 xx

xxxxxx xxx xxxxxxx

-

xxx 5 xx

xxxxxxxxx

xxxxx

xxxxx

xxxxxxx hlízy

jakékoliv

jakékoliv

rzivost, xxxxxx x jiné xxxxxxx vady

jakékoliv

jakékoliv

naklíčené hlízy

-

klíčky xxxxx xxx 3 xx

xxxxx xxxxxx způsobené xxxxxxx

xxxxxxxxx

-

xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxx 1/4 xxxxxxx

xxx 1/4 xxxxxxx

xxxxxx xxxxx

xxxx xxx 1/8 povrchu nebo 5 mm xxx xxxxxxx x 1 % xxxx v xxxxx 4 % xxxxxxxxx

xxxx xxx 1/8 xxxxxxx nebo 5 xx xxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx

xxx. 1 % x xxxxx 4 % xxxxxxxxx

xxx. 1 % x rámci 6 % tolerance

plíseň xxxxxxxx

xxx. 1 % x xxxxx 4 % tolerance

max. 1 % v xxxxx 6 % xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx x xxxxx xxxxxx, cizí xxxxxx)

xx 1 % xxxxxxxxx

xx 2 % xxxxxxxxx (x xxxx xxx. 1 % xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx)

xxxx xxxxxx xxxx xxxxxx, než xx xxxxxxxxxxx

xx 2 % xxxxxxxxx

xx 2 % xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxx xx

xxxxxxxxxx xx

Xxxxxxxx: škůdcem xx xxxxxx živý nebo xxxxx živočich nebo xxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx vývoje xxxxxxxxx.

Xxxxxxx 3

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx velikost xxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx podle velikosti xxxx (mm)

% hmotnosti xxxx nejvýše

rané

menší než 28

3

x toho xxxxx xxx 22

0

rané "xxxxxx"

xxxxx xxx 17 xxxx xxxxx xxx 28

3

xxxxxx

xxxxx xxx 28

3

Xxxxxxx č. 18 x xxxxxxxx x. 397/2021 Sb.

Fyzikální a xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx požadavky

brambory xxxxxxxx xxxxxx loupané

hlízy xxxxx, xxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx příčného xxxx xx 30 do 80 xx, xxxxxx xxxxx nejvýše 2 % hmotnosti, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 6 % hmotnosti, xxxxxxx xxxx xxxxxxx 2 % xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx 10 % xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxx soli x xxxxxx nejméně 0,8 % x xxxxxxx 1,4%,
xxxxx podíl x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx nejméně 62 %
xxxxxx xxxxxxx 87 %

xxxxx čisté, xxxxxxxxxx vyrovnané, xxxx. xxxxxxxxx, xxxxxxx však 5 % úlomků xx xxxxxx výrobek, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxx, xxx xxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxx xxxxx slaná, nálev xxxx až xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx

xxxxxx xxxxxxx 87 %, xxxxx bobtnavosti xxxxxxx 68 %

xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx, plátků, xxxxxxxx, o xxxxxxx xxxxxxx 10 xx, xxx xxxxxx a xxxx, xxxxx žlutá, xxxx. mírně xxxxxx, xxxxxxxxx tmavší xxxxxx, xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx, bez xxxx xxxxx

xxxxxxxxxx mouka

sušina xxxxxxx 87 %

jemné xxxxxx, xxxxx od xxxx xx xx žlutou, xxxx x xxxx xx sušených bramborách, xxx xxxx příchutě x pachu

bramborová xxxx xxxxxx

xxxxxx nejméně 87 %

xxxxx xxxxxxxxx, sypká, xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx

xxxxxx xxxxxxx 95 %, xxxxx xxxx xxxxxxx 42 %

xxxxxx xxxxxxx xxxxxx, křupavé, xxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx 0,5 % hmotnosti, xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx nahnědlé xxxxxx, xxxx xxxxxxxx xxxxx, bez xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx, xxxxxxxx 5 % xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx x 5 % xxxxxxxxx xxxxxx xx 20 xx

xxxxxxxxxx xxxxxxxx předsmažené

vlhkost xxxxxxx 76 %, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx (xxxx xxxxxxxx olejová) x tuku xxxxxxx 1,5 %, xxxxxx xxx x xxxxxxx xxxxxxx 5 mm

výrobky xxxxx, x xxxxxxx xx xxxxxxx řezem, x jednom xxxxx xx stejným xxxxxxx xxxxx, nepolámané, barva xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx (xxxxxx, xxxx, spálení, xxxxxx), xxx xxxxxx pachů x příchutí, konzistence xxxxxx, ne xxxxx, xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx 8 %

xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx 76 %, xxxxx xxxxxxx mastných (xxxx xxxxxxxx xxxxxxx) x xxxx nejvýše 1,5 %, xxxxxx xxx x hranách xxxxxxx 5 xx

xxxxxx xxxxxxx hladkého xx xxxxxxxx řezu, xxx xxxxxx pachů x xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxxx barvy xxx xxxxxxxxxx vzhledových xxx (xxxxxx, očka, spálení, xxxxxx), xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx 10 %

xxxxxxxxxx xxxxxxx předsmažené

sušina xxxxxxx 45 %, xxxxx xxxx nejméně 3 %

výrobky xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx na povrchu xxxxxxx, xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx, xxxx a xxxx xx bramborovém xxxxx, mírně xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx

xxxxxx xxxxxxx 25 %

xx zmrazeném stavu xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx barvy, xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x jemnou xxxxxxxxxxx xxx větších xxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxx předpis č. 397/2021 Sb. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.1.2022.

Xx xxx uzávěrky právní xxxxxxx nebyl xxxxx xx doplňován.

Znění xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx jiných xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx se jich xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.

1) Xxxxxxxx Rady 2001/113/ES xx xxx 20. xxxxxxxx 2001 x ovocných xxxxxxx, xxxxxxxx a marmeládách x kaštanovém xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx.

2) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 178/2002 xx xxx 28. ledna 2002, xxxxxx xx xxxxxxx obecné xxxxxx x požadavky xxxxxxxxxxxxx xxxxx, zřizuje xx Xxxxxxxx xxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxx týkající xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx znění.

Nařízení Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (XX) č. 852/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004 x xxxxxxx potravin, v xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1308/2013 xx xxx 17. xxxxxxxx 2013, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx se zemědělskými xxxxxxxx x zrušují xxxxxxxx Rady (XXX) x. 922/72, (XXX) x. 234/79, (XX) x. 1037/2001 a (XX) x. 1234/2007, x platném znění.

Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1169/2011 xx xxx 25. xxxxx 2011 x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, o xxxxx nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 1924/2006 x (ES) x. 1925/2006 x x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxx 87/250/XXX, xxxxxxxx Xxxx 90/496/XXX, směrnice Komise 1999/10/XX, xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx 2000/13/XX, xxxxxxx Komise 2002/67/XX x 2008/5/XX x xxxxxxxx Komise (XX) x. 608/2004, x xxxxxxx znění.

3) §1 xxxx. x) xxxxxxxx x. 76/2003 Sb., xxxxxx xx stanoví požadavky xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx s xxxxxx, xxxxxxxx x čokoládové xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

4) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1924/2006 xx xxx 20. prosince 2006 x xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx tvrzeních xxx označování potravin.

5) §2 xxxx. x) xxxxxxxx x. 248/2018 Sb., x xxxxxxxxxxx na nápoje, xxxxxx xxxx x xxxxxx.

6) §11 odst. 1 xxxx. x) xxx 2 zákona x. 61/1997 Sb., x xxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů.

7) §26 xxxxxxxx x. 248/2018 Xx.

8) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1169/2011, x xxxxxxx xxxxx.

9) Vyhláška č. 417/2016 Sb., x některých xxxxxxxxx xxxxxxxxxx potravin.