Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 29.04.2004.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 20.05.1999 do 29.04.2004.


Vyhláška, kterou se mění vyhláška č. 294/97 Sb., o mikrobiologických požadavcích na potraviny, způsobu jejich kontroly a hodnocení

91/99 Sb.

91
VYHLÁŠKA
Xxxxxxxxxxxx zdravotnictví
xx xxx 5. xxxxxx 1999,
xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x. 294/1997 Xx., o xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx kontroly x xxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §19 xxxx. x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů:
Xx. X
Xxxxxxxx č. 294/1997 Sb., o xxxxxxxxxxxxxxxxx požadavcích xx xxxxxxxxx, způsobu jejich xxxxxxxx a hodnocení, xx mění xxxxx:
1. Xxxxxxxx pod xxxxx č. 2) x §3 xxxx. 2 xx xx xxxxx doplňuje xxxxx:
"XXX XX 12824 (56&xxxx;0088) Xxxxxxxxxxxxx potravin x xxxxx. Horizontální xxxxxx xxxxxxx bakterií xxxx Xxxxxxxxxx.
XXX 56&xxxx;0090 : 1987 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx a Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
ČSN XX XXX 11290-1 (56&xxxx;0093) Mikrobiologie potravin x krmiv. Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx - Xxxx 1: Xxxxxx xxxxxxx.
XXX ISO 13721 (56&xxxx;0125) Xxxx x xxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx počtu xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 xX.".
2. X xxxxx 1 xxxxxxx xxx 4 zní:
"4. Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx tyto hlavní xxxxxxxxx potravin:
a) xxxxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx: xxxxxxxxx, xxxxx se konzumují x nezměněném xxxxx, xxxxxxxxx tepelně opracované, xxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxx před xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxx studenou xxxxxxxxx,
x) potraviny xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx: potraviny, které xx xxxxxxxxx až xx tepelné xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx smíchání x xxxxxx tekutinou,
x) potraviny určené xxx kojeneckou x xxxxxxx xxxxxx,
d) xxxxxxxxx xxxxxxx opracované, xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx obchodně xxxxxxxx.".
3. V části 1 přílohy xxxx X xxxxxxx x. 1 xxxxxx xxxxxxx x poznámek xxx:
"Xxxx A. Xxxxxxxxxxx xxxxxxx onemocnění x xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx určené x xxxxx spotřebě
xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx

105/x
104/x
102/g

Campylobacter jejuni/coli

xxxxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx

xxxxx/25 x

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx výživu

105/g
104/x
102/g

Xxxxxxxxxxx coli 0 157

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx

xxxxx/25

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě
xxxxx xxxxxxx x xx xxxxx xxx 0,92

xxxxx/25 x
&xx; 100/x

Pseudomonas xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx výživu x xxxxx xxxxxxxx

104/x
10/x

Salmonella xxx.

xxxxxxxxx určené pro xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
všechny ostatní xxxxxxxxx*/

xxxxx/50 x
negat/25 x

Xxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx/25 x

Staphylococcus xxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx x přímé spotřebě
xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx
nikoli x xxxxx xxxxxxxx

105/x
104/x
102/x
103/g

Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxx, xxxxxxx, xxxxxx a xxxxxxxxxx x vod tropických x xxxxxxxxxxxxx pásem xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx

xxxxx/25

Yersinia xxxxxxxxxxxxxx
(xxxxxxxxxxxxxxx sérotypy)

xxxxxxx xxxxxxxxx

negat/25 x
xxxxx: xxxxxxxxxxxxxxxx ve xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx specifikované xx xxxxxx xxxxx
xx: vodní xxxxxxxx xx vnitřní xxxxxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx);
xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx vody x xxxxxxxxx, nabývá xxxxxx xx nuly xx xxxxx.
*/ Xxx průkazu salmonel xxxxxx než Xxxxxxxxxx xxxxx xxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx nebo Salmonella xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx upuštěno, xxx-xx x potravinu, xxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx opracování (xxxxxxx, xxxxxxx xxxx.) x dále svým xxxxxxx a xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.".
4. X xxxxx 1 přílohy xxxx X xxxxxxx x. 1 včetně xxxxxxx xxx:
"Xxxx B. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx potravin

Xxxxxxxx mezní xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxx mikroorganismy
(xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx)

xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx
k přímé xxxxxxxx
xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
potraviny xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx s výjimkou xxxxxxxx, xxx jsou xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx součástí
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxx
rostlinného xxxxxx

105/x
106/x
107/x
108/x

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě
potraviny xxxxxx pro xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě

105/x
103/g

Xxxxxxxxxxx coli

xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě
xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx x přímé xxxxxxxx

104/g
10/x

Mikroorganismy xxxxxxxxxxxx ke xxxxxxxx xxxxxxxxxx ve xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx složky

xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx výživu
neurčené x přímé xxxxxxxx
xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx původu x xxxxxxxxxxx

106/x
105/g
107/g
108/x

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx x výjimkou xxxxxxxx, xxx jsou xxxxxxxx xxxxxxxx kulturní xxxxxxxxxx

103/x
107/x

Xxxxxx

potraviny xxxxxx xxx kojeneckou x xxxxxxx výživu
xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx

103/g
xxxx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx prostým xxxx
5. X xxxxx 1 xxxxxxx v xxxx 7.1 xxxxxxxx xxxx xxx: "Xxx případy, xxx m je xxxxxxxxx jako požadavek xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx k xxxxxxxxx, jak xx xxxxxx za xxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxx, xxxx. 0/10, xxxx xxxxxxx 3m 0/3,3. Požadavek je xxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx hmotnosti xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 1 xxxxx X, xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xx objem xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx zkoušení nesnižuje.".
6. X části 1 přílohy x xxxx 8 xxxxxxxx xxxx xxx: "Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx se xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, znamená, xx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x uzavřených xxxxxxx xxxxxxx xx 7 xx 10xxxxx xxxxxxxx xxx 35 xX xx 37 xX x xxxxxxx zvýšení xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxx xx 102. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx se xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx do xxxxx, xxxxxxxxx v indikovaných xxxxxxxxx.".
7. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 1 xxxxxx xxxxxxx zní:
"1. XXXX X XXXXX XXXXXXX, XXXXXX X XXXXXXX Z XXXXXXXXX XXXX, KRÁLIČÍ MASO, XXXXXXX X XXXXX XXXXX XXXX
1.1. Xxxx, maso xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxx - xxxxxxx x xxxxxxxx

1.1. Xxxx, maso porcované, xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxx - xxxxxxx x xxxxxxxx


x

c

x

X

Koliformní xxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Staphylococcus xxxxxx

5

2

102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

1.2. Xxxxx xxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx maso xxxxxx k tepelné xxxxxx nebo zpracování - xxxxxxx x xxxxxxxx


x

c

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx)

5

2

106

5.106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

x) xxxxxxxxx xx xxx u xxxxxxx xxx

1.3. Xxxxx xxxxxxx tepelně xxxxxxxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx (xxxx. xxxxxx xxxxx, lososová xxxxx)


n

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

2.103

104

Sulfitredukující xxxxxxxxxx

5

2

102

103

Staphylococcus aureus

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

1.4. Trvanlivé xxxxx xxxxxxx


x

c

m

X

Koliformní xxxxxxxx

5

1

102

2.103

Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia

5

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

0

0d

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

1.5. Tepelně xxxxxxxxxx xxxxx výrobky


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

104

105

Koliformní xxxxxxxx

5

1

0x

5.102

Sulfitredukující xxxxxxxxxx

5

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

1

0d

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

1.5.1. Plátkované x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masné výrobky


x

x

x

M

xxxxxxx počet mikroorganismů

5

2

5.104

5.105

Xxxxxxxx xxxxxxxx kvašení

5

2

5.104

6

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

1.6. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx

1.6.1. Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

1.6.2. Polokonzervy


x

x

m

X

celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.103

5.104

Sulfitredukující xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Staphylococcus auerus

5

1

0x

2.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

1.7. Xxxxxxxxx xxx (kromě xxxxx)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
8. X xxxxx 2 přílohy xxx 2 včetně xxxxxxx xxx:
"2. XXXX, XXXXXXX XXXXX XXXXXXXXXXX X VÝROBKY X XXXX
2.1. Xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxx ryby a xxxxxx xxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

105

106

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Salmonella

5

0

0/25

-
2.2. Xxxxx, smažené x xxxxxx xxxx


x

c

x

X

celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx)

5

2

5.103

2.104

Koliformní xxxxxxxx

5

2

0x

102

Sulfitredukující klostridia

5

2

0b

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
x) U xxxxxxx x xxxxxxxx koření x/xxxx uzených xxxxxxxx xxxxxx xx tolerují xxxxxxx x xxx xxxxx s výjimkou Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x Xxxxxxxxxx.
2.3. Korýši, xxxxxxx x xxxxxxxxxx


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx+)

5

2

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

102

Salmonella

5

0

0/25

-
+) X xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxx vyšší.
2.4. Xxxxxxx z xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
XXXXXXXX:
Xxxxxxx x xxxxxxxxx xxx xxxxxx x tepelné úpravě xxx 20.2.
2.4.1. Xxxxxxx xxxxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxx. x xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx)


x

c

x

X

Koliformní xxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

5.102

Bacillus cereus

5

2

103

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx

5

2

104

106
2.4.2. Xxxxxxx xxxxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx nebo x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (xxxx. x rosolu, xxxxx, xxxxxx, remuládě)


x

c

x

X

celkový xxxxx mikroorganismů

5

2

105

106

Koliformní xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

2

0d

5.102

Xxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx

5

2

103

5.104
2.5. Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx "polokonzervy"
2.5.1. Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, bez xxxxxxxxxxxxx přísad (xxxxxx, xxxx, sardelová pasta, xxxxx x xxxxx, xxxxx tyčinky xxxx.)


x

x

m

M

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.103

5.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

102

5.103

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.5.2. Hermeticky xxxxxx xxxx polokonzervy xxxxxxxxxxx nebo s xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

2

0d

102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.6. Xxxx xxxxxxxx xxxx splňovat xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.".
9. X xxxxx 2 xxxxxxx bod 3.2. xxxxxx xxxxxxx zní:
"3.2. Xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx omáček, xxxxx


x

x

x

M

xxxxxxx počet mikroorganismů

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

0b

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

2.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx

5

3

102

103".
10. X xxxxx 2 přílohy xxx 4.1. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"4.1. Xxxxxx xxxxxxx mléko xxx xxxxx prodej


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx



105


Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

5.102

2.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-".
11. X xxxxx 2 xxxxxxx bod 4.3. xxxxxx xxxxxxx zní:
"4.3. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx XXX


x

x

x

X

Koliformní xxxxxxxx

5

2

0x

2.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

0

0x

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-".
12. V části 2 přílohy v xxxx 4.5. xxxxxx xxx:
"4.5. Xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx sterilované x xxxxxxxx XXX".
13. X části 2 xxxxxxx x xxxx 4.6.1. xx xxxxx xxx celkový počet xxxxxxxxxxxxxx nahrazují xxxxx:


"x

x

x

M


5

2

104

5.104".
14. X části 2 přílohy xx x bodě 4.6.2. xxxxx xx xxx "8.2." xxxxxxxxx xxxxxxx xx bod "8.3.".
15. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 4.9.2. xxxxxx nadpisu xxx:
"4.9.2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x s xxxxxxxxx, xxxxxxx tvarohové sýry, xxxxxxx sýry xxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

3

5.102

2.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx

5

3

5.103

5.104

Plísně xxxx xxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

3

102

103".
16. X xxxxx 2 xxxxxxx x xxxx 4.9.3. se xxxxxxx Enterobacteriaceae x xxxxxxxxx xxxxxxxxx nahrazuje xxxxx:


n

x

x

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0b

102".
17. X části 2 přílohy bod 4.10. včetně xxxxxxx xxx:
"4.10. Xxxx
4.10.1. Sýry xx xxxxxxxx xxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

2

103

104

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Salmonella

5

0

0/25

-
4.10.2. Xxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx x xxxx xxxxxxxxx (xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx)


x

x

x

M

Xxxxxxxxxxx coli

5

2

10

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxx)

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102
x) U xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx.
4.10.3. Xxxxxxxxx xxxx (xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx)


x

x

x

X

Escherichia xxxx

5

2

2.102

103

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0b

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103
4.10.4. Xxxxx sýry xxxxxxx


n

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

2.102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxx monocytogenes

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.10.5. Xxxxxxxx xxxx


n

c

x

M

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

103

5.103

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

2

5.102

5.103

Salmonella

5

0

0/25

-
4.10.6. Tavené xxxx xxxxxx sýrů xxxxxxxxxx x s xxxxxxxxx


x

x

x

M

xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx*)

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

102

Staphylococcus xxxxxx

5

1

102

5.102

Plísně

5

2

102

103
*) X xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx a s xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx o xxx xxxxx.".
18. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 4.11. xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxx:
"4.11. Máslo x pomazánkové xxxxx
4.11.1. Xxxxx xxxxxxxxxxx


n

x

m

X

xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0b

50

Plísně xxxx než Geotrichum xxxxxxxx

5

2

102

5.102
4.11.2. Xxxxxxxxxxx xxxxx


x

x

x

M

xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxxx)

5

3

104

105

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

102

103

Xxxxxx jiné xxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx)

5

3

102

5.102
g) Xxxxxxxxx se u xxxxxxx xx zakysané xxxx xxxxxxxxxxxx smetany.
x) X xxxxxxxxxxxxx xxxxx x přísadou xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx.".
19. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 5. včetně xxxxxxx x poznámek xxx:
"5. XXXXXX XXXXXXXX X XXXXXXX XXXXX


n

x

x

M

xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx*)

5

2

105

5.105

Xxxxxxxxxx bakterie**)

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

2

0d

2.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
*) Nesleduje xx x výrobků s xxxxxxxx nebo xxxxxxxx.
**) Pro xxxxxxx x xxxxxxxx jsou xxxxxxx x = 5, x = 2, x = 3.102, X = 103.".
20. V xxxxx 2 přílohy xxx 7.1. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"7.1. Xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxx xxxxx, čerstvé xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxx x rychlé xxxxxxxx
7.1.1. Xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx čerstvá xxxxxxxx a xxxx xxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx coli

5

2

102

103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
7.1.2. Xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx k xxxxxx xxxxxxxx


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

105

106

Koliformní xxxxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxx

2

1

103

104

Xxxxxx

2

1

102

103".
21. X části 2 xxxxxxx xx x xxxxxx 7.2.1. x 7.2.2. x názvu xx xxxxx "xxxxxxxx," xxxxxxxx xxxxx "xxxxxxxx, xxxxx,".
22. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 7.3.2. xxx:
"7.3.2. Sušené xxxxx


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

105

106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxx

2

1

103

104

Xxxxxx

2

1

102

103".
23. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 7.4.3. xxx:
"7.4.3. Kečupy, dresinky, xxxxxxx xxxxx xxxx.


x

x

m

X

xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

102

Xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxx

5

2

0x

2.102".
24. X xxxxx 2 přílohy xxx 7.5. xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx xxx:
"7.5. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů


n

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx*)

5

2

102

103

Xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxx toxinogenní plísně

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxx xxxxxx**)

5

0

102

-
*) X pražených xxxxxxx xx požadují hodnoty x xxx nižší.
**) Xxx překročení xxxxxxx xxxxxxx xx xxx posouzení xxxxxxxxxxx xxxxxxxx obsah xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxx.3)".
25. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 7.6. včetně xxxxxxx xxx:
"7.6. Kokos xxxxxxxxx


x

c

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

2.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx plísně Aspergillus xxxxxx

5

0

102

-
26. V xxxxx 2 přílohy x xxxx 8.1. xx xxxxxxx "Xxxxxx" xxxxxxxx xxxxx:


x

x

x

X

"Plísně

5

2

103

104".
27. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 8.3.1. xx doplňuje x položku:


x

x

x

X

"Staphylococcus xxxxxx

5

1

0x

102".
28. X xxxxx 2 xxxxxxx xx x xxxx 8.3.2. xxxxx xxxxxxx x označení položky "x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx" xxxxxxxxx slovy "x xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx tekutině".
29. X části 2 xxxxxxx xx v xxxxxx 8.4.1., 8.4.2. x 8.4.3. xxxxxxxx xxxxxxx:


x

x

x

M

"Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-".
30. X části 2 xxxxxxx v bodě 8.6.3. xxxxxxxx položky xxx: "Xxxxxx jogurty, xxxxxx a xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx".
31. X xxxxx 2 xxxxxxx bod 9.1. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"9.1. Pekařské výrobky x xxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, makovou x xxxxx (xxxxxx, buchty x xxxxxxx xxxxxxx)


x

x

m

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

104

105

Xxxxxxxxxx bakterie

2

1

0x

102

Staphylococcus xxxxxx

2

1

0x

2.102
32. X xxxxx 2 xxxxxxx xx v xxxx 9.2. xxxxx "Escherichia xxxx" xxxxxxxxx xxxxx "Xxxxxxxxxx xxxxxxxx".
33. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 9.4. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"9.4. Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxx
9.4.1. Xxxxxxxxx xxxxxxx neplněné, xxxxxxx pečivo


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

104

105

Koliformní xxxxxxxx

2

1

50

5.102

Plísně

2

1

102

5.102
9.4.2. Xxxxxxx plněné xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (x náplněmi xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx apod.)


n

x

x

X

xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

2

1

105

5.105

Xxxxxxxxxx bakterie

2

1

102

5.102

Xxxxxx

2

1

102

103
9.4.3. Cukrářské x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxx máslovými, tukovými, xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx x náplněmi, xxxxxxx, s xxxxxx


n

x

x

M

xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

2

1

5.105

5.106

Xxxxxxxxxx bakterie

2

1

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

2

1

102

5.102

Kvasinky

2

1

5.104

2.105

Xxxxxx

2

1

102

103
9.4.4. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x/xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx náplní, xxxxxxxxxxx xxxxx


x

c

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

106

107

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

103

104

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

5.102

Kvasinky

2

1

5.104

2.105

Plísně

2

1

102

103".
34. X xxxxx 2 xxxxxxx x xxxx 10.1. xx xxxxxxxx xxxxxxx:


x

c

m

X

"Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104".
35. X xxxxx 2 xxxxxxx v xxxx 10.2.4. xx xxxxxxxx xxxxxxx včetně xxxxxxxx:


x

x

m

M

"Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx*)

5

2

103

104".
*) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx.".
36. X části 2 xxxxxxx x xxxxxx 12.1. x 12.2. xx slovo "Enterobacteriaceae" xxxxxxxxx slovy "Koliformní xxxxxxxx".
37. X xxxxx 2 přílohy x xxxx 12.2. xx xxxxxxxx xxxxxxx:


n

x

x

M

"Xxxxxx

5

2

102

103".
38. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 13.2. včetně xxxxxxx x poznámky xxx:
"13.2. Vína xxxxxx a xxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx x xxxxxx s xxxxxxx etanolu xxxxxx xxx 20 % xxx.


n

x

x

X

Koliformní xxxxxxxx

5

0

10

-

Xxxxxxxx*)

5

1

0x

2.102
*) Xxxxxxxxx xx u xxxxxxx.".
39. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 13.3. se doplňuje x položky, které xxxxxx poznámky zní:


n

x

x

X

"Xxxxxxxxxx*)

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx xxxxxx

5

1

103

5.103
*) Xxxxxxx xx x xxxxxxxxx xxxxxx.".
40. X xxxxx 2 přílohy xxx 14.1.1. xx xxxxxxxx x xxxxxxx:


x

x

m

X

"Kvasinky

5

2

102

103".
41. X xxxxx 2 přílohy xxx 14.1.2. zní:
"14.1.2. Xxxxxx upravené x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

0b

5.102

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0/10

0/10

Xxxxxxxx

5

1

0/10

0/10
42. X části 2 xxxxxxx xxx 14.2. xx nahrazuje xxxx 14.2.1. x 14.2.2., xxxxx zní:
"14.2.1. Xxxxxx, ovocné xxxxxxxxxxx


x

x

x

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

0

0x

-

Xxxxxxxx

5

1

0x

2.102
14.2.2. Xxxxxxxx xxxxxx koncentráty


x

c

m

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

2.102

Kvasinky

5

2

103

104

Xxxxxx

5

2

102

5.102".
43. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 15. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"15. DEHYDROVANÉ XXXXXXX X XXXXXXXX XXXXXXX, XXXXXX, XXXXXX, XXXXXX KOŘENICÍ XXXXXXXXX
15.1. Xxxxxxxxx určené xx konzumaci xx xxxxxxx xxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxx


x

c

x

X

"Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Staphylococcus xxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxx cereus

5

3

103

105

xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

3

102

5.103

Xxxxxx

5

3

103

104
15.2. Xxxxxx kořenicí x xxxxxxxxxx přípravky


n

x

x

M

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

50

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

102".
44. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 16. xxxxxx xxxxxxx a poznámky xxx:
"16. XXXXXX, XXXXX XXXXXX A XXXXX XXXXXXXX PŘÍPRAVKY


n

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

104

5.104

Bacillus xxxxxx

5

2

103

104

Staphylococcus xxxxxx

5

2

102

103

xxxxxxxxxxx perfringens

5

2

102

103

Salmonella

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

104

105

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx flavus*)

5

2

102

5.103
*) Při překročení xxxxxxxx xxxxxxx je xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx obsah aflatoxinů, xxx vyhláška x. 298/1997 Xx.".
45. X části 2 xxxxxxx xxx 17.1. xxx:
"17.1. Bylinné x ovocné čaje, xxxxxx směsi x xxxxx s čajem xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx coli

5

0

102

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

104

105".
46. X xxxxx 2 xxxxxxx xxxxxxx bodů 18., 18.1., 18.4. (xxxxxx xxxxxxxx) x 18.4.1. a 18.4.2. xxx:
"18. POTRAVINY XX XXXXXXXXXXXXX XXXXXXXXXXX, XXXXX XXXXXXX, XXXXX XXX OCHUCENÁ XXXX X XXXXXXXXX X XXXXXXXXX S XXXXXXXXX XXXXXXX XXXXXXXXXX FAKTORŮ
18.1. Xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
18.4. Xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx nutričních xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxx*)
*) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx §1 odst. 4 písm. x) xxxxxxxx č. 336/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx potravin xxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxx x jejich xxxxxx xxxxxxx.
18.4.1. Xxxxxxxxx potraviny x xxxxxxx minerálií, vitaminů, xxxxxxxxxxx apod. (xx xxxxx xxxxxx, dražé, xxxxxx, x xxxxxx, xxxxxx xxxx.)
18.4.2. Xxxxxxxxx potraviny obsahující xxxxxxxxx xxxxx (ve xxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, x xxxxxx, xxxxxx apod.)".
47. X části 2 xxxxxxx v xxxx 18.1.1. se u xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x Clostridium xxxxxxxxxxx xxxxxxx X "104" xxxxxxxxx hodnotou X "103".
48. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 18.2.1. xxxxxx xxxxxxx zní:
"18.2.1. Xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx, vinné xxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

103

5.104

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-".
49. X xxxxx 2 xxxxxxx x xxxx 18.4.1. xx x položce "Celkový xxxxx mikroorganismů" xxxxxxxx xxxxxxxx*), xxxxx xxx:
"*) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx.".
50. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 19. xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxx:
"19. XXXXXXX STUDENÉ A XXXXX XXXXXXX
19.1. Xxxxxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxxx x bez xxxxxxxx (xxxx. xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx, výrobky x aspiku, xxxxxxxxx xxxxxxx, nakládané xxxx, xxxxxxxx vlastní xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxx, xxxxx)


n

x

x

M

xxxxxxx xxxxx mikroorganismů*)

2

1

2.105

106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

103

104

Escherichia xxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-

Staphylococcus xxxxxxx)

2

1

102

103

Xxxxxxxx cereus

2

1

103

104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)

2

1

103

104

Kvasinky

2

1

5.103

5.104
*) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx obsahujících xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
x) U xxxxxxx s přídavkem xxxx korýšů xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxx vyšší.
x) Xxxxxxx se xxxxx u xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
19.2. Xxxxxxx xxxxx kuchyně prodávané x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxx xxxxx poskytovaných xx xxxxxxxx společného xxxxxxxxxx)


x

x

x

X

celkový počet xxxxxxxxxxxxxx*)

2

1

104

5.104

Xxxxxxxxxx bakterie

2

1

102

103

Xxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-
*) X xxxxxxx obsahujících xxxx složku syrovou xxxxxxxxx xx toleruje xxxxxxx x jeden xxx vyšší.
19.3. Xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx k xxxxxxxxxxx pokrmů (xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)


x

c

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

50

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

2.102

Xxxxxxxxxx*)

5

0

0/25

-
*) Xxxxxxx se x xxxxxxx s xxxxxxxx složkou.".
51. X xxxxx 2 xxxxxxx xxxxxx xxxx 20. xxx:
"20. XXXXXXXXXX XXXXXX KE XXXXXXXX XX TEPELNÉM XXXXXXXXXX XXXX XXXXXXXXXXX XXXXXX".
52. X xxxxx 2 přílohy xxx 20.2. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"20.2. Xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, chlazené xxxx xxxxxxxx (např. xxxxxxxx kulinárně xxxxxxxx xxxxxxx z masa, xxxxxxx masa, mělněného xxxxxx masa, x xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxx)


x

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

1

5.103

5.104

Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

1

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

0

0/25

-".
53. X xxxxx 3 xxxxxxx písmeno x) xxx:
"l) xxx xxxxx,".
54. Tam, xxx xx v xxxxxxx xxxxxxx pojmu "Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx plísně Xxxxxxxxxxx xxxxxx", rozumí xx jím xxx "Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxx nominus".
Xx. XX
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx dnem xxxxxxxxx.
Ministr:
XXXx. Xxxxx CSc., x. x.

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 91/99 Xx. xxxxx xxxxxxxxx dnem 20.5.1999.
Xxxxxx xxxxxxx x. 91/99 Xx. xxx xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 132/2004 Sb. s xxxxxxxxx xx 30.4.2004.
Znění xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx se jich xxxxxx derogační xxxxx xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.