Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 29.04.2004.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 19.05.1999 do 29.04.2004.


Vyhláška o mikrobiologických požadavcích na potraviny, způsobu jejich kontroly a hodnocení

294/97 Sb.

Úvodní ustanovení §1
Mikrobiologické požadavky a mikrobiologické vyšetřování §2 §3
Hodnocení potravin z mikrobiologického hlediska §4
Závěrečná ustanovení §5 §6
§1
Úvodní xxxxxxxxxx
(1) Xxxx xxxxxxxx stanoví xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx k xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx hlediska.
(2) Mikrobiologické xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxx, balenou xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx. 1)
Xxxxxxxxxxxxxxx požadavky x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
§2
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x částech 1 x 2 xxxxxxx této xxxxxxxx.
(2) Xxx kontrolu x xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, se v částech 1 a 2 xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxxx, jejich xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx. Nižší počet xxxxxx, xxx xx xxxxxx x části 2 xxxxxxx, může být xxxxxxxx xxx za xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x části 1 přílohy.
§3
(1) Xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx výběrem, xxxxxx xx pro xxxxx xxxx vyhlášky xxxxxx xxxxx, při xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx kontrolované xxxxx má stejnou xxxxxxxxxxxxxxx, že bude xxxxxx. X xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxx haváriích xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx se xxx účely této xxxxxxxx rozumí xxxxx, xx xxxxx jsou xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx záměrem, x xxxxxxxxxxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx, xxxx xxxxxx.
(2) Xxxxx xx xxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx odběru, xxxxxxxx nebo xxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx, xxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx normy, xxxx xxx při xxxxxx použití xxxxxxxx, xx jsou xx xx záchytnosti, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxxxx výsledků xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx normy. 12)
§4
Hodnocení xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
(1) Potraviny xx x mikrobiologického xxxxxxxx hodnotí jako xxxxxxxx k xxxxxx xxxxx, xx xxxxxxxx xxxxxxx hodnotou xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx překročeny xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxxxxxx druhy, skupiny xxxx xxxxxxxxxx potravin x části 2 xxxxxxx, xxxxx nebyly xxxxxxxxxx xxxxxxxx mezní hodnoty xxxxxxxxx x xxxxx 1 tabulce č. 1 xxxx X. a X. x x tabulce č. 2.
(2) Potraviny xx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx:
x) xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxx 1 tabulce č. 1 xxxx X. a X. xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx bakteriální xxxxxx x mykotoxiny xxxxxxxxx x xxxxx 1 tabulce č. 2 xxxxxxx,
x) xxxx zjištěny mikroorganismy x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx onemocnění x xxxxxxxx jiné než xxxxxxxxx x xxxxx 1 x tabulkách č. 1 x 2 xxxxxxx, x to x xxxxxxxx, xxxxx by xxxxx ohrozit xxxxxx xxxx,
d) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx
x) xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx způsobené xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 2 písm. x) xx pro xxxxx této xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxx by xx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx (část 1 xxx 8 xxxxxxx) a xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x potravin.
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
§5
Zrušuje se xxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x sociálních xxxx Xxxxx xxxxxxxxxxxxx republiky - hlavního hygienika XXX, xxxxxxxxxx xxx x. 75/1990 xx xxxxxx Hygienické xxxxxxxx, x mikrobiologických požadavcích xx xxxxxxxxxx a xxxxxx xxxxx, a xxxxxxxx v xxxxxx 71/1991 Xx.
§6
Xxxx xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx:
XxXx. Xxxxxxx x. x.
Xxxxxxx x xxxxxxxx x. 294/1997 Xx.
Xxxx 1
XXXXXXXXX XXXXXX X XXXXX
1. Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx druhy, skupiny x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx vzorkování (část 2).
2. Xxxxxxxx xxxxx hodnoty xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x tabulce č. 1 xxxxxxx X. x X.
3. Xxxxxxxx xxxxx hodnoty pro xxxxxxxxxxx toxiny a xxxxxxxxxx xxxx stanoveny x tabulce č. 2.
4. Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx xxxxxxxxx tyto hlavní xxxxxxxxx potravin:
x) xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx: potraviny, xxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxxx stavu xxxx xxxxxxxxxxx ohřevu, x xxxxxx potraviny, xxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxxxx smíchány x xxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxxx,
b) xxxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxx xxxxxxxx: xxxxxxxxx, které xx konzumují xx xx tepelné xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx tekutinou,
x) xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx sterilní.

Xxxxxxx x. 1
Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx
Xxxx X. Bakteriální xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx potravin
Nejvyšší xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx neurčené x xxxxx xxxxxxxx
105/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
104/x
&xxxx;
xxxxxxxxx určené pro xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx
102/x
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx/xxxx

&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx určené x přímé xxxxxxxx
xxxxx/25 x
Xxxxxxxxxxx perfringens

 
 
potraviny xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
105/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
104/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx a dětskou xxxxxx
102/x
Xxxxxxxxxxx xxxx 0 157
 
všechny xxxxx potravin
negat/25
Listeria xxxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
xxxxx/25 g
 
masné xxxxxxx x xx xxxxx xxx 0,92
&xx; 100/x
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

&xxxx;
xxxxxxxxx určené x xxxxx spotřebě
104/g
 
potraviny xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě
10/g
Salmonella spp.
potraviny xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
xxxxx/50 x
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx*/
xxxxx/25 x
Xxxxxxxx spp.
všechny xxxxxxxxx
xxxxx/25 x
Xxxxxxxxxxxxxx aureus
 
 
potraviny xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
105/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
104/x
&xxxx;
xxxxxxxxx určené pro xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;

x xxxxx spotřebě
102/g
 

nikoli x přímé xxxxxxxx
103/x
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx

&xxxx;
&xxxx;
xxxx, měkkýši, xxxxxx x xxxxxxxxxx z xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx pásem xxxxxx x xxxxx spotřebě
negat/25
Yersinia xxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx)
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxx/25 x
xxxxx: xxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx specifikované za xxxxxx čarou
aw: xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx (měřitelný xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx);
xxxxxxxxxx xxxxxxx x obsahem vody x potravině, xxxxxx xxxxxx xx nuly xx xxxxx.
*/ Xxx xxxxxxx xxxxxxxx jiných xxx Xxxxxxxxxx xxxxx xxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx choleraesuis xxxx být xx xxxx xxxxxxxx mezní xxxxxxx xxxxxxxx, jde-li x xxxxxxxxx, která xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxx, xxxxxxx xxxx.) a xxxx xxxx balením x oddělením xx xxxxxx xxxxxxxx nepředstavuje xxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxx X. Xxxxxxxxxxxx mikroorganismy x xxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx potravin
Nejvyšší xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx mezofilní xxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx určené pro xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;

x xxxxx xxxxxxxx
105/x
&xxxx;

xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
106/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, kde xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx součástí xxxxxxxx mikroflóry
 
 

živočišného xxxxxx
107/x
&xxxx;

xxxxxxxxxxx xxxxxx
108/x
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx určené x xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x dětskou výživu
105/g
 
k xxxxx spotřebě
103/g
Escherichia xxxx

&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
104/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx
10/x
&xxxx;
x xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx ke xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx potravinách xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx složky
 
 
potraviny xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;

xxxxxxxx x přímé spotřebě
106/g
 

určené x xxxxx xxxxxxxx
105/x
&xxxx;

xxxxxxxxxxx xxxxxx
107/x
&xxxx;

xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx
108/x
Xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx
103/x
&xxxx;
xxxxxxxxx určené x xxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx jsou xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx
107/x
Xxxxxx
xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx
103/x
&xxxx;
xxxxxxx potraviny x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxx součástí xxxxxxxx mikroflóry
růst plísní xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx

Xxxxxxx x. 2
Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx pro xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxx***/
Xxxxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx zvláštní xxxxxxx. 13)
***/ xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx RPLA
5. Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx
5.1. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xx rozumí xxxxxxx šarže (xxxxx), xxxx xxxx nebo xxxxxxx.
5.2. Xxxxx xx xxxxxxxxx dodávka, která xx xxxxxxx x xxxx šarží, xxxxxxx xx xxxxxxxxx odděleně xxx xxxxxx šarži.
5.3. Xxxxxxxxx výrobku xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxxx vymezené xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
5.4. Vzorek xx xxxxxx množství xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxx. Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxx xxxxxx odebírá xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxxxxx, xxxx. xxxx jednotek (v xxxxxxxxxx xxxx xxxx xx xxxxxx hmotnosti xx xxxxxx).
6. Mikrobiologické xxxxxxxxx se provádí xxxxxxxxx xxxxxx výběrem (xxxx jen "xxxxxxxx xxxxxxxx"), xxx se x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x části 1 x 2 přílohy xxxxxxxx xxxxx výsledku xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x rozsahu x.
6.1. Xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx x šarže, x xx x počtu x náhodným xxxxxxx (§3 xxxx. 1).
6.2. Xxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxx, které xxxxx xxx odběr vzorků, xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx dávky se xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxx.
6.2.1. Xxxxxxxxxxxxxxx požadavky xxxxxxxxx x části 2 xxxxxxx xxxxxxxx:
x) výčet xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx k xxxxxxxxx (výčet znaků);
b) xxx každý xxxx xxxxx x rozsahu xxxxxx n x xxxxx x rozhodném xxxxx x, xx. xxxx vzorkování;
c) xxx xxxxx znak xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x, X, přičemž M xx povoleno x xxxxxxxxxx xx x.
6.2.2. Xxxxxxxx xxxxxxx:
x xxxxxx xxxxxx, xx. xxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx, jehož xxxxxx xx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx šarže výrobku (xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx) bude posouzena xxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx mikrobiologickým xxxxxxxxxx;
x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxx se xxxxxxxxx x všech xxxxxx xxxxxx x;
X xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, které xx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxx xx rovná x;
x xxxxxxxx xxxxx, tj. xxxxx xxxxxx x xxxxxx x, u xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx M.
Pokud xx x všech vzorků x výběru x xxxxxxxxx pouze hodnota x, (M xx xxxxxxxxxxx), je xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x hodnota M xxxxxxxxxxxx. Xxxxxxx m, X jsou xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx výsledků xxxxxxx. Xxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx výsledků xxxxxxx xxxx uvedeny x příslušných českých xxxxxxxxxxx xxxxxxx. 12)
6.2.3. Xxxxxx vyjádření x, X:
x) Xxxx množství xxxxxxxxxxxxxx
- v 1 x nebo v 1 xx vzorku; xxxxxxxxx xx plotnovými xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx; jako xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx (xxx), xxxx. 105 xxxxx xxxxxxxxxx množství 1.105 xxxxxxxxxxxxxx v 1 x nebo x 1 ml vzorku, 5.103 xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx 5.103 xxxxxxxxxxxxxx x 1 x xxxx x 1 xx xxxxxx;
- x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx, xxx xx xxxxxx xx xxxxxx xxxxx po xxxxxxxxxxx počtu mikroorganismů; xxxxxxxxx xx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx; xxxx. 20/10 xxxxx xxxxxxx 20 xxxxxxxxxxxxxx v 10 xx xxxxxx;
x) Xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx
- x 1 xx xx 0,2 xx xxxxxxxx neředěného xxxxxx xxxx x 1 xx xx 0,2 ml xxxxxx 10-1 xxxxxx; xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx 1 xx xx xxxxxx agarovou xxxxx, xxxxxxxx 0,2 xx xx xxxxxxx xx xxxxxx, očkují xx a xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx. Vyjadřuje xx xxxx nula s xxxxxx a xx x, xxxxxxx: 0x xxxxx, xx mikroorganismy xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxx 1 xx tekutého neředěného xxxxxx (0x značí xxxx xxx 1/xx xxxxxx) 0x značí, xx mikroorganismy nesmějí xxx prokazatelné xxx xxxxxx 1 ml xxxxxx 10-1 xxxxxx (0x xxxxx xxxx xxx 10/xx xxxxxx xxxx &xx; 10/x xxxxxx) 0c značí, xx mikroorganismy xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx při xxxxxxx 0,2 ml xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx (0x xxxxx xxxx xxx 5/xx xxxxxx) 0x xxxxx, xx xxxxxxxxxxxxxx nesmějí xxx xxxxxxxxxxxx při roztěru 0,2 xx xxxxxx 10-1 vzorku. (0x xxxxx méně xxx 50/xx vzorku nebo &xx; 50/x xxxxxx)
- x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x vyšetření, xxx xx xxxxxx xx xxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxx; xxxxxxxxx xx x xxxxxxxxxxxxx tekutin metodou xxxxxxxxxx xxxxxxxx; např. 0/10 značí xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx mikroorganismů v 10 ml xxxxxx;
- x xxxxxxx nebo xxxxxx vzorku xxxxxxxx x vyšetření, xxx xxxx xxxxxxx za xxxxxx čarou xx xxxxx xxxx; xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx celé xxxx navážky xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xx příslušné xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx; xxxx. 0/25 značí xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x 25 g xxxx x 25 xx xxxxxx; 0/1 xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x 1 x nebo x 1 ml vzorku.
6.2.4. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxx xxxx xxxx xxxx se xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx nevyhovující xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx:
6.2.4.1. x xxxxxxx nebo xxxx vzorků x xxxxxx x xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx X xxx xxxxx nebo více x xxxxxxxxxxxx znaků (xxx xxxxxxx x. 1);
6.2.4.2. u xxxxxxx xxxxx vzorků, xxx xx xxxxxxxxx hodnotou x, xxxx zjištěny xxxxxxx xxxxx xxx x x nižší xxxx xxxxx X, x xx xxx xxxxx nebo xxxx x předepsaných znaků (xxx xxxxxxx č. 2);
6.2.4.3. v xxxxxxxxx, xxx je u xxxxx xxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx mikroorganismů, xxxx když c = 0, x xx xxxxxxxxx /xxxxx 6.2.3. x)/ xxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx x xx x xxxx xxxx 0/10 či 0/25 xx 0/1 x X xx xxxxxxxxxxx, xxxx x jednoho xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx mikroorganismy xxxxxxxxx (xxx xxxxxxx x. 3).
Xxxxxxx x. 1:
Xxxx xxxxxxxxxx (xxx xxxxx xxxx)
x
x
x
X
5
1
102
103
xxxxxxxx: u xxxxxxx xxxxxx ve xxxxxxxxxx xxxxx 5.103/x xxxxxxxxxxxx: xxxxxxxxxx xxxxxxx X
Xxxxxxx x. 2:
Plán vzorkování (xxx xxxxx znak)
n
c
m
M
5
2
103
104
zjištěno: xxxxxxx maximálně m xxxxx x dvou xxxxxx, u xxx xxxxxx hodnoty 5.103/xx, 7.103/xx, 1.104/xx xxxxxxxxxxxx: xxxxxxxxxx hodnoty c
Příklad x. 3:
Plán xxxxxxxxxx (xxx xxxxx xxxx)
x
x
x
X
5
0
0/25
-
xxxxxxxx: x jednoho xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx sledovaných xxxxxxxxxxxxxx z xxxxxxx 25 x interpretace: xxxxxx určitých mikroorganismů x xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxx xxxxxx k xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx těchto xxxxxxxxxxxxxx
6.2.5. Xxxxx byla xxxxx xxxx její xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xx nejvyšších xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx příslušný xxxxx státního dozoru x xxxxxx xxxxxxxxx x potravinou, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx k xxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxx x x dalším významným xxxxxxxxxx (např. x xxxxxxxxxx doprodeji zboží, xxxxxxxxx xxxxxxxxxx-xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxx, zákazu xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx určený okruh xxxxxxxxxxxx). Xxxxxxx (xxxxxxx) xxx xxxxxxxx takto xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx překročení (xxxxxxx xx xxxxxxx x využitím systému xxxxxxxxxx kontrolních xxxx) x x zábraně xxxxxxxxx překročení. Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx mezních xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx státního xxxxxx x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxx potravin x xxxxx. V xxxxxxx, xx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx pro xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx onemocnění x xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx orgán státního xxxxxx příkaz x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx části.
6.2.6. Xxxxxxxx plánu xxxxxxxxxx:
x) xxxx vzorkování je xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x x xxxxxx o xxxxxxxxx xxxxx x x jeho xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx tento xxxx xxxxxxxxxxxxxxx, x níž xx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx její xxxx xxxxxxxxx jako xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) operativní xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx pravděpodobnosti xxxx xxxxxxx x tabulkách č. 3 xx 6.

Tabulka x. 3
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx 14) x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx nevyhovujících xxxxxxxx x xxxx xxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxx
x = 0; x = 5
x = 0; x = 10
xxxxxxxx % xxxxxxxxxxxxxx jednotek x xxxxx
xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xx. xxxxx vzorků xxxxx xxxxxxx x
(x)
5
10
1,0
0,95
0,90
2,0
0,90
0,82
3,0
0,86
0,74
4,0
0,82
0,67
5,0
0,77
0,60
10,0
0,59
0,35
20,0
0,33
0,11
30,0
0,17
0,03
40,0
0,08
0,01
50,0
0,03
&xx;
60,0
0,01
&xx;
70,0
&xx;
&xx;
Xx 0,95 (xxxxx xxxxx xxxxxxx x. 3): x 95 případech xx 100 xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx 1 % xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (ekvivalentních xxxxxxxxxxx xxxxxx) xxxxxxxxx xxxx vyhovující, xxxxx xx xxxxxx xxxxxx x roven 5; xx stoupajícím x xxxxxxx Xx klesá
<: Xx menší xxx 0,005

Xxxxxxx x. 4
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx dávky xxxx xxxxxxxxxx 14) x závislosti xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x ještě vyhovujících xxxxxxxx x xxxx xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx: x = 1; n = 5
xx
xx
&xxxx;
0
10
20
30
40
50
60
70
80
90
0
1,00
0,92
0,74
0,53
0,34
0,19
0,09
0,03
0,01
&xx;
1
0,95
0,87
0,70
0,50
0,31
0,17
0,08
0,03
0,01
&xxxx;
2
0,90
0,83
0,66
0,47
0,29
0,16
0,07
0,02
&xx;
&xxxx;
3
0,86
0,79
0,62
0,44
0,27
0,15
0,06
0,02
&xxxx;
&xxxx;
4
0,82
0,74
0,59
0,41
0,25
0,13
0,06
0,02
&xxxx;
&xxxx;
5
0,77
0,70
0,55
0,38
0,23
0,12
0,05
0,01
&xxxx;
&xxxx;
10
0,59
0,53
0,41
0,27
0,16
0,07
0,03
0,01
&xxxx;
&xxxx;
20
0,33
0,29
0,21
0,13
0,06
0,02
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
30
0,17
0,14
0,09
0,05
0,02
&xx;
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
40
0,08
0,06
0,04
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
50
0,03
0,02
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
60
0,01
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
70
&xx;
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx: xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
pm: xxxxxxxxxx ještě vyhovujících xxxxxxxx x %
<: Xx menší xxx 0,005

Tabulka x. 5
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx vyhovující 14) x xxxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx v xxxx xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx: c = 2; n = 5
xx
xx
 
0
10
20
30
40
50
60
70
80
90
0
1,00
0,99
0,94
0,84
0,68
0,50
0,32
0,16
0,06
0,01
1
0,95
0,94
0,89
0,79
0,64
0,47
0,29
0,15
0,05
0,01
2
0,90
0,90
0,85
0,75
0,60
0,43
0,27
0,13
0,04
<
3
0,86
0,85
0,81
0,71
0,57
0,40
0,24
0,12
0,04
 
4
0,82
0,81
0,76
0,67
0,53
0,38
0,22
0,10
0,03
 
5
0,77
0,70
0,72
0,63
0,50
0,35
0,20
0,09
0,02
 
10
0,59
0,58
0,55
0,47
0,36
0,23
0,12
0,05
0,01
 
20
0,33
0,32
0,29
0,24
0,16
0,09
0,03
0,01
<
 
30
0,17
0,16
0,14
0,11
0,06
0,02
<
<
 
 
40
0,08
0,08
0,06
0,04
0,02
<
 
 
 
 
50
0,03
0,03
0,02
0,01
<
 
 
 
 
 
60
0,01
0,01
0,01
<
 
 
 
 
 
 
70
<
<
<
 
 
 
 
 
 
 
pd: zastoupení xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
xx: zastoupení xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
&xx;: Xx xxxxx xxx 0,005

Xxxxxxx x. 6
Pravděpodobnost xxxxxxxxx kontrolované dávky xxxx xxxxxxxxxx 14) x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx nevyhovujících x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxx xxxxx pro xxxx xxxxxxxxxx: x = 3; n = 5
xx
xx
&xxxx;
0
10
20
30
40
50
60
70
80
90
0
1,00
1,00
0,99
0,97
0,91
0,81
0,66
0,47
0,26
0,08
1
0,95
0,95
0,94
0,92
0,86
0,77
0,62
0,44
0,23
0,07
2
0,90
0,90
0,90
0,87
0,81
0,72
0,58
0,40
0,21
0,05
3
0,86
0,86
0,85
0,83
0,78
0,68
0,54
0,37
0,18
0,04
4
0,82
0,82
0,81
0,79
0,73
0,64
0,50
0,34
0,16
0,03
5
0,77
0,77
0,77
0,75
0,69
0,60
0,47
0,31
0,14
0,02
10
0,59
0,59
0,58
0,56
0,52
0,43
0,32
0,18
0,06
&xx;
20
0,33
0,33
0,32
0,30
0,27
0,20
0,12
0,04
&xx;
&xxxx;
30
0,17
0,17
0,16
0,15
0,12
0,07
0,03
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
40
0,08
0,08
0,07
0,06
0,04
0,02
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
50
0,03
0,03
0,03
0,02
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
60
0,01
0,01
0,01
&xx;
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
70
&xx;
&xx;
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx: xxxxxxxxxx nevyhovujících xxxxxxxx x %
pm: xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
&xx;: Xx xxxxx než 0,005
7. Xxxxxxxx nižšího xxxxx vzorků
7.1. Xxxxx xxxxxx xxxxx xxx x xxxx xxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx. X xxxxx případě se xxxxxxxx vzorky xxxxxxxx xxxx xxxxx vyhovující, xxxxx xxxxxxxx množství xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 3 x. Pro xxxxxxx, xxx x xx vyjádřeno jako xxxx s xxxxxx x xx x, xxxx hodnoty 3 x:
x
3x
0x
&xx; 3/xx
0x
&xx; 30/x xxxx &xx; 30/ml
0c
< 15/xx
0x
&xx; 150/x xxxx &xx; 150/xx.
Xxx xxxxxxx, xxx x xx xxxxxxxxx xxxx požadavek xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx k xxxxxxxxx, xxx je xxxxxx za xxxxxx xxxxx xx čísle xxxx, xxxx. 0/10, xxxx xxxxxxx 3 x 3/3,3. Požadavek xx xxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx mikroorganismů x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx hmotnosti xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx onemocnění x xxxxxxxx xxxxxxx x tabulce č. 1 xxxxx X, neboť x xxxxxx xxxxxxxxx se xxxxx ani xxxxxxxx xxxxxx určeného xx xxxxxxxx xxxxxxxxx.
7.2. Xxxxx xxxxxx xxxxx xxx x xxxx xxx xxxxxxx x pro xxxxxxxxx, xxxxx účelem xx xxxxxxxx xxxxx, x to xx xxxxxxxxxxx, že xxxxxxxxxx xxxxxxxx předchozích xxxxxxxxx xxxx vyhovující a xxxxxx o xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx kritických xxxxxxxxxxx xxxx. Xxxxxx x xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx jako xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 3 x.
7.3. Xxx xxxxxxxxxx xxxxxx 3 x xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx příslušného plánu xxxxxxxxxx stanoveného x části 2 přílohy.
8. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx potravin Xxxxx xxxxxxxxxx xxx takové xxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx přítomnosti Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x/xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx aplikovatelným xxxxxx xxxxxxxxxx; xxxxxx bezpečnost xxxx být xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx bodů. Plán xxxxxxxxxx xx pro xxxx výrobky nahrazen xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx (§4 xxxx. 3). Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xx xxxxx xx podmínek xxxxx množit, xxxxxxx, xx xxx termostatové xxxxxxx x uzavřených xxxxxxx xxxxxxx po 7 xx 10denní xxxxxxxx xxx 35 °X až 37 °X x xxxxxxx xxxxxxx počtu xxxxxxxxxxxxxx xxx na 102. Xxxxxxxx obchodní xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx výrobků xx xxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxx 2
XXXXXXXXXX XXXXXXX XXX XXXXXXXXXX XXXXX, XXXXXXX XXXX PODSKUPINY XXXXXXXX
1. XXXX X XXXXX VÝROBKY, XXXXXX X XXXXXXX X XXXXXXXXX XXXX, XXXXXXX XXXX, ZVĚŘINA X DALŠÍ XXXXX XXXX
1.1. Xxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxx - čerstvé x xxxxxxxx


n

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

2

102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
1.2. Xxxxx xxxx syrová, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx k xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx - xxxxxxx x xxxxxxxx


x

x

x

X

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 15)

5

2

106

5.106

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
1.3. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx určené x xxxxx xxxxxxxx (např. xxxxxx salám, xxxxxxxx xxxxx)


x

x

m

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

2.103

104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
1.4. Xxxxxxxxx masné výrobky


x

c

x

X

Koliformní xxxxxxxx

5

1

102

2.103

Sulfitredukující xxxxxxxxxx

5

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

0

0x

-

Salmonella

5

0

0/25

-
1.5. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx výrobky


x

c

x

X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

5.102

Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia

5

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

1

0d

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
1.5.1. Xxxxxxxxxx a porcované xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.104

5.105

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

5

2

5.104

6

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0b

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
1.6. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
1.6.1. Xxxxxxxx sterilované musí xxxxxxxx xxxxxxxx obchodní xxxxxxxxx
1.6.2. Xxxxxxxxxxxx


x

c

x

M

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.103

5.104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

2.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
1.7. Xxxxxxxxx xxx (kromě xxxxx)


n

x

x

X

Salmonella

5

0

0/25

-
2. XXXX, OSTATNÍ XXXXX XXXXXXXXXXX X XXXXXXX X NICH
2.1. Xxxxxxx, zmrazené a xxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

105

106

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.2. Xxxxx, xxxxxxx x xxxxxx ryby


x

c

m

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 16)

5

2

5.103

2.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.3. Xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx


x

x

m

M

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 20)

5

2

104

105

Koliformní xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Staphylococcus xxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.4. Xxxxxxx x xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
POZNÁMKA: Xxxxxxx x xxxxxxxxx xxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxx 20.2.
2.4.1. Výrobky xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx přísad (např. x rosolu, oleji, xxxxxx, xxxxxxxx)


x

x

m

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia

5

2

0b

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

2

0x

5.102

Bacillus xxxxxx

5

2

103

5.103

Salmonella

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx

5

2

104

106
2.4.2. Xxxxxxx marinované xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxx přísadami (xxxx. x xxxxxx, oleji, xxxxxx, remuládě)


x

x

m

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

105

106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Sulfitredukující xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

5.102

Xxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Kvasinky

5

2

103

5.104
2.5. Xxxxxxxxxx balené xxxx "xxxxxxxxxxxx"
2.5.1. Xxxxxxxxxx balené rybí xxxxxxxxxxxx nepasterované, bez xxxxxxxxxxxxx přísad (xxxxxx, xxxx, xxxxxxxxx pasta, xxxxx x xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxx.)


x

c

x

X

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.103

5.104

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

102

5.103

Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0d

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.5.2. Xxxxxxxxxx xxxxxx rybí xxxxxxxxxxxx pasterované xxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx


x

c

x

X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.6. Xxxx xxxxxxxx musí xxxxxxxx podmínky obchodní xxxxxxxxx.
3. XXXXXXX XXXXXXX
3.1. Xxxxxxx xxxxxxx sušené


n

x

x

M

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

2.104

105

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

1

0d

2.102
3.2. Xxxxxxxx x majonézy xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx omáček, xxxxx


x

x

x

M

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

0b

102

Staphylococcus xxxxxx

5

2

0x

2.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx

5

3

102

103
4. MLÉKO A XXXXXX VÝROBKY
4.1. Xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx přímý xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů



105


Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

5.102

2.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx psychrofilních

5

2

5.104

5.105

xxxxxxxxxxxxxx





Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

102

5.102
4.3. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx XXX


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0b

2.102

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

0

0d

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.4. Xxxxxx výrobky sušené xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx x xxxxx x xxxxxxxx zmrzlin x xxxxxxxx pudinků


x

x

x

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

0

0x

-

Salmonella

10

0

0/25

-

Staphylococcus auerus

5

2

0x

2.102
4.5. Xxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxx XXX






M

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 18)




10/0,1 xx
4.6. Xxxxxxx xxx kojeneckou x xxxxxxx xxxxxx
4.6.1. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx


x

x

m

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

5.104

Xxxxxxxxxx bakterie

5

0

0b

-

Xxxxxxxxxx

10

0

0/50

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

0

0x

-

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxx 19) 31)

5

0

0x

-
4.6.2. Xxxxxxxx-xxxxxx výrobky: xxx xxxx. 8.3.
4.7. Xxxxxxxxx, mléčné, xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

5.102

2.103

Salmonella

10

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

1

0d

102

Xxxxxx xxxx než Xxxxxxxxxx candidum

5

3

102

103
4.8. Xxxxxx xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx
4.8.1. Xxxxxx mléčné xxxxxxx, xxxxx, dezerty


x

x

x

X

Koliformní bakterie

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

2.102

Xxxxxxxx cereus

5

2

102

103
4.8.2. Pudinky, krémy x dezerty v xxxxxx, xxx. xxxxxxxx x xxxxxx: viz xxxx. 10.1, xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xx xxxx mléka xxx 4.4.
4.9. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx tvarohové xxxx
4.9.1. Jogurt, xxxxxxxxx nápoje, xxxxxxxx, xxxxxx x podmáslí, xxxxxxxxxx mléko, xxxxx, xxxxxxx kysaná xxxx.


n

x

x

X

Koliformní xxxxxxxx

5

2

102

103
4.9.2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x s xxxxxxxxx, xxxxxxx tvarohové xxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx


x

x

m

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

3

5.102

2.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Kvasinky

5

3

5.103

5.104

Plísně xxxx xxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

3

102

103
4.9.3. Tepelně xxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx) výrobky xxxxxx xxxxxxx ochucených x x přísadami


x

x

x

M

Celkový xxxxx mikroorganismů

5

2

5.103

5.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0d

102
4.10. Xxxx
4.10.1. Xxxx ze xxxxxxxx xxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

2

103

104

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.10.2. Xxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx a xxxx xxxxxxxxx (xxxxxx xxxxxxx balených)


x

c

m

X

Xxxxxxxxxxx coli

5

2

10

102

Staphylococcus aureus

5

2

102

103

Xxxxxx 2)

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102
4.10.3. Xxxxxxxxx xxxx (xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx)


n

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

2.102

103

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103
4.10.4. Xxxxx xxxx xxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx coli

5

2

2.102

103

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.10.5. Xxxxxxxx sýry


x

c

x

X

Escherichia xxxx

5

2

103

5.103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.10.6. Xxxxxx xxxx xxxxxx xxxx ochucených x s xxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 21)

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

0x

102

Staphylococcus xxxxxx

5

1

102

5.102

Xxxxxx

5

2

102

103
4.11. Xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx
4.11.1. Xxxxx xxxxxxxxxxx


x

x

m

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

50

Xxxxxx xxxx než Geotrichum xxxxxxxx

5

2

102

5.102
4.11.2. Xxxxxxxxxxx xxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 3)

5

3

104

105

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

102

103

Xxxxxx jiné xxx Xxxxxxxxxx candidum 4)

5

3

102

5.102
5. XXXXXX XXXXXXXX A XXXXXXX XXXXX


x

c

x

X

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 5)

5

2

105

5.105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 22)

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

2.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
6. XXXXX XXXX X XXXXX
6.1. Xxxxxxxxx jedlné xxxxx lisované xx xxxxxxx ("xxxxxxxx")


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

3

102

103

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

50

Xxxxxx

5

2

102

5.102
6.2. Xxxxxxxxxx xxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

2.102

103

Xxxxxx

5

2

102

5.102
7. XXXXXXXXXX XXXXX X ZELENINA, SUCHÉ XXXXXXXXXX PLODY
7.1. Xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx x rychlé xxxxxxxx
7.1.1. Krájená xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxx xxxxx


x

x

m

M

Xxxxxxxxxxx coli

5

2

102

103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
7.1.2. Xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

105

106

Koliformní xxxxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxx

2

1

103

104

Plísně

2

1

102

103
7.2. Xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx x xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxx výrobky x nich
7.2.1. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxx) xxxxxxxx, brambory, xxxxx, xxxxx


x

x

x

X

Celkový počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

105

5.105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

5.102

2.103
7.2.2. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx (neblažírovanou) zeleninu, xxxxxxxx, xxxxx, ovoce


x

x

x

M

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

106

5.106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

5.103

2.104

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

103

5.103
7.3. Xxxxxx xxxxxxxx x ovoce
7.3.1. Sušená xxxxxxxx x xxxxx


x

c

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

102

103

Xxxxxx

5

3

104

105
7.3.2. Xxxxxx xxxxx


x

x

m

X

Koliformní xxxxxxxx

5

2

102

103

Kvasinky

5

2

104

105

Xxxxxx

5

2

103

104
7.4. Xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx konzervované
7.4.1. Xxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx x kombinované xxxxxxx xxxxxxxxxx uzavřené xxxxxxx xxxxxxxxxx trvanlivé (xxxxxx x nekyselé) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx sterility.
7.4.2. Xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx


n

x

m

M

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

50

2.102
7.4.3. Xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx směsi apod.


x

c

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

0x

102

Xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxx

5

2

0d

2.102
7.5. Jádra xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 6)

5

2

102

103

Xxxxxx

5

2

103

104

Potencionálně xxxxxxxxxxx plísně Xxxxxxxxxxx xxxxxx 19) 31)

5

0

102

-
7.6. Kokos xxxxxxxxx


x

x

x

M

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

2.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

10

103

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx plísně Xxxxxxxxxxx xxxxxx 31)

5

0

102

-
8. XXXXXXX X XXXXXX XXXXXXX, XXXXXXXXX X XXXXXXX XXXXXXX X XXXXXXXX, XXXXXX ROSTLIN
8.1. Xxxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxxx směsi xxx xxxxxxxx těst


n

x

x

X

Koliformní xxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxx

5

2

103

104
8.2. Xxxxxxxxx xxxxxx x krupicové xxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx


x

x

m

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxx

5

2

5.102

5.103
8.3. Xxxxxx xxxxxx cereální, cereálně-mléčná, xxxxxxxx s xxxxxxx xxxx jinou složkou
8.3.1. Dětská xxxxxx xxxxxx ke xxxxxxxx xx tepelné úpravě


x

c

x

X

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

5.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Potenciálně xxxxxxxxxxx plísně Xxxxxxxxxxx xxxxxx 19) 31)

5

0

0b

-

Staphylococcus xxxxxx

5

1

0d

102
8.3.2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx po xxxxxxxx x xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx tekutině


n

c

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.103

5.104

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

0x

102

Xxxxxxxxxx

10

0

0/50

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

102

Potenciálně xxxxxxxxxxx xxxxxx Aspergillus xxxxxx 19) 31)

5

0

50

-
8.4. Těstoviny
8.4.1. Xxxxxxxxx sušené xxxxxx ochucených xxxx x xxxxxx


x

x

m

X

Celkový počet xxxxxxxxxxxxxx

5

3

105

106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

104

Plísně

5

2

103

104

Salmonella

5

0

0/25

-
8.4.2. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx ochucených


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

3

106

5.106

Koliformní xxxxxxxx

5

2

103

104

Staphylococcus xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
8.4.3. Xxxxxxxxx xxxxxxxx s xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

3

106

5.106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

2

103

104

Xxxxxxxx cereus

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
8.5. Xxxx, luštěniny


x

x

x

X

Escherichia coli

5

1

5.102

5.103

Xxxxxx

5

3

104

5.104
8.6. Xxxxxx xxxxxxx
8.6.1. Dehydrované sójové xxxxxxx xxxxxxxxxxx (plátky, xxxxxx, xxx xxxx.) xxxxxx k xxxxxxx xxxxxx


x

x

m

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

3

103

104

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

50

5.102
8.6.2. Xxxxxx xxxxxxx typu xxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx


n

x

x

M

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

3

5.105

2.106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

2.102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

103
8.6.3. Xxxxxx xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx pastérované


x

x

m

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

5.104

Koliformní xxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

2.102
8.7. Xxxxxx xxxxxxx
8.7.1. Xxxxxx xxxxxx rostlin x xxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxxxxxx, sezamová, dýňová, xxxxx semena xxxx.)


x

c

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

102

103

Xxxxxx

5

3

104

105
8.7.2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx (xxx, xxxxxxx, xxxxx xxxx.)


x

x

m

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxx

5

3

5.104

5.105
8.7.3. Xxxxxxxxx semena xxxxxxx


x

x

m

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

103

104

Xxxxxx

5

3

104

105
8.8. Xxxxxx výrobky xxxx xxxxxx, xüxxx, xxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx, ochucené, xxxxx x obilné xxxxx x xxxxx xxxxxxxx apod.


x

c

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

1

102

103

Xxxxxxxxxx 7)

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

5.103

5.104

Xxxxxx xxx xxxxx x šroty k přímé xxxxxxxx

5

2

5.104

2.105
9. XXXXXXXX X XXXXXXXXX XXXXXXX
9.1. Xxxxxxxx výrobky s xxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxx (xxxxxx, buchty x xxxxxxx xxxxxxx)


x

x

x

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

2

1

104

105

Koliformní xxxxxxxx

2

1

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

0x

2.102
9.2. Xxxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxx

5

2

104

105
9.3. Xxxxxxxxx xxxxxx
9.3.1. Xxxxxxxxx xxxxxx s xxxxxxxx xxxx xxxxxx


x

x

x

M

Koliformní xxxxxxxx

5

2

50

5.102

Xxxxxx

5

2

5.102

5.103
9.3.2. Dětské xxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104

Koliformní xxxxxxxx

5

1

0b

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

102

5.102
9.4. Xxxxxxxxx x pekařské xxxxxxx
9.4.1. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx počet mikroorganismů

2

1

104

105

Koliformní bakterie

2

1

50

5.102

Xxxxxx

2

1

102

5.102
9.4.2. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxx.)


n

x

x

M

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

2

1

105

5.105

Koliformní xxxxxxxx

2

1

102

5.102

Xxxxxx

2

1

102

103
9.4.3. Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxx máslovými, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxx, x xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

5.105

5.106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

5.102

Xxxxxxxx

2

1

5.104

2.105

Xxxxxx

2

1

102

103
9.4.4. Xxxxxxxxx výrobky xxxxxx x/xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx


x

x

x

M

Xxxxxxx počet mikroorganismů

2

1

106

107

Xxxxxxxxxx bakterie

2

1

103

104

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

2

1

102

5.102

Xxxxxxxx

2

1

5.104

2.105

Xxxxxx

2

1

102

103
9.5. Xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx výrobků s xxxxxxxx, xx spotřebě xx xxxxxxx úpravě


n

x

x

M

Escherichia xxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

103

Xxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxx

5

2

104

105
10. XXXXXXXXXXXX XXXXXXX X XXXXXXX X XXXXXXX
10.1. Xxxxx, xxxxxxx, xxxxx x xxxxxxx v xxxxxx, tzv. šlehačka x xxxxxx apod.


n

c

x

X

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Staphylococcus xxxxxx

5

2

0x

2.102

Plísně

5

2

103

5.103
10.2. Výrobky x brambor
10.2.1. Xxxxxx bramborové xxxxxxx (xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxx.)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

103

5.103

Plísně

5

3

103

104
10.2.2. Sušené xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

3

5.104

5.105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

2.102

Xxxxxx

5

2

102

103
10.2.3. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx zmrazené


n

x

x

M

Koliformní xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxx

5

2

102

103
10.2.4. Xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx chips (xxxxxxxxxx i xxxxxxxx, xxxxxxxx apod.)


x

c

m

X

Celkový počet xxxxxxxxxxxxxx 23)

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx 7)

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

102

103
11. PŘÍRODNÍ XXXXXXXX X MED
11.1. Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx pro drobné xxxxxxxxxxxxxx balení


x

x

x

X

Koliformní xxxxxxxx

5

1

0x

102
11.2. Xxx xxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0b

102
12. XXXXX, XXXXXXXX X ČOKOLÁDOVÉ XXXXXXXXXX
12.1. Xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx k xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx


n

c

x

M

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

3

5.103

5.104
12.2. Xxxxxxxx, xxxxxxxxxx cukrovinky, xxxxxxxxxx, xxxxxx


x

x

m

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

105

5.105

Enterobacteriaceae

5

2

5.102

5.103

Salmonella

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

5.102

Xxxxxx

5

2

102

103
13. PIVO, VÍNO, XXXXXXXX
13.1. Xxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103
13.2. Xxxx révová x xxxxxx xxxxxxxx, vína xxxxxxxx a xxxxxx x obsahem etanolu xxxxxx xxx 20 % xxx.


x

x

m

X

Koliformní xxxxxxxx

5

0

10

-

Kvasinky 24)

5

1

0x

2.102
13.3. Emulzní xxxxxx


n

x

m

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

10

102

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

1

0x

2.102

Xxxxxxxxxx 25)

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

5.103
14. NEALKOHOLICKÉ XXXXXX
14.1. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx CO2 x nesycené
14.1.1. Xxxxxx se xxxxxxxx xxxxx skladování


x

c

m

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

0

10

-

Kvasinky

5

2

102

103
14.1.2. Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx době xxxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

0x

5.102

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0/10

10/10

Xxxxxxxx

5

1

0/10

10
14.2.1. Sirupy, xxxxxx xxxxxxxxxxx


n

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

0

0a

-

Xxxxxxxx

5

1

0x

2.102
14.2.2. Xxxxxxxx ovocné xxxxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

2.102

Kvasinky

5

2

103

104

Xxxxxx

5

2

102

5.102
14.3. Xxxxxx v xxxxxx x xxxxxxxxx, xxxx. mléčnou xxxxxxx


x

x

x

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

50

5.102

Xxxxxxxxxx 8)

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

5.102
15. XXXXXXXXXXX XXXXXXX X PŘÍPRAVĚ POLÉVEK, XXXXXX, POKRMŮ, TEKUTÉ XXXXXXXX XXXXXXXXX
15.1. Xxxxxxxxx určené xx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxx vody


n

c

x

M

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103

Bacillus xxxxxx

5

3

103

105

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

3

102

5.103

Xxxxxx

5

3

103

104
15.2. Xxxxxx kořenicí x xxxxxxxxxx přípravky


n

x

x

X

Koliformní xxxxxxxx

5

1

50

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

102
16. XXXXXX, XXXXX XXXXXX X XXXXX XXXXXXXX PŘÍPRAVKY


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

104

5.104

Xxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103

Clostridium xxxxxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

104

105

Potenciálně xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxx 19) 31)

5

2

102

5.103
17. XXXXXXX A OVOCNÉ XXXX X XXXXXXXXX XXXXXX
17.1. Xxxxxxx x xxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxx x xxxxx x xxxxx xxxxxx


x

x

m

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

0

102

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

104

105
17.2. Instantní xxxx x nápoje x výjimkou mléčných x xxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

102
18. XXXXXXXXX XX XXXXXXXXXXXXX XXXXXXXXXXX, XXXXX XXXXXXX, XXXXX XXX OCHUCENÁ XXXX X PŘÍSADAMI X XXXXXXXXX X XXXXXXXXX XXXXXXX NUTRIČNÍCH XXXXXXX
18.1. Potraviny xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
18.1.1. Xxxxxxxx včetně xxxxxxx xxxxxxxxxx x x přísadami


x

c

x

X

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

103

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

1

102

103
18.1.2. Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx pektin (z xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx)


x

x

x

X

Koliformní xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxx

5

2

103

104
18.2. Čisté kultury (xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
18.2.1. Xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

103

5.104

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
18.2.2. Xxxxxxxxx xxxxxxx x domácí xxxxxxxx xxxxxxxx výrobků


x

x

x

X

Koliformní xxxxxxxx

5

0

0b

-

Salmonella

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

0

0x

-
18.3. Xxxxx sůl xxxxxxxx, x xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxx xxxx


n

x

m

M

Xxxxxxxxxxx xxxx 9)

5

0

102

-

Xxxxxx 9)

5

2

103

104
18.4. Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxx 26)
18.4.1. Speciální xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, kombinované xxxx. (xx xxxxx xxxxxx, dražé, kapslí, x xxxxxx, xxxxxx xxxx.)


n

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 27)

5

2

103

5.103

Koliformní xxxxxxxx

5

0

0x

-
18.4.2. Xxxxxxxxx potraviny xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx (ve xxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, x xxxxxx, xxxxxx xxxx.)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

102

103

Plísně

5

2

5.104

5.105
18.4.3. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx sportovce, xxx xxxxxxxx diety apod.


n

x

x

X

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

3

5.104

5.105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

5.102
19. XXXXXXX XXXXXXX X XXXXX XXXXXXX
19.1. Xxxxxxxxxxx výrobky x majonézou x xxx xxxxxxxx (xxxx. xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx, dresinky vlastní xxxxxx, xxxxxxxxx, pěny, xxxxx)


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 28)

2

1

2.105

106

Koliformní xxxxxxxx

2

1

103

104

Xxxxxxxxxxx xxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx 9)

2

1

102

103

Xxxxxxxx xxxxxx

2

1

103

104

Sulfitredukující xxxxxxxxxx 11)

2

1

103

104

Xxxxxxxx

2

1

5.103

5.104
19.2. Xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxx jídel xxxxxxxxxxxxx ve xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 29)

2

1

104

5.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

2

1

102

103

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-
19.3. Xxxxxx, xxxxxxxx, omáčky, xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx výrobky k xxxxxxxxxxx pokrmů (xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)


n

x

m

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

50

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

1

0d

2.102

Xxxxxxxxxx 30)

5

0

0/25

-
20. POLOTOVARY XXXXXX KE SPOTŘEBĚ XX XXXXXXXX OPRACOVÁNÍ XXXX MIKROVLNNÉM XXXXXX
20.1. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx nebo xxxxxxxx (xxxx. xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx, obalované sýry, xxxxxxxxxx polotovary)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

103

104

Salmonella

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

2

1

102

103
20.2. Masové a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx (xxxx. xxxxxxxx kulinárně xxxxxxxx výrobky x xxxx, mletého masa, xxxxxxxxx xxxxxx xxxx, x kombinaci se xxxxxxxxx, pizza, hamburgery)


x

x

x

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

5.103

5.104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

5.102

5.103

Salmonella

2

0

0/25

-
Xxxx 3
XXXXXXXXX A SKUPINY XXXXXXXX XXXXXXXXXXXXXXX NERIZIKOVÉ
Xxx xxxxxxxxx
x) xxxxxxxx (x xxxxxx xxxxxxx xxx 20 % xxxxxxxxxx),
x) xxxx,
x) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx,
x) náhradní sladidla,
x) sůl kuchyňská (xxx xxxxxxxxx přísad xxxx xxxxxx xxxxxxxx),
x) jedlé xxxxx xxxxxxxxxx,
x) ztužené xxxxxxxx xxxx,
x) xxxxx a xxxxx xxxxxx (xxx náplní xxxx xxxxx),
x) xxxxxxxxx xxxxxx (xxx xxxxxx nebo xxxxx),
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx,
x) xxx pravý,
x) xxxxxx náhrady xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx
xx mikrobiologické požadavky xxxxxxxxx, neboť pro xxx složení, xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx x své xxxxxxxxxx z xxxxxxxx xxxxxxxx mikroorganismů (xx, xX, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx.) jsou xxxxxxxxx za mikrobiologicky xxxxxxxxxx.

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx č. 294/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx dnem 12.12.1997.
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx podchyceny změny x doplnění uskutečněné xxxxxxx předpisem x.:
91/99 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX x. 294/97 Xx., o xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, způsobu xxxxxx xxxxxxxx a hodnocení
x xxxxxxxxx xx 20.5.99
x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x částce x. 38/99 Xx.
Xxxxxx xxxxxxx x. 294/97 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 132/2004 Sb. s xxxxxxxxx xx 30.4.2004.
Znění xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx jich xxxxxx derogační xxxxx xxxxx uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx č. 292/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx nezávadnost balených xxx x o xxxxxxx jejich xxxxxx.
2) X xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxx se xxxxxxxx hodnoty x xxx vyšší.
3) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx xx zakysané nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
4) X xxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx o xxx vyšší.
5) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
6) X xxxxxxxxx výrobků xx xxxxxxxx xxxxxxx o xxxxx xxx nižší.
7) Sleduje xx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx.
8) Jen x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx.
9) X xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx o jeden xxx xxxxx.
10) X xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx korýšů se xxxxxxxx xxxxxxx o xxxxx xxx xxxxx.
11) Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
12) XXX 56&xxxx;0080 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxx odběru xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxx x 8.89.
XXX 56 0081 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Příprava xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxx x 8.89. Xxxxxx 6.1 xx 6.11 a xxxx 7 ČSN 56&xxxx;0081 xxxx nahrazeny XXX XXX 6887 (56 0102) Xxxxxxxxxxxxx. Všeobecné xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxx mikrobiologickém zkoušení.
XXX XXX 4833 (56&xxxx;0083) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx pro stanovení xxxxxxxxx počtu mikroorganismů. Xxxxxxxx xxxxxxxx kolonií.
XXX ISO 4832 (56&xxxx;0085) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx kolonií.
XXX XXX 4831 (56&xxxx;0086) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx.
XXX XXX 7954 (56 0087) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx počtu xxxxxxxx x xxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vykultivovaných xxx 25 °X.
XXX XXX 6579 (56&xxxx;0088) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx pro metody xxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx.
XXX XXX 6888 (56&xxxx;0089) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx Staphylococcus xxxxxx. Xxxxxxxx počítání xxxxxxx.
XXX ISO 7937 (56&xxxx;0091) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx pokyny xxx xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.
XXX XXX 7932 (56&xxxx;0092) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx xxxxxx. Technika xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx při 30 °C.
ČSN XXX 8523 (56&xxxx;0096) Xxxxxxxxxxxxx. Všeobecné xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx.
ČSN ISO 6391 (56&xxxx;0097) Xxxx x xxxxx výrobky. Xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxxxx xxxx. Xxxxxxxx počítání xxxxxxx vykultivovaných při 44 °X xx xxxxxxxxxx.
XXX 56&xxxx;0100 Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x prostředí xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
Xxxxx a 2.84, b 12.86, x 7-8.87, d 10.88, x 12.88.
XXX XXX 6887 (56&xxxx;0102) Xxxxxxxxxxxxx. Všeobecné xxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxx při mikrobiologickém xxxxxxxx.
XXX XXX 7218 (56&xxxx;0103) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
ČSN XXX 11289 (56 0104) Xxxxxxx opracované xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx uzavřených xxxxxxx. Stanovení pH.
XXX ISO 3100-1 (56&xxxx;0105) Xxxx a xxxxx xxxxxxx. Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx 1: Odběr xxxxxx.
XXX ISO 3100-2 (56&xxxx;0106) Xxxx x xxxxx výrobky. Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx 2: Příprava analytických xxxxxx xxx mikrobiologické xxxxxxxx.
XXX XXX 7251 (56 0107) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx suspektních Xxxxxxxxxxx coli. Xxxxxxxx xxxxxxx pravděpodobného xxxxx.
XXX XXX 7402 (56&xxxx;0108) Mikrobiologie. Všeobecné xxxxxx xxx stanovení xxxxx xxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx bez xxxxxxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx počtu x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.
XXX XXX 8914 (56&xxxx;0109) Xxxxxxxxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxx Xxxxxx parahaemolyticus.
XXX XXX 10273 (56&xxxx;0110) Xxxxxxxxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx Yersinia xxxxxxxxxxxxxx.
XXX XXX 8261 (56&xxxx;0111) Mléko x xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxx analytických xxxxxx x xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
ČSN XXX 6610 (56&xxxx;0112) Xxxxx a xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxx kolonií xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 °X.
XXX ISO 5541/1 (56&xxxx;0113) Mléko x xxxxxx výrobky - Stanovení počtu xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx - Xxxx 1: Technika xxxxxxxx xxxxxxx kultivovaných xxx 30 °X.
XXX XXX 6611 (56&xxxx;0114) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx počtu xxxxxxxx xxxxxxxx x/xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 25 °X.
XXX XXX 6730 (56&xxxx;0120) Mléko - Xxxxxxxxx počtu xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 6,5 °X.
ČSN XXX 10560 (56&xxxx;0121) Mléko x xxxxxx výrobky - Xxxxxx Listeria xxxxxxxxxxxxx.
XXX XXX 2293 (56&xxxx;0122) Xxxx x masné výrobky - Stanovení xxxxx xxxxxxxxxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 °X (Xxxxxxxxxx metoda).
XXX XXX 7698 (56&xxxx;0123) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxxxxx výrobky - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxx.
XXX XXX 10272 (56&xxxx;0126) Mikrobiologie xxxxxxxx x krmiv - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx rodu Xxxxxxxxxxxxx.
Metodický xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx. Xxx xxxxxxxxx této xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxx XXX XXX 7937 (56&xxxx;0091) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Technika počítání xxxxxxx, xxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xx. 9.4.
ČSN XX 12824 (56&xxxx;0088) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx. Horizontální metoda xxxxxxx bakterií rodu Xxxxxxxxxx.
XXX 56&xxxx;0090 : 1987 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
XXX XX XXX 11290-1 (56&xxxx;0093) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx. Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx - Xxxx 1: Xxxxxx xxxxxxx.
ČSN XXX 13721 (56 0125) Xxxx x xxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx mléčného xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 xX.
13) Xx. 19 xxxxxxx x. 3 vyhlášky Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx č. 298/1997 Xx., kterou se xxxxxxx xxxxxxxx požadavky xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x potravinových surovin, xxxxxxxx jejich xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx látek x xxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx.
14) pro xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx kontrolované xxxxx xxxx vyhovující xx xxxxx xxxxxx Xx
15) xxxxxxxxx xx jen x xxxxxxx mas
16) U xxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxx a/nebo uzených xxxxxxxx kouřem xx xxxxxxxx hodnoty x xxx vyšší x xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x Xxxxxxxxxx.
17) Geometrický xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxx měsíců x minimálně dvěma xxxxxx xx měsíc.
18) Xx xxxxxxxx xxx 30 °X xx xxxx 15 xxx.
19) Při xxxxxxxxxx uvedené xxxxxxx xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx obsah xxxxxxxxxx, viz xxxxxxxx xxxxxxx *)
*) Xx. 19 přílohy x. 3 xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x. 298/1997 Sb., xxxxxx se stanoví xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx jejich xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxxxx xx čistotu a xxxxxxxx přídatných xxxxx x potravních xxxxxxx a mikrobiologické xxxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx.
20) U xxxxxxx masa xx xxxxxxxx xxxxxxx o xxx vyšší.
21) X xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x s xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx.
22) Xxx xxxxxxx s xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x = 5, c = 2, m = 3.102, M = 103.
23) Nesleduje xx x xxxxxxx xx xxxxxxx kořeněných.
24) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx.
25) Xxxxxxx xx x vaječných xxxxxx.
26) Potraviny xxxxxxxxxxxx §1 xxxx. 4 xxxx. x) xxxxxxxx č. 336/1997 Xx., kterou xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx pro zvláštní xxxxxx x xxxxxx xxxxxx použití.
27) Nesleduje xx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
28) Nesleduje xx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
29) X xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx toleruje hodnota x xxxxx xxx xxxxx.
30) Sleduje xx x xxxxxxx x vaječnou xxxxxxx.
31) Tam, xxx xx v xxxxxxx používá xxxxx "Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx flavus", rozumí xx jím též "Xxxxxxxxxxx parasiticus a Xxxxxxxxxxx xxxxxxx".