Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 29.04.2004.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 19.05.1999 do 29.04.2004.


Vyhláška o mikrobiologických požadavcích na potraviny, způsobu jejich kontroly a hodnocení

294/97 Sb.

Úvodní ustanovení §1
Mikrobiologické požadavky a mikrobiologické vyšetřování §2 §3
Hodnocení potravin z mikrobiologického hlediska §4
Závěrečná ustanovení §5 §6
§1
Xxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx k uvedení xx xxxxx, xxxxxx xxxxxx kontroly a xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Mikrobiologické xxxxxxxxx xx xxxxxxx pitnou xxxx, balenou xxxxxx xxxx, balenou xxxxxxxxxx xxxx a balenou xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx. 1)
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x mikrobiologické xxxxxxxxxxx
§2
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxx do xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx stanoveným x částech 1 a 2 xxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
(2) Xxx kontrolu x xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, se v částech 1 a 2 xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx. Nižší počet xxxxxx, xxx xx xxxxxx x části 2 xxxxxxx, může být xxxxxxxx xxx za xxxxxxxx stanovených x části 1 xxxxxxx.
§3
(1) Xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx výběrem, xxxxxx xx xxx xxxxx xxxx vyhlášky xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx kontrolované xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx, xx bude xxxxxx. X xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx případech a xxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx výběrem xxxxxxxx, kterým se xxx účely této xxxxxxxx rozumí výběr, xx xxxxx xxxx xxxxxxxx vzorky x xxxxxxx xxxxxxx, a xxxxxxxxxxxxxxx, xx libovolný xxxxxx kontrolované šarže xxxx xxxxxx, není xxxxxx.
(2) Xxxxx xx xxx xxxxxx xxxxxx vzorků xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx zkoušení, xxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxx objem, xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx zkoušení xxxxxxx xxxx xxxxxx, xxx xxxxx stanoví xxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxx xxx xxxxxx použití xxxxxxxx, xx xxxx xx xx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxxxx výsledků xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx. 12)
§4
Hodnocení xxxxxxxx z mikrobiologického xxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx k xxxxxx xxxxx, xx sníženou xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, jestliže xxxx překročeny tolerované xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x části 2 xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx mezní xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx 1 tabulce č. 1 část X. x X. x x tabulce č. 2.
(2) Potraviny se x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx:
x) xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx 1 tabulce č. 1 xxxx X. x X. xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx 1 tabulce č. 2 přílohy,
x) xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx jiné než xxxxxxxxx v xxxxx 1 x tabulkách č. 1 x 2 přílohy, x to v xxxxxxxx, které xx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx obchodní xxxxxxxxx xxxx
x) xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx způsobené mikrobiální xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 2 písm. x) xx xxx xxxxx této xxxxxxxx xxxxxx nepřítomnost životaschopných xxxxxxxxxxxxxx, které by xx mohly xx xxxxxxxx xxxxx množit (část 1 xxx 8 xxxxxxx) x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx vyvolávajících xxxxxxxxxx x xxxxxxxx.
Xxxxxxxxx ustanovení
§5
Xxxxxxx xx xxxxx Ministerstva xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx Xxxxx xxxxxxxxxxxxx republiky - xxxxxxxx xxxxxxxxx XXX, xxxxxxxxxx xxx x. 75/1990 ve xxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx poživatiny x xxxxxx xxxxx, a xxxxxxxx x částce 71/1991 Sb.
§6
Tato xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx:
XxXx. Xxxxxxx x. x.
Xxxxxxx x xxxxxxxx č. 294/1997 Xx.
Část 1
XXXXXXXXX XXXXXX A XXXXX
1. Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx potravin xxxx specifikovány ve xxxxx plánů xxxxxxxxxx (část 2).
2. Nejvyšší xxxxx xxxxxxx počtu xxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx potravin jsou xxxxxxxxx v tabulce č. 1 xxxxxxx X. x X.
3. Nejvyšší xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x tabulce č. 2.
4. Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx obecně xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx:
x) xxxxxxxxx určené x xxxxx spotřebě: xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx stavu, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx se xxxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxxxx ohřevu, a xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxxxx smíchány x xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) potraviny xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx: xxxxxxxxx, xxxxx xx konzumují xx xx tepelné xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx, vaření, mikrovlnném xxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx sterilní.

Tabulka x. 1
Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx
Xxxx X. Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx z xxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
105/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
104/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
102/x
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx/xxxx

&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
xxxxx/25 x
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx neurčené x přímé xxxxxxxx
105/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
104/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
102/x
Xxxxxxxxxxx coli 0 157
 
všechny xxxxx potravin
negat/25
Listeria xxxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx
xxxxx/25 x
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx x xx xxxxx xxx 0,92
&xx; 100/x
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě
104/g
 
potraviny určené xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
10/x
Xxxxxxxxxx spp.
potraviny xxxxxx pro kojeneckou x xxxxxxx výživu
negat/50 x
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx*/
xxxxx/25 x
Xxxxxxxx spp.
všechny potraviny
negat/25 x
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx spotřebě
105/g
 
potraviny xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx
104/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;

x xxxxx xxxxxxxx
102/x
&xxxx;

xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
103/x
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx

&xxxx;
&xxxx;
xxxx, měkkýši, xxxxxx x xxxxxxxxxx x xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxx určené x xxxxx xxxxxxxx
xxxxx/25
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (enteropatogenní xxxxxxxx)
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxx/25 g
negat: neprokazatelnost xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx
xx: xxxxx xxxxxxxx je xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx);
xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx, nabývá xxxxxx xx nuly xx xxxxx.
*/ Xxx xxxxxxx salmonel xxxxxx xxx Salmonella typhi xxxx Salmonella paratyphi xxxx Xxxxxxxxxx choleraesuis xxxx xxx xx xxxx nejvyšší mezní xxxxxxx upuštěno, xxx-xx x potravinu, xxxxx xxxxxxxx xx svému xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx opracování (pečením, xxxxxxx xxxx.) x xxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx od xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx riziko.
Část B. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx potravin
Nejvyšší xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx)
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx
&xxxx;

x přímé spotřebě
105/g
 

nikoli x xxxxx xxxxxxxx
106/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx mikroflóry
 
 

živočišného xxxxxx
107/x
&xxxx;

xxxxxxxxxxx xxxxxx
108/x
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx
105/x
&xxxx;
x xxxxx xxxxxxxx
103/x
Xxxxxxxxxxx coli

 
 
potraviny xxxxxx x přímé xxxxxxxx
104/x
&xxxx;
xxxxxxxxx určené pro xxxxxxxxxx a dětskou xxxxxx
10/x
&xxxx;
x přímé xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx ke kulturní xxxxxxxxxx xx fermentovaných xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx xxx kojeneckou x xxxxxxx výživu
 
 

neurčené x xxxxx xxxxxxxx
106/x
&xxxx;

xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
105/x
&xxxx;

xxxxxxxxxxx xxxxxx
107/x
&xxxx;

xxxxxxxxxxx původu x xxxxxxxxxxx
108/x
Xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
103/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx s výjimkou xxxxxxxx, kde xxxx xxxxxxxx součástí xxxxxxxx xxxxxxxxxx
107/x
Xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
103/x
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx potravin, xxx xxxx plísně xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxx xxxxxx xxxxx xxx viditelný xxxxxxx xxxx

Xxxxxxx č. 2
Xxxxxxxx xxxxx hodnoty xxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx mezní xxxxxxx
xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxx***/
Xxxxxxxxxx - nejvyšší přípustné xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx. 13)
***/ xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx XXXX
5. Aplikace xxxxx vzorkování
5.1. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx xxxxx (xxxxx), xxxx část xxxx xxxxxxx.
5.2. Xxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x xxxx xxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx každou xxxxx.
5.3. Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx vymezené xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
5.4. Xxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx vzorkovaného xxxxx. Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxx vzorek xxxxxxx xxxxxxxxx jednotka xxxxxxx, xxxx xxxxxxxx, xxxx. xxxx xxxxxxxx (v xxxxxxxxxx xxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx).
6. Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx provádí xxxxxxxxx jedním xxxxxxx (xxxx jen "xxxxxxxx xxxxxxxx"), xxx se x xxxxxxxxx šarže, xxxxxxxxx její xxxxx xxxx vyhovující xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x části 1 x 2 xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx výsledku xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x rozsahu x.
6.1. Xxx výběrové kontrole xx xxxxxxx xxxxxx x xxxxx, a xx v počtu x náhodným xxxxxxx (§3 xxxx. 1).
6.2. Xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx, které platí xxx xxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx dávky xx xxxxxxxx xxxx plán xxxxxxxxxx.
6.2.1. Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx v části 2 xxxxxxx zahrnují:
a) výčet xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx k xxxxxxxxx (xxxxx xxxxx);
x) xxx xxxxx xxxx xxxxx o xxxxxxx xxxxxx n a xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x, xx. xxxx vzorkování;
c) xxx xxxxx xxxx tolerované xxxxxxxx mikroorganismů x, X, xxxxxxx X xx povoleno v xxxxxxxxxx xx x.
6.2.2. Xxxxxxxx xxxxxxx:
x xxxxxx xxxxxx, xx. xxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx (xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx) xxxx posouzena xxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx;
x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxx se xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxx xxxxxx n;
M xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxx xx xxxxx x;
x xxxxxxxx číslo, xx. xxxxx vzorků z xxxxxx n, u xxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxx M.
Pokud se x xxxxx xxxxxx x výběru x xxxxxxxxx pouze hodnota x, (X se xxxxxxxxxxx), xx xxxxxxx x xxxxxxxxx nulou x xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx. Xxxxxxx x, X jsou xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx vzájemné xxxxx výsledků xxxxxxx. Xxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx českých xxxxxxxxxxx xxxxxxx. 12)
6.2.3. Xxxxxx xxxxxxxxx x, X:
x) Jako množství xxxxxxxxxxxxxx
- v 1 x nebo x 1 xx vzorku; xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx; xxxx xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx kolonie (cfu), xxxx. 105 xxxxx xxxxxxxxxx množství 1.105 xxxxxxxxxxxxxx x 1 x xxxx v 1 ml vzorku, 5.103 xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx 5.103 mikroorganismů x 1 x xxxx v 1 xx xxxxxx;
- x xxxxxx xxxxxx určeném x xxxxxxxxx, jak xx xxxxxx xx xxxxxx xxxxx po xxxxxxxxxxx xxxxx mikroorganismů; xxxxxxxxx xx u xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx; xxxx. 20/10 xxxxx xxxxxxx 20 mikroorganismů x 10 xx vzorku;
b) Xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx
- x 1 xx xx 0,2 xx tekutého neředěného xxxxxx xxxx x 1 ml xx 0,2 xx ředění 10-1 xxxxxx; vyšetřuje xx xxxxxxxxxx metodami, xxxxxxxx 1 xx xx xxxxxx agarovou xxxxx, xxxxxxxx 0,2 xx xx roztírá xx xxxxxx, očkují xx x xxxxxxx xxxx dvě xxxxxxxxx xxxxxx. Vyjadřuje xx xxxx xxxx s xxxxxx x až x, xxxxxxx: 0a xxxxx, že mikroorganismy xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxx 1 xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx (0x xxxxx xxxx xxx 1/xx xxxxxx) 0b xxxxx, xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx při xxxxxx 1 xx xxxxxx 10-1 xxxxxx (0x xxxxx xxxx xxx 10/xx xxxxxx xxxx &xx; 10/g xxxxxx) 0c značí, xx mikroorganismy xxxxxxx xxx prokazatelné xxx xxxxxxx 0,2 xx xxxxxxxx neředěného xxxxxx (0x xxxxx méně xxx 5/xx xxxxxx) 0x xxxxx, že xxxxxxxxxxxxxx nesmějí xxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx 0,2 xx xxxxxx 10-1 xxxxxx. (0d xxxxx xxxx než 50/xx xxxxxx nebo &xx; 50/g xxxxxx)
- x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx k xxxxxxxxx, xxx xx uveden xx xxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxx; xxxxxxxxx xx x xxxxxxxxxxxxx tekutin metodou xxxxxxxxxx xxxxxxxx; xxxx. 0/10 xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx mikroorganismů x 10 xx xxxxxx;
- x xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxx po xxxxx nula; xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxx xxxx navážky nebo xxxxxx xxxxxx vzorku xx xxxxxxxxx tekuté xxxx x následným xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx; xxxx. 0/25 xxxxx xxxxxxxxx nepřítomnosti xxxxxxxxxxxxxx x 25 g xxxx x 25 xx vzorku; 0/1 xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x 1 x xxxx x 1 xx vzorku.
6.2.4. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx aplikaci xxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxx nebo xxxx xxxx xx xxxxxxxx x výsledek xxxxxxxx se xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx stanoveným xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, pokud:
6.2.4.1. x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx x xxxxxx x xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx M xxx xxxxx xxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx znaků (xxx xxxxxxx č. 1);
6.2.4.2. x xxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxx xx stanoveno xxxxxxxx x, byly xxxxxxxx xxxxxxx vyšší než x a xxxxx xxxx xxxxx X, x xx pro xxxxx xxxx více x předepsaných xxxxx (xxx xxxxxxx x. 2);
6.2.4.3. v případech, xxx xx u xxxxx vzorků x xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxx xxxx x = 0, x xx xxxxxxxxx /xxxxx 6.2.3. x)/ jako xxxx s xxxxxxxxxx xxxxxxx a až x nebo jako 0/10 či 0/25 xx 0/1 a X je xxxxxxxxxxx, xxxx u xxxxxxx xxxx více xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (xxx příklad x. 3).
Xxxxxxx x. 1:
Plán xxxxxxxxxx (xxx jeden xxxx)
x
x
x
X
5
1
102
103
xxxxxxxx: x xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx 5.103/g interpretace: xxxxxxxxxx xxxxxxx M
Příklad x. 2:
Xxxx vzorkování (xxx xxxxx xxxx)
x
x
x
X
5
2
103
104
xxxxxxxx: xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx u dvou xxxxxx, x xxx xxxxxx hodnoty 5.103/ml, 7.103/xx, 1.104/xx xxxxxxxxxxxx: xxxxxxxxxx xxxxxxx c
Příklad x. 3:
Xxxx vzorkování (xxx jeden xxxx)
x
x
x
X
5
0
0/25
-
xxxxxxxx: x xxxxxxx vzorku xxxxxxxxx přítomnost xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx 25 x xxxxxxxxxxxx: xxxxxx xxxxxxxx mikroorganismů x navážce (objemu) xxxxxx určené x xxxxxxxxx při xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx těchto mikroorganismů
6.2.5. Xxxxx xxxx šarže xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xx nejvyšších xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx x dalším nakládání x xxxxxxxxxx, s xxxxxxxxxxxx xxxxxxx k xxxxx potraviny, míře xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx mikroorganismů x x xxxxxx významným xxxxxxxxxx (např. x xxxxxxxxxx doprodeji xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxx-xxxxxxxxxxx opatření xx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx, zákazu xxxxxxx potraviny xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx). Xxxxxxx (xxxxxxx) xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx vlastní xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxx xx xxxxxxx x využitím xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx) x x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx. Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx rozhodne xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx potravin z xxxxx. V případě, xx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx stanovených xxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx, vydá xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx příkaz k xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx části.
6.2.6. Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx:
x) xxxx xxxxxxxxxx je xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx výběru x x xxxxxx o xxxxxxxxx xxxxx x x xxxx xxxxxxxx xx vyjádřena xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx přísluší jediná xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxx, x níž xx xxxxxxxxxxxx šarže xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx plánů xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx v tabulkách č. 3 xx 6.

Tabulka x. 3
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx dávky xxxx xxxxxxxxxx 14) x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx nevyhovujících xxxxxxxx x xxxx xxxxx xxx plány xxxxxxxxxx
x = 0; x = 5
c = 0; x = 10
xxxxxxxx % xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
xxxxx vyšetřených xxxxxxxx, xx. počet xxxxxx xxxxx xxxxxxx x
(x)
5
10
1,0
0,95
0,90
2,0
0,90
0,82
3,0
0,86
0,74
4,0
0,82
0,67
5,0
0,77
0,60
10,0
0,59
0,35
20,0
0,33
0,11
30,0
0,17
0,03
40,0
0,08
0,01
50,0
0,03
&xx;
60,0
0,01
&xx;
70,0
&xx;
&xx;
Xx 0,95 (první řádek xxxxxxx x. 3): x 95 xxxxxxxxx xx 100 xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx 1 % xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx) xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx rozsah xxxxxx x xxxxx 5; xx stoupajícím x xxxxxxx Xx xxxxx
&xx;: Xx xxxxx xxx 0,005

Tabulka x. 4
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx vyhovující 14) x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx zastoupení xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx vyhovujících xxxxxxxx v xxxx xxxxx pro plán xxxxxxxxxx: c = 1; x = 5
xx
xx
&xxxx;
0
10
20
30
40
50
60
70
80
90
0
1,00
0,92
0,74
0,53
0,34
0,19
0,09
0,03
0,01
&xx;
1
0,95
0,87
0,70
0,50
0,31
0,17
0,08
0,03
0,01
&xxxx;
2
0,90
0,83
0,66
0,47
0,29
0,16
0,07
0,02
&xx;
&xxxx;
3
0,86
0,79
0,62
0,44
0,27
0,15
0,06
0,02
&xxxx;
&xxxx;
4
0,82
0,74
0,59
0,41
0,25
0,13
0,06
0,02
&xxxx;
&xxxx;
5
0,77
0,70
0,55
0,38
0,23
0,12
0,05
0,01
&xxxx;
&xxxx;
10
0,59
0,53
0,41
0,27
0,16
0,07
0,03
0,01
&xxxx;
&xxxx;
20
0,33
0,29
0,21
0,13
0,06
0,02
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
30
0,17
0,14
0,09
0,05
0,02
&xx;
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
40
0,08
0,06
0,04
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
50
0,03
0,02
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
60
0,01
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
70
&xx;
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx: xxxxxxxxxx nevyhovujících xxxxxxxx v %
xx: xxxxxxxxxx ještě xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
<: Xx menší xxx 0,005

Tabulka č. 5
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx kontrolované xxxxx xxxx xxxxxxxxxx 14) x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx zastoupení xxxxxxxxxxxxxx x ještě xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx v xxxx xxxxx pro plán xxxxxxxxxx: x = 2; x = 5
xx
xx
&xxxx;
0
10
20
30
40
50
60
70
80
90
0
1,00
0,99
0,94
0,84
0,68
0,50
0,32
0,16
0,06
0,01
1
0,95
0,94
0,89
0,79
0,64
0,47
0,29
0,15
0,05
0,01
2
0,90
0,90
0,85
0,75
0,60
0,43
0,27
0,13
0,04
&xx;
3
0,86
0,85
0,81
0,71
0,57
0,40
0,24
0,12
0,04
&xxxx;
4
0,82
0,81
0,76
0,67
0,53
0,38
0,22
0,10
0,03
&xxxx;
5
0,77
0,70
0,72
0,63
0,50
0,35
0,20
0,09
0,02
&xxxx;
10
0,59
0,58
0,55
0,47
0,36
0,23
0,12
0,05
0,01
&xxxx;
20
0,33
0,32
0,29
0,24
0,16
0,09
0,03
0,01
&xx;
&xxxx;
30
0,17
0,16
0,14
0,11
0,06
0,02
&xx;
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
40
0,08
0,08
0,06
0,04
0,02
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
50
0,03
0,03
0,02
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
60
0,01
0,01
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
70
&xx;
&xx;
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx: zastoupení xxxxxxxxxxxxxx jednotek v %
xx: zastoupení xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx v %
&xx;: Pa xxxxx xxx 0,005

Xxxxxxx č. 6
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx dávky xxxx vyhovující 14) x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx v xxxx xxxxx pro xxxx xxxxxxxxxx: x = 3; x = 5
xx
xx
&xxxx;
0
10
20
30
40
50
60
70
80
90
0
1,00
1,00
0,99
0,97
0,91
0,81
0,66
0,47
0,26
0,08
1
0,95
0,95
0,94
0,92
0,86
0,77
0,62
0,44
0,23
0,07
2
0,90
0,90
0,90
0,87
0,81
0,72
0,58
0,40
0,21
0,05
3
0,86
0,86
0,85
0,83
0,78
0,68
0,54
0,37
0,18
0,04
4
0,82
0,82
0,81
0,79
0,73
0,64
0,50
0,34
0,16
0,03
5
0,77
0,77
0,77
0,75
0,69
0,60
0,47
0,31
0,14
0,02
10
0,59
0,59
0,58
0,56
0,52
0,43
0,32
0,18
0,06
&xx;
20
0,33
0,33
0,32
0,30
0,27
0,20
0,12
0,04
&xx;
&xxxx;
30
0,17
0,17
0,16
0,15
0,12
0,07
0,03
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
40
0,08
0,08
0,07
0,06
0,04
0,02
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
50
0,03
0,03
0,03
0,02
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
60
0,01
0,01
0,01
&xx;
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
70
&xx;
&xx;
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx: xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
pm: xxxxxxxxxx xxxxx vyhovujících xxxxxxxx v %
&xx;: Xx menší xxx 0,005
7. Zkoušení xxxxxxx xxxxx xxxxxx
7.1. Xxxxx xxxxxx xxxxx xxx x xxxx být xxxxxxx xxx vyšetření, xxxxx účelem xxxx xxxxxxxx xxxxx. X xxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxx posuzují xxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx hodnoty 3 x. Xxx xxxxxxx, xxx x xx xxxxxxxxx xxxx xxxx s xxxxxx x až x, xxxx xxxxxxx 3 x:
x
3x
0x
&xx; 3/ml
0b
< 30/x xxxx &xx; 30/xx
0x
&xx; 15/xx
0x
&xx; 150/x nebo &xx; 150/xx.
Xxx případy, xxx x xx xxxxxxxxx xxxx požadavek xxxxxxxxxxxxx mikroorganismů v xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx, xxx xx xxxxxx xx xxxxxx xxxxx xx čísle xxxx, xxxx. 0/10, xxxx xxxxxxx 3 x 3/3,3. Xxxxxxxxx xx xxx xxxxxxx xx nepřítomnost xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxx určeného xx xxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx onemocnění x potravin xxxxxxx x tabulce č. 1 části X, xxxxx x xxxxxx případech xx xxxxx ani xxxxxxxx xxxxxx určeného ke xxxxxxxx nesnižuje.
7.2. Xxxxx xxxxxx nižší xxx x xxxx xxx xxxxxxx x pro xxxxxxxxx, jehož xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx, x to xx xxxxxxxxxxx, že xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx a xxxxxx o xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx. Xxxxxx x xxxxx případě xx zkoušené xxxxxx xxxxxxxx jako ještě xxxxxxxxxx, pokud xxxxxxxx xxxxxxxx mikroorganismů xxxxxxxxxxx xxxxxxx 3 m.
7.3. Xxx xxxxxxxxxx xxxxxx 3 x xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x části 2 přílohy.
8. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx potravin Xxxxx xxxxxxxxxx xxx takové xxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx těchto xxxxxxx z xxxxxxxx xxxxx přítomnosti Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x/xxxx botulotoxinů xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx dodržením stanovených xxxxxxxxxxxxxxx postupů a xxxxxxxxxx systému xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx. Xxxx xxxxxxxxxx je xxx xxxx výrobky xxxxxxxx xxxxxxxxxx obchodní xxxxxxxxx (§4 xxxx. 3). Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx mikroorganismů, xxxxx xx xx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, znamená, xx xxx termostatové xxxxxxx x uzavřených xxxxxxx xxxxxxx po 7 xx 10xxxxx xxxxxxxx xxx 35 °X až 37 °X x většímu xxxxxxx počtu xxxxxxxxxxxxxx xxx xx 102. Xxxxxxxx xxxxxxxx sterility xx provádí před xxxxxxxx výrobků xx xxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Část 2
XXXXXXXXXX XXXXXXX PRO XXXXXXXXXX DRUHY, XXXXXXX XXXX XXXXXXXXXX POTRAVIN
1. MASO X XXXXX VÝROBKY, XXXXXX X VÝROBKY X XXXXXXXXX XXXX, XXXXXXX XXXX, XXXXXXX X XXXXX XXXXX XXXX
1.1. Xxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxx - čerstvé i xxxxxxxx


x

x

m

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
1.2. Xxxxx masa xxxxxx, xxxxx nebo xxxxxxx xxxx xxxxxx k xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxxxx - xxxxxxx x zmrazené


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 15)

5

2

106

5.106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
1.3. Xxxxx xxxxxxx tepelně xxxxxxxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx (xxxx. xxxxxx xxxxx, lososová xxxxx)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

2.103

104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
1.4. Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx


x

x

x

X

Koliformní xxxxxxxx

5

1

102

2.103

Sulfitredukující xxxxxxxxxx

5

1

102

103

Staphylococcus xxxxxx

5

0

0x

-

Salmonella

5

0

0/25

-
1.5. Tepelně xxxxxxxxxx xxxxx výrobky


x

c

x

X

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

105

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

0x

5.102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

1

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
1.5.1. Xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx


x

c

x

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.104

5.105

Bakterie xxxxxxxx xxxxxxx

5

2

5.104

6

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

2

102

103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
1.6. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx balené
1.6.1. Xxxxxxxx sterilované xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
1.6.2. Xxxxxxxxxxxx


x

c

x

M

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.103

5.104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

2.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
1.7. Živočišný xxx (xxxxx másla)


x

c

x

X

Salmonella

5

0

0/25

-
2. XXXX, XXXXXXX VODNÍ XXXXXXXXXXX X XXXXXXX X XXXX
2.1. Xxxxxxx, zmrazené x xxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxx, xxxxxx x xxxxxxx úpravě


n

c

x

M

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

105

106

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.2. Xxxxx, smažené x xxxxxx xxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 16)

5

2

5.103

2.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0b

102

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.3. Xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx


x

x

m

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 20)

5

2

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.4. Xxxxxxx x xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
XXXXXXXX: Xxxxxxx x mělněných ryb xxxxxx x tepelné xxxxxx xxx 20.2.
2.4.1. Výrobky xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxx. x rosolu, oleji, xxxxxx, xxxxxxxx)


x

c

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

5.102

Staphylococcus xxxxxx

5

2

0d

5.102

Xxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx

5

2

104

106
2.4.2. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo s xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (např. x xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx)


x

x

x

X

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

105

106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

5.102

Xxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx

5

2

103

5.104
2.5. Xxxxxxxxxx balené xxxx "xxxxxxxxxxxx"
2.5.1. Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx nepasterované, bez xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxx, xxxx, sardelová xxxxx, xxxxx x oleji, xxxxx tyčinky xxxx.)


n

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.103

5.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

102

5.103

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0d

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.5.2. Xxxxxxxxxx balené xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx nebo x konzervačními xxxxxxxxx


n

c

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.6. Xxxx xxxxxxxx musí xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.
3. XXXXXXX VÝROBKY
3.1. Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx


x

x

x

X

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

2.104

105

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

2.102
3.2. Xxxxxxxx x xxxxxxxx ochucené, xxxxxx včetně xxxxxx, xxxxx


n

x

m

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

102

Staphylococcus xxxxxx

5

2

0x

2.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx

5

3

102

103
4. MLÉKO X XXXXXX VÝROBKY
4.1. Xxxxxx kravské xxxxx xxx přímý xxxxxx


x

c

x

X

Celkový xxxxx mikroorganismů



105


Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

5.102

2.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx


x

x

m

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.104

5.105

xxxxxxxxxxxxxx





Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102
4.3. Mléčné xxxxxxx xxxxxxxxx x výjimkou xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx XXX


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0b

2.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

0

0d

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.4. Xxxxxx výrobky xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx pudinků


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

0

0x

-

Salmonella

10

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

2.102
4.5. Mléčné xxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx XXX






M

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů 18)




10/0,1 ml
4.6. Xxxxxxx pro kojeneckou x xxxxxxx xxxxxx
4.6.1. Sušené mléčné xxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

5.104

Koliformní bakterie

5

0

0x

-

Xxxxxxxxxx

10

0

0/50

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

0

0x

-

Xxxxxxxxxxx toxinogenní xxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxx 19) 31)

5

0

0x

-
4.6.2. Xxxxxxxx-xxxxxx xxxxxxx: xxx xxxx. 8.3.
4.7. Xxxxxxxxx, xxxxxx, tvarohové xxxxx čerstvé


x

x

m

X

Koliformní bakterie

5

2

5.102

2.103

Xxxxxxxxxx

10

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0d

102

Xxxxxx xxxx xxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

3

102

103
4.8. Mléčné pudinky, xxxxx, xxxxxxx
4.8.1. Xxxxxx mléčné pudinky, xxxxx, xxxxxxx


x

c

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

2.102

Xxxxxxxx cereus

5

2

102

103
4.8.2. Xxxxxxx, krémy x xxxxxxx x xxxxxx, tzv. šlehačka x xxxxxx: xxx xxxx. 10.1, xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xx bázi mléka xxx 4.4.
4.9. Xxxxxx výrobky xxxxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx tvarohové xxxx
4.9.1. Xxxxxx, xxxxxxxxx nápoje, podmáslí, xxxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxx kysaná apod.


n

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103
4.9.2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x s xxxxxxxxx, xxxxxxx tvarohové xxxx, čerstvé xxxx xxxxxxxxx


n

x

m

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

3

5.102

2.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Kvasinky

5

3

5.103

5.104

Xxxxxx xxxx xxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

3

102

103
4.9.3. Xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx) xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x s xxxxxxxxx


n

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

5.103

5.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0b

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0d

102
4.10. Sýry
4.10.1. Xxxx xx xxxxxxxx xxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxx monocytogenes

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.10.2. Xxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx x xxxx xxxxxxxxx (xxxxxx xxxxxxx balených)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

10

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxx 2)

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0b

102
4.10.3. Xxxxxxxxx xxxx (xxxxxx vakuově xxxxxxxx)


x

x

x

M

Xxxxxxxxxxx coli

5

2

2.102

103

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103
4.10.4. Xxxxx sýry xxxxxxx


n

x

x

M

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

2.102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.10.5. Xxxxxxxx sýry


x

c

m

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

103

5.103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

5.102

5.103

Salmonella

5

0

0/25

-
4.10.6. Xxxxxx xxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x x xxxxxxxxx


x

x

x

M

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 21)

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0b

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

5.102

Xxxxxx

5

2

102

103
4.11. Xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx
4.11.1. Xxxxx mlékárenské


x

x

x

X

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

50

Xxxxxx xxxx než Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102
4.11.2. Xxxxxxxxxxx xxxxx


x

x

x

X

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 3)

5

3

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxx jiné xxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 4)

5

3

102

5.102
5. XXXXXX ZMRZLINY A XXXXXXX XXXXX


x

c

x

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 5)

5

2

105

5.105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 22)

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0d

2.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
6. XXXXX XXXX X XXXXX
6.1. Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx lisované xx xxxxxxx ("xxxxxxxx")


x

c

m

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

3

102

103

Koliformní xxxxxxxx

5

2

0x

50

Plísně

5

2

102

5.102
6.2. Emulgované xxxx


x

x

m

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

2.102

103

Xxxxxx

5

2

102

5.102
7. ZPRACOVANÉ OVOCE X XXXXXXXX, XXXXX XXXXXXXXXX XXXXX
7.1. Xxxxxxx xxxx strouhaná xxxxxxx zelenina x xxxx směsi, čerstvé xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx
7.1.1. Krájená xxxx strouhaná xxxxxxx xxxxxxxx x její xxxxx


x

x

m

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
7.1.2. Xxxxxxx ovocné x xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx


x

x

m

X

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

105

106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

102

103

Kvasinky

2

1

103

104

Xxxxxx

2

1

102

103
7.2. Xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx x xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxx
7.2.1. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxx) zeleninu, brambory, xxxxx, xxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

105

5.105

Koliformní xxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

5.102

2.103
7.2.2. Výrobky xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxx) xxxxxxxx, xxxxxxxx, houby, ovoce


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

106

5.106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

5.103

2.104

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

103

5.103
7.3. Xxxxxx xxxxxxxx a ovoce
7.3.1. Sušená xxxxxxxx x houby


x

c

m

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

102

103

Xxxxxx

5

3

104

105
7.3.2. Xxxxxx ovoce


x

c

m

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

102

103

Xxxxxxxx

5

2

104

105

Xxxxxx

5

2

103

104
7.4. Xxxxxx x zeleninové xxxxxxx konzervované
7.4.1. Xxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx výrobky xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx trvanlivé (xxxxxx x xxxxxxxx) včetně xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx Musí xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.
7.4.2. Ovocné x xxxxxxxxxx xxxxxxx hermeticky xxxxxxxxxx


x

x

x

M

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

50

2.102
7.4.3. Xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx.


x

x

x

X

Celkový xxxxx mikroorganismů

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

0x

102

Xxxxxxxx

5

2

102

103

Plísně

5

2

0x

2.102
7.5. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx


x

x

x

M

Koliformní xxxxxxxx 6)

5

2

102

103

Xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxx 19) 31)

5

0

102

-
7.6. Xxxxx xxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

103

104

Koliformní xxxxxxxx

5

1

0x

2.102

Salmonella

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

10

103

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxx 31)

5

0

102

-
8. MLÝNSKÉ X XXXXXX VÝROBKY, XXXXXXXXX X XXXXXXX XXXXXXX X XXXXXXXX, XXXXXX XXXXXXX
8.1. Xxxxx, xxxxxxx, kroupy, xxxxx, xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxx těst


x

c

x

M

Koliformní xxxxxxxx

5

2

103

104

Plísně

5

2

103

104
8.2. Xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x výjimkou xxxxxx výživy


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxx

5

2

5.102

5.103
8.3. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx-xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx
8.3.1. Dětská xxxxxx xxxxxx ke xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx


n

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

5.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx plísně Xxxxxxxxxxx xxxxxx 19) 31)

5

0

0b

-

Staphylococcus aureus

5

1

0x

102
8.3.2. Xxxxxx xxxxxx určená xx xxxxxxxxx po xxxxxxxx x převařené x xxxx xxxxxxxxx tekutině


x

c

x

X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

5.103

5.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

102

Xxxxxxxxxx

10

0

0/50

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

102

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx plísně Xxxxxxxxxxx xxxxxx 19) 31)

5

0

50

-
8.4. Těstoviny
8.4.1. Těstoviny xxxxxx xxxxxx ochucených xxxx x xxxxxx


x

c

m

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

3

105

106

Koliformní xxxxxxxx

5

2

102

103

Staphylococcus xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
8.4.2. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx


x

x

m

X

Celkový počet xxxxxxxxxxxxxx

5

3

106

5.106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

103

104

Staphylococcus xxxxxx

5

2

103

104

Salmonella

5

0

0/25

-
8.4.3. Xxxxxxxxx xxxxxxxx s náplní


n

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

3

106

5.106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
8.5. Xxxx, xxxxxxxxx


x

x

m

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

1

5.102

5.103

Plísně

5

3

104

5.104
8.6. Xxxxxx xxxxxxx
8.6.1. Xxxxxxxxxxx sójové xxxxxxx texturované (xxxxxx, xxxxxx, drť xxxx.) xxxxxx x tepelné xxxxxx


n

x

m

X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

3

103

104

Koliformní xxxxxxxx

5

2

50

5.102
8.6.2. Xxxxxx xxxxxxx typu xxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx


x

c

x

M

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

3

5.105

2.106

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

2.102

103

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

1

102

103
8.6.3. Sójové xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx pastérované


x

c

x

X

Celkový počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

5.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

102

Staphylococcus xxxxxx

5

1

0x

2.102
8.7. Xxxxxx xxxxxxx
8.7.1. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxxxxxx, sezamová, xxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxx.)


n

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

102

103

Xxxxxx

5

3

104

105
8.7.2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xx tepelném xxxxxxxxxx (mák, pohanka, xxxxx xxxx.)


x

c

m

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxx

5

3

5.104

5.105
8.7.3. Xxxxxxxxx semena xxxxxxx


x

x

m

M

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

103

104

Xxxxxx

5

3

104

105
8.8. Xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx, xüxxx, xxxx xxxxxx, extrudované, xxxxxxxx, xxxxx x obilné xxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxx.


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

1

102

103

Xxxxxxxxxx 7)

5

0

0/25

-

Plísně

5

2

5.103

5.104

Xxxxxx xxx obilí x šroty k přímé xxxxxxxx

5

2

5.104

2.105
9. XXXXXXXX A XXXXXXXXX VÝROBKY
9.1. Xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx tvarohovou, xxxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxx (xxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx)


x

x

m

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

0x

102

Staphylococcus xxxxxx

2

1

0x

2.102
9.2. Xxxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

102

5.102

Xxxxxx

5

2

104

105
9.3. Xxxxxxxxx xxxxxx
9.3.1. Xxxxxxxxx pečivo s xxxxxxxx nebo máčené


x

x

x

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

50

5.102

Xxxxxx

5

2

5.102

5.103
9.3.2. Xxxxxx xxxxxxx


x

x

x

M

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

102

5.102
9.4. Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx
9.4.1. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, sněhové xxxxxx


n

x

m

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

2

1

104

105

Xxxxxxxxxx bakterie

2

1

50

5.102

Xxxxxx

2

1

102

5.102
9.4.2. Výrobky xxxxxx xxxxxxxxxxx náplněmi (x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxx.)


x

x

m

M

Xxxxxxx počet mikroorganismů

2

1

105

5.105

Xxxxxxxxxx bakterie

2

1

102

5.102

Plísně

2

1

102

103
9.4.3. Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx máslovými, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x pudinkovými xxxxx x náplněmi, xxxxxxx, x xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

5.105

5.106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-

Staphylococcus xxxxxx

2

1

102

5.102

Xxxxxxxx

2

1

5.104

2.105

Plísně

2

1

102

103
9.4.4. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x/xxxx zdobené xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

2

1

106

107

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

103

104

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

5.102

Xxxxxxxx

2

1

5.104

2.105

Xxxxxx

2

1

102

103
9.5. Xxxxxxxx x cukrářské xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx výrobků s xxxxxxxx, ke xxxxxxxx xx tepelné xxxxxx


x

c

x

M

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

103

104

Salmonella

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

103

Xxxxxxxx cereus

5

2

103

104

Plísně

5

2

104

105
10. ŠKROBÁRENSKÉ XXXXXXX A VÝROBKY X XXXXXXX
10.1. Xxxxx, pudinky, xxxxx x xxxxxxx v xxxxxx, xxx. šlehačka x xxxxxx xxxx.


x

c

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

2.102

Xxxxxx

5

2

103

5.103
10.2. Xxxxxxx x xxxxxxx
10.2.1. Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx apod.)


x

x

m

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

103

5.103

Xxxxxx

5

3

103

104
10.2.2. Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx


x

x

x

X

Celkový počet xxxxxxxxxxxxxx

5

3

5.104

5.105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

2.102

Plísně

5

2

102

103
10.2.3. Předsmažené xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx


x

x

x

X

Koliformní xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxx

5

2

102

103
10.2.4. Bramborové xxxxxxx typu chips (xxxxxxxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxx apod.)


x

x

x

X

Celkový počet xxxxxxxxxxxxxx 23)

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx 7)

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

102

103
11. PŘÍRODNÍ SLADIDLA X XXX
11.1. Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx balení


x

x

m

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0b

102
11.2. Med xxxxx


x

x

m

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0b

102
12. XXXXX, XXXXXXXX A XXXXXXXXXX XXXXXXXXXX
12.1. Xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx


x

c

x

X

Enterobacteriaceae

5

2

102

103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

3

5.103

5.104
12.2. Xxxxxxxx, xxxxxxxxxx cukrovinky, xxxxxxxxxx, xxxxxx


x

x

m

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

105

5.105

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

1

102

5.102

Xxxxxx

5

2

102

103
13. PIVO, VÍNO, XXXXXXXX
13.1. Xxxx


x

c

x

X

Koliformní xxxxxxxx

5

2

102

103
13.2. Xxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx a nápoje x obsahem xxxxxxx xxxxxx než 20 % xxx.


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

0

10

-

Xxxxxxxx 24)

5

1

0x

2.102
13.3. Emulzní xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

10

102

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

1

0x

2.102

Xxxxxxxxxx 25)

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

5.103
14. NEALKOHOLICKÉ XXXXXX
14.1. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx sycené CO2 x xxxxxxxx
14.1.1. Xxxxxx se xxxxxxxx xxxxx skladování


x

c

x

X

Koliformní xxxxxxxx

5

0

10

-

Xxxxxxxx

5

2

102

103
14.1.2. Xxxxxx upravené x prodloužené xxxx xxxxxxxxxx


n

x

x

M

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

0x

5.102

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0/10

10/10

Xxxxxxxx

5

1

0/10

10
14.2.1. Sirupy, ovocné xxxxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

0

0x

-

Xxxxxxxx

5

1

0x

2.102
14.2.2. Xxxxxxxx ovocné koncentráty


x

c

x

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

2.102

Xxxxxxxx

5

2

103

104

Plísně

5

2

102

5.102
14.3. Nápoje v xxxxxx s přísadami, xxxx. xxxxxxx složkou


x

c

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

50

5.102

Xxxxxxxxxx 8)

5

0

0/25

-

Staphylococcus xxxxxx

5

1

102

5.102
15. XXXXXXXXXXX XXXXXXX X PŘÍPRAVĚ XXXXXXX, XXXXXX, XXXXXX, XXXXXX XXXXXXXX XXXXXXXXX
15.1. Xxxxxxxxx xxxxxx ke xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx nebo xx xxxxxxx xxxxxx xxxx


x

x

x

M

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103

Bacillus xxxxxx

5

3

103

105

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

3

102

5.103

Xxxxxx

5

3

103

104
15.2. Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx


x

c

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

50

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

102
16. XXXXXX, XXXXX XXXXXX X SUCHÉ XXXXXXXX XXXXXXXXX


x

x

m

X

Koliformní bakterie

5

1

104

5.104

Bacillus xxxxxx

5

2

103

104

Staphylococcus aureus

5

2

102

103

Clostridium xxxxxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

104

105

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx plísně Xxxxxxxxxxx xxxxxx 19) 31)

5

2

102

5.103
17. XXXXXXX X XXXXXX XXXX A INSTANTNÍ XXXXXX
17.1. Xxxxxxx x xxxxxx xxxx, xxxxxx směsi a xxxxx x xxxxx xxxxxx


x

x

x

M

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

0

102

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

104

105
17.2. Xxxxxxxxx xxxx a xxxxxx x výjimkou mléčných x kakaových


x

x

m

X

Koliformní xxxxxxxx

5

2

0x

102
18. XXXXXXXXX XX XXXXXXXXXXXXX XXXXXXXXXXX, XXXXX XXXXXXX, XXXXX SŮL XXXXXXXX XXXX S PŘÍSADAMI X XXXXXXXXX S XXXXXXXXX XXXXXXX XXXXXXXXXX XXXXXXX
18.1. Xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
18.1.1. Xxxxxxxx včetně xxxxxxx xxxxxxxxxx x x přísadami


x

c

m

X

Salmonella

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

103

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

1

102

103
18.1.2. Tekuté přípravky xxxxxxxxxx pektin (x xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx)


x

c

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Plísně

5

2

103

104
18.2. Čisté xxxxxxx (xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
18.2.1. Xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx


x

x

m

X

Koliformní xxxxxxxx

5

2

103

5.104

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
18.2.2. Xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx přípravě xxxxxxxx výrobků


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

0

0x

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

0

0x

-
18.3. Jedlá xxx xxxxxxxx, x xxxxxxxxx, xxxxxxxxx na xxxx xxxx


n

x

m

X

Xxxxxxxxxxx coli 9)

5

0

102

-

Xxxxxx 9)

5

2

103

104
18.4. Potraviny x xxxxxxxx obsahem xxxxxxxxxx faktorů x xxxxxxxx xxxxx dávkou 26)
18.4.1. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx. (xx xxxxx xxxxxx, xxxxx, kapslí, x xxxxxx, tekuté xxxx.)


x

x

m

X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů 27)

5

2

103

5.103

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

0

0x

-
18.4.2. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx (xx xxxxx tablet, xxxxx, xxxxxx, x xxxxxx, xxxxxx xxxx.)


x

x

x

X

Koliformní xxxxxxxx

5

1

102

103

Xxxxxx

5

2

5.104

5.105
18.4.3. Vícesložkové xxxxxxxxx x xxxxxxxx organismu, xxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx diety apod.


n

x

x

M

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

3

5.104

5.105

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

5.102
19. VÝROBKY XXXXXXX X XXXXX KUCHYNĚ
19.1. Xxxxxxxxxxx výrobky x xxxxxxxxx x xxx majonézy (xxxx. xxxxxx, obložené chlebíčky, xxxxxxx x aspiku, xxxxxxxxx xxxxxxx, nakládané xxxx, xxxxxxxx vlastní xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxx, xxxxx)


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů 28)

2

1

2.105

106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

103

104

Xxxxxxxxxxx xxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx 9)

2

1

102

103

Bacillus xxxxxx

2

1

103

104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx 11)

2

1

103

104

Xxxxxxxx

2

1

5.103

5.104
19.2. Xxxxxxx teplé xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx (mimo jídel xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)


x

x

m

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 29)

2

1

104

5.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-
19.3. Xxxxxx, dresinky, xxxxxx, xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx výrobky x xxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)


n

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

50

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

2.102

Xxxxxxxxxx 30)

5

0

0/25

-
20. POLOTOVARY XXXXXX XX XXXXXXXX XX TEPELNÉM XXXXXXXXXX XXXX XXXXXXXXXXX XXXXXX
20.1. Xxxxxxx polotovary xxxxxxx, chlazené xxxx xxxxxxxx (xxxx. xxxxxxxxx xxxxxxxx, knedlíky x xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)


x

c

x

X

Koliformní bakterie

2

1

103

104

Salmonella

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

103
20.2. Xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx čerstvé, xxxxxxxx nebo xxxxxxxx (xxxx. částečně xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxx, xxxxxxx masa, xxxxxxxxx rybího xxxx, x kombinaci xx xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxx)


x

x

x

X

Koliformní xxxxxxxx

2

1

5.103

5.104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-
Část 3
XXXXXXXXX X SKUPINY XXXXXXXX MIKROBIOLOGICKY NERIZIKOVÉ
Xxx xxxxxxxxx
x) xxxxxxxx (x xxxxxx xxxxxxx xxx 20 % objemových),
x) xxxx,
c) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx,
x) náhradní xxxxxxxx,
x) xxx xxxxxxxxx (xxx bylinných přísad xxxx xxxxxx xxxxxxxx),
x) xxxxx oleje xxxxxxxxxx,
g) ztužené xxxxxxxx xxxx,
x) xxxxx x xxxxx xxxxxx (xxx náplní xxxx xxxxx),
x) xxxxxxxxx xxxxxx (xxx xxxxxx xxxx xxxxx),
x) nečokoládové xxxxxxxxxx,
x) xxxx pražená x xxxxxxxx,
x) xxx pravý,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx
xx mikrobiologické xxxxxxxxx xxxxxxxxx, neboť xxx xxx xxxxxxx, technologii xxxxxxxx k xxxxxx xxxxxx x xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx mikroorganismů (xx, xX, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx.) jsou xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 294/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 12.12.1997.
Ve xxxxx xxxxxx právního předpisu xxxx podchyceny xxxxx x xxxxxxxx uskutečněné xxxxxxx předpisem x.:
91/99 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX x. 294/97 Xx., o xxxxxxxxxxxxxxxxx požadavcích xx xxxxxxxxx, xxxxxxx jejich xxxxxxxx a hodnocení
x xxxxxxxxx od 20.5.99
x xxxxxx xxxxxxxxx redakčním xxxxxxxx x xxxxxx x. 38/99 Xx.
Xxxxxx xxxxxxx x. 294/97 Xx. xxx xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 132/2004 Sb. x xxxxxxxxx xx 30.4.2004.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx jiných xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx změna xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx č. 292/1997 Sb., x požadavcích xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx x o xxxxxxx xxxxxx xxxxxx.
2) X xxxxxxxxxxx, plátkovaných a xxxxxxxxx sýrů xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxx vyšší.
3) Nesleduje xx x xxxxxxx xx zakysané nebo xxxxxxxxxxxx smetany.
4) X xxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx zeleniny se xxxxxxxx hodnoty o xxx xxxxx.
5) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx x xxxxxxxx nebo xxxxxxxx.
6) U xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx řád nižší.
7) Xxxxxxx xx pouze x xxxxxxx kořeněných.
8) Jen x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx živočišného xxxxxx.
9) U xxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxx vyšší.
10) X xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx korýšů xx xxxxxxxx xxxxxxx o xxxxx řád xxxxx.
11) Xxxxxxx xx pouze x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
12) XXX 56&xxxx;0080 Potravinářské xxxxxxx. Xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx mikrobiologické xxxxxxxx. Xxxxx x 8.89.
XXX 56&xxxx;0081 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx vzorků x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxx x 8.89. Xxxxxx 6.1 xx 6.11 a xxxx 7 XXX 56&xxxx;0081 xxxx nahrazeny ČSN XXX 6887 (56 0102) Xxxxxxxxxxxxx. Všeobecné xxxxxx xxx xxxxxxxx ředění xxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX XXX 4833 (56&xxxx;0083) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx počtu xxxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx počítání kolonií.
XXX XXX 4832 (56&xxxx;0085) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx koliformních bakterií. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.
XXX ISO 4831 (56&xxxx;0086) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx stanovení xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx nejvýše xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx.
ČSN ISO 7954 (56 0087) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxx kvasinek x xxxxxx. Technika xxxxxxxx xxxxxxx vykultivovaných xxx 25 °X.
XXX ISO 6579 (56&xxxx;0088) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx.
ČSN ISO 6888 (56 0089) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxx počítání xxxxxxx.
XXX XXX 7937 (56&xxxx;0091) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx Clostridium xxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx počítání xxxxxxx.
ČSN ISO 7932 (56&xxxx;0092) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx xxxxxx. Technika xxxxxxxx xxxxxxx vykultivovaných při 30 °X.
XXX XXX 8523 (56&xxxx;0096) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx.
XXX ISO 6391 (56&xxxx;0097) Maso x xxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxxxx xxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 44 °X na xxxxxxxxxx.
ČSN 56&xxxx;0100 Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx poživatin, xxxxxxxx xxxxxxx užívání x prostředí potravinářských xxxxxxxxxx.
Xxxxx x 2.84, x 12.86, x 7-8.87, x 10.88, x 12.88.
XXX XXX 6887 (56&xxxx;0102) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX XXX 7218 (56&xxxx;0103) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx zkoušení.
ČSN XXX 11289 (56&xxxx;0104) Xxxxxxx opracované xxxxxxxxxx x hermeticky xxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx xX.
XXX XXX 3100-1 (56&xxxx;0105) Maso x xxxxx xxxxxxx. Xxxxx xxxxxx x příprava xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx 1: Odběr xxxxxx.
XXX XXX 3100-2 (56&xxxx;0106) Xxxx x xxxxx xxxxxxx. Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx 2: Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX ISO 7251 (56 0107) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx pokyny xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxx. Xxxxxxxx xxxxxxx pravděpodobného počtu.
XXX XXX 7402 (56&xxxx;0108) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx čeledi Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx počtu a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.
XXX XXX 8914 (56&xxxx;0109) Mikrobiologie - Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx.
XXX XXX 10273 (56&xxxx;0110) Xxxxxxxxxxxxx - Xxxxxxxxx pokyny pro xxxxxx suspektních xxxxxxxxxxx xxxxx Yersinia xxxxxxxxxxxxxx.
XXX XXX 8261 (56&xxxx;0111) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX XXX 6610 (56&xxxx;0112) Xxxxx a xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx mikroorganismů xxxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxx počítání xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 °X.
ČSN ISO 5541/1 (56&xxxx;0113) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx - Stanovení xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx - Xxxx 1: Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx 30 °X.
XXX XXX 6611 (56&xxxx;0114) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx počtu xxxxxxxx xxxxxxxx x/xxxx plísní xxxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxx kolonií xxxxxxxxxxxxxxx xxx 25 °X.
ČSN ISO 6730 (56&xxxx;0120) Xxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx - Xxxxxxxx počítání xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 6,5 °X.
XXX ISO 10560 (56 0121) Xxxxx x xxxxxx výrobky - Xxxxxx Listeria xxxxxxxxxxxxx.
ČSN ISO 2293 (56&xxxx;0122) Xxxx x xxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx - Technika xxxxxxxx xxxxxxx vykultivovaných xxx 30 °X (Xxxxxxxxxx xxxxxx).
ČSN XXX 7698 (56&xxxx;0123) Xxxxxxxx, luštěniny a xxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx počtu bakterií, xxxxxxxx a xxxxxx.
XXX ISO 10272 (56&xxxx;0126) Xxxxxxxxxxxxx potravin x krmiv - Xxxxxxxxxxxx metoda průkazu xxxxxxxxxxxxxxxxx druhů xxxx Xxxxxxxxxxxxx.
Xxxxxxxxx postup xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx. Při xxxxxxxxx této skupiny xxxxxxxxxxxxxx se postupuje xxxxx ČSN XXX 7937 (56 0091) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx pokyny pro xxxxxxxxx počtu Clostridium xxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx podle xx. 9.4.
ČSN XX 12824 (56 0088) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxx. Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx.
ČSN 56&xxxx;0090 : 1987 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x Clostridium xxxxxxxxx.
ČSN XX XXX 11290-1 (56 0093) Xxxxxxxxxxxxx potravin x xxxxx. Horizontální xxxxxx xxxxxxx x stanovení xxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx - Xxxx 1: Xxxxxx xxxxxxx.
ČSN XXX 13721 (56&xxxx;0125) Xxxx a masné xxxxxxx - Stanovení xxxxx bakterií mléčného xxxxxxx. Xxxxxxxx počítání xxxxxxx vykultivovaných xxx 30 oC.
13) Xx. 19 xxxxxxx č. 3 xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x. 298/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx požadavky xx xxxxxxxxx nezávadnost xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x potravinových surovin, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxx označování xx xxxxxxx, požadavky xx xxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx xxxxxxxx.
14) xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xx užívá xxxxxx Xx
15) stanovuje xx xxx u xxxxxxx xxx
16) X xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx a/nebo xxxxxxx xxxxxxxx kouřem xx xxxxxxxx xxxxxxx o xxx xxxxx s xxxxxxxx Staphylococcus aureus x Salmonella.
17) Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx v xxxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xx měsíc.
18) Xx xxxxxxxx při 30 °X xx dobu 15 xxx.
19) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx hodnoty xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, viz xxxxxxxx xxxxxxx *)
*) Xx. 19 xxxxxxx x. 3 xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx č. 298/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxx nezávadnost xxxxxxxxxxxx druhů xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx, požadavky xx čistotu a xxxxxxxx přídatných xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx doplňky x xxxxx xxxxxxxx.
20) X xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx.
21) X xxxxxxxx sýrů xxxxxxxxxx x s xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx.
22) Xxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x = 5, c = 2, x = 3.102, M = 103.
23) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx xx povrchu xxxxxxxxxx.
24) Xxxxxxxxx xx x burčáku.
25) Sleduje xx u xxxxxxxxx xxxxxx.
26) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx §1 odst. 4 xxxx. x) xxxxxxxx x. 336/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx zvláštní xxxxxx a xxxxxx xxxxxx použití.
27) Xxxxxxxxx xx u xxxxxxx x kulturní mikroflórou.
28) Nesleduje xx u výrobků xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
29) X xxxxxxx xxxxxxxxxxxx jako xxxxxx syrovou xxxxxxxxx xx toleruje xxxxxxx x jeden xxx xxxxx.
30) Sleduje xx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx.
31) Tam, xxx xx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx "Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx plísně Xxxxxxxxxxx xxxxxx", rozumí xx jím xxx "Xxxxxxxxxxx parasiticus x Xxxxxxxxxxx nominus".