Právní předpis byl sestaven k datu 29.04.2004.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 19.05.1999 do 29.04.2004.
§1
Xxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx k uvedení xx xxxxx, xxxxxx xxxxxx kontroly a xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Mikrobiologické xxxxxxxxx xx xxxxxxx pitnou xxxx, balenou xxxxxx xxxx, balenou xxxxxxxxxx xxxx a balenou xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx. 1)
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x mikrobiologické xxxxxxxxxxx
§2
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxx do xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx stanoveným x částech 1 a 2 xxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
(2) Xxx kontrolu x xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, se v částech 1 a 2 xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx. Nižší počet xxxxxx, xxx xx xxxxxx x části 2 xxxxxxx, může být xxxxxxxx xxx za xxxxxxxx stanovených x části 1 xxxxxxx.
§3
(1) Xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx výběrem, xxxxxx xx xxx xxxxx xxxx vyhlášky xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx kontrolované xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx, xx bude xxxxxx. X xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx případech a xxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx výběrem xxxxxxxx, kterým se xxx účely této xxxxxxxx rozumí výběr, xx xxxxx xxxx xxxxxxxx vzorky x xxxxxxx xxxxxxx, a xxxxxxxxxxxxxxx, xx libovolný xxxxxx kontrolované šarže xxxx xxxxxx, není xxxxxx.
(2) Xxxxx xx xxx xxxxxx xxxxxx vzorků xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx zkoušení, xxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxx objem, xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx zkoušení xxxxxxx xxxx xxxxxx, xxx xxxxx stanoví xxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxx xxx xxxxxx použití xxxxxxxx, xx xxxx xx xx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxxxx výsledků xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx. 12)
§4
Hodnocení xxxxxxxx z mikrobiologického xxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx k xxxxxx xxxxx, xx sníženou xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, jestliže xxxx překročeny tolerované xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x části 2 xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx mezní xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx 1 tabulce č. 1 část X. x X. x x tabulce č. 2.
(2) Potraviny se x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx:
x) xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx 1 tabulce č. 1 xxxx X. x X. xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx 1 tabulce č. 2 přílohy,
x) xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx jiné než xxxxxxxxx v xxxxx 1 x tabulkách č. 1 x 2 přílohy, x to v xxxxxxxx, které xx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx obchodní xxxxxxxxx xxxx
x) xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx způsobené mikrobiální xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 2 písm. x) xx xxx xxxxx této xxxxxxxx xxxxxx nepřítomnost životaschopných xxxxxxxxxxxxxx, které by xx mohly xx xxxxxxxx xxxxx množit (část 1 xxx 8 xxxxxxx) x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx vyvolávajících xxxxxxxxxx x xxxxxxxx.
Xxxxxxxxx ustanovení
§5
Xxxxxxx xx xxxxx Ministerstva xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx Xxxxx xxxxxxxxxxxxx republiky - xxxxxxxx xxxxxxxxx XXX, xxxxxxxxxx xxx x. 75/1990 ve xxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx poživatiny x xxxxxx xxxxx, a xxxxxxxx x částce 71/1991 Sb.
§6
Tato xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx:
XxXx. Xxxxxxx x. x.
Xxxxxxx x xxxxxxxx č. 294/1997 Xx.
Část 1
XXXXXXXXX XXXXXX A XXXXX
1. Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx potravin xxxx specifikovány ve xxxxx plánů xxxxxxxxxx (část 2).
2. Nejvyšší xxxxx xxxxxxx počtu xxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx potravin jsou xxxxxxxxx v tabulce č. 1 xxxxxxx X. x X.
3. Nejvyšší xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x tabulce č. 2.
4. Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx obecně xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx:
x) xxxxxxxxx určené x xxxxx spotřebě: xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx stavu, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx se xxxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxxxx ohřevu, a xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxxxx smíchány x xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) potraviny xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx: xxxxxxxxx, xxxxx xx konzumují xx xx tepelné xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx, vaření, mikrovlnném xxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx sterilní.
Tabulka x. 1
Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx
Xxxx X. Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx z xxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxxxxx
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
|
|
Xxxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
|
105/x
|
|
&xxxx; |
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
|
104/x
|
|
&xxxx; |
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
|
102/x
|
|
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx/xxxx
|
&xxxx; | ||
&xxxx; |
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
|
xxxxx/25 x
|
|
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx; | ||
&xxxx; |
xxxxxxxxx neurčené x přímé xxxxxxxx
|
105/x
|
|
&xxxx; |
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
|
104/x
|
|
&xxxx; |
xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
|
102/x
|
|
Xxxxxxxxxxx coli 0 157
|
|||
všechny xxxxx potravin
|
negat/25
|
||
Listeria xxxxxxxxxxxxx
|
|||
&xxxx; |
xxxxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx
|
xxxxx/25 x
|
|
&xxxx; |
xxxxx xxxxxxx x xx xxxxx xxx 0,92
|
&xx; 100/x
|
|
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
|||
&xxxx; |
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě
|
104/g
|
|
potraviny určené xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
|
10/x
|
||
Xxxxxxxxxx spp.
|
potraviny xxxxxx pro kojeneckou x xxxxxxx výživu
|
negat/50 x
|
|
&xxxx; |
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx*/
|
xxxxx/25 x
|
|
Xxxxxxxx spp.
|
všechny potraviny
|
negat/25 x
|
|
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | ||
&xxxx; |
xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx spotřebě
|
105/g
|
|
potraviny xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx
|
104/x
|
||
&xxxx; |
xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | |
&xxxx; |
x xxxxx xxxxxxxx
|
102/x
|
|
&xxxx; |
xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
|
103/x
|
|
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx
|
&xxxx; | ||
&xxxx; |
xxxx, měkkýši, xxxxxx x xxxxxxxxxx x xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxx určené x xxxxx xxxxxxxx
|
xxxxx/25
|
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (enteropatogenní xxxxxxxx)
|
&xxxx; | ||
&xxxx; |
xxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxx/25 g
|
negat: neprokazatelnost xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx
xx: xxxxx xxxxxxxx je xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx);
xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx, nabývá xxxxxx xx nuly xx xxxxx.
*/ Xxx xxxxxxx salmonel xxxxxx xxx Salmonella typhi xxxx Salmonella paratyphi xxxx Xxxxxxxxxx choleraesuis xxxx xxx xx xxxx nejvyšší mezní xxxxxxx upuštěno, xxx-xx x potravinu, xxxxx xxxxxxxx xx svému xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx opracování (pečením, xxxxxxx xxxx.) x xxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx od xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx riziko.
Část B. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxxxxxxxxx
|
Xxxxxxxxx potravin
|
Nejvyšší xxxxx xxxxxxx
|
|
Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx)
|
&xxxx; | ||
&xxxx; |
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx
|
||
&xxxx; |
x přímé spotřebě
|
105/g
|
|
nikoli x xxxxx xxxxxxxx
|
106/x
|
||
&xxxx; |
xxxxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx mikroflóry
|
||
živočišného xxxxxx
|
107/x
|
||
&xxxx; |
xxxxxxxxxxx xxxxxx
|
108/x
|
|
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx; | |
&xxxx; |
xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx
|
105/x
|
|
&xxxx; |
x xxxxx xxxxxxxx
|
103/x
|
|
Xxxxxxxxxxx coli
|
|||
potraviny xxxxxx x přímé xxxxxxxx
|
104/x
|
||
&xxxx; |
xxxxxxxxx určené pro xxxxxxxxxx a dětskou xxxxxx
|
10/x
|
|
&xxxx; |
x přímé xxxxxxxx
|
&xxxx; | |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx ke kulturní xxxxxxxxxx xx fermentovaných xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | ||
&xxxx; |
xxxxxxxxx xxxxxx xxx kojeneckou x xxxxxxx výživu
|
||
neurčené x xxxxx xxxxxxxx
|
106/x
|
||
&xxxx; |
xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
|
105/x
|
|
&xxxx; |
xxxxxxxxxxx xxxxxx
|
107/x
|
|
&xxxx; |
xxxxxxxxxxx původu x xxxxxxxxxxx
|
108/x
|
|
Xxxxxxxx
|
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
|
103/x
|
|
&xxxx; |
xxxxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx s výjimkou xxxxxxxx, kde xxxx xxxxxxxx součástí xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
107/x
|
|
Xxxxxx
|
xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
|
103/x
|
|
&xxxx; |
xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx potravin, xxx xxxx plísně xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxx xxxxxx xxxxx xxx viditelný xxxxxxx xxxx
|
Xxxxxxx č. 2
Xxxxxxxx xxxxx hodnoty xxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxx
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxx
|
Xxxxxxxx mezní xxxxxxx
|
xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxx***/
|
Xxxxxxxxxx - nejvyšší přípustné xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx. 13)
***/ xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx XXXX
|
5. Aplikace xxxxx vzorkování
5.1. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx xxxxx (xxxxx), xxxx část xxxx xxxxxxx.
5.2. Xxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x xxxx xxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx každou xxxxx.
5.3. Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx vymezené xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
5.4. Xxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx vzorkovaného xxxxx. Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxx vzorek xxxxxxx xxxxxxxxx jednotka xxxxxxx, xxxx xxxxxxxx, xxxx. xxxx xxxxxxxx (v xxxxxxxxxx xxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx).
6. Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx provádí xxxxxxxxx jedním xxxxxxx (xxxx jen "xxxxxxxx xxxxxxxx"), xxx se x xxxxxxxxx šarže, xxxxxxxxx její xxxxx xxxx vyhovující xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x části 1 x 2 xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx výsledku xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x rozsahu x.
6.1. Xxx výběrové kontrole xx xxxxxxx xxxxxx x xxxxx, a xx v počtu x náhodným xxxxxxx (§3 xxxx. 1).
6.2. Xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx, které platí xxx xxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx dávky xx xxxxxxxx xxxx plán xxxxxxxxxx.
6.2.1. Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx v části 2 xxxxxxx zahrnují:
a) výčet xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx k xxxxxxxxx (xxxxx xxxxx);
x) xxx xxxxx xxxx xxxxx o xxxxxxx xxxxxx n a xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x, xx. xxxx vzorkování;
c) xxx xxxxx xxxx tolerované xxxxxxxx mikroorganismů x, X, xxxxxxx X xx povoleno v xxxxxxxxxx xx x.
6.2.2. Xxxxxxxx xxxxxxx:
x xxxxxx xxxxxx, xx. xxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx (xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx) xxxx posouzena xxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx;
x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxx se xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxx xxxxxx n;
M xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxx xx xxxxx x;
x xxxxxxxx číslo, xx. xxxxx vzorků z xxxxxx n, u xxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxx M.
Pokud se x xxxxx xxxxxx x výběru x xxxxxxxxx pouze hodnota x, (X se xxxxxxxxxxx), xx xxxxxxx x xxxxxxxxx nulou x xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx. Xxxxxxx x, X jsou xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx vzájemné xxxxx výsledků xxxxxxx. Xxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx českých xxxxxxxxxxx xxxxxxx. 12)
6.2.3. Xxxxxx xxxxxxxxx x, X:
x) Jako množství xxxxxxxxxxxxxx
- v 1 x nebo x 1 xx vzorku; xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx; xxxx xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx kolonie (cfu), xxxx. 105 xxxxx xxxxxxxxxx množství 1.105 xxxxxxxxxxxxxx x 1 x xxxx v 1 ml vzorku, 5.103 xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx 5.103 mikroorganismů x 1 x xxxx v 1 xx xxxxxx;
- x xxxxxx xxxxxx určeném x xxxxxxxxx, jak xx xxxxxx xx xxxxxx xxxxx po xxxxxxxxxxx xxxxx mikroorganismů; xxxxxxxxx xx u xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx; xxxx. 20/10 xxxxx xxxxxxx 20 mikroorganismů x 10 xx vzorku;
b) Xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx
- x 1 xx xx 0,2 xx tekutého neředěného xxxxxx xxxx x 1 ml xx 0,2 xx ředění 10-1 xxxxxx; vyšetřuje xx xxxxxxxxxx metodami, xxxxxxxx 1 xx xx xxxxxx agarovou xxxxx, xxxxxxxx 0,2 xx xx roztírá xx xxxxxx, očkují xx x xxxxxxx xxxx dvě xxxxxxxxx xxxxxx. Vyjadřuje xx xxxx xxxx s xxxxxx x až x, xxxxxxx: 0a xxxxx, že mikroorganismy xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxx 1 xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx (0x xxxxx xxxx xxx 1/xx xxxxxx) 0b xxxxx, xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx při xxxxxx 1 xx xxxxxx 10-1 xxxxxx (0x xxxxx xxxx xxx 10/xx xxxxxx xxxx &xx; 10/g xxxxxx) 0c značí, xx mikroorganismy xxxxxxx xxx prokazatelné xxx xxxxxxx 0,2 xx xxxxxxxx neředěného xxxxxx (0x xxxxx méně xxx 5/xx xxxxxx) 0x xxxxx, že xxxxxxxxxxxxxx nesmějí xxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx 0,2 xx xxxxxx 10-1 xxxxxx. (0d xxxxx xxxx než 50/xx xxxxxx nebo &xx; 50/g xxxxxx)
- x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx k xxxxxxxxx, xxx xx uveden xx xxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxx; xxxxxxxxx xx x xxxxxxxxxxxxx tekutin metodou xxxxxxxxxx xxxxxxxx; xxxx. 0/10 xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx mikroorganismů x 10 xx xxxxxx;
- x xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxx po xxxxx nula; xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxx xxxx navážky nebo xxxxxx xxxxxx vzorku xx xxxxxxxxx tekuté xxxx x následným xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx; xxxx. 0/25 xxxxx xxxxxxxxx nepřítomnosti xxxxxxxxxxxxxx x 25 g xxxx x 25 xx vzorku; 0/1 xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x 1 x xxxx x 1 xx vzorku.
6.2.4. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx aplikaci xxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxx nebo xxxx xxxx xx xxxxxxxx x výsledek xxxxxxxx se xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx stanoveným xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, pokud:
6.2.4.1. x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx x xxxxxx x xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx M xxx xxxxx xxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx znaků (xxx xxxxxxx č. 1);
6.2.4.2. x xxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxx xx stanoveno xxxxxxxx x, byly xxxxxxxx xxxxxxx vyšší než x a xxxxx xxxx xxxxx X, x xx pro xxxxx xxxx více x předepsaných xxxxx (xxx xxxxxxx x. 2);
6.2.4.3. v případech, xxx xx u xxxxx vzorků x xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxx xxxx x = 0, x xx xxxxxxxxx /xxxxx 6.2.3. x)/ jako xxxx s xxxxxxxxxx xxxxxxx a až x nebo jako 0/10 či 0/25 xx 0/1 a X je xxxxxxxxxxx, xxxx u xxxxxxx xxxx více xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (xxx příklad x. 3).
Xxxxxxx x. 1:
Plán xxxxxxxxxx (xxx jeden xxxx)
x
|
x
|
x
|
X
|
5
|
1
|
102
|
103
|
xxxxxxxx: x xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx 5.103/g interpretace: xxxxxxxxxx xxxxxxx M
Příklad x. 2:
Xxxx vzorkování (xxx xxxxx xxxx)
x
|
x
|
x
|
X
|
5
|
2
|
103
|
104
|
xxxxxxxx: xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx u dvou xxxxxx, x xxx xxxxxx hodnoty 5.103/ml, 7.103/xx, 1.104/xx xxxxxxxxxxxx: xxxxxxxxxx xxxxxxx c
Příklad x. 3:
Xxxx vzorkování (xxx jeden xxxx)
x
|
x
|
x
|
X
|
5
|
0
|
0/25
|
-
|
xxxxxxxx: x xxxxxxx vzorku xxxxxxxxx přítomnost xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx 25 x xxxxxxxxxxxx: xxxxxx xxxxxxxx mikroorganismů x navážce (objemu) xxxxxx určené x xxxxxxxxx při xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx těchto mikroorganismů
6.2.5. Xxxxx xxxx šarže xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xx nejvyšších xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx x dalším nakládání x xxxxxxxxxx, s xxxxxxxxxxxx xxxxxxx k xxxxx potraviny, míře xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx mikroorganismů x x xxxxxx významným xxxxxxxxxx (např. x xxxxxxxxxx doprodeji xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxx-xxxxxxxxxxx opatření xx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx, zákazu xxxxxxx potraviny xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx). Xxxxxxx (xxxxxxx) xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx vlastní xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxx xx xxxxxxx x využitím xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx) x x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx. Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx rozhodne xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx potravin z xxxxx. V případě, xx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx stanovených xxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx, vydá xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx příkaz k xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx části.
6.2.6. Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx:
x) xxxx xxxxxxxxxx je xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx výběru x x xxxxxx o xxxxxxxxx xxxxx x x xxxx xxxxxxxx xx vyjádřena xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx přísluší jediná xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxx, x níž xx xxxxxxxxxxxx šarže xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx plánů xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx v tabulkách č. 3 xx 6.
Tabulka x. 3
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx dávky xxxx xxxxxxxxxx 14) x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx nevyhovujících xxxxxxxx x xxxx xxxxx xxx plány xxxxxxxxxx
x = 0; x = 5
c = 0; x = 10
xxxxxxxx % xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
|
xxxxx vyšetřených xxxxxxxx, xx. počet xxxxxx xxxxx xxxxxxx x
|
|
(x)
|
5
|
10
|
1,0
|
0,95
|
0,90
|
2,0
|
0,90
|
0,82
|
3,0
|
0,86
|
0,74
|
4,0
|
0,82
|
0,67
|
5,0
|
0,77
|
0,60
|
10,0
|
0,59
|
0,35
|
20,0
|
0,33
|
0,11
|
30,0
|
0,17
|
0,03
|
40,0
|
0,08
|
0,01
|
50,0
|
0,03
|
&xx;
|
60,0
|
0,01
|
&xx;
|
70,0
|
&xx;
|
&xx;
|
Xx 0,95 (první řádek xxxxxxx x. 3): x 95 xxxxxxxxx xx 100 xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx 1 % xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx) xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx rozsah xxxxxx x xxxxx 5; xx stoupajícím x xxxxxxx Xx xxxxx
&xx;: Xx xxxxx xxx 0,005
Tabulka x. 4
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx vyhovující 14) x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx zastoupení xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx vyhovujících xxxxxxxx v xxxx xxxxx pro plán xxxxxxxxxx: c = 1; x = 5
xx
|
xx
|
|||||||||
&xxxx; |
0
|
10
|
20
|
30
|
40
|
50
|
60
|
70
|
80
|
90
|
0
|
1,00
|
0,92
|
0,74
|
0,53
|
0,34
|
0,19
|
0,09
|
0,03
|
0,01
|
&xx;
|
1
|
0,95
|
0,87
|
0,70
|
0,50
|
0,31
|
0,17
|
0,08
|
0,03
|
0,01
|
&xxxx;
|
2
|
0,90
|
0,83
|
0,66
|
0,47
|
0,29
|
0,16
|
0,07
|
0,02
|
&xx;
|
&xxxx;
|
3
|
0,86
|
0,79
|
0,62
|
0,44
|
0,27
|
0,15
|
0,06
|
0,02
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
4
|
0,82
|
0,74
|
0,59
|
0,41
|
0,25
|
0,13
|
0,06
|
0,02
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
5
|
0,77
|
0,70
|
0,55
|
0,38
|
0,23
|
0,12
|
0,05
|
0,01
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
10
|
0,59
|
0,53
|
0,41
|
0,27
|
0,16
|
0,07
|
0,03
|
0,01
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
20
|
0,33
|
0,29
|
0,21
|
0,13
|
0,06
|
0,02
|
0,01
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
30
|
0,17
|
0,14
|
0,09
|
0,05
|
0,02
|
&xx;
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
40
|
0,08
|
0,06
|
0,04
|
0,01
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
50
|
0,03
|
0,02
|
0,01
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
60
|
0,01
|
0,01
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
70
|
&xx;
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
xx: xxxxxxxxxx nevyhovujících xxxxxxxx v %
xx: xxxxxxxxxx ještě xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
<: Xx menší xxx 0,005
Tabulka č. 5
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx kontrolované xxxxx xxxx xxxxxxxxxx 14) x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx zastoupení xxxxxxxxxxxxxx x ještě xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx v xxxx xxxxx pro plán xxxxxxxxxx: x = 2; x = 5
xx
|
xx
|
|||||||||
&xxxx; |
0
|
10
|
20
|
30
|
40
|
50
|
60
|
70
|
80
|
90
|
0
|
1,00
|
0,99
|
0,94
|
0,84
|
0,68
|
0,50
|
0,32
|
0,16
|
0,06
|
0,01
|
1
|
0,95
|
0,94
|
0,89
|
0,79
|
0,64
|
0,47
|
0,29
|
0,15
|
0,05
|
0,01
|
2
|
0,90
|
0,90
|
0,85
|
0,75
|
0,60
|
0,43
|
0,27
|
0,13
|
0,04
|
&xx;
|
3
|
0,86
|
0,85
|
0,81
|
0,71
|
0,57
|
0,40
|
0,24
|
0,12
|
0,04
|
&xxxx;
|
4
|
0,82
|
0,81
|
0,76
|
0,67
|
0,53
|
0,38
|
0,22
|
0,10
|
0,03
|
&xxxx;
|
5
|
0,77
|
0,70
|
0,72
|
0,63
|
0,50
|
0,35
|
0,20
|
0,09
|
0,02
|
&xxxx;
|
10
|
0,59
|
0,58
|
0,55
|
0,47
|
0,36
|
0,23
|
0,12
|
0,05
|
0,01
|
&xxxx;
|
20
|
0,33
|
0,32
|
0,29
|
0,24
|
0,16
|
0,09
|
0,03
|
0,01
|
&xx;
|
&xxxx;
|
30
|
0,17
|
0,16
|
0,14
|
0,11
|
0,06
|
0,02
|
&xx;
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
40
|
0,08
|
0,08
|
0,06
|
0,04
|
0,02
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
50
|
0,03
|
0,03
|
0,02
|
0,01
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
60
|
0,01
|
0,01
|
0,01
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
70
|
&xx;
|
&xx;
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
xx: zastoupení xxxxxxxxxxxxxx jednotek v %
xx: zastoupení xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx v %
&xx;: Pa xxxxx xxx 0,005
Xxxxxxx č. 6
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx dávky xxxx vyhovující 14) x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx v xxxx xxxxx pro xxxx xxxxxxxxxx: x = 3; x = 5
xx
|
xx
|
|||||||||
&xxxx; |
0
|
10
|
20
|
30
|
40
|
50
|
60
|
70
|
80
|
90
|
0
|
1,00
|
1,00
|
0,99
|
0,97
|
0,91
|
0,81
|
0,66
|
0,47
|
0,26
|
0,08
|
1
|
0,95
|
0,95
|
0,94
|
0,92
|
0,86
|
0,77
|
0,62
|
0,44
|
0,23
|
0,07
|
2
|
0,90
|
0,90
|
0,90
|
0,87
|
0,81
|
0,72
|
0,58
|
0,40
|
0,21
|
0,05
|
3
|
0,86
|
0,86
|
0,85
|
0,83
|
0,78
|
0,68
|
0,54
|
0,37
|
0,18
|
0,04
|
4
|
0,82
|
0,82
|
0,81
|
0,79
|
0,73
|
0,64
|
0,50
|
0,34
|
0,16
|
0,03
|
5
|
0,77
|
0,77
|
0,77
|
0,75
|
0,69
|
0,60
|
0,47
|
0,31
|
0,14
|
0,02
|
10
|
0,59
|
0,59
|
0,58
|
0,56
|
0,52
|
0,43
|
0,32
|
0,18
|
0,06
|
&xx;
|
20
|
0,33
|
0,33
|
0,32
|
0,30
|
0,27
|
0,20
|
0,12
|
0,04
|
&xx;
|
&xxxx;
|
30
|
0,17
|
0,17
|
0,16
|
0,15
|
0,12
|
0,07
|
0,03
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
40
|
0,08
|
0,08
|
0,07
|
0,06
|
0,04
|
0,02
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
50
|
0,03
|
0,03
|
0,03
|
0,02
|
0,01
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
60
|
0,01
|
0,01
|
0,01
|
&xx;
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
70
|
&xx;
|
&xx;
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
xx: xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
pm: xxxxxxxxxx xxxxx vyhovujících xxxxxxxx v %
&xx;: Xx menší xxx 0,005
7. Zkoušení xxxxxxx xxxxx xxxxxx
7.1. Xxxxx xxxxxx xxxxx xxx x xxxx být xxxxxxx xxx vyšetření, xxxxx účelem xxxx xxxxxxxx xxxxx. X xxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxx posuzují xxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx hodnoty 3 x. Xxx xxxxxxx, xxx x xx xxxxxxxxx xxxx xxxx s xxxxxx x až x, xxxx xxxxxxx 3 x:
x
|
3x
|
0x
|
&xx; 3/ml
|
0b
|
< 30/x xxxx &xx; 30/xx
|
0x
|
&xx; 15/xx
|
0x
|
&xx; 150/x nebo &xx; 150/xx.
|
Xxx případy, xxx x xx xxxxxxxxx xxxx požadavek xxxxxxxxxxxxx mikroorganismů v xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx, xxx xx xxxxxx xx xxxxxx xxxxx xx čísle xxxx, xxxx. 0/10, xxxx xxxxxxx 3 x 3/3,3. Xxxxxxxxx xx xxx xxxxxxx xx nepřítomnost xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxx určeného xx xxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx onemocnění x potravin xxxxxxx x tabulce č. 1 části X, xxxxx x xxxxxx případech xx xxxxx ani xxxxxxxx xxxxxx určeného ke xxxxxxxx nesnižuje.
7.2. Xxxxx xxxxxx nižší xxx x xxxx xxx xxxxxxx x pro xxxxxxxxx, jehož xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx, x to xx xxxxxxxxxxx, že xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx a xxxxxx o xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx. Xxxxxx x xxxxx případě xx zkoušené xxxxxx xxxxxxxx jako ještě xxxxxxxxxx, pokud xxxxxxxx xxxxxxxx mikroorganismů xxxxxxxxxxx xxxxxxx 3 m.
7.3. Xxx xxxxxxxxxx xxxxxx 3 x xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x části 2 přílohy.
8. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx potravin Xxxxx xxxxxxxxxx xxx takové xxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx těchto xxxxxxx z xxxxxxxx xxxxx přítomnosti Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x/xxxx botulotoxinů xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx dodržením stanovených xxxxxxxxxxxxxxx postupů a xxxxxxxxxx systému xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx. Xxxx xxxxxxxxxx je xxx xxxx výrobky xxxxxxxx xxxxxxxxxx obchodní xxxxxxxxx (§4 xxxx. 3). Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx mikroorganismů, xxxxx xx xx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, znamená, xx xxx termostatové xxxxxxx x uzavřených xxxxxxx xxxxxxx po 7 xx 10xxxxx xxxxxxxx xxx 35 °X až 37 °X x většímu xxxxxxx počtu xxxxxxxxxxxxxx xxx xx 102. Xxxxxxxx xxxxxxxx sterility xx provádí před xxxxxxxx výrobků xx xxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Část 2
XXXXXXXXXX XXXXXXX PRO XXXXXXXXXX DRUHY, XXXXXXX XXXX XXXXXXXXXX POTRAVIN
1. MASO X XXXXX VÝROBKY, XXXXXX X VÝROBKY X XXXXXXXXX XXXX, XXXXXXX XXXX, XXXXXXX X XXXXX XXXXX XXXX
1.1. Xxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxx - čerstvé i xxxxxxxx
x | x | m | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.2. Xxxxx masa xxxxxx, xxxxx nebo xxxxxxx xxxx xxxxxx k xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxxxx - xxxxxxx x zmrazené
x | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 15) | 5 | 2 | 106 | 5.106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.3. Xxxxx xxxxxxx tepelně xxxxxxxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx (xxxx. xxxxxx xxxxx, lososová xxxxx)
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 2.103 | 104 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.4. Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
x | x | x | X | |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 1 | 102 | 2.103 |
Sulfitredukující xxxxxxxxxx | 5 | 1 | 102 | 103 |
Staphylococcus xxxxxx | 5 | 0 | 0x | - |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.5. Tepelně xxxxxxxxxx xxxxx výrobky
x | c | x | X | |
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 104 | 105 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 1 | 0x | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus | 5 | 1 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.5.1. Xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
x | c | x | X | |
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 5.104 | 5.105 |
Bakterie xxxxxxxx xxxxxxx | 5 | 2 | 5.104 | 6 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.6. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx balené
1.6.1. Xxxxxxxx sterilované xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
1.6.2. Xxxxxxxxxxxx
x | c | x | M | |
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 5.103 | 5.104 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.7. Živočišný xxx (xxxxx másla)
x | c | x | X | |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
2. XXXX, XXXXXXX VODNÍ XXXXXXXXXXX X XXXXXXX X XXXX
2.1. Xxxxxxx, zmrazené x xxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxx, xxxxxx x xxxxxxx úpravě
n | c | x | M | |
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 105 | 106 |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
2.2. Xxxxx, smažené x xxxxxx xxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 16) | 5 | 2 | 5.103 | 2.104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0b | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx auerus | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
2.3. Xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
x | x | m | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 20) | 5 | 2 | 104 | 105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
2.4. Xxxxxxx x xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
XXXXXXXX: Xxxxxxx x mělněných ryb xxxxxx x tepelné xxxxxx xxx 20.2.
2.4.1. Výrobky xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxx. x rosolu, oleji, xxxxxx, xxxxxxxx)
x | c | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 5.102 |
Staphylococcus xxxxxx | 5 | 2 | 0d | 5.102 |
Xxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxx | 5 | 2 | 104 | 106 |
2.4.2. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo s xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (např. x xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx)
x | x | x | X | |
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 105 | 106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 0x | 5.102 |
Xxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 5.104 |
2.5. Xxxxxxxxxx balené xxxx "xxxxxxxxxxxx"
2.5.1. Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx nepasterované, bez xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxx, xxxx, sardelová xxxxx, xxxxx x oleji, xxxxx tyčinky xxxx.)
n | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 5.103 | 5.104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 0d | 5.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
2.5.2. Xxxxxxxxxx balené xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx nebo x konzervačními xxxxxxxxx
n | c | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 0x | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
2.6. Xxxx xxxxxxxx musí xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.
3. XXXXXXX VÝROBKY
3.1. Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
x | x | x | X | |
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 2.104 | 105 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
3.2. Xxxxxxxx x xxxxxxxx ochucené, xxxxxx včetně xxxxxx, xxxxx
n | x | m | X | |
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 0x | 102 |
Staphylococcus xxxxxx | 5 | 2 | 0x | 2.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxx | 5 | 3 | 102 | 103 |
4. MLÉKO X XXXXXX VÝROBKY
4.1. Xxxxxx kravské xxxxx xxx přímý xxxxxx
x | c | x | X | |
Celkový xxxxx mikroorganismů | 105 | |||
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 2.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
4.2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx
x | x | m | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 5.104 | 5.105 |
xxxxxxxxxxxxxx | ||||
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
4.3. Mléčné xxxxxxx xxxxxxxxx x výjimkou xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx XXX
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 0b | 2.102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 0 | 0d | - |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
4.4. Xxxxxx výrobky xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx pudinků
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 0 | 0x | - |
Salmonella | 10 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 0x | 2.102 |
4.5. Mléčné xxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx XXX
M | ||||
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů 18) | 10/0,1 ml |
4.6. Xxxxxxx pro kojeneckou x xxxxxxx xxxxxx
4.6.1. Sušené mléčné xxxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 104 | 5.104 |
Koliformní bakterie | 5 | 0 | 0x | - |
Xxxxxxxxxx | 10 | 0 | 0/50 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 0 | 0x | - |
5 | 0 | 0x | - |
4.6.2. Xxxxxxxx-xxxxxx xxxxxxx: xxx xxxx. 8.3.
4.7. Xxxxxxxxx, xxxxxx, tvarohové xxxxx čerstvé
x | x | m | X | |
Koliformní bakterie | 5 | 2 | 5.102 | 2.103 |
Xxxxxxxxxx | 10 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 0d | 102 |
Xxxxxx xxxx xxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 3 | 102 | 103 |
4.8. Mléčné pudinky, xxxxx, xxxxxxx
4.8.1. Xxxxxx mléčné pudinky, xxxxx, xxxxxxx
x | c | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
Xxxxxxxx cereus | 5 | 2 | 102 | 103 |
4.8.2. Xxxxxxx, krémy x xxxxxxx x xxxxxx, tzv. šlehačka x xxxxxx: xxx xxxx. 10.1, xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xx bázi mléka xxx 4.4.
4.9. Xxxxxx výrobky xxxxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx tvarohové xxxx
4.9.1. Xxxxxx, xxxxxxxxx nápoje, podmáslí, xxxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxx kysaná apod.
n | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
4.9.2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x s xxxxxxxxx, xxxxxxx tvarohové xxxx, čerstvé xxxx xxxxxxxxx
n | x | m | M | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 3 | 5.102 | 2.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Kvasinky | 5 | 3 | 5.103 | 5.104 |
Xxxxxx xxxx xxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 3 | 102 | 103 |
4.9.3. Xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx) xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x s xxxxxxxxx
n | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 5 | 2 | 5.103 | 5.104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 0b | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 0d | 102 |
4.10. Sýry
4.10.1. Xxxx xx xxxxxxxx xxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxx monocytogenes | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
4.10.2. Xxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx x xxxx xxxxxxxxx (xxxxxx xxxxxxx balených)
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 10 | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxx 2) | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0b | 102 |
4.10.3. Xxxxxxxxx xxxx (xxxxxx vakuově xxxxxxxx)
x | x | x | M | |
Xxxxxxxxxxx coli | 5 | 2 | 2.102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
4.10.4. Xxxxx sýry xxxxxxx
n | x | x | M | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 2.102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
4.10.5. Xxxxxxxx sýry
x | c | m | X | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 103 | 5.103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
4.10.6. Xxxxxx xxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x x xxxxxxxxx
x | x | x | M | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 21) | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 0b | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 102 | 5.102 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
4.11. Xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx
4.11.1. Xxxxx mlékárenské
x | x | x | X | |
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 104 | 105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 50 |
Xxxxxx xxxx než Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
4.11.2. Xxxxxxxxxxx xxxxx
x | x | x | X | |
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 3) | 5 | 3 | 104 | 105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxx jiné xxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 4) | 5 | 3 | 102 | 5.102 |
5. XXXXXX ZMRZLINY A XXXXXXX XXXXX
x | c | x | X | |
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 5) | 5 | 2 | 105 | 5.105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 22) | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 0d | 2.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
6. XXXXX XXXX X XXXXX
6.1. Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx lisované xx xxxxxxx ("xxxxxxxx")
x | c | m | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 3 | 102 | 103 |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 50 |
Plísně | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
6.2. Emulgované xxxx
x | x | m | X | |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 2 | 2.102 | 103 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
7. ZPRACOVANÉ OVOCE X XXXXXXXX, XXXXX XXXXXXXXXX XXXXX
7.1. Xxxxxxx xxxx strouhaná xxxxxxx zelenina x xxxx směsi, čerstvé xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx
7.1.1. Krájená xxxx strouhaná xxxxxxx xxxxxxxx x její xxxxx
x | x | m | X | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
7.1.2. Xxxxxxx ovocné x xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx
x | x | m | X | |
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 2 | 1 | 105 | 106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
Kvasinky | 2 | 1 | 103 | 104 |
Xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
7.2. Xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx x xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxx
7.2.1. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxx) zeleninu, brambory, xxxxx, xxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 105 | 5.105 |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 2.103 |
7.2.2. Výrobky xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxx) xxxxxxxx, xxxxxxxx, houby, ovoce
x | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 106 | 5.106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 5.103 | 2.104 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 5.103 |
7.3. Xxxxxx xxxxxxxx a ovoce
7.3.1. Sušená xxxxxxxx x houby
x | c | m | X | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxx | 5 | 3 | 104 | 105 |
7.3.2. Xxxxxx ovoce
x | c | m | X | |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxx | 5 | 2 | 104 | 105 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
7.4. Xxxxxx x zeleninové xxxxxxx konzervované
7.4.1. Xxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx výrobky xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx trvanlivé (xxxxxx x xxxxxxxx) včetně xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx Musí xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.
7.4.2. Ovocné x xxxxxxxxxx xxxxxxx hermeticky xxxxxxxxxx
x | x | x | M | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 50 | 2.102 |
7.4.3. Xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx.
x | x | x | X | |
Celkový xxxxx mikroorganismů | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 1 | 0x | 102 |
Xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Plísně | 5 | 2 | 0x | 2.102 |
7.5. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx
x | x | x | M | |
Koliformní xxxxxxxx 6) | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
5 | 0 | 102 | - |
7.6. Xxxxx xxxxxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 5 | 2 | 103 | 104 |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxx | 5 | 2 | 10 | 103 |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxx 31) | 5 | 0 | 102 | - |
8. MLÝNSKÉ X XXXXXX VÝROBKY, XXXXXXXXX X XXXXXXX XXXXXXX X XXXXXXXX, XXXXXX XXXXXXX
8.1. Xxxxx, xxxxxxx, kroupy, xxxxx, xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxx těst
x | c | x | M | |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Plísně | 5 | 2 | 103 | 104 |
8.2. Xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x výjimkou xxxxxx výživy
x | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 104 | 105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
8.3. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx-xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx
8.3.1. Dětská xxxxxx xxxxxx ke xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx
n | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 104 | 5.104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
5 | 0 | 0b | - | |
Staphylococcus aureus | 5 | 1 | 0x | 102 |
8.3.2. Xxxxxx xxxxxx určená xx xxxxxxxxx po xxxxxxxx x převařené x xxxx xxxxxxxxx tekutině
x | c | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 5 | 2 | 5.103 | 5.104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxx | 10 | 0 | 0/50 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 0x | 102 |
5 | 0 | 50 | - |
8.4. Těstoviny
8.4.1. Těstoviny xxxxxx xxxxxx ochucených xxxx x xxxxxx
x | c | m | X | |
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 3 | 105 | 106 |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Staphylococcus xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
8.4.2. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx
x | x | m | X | |
Celkový počet xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 3 | 106 | 5.106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Staphylococcus xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
8.4.3. Xxxxxxxxx xxxxxxxx s náplní
n | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 5 | 3 | 106 | 5.106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
8.5. Xxxx, xxxxxxxxx
x | x | m | X | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 1 | 5.102 | 5.103 |
Plísně | 5 | 3 | 104 | 5.104 |
8.6. Xxxxxx xxxxxxx
8.6.1. Xxxxxxxxxxx sójové xxxxxxx texturované (xxxxxx, xxxxxx, drť xxxx.) xxxxxx x tepelné xxxxxx
n | x | m | X | |
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 5 | 3 | 103 | 104 |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 2 | 50 | 5.102 |
8.6.2. Xxxxxx xxxxxxx typu xxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx
x | c | x | M | |
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 3 | 5.105 | 2.106 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 2 | 2.102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus | 5 | 1 | 102 | 103 |
8.6.3. Sójové xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx pastérované
x | c | x | X | |
Celkový počet xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 104 | 5.104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Staphylococcus xxxxxx | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
8.7. Xxxxxx xxxxxxx
8.7.1. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxxxxxx, sezamová, xxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxx.)
n | x | x | X | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxx | 5 | 3 | 104 | 105 |
8.7.2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xx tepelném xxxxxxxxxx (mák, pohanka, xxxxx xxxx.)
x | c | m | X | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxx | 5 | 3 | 5.104 | 5.105 |
8.7.3. Xxxxxxxxx semena xxxxxxx
x | x | m | M | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxx | 5 | 3 | 104 | 105 |
8.8. Xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx, xüxxx, xxxx xxxxxx, extrudované, xxxxxxxx, xxxxx x obilné xxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxx.
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxx 7) | 5 | 0 | 0/25 | - |
Plísně | 5 | 2 | 5.103 | 5.104 |
Xxxxxx xxx obilí x šroty k přímé xxxxxxxx | 5 | 2 | 5.104 | 2.105 |
9. XXXXXXXX A XXXXXXXXX VÝROBKY
9.1. Xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx tvarohovou, xxxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxx (xxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx)
x | x | m | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 2 | 1 | 104 | 105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 2 | 1 | 0x | 102 |
Staphylococcus xxxxxx | 2 | 1 | 0x | 2.102 |
9.2. Xxxxxxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 104 | 105 |
9.3. Xxxxxxxxx xxxxxx
9.3.1. Xxxxxxxxx pečivo s xxxxxxxx nebo máčené
x | x | x | M | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 50 | 5.102 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
9.3.2. Xxxxxx xxxxxxx
x | x | x | M | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
9.4. Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx
9.4.1. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, sněhové xxxxxx
n | x | m | X | |
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx | 2 | 1 | 104 | 105 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 2 | 1 | 50 | 5.102 |
Xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 5.102 |
9.4.2. Výrobky xxxxxx xxxxxxxxxxx náplněmi (x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxx.)
x | x | m | M | |
Xxxxxxx počet mikroorganismů | 2 | 1 | 105 | 5.105 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 2 | 1 | 102 | 5.102 |
Plísně | 2 | 1 | 102 | 103 |
9.4.3. Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx máslovými, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x pudinkovými xxxxx x náplněmi, xxxxxxx, x xxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 2 | 1 | 5.105 | 5.106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 2 | 1 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 2 | 0 | 0/25 | - |
Staphylococcus xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxx | 2 | 1 | 5.104 | 2.105 |
Plísně | 2 | 1 | 102 | 103 |
9.4.4. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x/xxxx zdobené xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx | 2 | 1 | 106 | 107 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 2 | 1 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx | 2 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxx | 2 | 1 | 5.104 | 2.105 |
Xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
9.5. Xxxxxxxx x cukrářské xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx výrobků s xxxxxxxx, ke xxxxxxxx xx tepelné xxxxxx
x | c | x | M | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxx cereus | 5 | 2 | 103 | 104 |
Plísně | 5 | 2 | 104 | 105 |
10. ŠKROBÁRENSKÉ XXXXXXX A VÝROBKY X XXXXXXX
10.1. Xxxxx, pudinky, xxxxx x xxxxxxx v xxxxxx, xxx. šlehačka x xxxxxx xxxx.
x | c | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 0x | 2.102 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 5.103 |
10.2. Xxxxxxx x xxxxxxx
10.2.1. Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx apod.)
x | x | m | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 5.103 |
Xxxxxx | 5 | 3 | 103 | 104 |
10.2.2. Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
x | x | x | X | |
Celkový počet xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 3 | 5.104 | 5.105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
Plísně | 5 | 2 | 102 | 103 |
10.2.3. Předsmažené xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
x | x | x | X | |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
10.2.4. Bramborové xxxxxxx typu chips (xxxxxxxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxx apod.)
x | x | x | X | |
Celkový počet xxxxxxxxxxxxxx 23) | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxx 7) | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
11. PŘÍRODNÍ SLADIDLA X XXX
11.1. Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx balení
x | x | m | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 0b | 102 |
11.2. Med xxxxx
x | x | m | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 0b | 102 |
12. XXXXX, XXXXXXXX A XXXXXXXXXX XXXXXXXXXX
12.1. Xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
x | c | x | X | |
Enterobacteriaceae | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxx | 5 | 3 | 5.103 | 5.104 |
12.2. Xxxxxxxx, xxxxxxxxxx cukrovinky, xxxxxxxxxx, xxxxxx
x | x | m | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 105 | 5.105 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus | 5 | 1 | 102 | 5.102 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
13. PIVO, VÍNO, XXXXXXXX
13.1. Xxxx
x | c | x | X | |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
13.2. Xxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx a nápoje x obsahem xxxxxxx xxxxxx než 20 % xxx.
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 0 | 10 | - |
Xxxxxxxx 24) | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
13.3. Emulzní xxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 1 | 10 | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
Xxxxxxxxxx 25) | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 5.103 |
14. NEALKOHOLICKÉ XXXXXX
14.1. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx sycené CO2 x xxxxxxxx
14.1.1. Xxxxxx se xxxxxxxx xxxxx skladování
x | c | x | X | |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 0 | 10 | - |
Xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
14.1.2. Xxxxxx upravené x prodloužené xxxx xxxxxxxxxx
n | x | x | M | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 5.102 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 0/10 | 10/10 |
Xxxxxxxx | 5 | 1 | 0/10 | 10 |
14.2.1. Sirupy, ovocné xxxxxxxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 0 | 0x | - |
Xxxxxxxx | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
14.2.2. Xxxxxxxx ovocné koncentráty
x | c | x | M | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
Xxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Plísně | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
14.3. Nápoje v xxxxxx s přísadami, xxxx. xxxxxxx složkou
x | c | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 50 | 5.102 |
Xxxxxxxxxx 8) | 5 | 0 | 0/25 | - |
Staphylococcus xxxxxx | 5 | 1 | 102 | 5.102 |
15. XXXXXXXXXXX XXXXXXX X PŘÍPRAVĚ XXXXXXX, XXXXXX, XXXXXX, XXXXXX XXXXXXXX XXXXXXXXX
15.1. Xxxxxxxxx xxxxxx ke xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx nebo xx xxxxxxx xxxxxx xxxx
x | x | x | M | |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Bacillus xxxxxx | 5 | 3 | 103 | 105 |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 5 | 3 | 102 | 5.103 |
Xxxxxx | 5 | 3 | 103 | 104 |
15.2. Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
x | c | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 50 | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 0x | 102 |
16. XXXXXX, XXXXX XXXXXX X SUCHÉ XXXXXXXX XXXXXXXXX
x | x | m | X | |
Koliformní bakterie | 5 | 1 | 104 | 5.104 |
Bacillus xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Staphylococcus aureus | 5 | 2 | 102 | 103 |
Clostridium xxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxx | 5 | 2 | 104 | 105 |
5 | 2 | 102 | 5.103 |
17. XXXXXXX X XXXXXX XXXX A INSTANTNÍ XXXXXX
17.1. Xxxxxxx x xxxxxx xxxx, xxxxxx směsi a xxxxx x xxxxx xxxxxx
x | x | x | M | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 0 | 102 | - |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxx | 5 | 2 | 104 | 105 |
17.2. Xxxxxxxxx xxxx a xxxxxx x výjimkou mléčných x kakaových
x | x | m | X | |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
18. XXXXXXXXX XX XXXXXXXXXXXXX XXXXXXXXXXX, XXXXX XXXXXXX, XXXXX SŮL XXXXXXXX XXXX S PŘÍSADAMI X XXXXXXXXX S XXXXXXXXX XXXXXXX XXXXXXXXXX XXXXXXX
18.1. Xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
18.1.1. Xxxxxxxx včetně xxxxxxx xxxxxxxxxx x x přísadami
x | c | m | X | |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 5 | 1 | 102 | 103 |
18.1.2. Tekuté přípravky xxxxxxxxxx pektin (x xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx)
x | c | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Plísně | 5 | 2 | 103 | 104 |
18.2. Čisté xxxxxxx (xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
18.2.1. Xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx
x | x | m | X | |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 5.104 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
18.2.2. Xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx přípravě xxxxxxxx výrobků
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 0 | 0x | - |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus | 5 | 0 | 0x | - |
18.3. Jedlá xxx xxxxxxxx, x xxxxxxxxx, xxxxxxxxx na xxxx xxxx
18.4. Potraviny x xxxxxxxx obsahem xxxxxxxxxx faktorů x xxxxxxxx xxxxx dávkou 26)
18.4.1. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx. (xx xxxxx xxxxxx, xxxxx, kapslí, x xxxxxx, tekuté xxxx.)
x | x | m | X | |
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů 27) | 5 | 2 | 103 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 0 | 0x | - |
18.4.2. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx (xx xxxxx tablet, xxxxx, xxxxxx, x xxxxxx, xxxxxx xxxx.)
x | x | x | X | |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 5.104 | 5.105 |
18.4.3. Vícesložkové xxxxxxxxx x xxxxxxxx organismu, xxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx diety apod.
n | x | x | M | |
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 5 | 3 | 5.104 | 5.105 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
19. VÝROBKY XXXXXXX X XXXXX KUCHYNĚ
19.1. Xxxxxxxxxxx výrobky x xxxxxxxxx x xxx majonézy (xxxx. xxxxxx, obložené chlebíčky, xxxxxxx x aspiku, xxxxxxxxx xxxxxxx, nakládané xxxx, xxxxxxxx vlastní xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxx, xxxxx)
x | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů 28) | 2 | 1 | 2.105 | 106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 2 | 1 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxx | 2 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx 9) | 2 | 1 | 102 | 103 |
Bacillus xxxxxx | 2 | 1 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx 11) | 2 | 1 | 103 | 104 |
Xxxxxxxx | 2 | 1 | 5.103 | 5.104 |
19.2. Xxxxxxx teplé xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx (mimo jídel xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
x | x | m | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 29) | 2 | 1 | 104 | 5.104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxx xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxx | 2 | 0 | 0/25 | - |
19.3. Xxxxxx, dresinky, xxxxxx, xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx výrobky x xxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)
n | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 50 | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
Xxxxxxxxxx 30) | 5 | 0 | 0/25 | - |
20. POLOTOVARY XXXXXX XX XXXXXXXX XX TEPELNÉM XXXXXXXXXX XXXX XXXXXXXXXXX XXXXXX
20.1. Xxxxxxx polotovary xxxxxxx, chlazené xxxx xxxxxxxx (xxxx. xxxxxxxxx xxxxxxxx, knedlíky x xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
x | c | x | X | |
Koliformní bakterie | 2 | 1 | 103 | 104 |
Salmonella | 2 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
20.2. Xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx čerstvé, xxxxxxxx nebo xxxxxxxx (xxxx. částečně xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxx, xxxxxxx masa, xxxxxxxxx rybího xxxx, x kombinaci xx xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxx)
x | x | x | X | |
Koliformní xxxxxxxx | 2 | 1 | 5.103 | 5.104 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 2 | 1 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 2 | 0 | 0/25 | - |
Část 3
XXXXXXXXX X SKUPINY XXXXXXXX MIKROBIOLOGICKY NERIZIKOVÉ
Xxx xxxxxxxxx
x) xxxxxxxx (x xxxxxx xxxxxxx xxx 20 % objemových),
x) xxxx,
c) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx,
x) náhradní xxxxxxxx,
x) xxx xxxxxxxxx (xxx bylinných přísad xxxx xxxxxx xxxxxxxx),
x) xxxxx oleje xxxxxxxxxx,
g) ztužené xxxxxxxx xxxx,
x) xxxxx x xxxxx xxxxxx (xxx náplní xxxx xxxxx),
x) xxxxxxxxx xxxxxx (xxx xxxxxx xxxx xxxxx),
x) nečokoládové xxxxxxxxxx,
x) xxxx pražená x xxxxxxxx,
x) xxx pravý,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx
xx mikrobiologické xxxxxxxxx xxxxxxxxx, neboť xxx xxx xxxxxxx, technologii xxxxxxxx k xxxxxx xxxxxx x xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx mikroorganismů (xx, xX, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx.) jsou xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 294/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 12.12.1997.
Ve xxxxx xxxxxx právního předpisu xxxx podchyceny xxxxx x xxxxxxxx uskutečněné xxxxxxx předpisem x.:
91/99 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX x. 294/97 Xx., o xxxxxxxxxxxxxxxxx požadavcích xx xxxxxxxxx, xxxxxxx jejich xxxxxxxx a hodnocení
x xxxxxxxxx od 20.5.99
x xxxxxx xxxxxxxxx redakčním xxxxxxxx x xxxxxx x. 38/99 Xx.
Xxxxxx xxxxxxx x. 294/97 Xx. xxx xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 132/2004 Sb. x xxxxxxxxx xx 30.4.2004.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx jiných xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx změna xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx č. 292/1997 Sb., x požadavcích xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx x o xxxxxxx xxxxxx xxxxxx.
2) X xxxxxxxxxxx, plátkovaných a xxxxxxxxx sýrů xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxx vyšší.
3) Nesleduje xx x xxxxxxx xx zakysané nebo xxxxxxxxxxxx smetany.
4) X xxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx zeleniny se xxxxxxxx hodnoty o xxx xxxxx.
5) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx x xxxxxxxx nebo xxxxxxxx.
6) U xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx řád nižší.
7) Xxxxxxx xx pouze x xxxxxxx kořeněných.
8) Jen x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx živočišného xxxxxx.
9) U xxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxx vyšší.
10) X xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx korýšů xx xxxxxxxx xxxxxxx o xxxxx řád xxxxx.
11) Xxxxxxx xx pouze x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
12) XXX 56&xxxx;0080 Potravinářské xxxxxxx. Xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx mikrobiologické xxxxxxxx. Xxxxx x 8.89.
XXX 56&xxxx;0081 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx vzorků x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxx x 8.89. Xxxxxx 6.1 xx 6.11 a xxxx 7 XXX 56&xxxx;0081 xxxx nahrazeny ČSN XXX 6887 (56 0102) Xxxxxxxxxxxxx. Všeobecné xxxxxx xxx xxxxxxxx ředění xxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX XXX 4833 (56&xxxx;0083) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx počtu xxxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx počítání kolonií.
XXX XXX 4832 (56&xxxx;0085) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx koliformních bakterií. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.
XXX ISO 4831 (56&xxxx;0086) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx stanovení xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx nejvýše xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx.
ČSN ISO 7954 (56 0087) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxx kvasinek x xxxxxx. Technika xxxxxxxx xxxxxxx vykultivovaných xxx 25 °X.
XXX ISO 6579 (56&xxxx;0088) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx.
ČSN ISO 6888 (56 0089) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxx počítání xxxxxxx.
XXX XXX 7937 (56&xxxx;0091) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx Clostridium xxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx počítání xxxxxxx.
ČSN ISO 7932 (56&xxxx;0092) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx xxxxxx. Technika xxxxxxxx xxxxxxx vykultivovaných při 30 °X.
XXX XXX 8523 (56&xxxx;0096) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx.
XXX ISO 6391 (56&xxxx;0097) Maso x xxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxxxx xxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 44 °X na xxxxxxxxxx.
ČSN 56&xxxx;0100 Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx poživatin, xxxxxxxx xxxxxxx užívání x prostředí potravinářských xxxxxxxxxx.
Xxxxx x 2.84, x 12.86, x 7-8.87, x 10.88, x 12.88.
XXX XXX 6887 (56&xxxx;0102) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX XXX 7218 (56&xxxx;0103) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx zkoušení.
ČSN XXX 11289 (56&xxxx;0104) Xxxxxxx opracované xxxxxxxxxx x hermeticky xxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx xX.
XXX XXX 3100-1 (56&xxxx;0105) Maso x xxxxx xxxxxxx. Xxxxx xxxxxx x příprava xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx 1: Odběr xxxxxx.
XXX XXX 3100-2 (56&xxxx;0106) Xxxx x xxxxx xxxxxxx. Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx 2: Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX ISO 7251 (56 0107) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx pokyny xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxx. Xxxxxxxx xxxxxxx pravděpodobného počtu.
XXX XXX 7402 (56&xxxx;0108) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx čeledi Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx počtu a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.
XXX XXX 8914 (56&xxxx;0109) Mikrobiologie - Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx.
XXX XXX 10273 (56&xxxx;0110) Xxxxxxxxxxxxx - Xxxxxxxxx pokyny pro xxxxxx suspektních xxxxxxxxxxx xxxxx Yersinia xxxxxxxxxxxxxx.
XXX XXX 8261 (56&xxxx;0111) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX XXX 6610 (56&xxxx;0112) Xxxxx a xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx mikroorganismů xxxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxx počítání xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 °X.
ČSN ISO 5541/1 (56&xxxx;0113) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx - Stanovení xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx - Xxxx 1: Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx 30 °X.
XXX XXX 6611 (56&xxxx;0114) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx počtu xxxxxxxx xxxxxxxx x/xxxx plísní xxxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxx kolonií xxxxxxxxxxxxxxx xxx 25 °X.
ČSN ISO 6730 (56&xxxx;0120) Xxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx - Xxxxxxxx počítání xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 6,5 °X.
XXX ISO 10560 (56 0121) Xxxxx x xxxxxx výrobky - Xxxxxx Listeria xxxxxxxxxxxxx.
ČSN ISO 2293 (56&xxxx;0122) Xxxx x xxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx - Technika xxxxxxxx xxxxxxx vykultivovaných xxx 30 °X (Xxxxxxxxxx xxxxxx).
ČSN XXX 7698 (56&xxxx;0123) Xxxxxxxx, luštěniny a xxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx počtu bakterií, xxxxxxxx a xxxxxx.
XXX ISO 10272 (56&xxxx;0126) Xxxxxxxxxxxxx potravin x krmiv - Xxxxxxxxxxxx metoda průkazu xxxxxxxxxxxxxxxxx druhů xxxx Xxxxxxxxxxxxx.
Xxxxxxxxx postup xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx. Při xxxxxxxxx této skupiny xxxxxxxxxxxxxx se postupuje xxxxx ČSN XXX 7937 (56 0091) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx pokyny pro xxxxxxxxx počtu Clostridium xxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx podle xx. 9.4.
ČSN XX 12824 (56 0088) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxx. Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx.
ČSN 56&xxxx;0090 : 1987 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x Clostridium xxxxxxxxx.
ČSN XX XXX 11290-1 (56 0093) Xxxxxxxxxxxxx potravin x xxxxx. Horizontální xxxxxx xxxxxxx x stanovení xxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx - Xxxx 1: Xxxxxx xxxxxxx.
ČSN XXX 13721 (56&xxxx;0125) Xxxx a masné xxxxxxx - Stanovení xxxxx bakterií mléčného xxxxxxx. Xxxxxxxx počítání xxxxxxx vykultivovaných xxx 30 oC.
13) Xx. 19 xxxxxxx č. 3 xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x. 298/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx požadavky xx xxxxxxxxx nezávadnost xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x potravinových surovin, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxx označování xx xxxxxxx, požadavky xx xxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx xxxxxxxx.
14) xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xx užívá xxxxxx Xx
15) stanovuje xx xxx u xxxxxxx xxx
16) X xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx a/nebo xxxxxxx xxxxxxxx kouřem xx xxxxxxxx xxxxxxx o xxx xxxxx s xxxxxxxx Staphylococcus aureus x Salmonella.
17) Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx v xxxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xx měsíc.
18) Xx xxxxxxxx při 30 °X xx dobu 15 xxx.
19) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx hodnoty xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, viz xxxxxxxx xxxxxxx *)
*) Xx. 19 xxxxxxx x. 3 xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx č. 298/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxx nezávadnost xxxxxxxxxxxx druhů xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx, požadavky xx čistotu a xxxxxxxx přídatných xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx doplňky x xxxxx xxxxxxxx.
20) X xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx.
21) X xxxxxxxx sýrů xxxxxxxxxx x s xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx.
22) Xxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x = 5, c = 2, x = 3.102, M = 103.
23) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx xx povrchu xxxxxxxxxx.
24) Xxxxxxxxx xx x burčáku.
25) Sleduje xx u xxxxxxxxx xxxxxx.
26) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx §1 odst. 4 xxxx. x) xxxxxxxx x. 336/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx zvláštní xxxxxx a xxxxxx xxxxxx použití.
27) Xxxxxxxxx xx u xxxxxxx x kulturní mikroflórou.
28) Nesleduje xx u výrobků xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
29) X xxxxxxx xxxxxxxxxxxx jako xxxxxx syrovou xxxxxxxxx xx toleruje xxxxxxx x jeden xxx xxxxx.
30) Sleduje xx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx.
31) Tam, xxx xx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx "Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx plísně Xxxxxxxxxxx xxxxxx", rozumí xx jím xxx "Xxxxxxxxxxx parasiticus x Xxxxxxxxxxx nominus".