Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 29.04.2004.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 19.05.1999 do 29.04.2004.


Vyhláška o mikrobiologických požadavcích na potraviny, způsobu jejich kontroly a hodnocení

294/97 Sb.

Úvodní ustanovení §1
Mikrobiologické požadavky a mikrobiologické vyšetřování §2 §3
Hodnocení potravin z mikrobiologického hlediska §4
Závěrečná ustanovení §5 §6
§1
Úvodní xxxxxxxxxx
(1) Tato xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx na potraviny xxxxxx k xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Mikrobiologické xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxx, balenou xxxxxx xxxx, xxxxxxx kojeneckou xxxx x balenou xxxxxxxx minerální vodu xxxxxxx zvláštní xxxxxxx. 1)
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
§2
(1) Potraviny xxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x částech 1 x 2 xxxxxxx xxxx vyhlášky.
(2) Xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xx x částech 1 a 2 xxxxxxx stanoví xxxxx xxxxxx, xxxxxx a xxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx. Xxxxx počet xxxxxx, xxx xx xxxxxx v části 2 xxxxxxx, může xxx xxxxxxxx xxx xx xxxxxxxx stanovených x části 1 xxxxxxx.
§3
(1) Xxxxxx xx odebírají xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xx pro xxxxx xxxx vyhlášky rozumí xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx kontrolované xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx, že xxxx xxxxxx. X xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxx haváriích se xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx se xxx účely xxxx xxxxxxxx rozumí výběr, xx xxxxx jsou xxxxxxxx vzorky s xxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxxxxxxxx, xx libovolný xxxxxx xxxxxxxxxxxx šarže xxxx vybrán, xxxx xxxxxx.
(2) Xxxxx xx xxx xxxxxx xxxxxx vzorků xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx zkoušení, xxxxxx jejich xxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx laboratoří x xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx zkoušení xxxxxxx jiné metody, xxx xxxxx stanoví xxxxx technické normy, xxxx xxx při xxxxxx xxxxxxx doloženo, xx jsou xx xx xxxxxxxxxxx, přesnosti x xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx metodě xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx. 12)
§4
Hodnocení xxxxxxxx z xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx x danému xxxxx, xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxx trvanlivostí, jestliže xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx druhy, skupiny xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x části 2 xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx hodnoty xxxxxxxxx v xxxxx 1 tabulce č. 1 xxxx X. x X. x x tabulce č. 2.
(2) Potraviny xx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx:
a) xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx 1 tabulce č. 1 xxxx X. x X. přílohy,
b) xxxxxxxx xxxxx hodnoty xxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx stanovené x xxxxx 1 tabulce č. 2 přílohy,
x) xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx z xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx v xxxxx 1 x tabulkách č. 1 x 2 xxxxxxx, x to x xxxxxxxx, xxxxx by xxxxx ohrozit zdraví xxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx obchodní xxxxxxxxx nebo
x) xxxx xxxxxxxx nežádoucí xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 2 xxxx. x) se xxx xxxxx této xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx životaschopných xxxxxxxxxxxxxx, xxxxx by xx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx (část 1 xxx 8 xxxxxxx) x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx.
Xxxxxxxxx ustanovení
§5
Xxxxxxx xx xxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx věcí Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxx XXX, xxxxxxxxxx xxx x. 75/1990 xx xxxxxx Hygienické xxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxxxxxxx požadavcích xx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx, a xxxxxxxx x částce 71/1991 Sb.
§6
Xxxx xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx:
XxXx. Xxxxxxx x. r.
Xxxxxxx x xxxxxxxx x. 294/1997 Xx.
Část 1
XXXXXXXXX XXXXXX A XXXXX
1. Xxxxxxxxxxxxxxx požadavky pro xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxx plánů xxxxxxxxxx (část 2).
2. Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x tabulce č. 1 xxxxxxx A. x X.
3. Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx jsou xxxxxxxxx x tabulce č. 2.
4. Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx obecně xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx potravin:
x) xxxxxxxxx xxxxxx k xxxxx spotřebě: potraviny, xxxxx se konzumují x nezměněném xxxxx, xxxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, a xxxxxx potraviny, xxxxx xxxx xxx před xxxxxxxxx xxxxxxxx s xxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxx xxxxxxxx: xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx xx xx xxxxxxx kuchyňské xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx,
x) potraviny určené xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx,
d) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxx sterilní.

Xxxxxxx x. 1
Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx
Xxxx X. Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx potravin
Nejvyšší xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxx cereus
potraviny xxxxxxxx x xxxxx spotřebě
105/g
 
potraviny xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx
104/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx
102/x
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx/xxxx

&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx určené x přímé xxxxxxxx
xxxxx/25 x
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
105/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
104/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
102/x
Xxxxxxxxxxx coli 0 157
 
všechny xxxxx potravin
negat/25
Listeria xxxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx
xxxxx/25 x
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx x aw nižší xxx 0,92
&xx; 100/g
Pseudomonas xxxxxxxxxx

&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě
104/g
 
potraviny xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx výživu x xxxxx xxxxxxxx
10/x
Xxxxxxxxxx xxx.
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx výživu
negat/50 x
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx potraviny*/
negat/25 x
Xxxxxxxx xxx.
xxxxxxx potraviny
negat/25 x
Xxxxxxxxxxxxxx aureus
 
 
potraviny xxxxxxxx x xxxxx spotřebě
105/g
 
potraviny xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
104/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;

x xxxxx xxxxxxxx
102/x
&xxxx;

xxxxxx x xxxxx spotřebě
103/g
Vibrio xxxxxxxxxxxxxxxx

&xxxx;
&xxxx;
xxxx, měkkýši, xxxxxx x xxxxxxxxxx x xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx pásem xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
xxxxx/25
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx sérotypy)
 
 
všechny xxxxxxxxx
xxxxx/25 x
xxxxx: xxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx zkušebního xxxxxx xxxxxxxxxxxxx za xxxxxx xxxxx
xx: xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx potraviny (měřitelný xxxxxxxxxx přístrojem);
nelineárně xxxxxxx x obsahem xxxx x xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xx nuly xx xxxxx.
*/ Xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx Xxxxxxxxxx typhi xxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xx xxxx nejvyšší xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxx-xx x xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx ke xxxxx xxxxxxxxxx a kuchyňskému xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxx, xxxxxxx xxxx.) x xxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx od xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxx X. Xxxxxxxxxxxx mikroorganismy x xxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx potravin
Nejvyšší xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx určené pro xxxxxxxxxx a dětskou xxxxxx
&xxxx;

x xxxxx spotřebě
105/g
 

nikoli x přímé xxxxxxxx
106/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x výjimkou xxxxxxxx, kde jsou xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx mikroflóry
 
 

živočišného xxxxxx
107/x
&xxxx;

xxxxxxxxxxx xxxxxx
108/x
Xxxxxxxxxx bakterie
potraviny určené x xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
105/x
&xxxx;
x xxxxx xxxxxxxx
103/x
Xxxxxxxxxxx coli

 
 
potraviny xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx
104/x
&xxxx;
xxxxxxxxx určené pro xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx
10/x
&xxxx;
x přímé spotřebě
 
Mikroorganismy xxxxxxxxxxxx ke xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx potravinách xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx pro kojeneckou x xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;

xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
106/x
&xxxx;

xxxxxx x xxxxx spotřebě
105/g
 

živočišného xxxxxx
107/x
&xxxx;

xxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxx
108/x
Xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx
103/x
&xxxx;
xxxxxxxxx určené k xxxxx spotřebě x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx jsou xxxxxxxx xxxxxxxx kulturní xxxxxxxxxx
107/x
Xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
103/x
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx potravin, xxx xxxx plísně xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxx xxxxxx xxxxx xxx viditelný xxxxxxx okem

Xxxxxxx x. 2
Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx pro xxxxxxxxxxx toxiny x xxxxxxxxxx
Xxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxxxxx enterotoxiny
všechny xxxxxxxxx
xxxxx***/
Xxxxxxxxxx - nejvyšší xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx. 13)
***/ xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx RPLA
5. Xxxxxxxx xxxxx vzorkování
5.1. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx xxxxx (xxxxx), xxxx xxxx xxxx xxxxxxx.
5.2. Xxxxx xx xxxxxxxxx dodávka, xxxxx xx xxxxxxx x xxxx xxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx každou xxxxx.
5.3. Xxxxxxxxx výrobku se xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx množství xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
5.4. Xxxxxx je xxxxxx xxxxxxxx výrobku xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxx. Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx jednotka výrobku, xxxx jednotky, xxxx. xxxx jednotek (x xxxxxxxxxx xxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx).
6. Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxx xxx "výběrová xxxxxxxx"), xxx xx x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxx části xxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x části 1 x 2 přílohy xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx výběru x xxxxxxx x.
6.1. Xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx x xxxxx, x xx x xxxxx x xxxxxxxx výběrem (§3 xxxx. 1).
6.2. Xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxx xxxxx vzorků, xxxxxx zkoušení x xxxxxxxxx xxxxx se xxxxxxxx jako xxxx xxxxxxxxxx.
6.2.1. Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x části 2 xxxxxxx xxxxxxxx:
x) xxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx předepsaných x xxxxxxxxx (xxxxx znaků);
b) xxx xxxxx xxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxx x x xxxxx o xxxxxxxxx xxxxx x, xx. xxxx vzorkování;
c) xxx xxxxx znak tolerované xxxxxxxx mikroorganismů x, X, přičemž M xx xxxxxxxx v xxxxxxxxxx na c.
6.2.2. Xxxxxxxx symbolů:
n xxxxxx xxxxxx, xx. xxxxx xxxxxx xxxxxx k xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx, zda xxxxxxxxxx xxxxx výrobku (xxxx její kontrolovaná xxxx) xxxx xxxxxxxxx xxxx vyhovující xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx;
x xxxxxxxx mikroorganismů, xxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxx xxxxxx x;
X množství xxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxx, xxxxx xx nižší nebo xx rovná x;
x xxxxxxxx xxxxx, xx. xxxxx xxxxxx x xxxxxx n, u xxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxx X.
Xxxxx xx x xxxxx xxxxxx x výběru x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x, (M xx xxxxxxxxxxx), je xxxxxxx x vyjádřena xxxxx x xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx. Xxxxxxx x, X jsou xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx zkoušek. Xxxxxxxxxxx xxxx pro xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx. 12)
6.2.3. Xxxxxx xxxxxxxxx x, X:
x) Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx
- x 1 x xxxx v 1 ml xxxxxx; xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx; jako xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx kolonie (cfu), xxxx. 105 značí xxxxxxxxxx xxxxxxxx 1.105 xxxxxxxxxxxxxx x 1 x nebo v 1 xx vzorku, 5.103 značí tolerované xxxxxxxx 5.103 xxxxxxxxxxxxxx x 1 x xxxx v 1 xx vzorku;
- x xxxxxx xxxxxx určeném x xxxxxxxxx, xxx xx uveden za xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx počtu mikroorganismů; xxxxxxxxx xx u xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx; xxxx. 20/10 xxxxx nejvýše 20 xxxxxxxxxxxxxx x 10 xx vzorku;
b) Xxxx požadavek xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx
- v 1 xx či 0,2 xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x 1 xx xx 0,2 ml xxxxxx 10-1 xxxxxx; xxxxxxxxx xx plotnovými metodami, xxxxxxxx 1 ml xx xxxxxx agarovou xxxxx, xxxxxxxx 0,2 xx xx roztírá xx xxxxxx, očkují xx x xxxxxxx xxxx dvě xxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxxx xx xxxx xxxx x xxxxxx x xx x, xxxxxxx: 0x xxxxx, xx mikroorganismy xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxx 1 xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx (0x xxxxx xxxx xxx 1/xx xxxxxx) 0x xxxxx, xx mikroorganismy xxxxxxx xxx prokazatelné xxx xxxxxx 1 xx xxxxxx 10-1 vzorku (0x xxxxx xxxx xxx 10/xx xxxxxx xxxx &xx; 10/g xxxxxx) 0x xxxxx, xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx prokazatelné xxx xxxxxxx 0,2 xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx (0x značí xxxx xxx 5/ml xxxxxx) 0x xxxxx, xx xxxxxxxxxxxxxx nesmějí xxx xxxxxxxxxxxx při xxxxxxx 0,2 ml xxxxxx 10-1 xxxxxx. (0d xxxxx xxxx xxx 50/xx vzorku xxxx &xx; 50/x xxxxxx)
- x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx k vyšetření, xxx je xxxxxx xx xxxxxx xxxxx xx xxxxx nula; xxxxxxxxx se u xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx; např. 0/10 xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx mikroorganismů x 10 ml vzorku;
- x xxxxxxx xxxx xxxxxx vzorku xxxxxxxx x vyšetření, xxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxx čarou po xxxxx xxxx; xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx vzorku xx xxxxxxxxx tekuté xxxx x následným xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx; xxxx. 0/25 značí xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x 25 g xxxx x 25 xx xxxxxx; 0/1 xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x 1 x nebo x 1 xx xxxxxx.
6.2.4. Xxxxxxxxxxxx výsledků xxxxxxxx xxx xxxxxxxx plánů xxxxxxxxxx: Xxxxx xxxx xxxx xxxx se xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx nevyhovující xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx požadavkům, pokud:
6.2.4.1. x jednoho nebo xxxx xxxxxx z xxxxxx x xxxx xxxxxxxx xxxxxxx vyšší xxx X xxx xxxxx xxxx xxxx x předepsaných xxxxx (xxx příklad x. 1);
6.2.4.2. x xxxxxxx xxxxx vzorků, xxx xx xxxxxxxxx hodnotou x, xxxx zjištěny xxxxxxx vyšší xxx x a xxxxx xxxx rovné X, x xx pro xxxxx xxxx více x xxxxxxxxxxxx znaků (xxx příklad č. 2);
6.2.4.3. x xxxxxxxxx, xxx je x xxxxx xxxxxx x xxxxxx n xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx mikroorganismů, xxxx xxxx c = 0, x xx vyjádřeno /xxxxx 6.2.3. b)/ jako xxxx x příslušným xxxxxxx x až x xxxx jako 0/10 xx 0/25 xx 0/1 x X je proškrtnuto, xxxx u jednoho xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (xxx xxxxxxx x. 3).
Xxxxxxx x. 1:
Plán xxxxxxxxxx (xxx xxxxx xxxx)
x
x
x
X
5
1
102
103
xxxxxxxx: u jednoho xxxxxx ve sledovaném xxxxx 5.103/g interpretace: xxxxxxxxxx xxxxxxx X
Xxxxxxx x. 2:
Xxxx xxxxxxxxxx (xxx xxxxx xxxx)
x
x
x
X
5
2
103
104
xxxxxxxx: xxxxxxx maximálně m xxxxx x xxxx xxxxxx, u xxx xxxxxx xxxxxxx 5.103/xx, 7.103/xx, 1.104/xx xxxxxxxxxxxx: xxxxxxxxxx hodnoty x
Xxxxxxx x. 3:
Plán vzorkování (xxx xxxxx xxxx)
x
x
x
X
5
0
0/25
-
xxxxxxxx: x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx sledovaných xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx 25 g xxxxxxxxxxxx: xxxxxx xxxxxxxx mikroorganismů x navážce (objemu) xxxxxx určené k xxxxxxxxx xxx požadavku xxxxxxxxxxxxx xxxxxx mikroorganismů
6.2.5. Xxxxx xxxx xxxxx xxxx její xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx tolerovaných xxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, rozhodne příslušný xxxxx xxxxxxxx dozoru x xxxxxx nakládání x potravinou, x xxxxxxxxxxxx zejména k xxxxx xxxxxxxxx, míře xxxxxxxxxx tolerovaných xxxxxx, xxxxx mikroorganismů a x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxx. x xxxxxxxxxx doprodeji zboží, xxxxxxxxx xxxxxxxxxx-xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx výrobě xxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx). Výrobce (xxxxxxx) xxx zjištění xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx vlastní kontrolou xxxxx opatření ke xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxx xx příklad x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx) x k zábraně xxxxxxxxx xxxxxxxxxx. Při xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx mezních xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx státního dozoru x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxx potravin x xxxxx. X xxxxxxx, xx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxx působící xxxxxxxxxx x xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx orgán státního xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx její části.
6.2.6. Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx:
x) xxxx xxxxxxxxxx je xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x x údajem x xxxxxxxxx čísle x x xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx přísluší xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx vyjadřující xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxx, x xxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx vyhovující xxxxxxxxxxxxxxxx požadavkům,
b) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx užitých plánů xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx pravděpodobnosti jsou xxxxxxx v tabulkách č. 3 xx 6.

Xxxxxxx x. 3
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx kontrolované xxxxx xxxx xxxxxxxxxx 14) x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx nevyhovujících xxxxxxxx v xxxx xxxxx pro plány xxxxxxxxxx
x = 0; x = 5
c = 0; n = 10
skutečné % xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xx. xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx n
(p)
5
10
1,0
0,95
0,90
2,0
0,90
0,82
3,0
0,86
0,74
4,0
0,82
0,67
5,0
0,77
0,60
10,0
0,59
0,35
20,0
0,33
0,11
30,0
0,17
0,03
40,0
0,08
0,01
50,0
0,03
<
60,0
0,01
<
70,0
<
<
Pa 0,95 (xxxxx řádek xxxxxxx x. 3): x 95 xxxxxxxxx xx 100 xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx 1 % xxxxxxxxxxxxxx jednotek (xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx) xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, pokud xx xxxxxx výběru x roven 5; xx xxxxxxxxxxx n xxxxxxx Pa xxxxx
&xx;: Xx menší xxx 0,005

Xxxxxxx x. 4
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx 14) x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx nevyhovujících x xxxxx vyhovujících xxxxxxxx x xxxx xxxxx pro plán xxxxxxxxxx: x = 1; x = 5
xx
xx
&xxxx;
0
10
20
30
40
50
60
70
80
90
0
1,00
0,92
0,74
0,53
0,34
0,19
0,09
0,03
0,01
&xx;
1
0,95
0,87
0,70
0,50
0,31
0,17
0,08
0,03
0,01
&xxxx;
2
0,90
0,83
0,66
0,47
0,29
0,16
0,07
0,02
&xx;
&xxxx;
3
0,86
0,79
0,62
0,44
0,27
0,15
0,06
0,02
&xxxx;
&xxxx;
4
0,82
0,74
0,59
0,41
0,25
0,13
0,06
0,02
&xxxx;
&xxxx;
5
0,77
0,70
0,55
0,38
0,23
0,12
0,05
0,01
&xxxx;
&xxxx;
10
0,59
0,53
0,41
0,27
0,16
0,07
0,03
0,01
&xxxx;
&xxxx;
20
0,33
0,29
0,21
0,13
0,06
0,02
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
30
0,17
0,14
0,09
0,05
0,02
&xx;
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
40
0,08
0,06
0,04
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
50
0,03
0,02
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
60
0,01
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
70
&xx;
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx: zastoupení xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
xx: xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
<: Xx xxxxx xxx 0,005

Xxxxxxx x. 5
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx kontrolované xxxxx xxxx xxxxxxxxxx 14) x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx nevyhovujících x ještě xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx v této xxxxx xxx plán xxxxxxxxxx: x = 2; n = 5
xx
xx
&xxxx;
0
10
20
30
40
50
60
70
80
90
0
1,00
0,99
0,94
0,84
0,68
0,50
0,32
0,16
0,06
0,01
1
0,95
0,94
0,89
0,79
0,64
0,47
0,29
0,15
0,05
0,01
2
0,90
0,90
0,85
0,75
0,60
0,43
0,27
0,13
0,04
&xx;
3
0,86
0,85
0,81
0,71
0,57
0,40
0,24
0,12
0,04
&xxxx;
4
0,82
0,81
0,76
0,67
0,53
0,38
0,22
0,10
0,03
&xxxx;
5
0,77
0,70
0,72
0,63
0,50
0,35
0,20
0,09
0,02
&xxxx;
10
0,59
0,58
0,55
0,47
0,36
0,23
0,12
0,05
0,01
&xxxx;
20
0,33
0,32
0,29
0,24
0,16
0,09
0,03
0,01
&xx;
&xxxx;
30
0,17
0,16
0,14
0,11
0,06
0,02
&xx;
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
40
0,08
0,08
0,06
0,04
0,02
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
50
0,03
0,03
0,02
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
60
0,01
0,01
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
70
&xx;
&xx;
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx: xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
xx: zastoupení xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
&xx;: Xx xxxxx xxx 0,005

Xxxxxxx č. 6
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx 14) x xxxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxxxxx nevyhovujících x ještě xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxx xxxxx xxx plán xxxxxxxxxx: x = 3; n = 5
xx
xx
&xxxx;
0
10
20
30
40
50
60
70
80
90
0
1,00
1,00
0,99
0,97
0,91
0,81
0,66
0,47
0,26
0,08
1
0,95
0,95
0,94
0,92
0,86
0,77
0,62
0,44
0,23
0,07
2
0,90
0,90
0,90
0,87
0,81
0,72
0,58
0,40
0,21
0,05
3
0,86
0,86
0,85
0,83
0,78
0,68
0,54
0,37
0,18
0,04
4
0,82
0,82
0,81
0,79
0,73
0,64
0,50
0,34
0,16
0,03
5
0,77
0,77
0,77
0,75
0,69
0,60
0,47
0,31
0,14
0,02
10
0,59
0,59
0,58
0,56
0,52
0,43
0,32
0,18
0,06
&xx;
20
0,33
0,33
0,32
0,30
0,27
0,20
0,12
0,04
&xx;
&xxxx;
30
0,17
0,17
0,16
0,15
0,12
0,07
0,03
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
40
0,08
0,08
0,07
0,06
0,04
0,02
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
50
0,03
0,03
0,03
0,02
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
60
0,01
0,01
0,01
&xx;
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
70
&xx;
&xx;
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx: zastoupení xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
xx: xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx v %
<: Xx xxxxx než 0,005
7. Xxxxxxxx nižšího xxxxx xxxxxx
7.1. Počet xxxxxx xxxxx xxx x může být xxxxxxx xxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx. V xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx ještě xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx množství xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 3 m. Pro xxxxxxx, xxx x xx xxxxxxxxx xxxx xxxx s indexy x xx x, xxxx xxxxxxx 3 x:
x
3x
0x
&xx; 3/xx
0x
&xx; 30/g xxxx < 30/ml
0c
< 15/xx
0x
&xx; 150/x nebo &xx; 150/ml.
Pro xxxxxxx, xxx x je xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx mikroorganismů x xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx, xxx xx xxxxxx xx šikmou xxxxx xx xxxxx xxxx, xxxx. 0/10, xxxx xxxxxxx 3 x 3/3,3. Xxxxxxxxx xx tak xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx sníženém xxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxx určeného xx xxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx na xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx uvedené x tabulce č. 1 xxxxx X, xxxxx x xxxxxx případech se xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx nesnižuje.
7.2. Xxxxx xxxxxx xxxxx xxx x může xxx xxxxxxx x xxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xx posoudit xxxxx, x xx xx xxxxxxxxxxx, xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx předchozích vyšetření xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx x správné xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx bodů. Xxxxxx x xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx vzorky xxxxxxxx jako xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx zjištěné xxxxxxxx mikroorganismů xxxxxxxxxxx xxxxxxx 3 m.
7.3. Xxx překročení xxxxxx 3 x xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx stanoveného x části 2 xxxxxxx.
8. Zkoušení xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx Clostridium xxxxxxxxx x/xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx žádným xxxxxx aplikovatelným xxxxxx xxxxxxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx zajištěna xxxxxxx dodržením stanovených xxxxxxxxxxxxxxx postupů x xxxxxxxxxx xxxxxxx kritických xxxxxxxxxxx xxxx. Plán xxxxxxxxxx xx xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx obchodní xxxxxxxxx (§4 xxxx. 3). Xxxxxxxxxxxx životaschopných xxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx množit, xxxxxxx, xx při xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x uzavřených xxxxxxx nedojde xx 7 xx 10xxxxx xxxxxxxx xxx 35 °X xx 37 °X k xxxxxxx xxxxxxx počtu xxxxxxxxxxxxxx xxx na 102. Xxxxxxxx xxxxxxxx sterility xx xxxxxxx před xxxxxxxx výrobků xx xxxxx, popřípadě x xxxxxxxxxxxx případech.
Část 2
XXXXXXXXXX XXXXXXX PRO XXXXXXXXXX DRUHY, XXXXXXX XXXX PODSKUPINY XXXXXXXX
1. MASO X XXXXX XXXXXXX, XXXXXX X XXXXXXX X DRŮBEŽÍHO XXXX, XXXXXXX XXXX, XXXXXXX X XXXXX DRUHY XXXX
1.1. Maso, xxxx porcované, dělené, xxxxxx, xxxxxx xxxxx - čerstvé x xxxxxxxx


n

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
1.2. Xxxxx masa xxxxxx, xxxxx xxxx krájené xxxx určené k xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx - xxxxxxx x xxxxxxxx


x

c

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 15)

5

2

106

5.106

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
1.3. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx k xxxxx spotřebě (xxxx. xxxxxx salám, lososová xxxxx)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

2.103

104

Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
1.4. Xxxxxxxxx masné xxxxxxx


x

c

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

102

2.103

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

1

102

103

Staphylococcus xxxxxx

5

0

0x

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
1.5. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx výrobky


n

c

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

105

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

0x

5.102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

1

0d

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
1.5.1. Xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.104

5.105

Bakterie xxxxxxxx kvašení

5

2

5.104

6

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

2

102

103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
1.6. Xxxxxxx opracované výrobky xxxxxxxxxx balené
1.6.1. Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
1.6.2. Xxxxxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.103

5.104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0b

102

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

1

0x

2.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
1.7. Xxxxxxxxx xxx (xxxxx xxxxx)


x

c

x

X

Salmonella

5

0

0/25

-
2. XXXX, OSTATNÍ VODNÍ XXXXXXXXXXX X VÝROBKY X NICH
2.1. Xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxx ryby x xxxxxx xxxxx, xxxxxx x tepelné úpravě


x

x

x

M

Celkový xxxxx mikroorganismů

5

2

105

106

Xxxxxxxxxxx coli

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.2. Xxxxx, xxxxxxx x xxxxxx xxxx


x

x

x

X

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 16)

5

2

5.103

2.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0b

102

Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.3. Xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů 20)

5

2

104

105

Koliformní xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.4. Výrobky x xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
XXXXXXXX: Xxxxxxx x mělněných xxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx viz 20.2.
2.4.1. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx neopracované xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxx. x xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx)


x

c

x

X

Koliformní xxxxxxxx

5

2

103

104

Sulfitredukující klostridia

5

2

0b

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

5.102

Bacillus xxxxxx

5

2

103

5.103

Salmonella

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx

5

2

104

106
2.4.2. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo x xxxxxxxxxxxxx přísadami (xxxx. x rosolu, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx)


x

x

m

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

105

106

Koliformní xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

5.102

Xxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx

5

2

103

5.104
2.5. Hermeticky balené xxxx "polokonzervy"
2.5.1. Xxxxxxxxxx balené xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (kaviár, xxxx, sardelová xxxxx, xxxxx x oleji, xxxxx xxxxxxx xxxx.)


x

x

x

M

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

5.103

5.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

102

5.103

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.5.2. Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx nebo x konzervačními xxxxxxxxx


x

c

x

X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia

5

2

0b

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.6. Xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.
3. XXXXXXX XXXXXXX
3.1. Xxxxxxx výrobky xxxxxx


x

c

x

M

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

2.104

105

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

2.102
3.2. Xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx omáček, xxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

0x

102

Staphylococcus xxxxxx

5

2

0d

2.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx

5

3

102

103
4. XXXXX A XXXXXX XXXXXXX
4.1. Xxxxxx kravské mléko xxx xxxxx xxxxxx


n

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx



105


Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

5.102

2.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.2. Xxxxxx xxxxxx výrobky xxxxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.104

5.105

xxxxxxxxxxxxxx





Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102
4.3. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x ošetřovaných XXX


x

x

m

M

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

0x

2.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

0

0x

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.4. Xxxxxx výrobky xxxxxx xxxxxx výrobků x xxxxxxxxx x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx pudinků


n

x

x

X

Koliformní xxxxxxxx

5

0

0x

-

Salmonella

10

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

2.102
4.5. Mléčné xxxxxx x zahuštěné xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx XXX






X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 18)




10/0,1 xx
4.6. Xxxxxxx xxx kojeneckou x xxxxxxx výživu
4.6.1. Sušené xxxxxx xxxxxxx


x

x

m

M

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

5.104

Xxxxxxxxxx bakterie

5

0

0x

-

Xxxxxxxxxx

10

0

0/50

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

0

0x

-

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxx 19) 31)

5

0

0x

-
4.6.2. Xxxxxxxx-xxxxxx xxxxxxx: viz xxxx. 8.3.
4.7. Xxxxxxxxx, mléčné, tvarohové xxxxx čerstvé


x

x

m

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

5.102

2.103

Salmonella

10

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

1

0d

102

Xxxxxx xxxx xxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

3

102

103
4.8. Xxxxxx xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx
4.8.1. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx


x

x

m

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

2.102

Xxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103
4.8.2. Xxxxxxx, krémy x xxxxxxx v xxxxxx, tzv. xxxxxxxx x xxxxxx: xxx xxxx. 10.1, xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xx bázi xxxxx xxx 4.4.
4.9. Xxxxxx výrobky xxxxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx
4.9.1. Xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx, podmáslí, xxxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxxxx mléko, xxxxx, xxxxxxx kysaná apod.


n

c

x

M

Koliformní xxxxxxxx

5

2

102

103
4.9.2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x x xxxxxxxxx, xxxxxxx tvarohové xxxx, čerstvé xxxx xxxxxxxxx


x

x

m

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

3

5.102

2.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Kvasinky

5

3

5.103

5.104

Plísně jiné xxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

3

102

103
4.9.3. Tepelně xxxxxxxxxx (termizované) výrobky xxxxxx výrobků xxxxxxxxxx x s xxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.103

5.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0b

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

102
4.10. Sýry
4.10.1. Xxxx xx xxxxxxxx xxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx coli

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

2

103

104

Xxxxxxxx monocytogenes

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.10.2. Xxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx a xxxx xxxxxxxxx (včetně xxxxxxx balených)


x

x

m

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

10

102

Staphylococcus aureus

5

2

102

103

Xxxxxx 2)

5

2

102

5.102

Sulfitredukující xxxxxxxxxx

5

2

0x

102
4.10.3. Xxxxxxxxx xxxx (včetně xxxxxxx xxxxxxxx)


x

x

m

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

2.102

103

Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia

5

2

0b

102

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

2

102

103
4.10.4. Měkké xxxx xxxxxxx


x

x

m

M

Xxxxxxxxxxx coli

5

2

2.102

103

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.10.5. Xxxxxxxx sýry


x

x

x

X

Escherichia xxxx

5

2

103

5.103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.10.6. Tavené sýry xxxxxx sýrů xxxxxxxxxx x s xxxxxxxxx


n

x

x

M

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 21)

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

1

102

5.102

Xxxxxx

5

2

102

103
4.11. Xxxxx a xxxxxxxxxxx máslo
4.11.1. Xxxxx mlékárenské


x

x

x

X

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

50

Xxxxxx xxxx xxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102
4.11.2. Xxxxxxxxxxx máslo


x

c

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 3)

5

3

104

105

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

102

103

Xxxxxx xxxx než Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 4)

5

3

102

5.102
5. XXXXXX ZMRZLINY X XXXXXXX KRÉMY


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 5)

5

2

105

5.105

Xxxxxxxxxx bakterie 22)

5

2

102

5.102

Staphylococcus xxxxxx

5

2

0x

2.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
6. XXXXX XXXX A XXXXX
6.1. Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx za xxxxxxx ("panenské")


x

x

x

X

Celkový počet xxxxxxxxxxxxxx

5

3

102

103

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

50

Xxxxxx

5

2

102

5.102
6.2. Emulgované xxxx


n

x

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

2.102

103

Xxxxxx

5

2

102

5.102
7. XXXXXXXXXX XXXXX X XXXXXXXX, SUCHÉ XXXXXXXXXX PLODY
7.1. Xxxxxxx nebo strouhaná xxxxxxx xxxxxxxx a xxxx směsi, xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx x rychlé xxxxxxxx
7.1.1. Krájená xxxx xxxxxxxxx čerstvá xxxxxxxx a její xxxxx


x

x

m

M

Xxxxxxxxxxx coli

5

2

102

103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
7.1.2. Xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

105

106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxx

2

1

103

104

Xxxxxx

2

1

102

103
7.2. Zmrazená xxxxxxxx, xxxxx x ovoce, xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x nich
7.2.1. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxx) xxxxxxxx, brambory, xxxxx, xxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

105

5.105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Salmonella

5

0

0/25

-

Plísně

5

2

5.102

2.103
7.2.2. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxx) zeleninu, xxxxxxxx, houby, ovoce


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

106

5.106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

5.103

2.104

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Plísně

5

2

103

5.103
7.3. Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
7.3.1. Xxxxxx zelenina x xxxxx


x

x

m

X

Escherichia xxxx

5

2

102

103

Plísně

5

3

104

105
7.3.2. Xxxxxx xxxxx


x

c

m

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103

Kvasinky

5

2

104

105

Xxxxxx

5

2

103

104
7.4. Xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
7.4.1. Xxxxxx, zeleninové, xxxxxxxxxxxxxx x kombinované xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx trvanlivé (xxxxxx x xxxxxxxx) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx Musí splňovat xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.
7.4.2. Xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx


x

x

x

M

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

50

2.102
7.4.3. Xxxxxx, dresinky, xxxxxxx směsi apod.


x

c

x

X

Celkový xxxxx mikroorganismů

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0d

102

Xxxxxxxx

5

2

102

103

Plísně

5

2

0x

2.102
7.5. Xxxxx xxxxxxx skořápkových xxxxx


x

x

x

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 6)

5

2

102

103

Xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Aspergillus xxxxxx 19) 31)

5

0

102

-
7.6. Xxxxx xxxxxxxxx


n

x

x

M

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104

Koliformní xxxxxxxx

5

1

0x

2.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

10

103

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx plísně Xxxxxxxxxxx xxxxxx 31)

5

0

102

-
8. XXXXXXX X XXXXXX XXXXXXX, XXXXXXXXX A MLÝNSKÉ XXXXXXX Z LUŠTĚNIN, XXXXXX ROSTLIN
8.1. Xxxxx, xxxxxxx, kroupy, xxxxx, moučné xxxxx xxx xxxxxxxx těst


n

x

x

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

103

104

Plísně

5

2

103

104
8.2. Instantní xxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx x výjimkou xxxxxx výživy


x

x

m

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

105

Koliformní xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Plísně

5

2

5.102

5.103
8.3. Xxxxxx xxxxxx cereální, xxxxxxxx-xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx
8.3.1. Xxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xx tepelné úpravě


x

c

x

M

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

104

5.104

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Aspergillus xxxxxx 19) 31)

5

0

0x

-

Staphylococcus aureus

5

1

0d

102
8.3.2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx x xxxx zchlazené xxxxxxxx


n

x

x

M

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.103

5.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

102

Xxxxxxxxxx

10

0

0/50

-

Staphylococcus xxxxxx

5

1

0x

102

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Aspergillus xxxxxx 19) 31)

5

0

50

-
8.4. Xxxxxxxxx
8.4.1. Těstoviny xxxxxx xxxxxx ochucených nebo x xxxxxx


x

c

x

X

Celkový počet xxxxxxxxxxxxxx

5

3

105

106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
8.4.2. Těstoviny xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx


x

x

m

X

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

3

106

5.106

Koliformní xxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

104

Salmonella

5

0

0/25

-
8.4.3. Těstoviny xxxxxxxx x xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

3

106

5.106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
8.5. Xxxx, xxxxxxxxx


x

x

x

X

Escherichia xxxx

5

1

5.102

5.103

Xxxxxx

5

3

104

5.104
8.6. Xxxxxx výrobky
8.6.1. Xxxxxxxxxxx sójové xxxxxxx texturované (plátky, xxxxxx, xxx apod.) xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx


n

x

m

M

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

3

103

104

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

50

5.102
8.6.2. Xxxxxx xxxxxxx xxxx tofu xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx


x

c

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

3

5.105

2.106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

2.102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

103
8.6.3. Xxxxxx jogurty, xxxxxx x obdobné xxxxxxx xxxxxxxxxxx


x

x

x

X

Celkový počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

5.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

2.102
8.7. Xxxxxx xxxxxxx
8.7.1. Xxxxxx semena xxxxxxx x xxxxx spotřebě (xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxx.)


n

c

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

102

103

Plísně

5

3

104

105
8.7.2. Drobná xxxxxx xxxxxxx ke xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx (xxx, pohanka, xxxxx apod.)


x

c

x

X

Escherichia xxxx

5

2

5.102

5.103

Plísně

5

3

5.104

5.105
8.7.3. Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx


x

x

x

M

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

103

104

Xxxxxx

5

3

104

105
8.8. Xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx, müsli, xxxx xxxxxx, extrudované, xxxxxxxx, xxxxx a xxxxxx xxxxx k xxxxx xxxxxxxx apod.


x

c

x

X

Escherichia xxxx

5

1

102

103

Salmonella 7)

5

0

0/25

-

Plísně

5

2

5.103

5.104

Xxxxxx xxx obilí x šroty k přímé xxxxxxxx

5

2

5.104

2.105
9. XXXXXXXX X XXXXXXXXX VÝROBKY
9.1. Xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx tvarohovou, xxxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxx (xxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx výrobky)


x

c

x

X

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

0x

2.102
9.2. Xxxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

102

5.102

Xxxxxx

5

2

104

105
9.3. Xxxxxxxxx xxxxxx
9.3.1. Xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx nebo xxxxxx


x

x

x

M

Koliformní xxxxxxxx

5

2

50

5.102

Plísně

5

2

5.102

5.103
9.3.2. Xxxxxx xxxxxxx


x

x

m

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

102

5.102
9.4. Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx
9.4.1. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, sněhové xxxxxx


x

x

x

M

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

2

1

104

105

Xxxxxxxxxx bakterie

2

1

50

5.102

Plísně

2

1

102

5.102
9.4.2. Výrobky xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, konzervovanými xxxx.)


n

x

m

M

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

2

1

105

5.105

Xxxxxxxxxx bakterie

2

1

102

5.102

Xxxxxx

2

1

102

103
9.4.3. Xxxxxxxxx x xxxxxxxx výrobky s xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxx, x xxxxxx


x

c

x

X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

2

1

5.105

5.106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-

Staphylococcus xxxxxx

2

1

102

5.102

Xxxxxxxx

2

1

5.104

2.105

Plísně

2

1

102

103
9.4.4. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x/xxxx zdobené xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx


x

x

m

X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

2

1

106

107

Koliformní xxxxxxxx

2

1

103

104

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

5.102

Xxxxxxxx

2

1

5.104

2.105

Xxxxxx

2

1

102

103
9.5. Xxxxxxxx x xxxxxxxxx výrobky xxxxxxxx a zmrazené xxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxx, ke spotřebě xx xxxxxxx xxxxxx


x

c

x

X

Escherichia xxxx

5

2

103

104

Salmonella

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

1

102

103

Xxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxx

5

2

104

105
10. XXXXXXXXXXXX XXXXXXX X VÝROBKY X XXXXXXX
10.1. Xxxxx, xxxxxxx, xxxxx x dezerty v xxxxxx, xxx. xxxxxxxx x xxxxxx xxxx.


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

2.102

Xxxxxx

5

2

103

5.103
10.2. Výrobky x xxxxxxx
10.2.1. Xxxxxx bramborové xxxxxxx (xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx apod.)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

103

5.103

Xxxxxx

5

3

103

104
10.2.2. Xxxxxx bramborové xxxxxxx xxxxxxxxx


x

c

m

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

3

5.104

5.105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103

Staphylococcus xxxxxx

5

1

0x

2.102

Xxxxxx

5

2

102

103
10.2.3. Předsmažené xxxxxxxxxx xxxxxxx zmrazené


x

c

x

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxx

5

2

102

103
10.2.4. Bramborové xxxxxxx xxxx xxxxx (xxxxxxxxxx x ochucené, xxxxxxxx xxxx.)


x

c

m

X

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 23)

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx 7)

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

102

103
11. XXXXXXXX XXXXXXXX X XXX
11.1. Xxxxx x tekuté xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0b

102
11.2. Xxx xxxxx


n

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

102
12. KAKAO, XXXXXXXX X XXXXXXXXXX XXXXXXXXXX
12.1. Xxxxxxx xxxxxx, výrobky x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx


n

x

x

M

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

102

103

Salmonella

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

3

5.103

5.104
12.2. Xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, polevy


x

c

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

105

5.105

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

1

102

5.102

Xxxxxx

5

2

102

103
13. PIVO, VÍNO, XXXXXXXX
13.1. Xxxx


x

c

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103
13.2. Xxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx, vína xxxxxxxx x xxxxxx x obsahem xxxxxxx xxxxxx xxx 20 % obj.


x

c

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

0

10

-

Kvasinky 24)

5

1

0b

2.102
13.3. Xxxxxxx xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

10

102

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

1

0x

2.102

Xxxxxxxxxx 25)

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

5.103
14. NEALKOHOLICKÉ XXXXXX
14.1. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx CO2 x xxxxxxxx
14.1.1. Xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

0

10

-

Kvasinky

5

2

102

103
14.1.2. Nápoje xxxxxxxx x prodloužené době xxxxxxxxxx


x

x

m

X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

0b

5.102

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0/10

10/10

Xxxxxxxx

5

1

0/10

10
14.2.1. Xxxxxx, ovocné xxxxxxxxxxx


x

x

m

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

0

0x

-

Xxxxxxxx

5

1

0x

2.102
14.2.2. Xxxxxxxx xxxxxx koncentráty


x

x

x

X

Koliformní xxxxxxxx

5

1

0x

2.102

Kvasinky

5

2

103

104

Xxxxxx

5

2

102

5.102
14.3. Xxxxxx v xxxxxx x přísadami, xxxx. xxxxxxx xxxxxxx


n

x

x

X

Koliformní xxxxxxxx

5

2

50

5.102

Salmonella 8)

5

0

0/25

-

Staphylococcus xxxxxx

5

1

102

5.102
15. XXXXXXXXXXX VÝROBKY X PŘÍPRAVĚ XXXXXXX, XXXXXX, XXXXXX, TEKUTÉ XXXXXXXX XXXXXXXXX
15.1. Xxxxxxxxx určené xx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx nebo xx xxxxxxx xxxxxx vody


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Staphylococcus xxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxx cereus

5

3

103

105

Clostridium xxxxxxxxxxx

5

3

102

5.103

Plísně

5

3

103

104
15.2. Xxxxxx kořenicí x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

50

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

102
16. KOŘENÍ, SMĚSI XXXXXX X XXXXX XXXXXXXX PŘÍPRAVKY


x

c

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

104

5.104

Xxxxxxxx cereus

5

2

103

104

Staphylococcus aureus

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

104

105

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx plísně Xxxxxxxxxxx xxxxxx 19) 31)

5

2

102

5.103
17. XXXXXXX A XXXXXX XXXX A XXXXXXXXX XXXXXX
17.1. Xxxxxxx x xxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxx a xxxxx s xxxxx xxxxxx


x

x

x

M

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

0

102

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

104

105
17.2. Instantní xxxx x nápoje x xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx


x

c

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

102
18. XXXXXXXXX XX ZAHUŠŤUJÍCÍMI XXXXXXXXXXX, XXXXX XXXXXXX, XXXXX XXX XXXXXXXX XXXX S XXXXXXXXX X XXXXXXXXX X XXXXXXXXX XXXXXXX XXXXXXXXXX XXXXXXX
18.1. Xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx vlastnostmi
18.1.1. Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx ochucených x x xxxxxxxxx


x

c

x

X

Salmonella

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

103

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

1

102

103
18.1.2. Xxxxxx přípravky xxxxxxxxxx xxxxxx (z xxxxxxxx dřeně xxxx xxxxxxxxx xxxx)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxx

5

2

103

104
18.2. Xxxxx xxxxxxx (xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
18.2.1. Droždí xxxxxxx x lyofilizované, xxxxx xxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

103

5.104

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
18.2.2. Xxxxxxxxx kultury x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx výrobků


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

0

0b

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

0

0x

-
18.3. Xxxxx sůl xxxxxxxx, x xxxxxxxxx, xxxxxxxxx na bázi xxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx coli 9)

5

0

102

-

Plísně 9)

5

2

103

104
18.4. Xxxxxxxxx x upravným obsahem xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx denní dávkou 26)
18.4.1. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx s xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, kombinované xxxx. (xx formě xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, x prášku, tekuté xxxx.)


x

x

x

M

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů 27)

5

2

103

5.103

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

0

0x

-
18.4.2. Xxxxxxxxx potraviny obsahující xxxxxxxxx xxxxx (xx xxxxx tablet, xxxxx, xxxxxx, x xxxxxx, xxxxxx xxxx.)


x

c

m

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

102

103

Xxxxxx

5

2

5.104

5.105
18.4.3. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x posílení xxxxxxxxx, xxx sportovce, xxx xxxxxxxx diety xxxx.


n

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

3

5.104

5.105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Staphylococcus xxxxxx

5

2

102

5.102
19. VÝROBKY XXXXXXX X XXXXX KUCHYNĚ
19.1. Xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx i xxx xxxxxxxx (xxxx. xxxxxx, xxxxxxxx chlebíčky, xxxxxxx x aspiku, xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx, dresinky vlastní xxxxxx, pomazánky, xxxx, xxxxx)


x

x

m

M

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 28)

2

1

2.105

106

Koliformní xxxxxxxx

2

1

103

104

Escherichia xxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-

Staphylococcus xxxxxx 9)

2

1

102

103

Xxxxxxxx xxxxxx

2

1

103

104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx 11)

2

1

103

104

Xxxxxxxx

2

1

5.103

5.104
19.2. Xxxxxxx teplé xxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx (mimo xxxxx xxxxxxxxxxxxx ve xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)


x

x

m

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 29)

2

1

104

5.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-
19.3. Xxxxxx, xxxxxxxx, omáčky, xxxxxxx směsi x xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx (nesterilované xxxxxxx)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

50

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

1

0x

2.102

Xxxxxxxxxx 30)

5

0

0/25

-
20. XXXXXXXXXX XXXXXX XX XXXXXXXX XX TEPELNÉM OPRACOVÁNÍ XXXX XXXXXXXXXXX XXXXXX
20.1. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, chlazené nebo xxxxxxxx (např. xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxxx sýry, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)


x

x

x

X

Koliformní xxxxxxxx

2

1

103

104

Salmonella

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

103
20.2. Xxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx zmrazené (xxxx. částečně xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobky z xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx rybího xxxx, x xxxxxxxxx se xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxx)


x

x

x

X

Koliformní xxxxxxxx

2

1

5.103

5.104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-
Část 3
XXXXXXXXX X SKUPINY XXXXXXXX XXXXXXXXXXXXXXX XXXXXXXXXX
Xxx xxxxxxxxx
x) xxxxxxxx (x xxxxxx xxxxxxx nad 20 % xxxxxxxxxx),
x) xxxx,
x) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x aromata,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxx xxxxxxxxx (xxx xxxxxxxxx přísad xxxx xxxxxx xxxxxxxx),
x) xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxx tuky,
x) xxxxx x xxxxx xxxxxx (xxx xxxxxx xxxx xxxxx),
x) xxxxxxxxx xxxxxx (bez xxxxxx xxxx polev),
x) xxxxxxxxxxxx cukrovinky,
x) káva xxxxxxx x kávoviny,
x) xxx xxxxx,
m) xxxxxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx
xx mikrobiologické xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxx xxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx a své xxxxxxxxxx x hlediska xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (aw, xX, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx.) xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.

Xxxxxxxxx
Xxxxxx předpis x. 294/97 Sb. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 12.12.1997.
Ve xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x doplnění xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
91/99 Xx., xxxxxx se mění xxxxxxxx MZ č. 294/97 Xx., x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 20.5.99
x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx v částce x. 38/99 Xx.
Xxxxxx xxxxxxx x. 294/97 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 132/2004 Sb. x xxxxxxxxx od 30.4.2004.
Znění xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx se jich xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx č. 292/1997 Sb., x požadavcích xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx balených xxx x o xxxxxxx xxxxxx xxxxxx.
2) X xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx sýrů se xxxxxxxx xxxxxxx o xxx vyšší.
3) Xxxxxxxxx xx u výrobků xx zakysané xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
4) U xxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx zeleniny se xxxxxxxx hodnoty x xxx xxxxx.
5) Xxxxxxxxx xx u xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
6) U xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx o xxxxx xxx xxxxx.
7) Sleduje xx xxxxx x xxxxxxx kořeněných.
8) Xxx x výrobků xxxxxxxxxxxx xxxxxx živočišného xxxxxx.
9) X xxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxx xxxxx.
10) X xxxxxxx x přídavkem xxxx korýšů se xxxxxxxx hodnoty x xxxxx řád vyšší.
11) Sleduje xx xxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
12) ČSN 56&xxxx;0080 Xxxxxxxxxxxxx výrobky. Xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx zkoušení. Xxxxx x 8.89.
XXX 56&xxxx;0081 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx vzorků x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxx x 8.89. Xxxxxx 6.1 xx 6.11 a xxxx 7 ČSN 56 0081 xxxx nahrazeny ČSN XXX 6887 (56&xxxx;0102) Xxxxxxxxxxxxx. Všeobecné xxxxxx xxx xxxxxxxx ředění xxx mikrobiologickém zkoušení.
XXX XXX 4833 (56&xxxx;0083) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx pro stanovení xxxxxxxxx xxxxx mikroorganismů. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.
XXX XXX 4832 (56&xxxx;0085) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx koliformních xxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.
XXX XXX 4831 (56&xxxx;0086) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx koliformních xxxxxxxx. Xxxxxxxx nejvýše xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx.
XXX ISO 7954 (56&xxxx;0087) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vykultivovaných xxx 25 °X.
XXX XXX 6579 (56&xxxx;0088) Mikrobiologie. Všeobecné xxxxxx pro metody xxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx.
XXX XXX 6888 (56&xxxx;0089) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxx počítání xxxxxxx.
XXX XXX 7937 (56&xxxx;0091) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.
XXX XXX 7932 (56&xxxx;0092) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx xxxxxx. Technika počítání xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 °X.
XXX XXX 8523 (56 0096) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx průkaz xxxxxxxx xxxxxx Enterobacteriaceae s xxxxxxxxxxxxxx.
XXX XXX 6391 (56&xxxx;0097) Maso x xxxxx výrobky. Xxxxxxxxx xxxxx Escherichia xxxx. Technika xxxxxxxx xxxxxxx vykultivovaných při 44 °X xx xxxxxxxxxx.
XXX 56 0100 Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx poživatin, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x prostředí potravinářských xxxxxxxxxx.
Xxxxx x 2.84, x 12.86, x 7-8.87, x 10.88, x 12.88.
XXX XXX 6887 (56&xxxx;0102) Xxxxxxxxxxxxx. Všeobecné xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx při mikrobiologickém xxxxxxxx.
ČSN ISO 7218 (56&xxxx;0103) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX XXX 11289 (56&xxxx;0104) Xxxxxxx xxxxxxxxxx poživatiny x xxxxxxxxxx uzavřených xxxxxxx. Stanovení xX.
XXX XXX 3100-1 (56&xxxx;0105) Maso x xxxxx xxxxxxx. Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx 1: Odběr xxxxxx.
XXX XXX 3100-2 (56&xxxx;0106) Xxxx x xxxxx xxxxxxx. Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx vzorků. Xxxx 2: Příprava xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX XXX 7251 (56&xxxx;0107) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxx. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx.
XXX XXX 7402 (56&xxxx;0108) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx čeledi Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxx resuscitace - Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.
XXX XXX 8914 (56&xxxx;0109) Xxxxxxxxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxx Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx.
XXX XXX 10273 (56&xxxx;0110) Xxxxxxxxxxxxx - Xxxxxxxxx pokyny xxx xxxxxx xxxxxxxxxxx patogenních xxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx.
XXX XXX 8261 (56&xxxx;0111) Xxxxx a xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x ředění xxx xxxxxxxxxxxxxxx zkoušení.
XXX XXX 6610 (56&xxxx;0112) Xxxxx a xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx jednotek xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx při 30 °X.
ČSN XXX 5541/1 (56 0113) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx počtu xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx - Xxxx 1: Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx 30 °X.
XXX ISO 6611 (56&xxxx;0114) Xxxxx x xxxxxx výrobky - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x/xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxx počítání xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 25 °X.
ČSN XXX 6730 (56&xxxx;0120) Mléko - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx kolonie xxxxxxxxxxxxxxx mikroorganismů - Xxxxxxxx xxxxxxxx kolonií xxxxxxxxxxxxxxx při 6,5 °X.
XXX XXX 10560 (56&xxxx;0121) Xxxxx x mléčné xxxxxxx - Xxxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx.
XXX ISO 2293 (56&xxxx;0122) Xxxx x xxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx - Technika xxxxxxxx xxxxxxx vykultivovaných xxx 30 °C (Xxxxxxxxxx metoda).
XXX XXX 7698 (56 0123) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxx.
XXX XXX 10272 (56&xxxx;0126) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x krmiv - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx Xxxxxxxxxxxxx.
Metodický postup xxx xxxxxxxxx skupiny xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx. Xxx xxxxxxxxx této xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxx XXX ISO 7937 (56 0091) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx počtu Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, přičemž xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx podle xx. 9.4.
ČSN XX 12824 (56 0088) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxx. Horizontální metoda xxxxxxx xxxxxxxx rodu Xxxxxxxxxx.
XXX 56&xxxx;0090 : 1987 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Průkaz xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x Clostridium xxxxxxxxx.
XXX XX XXX 11290-1 (56&xxxx;0093) Xxxxxxxxxxxxx potravin x xxxxx. Horizontální metoda xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx - Xxxx 1: Xxxxxx průkazu.
XXX XXX 13721 (56 0125) Xxxx x xxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx bakterií mléčného xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 oC.
13) Xx. 19 přílohy x. 3 xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x. 298/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx chemické xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhů xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx použití, xxxxxx xxxxxxxxxx na xxxxxxx, požadavky na xxxxxxx a identitu xxxxxxxxxx látek a xxxxxxxxxx doplňků x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx xxxxxxxx.
14) pro xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx vyhovující xx xxxxx symbol Xx
15) xxxxxxxxx xx xxx x xxxxxxx xxx
16) X xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx a/nebo uzených xxxxxxxx kouřem xx xxxxxxxx xxxxxxx o xxx xxxxx s xxxxxxxx Staphylococcus xxxxxx x Xxxxxxxxxx.
17) Geometrický xxxxxx xxxxxxxx v xxxxxx dvou xxxxxx x xxxxxxxxx dvěma xxxxxx xx xxxxx.
18) Xx xxxxxxxx při 30 °X po xxxx 15 dnů.
19) Při xxxxxxxxxx uvedené hodnoty xx pro xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx zjištěný xxxxx xxxxxxxxxx, xxx zvláštní xxxxxxx *)
*) Xx. 19 přílohy x. 3 xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x. 298/1997 Xx., xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx potravin x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx, požadavky xx xxxxxxx x xxxxxxxx přídatných xxxxx a potravních xxxxxxx x mikrobiologické xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx.
20) X xxxxxxx masa xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxx vyšší.
21) X xxxxxxxx xxxx ochucených x s xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx hodnoty x řád xxxxx.
22) Xxx xxxxxxx s xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x = 5, x = 2, m = 3.102, X = 103.
23) Nesleduje xx u výrobků xx povrchu xxxxxxxxxx.
24) Nehodnotí xx x xxxxxxx.
25) Xxxxxxx xx x vaječných xxxxxx.
26) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx §1 xxxx. 4 xxxx. x) xxxxxxxx x. 336/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx zvláštní xxxxxx x jejich xxxxxx xxxxxxx.
27) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
28) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx suroviny s xxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
29) U xxxxxxx xxxxxxxxxxxx jako xxxxxx syrovou xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx řád xxxxx.
30) Xxxxxxx xx u xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx.
31) Xxx, xxx xx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx "Xxxxxxxxxxx toxinogenní plísně Xxxxxxxxxxx flavus", xxxxxx xx jím xxx "Xxxxxxxxxxx parasiticus a Xxxxxxxxxxx xxxxxxx".