Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 10.10.2006.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 30.04.2004 do 10.10.2006.


Vyhláška o mikrobiologických požadavcích na potraviny, způsobu jejich kontroly a hodnocení

132/2004 Sb.

Mikrobiologické požadavky na potraviny a způsob jejich kontroly §3 §4 §5
Hodnocení potravin z mikrobiologického hlediska §6
Závěrečná ustanovení §7 §8
Příloha č. 1 - Nejvyšší mezní hodnoty počtu mikroorganismů
Příloha č. 2 - Přípustné hodnoty pro jednotlivé druhy, skupiny nebo podskupiny potravin
Příloha č. 3 - Přípustné hodnoty pro potraviny určené pro kojeneckou a dětskou výživu
Příloha č. 4 - Přípustné hodnoty pro kategorie potravin
Příloha č. 5 - Potraviny a skupiny potravin mikrobiologicky nerizikové
Příloha č. 6 - České technické normy určené pro metody mikrobiologického zkoušení a normy související
132
XXXXXXXX
xx dne 12. xxxxxx 2004
x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §19 xxxx. 1 písm. x) zákona č. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxx x. 146/2002 Sb., (xxxx xxx "xxxxx"):
§1
(1) Xxxxxxxx xxxxxxx mikrobiologické xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxx jejich xxxxxxxx x xxxxxx hodnocení xxxxxxxx x mikrobiologického xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxx vodu, balenou xxxxxx vodu, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx stanoví xxxxxxxx xxxxxx předpis.1)
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx musí vyhovovat xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x přílohách č. 1 xx 4.
§2
(1) Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx kategorie potravin:
x) xxxxxxxxx určené x xxxxx spotřebě, xxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx, potraviny xxxxxxxx xx xxxxxxxx očištěním, xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx, okyselením, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx před xxxxxxxxx xxxxxxxx s xxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxxx,
b) potraviny xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx jsou potraviny, xxxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xx xx tepelné úpravě, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx konzumací smíchány x xxxxxx tekutinou,
x) xxxxxxxxx určené xxx kojeneckou a xxxxxxx výživu (příloha č. 3)2) x
x) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx závadnými se xxxxxxxx xxxxxxxxx jiné xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx stanovené x §2 xxxx. f) xxxxxx.
Mikrobiologické xxxxxxxxx xx potraviny x xxxxxx jejich xxxxxxxx
§3
(1) Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx se stanoví xxxx přípustné hodnoty x xxxxxxxx mezní xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxx xx xxx xxxxxxxxx vyrobené ze xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx surovin,3) xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx4) a x xxxxxxxx systému kritických xxxxxxxxxxx bodů.5)
(3) Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx rizika ohrožení xxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxxxxxx pro xxxxx xxxxxx výživy. Překročení xxxxxxxxxx mezních hodnot xxxxxxx, xx xx xxxxx o potravinu xxxxxxxxx xxxxxxxx.
§4
(1) Xxxxxxxx xxxxx hodnoty xxxxx mikroorganismů pro xxxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxxxx v tabulce x. 1 přílohy č. 1, xxxxxxxxx produktů xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx x. 2 přílohy č. 1.
(2) Xxxxxxxxxxxxxxx požadavky pro xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x příloze č. 2. Není-li xxxxxx, xx kterému xxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx posuzovaná xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, přiřadí xx xxx, xxx x xxxxxxxx mikrobiologického xxxxxx x přihlédnutím xx složení potraviny, xxxxxxx jejího xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx růstu xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx náleží.
(3) Xxx xxxxx xxxxxxxx, xxx které xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x příloze č. 2, xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx v příloze č. 4.
(4) Potraviny, xxxxx xx považují xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxx xxxxxxx x příloze č. 5.
§5
(1) Xxxxxx se odebírají xxxxxxxx xxxxxxx. V xxxxxxxxx významných x xxxxxxxx epidemiologického, zejména xxx xxxxxxxxx xx xxxxx alimentárního xxxxxxxxxx, xxxx xxx-xx x xxxxxxxx spotřebitele, xx xxxxxxxxxxxxxxx zkoušení u xxxxxxx vybraných xxxxxx xxxxxxxx cíleně na xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x potravin xxxxxxx x tabulce x. 1 přílohy č. 1, xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxxx mikroorganismů xxxxxxx x xxxxxxx x. 2 xxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xx další xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx by podle xxxxxxxxxx xxxxxxxx mohly xxx příčinou xxxxxxxxxx x xxxxxxxx.
(2) Xxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxx xx kontrolovaná xxxxx nebo jiná xxxxx, xx jejíž xxxxxxxxxxx xxxx být xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,6) xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx, odebírá xx xxxxxx x rozsahu xxxxx analýzy. Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.7) Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx osoba, xxxxx xxxxxxxx výsledky xxxxxxx xxxxxxx vzorku, xxx, xxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx podle xxxx xxxxx provádí xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx pro tyto xxxxx xxxxx dozoru xxxxxxxxx.8)
(3) Způsob xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x mikrobiologickému zkoušení x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxx xxxxx příslušných xxxxxxx xxxxxxxxxxx norem, xxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 6. Pokud xx xxx xxxxxx odběru xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx zkoušení x xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx, než xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx, musí být xxxxxx validací xxxxxxxx, xx jsou xx xx xxxxxxxxxx, správnosti x xxxxxxxxxxxxxxxxxxx výsledků xxxxxxxxxxxx metodě podle xxxxx xxxxxxxxx xxxxx.
§6
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx zdravotně závadné, xxxxx
a) xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx mezní xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x. 1 přílohy č. 1,
x) xxxxxxxx toxické xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 2 přílohy č. 1,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx působící xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx než stanovené x xxxxxxxxx č. 1 x 2 přílohy č. 1, xxxx
x) xxxxxxxx xxxxxxxxx změny xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx zákal, tvorbu xxxxx, xxxxxxxx chuť xxxx projevují příznaky xxxxxxxxxxx růstu xxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx viditelné xxxxxxx, xxxxxxxx, maz.
(2) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxx
x) xxxx xxxx xxxxxxxx (xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx),
b) došlo xx xxxxxx vakua,
x) obal xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx vydutím (xxxxxx), xxxx
x) xxxxx xx xxxxxxx smyslové xxxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxx, xxxx, xxxxxxxxxxx).
(3) Xxxxxxxx xxxx x potravin xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 2 xxxx 4, xxxxx xxxxxx překročeny xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 1, xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx požadavkům xx xxxxxx, xx. xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, omezenou xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx x původnímu xxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
§7
Zrušuje se:
1. Vyhláška č. 294/1997 Sb., x xxxxxxxxxxxxxxxxx požadavcích xx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx.
2. Xxxxxxxx x. 91/1999 Xx., xxxxxx xx mění xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zdravotnictví x. 294/1997 Xx., x mikrobiologických xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx kontroly x xxxxxxxxx.
§8
Tato xxxxxxxx nabývá účinnosti xxxx 30. xxxxx 2004.
Ministryně:
XXXx. Xxxxxxxx v. x.
Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx x. 132/2004 Sb.
Xxxxxxxx xxxxx hodnoty xxxxx xxxxxxxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx (XXX):
a) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x 1 x xxxx x 1 ml xxxxxx;
xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx metodami technikou xxxxxxxx xxxxxxx; jako xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx kolonie (xxx), například 105 xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx 1.105 xxxxxxxxxxxxxx x 1 x nebo x 1 ml xxxxxx, 5.103 xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx 5.103 xxxxxxxxxxxxxx x 1 x xxxx v 1 xx xxxxxx.
x) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x navážce xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x vyšetření, xxx xxxx uvedeny xx šikmou čarou xx xxxxx xxxx;
xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxx této navážky xxxx celého xxxxxx xxxxxx do příslušné xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xx plotnové xxxx x potvrzením podezřelých xxxxxxx; xxxxxxxxx negat/25 xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x 25 x xxxx x 25 ml xxxxxx.
Xxxxxxx x. 1 Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx

Mikroorganismus

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx x(xx)

Xxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxx k přímé xxxxxxxx

105

xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

104

xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx výživu

102

Xxxxxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx

potraviny xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

xxxxx/25

Clostridium xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

105

xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

104

xxxxxxxxx xxxxxx xxx kojeneckou a xxxxxxx xxxxxx

102

Xxxxxxxxxxx coli O 157 a xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx X.xxxx (XXXX)

všechny xxxxx xxxxxxxx

xxxxx/25

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx výživu

xxxxx/25

xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx (xxxxx xxxx xxxxxxxxx)

negat/25

xxxxx xxxxxxx x xx xxxxx než 0,92

102

xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxx.

102

xxxx uzené studeným xxxxxx

102

Salmonella xxx.

potraviny určené xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx výživu

xxxxx/50


xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

negat/25

Xxxxxxxx spp.

potraviny xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

xxxxx/25

Koagulázopozitivní stafylokoky (Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxx druhy)

xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

105

xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě

104

xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx


- xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

103

- určené x xxxxx xxxxxxxx

102

Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxx, xxxxxxx, xxxxxx a xxxxxxxxxx x xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxx určené x xxxxx xxxxxxxx

xxxxx/25

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (suspektní xxxxxxxxx kmeny)

Potraviny xxxxxx x xxxxx spotřebě

xxxxx/25



xxxxx: xxxxxxxxxxxxxxxx xx hmotnosti (objemu) xxxxxxxxxx vzorku xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxx čarou
xx: xxxxx aktivita - parametr xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx dostupnost vody xxx xxxxxxxxxxxxxx, nabývá xxxxxx xx 0 xx 1,0.
Xxxxxxx x. 2 Nejvyšší xxxxx xxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx.***)

enterotoxin (X.xxxxxxxxxxx)

xxxxxxx potraviny

xxxxx.***)

xxxxxxxxxxx (X.xxxxxx)

xxxxxxx xxxxxxxxx

negat.***)

xxxxxxxxxxxxx (E.coli)

všechny xxxxxxxxx

negat.***)

termostabilní xxxxxxxxxxx xxxxx (V.parahaemolyticus)

xxxxxxx potraviny

xxxxx.***)

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx.

xxxxxxxxxx - xxxxxxxx přípustné xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x. 53/2002 Xx., xxxxxx xx stanoví chemické xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x potravinářských xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x potravních xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 233/2002 Sb.



***) Xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx (xxxxxx) xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx metodou xxxxxxxx.
Příloha č. 2 x xxxxxxxx x. 132/2004 Xx.
XXXXXXXXX XXXXXXX XXX XXXXXXXXXX DRUHY, SKUPINY XXXX XXXXXXXXXX XXXXXXXX
Xxxxxx vyjádření xxxxxxxxx xxxxxxx (PH):
x) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x 1 x xxxx x 1 xx xxxxxx;
xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx metodami technikou xxxxxxxx kolonií; xxxx xxxxxxxxxxxxxx xx počítají xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx (xxx), například 105 xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1.105 xxxxxxxxxxxxxx v 1 x xxxx x 1 xx xxxxxx, 5.103 značí xxxxxxxxx xxxxxxxx 5.103 xxxxxxxxxxxxxx x 1 x xxxx v 1 xx vzorku; x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx než 102 xxxx xxx xxxxxx xxxxxxx metody XXX, xxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (viz příloha č. 5).
x) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v xxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxx určených x xxxxxxxxx, xxx jsou xxxxxxx xx xxxxxx xxxxx po čísle xxxx;
xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxx této xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx tekuté půdy x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx na xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx kolonií; xxxxxxxxx xxxxx/25 xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x 25 x xxxx x 25 xx xxxxxx.
1. MASO X XXXXX XXXXXXX, XXXXXX X XXXXXXX X XXXXXXXXX XXXX, XXXXXXX XXXX, XXXXXXX X XXXXX XXXXX XXXX X XXXXXXX X XXXX
1.1. Xxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxxx xxxx určené xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx xxxxxxx a obdobné xxxxxxxxx)
XX
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů 106
Xxxxxxxxxxx xxxx 103
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
Listeria xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
Termotolerantní Xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
1.2. Xxxxx výrobky xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě (xxxxxxx částečně xxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, vyrobené s xxxxxxxx "xxxxxxxxxxxx kultur")
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxx spp. xxxxx/25
1.3. Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx (fermentované, xxxxxxx)
XX
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Salmonella xxx. xxxxx/25
1.4. Tepelně xxxxxxxxxx masné výrobky (xxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxx, tlačenky, xxxxxxx xx.)
1.4.1. Xxxxxxx xxxxxxxxx
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 105
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Salmonella xxx. xxxxx/25
1.4.2. Xxxxxxxxxx x porcované xxxxxx xxxxxxx
PH
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 106
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 106
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxx spp. xxxxx/25
1.5. Xxxxxxx xxxxxxxxxxx v xxxxx
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 104
Enterobacteriaceae 10
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 10
2. XXXX, XXXXXXX XXXXX XXXXXXXXXXX A XXXXXXX X XXXX
2.1. Xxxxx a xxxxxx xxxx
XX
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 106
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
2.2. Rybí výrobky xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxx spotřebě (xxxx. měkkýši)
XX
Xxxxxxxxxxx coli 103
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxx spp. xxxxx/25
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
2.3. Mořští xxxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx x vod xxxxxxxxxx x subtropických xxxxx (xxxxxx x xxxxxxx krust x xxxxxxxx)
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 105
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 102
Koagulázopozitivni xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx negat/25
2.4. Xxxxxxx x xxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx (v xxxxxx, oleji, xxxxxx, xxxxxxxx) x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxx (xxxxxx, xxxx, sardelová xxxxx, "xxxxx" xxxxxxx xxxx.)
XX
Koliformní xxxxxxxx 104
Bacillus xxxxxx 5.103
Xxxxxxxxxxx perfringens 102
Xxxxxxxxxx spp. negat/25
2.5. Xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx
XX
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 104
Enterobacteriaceae 10
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 10
3. XXXXXXX XXXXXXX
3.1. Xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx (xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx*)
PH
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 104
Xxxxxxxxxx bakterie 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky 2.102
Xxxxxxxxxx spp. negat/25
*) Nebalené xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx 14.1.
4. XXXXX X MLÉČNÉ VÝROBKY, XXXX
4.1. Tekuté xxxxxx xxxxxxx pasterované (xxxxxx ochucených)
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 105
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 10
4.2. Xxxxxx xxxxxxx sušené xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx
XX
Celkový počet xxxxxxxxxxxxxx 5.104
Enterobacteriaceae 10
Xxxxxxxxxx spp. xxxxx/25
4.3. Mléčné xxxxxx x zahuštěné xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx UHT
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*) 102
*) Xx xxxxxxxx xxx 30 °X po xxxx 15 xxx.
4.4. Tvaroh, čerstvé xxxxxx, smetanové xxxxx x tvarohové xxxxxxx, xxxxxxx sýry xxxxxxxxx
XX
Koliformní xxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
Listeria monocytogenes negat/25
4.5. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx x prodlouženou trvanlivostí (xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx.)
XX
Enterobacteriaceae 10
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky 50
Xxxxxxxx cereus 103
4.6. Xxxxxx xxxxxxx fermentované (xxxxxx, xxxxxxxx, acidofilní xxxxx, kysaná smetana xxxx.)
PH
Koliformní xxxxxxxx 102
4.7. Xxxx
4.7.1. Sýry xx xxxxxxxx xxxxx
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 104
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
4.7.2. Xxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx*)
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 10
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
*) U xxxxxxxxxxx, plátkovaných x xxxxxxxxx sýrů xx xxxxxxxx xxxxxxx o xxx vyšší.
4.7.3. Xxxxxxxxx sýry ( xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx)
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 103
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 103
4.7.4. Xxxxx xxxx xxxxxxx
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxx spp. xxxxx/25
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
4.7.5. Xxxxxx sýry
XX
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 10
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 102
4.8. Xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx (x xxxxxxx xxxxx, xxxxxxx)
PH
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*) 105
Xxxxxxxxxxx xxxx 10
*) Xxxxxxxxxx xx xx xxxxxxx xx zakysané xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
5. ZMRZLINY X XXXXXXX KRÉMY (balené)
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*) 105
Enterobacteriaceae**) 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky 102
Xxxxxxxxxx xxx.
*) Nevztahuje se xx výrobky s xxxxxxxx nebo xxxxxxxx.
**) Xxx výrobky x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx 103.
6. ZPRACOVANÉ XXXXX X ZELENINA
6.1. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx
6.1.1. Upravená xxxxxxxx xxxxxxx zelenina xxxx xxxxx balené
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 103
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
6.1.2. Čerstvé xxxxxx a zeleninové xxxxx (xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx)
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 106
Xxxxxxxxxxx xxxx 102
Xxxxxxxx 5.104
6.2. Sušené xxxxx, proslazené xxxxx, xxxxxx xxxx
XX
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 103
Xxxxxx 104
6.3. Xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxx a xxx.
PH
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 104
Xxxxxxxxxxx coli 10
Xxxxxxxx 104
7. XXXXXXX X XXXXXX XXXXXXX, XXXXXX ROSTLIN
7.1. Xxxxxxxxx
7.1.1. Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx ochucených nebo x náplní
PH
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 105
Xxxxxxxxxx bakterie 103
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 104
7.1.2. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx ochucených
XX
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů 106
Koliformní bakterie 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
7.1.3. Těstoviny xxxxxxxx x náplní
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 106
Koliformní xxxxxxxx 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky 103
Bacillus xxxxxx 103
Xxxxxxxxxxx perfringens 102
7.2. Sójové xxxxxxx
7.2.1. Xxxxxx výrobky xxxx xxxx, pasterované xxxx zmrazené
PH
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 106
Koliformní xxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
7.2.2. Zakysané xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*) 104
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 102
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 102
*) Xxxxxxxxxx xx xx výrobky xxxxxxxxxx xxxxxxxx mikroflóru.
7.3. Xxxxxx rostlin
7.3.1. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx k xxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxxxxxx, sezamová, xxxxxx, xxxxx xxxx.), xxxxx xxxxxxx skořápkových xxxxx
PH
Xxxxxxxxxxx xxxx 5.102
Xxxxxx 105
7.3.2. Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 104
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
Listeria monocytogenes negat/25
8. PEKAŘSKÉ X XXXXXXXXX VÝROBKY
8.1. Xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx (xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, makovou, x xxxxxxxx xxxxx, xxxxxx apod.)
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 5.105
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 5.102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx*) 102
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
*) Vztahuje xx xx výrobky xxxxxx xx xx xxxxxxx.
8.2. Xxxxxxxxx xxxxxxx plněné a/nebo xxxxxxx (xxxxx, zákusky)
XX
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 106
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxx 5.104
Salmonella xxx. xxxxx/25
9. KAKAO, XXXXXXXX X XXXXXXXXXX XXXXXXX
M
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 5.105
Koliformní xxxxxxxx 5.103
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 5.102
10. LIHOVINY (Xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx x/xxxx xxxxxxx xx smetanovou xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx 20 % xxx.)
PH
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 102
Kgagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxx xxxxxx 5.103
Xxxxxxxxxx xxx.*) xxxxx/25
*) Xxxxxxxx xx na xxxxxxx xxxxxx.
11. XXXXXXXXXXXXX XXXXXXX X XXXXXXXXXXX
11.1. Potraviny určené xx xxxxxxxxx po xxxxxxxx x xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
XX
Escherichia xxxx 102
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 103
11.2. Xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xx smíchání x xxxxxxxxx
XX
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 105
Xxxxxxxxxxx coli 10
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky 102
12. XXXXXX, XXXXX XXXXXX X XXXXX XXXXXXXX XXXXXXXXX, XXXXXXX XXXX
XX
Xxxxxxxxxxx coli 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/10
Potenciálně xxxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxxxxx xxxxxx *)**) 5.103
*) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx hodnoty xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx zjištěný xxxxx xxxxxxxxxx, viz vyhláška č. 53/2002 Sb., kterou xx xxxxxxx chemické xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx nezávadnost xxxxxxxxxxxx druhů xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, pomocných a xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx vyhlášky x. 233/2002 Sb.
**) Xxxxxx xx xxx xxx Aspergillus xxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxx xxxxxx.
13. POTRAVINY XX XXXXXXXXXXXXX XXXXXXXXXXX, XXXXXXX XXXXXX, XXXXXXXXX XXXXXX XXX ZVLÁŠTNÍ VÝŽIVU
13.1. Xxxxxxxx
PH
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxx perfringens 102
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
13.2. Doplňky xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx složky xxxxxxxxxxx xxxxxx (xx xxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, x prášku, tekuté xxxx.)
XX
Escherichia xxxx 102
13.3. Xxxxxxxxx xxxxxx k xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnosti
XX
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 5.105
Escherichia xxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 5.102
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
13.4. Xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxx xxx.xxxxxxxx, xxxx. xxxxxxxxxx xxxxxx)
PH
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxx coli 10
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 50
Xxxxxxxx xxxxxx 50
Xxxxxxxxxx xxx. negat/50
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
14. XXXXXXXXXXX VÝROBKY X XXXXXXXXX XX TEPELNÉ XXXXXX
14.1. Xxxxxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxxx x xxx majonézy (xxxx. xxxxxx, obložené xxxxxxxxx, xxxxxxx v xxxxxx, xxxxxxxxx uzeniny, xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx, xxxxxx a xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxx, xxxxx x x.)
XX
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů*) 2.105
Xxxxxxxxxxx xxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx*) 102
Xxxxxxxx xxxxxx 5.103
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx***) 102
Xxxxxxxx 5.104
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
*) Xxxxxxxxxx xx xx xxxxxxx obsahující suroviny x xxxxxxxx mikroflórou.
**) U výrobků x xxxxxxxxx masa xxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx x jeden xxx xxxxx.
***) Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
14.2. Tepelně xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx x zmrazených (xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
XX
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx*) 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 103
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 102
Bacillus cereus 103
Salmonella spp. xxxxx/25
*) X xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx syrovou xxxxxxxxx xx xxxxxxxx hodnota 105.
15. POLOTOVARY XXXXXX KE XXXXXXXX XX XXXXXXX XXXXXX
15.1. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, chlazené nebo xxxxxxxx (xxxx. přílohové xxxxxxxx, xxxxxxxx s xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx.)
XX
Xxxxxxxxxx bakterie 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
Listeria xxxxxxxxxxxxx.*) xxxxx/25
*) Vztahuje xx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
15.2. Xxxxxx x kombinované xxxxxxxxxx xxxxxxx, chlazené xxxx xxxxxxxx (xxxx. částečně xxxxxxxxx upravené xxxxxxx x xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxx, x xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxx xx.)
PH
Xxxxxxxxxxx xxxx 103
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 5.103
Xxxxxxxxxxx perfringens 102
Xxxxxxxxxx spp. xxxxx/25
Xxxxxxxx monocytogenes xxxxx/25
Xxxxxxxx: Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx hermeticky xxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx) xxxxxxxx
Žádné XX xxx takové xxxxxxx se xxxxxxxxx, xxxxx rizikovost xxxxxx xxxxxxx z hlediska xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x/xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx žádným xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx finálních xxxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx zajištěna zejména xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx technologických xxxxxxx (správné xxxxxxx xxxxx), xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx kritických kontrolních xxxx.
Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx x. 132/2004 Sb.
XXXXXXXXX XXXXXXX XXX XXXXXXXXX XXXXXX XXX XXXXXXXXXX X XXXXXXX XXXXXX
Počáteční x xxxxxxxxxxx kojenecká výživa (xxxxxxxxxxxxx)
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 10
Koaguíázopozitivní xxxxxxxxxxx 50
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/50
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx plísně
Xxxxxxxxxxx xxxxxx*)**) 10
*) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx hodnoty je xxx posouzení xxxxxxxxxxx xxxxxxxx obsah xxxxxxxxxx, xxx zvláštní xxxxxxx.6)
**) Rozumí xx xxx xxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx a Aspergillus xxxxxx.
Xxxxxx výživa (xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxx) x jiná xxx obilná xxxxxx xxx xxxxxxx x xxxx xxxx (xxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 5.104
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxxxxx xxxxxx**) 10
*) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx pro xxxxxxxxx rozhodující xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, viz xxxxxxxx xxxxxxx.6)
**) Xxxxxx xx xxx xxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x Aspergillus xxxxxx.
Xxxxxx (v prášku) x xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx x xxxx xxxx
PH
Xxxxxxxxxxx xxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxx perfringens 102
Xxxxxxxxxx xxx. negat/10
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxxxxx xxxxxx*)**) 5.102
*) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, viz xxxxxxxx předpis.6)
**) Xxxxxx se tím xxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxx nomius.
Příloha x. 4 x xxxxxxxx x. 132/2004 Sb.
XXXXXXXXX XXXXXXX XXX XXXXXXXXX POTRAVIN
(Nevztahuje xx xx druhy x skupiny xxxxxxxx xxxxxxx v přílohách č. 2 x č. 5)
Xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx [§2 xxxx. 1 xxxx. a)]
x) xxxxxxxxx syrové xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxx perfringens 102
Xxxxxxxx cereus 103
b) xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx
XX
Xxxxxxx počet mikroorganismů 105
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky 102
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxx xxxxxx 103
Potraviny xxxxxxxx x přímé xxxxxxxx [§2 odst. 1 xxxx. x)]
XX
Koliformní xxxxxxxx 104
Koagulázopozitivní stafylokoky 103
Clostridium xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxx xxxxxx 104
Příloha x. 5 x vyhlášce x. 132/2004 Sb.
XXXXXXXXX A SKUPINY XXXXXXXX MIKROBIOLOGICKY XXXXXXXXXX
Xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx XX xxxxxxxxx, neboť pro xxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxx k jejich xxxxxx, xxx vlastnosti (xx, xX, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx apod.) xxxx xxx nutnost xxxxxxxxxx tepelné xxxxxx xxx kulinární xxxxxx xxxx konzumací xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx* x xxxxxxxx mikrobiologického xxxxxx xxx xxxxxx.
x) xxxxxxxx (o xxxxxx etanolu xxx 20% xxxxxxxxxx)
b) xxxx
x) potravinářská xxxxxxx x xxxxxxx
x) přírodní x xxxxxxxx xxxxxxxx
x) xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xx xxxx xxxx
x) xxxxx xxxxx
x) xxxx (x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx tuků)
x) xxxxx a xxxxx xxxxxx
x) trvanlivé xxxxxx
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
x) káva xxxxxxx a xxxxxxxx
x) čaj pravý (xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxx)
x) xxxxxx náhrady xxxxx x smetany xx xxxxxxx nápojů
x) xxxxx, xxxxxxxxx, xxxx x xxxxxxx x nich (x xxxxxx xxxxx)
x) xxxxxxxxxxx sójové xxxxxxx
x) xxxxx, xxxxxxx xx xxxxxx a xxxxxxx x xxxxxxx (x suchém xxxxx)
x) xxxx, xxxx
x) xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxx xxxxxxx v xxxxxx)
x) xxxxxxx
x) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxx ovoce x xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx v lihu, xxxxxx pomazánky
x) xxxxxxx xxxxxx (xxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx)
Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx x. 132/2004 Xx.
Xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxx xxxxxxxxxxx
ČSN 56&xxxx;0080:1983 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxx odběru xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
XXX 56&xxxx;0081:1983 Potravinářské xxxxxxx. Xxxxxxxx vzorků x mikrobiologickému xxxxxxxx
XXX 56&xxxx;0082:1983 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x způsob xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
XXX XX ISO 4833:2003 (56&xxxx;0083) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx.Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx celkového xxxxx xxxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vykultivovaných xxx 30 °X (xxx XXX 4833:2003)
XXX 56&xxxx;0084:1986 Potravinářské xxxxxxx. Xxxxxxxxx celkového, xxxxx xxxxxxxxxxx aerobních x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxx
XXX XXX 4832:1995 (56&xxxx;0085) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx počtu xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Technika xxxxxxxx kolonií (idt XXX 4832:1991)
XXX XXX 4831:1995 (56 0086) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx pokyny xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx bakterií. Technika xxxxxxx pravděpodobného xxxxx (xxx ISO 4831:1991)
XXX XXX 7954:1994 (56&xxxx;0087) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx. Xxxxxxxx počítání xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx při 25 °C (xxx XXX 7954:1987)
ČSN XX XXX 6579:2003 (56&xxxx;0088) Mikrobiologie xxxxxxxx x krmiv - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx Salmonella (xxx XX XXX 6579:2002)
XXX XX XXX 6888-1:1999 (56&xxxx;0089) Xxxxxxxxxxxxx potravin a xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx počtu xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx) - Xxxx 1: Xxxxxxxx x xxxxxxxx agarové půdy xxxxx Xxxxx-Xxxxxxx (xxx XXX 6888-1:1999; xxx XX XXX 6888-1:1999)
XXX EN XXX 6888-2:1999 (56 0089) Mikrobiologie xxxxxxxx x krmiv - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (Staphylococcus aureus x xxxxx xxxxx) - Xxxx 2: Xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxx s xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx (xxx XXX 6888-2:1999; xxx XX XXX 6888-2:1999)
ČSN XX XXX 6888-3:2003 (56&xxxx;0089) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxxxxx aureus x xxxxx druhy) - Xxxx 3: Xxxxxx x stanovení xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx XXX (xxx ISO 6888-3:2003; xxx EN ISO 6888-3:2003)
XXX 56&xxxx;0090:1987 Xxxxxxxxxxxxx výrobky. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxx toxinů x Xxxxxxxxxxx botulinum
XXX XX 13401:2000 (56&xxxx;0091) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxx - Horizontální xxxxxx xxxxxxxxx počtu Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (xxx EN 13401:1999; xxx XXX 7937:1997)
XXX XXX 7932:1995 (56&xxxx;0092) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 °X (xxx XXX 7932:1993; idt XX XXX 7932:1997)
XXX XX ISO 112904-1:1999.(56 0093) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx - Horizontální xxxxxx průkazu x xxxxxxxxx počtu Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx - Xxxx 1: Metoda xxxxxxx (xxx XX ISO 11290-1:1996)
XXX EN XXX 11290-2:1999 (56&xxxx;0093) Xxxxxxxxxxxxx potravin x xxxxx - Horizontální xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx - Xxxx 2: Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx (xxx ISO 11290 2:1998; xxx XX ISO 11290 2:1998)
ČSN XXX 8523:1995 (56&xxxx;0096) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx bakterií xxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx (xxx XXX 8523:1991)
XXX XXX 6391:1995 (56&xxxx;0097) Xxxx x xxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxxxx xxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx kolonií xxxxxxxxxxxxxxx při 44 °X xx xxxxxxxxxx (xxx XXX 6391:1988)
XXX XXX 11866-1:2000 (56&xxxx;0098) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx počtu xxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxx - Xxxx 1: Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx (xxx XXX 11866-1:1997)
XXX XXX 11866-2:2000 (56&xxxx;0098) Xxxxx x xxxxxx výrobky - Xxxxxxxxx počtu xxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx coli - Xxxx 2: Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx počtu x xxxxxxxx 4-xxxxxxxxxxxxxxxx-ß-X-xxxxxxxxxxx (XXX) (idt XXX 11866-2:1997)
XXX XXX 11866-3 :2000 (56&xxxx;0098) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx suspektních Escherichia xxxx - Část 3: Xxxxxxxx počítání xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx při 44 °X xx xxxxxxxxxx (idt XXX 11866 3:1997)
XXX X XXX XXX 11133-1:2001 (56&xxxx;0099) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxx - Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxx půd - Xxxx 1: Xxxxxxxxx pokyny xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx při xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxxx (idt XXX XXX 11133-1:2000)
XXX 56&xxxx;0100:1968 Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx (xxx xxxxxxxxx xxxxxx)
XXX EN XXX 6887-1:1999 (56&xxxx;0102) Mikrobiologie xxxxxxxx a krmiv - Úprava xxxxxxxxxxxx xxxxxx, příprava xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx - Část 1: Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxx ISO 6887-1:1999; xxx XX XXX 6887-1:1999)
XXX XXX 7218:1998 (56&xxxx;0103) Xxxxxxxxxxxxx potravin a xxxxx - Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (xxx ISO 7218:1996)
XXX XXX 3100-1:1995 (56 0105) Maso x xxxxx výrobky. Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx analytických xxxxxx. Xxxx 1: Odběr xxxxxx (xxx ISO 3100-1:1991)
ČSN XXX 3100-2:1995 (56&xxxx;0106) Xxxx x xxxxx výrobky. Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx analytických xxxxxx. Xxxx 2: Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxxxxxxx zkoušení (idt XXX 3100-2:1988)
XXX XXX 7251:1996 (56&xxxx;0107) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx počtu xxxxxxxxxxx Escherichia xxxx. Xxxxxxxx nejvýše pravděpodobného xxxxx (xxx ISO 7251:1993)
XXX XXX 7402:1995 (56&xxxx;0108) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx pokyny xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx Enterobacteriaceae xxx xxxxxxxxxxx. Technika nejvýše xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx kolonií (xxx XXX 7402:1993)
XXX XXX 8914:1996 (56&xxxx;0109) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx Xxxxxx parahaemolyticus (xxx XXX 8914:1990)
XXX XXX 10273:1996 (56&xxxx;0110) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx průkaz suspektních xxxxxxxxxxx kmenů Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (xxx XXX 10273:1994)
XXX XXX 8261:2002 (56&xxxx;0111) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx analytických vzorků x xxxxxx pro xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (xxx XXX 8261:2001)
XXX XXX 6610:1996 (56 0112) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx počtu xxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxx tvořících xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx při 30 °C (idt XXX 6610:1992)
XXX XXX 5541-1:1996 (56&xxxx;0113) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx počtu xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxx 1: Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vykultivovaných xxx 30 °X (xxx XXX 5541-1:1986)
ČSN XXX 6611:1996 (56 0114) Xxxxx a xxxxxx xxxxxxx. Stanovení xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx a/nebo xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 25 °X (idt ISO 6661:1992)
XXX XXX 15214:2000 (56&xxxx;0117) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx - Horizontální xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx mezofilních xxxxxxxx xxxxxxxx kvašení - Technika xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 °X (xxx XXX 15214:1998)
XXX XX XXX 16654: 2002 (56 0118) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a krmiv - Xxxxxxxxxxxx metoda xxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxx 0157 (xxx XXX 16654:2001; xxx XX XXX 16654:2001)
XXX XXX 6730:1996 (56&xxxx;0120) Xxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx mikroorganismů. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vykultivovaných xxx 6,5 °X (xxx XXX 6730:1992)
XXX XXX 10560:1996 (56&xxxx;0121) Mléko x xxxxxx xxxxxxx. Xxxxxx Xxxxxxxx monocytogenes (xxx XXX 10560:1993; idt XXX 10560/Xxx. 1: 1994)
ČSN ISO 2293:1996 (56&xxxx;0122) Xxxx x xxxxx výrobky. Xxxxxxxxx počtu xxxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx počítání kolonií xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 °X (Xxxxxxxxxx xxxxxx) (xxx XXX 2293:1988)
XXX XXX 13721:1998 (56&xxxx;0125) Maso x xxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx -Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 °X (xxx XXX 13721:1995)
XXX XXX 10272:1997 (56&xxxx;0126) Mikrobiologie xxxxxxxx x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx druhů xxxx Xxxxxxxxxxxxx (idt XXX 10272:1995; xxx ISO 10272/Xxx.2:1997)
XXX ISO 13720:1998 (56&xxxx;0127) Xxxx x masné výrobky - Stanovení xxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxxx (xxx ISO 13720:1995)
XXX XXX 13681:1998 (56&xxxx;0128) Xxxx x xxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (idt XXX 13681:1995)
ČSN XXX 16649-1:2003 (560079) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx stanovení počtu ß-xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxx - Část 1: Xxxxxxxx počítání xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 44 °X s xxxxxxxx xxxxxxx a 5-xxxxx-4-xxxxxx-3-xxxxxxx ß-X-xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx č. 132/2004 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 30.4.2004.
Xx dni xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx či xxxxxxxxx.
Xxxxxx xxxxxxx x. 132/2004 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 467/2006 Xx. x xxxxxxxxx xx 11.10.2006.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Vyhláška č. 292/1997 Sb., x požadavcích xx xxxxxxxxx nezávadnost xxxxxxxx vod x x xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 241/1998 Xx. x č. 465/2000 Xx.
2) Xxxxxxxx č. 54/2004 Sb., x potravinách xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx a o xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
3) §3 xxxx. 1 písm. x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících zákonů.
4) §3 xxxx. 1 xxxx. x) zákona č. 110/1997 Xx.
5) Vyhláška č. 147/1998 Sb., x způsobu xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx, xx znění xxxxxxxx x. 196/2002 Xx.
6) §88 xxxx. 2 xxxxxx x. 258/2000 Xx., x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxx x. 320/2002 Xx.
7) §16 xxxx. 2 xxxxxx x. 110/1997 Xx., xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
8) Xxxxxxxx Rady č. 89/397/EHS 14. 6. 1989 o xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx.
* Xxxxx č. 110/1997 Sb. x související xxxxxxxx.