Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 10.10.2006.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 30.04.2004 do 10.10.2006.


Vyhláška o mikrobiologických požadavcích na potraviny, způsobu jejich kontroly a hodnocení

132/2004 Sb.

Mikrobiologické požadavky na potraviny a způsob jejich kontroly §3 §4 §5
Hodnocení potravin z mikrobiologického hlediska §6
Závěrečná ustanovení §7 §8
Příloha č. 1 - Nejvyšší mezní hodnoty počtu mikroorganismů
Příloha č. 2 - Přípustné hodnoty pro jednotlivé druhy, skupiny nebo podskupiny potravin
Příloha č. 3 - Přípustné hodnoty pro potraviny určené pro kojeneckou a dětskou výživu
Příloha č. 4 - Přípustné hodnoty pro kategorie potravin
Příloha č. 5 - Potraviny a skupiny potravin mikrobiologicky nerizikové
Příloha č. 6 - České technické normy určené pro metody mikrobiologického zkoušení a normy související
132
VYHLÁŠKA
xx xxx 12. xxxxxx 2004
x xxxxxxxxxxxxxxxxx požadavcích xx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx
Ministerstvo zdravotnictví xxxxxxx xxxxx §19 xxxx. 1 xxxx. x) zákona x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx a tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xx znění zákona x. 146/2002 Sb., (xxxx xxx "zákon"):
§1
(1) Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx potraviny xxxxxxx do xxxxx, xxxxxx jejich xxxxxxxx x xxxxxx hodnocení xxxxxxxx x mikrobiologického xxxxxxxx.
(2) Mikrobiologické xxxxxxxxx xx balenou xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxx vodu, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx a xxxxxxx xxxxxxxx minerální xxxx stanoví xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.1)
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx do xxxxx xxxx vyhovovat xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x přílohách č. 1 xx 4.
§2
(1) Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx potravin:
x) xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě, xxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx, potraviny xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxxx stavu xxxx xx mikrovlnném xxxxxx, potraviny xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, okrájením, xxxxxxxx, okyselením, fermentací x xxxxxxxxx, xxxxx xxxx být podle xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx smíchány x xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) potraviny xxxxxxxx x přímé xxxxxxxx jsou xxxxxxxxx, xxxxx jsou xxxxxx xx spotřebě xx xx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxx xxxxx návodu výrobce xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx tekutinou,
x) xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx (příloha č. 3)2) x
x) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
(2) Potravinami xxxxxxxxx xxxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx zdravotně xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x §2 písm. f) xxxxxx.
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx a xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx
§3
(1) Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx se stanoví xxxx xxxxxxxxx hodnoty x xxxxxxxx mezní xxxxxxx.
(2) Přípustné xxxxxxx znamenají xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxx se pro xxxxxxxxx vyrobené ze xxxxxxxxx nezávadných xxxxxxx,3) xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx4) x x xxxxxxxx systému xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx.5)
(3) Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx ohrožení xxxxxx lidí, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxxxxxx pro xxxxx xxxxxx výživy. Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
§4
(1) Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx mikroorganismů pro xxxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxxxx x xxxxxxx x. 1 přílohy č. 1, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx č. 2 přílohy č. 1.
(2) Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x příloze č. 2. Není-li xxxxxx, xx xxxxxxx druhu, xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx patří, xxxxxxx xx xxx, xxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx s xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx potraviny, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx mikrobiálního xxxxx xx xxxx konzumace xxxxxxxx xxxxxx.
(3) Xxx xxxxx potravin, xxx které xxxxxx xxxxxxx požadavky xxxxxxxxxxxxx x příloze č. 2, se xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 4.
(4) Potraviny, xxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx nerizikové, xxxx xxxxxxx v příloze č. 5.
§5
(1) Xxxxxx xx odebírají xxxxxxxx xxxxxxx. X xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx epidemiologického, xxxxxxx xxx xxxxxxxxx na xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxx jde-li o xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx vybraných xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx z xxxxxxxx xxxxxxx x tabulce x. 1 přílohy č. 1, xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx mikroorganismů xxxxxxx x xxxxxxx č. 2 xxxx přílohy, xxxxxxxxx xx xxxxx xxx neuvedené mikroorganismy xxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xx podle xxxxxxxxxx poznatků xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx.
(2) Xxxx se xxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx být xxxxxx kontrola provedena,6) xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxx se xxxxxx v xxxxxxx xxxxx analýzy. Příslušný xxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx analýzu xxxxxxxx.7) Xxxxxxxxxx vzorek xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx prvního xxxxxx, xxx, xxx nedošlo xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx laboratoře xxxxxxxxxxx orgánu xxxxxx, xxxxx pro xxxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx.8)
(3) Xxxxxx xxxxxx xxxxxx potravin x mikrobiologickému zkoušení x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx příslušných xxxxxxx xxxxxxxxxxx norem, xxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 6. Xxxxx xx xxx způsob xxxxxx xxxxxx potravin x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxx postupy xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx, xxx xxxxx xxxxxxx české xxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xx jsou xx xx citlivosti, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx podle xxxxx xxxxxxxxx xxxxx.
§6
Hodnocení xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxx x mikrobiologického xxxxxxxx xxxxxxxxx závadné, xxxxx
x) xxxx xxxxxxxxxx nejvyšší xxxxx xxxxxxx xxxxx mikroorganismů xxxxxxxxx v xxxxxxx x. 1 přílohy č. 1,
x) xxxxxxxx toxické xxxxxxxx mikroorganismů xxxxxxx x tabulce č. 2 přílohy č. 1,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxx stanovené x xxxxxxxxx x. 1 x 2 přílohy č. 1, xxxx
d) xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx, změněnou xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx zákal, xxxxxx xxxxx, změněnou xxxx xxxx xxxxxxxxx příznaky xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx viditelné kolonie, xxxxxxxx, xxx.
(2) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx za zdravotně xxxxxxx, xxx xxxxx
x) xxxx není xxxxxxxx (xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx),
x) xxxxx xx ztrátě xxxxx,
x) xxxx je xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx vydutím (bombáž), xxxx
d) xxxxx xx xxxxxxx smyslové xxxxxxxxxx (například zápach, xxxxxxxx barva, xxxx, xxxxxxxxxxx).
(3) Xxxxxxxx xxxx u xxxxxxxx xxxxxxxxxx přípustné xxxxxxx xxxxxxxxx v příloze č. 2 xxxx 4, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx nejvyšší xxxxx xxxxxxx stanovené x příloze č. 1, xxxxxxx xx tyto xxxxxxxxx xxxx potraviny, xxxxx xxxxxxxxxxxx mikrobiologickým xxxxxxxxxx xx xxxxxx, xx. xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, omezenou xxxxxxxxxxx xxxx jsou nevhodné x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
§7
Xxxxxxx se:
1. Xxxxxxxx č. 294/1997 Sb., x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx potraviny, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx.
2. Xxxxxxxx x. 91/1999 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zdravotnictví x. 294/1997 Sb., x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx potraviny, xxxxxxx xxxxxx kontroly x xxxxxxxxx.
§8
Xxxx xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx xxxx 30. xxxxx 2004.
Ministryně:
XXXx. Součková x. x.
Příloha x. 1 x xxxxxxxx x. 132/2004 Xx.
Xxxxxxxx mezní hodnoty xxxxx xxxxxxxxxxxxxx
Způsob xxxxxxxxx nejvyšší mezní xxxxxxx (NHM):
x) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v 1 g nebo x 1 ml xxxxxx;
xxxxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxxx technikou xxxxxxxx kolonií; jako xxxxxxxxxxxxxx xx počítají xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx (xxx), například 105 xxxxx limitní množství 1.105 xxxxxxxxxxxxxx v 1 x xxxx x 1 ml xxxxxx, 5.103 značí xxxxxxx xxxxxxxx 5.103 xxxxxxxxxxxxxx x 1 x xxxx x 1 xx xxxxxx.
x) Požadavek xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxx vzorku xxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxx jsou xxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxx;
xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxx této navážky xxxx celého objemu xxxxxx do příslušné xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xx plotnové xxxx x potvrzením xxxxxxxxxxx xxxxxxx; například xxxxx/25 xxxxx xxxxxxxxx nepřítomnosti xxxxxxxxxxxxxx x 25 x nebo x 25 ml vzorku.
Xxxxxxx č. 1 Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x potravin

Xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxx hodnota xx x(xx)

Xxxxxxxx cereus

xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

105

xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

104

xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx

102

Xxxxxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxx k přímé spotřebě

xxxxx/25

Xxxxxxxxxxx perfringens

xxxxxxxxx xxxxxxxx k přímé xxxxxxxx

105

xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě

104

xxxxxxxxx xxxxxx xxx kojeneckou a xxxxxxx xxxxxx

102

Xxxxxxxxxxx xxxx X 157 x xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx X.xxxx (XXXX)

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx

xxxxx/25

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx určené xxx kojeneckou a xxxxxxx xxxxxx

xxxxx/25

xxxxxxxxx určené x xxxxx xxxxxxxx (xxxxx xxxx xxxxxxxxx)

negat/25

masné xxxxxxx x xx xxxxx xxx 0,92

102

xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx apod.

102

xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx

102

Xxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxxxx určené xxx kojeneckou x xxxxxxx xxxxxx

negat/50


potraviny určené x xxxxx xxxxxxxx

negat/25

Xxxxxxxx spp.

xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

xxxxx/25

Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxxxxx aureus a xxxxx druhy)

potraviny xxxxxxxx k přímé xxxxxxxx

105

potraviny xxxxxx x xxxxx spotřebě

104

xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx x dětskou výživu


- neurčené x xxxxx xxxxxxxx

103

- xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

102

Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxx, xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxx x xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx pásem xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

xxxxx/25

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě

xxxxx/25



xxxxx: xxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx (objemu) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx
xx: vodní aktivita - xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx od 0 xx 1,0.
Tabulka x. 2 Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxx

Kategorie potravin

Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

všechny xxxxxxxxx

xxxxx.***)

xxxxxxxxxxx (X.xxxxxxxxxxx)

xxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx.***)

xxxxxxxxxxx (X.xxxxxx)

xxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx.***)

xxxxxxxxxxxxx (X.xxxx)

všechny xxxxxxxxx

negat.***)

termostabilní xxxxxxxxxxx xxxxx (X.xxxxxxxxxxxxxxxx)

xxxxxxx potraviny

negat.***)

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx.

mykotoxiny - xxxxxxxx xxxxxxxxx množství xxxxxxx xxxxxxxx x. 53/2002 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx chemické xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx vyhlášky x. 233/2002 Sb.



***) Xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx (xxxxxx) xxxxxx xxxxxx použitou metodou xxxxxxxx.
Xxxxxxx č. 2 x xxxxxxxx x. 132/2004 Xx.
XXXXXXXXX XXXXXXX XXX XXXXXXXXXX XXXXX, XXXXXXX XXXX XXXXXXXXXX XXXXXXXX
Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx (PH):
x) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x 1 x nebo x 1 ml xxxxxx;
xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx; xxxx xxxxxxxxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxxx tvořící xxxxxxx (xxx), například 105 xxxxx přípustné xxxxxxxx 1.105 mikroorganismů v 1 x nebo x 1 xx xxxxxx, 5.103 značí xxxxxxxxx xxxxxxxx 5.103 xxxxxxxxxxxxxx x 1 x nebo x 1 xx xxxxxx; x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxx 102 xxxx být vhodné xxxxxxx metody XXX, xxxxx pro xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (viz příloha č. 5).
x) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx mikroorganismů x xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx určených x xxxxxxxxx, jak xxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxx;
xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx celé této xxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxx vzorku xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx; xxxxxxxxx xxxxx/25 xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx mikroorganismu x 25 g nebo x 25 ml xxxxxx.
1. MASO X XXXXX VÝROBKY, XXXXXX X VÝROBKY X XXXXXXXXX XXXX, XXXXXXX MASO, ZVĚŘINA X DALŠÍ XXXXX XXXX A XXXXXXX X XXXX
1.1. Xxxxx, krájené xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxx)
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 106
Xxxxxxxxxxx coli 103
Salmonella xxx. negat/25
Listeria xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
Termotolerantní Xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx negat/25
1.2. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě (xxxxxxx částečně xxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx "xxxxxxxxxxxx xxxxxx")
XX
Escherichia xxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Clostridium xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
1.3. Trvanlivé xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxxxx, xxxxxxx)
XX
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky 103
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Salmonella xxx. xxxxx/25
1.4. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx výrobky (xxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxx, tlačenky, paštiky xx.)
1.4.1. Výrobky xxxxxxxxx
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 105
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
1.4.2. Xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
XX
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů 106
Bakterie xxxxxxxx xxxxxxx 106
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxxx perfringens 102
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
1.5. Výrobky xxxxxxxxxxx x obalu
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 10
Clostridium perfringens 10
2. RYBY, XXXXXXX XXXXX XXXXXXXXXXX X XXXXXXX X NICH
2.1. Xxxxx x xxxxxx ryby
XX
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 106
Enterobacteriaceae 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky 103
Xxxxxxxxxx spp. xxxxx/25
2.2. Xxxx xxxxxxx xxxxxxx neošetřené, xxxxxx x xxxxx spotřebě (xxxx. měkkýši)
PH
Xxxxxxxxxxx xxxx 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
Vibrio xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
2.3. Mořští xxxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx z xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx xxxxx (vaření x xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx)
XX
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů 105
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
2.4. Xxxxxxx x xxx xxxxxxxxxx, nakládané (x xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx) x nepasterované xxxxxxx x xxx (xxxxxx, xxxx, sardelová xxxxx, "krabí" xxxxxxx xxxx.)
PH
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 104
Bacillus xxxxxx 5.103
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
2.5. Xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx v xxxxx
XX
Celkový počet xxxxxxxxxxxxxx 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 10
Clostridium xxxxxxxxxxx 10
3. VAJEČNÉ XXXXXXX
3.1. Xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx omáček, xxxxx (xxxxxxx ve spotřebitelském xxxxx*)
XX
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů 104
Xxxxxxxxxx bakterie 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 2.102
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
*) Xxxxxxxx xxxxxxx xx posuzují podle 14.1.
4. MLÉKO X XXXXXX VÝROBKY, XXXX
4.1. Xxxxxx xxxxxx výrobky xxxxxxxxxxx (xxxxxx xxxxxxxxxx)
XX
Xxxxxxx počet mikroorganismů 105
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 10
4.2. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxxx x xxxxx x přípravě xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 5.104
Enterobacteriaceae 10
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
4.3. Mléčné xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxx XXX
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*) 102
*) Xx xxxxxxxx xxx 30 °X po xxxx 15 xxx.
4.4. Tvaroh, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx krémy x xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
XX
Koliformní bakterie 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky 102
Salmonella spp. xxxxx/25
Xxxxxxxx monocytogenes negat/25
4.5. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx (xxxxxxx, xxxxx, dezerty, xxxxxxxxxxx xxxxx apod.)
XX
Enterobacteriaceae 10
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 50
Xxxxxxxx xxxxxx 103
4.6. Xxxxxx xxxxxxx fermentované (xxxxxx, podmáslí, acidofilní xxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxx.)
PH
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 102
4.7. Xxxx
4.7.1. Xxxx xx syrového mléka
XX
Xxxxxxxxxxx coli 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky 104
Salmonella xxx. xxxxx/25
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
4.7.2. Xxxxx xxxx, zvláště xxxxx xxxx*)
PH
Xxxxxxxxxxx xxxx 10
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
*) U xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx hodnoty x xxx xxxxx.
4.7.3. Xxxxxxxxx xxxx ( xxxxxx plísňových xxxx)
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
4.7.4. Měkké xxxx xxxxxxx
PH
Xxxxxxxxxxx xxxx 103
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
4.7.5. Xxxxxx xxxx
XX
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 10
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
4.8. Xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx (x xxxxxxx xxxxx, xxxxxxx)
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*) 105
Xxxxxxxxxxx xxxx 10
*) Xxxxxxxxxx xx xx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx smetany.
5. XXXXXXXX X XXXXXXX KRÉMY (balené)
XX
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*) 105
Enterobacteriaceae**) 102
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 102
Salmonella xxx.
*) Xxxxxxxxxx se xx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx jogurtem.
**) Xxx xxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx hodnota 103.
6. XXXXXXXXXX XXXXX X XXXXXXXX
6.1. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx
6.1.1. Xxxxxxxx chlazená xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx balené
PH
Xxxxxxxxxxx xxxx 103
Salmonella xxx. xxxxx/25
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
6.1.2. Čerstvé xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxx látek)
XX
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 106
Escherichia xxxx 102
Xxxxxxxx 5.104
6.2. Xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxx
PH
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 103
Xxxxxx 104
6.3. Kečupy, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxx a xxx.
PH
Celkový xxxxx mikroorganismů 104
Xxxxxxxxxxx xxxx 10
Xxxxxxxx 104
7. XXXXXXX X XXXXXX XXXXXXX, SEMENA XXXXXXX
7.1. Těstoviny
7.1.1. Těstoviny xxxxxx xxxxxx ochucených xxxx x xxxxxx
XX
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 105
Koliformní xxxxxxxx 103
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 104
7.1.2. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx ochucených
PH
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 106
Koliformní xxxxxxxx 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
7.1.3. Xxxxxxxxx xxxxxxxx x náplní
XX
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů 106
Xxxxxxxxxx bakterie 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky 103
Bacillus xxxxxx 103
Xxxxxxxxxxx perfringens 102
7.2. Xxxxxx xxxxxxx
7.2.1. Xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx
PH
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů 106
Xxxxxxxxxx bakterie 103
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 103
7.2.2. Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx pasterované, xxxxxxxx
XX
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx*) 104
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 102
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 102
*) Xxxxxxxxxx xx na xxxxxxx xxxxxxxxxx kulturní xxxxxxxxxx.
7.3. Semena xxxxxxx
7.3.1. Drobná semena xxxxxxx k xxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, lněná apod.), xxxxx xxxxxxx skořápkových xxxxx
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 5.102
Xxxxxx 105
7.3.2. Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 104
Salmonella spp. xxxxx/25
Xxxxxxxx monocytogenes negat/25
8. PEKAŘSKÉ X XXXXXXXXX XXXXXXX
8.1. Xxxxxxxx x cukrářské xxxxxxx x xxxxxx (xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxx, xxxxxx apod.)
PH
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 5.105
Xxxxxxxxxx bakterie 5.102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx*) 102
Salmonella xxx. xxxxx/25
*) Xxxxxxxx xx na xxxxxxx xxxxxx xx po xxxxxxx.
8.2. Cukrářské xxxxxxx xxxxxx x/xxxx xxxxxxx (dorty, zákusky)
XX
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 106
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxx 5.104
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
9. XXXXX, XXXXXXXX X ČOKOLÁDOVÉ XXXXXXX
X
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů 5.105
Koliformní xxxxxxxx 5.103
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 5.102
10. XXXXXXXX (Xxxxxxx xxxxxx s xxxxxxxx a/nebo xxxxxxx xx smetanovou xxxxxxx x obsahem etylalkoholu xx 20 % xxx.)
XX
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 102
Kgagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxx xxxxxx 5.103
Xxxxxxxxxx spp.*) xxxxx/25
*) Xxxxxxxx xx xx xxxxxxx xxxxxx.
11. XXXXXXXXXXXXX XXXXXXX A OCHUCOVADLA
11.1. Xxxxxxxxx určené xx konzumaci xx xxxxxxxx a po xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
XX
Escherichia xxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
11.2. Xxxxxxxxx xxxxxx ke xxxxxxxxx xx xxxxxxxx s xxxxxxxxx
PH
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 105
Xxxxxxxxxxx xxxx 10
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
12. XXXXXX, SMĚSI XXXXXX X SUCHÉ XXXXXXXX XXXXXXXXX, XXXXXXX XXXX
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky 103
Clostridium xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/10
Potenciálně toxinogenní xxxxxx
Aspergillus xxxxxx *)**) 5.103
*) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx č. 53/2002 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x potravinových xxxxxxx, xxxxxxxx použití xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 233/2002 Xx.
**) Xxxxxx xx xxx xxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxx xxxxxx.
13. POTRAVINY XX XXXXXXXXXXXXX XXXXXXXXXXX, DOPLŇKY XXXXXX, POTRAVINY URČENÉ XXX XXXXXXXX VÝŽIVU
13.1. Xxxxxxxx
XX
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxx spp. xxxxx/25
13.2. Doplňky xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx části xxxx složky živočišného xxxxxx (ve formě xxxxxx, dražé, kapslí, x xxxxxx, xxxxxx xxxx.)
PH
Escherichia xxxx 102
13.3. Potraviny xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 5.105
Xxxxxxxxxxx xxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky 5.102
Xxxxxxxxxx spp. negat/25
13.4. Xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx lékařské xxxxx (xxxxxxxx zvl.způsobem, např. xxxxxxxxxx xxxxxx)
PH
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxx coli 10
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 50
Xxxxxxxx cereus 50
Xxxxxxxxxx xxx. negat/50
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
14. XXXXXXXXXXX XXXXXXX A XXXXXXXXX XX XXXXXXX XXXXXX
14.1. Lahůdkářské xxxxxxx x xxxxxxxxx x xxx xxxxxxxx (xxxx. saláty, xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx uzeniny, xxxxxxxxx sýry, xxxxxxxx, xxxxxx x zálivky xxxxxxx výroby, xxxxxxxxx, xxxx, xxxxx a x.)
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*) 2.105
Xxxxxxxxxxx coli 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx*) 102
Xxxxxxxx xxxxxx 5.103
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx***) 102
Xxxxxxxx 5.104
Salmonella xxx. xxxxx/25
*) Xxxxxxxxxx xx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
**) U xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxx xxxxx.
***) Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxxxxxx výrobků.
14.2. Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx včetně zchlazených x xxxxxxxxxx (prodávané x xxxxxxxxxx potravin)
XX
Celkový počet xxxxxxxxxxxxxx*) 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxx cereus 103
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
*) X xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx potravinu xx xxxxxxxx xxxxxxx 105.
15. XXXXXXXXXX XXXXXX KE XXXXXXXX XX XXXXXXX XXXXXX
15.1. Bezmasé xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx nebo xxxxxxxx (xxxx. xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx aj.)
XX
Koliformní xxxxxxxx 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
Listeria xxxxxxxxxxxxx.*) xxxxx/25
*) Xxxxxxxx xx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
15.2. Masové x xxxxxxxxxxx polotovary xxxxxxx, chlazené xxxx xxxxxxxx (xxxx. částečně xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxx, x xxxxxxxxx xx zeleninou, xxxxx, xxxxxxxxxx xx.)
PH
Xxxxxxxxxxx xxxx 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 5.103
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxx spp. negat/25
Xxxxxxxx monocytogenes negat/25
Xxxxxxxx: Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx uzavřených (xxxxxxxxxxxxxxx) xxxxxxxx
Žádné XX pro xxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x/xxxx jejich xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx žádným xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx finálních výrobků; xxxxxx bezpečnost musí xxx xxxxxxxxx zejména xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx technologických xxxxxxx (xxxxxxx výrobní xxxxx), xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx.
Xxxxxxx č. 3 k vyhlášce x. 132/2004 Sb.
XXXXXXXXX HODNOTY XXX XXXXXXXXX XXXXXX PRO XXXXXXXXXX X XXXXXXX XXXXXX
Xxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx výživa (xxxxxxxxxxxxx)
PH
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 104
Enterobacteriaceae 10
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 50
Xxxxxxxxxx spp. xxxxx/50
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxxxxx flavus*)**) 10
*) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx je xxx xxxxxxxxx rozhodující xxxxxxxx obsah xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxx.6)
**) Rozumí xx xxx též Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx a Xxxxxxxxxxx xxxxxx.
Obilná xxxxxx (xxxxxx xxxxxxx, piškotů, xxxxxxxx) x xxxx xxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx x xxxx xxxx (xxxxxx xx sterilizovaných xxxxxxx)
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 5.104
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 102
Potenciálně xxxxxxxxxxx plísně
Xxxxxxxxxxx xxxxxx**) 10
*) Xxx xxxxxxxxxx uvedené xxxxxxx xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx zjištěný xxxxx aflatoxinů, xxx xxxxxxxx xxxxxxx.6)
**) Xxxxxx se tím xxx Aspergillus xxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxx nomius.
Xxxxxx (x xxxxxx) x xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx a xxxx děti
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxx spp. negat/10
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx plísně
Xxxxxxxxxxx xxxxxx*)**) 5.102
*) Xxx xxxxxxxxxx uvedené xxxxxxx xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx aflatoxinů, viz xxxxxxxx xxxxxxx.6)
**) Xxxxxx xx xxx xxx Xxxxxxxxxxx parasiticus x Aspergillus xxxxxx.
Xxxxxxx č. 4 x xxxxxxxx x. 132/2004 Xx.
XXXXXXXXX HODNOTY PRO XXXXXXXXX POTRAVIN
(Xxxxxxxxxx xx na druhy x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x přílohách č. 2 x č. 5)
Potraviny xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx [§2 xxxx. 1 písm. x)]
x) potraviny xxxxxx xxxx xxxxxxxx bez xxxxxxx úpravy
PH
Xxxxxxxxxxx xxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxx xxxxxx 103
x) xxxxxxxxx vyrobené x xxxxxxxx xxxxxxx
PH
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů 105
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxx xxxxxx 103
Xxxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxx xxxxxxxx [§2 odst. 1 xxxx. b)]
XX
Xxxxxxxxxx bakterie 104
Koagulázopozitivní stafylokoky 103
Clostridium xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxx xxxxxx 104
Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx x. 132/2004 Sb.
XXXXXXXXX A XXXXXXX XXXXXXXX MIKROBIOLOGICKY XXXXXXXXXX
Xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx mikrobiologické xxxxxxxxx xxxxxx PH xxxxxxxxx, xxxxx xxx xxx složení, xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x jejich xxxxxx, xxx xxxxxxxxxx (xx, xX, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx.) xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx tepelné xxxxxx xxx kulinární úpravě xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx* x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx zdraví.
x) lihoviny (x xxxxxx xxxxxxx xxx 20% objemových)
b) xxxx
x) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx a aromata
x) xxxxxxxx a xxxxxxxx sladidla
e) xxx kuchyňská a xxxxxxxxx xx xxxx xxxx
f) xxxxx xxxxx
g) xxxx (x xxxxxxxx směsných xxxxxxxxxxxx xxxx)
h) xxxxx x xxxxx xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
k) xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx
x) xxx pravý (xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx, zelený)
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxx a smetany xx xxxxxxx xxxxxx
x) xxxxx, xxxxxxxxx, xxxx x xxxxxxx x xxxx (v xxxxxx xxxxx)
o) xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
x) xxxxx, xxxxxxx xx xxxxxx a xxxxxxx x xxxxxxx (x xxxxxx xxxxx)
x) pivo, xxxx
x) xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxx xxxxxxx v xxxxxx)
x) hořčice
x) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
x) pasterované xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx v lihu, xxxxxx xxxxxxxxx
x) xxxxxxx stravy (bez xxxxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxx)
Příloha x. 6 x xxxxxxxx x. 132/2004 Sb.
Xxxxx technické xxxxx xxxxxx xxx metody xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxx xxxxxxxxxxx
ČSN 56&xxxx;0080:1983 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
XXX 56&xxxx;0081:1983 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx vzorků x xxxxxxxxxxxxxxxxx zkoušení
XXX 56&xxxx;0082:1983 Potravinářské xxxxxxx. Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx výsledků xxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
ČSN XX XXX 4833:2003 (56&xxxx;0083) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx.Xxxxxxxxxxxx metoda xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx kolonií vykultivovaných xxx 30 °X (xxx XXX 4833:2003)
XXX 56 0084:1986 Potravinářské xxxxxxx. Stanovení xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx půdách
XXX XXX 4832:1995 (56 0085) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx stanovení xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Technika xxxxxxxx xxxxxxx (idt XXX 4832:1991)
XXX XXX 4831:1995 (56&xxxx;0086) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx počtu xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx (xxx ISO 4831:1991)
XXX XXX 7954:1994 (56&xxxx;0087) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx při 25 °X (xxx XXX 7954:1987)
XXX XX XXX 6579:2003 (56&xxxx;0088) Mikrobiologie potravin x krmiv - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx rodu Xxxxxxxxxx (xxx EN XXX 6579:2002)
XXX EN XXX 6888-1:1999 (56&xxxx;0089) Xxxxxxxxxxxxx potravin a xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxxx) - Část 1: Technika x xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx Xxxxx-Xxxxxxx (xxx XXX 6888-1:1999; xxx XX XXX 6888-1:1999)
XXX EN XXX 6888-2:1999 (56&xxxx;0089) Mikrobiologie xxxxxxxx x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx metoda xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx druhy) - Xxxx 2: Xxxxxxxx s použitím xxxxxxx xxxx s xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxxx (xxx XXX 6888-2:1999; xxx XX XXX 6888-2:1999)
ČSN XX XXX 6888-3:2003 (56&xxxx;0089) Mikrobiologie xxxxxxxx x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoků (Xxxxxxxxxxxxxx aureus a xxxxx druhy) - Xxxx 3: Xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx XXX (xxx XXX 6888-3:2003; xxx XX XXX 6888-3:2003)
XXX 56&xxxx;0090:1987 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx a Xxxxxxxxxxx botulinum
XXX XX 13401:2000 (56&xxxx;0091) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (xxx EN 13401:1999; xxx XXX 7937:1997)
XXX XXX 7932:1995 (56&xxxx;0092) Mikrobiologie. Všeobecné xxxxxx pro stanovení xxxxx Xxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxx počítání kolonií xxxxxxxxxxxxxxx při 30 °X (xxx XXX 7932:1993; idt XX XXX 7932:1997)
XXX XX ISO 112904-1:1999.(56&xxxx;0093) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx - Horizontální xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx - Xxxx 1: Xxxxxx xxxxxxx (xxx XX XXX 11290-1:1996)
XXX XX XXX 11290-2:1999 (56 0093) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx počtu Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx - Xxxx 2: Metoda stanovení xxxxx (xxx XXX 11290 2:1998; xxx XX XXX 11290 2:1998)
XXX XXX 8523:1995 (56&xxxx;0096) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx pokyny xxx xxxxxx xxxxxxxx čeledi Xxxxxxxxxxxxxxxxxx s předpomnožením (xxx XXX 8523:1991)
XXX XXX 6391:1995 (56&xxxx;0097) Maso x xxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxxxx xxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx při 44 °X xx xxxxxxxxxx (xxx ISO 6391:1988)
XXX XXX 11866-1:2000 (56&xxxx;0098) Mléko a xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx počtu suspektních Xxxxxxxxxxx xxxx - Xxxx 1: Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx (xxx ISO 11866-1:1997)
XXX ISO 11866-2:2000 (56&xxxx;0098) Xxxxx a xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxx - Xxxx 2: Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x použitím 4-xxxxxxxxxxxxxxxx-ß-X-xxxxxxxxxxx (XXX) (xxx XXX 11866-2:1997)
XXX XXX 11866-3 :2000 (56&xxxx;0098) Xxxxx x mléčné xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx Escherichia xxxx - Xxxx 3: Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 44 °C xx xxxxxxxxxx (idt ISO 11866 3:1997)
XXX X ENV XXX 11133-1:2001 (56 0099) Mikrobiologie xxxxxxxx x xxxxx - Xxxxxxxxx pokyny xxx xxxxxxxx a xxxxxx kultivačních xxx - Xxxx 1: Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx kultivačních půd x laboratoři (xxx XXX XXX 11133-1:2000)
XXX 56&xxxx;0100:1968 Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx poživatin, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx provozoven (xxx xxxxxxxxx článků)
XXX XX XXX 6887-1:1999 (56&xxxx;0102) Mikrobiologie xxxxxxxx a krmiv - Xxxxxx analytických xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx - Xxxx 1: Xxxxxxxxx pokyny xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x desetinásobných xxxxxx (idt XXX 6887-1:1999; idt XX XXX 6887-1:1999)
XXX XXX 7218:1998 (56&xxxx;0103) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx - Xxxxxxxxx xxxxxx xxx mikrobiologické xxxxxxxx (xxx XXX 7218:1996)
XXX XXX 3100-1:1995 (56&xxxx;0105) Xxxx x xxxxx xxxxxxx. Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx analytických xxxxxx. Xxxx 1: Odběr xxxxxx (idt XXX 3100-1:1991)
XXX XXX 3100-2:1995 (56 0106) Xxxx x xxxxx xxxxxxx. Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx vzorků. Xxxx 2: Příprava xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (xxx XXX 3100-2:1988)
XXX XXX 7251:1996 (56&xxxx;0107) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx počtu xxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxx. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx (idt XXX 7251:1993)
XXX XXX 7402:1995 (56 0108) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx počtu xxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx počtu x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (xxx XXX 7402:1993)
XXX XXX 8914:1996 (56&xxxx;0109) Mikrobiologie. Všeobecné xxxxxx xxx průkaz Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx (xxx XXX 8914:1990)
XXX XXX 10273:1996 (56&xxxx;0110) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx suspektních xxxxxxxxxxx kmenů Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (xxx XXX 10273:1994)
ČSN ISO 8261:2002 (56&xxxx;0111) Xxxxx x xxxxxx výrobky. Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx zkoušení (idt XXX 8261:2001)
XXX XXX 6610:1996 (56 0112) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxx tvořících xxxxxxx. Xxxxxxxx počítání xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 °X (xxx XXX 6610:1992)
ČSN XXX 5541-1:1996 (56&xxxx;0113) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx bakterií. Xxxx 1: Technika xxxxxxxx xxxxxxx vykultivovaných xxx 30 °C (idt XXX 5541-1:1986)
XXX XXX 6611:1996 (56 0114) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx kvasinek x/xxxx xxxxxx tvořících xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx při 25 °X (xxx XXX 6661:1992)
XXX XXX 15214:2000 (56&xxxx;0117) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx počtu mezofilních xxxxxxxx xxxxxxxx kvašení - Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 °X (ídt XXX 15214:1998)
ČSN XX ISO 16654: 2002 (56&xxxx;0118) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a krmiv - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx Escherichia coli 0157 (idt XXX 16654:2001; xxx XX XXX 16654:2001)
XXX XXX 6730:1996 (56&xxxx;0120) Xxxxx. Xxxxxxxxx počtu xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 6,5 °C (xxx ISO 6730:1992)
XXX ISO 10560:1996 (56&xxxx;0121) Xxxxx x xxxxxx výrobky. Xxxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx (xxx XXX 10560:1993; xxx XXX 10560/Cor. 1: 1994)
XXX XXX 2293:1996 (56&xxxx;0122) Xxxx x xxxxx výrobky. Xxxxxxxxx xxxxx mikroorganismů. Xxxxxxxx počítání xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 °X (Referenční xxxxxx) (xxx ISO 2293:1988)
XXX XXX 13721:1998 (56&xxxx;0125) Xxxx x xxxxx výrobky - Xxxxxxxxx počtu bakterií xxxxxxxx xxxxxxx -Technika xxxxxxxx kolonií vykultivovaných xxx 30 °C (xxx XXX 13721:1995)
XXX ISO 10272:1997 (56&xxxx;0126) Mikrobiologie xxxxxxxx x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx průkazu xxxxxxxxxxxxxxxxx druhů rodu Xxxxxxxxxxxxx (xxx ISO 10272:1995; xxx XXX 10272/Xxx.2:1997)
ČSN ISO 13720:1998 (56 0127) Xxxx x xxxxx xxxxxxx - Stanovení xxxxx xxxxxxxx rodu Xxxxxxxxxxx (xxx ISO 13720:1995)
XXX XXX 13681:1998 (56&xxxx;0128) Maso x xxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx kolonií (xxx XXX 13681:1995)
XXX XXX 16649-1:2003 (560079) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ß-xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxx - Část 1: Xxxxxxxx xxxxxxxx kolonií xxxxxxxxxxxxxxx xxx 44 °X s xxxxxxxx xxxxxxx a 5-xxxxx-4-xxxxxx-3-xxxxxxx ß-X-xxxxxxxxxxx

Informace
Xxxxxx xxxxxxx x. 132/2004 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 30.4.2004.
Xx xxx xxxxxxxx xxxxxx předpis xxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx.
Xxxxxx xxxxxxx č. 132/2004 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 467/2006 Xx. x xxxxxxxxx xx 11.10.2006.
Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx není xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx derogační xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Vyhláška č. 292/1997 Sb., o xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx a x xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xx znění xxxxxxxx x. 241/1998 Xx. x x. 465/2000 Xx.
2) Xxxxxxxx č. 54/2004 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxx a o xxxxxxx jejich xxxxxxx.
3) §3 xxxx. 1 písm. x) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a o xxxxx x doplnění xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx.
4) §3 xxxx. 1 písm. x) xxxxxx č. 110/1997 Xx.
5) Vyhláška č. 147/1998 Sb., o xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 196/2002 Xx.
6) §88 xxxx. 2 xxxxxx x. 258/2000 Sb., x xxxxxxx veřejného xxxxxx x o xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx znění xxxxxx x. 320/2002 Xx.
7) §16 xxxx. 2 xxxxxx x. 110/1997 Sb., xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
8) Xxxxxxxx Xxxx č. 89/397/EHS 14. 6. 1989 x xxxxxxx xxxxxx xxx potravinami.
* Zákon č. 110/1997 Sb. x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.