Právní předpis byl sestaven k datu 10.10.2006.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 30.04.2004 do 10.10.2006.
Vyhláška o mikrobiologických požadavcích na potraviny, způsobu jejich kontroly a hodnocení
132/2004 Sb.
Hodnocení potravin z mikrobiologického hlediska §6
Příloha č. 1 - Nejvyšší mezní hodnoty počtu mikroorganismů
Příloha č. 2 - Přípustné hodnoty pro jednotlivé druhy, skupiny nebo podskupiny potravin
Příloha č. 3 - Přípustné hodnoty pro potraviny určené pro kojeneckou a dětskou výživu
Příloha č. 4 - Přípustné hodnoty pro kategorie potravin
Příloha č. 5 - Potraviny a skupiny potravin mikrobiologicky nerizikové
Příloha č. 6 - České technické normy určené pro metody mikrobiologického zkoušení a normy související
132
XXXXXXXX
xx xxx 12. xxxxxx 2004
o xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, způsobu jejich xxxxxxxx x hodnocení
Ministerstvo xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §19 xxxx. 1 xxxx. x) zákona č. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx a doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xx xxxxx zákona x. 146/2002 Xx., (xxxx jen "xxxxx"):
§1
(1) Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx na potraviny xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxx jejich xxxxxxxx x způsob xxxxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx a xxxxxxx xxxxxxxx minerální xxxx xxxxxxx zvláštní xxxxxx xxxxxxx.1)
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx požadavkům xxxxxxxxxx x přílohách č. 1 xx 4.
§2
(1) Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx kategorie potravin:
x) xxxxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx x nezměněném xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx upravené xx spotřebě xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, které xxxx být xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx smíchány s xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) potraviny xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx xx spotřebě až xx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxx, nebo xxxxxxxxx, xxxxx mají xxx xxxxx xxxxxx výrobce xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx (příloha č. 3)2) x
d) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
(2) Potravinami xxxxxxxxx xxxxxxxxx se xxxxxxxx potraviny jiné xxx xxxxxxxxx nezávadné xxxxxxxxx xxxxxxxxx x §2 písm. f) xxxxxx.
Mikrobiologické xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx a xxxxxx jejich xxxxxxxx
§3
(1) Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx přípustné hodnoty x xxxxxxxx mezní xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx přijatelnou xxxx xxxxxx a xxxxxxx se xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx nezávadných surovin,3) xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx4) x s xxxxxxxx systému kritických xxxxxxxxxxx xxxx.5)
(3) Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx vysokou xxxx xxxxxx ohrožení xxxxxx lidí, zdravotní xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx a xxxx xxxxxxxxxxxxxx pro xxxxx xxxxxx výživy. Překročení xxxxxxxxxx mezních xxxxxx xxxxxxx, že xx xxxxx o potravinu xxxxxxxxx xxxxxxxx.
§4
(1) Xxxxxxxx mezní xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxxxx v xxxxxxx x. 1 přílohy č. 1, xxxxxxxxx produktů xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx x. 2 přílohy č. 1.
(2) Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx druhy, xxxxxxx x podskupiny xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxx x přípustnými xxxxxxxxx xxxxxxxxxx v příloze č. 2. Není-li xxxxxx, xx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx patří, xxxxxxx xx xxx, xxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx jejího xxxxxxxxxx, xxxxxx konzumentů x xxxxxxxxxx mikrobiálního růstu xx xxxx konzumace xxxxxxxx náleží.
(3) Xxx xxxxx potravin, xxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x příloze č. 2, xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx kategorií potravin xxxxxxxxx v příloze č. 4.
(4) Xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx nerizikové, xxxx xxxxxxx x příloze č. 5.
§5
(1) Xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx výběrem. X xxxxxxxxx xxxxxxxxxx z xxxxxxxx epidemiologického, xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxx xxx-xx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx u xxxxxxx vybraných xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx z potravin xxxxxxx x xxxxxxx x. 1 přílohy č. 1, xxxxxxxxx xx toxické xxxxxxxx mikroorganismů xxxxxxx x tabulce x. 2 xxxx přílohy, xxxxxxxxx na další xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx toxiny, xxxxx by xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx.
(2) Xxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx x množství, xxxxx umožní xxxxxxx xxxxxx analýzu xxxxxx xx xxxxxxxx podmínek. Xxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxx, za xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx být xxxxxx xxxxxxxx provedena,6) xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx analýzy písemně xxxx, xxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxx xxxxx analýzy. Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.7) Xxxxxxxxxx vzorek xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx neobdrží xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx vzorku, xxx, aby xxxxxxx xx xxxxx vlastností xxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx podle věty xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx orgánu dozoru, xxxxx xxx xxxx xxxxx orgán dozoru xxxxxxxxx.8)
(3) Xxxxxx xxxxxx xxxxxx potravin x mikrobiologickému zkoušení x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx stanoví xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, které xxxx xxxxxxx v příloze č. 6. Xxxxx se xxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxx postupy xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx použijí xxxx xxxxxx, xxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxx být xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xx xxxx xx xx citlivosti, správnosti x xxxxxxxxxxxxxxxxxxx výsledků xxxxxxxxxxxx xxxxxx podle xxxxx xxxxxxxxx normy.
§6
Hodnocení xxxxxxxx z mikrobiologického xxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxx x mikrobiologického xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx
x) xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x. 1 přílohy č. 1,
x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx mikroorganismů xxxxxxx x xxxxxxx č. 2 přílohy č. 1,
c) xxxxxxxx mikroorganismy x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx z potravin xxxx xxx xxxxxxxxx x tabulkách č. 1 x 2 přílohy č. 1, nebo
d) xxxxxxxx nežádoucí změny xxxxxxxxx mikrobiální činností, xxxxxxxxx zápach, xxxxxxxx xxxxx, povrchovou xxxxxxxxx, xxxxxxxxx zákal, tvorbu xxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxx projevují příznaky xxxxxxxxxxx růstu mikroorganismů, xxxxxxxxx viditelné xxxxxxx, xxxxxxxx, maz.
(2) Xxxxxxxxxxxxx potraviny xxxx xxxxxxxxxx za xxxxxxxxx xxxxxxx, též xxxxx
x) obal není xxxxxxxx (jsou xxxxxx xxxxxxxxxx),
b) došlo xx xxxxxx xxxxx,
x) obal xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx vydutím (bombáž), xxxx
x) xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxx, xxxx, xxxxxxxxxxx).
(3) Xxxxxxxx xxxx u potravin xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 2 xxxx 4, avšak xxxxxx xxxxxxxxxx nejvyšší xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 1, xxxxxxx xx tyto xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx, xx. xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, omezenou trvanlivost xxxx jsou xxxxxxxx x xxxxxxxxx použití xxxxxxxxx.
Závěrečná xxxxxxxxxx
§7
Xxxxxxx xx:
1. Xxxxxxxx č. 294/1997 Sb., x mikrobiologických požadavcích xx potraviny, způsobu xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx.
2. Xxxxxxxx x. 91/1999 Xx., xxxxxx xx mění xxxxxxxx Ministerstva xxxxxxxxxxxxx x. 294/1997 Xx., x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx potraviny, způsobu xxxxxx kontroly x xxxxxxxxx.
§8
Xxxx xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx xxxx 30. dubna 2004.
Xxxxxxxxxx:
XXXx. Xxxxxxxx x. x.
Xxxxxxx č. 1 x vyhlášce x. 132/2004 Sb.
Xxxxxxxx xxxxx hodnoty xxxxx xxxxxxxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxxxx nejvyšší mezní xxxxxxx (XXX):
x) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x 1 x nebo x 1 xx xxxxxx;
xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx; jako xxxxxxxxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxxx tvořící kolonie (xxx), xxxxxxxxx 105 xxxxx xxxxxxx množství 1.105 mikroorganismů v 1 x xxxx x 1 xx xxxxxx, 5.103 značí xxxxxxx xxxxxxxx 5.103 xxxxxxxxxxxxxx x 1 x xxxx x 1 xx vzorku.
x) Xxxxxxxxx nepřítomnosti xxxxxxxxxxxxxx v xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx k vyšetření, xxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxx čarou xx xxxxx xxxx;
xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx do xxxxxxxxx xxxxxx xxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx půdy x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx; například xxxxx/25 xxxxx xxxxxxxxx nepřítomnosti xxxxxxxxxxxxxx x 25 x nebo x 25 xx xxxxxx.
Xxxxxxx x. 1 Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x potravin
Mikroorganismus | Xxxxxxxxx xxxxxxxx | Nejvyšší xxxxx xxxxxxx xx x(xx) |
Xxxxxxxx cereus | xxxxxxxxx neurčené x xxxxx xxxxxxxx | 105 |
potraviny xxxxxx k přímé xxxxxxxx | 104 | |
xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx | 102 | |
Xxxxxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx | potraviny xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | xxxxx/25 |
Xxxxxxxxxxx perfringens | xxxxxxxxx neurčené x xxxxx xxxxxxxx | 105 |
potraviny xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 104 | |
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx výživu | 102 | |
Xxxxxxxxxxx xxxx O 157 a xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx X.xxxx (XXXX) | xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx | negat/25 |
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx | xxxxx/25 |
xxxxxxxxx xxxxxx k přímé xxxxxxxx (xxxxx níže xxxxxxxxx) | xxxxx/25 | |
masné xxxxxxx x aw xxxxx xxx 0,92 | 102 | |
xxxxxxx krémy, xxxxxxxx apod. | 102 | |
xxxx uzené xxxxxxxx xxxxxx | 102 | |
Salmonella xxx. | potraviny xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx | xxxxx/50 |
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | xxxxx/25 | |
Xxxxxxxx xxx. | xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | xxxxx/25 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx) | potraviny xxxxxxxx k přímé spotřebě | 105 |
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 104 | |
xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx | ||
- xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 103 | |
- xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 102 | |
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx | xxxx, xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxx x xxx tropických x xxxxxxxxxxxxx pásem určené x xxxxx spotřebě | xxxxx/25 |
Xxxxxxxx enterocolitica (xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx) | Xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | xxxxx/25 |
xxxxx: xxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx (objemu) xxxxxxxxxx vzorku xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx
xx: vodní xxxxxxxx - xxxxxxxx potraviny xxxxxxxxxxxxxxxx dostupnost vody xxx mikroorganismy, xxxxxx xxxxxx od 0 xx 1,0.
Xxxxxxx x. 2 Nejvyšší xxxxx hodnoty pro xxxxxxx produkty mikroorganismů
Xxxxx | Kategorie xxxxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx | xxxxxxx xxxxxxxxx | xxxxx.***) |
xxxxxxxxxxx (X.xxxxxxxxxxx) | všechny xxxxxxxxx | xxxxx.***) |
xxxxxxxxxxx (X.xxxxxx) | xxxxxxx xxxxxxxxx | negat.***) |
xxxxxxxxxxxxx (X.xxxx) | xxxxxxx xxxxxxxxx | xxxxx.***) |
xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx (X.xxxxxxxxxxxxxxxx) | xxxxxxx xxxxxxxxx | negat.***) |
Xxxxxxxxxxx | xxxxxxx xxxxxxxxx | xxxxx. |
mykotoxiny - xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x. 53/2002 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx chemické xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhů xxxxxxxx a potravinářských xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, pomocných x xxxxxxxxxx doplňků, xx znění vyhlášky x. 233/2002 Sb. | ||
***) Neprokazatelné xx xxxxxxxxx (objemu) vzorku xxxxxx xxxxxxxx metodou xxxxxxxx.
Příloha č. 2 x vyhlášce x. 132/2004 Xx.
XXXXXXXXX XXXXXXX XXX XXXXXXXXXX XXXXX, SKUPINY XXXX XXXXXXXXXX XXXXXXXX
Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx (PH):
x) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x 1 x xxxx x 1 xx xxxxxx;
vyšetřuje xx xxxxxxxxxx metodami xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx; jako xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx (xxx), xxxxxxxxx 105 xxxxx přípustné xxxxxxxx 1.105 mikroorganismů v 1 x xxxx x 1 xx xxxxxx, 5.103 xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx 5.103 xxxxxxxxxxxxxx x 1 x nebo v 1 xx xxxxxx; x xxxxxxx hodnot xxxxxxx xxx 102 xxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx XXX, xxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (xxx příloha č. 5).
x) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx mikroorganismů v xxxxxxx xxxx objemu xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxx jsou xxxxxxx za xxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxx;
xxxxxxxxx se xxxxxxxxxxx celé xxxx xxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx tekuté xxxx x následným xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx na xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx kolonií; xxxxxxxxx xxxxx/25 xxxxx požadavek xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x 25 g xxxx x 25 ml xxxxxx.
1. MASO X MASNÉ XXXXXXX, XXXXXX X XXXXXXX X XXXXXXXXX XXXX, XXXXXXX MASO, ZVĚŘINA X XXXXX XXXXX XXXX A XXXXXXX X NICH
1.1. Xxxxx, krájené xxxx xxxxxxx xxxx určené xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxx)
XX
Celkový xxxxx mikroorganismů 106
Xxxxxxxxxxx xxxx 103
Salmonella xxx. xxxxx/25
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
Termotolerantní Xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
1.2. Masné výrobky xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx (xxxxxxx částečně xxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx s xxxxxxxx "startovacích xxxxxx")
XX
Escherichia coli 102
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Salmonella spp. xxxxx/25
1.3. Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxxxx, xxxxxxx)
XX
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky 103
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
1.4. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx (xxxxx xxxxxx, párky, xxxxx, tlačenky, paštiky xx.)
1.4.1. Xxxxxxx xxxxxxxxx
PH
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů 105
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
1.4.2. Xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx výrobky
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 106
Xxxxxxxx mléčného xxxxxxx 106
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 103
Clostridium xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
1.5. Výrobky xxxxxxxxxxx x xxxxx
XX
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 104
Enterobacteriaceae 10
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 10
2. RYBY, OSTATNÍ XXXXX ŽIVOČICHOVÉ X XXXXXXX Z NICH
2.1. Xxxxx x xxxxxx ryby
PH
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů 106
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxx xxx. negat/25
2.2. Rybí xxxxxxx xxxxxxx neošetřené, xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx (xxxx. xxxxxxx)
PH
Xxxxxxxxxxx xxxx 103
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 103
Salmonella xxx. xxxxx/25
Xxxxxx parahaemolyticus xxxxx/25
2.3. Xxxxxx xxxxxx, měkkýši x xxxxxxxxxx x vod xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxx (xxxxxx x xxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx)
XX
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů 105
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
2.4. Xxxxxxx z xxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx (x xxxxxx, oleji, nálevu, xxxxxxxx) a nepasterované xxxxxxx z xxx (xxxxxx, očka, sardelová xxxxx, "xxxxx" xxxxxxx xxxx.)
PH
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 104
Xxxxxxxx xxxxxx 5.103
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
2.5. Rybí výrobky xxxxxxxxxxx x obalu
XX
Celkový počet xxxxxxxxxxxxxx 104
Enterobacteriaceae 10
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 10
3. XXXXXXX XXXXXXX
3.1. Xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx omáček, xxxxx (xxxxxxx xx spotřebitelském xxxxx*)
XX
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů 104
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky 2.102
Xxxxxxxxxx xxx. negat/25
*) Xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx 14.1.
4. MLÉKO X MLÉČNÉ XXXXXXX, XXXX
4.1. Tekuté xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx (xxxxxx xxxxxxxxxx)
XX
Xxxxxxx počet mikroorganismů 105
Enterobacteriaceae 10
4.2. Xxxxxx xxxxxxx sušené xxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxxx x xxxxx x přípravě xxxxxxx x mléčných xxxxxxx
XX
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 5.104
Enterobacteriaceae 10
Salmonella xxx. xxxxx/25
4.3. Mléčné xxxxxx x zahuštěné xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx XXX
XX
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx*) 102
*) Xx xxxxxxxx xxx 30 °X xx xxxx 15 xxx.
4.4. Xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx krémy x xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
XX
Koliformní bakterie 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
4.5. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx a výrobky x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx (xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxxxx máslo apod.)
XX
Enterobacteriaceae 10
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 50
Xxxxxxxx cereus 103
4.6. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx (xxxxxx, xxxxxxxx, acidofilní xxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxx.)
PH
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 102
4.7. Xxxx
4.7.1. Sýry xx syrového mléka
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky 104
Salmonella xxx. negat/25
Listeria xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
4.7.2. Xxxxx xxxx, xxxxxxx tvrdé xxxx*)
XX
Escherichia xxxx 10
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 102
*) X xxxxxxxxxxx, plátkovaných x xxxxxxxxx sýrů xx xxxxxxxx hodnoty o xxx xxxxx.
4.7.3. Xxxxxxxxx xxxx ( xxxxxx xxxxxxxxxx sýrů)
XX
Escherichia coli 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
4.7.4. Měkké xxxx xxxxxxx
PH
Xxxxxxxxxxx xxxx 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxx spp. xxxxx/25
Xxxxxxxx monocytogenes negat/25
4.7.5. Xxxxxx xxxx
XX
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 10
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 102
4.8. Xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx (x xxxxxxx xxxxx, xxxxxxx)
PH
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*) 105
Xxxxxxxxxxx coli 10
*) Xxxxxxxxxx se na xxxxxxx xx zakysané xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
5. XXXXXXXX X XXXXXXX XXXXX (xxxxxx)
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*) 105
Enterobacteriaceae**) 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Salmonella spp.
*) Xxxxxxxxxx se xx xxxxxxx s xxxxxxxx nebo xxxxxxxx.
**) Pro xxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx hodnota 103.
6. XXXXXXXXXX XXXXX X XXXXXXXX
6.1. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxx šťávy
6.1.1. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx zelenina xxxx xxxxx xxxxxx
PH
Xxxxxxxxxxx xxxx 103
Xxxxxxxxxx xxx. negat/25
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
6.1.2. Xxxxxxx xxxxxx x zeleninové xxxxx (tepelně xxxxxxxxxx, xxx konzervačních xxxxx)
XX
Celkový počet xxxxxxxxxxxxxx 106
Xxxxxxxxxxx xxxx 102
Kvasinky 5.104
6.2. Xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx čaje
PH
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 103
Xxxxxx 104
6.3. Xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxx x xxx.
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 104
Xxxxxxxxxxx xxxx 10
Xxxxxxxx 104
7. XXXXXXX X XXXXXX XXXXXXX, SEMENA XXXXXXX
7.1. Těstoviny
7.1.1. Xxxxxxxxx sušené xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x náplní
XX
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 105
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 104
7.1.2. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 106
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
7.1.3. Xxxxxxxxx xxxxxxxx x náplní
XX
Xxxxxxx počet mikroorganismů 106
Xxxxxxxxxx bakterie 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxx xxxxxx 103
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
7.2. Xxxxxx xxxxxxx
7.2.1. Xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx
PH
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 106
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky 103
7.2.2. Zakysané xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*) 104
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 102
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 102
*) Xxxxxxxxxx xx na výrobky xxxxxxxxxx kulturní xxxxxxxxxx.
7.3. Xxxxxx rostlin
7.3.1. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx k xxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxxxxxx, sezamová, xxxxxx, xxxxx apod.), xxxxx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 5.102
Plísně 105
7.3.2. Naklíčená xxxxxx xxxxxxx
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 104
Xxxxxxxxxx spp. xxxxx/25
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
8. PEKAŘSKÉ A XXXXXXXXX XXXXXXX
8.1. Xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x náplní (xxxxxxxxxx, povidlovou, xxxxxxx, x vařenými xxxxx, xxxxxx xxxx.)
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 5.105
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 5.102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx*) 102
Salmonella spp. xxxxx/25
*) Xxxxxxxx xx na výrobky xxxxxx až xx xxxxxxx.
8.2. Cukrářské xxxxxxx plněné x/xxxx xxxxxxx (xxxxx, zákusky)
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 106
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 103
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxx 5.104
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
9. XXXXX, XXXXXXXX X ČOKOLÁDOVÉ XXXXXXX
X
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 5.105
Koliformní xxxxxxxx 5.103
Xxxxxxxxxx xxx. negat/25
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 5.102
10. XXXXXXXX (Xxxxxxx xxxxxx s xxxxxxxx x/xxxx xxxxxxx xx smetanovou xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx 20 % xxx.)
PH
Koliformní xxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Bacillus xxxxxx 5.103
Xxxxxxxxxx spp.*) xxxxx/25
*) Xxxxxxxx xx xx xxxxxxx xxxxxx.
11. DEHYDRATOVANÉ XXXXXXX X XXXXXXXXXXX
11.1. Xxxxxxxxx určené xx konzumaci xx xxxxxxxx a xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
11.2. Xxxxxxxxx xxxxxx ke konzumaci xx xxxxxxxx s xxxxxxxxx
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 105
Xxxxxxxxxxx xxxx 10
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
12. XXXXXX, XXXXX XXXXXX X XXXXX KOŘENÍCÍ XXXXXXXXX, BYLINNÉ XXXX
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/10
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx
Aspergillus xxxxxx *)**) 5.103
*) Pří xxxxxxxxxx xxxxxxxx hodnoty xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx obsah xxxxxxxxxx, viz vyhláška č. 53/2002 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhů potravin x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx látek xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx vyhlášky č. 233/2002 Xx.
**) Xxxxxx xx xxx xxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxx xxxxxx.
13. XXXXXXXXX XX XXXXXXXXXXXXX XXXXXXXXXXX, DOPLŇKY XXXXXX, POTRAVINY XXXXXX XXX XXXXXXXX VÝŽIVU
13.1. Xxxxxxxx
XX
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxx spp. xxxxx/25
13.2. Doplňky xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx (ve xxxxx xxxxxx, dražé, xxxxxx, x prášku, xxxxxx xxxx.)
PH
Escherichia xxxx 102
13.3. Xxxxxxxxx xxxxxx k xxxxxxxxxx xxxxxx při xxxxxxxx xxxxxxxx výkonu, xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
XX
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 5.105
Xxxxxxxxxxx xxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 5.102
Xxxxxxxxxx xxx. negat/25
13.4. Potraviny xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxx xxx.xxxxxxxx, např. xxxxxxxxxx sondou)
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxx coli 10
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 50
Xxxxxxxx xxxxxx 50
Xxxxxxxxxx spp. negat/50
Xxxxxxxx monocytogenes negat/25
14. XXXXXXXXXXX XXXXXXX A XXXXXXXXX PO XXXXXXX XXXXXX
14.1. Xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx x xxx xxxxxxxx (xxxx. xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx sýry, xxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx výroby, xxxxxxxxx, xxxx, xxxxx x x.)
XX
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů*) 2.105
Xxxxxxxxxxx xxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx*) 102
Xxxxxxxx cereus 5.103
Xxxxxxxxxxx perfringens***) 102
Xxxxxxxx 5.104
Salmonella xxx. xxxxx/25
*) Xxxxxxxxxx se xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x kulturní xxxxxxxxxxx.
**) X výrobků x přídavkem xxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxx xxxxx.
***) Xxxxxxx xx pouze x pasterovaných xxxxxxx.
14.2. Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx (xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx potravin)
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*) 104
Enterobacteriaceae 103
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxx xxxxxx 103
Xxxxxxxxxx spp. xxxxx/25
*) X xxxxxxx xxxxxxxxxxxx jako xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx 105.
15. XXXXXXXXXX XXXXXX XX XXXXXXXX XX TEPELNÉ ÚPRAVĚ
15.1. Bezmasé xxxxxxxxxx xxxxxxx, chlazené nebo xxxxxxxx (xxxx. xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxxx sýry, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx aj.)
XX
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky 103
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
Listeria xxxxxxxxxxxxx.*) xxxxx/25
*) Xxxxxxxx xx xx zeleninové xxxxxxxxxx.
15.2. Xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, chlazené nebo xxxxxxxx (xxxx. částečně xxxxxxxxx upravené xxxxxxx x xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx rybího xxxx, x xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxx xx.)
PH
Xxxxxxxxxxx xxxx 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 5.103
Clostridium xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxx xxx. negat/25
Xxxxxxxx monocytogenes xxxxx/25
Xxxxxxxx: Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx) potravin
Xxxxx XX pro xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx z hlediska xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x/xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx nelze xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx finálních xxxxxxx; xxxxxx bezpečnost xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx technologických xxxxxxx (xxxxxxx xxxxxxx xxxxx), správné xxxxxxxxxx xxxxx a uplatněním xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx.
Xxxxxxx x. 3 x vyhlášce x. 132/2004 Xx.
XXXXXXXXX HODNOTY PRO XXXXXXXXX XXXXXX XXX XXXXXXXXXX A XXXXXXX XXXXXX
Xxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx kojenecká xxxxxx (xxxxxxxxxxxxx)
XX
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 10
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 50
Xxxxxxxxxx xxx. negat/50
Xxxxxxxxxxx toxinogenní xxxxxx
Xxxxxxxxxxx xxxxxx*)**) 10
*) Při xxxxxxxxxx xxxxxxx hodnoty xx xxx xxxxxxxxx rozhodující xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx předpis.6)
**) Rozumí se xxx též Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx a Xxxxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxx xxxxxx (xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxx) x jiná xxx obilná xxxxxx xxx xxxxxxx x xxxx xxxx (xxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 5.104
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 102
Potenciálně xxxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxxxxx xxxxxx**) 10
*) Xxx xxxxxxxxxx uvedené xxxxxxx xx pro xxxxxxxxx rozhodující xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx předpis.6)
**) Xxxxxx se tím xxx Aspergillus xxxxxxxxxxx x Aspergillus xxxxxx.
Xxxxxx (x prášku) x xxxxxxx čaje xxx kojence x xxxx děti
XX
Xxxxxxxxxxx coli 102
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxx spp. xxxxx/10
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxxxxx flavus*)**) 5.102
*) Xxx překročení uvedené xxxxxxx xx pro xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx aflatoxinů, xxx xxxxxxxx xxxxxxx.6)
**) Xxxxxx se tím xxx Aspergillus xxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx x. 132/2004 Xx.
XXXXXXXXX XXXXXXX XXX XXXXXXXXX XXXXXXXX
(Xxxxxxxxxx xx xx xxxxx x xxxxxxx potravin xxxxxxx x přílohách č. 2 x č. 5)
Xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx [§2 odst. 1 xxxx. a)]
x) xxxxxxxxx syrové xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx
PH
Xxxxxxxxxxx xxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxx cereus 103
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx
XX
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 105
Enterobacteriaceae 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxx xxxxxx 103
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x přímé xxxxxxxx [§2 xxxx. 1 xxxx. b)]
XX
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxx cereus 104
Xxxxxxx x. 5 x vyhlášce x. 132/2004 Xx.
XXXXXXXXX X SKUPINY XXXXXXXX XXXXXXXXXXXXXXX XXXXXXXXXX
Xxx xxxxxxxxxxx potraviny xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx XX xxxxxxxxx, xxxxx xxx xxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxxx (xx, xX, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx.) xxxx pro xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx kulinární úpravě xxxx konzumací xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx podmínek* x hlediska xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx.
x) xxxxxxxx (o xxxxxx xxxxxxx xxx 20% xxxxxxxxxx)
x) xxxx
c) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx
x) xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx
e) xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xx xxxx xxxx
x) jedlé xxxxx
x) xxxx (x xxxxxxxx směsných xxxxxxxxxxxx xxxx)
x) xxxxx x běžné xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
x) káva xxxxxxx x xxxxxxxx
x) xxx pravý (xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxx)
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxx a smetany xx teplých xxxxxx
x) xxxxx, xxxxxxxxx, xxxx x xxxxxxx x xxxx (x xxxxxx stavu)
x) xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
x) xxxxx, xxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxx x brambor (x suchém stavu)
x) xxxx, víno
x) xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxx výrobků v xxxxxx)
x) hořčice
x) sterilizované potraviny
x) pasterované xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxx, xxxxxx xxxxxxxxx
v) xxxxxxx xxxxxx (xxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx)
Příloha č. 6 x xxxxxxxx x. 132/2004 Xx.
Xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx zkoušení x xxxxx xxxxxxxxxxx
XXX 56&xxxx;0080:1983 Potravinářské xxxxxxx. Xxxxxx odběru xxxxxx xxx mikrobiologické xxxxxxxx
XXX 56&xxxx;0081:1983 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Příprava xxxxxx x mikrobiologickému xxxxxxxx
XXX 56&xxxx;0082:1983 Potravinářské xxxxxxx. Xxxxxx kultivace xxxxxxxxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxx výsledků při xxxxxxxxxxxxxxxx zkoušení
XXX XX XXX 4833:2003 (56&xxxx;0083) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x krmiv.Horizontální xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx mikroorganismů. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vykultivovaných xxx 30 °X (xxx XXX 4833:2003)
XXX 56 0084:1986 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x fakultativně anaerobních xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxx
ČSN XXX 4832:1995 (56 0085) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx pokyny xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (xxx XXX 4832:1991)
XXX XXX 4831:1995 (56 0086) Xxxxxxxxxxxxx. Všeobecné xxxxxx xxx xxxxxxxxx počtu xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Technika xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx (xxx XXX 4831:1991)
XXX XXX 7954:1994 (56&xxxx;0087) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx pro stanovení xxxxx kvasinek x xxxxxx. Technika xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 25 °X (xxx XXX 7954:1987)
XXX XX XXX 6579:2003 (56&xxxx;0088) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x krmiv - Xxxxxxxxxxxx metoda xxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx (xxx XX ISO 6579:2002)
XXX EN XXX 6888-1:1999 (56&xxxx;0089) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx - Horizontální xxxxxx stanovení xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx) - Xxxx 1: Xxxxxxxx x xxxxxxxx agarové půdy xxxxx Xxxxx-Xxxxxxx (xxx XXX 6888-1:1999; xxx XX ISO 6888-1:1999)
XXX EN XXX 6888-2:1999 (56&xxxx;0089) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxx - Horizontální xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (Staphylococcus xxxxxx x další xxxxx) - Xxxx 2: Xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx (xxx XXX 6888-2:1999; xxx XX XXX 6888-2:1999)
XXX XX XXX 6888-3:2003 (56&xxxx;0089) Xxxxxxxxxxxxx potravin x krmiv - Xxxxxxxxxxxx metoda xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxx druhy) - Xxxx 3: Xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx technikou MPN (xxx ISO 6888-3:2003; xxx XX XXX 6888-3:2003)
ČSN 56&xxxx;0090:1987 Xxxxxxxxxxxxx výrobky. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x Xxxxxxxxxxx botulinum
XXX XX 13401:2000 (56&xxxx;0091) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx - Xxxxxxxx počítání xxxxxxx (xxx XX 13401:1999; xxx ISO 7937:1997)
XXX ISO 7932:1995 (56&xxxx;0092) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx při 30 °X (xxx XXX 7932:1993; idt XX XXX 7932:1997)
XXX XX XXX 112904-1:1999.(56&xxxx;0093) Xxxxxxxxxxxxx potravin x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx počtu Listeria xxxxxxxxxxxxx - Část 1: Metoda průkazu (xxx XX XXX 11290-1:1996)
XXX EN XXX 11290-2:1999 (56&xxxx;0093) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx - Xxxx 2: Metoda stanovení xxxxx (xxx ISO 11290 2:1998; xxx XX XXX 11290 2:1998)
XXX ISO 8523:1995 (56&xxxx;0096) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx pokyny xxx xxxxxx xxxxxxxx čeledi Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx (xxx XXX 8523:1991)
XXX ISO 6391:1995 (56&xxxx;0097) Xxxx x xxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx Escherichia xxxx. Xxxxxxxx počítání xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 44 °X na membránách (xxx XXX 6391:1988)
XXX XXX 11866-1:2000 (56&xxxx;0098) Mléko x xxxxxx výrobky - Xxxxxxxxx počtu xxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxx - Xxxx 1: Technika xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx počtu (xxx XXX 11866-1:1997)
XXX ISO 11866-2:2000 (56&xxxx;0098) Xxxxx a xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx coli - Xxxx 2: Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx počtu x xxxxxxxx 4-xxxxxxxxxxxxxxxx-ß-X-xxxxxxxxxxx (XXX) (xxx XXX 11866-2:1997)
XXX ISO 11866-3 :2000 (56&xxxx;0098) Xxxxx a xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx suspektních Xxxxxxxxxxx xxxx - Xxxx 3: Technika xxxxxxxx xxxxxxx vykultivovaných xxx 44 °C na xxxxxxxxxx (idt XXX 11866 3:1997)
ČSN X XXX XXX 11133-1:2001 (56&xxxx;0099) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a krmiv - Xxxxxxxxx pokyny xxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxx půd - Xxxx 1: Xxxxxxxxx pokyny xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxxx (xxx XXX ISO 11133-1:2000)
XXX 56&xxxx;0100:1968 Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx užívání a xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx provozoven (xxx xxxxxxxxx xxxxxx)
XXX XX ISO 6887-1:1999 (56&xxxx;0102) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxx - Xxxxxx analytických xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x desetinásobných xxxxxx - Xxxx 1: Xxxxxxxxx xxxxxx xxx přípravu xxxxxxx xxxxxxxx x desetinásobných xxxxxx (idt XXX 6887-1:1999; xxx XX XXX 6887-1:1999)
XXX XXX 7218:1998 (56&xxxx;0103) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx - Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (idt ISO 7218:1996)
XXX ISO 3100-1:1995 (56 0105) Xxxx x xxxxx výrobky. Xxxxx vzorků x xxxxxxxx analytických xxxxxx. Xxxx 1: Odběr xxxxxx (xxx XXX 3100-1:1991)
XXX ISO 3100-2:1995 (56&xxxx;0106) Mapo x xxxxx výrobky. Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx analytických xxxxxx. Xxxx 2: Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (xxx XXX 3100-2:1988)
XXX XXX 7251:1996 (56&xxxx;0107) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx coli. Xxxxxxxx xxxxxxx pravděpodobného xxxxx (xxx ISO 7251:1993)
XXX XXX 7402:1995 (56&xxxx;0108) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx Enterobacteriaceae bez xxxxxxxxxxx. Technika xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx počtu x xxxxxxxx počítání xxxxxxx (xxx XXX 7402:1993)
XXX ISO 8914:1996 (56&xxxx;0109) Mikrobiologie. Všeobecné xxxxxx pro xxxxxx Xxxxxx parahaemolyticus (idt XXX 8914:1990)
ČSN XXX 10273:1996 (56&xxxx;0110) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx Yersinia xxxxxxxxxxxxxx (xxx XXX 10273:1994)
XXX XXX 8261:2002 (56&xxxx;0111) Xxxxx x mléčné výrobky. Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx vzorků x xxxxxx pro xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (xxx XXX 8261:2001)
XXX XXX 6610:1996 (56&xxxx;0112) Xxxxx x mléčné xxxxxxx. Stanovení xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vykultivovaných xxx 30 °X (xxx XXX 6610:1992)
XXX XXX 5541-1:1996 (56 0113) Xxxxx x mléčné xxxxxxx. Xxxxxxxxx počtu xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Část 1: Technika xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx při 30 °X (idt XXX 5541-1:1986)
XXX XXX 6611:1996 (56&xxxx;0114) Xxxxx x mléčné xxxxxxx. Stanovení počtu xxxxxxxx xxxxxxxx x/xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 25 °X (xxx XXX 6661:1992)
XXX ISO 15214:2000 (56&xxxx;0117) Mikrobiologie xxxxxxxx a krmiv - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx kvašení - Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 °C (ídt XXX 15214:1998)
XXX XX XXX 16654: 2002 (56 0118) Mikrobiologie xxxxxxxx x krmiv - Horizontální xxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxx coli 0157 (xxx XXX 16654:2001; idt XX XXX 16654:2001)
ČSN XXX 6730:1996 (56&xxxx;0120) Xxxxx. Stanovení xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx kolonie xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vykultivovaných xxx 6,5 °X (xxx XXX 6730:1992)
XXX XXX 10560:1996 (56&xxxx;0121) Xxxxx a xxxxxx xxxxxxx. Průkaz Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx (xxx XXX 10560:1993; idt XXX 10560/Cor. 1: 1994)
ČSN ISO 2293:1996 (56 0122) Xxxx x xxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx mikroorganismů. Xxxxxxxx počítání xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 °X (Xxxxxxxxxx xxxxxx) (xxx XXX 2293:1988)
XXX XXX 13721:1998 (56&xxxx;0125) Xxxx x xxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx -Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 °X (xxx XXX 13721:1995)
XXX XXX 10272:1997 (56&xxxx;0126) Mikrobiologie potravin x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx průkazu xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx Xxxxxxxxxxxxx (xxx XXX 10272:1995; idt XXX 10272/Xxx.2:1997)
XXX ISO 13720:1998 (56&xxxx;0127) Xxxx x xxxxx výrobky - Stanovení počtu xxxxxxxx rodu Pseudomonas (xxx XXX 13720:1995)
XXX XXX 13681:1998 (56&xxxx;0128) Xxxx a xxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx kolonií (idt XXX 13681:1995)
XXX XXX 16649-1:2003 (560079) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx - Horizontální xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ß-xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Escherichia xxxx - Část 1: Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 44 °X s xxxxxxxx xxxxxxx x 5-xxxxx-4-xxxxxx-3-xxxxxxx ß-X-xxxxxxxxxxx
Informace
Xxxxxx předpis x. 132/2004 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 30.4.2004.
Xx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx či xxxxxxxxx.
Xxxxxx xxxxxxx x. 132/2004 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 467/2006 Xx. s xxxxxxxxx od 11.10.2006.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx xx xxxx xxxxxx derogační změna xxxxx uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx č. 292/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx nezávadnost xxxxxxxx xxx a x způsobu xxxxxx xxxxxx, xx znění xxxxxxxx x. 241/1998 Xx. x x. 465/2000 Xx.
2) Vyhláška č. 54/2004 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx zvláštní xxxxxx x x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
3) §3 xxxx. 1 xxxx. x) xxxxxx č. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů.
4) §3 xxxx. 1 xxxx. x) xxxxxx x. 110/1997 Xx.
5) Xxxxxxxx č. 147/1998 Sb., o xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 196/2002 Xx.
6) §88 xxxx. 2 xxxxxx x. 258/2000 Xx., x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx a x xxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx znění xxxxxx č. 320/2002 Xx.
7) §16 xxxx. 2 xxxxxx x. 110/1997 Sb., xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
8) Směrnice Xxxx č. 89/397/EHS 14. 6. 1989 x xxxxxxx xxxxxx nad potravinami.
* Zákon č. 110/1997 Sb. x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.