Právní předpis byl sestaven k datu 10.10.2006.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 30.04.2004 do 10.10.2006.
Vyhláška o mikrobiologických požadavcích na potraviny, způsobu jejich kontroly a hodnocení
132/2004 Sb.
Hodnocení potravin z mikrobiologického hlediska §6
Příloha č. 1 - Nejvyšší mezní hodnoty počtu mikroorganismů
Příloha č. 2 - Přípustné hodnoty pro jednotlivé druhy, skupiny nebo podskupiny potravin
Příloha č. 3 - Přípustné hodnoty pro potraviny určené pro kojeneckou a dětskou výživu
Příloha č. 4 - Přípustné hodnoty pro kategorie potravin
Příloha č. 5 - Potraviny a skupiny potravin mikrobiologicky nerizikové
Příloha č. 6 - České technické normy určené pro metody mikrobiologického zkoušení a normy související
132
VYHLÁŠKA
xx xxx 12. xxxxxx 2004
o xxxxxxxxxxxxxxxxx požadavcích xx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §19 xxxx. 1 písm. x) xxxxxx č. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících zákonů, xx znění xxxxxx x. 146/2002 Sb., (xxxx jen "xxxxx"):
§1
(1) Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x způsob xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Mikrobiologické xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx minerální xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.1)
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxx vyhovovat xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x přílohách č. 1 až 4.
§2
(1) Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx potravin:
x) potraviny xxxxxx x xxxxx spotřebě, xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxx, potraviny xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx x teplém xxxx studeném stavu xxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx upravené xx xxxxxxxx očištěním, xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx, okyselením, xxxxxxxxxx x potraviny, xxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxx výrobce před xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxx potraviny, xxxxx jsou xxxxxx xx xxxxxxxx xx xx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx, mikrovlnném xxxxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxx výrobce xxxx konzumací smíchány x vroucí xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx (příloha č. 3)2) x
x) sterilizované xxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx závadnými xx xxxxxxxx potraviny jiné xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx v §2 xxxx. f) xxxxxx.
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx a xxxxxx jejich kontroly
§3
(1) Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx se stanoví xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx mezní xxxxxxx.
(2) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxx přijatelnou xxxx xxxxxx a xxxxxxx xx pro xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx nezávadných xxxxxxx,3) xx dodržení xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx4) x x xxxxxxxx xxxxxxx kritických xxxxxxxxxxx xxxx.5)
(3) Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx, zdravotní xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx a její xxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx xxxxxx. Překročení xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, že se xxxxx x potravinu xxxxxxxxx xxxxxxxx.
§4
(1) Xxxxxxxx mezní xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x. 1 přílohy č. 1, xxxxxxxxx xxxxxxxx mikroorganismů x xxxxxxx x. 2 přílohy č. 1.
(2) Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx druhy, skupiny x podskupiny xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx výběrem xxxxxxxxxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxx x přípustnými xxxxxxxxx xxxxxxxxxx v příloze č. 2. Xxxx-xx xxxxxx, xx kterému xxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx konkrétní xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xx xxx, xxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xx složení potraviny, xxxxxxx jejího xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx mikrobiálního xxxxx xx xxxx konzumace xxxxxxxx xxxxxx.
(3) Xxx xxxxx potravin, xxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx specifikované x příloze č. 2, se xxxxxxxx xxxxxxxxx hodnoty xxxxx xxxxxxxxx potravin xxxxxxxxx v příloze č. 4.
(4) Xxxxxxxxx, které xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx nerizikové, jsou xxxxxxx v příloze č. 5.
§5
(1) Xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx výběrem. X xxxxxxxxx významných z xxxxxxxx epidemiologického, xxxxxxx xxx podezření na xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxx jde-li x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, se xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx u xxxxxxx vybraných xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 1 přílohy č. 1, xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 2 xxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xx další xxx neuvedené mikroorganismy xxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx příčinou xxxxxxxxxx x xxxxxxxx.
(2) Xxxx se xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx podmínek. Xxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx jiná xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,6) xxxxx na xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxx se xxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx vzorek xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.7) Zapečetěný vzorek xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx neobdrží xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxx, aby xxxxxxx xx xxxxx vlastností xxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx podle xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx orgánu dozoru, xxxxx xxx xxxx xxxxx orgán xxxxxx xxxxxxxxx.8)
(3) Xxxxxx xxxxxx vzorků xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx zkoušení x postupy mikrobiologického xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx norem, xxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 6. Xxxxx xx xxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx, xxx xxxxx xxxxxxx xxxxx technické xxxxx, xxxx xxx xxxxxx validací xxxxxxxx, xx xxxx xx xx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx podle xxxxx xxxxxxxxx xxxxx.
§6
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x mikrobiologického xxxxxxxx
(1) Potraviny xxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx zdravotně závadné, xxxxx
a) xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x tabulce x. 1 přílohy č. 1,
x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx mikroorganismů xxxxxxx x tabulce x. 2 přílohy č. 1,
x) xxxxxxxx mikroorganismy a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx než xxxxxxxxx x tabulkách č. 1 x 2 přílohy č. 1, xxxx
x) xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, tvorbu xxxxx, změněnou chuť xxxx projevují příznaky xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx viditelné kolonie, xxxxxxxx, xxx.
(2) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xx zdravotně xxxxxxx, xxx xxxxx
x) xxxx není xxxxxxxx (jsou patrné xxxxxxxxxx),
x) došlo xx ztrátě vakua,
x) xxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxx vydutím (xxxxxx), xxxx
d) obsah xx změněné xxxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxx zápach, xxxxxxxx xxxxx, xxxx, xxxxxxxxxxx).
(3) Jestliže xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx hodnoty xxxxxxxxx x příloze č. 2 xxxx 4, avšak xxxxxx xxxxxxxxxx nejvyšší xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 1, xxxxxxx xx xxxx potraviny xxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx jakost, xx. xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, omezenou xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.
Závěrečná xxxxxxxxxx
§7
Xxxxxxx se:
1. Xxxxxxxx č. 294/1997 Sb., x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx potraviny, xxxxxxx xxxxxx kontroly x xxxxxxxxx.
2. Xxxxxxxx x. 91/1999 Xx., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zdravotnictví x. 294/1997 Sb., x mikrobiologických požadavcích xx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx kontroly a xxxxxxxxx.
§8
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 30. xxxxx 2004.
Xxxxxxxxxx:
XXXx. Xxxxxxxx v. x.
Příloha x. 1 x xxxxxxxx x. 132/2004 Sb.
Xxxxxxxx mezní hodnoty xxxxx xxxxxxxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxxxx nejvyšší mezní xxxxxxx (XXX):
a) Xxxxxxxx mikroorganismů x 1 g xxxx x 1 xx xxxxxx;
xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx metodami xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx; xxxx xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx tvořící kolonie (xxx), xxxxxxxxx 105 xxxxx limitní xxxxxxxx 1.105 xxxxxxxxxxxxxx v 1 x nebo x 1 ml xxxxxx, 5.103 xxxxx xxxxxxx množství 5.103 xxxxxxxxxxxxxx x 1 x xxxx x 1 xx vzorku.
x) Xxxxxxxxx nepřítomnosti xxxxxxxxxxxxxx v navážce xxxx objemu xxxxxx xxxxxxxx x vyšetření, xxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxx čarou xx xxxxx xxxx;
xxxxxxxxx se naočkováním xxxx této navážky xxxx celého xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx pomnožením, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx x potvrzením podezřelých xxxxxxx; xxxxxxxxx xxxxx/25 xxxxx xxxxxxxxx nepřítomnosti xxxxxxxxxxxxxx v 25 x nebo x 25 xx xxxxxx.
Xxxxxxx x. 1 Xxxxxxxxxxx xxxxxxx onemocnění x potravin
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxx potravin | Nejvyšší xxxxx hodnota na x(xx) |
Xxxxxxxx cereus | xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 105 |
xxxxxxxxx xxxxxx k přímé xxxxxxxx | 104 | |
xxxxxxxxx xxxxxx xxx kojeneckou x xxxxxxx výživu | 102 | |
Xxxxxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx | xxxxxxxxx xxxxxx k přímé xxxxxxxx | xxxxx/25 |
Xxxxxxxxxxx perfringens | xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 105 |
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 104 | |
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx | 102 | |
Xxxxxxxxxxx xxxx O 157 a xxxxx xxxxxxxxxxxxx produkující E.coli (XXXX) | xxxxxxx druhy xxxxxxxx | xxxxx/25 |
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx | negat/25 |
xxxxxxxxx xxxxxx k přímé xxxxxxxx (xxxxx xxxx xxxxxxxxx) | negat/25 | |
xxxxx xxxxxxx x xx xxxxx xxx 0,92 | 102 | |
mražené krémy, xxxxxxxx apod. | 102 | |
xxxx uzené xxxxxxxx xxxxxx | 102 | |
Xxxxxxxxxx xxx. | potraviny xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx | negat/50 |
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě | xxxxx/25 | |
Xxxxxxxx spp. | potraviny xxxxxx k přímé xxxxxxxx | xxxxx/25 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx druhy) | potraviny xxxxxxxx k přímé xxxxxxxx | 105 |
xxxxxxxxx určené x xxxxx xxxxxxxx | 104 | |
xxxxxxxxx xxx kojeneckou x xxxxxxx výživu | ||
- xxxxxxxx x xxxxx spotřebě | 103 | |
- xxxxxx k přímé xxxxxxxx | 102 | |
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx | xxxx, měkkýši, xxxxxx x hlavonožci x xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | xxxxx/25 |
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx) | Potraviny xxxxxx k přímé spotřebě | xxxxx/25 |
negat: xxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx (objemu) xxxxxxxxxx vzorku specifikované xx šikmou čarou
xx: xxxxx xxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx dostupnost vody xxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx od 0 xx 1,0.
Xxxxxxx x. 2 Xxxxxxxx xxxxx hodnoty pro xxxxxxx xxxxxxxx mikroorganismů
Xxxxx | Xxxxxxxxx xxxxxxxx | Xxxxxxxx mezní hodnota |
xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx | xxxxxxx xxxxxxxxx | xxxxx.***) |
xxxxxxxxxxx (X.xxxxxxxxxxx) | xxxxxxx potraviny | xxxxx.***) |
xxxxxxxxxxx (X.xxxxxx) | xxxxxxx potraviny | negat.***) |
xxxxxxxxxxxxx (X.xxxx) | všechny xxxxxxxxx | negat.***) |
termostabilní xxxxxxxxxxx xxxxx (X.xxxxxxxxxxxxxxxx) | xxxxxxx xxxxxxxxx | xxxxx.***) |
Xxxxxxxxxxx | xxxxxxx xxxxxxxxx | xxxxx. |
xxxxxxxxxx - xxxxxxxx přípustné množství xxxxxxx xxxxxxxx x. 53/2002 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx zdravotní xxxxxxxxxxx jednotlivých xxxxx xxxxxxxx x potravinářských xxxxxxx, podmínky použití xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx doplňků, xx xxxxx xxxxxxxx x. 233/2002 Sb. | ||
***) Neprokazatelné xx xxxxxxxxx (xxxxxx) vzorku xxxxxx použitou metodou xxxxxxxx.
Příloha x. 2 k xxxxxxxx x. 132/2004 Xx.
XXXXXXXXX HODNOTY PRO XXXXXXXXXX XXXXX, XXXXXXX XXXX XXXXXXXXXX XXXXXXXX
Xxxxxx xxxxxxxxx přípustné xxxxxxx (PH):
x) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x 1 x xxxx x 1 xx xxxxxx;
vyšetřuje xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx; xxxx xxxxxxxxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxxx tvořící xxxxxxx (xxx), xxxxxxxxx 105 xxxxx xxxxxxxxx množství 1.105 xxxxxxxxxxxxxx x 1 x nebo x 1 xx xxxxxx, 5.103 xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx 5.103 xxxxxxxxxxxxxx v 1 x xxxx x 1 xx vzorku; x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx než 102 xxxx být vhodné xxxxxxx xxxxxx XXX, xxxxx xxx stanovovaný xxxxxxxxxxxxxxx existuje (xxx příloha č. 5).
x) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxx za xxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxx;
xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxx celého xxxxxx vzorku xx xxxxxxxxx tekuté xxxx x následným xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx na plotnové xxxx x potvrzením xxxxxxxxxxx xxxxxxx; například xxxxx/25 xxxxx požadavek xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x 25 x nebo x 25 ml xxxxxx.
1. MASO X MASNÉ XXXXXXX, XXXXXX A XXXXXXX X XXXXXXXXX XXXX, XXXXXXX MASO, XXXXXXX X XXXXX XXXXX XXXX X XXXXXXX X NICH
1.1. Xxxxx, krájené xxxx xxxxxxx maso určené xx spotřebě bez xxxxxxx xxxxxx (tatarské xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx)
PH
Celkový xxxxx mikroorganismů 106
Xxxxxxxxxxx coli 103
Salmonella xxx. negat/25
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
Xxxxxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
Xxxxxxxx enterocolitica xxxxx/25
1.2. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx určené x přímé spotřebě (xxxxxxx částečně xxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, vyrobené x xxxxxxxx "xxxxxxxxxxxx xxxxxx")
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky 103
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
1.3. Trvanlivé xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxxxx, xxxxxxx)
XX
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky 103
Clostridium perfringens 102
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
1.4. Xxxxxxx xxxxxxxxxx masné výrobky (xxxxx salámy, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, paštiky xx.)
1.4.1. Výrobky xxxxxxxxx
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 105
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxx xxx. negat/25
1.4.2. Xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
XX
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 106
Xxxxxxxx mléčného xxxxxxx 106
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxxx perfringens 102
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
1.5. Xxxxxxx xxxxxxxxxxx v obalu
XX
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 10
Xxxxxxxxxxx perfringens 10
2. XXXX, XXXXXXX XXXXX XXXXXXXXXXX X XXXXXXX X NICH
2.1. Uzené x xxxxxx xxxx
PH
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů 106
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxx xxx. negat/25
2.2. Xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx x přímé spotřebě (xxxx. xxxxxxx)
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Salmonella xxx. xxxxx/25
Vibrio parahaemolyticus xxxxx/25
2.3. Mořští xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx x vod xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxx (xxxxxx x xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx)
XX
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů 105
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
2.4. Xxxxxxx x xxx xxxxxxxxxx, nakládané (v xxxxxx, oleji, nálevu, xxxxxxxx) a nepasterované xxxxxxx x xxx (xxxxxx, xxxx, sardelová xxxxx, "krabí" tyčinky xxxx.)
XX
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 104
Xxxxxxxx xxxxxx 5.103
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxx spp. xxxxx/25
2.5. Rybí xxxxxxx xxxxxxxxxxx v xxxxx
XX
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 10
Clostridium xxxxxxxxxxx 10
3. XXXXXXX XXXXXXX
3.1. Xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, balené xxxxxx xxxxxx, krémů (xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx*)
XX
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů 104
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 2.102
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
*) Nebalené výrobky xx posuzují podle 14.1.
4. MLÉKO X MLÉČNÉ XXXXXXX, XXXX
4.1. Xxxxxx xxxxxx výrobky pasterované (xxxxxx xxxxxxxxxx)
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 105
Enterobacteriaceae 10
4.2. Xxxxxx výrobky xxxxxx xxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxxx x směsi x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx pudinků
XX
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 5.104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 10
Xxxxxxxxxx spp. xxxxx/25
4.3. Mléčné xxxxxx x zahuštěné xxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxx XXX
XX
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*) 102
*) Xx xxxxxxxx xxx 30 °X po xxxx 15 dnů.
4.4. Xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, smetanové xxxxx x xxxxxxxxx výrobky, xxxxxxx sýry xxxxxxxxx
XX
Koliformní xxxxxxxx 103
Koagulázopozitivní stafylokoky 102
Salmonella spp. xxxxx/25
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
4.5. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x prodlouženou xxxxxxxxxxxx (xxxxxxx, krémy, dezerty, xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx.)
XX
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 10
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky 50
Xxxxxxxx cereus 103
4.6. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx (xxxxxx, podmáslí, xxxxxxxxxx xxxxx, kysaná xxxxxxx xxxx.)
PH
Koliformní xxxxxxxx 102
4.7. Xxxx
4.7.1. Xxxx xx xxxxxxxx mléka
XX
Escherichia xxxx 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky 104
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
Listeria xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
4.7.2. Xxxxx xxxx, xxxxxxx tvrdé xxxx*)
PH
Xxxxxxxxxxx xxxx 10
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
*) X xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxx vyšší.
4.7.3. Xxxxxxxxx sýry ( xxxxxx xxxxxxxxxx sýrů)
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 103
Koagulázopozitivní stafylokoky 103
4.7.4. Xxxxx xxxx xxxxxxx
XX
Escherichia xxxx 103
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxx xxx. negat/25
Xxxxxxxx monocytogenes negat/25
4.7.5. Xxxxxx sýry
PH
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 10
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
4.8. Máslo, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx (x xxxxxxx xxxxx, xxxxxxx)
PH
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*) 105
Xxxxxxxxxxx coli 10
*) Xxxxxxxxxx xx xx xxxxxxx ze xxxxxxxx xxxx polozakysané xxxxxxx.
5. XXXXXXXX A XXXXXXX XXXXX (xxxxxx)
XX
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*) 105
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx**) 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxx spp.
*) Xxxxxxxxxx xx xx xxxxxxx x xxxxxxxx nebo xxxxxxxx.
**) Xxx výrobky x tvarohem xx xxxxxxxxxx hodnota 103.
6. ZPRACOVANÉ XXXXX X XXXXXXXX
6.1. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, ovocné x xxxxxxxxxx xxxxx
6.1.1. Xxxxxxxx chlazená xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx
XX
Xxxxxxxxxxx coli 103
Salmonella xxx. negat/25
Listeria xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
6.1.2. Xxxxxxx xxxxxx x zeleninové xxxxx (xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx)
XX
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 106
Escherichia xxxx 102
Xxxxxxxx 5.104
6.2. Sušené xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx čaje
XX
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 103
Xxxxxx 104
6.3. Kečupy, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxx a xxx.
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 104
Xxxxxxxxxxx coli 10
Xxxxxxxx 104
7. XXXXXXX A XXXXXX XXXXXXX, SEMENA XXXXXXX
7.1. Xxxxxxxxx
7.1.1. Xxxxxxxxx sušené xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x náplní
PH
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů 105
Xxxxxxxxxx bakterie 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky 104
7.1.2. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx ochucených
PH
Xxxxxxx počet mikroorganismů 106
Xxxxxxxxxx bakterie 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
7.1.3. Xxxxxxxxx nesušené x náplní
XX
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 106
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Bacillus cereus 103
Xxxxxxxxxxx perfringens 102
7.2. Xxxxxx výrobky
7.2.1. Sójové výrobky xxxx xxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx
PH
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 106
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
7.2.2. Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx
XX
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx*) 104
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 102
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 102
*) Xxxxxxxxxx xx xx výrobky xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
7.3. Semena xxxxxxx
7.3.1. Xxxxxx semena xxxxxxx k přímé xxxxxxxx (xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxx.), xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 5.102
Xxxxxx 105
7.3.2. Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 104
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
8. XXXXXXXX X XXXXXXXXX XXXXXXX
8.1. Xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x náplní (xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx, x vařenými xxxxx, xxxxxx apod.)
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 5.105
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 5.102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky*) 102
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
*) Vztahuje xx xx xxxxxxx xxxxxx xx po xxxxxxx.
8.2. Cukrářské xxxxxxx xxxxxx a/nebo xxxxxxx (dorty, xxxxxxx)
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 106
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Kvasinky 5.104
Salmonella spp. xxxxx/25
9. XXXXX, XXXXXXXX X XXXXXXXXXX XXXXXXX
M
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů 5.105
Koliformní xxxxxxxx 5.103
Salmonella xxx. xxxxx/25
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 5.102
10. XXXXXXXX (Xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx a/nebo xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx x obsahem xxxxxxxxxxxx xx 20 % xxx.)
XX
Koliformní xxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Bacillus xxxxxx 5.103
Xxxxxxxxxx xxx.*) xxxxx/25
*) Xxxxxxxx xx na xxxxxxx xxxxxx.
11. DEHYDRATOVANÉ XXXXXXX A XXXXXXXXXXX
11.1. Xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx po xxxxxxxx x xx xxxxxxx xxxxxx vařením
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
11.2. Xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 105
Xxxxxxxxxxx xxxx 10
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky 102
12. XXXXXX, XXXXX KOŘENÍ X SUCHÉ XXXXXXXX XXXXXXXXX, XXXXXXX XXXX
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Salmonella xxx. xxxxx/10
Potenciálně xxxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxxxxx xxxxxx *)**) 5.103
*) Xxx xxxxxxxxxx povolené xxxxxxx xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx č. 53/2002 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx požadavky xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x potravinových xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 233/2002 Xx.
**) Xxxxxx xx xxx xxx Xxxxxxxxxxx parasiticus x Xxxxxxxxxxx xxxxxx.
13. XXXXXXXXX XX XXXXXXXXXXXXX XXXXXXXXXXX, XXXXXXX XXXXXX, XXXXXXXXX XXXXXX XXX ZVLÁŠTNÍ VÝŽIVU
13.1. Xxxxxxxx
XX
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky 102
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
13.2. Doplňky xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx části xxxx xxxxxx živočišného xxxxxx (xx xxxxx xxxxxx, xxxxx, kapslí, x xxxxxx, xxxxxx xxxx.)
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 102
13.3. Xxxxxxxxx xxxxxx x uspokojení xxxxxx při xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
XX
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 5.105
Xxxxxxxxxxx xxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 5.102
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
13.4. Potraviny xxx xxxxxxxx lékařské xxxxx (xxxxxxxx zvl.způsobem, xxxx. xxxxxxxxxx sondou)
PH
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxx coli 10
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 50
Xxxxxxxx cereus 50
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/50
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
14. XXXXXXXXXXX XXXXXXX A XXXXXXXXX PO TEPELNÉ XXXXXX
14.1. Lahůdkářské xxxxxxx x xxxxxxxxx x xxx xxxxxxxx (xxxx. saláty, xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx v xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx sýry, xxxxxxxx, xxxxxx a zálivky xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxx, krémy a x.)
XX
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*) 2.105
Xxxxxxxxxxx xxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx*) 102
Xxxxxxxx xxxxxx 5.103
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx***) 102
Xxxxxxxx 5.104
Xxxxxxxxxx xxx. negat/25
*) Xxxxxxxxxx xx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
**) X výrobků x xxxxxxxxx masa xxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx x jeden xxx xxxxx.
***) Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
14.2. Tepelně upravené xxxxxxxxx xxxxxx zchlazených x xxxxxxxxxx (prodávané x xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
XX
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*) 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky 102
Xxxxxxxx xxxxxx 103
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
*) X xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx potravinu xx xxxxxxxx xxxxxxx 105.
15. POLOTOVARY XXXXXX XX XXXXXXXX XX TEPELNÉ XXXXXX
15.1. Bezmasé xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx nebo xxxxxxxx (xxxx. xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx.)
XX
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 104
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx.*) xxxxx/25
*) Xxxxxxxx xx na xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
15.2. Masové x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, chlazené nebo xxxxxxxx (xxxx. xxxxxxxx xxxxxxxxx upravené xxxxxxx x xxxx, xxxxxxx xxxx, mělněného xxxxxx xxxx, v kombinaci xx zeleninou, xxxxx, xxxxxxxxxx xx.)
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 5.103
Clostridium xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
Xxxxxxxx monocytogenes xxxxx/25
Xxxxxxxx: Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx hermeticky uzavřených (xxxxxxxxxxxxxxx) xxxxxxxx
Žádné XX pro takové xxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx těchto xxxxxxx z xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x/xxxx xxxxxx xxxxxxxxx produktů xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx způsobem náhodného xxxxxxxxxx finálních xxxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx zejména xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxx výrobní xxxxx), správné xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx.
Příloha x. 3 k xxxxxxxx x. 132/2004 Xx.
XXXXXXXXX XXXXXXX PRO XXXXXXXXX URČENÉ PRO XXXXXXXXXX X XXXXXXX XXXXXX
Počáteční x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxxxxxx)
XX
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 10
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky 50
Xxxxxxxxxx xxx. negat/50
Xxxxxxxxxxx toxinogenní plísně
Xxxxxxxxxxx flavus*)**) 10
*) Xxx překročení xxxxxxx xxxxxxx je xxx posouzení rozhodující xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxx.6)
**) Rozumí xx xxx xxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx a Xxxxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxx xxxxxx (xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxx) x xxxx xxx xxxxxx xxxxxx xxx kojence x xxxx děti (netýká xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)
XX
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 5.104
Koliformní xxxxxxxx 102
Potenciálně xxxxxxxxxxx plísně
Xxxxxxxxxxx xxxxxx**) 10
*) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx je xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxx.6)
**) Xxxxxx xx xxx xxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x Aspergillus xxxxxx.
Xxxxxx (v xxxxxx) x xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx a xxxx xxxx
PH
Xxxxxxxxxxx xxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Clostridium xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxx xxx. negat/10
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxxxxx xxxxxx*)**) 5.102
*) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx je xxx xxxxxxxxx rozhodující xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx předpis.6)
**) Xxxxxx se tím xxx Xxxxxxxxxxx parasiticus x Xxxxxxxxxxx nomius.
Příloha č. 4 x xxxxxxxx x. 132/2004 Xx.
XXXXXXXXX XXXXXXX PRO XXXXXXXXX POTRAVIN
(Xxxxxxxxxx xx xx druhy x skupiny xxxxxxxx xxxxxxx x přílohách č. 2 x č. 5)
Xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx [§2 xxxx. 1 písm. x)]
x) potraviny syrové xxxx xxxxxxxx bez xxxxxxx xxxxxx
PH
Xxxxxxxxxxx xxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxx perfringens 102
Xxxxxxxx xxxxxx 103
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 105
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxx cereus 103
Potraviny xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx [§2 xxxx. 1 xxxx. x)]
XX
Xxxxxxxxxx bakterie 104
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxx xxxxxx 104
Xxxxxxx č. 5 k xxxxxxxx x. 132/2004 Sb.
XXXXXXXXX A XXXXXXX XXXXXXXX XXXXXXXXXXXXXXX XXXXXXXXXX
Xxx xxxxxxxxxxx potraviny xx xxxxxxxxxx mikrobiologické xxxxxxxxx xxxxxx PH xxxxxxxxx, neboť xxx xxx xxxxxxx, technologii xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxxx (xx, pH, obsah xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx.) xxxx pro xxxxxxx xxxxxxxxxx tepelné xxxxxx xxx kulinární xxxxxx xxxx xxxxxxxxx nepředstavují xx stanovených xxxxxxxx* x hlediska mikrobiologického xxxxxx xxx xxxxxx.
x) xxxxxxxx (x xxxxxx etanolu xxx 20% xxxxxxxxxx)
x) xxxx
c) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx
x) přírodní x xxxxxxxx xxxxxxxx
x) xxx kuchyňská a xxxxxxxxx na bázi xxxx
x) xxxxx xxxxx
x) xxxx (x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx tuků)
x) xxxxx a xxxxx xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxx
x) nečokoládové xxxxxxxxxx
x) xxxx xxxxxxx a kávoviny
x) xxx xxxxx (xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxx)
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxx x smetany xx teplých nápojů
x) xxxxx, xxxxxxxxx, xxxx a xxxxxxx x xxxx (x xxxxxx xxxxx)
x) xxxxxxxxxxx xxxxxx výrobky
x) xxxxx, xxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxx z xxxxxxx (x suchém stavu)
x) xxxx, xxxx
x) xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxx xxxxxxx v xxxxxx)
x) xxxxxxx
x) xxxxxxxxxxxxx potraviny
x) pasterované xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx v lihu, xxxxxx xxxxxxxxx
v) xxxxxxx xxxxxx (xxx xxxxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxx)
Příloha x. 6 x xxxxxxxx x. 132/2004 Xx.
Xxxxx technické normy xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx související
XXX 56&xxxx;0080:1983 Xxxxxxxxxxxxx výrobky. Xxxxxx odběru xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx zkoušení
XXX 56&xxxx;0081:1983 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx vzorků x xxxxxxxxxxxxxxxxx zkoušení
XXX 56&xxxx;0082:1983 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x způsob xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxx zkoušení
ČSN XX ISO 4833:2003 (56&xxxx;0083) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx.Xxxxxxxxxxxx metoda xxx stanovení xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx. Technika xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 °C (xxx XXX 4833:2003)
XXX 56&xxxx;0084:1986 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Stanovení xxxxxxxxx, xxxxx mezofilních xxxxxxxxx x fakultativně anaerobních xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxx
XXX XXX 4832:1995 (56&xxxx;0085) Xxxxxxxxxxxxx. Všeobecné pokyny xxx stanovení xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (xxx XXX 4832:1991)
XXX XXX 4831:1995 (56&xxxx;0086) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx pokyny xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx počtu (xxx XXX 4831:1991)
XXX ISO 7954:1994 (56&xxxx;0087) Mikrobiologie. Všeobecné xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx a xxxxxx. Xxxxxxxx počítání xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 25 °X (xxx XXX 7954:1987)
ČSN XX ISO 6579:2003 (56&xxxx;0088) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx Salmonella (xxx XX ISO 6579:2002)
XXX XX XXX 6888-1:1999 (56&xxxx;0089) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx počtu xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxxx) - Část 1: Technika x xxxxxxxx xxxxxxx půdy xxxxx Xxxxx-Xxxxxxx (xxx XXX 6888-1:1999; xxx XX XXX 6888-1:1999)
XXX XX ISO 6888-2:1999 (56 0089) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x krmiv - Xxxxxxxxxxxx metoda xxxxxxxxx počtu koagulázopozitivních xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx druhy) - Xxxx 2: Xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxxx (idt XXX 6888-2:1999; idt EN XXX 6888-2:1999)
XXX XX ISO 6888-3:2003 (56&xxxx;0089) Mikrobiologie potravin x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx metoda xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxxxxx aureus x xxxxx xxxxx) - Xxxx 3: Xxxxxx x stanovení xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx XXX (xxx XXX 6888-3:2003; xxx XX XXX 6888-3:2003)
ČSN 56 0090:1987 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Průkaz xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
XXX XX 13401:2000 (56&xxxx;0091) Xxxxxxxxxxxxx potravin x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (xxx XX 13401:1999; xxx XXX 7937:1997)
XXX XXX 7932:1995 (56&xxxx;0092) Xxxxxxxxxxxxx. Všeobecné xxxxxx pro stanovení xxxxx Xxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxx počítání xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx při 30 °X (xxx XXX 7932:1993; idt XX XXX 7932:1997)
ČSN XX XXX 112904-1:1999.(56&xxxx;0093) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx - Xxxx 1: Metoda xxxxxxx (xxx XX XXX 11290-1:1996)
ČSN XX XXX 11290-2:1999 (56 0093) Xxxxxxxxxxxxx potravin x xxxxx - Horizontální xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx Listeria xxxxxxxxxxxxx - Část 2: Metoda xxxxxxxxx xxxxx (xxx XXX 11290 2:1998; xxx XX XXX 11290 2:1998)
XXX XXX 8523:1995 (56 0096) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx pokyny pro xxxxxx xxxxxxxx čeledi Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx (xxx XXX 8523:1991)
XXX ISO 6391:1995 (56&xxxx;0097) Maso x xxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx Escherichia xxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 44 °X xx membránách (xxx XXX 6391:1988)
XXX XXX 11866-1:2000 (56&xxxx;0098) Xxxxx a xxxxxx výrobky - Xxxxxxxxx xxxxx suspektních Xxxxxxxxxxx xxxx - Xxxx 1: Technika xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx (xxx ISO 11866-1:1997)
XXX ISO 11866-2:2000 (56&xxxx;0098) Mléko x xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx coli - Xxxx 2: Technika xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx 4-xxxxxxxxxxxxxxxx-ß-X-xxxxxxxxxxx (XXX) (xxx XXX 11866-2:1997)
ČSN XXX 11866-3 :2000 (56&xxxx;0098) Xxxxx a mléčné xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx Escherichia xxxx - Xxxx 3: Technika xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 44 °X xx xxxxxxxxxx (idt XXX 11866 3:1997)
XXX X ENV XXX 11133-1:2001 (56 0099) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x krmiv - Všeobecné xxxxxx xxx xxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx - Část 1: Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx kultivačních půd x xxxxxxxxxx (xxx XXX XXX 11133-1:2000)
XXX 56&xxxx;0100:1968 Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx (xxx xxxxxxxxx xxxxxx)
XXX EN XXX 6887-1:1999 (56&xxxx;0102) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a krmiv - Úprava xxxxxxxxxxxx xxxxxx, příprava xxxxxxx xxxxxxxx a desetinásobných xxxxxx - Část 1: Xxxxxxxxx xxxxxx xxx přípravu xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx (idt XXX 6887-1:1999; idt EN XXX 6887-1:1999)
XXX XXX 7218:1998 (56&xxxx;0103) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx - Xxxxxxxxx xxxxxx xxx mikrobiologické xxxxxxxx (xxx XXX 7218:1996)
XXX ISO 3100-1:1995 (56&xxxx;0105) Xxxx x xxxxx xxxxxxx. Xxxxx vzorků x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx vzorků. Xxxx 1: Xxxxx xxxxxx (xxx XXX 3100-1:1991)
XXX XXX 3100-2:1995 (56&xxxx;0106) Xxxx x xxxxx xxxxxxx. Xxxxx vzorků a xxxxxxxx analytických xxxxxx. Xxxx 2: Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (xxx XXX 3100-2:1988)
XXX XXX 7251:1996 (56&xxxx;0107) Xxxxxxxxxxxxx. Všeobecné xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxx. Xxxxxxxx nejvýše pravděpodobného xxxxx (xxx ISO 7251:1993)
ČSN XXX 7402:1995 (56 0108) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx pokyny xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx Enterobacteriaceae bez xxxxxxxxxxx. Technika nejvýše xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx kolonií (xxx ISO 7402:1993)
XXX XXX 8914:1996 (56&xxxx;0109) Xxxxxxxxxxxxx. Všeobecné xxxxxx pro xxxxxx Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx (xxx XXX 8914:1990)
ČSN XXX 10273:1996 (56 0110) Xxxxxxxxxxxxx. Všeobecné xxxxxx xxx průkaz xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx kmenů Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (idt XXX 10273:1994)
ČSN XXX 8261:2002 (56 0111) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x ředění pro xxxxxxxxxxxxxxx zkoušení (xxx XXX 8261:2001)
ČSN XXX 6610:1996 (56 0112) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx
mikroorganismů xxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 °C (xxx XXX 6610:1992)
ČSN XXX 5541-1:1996 (56 0113) Xxxxx a xxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx počtu xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxx 1: Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 °C (xxx XXX 5541-1:1986)
ČSN XXX 6611:1996 (56&xxxx;0114) Xxxxx a mléčné xxxxxxx. Stanovení xxxxx xxxxxxxx kvasinek x/xxxx xxxxxx tvořících xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 25 °X (idt XXX 6661:1992)
XXX XXX 15214:2000 (56&xxxx;0117) Mikrobiologie xxxxxxxx x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx - Technika počítání xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 °C (xxx XXX 15214:1998)
XXX XX XXX 16654: 2002 (56&xxxx;0118) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx metoda xxxxxxx Escherichia xxxx 0157 (xxx ISO 16654:2001; xxx XX XXX 16654:2001)
XXX XXX 6730:1996 (56&xxxx;0120) Xxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx kolonií xxxxxxxxxxxxxxx xxx 6,5 °X (xxx ISO 6730:1992)
XXX XXX 10560:1996 (56&xxxx;0121) Xxxxx x xxxxxx výrobky. Průkaz Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx (xxx XXX 10560:1993; xxx XXX 10560/Xxx. 1: 1994)
XXX ISO 2293:1996 (56 0122) Xxxx x xxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx kolonií xxxxxxxxxxxxxxx při 30 °X (Referenční xxxxxx) (xxx ISO 2293:1988)
XXX XXX 13721:1998 (56&xxxx;0125) Xxxx x xxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx bakterií xxxxxxxx xxxxxxx -Technika xxxxxxxx xxxxxxx vykultivovaných xxx 30 °X (xxx XXX 13721:1995)
XXX XXX 10272:1997 (56&xxxx;0126) Xxxxxxxxxxxxx potravin x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx rodu Xxxxxxxxxxxxx (xxx XXX 10272:1995; xxx ISO 10272/Xxx.2:1997)
XXX ISO 13720:1998 (56 0127) Xxxx x xxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx počtu xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxxx (xxx XXX 13720:1995)
XXX XXX 13681:1998 (56&xxxx;0128) Xxxx x xxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx počtu kvasinek x plísní. Technika xxxxxxxx kolonií (idt XXX 13681:1995)
XXX XXX 16649-1:2003 (560079) Xxxxxxxxxxxxx potravin x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ß-xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxx - Xxxx 1: Xxxxxxxx počítání xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx při 44 °X s xxxxxxxx xxxxxxx a 5-xxxxx-4-xxxxxx-3-xxxxxxx ß-X-xxxxxxxxxxx
Informace
Xxxxxx předpis x. 132/2004 Xx. nabyl xxxxxxxxx xxxx 30.4.2004.
Xx dni xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx či xxxxxxxxx.
Právní xxxxxxx x. 132/2004 Xx. byl xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 467/2006 Sb. s xxxxxxxxx xx 11.10.2006.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx není xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se jich xxxxxx xxxxxxxxx změna xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx č. 292/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx nezávadnost xxxxxxxx xxx x x xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx x. 241/1998 Xx. a č. 465/2000 Xx.
2) Xxxxxxxx č. 54/2004 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxx a o xxxxxxx xxxxxx použití.
3) §3 xxxx. 1 xxxx. x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a o xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
4) §3 xxxx. 1 písm. x) xxxxxx č. 110/1997 Xx.
5) Xxxxxxxx č. 147/1998 Sb., x způsobu xxxxxxxxx kritických xxxx x technologii xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 196/2002 Xx.
6) §88 xxxx. 2 xxxxxx x. 258/2000 Sb., x ochraně veřejného xxxxxx x x xxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, ve xxxxx xxxxxx č. 320/2002 Xx.
7) §16 xxxx. 2 zákona x. 110/1997 Xx., xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
8) Směrnice Rady č. 89/397/EHS 14. 6. 1989 o xxxxxxx xxxxxx nad xxxxxxxxxxx.
* Zákon č. 110/1997 Sb. x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.