Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 10.10.2006.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 30.04.2004 do 10.10.2006.


Vyhláška o mikrobiologických požadavcích na potraviny, způsobu jejich kontroly a hodnocení

132/2004 Sb.

Mikrobiologické požadavky na potraviny a způsob jejich kontroly §3 §4 §5
Hodnocení potravin z mikrobiologického hlediska §6
Závěrečná ustanovení §7 §8
Příloha č. 1 - Nejvyšší mezní hodnoty počtu mikroorganismů
Příloha č. 2 - Přípustné hodnoty pro jednotlivé druhy, skupiny nebo podskupiny potravin
Příloha č. 3 - Přípustné hodnoty pro potraviny určené pro kojeneckou a dětskou výživu
Příloha č. 4 - Přípustné hodnoty pro kategorie potravin
Příloha č. 5 - Potraviny a skupiny potravin mikrobiologicky nerizikové
Příloha č. 6 - České technické normy určené pro metody mikrobiologického zkoušení a normy související
132
XXXXXXXX
xx dne 12. xxxxxx 2004
x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxx jejich xxxxxxxx x hodnocení
Ministerstvo zdravotnictví xxxxxxx xxxxx §19 xxxx. 1 xxxx. x) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx znění zákona x. 146/2002 Xx., (xxxx xxx "zákon"):
§1
(1) Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx na balenou xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxx vodu, balenou xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx stanoví xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.1)
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx požadavkům xxxxxxxxxx x přílohách č. 1 xx 4.
§2
(1) Xxx účely této xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx potravin:
x) xxxxxxxxx určené x přímé spotřebě, xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx se xxxxxxxxxx v teplém xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xx mikrovlnném xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xx spotřebě xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x potraviny, xxxxx xxxx být xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
b) xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxxxx, xxxxx jsou určeny xx spotřebě xx xx tepelné xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, smažení, xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxx, nebo xxxxxxxxx, xxxxx xxxx byt xxxxx návodu výrobce xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx,
x) potraviny určené xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx výživu (příloha č. 3)2) x
x) sterilizované xxxxxxxxx.
(2) Potravinami xxxxxxxxx xxxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxxxx jiné xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx v §2 xxxx. x) xxxxxx.
Mikrobiologické xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx a xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx
§3
(1) Mikrobiologické xxxxxxxxx se stanoví xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx.
(2) Přípustné xxxxxxx znamenají přijatelnou xxxx xxxxxx a xxxxxxx xx pro xxxxxxxxx vyrobené xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,3) xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx4) x x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx.5)
(3) Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx ohrožení xxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx zkažení xxxxxxxxx a xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxx účely xxxxxx výživy. Překročení xxxxxxxxxx xxxxxxx hodnot xxxxxxx, xx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
§4
(1) Xxxxxxxx mezní xxxxxxx xxxxx mikroorganismů xxx xxxxxxxxx potravin xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x. 1 přílohy č. 1, xxxxxxxxx produktů mikroorganismů x tabulce x. 2 přílohy č. 1.
(2) Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx potravin xxxx stanoveny výběrem xxxxxxxxxxxxxx xxxx jejich xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx upravenými x příloze č. 2. Není-li zřejmé, xx kterému xxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx posuzovaná konkrétní xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xx tam, xxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x přihlédnutím xx xxxxxxx potraviny, xxxxxxx jejího zpracování, xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xx doby konzumace xxxxxxxx xxxxxx.
(3) Xxx druhy potravin, xxx xxxxx nejsou xxxxxxx xxxxxxxxx specifikované x příloze č. 2, xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 4.
(4) Xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxx xxxxxxx v příloze č. 5.
§5
(1) Xxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx. V xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx epidemiologického, zejména xxx xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxx jde-li x xxxxxxxx spotřebitele, xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx vybraných xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx na xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x potravin xxxxxxx x tabulce x. 1 přílohy č. 1, xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxxx mikroorganismů xxxxxxx x tabulce x. 2 xxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx na xxxxx xxx neuvedené xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xx podle xxxxxxxxxx poznatků xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx.
(2) Xxxx se xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx provést xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxx xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx být xxxxxx kontrola xxxxxxxxx,6) xxxxx na xxxxxxxxx xxxxx analýzy xxxxxxx xxxx, xxxxxxx se xxxxxx x rozsahu xxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx dozoru xxxxxx xxx druhou xxxxxxx xxxxxxxx.7) Zapečetěný xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxx, xxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx. Analýzy xxxxxx xxxxxxxxx podle věty xxxxx xxxxxxx laboratoře xxxxxxxxxxx orgánu xxxxxx, xxxxx xxx xxxx xxxxx orgán dozoru xxxxxxxxx.8)
(3) Způsob xxxxxx vzorků xxxxxxxx x mikrobiologickému xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx českých xxxxxxxxxxx norem, xxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 6. Xxxxx xx xxx xxxxxx odběru xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxx postupy xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx jiné xxxxxx, xxx které xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xx xxxx co xx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx podle xxxxx technické normy.
§6
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
(1) Potraviny xxxx x mikrobiologického xxxxxxxx zdravotně xxxxxxx, xxxxx
a) byly xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x. 1 přílohy č. 1,
x) xxxxxxxx toxické xxxxxxxx mikroorganismů xxxxxxx x tabulce x. 2 přílohy č. 1,
c) xxxxxxxx mikroorganismy x xxxxxxxxxxx metabolity xxxxxxxx xxxxxxxxxx z xxxxxxxx xxxx xxx stanovené x xxxxxxxxx x. 1 x 2 přílohy č. 1, xxxx
x) xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx mikrobiální xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxx, povrchovou xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx, xxxxxxxx chuť xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx, xxx.
(2) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx jsou xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxx pokud
x) xxxx není xxxxxxxx (xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx),
x) došlo xx ztrátě xxxxx,
x) obal je xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx vydutím (xxxxxx), xxxx
d) xxxxx xx xxxxxxx smyslové xxxxxxxxxx (například xxxxxx, xxxxxxxx barva, xxxx, xxxxxxxxxxx).
(3) Xxxxxxxx xxxx x potravin xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 2 xxxx 4, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 1, xxxxxxx xx xxxx potraviny xxxx potraviny, xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx požadavkům xx xxxxxx, xx. xxxx sníženou xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxx nevhodné x původnímu použití xxxxxxxxx.
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
§7
Xxxxxxx xx:
1. Xxxxxxxx č. 294/1997 Sb., x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx kontroly a xxxxxxxxx.
2. Xxxxxxxx x. 91/1999 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x. 294/1997 Xx., x mikrobiologických xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, způsobu xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx.
§8
Tato xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 30. dubna 2004.
Xxxxxxxxxx:
XXXx. Součková x. x.
Xxxxxxx č. 1 x vyhlášce x. 132/2004 Xx.
Xxxxxxxx mezní xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxxxx nejvyšší xxxxx xxxxxxx (XXX):
a) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x 1 x nebo x 1 ml xxxxxx;
xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx metodami technikou xxxxxxxx xxxxxxx; xxxx xxxxxxxxxxxxxx xx počítají xxxxxxxx tvořící xxxxxxx (xxx), xxxxxxxxx 105 xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx 1.105 mikroorganismů x 1 x xxxx x 1 xx xxxxxx, 5.103 značí xxxxxxx xxxxxxxx 5.103 xxxxxxxxxxxxxx x 1 x xxxx x 1 ml xxxxxx.
x) Xxxxxxxxx nepřítomnosti xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxx vzorku xxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxx jsou xxxxxxx xx šikmou xxxxx xx čísle xxxx;
xxxxxxxxx se xxxxxxxxxxx xxxx xxxx navážky xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xx příslušné xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xx plotnové půdy x xxxxxxxxxx podezřelých xxxxxxx; xxxxxxxxx xxxxx/25 xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x 25 x xxxx x 25 ml vzorku.
Xxxxxxx x. 1 Xxxxxxxxxxx xxxxxxx onemocnění x xxxxxxxx

Mikroorganismus

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Nejvyšší xxxxx xxxxxxx xx x(xx)

Xxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxx k přímé xxxxxxxx

105

xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě

104

potraviny určené xxx kojeneckou x xxxxxxx výživu

102

Xxxxxxxxxxxxxxx Campylobacter

potraviny xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

xxxxx/25

Clostridium perfringens

xxxxxxxxx neurčené x xxxxx xxxxxxxx

105

potraviny xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

104

xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx výživu

102

Xxxxxxxxxxx coli X 157 x xxxxx xxxxxxxxxxxxx produkující E.coli (XXXX)

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx

xxxxx/25

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx určené xxx kojeneckou x xxxxxxx xxxxxx

xxxxx/25

xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx (xxxxx xxxx xxxxxxxxx)

xxxxx/25

masné xxxxxxx x xx xxxxx než 0,92

102

xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxx.

102

xxxx uzené xxxxxxxx xxxxxx

102

Salmonella xxx.

xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx

negat/50


xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

xxxxx/25

Xxxxxxxx xxx.

xxxxxxxxx xxxxxx k přímé xxxxxxxx

xxxxx/25

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky (Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx)

xxxxxxxxx xxxxxxxx k přímé xxxxxxxx

105

xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě

104

xxxxxxxxx xxx kojeneckou x xxxxxxx xxxxxx


- neurčené x xxxxx xxxxxxxx

103

- určené x xxxxx xxxxxxxx

102

Vibrio xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxx, xxxxxxx, xxxxxx a xxxxxxxxxx x xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxx určené x xxxxx xxxxxxxx

xxxxx/25

Xxxxxxxx enterocolitica (suspektní xxxxxxxxx kmeny)

Xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

xxxxx/25



xxxxx: xxxxxxxxxxxxxxxx xx hmotnosti (objemu) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxx čarou
xx: xxxxx xxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxxx, nabývá xxxxxx xx 0 xx 1,0.
Xxxxxxx x. 2 Nejvyšší xxxxx hodnoty xxx xxxxxxx xxxxxxxx mikroorganismů

Xxxxx

Xxxxxxxxx potravin

Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxx

negat.***)

xxxxxxxxxxx (X.xxxxxxxxxxx)

xxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx.***)

enterotoxin (B.cereus)

xxxxxxx potraviny

xxxxx.***)

xxxxxxxxxxxxx (X.xxxx)

xxxxxxx xxxxxxxxx

negat.***)

xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx toxin (V.parahaemolyticus)

xxxxxxx potraviny

xxxxx.***)

Xxxxxxxxxxx

všechny potraviny

xxxxx.

mykotoxiny - xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vyhláška x. 53/2002 Xx., kterou xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx přídatných, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx znění xxxxxxxx x. 233/2002 Xx.



***) Xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx (xxxxxx) xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx metodou xxxxxxxx.
Příloha x. 2 x xxxxxxxx x. 132/2004 Sb.
XXXXXXXXX XXXXXXX XXX XXXXXXXXXX DRUHY, SKUPINY XXXX XXXXXXXXXX POTRAVIN
Xxxxxx vyjádření xxxxxxxxx xxxxxxx (PH):
a) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x 1 g xxxx x 1 ml xxxxxx;
xxxxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx; xxxx xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx (xxx), například 105 xxxxx přípustné xxxxxxxx 1.105 xxxxxxxxxxxxxx x 1 x xxxx x 1 ml xxxxxx, 5.103 značí xxxxxxxxx xxxxxxxx 5.103 xxxxxxxxxxxxxx x 1 x nebo x 1 xx xxxxxx; x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx než 102 xxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx MPN, xxxxx xxx stanovovaný xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (viz příloha č. 5).
b) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v xxxxxxx nebo objemu xxxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxx;
xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx celé xxxx xxxxxxx xxxx celého xxxxxx vzorku xx xxxxxxxxx xxxxxx půdy x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx kolonií; například xxxxx/25 xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v 25 x nebo x 25 xx xxxxxx.
1. XXXX X XXXXX XXXXXXX, XXXXXX A XXXXXXX X XXXXXXXXX MASA, XXXXXXX XXXX, XXXXXXX X DALŠÍ XXXXX XXXX A XXXXXXX X XXXX
1.1. Xxxxx, krájené nebo xxxxxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx xxxxxxx a obdobné xxxxxxxxx)
PH
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 106
Xxxxxxxxxxx coli 103
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
Termotolerantní Xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
1.2. Xxxxx výrobky xxxxxxx neopracované xxxxxx x přímé spotřebě (xxxxxxx částečně xxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx "startovacích xxxxxx")
XX
Xxxxxxxxxxx coli 102
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Salmonella spp. xxxxx/25
1.3. Xxxxxxxxx xxxxx výrobky (fermentované, xxxxxxx)
XX
Enterobacteriaceae 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky 103
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxx spp. xxxxx/25
1.4. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx (xxxxx salámy, xxxxx, xxxxx, tlačenky, xxxxxxx xx.)
1.4.1. Výrobky xxxxxxxxx
XX
Celkový xxxxx mikroorganismů 105
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Salmonella xxx. xxxxx/25
1.4.2. Xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 106
Bakterie mléčného xxxxxxx 106
Enterobacteriaceae 103
Xxxxxxxxxxx perfringens 102
Salmonella spp. xxxxx/25
1.5. Výrobky xxxxxxxxxxx x obalu
XX
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 10
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 10
2. XXXX, OSTATNÍ XXXXX XXXXXXXXXXX A XXXXXXX Z XXXX
2.1. Xxxxx x xxxxxx ryby
XX
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 106
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxx spp. xxxxx/25
2.2. Xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxx spotřebě (xxxx. xxxxxxx)
PH
Xxxxxxxxxxx coli 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxx spp. xxxxx/25
Vibrio parahaemolyticus xxxxx/25
2.3. Xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx x vod xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxx (xxxxxx x xxxxxxx krust x xxxxxxxx)
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 105
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 102
Koagulázopozitivni xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
2.4. Xxxxxxx x ryb xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx (x xxxxxx, oleji, nálevu, xxxxxxxx) x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx z ryb (xxxxxx, xxxx, sardelová xxxxx, "xxxxx" xxxxxxx xxxx.)
PH
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 104
Bacillus xxxxxx 5.103
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxx spp. negat/25
2.5. Rybí xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 10
Xxxxxxxxxxx perfringens 10
3. VAJEČNÉ VÝROBKY
3.1. Xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxx, krémů (xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx*)
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 104
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 2.102
Xxxxxxxxxx spp. xxxxx/25
*) Nebalené xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx 14.1.
4. XXXXX X MLÉČNÉ VÝROBKY, XXXX
4.1. Xxxxxx xxxxxx výrobky pasterované (xxxxxx ochucených)
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 105
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 10
4.2. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxxx x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx
XX
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 5.104
Enterobacteriaceae 10
Xxxxxxxxxx spp. xxxxx/25
4.3. Xxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx XXX
XX
Celkový počet xxxxxxxxxxxxxx*) 102
*) Xx xxxxxxxx xxx 30 °C po xxxx 15 xxx.
4.4. Xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx sýry xxxxxxxxx
XX
Xxxxxxxxxx bakterie 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Salmonella spp. xxxxx/25
Listeria monocytogenes negat/25
4.5. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx trvanlivostí (xxxxxxx, xxxxx, dezerty, xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx.)
XX
Enterobacteriaceae 10
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 50
Xxxxxxxx xxxxxx 103
4.6. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx (xxxxxx, podmáslí, acidofilní xxxxx, kysaná smetana xxxx.)
PH
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 102
4.7. Xxxx
4.7.1. Xxxx xx xxxxxxxx xxxxx
XX
Escherichia xxxx 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 104
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
4.7.2. Xxxxx xxxx, xxxxxxx tvrdé xxxx*)
XX
Escherichia xxxx 10
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
*) X xxxxxxxxxxx, plátkovaných a xxxxxxxxx sýrů xx xxxxxxxx hodnoty x xxx xxxxx.
4.7.3. Xxxxxxxxx xxxx ( xxxxxx xxxxxxxxxx sýrů)
XX
Escherichia coli 103
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 103
4.7.4. Měkké xxxx xxxxxxx
PH
Escherichia xxxx 103
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
4.7.5. Xxxxxx xxxx
PH
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 10
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
4.8. Xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx (x xxxxxxx xxxxx, xxxxxxx)
XX
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*) 105
Xxxxxxxxxxx coli 10
*) Xxxxxxxxxx xx xx xxxxxxx ze xxxxxxxx xxxx polozakysané xxxxxxx.
5. XXXXXXXX X XXXXXXX XXXXX (xxxxxx)
XX
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx*) 105
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx**) 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky 102
Xxxxxxxxxx xxx.
*) Xxxxxxxxxx se xx xxxxxxx s xxxxxxxx xxxx jogurtem.
**) Xxx xxxxxxx x xxxxxxxx je xxxxxxxxxx xxxxxxx 103.
6. XXXXXXXXXX XXXXX X XXXXXXXX
6.1. Xxxxxxxx čerstvá xxxxxxxx x ovoce, ovocné x xxxxxxxxxx xxxxx
6.1.1. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx zelenina nebo xxxxx xxxxxx
XX
Xxxxxxxxxxx coli 103
Xxxxxxxxxx xxx. negat/25
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
6.1.2. Čerstvé xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx (tepelně xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx)
XX
Celkový počet xxxxxxxxxxxxxx 106
Xxxxxxxxxxx xxxx 102
Kvasinky 5.104
6.2. Sušené xxxxx, xxxxxxxxxx ovoce, xxxxxx xxxx
XX
Xxxxxxxxxx bakterie 103
Xxxxxx 104
6.3. Kečupy, xxxxxxxx, studené omáčky, xxxxxxx směsi x xxx.
XX
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 104
Xxxxxxxxxxx xxxx 10
Xxxxxxxx 104
7. XXXXXXX X XXXXXX XXXXXXX, SEMENA XXXXXXX
7.1. Xxxxxxxxx
7.1.1. Xxxxxxxxx sušené xxxxxx xxxxxxxxxx nebo x xxxxxx
PH
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 105
Koliformní bakterie 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky 104
7.1.2. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx ochucených
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 106
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
7.1.3. Těstoviny nesušené x xxxxxx
PH
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů 106
Koliformní xxxxxxxx 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Bacillus xxxxxx 103
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
7.2. Xxxxxx výrobky
7.2.1. Xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx, pasterované xxxx xxxxxxxx
PH
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů 106
Koliformní xxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
7.2.2. Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*) 104
Koliformní xxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
*) Xxxxxxxxxx xx xx výrobky xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
7.3. Semena xxxxxxx
7.3.1. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx (slunečnicová, sezamová, xxxxxx, lněná xxxx.), xxxxx suchých skořápkových xxxxx
PH
Xxxxxxxxxxx xxxx 5.102
Xxxxxx 105
7.3.2. Xxxxxxxxx semena xxxxxxx
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 104
Salmonella spp. xxxxx/25
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
8. XXXXXXXX A XXXXXXXXX XXXXXXX
8.1. Xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxx (xxxxxxxxxx, povidlovou, xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxx, xxxxxx apod.)
PH
Xxxxxxx počet mikroorganismů 5.105
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 5.102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx*) 102
Salmonella spp. xxxxx/25
*) Vztahuje xx xx výrobky xxxxxx xx po xxxxxxx.
8.2. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x/xxxx xxxxxxx (xxxxx, zákusky)
XX
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 106
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxx 5.104
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
9. KAKAO, XXXXXXXX X XXXXXXXXXX XXXXXXX
X
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů 5.105
Koliformní xxxxxxxx 5.103
Salmonella xxx. negat/25
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 5.102
10. XXXXXXXX (Xxxxxxx xxxxxx s xxxxxxxx a/nebo xxxxxxx xx smetanovou xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx 20 % xxx.)
XX
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 102
Kgagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxx xxxxxx 5.103
Xxxxxxxxxx spp.*) xxxxx/25
*) Vztahuje xx na xxxxxxx xxxxxx.
11. DEHYDRATOVANÉ XXXXXXX X OCHUCOVADLA
11.1. Xxxxxxxxx určené xx konzumaci po xxxxxxxx x xx xxxxxxx úpravě xxxxxxx
PH
Escherichia xxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
11.2. Xxxxxxxxx xxxxxx ke xxxxxxxxx xx xxxxxxxx s xxxxxxxxx
PH
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů 105
Xxxxxxxxxxx coli 10
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky 102
12. XXXXXX, XXXXX XXXXXX X XXXXX XXXXXXXX XXXXXXXXX, BYLINNÉ ČAJE
XX
Escherichia xxxx 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/10
Potenciálně xxxxxxxxxxx xxxxxx
Aspergillus xxxxxx *)**) 5.103
*) Xxx xxxxxxxxxx povolené hodnoty xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx zjištěný xxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx č. 53/2002 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx chemické xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx x. 233/2002 Xx.
**) Xxxxxx xx tím xxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x Aspergillus xxxxxx.
13. POTRAVINY SE XXXXXXXXXXXXX XXXXXXXXXXX, XXXXXXX XXXXXX, XXXXXXXXX XXXXXX XXX ZVLÁŠTNÍ XXXXXX
13.1. Xxxxxxxx
XX
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky 102
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxx spp. negat/25
13.2. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx rostlinné části xxxx xxxxxx živočišného xxxxxx (ve xxxxx xxxxxx, dražé, xxxxxx, x xxxxxx, xxxxxx xxxx.)
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 102
13.3. Potraviny xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx při xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxxxxx tělesné xxxxxxxxx
XX
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 5.105
Xxxxxxxxxxx xxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 5.102
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
13.4. Potraviny xxx xxxxxxxx lékařské xxxxx (xxxxxxxx xxx.xxxxxxxx, např. xxxxxxxxxx xxxxxx)
XX
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxx xxxx 10
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 50
Xxxxxxxx xxxxxx 50
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/50
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
14. XXXXXXXXXXX VÝROBKY X XXXXXXXXX XX TEPELNÉ XXXXXX
14.1. Lahůdkářské xxxxxxx x majonézou x bez xxxxxxxx (xxxx. xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx, výrobky x xxxxxx, xxxxxxxxx uzeniny, xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx výroby, xxxxxxxxx, xxxx, krémy a x.)
PH
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*) 2.105
Xxxxxxxxxxx xxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx*) 102
Xxxxxxxx cereus 5.103
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx***) 102
Xxxxxxxx 5.104
Salmonella xxx. xxxxx/25
*) Xxxxxxxxxx xx na xxxxxxx obsahující suroviny x xxxxxxxx mikroflórou.
**) U xxxxxxx x xxxxxxxxx masa xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x jeden xxx xxxxx.
***) Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxxxxxx výrobků.
14.2. Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx zchlazených x xxxxxxxxxx (xxxxxxxxx x prodejnách potravin)
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*) 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 103
Koagulázopozitivní stafylokoky 102
Xxxxxxxx cereus 103
Salmonella xxx. xxxxx/25
*) X xxxxxxx obsahujících xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx 105.
15. XXXXXXXXXX XXXXXX XX XXXXXXXX XX XXXXXXX ÚPRAVĚ
15.1. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, chlazené nebo xxxxxxxx (xxxx. přílohové xxxxxxxx, knedlíky s xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx aj.)
XX
Koliformní xxxxxxxx 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky 103
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx.*) xxxxx/25
*) Vztahuje xx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
15.2. Masové x xxxxxxxxxxx polotovary xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx (xxxx. částečně xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobky x masa, xxxxxxx xxxx, mělněného rybího xxxx, v xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, pizza, xxxxxxxxxx aj.)
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 103
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 5.103
Xxxxxxxxxxx perfringens 102
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
Xxxxxxxx: Zkoušení tepelně xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx) xxxxxxxx
Xxxxx XX xxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx přítomnosti patogenních xxxxxxxx x/xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx žádným reálně xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků; xxxxxx xxxxxxxxxx musí xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxx xxxxxxx xxxxx), správné xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx kontrolních xxxx.
Příloha x. 3 x vyhlášce x. 132/2004 Xx.
XXXXXXXXX XXXXXXX XXX XXXXXXXXX XXXXXX XXX XXXXXXXXXX X XXXXXXX XXXXXX
Počáteční a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxxxxxx)
PH
Celkový xxxxx mikroorganismů 104
Enterobacteriaceae 10
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 50
Xxxxxxxxxx xxx. negat/50
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx plísně
Xxxxxxxxxxx xxxxxx*)**) 10
*) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx je xxx xxxxxxxxx rozhodující xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxx.6)
**) Xxxxxx se xxx xxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x Aspergillus xxxxxx.
Xxxxxx xxxxxx (xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxx) x jiná xxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx x xxxx děti (xxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)
XX
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 5.104
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx
Aspergillus xxxxxx**) 10
*) Xxx xxxxxxxxxx uvedené xxxxxxx xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, viz xxxxxxxx xxxxxxx.6)
**) Xxxxxx xx xxx xxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxx (x xxxxxx) x bylinné čaje xxx xxxxxxx x xxxx xxxx
XX
Xxxxxxxxxxx coli 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Clostridium xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/10
Xxxxxxxxxxx toxinogenní plísně
Xxxxxxxxxxx xxxxxx*)**) 5.102
*) Xxx xxxxxxxxxx uvedené xxxxxxx je xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx zjištěný xxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx předpis.6)
**) Xxxxxx xx xxx xxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx x. 4 k xxxxxxxx x. 132/2004 Xx.
XXXXXXXXX XXXXXXX XXX XXXXXXXXX XXXXXXXX
(Xxxxxxxxxx xx na xxxxx x skupiny xxxxxxxx xxxxxxx x přílohách č. 2 x č. 5)
Xxxxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx [§2 xxxx. 1 xxxx. a)]
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxx vyrobené xxx xxxxxxx úpravy
PH
Xxxxxxxxxxx coli 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxx xxxxxx 103
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx
XX
Xxxxxxx počet mikroorganismů 105
Enterobacteriaceae 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxx cereus 103
Potraviny xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx [§2 xxxx. 1 písm. b)]
XX
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 104
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxx xxxxxx 104
Xxxxxxx x. 5 k xxxxxxxx x. 132/2004 Xx.
XXXXXXXXX A XXXXXXX XXXXXXXX XXXXXXXXXXXXXXX XXXXXXXXXX
Xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx XX xxxxxxxxx, neboť pro xxx xxxxxxx, technologii xxxxxxxx k xxxxxx xxxxxx, své vlastnosti (xx, xX, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx.) xxxx xxx nutnost xxxxxxxxxx tepelné úpravy xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx konzumací nepředstavují xx stanovených podmínek* x xxxxxxxx mikrobiologického xxxxxx xxx zdraví.
x) xxxxxxxx (o xxxxxx etanolu nad 20% xxxxxxxxxx)
x) xxxx
c) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx a aromata
x) přírodní a xxxxxxxx xxxxxxxx
e) xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xx xxxx xxxx
f) xxxxx xxxxx
g) xxxx (x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx)
x) xxxxx x běžné xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxx
j) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
x) káva xxxxxxx x xxxxxxxx
x) čaj xxxxx (xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxx)
x) sušené xxxxxxx xxxxx a xxxxxxx xx teplých nápojů
x) mouka, xxxxxxxxx, xxxx a xxxxxxx x nich (x xxxxxx stavu)
x) xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
x) xxxxx, xxxxxxx xx škrobu a xxxxxxx x xxxxxxx (x xxxxxx xxxxx)
x) xxxx, xxxx
x) nealkoholické xxxxxx (xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx)
x) xxxxxxx
x) xxxxxxxxxxxxx potraviny
x) pasterované xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx v xxxx, xxxxxx xxxxxxxxx
v) xxxxxxx xxxxxx (xxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx)
Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx x. 132/2004 Sb.
Xxxxx technické normy xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx zkoušení x xxxxx xxxxxxxxxxx
XXX 56&xxxx;0080:1983 Xxxxxxxxxxxxx výrobky. Xxxxxx odběru xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx zkoušení
XXX 56&xxxx;0081:1983 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxx x mikrobiologickému xxxxxxxx
XXX 56&xxxx;0082:1983 Potravinářské xxxxxxx. Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxx zkoušení
ČSN XX XXX 4833:2003 (56&xxxx;0083) Mikrobiologie potravin x xxxxx.Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx stanovení xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 °X (xxx XXX 4833:2003)
XXX 56 0084:1986 Potravinářské xxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x fakultativně xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxx
ČSN XXX 4832:1995 (56&xxxx;0085) Xxxxxxxxxxxxx. Všeobecné xxxxxx xxx xxxxxxxxx počtu xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Technika xxxxxxxx xxxxxxx (xxx XXX 4832:1991)
ČSN XXX 4831:1995 (56&xxxx;0086) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx (xxx XXX 4831:1991)
XXX XXX 7954:1994 (56&xxxx;0087) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx stanovení xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx. Xxxxxxxx počítání xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 25 °X (xxx XXX 7954:1987)
XXX XX XXX 6579:2003 (56&xxxx;0088) Mikrobiologie xxxxxxxx x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx průkazu xxxxxxxx xxxx Salmonella (xxx XX XXX 6579:2002)
XXX XX XXX 6888-1:1999 (56&xxxx;0089) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx - Horizontální xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (Staphylococcus xxxxxx a xxxxx xxxxx) - Část 1: Technika x xxxxxxxx xxxxxxx půdy xxxxx Baird-Parkera (idt XXX 6888-1:1999; idt XX ISO 6888-1:1999)
XXX XX XXX 6888-2:1999 (56&xxxx;0089) Mikrobiologie xxxxxxxx a xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx počtu xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxxxxx aureus x další xxxxx) - Část 2: Xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxxx (xxx ISO 6888-2:1999; xxx EN XXX 6888-2:1999)
XXX XX ISO 6888-3:2003 (56&xxxx;0089) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx metoda xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxxxxx aureus x xxxxx xxxxx) - Xxxx 3: Xxxxxx x stanovení nízkých xxxxx technikou MPN (xxx ISO 6888-3:2003; xxx XX XXX 6888-3:2003)
XXX 56&xxxx;0090:1987 Xxxxxxxxxxxxx výrobky. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxx toxinů x Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
XXX XX 13401:2000 (56&xxxx;0091) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx stanovení xxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (xxx XX 13401:1999; xxx XXX 7937:1997)
XXX ISO 7932:1995 (56&xxxx;0092) Xxxxxxxxxxxxx. Všeobecné xxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx při 30 °X (xxx XXX 7932:1993; xxx EN XXX 7932:1997)
XXX XX ISO 112904-1:1999.(56&xxxx;0093) Xxxxxxxxxxxxx potravin x xxxxx - Horizontální xxxxxx průkazu a xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx - Část 1: Xxxxxx xxxxxxx (xxx XX ISO 11290-1:1996)
ČSN XX XXX 11290-2:1999 (56&xxxx;0093) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx - Horizontální xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx - Xxxx 2: Metoda xxxxxxxxx xxxxx (xxx XXX 11290 2:1998; xxx XX XXX 11290 2:1998)
XXX XXX 8523:1995 (56 0096) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx (xxx ISO 8523:1991)
XXX ISO 6391:1995 (56&xxxx;0097) Maso x xxxxx xxxxxxx. Stanovení xxxxx Escherichia xxxx. Xxxxxxxx počítání xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 44 °X xx membránách (xxx ISO 6391:1988)
XXX XXX 11866-1:2000 (56&xxxx;0098) Xxxxx a xxxxxx výrobky - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxx - Xxxx 1: Technika xxxxxxx pravděpodobného počtu (xxx ISO 11866-1:1997)
XXX ISO 11866-2:2000 (56&xxxx;0098) Xxxxx x xxxxxx výrobky - Xxxxxxxxx počtu suspektních Xxxxxxxxxxx xxxx - Xxxx 2: Xxxxxxxx xxxxxxx pravděpodobného počtu x xxxxxxxx 4-metylumbeliferyl-ß-D-glukuronidu (XXX) (xxx XXX 11866-2:1997)
XXX XXX 11866-3 :2000 (56&xxxx;0098) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxx - Xxxx 3: Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vykultivovaných xxx 44 °C na xxxxxxxxxx (xxx XXX 11866 3:1997)
XXX X ENV XXX 11133-1:2001 (56&xxxx;0099) Mikrobiologie xxxxxxxx a xxxxx - Xxxxxxxxx xxxxxx xxx přípravu x xxxxxx kultivačních xxx - Xxxx 1: Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx půd x xxxxxxxxxx (xxx XXX ISO 11133-1:2000)
XXX 56&xxxx;0100:1968 Mikrobiologické xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx provozoven (xxx xxxxxxxxx xxxxxx)
XXX EN XXX 6887-1:1999 (56&xxxx;0102) Mikrobiologie xxxxxxxx a xxxxx - Úprava xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx - Xxxx 1: Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxx XXX 6887-1:1999; idt XX XXX 6887-1:1999)
XXX XXX 7218:1998 (56&xxxx;0103) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx - Xxxxxxxxx xxxxxx xxx mikrobiologické xxxxxxxx (xxx XXX 7218:1996)
XXX ISO 3100-1:1995 (56&xxxx;0105) Maso x xxxxx xxxxxxx. Xxxxx vzorků x xxxxxxxx analytických xxxxxx. Xxxx 1: Xxxxx xxxxxx (xxx XXX 3100-1:1991)
XXX XXX 3100-2:1995 (56 0106) Mapo x masné výrobky. Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx analytických xxxxxx. Xxxx 2: Příprava xxxxxxxxxxxx vzorků pro xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (idt XXX 3100-2:1988)
XXX XXX 7251:1996 (56&xxxx;0107) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx pokyny xxx xxxxxxxxx počtu xxxxxxxxxxx Escherichia xxxx. Xxxxxxxx xxxxxxx pravděpodobného xxxxx (xxx ISO 7251:1993)
ČSN XXX 7402:1995 (56&xxxx;0108) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx pokyny pro xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx. Technika nejvýše xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx kolonií (xxx XXX 7402:1993)
XXX XXX 8914:1996 (56&xxxx;0109) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx Xxxxxx parahaemolyticus (idt XXX 8914:1990)
XXX XXX 10273:1996 (56 0110) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (xxx ISO 10273:1994)
ČSN ISO 8261:2002 (56&xxxx;0111) Mléko x xxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (xxx XXX 8261:2001)
XXX XXX 6610:1996 (56&xxxx;0112) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx. Stanovení xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxx tvořících xxxxxxx. Technika xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 °X (idt XXX 6610:1992)
XXX XXX 5541-1:1996 (56 0113) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx počtu xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxx 1: Xxxxxxxx počítání xxxxxxx vykultivovaných xxx 30 °C (idt XXX 5541-1:1986)
XXX XXX 6611:1996 (56&xxxx;0114) Xxxxx a xxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx a/nebo xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 25 °X (xxx XXX 6661:1992)
ČSN XXX 15214:2000 (56&xxxx;0117) Mikrobiologie xxxxxxxx a xxxxx - Horizontální xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vykultivovaných xxx 30 °X (xxx XXX 15214:1998)
ČSN XX XXX 16654: 2002 (56&xxxx;0118) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx - Horizontální xxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxx 0157 (xxx XXX 16654:2001; idt EN XXX 16654:2001)
XXX XXX 6730:1996 (56 0120) Xxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 6,5 °C (xxx XXX 6730:1992)
XXX XXX 10560:1996 (56&xxxx;0121) Xxxxx a xxxxxx xxxxxxx. Xxxxxx Xxxxxxxx monocytogenes (idt XXX 10560:1993; idt XXX 10560/Xxx. 1: 1994)
ČSN XXX 2293:1996 (56 0122) Xxxx x xxxxx výrobky. Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx počítání kolonií xxxxxxxxxxxxxxx při 30 °X (Xxxxxxxxxx xxxxxx) (xxx XXX 2293:1988)
XXX XXX 13721:1998 (56&xxxx;0125) Maso a xxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx kvašení -Xxxxxxxx xxxxxxxx kolonií vykultivovaných xxx 30 °C (xxx XXX 13721:1995)
XXX XXX 10272:1997 (56&xxxx;0126) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx metoda xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx Xxxxxxxxxxxxx (idt XXX 10272:1995; xxx ISO 10272/Xxx.2:1997)
ČSN XXX 13720:1998 (56&xxxx;0127) Maso x xxxxx xxxxxxx - Stanovení xxxxx xxxxxxxx xxxx Pseudomonas (xxx XXX 13720:1995)
XXX XXX 13681:1998 (56&xxxx;0128) Xxxx x xxxxx výrobky - Xxxxxxxxx počtu xxxxxxxx x plísní. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (idt XXX 13681:1995)
ČSN XXX 16649-1:2003 (560079) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx stanovení xxxxx ß-xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx coli - Xxxx 1: Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 44 °X s použitím xxxxxxx x 5-xxxxx-4-xxxxxx-3-xxxxxxx ß-X-xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx č. 132/2004 Xx. xxxxx xxxxxxxxx dnem 30.4.2004.
Xx xxx xxxxxxxx xxxxxx předpis xxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx.
Právní xxxxxxx x. 132/2004 Xx. byl zrušen xxxxxxx předpisem x. 467/2006 Xx. x xxxxxxxxx od 11.10.2006.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx jiných xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx jich xxxxxx derogační xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx č. 292/1997 Sb., o xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx x x způsobu jejich xxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx č. 241/1998 Xx. a x. 465/2000 Xx.
2) Xxxxxxxx č. 54/2004 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx a x xxxxxxx xxxxxx použití.
3) §3 xxxx. 1 xxxx. x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx.
4) §3 xxxx. 1 xxxx. x) zákona x. 110/1997 Xx.
5) Xxxxxxxx č. 147/1998 Sb., x způsobu xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx, xx znění vyhlášky x. 196/2002 Xx.
6) §88 xxxx. 2 zákona x. 258/2000 Sb., x ochraně veřejného xxxxxx x x xxxxx některých souvisejících xxxxxx, xx xxxxx xxxxxx x. 320/2002 Xx.
7) §16 xxxx. 2 zákona x. 110/1997 Xx., xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx.
8) Xxxxxxxx Rady č. 89/397/EHS 14. 6. 1989 x úředním xxxxxx nad xxxxxxxxxxx.
* Xxxxx č. 110/1997 Sb. a související xxxxxxxx.