Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 10.10.2006.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 30.04.2004 do 10.10.2006.


Vyhláška o mikrobiologických požadavcích na potraviny, způsobu jejich kontroly a hodnocení

132/2004 Sb.

Mikrobiologické požadavky na potraviny a způsob jejich kontroly §3 §4 §5
Hodnocení potravin z mikrobiologického hlediska §6
Závěrečná ustanovení §7 §8
Příloha č. 1 - Nejvyšší mezní hodnoty počtu mikroorganismů
Příloha č. 2 - Přípustné hodnoty pro jednotlivé druhy, skupiny nebo podskupiny potravin
Příloha č. 3 - Přípustné hodnoty pro potraviny určené pro kojeneckou a dětskou výživu
Příloha č. 4 - Přípustné hodnoty pro kategorie potravin
Příloha č. 5 - Potraviny a skupiny potravin mikrobiologicky nerizikové
Příloha č. 6 - České technické normy určené pro metody mikrobiologického zkoušení a normy související
132
XXXXXXXX
xx xxx 12. xxxxxx 2004
o xxxxxxxxxxxxxxxxx požadavcích xx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §19 xxxx. 1 xxxx. x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xx xxxxx xxxxxx x. 146/2002 Sb., (xxxx xxx "zákon"):
§1
(1) Xxxxxxxx stanoví mikrobiologické xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx do xxxxx, xxxxxx jejich kontroly x způsob xxxxxxxxx xxxxxxxx x mikrobiologického xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx na balenou xxxxxx vodu, balenou xxxxxx vodu, balenou xxxxxxxxxx xxxx a xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx předpis.1)
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx do xxxxx musí xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx požadavkům xxxxxxxxxx x přílohách č. 1 xx 4.
§2
(1) Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx:
x) xxxxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx, které xx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx, potraviny upravené xx xxxxxxxx očištěním, xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx, okyselením, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxx podle xxxxxx výrobce xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) potraviny xxxxxxxx k xxxxx xxxxxxxx xxxx potraviny, xxxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xx xx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxx, nebo potraviny, xxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x vroucí xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx (příloha č. 3)2) x
d) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
(2) Potravinami xxxxxxxxx závadnými xx xxxxxxxx potraviny xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x §2 písm. x) xxxxxx.
Xxxxxxxxxxxxxxx požadavky xx potraviny x xxxxxx jejich xxxxxxxx
§3
(1) Mikrobiologické xxxxxxxxx se xxxxxxx xxxx přípustné xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx znamenají xxxxxxxxxxx xxxx rizika x xxxxxxx xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx ze xxxxxxxxx nezávadných surovin,3) xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx4) a x xxxxxxxx systému xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx.5)
(3) Xxxxxxxx mezní xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx rizika xxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, že xx xxxxx o xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
§4
(1) Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x. 1 přílohy č. 1, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx č. 2 přílohy č. 1.
(2) Xxxxxxxxxxxxxxx požadavky pro xxxxxxxxxx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx potravin xxxx xxxxxxxxx výběrem xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x příloze č. 2. Xxxx-xx xxxxxx, xx kterému druhu, xxxxxxx či xxxxxxxxxx xxxxxxxx posuzovaná xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xx tam, kam x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x přihlédnutím xx xxxxxxx potraviny, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx růstu xx xxxx konzumace xxxxxxxx xxxxxx.
(3) Xxx xxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxx nejsou xxxxxxx požadavky xxxxxxxxxxxxx x příloze č. 2, se xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx potravin xxxxxxxxx v příloze č. 4.
(4) Xxxxxxxxx, xxxxx xx považují za xxxxxxxxxxxxxxx nerizikové, xxxx xxxxxxx x příloze č. 5.
§5
(1) Xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx. X xxxxxxxxx xxxxxxxxxx z xxxxxxxx epidemiologického, xxxxxxx xxx podezření na xxxxx alimentárního xxxxxxxxxx, xxxx jde-li x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx vybraných xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x potravin xxxxxxx x tabulce x. 1 přílohy č. 1, xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxxx mikroorganismů xxxxxxx x xxxxxxx x. 2 xxxx přílohy, xxxxxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx by podle xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x potravin.
(2) Xxxx xx vzorky xxxxxxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx provést xxxxxx analýzu xxxxxx xx stejných xxxxxxxx. Xxxxx se xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx jiná xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxxx může xxx xxxxxx kontrola xxxxxxxxx,6) xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx analýzy písemně xxxx, xxxxxxx xx xxxxxx x rozsahu xxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx dozoru xxxxxx xxx druhou analýzu xxxxxxxx.7) Zapečetěný xxxxxx xxxxxxxx kontrolovaná xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxx, aby xxxxxxx xx změně vlastností xxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx podle xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx dozoru, xxxxx xxx xxxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx.8)
(3) Xxxxxx xxxxxx xxxxxx potravin x xxxxxxxxxxxxxxxxx zkoušení x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx se stanoví xxxxx příslušných českých xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 6. Pokud xx xxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx potravin x xxxxxxxxxxxxxxxxx zkoušení x xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx, xxx xxxxx xxxxxxx xxxxx technické xxxxx, xxxx xxx xxxxxx validací xxxxxxxx, xx xxxx co xx citlivosti, správnosti x reprodukovatelnosti výsledků xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx normy.
§6
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxx x mikrobiologického xxxxxxxx xxxxxxxxx závadné, xxxxx
x) byly xxxxxxxxxx xxxxxxxx mezní xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x tabulce x. 1 přílohy č. 1,
x) xxxxxxxx toxické xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx uvedené x xxxxxxx č. 2 přílohy č. 1,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxx stanovené x xxxxxxxxx x. 1 x 2 přílohy č. 1, nebo
x) xxxxxxxx xxxxxxxxx změny xxxxxxxxx mikrobiální xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx oslizlost, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx, změněnou chuť xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx kolonie, xxxxxxxx, xxx.
(2) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx za xxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxx
x) xxxx xxxx xxxxxxxx (xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx),
x) xxxxx xx ztrátě xxxxx,
x) xxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx), xxxx
x) xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxx zápach, xxxxxxxx barva, xxxx, xxxxxxxxxxx).
(3) Xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 2 xxxx 4, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 1, xxxxxxx xx xxxx potraviny xxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx, xx. xxxx xxxxxxxx užitnou xxxxxxx, omezenou xxxxxxxxxxx xxxx jsou nevhodné x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
§7
Xxxxxxx xx:
1. Xxxxxxxx č. 294/1997 Sb., x xxxxxxxxxxxxxxxxx požadavcích xx potraviny, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx.
2. Vyhláška x. 91/1999 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x. 294/1997 Sb., x mikrobiologických xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx.
§8
Tato xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx xxxx 30. xxxxx 2004.
Ministryně:
XXXx. Xxxxxxxx x. x.
Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx x. 132/2004 Xx.
Xxxxxxxx xxxxx hodnoty xxxxx mikroorganismů
Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx mezní xxxxxxx (XXX):
x) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x 1 x nebo x 1 ml xxxxxx;
xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx; xxxx xxxxxxxxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx (xxx), xxxxxxxxx 105 xxxxx limitní xxxxxxxx 1.105 xxxxxxxxxxxxxx v 1 x xxxx x 1 ml xxxxxx, 5.103 značí xxxxxxx xxxxxxxx 5.103 xxxxxxxxxxxxxx v 1 x xxxx x 1 xx vzorku.
x) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx objemu xxxxxx xxxxxxxx x vyšetření, xxx jsou xxxxxxx xx šikmou čarou xx čísle xxxx;
xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xx příslušné xxxxxx půdy s xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, vyočkováním xx plotnové půdy x xxxxxxxxxx podezřelých xxxxxxx; xxxxxxxxx xxxxx/25 xxxxx požadavek xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v 25 x xxxx x 25 xx xxxxxx.
Xxxxxxx x. 1 Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx potravin

Xxxxxxxx xxxxx hodnota na x(xx)

Bacillus cereus

xxxxxxxxx neurčené x xxxxx xxxxxxxx

105

xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě

104

xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx

102

Xxxxxxxxxxxxxxx Campylobacter

xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

xxxxx/25

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

105

potraviny xxxxxx k přímé spotřebě

104

potraviny xxxxxx xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx

102

Xxxxxxxxxxx xxxx X 157 a xxxxx xxxxxxxxxxxxx produkující E.coli (XXXX)

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx

xxxxx/25

Listeria xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx

xxxxx/25

xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx (xxxxx níže xxxxxxxxx)

xxxxx/25

xxxxx xxxxxxx x xx xxxxx než 0,92

102

mražené xxxxx, xxxxxxxx xxxx.

102

xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx

102

Salmonella xxx.

xxxxxxxxx xxxxxx xxx kojeneckou x xxxxxxx xxxxxx

negat/50


xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

xxxxx/25

Xxxxxxxx spp.

potraviny xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

xxxxx/25

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxxxxx aureus a xxxxx xxxxx)

xxxxxxxxx xxxxxxxx k přímé spotřebě

105

potraviny xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

104

xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx x dětskou výživu


- neurčené x xxxxx xxxxxxxx

103

- xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

102

Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx

ryby, xxxxxxx, xxxxxx a xxxxxxxxxx x xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

negat/25

Xxxxxxxx enterocolitica (suspektní xxxxxxxxx kmeny)

Potraviny xxxxxx k přímé xxxxxxxx

xxxxx/25



xxxxx: xxxxxxxxxxxxxxxx xx hmotnosti (xxxxxx) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xx šikmou čarou
xx: xxxxx xxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx dostupnost xxxx xxx xxxxxxxxxxxxxx, nabývá xxxxxx od 0 xx 1,0.
Xxxxxxx x. 2 Nejvyšší xxxxx hodnoty xxx xxxxxxx produkty mikroorganismů

Xxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx enterotoxiny

xxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx.***)

enterotoxin (X.xxxxxxxxxxx)

xxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx.***)

xxxxxxxxxxx (X.xxxxxx)

xxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx.***)

xxxxxxxxxxxxx (X.xxxx)

xxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx.***)

xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx (X.xxxxxxxxxxxxxxxx)

xxxxxxx potraviny

xxxxx.***)

Xxxxxxxxxxx

všechny potraviny

xxxxx.

mykotoxiny - xxxxxxxx xxxxxxxxx množství xxxxxxx xxxxxxxx x. 53/2002 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x potravinářských xxxxxxx, podmínky použití xxxxx přídatných, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 233/2002 Sb.



***) Xxxxxxxxxxxxxx ve xxxxxxxxx (xxxxxx) xxxxxx xxxxxx použitou xxxxxxx xxxxxxxx.
Xxxxxxx č. 2 x xxxxxxxx x. 132/2004 Xx.
XXXXXXXXX XXXXXXX PRO XXXXXXXXXX DRUHY, XXXXXXX XXXX XXXXXXXXXX XXXXXXXX
Xxxxxx vyjádření xxxxxxxxx xxxxxxx (XX):
x) Xxxxxxxx mikroorganismů x 1 g xxxx x 1 ml xxxxxx;
xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx technikou xxxxxxxx xxxxxxx; jako xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx (xxx), xxxxxxxxx 105 xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1.105 mikroorganismů x 1 x xxxx x 1 ml xxxxxx, 5.103 xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx 5.103 xxxxxxxxxxxxxx v 1 x xxxx x 1 ml xxxxxx; x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxx 102 xxxx xxx vhodné xxxxxxx metody MPN, xxxxx xxx stanovovaný xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (xxx příloha č. 5).
x) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxx určených k xxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xx čísle xxxx;
xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxx této xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx vzorku xx xxxxxxxxx tekuté půdy x následným xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx na xxxxxxxx xxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx kolonií; například xxxxx/25 xxxxx požadavek xxxxxxxxxxxxx mikroorganismu x 25 x xxxx x 25 ml xxxxxx.
1. MASO X XXXXX XXXXXXX, XXXXXX X XXXXXXX X DRŮBEŽÍHO XXXX, XXXXXXX MASO, XXXXXXX X XXXXX DRUHY XXXX X XXXXXXX X XXXX
1.1. Xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx úpravy (tatarské xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxx)
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 106
Xxxxxxxxxxx xxxx 103
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
Termotolerantní Campylobacter negat/25
Xxxxxxxx enterocolitica xxxxx/25
1.2. Masné výrobky xxxxxxx neopracované xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx (xxxxxxx částečně zrající, xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx "xxxxxxxxxxxx kultur")
XX
Xxxxxxxxxxx coli 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Clostridium xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
1.3. Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxxxx, xxxxxxx)
PH
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxx spp. xxxxx/25
1.4. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx (xxxxx xxxxxx, párky, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xx.)
1.4.1. Xxxxxxx xxxxxxxxx
XX
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 105
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxx xxx. negat/25
1.4.2. Xxxxxxxxxx x porcované xxxxxx výrobky
XX
Xxxxxxx počet mikroorganismů 106
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 106
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 103
Clostridium xxxxxxxxxxx 102
Salmonella spp. xxxxx/25
1.5. Výrobky xxxxxxxxxxx x xxxxx
XX
Celkový počet xxxxxxxxxxxxxx 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 10
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 10
2. XXXX, XXXXXXX XXXXX ŽIVOČICHOVÉ X XXXXXXX X NICH
2.1. Uzené x xxxxxx ryby
XX
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů 106
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky 103
Xxxxxxxxxx xxx. negat/25
2.2. Xxxx výrobky xxxxxxx neošetřené, xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx (xxxx. měkkýši)
PH
Xxxxxxxxxxx xxxx 103
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 103
Salmonella xxx. xxxxx/25
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
2.3. Xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx x xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx xxxxx (vaření x xxxxxxx krust x xxxxxxxx)
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 105
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
2.4. Xxxxxxx x xxx xxxxxxxxxx, nakládané (x xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx) a xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxx (xxxxxx, xxxx, sardelová xxxxx, "xxxxx" tyčinky xxxx.)
XX
Koliformní xxxxxxxx 104
Xxxxxxxx xxxxxx 5.103
Xxxxxxxxxxx perfringens 102
Xxxxxxxxxx xxx. negat/25
2.5. Rybí výrobky xxxxxxxxxxx x xxxxx
XX
Celkový počet xxxxxxxxxxxxxx 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 10
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 10
3. XXXXXXX XXXXXXX
3.1. Xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, balené xxxxxx xxxxxx, xxxxx (xxxxxxx ve xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx*)
XX
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 104
Xxxxxxxxxx bakterie 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 2.102
Xxxxxxxxxx xxx. negat/25
*) Xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx 14.1.
4. XXXXX X XXXXXX XXXXXXX, XXXX
4.1. Xxxxxx xxxxxx výrobky pasterované (xxxxxx xxxxxxxxxx)
PH
Xxxxxxx počet mikroorganismů 105
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 10
4.2. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx pudinků
XX
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 5.104
Enterobacteriaceae 10
Salmonella xxx. xxxxx/25
4.3. Xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx UHT
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*) 102
*) Xx xxxxxxxx xxx 30 °C po xxxx 15 xxx.
4.4. Xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx krémy x xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxx nezrající
XX
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxx spp. xxxxx/25
Listeria xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
4.5. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x výrobky x prodlouženou xxxxxxxxxxxx (xxxxxxx, krémy, xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx apod.)
XX
Enterobacteriaceae 10
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky 50
Xxxxxxxx cereus 103
4.6. Xxxxxx výrobky fermentované (xxxxxx, xxxxxxxx, acidofilní xxxxx, kysaná smetana xxxx.)
PH
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 102
4.7. Xxxx
4.7.1. Xxxx xx syrového xxxxx
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 104
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
Listeria xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
4.7.2. Tvrdé xxxx, xxxxxxx tvrdé xxxx*)
XX
Escherichia xxxx 10
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
*) X xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx se xxxxxxxx hodnoty x xxx xxxxx.
4.7.3. Xxxxxxxxx xxxx ( xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx)
XX
Escherichia xxxx 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky 103
4.7.4. Měkké xxxx xxxxxxx
PH
Xxxxxxxxxxx xxxx 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxx xxx. negat/25
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
4.7.5. Xxxxxx xxxx
XX
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 10
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
4.8. Máslo, xxxxxx xxxxxxxxxx tuky (x obsahem xxxxx, xxxxxxx)
PH
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů*) 105
Xxxxxxxxxxx coli 10
*) Xxxxxxxxxx se na xxxxxxx ze xxxxxxxx xxxx polozakysané xxxxxxx.
5. XXXXXXXX A XXXXXXX KRÉMY (xxxxxx)
XX
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*) 105
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx**) 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxx xxx.
*) Xxxxxxxxxx se xx xxxxxxx x xxxxxxxx nebo xxxxxxxx.
**) Xxx xxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx 103.
6. XXXXXXXXXX XXXXX X XXXXXXXX
6.1. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x ovoce, ovocné x xxxxxxxxxx xxxxx
6.1.1. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxx
XX
Xxxxxxxxxxx coli 103
Xxxxxxxxxx xxx. negat/25
Listeria xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
6.1.2. Xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx)
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 106
Escherichia xxxx 102
Kvasinky 5.104
6.2. Xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx ovoce, xxxxxx xxxx
PH
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 103
Xxxxxx 104
6.3. Kečupy, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx směsi x xxx.
XX
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů 104
Xxxxxxxxxxx xxxx 10
Xxxxxxxx 104
7. XXXXXXX X XXXXXX XXXXXXX, SEMENA XXXXXXX
7.1. Xxxxxxxxx
7.1.1. Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx nebo x xxxxxx
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 105
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 103
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 104
7.1.2. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx
PH
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 106
Xxxxxxxxxx bakterie 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
7.1.3. Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx
PH
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 106
Xxxxxxxxxx bakterie 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky 103
Xxxxxxxx xxxxxx 103
Clostridium xxxxxxxxxxx 102
7.2. Sójové výrobky
7.2.1. Xxxxxx xxxxxxx xxxx tofu, pasterované xxxx zmrazené
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 106
Koliformní xxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
7.2.2. Xxxxxxxx sójové xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx
XX
Celkový počet xxxxxxxxxxxxxx*) 104
Koliformní xxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
*) Xxxxxxxxxx xx na xxxxxxx xxxxxxxxxx kulturní mikroflóru.
7.3. Xxxxxx xxxxxxx
7.3.1. Drobná semena xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxxxxxx, sezamová, xxxxxx, lněná xxxx.), xxxxx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx
XX
Escherichia xxxx 5.102
Xxxxxx 105
7.3.2. Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
XX
Escherichia xxxx 104
Salmonella xxx. xxxxx/25
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
8. XXXXXXXX X XXXXXXXXX VÝROBKY
8.1. Xxxxxxxx x cukrářské xxxxxxx x xxxxxx (xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx, x xxxxxxxx krémy, xxxxxx xxxx.)
XX
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 5.105
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 5.102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx*) 102
Xxxxxxxxxx spp. xxxxx/25
*) Xxxxxxxx xx na výrobky xxxxxx až po xxxxxxx.
8.2. Cukrářské xxxxxxx xxxxxx x/xxxx xxxxxxx (dorty, xxxxxxx)
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 106
Koliformní xxxxxxxx 103
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxx 5.104
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
9. KAKAO, XXXXXXXX X ČOKOLÁDOVÉ XXXXXXX
X
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 5.105
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 5.103
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 5.102
10. XXXXXXXX (Xxxxxxx xxxxxx s xxxxxxxx x/xxxx xxxxxxx xx smetanovou složkou x xxxxxxx etylalkoholu xx 20 % xxx.)
XX
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxx xxxxxx 5.103
Xxxxxxxxxx xxx.*) xxxxx/25
*) Vztahuje xx xx xxxxxxx xxxxxx.
11. DEHYDRATOVANÉ XXXXXXX A XXXXXXXXXXX
11.1. Xxxxxxxxx xxxxxx xx konzumaci xx xxxxxxxx x xx xxxxxxx xxxxxx vařením
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
11.2. Xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx
XX
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů 105
Xxxxxxxxxxx coli 10
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky 102
12. XXXXXX, XXXXX XXXXXX X SUCHÉ XXXXXXXX XXXXXXXXX, XXXXXXX ČAJE
XX
Escherichia coli 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/10
Xxxxxxxxxxx toxinogenní xxxxxx
Xxxxxxxxxxx flavus *)**) 5.103
*) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxx vyhláška č. 53/2002 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx chemické xxxxxxxxx xx zdravotní nezávadnost xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x potravinových xxxxxxx, xxxxxxxx použití xxxxx xxxxxxxxxx, pomocných a xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx vyhlášky č. 233/2002 Xx.
**) Xxxxxx xx xxx xxx Aspergillus xxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxx xxxxxx.
13. XXXXXXXXX XX XXXXXXXXXXXXX XXXXXXXXXXX, XXXXXXX XXXXXX, XXXXXXXXX XXXXXX XXX XXXXXXXX VÝŽIVU
13.1. Xxxxxxxx
XX
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxx spp. xxxxx/25
13.2. Xxxxxxx stravy xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx složky xxxxxxxxxxx xxxxxx (ve formě xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, x prášku, xxxxxx xxxx.)
XX
Escherichia xxxx 102
13.3. Potraviny xxxxxx x uspokojení xxxxxx xxx zvýšeném xxxxxxxx výkonu, ke xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnosti
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 5.105
Xxxxxxxxxxx xxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 5.102
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
13.4. Xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx lékařské xxxxx (xxxxxxxx zvl.způsobem, xxxx. xxxxxxxxxx xxxxxx)
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxx xxxx 10
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 50
Xxxxxxxx xxxxxx 50
Xxxxxxxxxx spp. negat/50
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
14. XXXXXXXXXXX XXXXXXX X XXXXXXXXX XX TEPELNÉ XXXXXX
14.1. Lahůdkářské xxxxxxx x majonézou x bez xxxxxxxx (xxxx. saláty, xxxxxxxx xxxxxxxxx, výrobky v xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx sýry, dresinky, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx výroby, xxxxxxxxx, xxxx, xxxxx a x.)
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*) 2.105
Xxxxxxxxxxx coli 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx*) 102
Xxxxxxxx xxxxxx 5.103
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx***) 102
Xxxxxxxx 5.104
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
*) Xxxxxxxxxx se xx xxxxxxx obsahující xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
**) X xxxxxxx x přídavkem xxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx o xxxxx xxx xxxxx.
***) Xxxxxxx xx pouze x pasterovaných xxxxxxx.
14.2. Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx včetně xxxxxxxxxxx x zmrazených (xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx potravin)
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*) 104
Enterobacteriaceae 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxx xxxxxx 103
Salmonella xxx. xxxxx/25
*) X xxxxxxx obsahujících jako xxxxxx syrovou xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx 105.
15. XXXXXXXXXX XXXXXX XX XXXXXXXX XX XXXXXXX XXXXXX
15.1. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx nebo xxxxxxxx (např. xxxxxxxxx xxxxxxxx, knedlíky x xxxxxxxx, obalované sýry, xxxxxxxxxx polotovary aj.)
XX
Koliformní xxxxxxxx 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky 103
Salmonella xxx. xxxxx/25
Listeria xxxxxxxxxxxxx.*) xxxxx/25
*) Xxxxxxxx xx na xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
15.2. Xxxxxx x kombinované xxxxxxxxxx xxxxxxx, chlazené nebo xxxxxxxx (např. částečně xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobky x masa, xxxxxxx xxxx, mělněného rybího xxxx, x xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxx xx.)
PH
Xxxxxxxxxxx xxxx 103
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 5.103
Xxxxxxxxxxx perfringens 102
Xxxxxxxxxx spp. negat/25
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx negat/25
Xxxxxxxx: Xxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx uzavřených (xxxxxxxxxxxxxxx) xxxxxxxx
Xxxxx XX pro takové xxxxxxx xx neuvádějí, xxxxx xxxxxxxxxx těchto xxxxxxx z hlediska xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x/xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx nelze xxxxxxxxxx xxxxxx reálně xxxxxxxxxxxxxx způsobem xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxxx musí xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx stanovených xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx (správné xxxxxxx xxxxx), správné xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx kritických xxxxxxxxxxx xxxx.
Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx x. 132/2004 Xx.
XXXXXXXXX XXXXXXX XXX XXXXXXXXX URČENÉ XXX XXXXXXXXXX X XXXXXXX XXXXXX
Xxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx kojenecká výživa (xxxxxxxxxxxxx)
PH
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 104
Enterobacteriaceae 10
Koaguíázopozitivní stafylokoky 50
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/50
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxxxxx xxxxxx*)**) 10
*) Při xxxxxxxxxx xxxxxxx hodnoty xx xxx xxxxxxxxx rozhodující xxxxxxxx xxxxx aflatoxinů, xxx xxxxxxxx předpis.6)
**) Xxxxxx xx xxx xxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxx výživa (xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxx) a jiná xxx xxxxxx výživa xxx kojence a xxxx xxxx (xxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)
XX
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 5.104
Koliformní xxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx
Aspergillus xxxxxx**) 10
*) Xxx překročení uvedené xxxxxxx xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx zjištěný xxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxx.6)
**) Xxxxxx xx xxx xxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxx nomius.
Xxxxxx (x xxxxxx) x xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx a xxxx xxxx
PH
Xxxxxxxxxxx xxxx 102
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 102
Clostridium xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/10
Xxxxxxxxxxx toxinogenní xxxxxx
Xxxxxxxxxxx flavus*)**) 5.102
*) Xxx překročení xxxxxxx xxxxxxx xx pro xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx aflatoxinů, xxx xxxxxxxx předpis.6)
**) Xxxxxx xx xxx xxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxx nomius.
Příloha č. 4 k xxxxxxxx x. 132/2004 Xx.
XXXXXXXXX XXXXXXX XXX XXXXXXXXX XXXXXXXX
(Xxxxxxxxxx xx xx druhy x xxxxxxx potravin xxxxxxx x přílohách č. 2 x č. 5)
Xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx [§2 xxxx. 1 písm. a)]
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxx vyrobené bez xxxxxxx xxxxxx
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky 102
Xxxxxxxxxxx perfringens 102
Xxxxxxxx cereus 103
b) xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 105
Enterobacteriaceae 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky 102
Xxxxxxxxxxx perfringens 102
Xxxxxxxx xxxxxx 103
Potraviny xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx [§2 xxxx. 1 xxxx. x)]
XX
Koliformní xxxxxxxx 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxxx perfringens 103
Bacillus cereus 104
Xxxxxxx č. 5 x xxxxxxxx x. 132/2004 Xx.
XXXXXXXXX X SKUPINY XXXXXXXX MIKROBIOLOGICKY XXXXXXXXXX
Xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx mikrobiologické xxxxxxxxx xxxxxx PH xxxxxxxxx, xxxxx xxx xxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx, xxx vlastnosti (xx, xX, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx látek apod.) xxxx xxx nutnost xxxxxxxxxx tepelné xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx* x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx pro zdraví.
x) xxxxxxxx (o xxxxxx xxxxxxx nad 20% xxxxxxxxxx)
b) xxxx
x) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx
x) xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx
x) xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xx xxxx xxxx
x) xxxxx xxxxx
x) xxxx (x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx tuků)
h) xxxxx x xxxxx xxxxxx
i) xxxxxxxxx xxxxxx
x) nečokoládové xxxxxxxxxx
k) xxxx xxxxxxx a xxxxxxxx
x) xxx pravý (xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxx)
x) sušené xxxxxxx xxxxx x smetany xx xxxxxxx xxxxxx
x) mouka, luštěniny, xxxx x xxxxxxx x xxxx (v xxxxxx stavu)
x) xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
x) xxxxx, výrobky xx xxxxxx x xxxxxxx z brambor (x xxxxxx stavu)
x) xxxx, xxxx
x) nealkoholické nápoje (xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx)
s) xxxxxxx
x) sterilizované potraviny
x) xxxxxxxxxxx xxxxx x zelenina, ovoce xxxxxxxx x lihu, xxxxxx xxxxxxxxx
v) xxxxxxx stravy (xxx xxxxxx rostlinného xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx)
Xxxxxxx č. 6 x xxxxxxxx x. 132/2004 Xx.
Xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxx xxxxxxxxxxx
XXX 56&xxxx;0080:1983 Xxxxxxxxxxxxx výrobky. Xxxxxx xxxxxx vzorků xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
XXX 56 0081:1983 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx vzorků x mikrobiologickému xxxxxxxx
XXX 56&xxxx;0082:1983 Potravinářské xxxxxxx. Xxxxxx kultivace xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx výsledků xxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
XXX XX ISO 4833:2003 (56&xxxx;0083) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx.Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx stanovení xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 °C (xxx XXX 4833:2003)
XXX 56&xxxx;0084:1986 Potravinářské xxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx aerobních x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx
XXX XXX 4832:1995 (56&xxxx;0085) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx pokyny xxx stanovení xxxxx xxxxxxxxxxxx bakterií. Xxxxxxxx xxxxxxxx kolonií (idt XXX 4832:1991)
XXX XXX 4831:1995 (56&xxxx;0086) Xxxxxxxxxxxxx. Všeobecné xxxxxx xxx stanovení xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx (xxx XXX 4831:1991)
XXX XXX 7954:1994 (56&xxxx;0087) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx pro stanovení xxxxx kvasinek x xxxxxx. Technika xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx při 25 °X (idt XXX 7954:1987)
XXX XX XXX 6579:2003 (56&xxxx;0088) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx metoda xxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx (xxx EN ISO 6579:2002)
XXX EN XXX 6888-1:1999 (56&xxxx;0089) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxx - Horizontální xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoků (Staphylococcus xxxxxx x další xxxxx) - Část 1: Xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx půdy xxxxx Xxxxx-Xxxxxxx (idt XXX 6888-1:1999; xxx XX XXX 6888-1:1999)
XXX XX XXX 6888-2:1999 (56&xxxx;0089) Mikrobiologie xxxxxxxx x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx metoda xxxxxxxxx počtu xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (Staphylococcus aureus x další xxxxx) - Xxxx 2: Xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx xxxx s xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxxx (xxx ISO 6888-2:1999; idt XX XXX 6888-2:1999)
ČSN XX ISO 6888-3:2003 (56&xxxx;0089) Mikrobiologie xxxxxxxx x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx) - Xxxx 3: Průkaz x stanovení nízkých xxxxx xxxxxxxxx XXX (xxx ISO 6888-3:2003; xxx XX XXX 6888-3:2003)
XXX 56 0090:1987 Xxxxxxxxxxxxx výrobky. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x Xxxxxxxxxxx botulinum
XXX XX 13401:2000 (56&xxxx;0091) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxx kolonií (xxx XX 13401:1999; xxx XXX 7937:1997)
XXX XXX 7932:1995 (56&xxxx;0092) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxx Bacillus cereus. Xxxxxxxx počítání kolonií xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 °X (idt XXX 7932:1993; xxx XX XXX 7932:1997)
XXX XX XXX 112904-1:1999.(56&xxxx;0093) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx - Horizontální xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx - Xxxx 1: Metoda xxxxxxx (xxx XX XXX 11290-1:1996)
ČSN EN XXX 11290-2:1999 (56&xxxx;0093) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx Listeria xxxxxxxxxxxxx - Část 2: Xxxxxx stanovení xxxxx (idt XXX 11290 2:1998; xxx XX XXX 11290 2:1998)
ČSN XXX 8523:1995 (56 0096) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx pokyny pro xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx (xxx ISO 8523:1991)
XXX XXX 6391:1995 (56&xxxx;0097) Xxxx x xxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxxxx coli. Xxxxxxxx počítání xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 44 °X na xxxxxxxxxx (xxx ISO 6391:1988)
XXX XXX 11866-1:2000 (56&xxxx;0098) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxx - Xxxx 1: Technika xxxxxxx pravděpodobného počtu (xxx XXX 11866-1:1997)
XXX ISO 11866-2:2000 (56&xxxx;0098) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx počtu xxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxx - Xxxx 2: Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x použitím 4-xxxxxxxxxxxxxxxx-ß-X-xxxxxxxxxxx (XXX) (xxx XXX 11866-2:1997)
XXX ISO 11866-3 :2000 (56 0098) Xxxxx x mléčné xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxx - Xxxx 3: Technika počítání xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx při 44 °X na xxxxxxxxxx (xxx XXX 11866 3:1997)
XXX X XXX XXX 11133-1:2001 (56&xxxx;0099) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx - Xxxxxxxxx xxxxxx xxx přípravu a xxxxxx kultivačních půd - Xxxx 1: Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx jakosti při xxxxxxxx kultivačních půd x xxxxxxxxxx (xxx XXX ISO 11133-1:2000)
XXX 56&xxxx;0100:1968 Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx (xxx xxxxxxxxx článků)
XXX XX ISO 6887-1:1999 (56 0102) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx - Xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, příprava xxxxxxx xxxxxxxx a desetinásobných xxxxxx - Část 1: Xxxxxxxxx pokyny xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxx ISO 6887-1:1999; xxx XX XXX 6887-1:1999)
ČSN XXX 7218:1998 (56&xxxx;0103) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx - Xxxxxxxxx xxxxxx pro mikrobiologické xxxxxxxx (idt XXX 7218:1996)
XXX XXX 3100-1:1995 (56 0105) Xxxx x xxxxx xxxxxxx. Xxxxx vzorků x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx 1: Xxxxx xxxxxx (xxx ISO 3100-1:1991)
XXX XXX 3100-2:1995 (56&xxxx;0106) Xxxx x masné výrobky. Xxxxx vzorků x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx 2: Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx zkoušení (xxx XXX 3100-2:1988)
ČSN XXX 7251:1996 (56&xxxx;0107) Xxxxxxxxxxxxx. Všeobecné xxxxxx xxx xxxxxxxxx počtu xxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxx. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx (xxx XXX 7251:1993)
XXX XXX 7402:1995 (56 0108) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxx počtu xxxxxxxx xxxxxx Enterobacteriaceae bez xxxxxxxxxxx. Technika xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (xxx XXX 7402:1993)
XXX XXX 8914:1996 (56&xxxx;0109) Xxxxxxxxxxxxx. Všeobecné xxxxxx xxx xxxxxx Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx (xxx XXX 8914:1990)
XXX XXX 10273:1996 (56&xxxx;0110) Xxxxxxxxxxxxx. Všeobecné pokyny xxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx Yersinia xxxxxxxxxxxxxx (xxx XXX 10273:1994)
XXX ISO 8261:2002 (56&xxxx;0111) Xxxxx x mléčné výrobky. Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx vzorků x xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx zkoušení (idt XXX 8261:2001)
XXX XXX 6610:1996 (56 0112) Xxxxx x mléčné xxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx
mikroorganismů xxxxxxxxx xxxxxxx. Technika počítání xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx při 30 °X (xxx XXX 6610:1992)
ČSN XXX 5541-1:1996 (56&xxxx;0113) Xxxxx a mléčné xxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxx 1: Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx při 30 °C (xxx XXX 5541-1:1986)
XXX XXX 6611:1996 (56&xxxx;0114) Xxxxx a mléčné xxxxxxx. Stanovení počtu xxxxxxxx xxxxxxxx a/nebo xxxxxx tvořících xxxxxxx. Xxxxxxxx počítání kolonií xxxxxxxxxxxxxxx při 25 °X (xxx XXX 6661:1992)
ČSN ISO 15214:2000 (56 0117) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx počtu xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx kvašení - Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 °X (xxx XXX 15214:1998)
ČSN XX XXX 16654: 2002 (56 0118) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxx 0157 (xxx ISO 16654:2001; idt XX XXX 16654:2001)
XXX XXX 6730:1996 (56 0120) Xxxxx. Stanovení počtu xxxxxxxx tvořících kolonie xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx. Technika xxxxxxxx kolonií xxxxxxxxxxxxxxx xxx 6,5 °X (xxx XXX 6730:1992)
XXX XXX 10560:1996 (56&xxxx;0121) Mléko a xxxxxx xxxxxxx. Xxxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx (xxx XXX 10560:1993; xxx XXX 10560/Cor. 1: 1994)
XXX ISO 2293:1996 (56&xxxx;0122) Maso x masné xxxxxxx. Xxxxxxxxx počtu xxxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 °X (Referenční xxxxxx) (xxx XXX 2293:1988)
XXX ISO 13721:1998 (56&xxxx;0125) Xxxx x xxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx kvašení -Xxxxxxxx xxxxxxxx kolonií xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 °X (xxx ISO 13721:1995)
XXX ISO 10272:1997 (56&xxxx;0126) Xxxxxxxxxxxxx potravin x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx metoda xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx druhů xxxx Xxxxxxxxxxxxx (idt XXX 10272:1995; xxx XXX 10272/Xxx.2:1997)
ČSN XXX 13720:1998 (56&xxxx;0127) Maso x xxxxx výrobky - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx Pseudomonas (xxx XXX 13720:1995)
XXX ISO 13681:1998 (56&xxxx;0128) Xxxx x xxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (xxx XXX 13681:1995)
XXX XXX 16649-1:2003 (560079) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ß-xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxx - Xxxx 1: Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx při 44 °X x xxxxxxxx xxxxxxx a 5-bromo-4-chloro-3-indolyl ß-X-xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx č. 132/2004 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 30.4.2004.
Xx xxx xxxxxxxx právní xxxxxxx xxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx.
Xxxxxx xxxxxxx č. 132/2004 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx předpisem č. 467/2006 Xx. s xxxxxxxxx xx 11.10.2006.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx xx xxxx xxxxxx derogační změna xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Vyhláška č. 292/1997 Sb., o požadavcích xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx vod a x způsobu xxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 241/1998 Xx. x x. 465/2000 Xx.
2) Vyhláška č. 54/2004 Sb., x potravinách xxxxxxxx xxx zvláštní xxxxxx a x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
3) §3 xxxx. 1 písm. x) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
4) §3 xxxx. 1 xxxx. x) xxxxxx x. 110/1997 Sb.
5) Xxxxxxxx č. 147/1998 Sb., o xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 196/2002 Sb.
6) §88 xxxx. 2 xxxxxx x. 258/2000 Sb., x ochraně xxxxxxxxx xxxxxx x o xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxx č. 320/2002 Xx.
7) §16 xxxx. 2 xxxxxx x. 110/1997 Sb., xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx.
8) Xxxxxxxx Rady č. 89/397/EHS 14. 6. 1989 o xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx.
* Xxxxx č. 110/1997 Sb. x související xxxxxxxx.