Právní předpis byl sestaven k datu 05.08.2002.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 12.12.1997 do 05.08.2002.
Xxxxxx xxxxxxxxxx
§1
(1) Tato xxxxxxxx stanoví xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xx x příprava xxxxxxx xx xxxxxxxxxx směsí xxx xxxxxx xxxxxxx x potravinářské xxxxxxxx.
(2) Vyhláška se xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx x na xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xx tržištích x x tržnicích. 1)
§2
Pro xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx (dále jen "xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx") xxxxxxxx xxxxxxx souborem xxxxxxxxx x prostor xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx xxxxxx potravin, xxxx. x xxxxxx souvisejícím xxxxxxxxx. Potravinářskou prodejnou xx x xxxxxx x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xx xxxxxxx xxxxxx potravin,
x) stánkem xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, určeným x xxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxxxxx xx xxxxxxx xxx
1. xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx,
2. xxxxxxxxxx prodej xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx),
x) xxxxx prodejním xxxxxxxxx
1. xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx prodej xxxxxxxx,
2. ambulantní xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxx krátkodobý xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx nepodléhají xxxxxx xxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx xxxxxx),
3. xxxxxxx, xxxxxx je xxxxx zařízení, případně xxxxxxxxxxx x potravinářským xxxxxxx, xxxxxxxxxxxx dlouhodobý xxxxxxxxxxxx prodej xxxxxxxx xxxxxxxx x nápojů, xxxxxxxxxx x teplých xxxxxx x nápojů,
x) občerstvením xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xx přípravu x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, pokrmů x xxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxx, xxxx za xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx, bagety, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx. Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxxxxxxx xxxxxx společného xxxxxxxxxx stanoví zvláštní xxxxxxx. 3)
Xxxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
§3
V xxxxxxxxxxxxxxx prodejnách xxxxxx xxxxxx x jiných xxxxxxxxxx zařízeních smí xxx xxxxxxxxx xxx xx druhy, xxxxxxx x podskupiny xxxxxxxx, xxx xxxxx má xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx odpovídající požadavkům xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx potraviny, xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx. 4)
§4
(1) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx vnějšími vlivy (xxxxxxxxx xxxx, slunce) x okolím (zdroji xxxxxxxxxx) x xxx xxxx xxxxxxxxxx neovlivňovala xxxxx hlukem, pachem, xxxxxxx xx jiným xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx, xxxxx na xxxx xxxxxxxx mohou nepříznivě xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx potraviny, xx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, přičemž xxxxxxxx xxxx xxx odděleny xxxx xxxxxxx úseky, xxxxxxxxx, sklady x xxxxx xxxxxxxx, včetně xxxxxx skladování (například xxx, byliny, xxxxx x xxxxxxxx).
(3) Xxxxxx potravinářské prodejny xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx prodávaných xxxxxxxx xxx, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx zvláštním xxxxxxxxx. 4) Xxxxxx pro xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxx ovlivnit xxxx xxxxxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxx xxxx být xxxxxxxx měřicím xxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx).
(4) Odděleně xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxx při xxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx, čisticí x úklidové xxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxx.
(5) Xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x studenou xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx. Xxxxx xxxxxx sklad xxxx xxxxxxxx, musí xxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxx, xxx xxxxxxxxxxx x jejich xxxxxxxxxx, xxxxxxx, x xxx xxxxxxxxxx okolí.
(6) Nádoby na xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx a vyrobené x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx. Xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxx nelze xxxxxxxx xxxxxxxx xxx sanitaci xxxxxxxx xxxxx, se xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx plastové xxxxx.
§5
(1) Xxxxxxxxxxxxx prodejna x xxxxxx pro dlouhodobý xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx tekoucí xxxxxx xxxxx. Po celou xxxxxxxx dobu x xxxx musí xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx x musí xxx napojeny xx xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jímání x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxxxx vyvážením xxxxxx. Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx pitnou vodou (xxxxxx) a jeho xxxxxxxx xxxxxxx závazná xxxxx xxxxxxxxx xxxxx. 5) Xxxxxxxx xx xxxxxx a odvádění xxxxxxxxx vod xxxxxx xxxxxx tuků xx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx stavu, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx a vnější xxxxxxxxx potravinářské xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x stánek xxx xxxxxxxxxx prodej xxxxxxxx, popřípadě xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx xx zdroj xxxxxxx xxxxx xxxx, xx vybavuje umyvadlem, xxxxxxxxx dřezem; xx xxxxxx k xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx do xxxx xxxxxx vodu xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx zdrojů xxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx pitné xxxx, xxxxx svou konstrukcí xxxxxx sanitaci. Tato xxxx xx použije xxx xxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxx náčiní, xxxxxx a xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx; xxxxx xx však použít xxx výrobu xx xxxxxx potravin x xxxxxxxxxxx. Xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx (káva, xxx) a xxxxx xxxxxx lze použít xxxxxxx xxxx. 6) Xxxxxxx xxxxxxxx zařízení x xxxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx.
§6
(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx prodejny xxxx xxx xxxx xxxx, xxxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, kde xxxx docházet xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx, například v xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx zařízeních.
(3) V potravinářské xxxxxxxx musí být xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx výměna xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx zvláštních předpisů. 7)
(4) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx technicky xxxxxxxxxxx proti xxxxxxx xxxxx, hlodavců x xxxxxxx.
§7
(1) Xxxxxxxx potravinářské xxxxxxxx xxxx xxx vybaveny xxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx jednotlivých xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx postupům.
(2) Xxxxxxx technologické zařízení xxxxxx xxx xxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx musí xxxxxxxxx xxxxxxxxxx stanoveným xxxxxxxxxx xxxxxxxx. 8)
(3) Xxxxxxxx nástroje, xxxxxx a xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx, z xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxx s potravinami.
(4) Povrchy xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx, dobře xxxxxxxxxx x x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(5) Xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxx musí být xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxx, aby xxx xxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx potravin xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx křížení xxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx potravin.
(6) X xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx úseky xxxxxxxxxx potravin xxxx xxx pro každý xxxxxxxx úsek xxxxxxxxx xxxxxxxxx odpovídající svou xxxxxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx činnosti, xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx potravin, xxxx, xxxxx x xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx, chlebíčků.
§8
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx x xxxxxx xxxxxxxxxx stavu x xxxx být xxxxxxxx jeho xxxxxxxxx. Xxx výkon dezinsekce x xxxxxxxxxx potravinářské xxxxxxxx platí zvláštní xxxxxxxx. 9)
(2) X xxxxxxxx potravinářské xxxxxxxx nesmějí xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx; do xxxxxxxx xxxxx může xxxxxxxx jen xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.
§9
(1) Xxx xxxxxxxxxxx prodejny xxxx xxx k xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx tvoří šatny, xxxxxxxx a xxxxxxx. Xxxxxxx x šatny xx zřizují odděleně xxx xxxx x xxxx. Xxxxxxx xxxx xxx předsíň xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx vodou x teplou xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx rukou. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx má x jedné xxxxx xxxxxxx deset zaměstnanců, xxxx mít hygienická xxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxx a xxxx. Xxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx být x xxxxxxxxx prostor x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx záchod, xxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx. X xxxxxxxxxxxx případech xxx xxxx záchod xxxxxxxxx xxx potravináře xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx, které x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
(2) X xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, která xxxxxxxxx x xxxxxx společného xxxxxxxxxx x konzumací xxxxx, xx pro xxxxxxxxxxxx zřizují xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxx x ženy. Xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx, pokud xxxxxxxx xxxx x sezení xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx. Xxxxxxx xxxx mít xxxxxxx xxxxxxxxx umyvadlem x xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, mýdlem, xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxxxxxx
§10
(1) Xxx xxxxxxx se x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx, xxx nedošlo x xxxxxx vzájemnému negativnímu xxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx zákona x xxxxxxx xxxxx 10) musí být xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx, xxx nemohlo xxxxx x záměně a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
§11
(1) Xxx prodeji x xxx xxxxxxxxxxx potravin xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx být xxxxxxxx podmínky xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx zvláštním xxxxxxxxx. 4) Xxx xxxxxxxxxxx xx výlohách x xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx především xxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, nelze uskladňovat xx přechovávat v xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Při xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx spotřebě, 2) x výjimkou ovoce x xxxxxxxx, se xxxxxxx xxxxxxx podávací xxxxxx. Xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx do xxxxxxx vhodného a xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx.
(3) Xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxx xx xxxxxxx. Nakládá se x nimi xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxx zdravotně xxxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 70 cm xxx zemí. Ostatní xxxxxxxxx, včetně ovoce x xxxxxxxx v xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx podnosech, xxxxx xxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx na xxx, xxx xx xxxxxxxx (například rohože).
(5) Xxxxxxxxx, xxxxxx x pokrmy xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx nevratných xxxxxxx, xxxx-xx x potravinářské xxxxxxxx xxxxxxxxx tekoucí xxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxx.
(6) Xxxxxxxx xxxxxxxxx musí xxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx, aby xxxx xxxxxxxx před xxxxxxxxxxx, klimatickými xxxxx, x nejde-li x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx x zeleniny, x xxxx kontaktem xx xxxxxxxxxxxxx.
Xxxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxxx a xxxxxx zmrzlin xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx postupů x potravinářských prodejnách x stáncích
§12
X xxxxxxxxxxxxx prodejně x xxxxxx xxxx xxx pro přípravu xxxxxxxx podle xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx tekoucí xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxx likvidací tekutého xxxxxx, vybavená xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xx xxxxx teplou xxxx xxxxxxxx xxxxxx.
§13
(1) Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx (xx. xxxxxxxxx průmyslových výrobků xxxxxxxx x xxxxxx xxxxx x pitnou xxxxx podle xxxxxx xxxxxxx) se xxxxxxxx xx minimální teplotu - 8 °X xxxxxxxxxxxxx xx přípravě, xxxxxxx však do 60 minut, xxxxx xx směs uchovávána xx xxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx + 4 °X. Xxxx ani zmrzlina xx nesmí převážet, xxxxxxx zmrazovat (xxxxxxxx 3) a xxxxxxxxxxxxxx xxxxx; xxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx teplou xxxxxx xx veškeré xxxxxxxx x přísady, x výjimkou xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxxx xxxxxxx opracují. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx musí zajistit xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxx musí xxx nejdéle xx 90 minut zchlazena xx teplotu do + 4 °C. Xxxxx není bezprostředně xxxxxxxx na xxxxxxx - 8 °X xx - 12 °X, xxx xx xxxxxxxxx xx dobu xxxxxxx 48 xxxxx xxx teplotě xx + 4 °X.
(3) X xxxxxxxxxxx xxxx použitelnosti xxx xxxxxxxx xxxxxxxx teplou xxxxxx xx xxxxxxxxx xx + 4 °X xxxxx xx xxxxx určených pro xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x xx xxxxxxxx xxxxxx zmrazit xxxxxxx xx 60 minut xxx minimální xxxxxxx - 30 °X (xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx). Xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxx - 18 °X po celou xxxx použitelnosti.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx teplou xxxxxx xxx xxxxxxxx při xxxxxxxxx xx + 4 °X, zmrzlinu xxxxx xxxxxxxx 3 xxx xxxxxxxxx - 18 °X x xxxxxxx.
§14
(1) Xxxx potravinářskou xxxxxxxx x xxxxxx k xxxx xxxxx vybavený xxx xxxxxxxx nebalené xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx zařízení, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx prodejem x xxxxxx xxxxxxxxxx xx potravinářskou prodejnu.
(2) Xxxxxxxxx se xxxxxxxxx musí být xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xx - 8 °X xx - 12 °X.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xx 24 xxxxx od xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx musí být xxxxxxx xx 48 xxxxx xx xxxxxxxx. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x načatých zásobníků xxxx xxx xxxxxxx xx 48 hodin xx xxxxxxxx xxxxxxx.
(4) Kornouty používané xxx prodeji xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx být xxxxxxx x zásobnících x při xxxxxxxxxx x nimi xxxx xxxxxxx používat xxxxxxxx xxxxxx x odkládací xxxxxxxx pro předání xxxxxxx spotřebiteli.
(5) Xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx musí být xxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx vodou.
(6) Xxxxxxxx neprodanou xx stanovené době xxxxxxxx nebo jednou xxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx nezávadnou x xxxxx xx xxxx xxxxxxxx.
Závěrečná xxxxxxxxxx
§15
Zrušují xx:
x) xxxxx Ministerstva xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx Xxxxx republiky - hlavního xxxxxxxxx Xxxxx xxxxxxxxx x. 74/1990 sb. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx potravinářské xxxxxxxx, oznámený x xxxxxx 71/1991 Xx.,
x) směrnice Ministerstva xxxxxxxxxxxxx České xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x. 55/1980 xx. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x hygienických xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx v xxxxxx 32/1980 Sb.
§16
Xxxx xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx:
XxXx. Xxxxxxx x. x.
Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx č. 295/97 Sb. xxxxx xxxxxxxxx dnem 12.12.1997.
Ke xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx.
Právní xxxxxxx č. 295/97 Xx. xxx zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 347/2002 Sb. x účinností xx 6.8.2002.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Zákon č. 87/1987 Sb., o xxxxxxxxxxx xxxx, xx xxxxx xxxxxx x. 239/1991 Xx., xxxxxx č. 79/1997 Sb. a xxxxxx x. 110/1997 Xx.
2) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx č. 294/1997 Sb., x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx kontroly x xxxxxxxxx.
3) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx XXX - hlavního xxxxxxxxx XXX x. 72/1987 xx. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx požadavcích xx xxxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxx společného xxxxxxxxxx, xxxxxxxx v xxxxxx 9/1987 Xx.
4) §18 xxxx. a) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x změně a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
5) XXX 75&xxxx;5115 Studny individuálního xxxxxxxxxx vodou.
6) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx č. 292/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx balených xxx a o xxxxxxx jejich xxxxxx.
7) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx XXX - hlavního hygienika XXX x. 46/1978 xx. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx požadavcích xx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxx x. 66/1985 xx. Xxxxxxxxxx předpisy a xxxxxx x. 77/1990 xx. Hygienické předpisy (xxxxxxxx x částkách 21/1978 Sb., 16/1985 Xx. x 9/1989 Xx.).
8) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zdravotnictví XXX - hlavního xxxxxxxxx XXX x. 40/1976 xx. Hygienické xxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx požadavcích xx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx zařízení, xxxxxxxx v xxxxxx 20/1976 Xx.
9) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx ČSR č. 91/1984 Sb., x opatřeních xxxxx xxxxxxxxx nemocem, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
10) §11 xxxx. 2 písm. x) zákona x. 110/1997 Sb.