Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 05.08.2002.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 12.12.1997 do 05.08.2002.


Vyhláška o hygienických požadavcích na prodej potravin a rozsah vybavení prodejny

295/97 Sb.

Úvodní ustanovení §1 §2
Hygienické požadavky na vybavení potravinářské prodejny §3 §4 §5 §6 §7 §8 §9
Hygienické požadavky na prodej potravin §10 §11
Hygienické požadavky na přípravu a prodej zmrzlin připravovaných podle vlastních receptur a technologických postupů v potravinářských prodejnách a stáncích §12 §13 §14
Závěrečná ustanovení §15 §16
Xxxxxx xxxxxxxxxx
§1
(1) Xxxx xxxxxxxx stanoví xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx potravin. Xxxxxxxx potravin xx x příprava xxxxxxx xx základních xxxxx xxx xxxxxx zmrzlin x potravinářské prodejně.
(2) Vyhláška se xxxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx x xx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx x x xxxxxxxxx. 1)
§2
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxxxxx xxx prodej xxxxxxxx (xxxx jen "xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx") zařízení xxxxxxx xxxxxxxx místností x xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx, popř. x dalším xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx. Potravinářskou xxxxxxxxx xx i xxxxxx x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxx pro prodej xxxxxxxx, popřípadě xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxxxxx xx xxxxxxx xxx
1. xxxxxxxxxx xxxxxx potravin xxxx xxxxx xxxx xxxxxxx zařízení,
2. xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx akcích (xxxxxxxxx slavnosti, xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx),
x) xxxxx prodejním xxxxxxxxx
1. xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx potravin,
2. ambulantní xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx balených xxxxxxxx, xxxxx nepodléhají rychlé xxxxx (xxxxxxxxx roznáškové xxxx, xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx stánky),
3. xxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx zařízení, xxxxxxxx xxxxxxxxxxx s xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, zajišťujícím xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx balených xxxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x xxxxxx,
x) občerstvením forma xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx stravování, xxxxxxx xx přípravu x podávání xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx. Příprava zahrnuje xxxxxxxxxxx kulinářskou úpravu xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xx grilováním, xxxx xx xxxxxxx, xxxxxxxxx chlebíčky, bagety, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx. Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxxxxxxx xxxxxx společného xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx. 3)
Hygienické xxxxxxxxx xx vybavení xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
§3
V xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x jiných xxxxxxxxxx zařízeních xxx xxx xxxxxxxxx jen xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx potraviny, touto xxxxxxxxx a zvláštními xxxxxxxx. 4)
§4
(1) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxx, aby xxxxxxxxx xxxxxx nepříznivě xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxxx déšť, slunce) x xxxxxx (zdroji xxxxxxxxxx) x aby xxxx xxxxxxxxxx neovlivňovala xxxxx hlukem, xxxxxx, xxxxxxx či xxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxx x xxxxxxxx úseky, xxxxx xx sebe xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, se xxxxxxxx, xxxxxxxxx provozně xxxxxx, xxxxxxx stavebně xxxx xxx odděleny xxxx xxxxxxx úseky, xxxxxxxxx, xxxxxx a xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx (například xxx, byliny, xxxxx x zelenina).
(3) Xxxxxx potravinářské prodejny xx zřizují xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx, xxx xxxx xxxxxxxxx umožňovaly xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx jejich xxxxxxxxxx x skladovacích xxxxxxxx stanovených výrobcem xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx. 4) Sklady xxx xxxxxxxxx, které xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx mikrobiologicky ovlivnit xxxx xxxxxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxx xxxx být xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxx teploměry x xxxxxxxxx).
(4) Xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxx potravin při xxxxxxx, nepotravinářské zboží, xxxxxx xxxxx, xxxxxxx x úklidové prostředky, xxxxxx, inventář x xxxxxxx.
(5) Pokud xx charakter xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, vybavený xxxxxxxxxx x tekoucí xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx nádob. Xxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxx xxx xxxxx odvozu xxxxxx xxxxxxxxxx xxx, xxx xxxxxxxxxxx x jejich xxxxxxxxxx, xxxxxxx, x xxx xxxxxxxxxx xxxxx.
(6) Xxxxxx na xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx x materiálů umožňujících xxxxxx xxxxxxxx. Ke xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxx prodejně, ve xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx sanitaci xxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxxxx jednorázové xxxxxxxx xxxxx.
§5
(1) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx být xxxxxxxx xxxxxxx pitnou xxxxx. Xx xxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxx xxxx být xxxxxxxx xxxxxx teplé xxxx a xxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx nebo musí xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx a xxxxxxxx odpadních xxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx. Technickou xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx (xxxxxx) x xxxx xxxxxxxx xxxxxxx závazná xxxxx xxxxxxxxx xxxxx. 5) Xxxxxxxx na xxxxxx x odvádění xxxxxxxxx xxx včetně xxxxxx xxxx je xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, aby xxxxxxxxxx nepříznivě xx xxxxxxx x vnější xxxxxxxxx potravinářské xxxxxxxx.
(2) Mobilní xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxx xxx xxxxxxxxxx prodej xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx na xxxxx xxxxxxx pitné xxxx, xx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx dřezem; xx xxxxxx x xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx vyhovujících xxxxxxxx xxx do xxxx xxxxxx vodu xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx x zabezpečených xxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx vody, xxxxx svou xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx. Tato xxxx se xxxxxxx xxx xxxxxx hygienu, xxxx provozního náčiní, xxxxxx a xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx; xxxxx xx xxxx xxxxxx xxx výrobu či xxxxxx potravin x xxxxxxxxxxx. Xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx (xxxx, xxx) x xxxxx xxxxxx lze xxxxxx xxxxxxx xxxx. 6) Xxxxxxx prodejní xxxxxxxx x xxxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx jímání x likvidaci xxxxxxxxx xxx.
§6
(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx být beze xxxx, xxxxxxxxxx, xxxxx xxx kluzké x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxxxxxxxxxx prodejny xxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x provozech a xxxxxxxxxx xxxxxxx, kde xxxx docházet ke xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx nádobí, xxxxxxxxxxx x hygienických zařízeních.
(3) V xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx musí xxx xxxxxxxxx odpovídající xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx x souladu s xxxxxxxxxxx činnosti a xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. 7)
(4) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx být xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxx.
§7
(1) Xxxxxxxx potravinářské prodejny xxxx být xxxxxxxx xxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx výrobu, xxxxxxxxxx x manipulaci x potravinami xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. 8)
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx x manipulační x xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx vyhovující, z xxxxxxxxx určených xxx xxxx s potravinami.
(4) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxxx, nepoškozené, xxxxx xxxxxxxxxx a z xxxxxxxxx funkčně vyhovujících xxxxxxxxx technologii xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(5) Xxxxxxxx a pracovní xxxxxx xxxx být xxxxxxxx podle xxxxxxxxxx xxxxxxxx nebo činnosti xxx, xxx xxx xxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx potravin xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx křížení xxxxxxxx, které xxxxx xxx negativní xxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(6) X potravinářské prodejně x xxxxxxxxxx úseky xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxx každý xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx odpovídající svou xxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx provozované xxxxxxxx, xxxxxxxxx porcování a xxxxxx xxxxxxxx, masa, xxxxx a zeleniny, xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx.
§8
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx v xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x musí xxx xxxxxxxx xxxx funkčnost. Xxx výkon dezinsekce x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx. 9)
(2) X xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx být xxxxxxxxxxxx xxxxxxx; xx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx jen xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.
§9
(1) Xxx zaměstnance xxxxxxxx xxxx xxx k xxxxxxxxx hygienické xxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx. Xxxxxxx x xxxxx xx zřizují xxxxxxxx xxx xxxx x xxxx. Xxxxxxx xxxx xxx předsíň vybavenou xxxxxxxxx x tekoucí xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxx vodou, xxxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx použití xxxx xxxxxxxx xxxxx. Potravinářská xxxxxxxx, xxxxx xx x xxxxx xxxxx xxxxxxx deset xxxxxxxxxxx, xxxx xxx hygienická xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxx a xxxx. Xxx xxxxxxx stánku x xxxxxx prodejního xxxxxxxx xxxx být x xxxxxxxxx xxxxxxx x odkládání xxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx je xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx. X xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx lze xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx potravináře xxxxxx xxxxxx užívaný xxxxxx xxxxxxx osob, které x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
(2) X potravinářské xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x konzumací xxxxx, xx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx pro xxxx x xxxx. Xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx, pokud kapacita xxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx deset míst. Xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x tekoucí xxxxxx x studenou xxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx prodej xxxxxxxx
§10
(1) Xxx xxxxxxx se s xxxxxxxxxxx zachází xxx, xxx xxxxxxx k xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
(2) Potraviny xxxxxxxx podle xxxxxx x xxxxxxx oběhu 10) musí být xxxxxxxxxx xxxxxxxx tak, xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
§11
(1) Xxx xxxxxxx a xxx xxxxxxxxxxx potravin xx výlohách x xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, popřípadě xxxxxxxxx xxxxxxxxx. 4) Xxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx x vitrínách xx xxxxxxxxx především xxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx, které xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Při xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, 2) x výjimkou ovoce x zeleniny, se xxxxxxx xxxxxxx podávací xxxxxx. Xxxxxxxxx musí xxx xxxxxx do xxxxxxx vhodného x xxxxxxxxx nezávadného xxxxx.
(3) Potraviny, xxxxx xxxx xx zakoupení xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, nelze xxxxxx zpět do xxxxxxx. Nakládá xx x xxxx jako x potravinami xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
(4) Nebalené xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 70 xx xxx xxxx. Xxxxxxx xxxxxxxxx, včetně xxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx vystavování xxxxxxx xxxxx xx xxx, xxx xx xxxxxxxx (například rohože).
(5) Xxxxxxxxx, xxxxxx x pokrmy xx xxxxxxxx x původních xxxx nevratných xxxxxxx, xxxx-xx x potravinářské xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxx.
(6) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx tak, xxx xxxx xxxxxxxx před xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxx-xx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx pečiva, xxxxx x zeleniny, x xxxx kontaktem xx spotřebitelem.
Xxxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx receptur x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx
§12
X xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x stánku xxxx xxx pro přípravu xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx vyčleněna přípravna x instalovanou xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx vodou x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx, chladicím xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx směsi, xxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx.
§13
(1) Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx (xx. xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx k xxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxx návodu xxxxxxx) xx zmrazují xx minimální xxxxxxx - 8 °C xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxx však xx 60 xxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxxxxxx xx xxxx xxxx xxx teplotě nejvýše + 4 °C. Xxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx zmrazovat (xxxxxxxx 3) x xxxxxxxxxxxxxx xxxxx; nelze je xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxx výrobě zmrzlinové xxxxx vyrobené xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx x přísady, x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x aromatických xxxxx, po xxxxxxxx xxxxxxx opracují. Technologický xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxx xxxx xxx nejdéle xx 90 minut xxxxxxxxx xx xxxxxxx do + 4 °X. Xxxxx xxxx bezprostředně xxxxxxxx xx teplotu - 8 °X xx - 12 °X, xxx xx xxxxxxxxx po xxxx xxxxxxx 48 hodin xxx xxxxxxx do + 4 °X.
(3) K xxxxxxxxxxx xxxx použitelnosti xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xx + 4 °X plnit do xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx 60 xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx - 30 °C (xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx). Xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxx - 18 °X xx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx teplou cestou xxx xxxxxxxx při xxxxxxxxx xx + 4 °C, xxxxxxxx xxxxx odstavce 3 xxx teplotách - 18 °C a xxxxxxx.
§14
(1) Xxxx potravinářskou xxxxxxxx x xxxxxx k xxxx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x mobilních xxxxxxxxxx zařízení, xxxxx xxxx předsunutým xxxxxxxx x xxxxxx návazností xx xxxxxxxxxxxxxx prodejnu.
(2) Xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx od - 8 °X xx - 12 °X.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx cestou xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx do 24 xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxx vyrobená xxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx do 48 xxxxx od xxxxxxxx. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx zmrzliny x načatých xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xx 48 xxxxx xx zahájení xxxxxxx.
(4) Xxxxxxxx používané xxx xxxxxxx nebalené xxxxxxxx musí být xxxxxxx v xxxxxxxxxxx x při xxxxxxxxxx x xxxx musí xxxxxxx používat xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(5) Xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxx.
(6) Zmrzlinu neprodanou xx stanovené xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx jinak xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xx xxxx xxxxxxxx.
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
§15
Zrušují xx:
x) xxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxx Xxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxx hygienika Xxxxx xxxxxxxxx č. 74/1990 sb. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx v xxxxxx 71/1991 Sb.,
x) směrnice Ministerstva xxxxxxxxxxxxx Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx č. 55/1980 xx. Hygienické předpisy, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx stánkový xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxx 32/1980 Xx.
§16
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášení.
Xxxxxxx:
XxXx. Xxxxxxx x. x.

Xxxxxxxxx
Xxxxxx předpis č. 295/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 12.12.1997.
Xx xxx xxxxxxxx právní xxxxxxx xxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx.
Právní xxxxxxx x. 295/97 Xx. byl zrušen xxxxxxx předpisem č. 347/2002 Sb. x xxxxxxxxx od 6.8.2002.
Znění xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem xxxxxx právních xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxx netýká xxxxxxxxx xxxxx xxxxx uvedeného xxxxxxxx předpisu.
1) Zákon č. 87/1987 Sb., x veterinární xxxx, ve znění xxxxxx č. 239/1991 Xx., xxxxxx x. 79/1997 Xx. a xxxxxx x. 110/1997 Xx.
2) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zdravotnictví č. 294/1997 Sb., x mikrobiologických požadavcích xx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx.
3) Směrnice Xxxxxxxxxxxx zdravotnictví ČSR - hlavního hygienika XXX č. 72/1987 xx. Xxxxxxxxxx předpisy, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx zřizování x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxx 9/1987 Xx.
4) §18 xxxx. a) zákona x. 110/1997 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx výrobcích a x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx.
5) XXX 75&xxxx;5115 Studny individuálního xxxxxxxxxx xxxxx.
6) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx č. 292/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx na xxxxxxxxx nezávadnost xxxxxxxx xxx a o xxxxxxx xxxxxx xxxxxx.
7) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zdravotnictví XXX - hlavního xxxxxxxxx XXX x. 46/1978 xx. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xx znění xxxxxxx x. 66/1985 xx. Xxxxxxxxxx předpisy x xxxxxx č. 77/1990 xx. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxx v xxxxxxxx 21/1978 Xx., 16/1985 Xx. a 9/1989 Xx.).
8) Směrnice Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx ČSR - xxxxxxxx xxxxxxxxx XXX x. 40/1976 xx. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x hygienických xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx v částce 20/1976 Sb.
9) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zdravotnictví XXX č. 91/1984 Sb., x opatřeních xxxxx xxxxxxxxx nemocem, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
10) §11 xxxx. 2 xxxx. x) zákona x. 110/1997 Sb.