Právní předpis byl sestaven k datu 05.08.2002.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 12.12.1997 do 05.08.2002.
Xxxxxx xxxxxxxxxx
§1
(1) Xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx a rozsah xxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxx prodávaných xxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xx x xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx xxx výrobu zmrzlin x potravinářské prodejně.
(2) Xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx zvířat xxxxxx xxx a xx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xx tržištích x x xxxxxxxxx. 1)
§2
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx (dále xxx "xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx") xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx určených x xxxxxxxxxx xxx xxxxxx potravin, popř. x xxxxxx souvisejícím xxxxxxxxx. Potravinářskou prodejnou xx x xxxxxx x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, kde xx xxxxxxx prodej xxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx jediným xxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxx, popřípadě xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxxxxx se xxxxxxx pro
1. xxxxxxxxxx prodej xxxxxxxx xxxx stálé xxxx xxxxxxx xxxxxxxx,
2. xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx akcích (xxxxxxxxx slavnosti, kulturní x sportovní akce),
x) jiným prodejním xxxxxxxxx
1. mobilní xxxxxxxx, účelově xxxxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx prodej xxxxxxxx,
2. xxxxxxxxxx zařízení, xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx nepodléhají xxxxxx xxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, stoly, xxxxxxxx xxxxxx),
3. xxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx, případně xxxxxxxxxxx x potravinářským xxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxxx x teplých xxxxxx x xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx úpravu xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xx grilováním, xxxx za xxxxxxx, xxxxxxxxx chlebíčky, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, zmrzlina. Xxxxxxxxxx požadavky xxx xxxxxxxxxxx xxxxxx společného xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx. 3)
Hygienické xxxxxxxxx xx xxxxxxxx potravinářské xxxxxxxx
§3
X xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx včetně xxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx smí xxx xxxxxxxxx jen xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx odpovídající požadavkům xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx a zvláštními xxxxxxxx. 4)
§4
(1) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxx, xxx xxxxxxxxx nebyly xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxxx xxxx, slunce) x xxxxxx (zdroji xxxxxxxxxx) x xxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx hlukem, xxxxxx, xxxxxxx xx jiným xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxx nepříznivě xxxxxxx x negativně xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, přičemž stavebně xxxx xxx xxxxxxxx xxxx výrobní úseky, xxxxxxxxx, xxxxxx a xxxxx potravin, včetně xxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxx, xxxxxx, xxxxx x xxxxxxxx).
(3) Xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx prodávaných xxxxxxxx xxx, xxx svou xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx stanovených xxxxxxxx xxxx zvláštním předpisem. 4) Sklady xxx xxxxxxxxx, xxxxx by xxxxx xxxxxxxxxx smyslově xxxx xxxxxxxxxxxxxxx ovlivnit xxxx xxxxxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx měřicím xxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx).
(4) Xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxx potravin xxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx, čisticí x úklidové xxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx.
(5) Xxxxx xx charakter činnosti xxxxxxxx, zřizuje se xxxxxxxx sklad xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx x tekoucí xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx. Xxxxx xxxxxx xxxxx není xxxxxxxx, musí být xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxx, xxx xxxxxxxxxxx k xxxxxx xxxxxxxxxx, hnilobě, x xxx xxxxxxxxxx xxxxx.
(6) Xxxxxx xx xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx x materiálů xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx. Xx xxxxxxxxxxxxx odpadu v xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx sanitaci xxxxxxxx nádob, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx.
§5
(1) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, popřípadě xxxxxxxxxxx xxxx být xxxxxxxx xxxxxxx pitnou xxxxx. Po celou xxxxxxxx xxxx x xxxx xxxx být xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx a musí xxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxx zařízením xx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx vod x pravidelným xxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx zdroje xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx vodou (xxxxxx) x xxxx xxxxxxxx xxxxxxx závazná xxxxx xxxxxxxxx xxxxx. 5) Xxxxxxxx na xxxxxx a odvádění xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx v xxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx prodejny.
(2) Mobilní xxxxxxxx xxxxxxxx x stánek xxx xxxxxxxxxx prodej xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx možné xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx, xx vybavuje xxxxxxxxx, xxxxxxxxx dřezem; xx xxxxxx x xxxx xxxxxxxxxxx hygienicky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx do xxxx xxxxxx vodu xxxxxxx z xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xx instaluje xxxxxxxx xxxxx xxxx, xxxxx svou konstrukcí xxxxxx xxxxxxxx. Tato xxxx xx xxxxxxx xxx xxxxxx hygienu, xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx a úklid xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx; xxxxx xx xxxx použít xxx xxxxxx xx xxxxxx potravin a xxxxxxxxxxx. Pro přípravu xxxxxxx xxxxxx (xxxx, xxx) x ohřev xxxxxx lze xxxxxx xxxxxxx xxxx. 6) Xxxxxxx prodejní xxxxxxxx x xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx.
§6
(1) Xxxxxxx potravinářské xxxxxxxx xxxx být xxxx xxxx, omyvatelné, xxxxx xxx kluzké a xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
(2) Stěny xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x provozech x xxxxxxxxxx xxxxxxx, kde xxxx xxxxxxxx ke xxxxxxxxxx xxxx zmáčení xxxx, například x xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(3) X potravinářské xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx odpovídající výměna xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxx x xxxxxxx s xxxxxxxxxxx činnosti x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx předpisů. 7)
(4) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x výjimkou xxxxxxxxxxxx prodejního xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx vnikání xxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxx.
§7
(1) Xxxxxxxx potravinářské prodejny xxxx být xxxxxxxx xxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhů xxxxxxxx, rozsahu xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxx technologické zařízení xxxxxx xxx xxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx x potravinami musí xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. 8)
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx x manipulační x xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxx x potravinami.
(4) Xxxxxxx pracovních xxxxx xxxx být xxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx x x xxxxxxxxx xxxxxxx vyhovujících xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx činnosti.
(5) Xxxxxxxx a pracovní xxxxxx musí xxx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx činnosti xxx, xxx při xxxxxx, zpracování x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx vliv xx xxxxxxxxx zdravotní xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(6) X xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x obslužnými xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx musí xxx pro každý xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx odpovídající xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxxxxxx charakteru x xxxxxxx xxxxxxxxxxx činnosti, xxxxxxxxx porcování x xxxxxx xxxxxxxx, xxxx, xxxxx x xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx, chlebíčků.
§8
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx být x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxx xxx xxxxxxxx xxxx funkčnost. Xxx xxxxx dezinsekce x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx platí xxxxxxxx xxxxxxxx. 9)
(2) X xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx nesmějí xxx xxxxxxxxxxxx zvířata; xx xxxxxxxx xxxxx může xxxxxxxx xxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx nevidomou xxxxx.
§9
(1) Xxx zaměstnance xxxxxxxx xxxx být x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxx šatny, xxxxxxxx x xxxxxxx. Xxxxxxx i šatny xx xxxxxxx odděleně xxx xxxx x xxxx. Záchody xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx pitnou xxxxx x xxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx pro xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, která xx x jedné xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx společná xxx xxxx x xxxx. Xxx obsluhu stánku x xxxxxx prodejního xxxxxxxx xxxx být x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx. X xxxxxxxxxxxx případech lze xxxx záchod vyčleněný xxx xxxxxxxxxxx použít xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxx x xxxxxxxxxxxxxx nepracují.
(2) V xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx společného xxxxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxx, xx pro xxxxxxxxxxxx zřizují samostatné xxxxxxx odděleně xxx xxxx x xxxx. Xxxxxx může být xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx míst. Xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx vybavenou xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx pitnou xxxxx, xxxxxx, ručníky xxx xxxxxxxxxxx použití xxxx xxxxxxxx rukou.
Hygienické požadavky xx xxxxxx potravin
§10
(1) Xxx xxxxxxx se s xxxxxxxxxxx zachází tak, xxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
(2) Potraviny xxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxx 10) xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx, xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
§11
(1) Xxx xxxxxxx x xxx vystavování xxxxxxxx xx výlohách x xxxxxxxxx xxxx být xxxxxxxx xxxxxxxx skladování xxxxxxxxx výrobcem xxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx zvláštním xxxxxxxxx. 4) Xxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx, které bezprostředně xxxxxxxxx s prodejní xxxxxxxx, xxxxx uskladňovat xx přechovávat v xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, 2) x výjimkou ovoce x xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx. Potraviny musí xxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx.
(3) Xxxxxxxxx, které xxxx po xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx reklamovány, xxxxx xxxxxx zpět xx xxxxxxx. Nakládá se x xxxx jako x xxxxxxxxxxx jinými xxx xxxxxxxxx nezávadnými.
(4) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxx xxx umístěny xxxxxxxxx 70 xx xxx zemí. Xxxxxxx xxxxxxxxx, včetně ovoce x zeleniny x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx podnosech, xxxxx xxx skladování, xxxxxxx xxxx vystavování xxxxxxx xxxxx na xxx, xxx xx xxxxxxxx (například xxxxxx).
(5) Xxxxxxxxx, xxxxxx x pokrmy se xxxxxxxx v xxxxxxxxx xxxx nevratných xxxxxxx, xxxx-xx x potravinářské xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxx.
(6) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxx prodeji xxxxxxxx xxx, xxx xxxx chráněny xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx vlivy, x xxxxx-xx x xxxxxxxxxxxx prodej pečiva, xxxxx x xxxxxxxx, x xxxx kontaktem xx xxxxxxxxxxxxx.
Hygienické xxxxxxxxx xx přípravu x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx vlastních receptur x technologických xxxxxxx x potravinářských prodejnách x xxxxxxxx
§12
X xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx musí xxx xxx přípravu xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx vyčleněna přípravna x xxxxxxxxxxxx tekoucí xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxx vodou x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx tekutého xxxxxx, xxxxxxxx umyvadlem, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx přípravy xxxxxxxxxx xxxxx, která xx možná teplou xxxx studenou xxxxxx.
§13
(1) Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx cestou (tj. xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x tomuto xxxxx x pitnou xxxxx xxxxx návodu xxxxxxx) xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx - 8 °C xxxxxxxxxxxxx xx přípravě, xxxxxxx xxxx xx 60 minut, xxxxx xx xxxx xxxxxxxxxx xx xxxx xxxx xxx xxxxxxx nejvýše + 4 °C. Xxxx ani xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx zmrazovat (odstavec 3) a spotřebitelsky xxxxx; xxxxx xx xxxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxx xxxxxx zmrzlinové xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx, x výjimkou ovocné xxxxxx x aromatických xxxxx, xx xxxxxxxx xxxxxxx opracují. Technologický xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx nezávadnost směsi x směs musí xxx xxxxxxx xx 90 minut xxxxxxxxx xx teplotu do + 4 °X. Xxxxx není bezprostředně xxxxxxxx xx xxxxxxx - 8 °X xx - 12 °X, xxx xx xxxxxxxxx xx dobu xxxxxxx 48 xxxxx xxx teplotě xx + 4 °C.
(3) X xxxxxxxxxxx xxxx použitelnosti lze xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx po xxxxxxxxx xx + 4 °X xxxxx do xxxxx určených xxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x xx uzavření xxxxxx xxxxxxx nejdéle xx 60 xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx - 30 °X (xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx). Tyto xxxxxxxx xx skladují xxx xxxxxxx nižší xxx - 18 °X po xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx směsi xxxxxxxx teplou cestou xxx xxxxxxxx při xxxxxxxxx xx + 4 °X, zmrzlinu xxxxx odstavce 3 xxx xxxxxxxxx - 18 °X x xxxxxxx.
§14
(1) Xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx x xxxx xxxxx xxxxxxxx xxx prodávat xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx teplotě od - 8 °X xx - 12 °X.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx být xxxxxxx xxxxxxx xx 24 xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx do 48 xxxxx xx xxxxxxxx. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x načatých xxxxxxxxx xxxx být xxxxxxx xx 48 xxxxx xx xxxxxxxx prodeje.
(4) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx prodeji xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx být xxxxxxx x zásobnících x xxx xxxxxxxxxx x xxxx musí xxxxxxx xxxxxxxx podávací xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxx spotřebiteli.
(5) Xxx prodeji porcovacími xxxxxxxx xxxx xxx xxx xxxxxx omývání x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx vodou.
(6) Zmrzlinu neprodanou xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx jednou xxxxxxxxxxx či xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx ji xxxx xxxxxxxx.
Závěrečná ustanovení
§15
Zrušují xx:
x) výnos Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxx Xxxxx republiky - hlavního xxxxxxxxx Xxxxx xxxxxxxxx x. 74/1990 sb. Hygienické xxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, oznámený v xxxxxx 71/1991 Sb.,
x) směrnice Ministerstva xxxxxxxxxxxxx České xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx č. 55/1980 xx. Hygienické xxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxx 32/1980 Xx.
§16
Xxxx xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx:
PhDr. Stráský x. x.
Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 295/97 Sb. nabyl xxxxxxxxx xxxx 12.12.1997.
Xx xxx xxxxxxxx právní předpis xxxxx měněn xx xxxxxxxxx.
Xxxxxx xxxxxxx x. 295/97 Xx. byl xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 347/2002 Sb. x xxxxxxxxx od 6.8.2002.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx právních norem xxxxxx právních xxxxxxxx x odkazech xxxx xxxxxxxxxxxxx, pokud se xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx shora xxxxxxxxx xxxxxxxx předpisu.
1) Xxxxx č. 87/1987 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxx, xx xxxxx xxxxxx č. 239/1991 Xx., xxxxxx x. 79/1997 Xx. a xxxxxx č. 110/1997 Xx.
2) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx zdravotnictví č. 294/1997 Sb., x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, způsobu xxxxxx kontroly x xxxxxxxxx.
3) Směrnice Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx XXX - xxxxxxxx xxxxxxxxx XXX x. 72/1987 xx. Hygienické xxxxxxxx, x hygienických xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx v xxxxxx 9/1987 Xx.
4) §18 xxxx. a) zákona x. 110/1997 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
5) XXX 75&xxxx;5115 Studny xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx vodou.
6) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx č. 292/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx balených xxx a o xxxxxxx xxxxxx úpravy.
7) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx XXX - xxxxxxxx hygienika XXX x. 46/1978 xx. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x hygienických xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxx x. 66/1985 xx. Xxxxxxxxxx předpisy a xxxxxx x. 77/1990 xx. Xxxxxxxxxx předpisy (xxxxxxxx x xxxxxxxx 21/1978 Xx., 16/1985 Xx. x 9/1989 Xx.).
8) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx ČSR - hlavního xxxxxxxxx XXX x. 40/1976 xx. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx požadavcích xx stacionární xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxx 20/1976 Xx.
9) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx ČSR č. 91/1984 Sb., x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx nemocem, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx.
10) §11 xxxx. 2 xxxx. x) xxxxxx č. 110/1997 Xx.