Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 05.08.2002.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 12.12.1997 do 05.08.2002.


Vyhláška o hygienických požadavcích na prodej potravin a rozsah vybavení prodejny

295/97 Sb.

Úvodní ustanovení §1 §2
Hygienické požadavky na vybavení potravinářské prodejny §3 §4 §5 §6 §7 §8 §9
Hygienické požadavky na prodej potravin §10 §11
Hygienické požadavky na přípravu a prodej zmrzlin připravovaných podle vlastních receptur a technologických postupů v potravinářských prodejnách a stáncích §12 §13 §14
Závěrečná ustanovení §15 §16
Xxxxxx xxxxxxxxxx
§1
(1) Tato xxxxxxxx stanoví xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx a rozsah xxxxxxxx prodejny xxxxx xxxxxxxxxx prodávaných xxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx je x xxxxxxxx zmrzlin xx xxxxxxxxxx xxxxx xxx výrobu xxxxxxx x potravinářské xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx se xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxx včetně xxx x xx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx a x xxxxxxxxx. 1)
§2
Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx (xxxx xxx "xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx") zařízení xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx pro xxxxxx potravin, popř. x dalším xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx. Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx x xxxxxx x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, kde xx xxxxxxx prodej xxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxx xxx prodej xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Stánky se xxxxxxx pro
1. xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx stálé xxxx xxxxxxx xxxxxxxx,
2. xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx zařízení xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx slavnosti, xxxxxxxx x sportovní xxxx),
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx
1. xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx upravené x xxxxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx,
2. ambulantní xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx nepodléhají xxxxxx xxxxx (například xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, stoly, xxxxxxxx xxxxxx),
3. xxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx, případně xxxxxxxxxxx s potravinářským xxxxxxx, xxxxxxxxxxxx dlouhodobý xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx a xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx stravování, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xx přípravu x podávání xxxxxxxxxx xxxxxxxx, pokrmů x xxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx kulinářskou úpravu xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxx, xxxx xx xxxxxxx, xxxxxxxxx chlebíčky, bagety, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx. Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx služeb xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx. 3)
Xxxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxxx potravinářské xxxxxxxx
§3
X xxxxxxxxxxxxxxx prodejnách xxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx smí xxx xxxxxxxxx xxx xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx potravin, xxx které má xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx odpovídající xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx na xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx a zvláštními xxxxxxxx. 4)
§4
(1) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx a technicky xxxx tak, aby xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx vnějšími vlivy (xxxxxxxxx déšť, xxxxxx) x xxxxxx (xxxxxx xxxxxxxxxx) x aby xxxx nepříznivě xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx, pachem, xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxx x pracovní xxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, se xxxxxxxx, popřípadě provozně xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx úseky, xxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx (například xxx, xxxxxx, ovoce x zelenina).
(3) Xxxxxx xxxxxxxxxxxxx prodejny xx zřizují xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx potravin xxx, aby xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx jejich xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx stanovených výrobcem xxxx zvláštním xxxxxxxxx. 4) Xxxxxx xxx xxxxxxxxx, které xx xxxxx nepříznivě xxxxxxxx xxxx mikrobiologicky xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxx teploměry x xxxxxxxxx).
(4) Odděleně xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx materiály pro xxxxxx potravin při xxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxx zboží, xxxxxx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx, inventář x xxxxxxx.
(5) Xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, zřizuje xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx x tekoucí xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx. Xxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx, musí xxx xxxxx odvozu xxxxxx xxxxxxxxxx xxx, xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx, x xxx obtěžování xxxxx.
(6) Nádoby xx xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx. Xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx nádob, se xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx plastové xxxxx.
§5
(1) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx musí být xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx. Po celou xxxxxxxx xxxx v xxxx xxxx být xxxxxxxx přívod xxxxx xxxx x xxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxx zařízením xx xxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx vod x pravidelným vyvážením xxxxxx. Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx zdroje xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx (xxxxxx) x xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx norma. 5) Xxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx stavu, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx prodejny.
(2) Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x stánek xxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, popřípadě xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx na zdroj xxxxxxx xxxxx vody, xx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx; xx xxxxxx x xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx lze xx xxxx xxxxxx vodu xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx se instaluje xxxxxxxx pitné xxxx, xxxxx xxxx konstrukcí xxxxxx xxxxxxxx. Xxxx xxxx xx použije xxx xxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxx náčiní, xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxx prodejny; xxxxx xx však xxxxxx xxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx. Xxx xxxxxxxx xxxxxxx nápojů (xxxx, xxx) x ohřev xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx vodu. 6) Xxxxxxx prodejní zařízení x xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx občerstvení xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx.
§6
(1) Xxxxxxx potravinářské xxxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxx, xxxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxx a xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
(2) Stěny xxxxxxxxxxxxx prodejny musí xxx omyvatelnou xxxxxx x xxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx, kde xxxx xxxxxxxx ke xxxxxxxxxx nebo xxxxxxx xxxx, například v xxxxxxxxxx xxxxxx, přípravnách x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(3) X xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx musí xxx xxxxxxxxx odpovídající výměna xxxxxxx přirozeným xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, vyhovující xxxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx s xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx zvláštních předpisů. 7)
(4) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx proti xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx.
§7
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhů xxxxxxxx, rozsahu xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx postupům.
(2) Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zařízení xxxxxx xxx výrobu, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx x potravinami musí xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. 8)
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx vyhovující, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxx x potravinami.
(4) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx být xxxxxx, nepoškozené, xxxxx xxxxxxxxxx x z xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(5) Xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx podle charakteru xxxxxxxx xxxx činnosti xxx, xxx xxx xxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx křížení xxxxxxxx, které xxxxx xxx negativní xxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx potravin.
(6) X potravinářské xxxxxxxx x xxxxxxxxxx úseky xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx charakteru x xxxxxxx provozované xxxxxxxx, xxxxxxxxx porcování x xxxxxx potravin, xxxx, xxxxx x xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx, chlebíčků.
§8
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx být x xxxxxx xxxxxxxxxx stavu x musí být xxxxxxxx jeho xxxxxxxxx. Xxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx. 9)
(2) X xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx; xx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.
§9
(1) Xxx zaměstnance xxxxxxxx xxxx být k xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxx šatny, xxxxxxxx a xxxxxxx. Xxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxx odděleně xxx muže x xxxx. Xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx pitnou xxxxx x teplou xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx má x jedné směně xxxxxxx deset xxxxxxxxxxx, xxxx mít xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxx x xxxx. Xxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxx prodejního xxxxxxxx xxxx xxx x dispozici xxxxxxx x xxxxxxxxx oděvu x zajištěn xxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx. X xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx použít xxxxxx xxxxxxx známým xxxxxxx osob, xxxxx x potravinářství nepracují.
(2) X xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, která poskytuje x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xx pro xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxx x ženy. Xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxx k xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx. Xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx umyvadlem x xxxxxxx xxxxxx x studenou pitnou xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx rukou.
Hygienické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx
§10
(1) Xxx xxxxxxx xx s xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx, xxx xxxxxxx k xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
(2) Potraviny xxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx oběhu 10) xxxx být xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx, xxx xxxxxxx xxxxx x záměně a xxxxxxxxxxx ovlivnění xxxxxxxxx xxxxxxxx.
§11
(1) Xxx xxxxxxx x xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx podmínky xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx. 4) Xxx xxxxxxxxxxx ve výlohách x xxxxxxxxx se xxxxxxxxx především xxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx, xxxxx bezprostředně xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Při xxxxxxx xxxxxxxxxx potravin x xxxxx spotřebě, 2) x xxxxxxxx ovoce x xxxxxxxx, se xxxxxxx xxxxxxx podávací xxxxxx. Potraviny xxxx xxx baleny xx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx.
(3) Xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxx xx xxxxxxx. Nakládá xx x xxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx nezávadnými.
(4) Xxxxxxxx potraviny xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxx být xxxxxxxx xxxxxxxxx 70 xx xxx zemí. Xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx nebo podnosech, xxxxx při xxxxxxxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx na xxx, xxx xx xxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxx).
(5) Xxxxxxxxx, nápoje x pokrmy xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx nevratných obalech, xxxx-xx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx zajištěna xxxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxx voda.
(6) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx při prodeji xxxxxxxx xxx, aby xxxx xxxxxxxx před xxxxxxxxxxx, klimatickými xxxxx, x xxxxx-xx o xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxxxx, x xxxx xxxxxxxxx xx spotřebitelem.
Xxxxxxxxxx požadavky xx přípravu x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx
§12
X xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x stánku xxxx xxx pro xxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxx xxxxxxxxx x technologických xxxxxxx vyčleněna xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx tekoucí xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx vodou a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx, chladicím xxxxxxxxx x technologickým xxxxxxxxx xxxxx charakteru xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx studenou xxxxxx.
§13
(1) Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx cestou (xx. xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx k tomuto xxxxx s pitnou xxxxx podle xxxxxx xxxxxxx) se xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx - 8 °X xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xx 60 xxxxx, xxxxx xx směs xxxxxxxxxx xx tuto xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx + 4 °C. Xxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxx 3) x xxxxxxxxxxxxxx xxxxx; nelze xx xxxxxxxx z mobilních xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxx xxxxxx zmrzlinové xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx, po xxxxxxxx xxxxxxx opracují. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx musí xxxxxxxx xxxxxxxxx nezávadnost xxxxx x xxxx musí xxx xxxxxxx xx 90 xxxxx zchlazena xx xxxxxxx xx + 4 °X. Xxxxx xxxx bezprostředně xxxxxxxx na teplotu - 8 °C xx - 12 °X, xxx xx xxxxxxxxx xx dobu xxxxxxx 48 xxxxx xxx teplotě xx + 4 °X.
(3) K prodloužení xxxx xxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xx + 4 °X xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x xx xxxxxxxx xxxxxx zmrazit xxxxxxx xx 60 xxxxx xxx xxxxxxxxx teplotě - 30 °C (xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx). Tyto xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxx - 18 °X po xxxxx xxxx použitelnosti.
(4) Xxxxxxxxx zmrzlinové xxxxx xxxxxxxx xxxxxx cestou xxx rozvážet xxx xxxxxxxxx xx + 4 °X, zmrzlinu xxxxx xxxxxxxx 3 xxx teplotách - 18 °X x xxxxxxx.
§14
(1) Xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx x xxxx xxxxx vybavený xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x mobilních xxxxxxxxxx zařízení, xxxxx xxxx předsunutým xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx prodejnu.
(2) Xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx musí xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx teplotě xx - 8 °X xx - 12 °X.
(3) Zmrzlina xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx být xxxxxxx xxxxxxx xx 24 xxxxx od xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xx 48 xxxxx xx zmrazení. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx být ukončen xx 48 xxxxx xx zahájení xxxxxxx.
(4) Xxxxxxxx používané xxx prodeji nebalené xxxxxxxx xxxx být xxxxxxx x xxxxxxxxxxx x při xxxxxxxxxx x xxxx musí xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx a odkládací xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx spotřebiteli.
(5) Xxx prodeji porcovacími xxxxxxxx xxxx xxx xxx xxxxxx omývání x xxxxxxxxx xxxxxx x pitnou xxxxx.
(6) Zmrzlinu xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx nelze xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xx xxxx prodávat.
Závěrečná xxxxxxxxxx
§15
Xxxxxxx se:
x) xxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x sociálních xxxx Xxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxx xxxxxxxxx x. 74/1990 xx. Hygienické xxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, oznámený x xxxxxx 71/1991 Xx.,
x) směrnice Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxx socialistické xxxxxxxxx x. 55/1980 xx. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x hygienických xxxxxxxxxxx xx stánkový xxxxxx xxxxxxxxx, oznámené v xxxxxx 32/1980 Xx.
§16
Tato xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášení.
Xxxxxxx:
PhDr. Xxxxxxx x. r.

Informace
Xxxxxx předpis x. 295/97 Xx. nabyl xxxxxxxxx dnem 12.12.1997.
Xx dni xxxxxxxx právní xxxxxxx xxxxx měněn či xxxxxxxxx.
Xxxxxx xxxxxxx č. 295/97 Xx. xxx zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 347/2002 Sb. x xxxxxxxxx od 6.8.2002.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem xxxxxx právních xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx netýká derogační xxxxx xxxxx uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxx č. 87/1987 Sb., o xxxxxxxxxxx xxxx, xx znění xxxxxx č. 239/1991 Xx., xxxxxx x. 79/1997 Sb. x xxxxxx č. 110/1997 Xx.
2) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx č. 294/1997 Sb., x mikrobiologických xxxxxxxxxxx xx potraviny, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx.
3) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx ČSR - hlavního xxxxxxxxx XXX č. 72/1987 xx. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx požadavcích xx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx v xxxxxx 9/1987 Xx.
4) §18 xxxx. x) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x potravinách a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
5) XXX 75&xxxx;5115 Xxxxxx individuálního xxxxxxxxxx xxxxx.
6) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx zdravotnictví č. 292/1997 Sb., x požadavcích xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx a o xxxxxxx jejich xxxxxx.
7) Směrnice Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx XXX - hlavního xxxxxxxxx XXX č. 46/1978 xx. Hygienické předpisy, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xx znění xxxxxxx x. 66/1985 xx. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx x. 77/1990 xx. Xxxxxxxxxx předpisy (xxxxxxxx x xxxxxxxx 21/1978 Xx., 16/1985 Xx. a 9/1989 Xx.).
8) Směrnice Xxxxxxxxxxxx zdravotnictví XXX - xxxxxxxx hygienika XXX č. 40/1976 xx. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx požadavcích xx xxxxxxxxxxx xxxxxx x technická zařízení, xxxxxxxx x xxxxxx 20/1976 Xx.
9) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zdravotnictví ČSR č. 91/1984 Sb., x xxxxxxxxxx xxxxx přenosným xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
10) §11 xxxx. 2 xxxx. x) xxxxxx č. 110/1997 Sb.