Právní předpis byl sestaven k datu 05.08.2002.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 12.12.1997 do 05.08.2002.
Xxxxxx xxxxxxxxxx
§1
(1) Xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx prodávaných xxxxxxxx. Xxxxxxxx potravin xx x příprava xxxxxxx xx xxxxxxxxxx směsí xxx výrobu xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Vyhláška xx xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx x xx xxxxxx živočišných xxxxxxx xx xxxxxxxxx a x tržnicích. 1)
§2
Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
a) xxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxx (dále jen "xxxxxxxxxxxxx prodejna") zařízení xxxxxxx souborem xxxxxxxxx x xxxxxxx určených x xxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxx. x xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx. Xxxxxxxxxxxxxx prodejnou xx x xxxxxx x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, kde xx xxxxxxx prodej potravin,
x) xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxx, popřípadě xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Stánky se xxxxxxx xxx
1. xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx,
2. xxxxxxxxxx prodej potravin xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx),
x) jiným prodejním xxxxxxxxx
1. xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx upravené x xxxxxxxx xxx xxxxxxxx dlouhodobý, xxxxxxxxx xxxxxxx prodej xxxxxxxx,
2. xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, podnosy, xxxxx, xxxxxxxx stánky),
3. xxxxxxx, xxxxxx je xxxxx xxxxxxxx, případně xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, zajišťujícím dlouhodobý xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxxx x teplých xxxxxx x nápojů,
x) xxxxxxxxxxxx forma xxxxxx společného xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx stravování, xxxxxxx na přípravu x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, pokrmů x xxxxxx. Příprava zahrnuje xxxxxxxxxxx kulinářskou xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxx, xxxx xx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx. Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx zvláštní xxxxxxx. 3)
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
§3
X xxxxxxxxxxxxxxx prodejnách xxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx zařízeních xxx xxx prodávány xxx xx druhy, skupiny x xxxxxxxxxx potravin, xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxxxx prodejna xxxxxxxxx xxxxxxxx odpovídající xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx výrobcem xx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxx. 4)
§4
(1) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxxx déšť, slunce) x xxxxxx (xxxxxx xxxxxxxxxx) x aby xxxx nepříznivě xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx.
(2) Provozy x xxxxxxxx úseky, xxxxx xx xxxx xxxxxxxx mohou xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxx být xxxxxxxx xxxx xxxxxxx úseky, xxxxxxxxx, xxxxxx a xxxxx potravin, včetně xxxxxx skladování (xxxxxxxxx xxx, byliny, xxxxx x xxxxxxxx).
(3) Xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx, aby xxxx xxxxxxxxx umožňovaly xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx jejich xxxxxxxxxx x skladovacích xxxxxxxx stanovených xxxxxxxx xxxx zvláštním xxxxxxxxx. 4) Sklady xxx xxxxxxxxx, které xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx potraviny, xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxx xxxx být xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx).
(4) Xxxxxxxx xx xxxxxxxx také xxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx, nepotravinářské xxxxx, xxxxxx xxxxx, xxxxxxx x úklidové xxxxxxxxxx, xxxxxx, inventář x xxxxxxx.
(5) Pokud xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx se xxxxxxxx sklad xxxxxxxxxxx xxxxxx, vybavený xxxxxxxxxx x tekoucí xxxxxx x xxxxxxxx pitnou xxxxx xxx sanitaci xxxxxxxxx xxxxx. Pokud xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxx xxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxx, xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx, x xxx xxxxxxxxxx okolí.
(6) Xxxxxx xx xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx a vyrobené x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx. Xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx v xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx pro sanitaci xxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx.
§5
(1) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxx potravin, popřípadě xxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx tekoucí xxxxxx xxxxx. Xx xxxxx xxxxxxxx dobu x xxxx xxxx být xxxxxxxx přívod xxxxx xxxx x musí xxx napojeny xx xxxxxxxxxx nebo xxxx xxx vybaveny xxxxxxxxx xx xxxxxx a xxxxxxxx odpadních xxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx zdroje xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx vodou (xxxxxx) x jeho xxxxxxxx xxxxxxx závazná xxxxx technická norma. 5) Zařízení na xxxxxx x odvádění xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxx tuků xx xxxxx udržovat x xxxxxxx xxxxx, aby xxxxxxxxxx nepříznivě na xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Mobilní prodejní xxxxxxxx x stánek xxx krátkodobý xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxx vody, xx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx; ve xxxxxx x tomu xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx vyhovujících xxxxxxxx xxx do xxxx pitnou xxxx xxxxxxx z xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx pitné vody, xxxxx svou xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx. Xxxx xxxx xx použije xxx xxxxxx xxxxxxx, xxxx provozního xxxxxx, xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxx prodejny; xxxxx xx však xxxxxx xxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx. Xxx přípravu xxxxxxx xxxxxx (xxxx, xxx) x xxxxx xxxxxx lze xxxxxx xxxxxxx vodu. 6) Xxxxxxx xxxxxxxx zařízení x stánek xxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx jímání x likvidaci xxxxxxxxx xxx.
§6
(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx prodejny xxxx být xxxx xxxx, omyvatelné, nesmí xxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx musí xxx xxxxxxxxxxx úpravu x provozech a xxxxxxxxxx úsecích, xxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(3) X xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx odpovídající xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx x souladu x xxxxxxxxxxx činnosti x xxxxxxxxx zvláštních xxxxxxxx. 7)
(4) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx prodejního xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx proti xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx.
§7
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx být xxxxxxxx xxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx sortimentu a xxxxxxxxxx jednotlivých xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx postupům.
(2) Xxxxxxx technologické xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx předpisy. 8)
(3) Pracovní nástroje, xxxxxx x xxxxxxxxxxx x přepravní xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx vyhovující, z xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxx x xxxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx být xxxxxx, nepoškozené, dobře xxxxxxxxxx x x xxxxxxxxx xxxxxxx vyhovujících xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(5) Xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx činnosti xxx, xxx při xxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxx potravin xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx křížení xxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx vliv xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(6) X potravinářské xxxxxxxx x obslužnými úseky xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx odpovídající xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx provozované xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxx, masa, xxxxx x xxxxxxxx, xxxxxx zákusků, chlebíčků.
§8
(1) Xxxxxxxx potravinářské prodejny xxxx xxx v xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxx xxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx. Xxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx platí xxxxxxxx xxxxxxxx. 9)
(2) X zařízení potravinářské xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx; xx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx jen xxxxxx xxx doprovázející xxxxxxxxx xxxxx.
§9
(1) Xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxx šatny, xxxxxxxx x xxxxxxx. Xxxxxxx i xxxxx xx xxxxxxx odděleně xxx xxxx x xxxx. Xxxxxxx musí xxx xxxxxxx vybavenou xxxxxxxxx s tekoucí xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx pro xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xx x xxxxx směně xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxx mít xxxxxxxxxx xxxxxxxx společná xxx xxxx a xxxx. Xxx xxxxxxx stánku x jiného prodejního xxxxxxxx xxxx xxx x dispozici prostor x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xx vyčleněn xxx xxxxxxxxxxx. X xxxxxxxxxxxx případech xxx xxxx záchod xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx osob, xxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
(2) V potravinářské xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx s konzumací xxxxx, se pro xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx odděleně xxx xxxx a xxxx. Xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx, pokud xxxxxxxx xxxx k xxxxxx xxxxxxxxxxx deset míst. Xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx teplou x studenou pitnou xxxxx, xxxxxx, ručníky xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx potravin
§10
(1) Při xxxxxxx xx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx tak, xxx nedošlo x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxx 10) xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx, xxx xxxxxxx dojít x xxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
§11
(1) Xxx xxxxxxx a xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx musí xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxx, xxxxxxxxx zvláštním xxxxxxxxx. 4) Při xxxxxxxxxxx ve xxxxxxxx x vitrínách se xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx, xxxxx bezprostředně xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xx přechovávat x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx prodejny.
(2) Při prodeji xxxxxxxxxx potravin x xxxxx xxxxxxxx, 2) x xxxxxxxx ovoce x xxxxxxxx, se xxxxxxx používá xxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx xx xxxxxxx vhodného x xxxxxxxxx nezávadného xxxxx.
(3) Xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxx xx xxxxxxx. Xxxxxxx se x xxxx jako x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxx x zeleniny, xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 70 xx xxx xxxx. Xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx ovoce x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxxx, xxxxx xxx skladování, xxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx na xxx, xxx xx xxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxx).
(5) Potraviny, nápoje x xxxxxx xx xxxxxxxx v původních xxxx xxxxxxxxxx obalech, xxxx-xx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx zajištěna xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxx voda.
(6) Xxxxxxxx potraviny xxxx xxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx tak, xxx xxxx xxxxxxxx před xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxx-xx o xxxxxxxxxxxx prodej xxxxxx, xxxxx x xxxxxxxx, x před xxxxxxxxx xx spotřebitelem.
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx a xxxxxx zmrzlin xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx receptur x technologických xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx
§12
X potravinářské xxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxx xxx přípravu xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx vodou a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, vybavená xxxxxxxxx, xxxxxx, chladicím xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx zařízením xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx cestou.
§13
(1) Xxxxxxxxxx xxxxx připravené xxxxxxxx xxxxxx (xx. xxxxxxxxx průmyslových xxxxxxx xxxxxxxx k xxxxxx xxxxx s pitnou xxxxx xxxxx návodu xxxxxxx) xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx teplotu - 8 °C xxxxxxxxxxxxx po přípravě, xxxxxxx však do 60 minut, xxxxx xx xxxx xxxxxxxxxx xx xxxx dobu xxx teplotě nejvýše + 4 °C. Xxxx ani xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxx 3) a xxxxxxxxxxxxxx xxxxx; xxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx vyrobené teplou xxxxxx se veškeré xxxxxxxx x xxxxxxx, x xxxxxxxx ovocné xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx, xx smíchání xxxxxxx opracují. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx zajistit xxxxxxxxx nezávadnost směsi x xxxx xxxx xxx xxxxxxx xx 90 xxxxx zchlazena xx teplotu xx + 4 °C. Xxxxx není xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx - 8 °X xx - 12 °X, xxx xx xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx 48 xxxxx xxx xxxxxxx xx + 4 °X.
(3) X xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx lze xxxxxxxx vyrobené xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xx + 4 °X xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx x xx uzavření xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx 60 xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx - 30 °X (xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx). Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxx - 18 °X xx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx cestou xxx rozvážet xxx xxxxxxxxx do + 4 °C, zmrzlinu xxxxx odstavce 3 xxx xxxxxxxxx - 18 °X x xxxxxxx.
§14
(1) Xxxx potravinářskou xxxxxxxx x xxxxxx x xxxx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx nebalené xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx zařízení, která xxxx předsunutým xxxxxxxx x přímou návazností xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx teplotě od - 8 °X xx - 12 °X.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xx 24 xxxxx xx zmrazení, xxxxxxxx vyrobená teplou xxxxxx musí xxx xxxxxxx xx 48 xxxxx xx zmrazení. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx zmrzliny x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx být ukončen xx 48 xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx.
(4) Kornouty xxxxxxxxx xxx prodeji nebalené xxxxxxxx xxxx být xxxxxxx v xxxxxxxxxxx x xxx xxxxxxxxxx x xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx spotřebiteli.
(5) Xxx prodeji xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxx xxxxxx xxxxxxx x dispozici xxxxxx x pitnou xxxxx.
(6) Xxxxxxxx neprodanou xx xxxxxxxxx době xxxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxxxxxx či xxxxx xxxxxxxxxxxxx nelze xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xx xxxx prodávat.
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
§15
Xxxxxxx se:
x) výnos Ministerstva xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx Xxxxx republiky - hlavního xxxxxxxxx Xxxxx xxxxxxxxx x. 74/1990 sb. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx, o hygienických xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx v xxxxxx 71/1991 Xx.,
x) směrnice Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx Xxxxx socialistické xxxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxx České xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x. 55/1980 xx. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx prodej xxxxxxxxx, xxxxxxxx v xxxxxx 32/1980 Xx.
§16
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx účinnosti xxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx:
XxXx. Xxxxxxx x. x.
Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx č. 295/97 Xx. nabyl xxxxxxxxx dnem 12.12.1997.
Ke xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx.
Xxxxxx xxxxxxx č. 295/97 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx předpisem č. 347/2002 Sb. x xxxxxxxxx xx 6.8.2002.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx právních předpisů x odkazech xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx shora uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Zákon č. 87/1987 Sb., x veterinární xxxx, ve xxxxx xxxxxx č. 239/1991 Xx., zákona x. 79/1997 Xx. x xxxxxx č. 110/1997 Xx.
2) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx č. 294/1997 Sb., x mikrobiologických požadavcích xx xxxxxxxxx, způsobu xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx.
3) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx ČSR - xxxxxxxx hygienika XXX x. 72/1987 xx. Xxxxxxxxxx předpisy, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx zřizování x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxx 9/1987 Sb.
4) §18 xxxx. a) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x změně a xxxxxxxx některých souvisejících xxxxxx.
5) ČSN 75&xxxx;5115 Xxxxxx individuálního xxxxxxxxxx xxxxx.
6) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx č. 292/1997 Sb., x požadavcích na xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx balených xxx x o xxxxxxx xxxxxx úpravy.
7) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zdravotnictví ČSR - xxxxxxxx hygienika XXX x. 46/1978 xx. Xxxxxxxxxx předpisy, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx pracovní xxxxxxxxx, xx xxxxx směrnic x. 66/1985 sb. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx x. 77/1990 xx. Hygienické xxxxxxxx (xxxxxxxx x částkách 21/1978 Xx., 16/1985 Xx. x 9/1989 Xx.).
8) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zdravotnictví XXX - hlavního hygienika XXX č. 40/1976 xx. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x hygienických xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx stroje x xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxx 20/1976 Xx.
9) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx XXX č. 91/1984 Sb., o xxxxxxxxxx xxxxx přenosným nemocem, xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
10) §11 xxxx. 2 xxxx. x) zákona x. 110/1997 Xx.