Právní předpis byl sestaven k datu 30.09.2001.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.09.2000 do 30.09.2001.
Vyhláška, kterou se mění vyhláška č. 327/97 Sb., kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro maso, masné výrobky, ryby, ostatní vodní živočichy a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich
89/2000 Sb.
Přechodná ustanovení Čl. II
Účinnost Čl. III
89
XXXXXXXX
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
xx xxx 30. března 2000,
xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx Ministerstva xxxxxxxxxxx x. 327/1997 Xx., kterou se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) zákona x. 110/1997 Sb., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxx, masné xxxxxxx, xxxx, ostatní xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx z nich, xxxxx x xxxxxxx x nich
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §18 xxxx. x), x), h), x), j) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, (xxxx xxx "xxxxx") xxx xxxx, masné xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx živočichy x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx:
Xx. X
Xxxxxxxx č. 327/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. a), d), x), i), x) x k) zákona x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro maso, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx vodní xxxxxxxxx x výrobky x xxxx, xxxxx x xxxxxxx z xxxx, xx xxxx xxxxx:
1. V §1 xx xx xxxxx xxxxxxx v) xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxx "xxxx xxx xxxxxxx masa,".
2. X §3 xx na xxxxx xxxxxxx g) tečka xxxxxxxxx čárkou x xxxxxxxx se xxxxxxx x), xxxxx xxx:
"x) x xxxxxxx xxxx baleného se xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.".
3. X §4 xxxx. 2 xxxx. x) xx xx xxxxx "xxxxxx" xxxxxx xxxxx ", xxxxxx".
4. §5 xxxxxx xxxxxxx xxx:
"§5
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Po xxxxxxx xxxx xxx maso xxxxxxxxx xxxxxxxxxx do 48 hodin xx xxxxx částech x xxxxxxxx krve, drůbeže, xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx při teplotě, xxxxx xxxx xxxxx xxx
x) plus 7 xX x xxxxxxxxxx xxxx,
x) xxxx 3 xX x xxxxx,
c) xxxx 2 xX x xxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
(2) Xx xxxxxxxx xxxx být xxxx zchlazena xxxxxxxxxx xx 3 xxxxx xx xxxxxxx, xxxxx xxxx vyšší xxx xxxx 3 xX.
(3) Xx xxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 2 xxxxx x x xxxxxxx krůt xx 12 xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx jeho xxxxxxx xxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxx xxxx 4 xX.
(4) S xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx k xxxxxxxx xxxxx jeho čerstvosti.".
5. X §6 xxxx. 2 xx xxxxx "xxxxxxx +12 xX" nahrazují xxxxx "xxxxxxx xxxx 12 xX".
6. V §7 odstavec 2 xxx:
"(2) Xxxx xxxxxxx pro potravinářské xxxxx lze xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 24 xxxxx xx xxxxxxxx, x xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x nepropustných, odolných xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxx 2 xX.".
7. X §8 xxxx. 3 xx xx slovo "xxxx," vkládá xxxxx "xxxx,".
8. X §10 xxxx. j) xx xx xxxxx "xxx" xxxxxx xxxxx "xxxxxxxxx".
9. X §10 se xx xxxxx tečka xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxx xx xxxxxxx x), xxxxx zní:
"x) xxxxx xxxxxxxxxx promíchaná xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx v xxxxxxxx stanovených recepturou.".
10. V §12 xxxxxxxx 5 xxx:
"(5) Xxxxx je x xxxxx výrobku xxxxxxx slovního xxxxxxx xxxx slova "šunka", xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx bílkovin.".
11. X §14 xxxx. 1 xx xxxxx "xxxxxxxxxx" zrušuje.
12. X §17 xxxx. 2 xx xxxxx "xxxxxxx xx xxxx 2 xxxxx" xxxxxxxxx xxxxx "xx dobu xxxxxxxx" a číslice "3" xx nahrazuje xxxxxxx "2" .
13. V §18 xx na xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxx e), xxxxx xxx:
"x) rybím xxxxxxxxxxx tepelně neopracované xxxx xxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx mas z xxx xxxx vodních xxxxxxxxx a dalších xxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx a xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxxx k xxxxxxx kuchyňské úpravě.".
14. X §20 xx xxxxxxxx xxxxxxxx 4, xxxxx zní:
"(4) Xx obalu xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx údaj x xxx, že při xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxx x ostatních xxxxxxx živočichů byla xxxxxxx xxxx svalovina xxx celistvá, xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx.".
15. X §23 xxxx. 3 xx xxxxx "skladovat x xxxxxxxxxxx" nahrazují xxxxx "xxxxxx do xxxxx".
16. X §23 xxxxxxxx 4 xxx:
"(4) Xxxxxxxxxx x xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx živočichů je xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx.".
17. X §23 xx doplňují xxxxxxxx 5 x 6, xxxxx xxxxx:
"(5) Xx xxxxx xxxxxxx xx kromě údajů xxxxxxxxx v xxxx 1 uvede, xxx xx xxxxx x xxxx kuchané, xxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxx.
(6) Xxxxx xxxx xx nesmí xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.".
18. X §24 písm. x) xx xx xxxxx "xxxxxxx" xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxx x. 1).
19. X §24 xxxx. x) xx za xxxxx "xxxx" xxxxxxxx xxxxx "x případně jiné xxxxxxxxxxx xxxxxxx".
20. X §26 odst. 2 se za xxxxx "xxxxxxxxxx" xxxxxxxx xxxxx "xxxxx xxxxxxx x. 8".
21. X §26 se xxxxxxxx xxxxxxxx 7, xxxxx xxx:
"(7) X xxxxxxxx majonéz xxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 10.".
22. X §28 se xxxxxxxx 2 xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx označení xxxxxxxx 1.
23. V §29 xx xxxxxxxx xxxxxxxx 4 x 5, xxxxx xxxxx:
"(4) Xxxxxxxxx trvanlivost xxxxxxxxx xxxxx xx 28 dnů od xxxx xxxxxx. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx vajec xx nejpozději 7 xxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(5) Xxxxx xxxxxxx xx xxxxx musí xxxxxxxxx xxxxxxxxxx stanoveným xxxxxxxxxx právními xxxxxxxx.1)".
Xxxxxxxxx odstavce 4 xx 6 xx xxxxxxxx xxxx odstavce 6 xx 8.
24. X příloze x. 4 xx xxxxx "Konzerva" xxxxxxx.
25. X xxxxxxx x. 5 sloupci "Xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx" xxxxx "Xxxxxxxxx" xx xxxxx "xxxxxxxxxxxxxxxxx" xxxxxxxxx xxxxxx "xxxxxxxxxxxxxxxxxx".
26. Xxxxxxx x. 6 zní:
"Příloha x. 6 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Členění xx xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxx | Xxxxxxx | Podskupina |
ryby | xxxxxxxxxxx mořské | xxxxxxx xxxxxxxx |
xxxxxxx vodní živočichové | podle xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx | xxxxxxx xxxxxxxx |
výrobky x xxx xxxx xxxxxxxxx vodních xxxxxxxxx | xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx rodů xxxx xxxxx | xxxxxxxx xxxxx smažené xxxxxx xxxxxx pečené xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx". |
27. Příloha x. 7 xxx:
"Xxxxxxx č. 7 x vyhlášce č. 327/1997 Xx.
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxxx xx xxxxxx, balení x xxxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x výrobků x xxxx
Xxx. xxxxx | Xxxxxx | Technologické xxxxxxxxxx | Povolené xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx | Xxxxxxxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxxxx | Doprava | |
1. | Xxxxxxx xxxx a xxxxxxx vodní xxxxxxxxxxx | - xxxxx xxxxxxxxx xxxx pachy, xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (u xxxxxxxxx xxx nesmí xxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx) x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxx být xxxxxxxxxxxxxxxx xxx daný xxxxxxxxx xxx xxxx xxxx xxx a xxxxxxxxx xxxxxxx živočichů - xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx vlastnosti xxxxxxxxx xxxxxxxxx - svalovina xxxxx xxxxxxxxx parazity xxxxxxxx zdraví xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx* | |||||
2. | Xxxxxxxx xxxx x ostatní xxxxx xxxxxxxxxxx6) | - xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx 15 cm xxxx xxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx | |||||
Xxxx xxxxxxx: | |||||||
3. | Uzené xxxx | - xxxx, xxxxxx nebo xxxxxxxxx - xxxx xxxx (x xxxxxx x vnitřnostmi) - xxxxxxx (xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx) - xxxxxxxx kuchané (s xxxxxx zbavené vnitřností, xxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx) - xxxx vykoštěné - xxxxxx (xxxx xxxxxxx xxx xxxxxx x xxxxxxx s výjimkou xxxxxxx xxxxxxx) - xxxx xxxxxxxxx | xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxx se xxxxxxxx v solné xxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxx xxxxx: x) xxxxx studeným xxxxxx1) x) xxxxx xxxxxx xxxxxx - xxxxxxxxxx xxxxxxxx svaloviny xxxx xxx xxxxx xxx 65 xX. Po xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxx balením xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx x balírně xxxx xxxxx, po xxxxxxxx xx xxxxxxx, xxx xxxxx budou xxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx | balení:do 0,3 xx - 10 % xx 1,0 xx - 5 % do 2,0 xx - 3 % xxx 2,0 xx - 2 % | xxxxx vody xx xxxxxxxxx xxxxxxx 80 %, xxxx dokonale xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx svým xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a xxxxx | xxxxx xxxxxxx x ryb xx xxxxxxxx xxx teplotě x rozmezí 1 xX až 8 xX | x xxxxxxxxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx 1 xX xx 8 xX |
4. | Xxxxxxx xxxx | xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx | po xxxxxxx musí být xxxxxxx před xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zchlazeny xx xxxxxxx x xxxxxxx (xxxx xxxxx), xx xxxxxxxx xx teplotu, xxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx | xxxxxx:xx 0,3 xx - 10 %xx 1,0 xx - 5 %xx 2,0 xx - 3 %xxx 2,0 xx - 2 % | - xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, svým xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx deklarovanému xxxxxxxxxxx xxxxx, bez xxxxxx xxxxx x xxxxx - x xxxxxx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx musí xxxxx, xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx xxx 2,0 xx KOH x 1 x xxxx - xx xxxxxxx xx xxxxxxx xxx xxxx olej x xxxxx zakouření xxxxxxx 170 xX | skladují se xxx teplotě x xxxxxxx 1 xX xx 8 oC | v xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx 1 xX xx 8 xX |
5. | Xxxxxx ryby x xxxxxxx ze xxxxxxxx ryb | xxxxxxxxx xxxx zmrazených xxx1) jiker a xxxxx | xxxxxx: xx 0,3 xx - 10 % do 1,0 xx - 5 % xx 2,0 xx - 3 % | obsah xxxx: x xxxxx xxxxxxxx více než 14 % v xxxxxxx solených 10 xx 14 % x xxxxx xxxxxxxx 6 xx 10 % | xxxxxxxx xx při xxxxxxx x xxxxxxx 1 xX xx 8 xX | v xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx 1 xX xx 8 xX | |
6. | Sardelová xxxxx | solené xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx | xxxxxxxxx xxxxx x xxxx: - 10 % xx 350 x - 10 % xxx 350 x - 5 % | obsah soli: xxxxxxx 25 % | |||
7. | Xxxxxx xxxx | sušené xxxxxxxx ryby xxxxxx xxxxxx xxxx | xxxxx xxxx je nižší xxx 18 % | Skladují se xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 65 xx 70 %. Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx | x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx | ||
8. | Marinované - xx xxxxxxx - xx xxxxx | - xxxx xxxxxxxx xxxxxxx (x hlavou xxxxxxx xxxxxxxxxx, zbavené xxxx x xxxxxxx) - ryby xxxxxxx (xxxxxxx hlav x xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx a krevních xxxxxxxx) - xxxx xxxxxxxxx - filety (xxxx xxxxxxx, bez xxxxxx x ploutví, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx) - xxxx xxxxxxxxx | - xxxxxxx xxxxxxxx 1) - xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx v marinovacích xxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxx koncentrace xxxx x kyseliny v xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx lázně - teplé xxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx (xxxxxx, pečená). X xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, remuládami xxxx. | xxxxxx: xx 0,3 xx - 10 % xx 1,0 kg - 5 % xx 2,0 xx - 3 % xxx 2 kg - 2 % | - xxxx xxxxxxx, vláčné, xxx xxxxxx chutí x xxxxx - xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxx se xxx xxxxxxx v xxxxxxx 1 xX až 8 xX | x xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx chlazených xxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx 1 xX xx 8 xX |
9. | Polokonzervy - xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxxx | xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx obalech xxxxxxx xxxxxxxxxxx | xx xxxxxxxxxx xxxxx xxx teplotě xx 100 oC v xxxxxxx | balení: xx 0,3 kg - 10 % xx 1,0 xx - 5 % xx 2,0 xx - 3 % xxx 2,0 xx - 2 % | xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx | skladují xx xxx teplotě x xxxxxxx 1 xX xx 8 xX | x xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx přepravnících xxx xxxxxxx 1 xX xx 8 xX |
10. | Xxxxxxxx | výrobky x čerstvých xxxx xxxxxxxxxx xxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx jejich xxxxx,x xxxxxxxxxx uzavřených obalech, xxxxxxxxxxx x autoklávu xxxxxxxxxxx způsobem | xxxxxxxxx x přetlakových xxxxxxxxxxx podle druhu xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx 115 xX - 121 xXx xxxxx xxxxxxxxx | xxxxxx: xx 350 x - 10 % xxx 350 x - 5 % | xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxx v xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx x xxxxx, hmotnost xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx x xxx xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxx) a xxxxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx) xxxx xxx xxxxxxx: x) x xxxxxx 70 % x) xx vlastní xxxxx 60 % x) xx vlastní xxxxx x x xxxxx 60 % x) x xxxxxx xxxxxxx xxxx xx xxxx 60 % x) x xxxxxxxx x jinými xxxxxxxxx xxxxxxxx 50 % x) x xxxxxx x xxxxxxx xxxx xxx 50 % xxxxxxxxxxxx zkouška ** | ||
11. | Xxxxxxxxxx | xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx: - xx svalových xxx xxx ryb - xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx - z xxxxxx ze sladkovodních xxx - x xxxxxxxxxxxxx vnitřností x xxxxx | technologické xxxxxxxxxx 1) | xxxxxxx plněné xxxxxxx - xxxxxx do 250 x nejvýše 10 % - xxxxxx xxx 250 x do 500 x xxxxxxx 6 % - xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx 4 % - balení nad 1500 g xxxxxxx 2 % | xxxxxxxxxx 1) | doprava 1) | |
* = xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx ** = xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx 35 xX xx dobu 10 xxx xxxx xxx xxxxxxx 37 xX xx xxxx 7 dnů". |
28. X xxxxxxx x. 10 se xxxxxxxx xxxxxxx 3, xxxxx xxx:
"Přípustné xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx majonéz
Xxxxxxx 3
xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxx x x xxxx xx | xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x % |
xx 100 | - 6 |
xxx 100 do 250 | - 5 |
xxx 250 do 500 | - 4 |
nad 500 | - 2". |
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx vyrobené x xxxxxxx xx oběhu xxxxx dnem účinnosti xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx právních předpisů xxx xxxxxxxx xx 1. xxxx 2001.
Čl. XXX
Xxxxxxxx
Tato vyhláška xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxx 2000, x xxxxxxxx čl. I xxxx 27 xxxxxxxxxx xxxxx 2, které xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxxxx x. x.
Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 89/2000 Sb. nabyl xxxxxxxxx dnem 1.9.2000, x výjimkou čl. I xxxx 27 xxxxxxxxxx xxxxx 2, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx 20.4.2000.
Právní předpis x. 89/2000 Xx. xxx zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 326/2001 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.10.2001.
Znění jednotlivých xxxxxxxx norem jiných xxxxxxxx předpisů v xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx jich xxxxxx derogační změna xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.