Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.07.2016.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 13.12.2014 do 31.07.2016.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), g), h), i) a j) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů, pro maso, masné výrobky, ryby, ostatní vodní živočichy a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich

326/2001 Sb.

ODDÍL 1 - MASO §1
Členění na druhy a skupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4 §5
Uvádění do oběhu §6 §7 §8
Prodej §9
ODDÍL 2 - MASNÉ VÝROBKY §10
Členění na druhy a skupiny §11
Označování §12
Přípustné záporné hmotnostní odchylky §12a
Požadavky na jakost §13
Technologické požadavky §14
Další technologické požadavky §14a
Uvádění do oběhu §15 §16 §17
ODDÍL 3 - PRODUKTY RYBOLOVU A OSTATNÍ VODNÍ ŽIVOČICHOVÉ §18
Označování §19
Požadavky na jakost §20
Uvádění do oběhu §21
ODDÍL 4 - VEJCE §22 §23 §24
ODDÍL 5 - MAJONÉZY §25
Označování §26
Požadavky na jakost §27
Technologické požadavky §28
Uvádění do oběhu §29
Přechodné ustanovení §30
Zrušovací ustanovení §31
Účinnost §32
Příloha č. 1 - Členění na druhy a skupiny
Příloha č. 5 - Technologické požadavky na jednotlivé skupiny masných výrobků
Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky od deklarované hmotnosti pro rybí výrobky
Příloha č. 10 - Požadavky na jakost majonéz
Příloha č. 11 - Seznam obchodních označení produktů rybolovu a ostatních vodních živočichů
č. 264/2003 Sb. - Čl. II
č. 169/2009 Sb. - Čl. III
326
XXXXXXXX
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
xx xxx 30. xxxxx 2001,
xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), x), g), x), i) x x) zákona x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx a tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx a doplnění xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx, xxx maso, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx vodní živočichy x výrobky x xxxx, vejce x xxxxxxx x nich
Ministerstvo xxxxxxxxxxx xxxxxxx podle §18 xxxx. x), d), x), x), i) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x změně a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, ve xxxxx xxxxxx x. 306/2000 Xx. a xxxxxx x. 119/2000 Xx., (xxxx xxx "xxxxx") xxx maso, xxxxx xxxxxxx, ryby, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx a výrobky x xxxx:
ODDÍL 1
XXXX
§1
Xxx xxxxx této vyhlášky xx rozumí
x) xxxxxxxxx masem - xxxxxxxxxx, xxxxxxxx části xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx, získané xxxxxxx xxxxxxxxx masa, xxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx,
x) kostmi - xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx jatečně xxxxxxxxxx xxx,
c) xxxx - xxxx získaná xxx porážce xxxxxxxxx xxxxxx schváleným xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxx xxxxx - xxxxxx xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx těl xxxxxxxxx xxxxxx nebo xxx xxxxxxx masa,
e) xxxxxxx xxxxx - xxxx xxxxxxx xxxx, xxxx, xxxxx, jalovice, xxxxx,
x) mladým xxxxx - nekastrovaná xxxxxxx xxxxxxx pohlaví xxxxxx xxx 12 xxxxxx a do 24 xxxxxx včetně,
x) xxxxx - xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxx xx 24 měsíců,
x) xxxxxx - xxxxxxxxxx zvířata samčího xxxxxxx xxxxxx xxx 12 xxxxxx,
i) xxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx pohlaví xxxxxx 12 měsíců,
x) xxxxxx - xxxxxxx samičího pohlaví xxxxxx 12 xxxxxx, xxxxx se xxx xxxxxxx,
k) xxxxxxxx xxxxx - xxxx xxxxxx,
x) skopovým xxxxx - xxxx xxxx,
x) jehněčím xxxxx - xxxx xxxxxx ve věku xxxxxxx 12 měsíců,
x) xxxxx xxxxx - maso xxx,
x) kůzlečím xxxxx - xxxx kůzlat xx xxxxx nejvýše 12 xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx - xxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx - xxxx xxxxxx ve xxxxx xxxxxxx 18 xxxxxx.
Účinnost od 1.9.2003 do 30.6.2009 (xx novely x. 169/2009 Xx.
§2
Členění xx druhy x xxxxxxx
Členění xx xxxxx a xxxxxxx xx u masa, x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, uvedeno v příloze č. 1 xxxxxxx 1.

§3
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x ve xxxxxxxxx xxxxxxx předpise5) xx xxxxxx
x) maso xxxxxx xxxxxxx xxxxx přílohy č. 1 xxxxxxx 1 x xxxx xxxxxxxxxx druhem, xxx xxxxxx xx xxxxxxx, podle §1 xxxx. x), x) xx q); xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx normách6),
c) xxxxxx xxxxxxx maso6a), xxxxxxxx xxxx, xxxx xxxxxx, xxxxxxx maso x xxxxxxx dělená a xxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxx, syrový xxx x xxxxxx xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx jelen, xxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, koroptev nebo xxxxxx divoká podle xxxxxxxxxxx živočišného druhu, x dělené zvěřiny x xxxxx jatečného xxxx; dále se xxxxx, zda xx xxxxx x xxxx xxxxx x farmového xxxxx.
(2) Xxxxxx výsekové xxxx xxxxxx, zabalené x xxxxxxxx se xxx xxxxxxx do xxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx 1 x x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxx společenství6b), xxxx xxxxxx xxxxx "mladý xxx", "býk", "volek", "xxxxxxxx" xxxx "xxxxx".
(3) X případě, že xx hovězí xxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx skotu (BSE)6c), xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, která xxxxxxxxx xxxxxxxx, a xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxx encefalopatii xxxxx (XXX).
(4) X xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x čitelně v xxxxx, xxx xx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(5) Aniž xxxx xxxxxxx požadavky xxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxx xxxxxxxxxxxx předpisů Evropských xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx pro balené xxxxxxx maso7) a xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx
x) 10 % x xxxxxx xx 300 x,
x) 6 % x xxxxxx xx 1&xxxx;000 g,
c) 4 % u xxxxxx xx 2&xxxx;000 x,
x) 2 % x xxxxxx xxx 2&xxxx;000 x.
§4
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxx žlázy x xxxxxx bradavky x xxxxxxx x laktaci xxxx být xxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxx xxxxxxx x masa, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx,2) xx odstraní xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Nedělené xxxxxxx upravené xxxx xxxxxxx se xxxxx xx oběhu xxxxxxx x xxxxxxx.
§5
§5 xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 169/2009 Xx.
§6
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx maso x zmrazené xxxxx xx xxxxx xx xxxxx pouze xxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxx odstavce 1xx nevztahuje xx xxxxxx xxxxxx, vepřové xxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxx bez hlavy x telecí xxxxx xxx xxxxx.
§7
§7 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Sb.
§8
§8 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
§9
Xxxxxx
(1) Xxxxxxxx maso xxxx xxx xxxxxxxxx x takové xxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx druhu nebo xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx musí xxx xxxxxxxxxxxx jen xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se xxxxxxx o xxxxx xxxx krájené xxxxxxx xxxx xxxxxx.
XXXXX 2
XXXXX XXXXXXX
§10
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxx xxx xxxxxx masných xxxxxxx xxxxxxxxxx v příloze č. 4 xxxxxxxxx 3 až 13 - kosterní xxxxxxxxx jednotlivých xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxx určených k xxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxx prohlášena za xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx8a),
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx ve xxxxx částech xxxxxxxx xxxxxxxxx tepelného účinku xxxxxxxxxxxxxx působení xxxxxxx xxxx 70 oC xx dobu 10 xxxxx,
c) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx masným xxxxxxxx - výrobek xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx, x něhož xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx výrobku,
d) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx výrobkem - xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 oC xx xxxx 10 xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (xxxxxx, uzením xxxx sušením za xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) xxxxx x poklesu aktivity xxxx x xxxxxxxx xx(xxx.) = 0,93 x k prodloužení xxxxxxxxx xxxx trvanlivosti xx 21 xxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx 20 xX,
x) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, u xxxxxxx x průběhu xxxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, popřípadě xxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx došlo xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xx(xxx.) = 0,93, s xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx 21 dní xxx xxxxxxx plus 20 xX,
x) kuchyňským xxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx nebo xxxxx xxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx látek, xxxxxxxxx dalších xxxxxxx x látek xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,8c) xxxxxx x xxxxxxx kuchyňské xxxxxx,
g) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx - xxxx, xx kterém probíhá xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx jeho součástí,
x) xxxxxxx - xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx opracováním - xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx chladu,
x) xxxxxxxxx - xxxxxxx neprodyšně xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxxxx,
x) polokonzervou - xxxxxxx xxxxxxxxxx uzavřený x xxxxx, xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx pojivové xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx původu,
x) xxxxxxx xxxx - xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx principu xxxxxxxxx.
§11
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx a xxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 4 xxxxxxx 1.
§12
Označování
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxx předpise5) xx x xxxxxxx výrobků xxxxxx
a) xxxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, popřípadě xxxxxxxxxxx xxxxxx,
b) xxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxx výrobků,
x) xxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx; xxxxxxxx masa xxxxxxx odděleného xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx "xxxx xxxxxxx xxxxxxxx" xxxx "drůbeží xxxx strojně xxxxxxxx".
(2) Na xxxxx xxxxxxx x technologických xxxxxxx se xxxxxxx xxxx na potraviny xxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxx zvířat x xxxxx xxxxxxx výrobku xxx použít, obsahuje-li xxxxx xxxxxxx více xxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx masa x xxxxxxxxx obsahu xxxx. Xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 4 tabulkách 3 xx 13.
(4) Xxxxx vyrobené x xxxxxx xxxx, xxx xxxxxxxxx masa, xxxx xxx x xxxxx xxxxxxxx živočišným druhem x částí xxxxxxxxx xxxx, xx kterého xxxxxxx.
(5) V xxxxxxx, že je xxxxx xxxxxxx označen xxxxxx "šunka" xxxx xxxxxxxx požadavky uvedené x příloze č. 4 tabulce 3 a musí xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
(6) Xxxxx výrobky se xxxxxx názvem xxxxx x xxxxxxx xxxxx přílohy č. 4 xxxxxxx 1. Xxxxx masných xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx x příloze č. 4 tabulkách 4 až 13 xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx pro xxxx xxxxxxx, xxxxx těmto xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, x xx x jakékoli xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx a různých xxxxxxxxxx, xxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxx.
§12a
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx
x) 10 % x xxxxxx xx 300 x,
x) 6 % x xxxxxx xx 1&xxxx;000 x,
x) 4 % x xxxxxx xx 2&xxxx;000 x,
d) 2 % x xxxxxx xxx 2 000 x.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxxxx xx xxxxxxxxx
x) 10 % x xxxxxx xx 350 g,
b) 5 % x xxxxxx xxx 350 x.
§12a xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 169/2009 Xx. s xxxxxxxxx xx 1.7.2009
§13
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx vymezených x příloze č. 4 xxxxxxxxx 3 xx 13 xx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxx celkový obsah xxxx x pojivové xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxx 2. Za xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx. Xxxxxxx této xxxxxxxx xx vztahuje xxxxx xx označování xxxx jako xxxxxx xxxxxxxx v xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xx xxxxxxxxxx xxxx podle xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx8a).
(2) Při xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx u nich xxxxxxxx k xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxx. Xxxxxx xxxxxxx výrobku xxxxx xxxxxxxxx z xxxxxxx. X xxxxxxx xxxxx xxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, a otisky xxxxxxx. X nákroji xxxxx xxx nezpracované xxxxx, xxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxx nebo xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx znakem xxxxxxx.
(3) Xxxxxx xxxxxxx výrobků xxxxx xxx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx plísní, pokud xx nejedná o xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxx xxxxxxx, xxx xxxxx xxxxxxxx. Xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx být xxxxxxx xxx daný xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxxx xx xxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxx masných xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx x příloze č. 4 tabulkách 3 xx 13.
§14
Technologické xxxxxxxxx
(1) X xxxxxxx opracovaných masných xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx opracován xxxx xxxxxxx tak, aby xxxx zajištěno xxxxxxxxxx xxxxxxx opracování všech xxxxxx výrobku.
(2) Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxx x dalšímu tepelnému xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxx xxxx, musí xxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx obalem, xxxxx xxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 4 až 9 xx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx v příloze č. 4 xxxxxxxxx 4 xx 9.
(4) Xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx jednotlivé skupiny xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 5.
(5) Šunka z xxxxxxxxx masa musí xxx xxxxxxxx z xxxxxxx xxxx, u xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x vepřové xxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx kýtu xxxxxxx.
§14a
Další xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxx musí být xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx teploty 121 oC, xxxxxxxx xx xxxx nejméně 10 xxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxxx musí xxx xxxxxxx xxxxxxxx ve xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 100 xX, působící xx xxxx nejméně 10 minut.
§14x xxxxxx právním předpisem x. 169/2009 Xx. x účinností xx 1.7.2009
§15
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxxx nakrájené masné xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx do 24 xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx. Xxx xxxxxxxxxxxx xxxx být xx obalu xxxxxxx xxxxx a xxx xxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx masný xxxxxxx xxxx být xxxxxxxxxxxxx xx zabalení xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx a xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx x xxx xxxxxxxxxxx po xxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx nebo x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxx balené xxxx xxxxxxxx,10) x xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
§16
§16 xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 169/2009 Sb.
§17
§17 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
XXXXX 3
XXXXXXXX XXXXXXXX X XXXXXXX VODNÍ ŽIVOČICHOVÉ
§18
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) ostatními xxxxxxx živočichy - xxxx xxxx, xxxx xxxxxxxxxx, živí pláštěnci, xxxx mořští xxxx, xxxxx a xxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxx xxxxx živočichové, xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx konzervováni, xxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx způsobem zpracování, xxxxx xxxxxxxx.

§19
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxx názvy xxxxxxxx rybolovu x xxxxxxxxx xxxxxxx živočichů xx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx rybolovu15) xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx označení, xxxxx xx uveden v příloze č. 11 x xxxx xxxxxxxx.
(2) U xxxxxxxxxxx a výrobků xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx na obalu xxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx skladování; x xxxxxx xx xxxx vyjádří číselnými xxxxxxxxx.
(3) Přípustné xxxxxxx hmotnostní odchylky xx deklarované hmotnosti xxxx uvedeny v příloze č. 7.

§20
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) X případech, kdy xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx15), xxxxx požadavky xxxxxxx x odstavcích 2 xx 6.
(2) Xxxxxxx xxxxxxxx rybolovu x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx
x) xxxx xxx xxxx charakteristickou xxx xxxx xxxxxxxxx xxx xxxx druh xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx živočichů,
x) xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx s xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxx strukturu xxxxxxxxx.
(3) Zpracované xxxxxxxx rybolovu, x xxxxxxxx zpracovaných produktů xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx, xxx xxxx ve všech xxxxxxx dosaženo minimálně xxxxxxxxx xxxxxx odpovídajícího xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 oC po xxxx 10 minut, x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx v xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x pachů.
(4) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx xx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxx zmrazených xxxxxxxx xxxxxxxx, jiker x xxxxx. Xxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx x xxxx xx xxxx xxx 14 %, ve xxxxxxx xxxxxxxxxx 10 xx 14 %, xx xxxxx nasolených 4 xx 10 %.
(5) Xxxxxxxxx xxxxx může xxxxxxxxx xxxxxxxxx 25 % xxxx.
(6) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx solené a xxxxxxxx, obsah vody x xxxx musí xxx xxxxx než 18 % x xxxxxxxx xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 65 až 70 %.
§21
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx živočichové x výrobky x xxxx xx xxxxx xxxxxx do oběhu xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx dojít x xxxxxxxxxx nepříznivému xxxxxxxxx pachy.
(2) Xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx živočichů xx xxxxxxxx xxxxxxxx pouze xxxxxx nebo xxxxxxxx.

XXXXX 4
VEJCE
§22
(1) Xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, které se xxxxx xx xxxxxxx xxxxx přímo použitelného xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx13), xx xxxxxx x
x) xxxxxx xxxxx, která xx uvede xxxxxxxxxx xxxxx:

1. "1" xxx xxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxxx,

2. "2" xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxx,

3. "3" xxx vejce xxxxxx x klecích, xxxx

4. "0" pro vejce xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x požadavky xxxxxxxxxxxx zemědělství14),

b) xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx,
x) čtyřmístného xxxxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxxx číselnou složku xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx.
(2) Xxxxx třídy xxxxxxx X xx xxxxxxxxxx xxx nekolísavé xxxxxxx, x xx nejvýše xxxx 18 xX.
(3) Xxxxx xxxxxxxx japonské xx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx spotřebě xxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx x xxxxx, xxxx xxxxx xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx 18 oC.
§23
§23 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
§24
§24 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
ODDÍL 5
XXXXXXXX
§25
(1) Xxx účely xxxx xxxxxxxx se majonézou xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx žloutky x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Kromě xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx x ve xxxxxxxxx xxxxxxx předpise5) xx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx,
b) skladovací xxxxxxx,
x) x xxxxxx xxx 300 x nebo 300 xx xxxxxxxxx pro xxxxxxxxxxxx "po otevření xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx".
(3) X balené xxxxxxxx xxxx přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx uvedeny x příloze č. 10 tabulce 3.
(4) Xxxxxxxx, fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx majonézy xxxx xxxxxxx x příloze č. 10 tabulkách 1 x 2.
(5) Xxxxxxxx xx xxx xxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx xx xxx xxxxxxxxxx teplotě xxxxxxxxx x rozmezí xxxxxxx 0 oC a xxxxxxx xxxx 15 xX.
§26
Označování
(1) Vejce xx xxxxxx živočišným xxxxxx xxxxx, ze xxxxxxx xxxxxxx. Slepičí vejce x xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx "xxxxx" nebo "xxxxxxx xxxxxxx".
(2) Xxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxxx druhu x xxxxxxxxxx xxxxx přílohy č. 8.
(3) Xxxxxxxx vajec xx vyjadřuje počtem xxxx.
(4) Xxx xxxxxxxxxx vajec xxxxxxxx xx xxxx x xxxxx
a) X. xxxxx jakosti na xxxxx xxxxx hmotnostní xxxxxxx,
x) čerstvých xxxxx X se xx xxxxx xxxxx x datum xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx X xx xxxx xxxxxx odstranitelnou páskou xxxx xxxxxxxx, na xxxxx je xxxxxxxxx xxxxx "Extra A",
x) xxxxxxxx XX. xxxxx xxxxxxx B xx xxxxxx i xx skořápce xxxxx xxxxxxxx 5 písm. x), x) a x).
(5) Při xxxxxxxxxx xxxxxxxxx vajec xxxxxxxxxx x nebalených xx xx xxxxxxxx xxxxx vyznačí x xxxxx
x) I. xxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxx x xxxxxxx 12 mm x x něm xxxxxxxxxx skupina xxxxxxxx xxxxxxx 3 xx xxxxxxx,
b) XX. xxxxx xxxxxxx X xxxx xxxx xxxx x průměru 12 xx x x xxx písmeno B xxxxxxx 5 xx xxxxxx,
x) II. xxxxx xxxxxxx B xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx 10 xx,
d) XX. xxxxx jakosti X konzervovaná kosočtverec x xxxxxxxxxxxx 16 x 7 mm.
(6) Při xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xxx xxxxxxx
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx teplota,
x) x xxxxxx xxx 300 x xxxx ml xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx "po xxxxxxxx xxxxxxxxx spotřebujte".
(7) U balených xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx uvedeny x příloze č. 10 xxxxxxx 3.
§27
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxx se xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 9.
(2) Xxxxx xxxxxxxxxx netříděná xx xxxx xxxxxxxx xx XX. xxxxx xxxxxxx.
(3) Smyslové, xxxxxxxxx a chemické xxxxxxxxx na xxxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 10 xxxxxxxxx 1 x 2.
§28
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Vejce xxxxxx xx zpracování xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx stanoveným xxxxxxxxx právním předpisem.2)
§29
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxx X. xxxxx xxxxxxx x vejce XX. třídy xxxxxxx X se uchovávají xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx 5 oC x xxxxxxx xxxx 18 xX.
(2) Vejce XX. třídy xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxxxx, xxxxx je xxxxx xxx xxxx 5 xX x xxxxxxxx xxx minus 1,5 oC, a xxxxxxxxx xxxxxxxx vzduchu 70 % xx 85 %.
(3) Xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx x §26 xxxx. 4 xxxx. x) xxxx xxx xxxxx xxx po xxxxxxx z xxxxx xxxxxxxxxx x vejce xx dále uvádí xx xxxxx xxxx xxxxx X. xxxxx xxxxxxx A.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx 28 xxx xx xxxx xxxxxx. Datum prodeje xxxxxxxxx xxxxx je xxxxxxxxxx 7 xxx xxxx uplynutím xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(5) Xxxxx uváděná do xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.2)
(6) Xxxxxxxx balené se xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx nejméně 0 xX x xxxxxxx xxxx 15 xX.
(7) Xx xxxxx se xxxxx xxxxxx xxxxx výrobky x xxxxx xxxxxxxx x neprodyšných xxxxxxx.
(8) Do xxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx ošetřena x xxxxxxx se zvláštním xxxxxxx předpisem.2)
§30
Přechodné xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx oběhu xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxxxxx maso x xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxx xxxxxxxxxx xx 30. xxxxxx 2002.
(3) Xxxxxxxx potravin xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 30. xxxxxx 2002, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx podle §3 xxxx. 2.
§31
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx:
1. Xxxxxxxx č. 327/1997 Sb., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. x), x), x), i), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x potravinách x tabákových xxxxxxxxx x o změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx vodní xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx.
2. Xxxxxxxx x. 89/2000 Xx., xxxxxx se mění xxxxxxxx x. 327/1997 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), h), x), x) x x) zákona č. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx a tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxx maso, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x nich, xxxxx a xxxxxxx x nich.
§32
Xxxxxxxx
Xxxx vyhláška xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 2001, s xxxxxxxx §3 xxxx. 2 písm. x), xxxxx xxxxxx účinnosti xxxx 1. xxxxx 2002, x §5 xxxx. 3 x 4, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx Xxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxx xxxx.
Xxxxxxx:
Xxx. Fencl x. x.

Xxxxxxx č. 1 x vyhlášce x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx a xxxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxx masa, s xxxxxxxx neděleného jatečně xxxxxxxxxx xxxx drůbeže x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těla xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

xxxx

xxxxxxxx maso

kosti

droby

syrové xxxxx, xxxxxx xxx

xxxx

xxxxx xxxx

xxxxxx, xxxxxxx xxxx

xxxx xxxxx xx farmovém xxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxxx

Xxxxxxx 2 - xxxxxxx xxxxxxxxx dnem, xxx vstoupí x xxxxxxxx smlouva o xxxxxxxxxxx XX x XX.

Xxxxxxx 3 - xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
Xxxxxxx x. 2 x vyhlášce x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx č. 2 xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx smlouva x xxxxxxxxxxx ČR x XX.
Příloha č. 3 x xxxxxxxx x. 326/2001 Sb.
Xxxxxxx č. 3 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.

Příloha x. 4 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.

Xxxxxxx 1

Xxxxxxx xx xxxxx a xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxx obsah xxxx x xxxxxxxx xxxxx x xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
Xxxx
Xxxxx xxxx (% xxxx.)
Xxxxx pojivových tkání (% xxxx.)
xxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxxx králičího x xxxxxxxxx x xxxxx xxxxx mas s převahou xxxx xxxxx
25
25
xxxx vepřové
30
25
maso xxxxxxx x xxxxxxx
15
10
Xxxxxxxx:
1. Xxxxx pojivové xxxxx xx vypočte x xxxxxx xxxxxx kolagenu x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx kolagenu xx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx vynásobený xxxxxxxx 8.
2. Jsou-li xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx tuku x xxxxxxxx xxxxx překročeny, xxxxxxx xxxx splněna xxxxxxx xxxxxxx "kritéria xxxxxxxx xxxx", xxxx xxx xxxxx xxxxx xxxx odpovídajícím xxxxxxxx xxxxxx a xx xxxxxxx musí být xxxxx složky xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x/xxxx xxxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxx 3
Xxxxxxxxx xx složení x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxxxxxxxxx
Xxxxxxxx požadavky
tepelně opracovaný xxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxx jakosti
obsah čistých xxxxxxxxx xxxxxxxx – xxxxxxx 16,0 % xxxxxxxxxxxx použití xxxxxxxx, xxxxxx (xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx či xxxxxx), xxxxxxxxxxx nebo xxxxxx živočišných xxxxxxxx xx nepřipouští
a) xxxxxxxxxxx - x uceleném xxxx xxxxx, soudržná; xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx na jednotlivé xxxxx, x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx – xxxxxxx 13,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxx vlákniny, xxxxxx (xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx enzymy), xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx - výrobek xx xxxx xxxxx odpovídající xxxxx použitého xxxx, xxxxxxxxxx xxxxx patrny x spojeny xxxxxx xxxxxxxxxxxxx svalovinou; ojedinělá xxxxx xxxxxxx xxxx xx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, vyplněné např. xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx – nejméně 10,0 % xxxxxxxxxxxx
x) xxxx a chuť - xxxxxxx pro xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx, výrobek na xxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxx 4
Xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx opracované xxxxx výrobky
Výrobek
Základní xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – xx řezu xxxxxxxxxxxx xxxxxxx barva xxxxxx xx tmavě xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx nepravidelně xxxxxxxxx, připouští xx xxxxxx měkká zrna xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx
x) xxxx x xxxx – příjemná xx čerstvé uzenině x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x kořeněná, xx ohřátí xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx řezu je xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxx rozptýlená xxxx xxxxxxxx o velikosti 6 až 10 xx, xxxxxxxxx xx xxxxxx dutiny x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx,
x) xxxx x xxxx – xx xxxxxxx xxxxxxx, přiměřeně xxxxx x xxxxxxxx; xx skusu xxxxxxxxx xxxxxxx křehký, po xxxxxx šťavnatý
vídeňský párek
Hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxx maso
a) konzistence – xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x vypracování – xxxxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx vypracován, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx x drobná zrna xxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxx x chuť – xxxxxxx uzeniny, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx; xx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx párek
Hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, pružná
nepřipouští xx xxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – na xxxx xx vychlazený xxxxxxx xxxxxxx růžové xxxxx xx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx; xxxxxx vzduchové xxxxxxx x ojedinělé xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx ve xxxxxx xxxxxxxxx; xxxxxxx xxxxxxxxx koření xxxxxx; xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx o xxxxxxxxx xx 6 xx
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx; xx xxxxxx xx skusu je xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx
xxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) konzistence – xxxxx, xxxxxx, xx xxxxxx křehká
nepřipouští xx xxxxxxx masa strojně xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx, drobná zrnka xxxxxxxxxxx částic, jemná xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx
x) xxxx a chuť – xxxxx, po xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx xxxxxxx na skusu xxxxxx, šťavnatý
lahůdkový párek
Hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – pevná, xxxxxx, xx xxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) vzhled x&xxxx;xxxxxxx a vypracování – barva xx xxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx, drobná zrnka xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx přípustná
c) xxxx a xxxx- xxxxx, po čerstvé xxxxxxx a paprice, xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx křehký, šťavnatý
spišský xxxxx
Xxxxxx maso, vepřové xxxx
x) konzistence – xxxxxx, soudržná,
nepřipouští xx xxxxxxx masa strojně xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – vychlazený xxxxxxx xx xx xxxx růžově červený xx xxxxxxx xxxxxxx; xxxxxx pórovitost x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xx čerstvé uzenině x xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx klobása
vepřové xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xx xxxx xxxxxx, nesmí xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx,
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx na nákroji – xx řezu xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx asi 60%, x xxxxxxxxx asi 2 xx, x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx kostkami tučné xxxxxxxx, stejnoměrně xxxxxxxxxx xx výrobku, xxx xxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx vytavený xxx, xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, nedodržení xxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx, xx xxxxxxx uzenině, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx maso
a) xxxxxxxxxxx – pružná, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx masa
b) vzhled x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xxx xxxxxx, xxxxxx, mozaika xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx přípustné,
c) xxxx x xxxx – po xxxxxxx xxxxxxx, chuť xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx salám
Hovězí maso, xxxxxxx xxxx
x) Xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x vypracování – xx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx tmavěji xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx jemně xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx; ojedinělé, xxxxx xxxxxx kolagenní xxxxxxx x xxxxxx vzduchové xxxxxxx xxxxxxxxx; xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xx 8 xx, smí xxx xxxxxx částice xxxxxxxxx xxxxxx
x) xxxx x xxxx – xx xxxxxxx uzenině, xxxxx xxxxxxxx, přiměřeně xxxxx; xxxxxxx na xxxxx xxxxxx
xxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx maso, xxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx se xxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx – xx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx, jemně xxxxxxxxxxx; xxxxxxxxx, jemně xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx; xxxxxx xxxxxxx použitého xxxxxx
x) xxxx x xxxx – po xxxxxxx uzenině, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx slaná; xxxxxxx na skusu xxxxxx
xxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx maso
a) xxxxxxxxxxx – pružná, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx strojně odděleného xxxx
x) xxxxxx v nákroji x vypracování – xx řezu je xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx xxxxx kolagenní xxxxx ve spojce xxxxxx; xxxxxx xxxxxxxx xxx xx 8 xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxx a xxxx – xxxxx xxxx xx xxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxx slaná x kořeněná; xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx
Xxxxxxx 5
Xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxx xxxx, vepřové xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxx vlákniny, xxxx strojně odděleného x drůbežího masa xxxxxxx xxxxxxxxxx, rostlinných x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx na xxxx x xxxxxxxxxxx – xxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx barvy, xxx xxxxxx, xxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxx; zrna xxxxxxx převážně x xxxxxxxxx asi 1 xx; xxxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxx, měkké xxxxxxxxx částice a xxxxxx xxxxxxxxx dutinky,
c) xxxx x xxxx – aromatická xx xxxxx, xxxxxxxx po xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x kořeněné xxxxx; xxxxxxx na xxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
Xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx
x) konzistence – xxxxx, soudržná
použití xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx odděleného, rostlinných x xxxxxx živočišných xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx na xxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxx, ojediněle xxxxxxxx tuk x&xxxx;xxxxx xxxxxxx xxx; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxx kolagenní xxxxx jsou přípustné; xxxx xxxxxxx o xxxxxxxxx xx 3 xx, zaschlý xxxxxxx xxx xxxxxx xx 3 xx
x) vůně x xxxx – xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx po xxxxxx x uzení; xxxxxxx na skusu xxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx xx xxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x drůbežího xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x jiných xxxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx na xxxx a xxxxxxxxxxx – xxx lesklý, xxxxxx, xxxxxx k okraji xxxxxx; xxxxxxx xxxxxx xxxxxx; xxxx převážně xx velikosti 6 xx; xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx zrn x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx; xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx částice, vzduchové xxxxxxx a xxxxxxxx xxx xxxxxx xx xxxxxx
x) vůně a xxxx – xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx po xxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx; xxxx xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx, na xxxxx xxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx tuhých částí; x xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xx kulturní plísni
Tabulka 6
Xxxxxxxxx xx vybrané xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx xx xxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx strojně xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx v nákroji a xxxxxxxxxxx – řez xxxxxx, hladký, xxxxx xxxx růžově-červená, xxxxx xxxxxx, připouští se xxxxxxxxx xxxxxx malých xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx x chuť – xxxxxxxx xxxxxxxxxx po xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxx; mírně xxxxx, výrazněji xxxxxxxx; xx skusu xxxxxxx xxxxxx až xxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxx xxxx, vepřové xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx xx xxxx,
xxxxxxx vlákniny, xxxx xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – řez xxxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx-xxxxxxx, jemné xxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxx; průměrně xx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx; xx xxxxx výrobek xxxxxx xx xxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – tužší, xxxxxxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx, masa xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxx živočišných bílkovin xx nepřipouští
b) xxxxxx xx nákroji – xxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxx x xxxxxxxxx do 6 mm, bez xxxxxxx xxx xxxxxx,
x) xxxx x chuť – xxxxxxxx, aromatická, xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxxx až xxxxxxx xxxxx, xx xxxxx křehká x xxxxxx,
xxxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx maso
a) konzistence – tužší, pružná,
použití xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x drůbežího xxxx strojně odděleného, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) vzhled x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xxxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx do 5 xx, bez xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx vzduchové xxxxxxx; xxxxx libových xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx; xxxxxx xxxx světlá,
c) xxxx x chuť – xxxxxxxx, výrazná xx xxxxx, xxxxxxx xxx tento xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) konzistence – xxxx, xxxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx odděleného, xxxxxxxxxxx x jiných živočišných xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – xxxxxxxxxxxx xxxxxxx zrn o xxxxxxxxx do 5, xxx xxxxxx tukových x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx; xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx sytěji xxxxxx, x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxxxx,
x) xxxx x xxxx- xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, výrazně xxxxxxxx, xxxxxxxx až xxxxxxx xxxxx, na skusu xxxxxx x xxxxxx, xxxxxxx xx paprice
Tabulka 7
Xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx tepelně opracované xxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx maso strojně xxxxxxxx, syrové xxxxxxx xxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxx – výrobek v přírodním xxxxxx
xxxxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx
x) konzistence – xxxxxx, křehká, soudržná
c) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx a xxxxxxxxxxx – xx xxxx xxxxxxxxxxxx výrobku xxxxx xxxxxx xx xxxxx růžová, xxxxxxx xxxxxx nepravidelně xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx měkká xxxx xxxxxxxxxxx částic, xxxxxxxxx xxxxxxx v menším xxxxxxx x mírně xxxxxxxx xxx
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx, xx ohřátí xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx debrecínský xxxxx
xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx
xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx
x) vzhled x&xxxx;xxxxxxx a xxxxxxxxxxx – na xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx růžové xxxxx xx xxxx a xxxxxxx xxxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx spojce, xxxxxxxxxxxx mozaika zrn x masa o xxxxxxxxx do 6 xx
x) vůně a xxxx – xxxxxxxxx xxxxx, výraznější po xxxxxxx xxxxxxx; xx xxxxxx xx xxxxx xx xxxxxxx šťavnatý, xxxxxx
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxx, xxxxxxx maso xxxxxxx oddělené
a) konzistence – pevná, pružná,
připouští xx xxxxxxx vepřového xxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx sádla, xxxxxxx x drůbeží xxxx
x) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – xx xxxx šedorůžová, nákroj xxxxxx, xxxxxx zrnka xxxxxxxxxxx xxxxxx, jemná xxxxxxxxxx je přípustná,
c) xxxx x xxxx – xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx na xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx
xxxxxxx xxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, pružná,
připouští xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx xx xxxxxxx – xxxxx vypracovaný, barva xxxxxx až xxxxxx xxxx, dovolují se xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx, po xxxxxxx uzenině x xx drůbežím xxxx, xxxxxxxxx slaná a xxxxxxxx
xxxxxxx*) xxxxxxx salám
drůbeží xxxx, xxxxxxx maso xxxxxxx xxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx xx xxxxxxx – xxxxxxxxxxxx mozaika xxxxxxxx, xxxxxxxx i xxxxxxxx xxxx, xxxxxx 10 až 50 xx ve xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx-xxxxxxx xxxxx; xxxxxxxxx drobné xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx vzduchové xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx tukem xx xxxxxxxxx,
x) vůně x chuť – xxxxxxxx po drůbežím xxxx, přiměřeně slaná, xxxx na xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxx maso xxxxxxx oddělené, syrové xxxxxxx xxxxx
x) xxxxxxxxxxx – pevná, soudržná
připouští xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx kůže
b) xxxxxx xx nákroji – xx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx masové xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, špeková mozaika xxxxxxxxxxxx rozdělena, ojedinělé xxxxx zrněné kolagenní xxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xx 8 xx, xxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxxx uzeninu; lahodná, xxxxx xxxxxxxx a xxxxx
xxxxxxx xxxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxx – pružná, xxxxxxxx,
xxxxxxxxx xx použití xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx vepřového xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx xxxx
x) vzhled xx xxxxxxx – xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xxxxx, xxxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxxx; lahodná, xxxxx kořeněná x xxxxx, xxxxxxx pro xxxxxxx xxxx; salám xx xxxxx křehký
*) Xxxxx xx xxxx xxxxxxx podle použitého xxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxx 8
Požadavky xx složení x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx masné konzervy
Výrobek
Základní xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxx xx vlastní šťávě
hovězí xxxx
x) xxxxxx – xxxxxxxxx celek, x&xxxx;xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx; kusy xxxxxxxx xxxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxx; xxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxx xxxxx nahnědlé,
b) xxxxxxxxxxx – xxxx xxxxxx, xxxxx, mírně xxxxxxxx, aspik xxx 15°X xxxxxxxxx xxxx,
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx, xx xxxxxxx hovězím xxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxxx; chuť aspiku xxxxx xxxxx, xxxx xxxx typická
Vepřové xxxx xx xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx – xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxx xxxxx tuku xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx; xxxxx čirý, xxxxx xxxxxxxxxx; xxxxxxx xxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx světle hnědošedé, xxxxx xxxxxx, bez xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx – maso křehké, xxxxx xxxxxxxx, měkké, xxxxx xxx 15°X xxxxxxxxx tuhý
c) vůně x xxxx - xxxxxxxx po dušeném xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx; xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxx xxxx
xxxxxxx xxxx
x) vzhled – xxxxxxx xx vychlazeném xxxxx barvy xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxx vepřového xxxxxxxx x tučného xxxx xxxxxxxxx do 10 xx; drobné póry, xxxxxxx a xxxxx xxxxxxxxx části x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx xx připouští
hovězí xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxxxxx, xxxxxx o xxxxxxxx 1 xx xxx nařezání xxxxxxxx
x) xxxx x xxxx – příjemná, přiměřeně xxxxx x kořeněná, xx skusu výrobek xxxxxx
Xxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxx
xxxxxxx xxxx
x) vzhled x xxxxx – xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx kompaktní xxxxx,
xxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxxxxxxxx, na xxxx xxxxx drsná,
c) chuť x xxxx – xx uzeném xxxx, xxxxxxxxx xxxxx, příjemně xxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx maso
a) xxxxxx x barva – xxxxxxxxx, okrová xxxx xxxxxx hnědá xxxxx,
xxxxx xxxxxxx xxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx kašovitá, xx řezu xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xx xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a příchutí
Játrová xxxxxxx
xxxxxxx xxxx
x) vzhled x xxxxx – xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx aspiku x xxxxxxxxxx xxxx; xxxxx xxxxxxxxxx kolagenní xxxxxxx, xxxxxx vzduchové xxxxxxx x xxxxxxx použité xxxxxx xxxxxx,

xxxxxxx játra
b) xxxxxxxxxxx – xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, při 15°C xxxxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxxx 9
Xxxxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxx konzervy - hotová jídla
Výrobek
Základní xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxx x&xxxx;xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx
x) xxxxxx x xxxxx – masný výrobek (xxxxxxx) x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx řezy xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxx se xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxxx měkká, mírné xxxxxxxxxx se připouští, xxxxxxxxxx směs poloměkká xx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx xxxxxx výrobku, xxxxxxx x rajčatech xxxxx xxxxx, příjemně xxxxxxxx, sladkokyselá, xxxxx xxxxxxxx v důsledku použité xxxxxxx se xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x příchutí
Hovězí xx xxxxxx
xxxxxx xxxx
x) xxxxxx x xxxxx – xxxx nařezané na xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx odblanění, xxxxxxx xxxxx loje x&xxxx;xxxxx xxxxxx
x) konzistence – xxxx xxxxx, omáčka xxxxx xxxxxxxxx
x) xxxx x xxxx – xx pečeném xxxxxxx xxxx x použité xxxxxxxx, mírně xxxxx, xxxxxxxx kořeněná
Maďarský guláš
hovězí xxxx,
x) xxxxxx – xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x velikosti xxx 15 xx 30 xx a řezy xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx
xxxxxxx maso
b) xxxxxxxxxxx – xxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
x) vůně x xxxx – xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxx x kořeněná, xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxxxxxxx xxxxx
xxxxxx maso,
a) xxxxxx – xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx opracovaného xxxxxxx (celá xxxxxxx) x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xx hnědé xxxxxx
xxxxx výrobek tepelně xxxxxxxxxx
x) konzistence – xxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxx a xxxx – xx xxxx a xxxxxxx, xxxxxxxxx slaná x xxxxxxxx kořeněná, xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx
Xxxxxxx 10
Xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx výrobky
Výrobek
obsah xxxx
(% hmot. xxxxxxx)
xxxxx xxxxxxx bílkovina
(% hmot. xxxxxxx)
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxxxxx
40,0
-
45,0
Xxxxxxx
50,0
-
40,0
Xxxxx xxxxxxxx
55,0
-
40,0
Xxxxx xxxxxxxxx
50,0
-
35,0
Xxxxxxxxxxx xxxxx
60,0
-
40,0
Xxxxx xxxxx
50,0
-
35,0
Xxxxxxx xxxxx
45,0
-
40,0
Xxxxxxx xxxxx
55,0
-
20,0
Xxxxxxxxx salám
40,0
-
40,0
Junior salám
40,0
-
35,0
Český xxxxx
40,0
-
40,0
Xxxxxxxx
-
13,0
50,0
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
-
14,0
40,0
Xxxxxx xxxxx
-
13,0
50,0
Xxxxxxx
-
16
50,0
Xxxxxxx xxxxx
-
15
50,0
Xxxxxxxxx klobása
60,0
-
35,0
Dunajská xxxxxxx
-
14
55,0
Xxxxxxxx
-
14
50,0
Xxxxxxxx
-
14
50,0
Xxxxxxx 11
Xxxxxxxx x xxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxx masné tepelně xxxxxxxxxx výrobky x xxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx xxxx
(% xxxx. nejvýše)
Drůbeží špekáček
-
45,0
45,0
Kuřecí xxxxx xxxxx
-
50,0
30,0
Xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx
7,0
30,0
35,0
Xxxxxxx xxxxxxxx párek
15,0
35,0
25,0
Drůbeží xxxxxxx salám
28,0
12,0
20,0
Drůbeží Gothajský xxxxx
-
40,0
40,0
Xxxxxxx Xxxxxx xxxxx
-
50,0
25,0
Xxxxxxx 12
Xxxxxxxx x fyzikální xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx xxxx
(% hmot. xxxxxxx)
xxxxx tuku
(% xxxx. nejvýše)
další xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxx
70,0
80,0
20,0
-
Xxxxxxx maso xx xxxxxx xxxxx
70,0
70,0
40,0
-
Xxxxxxxx xxxx xxxx
70,0
70,0
40,0
xxxxxxxx xxx a xxxxx xxxxxxx 15,0% xxxx.
Xxxxx x&xxxx;xxxxxxx masa
57,0
70,0
40,0
-
Bůčková xxxxxxxxx
35,0
70,0
40,0
xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx 20,0% xxxx.
Xxxxxxx xxxxxxx
25,0
70,0
40,0
xxxxx xxxxxxxxx jater xxxxxxx 26,0% hmot.
Tabulka 13
Xxxxxxxxx požadavky na xxxxxxx xxxxx konzervy - hotová xxxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxx nebo masného xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx xxxxxxxxx
Xxxx s klobásou
24,0% hmot. xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx na xxxxxx
30,0% xxxx. xxxxxxxx masa
 
Maďarský xxxxx
30,0
x&xxxx;xxxx:
xxxxxx maso nejméně 16,0% xxxx
xxxxxxx xxxx xxxxxxx 14,0% xxxx
xxxxx xxxxxxxxxx papriky: nejméně 4,5% hmotnostních
Chalupářský xxxxx
10,0
xxxxx xxxxxxx xxxxxxx 12% xxxx.

Xxxxxxx č. 5 x vyhlášce x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxxxxxxxx požadavky xx jednotlivé xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx x technologické požadavky

masný

výrobek

tepelně xxxxxxxxxx

Xxxxxxx, x kterého xxxx xx všech xxxxxxx dosaženo xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx odpovídajícímu xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 °C xx xxxx 10 minut.

tepelně xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě xxx xxxxx xxxxxx, u xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx.

xxxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx

Xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xx všech částech xxxxxxxx xxxxxxxxx tepelného xxxxxx odpovídajícímu xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 °X po xxxx 10 xxxxx x xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx opracováním (xxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xx definovaných podmínek) xxxxx x poklesu xxxxxxxx vody xx xxxxxxx aw(max)=0,93 x x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx trvanlivosti na 21 xxx xxx xxxxxxx skladování plus 20 °X

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx určený x xxxxx xxxxxxxx, x kterého x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx x xxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xx(xxx)=0,93 x xxxxxxxxx xxxxx trvanlivosti 21 xxx xxx xxxxxxx xxxx 20 °C

masný xxxxxxxxx

xxxx xxxxx §1 xxxx. x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxx zachována vnitřní xxxxxxx struktura xxxx x vlastnosti xxxxxxxxx xxxx, x ke xxxxxxx byly xxxxxxx xxxxxxxxx, kořenící přípravky xxxx přídatné xxxxx,8c) x xxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx kuchyňské xxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x splňují xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx2),3); xx xxxxx polotovar xx xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx xxxx s xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxx 1% hmot.

kuchyňský xxxxx polotovar

částečně tepelně xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx mas, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x látek xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,8x) xxxxxx k tepelné xxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxxx uzavřený x xxxxx, xxxxxxxxxxx xx podmínek xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx právním xxxxxxxx7a) xxx, aby xxxx xxxxxxxxx obchodní xxxxxxxxx.9)

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x obalu, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.7a)

&xxxx;

Xxxxxxx x. 6 k vyhlášce x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx č. 6 xxxxxxx právním xxxxxxxxx x. 169/2009 Sb.

Xxxxxxx č. 7 x xxxxxxxx č. 326/2001 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx hmotnosti pro xxxx výrobky
 
Čerstvé xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx produkty xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x konzerv
sardelová xxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx od xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxx:

xxxxxx:

xxxxxx:

xx 300 g
-10 %
x xxxx
-10 %
xx 350 g
-10 %
xx 1000 x
-6 %
xx 350 x
-10 %
nad 350 x
-5 %
xx 2000 x
-4 %
xxx 350 x
-5 %

nad 2000 x
-2 %

Příloha x. 8 k vyhlášce x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx č. 8 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 264/2003 Xx.
Xxxxxxx x. 9 k xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx x. 9 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 264/2003 Xx.

Xxxxxxx č. 10 x xxxxxxxx č. 326/2001 Sb.
Požadavky xx xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxx xxxxxxxxx na jakost xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxxx x xxxxx

x xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx - pastovitá, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, olej xxxxxxxxx, částice kusovitých xxxxxx rovnoměrně xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, cizích xxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxx xxxxx

xxxx

xxxxxxx pro xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xx použitých xxxxxxxxx x xxxxxx

xxxx

xxxxxxx, xx použitých xxxxxxxxx, xxx cizích xxxxxxx

Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx na jakost xxxxxxx

Xxxxxxxx

Hmotnostní %

xxxxx xxxx

xxxxx tržních druhů 10,0 až 85,0

obsah xxxxxxx

xxxxxxx 2,0

xxxxxxx xX

xxxxxxx 4,5

Xxxxxxx 3
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx odchylky xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx (x x xxxx xx)

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx (v %)

xx 100

- 6

xxx 100 do 250

- 5

xxx 250 do 500

- 4

xxx 500

- 2

Xxxxxxx x. 11 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.

Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x ostatních xxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxxxx č. 1 x xxxxxxx xxxxx xx sloupce x. 1 xxxx. x) xxxx x), xxxxx xx ve xxxxxxx x. 1 xxxxxxx, xxxx xx uvede xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx sloupce x. 2 xxxxxxxxxx rodové x xxxxxxx xxxxx, xxxxx xx xx xxxxxxx č. 2 xxxxxx. Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, některou xxxx xxxxxxx nebo jako xxxxxxx název xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx č. 3, xxxxx je xx xxxxxxx č. 3 xxxxxxx.

&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;

1. Obchodní xxxxxxxx

2. Xxxxxxx xxxxx

3. Synonyma xxxxxxxxxx označení/vědeckých xxxxx

Xxxxxx xxxxx

x) xxxxxxx

xxxxx

x) druhové

jméno

Rodové xxxxx

x) druhové jméno

b) xxxxxxx

xxxxx

XXXX

Xxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx tento název: Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxxxx lucioperca

Cejn

velký

Abramis

brama

Cípal

Mugil xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx použít tento xxxxx: Xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

XXxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít tento xxxxx: Grenadiér

Hoki

novozélandský

Macruronus

novaezelandiae

Hoki

patagonský

Macruronus

magellanicus

Chmurnatka

tmavá

Anoplopoma

fimbria

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxx xxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: red xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxxxxx, Xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xüxxxxxxäxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxx modrý witling

Micromesistius

australis

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxx australský

Kambala

Lepidorhombus xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: xxxxxxx xxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxx spp.

všechny xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx použít tento xxxxx: Mahi-mahi

Kranas

východní

Seriola

quinqueradiata

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxx xxxxx: Xxxxxxx nebo Xxxx Fish

Kranas

dumerilův

Seriola

dumerili

Kranasovec

štíhlý

Rachycentron

canadum

Ledovka

Gobionotothen

gibberifrons

Limanda

drsná

Limanda

aspera

Lín

sliznatý

obecný

Tinca

tinca

Lipan

obecný

Thymallus

thymallus

Losos

atlantický

obecný

Salmo

salar

Losos

keta

pacifický

Oncorhynchus

keta

Alternativně je xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Losos královský

Makrela

obecná

atlantická

Scomber

scombrus

Makrela

japonská

měchýřnatá

Scomber

japonicus

Makrela

indopacifická

australská

Scomber

australasicus

Alternativně xx možné v xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx druhového jména xx xxxxxxx 1x) xxxxx název: xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx: máslová xxxx, butterfish, Xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxx

Xxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Síh

Maréna

peleď

Coregonus

peled

Alternativně xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx rodového xxxxx xxxxx xxxxx: Xxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

xxxxx

Xxxxx xxx.

xxxxxxx druhy

Modrák

vysoký

ostronosý

Spicara

smaris

Alternativně je xxxxx v obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v obchodními xxxxxxxx použít místo xxxxxxxx jména xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxx witling

Micromesistisus

poutassou

Alternativně xx možné jako xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx název: Xxxxxx xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx štika

evropská

Merluccius

merluccius

Alternativně xx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxx Xxxx xxxx Štikozubec

Mořská xxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxxx nebo Xxxx

Xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x obchodním označení xxxxxx místo rodového xxxxx xxxx xxxxx:

Xxxxxxx xxxx Hejk

Mořská xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx označení použít xxxxx rodového jména xxxx názvy: Xxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxxx xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxxx xxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx jména xxxx názvy: Merlúza xxxx Hejk

Mořský xxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento název: Xxxxxx xxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jména xxxxx xxxxx: Tunec

Pelamida

atlantická

obecná

Sarda

sarda

Alternativně xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jména xxxxx xxxxx: Xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxx xxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxx,

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxxx název: Sparus xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx v obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít tento xxxxx: Xxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako obchodní xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Okouník xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxx název xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx aquila

Smuha

tmavá

Sciaena

umbra

Solea

evropská

obecná

Solea

solea

vulgaris

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxx xxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x obchodním označení xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx tento název: Xxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx tento název: Xxxxxx obecný

Stříbrnice

atlantská

Argentina

silus

Sultánka

pruhovaná

Mullus

surmuletus

Alternativně je xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Parmice

Sultánka

nachová

karmínová

Mullus

barbatus

Alternativně xx xxxxx v obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Cod

Treska

pacifická

bílá

Gadus

macrocephalus

Treska

jednoskvrnná

skvrnitá

Melanogrammus

aeglefinus

Treska

tmavá

šedá

Pollachius

virens

Treska

evropská

pollak

Pollachius

pollachius

Treska

merlan

bezvousá

Merlangius

merlangus

Treska

polární

severní

Boreogadus

saida

Alternativně je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Xxxx

Xxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx název: Xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxxx xxxxx ve sloupci 1x) xxxxx xxxxx: xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxx

xxxxxxxxxx-

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxx xxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxx

xxxxx

Xxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Beluga

Zeus

ostnatý

Zeus

faber

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx název: Ryba xxxxxxx Petra

Zubatec

obecný

Dentex

dentex

Zubatec

hrbohlavý

Dentex

gibbosus

Zubatec

obecný

Dentex

dentex

Zubatice

Pagellus xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní označení xxxxxx tento xxxxx: Xxxx xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Očnatec xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxx xxxxx: xxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Ostroun xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx spp.,

Ginglymostoma xxx., Xxxxxxxxx

xxx., Xxxxxx spp., Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx., Carcharhinus xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxxxxxx xxx., Carcharias

spp., Xxxxxxxxxx

xxx., Alopias xxx., Xxxxxxxxxx spp.,

Carcharodon spp., Xxxxxx spp., Xxxxx

xxx.,

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxx., Heptranchias

spp., Hexanchus

spp., Xxxxxxxxxxx

xxx., Xxxxxxxxxxxx

xxx., Xxxxxxxxx

xxx., Xxxxxxx spp.,

Centroscymnus spp., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

XXXXXX

Xxxxxx

Xxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxx

Xxxxxxx spp.,

Metanephrops xxx., Xxxxxxxx spp.

všechny xxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x obchodním označení xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Xxxxxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxx xxx.,

Xxxxxxxx spp.,

Chinoectes xxx.,

Xxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxx spp.,

Portunus xxx.,

Xxxxxx spp., Xxxx xxx., Xxxxxxx spp.,

Erimacrus xxx.,

Xxxxxx xxx. xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx spp.,

Crangon xxx.,

Xxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxx spp.,

Caridea xxx., xxxxx

x čeledí Xxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxx spp.,

Jasus spp., xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxx

Xxxxxxxx xxx., druhy z xxxxxx Xxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

XXXXXXX

Xxxxxxxxxx

Xxxxxx xxx., Xxxxxxx

xxx., Xxxxxxxxxxx

xxx., Xxxxxxxxxx

xxx., Aequipecten

spp., Xxxxxxxxxxxx

xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx spp., Xxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxx spp.,

Protothaca xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxx.,

Xxxxxxx spp.,

Pareledone xxx.

xxxxxxx druhy

Ježovka

obecná

Spaerechinus

granularis

Ježovka

dlouhoostná

Paracentrotus

lividus

Kalamáry

rody Xxxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxx, XXxxx, Lolliguncula,

Loligo, Loliolus,

Nototodarus,

Ommastrephes,

Onychoteuthis,

Rossia, Xxxxxxx,

Xxxxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxx x

Xxxxxxxxx

xxxxxxx druhy

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx&xxxx; značení xxxxxx xxxx xxxxx: kalmar, xxxxxx, krakatice

Mandlovka

evropská

Glycymeris

glicymeris

Mušle

Veneridae, Mactridae,

Cooperellidae x

Xxxxxxx

xxxxxxx druhy

Plážovka

vejcorodá

Littorina

littorea

Sépie

Sepia officinalis,

Rossia xxxxxxxxx,

Xxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxx spp.

všechny xxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxx xxx., Xxxxx xxx., xxxxx x xxxxxx Mytilidae

Slávka

jedlá

Mytilus

edulis

Slávka

novozélandská

Perna

canaliculus

Srdcovka

všechny druhy x xxxxxx Xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx ve sloupci 1x) tento název: xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx vědecký xxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxx decussata

Tapeska

Ruditapes xxx., xxxxx xxx., Venerupis xxx.,

Xxxxxxxx spp.

Ústřice

Ostrea spp.,

Crassostrea xxx., druhy x xxxxxx Xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxx

Xxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx x. 11 vložena xxxxxxx xxxxxxxxx x. 159/2014 Xx. x účinností xx 13.12.2014

Čl. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
1. Xxxx x xxxxx xxxxxxx vyrobené, označené x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx dnem xxxxxxxxx této xxxxxxxx xx posuzují xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
2. Označování xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 30. xxxxx 2004.
Xx. XX vložen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 264/2003 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.9.2003
Xx. XXX
Xxxxxxxxx ustanovení
1. Xxxxxxxxx vyrobené x xxxxxxx do oběhu xxxxx xxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
2. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 1 xxxx xxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky.
Xx. XXX xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 169/2009 Sb. s xxxxxxxxx xx 1.7.2009

Xxxxxxxxx
Xxxxxx předpis x. 326/2001 Sb. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.10.2001, x xxxxxxxx §3 xxxx. 2 xxxx. x), xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx dnem 1.1.2002, x §5 xxxx. 3 x 4, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx XX xx XX (1.5.2004).
Ve xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx právním xxxxxxxxx x.:
264/2003 Sb., xxxxxx xx mění vyhláška x. 326/2001 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 písm. x), x), g), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů, xxx maso, masné xxxxxxx, xxxx, ostatní xxxxx živočichy a xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx
x účinností xx 1.9.2003, s xxxxxxxx §24, 25, xxxxxx 8 x 9, které xxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx XX k EU (1.5.2004); x xxxxxxx x. 1 xxxxxxx 2 x 3 x xxxxxxx x. 2 xxxxxxx platnosti xxxx, xxx vstoupila x platnost smlouva x xxxxxxxxxxx XX x XX (1.5.2004)
169/2009 Xx., kterým xx xxxx vyhláška č. 326/2001 Xx., kterou xx provádí §18 xxxx.x), x), x), x), x) x x) xxxxxx č. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx z xxxx, vejce a xxxxxxx z nich, xx xxxxx xxxxxxxx x. 264/2003 Xx.
x xxxxxxxxx xx 1.7.2009
159/2014 Xx., kterým xx xxxx vyhláška x. 326/2001 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x), h), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Sb., x potravinách x xxxxxxxxxx výrobcích x x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx vodní xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x výrobky x xxxx, xx znění xxxxxxxxxx předpisů
s xxxxxxxxx xx 13.12.2014
Xxxxxx xxxxxxx x. 326/2001 Xx. xxx zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 69/2016 Sb. x xxxxxxxxx od 1.8.2016.
Znění xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx právních xxxxxxxx x odkazech xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx shora xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx č. 273/2000 Sb., xxxxxx se xxxxxxx nejvyšší přípustné xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx x biologicky xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx v xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx x. 106/2002 Xx.
2) Xxxxxxxx č. 201/2003 Sb., x veterinárních xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx.
3) Xxxxxxxx č. 202/2003 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx maso, králičí xxxx, xxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx x xxxx xxxxx xxxxxx xxxxx.
4) Xxxxx č. 449/2001 Sb., x xxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxx x. 320/2002 Xx. x xxxxxx x. 59/2003 Xx.
5) Xxxxxxxx č. 113/2005 Sb., o způsobu xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobků, ve xxxxx pozdějších xxxxxxxx.
6) ČSN 57&xxxx;6510 Xxxxxx maso xxx xxxxx.
XXX 57&xxxx;6540 Xxxxxxx xxxx xxx xxxxx.
ČSN 57&xxxx;6570 Xxxxxx xxxx xxx xxxxx.
6a) Xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 1234/2007 xx xxx 22. xxxxx 2007, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxxxx produkty (xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx).
Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 543/2008 xx xxx 16. xxxxxx 2008, xxxxxx xx xxxxxxx prováděcí xxxxxxxx k nařízení Xxxx (ES) x. 1234/2007, xxxxx xxx x xxxxxxxx normy xxx drůbeží xxxx.
6b) Nařízení Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1760/2000 xx xxx 17. xxxxxxxx 2000 x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx, o xxxxxxxxxx xxxxxxxx masa a xxxxxxx x hovězího xxxx a o xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 820/97.
Xxxxxxxx Xxxxxx (ES) č. 1825/2000 xx xxx 25. xxxxx 2000, kterým xx stanoví xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 1760/2000, xxxxx xxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx a xxxxxxx x hovězího xxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 566/2008 xx xxx 18. xxxxxx 2008, kterým xx stanoví xxxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxx Xxxx (ES) č. 1234/2007, xxxxx jde x xxxxxxx masa xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx mladšího xxxxx xx xxx.
6x) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 999/2001 xx xxx 22. května 2001 x stanovení xxxxxxxx xxx xxxxxxxx, xxxxxxx a eradikaci xxxxxxxxx přenosných xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx.
7) Xxxxxxxx (XX) č. 853/2004 xx dne 29. xxxxx 2004, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx.
7x) Xxxxxxxx č. 287/1999 Sb., x veterinárních xxxxxxxxxxx xx živočišné xxxxxxxx.
8) ČSN 57&xxxx;3100 Xxxxxx xxxx x porcovaná, čerstvá x zmrazená. Xxxxxx xxxxxxxx. Stanovení xxxxxx xxxxx xxxx.
8x) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 854/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx úředních xxxxxxx produktů živočišného xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx spotřebě, v xxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 853/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004, xxxxxx se xxxxxxx zvláštní xxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx původu.
8x) Xxxxxxxx č. 326/1997 Sb., kterou se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x) x x) zákona x. 110/1997 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, pro xxxxxxxx xxxxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx x. 44/2000 Xx. x xxxxxxxx x. 160/2002 Xx.
8c) Xxxxxxxx č. 53/2002 Sb., kterou xx xxxxxxx chemické xxxxxxxxx xx zdravotní nezávadnost xxxxxxxxxxxx xxxxx potravin x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx použití látek xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx x. 233/2002 Xx.
9) Xxxxxxxx č. 294/1997 Sb., x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxxxxxx, xxxxxxx jejich xxxxxxxx x hodnocení, xx xxxxx xxxxxxxx x. 91/1999 Sb.
10) §6, 7 x 8 xxxxxx č. 110/1997 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx výrobcích x x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
11) Xxxxxxxx Rady (XXX) č. 2136/89 xx xxx 21. xxxxxx 1989 o stanovení xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx Xxxxxx (ES) x. 1181/2003.
Xxxxxxxx Xxxx (EHS) č. 1536/92 xx xxx 9. července 1992, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx obchodní xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx tuňáky.
Nařízení Xxxx (XX) č. 2406/96 x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, x platném xxxxx.
Xxxxxxxx Xxxx (ES) č. 104/2000 x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx s xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx (ES) č. 2065/2001, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxx (ES) x. 104/2000, xxxxx xxx x informování xxxxxxxxxxxx o xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx.
12) ČSN 56&xxxx;0634 Ryby x xxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxx.
13) Xx. 9 xxxxxxxx Komise (XX) č. 589/2008 ze xxx 23. června 2008, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx pravidla x xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 1234/2007, xxxxx xxx x obchodní xxxxx xxx xxxxx.
14) Xxxxx č. 242/2000 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx a x xxxxx xxxxxx č. 368/1992 Sb., x xxxxxxxxx poplatcích, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

15) Xxxxxxxx Xxxx (XXX) č. 2136/89 ze xxx 21. xxxxxx 1989 x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx konzervované xxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 1181/2003.

Xxxxxxxx Xxxx (XXX) č. 1536/92 xx xxx 9. xxxxxxxx 1992, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx obchodní xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x nepravé xxxxxx.

Xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 2406/96 x stanovení společných xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1379/2013 xx xxx 11. xxxxxxxx 2013 x xxxxxxxx xxxxxxxxxx trhů x xxxxxxxx xxxxxxxx x akvakultury x x xxxxx xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 1184/2006 x (XX) x. 1224/2009 a x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx (ES) x. 104/2000.