Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.07.2016.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 13.12.2014 do 31.07.2016.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), g), h), i) a j) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů, pro maso, masné výrobky, ryby, ostatní vodní živočichy a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich

326/2001 Sb.

ODDÍL 1 - MASO §1
Členění na druhy a skupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4 §5
Uvádění do oběhu §6 §7 §8
Prodej §9
ODDÍL 2 - MASNÉ VÝROBKY §10
Členění na druhy a skupiny §11
Označování §12
Přípustné záporné hmotnostní odchylky §12a
Požadavky na jakost §13
Technologické požadavky §14
Další technologické požadavky §14a
Uvádění do oběhu §15 §16 §17
ODDÍL 3 - PRODUKTY RYBOLOVU A OSTATNÍ VODNÍ ŽIVOČICHOVÉ §18
Označování §19
Požadavky na jakost §20
Uvádění do oběhu §21
ODDÍL 4 - VEJCE §22 §23 §24
ODDÍL 5 - MAJONÉZY §25
Označování §26
Požadavky na jakost §27
Technologické požadavky §28
Uvádění do oběhu §29
Přechodné ustanovení §30
Zrušovací ustanovení §31
Účinnost §32
Příloha č. 1 - Členění na druhy a skupiny
Příloha č. 5 - Technologické požadavky na jednotlivé skupiny masných výrobků
Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky od deklarované hmotnosti pro rybí výrobky
Příloha č. 10 - Požadavky na jakost majonéz
Příloha č. 11 - Seznam obchodních označení produktů rybolovu a ostatních vodních živočichů
č. 264/2003 Sb. - Čl. II
č. 169/2009 Sb. - Čl. III
326
VYHLÁŠKA
Xxxxxxxxxxxx zemědělství
ze xxx 30. xxxxx 2001,
xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, pro xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx a xxxxxxx z nich
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx podle §18 xxxx. x), d), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, ve znění xxxxxx č. 306/2000 Xx. a zákona x. 119/2000 Xx., (xxxx xxx "zákon") xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxx z xxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx:
XXXXX 1
XXXX
§1
Xxx xxxxx této vyhlášky xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxx - xxxxxxxxxx, výsekové části xxxxxxx upravených xxx xxxxxx, získané xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx x uvádění xx xxxxx,
x) kostmi - kosti xxxxxxx xxxxxxxx jatečně upravených xxx,
c) xxxx - xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx schváleným xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxx xxxxx - xxxxxx xxxx získaná xxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxx,
e) xxxxxxx masem - xxxx xxxxxxx býka, xxxx, xxxxx, jalovice, xxxxx,
f) xxxxxx xxxxx - xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx pohlaví xxxxxx než 12 xxxxxx a do 24 měsíců xxxxxx,
x) xxxxx - xxxxxxxxxxxx zvířata samčího xxxxxxx xx xxxx xx 24 xxxxxx,
x) xxxxxx - xxxxxxxxxx zvířata samčího xxxxxxx xxxxxx xxx 12 měsíců,
x) xxxxxxxx - neotelená xxxxxxx xxxxxxxx pohlaví xxxxxx 12 xxxxxx,
x) xxxxxx - xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx 12 měsíců, xxxxx xx xxx xxxxxxx,
k) xxxxxxxx xxxxx - xxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx - xxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx - xxxx xxxxxx xx věku xxxxxxx 12 xxxxxx,
x) xxxxx masem - maso xxx,
x) xxxxxxxx xxxxx - xxxx xxxxxx xx stáří xxxxxxx 12 xxxxxx,
p) xxxxxxx xxxxx - xxxx xxxx,
x) xxxxxxxx masem - xxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx 18 xxxxxx.
Účinnost xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx novely x. 169/2009 Xx.
§2
Členění xx xxxxx x xxxxxxx
Členění xx xxxxx a xxxxxxx xx u xxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, uvedeno v příloze č. 1 xxxxxxx 1.

§3
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx x ve xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx5) se xxxxxx
x) xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx přílohy č. 1 xxxxxxx 1 x xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx §1 xxxx. x), x) xx x); maso xxxxxxxxx xxxxxx názvem xxxxxxxxxxx druhu,
b) xxxxxxxx xxxx tržním druhem xxxxxxxx x příslušných xxxxxxxxxxx xxxxxxx6),
x) balené xxxxxxx xxxx6a), výsekové xxxx, xxxx xxxxxx, xxxxxxx maso x xxxxxxx dělená x xxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxx, syrový xxx x balené mleté xxxx, pokud nebyly xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx názvem xxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxx divoké, zajíc, xxxxxx, koroptev nebo xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx živočišného xxxxx, x xxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxx; xxxx se xxxxx, zda xx xxxxx x xxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx.
(2) Xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx, zabalené x xxxxxxxx xx xxx xxxxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v odstavci 1 a x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx6b), xxxx xxxxxx xxxxx "xxxxx xxx", "xxx", "xxxxx", "xxxxxxxx" nebo "kráva".
(3) X xxxxxxx, xx xx xxxxxx xxxx xxxxxxxx jako maso xxxxxxxxx xx spongiformní xxxxxxxxxxxxx xxxxx (XXX)6c), xxxx být součástí xxxxxx xxxxxxxx název xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx (XXX).
(4) X předem xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xx požadované xxxxx x xxxxxxx xxxxxx umístí xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxx, xxx xx xxxx xxxxxxxx k xxxxxxx spotřebiteli.
(5) Aniž xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx podle přímo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx maso7) a xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx
x) 10 % x xxxxxx do 300 g,
b) 6 % x balení xx 1&xxxx;000 x,
x) 4 % x xxxxxx xx 2&xxxx;000 x,
x) 2 % x balení xxx 2&xxxx;000 g.
§4
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxx žlázy x xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx xxxx být xxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxx xxxxxxx x xxxx, které xxxx označeno xxxx xxxxxxxxxxx,2) xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx prodejem xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxx upravené xxxx xxxxxxx xx xxxxx xx oběhu xxxxxxx x xxxxxxx.
§5
§5 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Sb.
§6
Uvádění xx oběhu
(1) Xxxxxxxx výsekové xxxx x zmrazené xxxxx xx xxxxx do xxxxx xxxxx xxxxxx.
(2) Ustanovení odstavce 1xx xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx, vepřové xxxxxx, tele xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx x telecí xxxxx xxx xxxxx.
§7
§7 xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 169/2009 Sb.
§8
§8 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
§9
Xxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxx xxxx xxx prodáváno x xxxxxx xxxxxx, xxx umožňovalo identifikaci xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxx před xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x xxxxx xxxx krájené čerstvé xxxx balené.
XXXXX 2
XXXXX XXXXXXX
§10
Xxx účely xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxx pro xxxxxx masných xxxxxxx xxxxxxxxxx v příloze č. 4 xxxxxxxxx 3 xx 13 - xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx živočišných xxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx k lidské xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx8a),
b) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx výrobkem - xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xx xxxxx částech xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx působení xxxxxxx xxxx 70 xX xx dobu 10 xxxxx,
x) tepelně xxxxxxxxxxxxx masným xxxxxxxx - xxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx xxx další úpravy, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx surovin xxx výrobku,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx výrobkem - xxxxxxx, x kterého xxxx ve xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx odpovídajícího xxxxxxxx teploty plus 70 oC xx xxxx 10 xxxxx x navazujícím xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (zráním, xxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xx(xxx.) = 0,93 x x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xx 21 xxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx 20 xX,
x) xxxxxxxxxxxxx trvanlivým xxxxxx výrobkem - xxxxxxx tepelně xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, u xxxxxxx x průběhu fermentace, xxxxx, xxxxxx, popřípadě xxxxx xx definovaných xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx aktivity xxxx x xxxxxxxx xx(xxx.) = 0,93, x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx 21 xxx při xxxxxxx xxxx 20 xX,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx polotovarem - xxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx nebo xxxxx xxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx látek, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x látek xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,8c) xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx,
x) technologickým xxxxxx - obal, xx xxxxxx probíhá xxxxxxxxxxxxx opracování xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx jeho xxxxxxxx,
x) vložkou - xxxxxxx nebo xxxxxx xxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx opracováním - xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx použití xxxxxx,
x) konzervou - xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, sterilovaný,
x) xxxxxxxxxxxxx - xxxxxxx neprodyšně xxxxxxxx x obalu, xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx pojivové xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx původu,
x) xxxxxxx tuku - xxxxxxx obsah tuku xxxxxxxxx xxxxxxxx založenými xx xxxxxxxx xxxxxxxxx.
§11
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx x skupiny xx xxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxx 1.
§12
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x ve xxxxxxxxx xxxxxxx předpise5) xx x masných výrobků xxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx,
b) xxxxx použitelnosti, x xxxxxxxx konzerv x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx, včetně xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, vepřových xxxx xxxxxxxxx kůží, syrového xxxxx xxxx syrového xxxx; xxxxxxxx xxxx xxxxxxx odděleného xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx složení xxxxxxx xx uvede xxxxx "maso xxxxxxx xxxxxxxx" xxxx "xxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxx".
(2) Na xxxxx xxxxxxx v technologických xxxxxxx xx pohlíží xxxx na xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(3) Označení xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx v xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxx výrobek více xxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx. Xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx v příloze č. 4 xxxxxxxxx 3 xx 13.
(4) Xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx masa, xxx xxxxxxxxx xxxx, xxxx xxx x názvu xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x částí jatečného xxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx.
(5) V xxxxxxx, že xx xxxxx xxxxxxx označen xxxxxx "šunka" xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx uvedené x příloze č. 4 xxxxxxx 3 x musí xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
(6) Xxxxx výrobky xx xxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxx přílohy č. 4 xxxxxxx 1. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx, x kterých jsou x příloze č. 4 tabulkách 4 až 13 xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, nelze xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx, které xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, x xx x xxxxxxxx xxxxxxxx podobě, včetně xxxxxxxxxx x různých xxxxxxxxxx, xxx xx xxxxx xxxxx spotřebitele x omyl.
§12a
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní odchylky
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxxx hmotnosti xxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx
x) 10 % u xxxxxx xx 300 x,
x) 6 % x balení do 1&xxxx;000 x,
c) 4 % u xxxxxx do 2&xxxx;000 x,
d) 2 % u xxxxxx xxx 2&xxxx;000 x.
(2) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx
x) 10 % x balení do 350 x,
x) 5 % x xxxxxx xxx 350 x.
§12a xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 169/2009 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.7.2009
§13
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 3 xx 13 xx maso x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx, u xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx x pojivové xxxxx nepřekračuje xxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxx 2. Za xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx rovněž xxxxxxx a žvýkací xxxxx. Použití xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xx označování xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx přímo xxxxxxxxxxxx předpisů Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx8a).
(2) Při xxxxxxxxx masných výrobků xxxxx u xxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxxx xxxx xxxx tuku. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx. X xxxxxxx xxxxx xxx cizí xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx masného xxxxxxx, x xxxxxx xxxxxxx. X xxxxxxx xxxxx být xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxx x xxxxxxxxx části, xxxxxx koření nebo xxxxxx xxxxxx, pokud xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
(3) Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx oslizlý, lepkavý, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx plísní, xxxxx xx nejedná x xxxxxxxxxx druhy xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx, xxx jinak xxxxxxxx. Chuť xxxxxxx xxxxxxx musí xxx xxxxxxx pro daný xxxxxxx, xxxxx vykazovat xxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx masných xxxxxxx jsou xxxxxxxxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 3 až 13.
§14
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) X xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx musí xxx xxxxxxx xxxxxxxxx celý xxxxxxx xxx, xxx xxxx zajištěno dostatečné xxxxxxx opracování všech xxxxxx výrobku.
(2) Xxxxxxxx masné výrobky xxx xxxxxxxxxxxxxxx obalu, xxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx použitím, xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx masa, xxxx xxx před xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx x nepropustným xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxx xxxxxx xxxxxxx výrobků xxxxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 4 až 9 xx použije xxxxx ze xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 4 až 9.
(4) Xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx skupiny xxxxxxx výrobků jsou xxxxxxx x příloze č. 5.
(5) Šunka z xxxxxxxxx masa xxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxx kýty, x xxxxx xxxxxxxx jakosti x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx kýty xxxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx kýtu zrněnou.
§14x
Další xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxx být xxxxxxx ošetřeny xx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx účinkům xxxxxxx 121 xX, působící xx dobu nejméně 10 minut.
(2) Xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx ve xxxxx částech xx xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 100 xX, xxxxxxxx xx xxxx nejméně 10 xxxxx.
§14x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Sb. x účinností od 1.7.2009
§15
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx musí být xxxxxxx nejpozději do 24 xxxxx od xxxxxx nakrájení. Xxx xxxxxxxxxxxx musí xxx xx obalu xxxxxxx xxxxx x čas xxxxxxxxx.
(2) Zabalený xxxxxxxxx xxxxx výrobek xxxx xxx bezprostředně xx zabalení xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxx xxx prodán xxxxxxxxxx v xxx xxxxxxxxxxx xx xxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxx s xxxxx xxxxxxxxxx povrchovou xxxxxxx se xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx zabalené,10) s xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
§16
§16 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
§17
§17 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
XXXXX 3
XXXXXXXX RYBOLOVU X XXXXXXX XXXXX XXXXXXXXXXX
§18
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxxx živočichy - xxxx mlži, živí xxxxxxxxxx, živí pláštěnci, xxxx mořští xxxx, xxxxx x xxxx,
x) čerstvými xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx žádným xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxx způsobem zpracování, xxxxx chlazení.

§19
Xxxxxxxxxx
(1) Obchodní názvy xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx vodních xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx předpisů Xxxxxxxx unie xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx15) xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxx v příloze č. 11 x xxxx xxxxxxxx.
(2) U xxxxxxxxxxx x výrobků xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx na xxxxx xxxxxx údaj x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx skladování; x xxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx hmotnosti xxxx uvedeny x příloze č. 7.

§20
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) X xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxxx xxxxx použitelné xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx15), xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx 2 xx 6.
(2) Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx
x) xxxx xxx vůni charakteristickou xxx xxxx živočišný xxx xxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx živočichů,
x) musí vykazovat xxxxxxxxxxx s xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx rybolovu, x xxxxxxxx zpracovaných produktů xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, se tepelně xxxxxxxxxxxx xxx, xxx xxxx ve xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx účinku xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 oC po xxxx 10 minut, x organoleptickými xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x obchodním xxxxx deklarovanému živočišnému xxxx a xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x pachů.
(4) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx z xxxx se vyrábějí xxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, jiker x xxxxx. Obsah xxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx x xxxx xx xxxx xxx 14 %, ve xxxxxxx xxxxxxxxxx 10 xx 14 %, xx xxxxx xxxxxxxxxx 4 xx 10 %.
(5) Sardelová xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx 25 % xxxx.
(6) Sušené xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx x xxxxxxxx, obsah xxxx x xxxx xxxx xxx xxxxx xxx 18 % x xxxxxxxx xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 65 až 70 %.
§21
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxxxxxx produkty xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx živočichové x xxxxxxx z xxxx xx xxxxx xxxxxx xx oběhu xxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, kterým xx xxxxx xxxxx x vzájemnému xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx pachy.
(2) Xxxxxxxxxx z produktů xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx živočichů xx xxxxxxxx prodávat xxxxx xxxxxx xxxx zabalené.

ODDÍL 4
XXXXX
§22
(1) Xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx se xxxxx xx xxxxxxx xxxxx přímo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Evropských společenství13), xx skládá x
x) xxxxxx xxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx:

1. "1" pro xxxxx nosnic xx xxxxxx xxxxxx,

2. "2" xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxx,

3. "3" xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx, xxxx

4. "0" xxx vejce xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zemědělství14),

b) xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxxx číselnou složku xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxx jakosti X xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xx xxxxxxx xxxx 18 xX.
(3) Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxx xx zpracování xx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx v xxxxx, xxxx xxxxx xxxxx slunce, xxx xxxxxxxxxx teplotě xxxxxxx xxxx 18 xX.
§23
§23 zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
§24
§24 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 169/2009 Xx.
XXXXX 5
XXXXXXXX
§25
(1) Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx majonézou xxxxxx studené xxxxxxxx xxxxxx obsahující xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxx xxxx okyselující přísady.
(2) Xxxxx údajů xxxxxxxxx v xxxxxx x ve xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx5) se xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx
x) doba xxxxxxxxxxxxx,
x) skladovací xxxxxxx,
c) x xxxxxx xxx 300 x xxxx 300 xx informace xxx xxxxxxxxxxxx "po xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx".
(3) X xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 10 xxxxxxx 3.
(4) Smyslové, xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 10 xxxxxxxxx 1 x 2.
(5) Xxxxxxxx se xxx xxxxxx do xxxxx xxxxx uzavřená x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx se xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x rozmezí nejméně 0 xX x xxxxxxx xxxx 15 xX.
§26
Označování
(1) Vejce se xxxxxx živočišným xxxxxx xxxxx, ze xxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx vejce x xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx "xxxxx" xxxx "xxxxxxx xxxxxxx".
(2) Slepičí xxxxx xx označí xxxxxx druhu a xxxxxxxxxx xxxxx přílohy č. 8.
(3) Xxxxxxxx vajec xx vyjadřuje xxxxxx xxxx.
(4) Xxx xxxxxxxxxx xxxxx balených xx xxxx u xxxxx
x) X. xxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx hmotnostní xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx X se xx xxxxx uvede x xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx extra X xx obal xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx, xx xxxxx xx vytištěno xxxxx "Xxxxx X",
x) balených II. xxxxx jakosti B xx označí x xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 5 xxxx. x), x) x x).
(5) Při xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx u xxxxx
x) X. xxxxx jakosti xxxx xxxx xxxx o xxxxxxx 12 xx x x xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 3 xx xxxxxxx,
x) XX. xxxxx jakosti X xxxx xxxx ovál x xxxxxxx 12 xx x v xxx xxxxxxx X xxxxxxx 5 xx xxxxxx,
x) XX. xxxxx xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx rovnostranný trojúhelník x straně nejméně 10 mm,
d) XX. třídy xxxxxxx X konzervovaná xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx 16 x 7 xx.
(6) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xxx uvedena
x) doba xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) x xxxxxx xxx 300 x xxxx xx informace xxx spotřebitele "xx xxxxxxxx xxxxxxxxx spotřebujte".
(7) U xxxxxxxx xxxxxxx xxxx přípustné xxxxxxx hmotnostní a xxxxxxxx odchylky xxxxxxx x příloze č. 10 xxxxxxx 3.
§27
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxx xxxxx xx xxxxx smyslových x xxxxxxxxxxx požadavků xxxx xx tříd xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx skupin, xxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 9.
(2) Xxxxx hmotnostně netříděná xx xxxx xxxxxxxx xx II. xxxxx xxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 10 tabulkách 1 x 2.
§28
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx určená xx xxxxxxxxxx musí xxxxxxxxx požadavkům xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx předpisem.2)
§29
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxx X. xxxxx xxxxxxx x vejce XX. xxxxx jakosti X xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx teplotě xxxxxxxxx nejméně xxxx 5 xX a xxxxxxx xxxx 18 xX.
(2) Vejce XX. xxxxx xxxxxxx X chladírenská se xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx, která je xxxxx xxx plus 5 oC a xxxxxxxx xxx minus 1,5 oC, a xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx 70 % xx 85 %.
(3) Xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx x §26 xxxx. 4 xxxx. x) xxxx xxx xxxxx xxx xx xxxxxxx z xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xx dále uvádí xx xxxxx xxxx xxxxx X. xxxxx xxxxxxx X.
(4) Xxxxxxxxx trvanlivost čerstvých xxxxx je 28 xxx xx xxxx xxxxxx. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx vajec xx xxxxxxxxxx 7 xxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(5) Xxxxx xxxxxxx do xxxxx musí xxxxxxxxx xxxxxxxxxx stanoveným xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.2)
(6) Xxxxxxxx balené se xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 0 xX a xxxxxxx xxxx 15 xX.
(7) Xx xxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx uzavřené x neprodyšných xxxxxxx.
(8) Do xxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xxx surovina xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxx se zvláštním xxxxxxx xxxxxxxxx.2)
§30
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx účinnosti xxxx vyhlášky se xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxx a xxxxx výrobky x xxxxxxxxxxx obalech xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx nejpozději xx 30. xxxxxx 2002.
(3) Xxxxxxxx potravin xxxxx dosavadních právních xxxxxxxx lze xxxxxxxx xxxxxxxxxx do 30. xxxxxx 2002, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx §3 xxxx. 2.
§31
Zrušovací xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx:
1. Xxxxxxxx č. 327/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), x), x), x), x) x k) xxxxxx x. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxx, masné xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x výrobky x xxxx.
2. Xxxxxxxx x. 89/2000 Xx., xxxxxx xx mění xxxxxxxx x. 327/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x), x), j) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, ryby, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx z xxxx, xxxxx a xxxxxxx x xxxx.
§32
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 2001, s xxxxxxxx §3 xxxx. 2 písm. x), xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 2002, x §5 xxxx. 3 x 4, které nabývají xxxxxxxxx xxxx xxxxxx Xxxxx xxxxxxxxx do Xxxxxxxx xxxx.
Xxxxxxx:
Xxx. Fencl x. x.

Xxxxxxx č. 1 x vyhlášce x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx a skupiny
Tabulka 1
Xxxxxxx masa, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx jatečně xxxxxxxxxx těla drůbeže x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

xxxx

xxxxxxxx xxxx

xxxxx

xxxxx

xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxx

xxxx

xxxxx xxxx

xxxxxx, xxxxxxx xxxx

xxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxxx

Xxxxxxx 2 - xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxxx x xxxxxxxx smlouva x xxxxxxxxxxx XX k XX.

Xxxxxxx 3 - xxxxxxx xxxxxxx předpisem x. 169/2009 Xx.
Příloha x. 2 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx č. 2 xxxxxxx platnosti xxxx, xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx o xxxxxxxxxxx ČR k XX.
Xxxxxxx č. 3 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx x. 3 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.

Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx č. 326/2001 Sb.

Tabulka 1

Členění xx xxxxx a xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxxxxx
xxxxxxx opracovaný
tepelně xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxx polotovar
kuchyňský xxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxx xxxxx xxxx x pojivové xxxxx x xxxx xxxxxxx xxxx složka xxx xxxxxx masných xxxxxxx
Xxxx
Xxxxx xxxx (% xxxx.)
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx (% xxxx.)
xxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx x xxxxx xxxxx xxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxx xxxxx
25
25
xxxx xxxxxxx
30
25
xxxx xxxxxxx x xxxxxxx
15
10
Xxxxxxxx:
1. Xxxxx xxxxxxxx tkáně xx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx svalových xxxxxxxx. Obsahem xxxxxxxx xx přitom rozumí xxxxx xxxxxxxxxxxxxx vynásobený xxxxxxxx 8.
2. Xxxx-xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx tuku x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx "xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx", musí xxx obsah druhů xxxx xxxxxxxxxxxxx způsobem xxxxxx a ve xxxxxxx musí xxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx přítomnost xxxx x/xxxx xxxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxx 3
Xxxxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx
Xxxxxxx
Výrobek
Třída xxxxxxx
Xxxxxxxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx čistých xxxxxxxxx xxxxxxxx – xxxxxxx 16,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx (xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx či xxxxxx), rostlinných xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx bílkovin xx nepřipouští
a) xxxxxxxxxxx - v xxxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxxxxx; xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xx jednotlivé xxxxx, u xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx – xxxxxxx 13,0 % hmotnostních xxxxxxx xxxxxxxx, škrobu (xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx), xxxxxxxxxxx nebo jiných xxxxxxxxxxx bílkovin xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx - výrobek xx xxxx barvy xxxxxxxxxxxx xxxxx použitého masa, xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx drobně xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx; xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx. xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx čistých svalových xxxxxxxx – nejméně 10,0 % xxxxxxxxxxxx
x) xxxx x xxxx - xxxxxxx xxx xxxxx, xxxxxxxxx slaná, xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxx 4
Xxxxxxxxx na xxxxxxx tepelně opracované xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx, telecí xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, křehká, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx použití xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx vychlazeného xxxxxxx barva světle xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx částic, xxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxx rozsahu x xxxxx xxxxxxxx xxx
x) xxxx a xxxx – xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x koření, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – pružná, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx použití xxxx xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxx rozptýlená zrna xxxxxxxx o xxxxxxxxx 6 až 10 xx, xxxxxxxxx se xxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxx drobná xxxxxxxxx xxxx,
x) xxxx x xxxx – po xxxxxxx uzenině, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx; xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, po xxxxxx šťavnatý
vídeňský párek
Hovězí xxxx, vepřové maso, xxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – pružná, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xxxxxxx na xxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx drobná xxxxxxxxxx x xxxxxx zrna xxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xxxxxxx uzeniny, xxxxxxxxx xxxxx x kořeněná; xx ohřátí výrobek xx skusu křehký, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx, telecí xxxx
x) konzistence – xxxxx, xxxxxx
xxxxxxxxxxx se xxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx x drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – na xxxx xx vychlazený xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx po xxxx x xxxxxxx xxxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x ojedinělé xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx ve xxxxxx přípustné; xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx patrny; xxxxxxxxxxxx xxxxxxx tučných xxx x velikosti xx 6 xx
x) xxxx x xxxx – přiměřeně xxxxx, xxxxxxxxxx xx použité xxxxxxx; xx xxxxxx xx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx, křehký
jemný xxxxx
Xxxxxx xxxx, vepřové xxxx
x) konzistence – xxxxx, xxxxxx, xx xxxxxx křehká
nepřipouští xx xxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa
b) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – na xxxx šedorůžová, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx částic, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx
x) xxxx x xxxx – jemná, xx xxxxxxx xxxxxxx, přiměřeně xxxxx, po xxxxxx xxxxxxx na skusu xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx, xx xxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx odděleného x drůbežího strojně xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx a vypracování – xxxxx na xxxx růžová, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx částic, jemná xxxxxxxxxx xx přípustná
c) xxxx a xxxx- xxxxx, po čerstvé xxxxxxx a xxxxxxx, xxxxxxxxx slaná, xx xxxxxx výrobek na xxxxx xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
Xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx
x) konzistence – xxxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx masa strojně xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – xxxxxxxxxx xxxxxxx je xx xxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx; xxxxxx pórovitost x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx,
x) vůně x xxxx – xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx xx skusu xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx klobása
vepřové xxxx
x) xxxxxxxxxxx – tuhá, xxxxx, xxxxxxxx, na xxxx xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx,
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx xx nákroji – na xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx libové suroviny x&xxxx;xxxxxxx xxx 60%, x xxxxxxxxx xxx 2 xx, x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx kostkami tučné xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx výrobku, xxx xxxxxxxxxxx dutin a xxxxxxxxxxx částí; xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx vytavený xxx, xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx kostky, změny xxxxx, neodpovídající typu xxxxxxx,
x) vůně x xxxx – příjemná, xx xxxxxxx uzenině, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xx uzení, xxxxxxx, xxxxx kořeněné
šunkový salám
Hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa
b) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – řez lesklý, xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxx dutinky x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx kolagenní částice xx xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxx x chuť – xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx xxxxx x kořeněná, xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx maso
a) Konzistence – xxxxxx, soudržná
nepřipouští xx xxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx růžové barvy, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx mozaika nepravidelně xxxxxxxxx; ojedinělé, xxxxx xxxxxx kolagenní částice x drobné vzduchové xxxxxxx přípustné; xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx špeku xxxxxxx xx 8 xx, xxx xxx xxxxxx částice xxxxxxxxx xxxxxx
x) xxxx a xxxx – po xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, přiměřeně xxxxx; xxxxxxx na xxxxx xxxxxx
xxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, soudržná
nepřipouští xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx v nákroji – xx xxxx je xxxxxxxxxx výrobek masově xxxxxx barvy, jemně xxxxxxxxxxx; ojedinělé, xxxxx xxxxxx kolagenní částice x drobné vzduchové xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx; xxxxxx částice xxxxxxxxx xxxxxx
x) xxxx a xxxx – xx xxxxxxx xxxxxxx, jemně xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – pružná, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx použití xxxx xxxxxxx odděleného a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x vypracování – xx xxxx je xxxxxxxxxx výrobek xxxxxx xxxxxx xxxxx; xxxxxx xxxxxxxxx dutinky a xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx ve xxxxxx xxxxxx; xxxxxx xxxxxxxx xxx do 8 xx nepravidelně xxxxxxxxx,
x) xxxx x chuť – jemná xxxx xx koření x xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx; xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx
Xxxxxxx 5
Xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx upravené xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx strojně xxxxxxxxxx x drůbežího masa xxxxxxx xxxxxxxxxx, rostlinných x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx xx xxxx x xxxxxxxxxxx – xxxxx jemná xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx, směrem x&xxxx;xxxxxx xxxxxx; zrna xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxx 1 xx; připouští xx xxxxxxxxx drobné, xxxxx xxxxxxxxx částice x xxxxxx xxxxxxxxx dutinky,
c) xxxx x xxxx – xxxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x kořeněné xxxxx; xxxxxxx xx xxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, soudržná
použití xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx na xxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx v okolí xxxxxxx zrn; xxxxxx xxxxxxxxx dutinky x xxxxxx xxxxx kolagenní xxxxx xxxx xxxxxxxxx; xxxx xxxxxxx o xxxxxxxxx xx 3 xx, zaschlý xxxxxxx xxx xxxxxx xx 3 mm
c) xxxx x chuť – xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx, přiměřená xx xxxxxx x uzení; xxxxxxx na xxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxx trvanlivý xxxxx
Xxxxxx xxxx, vepřové xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx xx tuhá,
použití xxxxxxxx, xxxx strojně xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx bílkovin se xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx xx xxxx x xxxxxxxxxxx – xxx lesklý, xxxxxx, xxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxx; xxxxxxx xxxxxx xxxxxx; zrna xxxxxxxx xx xxxxxxxxx 6 xx; ojedinělé xxxxxx xx xxxxxxxxx xxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx na xxxxxx; xxxxxx, měkké xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx xxx nejsou na xxxxxx
x) vůně x xxxx – aromatická xx intenzivní xx xxxxx, případně xx xxxxxxxx xxxxxx; xxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xx skusu xxxxxxx xxxxx, bez xxxxxxxx xxxxxx částí; x xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx plísni
Tabulka 6
Xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxxx xxxx, vepřové xxxx
x) xxxxxxxxxxx – pružná xx xxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx masa xxxxxxx odděleného, xxxxxxxxxxx x jiných xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx-xxxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx výskyt malých xxxxxxxxxxx dutinek,
c) xxxx x xxxx – xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxx; mírně xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx; xx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xx křehký
herkules
Hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – pružná xx xxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx strojně xxxxxxxxxx x drůbežího xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x jiných živočišných xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xxx xxxxxx, hladký, barva xxxx xxxxxx-xxxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx výskyt xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) vůně x xxxx – xxxxxxxx xxxxxxxxxx po xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, přísadách x kouři; xxxxxxxx xx výrazně xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx; xx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – tužší, xxxxxxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx, masa xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx a xxxxxx živočišných xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx xx xxxxxxx – xxxxx xxxxxxxxxxxxx, zrna x velikosti xx 6 mm, bez xxxxxxx pod xxxxxx,
x) xxxx a chuť – příjemná, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx, xx xxxxx xxxxxx a xxxxxx,
xxxxxxx salám
Hovězí maso, xxxxxxx xxxx
x) konzistence – xxxxx, xxxxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx, masa xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx a jiných xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – xxxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx do 5 xx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx vzduchové xxxxxxx; xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx výrobku xxxxxx xxxxxx, k okrajům xxxxxx; xxxxxx zrna xxxxxx,
x) xxxx x chuť – xxxxxxxx, výrazná xx xxxxx, typická xxx tento xxxxxxx, xxxxxxx kořeněná x xxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) konzistence – xxxx, xxxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx strojně xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx, rostlinných x jiných xxxxxxxxxxx xxxxxxxx se nepřipouští
b) xxxxxx v nákroji a xxxxxxxxxxx – xxxxxxxxxxxx xxxxxxx zrn o xxxxxxxxx xx 5, xxx shluku tukových x libových částic, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx; barva xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxxxx,
x) xxxx x chuť- xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xx výrazně xxxxx, xx skusu xxxxxx a xxxxxx, xxxxxxx po xxxxxxx
Xxxxxxx 7
Xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxx, syrové xxxxxxx xxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxx – xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x drůbeží xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, křehká, soudržná
c) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xxxxxxxxxxxx výrobku xxxxx světle xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx rozložené, xxxxxxxxx drobná xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx dutinky x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx a xxxxx xxxxxxxx xxx
x) xxxx x vůně – xxxxxxxx xx čerstvé xxxxxxx x koření, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, po xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxx párek
drůbeží xxxx, drůbeží maso xxxxxxx xxxxxxxx, vepřové xxxx, syrové vepřové xxxxx
x) konzistence – xxxxx, xxxxxx
xxxxxxxxx xx xxxxxxx vepřové a xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x vypracování – xx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxx x xxxxxxx paprice; xxxxxx xxxxxxxxx dutinky x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx ve xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx zrn x xxxx x xxxxxxxxx xx 6 xx
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx po xxxxxxx paprice; po xxxxxx xx skusu xx výrobek šťavnatý, xxxxxx
xxxxxxx párek vídeňský
drůbeží xxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
x) konzistence – pevná, xxxxxx,
xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx a syrového xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx částic, jemná xxxxxxxxxx je xxxxxxxxx,
x) xxxx a chuť – xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx xx xxxxx je xxxxxxx xxxxxxxx, křehký
drůbeží xxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx,
xxxxxxxxx xx xxxxxxx vepřové x xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx xx xxxxxxx – xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xx růžově xxxx, xxxxxxxx xx xxxxxx vzduchové xxxxxxx,
x) xxxx x chuť – příjemná, po xxxxxxx xxxxxxx x xx drůbežím xxxx, xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx
xxxxxxx*) xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, soudržná,
připouští xx xxxxxxx xxxxxxx x drůbeží xxxx
x) xxxxxx xx nákroji – nepravidelná mozaika xxxxxxxx, případně i xxxxxxxx masa, xxxxxx 10 xx 50 xx xx spojce xxxxxx xx xxxxxx-xxxxxxx xxxxx; ojedinělé xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx částice x xxxxxx vzduchové xxxxxxx, případně xxxxxxxx xxxxxxx xxxx tukem xx xxxxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx xx drůbežím xxxx, přiměřeně xxxxx, xxxx na skusu xxxxxx, mírně šťavnaté
drůbeží xxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxx maso xxxxxxx oddělené, xxxxxx xxxxxxx xxxxx
x) xxxxxxxxxxx – pevná, xxxxxxxx
xxxxxxxxx xx použití vepřové x xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx xx xxxxxxx – xx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx růžové xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx zrněné xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zrn xxxxx xxxxxxx xx 8 xx, xxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx koření,
c) xxxx x xxxx – xxxxx, xxxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxxx; xxxxxxx, xxxxx kořeněná a xxxxx
xxxxxxx xxxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxx xxxxxxx oddělené
a) xxxxxxxxxxx – pružná, xxxxxxxx,
xxxxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxx masa x xxxxxxxx xxxxxxxxx sádla, xxxxxxx x xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx xx xxxxxxx – xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xx růžově xxxx, xxxxxxxx se xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) vůně x xxxx – xxxxx, typická xxx xxxxxxxx uzeninu; xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx a xxxxx, xxxxxxx pro xxxxxxx xxxx; salám xx xxxxx xxxxxx
*) Xxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxx použitého xxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxx 8
Xxxxxxxxx xx složení a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx požadavky
Hovězí xxxx xx xxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxx
x) xxxxxx – xxxxxxxxx xxxxx, z jedné xxxxxx krytý xxxxxxxxxx xxxxx; xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxx; xxxxx xxxx xxxxxxxxx, typická xxx xxxxxx hovězí maso, xxxxx xxxxx nahnědlé,
b) xxxxxxxxxxx – maso xxxxxx, xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx při 15°X přiměřeně tuhý,
c) xxxx a xxxx – xxxxxxxx, po xxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxx kořeněná x xxxxx; xxxx xxxxxx xxxxx xxxxx, xxxx xxxx xxxxxxx
Xxxxxxx xxxx xx xxxxxxx šťávě
vepřové xxxx
x) vzhled – xxxxxxxxx celek, xx xxxxxxx xxxxx tuku xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx; aspik xxxx, xxxxx xxxxxxxxxx; xxxxxxx xxxx v hrubších xxxxxxxx xxxxx světle hnědošedé, xxxxx světlé, bez xxxxxxx částí,
b) xxxxxxxxxxx – xxxx křehké, xxxxx vláknité, měkké, xxxxx xxx 15°X xxxxxxxxx tuhý
c) vůně x xxxx - xxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx; xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxx xxxx
xxxxxxx xxxx
x) vzhled – xxxxxxx ve vychlazeném xxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxx růžové, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx 10 xx; xxxxxx xxxx, xxxxxxx x měkké xxxxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx
xxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxxxxx, plátky o xxxxxxxx 1 xx xxx xxxxxxxx soudržné
c) xxxx x xxxx – xxxxxxxx, přiměřeně xxxxx a xxxxxxxx, xx xxxxx výrobek xxxxxx
Xxxxx x&xxxx;xxxxxxx masa
vepřové xxxx
x) vzhled x xxxxx – oranžová xx oranžovošedá kompaktní xxxxx,
xxxxx
x) konzistence – xxxxxxxxxxxx, na xxxx xxxxx drsná,
c) xxxx x xxxx – xx xxxxxx xxxx, xxxxxxxxx slaná, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x příchutí
Bůčková xxxxxxxxx
xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x xxxxx – xxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx hmota,
uzený xxxxxxx bůček
b) konzistence – xxxxx xxxxxxxx, xx xxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xx xxxxxx bůčku, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx cizích xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx maso
a) vzhled x xxxxx – xxxxxxxxx xxxx až xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx aspiku x xxxxxxxxxx tuku; xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx dutinky x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx,

xxxxxxx xxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, při 15°X xxxxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxx cizích xxxxx x příchutí
Tabulka 9
Xxxxxxxxx xx složení a xxxxxxxx požadavky xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx - xxxxxx xxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxx x&xxxx;xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx
x) xxxxxx a xxxxx – masný xxxxxxx (xxxxxxx) x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx řezy xxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx, xxxxxxxxx výskyt xxxxx x&xxxx;xxxxxx se xxxxxxxxx, omáčka xxxxxxxxxxxx xxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx směs xxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxx xxxxx zahuštěná
c) vůně x xxxx – xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, sladkokyselá, mírná xxxxxxxx v důsledku xxxxxxx xxxxxxx xx připouští, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxx na xxxxxx
xxxxxx xxxx
x) xxxxxx x barva – xxxx nařezané xx xxxxxx, xxxxx očištěné, xxxxxxxxx odblanění, xxxxxxx xxxxx loje x&xxxx;xxxxx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
x) xxxx x xxxx – xx xxxxxxx xxxxxxx xxxx a xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx slaná, xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxx,
x) xxxxxx – xxxxxxxxxxxx xxxxxx masa x xxxxxxxxx xxx 15 xx 30 xx x řezy xxxxxxx a xxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xx xxxxx omáčce
vepřové xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
x) vůně x xxxx – po xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxx a kořeněná, xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxxxxxxx guláš
hovězí xxxx,
x) xxxxxx – xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxx tepelně xxxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxx xxxxxxx) x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx
x) konzistence – xxxx x xxxxxxx xxxxx, omáčka mírně xxxxxxxxx,
x) vůně x xxxx – po xxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx slaná x xxxxxxxx kořeněná, xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx
Xxxxxxx 10
Xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx výrobky
Výrobek
obsah xxxx
(% hmot. xxxxxxx)
xxxxx svalová xxxxxxxxx
(% hmot. xxxxxxx)
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxxxxx
40,0
-
45,0
Xxxxxxx
50,0
-
40,0
Xxxxx vídeňský
55,0
-
40,0
Párek xxxxxxxxx
50,0
-
35,0
Xxxxxxxxxxx xxxxx
60,0
-
40,0
Xxxxx xxxxx
50,0
-
35,0
Xxxxxxx xxxxx
45,0
-
40,0
Xxxxxxx xxxxx
55,0
-
20,0
Xxxxxxxxx salám
40,0
-
40,0
Junior xxxxx
40,0
-
35,0
Xxxxx xxxxx
40,0
-
40,0
Xxxxxxxx
-
13,0
50,0
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx salám
-
14,0
40,0
Selský xxxxx
-
13,0
50,0
Xxxxxxx
-
16
50,0
Xxxxxxx salám
-
15
50,0
Ostravská klobása
60,0
-
35,0
Dunajská xxxxxxx
-
14
55,0
Xxxxxxxx
-
14
50,0
Xxxxxxxx
-
14
50,0
Xxxxxxx 11
Chemické x xxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxx tepelně xxxxxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxx masa
Výrobek
obsah xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx xxxx
(% xxxx. nejvýše)
Drůbeží xxxxxxxx
-
45,0
45,0
Xxxxxx xxxxx jemný
-
50,0
30,0
Drůbeží xxxxxxxxxxx xxxxx
7,0
30,0
35,0
Xxxxxxx xxxxxxxx párek
15,0
35,0
25,0
Drůbeží xxxxxxx xxxxx
28,0
12,0
20,0
Xxxxxxx Xxxxxxxxx xxxxx
-
40,0
40,0
Xxxxxxx Xxxxxx xxxxx
-
50,0
25,0
Xxxxxxx 12
Xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxx masa
(% hmot. xxxxxxx)
xxxxx xxxx
(% hmot. xxxxxxx)
xxxxx xxxx
(% xxxx. nejvýše)
další xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxx ve vlastní xxxxx
70,0
80,0
20,0
-
Xxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxx
70,0
70,0
40,0
-
Xxxxxxxx xxxx xxxx
70,0
70,0
40,0
xxxxxxxx tuk a xxxxx xxxxxxx 15,0% xxxx.
Xxxxx x&xxxx;xxxxxxx masa
57,0
70,0
40,0
-
Bůčková xxxxxxxxx
35,0
70,0
40,0
xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx 20,0% xxxx.
Xxxxxxx xxxxxxx
25,0
70,0
40,0
xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 26,0% xxxx.
Xxxxxxx 13
Xxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxx masné xxxxxxxx - hotová jídla
Výrobek
obsah xxxx xxxx masného xxxxxxx opracovaného xxxxxxx
(% xxxx. nejméně)
další xxxxxxxxx
Xxxx x&xxxx;xxxxxxxx
24,0% xxxx. xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xx xxxxxx
30,0% xxxx. xxxxxxxx xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxx
30,0
x&xxxx;xxxx:
xxxxxx xxxx xxxxxxx 16,0% xxxx
xxxxxxx maso xxxxxxx 14,0% hmot
obsah xxxxxxxxxx xxxxxxx: nejméně 4,5% hmotnostních
Chalupářský xxxxx
10,0
xxxxx xxxxxxx xxxxxxx 12% xxxx.

Xxxxxxx x. 5 x vyhlášce x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx ve xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx účinku xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 °C xx xxxx 10 minut.

tepelně xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx úpravy, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx surovin ani xxxxxxx.

xxxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx

Xxxxxxx, x kterého xxxx xx všech xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 °X xx xxxx 10 minut x xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (zráním, xxxxxx x sušením xx definovaných xxxxxxxx) xxxxx k xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xx(xxx)=0,93 x x xxxxxxxxxxx minimální xxxx xxxxxxxxxxxx na 21 xxx xxx xxxxxxx skladování xxxx 20 °C

fermentovaný xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx, zrání, sušení x uzení xx xxxxxxxxxxxx podmínek xxxxx xx snížení aktivity xxxx xx hodnotu xx(xxx)=0,93 x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx 21 xxx xxx teplotě xxxx 20 °X

xxxxx xxxxxxxxx

xxxx xxxxx §1 xxxx. x) tepelně xxxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, x xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx látky,8c) x které xxxx xxxxxx x tepelné xxxx jiné kuchyňské xxxxxx xxxx spotřebou, x xxxxxxx požadavky xxxxxxxxxx právního xxxxxxxx2),3); xx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx i xxxxxxx x xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxx soli xxxxxx xxx 1% xxxx.

xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx mas, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, popřípadě xxxxxxx xxxxxxx x látek xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,8x) xxxxxx k tepelné xxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx neprodyšně xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx zvláštním právním xxxxxxxx7a) xxx, aby xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.9)

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx neprodyšně uzavřený x obalu, xxxxxxxxxxx xx podmínek uvedených xx zvláštním xxxxxxx xxxxxxxx.7a)

&xxxx;

Xxxxxxx x. 6 k xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx x. 6 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.

Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx produkty xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx produkty xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxx:

xxxxxx:

xxxxxx:

xx 300 x
-10 %
x xxxx
-10 %
xx 350 g
-10 %
do 1000 g
-6 %
xx 350 g
-10 %
nad 350 g
-5 %
xx 2000 x
-4 %
xxx 350 g
-5 %

xxx 2000 x
-2 %

Xxxxxxx x. 8 k xxxxxxxx x. 326/2001 Sb.
Xxxxxxx č. 8 xxxxxxx právním xxxxxxxxx x. 264/2003 Xx.
Xxxxxxx č. 9 x xxxxxxxx x. 326/2001 Sb.
Xxxxxxx x. 9 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 264/2003 Sb.

Příloha x. 10 x vyhlášce x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 1
Smyslové xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxxx x barva

v xxxxxxxxxx na obsahu xxxxx - xxxxxxxxx, xxxxxxxxx až xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, olej xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx vzduchové xxxxxxx xxxxxxxxx, výrobky nesmějí xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, cizích xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx hmoty

vůně

typická pro xxxxxxxx, xxxxx nakyslá, xxxxxxxx po xxxxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxx

xxxx

xxxxxxx, xx použitých xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx

Hmotnostní %

obsah xxxx

xxxxx tržních xxxxx 10,0 xx 85,0

xxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 2,0

xxxxxxx xX

xxxxxxx 4,5

Xxxxxxx 3
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx (v x xxxx xx)

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx (v %)

xx 100

- 6

xxx 100 do 250

- 5

xxx 250 xx 500

- 4

xxx 500

- 2

Příloha x. 11 x vyhlášce č. 326/2001 Sb.

Seznam xxxxxxxxxx xxxxxxxx produktů xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx jméno xx xxxxxxx x. 1 x xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx x. 1 xxxx. a) xxxx x), pokud xx ve xxxxxxx x. 1 xxxxxxx, xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx název xxxxx xxxxxxx x. 2 xxxxxxxxxx xxxxxx x druhové xxxxx, xxxxx je ve xxxxxxx x. 2 xxxxxx. Alternativně xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx, některou xxxx xxxxxxx nebo jako xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx synonymum podle xxxxxxx x. 3, xxxxx je ve xxxxxxx č. 3 xxxxxxx.

&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;

1. Obchodní označení

2. Xxxxxxx xxxxx

3. Synonyma xxxxxxxxxx označení/vědeckých xxxxx

Xxxxxx xxxxx

x) druhové

jméno

b) xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx xxxxx

x) xxxxxxx xxxxx

x) xxxxxxx

xxxxx

XXXX

Xxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx tento název: Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

Xxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Grundle

Halibut

tmavý

grónský

Reinhardtius

hippoglossoides

Halibut

bílý

atlantický

Hippoglossus

hippoglossus

Hlavatka

podunajská

Hucho

hucho

HIavoun

tuponosý

Coryphaenoides

rupestris

Alternativně xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Black xxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: xxx xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx názvy: Xxxxxx stříbřitý, Xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xüxxxxxxäxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxx xxxxx witling

Micromesistius

australis

Alternativně xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx obchodní označení xxxxxx xxxxx název: Xxxxx australský

Kambala

Lepidorhombus xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: xxxxxxx xxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxx-xxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxx xxxxx: Hamachi nebo Xxxx Xxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx použít tento xxxxx: Xxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít tento xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx jako obchodní xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx druhového xxxxx xx xxxxxxx 1a) xxxxx xxxxx: xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxx názvy: máslová xxxx, butterfish, Xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx spp.

všechny xxxxx

Xxxxx

Xxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx druhy

Maréna

severní

Coregonus

lavaretus

Alternativně xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx rodového jména xxxxx název: Xxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jména xxxxx xxxxx: Síh

Marlín

indopacifický

Makaira

mazara

Mečoun

obecný

Xiphias

gladius

Mník

mořský

molva

Molva xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Spikara

Modrák

skvrnitý

Spicara

maena

Alternativně xx xxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Spikara

Modrý witling

Micromesistisus

poutassou

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Treska xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jména xxxx xxxxx: Xxxxxxx nebo Xxxx xxxx Štikozubec

Mořská xxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx tyto xxxxx: Xxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné x obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx:

Xxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxxx xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxxx xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx názvy: Xxxxxxx xxxx Hejk

Mořská štika

stříbrná

americká

Merluccius

bilinearis

Alternativně xx možné v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx rodového jména xxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxx Hejk

Mořský úhoř

Conger

conger

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jména xxxxx xxxxx: Xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxxx xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxx jihoamerický

Pražma

tmavá

Spondyliosoma

cantharus

Pražma

královská

zlatá

Sparus

aurata

Alternativně je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít tento xxxxx: Doráda

Pražman

obecný

Pagrus

pagrus

Alternativně xx xxxxx jako obchodní xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxx,

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx použít xxxxxxx xxxxx: Sparus xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Ančovička

Sardel

peruánská

Engraulis

ringens

Sardinka

evropská

obecná

Sardina

pilchardus

Savorin

Seriolella

porosa

Alternativně je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako obchodní xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxx mořský

Siven

americký

potoční

Salvelinus

fontinalis

Sleď

obecný

atlantický

Clupea

harengus

Sleď

obecný

baltický

Clupea

harengus

membras

Smuha

vousatá

Pogonias

cromis

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení použít xxxxx název: Xxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx jako obchodní xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxx jazyk xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Xxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x obchodním xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx jména xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Parmice

Sumec

velký

Silurus

glanis

Šprot

severní

obecný

Sprattus

sprattus

Štika

obecná

Esox

lucius

Tlamoun

nilský

Oreochromis

niloticus

Alternativně xx xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jména xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Cod

Treska

pacifická

bílá

Gadus

macrocephalus

Treska

jednoskvrnná

skvrnitá

Melanogrammus

aeglefinus

Treska

tmavá

šedá

Pollachius

virens

Treska

evropská

pollak

Pollachius

pollachius

Treska

merlan

bezvousá

Merlangius

merlangus

Treska

polární

severní

Boreogadus

saida

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Saida

Treska

francouzská

Trisopterus

luscus

Treska

královská

Genypterus

blacodes

Alternativně je xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jména xxxxx xxxxx: Xxxx

Xxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx tento název: Xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx rodového xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx druhového xxxxx xx xxxxxxx 1x) xxxxx xxxxx: xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxx

xxxxxxxxxx-

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxx xxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxx

xxxxx

Xxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx

Xxxx

xxxxxxx

Xxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Ryba xxxxxxx Xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxx xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Očnatec štíhlý

Zubatka

pruhovaná

Anarhichas

lupus

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx: xxxxxx xxxxxx, xxxxxx severní

Žralok

ostnatý

Squalus

acanthias

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení použít xxxxx xxxxx: Ostroun xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx spp.,

Ginglymostoma xxx., Xxxxxxxxx

xxx., Galeus spp., Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxx spp., Xxxxxxxxxx spp., Prionace xxx.,

Xxxxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx

xxx., Xxxxxxxxxx

xxx., Xxxxxxx spp., Xxxxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxxx spp., Xxxxxx spp., Xxxxx

xxx.,

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxx., Heptranchias

spp., Xxxxxxxxx

xxx., Xxxxxxxxxxx

xxx., Xxxxxxxxxxxx

xxx., Xxxxxxxxx

xxx., Xxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxxxxx spp., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

XXXXXX

Xxxxxx

Xxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxx

Xxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxx xxx.,

Xxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxx xxx.,

Xxxxxx xxx., Xxxx xxx., Xxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxx xxx.,

Xxxxxx xxx. xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxx spp.,

Panaeus xxx.,

Xxxxxxxx spp.,

Caridea xxx., xxxxx

x čeledí Xxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxx spp.,

Jasus xxx., xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx druhy

Listorožec

Scyllaridae

všechny xxxxx

Xxx

Xxxxxxxx xxx., druhy x xxxxxx Xxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

XXXXXXX

Xxxxxxxxxx

Xxxxxx xxx., Xxxxxxx

xxx., Xxxxxxxxxxx

xxx., Xxxxxxxxxx

xxx., Aequipecten

spp., Xxxxxxxxxxxx

xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx spp., Xxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxx spp.,

Protothaca spp.

všechny xxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxx.,

Xxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxx Xxxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxx, XXxxx, Xxxxxxxxxxxx,

Xxxxxx, Loliolus,

Nototodarus,

Ommastrephes,

Onychoteuthis,

Rossia, Xxxxxxx,

Xxxxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxx a

Todarodes

všechny xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx&xxxx; xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx: kalmar, xxxxxx, krakatice

Mandlovka

evropská

Glycymeris

glicymeris

Mušle

Veneridae, Mactridae,

Cooperellidae x

Xxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

Xxxxx xxxxxxxxxxx,

Xxxxxx xxxxxxxxx,

Xxxxxxxx spp.,

Sepiola xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxx xxx., Xxxxx xxx., xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx x čeledě Cardiidae

všechny xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 1x) xxxxx xxxxx: xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx vědecký xxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxx spp., xxxxx spp., Venerupis xxx.,

Xxxxxxxx spp.

Ústřice

Ostrea spp.,

Crassostrea xxx., xxxxx z xxxxxx Xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxx

Xxxxxxxx xxx.

xxxxxxx druhy

Příloha x. 11 xxxxxxx právním xxxxxxxxx x. 159/2014 Xx. x účinností xx 13.12.2014

Xx. XX
Xxxxxxxxx ustanovení
1. Xxxx a masné xxxxxxx vyrobené, označené x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx této vyhlášky xx posuzují xxxxx xxxxxxxxxxx právních předpisů.
2. Označování xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 30. xxxxx 2004.
Xx. XX vložen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 264/2003 Xx. x účinností xx 1.9.2003
Xx. XXX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
1. Xxxxxxxxx vyrobené x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx dnem účinnosti xxxx vyhlášky se xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
2. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx nejpozději xx 1 xxxx xxx dne xxxxxx xxxxxxxxx této xxxxxxxx.
Xx. III xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx. x xxxxxxxxx od 1.7.2009

Xxxxxxxxx
Xxxxxx předpis č. 326/2001 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.10.2001, x výjimkou §3 xxxx. 2 písm. x), xxxxx nabývá xxxxxxxxx dnem 1.1.2002, x §5 odst. 3 a 4, xxxxx nabývají xxxxxxxxx xxxx xxxxxx ČR xx XX (1.5.2004).
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx právním předpisem x.:
264/2003 Xx., kterým xx xxxx xxxxxxxx x. 326/2001 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 písm. x), x), x), x), x) x j) xxxxxx č. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů, xxx xxxx, masné xxxxxxx, ryby, ostatní xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx z xxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx
x účinností xx 1.9.2003, x xxxxxxxx §24, 25, xxxxxx 8 a 9, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx, kdy xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx XX x EU (1.5.2004); a xxxxxxx x. 1 xxxxxxx 2 x 3 x xxxxxxx x. 2 xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxx vstoupila x xxxxxxxx smlouva x xxxxxxxxxxx XX x XX (1.5.2004)
169/2009 Xx., xxxxxx se xxxx vyhláška x. 326/2001 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx.x), d), x), x), x) x x) xxxxxx č. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, pro xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx a xxxxxxx z xxxx, xx znění vyhlášky x. 264/2003 Xx.
x xxxxxxxxx xx 1.7.2009
159/2014 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 326/2001 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x), h), x) x x) zákona x. 110/97 Sb., x potravinách a xxxxxxxxxx výrobcích x x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx, xxxxx výrobky, xxxx, xxxxxxx vodní xxxxxxxxx a výrobky x xxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx předpisů
s xxxxxxxxx xx 13.12.2014
Právní xxxxxxx x. 326/2001 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 69/2016 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.8.2016.
Znění xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem xxxxxx právních xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Vyhláška č. 273/2000 Sb., kterou xx xxxxxxx nejvyšší xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx léčiv x biologicky xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx výrobě x xxxxxxxxxxx a potravinových xxxxxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx x. 106/2002 Xx.
2) Xxxxxxxx č. 201/2003 Sb., o xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx, xxxxx polotovary x xxxxx xxxxxxx.
3) Vyhláška č. 202/2003 Sb., x veterinárních xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxx zvěře xx xxxxxxxx xxxxx x maso xxxxx xxxxxx xxxxx.
4) Xxxxx č. 449/2001 Sb., x myslivosti, xx xxxxx xxxxxx x. 320/2002 Sb. x xxxxxx č. 59/2003 Xx.
5) Vyhláška č. 113/2005 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx, ve xxxxx pozdějších předpisů.
6) XXX 57&xxxx;6510 Xxxxxx maso xxx xxxxx.
ČSN 57&xxxx;6540 Vepřové maso xxx xxxxx.
XXX 57&xxxx;6570 Xxxxxx xxxx xxx xxxxx.
6x) Xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 1234/2007 xx xxx 22. xxxxx 2007, kterým xx xxxxxxx společná xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxxxx produkty (xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx organizaci xxxx).
Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 543/2008 xx xxx 16. xxxxxx 2008, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 1234/2007, xxxxx xxx x xxxxxxxx normy xxx xxxxxxx maso.
6x) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1760/2000 ze xxx 17. července 2000 x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x evidence xxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx z xxxxxxxx xxxx x x xxxxxxx nařízení Rady (XX) x. 820/97.
Xxxxxxxx Xxxxxx (ES) č. 1825/2000 xx xxx 25. xxxxx 2000, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1760/2000, xxxxx xxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx a xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 566/2008 xx xxx 18. xxxxxx 2008, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 1234/2007, xxxxx xxx x xxxxxxx masa xxxxxxxxxxxxxxxxx nebo mladšího xxxxx na xxx.
6x) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 999/2001 xx xxx 22. xxxxxx 2001 o xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx, xxxxxxx x eradikaci xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, v xxxxxxx xxxxx.
7) Nařízení (XX) č. 853/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx.
7a) Vyhláška č. 287/1999 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxxx.
8) ČSN 57&xxxx;3100 Drůbež celá x xxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxx. Xxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxxx obsahu xxxxx xxxx.
8x) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 854/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx pravidla xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx spotřebě, v xxxxxxx znění.
Nařízení Xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxx a Rady (XX) č. 853/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx potraviny xxxxxxxxxxx xxxxxx.
8x) Vyhláška č. 326/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x) x k) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x potravinách x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx zmrazené xxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 44/2000 Xx. x xxxxxxxx x. 160/2002 Xx.
8x) Vyhláška č. 53/2002 Sb., xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx požadavky xx xxxxxxxxx nezávadnost xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx č. 233/2002 Xx.
9) Vyhláška č. 294/1997 Sb., x mikrobiologických xxxxxxxxxxx na xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx kontroly x xxxxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx x. 91/1999 Sb.
10) §6, 7 a 8 xxxxxx x. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x o změně x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx.
11) Xxxxxxxx Rady (XXX) č. 2136/89 ze xxx 21. xxxxxx 1989 o xxxxxxxxx xxxxxxxxxx obchodních xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xx znění nařízení Xxxxxx (XX) x. 1181/2003.
Xxxxxxxx Rady (EHS) č. 1536/92 ze dne 9. xxxxxxxx 1992, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx obchodní xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x nepravé xxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 2406/96 x xxxxxxxxx společných xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, x platném xxxxx.
Xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 104/2000 x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x produkty xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 2065/2001, xxxxxx se stanoví xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 104/2000, pokud xxx x informování xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx.
12) ČSN 56&xxxx;0634 Xxxx a xxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxx.
13) Xx. 9 xxxxxxxx Komise (ES) č. 589/2008 xx xxx 23. xxxxxx 2008, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxx Rady (ES) x. 1234/2007, pokud xxx x xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx.
14) Zákon č. 242/2000 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx a x xxxxx zákona x. 368/1992 Xx., o xxxxxxxxx poplatcích, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů.

15) Nařízení Rady (XXX) č. 2136/89 xx xxx 21. xxxxxx 1989 x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xx znění xxxxxxxx Xxxxxx (ES) x. 1181/2003.

Xxxxxxxx Xxxx (XXX) č. 1536/92 xx xxx 9. července 1992, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx normy xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 2406/96 x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, x platném xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1379/2013 xx xxx 11. xxxxxxxx 2013 o xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x produkty xxxxxxxx x akvakultury x x změně xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 1184/2006 a (ES) x. 1224/2009 a x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 104/2000.