Právní předpis byl sestaven k datu 31.07.2016.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 13.12.2014 do 31.07.2016.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), g), h), i) a j) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů, pro maso, masné výrobky, ryby, ostatní vodní živočichy a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich
326/2001 Sb.
1. "1" xxx xxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxxx,
2. "2" xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxx,
3. "3" xxx vejce xxxxxx x klecích, xxxx
4. "0" pro vejce xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x požadavky xxxxxxxxxxxx zemědělství14),
Xxxx |
Xxxxxxx |
xxxx |
xxxxxxxx maso |
kosti |
|
droby |
|
syrové xxxxx, xxxxxx xxx |
|
xxxx |
|
xxxxx xxxx |
|
xxxxxx, xxxxxxx xxxx |
|
xxxx xxxxx xx farmovém xxxxx |
|
xxxxxxx |
|
xxxxxxx xxxx |
Xxxxxxx 2 - xxxxxxx xxxxxxxxx dnem, xxx vstoupí x xxxxxxxx smlouva o xxxxxxxxxxx XX x XX.
Xxxxxxx 1
Xxxx
|
Xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
|
|
xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
|
xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
|
|
xxxxx xxxxxxxxx
|
|
xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
|
|
xxxxxxxx
|
|
xxxxxxxxxxxx
|
Xxxx
|
Xxxxx xxxx (% xxxx.)
|
Xxxxx pojivových tkání (% xxxx.)
|
xxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxxx králičího x xxxxxxxxx x xxxxx xxxxx mas s převahou xxxx xxxxx
|
25
|
25
|
xxxx vepřové
|
30
|
25
|
maso xxxxxxx x xxxxxxx
|
15
|
10
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxx
|
Xxxxx xxxxxxx
|
Xxxxxxxxxxxxxxx
|
Xxxxxxxx požadavky
|
tepelně opracovaný xxxxxxx
|
xxxxx
|
xxxxxxxx jakosti
|
obsah čistých xxxxxxxxx xxxxxxxx – xxxxxxx 16,0 % xxxxxxxxxxxx použití xxxxxxxx, xxxxxx (xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx či xxxxxx), xxxxxxxxxxx nebo xxxxxx živočišných xxxxxxxx xx nepřipouští
|
a) xxxxxxxxxxx - x uceleném xxxx xxxxx, soudržná; xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx na jednotlivé xxxxx, x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx – xxxxxxx 13,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxx vlákniny, xxxxxx (xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx enzymy), xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx
|
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx - výrobek xx xxxx xxxxx odpovídající xxxxx použitého xxxx, xxxxxxxxxx xxxxx patrny x spojeny xxxxxx xxxxxxxxxxxxx svalovinou; ojedinělá xxxxx xxxxxxx xxxx xx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, vyplněné např. xxxxxxx
|
||
xxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx – nejméně 10,0 % xxxxxxxxxxxx
|
x) xxxx a chuť - xxxxxxx pro xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx, výrobek na xxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
|
Výrobek
|
Základní xxxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxxxxx
|
Xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – xx řezu xxxxxxxxxxxx xxxxxxx barva xxxxxx xx tmavě xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx nepravidelně xxxxxxxxx, připouští xx xxxxxx měkká zrna xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx
|
|
x) xxxx x xxxx – příjemná xx čerstvé uzenině x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x kořeněná, xx ohřátí xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
|
||
xxxxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx řezu je xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxx rozptýlená xxxx xxxxxxxx o velikosti 6 až 10 xx, xxxxxxxxx xx xxxxxx dutiny x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx,
|
|
x) xxxx x xxxx – xx xxxxxxx xxxxxxx, přiměřeně xxxxx x xxxxxxxx; xx skusu xxxxxxxxx xxxxxxx křehký, po xxxxxx šťavnatý
|
||
vídeňský párek
|
Hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxx maso
|
a) konzistence – xxxxxx, xxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x vypracování – xxxxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx vypracován, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx x drobná zrna xxxxxxxxxxx xxxxxx,
|
|
x) xxxx x chuť – xxxxxxx uzeniny, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx; xx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxx
|
||
xxxxxxxxxxx párek
|
Hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, pružná
|
nepřipouští xx xxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – na xxxx xx vychlazený xxxxxxx xxxxxxx růžové xxxxx xx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx; xxxxxx vzduchové xxxxxxx x ojedinělé xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx ve xxxxxx xxxxxxxxx; xxxxxxx xxxxxxxxx koření xxxxxx; xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx o xxxxxxxxx xx 6 xx
|
|
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx; xx xxxxxx xx skusu je xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx
|
||
xxxxx xxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
|
x) konzistence – xxxxx, xxxxxx, xx xxxxxx křehká
|
nepřipouští xx xxxxxxx masa strojně xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx, drobná zrnka xxxxxxxxxxx částic, jemná xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx
|
|
x) xxxx a chuť – xxxxx, po xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx xxxxxxx na skusu xxxxxx, šťavnatý
|
||
lahůdkový párek
|
Hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – pevná, xxxxxx, xx xxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
|
x) vzhled x&xxxx;xxxxxxx a vypracování – barva xx xxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx, drobná zrnka xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx přípustná
|
|
c) xxxx a xxxx- xxxxx, po čerstvé xxxxxxx a paprice, xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx křehký, šťavnatý
|
||
spišský xxxxx
|
Xxxxxx maso, vepřové xxxx
|
x) konzistence – xxxxxx, soudržná,
|
nepřipouští xx xxxxxxx masa strojně xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – vychlazený xxxxxxx xx xx xxxx růžově červený xx xxxxxxx xxxxxxx; xxxxxx pórovitost x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx,
|
|
x) xxxx x xxxx – xx čerstvé uzenině x xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
|
||
xxxxxxxxx klobása
|
vepřové xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xx xxxx xxxxxx, nesmí xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx,
|
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx na nákroji – xx řezu xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx asi 60%, x xxxxxxxxx asi 2 xx, x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx kostkami tučné xxxxxxxx, stejnoměrně xxxxxxxxxx xx výrobku, xxx xxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx vytavený xxx, xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, nedodržení xxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx,
|
|
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx, xx xxxxxxx uzenině, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx
|
||
xxxxxxx xxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx maso
|
a) xxxxxxxxxxx – pružná, xxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx masa
|
b) vzhled x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xxx xxxxxx, xxxxxx, mozaika xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx přípustné,
|
|
c) xxxx x xxxx – po xxxxxxx xxxxxxx, chuť xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx
|
||
xxxxxxxxx salám
|
Hovězí maso, xxxxxxx xxxx
|
x) Xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x vypracování – xx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx tmavěji xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx jemně xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx; ojedinělé, xxxxx xxxxxx kolagenní xxxxxxx x xxxxxx vzduchové xxxxxxx xxxxxxxxx; xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xx 8 xx, smí xxx xxxxxx částice xxxxxxxxx xxxxxx
|
|
x) xxxx x xxxx – xx xxxxxxx uzenině, xxxxx xxxxxxxx, přiměřeně xxxxx; xxxxxxx na xxxxx xxxxxx
|
||
xxxxxx xxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx maso, xxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx se xxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx
|
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx – xx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx, jemně xxxxxxxxxxx; xxxxxxxxx, jemně xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx; xxxxxx xxxxxxx použitého xxxxxx
|
|
x) xxxx x xxxx – po xxxxxxx uzenině, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx slaná; xxxxxxx na skusu xxxxxx
|
||
xxxxx xxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx maso
|
a) xxxxxxxxxxx – pružná, xxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx strojně odděleného xxxx
|
x) xxxxxx v nákroji x vypracování – xx řezu je xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx xxxxx kolagenní xxxxx ve spojce xxxxxx; xxxxxx xxxxxxxx xxx xx 8 xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
|
|
x) xxxx a xxxx – xxxxx xxxx xx xxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxx slaná x kořeněná; xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxxxxx
|
Xxxxxx xxxx, vepřové xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxxxx,
|
xxxxxxx vlákniny, xxxx strojně odděleného x drůbežího masa xxxxxxx xxxxxxxxxx, rostlinných x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
|
x) xxxxxx na xxxx x xxxxxxxxxxx – xxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx barvy, xxx xxxxxx, xxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxx; zrna xxxxxxx převážně x xxxxxxxxx asi 1 xx; xxxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxx, měkké xxxxxxxxx částice a xxxxxx xxxxxxxxx dutinky,
|
|
c) xxxx x xxxx – aromatická xx xxxxx, xxxxxxxx po xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x kořeněné xxxxx; xxxxxxx na xxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
|
||
xxxxxx xxxxx
|
Xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx
|
x) konzistence – xxxxx, soudržná
|
použití xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx odděleného, rostlinných x xxxxxx živočišných xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
|
x) xxxxxx na xxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxx, ojediněle xxxxxxxx tuk x&xxxx;xxxxx xxxxxxx xxx; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxx kolagenní xxxxx jsou přípustné; xxxx xxxxxxx o xxxxxxxxx xx 3 xx, zaschlý xxxxxxx xxx xxxxxx xx 3 xx
|
|
x) vůně x xxxx – xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx po xxxxxx x uzení; xxxxxxx na skusu xxxxxx
|
||
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx xx xxxx,
|
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x drůbežího xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x jiných xxxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx
|
x) xxxxxx na xxxx a xxxxxxxxxxx – xxx lesklý, xxxxxx, xxxxxx k okraji xxxxxx; xxxxxxx xxxxxx xxxxxx; xxxx převážně xx velikosti 6 xx; xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx zrn x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx; xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx částice, vzduchové xxxxxxx a xxxxxxxx xxx xxxxxx xx xxxxxx
|
|
x) vůně a xxxx – xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx po xxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx; xxxx xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx, na xxxxx xxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx tuhých částí; x xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xx kulturní plísni
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx xx xxxx,
|
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx strojně xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
|
x) xxxxxx v nákroji a xxxxxxxxxxx – řez xxxxxx, hladký, xxxxx xxxx růžově-červená, xxxxx xxxxxx, připouští se xxxxxxxxx xxxxxx malých xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
|
|
x) xxxx x chuť – xxxxxxxx xxxxxxxxxx po xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxx; mírně xxxxx, výrazněji xxxxxxxx; xx skusu xxxxxxx xxxxxx až xxxxxx
|
||
xxxxxxxx
|
Xxxxxx xxxx, vepřové xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx xx xxxx,
|
xxxxxxx vlákniny, xxxx xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
|
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – řez xxxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx-xxxxxxx, jemné xxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
|
|
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxx; průměrně xx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx; xx xxxxx výrobek xxxxxx xx xxxxxx
|
||
xxxxxxxx xxxxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – tužší, xxxxxxxx,
|
xxxxxxx xxxxxxxx, masa xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxx živočišných bílkovin xx nepřipouští
|
b) xxxxxx xx nákroji – xxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxx x xxxxxxxxx do 6 mm, bez xxxxxxx xxx xxxxxx,
|
|
x) xxxx x chuť – xxxxxxxx, aromatická, xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxxx až xxxxxxx xxxxx, xx xxxxx křehká x xxxxxx,
|
||
xxxxxxx xxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx maso
|
a) konzistence – tužší, pružná,
|
použití xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x drůbežího xxxx strojně odděleného, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
|
x) vzhled x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xxxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx do 5 xx, bez xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx vzduchové xxxxxxx; xxxxx libových xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx; xxxxxx xxxx světlá,
|
|
c) xxxx x chuť – xxxxxxxx, výrazná xx xxxxx, xxxxxxx xxx tento xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
|
||
xxxxxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
|
x) konzistence – xxxx, xxxxx,
|
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx odděleného, xxxxxxxxxxx x jiných živočišných xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx
|
x) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – xxxxxxxxxxxx xxxxxxx zrn o xxxxxxxxx do 5, xxx xxxxxx tukových x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx; xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx sytěji xxxxxx, x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxxxx,
|
|
x) xxxx x xxxx- xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, výrazně xxxxxxxx, xxxxxxxx až xxxxxxx xxxxx, na skusu xxxxxx x xxxxxx, xxxxxxx xx paprice
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxxx
|
xxxxxxx maso strojně xxxxxxxx, syrové xxxxxxx xxxxx
|
x) xxxxxxxxx xxxxxx – výrobek v přírodním xxxxxx
|
xxxxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx
|
x) konzistence – xxxxxx, křehká, soudržná
|
|
c) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx a xxxxxxxxxxx – xx xxxx xxxxxxxxxxxx výrobku xxxxx xxxxxx xx xxxxx růžová, xxxxxxx xxxxxx nepravidelně xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx měkká xxxx xxxxxxxxxxx částic, xxxxxxxxx xxxxxxx v menším xxxxxxx x mírně xxxxxxxx xxx
|
||
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx, xx ohřátí xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
|
||
xxxxxxx debrecínský xxxxx
|
xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx
|
xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx
|
x) vzhled x&xxxx;xxxxxxx a xxxxxxxxxxx – na xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx růžové xxxxx xx xxxx a xxxxxxx xxxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx spojce, xxxxxxxxxxxx mozaika zrn x masa o xxxxxxxxx do 6 xx
|
|
x) vůně a xxxx – xxxxxxxxx xxxxx, výraznější po xxxxxxx xxxxxxx; xx xxxxxx xx xxxxx xx xxxxxxx šťavnatý, xxxxxx
|
||
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxx, xxxxxxx maso xxxxxxx oddělené
|
a) konzistence – pevná, pružná,
|
připouští xx xxxxxxx vepřového xxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx sádla, xxxxxxx x drůbeží xxxx
|
x) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – xx xxxx šedorůžová, nákroj xxxxxx, xxxxxx zrnka xxxxxxxxxxx xxxxxx, jemná xxxxxxxxxx je přípustná,
|
|
c) xxxx x xxxx – xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx na xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx
|
||
xxxxxxx xxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, pružná,
|
připouští xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx xx xxxxxxx – xxxxx vypracovaný, barva xxxxxx až xxxxxx xxxx, dovolují se xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
|
|
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx, po xxxxxxx uzenině x xx drůbežím xxxx, xxxxxxxxx slaná a xxxxxxxx
|
||
xxxxxxx*) xxxxxxx salám
|
drůbeží xxxx, xxxxxxx maso xxxxxxx xxxxxxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxxxx,
|
xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx xx xxxxxxx – xxxxxxxxxxxx mozaika xxxxxxxx, xxxxxxxx i xxxxxxxx xxxx, xxxxxx 10 až 50 xx ve xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx-xxxxxxx xxxxx; xxxxxxxxx drobné xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx vzduchové xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx tukem xx xxxxxxxxx,
|
|
x) vůně x chuť – xxxxxxxx po drůbežím xxxx, přiměřeně slaná, xxxx na xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx
|
||
xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx maso xxxxxxx oddělené, syrové xxxxxxx xxxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – pevná, soudržná
|
připouští xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx kůže
|
b) xxxxxx xx nákroji – xx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx masové xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, špeková mozaika xxxxxxxxxxxx rozdělena, ojedinělé xxxxx zrněné kolagenní xxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xx 8 xx, xxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx,
|
|
x) xxxx x xxxx – xxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxxx uzeninu; lahodná, xxxxx xxxxxxxx a xxxxx
|
||
xxxxxxx xxxxx xxxxxx
|
xxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – pružná, xxxxxxxx,
|
xxxxxxxxx xx použití xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx vepřového xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx xxxx
|
x) vzhled xx xxxxxxx – xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
|
|
x) xxxx x xxxx – xxxxx, xxxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxxx; lahodná, xxxxx kořeněná x xxxxx, xxxxxxx pro xxxxxxx xxxx; salám xx xxxxx křehký
|
Výrobek
|
Základní xxxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
Xxxxxx xxxx xx vlastní šťávě
|
hovězí xxxx
|
x) xxxxxx – xxxxxxxxx celek, x&xxxx;xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx; kusy xxxxxxxx xxxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxx; xxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxx xxxxx nahnědlé,
|
b) xxxxxxxxxxx – xxxx xxxxxx, xxxxx, mírně xxxxxxxx, aspik xxx 15°X xxxxxxxxx xxxx,
|
||
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx, xx xxxxxxx hovězím xxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxxx; chuť aspiku xxxxx xxxxx, xxxx xxxx typická
|
||
Vepřové xxxx xx xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx – xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxx xxxxx tuku xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx; xxxxx čirý, xxxxx xxxxxxxxxx; xxxxxxx xxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx světle hnědošedé, xxxxx xxxxxx, bez xxxxxxx xxxxx,
|
x) xxxxxxxxxxx – maso křehké, xxxxx xxxxxxxx, měkké, xxxxx xxx 15°X xxxxxxxxx tuhý
|
||
c) vůně x xxxx - xxxxxxxx po dušeném xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx; xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
|
||
Xxxxxxxx xxxx
|
xxxxxxx xxxx
|
x) vzhled – xxxxxxx xx vychlazeném xxxxx barvy xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxx vepřového xxxxxxxx x tučného xxxx xxxxxxxxx do 10 xx; drobné póry, xxxxxxx a xxxxx xxxxxxxxx části x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx xx připouští
|
hovězí xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxxxxx, xxxxxx o xxxxxxxx 1 xx xxx nařezání xxxxxxxx
|
|
x) xxxx x xxxx – příjemná, přiměřeně xxxxx x kořeněná, xx skusu výrobek xxxxxx
|
||
Xxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxx
|
xxxxxxx xxxx
|
x) vzhled x xxxxx – xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx kompaktní xxxxx,
|
xxxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxxxxxxxx, na xxxx xxxxx drsná,
|
|
c) chuť x xxxx – xx uzeném xxxx, xxxxxxxxx xxxxx, příjemně xxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx
|
||
Xxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxxxx maso
|
a) xxxxxx x barva – xxxxxxxxx, okrová xxxx xxxxxx hnědá xxxxx,
|
xxxxx xxxxxxx xxxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx kašovitá, xx řezu xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx,
|
|
x) xxxx x xxxx – xx xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a příchutí
|
||
Játrová xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxx
|
x) vzhled x xxxxx – xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx aspiku x xxxxxxxxxx xxxx; xxxxx xxxxxxxxxx kolagenní xxxxxxx, xxxxxx vzduchové xxxxxxx x xxxxxxx použité xxxxxx xxxxxx,
|
xxxxxxx játra
|
b) xxxxxxxxxxx – xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, při 15°C xxxxxxxxx,
|
|
x) xxxx x xxxx – xx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
|
Výrobek
|
Základní xxxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
Xxxx x&xxxx;xxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
x) xxxxxx x xxxxx – masný výrobek (xxxxxxx) x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx řezy xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxx se xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxxx měkká, mírné xxxxxxxxxx se připouští, xxxxxxxxxx směs poloměkká xx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
|
||
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx xxxxxx výrobku, xxxxxxx x rajčatech xxxxx xxxxx, příjemně xxxxxxxx, sladkokyselá, xxxxx xxxxxxxx v důsledku použité xxxxxxx se xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x příchutí
|
||
Hovězí xx xxxxxx
|
xxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx x xxxxx – xxxx nařezané na xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx odblanění, xxxxxxx xxxxx loje x&xxxx;xxxxx xxxxxx
|
x) konzistence – xxxx xxxxx, omáčka xxxxx xxxxxxxxx
|
||
x) xxxx x xxxx – xx pečeném xxxxxxx xxxx x použité xxxxxxxx, mírně xxxxx, xxxxxxxx kořeněná
|
||
Maďarský guláš
|
hovězí xxxx,
|
x) xxxxxx – xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x velikosti xxx 15 xx 30 xx a řezy xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx
|
xxxxxxx maso
|
b) xxxxxxxxxxx – xxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
|
|
x) vůně x xxxx – xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxx x kořeněná, xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
|
||
Xxxxxxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx maso,
|
a) xxxxxx – xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx opracovaného xxxxxxx (celá xxxxxxx) x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xx hnědé xxxxxx
|
xxxxx výrobek tepelně xxxxxxxxxx
|
x) konzistence – xxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx,
|
|
x) xxxx a xxxx – xx xxxx a xxxxxxx, xxxxxxxxx slaná x xxxxxxxx kořeněná, xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx
|
Výrobek
|
obsah xxxx
(% hmot. xxxxxxx)
|
xxxxx xxxxxxx bílkovina
(% hmot. xxxxxxx)
|
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
|
Xxxxxxxx
|
40,0
|
-
|
45,0
|
Xxxxxxx
|
50,0
|
-
|
40,0
|
Xxxxx xxxxxxxx
|
55,0
|
-
|
40,0
|
Xxxxx xxxxxxxxx
|
50,0
|
-
|
35,0
|
Xxxxxxxxxxx xxxxx
|
60,0
|
-
|
40,0
|
Xxxxx xxxxx
|
50,0
|
-
|
35,0
|
Xxxxxxx xxxxx
|
45,0
|
-
|
40,0
|
Xxxxxxx xxxxx
|
55,0
|
-
|
20,0
|
Xxxxxxxxx salám
|
40,0
|
-
|
40,0
|
Junior salám
|
40,0
|
-
|
35,0
|
Český xxxxx
|
40,0
|
-
|
40,0
|
Xxxxxxxx
|
-
|
13,0
|
50,0
|
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
|
-
|
14,0
|
40,0
|
Xxxxxx xxxxx
|
-
|
13,0
|
50,0
|
Xxxxxxx
|
-
|
16
|
50,0
|
Xxxxxxx xxxxx
|
-
|
15
|
50,0
|
Xxxxxxxxx klobása
|
60,0
|
-
|
35,0
|
Dunajská xxxxxxx
|
-
|
14
|
55,0
|
Xxxxxxxx
|
-
|
14
|
50,0
|
Xxxxxxxx
|
-
|
14
|
50,0
|
Xxxxxxx
|
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
|
xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
|
xxxxx xxxx
(% xxxx. nejvýše)
|
Drůbeží špekáček
|
-
|
45,0
|
45,0
|
Kuřecí xxxxx xxxxx
|
-
|
50,0
|
30,0
|
Xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx
|
7,0
|
30,0
|
35,0
|
Xxxxxxx xxxxxxxx párek
|
15,0
|
35,0
|
25,0
|
Drůbeží xxxxxxx salám
|
28,0
|
12,0
|
20,0
|
Drůbeží Gothajský xxxxx
|
-
|
40,0
|
40,0
|
Xxxxxxx Xxxxxx xxxxx
|
-
|
50,0
|
25,0
|
Xxxxxxx
|
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
|
xxxxx xxxx
(% hmot. xxxxxxx)
|
xxxxx tuku
(% xxxx. nejvýše)
|
další xxxxxxxxx
|
Xxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxx
|
70,0
|
80,0
|
20,0
|
-
|
Xxxxxxx maso xx xxxxxx xxxxx
|
70,0
|
70,0
|
40,0
|
-
|
Xxxxxxxx xxxx xxxx
|
70,0
|
70,0
|
40,0
|
xxxxxxxx xxx a xxxxx xxxxxxx 15,0% xxxx.
|
Xxxxx x&xxxx;xxxxxxx masa
|
57,0
|
70,0
|
40,0
|
-
|
Bůčková xxxxxxxxx
|
35,0
|
70,0
|
40,0
|
xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx 20,0% xxxx.
|
Xxxxxxx xxxxxxx
|
25,0
|
70,0
|
40,0
|
xxxxx xxxxxxxxx jater xxxxxxx 26,0% hmot.
|
Xxxxxxx
|
xxxxx xxxx nebo masného xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
|
xxxxx xxxxxxxxx
|
Xxxx s klobásou
|
24,0% hmot. xxxxxxx
|
&xxxx; |
Xxxxxx na xxxxxx
|
30,0% xxxx. xxxxxxxx masa
|
|
Maďarský xxxxx
|
30,0
x&xxxx;xxxx:
xxxxxx maso nejméně 16,0% xxxx
xxxxxxx xxxx xxxxxxx 14,0% xxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx papriky: nejméně 4,5% hmotnostních
|
Chalupářský xxxxx
|
10,0
|
xxxxx xxxxxxx xxxxxxx 12% xxxx.
|
Xxxx |
Xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxxxxx x technologické požadavky |
masný výrobek |
tepelně xxxxxxxxxx |
Xxxxxxx, x kterého xxxx xx všech xxxxxxx dosaženo xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx odpovídajícímu xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 °C xx xxxx 10 minut. |
tepelně xxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě xxx xxxxx xxxxxx, u xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx. |
|
xxxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx |
Xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xx všech částech xxxxxxxx xxxxxxxxx tepelného xxxxxx odpovídajícímu xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 °X po xxxx 10 xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx opracováním (xxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xx definovaných podmínek) xxxxx x poklesu xxxxxxxx vody xx xxxxxxx aw(max)=0,93 x x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx trvanlivosti na 21 xxx xxx xxxxxxx skladování plus 20 °X |
|
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx |
Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx určený x xxxxx xxxxxxxx, x kterého x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx x xxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xx(xxx)=0,93 x xxxxxxxxx xxxxx trvanlivosti 21 xxx xxx xxxxxxx xxxx 20 °C |
|
masný xxxxxxxxx |
xxxx xxxxx §1 xxxx. x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxx zachována vnitřní xxxxxxx struktura xxxx x vlastnosti xxxxxxxxx xxxx, x ke xxxxxxx byly xxxxxxx xxxxxxxxx, kořenící přípravky xxxx přídatné xxxxx,8c) x xxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx kuchyňské xxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x splňují xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx2),3); xx xxxxx polotovar xx xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx xxxx s xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxx 1% hmot. |
|
kuchyňský xxxxx polotovar |
částečně tepelně xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx mas, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x látek xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,8x) xxxxxx k tepelné xxxxxxxxx xxxxxx |
|
xxxxxxxx |
Xxxxxxx xxxxxxxxxx uzavřený x xxxxx, xxxxxxxxxxx xx podmínek xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx právním xxxxxxxx7a) xxx, aby xxxx xxxxxxxxx obchodní xxxxxxxxx.9) |
|
xxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x obalu, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.7a) |
&xxxx;
|
Čerstvé xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx produkty xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x konzerv
|
sardelová xxxxx
|
xxxxxxxx
|
|||
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx od xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxxx:
|
xxxxxx:
|
xxxxxx:
|
|||
xx 300 g
|
-10 %
|
x xxxx
|
-10 %
|
xx 350 g
|
-10 %
|
|
xx 1000 x
|
-6 %
|
xx 350 x
|
-10 %
|
nad 350 x
|
-5 %
|
|
xx 2000 x
|
-4 %
|
xxx 350 x
|
-5 %
|
|
||
nad 2000 x
|
-2 %
|
|
|
Xxxx |
|
xxxxxxxxxxx x xxxxx |
x xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx - pastovitá, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, olej xxxxxxxxx, částice kusovitých xxxxxx rovnoměrně xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, cizích xxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxx xxxxx |
xxxx |
xxxxxxx pro xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xx použitých xxxxxxxxx x xxxxxx |
xxxx |
xxxxxxx, xx použitých xxxxxxxxx, xxx cizích xxxxxxx |
Xxxxxxxx |
Hmotnostní % |
xxxxx xxxx |
xxxxx tržních druhů 10,0 až 85,0 |
obsah xxxxxxx |
xxxxxxx 2,0 |
xxxxxxx xX |
xxxxxxx 4,5 |
Xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx (x x xxxx xx) |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx (v %) |
xx 100 |
- 6 |
xxx 100 do 250 |
- 5 |
xxx 250 do 500 |
- 4 |
xxx 500 |
- 2 |
Xxxxxxx x. 11 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x ostatních xxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxxxx č. 1 x xxxxxxx xxxxx xx sloupce x. 1 xxxx. x) xxxx x), xxxxx xx ve xxxxxxx x. 1 xxxxxxx, xxxx xx uvede xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx sloupce x. 2 xxxxxxxxxx rodové x xxxxxxx xxxxx, xxxxx xx xx xxxxxxx č. 2 xxxxxx. Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, některou xxxx xxxxxxx nebo jako xxxxxxx název xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx č. 3, xxxxx je xx xxxxxxx č. 3 xxxxxxx.
&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;
1. Obchodní xxxxxxxx |
2. Xxxxxxx xxxxx |
3. Synonyma xxxxxxxxxx označení/vědeckých xxxxx |
||||
Xxxxxx xxxxx |
x) xxxxxxx xxxxx |
x) druhové jméno |
Rodové xxxxx |
x) druhové jméno |
b) xxxxxxx xxxxx |
|
XXXX |
||||||
Xxxx |
xxxx |
Xxxxxxxxxxxxxxxx |
xxxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxx |
|||
Xxxxx |
Xxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx tento název: Xxxxxx xxxxxx |
|||
Xxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxxxx lucioperca |
||
Cejn |
velký |
Abramis |
brama |
|||
Cípal |
Mugil xxx. |
xxxxxxx xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx použít tento xxxxx: Xxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxx |
xxxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxxx |
Xxxx |
xxxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxxxx |
|||
Xxx |
xxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxxxxxx |
|||
Xxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxx |
||
Xxxxxxx |
xxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxxxxx |
||
Xxxxxxx |
xxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxx |
||
Xxxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxx |
xxxxx |
|||
XXxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít tento xxxxx: Grenadiér |
||
Hoki |
novozélandský |
Macruronus |
novaezelandiae |
|||
Hoki |
patagonský |
Macruronus |
magellanicus |
|||
Chmurnatka |
tmavá |
Anoplopoma |
fimbria |
Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxx xxxx |
||
Xxxxxxx |
xxxxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: red xxxxxxx |
|
Xxxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxxx |
|||
Xxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
|||
Xxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxxxxx |
|||
Xxxxxxx |
xxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxxxxxxxx |
|||
Xxxxxxx |
xxxxxxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxx |
||
Xxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxxxxx, Xxxxx xxxxxxxxxx |
||
Xxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxx |
xxxxxxx |
|||
Xxxxxxx |
xxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxx |
||
Xxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxx |
|||
Xxxxxxx |
xxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxx |
|||
Xxxxxxx |
xxxxx |
Xüxxxxxxäxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxxxxx |
||
Xxxxx modrý witling |
Micromesistius |
australis |
Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxx xxxxx |
|||
Xxxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxx australský |
||
Kambala |
Lepidorhombus xxx. |
xxxxxxx xxxxx |
||||
Xxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxxxxxxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxx |
xxxxx |
||
Xxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxxx |
xxxxxxx |
|||
Xxxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: xxxxxxx xxxxxxx |
||
Xxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxx |
|||
Xxxxxxxxx |
Xxxxxxx spp. |
všechny xxxxx |
||||
Xxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx je možné xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxxxxx |
|||
Xxxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx použít tento xxxxx: Mahi-mahi |
||
Kranas |
východní |
Seriola |
quinqueradiata |
Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxx xxxxx: Xxxxxxx nebo Xxxx Fish |
||
Kranas |
dumerilův |
Seriola |
dumerili |
|||
Kranasovec |
štíhlý |
Rachycentron |
canadum |
|||
Ledovka |
Gobionotothen |
gibberifrons |
||||
Limanda |
drsná |
Limanda |
aspera |
|||
Lín |
sliznatý |
obecný |
Tinca |
tinca |
||
Lipan |
obecný |
Thymallus |
thymallus |
|||
Losos |
atlantický |
obecný |
Salmo |
salar |
||
Losos |
keta |
pacifický |
Oncorhynchus |
keta |
Alternativně je xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxx |
|
Xxxxx |
xxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxxxxx |
||
Xxxxx |
xxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
||
Xxxxx |
xxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxx |
|
Xxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Losos královský |
||
Makrela |
obecná |
atlantická |
Scomber |
scombrus |
||
Makrela |
japonská |
měchýřnatá |
Scomber |
japonicus |
||
Makrela |
indopacifická |
australská |
Scomber |
australasicus |
Alternativně xx možné v xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx druhového jména xx xxxxxxx 1x) xxxxx název: xxxxxxx |
|
Xxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
|||
Xxxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx: máslová xxxx, butterfish, Xxxxxxxxx xxxxx |
||
Xxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxxx |
|||
Xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xxx. |
xxxxxxx xxxxx |
||||
Xxxxx |
Xxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxx xxx. |
xxxxxxx xxxxx |
||||
Xxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Síh |
||
Maréna |
peleď |
Coregonus |
peled |
Alternativně xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx rodového xxxxx xxxxx xxxxx: Xxx |
||
Xxxxxx |
xxxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxx |
|||
Xxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxx |
|||
Xxxx |
xxxxxx |
xxxxx |
Xxxxx xxx. |
xxxxxxx druhy |
||
Modrák |
vysoký |
ostronosý |
Spicara |
smaris |
Alternativně je xxxxx v obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Xxxxxxx |
|
Xxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v obchodními xxxxxxxx použít místo xxxxxxxx jména xxxxx xxxxx: Xxxxxxx |
||
Xxxxx witling |
Micromesistisus |
poutassou |
Alternativně xx možné jako xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx název: Xxxxxx xxxxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxx |
|||
Xxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxxxx |
||||
Xxxxxx štika |
evropská |
Merluccius |
merluccius |
Alternativně xx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxx Xxxx xxxx Štikozubec |
||
Mořská xxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxx |
Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxxx nebo Xxxx |
||
Xxxxxx xxxxx |
xxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x obchodním označení xxxxxx místo rodového xxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxx Hejk |
||
Mořská xxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx označení použít xxxxx rodového jména xxxx názvy: Xxxxxxx xxxx Xxxx |
||
Xxxxxx xxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxx Xxxx |
||
Xxxxxx xxxxx |
xxxxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx jména xxxx názvy: Merlúza xxxx Hejk |
|
Mořský xxxx |
Xxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx xxxxxx |
|||
Xxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxxxx |
Xxxxx |
xxxxxxxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento název: Xxxxxx xxx |
|
Xxxxx |
xxxxx |
Xxxxx |
xxxxxxxxxxx |
|||
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxxxxx |
|||
Xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxx |
|||
Xxxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxx |
|||
Xxxxxxxx |
xxxxxxx |
xxxxxxxxxxx |
Xxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx |
|
Xxxxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jména xxxxx xxxxx: Tunec |
||
Pelamida |
atlantická |
obecná |
Sarda |
sarda |
Alternativně xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jména xxxxx xxxxx: Xxxxx |
|
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxxx |
|||
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxx |
|||
Xxxxxx |
xxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx |
|
Xxxxxx |
xxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxx |
||
Xxxxxx |
xxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxxxx |
|
Xxxxxx |
xxxxxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxx |
xxxx |
||
Xxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxxx |
|||
Xxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx xxxx |
||
Xxxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx je možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxx xxxxxxxxxxxx |
|||
Xxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
|||
Xxxxxx |
xxxxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx |
|
Xxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxx, Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxxx název: Sparus xxxxxx |
||
Xxxxxx |
xxxxxx |
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxxxx |
||
Xxxxxx |
xxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxx |
xxxxxx |
xxxxxx |
|
Xxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxx |
xxxxxx |
xxxxx |
||
Xxxxxxx |
xxxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxxxx |
||
Xxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxx xxxxx |
||||
Xxxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxx |
|||
Xxxxxx |
xxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx je xxxxx v obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxx |
|
Xxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxx |
|||
Xxxxxxxx |
xxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
||
Xxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít tento xxxxx: Xxxxxxxxx |
|||
Xxxxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako obchodní xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Okouník xxxxxx |
||
Xxxxx |
xxxxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
||
Xxxx |
xxxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxxxx |
||
Xxxx |
xxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxxxx |
xxxxxxx |
|
Xxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxxxxxx |
||
Xxxxx |
xxxxxxxxx |
xxxx |
Xxxxxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxx. Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxx název xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx aquila |
|
Smuha |
tmavá |
Sciaena |
umbra |
|||
Solea |
evropská |
obecná |
Solea |
solea |
vulgaris |
Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxx xxxxx xxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxx |
xxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x obchodním označení xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx tento název: Xxxxxxxx |
|
Xxxxxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx tento název: Xxxxxx obecný |
|||
Stříbrnice |
atlantská |
Argentina |
silus |
|||
Sultánka |
pruhovaná |
Mullus |
surmuletus |
Alternativně je xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Parmice |
||
Sultánka |
nachová |
karmínová |
Mullus |
barbatus |
Alternativně xx xxxxx v obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx |
|
Xxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxxxxx |
||
Xxxxx |
xxxxxx |
Xxxx |
xxxxxx |
|||
Xxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx |
||
Xxxxxxxxxxx |
xxxx |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxx |
|||
Xxxxxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxx |
xxxxxxx |
|||
Xxxxxx |
xxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxx |
||
Xxxxxx |
xxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Cod |
|
Treska |
pacifická |
bílá |
Gadus |
macrocephalus |
||
Treska |
jednoskvrnná |
skvrnitá |
Melanogrammus |
aeglefinus |
||
Treska |
tmavá |
šedá |
Pollachius |
virens |
||
Treska |
evropská |
pollak |
Pollachius |
pollachius |
||
Treska |
merlan |
bezvousá |
Merlangius |
merlangus |
||
Treska |
polární |
severní |
Boreogadus |
saida |
Alternativně je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx |
|
Xxxxxx |
xxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxx |
xxxxxx |
|||
Xxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Xxxx |
||
Xxxxxx |
xxxx |
Xxxxxxxxxxx |
xxxxxxx |
|||
Xxxxxx |
Xxxxxx xxx. |
xxxxxxx xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxxxxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxx |
||
Xxxxx |
xxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxxxxxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxx |
xxxxxxx |
||
Xxxxx |
xxxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx název: Xxxxxx |
|
Xxxxx |
xxxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxxx |
||
Xxxxx |
xxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
||
Xxxxx |
xxxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxxx xxxxx ve sloupci 1x) xxxxx xxxxx: xxxxxxxx |
|
Xxxxx |
xxxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxx |
xxxxxxxxxx- |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxx |
||
Xxxxx |
xxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxx |
||
Xxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxx |
xxxxxx |
|||
Xxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxx xxxxx |
||
Xxxx |
xxxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxxxxx |
||
Xxxxxxxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxx xxxxxxxx |
||
Xxxx |
xxxxx |
Xxxx |
xxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Beluga |
||
Zeus |
ostnatý |
Zeus |
faber |
Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx název: Ryba xxxxxxx Petra |
||
Zubatec |
obecný |
Dentex |
dentex |
|||
Zubatec |
hrbohlavý |
Dentex |
gibbosus |
|||
Zubatec |
obecný |
Dentex |
dentex |
|||
Zubatice |
Pagellus xxx. |
xxxxxxx xxxxx |
||||
Xxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní označení xxxxxx tento xxxxx: Xxxx xxxxxx |
||
Xxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Očnatec xxxxxx |
||
Xxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxx xxxxx: xxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx |
||
Xxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Ostroun xxxxxx |
||
Xxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxx |
xxxxx |
|||
Xxxxxx |
xxxxxxxx |
xxxx |
Xxxxxxxxxxx |
xxxxxx |
||
Xxxxxx |
xxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxxx |
||
Xxxxxx |
xxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxx |
|||
Xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx spp., Ginglymostoma xxx., Xxxxxxxxx xxx., Xxxxxx spp., Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx., Carcharhinus xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxxxx xxx., Carcharias spp., Xxxxxxxxxx xxx., Alopias xxx., Xxxxxxxxxx spp., Carcharodon spp., Xxxxxx spp., Xxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxxxxxx xxx., Heptranchias spp., Hexanchus spp., Xxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxx xxx., Xxxxxxx spp., Centroscymnus spp., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx. |
xxxxxxx xxxxx |
||||
Xxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxx |
|||
Xxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
|||
XXXXXX |
||||||
Xxxxxx |
Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxxx xxx. |
xxxxxxx xxxxx |
||||
Xxxx |
Xxxxxxx spp., Metanephrops xxx., Xxxxxxxx spp. |
všechny xxxxx |
||||
Xxxx |
xxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx možné x obchodním označení xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Xxxxxxxxxx |
|
Xxxxx |
Xxxxxx xxx., Xxxxxxxx spp., Chinoectes xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxx spp., Portunus xxx., Xxxxxx spp., Xxxx xxx., Xxxxxxx spp., Erimacrus xxx., Xxxxxx xxx. xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx |
xxxxxxx xxxxx |
||||
Xxxxxxx |
Xxxxxxxx spp., Crangon xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxx spp., Caridea xxx., xxxxx x čeledí Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx |
xxxxxxx xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxx |
|||
Xxxxxxxx |
Xxxxxxxxx spp., Jasus spp., xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxxxx |
xxxxxxx xxxxx |
||||
Xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxx |
xxxxxxx xxxxx |
||||
Xxx |
Xxxxxxxx xxx., druhy z xxxxxx Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx |
xxxxxxx xxxxx |
||||
Xxxxxxx |
xxxxxxxxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxx |
|||
XXXXXXX |
||||||
Xxxxxxxxxx |
Xxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Aequipecten spp., Xxxxxxxxxxxx xxx. |
xxxxxxx xxxxx |
||||
Xxxxxxx |
Xxxxxxxx spp., Xxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx spp., Protothaca xxx. |
xxxxxxx xxxxx |
||||
Xxxxxxxxxx |
Xxxxxxx xxx., Xxxxxxx spp., Pareledone xxx. |
xxxxxxx druhy |
||||
Ježovka |
obecná |
Spaerechinus |
granularis |
|||
Ježovka |
dlouhoostná |
Paracentrotus |
lividus |
|||
Kalamáry |
rody Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxx, XXxxx, Lolliguncula, Loligo, Loliolus, Nototodarus, Ommastrephes, Onychoteuthis, Rossia, Xxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxx x Xxxxxxxxx |
xxxxxxx druhy |
Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx&xxxx; značení xxxxxx xxxx xxxxx: kalmar, xxxxxx, krakatice |
|||
Mandlovka |
evropská |
Glycymeris |
glicymeris |
|||
Mušle |
Veneridae, Mactridae, Cooperellidae x Xxxxxxx |
xxxxxxx druhy |
||||
Plážovka |
vejcorodá |
Littorina |
littorea |
|||
Sépie |
Sepia officinalis, Rossia xxxxxxxxx, Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxx spp. |
všechny xxxxx |
||||
Xxxxxx |
Xxxxxxx xxx., Xxxxx xxx., xxxxx x xxxxxx Mytilidae |
|||||
Slávka |
jedlá |
Mytilus |
edulis |
|||
Slávka |
novozélandská |
Perna |
canaliculus |
|||
Srdcovka |
všechny druhy x xxxxxx Xxxxxxxxx |
xxxxxxx xxxxx |
||||
Xxxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxxx |
|||
Xxxxxxxx |
xxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx je možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx ve sloupci 1x) tento název: xxxxxx |
|
Xxxxxxx |
xxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx vědecký xxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxx decussata |
|
Tapeska |
Ruditapes xxx., xxxxx xxx., Venerupis xxx., Xxxxxxxx spp. |
|||||
Ústřice |
Ostrea spp., Crassostrea xxx., druhy x xxxxxx Xxxxxxxxx |
xxxxxxx xxxxx |
||||
Xxxx |
Xxxxxxxx xxx. |
xxxxxxx xxxxx |
Xxxxxxx x. 11 vložena xxxxxxx xxxxxxxxx x. 159/2014 Xx. x účinností xx 13.12.2014
15) Xxxxxxxx Xxxx (XXX) č. 2136/89 ze xxx 21. xxxxxx 1989 x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx konzervované xxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 1181/2003.
Xxxxxxxx Xxxx (XXX) č. 1536/92 xx xxx 9. xxxxxxxx 1992, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx obchodní xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x nepravé xxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 2406/96 x stanovení společných xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1379/2013 xx xxx 11. xxxxxxxx 2013 x xxxxxxxx xxxxxxxxxx trhů x xxxxxxxx xxxxxxxx x akvakultury x x xxxxx xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 1184/2006 x (XX) x. 1224/2009 a x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx (ES) x. 104/2000.