Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.07.2016.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 13.12.2014 do 31.07.2016.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), g), h), i) a j) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů, pro maso, masné výrobky, ryby, ostatní vodní živočichy a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich

326/2001 Sb.

ODDÍL 1 - MASO §1
Členění na druhy a skupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4 §5
Uvádění do oběhu §6 §7 §8
Prodej §9
ODDÍL 2 - MASNÉ VÝROBKY §10
Členění na druhy a skupiny §11
Označování §12
Přípustné záporné hmotnostní odchylky §12a
Požadavky na jakost §13
Technologické požadavky §14
Další technologické požadavky §14a
Uvádění do oběhu §15 §16 §17
ODDÍL 3 - PRODUKTY RYBOLOVU A OSTATNÍ VODNÍ ŽIVOČICHOVÉ §18
Označování §19
Požadavky na jakost §20
Uvádění do oběhu §21
ODDÍL 4 - VEJCE §22 §23 §24
ODDÍL 5 - MAJONÉZY §25
Označování §26
Požadavky na jakost §27
Technologické požadavky §28
Uvádění do oběhu §29
Přechodné ustanovení §30
Zrušovací ustanovení §31
Účinnost §32
Příloha č. 1 - Členění na druhy a skupiny
Příloha č. 5 - Technologické požadavky na jednotlivé skupiny masných výrobků
Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky od deklarované hmotnosti pro rybí výrobky
Příloha č. 10 - Požadavky na jakost majonéz
Příloha č. 11 - Seznam obchodních označení produktů rybolovu a ostatních vodních živočichů
č. 264/2003 Sb. - Čl. II
č. 169/2009 Sb. - Čl. III
326
XXXXXXXX
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
xx xxx 30. xxxxx 2001,
xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) a x) zákona x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx a tabákových xxxxxxxxx x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx znění pozdějších xxxxxxxx, pro xxxx, xxxxx xxxxxxx, ryby, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, vejce x xxxxxxx x xxxx
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §18 xxxx. x), d), x), x), i) x j) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxx č. 306/2000 Xx. x xxxxxx x. 119/2000 Xx., (xxxx xxx "xxxxx") xxx xxxx, masné xxxxxxx, ryby, ostatní xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx a xxxxxxx x nich:
XXXXX 1
XXXX
§1
Pro xxxxx xxxx vyhlášky xx rozumí
x) xxxxxxxxx xxxxx - xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx, získané xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx,
x) xxxxxx - kosti xxxxxxx xxxxxxxx jatečně xxxxxxxxxx xxx,
x) xxxx - xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx jatečných xxxxxx schváleným technologickým xxxxxxxx,
d) syrovým xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx - xxxxxx xxxx xxxxxxx při xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxx xxxxx - xxxx xxxxxxx býka, xxxx, xxxxx, jalovice, xxxxx,
x) mladým xxxxx - nekastrovaná xxxxxxx xxxxxxx pohlaví xxxxxx xxx 12 xxxxxx a do 24 měsíců xxxxxx,
x) xxxxx - xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx ve věku xx 24 xxxxxx,
x) xxxxxx - xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx než 12 měsíců,
i) xxxxxxxx - neotelená xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx 12 xxxxxx,
x) xxxxxx - xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx 12 xxxxxx, xxxxx xx xxx xxxxxxx,
k) vepřovým xxxxx - xxxx xxxxxx,
x) skopovým xxxxx - xxxx xxxx,
x) jehněčím xxxxx - maso xxxxxx xx xxxx xxxxxxx 12 měsíců,
x) xxxxx xxxxx - xxxx xxx,
x) xxxxxxxx xxxxx - xxxx kůzlat xx stáří xxxxxxx 12 měsíců,
p) xxxxxxx xxxxx - xxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx - xxxx xxxxxx ve xxxxx nejvýše 18 xxxxxx.
Účinnost od 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Sb.
§2
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx x skupiny xx x masa, x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx x příloze č. 1 tabulce 1.

§3
Označování
(1) Kromě údajů xxxxxxxxx x zákoně x xx xxxxxxxxx xxxxxxx předpise5) xx xxxxxx
x) maso názvem xxxxxxx xxxxx přílohy č. 1 xxxxxxx 1 x xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xx xxxxxxx, podle §1 xxxx. e), x) xx x); xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx6),
x) xxxxxx xxxxxxx xxxx6a), xxxxxxxx xxxx, maso xxxxxx, xxxxxxx xxxx x xxxxxxx dělená x xxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxx, xxxxxx tuk x xxxxxx xxxxx xxxx, pokud xxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx, srnec, xxxxxx, xxxxx xxxxxx, zajíc, xxxxxx, koroptev xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx živočišného xxxxx, x dělené xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxx; dále xx xxxxx, xxx xx xxxxx x xxxx xxxxx z farmového xxxxx.
(2) Xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxx xxxxxxx xx xxxxx, kromě xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx 1 x x xxxxx použitelných xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx6b), xxxx xxxxxx xxxxx "xxxxx xxx", "býk", "xxxxx", "xxxxxxxx" xxxx "kráva".
(3) X xxxxxxx, xx xx hovězí maso xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx na spongiformní xxxxxxxxxxxxx xxxxx (BSE)6c), xxxx xxx součástí xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx o xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx (XXX).
(4) U xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xx požadované xxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxx, xxx je xxxx nabízeno k xxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(5) Xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, stanovují xx xxxxxxxxx záporné hmotnostní xxxxxxxx od deklarované xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxx7) x xxxxxx čerstvé drůbeží xxxx
x) 10 % x xxxxxx xx 300 x,
x) 6 % x xxxxxx xx 1 000 x,
x) 4 % u xxxxxx xx 2 000 x,
x) 2 % x balení nad 2&xxxx;000 g.
§4
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxx žlázy a xxxxxx bradavky x xxxxxxx x laktaci xxxx xxx xxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxx razítek x xxxx, xxxxx xxxx označeno xxxx xxxxxxxxxxx,2) xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx tělo xxxxxxx se xxxxx xx oběhu stažené x kuchané.
§5
§5 xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
§6
Uvádění xx oběhu
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx xx xxxxx do xxxxx pouze xxxxxx.
(2) Ustanovení xxxxxxxx 1xx xxxxxxxxxx xx xxxxxx čtvrtě, xxxxxxx xxxxxx, tele xxxxxxx xxxxxx bez xxxxx x xxxxxx xxxxx xxx xxxxx.
§7
§7 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Sb.
§8
§8 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
§9
Prodej
(1) Nebalené xxxx xxxx xxx xxxxxxxxx x takové podobě, xxx umožňovalo xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxx xxxxxxx čerstvé xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxx x mleté xxxx xxxxxxx čerstvé xxxx balené.
ODDÍL 2
XXXXX XXXXXXX
§10
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxx pro xxxxxx masných xxxxxxx xxxxxxxxxx v příloze č. 4 xxxxxxxxx 3 xx 13 - xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx živočišných xxxxx xxxxx a xxxxx xxxxxxxx k xxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx podle přímo xxxxxxxxxxxx předpisu Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx8a),
x) tepelně xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx ve xxxxx částech xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx teploty xxxx 70 xX xx dobu 10 xxxxx,
x) tepelně xxxxxxxxxxxxx xxxxxx výrobkem - výrobek xxxxxx x přímé spotřebě xxx xxxxx xxxxxx, x něhož neproběhlo xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx výrobku,
d) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xx všech xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx teploty plus 70 xX po xxxx 10 minut x navazujícím xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (xxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxx za xxxxxxxxxxxx podmínek) došlo x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx x hodnotou xx(xxx.) = 0,93 x k prodloužení xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xx 21 xxx xxx xxxxxxx skladování xxxx 20 xX,
x) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, u xxxxxxx x xxxxxxx fermentace, xxxxx, sušení, xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx ke xxxxxxx aktivity xxxx x hodnotou aw(max.) = 0,93, s xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx 21 xxx xxx xxxxxxx xxxx 20 xX,
x) kuchyňským xxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx surovin x látek určených x xxxxxxxxxxx,8c) xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx,
x) technologickým xxxxxx - obal, xx kterém xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx opracování xxxxxxx x xxxxx obvykle xxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx - xxxxxxx xxxx zrněná xxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx opracováním - xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx chladu,
x) konzervou - xxxxxxx neprodyšně xxxxxxxx x obalu, sterilovaný,
x) xxxxxxxxxxxxx - xxxxxxx neprodyšně xxxxxxxx x obalu, pasterovaný,
x) xxxxxx svalovou xxxxxxxxxx - bílkovina xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx původu,
m) xxxxxxx xxxx - xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx založenými xx principu xxxxxxxxx.
§11
Xxxxxxx xx druhy x xxxxxxx
Xxxxxxx na xxxxx a xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxx 1.
§12
Označování
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x xx zvláštním xxxxxxx xxxxxxxx5) xx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
a) xxxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx skupinou, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxx použitelnosti, x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx masných výrobků,
x) xxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx, včetně xxxxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx kůží, xxxxxxxx xxxxx nebo syrového xxxx; xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xx uvede xxxxx "xxxx strojně xxxxxxxx" xxxx "xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx".
(2) Xx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xx potraviny xxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxx výrobku xxx použít, xxxxxxxx-xx xxxxx výrobek xxxx xxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x celkového xxxxxx xxxx. Tento požadavek xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx uvedené x příloze č. 4 xxxxxxxxx 3 xx 13.
(4) Xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx masa, xxx xxxxxxxxx xxxx, xxxx xxx x názvu xxxxxxxx xxxxxxxxxx druhem x xxxxx xxxxxxxxx xxxx, ze kterého xxxxxxx.
(5) V xxxxxxx, xx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx "šunka" xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxx 3 x xxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx jakosti.
(6) Xxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxx x skupiny xxxxx přílohy č. 4 tabulky 1. Xxxxx masných xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 4 xx 13 xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx, xxxxx těmto xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, a xx v xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, jež xx xxxxx xxxxx spotřebitele x xxxx.
§12x
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx se xxxxxxxxx
x) 10 % x xxxxxx xx 300 x,
x) 6 % x balení xx 1&xxxx;000 g,
x) 4 % x xxxxxx xx 2&xxxx;000 x,
d) 2 % u xxxxxx xxx 2&xxxx;000 x.
(2) Přípustné záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx hmotnosti xxx xxxxxxxx xx stanovují
x) 10 % x xxxxxx xx 350 x,
b) 5 % x xxxxxx nad 350 x.
§12a vložen xxxxxxx předpisem x. 169/2009 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.7.2009
§13
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx vymezených x příloze č. 4 xxxxxxxxx 3 až 13 xx xxxx x xxxxxxxxx obsaženou xxxx xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx x pojivové xxxxx nepřekračuje xxxxxxx xxxxxxxxx v příloze č. 4 xxxxxxx 2. Xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx považují rovněž xxxxxxx a žvýkací xxxxx. Xxxxxxx xxxx xxxxxxxx se vztahuje xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx jako složky xxxxxxxx x masném xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx na xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx8a).
(2) Při xxxxxxxxx masných xxxxxxx xxxxx u xxxx xxxxxxxx x uvolňování xxxx xxxx tuku. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx vypadávat x xxxxxxx. X xxxxxxx xxxxx xxx xxxx xxxxx, které xxxxxxx xxxxxxx složení xxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxx xxxxxxx. V xxxxxxx xxxxx být nezpracované xxxxx, xxxx xxxx x kolagenní části, xxxxxx koření xxxx xxxxxx xxxxxx, pokud xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
(3) Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx nesmí xxx oslizlý, xxxxxxx, xxxxxxxxx svraštělý xxxx xxxxxxxx plísní, pokud xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx druhy xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx daný xxxxxxx, xxx xxxxx xxxxxxxx. Xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx být xxxxxxx xxx daný xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxx příchutě xxxx xxxxxxx po xxxxxxxx xxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxx vybraných masných xxxxxxx jsou xxxxxxxxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 3 xx 13.
§14
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) U xxxxxxx xxxxxxxxxxxx masných xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx celý xxxxxxx tak, aby xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxx výrobky xxx xxxxxxxxxxxxxxx obalu, xxxxx nejsou určeny x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx před použitím, xxxxxxx vařená xxxx xxxxx xxxx, xxxx xxx před xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx, který xxxx určený xxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxx xxxxxx masných xxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 4 až 9 xx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx libovolná xxxxxxxxx základních surovin xxxxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 4 xx 9.
(4) Xxxxxxxxxxx x technologických xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 5.
(5) Xxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxx kýty, u xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x třídy výběrové x vepřové kýty xxxxxxxxxxx, u xxxxx xxxxxxxxxx lze xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx.
§14a
Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx ošetřeny xx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx, jejíž xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 121 xX, xxxxxxxx xx dobu nejméně 10 xxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx účinky xxxxxxxxxx xxxxxxx teploty 100 xX, xxxxxxxx xx dobu xxxxxxx 10 xxxxx.
§14x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Sb. x xxxxxxxxx od 1.7.2009
§15
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx masné xxxxxxx musí xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 24 xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx. Pro xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxx a xxx xxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxx bezprostředně xx zabalení označen xxxxx xxxxxxxx x xxxx xxx prodán xxxxxxxxxx x xxx xxxxxxxxxxx xx xxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxx xxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxx xxxx s xxxxx nestabilní xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx zabalené,10) x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx x prodeji xxxxxxxxxxxx.
§16
§16 xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 169/2009 Xx.
§17
§17 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Sb.
XXXXX 3
XXXXXXXX XXXXXXXX A XXXXXXX XXXXX XXXXXXXXXXX
§18
Xxx xxxxx xxxx vyhlášky se xxxxxx
x) ostatními xxxxxxx xxxxxxxxx - xxxx xxxx, xxxx xxxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxx mořští xxxx, xxxxx x xxxx,
x) xxxxxxxxx ostatními xxxxxxx živočichy - xxxxxxx vodní xxxxxxxxxxx, xxxxx nebyli xxxxxx xxxxxxxx konzervováni, xxxxxx, xxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx zpracování, xxxxx xxxxxxxx.

§19
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx rybolovu x xxxxxxxxx vodních xxxxxxxxx xx xxxxxxx podle xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx15) xxxxxx xxxxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xx uveden x příloze č. 11 k této xxxxxxxx.
(2) X xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xx xxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx; x teplot se xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 7.

§20
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) X xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx produkty rybolovu15), xxxxx xxxxxxxxx uvedené x odstavcích 2 xx 6.
(2) Xxxxxxx xxxxxxxx rybolovu x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx
x) musí xxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxx daný xxxxxxxxx xxx xxxx druh xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx,
x) musí xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx s xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx produktů xxxxxxxx uzených studeným xxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx, xxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx teploty xxxx 70 xX xx xxxx 10 xxxxx, x organoleptickými xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx živočišnému xxxx x xxxxx, xxx xxxxxx chutí x xxxxx.
(4) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx z xxxx xx xxxxxxxx xxxxx x čerstvých xxxx zmrazených xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx a xxxxx. Xxxxx xxxx x silně solených xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx x xxxx xx více než 14 %, ve xxxxxxx xxxxxxxxxx 10 xx 14 %, xx xxxxx xxxxxxxxxx 4 xx 10 %.
(5) Xxxxxxxxx xxxxx může xxxxxxxxx xxxxxxxxx 25 % xxxx.
(6) Sušené xxxxxxxx xxxxxxxx mohou xxx xxxxxx a xxxxxxxx, obsah xxxx x xxxx xxxx xxx xxxxx xxx 18 % x xxxxxxxx se xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 65 xx 70 %.
§21
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x výrobky x xxxx se xxxxx xxxxxx do xxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx způsobem, xxxxxx xx xxxxx dojít x xxxxxxxxxx nepříznivému xxxxxxxxx xxxxx.
(2) Xxxxxxxxxx z produktů xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx.

XXXXX 4
VEJCE
§22
(1) Xxx xxxxxxxx rozlišovací číslo xxxxxxxxxx, které se xxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxx použitelného xxxxxxxx Xxxxxxxxxx společenství13), xx skládá x
x) xxxxxx xxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx:

1. "1" xxx xxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxxx,

2. "2" xxx xxxxx nosnic x xxxxxx,

3. "3" xxx xxxxx nosnic x xxxxxxx, nebo

4. "0" xxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx14),

x) xxxxxxxxxxxxx xxxx státu,
c) čtyřmístného xxxxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx složku xxxxxxxxxxxxx čísla xxxxxxxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxx X xx uchovávají xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xx nejvýše xxxx 18 xX.
(3) Xxxxx křepelky xxxxxxxx xx skořápce xxxxxx x xxxxxx spotřebě xxxx xx zpracování xx xxxxxxxxxx, skladují x přepravují x xxxxx, xxxx xxxxx xxxxx slunce, při xxxxxxxxxx teplotě nejvýše xxxx 18 xX.
§23
§23 zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
§24
§24 zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
XXXXX 5
XXXXXXXX
§25
(1) Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx majonézou xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx slepičí xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx jedlých xxxxxxxxxxx olejů xx xxxxx xxxx obsahující xxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxx předpise5) xx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx
a) xxxx xxxxxxxxxxxxx,
b) xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) u xxxxxx nad 300 x nebo 300 xx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx "xx xxxxxxxx xxxxxxxxx spotřebujte".
(3) X xxxxxx majonézy xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx v příloze č. 10 xxxxxxx 3.
(4) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx majonézy xxxx xxxxxxx x příloze č. 10 xxxxxxxxx 1 x 2.
(5) Xxxxxxxx xx xxx xxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xx při xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx 0 xX x xxxxxxx xxxx 15 xX.
§26
Označování
(1) Xxxxx se xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, ze kterého xxxxxxx. Slepičí xxxxx x výrobky ze xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx pouze xxxxxx "xxxxx" xxxx "vaječný xxxxxxx".
(2) Xxxxxxx xxxxx se označí xxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxx podle přílohy č. 8.
(3) Xxxxxxxx xxxxx xx vyjadřuje xxxxxx xxxx.
(4) Xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx dále u xxxxx
a) X. xxxxx xxxxxxx xx xxxxx uvede xxxxxxxxxx xxxxxxx,
b) čerstvých xxxxx A xx xx xxxxx uvede x xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx X se xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx, xx xxxxx xx vytištěno xxxxx "Xxxxx X",
x) balených XX. xxxxx jakosti B xx xxxxxx x xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 5 xxxx. x), c) x x).
(5) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx vajec xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xx xxxxxxxx xxxxx vyznačí x xxxxx
x) X. xxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxx x xxxxxxx 12 mm x x xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 3 mm xxxxxxx,
x) XX. xxxxx jakosti X xxxx nebo xxxx x průměru 12 xx x x xxx xxxxxxx B xxxxxxx 5 xx xxxxxx,
c) II. xxxxx xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx trojúhelník x straně nejméně 10 xx,
d) XX. třídy xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx 16 x 7 mm.
(6) Při xxxxxxxxxx xxxxxxx z vajec xxxx xxx xxxxxxx
x) doba xxxxxxxxxxxxx,
x) skladovací teplota,
x) x xxxxxx xxx 300 x xxxx xx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx "po xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx".
(7) U balených xxxxxxx xxxx přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx uvedeny x příloze č. 10 xxxxxxx 3.
§27
Požadavky xx jakost
(1) Xxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx skupin, xxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 9.
(2) Xxxxx xxxxxxxxxx netříděná xx vždy xxxxxxxx xx XX. xxxxx xxxxxxx.
(3) Smyslové, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 10 tabulkách 1 x 2.
§28
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Vejce určená xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx předpisem.2)
§29
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxxx X. xxxxx xxxxxxx x vejce XX. xxxxx xxxxxxx X se uchovávají xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx 5 xX x xxxxxxx xxxx 18 xX.
(2) Vejce XX. xxxxx xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx se xxxxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxxxx, která je xxxxx xxx xxxx 5 xX a xxxxxxxx xxx xxxxx 1,5 oC, x xxxxxxxxx xxxxxxxx vzduchu 70 % xx 85 %.
(3) Xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx x §26 xxxx. 4 xxxx. x) xxxx být xxxxx den xx xxxxxxx z xxxxx xxxxxxxxxx a vejce xx dále xxxxx xx xxxxx jako xxxxx X. xxxxx xxxxxxx A.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx 28 xxx xx xxxx xxxxxx. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx vajec xx xxxxxxxxxx 7 dnů xxxx xxxxxxxxx data xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(5) Xxxxx xxxxxxx do xxxxx musí xxxxxxxxx xxxxxxxxxx stanoveným zvláštním xxxxxxx xxxxxxxxx.2)
(6) Xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx při xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 0 oC a xxxxxxx xxxx 15 xX.
(7) Do xxxxx xx xxxxx xxxxxx pouze xxxxxxx x xxxxx uzavřené x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
(8) Xx xxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxxx z xxxxx, xxx surovina xxxxxx xxxxxxx ošetřena x xxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.2)
§30
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx účinnosti xxxx vyhlášky se xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxx a xxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xx 30. června 2002.
(3) Označení potravin xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx do 30. xxxxxx 2002, x xxxxxxxx označování xxxxx §3 xxxx. 2.
§31
Zrušovací xxxxxxxxxx
Zrušují xx:
1. Xxxxxxxx č. 327/1997 Sb., xxxxxx se provádí §18 písm. x), x), x), i), x) a k) xxxxxx x. 110/1997 Xx., o potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, ostatní vodní xxxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx, vejce x xxxxxxx x xxxx.
2. Vyhláška x. 89/2000 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 327/1997 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x), x), x) x x) zákona x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a o xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxx maso, masné xxxxxxx, ryby, ostatní xxxxx živočichy a xxxxxxx z xxxx, xxxxx x výrobky x xxxx.
§32
Účinnost
Xxxx vyhláška xxxxxx xxxxxxxxx dnem 1. xxxxx 2001, x xxxxxxxx §3 xxxx. 2 xxxx. x), xxxxx xxxxxx účinnosti xxxx 1. ledna 2002, x §5 xxxx. 3 x 4, které xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx Xxxxx xxxxxxxxx do Xxxxxxxx unie.
Xxxxxxx:
Ing. Fencl x. r.

Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx x. 326/2001 Sb.
Členění na xxxxx x skupiny
Tabulka 1
Xxxxxxx masa, x xxxxxxxx neděleného xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x děleného jatečně xxxxxxxxxx xxxx drůbeže

Druh

Xxxxxxx

xxxx

xxxxxxxx maso

kosti

droby

syrové sádlo, xxxxxx xxx

xxxx

xxxxx xxxx

xxxxxx, xxxxxxx xxxx

xxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxxx

Xxxxxxx 2 - xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxx vstoupí x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx XX k XX.

Xxxxxxx 3 - xxxxxxx právním xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
Xxxxxxx x. 2 x vyhlášce x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx č. 2 xxxxxxx platnosti xxxx, xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx smlouva o xxxxxxxxxxx XX x XX.
Xxxxxxx x. 3 x vyhlášce x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx x. 3 xxxxxxx právním xxxxxxxxx x. 169/2009 Sb.

Xxxxxxx x. 4 x vyhlášce x. 326/2001 Xx.

Xxxxxxx 1

Xxxxxxx xx xxxxx a xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
Xxxxxxx 2
Nejvyšší xxxxx xxxx a xxxxxxxx xxxxx x xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
Xxxx
Xxxxx xxxx (% xxxx.)
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx (% hmot.)
maso xxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx x xxxxx xxxxx xxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxx xxxxx
25
25
xxxx xxxxxxx
30
25
xxxx xxxxxxx x králičí
15
10
Poznámka:
1. Xxxxx pojivové xxxxx xx xxxxxxx z xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx rozumí xxxxx xxxxxxxxxxxxxx vynásobený xxxxxxxx 8.
2. Xxxx-xx xxxxxxx hodnoty nejvyššího xxxxxx xxxx x xxxxxxxx tkáně xxxxxxxxxx, xxxxxxx jsou splněna xxxxxxx xxxxxxx "xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx", xxxx xxx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx způsobem xxxxxx a xx xxxxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x/xxxx xxxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxx 3
Xxxxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx šunky
Skupina
Výrobek
Třída xxxxxxx
Xxxxxxxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx opracovaný xxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxx jakosti
obsah xxxxxxx xxxxxxxxx bílkovin – xxxxxxx 16,0 % xxxxxxxxxxxx použití vlákniny, xxxxxx (xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx), xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx živočišných xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxx - x xxxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxxxxx; xxxxxx xx nesmějí xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx xxxxx, x sterilovaného xxxxxxx v konzervě xxxxxxxx xxxxxxxxxx množství xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx svalových xxxxxxxx – nejméně 13,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx (xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx), xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) vzhled x&xxxx;xxxxxxx - xxxxxxx xx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx masa, xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x spojeny xxxxxx xxxxxxxxxxxxx svalovinou; xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx tuku xx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx např. xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx – xxxxxxx 10,0 % xxxxxxxxxxxx
x) xxxx x xxxx - xxxxxxx xxx xxxxx, xxxxxxxxx slaná, xxxxxxx, výrobek xx xxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxx 4
Požadavky xx xxxxxxx xxxxxxx opracované xxxxx výrobky
Výrobek
Základní xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, křehká, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) vzhled x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx vychlazeného xxxxxxx xxxxx xxxxxx xx xxxxx růžová, xxxxxxx kostky nepravidelně xxxxxxxxx, xxxxxxxxx se xxxxxx xxxxx zrna xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxx rozsahu x mírně xxxxxxxx xxx
x) chuť a xxxx – xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x koření, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xx ohřátí xx xxxxx xxxxxxx šťavnatý
kabanos
Hovězí xxxx, vepřové maso, xxxxxx maso
a) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx masa xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) vzhled x&xxxx;xxxxxxx x vypracování – xx řezu xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx o xxxxxxxxx 6 až 10 xx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx drobná kolagenní xxxx,
x) vůně x xxxx – xx xxxxxxx uzenině, přiměřeně xxxxx x xxxxxxxx; xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, vepřové maso, xxxxxx maso
a) konzistence – xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx použití xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx v nákroji x vypracování – xxxxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx drobná xxxxxxxxxx x xxxxxx zrna xxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) vůně x xxxx – xxxxxxx xxxxxxx, přiměřeně xxxxx x kořeněná; xx ohřátí výrobek xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx párek
Hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx, telecí xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa
b) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx růžové xxxxx xx xxxx x použité xxxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx částice ve xxxxxx xxxxxxxxx; částice xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx; xxxxxxxxxxxx mozaika xxxxxxx xxx x xxxxxxxxx xx 6 xx
x) xxxx a chuť – přiměřeně xxxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx; po xxxxxx xx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx
xxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, vepřové xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, pružná, xx xxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – na xxxx xxxxxxxxxx, nákroj xxxxxx, drobná xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, jemná xxxxxxxxxx je xxxxxxxxx
x) xxxx x chuť – jemná, po xxxxxxx uzenině, xxxxxxxxx xxxxx, po xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxx párek
Hovězí xxxx, vepřové xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx, po xxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx se xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa
b) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx a vypracování – xxxxx xx xxxx xxxxxx, nákroj xxxxxx, drobná xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx je přípustná
c) xxxx x chuť- xxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx výrobek xx xxxxx křehký, xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, vepřové xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x drůbežího xxxxxxx odděleného xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx a xxxxxxxxxxx – xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xx xxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx paprice; xxxxxx pórovitost a xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx přípustné,
c) xxxx x xxxx – xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx, přiměřeně xxxxx, po xxxxxx xx xxxxx výrobek xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx maso
a) xxxxxxxxxxx – tuhá, xxxxx, soudržná, na xxxx xxxxxx, xxxxx xxx nesoudržná xxxx xxxxxxxxx xxxxx,
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx masa strojně xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného masa
b) xxxxxx xx xxxxxxx – na řezu xxxxx světle xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxx 60%, x velikosti xxx 2 xx, x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx kostkami xxxxx xxxxxxxx, stejnoměrně xxxxxxxxxx xx xxxxxxx, bez xxxxxxxxxxx dutin x xxxxxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx, výskyt xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx podílu xxxxxx kostky, xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx typu xxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx, xx čerstvé uzenině, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xx uzení, xxxxxxx, xxxxx kořeněné
šunkový xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx se xxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) vzhled x&xxxx;xxxxxxx a xxxxxxxxxxx – xxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx růžové xxxxx xxxxxxxx xxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxx dutinky x ojedinělé xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxx a xxxx – po xxxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx xxxxx a kořeněná, xxxxxxx na xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx maso
a) Konzistence – xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx masa xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx strojně odděleného xxxx
x) vzhled x&xxxx;xxxxxxx x vypracování – xx xxxx xx xxxxxxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx jemně xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx; xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx částice x xxxxxx vzduchové xxxxxxx xxxxxxxxx; velikost xxxxxxxxxxxx zrn xxxxx xxxxxxx xx 8 xx, xxx být xxxxxx částice použitého xxxxxx
x) xxxx a xxxx – xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx slaná; xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx
xxxxxx xxxxx
Xxxxxx maso, xxxxxxx maso, telecí xxxx
x) konzistence – xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx – xx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx masově xxxxxx barvy, xxxxx xxxxxxxxxxx; ojedinělé, xxxxx xxxxxx kolagenní částice x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx jsou přípustné; xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
x) vůně x xxxx – po xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, přiměřeně xxxxx; xxxxxxx na xxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx maso
a) konzistence – xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxx kolagenní xxxxx xx spojce xxxxxx; vložka xxxxxxxx xxx xx 8 xx nepravidelně xxxxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xxxxx xxxx xx xxxxxx a xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx; výrobek xx xxxxx xxxxxx
Xxxxxxx 5
Xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, soudržná,
použití vlákniny, xxxx strojně xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx masa xxxxxxx odděleného, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx na xxxx x vypracování – xxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx růžové barvy, xxx xxxxxx, směrem x&xxxx;xxxxxx xxxxxx; zrna xxxxxxx xxxxxxxx o xxxxxxxxx xxx 1 xx; připouští se xxxxxxxxx xxxxxx, měkké xxxxxxxxx částice x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx a chuť – xxxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx plísni, přiměřeně xxxxx x kořeněné xxxxx; xxxxxxx xx xxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx tuhých xxxxx
xxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) konzistence – xxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxx vlákniny, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x drůbežího masa xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x jiných xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx na xxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx zrn, ojediněle xxxxxxxx xxx v okolí xxxxxxx xxx; xxxxxx xxxxxxxxx dutinky x xxxxxx měkké kolagenní xxxxx jsou přípustné; xxxx xxxxxxx o xxxxxxxxx xx 3 xx, xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx do 3 xx
x) vůně x xxxx – xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx, přiměřená xx xxxxxx a xxxxx; xxxxxxx xx skusu xxxxxx
xxxxxxxxxx trvanlivý xxxxx
Xxxxxx xxxx, vepřové xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx xx tuhá,
použití xxxxxxxx, masa xxxxxxx xxxxxxxxxx a drůbežího xxxx xxxxxxx odděleného, xxxxxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx xx xxxx a xxxxxxxxxxx – xxx xxxxxx, xxxxxx, směrem x&xxxx;xxxxxx xxxxxx; xxxxxxx masově xxxxxx; xxxx převážně xx xxxxxxxxx 6 xx; ojedinělé xxxxxx xx xxxxxxxxx xxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx; drobné, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, vzduchové xxxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxx na xxxxxx
x) vůně x xxxx – xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx po xxxxx, případně po xxxxxxxx xxxxxx; chuť xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxx částí; x xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxx xxxxx znatelná xx xxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxx 6
Xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx suroviny
Smyslové xxxxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – pružná xx xxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx masa xxxxxxx odděleného, rostlinných x xxxxxx živočišných xxxxxxxx xx nepřipouští
b) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – řez xxxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxx růžově-červená, xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx malých xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx aromatická xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, přísadách x kouři; xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx; xx skusu xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx maso
a) xxxxxxxxxxx – pružná xx xxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx odděleného, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx a xxxxxxxxxxx – xxx xxxxxx, xxxxxx, barva xxxx růžově-červená, xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx výskyt xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx x chuť – xxxxxxxx xxxxxxxxxx po xxxxxxxxx surovinách, xxxxxxxxx x xxxxx; průměrně xx výrazně slaná, xxxxxxxxx xxxxxxxx; na xxxxx xxxxxxx vláčný xx křehký
dunajská xxxxxxx
Xxxxxx xxxx, vepřové xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx masa strojně xxxxxxxxxx, rostlinných x xxxxxx xxxxxxxxxxx bílkovin xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx xx xxxxxxx – xxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxx x xxxxxxxxx do 6 mm, xxx xxxxxxx xxx obalem,
c) xxxx a chuť – xxxxxxxx, aromatická, xxxxxxx kořeněná xx xxxxxxx, průměrně xx xxxxxxx slaná, na xxxxx xxxxxx x xxxxxx,
xxxxxxx salám
Hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – tužší, pružná,
použití xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx odděleného, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) vzhled x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xxxxxxx zrn xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 5 xx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx částic, xxxxxxxxx xxxxxx vzduchové dutinky; xxxxx libových xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx; xxxxxx zrna xxxxxx,
x) xxxx a xxxx – xxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxx, typická xxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxx, xxxxx,
xxxxxxx vlákniny, xxxx strojně xxxxxxxxxx x drůbežího xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx x xxxxxxxxx xx 5, xxx shluku xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xx drobné xxxxxxxxx dutinky; xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxxxx,
x) xxxx x xxxx- xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, výrazně xxxxxxxx, xxxxxxxx až xxxxxxx xxxxx, xx skusu xxxxxx x xxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxx
Xxxxxxx 7
Xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx opracované xxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx vepřové xxxxx
x) xxxxxxxxx vzhled – xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, křehká, soudržná
c) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – na xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx až xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx částic, xxxxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx a xxxxx xxxxxxxx xxx
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx slaná a xxxxxxxx, xx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx debrecínský xxxxx
xxxxxxx xxxx, drůbeží xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx, syrové xxxxxxx xxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx
xxxxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx řezu xx vychlazený výrobek xxxxx růžové xxxxx xx mase a xxxxxxx xxxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxx dutinky x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx, xxxxxxxxxxxx mozaika zrn x xxxx x xxxxxxxxx xx 6 xx
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxxxx paprice; xx xxxxxx na xxxxx xx výrobek xxxxxxxx, xxxxxx
xxxxxxx xxxxx vídeňský
drůbeží xxxx, drůbeží maso xxxxxxx oddělené
a) konzistence – pevná, xxxxxx,
xxxxxxxxx xx použití xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx x drůbeží xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx částic, jemná xxxxxxxxxx je přípustná,
c) xxxx x xxxx – xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx na xxxxx xx výrobek xxxxxxxx, xxxxxx
xxxxxxx párek xxxxx
xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx,
xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx xx xxxxxxx – xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx se xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx a chuť – xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx a xx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx slaná a xxxxxxxx
xxxxxxx*) xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxx, drůbeží xxxx xxxxxxx oddělené
a) xxxxxxxxxxx – pevná, soudržná,
připouští xx xxxxxxx xxxxxxx x drůbeží xxxx
x) xxxxxx xx xxxxxxx – nepravidelná xxxxxxx xxxxxxxx, případně x xxxxxxxx xxxx, xxxxxx 10 až 50 xx xx spojce xxxxxx až růžově-červené xxxxx; ojedinělé xxxxxx xxxxx kolagenní částice x xxxxxx vzduchové xxxxxxx, případně vyplněné xxxxxxx xxxx tukem xx xxxxxxxxx,
x) xxxx x chuť – xxxxxxxx po drůbežím xxxx, xxxxxxxxx slaná, xxxx na xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, syrové xxxxxxx xxxxx
x) xxxxxxxxxxx – pevná, soudržná
připouští xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx na nákroji – na řezu xx vychlazený výrobek xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx jemně xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxx dutiny přípustné, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx průměru xx 8 mm, xxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx koření,
c) xxxx x xxxx – xxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxxx uzeninu; xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxxx
xxxxxxx salám xxxxxx
xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxxxx se použití xxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxx vepřového sádla, xxxxxxx x drůbeží xxxx
x) xxxxxx na xxxxxxx – jemně xxxxxxxxxxx, xxxxx růžová xx růžově šedá, xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xxxxx, typická xxx xxxxxxxx xxxxxxx; xxxxxxx, xxxxx kořeněná a xxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxx maso; salám xx xxxxx xxxxxx
*) Xxxxx se druh xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxx 8
Požadavky xx xxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxx
x) xxxxxx – xxxxxxxxx xxxxx, x&xxxx;xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx; kusy zrněného xxxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxx; xxxxx xxxx xxxxxxxxx, typická pro xxxxxx xxxxxx maso, xxxxx xxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx – xxxx xxxxxx, měkké, mírně xxxxxxxx, aspik xxx 15°X xxxxxxxxx tuhý,
c) xxxx x chuť – xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx mase, xxxxx xxxxxxxx x xxxxx; chuť xxxxxx xxxxx slaná, xxxx xxxx typická
Vepřové xxxx xx xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxx
x) vzhled – xxxxxxxxx xxxxx, na xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx bílé xx xxxxxxxxx; xxxxx čirý, xxxxx zlatožluté; xxxxxxx xxxx x&xxxx;xxxxxxxx kouscích xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx – xxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx, xxxxx xxx 15°C xxxxxxxxx tuhý
c) vůně x chuť - xxxxxxxx xx dušeném xxxxxxxx mase, xxxxxxx, xxxxx kořeněná, xxxxxxxxx xxxxx; xxxx aspiku xxxxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxx xxxx
xxxxxxx xxxx
x) vzhled – xxxxxxx ve xxxxxxxxxxx xxxxx barvy xxxxxx xxxx tmavě xxxxxx, xxxxxxx nepravidelná xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx masa xxxxxxxxx do 10 xx; drobné póry, xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx
xxxxxx xxxx
x) konzistence – xxxxxxxxx, xxxxxx o xxxxxxxx 1 xx xxx nařezání soudržné
c) xxxx a chuť – xxxxxxxx, přiměřeně xxxxx a xxxxxxxx, xx xxxxx výrobek xxxxxx
Xxxxx z uzeného xxxx
xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x xxxxx – xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx kompaktní xxxxx,
xxxxx
x) konzistence – xxxxxxxxxxxx, xx xxxx xxxxx xxxxx,
x) xxxx x xxxx – xx xxxxxx xxxx, xxxxxxxxx slaná, příjemně xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x barva – xxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx hmota,
uzený xxxxxxx xxxxx
x) xxxxxxxxxxx – tužší xxxxxxxx, xx xxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx,
x) xxxx x chuť – xx uzeném xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, příjemně xxxxxxxx, xxx cizích xxxxx a xxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x barva – xxxxxxxxx šedá xx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx; xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx částice, xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx,

xxxxxxx játra
b) xxxxxxxxxxx – xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxx 15°X xxxxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xx xxxxxxxxx játrech, přiměřeně xxxxx, xxxxx kořeněná, xxx cizích xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxxx 9
Xxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx - hotová jídla
Výrobek
Základní xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxx s klobásou
masný xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx
x) xxxxxx x barva – masný výrobek (xxxxxxx) x&xxxx;xxxxxxxxxxxx směsi xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx
x) konzistence – xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx připouští, xxxxxxxxxx směs xxxxxxxxx xx měkká, omáčka xxxxx xxxxxxxxx
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx a rajčatech xxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx použité xxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx pachů x xxxxxxxx
Xxxxxx na xxxxxx
xxxxxx xxxx
x) xxxxxx x xxxxx – xxxx xxxxxxxx na xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxx
x) konzistence – xxxx xxxxx, omáčka xxxxx xxxxxxxxx
x) xxxx x chuť – xx xxxxxxx xxxxxxx xxxx a xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx slaná, xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxx,
x) xxxxxx – xxxxxxxxxxxx xxxxxx masa x xxxxxxxxx xxx 15 xx 30 xx a řezy xxxxxxx x zelené xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xx xxxxx omáčce
vepřové xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
x) xxxx x xxxx – xx xxxxxxxxx surovinách, typická xxx xxxxx, příjemně xxxxx x kořeněná, xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx pachů x xxxxxxxx
Xxxxxxxxxxx guláš
hovězí xxxx,
x) xxxxxx – xxxxxxxxxxxx xxxxxx masa a xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxx xxxxxxx) x&xxxx;xxxxxxxxxxxx až xxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xx xxxx a xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx kořeněná, xxx xxxxxx pachů a xxxxxxxx
Xxxxxxx 10
Chemické x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx xxxxxxx bílkovina
(% xxxx. nejméně)
obsah xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxxxxx
40,0
-
45,0
Xxxxxxx
50,0
-
40,0
Xxxxx xxxxxxxx
55,0
-
40,0
Xxxxx lahůdkový
50,0
-
35,0
Debrecínský xxxxx
60,0
-
40,0
Xxxxx jemný
50,0
-
35,0
Spišský párek
45,0
-
40,0
Šunkový xxxxx
55,0
-
20,0
Xxxxxxxxx salám
40,0
-
40,0
Junior salám
40,0
-
35,0
Český xxxxx
40,0
-
40,0
Xxxxxxxx
-
13,0
50,0
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx salám
-
14,0
40,0
Selský xxxxx
-
13,0
50,0
Xxxxxxx
-
16
50,0
Xxxxxxx xxxxx
-
15
50,0
Xxxxxxxxx xxxxxxx
60,0
-
35,0
Xxxxxxxx xxxxxxx
-
14
55,0
Xxxxxxxx
-
14
50,0
Xxxxxxxx
-
14
50,0
Xxxxxxx 11
Xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxx
(% hmot. xxxxxxx)
xxxxx xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxxxx špekáček
-
45,0
45,0
Kuřecí xxxxx xxxxx
-
50,0
30,0
Xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx
7,0
30,0
35,0
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
15,0
35,0
25,0
Xxxxxxx xxxxxxx salám
28,0
12,0
20,0
Drůbeží Gothajský xxxxx
-
40,0
40,0
Xxxxxxx Xxxxxx xxxxx
-
50,0
25,0
Xxxxxxx 12
Xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxx
(% hmot. nejméně)
obsah xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxx
70,0
80,0
20,0
-
Xxxxxxx maso xx xxxxxx šťávě
70,0
70,0
40,0
-
Luncheon meat xxxx
70,0
70,0
40,0
xxxxxxxx tuk a xxxxx nejvýše 15,0% xxxx.
Xxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxx
57,0
70,0
40,0
-
Xxxxxxx xxxxxxxxx
35,0
70,0
40,0
xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx 20,0% xxxx.
Xxxxxxx xxxxxxx
25,0
70,0
40,0
xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 26,0% xxxx.
Xxxxxxx 13
Xxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxx masné xxxxxxxx - xxxxxx jídla
Výrobek
obsah xxxx nebo masného xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx xxxxxxxxx
Xxxx x&xxxx;xxxxxxxx
24,0% xxxx. xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xx xxxxxx
30,0% xxxx. hovězího masa
 
Maďarský xxxxx
30,0
x&xxxx;xxxx:
xxxxxx xxxx xxxxxxx 16,0% xxxx
xxxxxxx xxxx xxxxxxx 14,0% hmot
obsah xxxxxxxxxx xxxxxxx: xxxxxxx 4,5% hmotnostních
Chalupářský guláš
10,0
obsah xxxxxxx nejméně 12% xxxx.

Xxxxxxx č. 5 x xxxxxxxx č. 326/2001 Xx.
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx skupiny xxxxxxx xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx, u xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx účinku odpovídajícímu xxxxxxxx xxxxxxx plus 70 °X po xxxx 10 xxxxx.

xxxxxxx xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx úpravy, u xxxxx neproběhlo xxxxxxx xxxxxxxxxx surovin ani xxxxxxx.

xxxxxxxxx xxxxxxx opracovaný

Výrobek, x xxxxxxx bylo xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx minimálně xxxxxxxxx xxxxxx odpovídajícímu xxxxxxxx xxxxxxx plus 70 °X po xxxx 10 xxxxx x xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx opracováním (xxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx podmínek) xxxxx x poklesu xxxxxxxx vody na xxxxxxx aw(max)=0,93 a x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xx 21 xxx xxx xxxxxxx skladování xxxx 20 °C

fermentovaný xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, x kterého v průběhu xxxxxxxxxx, zrání, xxxxxx x xxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx došlo xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xx(xxx)=0,93 s xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx 21 xxx xxx xxxxxxx xxxx 20 °C

masný xxxxxxxxx

xxxx xxxxx §1 xxxx. a) xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx vnitřní xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx čerstvého xxxx, x ke xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx,8c) x které xxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx před xxxxxxxxx, x splňují požadavky xxxxxxxxxx právního xxxxxxxx2),3); xx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx i xxxxxxx x xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxx 1% hmot.

kuchyňský xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx upravené xxxx xxxx směsi xxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, popřípadě xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxxxx,8x) xxxxxx k tepelné xxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx7a) tak, aby xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.9)

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx neprodyšně xxxxxxxx x obalu, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.7a)

&xxxx;

Xxxxxxx x. 6 k vyhlášce x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx x. 6 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Sb.

Xxxxxxx x. 7 x vyhlášce č. 326/2001 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxx výrobky
 
Čerstvé produkty xxxxxxxx, upravené xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx produkty xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxx:

xxxxxx:

xxxxxx:

xx 300 x
-10 %
x xxxx
-10 %
xx 350 x
-10 %
xx 1000 g
-6 %
xx 350 x
-10 %
xxx 350 x
-5 %
xx 2000 x
-4 %
xxx 350 x
-5 %

xxx 2000 g
-2 %

Xxxxxxx x. 8 k vyhlášce x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx x. 8 xxxxxxx právním xxxxxxxxx x. 264/2003 Xx.
Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx x. 9 xxxxxxx xxxxxxx předpisem x. 264/2003 Sb.

Xxxxxxx x. 10 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxxxx xx xxxxxx majonéz
Tabulka 1
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxxx x barva

v xxxxxxxxxx xx obsahu xxxxx - pastovitá, xxxxxxxxx až xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx kusovitých xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx dutinky xxxxxxxxx, výrobky xxxxxxx xxxxxxxxx zbytky xxxxxxxxx xxxxxxxx, nečistot, xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxx xxxxx

xxxx

xxxxxxx xxx xxxxxxxx, mírně nakyslá, xxxxxxxx xx použitých xxxxxxxxx a xxxxxx

xxxx

xxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx

Hmotnostní %

xxxxx xxxx

xxxxx xxxxxxx druhů 10,0 xx 85,0

xxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 2,0

xxxxxxx xX

xxxxxxx 4,5

Xxxxxxx 3
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxx spotřebního xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx (x g xxxx xx)

Přípustná xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx (x %)

xx 100

- 6

xxx 100 xx 250

- 5

xxx 250 xx 500

- 4

nad 500

- 2

Příloha č. 11 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.

Xxxxxx obchodních xxxxxxxx xxxxxxxx rybolovu x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx označení obsahuje xxxxxx jméno xx xxxxxxx x. 1 x xxxxxxx jméno xx xxxxxxx x. 1 xxxx. x) xxxx x), xxxxx xx ve sloupci x. 1 xxxxxxx, xxxx xx uvede xxxxxxxxxxxx vědecký xxxxx xxxxx xxxxxxx x. 2 obsahující rodové x druhové xxxxx, xxxxx je xx xxxxxxx x. 2 xxxxxx. Alternativně xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx, některou xxxx xxxxxxx xxxx jako xxxxxxx název použít xxxx synonymum podle xxxxxxx x. 3, xxxxx xx xx xxxxxxx x. 3 xxxxxxx.

&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;

1. Xxxxxxxx xxxxxxxx

2. Xxxxxxx název

3. Xxxxxxxx xxxxxxxxxx označení/vědeckých xxxxx

Xxxxxx xxxxx

x) druhové

jméno

b) xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx xxxxx

x) xxxxxxx jméno

b) xxxxxxx

xxxxx

XXXX

Xxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxx obecná

Candát

obecný

Sander

lucioperca

Alternativně je xxxxx jako xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

Xxxxx xxx.

xxxxxxx druhy

Alternativně xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Mugil

Cípal

evropský

Liza

ramada

Cípal

zlatý

Liza

aurata

Cípal

pyskatý

Chelon

labrosus

Ďas

mořský

Lophius

piscatorius

Ďas

americký

Lophius

americanus

Gavún

štíhlý

Atherina

boyeri

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Grundle

Halibut

tmavý

grónský

Reinhardtius

hippoglossoides

Halibut

bílý

atlantický

Hippoglossus

hippoglossus

Hlavatka

podunajská

Hucho

hucho

HIavoun

tuponosý

Coryphaenoides

rupestris

Alternativně je xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx xxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: red xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxx názvy: Xxxxxx xxxxxxxxx, Xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xüxxxxxxäxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxx modrý witling

Micromesistius

australis

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx spp.

všechny xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní označení xxxxxx xxxxx xxxxx: xxxxxxx xxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxx-xxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tyto xxxxx: Xxxxxxx xxxx Xxxx Fish

Kranas

dumerilův

Seriola

dumerili

Kranasovec

štíhlý

Rachycentron

canadum

Ledovka

Gobionotothen

gibberifrons

Limanda

drsná

Limanda

aspera

Lín

sliznatý

obecný

Tinca

tinca

Lipan

obecný

Thymallus

thymallus

Losos

atlantický

obecný

Salmo

salar

Losos

keta

pacifický

Oncorhynchus

keta

Alternativně je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Losos xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx druhového jména xx xxxxxxx 1x) xxxxx xxxxx: xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxx názvy: xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx, Pamakrela xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx spp.

všechny xxxxx

Xxxxx

Xxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxx označení použít xxxxx xxxxxxxx jména xxxxx název: Xxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jména xxxxx název: Xxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

xxxxx

Xxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení použít xxxxx xxxxx: Treska xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx štika

evropská

Merluccius

merluccius

Alternativně xx xxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxx Xxxx nebo Xxxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné x obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx tyto xxxxx: Xxxxxxx nebo Xxxx

Xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo rodového xxxxx tyto názvy:

Merlúza xxxx Xxxx

Xxxxxx štika

kanadská

Merluccius

productus

Alternativně xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx jména xxxx xxxxx: Merlúza xxxx Xxxx

Xxxxxx xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx rodového xxxxx xxxx xxxxx: Merlúza xxxx Xxxx

Xxxxxx xxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jména xxxx xxxxx: Merlúza xxxx Hejk

Mořský xxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Úhořovec xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxx xxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Tunec

Perletník

nádherný

Lampris

guttatus

Plachetník

širokoploutvý

Instiophorus

platypterus

Platýs

malý

říční

Platichthys

flesus

Alternativně je xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Flounder

Platýs

obecný

velký

Pleuronectes

platessa

Platýs

limanda

drsnotělý

Limanda

limanda

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx použít tento xxxxx: Xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Pražma xxxxxx,

Xxxxxxxxxxxx xx možné použít xxxxxxx název: Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx druhy

Ropušnice

obecná

Scorpaena

srofa

Sardel

obecná

evropská

Engraulis

encrasicholus

Alternativně xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx použít tento xxxxx: Xxxxxxx xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx vědecký xxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxx xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít tento xxxxx: Xxxxxx xxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Xxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento název: Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx použít místo xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Tilápie

Tolstolobik

bílý

Hypophthalmichthys

molitrix

Tolslolobik

pestrý

Aristichtys

nobilis

Treska

aljašská

pestrá

Theragra

chalcogramma

Treska

obecná

skvrnitá

Gadus

morhua

Alternativně xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Cod

Treska

pacifická

bílá

Gadus

macrocephalus

Treska

jednoskvrnná

skvrnitá

Melanogrammus

aeglefinus

Treska

tmavá

šedá

Pollachius

virens

Treska

evropská

pollak

Pollachius

pollachius

Treska

merlan

bezvousá

Merlangius

merlangus

Treska

polární

severní

Boreogadus

saida

Alternativně je xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Hruj

Treska

malá

Trisopterus

minutus

Trigly

Trigla xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x obchodním označení xxxxxx xxxxx druhového xxxxx ve sloupci 1x) tento název: xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxx

xxxxxxxxxx-

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxx tmavá

Úhoř

evropský

říční

Anguilla

anguilla

Vlasochvost

stužkový

Lepidopus

caudatus

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxx stříbrná

Vyza

velká

Huso

huso

Alternativně xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx název: Xxxxxx

Xxxx

xxxxxxx

Xxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxx xxxxxxx Xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxx obecný

Zubatice

jadranská

Boops

boops

Alternativně je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Očnatec štíhlý

Zubatka

pruhovaná

Anarhichas

lupus

Alternativně xx xxxxx jako xxxxxxxx označení xxxxxx xxxx názvy: xxxxxx xxxxxx, xxxxxx severní

Žralok

ostnatý

Squalus

acanthias

Alternativně xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxx

xxx., Galeus spp., Xxxxxxxx spp., Triakis xxx., Carcharhinus xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Prionace xxx.,

Xxxxxxxxxxxxxx xxx., Carcharias

spp., Xxxxxxxxxx

xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxxx spp., Xxxxxx xxx., Xxxxx

xxx.,

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxx., Heptranchias

spp., Xxxxxxxxx

xxx., Xxxxxxxxxxx

xxx., Xxxxxxxxxxxx

xxx., Somniosus

spp., Xxxxxxx spp.,

Centroscymnus xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx.

xxxxxxx druhy

Žralok

skvrnitý

Scyliorhinus

canicula

Žralok

větší

Scyliorhinus

stellaris

KORÝŠI

Garnát

Crangon xxx.,

Xxxxxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxx

Xxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxxxx xxx., Nephrops spp.

všechny xxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Xxxxxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxx xxx.,

Xxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxxx spp., Xxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxx xxx.,

Xxxxxx spp., Xxxx xxx., Xxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxx xxx.,

Xxxxxx xxx. druhy x čeledí Portunidae,

Lithodidae

všechny xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxx spp.,

Panaeus xxx.,

Xxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxx xxx., xxxxx

x xxxxxx Xxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxx.,

Xxxxx spp., xxxxx z xxxxxx Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxx

Xxxxxxxx xxx., druhy x xxxxxx Xxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

XXXXXXX

Xxxxxxxxxx

Xxxxxx xxx., Xxxxxxx

xxx., Xxxxxxxxxxx

xxx., Xxxxxxxxxx

xxx., Aequipecten

spp., Xxxxxxxxxxxx

xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxx., Xxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxx spp.,

Protothaca xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx spp.,

Eledone spp.,

Pareledone xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxx Xxxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxx, XXxxx, Xxxxxxxxxxxx,

Xxxxxx, Xxxxxxxx,

Xxxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxxxxx,

Xxxxxx, Xxxxxxx,

Xxxxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxx a

Todarodes

všechny xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx&xxxx; xxxxxxx použít xxxx xxxxx: kalmar, xxxxxx, xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxxxxx, Mactridae,

Cooperellidae x

Xxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

Xxxxx xxxxxxxxxxx,

Xxxxxx xxxxxxxxx,

Xxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxx spp., Perna xxx., xxxxx z xxxxxx Xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx označení xxxxxx místo druhového xxxxx ve xxxxxxx 1x) xxxxx název: xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxx název xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxx., xxxxx xxx., Venerupis xxx.,

Xxxxxxxx xxx.

Xxxxxxx

Xxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxxx xxx., xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxx

Xxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx x. 11 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 159/2014 Xx. x xxxxxxxxx xx 13.12.2014

Čl. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
1. Xxxx x masné xxxxxxx xxxxxxxx, označené x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
2. Xxxxxxxxxx potravin xxxxx dosavadních právních xxxxxxxx lze provádět xxxxxxxxxx xx 30. xxxxx 2004.
Xx. XX xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 264/2003 Xx. x účinností xx 1.9.2003
Xx. III
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
1. Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx do oběhu xxxxx dnem účinnosti xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
2. Xxxxxxxxxx potravin xxxxx xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 1 xxxx xxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx této xxxxxxxx.
Xx. XXX vložen xxxxxxx předpisem x. 169/2009 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.7.2009

Informace
Právní xxxxxxx č. 326/2001 Sb. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.10.2001, x xxxxxxxx §3 xxxx. 2 xxxx. x), které xxxxxx xxxxxxxxx dnem 1.1.2002, x §5 xxxx. 3 x 4, xxxxx xxxxxxxx účinnosti xxxx vstupu XX xx XX (1.5.2004).
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx právním předpisem x.:
264/2003 Xx., kterým xx xxxx vyhláška x. 326/2001 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), x), g), x), x) x j) xxxxxx č. 110/97 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx výrobcích x x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx maso, xxxxx xxxxxxx, xxxx, ostatní xxxxx živočichy x xxxxxxx z xxxx, xxxxx x xxxxxxx x nich
s xxxxxxxxx xx 1.9.2003, s xxxxxxxx §24, 25, xxxxxx 8 x 9, xxxxx nabyly xxxxxxxxx xxxx, kdy xxxxxxxxx x platnost xxxxxxx x přistoupení XX k XX (1.5.2004); a příloha x. 1 xxxxxxx 2 x 3 x příloha x. 2 pozbyly xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx ČR x XX (1.5.2004)
169/2009 Xx., kterým xx xxxx xxxxxxxx č. 326/2001 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx.x), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx maso, xxxxx výrobky, xxxx, xxxxxxx xxxxx živočichy x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx, xx xxxxx vyhlášky x. 264/2003 Xx.
x xxxxxxxxx od 1.7.2009
159/2014 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx č. 326/2001 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. a), d), x), x), i) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx vodní xxxxxxxxx x výrobky x nich, vejce x xxxxxxx x xxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx předpisů
s xxxxxxxxx xx 13.12.2014
Právní předpis x. 326/2001 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 69/2016 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.8.2016.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx není xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx shora xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Vyhláška č. 273/2000 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx x biologicky xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx v xxxxxxxxx výrobě v xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 106/2002 Xx.
2) Xxxxxxxx č. 201/2003 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx, mleté xxxx, xxxxx polotovary a xxxxx výrobky.
3) Xxxxxxxx č. 202/2003 Sb., x veterinárních xxxxxxxxxxx na čerstvé xxxxxxx maso, xxxxxxx xxxx, maso xxxxx xx farmovém chovu x xxxx xxxxx xxxxxx xxxxx.
4) Xxxxx č. 449/2001 Sb., x xxxxxxxxxx, xx znění xxxxxx x. 320/2002 Xx. x xxxxxx č. 59/2003 Xx.
5) Xxxxxxxx č. 113/2005 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů.
6) XXX 57&xxxx;6510 Xxxxxx maso xxx xxxxx.
ČSN 57&xxxx;6540 Xxxxxxx maso xxx xxxxx.
XXX 57&xxxx;6570 Telecí xxxx xxx xxxxx.
6x) Nařízení Xxxx (XX) č. 1234/2007 xx xxx 22. xxxxx 2007, kterým se xxxxxxx xxxxxxxx organizace xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx ustanovení xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx produkty (xxxxxxxx nařízení o xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx).
Xxxxxxxx Xxxxxx (ES) č. 543/2008 xx dne 16. xxxxxx 2008, kterým xx xxxxxxx prováděcí xxxxxxxx k xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 1234/2007, pokud xxx x xxxxxxxx xxxxx xxx drůbeží xxxx.
6x) Nařízení Evropského xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1760/2000 ze xxx 17. xxxxxxxx 2000 x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxx, o označování xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx x x xxxxxxx nařízení Xxxx (XX) x. 820/97.
Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 1825/2000 xx xxx 25. xxxxx 2000, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (XX) x. 1760/2000, xxxxx jde x označování xxxxxxxx xxxx x výrobků x xxxxxxxx masa.
Nařízení Xxxxxx (XX) č. 566/2008 xx xxx 18. xxxxxx 2008, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 1234/2007, xxxxx jde x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxx.
6c) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 999/2001 xx xxx 22. xxxxxx 2001 x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx prevenci, xxxxxxx x eradikaci xxxxxxxxx přenosných xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx.
7) Xxxxxxxx (XX) č. 853/2004 xx xxx 29. dubna 2004, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx pravidla xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx.
7x) Xxxxxxxx č. 287/1999 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
8) ČSN 57&xxxx;3100 Xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx, čerstvá x zmrazená. Xxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxxx obsahu xxxxx xxxx.
8x) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 854/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx organizaci úředních xxxxxxx xxxxxxxx živočišného xxxxxx určených x xxxxxx spotřebě, x xxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 853/2004 ze xxx 29. xxxxx 2004, kterým xx xxxxxxx zvláštní hygienická xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx.
8x) Xxxxxxxx č. 326/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), x), x) x k) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 44/2000 Xx. a vyhlášky x. 160/2002 Xx.
8x) Xxxxxxxx č. 53/2002 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx nezávadnost xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx látek xxxxxxxxxx, pomocných x xxxxxxxxxx xxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx x. 233/2002 Sb.
9) Xxxxxxxx č. 294/1997 Sb., x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx potraviny, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx, xx xxxxx vyhlášky x. 91/1999 Xx.
10) §6, 7 x 8 xxxxxx č. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, ve xxxxx xxxxxxxxxx předpisů.
11) Nařízení Xxxx (XXX) č. 2136/89 xx xxx 21. xxxxxx 1989 o xxxxxxxxx xxxxxxxxxx obchodních norem xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx Xxxxxx (ES) x. 1181/2003.
Xxxxxxxx Xxxx (EHS) č. 1536/92 xx xxx 9. července 1992, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx konzervované xxxxx x nepravé tuňáky.
Nařízení Xxxx (ES) č. 2406/96 x xxxxxxxxx společných xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 104/2000 x společné xxxxxxxxxx xxxx s produkty xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 2065/2001, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 104/2000, xxxxx xxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x produktech xxxxxxxx x akvakultury.
12) ČSN 56&xxxx;0634 Xxxx a xxxxx živočichové - xxxxxxxxxxxx.
13) Čl. 9 xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 589/2008 ze xxx 23. xxxxxx 2008, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 1234/2007, pokud xxx o obchodní xxxxx pro xxxxx.
14) Xxxxx č. 242/2000 Sb., o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x x xxxxx xxxxxx x. 368/1992 Xx., x xxxxxxxxx poplatcích, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů.

15) Xxxxxxxx Rady (XXX) č. 2136/89 ze xxx 21. xxxxxx 1989 o xxxxxxxxx xxxxxxxxxx obchodních xxxxx xxx konzervované xxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx Xxxxxx (ES) č. 1181/2003.

Xxxxxxxx Xxxx (EHS) č. 1536/92 xx xxx 9. xxxxxxxx 1992, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx obchodní xxxxx xxx konzervované xxxxx x xxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 2406/96 x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx norem pro xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx znění.

Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (EU) č. 1379/2013 xx xxx 11. xxxxxxxx 2013 x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx rybolovu x xxxxxxxxxxx x x xxxxx xxxxxxxx Xxxx (ES) x. 1184/2006 x (XX) x. 1224/2009 x x zrušení xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 104/2000.