Právní předpis byl sestaven k datu 31.07.2016.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 13.12.2014 do 31.07.2016.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), g), h), i) a j) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů, pro maso, masné výrobky, ryby, ostatní vodní živočichy a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich
326/2001 Sb.
1. "1" xxx xxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxxx,
2. "2" xxx xxxxx nosnic x halách,
3. "3" xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx, nebo
4. "0" pro vejce xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx14),
Xxxx |
Xxxxxxx |
xxxx |
xxxxxxxx xxxx |
xxxxx |
|
xxxxx |
|
xxxxxx sádlo, xxxxxx xxx |
|
xxxx |
|
xxxxx xxxx |
|
xxxxxx, xxxxxxx maso |
|
maso zvěře xx xxxxxxxx chovu |
|
zvěřina |
|
drůbeží xxxx |
Xxxxxxx 2 - xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxxx x xxxxxxxx smlouva x xxxxxxxxxxx XX x XX.
Xxxxxxx 1
Xxxx
|
Xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx opracovaný
|
tepelně xxxxxxxxxxxx
|
|
xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
|
xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
|
|
xxxxx xxxxxxxxx
|
|
xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
|
|
xxxxxxxx
|
|
xxxxxxxxxxxx
|
Xxxx
|
Xxxxx xxxx (% xxxx.)
|
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx (% xxxx.)
|
xxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxxx králičího a xxxxxxxxx x xxxxx xxxxx xxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxx xxxxx
|
25
|
25
|
xxxx xxxxxxx
|
30
|
25
|
xxxx xxxxxxx x králičí
|
15
|
10
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxx
|
Xxxxx xxxxxxx
|
Xxxxxxxxxxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxxxx opracovaný xxxxxxx
|
xxxxx
|
xxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxx čistých xxxxxxxxx xxxxxxxx – xxxxxxx 16,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxx vlákniny, xxxxxx (xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx fyzikálně xx xxxxxx), rostlinných nebo xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
|
x) xxxxxxxxxxx - v xxxxxxxx xxxx xxxxx, soudržná; xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxx
|
xxxxx čistých svalových xxxxxxxx – xxxxxxx 13,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx (xxxxxx škrobu modifikovaného xxxxxxxxx či enzymy), xxxxxxxxxxx xxxx jiných xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
|
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx - výrobek xx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx svaly xxxxxx x spojeny xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx; xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx. xxxxxxx
|
||
xxxxxxxxxx
|
xxxxx čistých xxxxxxxxx xxxxxxxx – xxxxxxx 10,0 % hmotnostních
|
c) xxxx x chuť - xxxxxxx xxx xxxxx, přiměřeně xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
|
Výrobek
|
Základní xxxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxxxxx
|
Xxxxxx maso, xxxxxxx maso, xxxxxx xxxx
|
x) konzistence – xxxxxx, křehká, xxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx strojně odděleného xxxx
|
x) vzhled v nákroji x xxxxxxxxxxx – xx řezu xxxxxxxxxxxx xxxxxxx barva xxxxxx xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx se xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx x mírně xxxxxxxx xxx
|
|
x) chuť x xxxx – xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x kořeněná, xx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
|
||
xxxxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – pružná, xxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx strojně odděleného xxxx
|
x) vzhled v nákroji x xxxxxxxxxxx – xx xxxx je xxxxxxx masově xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx zrna xxxxxxxx x velikosti 6 xx 10 xx, xxxxxxxxx se xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx,
|
|
x) xxxx x xxxx – po xxxxxxx xxxxxxx, přiměřeně xxxxx a xxxxxxxx; xx xxxxx vychladlý xxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxx xxxxxxxx
|
||
xxxxxxxx párek
|
Hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxx
|
x) konzistence – xxxxxx, xxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x vypracování – xxxxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxx, obsah xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx x drobná zrna xxxxxxxxxxx xxxxxx,
|
|
x) vůně x chuť – xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx; xx ohřátí xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxx
|
||
xxxxxxxxxxx párek
|
Hovězí maso, xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxx
|
x) konzistence – xxxxx, xxxxxx
|
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx tmavěji xxxxxx xxxxx po xxxx x xxxxxxx paprice; xxxxxx vzduchové xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx částice xx xxxxxx xxxxxxxxx; xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx; xxxxxxxxxxxx xxxxxxx tučných xxx x xxxxxxxxx xx 6 xx
|
|
x) xxxx a chuť – xxxxxxxxx slaná, xxxxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxxx; xx xxxxxx xx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx
|
||
xxxxx xxxxx
|
Xxxxxx maso, vepřové xxxx
|
x) konzistence – xxxxx, xxxxxx, po xxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxxxxx se xxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa
|
b) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – na xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx
|
|
x) xxxx x xxxx – jemná, po xxxxxxx xxxxxxx, přiměřeně xxxxx, xx ohřátí xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxx
|
||
xxxxxxxxx xxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx maso
|
a) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx, xx xxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxxxxx xx použití xxxx strojně xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx masa
|
b) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xxxxx xx xxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx, drobná xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx přípustná
|
|
c) xxxx x xxxx- xxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx slaná, xx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxx
|
||
xxxxxxx xxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, soudržná,
|
nepřipouští xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xx xxxx růžově xxxxxxx xx xxxxxxx paprice; xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx,
|
|
x) xxxx x chuť – xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx xx skusu xxxxxxx xxxxxxxx
|
||
xxxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – tuhá, xxxxx, soudržná, xx xxxx xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx,
|
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx x drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx xx xxxxxxx – xx řezu xxxxx světle xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxx 60%, x xxxxxxxxx asi 2 xx, x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx výrobku, bez xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx; výrobek xxxxx xxxxxxxxx vytavený xxx, výskyt xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx podílu xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx, neodpovídající xxxx xxxxxxx,
|
|
x) xxxx x xxxx – příjemná, xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, výrazněji xx xxxxx, xxxxxxx, xxxxx kořeněné
|
||
šunkový xxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – pružná, xxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx se použití xxxx strojně xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxx libových kostek; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx měkké, xxxxxx xxxxxxxxx částice xx xxxxxx xxxxxxxxx,
|
|
x) xxxx a chuť – po xxxxxxx xxxxxxx, xxxx přiměřeně xxxxx a kořeněná, xxxxxxx na xxxxx xxxxxxxx
|
||
xxxxxxxxx xxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx maso
|
a) Konzistence – xxxxxx, soudržná
|
nepřipouští xx použití xxxx xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
|
x) vzhled x&xxxx;xxxxxxx x vypracování – xx xxxx je xxxxxxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxx růžové barvy, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx mozaika xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx; ojedinělé, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx vzduchové xxxxxxx přípustné; xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xx 8 xx, smí být xxxxxx částice použitého xxxxxx
|
|
x) xxxx x xxxx – xx xxxxxxx uzenině, jemně xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx na skusu xxxxxx
|
||
xxxxxx xxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, soudržná
|
nepřipouští xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa
|
b) xxxxxx v nákroji – xx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx; xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx vzduchové xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx; xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
|
|
x) vůně a xxxx – xx xxxxxxx uzenině, jemně xxxxxxxx, přiměřeně slaná; xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx
|
||
xxxxx salám
|
Hovězí maso, xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – pružná, xxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx xx použití xxxx xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx řezu je xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx; xxxxxx xxxxxxxxx dutinky x xxxxxx měkké kolagenní xxxxx xx spojce xxxxxx; vložka tukových xxx do 8 xx xxxxxxxxxxxx rozložená,
|
|
c) xxxx x xxxx – xxxxx xxxx xx xxxxxx x xxxxx, přiměřeně xxxxx x kořeněná; xxxxxxx xx skusu křehký
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxx suroviny
|
Smyslové xxxxxxxxx
|
xxxxxxxx
|
Xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx
|
x) konzistence – xxxxx, xxxxxxxx,
|
xxxxxxx vlákniny, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, rostlinných x xxxxxx živočišných xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
|
x) xxxxxx xx xxxx x xxxxxxxxxxx – xxxxx jemná xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxx lesklý, xxxxxx x&xxxx;xxxxxx tmavší; xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx asi 1 xx; připouští se xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx dutinky,
|
|
c) xxxx x chuť – xxxxxxxxxx xx xxxxx, případně xx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxx; výrobek xx xxxxx hutný, bez xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
|
||
xxxxxx xxxxx
|
Xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxxxx
|
xxxxxxx vlákniny, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
|
x) xxxxxx na xxxx x vypracování – xx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx zrn, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxx xxx; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx jsou přípustné; xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx do 3 xx, xxxxxxx kroužek xxx obalem xx 3 mm
|
|
c) xxxx x xxxx – xxxxxxxxxx xxx trvanlivý xxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx a uzení; xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx
|
||
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx salám
|
Hovězí xxxx, vepřové maso
|
a) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx xx xxxx,
|
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx strojně xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxx strojně odděleného, xxxxxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
|
x) xxxxxx xx xxxx x xxxxxxxxxxx – řez xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx k okraji xxxxxx; xxxxxxx xxxxxx xxxxxx; xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx 6 xx; xxxxxxxxx výkyvy xx xxxxxxxxx xxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx; xxxxxx, měkké xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx a vytavený xxx xxxxxx na xxxxxx
|
|
x) vůně x xxxx – xxxxxxxxxx xx intenzivní xx xxxxx, případně xx xxxxxxxx xxxxxx; chuť xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, na skusu xxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx tuhých xxxxx; x výrobku s plísní xxxx jemně znatelná xx kulturní xxxxxx
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx maso
|
a) xxxxxxxxxxx – pružná xx tuhá,
|
použití xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxx živočišných xxxxxxxx xx nepřipouští
|
b) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxx růžově-červená, jemné xxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx výskyt xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
|
|
x) xxxx x chuť – xxxxxxxx aromatická po xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x kouři; xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx; xx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xx křehký
|
||
herkules
|
Hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx xx xxxx,
|
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x drůbežího xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx se nepřipouští
|
b) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – řez xxxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx-xxxxxxx, xxxxx xxxxxx, připouští se xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
|
|
x) xxxx x chuť – xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxx; xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx; xx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx
|
||
xxxxxxxx xxxxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – tužší, xxxxxxxx,
|
xxxxxxx xxxxxxxx, masa xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, rostlinných a xxxxxx xxxxxxxxxxx bílkovin xx xxxxxxxxxxx
|
x) xxxxxx xx nákroji – xxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxx x xxxxxxxxx xx 6 mm, xxx xxxxxxx pod xxxxxx,
|
|
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx, aromatická, xxxxxxx xxxxxxxx po xxxxxxx, průměrně xx xxxxxxx xxxxx, xx xxxxx křehká x xxxxxx,
|
||
xxxxxxx xxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx maso
|
a) xxxxxxxxxxx – tužší, xxxxxx,
|
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx odděleného, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx
|
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x vypracování – xxxxxxx xxx převážně x xxxxxxxxx do 5 mm, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx dutinky; xxxxx libových zrn xxxxxxxxx výrobku xxxxxx xxxxxx, x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx; xxxxxx xxxx xxxxxx,
|
|
x) xxxx a xxxx – xxxxxxxx, výrazná xx uzení, typická xxx xxxxx výrobek, xxxxxxx xxxxxxxx a xxxxx
|
||
xxxxxxxx
|
Xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxx, xxxxx,
|
xxxxxxx vlákniny, xxxx strojně xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx odděleného, xxxxxxxxxxx x jiných xxxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx
|
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx a xxxxxxxxxxx – xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx x xxxxxxxxx do 5, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx částic, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx; xxxxx xxxxxxxx xxx uprostřed xxxxxxx xxxxxx růžová, x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxxxx,
|
|
x) xxxx x xxxx- xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx až xxxxxxx xxxxx, xx skusu xxxxxx a xxxxxx, xxxxxxx po paprice
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxx
|
Xxxxxxxx požadavky
|
drůbeží xxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
x) xxxxxxxxx xxxxxx – výrobek x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx
|
|
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx a xxxxxxxxxxx – xx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx až xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx rozložené, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx kolagenních částic, xxxxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx a xxxxx xxxxxxxx xxx
|
||
x) xxxx x vůně – xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xx xxxxxx xx skusu xxxxxxx xxxxxxxx
|
||
xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxx vepřové xxxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, pružná
|
připouští se xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx kůže
|
b) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – na xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx růžové barvy xx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxx dutinky a xxxxxxxxx xxxxx kolagenní xxxxxxx xx xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx zrn x xxxx x xxxxxxxxx xx 6 xx
|
|
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxxx xxxxx, výraznější xx xxxxxxx xxxxxxx; po xxxxxx na skusu xx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx
|
||
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxx, xxxxxxx maso xxxxxxx oddělené
|
a) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx,
|
xxxxxxxxx xx použití vepřového xxxx a syrového xxxxxxxxx xxxxx, vepřové x drůbeží kůže
|
b) xxxxxx v nákroji a xxxxxxxxxxx – na xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx,
|
|
x) xxxx a chuť – xxxxxxxxx slaná, xx ohřátí xx xxxxx je xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx
|
||
xxxxxxx párek xxxxx
|
xxxxxxx maso xxxxxxx xxxxxxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx,
|
xxxxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx xx xxxxxxx – xxxxx xxxxxxxxxxx, barva xxxxxx až růžově xxxx, xxxxxxxx se xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
|
|
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx, xx xxxxxxx uzenině a xx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx
|
||
xxxxxxx*) xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx oddělené
|
a) xxxxxxxxxxx – pevná, soudržná,
|
připouští xx použití xxxxxxx x drůbeží xxxx
|
x) xxxxxx na nákroji – xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx masa, xxxxxx 10 xx 50 xx xx spojce xxxxxx xx xxxxxx-xxxxxxx xxxxx; xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx kolagenní xxxxxxx x xxxxxx vzduchové xxxxxxx, případně xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx xx připouští,
|
|
c) xxxx x xxxx – xxxxxxxx po xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxx xx skusu xxxxxx, xxxxx šťavnaté
|
||
drůbeží xxxxxxxxx salám
|
drůbeží xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
x) konzistence – xxxxx, xxxxxxxx
|
xxxxxxxxx xx xxxxxxx vepřové x xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx xx nákroji – na xxxx xx xxxxxxxxxx výrobek xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx, spojka jemně xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, ojedinělé xxxxx xxxxxx kolagenní xxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx přípustné, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx průměru xx 8 xx, xxx xxx patrny částice xxxxxxxxx xxxxxx,
|
|
x) vůně x chuť – xxxxx, xxxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxxx; xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxxx
|
||
xxxxxxx xxxxx xxxxxx
|
xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – pružná, xxxxxxxx,
|
xxxxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx na xxxxxxx – xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xx růžově šedá, xxxxxxxx xx drobné xxxxxxxxx xxxxxxx,
|
|
x) xxxx x chuť – xxxxx, typická xxx xxxxxxxx uzeninu; xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx a xxxxx, typická pro xxxxxxx maso; xxxxx xx xxxxx křehký
|
Výrobek
|
Základní xxxxxxxx
|
Xxxxxxxx požadavky
|
Hovězí xxxx xx vlastní xxxxx
|
xxxxxx xxxx
|
x) vzhled – xxxxxxxxx celek, x&xxxx;xxxxx xxxxxx krytý běložlutým xxxxx; xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx; barva xxxx xxxxxxxxx, typická xxx xxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx,
|
x) xxxxxxxxxxx – maso xxxxxx, xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, aspik xxx 15°X přiměřeně xxxx,
|
||
x) xxxx a chuť – xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx mase, xxxxx kořeněná a xxxxx; xxxx xxxxxx xxxxx xxxxx, chuť xxxx typická
|
||
Vepřové xxxx xx xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx – xxxxxxxxx celek, xx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx; xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxxxx; vepřové xxxx v hrubších kouscích xxxxx světle xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx,
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx, xxxxx xxx 15°C xxxxxxxxx xxxx
|
||
x) xxxx x xxxx - xxxxxxxx xx dušeném xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx; chuť aspiku xxxxxxxxx slaná
|
||
Luncheon xxxx
|
xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx – xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx barvy světlé xxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx do 10 xx; drobné xxxx, xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx
|
xxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxx 1 cm xxx xxxxxxxx xxxxxxxx
|
|
x) xxxx x xxxx – příjemná, xxxxxxxxx xxxxx x kořeněná, xx skusu xxxxxxx xxxxxx
|
||
Xxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxx
|
xxxxxxx xxxx
|
x) vzhled x xxxxx – oranžová xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
|
xxxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxxxxxxxx, xx xxxx xxxxx drsná,
|
|
c) xxxx x xxxx – xx xxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx
|
||
Xxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxxxx maso
|
a) xxxxxx x xxxxx – xxxxxxxxx, okrová xxxx xxxxxx hnědá xxxxx,
|
xxxxx xxxxxxx xxxxx
|
x) konzistence – tužší xxxxxxxx, xx xxxx mírně xxxxx, roztíratelná,
|
|
c) xxxx x chuť – xx xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx slaná, příjemně xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
|
||
Xxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx x xxxxx – xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx hmota, xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx; jemně xxxxxxxxxx xxxxxxxxx částice, xxxxxx vzduchové dutinky x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx,
|
xxxxxxx játra
|
b) xxxxxxxxxxx – xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxx 15°X xxxxxxxxx,
|
|
x) xxxx x xxxx – xx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxx cizích xxxxx x příchutí
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
Xxxx s klobásou
|
masný xxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx
|
x) xxxxxx x xxxxx – xxxxx výrobek (xxxxxxx) v hnědočervené směsi xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, ojedinělý xxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxxx měkká, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx směs xxxxxxxxx xx měkká, omáčka xxxxx zahuštěná
|
||
c) vůně x xxxx – xxxxxxxx xxxxxx výrobku, xxxxxxx x rajčatech xxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, mírná xxxxxxxx v důsledku použité xxxxxxx se připouští, xxx xxxxxx pachů x xxxxxxxx
|
||
Xxxxxx xx xxxxxx
|
xxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx x xxxxx – xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
|
||
x) xxxx x chuť – xx xxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx
|
||
Xxxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxx,
|
x) xxxxxx – xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxx 15 až 30 xx x řezy xxxxxxx x zelené xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx
|
xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
|
|
x) vůně x xxxx – po xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxx xxxxx, příjemně xxxxx a kořeněná, xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
|
||
Xxxxxxxxxxx guláš
|
hovězí xxxx,
|
x) xxxxxx – xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx a xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxx xxxxxxx) x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxx x xxxxxxx xxxxx, omáčka xxxxx xxxxxxxxx,
|
|
x) vůně x xxxx – xx xxxx a xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx kořeněná, bez xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
|
Xxxxxxx
|
xxxxx xxxx
(% hmot. xxxxxxx)
|
xxxxx svalová xxxxxxxxx
(% xxxx. nejméně)
|
obsah xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
|
Xxxxxxxx
|
40,0
|
-
|
45,0
|
Xxxxxxx
|
50,0
|
-
|
40,0
|
Xxxxx xxxxxxxx
|
55,0
|
-
|
40,0
|
Xxxxx xxxxxxxxx
|
50,0
|
-
|
35,0
|
Xxxxxxxxxxx xxxxx
|
60,0
|
-
|
40,0
|
Xxxxx xxxxx
|
50,0
|
-
|
35,0
|
Xxxxxxx xxxxx
|
45,0
|
-
|
40,0
|
Xxxxxxx xxxxx
|
55,0
|
-
|
20,0
|
Xxxxxxxxx xxxxx
|
40,0
|
-
|
40,0
|
Xxxxxx xxxxx
|
40,0
|
-
|
35,0
|
Xxxxx xxxxx
|
40,0
|
-
|
40,0
|
Xxxxxxxx
|
-
|
13,0
|
50,0
|
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx salám
|
-
|
14,0
|
40,0
|
Selský xxxxx
|
-
|
13,0
|
50,0
|
Xxxxxxx
|
-
|
16
|
50,0
|
Xxxxxxx xxxxx
|
-
|
15
|
50,0
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx
|
60,0
|
-
|
35,0
|
Xxxxxxxx xxxxxxx
|
-
|
14
|
55,0
|
Xxxxxxxx
|
-
|
14
|
50,0
|
Xxxxxxxx
|
-
|
14
|
50,0
|
Výrobek
|
obsah xxxx
(% hmot. nejméně)
|
obsah xxxxxxxxx strojně odděleného xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
|
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
|
Xxxxxxx xxxxxxxx
|
-
|
45,0
|
45,0
|
Xxxxxx xxxxx xxxxx
|
-
|
50,0
|
30,0
|
Xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx
|
7,0
|
30,0
|
35,0
|
Xxxxxxx vídeňský párek
|
15,0
|
35,0
|
25,0
|
Drůbeží xxxxxxx xxxxx
|
28,0
|
12,0
|
20,0
|
Xxxxxxx Xxxxxxxxx xxxxx
|
-
|
40,0
|
40,0
|
Xxxxxxx Junior xxxxx
|
-
|
50,0
|
25,0
|
Xxxxxxx
|
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
|
xxxxx xxxx
(% hmot. xxxxxxx)
|
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
|
xxxxx požadavky
|
Hovězí xxxx xx vlastní xxxxx
|
70,0
|
80,0
|
20,0
|
-
|
Xxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxx
|
70,0
|
70,0
|
40,0
|
-
|
Xxxxxxxx xxxx xxxx
|
70,0
|
70,0
|
40,0
|
xxxxxxxx tuk a xxxxx xxxxxxx 15,0% xxxx.
|
Xxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxx
|
57,0
|
70,0
|
40,0
|
-
|
Xxxxxxx xxxxxxxxx
|
35,0
|
70,0
|
40,0
|
xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx 20,0% xxxx.
|
Xxxxxxx xxxxxxx
|
25,0
|
70,0
|
40,0
|
xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 26,0% xxxx.
|
Výrobek
|
obsah xxxx nebo xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobku
(% xxxx. nejméně)
|
další xxxxxxxxx
|
Xxxx x&xxxx;xxxxxxxx
|
24,0% hmot. xxxxxxx
|
&xxxx; |
Xxxxxx na xxxxxx
|
30,0% xxxx. hovězího masa
|
|
Maďarský xxxxx
|
30,0
x&xxxx;xxxx:
xxxxxx xxxx nejméně 16,0% xxxx
xxxxxxx xxxx xxxxxxx 14,0% xxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx: nejméně 4,5% hmotnostních
|
Chalupářský guláš
|
10,0
|
obsah xxxxxxx xxxxxxx 12% xxxx.
|
Druh |
Skupina |
Charakteristika x technologické xxxxxxxxx |
xxxxx xxxxxxx |
xxxxxxx xxxxxxxxxx |
Xxxxxxx, u xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx odpovídajícímu xxxxxxxx xxxxxxx plus 70 °X po xxxx 10 minut. |
tepelně xxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx surovin ani xxxxxxx. |
|
xxxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx |
Xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xx všech xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx tepelného xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx působení xxxxxxx plus 70 °X xx dobu 10 xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (xxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xx definovaných xxxxxxxx) xxxxx k xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xx(xxx)=0,93 x x prodloužení xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xx 21 xxx při xxxxxxx skladování xxxx 20 °C |
|
fermentovaný xxxxxxxxx |
Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx určený x přímé spotřebě, x xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx, zrání, xxxxxx x uzení xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xx(xxx)=0,93 s xxxxxxxxx xxxxx trvanlivosti 21 xxx xxx xxxxxxx xxxx 20 °X |
|
xxxxx xxxxxxxxx |
xxxx xxxxx §1 xxxx. a) tepelně xxxxxxxxxxxx, u kterého xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx čerstvého xxxx, x xx xxxxxxx byly xxxxxxx xxxxxxxxx, kořenící přípravky xxxx přídatné xxxxx,8c) x xxxxx jsou xxxxxx k xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx před spotřebou, x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx2),3); xx xxxxx polotovar xx považuje i xxxxxxx x xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxx soli vyšším xxx 1% hmot. |
|
kuchyňský xxxxx xxxxxxxxx |
xxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx xxxxxxxx maso xxxx xxxxx xxx, xxxxxxxxxx a pomocných xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x látek xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,8x) xxxxxx k tepelné xxxxxxxxx xxxxxx |
|
xxxxxxxx |
Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x obalu, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx uvedených xx xxxxxxxxx právním xxxxxxxx7a) xxx, xxx xxxx zachována xxxxxxxx xxxxxxxxx.9) |
|
xxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxx neprodyšně xxxxxxxx x obalu, pasterovaný xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx zvláštním právním xxxxxxxx.7a) |
&xxxx;
&xxxx;
|
Xxxxxxx produkty xxxxxxxx, upravené xxxxxxxx xxxxxxxx, zpracované xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx
|
xxxxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxx
|
|||
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxxx:
|
xxxxxx:
|
xxxxxx:
|
|||
xx 300 g
|
-10 %
|
x tubě
|
-10 %
|
do 350 x
|
-10 %
|
|
xx 1000 x
|
-6 %
|
do 350 x
|
-10 %
|
nad 350 g
|
-5 %
|
|
xx 2000 g
|
-4 %
|
xxx 350 x
|
-5 %
|
|
||
xxx 2000 x
|
-2 %
|
|
|
Xxxx |
|
xxxxxxxxxxx x xxxxx |
x xxxxxxxxxx na xxxxxx xxxxx - pastovitá, xxxxxxxxx xx polotekutá xxxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx kusovitých xxxxxx rovnoměrně rozptýlené, xxxxx vzduchové xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx zbytky xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxx |
xxxx |
xxxxxxx pro xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx po použitých xxxxxxxxx a xxxxxx |
xxxx |
xxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx pachutí |
Xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxx % |
xxxxx xxxx |
xxxxx xxxxxxx xxxxx 10,0 xx 85,0 |
xxxxx xxxxxxx |
xxxxxxx 2,0 |
xxxxxxx pH |
nejvýše 4,5 |
Obsah spotřebního xxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxx (v g xxxx ml) |
Přípustná xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx (x %) |
xx 100 |
- 6 |
xxx 100 do 250 |
- 5 |
xxx 250 do 500 |
- 4 |
xxx 500 |
- 2 |
Xxxxxxx x. 11 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx produktů rybolovu x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx jméno xx xxxxxxx x. 1 x xxxxxxx jméno xx xxxxxxx x. 1 písm. x) xxxx x), xxxxx xx xx xxxxxxx x. 1 xxxxxxx, xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx sloupce č. 2 obsahující xxxxxx x xxxxxxx jméno, xxxxx xx xx xxxxxxx č. 2 xxxxxx. Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx, xxxxxxxx jeho xxxxxxx nebo xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x. 3, xxxxx xx xx xxxxxxx č. 3 xxxxxxx.
&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;
1. Xxxxxxxx xxxxxxxx |
2. Xxxxxxx xxxxx |
3. Xxxxxxxx xxxxxxxxxx označení/vědeckých xxxxx |
||||
Xxxxxx xxxxx |
x) xxxxxxx xxxxx |
x) druhové jméno |
Rodové xxxxx |
x) xxxxxxx jméno |
b) xxxxxxx xxxxx |
|
XXXX |
||||||
Xxxx |
xxxx |
Xxxxxxxxxxxxxxxx |
xxxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxx |
|||
Xxxxx |
Xxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxx xxxxxx |
|||
Xxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx vědecky xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx |
||
Xxxx |
xxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxx |
|||
Xxxxx |
Xxxxx xxx. |
xxxxxxx druhy |
Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxx |
xxxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxxx |
Xxxx |
xxxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxxxx |
|||
Xxx |
xxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxxxxxx |
|||
Xxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxx |
||
Xxxxxxx |
xxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxxxxx |
||
Xxxxxxx |
xxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxx |
||
Xxxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxx |
xxxxx |
|||
XXxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx je xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Grenadiér |
||
Hoki |
novozélandský |
Macruronus |
novaezelandiae |
|||
Hoki |
patagonský |
Macruronus |
magellanicus |
|||
Chmurnatka |
tmavá |
Anoplopoma |
fimbria |
Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxx xxxx |
||
Xxxxxxx |
xxxxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení použít xxxxx xxxxx: xxx xxxxxxx |
|
Xxxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxxx |
|||
Xxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
|||
Xxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxxxxx |
|||
Xxxxxxx |
xxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxxxxxxxx |
|||
Xxxxxxx |
xxxxxxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxx |
||
Xxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx je možné xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx tyto xxxxx: Xxxxxx stříbřitý, Xxxxx xxxxxxxxxx |
||
Xxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxx |
xxxxxxx |
|||
Xxxxxxx |
xxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxx |
||
Xxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxx |
|||
Xxxxxxx |
xxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxx |
|||
Xxxxxxx |
xxxxx |
Xüxxxxxxäxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxxxxx |
||
Xxxxx modrý xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx název: Xxxxxx xxxxx |
|||
Xxxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxx australský |
||
Kambala |
Lepidorhombus spp. |
všechny xxxxx |
||||
Xxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxxxxxxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxx |
xxxxx |
||
Xxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxxx |
xxxxxxx |
|||
Xxxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: xxxxxxx xxxxxxx |
||
Xxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxx |
|||
Xxxxxxxxx |
Xxxxxxx xxx. |
xxxxxxx xxxxx |
||||
Xxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxxxxx |
|||
Xxxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx použít tento xxxxx: Xxxx-xxxx |
||
Xxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx: Hamachi nebo Xxxx Xxxx |
||
Xxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxxx |
|||
Xxxxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxxxxx |
|||
Xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxx |
||||
Xxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxx |
|||
Xxx |
xxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxx |
xxxxx |
||
Xxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxx |
xxxxx |
||
Xxxxx |
xxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxx |
|
Xxxxx |
xxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxxxxx |
||
Xxxxx |
xxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
||
Xxxxx |
xxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx |
|
Xxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx xxxxxxxxx |
||
Xxxxxxx |
xxxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxxx |
||
Xxxxxxx |
xxxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxxxx |
||
Xxxxxxx |
xxxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx označení použít xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 1a) xxxxx název: modravá |
|
Makrela |
španělská |
Scomberomorus |
maculatus |
|||
Makrela |
máslová |
Lepidocybium |
flavobrunneum |
Alternativně xx možné xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxx xxxxx: máslová xxxx, xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxx xxxxx |
||
Xxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxxx |
|||
Xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xxx. |
xxxxxxx xxxxx |
||||
Xxxxx |
Xxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxx xxx. |
xxxxxxx xxxxx |
||||
Xxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jména xxxxx název: Xxx |
||
Xxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx rodového xxxxx xxxxx xxxxx: Xxx |
||
Xxxxxx |
xxxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxx |
|||
Xxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxx |
|||
Xxxx |
xxxxxx |
xxxxx |
Xxxxx xxx. |
xxxxxxx druhy |
||
Modrák |
vysoký |
ostronosý |
Spicara |
smaris |
Alternativně xx xxxxx x obchodním xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Spikara |
|
Modrák |
skvrnitý |
Spicara |
maena |
Alternativně xx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx jména tento xxxxx: Spikara |
||
Modrý witling |
Micromesistisus |
poutassou |
Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxx xxxxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxx |
|||
Xxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxxxx |
||||
Xxxxxx xxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx tyto xxxxx: Xxxxxxx xxxx Xxxx nebo Xxxxxxxxxx |
||
Xxxxxx xxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx rodového xxxxx tyto názvy: Xxxxxxx xxxx Xxxx |
||
Xxxxxx xxxxx |
xxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x obchodním označení xxxxxx místo rodového xxxxx xxxx názvy: Merlúza xxxx Hejk |
||
Mořská štika |
kanadská |
Merluccius |
productus |
Alternativně xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx názvy: Merlúza xxxx Xxxx |
||
Xxxxxx xxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx: Merlúza xxxx Xxxx |
||
Xxxxxx štika |
stříbrná |
americká |
Merluccius |
bilinearis |
Alternativně xx možné v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx názvy: Xxxxxxx xxxx Hejk |
|
Mořský xxxx |
Xxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx xxxxxx |
|||
Xxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxxxx |
Xxxxx |
xxxxxxxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxx |
|
Xxxxx |
xxxxx |
Xxxxx |
xxxxxxxxxxx |
|||
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxxxxx |
|||
Xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxx |
|||
Xxxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxx |
|||
Xxxxxxxx |
xxxxxxx |
xxxxxxxxxxx |
Xxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Tunec |
|
Pelamida |
východní |
Sarda |
orientalis |
Alternativně xx xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Xxxxx |
||
Xxxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx |
|
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxxx |
|||
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxx |
|||
Xxxxxx |
xxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx |
|
Xxxxxx |
xxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxx |
||
Xxxxxx |
xxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Limanda xxxxxx |
|
Xxxxxx |
xxxxxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxx |
xxxx |
||
Xxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxxx |
|||
Xxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Papouščí xxxx |
||
Xxxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxx xxxxxxxxxxxx |
|||
Xxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
|||
Xxxxxx |
xxxxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx |
|
Xxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxx, Xxxxxxxxxxxx xx možné použít xxxxxxx xxxxx: Sparus xxxxxx |
||
Xxxxxx |
xxxxxx |
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxxxx |
||
Xxxxxx |
xxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxx |
xxxxxx |
xxxxxx |
|
Xxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxx |
xxxxxx |
xxxxx |
||
Xxxxxxx |
xxxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxxxx |
||
Xxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxx druhy |
||||
Ropušnice |
obecná |
Scorpaena |
srofa |
|||
Sardel |
obecná |
evropská |
Engraulis |
encrasicholus |
Alternativně xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jména xxxxx xxxxx: Ančovička |
|
Sardel |
peruánská |
Engraulis |
ringens |
|||
Sardinka |
evropská |
obecná |
Sardina |
pilchardus |
||
Savorin |
Seriolella |
porosa |
Alternativně xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Medúzovec |
|||
Sebastes |
červený |
Sebastes |
marinus |
Alternativně je xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxx mořský |
||
Siven |
americký |
potoční |
Salvelinus |
fontinalis |
||
Sleď |
obecný |
atlantický |
Clupea |
harengus |
||
Sleď |
obecný |
baltický |
Clupea |
harengus |
membras |
|
Smuha |
vousatá |
Pogonias |
cromis |
Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Bubeník xxxxxxxx |
||
Xxxxx |
xxxxxxxxx |
xxxx |
Xxxxxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxx. Xxxxxxxxxxxx je možné xxxx vědecký xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxxxx |
|
Xxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxx |
xxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxx jazyk xxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxx |
xxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx rodového xxxxx tento xxxxx: Xxxxxxxx |
|
Xxxxxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxx |
|||
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxx |
|||
Xxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jména tento xxxxx: Parmice |
||
Sultánka |
nachová |
karmínová |
Mullus |
barbatus |
Alternativně xx xxxxx v obchodním xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx jména tento xxxxx: Xxxxxxx |
|
Xxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxxxxx |
||
Xxxxx |
xxxxxx |
Xxxx |
xxxxxx |
|||
Xxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx jména xxxxx xxxxx: Tilápie |
||
Tolstolobik |
bílý |
Hypophthalmichthys |
molitrix |
|||
Tolslolobik |
pestrý |
Aristichtys |
nobilis |
|||
Treska |
aljašská |
pestrá |
Theragra |
chalcogramma |
||
Treska |
obecná |
skvrnitá |
Gadus |
morhua |
Alternativně je xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Cod |
|
Treska |
pacifická |
bílá |
Gadus |
macrocephalus |
||
Treska |
jednoskvrnná |
skvrnitá |
Melanogrammus |
aeglefinus |
||
Treska |
tmavá |
šedá |
Pollachius |
virens |
||
Treska |
evropská |
pollak |
Pollachius |
pollachius |
||
Treska |
merlan |
bezvousá |
Merlangius |
merlangus |
||
Treska |
polární |
severní |
Boreogadus |
saida |
Alternativně xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx |
|
Xxxxxx |
xxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxx |
xxxxxx |
|||
Xxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Hruj |
||
Treska |
malá |
Trisopterus |
minutus |
|||
Trigly |
Trigla xxx. |
xxxxxxx xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxxxxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxx |
||
Xxxxx |
xxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxxxxxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxx |
xxxxxxx |
||
Xxxxx |
xxxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Xxxxxx |
|
Xxxxx |
xxxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxxx |
||
Xxxxx |
xxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
||
Xxxxx |
xxxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx druhového xxxxx ve xxxxxxx 1x) xxxxx název: xxxxxxxx |
|
Xxxxx |
xxxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxx |
xxxxxxxxxx- |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxx |
||
Xxxxx |
xxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxx |
||
Xxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxx |
xxxxxx |
|||
Xxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx obchodní označení xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxxxxx xxxxx |
||
Xxxx |
xxxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxxxxx |
||
Xxxxxxxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxx xxxxxxxx |
||
Xxxx |
xxxxx |
Xxxx |
xxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx |
||
Xxxx |
xxxxxxx |
Xxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Ryba xxxxxxx Xxxxx |
||
Xxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxx |
|||
Xxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxxxx |
|||
Xxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxx |
|||
Xxxxxxxx |
Xxxxxxxx xxx. |
xxxxxxx xxxxx |
||||
Xxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxx obecný |
||
Zubatice |
jadranská |
Boops |
boops |
Alternativně je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxxxx |
||
Xxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxx xxxxx: xxxxxx xxxxxx, xxxxxx severní |
||
Žralok |
ostnatý |
Squalus |
acanthias |
Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Ostroun xxxxxx |
||
Xxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxx |
xxxxx |
|||
Xxxxxx |
xxxxxxxx |
xxxx |
Xxxxxxxxxxx |
xxxxxx |
||
Xxxxxx |
xxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxxx |
||
Xxxxxx |
xxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxx |
|||
Xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx spp., Ginglymostoma xxx., Xxxxxxxxx xxx., Galeus xxx., Xxxxxxxx spp., Xxxxxxx xxx., Carcharhinus xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxxxx xxx., Carcharias spp., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxx xxx., Lamna spp., Chlamydoselachus xxx., Xxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxx xxx., Somniosus spp., Xxxxxxx spp., Centroscymnus xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx. |
xxxxxxx druhy |
||||
Žralok |
skvrnitý |
Scyliorhinus |
canicula |
|||
Žralok |
větší |
Scyliorhinus |
stellaris |
|||
KORÝŠI |
||||||
Garnát |
Crangon xxx., Xxxxxxxxxxxxx xxx. |
xxxxxxx druhy |
||||
Humr |
Homarus xxx., Xxxxxxxxxxxx xxx., Nephrops xxx. |
xxxxxxx xxxxx |
||||
Xxxx |
xxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx možné x obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxx |
|
Xxxxx |
Xxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxx spp., Portunus xxx., Xxxxxx spp., Maja xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxx xxx., Xxxxxx xxx. xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx |
xxxxxxx xxxxx |
||||
Xxxxxxx |
Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx., xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx |
xxxxxxx xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx |
|||
Xxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxx., Xxxxx spp., xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxxxx |
xxxxxxx xxxxx |
||||
Xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxx |
xxxxxxx druhy |
||||
Rak |
Eusatcus xxx., xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx |
xxxxxxx xxxxx |
||||
Xxxxxxx |
xxxxxxxxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxx |
|||
XXXXXXX |
||||||
Xxxxxxxxxx |
Xxxxxx xxx., Chlamys spp., Placopecten spp., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxx xxx. |
xxxxxxx xxxxx |
||||
Xxxxxxx |
Xxxxxxxx xxx., Xxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx spp. |
všechny xxxxx |
||||
Xxxxxxxxxx |
Xxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx. |
xxxxxxx druhy |
||||
Ježovka |
obecná |
Spaerechinus |
granularis |
|||
Ježovka |
dlouhoostná |
Paracentrotus |
lividus |
|||
Kalamáry |
rody Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxx, XXxxx, Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxx, Xxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxxx, Xxxxxx, Xxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxx x Xxxxxxxxx |
xxxxxxx druhy |
Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx&xxxx; značení použít xxxx xxxxx: xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx |
|||
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
|||
Xxxxx |
Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxxx x Xxxxxxx |
xxxxxxx xxxxx |
||||
Xxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxx |
|||
Xxxxx |
Xxxxx xxxxxxxxxxx, Xxxxxx xxxxxxxxx, Xxxxxxxx spp., Sepiola spp. |
všechny xxxxx |
||||
Xxxxxx |
Xxxxxxx xxx., Perna xxx., xxxxx x xxxxxx Mytilidae |
|||||
Slávka |
jedlá |
Mytilus |
edulis |
|||
Slávka |
novozélandská |
Perna |
canaliculus |
|||
Srdcovka |
všechny druhy x čeledě Xxxxxxxxx |
xxxxxxx xxxxx |
||||
Xxxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxxx |
|||
Xxxxxxxx |
xxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx ve xxxxxxx 1x) tento název: xxxxxx |
|
Xxxxxxx |
xxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx xxxxxxxxx |
|
Xxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxx., xxxxx xxx., Xxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx. |
|||||
Xxxxxxx |
Xxxxxx spp., Crassostrea xxx., xxxxx z xxxxxx Xxxxxxxxx |
xxxxxxx xxxxx |
||||
Xxxx |
Xxxxxxxx xxx. |
xxxxxxx druhy |
Příloha x. 11 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 159/2014 Xx. x xxxxxxxxx xx 13.12.2014
15) Nařízení Rady (XXX) č. 2136/89 xx xxx 21. xxxxxx 1989 x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx obchodních norem xxx xxxxxxxxxxxx sardinky, xx xxxxx xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 1181/2003.
Xxxxxxxx Xxxx (EHS) č. 1536/92 xx xxx 9. července 1992, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx obchodní xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxx (ES) č. 2406/96 x xxxxxxxxx společných xxxxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxx produkty rybolovu, x xxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (EU) č. 1379/2013 xx xxx 11. xxxxxxxx 2013 x xxxxxxxx organizaci xxxx x produkty xxxxxxxx x akvakultury a x xxxxx xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 1184/2006 x (ES) x. 1224/2009 x x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 104/2000.