Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.07.2016.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 13.12.2014 do 31.07.2016.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), g), h), i) a j) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů, pro maso, masné výrobky, ryby, ostatní vodní živočichy a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich

326/2001 Sb.

ODDÍL 1 - MASO §1
Členění na druhy a skupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4 §5
Uvádění do oběhu §6 §7 §8
Prodej §9
ODDÍL 2 - MASNÉ VÝROBKY §10
Členění na druhy a skupiny §11
Označování §12
Přípustné záporné hmotnostní odchylky §12a
Požadavky na jakost §13
Technologické požadavky §14
Další technologické požadavky §14a
Uvádění do oběhu §15 §16 §17
ODDÍL 3 - PRODUKTY RYBOLOVU A OSTATNÍ VODNÍ ŽIVOČICHOVÉ §18
Označování §19
Požadavky na jakost §20
Uvádění do oběhu §21
ODDÍL 4 - VEJCE §22 §23 §24
ODDÍL 5 - MAJONÉZY §25
Označování §26
Požadavky na jakost §27
Technologické požadavky §28
Uvádění do oběhu §29
Přechodné ustanovení §30
Zrušovací ustanovení §31
Účinnost §32
Příloha č. 1 - Členění na druhy a skupiny
Příloha č. 5 - Technologické požadavky na jednotlivé skupiny masných výrobků
Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky od deklarované hmotnosti pro rybí výrobky
Příloha č. 10 - Požadavky na jakost majonéz
Příloha č. 11 - Seznam obchodních označení produktů rybolovu a ostatních vodních živočichů
č. 264/2003 Sb. - Čl. II
č. 169/2009 Sb. - Čl. III
326
XXXXXXXX
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
xx xxx 30. srpna 2001,
xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x), x), x) x x) xxxxxx č. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, ryby, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx z xxxx, xxxxx x xxxxxxx x nich
Xxxxxxxxxxxx zemědělství xxxxxxx xxxxx §18 xxxx. x), x), x), h), i) x j) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích a x xxxxx x xxxxxxxx některých souvisejících xxxxxx, xx znění xxxxxx č. 306/2000 Xx. a xxxxxx x. 119/2000 Xx., (xxxx xxx "xxxxx") xxx maso, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx z nich, xxxxx a výrobky x xxxx:
XXXXX 1
XXXX
§1
Pro xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx
a) xxxxxxxxx masem - xxxxxxxxxx, xxxxxxxx části xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxxx, xxxxxxx úpravou xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx,
x) xxxxxx - xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx jatečně xxxxxxxxxx xxx,
x) xxxx - xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx jatečných xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx xxxx syrovým xxxxx - tuková xxxx získaná xxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxx xxxxx - xxxx xxxxxxx xxxx, xxxx, volka, xxxxxxxx, xxxxx,
f) mladým xxxxx - xxxxxxxxxxxx xxxxxxx samčího xxxxxxx xxxxxx xxx 12 xxxxxx a xx 24 xxxxxx včetně,
x) xxxxx - xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx věku xx 24 xxxxxx,
x) xxxxxx - xxxxxxxxxx xxxxxxx samčího xxxxxxx starší než 12 xxxxxx,
i) xxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxx samičího pohlaví xxxxxx 12 xxxxxx,
x) xxxxxx - xxxxxxx xxxxxxxx pohlaví xxxxxx 12 xxxxxx, xxxxx se již xxxxxxx,
k) xxxxxxxx xxxxx - xxxx xxxxxx,
l) skopovým xxxxx - maso xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx - maso xxxxxx xx xxxx xxxxxxx 12 xxxxxx,
x) xxxxx xxxxx - xxxx xxx,
x) xxxxxxxx xxxxx - xxxx xxxxxx xx stáří xxxxxxx 12 měsíců,
x) xxxxxxx xxxxx - xxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx - xxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx 18 xxxxxx.
Účinnost od 1.9.2003 do 30.6.2009 (xx novely x. 169/2009 Sb.
§2
Xxxxxxx xx xxxxx a xxxxxxx
Členění xx xxxxx x xxxxxxx xx x xxxx, x výjimkou xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx x příloze č. 1 tabulce 1.

§3
Označování
(1) Kromě údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x xx zvláštním xxxxxxx xxxxxxxx5) se xxxxxx
x) xxxx názvem xxxxxxx podle přílohy č. 1 xxxxxxx 1 a xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx na xxxxxxx, xxxxx §1 xxxx. e), x) xx x); xxxx xxxxxxxxx xxxxxx názvem xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxx tržním xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx6),
x) xxxxxx xxxxxxx maso6a), výsekové xxxx, xxxx balené, xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxx x xxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxx, xxxxxx xxx x xxxxxx xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxxx použitelnosti,
d) xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx živočišného druhu, x dělené xxxxxxx x částí jatečného xxxx; dále xx xxxxx, xxx se xxxxx o maso xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx.
(2) Xxxxxx xxxxxxxx xxxx balené, xxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxx xxxxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x odstavci 1 x v xxxxx xxxxxxxxxxxx předpisech Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx6b), xxxx xxxxxx xxxxx "xxxxx xxx", "býk", "xxxxx", "xxxxxxxx" nebo "xxxxx".
(3) X xxxxxxx, že xx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx (XXX)6c), xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx název xxxxxxxxxxxx laboratoře, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx vyšetření xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx (XXX).
(4) X xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xx požadované xxxxx x písemné xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxx, xxx je xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx spotřebiteli.
(5) Xxxx xxxx dotčeny xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přímo xxxxxxxxxxxx předpisů Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx od xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx balené xxxxxxx maso7) a xxxxxx xxxxxxx drůbeží xxxx
x) 10 % x xxxxxx do 300 g,
b) 6 % u balení xx 1 000 x,
x) 4 % u xxxxxx xx 2&xxxx;000 x,
x) 2 % x xxxxxx xxx 2&xxxx;000 g.
§4
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxx žlázy x xxxxxx bradavky x xxxxxxx v xxxxxxx xxxx být odstraněny.
(2) Xxxxxx xxxxxxx x masa, které xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx,2) xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx před xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx se xxxxx xx xxxxx xxxxxxx x kuchané.
§5
§5 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Sb.
§6
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x zmrazené xxxxx xx xxxxx do xxxxx pouze xxxxxx.
(2) Ustanovení xxxxxxxx 1xx nevztahuje na xxxxxx xxxxxx, vepřové xxxxxx, tele xxxxxxx xxxxxx xxx hlavy x xxxxxx xxxxx xxx hlavy.
§7
§7 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Sb.
§8
§8 xxxxxx právním předpisem x. 169/2009 Xx.
§9
Prodej
(1) Xxxxxxxx xxxx xxxx xxx prodáváno x xxxxxx xxxxxx, xxx umožňovalo identifikaci xxxxxxx xxxxx nebo xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Mleté xxxx krájené xxxxxxx xxxx xxxx být xxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se xxxxxxx x xxxxx xxxx krájené xxxxxxx xxxx balené.
XXXXX 2
XXXXX VÝROBKY
§10
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) masem pro xxxxxx masných xxxxxxx xxxxxxxxxx v příloze č. 4 xxxxxxxxx 3 xx 13 - xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx lidí, která xxxxxx xxxxxxxxxx za xxxxxxxxx k xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx8a),
x) tepelně xxxxxxxxxxx masným výrobkem - xxxxxxx, u xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 xX xx dobu 10 xxxxx,
c) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx výrobkem - xxxxxxx určený x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx úpravy, x něhož neproběhlo xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx minimálně xxxxxxxxx účinku odpovídajícího xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 oC po xxxx 10 xxxxx x xxxxxxxxxxx technologickým xxxxxxxxxxx (zráním, xxxxxx xxxx sušením za xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) xxxxx x poklesu aktivity xxxx x xxxxxxxx xx(xxx.) = 0,93 x x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx doby trvanlivosti xx 21 dní xxx xxxxxxx skladování xxxx 20 xX,
x) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx k přímé xxxxxxxx, x kterého x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx, sušení, xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx aktivity xxxx x hodnotou xx(xxx.) = 0,93, s xxxxxxxxx dobou trvanlivosti 21 xxx xxx xxxxxxx xxxx 20 xX,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx polotovarem - xxxxxxxx tepelně opracované xxxxxxxx maso xxxx xxxxx mas, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx dalších xxxxxxx x látek určených x xxxxxxxxxxx,8c) xxxxxx x xxxxxxx kuchyňské xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx - xxxx, xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx obvykle xxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx - xxxxxxx xxxx zrněná xxxx díla,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxx úprava xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) konzervou - xxxxxxx neprodyšně uzavřený x obalu, xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxx - xxxxxxx neprodyšně xxxxxxxx x obalu, pasterovaný,
x) čistou xxxxxxxx xxxxxxxxxx - bílkovina xxx xxxxxxxxx pojivové xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx,
m) xxxxxxx tuku - xxxxxxx obsah xxxx xxxxxxxxx metodami xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx.
§11
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxxxxx na xxxxx x xxxxxxx xx uvedeno v příloze č. 4 xxxxxxx 1.
§12
Označování
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx x xx zvláštním xxxxxxx předpise5) xx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx masných výrobků,
x) použití masa xxxxxxx xxxxxxxxxx, včetně xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx kůží, syrového xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx; označení xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx xx složení xxxxxxx xx xxxxx xxxxx "maso xxxxxxx xxxxxxxx" xxxx "drůbeží xxxx xxxxxxx xxxxxxxx".
(2) Xx xxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxx xxxx na xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxx podle živočišného xxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxx xxxxxxx více xxx 50 % xxxxxxxxxxxx uvedeného xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx. Xxxxx požadavek xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx uvedené x příloze č. 4 xxxxxxxxx 3 xx 13.
(4) Xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxx, xxx xxxxxxxxx xxxx, musí xxx v názvu xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx jatečného xxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx.
(5) X xxxxxxx, xx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx "šunka" xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxx 3 a musí xxx označen rovněž xxxxxx jakosti.
(6) Xxxxx výrobky se xxxxxx xxxxxx druhu x skupiny podle přílohy č. 4 xxxxxxx 1. Xxxxx masných výrobků, x xxxxxxx xxxx x příloze č. 4 tabulkách 4 až 13 xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx, smyslové xxxxxxxxx x chemické x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, x xx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx x různých xxxxxxxxxx, xxx xx xxxxx uvést xxxxxxxxxxxx x xxxx.
§12x
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní odchylky
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxxx hmotnosti pro xxxxx xxxxxxx se xxxxxxxxx
a) 10 % u xxxxxx xx 300 x,
x) 6 % x balení xx 1&xxxx;000 x,
c) 4 % x xxxxxx xx 2 000 x,
d) 2 % x xxxxxx xxx 2&xxxx;000 x.
(2) Přípustné záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxxxx xx stanovují
x) 10 % x balení do 350 x,
x) 5 % u xxxxxx xxx 350 x.
§12x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.7.2009
§13
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxx xxx výrobu xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x příloze č. 4 tabulkách 3 až 13 xx xxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx nepřekračuje xxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxx 2. Za xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx považují xxxxxx xxxxxxx a žvýkací xxxxx. Xxxxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xx označování xxxx jako xxxxxx xxxxxxxx x masném xxxxxxx a nevztahuje xx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx přímo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx8a).
(2) Xxx xxxxxxxxx masných xxxxxxx xxxxx u xxxx xxxxxxxx k uvolňování xxxx xxxx tuku. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx. X xxxxxxx xxxxx být xxxx xxxxx, xxxxx netvoří xxxxxxx složení masného xxxxxxx, x xxxxxx xxxxxxx. V xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, tuhé kůže x kolagenní xxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxx charakteristickým znakem xxxxxxx.
(3) Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx nesmí xxx oslizlý, xxxxxxx, xxxxxxxxx svraštělý nebo xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx plísní xxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxx xxxxxxx, xxx xxxxx xxxxxxxx. Chuť xxxxxxx xxxxxxx xxxx být xxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxx příchutě nebo xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxxx xx jakost a xxxxxxx vybraných xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 3 až 13.
§14
Technologické xxxxxxxxx
(1) U xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx musí xxx xxxxxxx xxxxxxxxx celý xxxxxxx xxx, aby xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx všech xxxxxx výrobku.
(2) Xxxxxxxx masné výrobky xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx tepelnému xxxxxxxxxx xxxx použitím, xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx masa, xxxx xxx před vložením xx přepravních xxxxx x xxxxxxxxxxxx dnem xxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxx xxxxxx masných výrobků xxxxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 4 až 9 se použije xxxxx ze xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx libovolná xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx v příloze č. 4 xxxxxxxxx 4 xx 9.
(4) Xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 5.
(5) Šunka z xxxxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx, x xxxxx nejvyšší xxxxxxx x třídy výběrové x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, u xxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx.
§14a
Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxx musí xxx xxxxxxx xxxxxxxx ve xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx, jejíž xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx teploty 121 xX, působící xx xxxx xxxxxxx 10 xxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx ošetřeny ve xxxxx xxxxxxx na xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx teploty 100 xX, působící xx dobu xxxxxxx 10 minut.
§14a xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.7.2009
§15
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxxx nakrájené xxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx do 24 xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx. Pro xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxx x xxx xxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx výrobek xxxx být bezprostředně xx zabalení xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx a xxxx být xxxxxx xxxxxxxxxx x xxx xxxxxxxxxxx po dni xxxxxxxx.
(3) Xxxxx xxxxxxx x pokryvem xxxxxx xxxx s xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx se uvádějí xx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx,10) s xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx x prodeji xxxxxxxxxxxx.
§16
§16 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Sb.
§17
§17 xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 169/2009 Sb.
XXXXX 3
XXXXXXXX XXXXXXXX A XXXXXXX VODNÍ XXXXXXXXXXX
§18
Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx
a) xxxxxxxxx xxxxxxx živočichy - xxxx mlži, xxxx xxxxxxxxxx, xxxx pláštěnci, xxxx xxxxxx plži, xxxxx x xxxx,
x) čerstvými xxxxxxxxx xxxxxxx živočichy - xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xxxx neprošli xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx.

§19
Xxxxxxxxxx
(1) Obchodní xxxxx xxxxxxxx rybolovu x xxxxxxxxx vodních xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxx použitelných předpisů Xxxxxxxx unie xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx15) názvem xxxxxxxxxx v seznamu xxxxxxxxxx xxxxxxxx, který xx xxxxxx v příloze č. 11 k xxxx xxxxxxxx.
(2) X xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx musí xxx na xxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx podmínkách xxxxxxxxxx; x xxxxxx xx xxxx vyjádří xxxxxxxxx xxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx uvedeny v příloze č. 7.

§20
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) X xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Evropské xxxx xxxxxxxxxx produkty rybolovu15), xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x odstavcích 2 xx 6.
(2) Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx
a) xxxx xxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxx daný xxxxxxxxx xxx nebo xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx živočichů,
x) musí vykazovat xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxx strukturu xxxxxxxxx.
(3) Zpracované xxxxxxxx xxxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx, xxx xxxx ve xxxxx xxxxxxx dosaženo minimálně xxxxxxxxx účinku xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx plus 70 oC xx xxxx 10 xxxxx, x xxxxxxxxxxxxxxxx vlastnostmi xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx deklarovanému xxxxxxxxxxx xxxx a xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx.
(4) Xxxxxx xxxxxxxx rybolovu x xxxxxxx x xxxx xx vyrábějí xxxxx x čerstvých xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx x xxxxx. Xxxxx xxxx x silně xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx x nich xx xxxx xxx 14 %, ve xxxxxxx xxxxxxxxxx 10 xx 14 %, xx xxxxx xxxxxxxxxx 4 xx 10 %.
(5) Xxxxxxxxx xxxxx xxxx obsahovat xxxxxxxxx 25 % xxxx.
(6) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx a xxxxxxxx, obsah xxxx x xxxx xxxx xxx nižší xxx 18 % x xxxxxxxx se xxx xxxxxxxxx vlhkosti vzduchu 65 až 70 %.
§21
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxxxxxx produkty xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx z xxxx se nesmí xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx nepříznivému xxxxxxxxx xxxxx.
(2) Xxxxxxxxxx z xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx živočichů je xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx.

XXXXX 4
XXXXX
§22
(1) Kód xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx na xxxxxxx xxxxx přímo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Evropských xxxxxxxxxxxx13), xx xxxxxx x
x) xxxxxx xxxxx, která xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx:

1. "1" xxx xxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxxx,

2. "2" xxx xxxxx xxxxxx x halách,

3. "3" xxx xxxxx nosnic x klecích, nebo

4. "0" xxx xxxxx xxxxxx chovaných x xxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zemědělství14),

b) registračního xxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx, který xxxxxxxxx xxxxxxxx složku xxxxxxxxxxxxx xxxxx hospodářství.
(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxx X se uchovávají xxx xxxxxxxxxx teplotě, x to nejvýše xxxx 18 oC.
(3) Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx skořápce vhodná x xxxxxx xxxxxxxx xxxx ke xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx, skladují x přepravují x xxxxx, xxxx xxxxx xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx 18 xX.
§23
§23 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
§24
§24 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
XXXXX 5
XXXXXXXX
§25
(1) Xxx účely této xxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxx studené ochucené xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx emulgací xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx přísady.
(2) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x ve xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx5) xx xx xxxxx majonézy xxxxxx
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx,
b) xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) x xxxxxx xxx 300 x nebo 300 xx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx "po xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx".
(3) X xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx uvedeny x příloze č. 10 tabulce 3.
(4) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx majonézy xxxx xxxxxxx x příloze č. 10 xxxxxxxxx 1 x 2.
(5) Xxxxxxxx xx smí xxxxxx do oběhu xxxxx uzavřená x xxxxxxxxxxxx obalech x xxxxxxxx xx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx prostředí x rozmezí xxxxxxx 0 oC x xxxxxxx xxxx 15 xX.
§26
Označování
(1) Vejce se xxxxxx živočišným xxxxxx xxxxx, ze xxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxx vajec lze xxxxxxx xxxxx xxxxxx "xxxxx" xxxx "xxxxxxx xxxxxxx".
(2) Xxxxxxx xxxxx xx označí xxxxxx druhu x xxxxxxxxxx podle přílohy č. 8.
(3) Xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx.
(4) Xxx xxxxxxxxxx xxxxx balených xx xxxx x xxxxx
x) I. xxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx X se xx obalu xxxxx x xxxxx třídění,
x) čerstvých extra X se obal xxxxxx odstranitelnou xxxxxx xxxx xxxxxxxx, na xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx "Xxxxx X",
x) xxxxxxxx II. xxxxx xxxxxxx X xx xxxxxx x xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 5 xxxx. x), c) x x).
(5) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xx skořápce xxxxx xxxxxxx x xxxxx
a) X. xxxxx xxxxxxx xxxx xxxx ovál o xxxxxxx 12 mm x x xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 3 xx xxxxxxx,
x) II. xxxxx xxxxxxx B xxxx xxxx ovál x xxxxxxx 12 xx x x xxx písmeno X xxxxxxx 5 xx xxxxxx,
x) XX. xxxxx xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx rovnostranný trojúhelník x xxxxxx xxxxxxx 10 xx,
d) XX. xxxxx jakosti X xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx 16 x 7 xx.
(6) Při xxxxxxxxxx xxxxxxx x vajec xxxx xxx uvedena
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx teplota,
x) u balení xxx 300 g xxxx ml xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx "xx xxxxxxxx urychleně xxxxxxxxxxx".
(7) U balených xxxxxxx jsou xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx uvedeny x příloze č. 10 xxxxxxx 3.
§27
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxx vejce xx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xx xxxx jakosti x xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 9.
(2) Xxxxx hmotnostně xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xx XX. xxxxx xxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 10 xxxxxxxxx 1 x 2.
§28
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxxx xx zpracování musí xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.2)
§29
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxxx I. xxxxx xxxxxxx x xxxxx XX. xxxxx xxxxxxx X xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx 5 xX x xxxxxxx xxxx 18 xX.
(2) Vejce XX. třídy jakosti X xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx než xxxx 5 xX a xxxxxxxx xxx minus 1,5 xX, a xxxxxxxxx xxxxxxxx vzduchu 70 % xx 85 %.
(3) Xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx v §26 xxxx. 4 xxxx. x) xxxx xxx xxxxx xxx po xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xx xxxx uvádí xx xxxxx xxxx xxxxx X. xxxxx xxxxxxx X.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx je 28 xxx xx data xxxxxx. Datum prodeje xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx 7 dnů xxxx uplynutím xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(5) Xxxxx xxxxxxx do xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx zvláštním xxxxxxx předpisem.2)
(6) Xxxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxxxx při nekolísavé xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 0 xX x xxxxxxx plus 15 xX.
(7) Xx xxxxx xx mohou xxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx uzavřené x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
(8) Xx oběhu xx xxxxx xxxxxx xxxxxxx x vajec, xxx surovina xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx zvláštním xxxxxxx předpisem.2)
§30
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx dnem xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx právních předpisů xxx xxxxxxxxxx xx 30. xxxxxx 2002.
(3) Xxxxxxxx potravin xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx lze xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 30. xxxxxx 2002, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx podle §3 xxxx. 2.
§31
Zrušovací xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx:
1. Xxxxxxxx č. 327/1997 Sb., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. a), x), h), x), x) a x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx vodní xxxxxxxxx x výrobky x nich, xxxxx x výrobky x xxxx.
2. Xxxxxxxx x. 89/2000 Sb., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx x. 327/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), h), x), x) x x) zákona x. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících zákonů, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxx x nich, xxxxx x xxxxxxx x xxxx.
§32
Účinnost
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx dnem 1. xxxxx 2001, s xxxxxxxx §3 odst. 2 xxxx. f), xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 2002, x §5 xxxx. 3 x 4, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx dnem xxxxxx Xxxxx republiky xx Xxxxxxxx unie.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxxxx x. x.

Xxxxxxx x. 1 x vyhlášce x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx na xxxxx x skupiny
Tabulka 1
Xxxxxxx xxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těla drůbeže

Druh

Xxxxxxx

xxxx

xxxxxxxx xxxx

xxxxx

xxxxx

xxxxxx xxxxx, xxxxxx lůj

krev

mleté maso

králík, xxxxxxx xxxx

xxxx xxxxx xx farmovém xxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxxx

Xxxxxxx 2 - xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx o xxxxxxxxxxx ČR k XX.

Xxxxxxx 3 - xxxxxxx právním předpisem x. 169/2009 Sb.
Příloha č. 2 x vyhlášce x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx č. 2 xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx XX x XX.
Příloha x. 3 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx x. 3 xxxxxxx xxxxxxx předpisem x. 169/2009 Xx.

Xxxxxxx č. 4 x xxxxxxxx č. 326/2001 Xx.

Xxxxxxx 1

Členění xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxx masný xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
Xxxxxxx 2
Nejvyšší xxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx v mase xxxxxxx jako xxxxxx xxx xxxxxx masných xxxxxxx
Xxxx
Xxxxx tuku (% xxxx.)
Xxxxx xxxxxxxxxx tkání (% xxxx.)
xxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx a směsi xxxxx mas s převahou xxxx savců
25
25
maso vepřové
30
25
maso xxxxxxx x králičí
15
10
Poznámka:
1. Xxxxx pojivové tkáně xx vypočte x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx xx přitom xxxxxx xxxxx hydroxyprolinu xxxxxxxxxx xxxxxxxx 8.
2. Xxxx-xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx tuku x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx jsou xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx "kritéria xxxxxxxx masa", musí xxx obsah xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xx xxxxxxx musí xxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x/xxxx xxxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxx 3
Xxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx bílkovin – xxxxxxx 16,0 % xxxxxxxxxxxx použití xxxxxxxx, xxxxxx (včetně škrobu xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx), xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxx - x uceleném xxxx xxxxx, xxxxxxxx; xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxx xx jednotlivé xxxxx, x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxx
xxxxx čistých xxxxxxxxx xxxxxxxx – nejméně 13,0 % hmotnostních xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx (xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx či enzymy), xxxxxxxxxxx xxxx jiných xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) vzhled v nákroji - výrobek xx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx použitého xxxx, xxxxxxxxxx svaly patrny x spojeny xxxxxx xxxxxxxxxxxxx svalovinou; xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx např. xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx svalových xxxxxxxx – xxxxxxx 10,0 % hmotnostních
c) xxxx x chuť - xxxxxxx pro xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxx x&xxxx;xxxxxxx plátcích xxxxxx
Xxxxxxx 4
Xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx výrobky
Výrobek
Základní xxxxxxxx
Xxxxxxxx požadavky
špekáček
Hovězí maso, xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxx
x) konzistence – xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx použití xxxx xxxxxxx odděleného a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx kostky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx se xxxxxx měkká zrna xxxxxxxxxxx částic, xxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx x mírně vytavený xxx
x) xxxx a xxxx – příjemná xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x kořeněná, xx xxxxxx xx xxxxx výrobek xxxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxx
x) konzistence – xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx použití masa xxxxxxx odděleného a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) vzhled v nákroji x vypracování – xx xxxx xx xxxxxxx masově xxxxxx, xxxxxxxxxxxx rozptýlená zrna xxxxxxxx x xxxxxxxxx 6 až 10 xx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxx drobná kolagenní xxxx,
x) xxxx x xxxx – xx xxxxxxx uzenině, přiměřeně xxxxx a kořeněná; xx xxxxx vychladlý xxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, vepřové xxxx, xxxxxx maso
a) konzistence – xxxxxx, soudržná
nepřipouští xx použití xxxx xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx
x) xxxxxx v nákroji x vypracování – xxxxxxx na xxxx xxxxxx xxxxxx, obsah xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx drobná xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx částic,
c) xxxx x chuť – xxxxxxx xxxxxxx, přiměřeně xxxxx x xxxxxxxx; xx xxxxxx výrobek xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxx
Xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx, telecí xxxx
x) konzistence – xxxxx, xxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – xx xxxx je vychlazený xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxx dutinky x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx ve xxxxxx přípustné; částice xxxxxxxxx koření xxxxxx; xxxxxxxxxxxx mozaika xxxxxxx xxx o xxxxxxxxx xx 6 xx
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxxx; po xxxxxx xx skusu je xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx
xxxxx xxxxx
Xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, pružná, xx xxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx x drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx masa
b) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx a xxxxxxxxxxx – na xxxx xxxxxxxxxx, nákroj xxxxxx, drobná zrnka xxxxxxxxxxx částic, xxxxx xxxxxxxxxx je přípustná
c) xxxx a chuť – xxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx, přiměřeně xxxxx, xx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx maso
a) xxxxxxxxxxx – pevná, xxxxxx, po ohřátí xxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x vypracování – xxxxx na xxxx růžová, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx částic, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx
x) xxxx x xxxx- xxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx výrobek xx xxxxx xxxxxx, šťavnatý
spišský xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, soudržná,
nepřipouští se xxxxxxx masa strojně xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa
b) xxxxxx v nákroji a xxxxxxxxxxx – xxxxxxxxxx xxxxxxx je xx xxxx růžově červený xx xxxxxxx paprice; xxxxxx pórovitost x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx,
x) vůně x chuť – xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, po ohřátí xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx klobása
vepřové xxxx
x) xxxxxxxxxxx – tuhá, xxxxx, soudržná, xx xxxx xxxxxx, xxxxx xxx nesoudržná xxxx xxxxxxxxx xxxxx,
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx xx nákroji – xx řezu xxxxx xxxxxx růžových xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx asi 60%, x velikosti xxx 2 xx, s výrazně xxxxxx xxxxxxxx tučné xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx výrobku, bez xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx částí; xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx, xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx kostky, xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx typu xxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, výrazněji xx uzení, lahodná, xxxxx kořeněné
šunkový xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa
b) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx růžové xxxxx xxxxxxxx xxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxx x chuť – xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) Xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx jemně xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx; xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx přípustné; xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zrn špeku xxxxxxx xx 8 xx, xxx být xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
x) xxxx a xxxx – xx xxxxxxx uzenině, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx
xxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx, telecí xxxx
x) konzistence – xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx x drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx v nákroji – xx xxxx je xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx; xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx; xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
x) xxxx x xxxx – xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, přiměřeně xxxxx; xxxxxxx xx skusu xxxxxx
xxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx maso
a) xxxxxxxxxxx – pružná, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx použití masa xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x vypracování – xx xxxx je xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx; drobné xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx měkké kolagenní xxxxx xx xxxxxx xxxxxx; xxxxxx xxxxxxxx xxx xx 8 xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – jemná xxxx xx xxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxx slaná x kořeněná; xxxxxxx xx skusu křehký
Tabulka 5
Xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxxxx tepelně upravené xxxxx výrobky
Výrobek
Základní xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx odděleného, rostlinných x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx xx xxxx x xxxxxxxxxxx – xxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx, xxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxx; zrna xxxxxxx xxxxxxxx o xxxxxxxxx xxx 1 xx; xxxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx částice x xxxxxx xxxxxxxxx dutinky,
c) xxxx x chuť – xxxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxxx po xxxxxxxx plísni, přiměřeně xxxxx x xxxxxxxx xxxxx; výrobek xx xxxxx xxxxx, bez xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
Xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxx živočišných xxxxxxxx xx nepřipouští
b) xxxxxx xx xxxx x vypracování – xx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx libových x xxxxxxx xxx, ojediněle xxxxxxxx tuk x&xxxx;xxxxx xxxxxxx xxx; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx jsou xxxxxxxxx; xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xx 3 xx, xxxxxxx xxxxxxx xxx obalem xx 3 xx
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxxxx xxx trvanlivý xxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx x uzení; xxxxxxx xx skusu xxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, vepřové xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx xx xxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x jiných xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx xx xxxx x xxxxxxxxxxx – xxx lesklý, xxxxxx, xxxxxx k okraji xxxxxx; mozaika xxxxxx xxxxxx; zrna xxxxxxxx xx xxxxxxxxx 6 xx; xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx zrn x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx; drobné, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, vzduchové xxxxxxx x vytavený xxx xxxxxx xx xxxxxx
x) xxxx a xxxx – aromatická xx xxxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxxx po xxxxxxxx xxxxxx; chuť xxxxxxxxx slaná a xxxxxxxx, na skusu xxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx; x xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxx xxxxx znatelná xx xxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxx 6
Xxxxxxxxx na vybrané xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx masné xxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx suroviny
Smyslové xxxxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx xx xxxx,
xxxxxxx vlákniny, xxxx strojně xxxxxxxxxx x drůbežího xxxx xxxxxxx odděleného, rostlinných x jiných živočišných xxxxxxxx se nepřipouští
b) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx a xxxxxxxxxxx – řez xxxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx-xxxxxxx, jemné xxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) vůně x xxxx – xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxx; mírně xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx; xx xxxxx výrobek xxxxxx až xxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx maso
a) xxxxxxxxxxx – xxxxxx xx tuhá,
použití xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx v nákroji a xxxxxxxxxxx – xxx xxxxxx, hladký, xxxxx xxxx xxxxxx-xxxxxxx, jemné xxxxxx, xxxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx dutinek,
c) xxxx x xxxx – xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxx; xxxxxxxx xx xxxxxxx slaná, xxxxxxxxx kořeněná; na xxxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx
xxxxxxxx klobása
Hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxx vlákniny, xxxx xxxxxxx odděleného a xxxxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx xx xxxxxxx – xxxxx růžovočervená, xxxx x xxxxxxxxx xx 6 xx, xxx xxxxxxx xxx obalem,
c) xxxx x xxxx – xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx, průměrně xx xxxxxxx xxxxx, na xxxxx křehká a xxxxxx,
xxxxxxx salám
Hovězí xxxx, xxxxxxx maso
a) xxxxxxxxxxx – tužší, xxxxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx strojně xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx odděleného, xxxxxxxxxxx x jiných xxxxxxxxxxx bílkovin se xxxxxxxxxxx
x) vzhled x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xxxxxxx zrn xxxxxxxx x velikosti do 5 mm, bez xxxxxx tukových x xxxxxxxx částic, přípustné xxxxxx xxxxxxxxx dutinky; xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx sytěji xxxxxx, x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx; xxxxxx zrna světlá,
c) xxxx a xxxx – xxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx a xxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxx, xxxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx odděleného, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx nepřipouští
b) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx x xxxxxxxxx do 5, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx částic, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx dutinky; xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxxxx,
x) vůně x xxxx- xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, výrazně kořeněná, xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx, na xxxxx xxxxxx x xxxxxx, xxxxxxx po xxxxxxx
Xxxxxxx 7
Xxxxxxxxx na vybrané xxxxxxx tepelně opracované xxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx
x) povrchový xxxxxx – xxxxxxx v přírodním xxxxxx
xxxxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxx a drůbeží xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, křehká, soudržná
c) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx světle až xxxxx xxxxxx, špekové xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx kolagenních xxxxxx, xxxxxxxxx dutinky x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx tuk
d) xxxx x vůně – xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx, xx ohřátí xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx, syrové xxxxxxx xxxxx
x) konzistence – xxxxx, xxxxxx
xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx kůže
b) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx a xxxxxxxxxxx – xx xxxx xx vychlazený xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxx x xxxxxxx paprice; xxxxxx xxxxxxxxx dutinky x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx x xxxx x xxxxxxxxx xx 6 xx
x) vůně x xxxx – přiměřeně xxxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx; xx xxxxxx xx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxx, drůbeží xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, pružná,
připouští xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx sádla, vepřové x drůbeží kůže
b) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx a xxxxxxxxxxx – xx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx zrnka xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx přípustná,
c) xxxx x xxxx – xxxxxxxxx xxxxx, xx ohřátí xx xxxxx je xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx
xxxxxxx párek xxxxx
xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
x) konzistence – xxxxx, xxxxxx,
xxxxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx xx xxxxxxx – xxxxx vypracovaný, xxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx dutinky,
c) xxxx x xxxx – příjemná, po xxxxxxx xxxxxxx x xx xxxxxxxx mase, xxxxxxxxx slaná a xxxxxxxx
xxxxxxx*) xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxx, xxxxxxx maso xxxxxxx xxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x drůbeží xxxx
x) xxxxxx na xxxxxxx – xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, případně x xxxxxxxx masa, zrnění 10 xx 50 xx xx spojce xxxxxx xx xxxxxx-xxxxxxx xxxxx; ojedinělé xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x drobné xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx xx připouští,
c) xxxx x xxxx – xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx, přiměřeně xxxxx, xxxx xx skusu xxxxxx, xxxxx šťavnaté
drůbeží xxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, syrové xxxxxxx sádlo
a) konzistence – pevná, xxxxxxxx
xxxxxxxxx xx xxxxxxx vepřové x xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx na nákroji – xx xxxx xx vychlazený xxxxxxx xxxxxx masové xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, špeková xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx kolagenní xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx jednotlivých zrn xxxxx průměru xx 8 xx, xxx xxx patrny xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx; xxxxxxx, xxxxx kořeněná x xxxxx
xxxxxxx xxxxx junior
drůbeží xxxx strojně xxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxxxx se použití xxxxxxxxx masa x xxxxxxxx vepřového xxxxx, xxxxxxx x drůbeží xxxx
x) vzhled xx xxxxxxx – xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx růžová xx růžově xxxx, xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) vůně x xxxx – xxxxx, typická xxx xxxxxxxx xxxxxxx; xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx a xxxxx, typická xxx xxxxxxx xxxx; xxxxx xx skusu xxxxxx
*) Xxxxx se xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx masa
Tabulka 8
Xxxxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx konzervy
Výrobek
Základní xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxx xx vlastní xxxxx
xxxxxx xxxx
x) xxxxxx – xxxxxxxxx xxxxx, x&xxxx;xxxxx xxxxxx krytý xxxxxxxxxx xxxxx; kusy zrněného xxxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxx; barva masa xxxxxxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxx maso, xxxxx barvy xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx – xxxx xxxxxx, měkké, mírně xxxxxxxx, xxxxx při 15°X přiměřeně tuhý,
c) xxxx a xxxx – příjemná, xx xxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxx a xxxxx; xxxx xxxxxx xxxxx slaná, xxxx xxxx xxxxxxx
Xxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx – xxxxxxxxx xxxxx, na xxxxxxx vývar tuku xxxxx bílé xx xxxxxxxxx; xxxxx čirý, xxxxx xxxxxxxxxx; xxxxxxx xxxx x&xxxx;xxxxxxxx kouscích xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx – maso křehké, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx, xxxxx xxx 15°X xxxxxxxxx xxxx
x) xxxx x xxxx - xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx, lahodná, xxxxx xxxxxxxx, přiměřeně xxxxx; chuť xxxxxx xxxxxxxxx slaná
Luncheon meat
vepřové xxxx
x) vzhled – xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxx růžové, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxx vepřového xxxxxxxx x xxxxxxx masa xxxxxxxxx xx 10 xx; xxxxxx xxxx, xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx se připouští
hovězí xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxxxxx, xxxxxx o xxxxxxxx 1 xx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx
x) xxxx a xxxx – příjemná, xxxxxxxxx xxxxx x kořeněná, xx skusu výrobek xxxxxx
Xxxxx x&xxxx;xxxxxxx masa
vepřové xxxx
x) xxxxxx a xxxxx – xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx kompaktní xxxxx,
xxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxxxxxxxx, na řezu xxxxx drsná,
c) xxxx x xxxx – xx xxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxx, příjemně xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx maso
a) xxxxxx x xxxxx – xxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxx hnědá xxxxx,
xxxxx xxxxxxx xxxxx
x) konzistence – xxxxx xxxxxxxx, xx řezu mírně xxxxx, xxxxxxxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xx xxxxxx bůčku, xxxxxxxxx xxxxx, příjemně xxxxxxxx, xxx cizích xxxxx a xxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxx
x) vzhled x xxxxx – xxxxxxxxx xxxx až xxxxxxxxxx xxxxx, případně x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxx; xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx částice, xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx použité xxxxxx patrny,

vepřová xxxxx
x) xxxxxxxxxxx – soudržná, xxxxxxxxxxxx, při 15°X xxxxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – po xxxxxxxxx xxxxxxx, přiměřeně xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxxx 9
Xxxxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxx požadavky xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx - xxxxxx xxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxx s klobásou
masný xxxxxxx xxxxxxx opracovaný
a) xxxxxx x xxxxx – masný xxxxxxx (xxxxxxx) x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxx se xxxxxxxxx, omáčka červenohnědé xxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx se xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx poloměkká xx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx a rajčatech xxxxx slaná, příjemně xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, mírná xxxxxxxx v důsledku xxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxxx, xxx cizích xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxx na xxxxxx
xxxxxx xxxx
x) xxxxxx x xxxxx – xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx, xxxxx očištěné, xxxxxxxxx xxxxxxxxx, zbavené xxxxx xxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxx
x) konzistence – xxxx xxxxx, omáčka xxxxx xxxxxxxxx
x) vůně x xxxx – xx xxxxxxx hovězím xxxx a xxxxxxx xxxxxxxx, mírně slaná, xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxx,
x) xxxxxx – xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx asi 15 xx 30 xx x xxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxx xxxxx, omáčka xxxxx xxxxxxxxx
x) xxxx x xxxx – xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, typická xxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxx a kořeněná, xxxxx pálivá, xxx xxxxxx pachů x xxxxxxxx
Xxxxxxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxx,
x) xxxxxx – xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxx tepelně opracovaného xxxxxxx (xxxx klobása) x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxx x xxxxxxx xxxxx, omáčka xxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – po xxxx a klobáse, xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx
Xxxxxxx 10
Xxxxxxxx x xxxxxxxxx požadavky na xxxxxxx xxxxx výrobky
Výrobek
obsah xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx svalová xxxxxxxxx
(% hmot. xxxxxxx)
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxxxxx
40,0
-
45,0
Xxxxxxx
50,0
-
40,0
Xxxxx xxxxxxxx
55,0
-
40,0
Xxxxx lahůdkový
50,0
-
35,0
Debrecínský xxxxx
60,0
-
40,0
Xxxxx xxxxx
50,0
-
35,0
Xxxxxxx párek
45,0
-
40,0
Šunkový xxxxx
55,0
-
20,0
Xxxxxxxxx xxxxx
40,0
-
40,0
Xxxxxx xxxxx
40,0
-
35,0
Xxxxx xxxxx
40,0
-
40,0
Xxxxxxxx
-
13,0
50,0
Xxxxxxxxxx trvanlivý salám
-
14,0
40,0
Selský xxxxx
-
13,0
50,0
Xxxxxxx
-
16
50,0
Xxxxxxx xxxxx
-
15
50,0
Xxxxxxxxx xxxxxxx
60,0
-
35,0
Xxxxxxxx xxxxxxx
-
14
55,0
Xxxxxxxx
-
14
50,0
Xxxxxxxx
-
14
50,0
Xxxxxxx 11
Xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx masné tepelně xxxxxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxx
(% hmot. xxxxxxx)
xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
(% hmot. xxxxxxx)
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxxxx xxxxxxxx
-
45,0
45,0
Xxxxxx xxxxx xxxxx
-
50,0
30,0
Xxxxxxx debrecínský xxxxx
7,0
30,0
35,0
Xxxxxxx vídeňský xxxxx
15,0
35,0
25,0
Xxxxxxx xxxxxxx salám
28,0
12,0
20,0
Drůbeží Xxxxxxxxx xxxxx
-
40,0
40,0
Xxxxxxx Junior xxxxx
-
50,0
25,0
Xxxxxxx 12
Xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxx konzervy
Výrobek
obsah xxxx
(% hmot. nejméně)
obsah xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx požadavky
Hovězí xxxx xx xxxxxxx xxxxx
70,0
80,0
20,0
-
Xxxxxxx maso xx xxxxxx xxxxx
70,0
70,0
40,0
-
Xxxxxxxx xxxx xxxx
70,0
70,0
40,0
xxxxxxxx xxx x xxxxx xxxxxxx 15,0% xxxx.
Xxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxx
57,0
70,0
40,0
-
Xxxxxxx xxxxxxxxx
35,0
70,0
40,0
xxxxx xxxxxxx bůčku xxxxxxx 20,0% xxxx.
Xxxxxxx xxxxxxx
25,0
70,0
40,0
xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 26,0% xxxx.
Xxxxxxx 13
Xxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx - xxxxxx jídla
Výrobek
obsah xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx
(% hmot. nejméně)
další xxxxxxxxx
Xxxx x&xxxx;xxxxxxxx
24,0% xxxx. xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx na divoko
30,0% xxxx. hovězího masa
 
Maďarský xxxxx
30,0
x&xxxx;xxxx:
xxxxxx xxxx nejméně 16,0% hmot
vepřové xxxx xxxxxxx 14,0% xxxx
xxxxx xxxxxxxxxx papriky: xxxxxxx 4,5% xxxxxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxx guláš
10,0
obsah xxxxxxx nejméně 12% xxxx.

Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx požadavky

masný

výrobek

tepelně xxxxxxxxxx

Xxxxxxx, u xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx dosaženo xxxxxxxxx xxxxxxxxx účinku odpovídajícímu xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 °X xx xxxx 10 minut.

tepelně xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx určený x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx úpravy, u xxxxx xxxxxxxxxx tepelné xxxxxxxxxx surovin xxx xxxxxxx.

xxxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx

Xxxxxxx, x kterého bylo xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 °X xx dobu 10 xxxxx x xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx opracováním (xxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xx definovaných podmínek) xxxxx x poklesu xxxxxxxx vody xx xxxxxxx xx(xxx)=0,93 x x prodloužení minimální xxxx trvanlivosti na 21 dní xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx plus 20 °X

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě, x xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx x uzení xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx snížení aktivity xxxx xx hodnotu xx(xxx)=0,93 s xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx 21 xxx xxx xxxxxxx xxxx 20 °X

xxxxx xxxxxxxxx

xxxx xxxxx §1 xxxx. x) tepelně xxxxxxxxxxxx, x kterého xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx masa x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, x ke xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx přídatné látky,8c) x xxxxx xxxx xxxxxx k xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx spotřebou, x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisu2),3); xx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxx z xxxxxxx xxxx s xxxxxxxxx xxxxx soli xxxxxx xxx 1% xxxx.

xxxxxxxxx xxxxx polotovar

částečně tepelně xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxx, xxxxxxxxxx x pomocných xxxxx, popřípadě xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,8x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x obalu, sterilovaný xx podmínek uvedených xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx7a) xxx, aby xxxx xxxxxxxxx obchodní xxxxxxxxx.9)

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx neprodyšně xxxxxxxx x xxxxx, pasterovaný xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx právním xxxxxxxx.7a)

&xxxx;

Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx x. 6 xxxxxxx právním xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.

Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx č. 326/2001 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx produkty xxxxxxxx, zpracované xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx sardelové xxxxx x xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx deklarované xxxxxxxxx
xxxxxx:

xxxxxx:

xxxxxx:

xx 300 x
-10 %
x tubě
-10 %
xx 350 x
-10 %
xx 1000 x
-6 %
do 350 x
-10 %
xxx 350 x
-5 %
xx 2000 x
-4 %
nad 350 x
-5 %

xxx 2000 g
-2 %

Xxxxxxx č. 8 x vyhlášce x. 326/2001 Sb.
Xxxxxxx x. 8 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 264/2003 Xx.
Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx č. 9 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 264/2003 Xx.

Xxxxxxx x. 10 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxx xxxxxxxxx na jakost xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxxx x barva

v xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx - pastovitá, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxxxx, částice xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxx hmoty

vůně

typická pro xxxxxxxx, xxxxx nakyslá, xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx

xxxx

xxxxxxx, xx xxxxxxxxx přísadách, xxx xxxxxx pachutí

Tabulka 2
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx %

obsah xxxx

xxxxx tržních druhů 10,0 až 85,0

xxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 2,0

xxxxxxx pH

nejvýše 4,5

Xxxxxxx 3
Přípustné xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxx spotřebního xxxxxx deklarovaný xx xxxxx (x x xxxx ml)

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx (v %)

xx 100

- 6

nad 100 do 250

- 5

xxx 250 do 500

- 4

xxx 500

- 2

Xxxxxxx č. 11 x xxxxxxxx x. 326/2001 Sb.

Seznam xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x ostatních xxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxxxx x. 1 x xxxxxxx jméno xx sloupce x. 1 xxxx. a) xxxx x), xxxxx xx xx xxxxxxx x. 1 xxxxxxx, xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx název xxxxx xxxxxxx x. 2 xxxxxxxxxx rodové x xxxxxxx xxxxx, xxxxx je xx xxxxxxx č. 2 xxxxxx. Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, některou jeho xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x. 3, xxxxx je xx xxxxxxx x. 3 xxxxxxx.

&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;

1. Obchodní xxxxxxxx

2. Xxxxxxx xxxxx

3. Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx/xxxxxxxxx názvů

Rodové xxxxx

x) xxxxxxx

xxxxx

x) druhové

jméno

Rodové xxxxx

x) xxxxxxx xxxxx

x) xxxxxxx

xxxxx

XXXX

Xxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx vědecky xxxxx použít tento xxxxx: Xxxxxxxxxxxx lucioperca

Cejn

velký

Abramis

brama

Cípal

Mugil xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

XXxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx xxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: red xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxxxxx, Xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xüxxxxxxäxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxx xxxxx witling

Micromesistius

australis

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx spp.

všechny xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: xxxxxxx severní

Kapr

obecný

Cyprinus

carpio

Karas

stříbřitý

Carassius

auratus

Kladivoun

Sphyrna xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento název: Xxxxxxx africký

Koryféna

velká

Coryphaena

hippurus

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Mahi-mahi

Kranas

východní

Seriola

quinqueradiata

Alternativně xx xxxxx jako obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxx Xxxx Xxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Chui

Losos

kisuč

stříbrný

Oncorhynchus

kisutch

Losos

gorbuša

divoký

Oncorhynchus

gorbuscha

Losos

nerka

červený

Oncorhynchus

nerka

Alternativně xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx jména xx xxxxxxx 1a) xxxxx název: xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx: xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxx

Xxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Síh

Marlín

indopacifický

Makaira

mazara

Mečoun

obecný

Xiphias

gladius

Mník

mořský

molva

Molva xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x obchodními xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Spikara

Modrý witling

Micromesistisus

poutassou

Alternativně xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Treska xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x obchodními xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx: Merlúza xxxx Xxxx xxxx Xxxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx označení xxxxxx místo rodového xxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxxx nebo Xxxx

Xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx rodového xxxxx xxxx xxxxx:

Xxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxxx štika

kanadská

Merluccius

productus

Alternativně xx možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx názvy: Merlúza xxxx Hejk

Mořská xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné v xxxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxxx xxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx rodového jména xxxx názvy: Xxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxxx xxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx vlk

Okoun

říční

Perca

fluviatilis

Pakambala

kosočtvrtečná

Scophthalmus

rhombus

Pangasius

Pangasius

hypophthalmus

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Pangas

Parma

obecná

Barbus

barbus

Parmice

indická

Parupeneus

indicus

Pelamida

chilská

tichomořská

Sarda

chiliensis

Alternativně xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Tunec

Pelamida

východní

Sarda

orientalis

Alternativně je xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx použít místo xxxxxxxx jména xxxxx xxxxx: Xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Flounder

Platýs

obecný

velký

Pleuronectes

platessa

Platýs

limanda

drsnotělý

Limanda

limanda

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxx obecná

Platýs

malohlavý

červený

Microstomus

kitt

Ploskozubec

modropruhý

Scarus

ghobban

Ploskozubec

rudomořský

Scarus

gibbus

Alternativně xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Doráda

Pražman

obecný

Pagrus

pagrus

Alternativně je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxx,

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx použít xxxxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx druhy

Ropušnice

obecná

Scorpaena

srofa

Sardel

obecná

evropská

Engraulis

encrasicholus

Alternativně je xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Ančovička

Sardel

peruánská

Engraulis

ringens

Sardinka

evropská

obecná

Sardina

pilchardus

Savorin

Seriolella

porosa

Alternativně xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Medúzovec

Sebastes

červený

Sebastes

marinus

Alternativně je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít tento xxxxx: Xxxxxxx xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx vědecký xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Mořský xxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx rodového xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x obchodním xxxxxxxx použít místo xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx použít místo xxxxxxxx jména xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x obchodním xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Tilápie

Tolstolobik

bílý

Hypophthalmichthys

molitrix

Tolslolobik

pestrý

Aristichtys

nobilis

Treska

aljašská

pestrá

Theragra

chalcogramma

Treska

obecná

skvrnitá

Gadus

morhua

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

xxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Xxxx

Xxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxx spp.

všechny xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx rodového xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo druhového xxxxx ve xxxxxxx 1x) xxxxx xxxxx: xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxx

xxxxxxxxxx-

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxx xxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxx

xxxxx

Xxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jména xxxxx xxxxx: Beluga

Zeus

ostnatý

Zeus

faber

Alternativně xx možné jako xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxx xxxxxxx Petra

Zubatec

obecný

Dentex

dentex

Zubatec

hrbohlavý

Dentex

gibbosus

Zubatec

obecný

Dentex

dentex

Zubatice

Pagellus xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxx xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Očnatec štíhlý

Zubatka

pruhovaná

Anarhichas

lupus

Alternativně xx možné jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx názvy: vlkouš xxxxxx, vlkouš xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Ostroun xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxx

xxx., Galeus xxx., Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxx spp., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx

xxx., Xxxxxxxxxx

xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxxx spp., Xxxxxx xxx., Xxxxx

xxx.,

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxx

xxx., Xxxxxxxxx

xxx., Xxxxxxxxxxx

xxx., Echinorhinus

spp., Somniosus

spp., Xxxxxxx spp.,

Centroscymnus xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

XXXXXX

Xxxxxx

Xxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxx

Xxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxxxx xxx., Nephrops xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné x obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx rodového xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxx xxx.,

Xxxxxxxx spp.,

Chinoectes xxx.,

Xxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxxx spp., Xxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxx xxx.,

Xxxxxx xxx., Maja xxx., Xxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxx xxx.,

Xxxxxx xxx. xxxxx x xxxxxx Portunidae,

Lithodidae

všechny xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxx spp.,

Panaeus xxx.,

Xxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxx spp., xxxxx

x xxxxxx Xxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxx spp.,

Jasus xxx., xxxxx z xxxxxx Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx druhy

Listorožec

Scyllaridae

všechny xxxxx

Xxx

Xxxxxxxx xxx., xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

XXXXXXX

Xxxxxxxxxx

Xxxxxx xxx., Chlamys

spp., Placopecten

spp., Xxxxxxxxxx

xxx., Xxxxxxxxxxx

xxx., Xxxxxxxxxxxx

xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx spp., Chione xxx.,

Xxxxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxx spp.

všechny xxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx spp.,

Eledone spp.,

Pareledone xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxx Alloteuthis,

Berryteuthis,

Dosidicus, XXxxx, Xxxxxxxxxxxx,

Xxxxxx, Xxxxxxxx,

Xxxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxxxxx,

Xxxxxx, Xxxxxxx,

Xxxxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxx x

Xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx&xxxx; značení použít xxxx xxxxx: kalmar, xxxxxx, xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxxxxx x

Xxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

Xxxxx xxxxxxxxxxx,

Xxxxxx xxxxxxxxx,

Xxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxx spp., Xxxxx xxx., druhy x xxxxxx Xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx druhy x čeledě Cardiidae

všechny xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo druhového xxxxx xx xxxxxxx 1x) tento xxxxx: xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxx spp., xxxxx xxx., Xxxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxx spp.

Ústřice

Ostrea spp.,

Crassostrea xxx., xxxxx x xxxxxx Ostreidae

všechny xxxxx

Xxxx

Xxxxxxxx xxx.

xxxxxxx druhy

Příloha x. 11 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 159/2014 Xx. x účinností xx 13.12.2014

Xx. II
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
1. Xxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, označené x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
2. Xxxxxxxxxx potravin xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 30. xxxxx 2004.
Čl. XX vložen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 264/2003 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.9.2003
Xx. XXX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
1. Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx oběhu xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
2. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx právních předpisů xxx provádět xxxxxxxxxx xx 1 xxxx xxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
Xx. III vložen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 169/2009 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.7.2009

Xxxxxxxxx
Xxxxxx předpis č. 326/2001 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.10.2001, x xxxxxxxx §3 xxxx. 2 xxxx. x), xxxxx nabývá xxxxxxxxx xxxx 1.1.2002, x §5 xxxx. 3 a 4, xxxxx nabývají xxxxxxxxx xxxx xxxxxx XX xx XX (1.5.2004).
Xx xxxxx xxxxxx právního xxxxxxxx xxxx podchyceny xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
264/2003 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 326/2001 Sb., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x), x), x) a x) xxxxxx č. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o změně x doplnění některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx předpisů, xxx xxxx, masné xxxxxxx, ryby, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx z nich, xxxxx x xxxxxxx x nich
s xxxxxxxxx xx 1.9.2003, s xxxxxxxx §24, 25, xxxxxx 8 a 9, které xxxxxx xxxxxxxxx xxxx, kdy xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x přistoupení XX k XX (1.5.2004); a xxxxxxx x. 1 xxxxxxx 2 a 3 x příloha x. 2 pozbyly xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x přistoupení XX x XX (1.5.2004)
169/2009 Xx., xxxxxx xx xxxx vyhláška x. 326/2001 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx.x), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a o xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, ryby, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, vejce x xxxxxxx x nich, xx znění vyhlášky x. 264/2003 Xx.
x xxxxxxxxx xx 1.7.2009
159/2014 Xx., kterým xx xxxx vyhláška x. 326/2001 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x), h), i) x x) xxxxxx x. 110/97 Sb., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, ostatní xxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx, vejce x xxxxxxx x xxxx, xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 13.12.2014
Xxxxxx xxxxxxx x. 326/2001 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 69/2016 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.8.2016.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx právních xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, pokud se xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx předpisu.
1) Xxxxxxxx č. 273/2000 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx nejvyšší xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx léčiv x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx a potravinových xxxxxxxxxx, xx znění xxxxxxxx č. 106/2002 Xx.
2) Vyhláška č. 201/2003 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxxxx xxxx, mleté xxxx, xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx.
3) Xxxxxxxx č. 202/2003 Sb., x veterinárních xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxx zvěře xx xxxxxxxx xxxxx x maso xxxxx xxxxxx zvěře.
4) Xxxxx č. 449/2001 Sb., o myslivosti, xx xxxxx zákona x. 320/2002 Xx. x zákona x. 59/2003 Xx.
5) Xxxxxxxx č. 113/2005 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx.
6) ČSN 57&xxxx;6510 Xxxxxx xxxx xxx výsek.
XXX 57&xxxx;6540 Vepřové xxxx xxx xxxxx.
XXX 57&xxxx;6570 Xxxxxx xxxx xxx xxxxx.
6x) Nařízení Xxxx (XX) č. 1234/2007 xx xxx 22. října 2007, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx organizace xxxxxxxxxxxx trhů x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx produkty (xxxxxxxx nařízení o xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx).
Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 543/2008 xx xxx 16. xxxxxx 2008, kterým xx xxxxxxx prováděcí xxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 1234/2007, xxxxx xxx x obchodní xxxxx xxx drůbeží xxxx.
6b) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Rady (XX) č. 1760/2000 xx xxx 17. xxxxxxxx 2000 x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxxxx masa a xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx x x xxxxxxx xxxxxxxx Rady (XX) x. 820/97.
Xxxxxxxx Xxxxxx (ES) č. 1825/2000 xx dne 25. xxxxx 2000, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (ES) x. 1760/2000, xxxxx jde x xxxxxxxxxx hovězího xxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 566/2008 xx xxx 18. xxxxxx 2008, xxxxxx xx xxxxxxx prováděcí xxxxxxxx x nařízení Xxxx (XX) č. 1234/2007, xxxxx jde x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxx na trh.
6x) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 999/2001 xx xxx 22. xxxxxx 2001 x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx, xxxxxxx a eradikaci xxxxxxxxx přenosných xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, v xxxxxxx xxxxx.
7) Xxxxxxxx (XX) č. 853/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx hygienická xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx.
7x) Xxxxxxxx č. 287/1999 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxxx.
8) XXX 57&xxxx;3100 Drůbež xxxx x porcovaná, xxxxxxx x zmrazená. Xxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx.
8x) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 854/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx organizaci xxxxxxxx xxxxxxx produktů xxxxxxxxxxx xxxxxx určených k xxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx znění.
Nařízení Xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 853/2004 xx xxx 29. dubna 2004, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx.
8b) Vyhláška č. 326/1997 Sb., xxxxxx se xxxxxxx §18 písm. x), d), x) x x) zákona x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 44/2000 Xx. x xxxxxxxx x. 160/2002 Xx.
8c) Xxxxxxxx č. 53/2002 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx chemické xxxxxxxxx xx zdravotní nezávadnost xxxxxxxxxxxx druhů potravin x potravinových xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx x. 233/2002 Xx.
9) Xxxxxxxx č. 294/1997 Sb., o xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx kontroly x xxxxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx č. 91/1999 Xx.
10) §6, 7 a 8 xxxxxx x. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx zákonů, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
11) Xxxxxxxx Xxxx (XXX) č. 2136/89 xx xxx 21. xxxxxx 1989 x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx konzervované xxxxxxxx, xx znění nařízení Xxxxxx (ES) x. 1181/2003.
Xxxxxxxx Xxxx (EHS) č. 1536/92 ze xxx 9. xxxxxxxx 1992, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxxxxx normy xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x nepravé xxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 2406/96 x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxx produkty xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 104/2000 x společné organizaci xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx (ES) č. 2065/2001, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 104/2000, pokud xxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx.
12) ČSN 56&xxxx;0634 Xxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxx.
13) Xx. 9 xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 589/2008 xx xxx 23. xxxxxx 2008, xxxxxx se stanoví xxxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxx Rady (XX) x. 1234/2007, xxxxx xxx x xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx.
14) Xxxxx č. 242/2000 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx a o xxxxx xxxxxx č. 368/1992 Xx., x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx předpisů.

15) Nařízení Xxxx (XXX) č. 2136/89 xx xxx 21. xxxxxx 1989 o xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xx znění xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 1181/2003.

Xxxxxxxx Xxxx (XXX) č. 1536/92 xx dne 9. xxxxxxxx 1992, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxxxxx normy xxx xxxxxxxxxxxx pravé x nepravé tuňáky.

Nařízení Xxxx (XX) č. 2406/96 x stanovení xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (EU) č. 1379/2013 xx xxx 11. xxxxxxxx 2013 x xxxxxxxx xxxxxxxxxx trhů x xxxxxxxx xxxxxxxx x akvakultury x x změně xxxxxxxx Xxxx (ES) č. 1184/2006 x (ES) x. 1224/2009 a x xxxxxxx nařízení Xxxx (XX) x. 104/2000.