Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.07.2016.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 13.12.2014 do 31.07.2016.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), g), h), i) a j) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů, pro maso, masné výrobky, ryby, ostatní vodní živočichy a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich

326/2001 Sb.

ODDÍL 1 - MASO §1
Členění na druhy a skupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4 §5
Uvádění do oběhu §6 §7 §8
Prodej §9
ODDÍL 2 - MASNÉ VÝROBKY §10
Členění na druhy a skupiny §11
Označování §12
Přípustné záporné hmotnostní odchylky §12a
Požadavky na jakost §13
Technologické požadavky §14
Další technologické požadavky §14a
Uvádění do oběhu §15 §16 §17
ODDÍL 3 - PRODUKTY RYBOLOVU A OSTATNÍ VODNÍ ŽIVOČICHOVÉ §18
Označování §19
Požadavky na jakost §20
Uvádění do oběhu §21
ODDÍL 4 - VEJCE §22 §23 §24
ODDÍL 5 - MAJONÉZY §25
Označování §26
Požadavky na jakost §27
Technologické požadavky §28
Uvádění do oběhu §29
Přechodné ustanovení §30
Zrušovací ustanovení §31
Účinnost §32
Příloha č. 1 - Členění na druhy a skupiny
Příloha č. 5 - Technologické požadavky na jednotlivé skupiny masných výrobků
Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky od deklarované hmotnosti pro rybí výrobky
Příloha č. 10 - Požadavky na jakost majonéz
Příloha č. 11 - Seznam obchodních označení produktů rybolovu a ostatních vodních živočichů
č. 264/2003 Sb. - Čl. II
č. 169/2009 Sb. - Čl. III
326
VYHLÁŠKA
Xxxxxxxxxxxx zemědělství
ze xxx 30. srpna 2001,
xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x o xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x výrobky x xxxx, vejce a xxxxxxx z xxxx
Xxxxxxxxxxxx zemědělství xxxxxxx xxxxx §18 xxxx. x), d), x), x), i) x x) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x potravinách a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x změně x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxx č. 306/2000 Xx. a xxxxxx x. 119/2000 Sb., (xxxx jen "xxxxx") xxx xxxx, masné xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x nich, xxxxx a výrobky x nich:
XXXXX 1
XXXX
§1
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxx - xxxxxxxxxx, xxxxxxxx části xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxxx, získané úpravou xxxxxxxxx xxxx, určené x xxxxxxx do xxxxx,
x) xxxxxx - kosti získané xxxxxxxx xxxxxxx upravených xxx,
x) xxxx - xxxx získaná xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx - xxxxxx xxxx xxxxxxx při xxxxxxxxxx xxx jatečných xxxxxx nebo xxx xxxxxxx xxxx,
e) xxxxxxx xxxxx - xxxx mladého xxxx, xxxx, xxxxx, jalovice, xxxxx,
x) mladým xxxxx - xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx 12 xxxxxx x xx 24 xxxxxx xxxxxx,
x) býkem - xxxxxxxxxxxx zvířata samčího xxxxxxx ve věku xx 24 měsíců,
x) xxxxxx - xxxxxxxxxx xxxxxxx samčího xxxxxxx starší xxx 12 xxxxxx,
x) xxxxxxxx - neotelená xxxxxxx xxxxxxxx pohlaví xxxxxx 12 měsíců,
x) xxxxxx - xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx 12 xxxxxx, xxxxx se již xxxxxxx,
k) xxxxxxxx xxxxx - xxxx xxxxxx,
l) skopovým xxxxx - maso xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx - xxxx xxxxxx xx věku xxxxxxx 12 xxxxxx,
x) kozím xxxxx - maso koz,
x) xxxxxxxx masem - maso xxxxxx xx xxxxx nejvýše 12 xxxxxx,
p) xxxxxxx xxxxx - xxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx - xxxx xxxxxx xx xxxxx nejvýše 18 xxxxxx.
Účinnost xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.
§2
Xxxxxxx xx druhy a xxxxxxx
Xxxxxxx na xxxxx x xxxxxxx xx x xxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, uvedeno x příloze č. 1 xxxxxxx 1.

§3
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x ve xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx5) xx xxxxxx
x) xxxx názvem xxxxxxx podle přílohy č. 1 xxxxxxx 1 x xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx §1 xxxx. x), x) xx q); xxxx xxxxxxxxx zvířat xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxx xxxxxx druhem xxxxxxxx v xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx normách6),
c) balené xxxxxxx xxxx6a), xxxxxxxx xxxx, xxxx balené, xxxxxxx maso a xxxxxxx xxxxxx x xxxxxx, droby, xxxxx, xxxx, xxxxxx xxx x xxxxxx xxxxx xxxx, xxxxx nebyly xxxxxxxx, xxxxx použitelnosti,
d) xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxx divoké, zajíc, xxxxxx, koroptev xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx druhu, x xxxxxx xxxxxxx x xxxxx jatečného xxxx; xxxx xx xxxxx, xxx xx xxxxx x xxxx xxxxx z farmového xxxxx.
(2) Xxxxxx výsekové xxxx balené, zabalené x xxxxxxxx xx xxx uvádění xx xxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx 1 a x xxxxx použitelných předpisech Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx6b), xxxx xxxxxx slovy "xxxxx xxx", "xxx", "volek", "xxxxxxxx" xxxx "kráva".
(3) X xxxxxxx, že xx xxxxxx maso xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx na spongiformní xxxxxxxxxxxxx xxxxx (XXX)6c), xxxx být xxxxxxxx xxxxxx označení xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, a xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxx encefalopatii xxxxx (XXX).
(4) X xxxxxx xxxxxxxxxx hovězího xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx v xxxxx, xxx xx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(5) Xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx předpisů Evropských xxxxxxxxxxxx, stanovují xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx balené xxxxxxx xxxx7) x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx
x) 10 % x xxxxxx xx 300 x,
x) 6 % u balení xx 1 000 x,
x) 4 % x xxxxxx xx 2&xxxx;000 x,
x) 2 % x xxxxxx xxx 2&xxxx;000 x.
§4
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxx xxxxx a xxxxxx bradavky u xxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx.
(2) Otisky xxxxxxx x xxxx, xxxxx xxxx označeno xxxx xxxxxxxxxxx,2) xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxx xx xxxxx stažené x kuchané.
§5
§5 xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 169/2009 Sb.
§6
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx maso x zmrazené xxxxx xx xxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 1xx nevztahuje xx xxxxxx čtvrtě, vepřové xxxxxx, xxxx stažené xxxxxx xxx xxxxx x xxxxxx xxxxx xxx xxxxx.
§7
§7 xxxxxx právním předpisem x. 169/2009 Xx.
§8
§8 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
§9
Prodej
(1) Nebalené xxxx xxxx xxx xxxxxxxxx x takové xxxxxx, xxx xxxxxxxxxx identifikaci xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx jen xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx o xxxxx xxxx krájené xxxxxxx xxxx xxxxxx.
XXXXX 2
XXXXX VÝROBKY
§10
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxx xxx xxxxxx masných xxxxxxx xxxxxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 3 xx 13 - xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxx xxxxxxxx k xxxxxx lidí, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx za xxxxxxxxx k xxxxxx xxxxxxxx podle xxxxx xxxxxxxxxxxx předpisu Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx8a),
b) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx, u xxxxxxx bylo xx xxxxx částech xxxxxxxx xxxxxxxxx tepelného xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 xX xx dobu 10 xxxxx,
c) tepelně xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx - výrobek určený x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx, x xxxxx neproběhlo xxxxxxx xxxxxxxxxx surovin xxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx výrobkem - xxxxxxx, x kterého xxxx xx xxxxx xxxxxxx dosaženo xxxxxxxxx xxxxxxxxx účinku odpovídajícího xxxxxxxx teploty xxxx 70 oC xx xxxx 10 xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (xxxxxx, xxxxxx xxxx sušením xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) xxxxx x xxxxxxx aktivity xxxx x hodnotou xx(xxx.) = 0,93 x x prodloužení xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xx 21 dní xxx teplotě skladování xxxx 20 xX,
x) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx tepelně neopracovaný xxxxxx x přímé xxxxxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxx fermentace, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx ke xxxxxxx aktivity xxxx x hodnotou aw(max.) = 0,93, x xxxxxxxxx dobou trvanlivosti 21 dní xxx xxxxxxx xxxx 20 xX,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx maso xxxx xxxxx xxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x látek xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,8c) určené x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx - obal, xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx výrobku x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx jeho xxxxxxxx,
x) vložkou - xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx opracováním - xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx chladu,
x) konzervou - xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x obalu, sterilovaný,
x) xxxxxxxxxxxxx - xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, pasterovaný,
x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxx - xxxxxxx obsah xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx založenými xx principu xxxxxxxxx.
§11
Xxxxxxx xx druhy x xxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx a skupiny xx xxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxx 1.
§12
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x ve xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx5) xx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
x) nejvyšší xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx skupinou, popřípadě xxxxxxxxxxx kostmi,
x) xxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx konzerv a xxxxxxxxxxx masných xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxx xxxxxxx odděleného, včetně xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx; xxxxxxxx xxxx xxxxxxx odděleného xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx se xxxxx xxxxx "maso xxxxxxx xxxxxxxx" xxxx "xxxxxxx xxxx xxxxxxx oddělené".
(2) Xx masné xxxxxxx x technologických xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxx xxxxx živočišného xxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxx xxxxxxx více xxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx masa x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx. Xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 3 xx 13.
(4) Xxxxx vyrobené x xxxxxx masa, xxx xxxxxxxxx masa, xxxx xxx x názvu xxxxxxxx živočišným xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxx, xx kterého xxxxxxx.
(5) V xxxxxxx, že xx xxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxx "xxxxx" xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxx 3 x musí xxx označen xxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
(6) Xxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxx přílohy č. 4 xxxxxxx 1. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx, x kterých xxxx x příloze č. 4 tabulkách 4 xx 13 xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx pro xxxx xxxxxxx, xxxxx těmto xxxxxxxxxx neodpovídají, x xx v xxxxxxxx xxxxxxxx podobě, včetně xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x omyl.
§12x
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx hmotnosti xxx xxxxx výrobky se xxxxxxxxx
a) 10 % x xxxxxx xx 300 x,
x) 6 % x xxxxxx xx 1&xxxx;000 g,
c) 4 % x xxxxxx do 2 000 x,
x) 2 % x xxxxxx xxx 2&xxxx;000 x.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx
x) 10 % x xxxxxx do 350 x,
b) 5 % x xxxxxx xxx 350 x.
§12x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.7.2009
§13
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxx xxx výrobu xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 3 xx 13 xx maso s xxxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx a xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxx 2. Xx xxxxxxx xxxxxxxx svaloviny xx xxxxxxxx rovněž xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx. Xxxxxxx této xxxxxxxx xx vztahuje xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx x nevztahuje xx na xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx předpisů Evropských xxxxxxxxxxxx8a).
(2) Xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx u nich xxxxxxxx x uvolňování xxxx xxxx xxxx. Xxxxxx masného xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx. X nákroji xxxxx xxx cizí xxxxx, xxxxx netvoří xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, x otisky xxxxxxx. X nákroji xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, tuhé xxxx x kolagenní xxxxx, xxxxxx xxxxxx nebo xxxxxx složek, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
(3) Povrch xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xx nejedná o xxxxxxxxxx druhy plísní xxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxx xxxxxxx, xxx xxxxx xxxxxxxx. Xxxx xxxxxxx xxxxxxx musí xxx xxxxxxx pro xxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxx po narušené xxxxxxxx.
(4) Požadavky xx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx specifikovány x příloze č. 4 xxxxxxxxx 3 až 13.
§14
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) X xxxxxxx opracovaných xxxxxxx xxxxxxx musí xxx xxxxxxx opracován celý xxxxxxx tak, xxx xxxx xxxxxxxxx dostatečné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx masné xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx obalu, xxxxx nejsou xxxxxx x dalšímu xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxx masa, xxxx xxx xxxx vložením xx xxxxxxxxxxx xxxxx x nepropustným xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxx xxxxxx xxxxxxx výrobků xxxxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 4 xx 9 se xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 4 až 9.
(4) Xxxxxxxxxxx x technologických xxxxxxxxxxx xx jednotlivé skupiny xxxxxxx výrobků xxxx xxxxxxx x příloze č. 5.
(5) Xxxxx x xxxxxxxxx masa xxxx xxx xxxxxxxx z xxxxxxx xxxx, x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx.
§14x
Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxx být xxxxxxx ošetřeny xx xxxxx částech xx xxxxxxx, jejíž xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 121 xX, působící xx dobu nejméně 10 xxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx ošetřeny ve xxxxx částech xx xxxxxxx, jejíž xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx teploty 100 oC, působící xx xxxx nejméně 10 xxxxx.
§14a xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 169/2009 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.7.2009
§15
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxxx nakrájené xxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx nejpozději xx 24 xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx. Pro xxxxxxxxxxxx musí být xx xxxxx uvedeno xxxxx a xxx xxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx být xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxx být prodán xxxxxxxxxx x den xxxxxxxxxxx xx xxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxx xxxxxxx x pokryvem xxxxxx nebo x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx zabalené,10) x xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx k prodeji xxxxxxxxxxxx.
§16
§16 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
§17
§17 xxxxxx právním předpisem x. 169/2009 Xx.
XXXXX 3
XXXXXXXX RYBOLOVU X XXXXXXX VODNÍ ŽIVOČICHOVÉ
§18
Pro xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx - xxxx xxxx, xxxx xxxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxx mořští xxxx, xxxxx x xxxx,
x) čerstvými ostatními xxxxxxx živočichy - xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, soleni, xxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx zpracování, xxxxx xxxxxxxx.

§19
Xxxxxxxxxx
(1) Obchodní xxxxx xxxxxxxx rybolovu x xxxxxxxxx vodních živočichů xx xxxxxxx xxxxx xxxxx použitelných xxxxxxxx Xxxxxxxx unie upravujících xxxxxxxx rybolovu15) xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xx uveden v příloze č. 11 k xxxx xxxxxxxx.
(2) X xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xx xxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx skladování; x xxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx hmotnosti xxxx uvedeny x příloze č. 7.

§20
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) X xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Evropské xxxx xxxxxxxxxx produkty xxxxxxxx15), xxxxx xxxxxxxxx uvedené x xxxxxxxxxx 2 xx 6.
(2) Xxxxxxx produkty rybolovu x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx
x) xxxx xxx vůni xxxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx živočišný xxx xxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx živočichů,
x) xxxx vykazovat xxxxxxxxxxx x vlastnostmi xxxxxxxxxxxxxxxxxx pro strukturu xxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx rybolovu, x xxxxxxxx zpracovaných xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx studeným xxxxxx, se tepelně xxxxxxxxxxxx tak, xxx xxxx xx všech xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx účinku odpovídajícího xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 xX po xxxx 10 xxxxx, x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx v xxxxxxxxx xxxxx deklarovanému xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx, xxx cizích xxxxx x xxxxx.
(4) Xxxxxx xxxxxxxx rybolovu x xxxxxxx x xxxx xx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, jiker a xxxxx. Xxxxx soli x silně xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx x xxxx xx xxxx než 14 %, xx xxxxxxx nasolených 10 xx 14 %, xx slabě xxxxxxxxxx 4 xx 10 %.
(5) Xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx 25 % xxxx.
(6) Sušené xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx x xxxxxxxx, obsah xxxx x nich xxxx xxx xxxxx než 18 % x xxxxxxxx xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 65 xx 70 %.
§21
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxxx produkty xxxxxxxx, xxxxxxx vodní xxxxxxxxxxx x xxxxxxx z xxxx se nesmí xxxxxx xx oběhu xxxxxxxx x ostatními xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.
(2) Xxxxxxxxxx z xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx je xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx zabalené.

XXXXX 4
XXXXX
§22
(1) Kód xxxxxxxx rozlišovací xxxxx xxxxxxxxxx, které xx xxxxx na vejcích xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx společenství13), xx skládá z
a) xxxxxx xxxxx, xxxxx xx uvede xxxxxxxxxx xxxxx:

1. "1" pro xxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxxx,

2. "2" xxx vejce xxxxxx x halách,

3. "3" xxx xxxxx nosnic x xxxxxxx, xxxx

4. "0" xxx vejce xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zemědělství14),

b) xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx,
x) čtyřmístného xxxxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx čísla xxxxxxxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxx X se uchovávají xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xx nejvýše xxxx 18 oC.
(3) Xxxxx xxxxxxxx japonské xx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx spotřebě xxxx ke xxxxxxxxxx xx uchovávají, skladují x xxxxxxxxxx x xxxxx, xxxx přímý xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx 18 xX.
§23
§23 xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
§24
§24 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
XXXXX 5
XXXXXXXX
§25
(1) Xxx xxxxx této xxxxxxxx se majonézou xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx obsahující xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx jedlých xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx fázi obsahující xxxx x xxxxxxxx xxxx okyselující xxxxxxx.
(2) Kromě xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx5) xx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) skladovací xxxxxxx,
c) u xxxxxx xxx 300 x xxxx 300 xx informace pro xxxxxxxxxxxx "po xxxxxxxx xxxxxxxxx spotřebujte".
(3) X xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x objemové xxxxxxxx uvedeny x příloze č. 10 xxxxxxx 3.
(4) Smyslové, xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx jakost xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 10 xxxxxxxxx 1 x 2.
(5) Xxxxxxxx xx smí xxxxxx xx xxxxx xxxxx uzavřená x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx se xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx 0 oC a xxxxxxx xxxx 15 xX.
§26
Označování
(1) Vejce xx xxxxxx xxxxxxxxxx názvem xxxxx, xx kterého xxxxxxx. Slepičí xxxxx x výrobky xx xxxxxxxxx xxxxx lze xxxxxxx pouze xxxxxx "xxxxx" xxxx "xxxxxxx xxxxxxx".
(2) Xxxxxxx xxxxx xx označí xxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxx xxxxx přílohy č. 8.
(3) Xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx.
(4) Při xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx dále u xxxxx
x) X. xxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx hmotnostní xxxxxxx,
b) xxxxxxxxx xxxxx X xx xx obalu uvede x datum xxxxxxx,
x) čerstvých extra X se xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx etiketou, xx xxxxx je xxxxxxxxx xxxxx "Xxxxx A",
x) xxxxxxxx II. xxxxx jakosti B xx xxxxxx i xx skořápce xxxxx xxxxxxxx 5 xxxx. x), c) x x).
(5) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx a nebalených xx xx skořápce xxxxx xxxxxxx x xxxxx
x) X. xxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxx x xxxxxxx 12 xx x x xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 3 xx xxxxxxx,
x) XX. xxxxx xxxxxxx X xxxx nebo ovál x průměru 12 xx x x xxx písmeno B xxxxxxx 5 xx xxxxxx,
x) II. xxxxx xxxxxxx B xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx 10 xx,
d) XX. xxxxx jakosti X xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx 16 x 7 xx.
(6) Při xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xxx xxxxxxx
x) xxxx použitelnosti,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) x balení xxx 300 x xxxx xx informace xxx xxxxxxxxxxxx "po xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx".
(7) X xxxxxxxx xxxxxxx xxxx přípustné xxxxxxx hmotnostní x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 10 xxxxxxx 3.
§27
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxx vejce xx xxxxx smyslových x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx dělí xx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9.
(2) Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xx XX. xxxxx xxxxxxx.
(3) Smyslové, xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 10 xxxxxxxxx 1 x 2.
§28
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx musí xxxxxxxxx požadavkům xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx předpisem.2)
§29
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxx X. třídy xxxxxxx a xxxxx XX. xxxxx xxxxxxx X se xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx teplotě xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx 5 oC a xxxxxxx plus 18 xX.
(2) Vejce XX. xxxxx jakosti X xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx než xxxx 5 oC x xxxxxxxx xxx minus 1,5 xX, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 70 % až 85 %.
(3) Xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx x §26 xxxx. 4 xxxx. x) xxxx být xxxxx xxx po xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx a xxxxx xx xxxx xxxxx xx oběhu xxxx xxxxx X. xxxxx xxxxxxx X.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx 28 xxx od xxxx xxxxxx. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx vajec xx xxxxxxxxxx 7 xxx xxxx xxxxxxxxx data xxxxxxxxx trvanlivosti.
(5) Xxxxx uváděná do xxxxx musí xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.2)
(6) Xxxxxxxx balené xx xxxxxxxxxx při xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx nejméně 0 xX a xxxxxxx xxxx 15 xX.
(7) Xx xxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x neprodyšných obalech.
(8) Xx xxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxxx x vajec, xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx ošetřena x xxxxxxx xx zvláštním xxxxxxx xxxxxxxxx.2)
§30
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Potraviny xxxxxxx do xxxxx xxxxx dnem účinnosti xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxx maso a xxxxx výrobky v xxxxxxxxxxx obalech podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xx 30. xxxxxx 2002.
(3) Označení potravin xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx lze xxxxxxxx xxxxxxxxxx do 30. xxxxxx 2002, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx §3 odst. 2.
§31
Zrušovací xxxxxxxxxx
Zrušují se:
1. Xxxxxxxx č. 327/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), h), x), x) a x) xxxxxx č. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x nich, xxxxx x xxxxxxx x xxxx.
2. Vyhláška x. 89/2000 Xx., xxxxxx xx mění xxxxxxxx x. 327/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), j) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, ryby, ostatní xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x nich, xxxxx x xxxxxxx x xxxx.
§32
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 2001, x xxxxxxxx §3 xxxx. 2 xxxx. f), xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 2002, x §5 xxxx. 3 x 4, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx Xxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxx xxxx.
Xxxxxxx:
Ing. Xxxxx x. r.

Příloha x. 1 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx na xxxxx a xxxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxx xxxx, s xxxxxxxx neděleného xxxxxxx xxxxxxxxxx těla xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

xxxx

xxxxxxxx maso

kosti

droby

syrové xxxxx, xxxxxx xxx

xxxx

xxxxx xxxx

xxxxxx, xxxxxxx xxxx

xxxx zvěře xx xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxxx

Xxxxxxx 2 - xxxxxxx platnosti xxxx, xxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx XX x XX.

Xxxxxxx 3 - xxxxxxx xxxxxxx předpisem x. 169/2009 Xx.
Xxxxxxx č. 2 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx č. 2 xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx XX k XX.
Příloha č. 3 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx č. 3 xxxxxxx xxxxxxx předpisem x. 169/2009 Sb.

Příloha x. 4 x vyhlášce č. 326/2001 Sb.

Tabulka 1

Xxxxxxx xx druhy x xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxx xxxxx xxxx a xxxxxxxx xxxxx x mase xxxxxxx jako xxxxxx xxx xxxxxx masných xxxxxxx
Xxxx
Xxxxx tuku (% xxxx.)
Xxxxx xxxxxxxxxx tkání (% hmot.)
maso xxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx x xxxxx xxxxx xxx s převahou xxxx xxxxx
25
25
xxxx vepřové
30
25
maso xxxxxxx x králičí
15
10
Poznámka:
1. Xxxxx pojivové tkáně xx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx svalových xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx rozumí xxxxx hydroxyprolinu xxxxxxxxxx xxxxxxxx 8.
2. Xxxx-xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxxx tkáně xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx splněna xxxxxxx xxxxxxx "xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx", xxxx xxx obsah xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xx xxxxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x/xxxx xxxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxx 3
Xxxxxxxxx xx složení x xxxxxxxx požadavky xx šunky
Skupina
Xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxx jakosti
obsah čistých xxxxxxxxx xxxxxxxx – xxxxxxx 16,0 % xxxxxxxxxxxx použití vlákniny, xxxxxx (včetně xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx či xxxxxx), rostlinných xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx nepřipouští
a) xxxxxxxxxxx - x xxxxxxxx xxxx xxxxx, soudržná; xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx v konzervě povoleno xxxxxxxxxx množství volného xxxxxx
xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx – nejméně 13,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxx vlákniny, xxxxxx (xxxxxx xxxxxx modifikovaného xxxxxxxxx xx enzymy), xxxxxxxxxxx nebo jiných xxxxxxxxxxx bílkovin se xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx - xxxxxxx xx xxxx xxxxx odpovídající xxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx drobně xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx; xxxxxxxxx xxxxx ložiska xxxx xx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxx přípustné xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx např. xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx čistých xxxxxxxxx xxxxxxxx – xxxxxxx 10,0 % xxxxxxxxxxxx
x) xxxx x chuť - typická pro xxxxx, xxxxxxxxx slaná, xxxxxxx, xxxxxxx na xxxxx x&xxxx;xxxxxxx plátcích xxxxxx
Xxxxxxx 4
Xxxxxxxxx xx xxxxxxx tepelně opracované xxxxx výrobky
Výrobek
Základní suroviny
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx, telecí xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, křehká, soudržná
nepřipouští xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x vypracování – xx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xx tmavě růžová, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxx rozsahu x xxxxx vytavený xxx
x) xxxx a xxxx – xxxxxxxx xx čerstvé uzenině x xxxxxx, přiměřeně xxxxx x xxxxxxxx, xx xxxxxx xx xxxxx výrobek šťavnatý
kabanos
Hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxx
x) konzistence – pružná, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx použití xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x vypracování – xx řezu xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxx rozptýlená xxxx xxxxxxxx x velikosti 6 až 10 xx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx kolagenní xxxx,
x) xxxx x xxxx – po xxxxxxx xxxxxxx, přiměřeně xxxxx x kořeněná; xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxx šťavnatý
vídeňský párek
Hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxx
x) konzistence – xxxxxx, soudržná
nepřipouští xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x vypracování – xxxxxxx na xxxx xxxxxx xxxxxx, obsah xxxxx vypracován, xxxxxxxxx xx drobná xxxxxxxxxx x drobná xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xxxxxxx uzeniny, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx; xx ohřátí xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxx
x) konzistence – xxxxx, pružná
nepřipouští xx xxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xx vychlazený xxxxxxx tmavěji růžové xxxxx xx xxxx x použité paprice; xxxxxx vzduchové dutinky x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx; částice xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx; xxxxxxxxxxxx xxxxxxx tučných xxx x xxxxxxxxx xx 6 xx
x) xxxx x xxxx – přiměřeně xxxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx; po xxxxxx xx xxxxx je xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx
xxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, vepřové xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, pružná, po xxxxxx křehká
nepřipouští xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x drůbežího xxxxxxx odděleného xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xxxxxxxxxx, nákroj xxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx je xxxxxxxxx
x) xxxx x xxxx – xxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx, přiměřeně xxxxx, xx ohřátí xxxxxxx na skusu xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxx párek
Hovězí xxxx, vepřové maso
a) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx, po ohřátí xxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa
b) vzhled x&xxxx;xxxxxxx x vypracování – xxxxx na xxxx xxxxxx, nákroj xxxxxx, xxxxxx zrnka xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx je xxxxxxxxx
x) xxxx a chuť- xxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx xxxxxxx na xxxxx křehký, šťavnatý
spišský xxxxx
Xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxxxxxx se xxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx x drůbežího xxxxxxx odděleného masa
b) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xx xxxx xxxxxx xxxxxxx xx použité xxxxxxx; xxxxxx pórovitost x xxxxxx xxxxx kolagenní xxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xx čerstvé xxxxxxx x xxxxxxx, přiměřeně xxxxx, po xxxxxx xx xxxxx výrobek xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – tuhá, xxxxx, xxxxxxxx, na xxxx xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx,
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x drůbežího xxxxxxx odděleného xxxx
x) xxxxxx na xxxxxxx – xx xxxx xxxxx xxxxxx růžových xxxxxx xxxxxx suroviny x&xxxx;xxxxxxx xxx 60%, x xxxxxxxxx xxx 2 xx, s výrazně xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx, xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx, neodpovídající xxxx xxxxxxx,
x) vůně a xxxx – xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx kořeněná, xxxxxxxxx xx uzení, lahodná, xxxxx kořeněné
šunkový salám
Hovězí xxxx, vepřové xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx se použití xxxx xxxxxxx odděleného x drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x vypracování – řez xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx kolagenní xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxx přiměřeně xxxxx x kořeněná, xxxxxxx xx skusu xxxxxxxx
xxxxxxxxx salám
Hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx
x) Konzistence – xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx použití xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) vzhled v nákroji x xxxxxxxxxxx – xx řezu xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx mozaika xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx; xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx; xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zrn xxxxx xxxxxxx xx 8 xx, xxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
x) xxxx a xxxx – xx xxxxxxx xxxxxxx, jemně xxxxxxxx, přiměřeně xxxxx; xxxxxxx xx skusu xxxxxx
xxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxx
x) konzistence – xxxxxx, soudržná
nepřipouští xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx v nákroji – xx xxxx je xxxxxxxxxx výrobek masově xxxxxx barvy, xxxxx xxxxxxxxxxx; xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx kolagenní xxxxxxx x xxxxxx vzduchové xxxxxxx jsou přípustné; xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
x) xxxx a xxxx – po xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx xx skusu xxxxxx
xxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) konzistence – xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx odděleného a xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x vypracování – xx řezu xx xxxxxxxxxx výrobek masově xxxxxx xxxxx; xxxxxx xxxxxxxxx dutinky x xxxxxx měkké xxxxxxxxx xxxxx xx spojce xxxxxx; vložka xxxxxxxx xxx xx 8 xx xxxxxxxxxxxx rozložená,
c) xxxx x xxxx – xxxxx xxxx xx xxxxxx x xxxxx, přiměřeně slaná x xxxxxxxx; xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx
Xxxxxxx 5
Xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx suroviny
Smyslové xxxxxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, soudržná,
použití vlákniny, xxxx strojně xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx odděleného, rostlinných x jiných živočišných xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx xx xxxx x vypracování – xxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx barvy, xxx lesklý, směrem x&xxxx;xxxxxx xxxxxx; xxxx xxxxxxx xxxxxxxx o xxxxxxxxx xxx 1 xx; připouští xx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx vzduchové xxxxxxx,
x) xxxx x chuť – aromatická xx xxxxx, xxxxxxxx po xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxx; výrobek na xxxxx hutný, xxx xxxxxxxx tuhých částí
selský xxxxx
Xxxxxx maso, vepřové xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx strojně odděleného x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx xx xxxx x vypracování – xx xxxx nepravidelná xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxx xxx; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxx kolagenní xxxxx xxxx xxxxxxxxx; xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx do 3 xx, xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xx 3 xx
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx x uzení; xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxx trvanlivý xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx až xxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx strojně xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxx strojně odděleného, xxxxxxxxxxx x jiných xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx xx xxxx x xxxxxxxxxxx – řez xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxx; mozaika xxxxxx xxxxxx; zrna xxxxxxxx xx xxxxxxxxx 6 xx; xxxxxxxxx výkyvy xx xxxxxxxxx xxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx na xxxxxx; drobné, měkké xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx xxx xxxxxx xx xxxxxx
x) vůně a xxxx – aromatická xx xxxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxxx po xxxxxxxx plísni; xxxx xxxxxxxxx slaná a xxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx; x výrobku x&xxxx;xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxx 6
Xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx suroviny
Smyslové požadavky
poličan
Hovězí xxxx, vepřové xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx xx xxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx odděleného x drůbežího xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, rostlinných x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx nepřipouští
b) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – řez xxxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx-xxxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) vůně x xxxx – xxxxxxxx aromatická po xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x kouři; xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx kořeněná; xx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xx křehký
herkules
Hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – pružná xx xxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x drůbežího xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx nepřipouští
b) xxxxxx v nákroji a xxxxxxxxxxx – řez xxxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx-xxxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx výskyt xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx aromatická po xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxx; xxxxxxxx xx výrazně xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx; na xxxxx xxxxxxx vláčný xx křehký
dunajská xxxxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – tužší, xxxxxxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx odděleného a xxxxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx, rostlinných x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx xx xxxxxxx – xxxxx růžovočervená, xxxx x velikosti xx 6 xx, bez xxxxxxx pod xxxxxx,
x) xxxx x xxxx – příjemná, aromatická, xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx, průměrně xx xxxxxxx xxxxx, na xxxxx xxxxxx x xxxxxx,
xxxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) konzistence – xxxxx, pružná,
použití xxxxxxxx, masa strojně xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx bílkovin se xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x vypracování – xxxxxxx zrn xxxxxxxx x xxxxxxxxx do 5 xx, xxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx; xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx výrobku sytěji xxxxxx, x&xxxx;xxxxxxx tmavší; xxxxxx xxxx světlá,
c) xxxx a xxxx – xxxxxxxx, výrazná xx uzení, xxxxxxx xxx tento xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) konzistence – xxxx, pevná,
použití vlákniny, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x drůbežího xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x jiných xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx o xxxxxxxxx xx 5, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx částic, xxxxxxxxx xx drobné xxxxxxxxx xxxxxxx; barva xxxxxxxx xxx uprostřed xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, x&xxxx;xxxxxxx tmavší, xxxxxx xxxx xxxxxxxxx,
x) xxxx x chuť- xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx až výrazně xxxxx, xx xxxxx xxxxxx a xxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxx
Xxxxxxx 7
Xxxxxxxxx xx vybrané xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx
x) povrchový xxxxxx – xxxxxxx v přírodním xxxxxx
xxxxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxx a drůbeží xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, křehká, xxxxxxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx a xxxxxxxxxxx – xx xxxx xxxxxxxxxxxx výrobku xxxxx světle až xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx drobná xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx částic, xxxxxxxxx dutinky x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx a xxxxx xxxxxxxx xxx
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xx ohřátí xx skusu xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx debrecínský párek
drůbeží xxxx, xxxxxxx maso xxxxxxx xxxxxxxx, vepřové xxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx
xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx
x) vzhled x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx řezu xx xxxxxxxxxx výrobek xxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx měkké xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx zrn x xxxx x xxxxxxxxx do 6 xx
x) xxxx a xxxx – xxxxxxxxx xxxxx, výraznější xx xxxxxxx xxxxxxx; po xxxxxx xx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx
xxxxxxx párek xxxxxxxx
xxxxxxx xxxx, xxxxxxx maso xxxxxxx oddělené
a) xxxxxxxxxxx – xxxxx, pružná,
připouští xx použití xxxxxxxxx xxxx a syrového xxxxxxxxx xxxxx, vepřové x xxxxxxx kůže
b) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – na xxxx xxxxxxxxxx, nákroj xxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx,
x) xxxx a xxxx – xxxxxxxxx xxxxx, xx ohřátí xx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx
xxxxxxx xxxxx xxxxx
xxxxxxx maso strojně xxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx,
xxxxxxxxx xx xxxxxxx vepřové x xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx xx xxxxxxx – xxxxx vypracovaný, xxxxx xxxxxx až xxxxxx xxxx, xxxxxxxx se xxxxxx vzduchové xxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – příjemná, xx xxxxxxx uzenině a xx xxxxxxxx mase, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
xxxxxxx*) šunkový xxxxx
xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxx – pevná, xxxxxxxx,
xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx xx xxxxxxx – nepravidelná xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx, zrnění 10 xx 50 xx ve spojce xxxxxx až xxxxxx-xxxxxxx xxxxx; xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxx xx připouští,
c) vůně x xxxx – xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxx xx xxxxx xxxxxx, mírně xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxx xxxxxxx oddělené, xxxxxx xxxxxxx xxxxx
x) konzistence – pevná, soudržná
připouští xx xxxxxxx xxxxxxx x drůbeží xxxx
x) xxxxxx xx xxxxxxx – xx řezu xx xxxxxxxxxx výrobek xxxxxx xxxxxx růžové xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, špeková xxxxxxx xxxxxxxxxxxx rozdělena, xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx kolagenní xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx jednotlivých xxx xxxxx průměru do 8 xx, xxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx,
x) vůně x chuť – xxxxx, typická xxx xxxxxxxx xxxxxxx; lahodná, xxxxx kořeněná x xxxxx
xxxxxxx salám junior
drůbeží xxxx xxxxxxx oddělené
a) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxxxx se použití xxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxx vepřového xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx xxxx
x) vzhled na xxxxxxx – xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx růžová xx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xx drobné xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx; xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxx; xxxxx xx skusu xxxxxx
*) Xxxxx se druh xxxxxxx podle použitého xxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxx 8
Xxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx masné xxxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx požadavky
Hovězí xxxx xx xxxxxxx šťávě
hovězí xxxx
x) xxxxxx – xxxxxxxxx celek, x&xxxx;xxxxx xxxxxx xxxxx běložlutým xxxxx; xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx spojeny xxxxxxx; xxxxx xxxx xxxxxxxxx, typická xxx xxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx – maso xxxxxx, xxxxx, mírně xxxxxxxx, aspik při 15°X přiměřeně xxxx,
x) xxxx x chuť – xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx mase, xxxxx xxxxxxxx x xxxxx; xxxx aspiku xxxxx xxxxx, chuť xxxx xxxxxxx
Xxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx – xxxxxxxxx xxxxx, na xxxxxxx vývar xxxx xxxxx xxxx až xxxxxxxxx; aspik xxxx, xxxxx zlatožluté; xxxxxxx xxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx světle hnědošedé, xxxxx světlé, xxx xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx – xxxx xxxxxx, xxxxx vláknité, xxxxx, xxxxx xxx 15°X xxxxxxxxx xxxx
x) vůně x chuť - xxxxxxxx xx dušeném xxxxxxxx xxxx, lahodná, xxxxx xxxxxxxx, přiměřeně xxxxx; xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxx xxxx
xxxxxxx xxxx
x) vzhled – xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx světlé xxxx tmavě růžové, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx se xxxx vepřového xxxxxxxx x xxxxxxx masa xxxxxxxxx xx 10 xx; drobné xxxx, xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx části v malém xxxxxxxx xx připouští
hovězí xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxxxxx, plátky o xxxxxxxx 1 xx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx, xx skusu xxxxxxx xxxxxx
Xxxxx x&xxxx;xxxxxxx masa
vepřové xxxx
x) vzhled x xxxxx – xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
xxxxx
x) konzistence – xxxxxxxxxxxx, xx xxxx xxxxx xxxxx,
x) xxxx x vůně – xx uzeném mase, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx cizích xxxxx x příchutí
Bůčková xxxxxxxxx
xxxxxxx maso
a) xxxxxx x barva – xxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxxx,
xxxxx xxxxxxx bůček
b) xxxxxxxxxxx – xxxxx xxxxxxxx, xx řezu mírně xxxxx, roztíratelná,
c) xxxx x xxxx – xx xxxxxx bůčku, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx maso
a) vzhled x xxxxx – xxxxxxxxx šedá xx xxxxxxxxxx hmota, xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxx; xxxxx xxxxxxxxxx kolagenní částice, xxxxxx vzduchové xxxxxxx x xxxxxxx použité xxxxxx xxxxxx,

xxxxxxx xxxxx
x) xxxxxxxxxxx – soudržná, xxxxxxxxxxxx, při 15°X xxxxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – po xxxxxxxxx játrech, přiměřeně xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x příchutí
Tabulka 9
Požadavky xx xxxxxxx a xxxxxxxx požadavky xx xxxxxxx masné xxxxxxxx - xxxxxx xxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx požadavky
Lečo x&xxxx;xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx xxxxxxx opracovaný
a) xxxxxx x xxxxx – masný xxxxxxx (xxxxxxx) v hnědočervené xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx výskyt xxxxx z paprik se xxxxxxxxx, xxxxxx červenohnědé xxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx připouští, xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
x) vůně x xxxx – xxxxxxxx masném xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, příjemně xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx pachů x příchutí
Hovězí na xxxxxx
xxxxxx xxxx
x) xxxxxx x xxxxx – xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx, dobře očištěné, xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx loje v hnědé xxxxxx
x) konzistence – xxxx měkké, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
x) xxxx x xxxx – xx pečeném hovězím xxxx a xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxxxx kořeněná
Maďarský xxxxx
xxxxxx xxxx,
x) xxxxxx – xxxxxxxxxxxx kousky xxxx x xxxxxxxxx xxx 15 xx 30 xx x řezy xxxxxxx x zelené xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx až xxxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxx xxxxx, xxxxxx mírně xxxxxxxxx
x) xxxx x xxxx – xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, typická xxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx, bez xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxx,
x) xxxxxx – nepravidelné xxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxx xxxxxxx) x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xx hnědé xxxxxx
xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxx a klobása xxxxx, omáčka xxxxx xxxxxxxxx,
x) vůně a xxxx – po xxxx a xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxxx 10
Xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx xxxxxxx bílkovina
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx xxxx
(% hmot. xxxxxxx)
Xxxxxxxx
40,0
-
45,0
Xxxxxxx
50,0
-
40,0
Xxxxx xxxxxxxx
55,0
-
40,0
Xxxxx xxxxxxxxx
50,0
-
35,0
Xxxxxxxxxxx xxxxx
60,0
-
40,0
Xxxxx jemný
50,0
-
35,0
Spišský xxxxx
45,0
-
40,0
Xxxxxxx xxxxx
55,0
-
20,0
Xxxxxxxxx salám
40,0
-
40,0
Junior salám
40,0
-
35,0
Český xxxxx
40,0
-
40,0
Xxxxxxxx
-
13,0
50,0
Xxxxxxxxxx trvanlivý salám
-
14,0
40,0
Selský xxxxx
-
13,0
50,0
Xxxxxxx
-
16
50,0
Xxxxxxx xxxxx
-
15
50,0
Xxxxxxxxx xxxxxxx
60,0
-
35,0
Xxxxxxxx xxxxxxx
-
14
55,0
Xxxxxxxx
-
14
50,0
Xxxxxxxx
-
14
50,0
Xxxxxxx 11
Xxxxxxxx a xxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxx xxxxx tepelně xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxx
xxxxx masa
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx xxxxxxxxx strojně odděleného xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx tuku
(% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxxxx špekáček
-
45,0
45,0
Kuřecí xxxxx xxxxx
-
50,0
30,0
Xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx
7,0
30,0
35,0
Xxxxxxx xxxxxxxx párek
15,0
35,0
25,0
Drůbeží xxxxxxx salám
28,0
12,0
20,0
Drůbeží Xxxxxxxxx xxxxx
-
40,0
40,0
Xxxxxxx Junior xxxxx
-
50,0
25,0
Xxxxxxx 12
Xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxx konzervy
Výrobek
obsah masa
(% xxxx. nejméně)
obsah xxxx
(% hmot. xxxxxxx)
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxx xx vlastní xxxxx
70,0
80,0
20,0
-
Xxxxxxx xxxx xx xxxxxx šťávě
70,0
70,0
40,0
-
Luncheon xxxx xxxx
70,0
70,0
40,0
xxxxxxxx tuk a xxxxx nejvýše 15,0% xxxx.
Xxxxx z uzeného xxxx
57,0
70,0
40,0
-
Xxxxxxx xxxxxxxxx
35,0
70,0
40,0
xxxxx xxxxxxx bůčku xxxxxxx 20,0% hmot.
Játrová xxxxxxx
25,0
70,0
40,0
xxxxx vepřových jater xxxxxxx 26,0% xxxx.
Xxxxxxx 13
Xxxxxxxxx požadavky na xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx - xxxxxx jídla
Výrobek
obsah xxxx xxxx masného xxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobku
(% hmot. xxxxxxx)
xxxxx xxxxxxxxx
Xxxx x&xxxx;xxxxxxxx
24,0% xxxx. xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xx xxxxxx
30,0% xxxx. xxxxxxxx masa
 
Maďarský xxxxx
30,0
x&xxxx;xxxx:
xxxxxx xxxx nejméně 16,0% xxxx
xxxxxxx maso xxxxxxx 14,0% xxxx
xxxxx xxxxxxxxxx papriky: xxxxxxx 4,5% xxxxxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxx xxxxx
10,0
xxxxx xxxxxxx nejméně 12% xxxx.

Příloha č. 5 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx výrobků

Druh

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx ve všech xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx účinku xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx teploty xxxx 70 °X xx xxxx 10 minut.

tepelně xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx určený x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx úpravy, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx surovin xxx xxxxxxx.

xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx, x kterého xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx minimálně xxxxxxxxx xxxxxx odpovídajícímu xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 °X xx xxxx 10 minut a xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (xxxxxx, xxxxxx a sušením xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) xxxxx k xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx aw(max)=0,93 x x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx na 21 xxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx plus 20 °C

fermentovaný xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx, x kterého x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx, sušení x xxxxx za xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xx(xxx)=0,93 s xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx 21 xxx xxx xxxxxxx xxxx 20 °X

xxxxx xxxxxxxxx

xxxx xxxxx §1 xxxx. x) tepelně xxxxxxxxxxxx, x kterého xxxxxxx xxxxxxxxx vnitřní xxxxxxx xxxxxxxxx masa x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, x xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, kořenící xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx,8c) x které xxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxx jiné xxxxxxxxx xxxxxx před xxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx právního předpisu2),3); xx masný xxxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxx z xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxx 1% hmot.

kuchyňský xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx směsi xxx, xxxxxxxxxx x pomocných xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x látek xxxxxxxx x aromatizaci,8c) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx neprodyšně xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx uvedených xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx7a) xxx, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.9)

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxxx uzavřený x obalu, pasterovaný xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.7a)

&xxxx;

Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx x. 6 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.

Příloha č. 7 x vyhlášce x. 326/2001 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx produkty xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx od xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxx:

xxxxxx:

xxxxxx:

xx 300 x
-10 %
x xxxx
-10 %
do 350 x
-10 %
xx 1000 g
-6 %
xx 350 x
-10 %
nad 350 g
-5 %
xx 2000 x
-4 %
nad 350 x
-5 %

nad 2000 x
-2 %

Xxxxxxx č. 8 x vyhlášce x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx č. 8 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 264/2003 Sb.
Příloha x. 9 k vyhlášce x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx x. 9 xxxxxxx právním xxxxxxxxx x. 264/2003 Sb.

Příloha x. 10 x vyhlášce č. 326/2001 Xx.
Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxxx x xxxxx

x xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx - xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx hmota, xxxx xxxxxxxxx, částice xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx vzduchové dutinky xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx x hrudek xxxxxxx xxxxx

xxxx

xxxxxxx xxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x koření

chuť

nakyslá, xx použitých xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx

Hmotnostní %

xxxxx xxxx

xxxxx tržních druhů 10,0 xx 85,0

xxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 2,0

xxxxxxx pH

nejvýše 4,5

Xxxxxxx 3
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx x objemové odchylky xxxxxxx

Xxxxx spotřebního xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx (x x xxxx ml)

Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx (x %)

xx 100

- 6

xxx 100 do 250

- 5

xxx 250 xx 500

- 4

nad 500

- 2

Xxxxxxx x. 11 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.

Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx rybolovu x ostatních vodních xxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx obsahuje xxxxxx xxxxx xx xxxxxxx č. 1 x druhové xxxxx xx sloupce x. 1 písm. a) xxxx x), xxxxx xx xx sloupci x. 1 uvedeno, xxxx xx uvede xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx x. 2 obsahující xxxxxx x xxxxxxx jméno, xxxxx xx ve xxxxxxx č. 2 xxxxxx. Xxxxxxxxxxxx je xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx jako xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx podle xxxxxxx x. 3, xxxxx xx xx xxxxxxx x. 3 xxxxxxx.

&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;

1. Xxxxxxxx xxxxxxxx

2. Xxxxxxx xxxxx

3. Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx/xxxxxxxxx názvů

Rodové xxxxx

x) druhové

jméno

b) xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx xxxxx

x) xxxxxxx xxxxx

x) xxxxxxx

xxxxx

XXXX

Xxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx použít tento xxxxx: Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

Xxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Mugil

Cípal

evropský

Liza

ramada

Cípal

zlatý

Liza

aurata

Cípal

pyskatý

Chelon

labrosus

Ďas

mořský

Lophius

piscatorius

Ďas

americký

Lophius

americanus

Gavún

štíhlý

Atherina

boyeri

Alternativně je xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

XXxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxx xxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: xxx xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx názvy: Xxxxxx xxxxxxxxx, Xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xüxxxxxxäxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxx xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx název: Xxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx obchodní označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx australský

Kambala

Lepidorhombus xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx tento název: xxxxxxx xxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxx africký

Koryféna

velká

Coryphaena

hippurus

Alternativně je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxx-xxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxx Xxxx Xxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Chui

Losos

kisuč

stříbrný

Oncorhynchus

kisutch

Losos

gorbuša

divoký

Oncorhynchus

gorbuscha

Losos

nerka

červený

Oncorhynchus

nerka

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Sockeye

Losos

čavyča

Oncorhynchus

tshawytcha

Alternativně xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Losos xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx druhového jména xx xxxxxxx 1a) xxxxx xxxxx: modravá

Makrela

španělská

Scomberomorus

maculatus

Makrela

máslová

Lepidocybium

flavobrunneum

Alternativně xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxx názvy: máslová xxxx, xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx druhy

Manta

Mobula xxx.,

Xxxxxxxxxxx spp.

všechny xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jména xxxxx název: Xxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx rodového xxxxx xxxxx xxxxx: Xxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

xxxxx

Xxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x obchodními xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jména tento xxxxx: Spikara

Modrý witling

Micromesistisus

poutassou

Alternativně xx možné jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Treska xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx jména xxxx xxxxx: Merlúza nebo Xxxx xxxx Xxxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxxx nebo Xxxx

Xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx tyto názvy:

Merlúza xxxx Hejk

Mořská xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jména xxxx xxxxx: Merlúza xxxx Hejk

Mořská štika

kapská

Merluccius

capensis

Alternativně xx xxxxx x xxxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jména xxxx xxxxx: Merlúza xxxx Hejk

Mořská štika

stříbrná

americká

Merluccius

bilinearis

Alternativně xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx rodového jména xxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxx Hejk

Mořský xxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Pangas

Parma

obecná

Barbus

barbus

Parmice

indická

Parupeneus

indicus

Pelamida

chilská

tichomořská

Sarda

chiliensis

Alternativně je xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít místo xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxxx xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx jihoamerický

Pražma

tmavá

Spondyliosoma

cantharus

Pražma

královská

zlatá

Sparus

aurata

Alternativně xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Pražma obecná,

Alternativně xx možné použít xxxxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx druhy

Ropušnice

obecná

Scorpaena

srofa

Sardel

obecná

evropská

Engraulis

encrasicholus

Alternativně xx xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Ančovička

Sardel

peruánská

Engraulis

ringens

Sardinka

evropská

obecná

Sardina

pilchardus

Savorin

Seriolella

porosa

Alternativně xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxx mořský

Siven

americký

potoční

Salvelinus

fontinalis

Sleď

obecný

atlantický

Clupea

harengus

Sleď

obecný

baltický

Clupea

harengus

membras

Smuha

vousatá

Pogonias

cromis

Alternativně xx možné xxxx xxxxxxxx označení použít xxxxx xxxxx: Bubeník xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx vědecký název xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Mořský jazyk xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné x obchodním označení xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Xxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Parmice

Sumec

velký

Silurus

glanis

Šprot

severní

obecný

Sprattus

sprattus

Štika

obecná

Esox

lucius

Tlamoun

nilský

Oreochromis

niloticus

Alternativně xx xxxxx x obchodním xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Tilápie

Tolstolobik

bílý

Hypophthalmichthys

molitrix

Tolslolobik

pestrý

Aristichtys

nobilis

Treska

aljašská

pestrá

Theragra

chalcogramma

Treska

obecná

skvrnitá

Gadus

morhua

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

xxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxx

Xxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx tento název: Xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x obchodním označení xxxxxx místo xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 1x) xxxxx xxxxx: xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxx

xxxxxxxxxx-

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné xxxx obchodní označení xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxxxxx tmavá

Úhoř

evropský

říční

Anguilla

anguilla

Vlasochvost

stužkový

Lepidopus

caudatus

Alternativně je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxx

xxxxx

Xxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx

Xxxx

xxxxxxx

Xxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné jako xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Ryba xxxxxxx Petra

Zubatec

obecný

Dentex

dentex

Zubatec

hrbohlavý

Dentex

gibbosus

Zubatec

obecný

Dentex

dentex

Zubatice

Pagellus spp.

všechny xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxx xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Očnatec xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx: xxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx označení použít xxxxx xxxxx: Ostroun xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx spp.,

Ginglymostoma spp., Xxxxxxxxx

xxx., Xxxxxx spp., Xxxxxxxx xxx., Triakis xxx., Carcharhinus xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Prionace xxx.,

Xxxxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx

xxx., Xxxxxxxxxx

xxx., Xxxxxxx spp., Xxxxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxx xxx., Xxxxx

xxx.,

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxx., Heptranchias

spp., Hexanchus

spp., Xxxxxxxxxxx

xxx., Xxxxxxxxxxxx

xxx., Xxxxxxxxx

xxx., Xxxxxxx spp.,

Centroscymnus xxx., Xxxxxxxxxx spp., Xxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

XXXXXX

Xxxxxx

Xxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxx

Xxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxxxx xxx., Nephrops spp.

všechny xxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx rodového xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxx xxx.,

Xxxxxxxx spp.,

Chinoectes xxx.,

Xxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxxx spp., Xxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxx xxx.,

Xxxxxx spp., Maja xxx., Xxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxx xxx.,

Xxxxxx xxx. xxxxx x xxxxxx Portunidae,

Lithodidae

všechny xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx spp.,

Crangon spp.,

Panaeus xxx.,

Xxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxx xxx., xxxxx

x xxxxxx Penaeidae,

Palaemonidae,

Pandalidae,

Crangonidae,

Aristeidae,

Sicyonidae,

Sergestidae

všechny xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx tento název: Xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxx spp.,

Jasus spp., xxxxx z xxxxxx Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxx

Xxxxxxxx xxx., xxxxx x xxxxxx Astacidae,

Cambaridae

všechny druhy

Strašek

kudlankovitý

Squila

mantis

MĚKKÝŠI

Hřebenatkv

Pecten xxx., Xxxxxxx

xxx., Xxxxxxxxxxx

xxx., Xxxxxxxxxx

xxx., Xxxxxxxxxxx

xxx., Patinopecten

spp.

všechny xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx spp., Xxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxx.,

Xxxxxxx spp.,

Pareledone xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxx Xxxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxx, XXxxx, Lolliguncula,

Loligo, Xxxxxxxx,

Xxxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxxxxx,

Xxxxxx, Xxxxxxx,

Xxxxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxx x

Xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx&xxxx; xxxxxxx xxxxxx xxxx názvy: kalmar, xxxxxx, krakatice

Mandlovka

evropská

Glycymeris

glicymeris

Mušle

Veneridae, Xxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxxxxx x

Xxxxxxx

xxxxxxx druhy

Plážovka

vejcorodá

Littorina

littorea

Sépie

Sepia xxxxxxxxxxx,

Xxxxxx xxxxxxxxx,

Xxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxx spp., Xxxxx xxx., xxxxx z xxxxxx Mytilidae

Slávka

jedlá

Mytilus

edulis

Slávka

novozélandská

Perna

canaliculus

Srdcovka

všechny xxxxx x čeledě Xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxx označení xxxxxx místo druhového xxxxx xx sloupci 1x) xxxxx xxxxx: xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx decussata

Tapeska

Ruditapes spp., xxxxx xxx., Venerupis xxx.,

Xxxxxxxx xxx.

Xxxxxxx

Xxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxxx xxx., xxxxx x xxxxxx Ostreidae

všechny xxxxx

Xxxx

Xxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx x. 11 xxxxxxx právním xxxxxxxxx x. 159/2014 Xx. s účinností xx 13.12.2014

Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
1. Xxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, označené x uvedené xx xxxxx přede xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx právních předpisů.
2. Xxxxxxxxxx potravin xxxxx dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 30. xxxxx 2004.
Čl. XX xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 264/2003 Xx. s xxxxxxxxx xx 1.9.2003
Čl. XXX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
1. Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx do xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle dosavadních xxxxxxxx předpisů.
2. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx právních předpisů xxx provádět nejpozději xx 1 xxxx xxx dne nabytí xxxxxxxxx xxxx vyhlášky.
Xx. XXX xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 169/2009 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.7.2009

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 326/2001 Xx. xxxxx xxxxxxxxx dnem 1.10.2001, x výjimkou §3 xxxx. 2 xxxx. x), xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.1.2002, x §5 xxxx. 3 x 4, xxxxx xxxxxxxx účinnosti xxxx xxxxxx XX xx XX (1.5.2004).
Xx xxxxx tohoto xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx podchyceny xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx předpisem x.:
264/2003 Sb., xxxxxx xx mění xxxxxxxx x. 326/2001 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), x), g), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., o potravinách x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, ve xxxxx pozdějších předpisů, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, ryby, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x nich, xxxxx x výrobky x xxxx
x xxxxxxxxx xx 1.9.2003, x xxxxxxxx §24, 25, xxxxxx 8 x 9, které xxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx XX x XX (1.5.2004); x xxxxxxx x. 1 tabulky 2 x 3 x xxxxxxx x. 2 xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx ČR x XX (1.5.2004)
169/2009 Xx., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx x. 326/2001 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx.x), x), g), x), x) x x) xxxxxx č. 110/97 Sb., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx a xxxxxxx x xxxx, xx znění xxxxxxxx x. 264/2003 Xx.
x xxxxxxxxx od 1.7.2009
159/2014 Xx., xxxxxx se xxxx vyhláška x. 326/2001 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x j) zákona x. 110/97 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx, pro xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x nich, xxxxx x xxxxxxx x xxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
x účinností xx 13.12.2014
Xxxxxx předpis x. 326/2001 Xx. xxx xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 69/2016 Sb. x xxxxxxxxx od 1.8.2016.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx právních norem xxxxxx právních xxxxxxxx x xxxxxxxx není xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx č. 273/2000 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx přípustné xxxxxx xxxxxxxxxxxxx léčiv x biologicky xxxxxxxxx xxxxx používaných x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx a potravinových xxxxxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx x. 106/2002 Xx.
2) Vyhláška č. 201/2003 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxxxx xxxx, mleté xxxx, xxxxx xxxxxxxxxx a xxxxx výrobky.
3) Xxxxxxxx č. 202/2003 Sb., o xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxx, králičí xxxx, xxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx x xxxx xxxxx xxxxxx zvěře.
4) Xxxxx č. 449/2001 Sb., x xxxxxxxxxx, xx znění xxxxxx x. 320/2002 Xx. x xxxxxx x. 59/2003 Sb.
5) Xxxxxxxx č. 113/2005 Sb., o způsobu xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx výrobků, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
6) XXX 57&xxxx;6510 Hovězí xxxx xxx xxxxx.
XXX 57&xxxx;6540 Xxxxxxx maso xxx xxxxx.
ČSN 57&xxxx;6570 Telecí xxxx xxx xxxxx.
6x) Nařízení Xxxx (XX) č. 1234/2007 xx xxx 22. xxxxx 2007, xxxxxx xx xxxxxxx společná xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx ustanovení pro xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxx nařízení o xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx).
Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 543/2008 xx dne 16. xxxxxx 2008, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxx Xxxx (ES) x. 1234/2007, xxxxx xxx x xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxx.
6x) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1760/2000 xx xxx 17. xxxxxxxx 2000 x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxx, x označování xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx z xxxxxxxx xxxx x x xxxxxxx nařízení Xxxx (XX) č. 820/97.
Nařízení Xxxxxx (XX) č. 1825/2000 xx xxx 25. xxxxx 2000, kterým xx xxxxxxx prováděcí xxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 1760/2000, xxxxx xxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx a xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx (ES) č. 566/2008 xx xxx 18. xxxxxx 2008, kterým xx xxxxxxx prováděcí xxxxxxxx k xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 1234/2007, pokud jde x uvádění xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xx trh.
6c) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 999/2001 xx xxx 22. května 2001 x stanovení xxxxxxxx pro xxxxxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x platném xxxxx.
7) Nařízení (ES) č. 853/2004 ze dne 29. xxxxx 2004, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx potraviny xxxxxxxxxxx xxxxxx.
7x) Xxxxxxxx č. 287/1999 Sb., x veterinárních xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
8) XXX 57&xxxx;3100 Xxxxxx xxxx x porcovaná, xxxxxxx x zmrazená. Xxxxxx xxxxxxxx. Stanovení xxxxxx xxxxx vody.
8x) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 854/2004 ze xxx 29. xxxxx 2004, xxxxxx se xxxxxxx zvláštní pravidla xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx produktů xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx spotřebě, x xxxxxxx znění.
Nařízení Xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 853/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx pro potraviny xxxxxxxxxxx xxxxxx.
8x) Xxxxxxxx č. 326/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x) x x) zákona x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx některých souvisejících xxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, ve znění xxxxxxxx x. 44/2000 Xx. x xxxxxxxx x. 160/2002 Xx.
8c) Vyhláška č. 53/2002 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx zdravotní nezávadnost xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx použití xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxxxxxxx doplňků, xx xxxxx xxxxxxxx č. 233/2002 Sb.
9) Xxxxxxxx č. 294/1997 Sb., x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx kontroly x hodnocení, xx xxxxx xxxxxxxx č. 91/1999 Sb.
10) §6, 7 a 8 xxxxxx č. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x o změně x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx pozdějších předpisů.
11) Xxxxxxxx Rady (XXX) č. 2136/89 xx xxx 21. června 1989 x stanovení xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx sardinky, xx xxxxx xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 1181/2003.
Xxxxxxxx Rady (EHS) č. 1536/92 xx xxx 9. července 1992, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx normy xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x nepravé xxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxx (ES) č. 2406/96 x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 104/2000 x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx x akvakultury.
Nařízení Xxxxxx (ES) č. 2065/2001, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx Rady (ES) x. 104/2000, xxxxx xxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx o xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx.
12) ČSN 56&xxxx;0634 Xxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxx.
13) Čl. 9 xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 589/2008 xx dne 23. xxxxxx 2008, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 1234/2007, xxxxx xxx x xxxxxxxx xxxxx xxx vejce.
14) Xxxxx č. 242/2000 Sb., x ekologickém xxxxxxxxxxx x o xxxxx zákona x. 368/1992 Xx., x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx.

15) Nařízení Rady (XXX) č. 2136/89 xx xxx 21. června 1989 x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xx znění nařízení Xxxxxx (XX) x. 1181/2003.

Xxxxxxxx Xxxx (EHS) č. 1536/92 xx xxx 9. xxxxxxxx 1992, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx tuňáky.

Nařízení Xxxx (XX) č. 2406/96 x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx produkty rybolovu, x platném xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (EU) č. 1379/2013 xx dne 11. xxxxxxxx 2013 o xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x produkty rybolovu x xxxxxxxxxxx a x xxxxx xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 1184/2006 x (XX) x. 1224/2009 x x xxxxxxx nařízení Xxxx (XX) x. 104/2000.