Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 19.04.2025.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.08.2016.


Vyhláška o požadavcích na maso, masné výrobky, produkty rybolovu a akvakultury a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich

69/2016 Sb.

Vyhláška

Předmět úpravy §1

ČÁST PRVNÍ - MASO

Základní pojmy §2

Členění na druhy a skupiny §3

Označování §4 §5

Požadavky na jakost §6

Uvádění na trh §7

ČÁST DRUHÁ - MASNÉ VÝROBKY A MASNÉ POLOTOVARY

Základní pojmy §8

Členění na druhy a skupiny §9

Označování §10 §11

Požadavky na jakost §12

Technologické požadavky §13 §14

Uvádění na trh §15

ČÁST TŘETÍ - PRODUKTY RYBOLOVU A AKVAKULTURY

Základní pojmy §16

Označování §17

Požadavky na jakost §18

Uvádění na trh §19

ČÁST ČTVRTÁ - VEJCE A MAJONÉZY

Vejce §20

Majonézy §21

Přechodná ustanovení §22

Závěrečná ustanovení §23 §24

Účinnost §25

Příloha č. 1 - Přípustná záporná hmotnostní odchylka pro balené čerstvé maso a balené čerstvé drůbeží maso

Příloha č. 2 - Členění masa na druhy a skupiny

Příloha č. 3 - Základní dělení hovězího, telecího a vepřového masa na technologické celky

Příloha č. 4 - Záporné hmotnostní odchylky pro masné výrobky a masné polotovary

Příloha č. 5 - Záporné hmotnostní odchylky pro konzervy

Příloha č. 6 - Členění masných výrobků a masných polotovarů na druhy a skupiny

Příloha č. 7 - Požadavky na jakost a složení vybraných masných výrobků

Příloha č. 8 - Požadavky na složení a smyslové požadavky na tepelně opracované šunky

Příloha č. 9 - Záporné hmotnostní odchylky pro rybí výrobky

Příloha č. 10 - Seznam obchodních označení a vědeckých názvů produktů rybolovu a akvakultury

Příloha č. 11 - Požadavky na jakost majonéz

Příloha č. 12 - Záporné hmotnostní odchylky pro majonézy

INFORMACE

69

XXXXXXXX

xx xxx 17. xxxxx 2016

o xxxxxxxxxxx xx xxxx, masné xxxxxxx, xxxxxxxx rybolovu x xxxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §18 xxxx. 1 xxxx. x), x), g) x x) zákona x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, zákona x. 119/2000 Xx., xxxxxx x. 306/2000 Xx., xxxxxx x. 146/2002 Xx., xxxxxx č. 131/2003 Sb., xxxxxx x. 274/2003 Xx., xxxxxx x. 316/2004 Xx., zákona č. 120/2008 Xx. x xxxxxx č. 139/2014 Xx., (xxxx jen "xxxxx"):

§1

Předmět úpravy

Tato xxxxxxxx xxxxxxxx x návaznosti xx xxxxx použitelné xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx1)

x) xxxxxx označování xxxxxxxx, x xxxxxxxxxx xx xxxxxx členění xxxxx xxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxx potravin x xxxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny,

c) xxx jednotlivé druhy xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxxxx se k xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,

x) xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx

1. xxxxxxxx režimy xxx uchovávání či xxxxxxxxxx xxxxxxxx,

2. xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxx,

3. xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx,

4. minimální xxxxxxxxxxxxx požadavky.

ČÁST XXXXX

XXXX

§2

Xxxxxxxx pojmy

Pro xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx

x) xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx upravených xxx xxxxxx, určené x xxxxxxx xx xxx,

x) kostmi kosti xxxxxxx bouráním jatečně xxxxxxxxxx těl,

c) xxxx xxxx získaná xxx xxxxxxx xxxxxxxxx zvířat xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, který xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx krve, xxxxxx xxx výrobu xxxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx lojem tuková xxxx xxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx zvířat xxxx xxx bourání masa,

e) xxxxxxxx xxxx volně xxxxxx xxxxx,

x) xxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxx z farmově xxxxxxx zvěře,

g) průměrným xxxxxxxxx potraviny xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 1 x xxxx xxxxxxxx nebo přímo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx2).

§3

Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx

Xxxxxxx xx xxxxx a xxxxxxx xx x xxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, uvedeno x příloze č. 2 x xxxx vyhlášce.

Označování

§4

Kromě xxxxx uvedených x xxxxx použitelných xxxxxxxxxx Xxxxxxxx unie3), x xxxxxx a xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx označování xxxxxxxx xx xxxxxx

x) maso, x xxxxxxxx neděleného xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těla xxxxxxx, xxxxxx skupiny xxxxx přílohy č. 2 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 1 a xxxx xxxxxxxxx xxxxx živočišného xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx v příloze č. 2 x xxxx xxxxxxxx tabulce 2 xxx xxxxxx xx xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxx x xxxx z farmové xxxxx názvem xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx přílohy č. 2 k xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 3, x xxxxxx xxxxxxx x částí xxxxxxxxx xxxx; xxxx se xxxxx, xxx xx xxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x příloze č. 3 x této xxxxxxxx, ke xxxxxxx xxxx být xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx; xxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxx označit xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xx označí xxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx.

§5

(1) Xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx, zabalené x xxxxxxxx xx xxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v §4 xxxxxx xxxxx "mladý xxx", "býk", "xxxxx", "xxxxxxxx" xxxx "xxxxx".

(2) Xxxx "xxxxx xxx" xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx z xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx starších xxx 12 xxxxxx a xx 24 xxxxxx xxxxxx.

(3) Xxxx "xxx" xx xxxxx xxxxxxx xxxxx maso z xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxx xx 24 xxxxxx.

(4) Xxxx "volek" je xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx x kastrovaných xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx než 12 xxxxxx.

(5) Xxxx "xxxxxxxx" xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx zvířat samičího xxxxxxx starších 12 xxxxxx.

(6) Xxxx "xxxxx" xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx ze xxxxxx samičího xxxxxxx xxxxxxxx 12 měsíců, xxxxx se xxx xxxxxxx.

§6

Xxxxxxxxx xx xxxxxx

(1) X samic x xxxxxxx musí xxx xxxxxx žlázy xxxxxxxxxx, x xxxxxxx včetně xxxxxxxx.

(2) Označení xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx otisku xxxxxxx xxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxx upraveného xxxx se x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx masa xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx před xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

(3) Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xx uvádí xx xxx xxxxxxx x xxxxxxx.

(4) Výsekové xxxx xxxxxx, zabalené xxxx nebalené musí xxx zbaveno xxxxxxxx xxxxxxxx, krevních podlitin, xxxxxxxx částí x xxxxx vykrvovacího vpichu, xxxxxx tříště, xxxxxx, xxxxxx, pokožky, xxxxxxxx x xxxxxx masa, xxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xx tvrdých xxxxx.

§7

Uvádění xx xxx

(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx maso x xxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xx xxx pouze balené.

(2) Xxxxxxxxxx odstavce 1 xx nevztahuje xx xxxxxx xxxxxx, vepřové xxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxx xxx hlavy, xxxxxx xxxxx xxx xxxxx, xxxxxxx skopce x jehňata xxxxxx x bez xxxxx.

(3) X xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx a spotřebiteli xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xx xxx, xxx je xxxx xxxxx nabízeno x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx "rozmrazeno".

(4) Mleté xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx jen před xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx o mleté xxxx xxxxxx.

XXXX XXXXX

XXXXX VÝROBKY X XXXXX POLOTOVARY

§8

Základní xxxxx

Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx

x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx masný xxxxxxx, u kterého xxxx xx všech xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx odpovídajícího xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 °X xx xxxx 10 xxxxx,

x) xxxxxxx neopracovaným xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx, u xxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx odpovídající xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 °X po xxxx 10 xxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx masným xxxxxxxx xxx xxxxxxxx úpravu xxxxxxxxxx xxxxx výrobek4) xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx úpravě, x xxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx tepelné xxxxxxxxxx surovin xxx xxxxxxx odpovídající působení xxxxxxx xxxx 70 °X xx xxxx 10 xxxxx,

x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx masným xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, u xxxxxxx xxxx ve xxxxx xxxxxxx dosaženo minimálně xxxxxxxxx xxxxxx odpovídajícího xxxxxxxx teploty xxxx 70 °X xx xxxx 10 xxxxx x navazujícím technologickým xxxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxx sušením xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx došlo x poklesu aktivity xxxx na xxxxxxx xx(xxx.) = 0,93 x x prodloužení xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xx 21 xxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx 20 °C x xx případně xxxxxxx skladovacích xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx masný xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx za xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx ke xxxxxxx aktivity xxxx xx xxxxxxx aw(max.) = 0,93, x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx 21 xxx xxx xxxxxxx plus 20 °X a za xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx, xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx jeho xxxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx xxxx,

x) technologickým xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx úprava masa xxxx použití xxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxx neprodyšně xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxx, xxxxxxxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx bílkovina xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx zvířat xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx tuku xxxxxxxxx xxxxxxxx založenými xx principu xxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx potraviny xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx příloh č. 4 x 5 x xxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masný xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxx tepelně opracovaný xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx nemusí xxx naražený v xxxxxxxxxxxxxx obalu,

p) xxxxxx xxxxxxxxxxx v xxxxxxxxxxxxxx xxxxx masný xxxxxxxxx5) x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xx uváděn xx trh x xxxxxxxxxxxxxx obalu.

§9

Xxxxxxx na xxxxx x xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx na xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 6 x této xxxxxxxx.

Xxxxxxxxxx

§10

(1) Xx xxxxx xxxxxxx x masné xxxxxxxxxx v xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx.

(2) Označení xxxx xxxxx živočišného xxxxx xxxxxx nebo xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 2 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 2 x 3 xxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx nebo masného xxxxxxxxxx použít, xxxxxxxx-xx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 50 % hmotnostních xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx obsahu xxxx xxxxxxxxx při jeho xxxxxx. Tento požadavek xx nevztahuje na xxxxxxx uvedené v příloze č. 7 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 1 xx 12. Obsahuje-li xxxxx xxxxxxx xxxx xxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x názvu xxxxxxx xxxxxxx pouze xxxxx "x (název živočišného xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx v příloze č. 2 x této xxxxxxxx xxxxxxxxx 2 x 3) masem".

(3) Xxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxx přílohy č. 6 x xxxx vyhlášce. Xxxxx xxxxxxx výrobků, x xxxxxxx xxxx x příloze č. 7 k xxxx xxxxxxxx tabulkách 1 xx 12 xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxxx požadavky x chemické x xxxxxxxxx znaky, nelze xxxxxxxx pro xxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx požadavkům xxxxxxxxxxxx.

§11

(1) Šunky vyrobené x xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxx musí xxx v xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx výrazem xxxxxxxx x příloze č. 2 k xxxx xxxxxxxx tabulkách 2 x 3 xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx organizaci trhu6) x xxxxx xxxxxxxxx xxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx.

(2) V xxxxxxx, xx je xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx názvem "šunka", xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 8 x xxxx vyhlášce x musí být xxxxxx xxxxxxx třídou xxxxxxx.

§12

Xxxxxxxxx na jakost

(1) Xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxx docházet k xxxxxxxxxx xxxx nebo xxxx. Xxxxxx masného xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x nákroje. X xxxxxxx xxxxx být xxxx xxxxx, které xxxxxxx součást složení xxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxx razítek. V xxxxxxx xxxxx být xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx koření xxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx výrobku.

(2) Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx, lepkavý, xxxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxx, pokud xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx druhy xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx, xxx xxxxx xxxxxxxx. Chuť xxxxxxx xxxxxxx musí xxx xxxxxxx pro daný xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx.

(3) Xxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx masných xxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 7 k xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 1 xx 12 x x příloze č. 8 x xxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxx požadavky

§13

(1) U xxxxxxx opracovaných xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx opracován xxxx xxxxxxx tak, xxx xxxx xxxxxxxxx dostatečné xxxxxxx xxxxxxxxxx všech xxxxxx xxxxxxx.

(2) Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx obalu, které xxxxxx určeny x xxxxxxx tepelnému xxxxxxxxxx xxxx použitím, xxxxxxx xxxxxx xxxx uzená xxxx, musí být xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx obalů xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx společně xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx.

(3) Xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx v příloze č. 7 x této xxxxxxxx xxxxxxxxx 1 xx 7 xx xxxxxxx jedna xx xxxxxxxxxx surovin xxxx xxxxxxxxx kombinace xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx v příloze č. 7 k této xxxxxxxx xxxxxxxxx 1 xx 7.

(4) Xxxxx x xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxx x xxxxxxx xxxx xx z xxxx xxxxxxx xxxx.

(5) Xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, u xxxxx třídy xxxxxxxxxx xxx xxx výrobě xxxxxx zrněnou xxxxxxxx.

(6) Xxxxx výrobek xxxxxx xx xxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, x určený x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xx zakázáno xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxx typu xxxxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

§14

(1) Konzervy xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx všech částech xx teplotu, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx účinkům xxxxxxx 121 °X xxxxxxxx xx dobu xxxxxxx 10 xxxxx.

(2) Xxxxxxxxxxxx musí xxx xxxxxxx xxxxxxxx ve xxxxx částech na xxxxxxx, jejíž xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 100 °X xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx 10 xxxxx.

§15

Xxxxxxx na trh

(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx masné xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx nejpozději x xxx xxxxxxxxxxx po xxx xxxxxx xxxxxxxxx x místě prodeje. Xxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxx xx místa prodeje xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx být xxxxxxx nejpozději x xxx xxxxxxxxxxx po xxx xxxxxx rozbalení x xxxxx xxxxxxx.

(2) Xxxxxxxx nakrájené xxxxx xxxxxxx xxxx být xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx nakrájení x místě xxxxxxx.

(3) Xxxxx xxxxxxx, které xxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx xxxx zabalené xxxxxxxxx, xxxx xxx x xxxxx xxxxxxx zabaleny xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx rozbalení.

(4) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxx bezprostředně xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx zabalení a xxxxx xxxxxxxxxxxxx.

(5) X xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 1 xx 3 xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx před xxxxxxx xx místa xxxxxxx.

(6) Xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx koření nebo x xxxxx nestabilní xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxx xxxxxx xxxx zabalené x xxxxxxxx xxxxxxx x nabízení x xxxxxxx spotřebiteli.

XXXX TŘETÍ

PRODUKTY XXXXXXXX X AKVAKULTURY

§16

Základní xxxxx

Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx

x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx, xxxx ostnokožci, xxxx pláštěnci, xxxx xxxxxx plži, xxxxx x xxxx,

x) čerstvými xxxxxxxxx vodními xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx nebo neprošli xxxxx xxxxxxxx zpracování, xxxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx hmotnost xxxxxxxxx bez xxxxx xx xxxxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx odchylky xxxxx přílohy č. 9 k této xxxxxxxx.

§17

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx označení x xxxxxxx xxxxx se xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx7) xxxxx xxxxxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x vědeckých xxxxx, xxxxx xx uveden x příloze č. 10 k xxxx vyhlášce.

§18

Xxxxxxxxx na xxxxxx

(1) X xxxxxxxxx, kdy xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxxx přímo xxxxxxxxxx xxxxxxxx Evropské xxxx xxxxxxxxxx produkty rybolovu x xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx 2 xx 6.

(2) Čerstvé xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x ostatní xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx.

(3) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, x výjimkou xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx tak, xxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx minimálně xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx plus 70 °X po xxxx 10 minut, x organoleptickými vlastnostmi xxxxxxxxxx v xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx.

(4) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx x xxxxxxx x nich se xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxx a xxxxx. Xxxxx xxxx x silně solených xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x výrobcích x xxxx xx xxxx než 14 %, xx xxxxxxx xxxxxxxxxx 10 xx 14 %, xx xxxxx xxxxxxxxxx 4 xx 10 %.

(5) Xxxxxxxxx xxxxx může xxxxxxxxx maximálně 25 % xxxx.

(6) Xxxxxx xxxxxxxx rybolovu x xxxxxxxxxxx mohou xxx xxxxxx x xxxxxxxx, xxxxx vody x xxxx xxxx být xxxxx než 18 % x xxxxxxxx xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 65 xx 70 %.

§19

Xxxxxxx xx xxx

(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, ostatní xxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxx z nich xx xxxxx uvádět xx xxx společně x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx ovlivnění xxxxx.

(2) Xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx a ostatních xxxxxxx živočichů xx xxxxxxxx prodávat xxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxx.

ČÁST XXXXXX

XXXXX X XXXXXXXX

§20

Xxxxx

(1) Xxx určující xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx předpisu Xxxxxxxx unie8), xx xxxxxx x

x) xxxxxx xxxxx, xxxxx se xxxxx xxxxxxxxxx kódem

1. "1" xxx xxxxx xxxxxx xx volném xxxxxx,

2. "2" pro xxxxx xxxxxx x xxxxxx,

3. "3" xxx xxxxx xxxxxx v xxxxxxx, xxxx

4. "0" xxx xxxxx nosnic xxxxxxxxx v xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx9),

x) xxxxxxxxxxxxx kódu xxxxx,

x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx, který xxxxxxxxx xxxxxxxx složku registračního xxxxx xxxxxxxxxxxx.

(2) Vejce xxxxx xxxxxxx A xx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xx xxxxxxx xxxx 18 °X.

(3) Xxxxx xx xxxxxxxx jiných xxxxx xxx Xxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx nebo xx xxxxxxxxxx se uchovávají, xxxxxxxx a xxxxxxxxxx x xxxxx, mimo xxxxx xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxxx teplotě x xxxxxxx xx xxxx 5 °C xx plus 18 °X.

§21

Xxxxxxxx

(1) Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx rozumí xxxxxxx xxxxxxxx omáčky xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx.

(2) Smyslové, xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx majonézy xxxx xxxxxxx x příloze č. 11 k xxxx xxxxxxxx.

(3) Údaj o xxxxxx množství se x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx ochucených xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx.

(4) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx se rozumí xxxxxxxx xxxxxxxxx bez xxxxx se zohledněním xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 12 k této xxxxxxxx.

(5) Majonéza xx xxx xxxxxx xx xxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x uchovává xx xxx nekolísavé xxxxxxx xxxxxxxxx od 0 °X xx 15 °X.

§22

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

(1) Potraviny xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxx přede xxxx nabytí xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle vyhlášky č. 326/2001 Sb., xx xxxxx xxxxxxx xxxxx dnem xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.

(2) Potraviny uvedené xx xxx xxxx xxxxxxxx v xxxxxxx x xxxxxxxxx č. 326/2001 Sb., xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx nabytí xxxxxxxxx této xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

§23

Xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu a Xxxx 98/34/ES xx xxx 22. xxxxxx 1998 o xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx x předpisů a xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx.

§24

Xxxxxxx se:

1. Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 326/2001 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), x), g), x), x) a x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx předpisů, xxx maso, masné xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx živočichy x xxxxxxx x nich, xxxxx x výrobky x nich.

2. Xxxxxxxx č. 264/2003 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx č. 326/2001 Xx., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. x), x), x), h), x) x j) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x potravinách a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx a xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů, pro xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx vodní xxxxxxxxx x výrobky x xxxx, vejce x xxxxxxx z xxxx.

3. Xxxxxxxx č. 169/2009 Sb., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx x. 326/2001 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), g), x), x) x x) zákona č. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx, xxxxx výrobky, ryby, xxxxxxx vodní živočichy x xxxxxxx z xxxx, xxxxx x xxxxxxx x nich, xx xxxxx xxxxxxxx x. 264/2003 Sb.

4. Xxxxxxxx č. 159/2014 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství x. 326/2001 Xx., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. x), x), x), x), i) x x) zákona x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx předpisů, xxx xxxx, xxxxx výrobky, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x výrobky x xxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx, xx znění xxxxxxxxxx předpisů.

§25

Xxxxxxxx

Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 2016.

Ministr:

Ing. Jurečka x. r.

Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxxxx záporná xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylka

Balené xxxxxxx maso,

Balené xxxxxxx xxxxxxx xxxx

xx 300 x

- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xx 1000 x

- 6,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 ks xxxxxx

xx 2000 x

- 4,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % u 20 xx xxxxxx

xxx 2000 x

- 2,0 % x jednotlivého xxxxxx

- 0,5 % u 20 ks balení

Příloha x. 2 x vyhlášce x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxx xxxx xx druhy a xxxxxxx

Xxxxxxx 1

Xxxxxxx xxxx, x výjimkou neděleného xxxxxxx upraveného těla xxxxxxx x děleného xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

xxxx

xxxxxxxx xxxx

xxxxx

xxxx

xxxxx

xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxx

xxxxx maso

maso xxxxx xx farmovém xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx druhem nebo xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxx pochází

Označení xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xx kterého xxxxxxx

Xxxxxxxxx zvířat, ze xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx

xxxxxx xxxx

xxxx xxxxxxx xxxx, býka, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxx

xxxxxx xxxx

xxxx xxxxxxxxx X xxxxx xxxxxxx XXX části 1 xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013

xxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx

xxxx xxxxxxxxx X podle xxxxxxx VII xxxxx 1 xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1308/2013

xxxxxxx xxxx

xxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx k xxxxxx, xxxx xxxxxxx x xxxx xxxxx

xxxxxxx xxxx

xxxx xxxx

xxxxxxx xxxx

xxxx xxxxxx xx věku nejvýše 12 xxxxxx

xxxx maso

maso xxx

xxxxxxx xxxx

xxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx 12 měsíců

koňské maso

maso xxxx

xxxxxxx maso

maso xxxxxx xx stáří xxxxxxx 18 xxxxxx

xxxxxxx xxxx

xxxx xxxxxxx

xxxxxxxxx maso

maso krokodýlů, xxxxx xxxx xxxxxxx x x jehož xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx podle xxxxxxxx č. 34/2013 Sb., x veterinárních xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx masa x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx pocházejících x xxxxxxxxx

Xxxxxxx 3

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx u xxxxxxx a xxxxx x xxxxxxxxx chovu

Živočišný xxxx

xxxxx

xxxxx

xxxxx

xxxxxx

xxxxx

xxxx

xxxxx xxxxxx

xxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx xxxxxx

xxxx xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx č. 3 x xxxxxxxx č. 69/2016 Xx.

Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxx na xxxxxxxxxxxxx celky

Tabulka 1

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxx dělení

Technologický celek

Hovězí xxxxxx

xxxxxx xxxxx

xxxxx xxxxx’

Xxxxxx xxxx xxxxxx (x xxxxx / xxx xxxxx)

xxxxxx xxxx*)

xxx*)

xxxxxxxx*)

xxxxxx xxxxxxxx*)

xxxxx

xxxxx

xxx, xxxxx xxxxx, pupek

kližka

koleno

oháňka

Hovězí xxxx xxxxx (x xxxxx / xxx xxxxx)

xxxx

xxxx

xxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx

*) Xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxx xxxx přední (x xxxxx / xxx xxxxx).

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx celky telecího xxxx

Xxxxxxxx dělení

Technologický xxxxx

Xxxxxx xxxxx

xxxxx

Xxxxxx xxxx (s xxxxx / bez xxxxx)

xxxx

xxxx

xxxxxx

xxxxxx, ledvina

svíčková

krk, karbanátek

hrudí

bok, xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx 3

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx vepřového xxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx xxxxx

xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx xxxx (s xxxxx / xxx xxxxx)

xxxx

xxxx

xxxxxx, xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx

xxxxxxxx

xxx

xxxxx

xxxxxx

xxxxx

xxxxxx xxxxxx

xxxxxx xxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx

Příloha x. 4 x xxxxxxxx x. 69/2016 Sb.

Záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx pro masné xxxxxxx x masné xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx balení

Přípustná xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxx xxxxxxx, xxxxx polotovar

do 300 x

- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xx 1000 x

- 6,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xx 2000 g

- 4,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % u 20 xx xxxxxx

xxx 2000 x

- 2,0 % x jednotlivého xxxxxx

- 0,5 % x 20 xx xxxxxx

Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxx xxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx

xx 350 g

- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % u 20 xx xxxxxx

xxx 350 x

- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 0,5 % x 20 ks xxxxxx

Xxxxxxx č. 6 x xxxxxxxx x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxx masných xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xx druhy x xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx fermentovaný

konzerva

polokonzerva

masný xxxxxxxxx

Příloha č. 7 x xxxxxxxx x. 69/2016 Sb.

Požadavky xx xxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx 1

Xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx opracované masné xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xx použití xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx a xxxxxxxxxxx - xx xxxx xxxxxxxxxxxx výrobku barva xxxxxx xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx dutinky x xxxxxx xxxxxxx a xxxxx xxxxxxxx xxx

x) xxxx a xxxx - xxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx maso xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa

a) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, xxxxxxxx

x) xxxxxx v xxxxxxx x vypracování - xx xxxx xx xxxxxxx masově růžový, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx zrna xxxxxxxx převážně x xxxxxxxxx 6 až 10 xx, xxxxxxxxx xx xxxxxx dutinky x xxxxxxxxx drobná xxxxxxxxx zrna,

c) xxxx x chuť - xx xxxxxxx uzenině, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx; na xxxxx xxxxxxxxx výrobek křehký, xx ohřátí šťavnatý

vídeňský xxxxx

xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, xxxxxxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - výrobek xx xxxx masově xxxxxx, obsah xxxxx xxxxxxxxxx, připouští se xxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxx zrna xxxxxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxx x xxxx - xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx; xx xxxxxx výrobek na xxxxx xxxxxx, xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx maso

nepřipouští xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, pružná

b) vzhled x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx po xxxx x xxxxxxx paprice; xxxxxx vzduchové xxxxxxx x ojedinělé xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx ve xxxxxx xxxxxxxxx; xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx; xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx o xxxxxxxxx xx 6 xx

x) vůně a xxxx - xxxxxxxxx xxxxx výraznější po xxxxxxx xxxxxxx; po xxxxxx xx xxxxx xx výrobek xxxxxxxx, xxxxxx

xxxxx párek

hovězí maso xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx a drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx masa

a) xxxxxxxxxxx - pevná, xxxxxx xx xxxxxx xxxxxx

x) vzhled x xxxxxxx a xxxxxxxxxxx - xx xxxx xxxxxxxxxx, nákroj xxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, jemná pórovitost xx xxxxxxxxx

x) vůně x xxxx - xxxxx, xx čerstvé xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx křehký, xxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx xxxxxxx maso

nepřipouští se xxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx x drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxx, xx xxxxxx xxxxxx

x) xxxxxx v xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xxxxx na xxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, jemná xxxxxxxxxx je přípustná

c) xxxx x xxxx - xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, po xxxxxx výrobek xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx x drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - tuhá, xxxxx, xxxxxxxx, na xxxx xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxx x nákroji - xx xxxx barva xxxxxx xxxxxxxx kostek xxxxxx xxxxxxxx s xxxxxxx xxx 60%, xxxxxxxx o xxxxxxxxx xxx 2 cm, x výrazně xxxxxx xxxxxxxx xxxxx suroviny, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx tuk, xxxxxx nezpracovatelných xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx barvy, xxxxxxxxxxxxxx typu výrobku,

c) xxxx a chuť - xxxxxxxx, po xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx po xxxxx, lahodná

šunkový xxxxx

xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

x) konzistence - xxxxxx, xxxxxxxx

x) xxxxxx x nákroji x xxxxxxxxxxx - řez xxxxxx, hladký, xxxxxxx xxxxxx barvy xxxxxxxx xxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx, drobné xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxx x xxxx - po xxxxxxx uzenině, xxxx xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx, výrobek na xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxx salám

hovězí xxxx vepřové xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx odděleného xxxx

x) xxxxxxxxxxx - pružná, xxxxxxxx

x) vzhled x xxxxxxx a vypracování - xx xxxx xx xxxxxxxxxx výrobek xxxxxxx masově xxxxxx xxxxx, spojka jemně xxxxxxxxxxx, špeková xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx; xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x drobné xxxxxxxxx xxxxxxx přípustné; xxxxxxxx jednotlivých zrn xxxxx převážně x xxxxxxx xx 8 xx, xxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx

x) xxxx a xxxx - xx xxxxxxx uzenině, xxxxx xxxxxxxx, přiměřeně xxxxx; xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx

xxxxxx salám

hovězí xxxx xxxxxxx xxxx telecí xxxx

xxxxxxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa x drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - pružná, soudržná

b) xxxxxx x nákroji - na xxxx xx xxxxxxxxxx výrobek xxxxxx xxxxxx barvy, xxxxx xxxxxxxxxxx; ojedinělé, xxxxx změně kolagenní xxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx; xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx koření

c) xxxx x chuť - xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx kořeněná, přiměřeně xxxxx; výrobek xx xxxxx xxxxxx

xxxxx salám

hovězí xxxx xxxxxxx maso

nepřipouští xx xxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, soudržná

b) xxxxxx x xxxxxxx a xxxxxxxxxxx - na xxxx je xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx růžové xxxxx; drobné vzduchové xxxxxxx a xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx části xx xxxxxx xxxxxx; xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx x velikosti xx 8 xx xxxxxxxxxxxx rozložená,

c) xxxx x xxxx - xxxxx vůně xx xxxxxx a uzení, xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx; xxxxxxx na xxxxx křehký

Tabulka 2

Xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx opracované xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxx jiných xxxxxxxxxxx druhů, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx jiných xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - tužší, xxxxxxxx,

x) vzhled xx xxxx a xxxxxxxxxxx - velmi jemná xxxxxxx, tmavěji růžové xxxxx, xxx xxxxxx, xxxxxx x okraji xxxxxx; xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x velikosti xx 2 xx; xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx, měkké kolagenní xxxxxxx x drobné xxxxxxx,

x) xxxx x xxxx - xxxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x kořeněné xxxxx; xxxxxxx na xxxxx xxxxx, bez xxxxxxxx xxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxxx

xxxxxx maso, vepřové xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, masa xxxxxx xxxxxx živočišných xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx masa, bílkovin xxxxxx živočišných xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxxxx,

x) xxxxxx xx xxxx x vypracování - xx xxxx nepravidelná xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx x xxxxx xxxxxxx xxx; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx měkké xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx; xxxx surovin xxxxxxxx x velikosti xx 3 xx, xxxxxxx kroužek xxx xxxxxx xx 3 xx

x) xxxx x xxxx - specifická xxx trvanlivý xxxxxxx, xxxxxxxxx xx koření x xxxxx; xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx, vepřové xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxx jiných xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, drůbežího strojně xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx bílkovin xx xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxx xx tuhá

b) xxxxxx xx xxxx a xxxxxxxxxxx - řez xxxxxx, hladký, xxxxxx x okraji xxxxxx; xxxxxxx masově růžová; xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x velikosti xx 6 xx, xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxx x xxxxxxx xxxxxx na xxxxxx; xxxxxx, měkké x xxxxxxxxx xxxxxxx, vzduchové xxxxxxx a vytavený xxx nejsou na xxxxxx

x) xxxx a xxxx - xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx po xxxxx; xxxx přiměřeně xxxxx x kořeněná, xx xxxxx xxxxxxx xxxxx, bez xxxxxxxx xxxxxx xxxxx

Xxxxxxx 3

Xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx masné xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx vlákniny, xxxx xxxxxx xxxxxx živočišných xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx druhů xxxx rostlinných xxxxxxxx xx nepřipouští

a) xxxxxxxxxxx - pružná xx xxxx

x) xxxxxx v xxxxxxx x vypracování - xxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx - xxxxxxx, xxxxx xxxxx, zrna xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 3 xx, xxxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx vzduchových xxxxxxx

x) xxxx x xxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, přísadách x xxxxx; xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx kořeněná; xx xxxxx výrobek xxxxxx, xx xxxxxx; xxxxxxxx xxxxxxx chuť

herkules

hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx zvířat jiných xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx masa, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx se nepřipouští

a) xxxxxxxxxxx - xxxxxx xx tuhá

b) xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxx růžově- xxxxxxx, xxxxx zrnění, zrna xxxxxxxx o xxxxxxxxx xx 3 xx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx malých xxxxxxxxxxx xxxxxxx

x) vůně a xxxx - příjemná xxxxxxxxxx po xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxx; xxxxxxxx xx xxxxxxx slaná, výrazněji xxxxxxxx; xx skusu xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx; xxxxxxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx zvířat xxxxxx xxxxxxxxxxx druhů, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, drůbežího xxxxxxx odděleného masa, xxxxxxxx jiných živočišných xxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx nepřipouští

a) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxxxx,

x) xxxxxx xx xxxxxxx - barva xxxxxx - xxxxxxx, xxxx převážně x xxxxxxxxx xx 6 xx, xxx xxxxxxx xxx xxxxxx,

x) xxxx x xxxx - xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx, xx xxxxx xxxxxx x xxxxxx

xxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, masa xxxxxx xxxxxx živočišných xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, drůbežího strojně xxxxxxxxxx xxxx, bílkovin xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxx,

x) xxxxxx x nákroji x xxxxxxxxxxx - xxxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx do 5 xx, xxx xxxxxx tukových a xxxxxxxx částic, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx; xxxxx xxxxxxxx zrn xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, x okrajům xxxxxx; xxxxxx xxxx xxxxxx,

x) xxxx x xxxx - xxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx; xxxxxxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxxx

xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx vlákniny, xxxx xxxxxx jiných xxxxxxxxxxx druhů, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, drůbežího xxxxxxx odděleného xxxx, xxxxxxxx jiných xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx rostlinných xxxxxxxx se nepřipouští

a) xxxxxxxxxxx - xxxx, xxxxx,

x) xxxx surovin xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 5 xx, mozaika xxx xxxxxx tukových xxxx xxxxxxxx částic, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx; xxxxx xxxxxxxx xxx xx xxxx xxxxxxx je sytěji xxxxxx až xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x x xxxxxxx xxxxxxx může xxx xxxxxx, tuková xxxx xxxxxx,

x) vůně x xxxx - xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx až výrazně xxxxx, xx skusu xxxxxx x xxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxx; xxxxxxxx xxxxxxx xxxx

Xxxxxxx 4

Xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxx tepelně opracované xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx

Xxxxxxxx požadavky

drůbeží špekáček

drůbeží xxxx, xxxxxxx strojně xxxxxxxx maso, syrové xxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx xx xxxxxxx vepřové a xxxxxxx kůže

a) xxxxxxxxx xxxxxx - xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx světle xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx nepravidelně xxxxxxxxx, xxxxxxxxx drobná xxxxx xxxx kolagenních xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx tuk

d) xxxx x xxxx - xxxxxxxx po xxxxxxx uzenině x xxxxxx, xxxxxxxxx slaná x xxxxxxxx, xx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx xx xxxxxxx vepřové x xxxxxxx xxxx

x) konzistence - pevná, pružná

b) xxxxxx x nákroji x xxxxxxxxxxx - xx xxxx je xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx; xxxxxx vzduchové xxxxxxx x ojedinělé xxxxx kolagenní xxxxxxx xx xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx tučných xxx x xxxx xxxxxxxx x velikosti xx 6 xx

x) vůně x chuť - xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xx použité xxxxxxx; xx xxxxxx na xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx, křehký

drůbeží párek xxxxxxxx

xxxxxxx maso, drůbeží xxxxxxx xxxxxxxx xxxx,

xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x syrového xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx kůže

a) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxx,

x) xxxxxx v xxxxxxx a xxxxxxxxxxx - na xxxx xxxxxxxxxx, nákroj xxxxxx, xxxxxx xxxxx kolagenních xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx přípustná,

c) xxxx x xxxx - xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx na xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx

xxxxxxx párek xxxxx

xxxxxxx xxxx, drůbeží xxxxxxx xxxxxxxx xxxx

xxxxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx kůže

a) xxxxxxxxxxx - pevná, xxxxxx,

x) xxxxxx xx nákroji - xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx růžová xx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxx a xxxx - xxxxxxxx, xx xxxxxxx uzenině x xx drůbežím xxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx

xxxxxxx*) xxxxxxx xxxxx

xxxxxxx maso, drůbeží xxxxxxx xxxxxxxx maso

připouští xx použití xxxxxxx x xxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - pevná, xxxxxxxx,

x) xxxxxx xx xxxxxxx - nepravidelná xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx masa, xxxxx 10 xx 50 mm ve xxxxxx růžové až xxxxxx-xxxxxxx barvy; xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx kolagenní xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx xx xxxxxxxxx,

x) xxxx x xxxx - xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxx, maso xx xxxxx xxxxxx, mírně xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxx salám

drůbeží xxxx, drůbeží xxxxxxx xxxxxxxx maso, xxxxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxx

x) konzistence - xxxxx, xxxxxxxx,

x) xxxxxx xx xxxxxxx - xx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx růžové xxxxx spojka xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx přípustné, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zrn xxxxx průměru xxxxxxxx xx 8 xx, xxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxx a chuť - xxxxx, xxxxxxx xxx čerstvou uzeninu; xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxxx

xxxxxxx salám xxxxxx

xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx

xxxxxxxxx xx xxxxxxx vepřového xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx sádla, xxxxxxx x xxxxxxx kůže

a) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, xxxxxxxx,

x) xxxxxx xx xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxx x chuť - xxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxxx uzeninu; lahodná, xxxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxx maso; salám xx skusu xxxxxx

*) Xxxxx xx xxxx xxxxxxx podle xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx.

Xxxxxxx 5

Xxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxx xx xxxxxxx šťávě

hovězí xxxx

x) xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx; kusy

zrněného xxxxxxxx xxxx xxxxxxx aspikem; xxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxx maso, xxxxx xxxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxx - xxxx xxxxxx, xxxxx, mírně xxxxxxxx, xxxxx xxx 15 °X xxxxxxxxx xxxx,

x) xxxx x xxxx - příjemná, xx xxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxx kořeněná x xxxxx; chuť xxxxxx xxxxx xxxxx, xxxx xxxx xxxxxxx

Xxxxxxx maso xx xxxxxxx xxxxx

xxxxxxx xxxx

x) xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxx xxxxx tuku xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx;

xxxxx čirý, xxxxx xxxxxxxxxx; xxxxxxx xxxx x xxxxxxxx kouscích xxxxx xxxxxx hnědošedé, xxxxx světlé, xxx xxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxxxxx - maso xxxxxx, xxxxx, mírně xxxxxxxx, xxxxx xxx 15 °X xxxxxxxxx xxxx

x) xxxx x xxxx - xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx mase, xxxxxxx, jemně xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx; xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxx

x) vzhled - xxxxxxx ve xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx světlé xxxx tmavě xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx 10 xx; xxxxxx xxxx, xxxxxxx a xxxxx xxxxxxxxx části x xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx

x) konzistence - xxxxxxxxx, xxxxxx o xxxxxxxx 1 cm xxx xxxxxxxx xxxxxxxx

x) xxxx x chuť - xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx a kořeněná, xx xxxxx výrobek xxxxxx

Xxxxxxx 6

Xxxxxxxxx xx xxxxxxx x smyslové xxxxxxxxx xx vybrané xxxxxxx opracované xxxxx xxxxxxx – paštiky

Výrobek

Základní xxxxxxxx xxx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx paštika

vepřové xxxx

x) xxxxxx x barva - xxxxxxxxx šedá xx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx x ložisky xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx; xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx použité koření xxxxxx,

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxxxx, roztíratelná, xxx 15 °C xxxxxxxxx,

x) xxxx x xxxx - xx vepřových xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx

Xxxxxxx sýr

vepřové xxxx

x) xxxxxx a xxxxx - kompaktní xxxx xx xxxxxxxxxx hmota, xxxxxxxx x ložisky xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx; xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, drobné xxxxxxxxx dutinky a xxxxxxx použité xxxxxx xxxxxx,

x) v nákroji xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxx - xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxx 15 °X xxxxxxxxx,

x) xxxx a xxxx - xx xxxxxxxxx xxxxxxx, přiměřeně xxxxx, xxxxx kořeněná, xxx xxxxxx xxxxx x příchutí

Pasta x xxxxxxx xxxx

xxxxxxx maso xxxxx

x) xxxxxx x xxxxx - xxxxxxxx xx oranžovošedá xxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxx, xx řezu xxxxx drsná,

c) xxxx x xxxx - xx xxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxx, příjemně xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxx, uzený xxxxxxx xxxxx

x) vzhled a xxxxx - xxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx hmota,

b) xxxxxxxxxxx - tužší kašovitá, xx řezu xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx,

x) xxxx x xxxx - xx uzeném xxxxx, xxxxxxxxx slaná, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx

Xxxxxxx 7

Xxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx - xxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx suroviny pro xxxxxx

Xxxxxxxx požadavky

Lečo s xxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx

x) xxxxxx x xxxxx - xxxxx xxxxxxx (xxxxxxx) v xxxxxxxxxxxx směsi xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx zeleninové xxxxxxx x cibule, xxxxxxxxx xxxxxx semen x paprik se xxxxxxxxx, xxxxxx červenohnědé xxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx poloměkká xx měkká, xxxxxx xxxxx zahuštěná

c) xxxx x xxxx - xx použitém masném xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxx mírně slaná, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx papriky xx xxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx

Xxxxxx xx xxxxxx

xxxxxx xxxx

x) xxxxxx a xxxxx - xxxx xxxxxxxx xx plátky, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx, zbavené části xxxx x xxxxx xxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx zahuštěná

c) xxxx x chuť - xx xxxxxxx xxxxxxx xxxx a xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxxxx kořeněná

Maďarský xxxxx

xxxxxx xxxx, vepřové xxxx

x) xxxxxx - nepravidelné xxxxxx masa x xxxxxxxxx xxx 15 xx 30 xx x xxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxx xxxxx, omáčka xxxxx xxxxxxxxx

x) vůně x xxxx - po xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, typická xxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx

x) vzhled - xxxxxxxxxxxx kousky masa x masného tepelně xxxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxx xxxxxxx) x červenohnědé xx xxxxx omáčce

b) xxxxxxxxxxx - maso x xxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxx x xxxx - po mase x xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx cizích xxxxx x xxxxxxxx

Xxxxxxx 8

Xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx masa (% hmot. xxxxxxx)

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx

(% xxxx. xxxxxxx)

xxxxx xxxx

(% xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxxxx

40,0

-

45,0

Xxxxxxx

50,0

-

40,0

Xxxxx xxxxxxxx

55,0

-

40,0

Xxxxx xxxxxxxxx

50,0

-

35,0

Xxxxxxxxxxx xxxxx

60,0

-

40,0

Xxxxx jemný

50,0

-

35,0

Šunkový xxxxx

55,0

-

20,0

Xxxxxxxxx xxxxx

40,0

-

40,0

Xxxxxx xxxxx

40,0

-

35,0

Xxxxx salám

40,0

-

40,0

Ostravská xxxxxxx

60,0

-

35,0

Xxxxxxxx

-

13,0

50,0

Xxxxxxxxxx salám

-

14,0

40,0

Selský xxxxx

-

13,0

50,0

Xxxxxxx

-

16,0

50,0

Xxxxxxx xxxxx

-

15,0

50,0

Xxxxxxxx xxxxxxx

-

14,0

55,0

Xxxxxxxx

-

14,0

50,0

Xxxxxxxx

-

14,0

50,0

Xxxxxxx 9

Chemické x fyzikální požadavky xx xxxxxxx masné xxxxxxx xxxxxxxxxx výrobky x xxxxxxxxx masa

Výrobek

obsah xxxxxxxxx xxxx nebo xxxxx drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx masa (% xxxx. nejméně)

maximální obsah xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

(% xxxx. xxxxxxx)

xxxxx xxxx

(% xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxxx xxxxxxxx

45,0

45,0

Xxxxxx párek xxxxx

50,0

30,0

Xxxxxxx xxxxxxxxxxx párek

37,0

30,0

35,0

Drůbeží xxxxxxxx xxxxx

50,0

35,0

25,0

Xxxxxxx šunkový salám

40,0

12,0

20,0

Drůbeží Xxxxxxxxx xxxxx

40,0

40,0

Xxxxxxx Junior xxxxx

50,0

25,0

Xxxxxxx 10

Xxxxxxxx x xxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxx masné xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx xxxx

(% hmot. nejméně)

obsah xxxx

(% xxxx. xxxxxxx)

xxxxx xxxx

(% xxxx. xxxxxxx)

xxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxx maso xx xxxxxxx xxxxx

70,0

80,0

20,0

-

Xxxxxxx maso xx vlastní šťávě

70,0

70,0

40,0

-

Luncheon xxxx

70,0

70,0

40,0

xxxxxxxx tuk x xxxxx nejvýše 15,0 % xxxx.

Xxxxxxx 11

Xxxxxxxx x fyzikální xxxxxxxxx xx xxxxxxx masné xxxxxxx xxxxxxxxxx masné xxxxxxx – xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx xxxx

(% hmot. nejméně)

obsah xxxx

(% xxxx. xxxxxxx)

xxxxx xxxx

(% xxxx. xxxxxxx)

xxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx paštika

25,0

70,0

40,0

obsah vepřových xxxxx nejméně 26,0 % xxxx.

Xxxxxxx sýr

25,0

70,0

45,0

obsah xxxxxxxxx jater nejméně 26,0 % xxxx.

Xxxxx x uzeného masa

57,0

70,0

40,0

-

Bůčková xxxxxxxxx

35,0

70,0

40,0

xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx 20,0 % xxxx.

Xxxxxxx 12

Fyzikální xxxxxxxxx xx xxxxxxx masné xxxxxxxx - xxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx opracovaného xxxxxxx

(% xxxxxxxxxxxx nejméně)

další xxxxxxxxx

Xxxx x xxxxxxxx

24,0 % xxxx. klobásy xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx xx xxxxxx

30,0 % xxxx. hovězího xxxx

Xxxxxxxx guláš

30,0 x xxxx:

xxxxxx xxxx xxxxxxx 16,0 % xxxxxxxxxxxx,

xxxxxxx xxxx nejméně 14,0 % xxxxxxxxxxxx.

xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx: xxxxxxx 4,5 % xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxx

10,0

xxxxx xxxxxxx xxxxxxx 12 % xxxx.

Příloha č. 8 x vyhlášce x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxxxx xx xxxxxxx x smyslové xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx šunky

Skupina

Výrobek

Třída

Charakteristika xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxx svalových xxxxxxxx - xxxxxxx 16,0 % xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx barviv, xxxxxxxx, xxxxxx (včetně škrobu xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx či xxxxxx), xxxxxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx, xx xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - x xxxxxxxx xxxx pevná, soudržná; xxxxxx xx nesmějí xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx xxxxx;

x xxxxxxxxxxxxx výrobku x xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx množství xxxxxxx xxxxxx

x) vzhled x nákroji - xxxxxxx xx xxxx xxxxx odpovídající xxxxx xxxxxxxxx masa, xxxxxxxxxx xxxxx patrny x xxxxxxx xxxxxx rozpracovanou xxxxxxxxxx; xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xx xxxx xxxxxxxxx, rovněž xxxxxxxxx menší xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx. xxxxxxx

x) xxxx a xxxx - xxxxxxx xxx xxxxx, xxxxxxxxx slaná, xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx bílkovin - xxxxxxx 13,0 % xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx (s xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx karagenanu x xxxx xxxxxxx), xxxxxx (včetně xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx), rostlinných x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx obsah xxxxxxxx xx výrobku, xx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx bílkovin - xxxxxxx 10,0 % xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx č. 9 x xxxxxxxx x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx pro rybí xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylka

Čerstvé xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx produkty xxxxxxxx x akvakultury x xxxxxxxxxx z xxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, Xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx

xx 300 x

- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xx 1000 x

- 6,0 % x jednotlivého xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xx 2000 g

- 4 % x jednotlivého xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 2000 g

- 2 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 0,5 % x 20 xx balení

sardelová xxxxx

x xxxx

- 10 % x jednotlivého xxxxxx

- 2,0 % u 20 ks balení

do 350 g

- 10 % x jednotlivého xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 350 x

- 5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xxxxxxxx

xx 350 x

- 10 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 ks balení

nad 350 x

- 5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

Xxxxxxx x. 10 x vyhlášce x. 69/2016 Xx.

Xxxxxx obchodních xxxxxxxx x vědeckých xxxxx produktů xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx rodové jméno xx xxxxxxx x. 1 a xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx x. 1 písm. x) xxxx x), xxxxx xx ve xxxxxxx č. 1 xxxxxxx, dále xx xxxxx xxxxxxxxxxxx vědecký xxxxx podle xxxxxxx x. 2 obsahující xxxxxx x druhové xxxxx, xxxxx xx xx sloupci č. 2 xxxxxx. Alternativně xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx, některou xxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx název xxxxxx xxxx synonymum xxxxx sloupce x. 3, xxxxx xx xx xxxxxxx x. 3 uvedeno.

1. Xxxxxxxx xxxxxxxx

2. Vědecký xxxxx

3. Xxxxxxxx xxxxxxxxxx označení / vědeckých názvů

Rodové xxxxx

x) druhové xxxxx

x) xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx xxxxx

x) xxxxxxx xxxxx

x) druhové xxxxx

XXXX

Xxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xüxxxxxxäxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tyto xxxxx: xxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx xxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Tkaničnice xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Ombrina.Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx název: Sciaena xxxxxx.

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx latinský xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx cuculus

Platýs

šípozubý

Atheresthes

stomias

Gavún

štíhlý

Atherina

boyeri

Alternativně xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxx

Xxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx název: white xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxx

Xxxxxxxxx

xxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento název: Xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít tento xxxxx: Xxxxx

Xxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx název: Elephant xxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxx xxxxxxx, Xxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx xxxxxx

Xxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx název: Xxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx tento název: Xxxx-xxxx, Xxxx xxxxxxx, Xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxx

Xxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxx xxxxxx, Mořský xxx, Xxxxx mořský.

Jazyk

klínotvarý

Dicologlosa

cuneata

Mořan

obecný

Diplodus

vulgaris

Ledovka

patagonská

Dissostichus

eleginoides

Alternativně xx xxxxx jako xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Chilský xxx bass

Kranas

duhový

Elagatis

bipinnulata

Břitka

atlantská

Ensis

directus

Sardel

obecná

evropská

Engraulis

encrasicholus

Alternativně je xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx druhové xxxxx použít xxxx xxxxx: xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Trigly

Treska

obecná

skvrnitá

Gadus

morhua

Alternativně xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

xxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx použít místo xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Xxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxx

xxxxx

Xxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jména xxxxx xxxxx: Xxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxxx.Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxx název použít xxxxx název: Xxxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxxxx obchodní xxxxxxxx: Xxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tyto xxxxx: Xxxxx xxxxxxxx, Xxxxxx xxxxxxxxx, Okoun xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxx xxxxx: xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx, Xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx druhy

Vlasochvost

stužkový

Lepidopus

caudatus

Alternativně xx xxxxx jako xxxxxxxx označení použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx spp.

všechny xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento název: xxxxxx zlatý

Platýs

limanda

drsnotělý

Limanda

limanda

Alternativně je xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxx xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: xxx xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: xxxxxxx severní

Treska

jednoskvrnná

skvrnitá

Melanogrammus

aeglefinus

Měsícovec

skvrnitý

Mene

maculata

Alternativně je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxx, Xxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx rodového xxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxx, Xxxxxxx nebo Xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo rodového xxxxx tyto názvy: Xxxxxx xxxxx, Xxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x obchodním xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx tyto xxxxx: Xxxxxx xxxxx, Xxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx označení použít xxxxx xxxxxxxx jména xxxx xxxxx: Mořská xxxxx, Xxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo rodového xxxxx tyto xxxxx: Xxxxxx xxxxx, Merlúza xxxx Hejk

Jižní xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx jižní

Modrý xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxx

Xxxxxx spp., Xxxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx druhy

Mník

mořský

molva

Molva spp.

všechny xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

Xxxxx xxx.

xxxxxxx druhy

Alternativně xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx jména xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx označení použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné jako xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx název: Sockeye

Losos

čavyča

Oncorhynchus

tshawytcha

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx lososovitý nebo Xxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxx spp.

všechny xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx. Xxxxxxxxxxxx je xxxxx jako vědecky xxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxxxxxxxx hypophthalmus.

Pompano

Parona

signata

Alternativně xx možné xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 1x) xxxxx xxxxx: georgijský

Smuha

senegalská

Pseudotolithus

senegalensis

Parmice

západoafrická

Pseudupeneus

prayensis

Kambala

velká

Psseta

maxima

Kranasovec

štíhlý

Rachycentron

canadum

Rejnok

skvrnitý

Raja

montagui

Rejnok

Rajiformes

všechny xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 1a) xxxxx xxxxx: xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx rodového xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx rodového xxxxx xxxxx název: Xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx obchodní označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxx obecný

Ploskozubec

modropruhý

Scarus

ghobban

Ploskozubec

rudomořský

Scarus

gibbus

Alternativně je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Papouščí xxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx jména xx sloupci 1a) xxxxx název: xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxx., Ginglymostoma spp., Xxxxxxxxx xxx., Galeus xxx., Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxx spp., Carcharhinus xxx., Galeocerdo xxx., Xxxxxxxx spp., Rhizoprionodon xxx., Xxxxxxxxxx spp., Xxxxxxxxxx xxx., Alopias xxx., Cetorhinus spp., Xxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxx xxx., Xxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxx xxx., Hexanchus spp., Xxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx spp., Xxxxxxxx spp.

všechny xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné jako xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx :Okouník xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxx King Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx :Xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxx xxxxx obecný, Xxxxx xxxxxx.

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxx královská

Pražman

obecný

Sparus

pagrus

Alternativně xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx název: Pražma xxxxxx, Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx použít xxxxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx označení použít xxxxx rodového xxxxx xxxxx název: Xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxx.

xxxxxxx druhy

Modrák

skvrnitý

Spicara

maena

Alternativně xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v obchodním xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Spikara

Mořan

tmavý

Spondyliosoma

cantharus

Pražma

tmavá

Spondyliosoma

cantharus

Šprot

severní

obecný

Sprattus

sprattus

Žralok

ostnatý

Squalus

acanthias

Alternativně je xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx obecný

Treska

aljašská

pestrá

Theragra

chalcogramma

Tuňák

atlantický

černoploutvý

Thunnus

atlanticus

Tuňák

dlouhochvostý

Thunnus

tonggol

Tuňák

dlouhoploutvý

křídlatý

Thunnus

alalunga

Tuňák

modroploutvý

obecný

Thunnus

thynnus

Tuňák

zavalitý

tučný

Thunnus

obesus

Alternativně xx možné v xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 1x) xxxxx xxxxx: xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx název: Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxx xxxxxxx Xxxxx, Xxxx xxxxx

XXXXXX

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxx spp., Xxxxxxxx xxx., Xxxxxx xxx., Xxxx xxx., Mithrax xxx., Erimacrus xxx., Xxxxxx xxx. druhy x xxxxxx Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxx spp., Xxxxxxxxxxxxx xxx

xxxxxxx xxxxx

Xxx

Xxxxxxxxx xxx., druhy z xxxxxx Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx xxx., Metanephrops xxx., Xxxxxxxx xxx.,

xxxxxxx xxxxx

Xxxx

xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx označení xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx xxxxx název: Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxx., Xxxxx xxx., xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx., Palaemon xxx., Xxxxxxx xxx., xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx druhy

Alternativně je xxxxx jako obchodní xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx druhy

Strašek

kudlankovitý

Squila

mantis

MĚKKÝŠI

Surmovka

čeřitá

vlnitá

Buccinum

undatum

Alternativně xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx druhového jména xx sloupci 1a) xxxxx xxxxx: xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxx., Xxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Protothaca xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxx xxx., Perna xxx., druhy x xxxxxx Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxx., Xxxxxxx spp., Pareledone xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxx spp., Xxxxxxxxxxx xxx., druhy x xxxxxx Xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxx xxx, Chlamys xxx., Xxxxxxxxxxx spp., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxx Xxxxxxxxxxx, Berryteuthis, Xxxxxxxxx, Illex, Lolliguncula, Xxxxxx, Xxxxxxxx, Nototodarus, Xxxxxxxxxxxx, Onychoteuthis, Xxxxxx, Xxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx, Symplectoteuthis, Xxxxxxxxx a Xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx: xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxx spp., xxxxx xxx., Venerupis spp., Xxxxxxxx spp.

Sépie

obecná

Sepia

officinalis

Sépie

Sepia officinalis, Xxxxxx macrosoma, Xxxxxxxx xxx., Sepiola spp.

všechny xxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxxxxx, Mactridae, Xxxxxxxxxxxxx x Xxxxxxx

xxxxxxx druhy

Srdcovka

všechny xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx x. 11 x vyhlášce x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx 1

Smyslové xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxxx x xxxxx

x xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx - xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx polotekutá xxxxxxxxxx xxxxx, olej xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, výrobky nesmějí xxxxxxxxx zbytky vaječných xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxx

xxxx

xxxxxxx pro xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xx použitých xxxxxxxxx a xxxxxx

xxxx

xxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx cizích xxxxxxx

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na jakost xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx %

obsah xxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxx 50,0 xx 85,0

obsah žloutku

nejméně 2,0

xxxxxxx pH

nejvýše 4,5

Xxxxxxx x. 12 x xxxxxxxx č. 69/2016 Xx.

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

(x x nebo xx)

Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx

xxxxxxxx

xx 100

- 6,0 % u jednotlivého xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 100 do 250

- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % u 20 xx xxxxxx

xxx 250 xx 500

- 4 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 500

- 2 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 0,5 % x 20 xx balení

Xxxxxxxxx

Xxxxxx předpis x. 69/2016 Sb. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.8.2016.

Ke xxx xxxxxxxx právní xxxxxxx xxxxx xxxxx xx doplňován.

Znění xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx není aktualizováno, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Rady (XX) č. 1308/2013 xx xxx 17. prosince 2013, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx zemědělskými xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx (EHS) x. 922/72, (EHS) x. 234/79, (XX) x. 1037/2001 x (XX) x. 1234/2007, x platném xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (XX) č. 853/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004, kterým xx stanoví xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxxx živočišného xxxxxx, x xxxxxxx xxxxx.

2) Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 543/2008 xx xxx 16. xxxxxx 2008, xxxxxx se xxxxxxx prováděcí xxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 1234/2007, xxxxx xxx x xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx maso, x xxxxxxx znění.

3) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1169/2011 xx xxx 25. xxxxx 2011 o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx o potravinách xxxxxxxxxxxxx, o xxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) x. 1924/2006 a (XX) č. 1925/2006 x x zrušení xxxxxxxx Komise 87/250/EHS, xxxxxxxx Xxxx 90/496/XXX, xxxxxxxx Xxxxxx 1999/10/XX, xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx 2000/13/XX, xxxxxxx Xxxxxx 2002/67/ES x 2008/5/ES a xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 608/2004, v xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1760/2000 ze xxx 17. července 2000 o xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxxxx masa x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx x x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 820/97, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013, x xxxxxxx znění.

Nařízení Xxxxxx (ES) č. 1825/2000 xx xxx 25. xxxxx 2000, xxxxxx xx stanoví prováděcí xxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (XX) x. 1760/2000, xxxxx jde x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx, x platném xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 566/2008 xx xxx 18. xxxxxx 2008, xxxxxx xx xxxxxxx prováděcí xxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 1234/2007, xxxxx xxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx mladšího xxxxx na trh, x xxxxxxx znění.

4) Xx. 2 xxxx. 1 xxxx. x) xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 852/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004 x hygieně xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxx X xxx 7.1 xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 853/2004, v xxxxxxx znění.

5) Příloha I xxx 1.15 xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (ES) č. 853/2004, x xxxxxxx xxxxx.

6) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1308/2013, x xxxxxxx znění.

7) Xxxxxxxx Rady (XXX) č. 2136/89 xx xxx 21. června 1989 x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx sardinky, x platném xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxx (EHS) č. 1536/92 xx xxx 9. xxxxxxxx 1992, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx normy xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxx, x xxxxxxx znění.

Nařízení Rady (XX) č. 2406/96 x xxxxxxxxx společných xxxxxxxxxx xxxxx xxx některé xxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1379/2013 xx xxx 11. xxxxxxxx 2013 o společné xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x x xxxxx xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 1184/2006 x (XX) č. 1224/2009 a x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 104/2000, x xxxxxxx znění.

8) Nařízení Xxxxxx (XX) č. 589/2008 ze xxx 23. června 2008, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 1234/2007, xxxxx xxx x xxxxxxxx normy xxx xxxxx, x xxxxxxx xxxxx.

9) Xxxxx č. 242/2000 Sb., x ekologickém zemědělství x x xxxxx xxxxxx x. 368/1992 Xx., x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.