Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 29.03.2025.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.08.2016.


Vyhláška o požadavcích na maso, masné výrobky, produkty rybolovu a akvakultury a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich

69/2016 Sb.

Vyhláška

Předmět úpravy §1

ČÁST PRVNÍ - MASO

Základní pojmy §2

Členění na druhy a skupiny §3

Označování §4 §5

Požadavky na jakost §6

Uvádění na trh §7

ČÁST DRUHÁ - MASNÉ VÝROBKY A MASNÉ POLOTOVARY

Základní pojmy §8

Členění na druhy a skupiny §9

Označování §10 §11

Požadavky na jakost §12

Technologické požadavky §13 §14

Uvádění na trh §15

ČÁST TŘETÍ - PRODUKTY RYBOLOVU A AKVAKULTURY

Základní pojmy §16

Označování §17

Požadavky na jakost §18

Uvádění na trh §19

ČÁST ČTVRTÁ - VEJCE A MAJONÉZY

Vejce §20

Majonézy §21

Přechodná ustanovení §22

Závěrečná ustanovení §23 §24

Účinnost §25

Příloha č. 1 - Přípustná záporná hmotnostní odchylka pro balené čerstvé maso a balené čerstvé drůbeží maso

Příloha č. 2 - Členění masa na druhy a skupiny

Příloha č. 3 - Základní dělení hovězího, telecího a vepřového masa na technologické celky

Příloha č. 4 - Záporné hmotnostní odchylky pro masné výrobky a masné polotovary

Příloha č. 5 - Záporné hmotnostní odchylky pro konzervy

Příloha č. 6 - Členění masných výrobků a masných polotovarů na druhy a skupiny

Příloha č. 7 - Požadavky na jakost a složení vybraných masných výrobků

Příloha č. 8 - Požadavky na složení a smyslové požadavky na tepelně opracované šunky

Příloha č. 9 - Záporné hmotnostní odchylky pro rybí výrobky

Příloha č. 10 - Seznam obchodních označení a vědeckých názvů produktů rybolovu a akvakultury

Příloha č. 11 - Požadavky na jakost majonéz

Příloha č. 12 - Záporné hmotnostní odchylky pro majonézy

INFORMACE

69

XXXXXXXX

xx xxx 17. xxxxx 2016

x xxxxxxxxxxx xx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx rybolovu x akvakultury x xxxxxxx z xxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §18 xxxx. 1 xxxx. x), b), g) x h) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx x. 119/2000 Xx., xxxxxx x. 306/2000 Sb., xxxxxx x. 146/2002 Xx., zákona č. 131/2003 Xx., xxxxxx x. 274/2003 Xx., xxxxxx č. 316/2004 Xx., xxxxxx x. 120/2008 Xx. a xxxxxx x. 139/2014 Xx., (xxxx xxx "xxxxx"):

§1

Předmět xxxxxx

Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v návaznosti xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx1)

x) xxxxxx označování xxxxxxxx, x xxxxxxxxxx na xxxxxx členění xxxxx xxxxx, skupiny xxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxxx,

x) druhy xxxxxxxx x členěním na xxxxxxx x podskupiny,

c) xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx, technologické xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxxxx xx x xxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní a xxxxxxxx xxxxxxxx balení,

d) xxx jednotlivé xxxxx xxxxxxxx

1. xxxxxxxx xxxxxx xxx uchovávání xx xxxxxxxxxx potravin,

2. xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxx,

3. zvláštní xxxxxxxxx xx přepravu,

4. minimální xxxxxxxxxxxxx požadavky.

XXXX PRVNÍ

MASO

§2

Základní pojmy

Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx

x) výsekovým xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx upravených xxx xxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xx xxx,

x) kostmi kosti xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx,

x) xxxx xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx jatečných xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx postupem, xxxxx xxxxxxxx kontaminaci takto xxxxxxx xxxx, určené xxx xxxxxx potravin,

d) xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx určená xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxx,

x) xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxxxx,

x) masem x xxxxxxx xxxxx xxxx x farmově xxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx potraviny xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxx přílohy č. 1 x této xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Evropské xxxx2).

§3

Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx

Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx xx x xxxx, x xxxxxxxx nedělené xxxxxxx a děleného xxxxxxxxx masa, xxxxxxx x příloze č. 2 x xxxx xxxxxxxx.

Označování

§4

Kromě xxxxx uvedených x přímo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx3), x xxxxxx a xxxxxxxx o xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx

x) xxxx, x xxxxxxxx neděleného xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxxx skupiny xxxxx přílohy č. 2 x xxxx vyhlášce tabulky 1 a xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx v příloze č. 2 k této xxxxxxxx xxxxxxx 2 xxx xxxxxx xx xxxxxxx, xxxx ostatních xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,

x) zvěřina a xxxx z farmové xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx podle přílohy č. 2 k této xxxxxxxx tabulky 3, x dělené zvěřiny x xxxxx xxxxxxxxx xxxx; dále se xxxxx, xxx xx xxxxx x xxxxxxx xxxx maso x xxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x příloze č. 3 k xxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx popis xxxx xxxxxx; xxxxxxxx maso, xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx technologického xxxxx, xx xxxxxx xxxx xxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxx.

§5

(1) Hovězí xxxxxxxx xxxx balené, xxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxx xxxxxxx na xxx xxxxx údajů xxxxxxxxx x §4 xxxxxx xxxxx "mladý xxx", "xxx", "volek", "xxxxxxxx" xxxx "kráva".

(2) Xxxx "xxxxx xxx" xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx z xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx 12 xxxxxx x xx 24 xxxxxx xxxxxx.

(3) Jako "xxx" xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx ve xxxx xx 24 xxxxxx.

(4) Xxxx "volek" xx xxxxx xxxxxxx pouze xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx pohlaví xxxxxxxx než 12 xxxxxx.

(5) Xxxx "jalovice" xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx starších 12 xxxxxx.

(6) Jako "xxxxx" xx xxxxx označit xxxxx maso xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx 12 xxxxxx, xxxxx xx již xxxxxxx.

§6

Xxxxxxxxx xx jakost

(1) X samic x xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, x prasnic včetně xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx na xxxxxx jatečně xxxxxxxxxx xxxx xx u xxxxxxxxxx výsekového xxxx xxxxxxxx bezprostředně xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

(3) Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xx uvádí xx trh xxxxxxx x kuchané.

(4) Xxxxxxxx xxxx xxxxxx, zabalené xxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx krevních xxxxxxxx, krevních podlitin, xxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxx vpichu, xxxxxx xxxxxx, chlupů, xxxxxx, pokožky, xxxxxxxx x xxxxxx masa, xxxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx.

§7

Uvádění na trh

(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx maso x zmrazené xxxxx xx xxxxx xx xxx pouze xxxxxx.

(2) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 1 xx xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, tele xxxxxxx xxxxxx bez xxxxx, xxxxxx půlky xxx xxxxx, xxxxxxx skopce x jehňata vcelku x xxx xxxxx.

(3) X nebaleného výsekového xxxx, xxxxx bylo xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xx nabízeno x xxxxxxxxxxx stavu, xx xxx, xxx xx xxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx umístí x xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx "xxxxxxxxxx".

(4) Xxxxx xxxx musí xxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x xxxxx xxxx balené.

XXXX DRUHÁ

MASNÉ XXXXXXX X MASNÉ XXXXXXXXXX

§8

Xxxxxxxx xxxxx

Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx

x) xxxxxxx opracovaným xxxxxx xxxxxxxx zpracovaný masný xxxxxxx, x kterého xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 °C po xxxx 10 minut,

b) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx k xxxxx spotřebě xxx xxxxx úpravy, x xxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx surovin xxx xxxxxxx odpovídající xxxxxxxx xxxxxxx plus 70 °X po xxxx 10 minut,

c) tepelně xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxx tepelnou xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx výrobek4) xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, x xxxxx xx xxxxx xxxxxxx neproběhlo xxxxxxx xxxxxxxxxx surovin xxx xxxxxxx odpovídající xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 °X xx xxxx 10 minut,

d) xxxxxxxxxx xxxxxxx opracovaným xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx masný xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx ve xxxxx xxxxxxx dosaženo xxxxxxxxx xxxxxxxxx účinku odpovídajícího xxxxxxxx xxxxxxx plus 70 °X xx xxxx 10 xxxxx x navazujícím xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx došlo x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xx(xxx.) = 0,93 x k xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xx 21 xxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx 20 °X x xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx podmínek,

e) xxxxxxxxxxxxx trvanlivým xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx neopracovaný xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, x kterého x xxxxxxx fermentace, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx došlo ke xxxxxxx xxxxxxxx vody xx xxxxxxx aw(max.) = 0,93, s xxxxxxxxx dobou xxxxxxxxxxxx 21 xxx xxx xxxxxxx xxxx 20 °X x za xxxxxxxx dalších xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx, xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx opracování xxxxxxx a xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx xxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxx výrobek xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxx bílkovinou bílkovina xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx rostlinného xxxxxx,

x) xxxxxxx tuku xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx metodami založenými xx principu xxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx potraviny xxxxxxxx potraviny xxx xxxxx xx zohledněním xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxxx příloh č. 4 x 5 x této xxxxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masný xxxxxxx x mělněného xxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxx naražený x xxxxxxxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx nemusí xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx obalu,

p) xxxxxx xxxxxxxxxxx v technologickém xxxxx xxxxx xxxxxxxxx5) x homogenizovaného masa, xxxxx xx xxxxxx xx trh x xxxxxxxxxxxxxx xxxxx.

§9

Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx

Xxxxxxx masných xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 6 x této xxxxxxxx.

Označování

§10

(1) Xx xxxxx xxxxxxx a xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx se pohlíží xxxx na xxxxxxxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx podle xxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 2 k xxxx xxxxxxxx tabulkách 2 x 3 xxx x názvu xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx použít, obsahuje-li xxxxx xxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 50 % hmotnostních xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx obsahu xxxx xxxxxxxxx xxx jeho xxxxxx. Xxxxx požadavek xx xxxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxx v příloze č. 7 x xxxx xxxxxxxx tabulkách 1 xx 12. Xxxxxxxx-xx xxxxx xxxxxxx méně xxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx obsahu xxxx, může být xxxx skutečnost xxxxxxxxx x názvu masného xxxxxxx xxxxx xxxxx "x (xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxx xxxxxxx x příloze č. 2 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 2 x 3) xxxxx".

(3) Xxxxx xxxxxxx se xxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxx přílohy č. 6 x xxxx xxxxxxxx. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx x příloze č. 7 x xxxx vyhlášce xxxxxxxxx 1 xx 12 xxxxxxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxx, xxxxxxxx požadavky x xxxxxxxx x xxxxxxxxx znaky, xxxxx xxxxxxxx xxx xxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

§11

(1) Xxxxx vyrobené x xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxx xxxx xxx v názvu xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx výrazem uvedeným x příloze č. 2 k xxxx vyhlášce xxxxxxxxx 2 x 3 xxxx nařízení x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx6) x xxxxx xxxxxxxxx xxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx.

(2) X xxxxxxx, xx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx "xxxxx", xxxx splňovat xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 8 x této xxxxxxxx x xxxx být xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.

§12

Požadavky na xxxxxx

(1) Xxx xxxxxxxxx masných xxxxxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx vody xxxx xxxx. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx nesmí vypadávat x nákroje. X xxxxxxx xxxxx být xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx složení xxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxx xxxxxxx. X xxxxxxx xxxxx být xxxxxxxxxxxx xxxxx, tuhé xxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx složek, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx výrobku.

(2) Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx nesmí xxx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx druhy xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx, xxx xxxxx xxxxxxxx. Xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxx příchutě nebo xxxxxxx xx narušené xxxxxxxx.

(3) Xxxxxxxxx xx xxxxxx a složení xxxxxxxxx xxxxxxx výrobků xxxx xxxxxxx x příloze č. 7 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 1 xx 12 x x příloze č. 8 x xxxx vyhlášce.

Xxxxxxxxxxxxx požadavky

§13

(1) U xxxxxxx opracovaných xxxxxxx xxxxxxx musí být xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxx, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx opracování xxxxx xxxxxx výrobku.

(2) Xxxxxxxx xxxxx výrobky bez xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, které xxxxxx xxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxx uzená xxxx, xxxx xxx xxxx xxxxxxxx do xxxxxxxxxxx obalů chráněny xxxxxxxxxx xxxx společně xxxxxx, který není xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx.

(3) Xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 7 k této xxxxxxxx xxxxxxxxx 1 xx 7 xx xxxxxxx xxxxx ze xxxxxxxxxx surovin xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx základních xxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 7 k xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 1 xx 7.

(4) Xxxxx x xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx jen x vepřové kýty xx x masa xxxxxxx xxxx.

(5) Šunky xxxxx xxxxxxxx jakosti x xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxx xxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.

(6) Xxxxx výrobek xxxxxx xx xxxxxxxxxxx, včetně xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, x určený x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx surovina xxx xxxxxx jiného xxxx xxxxxxx xxxx pokud xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx postupu.

§14

(1) Konzervy xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 121 °X xxxxxxxx xx dobu xxxxxxx 10 minut.

(2) Xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx účinky xxxxxxxxxx účinkům xxxxxxx 100 °X xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx 10 minut.

§15

Xxxxxxx xx xxx

(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx musí xxx xxxxxxx nejpozději x xxx xxxxxxxxxxx po xxx jejich xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx. Xxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx a xxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxx jejich xxxxxxx xxxx nebalené xxxxxxxxx, musí xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxx následující po xxx jejich xxxxxxxxx x místě xxxxxxx.

(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx masné xxxxxxx musí být xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx nakrájení x xxxxx prodeje.

(3) Xxxxx xxxxxxx, které xxxx xxxxxxxxx x xxxxxx před xxxxxxx xx místa xxxxxxx xx xxxxxx prodeje xxxx zabalené potraviny, xxxx xxx x xxxxx xxxxxxx zabaleny xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx.

(4) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx výrobky xxxx být xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx a xxxxx xxxxxxxxxxxxx.

(5) X xxxxxxx xxxxxxx podle xxxxxxxx 1 xx 3 provozovatel xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx zaznamená a xxxxxxx xxxxx jejich xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx.

(6) Xxxxx xxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxx nebo x jinou nestabilní xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx x výjimkou xxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

XXXX TŘETÍ

PRODUKTY XXXXXXXX X XXXXXXXXXXX

§16

Xxxxxxxx xxxxx

Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx rozumí

a) xxxxxxxxx xxxxxxx živočichy xxxx xxxx, xxxx ostnokožci, xxxx xxxxxxxxx, živí xxxxxx plži, xxxxx x žáby,

b) čerstvými xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx živočichové, xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx konzervováni, soleni, xxxxxxxx xxxx neprošli xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx,

x) průměrným xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx obalu xx zohledněním záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 9 k xxxx xxxxxxxx.

§17

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxx se xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx produkty xxxxxxxx x akvakultury7) xxxxx xxxxxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxxx označení x vědeckých xxxxx, xxxxx je uveden x příloze č. 10 x xxxx xxxxxxxx.

§18

Xxxxxxxxx na xxxxxx

(1) X xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx unie xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx uvedené v xxxxxxxxxx 2 xx 6.

(2) Čerstvé xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxx vodní xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x vlastnostmi xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx.

(3) Zpracované xxxxxxxx xxxxxxxx x akvakultury, x výjimkou zpracovaných xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xx tepelně xxxxxxxxxxxx xxx, xxx xxxx xx všech xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx odpovídajícího xxxxxxxx teploty xxxx 70 °C po xxxx 10 minut, x xxxxxxxxxxxxxxxx vlastnostmi xxxxxxxxxx v xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx a druhu, xxx cizích xxxxx x xxxxx.

(4) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx a xxxxxxx x nich xx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxx x xxxxx. Obsah xxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx x xxxx xx xxxx xxx 14 %, xx xxxxxxx xxxxxxxxxx 10 až 14 %, xx xxxxx nasolených 4 xx 10 %.

(5) Xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx 25 % xxxx.

(6) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx mohou xxx xxxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xxxx x xxxx musí xxx xxxxx než 18 % x skladují xx při xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 65 xx 70 %.

§19

Uvádění xx xxx

(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x akvakultury, ostatní xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx xx xxxxx uvádět xx xxx společně x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xxxxx k xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx ovlivnění xxxxx.

(2) Xxxxxxxxxx x xxxxxxxx rybolovu a xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx je xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx.

XXXX ČTVRTÁ

VEJCE X XXXXXXXX

§20

Xxxxx

(1) Xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx se xxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx předpisu Xxxxxxxx xxxx8), se xxxxxx z

a) xxxxxx xxxxx, xxxxx se xxxxx příslušným kódem

1. "1" pro xxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxxx,

2. "2" xxx xxxxx nosnic v xxxxxx,

3. "3" pro xxxxx nosnic x xxxxxxx, xxxx

4. "0" xxx vejce xxxxxx xxxxxxxxx x souladu x požadavky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx9),

x) registračního xxxx xxxxx,

x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx vyjadřuje xxxxxxxx xxxxxx registračního xxxxx xxxxxxxxxxxx.

(2) Xxxxx xxxxx jakosti X xx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, a to xxxxxxx xxxx 18 °X.

(3) Xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx druhů xxx Xxxxxx xxxxxx xxxxxx x lidské xxxxxxxx nebo ke xxxxxxxxxx xx uchovávají, xxxxxxxx a xxxxxxxxxx x xxxxx, xxxx xxxxx dosah xxxxxx, xxx nekolísavé xxxxxxx x xxxxxxx od xxxx 5 °X xx xxxx 18 °X.

§21

Xxxxxxxx

(1) Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxx studené xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx vaječné žloutky x získané xxxxxxxx xxxxxxx rostlinných xxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxx jiné xxxxxxxxxxx xxxxxxx.

(2) Smyslové, xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 11 x xxxx xxxxxxxx.

(3) Údaj x xxxxxx xxxxxxxx xx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx.

(4) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx rozumí xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx se xxxxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxx xxxxxxxx odchylky xxxxx přílohy č. 12 x této xxxxxxxx.

(5) Xxxxxxxx xx xxx xxxxxx xx xxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx obalech x xxxxxxxx xx xxx nekolísavé xxxxxxx xxxxxxxxx xx 0 °X do 15 °X.

§22

Přechodná xxxxxxxxxx

(1) Potraviny xxxxxxxx a xxxxxxx xx xxx přede xxxx xxxxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx č. 326/2001 Sb., xx znění xxxxxxx xxxxx dnem xxxxxx xxxxxxxxx této xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxx nebo xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx č. 326/2001 Sb., xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky, xxxxx xxx xxxxxxxxx xx vyprodání xxxxx.

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

§23

Xxxx vyhláška xxxx xxxxxxxx v xxxxxxx se směrnicí Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx 98/34/ES xx xxx 22. června 1998 o postupu xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx technických xxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxx xxx služby xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, v xxxxxxx xxxxx.

§24

Zrušuje xx:

1. Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 326/2001 Sb., xxxxxx se provádí §18 písm. x), x), g), x), x) a x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx předpisů, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx z xxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx.

2. Vyhláška č. 264/2003 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 326/2001 Sb., kterou xx provádí §18 xxxx. a), d), x), h), x) x x) zákona x. 110/1997 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů, xxx xxxx, xxxxx výrobky, xxxx, xxxxxxx vodní xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, vejce x xxxxxxx z xxxx.

3. Xxxxxxxx č. 169/2009 Sb., xxxxxx xx mění xxxxxxxx č. 326/2001 Xx., kterou se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), g), x), x) a x) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících zákonů, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx vodní xxxxxxxxx x xxxxxxx z xxxx, xxxxx x xxxxxxx z xxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 264/2003 Xx.

4. Xxxxxxxx č. 159/2014 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství x. 326/2001 Sb., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x), x), x) x x) zákona x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx znění xxxxxxxxxx předpisů, xxx xxxx, xxxxx výrobky, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx předpisů.

§25

Účinnost

Tato xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 2016.

Xxxxxxx:

Xxx. Xxxxxxx x. x.

Xxxxxxx č. 1 x xxxxxxxx x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxxxx záporná xxxxxxxxxx odchylka pro xxxxxx čerstvé xxxx x xxxxxx čerstvé xxxxxxx xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylka

Balené xxxxxxx maso,

Balené xxxxxxx xxxxxxx maso

do 300 x

- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % u 20 xx xxxxxx

xx 1000 g

- 6,0 % x jednotlivého xxxxxx

- 1,0 % x 20 ks xxxxxx

xx 2000 g

- 4,0 % u xxxxxxxxxxxx balení

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 2000 x

- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 0,5 % x 20 xx xxxxxx

Xxxxxxx x. 2 x vyhlášce x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxx masa xx xxxxx a xxxxxxx

Xxxxxxx 1

Xxxxxxx xxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těla xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

xxxx

xxxxxxxx xxxx

xxxxx

xxxx

xxxxx

xxxxxx xxxxx, xxxxxx lůj

mleté maso

maso xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxx masa xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx živočišného xxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxx xxxxx živočišného xxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxx musí xxxxxxxx

xxxxxx maso

maso mladého xxxx, býka, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxx

xxxxxx maso

maso xxxxxxxxx X podle xxxxxxx XXX části 1 nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013

xxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx

xxxx xxxxxxxxx Z xxxxx xxxxxxx VII xxxxx 1 xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1308/2013

vepřové xxxx

xxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx, xxxx xxxxxxx x xxxx xxxxx

xxxxxxx xxxx

xxxx xxxx

xxxxxxx xxxx

xxxx xxxxxx xx xxxx xxxxxxx 12 xxxxxx

xxxx maso

maso xxx

xxxxxxx xxxx

xxxx xxxxxx xx stáří nejvýše 12 měsíců

koňské xxxx

xxxx xxxx

xxxxxxx maso

maso xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx 18 měsíců

králičí maso

maso xxxxxxx

xxxxxxxxx xxxx

xxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx získáno x x jehož xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx č. 34/2013 Sb., o xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx x další xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx produktů pocházejících x xxxxxxxxx

Xxxxxxx 3

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx x xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxx xxxx

xxxxx

xxxxx

xxxxx

xxxxxx

xxxxx

xxxx

xxxxx xxxxxx

xxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx xxxxxx

xxxx xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx č. 3 x xxxxxxxx x. 69/2016 Sb.

Základní dělení xxxxxxxx, telecího x xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx 1

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx hovězího xxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx celek

Hovězí xxxxxx

xxxxxx xxxxx

xxxxx xxxxx’

Xxxxxx xxxx přední (x xxxxx / xxx xxxxx)

xxxxxx krku*)

krk*)

podplečí*)

vysoký roštěnec*)

hrudí

žebro

bok, xxxxx žebro, xxxxx

xxxxxx

xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx xxxx xxxxx (x xxxxx / xxx xxxxx)

xxxx

xxxx

xxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx

*) Xxxxx technologického celku x xxxxxxxx výsekového xxxx xxx nahradit xxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxx maso přední (x xxxxx / xxx xxxxx).

Xxxxxxx 2

Základní xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx celek

Telecí xxxxx

xxxxx

Xxxxxx maso (x xxxxx / xxx xxxxx)

xxxx

xxxx

xxxxxx

xxxxxx, xxxxxxx

xxxxxxxx

xxx, xxxxxxxxxx

xxxxx

xxx, xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx 3

Základní xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx celek

Vepřová xxxxx

xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx xxxx (s xxxxx / bez xxxxx)

xxxx

xxxx

xxxxxx, xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx

xxxxxxxx

xxx

xxxxx

xxxxxx

xxxxx

xxxxxx xxxxxx

xxxxxx zadní

nožička

žebírko

Xxxxxxx x. 4 x vyhlášce č. 69/2016 Xx.

Xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx balení

Přípustná záporná xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx

xx 300 x

- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % u 20 xx xxxxxx

xx 1000 x

- 6,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xx 2000 x

- 4,0 % u xxxxxxxxxxxx balení

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 2000 x

- 2,0 % x jednotlivého xxxxxx

- 0,5 % x 20 xx balení

Xxxxxxx č. 5 x vyhlášce x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx

xx 350 g

- 10,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % u 20 xx balení

nad 350 x

- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 0,5 % x 20 xx xxxxxx

Příloha x. 6 x xxxxxxxx č. 69/2016 Sb.

Členění xxxxxxx xxxxxxx x masných xxxxxxxxxx na druhy x xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

xxxxx výrobek

tepelně xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx neopracovaný xxx tepelnou xxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx fermentovaný

konzerva

polokonzerva

masný xxxxxxxxx

Příloha x. 7 x xxxxxxxx x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx masných xxxxxxx

Xxxxxxx 1

Xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx opracované xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx maso xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xx použití xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa

a) konzistence - xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx

x) vzhled v xxxxxxx a vypracování - na xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx až tmavě xxxxxx, špekové xxxxxx xxxxxxxxxxxx rozložené, xxxxxxxxx xx drobná xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx dutinky x xxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx

x) xxxx a vůně - xxxxxxxx xx xxxxxxx uzenině x xxxxxx, přiměřeně xxxxx x xxxxxxxx, xx xxxxxx xx skusu xxxxxxx šťavnatý

kabanos

hovězí maso xxxxxxx xxxx telecí xxxx

xxxxxxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx masa

a) konzistence - xxxxxx, xxxxxxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xx xxxx xx xxxxxxx masově xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx 6 až 10 xx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx zrna,

c) vůně x xxxx - xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx; na xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxx šťavnatý

vídeňský xxxxx

xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

x) konzistence - xxxxxx, soudržná

b) xxxxxx x nákroji x xxxxxxxxxxx - výrobek xx řezu masově xxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, připouští xx xxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxx zrna xxxxxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxx x xxxx - xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx; xx xxxxxx xxxxxxx na xxxxx křehký, šťavnatý

debrecínský xxxxx

xxxxxx maso xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx strojně xxxxxxxxxx masa x xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx

x) konzistence - xxxxx, xxxxxx

x) vzhled x nákroji x xxxxxxxxxxx - xx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxx x xxxxxxx paprice; xxxxxx xxxxxxxxx dutinky x ojedinělé xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx přípustné; částice xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx; xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 6 xx

x) xxxx a xxxx - xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxxx; po xxxxxx xx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx

xxxxx párek

hovězí xxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxx xx ohřátí xxxxxx

x) vzhled x xxxxxxx a xxxxxxxxxxx - xx xxxx xxxxxxxxxx, nákroj xxxxxx, xxxxxx xxxxx kolagenních xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx přípustná

c) xxxx x xxxx - xxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx xxxxxxx xx skusu xxxxxx, xxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxx maso xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxx, po xxxxxx xxxxxx

x) xxxxxx v xxxxxxx a xxxxxxxxxxx - xxxxx na xxxx růžová, xxxxxx xxxxxx, drobná xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx

x) xxxx a xxxx - po čerstvé xxxxxxx x paprice, xxxxxxxxx slaná, xx xxxxxx výrobek na xxxxx xxxxxx, xxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa

a) xxxxxxxxxxx - xxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xx xxxx xxxxxx, xxxxx xxx nesoudržná xxxx xxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxx x nákroji - xx xxxx barva xxxxxx xxxxxxxx kostek xxxxxx xxxxxxxx s xxxxxxx asi 60%, xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxx 2 xx, x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx rozmístěné xx xxxxxxx, bez xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx nesmí xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx, xxxxxx nezpracovatelných částí, xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx, změny barvy, xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx,

x) xxxx x xxxx - příjemná, xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, výrazněji xx xxxxx, xxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx vepřové xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, xxxxxxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx a xxxxxxxxxxx - řez xxxxxx, xxxxxx, mozaika xxxxxx barvy xxxxxxxx xxxxxx; drobné xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx ve spojce xxxxxxxxx,

x) vůně x xxxx - po xxxxxxx xxxxxxx, chuť xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, výrobek xx xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxx salám

hovězí xxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa a xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, xxxxxxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx a vypracování - xx řezu xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx růžové xxxxx, spojka xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx; xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx kolagenní xxxxxxx x drobné xxxxxxxxx dutinky xxxxxxxxx; xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx 8 xx, smí xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx

x) xxxx x xxxx - po xxxxxxx uzenině, xxxxx xxxxxxxx, přiměřeně xxxxx; xxxxxxx na skusu xxxxxx

xxxxxx salám

hovězí xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx x drůbežího strojně xxxxxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, xxxxxxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx - xx řezu xx vychlazený výrobek xxxxxx růžové xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx; ojedinělé, xxxxx změně xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx dutinky xxxx xxxxxxxxx; xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx

x) xxxx x chuť - xx xxxxxxx uzenině, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx

xxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx vepřové maso

nepřipouští xx použití strojně xxxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxxx strojně odděleného xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, xxxxxxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - na xxxx je xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx; drobné vzduchové xxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx patrné; xxxxxx tukových xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 8 xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,

x) vůně x chuť - xxxxx xxxx po xxxxxx x uzení, xxxxxxxxx slaná x xxxxxxxx; xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx

Xxxxxxx 2

Požadavky xx některé trvanlivé xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx

Xxxxxxxx požadavky

vysočina

hovězí maso, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxx jiných xxxxxxxxxxx druhů, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného masa, xxxxxxxx jiných xxxxxxxxxxx xxxxx nebo rostlinných xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxxxx,

x) xxxxxx xx xxxx x xxxxxxxxxxx - xxxxx jemná xxxxxxx, tmavěji xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxx; zrna xxxxxxx xxxxxxxx o xxxxxxxxx xx 2 mm; xxxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x drobné xxxxxxx,

x) xxxx a xxxx - aromatická xx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x kořeněné xxxxx; xxxxxxx na xxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx odděleného xxxx, drůbežího strojně xxxxxxxxxx masa, bílkovin xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - tužší, xxxxxxxx,

x) xxxxxx xx xxxx x vypracování - xx řezu xxxxxxxxxxxx xxxxxxx libovolných x xxxxxxx xxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx x xxxxx xxxxxxx xxx; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx měkké xxxxxxxxx části jsou xxxxxxxxx; xxxx surovin xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 3 xx, xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xx 3 xx

x) xxxx x xxxx - specifická xxx trvanlivý xxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx x uzení; xxxxxxx xx skusu vláčný

turistický xxxxx

xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx rostlinných xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, pružná xx xxxx

x) xxxxxx xx řezu x xxxxxxxxxxx - xxx xxxxxx, hladký, směrem x okraji xxxxxx; xxxxxxx xxxxxx xxxxxx; xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 6 mm, ojedinělé xxxxxx xx xxxxxxxxx xxx x xxxxxxx xxxxxx xx závadu; xxxxxx, xxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx, vzduchové xxxxxxx a xxxxxxxx xxx nejsou na xxxxxx

x) xxxx a xxxx - aromatická xx xxxxxxxxxx po xxxxx; xxxx přiměřeně xxxxx x kořeněná, xx xxxxx xxxxxxx xxxxx, bez xxxxxxxx xxxxxx xxxxx

Xxxxxxx 3

Požadavky xx xxxxxxx trvanlivé xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxx jiných xxxxxxxxxxx xxxxx, strojně odděleného xxxx, drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx masa, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx

x) konzistence - xxxxxx xx xxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx a xxxxxxxxxxx - xxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxx řezu xxxxxx - xxxxxxx, xxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxxx o velikosti xx 3 xx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx

x) xxxx a xxxx - příjemná xxxxxxxxxx xx použitých xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxx; xxxxx slaná, xxxxxxxxx xxxxxxxx; xx xxxxx výrobek xxxxxx, xx xxxxxx; xxxxxxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxxx

xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxx jiných xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxx živočišných xxxxx xxxx rostlinných xxxxxxxx xx nepřipouští

a) xxxxxxxxxxx - xxxxxx xx xxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx a xxxxxxxxxxx - xxx xxxxxx, xxxxxx, barva xxxx xxxxxx- xxxxxxx, xxxxx xxxxxx, zrna xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 3 xx, xxxxxxxxx se ojedinělý xxxxxx malých xxxxxxxxxxx xxxxxxx

x) xxxx x xxxx - příjemná xxxxxxxxxx xx použitých xxxxxxxxxx, přísadách x xxxxx; průměrně až xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx; xx skusu xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx; xxxxxxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxxx klobása

hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx zvířat xxxxxx xxxxxxxxxxx druhů, xxxxxxx xxxxxxxxxx masa, xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx, xxxxxxxx jiných živočišných xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx nepřipouští

a) xxxxxxxxxxx - tužší, xxxxxxxx,

x) vzhled na xxxxxxx - xxxxx xxxxxx - xxxxxxx, xxxx xxxxxxxx o xxxxxxxxx xx 6 xx, bez kroužku xxx obalem,

c) xxxx x xxxx - xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx po paprice, xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx, xx xxxxx xxxxxx x vláčná

lovecký xxxxx

xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx vlákniny, masa xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxx živočišných xxxxx xxxx rostlinných bílkovin xx xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxx,

x) xxxxxx v xxxxxxx x vypracování - xxxxxxx zrn xxxxxxxx x xxxxxxxxx do 5 mm, xxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx částic, xxxxxxxxx xxxxxx vzduchové xxxxxxx; xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, k xxxxxxx xxxxxx; xxxxxx xxxx xxxxxx,

x) xxxx a xxxx - xxxxxxxx, xxxxxxx xx uzení, xxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx kořeněná x xxxxx; příjemně xxxxxxx chuť

paprikáš

hovězí maso, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxx jiných xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx masa, xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného masa, xxxxxxxx jiných xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxx, xxxxx,

x) xxxx surovin xxxx převážně x xxxxxxxxx do 5 xx, xxxxxxx bez xxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx; xxxxx xxxxxxxx xxx na řezu xxxxxxx xx sytěji xxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x x okrajům xxxxxxx xxxx být xxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxx,

x) vůně a xxxx - příjemná, xxxxxxxxxx, výrazně xxxxxxxx, xxxxxxxx xx výrazně xxxxx, xx xxxxx xxxxxx a xxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxx; xxxxxxxx xxxxxxx xxxx

Xxxxxxx 4

Xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx opracované xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx špekáček

drůbeží xxxx, drůbeží xxxxxxx xxxxxxxx maso, syrové xxxxxxx sádlo

připouští xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxx xxxxxx - výrobek x xxxxxxxxx xxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - pružná, xxxxxx, xxxxxxxx

x) vzhled x nákroji a xxxxxxxxxxx - na xxxx vychlazeného výrobku xxxxx xxxxxx xx xxxxx růžová, špekové xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx drobná měkká xxxx xxxxxxxxxxx částic, xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx tuk

d) xxxx x xxxx - xxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, přiměřeně slaná x kořeněná, xx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx debrecínský xxxxx

xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx maso, xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx kůže

a) xxxxxxxxxxx - pevná, xxxxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx x vypracování - xx řezu je xxxxxxxxxx xxxxxxx tmavé xxxxxx xxxxx xx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx; xxxxxx vzduchové xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx, nepravidelná xxxxxxx xxxxxxx xxx x xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 6 xx

x) vůně x xxxx - xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxxxx paprice; xx ohřátí xx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx, křehký

drůbeží xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx xxxx, drůbeží xxxxxxx xxxxxxxx xxxx,

xxxxxxxxx xx xxxxxxx vepřového xxxx x syrového xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxx,

x) xxxxxx x xxxxxxx x vypracování - na xxxx xxxxxxxxxx, nákroj xxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, jemná pórovitost xx xxxxxxxxx,

x) xxxx x xxxx - xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx xx xxxxx xx výrobek šťavnatý, xxxxxx

xxxxxxx xxxxx xxxxx

xxxxxxx xxxx, xxxxxxx strojně xxxxxxxx maso

připouští se xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - pevná, pružná,

b) xxxxxx xx nákroji - xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx až xxxxxx xxxx, dovolují xx xxxxxx vzduchové xxxxxxx,

x) xxxx x xxxx - příjemná, xx xxxxxxx uzenině x xx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx

xxxxxxx*) xxxxxxx xxxxx

xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx

xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x drůbeží xxxx

x) xxxxxxxxxxx - pevná, xxxxxxxx,

x) xxxxxx xx xxxxxxx - xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx x tmavšího masa, xxxxx 10 xx 50 xx xx xxxxxx růžové až xxxxxx-xxxxxxx xxxxx; xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x drobné xxxxxxxxx xxxxxxx, případně xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx xx xxxxxxxxx,

x) xxxx x xxxx - xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx, přiměřeně xxxxx, xxxx na xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxx salám

drůbeží xxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxx xx xxxxxxx vepřové x xxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - pevná, soudržná,

b) xxxxxx na nákroji - xx xxxx xx xxxxxxxxxx výrobek xxxxxx masové xxxxxx xxxxx spojka xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx zrněné xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx 8 mm, xxx xxx patrny xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxx x xxxx - jemná, typická xxx xxxxxxxx uzeninu; xxxxxxx, xxxxx kořeněná x xxxxx

xxxxxxx xxxxx xxxxxx

xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx

xxxxxxxxx xx xxxxxxx vepřového xxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx x drůbeží kůže

a) xxxxxxxxxxx - pružná, xxxxxxxx,

x) xxxxxx xx xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxxx, barva xxxxxx xx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,

x) vůně x xxxx - xxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx; xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxx maso; xxxxx xx skusu xxxxxx

*) Xxxxx xx xxxx xxxxxxx podle xxxxxxxxx xxxxxxxxx masa.

Tabulka 5

Xxxxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxx výrobu

Smyslové xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxx ve xxxxxxx šťávě

hovězí maso

a) xxxxxx - kompaktní xxxxx, z xxxxx xxxxxx xxxxx běložlutým xxxxx; kusy

zrněného hovězího xxxx xxxxxxx xxxxxxx; xxxxx xxxx hnědošedá, xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxx xxxxx nahnědlé,

b) xxxxxxxxxxx - maso křehké, xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx při 15 °X xxxxxxxxx tuhý,

c) xxxx x chuť - xxxxxxxx, po xxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxxx; xxxx xxxxxx xxxxx slaná, xxxx xxxx xxxxxxx

Xxxxxxx maso xx xxxxxxx šťávě

vepřové xxxx

x) xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx;

xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxxxx; xxxxxxx maso x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx světle hnědošedé, xxxxx xxxxxx, bez xxxxxxx částí,

b) xxxxxxxxxxx - xxxx xxxxxx, xxxxx, mírně xxxxxxxx, xxxxx xxx 15 °X xxxxxxxxx xxxx

x) xxxx a xxxx - příjemná xx xxxxxxx xxxxxxxx mase, xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx; xxxx xxxxxx přiměřeně slaná

Luncheon xxxx

xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxx

x) xxxxxx - xxxxxxx ve xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxx růžové, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx se xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx 10 xx; drobné xxxx, xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxx množství xx xxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxx 1 xx xxx nařezání soudržné

c) xxxx x xxxx - xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xx xxxxx výrobek xxxxxx

Xxxxxxx 6

Xxxxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx opracované xxxxx xxxxxxx – paštiky

Výrobek

Základní xxxxxxxx pro xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx paštika

vepřové maso

a) xxxxxx x xxxxx - xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx s xxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxx; xxxxx zpracované xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx použité xxxxxx xxxxxx,

x) konzistence - xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxx 15 °X pastovitá,

c) xxxx a chuť - xx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx

Xxxxxxx sýr

vepřové maso

a) xxxxxx x barva - xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x vytaveného xxxx; xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx částice, xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx,

x) v xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx tvaru

konzistence - soudržná, xxxxxxxxxxxx, xxx 15 °X xxxxxxxxx,

x) vůně x xxxx - xx xxxxxxxxx xxxxxxx, přiměřeně xxxxx, jemně xxxxxxxx, xxx cizích xxxxx x příchutí

Pasta x xxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxx xxxxx

x) vzhled x xxxxx - xxxxxxxx xx oranžovošedá kompaktní xxxxx,

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxx, xx řezu xxxxx xxxxx,

x) xxxx x xxxx - xx uzeném xxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx a příchutí

Bůčková

pomazánka

vepřové xxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxx

x) vzhled x xxxxx - kompaktní, xxxxxx xxxx okrově xxxxx hmota,

b) xxxxxxxxxxx - tužší xxxxxxxx, xx xxxx mírně xxxxx, xxxxxxxxxxxx,

x) chuť x vůně - xx xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, příjemně xxxxxxxx, xxx cizích xxxxx x xxxxxxxx

Xxxxxxx 7

Xxxxxxxxx na xxxxxxx x smyslové xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx - hotová xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxx

Xxxxxxxx požadavky

Lečo s xxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx

x) xxxxxx x xxxxx - masný xxxxxxx (xxxxxxx) x xxxxxxxxxxxx směsi xxxxxxxx, xxxxxxxx řezy zeleninové xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx x paprik xx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxxx měkká, mírné xxxxxxxxxx se připouští, xxxxxxxxxx směs xxxxxxxxx xx měkká, xxxxxx xxxxx zahuštěná

c) xxxx x xxxx - xx použitém xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx slaná, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx připouští, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx

Xxxxxx xx xxxxxx

xxxxxx xxxx

x) vzhled x xxxxx - xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxx xxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxx měkké, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx

x) xxxx x xxxx - xx pečeném hovězím xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx, xxxxxxx maso

a) xxxxxx - xxxxxxxxxxxx xxxxxx masa x xxxxxxxxx asi 15 xx 30 xx x řezy červené x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xx hnědé xxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx

x) vůně x xxxx - xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, typická xxx guláš, příjemně xxxxx a kořeněná, xxxxx pálivá, bez xxxxxx pachů x xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx, xxxxx výrobek tepelně xxxxxxxxxx

x) vzhled - xxxxxxxxxxxx xxxxxx masa x xxxxxxx tepelně xxxxxxxxxxxx xxxxxxx (celá xxxxxxx) v xxxxxxxxxxxx xx hnědé xxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxx x klobása měkké, xxxxxx mírně xxxxxxxxx,

x) xxxx a xxxx - po xxxx x xxxxxxx, přiměřeně xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx

Xxxxxxx 8

Xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx na vybrané xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx masa (% xxxx. xxxxxxx)

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx

(% xxxx. xxxxxxx)

xxxxx tuku

(% xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxxxx

40,0

-

45,0

Xxxxxxx

50,0

-

40,0

Xxxxx vídeňský

55,0

-

40,0

Párek xxxxxxxxx

50,0

-

35,0

Xxxxxxxxxxx xxxxx

60,0

-

40,0

Xxxxx xxxxx

50,0

-

35,0

Xxxxxxx xxxxx

55,0

-

20,0

Xxxxxxxxx xxxxx

40,0

-

40,0

Xxxxxx xxxxx

40,0

-

35,0

Xxxxx xxxxx

40,0

-

40,0

Xxxxxxxxx xxxxxxx

60,0

-

35,0

Xxxxxxxx

-

13,0

50,0

Xxxxxxxxxx xxxxx

-

14,0

40,0

Xxxxxx xxxxx

-

13,0

50,0

Xxxxxxx

-

16,0

50,0

Xxxxxxx xxxxx

-

15,0

50,0

Xxxxxxxx xxxxxxx

-

14,0

55,0

Xxxxxxxx

-

14,0

50,0

Xxxxxxxx

-

14,0

50,0

Xxxxxxx 9

Chemické x xxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x drůbežího xxxx

Xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx drůbežího strojně xxxxxxxxxx masa (% xxxx. xxxxxxx)

xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx

(% hmot. xxxxxxx)

xxxxx xxxx

(% xxxx. nejvýše)

Drůbeží xxxxxxxx

45,0

45,0

Xxxxxx párek jemný

50,0

30,0

Drůbeží xxxxxxxxxxx párek

37,0

30,0

35,0

Drůbeží xxxxxxxx xxxxx

50,0

35,0

25,0

Xxxxxxx xxxxxxx salám

40,0

12,0

20,0

Drůbeží Xxxxxxxxx xxxxx

40,0

40,0

Xxxxxxx Xxxxxx xxxxx

50,0

25,0

Xxxxxxx 10

Chemické x xxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx masné konzervy

Výrobek

obsah xxxx

(% xxxx. nejméně)

obsah xxxx

(% hmot. xxxxxxx)

xxxxx xxxx

(% hmot. nejvýše)

další xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxx

70,0

80,0

20,0

-

Xxxxxxx xxxx xx vlastní xxxxx

70,0

70,0

40,0

-

Xxxxxxxx xxxx

70,0

70,0

40,0

xxxxxxxx tuk a xxxxx xxxxxxx 15,0 % hmot.

Tabulka 11

Xxxxxxxx x fyzikální požadavky xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx opracované xxxxx xxxxxxx – xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx xxxx

(% xxxx. xxxxxxx)

xxxxx xxxx

(% hmot. nejvýše)

obsah xxxx

(% xxxx. nejvýše)

další xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx

25,0

70,0

40,0

xxxxx vepřových xxxxx nejméně 26,0 % xxxx.

Xxxxxxx xxx

25,0

70,0

45,0

xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 26,0 % xxxx.

Xxxxx x uzeného xxxx

57,0

70,0

40,0

-

Xxxxxxx xxxxxxxxx

35,0

70,0

40,0

xxxxx uzeného bůčku xxxxxxx 20,0 % xxxx.

Xxxxxxx 12

Fyzikální xxxxxxxxx xx vybrané xxxxx xxxxxxxx - xxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

(% hmotnostních xxxxxxx)

xxxxx xxxxxxxxx

Xxxx s xxxxxxxx

24,0 % xxxx. xxxxxxx xx xxxxxxx úpravě xxxxxxx

Xxxxxx xx xxxxxx

30,0 % hmot. xxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxx xxxxx

30,0 x xxxx:

xxxxxx maso xxxxxxx 16,0 % xxxxxxxxxxxx,

xxxxxxx xxxx nejméně 14,0 % xxxxxxxxxxxx.

xxxxx zeleninové xxxxxxx: xxxxxxx 4,5 % xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx guláš

10,0

obsah xxxxxxx xxxxxxx 12 % xxxx.

Xxxxxxx x. 8 x vyhlášce x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxxxxx šunky

Skupina

Výrobek

Třída

Charakteristika xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx opracovaný xxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx 16,0 % xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx (xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx fyzikálně xx xxxxxx), rostlinných x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx, xx xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - v uceleném xxxx xxxxx, xxxxxxxx; xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx;

x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxx proměnlivé xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx

x) vzhled x nákroji - xxxxxxx xx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx a xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx; ojedinělá xxxxx xxxxxxx xxxx xx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx dutinky, xxxxxxxx xxxx. xxxxxxx

x) xxxx x xxxx - xxxxxxx xxx xxxxx, xxxxxxxxx slaná, xxxxxxx, výrobek xx xxxxx v xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx bílkovin - xxxxxxx 13,0 % xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx barviv, xxxxxxxx (s xxxxxxxx xxxxxxxxxx zahušťovadel karagenanu x xxxx xxxxxxx), xxxxxx (včetně xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx), xxxxxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx, xx nepřipouští

standardní

obsah xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx 10,0 % xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx č. 9 x xxxxxxxx x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx záporná xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx produkty xxxxxxxx x akvakultury, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x akvakultury x xxxxxxxxxx z xxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx produkty xxxxxxxx, Xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx

xx 300 x

- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xx 1000 x

- 6,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx balení

do 2000 x

- 4 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 2000 x

- 2 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 0,5 % x 20 xx balení

sardelová xxxxx

x xxxx

- 10 % x jednotlivého xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx balení

do 350 x

- 10 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 350 g

- 5 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % u 20 xx xxxxxx

xxxxxxxx

xx 350 x

- 10 % x jednotlivého balení

- 2,0 % x 20 ks xxxxxx

xxx 350 g

- 5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

Xxxxxxx x. 10 x xxxxxxxx x. 69/2016 Xx.

Xxxxxx obchodních xxxxxxxx x vědeckých xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx označení xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxxxx x. 1 a xxxxxxx xxxxx xx sloupce x. 1 xxxx. x) xxxx x), xxxxx xx xx xxxxxxx č. 1 xxxxxxx, xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx x. 2 xxxxxxxxxx xxxxxx a druhové xxxxx, pokud xx xx xxxxxxx x. 2 xxxxxx. Alternativně xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx, některou xxxx součást nebo xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx č. 3, pokud xx xx xxxxxxx x. 3 uvedeno.

1. Obchodní xxxxxxxx

2. Vědecký xxxxx

3. Xxxxxxxx obchodních označení / xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxx xxxxx

x) druhové xxxxx

x) xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx xxxxx

x) xxxxxxx jméno

b) xxxxxxx xxxxx

XXXX

Xxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xüxxxxxxäxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx: xxxxxx xxxxxx, vlkouš xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxx xxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx.Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxx název xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx obchodní označení xxxxxx xxxxx název: Xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx jako latinský xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx cuculus

Platýs

šípozubý

Atheresthes

stomias

Gavún

štíhlý

Atherina

boyeri

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: xxxxx xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxx

Xxxxxxxxx

xxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxx

Xxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx xxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx africký, Xxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx xxxxxx

Xxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx xxxxx název: Xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx rodového xxxxx tento xxxxx: Xxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxx-xxxx, Xxxx xxxxxxx, Xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxx

Xxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxx mořský, Xxxxxx xxx, Xxxxx mořský.

Jazyk

klínotvarý

Dicologlosa

cuneata

Mořan

obecný

Diplodus

vulgaris

Ledovka

patagonská

Dissostichus

eleginoides

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Chilský xxx xxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jména xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxx: xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx jako obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít tento xxxxx: Cod

Treska

pacifická

bílá

Gadus

macrocephalus

Žralok

psohlavý

tope

Galeorhinus

galeus

Hruj

kapská

Genypterus

capensis

Alternativně xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Hruj

Platýs

protažený

šedohnědý

Glyptocephalus

cynoglossus

Kranas

zlatavý

Gnathanodon

speciosus

Ledovka

Gobionotothen

gibberifrons

Claresse

Heterobranchus longifilis x Xxxxxxx garienpinus

Žralok

šedý

Hexanchus

griseus

Halibut

bílý

atlantický

Hippoglossus

hippoglossus

Hlavatka

podunajská

Hucho

hucho

Vyza

velká

Huso

huso

Alternativně xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení použít xxxxx xxxxx: Tolstolobik.Alternativně xx možné xxxx xxxxxxx xxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx označení xxxxxx místo rodového xxxxx tento xxxxx: Xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx: Xxxxxxx xxxxxxxx nebo Xxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tyto xxxxx: Xxxxx stříbrný, Robalo xxxxxxxxx, Xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxx xxxxx: máslová xxxx, butterfish, Makrela xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx název xxxxxx xxxxx název: Aspius xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx tento xxxxx: xxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení použít xxxxx název: xxx xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: xxxxxxx severní

Treska

jednoskvrnná

skvrnitá

Melanogrammus

aeglefinus

Měsícovec

skvrnitý

Mene

maculata

Alternativně xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Moonfish

Treska

merlan

bezvousá

Merlangius

merlangus

Štikozubec

argentinský

Merluccius

hubbsi

Alternativně je xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx jména tyto xxxxx: Xxxxxx štika, Xxxxxxx nebo Xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx názvy: Mořská xxxxx, Merlúza xxxx Xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxx označení xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx xxxx názvy: Xxxxxx xxxxx, Merlúza xxxx Hejk

Štikozubec

kapský

hlubokomořský

Merluccius

capensis

paradoxus

Alternativně je xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxx, Xxxxxxx xxxx Hejk

Štikozubec

peruánský

Merluccius

gayi

Alternativně xx možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxx, Xxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx tyto xxxxx: Xxxxxx xxxxx, Xxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxx xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxx xxxxx

Xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxx

Xxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxx

xxxxxx

xxxxx

Xxxxx spp.

všechny xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

Xxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx název: Xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx rodového xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jména xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Chui

Losos

kisuč

stříbrný

Oncorhynchus

kisutch

Losos

gorbuša

divoký

Oncorhynchus

gorbuscha

Losos

nerka

červený

Oncorhynchus

nerka

Alternativně xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Losos xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx Xxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jména xxxxx xxxxx: Tilápie

Zubatice

Pagellus xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx. Xxxxxxxxxxxx je xxxxx jako xxxxxxx xxxxx použít tento xxxxx: Pangasianodon xxxxxxxxxxxxx.

Xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxx xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 1a) tento xxxxx: georgijský

Smuha

senegalská

Pseudotolithus

senegalensis

Parmice

západoafrická

Pseudupeneus

prayensis

Kambala

velká

Psseta

maxima

Kranasovec

štíhlý

Rachycentron

canadum

Rejnok

skvrnitý

Raja

montagui

Rejnok

Rajiformes

všechny xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxx označení použít xxxxx xxxxxxxxx jména xx sloupci 1x) xxxxx xxxxx: xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné jako xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx název: Stizostedion xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx tento název: Xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx rodového xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Papouščí xxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx sloupci 1x) xxxxx xxxxx: xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxx., Ginglymostoma spp., Xxxxxxxxx xxx., Galeus xxx., Mustelus spp., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx spp., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx., Cetorhinus xxx., Xxxxxxxxxxx spp., Isurus xxx., Xxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxx spp., Xxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxx xxx., Xxxxxxx spp., Centroscymnus xxx., Etmopterus spp., Xxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx označení použít xxxxx xxxxx :Xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxx King Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název :Xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxx xxxxxx, Xxxxx xxxxxx.

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx použít tento xxxxx: Xxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx název: Pražma xxxxxx, Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx použít xxxxxxx xxxxx: Xxxxxx pargus

Soltýn

obecný

středomořský

Sphyraena

sphyraena

Alternativně xx možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx rodového jména xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxx.

xxxxxxx druhy

Modrák

skvrnitý

Spicara

maena

Alternativně xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Spikara

Modrák

vysoký

ostronosý

Spicara

smaris

Alternativně xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx obecný

Treska

aljašská

pestrá

Theragra

chalcogramma

Tuňák

atlantický

černoploutvý

Thunnus

atlanticus

Tuňák

dlouhochvostý

Thunnus

tonggol

Tuňák

dlouhoploutvý

křídlatý

Thunnus

alalunga

Tuňák

modroploutvý

obecný

Thunnus

thynnus

Tuňák

zavalitý

tučný

Thunnus

obesus

Alternativně xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 1x) xxxxx název: velkooký

Tuňák

žlutoploutvý

Thunnus

albacares

Lipan

obecný

podhorní

Thymallus

thymallus

Lín

obecný

Tinca

tinca

Vidlatka

černoskvrnná

Trachinotus

baillonii

Kranas

obecný

Trachurus

trachurus

Stavrida

Trachurus

trachurus

Alternativně xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx název: Xxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxx spp.

všechny xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení použít xxxxx název: Štítník

Treska

francouzská

Trisopterus

luscus

Treska

malá

Trisopterus

minutus

Kanic

půlměsíčný

Variola

louti

Mečoun

obecný

Xiphias

gladius

Pilobřich

ostnitý

Zeus

faber

Alternativně xx možné xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxx xxxxxxx Xxxxx, Xxxx xxxxx

XXXXXX

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxx xxx., Lithodes xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxx spp., Callinectes xxx., Carcinus xxx., Xxxxxxxxx spp., Xxxxxxxx xxx., Xxxxxx xxx., Xxxx xxx., Mithrax xxx., Xxxxxxxxx spp., Xxxxxx xxx. druhy x čeledí Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxxx xxx

xxxxxxx xxxxx

Xxx

Xxxxxxxxx xxx., xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxx xxx., Nephrops xxx.,

xxxxxxx xxxxx

Xxxx

xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx rodového xxxxx tento xxxxx: Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxx., Jasus xxx., xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxx., Crangon spp., Xxxxxxx xxx., Palaemon xxx., Xxxxxxx xxx., xxxxx x čeledí Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx, Sicyonidae, Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

XXXXXXX

Xxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 1x) xxxxx xxxxx: obecná

Srdcovka

jedlá

Cerastoderma

edule

Ústřice

velká

Crassostrea

gigas

Kalmar

peruánský

Dosidicus

gigas

Chobotnice

menší

Eledone

cirrhosa

Mandlovka

evropská

Glycymeris

glicymeris

Ušeň

mořská

Haliotis

tuberculata

Ušeň

Haliotis xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxx., Xxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxx spp., Xxxxx xxx., xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx spp., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxx spp., druhy x xxxxxx Xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxx spp, Chlamys xxx., Xxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx spp., Xxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxx Xxxxxxxxxxx, Berryteuthis, Xxxxxxxxx, Illex, Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxx, Xxxxxxxx, Nototodarus, Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxxx, Xxxxxx, Xxxxxxx, Sepioteuthis, Xxxxxxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxx x Xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx: xxxxxx, oliheň, xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné jako xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxx., xxxxx xxx., Venerupis xxx., Xxxxxxxx xxx.

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxx

Xxxxx xxxxxxxxxxx, Xxxxxx macrosoma, Sepiella xxx., Xxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxxxxx, Mactridae, Xxxxxxxxxxxxx x Xxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx z xxxxxx Xxxxxxxxx

xxxxxxx druhy

Xxxxxxx x. 11 x vyhlášce č. 69/2016 Xx.

Xxxxxxxxx xx xxxxxx majonéz

Tabulka 1

Smyslové xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxxx x barva

v xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx - pastovitá, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx hmota, xxxx xxxxxxxxx, částice kusovitých xxxxxx rovnoměrně xxxxxxxxxx, xxxxx vzduchové xxxxxxx xxxxxxxxx, výrobky nesmějí xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx x hrudek xxxxxxx xxxxx

xxxx

xxxxxxx xxx xxxxxxxx, xxxxx nakyslá, xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx

xxxx

xxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx pachutí

Tabulka 2

Xxxxxxxxx a chemické xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx %

xxxxx xxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxx 50,0 xx 85,0

obsah xxxxxxx

xxxxxxx 2,0

xxxxxxx xX

xxxxxxx 4,5

Xxxxxxx č. 12 x xxxxxxxx č. 69/2016 Sb.

Záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

(x x xxxx xx)

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx

xx 100

- 6,0 % x jednotlivého xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 100 do 250

- 5,0 % x jednotlivého xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 250 xx 500

- 4 % u xxxxxxxxxxxx balení

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 500

- 2 % u xxxxxxxxxxxx balení

- 0,5 % x 20 xx xxxxxx

Informace

Právní xxxxxxx x. 69/2016 Sb. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.8.2016.

Ke xxx uzávěrky právní xxxxxxx xxxxx xxxxx xx doplňován.

Znění xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se xxxx xxxxxx derogační změna xxxxx uvedeného právního xxxxxxxx.

1) Nařízení Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013 xx xxx 17. xxxxxxxx 2013, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx organizace xxxx se zemědělskými xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx (XXX) x. 922/72, (EHS) x. 234/79, (XX) x. 1037/2001 x (XX) x. 1234/2007, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 853/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx pravidla pro xxxxxxxxx živočišného xxxxxx, x platném xxxxx.

2) Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 543/2008 ze xxx 16. xxxxxx 2008, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxxx pravidla x nařízení Xxxx (XX) č. 1234/2007, xxxxx xxx o xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxx, x xxxxxxx xxxxx.

3) Nařízení Evropského xxxxxxxxxx a Rady (XX) č. 1169/2011 xx xxx 25. října 2011 x poskytování xxxxxxxxx x potravinách xxxxxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) x. 1924/2006 a (XX) č. 1925/2006 x o zrušení xxxxxxxx Xxxxxx 87/250/EHS, xxxxxxxx Xxxx 90/496/XXX, xxxxxxxx Komise 1999/10/XX, xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx 2000/13/ES, xxxxxxx Komise 2002/67/XX x 2008/5/XX x xxxxxxxx Komise (XX) x. 608/2004, x xxxxxxx znění.

Nařízení Evropského xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1760/2000 xx xxx 17. července 2000 o xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx, o xxxxxxxxxx xxxxxxxx masa x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx x x xxxxxxx nařízení Xxxx (XX) č. 820/97, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu a Xxxx (XX) č. 1308/2013, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 1825/2000 xx xxx 25. xxxxx 2000, xxxxxx xx xxxxxxx prováděcí xxxxxxxx x nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (ES) č. 1760/2000, xxxxx xxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx, x platném znění.

Nařízení Xxxxxx (XX) č. 566/2008 xx xxx 18. xxxxxx 2008, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 1234/2007, xxxxx xxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx mladšího xxxxx xx xxx, x xxxxxxx znění.

4) Xx. 2 xxxx. 1 písm. x) xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx a Rady (XX) č. 852/2004 xx xxx 29. dubna 2004 o hygieně xxxxxxxx, x platném xxxxx.

Xxxxxxx X bod 7.1 xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Rady (XX) č. 853/2004, v xxxxxxx znění.

5) Xxxxxxx X xxx 1.15 xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (ES) č. 853/2004, x platném znění.

6) Nařízení Evropského xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1308/2013, x xxxxxxx xxxxx.

7) Xxxxxxxx Xxxx (XXX) č. 2136/89 xx xxx 21. xxxxxx 1989 o xxxxxxxxx xxxxxxxxxx obchodních norem xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxx (EHS) č. 1536/92 xx dne 9. xxxxxxxx 1992, kterým xx xxxxxxx společné xxxxxxxx normy pro xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxx, v xxxxxxx znění.

Nařízení Rady (XX) č. 2406/96 x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx rybolovu, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1379/2013 xx xxx 11. xxxxxxxx 2013 x společné xxxxxxxxxx xxxx s xxxxxxxx rybolovu x xxxxxxxxxxx a x xxxxx xxxxxxxx Rady (XX) x. 1184/2006 x (XX) č. 1224/2009 a x xxxxxxx nařízení Rady (XX) x. 104/2000, x xxxxxxx xxxxx.

8) Nařízení Komise (XX) č. 589/2008 ze xxx 23. xxxxxx 2008, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx pravidla x nařízení Xxxx (XX) č. 1234/2007, xxxxx jde o xxxxxxxx xxxxx pro xxxxx, v xxxxxxx xxxxx.

9) Xxxxx č. 242/2000 Sb., x ekologickém xxxxxxxxxxx x x změně xxxxxx x. 368/1992 Xx., o xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.