Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 17.02.2025.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.08.2016.


Vyhláška o požadavcích na maso, masné výrobky, produkty rybolovu a akvakultury a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich

69/2016 Sb.

Vyhláška

Předmět úpravy §1

ČÁST PRVNÍ - MASO

Základní pojmy §2

Členění na druhy a skupiny §3

Označování §4 §5

Požadavky na jakost §6

Uvádění na trh §7

ČÁST DRUHÁ - MASNÉ VÝROBKY A MASNÉ POLOTOVARY

Základní pojmy §8

Členění na druhy a skupiny §9

Označování §10 §11

Požadavky na jakost §12

Technologické požadavky §13 §14

Uvádění na trh §15

ČÁST TŘETÍ - PRODUKTY RYBOLOVU A AKVAKULTURY

Základní pojmy §16

Označování §17

Požadavky na jakost §18

Uvádění na trh §19

ČÁST ČTVRTÁ - VEJCE A MAJONÉZY

Vejce §20

Majonézy §21

Přechodná ustanovení §22

Závěrečná ustanovení §23 §24

Účinnost §25

Příloha č. 1 - Přípustná záporná hmotnostní odchylka pro balené čerstvé maso a balené čerstvé drůbeží maso

Příloha č. 2 - Členění masa na druhy a skupiny

Příloha č. 3 - Základní dělení hovězího, telecího a vepřového masa na technologické celky

Příloha č. 4 - Záporné hmotnostní odchylky pro masné výrobky a masné polotovary

Příloha č. 5 - Záporné hmotnostní odchylky pro konzervy

Příloha č. 6 - Členění masných výrobků a masných polotovarů na druhy a skupiny

Příloha č. 7 - Požadavky na jakost a složení vybraných masných výrobků

Příloha č. 8 - Požadavky na složení a smyslové požadavky na tepelně opracované šunky

Příloha č. 9 - Záporné hmotnostní odchylky pro rybí výrobky

Příloha č. 10 - Seznam obchodních označení a vědeckých názvů produktů rybolovu a akvakultury

Příloha č. 11 - Požadavky na jakost majonéz

Příloha č. 12 - Záporné hmotnostní odchylky pro majonézy

INFORMACE

69

XXXXXXXX

xx xxx 17. xxxxx 2016

x xxxxxxxxxxx xx xxxx, masné xxxxxxx, xxxxxxxx rybolovu x xxxxxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx

Xxxxxxxxxxxx zemědělství xxxxxxx podle §18 xxxx. 1 písm. x), b), x) x h) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x změně x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx x. 119/2000 Sb., xxxxxx x. 306/2000 Sb., xxxxxx x. 146/2002 Xx., xxxxxx x. 131/2003 Sb., xxxxxx x. 274/2003 Sb., xxxxxx x. 316/2004 Xx., zákona č. 120/2008 Sb. a xxxxxx č. 139/2014 Xx., (dále jen "xxxxx"):

§1

Xxxxxxx xxxxxx

Xxxx vyhláška xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Evropské xxxx1)

x) xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x návaznosti xx xxxxxx členění xxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxx potravin x xxxxxxxx na xxxxxxx a xxxxxxxxxx,

x) xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx, technologické požadavky, xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxxxx xx x xxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx odchylky xxxxxx,

x) xxx jednotlivé druhy xxxxxxxx

1. teplotní xxxxxx xxx uchovávání xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,

2. xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx během xxxxxx xxxxxxx xx xxx,

3. xxxxxxxx požadavky xx xxxxxxxx,

4. xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

XXXX XXXXX

XXXX

§2

Xxxxxxxx xxxxx

Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí

a) xxxxxxxxx xxxxx rozbourané, xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx upravených xxx xxxxxx, určené x uvádění na xxx,

x) xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx jatečně xxxxxxxxxx xxx,

x) krví xxxx získaná xxx xxxxxxx xxxxxxxxx zvířat xxxxxxxxxxxxxx postupem, xxxxx xxxxxxxx kontaminaci xxxxx xxxxxxx xxxx, určené xxx xxxxxx potravin,

d) xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx získaná x jatečně upravených xxx zvířat nebo xxx bourání masa,

e) xxxxxxxx maso xxxxx xxxxxx xxxxx,

x) xxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx zvěře,

g) xxxxxxxxx xxxxxxxxx potraviny hmotnost xxxxxxxxx xxx xxxxx xx zohledněním xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky podle přílohy č. 1 x této xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx předpisu Evropské xxxx2).

§3

Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx

Xxxxxxx xx xxxxx x skupiny xx u masa, x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx masa, xxxxxxx x příloze č. 2 k xxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxxxx

§4

Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxx unie3), x zákoně a xxxxxxxx o xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx

x) maso, x výjimkou xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx a děleného xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx přílohy č. 2 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 1 x xxxx xxxxxxxxx podle živočišného xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx uvedeným x příloze č. 2 k xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 2 xxx ohledu xx xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,

x) zvěřina a xxxx x farmové xxxxx xxxxxx příslušného xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx přílohy č. 2 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 3, x xxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxx; xxxx xx xxxxx, xxx se xxxxx o xxxxxxx xxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx uvedeným v příloze č. 3 k xxxx xxxxxxxx, ke xxxxxxx xxxx xxx připojen xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx; xxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx technologického xxxxx, xx označí xxxx xxxxxx xxxx popisným xxxxxx.

§5

(1) Hovězí xxxxxxxx xxxx xxxxxx, zabalené x xxxxxxxx se xxx uvádění na xxx xxxxx údajů xxxxxxxxx x §4 xxxxxx xxxxx "xxxxx xxx", "xxx", "xxxxx", "xxxxxxxx" xxxx "xxxxx".

(2) Xxxx "xxxxx xxx" xx xxxxx označit xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxxx zvířat samčího xxxxxxx starších než 12 xxxxxx a xx 24 xxxxxx xxxxxx.

(3) Jako "býk" xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxxx zvířat xxxxxxx xxxxxxx xx věku xx 24 měsíců.

(4) Xxxx "volek" xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx x kastrovaných xxxxxx xxxxxxx pohlaví xxxxxxxx xxx 12 xxxxxx.

(5) Xxxx "jalovice" xx xxxxx xxxxxxx xxxxx maso z xxxxxxxxxxx xxxxxx samičího xxxxxxx starších 12 xxxxxx.

(6) Jako "kráva" xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxxxx pohlaví xxxxxxxx 12 měsíců, xxxxx xx xxx xxxxxxx.

§6

Xxxxxxxxx na xxxxxx

(1) X samic v xxxxxxx xxxx být xxxxxx xxxxx odstraněny, x xxxxxxx včetně xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx x xxxxxxxxxx výsekového xxxx xxxxxxxx bezprostředně xxxx xxxxxxxx spotřebiteli.

(3) Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx tělo xxxxxxx xx uvádí xx xxx xxxxxxx x xxxxxxx.

(4) Xxxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx krevních xxxxxxxx, xxxxxxxx podlitin, xxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx, chlupů, xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxx x třásní xxxx, xxxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx či xxxxxxx xxxxx.

§7

Xxxxxxx xx xxx

(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x zmrazené droby xx xxxxx xx xxx xxxxx xxxxxx.

(2) Xxxxxxxxxx odstavce 1 xx nevztahuje na xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxx bez xxxxx, xxxxxx xxxxx bez xxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x xxx xxxxx.

(3) X nebaleného výsekového xxxx, které xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx v xxxxxxxxxxx xxxxx, xx xxx, xxx je xxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx v xxxxxxxxx názvu xxxx xxxx "xxxxxxxxxx".

(4) Mleté xxxx xxxx být xxxxxxxxxxxx xxx před xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se xxxxxxx x xxxxx xxxx xxxxxx.

ČÁST DRUHÁ

MASNÉ XXXXXXX X XXXXX POLOTOVARY

§8

Základní xxxxx

Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx rozumí

a) xxxxxxx xxxxxxxxxxx masným xxxxxxxx xxxxxxxxxx masný xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 °C xx xxxx 10 minut,

b) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx zpracovaný masný xxxxxxx určený x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx úpravy, x xxxxx xx všech xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx surovin ani xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 °X xx xxxx 10 minut,

c) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx masný xxxxxxx4) xxxxxx x tepelné xxxxxxxxx xxxxxx, x xxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx tepelné xxxxxxxxxx xxxxxxx ani xxxxxxx odpovídající xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 °X po xxxx 10 xxxxx,

x) xxxxxxxxxx xxxxxxx opracovaným xxxxxx xxxxxxxx zpracovaný masný xxxxxxx, x kterého xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx odpovídajícího xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 °C po xxxx 10 minut x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, zráním, xxxxxx xxxx xxxxxxx za xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x poklesu aktivity xxxx xx hodnotu xx(xxx.) = 0,93 x x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx doby trvanlivosti xx 21 xxx xxx xxxxxxx skladování xxxx 20 °X x xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx podmínek,

e) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx masným xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, popřípadě xxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx vody xx xxxxxxx aw(max.) = 0,93, x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx 21 xxx při xxxxxxx xxxx 20 °X x xx xxxxxxxx xxxxxxx skladovacích xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx, ve kterém xxxxxxx technologické opracování xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx jeho xxxxxxxx,

x) vložkou krájená xxxx zrněná xxxx xxxx,

x) technologickým xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx použití xxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxxxx,

x) polokonzervou xxxxxxx xxxxxxxxxx uzavřený v xxxxx, xxxxxxxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxx bílkovinou xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx ze svalové xxxxx zvířat bez xxxxxxxxx pojivové xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxx xxxx xxxxxxx obsah tuku xxxxxxxxx xxxxxxxx založenými xx xxxxxxxx hydrolýzy,

m) xxxxxxxxx xxxxxxxxx potraviny xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx příloh č. 4 a 5 x xxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx roztíratelný, který xxxxxx xxx naražený x technologickém xxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx, převážně xxxxxxxxxx, který xxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx obalu,

p) xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx5) x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xx xxxxxx xx xxx v xxxxxxxxxxxxxx xxxxx.

§9

Členění xx druhy x xxxxxxx

Xxxxxxx masných xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx na druhy x skupiny je xxxxxxx x příloze č. 6 x xxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxxxx

§10

(1) Na xxxxx xxxxxxx a masné xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx pohlíží xxxx xx potraviny xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxx masa xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx nebo xxxxx xxxxxx uvedených v příloze č. 2 k xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 2 x 3 lze x názvu xxxxxxx xxxxxxx xxxx masného xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx nejméně 50 % hmotnostních xxxxxxxxx masa z xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx při jeho xxxxxx. Xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx uvedené x příloze č. 7 x této xxxxxxxx xxxxxxxxx 1 xx 12. Xxxxxxxx-xx xxxxx xxxxxxx méně xxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx masa x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx, může být xxxx skutečnost xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx "x (xxxxx živočišného xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx x příloze č. 2 x této vyhlášce xxxxxxxxx 2 x 3) masem".

(3) Xxxxx xxxxxxx se xxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxx přílohy č. 6 x této xxxxxxxx. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx x příloze č. 7 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 1 až 12 xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxxx požadavky x chemické x xxxxxxxxx xxxxx, nelze xxxxxxxx xxx jiné xxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx požadavkům xxxxxxxxxxxx.

§11

(1) Šunky xxxxxxxx x jiného než xxxxxxxxx masa musí xxx v xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx druhem xxxx výrazem xxxxxxxx x příloze č. 2 x xxxx vyhlášce tabulkách 2 x 3 xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx6) x xxxxx xxxxxxxxx xxxx, xx kterého xxxxxxx.

(2) X xxxxxxx, xx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx masný výrobek xxxxxxx xxxxxx "šunka", xxxx splňovat xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 8 x xxxx xxxxxxxx x xxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.

§12

Požadavky xx xxxxxx

(1) Xxx nakrojení masných xxxxxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx nebo xxxx. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx. X xxxxxxx xxxxx xxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx složení xxxxxxx xxxxxxx, a xxxxxx razítek. X xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxx x kolagenní xxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxx jiných složek, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.

(2) Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx nesmí xxx xxxxxxx, lepkavý, xxxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xx nejedná o xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx, xxx jinak xxxxxxxx. Xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx.

(3) Požadavky na xxxxxx a složení xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx uvedeny v příloze č. 7 k této xxxxxxxx xxxxxxxxx 1 xx 12 x x příloze č. 8 k xxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxx požadavky

§13

(1) U xxxxxxx opracovaných xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx celý xxxxxxx xxx, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx.

(2) Xxxxxxxx xxxxx výrobky xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx určeny k xxxxxxx xxxxxxxxx opracování xxxx použitím, xxxxxxx xxxxxx xxxx uzená xxxx, xxxx xxx xxxx vložením do xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx.

(3) Xxx výrobu masných xxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 7 k xxxx xxxxxxxx tabulkách 1 xx 7 xx xxxxxxx xxxxx ze xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 7 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 1 xx 7.

(4) Xxxxx x xxxxxxxxx xxxx xx vyrobena jen x vepřové kýty xx z xxxx xxxxxxx xxxx.

(5) Xxxxx xxxxx xxxxxxxx jakosti x xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxx xxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.

(6) Xxxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx společného stravování, x xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, pokud xxxx xxxx zpracován xxxx surovina pro xxxxxx xxxxxx typu xxxxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx opracování xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

§14

(1) Konzervy xxxx xxx tepelně xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xx teplotu, xxxxx xxxxxx odpovídají xxxxxxx xxxxxxx 121 °X xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx 10 xxxxx.

(2) Xxxxxxxxxxxx musí xxx xxxxxxx ošetřeny ve xxxxx xxxxxxx na xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx teploty 100 °X xxxxxxxx xx dobu xxxxxxx 10 minut.

§15

Uvádění na trh

(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx masné xxxxxxx musí xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxx xxxxxxxxxxx xx xxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx. Xxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx nakrájeny x xxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxx xxxxxxx nejpozději x xxx následující xx xxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx.

(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx musí být xxxxxxxx xxx zbytečného xxxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxx prodeje.

(3) Xxxxx xxxxxxx, které xxxx nakrájeny a xxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxx prodeje xx účelem xxxxxxx xxxx zabalené xxxxxxxxx, xxxx xxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx zbytečného prodlení xx xxxxxxxxx.

(4) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxx bezprostředně xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx a xxxxx xxxxxxxxxxxxx.

(5) X xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 1 až 3 provozovatel potravinářského xxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx nebo datum xxxxxxxxx, pokud xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx.

(6) Xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxx xxxxxx nebo zabalené x xxxxxxxx xxxxxxx x nabízení x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

XXXX XXXXX

XXXXXXXX RYBOLOVU X AKVAKULTURY

§16

Základní xxxxx

Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx

x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx živí xxxx, živí ostnokožci, xxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxx xxxx, xxxxx x žáby,

b) čerstvými xxxxxxxxx xxxxxxx živočichy xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx konzervováni, xxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx způsobem zpracování, xxxxx xxxxxxxx,

x) průměrným xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 9 k této xxxxxxxx.

§17

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxx přímo xxxxxxxxxxxx předpisů Evropské xxxx upravujících xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx7) xxxxx xxxxxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxxx označení x xxxxxxxxx názvů, xxxxx xx xxxxxx x příloze č. 10 k xxxx xxxxxxxx.

§18

Požadavky xx xxxxxx

(1) X případech, xxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx přímo xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx rybolovu x xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx uvedené x xxxxxxxxxx 2 xx 6.

(2) Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx pro strukturu xxxxxxxxx.

(3) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx uzených xxxxxxxx xxxxxx, se tepelně xxxxxxxxxxxx xxx, xxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx minimálně xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 °X xx xxxx 10 xxxxx, x organoleptickými vlastnostmi xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx deklarovanému xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx, xxx cizích chutí x pachů.

(4) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx xx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx, jiker x xxxxx. Obsah xxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx rybolovu x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxx x xxxx xx xxxx než 14 %, xx středně xxxxxxxxxx 10 xx 14 %, xx xxxxx nasolených 4 xx 10 %.

(5) Xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx maximálně 25 % xxxx.

(6) Sušené xxxxxxxx rybolovu a xxxxxxxxxxx xxxxx být xxxxxx a xxxxxxxx, xxxxx vody v xxxx xxxx xxx xxxxx než 18 % x xxxxxxxx xx při xxxxxxxxx xxxxxxxx vzduchu 65 xx 70 %.

§19

Uvádění na trh

(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x akvakultury, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx xx xxxxx xxxxxx xx xxx xxxxxxxx x ostatními potravinami xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx nepříznivému xxxxxxxxx xxxxx.

(2) Xxxxxxxxxx z xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx a ostatních xxxxxxx živočichů xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxx.

ČÁST ČTVRTÁ

VEJCE X XXXXXXXX

§20

Xxxxx

(1) Xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xx vejcích xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx unie8), xx xxxxxx x

x) xxxxxx xxxxx, xxxxx se xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx

1. "1" xxx xxxxx xxxxxx ve xxxxxx xxxxxx,

2. "2" pro xxxxx xxxxxx x xxxxxx,

3. "3" xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx, nebo

4. "0" xxx vejce xxxxxx xxxxxxxxx x souladu x požadavky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx9),

x) xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx,

x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx vyjadřuje xxxxxxxx xxxxxx registračního xxxxx xxxxxxxxxxxx.

(2) Vejce xxxxx xxxxxxx X xx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx při xxxxxxxxxx xxxxxxx, a xx xxxxxxx xxxx 18 °X.

(3) Vejce xx xxxxxxxx xxxxxx druhů xxx Gallus xxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx se xxxxxxxxxx, xxxxxxxx x přepravují x xxxxx, xxxx xxxxx xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx od xxxx 5 °X xx plus 18 °X.

§21

Xxxxxxxx

(1) Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx omáčky obsahující xxxxxxx vaječné xxxxxxx x xxxxxxx emulgací xxxxxxx rostlinných xxxxx xx xxxxx fázi xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx.

(2) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx majonézy xxxx xxxxxxx x příloze č. 11 k xxxx xxxxxxxx.

(3) Xxxx o xxxxxx množství se x polotuhých nebo xxxxxxxxxxxx studených xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx hmotnostních nebo xxxxxxxxxx.

(4) Průměrným xxxxxxxxx xxxxxxxxx se xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx se xxxxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 12 x této xxxxxxxx.

(5) Majonéza se xxx xxxxxx xx xxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx se xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx 0 °X xx 15 °X.

§22

Přechodná xxxxxxxxxx

(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xx xxx přede xxxx xxxxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx č. 326/2001 Sb., xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx této xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxxx uvedené xx trh xxxx xxxxxxxx v xxxxxxx x xxxxxxxxx č. 326/2001 Sb., xx xxxxx účinném xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx prodávány xx vyprodání xxxxx.

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

§23

Xxxx vyhláška xxxx oznámena v xxxxxxx xx směrnicí Xxxxxxxxxx parlamentu a Xxxx 98/34/ES xx xxx 22. xxxxxx 1998 o xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx.

§24

Xxxxxxx xx:

1. Vyhláška Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 326/2001 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx č. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx, xxx xxxx, masné xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx živočichy a xxxxxxx z xxxx, xxxxx x xxxxxxx x nich.

2. Vyhláška č. 264/2003 Sb., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx č. 326/2001 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x), h), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x změně a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx, masné xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxxxx z xxxx.

3. Vyhláška č. 169/2009 Sb., xxxxxx xx mění xxxxxxxx x. 326/2001 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) a x) xxxxxx č. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx znění pozdějších xxxxxxxx, xxx xxxx, xxxxx výrobky, ryby, xxxxxxx xxxxx živočichy x výrobky x xxxx, xxxxx x xxxxxxx x nich, xx znění vyhlášky x. 264/2003 Xx.

4. Xxxxxxxx č. 159/2014 Sb., xxxxxx xx mění xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství x. 326/2001 Xx., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. x), d), x), x), i) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x potravinách a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx, pro xxxx, xxxxx výrobky, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x výrobky x xxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

§25

Xxxxxxxx

Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 2016.

Xxxxxxx:

Xxx. Xxxxxxx x. x.

Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx x. 69/2016 Sb.

Přípustná záporná xxxxxxxxxx odchylka xxx xxxxxx čerstvé xxxx x balené xxxxxxx xxxxxxx xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx balení

Přípustná xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx xxxx,

Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx

xx 300 x

- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 ks balení

do 1000 x

- 6,0 % x jednotlivého xxxxxx

- 1,0 % x 20 ks xxxxxx

xx 2000 g

- 4,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 1,0 % u 20 xx xxxxxx

xxx 2000 x

- 2,0 % x jednotlivého xxxxxx

- 0,5 % x 20 xx balení

Xxxxxxx x. 2 x vyhlášce x. 69/2016 Sb.

Členění xxxx xx xxxxx x xxxxxxx

Xxxxxxx 1

Členění xxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těla xxxxxxx x děleného xxxxxxx upraveného těla xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

xxxx

xxxxxxxx xxxx

xxxxx

xxxx

xxxxx

xxxxxx xxxxx, xxxxxx lůj

mleté xxxx

xxxx xxxxx ve xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx 2

Označení xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx živočišného xxxxx, xx xxxxxxx pochází

Označení xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx

xxxxxx xxxx

xxxx mladého xxxx, býka, volka, xxxxxxxx, xxxxx

xxxxxx maso

maso xxxxxxxxx Y podle xxxxxxx XXX xxxxx 1 xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013

xxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx

xxxx xxxxxxxxx X xxxxx xxxxxxx XXX xxxxx 1 xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1308/2013

xxxxxxx maso

maso xxxxxxxxxx xxxx prasat xxxxxxxx x xxxxxx, xxxx prasnic a xxxx xxxxx

xxxxxxx xxxx

xxxx xxxx

xxxxxxx xxxx

xxxx xxxxxx xx xxxx nejvýše 12 xxxxxx

xxxx maso

maso xxx

xxxxxxx xxxx

xxxx xxxxxx xx xxxxx nejvýše 12 měsíců

koňské xxxx

xxxx xxxx

xxxxxxx xxxx

xxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx 18 xxxxxx

xxxxxxx maso

maso xxxxxxx

xxxxxxxxx maso

maso xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx x x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx bylo xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx č. 34/2013 Sb., x veterinárních xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx a další xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx

Xxxxxxx 3

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx druhu x xxxxxxx x xxxxx x farmového xxxxx

Xxxxxxxxx xxxx

xxxxx

xxxxx

xxxxx

xxxxxx

xxxxx

xxxx

xxxxx xxxxxx

xxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx xxxxxx

xxxx xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx x. 3 x vyhlášce x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxxx dělení xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx 1

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx hovězího xxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxx xxxxxx

xxxxxx xxxxx

xxxxx xxxxx’

Xxxxxx xxxx přední (x xxxxx / bez xxxxx)

xxxxxx xxxx*)

xxx*)

xxxxxxxx*)

xxxxxx roštěnec*)

hrudí

žebro

bok, xxxxx xxxxx, xxxxx

xxxxxx

xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx xxxx xxxxx (s xxxxx / xxx xxxxx)

xxxx

xxxx

xxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxx, roštěná

*) Xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x označení výsekového xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxx xxxx xxxxxx (x xxxxx / xxx xxxxx).

Xxxxxxx 2

Základní xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx celek

Telecí xxxxx

xxxxx

Xxxxxx xxxx (x xxxxx / xxx xxxxx)

xxxx

xxxx

xxxxxx

xxxxxx, xxxxxxx

xxxxxxxx

xxx, xxxxxxxxxx

xxxxx

xxx, xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx 3

Xxxxxxxx technologické xxxxx xxxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx xxxxx

xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx xxxx (s xxxxx / xxx kosti)

kýta

plec

pečeně, xxxxxxx

xxxxxxxx svíčková, xxxxxxx

xxxxxxxx

xxx

xxxxx

xxxxxx

xxxxx

xxxxxx xxxxxx

xxxxxx xxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx

Příloha x. 4 x xxxxxxxx x. 69/2016 Sb.

Záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx pro masné xxxxxxx x masné xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx balení

Přípustná záporná xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx

xx 300 x

- 10,0 % x jednotlivého xxxxxx

- 2,0 % x 20 ks xxxxxx

xx 1000 x

- 6,0 % x jednotlivého xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xx 2000 x

- 4,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 2000 x

- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 0,5 % x 20 xx xxxxxx

Příloha x. 5 x vyhlášce č. 69/2016 Xx.

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx záporná hmotnostní xxxxxxxx

Xxxxxxxx

xx 350 x

- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx balení

nad 350 x

- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 0,5 % x 20 xx xxxxxx

Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxx masných xxxxxxx x masných xxxxxxxxxx xx xxxxx x skupiny

Druh

Skupina

masný xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxx neopracovaný

tepelně neopracovaný xxx tepelnou xxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx fermentovaný

konzerva

polokonzerva

masný xxxxxxxxx

Xxxxxxx č. 7 x vyhlášce x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxxxx xx xxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx 1

Xxxxxxxxx xx vybrané xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx

Xxxxxxxx požadavky

špekáček

hovězí xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx se použití xxxxxxx odděleného masa x drůbežího strojně xxxxxxxxxx xxxx

x) konzistence - pružná, xxxxxx, xxxxxxxx

x) vzhled x xxxxxxx x vypracování - xx řezu xxxxxxxxxxxx výrobku barva xxxxxx xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx kostky xxxxxxxxxxxx rozložené, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx částic, xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx x xxxxx vytavený xxx

x) xxxx a xxxx - xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, přiměřeně slaná x xxxxxxxx, po xxxxxx na skusu xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx maso xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa

a) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, xxxxxxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx x vypracování - xx xxxx je xxxxxxx masově xxxxxx, xxxxxxxxxxxx rozptýlená xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx 6 až 10 mm, připouští xx drobné dutinky x xxxxxxxxx drobná xxxxxxxxx zrna,

c) xxxx x xxxx - xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx; xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xx ohřátí xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx telecí xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx strojně odděleného xxxx

x) konzistence - xxxxxx, xxxxxxxx

x) vzhled x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xxxxxxx xx řezu masově xxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxx xxxx kolagenních xxxxxx,

x) xxxx a xxxx - xxxxxxx xxxxxxx, přiměřeně xxxxx x xxxxxxxx; po xxxxxx xxxxxxx na xxxxx křehký, xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxx maso vepřové xxxx xxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xx xxxx je xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xx mase x xxxxxxx xxxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx měkké xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx; xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx; xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 6 xx

x) xxxx a xxxx - xxxxxxxxx xxxxx výraznější po xxxxxxx paprice; xx xxxxxx xx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx

xxxxx párek

hovězí xxxx xxxxxxx maso

nepřipouští xx xxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx x drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - pevná, xxxxxx xx ohřátí xxxxxx

x) xxxxxx v xxxxxxx a xxxxxxxxxxx - xx řezu xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx zrnka xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx

x) xxxx x xxxx - xxxxx, po xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx slaná, xx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx křehký, xxxxxxxx

xxxxxxxxx párek

hovězí xxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x drůbežího xxxxxxx odděleného xxxx

x) xxxxxxxxxxx - pevná, xxxxxx, xx xxxxxx xxxxxx

x) vzhled v xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xxxxx xx xxxx xxxxxx, nákroj xxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx částic, xxxxx xxxxxxxxxx je xxxxxxxxx

x) xxxx x xxxx - xx čerstvé xxxxxxx x paprice, xxxxxxxxx slaná, xx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx, šťavnatý

ostravská xxxxxxx

xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxx, xxxxx, xxxxxxxx, na xxxx zrnitá, xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxx x xxxxxxx - xx xxxx barva xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx s xxxxxxx asi 60%, xxxxxxxx o xxxxxxxxx xxx 2 xx, x výrazně bílými xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx, bez xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx; výrobek nesmí xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx, xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx libové xxxxxx, změny barvy, xxxxxxxxxxxxxx typu xxxxxxx,

x) xxxx x chuť - příjemná, po xxxxxxx uzenině, jemně xxxxxxxx, výrazněji xx xxxxx, xxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xx použití xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, xxxxxxxx

x) vzhled x xxxxxxx a xxxxxxxxxxx - xxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxx libových xxxxxx; drobné vzduchové xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx kolagenní xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxx a xxxx - po xxxxxxx xxxxxxx, chuť xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxx na xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, xxxxxxxx

x) vzhled x xxxxxxx a xxxxxxxxxxx - xx xxxx xx vychlazený xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx mozaika xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx; xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x drobné xxxxxxxxx dutinky přípustné; xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx 8 xx, smí být xxxxxx xxxxxxx použitého xxxxxx

x) xxxx x xxxx - xx xxxxxxx uzenině, jemně xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx na xxxxx xxxxxx

xxxxxx salám

hovězí xxxx xxxxxxx maso xxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx se použití xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x drůbežího strojně xxxxxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, xxxxxxxx

x) xxxxxx x nákroji - na xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx; ojedinělé, xxxxx změně kolagenní xxxxxxx x drobné xxxxxxxxx dutinky xxxx xxxxxxxxx; xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx

x) vůně x chuť - xx xxxxxxx uzenině, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx; výrobek xx xxxxx křehký

český salám

hovězí xxxx xxxxxxx maso

nepřipouští xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx

x) konzistence - xxxxxx, xxxxxxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx a xxxxxxxxxxx - na xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx masově xxxxxx xxxxx; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxx kolagenní xxxxx xx xxxxxx xxxxxx; xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 8 mm xxxxxxxxxxxx rozložená,

c) xxxx x chuť - xxxxx xxxx po xxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxx slaná x xxxxxxxx; xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxxx xx některé trvanlivé xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx vlákniny, xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx masa, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - tužší, xxxxxxxx,

x) xxxxxx xx xxxx x xxxxxxxxxxx - xxxxx jemná xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxx; xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x velikosti xx 2 xx; xxxxxxxxx xx ojedinělé xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx,

x) xxxx x xxxx - xxxxxxxxxx xx xxxxx, přiměřeně xxxxx x xxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx xx xxxxx hutný, bez xxxxxxxx xxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxxx

xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx odděleného xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa, bílkovin xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - tužší, soudržná,

b) xxxxxx xx řezu x xxxxxxxxxxx - xx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx zrn, ojediněle xxxxxxxx tuk x xxxxx xxxxxxx zrn; xxxxxx vzduchové dutinky x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx; xxxx surovin xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 3 xx, xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xx 3 xx

x) xxxx x xxxx - specifická xxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx x uzení; xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, strojně xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa, bílkovin xxxxxx živočišných xxxxx xxxx rostlinných bílkovin xx nepřipouští

a) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxx xx xxxx

x) xxxxxx xx xxxx x xxxxxxxxxxx - xxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx x okraji xxxxxx; xxxxxxx xxxxxx růžová; xxxx surovin převážně x velikosti do 6 mm, ojedinělé xxxxxx xx velikosti xxx x xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx; xxxxxx, měkké x xxxxxxxxx xxxxxxx, vzduchové xxxxxxx x vytavený xxx xxxxxx xx xxxxxx

x) xxxx a xxxx - xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxxx; xxxx přiměřeně xxxxx x xxxxxxxx, xx xxxxx výrobek xxxxx, bez patrných xxxxxx částí

Tabulka 3

Požadavky xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx masné výrobky

Výrobek

Základní xxxxxxxx xxx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx masa, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx bílkovin xx nepřipouští

a) konzistence - pružná xx xxxx

x) vzhled x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx - červená, xxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 3 xx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx vzduchových xxxxxxx

x) vůně a xxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, přísadách x xxxxx; xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx; xx xxxxx xxxxxxx vláčný, xx xxxxxx; příjemně xxxxxxx chuť

herkules

hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx druhů, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, drůbežího xxxxxxx odděleného xxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx se nepřipouští

a) xxxxxxxxxxx - xxxxxx xx xxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - řez xxxxxx, xxxxxx, barva xxxx xxxxxx- xxxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 3 mm, xxxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx

x) xxxx x xxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxx; xxxxxxxx xx xxxxxxx slaná, xxxxxxxxx xxxxxxxx; xx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx; xxxxxxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx vlákniny, xxxx xxxxxx jiných xxxxxxxxxxx xxxxx, strojně xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa, xxxxxxxx jiných živočišných xxxxx xxxx rostlinných xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxxxx,

x) xxxxxx na xxxxxxx - xxxxx xxxxxx - xxxxxxx, xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 6 xx, bez xxxxxxx xxx obalem,

c) xxxx x chuť - xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, výrazně xxxxxxxx po xxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx, xx xxxxx xxxxxx x vláčná

lovecký xxxxx

xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxx jiných xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, bílkovin xxxxxx živočišných xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx nepřipouští

a) konzistence - xxxxx, xxxxxx,

x) xxxxxx v xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xxxxxxx zrn xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 5 mm, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, přípustné xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx; xxxxx xxxxxxxx zrn xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, x xxxxxxx xxxxxx; tuková xxxx xxxxxx,

x) vůně x xxxx - xxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx pro tento xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx x slaná; příjemně xxxxxxx xxxx

xxxxxxxx

xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx masa, drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx masa, xxxxxxxx jiných xxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - tuhá, xxxxx,

x) xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx do 5 xx, xxxxxxx bez xxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxx částic, xxxxxxxxx xx xxxxxx vzduchové xxxxxxx; barva libových xxx xx řezu xxxxxxx je sytěji xxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x x xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx, tuková zrna xxxxxx,

x) vůně a xxxx - xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, výrazně kořeněná, xxxxxxxx až xxxxxxx xxxxx, xx xxxxx xxxxxx x xxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxx; xxxxxxxx xxxxxxx chuť

Tabulka 4

Xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx xxxx, xxxxxxx strojně xxxxxxxx xxxx, syrové xxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx se xxxxxxx vepřové x xxxxxxx kůže

a) xxxxxxxxx xxxxxx - xxxxxxx x přírodním xxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - na xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xx xxxxx růžová, špekové xxxxxx xxxxxxxxxxxx rozložené, xxxxxxxxx drobná měkká xxxx xxxxxxxxxxx částic, xxxxxxxxx dutinky x xxxxxx xxxxxxx a xxxxx vytavený xxx

x) xxxx a vůně - příjemná xx xxxxxxx uzenině x xxxxxx, xxxxxxxxx slaná x xxxxxxxx, xx xxxxxx na skusu xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx maso, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx, syrové xxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - pevná, pružná

b) xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx po xxxx a xxxxxxx xxxxxxx; drobné xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx kolagenní částice xx xxxxxx, nepravidelná xxxxxxx xxxxxxx zrn x masa převážně x xxxxxxxxx xx 6 mm

c) xxxx x chuť - xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xx použité paprice; xx xxxxxx xx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx

xxxxxxx párek xxxxxxxx

xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx oddělené xxxx,

xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxx,

x) xxxxxx v xxxxxxx a xxxxxxxxxxx - xx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx zrnka xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx,

x) xxxx x chuť - xxxxxxxxx xxxxx, po xxxxxx xx skusu xx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx

xxxxxxx xxxxx xxxxx

xxxxxxx xxxx, drůbeží xxxxxxx xxxxxxxx xxxx

xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx

x) konzistence - xxxxx, xxxxxx,

x) xxxxxx xx nákroji - xxxxx vypracovaný, xxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxx, dovolují xx drobné xxxxxxxxx xxxxxxx,

x) vůně x xxxx - příjemná, xx čerstvé uzenině x xx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx slaná x xxxxxxxx

xxxxxxx*) xxxxxxx xxxxx

xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx

xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx kůže

a) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxxxx,

x) xxxxxx xx xxxxxxx - xxxxxxxxxxxx xxxxxxx světlého, xxxxxxxx x xxxxxxxx masa, xxxxx 10 xx 50 xx xx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx-xxxxxxx xxxxx; xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxx xx xxxxxxxxx,

x) xxxx x xxxx - xxxxxxxx po xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxx, maso xx xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx gothajský xxxxx

xxxxxxx xxxx, drůbeží xxxxxxx xxxxxxxx xxxx, syrové xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx kůže

a) xxxxxxxxxxx - pevná, xxxxxxxx,

x) xxxxxx xx xxxxxxx - xx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx masové xxxxxx xxxxx xxxxxx jemně xxxxxxxxxxx, špeková xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, ojedinělé xxxxx zrněné xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx dutinky xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx převážně xx 8 xx, xxx být patrny xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxx x xxxx - jemná, xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx; xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxxx

xxxxxxx xxxxx xxxxxx

xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx oddělené xxxx

xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx kůže

a) xxxxxxxxxxx - pružná, xxxxxxxx,

x) vzhled xx xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx růžová xx xxxxxx šedá, xxxxxxxx se xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxx x xxxx - xxxxx, typická xxx xxxxxxxx uzeninu; xxxxxxx, xxxxx kořeněná x xxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxx; xxxxx xx xxxxx křehký

*) Xxxxx se druh xxxxxxx podle použitého xxxxxxxxx xxxx.

Xxxxxxx 5

Xxxxxxxxx xx složení x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxxx masné xxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxx výrobu

Smyslové xxxxxxxxx

Xxxxxx maso xx xxxxxxx šťávě

hovězí xxxx

x) xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxx xxxxxx krytý xxxxxxxxxx xxxxx; xxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx; xxxxx xxxx hnědošedá, xxxxxxx pro vařené xxxxxx xxxx, aspik xxxxx xxxxxxxx,

x) konzistence - maso křehké, xxxxx, xxxxx vláknité, xxxxx xxx 15 °X xxxxxxxxx xxxx,

x) xxxx a xxxx - xxxxxxxx, po xxxxxxx xxxxxxx mase, xxxxx xxxxxxxx x xxxxx; xxxx aspiku xxxxx xxxxx, xxxx xxxx xxxxxxx

Xxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxx

xxxxxxx xxxx

x) xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxx vývar xxxx xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx;

xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxxxx; xxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx hnědošedé, xxxxx xxxxxx, bez xxxxxxx částí,

b) xxxxxxxxxxx - xxxx křehké, xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx 15 °X xxxxxxxxx xxxx

x) xxxx x chuť - xxxxxxxx xx xxxxxxx vepřovém mase, xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx slaná; xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxx

x) xxxxxx - xxxxxxx xx vychlazeném xxxxx barvy xxxxxx xxxx xxxxx růžové, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxx vepřového xxxxxxxx x tučného xxxx xxxxxxxxx xx 10 xx; xxxxxx xxxx, xxxxxxx x měkké xxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxx 1 cm xxx xxxxxxxx xxxxxxxx

x) xxxx a xxxx - xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xx xxxxx výrobek xxxxxx

Xxxxxxx 6

Požadavky xx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na vybrané xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx – xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxx

x) xxxxxx a xxxxx - xxxxxxxxx šedá xx růžovošedá xxxxx, xxxxxxxx s ložisky xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx; xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, drobné xxxxxxxxx dutinky x xxxxxxx použité xxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxx 15 °C xxxxxxxxx,

x) xxxx x chuť - xx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx slaná, xxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx

Xxxxxxx sýr

vepřové maso

a) xxxxxx x barva - xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx hmota, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx; jemně xxxxxxxxxx xxxxxxxxx částice, drobné xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx,

x) v xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx tvaru

konzistence - xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxx 15 °X xxxxxxxxx,

x) xxxx a xxxx - xx xxxxxxxxx xxxxxxx, přiměřeně xxxxx, xxxxx kořeněná, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx

Xxxxx z xxxxxxx xxxx

xxxxxxx maso xxxxx

x) xxxxxx a xxxxx - xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,

x) konzistence - xxxxxxxxxxxx, na řezu xxxxx drsná,

c) xxxx x vůně - xx xxxxxx mase, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx cizích xxxxx x xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxx, uzený xxxxxxx xxxxx

x) xxxxxx a xxxxx - kompaktní, xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx xxxxxxxx, xx xxxx mírně xxxxx, xxxxxxxxxxxx,

x) xxxx x xxxx - xx uzeném xxxxx, xxxxxxxxx slaná, příjemně xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx

Xxxxxxx 7

Xxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx - hotová xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxx x xxxxxxxx

xxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxxxxx

x) xxxxxx a xxxxx - masný xxxxxxx (xxxxxxx) v xxxxxxxxxxxx xxxxx zeleniny, xxxxxxxx řezy xxxxxxxxxx xxxxxxx a cibule, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxx se xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxxx měkká, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx poloměkká xx měkká, xxxxxx xxxxx zahuštěná

c) xxxx x xxxx - xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxx mírně slaná, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx připouští, bez xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx

Xxxxxx xx xxxxxx

xxxxxx xxxx

x) vzhled a xxxxx - xxxx xxxxxxxx xx plátky, xxxxx xxxxxxxx, povrchově xxxxxxxxx, zbavené xxxxx xxxx x hnědé xxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx

x) xxxx x chuť - xx pečeném hovězím xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx, vepřové xxxx

x) xxxxxx - xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx asi 15 xx 30 mm x xxxx červené x zelené zeleninové xxxxxxx x červenohnědé xx xxxxx xxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx

x) xxxx x xxxx - po xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, typická xxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx guláš

hovězí xxxx, xxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxxxxx

x) xxxxxx - xxxxxxxxxxxx kousky xxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxx xxxxxxx) v červenohnědé xx xxxxx xxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxx a xxxx - po mase x klobáse, xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx

Xxxxxxx 8

Xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx xxxx (% xxxx. nejméně)

čistá xxxxxxx xxxxxxxxx

(% xxxx. xxxxxxx)

xxxxx xxxx

(% xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxxxx

40,0

-

45,0

Xxxxxxx

50,0

-

40,0

Xxxxx vídeňský

55,0

-

40,0

Párek xxxxxxxxx

50,0

-

35,0

Xxxxxxxxxxx xxxxx

60,0

-

40,0

Xxxxx xxxxx

50,0

-

35,0

Xxxxxxx xxxxx

55,0

-

20,0

Xxxxxxxxx xxxxx

40,0

-

40,0

Xxxxxx salám

40,0

-

35,0

Český xxxxx

40,0

-

40,0

Xxxxxxxxx xxxxxxx

60,0

-

35,0

Xxxxxxxx

-

13,0

50,0

Xxxxxxxxxx xxxxx

-

14,0

40,0

Xxxxxx salám

-

13,0

50,0

Poličan

-

16,0

50,0

Lovecký xxxxx

-

15,0

50,0

Xxxxxxxx klobása

-

14,0

55,0

Paprikáš

-

14,0

50,0

Herkules

-

14,0

50,0

Tabulka 9

Xxxxxxxx x xxxxxxxxx požadavky xx vybrané masné xxxxxxx xxxxxxxxxx výrobky x drůbežího xxxx

Xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx masa xxxx xxxxx drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx (% xxxx. nejméně)

maximální xxxxx xxxxxxxxx strojně odděleného xxxx

(% xxxx. nejvíce)

obsah xxxx

(% xxxx. nejvýše)

Drůbeží xxxxxxxx

45,0

45,0

Xxxxxx xxxxx jemný

50,0

30,0

Drůbeží xxxxxxxxxxx xxxxx

37,0

30,0

35,0

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx

50,0

35,0

25,0

Xxxxxxx šunkový salám

40,0

12,0

20,0

Drůbeží Xxxxxxxxx xxxxx

40,0

40,0

Xxxxxxx Xxxxxx xxxxx

50,0

25,0

Xxxxxxx 10

Xxxxxxxx x xxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx xxxx

(% xxxx. xxxxxxx)

xxxxx xxxx

(% hmot. xxxxxxx)

xxxxx xxxx

(% hmot. xxxxxxx)

xxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxx xx xxxxxxx šťávě

70,0

80,0

20,0

-

Vepřové xxxx xx xxxxxxx šťávě

70,0

70,0

40,0

-

Luncheon xxxx

70,0

70,0

40,0

xxxxxxxx tuk x xxxxx nejvýše 15,0 % xxxx.

Xxxxxxx 11

Chemické x fyzikální xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx – xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx xxxx

(% hmot. xxxxxxx)

xxxxx xxxx

(% xxxx. xxxxxxx)

xxxxx xxxx

(% xxxx. xxxxxxx)

xxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx

25,0

70,0

40,0

xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 26,0 % xxxx.

Xxxxxxx xxx

25,0

70,0

45,0

xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 26,0 % hmot.

Pasta x uzeného xxxx

57,0

70,0

40,0

-

Xxxxxxx xxxxxxxxx

35,0

70,0

40,0

xxxxx uzeného bůčku xxxxxxx 20,0 % xxxx.

Xxxxxxx 12

Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx masné xxxxxxxx - xxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx xxxx nebo xxxxxxx xxxxxxx opracovaného xxxxxxx

(% hmotnostních xxxxxxx)

xxxxx xxxxxxxxx

Xxxx x xxxxxxxx

24,0 % xxxx. xxxxxxx xx tepelné úpravě xxxxxxx

Xxxxxx xx xxxxxx

30,0 % xxxx. xxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxx guláš

30,0 z xxxx:

xxxxxx xxxx xxxxxxx 16,0 % xxxxxxxxxxxx,

xxxxxxx xxxx xxxxxxx 14,0 % hmotnostních.

obsah xxxxxxxxxx xxxxxxx: xxxxxxx 4,5 % xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxx

10,0

xxxxx xxxxxxx xxxxxxx 12 % xxxx.

Xxxxxxx x. 8 x vyhlášce x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx tepelně xxxxxxxxxx šunky

Skupina

Výrobek

Třída

Charakteristika xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxxx výrobek

Šunka

Nejvyšší xxxxxxx

xxxxx xxxxxxx svalových xxxxxxxx - xxxxxxx 16,0 % xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx barviv, xxxxxxxx, xxxxxx (včetně xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx), xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx látek, xxxxx zvyšují xxxxx xxxxxxxx ve xxxxxxx, xx xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - v uceleném xxxx pevná, xxxxxxxx; xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx na jednotlivé xxxxx;

x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxx proměnlivé množství xxxxxxx xxxxxx

x) xxxxxx x nákroji - xxxxxxx xx řezu xxxxx odpovídající xxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx a xxxxxxx drobně xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx; xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xx xxxx xxxxxxxxx, rovněž xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx. aspikem

c) xxxx x xxxx - xxxxxxx xxx xxxxx, přiměřeně slaná, xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx 13,0 % xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx barviv, xxxxxxxx (x xxxxxxxx xxxxxxxxxx zahušťovadel xxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxx), xxxxxx (včetně xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx či xxxxxx), xxxxxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx ve výrobku, xx nepřipouští

standardní

obsah xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx 10,0 % xxxxxxxxxxxx

Příloha x. 9 x xxxxxxxx x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx balení

Přípustná xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx produkty xxxxxxxx x akvakultury, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x polotovary x xxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, zpracované xxxxxxxx xxxxxxxx, Xxxxxx, vyjma xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx

xx 300 x

- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx balení

do 1000 x

- 6,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 1,0 % x 20 ks xxxxxx

xx 2000 x

- 4 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 2000 g

- 2 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 0,5 % x 20 xx balení

sardelová pasta

v xxxx

- 10 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % u 20 xx xxxxxx

xx 350 g

- 10 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 350 x

- 5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx balení

konzervy

do 350 x

- 10 % x jednotlivého xxxxxx

- 2,0 % x 20 ks balení

nad 350 x

- 5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

Příloha x. 10 x xxxxxxxx x. 69/2016 Xx.

Xxxxxx obchodních xxxxxxxx x vědeckých xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x akvakultury

Obchodní xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xx sloupce x. 1 a druhové xxxxx xx xxxxxxx x. 1 xxxx. x) xxxx x), xxxxx xx xx xxxxxxx č. 1 xxxxxxx, dále xx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx sloupce x. 2 xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxx xx xx sloupci x. 2 uveden. Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, některou xxxx xxxxxxx nebo xxxx vědecký název xxxxxx také xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx č. 3, pokud xx xx sloupci x. 3 uvedeno.

1. Obchodní xxxxxxxx

2. Xxxxxxx xxxxx

3. Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx / vědeckých názvů

Rodové xxxxx

x) xxxxxxx jméno

b) xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx jméno

a) xxxxxxx xxxxx

x) druhové xxxxx

XXXX

Xxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xüxxxxxxäxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx názvy: xxxxxx xxxxxx, vlkouš xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx xxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxx.Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx použít xxxxx název: Xxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Grundle

Smuha

bílá

Atractoscion

nobilis

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení použít xxxxx xxxxx: white xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxx

Xxxxxxxxx

xxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx tento název: Xxxxxxx štíhlý

Treska

polární

severní

Boreogadus

saida

Alternativně xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxx

Xxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx xxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné xxxx obchodní označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx africký, Xxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx xxxxxx

Xxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx rodového xxxxx xxxxx xxxxx: Xxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxx-xxxx, Zlak nachový, Xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxxxx

Xxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento název: Xxx xxxxxx, Xxxxxx xxx, Xxxxx xxxxxx.

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné jako xxxxxxxx označení použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxx xxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx použít xxxx xxxxx: xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

xxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v obchodním xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Hruj

Platýs

protažený

šedohnědý

Glyptocephalus

cynoglossus

Kranas

zlatavý

Gnathanodon

speciosus

Ledovka

Gobionotothen

gibberifrons

Claresse

Heterobranchus longifilis x Xxxxxxx garienpinus

Žralok

šedý

Hexanchus

griseus

Halibut

bílý

atlantický

Hippoglossus

hippoglossus

Hlavatka

podunajská

Hucho

hucho

Vyza

velká

Huso

huso

Alternativně xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxxxxxx.Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Aristichtys xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxxxx xxxxxxxx označení: Xxxxxxx xxxxxxxx nebo Xxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní označení xxxxxx xxxx názvy: Xxxxx xxxxxxxx, Xxxxxx xxxxxxxxx, Xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxx názvy: xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx, Xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx druhy

Vlasochvost

stužkový

Lepidopus

caudatus

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Tkaničnice xxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: xxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako obchodní xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Limanda xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: red xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx obchodní označení xxxxxx xxxxx xxxxx: xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Moonfish

Treska

merlan

bezvousá

Merlangius

merlangus

Štikozubec

argentinský

Merluccius

hubbsi

Alternativně je xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jména xxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxx, Xxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jména xxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxx, Xxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxx, Xxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxx, Xxxxxxx nebo Hejk

Štikozubec

peruánský

Merluccius

gayi

Alternativně xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx rodového xxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxx, Xxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxx štika, Xxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxx modrý xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxx

Xxxxx witling

Micromesistius

poutassou

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Treska xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxx

Xxxxxx xxx., Myliobastis xxx.

xxxxxxx druhy

Mník

mořský

molva

Molva xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

Xxxxx xxx.

xxxxxxx druhy

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx rodového jména xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx rodového jména xxxxx název: Xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Sockeye

Losos

čavyča

Oncorhynchus

tshawytcha

Alternativně xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxxxxxx nebo Xxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx jména xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní označení xxxxxx xxxxx název: Xxxxxx. Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxx xxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxxxxx hypophthalmus.

Pompano

Parona

signata

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento název: Xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx americký

Treska

evropská

pollak

Pollachius

pollachius

Treska

tmavá

šedá

Pollachius

virens

Žralok

modravý

obecný

Prionace

glauca

Kranas

zubatý

Pseudocaranx

dentex

Alternativně xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx ve xxxxxxx 1a) xxxxx xxxxx: xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 1x) xxxxx název: xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné x obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx název: Xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx název: Xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx název: Xxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx xxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx jména xx xxxxxxx 1x) xxxxx xxxxx: xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxxx spp., Xxxxxxxxx xxx., Xxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx., Carcharhinus xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxxxx xxx., Carcharias xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxx xxx., Xxxxx spp., Xxxxxxxxxxxxxxxx spp., Xxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxx xxx., Echinorhinus xxx., Xxxxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx., Centroscymnus xxx., Etmopterus xxx., Xxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx název :Okouník xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní označení xxxxxx tyto xxxxx: Xxxxxxx xxxx Xxxx Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx :Xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxx xxxxx xxxxxx, Xxxxx xxxxxx.

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Pražma xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné jako xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Pražma xxxxxx, Alternativně xx xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx: Xxxxxx pargus

Soltýn

obecný

středomořský

Sphyraena

sphyraena

Alternativně xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx rodového xxxxx xxxxx xxxxx: Barakuda

Kladivoun

Sphyrna xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx jména xxxxx xxxxx: Spikara

Modrák

vysoký

ostronosý

Spicara

smaris

Alternativně xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx jména tento xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx obecný

Treska

aljašská

pestrá

Theragra

chalcogramma

Tuňák

atlantický

černoploutvý

Thunnus

atlanticus

Tuňák

dlouhochvostý

Thunnus

tonggol

Tuňák

dlouhoploutvý

křídlatý

Thunnus

alalunga

Tuňák

modroploutvý

obecný

Thunnus

thynnus

Tuňák

zavalitý

tučný

Thunnus

obesus

Alternativně xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 1a) xxxxx xxxxx: xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxx xxxxxxx Xxxxx, Zeus xxxxx

XXXXXX

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxx spp., Xxxxxxxxxxx xxx., Carcinus spp., Xxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx., Xxxxxx xxx., Xxxx spp., Mithrax xxx., Xxxxxxxxx xxx., Xxxxxx xxx. druhy x xxxxxx Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx

xxxxxxx druhy

Krab

obecný

Carcinus

maenas

Garnát

Crangon xxx., Xxxxxxxxxxxxx xxx

xxxxxxx druhy

Rak

Euastacus xxx., xxxxx x xxxxxx Astacidae, Xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx spp., Metanephrops xxx., Xxxxxxxx spp.,

všechny xxxxx

Xxxx

xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxx spp., Xxxxx xxx., xxxxx x xxxxxx Palinuridae

všechny xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxx spp., xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx, Pandalidae, Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Garnely

Langusta

zelená

Panulirus

gracilis

Krab

kamčatský

Paralithodes

camtschaticus

Listorožec

Scyllaridae

všechny xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

XXXXXXX

Xxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx označení použít xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 1x) xxxxx xxxxx: obecná

Srdcovka

jedlá

Cerastoderma

edule

Ústřice

velká

Crassostrea

gigas

Kalmar

peruánský

Dosidicus

gigas

Chobotnice

menší

Eledone

cirrhosa

Mandlovka

evropská

Glycymeris

glicymeris

Ušeň

mořská

Haliotis

tuberculata

Ušeň

Haliotis xxx.

xxxxxxx druhy

Chionka

Chamelea xxx., Xxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxx xxx., Xxxxx xxx., xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxx spp., Xxxxxxxxxxx xxx., xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxx spp, Xxxxxxx xxx., Placopecten xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Aequipecten xxx., Xxxxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxx Alloteuthis, Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxx, Xxxxx, Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxx, Xxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx, Onychoteuthis, Xxxxxx, Xxxxxxx, Sepioteuthis, Symplectoteuthis, Xxxxxxxxx x Xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxx xxxxx: xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx název: Tapes xxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxx., tapes xxx., Xxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxx spp.

Sépie

obecná

Sepia

officinalis

Sépie

Sepia xxxxxxxxxxx, Xxxxxx xxxxxxxxx, Xxxxxxxx xxx., Sepiola xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxx, Cooperellidae x Xxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx z xxxxxx Xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Příloha x. 11 x xxxxxxxx č. 69/2016 Sb.

Požadavky xx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx 1

Xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxxx x xxxxx

x xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx - pastovitá, xxxxxxxxx xx polotekutá xxxxxxxxxx hmota, olej xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, výrobky xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx vaječných xxxxxxxx, xxxxxxxx, cizích xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxx

xxxx

xxxxxxx xxx xxxxxxxx, xxxxx nakyslá, xxxxxxxx po xxxxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxx

xxxx

xxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx pachutí

Tabulka 2

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx %

obsah xxxx

xxxxx xxxxxxx druhů 50,0 xx 85,0

obsah žloutku

nejméně 2,0

xxxxxxx xX

xxxxxxx 4,5

Příloha č. 12 x xxxxxxxx č. 69/2016 Sb.

Záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx pro majonézy

Výrobek

Hmotnost xxxxxx

(x x nebo xx)

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx

xx 100

- 6,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 100 xx 250

- 5,0 % x jednotlivého xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx balení

nad 250 xx 500

- 4 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 1,0 % u 20 xx xxxxxx

xxx 500

- 2 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 0,5 % x 20 xx xxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxx předpis x. 69/2016 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.8.2016.

Xx xxx uzávěrky právní xxxxxxx nebyl měněn xx xxxxxxxxx.

Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx jich xxxxxx xxxxxxxxx změna xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

1) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1308/2013 xx xxx 17. xxxxxxxx 2013, xxxxxx se xxxxxxx společná xxxxxxxxxx xxxx xx zemědělskými xxxxxxxx a zrušují xxxxxxxx Xxxx (EHS) x. 922/72, (XXX) x. 234/79, (XX) x. 1037/2001 x (XX) x. 1234/2007, x platném znění.

Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 853/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004, xxxxxx xx xxxxxxx zvláštní xxxxxxxxxx pravidla xxx xxxxxxxxx živočišného původu, x xxxxxxx znění.

2) Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 543/2008 xx xxx 16. xxxxxx 2008, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx pravidla x xxxxxxxx Rady (XX) x. 1234/2007, xxxxx jde o xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxx, x xxxxxxx xxxxx.

3) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1169/2011 xx xxx 25. xxxxx 2011 x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x potravinách xxxxxxxxxxxxx, o xxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (ES) x. 1924/2006 x (XX) x. 1925/2006 x x xxxxxxx xxxxxxxx Komise 87/250/EHS, xxxxxxxx Xxxx 90/496/XXX, xxxxxxxx Komise 1999/10/XX, xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx 2000/13/XX, xxxxxxx Komise 2002/67/ES x 2008/5/XX a xxxxxxxx Komise (XX) x. 608/2004, v xxxxxxx znění.

Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1760/2000 xx xxx 17. xxxxxxxx 2000 o xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx a xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx a x xxxxxxx xxxxxxxx Rady (XX) x. 820/97, x xxxxxxx znění.

Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013, x platném xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 1825/2000 xx xxx 25. xxxxx 2000, kterým xx xxxxxxx prováděcí xxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (ES) č. 1760/2000, pokud xxx x označování xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx masa, x platném znění.

Nařízení Xxxxxx (ES) č. 566/2008 xx xxx 18. xxxxxx 2008, xxxxxx xx xxxxxxx prováděcí xxxxxxxx k nařízení Xxxx (XX) č. 1234/2007, xxxxx jde x uvádění xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xx trh, x xxxxxxx znění.

4) Čl. 2 xxxx. 1 xxxx. x) xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 852/2004 ze xxx 29. dubna 2004 o xxxxxxx xxxxxxxx, x platném xxxxx.

Xxxxxxx X bod 7.1 xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 853/2004, v xxxxxxx znění.

5) Xxxxxxx X xxx 1.15 xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (ES) č. 853/2004, x xxxxxxx znění.

6) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1308/2013, v xxxxxxx xxxxx.

7) Nařízení Xxxx (XXX) č. 2136/89 ze xxx 21. června 1989 x stanovení xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx konzervované xxxxxxxx, x platném xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxx (XXX) č. 1536/92 xx xxx 9. xxxxxxxx 1992, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxx, v xxxxxxx znění.

Nařízení Rady (XX) č. 2406/96 o xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx rybolovu, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1379/2013 xx xxx 11. xxxxxxxx 2013 x společné xxxxxxxxxx xxxx s xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx a x xxxxx xxxxxxxx Rady (XX) č. 1184/2006 x (ES) x. 1224/2009 x x xxxxxxx nařízení Rady (XX) x. 104/2000, x xxxxxxx xxxxx.

8) Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 589/2008 xx xxx 23. června 2008, kterým xx xxxxxxx prováděcí xxxxxxxx x nařízení Rady (XX) č. 1234/2007, xxxxx xxx x xxxxxxxx xxxxx pro xxxxx, x xxxxxxx xxxxx.

9) Xxxxx č. 242/2000 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x x xxxxx xxxxxx č. 368/1992 Xx., x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.