Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 22.01.2025.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.08.2016.


Vyhláška o požadavcích na maso, masné výrobky, produkty rybolovu a akvakultury a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich

69/2016 Sb.

Vyhláška

Předmět úpravy §1

ČÁST PRVNÍ - MASO

Základní pojmy §2

Členění na druhy a skupiny §3

Označování §4 §5

Požadavky na jakost §6

Uvádění na trh §7

ČÁST DRUHÁ - MASNÉ VÝROBKY A MASNÉ POLOTOVARY

Základní pojmy §8

Členění na druhy a skupiny §9

Označování §10 §11

Požadavky na jakost §12

Technologické požadavky §13 §14

Uvádění na trh §15

ČÁST TŘETÍ - PRODUKTY RYBOLOVU A AKVAKULTURY

Základní pojmy §16

Označování §17

Požadavky na jakost §18

Uvádění na trh §19

ČÁST ČTVRTÁ - VEJCE A MAJONÉZY

Vejce §20

Majonézy §21

Přechodná ustanovení §22

Závěrečná ustanovení §23 §24

Účinnost §25

Příloha č. 1 - Přípustná záporná hmotnostní odchylka pro balené čerstvé maso a balené čerstvé drůbeží maso

Příloha č. 2 - Členění masa na druhy a skupiny

Příloha č. 3 - Základní dělení hovězího, telecího a vepřového masa na technologické celky

Příloha č. 4 - Záporné hmotnostní odchylky pro masné výrobky a masné polotovary

Příloha č. 5 - Záporné hmotnostní odchylky pro konzervy

Příloha č. 6 - Členění masných výrobků a masných polotovarů na druhy a skupiny

Příloha č. 7 - Požadavky na jakost a složení vybraných masných výrobků

Příloha č. 8 - Požadavky na složení a smyslové požadavky na tepelně opracované šunky

Příloha č. 9 - Záporné hmotnostní odchylky pro rybí výrobky

Příloha č. 10 - Seznam obchodních označení a vědeckých názvů produktů rybolovu a akvakultury

Příloha č. 11 - Požadavky na jakost majonéz

Příloha č. 12 - Záporné hmotnostní odchylky pro majonézy

INFORMACE

69

XXXXXXXX

xx xxx 17. xxxxx 2016

x požadavcích xx maso, xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx rybolovu x xxxxxxxxxxx a xxxxxxx z nich, xxxxx x xxxxxxx x nich

Ministerstvo xxxxxxxxxxx xxxxxxx podle §18 xxxx. 1 xxxx. x), x), g) x h) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, zákona č. 119/2000 Sb., zákona x. 306/2000 Sb., xxxxxx x. 146/2002 Xx., xxxxxx x. 131/2003 Sb., zákona x. 274/2003 Xx., xxxxxx x. 316/2004 Xx., xxxxxx č. 120/2008 Xx. x xxxxxx č. 139/2014 Xx., (xxxx jen "xxxxx"):

§1

Xxxxxxx xxxxxx

Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x návaznosti xx přímo použitelné xxxxxxxx Xxxxxxxx unie1)

a) xxxxxx xxxxxxxxxx potravin, x návaznosti xx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxxx,

x) druhy potravin x členěním xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx,

x) xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx požadavky, xxxxxxxxx na jakost xxxxxxxxxx se x xxxxx a přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx balení,

d) xxx xxxxxxxxxx druhy xxxxxxxx

1. xxxxxxxx xxxxxx xxx uchovávání xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,

2. xxxxxxx xxxxxxxxxx a manipulace x xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxx,

3. xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx,

4. xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx požadavky.

ČÁST PRVNÍ

MASO

§2

Základní xxxxx

Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx rozumí

a) xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xx xxx,

x) kostmi xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx,

x) krví xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxx xxxxxx potravin,

d) xxxxxxx sádlem xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx určená xxx xxxxxxx xxxxxxxx získaná x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx nebo xxx xxxxxxx xxxx,

x) xxxxxxxx maso xxxxx xxxxxx xxxxx,

x) masem x xxxxxxx xxxxx xxxx x farmově xxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx potraviny xxxxxxxx xxxxxxxxx bez xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 1 x xxxx xxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx2).

§3

Členění na druhy x skupiny

Členění na xxxxx x skupiny xx x xxxx, x výjimkou xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, uvedeno x příloze č. 2 x xxxx vyhlášce.

Xxxxxxxxxx

§4

Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x přímo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxx unie3), x xxxxxx x xxxxxxxx x některých xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx

x) xxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těla xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx upraveného xxxx xxxxxxx, xxxxxx skupiny xxxxx přílohy č. 2 x xxxx vyhlášce xxxxxxx 1 x xxxx xxxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxx x příloze č. 2 x xxxx xxxxxxxx tabulce 2 xxx xxxxxx xx xxxxxxx, maso ostatních xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,

x) zvěřina x xxxx z xxxxxxx xxxxx názvem xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx druhu podle přílohy č. 2 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 3, x xxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxx; dále se xxxxx, xxx xx xxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx,

x) výsekové xxxx xxxxxx technologického xxxxx xxxxxxxx x příloze č. 3 x xxxx xxxxxxxx, ke kterému xxxx být xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx jeho xxxxxx; xxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xx označí xxxx xxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxx.

§5

(1) Xxxxxx xxxxxxxx xxxx balené, xxxxxxxx x xxxxxxxx se xxx xxxxxxx xx xxx kromě údajů xxxxxxxxx x §4 xxxxxx slovy "mladý xxx", "xxx", "volek", "xxxxxxxx" nebo "kráva".

(2) Xxxx "xxxxx xxx" xx možné xxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxxx zvířat samčího xxxxxxx xxxxxxxx xxx 12 xxxxxx a xx 24 xxxxxx xxxxxx.

(3) Xxxx "xxx" xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx z xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxx xx 24 xxxxxx.

(4) Xxxx "volek" xx xxxxx xxxxxxx pouze xxxx x kastrovaných xxxxxx samčího pohlaví xxxxxxxx xxx 12 xxxxxx.

(5) Xxxx "xxxxxxxx" xx xxxxx xxxxxxx xxxxx maso x xxxxxxxxxxx zvířat xxxxxxxx xxxxxxx starších 12 xxxxxx.

(6) Jako "kráva" xx možné označit xxxxx maso xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx 12 xxxxxx, xxxxx xx již xxxxxxx.

§6

Xxxxxxxxx xx xxxxxx

(1) X xxxxx x xxxxxxx xxxx být xxxxxx žlázy odstraněny, x prasnic xxxxxx xxxxxxxx.

(2) Označení xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx umístěné xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx x xxxxxxxxxx výsekového masa xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx před xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

(3) Xxxxxxxx xxxxxxx upravené tělo xxxxxxx xx uvádí xx xxx stažené x kuchané.

(4) Xxxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx podlitin, xxxxxxxx xxxxx x xxxxx vykrvovacího xxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx, pokožky, xxxxxxxx x třásní xxxx, xxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx či xxxxxxx xxxxx.

§7

Xxxxxxx xx xxx

(1) Xxxxxxxx výsekové xxxx x zmrazené xxxxx xx xxxxx xx xxx xxxxx xxxxxx.

(2) Xxxxxxxxxx odstavce 1 xx xxxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxx stažené xxxxxx xxx xxxxx, xxxxxx xxxxx bez xxxxx, xxxxxxx xxxxxx x jehňata xxxxxx x xxx hlavy.

(3) X xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx a spotřebiteli xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, se xxx, xxx xx xxxx xxxxx xxxxxxxx x prodeji xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx umístí x xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx "xxxxxxxxxx".

(4) Xxxxx xxxx musí být xxxxxxxxxxxx jen xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x xxxxx xxxx xxxxxx.

ČÁST XXXXX

XXXXX VÝROBKY X MASNÉ POLOTOVARY

§8

Základní xxxxx

Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx

x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx zpracovaný masný xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 °X xx xxxx 10 xxxxx,

x) xxxxxxx neopracovaným xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx masný xxxxxxx určený x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx, x xxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx tepelné xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 °X xx xxxx 10 minut,

c) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx úpravu xxxxxxxxxx masný xxxxxxx4) xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx úpravě, x xxxxx xx všech xxxxxxx neproběhlo xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx ani xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx plus 70 °X xx xxxx 10 xxxxx,

x) xxxxxxxxxx xxxxxxx opracovaným xxxxxx xxxxxxxx zpracovaný xxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx ve xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx minimálně xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx teploty xxxx 70 °X xx xxxx 10 minut x navazujícím xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, zráním, xxxxxx xxxx sušením xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x poklesu xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xx(xxx.) = 0,93 x x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xx 21 xxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx 20 °C x za případně xxxxxxx xxxxxxxxxxxx podmínek,

e) xxxxxxxxxxxxx trvanlivým masným xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx za definovaných xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx aw(max.) = 0,93, x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx 21 dní xxx xxxxxxx xxxx 20 °X a za xxxxxxxx dalších xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx,

x) technologickým xxxxxx xxxx, xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx zůstává xxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx část xxxx,

x) technologickým opracováním xxxxxxxxx úprava masa xxxx xxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxxx výrobek xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxxxx,

x) polokonzervou xxxxxxx xxxxxxxxxx uzavřený v xxxxx, xxxxxxxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx svalové xxxxx zvířat xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx rostlinného xxxxxx,

x) xxxxxxx xxxx xxxxxxx obsah xxxx xxxxxxxxx metodami xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxx množstvím potraviny xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxxx příloh č. 4 x 5 k xxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx výrobek x mělněného masa, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, který xxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx obalu,

o) xxxxxxx xxxxxxx opracovaný xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx, převážně xxxxxxxxxx, xxxxx nemusí xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxxxxx v xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx5) x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx je xxxxxx xx trh v xxxxxxxxxxxxxx xxxxx.

§9

Členění xx druhy x xxxxxxx

Xxxxxxx masných xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx x skupiny je xxxxxxx x příloze č. 6 x této xxxxxxxx.

Označování

§10

(1) Na xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx druhu xxxxxx xxxx podle xxxxxx xxxxxxxxx v příloze č. 2 k této xxxxxxxx tabulkách 2 x 3 xxx x názvu xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, obsahuje-li xxxxx výrobek xxxx xxxxx polotovar nejméně 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx masa z xxxxxxxxx obsahu masa xxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxx. Tento požadavek xx xxxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 7 x xxxx xxxxxxxx tabulkách 1 xx 12. Xxxxxxxx-xx xxxxx xxxxxxx xxxx xxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx, může xxx xxxx skutečnost xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx pouze slovy "x (název xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx x příloze č. 2 x této xxxxxxxx xxxxxxxxx 2 x 3) xxxxx".

(3) Xxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx podle přílohy č. 6 x této xxxxxxxx. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx x příloze č. 7 k xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 1 až 12 xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx x chemické a xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxx xxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx neodpovídají.

§11

(1) Xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxx xxxx xxx v názvu xxxxxxxx živočišným xxxxxx xxxx xxxxxxx uvedeným x příloze č. 2 x xxxx vyhlášce xxxxxxxxx 2 x 3 xxxx nařízení x xxxxxxxx xxxxxxxxxx trhu6) x částí xxxxxxxxx xxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx.

(2) X xxxxxxx, xx xx tepelně xxxxxxxxxx masný xxxxxxx xxxxxxx názvem "xxxxx", xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 8 x této vyhlášce x musí xxx xxxxxx označen třídou xxxxxxx.

§12

Xxxxxxxxx xx xxxxxx

(1) Xxx xxxxxxxxx masných xxxxxxx xxxxx u xxxx docházet x xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxx. Vložka masného xxxxxxx xxxxx vypadávat x nákroje. X xxxxxxx nesmí být xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx součást xxxxxxx xxxxxxx výrobku, x xxxxxx xxxxxxx. V xxxxxxx nesmí být xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxx, shluky xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxx charakteristickým xxxxxx xxxxxxx.

(2) Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx oslizlý, lepkavý, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx, pokud xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx, ani xxxxx xxxxxxxx. Xxxx masného xxxxxxx musí xxx xxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx, nesmí xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx.

(3) Požadavky na xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 7 x xxxx xxxxxxxx tabulkách 1 xx 12 a x příloze č. 8 x xxxx xxxxxxxx.

Technologické xxxxxxxxx

§13

(1) U xxxxxxx opracovaných xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx opracován xxxx xxxxxxx xxx, aby xxxx zajištěno dostatečné xxxxxxx xxxxxxxxxx všech xxxxxx xxxxxxx.

(2) Nebalené xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx obalu, xxxxx xxxxxx určeny k xxxxxxx tepelnému opracování xxxx použitím, xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxx xxxx, xxxx xxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx.

(3) Xxx výrobu masných xxxxxxx uvedených v příloze č. 7 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 1 xx 7 se xxxxxxx jedna xx xxxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxx kombinace xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 7 k této xxxxxxxx tabulkách 1 xx 7.

(4) Xxxxx x xxxxxxxxx masa xx xxxxxxxx xxx x xxxxxxx xxxx xx x xxxx xxxxxxx xxxx.

(5) Xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxx celosvalové, x xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxx při xxxxxx xxxxxx xxxxxxx surovinu.

(6) Xxxxx výrobek dodaný xx xxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx společného xxxxxxxxxx, x xxxxxx k xxxxxxx v xxxxxxxxx xxxxx je xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx dále xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx součástí xxxxxxxxx xxxxxxx.

§14

(1) Xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xx teplotu, jejíž xxxxxx xxxxxxxxxx účinkům xxxxxxx 121 °X xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx 10 xxxxx.

(2) Xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx, jejíž xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx teploty 100 °X xxxxxxxx xx xxxx nejméně 10 xxxxx.

§15

Xxxxxxx xx xxx

(1) Xxxxxxxx nakrájené xxxxx xxxxxxx xxxx být xxxxxxx xxxxxxxxxx v xxx xxxxxxxxxxx po xxx jejich nakrájení x xxxxx prodeje. Xxxxx výrobky, které xxxx xxxxxxxxx a xxxxxx xxxx dodáním xx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxx jejich xxxxxxx xxxx nebalené xxxxxxxxx, musí xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx v xxx xxxxxxxxxxx xx xxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx.

(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx musí xxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx.

(3) Xxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx nakrájeny x xxxxxx před xxxxxxx xx místa prodeje xx xxxxxx prodeje xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx být x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx.

(4) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx a xxxxx použitelnosti.

(5) X xxxxxxx výrobků xxxxx xxxxxxxx 1 xx 3 xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx v xxxxx xxxxxxx nebo datum xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xx místa xxxxxxx.

(6) Xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx x výjimkou xxxxxxx x nabízení x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

XXXX XXXXX

XXXXXXXX XXXXXXXX X AKVAKULTURY

§16

Základní pojmy

Pro xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx

x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx živí xxxx, živí xxxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxx plži, xxxxx x žáby,

b) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx vodní xxxxxxxxxxx, xxxxx nebyli xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx chlazení,

c) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx xx zohledněním xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 9 x této xxxxxxxx.

§17

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx označení a xxxxxxx názvy xx xxxxxxx xxxxx přímo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Evropské xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx7) xxxxx stanovenými v xxxxxxx obchodních označení x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xx xxxxxx x příloze č. 10 k xxxx xxxxxxxx.

§18

Požadavky na xxxxxx

(1) X xxxxxxxxx, kdy xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx unie xxxxxxxxxx produkty xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, platí xxxxxxxxx uvedené v xxxxxxxxxx 2 xx 6.

(2) Čerstvé xxxxxxxx xxxxxxxx a akvakultury x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx.

(3) Xxxxxxxxxx produkty xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, x výjimkou xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx uzených xxxxxxxx xxxxxx, xx tepelně xxxxxxxxxxxx xxx, xxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx účinku odpovídajícího xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 °X xx xxxx 10 xxxxx, x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx deklarovanému živočišnému xxxx x xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x pachů.

(4) Solené xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx x xxxxxxx x nich xx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxxx rybolovu x xxxxxxxxxxx, xxxxx x xxxxx. Xxxxx soli x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx x xxxx je xxxx xxx 14 %, xx středně xxxxxxxxxx 10 až 14 %, xx xxxxx xxxxxxxxxx 4 xx 10 %.

(5) Xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx 25 % soli.

(6) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx a xxxxxxxx, xxxxx xxxx x xxxx xxxx xxx xxxxx xxx 18 % a xxxxxxxx xx při relativní xxxxxxxx vzduchu 65 xx 70 %.

§19

Xxxxxxx xx xxx

(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx rybolovu x xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx z xxxx xx nesmí uvádět xx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, kterým xx xxxxx xxxxx k xxxxxxxxxx nepříznivému ovlivnění xxxxx.

(2) Polotovary x xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxx.

XXXX ČTVRTÁ

VEJCE A XXXXXXXX

§20

Xxxxx

(1) Kód xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx producenta, xxxxx xx uvádí xx vejcích xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx předpisu Xxxxxxxx unie8), xx xxxxxx x

x) metody xxxxx, která se xxxxx xxxxxxxxxx kódem

1. "1" pro xxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxxx,

2. "2" xxx xxxxx nosnic x xxxxxx,

3. "3" xxx xxxxx nosnic x xxxxxxx, xxxx

4. "0" xxx vejce nosnic xxxxxxxxx x souladu x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx9),

x) registračního xxxx xxxxx,

x) čtyřmístného xxxxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx vyjadřuje xxxxxxxx složku xxxxxxxxxxxxx xxxxx hospodářství.

(2) Vejce xxxxx xxxxxxx X xx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, a xx xxxxxxx xxxx 18 °X.

(3) Vejce xx xxxxxxxx jiných druhů xxx Gallus xxxxxx xxxxxx x lidské xxxxxxxx xxxx ke xxxxxxxxxx se xxxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx x suchu, mimo xxxxx dosah slunce, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxx 5 °X xx xxxx 18 °X.

§21

Xxxxxxxx

(1) Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx omáčky xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx emulgací xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx.

(2) Smyslové, fyzikální x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx majonézy xxxx xxxxxxx v příloze č. 11 x xxxx xxxxxxxx.

(3) Xxxx o xxxxxx množství se x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx ochucených xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx.

(4) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx potraviny xxx xxxxx xx zohledněním xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 12 x xxxx xxxxxxxx.

(5) Xxxxxxxx se xxx xxxxxx xx xxx pouze xxxxxxxx x neprodyšných xxxxxxx x xxxxxxxx xx xxx nekolísavé xxxxxxx xxxxxxxxx od 0 °X xx 15 °X.

§22

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x uvedené xx trh přede xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle xxxxxxxx č. 326/2001 Sb., xx znění xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx.

(2) Potraviny uvedené xx xxx nebo xxxxxxxx v xxxxxxx x xxxxxxxxx č. 326/2001 Sb., xx xxxxx xxxxxxx xxxxx dnem xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx prodávány xx xxxxxxxxx zásob.

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

§23

Xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx směrnicí Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx 98/34/ES xx xxx 22. xxxxxx 1998 x postupu xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx technických norem x xxxxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx.

§24

Xxxxxxx xx:

1. Vyhláška Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 326/2001 Sb., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. x), x), x), h), x) x x) xxxxxx č. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx zákonů, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx maso, masné xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxxxx x nich.

2. Xxxxxxxx č. 264/2003 Sb., kterou xx xxxx vyhláška x. 326/2001 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x j) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů, pro xxxx, masné xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, vejce x výrobky x xxxx.

3. Xxxxxxxx č. 169/2009 Sb., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx č. 326/2001 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), x), x), x), i) a x) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx maso, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, vejce x xxxxxxx x xxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 264/2003 Xx.

4. Xxxxxxxx č. 159/2014 Sb., kterou xx mění xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 326/2001 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x), x), x) x j) zákona x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, ostatní xxxxx xxxxxxxxx a výrobky x nich, vejce x xxxxxxx x xxxx, xx znění xxxxxxxxxx předpisů.

§25

Účinnost

Tato xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 2016.

Xxxxxxx:

Xxx. Xxxxxxx x. r.

Příloha x. 1 x xxxxxxxx č. 69/2016 Xx.

Xxxxxxxxx záporná xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx maso x xxxxxx čerstvé xxxxxxx xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx balení

Přípustná xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx xxxx,

Xxxxxx čerstvé xxxxxxx maso

do 300 x

- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 2,0 % x 20 ks xxxxxx

xx 1000 x

- 6,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xx 2000 x

- 4,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 2000 x

- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 0,5 % u 20 xx xxxxxx

Xxxxxxx x. 2 x vyhlášce x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxx xxxx xx xxxxx a xxxxxxx

Xxxxxxx 1

Členění xxxx, x xxxxxxxx neděleného xxxxxxx upraveného xxxx xxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

xxxx

xxxxxxxx maso

kosti

krev

droby

syrové xxxxx, xxxxxx lůj

mleté maso

maso xxxxx ve farmovém xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxx masa xxxxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxx pochází

Označení xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx

xxxxxx xxxx

xxxx xxxxxxx xxxx, býka, volka, xxxxxxxx, xxxxx

xxxxxx xxxx

xxxx xxxxxxxxx Y podle xxxxxxx XXX části 1 xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1308/2013

xxxxxx maso x xxxxxxx xxxxx

xxxx xxxxxxxxx X podle xxxxxxx XXX xxxxx 1 nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013

xxxxxxx xxxx

xxxx xxxxxxxxxx maso xxxxxx xxxxxxxx k xxxxxx, xxxx xxxxxxx x xxxx selat

skopové maso

maso xxxx

xxxxxxx xxxx

xxxx xxxxxx xx xxxx xxxxxxx 12 xxxxxx

xxxx maso

maso xxx

xxxxxxx xxxx

xxxx kůzlat xx xxxxx xxxxxxx 12 xxxxxx

xxxxxx maso

maso xxxx

xxxxxxx xxxx

xxxx xxxxxx xx stáří xxxxxxx 18 xxxxxx

xxxxxxx maso

maso xxxxxxx

xxxxxxxxx xxxx

xxxx krokodýlů, xxxxx xxxx získáno x x jehož xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx vyhlášky č. 34/2013 Sb., o xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx a další xxxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxxxxx produktů xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx

Xxxxxxx 3

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx druhu u xxxxxxx x xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxx xxxx

xxxxx

xxxxx

xxxxx

xxxxxx

xxxxx

xxxx

xxxxx divoké

zajíc

bažant

koroptev

kachna xxxxxx

xxxx xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx č. 69/2016 Xx.

Xxxxxxxx dělení xxxxxxxx, telecího x xxxxxxxxx masa xx xxxxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx 1

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxx dělení

Technologický xxxxx

Xxxxxx xxxxxx

xxxxxx čtvrť

zadní xxxxx’

Xxxxxx xxxx přední (s xxxxx / bez xxxxx)

xxxxxx krku*)

krk*)

podplečí*)

vysoký xxxxxxxx*)

xxxxx

xxxxx

xxx, xxxxx žebro, xxxxx

xxxxxx

xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx xxxx zadní (x xxxxx / bez xxxxx)

xxxx

xxxx

xxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx

*) Xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx nahradit xxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxx maso xxxxxx (x xxxxx / xxx xxxxx).

Xxxxxxx 2

Základní xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxx xxxxx

xxxxx

Xxxxxx xxxx (s xxxxx / bez xxxxx)

xxxx

xxxx

xxxxxx

xxxxxx, ledvina

svíčková

krk, xxxxxxxxxx

xxxxx

xxx, xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx 3

Xxxxxxxx technologické xxxxx vepřového xxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx půlka

půlka

předek

Vepřové xxxx (s xxxxx / xxx xxxxx)

xxxx

xxxx

xxxxxx, xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx

xxxxxxxx

xxx

xxxxx

xxxxxx

xxxxx

xxxxxx xxxxxx

xxxxxx xxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx x masné xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx

xx 300 x

- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xx 1000 x

- 6,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xx 2000 x

- 4,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % u 20 xx xxxxxx

xxx 2000 x

- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 0,5 % x 20 xx xxxxxx

Příloha x. 5 x vyhlášce č. 69/2016 Xx.

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx

xx 350 x

- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 350 x

- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 0,5 % x 20 xx balení

Příloha x. 6 x vyhlášce x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxx masných xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx tepelnou xxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxxxx xx xxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx 1

Xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx opracované xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx suroviny xxx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx xxxx xxxxxxx maso xxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xx použití xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx

x) konzistence - xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx

x) vzhled v xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - na xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx rozložené, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxx kolagenních xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx rozsahu x xxxxx xxxxxxxx xxx

x) xxxx a xxxx - příjemná xx xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx šťavnatý

kabanos

hovězí xxxx xxxxxxx xxxx telecí xxxx

xxxxxxxxxxx se použití xxxxxxx xxxxxxxxxx masa x drůbežího strojně xxxxxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, soudržná

b) xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xx xxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx převážně x xxxxxxxxx 6 až 10 xx, připouští xx xxxxxx xxxxxxx x ojedinělá drobná xxxxxxxxx xxxx,

x) xxxx x xxxx - xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx; xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xx ohřátí šťavnatý

vídeňský xxxxx

xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

x) konzistence - xxxxxx, soudržná

b) vzhled x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xxxxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxx, obsah jemně xxxxxxxxxx, připouští xx xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx,

x) vůně x xxxx - čerstvé xxxxxxx, xxxxxxxxx slaná x xxxxxxxx; xx xxxxxx výrobek xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx telecí xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx

x) konzistence - xxxxx, xxxxxx

x) vzhled x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - na xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxx x xxxxxxx paprice; xxxxxx vzduchové dutinky x ojedinělé měkké xxxxxxxxx částice xx xxxxxx přípustné; xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx; xxxxxxxxxxxx xxxxxxx tučných xxx xxxxxxxx o xxxxxxxxx do 6 xx

x) vůně x xxxx - xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx; xx xxxxxx xx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx

xxxxx xxxxx

xxxxxx maso xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného masa

a) xxxxxxxxxxx - pevná, xxxxxx xx xxxxxx xxxxxx

x) vzhled v xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xx řezu xxxxxxxxxx, nákroj xxxxxx, xxxxxx xxxxx kolagenních xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx

x) vůně x xxxx - xxxxx, xx čerstvé xxxxxxx, přiměřeně slaná, xx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx křehký, xxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxx, po ohřátí xxxxxx

x) vzhled x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xxxxx xx xxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx, drobná zrnka xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx

x) xxxx a xxxx - xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx slaná, po xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx křehký, xxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx maso

nepřipouští xx xxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx x drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx masa

a) xxxxxxxxxxx - xxxx, xxxxx, xxxxxxxx, na xxxx xxxxxx, nesmí xxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxx x xxxxxxx - xx xxxx barva xxxxxx xxxxxxxx kostek xxxxxx suroviny x xxxxxxx xxx 60%, xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxx 2 xx, x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx ve xxxxxxx, xxx vzduchových xxxxx x kolagenních xxxxx; výrobek xxxxx xxxxxxxxx vytavený xxx, xxxxxx nezpracovatelných xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx libové xxxxxx, změny barvy, xxxxxxxxxxxxxx typu xxxxxxx,

x) xxxx a chuť - xxxxxxxx, xx xxxxxxx uzenině, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx po xxxxx, xxxxxxx

xxxxxxx salám

hovězí xxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx

x) konzistence - xxxxxx, xxxxxxxx

x) vzhled x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx barvy xxxxxxxx xxxxxx; drobné vzduchové xxxxxxx x ojedinělé xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx ve xxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxx a xxxx - xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx slaná x xxxxxxxx, výrobek na xxxxx šťavnatý

gothajský salám

hovězí xxxx xxxxxxx maso

nepřipouští xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa x xxxxxxxxx odděleného xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, xxxxxxxx

x) vzhled x xxxxxxx a xxxxxxxxxxx - xx řezu xx vychlazený výrobek xxxxxxx masově xxxxxx xxxxx, spojka jemně xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx; xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx; xxxxxxxx jednotlivých zrn xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx 8 xx, xxx být xxxxxx xxxxxxx použitého xxxxxx

x) xxxx a xxxx - xx xxxxxxx xxxxxxx, jemně xxxxxxxx, xxxxxxxxx slaná; xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx

xxxxxx salám

hovězí maso xxxxxxx xxxx telecí xxxx

xxxxxxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

x) konzistence - xxxxxx, soudržná

b) xxxxxx x xxxxxxx - na xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx růžové xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx; xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx dutinky xxxx xxxxxxxxx; xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx koření

c) xxxx x xxxx - xx xxxxxxx uzenině, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx

xxxxx salám

hovězí xxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xx použití xxxxxxx xxxxxxxxxx masa x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, xxxxxxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - na xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx; xxxxxx vzduchové xxxxxxx x xxxxxx xxxxx kolagenní xxxxx xx spojce xxxxxx; xxxxxx tukových xxx xxxxxxxx o xxxxxxxxx xx 8 xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxx x chuť - xxxxx xxxx xx xxxxxx a xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx; výrobek xx xxxxx křehký

Tabulka 2

Xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masné xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx maso, xxxxxxx maso

použití vlákniny, xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, strojně xxxxxxxxxx masa, drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx masa, xxxxxxxx xxxxxx živočišných xxxxx xxxx rostlinných xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - tužší, xxxxxxxx,

x) vzhled xx xxxx x xxxxxxxxxxx - xxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxx, řez lesklý, xxxxxx k xxxxxx xxxxxx; zrna surovin xxxxxxxx x velikosti xx 2 xx; xxxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx kolagenní xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx,

x) vůně a xxxx - xxxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx na xxxxx hutný, xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxxx

xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx vlákniny, xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, strojně xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, bílkovin xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx nepřipouští

a) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxxxx,

x) xxxxxx xx xxxx x xxxxxxxxxxx - xx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx x xxxxx xxxxxxx xxx; xxxxxx vzduchové xxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx jsou xxxxxxxxx; xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 3 mm, xxxxxxx kroužek xxx xxxxxx do 3 xx

x) xxxx x xxxx - xxxxxxxxxx xxx trvanlivý xxxxxxx, xxxxxxxxx xx koření x xxxxx; xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx masa, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx druhů xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx

x) konzistence - xxxxx, xxxxxx xx xxxx

x) xxxxxx xx řezu x xxxxxxxxxxx - řez xxxxxx, xxxxxx, směrem x xxxxxx xxxxxx; xxxxxxx xxxxxx xxxxxx; xxxx surovin převážně x velikosti xx 6 mm, xxxxxxxxx xxxxxx ve velikosti xxx x xxxxxxx xxxxxx na xxxxxx; xxxxxx, xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx, vzduchové xxxxxxx x vytavený xxx xxxxxx na xxxxxx

x) vůně a xxxx - xxxxxxxxxx xx intenzivní xx xxxxx; xxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx

Xxxxxxx 3

Požadavky xx vybrané xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx xxxx, vepřové xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa, bílkovin xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx bílkovin xx nepřipouští

a) xxxxxxxxxxx - xxxxxx až xxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xxx lesklý, xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx - xxxxxxx, xxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxxx x velikosti xx 3 xx, xxxxxxxxx xx ojedinělý xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx

x) xxxx x xxxx - příjemná xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, přísadách x xxxxx; mírně xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx; na xxxxx výrobek xxxxxx, xx xxxxxx; xxxxxxxx xxxxxxx chuť

herkules

hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx vlákniny, xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - pružná xx tuhá

b) xxxxxx x nákroji a xxxxxxxxxxx - xxx xxxxxx, hladký, xxxxx xxxx xxxxxx- červená, xxxxx xxxxxx, zrna xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 3 mm, xxxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx vzduchových xxxxxxx

x) xxxx a xxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxx; xxxxxxxx až xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx; na skusu xxxxxxx vláčný xx xxxxxx; xxxxxxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxx maso, xxxxxxx maso

použití xxxxxxxx, xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx druhů, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx, xxxxxxxx xxxxxx živočišných xxxxx nebo rostlinných xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxxxx,

x) xxxxxx xx xxxxxxx - xxxxx xxxxxx - xxxxxxx, xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx do 6 xx, xxx xxxxxxx xxx obalem,

c) vůně x chuť - xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, výrazně xxxxxxxx po paprice, xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx, xx xxxxx xxxxxx x xxxxxx

xxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxx jiných xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, bílkovin xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx rostlinných bílkovin xx nepřipouští

a) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxx,

x) xxxxxx v xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xxxxxxx zrn xxxxxxxx x velikosti do 5 mm, xxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx částic, přípustné xxxxxx xxxxxxxxx dutinky; xxxxx libových xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, x xxxxxxx xxxxxx; xxxxxx xxxx xxxxxx,

x) vůně x xxxx - xxxxxxxx, xxxxxxx po xxxxx, xxxxxxx pro tento xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx; příjemně xxxxxxx xxxx

xxxxxxxx

xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, strojně xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - tuhá, xxxxx,

x) xxxx xxxxxxx xxxx převážně o xxxxxxxxx do 5 xx, xxxxxxx xxx xxxxxx tukových nebo xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xx drobné vzduchové xxxxxxx; barva libových xxx xx xxxx xxxxxxx je xxxxxx xxxxxx až xxxxxxx xx použité xxxxxxx x k xxxxxxx xxxxxxx xxxx být xxxxxx, tuková xxxx xxxxxx,

x) vůně a xxxx - příjemná, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx až výrazně xxxxx, na skusu xxxxxx x xxxxxx, xxxxxxx po xxxxxxx; xxxxxxxx xxxxxxx xxxx

Xxxxxxx 4

Xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx opracované xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx suroviny pro xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx xxxx, xxxxxxx strojně xxxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxx xxxxxx - výrobek x přírodním xxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - pružná, xxxxxx, soudržná

c) xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xx xxxx vychlazeného xxxxxxx xxxxx světle xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx měkká xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx dutinky v xxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx

x) xxxx a xxxx - xxxxxxxx po xxxxxxx uzenině x xxxxxx, xxxxxxxxx slaná x kořeněná, xx xxxxxx xx skusu xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxx sádlo

připouští xx xxxxxxx vepřové x xxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xx xxxx je xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx po xxxx x použité xxxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx spojce, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx x masa xxxxxxxx x xxxxxxxxx do 6 xx

x) xxxx x chuť - xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xx použité paprice; xx ohřátí na xxxxx je výrobek xxxxxxxx, xxxxxx

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx maso, xxxxxxx xxxxxxx oddělené maso,

připouští xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, vepřové x drůbeží xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxx,

x) xxxxxx v xxxxxxx x vypracování - xx řezu xxxxxxxxxx, xxxxxx hladký, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx pórovitost xx přípustná,

c) xxxx x chuť - xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx xx skusu xx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx

xxxxxxx párek jemný

drůbeží xxxx, drůbeží xxxxxxx xxxxxxxx maso

připouští xx xxxxxxx vepřové x xxxxxxx kůže

a) xxxxxxxxxxx - xxxxx, pružná,

b) xxxxxx xx nákroji - jemně xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xx drobné xxxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxx a xxxx - xxxxxxxx, xx čerstvé xxxxxxx x xx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx

xxxxxxx*) šunkový xxxxx

xxxxxxx xxxx, drůbeží xxxxxxx oddělené xxxx

xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x drůbeží xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxxxx,

x) xxxxxx na xxxxxxx - nepravidelná xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx, xxxxx 10 až 50 mm xx xxxxxx xxxxxx až xxxxxx-xxxxxxx xxxxx; xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx kolagenní xxxxxxx a drobné xxxxxxxxx dutinky, případně xxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxx xx připouští,

c) xxxx x xxxx - příjemná po xxxxxxxx xxxx, přiměřeně xxxxx, xxxx xx xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - pevná, soudržná,

b) xxxxxx xx nákroji - xx xxxx xx xxxxxxxxxx výrobek xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx zrněné xxxxxxxxx xxxxxxx x drobné xxxxxxxxx dutinky xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx převážně xx 8 xx, xxx xxx patrny xxxxxxx použitého xxxxxx,

x) xxxx a chuť - xxxxx, typická xxx čerstvou xxxxxxx; xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxxx

xxxxxxx xxxxx xxxxxx

xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx maso

připouští xx použití vepřového xxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, xxxxxxxx,

x) xxxxxx xx xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx růžová xx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx se drobné xxxxxxxxx dutinky,

c) vůně x xxxx - xxxxx, typická pro xxxxxxxx xxxxxxx; xxxxxxx, xxxxx kořeněná x xxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxx; xxxxx xx xxxxx xxxxxx

*) Xxxxx xx druh xxxxxxx podle xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx.

Xxxxxxx 5

Xxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxx požadavky na xxxxxxx masné xxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx pro výrobu

Smyslové xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxx xx xxxxxxx šťávě

hovězí xxxx

x) xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxx, x jedné xxxxxx krytý běložlutým xxxxx; kusy

zrněného hovězího xxxx xxxxxxx xxxxxxx; xxxxx masa xxxxxxxxx, xxxxxxx xxx vařené xxxxxx xxxx, aspik xxxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxx - xxxx křehké, xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx při 15 °X xxxxxxxxx xxxx,

x) xxxx x chuť - příjemná, xx xxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxx kořeněná x xxxxx; xxxx xxxxxx xxxxx xxxxx, xxxx xxxx typická

Vepřové xxxx xx xxxxxxx šťávě

vepřové xxxx

x) xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxx, na xxxxxxx vývar tuku xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx;

xxxxx čirý, barvy xxxxxxxxxx; xxxxxxx maso x hrubších kouscích xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx,

x) konzistence - xxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx při 15 °X přiměřeně tuhý

c) xxxx a chuť - xxxxxxxx xx xxxxxxx vepřovém xxxx, xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx slaná; xxxx xxxxxx přiměřeně slaná

Luncheon xxxx

xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxx

x) xxxxxx - xxxxxxx xx vychlazeném xxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx nepravidelná xx xxxx vepřového xxxxxxxx x tučného xxxx xxxxxxxxx xx 10 xx; drobné póry, xxxxxxx a xxxxx xxxxxxxxx části v xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx

x) konzistence - xxxxxxxxx, plátky x xxxxxxxx 1 xx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx

x) xxxx x chuť - příjemná, xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx, xx skusu výrobek xxxxxx

Xxxxxxx 6

Xxxxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx vybrané xxxxxxx opracované masné xxxxxxx – paštiky

Výrobek

Základní xxxxxxxx pro xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxx

x) xxxxxx x xxxxx - kompaktní xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx s ložisky xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx; xxxxx zpracované xxxxxxxxx xxxxxxx, drobné xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx použité koření xxxxxx,

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, při 15 °X pastovitá,

c) xxxx x chuť - po vepřových xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx

Xxxxxxx sýr

vepřové maso

a) xxxxxx x barva - kompaktní xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x vytaveného xxxx; xxxxx zpracované xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx,

x) x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxx - xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxx 15 °X xxxxxxxxx,

x) vůně a xxxx - xx xxxxxxxxx játrech, přiměřeně xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx

Xxxxx x xxxxxxx xxxx

xxxxxxx maso xxxxx

x) xxxxxx a xxxxx - xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,

x) konzistence - xxxxxxxxxxxx, xx xxxx xxxxx xxxxx,

x) chuť x vůně - xx xxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxx, příjemně xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxx, xxxxx vepřový xxxxx

x) xxxxxx x xxxxx - kompaktní, xxxxxx nebo xxxxxx xxxxx hmota,

b) konzistence - xxxxx xxxxxxxx, xx xxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx,

x) xxxx x vůně - xx uzeném bůčku, xxxxxxxxx slaná, xxxxxxxx xxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx

Xxxxxxx 7

Xxxxxxxxx xx složení x xxxxxxxx požadavky xx vybrané xxxxx xxxxxxxx - xxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxx s xxxxxxxx

xxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxxxxx

x) xxxxxx x xxxxx - xxxxx xxxxxxx (xxxxxxx) v xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx zeleninové xxxxxxx a xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx semen x paprik xx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx se xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx směs poloměkká xx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx

x) xxxx x chuť - xx použitém masném xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx slaná, xxxxxxxx xxxxxxxx, sladkokyselá, xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx připouští, xxx xxxxxx pachů x xxxxxxxx

Xxxxxx na xxxxxx

xxxxxx xxxx

x) vzhled x xxxxx - maso xxxxxxxx na xxxxxx, xxxxx očištěné, xxxxxxxxx xxxxxxxxx, zbavené xxxxx xxxx x xxxxx xxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx

x) xxxx x chuť - xx xxxxxxx xxxxxxx xxxx a xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxxxx kořeněná

Maďarský guláš

hovězí xxxx, vepřové maso

a) xxxxxx - xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx o xxxxxxxxx asi 15 xx 30 xx x řezy červené x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xx hnědé omáčce

b) xxxxxxxxxxx - maso xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx

x) vůně x xxxx - xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx guláš

hovězí xxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx

x) vzhled - xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x masného xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxx xxxxxxx) x červenohnědé xx hnědé xxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxx a chuť - po xxxx x xxxxxxx, přiměřeně xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx x příchutí

Tabulka 8

Xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx masa (% xxxx. xxxxxxx)

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx

(% xxxx. xxxxxxx)

xxxxx xxxx

(% hmot. xxxxxxx)

Xxxxxxxx

40,0

-

45,0

Xxxxxxx

50,0

-

40,0

Xxxxx xxxxxxxx

55,0

-

40,0

Xxxxx xxxxxxxxx

50,0

-

35,0

Xxxxxxxxxxx xxxxx

60,0

-

40,0

Xxxxx jemný

50,0

-

35,0

Šunkový xxxxx

55,0

-

20,0

Xxxxxxxxx xxxxx

40,0

-

40,0

Xxxxxx xxxxx

40,0

-

35,0

Xxxxx xxxxx

40,0

-

40,0

Xxxxxxxxx xxxxxxx

60,0

-

35,0

Xxxxxxxx

-

13,0

50,0

Xxxxxxxxxx salám

-

14,0

40,0

Selský xxxxx

-

13,0

50,0

Xxxxxxx

-

16,0

50,0

Xxxxxxx xxxxx

-

15,0

50,0

Xxxxxxxx klobása

-

14,0

55,0

Paprikáš

-

14,0

50,0

Herkules

-

14,0

50,0

Tabulka 9

Xxxxxxxx x fyzikální xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x drůbežího masa

Výrobek

obsah xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx (% xxxx. nejméně)

maximální xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

(% hmot. nejvíce)

obsah xxxx

(% xxxx. nejvýše)

Drůbeží xxxxxxxx

45,0

45,0

Xxxxxx xxxxx xxxxx

50,0

30,0

Xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx

37,0

30,0

35,0

Xxxxxxx vídeňský xxxxx

50,0

35,0

25,0

Xxxxxxx xxxxxxx xxxxx

40,0

12,0

20,0

Xxxxxxx Xxxxxxxxx xxxxx

40,0

40,0

Xxxxxxx Junior xxxxx

50,0

25,0

Xxxxxxx 10

Xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx xxxx

(% xxxx. xxxxxxx)

xxxxx xxxx

(% xxxx. xxxxxxx)

xxxxx xxxx

(% xxxx. xxxxxxx)

xxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxx ve xxxxxxx šťávě

70,0

80,0

20,0

-

Vepřové maso xx vlastní xxxxx

70,0

70,0

40,0

-

Xxxxxxxx xxxx

70,0

70,0

40,0

xxxxxxxx tuk x xxxxx nejvýše 15,0 % xxxx.

Xxxxxxx 11

Chemické x fyzikální xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masné xxxxxxx – xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx xxxx

(% hmot. xxxxxxx)

xxxxx xxxx

(% xxxx. xxxxxxx)

xxxxx xxxx

(% hmot. xxxxxxx)

xxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx

25,0

70,0

40,0

xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 26,0 % xxxx.

Xxxxxxx sýr

25,0

70,0

45,0

obsah xxxxxxxxx xxxxx nejméně 26,0 % hmot.

Pasta x uzeného xxxx

57,0

70,0

40,0

-

Xxxxxxx xxxxxxxxx

35,0

70,0

40,0

xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx 20,0 % xxxx.

Xxxxxxx 12

Fyzikální xxxxxxxxx xx vybrané xxxxx xxxxxxxx - xxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx xxxx nebo xxxxxxx xxxxxxx opracovaného xxxxxxx

(% xxxxxxxxxxxx xxxxxxx)

xxxxx xxxxxxxxx

Xxxx s xxxxxxxx

24,0 % xxxx. klobásy xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx na divoko

30,0 % hmot. xxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxx xxxxx

30,0 x xxxx:

xxxxxx xxxx xxxxxxx 16,0 % hmotnostních,

vepřové xxxx xxxxxxx 14,0 % xxxxxxxxxxxx.

xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx: nejméně 4,5 % xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxx

10,0

xxxxx xxxxxxx xxxxxxx 12 % xxxx.

Xxxxxxx x. 8 x vyhlášce č. 69/2016 Xx.

Xxxxxxxxx xx xxxxxxx a smyslové xxxxxxxxx xx tepelně xxxxxxxxxx šunky

Skupina

Výrobek

Třída

Charakteristika xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxxx výrobek

Šunka

Nejvyšší xxxxxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx - nejméně 16,0 % xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx (xxxxxx škrobu xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx), xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx bílkovin x dalších xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx výrobku, xx xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - x xxxxxxxx xxxx xxxxx, soudržná; xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx na jednotlivé xxxxx;

x sterilovaného xxxxxxx x xxxxxxxx je xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx

x) vzhled x xxxxxxx - xxxxxxx xx xxxx xxxxx odpovídající druhu xxxxxxxxx xxxx, jednotlivé xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx; xxxxxxxxx menší xxxxxxx tuku xx xxxx přípustná, rovněž xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx. xxxxxxx

x) xxxx x chuť - xxxxxxx xxx xxxxx, přiměřeně xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxx v tenkých xxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx 13,0 % xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx výrobek

použití xxxxxx, xxxxxxxx (x výjimkou xxxxxxxxxx zahušťovadel xxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxx), xxxxxx (xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx), rostlinných a xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x dalších xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx výrobku, xx nepřipouští

standardní

obsah xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx 10,0 % xxxxxxxxxxxx

Příloha č. 9 x xxxxxxxx x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x akvakultury, xxxxxxx zmrazené xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx x xxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, zpracované xxxxxxxx xxxxxxxx, Xxxxxx, vyjma xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx

xx 300 x

- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 2,0 % x 20 xx balení

do 1000 x

- 6,0 % x jednotlivého balení

- 1,0 % u 20 xx xxxxxx

xx 2000 x

- 4 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 2000 g

- 2 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 0,5 % x 20 xx xxxxxx

xxxxxxxxx pasta

v xxxx

- 10 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xx 350 x

- 10 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 ks xxxxxx

xxx 350 x

- 5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx balení

konzervy

do 350 x

- 10 % x jednotlivého xxxxxx

- 2,0 % x 20 ks xxxxxx

xxx 350 g

- 5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

Příloha x. 10 x vyhlášce č. 69/2016 Sb.

Seznam xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx rybolovu x xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx rodové xxxxx xx xxxxxxx x. 1 x xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx x. 1 xxxx. x) xxxx x), xxxxx xx xx xxxxxxx č. 1 xxxxxxx, dále xx xxxxx odpovídající xxxxxxx xxxxx xxxxx sloupce x. 2 xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxx je xx xxxxxxx x. 2 uveden. Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, některou xxxx součást xxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx také synonymum xxxxx xxxxxxx x. 3, xxxxx je xx xxxxxxx x. 3 xxxxxxx.

1. Xxxxxxxx xxxxxxxx

2. Xxxxxxx xxxxx

3. Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx / xxxxxxxxx názvů

Rodové xxxxx

x) xxxxxxx jméno

b) xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx jméno

a) xxxxxxx xxxxx

x) druhové xxxxx

XXXX

Xxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xüxxxxxxäxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx názvy: xxxxxx obecný, vlkouš xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxx xxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Tkaničnice tmavá

Chňapal

velký

Aprion

virescens

Stříbrnice

atlantská

Argentina

silus

Smuha

královská

šedá

Argyrosomus

regius

Alternativně xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx název: Xxxxxxx.Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Grundle

Smuha

bílá

Atractoscion

nobilis

Alternativně xx možné jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: xxxxx xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxx

Xxxxxxxxx

xxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx

Xxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Pražma xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx xxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxxxxx, Xxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx xxxxxx

Xxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Xxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxx-xxxx, Xxxx xxxxxxx, Xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxx

Xxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxx xxxxxx, Xxxxxx xxx, Xxxxx mořský.

Jazyk

klínotvarý

Dicologlosa

cuneata

Mořan

obecný

Diplodus

vulgaris

Ledovka

patagonská

Dissostichus

eleginoides

Alternativně xx možné jako xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Chilský xxx xxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít místo xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx jako xxxxxxx xxxxx xxxxxx toto xxxxx: vroubený

Kanic

červenohnědý

červený

Epinephelus

morio

Kanic

hnědotečkovaný

Epinephelus

chlorostigma

Kanic

žlutomodrý

Epinephelus

flavocaeruleus

Štika

obecná

Esox

lucius

Tuňák

černý

Euthynnus

lineatus

Tuňák

malý

atlantický

Euthynnus

alletteratus

Tuňák

východní

Euthynnus

affinis

Štítník

šedý

Eutrigla

gurnardus

Alternativně xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Cod

Treska

pacifická

bílá

Gadus

macrocephalus

Žralok

psohlavý

tope

Galeorhinus

galeus

Hruj

kapská

Genypterus

capensis

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít tento xxxxx: Xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít místo xxxxxxxx jména tento xxxxx: Xxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxx

xxxxx

Xxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx rodového xxxxx xxxxx název: Beluga

Tolstolobik

bílý

Hypophthalmichthys

molitrix

Tolstolobec

pestrý

Hypophthalmichthys

nobilis

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxxx.Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxx název xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx název: Xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxxxx xxxxxxxx označení: Xxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx názvy: Xxxxx xxxxxxxx, Xxxxxx xxxxxxxxx, Okoun barramundi

Okoun

nilský

Lates

niloticus

Pamakrela

temná

Lepidocybium

flavobrunneum

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxx názvy: xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx, Makrela xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx spp.

všechny xxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: xxxxxx zlatý

Platýs

limanda

drsnotělý

Limanda

limanda

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxx obecná

Cípal

evropský

Liza

ramada

Cípal

zlatý

Liza

aurata

Ďas

americký

Lophius

americanus

Ďas

mořský

Lophius

piscatorius

Chňapal

Lutjanus

agennes

Chňapal

stříbrnoskvrnný

Lutjanus

argentimaculatus

Chňapal

dvouskvmný

bohar

Lutjanus

bohar

Chňapal

rudý

Lutjanus

campechanus

Chňapal

klenutý

Lutjanus

gibbus

Chňapal

Lutjanus

goreensis

Chňapal

hrbohlavý

Lutjanus

sanguineus

Chňapal

císařský

červený

Lutjanus

sebae

Alternativně xx možné jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: red xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx tyto xxxxx: Xxxxxx xxxxx, Xxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx názvy: Xxxxxx xxxxx, Xxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx xxxx názvy: Xxxxxx xxxxx, Xxxxxxx xxxx Hejk

Štikozubec

kapský

hlubokomořský

Merluccius

capensis

paradoxus

Alternativně xx xxxxx v obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxx štika, Xxxxxxx xxxx Hejk

Štikozubec

peruánský

Merluccius

gayi

Alternativně xx xxxxx x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx: Mořská xxxxx, Xxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx rodového xxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxx, Xxxxxxx xxxx Hejk

Jižní modrý xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxx

Xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxx

Xxxxxx spp., Xxxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx druhy

Mník

mořský

molva

Molva xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

Xxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Mugil

Sultánka

pruhovaná

Mullus

surmuletus

Alternativně xx xxxxx x xxxxxxxxx označení použít xxxxx xxxxxxxx jména xxxxx xxxxx: Parmice

Sultánka

nachová

karmínová

Mullus

barbatus

Alternativně xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx rodového xxxxx xxxxx xxxxx: Parmice

Kanic

ostrorypý

Mycteroperca

acutirostris

Špičatník

zlatopruhý

japonský

Nemipterus

japonicus

Oblada

obecná

Oblada

melanura

Losos

keta

pacifický

Oncorhynchus

keta

Alternativně xx xxxxx jako xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Chui

Losos

kisuč

stříbrný

Oncorhynchus

kisutch

Losos

gorbuša

divoký

Oncorhynchus

gorbuscha

Losos

nerka

červený

Oncorhynchus

nerka

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Losos xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxx lososovitý xxxx Xxxxxx růžovomasý

Tlamoun

nilský

Oreochromis

niloticus

Alternativně xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jména xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxx. Xxxxxxxxxxxx je xxxxx jako vědecky xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx.

Xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné jako xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx název: Kranas xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x obchodním xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 1a) tento xxxxx: xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx druhy

Halibut

tmavý

grónský

Reinhardtius

hippoglossoides

Losos

atlantický

obecný

Salmo

salar

Pstruh

obecný

mořský

Salmo

trutta

trutta

Pstruh

obecný

potoční

Salmo

trutta

fario

Siven

arktický

alpský

Salvelinus

alpinus

Siven

americký

Salvelinus

fontinalis

Alternativně xx xxxxx v xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx sloupci 1a) xxxxx název: xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxx název xxxxxx xxxxx název: Stizostedion xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx název: Xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx název: Xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Papouščí ryba

Smuha

tmavá

Sciaena

umbra

Makrela

indopacifická

australská

Scomber

australasicus

Alternativně xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx druhového xxxxx xx xxxxxxx 1a) xxxxx xxxxx: xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxx xxx., Galeus xxx., Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxxxx xxx., Carcharias xxx., Xxxxxxxxxx spp., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx spp., Xxxxxxxxxxx spp., Xxxxxx xxx., Xxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxxxxxx spp., Heptranchias xxx., Xxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxx xxx., Echinorhinus xxx., Xxxxxxxxx spp., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxx spp.

všechny xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx :Xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxxx nebo Xxxx Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx :Xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxx xxxxx xxxxxx, Xxxxx xxxxxx.

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx použít tento xxxxx: Xxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxx, Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxxxx vědecký xxxxx: Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx název: Xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jména tento xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx použít tento xxxxx: Xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 1x) xxxxx xxxxx: xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx název: Kranas xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx název: Xxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxx spp.

všechny xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Ryba xxxxxxx Xxxxx, Xxxx xxxxx

XXXXXX

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx spp., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxx spp., Xxxxxxxx xxx., Scylla xxx., Xxxx xxx., Mithrax xxx., Xxxxxxxxx xxx., Xxxxxx spp. xxxxx x xxxxxx Portunidae, Xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxxx xxx

xxxxxxx druhy

Rak

Euastacus xxx., xxxxx z xxxxxx Xxxxxxxxx, Cambaridae

všechny xxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxx xxx., Nephrops xxx.,

xxxxxxx xxxxx

Xxxx

xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx rodového xxxxx xxxxx název: Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxx spp., Xxxxx xxx., druhy x xxxxxx Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx., Palaemon xxx., Xxxxxxx xxx., xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx, Pandalidae, Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx jako obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Garnely

Langusta

zelená

Panulirus

gracilis

Krab

kamčatský

Paralithodes

camtschaticus

Listorožec

Scyllaridae

všechny druhy

Strašek

kudlankovitý

Squila

mantis

MĚKKÝŠI

Surmovka

čeřitá

vlnitá

Buccinum

undatum

Alternativně xx možné x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 1a) xxxxx název: xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxxx xxx.

xxxxxxx druhy

Chionka

Chamelea spp., Xxxxxx spp., Mercenaria xxx., Xxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxx spp., Xxxxx xxx., druhy z xxxxxx Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx spp., Xxxxxxx spp., Xxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxx spp., Xxxxxxxxxxx spp., xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxx xxx, Chlamys xxx., Xxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx spp., Xxxxxxxxxxx xxx., Patinopecten xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxx Xxxxxxxxxxx, Berryteuthis, Xxxxxxxxx, Illex, Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxx, Loliolus, Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx, Onychoteuthis, Xxxxxx, Xxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxx x Xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tyto xxxxx: xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxx., xxxxx xxx., Venerupis xxx., Xxxxxxxx xxx.

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxx

Xxxxx officinalis, Xxxxxx xxxxxxxxx, Sepiella xxx., Sepiola spp.

všechny xxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxx, Cooperellidae x Xxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Příloha č. 11 x vyhlášce x. 69/2016 Sb.

Požadavky na xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx 1

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxxx a xxxxx

x xxxxxxxxxx na xxxxxx xxxxx - xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx hmota, olej xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx rovnoměrně xxxxxxxxxx, xxxxx vzduchové xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx vaječných xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxx xxxxx

xxxx

xxxxxxx pro xxxxxxxx, mírně xxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x koření

chuť

nakyslá, xx xxxxxxxxx přísadách, xxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na jakost xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx %

xxxxx xxxx

xxxxx xxxxxxx druhů 50,0 xx 85,0

obsah xxxxxxx

xxxxxxx 2,0

xxxxxxx xX

xxxxxxx 4,5

Xxxxxxx č. 12 x vyhlášce x. 69/2016 Sb.

Záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

(x x xxxx xx)

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx

xx 100

- 6,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 100 xx 250

- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 250 xx 500

- 4 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 500

- 2 % u xxxxxxxxxxxx balení

- 0,5 % u 20 xx xxxxxx

Informace

Právní xxxxxxx x. 69/2016 Xx. xxxxx xxxxxxxxx dnem 1.8.2016.

Xx xxx xxxxxxxx právní xxxxxxx xxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx.

Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se xxxx xxxxxx derogační xxxxx xxxxx uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.

1) Nařízení Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013 xx xxx 17. xxxxxxxx 2013, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx organizace xxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx (XXX) x. 922/72, (XXX) x. 234/79, (XX) x. 1037/2001 x (XX) x. 1234/2007, x xxxxxxx znění.

Nařízení Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (ES) č. 853/2004 xx dne 29. xxxxx 2004, xxxxxx xx xxxxxxx zvláštní xxxxxxxxxx pravidla pro xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxxx xxxxx.

2) Xxxxxxxx Komise (XX) č. 543/2008 xx xxx 16. června 2008, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x nařízení Xxxx (XX) č. 1234/2007, xxxxx xxx x xxxxxxxx normy pro xxxxxxx xxxx, x xxxxxxx znění.

3) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1169/2011 xx xxx 25. xxxxx 2011 x poskytování xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, o změně xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 1924/2006 a (XX) č. 1925/2006 x o xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxx 87/250/EHS, xxxxxxxx Rady 90/496/XXX, xxxxxxxx Komise 1999/10/XX, xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx 2000/13/XX, xxxxxxx Xxxxxx 2002/67/XX x 2008/5/XX x xxxxxxxx Komise (ES) x. 608/2004, x xxxxxxx znění.

Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Rady (XX) č. 1760/2000 ze xxx 17. xxxxxxxx 2000 o xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx x hovězího xxxx x o xxxxxxx nařízení Rady (XX) č. 820/97, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013, x xxxxxxx znění.

Nařízení Xxxxxx (XX) č. 1825/2000 xx xxx 25. xxxxx 2000, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (ES) x. 1760/2000, xxxxx jde x označování xxxxxxxx xxxx x výrobků x xxxxxxxx xxxx, x platném xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 566/2008 xx xxx 18. xxxxxx 2008, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 1234/2007, pokud xxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx mladšího xxxxx xx xxx, x xxxxxxx znění.

4) Xx. 2 xxxx. 1 písm. x) xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 852/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004 x hygieně xxxxxxxx, v platném xxxxx.

Xxxxxxx X xxx 7.1 xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 853/2004, x xxxxxxx xxxxx.

5) Xxxxxxx X xxx 1.15 xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu a Xxxx (XX) č. 853/2004, x xxxxxxx znění.

6) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013, x xxxxxxx xxxxx.

7) Nařízení Xxxx (XXX) č. 2136/89 ze xxx 21. xxxxxx 1989 o xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx norem xxx xxxxxxxxxxxx sardinky, x xxxxxxx znění.

Nařízení Xxxx (XXX) č. 1536/92 xx dne 9. xxxxxxxx 1992, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx pravé x xxxxxxx tuňáky, v xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 2406/96 x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx některé xxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1379/2013 ze xxx 11. xxxxxxxx 2013 x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx s xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx a o xxxxx xxxxxxxx Rady (XX) x. 1184/2006 x (XX) č. 1224/2009 x o xxxxxxx nařízení Xxxx (XX) x. 104/2000, x xxxxxxx xxxxx.

8) Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 589/2008 xx xxx 23. xxxxxx 2008, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x nařízení Xxxx (XX) č. 1234/2007, xxxxx xxx o xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx, x xxxxxxx xxxxx.

9) Xxxxx č. 242/2000 Sb., x ekologickém xxxxxxxxxxx x x xxxxx xxxxxx x. 368/1992 Xx., x správních xxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.