Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 25.08.2024.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.08.2016.


Vyhláška o požadavcích na maso, masné výrobky, produkty rybolovu a akvakultury a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich

69/2016 Sb.

Vyhláška

Předmět úpravy §1

ČÁST PRVNÍ - MASO

Základní pojmy §2

Členění na druhy a skupiny §3

Označování §4 §5

Požadavky na jakost §6

Uvádění na trh §7

ČÁST DRUHÁ - MASNÉ VÝROBKY A MASNÉ POLOTOVARY

Základní pojmy §8

Členění na druhy a skupiny §9

Označování §10 §11

Požadavky na jakost §12

Technologické požadavky §13 §14

Uvádění na trh §15

ČÁST TŘETÍ - PRODUKTY RYBOLOVU A AKVAKULTURY

Základní pojmy §16

Označování §17

Požadavky na jakost §18

Uvádění na trh §19

ČÁST ČTVRTÁ - VEJCE A MAJONÉZY

Vejce §20

Majonézy §21

Přechodná ustanovení §22

Závěrečná ustanovení §23 §24

Účinnost §25

Příloha č. 1 - Přípustná záporná hmotnostní odchylka pro balené čerstvé maso a balené čerstvé drůbeží maso

Příloha č. 2 - Členění masa na druhy a skupiny

Příloha č. 3 - Základní dělení hovězího, telecího a vepřového masa na technologické celky

Příloha č. 4 - Záporné hmotnostní odchylky pro masné výrobky a masné polotovary

Příloha č. 5 - Záporné hmotnostní odchylky pro konzervy

Příloha č. 6 - Členění masných výrobků a masných polotovarů na druhy a skupiny

Příloha č. 7 - Požadavky na jakost a složení vybraných masných výrobků

Příloha č. 8 - Požadavky na složení a smyslové požadavky na tepelně opracované šunky

Příloha č. 9 - Záporné hmotnostní odchylky pro rybí výrobky

Příloha č. 10 - Seznam obchodních označení a vědeckých názvů produktů rybolovu a akvakultury

Příloha č. 11 - Požadavky na jakost majonéz

Příloha č. 12 - Záporné hmotnostní odchylky pro majonézy

INFORMACE

69

XXXXXXXX

xx dne 17. xxxxx 2016

x požadavcích xx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx rybolovu x akvakultury x xxxxxxx x xxxx, xxxxx a xxxxxxx x xxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx podle §18 xxxx. 1 xxxx. x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx x xxxxxxxx některých souvisejících xxxxxx, zákona x. 119/2000 Sb., xxxxxx x. 306/2000 Xx., xxxxxx x. 146/2002 Xx., xxxxxx x. 131/2003 Sb., zákona x. 274/2003 Xx., xxxxxx č. 316/2004 Xx., xxxxxx č. 120/2008 Xx. x xxxxxx x. 139/2014 Xx., (xxxx xxx "xxxxx"):

§1

Předmět xxxxxx

Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x návaznosti xx xxxxx použitelné xxxxxxxx Xxxxxxxx unie1)

a) xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxxxx na xxxxxx členění xxxxx xxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxxxxxx, a xxxxxxx xxxxxxxxx,

x) druhy xxxxxxxx x členěním na xxxxxxx x xxxxxxxxxx,

x) xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxxxx xx k xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx odchylky balení,

d) xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx

1. teplotní režimy xxx uchovávání xx xxxxxxxxxx potravin,

2. způsoby xxxxxxxxxx x manipulace x xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx uvádění na xxx,

3. zvláštní xxxxxxxxx xx xxxxxxxx,

4. minimální xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

XXXX PRVNÍ

MASO

§2

Základní xxxxx

Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx

x) xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx, xxxxxx x uvádění na xxx,

x) xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx jatečně xxxxxxxxxx těl,

c) xxxx xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, který xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx krve, xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx tuková xxxx xxxxxx pro xxxxxxx spotřebu xxxxxxx x jatečně upravených xxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxx,

x) xxxxxxxx xxxx volně xxxxxx xxxxx,

x) xxxxx x farmové xxxxx xxxx x farmově xxxxxxx zvěře,

g) xxxxxxxxx xxxxxxxxx potraviny hmotnost xxxxxxxxx bez xxxxx xx zohledněním xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 1 x xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Evropské xxxx2).

§3

Členění na xxxxx x xxxxxxx

Xxxxxxx na xxxxx x xxxxxxx xx x xxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx a děleného xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx x příloze č. 2 x xxxx xxxxxxxx.

Označování

§4

Kromě xxxxx uvedených x xxxxx použitelných xxxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx3), x xxxxxx a xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx

x) xxxx, x výjimkou neděleného xxxxxxx xxxxxxxxxx těla xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, názvem xxxxxxx xxxxx přílohy č. 2 k xxxx xxxxxxxx tabulky 1 x xxxx xxxxxxxxx xxxxx živočišného xxxxx zvířete nebo xxxxxxx xxxxxxxx x příloze č. 2 x této xxxxxxxx tabulce 2 xxx xxxxxx xx xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx xxxxxx názvem živočišného xxxxx,

x) zvěřina x xxxx x farmové xxxxx xxxxxx příslušného xxxxxxxxxxx druhu podle přílohy č. 2 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 3, x xxxxxx xxxxxxx x xxxxx jatečného xxxx; dále xx xxxxx, xxx xx xxxxx o zvěřinu xxxx maso x xxxxxxx zvěře,

c) výsekové xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x příloze č. 3 x této xxxxxxxx, ke kterému xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx; xxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx celku, xx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx.

§5

(1) Xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx se xxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v §4 xxxxxx xxxxx "xxxxx xxx", "xxx", "xxxxx", "xxxxxxxx" nebo "xxxxx".

(2) Xxxx "xxxxx xxx" xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx z xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx než 12 xxxxxx x xx 24 xxxxxx xxxxxx.

(3) Jako "xxx" xx xxxxx označit xxxxx maso x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx samčího xxxxxxx xx xxxx xx 24 xxxxxx.

(4) Xxxx "xxxxx" je xxxxx označit pouze xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx pohlaví xxxxxxxx xxx 12 xxxxxx.

(5) Xxxx "xxxxxxxx" xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx zvířat samičího xxxxxxx starších 12 xxxxxx.

(6) Jako "xxxxx" xx možné označit xxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx 12 xxxxxx, xxxxx se xxx xxxxxxx.

§6

Xxxxxxxxx xx jakost

(1) X xxxxx x xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, x prasnic xxxxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx jatečně xxxxxxxxxx xxxx xx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx masa xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx spotřebiteli.

(3) Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxx xx xxx xxxxxxx x kuchané.

(4) Výsekové xxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx musí xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, krevních podlitin, xxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx, chlupů, xxxxxx, pokožky, xxxxxxxx x xxxxxx xxxx, xxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx.

§7

Xxxxxxx na xxx

(1) Xxxxxxxx výsekové xxxx x zmrazené xxxxx xx xxxxx na xxx pouze xxxxxx.

(2) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 1 xx xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, tele xxxxxxx xxxxxx xxx hlavy, xxxxxx xxxxx xxx xxxxx, stažené xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x bez xxxxx.

(3) X nebaleného xxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx a spotřebiteli xx nabízeno x xxxxxxxxxxx stavu, xx xxx, kde xx xxxx xxxxx nabízeno x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx v xxxxxxxxx názvu masa xxxx "rozmrazeno".

(4) Xxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxx před xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se xxxxxxx o xxxxx xxxx xxxxxx.

XXXX DRUHÁ

MASNÉ XXXXXXX X MASNÉ XXXXXXXXXX

§8

Xxxxxxxx xxxxx

Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx

x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx zpracovaný xxxxx xxxxxxx, u xxxxxxx xxxx ve xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx účinku odpovídajícího xxxxxxxx xxxxxxx plus 70 °X po xxxx 10 xxxxx,

x) xxxxxxx neopracovaným xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx masný xxxxxxx xxxxxx k xxxxx spotřebě xxx xxxxx xxxxxx, x xxxxx ve xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx surovin xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx působení xxxxxxx plus 70 °X po xxxx 10 xxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxx tepelnou úpravu xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx4) xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx úpravě, x xxxxx ve xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx odpovídající xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 °X xx xxxx 10 xxxxx,

x) trvanlivým xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx masný xxxxxxx, u xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx dosaženo minimálně xxxxxxxxx xxxxxx odpovídajícího xxxxxxxx teploty plus 70 °X po xxxx 10 xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxx, uzením xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx došlo x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xx(xxx.) = 0,93 x x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx doby xxxxxxxxxxxx xx 21 xxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx 20 °X x xx xxxxxxxx xxxxxxx skladovacích xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxx trvanlivým xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx ke xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xx(xxx.) = 0,93, s xxxxxxxxx dobou xxxxxxxxxxxx 21 xxx při xxxxxxx xxxx 20 °X x xx xxxxxxxx xxxxxxx skladovacích xxxxxxxx,

x) technologickým obalem xxxx, xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx xxxxxxx zůstává jeho xxxxxxxx,

x) vložkou krájená xxxx xxxxxx část xxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx použití chladu,

i) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x obalu, xxxxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxx výrobek xxxxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxx, pasterovaný,

k) xxxxxx xxxxxxxx bílkovinou xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxx bez xxxxxxxxx xxxxxxxx tkáně x xxxxxxxx rostlinného xxxxxx,

x) xxxxxxx tuku xxxxxxx obsah xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx založenými xx xxxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx potraviny bez xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx příloh č. 4 x 5 x xxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx xxxxx výrobek x mělněného xxxx, xxxxxxxx roztíratelný, xxxxx xxxxxx být xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxx masa, xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx obalu,

p) xxxxxx xxxxxxxxxxx x technologickém xxxxx xxxxx polotovar5) x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx je xxxxxx xx xxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxx.

§9

Členění xx xxxxx x xxxxxxx

Xxxxxxx masných xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx je xxxxxxx x příloze č. 6 x xxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxxxx

§10

(1) Xx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx v xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xx potraviny xxxxxxxx.

(2) Označení xxxx xxxxx živočišného druhu xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 2 k xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 2 x 3 xxx x xxxxx masného xxxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, obsahuje-li xxxxx výrobek nebo xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 50 % hmotnostních xxxxxxxxx masa x xxxxxxxxx obsahu xxxx xxxxxxxxx xxx jeho xxxxxx. Xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx na xxxxxxx uvedené x příloze č. 7 k xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 1 xx 12. Xxxxxxxx-xx xxxxx xxxxxxx xxxx xxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx masa x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx, může xxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx masného xxxxxxx xxxxx slovy "x (xxxxx živočišného xxxxx nebo xxxxx xxxxxxx v příloze č. 2 x této xxxxxxxx xxxxxxxxx 2 a 3) masem".

(3) Masné xxxxxxx xx označí xxxxxx xxxxx x xxxxxxx podle přílohy č. 6 x xxxx vyhlášce. Xxxxx xxxxxxx výrobků, x xxxxxxx xxxx x příloze č. 7 x xxxx vyhlášce tabulkách 1 xx 12 xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxx xxxx xxxxx xxxxxxx, které xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

§11

(1) Xxxxx xxxxxxxx x jiného xxx xxxxxxxxx xxxx xxxx xxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx druhem xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x příloze č. 2 x xxxx vyhlášce xxxxxxxxx 2 x 3 xxxx nařízení o xxxxxxxx xxxxxxxxxx trhu6) x xxxxx jatečného xxxx, ze kterého xxxxxxx.

(2) X xxxxxxx, xx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx masný výrobek xxxxxxx xxxxxx "xxxxx", xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx v příloze č. 8 x této xxxxxxxx x xxxx xxx xxxxxx označen třídou xxxxxxx.

§12

Xxxxxxxxx na jakost

(1) Xxx nakrojení masných xxxxxxx xxxxx u xxxx docházet x xxxxxxxxxx xxxx nebo xxxx. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx. X xxxxxxx xxxxx být xxxx xxxxx, které xxxxxxx součást xxxxxxx xxxxxxx výrobku, x xxxxxx xxxxxxx. X xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx části, tuhé xxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx nejsou charakteristickým xxxxxx xxxxxxx.

(2) Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx nesmí xxx xxxxxxx, lepkavý, xxxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxx, pokud xx nejedná o xxxxxxxxxx xxxxx plísní xxxxxxxxxxxxxxxx pro daný xxxxxxx, ani xxxxx xxxxxxxx. Xxxx xxxxxxx xxxxxxx musí xxx xxxxxxx xxx daný xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx.

(3) Xxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx výrobků xxxx xxxxxxx x příloze č. 7 x této xxxxxxxx xxxxxxxxx 1 xx 12 x x příloze č. 8 x xxxx vyhlášce.

Technologické xxxxxxxxx

§13

(1) X xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx musí xxx xxxxxxx opracován xxxx xxxxxxx tak, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx.

(2) Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx obalu, xxxxx xxxxxx určeny x xxxxxxx tepelnému xxxxxxxxxx xxxx použitím, zejména xxxxxx xxxx uzená xxxx, xxxx xxx xxxx xxxxxxxx do xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx není xxxxxx xxx spotřebitele.

(3) Xxx výrobu xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 7 x této xxxxxxxx xxxxxxxxx 1 xx 7 xx xxxxxxx xxxxx ze xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx základních xxxxxxx xxxxxxxxx v příloze č. 7 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 1 xx 7.

(4) Šunka x vepřového xxxx xx vyrobena xxx x xxxxxxx xxxx xx x masa xxxxxxx xxxx.

(5) Xxxxx xxxxx xxxxxxxx jakosti x třídy xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, u xxxxx třídy standardní xxx xxx výrobě xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.

(6) Xxxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx společného xxxxxxxxxx, x xxxxxx x xxxxxxx v chlazeném xxxxx xx zakázáno xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxx zpracován xxxx surovina xxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx nebo xxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx postupu.

§14

(1) Xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xx teplotu, jejíž xxxxxx xxxxxxxxxx účinkům xxxxxxx 121 °X xxxxxxxx po xxxx xxxxxxx 10 minut.

(2) Xxxxxxxxxxxx xxxx být xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx částech na xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx teploty 100 °C xxxxxxxx xx dobu xxxxxxx 10 minut.

§15

Uvádění na trh

(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx nejpozději x xxx xxxxxxxxxxx xx xxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx. Xxxxx xxxxxxx, které xxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxx dodáním xx místa prodeje xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx v xxx následující xx xxx jejich xxxxxxxxx x xxxxx prodeje.

(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx masné xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxx prodeje.

(3) Xxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx nakrájeny x xxxxxx xxxx xxxxxxx xx místa xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx xxxx zabalené xxxxxxxxx, xxxx xxx v xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx.

(4) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xx zabalení označeny xxxxx xxxxxxxx x xxxxx použitelnosti.

(5) U xxxxxxx výrobků xxxxx xxxxxxxx 1 xx 3 xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx zaznamená x xxxxxxx xxxxx jejich xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xx místa xxxxxxx.

(6) Xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx úpravou se xxxxxxx na xxx xxxxxx nebo zabalené x výjimkou prodeje x nabízení x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

ČÁST TŘETÍ

PRODUKTY RYBOLOVU X XXXXXXXXXXX

§16

Xxxxxxxx pojmy

Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx

x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx, xxxx ostnokožci, xxxx pláštěnci, xxxx xxxxxx plži, plazi x xxxx,

x) čerstvými xxxxxxxxx vodními živočichy xxxxxxx vodní xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx žádným xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, soleni, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx hmotnost xxxxxxxxx xxx obalu xx zohledněním xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 9 x této xxxxxxxx.

§17

Označování

Obchodní xxxxxxxx x xxxxxxx názvy xx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx předpisů Evropské xxxx xxxxxxxxxxxx produkty xxxxxxxx a akvakultury7) xxxxx stanovenými x xxxxxxx obchodních označení x vědeckých xxxxx, xxxxx xx xxxxxx x příloze č. 10 x xxxx vyhlášce.

§18

Xxxxxxxxx na jakost

(1) X xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx na jakost xxxxxxxxx přímo xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx unie xxxxxxxxxx xxxxxxxx rybolovu x xxxxxxxxxxx, platí xxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxx 2 xx 6.

(2) Xxxxxxx produkty xxxxxxxx a akvakultury x xxxxxxx vodní xxxxxxxxxxx xxxx vykazovat xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxxxxxx.

(3) Zpracované xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx uzených studeným xxxxxx, se tepelně xxxxxxxxxxxx xxx, aby xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx minimálně xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 °X po xxxx 10 xxxxx, x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx živočišnému xxxx x druhu, xxx cizích xxxxx x pachů.

(4) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx xx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxx zmrazených xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, jiker x xxxxx. Obsah soli x silně xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx x nich xx xxxx xxx 14 %, xx xxxxxxx xxxxxxxxxx 10 xx 14 %, xx xxxxx xxxxxxxxxx 4 xx 10 %.

(5) Xxxxxxxxx pasta xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx 25 % soli.

(6) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx x xxxxxxxx, xxxxx vody x xxxx musí být xxxxx xxx 18 % a xxxxxxxx xx při xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 65 xx 70 %.

§19

Uvádění na xxx

(1) Xxxxxxxx produkty rybolovu x akvakultury, xxxxxxx xxxxx živočichové x xxxxxxx z xxxx xx nesmí xxxxxx xx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx potravinami xxxxxxxx, kterým xx xxxxx xxxxx k xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx ovlivnění xxxxx.

(2) Xxxxxxxxxx z xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx živočichů xx xxxxxxxx xxxxxxxx pouze xxxxxx nebo zabalené.

ČÁST XXXXXX

XXXXX X XXXXXXXX

§20

Xxxxx

(1) Kód xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx producenta, xxxxx xx xxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx předpisu Xxxxxxxx unie8), xx xxxxxx x

x) metody xxxxx, která se xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx

1. "1" xxx xxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxxx,

2. "2" xxx xxxxx nosnic x xxxxxx,

3. "3" pro xxxxx xxxxxx x xxxxxxx, nebo

4. "0" xxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx ekologického xxxxxxxxxxx9),

x) xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx,

x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx vyjadřuje xxxxxxxx složku registračního xxxxx xxxxxxxxxxxx.

(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxx A xx uchovávají a xxxxxxxxxx při xxxxxxxxxx xxxxxxx, x to xxxxxxx plus 18 °X.

(3) Vejce xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxx Gallus xxxxxx xxxxxx x lidské xxxxxxxx nebo xx xxxxxxxxxx se uchovávají, xxxxxxxx a přepravují x suchu, xxxx xxxxx dosah slunce, xxx xxxxxxxxxx teplotě x xxxxxxx od xxxx 5 °X xx plus 18 °X.

§21

Xxxxxxxx

(1) Xxx xxxxx xxxx vyhlášky se xxxxxxxxx rozumí xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx žloutky x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xx vodné xxxx xxxxxxxxxx ocet x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx.

(2) Smyslové, xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 11 x xxxx xxxxxxxx.

(3) Xxxx o xxxxxx xxxxxxxx xx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx ochucených xxxxxx uvádí x xxxxxxxxxx hmotnostních xxxx xxxxxxxxxx.

(4) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx rozumí xxxxxxxx potraviny xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 12 k xxxx xxxxxxxx.

(5) Xxxxxxxx se xxx uvádět xx xxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx 0 °X xx 15 °X.

§22

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx trh přede xxxx nabytí xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx podle xxxxxxxx č. 326/2001 Sb., xx xxxxx xxxxxxx xxxxx dnem xxxxxx xxxxxxxxx této xxxxxxxx.

(2) Potraviny uvedené xx xxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x vyhláškou č. 326/2001 Sb., xx znění účinném xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx být xxxxxxxxx xx vyprodání zásob.

Závěrečná xxxxxxxxxx

§23

Xxxx vyhláška xxxx oznámena x xxxxxxx se xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx 98/34/ES ze xxx 22. xxxxxx 1998 x postupu xxxxxxxxxxx informací x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx a xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx společnosti, x xxxxxxx xxxxx.

§24

Zrušuje xx:

1. Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 326/2001 Sb., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x j) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x potravinách x tabákových výrobcích x o xxxxx x doplnění některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx předpisů, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx z nich, xxxxx x xxxxxxx x nich.

2. Xxxxxxxx č. 264/2003 Sb., kterou xx xxxx xxxxxxxx x. 326/2001 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. a), d), x), h), x) x x) zákona x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů, pro xxxx, masné výrobky, xxxx, ostatní xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, vejce x xxxxxxx x xxxx.

3. Xxxxxxxx č. 169/2009 Sb., xxxxxx se mění xxxxxxxx x. 326/2001 Xx., kterou se xxxxxxx §18 písm. x), x), x), x), x) x x) zákona č. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx z xxxx, xxxxx a xxxxxxx z nich, xx znění vyhlášky x. 264/2003 Xx.

4. Xxxxxxxx č. 159/2014 Sb., xxxxxx xx mění xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství x. 326/2001 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. a), d), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně a xxxxxxxx některých souvisejících xxxxxx, xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx, xxxxx výrobky, xxxx, ostatní xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx, xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

§25

Účinnost

Tato xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx dnem 1. xxxxx 2016.

Xxxxxxx:

Xxx. Jurečka x. r.

Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylka xxx xxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxx čerstvé xxxxxxx xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx balení

Přípustná xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx xxxx,

Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx

xx 300 x

- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xx 1000 x

- 6,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 ks xxxxxx

xx 2000 g

- 4,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % u 20 xx xxxxxx

xxx 2000 x

- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 0,5 % x 20 ks xxxxxx

Xxxxxxx č. 2 x xxxxxxxx x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxx xxxx xx druhy a xxxxxxx

Xxxxxxx 1

Členění masa, x výjimkou neděleného xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těla xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

xxxx

xxxxxxxx maso

kosti

krev

droby

syrové xxxxx, xxxxxx xxx

xxxxx xxxx

xxxx xxxxx ve farmovém xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx 2

Označení xxxx xxxxxxxxxx druhem xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx druhu, xx xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxx xxxxx živočišného xxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx zvířat, xx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx

xxxxxx xxxx

xxxx xxxxxxx xxxx, býka, volka, xxxxxxxx, xxxxx

xxxxxx maso

maso xxxxxxxxx X podle xxxxxxx XXX xxxxx 1 nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013

xxxxxx xxxx x mladého xxxxx

xxxx xxxxxxxxx X xxxxx xxxxxxx XXX xxxxx 1 xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1308/2013

xxxxxxx xxxx

xxxx xxxxxxxxxx maso xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx, xxxx prasnic x xxxx xxxxx

xxxxxxx maso

maso xxxx

xxxxxxx xxxx

xxxx jehňat xx xxxx nejvýše 12 měsíců

kozí maso

maso xxx

xxxxxxx xxxx

xxxx xxxxxx xx stáří xxxxxxx 12 xxxxxx

xxxxxx xxxx

xxxx xxxx

xxxxxxx xxxx

xxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx 18 xxxxxx

xxxxxxx maso

maso xxxxxxx

xxxxxxxxx xxxx

xxxx xxxxxxxxx, xxxxx bylo xxxxxxx x o xxxxx xxxxxxxxx nezávadnosti xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx č. 34/2013 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx porážení xxxxxxxxx x další xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx produktů xxxxxxxxxxxxx x krokodýlů

Tabulka 3

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx druhu u xxxxxxx x zvěře x xxxxxxxxx chovu

Živočišný xxxx

xxxxx

xxxxx

xxxxx

xxxxxx

xxxxx

xxxx

xxxxx xxxxxx

xxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx xxxxxx

xxxx xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx x. 3 x vyhlášce x. 69/2016 Sb.

Základní xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxx masa na xxxxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx 1

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx celek

Hovězí xxxxxx

xxxxxx xxxxx

xxxxx xxxxx’

Xxxxxx xxxx přední (x xxxxx / xxx xxxxx)

xxxxxx xxxx*)

xxx*)

xxxxxxxx*)

xxxxxx xxxxxxxx*)

xxxxx

xxxxx

xxx, xxxxx xxxxx, xxxxx

xxxxxx

xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx xxxx xxxxx (x xxxxx / xxx xxxxx)

xxxx

xxxx

xxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxx, roštěná

*) Xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx lze nahradit xxxxxxxxx označením - xxxxxx xxxx přední (x xxxxx / xxx xxxxx).

Xxxxxxx 2

Základní xxxxxxxxxxxxx celky telecího xxxx

Xxxxxxxx dělení

Technologický xxxxx

Xxxxxx xxxxx

xxxxx

Xxxxxx xxxx (s xxxxx / xxx xxxxx)

xxxx

xxxx

xxxxxx

xxxxxx, xxxxxxx

xxxxxxxx

xxx, karbanátek

hrudí

bok, xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx 3

Základní technologické xxxxx xxxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx celek

Vepřová xxxxx

xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx xxxx (x kostí / xxx xxxxx)

xxxx

xxxx

xxxxxx, xxxxxxx

xxxxxxxx svíčková, panenka

krkovice

bok

lalok

paždík

hlava

koleno xxxxxx

xxxxxx xxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx

Příloha x. 4 x vyhlášce x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylka

Masný výrobek, xxxxx xxxxxxxxx

xx 300 x

- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx balení

do 1000 g

- 6,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 ks xxxxxx

xx 2000 x

- 4,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % u 20 xx xxxxxx

xxx 2000 x

- 2,0 % x jednotlivého balení

- 0,5 % x 20 ks balení

Xxxxxxx č. 5 x xxxxxxxx x. 69/2016 Sb.

Záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx konzervy

Výrobek

Hmotnost xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx

xx 350 x

- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 350 x

- 5,0 % x jednotlivého balení

- 0,5 % u 20 xx balení

Příloha x. 6 x vyhlášce č. 69/2016 Xx.

Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx na xxxxx x skupiny

Druh

Skupina

masný xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxx neopracovaný

tepelně neopracovaný xxx tepelnou xxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx fermentovaný

konzerva

polokonzerva

masný xxxxxxxxx

Xxxxxxx č. 7 x xxxxxxxx x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx 1

Xxxxxxxxx xx vybrané xxxxxxx xxxxxxxxxx masné xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx

Xxxxxxxx požadavky

špekáček

hovězí maso xxxxxxx maso telecí xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx masa

a) konzistence - pružná, xxxxxx, xxxxxxxx

x) vzhled x xxxxxxx x vypracování - xx řezu xxxxxxxxxxxx výrobku xxxxx xxxxxx až xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, připouští xx xxxxxx xxxxx xxxx kolagenních xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxx xxxxxxx x xxxxx vytavený xxx

x) xxxx x xxxx - příjemná xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x kořeněná, xx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx šťavnatý

kabanos

hovězí maso xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, xxxxxxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xx řezu je xxxxxxx masově xxxxxx, xxxxxxxxxxxx rozptýlená zrna xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx 6 xx 10 xx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx,

x) xxxx x xxxx - xx xxxxxxx uzenině, xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx; na xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx křehký, xx ohřátí šťavnatý

vídeňský xxxxx

xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xx použití strojně xxxxxxxxxx masa x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, xxxxxxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xxxxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxx, obsah xxxxx xxxxxxxxxx, připouští se xxxxxx pórovitost a xxxxxx zrna xxxxxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxx a xxxx - xxxxxxx xxxxxxx, přiměřeně slaná x xxxxxxxx; xx xxxxxx výrobek xx xxxxx xxxxxx, šťavnatý

debrecínský xxxxx

xxxxxx xxxx vepřové xxxx telecí maso

nepřipouští xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx

x) konzistence - xxxxx, xxxxxx

x) vzhled x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - na xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx tmavěji růžové xxxxx xx mase x xxxxxxx paprice; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x ojedinělé xxxxx xxxxxxxxx částice xx xxxxxx xxxxxxxxx; částice xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx; xxxxxxxxxxxx mozaika tučných xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx do 6 xx

x) xxxx x xxxx - xxxxxxxxx xxxxx výraznější po xxxxxxx paprice; xx xxxxxx xx xxxxx xx xxxxxxx šťavnatý, xxxxxx

xxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx se xxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - pevná, xxxxxx po ohřátí xxxxxx

x) vzhled x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xx xxxx xxxxxxxxxx, nákroj xxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, jemná xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx

x) xxxx x chuť - xxxxx, xx čerstvé xxxxxxx, přiměřeně slaná, xx ohřátí xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x drůbežího xxxxxxx odděleného xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxx, xx ohřátí xxxxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xxxxx xx xxxx růžová, nákroj xxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx částic, xxxxx xxxxxxxxxx je xxxxxxxxx

x) xxxx a xxxx - xx xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, po xxxxxx xxxxxxx na xxxxx křehký, xxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx se xxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - tuhá, xxxxx, soudržná, xx xxxx zrnitá, xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx,

x) vzhled x xxxxxxx - xx řezu barva xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx suroviny x xxxxxxx asi 60%, xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxx 2 xx, x xxxxxxx bílými xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx rozmístěné xx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx nesmí xxxxxxxxx xxxxxxxx tuk, xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx částí, xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx,

x) xxxx x xxxx - xxxxxxxx, xx xxxxxxx uzenině, xxxxx xxxxxxxx, výrazněji xx xxxxx, lahodná

šunkový xxxxx

xxxxxx xxxx xxxxxxx maso

nepřipouští xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, xxxxxxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xxx xxxxxx, hladký, xxxxxxx xxxxxx xxxxx libových xxxxxx; xxxxxx vzduchové xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx ve xxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxx x xxxx - po xxxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx slaná a xxxxxxxx, xxxxxxx na xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx vepřové xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx odděleného xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, xxxxxxxx

x) xxxxxx v xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xx xxxx xx xxxxxxxxxx výrobek xxxxxxx masově xxxxxx xxxxx, xxxxxx jemně xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx; xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx kolagenní xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx; xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zrn xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx 8 xx, xxx xxx xxxxxx xxxxxxx použitého xxxxxx

x) xxxx x xxxx - po xxxxxxx uzenině, jemně xxxxxxxx, přiměřeně slaná; xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx

xxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx xxxxxxx maso xxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xx použití xxxxxxx odděleného xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - pružná, xxxxxxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx - xx xxxx xx vychlazený xxxxxxx xxxxxx xxxxxx barvy, xxxxx xxxxxxxxxxx; xxxxxxxxx, xxxxx změně xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx; xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx

x) xxxx x xxxx - xx xxxxxxx uzenině, xxxxx xxxxxxxx, přiměřeně xxxxx; xxxxxxx na xxxxx xxxxxx

xxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx

x) konzistence - xxxxxx, soudržná

b) xxxxxx x nákroji x xxxxxxxxxxx - xx xxxx xx vychlazený xxxxxxx masově xxxxxx xxxxx; drobné xxxxxxxxx xxxxxxx x drobné xxxxx xxxxxxxxx části xx xxxxxx xxxxxx; xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 8 mm xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxx x xxxx - xxxxx vůně xx xxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx; výrobek xx xxxxx křehký

Tabulka 2

Xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx opracované masné xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx vlákniny, xxxx zvířat xxxxxx xxxxxxxxxxx druhů, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - tužší, xxxxxxxx,

x) xxxxxx xx xxxx x vypracování - xxxxx xxxxx xxxxxxx, tmavěji xxxxxx xxxxx, řez lesklý, xxxxxx x xxxxxx xxxxxx; zrna xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 2 mm; xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx xxxxxxx,

x) vůně x xxxx - xxxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx xx xxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, strojně odděleného xxxx, drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxx živočišných xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxxxx,

x) xxxxxx xx xxxx x xxxxxxxxxxx - xx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx libovolných x xxxxxxx zrn, xxxxxxxxx xxxxxxxx tuk x xxxxx xxxxxxx xxx; xxxxxx vzduchové xxxxxxx x drobné xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx; xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 3 xx, xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xx 3 xx

x) xxxx a xxxx - specifická xxx xxxxxxxxx výrobek, xxxxxxxxx xx koření x xxxxx; xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxx maso, vepřové xxxx

xxxxxxx vlákniny, xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, strojně xxxxxxxxxx xxxx, drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx masa, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx rostlinných bílkovin xx xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxx xx tuhá

b) xxxxxx xx řezu x xxxxxxxxxxx - xxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxx; xxxxxxx xxxxxx růžová; xxxx surovin xxxxxxxx x xxxxxxxxx do 6 mm, xxxxxxxxx xxxxxx ve xxxxxxxxx xxx x mozaice xxxxxx xx xxxxxx; xxxxxx, měkké a xxxxxxxxx xxxxxxx, vzduchové xxxxxxx a xxxxxxxx xxx xxxxxx xx xxxxxx

x) vůně a xxxx - xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxxx; xxxx přiměřeně xxxxx x kořeněná, xx xxxxx xxxxxxx xxxxx, bez xxxxxxxx xxxxxx částí

Tabulka 3

Xxxxxxxxx xx xxxxxxx trvanlivé xxxxxxxxxxxx masné xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, masa xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa, bílkovin xxxxxx xxxxxxxxxxx druhů xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx

x) konzistence - xxxxxx xx xxxx

x) vzhled x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx - červená, xxxxx změní, zrna xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 3 xx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx

x) vůně a xxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxx; mírně xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx; xx xxxxx xxxxxxx vláčný, xx xxxxxx; xxxxxxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxxx

xxxxxx maso, xxxxxxx maso

použití xxxxxxxx, xxxx xxxxxx jiných xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, drůbežího xxxxxxx odděleného xxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - pružná xx xxxx

x) vzhled x xxxxxxx a xxxxxxxxxxx - řez xxxxxx, hladký, xxxxx xxxx růžově- xxxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 3 mm, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx

x) xxxx a xxxx - příjemná xxxxxxxxxx po použitých xxxxxxxxxx, přísadách x xxxxx; xxxxxxxx xx xxxxxxx slaná, xxxxxxxxx xxxxxxxx; xx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx; příjemně nakyslá xxxx

xxxxxxxx klobása

hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx masa, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx nepřipouští

a) xxxxxxxxxxx - tužší, xxxxxxxx,

x) vzhled xx xxxxxxx - xxxxx xxxxxx - xxxxxxx, xxxx převážně x xxxxxxxxx do 6 xx, bez xxxxxxx xxx obalem,

c) vůně x chuť - xxxxxxxx, aromatická, výrazně xxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx, xx xxxxx xxxxxx x vláčná

lovecký xxxxx

xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, strojně xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa, bílkovin xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx

x) konzistence - xxxxx, xxxxxx,

x) xxxxxx x nákroji x xxxxxxxxxxx - xxxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx do 5 xx, bez xxxxxx tukových x xxxxxxxx xxxxxx, přípustné xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx; xxxxx xxxxxxxx zrn xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, x okrajům xxxxxx; xxxxxx xxxx xxxxxx,

x) xxxx x xxxx - xxxxxxxx, xxxxxxx xx uzení, xxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx, ostřeji kořeněná x xxxxx; xxxxxxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxxx

xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx masa, drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxx, xxxxx,

x) xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 5 xx, mozaika bez xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx částic, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx; xxxxx libových xxx xx xxxx xxxxxxx je sytěji xxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x x okrajům xxxxxxx xxxx být xxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxx,

x) vůně x xxxx - příjemná, xxxxxxxxxx, xxxxxxx kořeněná, xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx, na xxxxx xxxxxx x xxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxx; xxxxxxxx xxxxxxx xxxx

Xxxxxxx 4

Xxxxxxxxx xx vybrané xxxxxxx xxxxxxx opracované xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx xxxx, drůbeží xxxxxxx xxxxxxxx maso, xxxxxx xxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx se xxxxxxx vepřové x xxxxxxx kůže

a) povrchový xxxxxx - xxxxxxx x přírodním střevě

b) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx

x) vzhled x nákroji x xxxxxxxxxxx - na xxxx xxxxxxxxxxxx výrobku xxxxx světle xx xxxxx růžová, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx drobná xxxxx xxxx kolagenních xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx x xxxxx vytavený xxx

x) xxxx x xxxx - příjemná xx xxxxxxx uzenině x xxxxxx, přiměřeně xxxxx x xxxxxxxx, xx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx xxxx, drůbeží xxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx, syrové xxxxxxx sádlo

připouští xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx kůže

a) konzistence - xxxxx, pružná

b) xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xx řezu je xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx částice xx xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx x xxxx převážně x xxxxxxxxx do 6 xx

x) xxxx x chuť - xxxxxxxxx xxxxx, výraznější xx použité xxxxxxx; xx ohřátí xx xxxxx je xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx,

xxxxxxxxx xx xxxxxxx vepřového xxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx kůže

a) xxxxxxxxxxx - pevná, xxxxxx,

x) vzhled x xxxxxxx a xxxxxxxxxxx - xx řezu xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx zrnka kolagenních xxxxxx, xxxxx pórovitost xx xxxxxxxxx,

x) vůně x chuť - xxxxxxxxx slaná, xx xxxxxx na xxxxx xx výrobek šťavnatý, xxxxxx

xxxxxxx párek jemný

drůbeží xxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx maso

připouští se xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxx,

x) xxxxxx na xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx růžová xx xxxxxx šedá, xxxxxxxx xx xxxxxx vzduchové xxxxxxx,

x) xxxx x xxxx - xxxxxxxx, xx čerstvé xxxxxxx x xx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx slaná x xxxxxxxx

xxxxxxx*) xxxxxxx xxxxx

xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx maso

připouští xx xxxxxxx vepřové x drůbeží xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxxxx,

x) xxxxxx na xxxxxxx - nepravidelná xxxxxxx xxxxxxxx, případně x tmavšího xxxx, xxxxx 10 xx 50 xx xx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx-xxxxxxx xxxxx; xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx xx připouští,

c) xxxx a xxxx - xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxx na xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxx maso

připouští se xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, soudržná,

b) xxxxxx xx nákroji - xx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx růžové xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, špeková xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx kolagenní xxxxxxx a drobné xxxxxxxxx dutinky xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx průměru převážně xx 8 mm, xxx xxx xxxxxx xxxxxxx použitého xxxxxx,

x) xxxx x chuť - xxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx; xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxxx

xxxxxxx salám xxxxxx

xxxxxxx xxxx, drůbeží xxxxxxx xxxxxxxx maso

připouští xx použití vepřového xxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx sádla, xxxxxxx x drůbeží xxxx

x) xxxxxxxxxxx - pružná, xxxxxxxx,

x) xxxxxx xx xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxxx, barva xxxxxx xx růžově šedá, xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,

x) vůně x chuť - xxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx; xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxx maso; xxxxx xx skusu xxxxxx

*) Xxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxx použitého xxxxxxxxx masa.

Tabulka 5

Xxxxxxxxx xx složení x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxxx masné xxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx

x) xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxx, z jedné xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx; xxxx

xxxxxxxx hovězího xxxx xxxxxxx aspikem; xxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx pro xxxxxx xxxxxx maso, aspik xxxxx nahnědlé,

b) xxxxxxxxxxx - xxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx 15 °X xxxxxxxxx xxxx,

x) xxxx a chuť - příjemná, xx xxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxxx; chuť xxxxxx xxxxx slaná, chuť xxxx xxxxxxx

Xxxxxxx xxxx xx vlastní xxxxx

xxxxxxx xxxx

x) xxxxxx - xxxxxxxxx celek, na xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx bílé xx xxxxxxxxx;

xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxxxx; vepřové xxxx x xxxxxxxx kouscích xxxxx xxxxxx hnědošedé, xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx,

x) konzistence - xxxx xxxxxx, xxxxx, mírně xxxxxxxx, xxxxx při 15 °X přiměřeně xxxx

x) xxxx a chuť - xxxxxxxx xx xxxxxxx vepřovém mase, xxxxxxx, jemně xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx; chuť xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxx

x) xxxxxx - xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxx růžové, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x tučného masa xxxxxxxxx xx 10 xx; xxxxxx xxxx, xxxxxxx a xxxxx xxxxxxxxx části v xxxxx množství xx xxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxx, plátky x xxxxxxxx 1 xx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx

x) xxxx a xxxx - xxxxxxxx, přiměřeně xxxxx x xxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx 6

Xxxxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx – xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxx

x) xxxxxx x xxxxx - kompaktní xxxx xx růžovošedá hmota, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x vytaveného xxxx; xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, drobné xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, při 15 °C pastovitá,

c) xxxx x xxxx - xx xxxxxxxxx xxxxxxx, přiměřeně xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx

Xxxxxxx xxx

xxxxxxx xxxx

x) xxxxxx a xxxxx - xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x vytaveného xxxx; jemně xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx,

x) x nákroji xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx tvaru

konzistence - soudržná, xxxxxxxxxxxx, xxx 15 °C xxxxxxxxx,

x) xxxx x xxxx - xx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, jemně kořeněná, xxx xxxxxx pachů x xxxxxxxx

Xxxxx x xxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxx xxxxx

x) xxxxxx a xxxxx - xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,

x) konzistence - xxxxxxxxxxxx, xx xxxx xxxxx xxxxx,

x) xxxx x vůně - xx xxxxxx mase, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxx, uzený xxxxxxx xxxxx

x) xxxxxx x xxxxx - xxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxxxxx - tužší xxxxxxxx, xx xxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx,

x) chuť x xxxx - xx uzeném xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, příjemně xxxxxxxx, bez cizích xxxxx x xxxxxxxx

Xxxxxxx 7

Xxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx vybrané xxxxx xxxxxxxx - xxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx suroviny pro xxxxxx

Xxxxxxxx požadavky

Lečo x xxxxxxxx

xxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxxxxx

x) vzhled x xxxxx - xxxxx xxxxxxx (xxxxxxx) x xxxxxxxxxxxx xxxxx zeleniny, xxxxxxxx řezy zeleninové xxxxxxx x cibule, xxxxxxxxx xxxxxx semen x xxxxxx se xxxxxxxxx, omáčka xxxxxxxxxxxx xxxxx

x) konzistence - xxxxxxx měkká, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx poloměkká xx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx

x) vůně x xxxx - xx použitém xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxx kořeněná, sladkokyselá, xxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx pachů x xxxxxxxx

Xxxxxx xx divoko

hovězí xxxx

x) vzhled x xxxxx - xxxx xxxxxxxx na xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx části xxxx x xxxxx xxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxx xxxxx, omáčka xxxxx xxxxxxxxx

x) vůně x chuť - xx xxxxxxx hovězím xxxx a použité xxxxxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx

x) xxxxxx - xxxxxxxxxxxx xxxxxx masa x xxxxxxxxx xxx 15 xx 30 xx x xxxx xxxxxxx x xxxxxx zeleninové xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xx hnědé xxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxx xxxxx, xxxxxx mírně xxxxxxxxx

x) xxxx x xxxx - po xxxxxxxxx surovinách, xxxxxxx xxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx, bez xxxxxx pachů x xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxx maso, xxxxx výrobek tepelně xxxxxxxxxx

x) vzhled - xxxxxxxxxxxx kousky xxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx (celá xxxxxxx) x xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx zahuštěná,

c) xxxx x xxxx - xx xxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x příjemně xxxxxxxx, xxx cizích xxxxx x příchutí

Tabulka 8

Xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx masa (% xxxx. xxxxxxx)

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx

(% xxxx. xxxxxxx)

xxxxx xxxx

(% xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxxxx

40,0

-

45,0

Xxxxxxx

50,0

-

40,0

Xxxxx vídeňský

55,0

-

40,0

Párek xxxxxxxxx

50,0

-

35,0

Xxxxxxxxxxx xxxxx

60,0

-

40,0

Xxxxx xxxxx

50,0

-

35,0

Xxxxxxx salám

55,0

-

20,0

Gothajský xxxxx

40,0

-

40,0

Xxxxxx xxxxx

40,0

-

35,0

Xxxxx xxxxx

40,0

-

40,0

Xxxxxxxxx xxxxxxx

60,0

-

35,0

Xxxxxxxx

-

13,0

50,0

Xxxxxxxxxx xxxxx

-

14,0

40,0

Xxxxxx xxxxx

-

13,0

50,0

Xxxxxxx

-

16,0

50,0

Xxxxxxx xxxxx

-

15,0

50,0

Xxxxxxxx xxxxxxx

-

14,0

55,0

Xxxxxxxx

-

14,0

50,0

Xxxxxxxx

-

14,0

50,0

Xxxxxxx 9

Xxxxxxxx x fyzikální požadavky xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx opracované výrobky x xxxxxxxxx xxxx

Xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx masa xxxx xxxxx xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx (% xxxx. nejméně)

maximální xxxxx xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx

(% hmot. xxxxxxx)

xxxxx xxxx

(% xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxxx xxxxxxxx

45,0

45,0

Xxxxxx párek xxxxx

50,0

30,0

Xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx

37,0

30,0

35,0

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx

50,0

35,0

25,0

Xxxxxxx šunkový xxxxx

40,0

12,0

20,0

Xxxxxxx Xxxxxxxxx xxxxx

40,0

40,0

Xxxxxxx Xxxxxx xxxxx

50,0

25,0

Xxxxxxx 10

Chemické x xxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx masné konzervy

Výrobek

obsah xxxx

(% xxxx. nejméně)

obsah xxxx

(% xxxx. xxxxxxx)

xxxxx xxxx

(% xxxx. nejvýše)

další xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxx xx xxxxxxx šťávě

70,0

80,0

20,0

-

Vepřové maso xx xxxxxxx šťávě

70,0

70,0

40,0

-

Luncheon xxxx

70,0

70,0

40,0

xxxxxxxx xxx a xxxxx xxxxxxx 15,0 % xxxx.

Xxxxxxx 11

Xxxxxxxx x fyzikální xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx opracované xxxxx xxxxxxx – xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx xxxx

(% xxxx. xxxxxxx)

xxxxx xxxx

(% xxxx. xxxxxxx)

xxxxx xxxx

(% xxxx. xxxxxxx)

xxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx

25,0

70,0

40,0

xxxxx xxxxxxxxx xxxxx nejméně 26,0 % xxxx.

Xxxxxxx xxx

25,0

70,0

45,0

xxxxx xxxxxxxxx xxxxx nejméně 26,0 % xxxx.

Xxxxx x xxxxxxx xxxx

57,0

70,0

40,0

-

Xxxxxxx xxxxxxxxx

35,0

70,0

40,0

xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx 20,0 % xxxx.

Xxxxxxx 12

Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx - hotová xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx opracovaného xxxxxxx

(% xxxxxxxxxxxx nejméně)

další xxxxxxxxx

Xxxx x xxxxxxxx

24,0 % xxxx. klobásy xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx xx xxxxxx

30,0 % xxxx. xxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxx guláš

30,0 z xxxx:

xxxxxx maso nejméně 16,0 % hmotnostních,

vepřové xxxx nejméně 14,0 % xxxxxxxxxxxx.

xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx: xxxxxxx 4,5 % xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxx

10,0

xxxxx xxxxxxx xxxxxxx 12 % xxxx.

Příloha x. 8 x xxxxxxxx x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxxxx xx xxxxxxx a smyslové xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx opracovaný xxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxx čistých xxxxxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx 16,0 % xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx (xxxxxx škrobu xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx či xxxxxx), xxxxxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx ve výrobku, xx xxxxxxxxxxx

x) konzistence - x uceleném xxxx pevná, xxxxxxxx; xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx na jednotlivé xxxxx;

x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx množství xxxxxxx xxxxxx

x) xxxxxx x nákroji - xxxxxxx na xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx a xxxxxxx xxxxxx rozpracovanou xxxxxxxxxx; xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx na xxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx např. xxxxxxx

x) xxxx a xxxx - xxxxxxx xxx xxxxx, xxxxxxxxx slaná, xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxx x tenkých xxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxx čistých xxxxxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx 13,0 % xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx (x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx karagenanu x xxxx xxxxxxx), xxxxxx (včetně xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx fyzikálně xx xxxxxx), rostlinných a xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x dalších xxxxx, xxxxx zvyšují xxxxx xxxxxxxx ve výrobku, xx nepřipouští

standardní

obsah xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx 10,0 % xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx č. 9 x xxxxxxxx x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx x xxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, zpracované xxxxxxxx xxxxxxxx, Surimi, vyjma xxxxxxxxx pasty a xxxxxxx

xx 300 x

- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % u 20 xx xxxxxx

xx 1000 x

- 6,0 % x jednotlivého xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xx 2000 g

- 4 % x jednotlivého xxxxxx

- 1,0 % x 20 ks xxxxxx

xxx 2000 g

- 2 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 0,5 % x 20 xx xxxxxx

xxxxxxxxx xxxxx

x xxxx

- 10 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 2,0 % u 20 ks xxxxxx

xx 350 x

- 10 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 350 x

- 5 % u xxxxxxxxxxxx balení

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xxxxxxxx

xx 350 x

- 10 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 ks balení

nad 350 x

- 5 % x jednotlivého xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

Příloha x. 10 x xxxxxxxx x. 69/2016 Xx.

Xxxxxx obchodních xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx rodové xxxxx xx xxxxxxx x. 1 x xxxxxxx xxxxx xx sloupce x. 1 písm. x) xxxx x), xxxxx xx xx xxxxxxx č. 1 xxxxxxx, xxxx se xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx x. 2 obsahující xxxxxx a xxxxxxx xxxxx, pokud je xx xxxxxxx x. 2 xxxxxx. Alternativně xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxx vědecký xxxxx xxxxxx také xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x. 3, xxxxx xx xx xxxxxxx x. 3 xxxxxxx.

1. Xxxxxxxx xxxxxxxx

2. Xxxxxxx xxxxx

3. Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx / xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxx xxxxx

x) xxxxxxx jméno

b) xxxxxxx jméno

Rodové jméno

a) xxxxxxx xxxxx

x) druhové xxxxx

XXXX

Xxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xüxxxxxxäxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx názvy: xxxxxx obecný, xxxxxx xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxx xxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako obchodní xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxx.Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxx xxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxx cuculus

Platýs

šípozubý

Atheresthes

stomias

Gavún

štíhlý

Atherina

boyeri

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxx

Xxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: xxxxx xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxx

Xxxxxxxxx

xxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx

Xxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxx obecná

Chimérovka

kapská

Callorhinchus

capensis

Chimérovka

tasmánská

Callorhinchus

milli

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxxx xxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxx xxxxxxx, Xxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxxx xxxxxx

Xxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx xxxxx název: Xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Xxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx obchodní označení xxxxxx tento xxxxx: Xxxx-xxxx, Zlak nachový, Xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx tento název: Xxxxxxxxx

Xxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxx xxxxxx, Xxxxxx xxx, Xxxxx mořský.

Jazyk

klínotvarý

Dicologlosa

cuneata

Mořan

obecný

Diplodus

vulgaris

Ledovka

patagonská

Dissostichus

eleginoides

Alternativně xx možné jako xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx název: Xxxxxxx xxx xxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx druhové xxxxx použít xxxx xxxxx: vroubený

Kanic

červenohnědý

červený

Epinephelus

morio

Kanic

hnědotečkovaný

Epinephelus

chlorostigma

Kanic

žlutomodrý

Epinephelus

flavocaeruleus

Štika

obecná

Esox

lucius

Tuňák

černý

Euthynnus

lineatus

Tuňák

malý

atlantický

Euthynnus

alletteratus

Tuňák

východní

Euthynnus

affinis

Štítník

šedý

Eutrigla

gurnardus

Alternativně je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

xxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Kingclip

Treska

královská

Genypterus

blacodes

Alternativně xx xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxx

xxxxx

Xxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx rodového xxxxx xxxxx název: Beluga

Tolstolobik

bílý

Hypophthalmichthys

molitrix

Tolstolobec

pestrý

Hypophthalmichthys

nobilis

Alternativně xx možné jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Tolstolobik.Alternativně xx možné xxxx xxxxxxx xxxxx použít xxxxx název: Aristichtys xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx rodového xxxxx xxxxx název: Xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx: Xxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx: Xxxxx xxxxxxxx, Robalo xxxxxxxxx, Xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx označení xxxxxx xxxx xxxxx: máslová xxxx, butterfish, Xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx druhy

Vlasochvost

stužkový

Lepidopus

caudatus

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Tkaničnice xxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx spp.

všechny xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx obchodní označení xxxxxx xxxxx xxxxx: xxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Limanda xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné jako xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: xxx xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jména xxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxx, Xxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jména xxxx názvy: Xxxxxx xxxxx, Xxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x obchodním označení xxxxxx místo rodového xxxxx tyto xxxxx: Xxxxxx xxxxx, Xxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx jména xxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxx, Xxxxxxx nebo Hejk

Štikozubec

peruánský

Merluccius

gayi

Alternativně xx možné x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx názvy: Mořská xxxxx, Xxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx místo rodového xxxxx tyto xxxxx: Xxxxxx xxxxx, Xxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxx modrý xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx jižní

Modrý xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Treska xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxx

Xxxxxx xxx., Myliobastis xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxx

xxxxxx

xxxxx

Xxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

Xxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné jako xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné v xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jména xxxxx název: Xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx název: Xxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx název: Sockeye

Losos

čavyča

Oncorhynchus

tshawytcha

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx název: Xxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx Xxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jména xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxx spp.

všechny xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx. Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx vědecky xxxxx použít xxxxx xxxxx: Pangasianodon hypophthalmus.

Pompano

Parona

signata

Alternativně xx možné xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx název: Xxxxxx xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx tento název: Xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxx americký

Treska

evropská

pollak

Pollachius

pollachius

Treska

tmavá

šedá

Pollachius

virens

Žralok

modravý

obecný

Prionace

glauca

Kranas

zubatý

Pseudocaranx

dentex

Alternativně xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxxx xxxxx ve xxxxxxx 1a) xxxxx xxxxx: xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx druhového xxxxx xx xxxxxxx 1x) xxxxx xxxxx: xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné jako xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Stizostedion xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x xxxxxxxxx označení xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx rodového xxxxx tento xxxxx: Xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx označení xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx ryba

Smuha

tmavá

Sciaena

umbra

Makrela

indopacifická

australská

Scomber

australasicus

Alternativně xx možné x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx druhového xxxxx xx xxxxxxx 1x) xxxxx xxxxx: xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxx xxx., Galeus xxx., Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxx spp., Xxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx spp., Xxxxxxxx spp., Xxxxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx spp., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxx xxx., Xxxxx spp., Xxxxxxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxx xxx., Hexanchus spp., Xxxxxxxxxxx spp., Xxxxxxxxxxxx xxx., Somniosus xxx., Xxxxxxx spp., Centroscymnus xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxx spp.

všechny xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné jako xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx název :Xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx názvy: Xxxxxxx xxxx King Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné xxxx obchodní označení xxxxxx xxxxx název :Xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx obchodní označení xxxxxx xxxxx název: Xxxxxx jazyk obecný, Xxxxx xxxxxx.

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxx, Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx použít xxxxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxx.

xxxxxxx druhy

Modrák

skvrnitý

Spicara

maena

Alternativně je xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Spikara

Modrák

vysoký

ostronosý

Spicara

smaris

Alternativně je xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jména xxxxx xxxxx: Spikara

Mořan

tmavý

Spondyliosoma

cantharus

Pražma

tmavá

Spondyliosoma

cantharus

Šprot

severní

obecný

Sprattus

sprattus

Žralok

ostnatý

Squalus

acanthias

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Ostroun xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx druhového jména xx sloupci 1x) xxxxx xxxxx: velkooký

Tuňák

žlutoploutvý

Thunnus

albacares

Lipan

obecný

podhorní

Thymallus

thymallus

Lín

obecný

Tinca

tinca

Vidlatka

černoskvrnná

Trachinotus

baillonii

Kranas

obecný

Trachurus

trachurus

Stavrida

Trachurus

trachurus

Alternativně xx možné jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxx xxxxxxx Xxxxx, Xxxx xxxxx

XXXXXX

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx., Chinoectes xxx., Xxxxxxx xxx., Callinectes xxx., Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxx spp., Xxxxxxxx xxx., Scylla xxx., Xxxx spp., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxx xxx., Xxxxxx spp. xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx

xxxxxxx druhy

Krab

obecný

Carcinus

maenas

Garnát

Crangon xxx., Xxxxxxxxxxxxx xxx

xxxxxxx xxxxx

Xxx

Xxxxxxxxx xxx., druhy x xxxxxx Astacidae, Xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx xxx., Metanephrops xxx., Xxxxxxxx spp.,

všechny xxxxx

Xxxx

xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx název: Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxx., Jasus xxx., xxxxx x xxxxxx Palinuridae

všechny druhy

Krevety

Pandalus xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx., xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx druhy

Alternativně xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

XXXXXXX

Xxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx jména xx sloupci 1x) xxxxx xxxxx: xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxxx xxx.

xxxxxxx druhy

Chionka

Chamelea xxx., Xxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx spp.

všechny xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxx xxx., Xxxxx xxx., xxxxx z xxxxxx Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx spp., Xxxxxxx spp., Pareledone xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxx xxx., xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxx xxx, Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxx spp., Xxxxxxxxxx spp., Xxxxxxxxxxx xxx., Patinopecten xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxx Alloteuthis, Berryteuthis, Xxxxxxxxx, Xxxxx, Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxx, Xxxxxxxx, Nototodarus, Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxxx, Xxxxxx, Xxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxx a Todarodes

všechny xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tyto xxxxx: xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxx., xxxxx xxx., Xxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx.

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxx

Xxxxx xxxxxxxxxxx, Xxxxxx macrosoma, Xxxxxxxx xxx., Sepiola xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxxx x Xxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx z xxxxxx Xxxxxxxxx

xxxxxxx druhy

Xxxxxxx x. 11 x xxxxxxxx č. 69/2016 Xx.

Xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx 1

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxxx x barva

v xxxxxxxxxx xx obsahu xxxxx - xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx rozptýlené, xxxxx xxxxxxxxx dutinky xxxxxxxxx, xxxxxxx nesmějí xxxxxxxxx zbytky xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, cizích xxxxxxxx a hrudek xxxxxxx xxxxx

xxxx

xxxxxxx xxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx

xxxx

xxxxxxx, xx použitých přísadách, xxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx %

xxxxx xxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxx 50,0 xx 85,0

obsah xxxxxxx

xxxxxxx 2,0

xxxxxxx xX

xxxxxxx 4,5

Xxxxxxx x. 12 x vyhlášce x. 69/2016 Sb.

Záporné hmotnostní xxxxxxxx xxx majonézy

Výrobek

Hmotnost xxxxxx

(x x xxxx xx)

Xxxxxxxxx záporná hmotnostní xxxxxxxx

xxxxxxxx

xx 100

- 6,0 % x jednotlivého xxxxxx

- 2,0 % x 20 ks xxxxxx

xxx 100 xx 250

- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 1,0 % x 20 xx balení

nad 250 do 500

- 4 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % u 20 xx balení

nad 500

- 2 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 0,5 % x 20 xx xxxxxx

Informace

Právní xxxxxxx č. 69/2016 Sb. nabyl xxxxxxxxx xxxx 1.8.2016.

Xx xxx xxxxxxxx právní xxxxxxx xxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx.

Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx xxxxx jiných xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx se jich xxxxxx derogační změna xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.

1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013 xx xxx 17. xxxxxxxx 2013, kterým se xxxxxxx xxxxxxxx organizace xxxx xx zemědělskými xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx (XXX) x. 922/72, (XXX) x. 234/79, (ES) x. 1037/2001 x (XX) x. 1234/2007, x platném xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 853/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxxxxxxx pravidla xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, x platném znění.

2) Nařízení Xxxxxx (XX) č. 543/2008 xx xxx 16. xxxxxx 2008, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx Rady (XX) x. 1234/2007, xxxxx jde x xxxxxxxx normy xxx xxxxxxx maso, x xxxxxxx znění.

3) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1169/2011 ze xxx 25. xxxxx 2011 x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, o xxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (ES) x. 1924/2006 a (XX) x. 1925/2006 x o zrušení xxxxxxxx Komise 87/250/XXX, xxxxxxxx Rady 90/496/EHS, xxxxxxxx Xxxxxx 1999/10/XX, xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx 2000/13/XX, xxxxxxx Komise 2002/67/XX x 2008/5/XX x xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 608/2004, v xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1760/2000 ze xxx 17. xxxxxxxx 2000 x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx a xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx a o xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 820/97, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013, x xxxxxxx znění.

Nařízení Xxxxxx (XX) č. 1825/2000 xx dne 25. xxxxx 2000, kterým xx stanoví xxxxxxxxx xxxxxxxx k nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) x. 1760/2000, pokud xxx x označování hovězího xxxx a výrobků x xxxxxxxx masa, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxx (ES) č. 566/2008 xx xxx 18. xxxxxx 2008, xxxxxx xx stanoví prováděcí xxxxxxxx x nařízení Xxxx (ES) x. 1234/2007, xxxxx xxx x uvádění xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxx na trh, x xxxxxxx znění.

4) Xx. 2 xxxx. 1 xxxx. x) xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 852/2004 ze xxx 29. dubna 2004 o hygieně xxxxxxxx, x platném xxxxx.

Xxxxxxx X xxx 7.1 xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Rady (XX) č. 853/2004, x xxxxxxx xxxxx.

5) Xxxxxxx I xxx 1.15 nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 853/2004, x xxxxxxx xxxxx.

6) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1308/2013, x xxxxxxx xxxxx.

7) Nařízení Rady (XXX) č. 2136/89 ze xxx 21. xxxxxx 1989 o xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx norem xxx xxxxxxxxxxxx sardinky, x platném znění.

Nařízení Xxxx (XXX) č. 1536/92 xx dne 9. xxxxxxxx 1992, kterým xx xxxxxxx společné xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxxxxxxx pravé a xxxxxxx tuňáky, v xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 2406/96 o xxxxxxxxx společných obchodních xxxxx xxx některé xxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1379/2013 ze xxx 11. prosince 2013 x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx x o xxxxx nařízení Xxxx (XX) x. 1184/2006 x (XX) x. 1224/2009 x x xxxxxxx nařízení Xxxx (XX) x. 104/2000, x xxxxxxx xxxxx.

8) Xxxxxxxx Komise (XX) č. 589/2008 xx xxx 23. xxxxxx 2008, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxxx pravidla x xxxxxxxx Rady (XX) x. 1234/2007, xxxxx jde o xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx, x platném xxxxx.

9) Xxxxx č. 242/2000 Sb., x xxxxxxxxxxx zemědělství x x xxxxx xxxxxx x. 368/1992 Xx., x správních xxxxxxxxxx, xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx.