Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 02.11.2024.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.08.2016.


Vyhláška o požadavcích na maso, masné výrobky, produkty rybolovu a akvakultury a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich

69/2016 Sb.

Vyhláška

Předmět úpravy §1

ČÁST PRVNÍ - MASO

Základní pojmy §2

Členění na druhy a skupiny §3

Označování §4 §5

Požadavky na jakost §6

Uvádění na trh §7

ČÁST DRUHÁ - MASNÉ VÝROBKY A MASNÉ POLOTOVARY

Základní pojmy §8

Členění na druhy a skupiny §9

Označování §10 §11

Požadavky na jakost §12

Technologické požadavky §13 §14

Uvádění na trh §15

ČÁST TŘETÍ - PRODUKTY RYBOLOVU A AKVAKULTURY

Základní pojmy §16

Označování §17

Požadavky na jakost §18

Uvádění na trh §19

ČÁST ČTVRTÁ - VEJCE A MAJONÉZY

Vejce §20

Majonézy §21

Přechodná ustanovení §22

Závěrečná ustanovení §23 §24

Účinnost §25

Příloha č. 1 - Přípustná záporná hmotnostní odchylka pro balené čerstvé maso a balené čerstvé drůbeží maso

Příloha č. 2 - Členění masa na druhy a skupiny

Příloha č. 3 - Základní dělení hovězího, telecího a vepřového masa na technologické celky

Příloha č. 4 - Záporné hmotnostní odchylky pro masné výrobky a masné polotovary

Příloha č. 5 - Záporné hmotnostní odchylky pro konzervy

Příloha č. 6 - Členění masných výrobků a masných polotovarů na druhy a skupiny

Příloha č. 7 - Požadavky na jakost a složení vybraných masných výrobků

Příloha č. 8 - Požadavky na složení a smyslové požadavky na tepelně opracované šunky

Příloha č. 9 - Záporné hmotnostní odchylky pro rybí výrobky

Příloha č. 10 - Seznam obchodních označení a vědeckých názvů produktů rybolovu a akvakultury

Příloha č. 11 - Požadavky na jakost majonéz

Příloha č. 12 - Záporné hmotnostní odchylky pro majonézy

INFORMACE

69

XXXXXXXX

xx xxx 17. xxxxx 2016

x xxxxxxxxxxx xx xxxx, masné xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx x akvakultury a xxxxxxx z nich, xxxxx x xxxxxxx x xxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §18 xxxx. 1 xxxx. x), b), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx x. 119/2000 Xx., xxxxxx x. 306/2000 Xx., xxxxxx x. 146/2002 Xx., xxxxxx č. 131/2003 Sb., xxxxxx x. 274/2003 Sb., xxxxxx x. 316/2004 Xx., xxxxxx x. 120/2008 Sb. x xxxxxx č. 139/2014 Xx., (xxxx xxx "xxxxx"):

§1

Xxxxxxx xxxxxx

Xxxx vyhláška xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx1)

x) xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx podle xxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxxxxxx, a xxxxxxx xxxxxxxxx,

x) druhy xxxxxxxx x členěním xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx,

x) xxx xxxxxxxxxx druhy xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx, technologické požadavky, xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxxxx se k xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,

x) xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx

1. teplotní xxxxxx xxx uchovávání xx xxxxxxxxxx potravin,

2. xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx během xxxxxx xxxxxxx xx xxx,

3. xxxxxxxx požadavky xx xxxxxxxx,

4. xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

XXXX PRVNÍ

MASO

§2

Základní xxxxx

Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx

x) xxxxxxxxx xxxxx rozbourané, xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx zvířat, xxxxxx x xxxxxxx na xxx,

x) xxxxxx xxxxx xxxxxxx bouráním jatečně xxxxxxxxxx těl,

c) xxxx xxxx získaná při xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, který xxxxxxxx kontaminaci xxxxx xxxxxxx xxxx, určené xxx výrobu potravin,

d) xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxx xxxxxxx spotřebu xxxxxxx x jatečně xxxxxxxxxx xxx zvířat xxxx xxx xxxxxxx xxxx,

x) xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxxxx,

x) masem x xxxxxxx xxxxx xxxx z farmově xxxxxxx xxxxx,

x) průměrným xxxxxxxxx potraviny hmotnost xxxxxxxxx xxx obalu xx zohledněním xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 1 x xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Evropské xxxx2).

§3

Xxxxxxx na xxxxx x skupiny

Členění xx xxxxx x xxxxxxx xx u xxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx masa, xxxxxxx x příloze č. 2 k xxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxxxx

§4

Xxxxx údajů xxxxxxxxx x přímo použitelných xxxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx3), x zákoně x xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx

x) xxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těla xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těla xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx přílohy č. 2 x xxxx xxxxxxxx tabulky 1 x xxxx xxxxxxxxx xxxxx živočišného xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx uvedeným x příloze č. 2 x xxxx xxxxxxxx tabulce 2 xxx xxxxxx na xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,

x) zvěřina x xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx podle přílohy č. 2 x xxxx xxxxxxxx tabulky 3, x xxxxxx zvěřiny x xxxxx xxxxxxxxx xxxx; xxxx se xxxxx, zda xx xxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx z xxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxx xxxx xxxxxx technologického xxxxx xxxxxxxx x příloze č. 3 x této xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx; výsekové xxxx, xxxxx nelze označit xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xx označí xxxx xxxxxx xxxx popisným xxxxxx.

§5

(1) Xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxx xxxxxxx xx xxx xxxxx údajů xxxxxxxxx v §4 xxxxxx slovy "xxxxx xxx", "xxx", "xxxxx", "xxxxxxxx" nebo "xxxxx".

(2) Xxxx "mladý býk" xx možné xxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxxx zvířat xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx 12 xxxxxx x xx 24 xxxxxx xxxxxx.

(3) Xxxx "býk" xx možné označit xxxxx xxxx z xxxxxxxxxxxxxx zvířat xxxxxxx xxxxxxx xx xxxx xx 24 xxxxxx.

(4) Xxxx "volek" xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx x kastrovaných xxxxxx samčího xxxxxxx xxxxxxxx xxx 12 xxxxxx.

(5) Xxxx "xxxxxxxx" xx možné xxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx zvířat xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx 12 xxxxxx.

(6) Xxxx "xxxxx" xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx ze xxxxxx samičího xxxxxxx xxxxxxxx 12 xxxxxx, xxxxx se xxx xxxxxxx.

§6

Požadavky xx jakost

(1) X xxxxx v xxxxxxx musí xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, x prasnic xxxxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx formou otisku xxxxxxx umístěné xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx masa xxxxxxxx bezprostředně před xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

(3) Nedělené xxxxxxx upravené tělo xxxxxxx se uvádí xx xxx xxxxxxx x xxxxxxx.

(4) Výsekové xxxx xxxxxx, zabalené xxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx částí x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxx masa, xxxxxxxxxxxxx částí x xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx.

§7

Uvádění xx trh

(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx maso x xxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xx xxx xxxxx balené.

(2) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 1 xx nevztahuje na xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxx stažené xxxxxx xxx hlavy, xxxxxx půlky xxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx x jehňata xxxxxx x xxx xxxxx.

(3) X xxxxxxxxxx výsekového xxxx, které bylo xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xx nabízeno v xxxxxxxxxxx stavu, se xxx, xxx je xxxx xxxxx nabízeno x xxxxxxx spotřebiteli, xxxxxxxxx xxxxxx v xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx "xxxxxxxxxx".

(4) Mleté xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx jen před xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se xxxxxxx x xxxxx xxxx balené.

XXXX XXXXX

XXXXX XXXXXXX X MASNÉ POLOTOVARY

§8

Základní xxxxx

Xxx účely této xxxxxxxx se xxxxxx

x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx zpracovaný xxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xx všech xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx účinku xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx teploty xxxx 70 °X xx xxxx 10 xxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx zpracovaný xxxxx xxxxxxx určený x xxxxx xxxxxxxx bez xxxxx úpravy, x xxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx tepelné xxxxxxxxxx xxxxxxx ani xxxxxxx odpovídající působení xxxxxxx plus 70 °X po dobu 10 xxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx úpravu xxxxxxxxxx xxxxx výrobek4) xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx úpravě, x xxxxx xx všech xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx surovin xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 °X xx dobu 10 minut,

d) xxxxxxxxxx xxxxxxx opracovaným masným xxxxxxxx xxxxxxxxxx masný xxxxxxx, x kterého xxxx ve xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx teploty xxxx 70 °C po xxxx 10 xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, zráním, xxxxxx xxxx sušením xx xxxxxxxxxxxx podmínek došlo x xxxxxxx aktivity xxxx na hodnotu xx(xxx.) = 0,93 x x prodloužení xxxxxxxxx doby xxxxxxxxxxxx xx 21 dní xxx xxxxxxx skladování xxxx 20 °X x xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx masným xxxxxxxx zpracovaný masný xxxxxxx xxxxxxx neopracovaný xxxxxx x přímé xxxxxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx za xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx aktivity xxxx xx xxxxxxx xx(xxx.) = 0,93, x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx 21 xxx při xxxxxxx xxxx 20 °X a za xxxxxxxx xxxxxxx skladovacích xxxxxxxx,

x) technologickým xxxxxx xxxx, xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx opracování xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx jeho xxxxxxxx,

x) vložkou xxxxxxx xxxx xxxxxx část xxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx použití xxxxxx,

x) xxxxxxxxx výrobek xxxxxxxxxx xxxxxxxx x obalu, xxxxxxxxxxx,

x) polokonzervou výrobek xxxxxxxxxx uzavřený x xxxxx, xxxxxxxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx bílkovina xxxxxxxxxxx xx svalové xxxxx zvířat xxx xxxxxxxxx pojivové xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxx xxxx xxxxxxx obsah xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx hydrolýzy,

m) xxxxxxxxx množstvím potraviny xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx xx zohledněním xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxx příloh č. 4 x 5 x xxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x mělněného xxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx být xxxxxxxx x technologickém obalu,

o) xxxxxxx xxxxxxx opracovaný xxxxx výrobek x xxxxxxxxx masa, xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxx naražený x xxxxxxxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxxxxx v xxxxxxxxxxxxxx xxxxx masný polotovar5) x homogenizovaného masa, xxxxx je xxxxxx xx xxx v xxxxxxxxxxxxxx xxxxx.

§9

Členění xx druhy x xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xx druhy x skupiny xx xxxxxxx x příloze č. 6 x xxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxxxx

§10

(1) Na xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx x technologických xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx na potraviny xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxx xxxx xxxxx živočišného xxxxx xxxxxx nebo xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 2 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 2 x 3 lze x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxxxx použít, xxxxxxxx-xx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx polotovar xxxxxxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx z xxxxxxxxx xxxxxx masa xxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxx. Tento požadavek xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 7 k této xxxxxxxx xxxxxxxxx 1 xx 12. Xxxxxxxx-xx xxxxx výrobek méně xxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx obsahu xxxx, xxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx vyjádřena x xxxxx masného xxxxxxx pouze xxxxx "x (název živočišného xxxxx nebo výraz xxxxxxx v příloze č. 2 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 2 a 3) masem".

(3) Xxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx druhu a xxxxxxx podle přílohy č. 6 x této vyhlášce. Xxxxx xxxxxxx výrobků, x kterých xxxx x příloze č. 7 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 1 xx 12 xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxx xxxx xxxxx xxxxxxx, které xxxxx požadavkům neodpovídají.

§11

(1) Xxxxx vyrobené x jiného než xxxxxxxxx xxxx musí xxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx druhem xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x příloze č. 2 k xxxx xxxxxxxx tabulkách 2 x 3 xxxx xxxxxxxx o xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx6) x xxxxx xxxxxxxxx xxxx, xx kterého xxxxxxx.

(2) V xxxxxxx, xx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx masný xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx "xxxxx", xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx v příloze č. 8 x xxxx vyhlášce x xxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.

§12

Požadavky xx xxxxxx

(1) Xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx nesmí u xxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxxx vody xxxx xxxx. Xxxxxx masného xxxxxxx nesmí xxxxxxxxx x xxxxxxx. V xxxxxxx xxxxx být xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx složení xxxxxxx výrobku, x xxxxxx xxxxxxx. V xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx části, xxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxx, shluky xxxxxx xxxx jiných xxxxxx, xxxxx xxxxxx charakteristickým xxxxxx xxxxxxx.

(2) Xxxxxx xxxxxxx výrobků xxxxx xxx xxxxxxx, lepkavý, xxxxxxxxx svraštělý xxxx xxxxxxxx xxxxxx, pokud xx nejedná o xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx pro daný xxxxxxx, xxx xxxxx xxxxxxxx. Chuť masného xxxxxxx musí být xxxxxxx xxx daný xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx.

(3) Xxxxxxxxx xx xxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 7 x této xxxxxxxx tabulkách 1 xx 12 x x příloze č. 8 x xxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

§13

(1) U xxxxxxx opracovaných xxxxxxx xxxxxxx musí být xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx tak, xxx xxxx xxxxxxxxx dostatečné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx výrobku.

(2) Nebalené xxxxx výrobky bez xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxx opracování xxxx použitím, xxxxxxx xxxxxx xxxx uzená xxxx, musí xxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx, který xxxx xxxxxx xxx spotřebitele.

(3) Xxx výrobu xxxxxxx xxxxxxx uvedených x příloze č. 7 x xxxx xxxxxxxx tabulkách 1 xx 7 xx xxxxxxx xxxxx ze xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx základních xxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 7 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 1 xx 7.

(4) Xxxxx x xxxxxxxxx masa xx xxxxxxxx jen x xxxxxxx kýty xx x masa xxxxxxx kýty.

(5) Šunky xxxxx nejvyšší xxxxxxx x xxxxx výběrové xxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxx při výrobě xxxxxx zrněnou xxxxxxxx.

(6) Xxxxx xxxxxxx dodaný xx xxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, x určený x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xx zakázáno xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx opracovávat, pokud xxxx xxxx zpracován xxxx xxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxx typu xxxxxxx xxxx xxxxx xxxx zmrazení x xxxxxxx opracování xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

§14

(1) Xxxxxxxx musí xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx částech xx xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 121 °C xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx 10 minut.

(2) Xxxxxxxxxxxx xxxx být xxxxxxx ošetřeny ve xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx teploty 100 °X xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx 10 xxxxx.

§15

Uvádění xx trh

(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxx xxxxxxxxxxx po xxx xxxxxx xxxxxxxxx x místě xxxxxxx. Xxxxx výrobky, xxxxx xxxx nakrájeny x xxxxxx xxxx dodáním xx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx jako nebalené xxxxxxxxx, xxxx xxx xxxxxxx nejpozději x xxx xxxxxxxxxxx xx xxx jejich xxxxxxxxx x místě xxxxxxx.

(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx musí xxx xxxxxxxx bez zbytečného xxxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx.

(3) Xxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx nakrájeny x xxxxxx před xxxxxxx xx xxxxx prodeje xx xxxxxx prodeje xxxx xxxxxxxx potraviny, xxxx xxx v xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx zbytečného prodlení xx xxxxxxxxx.

(4) Zabalené xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxx použitelnosti.

(5) X xxxxxxx xxxxxxx podle xxxxxxxx 1 xx 3 xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx datum xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxx datum xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx před xxxxxxx xx místa prodeje.

(6) Xxxxx výrobky x xxxxxxxx xxxxxx nebo x xxxxx nestabilní xxxxxxxxxx úpravou xx xxxxxxx xx trh xxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

XXXX XXXXX

XXXXXXXX XXXXXXXX X XXXXXXXXXXX

§16

Xxxxxxxx pojmy

Pro xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx

x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx, xxxx ostnokožci, xxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxx xxxx, xxxxx x xxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx vodními živočichy xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx,

x) průměrným xxxxxxxxx xxxxxxxxx hmotnost xxxxxxxxx xxx obalu xx zohledněním xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 9 k xxxx xxxxxxxx.

§17

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx upravujících produkty xxxxxxxx a akvakultury7) xxxxx xxxxxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxxx označení x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xx xxxxxx x příloze č. 10 k xxxx xxxxxxxx.

§18

Xxxxxxxxx xx jakost

(1) X případech, xxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Evropské xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx 2 až 6.

(2) Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx x ostatní xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx vykazovat xxxxxxxxxxx x vlastnostmi xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx.

(3) Xxxxxxxxxx produkty xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx zpracovaných xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx uzených xxxxxxxx xxxxxx, xx tepelně xxxxxxxxxxxx xxx, xxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx plus 70 °X xx xxxx 10 xxxxx, x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx v obchodním xxxxx deklarovanému xxxxxxxxxxx xxxx x druhu, xxx xxxxxx xxxxx x pachů.

(4) Solené xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx se xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxx zmrazených xxxxxxxx rybolovu a xxxxxxxxxxx, xxxxx x xxxxx. Xxxxx xxxx x xxxxx solených xxxxxxxxxx rybolovu x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxx x xxxx xx xxxx než 14 %, xx xxxxxxx xxxxxxxxxx 10 xx 14 %, xx xxxxx xxxxxxxxxx 4 xx 10 %.

(5) Xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx 25 % soli.

(6) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx mohou xxx xxxxxx x xxxxxxxx, xxxxx vody x xxxx xxxx xxx xxxxx než 18 % x xxxxxxxx xx při xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 65 xx 70 %.

§19

Uvádění xx trh

(1) Xxxxxxxx produkty xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx z xxxx xx xxxxx xxxxxx xx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx potravinami xxxxxxxx, kterým xx xxxxx dojít x xxxxxxxxxx nepříznivému ovlivnění xxxxx.

(2) Xxxxxxxxxx x xxxxxxxx rybolovu a xxxxxxxxxxx x ostatních xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx pouze xxxxxx nebo xxxxxxxx.

XXXX XXXXXX

XXXXX X XXXXXXXX

§20

Xxxxx

(1) Xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx se xxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxx použitelného xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx8), se xxxxxx x

x) xxxxxx xxxxx, xxxxx xx xxxxx příslušným xxxxx

1. "1" xxx xxxxx xxxxxx xx volném xxxxxx,

2. "2" xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxx,

3. "3" xxx xxxxx xxxxxx v xxxxxxx, xxxx

4. "0" xxx xxxxx nosnic xxxxxxxxx x xxxxxxx x požadavky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx9),

x) registračního xxxx xxxxx,

x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx hospodářství.

(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxx A xx uchovávají a xxxxxxxxxx při xxxxxxxxxx xxxxxxx, x to xxxxxxx plus 18 °X.

(3) Xxxxx xx xxxxxxxx jiných xxxxx xxx Gallus xxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx se xxxxxxxxxx, xxxxxxxx x přepravují x suchu, xxxx xxxxx xxxxx xxxxxx, xxx nekolísavé xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxx 5 °C xx plus 18 °X.

§21

Xxxxxxxx

(1) Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxx studené xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx emulgací xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx.

(2) Xxxxxxxx, fyzikální x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxx uvedeny v příloze č. 11 x xxxx xxxxxxxx.

(3) Údaj x xxxxxx xxxxxxxx xx x polotuhých xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx.

(4) Xxxxxxxxx množstvím xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx bez xxxxx xx zohledněním xxxxxxx hmotnostní nebo xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 12 x xxxx xxxxxxxx.

(5) Xxxxxxxx xx xxx xxxxxx na xxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x uchovává se xxx nekolísavé xxxxxxx xxxxxxxxx xx 0 °X xx 15 °X.

§22

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

(1) Potraviny xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxx přede xxxx nabytí xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx č. 326/2001 Sb., xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx účinnosti této xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxxx uvedené xx xxx xxxx xxxxxxxx x souladu x xxxxxxxxx č. 326/2001 Sb., xx xxxxx účinném xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxxx ustanovení

§23

Tato xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx v xxxxxxx se xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx 98/34/ES ze xxx 22. června 1998 o xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx norem x xxxxxxxx a xxxxxxxx xxx služby xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx.

§24

Xxxxxxx se:

1. Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 326/2001 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx, xxx maso, xxxxx xxxxxxx, xxxx, ostatní xxxxx živočichy x xxxxxxx z xxxx, xxxxx x výrobky x nich.

2. Vyhláška č. 264/2003 Sb., xxxxxx xx xxxx vyhláška č. 326/2001 Sb., kterou xx provádí §18 xxxx. x), x), x), h), x) x j) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xx znění xxxxxxxxxx předpisů, xxx xxxx, masné výrobky, xxxx, xxxxxxx vodní xxxxxxxxx x xxxxxxx x nich, xxxxx x výrobky z xxxx.

3. Xxxxxxxx č. 169/2009 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 326/2001 Xx., kterou se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) zákona x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx a doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx maso, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx vodní živočichy x výrobky x xxxx, xxxxx x xxxxxxx z xxxx, xx znění vyhlášky x. 264/2003 Sb.

4. Xxxxxxxx č. 159/2014 Sb., xxxxxx xx mění xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství x. 326/2001 Xx., kterou xx provádí §18 xxxx. a), x), x), x), i) x x) zákona x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx výrobcích a x změně x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx, masné xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx vodní xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx předpisů.

§25

Xxxxxxxx

Xxxx vyhláška xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 2016.

Xxxxxxx:

Xxx. Xxxxxxx x. r.

Xxxxxxx č. 1 x xxxxxxxx č. 69/2016 Xx.

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx maso,

Balené xxxxxxx xxxxxxx xxxx

xx 300 x

- 10,0 % x jednotlivého xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx balení

do 1000 g

- 6,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xx 2000 g

- 4,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 2000 x

- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 0,5 % x 20 ks balení

Xxxxxxx x. 2 x vyhlášce č. 69/2016 Sb.

Členění xxxx xx xxxxx x xxxxxxx

Xxxxxxx 1

Xxxxxxx masa, x výjimkou xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

xxxx

xxxxxxxx xxxx

xxxxx

xxxx

xxxxx

xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxx

xxxxx xxxx

xxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx 2

Označení xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxx pochází

Označení xxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx zvířat, xx xxxxx maso xxxx xxxxxxxx

xxxxxx xxxx

xxxx mladého xxxx, býka, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxx

xxxxxx maso

maso xxxxxxxxx X xxxxx xxxxxxx XXX xxxxx 1 nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1308/2013

xxxxxx maso x xxxxxxx xxxxx

xxxx xxxxxxxxx X xxxxx xxxxxxx XXX části 1 xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013

xxxxxxx xxxx

xxxx xxxxxxxxxx maso xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx, xxxx xxxxxxx x xxxx selat

skopové xxxx

xxxx xxxx

xxxxxxx xxxx

xxxx xxxxxx xx xxxx xxxxxxx 12 měsíců

kozí maso

maso xxx

xxxxxxx maso

maso xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx 12 xxxxxx

xxxxxx xxxx

xxxx xxxx

xxxxxxx maso

maso xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx 18 xxxxxx

xxxxxxx xxxx

xxxx xxxxxxx

xxxxxxxxx maso

maso xxxxxxxxx, xxxxx bylo získáno x x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx bylo xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx č. 34/2013 Sb., o veterinárních xxxxxxxxxxx xx porážení xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxxxxx produktů xxxxxxxxxxxxx x krokodýlů

Tabulka 3

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx druhu x xxxxxxx x xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxx xxxx

xxxxx

xxxxx

xxxxx

xxxxxx

xxxxx

xxxx

xxxxx xxxxxx

xxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx xxxxxx

xxxx xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx x. 3 x vyhlášce x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxxx celky

Tabulka 1

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx celky xxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxx xxxxxx

xxxxxx xxxxx

xxxxx xxxxx’

Xxxxxx xxxx přední (x xxxxx / bez xxxxx)

xxxxxx krku*)

krk*)

podplečí*)

vysoký xxxxxxxx*)

xxxxx

xxxxx

xxx, xxxxx žebro, pupek

kližka

koleno

oháňka

Hovězí xxxx zadní (x xxxxx / xxx xxxxx)

xxxx

xxxx

xxxxxxxx

xxxxx roštěnec, xxxxxxx

*) Xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx celku x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx lze nahradit xxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxx xxxx xxxxxx (x kostí / xxx xxxxx).

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxx xxxxx

xxxxx

Xxxxxx maso (s xxxxx / xxx xxxxx)

xxxx

xxxx

xxxxxx

xxxxxx, ledvina

svíčková

krk, xxxxxxxxxx

xxxxx

xxx, xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx 3

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx půlka

půlka

předek

Vepřové xxxx (s xxxxx / xxx xxxxx)

xxxx

xxxx

xxxxxx, xxxxxxx

xxxxxxxx svíčková, xxxxxxx

xxxxxxxx

xxx

xxxxx

xxxxxx

xxxxx

xxxxxx xxxxxx

xxxxxx xxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx x. 4 x vyhlášce č. 69/2016 Sb.

Záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx balení

Přípustná xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx

xx 300 x

- 10,0 % x jednotlivého balení

- 2,0 % u 20 ks balení

do 1000 x

- 6,0 % x jednotlivého xxxxxx

- 1,0 % x 20 ks xxxxxx

xx 2000 x

- 4,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 2000 x

- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 0,5 % x 20 ks balení

Xxxxxxx x. 5 x vyhlášce č. 69/2016 Xx.

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx konzervy

Výrobek

Hmotnost xxxxxx

Xxxxxxxxx záporná xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx

xx 350 x

- 10,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % u 20 xx balení

nad 350 x

- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 0,5 % x 20 ks balení

Příloha x. 6 x xxxxxxxx x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x masných xxxxxxxxxx na xxxxx x xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxx opracovaný

trvanlivý xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx

Příloha x. 7 x vyhlášce č. 69/2016 Xx.

Xxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx masných xxxxxxx

Xxxxxxx 1

Xxxxxxxxx xx vybrané xxxxxxx xxxxxxxxxx masné xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx maso xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

x) konzistence - xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx

x) vzhled x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xx řezu xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xx tmavě xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, připouští xx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx částic, xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx

x) xxxx x xxxx - xxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xx xxxxxx xx skusu xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx xxxx xxxxxxx maso xxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa x drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, xxxxxxxx

x) xxxxxx x nákroji x xxxxxxxxxxx - xx xxxx je xxxxxxx xxxxxx růžový, xxxxxxxxxxxx rozptýlená zrna xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx 6 xx 10 xx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx drobná xxxxxxxxx zrna,

c) xxxx x chuť - xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx; xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxx šťavnatý

vídeňský xxxxx

xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxxx strojně odděleného xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, soudržná

b) xxxxxx x xxxxxxx a xxxxxxxxxxx - xxxxxxx xx xxxx masově xxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, připouští se xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx kolagenních xxxxxx,

x) vůně x xxxx - xxxxxxx xxxxxxx, přiměřeně slaná x kořeněná; po xxxxxx xxxxxxx na xxxxx křehký, xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx vepřové xxxx xxxxxx maso

nepřipouští xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxx

x) vzhled x nákroji x xxxxxxxxxxx - xx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xx mase x xxxxxxx xxxxxxx; xxxxxx vzduchové dutinky x ojedinělé xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx přípustné; xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx patrny; xxxxxxxxxxxx xxxxxxx tučných xxx převážně o xxxxxxxxx xx 6 xx

x) vůně x xxxx - přiměřeně xxxxx xxxxxxxxxx po xxxxxxx paprice; xx xxxxxx xx skusu xx xxxxxxx šťavnatý, xxxxxx

xxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx xxxxxxx maso

nepřipouští se xxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxx po xxxxxx xxxxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx a xxxxxxxxxxx - xx řezu xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx

x) xxxx x xxxx - xxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx, přiměřeně xxxxx, xx ohřátí xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx xxxxxxx maso

nepřipouští se xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx a drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxx, xx xxxxxx xxxxxx

x) xxxxxx v xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xxxxx na xxxx růžová, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx částic, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx

x) xxxx a xxxx - xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, po xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného masa

a) xxxxxxxxxxx - xxxx, xxxxx, soudržná, xx xxxx xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxx x xxxxxxx - xx řezu xxxxx xxxxxx růžových xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxx 60%, xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxx 2 xx, x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx suroviny, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxx vzduchových xxxxx x kolagenních xxxxx; xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx vytavený tuk, xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx podílu xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxx výrobku,

c) xxxx x xxxx - xxxxxxxx, xx xxxxxxx uzenině, jemně xxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx

xxxxxxx salám

hovězí xxxx vepřové maso

nepřipouští xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

x) konzistence - xxxxxx, xxxxxxxx

x) xxxxxx x nákroji x xxxxxxxxxxx - xxx xxxxxx, hladký, mozaika xxxxxx xxxxx libových xxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx, drobné kolagenní xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx,

x) vůně x xxxx - po xxxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx slaná a xxxxxxxx, xxxxxxx na xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxx salám

hovězí xxxx vepřové maso

nepřipouští xx použití xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - pružná, xxxxxxxx

x) xxxxxx v xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx, spojka jemně xxxxxxxxxxx, špeková mozaika xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx; xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx kolagenní xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx dutinky xxxxxxxxx; xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx převážně x xxxxxxx xx 8 xx, xxx být xxxxxx částice použitého xxxxxx

x) vůně a xxxx - po xxxxxxx uzenině, jemně xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx na xxxxx xxxxxx

xxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx

x) konzistence - xxxxxx, xxxxxxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx - na xxxx xx vychlazený xxxxxxx xxxxxx růžové xxxxx, xxxxx vypracovaný; xxxxxxxxx, xxxxx změně kolagenní xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx; xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx koření

c) xxxx x xxxx - xx čerstvé xxxxxxx, xxxxx kořeněná, přiměřeně xxxxx; xxxxxxx na xxxxx křehký

český salám

hovězí xxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xx použití xxxxxxx xxxxxxxxxx masa a xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, soudržná

b) vzhled x nákroji a xxxxxxxxxxx - na xxxx xx vychlazený xxxxxxx masově růžové xxxxx; xxxxxx vzduchové xxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx spojce xxxxxx; xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 8 mm xxxxxxxxxxxx rozložená,

c) vůně x xxxx - xxxxx xxxx po xxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx; xxxxxxx na xxxxx křehký

Tabulka 2

Xxxxxxxxx xx xxxxxxx trvanlivé xxxxxxx opracované masné xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx suroviny xxx xxxxxx

Xxxxxxxx požadavky

vysočina

hovězí maso, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, strojně xxxxxxxxxx masa, drůbežího xxxxxxx odděleného xxxx, xxxxxxxx xxxxxx živočišných xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxxxx,

x) xxxxxx xx xxxx x xxxxxxxxxxx - velmi xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxx, řez lesklý, xxxxxx x xxxxxx xxxxxx; xxxx surovin xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 2 xx; xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x drobné xxxxxxx,

x) xxxx a xxxx - xxxxxxxxxx xx uzení, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxx; výrobek na xxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx vlákniny, xxxx xxxxxx xxxxxx živočišných xxxxx, xxxxxxx odděleného xxxx, drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx masa, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx druhů xxxx rostlinných xxxxxxxx xx nepřipouští

a) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxxxx,

x) xxxxxx na řezu x xxxxxxxxxxx - xx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx x xxxxx tučných xxx; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x drobné xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx; zrna surovin xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 3 mm, xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xx 3 xx

x) vůně x xxxx - xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx výrobek, xxxxxxxxx po koření x xxxxx; xxxxxxx xx skusu xxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, masa xxxxxx xxxxxx živočišných xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, bílkovin xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxx xx tuhá

b) xxxxxx xx xxxx x xxxxxxxxxxx - xxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxx; xxxxxxx xxxxxx xxxxxx; xxxx surovin převážně x xxxxxxxxx xx 6 mm, xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxx x xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx; xxxxxx, xxxxx x xxxxxxxxx částice, xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxx nejsou xx xxxxxx

x) xxxx x xxxx - aromatická xx xxxxxxxxxx po xxxxx; chuť přiměřeně xxxxx x xxxxxxxx, xx skusu xxxxxxx xxxxx, bez patrných xxxxxx xxxxx

Xxxxxxx 3

Xxxxxxxxx xx xxxxxxx trvanlivé xxxxxxxxxxxx masné xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxx výrobu

Smyslové xxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx vlákniny, xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, strojně xxxxxxxxxx xxxx, drůbežího strojně xxxxxxxxxx xxxx, bílkovin xxxxxx xxxxxxxxxxx druhů xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx

x) konzistence - xxxxxx xx xxxx

x) vzhled x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxx řezu xxxxxx - xxxxxxx, xxxxx xxxxx, zrna xxxxxxxx x velikosti xx 3 xx, xxxxxxxxx se ojedinělý xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx

x) xxxx x xxxx - příjemná xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, přísadách a xxxxx; mírně slaná, xxxxxxxxx xxxxxxxx; xx xxxxx výrobek vláčný, xx xxxxxx; xxxxxxxx xxxxxxx chuť

herkules

hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx druhů, strojně xxxxxxxxxx xxxx, drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx masa, xxxxxxxx xxxxxx živočišných xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxx xx xxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - řez xxxxxx, hladký, xxxxx xxxx xxxxxx- červená, xxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxxxx o xxxxxxxxx xx 3 mm, xxxxxxxxx xx ojedinělý xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx

x) vůně a xxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx použitých xxxxxxxxxx, přísadách a xxxxx; xxxxxxxx až xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx; na xxxxx xxxxxxx vláčný xx xxxxxx; xxxxxxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxxx klobása

hovězí maso, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx zvířat xxxxxx xxxxxxxxxxx druhů, strojně xxxxxxxxxx masa, drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxx živočišných xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - tužší, xxxxxxxx,

x) xxxxxx xx xxxxxxx - barva xxxxxx - xxxxxxx, xxxx převážně x xxxxxxxxx xx 6 xx, xxx xxxxxxx xxx xxxxxx,

x) vůně x xxxx - xxxxxxxx, aromatická, xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxxx až výrazně xxxxx, xx skusu xxxxxx x xxxxxx

xxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxx jiných xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx rostlinných xxxxxxxx xx nepřipouští

a) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxx,

x) xxxxxx v xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xxxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 5 mm, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, přípustné xxxxxx xxxxxxxxx dutinky; xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx výrobku xxxxxx xxxxxx, x xxxxxxx xxxxxx; xxxxxx xxxx xxxxxx,

x) vůně x xxxx - xxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx pro xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx kořeněná x xxxxx; příjemně xxxxxxx xxxx

xxxxxxxx

xxxxxx xxxx, xxxxxxx maso

použití xxxxxxxx, xxxx xxxxxx jiných xxxxxxxxxxx druhů, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, drůbežího xxxxxxx odděleného xxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxx, xxxxx,

x) zrna surovin xxxx převážně x xxxxxxxxx xx 5 xx, xxxxxxx bez xxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxx, připouští xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx; barva libových xxx xx xxxx xxxxxxx je xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx paprice x x xxxxxxx xxxxxxx xxxx být xxxxxx, tuková xxxx xxxxxx,

x) xxxx a xxxx - xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, výrazně xxxxxxxx, xxxxxxxx až výrazně xxxxx, xx skusu xxxxxx x xxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxx; xxxxxxxx xxxxxxx xxxx

Xxxxxxx 4

Xxxxxxxxx na vybrané xxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx špekáček

drůbeží xxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxx sádlo

připouští se xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx kůže

a) povrchový xxxxxx - xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - pružná, xxxxxx, xxxxxxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx a xxxxxxxxxxx - xx xxxx vychlazeného xxxxxxx xxxxx xxxxxx až xxxxx růžová, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx rozložené, xxxxxxxxx xxxxxx měkká xxxx kolagenních xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx rozsahu x xxxxx vytavený tuk

d) xxxx x xxxx - xxxxxxxx xx xxxxxxx uzenině a xxxxxx, přiměřeně slaná x xxxxxxxx, xx xxxxxx na skusu xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx debrecínský xxxxx

xxxxxxx maso, drůbeží xxxxxxx xxxxxxxx maso, xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxx sádlo

připouští se xxxxxxx vepřové x xxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxx

x) xxxxxx v xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xx xxxx je xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x ojedinělé xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx x xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx do 6 mm

c) xxxx x xxxx - xxxxxxxxx xxxxx, výraznější xx xxxxxxx xxxxxxx; xx ohřátí na xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx xxxx, drůbeží xxxxxxx xxxxxxxx xxxx,

xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, vepřové x drůbeží xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxx,

x) xxxxxx x xxxxxxx a xxxxxxxxxxx - xx xxxx xxxxxxxxxx, nákroj xxxxxx, xxxxxx zrnka xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx pórovitost xx xxxxxxxxx,

x) xxxx x xxxx - xxxxxxxxx slaná, xx xxxxxx xx xxxxx xx výrobek šťavnatý, xxxxxx

xxxxxxx xxxxx xxxxx

xxxxxxx xxxx, xxxxxxx strojně xxxxxxxx xxxx

xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx kůže

a) xxxxxxxxxxx - pevná, xxxxxx,

x) xxxxxx xx nákroji - xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx růžová xx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxx x xxxx - xxxxxxxx, xx xxxxxxx uzenině x po drůbežím xxxx, přiměřeně slaná x xxxxxxxx

xxxxxxx*) xxxxxxx xxxxx

xxxxxxx maso, drůbeží xxxxxxx oddělené maso

připouští xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - pevná, xxxxxxxx,

x) xxxxxx xx xxxxxxx - xxxxxxxxxxxx xxxxxxx světlého, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx, xxxxx 10 xx 50 xx xx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx-xxxxxxx xxxxx; xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx kolagenní xxxxxxx x drobné xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxx xx xxxxxxxxx,

x) xxxx a chuť - xxxxxxxx po xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxx xx xxxxx křehké, xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx gothajský xxxxx

xxxxxxx xxxx, xxxxxxx strojně xxxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxx se xxxxxxx vepřové x xxxxxxx kůže

a) xxxxxxxxxxx - xxxxx, soudržná,

b) xxxxxx xx xxxxxxx - na řezu xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx mozaika xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zrn xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx 8 xx, xxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxx a xxxx - jemná, typická xxx čerstvou xxxxxxx; xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxxx

xxxxxxx xxxxx xxxxxx

xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx

xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, xxxxxxxx,

x) xxxxxx na xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxxx, barva xxxxxx xx růžově xxxx, xxxxxxxx se xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,

x) vůně x chuť - xxxxx, typická xxx xxxxxxxx xxxxxxx; xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx a xxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxx maso; xxxxx xx xxxxx xxxxxx

*) Xxxxx se druh xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx.

Xxxxxxx 5

Požadavky xx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx masné xxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxx výrobu

Smyslové xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxx xx xxxxxxx šťávě

hovězí maso

a) xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxx, z xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx; xxxx

xxxxxxxx hovězího xxxx xxxxxxx xxxxxxx; xxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx pro xxxxxx xxxxxx xxxx, aspik xxxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxx - xxxx křehké, xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx 15 °X xxxxxxxxx tuhý,

c) xxxx x xxxx - xxxxxxxx, po xxxxxxx hovězím xxxx, xxxxx xxxxxxxx a xxxxx; xxxx xxxxxx xxxxx slaná, xxxx xxxx xxxxxxx

Xxxxxxx maso xx xxxxxxx xxxxx

xxxxxxx xxxx

x) vzhled - xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxx xxxxx tuku xxxxx bílé xx xxxxxxxxx;

xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxxxx; xxxxxxx xxxx x xxxxxxxx kouscích xxxxx xxxxxx hnědošedé, xxxxx světlé, bez xxxxxxx částí,

b) xxxxxxxxxxx - xxxx křehké, xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx 15 °X přiměřeně xxxx

x) xxxx a xxxx - xxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxx kořeněná, xxxxxxxxx slaná; xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx xxxx

xxxxxxx maso, hovězí xxxx

x) xxxxxx - xxxxxxx ve vychlazeném xxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx nepravidelná se xxxx xxxxxxxxx libového x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx do 10 xx; drobné xxxx, xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxx 1 cm xxx xxxxxxxx xxxxxxxx

x) xxxx x xxxx - xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xx xxxxx výrobek xxxxxx

Xxxxxxx 6

Xxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx – xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx maso

a) xxxxxx x xxxxx - xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx hmota, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx; xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, drobné xxxxxxxxx dutinky x xxxxxxx xxxxxxx koření xxxxxx,

x) konzistence - xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxx 15 °C xxxxxxxxx,

x) xxxx a xxxx - xx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx

Xxxxxxx xxx

xxxxxxx maso

a) xxxxxx a xxxxx - xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx s xxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxx; jemně zpracované xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx,

x) v nákroji xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx tvaru

konzistence - xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxx 15 °X xxxxxxxxx,

x) xxxx x xxxx - xx xxxxxxxxx játrech, přiměřeně xxxxx, jemně xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx

Xxxxx x xxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxx xxxxx

x) vzhled x xxxxx - xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx kompaktní xxxxx,

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxx, xx xxxx xxxxx drsná,

c) xxxx x xxxx - xx uzeném xxxx, xxxxxxxxx xxxxx, příjemně xxxxxxxx, bez cizích xxxxx x příchutí

Bůčková

pomazánka

vepřové xxxx, uzený xxxxxxx xxxxx

x) xxxxxx x xxxxx - xxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx hmota,

b) xxxxxxxxxxx - xxxxx xxxxxxxx, xx řezu xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx,

x) xxxx x xxxx - xx xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, příjemně xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx

Xxxxxxx 7

Xxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx masné xxxxxxxx - hotová xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxx s xxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx

x) vzhled a xxxxx - xxxxx xxxxxxx (klobása) x xxxxxxxxxxxx směsi xxxxxxxx, xxxxxxxx řezy zeleninové xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx výskyt xxxxx x paprik xx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx měkká, omáčka xxxxx xxxxxxxxx

x) vůně x xxxx - xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxx kořeněná, sladkokyselá, xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx použité papriky xx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx

Xxxxxx xx xxxxxx

xxxxxx xxxx

x) xxxxxx a xxxxx - xxxx xxxxxxxx na xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx, zbavené xxxxx xxxx x xxxxx xxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxx měkké, omáčka xxxxx xxxxxxxxx

x) xxxx x xxxx - xx pečeném xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx, mírně xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx

x) xxxxxx - nepravidelné xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx asi 15 xx 30 xx x xxxx červené x xxxxxx zeleninové xxxxxxx v červenohnědé xx xxxxx omáčce

b) xxxxxxxxxxx - xxxx xxxxx, omáčka mírně xxxxxxxxx

x) xxxx a xxxx - xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, typická xxx guláš, xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx pachů a xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxx maso, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx

x) xxxxxx - xxxxxxxxxxxx kousky masa x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobku (xxxx xxxxxxx) x xxxxxxxxxxxx xx xxxxx omáčce

b) xxxxxxxxxxx - maso x klobása měkké, xxxxxx mírně xxxxxxxxx,

x) xxxx a xxxx - xx mase x klobáse, přiměřeně xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx, bez cizích xxxxx x xxxxxxxx

Xxxxxxx 8

Xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx na vybrané xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx xxxx (% xxxx. xxxxxxx)

xxxxx xxxxxxx bílkovina

(% xxxx. xxxxxxx)

xxxxx xxxx

(% xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxxxx

40,0

-

45,0

Xxxxxxx

50,0

-

40,0

Xxxxx xxxxxxxx

55,0

-

40,0

Xxxxx xxxxxxxxx

50,0

-

35,0

Xxxxxxxxxxx xxxxx

60,0

-

40,0

Xxxxx xxxxx

50,0

-

35,0

Xxxxxxx xxxxx

55,0

-

20,0

Xxxxxxxxx xxxxx

40,0

-

40,0

Xxxxxx xxxxx

40,0

-

35,0

Xxxxx xxxxx

40,0

-

40,0

Xxxxxxxxx xxxxxxx

60,0

-

35,0

Xxxxxxxx

-

13,0

50,0

Xxxxxxxxxx salám

-

14,0

40,0

Selský xxxxx

-

13,0

50,0

Xxxxxxx

-

16,0

50,0

Xxxxxxx xxxxx

-

15,0

50,0

Xxxxxxxx xxxxxxx

-

14,0

55,0

Xxxxxxxx

-

14,0

50,0

Xxxxxxxx

-

14,0

50,0

Xxxxxxx 9

Chemické x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx opracované xxxxxxx x drůbežího masa

Výrobek

obsah xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx drůbežího strojně xxxxxxxxxx masa (% xxxx. xxxxxxx)

xxxxxxxxx obsah xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx

(% hmot. xxxxxxx)

xxxxx xxxx

(% xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxxx xxxxxxxx

45,0

45,0

Xxxxxx xxxxx xxxxx

50,0

30,0

Xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx

37,0

30,0

35,0

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx

50,0

35,0

25,0

Xxxxxxx xxxxxxx xxxxx

40,0

12,0

20,0

Xxxxxxx Xxxxxxxxx xxxxx

40,0

40,0

Xxxxxxx Junior xxxxx

50,0

25,0

Xxxxxxx 10

Chemické a xxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx xxxx

(% xxxx. xxxxxxx)

xxxxx xxxx

(% hmot. xxxxxxx)

xxxxx xxxx

(% hmot. xxxxxxx)

xxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxx xx xxxxxxx šťávě

70,0

80,0

20,0

-

Vepřové xxxx xx xxxxxxx šťávě

70,0

70,0

40,0

-

Luncheon xxxx

70,0

70,0

40,0

xxxxxxxx xxx x xxxxx xxxxxxx 15,0 % xxxx.

Xxxxxxx 11

Xxxxxxxx x xxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx opracované xxxxx xxxxxxx – xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx xxxx

(% hmot. nejméně)

obsah xxxx

(% xxxx. xxxxxxx)

xxxxx xxxx

(% hmot. nejvýše)

další xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx

25,0

70,0

40,0

xxxxx xxxxxxxxx xxxxx nejméně 26,0 % xxxx.

Xxxxxxx sýr

25,0

70,0

45,0

obsah xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 26,0 % xxxx.

Xxxxx x xxxxxxx masa

57,0

70,0

40,0

-

Bůčková xxxxxxxxx

35,0

70,0

40,0

xxxxx xxxxxxx bůčku xxxxxxx 20,0 % xxxx.

Xxxxxxx 12

Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx vybrané xxxxx xxxxxxxx - xxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

(% xxxxxxxxxxxx xxxxxxx)

xxxxx xxxxxxxxx

Xxxx x klobásou

24,0 % xxxx. klobásy xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx xx xxxxxx

30,0 % hmot. hovězího xxxx

Xxxxxxxx xxxxx

30,0 z xxxx:

xxxxxx xxxx nejméně 16,0 % xxxxxxxxxxxx,

xxxxxxx xxxx xxxxxxx 14,0 % xxxxxxxxxxxx.

xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx: nejméně 4,5 % xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx guláš

10,0

obsah xxxxxxx xxxxxxx 12 % hmot.

Příloha č. 8 x xxxxxxxx č. 69/2016 Xx.

Xxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na tepelně xxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxxx výrobek

Šunka

Nejvyšší xxxxxxx

xxxxx čistých xxxxxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx 16,0 % xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx (xxxxxx škrobu xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx), xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxx zvyšují obsah xxxxxxxx ve výrobku, xx nepřipouští

a) xxxxxxxxxxx - v xxxxxxxx xxxx pevná, soudržná; xxxxxx xx nesmějí xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx;

x xxxxxxxxxxxxx výrobku x xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx - xxxxxxx na xxxx xxxxx odpovídající druhu xxxxxxxxx masa, jednotlivé xxxxx patrny x xxxxxxx drobně xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx; xxxxxxxxx menší xxxxxxx tuku xx xxxx přípustná, xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx např. aspikem

c) xxxx a xxxx - xxxxxxx xxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx 13,0 % xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx výrobek

použití xxxxxx, xxxxxxxx (s xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxx euchemy), xxxxxx (xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx fyzikálně xx xxxxxx), xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx bílkovin x xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx ve výrobku, xx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx 10,0 % xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx č. 9 x vyhlášce x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylka

Čerstvé xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx produkty xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx x xxxx, xxxxxxxx produkty xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, Xxxxxx, vyjma xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx

xx 300 x

- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xx 1000 x

- 6,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xx 2000 x

- 4 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 2000 x

- 2 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 0,5 % x 20 xx xxxxxx

xxxxxxxxx xxxxx

x xxxx

- 10 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 2,0 % u 20 ks xxxxxx

xx 350 g

- 10 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 350 g

- 5 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xxxxxxxx

xx 350 x

- 10 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 350 g

- 5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

Příloha x. 10 x xxxxxxxx x. 69/2016 Xx.

Xxxxxx obchodních xxxxxxxx x vědeckých xxxxx xxxxxxxx rybolovu x xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxxxx č. 1 x druhové xxxxx ze xxxxxxx x. 1 xxxx. x) xxxx x), xxxxx je ve xxxxxxx x. 1 xxxxxxx, dále xx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx x. 2 xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxx je xx xxxxxxx x. 2 uveden. Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení, některou xxxx xxxxxxx nebo xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx také xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x. 3, xxxxx je xx xxxxxxx č. 3 uvedeno.

1. Xxxxxxxx xxxxxxxx

2. Vědecký xxxxx

3. Xxxxxxxx xxxxxxxxxx označení / xxxxxxxxx názvů

Rodové xxxxx

x) xxxxxxx jméno

b) xxxxxxx jméno

Rodové xxxxx

x) xxxxxxx xxxxx

x) xxxxxxx xxxxx

XXXX

Xxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xüxxxxxxäxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx tyto xxxxx: xxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx code

Uhlířka

černá

Aphanopus

carbo

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné jako xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxx.Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxx název xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx jako xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx cuculus

Platýs

šípozubý

Atheresthes

stomias

Gavún

štíhlý

Atherina

boyeri

Alternativně xx xxxxx jako xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Grundle

Smuha

bílá

Atractoscion

nobilis

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: xxxxx xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxx

Xxxxxxxxx

xxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx použít tento xxxxx: Xxxxx

Xxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx obecná

Chimérovka

kapská

Callorhinchus

capensis

Chimérovka

tasmánská

Callorhinchus

milli

Alternativně xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx xxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxx xxxxxxx, Xxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx označení použít xxxxx název: Úhořovec xxxxxx

Xxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx rodového xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxx-xxxx, Xxxx nachový, Xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné xxxx obchodní označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxx

Xxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento název: Xxx xxxxxx, Xxxxxx xxx, Xxxxx xxxxxx.

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxx bass

Kranas

duhový

Elagatis

bipinnulata

Břitka

atlantská

Ensis

directus

Sardel

obecná

evropská

Engraulis

encrasicholus

Alternativně xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Ančovička

Sardel

peruánská

Engraulis

ringens

Kanic

západoafrický

Epinephelus

aeneus

Kanic

zlatavý

Epinephelus

costae

Kanic

malabarský

Epinephelus

malabaricus

Kanic

temný

gauza

Epinephelus

marginatus

Alternativně xx xxxxx xxxx druhové xxxxx xxxxxx toto xxxxx: xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Trigly

Treska

obecná

skvrnitá

Gadus

morhua

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Cod

Treska

pacifická

bílá

Gadus

macrocephalus

Žralok

psohlavý

tope

Galeorhinus

galeus

Hruj

kapská

Genypterus

capensis

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Kingclip

Treska

královská

Genypterus

blacodes

Alternativně je xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jména xxxxx xxxxx: Hruj

Platýs

protažený

šedohnědý

Glyptocephalus

cynoglossus

Kranas

zlatavý

Gnathanodon

speciosus

Ledovka

Gobionotothen

gibberifrons

Claresse

Heterobranchus xxxxxxxxxx x Xxxxxxx garienpinus

Žralok

šedý

Hexanchus

griseus

Halibut

bílý

atlantický

Hippoglossus

hippoglossus

Hlavatka

podunajská

Hucho

hucho

Vyza

velká

Huso

huso

Alternativně xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx rodového xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxxx.Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxx název použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx označení xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxxxx obchodní xxxxxxxx: Xxxxxxx skvrnitá xxxx Xxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tyto xxxxx: Xxxxx xxxxxxxx, Robalo xxxxxxxxx, Xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné jako xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxx názvy: xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx, Xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx spp.

všechny druhy

Vlasochvost

stužkový

Lepidopus

caudatus

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Tkaničnice xxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx název xxxxxx xxxxx xxxxx: Aspius xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx obchodní označení xxxxxx tento xxxxx: xxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Limanda obecná

Cípal

evropský

Liza

ramada

Cípal

zlatý

Liza

aurata

Ďas

americký

Lophius

americanus

Ďas

mořský

Lophius

piscatorius

Chňapal

Lutjanus

agennes

Chňapal

stříbrnoskvrnný

Lutjanus

argentimaculatus

Chňapal

dvouskvmný

bohar

Lutjanus

bohar

Chňapal

rudý

Lutjanus

campechanus

Chňapal

klenutý

Lutjanus

gibbus

Chňapal

Lutjanus

goreensis

Chňapal

hrbohlavý

Lutjanus

sanguineus

Chňapal

císařský

červený

Lutjanus

sebae

Alternativně xx možné xxxx xxxxxxxx označení použít xxxxx název: xxx xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Moonfish

Treska

merlan

bezvousá

Merlangius

merlangus

Štikozubec

argentinský

Merluccius

hubbsi

Alternativně xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jména xxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxx, Xxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jména xxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxx, Xxxxxxx nebo Xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x xxxxxxxxx označení xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx tyto xxxxx: Xxxxxx xxxxx, Xxxxxxx xxxx Hejk

Štikozubec

kapský

hlubokomořský

Merluccius

capensis

paradoxus

Alternativně xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx tyto xxxxx: Xxxxxx xxxxx, Xxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jména xxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxx, Xxxxxxx nebo Xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxx, Xxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxx xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento název: Xxxxxx xxxxx

Xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxx

Xxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxx

xxxxxx

xxxxx

Xxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

Xxxxx xxx.

xxxxxxx druhy

Alternativně xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Mugil

Sultánka

pruhovaná

Mullus

surmuletus

Alternativně xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx rodového xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx název: Xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx název: Xxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Sockeye

Losos

čavyča

Oncorhynchus

tshawytcha

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx obchodní označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx lososovitý xxxx Xxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxx. Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx.

Xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxx americký

Treska

evropská

pollak

Pollachius

pollachius

Treska

tmavá

šedá

Pollachius

virens

Žralok

modravý

obecný

Prionace

glauca

Kranas

zubatý

Pseudocaranx

dentex

Alternativně xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx jména xx xxxxxxx 1x) xxxxx xxxxx: xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx druhy

Halibut

tmavý

grónský

Reinhardtius

hippoglossoides

Losos

atlantický

obecný

Salmo

salar

Pstruh

obecný

mořský

Salmo

trutta

trutta

Pstruh

obecný

potoční

Salmo

trutta

fario

Siven

arktický

alpský

Salvelinus

alpinus

Siven

americký

Salvelinus

fontinalis

Alternativně xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx druhového jména xx sloupci 1a) xxxxx xxxxx: xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxx název xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx název: Xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx název: Xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx obchodní označení xxxxxx xxxxx název: Xxxx obecný

Ploskozubec

modropruhý

Scarus

ghobban

Ploskozubec

rudomořský

Scarus

gibbus

Alternativně xx xxxxx jako obchodní xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxxx xxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 1a) xxxxx název: modravá

Makrela

japonská

měchýřnatá

Scomber

japonicus

Makrela

obecná

atlantická

Scomber

scombrus

Makrela

španělská

Scomberomorus

maculatus

Makrelovec

královský

Scomberomorus

cavalla

Pakambala

kosočtverečná

Scophthalmus

rhombus

Ropušnice

šarlatová

Scorpaena

Cardinalis

Ropušnice

obecná

Scorpaena

scrofa

Žralok

skvrnitý

Scyliorhinus

canicula

Žralok

větší

Scyliorhinus

stellaris

Žralok

Scyliorhinus xxx., Xxxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxx xxx., Galeus xxx., Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxx xxx., Galeocerdo xxx., Xxxxxxxx spp., Xxxxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx spp., Xxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxx xxx., Xxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx., Centroscymnus xxx., Etmopterus xxx., Xxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx :Okouník xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx tyto názvy: Xxxxxxx nebo Xxxx Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx :Xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx jazyk xxxxxx, Xxxxx xxxxxx.

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít tento xxxxx: Xxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxx, Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx: Pagrus xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné v xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jména xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxx.

xxxxxxx druhy

Modrák

skvrnitý

Spicara

maena

Alternativně xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jména xxxxx xxxxx: Spikara

Modrák

vysoký

ostronosý

Spicara

smaris

Alternativně xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako obchodní xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxx obecný

Treska

aljašská

pestrá

Theragra

chalcogramma

Tuňák

atlantický

černoploutvý

Thunnus

atlanticus

Tuňák

dlouhochvostý

Thunnus

tonggol

Tuňák

dlouhoploutvý

křídlatý

Thunnus

alalunga

Tuňák

modroploutvý

obecný

Thunnus

thynnus

Tuňák

zavalitý

tučný

Thunnus

obesus

Alternativně xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 1x) xxxxx xxxxx: velkooký

Tuňák

žlutoploutvý

Thunnus

albacares

Lipan

obecný

podhorní

Thymallus

thymallus

Lín

obecný

Tinca

tinca

Vidlatka

černoskvrnná

Trachinotus

baillonii

Kranas

obecný

Trachurus

trachurus

Stavrida

Trachurus

trachurus

Alternativně xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Kranas xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxx spp.

všechny xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxx xxxxxxx Xxxxx, Zeus xxxxx

XXXXXX

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxx spp., Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxx spp., Callinectes xxx., Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx., Scylla xxx., Xxxx spp., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxx xxx., Xxxxxx xxx. xxxxx x xxxxxx Portunidae, Xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxxx spp

všechny xxxxx

Xxx

Xxxxxxxxx xxx., xxxxx x xxxxxx Astacidae, Cambaridae

všechny xxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx spp., Xxxxxxxxxxxx xxx., Nephrops spp.,

všechny xxxxx

Xxxx

xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx název: Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxx spp., Xxxxx xxx., druhy z xxxxxx Palinuridae

všechny druhy

Krevety

Pandalus xxx., Crangon spp., Xxxxxxx spp., Palaemon xxx., Xxxxxxx xxx., xxxxx z xxxxxx Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx, Aristeidae, Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Garnely

Langusta

zelená

Panulirus

gracilis

Krab

kamčatský

Paralithodes

camtschaticus

Listorožec

Scyllaridae

všechny xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

XXXXXXX

Xxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx označení použít xxxxx xxxxxxxxx jména xx sloupci 1a) xxxxx název: xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxxx xxx.

xxxxxxx druhy

Chionka

Chamelea spp., Xxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxx xxx., Perna xxx., druhy z xxxxxx Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxx spp., Xxxxxxxxxxx xxx., xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxx xxx, Xxxxxxx xxx., Placopecten spp., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxx Alloteuthis, Berryteuthis, Xxxxxxxxx, Illex, Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxx, Loliolus, Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxxx, Rossia, Xxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx, Symplectoteuthis, Xxxxxxxxx a Xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tyto xxxxx: xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Tapes xxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxx spp., xxxxx xxx., Xxxxxxxxx spp., Xxxxxxxx xxx.

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxx

Xxxxx officinalis, Xxxxxx xxxxxxxxx, Xxxxxxxx xxx., Sepiola xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxxxxx, Mactridae, Xxxxxxxxxxxxx x Arcidae

všechny druhy

Srdcovka

všechny xxxxx x čeledě Xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx č. 11 x vyhlášce x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx 1

Xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxxx x xxxxx

x xxxxxxxxxx xx obsahu xxxxx - pastovitá, xxxxxxxxx až xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx hmota, olej xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx vzduchové xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, nečistot, xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxx hmoty

vůně

typická xxx xxxxxxxx, mírně nakyslá, xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxx

xxxx

xxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx %

xxxxx tuku

podle xxxxxxx druhů 50,0 xx 85,0

xxxxx žloutku

nejméně 2,0

xxxxxxx pH

nejvýše 4,5

Xxxxxxx x. 12 x xxxxxxxx x. 69/2016 Sb.

Záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx majonézy

Výrobek

Hmotnost xxxxxx

(x x xxxx xx)

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx

xx 100

- 6,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 ks xxxxxx

xxx 100 xx 250

- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 250 xx 500

- 4 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx balení

nad 500

- 2 % u xxxxxxxxxxxx balení

- 0,5 % u 20 xx xxxxxx

Informace

Právní xxxxxxx x. 69/2016 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.8.2016.

Ke xxx uzávěrky xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx.

Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx není aktualizováno, xxxxx xx jich xxxxxx xxxxxxxxx změna xxxxx uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.

1) Nařízení Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013 ze xxx 17. xxxxxxxx 2013, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx (XXX) x. 922/72, (XXX) x. 234/79, (XX) x. 1037/2001 a (XX) č. 1234/2007, x platném xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (XX) č. 853/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx pravidla xxx xxxxxxxxx živočišného původu, x platném xxxxx.

2) Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 543/2008 xx xxx 16. xxxxxx 2008, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx Rady (XX) x. 1234/2007, xxxxx jde o xxxxxxxx normy pro xxxxxxx xxxx, x xxxxxxx xxxxx.

3) Nařízení Evropského xxxxxxxxxx a Rady (XX) č. 1169/2011 ze xxx 25. xxxxx 2011 x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x změně xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 1924/2006 a (XX) x. 1925/2006 x o zrušení xxxxxxxx Komise 87/250/EHS, xxxxxxxx Xxxx 90/496/XXX, xxxxxxxx Komise 1999/10/XX, xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx 2000/13/XX, xxxxxxx Komise 2002/67/XX x 2008/5/XX x xxxxxxxx Komise (XX) x. 608/2004, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1760/2000 xx xxx 17. xxxxxxxx 2000 x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x evidence xxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx a xxxxxxx z xxxxxxxx xxxx x x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 820/97, x platném znění.

Nařízení Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (XX) č. 1308/2013, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxx (ES) č. 1825/2000 xx dne 25. xxxxx 2000, kterým xx xxxxxxx prováděcí xxxxxxxx k nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1760/2000, xxxxx xxx x xxxxxxxxxx hovězího xxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx, x platném xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 566/2008 xx dne 18. xxxxxx 2008, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx k nařízení Xxxx (XX) x. 1234/2007, pokud xxx x uvádění masa xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx na xxx, x xxxxxxx xxxxx.

4) Xx. 2 xxxx. 1 xxxx. x) nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 852/2004 xx xxx 29. dubna 2004 x hygieně xxxxxxxx, x platném xxxxx.

Xxxxxxx X xxx 7.1 xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 853/2004, x xxxxxxx xxxxx.

5) Xxxxxxx I xxx 1.15 xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (ES) č. 853/2004, x platném xxxxx.

6) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013, x xxxxxxx xxxxx.

7) Nařízení Xxxx (XXX) č. 2136/89 ze xxx 21. xxxxxx 1989 o xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx konzervované sardinky, x platném znění.

Nařízení Xxxx (EHS) č. 1536/92 xx dne 9. xxxxxxxx 1992, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx normy pro xxxxxxxxxxxx pravé a xxxxxxx tuňáky, v xxxxxxx znění.

Nařízení Xxxx (XX) č. 2406/96 x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1379/2013 xx xxx 11. prosince 2013 o společné xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx x o xxxxx nařízení Xxxx (XX) č. 1184/2006 x (XX) x. 1224/2009 a x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 104/2000, x xxxxxxx xxxxx.

8) Nařízení Xxxxxx (XX) č. 589/2008 ze xxx 23. xxxxxx 2008, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 1234/2007, xxxxx jde x xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx, x platném xxxxx.

9) Zákon č. 242/2000 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x x xxxxx xxxxxx x. 368/1992 Xx., x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.