Právní předpis byl sestaven k datu 30.09.2001.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.08.2000 do 30.09.2001.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro maso, masné výrobky, ryby, ostatní vodní živočichy a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich
327/97 Sb.
ODDÍL 1. Maso §1
Členění na skupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Technologické požadavky §5
Uvádění do oběhu §6
Skladování §7
Přeprava §8
Prodej §9
ODDÍL 2. Masné výrobky §10
Členění na skupiny §11
Označování §12
Požadavky na jakost §13
Technologické požadavky §14
Uvádění do oběhu §15
Skladování §16
Přeprava §17
ODDÍL 3. Ryby, ostatní vodní živočichové a výrobky z nich §18
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §19
Označování §20
Požadavky na jakost §21
Technologické požadavky §22
Uvádění do oběhu §23
ODDÍL 4. Vejce a výrobky z nich §24
Členění na skupiny a podskupiny §25
Označování §26
Požadavky na jakost §27
Technologické požadavky §28
Uvádění do oběhu §29
Přechodné ustanovení §30
Účinnost §31
PŘÍLOHA 1 : Členění na skupiny
PŘÍLOHA 2 : Seznam drobů podle jednotlivých druhů jatečných zvířat
PŘÍLOHA 3 : Členění na skupiny
PŘÍLOHA 4 : Uvádění do oběhu
PŘÍLOHA 5 : Technologické požadavky na jednotlivé skupiny výrobků
PŘÍLOHA 6 : Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 7 : Technologické požadavky a požadavky na jakost, balení a skladování ryb a ostatních vodních živočichů a výrobků z nich
PŘÍLOHA 8 : Členění na skupiny a podskupiny
Smyslové požadavky na slepičí vejce pro jednotlivé třídy jakosti
Fyzikální požadavky na slepičí vejce
PŘÍLOHA 10 : Požadavky na jakost majonéz
č. 89/2000 Sb. - Článek II
XXXXX 1
XXXX
§1
Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx rozumí
x) xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxx, o xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx podle xxxxxxxxxx xxxxxxxx 1) x xxxxxx xxxxxxxx jinak xxx xxxxxxx xxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx produkt xxxxxxx xxxxxxxx jatečných xxxxxx 1) x xxxxxxxx x veterinárnímu xxxxxxxxx, 1)
x) xxxxxxxxx masem rozbouraná xxxxxxx xxxxxxxxxx těla xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx, xxxxxx, xxxx, xxx x xxxxxxxxxxxxxxx lichokopytníků,
e) xxxxxxx xxxxx maso xxxxx,
f) vepřovým xxxxx xxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx masem xxxx xxxxx ve xxxxx nejvýše 4 xxxxxx o xxxxxxxxx xxxxxxx 215 xx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx maso xxxxxx xx stáří xxxxxxx 8 xxxxxx x x hmotnosti xxxxxxx 41 xx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx kůzlat xx xxxxx xxxxxxx 5 xxxxxx,
k) xxxxx xxxxx xxxx xxx,
x) koňským xxxxx xxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxxxx lichokopytníků,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx 18 měsíců,
x) drůbežím masem xxxx x xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxx, xxx, xxxx xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx 3 xxxxxx,
x) králičím xxxxx xxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxx xxxxx 6) žijící xxxxx nebo xx xxxxxxxx xxxxx, zejména xxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxx, prasete xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
s) xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx těl xxxxxxx xxxxxxxxxxxx zvířat,
t) xxxxxx kosti xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx,
u) krví xxxx získaná při xxxxxxx xxxxxxxxx zvířat xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
x) xxxxxxx xxxxxx xxxx lojem xxxxxx xxxx xxxxxxx xxx opracování xxx xxxxxxxxx xxxxxx nebo xxx xxxxxxx xxxx,
x) mletým xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx produkt xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx.
§3
Označování
Xxxxx údajů uvedených x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 7) xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx:
x) maso xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx a dále xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx na xxxxxxx, xxxxx §1 xxxx. x) až r). Xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx se xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) výsekové maso xxxxxxx xxxxxxxxx zvířat xxx označit x xxxxxx druhem xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx 8) xxx výseková xxxx,
x) xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx "xxxxx" se xxxxx xxxx xxxxx přílohy č. 2,
d) u xxxxxxx masa se xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx,
e) xxxxxxx maso xx xxxxxx názvem xxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxxx, xxxxxxxx, krůta a x děleného a xxxxxxxxxxx drůbežího masa x částí xxxxxxxxx xxxx,
f) zvěřina xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx, srnec, xxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxxxx, bažant xxxx xxxxxxxx x u xxxxxx xxxxxxx x xxxxx jatečného xxxx,
x) výsekové maso xxxxxx, xxxxxx, dělená xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx, droby, kosti, xxxx, syrový xxx x xxxxxx mleté xxxx, pokud xxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) x xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx označí xxxxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
§4
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx narušena.
(2) Jatečně xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxx xxx bez zářezů, xxxxxx, krevních podlitin, xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx sražené xxxx, xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx x xxxxxxx kosti, zbytky xxxxxxxxxx xxxxxxxx, kůži x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxx xxxxx masa a xxxxxxx vepřové xxxx,
x) je bez xxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx, xxxxxx, xxxxxx vnitřností x xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx, skopců, xxxxxx a jehňat,
x) nesmí xxxxxxxxx xxxxxx dehydratace x xxxxxxxx xxxx,
e) xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx vlasového xxxx, xxxxxx plic x vnitřní xxxxxx xxxxx.
(3) X xxxxxx x půlek xxxxxxxxx těl velkých xxxxxxxxx zvířat musí xxx xxxxxxxxxx xxxxx.
(4) Xxxxxx žlázy x xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx odstraněny.
(5) Xxxxxx xxxxxxx x masa, které xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, 9) xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx spotřebiteli.
(6) Xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxx xx oběhu xxxxxxx x xxxxxxx.
(7) Xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxx a běháků.
§5
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xx xxxxxxx musí xxx xxxx zchlazeno xxxxxxxxxx xx 48 xxxxx xx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx krve, xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx, xxxxx není xxxxx než
x) xxxx 7 oC x výsekového xxxx,
x) xxxx 3 xX x xxxxx,
x) plus 2 xX x xxxxxxx xxxx baleného.
(2) Xx xxxxxxxx xxxx xxx xxxx zchlazena xxxxxxxxxx xx 3 xxxxx xx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxx plus 3 xX.
(3) Xx xxxxxxx musí xxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 2 xxxxx x u xxxxxxx xxxx xx 12 xxxxx a trvale xxxxxxxxx xx xxxxx xxxx částech xxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx než plus 4 xX.
(4) X xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx vedoucí x xxxxxxxx xxxxx jeho xxxxxxxxxx.
Uvádění xx xxxxx
§6
(1) Xxxx xxxx xxx xxxxxxx odděleně xx xxxxxxxxx potravin.
(2) X xxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxx x xxxxxx masa (xxxxxxx, xxxxxxxxx, balení) x x xxxxxxxxxx x xxxxx (xxxxxxxx), xxxx xxx teplota xxxxxxx xxxx 12 °C xx xxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxx xxx xxx xxxxxxx do xxxxx xxxxx xxxxxx.
§7
Xxxxxxxxxx
(1) Při xxxxxxxxxx xxxx být xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 24 xxxxx xx xxxxxxxx, x xx spotřebitelsky xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx obalech x xxxxxxxxxx xx plus 2 xX.
(3) Xxx skladování xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x §5 xxx xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx x xxxxxxx 85 - 95 % a xxxxxxxx xxxxxxx v rozmezí 0,1 - 0,3 x3/x.
(4) Xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x relativní xxxxxxx vzduchu xxxxxxxxxxx.
(5) X jednom xxxxxxxxxxx xxxxxxxx nesmí xxx společně
x) xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx,
b) xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx výrobky.
§8
Přeprava
(1) Při přepravě xxxx nesmí xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x §5 odst. 1 x xxxx jak 2 °X.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x přepravě masa xxxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx, xxxxxx x xxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx ovlivnit xxxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxx xxxxxxxxxx těla xxxxxxx jatečných xxxxxx xx xxxxxxxx, xxxx, xxxx, xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx lichokopytníci, x půlkách xxxxxxx x telata xxxx xxxx xxxxxxx opracovaná xxxx xxxx, koz, xxxxxx, xxxxxx x xxxxx, s výjimkou xxxxxxxxxx xxx, xxxx xxx xxxxxxxxxxxx ve xxxx xxxx xxxxx x xxxxx vrstvě xx xxxxxxx x xxxx vozidla x xxxxxxxx xxxxxxxxx splňující xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxx xxxx x xxxxx výrobky xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx dopravním xxxxxxxxxx x xxxxxxx, xxxx-xx xxxxxxx odděleně x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, které splňují xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx do xxxxx x xxxxxxxxxxx.
(5) X xxxxxx přepravním xxxxx xxxxx být xxxxxxxx
x) xxxxxxxx xxxx a nebalené xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxx,
c) xxxxxx x xxxxx xxxxxxx.
§9
Prodej
(1) Xxx prodeji xxxxx stejné xxxxxxxxx xxxx při xxxxxxxxxx x přepravě.
(2) Xxxxxxxx maso musí xxx xxxxxxxxx v xxxxxx xxxxxx, aby xxxxxxxxxx identifikaci tržního xxxxx xxxx části xxxx jatečného zvířete.
(3) Xxxxx xxxx xxxxxxx xxxx smí xxx xxxxxxxxxxxx jen xxxx xxxxxxxxxxxxx, pokud xx nejedná o xxxxx xxxx krájené xxxx xxxxxx.
XXXXX 2
XXXXX XXXXXXX
§10
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) masným xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx maso, x xxxxx použitelnosti xxxx rozhodnuto xxxxx xxxxxxxxxx předpisu, 1)
x) tepelně opracovaným xxxxxx xxxxxxxx masný xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx dosaženo xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx působení xxxxxxx 70 °X xx xxxx minimálně 10 xxxxx,
x) xxxxxxx neopracovaným xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx bez xxxxx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx ani xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx masným xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, vařením, xxxxxxx x zráním xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,
x) masným polotovarem xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx nebo směsi xxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, látek aromatizujících x xxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx kuchyňské xxxxxx,
x) technologickým xxxxxx xxxx, ve xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx součástí,
x) xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx xxxx,
x) technologickým opracováním xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx chladu,
x) sterilací xxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xx zničí xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxx spory,
j) xxxxxx svalovou xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx bílkoviny xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx původu,
x) xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x pomocných látek x xxxxxxxx stanovených xxxxxxxxxx.
§12
Označování
(1) Xxxxx výrobky xx označují xxxxxx xxxxx x skupiny xxxxx přílohy č. 3.
(2) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 7) se x xxxxxxxx xxxxxxx výrobků xxxxxx
x) nejvyšší xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx svalovou xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) datum xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx x trvanlivých xxxxxxx xxxxxxx.
(3) Xx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxx masa xxxxx xxxxxxxxxxx druhu xxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx lze xxxxxx xxx tehdy, xxxxxxxx-xx xxxxx xxxxxxx xxxx xxx 50 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx.
(5) Xxxxx xx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx základu xxxx xxxxx "xxxxx", xxxx xxx xxxxxxx minimální xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(6) Výrobky xxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx masa, xxx xx svalovina xxxxxxx xxxx, xxxx xxx x xxxxx xxxxxxxx živočišným xxxxxx x částí xxxxxxxxx xxxx, ze xxxxxxx xxxxxxx.
§13
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxx nakrojení xxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxx docházet x xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxx. Vložka masného xxxxxxx xxxxx vypadávat x xxxxxxx. X xxxxxxx xxxxx xxx xxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx razítek, xxxxxx koření nebo xxxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx oslizlý, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xx nejedná x xxxxxxxxxx druhy xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx, xxx xxxxx narušený.
§14
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) U xxxxxxx xxxxxxxxxxxx masných xxxxxxx xxxx být xxxxxxx xxxxxxxxx celý xxxxxxx tak, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx všech xxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxx bez xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx určeny x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx vařená nebo xxxxx xxxx, xxxx xxx xxxx xxxxxxxx xx přepravních xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx není určený xxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxx neopracované xxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxx jen ze xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxx zmrazeny xxxxxxx xx xxxxx 5 °X x xxxxx xx xxxx 48 xxxxx.
(4) Xxxxx výrobky po xxxxxxxx tepelného opracování xxxx xxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx teplotu xxxxxxxx x příloze č. 4.
(5) X xxxxxxx výrobky xx nesmějí provádět xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.
(6) Xxxxxxxxxxxxx požadavky na xxxxxxxxxx skupiny výrobků xxxx xxxxxxx x příloze č. 5.
§15
(1) Xxx xxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 4.
(2) Xxxxxxxx nakrájené xxxxx xxxxxxx musí xxx xxxxxxx v xxx xxxxxxxxx.
(3) Výrobky x pokryvem xxxxxx xxxx s xxxxx xxxxxxxxxx povrchovou xxxxxxx xx uvádějí do xxxxx balené xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
§16
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxx trvanlivé xxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx v xxxxxxx, xxxxxxxxx, suchých xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 4.
§17
Xxxxxxxx
(1) Nebalené masné xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx ložené x xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx.
(2) Masné xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx konzerv, se xxxxxxxxxx při xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 4, xxxxxxx xx dobu xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxx xx x 2 °X.
XXXXX 3
XXXX, OSTATNÍ XXXXX XXXXXXXXXXX X XXXXXXX X NICH
§18
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) rybami x xxxxxxxxx vodními xxxxxxxxx xxxx x ostatní xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx x ostatními xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx živočichové xxxxxxxxxx xxxx upravené xxxxxxxx, kucháním xxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxx, xxx xxxxxxx ke xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx živočichové, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx zmrazování, 10)
d) xxxxxxx x xxx a xxxxxxxxx vodních xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx byly xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, zejména xxxxx, marinování, xxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxx,
x) rybím xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxx x xxx xxxx vodních xxxxxxxxx x dalších surovin, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx x látek xxxxxxxx x aromatizaci, xxxxxx k tepelné xxxxxxxxx úpravě.
§19
Xxxxxxx xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny je xxxxxxx x příloze č. 6.
§20
Xxxxxxxxxx
(1) Xx obalu xxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně a xx xxxxxxxxx předpise 7) xxxxx xxxxx xxxxx xxxxx, skupiny xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxx xxxx xxxx.
(2) U xxxxxxxxxxx xxxx být xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7.
(4) Xx obalu výrobku xxxx být xxxxxx xxxx x tom, xx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx svalovina xxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx.
§22
Technologické xxxxxxxxx
(1) Ke xxxxxxxxxx ryb x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx odpovídající xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx. 1)
(2) Xxxxx technologické xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7.
§23
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xx skladují, xxxxxxxxxx x uvádějí xx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx -1 °X xx +5 °X.
(2) Xxxxxxx xxxxxx ryby a xxxxxxx vodní xxxxxxxxxxx xx skladují, xxxxxxxxxx x xxxxxxxx k xxxxxxx v tajícím xxxx xxx teplotě xx -1 °X xx +2 °C.
(3) Společně x xxxxxxxxxx xxxxxx, ostatními xxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx xx nesmějí xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx, x xxxxxxx xx mohlo xxxxx k xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx.
(4) Polotovary x xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx živočichů xx povoleno xxxxxxxx xxxxx balené xxxx xxxxxxxx.
(5) Xx xxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x bodě 1 xxxxx, xxx se xxxxx x ryby xxxxxxx, částečně kuchané xxxx xxxxxxxxx.
(6) Xxxxx ryby se xxxxx uvádět xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.
ODDÍL 4
XXXXX X VÝROBKY X XXXX
§24
Xxx účely této xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxx xxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxx jinak xxxxxxx 1),
x) xxxxxxxxx xxxxx slepičími xxxxx xxxxxxx odpovídající xxxxxxxxxx na X. xxxxx jakosti xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x §29 odst. 1,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxx slepičími vejce xxxxxxx odpovídající xxxxxxxxxx xx XX. xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx prodloužena xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx stanovených x §29 odst. 2,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx požadavkům xx XX. třídu xxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx prodloužena xxxxxxxxxxx ve xxxxx xxxxx, jejichž složení xx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx,
e) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx emulgací xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx fázi obsahující xxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
§26
Označování
(1) Xxxxx se xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, ze xxxxxxx xxxxxxx. Slepičí xxxxx x výrobky xx xxxxxxxxx vajec lze xxxxxxx pouze xxxxxx "xxxxx" xxxx "xxxxxxx xxxxxxx".
(2) Slepičí xxxxx xx označují xxxxxx druhu x xxxxxxxxxx xxxxx přílohy č. 8.
(3) Množství xxxxx xx vyjadřuje xxxxxx xxxx.
(4) Xxx xxxxxxxxxx xxxxx balených xx dále x xxxxx
x) X. xxxxx jakosti xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
b) xxxxxxxxx xxxxx X xx xx xxxxx xxxxx x xxxxx třídění,
x) xxxxxxxxx vajec xxxxx A xx xxxx doplní xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx nebo etiketou, xx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx "Extra X",
x) balených XX. xxxxx xxxxxxx X xx xxxxxx x na skořápce xxxxx xxxxxxxx 5 xxxx. x), c) x x).
(5) Xxx označování xxxxxxxxx xxxxx zabalených a xxxxxxxxxx xx na xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx
a) X. xxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxx x xxxxxxx 12 xx x v xxx hmotnostní xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 3 xx vysokým,
x) XX. třídy xxxxxxx X kruh xxxx xxxx x xxxxxxx 12 xx a x xxx xxxxxxx X xxxxxxx 5 xx xxxxxx,
c) XX. třídy xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx rovnostranný xxxxxxxxxxx x straně xxxxxxx 10 xx,
x) II. xxxxx xxxxxxx X konzervovaná xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx 16 a 7 xx.
(6) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx z xxxxx xxxx xxx xxxxxxx
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx,
c) u xxxxxx nad 300 x xxxx xx xxxxxxxxx pro xxxxxxxxxxxx "xx otevření xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx".
(7) X xxxxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxxxxx odchylky xxxxxxx x příloze č. 10.
§27
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxx se xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xx xxxx jakosti x xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 9.
(2) Xxxxx hmotnostně netříděná xx xxxx xxxxxxxx xx XX. třídy xxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 10.
§28
Technologické xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx musí xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx předpisy. 1)
§29
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxx X. xxxxx xxxxxxx x xxxxx XX. xxxxx xxxxxxx X se xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx teplotě xxxxxxxxx xxxxxxx 5 °X a xxxxxxx 18 °C.
(2) Xxxxx II. xxxxx xxxxxxx B xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx prostředí, xxxxx xx nižší xxx 5° C x xxxxxxxx xxx xxxxx 1,5 ° C, x xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx 70 % xx 85 %.
(3) Páska xxxx xxxxxxx uvedená x §26 xxxx. 4 xxxx. c) musí xxx xxxxx den xx xxxxxxx x xxxxx odstraněna a xxxxx xx xxxx xxxxxxx xx oběhu xxxx xxxxx X. xxxxx xxxxxxx X.
(4) Xxxxxxxxx trvanlivost xxxxxxxxx xxxxx je 28 xxx od xxxx xxxxxx. Datum xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx 7 xxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(5) Xxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx požadavkům stanoveným xxxxxxxxxx právními xxxxxxxx. 1)
(6) Majonézy xxxxxx xx uchovávaji xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 0 °X x xxxxxxx 15 °C.
(7) Xx oběhu se xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx x vajec xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
(8) Xx xxxxx xx nesmí xxxxxx xxxxxxx x xxxxx, kde xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx ošetřena x xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. 1)
§30
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx, ryb, xxxxxxxxx xxxxxxx živočichů x xxxxxxx x xxxx, xxxxx a xxxxxxx x nich, xxxxxxxx x xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 xx 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx xxx x xxxxxxx §6 zákona.
Xxxxxxx č. 1 x xxxxxxxx x. 327/1997 Sb.
Členění xx xxxxxxx
xxxx
|
xxxxxxx
|
xxxx
|
xxxxxxxx xxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxxx xxxxx, xxx
xxxx
xxxxx maso
drůbež, drůbeží xxxx
xxxxxx, xxxxxxx xxxx
xxxxxxx
xxxxxxx (xxx xxxxxxxxxxx xxxxx)
|
Xxxxxxx x. 2 x vyhlášce x. 327/1997 Xx.
Xxxxxx drobů xxxxx xxxxxxxxxxxx druhů xxxxxxxxx xxxxxx
xxxx
|
xxxx
|
xxxxxxx plíce xx srdcem
|
hovězí xxxxx x xxxxxxx a xxxxxx
|
xxxxxxx plíce
|
hovězí hlava x xxxxxx xxx xxxxxx
|
xxxxxxx srdce
|
hovězí hlava xxx xxxxx,xxx jazyku
|
vepřový xxxxx x podjazyčím
|
hovězí xxxxx s podjazyčím
|
vepřová xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxxx
|
xxxxxx xxxx x xxxxx
|
xxxxxxx mozek
|
hovězí xxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx prané x xxxxxxx
|
xxxxxx xxxx x jícnu
|
telecí xxxxx xxx kůže x xxxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx xxx xxxx xxx xxxxx
|
xxxxxx srdce
|
telecí xxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx opařená
|
hovězí xxxxxxx
|
xxxxxx xxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxxxxx
|
xxxxxx játra
|
hovězí brzlík
|
telecí xxxxx xx xxxxxx
|
xxxxxx xxxxxx opařené a xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxx žlázy xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx x podjazyčím
|
hovězí xxxxx
|
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx celé xxxxx
|
xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx
|
xxxxxxx játra
|
koňský žaludek
|
telecí xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx hlava x mozkem bez xxxxxx
|
xxxxxx xxxxxx
|
xxxxxx xxxx x xxxx
|
xxxxxx ledviny
|
kuřecí xxxx
|
xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx a xxxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx játra
|
kuřecí xxxxx
|
xxxxxxx xxxxx se srdcem
|
slepičí xxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx játra
|
skopové xxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx xxxx
|
xxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxx hlava s xxxxxxx a mozkem
|
kachní xxxxxxx
|
xxxx xxxx osrdí
|
kachní xxxxx
|
xxxx xxxxx
|
xxxx krky
|
kozí xxxxx xx xxxxxx
|
xxxx xxxxx
|
xxxx plíce
|
husí xxxxxxx
|
xxxx xxxxx
|
xxxx xxxxx
|
xxxx xxxxxxx
|
xxxxx xxxx
|
xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxx játra
|
kozí vemeno
|
krůtí xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx
|
xxxxx srdce
|
koňská játra
|
králičí xxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx srdce
|
koňské xxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
&xxxx; |
xxxxxx ledviny
|
Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx x. 327/1997 Sb.
Členění xx xxxxxxx
Xxxx
|
Xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
|
Xxxxxxx x. 4 x vyhlášce x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx
Xxxxx výrobek
|
Teplota výrobku xxx.
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx.
|
Xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
5 °X
|
&xxxx;
|
Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
|
5 °X
|
&xxxx;
|
Xxxxxxxxx
|
15 °X
|
85%
|
Xxxxxxxxx
|
5 °X
|
&xxxx;
|
Xxxxxxx x. 5 x vyhlášce x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxx
|
Xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx požadavky
|
Tepelně xxxxxxxxxx
|
Xxxx xxxxxxx, u xxxxxxx xxxx ve xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx tepelného xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 70 °X xx xxxx xxxxxxxxx 10 xxxxx.
|
Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx k přímé xxxxxxxx xxx další xxxxxx
|
Xxxx xxxxxxx z xxxxxxxxx xxxx, do xxxxxxx xxxx být xxxxxxxxxx xxxxxx, nebo xx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx zrněnou xxxxxxx s xxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx x xxxxx spotřebě xxx xxxxx úpravy.
|
Trvanlivé
|
Jsou xxxxxxx, x xxxxx xxxxx různými xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, jako je xxxx. xxxxx, xxxxxx, xxxxxx a zrání xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx, sušení x xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx obsahu xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx 21 xxx xxx xxxxxxx skladování xx 15 °C a xxxxxxxx aw(max.) = 0,93.
|
Xxxxx xxxxxxxxxx
|
Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx nebo xxxxx mas, popřípadě xxxxxxx surovin, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxx, xxxxxxxx k tepelné xxxxxxxxx úpravě.
|
Masné xxxxxxxx
|
Xxxx xxxxx výrobky nebo xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, který xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 121 °X xx xxxx xxxxxxxxx 10 xxxxx.
|
Příloha x. 6 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxx
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxxxx
|
xxxx
|
xxxxxxxxxxx
xxxxxx
|
xxxxxxx
xxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx rodů xxxx druhů
|
čerstvé
zmrazené
|
výrobky z xxx xxxx ostatních xxxxxxx živočichů
|
podle xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx
|
xxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
xxxxxx
xxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
|
Xxxxxxx č. 7 x vyhlášce x. 327/1997 Xx.

-

-

-

Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx č. 327/1997 Sb.
Členění xx xxxxxxx x podskupiny
druh
|
skupina
|
podskupina
|
vejce
|
I. xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx EXTRA X
xxxxxxx X
|
&xxxx;
|
XX. třída xxxxxxx
|
X
X xxxxxxxxxxxx
X xxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx x vajec
|
majonézy
|
ochucené
|
Xxxxxxx č. 9 x vyhlášce x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxxx požadavky xx slepičí xxxxx xxx jednotlivé třídy xxxxxxx
Xxxxxxx 1
I. xxxxx xxxxxxx
|
XX. xxxxx jakosti
|
||
čerstvá xxxxx
XXXXX X
|
xxxxxxx xxxxx
X
|
xxxxx
X
|
|
Xxxxxxxx
|
xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx x deformace xxxx přípustné
|
|
Vzduchová bublina
|
méně xxx 4 xx xxxxxx
|
xxxx než 6 xx xxxxxx
|
xxxxxxx 9 xx xxxxxx
|
&xxxx; |
x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx při xxxxxx nepohyblivá
|
pohyblivá xxxxxxx xx xxxxxxxx délky xxxxx
|
|
Xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx, xx středové poloze, xxx otáčení xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xx xx xxxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx
|
|
Xxxxx
|
xxxxxxxxx
|
xxxxxxxxx
|
|
Xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx
|
|
Xxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx
|
|
Xxxxxxx xxxxx
|
xxx xxxxxx xxxxx
|
xxx xxxxxx xxxxx
|
|
Xxxxxxxxx odchylky xxxxxx xxxxx
|
7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx požadavkům xxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx:
- 1 % xxxxx s cizími xxxxxxx
- 4 % xxxxxxxxx xxxxx
|
7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx požadavkům xxx xxxx xxxxx
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxxx xxxxxxx
|
Xxxxxxxx 1 xxxxx x xxxxxxx
|
Xxxxxxxxx hmotnost 100 xxxx v kilogramech
|
XL xxxxx xxxxx
|
73 x xxxx
|
7,3
|
X velká
|
od 63 xx 73
|
6,4
|
X střední
|
od 53 xx 63
|
5,4
|
X xxxx
|
xxxx xxx 53
|
4,5
|
Xxxxxxxxx xx nejvíce 6 % vajec xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
|
||
Xxxxx xxxxx B nemusí xxx hmotnostně xxxxxxx.
|
Xxxxxxx x. 10 x xxxxxxxx č. 327/1997 Sb.
Požadavky na xxxxxx majonéz
Smyslové xxxxxxxxx xx xxxxxx majonéz
Tabulka 1
xxxx
|
&xxxx; |
xxxxxxxxxxx a xxxxx
|
x xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx - xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx vzduchové dutinky xxxxxxxxx, xxxxxxx nesmějí xxxxxxxxx zbytky xxxxxxxxx xxxxxxxx,xxxxxxxx, xxxxxx předmětů x hrudek xxxxxxx xxxxx
|
xxxx
|
xxxxxxx xxx majonézy, xxxxx nakyslá, xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx
|
xxxx
|
xxxxxxx, po xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx pachutí
|
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx majonéz
Tabulka 2
xxxxxxxx
|
xxxxxxxxxx %
|
|
xxxxx xxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
10,0 xx 85,0
|
xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx
|
2,0
|
xxxxxxx pH
|
nejvýše
|
4,5
|
Přípustné xxxxxxxxxx x objemové xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 3
obsah xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx deklarovaný na xxxxx x g xxxx xx
|
xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x %
|
xx 100
|
- 6
|
xxx 100 xx 250
|
- 5
|
nad 250 xx 500
|
- 4
|
xxx 500
|
- 2
|
Čl. XX
Xxxxxxxxx ustanovení
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx oběhu xxxxx dnem xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx 1. xxxx 2001.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 89/2000 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Informace
Xxxxxx xxxxxxx x. 327/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx ustanovení §3, 12, 20 x 26, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx dnem 1.4.1998.
Ve xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x doplnění xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
89/2000 Xx., kterým xx xxxx xxxxxxxx XX x. 327/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), h), x), x) a x) xxxxxx č. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x změně x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, pro xxxx, masné xxxxxxx, xxxx, ostatní vodní xxxxxxxxx x výrobky x xxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx
x účinností xx 1.9.2000, x xxxxxxxx xxxxxxx x. 7, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 20.4.2000
Xxxxxx předpis x. 327/97 Xx. xxx zrušen právním xxxxxxxxx č. 326/2001 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.10.2001.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx derogační xxxxx xxxxx uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxx č. 87/1987 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxx ministerstva zemědělství x xxxxxx č. 121/1987 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
2) xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
3) xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx zkouškou xxx xxxxxxx 35 °X 10 dnů xxxx xxx teplotě 38 °C 7 xxx
4) u xxxxxxx xxxxxxx odebraných xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx deklarované hmotnosti
5) xxxx x xxxxxxx z xxxx, určené x xxxxx xxxxxxxx, které xxxxxx podrobeny tepelné xxxxxx xxxx u xxxxx tepelná xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 60 °X, xxxx xxx xxxxxxxx xx teplotu xxxxx xxx minus 20 °C po xxxx xxxxxxx 24 xxxxx
6) Zákon č. 23/1962 Sb., x xxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
7) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 324/1997 Sb., x způsobu xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx od údajů x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x".
8) XXX 57&xxxx;6510 Hovězí xxxx xxx xxxxx. Norma xxxxxxx. ČSN 57&xxxx;6540 Xxxxxxx maso pro xxxxx. Xxxxx xxxxxxx. XXX 57&xxxx;6570 Xxxxxx xxxx xxx xxxxx. Xxxxx jakosti.
9) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zemědělství x xxxxxx č. 121/1987 Sb.
10) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 326/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.