Právní předpis byl sestaven k datu 30.09.2001.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.08.2000 do 30.09.2001.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro maso, masné výrobky, ryby, ostatní vodní živočichy a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich
327/97 Sb.
ODDÍL 1. Maso §1
Členění na skupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Technologické požadavky §5
Uvádění do oběhu §6
Skladování §7
Přeprava §8
Prodej §9
ODDÍL 2. Masné výrobky §10
Členění na skupiny §11
Označování §12
Požadavky na jakost §13
Technologické požadavky §14
Uvádění do oběhu §15
Skladování §16
Přeprava §17
ODDÍL 3. Ryby, ostatní vodní živočichové a výrobky z nich §18
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §19
Označování §20
Požadavky na jakost §21
Technologické požadavky §22
Uvádění do oběhu §23
ODDÍL 4. Vejce a výrobky z nich §24
Členění na skupiny a podskupiny §25
Označování §26
Požadavky na jakost §27
Technologické požadavky §28
Uvádění do oběhu §29
Přechodné ustanovení §30
Účinnost §31
PŘÍLOHA 1 : Členění na skupiny
PŘÍLOHA 2 : Seznam drobů podle jednotlivých druhů jatečných zvířat
PŘÍLOHA 3 : Členění na skupiny
PŘÍLOHA 4 : Uvádění do oběhu
PŘÍLOHA 5 : Technologické požadavky na jednotlivé skupiny výrobků
PŘÍLOHA 6 : Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 7 : Technologické požadavky a požadavky na jakost, balení a skladování ryb a ostatních vodních živočichů a výrobků z nich
PŘÍLOHA 8 : Členění na skupiny a podskupiny
Smyslové požadavky na slepičí vejce pro jednotlivé třídy jakosti
Fyzikální požadavky na slepičí vejce
PŘÍLOHA 10 : Požadavky na jakost majonéz
č. 89/2000 Sb. - Článek II
ODDÍL 1
XXXX
§1
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxx xxxxxxx části xxxxxx xxxxxx x xxxxxx lidí, x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx bylo xxxxxxxxxx podle xxxxxxxxxx xxxxxxxx 1) a xxxxxx ošetřeny jinak xxx xxxxxxx xxxx xxxxxx,
x) jatečně xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx 1) x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, 1)
x) xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx zvířat xxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxxxxx,
d) masem xxxxxxx jatečných xxxxxx xxxx skotu, xxxxxx, xxxx, koz x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx,
e) xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx,
f) xxxxxxxx xxxxx maso xxxxxx,
x) xxxxxxx masem xxxx telat xx xxxxx xxxxxxx 4 xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx 215 xx,
x) skopovým xxxxx xxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx 8 xxxxxx x o xxxxxxxxx xxxxxxx 41 xx,
x) xxxxxxxx masem xxxx kůzlat xx xxxxx xxxxxxx 5 xxxxxx,
x) xxxxx xxxxx maso koz,
x) koňským masem xxxx xxxx a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx 18 xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx x drůbeže, xxxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxx, xxx, xxxx xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx xxxx xxxx domácího xx xxxxx xxxxxxx 3 xxxxxx,
p) xxxxxxxx xxxxx xxxx králíků,
x) xxxxxxxx xxxx xxxxx 6) xxxxxx xxxxx xxxx ve xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxx, prasete xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
s) droby xxxxxxxxxxx vnitřnosti x xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx kosti xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx,
x) xxxx xxxx získaná při xxxxxxx jatečných xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx postupem, 1)
v) xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx těl xxxxxxxxx zvířat xxxx xxx xxxxxxx masa,
x) mletým masem xxxxxxxxxx mělněný xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxxxx xxxx.
§3
Označování
Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx předpise 7) xxxx xxxx xxxxx požadavky na xxxxxxxx:
x) xxxx xx označí xxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxx druhem xxx xxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx §1 písm. x) xx x). Xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx maso xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx i xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx norem 8) xxx xxxxxxxx xxxx,
x) při xxxxxxxxxx xxxxxxx "droby" xx xxxxx xxxx xxxxx přílohy č. 2,
d) u xxxxxxx masa se xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhů xxxxxxxxx xxxxxxxxxx mas,
e) xxxxxxx xxxx se xxxxxx názvem kuře, xxxxxxx, kachna, husa, xxxxxxxx, krůta x x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxx jatečného xxxx,
x) xxxxxxx xx xxxxxxxx názvem xxxxx, daněk, xxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx nebo xxxxxxxx a x xxxxxx zvěřiny x xxxxx xxxxxxxxx xxxx,
x) výsekové xxxx xxxxxx, drůbež, xxxxxx xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx, droby, xxxxx, xxxx, xxxxxx tuk x xxxxxx xxxxx xxxx, xxxxx nebyly xxxxxxxx, xx označují xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) x mletého xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx obsah tuku x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
§4
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxx, xxxxx, popřípadě xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx nesmí xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx smyslově xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
a) xxxx xxx xxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx podlitin, xxxxxx, odřenin x xxxxxxxxxxx,
b) nesmí xxxxxxxxx zbytky xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx a xxxxxxx kosti, zbytky xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx x výjimkou xxxxxxx, xxxxxxx xx dobu xxxxx xxxx a xxxxxxx xxxxxxx kůže,
x) xx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx částí loje, xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx ledvin x xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx a xxxxxx,
x) nesmí xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx,
e) xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx zbytky vlasového xxxx, zbytky plic x xxxxxxx plstní xxxxx.
(3) X xxxxxx a xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx zvířat xxxx xxx odstraněna mícha.
(4) Mléčné žlázy x mléčné xxxxxxxx xxxx xxx odstraněny.
(5) Xxxxxx razítek x xxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, 9) xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(6) Xxxxxxxx xxxxxx se xxxxx xx oběhu xxxxxxx x kuchaný.
(7) Nedělená xxxxxx xx uvádí do xxxxx kuchaná bez xxxxx a xxxxxx.
§5
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Po xxxxxxx xxxx xxx xxxx zchlazeno nejpozději xx 48 xxxxx xx všech xxxxxxx x xxxxxxxx krve, xxxxxxx, xxxxxxx a xxxxxx udržováno xxx xxxxxxx, která xxxx xxxxx xxx
a) xxxx 7 xX x výsekového xxxx,
x) xxxx 3 xX u xxxxx,
x) xxxx 2 xX x mletého xxxx baleného.
(2) Xx vytěžení musí xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx do 3 xxxxx xx teplotu, xxxxx xxxx vyšší xxx plus 3 xX.
(3) Po xxxxxxx musí být xxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx nejpozději xx 2 hodin x x xxxxxxx xxxx do 12 xxxxx a xxxxxx xxxxxxxxx ve xxxxx xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx než plus 4 oC.
(4) X masem xx xxxxxxx provádět jakékoli xxxxx vedoucí k xxxxxxxx xxxxx jeho xxxxxxxxxx.
Xxxxxxx xx xxxxx
§6
(1) Xxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) X xxxxxxxxxx, x xxxxx dochází x xxxxxx xxxx (xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx) x x xxxxxxxxxx x xxxxx (xxxxxxxx), xxxx xxx teplota xxxxxxx xxxx 12 °X xx xxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx nezbytně xxxxxx.
(3) Zmrazené xxxxxxxx maso a xxxxx xxx xxx xxxxxxx do oběhu xxxxx balené.
§7
Xxxxxxxxxx
(1) Xxx skladování xxxx být maso xxxxxxxx před xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx do xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 24 xxxxx po xxxxxxxx, x to xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx obalech x xxxxxxxxxx xx xxxx 2 xX.
(3) Xxx skladování xxxx xxxxx stejné xxxxxxx xxxxxxx v §5 xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x rozmezí 85 - 95 % x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx 0,1 - 0,3 x3/x.
(4) Při xxxxxxxxxx u baleného xxxx se proudění xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx nestanovuje.
(5) X xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx společně
x) xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx,
b) xxxxxxxx xxxx a xxxxxxxx xxxxx výrobky.
§8
Přeprava
(1) Xxx přepravě xxxx nesmí dojít xx xxxxxxx teploty xxxx xxxxxxxxx x §5 xxxx. 1 x xxxx xxx 2 °X.
(2) Xxxxxxxx prostředky xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx osob, xxxxxx x výrobků, xxxxx xx mohly xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxx opracovaná xxxx xxxxxxx jatečných xxxxxx xx čtvrtích, xxxx, xxxx, xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx lichokopytníci, x xxxxxxx prasata x xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxx, xxx, xxxxxx, xxxxxx a xxxxx, s xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xx xxxx xxxx xxxxx x xxxxx xxxxxx xx podlahy a xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx styku x xxxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxx xxxx x xxxxx výrobky xxxxx xxx přepravovány xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx, xxxx-xx xxxxxxx xxxxxxxx x samostatných přepravních xxxxxxx, xxxxx splňují xxxxxxxxx na materiály xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x potravinami.
(5) X jednom přepravním xxxxx xxxxx být xxxxxxxx
a) nebalené xxxx a nebalené xxxxx výrobky,
x) xxxxxx a ostatní xxxxxxx xxx,
x) xxxxxx x xxxxx xxxxxxx.
§9
Xxxxxx
(1) Xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx při skladování x xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxx musí xxx xxxxxxxxx v xxxxxx xxxxxx, aby xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx nebo xxxxx xxxx xxxxxxxxx zvířete.
(3) Mleté xxxx xxxxxxx maso xxx xxx xxxxxxxxxxxx jen xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x xxxxx nebo krájené xxxx xxxxxx.
ODDÍL 2
XXXXX VÝROBKY
§10
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
x) masným výrobkem xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, x jehož xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx podle xxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx dosaženo xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 70 °C xx xxxx xxxxxxxxx 10 xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx výrobek xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx bez další xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx výrobku,
x) xxxxxxxxxx masným xxxxxxxx masný xxxxxxx, x něhož došlo xxxxxxxx technologií, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, sušením x xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx surovin, x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx polotovarem xxxxxxx neopracovaná xxxxxxxx xxxx xxxx směsi xxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx x pomocných, určené x tepelné xxxxxxxxx xxxxxx,
f) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx obal, ve xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
g) xxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxx část xxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx opracováním xxxxxxxxx úprava xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx, při xxxxxx xx xxxxx vegetativní xxxxx mikroorganismů a xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx bez xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx surovin, xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x množství stanovených xxxxxxxxxx.
§12
Označování
(1) Xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx názvem xxxxx a xxxxxxx xxxxx přílohy č. 3.
(2) Xxxxx xxxxx uvedených x xxxxxx a xx xxxxxxxxx předpise 7) xx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
x) nejvyšší xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, kromě xxxxxxx tvořených xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx připojenými xxxxxx,
b) xxxxx xxxxxxxxxxxxx, s výjimkou xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxx výrobků.
(3) Xx xxxxx výrobky x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(4) Označení xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x názvu xxxxxxx xxxxxxx lze xxxxxx jen xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxx xxxxxxx xxxx xxx 50 xxxxxxxxxxxx procent uvedeného xxxx z xxxxxxxxx xxxxxx xxxx.
(5) Xxxxx xx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxx "šunka", xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx svalových xxxxxxxx.
(6) Výrobky xxxx xxxxx xxxxxxxx x jiného xxxx, xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx kýty, xxxx xxx v xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxx, ze xxxxxxx xxxxxxx.
§13
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxx nakrojení xxxxxxx xxxxxxx nesmí x xxxx docházet k xxxxxxxxxx xxxx nebo xxxx. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx nesmí xxxxxxxxx x xxxxxxx. V xxxxxxx xxxxx xxx xxxx x nezpracované xxxxx, xxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxx nebo xxxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx oslizlý, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx porostlý xxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx charakteristické pro xxxx xxxxxxx, xxx xxxxx narušený.
§14
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) X xxxxxxx opracovaných xxxxxxx xxxxxxx musí xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxx, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx opracování xxxxx xxxxxx výrobku.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx určeny x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxx, xxxx xxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx chráněny obalem, xxxxx není xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxx neopracované xxxxx xxxxxxx xxxxx být xxxxxxxx xxx xx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxx zpracováním xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx 5 °C v xxxxx po xxxx 48 hodin.
(4) Xxxxx výrobky po xxxxxxxx tepelného opracování xxxx xxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx teplotu xxxxxxxx x příloze č. 4.
(5) X masnými xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx úkony xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.
(6) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 5.
§15
(1) Xxx xxxxxxx x xxxxxxxx k xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 4.
(2) Xxxxxxxx nakrájené xxxxx xxxxxxx musí xxx xxxxxxx x xxx xxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxx s xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxx balené nebo xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx x nabízení x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
§16
Skladování
(1) Xxxxxxxx trvanlivé xxxxx výrobky xx xxxxxxxx v temných, xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx.
(2) Skladovací xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 4.
§17
Xxxxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx přepravují xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx, chráněny xxxx deformací x xxxxxxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 4, xxxxxxx po xxxx xxxxxxxx se xxxx xxxxxxx zvýšit xx x 2 °X.
XXXXX 3
XXXX, XXXXXXX XXXXX XXXXXXXXXXX X XXXXXXX X XXXX
§18
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx živočichy xxxx x xxxxxxx xxxxx živočichové xxxxxxxxxx xxx lidskou xxxxxx,
x) xxxxxxxxx rybami x ostatními xxxxxxx xxxxxxxxx ryby x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, kucháním xxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxx, xxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx vodními xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx živočichové, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, 10)
x) xxxxxxx x xxx x xxxxxxxxx vodních živočichů xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx procesu, xxxxxxx xxxxx, marinování, xxxxxx, xxxxxxxx nebo xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx neopracované nebo xxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxx z xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x dalších surovin, xxxxxxxxxx x pomocných xxxxx x látek xxxxxxxx k xxxxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
§19
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny xx xxxxxxx v příloze č. 6.
§20
Xxxxxxxxxx
(1) Xx xxxxx xxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x výrobků x xxxx xx xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x xx zvláštním xxxxxxxx 7) xxxxx vedle xxxxx xxxxx, skupiny xxxx podskupiny x xxxxxxxxx xxx xxxx xxxx.
(2) X xxxxxxxxxxx musí xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 7.
(4) Xx obalu xxxxxxx xxxx být xxxxxx xxxx o xxx, xx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx použita xxxx svalovina xxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxx mělněná.
§22
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xx xxxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxx vodních xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx stanoveným xxxxxxxxx xxxxxxxxx. 1)
(2) Xxxxx xxxxxxxxxxxxx požadavky xxxx xxxxxxx x příloze č. 7.
§23
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x uvádějí xx xxxxx při xxxxxxx xxxxxxxxx od -1 °X xx +5 °X.
(2) Xxxxxxx xxxxxx xxxx a xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx, přepravují x nabízejí x xxxxxxx v tajícím xxxx při teplotě xx -1 °C xx +2 °X.
(3) Xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx, ostatními xxxxxxx živočichy a xxxxxxx z xxxx xx nesmějí xxxxxx xx oběhu potraviny x xxxxxxx, u xxxxxxx xx xxxxx xxxxx x vzájemnému xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx.
(4) Xxxxxxxxxx x xxx a xxxxxxxxx xxxxxxx živočichů xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx balené xxxx xxxxxxxx.
(5) Xx xxxxx xxxxxxx xx xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxx 1 xxxxx, xxx xx xxxxx o ryby xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx.
(6) Xxxxx ryby xx xxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.
ODDÍL 4
XXXXX X VÝROBKY X XXXX
§24
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxx xxxxx xxxxx xx skořápce xxxxxx ani xxxxx xxxxxxx 1),
b) xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx slepičí xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx X. xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx stanovených x §29 odst. 1,
c) chladírenskými xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx XX. xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx trvanlivost xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x §29 xxxx. 2,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx odpovídající xxxxxxxxxx xx XX. xxxxx xxxxxxx, x nichž xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx,
e) xxxxxxxxxx xxxxxxx ochucené xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx žloutky a xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx olejů ve xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxx a případně xxxx okyselující xxxxxxx.
§26
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, ze xxxxxxx xxxxxxx. Slepičí xxxxx x xxxxxxx ze xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx názvem "xxxxx" xxxx "vaječný xxxxxxx".
(2) Xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx druhu a xxxxxxxxxx xxxxx přílohy č. 8.
(3) Xxxxxxxx vajec xx xxxxxxxxx počtem xxxx.
(4) Při xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxx x xxxxx
a) X. xxxxx xxxxxxx xx xxxxx uvede xxxxxxxxxx xxxxxxx,
b) xxxxxxxxx xxxxx X xx xx xxxxx uvede x xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx vajec xxxxx X xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxx, xx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx "Xxxxx X",
x) xxxxxxxx XX. xxxxx xxxxxxx X xx xxxxxx x xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 5 xxxx. b), c) x d).
(5) Xxx označování slepičích xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx se xx xxxxxxxx vejce xxxxxxx x vajec
x) X. xxxxx jakosti xxxx nebo xxxx x xxxxxxx 12 xx a x xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 3 xx xxxxxxx,
b) XX. xxxxx xxxxxxx X kruh xxxx xxxx x xxxxxxx 12 mm a x xxx písmeno X nejméně 5 xx vysoké,
x) XX. třídy xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx rovnostranný xxxxxxxxxxx o straně xxxxxxx 10 xx,
x) XX. třídy xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx s xxxxxxxxxxxx 16 a 7 xx.
(6) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xxx xxxxxxx
a) xxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) u xxxxxx xxx 300 x xxxx xx xxxxxxxxx pro spotřebitele "xx xxxxxxxx urychleně xxxxxxxxxxx".
(7) X xxxxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 10.
§27
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxx se xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx požadavků xxxx xx tříd xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx jsou uvedeny x příloze č. 9.
(2) Xxxxx xxxxxxxxxx netříděná xx xxxx xxxxxxxx xx II. třídy xxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 10.
§28
Technologické xxxxxxxxx
Vejce určená xx zpracování xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx předpisy. 1)
§29
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxx X. třídy xxxxxxx x xxxxx XX. xxxxx xxxxxxx X xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 5 °X a xxxxxxx 18 °X.
(2) Xxxxx XX. třídy xxxxxxx B xxxxxxxxxxxx xx uchovávají xxx xxxxxxx xxxxxxxxx, která xx xxxxx xxx 5° C x xxxxxxxx xxx minus 1,5 ° C, x relativní xxxxxxxx xxxxxxx 70 % xx 85 %.
(3) Xxxxx xxxx xxxxxxx uvedená v §26 xxxx. 4 xxxx. x) xxxx xxx xxxxx xxx xx třídění z xxxxx odstraněna a xxxxx xx dále xxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxx I. xxxxx jakosti X.
(4) Minimální xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx 28 xxx xx xxxx snášky. Datum xxxxxxx xxxxxxxxx vajec xx nejpozději 7 xxx xxxx uplynutím xxxx minimální xxxxxxxxxxxx.
(5) Xxxxx xxxxxxx xx oběhu xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx stanoveným xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx. 1)
(6) Xxxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxxxx xxx nekolísavé xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 0 °X x nejvýše 15 °C.
(7) Xx xxxxx xx xxxxx xxxxxx pouze xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x neprodyšných xxxxxxx.
(8) Xx xxxxx se xxxxx xxxxxx xxxxxxx z xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx ošetřena x xxxxxxx xx xxxxxxxxxx předpisy. 1)
§30
Přechodné xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx masa, xxxxxxx xxxxxxx, xxx, xxxxxxxxx vodních xxxxxxxxx x xxxxxxx z xxxx, xxxxx x xxxxxxx x nich, xxxxxxxx v xxxxxx xx 1. ledna 1998 do 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx xxx x xxxxxxx §6 zákona.
Příloha x. 1 x xxxxxxxx č. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx
xxxx
|
xxxxxxx
|
xxxx
|
xxxxxxxx xxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxxx xxxxx, xxx
xxxx
xxxxx xxxx
xxxxxx, xxxxxxx xxxx
xxxxxx, králičí maso
zvěřina
ostatní (xxx xxxxxxxxxxx xxxxx)
|
Xxxxxxx č. 2 x xxxxxxxx č. 327/1997 Sb.
Seznam drobů xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
xxxx
|
xxxx
|
xxxxxxx plíce xx xxxxxx
|
xxxxxx xxxxx x xxxxxxx x xxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx hlava x mozkem bez xxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx hlava xxx mozku,bez jazyku
|
vepřový xxxxx s xxxxxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxxx
|
xxxxxx xxxx x xxxxx
|
xxxxxxx mozek
|
hovězí xxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx prané x xxxxxxx
|
xxxxxx xxxx x xxxxx
|
xxxxxx hlava xxx xxxx x xxxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx xxx xxxx xxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx xxxx osrdí
|
hovězí xxxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxx brzlík
|
telecí xxxxx se xxxxxx
|
xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxx xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx s podjazyčím
|
hovězí xxxxx
|
xxxxxx slezina
|
vepřové xxxx xxxxx
|
xxxxxx okruží s xxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx x xxxxxx bez xxxxxx
|
xxxxxx brzlík
|
koňské maso x xxxx
|
xxxxxx ledviny
|
kuřecí xxxx
|
xxxxxxx xxxxx s xxxxxxx a mozkem
|
kuřecí xxxxx
|
xxxxxxx celé osrdí
|
kuřecí xxxxxxx
|
xxxxxxx játra
|
kuřecí xxxxx
|
xxxxxxx xxxxx xx xxxxxx
|
xxxxxxx xxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx játra
|
skopové xxxxx
|
xxxxxxx žaludky
|
skopová slezina
|
slepičí xxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx krky
|
skopové xxxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxx xxxxx x xxxxxxx a mozkem
|
kachní xxxxxxx
|
xxxx celé xxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxx xxxxx
|
xxxx xxxx
|
xxxx xxxxx xx xxxxxx
|
xxxx xxxxx
|
xxxx plíce
|
husí žaludky
|
kozí xxxxx
|
xxxx srdce
|
kozí slezina
|
krůtí xxxx
|
xxxx drštička opařená xxxxxxx
|
xxxxx játra
|
kozí xxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx
|
xxxxx srdce
|
koňská xxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx plíce
|
králičí xxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx slezina
|
králičí xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
&xxxx; |
xxxxxx xxxxxxx
|
Příloha x. 3 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx
Xxxx
|
Xxxxxxx
|
xxxxx výrobek
|
tepelně opracovaný
tepelně xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
|
Xxxxxxx x. 4 x vyhlášce x. 327/1997 Sb.
Uvádění do xxxxx
Xxxxx xxxxxxx
|
Xxxxxxx výrobku xxx.
|
Xxxxxxxxx vlhkost vzduchu xxx.
|
Xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
5 °C
|
|
Tepelně xxxxxxxxxxxx
|
5 °X
|
&xxxx;
|
Xxxxxxxxx
|
15 °X
|
85%
|
Xxxxxxxxx
|
5 °X
|
&xxxx;
|
Příloha x. 5 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx jednotlivé xxxxxxx xxxxxxx
Xxxxx výrobky
|
Charakteristika a xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
Xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
Xxxx xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 70 °X xx xxxx xxxxxxxxx 10 xxxxx.
|
Xxxxxxx neopracované xxxxxx x přímé xxxxxxxx xxx další xxxxxx
|
Xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx díla, xx xxxxxxx xxxx být xxxxxxxxxx vložka, nebo xx jejich xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx spojky, xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx úpravy.
|
Trvanlivé
|
Jsou xxxxxxx, x xxxxx xxxxx xxxxxxx technologickými xxxxxxx, xxxx xx xxxx. xxxxx, xxxxxx, xxxxxx x zrání xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxx x xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx surovin x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx vody x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x dosažení xxxxxxxxxxxxxxxxxx vlastností x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx 21 dní xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx do 15 °C x xxxxxxxx aw(max.) = 0,93.
|
Xxxxx xxxxxxxxxx
|
Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx masa xxxx xxxxx xxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, látek xxxxxxxxxxxxxxx x pomocných, xxxxxxxx k tepelné xxxxxxxxx xxxxxx.
|
Xxxxx konzervy
|
Jsou xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx sterilovaná x neprodyšných obalech, x jejichž xxxxxx xxxx xxxxxxxx tepelného xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 121 °X po dobu xxxxxxxxx 10 xxxxx.
|
Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxx
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxxxx
|
xxxx
|
xxxxxxxxxxx
xxxxxx
|
xxxxxxx
xxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx
|
xxxxxxx
xxxxxxxx
|
xxxxxxx x xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx rodů xxxx xxxxx
|
xxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
xxxxxx
xxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
|
Xxxxxxx č. 7 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
-
-
-
Příloha x. 8 x xxxxxxxx č. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
xxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xxxxx
|
X. xxxxx jakosti
|
čerstvá XXXXX X
xxxxxxx X
|
&xxxx;
|
XX. xxxxx xxxxxxx
|
X
X chladírenská
B konzervovaná
|
výrobky x vajec
|
majonézy
|
ochucené
|
Xxxxxxx č. 9 x vyhlášce č. 327/1997 Xx.
Xxxxxxxx požadavky xx slepičí vejce xxx jednotlivé xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 1
I. třída xxxxxxx
|
XX. xxxxx jakosti
|
||
čerstvá xxxxx
XXXXX X
|
xxxxxxx vejce
A
|
vejce
B
|
|
Skořápka
|
čistá, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx a deformace xxxx xxxxxxxxx
|
|
Xxxxxxxxx bublina
|
méně xxx 4 xx xxxxxx
|
xxxx xxx 6 xx xxxxxx
|
xxxxxxx 9 xx xxxxxx
|
&xxxx; |
x době xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx nepohyblivá
|
pohyblivá xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxx
|
|
Xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, kulatý, xx xxxxxxxx xxxxxx, xxx otáčení mírně xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xx xx xxxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxxx, slabě zploštělý
|
|
Bílek
|
průhledný
|
průhledný
|
|
Zárodek
|
vývoj xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx
|
|
Xxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx
|
|
Xxxxxxx xxxxx
|
xxx xxxxxx xxxxx
|
xxx xxxxxx xxxxx
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
|
7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx:
- 1 % xxxxx x xxxxxx xxxxxxx
- 4 % xxxxxxxxx xxxxx
|
7 % xxxxx neodpovídajících požadavkům xxx xxxx xxxxx
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxxx xxxxxxx
|
Xxxxxxxx 1 vejce x xxxxxxx
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxx 100 xxxx x xxxxxxxxxxx
|
XX xxxxx xxxxx
|
73 x xxxx
|
7,3
|
X velká
|
od 63 xx 73
|
6,4
|
X xxxxxxx
|
xx 53 xx 63
|
5,4
|
X xxxx
|
xxxx než 53
|
4,5
|
Xxxxxxxxx xx nejvíce 6 % xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
|
||
Xxxxx xxxxx X nemusí xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
|
Příloha x. 10 x vyhlášce x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 1
xxxx
|
&xxxx; |
xxxxxxxxxxx a barva
|
v xxxxxxxxxx na xxxxxx xxxxx - xxxxxxxxx, xxxxxxxxx až polotekutá xxxxxxxxxx xxxxx, olej xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx vzduchové xxxxxxx xxxxxxxxx, výrobky xxxxxxx xxxxxxxxx zbytky xxxxxxxxx xxxxxxxx,xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
xxxx
|
xxxxxxx pro xxxxxxxx, xxxxx nakyslá, xxxxxxxx xx použitých xxxxxxxxx x xxxxxx
|
xxxx
|
xxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx
|
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 2
xxxxxxxx
|
xxxxxxxxxx %
|
|
xxxxx xxxx podle
|
tržních xxxxx
|
10,0 xx 85,0
|
obsah xxxxxxx
|
xxxxxxx
|
2,0
|
xxxxxxx pH
|
nejvýše
|
4,5
|
Přípustné xxxxxxxxxx x objemové xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 3
obsah xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxx x x xxxx ml
|
přípustná xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo objemová xxxxxxxx x %
|
xx 100
|
- 6
|
nad 100 xx 250
|
- 5
|
nad 250 xx 500
|
- 4
|
xxx 500
|
- 2
|
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx do 1. září 2001.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 89/2000 Sb. s xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 327/97 Sb. nabyl xxxxxxxxx dnem 31.12.1997, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §3, 12, 20 x 26, která xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Xx xxxxx tohoto xxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx předpisem x.:
89/2000 Xx., kterým xx xxxx xxxxxxxx XX x. 327/97 Xx., xxxxxx se provádí §18 xxxx. a), x), h), i), x) x k) xxxxxx č. 110/97 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx výrobcích x o xxxxx x doplnění některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxx, masné výrobky, xxxx, ostatní xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x nich, xxxxx x xxxxxxx x xxxx
x xxxxxxxxx xx 1.9.2000, s xxxxxxxx xxxxxxx x. 7, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 20.4.2000
Právní xxxxxxx x. 327/97 Xx. xxx zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 326/2001 Sb. x xxxxxxxxx od 1.10.2001.
Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx není aktualizováno, xxxxx se xxxx xxxxxx derogační xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Zákon č. 87/1987 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx č. 121/1987 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx živočišných produktů.
2) xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxxxx předpisů
3) xxxxxxx xx termostatovou xxxxxxxx xxx xxxxxxx 35 °X 10 dnů xxxx xxx teplotě 38 °X 7 xxx
4) x xxxxxxx xxxxxxx odebraných xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx hodnota odpovídat xxxxxxx deklarované hmotnosti
5) ryby x výrobky x xxxx, xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx tepelné xxxxxx xxxx x xxxxx tepelná xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 60 °X, musí xxx xxxxxxxx na xxxxxxx xxxxx než xxxxx 20 °C xx xxxx xxxxxxx 24 xxxxx
6) Zákon č. 23/1962 Sb., x xxxxxxxxxx, xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
7) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, o xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxx výrobku xxxxxxxxxx xxxxxxxx "e".
8) XXX 57&xxxx;6510 Xxxxxx xxxx xxx výsek. Norma xxxxxxx. XXX 57&xxxx;6540 Xxxxxxx xxxx pro xxxxx. Xxxxx xxxxxxx. XXX 57&xxxx;6570 Telecí xxxx pro výsek. Xxxxx jakosti.
9) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxx ministerstva xxxxxxxxxxx x výživy č. 121/1987 Sb.
10) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 326/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x) a x) xxxxxx č. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx a x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.