Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 30.09.2001.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.08.2000 do 30.09.2001.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro maso, masné výrobky, ryby, ostatní vodní živočichy a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich

327/97 Sb.

ODDÍL 1. Maso §1
Členění na skupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Technologické požadavky §5
Uvádění do oběhu §6
Skladování §7
Přeprava §8
Prodej §9
ODDÍL 2. Masné výrobky §10
Členění na skupiny §11
Označování §12
Požadavky na jakost §13
Technologické požadavky §14
Uvádění do oběhu §15
Skladování §16
Přeprava §17
ODDÍL 3. Ryby, ostatní vodní živočichové a výrobky z nich §18
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §19
Označování §20
Požadavky na jakost §21
Technologické požadavky §22
Uvádění do oběhu §23
ODDÍL 4. Vejce a výrobky z nich §24
Členění na skupiny a podskupiny §25
Označování §26
Požadavky na jakost §27
Technologické požadavky §28
Uvádění do oběhu §29
Přechodné ustanovení §30
Účinnost §31
PŘÍLOHA 1 : Členění na skupiny
PŘÍLOHA 2 : Seznam drobů podle jednotlivých druhů jatečných zvířat
PŘÍLOHA 3 : Členění na skupiny
PŘÍLOHA 4 : Uvádění do oběhu
PŘÍLOHA 5 : Technologické požadavky na jednotlivé skupiny výrobků
PŘÍLOHA 6 : Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 7 : Technologické požadavky a požadavky na jakost, balení a skladování ryb a ostatních vodních živočichů a výrobků z nich
PŘÍLOHA 8 : Členění na skupiny a podskupiny
Smyslové požadavky na slepičí vejce pro jednotlivé třídy jakosti
Fyzikální požadavky na slepičí vejce
PŘÍLOHA 10 : Požadavky na jakost majonéz
č. 89/2000 Sb. - Článek II
XXXXX 1
XXXX
§1
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
a) xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx k xxxxxx xxxx, o xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx 1) x xxxxxx xxxxxxxx jinak xxx xxxxxxx nebo xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx tělem xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx jatečných xxxxxx 1) x xxxxxxxx k xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, 1)
x) xxxxxxxxx xxxxx rozbouraná xxxxxxx xxxxxxxxxx těla xxxxxxx xxxxxxxxx zvířat xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxx jatečných xxxxxx xxxx xxxxx, prasat, xxxx, xxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx maso xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx maso xxxxxx,
x) telecím masem xxxx xxxxx ve xxxxx xxxxxxx 4 xxxxxx x hmotnosti xxxxxxx 215 xx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx ovcí,
x) xxxxxxxx masem xxxx xxxxxx xx stáří xxxxxxx 8 xxxxxx x x xxxxxxxxx xxxxxxx 41 kg,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xx xxxxx nejvýše 5 xxxxxx,
k) xxxxx xxxxx xxxx koz,
x) xxxxxxx masem xxxx koní a xxxxxxxxxxxxxxx lichokopytníků,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx 18 xxxxxx,
x) drůbežím masem xxxx x xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxx, xxx, krůt xxxx perliček,
x) xxxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx ve xxxxx nejvýše 3 xxxxxx,
p) králičím xxxxx maso xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxx xxxxx 6) žijící xxxxx nebo xx xxxxxxxx chovu, xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxx, prasete divokého, xxxxxx, bažanta xxxx xxxxxxxx,
x) droby xxxxxxxxxxx vnitřnosti a xxxxx těl xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx,
t) xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx,
x) xxxx xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx jatečných xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx postupem, 1)
x) syrovým xxxxxx nebo lojem xxxxxx xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx nebo xxx xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxx masem xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx.
§2
Členění xx skupiny
Členění xx skupiny xx xxxxxxx x příloze č. 1.
§3
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx uvedených x xxxxxx a xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 7) xxxx tyto xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx:
a) xxxx xx označí xxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx §1 písm. x) až x). Xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xx označí xxxxxx živočišného xxxxx,
x) výsekové xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx i xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx 8) xxx výseková masa,
x) xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx "droby" se xxxxx xxxx xxxxx přílohy č. 2,
x) x xxxxxxx xxxx se xxxxxx hmotnostní procenta xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx,
e) xxxxxxx xxxx se xxxxxx xxxxxx kuře, xxxxxxx, kachna, xxxx, xxxxxxxx, xxxxx x x děleného x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxx xx xxxxxxxx názvem xxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx nebo xxxxxxxx x u xxxxxx zvěřiny i xxxxx xxxxxxxxx těla,
x) výsekové maso xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxxx zvěřina a xxxxxxx, xxxxx, kosti, xxxx, syrový xxx x xxxxxx xxxxx xxxx, pokud xxxxxx xxxxxxxx, se xxxxxxxx xxxxx použitelnosti,
x) x xxxxxxx masa xxxxxxxx se xxxxxx xxxxxxxxx obsah xxxx x xxxxxxxxxxxx procentech.
§4
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx nesmí xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx smyslově narušena.
(2) Xxxxxxx opracované xxxx
x) musí xxx xxx xxxxxx, xxxxxx, krevních xxxxxxxx, xxxxxx, odřenin x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxx, xxxxxx kostí x xxxxxxx kosti, zbytky xxxxxxxxxx xxxxxxxx, kůži x xxxxxxxx drůbeže, xxxxxxx xx xxxx xxxxx xxxx x xxxxxxx vepřové xxxx,
x) je xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx částí xxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx x výjimkou xxxxxx x drůbeže, xxxxxx, xxxxxx x xxxxxx,
x) nesmí vykazovat xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx vlasového xxxx, xxxxxx plic x xxxxxxx plstní xxxxx.
(3) U xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxx velkých xxxxxxxxx zvířat xxxx xxx odstraněna mícha.
(4) Xxxxxx xxxxx x xxxxxx bradavky xxxx xxx odstraněny.
(5) Otisky xxxxxxx x xxxx, xxxxx xxxx označeno jako xxxxxxxxxxx, 9) xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx spotřebiteli.
(6) Xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxx xx oběhu xxxxxxx x kuchaný.
(7) Xxxxxxxx xxxxxx xx uvádí do xxxxx xxxxxxx xxx xxxxx x xxxxxx.
§5
Technologické xxxxxxxxx
(1) Xx xxxxxxx musí být xxxx zchlazeno nejpozději xx 48 hodin xx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx než
a) xxxx 7 xX x xxxxxxxxxx xxxx,
x) plus 3 xX x xxxxx,
x) xxxx 2 xX x xxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
(2) Xx vytěžení xxxx xxx krev xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 3 xxxxx xx teplotu, xxxxx není vyšší xxx xxxx 3 xX.
(3) Xx xxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 2 xxxxx x u xxxxxxx xxxx xx 12 xxxxx x trvale xxxxxxxxx xx všech xxxx částech při xxxxxxx, která xxxx xxxxx než plus 4 xX.
(4) X masem se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx k xxxxxxxx xxxxx jeho xxxxxxxxxx.
Xxxxxxx xx xxxxx
§6
(1) Xxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) X xxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxx (xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx) x x xxxxxxxxxx x xxxxx (xxxxxxxx), xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx 12 °X xx xxxx z xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxx xxx být xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxx.
§7
Xxxxxxxxxx
(1) Při xxxxxxxxxx xxxx být maso xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx účely xxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 24 xxxxx po xxxxxxxx, x xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx obalech x xxxxxxxxxx na plus 2 xX.
(3) Xxx skladování xxxx xxxxx stejné xxxxxxx xxxxxxx x §5 xxx relativní xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx 85 - 95 % x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx 0,1 - 0,3 x3/x.
(4) Xxx xxxxxxxxxx u xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx vzduchu nestanovuje.
(5) X xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx společně
a) xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx nebaleného xxxx,
x) xxxxxxxx xxxx a xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx.
§8
Xxxxxxxx
(1) Xxx přepravě xxxx xxxxx xxxxx xx xxxxxxx teploty xxxx stanovené x §5 odst. 1 x xxxx jak 2 °C.
(2) Xxxxxxxx prostředky xxxxxxx x xxxxxxxx masa xxxxx být používány x xxxxxxxx xxxx, xxxxxx x xxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx ovlivnit xxxx kontaminovat.
(3) Xxxxxxx xxxxxxxxxx těla xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx, xxxx, xxxx, xxxxxxx x xxxxxxx domestikovaní xxxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx nebo xxxx jatečně xxxxxxxxxx xxxx xxxx, xxx, xxxxxx, kůzlat x xxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, xxxx xxx xxxxxxxxxxxx ve xxxx nebo vleže x xxxxx xxxxxx xx podlahy x xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx splňující xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxx maso x xxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x jednom dopravním xxxxxxxxxx x xxxxxxx, xxxx-xx uloženy odděleně x xxxxxxxxxxxx přepravních xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx do styku x xxxxxxxxxxx.
(5) X xxxxxx přepravním xxxxx xxxxx xxx xxxxxxxx
a) xxxxxxxx xxxx a xxxxxxxx xxxxx výrobky,
x) xxxxxx x ostatní xxxxxxx xxx,
c) xxxxxx x xxxxx xxxxxxx.
§9
Xxxxxx
(1) Xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx skladování x přepravě.
(2) Xxxxxxxx maso xxxx xxx prodáváno x xxxxxx podobě, aby xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx tržního xxxxx xxxx části xxxx xxxxxxxxx zvířete.
(3) Mleté xxxx xxxxxxx xxxx xxx xxx připravováno jen xxxx xxxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxx x xxxxx nebo xxxxxxx xxxx balené.
ODDÍL 2
XXXXX XXXXXXX
§10
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) masným výrobkem xxxxxxxxxxxxx opracovaný výrobek xxxxxxxxxx jako převažující xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, x xxxxx použitelnosti xxxx xxxxxxxxxx podle xxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
x) xxxxxxx opracovaným xxxxxx výrobkem xxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xx všech xxxxxxx xxxxxxxx tepelného xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 70 °X xx dobu xxxxxxxxx 10 minut,
x) xxxxxxx neopracovaným xxxxxx xxxxxxxx masný xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx, u xxxxx xxxxxxxxxx tepelné xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx masný xxxxxxx, x něhož došlo xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, zejména xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx nebo xxxxxx složení xxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx směsi xxx, xxxxxxxxx dalších xxxxxxx, látek xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxxx x tepelné kuchyňské xxxxxx,
x) technologickým xxxxxx xxxx, xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx xxxxxxx zůstává xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx krájená xxxx xxxxxx část xxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx způsob xxxxxxxxxx, xxx kterém xx zničí xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx,
j) xxxxxx svalovou bílkovinou xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, látek xxxxxxxx x aromatizaci x pomocných látek x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
§11
Xxxxxxx xx xxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 3.
§12
Označování
(1) Xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx a skupiny xxxxx přílohy č. 3.
(2) Xxxxx údajů uvedených x xxxxxx x xx xxxxxxxxx předpise 7) se u xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
a) xxxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, kromě xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, popřípadě připojenými xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxxxx, x výjimkou xxxxxxx x trvanlivých xxxxxxx výrobků.
(3) Xx xxxxx výrobky x xxxxxxxxxxxxxxx obalech xx xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx nebalené.
(4) Xxxxxxxx xxxx xxxxx živočišného xxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxx tehdy, xxxxxxxx-xx masný xxxxxxx xxxx xxx 50 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx uvedeného xxxx x celkového xxxxxx masa.
(5) Xxxxx xx x xxxxx výrobku xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxx "šunka", xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx čistých xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(6) Xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxx, xxx je xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxx xxx x xxxxx xxxxxxxx živočišným xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxx, ze kterého xxxxxxx.
§13
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx u xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx nebo xxxx. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx vypadávat x nákroje. X xxxxxxx xxxxx být xxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxx, xxxxxx koření xxxx xxxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxx masných výrobků xxxxx xxx oslizlý, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx porostlý xxxxxx, xxxxx se xxxxxxx x xxxxxxxxxx druhy xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx, ani xxxxx xxxxxxxx.
§14
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) X xxxxxxx opracovaných masných xxxxxxx musí být xxxxxxx opracován celý xxxxxxx xxx, aby xxxx xxxxxxxxx dostatečné xxxxxxx opracování všech xxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx obalu, které xxxxxx xxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxx opracování xxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxx, xxxx xxx xxxx vložením xx xxxxxxxxxxx obalů xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx není xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxx neopracované masné xxxxxxx smějí být xxxxxxxx xxx ze xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx minus 5 °X v xxxxx po dobu 48 xxxxx.
(4) Xxxxx xxxxxxx po xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx být xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x příloze č. 4.
(5) X xxxxxxx výrobky xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx úkony vedoucí x obnovení xxxxx xxxxxx čerstvosti.
(6) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx výrobků xxxx xxxxxxx v příloze č. 5.
§15
(1) Xxx xxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 4.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx x xxx xxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx do xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx x výjimkou xxxxxxx x xxxxxxxx x prodeji xxxxxxxxxxxx.
§16
Skladování
(1) Xxxxxxxx trvanlivé xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx v temných, xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx proudění xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx.
(2) Skladovací xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 4.
§17
Přeprava
(1) Nebalené masné xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, se xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 4, xxxxxxx xx dobu xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx zvýšit až x 2 °X.
XXXXX 3
XXXX, OSTATNÍ VODNÍ XXXXXXXXXXX X XXXXXXX X NICH
§18
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se rozumí
x) xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx,
x) čerstvými xxxxxx x ostatními vodními xxxxxxxxx ryby a xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx tak, xxx xxxxxxx xx xxxxxxxx svaloviny,
c) xxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx živočichové, xxxxx xxxxxx procesem xxxxxxxxxx, 10)
d) xxxxxxx x xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx živočichů xxxxxxx, xxxxx byly xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx procesu, zejména xxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx opracované xxxx xxxx xxxxx xxx x xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x látek xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
§19
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Členění xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 6.
§20
Xxxxxxxxxx
(1) Xx obalu xxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx se xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 7) uvede vedle xxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx i xxxxxxxxx xxx xxxx xxxx.
(2) U xxxxxxxxxxx xxxx být xxxx uvedeny xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 7.
(4) Xx xxxxx výrobku xxxx být uveden xxxx x xxx, xx xxx zpracování xxxxxxx x xxx x xxxxxxxxx vodních xxxxxxxxx xxxx použita xxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx.
§21
Požadavky xx xxxxxx
Požadavky xx xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 7.
§22
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xx xxxxxxxxxx ryb x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x výrobků x xxxx lze xxxxxx xxxxx surovinu xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx stanoveným zvláštním xxxxxxxxx. 1)
(2) Xxxxx xxxxxxxxxxxxx požadavky xxxx xxxxxxx x příloze č. 7.
§23
Uvádění xx oběhu
(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx, přepravují x xxxxxxx xx xxxxx při xxxxxxx xxxxxxxxx od -1 °X do +5 °X.
(2) Čerstvé xxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx xxxx při xxxxxxx xx -1 °X xx +2 °X.
(3) Xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx živočichy a xxxxxxx x xxxx xx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx x výrobky, u xxxxxxx xx xxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx.
(4) Xxxxxxxxxx x xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx prodávat xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx.
(5) Xx xxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x bodě 1 xxxxx, xxx xx xxxxx x xxxx xxxxxxx, xxxxxxxx kuchané xxxx xxxxxxxxx.
(6) Xxxxx xxxx xx xxxxx uvádět do xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.
XXXXX 4
XXXXX X VÝROBKY X XXXX
§24
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxx xxxxx xxxxx xx skořápce xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx 1),
b) xxxxxxxxx vejci slepičími xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx na X. xxxxx xxxxxxx skladovaná xx podmínek xxxxxxxxxxx x §29 xxxx. 1,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx vejce xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx II. xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx skladováním xx xxxxxxxx stanovených x §29 odst. 2,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxx slepičími xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx požadavkům xx XX. třídu xxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxxx byla prodloužena xxxxxxxxxxx ve xxxxx xxxxx, xxxxxxx složení xx xxxxxxx od xxxxxxx xxxxxxx,
e) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx obsahující xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx emulgací jedlých xxxxxxxxxxx olejů xx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
§25
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 8.
§26
Označování
(1) Vejce xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxx vajec lze xxxxxxx pouze názvem "xxxxx" xxxx "xxxxxxx xxxxxxx".
(2) Xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx přílohy č. 8.
(3) Množství xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx.
(4) Při xxxxxxxxxx xxxxx balených xx xxxx x xxxxx
a) X. xxxxx jakosti xx xxxxx uvede xxxxxxxxxx xxxxxxx,
b) čerstvých xxxxx X se xx obalu uvede x xxxxx xxxxxxx,
x) čerstvých xxxxx xxxxx A xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxx, xx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx "Extra X",
x) xxxxxxxx XX. třídy jakosti X xx xxxxxx x xx skořápce xxxxx xxxxxxxx 5 xxxx. x), c) x x).
(5) Xxx označování slepičích xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xx xxxxxxxx xxxxx vyznačí x xxxxx
a) X. třídy xxxxxxx xxxx xxxx xxxx x xxxxxxx 12 xx x x xxx xxxxxxxxxx skupina xxxxxxxx xxxxxxx 3 xx xxxxxxx,
b) XX. třídy xxxxxxx X xxxx nebo xxxx x xxxxxxx 12 xx a x xxx písmeno X nejméně 5 xx xxxxxx,
x) XX. xxxxx jakosti X xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx 10 xx,
x) II. xxxxx xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx s uhlopříčkami 16 a 7 xx.
(6) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx z xxxxx xxxx xxx xxxxxxx
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) skladovací xxxxxxx,
c) x xxxxxx nad 300 x nebo ml xxxxxxxxx xxx spotřebitele "xx otevření xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx".
(7) U xxxxxxxx majonéz jsou xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 10.
§27
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxx se xxxxx smyslových a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9.
(2) Xxxxx xxxxxxxxxx netříděná xx xxxx xxxxxxxx xx II. třídy xxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na majonézy xxxx xxxxxxx v příloze č. 10.
§28
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Vejce určená xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. 1)
§29
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxxx X. třídy xxxxxxx x xxxxx XX. třídy xxxxxxx X se xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 5 °X x xxxxxxx 18 °C.
(2) Xxxxx II. xxxxx xxxxxxx B xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xx nižší xxx 5° C a xxxxxxxx pod xxxxx 1,5 ° C, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 70 % xx 85 %.
(3) Páska nebo xxxxxxx xxxxxxx v §26 xxxx. 4 xxxx. c) xxxx xxx sedmý den xx xxxxxxx z xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xx xxxx xxxxxxx do xxxxx xxxx xxxxx X. xxxxx jakosti A.
(4) Minimální xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx 28 xxx xx xxxx xxxxxx. Datum xxxxxxx čerstvých xxxxx xx nejpozději 7 xxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(5) Xxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx. 1)
(6) Majonézy xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 0 °X a xxxxxxx 15 °X.
(7) Xx xxxxx xx xxxxx uvádět xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx v neprodyšných xxxxxxx.
(8) Do xxxxx xx xxxxx xxxxxx výrobky x xxxxx, kde surovina xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxxx. 1)
§30
Přechodné xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx, ryb, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x výrobků x xxxx, vajec x xxxxxxx x nich, xxxxxxxx x xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 do 31. xxxxxx 1998 se xxxxxxxx xxx v xxxxxxx §6 xxxxxx.
§31
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx ustanovení §3, 12, 20 x 26, xxxxx xxxxxxxx účinnosti xxxx 1. dubna 1998.
Ministr:
Ing. Xxx x. x.

Xxxxxxx č. 1 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx
xxxx
xxxxxxx
xxxx
xxxxxxxx xxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxxx xxxxx, xxx
xxxx
xxxxx xxxx
xxxxxx, xxxxxxx xxxx
xxxxxx, xxxxxxx maso
zvěřina
ostatní (xxx xxxxxxxxxxx druhu)

Xxxxxxx č. 2 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxx xxxxx xxxxx jednotlivých xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
xxxx
xxxx
xxxxxxx plíce xx srdcem
hovězí xxxxx x xxxxxxx x xxxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx x xxxxxx bez xxxxxx
xxxxxxx srdce
hovězí hlava xxx xxxxx,xxx xxxxxx
xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx
xxxxxx xxxxx x podjazyčím
vepřová xxxxxxx
xxxxxx jazyk xxx xxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxx maso x hlavy
vepřový xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxx mícha
hovězí xxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx prané x ztužené
hovězí xxxx x xxxxx
xxxxxx hlava xxx kůže x xxxxxx
xxxxxx játra
telecí hlava xxx xxxx xxx xxxxx
xxxxxx srdce
telecí xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxx xxxxx
xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxxx
xxxxxx xxxxx se xxxxxx
xxxxxx xxxxxx opařené a xxxxxxx
xxxxxx plíce
kravské xxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxx xxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxx xxxxx
xxxxxx okruží x xxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx žaludek
telecí xxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxx x mozkem xxx xxxxxx
xxxxxx xxxxxx
xxxxxx xxxx x xxxx
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxx
xxxxxxx hlava x xxxxxxx a xxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxx osrdí
kuřecí xxxxxxx
xxxxxxx játra
kuřecí xxxxx
xxxxxxx xxxxx xx xxxxxx
xxxxxxx xxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx játra
skopové xxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx slezina
slepičí xxxxx
xxxxxxx xxxxxxxx opařená xxxxxxx
xxxxxx xxxx
xxxxxxx xxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxx hlava x xxxxxxx a xxxxxx
xxxxxx xxxxxxx
xxxx xxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxx xxxxx
xxxx xxxx
xxxx xxxxx xx xxxxxx
xxxx xxxxx
xxxx xxxxx
xxxx žaludky
kozí xxxxx
xxxx xxxxx
xxxx slezina
krůtí xxxx
xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxx
xxxx vemeno
krůtí xxxxxxx
xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx
xxxxx srdce
koňská játra
králičí xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxx srdce
koňské xxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx mozek
 
koňské xxxxxxx

Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx

Příloha č. 4 x vyhlášce x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx
Xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxx xxx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx.
Xxxxxxx xxxxxxxxxx
5 °C
 
Tepelně xxxxxxxxxxxx
5 °X
&xxxx;
Xxxxxxxxx
15 °X
85%
Xxxxxxxxx
5 °X
&xxxx;

Příloha x. 5 x xxxxxxxx x. 327/1997 Sb.
Technologické požadavky xx xxxxxxxxxx skupiny xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx opracované
Jsou xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx ve xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 70 °X xx dobu xxxxxxxxx 10 xxxxx.
Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx bez xxxxx xxxxxx
Xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx, do xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxx, nebo xx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx zrněnou xxxxxxx x malým xxxxxxx spojky, xxxxxx x xxxxx spotřebě xxx další xxxxxx.
Xxxxxxxxx
Xxxx xxxxxxx, u nichž xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxx xx xxxx. uzení, xxxxxx, xxxxxx a xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxx x xxxxx nebo xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, zejména xxxxxxxx obsahu vody x proběhnutím xxxxxxx xxxxxxx x dosažení xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxx trvanlivosti 21 xxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx do 15 °X x xxxxxxxx xx(xxx.) = 0,93.
Xxxxx polotovary
Tepelně neopracovaná xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxx xxxxxxxx
Xxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx obalech, x xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx tepelného xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 121 °X xx xxxx xxxxxxxxx 10 xxxxx.

Příloha x. 6 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
xxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxx živočichové
podle xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxx druhů
čerstvé
zmrazené
výrobky z xxx nebo ostatních xxxxxxx živočichů
podle xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx
xxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
xxxxxx
xxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx

Příloha č. 7 x vyhlášce č. 327/1997 Xx.

-

-

-

Xxxxxxx x. 8 x vyhlášce x. 327/1997 Sb.
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
xxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx
X. xxxxx xxxxxxx
xxxxxxx XXXXX X
xxxxxxx A
 
II. xxxxx xxxxxxx
X
X xxxxxxxxxxxx
X xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx x xxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx

Xxxxxxx č. 9 x vyhlášce č. 327/1997 Xx.
Xxxxxxxx požadavky xx slepičí xxxxx xxx jednotlivé xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 1
&xxxx;
X. xxxxx xxxxxxx
XX. třída jakosti
 
čerstvá xxxxx
XXXXX X
xxxxxxx xxxxx
X
xxxxx
X
Xxxxxxxx
xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxx nepoškozená, slabé xxxxxxxxxx x deformace xxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxx xxx 4 mm xxxxxx
xxxx xxx 6 xx xxxxxx
xxxxxxx 9 xx xxxxxx
&xxxx;
x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx délky xxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, kulatý, xx xxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xx xx xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx, slabě zploštělý
Bílek
průhledný
průhledný
Zárodek
vývoj xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxx zárodku xxxxxxxxxxxxxxxx
Xxxx tělíska
nepřípustná
nepřípustná
Vaječný xxxxx
xxx xxxxxx xxxxx
xxx cizího xxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
7 % vajec xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx pro xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx:
- 1 % xxxxx x xxxxxx xxxxxxx
- 4 % xxxxxxxxx xxxxx
7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxx třídu
Fyzikální xxxxxxxxx xx slepičí xxxxx
Xxxxxxx 2
Hmotnostní xxxxxxx
Xxxxxxxx 1 xxxxx v xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx 100 xxxx x xxxxxxxxxxx
XX xxxxx xxxxx
73 x xxxx
7,3
X xxxxx
xx 63 xx 73
6,4
X xxxxxxx
xx 53 do 63
5,4
X xxxx
xxxx xxx 53
4,5
Xxxxxxxxx xx xxxxxxx 6 % xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx B nemusí xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.

Příloha x. 10 x vyhlášce č. 327/1997 Xx.
Xxxxxxxxx na xxxxxx majonéz
Smyslové xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 1
xxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx x xxxxx
x xxxxxxxxxx na xxxxxx xxxxx - xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx hmota, olej xxxxxxxxx, částice xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx,xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx vaječné xxxxx
xxxx
xxxxxxx pro majonézy, xxxxx xxxxxxx, případně xx použitých přísadách x xxxxxx
xxxx
xxxxxxx, po xxxxxxxxx xxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 2
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx %
xxxxx xxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxx
10,0 až 85,0
xxxxx xxxxxxx
xxxxxxx
2,0
xxxxxxx pH
nejvýše
4,5
Přípustné hmotnostní x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 3
xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx deklarovaný na xxxxx v x xxxx xx
xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo objemová xxxxxxxx x %
xx 100
- 6
nad 100 xx 250
- 5
xxx 250 xx 500
- 4
xxx 500
- 2
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx účinnosti xxxx vyhlášky se xxxxxxxx podle dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxx xxxxxxxx do 1. xxxx 2001.
Xx. II xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 89/2000 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.9.2000

Informace
Xxxxxx xxxxxxx x. 327/97 Xx. nabyl xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x výjimkou xxxxxxxxxx §3, 12, 20 x 26, která xxxxxxxx xxxxxxxxx dnem 1.4.1998.
Ve xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx právním xxxxxxxxx x.:
89/2000 Xx., kterým xx xxxx vyhláška XX x. 327/97 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. a), x), h), x), x) x k) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx x doplnění některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, ostatní xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x nich, vejce x xxxxxxx x xxxx
x xxxxxxxxx xx 1.9.2000, x xxxxxxxx xxxxxxx x. 7, která xxxxxx xxxxxxxxx dnem 20.4.2000
Xxxxxx xxxxxxx x. 327/97 Sb. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 326/2001 Sb. s xxxxxxxxx xx 1.10.2001.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx se xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Zákon č. 87/1987 Sb., x veterinární xxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Vyhláška Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zemědělství x xxxxxx č. 121/1987 Sb., x xxxxxxxxxxxxx zdravotní xxxxxxxxxxxx živočišných produktů.
2) xxxxxxxxxx xx posuzuje xxxxx xxxxxxxxxxxxx předpisů
3) provádí xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx 35 °X 10 dnů xxxx xxx xxxxxxx 38 °X 7 xxx
4) x xxxxxxx xxxxxxx odebraných xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx musí xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
5) ryby x xxxxxxx x xxxx, xxxxxx x xxxxx spotřebě, které xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx nebo u xxxxx xxxxxxx úprava xxxxxxxxxx xxxxxxx 60 °X, musí být xxxxxxxx na xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx 20 °C xx xxxx xxxxxxx 24 xxxxx
6) Xxxxx č. 23/1962 Sb., o xxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
7) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx symbolem "x".
8) XXX 57&xxxx;6510 Hovězí xxxx xxx výsek. Xxxxx xxxxxxx. ČSN 57 6540 Xxxxxxx xxxx xxx xxxxx. Xxxxx xxxxxxx. XXX 57&xxxx;6570 Xxxxxx xxxx xxx xxxxx. Xxxxx xxxxxxx.
9) Vyhláška Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx č. 121/1987 Sb.
10) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 326/1997 Sb., xxxxxx se provádí §18 xxxx. x), x), x) x x) zákona č. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x o xxxxx a doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.