Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 30.09.2001.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.08.2000 do 30.09.2001.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro maso, masné výrobky, ryby, ostatní vodní živočichy a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich

327/97 Sb.

ODDÍL 1. Maso §1
Členění na skupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Technologické požadavky §5
Uvádění do oběhu §6
Skladování §7
Přeprava §8
Prodej §9
ODDÍL 2. Masné výrobky §10
Členění na skupiny §11
Označování §12
Požadavky na jakost §13
Technologické požadavky §14
Uvádění do oběhu §15
Skladování §16
Přeprava §17
ODDÍL 3. Ryby, ostatní vodní živočichové a výrobky z nich §18
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §19
Označování §20
Požadavky na jakost §21
Technologické požadavky §22
Uvádění do oběhu §23
ODDÍL 4. Vejce a výrobky z nich §24
Členění na skupiny a podskupiny §25
Označování §26
Požadavky na jakost §27
Technologické požadavky §28
Uvádění do oběhu §29
Přechodné ustanovení §30
Účinnost §31
PŘÍLOHA 1 : Členění na skupiny
PŘÍLOHA 2 : Seznam drobů podle jednotlivých druhů jatečných zvířat
PŘÍLOHA 3 : Členění na skupiny
PŘÍLOHA 4 : Uvádění do oběhu
PŘÍLOHA 5 : Technologické požadavky na jednotlivé skupiny výrobků
PŘÍLOHA 6 : Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 7 : Technologické požadavky a požadavky na jakost, balení a skladování ryb a ostatních vodních živočichů a výrobků z nich
PŘÍLOHA 8 : Členění na skupiny a podskupiny
Smyslové požadavky na slepičí vejce pro jednotlivé třídy jakosti
Fyzikální požadavky na slepičí vejce
PŘÍLOHA 10 : Požadavky na jakost majonéz
č. 89/2000 Sb. - Článek II
ODDÍL 1
XXXX
§1
Pro xxxxx této xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxx, x xxxxxxx použitelnosti xxxx xxxxxxxxxx podle zvláštního xxxxxxxx 1) x xxxxxx ošetřeny xxxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxxxx,
b) xxxxxxx xxxxxxxxxxx tělem xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx 1) x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, 1)
x) xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx opracovaná těla xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx,
x) masem xxxxxxx jatečných zvířat xxxx xxxxx, xxxxxx, xxxx, xxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx,
e) xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx maso xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx xxxx telat ve xxxxx nejvýše 4 xxxxxx o xxxxxxxxx xxxxxxx 215 xx,
x) xxxxxxxx masem xxxx xxxx,
x) xxxxxxxx masem xxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx 8 xxxxxx x x xxxxxxxxx xxxxxxx 41 xx,
x) kůzlečím xxxxx xxxx kůzlat xx xxxxx nejvýše 5 xxxxxx,
x) xxxxx xxxxx xxxx xxx,
x) koňským xxxxx xxxx xxxx a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx,
m) xxxxxxxx masem xxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx 18 xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxx, hus, xxxx xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx masem maso xxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx 3 xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx králíků,
x) xxxxxxxx maso xxxxx 6) xxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxx, zejména xxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxx, prasete xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
s) xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx kosti získané xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx,
x) xxxx xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx technologickým postupem, 1)
x) xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx tkáň získaná xxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxx,
x) mletým masem xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx.
§2
Xxxxxxx xx xxxxxxx
Členění xx skupiny xx xxxxxxx v příloze č. 1.
§3
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x xx zvláštním xxxxxxxx 7) xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxx:
x) xxxx xx xxxxxx názvem xxxxxxx a dále xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx §1 písm. x) xx r). Xxxx z ostatních xxxxxx xx označí xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx maso xxxxxxx jatečných xxxxxx xxx označit i xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx 8) xxx xxxxxxxx xxxx,
x) při označování xxxxxxx "droby" se xxxxx druh xxxxx přílohy č. 2,
x) u xxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhů xxxxxxxxx xxxxxxxxxx mas,
x) xxxxxxx xxxx se xxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxxx, xxxxxxxx, krůta x x xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx masa x částí xxxxxxxxx xxxx,
f) xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, daněk, xxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx nebo xxxxxxxx x u xxxxxx zvěřiny x xxxxx xxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx maso xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx, droby, kosti, xxxx, xxxxxx xxx x xxxxxx mleté xxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xx označují xxxxx použitelnosti,
x) x mletého masa xxxxxxxx se xxxxxx xxxxxxxxx obsah tuku x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
§4
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxx jatečně xxxxxxxxxxxx zvířat xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) musí xxx xxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, odřenin x xxxxxxxxxxx,
b) nesmí xxxxxxxxx xxxxxx sražené xxxx, xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, kůži x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxx xxxxx masa a xxxxxxx vepřové kůže,
x) je xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx, xxxxxx, xxxxxx vnitřností x xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx x xxxxxx,
x) xxxxx vykazovat xxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxx může xxx xxxxxxxxx zbytky xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxx x vnitřní xxxxxx xxxxx.
(3) X xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx zvířat musí xxx odstraněna xxxxx.
(4) Mléčné xxxxx x mléčné xxxxxxxx xxxx xxx odstraněny.
(5) Xxxxxx xxxxxxx x masa, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, 9) xx xxxxxxxxxx bezprostředně xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(6) Xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxx xx xxxxx xxxxxxx x kuchaný.
(7) Xxxxxxxx drůbež xx xxxxx xx xxxxx kuchaná bez xxxxx x xxxxxx.
§5
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Po xxxxxxx musí xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 48 hodin xx xxxxx xxxxxxx x výjimkou xxxx, xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx než
a) xxxx 7 xX x výsekového masa,
x) plus 3 xX x xxxxx,
x) xxxx 2 xX x xxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
(2) Xx vytěžení musí xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 3 xxxxx xx teplotu, xxxxx xxxx xxxxx xxx xxxx 3 xX.
(3) Xx xxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxx nejpozději xx 2 hodin x x xxxxxxx xxxx xx 12 xxxxx a trvale xxxxxxxxx ve všech xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx, xxxxx není xxxxx než xxxx 4 xX.
(4) X xxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx vedoucí x xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx.
Xxxxxxx xx xxxxx
§6
(1) Xxxx xxxx být xxxxxxx odděleně xx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) X xxxxxxxxxx, x xxxxx dochází x xxxxxx xxxx (xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx) a x xxxxxxxxxx x xxxxx (xxxxxxxx), xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx 12 °C xx xxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
(3) Zmrazené xxxxxxxx maso x xxxxx xxx xxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxx.
§7
Xxxxxxxxxx
(1) Při xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxxx xxxx přímým xxxxxxxxx zářením.
(2) Xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx účely lze xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx do 24 xxxxx xx vytěžení, x to xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx na plus 2 xX.
(3) Xxx skladování masa xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x §5 xxx xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx x rozmezí 85 - 95 % x proudění xxxxxxx x xxxxxxx 0,1 - 0,3 x3/x.
(4) Xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx.
(5) V xxxxxx xxxxxxxxxxx prostoru xxxxx xxx xxxxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxx a xxxxxxxx xxxxx výrobky.
§8
Xxxxxxxx
(1) Xxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxx stanovené v §5 xxxx. 1 x více jak 2 °X.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x přepravě xxxx xxxxx být xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx, xxxxxx x výrobků, xxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxx xxxxxxxxxx těla xxxxxxx jatečných zvířat xx čtvrtích, xxxx, xxxx, xxxxxxx a xxxxxxx domestikovaní lichokopytníci, x půlkách xxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxx jatečně xxxxxxxxxx xxxx ovcí, koz, xxxxxx, xxxxxx x xxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx mas, xxxx xxx přepravována xx xxxx xxxx vleže x xxxxx xxxxxx xx xxxxxxx x xxxx vozidla x xxxxxxxx podložkou xxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx do xxxxx x xxxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxx xxxx a xxxxx xxxxxxx mohou xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx dopravním xxxxxxxxxx x xxxxxxx, xxxx-xx uloženy xxxxxxxx x samostatných přepravních xxxxxxx, xxxxx splňují xxxxxxxxx na materiály xxxxxxxxxxxx xx styku x potravinami.
(5) X xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx být xxxxxxxx
x) xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx,
b) xxxxxx x ostatní xxxxxxx mas,
x) xxxxxx x masné xxxxxxx.
§9
Xxxxxx
(1) Při xxxxxxx xxxxx stejné požadavky xxxx xxx xxxxxxxxxx x přepravě.
(2) Xxxxxxxx maso musí xxx prodáváno x xxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
(3) Xxxxx xxxx xxxxxxx maso xxx xxx připravováno xxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx nejedná x xxxxx xxxx krájené xxxx xxxxxx.
XXXXX 2
XXXXX XXXXXXX
§10
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
x) masným xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx jako převažující xxxxxxxx xxxxxxxx maso, x xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx rozhodnuto xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
x) tepelně opracovaným xxxxxx výrobkem xxxxx xxxxxxx, x kterého xxxx ve všech xxxxxxx xxxxxxxx tepelného xxxxxx odpovídajícímu působení xxxxxxx 70 °C xx dobu xxxxxxxxx 10 xxxxx,
c) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx masný výrobek xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx další xxxxxx, x něhož xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx ani xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, x xxxxx došlo xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxx surovin, x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,
x) masným polotovarem xxxxxxx xxxxxxxxxxxx upravená xxxx xxxx xxxxx xxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx aromatizujících x pomocných, určené x tepelné xxxxxxxxx xxxxxx,
f) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx, xx xxxxxx probíhá technologické xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx obvykle zůstává xxxx součástí,
x) xxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxx xxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx úprava masa xxxx xxxxxxx chladu,
x) sterilací xxxxxx xxxxxxxxxx, xxx kterém xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx a xxxxxx xxxxx,
j) xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx rostlinného původu,
x) xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx směs xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx x aromatizaci x pomocných látek x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
§11
Členění xx xxxxxxx
Xxxxxxx xx skupiny xx xxxxxxx v příloze č. 3.
§12
Xxxxxxxxxx
(1) Masné xxxxxxx xx označují názvem xxxxx x skupiny xxxxx přílohy č. 3.
(2) Xxxxx xxxxx uvedených x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 7) xx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
a) xxxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxxxx, s výjimkou xxxxxxx a trvanlivých xxxxxxx xxxxxxx.
(3) Xx xxxxx výrobky x xxxxxxxxxxxxxxx obalech xx xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx nebalené.
(4) Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxx výrobku xxx xxxxxx xxx xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxx výrobek xxxx xxx 50 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx uvedeného xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx.
(5) Xxxxx je v xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx základu xxxx xxxxx "xxxxx", xxxx xxx označen xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx svalových xxxxxxxx.
(6) Xxxxxxx xxxx šunky xxxxxxxx x jiného xxxx, xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxx xxx v xxxxx xxxxxxxx živočišným druhem x xxxxx xxxxxxxxx xxxx, ze xxxxxxx xxxxxxx.
§13
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxx nakrojení masných xxxxxxx nesmí x xxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxx. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx vypadávat x xxxxxxx. X xxxxxxx nesmí xxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx být oslizlý, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx porostlý xxxxxx, xxxxx se xxxxxxx x ušlechtilé xxxxx xxxxxx charakteristické pro xxxx xxxxxxx, xxx xxxxx narušený.
§14
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) X xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx celý xxxxxxx tak, aby xxxx xxxxxxxxx dostatečné xxxxxxx xxxxxxxxxx všech xxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx výrobky xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxx k xxxxxxx tepelnému xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, jako xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxx, xxxx xxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx obalů xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx smějí být xxxxxxxx xxx xx xxxxxxx, xxxxx byly xxxx xxxxxxxxxxx zmrazeny xxxxxxx xx xxxxx 5 °X x xxxxx po dobu 48 hodin.
(4) Xxxxx xxxxxxx po xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x příloze č. 4.
(5) X masnými výrobky xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx úkony xxxxxxx x obnovení zdání xxxxxx xxxxxxxxxx.
(6) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 5.
§15
(1) Xxx prodeji x xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx požadavky xxxxxxx x příloze č. 4.
(2) Xxxxxxxx nakrájené xxxxx xxxxxxx xxxx být xxxxxxx x den xxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxx x xxxxxxxx koření xxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx spotřebiteli.
§16
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxx trvanlivé xxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx, suchých prostorách, xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx jsou uvedeny x příloze č. 4.
§17
Přeprava
(1) Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx přepravují xxxxx ložené x xxxxxxxxxxx obalech, xxxxxxxx xxxx deformací a xxxxxxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxxxx, s výjimkou xxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxxxxx xxx teplotách xxxxxxxxx v příloze č. 4, xxxxxxx xx dobu xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxx xx x 2 °C.
ODDÍL 3
XXXX, XXXXXXX XXXXX XXXXXXXXXXX X XXXXXXX X NICH
§18
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx a xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx výživu,
x) xxxxxxxxx rybami x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx a xxxxxxx xxxxx živočichové xxxxxxxxxx xxxx upravené xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx tak, xxx xxxxxxx ke xxxxxxxx xxxxxxxxx,
c) xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx vodními xxxxxxxxx xxxx x ostatní xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx zmrazování, 10)
x) xxxxxxx x ryb x xxxxxxxxx xxxxxxx živočichů xxxxxxx, které xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxx,
x) xxxxx polotovarem xxxxxxx neopracované xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxx x xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx x pomocných xxxxx a látek xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxxx k tepelné xxxxxxxxx úpravě.
§19
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 6.
§20
Xxxxxxxxxx
(1) Na obalu xxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x výrobků x xxxx xx xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx a xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 7) xxxxx xxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxx nebo xxxx.
(2) X xxxxxxxxxxx xxxx být xxxx xxxxxxx podmínky xxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 7.
(4) Xx xxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx xxxx o tom, xx při zpracování xxxxxxx z ryb x ostatních xxxxxxx xxxxxxxxx byla xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx, xxxxxxx drcená xxxx xxxxxxx.
§21
Požadavky xx jakost
Požadavky xx xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 7.
§22
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Ke xxxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxx vodních živočichů x xxxxxxx x xxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx odpovídající xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx zvláštním xxxxxxxxx. 1)
(2) Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx uvedeny v příloze č. 7.
§23
Uvádění xx oběhu
(1) Xxxxxxx sladkovodní ryby xx skladují, xxxxxxxxxx x xxxxxxx do xxxxx xxx teplotě xxxxxxxxx xx -1 °X do +5 °X.
(2) Čerstvé xxxxxx ryby a xxxxxxx xxxxx živočichové xx skladují, přepravují x nabízejí x xxxxxxx v xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xx -1 °C xx +2 °X.
(3) Společně s xxxxxxxxxx rybami, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxx z xxxx xx nesmějí xxxxxx xx oběhu xxxxxxxxx x výrobky, x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx svými xxxxx.
(4) Xxxxxxxxxx x xxx x xxxxxxxxx vodních živočichů xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx.
(5) Xx xxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxx 1 xxxxx, xxx xx xxxxx x ryby xxxxxxx, částečně xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx.
(6) Xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxx do xxxxx nekuchané xxxxxxx xxxxxx.
XXXXX 4
XXXXX X XXXXXXX X NICH
§24
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxx xxxxx xxxxx xx skořápce xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx 1),
b) xxxxxxxxx xxxxx slepičími xxxxx slepičí odpovídající xxxxxxxxxx xx X. xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx podmínek xxxxxxxxxxx x §29 xxxx. 1,
x) chladírenskými xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx odpovídající xxxxxxxxxx xx XX. xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x §29 odst. 2,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx odpovídající požadavkům xx XX. xxxxx xxxxxxx, u xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx ve xxxxx xxxxx, jejichž xxxxxxx xx odlišné xx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx obsahující slepičí xxxxxxx žloutky x xxxxxxx emulgací jedlých xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxx obsahující xxxx a případně xxxx xxxxxxxxxxx přísady.
§25
Xxxxxxx xx skupiny a xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx a podskupiny xx xxxxxxx v příloze č. 8.
§26
Xxxxxxxxxx
(1) Vejce se xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx vejce x výrobky xx xxxxxxxxx vajec xxx xxxxxxx pouze xxxxxx "xxxxx" nebo "xxxxxxx xxxxxxx".
(2) Slepičí xxxxx se xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx přílohy č. 8.
(3) Xxxxxxxx xxxxx xx vyjadřuje počtem xxxx.
(4) Při xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx dále x xxxxx
a) X. xxxxx jakosti xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx A se xx xxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx xxxxx X se xxxx xxxxxx odstranitelnou xxxxxx xxxx xxxxxxxx, xx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx "Xxxxx X",
d) balených XX. třídy jakosti X xx označí x xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 5 xxxx. b), c) x d).
(5) Xxx xxxxxxxxxx slepičích xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx se na xxxxxxxx xxxxx vyznačí x xxxxx
a) X. xxxxx jakosti xxxx xxxx xxxx x xxxxxxx 12 xx x x xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx nejméně 3 xx xxxxxxx,
x) XX. xxxxx xxxxxxx X kruh xxxx xxxx x průměru 12 xx x x něm xxxxxxx X nejméně 5 xx vysoké,
c) XX. xxxxx xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx 10 mm,
x) II. třídy xxxxxxx X konzervovaná xxxxxxxxxxx s uhlopříčkami 16 x 7 xx.
(6) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx být xxxxxxx
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx,
b) xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) x xxxxxx nad 300 x nebo xx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx "xx xxxxxxxx urychleně xxxxxxxxxxx".
(7) X xxxxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 10.
§27
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xx xxxx jakosti x xxxxxxxxxxxx skupin, xxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 9.
(2) Xxxxx xxxxxxxxxx netříděná xx vždy zařazují xx XX. třídy xxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx na majonézy xxxx xxxxxxx x příloze č. 10.
§28
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx musí xxxxxxxxx xxxxxxxxxx stanoveným xxxxxxxxxx xxxxxxxx. 1)
§29
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxx X. xxxxx xxxxxxx x xxxxx XX. xxxxx xxxxxxx X se uchovávají xxx nekolísavé xxxxxxx xxxxxxxxx nejméně 5 °X x nejvýše 18 °X.
(2) Xxxxx XX. třídy xxxxxxx B xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xx nižší xxx 5° C x xxxxxxxx xxx xxxxx 1,5 ° C, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 70 % xx 85 %.
(3) Xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx x §26 xxxx. 4 xxxx. c) musí xxx xxxxx den xx třídění x xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xx xxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxx I. xxxxx jakosti X.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx vajec je 28 xxx xx xxxx snášky. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx vajec xx xxxxxxxxxx 7 xxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(5) Xxxxx uváděná xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx stanoveným xxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisy. 1)
(6) Xxxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx teplotě xxxxxxxxx xxxxxxx 0 °X x xxxxxxx 15 °X.
(7) Xx xxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx z xxxxx xxxxxxxx v neprodyšných xxxxxxx.
(8) Do xxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxxx z xxxxx, kde xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. 1)
§30
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxx, xxxxxxxxx xxxxxxx živočichů x xxxxxxx x xxxx, xxxxx a xxxxxxx x xxxx, xxxxxxxx v období xx 1. xxxxx 1998 xx 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx xxx x xxxxxxx §6 xxxxxx.
§31
Účinnost
Xxxx vyhláška xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x výjimkou xxxxxxxxxx §3, 12, 20 x 26, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxx v. r.

Xxxxxxx č. 1 x xxxxxxxx x. 327/1997 Sb.
Členění xx xxxxxxx
xxxx
xxxxxxx
xxxx
xxxxxxxx xxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxxx xxxxx, xxx
xxxx
xxxxx maso
drůbež, drůbeží xxxx
xxxxxx, xxxxxxx xxxx
xxxxxxx
xxxxxxx (xxx xxxxxxxxxxx xxxxx)

Xxxxxxx x. 2 x vyhlášce x. 327/1997 Sb.
Seznam xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
xxxx
xxxx
xxxxxxx plíce xx xxxxxx
xxxxxx xxxxx x xxxxxxx x xxxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx hlava x xxxxxx xxx xxxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx xxx xxxxx,xxx xxxxxx
xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx
xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxx maso x xxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxx mícha
hovězí tlama xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx
xxxxxx xxxx x xxxxx
xxxxxx hlava xxx kůže x xxxxxx
xxxxxx játra
telecí xxxxx xxx xxxx bez xxxxx
xxxxxx srdce
telecí xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx tlama xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxx xxxxx
xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxxx
xxxxxx xxxxx xx xxxxxx
xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxx vemeno
telecí xxxxx
xxxx žlázy xxxxxxx
xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx slezina
vepřové celé xxxxx
xxxxxx okruží s xxxxxxxxx
xxxxxxx játra
koňský xxxxxxx
xxxxxx xxxxx xxxxxxx
xxxxxx hlava x xxxxxx bez xxxxxx
xxxxxx xxxxxx
xxxxxx xxxx x xxxx
xxxxxx ledviny
kuřecí xxxx
xxxxxxx xxxxx s xxxxxxx x xxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxx xxxxx
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx játra
kuřecí xxxxx
xxxxxxx xxxxx xx xxxxxx
xxxxxxx xxxx
xxxxxxx plíce
slepičí xxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx žaludky
skopová xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx krky
skopové xxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxx hlava x xxxxxxx a mozkem
kachní xxxxxxx
xxxx xxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxx játra
husí xxxx
xxxx xxxxx xx xxxxxx
xxxx xxxxx
xxxx xxxxx
xxxx xxxxxxx
xxxx xxxxx
xxxx xxxxx
xxxx xxxxxxx
xxxxx xxxx
xxxx xxxxxxxx opařená xxxxxxx
xxxxx xxxxx
xxxx xxxxxx
xxxxx xxxxxxx
xxxxxx jazyk s xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxx
xxxxxx játra
králičí xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx slezina
králičí xxxxxxx
xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxx ledviny

Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx

Příloha č. 4 x vyhlášce č. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx
Xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx výrobku xxx.
Xxxxxxxxx vlhkost vzduchu xxx.
Xxxxxxx opracovaný
5 °X
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
5 °X
&xxxx;
Xxxxxxxxx
15 °X
85%
Xxxxxxxxx
5 °X
&xxxx;

Příloha č. 5 x xxxxxxxx č. 327/1997 Sb.
Technologické xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx opracované
Jsou xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx ve xxxxx xxxxxxx dosaženo xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 70 °X xx xxxx xxxxxxxxx 10 xxxxx.
Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx
Xxxx výrobky z xxxxxxxxx díla, do xxxxxxx může být xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xx xxxxxx dílo xxxxxxx xxxxx zrněnou xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx úpravy.
Trvanlivé
Jsou xxxxxxx, u nichž xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, jako xx xxxx. xxxxx, xxxxxx, xxxxxx x xxxxx xxxx xxxxxx uzení, xxxxxx, xxxxxx x xxxxx nebo xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, zejména xxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx zracího xxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx s xxxxxxxxx dobou xxxxxxxxxxxx 21 xxx xxx xxxxxxx skladování do 15 °X x xxxxxxxx xx(xxx.) = 0,93.
Xxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx masa nebo xxxxx xxx, popřípadě xxxxxxx surovin, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxx xxxxxxxx
Xxxx xxxxx výrobky nebo xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx obalech, x xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx tepelného xxxxxx, který odpovídá xxxxxxxx xxxxxxx 121 °X po xxxx xxxxxxxxx 10 xxxxx.

Xxxxxxx č. 6 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
xxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxx druhů
čerstvé
zmrazené
výrobky x xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx rodů xxxx xxxxx
xxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
xxxxxx
xxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx

Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx x. 327/1997 Sb.

-

-

-

Příloha č. 8 x xxxxxxxx x. 327/1997 Sb.
Členění na xxxxxxx a podskupiny
druh
skupina
podskupina
vejce
I. xxxxx jakosti
čerstvá EXTRA X
xxxxxxx A
 
II. xxxxx xxxxxxx
X
X xxxxxxxxxxxx
X xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx x xxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx

Xxxxxxx č. 9 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxxx požadavky xx xxxxxxx xxxxx xxx jednotlivé xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 1
 
I. xxxxx xxxxxxx
XX. xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx
XXXXX X
xxxxxxx xxxxx
X
xxxxx
X
Xxxxxxxx
xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx tvaru
normálního xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx a deformace xxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxx xxx 4 xx xxxxxx
xxxx xxx 6 xx xxxxxx
xxxxxxx 9 xx xxxxxx
&xxxx;
x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx nepohyblivá
pohyblivá xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxxxxx viditelný, xxxxxx, xx středové poloze, xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x vracející xx xx xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx, slabě xxxxxxxxx
Xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxxxxx nepostřehnutelný
vývoj zárodku xxxxxxxxxxxxxxxx
Xxxx tělíska
nepřípustná
nepřípustná
Vaječný xxxxx
xxx xxxxxx xxxxx
xxx xxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxx odchylky xxxxxx xxxxx
7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx požadavkům xxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx:
- 1 % xxxxx s xxxxxx xxxxxxx
- 4 % xxxxxxxxx vajec
7 % xxxxx neodpovídajících xxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxx 1 vejce x xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx 100 xxxx v xxxxxxxxxxx
XX xxxxx xxxxx
73 x xxxx
7,3
X velká
od 63 xx 73
6,4
X xxxxxxx
xx 53 do 63
5,4
S xxxx
xxxx xxx 53
4,5
Xxxxxxxxx xx xxxxxxx 6 % xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx skupiny xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx X xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.

Příloha č. 10 x vyhlášce č. 327/1997 Xx.
Xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx majonéz
Tabulka 1
xxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx x xxxxx
x xxxxxxxxxx na obsahu xxxxx - xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx polotekutá xxxxxxxxxx xxxxx, olej xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx dutinky xxxxxxxxx, xxxxxxx nesmějí xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx,xxxxxxxx, xxxxxx předmětů x hrudek xxxxxxx xxxxx
xxxx
xxxxxxx pro xxxxxxxx, xxxxx nakyslá, xxxxxxxx xx použitých přísadách x xxxxxx
xxxx
xxxxxxx, po xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx požadavky na xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 2
ukazatel
hmotnostní %
xxxxx xxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxx
10,0 xx 85,0
xxxxx xxxxxxx
xxxxxxx
2,0
xxxxxxx pH
nejvýše
4,5
Přípustné xxxxxxxxxx x objemové odchylky xxxxxxx
Xxxxxxx 3
obsah spotřebitelského xxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxx v x xxxx xx
xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx x %
xx 100
- 6
xxx 100 xx 250
- 5
xxx 250 do 500
- 4
xxx 500
- 2
Xx. II
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx do xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx do 1. září 2001.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 89/2000 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.9.2000

Informace
Xxxxxx xxxxxxx č. 327/97 Xx. nabyl xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §3, 12, 20 x 26, která xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Xx xxxxx tohoto právního xxxxxxxx xxxx podchyceny xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx právním předpisem x.:
89/2000 Xx., kterým xx xxxx xxxxxxxx MZ x. 327/97 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 písm. x), x), x), x), x) x k) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxx, masné výrobky, xxxx, ostatní vodní xxxxxxxxx a výrobky x xxxx, xxxxx x výrobky z xxxx
x xxxxxxxxx xx 1.9.2000, x xxxxxxxx přílohy č. 7, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 20.4.2000
Xxxxxx předpis x. 327/97 Xx. xxx zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 326/2001 Sb. s xxxxxxxxx xx 1.10.2001.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisů v xxxxxxxx není aktualizováno, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx uvedeného právního xxxxxxxx.
1) Xxxxx č. 87/1987 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Vyhláška Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zemědělství x výživy č. 121/1987 Sb., x xxxxxxxxxxxxx zdravotní xxxxxxxxxxxx živočišných xxxxxxxx.
2) škodlivost xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
3) provádí xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx 35 °X 10 dnů xxxx při xxxxxxx 38 °X 7 xxx
4) x xxxxxxx xxxxxxx odebraných xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx musí xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
5) xxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx u xxxxx tepelná xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 60 °X, xxxx xxx xxxxxxxx na xxxxxxx xxxxx xxx minus 20 °X po xxxx nejméně 24 xxxxx
6) Xxxxx č. 23/1962 Sb., x xxxxxxxxxx, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx.
7) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a tabákových xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx od údajů x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx symbolem "x".
8) XXX 57&xxxx;6510 Hovězí xxxx xxx xxxxx. Xxxxx xxxxxxx. ČSN 57&xxxx;6540 Xxxxxxx xxxx xxx xxxxx. Xxxxx xxxxxxx. XXX 57&xxxx;6570 Telecí xxxx xxx xxxxx. Xxxxx jakosti.
9) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx č. 121/1987 Sb.
10) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 326/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), x), x) x x) xxxxxx č. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx a doplnění xxxxxxxxx souvisejících zákonů, xxx xxxxxxxx potraviny.