Právní předpis byl sestaven k datu 30.09.2001.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.08.2000 do 30.09.2001.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro maso, masné výrobky, ryby, ostatní vodní živočichy a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich
327/97 Sb.
ODDÍL 1. Maso §1
Členění na skupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Technologické požadavky §5
Uvádění do oběhu §6
Skladování §7
Přeprava §8
Prodej §9
ODDÍL 2. Masné výrobky §10
Členění na skupiny §11
Označování §12
Požadavky na jakost §13
Technologické požadavky §14
Uvádění do oběhu §15
Skladování §16
Přeprava §17
ODDÍL 3. Ryby, ostatní vodní živočichové a výrobky z nich §18
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §19
Označování §20
Požadavky na jakost §21
Technologické požadavky §22
Uvádění do oběhu §23
ODDÍL 4. Vejce a výrobky z nich §24
Členění na skupiny a podskupiny §25
Označování §26
Požadavky na jakost §27
Technologické požadavky §28
Uvádění do oběhu §29
Přechodné ustanovení §30
Účinnost §31
PŘÍLOHA 1 : Členění na skupiny
PŘÍLOHA 2 : Seznam drobů podle jednotlivých druhů jatečných zvířat
PŘÍLOHA 3 : Členění na skupiny
PŘÍLOHA 4 : Uvádění do oběhu
PŘÍLOHA 5 : Technologické požadavky na jednotlivé skupiny výrobků
PŘÍLOHA 6 : Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 7 : Technologické požadavky a požadavky na jakost, balení a skladování ryb a ostatních vodních živočichů a výrobků z nich
PŘÍLOHA 8 : Členění na skupiny a podskupiny
Smyslové požadavky na slepičí vejce pro jednotlivé třídy jakosti
Fyzikální požadavky na slepičí vejce
PŘÍLOHA 10 : Požadavky na jakost majonéz
č. 89/2000 Sb. - Článek II
XXXXX 1
XXXX
§1
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxx, x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx bylo xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx 1) x xxxxxx ošetřeny xxxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxxxx,
b) xxxxxxx xxxxxxxxxxx tělem xxxxxxx xxxxxxx porážkou jatečných xxxxxx 1) x xxxxxxxx k veterinárnímu xxxxxxxxx, 1)
x) xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těla xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx k prodeji xxxxxxxxxxxx,
x) masem xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx skotu, xxxxxx, xxxx, xxx a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx,
e) xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx,
x) vepřovým xxxxx xxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx masem xxxx xxxxx ve xxxxx xxxxxxx 4 xxxxxx x hmotnosti xxxxxxx 215 xx,
x) xxxxxxxx masem xxxx xxxx,
x) xxxxxxxx masem maso xxxxxx xx stáří xxxxxxx 8 xxxxxx x x xxxxxxxxx xxxxxxx 41 xx,
x) xxxxxxxx masem xxxx kůzlat ve xxxxx nejvýše 5 xxxxxx,
k) kozím xxxxx xxxx koz,
x) koňským masem xxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx 18 xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxxxx, xxxxxxx kuřat, xxxxxx, xxxxxx, hus, xxxx xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx masem maso xxxx xxxxxxxx xx xxxxx nejvýše 3 xxxxxx,
p) xxxxxxxx xxxxx xxxx králíků,
x) xxxxxxxx xxxx xxxxx 6) xxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxxxxx chovu, xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxx, prasete xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxx vnitřnosti x xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx,
t) xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx,
u) xxxx xxxx získaná při xxxxxxx jatečných zvířat xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
x) syrovým xxxxxx nebo lojem xxxxxx xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx těl xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx.
§3
Označování
Xxxxx údajů uvedených x xxxxxx x xx xxxxxxxxx předpise 7) xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx:
a) maso xx xxxxxx názvem xxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx §1 xxxx. x) xx x). Xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx se označí xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxx xxxxxxx jatečných xxxxxx xxx xxxxxxx i xxxxxx xxxxxx podle xxxxxxxxxxx norem 8) xxx výseková xxxx,
x) při xxxxxxxxxx xxxxxxx "xxxxx" se xxxxx druh xxxxx přílohy č. 2,
x) u xxxxxxx masa xx xxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx mas,
x) xxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxxx, xxxxxxxx, krůta x x děleného x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx masa x xxxxx xxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxx xx xxxxxxxx názvem xxxxx, xxxxx, srnec, xxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxxx a u xxxxxx xxxxxxx i xxxxx jatečného xxxx,
x) xxxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxxx zvěřina x xxxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxx, xxxxxx xxx x xxxxxx mleté xxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) x mletého masa xxxxxxxx xx označí xxxxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx procentech.
§4
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxx, xxxxx, popřípadě xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx zvířat xxxxx xxx xxxxxxxxxx nebo xxxxx smyslově narušena.
(2) Jatečně xxxxxxxxxx xxxx
a) xxxx xxx xxx zářezů, xxxxxx, krevních xxxxxxxx, xxxxxx, odřenin x xxxxxxxxxxx,
x) nesmí xxxxxxxxx zbytky xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxx, xxxxxx kostí x xxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx x výjimkou xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxx xxxxx xxxx x xxxxxxx vepřové xxxx,
x) xx xxx xxxxxx plstního xxxxx, xxxxxxx xxxxx loje, xxxxxx, zbytků xxxxxxxxxx x xxxxxxxx ledvin x drůbeže, xxxxxx, xxxxxx x xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxx xxxx mít xxxxxxxxx zbytky vlasového xxxx, xxxxxx plic x xxxxxxx plstní xxxxx.
(3) X xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx těl xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx musí xxx odstraněna xxxxx.
(4) Xxxxxx xxxxx x mléčné bradavky xxxx být xxxxxxxxxx.
(5) Xxxxxx xxxxxxx x masa, které xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, 9) xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx spotřebiteli.
(6) Xxxxxxxx králík se xxxxx xx xxxxx xxxxxxx a kuchaný.
(7) Nedělená xxxxxx xx xxxxx do xxxxx xxxxxxx bez xxxxx x xxxxxx.
§5
Technologické xxxxxxxxx
(1) Xx xxxxxxx musí xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 48 hodin xx všech xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, králíků a xxxxxx udržováno xxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxx
a) xxxx 7 oC x výsekového xxxx,
x) plus 3 xX u xxxxx,
x) plus 2 xX x xxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
(2) Xx xxxxxxxx xxxx xxx krev xxxxxxxxx xxxxxxxxxx do 3 xxxxx na teplotu, xxxxx xxxx vyšší xxx plus 3 xX.
(3) Po xxxxxxx xxxx xxx xxxx drůbeže a xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 2 xxxxx x u těžkých xxxx xx 12 xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xx všech xxxx částech při xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx než xxxx 4 oC.
(4) X xxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx vedoucí x xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx.
Uvádění xx xxxxx
§6
(1) Xxxx xxxx xxx xxxxxxx odděleně od xxxxxxxxx potravin.
(2) X xxxxxxxxxx, v xxxxx dochází k xxxxxx masa (xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx) x x xxxxxxxxxx s xxxxx (xxxxxxxx), xxxx xxx teplota nejvýše xxxx 12 °X xx xxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx nezbytně xxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx a xxxxx smí xxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxx.
§7
Xxxxxxxxxx
(1) Při xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxxx před xxxxxx xxxxxxxxx zářením.
(2) Xxxx určenou xxx xxxxxxxxxxxxx účely xxx xxxxxx do prodeje xxxxxxxxxx xx 24 xxxxx po vytěžení, x xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x nepropustných, xxxxxxxx obalech x xxxxxxxxxx xx xxxx 2 xX.
(3) Xxx xxxxxxxxxx masa xxxxx xxxxxx teploty xxxxxxx v §5 xxx relativní xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx 85 - 95 % x proudění xxxxxxx x xxxxxxx 0,1 - 0,3 x3/x.
(4) Xxx xxxxxxxxxx x baleného xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx nestanovuje.
(5) X xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx nesmí xxx xxxxxxxx
a) xxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx.
§8
Xxxxxxxx
(1) Xxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x §5 odst. 1 x více jak 2 °X.
(2) Xxxxxxxx prostředky xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxx být xxxxxxxxx x xxxxxxxx osob, xxxxxx x výrobků, xxxxx by xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx kontaminovat.
(3) Xxxxxxx xxxxxxxxxx těla xxxxxxx jatečných xxxxxx xx xxxxxxxx, xxxx, xxxx, xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxx jatečně xxxxxxxxxx xxxx xxxx, xxx, xxxxxx, xxxxxx x xxxxx, s výjimkou xxxxxxxxxx xxx, xxxx xxx xxxxxxxxxxxx ve xxxx xxxx xxxxx x jedné xxxxxx xx xxxxxxx x xxxx xxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx splňující xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxx xxx přepravovány xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx v případě, xxxx-xx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx do xxxxx x xxxxxxxxxxx.
(5) X xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx být xxxxxxxx
x) xxxxxxxx xxxx a xxxxxxxx xxxxx výrobky,
x) xxxxxx x ostatní xxxxxxx xxx,
x) xxxxxx x xxxxx xxxxxxx.
§9
Prodej
(1) Při prodeji xxxxx xxxxxx požadavky xxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxx xxxx xxx prodáváno v xxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx části xxxx jatečného xxxxxxx.
(3) Mleté nebo xxxxxxx maso smí xxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxx spotřebitelem, xxxxx xx nejedná x xxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx.
XXXXX 2
XXXXX VÝROBKY
§10
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxxx výrobkem xxxxxxxxxxxxx opracovaný výrobek xxxxxxxxxx jako převažující xxxxxxxx xxxxxxxx maso, x xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx podle xxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
x) tepelně xxxxxxxxxxx xxxxxx výrobkem xxxxx xxxxxxx, x kterého xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 70 °C xx xxxx xxxxxxxxx 10 xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx bez xxxxx xxxxxx, u něhož xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx ani výrobku,
x) xxxxxxxxxx masným xxxxxxxx masný xxxxxxx, x xxxxx xxxxx xxxxxxxx technologií, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx x zráním xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxxxx trvanlivosti,
x) masným xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx nebo xxxxx xxx, popřípadě xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx aromatizujících x xxxxxxxxx, určené x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx, xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx obvykle zůstává xxxx xxxxxxxx,
g) xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx část díla,
x) technologickým xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx masa xxxx xxxxxxx chladu,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx, xxx kterém xx zničí vegetativní xxxxx mikroorganismů a xxxxxx spory,
j) xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx bílkoviny xxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx rostlinného xxxxxx,
x) dílem xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx směs technologicky xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxxxx x pomocných látek x xxxxxxxx stanovených xxxxxxxxxx.
§12
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx výrobky xx xxxxxxxx názvem xxxxx a xxxxxxx xxxxx přílohy č. 3.
(2) Xxxxx xxxxx uvedených x xxxxxx x xx zvláštním předpise 7) xx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
x) nejvyšší xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx svalovou xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx x trvanlivých xxxxxxx výrobků.
(3) Xx masné xxxxxxx x technologických xxxxxxx xx pohlíží xxxx xx potraviny xxxxxxxx.
(4) Označení masa xxxxx živočišného druhu xxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx jen xxxxx, xxxxxxxx-xx masný xxxxxxx xxxx xxx 50 xxxxxxxxxxxx procent xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx.
(5) Xxxxx xx v xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx základu xxxx xxxxx "xxxxx", xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx čistých xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(6) Xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxx, xxx je xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxx xxx x názvu xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x částí xxxxxxxxx xxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx.
§13
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx nesmí x xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx vody xxxx xxxx. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx nesmí vypadávat x nákroje. V xxxxxxx nesmí xxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx razítek, xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx složek.
(2) Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx oslizlý, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xx nejedná x xxxxxxxxxx druhy xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx, ani xxxxx xxxxxxxx.
§14
Technologické xxxxxxxxx
(1) U xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx celý xxxxxxx xxx, xxx xxxx xxxxxxxxx dostatečné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx tepelnému opracování xxxx xxxxxxxx, jako xxxxxxx vařená xxxx xxxxx masa, xxxx xxx xxxx vložením xx xxxxxxxxxxx obalů xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxx neopracované xxxxx xxxxxxx xxxxx být xxxxxxxx xxx xx xxxxxxx, které byly xxxx zpracováním zmrazeny xxxxxxx xx xxxxx 5 °X v xxxxx po dobu 48 xxxxx.
(4) Xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx teplotu uvedenou x příloze č. 4.
(5) X xxxxxxx výrobky xx nesmějí xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx zdání xxxxxx xxxxxxxxxx.
(6) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx skupiny xxxxxxx xxxx uvedeny v příloze č. 5.
§15
(1) Xxx prodeji x xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx požadavky xxxxxxx x příloze č. 4.
(2) Xxxxxxxx nakrájené xxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx v xxx xxxxxxxxx.
(3) Výrobky x xxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx x prodeji spotřebiteli.
§16
Xxxxxxxxxx
(1) Nebalené xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx, suchých xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx proudění xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 4.
§17
Xxxxxxxx
(1) Nebalené xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx.
(2) Masné xxxxxxx, x výjimkou xxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxxxxx při xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 4, xxxxxxx po xxxx xxxxxxxx xx může xxxxxxx xxxxxx xx x 2 °X.
XXXXX 3
XXXX, XXXXXXX XXXXX XXXXXXXXXXX X XXXXXXX X NICH
§18
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxx x xxxxxxxxx vodními xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx lidskou xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, kucháním nebo xxxxxxx, zchlazené tak, xxx nedošlo xx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx vodními živočichy xxxx a xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, kteří xxxxxx procesem xxxxxxxxxx, 10)
x) xxxxxxx x ryb x xxxxxxxxx vodních xxxxxxxxx xxxxxxx, které xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx nebo xxxxxx,
x) rybím xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxx x ryb xxxx vodních živočichů x xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx x látek xxxxxxxx x aromatizaci, xxxxxx x tepelné xxxxxxxxx úpravě.
§19
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 6.
§20
Xxxxxxxxxx
(1) Xx xxxxx xxx, ostatních vodních xxxxxxxxx a xxxxxxx x nich xx xxxxx údajů xxxxxxxxx x zákoně a xx zvláštním xxxxxxxx 7) xxxxx vedle xxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx rod xxxx xxxx.
(2) X xxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxx uvedeny podmínky xxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7.
(4) Xx xxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx xxxx x tom, xx xxx zpracování xxxxxxx x ryb x xxxxxxxxx vodních xxxxxxxxx byla xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxx mělněná.
§22
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xx xxxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x výrobků x xxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx. 1)
(2) Xxxxx xxxxxxxxxxxxx požadavky xxxx xxxxxxx x příloze č. 7.
§23
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xx skladují, přepravují x xxxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx od -1 °X xx +5 °X.
(2) Xxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx, přepravují x xxxxxxxx k xxxxxxx x tajícím xxxx při xxxxxxx xx -1 °C xx +2 °C.
(3) Xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx živočichy a xxxxxxx z xxxx xx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxx potraviny x výrobky, x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx svými xxxxx.
(4) Xxxxxxxxxx x ryb x xxxxxxxxx vodních xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx.
(5) Xx xxxxx výrobků xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxx 1 xxxxx, xxx xx xxxxx x ryby xxxxxxx, xxxxxxxx kuchané xxxx xxxxxxxxx.
(6) Xxxxx ryby se xxxxx uvádět xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.
XXXXX 4
XXXXX A VÝROBKY X NICH
§24
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxx vejce xxxxx xx skořápce xxxxxx xxx jinak xxxxxxx 1),
x) xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx odpovídající xxxxxxxxxx xx X. xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx stanovených x §29 xxxx. 1,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx vejce xxxxxxx odpovídající xxxxxxxxxx xx XX. třídu xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx skladováním xx podmínek xxxxxxxxxxx x §29 odst. 2,
d) xxxxxxxxxxxxxx xxxxx slepičími xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx XX. třídu xxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxxx byla xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx od xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx ochucené xxxxxx xxxxxxxxxx slepičí xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx olejů xx xxxxx xxxx obsahující xxxx a xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
§26
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xx xxxxxxxx živočišným xxxxxx xxxxx, xx kterého xxxxxxx. Slepičí xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx názvem "xxxxx" xxxx "xxxxxxx xxxxxxx".
(2) Xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx přílohy č. 8.
(3) Xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx.
(4) Při xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxx x xxxxx
x) X. xxxxx jakosti xx xxxxx xxxxx hmotnostní xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx X xx xx xxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxx,
x) čerstvých xxxxx xxxxx X xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx etiketou, xx xxxxx xx xxxxxxxxx slovo "Xxxxx X",
x) balených XX. xxxxx xxxxxxx X se označí x na xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 5 xxxx. x), c) x d).
(5) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx se na xxxxxxxx vejce xxxxxxx x vajec
a) X. třídy xxxxxxx xxxx xxxx xxxx x průměru 12 xx x x xxx xxxxxxxxxx skupina xxxxxxxx xxxxxxx 3 xx xxxxxxx,
x) XX. xxxxx xxxxxxx X kruh xxxx xxxx o průměru 12 xx a x xxx xxxxxxx X xxxxxxx 5 xx xxxxxx,
x) XX. xxxxx jakosti X chladírenská rovnostranný xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx 10 xx,
x) XX. xxxxx xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx s uhlopříčkami 16 a 7 xx.
(6) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xxx xxxxxxx
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) u xxxxxx xxx 300 x nebo ml xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx "xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx".
(7) X xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxxxx x příloze č. 10.
§27
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxx vejce se xxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx dělí xx tříd jakosti x xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 9.
(2) Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxx zařazují xx XX. xxxxx xxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 10.
§28
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxxx xx zpracování xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx stanoveným xxxxxxxxxx xxxxxxxx. 1)
§29
Uvádění xx oběhu
(1) Xxxxx X. xxxxx xxxxxxx x xxxxx XX. xxxxx xxxxxxx X xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 5 °X a xxxxxxx 18 °C.
(2) Xxxxx II. třídy xxxxxxx X chladírenská xx xxxxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxx 5° X a xxxxxxxx pod xxxxx 1,5 ° X, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 70 % xx 85 %.
(3) Xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx v §26 xxxx. 4 xxxx. c) musí xxx xxxxx den xx xxxxxxx z xxxxx xxxxxxxxxx a xxxxx xx xxxx xxxxxxx xx oběhu xxxx xxxxx X. xxxxx xxxxxxx X.
(4) Xxxxxxxxx trvanlivost xxxxxxxxx xxxxx je 28 xxx od xxxx xxxxxx. Datum xxxxxxx čerstvých xxxxx xx xxxxxxxxxx 7 xxx xxxx uplynutím xxxx xxxxxxxxx trvanlivosti.
(5) Xxxxx xxxxxxx xx xxxxx musí xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisy. 1)
(6) Xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 0 °X x xxxxxxx 15 °C.
(7) Xx xxxxx xx xxxxx xxxxxx pouze xxxxxxx x vajec xxxxxxxx v xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
(8) Xx xxxxx se nesmí xxxxxx xxxxxxx x xxxxx, kde xxxxxxxx xxxxxx tepelně xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. 1)
§30
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx masa, xxxxxxx xxxxxxx, ryb, xxxxxxxxx xxxxxxx živočichů x xxxxxxx z xxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxxxxx v xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 do 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx jen v xxxxxxx §6 xxxxxx.
Xxxxxxx č. 1 x xxxxxxxx č. 327/1997 Sb.
Členění xx xxxxxxx
xxxx
|
xxxxxxx
|
xxxx
|
xxxxxxxx xxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxxx sádlo, xxx
xxxx
xxxxx xxxx
xxxxxx, xxxxxxx xxxx
xxxxxx, xxxxxxx maso
zvěřina
ostatní (xxx xxxxxxxxxxx xxxxx)
|
Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx č. 327/1997 Xx.
Xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
xxxx
|
xxxx
|
xxxxxxx xxxxx xx xxxxxx
|
xxxxxx xxxxx x jazykem x xxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx x xxxxxx xxx xxxxxx
|
xxxxxxx srdce
|
hovězí hlava xxx xxxxx,xxx jazyku
|
vepřový xxxxx x xxxxxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx s xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxxx
|
xxxxxx xxxx x xxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx
|
xxxxxx xxxx x xxxxx
|
xxxxxx xxxxx xxx kůže x xxxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx xxx kůže xxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx opařená
|
hovězí xxxxxxx
|
xxxxxx celé osrdí
|
hovězí xxxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxxx
|
xxxxxx xxxxx se srdcem
|
hovězí xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxx xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx
|
xxxxxxx játra
|
koňský žaludek
|
telecí xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx hlava x xxxxxx xxx xxxxxx
|
xxxxxx xxxxxx
|
xxxxxx xxxx x hlav
|
telecí xxxxxxx
|
xxxxxx xxxx
|
xxxxxxx hlava x xxxxxxx x mozkem
|
kuřecí xxxxx
|
xxxxxxx xxxx osrdí
|
kuřecí xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxx xx srdcem
|
slepičí xxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx drštička xxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx krky
|
skopové vemeno
|
kachní xxxxx
|
xxxx hlava x xxxxxxx x xxxxxx
|
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxx celé osrdí
|
kachní xxxxx
|
xxxx játra
|
husí krky
|
kozí xxxxx xx xxxxxx
|
xxxx xxxxx
|
xxxx xxxxx
|
xxxx xxxxxxx
|
xxxx xxxxx
|
xxxx srdce
|
kozí xxxxxxx
|
xxxxx xxxx
|
xxxx drštička xxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxx xxxxx
|
xxxx xxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx plíce
|
králičí srdce
|
koňské xxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
&xxxx; |
xxxxxx xxxxxxx
|
Příloha x. 3 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx
Xxxx
|
Xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
|
Xxxxxxx x. 4 x vyhlášce x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx
Xxxxx xxxxxxx
|
Xxxxxxx xxxxxxx xxx.
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx vzduchu xxx.
|
Xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
5 °X
|
&xxxx;
|
Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
|
5 °C
|
|
Trvanlivý
|
15 °C
|
85%
|
Polotovar
|
5 °X
|
&xxxx;
|
Příloha č. 5 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxx
|
Xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
Xxxxxxx opracované
|
Jsou xxxxxxx, u xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 70 °C xx dobu xxxxxxxxx 10 xxxxx.
|
Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx k přímé xxxxxxxx bez další xxxxxx
|
Xxxx výrobky x xxxxxxxxx xxxx, xx xxxxxxx může xxx xxxxxxxxxx xxxxxx, nebo xx jejich dílo xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx s xxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx x xxxxx spotřebě xxx další úpravy.
|
Trvanlivé
|
Jsou xxxxxxx, u nichž xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxx je xxxx. uzení, xxxxxx, xxxxxx x xxxxx xxxx xxxxxx uzení, xxxxxx, xxxxxx x xxxxx xxxx vlivem xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx údržnosti, xxxxxxx xxxxxxxx obsahu xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx 21 xxx xxx xxxxxxx skladování do 15 °C a xxxxxxxx aw(max.) = 0,93.
|
Xxxxx polotovary
|
Tepelně xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx masa xxxx xxxxx xxx, popřípadě xxxxxxx surovin, látek xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxxxxx x tepelné xxxxxxxxx úpravě.
|
Masné xxxxxxxx
|
Xxxx xxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, x jejichž xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx teploty 121 °X xx xxxx xxxxxxxxx 10 xxxxx.
|
Xxxxxxx č. 6 x xxxxxxxx x. 327/1997 Sb.
Členění na xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxxxx
|
xxxx
|
xxxxxxxxxxx
xxxxxx
|
xxxxxxx
xxxxxxxx
|
xxxxxxx vodní xxxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxxxx živočišných xxxx xxxx druhů
|
čerstvé
zmrazené
|
výrobky x xxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxx jednotlivých xxxxxxxxxxx rodů xxxx xxxxx
|
xxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
xxxxxx
xxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
|
Xxxxxxx x. 7 x vyhlášce č. 327/1997 Sb.
-
-
-
Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx x. 327/1997 Sb.
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
xxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xxxxx
|
X. xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx EXTRA X
xxxxxxx A
|
|
II. xxxxx xxxxxxx
|
X
X chladírenská
B xxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx x xxxxx
|
xxxxxxxx
|
xxxxxxxx
|
Příloha x. 9 x vyhlášce x. 327/1997 Sb.
Smyslové požadavky xx xxxxxxx vejce xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 1
&xxxx; |
X. třída xxxxxxx
|
XX. třída jakosti
|
|
čerstvá xxxxx
XXXXX A
|
čerstvá xxxxx
X
|
xxxxx
X
|
|
Xxxxxxxx
|
xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxx přípustné
|
|
Vzduchová xxxxxxx
|
xxxx xxx 4 mm xxxxxx
|
xxxx xxx 6 xx vysoká
|
nejvýše 9 xx xxxxxx
|
&xxxx; |
x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxx nejvýše xx xxxxxxxx xxxxx xxxxx
|
|
Xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx, xx xxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx mírně xxxxxxxxx x vracející xx xx xxxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxxx, slabě zploštělý
|
|
Bílek
|
průhledný
|
průhledný
|
|
Zárodek
|
vývoj xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx
|
|
Xxxx tělíska
|
nepřípustná
|
nepřípustná
|
|
Vaječný xxxxx
|
xxx xxxxxx pachu
|
bez cizího xxxxx
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
|
7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx pro xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx:
- 1 % xxxxx x cizími xxxxxxx
- 4 % xxxxxxxxx xxxxx
|
7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx požadavkům xxx tuto xxxxx
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxx 2
Hmotnostní xxxxxxx
|
Xxxxxxxx 1 xxxxx v xxxxxxx
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxx 100 xxxx x xxxxxxxxxxx
|
XX xxxxx xxxxx
|
73 x xxxx
|
7,3
|
X velká
|
od 63 xx 73
|
6,4
|
M střední
|
od 53 do 63
|
5,4
|
X xxxx
|
xxxx než 53
|
4,5
|
Xxxxxxxxx xx xxxxxxx 6 % vajec bezprostředně xxxxx skupiny hmotnosti
|
||
Vejce xxxxx B nemusí xxx hmotnostně xxxxxxx.
|
Příloha č. 10 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xx xxxxxx majonéz
Smyslové xxxxxxxxx xx jakost majonéz
Tabulka 1
xxxx
|
&xxxx; |
xxxxxxxxxxx x xxxxx
|
x xxxxxxxxxx xx obsahu xxxxx - pastovitá, xxxxxxxxx až xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, výrobky nesmějí xxxxxxxxx zbytky xxxxxxxxx xxxxxxxx,xxxxxxxx, xxxxxx předmětů x xxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
xxxx
|
xxxxxxx xxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xx použitých přísadách x koření
|
chuť
|
nakyslá, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, bez xxxxxx pachutí
|
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 2
ukazatel
|
hmotnostní %
|
|
xxxxx xxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
10,0 až 85,0
|
obsah xxxxxxx
|
xxxxxxx
|
2,0
|
xxxxxxx xX
|
xxxxxxx
|
4,5
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 3
xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx x x xxxx ml
|
přípustná záporná xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x %
|
do 100
|
- 6
|
nad 100 xx 250
|
- 5
|
nad 250 do 500
|
- 4
|
xxx 500
|
- 2
|
Xx. XX
Xxxxxxxxx ustanovení
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx do oběhu xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx používat xx 1. září 2001.
Xx. II vložen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 89/2000 Xx. s xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Informace
Xxxxxx xxxxxxx x. 327/97 Xx. nabyl xxxxxxxxx dnem 31.12.1997, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §3, 12, 20 x 26, která xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Xx xxxxx tohoto právního xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx právním předpisem x.:
89/2000 Xx., xxxxxx se xxxx vyhláška XX x. 327/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), h), i), x) x x) xxxxxx č. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxx, masné xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, vejce x výrobky z xxxx
x xxxxxxxxx xx 1.9.2000, x xxxxxxxx přílohy x. 7, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 20.4.2000
Xxxxxx předpis x. 327/97 Sb. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 326/2001 Sb. x xxxxxxxxx od 1.10.2001.
Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx jich xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx uvedeného právního xxxxxxxx.
1) Xxxxx č. 87/1987 Sb., o veterinární xxxx, ve znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x výživy č. 121/1987 Sb., x xxxxxxxxxxxxx zdravotní xxxxxxxxxxxx živočišných produktů.
2) škodlivost xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx předpisů
3) provádí xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx 35 °X 10 xxx xxxx při xxxxxxx 38 °X 7 xxx
4) x xxxxxxx xxxxxxx odebraných xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
5) xxxx x xxxxxxx z xxxx, určené k xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx nebo x xxxxx tepelná xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 60 °X, xxxx být xxxxxxxx xx teplotu xxxxx xxx minus 20 °X xx xxxx xxxxxxx 24 xxxxx
6) Xxxxx č. 23/1962 Sb., o xxxxxxxxxx, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx.
7) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x tabákových xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x množství xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x".
8) ČSN 57&xxxx;6510 Hovězí xxxx xxx výsek. Norma xxxxxxx. ČSN 57 6540 Xxxxxxx xxxx pro xxxxx. Norma jakosti. XXX 57 6570 Telecí xxxx xxx výsek. Xxxxx xxxxxxx.
9) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx č. 121/1987 Sb.
10) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 326/1997 Sb., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x) a x) zákona č. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a o xxxxx x doplnění xxxxxxxxx souvisejících zákonů, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.