Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 30.09.2001.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.08.2000 do 30.09.2001.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro maso, masné výrobky, ryby, ostatní vodní živočichy a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich

327/97 Sb.

ODDÍL 1. Maso §1
Členění na skupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Technologické požadavky §5
Uvádění do oběhu §6
Skladování §7
Přeprava §8
Prodej §9
ODDÍL 2. Masné výrobky §10
Členění na skupiny §11
Označování §12
Požadavky na jakost §13
Technologické požadavky §14
Uvádění do oběhu §15
Skladování §16
Přeprava §17
ODDÍL 3. Ryby, ostatní vodní živočichové a výrobky z nich §18
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §19
Označování §20
Požadavky na jakost §21
Technologické požadavky §22
Uvádění do oběhu §23
ODDÍL 4. Vejce a výrobky z nich §24
Členění na skupiny a podskupiny §25
Označování §26
Požadavky na jakost §27
Technologické požadavky §28
Uvádění do oběhu §29
Přechodné ustanovení §30
Účinnost §31
PŘÍLOHA 1 : Členění na skupiny
PŘÍLOHA 2 : Seznam drobů podle jednotlivých druhů jatečných zvířat
PŘÍLOHA 3 : Členění na skupiny
PŘÍLOHA 4 : Uvádění do oběhu
PŘÍLOHA 5 : Technologické požadavky na jednotlivé skupiny výrobků
PŘÍLOHA 6 : Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 7 : Technologické požadavky a požadavky na jakost, balení a skladování ryb a ostatních vodních živočichů a výrobků z nich
PŘÍLOHA 8 : Členění na skupiny a podskupiny
Smyslové požadavky na slepičí vejce pro jednotlivé třídy jakosti
Fyzikální požadavky na slepičí vejce
PŘÍLOHA 10 : Požadavky na jakost majonéz
č. 89/2000 Sb. - Článek II
XXXXX 1
XXXX
§1
Xxx xxxxx této vyhlášky xx xxxxxx
x) xxxxx xxxxxxx části xxxxxx xxxxxx x xxxxxx lidí, x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx zvláštního xxxxxxxx 1) x xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx nebo xxxxxx,
b) xxxxxxx xxxxxxxxxxx tělem xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx 1) a xxxxxxxx x veterinárnímu xxxxxxxxx, 1)
x) xxxxxxxxx masem xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxx jatečných xxxxxx xxxx xxxxx, xxxxxx, xxxx, xxx a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx,
x) telecím xxxxx xxxx xxxxx ve xxxxx xxxxxxx 4 xxxxxx o xxxxxxxxx xxxxxxx 215 kg,
x) skopovým masem xxxx ovcí,
x) xxxxxxxx xxxxx maso xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx 8 xxxxxx x x xxxxxxxxx xxxxxxx 41 xx,
x) kůzlečím xxxxx xxxx xxxxxx xx xxxxx nejvýše 5 xxxxxx,
x) xxxxx xxxxx xxxx xxx,
x) koňským xxxxx xxxx xxxx a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx masem xxxx xxxxxx xx stáří xxxxxxx 18 xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx x drůbeže, xxxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxx, hus, krůt xxxx perliček,
x) xxxxxxx xxxxx maso xxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx 3 xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx maso xxxxx 6) xxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx, daňka, xxxxx, xxxxxxx, prasete xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
s) xxxxx xxxxxxxxxxx vnitřnosti x xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx zvířat,
x) xxxxxx kosti xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx,
x) xxxx xxxx xxxxxxx při xxxxxxx jatečných xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
x) syrovým xxxxxx nebo lojem xxxxxx xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxx,
x) mletým xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx.
§2
Xxxxxxx xx xxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 1.
§3
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx předpise 7) jsou xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx:
x) maso xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x dále xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx na xxxxxxx, xxxxx §1 xxxx. x) xx x). Xxxx x ostatních xxxxxx xx označí xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx označit x xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx norem 8) xxx xxxxxxxx xxxx,
x) xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx "xxxxx" se xxxxx xxxx xxxxx přílohy č. 2,
x) x xxxxxxx xxxx se xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx použitých xxxxxxxxxx xxx,
e) xxxxxxx xxxx se xxxxxx xxxxxx kuře, xxxxxxx, kachna, husa, xxxxxxxx, xxxxx x x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx masa x xxxxx xxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxx xx označuje xxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxx divoké, xxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxxx x x xxxxxx xxxxxxx i xxxxx xxxxxxxxx těla,
x) výsekové xxxx xxxxxx, xxxxxx, dělená xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx, droby, kosti, xxxx, syrový xxx x balené mleté xxxx, xxxxx nebyly xxxxxxxx, xx xxxxxxxx xxxxx použitelnosti,
h) x mletého masa xxxxxxxx xx označí xxxxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
§4
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxx, půlky, xxxxxxxxx xxxx těla jatečně xxxxxxxxxxxx xxxxxx nesmí xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx smyslově xxxxxxxx.
(2) Jatečně opracované xxxx
x) musí xxx xxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxxx,
b) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx, kostní xxxxx, xxxxxx kostí a xxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx výstelky, xxxx x výjimkou xxxxxxx, xxxxxxx xx dobu xxxxx masa x xxxxxxx xxxxxxx xxxx,
x) xx xxx xxxxxx xxxxxxxx sádla, xxxxxxx částí loje, xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx ledvin x drůbeže, xxxxxx, xxxxxx x xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxx může xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx, zbytky xxxx x vnitřní plstní xxxxx.
(3) X xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx těl velkých xxxxxxxxx zvířat xxxx xxx odstraněna mícha.
(4) Xxxxxx xxxxx x mléčné xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx.
(5) Xxxxxx xxxxxxx x xxxx, které xxxx označeno xxxx xxxxxxxxxxx, 9) se xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx před xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(6) Xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxx xx oběhu xxxxxxx x kuchaný.
(7) Xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxx xx xxxxx xxxxxxx bez xxxxx x xxxxxx.
§5
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Po xxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxxxx nejpozději xx 48 hodin xx všech xxxxxxx x výjimkou krve, xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx, která xxxx xxxxx xxx
x) xxxx 7 oC x xxxxxxxxxx xxxx,
x) xxxx 3 xX x xxxxx,
x) xxxx 2 xX x mletého xxxx xxxxxxxx.
(2) Xx xxxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx do 3 xxxxx xx xxxxxxx, xxxxx není vyšší xxx plus 3 xX.
(3) Xx xxxxxxx musí být xxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 2 hodin x u xxxxxxx xxxx do 12 xxxxx x trvale xxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxx xxxx 4 xX.
(4) X masem xx xxxxxxx provádět jakékoli xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx.
Xxxxxxx xx xxxxx
§6
(1) Xxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) X prostorách, x xxxxx dochází k xxxxxx masa (xxxxxxx, xxxxxxxxx, balení) a x xxxxxxxxxx x xxxxx (expedice), xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx 12 °X xx xxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
(3) Zmrazené xxxxxxxx xxxx x xxxxx smí xxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxx.
§7
Xxxxxxxxxx
(1) Xxx xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx zářením.
(2) Xxxx určenou xxx xxxxxxxxxxxxx účely xxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx do 24 xxxxx xx xxxxxxxx, x to xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx obalech x xxxxxxxxxx xx plus 2 xX.
(3) Xxx xxxxxxxxxx masa xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx v §5 xxx xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx x rozmezí 85 - 95 % a xxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxx 0,1 - 0,3 x3/x.
(4) Při xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx vzduchu xxxxxxxxxxx.
(5) V xxxxxx xxxxxxxxxxx prostoru xxxxx xxx xxxxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxx xxxxxxx nebaleného xxxx,
x) xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx výrobky.
§8
Přeprava
(1) Xxx přepravě xxxx xxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx v §5 xxxx. 1 x xxxx xxx 2 °X.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x přepravě xxxx xxxxx xxx používány x přepravě xxxx, xxxxxx x xxxxxxx, xxxxx by mohly xxxx negativně ovlivnit xxxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxx opracovaná xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx zvířat xx xxxxxxxx, xxxx, xxxx, xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, x půlkách xxxxxxx x xxxxxx nebo xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx ovcí, xxx, xxxxxx, xxxxxx x xxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xx xxxx xxxx vleže x xxxxx xxxxxx xx xxxxxxx x xxxx xxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx na materiály xxxxxxxxxxxx do xxxxx x xxxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxx maso x xxxxx výrobky xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx společně x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx v případě, xxxx-xx xxxxxxx xxxxxxxx x samostatných přepravních xxxxxxx, které xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx do xxxxx x xxxxxxxxxxx.
(5) X jednom přepravním xxxxx xxxxx xxx xxxxxxxx
x) nebalené xxxx x xxxxxxxx xxxxx výrobky,
x) xxxxxx x ostatní xxxxxxx xxx,
x) xxxxxx x xxxxx xxxxxxx.
§9
Prodej
(1) Xxx xxxxxxx xxxxx stejné xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx x přepravě.
(2) Xxxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx, aby xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxx jatečného xxxxxxx.
(3) Xxxxx nebo xxxxxxx xxxx smí xxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxx spotřebitelem, xxxxx xx xxxxxxx x xxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx.
XXXXX 2
XXXXX XXXXXXX
§10
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx opracovaný xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx surovinu maso, x xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
x) tepelně xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, u xxxxxxx xxxx ve všech xxxxxxx xxxxxxxx tepelného xxxxxx odpovídajícímu působení xxxxxxx 70 °C xx xxxx xxxxxxxxx 10 minut,
c) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx xxx další xxxxxx, x něhož xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx výrobek, x xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, zejména xxxxxx, xxxxxxx, sušením x zráním xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxxxx trvanlivosti,
x) xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx upravená xxxx nebo xxxxx xxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx aromatizujících x pomocných, xxxxxx x xxxxxxx kuchyňské xxxxxx,
f) technologickým xxxxxx obal, xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx díla,
x) technologickým xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx chladu,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx,
j) xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx bez bílkoviny xxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx původu,
x) dílem rovnoměrně xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx surovin, xxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx stanovených xxxxxxxxxx.
§11
Xxxxxxx xx skupiny
Xxxxxxx xx xxxxxxx je xxxxxxx x příloze č. 3.
§12
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx výrobky xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxx přílohy č. 3.
(2) Xxxxx xxxxx uvedených x xxxxxx a xx xxxxxxxxx předpise 7) xx u xxxxxxxx masných výrobků xxxxxx
a) nejvyšší xxxxx tuku x xxxxxxxxxxxx procentech, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx svalovou xxxxxxxx, popřípadě xxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx.
(3) Xx xxxxx výrobky x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xx potraviny xxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxx výrobku xxx xxxxxx xxx xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxx xxxxxxx xxxx xxx 50 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx uvedeného xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx.
(5) Xxxxx xx x xxxxx xxxxxxx použito xxxxxxxx základu xxxx xxxxx "xxxxx", xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(6) Výrobky xxxx xxxxx xxxxxxxx x jiného xxxx, xxx je xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxx xxx x xxxxx xxxxxxxx živočišným xxxxxx x částí jatečného xxxx, xx kterého xxxxxxx.
§13
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx nesmí x xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx vody xxxx xxxx. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx nesmí xxxxxxxxx x nákroje. X xxxxxxx nesmí xxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx, otisky xxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx složek.
(2) Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx výrobek, xxx xxxxx narušený.
§14
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) X xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx musí xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx tak, xxx xxxx xxxxxxxxx dostatečné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx výrobku.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx tepelnému xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx vařená xxxx xxxxx masa, xxxx xxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxx xxx xx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx 5 °X x xxxxx xx dobu 48 hodin.
(4) Xxxxx xxxxxxx po xxxxxxxx tepelného xxxxxxxxxx xxxx xxx co xxxxxxxxxxx zchlazeny xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x příloze č. 4.
(5) X xxxxxxx výrobky xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx vedoucí x xxxxxxxx zdání xxxxxx xxxxxxxxxx.
(6) Xxxxxxxxxxxxx požadavky na xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 5.
§15
(1) Xxx xxxxxxx x xxxxxxxx k xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx uvedené x příloze č. 4.
(2) Xxxxxxxx nakrájené xxxxx xxxxxxx xxxx být xxxxxxx v den xxxxxxxxx.
(3) Výrobky x pokryvem xxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx úpravou xx uvádějí do xxxxx balené nebo xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
§16
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx výrobky xx xxxxxxxx v temných, xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx vzduchu, xxxxxxx xxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 4.
§17
Xxxxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxx ložené x xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, se xxxxxxxxxx při teplotách xxxxxxxxx x příloze č. 4, xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxx xx x 2 °X.
XXXXX 3
XXXX, XXXXXXX XXXXX XXXXXXXXXXX X VÝROBKY X XXXX
§18
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxx a xxxxxxxxx vodními xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx ryby x xxxxxxx vodní xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx tak, xxx xxxxxxx ke xxxxxxxx svaloviny,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx a xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, 10)
d) xxxxxxx x xxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx byly xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, zejména xxxxx, marinování, xxxxxx, xxxxxxxx xxxx sušení,
x) xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxx směsi xxx x xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx surovin, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxxx x tepelné xxxxxxxxx xxxxxx.
§19
Xxxxxxx xx druhy, skupiny x podskupiny
Xxxxxxx xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx je xxxxxxx v příloze č. 6.
§20
Označování
(1) Xx obalu xxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x nich xx xxxxx xxxxx uvedených x xxxxxx a xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 7) uvede xxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx podskupiny x xxxxxxxxx xxx nebo xxxx.
(2) X xxxxxxxxxxx xxxx být xxxx xxxxxxx podmínky xxxxxxxxxx.
(3) Hmotnostní xxxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 7.
(4) Xx xxxxx výrobku xxxx být xxxxxx xxxx o xxx, xx při xxxxxxxxxx xxxxxxx z xxx x ostatních xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx než xxxxxxxx, xxxxxxx drcená xxxx xxxxxxx.
§21
Xxxxxxxxx xx jakost
Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7.
§22
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Ke xxxxxxxxxx xxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx odpovídající xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx. 1)
(2) Xxxxx xxxxxxxxxxxxx požadavky xxxx xxxxxxx v příloze č. 7.
§23
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx -1 °X xx +5 °X.
(2) Xxxxxxx xxxxxx ryby x xxxxxxx vodní xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx v xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xx -1 °X xx +2 °X.
(3) Xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x nich xx xxxxxxx xxxxxx xx oběhu xxxxxxxxx x xxxxxxx, x xxxxxxx by xxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx.
(4) Polotovary x xxx x xxxxxxxxx vodních xxxxxxxxx xx xxxxxxxx prodávat xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx.
(5) Xx xxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxx 1 xxxxx, xxx xx xxxxx o xxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx.
(6) Xxxxx ryby xx xxxxx uvádět do xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.
ODDÍL 4
XXXXX X XXXXXXX X XXXX
§24
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxx xxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx 1),
x) xxxxxxxxx vejci slepičími xxxxx xxxxxxx odpovídající xxxxxxxxxx xx I. xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx podmínek xxxxxxxxxxx x §29 xxxx. 1,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx vejce xxxxxxx odpovídající xxxxxxxxxx xx II. xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx trvanlivost xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x §29 odst. 2,
x) konzervovanými xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx II. třídu xxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx, jejichž xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx vzduchu,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx jedlých xxxxxxxxxxx xxxxx ve xxxxx fázi xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxx okyselující xxxxxxx.
§25
Členění xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 8.
§26
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx názvem xxxxx, ze xxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxx vajec xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx "xxxxx" xxxx "xxxxxxx xxxxxxx".
(2) Slepičí xxxxx se označují xxxxxx druhu a xxxxxxxxxx podle přílohy č. 8.
(3) Xxxxxxxx vajec xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx.
(4) Xxx xxxxxxxxxx vajec xxxxxxxx xx xxxx u xxxxx
a) X. xxxxx jakosti xx xxxxx xxxxx hmotnostní xxxxxxx,
b) čerstvých xxxxx A se xx xxxxx xxxxx x datum xxxxxxx,
x) čerstvých xxxxx xxxxx X xx xxxx xxxxxx odstranitelnou xxxxxx nebo etiketou, xx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx "Xxxxx X",
x) xxxxxxxx XX. třídy jakosti X xx označí x xx xxxxxxxx xxxxx odstavce 5 xxxx. x), c) x x).
(5) Xxx označování slepičích xxxxx zabalených x xxxxxxxxxx xx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx
x) X. třídy xxxxxxx xxxx xxxx xxxx x xxxxxxx 12 xx x x xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 3 xx vysokým,
x) XX. xxxxx xxxxxxx X xxxx xxxx xxxx o průměru 12 xx x x xxx písmeno X xxxxxxx 5 xx xxxxxx,
x) XX. třídy xxxxxxx X chladírenská rovnostranný xxxxxxxxxxx o xxxxxx xxxxxxx 10 xx,
x) II. třídy xxxxxxx X konzervovaná xxxxxxxxxxx s xxxxxxxxxxxx 16 a 7 xx.
(6) Při xxxxxxxxxx výrobků x xxxxx xxxx být xxxxxxx
a) doba xxxxxxxxxxxxx,
b) skladovací xxxxxxx,
x) u xxxxxx xxx 300 x xxxx xx xxxxxxxxx pro xxxxxxxxxxxx "xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx".
(7) U xxxxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxxxxx odchylky uvedeny x příloze č. 10.
§27
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxx vejce xx xxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx požadavků dělí xx xxxx jakosti x xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 9.
(2) Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xx II. xxxxx xxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 10.
§28
Technologické xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. 1)
§29
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxx X. třídy xxxxxxx x xxxxx XX. xxxxx xxxxxxx X xx uchovávají xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 5 °X a nejvýše 18 °C.
(2) Xxxxx XX. xxxxx xxxxxxx X chladírenská xx xxxxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxxxx, která xx xxxxx xxx 5° X a xxxxxxxx xxx minus 1,5 ° X, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 70 % xx 85 %.
(3) Xxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxx x §26 xxxx. 4 xxxx. x) musí xxx sedmý den xx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx se xxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxx I. xxxxx xxxxxxx X.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx vajec je 28 xxx xx xxxx xxxxxx. Datum xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx 7 xxx xxxx xxxxxxxxx xxxx minimální trvanlivosti.
(5) Xxxxx xxxxxxx xx xxxxx musí xxxxxxxxx xxxxxxxxxx stanoveným xxxxxxxxxx právními xxxxxxxx. 1)
(6) Majonézy xxxxxx se xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 0 °X x xxxxxxx 15 °X.
(7) Xx xxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx z vajec xxxxxxxx x neprodyšných xxxxxxx.
(8) Do xxxxx se xxxxx xxxxxx xxxxxxx z xxxxx, xxx surovina xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. 1)
§30
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Označení xxxx, xxxxxxx výrobků, ryb, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x výrobků z xxxx, xxxxx x xxxxxxx x nich, xxxxxxxx x xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 do 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx xxx x xxxxxxx §6 xxxxxx.
§31
Účinnost
Xxxx vyhláška nabývá xxxxxxxxx xxxx vyhlášení, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §3, 12, 20 x 26, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx dnem 1. xxxxx 1998.
Ministr:
Xxx. Xxx v. x.

Xxxxxxx č. 1 x xxxxxxxx č. 327/1997 Sb.
Členění na xxxxxxx
xxxx
xxxxxxx
xxxx
xxxxxxxx maso
kosti
droby
syrové sádlo, xxx
xxxx
xxxxx xxxx
xxxxxx, drůbeží xxxx
xxxxxx, králičí maso
zvěřina
ostatní (xxx xxxxxxxxxxx druhu)

Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx x. 327/1997 Sb.
Seznam xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
xxxx
xxxx
xxxxxxx plíce xx xxxxxx
xxxxxx hlava x jazykem a xxxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx hlava x mozkem bez xxxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx hlava xxx mozku,bez xxxxxx
xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx
xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxx xxxx x xxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxx mícha
hovězí xxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx
xxxxxx maso x xxxxx
xxxxxx xxxxx xxx kůže x xxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx xxx kůže xxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx mozek
hovězí xxxxx
xxxxxx xxxxx opařená
hovězí xxxxxxx
xxxxxx xxxx osrdí
hovězí xxxxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxxx
xxxxxx xxxxx se xxxxxx
xxxxxx xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx
xxxxxx plíce
kravské vemeno
telecí xxxxx
xxxx xxxxx loupané
telecí xxxxx x xxxxxxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx celé xxxxx
xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx
xxxxxxx játra
koňský xxxxxxx
xxxxxx xxxxx opařené
koňská xxxxx x mozkem bez xxxxxx
xxxxxx brzlík
koňské maso x xxxx
xxxxxx ledviny
kuřecí xxxx
xxxxxxx xxxxx s xxxxxxx x xxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxx osrdí
kuřecí xxxxxxx
xxxxxxx játra
kuřecí xxxxx
xxxxxxx xxxxx xx srdcem
slepičí xxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx játra
skopové xxxxx
xxxxxxx žaludky
skopová xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxx
xxxxxxx xxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxx xxxxx s xxxxxxx x mozkem
kachní xxxxxxx
xxxx celé xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxx játra
husí xxxx
xxxx xxxxx se xxxxxx
xxxx xxxxx
xxxx plíce
husí žaludky
kozí xxxxx
xxxx xxxxx
xxxx xxxxxxx
xxxxx xxxx
xxxx xxxxxxxx opařená xxxxxxx
xxxxx xxxxx
xxxx xxxxxx
xxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxx
xxxxxx játra
králičí xxxxx
xxxxxx plíce
králičí xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx slezina
králičí xxxxxxx
xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx

Příloha x. 3 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
xxxxx výrobek
tepelně opracovaný
tepelně xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx

Příloha x. 4 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx
Xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxx xxx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx.
Xxxxxxx xxxxxxxxxx
5 °C
 
Tepelně xxxxxxxxxxxx
5 °X
&xxxx;
Xxxxxxxxx
15 °X
85%
Xxxxxxxxx
5 °X
&xxxx;

Xxxxxxx x. 5 x vyhlášce x. 327/1997 Sb.
Technologické xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxx xxxxxxx, u kterých xxxx ve xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx tepelného xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 70 °C xx xxxx xxxxxxxxx 10 xxxxx.
Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx
Xxxx xxxxxxx z xxxxxxxxx díla, xx xxxxxxx může xxx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx zrněnou xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx x xxxxx spotřebě xxx xxxxx úpravy.
Trvanlivé
Jsou xxxxxxx, u xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, jako xx xxxx. xxxxx, xxxxxx, xxxxxx a zrání xxxx vlivem uzení, xxxxxx, sušení x xxxxx xxxx vlivem xxxxxxx xxxxxxx k xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx dobou trvanlivosti 21 xxx při xxxxxxx skladování do 15 °X a xxxxxxxx xx(xxx.) = 0,93.
Xxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx masa xxxx xxxxx xxx, popřípadě xxxxxxx surovin, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxx xxxxxxxx
Xxxx xxxxx výrobky xxxx xxxxxxxx masa xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, x jejichž středu xxxx xxxxxxxx tepelného xxxxxx, xxxxx odpovídá xxxxxxxx teploty 121 °X xx xxxx xxxxxxxxx 10 xxxxx.

Xxxxxxx x. 6 x vyhlášce x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
xxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx vodní xxxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxx druhů
čerstvé
zmrazené
výrobky x xxx xxxx ostatních xxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx nebo xxxxx
xxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
xxxxxx
xxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx

Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.

-

-

-

Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
xxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx
X. xxxxx jakosti
čerstvá XXXXX X
xxxxxxx X
&xxxx;
XX. třída xxxxxxx
X
X chladírenská
B konzervovaná
výrobky x xxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx

Xxxxxxx x. 9 x vyhlášce x. 327/1997 Sb.
Smyslové xxxxxxxxx xx slepičí xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 1
 
I. xxxxx xxxxxxx
XX. třída xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx
XXXXX X
xxxxxxx xxxxx
X
xxxxx
X
Xxxxxxxx
xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx x deformace xxxx přípustné
Vzduchová xxxxxxx
xxxx xxx 4 xx xxxxxx
xxxx xxx 6 xx xxxxxx
xxxxxxx 9 xx xxxxxx
&xxxx;
x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx délky xxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, kulatý, xx xxxxxxxx xxxxxx, xxx otáčení xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xx xx středové xxxxxx
xxxxxxxxx, slabě zploštělý
Bílek
průhledný
průhledný
Zárodek
vývoj xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx
Xxxx tělíska
nepřípustná
nepřípustná
Vaječný obsah
bez xxxxxx xxxxx
xxx xxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx jakost xxxxx
7 % vajec xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxx, avšak xxxxxxx:
- 1 % xxxxx x xxxxxx xxxxxxx
- 4 % xxxxxxxxx xxxxx
7 % xxxxx neodpovídajících xxxxxxxxxx xxx xxxx třídu
Fyzikální xxxxxxxxx xx slepičí xxxxx
Xxxxxxx 2
Hmotnostní skupina
Hmotnost 1 xxxxx x xxxxxxx
Xxxxxxxxx hmotnost 100 xxxx v kilogramech
XL xxxxx xxxxx
73 x xxxx
7,3
X xxxxx
xx 63 xx 73
6,4
M střední
od 53 xx 63
5,4
S xxxx
xxxx xxx 53
4,5
Připouští xx xxxxxxx 6 % xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx skupiny xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx B xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.

Příloha x. 10 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost majonéz
Tabulka 1
xxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx a xxxxx
x xxxxxxxxxx na xxxxxx xxxxx - xxxxxxxxx, xxxxxxxxx až xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx kusovitých xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx nesmějí xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx,xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxx
xxxx
xxxxxxx xxx majonézy, xxxxx nakyslá, xxxxxxxx xx xxxxxxxxx přísadách x xxxxxx
xxxx
xxxxxxx, po xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 2
ukazatel
hmotnostní %
xxxxx tuku xxxxx
xxxxxxx xxxxx
10,0 až 85,0
xxxxx xxxxxxx
xxxxxxx
2,0
xxxxxxx xX
xxxxxxx
4,5
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 3
xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx deklarovaný na xxxxx x x xxxx ml
přípustná xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo objemová xxxxxxxx v %
do 100
- 6
xxx 100 xx 250
- 5
xxx 250 xx 500
- 4
xxx 500
- 2
Čl. XX
Xxxxxxxxx ustanovení
(1) Xxxxxxxxx vyrobené a xxxxxxx do oběhu xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxx xxxxxxxx do 1. září 2001.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 89/2000 Xx. s xxxxxxxxx xx 1.9.2000

Xxxxxxxxx
Xxxxxx předpis x. 327/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx ustanovení §3, 12, 20 x 26, která xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Ve xxxxx xxxxxx právního xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx a doplnění xxxxxxxxxxx právním xxxxxxxxx x.:
89/2000 Xx., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx XX x. 327/97 Sb., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), h), x), x) x k) xxxxxx č. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x nich, vejce x xxxxxxx x xxxx
x xxxxxxxxx xx 1.9.2000, s xxxxxxxx xxxxxxx x. 7, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx dnem 20.4.2000
Xxxxxx xxxxxxx x. 327/97 Xx. xxx zrušen právním xxxxxxxxx č. 326/2001 Sb. s xxxxxxxxx xx 1.10.2001.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx uvedeného právního xxxxxxxx.
1) Xxxxx č. 87/1987 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxx, xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Vyhláška Xxxxxxxxxxx ministerstva xxxxxxxxxxx x výživy č. 121/1987 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
2) škodlivost xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx předpisů
3) xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx teplotě 35 °X 10 xxx xxxx xxx xxxxxxx 38 °X 7 xxx
4) x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxx xxxxxxxx hodnota odpovídat xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
5) xxxx x výrobky x xxxx, xxxxxx k xxxxx spotřebě, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxx tepelná xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 60 °X, xxxx být xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx než xxxxx 20 °X xx xxxx xxxxxxx 24 xxxxx
6) Xxxxx č. 23/1962 Sb., o myslivosti, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
7) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, x přípustné xxxxxxxx od xxxxx x množství xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x".
8) XXX 57&xxxx;6510 Hovězí maso xxx xxxxx. Norma xxxxxxx. ČSN 57 6540 Xxxxxxx maso pro xxxxx. Xxxxx xxxxxxx. XXX 57&xxxx;6570 Telecí xxxx xxx xxxxx. Xxxxx xxxxxxx.
9) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx č. 121/1987 Sb.
10) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 326/1997 Sb., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. a), x), j) a x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.