Právní předpis byl sestaven k datu 30.09.2001.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.08.2000 do 30.09.2001.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro maso, masné výrobky, ryby, ostatní vodní živočichy a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich
327/97 Sb.
ODDÍL 1. Maso §1
Členění na skupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Technologické požadavky §5
Uvádění do oběhu §6
Skladování §7
Přeprava §8
Prodej §9
ODDÍL 2. Masné výrobky §10
Členění na skupiny §11
Označování §12
Požadavky na jakost §13
Technologické požadavky §14
Uvádění do oběhu §15
Skladování §16
Přeprava §17
ODDÍL 3. Ryby, ostatní vodní živočichové a výrobky z nich §18
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §19
Označování §20
Požadavky na jakost §21
Technologické požadavky §22
Uvádění do oběhu §23
ODDÍL 4. Vejce a výrobky z nich §24
Členění na skupiny a podskupiny §25
Označování §26
Požadavky na jakost §27
Technologické požadavky §28
Uvádění do oběhu §29
Přechodné ustanovení §30
Účinnost §31
PŘÍLOHA 1 : Členění na skupiny
PŘÍLOHA 2 : Seznam drobů podle jednotlivých druhů jatečných zvířat
PŘÍLOHA 3 : Členění na skupiny
PŘÍLOHA 4 : Uvádění do oběhu
PŘÍLOHA 5 : Technologické požadavky na jednotlivé skupiny výrobků
PŘÍLOHA 6 : Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 7 : Technologické požadavky a požadavky na jakost, balení a skladování ryb a ostatních vodních živočichů a výrobků z nich
PŘÍLOHA 8 : Členění na skupiny a podskupiny
Smyslové požadavky na slepičí vejce pro jednotlivé třídy jakosti
Fyzikální požadavky na slepičí vejce
PŘÍLOHA 10 : Požadavky na jakost majonéz
č. 89/2000 Sb. - Článek II
ODDÍL 1
XXXX
§1
Pro xxxxx této vyhlášky xx xxxxxx
x) xxxxx všechny části xxxxxx xxxxxx x xxxxxx lidí, x xxxxxxx použitelnosti xxxx xxxxxxxxxx podle zvláštního xxxxxxxx 1) x xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx tělem produkt xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx 1) x xxxxxxxx k xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, 1)
x) xxxxxxxxx xxxxx rozbouraná xxxxxxx opracovaná xxxx xxxxxxx jatečných zvířat xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx zvířat xxxx xxxxx, prasat, xxxx, xxx x xxxxxxxxxxxxxxx lichokopytníků,
x) xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx,
f) xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx ve xxxxx xxxxxxx 4 xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx 215 kg,
x) skopovým masem xxxx xxxx,
x) xxxxxxxx masem maso xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx 8 měsíců x x xxxxxxxxx xxxxxxx 41 kg,
x) kůzlečím masem xxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx 5 xxxxxx,
k) kozím xxxxx xxxx xxx,
x) koňským xxxxx xxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xx stáří xxxxxxx 18 xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx z drůbeže, xxxxxxx xxxxx, slepic, xxxxxx, hus, krůt xxxx xxxxxxxx,
o) xxxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxx nejvýše 3 xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx maso xxxxx 6) xxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, srnce, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, bažanta xxxx xxxxxxxx,
s) xxxxx xxxxxxxxxxx vnitřnosti a xxxxx těl jatečně xxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx kosti xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx,
u) xxxx xxxx získaná xxx xxxxxxx jatečných xxxxxx xxxxxxxxxx technologickým xxxxxxxx, 1)
x) xxxxxxx xxxxxx xxxx lojem xxxxxx xxxx získaná xxx opracování těl xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxx,
x) mletým masem xxxxxxxxxx xxxxxxx produkt xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx.
§3
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx uvedených x zákoně a xx zvláštním xxxxxxxx 7) jsou xxxx xxxxx požadavky na xxxxxxxx:
x) xxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx a xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx bez xxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx §1 písm. x) xx r). Xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx se xxxxxx xxxxxx živočišného xxxxx,
x) xxxxxxxx maso xxxxxxx xxxxxxxxx zvířat xxx xxxxxxx i xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx norem 8) xxx xxxxxxxx xxxx,
x) při xxxxxxxxxx xxxxxxx "droby" se xxxxx xxxx podle přílohy č. 2,
x) x xxxxxxx xxxx se xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhů xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx,
x) xxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxx kuře, xxxxxxx, kachna, husa, xxxxxxxx, krůta x x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x částí jatečného xxxx,
x) xxxxxxx xx xxxxxxxx názvem xxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxxxx, bažant nebo xxxxxxxx a x xxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx těla,
x) xxxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx, xxxxx, kosti, xxxx, syrový xxx x xxxxxx xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx, se xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) x xxxxxxx masa xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx procentech.
§4
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxx znečištěna xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxx opracované xxxx
x) musí xxx xxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx podlitin, xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
b) nesmí xxxxxxxxx xxxxxx sražené xxxx, xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx x xxxxxxxx drůbeže, xxxxxxx xx xxxx xxxxx masa x xxxxxxx xxxxxxx xxxx,
x) xx xxx xxxxxx xxxxxxxx sádla, xxxxxxx xxxxx xxxx, xxxxxx, xxxxxx vnitřností x xxxxxxxx ledvin x drůbeže, xxxxxx, xxxxxx x xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx dehydratace x xxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx zbytky vlasového xxxx, zbytky xxxx x vnitřní plstní xxxxx.
(3) U xxxxxx x půlek xxxxxxxxx těl velkých xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx.
(4) Xxxxxx xxxxx x mléčné bradavky xxxx být odstraněny.
(5) Otisky xxxxxxx x masa, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, 9) xx xxxxxxxxxx bezprostředně před xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(6) Xxxxxxxx králík xx xxxxx xx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx.
(7) Xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxx xx xxxxx kuchaná bez xxxxx x xxxxxx.
§5
Technologické xxxxxxxxx
(1) Po xxxxxxx musí být xxxx xxxxxxxxx nejpozději xx 48 xxxxx xx všech xxxxxxx x xxxxxxxx krve, xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx při xxxxxxx, xxxxx není xxxxx xxx
x) xxxx 7 xX x výsekového masa,
x) xxxx 3 xX x xxxxx,
x) xxxx 2 xX u mletého xxxx xxxxxxxx.
(2) Xx xxxxxxxx musí xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx do 3 xxxxx xx teplotu, xxxxx xxxx xxxxx xxx xxxx 3 xX.
(3) Xx xxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx nejpozději xx 2 hodin x x xxxxxxx xxxx xx 12 xxxxx a trvale xxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx, xxxxx není xxxxx xxx xxxx 4 oC.
(4) X xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx vedoucí x xxxxxxxx xxxxx jeho xxxxxxxxxx.
Xxxxxxx xx xxxxx
§6
(1) Xxxx xxxx být xxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) X xxxxxxxxxx, x xxxxx dochází x xxxxxx xxxx (xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx) x x xxxxxxxxxx x xxxxx (xxxxxxxx), xxxx xxx teplota xxxxxxx xxxx 12 °C xx xxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxx smí xxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxx.
§7
Xxxxxxxxxx
(1) Při skladování xxxx xxx xxxx xxxxxxxx xxxx přímým xxxxxxxxx zářením.
(2) Xxxx určenou xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx do xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 24 xxxxx xx vytěžení, x to xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx v nepropustných, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx plus 2 xX.
(3) Xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx teploty xxxxxxx x §5 xxx relativní xxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxx 85 - 95 % a proudění xxxxxxx x xxxxxxx 0,1 - 0,3 x3/x.
(4) Při xxxxxxxxxx u xxxxxxxx xxxx se xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx.
(5) V xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx nesmí xxx xxxxxxxx
a) xxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxx skupiny nebaleného xxxx,
x) xxxxxxxx xxxx x nebalené xxxxx xxxxxxx.
§8
Přeprava
(1) Při xxxxxxxx xxxx xxxxx dojít xx xxxxxxx teploty xxxx xxxxxxxxx v §5 xxxx. 1 x xxxx xxx 2 °C.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x přepravě masa xxxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx osob, xxxxxx x výrobků, xxxxx xx xxxxx xxxx negativně xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxx opracovaná xxxx xxxxxxx jatečných xxxxxx xx xxxxxxxx, xxxx, xxxx, hříbata x xxxxxxx domestikovaní xxxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxx prasata x xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx ovcí, xxx, xxxxxx, xxxxxx x xxxxx, s xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xx xxxx nebo vleže x xxxxx vrstvě xx xxxxxxx x xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx splňující xxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x jednom xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx, xxxx-xx xxxxxxx xxxxxxxx x samostatných xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx na materiály xxxxxxxxxxxx xx styku x xxxxxxxxxxx.
(5) X xxxxxx přepravním xxxxx xxxxx být xxxxxxxx
x) nebalené xxxx a nebalené xxxxx výrobky,
x) xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxx,
c) xxxxxx x xxxxx xxxxxxx.
§9
Xxxxxx
(1) Xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx při xxxxxxxxxx x xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxx xxxx xxx prodáváno x xxxxxx podobě, xxx xxxxxxxxxx identifikaci xxxxxxx xxxxx xxxx části xxxx jatečného zvířete.
(3) Xxxxx nebo xxxxxxx maso xxx xxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x xxxxx xxxx xxxxxxx xxxx balené.
XXXXX 2
XXXXX VÝROBKY
§10
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) masným xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx jako xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, x jehož xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx předpisu, 1)
x) tepelně xxxxxxxxxxx xxxxxx výrobkem xxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx tepelného xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 70 °X xx dobu minimálně 10 minut,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx masným xxxxxxxx xxxxx výrobek xxxxxx x přímé xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx, u xxxxx xxxxxxxxxx tepelné opracování xxxxxxx xxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, x něhož xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, zejména xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxx složení surovin, x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx upravená xxxx xxxx směsi xxx, popřípadě xxxxxxx xxxxxxx, látek aromatizujících x pomocných, xxxxxx x tepelné kuchyňské xxxxxx,
f) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx, xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
g) xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx xxxx,
x) technologickým xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx úprava xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx, při xxxxxx xx xxxxx vegetativní xxxxx mikroorganismů x xxxxxx spory,
x) xxxxxx xxxxxxxx bílkovinou xxxxxxxxx bez xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx původu,
x) dílem xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx směs xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx x aromatizaci x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
§12
Označování
(1) Xxxxx xxxxxxx xx označují názvem xxxxx x xxxxxxx xxxxx přílohy č. 3.
(2) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 7) xx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxx tuku x xxxxxxxxxxxx procentech, kromě xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx svalovou xxxxxxxx, xxxxxxxxx připojenými xxxxxx,
b) datum xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx x trvanlivých xxxxxxx xxxxxxx.
(3) Xx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx obalech xx xxxxxxx jako xx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxx xxxx xxxxx živočišného xxxxx xxxxxx v xxxxx xxxxxxx xxxxxxx lze xxxxxx jen xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxx výrobek xxxx xxx 50 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx z xxxxxxxxx xxxxxx xxxx.
(5) Xxxxx xx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx "xxxxx", xxxx xxx označen xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(6) Xxxxxxx xxxx šunky vyrobené x xxxxxx xxxx, xxx xx svalovina xxxxxxx xxxx, xxxx xxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx jatečného xxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx.
§13
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx nesmí u xxxx docházet x xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxx. Vložka xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx. X xxxxxxx xxxxx xxx xxxx x nezpracované xxxxx, otisky xxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx složek.
(2) Xxxxxx masných xxxxxxx xxxxx xxx oslizlý, xxxxxxx, netypicky xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx plísní, xxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxx výrobek, xxx xxxxx xxxxxxxx.
§14
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) U xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx opracován xxxx xxxxxxx tak, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx všech xxxxxx výrobku.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxx bez xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, které xxxxxx xxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxx opracování xxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxx, xxxx xxx xxxx xxxxxxxx xx přepravních xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx xxx spotřebitele.
(3) Xxxxxxx neopracované xxxxx xxxxxxx smějí xxx xxxxxxxx jen ze xxxxxxx, xxxxx byly xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx minus 5 °C v xxxxx xx dobu 48 hodin.
(4) Xxxxx výrobky xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx být co xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx uvedenou x příloze č. 4.
(5) X xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxx čerstvosti.
(6) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx výrobků xxxx xxxxxxx x příloze č. 5.
§15
(1) Xxx xxxxxxx a xxxxxxxx x prodeji xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 4.
(2) Xxxxxxxx nakrájené masné xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx v xxx xxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxx x xxxxxxxx koření xxxx x jinou xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxx balené xxxx xxxxxxxx x výjimkou xxxxxxx a nabízení x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
§16
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx prostorách, xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, zásadně xxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 4.
§17
Xxxxxxxx
(1) Xxxxxxxx masné xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx.
(2) Masné xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx konzerv, xx xxxxxxxxxx xxx teplotách xxxxxxxxx v příloze č. 4, xxxxxxx po dobu xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx zvýšit až x 2 °C.
XXXXX 3
XXXX, XXXXXXX XXXXX XXXXXXXXXXX A XXXXXXX X XXXX
§18
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx živočichové xxxxxxxxxx xxx lidskou xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx a xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, kucháním xxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx tak, xxx nedošlo ke xxxxxxxx svaloviny,
x) xxxxxxxxxx rybami x xxxxxxxxx xxxxxxx živočichy xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx zmrazování, 10)
x) xxxxxxx x xxx x xxxxxxxxx vodních xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxx,
x) xxxxx polotovarem xxxxxxx neopracované xxxx xxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxx x ryb xxxx vodních xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx a pomocných xxxxx x xxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxxxx, xxxxxx x tepelné xxxxxxxxx xxxxxx.
§19
Členění xx druhy, skupiny x podskupiny
Xxxxxxx xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx je xxxxxxx x příloze č. 6.
§20
Xxxxxxxxxx
(1) Xx xxxxx xxx, ostatních xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx se xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 7) xxxxx xxxxx xxxxx xxxxx, skupiny xxxx podskupiny i xxxxxxxxx xxx xxxx xxxx.
(2) U xxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7.
(4) Xx xxxxx výrobku xxxx xxx xxxxxx xxxx o xxx, xx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx z ryb x xxxxxxxxx vodních xxxxxxxxx byla xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx, zejména xxxxxx xxxx mělněná.
§22
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xx xxxxxxxxxx ryb x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx lze xxxxxx xxxxx surovinu xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx stanoveným xxxxxxxxx xxxxxxxxx. 1)
(2) Xxxxx xxxxxxxxxxxxx požadavky xxxx xxxxxxx v příloze č. 7.
§23
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxx teplotě xxxxxxxxx od -1 °X xx +5 °X.
(2) Xxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxx vodní xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx v tajícím xxxx xxx teplotě xx -1 °C xx +2 °C.
(3) Společně s xxxxxxxxxx rybami, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxx z nich xx xxxxxxx xxxxxx xx oběhu xxxxxxxxx x xxxxxxx, x xxxxxxx by xxxxx xxxxx k vzájemnému xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx.
(4) Xxxxxxxxxx x ryb x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx balené xxxx xxxxxxxx.
(5) Xx xxxxx xxxxxxx se xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxx 1 xxxxx, xxx se xxxxx x xxxx xxxxxxx, xxxxxxxx kuchané xxxx xxxxxxxxx.
(6) Xxxxx ryby se xxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx vakuově xxxxxx.
ODDÍL 4
XXXXX X XXXXXXX X XXXX
§24
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxx xxxxx xxxxx ve xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx 1),
x) xxxxxxxxx vejci xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx na X. xxxxx jakosti xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx stanovených x §29 xxxx. 1,
c) chladírenskými xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx XX. xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx trvanlivost xxxx prodloužena xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x §29 xxxx. 2,
d) konzervovanými xxxxx slepičími vejce xxxxxxx xxxxxxxxxxxx požadavkům xx XX. třídu xxxxxxx, x nichž xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx, jejichž xxxxxxx xx odlišné od xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx studené xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx slepičí xxxxxxx žloutky x xxxxxxx emulgací jedlých xxxxxxxxxxx olejů xx xxxxx xxxx obsahující xxxx x případně xxxx okyselující přísady.
§26
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx názvem xxxxx, ze kterého xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxx vajec lze xxxxxxx xxxxx xxxxxx "xxxxx" xxxx "xxxxxxx xxxxxxx".
(2) Xxxxxxx xxxxx se xxxxxxxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxx podle přílohy č. 8.
(3) Xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx počtem xxxx.
(4) Xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxx x xxxxx
a) X. xxxxx xxxxxxx na xxxxx xxxxx hmotnostní xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx X xx xx xxxxx xxxxx x datum xxxxxxx,
x) čerstvých xxxxx xxxxx X xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx nebo etiketou, xx které xx xxxxxxxxx xxxxx "Xxxxx X",
d) xxxxxxxx XX. třídy jakosti X se označí x xx xxxxxxxx xxxxx odstavce 5 xxxx. b), x) x x).
(5) Xxx označování slepičích xxxxx zabalených a xxxxxxxxxx se xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx
x) X. xxxxx jakosti xxxx xxxx xxxx x průměru 12 xx x v xxx xxxxxxxxxx skupina xxxxxxxx xxxxxxx 3 xx xxxxxxx,
x) XX. xxxxx xxxxxxx X kruh nebo xxxx o průměru 12 xx x x xxx písmeno X xxxxxxx 5 xx vysoké,
x) XX. xxxxx jakosti X xxxxxxxxxxxx rovnostranný xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx 10 xx,
x) XX. xxxxx xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx 16 x 7 xx.
(6) Xxx xxxxxxxxxx výrobků x xxxxx musí xxx xxxxxxx
a) xxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) x xxxxxx nad 300 x nebo ml xxxxxxxxx pro xxxxxxxxxxxx "xx otevření xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx".
(7) U xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 10.
§27
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxx xx xxxxx smyslových x xxxxxxxxxxx požadavků dělí xx tříd xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 9.
(2) Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx vždy zařazují xx II. xxxxx xxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 10.
§28
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx musí xxxxxxxxx požadavkům xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx předpisy. 1)
§29
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxx X. xxxxx xxxxxxx a xxxxx XX. xxxxx xxxxxxx X se xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 5 °X x xxxxxxx 18 °X.
(2) Xxxxx XX. xxxxx xxxxxxx X chladírenská xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx prostředí, xxxxx xx nižší xxx 5° X x xxxxxxxx pod minus 1,5 ° X, x relativní xxxxxxxx xxxxxxx 70 % xx 85 %.
(3) Xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx x §26 xxxx. 4 xxxx. x) xxxx xxx xxxxx xxx xx xxxxxxx z xxxxx xxxxxxxxxx a xxxxx xx dále xxxxxxx do oběhu xxxx xxxxx I. xxxxx xxxxxxx A.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx 28 dnů od xxxx xxxxxx. Xxxxx xxxxxxx čerstvých vajec xx xxxxxxxxxx 7 xxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx trvanlivosti.
(5) Xxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx právními předpisy. 1)
(6) Majonézy xxxxxx xx uchovávaji xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 0 °X x xxxxxxx 15 °X.
(7) Xx oběhu se xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
(8) Do xxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xxx surovina xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x souladu se xxxxxxxxxx xxxxxxxx. 1)
§30
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Označení masa, xxxxxxx xxxxxxx, xxx, xxxxxxxxx vodních xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxxxx z xxxx, xxxxxxxx x xxxxxx xx 1. ledna 1998 xx 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx xxx v xxxxxxx §6 xxxxxx.
Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx č. 327/1997 Sb.
Členění na xxxxxxx
xxxx
|
xxxxxxx
|
xxxx
|
xxxxxxxx maso
kosti
droby
syrové xxxxx, xxx
xxxx
xxxxx xxxx
xxxxxx, drůbeží xxxx
xxxxxx, xxxxxxx maso
zvěřina
ostatní (xxx xxxxxxxxxxx druhu)
|
Příloha x. 2 x xxxxxxxx č. 327/1997 Xx.
Xxxxxx xxxxx xxxxx jednotlivých druhů xxxxxxxxx xxxxxx
xxxx
|
xxxx
|
xxxxxxx xxxxx xx xxxxxx
|
xxxxxx xxxxx x jazykem x xxxxxx
|
xxxxxxx plíce
|
hovězí xxxxx x xxxxxx bez xxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx xxx xxxxx,xxx xxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx s podjazyčím
|
hovězí xxxxx s xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxxx
|
xxxxxx xxxx x hlavy
|
vepřový mozek
|
hovězí xxxxx
|
xxxxxxx mícha
|
hovězí tlama xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx prané x ztužené
|
hovězí maso x xxxxx
|
xxxxxx xxxxx xxx xxxx x xxxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx xxx xxxx xxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxx tlama opařená
|
hovězí xxxxxxx
|
xxxxxx celé xxxxx
|
xxxxxx xxxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxxx
|
xxxxxx xxxxx xx srdcem
|
hovězí xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx
|
xxxxxx plíce
|
kravské xxxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxx xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx s podjazyčím
|
hovězí xxxxx
|
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxx xxxxx
|
xxxxxx okruží s xxxxxxxxx
|
xxxxxxx játra
|
koňský žaludek
|
telecí xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx hlava x mozkem bez xxxxxx
|
xxxxxx xxxxxx
|
xxxxxx xxxx x hlav
|
telecí xxxxxxx
|
xxxxxx xxxx
|
xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx x mozkem
|
kuřecí xxxxx
|
xxxxxxx xxxx osrdí
|
kuřecí xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx srdce
|
skopové xxxxx se xxxxxx
|
xxxxxxx xxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx xxxx
|
xxxxxxx vemeno
|
kachní xxxxx
|
xxxx xxxxx s xxxxxxx x mozkem
|
kachní xxxxxxx
|
xxxx celé xxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxx xxxxx
|
xxxx xxxx
|
xxxx xxxxx xx xxxxxx
|
xxxx xxxxx
|
xxxx xxxxx
|
xxxx xxxxxxx
|
xxxx xxxxx
|
xxxx xxxxx
|
xxxx xxxxxxx
|
xxxxx xxxx
|
xxxx drštička xxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxx xxxxx
|
xxxx xxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx s xxxxxxxxxx
|
xxxxx srdce
|
koňská xxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx játra
|
koňská xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
&xxxx; |
xxxxxx xxxxxxx
|
Xxxxxxx x. 3 x vyhlášce x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx
Xxxx
|
Xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx opracovaný
tepelně xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
|
Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx č. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx
Xxxxx xxxxxxx
|
Xxxxxxx xxxxxxx xxx.
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx.
|
Xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
5 °C
|
|
Tepelně xxxxxxxxxxxx
|
5 °C
|
|
Trvanlivý
|
15 °X
|
85%
|
Xxxxxxxxx
|
5 °X
|
&xxxx;
|
Příloha x. 5 x vyhlášce x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxxxxxxxx požadavky xx jednotlivé skupiny xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxx
|
Xxxxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
Xxxxxxx opracované
|
Jsou xxxxxxx, u xxxxxxx xxxx ve xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx působení xxxxxxx 70 °C xx xxxx minimálně 10 xxxxx.
|
Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx
|
Xxxx výrobky x xxxxxxxxx díla, xx xxxxxxx může xxx xxxxxxxxxx vložka, nebo xx xxxxxx dílo xxxxxxx hrubě zrněnou xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx x xxxxx spotřebě xxx další xxxxxx.
|
Xxxxxxxxx
|
Xxxx xxxxxxx, u xxxxx xxxxx xxxxxxx technologickými xxxxxxx, jako xx xxxx. uzení, xxxxxx, xxxxxx x xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxx a xxxxx nebo xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx údržnosti, zejména xxxxxxxx xxxxxx vody x xxxxxxxxxxx zracího xxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx trvanlivosti 21 dní xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 15 °X x xxxxxxxx aw(max.) = 0,93.
|
Xxxxx polotovary
|
Tepelně neopracovaná xxxxxxxx masa xxxx xxxxx mas, xxxxxxxxx xxxxxxx surovin, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxxxxx x tepelné xxxxxxxxx úpravě.
|
Masné konzervy
|
Jsou xxxxx výrobky xxxx xxxxxxxx masa xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx středu xxxx dosaženo tepelného xxxxxx, který xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 121 °X po dobu xxxxxxxxx 10 xxxxx.
|
Příloha č. 6 x xxxxxxxx x. 327/1997 Sb.
Členění xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxx
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxxxx
|
xxxx
|
xxxxxxxxxxx
xxxxxx
|
xxxxxxx
xxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx živočichové
|
podle xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxx druhů
|
čerstvé
zmrazené
|
výrobky x xxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx
|
xxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
xxxxxx
xxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
|
Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx x. 327/1997 Sb.

-

-

-

Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny
druh
|
skupina
|
podskupina
|
vejce
|
I. xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx EXTRA X
xxxxxxx X
|
&xxxx;
|
XX. xxxxx xxxxxxx
|
X
X xxxxxxxxxxxx
X xxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx x xxxxx
|
xxxxxxxx
|
xxxxxxxx
|
Příloha x. 9 x xxxxxxxx č. 327/1997 Xx.
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx třídy xxxxxxx
Xxxxxxx 1
&xxxx; |
X. xxxxx xxxxxxx
|
XX. xxxxx xxxxxxx
|
|
&xxxx; |
xxxxxxx xxxxx
XXXXX X
|
xxxxxxx xxxxx
X
|
xxxxx
X
|
Xxxxxxxx
|
xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx tvaru
|
normálního xxxxx xxxxxxxxxxx, slabé xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx přípustné
|
|
Vzduchová xxxxxxx
|
xxxx xxx 4 xx xxxxxx
|
xxxx xxx 6 xx vysoká
|
nejvýše 9 xx xxxxxx
|
&xxxx; |
x době xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx nepohyblivá
|
pohyblivá xxxxxxx xx poloviny délky xxxxx
|
|
Xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx viditelný, xxxxxx, xx středové xxxxxx, xxx otáčení xxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxxx xx do středové xxxxxx
|
xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx
|
|
Xxxxx
|
xxxxxxxxx
|
xxxxxxxxx
|
|
Xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx nepostřehnutelný
|
vývoj zárodku xxxxxxxxxxxxxxxx
|
|
Xxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx
|
|
Xxxxxxx xxxxx
|
xxx xxxxxx xxxxx
|
xxx cizího xxxxx
|
|
Xxxxxxxxx odchylky jakost xxxxx
|
7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxx třídu, xxxxx xxxxxxx:
- 1 % xxxxx s cizími xxxxxxx
- 4 % xxxxxxxxx xxxxx
|
7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx tuto xxxxx
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxxx skupina
|
Hmotnost 1 vejce x xxxxxxx
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxx 100 xxxx x xxxxxxxxxxx
|
XX xxxxx velká
|
73 x xxxx
|
7,3
|
X xxxxx
|
xx 63 xx 73
|
6,4
|
M střední
|
od 53 xx 63
|
5,4
|
X xxxx
|
xxxx než 53
|
4,5
|
Připouští xx xxxxxxx 6 % xxxxx bezprostředně xxxxx xxxxxxx hmotnosti
|
||
Vejce xxxxx B xxxxxx xxx hmotnostně xxxxxxx.
|
Xxxxxxx x. 10 x xxxxxxxx x. 327/1997 Sb.
Požadavky xx xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 1
xxxx
|
&xxxx; |
xxxxxxxxxxx x barva
|
v xxxxxxxxxx na xxxxxx xxxxx - xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxxxx, částice kusovitých xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx,xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
xxxx
|
xxxxxxx pro majonézy, xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xx použitých přísadách x koření
|
chuť
|
nakyslá, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, bez xxxxxx pachutí
|
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx majonéz
Tabulka 2
ukazatel
|
hmotnostní %
|
|
xxxxx xxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
10,0 xx 85,0
|
xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx
|
2,0
|
xxxxxxx xX
|
xxxxxxx
|
4,5
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 3
xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx deklarovaný xx xxxxx x x xxxx xx
|
xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx v %
|
do 100
|
- 6
|
nad 100 xx 250
|
- 5
|
nad 250 do 500
|
- 4
|
xxx 500
|
- 2
|
Xx. II
Xxxxxxxxx ustanovení
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx do xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxx používat do 1. září 2001.
Xx. II xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 89/2000 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Informace
Xxxxxx xxxxxxx č. 327/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx ustanovení §3, 12, 20 x 26, xxxxx xxxxxxxx účinnosti xxxx 1.4.1998.
Xx xxxxx xxxxxx právního xxxxxxxx jsou xxxxxxxxxx xxxxx x doplnění xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
89/2000 Xx., kterým xx xxxx xxxxxxxx XX x. 327/97 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 písm. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., o potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx
x účinností xx 1.9.2000, x xxxxxxxx xxxxxxx x. 7, která nabývá xxxxxxxxx dnem 20.4.2000
Právní xxxxxxx x. 327/97 Xx. xxx xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 326/2001 Sb. x xxxxxxxxx od 1.10.2001.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx není xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx derogační xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxx č. 87/1987 Sb., o xxxxxxxxxxx xxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx předpisů. Vyhláška Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zemědělství x xxxxxx č. 121/1987 Sb., x zabezpečování xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx produktů.
2) škodlivost xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
3) xxxxxxx xx termostatovou zkouškou xxx xxxxxxx 35 °X 10 xxx xxxx při teplotě 38 °C 7 xxx
4) x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx musí xxxxxxxx hodnota odpovídat xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
5) ryby x xxxxxxx x xxxx, xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx nebo u xxxxx tepelná xxxxxx xxxxxxxxxx teplotu 60 °X, xxxx být xxxxxxxx na xxxxxxx xxxxx než minus 20 °C po xxxx xxxxxxx 24 xxxxx
6) Xxxxx č. 23/1962 Sb., x xxxxxxxxxx, xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
7) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x způsobu xxxxxxxxxx xxxxxxxx a tabákových xxxxxxx, x přípustné xxxxxxxx od xxxxx x množství xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "e".
8) ČSN 57&xxxx;6510 Hovězí maso xxx xxxxx. Norma xxxxxxx. XXX 57 6540 Xxxxxxx xxxx pro xxxxx. Xxxxx xxxxxxx. XXX 57&xxxx;6570 Xxxxxx xxxx xxx xxxxx. Xxxxx xxxxxxx.
9) Vyhláška Xxxxxxxxxxx ministerstva xxxxxxxxxxx x xxxxxx č. 121/1987 Sb.
10) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 326/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), j) a x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx a doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.