Právní předpis byl sestaven k datu 30.04.2004.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.09.2000 do 30.04.2004.
Vyhláška, kterou se mění vyhláška č. 332/97 Sb., kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich
92/2000 Sb.
Přechodná ustanovení Čl. II
Účinnost Čl. III
92
XXXXXXXX
Xxxxxxxxxxxx zemědělství
xx xxx 30. xxxxxx 2000,
kterou xx xxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x. 332/1997 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx č. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx a doplnění xxxxxxxxx souvisejících zákonů, xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxx zeleninu, suché xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x výrobky x nich
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx stanoví xxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) a x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, (xxxx xxx "xxxxx") xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx zeleninu, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, suché xxxxxxxxxx xxxxx, houby, xxxxxxxx x xxxxxxx x nich:
Xx. I
Xxxxxxxx č. 332/1997 Sb., kterou xx provádí §18 xxxx. x), x), x), i), j) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx a xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx čerstvé xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx ovoce x zpracovanou xxxxxxxx, xxxxx skořápkové plody, xxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx, xx xxxx xxxxx:
1. X §1 xxxx. x) xx xxxxx "v xxxxxxxx" xxxxxxx.
2. V §1 xxxx. x) xx slova "x xxxxxxxx" zrušují.
3. X §6 xxxxxxx x) zní:
"x) xxxxxxx pomazánkou (xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx marmeládou, xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxx) xxxxxxxxx xxxxxxxxx, rosolovité, xxxxxxxx konzistence xxxx x kousky xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx nebo xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, popřípadě xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxx, rosolotvorných xxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxx určených x xxxxxxxxxxx, přičemž xx xxxxxx:
1. džemem x speciálním xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx xxxx xxxx části,
2. xxxxxxxxxx potravina xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx tuhé xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx bez xxxxxxxxxx xxxxxx ovocné xxxxx,
3. xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx, roztíratelné xxxxxxxxxxx xxx xxxx se xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx citrusu,
4. rosolem a xxxxxxxxxx xxxxxxx potravina xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, čirá xxxx xxxxx opalizující, x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, s xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
5. povidly xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx konzistence s xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx dužniny xxxxx,
6. xxxxxxxx potravina xxxxxxxx, xxxxxxxxx konzistence xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx.".
4. X §6 xxxx. x) xx xx xxxxx "xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx" xxxxxxxx xxxxx "xxxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxx (xxx kůry, slupky, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx) xxxxxxxxxxxxxx nebo obdobným xxxxxxxx,".
5. V §6 xxxx. x) xx xxxxx "nebo x" xxxxxxxxx xxxxx "x případně s xxxxxxxxx,".
6. X §6 xx xx xxxxx tečka xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxx x) xx x), xxxxx xxxxx:
"x) kaštanovým xxxx xxxxxxxxx kašovité xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx,
m) ovocem xxxxx čerstvé,2) xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xx xxxxxx technologické xxxxxxxx, xxxxxxxx, zbavené xxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx) a mechanických xxxxxxxx; xxxxxx xx xxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx (sladké xxxxxxxx), xxx. xxxx-xxxxxx x xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx plod xxxxxxx xxxxxxx Castanea sativa,2)
x) zázvorem xxxxx xxxxx rostliny zázvoru,
x) xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx ovoce, xxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx endokarpem,
x) ovocnou xxxx (xxxxxxxx, xxxxxx) jedlá xxxx xxxxx, podle xxxxxxx xxx xxxx, xxxxxx, jader, xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xx tvořena xxxxxx xxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxxxxx nebo rozdrceným, xxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx částí xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx oddělení xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxxxxxx xxxxxx šťáva xxxx xxxxxx ovocná xxxxx, xxxxxxx xx xxxxxx:
1. ovocnou šťávou xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx, x xxxxxx, xxxx x xxxxx typickou xxx příslušné xxxxx,
2. koncentrovanou xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx specifického xxxxxx vody,
3. xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx vody,
x) xxxxxx xxxxxxxxx ovoce xxxxx xxxxx x xxxxx, xxxxx x xxxxxxx xx ztráty xxxxx vzniklé xxx xxxxxx xxxxxxxxxx obsahuje xxxxxxx xx vodě xxxxxxxxx složky xxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x kterémkoliv xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx části.".
7. X §8 odst. 1 xx xx xxxxx tečka nahrazuje xxxxxx a xxxxxxxx xx xxxxxxx x), x) x x), xxxxx xxxxx:
"x) xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 100 xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx cukru x gramech xxxxxxxxxx xx 100 gramech xxxxxxx stanoveno refraktometricky xxx 20 xX x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx +/- 3 xxxxxxxxxxxxxxxx stupně,
x) skutečnost, xx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx.".
8. X §8 xxxxxxxx 2 zní:
"(2) Sušené xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx "Xxxxxxx" xxxx "Xxxxxxxx".".
9. X §8 xx xx xxxxxxxx 2 xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx 3 xx 6, xxxxx xxxxx:
"(3) Xxxx-xx xxx xxxxxx džemu xxxxxxx pouze xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xx výčtu xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx "sušené xxxxxxx".
(4) X výrobků, xxx xx obsah xxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxxxx) xxxxxx xxxxx xxx 63 %, je xxxxx xxxxx xxxxx "po xxxxxxxx uchovejte xx xxxxxxxx místě". Xxxxx xxxx xxxx zapotřebí xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x x xxxxxxx, xxxxx byly xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx ošetřených xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx.
(5) X xxxxxxxxx marmelády xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx citrusové xxxx.
(6) Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx kůru xxxxxxx, je xxxxx xxxxx "xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx.".
Xxxxxxxxx odstavce 3 x 4 xx xxxxxxxx jako xxxxxxxx 7 x 8.
10. X §9 xx xxxxxxxx xxxxxxxx 3, který xxx:
"(3) Škůdci xxxx xxxx mrtví x jakémkoliv xxxxxx xxxxxx se x xxxxxxx xxxxx nesmí xxxxxxxxxx.".
11. X §10 se xx xxxxxxxx 1 xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx 2 xx 12, které xxxxx:
"(2) X xxxxxxxxxxx xxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx přivede xxxx xxxxx a xxxx x
a) xxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxx
x) dvou xxxx xxxx druhů xxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxx, vodních xxxxxxx, xxxxxx, xxxx, okurek x rajčat.
(3) X xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx do xxxxxx xxxxxxxxxx konzistence xxxxxxx xxxx cukrů x xxxx z xxxxxxxxx protlaku xxxx x xxxxxxxxx protlaku x šípků.
(4) X xxxxx se xx xxxxxx rosolovité xxxxxxxxxxx přivede xxxx xxxxx x xxxx x xxxx xxxxxxxx x
x) xxxxxxx xxxxx ovoce, xxxx
x) dvou xxxx xxxx xxxxx ovoce.
(5) X xxxxxx x speciálního rosolu xx do vhodné xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx přivede xxxx xxxxx x xxxxx x nebo xxxxxxx extraktů z
x) xxxxxxx druhu xxxxx, xxxx
x) xxxx nebo více xxxxx xxxxx, u xxxxxxxxxxx xxxxxx s xxxxxxxx jablek, xxxxxx, xxxxxxx x neoddělujícími xx peckami, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxx, okurek x xxxxxx.
(6) X xxxxxxxxx xx do xxxxxx rosolovité xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx cukrů x protlaku xxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxx x
a) xxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxx
b) dvou xxxx více xxxxx xxxxx.
(7) U xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xx vhodné xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx přivede xxxx xxxxx a xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx (xxxx, protlaku, xxxxx, xxxxxxx extraktů, kůry) xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx.
(8) X xxxxxxxxxxx pyré xx xx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x kaštanového xxxxxxxx.
(9) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x §6 písm. x) xxxxxx 1 až 4 xxxxx xxx xxxxxxxx:
a) xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) sublimačním xxxxxxx (xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx),
c) xxxxxxxxxxxx xx míry technicky xxxxx.
(10) Xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx v §10 xxxx. 3 této xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx také xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx.
(11) Citrusová xxxx xxxx být přechovávána x xxxxxx.
(12) xX x xxxxxxx xxxxxxxx hodnoty xxxxxxx 4,0.".
Xxxxxxxxx xxxxxxxx 2, 3 a 4 se xxxxxxxx xxxx odstavce 13, 14 x 15.
12. X §11 xxxx. 1 se xxxxx "xxxxxxx xxxxxxx 20 oC x" xxxxxxx.
13. X §11 xxxx. 3 xx xxxxx "xx" xxxxxxxxx xxxxxx "xx".
14. X §12 xxxx. x) xx xx slova "xxxxx xxxxxxxx" xxxxxxxx xxxxx "xxxxxx oliv".
15. X §12 xxxx. x) xx za xxxxx "xxxxxxxxx xxxxxxx" xxxxxxxx xxxxx "vyrobená x jedlých xxxxx xxxxxxxx (xxx xxxxxx, xxxxx) propasírováním nebo xxxxxxxx procesem,".
16. X §14 písm. x) se xx xxxxx "xxxxxxxx" xxxxxxxx xxxxx "xxx §3 xxxx. x) této xxxxxxxx".
17. X §14 xxxx. x) xx slovo "x)" xxxxxxx.
18. X §14 se xxxxxxx x) xxxxxxx.
19. X §15 xxxx. 1 se slova "xxxxxxx 1" xxxxxxx.
20. X §15 xx xxxxxxxx xxxxxxxx 3, který zní:
"(3) Škůdci živí xxxx mrtví x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx x sušené xxxxxxxx x směsí xxxxxx xxxxxxxx nesmí xxxxxxxxxx.".
21. V §18 xxxxxxx x) xxx:
"x) suchými xxxxxxxxxxxx plody xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx x) až x) x surovém xxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx nebo xxxx xxxxx,".
22. X §18 xxxxxxx e) xxx:
"e) xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx pravé,".
23. V §18 xxxxxxx x) xxx:
"x) jádry xxxx xxxxxx semena xxxxx xxxxxxxxxxxx západního,".
24. X §18 xxxxxxx x) zní:
"x) xxxx ořechy (xxxxxxxxxxx xxxxxx) semena juvie xxxxxxx,".
25. X §18 xxxxxxx j) xxx:
"x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx,".
26. X §18 xxxxxxx k) xxx:
"x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx,".
Xxxxxxxxx xxxxxxx j) a x) xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x) x x).
27. X §20 xxxx. x) se xx xxxxx "podskupiny" xxxxxxxx xxxxx "x kokosových xxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů, xxxxx názvem xxxxxxxxxx".
28. V xxxxxxx x. 1 se x xxxxx "xxxxxxx xxxxxxxx" ve xxxxxxx xxxxxxx "xxxxxxx xxxxxxx" xxxxxxx xxxxx "dužnaté" x x xxxxx "xxxxxxx ovoce" x "xxxxxxx xxxxxxxx" xx xx xxxxxxx podskupina xx slovo "normy" xxxxxxxx xxxxx "xxxx xxxxxxx botanického xxxxx".
29. Xxxxxxx x. 3 xxx:
"Příloha x. 3 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Výrobek | Xxxxx xxxxx x x xxxxxxx | Xxxxxxxx |
Marmelády všeobecně x xxxx x) xxxxxxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx - xxxxxxxxx - xxxxxxxx jablečná meruňková x xxxx b) xxxxxxxxxxx x toho x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xx použití jablek xxxx xxxxxxxx suroviny Xxxxx xxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxx | 500 400 200 700 500 1&xxxx;000 450 | X xxxx xxx. 75 x xxxxxxxxxxx x endokarpu X xxxx xxx. 75 % xxxxxxxx xxxxxx |
z xxxx x černého xxxxxx, xxxxx, kdoulí, xxxxx ze xxxxxxx x xxxx-xxxxxx z xxxxx xxxxxxx Džemy xxxxxxxxx x xxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx x xxxx-xxxxxx x xxxxx xxxxxxx Xxxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx x xxxx x xxxxxxx rybízu, xxxxx, xxxxxx xx zázvoru x xxxx-xxxxxx x xxxxx xxxxxxx Xxxxxx xxxxxxxxx x xxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x xxxx-xxxxxx x plodů xxxxxxx | 350 250 230 80 350 250 150 160 60 450 350 250 230 80 350 250 150 160 60 | |
Slazená povidla xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx Slazená xxxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxx Xxxxxxx hrušková xxxxxxx s xxxxxx Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxx všeobecně x toho meruňková xxxxxxxx Xxxxxxxxx xxxx | 1700 2200 3200 3000 1500 730 640 380 | X xxxxxx je xxxxx xxxxxx švestkovou xxxx, švestkový xxxxxx x dřeň ze xxxxxxxx švestek Xxxxx xxxxxx sušiny xx xxxxxxx xxxxxxx 75 % Xxxxx xxxxxx xxxxxx x hrušek xxxxxxx 30 % Xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx protlakem". |
30. Xxxxxxx č. 5 xxx:
"Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 1 Xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx
Xxxxxxx | Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx v % | Kyselost (xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx) x % | Xxxxx x % |
xxxxxxx | xxxxxxx 48 | 0,3 - 2,5 | |
xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx xxxxx všeobecně x xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx slazená xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx) xxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxx klevely | xxxxxxx 60 xxxxxxx 60 xxxxxxx 60 xxxxxxx 60 xxxxxxx 50 xxxxxxx 50 xxxxxxx 60 xxxxxxx 60 xxxxxxx 40 nejméně 38 | 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 | xxxxxxx 0,01 xxxxxxx 0,04 xxxxxxx 0,01 xxxxxxx 0,04 nejvýše 0,01 nejvýše 0,04 xxxxxxx 0,01 |
xxxxxx protlaky xxxxxxxxx xxxxxxx | 7 - 15 xxxxxxx 29 | 0,6 - 2,5 0,6 - 2,5 | |
xxxxxxxxxx ovoce | xxxxxxx 70 | xxxxxxxx xx |
Xxxxxxx 2 Xxxxx x xxxx
Xxxxxxx | Xxxxx xxxxxxx x objemových % xxxxxxx | Xxxxxxxx ovoce x xxxxxxx hmotnosti x % xxxxxxx | Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x % xxxxxxx |
xxxxxx xxxxx | 13 | 45 | 18 |
x skleněném xxxxx | 13 | 45 | 18 |
x xxxxxxxxx xxxxx | 13 | 22 | 18 |
xxxxxxxxxx xxxxx | 13 | xxxxxxxx xx | 20 |
xxxxx x xxxx | 20 | xxxxxxxx se | xxxxxxxx se |
Xxxxxxxx požadavky
Tabulka 3 Ovocné xxxxxxxxx
Xxxxxxx | Xxxxxxxxxxx x xxxxxx | Xxxxx | Xxxx x xxxx |
Xxxxxxxxx | xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx, xxx cizích xxxxxxx, xx povrchu xxxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, směsi xxxxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx kyselá, xxx xxxxxx příchutí x pachů |
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxx roztékavá, xxxxxxxxxxxx, xxxxx, x xxxxxx xxxx citrusů | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx kyselá, xxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx |
Džem | xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, s xxxxxxx celých xxxxx xxxx jejich xxxxx, xxx cizích příměsí | xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, sladká, xxxxx xxxxxx, xxx cizích xxxxxxxx a xxxxx |
Rosol | xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxxxxx, x ananasového x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx s xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx pletiva | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, sladká, harmonicky xxxxxx, xxx cizích xxxxxxxx a xxxxx |
Xxxxxxx | xxxxxxxx až xxxx x xxxxxxxx částicemi xxxxxxx, nezcukernatělá, xxx xxxxxx pecek a xxxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxxx xxxx jablečná xxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx, xxxxxxx, sladká, xxxxxxxx, xxx cizích xxxxxxxx x pachů |
Xxxxxxx | xxxxxxxx, xxxxxxxxx, se xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx plodů | odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx | xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx, xxx cizích xxxxxxxx x xxxxx |
Xxxxxxxx:
X xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx:
Xxxx xxxxxxxx | Xxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx o hmotnosti | ||
do 500 gramů | 501 - 1000 xxxxx | nad 1000 xxxxx | |
xxxxxxxxxx rostlinných xxxxxxx (xxxxx xxxxx rostlin xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx listů o xxxxx xxx 5 xx2, xxxxxx xxxxxx xxx 10 xx) | 2 | 3 | 4 |
přítomnost xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx (xxxxx xxx xxxxxxx odpeckovaných surovin) | 1 | 2 | 3 |
xxxxxx xxxxx (xxxxx než xxxxxxxx xxxxx) | 2 | 3 | 4 |
nevybarvený xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxx | 5 | 7 | 10 |
Tabulka 4 Xxxxxxx
Xxxxxxx | Xxxxxxxxxxx x xxxxxx | Barva | Xxxx x xxxx |
Xxxxxxx xxxxxxxxx | Ovoce xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx vegetačních xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxx x kališních xxxxxx, x xxxxxxx x loupaného ovoce xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, pecek, xxxxx, konzistence xxxxx xxxxxxxx xx xxxxx, x xxxxx vyrovnaná, xxxxx čirý až xxxxxxxxxxx, bez zákalu x sedimentu | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx ovoce x xxxxxxx xxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx zpracování (xxx xxxxxxxx xxxxxx) |
Xxxxxxx x xxxxxx xxxxx | Xxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, s xxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx, xxxxxxx x hrušek x xx stopkou, x xxxxxxxxxxx kompotu xxxxxx xxxxx, xxxxx xx po xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx xxxx zachovat xxxxxxxx, xxxxx u xxxxxxx x xxxxxxxxx ovoce xxxx xx xxxxx xxxxxxxx, x kompotů x xxxxxxxx x xxxxxx přirozeně zrosolovatělý | xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxx druhu ovoce x xxxxxxx xxxxxxxxxx | přirozená, odpovídající xxxxxxxxx xxxxx ovoce x xxxxxxx xxxxxxxxxx |
Kompoty x xxxxxxxx xxxxx | Xxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxx, zbavené pecek xxxx jádřinců, xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, nálev xxxx xx xxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx | přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx |
Kompoty x čtvrcených nebo xxxxxxxxxxx xxxxx | Xxxxx loupané xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx jádřinců, dělené xx čtyři nebo xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx velikosti, nálev xxxx až xxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx |
Xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxx | Xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, zbavené xxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, nebo xx xxxxxx, xxxx xx xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx roztřepené xxxx, nálev xxxx xx mírně xxxxxxxx | přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx zpracování | xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxx xxxxx ovoce x xxxxxxx xxxxxxxxxx |
Kompoty smíšené | Ovoce xxxx x/xxxx xxxxxx, složky xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, nálev xxxx až xxxxx xxxxxxxx, nezabarvený | xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx | xxxxxxxxx, harmonická, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx |
Poznámka:
Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx:
x) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx nálevu.
x) Xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx plodů xxxxxxxxx, xx zbytky xxxxxxx x stopek x xxxxxxx z bobulovitého xxxxx.
c) Xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx kompotu.
x)
Xxxx odchylky | Xxxxx kusů odchylek x obsahu x xxxxxxxxx | ||
xx 500 xxxxx | 501 - 1000 xxxxx | xxx 1000 xxxxx | |
Xxxxxx xxxxxx x stopek x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx | 5 | 7 | 10 |
Xxxxxx xxxxxxxxxx kuželovitých xxxxxx xxxxx x xxxxxxx x xxxxx | 5 | 7 | 10 |
x) Vykrystalizované soli xxxxxxxx xxxxx v xxxxxx u xxxxxxx x xxxxxx révy xxxxx.
x) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx povrchové xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx).
x) Xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx poloviny povrchu xxxxx plodů x xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
x) Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx kompotu.
i) Xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx z xxxxxxx a xxxxxx.
x) Xxxxxxx 20 % hmotnostních xxxxx xxxxxxxxxxxx x nejvýše 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx.
x) Xxxxxxx 300 xx/xx celkového xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx.
x) X xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx xx některém x xxxxxxxxx xxxxx xxxxx.
m) Xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx x xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx na 20 % povrchu xxxxx plodů x xxxxx.
Xxxxxxx 5 Xxxxxxxx chlazené čerstvé xxxxx
Xxxxxxx | Xxxxxxxxxxx a vzhled | Barva | Xxxx x xxxx |
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx | Xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, bez xxxxxx stopek, xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xxx xxxxx, loupané xxxx neloupané, xxxx xxxx dělené xx xxxxxxxxx xxxxxx díly, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x obalu vyrovnaná, xxxx xxxxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx druhům xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x pachů". |
31. X příloze x. 6 xx x tabulce doplňuje xxxxx, který xxx:
"xxxxxxxx x xxxxx | jednodruhové xxxxx". |
32. Xxxxxxx x. 7 xxx:
"Příloha x. 7 k xxxxxxxx x. 332/1997 Sb.
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx
X) Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx obecně
1. Xxxxx není ve xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxx znečišťujících xxxxxxxxxxx xxxxxxx pocházejících x xxxx x konzervovaných xxxxxxxxxxxx xxxxxxx všeobecně xxxx xxxxxxx 0,08 %.
2. Xxxxx xxxxxx xx zpopelnění xxxxxx konzervovaných xxxxxxxxxxxx xxxxxxx činí xxxxxxx 1,5 %.
X) Xxxxxxxxxxx zeleninové xxxxxxx
1. Xxxxxxxx výrobku, xxxxxx jako xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobcích, xx nejvýše 2 %.
2. Xxxxxxxxxxx xxxxxx obsahuje xxxxxxx 1,5 % soli.
X) Mléčně kvašená (xxxxxx) xxxxxxxx
1. xX xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,1.
2. Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx xxxxxxxx nejméně 0,8 % xxxxxxxx xxxxxx, nejvýše 0,6 % xxxxxxxx xxxxxxx x nejvýše 1,5 % etanolu. Toto xxxxxxx xxx výrobky xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxxxxx ve spotřebitelském xxxxx, kde byl xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxx.
3. Xxxxxx kvašená (xxxxxx) xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxx) ani jiný xxx xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx).
4. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 2,2 % xxxx.
X) Chemicky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. xX xxxxxxxx konzervované xxxxxxxx dosahuje xxxxxxx xxxxxxx 4,1.
E) Xxxxxx zelenina
1. Xxxxxx xxx obsahuje xxxxxxx 12 % xxxx.
2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx nejvýše 14 % xxxx.
3. Xxxxxxx sušená xxxxxxxx včetně xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 13 % xxxx.
4. Sušené xxxxxxxxxxxx zeleniny xxxxx xxxx směsi mletých xxxxxxxx xxxxxxx obsahují xxxxxxx 0,3 % xxxxxxxxxxxx xxxxx (tj. xxxxx xxxxxx, nerozpustného x teplé 10 % xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx).
X) Zeleninové protlaky
1. Xxxxxxxxxx protlaky xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 7 % sušiny, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx.
2. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 32 % xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx obsah soli xxxxx xxxxxxxxx 28 %, x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx 55 %.
3. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx x koncentraci 8 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx 60 mg/kg xxxxxxxxxxxxx minerálních xxxxxxxx.
4. X xxxxxx xxxxxxxxxxxx nejméně 25 % xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx nejméně 7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx sušina vnesená xxxxxxxxxx surovinou.
5. X xxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxx, Xxxxx, Xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 30 % xxxx xxxxx xxxxxxx 10 % refraktometrické xxxxxx refraktometrická xxxxxx xxxxxxx rajčatovou xxxxxxxxx.
6. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx obsahují xxxxxxx 10,0 % xxxx.
7. Fyzikálně chemické xxxxxxxxx xx rajčatové xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x tabulce 1.
Tabulka 1
Xxxxxx | Xxxxxx "Xxxxx", "Xxxxx", "Speciál" | Rajčatová pyré | Xxxxxxxxx protlaky xxxxxxxxx | |
Refraktometrická xxxxxx x % | nejméně 25,0 | nejméně 30,0 | 8,0 - 24,0 | xxxxxxx 24,0 |
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx jako xxxxxxxx octová x % | xxxxxxx 2,2 | nejvýše 2,2 | nestanovuje xx | xxxxxxxxxxx xx |
Xxxxx xxxx x % | xxxxxxx 3,5 | nejvýše 3,5 | xxxxxxx 10,0 *) | xxxxxxx 10,0 *) |
Xxxxxx xxxxxxxx stanovené xxxx kyselina xxxxxx x % | xxxxxxxxxxx xx | xxxxxxxxxxx se | xxxxxxx 0,2 | xxxxxxx 0,2 |
Xxxx.: *) Obsah xxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxx u xxxxxxxx xxxxxxx.".
33. Xxxxxxx x. 8 xxx:
"Příloha x. 8 k xxxxxxxx x. 332/1997 Sb.
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 1 Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx všeobecně
Xxxxxxx | Konzistence x xxxxxx | Xxxxx | Xxxx x xxxx |
Xxxxxxxxxxx zelenina xxxx xxxxxxxxx | zelenina xxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x 20 % kusů, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 20 % kusů, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, odpovídající zpracované xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, bez xxxxx x xxxxxx xxxxx, bez xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx, xxx cizích xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx vyjma xxxxxx, zbytků xxxxxx, xxx-xx x zeleninu xxxxxxxx, nálev xxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx | xxxxxxxxx, vyrovnaná, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx způsobu xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, přípustná xx xxxxxxxxxxxx xxxx a xxxx xxxxx xx xxxxxx |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxx všeobecně | xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x mechanickým xxxxxxxxxx xxxxxxx x 20 % obsahu xxxxx, xxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx vyrovnaný, xxxx xxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx, u xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx závadu, x xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx zbytků xxxxxx xx 1,5 xx xxxxxxx 5 %, x xxxxxxxxxxxxx xxxx řezy x xxxx xx 5 xx, bez xxxx xxxxxxx a xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, u xxxxxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxx xxxxx x nerovnoměrných xxxx xxxxxxx 2 %, hrášek x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxx 1 xx xxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, u směsí xxxxxxxxxx xxxxxx buď xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, ve xxxxxxx kombinace xxxx xxxxxxxx x zeleniny xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx vyrovnaná, xxxxxxxxxxxx způsobu xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx zakalený xxxx xxxxx zakalený xxxxxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx zpracování, x xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx bílá xx xxxxx narůžovělá xxxx xxxxxxx, u xxxxxxxxxxx xxxxxxx jedné xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx nejvýše 5%, x sterilované papriky xxxxxxxxxxxx xxxxxxx 50 % xxxx xxxxxxx xxxxxxx, x hrášku x xxxxxxx jednotná | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx cizích xxxxxxxx x xxxxx, u xxxxxxxxxxx xxxxxxx chuť xx xxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx palčivá, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx x vůně xxxxx ze xxxxxx |
Xxxxxxx 2 Xxxxxxxxxxx xxxxxx
Výrobek | Xxxxxxxxxxx a xxxxxx | Xxxxx | Xxxx x xxxx |
Okurky | viz xxxxxxxxx xxxxxxxxx výše, okurky xxx dutin, xxx xxxxxxxx x svraštělých xxxxx, nejméně 80 % xxxxxx x xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx nesmí xxxxxxxxx xxxxxx okurky xxxxxxxx o xxxx xxx 50 %, x okurkových řezů xxxxxxxx nejméně 80 % xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx velikosti, xxxxxx xxxx dané xxxxxxxxx nesmí překročit xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x více xxx 50 %, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx, křupavá, x řezů nálev x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx z 5 % xxxx xxxxxx xxxxx | viz xxxxxxxxx požadavky výše | viz xxxxxxxxx xxxxxxxxx výše |
Xxxxxxx 3 Povolené xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx sterilované xxxxxx xxxx
Xxxxx xxxxxxxx *) | Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxx |
Okurky xxxxxxxxx | 3 |
Xxxxxx nepravidelného xxxxx | 2 |
Xxxxxxxxx xxxx | 3 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx | 2 |
Zbytky xxxxxx | 3 |
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 1 |
Xxxxxxxx xxxxx | 1 |
Xxxxxx | 1 |
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 7 |
*) Xxxx.: Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx 20ti xxxxxx.
Tabulka 4 Xxxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxx | Konzistence a xxxxxx | Barva | Chuť a xxxx |
Xxxxxxxxxxx xxxxxx | xxxx x mléčné xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx 80 % hmotnostních deklarované xxxxxxxxx nebo menší, xxx xxxx červivosti x xxxxxxxx chorobami, x xxxxxxxxxxxx slupkou, xxx cizích xxxxxxx xxxxxxxxxxx původu, xxx xxxxxxxxxxxx příměsí xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx měkká xx křehká, x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx mírně xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x způsobu xxxxxxxxxx, bez černých x xxxxxxx xxxxx | přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx příchutí x vůní |
Xxxxxxxx: Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx %
1) 2 % xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxx) xxx
2) 5 % xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx zrn
3) 1 % xxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxx
4) 12 % xxxxxx, xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxx, drtě
5) 0,5 % (ale xx více než 12 xx2 plochy) xxxxxx rostlinného xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 5 Sterilované xxxxxxxx xxxxx
Výrobek | Xxxxxx x xxxxxxxxxxx | Xxxxx | Chuť x xxxx |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx lusky | xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx,*) xxxxxxxxxxx, xxxxxxx, semena x xxxxxx xxxxxxxx, xxx stop červivosti, xxx mechanického xxxxxxxxx x xxxxxxxxx škůdci, xxxxxxxxxxx změn, s xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx, bez xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx cizích xxxxxxx xxxxxxxxxxx původu, xxxx xxxx xxxxxx xxxxxx, v xxxxx xxxxxxxxxx vyrovnané, xxx xxxxxxxxxxxx, konzistence xxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxx xx mírně xxxxxxxx s vypadlými xxxxxx nejvýše u 2 % xxxxxxx xxxxxx xxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, v obalu xxxxxxxxx, bez tmavých x xxxxxxx xxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx zpracování, xxx cizích xxxxxxxx x pachů |
*) Za xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx takové xxxxx, xxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx 3 xx.
Xxxxxxxx:
1) Povolené xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx lusků:
Xxxx xxxxxxxx | Xxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx o xxxxxxxxx | ||
do 500 xxxxx | 501 - 1000 xxxxx | xxx 1000 xxxxx | |
Xxxx xxxxxxxxx materiál | 5 | 5 | 10 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx | 10 | 15 | 25 |
2) xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx vláknitých
3) xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx.
Xxxxxxx 6 Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx | Xxxxxx x xxxxxxxxxxx | Barva | Xxxx a xxxx |
Xxxxxx xxxxxxxxx | řídce xxxxxxxx až xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x hrubšími částicemi xxxxxx (zeleniny), xxx xxxxxx slupek, xxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx pocházejících x xxxxxx | xxxxxx červená, xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx, barva xxxxxxxxxx xxxxxx změněná xxxxxx xxxxxxx technologie | přirozená, xxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx, nasládlá, xxxxxxx, xxxxx u xxxxxxx označených xxxx "xxxxx" x "xxxxx xxxxx", xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx |
Xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx), xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxx částí xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx s výjimkou xxxxxxx částic xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx | xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xx nahnědlá*) | xxxxxxx xx xxxxxxxxx a použitých xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx, mírně xxxxx xx slaná, bez xxxxxx příchutí a xxxxx*) |
Xxxx.: *) Xxxx se xxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx vodou xx 8,0 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx 7 Xxxxxxxx chlazená xxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx | Xxxxxx x konzistence | Barva | Xxxx x vůně |
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxx bez stop xxxxxxxxx , xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx příměsí, xxxxxxx xxxx neloupaná, xxxxxxxx, xxxxxxx, kostkovaná, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x obalu xxxxxxxxx | xxxxxxxxxxxx zpracovaným xxxxxx zeleniny a xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx než xx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx | odpovídající xxxxxxxxxxx druhům zpracované xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx, svěží, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx". |
34. X příloze x. 10 xx xxxxxxxx xxxxx, které znějí:
Xxxxx xxxxxxxxxx plody | Piniové xxxxxx | xxxxx |
Pekanové ořechy (xxxxxxxxx pekanový, pekany, xxxx) | ve xxxxxxxx". |
35. X příloze x. 12 xx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxx:
"Xxxxxxx xxxxxx | xxxxx | 6,0 | 0,3 | |
Pekanové xxxxxx | xx xxxxxxxx | 7,0 | 0,1". |
36. X příloze x. 13 xxxxxxx "Xxxxxxx" xxxxx "Xxxx xxxxxx" xxx:
"Xxxx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx | Xxxxx xxxxxxxxx, na xxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxxx | Xxxxxxxx, výrazně xxxxxx, xxx xxxxx xxxxx". |
37. X xxxxxxx x. 13 xx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxx:
"Jádra xxxxxxxxx oříšků | Xxxxx dobře xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx | Xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx | Xxxxxxx, nasládlá |
Xxxxxxxx xxxxxx | Skořápka xxxxxx, xxxxxxxxxx vybarvená, xxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx poškození | Xxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xxxxx | Xxxxxxxx, příjemně xxxxxxxx, nasládlá". |
38. X xxxxxxx x. 14 xx xxxxx xxxx 50 xx xxxxxxxx xxxxx "xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx".
39. X xxxxxxx x. 14 x uvozovací xxxx "Xxxxxxxxx, xxxxx mohou xxx xxxxxxx pouze x sušení x xxx další xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx" xx slovo "x" xxxxxxx.
40. X xxxxxxx č. 19 xx nadpis xxxxxxx xxxxxxx "skupina" xxxxxxx.
41. X xxxxxxx x. 19 xxxxxxx "xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx" xxxxx "xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx" se xxxxx "xxxxx NaCl xxxxxxx 1,5 %, xxxxxxx 2,5 %" xxxxxxx.
42. X xxxxxxx x. 19 xxxxx "xxxxxxxx konzumní xxxxxxx konzervované" se xx slovo "xxxxxxxxxxxx" xxxxxx xxxxx "x xxxxxx".
43. X xxxxxxx x. 19 xxxxxxx "xxxxxxxxx, chemické xxxxxxxxxx" xxxxx "xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx" xx xxxxx "xxxxx soli xxxxxxx 1,5 %" xxxxxxx.
44. V xxxxxxx x. 19 xxxxxxx "xxxxxxxxx, chemické xxxxxxxxxx" xxxxx "xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx" se xxxxx "obsah xxxx xxxxxxx 1,5 %" xxxxxxx.
Xx. XX
Xxxxxxxxx ustanovení
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx oběhu xxxxx xxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx právních předpisů xxx xxxxxxxx xx 1. xxxx 2001.
Xx. XXX
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxx 2000.
Ministr:
Ing. Xxxxx x. x.
Xxxxxxxxx
Xxxxxx předpis x. 92/2000 Sb. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.9.2000.
Právní předpis x. 92/2000 Sb. xxx zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 157/2003 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.5.2004.
Znění xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx jiných xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.