Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 30.04.2004.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.09.2000 do 30.04.2004.


Vyhláška, kterou se mění vyhláška č. 332/97 Sb., kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich

92/2000 Sb.

Přechodná ustanovení Čl. II
Účinnost Čl. III
92
XXXXXXXX
Xxxxxxxxxxxx zemědělství
ze xxx 30. března 2000,
xxxxxx xx xxxx vyhláška Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x. 332/1997 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a o xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxxxx xxxxx x čerstvou zeleninu, xxxxxxxxxx ovoce x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx plody, xxxxx, xxxxxxxx x výrobky x xxxx
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx stanoví xxxxx §18 písm. x), x), x), x), j) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, (xxxx xxx "xxxxx") xxx čerstvé xxxxx x čerstvou zeleninu, xxxxxxxxxx ovoce a xxxxxxxxxxx zeleninu, suché xxxxxxxxxx plody, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx:
Xx. X
Xxxxxxxx č. 332/1997 Sb., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. x), x), x), i), x) x k) zákona x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x změně a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, zpracované ovoce x zpracovanou xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxx z xxxx, xx xxxx xxxxx:
1. X §1 xxxx. x) xx xxxxx "x xxxxxxxx" xxxxxxx.
2. X §1 xxxx. b) xx xxxxx "x xxxxxxxx" zrušují.
3. X §6 xxxxxxx x) zní:
"x) xxxxxxx pomazánkou (xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, povidly, klevelou) xxxxxxxxx xxxxxxxxx, rosolovité, xxxxxxxx konzistence xxxx x xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx obsahu xxxx xxxx sterilací xxxx xxxxxxxx konzervačního xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx kombinací xxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxx, rosolotvorných xxxxxxxxxx, x případně xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, přičemž xx xxxxxx:
1. xxxxxx x speciálním xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx celé xxxxx ovoce nebo xxxx xxxxx,
2. xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx tuhé xxxxxxxxxxx, homogenní xxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx,
3. xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx, roztíratelné xxxxxxxxxxx xxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx,
4. rosolem x xxxxxxxxxx rosolem xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx x citrusového xxxxxx xxxxx, s xxxxxxxxxx xxxxxx parenchymatického xxxxxxx,
5. xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx až xxxx konzistence x xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
6. xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx dužniny ovoce.".
4. X §6 xxxx. x) se xx slova "až xxxxxxxx xxxxxxxxxxx" vkládají xxxxx "xxxxxxxx x xxxxx části xxxxx (xxx kůry, slupky, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx) xxxxxxxxxxxxxx xxxx obdobným xxxxxxxx,".
5. V §6 xxxx. x) xx slova "nebo x" xxxxxxxxx xxxxx "x případně s xxxxxxxxx,".
6. X §6 xx xx xxxxx tečka xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxx l) xx x), která xxxxx:
"x) xxxxxxxxxx xxxx potravina xxxxxxxx xxxxxxxxxxx vyrobená z xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx,
x) ovocem xxxxx xxxxxxx,2) xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, ve xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx škůdci x xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx) x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx; ovocem xx xxx rozumí rajčata, xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxx brambory), xxx. xxxx-xxxxxx x xxxxx mučenky,
n) xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx Castanea sativa,2)
x) zázvorem xxxxx xxxxx rostliny zázvoru,
x) xxxxxxxxxx kůrou xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, x odstraněným xxxx xxxxxxxxxxxxx endokarpem,
x) xxxxxxx xxxx (xxxxxxxx, xxxxxx) xxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxx kůry, xxxxxx, xxxxx, pecek x xxxxxxxx, xxxxx xx tvořena ovocem xxxxx, nebo xxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx, xxx xxxxx nebyla xxxxxxxxxx na xxxxxxx,
x) xxxxxxx dření xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx loupaného xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxx xxxxx nebo koncentrovaná xxxxxx šťáva nebo xxxxxx ovocná xxxxx, xxxxxxx se xxxxxx:
1. ovocnou xxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx, x barvou, xxxx x chutí typickou xxx xxxxxxxxx ovoce,
2. xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx produkt xxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx odstraněním xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx,
3. xxxxxxx xxxxxxx šťávou xxxxxxx získaný x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx téměř xxxxxxxxx xxxxxx xxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx ovoce xxxxx výluh x xxxxx, xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx zpracování xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
x) škůdci xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx v kterémkoliv xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx části.".
7. X §8 odst. 1 xx xx xxxxx xxxxx nahrazuje xxxxxx a xxxxxxxx xx písmena x), x) a x), xxxxx xxxxx:
"d) xxxxxxxx xxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 100 xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx cukru x xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 100 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx 20 oC x hotového výrobku x xxxxxxxxx +/- 3 xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) skutečnost, že x přibarvení xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx řepy.".
8. X §8 xxxxxxxx 2 xxx:
"(2) Xxxxxx xxxxxx xxxxxx révy xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx "Xxxxxxx" nebo "Xxxxxxxx".".
9. V §8 se xx xxxxxxxx 2 xxxxxxxx xxxx odstavce 3 xx 6, které xxxxx:
"(3) Xxxx-xx xxx výrobu xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxx sušením, xx xxxxx xx výčtu xxxxxxxxx xxxxxxx uvést xxxxx "xxxxxx xxxxxxx".
(4) X výrobků, xxx je xxxxx xxxxxxxxx (refraktometrické) xxxxxx xxxxx xxx 63 %, xx xxxxx xxxxx slova "po xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxx". Xxxxx xxxx xxxx zapotřebí xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx a x xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx pouze xx xxxxxxx.
(5) X xxxxxxxxx xxxxxxxxx obsahující xxxxxx xxxx xxxxxxx xx vyznačí xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx.
(6) Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxx "xxxxxxxxxx kůru xxxxxxx.".
Xxxxxxxxx odstavce 3 a 4 xx označují xxxx xxxxxxxx 7 a 8.
10. X §9 xx xxxxxxxx xxxxxxxx 3, xxxxx xxx:
"(3) Xxxxxx xxxx xxxx mrtví x xxxxxxxxxx stádiu xxxxxx xx x xxxxxxx ovoci xxxxx xxxxxxxxxx.".
11. V §10 xx xx xxxxxxxx 1 vkládají xxxx xxxxxxxx 2 xx 12, které xxxxx:
"(2) U xxxxxxxxxxx xxxxx xx xx xxxxxx rosolovité xxxxxxxxxxx přivede xxxx xxxxx a drtě x
x) xxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxx
x) xxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, švestek s xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxx, okurek x xxxxxx.
(3) X xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xx xxxxxx rosolovité xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x drtě x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x šípkového xxxxxxxx x xxxxx.
(4) X xxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxx x nebo xxxxxxxx x
x) jednoho xxxxx ovoce, nebo
x) dvou nebo xxxx druhů ovoce.
(5) U xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx a xxxxx a xxxx xxxxxxx xxxxxxxx z
x) xxxxxxx xxxxx xxxxx, nebo
x) xxxx xxxx xxxx xxxxx ovoce, u xxxxxxxxxxx rosolu x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx s xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx melounů, xxxxxx, xxxx, xxxxxx a xxxxxx.
(6) U xxxxxxxxx se xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx směs xxxxx x xxxxxxxx nebo xxxxxxxx x ovocné xxxxx x
x) xxxxxxx druhu xxxxx, xxxx
x) dvou xxxx xxxx xxxxx xxxxx.
(7) X xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx přivede směs xxxxx a jednoho xxxx více xxxxxxxx (xxxx, xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx extraktů, xxxx) xxxxxxxxx z xxxxxxxxxxx xxxxx.
(8) X xxxxxxxxxxx pyré xx xx xxxxxx konzistence xxxxxxx xxxx cukrů x xxxxxxxxxxx protlaku.
(9) Ovocné xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x §6 xxxx. x) xxxxxx 1 xx 4 xxxxx xxx xxxxxxxx:
a) zahříváním, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) sublimačním sušením (xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx),
x) zahušťováním xx xxxx technicky xxxxx.
(10) Xxxxxxx xxx výrobu xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx v §10 xxxx. 3 xxxx xxxxxxxx mohou xxx xxxxxxxxxx xxxx jinými xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, nežli xx xxxxxxxxxx sušení.
(11) Citrusová xxxx xxxx xxx přechovávána x nálevu.
(12) xX u xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,0.".
Xxxxxxxxx xxxxxxxx 2, 3 a 4 xx označují xxxx odstavce 13, 14 x 15.
12. X §11 xxxx. 1 xx xxxxx "teplotě nejvýše 20 xX a" xxxxxxx.
13. X §11 odst. 3 xx xxxxx "až" xxxxxxxxx slovem "xx".
14. X §12 xxxx. x) xx xx xxxxx "xxxxx xxxxxxxx" vkládají xxxxx "xxxxxx xxxx".
15. X §12 xxxx. x) xx xx xxxxx "xxxxxxxxx xxxxxxx" xxxxxxxx xxxxx "xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (xxx xxxxxx, xxxxx) xxxxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx,".
16. X §14 xxxx. x) se xx xxxxx "xxxxxxxx" xxxxxxxx xxxxx "xxx §3 xxxx. x) xxxx xxxxxxxx".
17. V §14 xxxx. x) xx xxxxx "a)" xxxxxxx.
18. X §14 xx xxxxxxx x) xxxxxxx.
19. X §15 xxxx. 1 xx xxxxx "xxxxxxx 1" xxxxxxx.
20. V §15 xx doplňuje xxxxxxxx 3, xxxxx zní:
"(3) Škůdci živí xxxx mrtví x xxxxxxxxxx xxxxxx vývoje xx u sušené xxxxxxxx x směsí xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx.".
21. X §18 xxxxxxx a) xxx:
"x) suchými xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxx jejich xxxxxx xxxxxxx pod písmeny x) xx x) x surovém xxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx,".
22. V §18 písmeno e) xxx:
"e) xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx,".
23. X §18 xxxxxxx x) xxx:
"x) xxxxx kešu xxxxxx semena xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,".
24. X §18 písmeno x) xxx:
"x) xxxx ořechy (xxxxxxxxxxx xxxxxx) semena xxxxx xxxxxxx,".
25. X §18 písmeno x) xxx:
"x) piniovými xxxxxx semena borovice xxxxx,".
26. V §18 xxxxxxx x) xxx:
"x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx plody xxxxxxxxx xxxxxxxxxx,".
Dosavadní xxxxxxx x) x x) xx xxxxxxxx xxxx písmena x) x m).
27. X §20 xxxx. x) se xx xxxxx "xxxxxxxxxx" xxxxxxxx xxxxx "u kokosových xxxxxx a xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx".
28. V xxxxxxx x. 1 xx x xxxxx "xxxxxxx xxxxxxxx" xx sloupci xxxxxxx "dužnaté xxxxxxx" xxxxxxx slovo "dužnaté" x x xxxxx "xxxxxxx xxxxx" x "xxxxxxx xxxxxxxx" xx xx xxxxxxx podskupina xx xxxxx "xxxxx" xxxxxxxx xxxxx "xxxx xxxxxxx botanického xxxxx".
29. Xxxxxxx x. 3 zní:
"Příloha x. 3 k xxxxxxxx č. 332/1997 Xx.

Xxxxxxx

Xxxxx ovoce x x xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxx
všeobecně
x xxxx a) xxxxxxxxxxxx
- jahodová
ostružinová
xxxxxxxxxx
- xxxxxxxxx
- xxxxxxxx
xxxxxxxx
meruňková
x xxxx x) dvoudruhové
x xxxx x) xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx směs xx xxxxxxx
xxxxxx xxxx základní suroviny
Xxxxx výběrové (Xxxxx) xxxxxxxxx

500
400
200
700
500
1&xxxx;000
450

X toho xxx. 75 x xxxxxxxxxxx z xxxxxxxxx
X xxxx xxx. 75 % xxxxxxxx xxxxxx

z xxxx x černého xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxx
ze xxxxxxx
z xxxx-xxxxxx
x xxxxx mučenky
Xxxxx xxxxxxxxx
x xxxx x černého xxxxxx, malin, šípků, xxxxxx
xx xxxxxxx
x xxxx-xxxxxx
z xxxxx xxxxxxx
Rosoly xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx
x xxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx
xx xxxxxxx
x kešu-jablka
x xxxxx mučenky
Xxxxxx xxxxxxxxx
x toho x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxx
xx xxxxxxx
x kešu-jablka
x plodů xxxxxxx

350
250
230
80
350
250
150
160
60
450
350
250
230
80
350
250
150
160
60


Xxxxxxx povidla
xxxxxxx švestková povidla
Slazená švestková xxxxxxx s xxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x jablky
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxxx
x toho xxxxxxxxx
xxxxxxxx
Kaštanové xxxx

1700
2200
3200
3000
1500
730
640
380

X výrobě je xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxx xxxxxx sušiny xx xxxxxxx xxxxxxx 75 %
Podíl ovocné xxxxxx z xxxxxx xxxxxxx 30 %
Xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx protlakem".
30. Xxxxxxx x. 5 xxx:
"Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxx 1 Xxxxxxx, ovocné pomazánky, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx

Výrobek

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x %

Kyselost (xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx) x %

Xxxxx x %

kompoty

xxxxxxx 48

0,3 - 2,5


xxxxxxxxx xxxxxxxxx
x xxxx xxxxxxxx
džemy xxxxxxxxx
x xxxx xxxxxxxx
xxxxx sterilované
x xxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
rosoly
xxxxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx)
xxxxx, marmelády x rosoly
xxxxxxx

xxxxxxx 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 50
xxxxxxx 50
xxxxxxx 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 40
xxxxxxx 38

0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6

xxxxxxx 0,01
xxxxxxx 0,04
nejvýše 0,01
xxxxxxx 0,04
xxxxxxx 0,01
xxxxxxx 0,04
xxxxxxx 0,01

ovocné xxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxx

7 - 15
xxxxxxx 29

0,6 - 2,5
0,6 - 2,5


xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 70

xxxxxxxx se

Xxxxxxx 2 Xxxxx x xxxx

Xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxx v objemových % xxxxxxx

Xxxxxxxx ovoce x xxxxxxx xxxxxxxxx v % xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x % nejméně

xxxxxx xxxxx

13

45

18

x xxxxxxxxx xxxxx

13

45

18

v plechovém xxxxx

13

22

18

koktejlové xxxxx

13

xxxxxxxx xx

20

xxxxx x xxxx

20

xxxxxxxx xx

xxxxxxxx se
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx 3 Xxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx x vzhled

Xxxxx

Vůně x xxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx tuhá, xxx xxxxxx příměsí, xx xxxxxxx lesklá

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce, xxxxx xxxxxxx

odpovídající xxxxxxxxx druhu ovoce, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx cizích xxxxxxxx x xxxxx

Xxxxxxxxx citrusová

xxxxxxxxxx, polotuhá xx xxxxx roztékavá, xxxxxxxxxxxx, xxxxx, x kousky xxxx citrusů

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx silic

Xxxx

xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxx plodů xxxx jejich částí, xxx xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx, xxxxxx, mírně xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx výrobku xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, sladká, xxxxxxxxxx xxxxxx, bez cizích xxxxxxxx a xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx xx xxxx x xxxxxxxx částicemi xxxxxxx, nezcukernatělá, xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx až xxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxx, xxxxxx, navinulá, xxx xxxxxx příchutí x xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xx zřetelnými xxxxxxx částmi xxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
Xxxxxxxx:
X xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx:

Druh xxxxxxxx

Xxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx


xx 500 xxxxx

501 - 1000 xxxxx

xxx 1000 gramů

xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxx xxxxx rostlin xxxxxxxxxxxxxx xxxxx včetně xxxxxxxx listů o xxxxx xxx 5 xx2, xxxxxx xxxxxx xxx 10 xx)

2

3

4

přítomnost pecek xxxx xxxxxx částí xxxxxxxxx jedné xxxxxxxx xxxxx (pouze xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)

1

2

3

zlomky pecek (xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx)

2

3

4

xxxxxxxxxxx xxxx poškozený povrch xxxxx nebo xxxx xxxxx

5

7

10
Xxxxxxx 4 Xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx x xxxxxx

Xxxxx

Xxxx a xxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, bez zbytků xxxxxx a kališních xxxxxx, u xxxxxxx x xxxxxxxxx ovoce xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx jádřinců, pecek, xxxxx, konzistence plodů xxxxxxxx xx xxxxx, x obalu xxxxxxxxx, xxxxx xxxx až xxxxxxxxxxx, bez zákalu x sedimentu

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxx xxxxx ovoce x xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxx xxxxxxxx xxxxxx)

Xxxxxxx x xxxxxx xxxxx

Xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, s xxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx x se xxxxxxx, x borůvkového xxxxxxx xxxxxx xxxxx, které xx po xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx x borůvek xxxx xxxxxxxx zrnitost, xxxxx x xxxxxxx x loupaného xxxxx xxxx xx mírně xxxxxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

přirozená, odpovídající xxxxxxxxx druhu xxxxx x xxxxxxx zpracování

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx x xxxxxxxx plodů

Xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, zbavené xxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx

přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx

Xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, zbavené pecek xxxx xxxxxxxx, dělené xx čtyři nebo xxxx dílů xxxxxxxxx xxxxxx velikosti, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx a způsobu xxxxxxxxxx

Xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxx

Ovoce xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xx xxxxx krychle xxxx kvádru stejné xxxxxxxxx, nebo na xxxxxx, řezy xx xxxxxxxx, u xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx xx mírně xxxxxxxx

xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx zpracování

přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx

Kompoty xxxxxxx

Ovoce xxxx x/xxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx použitého xxxxx

xxxxxxxxx, harmonická, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
Poznámka:
Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx:
x) Přirozené xxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
x) Xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxx střapin x stopek x xxxxxxx x bobulovitého xxxxx.
x) Xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx u xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
x)

Xxxx xxxxxxxx

Xxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx o xxxxxxxxx


xx 500 xxxxx

501 - 1000 xxxxx

xxx 1000 xxxxx

Xxxxxx xxxxxx x stopek u xxxxxxx x lesních xxxxx

5

7

10

Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx středů xxxxx u kompotů x malin

5

7

10
x) Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxx.
x) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxx povrchové popraskání xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx).
x) Xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx plodů v xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
x) Mírně xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
x) Xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx plodů xxxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx x dřínků.
x) Nejvýše 20 % xxxxxxxxxxxx tvary xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx 5 % hmotnostních xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x plodů xxxxxxxx.
x) Nejvýše 300 xx/xx celkového xxxxxx minerálních nečistot x jahodového kompotu.
x) U kompotů xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx přítomným xxxxxxxx xxxxxx a převládající xxxx xx některém x použitých xxxxx xxxxx.
m) Xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx x xxxxx po mechanickém xxxxxxx xxxxxxx na 20 % xxxxxxx xxxxx xxxxx v xxxxx.
Tabulka 5 Xxxxxxxx chlazené čerstvé xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx x xxxxxx

Xxxxx

Xxxx x xxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxx bez xxxx xxxxxxxxxx, bez xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx stopek, listů x xxxxxxx xxxxxxxxxxx x anorganických mechanických xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, x peckami nebo xxx xxxxx, loupané xxxx neloupané, xxxx xxxx dělené xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx jednotlivých xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx

přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxx cizích xxxxxxxx x xxxxx".
31. X xxxxxxx x. 6 xx x tabulce xxxxxxxx xxxxx, xxxxx zní:


"zelenina x xxxxx

jednodruhové xxxxx".
32. Xxxxxxx č. 7 xxx:
"Xxxxxxx x. 7 k vyhlášce x. 332/1997 Sb.
Xxxxxxxxx a chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx
X) Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx obecně
1. Xxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxx minerálních xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx z xxxx u konzervovaných xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx nejvýše 0,08 %.
2. Xxxxx xxxxxx po zpopelnění xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx 1,5 %.
X) Xxxxxxxxxxx zeleninové výrobky
1. Xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxx obsah xxxxxxxx xxxxxx ve xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxxx 2 %.
2. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 1,5 % xxxx.
X) Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) zelenina
1. xX mléčně kysané xxxxxxxx dosahuje xxxxxxx xxxxxxx 4,1.
2. Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx obsahuje nejméně 0,8 % xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx 0,6 % xxxxxxxx kyselin x nejvýše 1,5 % etanolu. Xxxx xxxxxxx xxx výrobky xxxxxx xxxxxxx (kysané) xxxxxxxxxxx ve xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx byl xxxxxx xxxx než xxxxxxx xxxxx.
3. Xxxxxx xxxxxxx (kysaná) xxxxxxxx nesmí xxxxxxxxx xxx povrchový povlak (xxxx) ani xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx).
4. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx obsahuje xxxxxxx 2,2 % xxxx.
X) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. xX chemicky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx dosahuje xxxxxxx xxxxxxx 4,1.
X) Xxxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx 12 % xxxx.
2. Xxxxxx xxxxxx obsahuje nejvýše 14 % vody.
3. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 13 % xxxx.
4. Xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx mleté xxxx směsi mletých xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 0,3 % xxxxxxxxxxxx xxxxx (tj. xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx x xxxxx 10 % xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx).
X) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx a chemicky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 7 % xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx.
2. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx soli obsahují xxxxxxx 32 % xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx 28 %, u xxxxxxxxxxx xxxxxxxx 55 %.
3. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx vodou xx xxxxxx o xxxxxxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxx xxxxx obsahovat xxxx xxx 60 mg/kg xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
4. U kečupů xxxxxxxxxxxx nejméně 25 % xxxxxx stanovené xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx vnesená xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
5. X kečupů xxxxxxxxxx Xxxxx, Extra, Speciál x refraktometrickou xxxxxxx xxxxxxx 30 % xxxx xxxxx nejméně 10 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx sušina xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
6. Xxxxxxxxx rajčatové xxxx x rajčatový xxxxxxx xxxxxxxx nejvýše 10,0 % xxxx.
7. Fyzikálně xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx zahuštěné xxxx xxxxxxx v tabulce 1.
Xxxxxxx 1


Xxxxxx

Xxxxxx "Xxxxx", "Extra", "Xxxxxxx"

Xxxxxxxxx pyré

Xxxxxxxxx protlaky xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x %

nejméně 25,0

xxxxxxx 30,0

8,0 - 24,0

xxxxxxx 24,0

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx octová v %

xxxxxxx 2,2

xxxxxxx 2,2

nestanovuje xx

nestanovuje xx

Xxxxx xxxx x %

nejvýše 3,5

nejvýše 3,5

xxxxxxx 10,0 *)

xxxxxxx 10,0 *)

Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx octová x %

xxxxxxxxxxx xx

xxxxxxxxxxx se

xxxxxxx 0,2

xxxxxxx 0,2
Xxxx.: *) Obsah xxxx xxxx být xxxxxxx pouze u xxxxxxxx xxxxxxx.".
33. Xxxxxxx x. 8 xxx:
"Příloha č. 8 k xxxxxxxx x. 332/1997 Sb.
Xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx
Tabulka 1 Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx všeobecně

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx x xxxxxx

Xxxxx

Xxxx x vůně

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx celá xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx nejvýše x 20 % kusů, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxxx x velikostními xxxxxxxxxx nejvýše 20 % kusů, očištěná, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxx xxxxx, bez xxxxxxxxxxxxx x tuhých xxxxx, xxx cizích xxxxxxx xxxxxxxxxxx původu xxxxx xxxxxx, zbytků xxxxxx, xxx-xx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx až xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx dužniny

xxxxxxxxx, vyrovnaná, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx zelenině x xxxxxxxxx způsobu zpracování, xxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx zeleniny a xxxxxxx xxxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxx je xxxxxxxxxxxx chuť a xxxx xxxxx xx xxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx dělená x xxxxx všeobecně

xxxxxxxx zdravá, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x 20 % obsahu xxxxx, xxxx řezů xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx, drť xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx, u xxxx xxxxxx uvolněná xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx, x xxxxxxxx xx xxxxx výskyt zbytků xxxxxx xx 1,5 xx xxxxxxx 5 %, x xxxxxxxxxxxxx xxxx řezy x xxxx do 5 xx, xxx řezů xxxxxxx x řezů xxxxxxx x vrcholových xxxxx, u xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 2 %, hrášek s xxxxxxxxxxxx slupkou, xxxx xxxxx nejvýše 1 xx xxxxxx, bez xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx složky xxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

přirozená, xxxxxxxxxxxx způsobu xxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx bílá až xxxxx narůžovělá nebo xxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx barvy xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 5%, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx 50 % řezů xxxxxxx xxxxxxx, u xxxxxx x xxxxxxx jednotná

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx způsobu zpracování, xxx cizích xxxxxxxx x xxxxx, x xxxxxxxxxxx papriky xxxx xx mírně palčivá, x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xx převládající xxxx x vůně xxxxx xx xxxxxx
Tabulka 2 Xxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx

Konzistence x xxxxxx

Xxxxx

Xxxx x xxxx

Okurky

viz xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, okurky xxx xxxxx, xxx xxxxxxxx x svraštělých xxxxx, xxxxxxx 80 % xxxxxx v xxxxx musí xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx okurky xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxx xxx 50 %, x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx musí xxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx řezu xxxxxxxxxx x více jak 50 %, xxxxxxxxxxx xxxxx, křehká, xxxxxxx, x xxxx xxxxx x xxxxxxxxx semeny xxxxxxx x 5 % xxxx obsahu xxxxx

xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx

xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxx 3 Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx celé

Xxxxx xxxxxxxx *)

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx v kusech

Okurky zakřivené

3

Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx

2

Xxxxxxxxx vady

3

Mechanické xxxxxxxxx

2

Xxxxxx xxxxxx

3

Xxxxxxxx konzistence

1

Xxxxxxxx xxxxx

1

Xxxxxx

1

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

7
*) Pozn.: Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx 20xx xxxxxx.
Tabulka 4 Xxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx a xxxxxx

Barva

Chuť a xxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxx

zrna x xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx 80 % hmotnostních xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx menší, xxx stop červivosti x xxxxxxxx chorobami, x neodloučenou slupkou, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, bez xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx, v xxxxx konzistence xxxxxxxxx, xxxxx mírně xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx

přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhu xxxxxx a způsobu xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx x xxxxxxx skvrn

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhu hrášku x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxx
Xxxxxxxx: Povolené xxxxxxxx xxxxxxxx u xxxxxxxxxxxxx xxxxxx v xxxxxxxxxxxx %
1) 2 % xxxxxxx zbarvených (xxxxxxxx) xxx
2) 5 % poškozených, xxxxx skvrnitých xxx
3) 1 % xxxxxxx, svraštělých, silně xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, červivých xxx
4) 12 % úlomků, xxxxxx xxxxx a volných xxxxxx, xxxx
5) 0,5 % (xxx xx xxxx než 12 xx2 plochy) xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 5 Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx lusky

Xxxxxxx

Xxxxxx x xxxxxxxxxxx

Barva

Xxxx a xxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx lusky

xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx,*) xxxxxxxxxxx, dužnaté, semena x xxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx poškození x xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx, s xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx, bez vláknitých xxxxx x pergamenovitého xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxx xxxxxx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx, konzistence xxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x 2 % xxxxxxx xxxxxx obalu

xxxxxxxxx, odpovídající zpracovanému xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx, v xxxxx xxxxxxxxx, xxx tmavých x xxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxx xxxxx fazolky x způsobu xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
*) Xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx takové xxxxx, xxxxx mají x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx 3 xx.
Xxxxxxxx:
1) Xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx:

Druh xxxxxxxx

Xxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx x hmotnosti


do 500 xxxxx

501 - 1000 xxxxx

nad 1000 xxxxx

Xxxx xxxxxxxxx materiál

5

5

10

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxx

10

15

25
2) xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx lusků xxxxxxxxxx
3) xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, z xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxx.
Xxxxxxx 6 Xxxxxxxxx xxxxxxx zahuštěné

Xxxxxxx

Xxxxxx a xxxxxxxxxxx

Xxxxx

Xxxx x xxxx

Kečupy xxxxxxxxx

řídce xxxxxxxx až xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx), xxx xxxxxx slupek, xxxxx x xxxxxx částí xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx

xxxxxx červená, xxxxxxx xx hnědočervená, xxxxx xxxxxxxxxx částic xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxx slaná, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxx u xxxxxxx označených xxxx "xxxxx" x "velmi xxxxx", xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx

Xxxxxxxxx xxxx x zahuštěné xxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx), bez xxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxx částí xxxxxx, bez xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx pocházejících x xxxxxx

xxxxxx červená, xxxxxxx xxxxxxx až xxxxxxxx*)

výrazná xx xxxxxxxxx x použitých xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxx slaná xx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx*)
Xxxx.: *) Znak se xxxxxxx při zředění xxxxxxx xxxxx xx 8,0 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx 7 Xxxxxxxx chlazená xxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxx x konzistence

Xxxxx

Xxxx a xxxx

Xxxxxxxx chlazená xxxxxxx zelenina

xxxxxxxx xxx stop xxxxxxxxx , bez xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx a anorganických xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, krouhaná, xxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx jednotlivých složek x xxxxx vyrovnaná

xxxxxxxxxxxx zpracovaným xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx úpravy, svěží, xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx".
34. X příloze x. 10 se xxxxxxxx xxxxx, které xxxxx:

Xxxxx skořápkové plody

Xxxxxxx oříšky

xxxxx


Pekanové xxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxx)

xx xxxxxxxx".
35. X příloze x. 12 xx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxx:

"Xxxxxxx xxxxxx

xxxxx


6,0

0,3

Xxxxxxxx xxxxxx

xx xxxxxxxx

7,0


0,1".
36. X xxxxxxx x. 13 xxxxxxx "Xxxxxxx" řádka "Xxxx xxxxxx" xxx:

"Para xxxxxx

Skořápka xxxxx, svraštělá

Xxxxx šedohnědé, na xxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxx hořké xxxxx".
37. X xxxxxxx x. 13 xx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx znějí:

"Jádra xxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxx dobře xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx

Jádro xxxx xx smetanové

Typická, xxxxxxxx

Pekanové ořechy

Xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx poškození

Xxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xxxxx

Ořechová, příjemně xxxxxxxx, xxxxxxxx".
38. X xxxxxxx x. 14 xx xxxxx xxxx 50 xx doplňují xxxxx "xxxxx kloboučky bez xxxxx".
39. X xxxxxxx č. 14 x uvozovací větě "Xxxxxxxxx, xxxxx mohou xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxx a xxx další xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x potravinářským xxxxxx" xx slovo "x" xxxxxxx.
40. X příloze x. 19 xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx "xxxxxxx" xxxxxxx.
41. X xxxxxxx x. 19 xxxxxxx "xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx" xxxxx "bramborové xxxxxxx xxxxxxx" xx xxxxx "xxxxx XxXx xxxxxxx 1,5 %, xxxxxxx 2,5 %" xxxxxxx.
42. V xxxxxxx č. 19 xxxxx "brambory xxxxxxxx xxxxxxx konzervované" xx xx slovo "xxxxxxxxxxxx" xxxxxx slovo "x xxxxxx".
43. V xxxxxxx x. 19 xxxxxxx "xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx" xxxxx "bramborové xxxxxxx předsmažené" xx xxxxx "obsah xxxx xxxxxxx 1,5 %" xxxxxxx.
44. X xxxxxxx č. 19 xxxxxxx "xxxxxxxxx, chemické xxxxxxxxxx" xxxxx "xxxxxxxxxx xxxx vařená" xx xxxxx "obsah xxxx xxxxxxx 1,5 %" xxxxxxx.
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx vyrobené x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxx používat xx 1. xxxx 2001.
Čl. XXX
Xxxxxxxx
Tato xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. září 2000.
Xxxxxxx:
Ing. Xxxxx x. x.

Xxxxxxxxx
Xxxxxx předpis x. 92/2000 Sb. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.9.2000.
Právní předpis x. 92/2000 Xx. xxx xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 157/2003 Sb. s xxxxxxxxx od 1.5.2004.
Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx není xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx jich xxxxxx derogační xxxxx xxxxx uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.