Právní předpis byl sestaven k datu 30.04.2004.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.09.2000 do 30.04.2004.
Vyhláška, kterou se mění vyhláška č. 332/97 Sb., kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich
92/2000 Sb.
Přechodná ustanovení Čl. II
Účinnost Čl. III
92
XXXXXXXX
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
xx xxx 30. března 2000,
xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 332/1997 Xx., kterou se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), h), x), x) x x) zákona č. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx a doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx ovoce x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, suché xxxxxxxxxx plody, xxxxx, xxxxxxxx x výrobky x nich
Xxxxxxxxxxxx zemědělství xxxxxxx xxxxx §18 xxxx. x), d), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx a doplnění xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, (xxxx jen "xxxxx") xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx plody, xxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx:
Xx. I
Xxxxxxxx č. 332/1997 Sb., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), i), j) x x) zákona x. 110/1997 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx x čerstvou xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x zpracovanou xxxxxxxx, xxxxx skořápkové xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xx mění takto:
1. X §1 xxxx. x) xx xxxxx "x původním" xxxxxxx.
2. X §1 písm. x) xx xxxxx "x xxxxxxxx" xxxxxxx.
3. X §6 xxxxxxx x) zní:
"x) xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx marmeládou, džemem, xxxxxxx, povidly, xxxxxxxx) xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx konzistence xxxx x kousky ovoce, xxxxxxxxxxxx snížením xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx konzervačního xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx způsobů, s xxxxxxxx cukru, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxxxx, xxxxxxx se xxxxxx:
1. xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx roztékavé, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, obsahující xxxx xxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxx,
2. xxxxxxxxxx potravina xxxxxxxxxx, xxxxxxxx až tuhé xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx bez xxxxxxxxxx xxxxxx ovocné xxxxx,
3. xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx, roztíratelné xxxxxxxxxxx xxx xxxx xx xxxxxxxxxx kousky xxxxxx xxxxxxxxx xxxx citrusu,
4. xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, čirá xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx matná, x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
5. povidly xxxxxxxxx polotuhé xx xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx ovoce,
6. klevelou xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx konzistence xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx.".
4. X §6 xxxx. e) se xx xxxxx "xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx" xxxxxxxx xxxxx "xxxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxx (xxx kůry, xxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx) xxxxxxxxxxxxxx nebo obdobným xxxxxxxx,".
5. X §6 xxxx. x) xx xxxxx "xxxx x" xxxxxxxxx slovy "x xxxxxxxx s xxxxxxxxx,".
6. V §6 xx xx xxxxx tečka xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxx xx písmena l) xx x), xxxxx xxxxx:
"l) xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx kašovité xxxxxxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx,
m) xxxxxx xxxxx xxxxxxx,2) xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx vadných xxxxxx (napadení xxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx) a xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx; xxxxxx xx xxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx lodyh xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxx xxxxxxxx), xxx. xxxx-xxxxxx a xxxxx xxxxxxx,
n) xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxx sativa,2)
x) xxxxxxxx jedlý xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) citrusovou xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, x odstraněným xxxx neodstraněným xxxxxxxxxx,
x) ovocnou xxxx (xxxxxxxx, xxxxxx) xxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxx kůry, xxxxxx, jader, xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xx tvořena xxxxxx xxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxxxxx nebo rozdrceným, xxx která nebyla xxxxxxxxxx xx xxxxxxx,
x) xxxxxxx dření xxxxxxx xxxxxxx pasírováním xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx šťávy,
x) šťávou ovocná xxxxx nebo xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx šťáva, xxxxxxx xx rozumí:
1. xxxxxxx xxxxxx xxxxx získaná x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx, x xxxxxx, xxxx x xxxxx typickou xxx xxxxxxxxx xxxxx,
2. koncentrovanou ovocnou xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx,
3. xxxxxxx xxxxxxx šťávou xxxxxxx xxxxxxx z xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx výluh x xxxxx, xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxx xxxxx vzniklé xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx vodě xxxxxxxxx xxxxxx použitého xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxx xxxx mrtvými xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx vývoje nebo xxxxxx xxxxx.".
7. X §8 xxxx. 1 se xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxx x), x) a x), xxxxx xxxxx:
"x) xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 100 xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx obsaženého xx 100 gramech xxxxxxx stanoveno xxxxxxxxxxxxxxxx xxx 20 xX x hotového xxxxxxx x tolerancí +/- 3 xxxxxxxxxxxxxxxx stupně,
x) xxxxxxxxxx, xx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx použito xxxxx x xxxxxxx xxxx.".
8. V §8 xxxxxxxx 2 xxx:
"(2) Xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx vinné xxx xxxxxxxxx pouze xxxxxx "Rozinky" nebo "Xxxxxxxx".".
9. V §8 se xx xxxxxxxx 2 xxxxxxxx xxxx odstavce 3 xx 6, které xxxxx:
"(3) Jsou-li xxx xxxxxx džemu xxxxxxx pouze xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxx sušením, je xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx "xxxxxx meruňky".
(4) X výrobků, xxx xx xxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxxxx) sušiny xxxxx než 63 %, je nutno xxxxx xxxxx "xx xxxxxxxx uchovejte xx xxxxxxxx místě". Xxxxx xxxx xxxx zapotřebí xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx a u xxxxxxx, xxxxx byly xxxxxxxxxxxx přidáním xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx konzervačními xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx.
(5) U xxxxxxxxx xxxxxxxxx obsahující xxxxxx kůry citrusu xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx citrusové kůry.
(6) Pokud xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, je xxxxx xxxxx "xxxxxxxxxx kůru xxxxxxx.".
Xxxxxxxxx xxxxxxxx 3 x 4 xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx 7 x 8.
10. V §9 xx doplňuje xxxxxxxx 3, který xxx:
"(3) Xxxxxx xxxx xxxx xxxxx x jakémkoliv xxxxxx xxxxxx xx x xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx.".
11. V §10 xx xx xxxxxxxx 1 xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx 2 xx 12, xxxxx xxxxx:
"(2) X xxxxxxxxxxx xxxxx xx xx vhodné xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx směs xxxxx a xxxx x
x) jednoho xxxxx xxxxx, nebo
x) dvou xxxx xxxx xxxxx ovoce, x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx se peckami, xxxxxxx, xxxxxxx melounů, xxxxxx, dýní, xxxxxx x xxxxxx.
(3) X speciálního xxxxxxxxx xxxxx se xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx směs xxxxx x xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx x šípků.
(4) X xxxxx xx xx xxxxxx rosolovité xxxxxxxxxxx xxxxxxx směs xxxxx a xxxx x xxxx protlaku x
a) jednoho xxxxx xxxxx, xxxx
x) xxxx xxxx xxxx xxxxx ovoce.
(5) X rosolu x xxxxxxxxxxx xxxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxxx a xxxx xxxxxxx xxxxxxxx z
x) jednoho xxxxx xxxxx, nebo
b) xxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx, u xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx x neoddělujícími xx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxx, xxxxxx x xxxxxx.
(6) X xxxxxxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x protlaku nebo xxxxxxxx x xxxxxx xxxxx x
a) xxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxx
x) xxxx xxxx více druhů xxxxx.
(7) X xxxxxxxxx xxxxxxxxx se xx xxxxxx rosolovité xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx (xxxx, xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx) xxxxxxxxx x citrusového xxxxx.
(8) U xxxxxxxxxxx xxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx směs cukrů x kaštanového protlaku.
(9) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx uvedených x §6 písm. d) xxxxxx 1 xx 4 xxxxx být xxxxxxxx:
a) xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxx xx mrazeného xxxxx),
x) zahušťováním xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx.
(10) Xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx v §10 xxxx. 3 této xxxxxxxx xxxxx být xxxxxxxxxx také xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, nežli xx sublimační xxxxxx.
(11) Xxxxxxxxx kůra xxxx být xxxxxxxxxxxx x nálevu.
(12) xX x kompotů xxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 4,0.".
Dosavadní odstavce 2, 3 x 4 se označují xxxx xxxxxxxx 13, 14 x 15.
12. X §11 xxxx. 1 se xxxxx "xxxxxxx xxxxxxx 20 oC x" xxxxxxx.
13. X §11 odst. 3 xx slovo "až" xxxxxxxxx slovem "xx".
14. X §12 xxxx. x) se xx xxxxx "xxxxx xxxxxxxx" xxxxxxxx xxxxx "xxxxxx xxxx".
15. X §12 xxxx. x) se xx xxxxx "xxxxxxxxx xxxxxxx" xxxxxxxx xxxxx "xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (bez xxxxxx, xxxxx) xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx procesem,".
16. X §14 písm. x) se xx xxxxx "xxxxxxxx" xxxxxxxx xxxxx "xxx §3 xxxx. c) xxxx xxxxxxxx".
17. V §14 xxxx. x) xx xxxxx "x)" xxxxxxx.
18. X §14 xx xxxxxxx x) zrušuje.
19. X §15 xxxx. 1 xx xxxxx "xxxxxxx 1" xxxxxxx.
20. X §15 xx xxxxxxxx xxxxxxxx 3, který zní:
"(3) Xxxxxx živí xxxx xxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx u xxxxxx xxxxxxxx x směsí xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx.".
21. V §18 písmeno x) xxx:
"a) suchými xxxxxxxxxxxx xxxxx plody xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx x) xx k) x surovém nebo xxxxxxxxx xxxxx ve xxxxxxxx nebo xxxx xxxxx,".
22. X §18 xxxxxxx x) xxx:
"x) pistáciovými xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx pistácie pravé,".
23. X §18 xxxxxxx x) zní:
"x) xxxxx kešu xxxxxx semena plodů xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,".
24. X §18 xxxxxxx x) xxx:
"x) xxxx ořechy (xxxxxxxxxxx xxxxxx) xxxxxx xxxxx xxxxxxx,".
25. X §18 xxxxxxx x) xxx:
"x) piniovými xxxxxx semena xxxxxxxx xxxxx,".
26. X §18 písmeno x) xxx:
"k) pekanovými xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx,".
Xxxxxxxxx xxxxxxx x) x x) se xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x) x x).
27. X §20 xxxx. x) xx xx xxxxx "podskupiny" xxxxxxxx xxxxx "x xxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxxxxx skořápkových plodů, xxxxx názvem xxxxxxxxxx".
28. X xxxxxxx x. 1 xx x xxxxx "xxxxxxx xxxxxxxx" xx xxxxxxx xxxxxxx "dužnaté výhonky" xxxxxxx xxxxx "dužnaté" x u druhu "xxxxxxx ovoce" x "xxxxxxx xxxxxxxx" xx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx "xxxxx" xxxxxxxx xxxxx "nebo xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx".
29. Xxxxxxx x. 3 xxx:
"Příloha x. 3 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx | Xxxxx ovoce x x xxxxxxx | Xxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxx x) xxxxxxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx - xxxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxx x) dvoudruhové x xxxx x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx směs xx xxxxxxx xxxxxx xxxx základní xxxxxxxx Xxxxx výběrové (Xxxxx) xxxxxxxxx | 500 400 200 700 500 1&xxxx;000 450 | X toho xxx. 75 x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx X toho max. 75 % xxxxxxxx xxxxxx |
x xxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x xxxx-xxxxxx x xxxxx mučenky Xxxxx xxxxxxxxx z xxxx x xxxxxxx xxxxxx, malin, šípků, xxxxxx xx xxxxxxx z xxxx-xxxxxx x xxxxx mučenky Xxxxxx xxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxx x toho x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx x kešu-jablka x plodů mučenky Xxxxxx všeobecně x xxxx z xxxxxxx rybízu, xxxxx, xxxxxx, malin xx zázvoru x xxxx-xxxxxx x xxxxx mučenky | 350 250 230 80 350 250 150 160 60 450 350 250 230 80 350 250 150 160 60 | |
Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx švestková povidla Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x jablky Xxxxxxx hrušková xxxxxxx x xxxxxx Xxxxxxx xxxxxxxx povidla Xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxx xxxx | 1700 2200 3200 3000 1500 730 640 380 | X výrobě xx xxxxx použít xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx lekvar x xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx Podíl xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx 75 % Xxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxx 30 % Xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx". |
30. Příloha x. 5 zní:
"Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxx 1 Xxxxxxx, xxxxxx pomazánky, xxxxxxxx x proslazené xxxxx
Výrobek | Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx v % | Xxxxxxxx (xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx) x % | Xxxxx x % |
xxxxxxx | xxxxxxx 48 | 0,3 - 2,5 | |
xxxxxxxxx xxxxxxxxx z xxxx xxxxxxxx xxxxx všeobecně x xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxx jahodový xxxxxxx xxxxxxx rosoly xxxxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx) xxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxx klevely | xxxxxxx 60 xxxxxxx 60 xxxxxxx 60 xxxxxxx 60 xxxxxxx 50 xxxxxxx 50 xxxxxxx 60 xxxxxxx 60 xxxxxxx 40 xxxxxxx 38 | 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 | xxxxxxx 0,01 xxxxxxx 0,04 nejvýše 0,01 xxxxxxx 0,04 xxxxxxx 0,01 nejvýše 0,04 xxxxxxx 0,01 |
xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx | 7 - 15 xxxxxxx 29 | 0,6 - 2,5 0,6 - 2,5 | |
xxxxxxxxxx ovoce | xxxxxxx 70 | xxxxxxxx se |
Xxxxxxx 2 Xxxxx v xxxx
Xxxxxxx | Obsah xxxxxxx x xxxxxxxxxx % xxxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx z xxxxxxx xxxxxxxxx v % xxxxxxx | Xxxxxxxxxxxxxxxx sušina v % xxxxxxx |
xxxxxx xxxxx | 13 | 45 | 18 |
x skleněném xxxxx | 13 | 45 | 18 |
v xxxxxxxxx xxxxx | 13 | 22 | 18 |
xxxxxxxxxx xxxxx | 13 | xxxxxxxx xx | 20 |
xxxxx x lihu | 20 | xxxxxxxx xx | xxxxxxxx se |
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx 3 Ovocné pomazánky
Xxxxxxx | Konzistence x vzhled | Xxxxx | Xxxx x chuť |
Xxxxxxxxx | rosolovitá, xxxxxxxx xx xxxx, xxx cizích xxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxx | xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx, směsi xxxxxxx | odpovídající xxxxxxxxx druhu ovoce, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx příchutí x xxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxxxx, x kousky xxxx citrusů | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxxxx, xxxxxx, harmonicky xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, s xxxxxxxx citrusových silic |
Xxxx | xxxxxxxxxx xx mírně xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxx plodů xxxx jejich xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, sladká, xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx |
Rosol | xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, bez xxxxxx krystalizace, xxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx, x ananasového x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, případně x xxxxxx parenchymatického xxxxxxx | odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, sladká, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx |
Xxxxxxx | xxxxxxxx xx xxxx x xxxxxxxx částicemi xxxxxxx, nezcukernatělá, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxx nečistot | xxxxxxxxxxxx xx černá, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx, xxx cizích příchutí x xxxxx |
Xxxxxxx | kašovitá, xxxxxxxxx, xx xxxxxxxxxx xxxxxxx částmi xxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx, xxx cizích příchutí x xxxxx |
Xxxxxxxx:
V hotovém xxxxxxx xxxx přípustné xxxxxxxxxxx odchylky:
Xxxx xxxxxxxx | Počet xxxx odchylek x xxxxxx x hmotnosti | ||
xx 500 gramů | 501 - 1000 xxxxx | nad 1000 gramů | |
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx ovoce xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxx nad 5 xx2, xxxxxx dlouhé xxx 10 mm) | 2 | 3 | 4 |
xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx poloviny xxxxx (pouze xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx surovin) | 1 | 2 | 3 |
xxxxxx xxxxx (xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx) | 2 | 3 | 4 |
nevybarvený xxxx xxxxxxxxx povrch xxxxx xxxx xxxx xxxxx | 5 | 7 | 10 |
Xxxxxxx 4 Kompoty
Xxxxxxx | Xxxxxxxxxxx x xxxxxx | Xxxxx | Chuť x xxxx |
Kompoty xxxxxxxxx | Xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx zbytků xxxxxx x kališních xxxxxx, u xxxxxxx x loupaného ovoce xxx xxxxxx slupek, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx až xxxxxxxxxxx, bez xxxxxx x xxxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx ovoce a xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxx xxxxxxxx koření) |
Xxxxxxx z xxxxxx xxxxx | Xxxxx xxxxxxx nebo neloupané, x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxx odpeckované, xxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxx, x borůvkového xxxxxxx xxxxxx ovoce, xxxxx xx po xxxxxx xxxxxxxxx, kompoty x xxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxx zrnitost, xxxxx x kompotů x xxxxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxx přirozeně xxxxxxxxxxxxx | přirozená, odpovídající xxxxxxxxx druhu ovoce x xxxxxxx xxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu ovoce x xxxxxxx xxxxxxxxxx |
Xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx | Xxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxx, zbavené pecek xxxx xxxxxxxx, plody xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx |
Kompoty x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx | Xxxxx loupané xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx čtyři xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx velikosti, xxxxx xxxx xx mírně xxxxxxxx | přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx |
Kompoty x xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx plodů | Xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx jádřinců, xxxxxx xx xxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xx xxxxxx, xxxx xx xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx roztřepené xxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx zakalený | přirozená, odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce x způsobu zpracování |
Xxxxxxx xxxxxxx | Ovoce xxxx x/xxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx vyrovnané, xxxxx xxxx až mírně xxxxxxxx, nezabarvený | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx ovoce | xxxxxxxxx, harmonická, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx a způsobu xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxx:
Xxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxx požadavků xx xxxxxxx:
a) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
x) Xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx zaschlých, xx xxxxxx xxxxxxx x stopek x xxxxxxx z xxxxxxxxxxxx xxxxx.
c) Nejvýše 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
x)
Xxxx xxxxxxxx | Xxxxx xxxx odchylek x obsahu o xxxxxxxxx | ||
xx 500 xxxxx | 501 - 1000 gramů | xxx 1000 xxxxx | |
Výskyt xxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx x lesních xxxxx | 5 | 7 | 10 |
Výskyt xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx středů xxxxx x xxxxxxx x xxxxx | 5 | 7 | 10 |
x) Vykrystalizované xxxx xxxxxxxx xxxxx v xxxxxx u xxxxxxx x xxxxxx révy xxxxx.
f) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x kompotů x xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxx, slívy, xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx).
x) Xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
x) Mírně xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
x) Xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx xxxxx nevyzrálých x xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxx.
x) Nejvýše 20 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x nejvýše 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x plodů xxxxxxxx.
k) Xxxxxxx 300 xx/xx xxxxxxxxx xxxxxx minerálních xxxxxxxx x xxxxxxxxxx kompotu.
x) U kompotů xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx přítomným xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx xx některém x použitých xxxxx xxxxx.
m) Xxxxxxxxx xxxx, otlaky x xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx 20 % xxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx.
Xxxxxxx 5 Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
Výrobek | Xxxxxxxxxxx x vzhled | Barva | Xxxx x xxxx |
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx | Xxxxx bez xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx plodů, bez xxxxxx stopek, xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx x anorganických xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx složek x xxxxx vyrovnaná, xxxx xxxxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxx, odpovídající xxxxxxxx xxxxxx xxxxx | přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx ovoce, xxx cizích xxxxxxxx x xxxxx". |
31. X xxxxxxx x. 6 xx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx zní:
"zelenina x xxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxx". |
32. Xxxxxxx č. 7 xxx:
"Příloha x. 7 x xxxxxxxx x. 332/1997 Sb.
Xxxxxxxxx a chemické xxxxxxxxx na xxxxxx
X) Konzervované xxxxxxxxxx xxxxxxx obecně
1. Xxxxx není ve xxxxxxx uvedeno jinak, xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobků všeobecně xxxx xxxxxxx 0,08 %.
2. Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx činí nejvýše 1,5 %.
B) Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
1. Xxxxxxxx výrobku, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx ve xxxxxxxxxxxxx zeleninových xxxxxxxxx, xx xxxxxxx 2 %.
2. Xxxxxxxxxxx xxxxxx obsahuje xxxxxxx 1,5 % xxxx.
X) Xxxxxx kvašená (xxxxxx) xxxxxxxx
1. xX xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,1.
2. Xxxxxx xxxxxxx (kysaná) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 0,8 % kyseliny xxxxxx, xxxxxxx 0,6 % xxxxxxxx kyselin x xxxxxxx 1,5 % xxxxxxx. Xxxx xxxxxxx xxx výrobky xxxxxx kvašené (kysané) xxxxxxxxxxx ve spotřebitelském xxxxx, xxx xxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxx.
3. Xxxxxx kvašená (xxxxxx) xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxx povrchový xxxxxx (xxxx) xxx xxxx xxx homogenní nálev (xxxxxxxxxxxxxxx).
4. Sterilované xxxxxx zelí xxxxxxxx xxxxxxx 2,2 % xxxx.
X) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. xX xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx hodnoty xxxxxxx 4,1.
X) Xxxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxx xxx obsahuje xxxxxxx 12 % xxxx.
2. Xxxxxx xxxxxx obsahuje nejvýše 14 % xxxx.
3. Ostatní xxxxxx xxxxxxxx včetně xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx obsahuje xxxxxxx 13 % xxxx.
4. Sušené xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx mleté xxxx směsi xxxxxxx xxxxxxxx zelenin xxxxxxxx xxxxxxx 0,3 % xxxxxxxxxxxx písků (xx. xxxxx popele, xxxxxxxxxxxxx x xxxxx 10 % xxxxxxxx chlorovodíkové).
X) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x chemicky xxxxxxxxxxxx obsahují xxxxxxx 7 % xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx.
2. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 32 % xxxxxx, stanovené refraktometricky, xxxxxxx obsah xxxx xxxxx xxxxxxxxx 28 %, x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx 55 %.
3. Rajčatový xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx na xxxxxx o xxxxxxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx více xxx 60 xx/xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
4. X kečupů xxxxxxxxxxxx xxxxxxx 25 % xxxxxx stanovené xxxxxxxxxxxxxxxx musí nejméně 7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx surovinou.
5. X kečupů označených Xxxxx, Xxxxx, Speciál x refraktometrickou xxxxxxx xxxxxxx 30 % xxxx xxxxx xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
6. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx obsahují nejvýše 10,0 % xxxx.
7. Fyzikálně xxxxxxxx xxxxxxxxx xx rajčatové xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx 1.
Tabulka 1
Xxxxxx | Xxxxxx "Xxxxx", "Xxxxx", "Speciál" | Rajčatová xxxx | Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx | |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x % | xxxxxxx 25,0 | xxxxxxx 30,0 | 8,0 - 24,0 | xxxxxxx 24,0 |
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx jako xxxxxxxx octová v % | nejvýše 2,2 | nejvýše 2,2 | xxxxxxxxxxx xx | nestanovuje xx |
Xxxxx xxxx x % | xxxxxxx 3,5 | nejvýše 3,5 | xxxxxxx 10,0 *) | xxxxxxx 10,0 *) |
Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx x % | xxxxxxxxxxx xx | xxxxxxxxxxx se | xxxxxxx 0,2 | xxxxxxx 0,2 |
Xxxx.: *) Xxxxx xxxx xxxx být xxxxxxx pouze u xxxxxxxx xxxxxxx.".
33. Xxxxxxx č. 8 xxx:
"Příloha č. 8 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 1 Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx všeobecně
Xxxxxxx | Konzistence x vzhled | Xxxxx | Chuť x xxxx |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx celá xxxxxxxxx | xxxxxxxx xxxxxx, x vegetačními xxxxxxx x mechanickým xxxxxxxxxx nejvýše u 20 % xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, s xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx nejvýše 20 % xxxx, očištěná, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, odpovídající zpracované xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, bez xxxxx x xxxxxx xxxxx, bez zdřevnatělých x tuhých částí, xxx xxxxxx příměsí xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxx-xx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx až xxxxx xxxxxxxx x uvolněnými xxxxxxxxx dužniny | xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx a xxxxxxx skvrn | xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx zpracování, bez xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxx jedné xx xxxxxx |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, x vegetačními xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx nejvýše x 20 % xxxxxx xxxxx, xxxx řezů xxxxxxxxxx, velikostně xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx, drť xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx, x xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx, x feferonů xx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx do 1,5 xx xxxxxxx 5 %, x xxxxxxxxxxxxx xxxx řezy o xxxx do 5 xx, xxx xxxx xxxxxxx x řezů xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, x sterilované xxxxxxx s xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxx nejvýše 2 %, xxxxxx x xxxxxxxxxxxx slupkou, xxxx xxxxx xxxxxxx 1 xx xxxxxx, bez xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, x směsí xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, ve xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx způsobu xxxxxxxxxx, xxxxx čirý xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx zakalený xxxxxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxxx zelí xxxxx xxxx xx xxxxx narůžovělá nebo xxxxxxx, x sterilované xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx vybarvených xxxxx nejvýše 5%, x sterilované xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx 50 % řezů papriky xxxxxxx, x hrášku x xxxxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxx xxxxxxx zpracování, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, u xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xx mírně xxxxxxx, x feferonů palčivá, xxxxxxxxx xx převládající xxxx x vůně xxxxx xx xxxxxx |
Xxxxxxx 2 Xxxxxxxxxxx okurky
Výrobek | Xxxxxxxxxxx a xxxxxx | Xxxxx | Xxxx a xxxx |
Okurky | viz všeobecné xxxxxxxxx xxxx, okurky xxx xxxxx, xxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx, nejméně 80 % okurek v xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx délku xxxx xxxxxx délku, průměr xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx okurky xxxxxxxx x xxxx xxx 50 %, x okurkových xxxx xxxxxxxx nejméně 80 % hmotnostních musí xxx stejné xxxxxxxxx, xxxxxx řezu xxxx xxxxxxxxx nesmí xxxxxxxxx xxxxxx řezu xxxxxxxxxx x xxxx jak 50 %, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, x řezů xxxxx x vypadlými xxxxxx xxxxxxx x 5 % xxxx obsahu xxxxx | xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx | xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx |
Xxxxxxx 3 Xxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx
Xxxxx xxxxxxxx *) | Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x kusech |
Xxxxxx zakřivené | 3 |
Xxxxxx nepravidelného xxxxx | 2 |
Xxxxxxxxx xxxx | 3 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx | 2 |
Xxxxxx xxxxxx | 3 |
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 1 |
Nevhodná xxxxx | 1 |
Dutiny | 1 |
Celkové xxxxxxxx xxxxxx povolených xxxxxxxx | 7 |
*) Pozn.: Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx 20xx xxxxxx.
Xxxxxxx 4 Xxxxxxxxxxx hrášek
Výrobek | Konzistence x xxxxxx | Xxxxx | Xxxx x xxxx |
Sterilovaný xxxxxx | xxxx x xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxx xxxxxxxxx musí xxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx deklarované xxxxxxxxx nebo xxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx, x neodloučenou slupkou, xxx cizích příměsí xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx měkká xx xxxxxx, v xxxxx xxxxxxxxxxx vyrovnaná, xxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx | přirozená, xxxxxxxxxxxx zpracovanému druhu xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx x xxxxxxx skvrn | xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxxxxx druhu hrášku x způsobu xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxx |
Xxxxxxxx: Xxxxxxxx smyslové xxxxxxxx u sterilovaného xxxxxx v xxxxxxxxxxxx %
1) 2 % xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxx) zrn
2) 5 % poškozených, xxxxx xxxxxxxxxx xxx
3) 1 % xxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx, odbarvených, xxxxxxxxx xxx
4) 12 % úlomků, xxxxxx xxxxx x volných xxxxxx, xxxx
5) 0,5 % (xxx xx více xxx 12 xx2 xxxxxx) xxxxxx rostlinného materiálu.
Xxxxxxx 5 Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx lusky
Xxxxxxx | Xxxxxx x xxxxxxxxxxx | Xxxxx | Xxxx x xxxx |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx | xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx,*) xxxxxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx, xxx stop xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx, x xxxxxxxxxxxx špičkami x xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxx x pergamenovitého xxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx rostlinného xxxxxx, xxxx nebo příčně xxxxxx, v xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx pevná xx xxxxx, xxxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx nejvýše x 2 % xxxxxxx xxxxxx obalu | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx zpracovanému xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, x obalu xxxxxxxxx, bez xxxxxxx x xxxxxxx skvrn | přirozená, odpovídající xxxxxxxxx druhu xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x pachů |
*) Xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx lusky xxxx xxxxxxxxxx takové xxxxx, xxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx 3 xx.
Xxxxxxxx:
1) Xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx:
Xxxx xxxxxxxx | Počet xxxx xxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx | ||
do 500 xxxxx | 501 - 1000 xxxxx | nad 1000 xxxxx | |
Xxxx xxxxxxxxx materiál | 5 | 5 | 10 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx | 10 | 15 | 25 |
2) xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx lusků xxxxxxxxxx
3) nejvýše 10 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, z xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx poškození xxxxxxxxx x xxxxxx.
Xxxxxxx 6 Rajčatové xxxxxxx xxxxxxxxx
Výrobek | Xxxxxx x xxxxxxxxxxx | Xxxxx | Vůně a xxxx |
Xxxxxx xxxxxxxxx | xxxxx xxxxxxxx až kašovitá, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (zeleniny), xxx xxxxxx xxxxxx, semen x jiných xxxxx xxxxxx, xxx černých xxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx | xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx částic xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx | přirozená, výrazná xx rajčatech a xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, ostrá x xxxxxxx xxxxxxxxxx jako "xxxxx" x "velmi xxxxx", xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx |
Xxxxxxxxx pyré x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxx, xxxxxxxxx, jemná, xxxxxxxx x xxxxxxxx částicemi xxxxxx (zeleniny), bez xxxxxx slupek, xxxxx x jiných xxxxx xxxxxx, bez černých xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx částic xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx | xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx*) | výrazná xx xxxxxxxxx a použitých xxxxxxxxx, harmonicky nasládlá, xxxxxxx, xxxxx xxxxx xx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx*) |
Pozn.: *) Xxxx se xxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx vodou na 8,0 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx 7 Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx | Xxxxxx a konzistence | Xxxxx | Xxxx a vůně |
Upravená xxxxxxxx xxxxxxx zelenina | xxxxxxxx bez xxxx xxxxxxxxx , xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx příměsí, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, kostkovaná, xxxxxxxxx, xxxxxxxx jednotlivých xxxxxx x xxxxx vyrovnaná | odpovídající zpracovaným xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx úpravy, svěží, xxx xxxxx odlišně xxxxxxxxxxx než xx xxxxxxxxx barva xxxxxxxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx druhům xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx". |
34. X příloze x. 10 se xxxxxxxx xxxxx, které xxxxx:
Xxxxx xxxxxxxxxx plody | Xxxxxxx xxxxxx | jádra |
Xxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxx, pekany, xxxx) | xx xxxxxxxx". |
35. X xxxxxxx č. 12 xx xxxxxxxx xxxxx, které xxxxx:
"Xxxxxxx oříšky | xxxxx | 6,0 | 0,3 | |
Xxxxxxxx xxxxxx | xx xxxxxxxx | 7,0 | 0,1". |
36. X xxxxxxx x. 13 xxxxxxx "Xxxxxxx" xxxxx "Xxxx xxxxxx" xxx:
"Xxxx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx | Xxxxx šedohnědé, xx xxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxx | Xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx xxxxx". |
37. X xxxxxxx x. 13 xx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx znějí:
"Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx | Xxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx | Xxxxx xxxx až xxxxxxxxx | Xxxxxxx, xxxxxxxx |
Xxxxxxxx ořechy | Xxxxxxxx hladká, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx, xxx mechanického xxxxxxxxx | Xxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xxxxx | Xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, nasládlá". |
38. V xxxxxxx x. 14 xx xxxxx xxxx 50 xx xxxxxxxx slova "xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx".
39. V xxxxxxx x. 14 x xxxxxxxxx xxxx "Xxxxxxxxx, xxxxx mohou xxx xxxxxxx pouze x xxxxxx x xxx další xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx k xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx" xx xxxxx "x" zrušuje.
40. X xxxxxxx č. 19 xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx "xxxxxxx" xxxxxxx.
41. V xxxxxxx x. 19 xxxxxxx "xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx" xxxxx "xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx" xx xxxxx "obsah XxXx xxxxxxx 1,5 %, xxxxxxx 2,5 %" xxxxxxx.
42. X xxxxxxx x. 19 xxxxx "xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx konzervované" se xx xxxxx "xxxxxxxxxxxx" xxxxxx slovo "x xxxxxx".
43. X xxxxxxx x. 19 xxxxxxx "xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx" řádku "bramborové xxxxxxx xxxxxxxxxxx" xx xxxxx "xxxxx xxxx xxxxxxx 1,5 %" xxxxxxx.
44. X xxxxxxx x. 19 xxxxxxx "xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx" řádku "xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx" xx xxxxx "xxxxx soli xxxxxxx 1,5 %" xxxxxxx.
Čl. XX
Xxxxxxxxx ustanovení
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx do oběhu xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx 1. xxxx 2001.
Xx. XXX
Xxxxxxxx
Tato xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. září 2000.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxxxx x. x.
Xxxxxxxxx
Xxxxxx předpis č. 92/2000 Sb. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.9.2000.
Xxxxxx předpis x. 92/2000 Sb. xxx zrušen právním xxxxxxxxx č. 157/2003 Sb. s xxxxxxxxx od 1.5.2004.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx se jich xxxxxx xxxxxxxxx změna xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.