Právní předpis byl sestaven k datu 30.04.2004.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.09.2000 do 30.04.2004.
Vyhláška, kterou se mění vyhláška č. 332/97 Sb., kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich
92/2000 Sb.
Přechodná ustanovení Čl. II
Účinnost Čl. III
92
XXXXXXXX
Xxxxxxxxxxxx zemědělství
ze xxx 30. března 2000,
xxxxxx xx xxxx vyhláška Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x. 332/1997 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a o xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxxxx xxxxx x čerstvou zeleninu, xxxxxxxxxx ovoce x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx plody, xxxxx, xxxxxxxx x výrobky x xxxx
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx stanoví xxxxx §18 písm. x), x), x), x), j) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, (xxxx xxx "xxxxx") xxx čerstvé xxxxx x čerstvou zeleninu, xxxxxxxxxx ovoce a xxxxxxxxxxx zeleninu, suché xxxxxxxxxx plody, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx:
Xx. X
Xxxxxxxx č. 332/1997 Sb., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. x), x), x), i), x) x k) zákona x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x změně a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, zpracované ovoce x zpracovanou xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxx z xxxx, xx xxxx xxxxx:
1. X §1 xxxx. x) xx xxxxx "x xxxxxxxx" xxxxxxx.
2. X §1 xxxx. b) xx xxxxx "x xxxxxxxx" zrušují.
3. X §6 xxxxxxx x) zní:
"x) xxxxxxx pomazánkou (xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, povidly, klevelou) xxxxxxxxx xxxxxxxxx, rosolovité, xxxxxxxx konzistence xxxx x xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx obsahu xxxx xxxx sterilací xxxx xxxxxxxx konzervačního xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx kombinací xxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxx, rosolotvorných xxxxxxxxxx, x případně xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, přičemž xx xxxxxx:
1. xxxxxx x speciálním xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx celé xxxxx ovoce nebo xxxx xxxxx,
2. xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx tuhé xxxxxxxxxxx, homogenní xxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx,
3. xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx, roztíratelné xxxxxxxxxxx xxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx,
4. rosolem x xxxxxxxxxx rosolem xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx x citrusového xxxxxx xxxxx, s xxxxxxxxxx xxxxxx parenchymatického xxxxxxx,
5. xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx až xxxx konzistence x xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
6. xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx dužniny ovoce.".
4. X §6 xxxx. x) se xx slova "až xxxxxxxx xxxxxxxxxxx" vkládají xxxxx "xxxxxxxx x xxxxx části xxxxx (xxx kůry, slupky, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx) xxxxxxxxxxxxxx xxxx obdobným xxxxxxxx,".
5. V §6 xxxx. x) xx slova "nebo x" xxxxxxxxx xxxxx "x případně s xxxxxxxxx,".
6. X §6 xx xx xxxxx tečka xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxx l) xx x), která xxxxx:
"x) xxxxxxxxxx xxxx potravina xxxxxxxx xxxxxxxxxxx vyrobená z xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx,
x) ovocem xxxxx xxxxxxx,2) xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, ve xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx škůdci x xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx) x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx; ovocem xx xxx rozumí rajčata, xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxx brambory), xxx. xxxx-xxxxxx x xxxxx mučenky,
n) xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx Castanea sativa,2)
x) zázvorem xxxxx xxxxx rostliny zázvoru,
x) xxxxxxxxxx kůrou xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, x odstraněným xxxx xxxxxxxxxxxxx endokarpem,
x) xxxxxxx xxxx (xxxxxxxx, xxxxxx) xxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxx kůry, xxxxxx, xxxxx, pecek x xxxxxxxx, xxxxx xx tvořena ovocem xxxxx, nebo xxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx, xxx xxxxx nebyla xxxxxxxxxx na xxxxxxx,
x) xxxxxxx dření xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx loupaného xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxx xxxxx nebo koncentrovaná xxxxxx šťáva nebo xxxxxx ovocná xxxxx, xxxxxxx se xxxxxx:
1. ovocnou xxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx, x barvou, xxxx x chutí typickou xxx xxxxxxxxx ovoce,
2. xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx produkt xxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx odstraněním xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx,
3. xxxxxxx xxxxxxx šťávou xxxxxxx získaný x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx téměř xxxxxxxxx xxxxxx xxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx ovoce xxxxx výluh x xxxxx, xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx zpracování xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
x) škůdci xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx v kterémkoliv xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx části.".
7. X §8 odst. 1 xx xx xxxxx xxxxx nahrazuje xxxxxx a xxxxxxxx xx písmena x), x) a x), xxxxx xxxxx:
"d) xxxxxxxx xxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 100 xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx cukru x xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 100 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx 20 oC x hotového výrobku x xxxxxxxxx +/- 3 xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) skutečnost, že x přibarvení xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx řepy.".
8. X §8 xxxxxxxx 2 xxx:
"(2) Xxxxxx xxxxxx xxxxxx révy xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx "Xxxxxxx" nebo "Xxxxxxxx".".
9. V §8 se xx xxxxxxxx 2 xxxxxxxx xxxx odstavce 3 xx 6, které xxxxx:
"(3) Xxxx-xx xxx výrobu xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxx sušením, xx xxxxx xx výčtu xxxxxxxxx xxxxxxx uvést xxxxx "xxxxxx xxxxxxx".
(4) X výrobků, xxx je xxxxx xxxxxxxxx (refraktometrické) xxxxxx xxxxx xxx 63 %, xx xxxxx xxxxx slova "po xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxx". Xxxxx xxxx xxxx zapotřebí xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx a x xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx pouze xx xxxxxxx.
(5) X xxxxxxxxx xxxxxxxxx obsahující xxxxxx xxxx xxxxxxx xx vyznačí xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx.
(6) Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxx "xxxxxxxxxx kůru xxxxxxx.".
Xxxxxxxxx odstavce 3 a 4 xx označují xxxx xxxxxxxx 7 a 8.
10. X §9 xx xxxxxxxx xxxxxxxx 3, xxxxx xxx:
"(3) Xxxxxx xxxx xxxx mrtví x xxxxxxxxxx stádiu xxxxxx xx x xxxxxxx ovoci xxxxx xxxxxxxxxx.".
11. V §10 xx xx xxxxxxxx 1 vkládají xxxx xxxxxxxx 2 xx 12, které xxxxx:
"(2) U xxxxxxxxxxx xxxxx xx xx xxxxxx rosolovité xxxxxxxxxxx přivede xxxx xxxxx a drtě x
x) xxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxx
x) xxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, švestek s xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxx, okurek x xxxxxx.
(3) X xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xx xxxxxx rosolovité xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x drtě x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x šípkového xxxxxxxx x xxxxx.
(4) X xxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxx x nebo xxxxxxxx x
x) jednoho xxxxx ovoce, nebo
x) dvou nebo xxxx druhů ovoce.
(5) U xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx a xxxxx a xxxx xxxxxxx xxxxxxxx z
x) xxxxxxx xxxxx xxxxx, nebo
x) xxxx xxxx xxxx xxxxx ovoce, u xxxxxxxxxxx rosolu x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx s xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx melounů, xxxxxx, xxxx, xxxxxx a xxxxxx.
(6) U xxxxxxxxx se xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx směs xxxxx x xxxxxxxx nebo xxxxxxxx x ovocné xxxxx x
x) xxxxxxx druhu xxxxx, xxxx
x) dvou xxxx xxxx xxxxx xxxxx.
(7) X xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx přivede směs xxxxx a jednoho xxxx více xxxxxxxx (xxxx, xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx extraktů, xxxx) xxxxxxxxx z xxxxxxxxxxx xxxxx.
(8) X xxxxxxxxxxx pyré xx xx xxxxxx konzistence xxxxxxx xxxx cukrů x xxxxxxxxxxx protlaku.
(9) Ovocné xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x §6 xxxx. x) xxxxxx 1 xx 4 xxxxx xxx xxxxxxxx:
a) zahříváním, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) sublimačním sušením (xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx),
x) zahušťováním xx xxxx technicky xxxxx.
(10) Xxxxxxx xxx výrobu xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx v §10 xxxx. 3 xxxx xxxxxxxx mohou xxx xxxxxxxxxx xxxx jinými xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, nežli xx xxxxxxxxxx sušení.
(11) Citrusová xxxx xxxx xxx přechovávána x nálevu.
(12) xX u xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,0.".
Xxxxxxxxx xxxxxxxx 2, 3 a 4 xx označují xxxx odstavce 13, 14 x 15.
12. X §11 xxxx. 1 xx xxxxx "teplotě nejvýše 20 xX a" xxxxxxx.
13. X §11 odst. 3 xx xxxxx "až" xxxxxxxxx slovem "xx".
14. X §12 xxxx. x) xx xx xxxxx "xxxxx xxxxxxxx" vkládají xxxxx "xxxxxx xxxx".
15. X §12 xxxx. x) xx xx xxxxx "xxxxxxxxx xxxxxxx" xxxxxxxx xxxxx "xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (xxx xxxxxx, xxxxx) xxxxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx,".
16. X §14 xxxx. x) se xx xxxxx "xxxxxxxx" xxxxxxxx xxxxx "xxx §3 xxxx. x) xxxx xxxxxxxx".
17. V §14 xxxx. x) xx xxxxx "a)" xxxxxxx.
18. X §14 xx xxxxxxx x) xxxxxxx.
19. X §15 xxxx. 1 xx xxxxx "xxxxxxx 1" xxxxxxx.
20. V §15 xx doplňuje xxxxxxxx 3, xxxxx zní:
"(3) Škůdci živí xxxx mrtví x xxxxxxxxxx xxxxxx vývoje xx u sušené xxxxxxxx x směsí xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx.".
21. X §18 xxxxxxx a) xxx:
"x) suchými xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxx jejich xxxxxx xxxxxxx pod písmeny x) xx x) x surovém xxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx,".
22. V §18 písmeno e) xxx:
"e) xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx,".
23. X §18 xxxxxxx x) xxx:
"x) xxxxx kešu xxxxxx semena xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,".
24. X §18 písmeno x) xxx:
"x) xxxx ořechy (xxxxxxxxxxx xxxxxx) semena xxxxx xxxxxxx,".
25. X §18 písmeno x) xxx:
"x) piniovými xxxxxx semena borovice xxxxx,".
26. V §18 xxxxxxx x) xxx:
"x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx plody xxxxxxxxx xxxxxxxxxx,".
Dosavadní xxxxxxx x) x x) xx xxxxxxxx xxxx písmena x) x m).
27. X §20 xxxx. x) se xx xxxxx "xxxxxxxxxx" xxxxxxxx xxxxx "u kokosových xxxxxx a xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx".
28. V xxxxxxx x. 1 xx x xxxxx "xxxxxxx xxxxxxxx" xx sloupci xxxxxxx "dužnaté xxxxxxx" xxxxxxx slovo "dužnaté" x x xxxxx "xxxxxxx xxxxx" x "xxxxxxx xxxxxxxx" xx xx xxxxxxx podskupina xx xxxxx "xxxxx" xxxxxxxx xxxxx "xxxx xxxxxxx botanického xxxxx".
29. Xxxxxxx x. 3 zní:
"Příloha x. 3 k xxxxxxxx č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx | Xxxxx ovoce x x xxxxxxx | Xxxxxxxx |
Xxxxxxxxx všeobecně x xxxx a) xxxxxxxxxxxx - jahodová ostružinová xxxxxxxxxx - xxxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxx meruňková x xxxx x) dvoudruhové x xxxx x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx směs xx xxxxxxx xxxxxx xxxx základní suroviny Xxxxx výběrové (Xxxxx) xxxxxxxxx | 500 400 200 700 500 1&xxxx;000 450 | X toho xxx. 75 x xxxxxxxxxxx z xxxxxxxxx X xxxx xxx. 75 % xxxxxxxx xxxxxx |
z xxxx x černého xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxx ze xxxxxxx z xxxx-xxxxxx x xxxxx mučenky Xxxxx xxxxxxxxx x xxxx x černého xxxxxx, malin, šípků, xxxxxx xx xxxxxxx x xxxx-xxxxxx z xxxxx xxxxxxx Rosoly xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx x xxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx x kešu-jablka x xxxxx mučenky Xxxxxx xxxxxxxxx x toho x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x kešu-jablka x plodů xxxxxxx | 350 250 230 80 350 250 150 160 60 450 350 250 230 80 350 250 150 160 60 | |
Xxxxxxx povidla xxxxxxx švestková povidla Slazená švestková xxxxxxx s xxxxxx Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x jablky Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxx xxxxxxxxx x toho xxxxxxxxx xxxxxxxx Kaštanové xxxx | 1700 2200 3200 3000 1500 730 640 380 | X výrobě je xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx Xxxxx xxxxxx sušiny xx xxxxxxx xxxxxxx 75 % Podíl ovocné xxxxxx z xxxxxx xxxxxxx 30 % Xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx protlakem". |
30. Xxxxxxx x. 5 xxx:
"Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxx 1 Xxxxxxx, ovocné pomazánky, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx
Výrobek | Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x % | Kyselost (xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx) x % | Xxxxx x % |
kompoty | xxxxxxx 48 | 0,3 - 2,5 | |
xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx džemy xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx xxxxx sterilované x xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx rosoly xxxxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx) xxxxx, marmelády x rosoly xxxxxxx | xxxxxxx 60 xxxxxxx 60 xxxxxxx 60 xxxxxxx 60 xxxxxxx 50 xxxxxxx 50 xxxxxxx 60 xxxxxxx 60 xxxxxxx 40 xxxxxxx 38 | 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 | xxxxxxx 0,01 xxxxxxx 0,04 nejvýše 0,01 xxxxxxx 0,04 xxxxxxx 0,01 xxxxxxx 0,04 xxxxxxx 0,01 |
ovocné xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx | 7 - 15 xxxxxxx 29 | 0,6 - 2,5 0,6 - 2,5 | |
xxxxxxxxxx xxxxx | xxxxxxx 70 | xxxxxxxx se |
Xxxxxxx 2 Xxxxx x xxxx
Xxxxxxx | Xxxxx xxxxxxx v objemových % xxxxxxx | Xxxxxxxx ovoce x xxxxxxx xxxxxxxxx v % xxxxxxx | Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x % nejméně |
xxxxxx xxxxx | 13 | 45 | 18 |
x xxxxxxxxx xxxxx | 13 | 45 | 18 |
v plechovém xxxxx | 13 | 22 | 18 |
koktejlové xxxxx | 13 | xxxxxxxx xx | 20 |
xxxxx x xxxx | 20 | xxxxxxxx xx | xxxxxxxx se |
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx 3 Xxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx | Xxxxxxxxxxx x vzhled | Xxxxx | Vůně x xxxx |
Xxxxxxxxx | xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx tuhá, xxx xxxxxx příměsí, xx xxxxxxx lesklá | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce, xxxxx xxxxxxx | odpovídající xxxxxxxxx druhu ovoce, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx cizích xxxxxxxx x xxxxx |
Xxxxxxxxx citrusová | xxxxxxxxxx, polotuhá xx xxxxx roztékavá, xxxxxxxxxxxx, xxxxx, x kousky xxxx citrusů | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx silic |
Xxxx | xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxx plodů xxxx jejich částí, xxx xxxxxx xxxxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx | xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx, xxxxxx, mírně xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx |
Xxxxx | xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx výrobku xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, sladká, xxxxxxxxxx xxxxxx, bez cizích xxxxxxxx a xxxxx |
Xxxxxxx | xxxxxxxx xx xxxx x xxxxxxxx částicemi xxxxxxx, nezcukernatělá, xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxxxxxx až xxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxx, xxxxxx, navinulá, xxx xxxxxx příchutí x xxxxx |
Xxxxxxx | xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xx zřetelnými xxxxxxx částmi xxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx |
Xxxxxxxx:
X xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx:
Druh xxxxxxxx | Xxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx | ||
xx 500 xxxxx | 501 - 1000 xxxxx | xxx 1000 gramů | |
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxx xxxxx rostlin xxxxxxxxxxxxxx xxxxx včetně xxxxxxxx listů o xxxxx xxx 5 xx2, xxxxxx xxxxxx xxx 10 xx) | 2 | 3 | 4 |
přítomnost pecek xxxx xxxxxx částí xxxxxxxxx jedné xxxxxxxx xxxxx (pouze xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx) | 1 | 2 | 3 |
zlomky pecek (xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx) | 2 | 3 | 4 |
xxxxxxxxxxx xxxx poškozený povrch xxxxx nebo xxxx xxxxx | 5 | 7 | 10 |
Xxxxxxx 4 Xxxxxxx
Xxxxxxx | Xxxxxxxxxxx x xxxxxx | Xxxxx | Xxxx a xxxx |
Xxxxxxx xxxxxxxxx | Xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, bez zbytků xxxxxx a kališních xxxxxx, u xxxxxxx x xxxxxxxxx ovoce xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx jádřinců, pecek, xxxxx, konzistence plodů xxxxxxxx xx xxxxx, x obalu xxxxxxxxx, xxxxx xxxx až xxxxxxxxxxx, bez zákalu x sedimentu | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxx xxxxx ovoce x xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxx xxxxxxxx xxxxxx) |
Xxxxxxx x xxxxxx xxxxx | Xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, s xxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx x se xxxxxxx, x borůvkového xxxxxxx xxxxxx xxxxx, které xx po xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx x borůvek xxxx xxxxxxxx zrnitost, xxxxx x xxxxxxx x loupaného xxxxx xxxx xx mírně xxxxxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | přirozená, odpovídající xxxxxxxxx druhu xxxxx x xxxxxxx zpracování | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx |
Xxxxxxx x xxxxxxxx plodů | Xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, zbavené xxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx | přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx |
Xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx | Xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, zbavené pecek xxxx xxxxxxxx, dělené xx čtyři nebo xxxx dílů xxxxxxxxx xxxxxx velikosti, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx a způsobu xxxxxxxxxx |
Xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxx | Ovoce xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xx xxxxx krychle xxxx kvádru stejné xxxxxxxxx, nebo na xxxxxx, řezy xx xxxxxxxx, u xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx xx mírně xxxxxxxx | xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx zpracování | přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx |
Kompoty xxxxxxx | Ovoce xxxx x/xxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx použitého xxxxx | xxxxxxxxx, harmonická, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx |
Poznámka:
Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx:
x) Přirozené xxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
x) Xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxx střapin x stopek x xxxxxxx x bobulovitého xxxxx.
x) Xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx u xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
x)
Xxxx xxxxxxxx | Xxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx o xxxxxxxxx | ||
xx 500 xxxxx | 501 - 1000 xxxxx | xxx 1000 xxxxx | |
Xxxxxx xxxxxx x stopek u xxxxxxx x lesních xxxxx | 5 | 7 | 10 |
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx středů xxxxx u kompotů x malin | 5 | 7 | 10 |
x) Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxx.
x) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxx povrchové popraskání xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx).
x) Xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx plodů v xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
x) Mírně xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
x) Xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx plodů xxxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx x dřínků.
x) Nejvýše 20 % xxxxxxxxxxxx tvary xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx 5 % hmotnostních xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x plodů xxxxxxxx.
x) Nejvýše 300 xx/xx celkového xxxxxx minerálních nečistot x jahodového kompotu.
x) U kompotů xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx přítomným xxxxxxxx xxxxxx a převládající xxxx xx některém x použitých xxxxx xxxxx.
m) Xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx x xxxxx po mechanickém xxxxxxx xxxxxxx na 20 % xxxxxxx xxxxx xxxxx v xxxxx.
Tabulka 5 Xxxxxxxx chlazené čerstvé xxxxx
Xxxxxxx | Xxxxxxxxxxx x xxxxxx | Xxxxx | Xxxx x xxxx |
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx | Xxxxx bez xxxx xxxxxxxxxx, bez xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx stopek, listů x xxxxxxx xxxxxxxxxxx x anorganických mechanických xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, x peckami nebo xxx xxxxx, loupané xxxx neloupané, xxxx xxxx dělené xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx jednotlivých xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx | přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxx cizích xxxxxxxx x xxxxx". |
31. X xxxxxxx x. 6 xx x tabulce xxxxxxxx xxxxx, xxxxx zní:
"zelenina x xxxxx | jednodruhové xxxxx". |
32. Xxxxxxx č. 7 xxx:
"Xxxxxxx x. 7 k vyhlášce x. 332/1997 Sb.
Xxxxxxxxx a chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx
X) Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx obecně
1. Xxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxx minerálních xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx z xxxx u konzervovaných xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx nejvýše 0,08 %.
2. Xxxxx xxxxxx po zpopelnění xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx 1,5 %.
X) Xxxxxxxxxxx zeleninové výrobky
1. Xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxx obsah xxxxxxxx xxxxxx ve xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxxx 2 %.
2. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 1,5 % xxxx.
X) Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) zelenina
1. xX mléčně kysané xxxxxxxx dosahuje xxxxxxx xxxxxxx 4,1.
2. Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx obsahuje nejméně 0,8 % xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx 0,6 % xxxxxxxx kyselin x nejvýše 1,5 % etanolu. Xxxx xxxxxxx xxx výrobky xxxxxx xxxxxxx (kysané) xxxxxxxxxxx ve xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx byl xxxxxx xxxx než xxxxxxx xxxxx.
3. Xxxxxx xxxxxxx (kysaná) xxxxxxxx nesmí xxxxxxxxx xxx povrchový povlak (xxxx) ani xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx).
4. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx obsahuje xxxxxxx 2,2 % xxxx.
X) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. xX chemicky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx dosahuje xxxxxxx xxxxxxx 4,1.
X) Xxxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx 12 % xxxx.
2. Xxxxxx xxxxxx obsahuje nejvýše 14 % vody.
3. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 13 % xxxx.
4. Xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx mleté xxxx směsi mletých xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 0,3 % xxxxxxxxxxxx xxxxx (tj. xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx x xxxxx 10 % xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx).
X) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx a chemicky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 7 % xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx.
2. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx soli obsahují xxxxxxx 32 % xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx 28 %, u xxxxxxxxxxx xxxxxxxx 55 %.
3. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx vodou xx xxxxxx o xxxxxxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxx xxxxx obsahovat xxxx xxx 60 mg/kg xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
4. U kečupů xxxxxxxxxxxx nejméně 25 % xxxxxx stanovené xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx vnesená xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
5. X kečupů xxxxxxxxxx Xxxxx, Extra, Speciál x refraktometrickou xxxxxxx xxxxxxx 30 % xxxx xxxxx nejméně 10 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx sušina xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
6. Xxxxxxxxx rajčatové xxxx x rajčatový xxxxxxx xxxxxxxx nejvýše 10,0 % xxxx.
7. Fyzikálně xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx zahuštěné xxxx xxxxxxx v tabulce 1.
Xxxxxxx 1
Xxxxxx | Xxxxxx "Xxxxx", "Extra", "Xxxxxxx" | Xxxxxxxxx pyré | Xxxxxxxxx protlaky xxxxxxxxx | |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x % | nejméně 25,0 | xxxxxxx 30,0 | 8,0 - 24,0 | xxxxxxx 24,0 |
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx octová v % | xxxxxxx 2,2 | xxxxxxx 2,2 | nestanovuje xx | nestanovuje xx |
Xxxxx xxxx x % | nejvýše 3,5 | nejvýše 3,5 | xxxxxxx 10,0 *) | xxxxxxx 10,0 *) |
Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx octová x % | xxxxxxxxxxx xx | xxxxxxxxxxx se | xxxxxxx 0,2 | xxxxxxx 0,2 |
Xxxx.: *) Obsah xxxx xxxx být xxxxxxx pouze u xxxxxxxx xxxxxxx.".
33. Xxxxxxx x. 8 xxx:
"Příloha č. 8 k xxxxxxxx x. 332/1997 Sb.
Xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx
Tabulka 1 Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx všeobecně
Xxxxxxx | Xxxxxxxxxxx x xxxxxx | Xxxxx | Xxxx x vůně |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx celá xxxxxxxxx | xxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx nejvýše x 20 % kusů, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxxx x velikostními xxxxxxxxxx nejvýše 20 % kusů, očištěná, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxx xxxxx, bez xxxxxxxxxxxxx x tuhých xxxxx, xxx cizích xxxxxxx xxxxxxxxxxx původu xxxxx xxxxxx, zbytků xxxxxx, xxx-xx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx až xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx dužniny | xxxxxxxxx, vyrovnaná, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx zelenině x xxxxxxxxx způsobu zpracování, xxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx zeleniny a xxxxxxx xxxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxx je xxxxxxxxxxxx chuť a xxxx xxxxx xx xxxxxx |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx dělená x xxxxx všeobecně | xxxxxxxx zdravá, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x 20 % obsahu xxxxx, xxxx řezů xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx, drť xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx, u xxxx xxxxxx uvolněná xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx, x xxxxxxxx xx xxxxx výskyt zbytků xxxxxx xx 1,5 xx xxxxxxx 5 %, x xxxxxxxxxxxxx xxxx řezy x xxxx do 5 xx, xxx řezů xxxxxxx x řezů xxxxxxx x vrcholových xxxxx, u xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 2 %, hrášek s xxxxxxxxxxxx slupkou, xxxx xxxxx nejvýše 1 xx xxxxxx, bez xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx složky xxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx | přirozená, xxxxxxxxxxxx způsobu xxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx bílá až xxxxx narůžovělá nebo xxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx barvy xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 5%, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx 50 % řezů xxxxxxx xxxxxxx, u xxxxxx x xxxxxxx jednotná | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx způsobu zpracování, xxx cizích xxxxxxxx x xxxxx, x xxxxxxxxxxx papriky xxxx xx mírně palčivá, x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xx převládající xxxx x vůně xxxxx xx xxxxxx |
Tabulka 2 Xxxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxx | Konzistence x xxxxxx | Xxxxx | Xxxx x xxxx |
Okurky | viz xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, okurky xxx xxxxx, xxx xxxxxxxx x svraštělých xxxxx, xxxxxxx 80 % xxxxxx v xxxxx musí xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx okurky xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxx xxx 50 %, x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx musí xxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx řezu xxxxxxxxxx x více jak 50 %, xxxxxxxxxxx xxxxx, křehká, xxxxxxx, x xxxx xxxxx x xxxxxxxxx semeny xxxxxxx x 5 % xxxx obsahu xxxxx | xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx | xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx |
Xxxxxxx 3 Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx celé
Xxxxx xxxxxxxx *) | Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx v kusech |
Okurky zakřivené | 3 |
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx | 2 |
Xxxxxxxxx vady | 3 |
Mechanické xxxxxxxxx | 2 |
Xxxxxx xxxxxx | 3 |
Xxxxxxxx konzistence | 1 |
Xxxxxxxx xxxxx | 1 |
Xxxxxx | 1 |
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 7 |
*) Pozn.: Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx 20xx xxxxxx.
Tabulka 4 Xxxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxx | Xxxxxxxxxxx a xxxxxx | Barva | Chuť a xxxx |
Xxxxxxxxxxx xxxxxx | zrna x xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx 80 % hmotnostních xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx menší, xxx stop červivosti x xxxxxxxx chorobami, x neodloučenou slupkou, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, bez xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx, v xxxxx konzistence xxxxxxxxx, xxxxx mírně xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx | přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhu xxxxxx a způsobu xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx x xxxxxxx skvrn | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhu hrášku x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxx |
Xxxxxxxx: Povolené xxxxxxxx xxxxxxxx u xxxxxxxxxxxxx xxxxxx v xxxxxxxxxxxx %
1) 2 % xxxxxxx zbarvených (xxxxxxxx) xxx
2) 5 % poškozených, xxxxx skvrnitých xxx
3) 1 % xxxxxxx, svraštělých, silně xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, červivých xxx
4) 12 % úlomků, xxxxxx xxxxx a volných xxxxxx, xxxx
5) 0,5 % (xxx xx xxxx než 12 xx2 plochy) xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 5 Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx lusky
Xxxxxxx | Xxxxxx x xxxxxxxxxxx | Barva | Xxxx a xxxx |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx lusky | xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx,*) xxxxxxxxxxx, dužnaté, semena x xxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx poškození x xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx, s xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx, bez vláknitých xxxxx x pergamenovitého xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxx xxxxxx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx, konzistence xxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x 2 % xxxxxxx xxxxxx obalu | xxxxxxxxx, odpovídající zpracovanému xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx, v xxxxx xxxxxxxxx, xxx tmavých x xxxxxxx xxxxx | xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxx xxxxx fazolky x způsobu xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx |
*) Xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx takové xxxxx, xxxxx mají x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx 3 xx.
Xxxxxxxx:
1) Xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx:
Druh xxxxxxxx | Xxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx x hmotnosti | ||
do 500 xxxxx | 501 - 1000 xxxxx | nad 1000 xxxxx | |
Xxxx xxxxxxxxx materiál | 5 | 5 | 10 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxx | 10 | 15 | 25 |
2) xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx lusků xxxxxxxxxx
3) xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, z xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxx.
Xxxxxxx 6 Xxxxxxxxx xxxxxxx zahuštěné
Xxxxxxx | Xxxxxx a xxxxxxxxxxx | Xxxxx | Xxxx x xxxx |
Kečupy xxxxxxxxx | řídce xxxxxxxx až xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx), xxx xxxxxx slupek, xxxxx x xxxxxx částí xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx | xxxxxx červená, xxxxxxx xx hnědočervená, xxxxx xxxxxxxxxx částic xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxx slaná, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxx u xxxxxxx označených xxxx "xxxxx" x "velmi xxxxx", xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx |
Xxxxxxxxx xxxx x zahuštěné xxxxxxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx), bez xxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxx částí xxxxxx, bez xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx pocházejících x xxxxxx | xxxxxx červená, xxxxxxx xxxxxxx až xxxxxxxx*) | výrazná xx xxxxxxxxx x použitých xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxx slaná xx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx*) |
Xxxx.: *) Znak se xxxxxxx při zředění xxxxxxx xxxxx xx 8,0 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx 7 Xxxxxxxx chlazená xxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx | Xxxxxx x konzistence | Xxxxx | Xxxx a xxxx |
Xxxxxxxx chlazená xxxxxxx zelenina | xxxxxxxx xxx stop xxxxxxxxx , bez xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx a anorganických xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, krouhaná, xxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx jednotlivých složek x xxxxx vyrovnaná | xxxxxxxxxxxx zpracovaným xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx úpravy, svěží, xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx". |
34. X příloze x. 10 se xxxxxxxx xxxxx, které xxxxx:
Xxxxx skořápkové plody | Xxxxxxx oříšky | xxxxx |
Pekanové xxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxx) | xx xxxxxxxx". |
35. X příloze x. 12 xx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxx:
"Xxxxxxx xxxxxx | xxxxx | 6,0 | 0,3 | |
Xxxxxxxx xxxxxx | xx xxxxxxxx | 7,0 | 0,1". |
36. X xxxxxxx x. 13 xxxxxxx "Xxxxxxx" řádka "Xxxx xxxxxx" xxx:
"Para xxxxxx | Skořápka xxxxx, svraštělá | Xxxxx šedohnědé, na xxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxxx | Xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxx hořké xxxxx". |
37. X xxxxxxx x. 13 xx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx znějí:
"Jádra xxxxxxxxx xxxxxx | Xxxxx dobře xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx | Jádro xxxx xx smetanové | Typická, xxxxxxxx |
Pekanové ořechy | Xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx poškození | Xxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xxxxx | Ořechová, příjemně xxxxxxxx, xxxxxxxx". |
38. X xxxxxxx x. 14 xx xxxxx xxxx 50 xx doplňují xxxxx "xxxxx kloboučky bez xxxxx".
39. X xxxxxxx č. 14 x uvozovací větě "Xxxxxxxxx, xxxxx mohou xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxx a xxx další xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x potravinářským xxxxxx" xx slovo "x" xxxxxxx.
40. X příloze x. 19 xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx "xxxxxxx" xxxxxxx.
41. X xxxxxxx x. 19 xxxxxxx "xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx" xxxxx "bramborové xxxxxxx xxxxxxx" xx xxxxx "xxxxx XxXx xxxxxxx 1,5 %, xxxxxxx 2,5 %" xxxxxxx.
42. V xxxxxxx č. 19 xxxxx "brambory xxxxxxxx xxxxxxx konzervované" xx xx slovo "xxxxxxxxxxxx" xxxxxx slovo "x xxxxxx".
43. V xxxxxxx x. 19 xxxxxxx "xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx" xxxxx "bramborové xxxxxxx předsmažené" xx xxxxx "obsah xxxx xxxxxxx 1,5 %" xxxxxxx.
44. X xxxxxxx č. 19 xxxxxxx "xxxxxxxxx, chemické xxxxxxxxxx" xxxxx "xxxxxxxxxx xxxx vařená" xx xxxxx "obsah xxxx xxxxxxx 1,5 %" xxxxxxx.
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx vyrobené x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxx používat xx 1. xxxx 2001.
Čl. XXX
Xxxxxxxx
Tato xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. září 2000.
Xxxxxxx:
Ing. Xxxxx x. x.
Xxxxxxxxx
Xxxxxx předpis x. 92/2000 Sb. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.9.2000.
Právní předpis x. 92/2000 Xx. xxx xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 157/2003 Sb. s xxxxxxxxx od 1.5.2004.
Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx není xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx jich xxxxxx derogační xxxxx xxxxx uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.