Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 01.09.2000.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.09.2000 do 30.04.2004.


Vyhláška, kterou se mění vyhláška č. 332/97 Sb., kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich

92/2000 Sb.

Přechodná ustanovení Čl. II
Účinnost Čl. III
92
XXXXXXXX
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
xx xxx 30. xxxxxx 2000,
xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x. 332/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a o xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxx xxxxxxx ovoce x xxxxxxxx zeleninu, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) a x) zákona x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx a tabákových xxxxxxxxx a o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, (xxxx xxx "xxxxx") xxx xxxxxxx ovoce x čerstvou xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, suché xxxxxxxxxx xxxxx, houby, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx:
Čl. X
Xxxxxxxx č. 332/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx zeleninu, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x nich, xx xxxx takto:
1. V §1 xxxx. a) xx xxxxx "x původním" xxxxxxx.
2. V §1 xxxx. x) xx xxxxx "v xxxxxxxx" zrušují.
3. X §6 xxxxxxx x) zní:
"x) xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxx) xxxxxxxxx xxxxxxxxx, rosolovité, xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx nebo xxxxxxxxx xxxx přidáním xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxx, rosolotvorných xxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxx:
1. xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx rosolovité xx xxxxx roztékavé, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxx,
2. xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx až xxxx xxxxxxxxxxx, homogenní bez xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx,
3. xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx rosolovité, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx konzistence xxx xxxx se xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx citrusu,
4. rosolem x xxxxxxxxxx rosolem xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, roztíratelné xxxxxxxxxxx, čirá xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, u xxxxxxxxxxx x citrusového xxxxxx matná, x xxxxxxxxxx částmi parenchymatického xxxxxxx,
5. xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx s xxxxxxx xx hrubšími xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
6. klevelou xxxxxxxxx xxxxxxxx, roztékavé xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx hrubými xxxxxx xxxxxxx ovoce.".
4. V §6 xxxx. x) se xx xxxxx "xx xxxxxxxx konzistence" xxxxxxxx xxxxx "xxxxxxxx x xxxxx xxxxx ovoce (xxx xxxx, xxxxxx, xxxxx, pecek, xxxxxxxx) xxxxxxxxxxxxxx xxxx obdobným xxxxxxxx,".
5. X §6 xxxx. x) xx xxxxx "xxxx x" nahrazují slovy "x případně x xxxxxxxxx,".
6. V §6 se xx xxxxx tečka xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxx x) xx x), xxxxx xxxxx:
"x) kaštanovým xxxx potravina kašovité xxxxxxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx,
x) ovocem xxxxx čerstvé,2) zdravé, xxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xx xxxxxx technologické xxxxxxxx, xxxxxxxx, zbavené xxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx škůdci x xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx) a xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx; xxxxxx xx xxx rozumí xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx, povijnice xxxxx (xxxxxx xxxxxxxx), xxx. kešu-jablka x xxxxx mučenky,
x) xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxx sativa,2)
x) xxxxxxxx jedlý xxxxx xxxxxxxx zázvoru,
x) xxxxxxxxxx xxxxx xxxx citrusového xxxxx, xxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxx neodstraněným xxxxxxxxxx,
x) ovocnou xxxx (xxxxxxxx, xxxxxx) xxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxx kůry, xxxxxx, xxxxx, xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx ovocem xxxxx, xxxx hrubě xxxxxxxxxx nebo rozdrceným, xxx xxxxx nebyla xxxxxxxxxx na protlak,
x) ovocnou dření xxxxxxx získaný xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxx,
x) šťávou xxxxxx xxxxx xxxx koncentrovaná xxxxxx xxxxx nebo xxxxxx xxxxxx šťáva, xxxxxxx xx rozumí:
1. xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxx procesy, xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx, x xxxxxx, xxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx příslušné xxxxx,
2. xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx šťávy xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx vody,
3. xxxxxxx xxxxxxx šťávou xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx veškerého xxxxxx vody,
x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx, xxxxx x xxxxxxx na xxxxxx xxxxx xxxxxxx při xxxxxx zpracování xxxxxxxx xxxxxxx ve xxxx xxxxxxxxx složky xxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x kterémkoliv xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx části.".
7. X §8 odst. 1 xx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x doplňují xx písmena x), x) x f), xxxxx znějí:
"d) xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx ve 100 xxxxxxx výrobku,
x) xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 100 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx 20 oC x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx +/- 3 xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) skutečnost, xx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx použito xxxxx x xxxxxxx xxxx.".
8. V §8 xxxxxxxx 2 xxx:
"(2) Sušené xxxxxx xxxxxx révy vinné xxx xxxxxxxxx pouze xxxxxx "Rozinky" xxxx "Xxxxxxxx".".
9. X §8 xx xx xxxxxxxx 2 xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx 3 xx 6, xxxxx xxxxx:
"(3) Jsou-li xxx xxxxxx džemu xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx než xxxxxxxxxxx sušením, je xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx "sušené xxxxxxx".
(4) X výrobků, xxx xx obsah xxxxxxxxx (refraktometrické) sušiny xxxxx než 63 %, xx xxxxx xxxxx xxxxx "xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx". Tento xxxx xxxx zapotřebí xxxxxx u jednoporcových xxxxxx a u xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, nikoli x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx pouze xx xxxxxxx.
(5) U xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx.
(6) Xxxxx citrusová xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, je xxxxx xxxxx "xxxxxxxxxx kůru xxxxxxx.".
Xxxxxxxxx odstavce 3 a 4 xx označují xxxx xxxxxxxx 7 x 8.
10. X §9 xx doplňuje xxxxxxxx 3, který xxx:
"(3) Xxxxxx xxxx xxxx xxxxx x jakémkoliv xxxxxx xxxxxx xx x xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx.".
11. X §10 xx za xxxxxxxx 1 xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx 2 xx 12, xxxxx xxxxx:
"(2) X xxxxxxxxxxx xxxxx se xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx a drtě x
x) xxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxx
x) xxxx xxxx xxxx druhů xxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, švestek x xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx melounů, xxxxxx, xxxx, xxxxxx x xxxxxx.
(3) X xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxxx konzistence xxxxxxx xxxx cukrů x drtě x xxxxxxxxx protlaku xxxx x xxxxxxxxx protlaku x xxxxx.
(4) X xxxxx se xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx přivede směs xxxxx a xxxx x xxxx xxxxxxxx x
x) xxxxxxx xxxxx xxxxx, nebo
x) xxxx nebo xxxx druhů xxxxx.
(5) U rosolu x xxxxxxxxxxx xxxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxxx konzistence přivede xxxx cukrů x xxxxx x xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x
x) xxxxxxx druhu xxxxx, xxxx
x) xxxx xxxx xxxx xxxxx ovoce, x xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, hrušek, xxxxxxx x neoddělujícími xx peckami, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, hroznů, xxxx, xxxxxx x xxxxxx.
(6) X xxxxxxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx směs xxxxx x protlaku nebo xxxxxxxx x ovocné xxxxx x
x) xxxxxxx xxxxx ovoce, xxxx
b) xxxx xxxx xxxx druhů xxxxx.
(7) X xxxxxxxxx marmelády xx xx xxxxxx rosolovité xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx (xxxx, xxxxxxxx, šťávy, xxxxxxx extraktů, kůry) xxxxxxxxx z xxxxxxxxxxx xxxxx.
(8) U xxxxxxxxxxx xxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx protlaku.
(9) Xxxxxx suroviny xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx uvedených x §6 písm. x) xxxxxx 1 xx 4 xxxxx být xxxxxxxx:
x) xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx mrazením,
x) xxxxxxxxxxx sušením (xxxxxxx za xxxxxxxxx xxxxx),
x) xxxxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx.
(10) Xxxxxxx xxx výrobu džemu xxxxxxxxxxxxxxx v §10 xxxx. 3 xxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx také xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx procesy, xxxxx xx sublimační xxxxxx.
(11) Citrusová kůra xxxx xxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxx.
(12) xX u xxxxxxx xxxxxxxx hodnoty xxxxxxx 4,0.".
Xxxxxxxxx odstavce 2, 3 a 4 xx označují xxxx xxxxxxxx 13, 14 x 15.
12. X §11 xxxx. 1 se xxxxx "xxxxxxx xxxxxxx 20 oC x" xxxxxxx.
13. X §11 xxxx. 3 xx slovo "xx" xxxxxxxxx xxxxxx "do".
14. X §12 xxxx. x) xx xx xxxxx "xxxxx xxxxxxxx" vkládají slova "xxxxxx xxxx".
15. X §12 písm. x) xx za xxxxx "použitých xxxxxxx" xxxxxxxx slova "xxxxxxxx x jedlých xxxxx xxxxxxxx (bez xxxxxx, xxxxx) xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,".
16. X §14 xxxx. x) se xx xxxxx "xxxxxxxx" xxxxxxxx xxxxx "dle §3 xxxx. x) xxxx xxxxxxxx".
17. V §14 xxxx. c) xx xxxxx "a)" xxxxxxx.
18. X §14 xx xxxxxxx x) xxxxxxx.
19. X §15 xxxx. 1 se xxxxx "xxxxxxx 1" xxxxxxx.
20. X §15 xx xxxxxxxx xxxxxxxx 3, xxxxx xxx:
"(3) Škůdci xxxx xxxx mrtví x xxxxxxxxxx stadiu vývoje xx u xxxxxx xxxxxxxx x směsí xxxxxx zeleniny nesmí xxxxxxxxxx.".
21. X §18 xxxxxxx x) xxx:
"a) xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx plody xxxx xxxxxx semena xxxxxxx xxx xxxxxxx x) až x) x surovém nebo xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx nebo xxxx xxxxx,".
22. V §18 xxxxxxx x) xxx:
"x) xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx pistácie pravé,".
23. V §18 xxxxxxx x) xxx:
"x) xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx plodů xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,".
24. X §18 xxxxxxx x) zní:
"h) xxxx ořechy (brazilskými xxxxxx) xxxxxx xxxxx xxxxxxx,".
25. X §18 xxxxxxx x) xxx:
"j) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx,".
26. V §18 xxxxxxx x) xxx:
"k) pekanovými xxxxxx xxxxx plody xxxxxxxxx xxxxxxxxxx,".
Xxxxxxxxx xxxxxxx j) a x) xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx l) x x).
27. X §20 xxxx. x) se xx xxxxx "xxxxxxxxxx" xxxxxxxx xxxxx "u xxxxxxxxxx xxxxxx a směsí xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx názvem xxxxxxxxxx".
28. V příloze x. 1 se x xxxxx "xxxxxxx xxxxxxxx" ve sloupci xxxxxxx "dužnaté výhonky" xxxxxxx xxxxx "xxxxxxx" x x xxxxx "xxxxxxx ovoce" a "xxxxxxx xxxxxxxx" xx xx xxxxxxx podskupina xx xxxxx "normy" xxxxxxxx xxxxx "nebo xxxxxxx botanického xxxxx".
29. Příloha x. 3 xxx:
"Xxxxxxx x. 3 k xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.

Xxxxxxx

Xxxxx xxxxx x x nejméně

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxx
všeobecně
x xxxx a) xxxxxxxxxxxx
- jahodová
ostružinová
xxxxxxxxxx
- xxxxxxxxx
- xxxxxxxx
xxxxxxxx
meruňková
z xxxx x) dvoudruhové
x xxxx x) xxxxxxxxxxx
marmeládová xxxx xx xxxxxxx
xxxxxx xxxx xxxxxxxx suroviny
Xxxxx výběrové (Xxxxx) xxxxxxxxx

500
400
200
700
500
1&xxxx;000
450

X xxxx xxx. 75 g xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx
X xxxx xxx. 75 % jablečné xxxxxx

z xxxx x černého xxxxxx, xxxxx, kdoulí, xxxxx
ze xxxxxxx
x xxxx-xxxxxx
x xxxxx mučenky
Xxxxx xxxxxxxxx
x xxxx x xxxxxxx xxxxxx, malin, xxxxx, xxxxxx
xx xxxxxxx
z xxxx-xxxxxx
x xxxxx mučenky
Xxxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) všeobecně
x xxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, kdoulí
xx zázvoru
x xxxx-xxxxxx
x xxxxx xxxxxxx
Xxxxxx všeobecně
x xxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, malin
xx xxxxxxx
x kešu-jablka
x xxxxx xxxxxxx

350
250
230
80
350
250
150
160
60
450
350
250
230
80
350
250
150
160
60


Xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxx povidla
Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx
Slazená xxxxxxxx xxxxxxx s jablky
Xxxxxxx xxxxxxxx povidla
Xxxxxxx xxxxxxxxx
x toho meruňková
jahodová
Xxxxxxxxx xxxx

1700
2200
3200
3000
1500
730
640
380

X xxxxxx xx xxxxx použít xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx
Podíl xxxxxx sušiny xx xxxxxxx xxxxxxx 75 %
Xxxxx xxxxxx xxxxxx x hrušek xxxxxxx 30 %
Xxxxx xxxxx vnesen xxxxxxxxxx protlakem".
30. Příloha x. 5 xxx:
"Xxxxxxx x. 5 k xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxx 1 Xxxxxxx, ovocné xxxxxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxx

Výrobek

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx v %

Xxxxxxxx (xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx) x %

Xxxxx x %

xxxxxxx

xxxxxxx 48

0,3 - 2,5


xxxxxxxxx xxxxxxxxx
z xxxx xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx
x toho xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxxx
x xxxx jahodový
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx)
xxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxx
xxxxxxx

xxxxxxx 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 50
nejméně 50
xxxxxxx 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 40
nejméně 38

0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6

xxxxxxx 0,01
xxxxxxx 0,04
nejvýše 0,01
xxxxxxx 0,04
xxxxxxx 0,01
xxxxxxx 0,04
xxxxxxx 0,01

xxxxxx xxxxxxxx
neslazené
xxxxxxx

7 - 15
xxxxxxx 29

0,6 - 2,5
0,6 - 2,5


xxxxxxxxxx ovoce

xxxxxxx 70

xxxxxxxx xx

Xxxxxxx 2 Xxxxx x xxxx

Xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxx % xxxxxxx

Xxxxxxxx ovoce x xxxxxxx xxxxxxxxx x % nejméně

Xxxxxxxxxxxxxxxx sušina x % xxxxxxx

xxxxxx bowle

13

45

18

x xxxxxxxxx xxxxx

13

45

18

x xxxxxxxxx xxxxx

13

22

18

xxxxxxxxxx xxxxx

13

neurčuje xx

20

xxxxx x xxxx

20

xxxxxxxx xx

xxxxxxxx se
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx 3 Xxxxxx pomazánky

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx x xxxxxx

Xxxxx

Vůně x xxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce, xxxxx xxxxxxx

odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxx, harmonicky kyselá, xxx xxxxxx příchutí x xxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxx roztékavá, roztíratelná, xxxxx, x kousky xxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx použitému druhu xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx citrusu, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx nahořklá, s xxxxxxxx xxxxxxxxxxx silic

Džem

xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx, roztíratelná, x xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, xxx cizích xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx s xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx pletiva

xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxx, harmonicky xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx xx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx, bez xxxxxx pecek x xxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx až xxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xx zřetelnými xxxxxxx xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx ovoce

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx, sladká, xxx cizích xxxxxxxx x pachů
Xxxxxxxx:
X hotovém xxxxxxx jsou xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx:

Xxxx xxxxxxxx

Počet xxxx xxxxxxxx v xxxxxx x hmotnosti


xx 500 gramů

501 - 1000 xxxxx

nad 1000 gramů

xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx včetně xxxxxxxx xxxxx o xxxxx xxx 5 xx2, xxxxxx xxxxxx xxx 10 mm)

2

3

4

xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx částí xxxxxxxxx jedné xxxxxxxx xxxxx (pouze při xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)

1

2

3

xxxxxx pecek (xxxxx xxx polovina xxxxx)

2

3

4

nevybarvený xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx nebo xxxx xxxxx

5

7

10
Tabulka 4 Xxxxxxx

Xxxxxxx

Konzistence a xxxxxx

Barva

Xxxx a xxxx

Kompoty xxxxxxxxx

Xxxxx xxx xxxx červivosti, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxx, x kompotů x xxxxxxxxx ovoce xxx zbytků xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, pecek, xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxx, x xxxxx vyrovnaná, xxxxx čirý až xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx x xxxxxxxxx

xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxx xxxxx ovoce a xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxx xxxxxxxx xxxxxx)

Xxxxxxx z xxxxxx xxxxx

Ovoce xxxxxxx nebo xxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx ovoce, které xx xx dotyku xxxxxxxxx, kompoty z xxxxxx a borůvek xxxx xxxxxxxx zrnitost, xxxxx x kompotů x xxxxxxxxx ovoce xxxx xx mírně xxxxxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxx druhu ovoce x způsobu zpracování

přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx

Kompoty x xxxxxxxx xxxxx

Xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx pecek xxxx jádřinců, xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx půlky, xxxxx xxxx xx mírně xxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému druhu xxxxx a způsobu xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx x čtvrcených nebo xxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxx loupané nebo xxxxxxxxx, xxxxxxx pecek xxxx jádřinců, dělené xx čtyři xxxx xxxx xxxx přibližně xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx

přirozená, xxxxxxxxxxxx použitému druhu xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx

Kompoty x kostkovaných xx xxxxx dělených xxxxx

Ovoce xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxxx na xxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx stejné xxxxxxxxx, nebo xx xxxxxx, řezy xx xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx lehce xxxxxxxxxx xxxx, xxxxx čirý xx xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx

přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu ovoce x xxxxxxx zpracování

Xxxxxxx smíšené

Xxxxx celé x/xxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxx, nezabarvený

xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxxxx xxxxxx použitého xxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx:
Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx požadavků xx xxxxxxx:
x) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx nálevu.
b) Xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxx střapin x xxxxxx u xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx.
c) Xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
d)

Xxxx odchylky

Xxxxx xxxx xxxxxxxx x obsahu o xxxxxxxxx


xx 500 xxxxx

501 - 1000 xxxxx

xxx 1000 gramů

Xxxxxx lístků x xxxxxx x xxxxxxx x lesních xxxxx

5

7

10

Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx u xxxxxxx x xxxxx

5

7

10
x) Xxxxxxxxxxxxxxxx soli xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx u kompotů x hroznů xxxx xxxxx.
x) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx slupky x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx u xxxxxxx x peckového xxxxx (xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, višně).
x) Xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx plodů x xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
x) Xxxxx xxxxxxxxx slupka u xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
i) Xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx plodů xxxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx x dřínků.
x) Xxxxxxx 20 % hmotnostních tvary xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x plodů xxxxxxxx.
x) Nejvýše 300 mg/kg xxxxxxxxx xxxxxx minerálních nečistot x xxxxxxxxxx xxxxxxx.
x) U xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx barevným xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx x použitých xxxxx xxxxx.
x) Xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx x xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx 20 % xxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx.
Xxxxxxx 5 Xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvé xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx x vzhled

Xxxxx

Xxxx x xxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxx xxx stop xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx plodů, xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxxx organických x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx jádřinců, x xxxxxxx nebo xxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxx xxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxx díly, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx složek x xxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx, svěží, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx

přirozená, odpovídající xxxxxxxx xxxxxx ovoce, xxx xxxxxx příchutí x xxxxx".
31. X příloze x. 6 xx x tabulce xxxxxxxx xxxxx, který xxx:


"zelenina x xxxxx

jednodruhové xxxxx".
32. Xxxxxxx č. 7 xxx:
"Xxxxxxx č. 7 x vyhlášce x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
X) Xxxxxxxxxxxx zeleninové xxxxxxx obecně
1. Xxxxx xxxx ve xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx z xxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobků všeobecně xxxx xxxxxxx 0,08 %.
2. Obsah xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx zeleninových xxxxxxx xxxx xxxxxxx 1,5 %.
X) Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
1. Kyselost výrobku, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx ve xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobcích, xx xxxxxxx 2 %.
2. Xxxxxxxxxxx xxxxxx obsahuje nejvýše 1,5 % xxxx.
X) Xxxxxx kvašená (xxxxxx) xxxxxxxx
1. xX xxxxxx kysané xxxxxxxx xxxxxxxx hodnoty xxxxxxx 4,1.
2. Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 0,8 % kyseliny xxxxxx, xxxxxxx 0,6 % xxxxxxxx xxxxxxx x nejvýše 1,5 % xxxxxxx. Xxxx xxxxxxx pro výrobky xxxxxx kvašené (xxxxxx) xxxxxxxxxxx ve spotřebitelském xxxxx, kde xxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxx.
3. Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx xxxxx obsahovat xxx xxxxxxxxx povlak (xxxx) xxx xxxx xxx xxxxxxxxx nálev (xxxxxxxxxxxxxxx).
4. Sterilované xxxxxx xxxx obsahuje xxxxxxx 2,2 % xxxx.
X) Chemicky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. xX chemicky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,1.
E) Xxxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx 12 % xxxx.
2. Sušená xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 14 % xxxx.
3. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 13 % xxxx.
4. Sušené xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx mleté xxxx směsi xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 0,3 % xxxxxxxxxxxx xxxxx (xx. xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx x teplé 10 % kyselině xxxxxxxxxxxxxx).
X) Xxxxxxxxxx protlaky
1. Xxxxxxxxxx protlaky xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 7 % xxxxxx, xxxxxxxxx refraktometricky.
2. Xxxxxxxxxx protlaky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx obsahují xxxxxxx 32 % xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx obsah xxxx xxxxx xxxxxxxxx 28 %, x česnekového xxxxxxxx 55 %.
3. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx x koncentraci 8 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx 60 mg/kg xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
4. X kečupů xxxxxxxxxxxx xxxxxxx 25 % xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx sušina xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
5. X xxxxxx označených Xxxxx, Xxxxx, Xxxxxxx x refraktometrickou xxxxxxx xxxxxxx 30 % xxxx xxxxx xxxxxxx 10 % refraktometrické xxxxxx refraktometrická xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
6. Zahuštěné xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx nejvýše 10,0 % xxxx.
7. Fyzikálně chemické xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x tabulce 1.
Tabulka 1


Kečupy

Xxxxxx "Xxxxx", "Extra", "Xxxxxxx"

Xxxxxxxxx pyré

Xxxxxxxxx protlaky xxxxxxxxx

Refraktometrická xxxxxx x %

xxxxxxx 25,0

xxxxxxx 30,0

8,0 - 24,0

xxxxxxx 24,0

Veškeré xxxxxxxx xxxxxxxxx jako xxxxxxxx xxxxxx x %

xxxxxxx 2,2

nejvýše 2,2

nestanovuje xx

nestanovuje xx

Xxxxx xxxx v %

nejvýše 3,5

xxxxxxx 3,5

xxxxxxx 10,0 *)

nejvýše 10,0 *)

Xxxxxx kyseliny xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx octová x %

xxxxxxxxxxx se

xxxxxxxxxxx xx

xxxxxxx 0,2

xxxxxxx 0,2
Xxxx.: *) Xxxxx xxxx musí xxx xxxxxxx pouze x xxxxxxxx xxxxxxx.".
33. Xxxxxxx x. 8 xxx:
"Xxxxxxx č. 8 x xxxxxxxx x. 332/1997 Sb.
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 1 Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx všeobecně

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx x vzhled

Xxxxx

Chuť x xxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x mechanickým xxxxxxxxxx xxxxxxx x 20 % kusů, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx nejvýše 20 % xxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, odpovídající zpracované xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx vyjma xxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxx-xx x zeleninu xxxxxxxx, xxxxx čirý, xxxxxxxxxxx až mírně xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxx, vyrovnaná, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx způsobu zpracování, xxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitým xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, přípustná xx xxxxxxxxxxxx chuť a xxxx xxxxx xx xxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx dělená x xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, s xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x 20 % xxxxxx xxxxx, xxxx xxxx xxxxxxxxxx, velikostně xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx, drť xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx, x řezů xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx, x xxxxxxxx ve xxxxx xxxxxx zbytků xxxxxx xx 1,5 xx xxxxxxx 5 %, x xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx x xxxx do 5 xx, xxx řezů xxxxxxx x xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, u xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx x nerovnoměrných xxxx nejvýše 2 %, hrášek x xxxxxxxxxxxx slupkou, xxxx xxxxx xxxxxxx 1 xx dlouhé, xxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, u směsí xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx skládané, ve xxxxxxx kombinace xxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx, konzistence xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx čirý xx xxxxx opalizující nebo xxxxx xxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx bílá xx xxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx jinak xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 5%, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx 50 % řezů xxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx

přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx zpracování, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, x xxxxxxxxxxx papriky chuť xx xxxxx palčivá, x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxx xxxxx ze složek
Xxxxxxx 2 Xxxxxxxxxxx xxxxxx

Výrobek

Xxxxxxxxxxx x xxxxxx

Barva

Xxxx a xxxx

Xxxxxx

viz xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx xxx xxxxx, xxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx 80 % okurek x xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx okurky nesmí xxxxxxxxx xxxxxx okurky xxxxxxxx x xxxx xxx 50 %, x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx nejméně 80 % xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx velikosti, xxxxxx řezu xxxx xxxxxxxxx xxxxx překročit xxxxxx řezu xxxxxxxxxx x více xxx 50 %, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, x xxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx z 5 % kusů xxxxxx xxxxx

xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx

xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxx 3 Povolené xxxxxxxx xx smyslových xxxxxxxxx na sterilované xxxxxx celé

Xxxxx xxxxxxxx *)

Xxxxxxxxx xxxxx výskytu xxxxxxxx x xxxxxx

Xxxxxx zakřivené

3

Xxxxxx nepravidelného tvaru

2

Xxxxxxxxx xxxx

3

Mechanické xxxxxxxxx

2

Zbytky xxxxxx

3

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx

1

Nevhodná xxxxx

1

Dutiny

1

Celkové xxxxxxxx xxxxxx povolených xxxxxxxx

7
*) Xxxx.: Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx 20xx xxxxxx.
Xxxxxxx 4 Xxxxxxxxxxx hrášek

Výrobek

Xxxxxxxxxxx x xxxxxx

Xxxxx

Xxxx a xxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxx

zrna x mléčné xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, u xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx, xxx stop xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx cizích xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx anorganického xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxxx vyrovnaná, xxxxx xxxxx xxxxxxxx x případným sedimentem xxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx zpracovanému druhu xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx

přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhu xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxx
Xxxxxxxx: Xxxxxxxx smyslové xxxxxxxx x sterilovaného xxxxxx x xxxxxxxxxxxx %
1) 2 % xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxx) xxx
2) 5 % xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx zrn
3) 1 % xxxxxxx, svraštělých, silně xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxx
4) 12 % xxxxxx, zlomků xxxxx x xxxxxxx xxxxxx, drtě
5) 0,5 % (xxx xx xxxx xxx 12 xx2 plochy) xxxxxx rostlinného materiálu.
Xxxxxxx 5 Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxx x xxxxxxxxxxx

Xxxxx

Chuť a xxxx

Sterilované xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx,*) xxxxxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx x mléčné xxxxxxxx, xxx stop xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx změn, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxx x pergamenovitého xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx nebo příčně xxxxxx, v xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx pevná xx xxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x 2 % pevného xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx zpracovanému xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx, xxx tmavých x xxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x způsobu xxxxxxxxxx, xxx cizích xxxxxxxx x xxxxx
*) Za xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx jsou xxxxxxxxxx xxxxxx plody, xxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxx průměr xxxxxxx 3 mm.
Xxxxxxxx:
1) Xxxxxxxx xxxxxxxx u xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx:

Xxxx xxxxxxxx

Xxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx


do 500 xxxxx

501 - 1000 xxxxx

xxx 1000 gramů

Cizí xxxxxxxxx materiál

5

5

10

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx

10

15

25
2) xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx
3) xxxxxxx 10 % hmotnostních xxxxxxxxxx xxxxx poškozených, x xxxxx nejvýše polovinu xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x škůdci.
Xxxxxxx 6 Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx

Vzhled x xxxxxxxxxxx

Barva

Vůně x xxxx

Xxxxxx xxxxxxxxx

řídce xxxxxxxx xx kašovitá, xxxxxxxxx, jemná, xxxxxxxx x xxxxxxxx částicemi xxxxxx (zeleniny), xxx xxxxxx slupek, semen x xxxxxx částí xxxxxx, xxx černých xxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx částic xxxxxxxxxxxxx x koření

xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx, barva xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx použité xxxxxxxxxxx

přirozená, výrazná xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, harmonická, xxxxx slaná, nasládlá, xxxxxxx, xxxxx u xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx "xxxxx" a "xxxxx xxxxx", xxx cizích xxxxxxxx a xxxxx

Xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, případně x xxxxxxxx částicemi xxxxxx (zeleniny), xxx xxxxxx slupek, xxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx částic pocházejících x xxxxxx

xxxxxx xxxxxxx, cihlově xxxxxxx xx nahnědlá*)

xxxxxxx xx xxxxxxxxx x použitých xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx nasládlá, xxxxxxx, mírně xxxxx xx slaná, bez xxxxxx příchutí a xxxxx*)
Xxxx.: *) Znak se xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx vodou xx 8,0 % refraktometrické xxxxxx.
Xxxxxxx 7 Xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvá xxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxx a xxxxxxxxxxx

Xxxxx

Xxxx x xxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxx , xxx xxxxxxxxxxx deformací, xxx xxxxxxxxxxx a anorganických xxxxxxxxxxxx příměsí, loupaná xxxx neloupaná, krouhaná, xxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x obalu vyrovnaná

odpovídající zpracovaným xxxxxx zeleniny a xxxxxxx úpravy, svěží, xxx částí odlišně xxxxxxxxxxx xxx je xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx druhům zpracované xxxxxxxx a způsobu xxxxxx, xxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx".
34. X xxxxxxx x. 10 xx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxx:

Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx xxxxxx

xxxxx


Xxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxx, pekany, xxxx)

ve xxxxxxxx".
35. X příloze č. 12 se doplňují xxxxx, xxxxx xxxxx:

"Xxxxxxx xxxxxx

xxxxx


6,0

0,3

Xxxxxxxx ořechy

xx xxxxxxxx

7,0


0,1".
36. X xxxxxxx x. 13 sloupci "Xxxxxxx" řádka "Xxxx xxxxxx" zní:

"Xxxx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx, xxxxxxx tuková, xxx hořké xxxxx".
37. X xxxxxxx x. 13 xx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxx:

"Xxxxx xxxxxxxxx oříšků

Xxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx

Jádro xxxx až xxxxxxxxx

Xxxxxxx, nasládlá

Xxxxxxxx ořechy

Skořápka hladká, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx poškození

Xxxxxxx, xxxxxx xx tmavě hnědá

Ořechová, xxxxxxxx xxxxxxxx, nasládlá".
38. X příloze x. 14 na xxxxx xxxx 50 xx doplňují xxxxx "xxxxx kloboučky xxx xxxxx".
39. X xxxxxxx x. 14 x xxxxxxxxx větě "Xxxxxxxxx, které mohou xxx použity xxxxx x xxxxxx a xxx xxxxx průmyslové xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx" se xxxxx "x" xxxxxxx.
40. X příloze x. 19 xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx "xxxxxxx" xxxxxxx.
41. X xxxxxxx x. 19 xxxxxxx "xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx" xxxxx "bramborové xxxxxxx smažené" se xxxxx "obsah XxXx xxxxxxx 1,5 %, xxxxxxx 2,5 %" xxxxxxx.
42. V xxxxxxx č. 19 xxxxx "brambory xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx" se xx xxxxx "xxxxxxxxxxxx" xxxxxx xxxxx "x xxxxxx".
43. X xxxxxxx č. 19 xxxxxxx "fyzikální, chemické xxxxxxxxxx" řádku "xxxxxxxxxx xxxxxxx předsmažené" xx xxxxx "xxxxx soli xxxxxxx 1,5 %" xxxxxxx.
44. V xxxxxxx x. 19 xxxxxxx "xxxxxxxxx, chemické xxxxxxxxxx" řádku "bramborová xxxx xxxxxx" se xxxxx "xxxxx xxxx xxxxxxx 1,5 %" xxxxxxx.
Xx. XX
Xxxxxxxxx ustanovení
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xx oběhu xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx 1. září 2001.
Čl. III
Xxxxxxxx
Xxxx vyhláška xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. září 2000.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxxxx v. r.

Xxxxxxxxx
Xxxxxx předpis č. 92/2000 Sb. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.9.2000.
Xxxxxx xxxxxxx x. 92/2000 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 157/2003 Sb. s xxxxxxxxx xx 1.5.2004.
Znění jednotlivých xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisů v xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.