Právní předpis byl sestaven k datu 01.09.2000.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.09.2000 do 30.04.2004.
Vyhláška, kterou se mění vyhláška č. 332/97 Sb., kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich
92/2000 Sb.
Přechodná ustanovení Čl. II
Účinnost Čl. III
92
XXXXXXXX
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
xx xxx 30. xxxxxx 2000,
xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x. 332/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a o xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxx xxxxxxx ovoce x xxxxxxxx zeleninu, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) a x) zákona x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx a tabákových xxxxxxxxx a o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, (xxxx xxx "xxxxx") xxx xxxxxxx ovoce x čerstvou xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, suché xxxxxxxxxx xxxxx, houby, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx:
Čl. X
Xxxxxxxx č. 332/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx zeleninu, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x nich, xx xxxx takto:
1. V §1 xxxx. a) xx xxxxx "x původním" xxxxxxx.
2. V §1 xxxx. x) xx xxxxx "v xxxxxxxx" zrušují.
3. X §6 xxxxxxx x) zní:
"x) xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxx) xxxxxxxxx xxxxxxxxx, rosolovité, xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx nebo xxxxxxxxx xxxx přidáním xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxx, rosolotvorných xxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxx:
1. xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx rosolovité xx xxxxx roztékavé, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxx,
2. xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx až xxxx xxxxxxxxxxx, homogenní bez xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx,
3. xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx rosolovité, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx konzistence xxx xxxx se xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx citrusu,
4. rosolem x xxxxxxxxxx rosolem xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, roztíratelné xxxxxxxxxxx, čirá xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, u xxxxxxxxxxx x citrusového xxxxxx matná, x xxxxxxxxxx částmi parenchymatického xxxxxxx,
5. xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx s xxxxxxx xx hrubšími xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
6. klevelou xxxxxxxxx xxxxxxxx, roztékavé xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx hrubými xxxxxx xxxxxxx ovoce.".
4. V §6 xxxx. x) se xx xxxxx "xx xxxxxxxx konzistence" xxxxxxxx xxxxx "xxxxxxxx x xxxxx xxxxx ovoce (xxx xxxx, xxxxxx, xxxxx, pecek, xxxxxxxx) xxxxxxxxxxxxxx xxxx obdobným xxxxxxxx,".
5. X §6 xxxx. x) xx xxxxx "xxxx x" nahrazují slovy "x případně x xxxxxxxxx,".
6. V §6 se xx xxxxx tečka xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxx x) xx x), xxxxx xxxxx:
"x) kaštanovým xxxx potravina kašovité xxxxxxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx,
x) ovocem xxxxx čerstvé,2) zdravé, xxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xx xxxxxx technologické xxxxxxxx, xxxxxxxx, zbavené xxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx škůdci x xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx) a xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx; xxxxxx xx xxx rozumí xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx, povijnice xxxxx (xxxxxx xxxxxxxx), xxx. kešu-jablka x xxxxx mučenky,
x) xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxx sativa,2)
x) xxxxxxxx jedlý xxxxx xxxxxxxx zázvoru,
x) xxxxxxxxxx xxxxx xxxx citrusového xxxxx, xxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxx neodstraněným xxxxxxxxxx,
x) ovocnou xxxx (xxxxxxxx, xxxxxx) xxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxx kůry, xxxxxx, xxxxx, xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx ovocem xxxxx, xxxx hrubě xxxxxxxxxx nebo rozdrceným, xxx xxxxx nebyla xxxxxxxxxx na protlak,
x) ovocnou dření xxxxxxx získaný xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxx,
x) šťávou xxxxxx xxxxx xxxx koncentrovaná xxxxxx xxxxx nebo xxxxxx xxxxxx šťáva, xxxxxxx xx rozumí:
1. xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxx procesy, xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx, x xxxxxx, xxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx příslušné xxxxx,
2. xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx šťávy xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx vody,
3. xxxxxxx xxxxxxx šťávou xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx veškerého xxxxxx vody,
x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx, xxxxx x xxxxxxx na xxxxxx xxxxx xxxxxxx při xxxxxx zpracování xxxxxxxx xxxxxxx ve xxxx xxxxxxxxx složky xxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x kterémkoliv xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx části.".
7. X §8 odst. 1 xx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x doplňují xx písmena x), x) x f), xxxxx znějí:
"d) xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx ve 100 xxxxxxx výrobku,
x) xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 100 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx 20 oC x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx +/- 3 xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) skutečnost, xx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx použito xxxxx x xxxxxxx xxxx.".
8. V §8 xxxxxxxx 2 xxx:
"(2) Sušené xxxxxx xxxxxx révy vinné xxx xxxxxxxxx pouze xxxxxx "Rozinky" xxxx "Xxxxxxxx".".
9. X §8 xx xx xxxxxxxx 2 xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx 3 xx 6, xxxxx xxxxx:
"(3) Jsou-li xxx xxxxxx džemu xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx než xxxxxxxxxxx sušením, je xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx "sušené xxxxxxx".
(4) X výrobků, xxx xx obsah xxxxxxxxx (refraktometrické) sušiny xxxxx než 63 %, xx xxxxx xxxxx xxxxx "xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx". Tento xxxx xxxx zapotřebí xxxxxx u jednoporcových xxxxxx a u xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, nikoli x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx pouze xx xxxxxxx.
(5) U xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx.
(6) Xxxxx citrusová xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, je xxxxx xxxxx "xxxxxxxxxx kůru xxxxxxx.".
Xxxxxxxxx odstavce 3 a 4 xx označují xxxx xxxxxxxx 7 x 8.
10. X §9 xx doplňuje xxxxxxxx 3, který xxx:
"(3) Xxxxxx xxxx xxxx xxxxx x jakémkoliv xxxxxx xxxxxx xx x xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx.".
11. X §10 xx za xxxxxxxx 1 xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx 2 xx 12, xxxxx xxxxx:
"(2) X xxxxxxxxxxx xxxxx se xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx a drtě x
x) xxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxx
x) xxxx xxxx xxxx druhů xxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, švestek x xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx melounů, xxxxxx, xxxx, xxxxxx x xxxxxx.
(3) X xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxxx konzistence xxxxxxx xxxx cukrů x drtě x xxxxxxxxx protlaku xxxx x xxxxxxxxx protlaku x xxxxx.
(4) X xxxxx se xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx přivede směs xxxxx a xxxx x xxxx xxxxxxxx x
x) xxxxxxx xxxxx xxxxx, nebo
x) xxxx nebo xxxx druhů xxxxx.
(5) U rosolu x xxxxxxxxxxx xxxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxxx konzistence přivede xxxx cukrů x xxxxx x xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x
x) xxxxxxx druhu xxxxx, xxxx
x) xxxx xxxx xxxx xxxxx ovoce, x xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, hrušek, xxxxxxx x neoddělujícími xx peckami, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, hroznů, xxxx, xxxxxx x xxxxxx.
(6) X xxxxxxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx směs xxxxx x protlaku nebo xxxxxxxx x ovocné xxxxx x
x) xxxxxxx xxxxx ovoce, xxxx
b) xxxx xxxx xxxx druhů xxxxx.
(7) X xxxxxxxxx marmelády xx xx xxxxxx rosolovité xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx (xxxx, xxxxxxxx, šťávy, xxxxxxx extraktů, kůry) xxxxxxxxx z xxxxxxxxxxx xxxxx.
(8) U xxxxxxxxxxx xxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx protlaku.
(9) Xxxxxx suroviny xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx uvedených x §6 písm. x) xxxxxx 1 xx 4 xxxxx být xxxxxxxx:
x) xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx mrazením,
x) xxxxxxxxxxx sušením (xxxxxxx za xxxxxxxxx xxxxx),
x) xxxxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx.
(10) Xxxxxxx xxx výrobu džemu xxxxxxxxxxxxxxx v §10 xxxx. 3 xxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx také xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx procesy, xxxxx xx sublimační xxxxxx.
(11) Citrusová kůra xxxx xxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxx.
(12) xX u xxxxxxx xxxxxxxx hodnoty xxxxxxx 4,0.".
Xxxxxxxxx odstavce 2, 3 a 4 xx označují xxxx xxxxxxxx 13, 14 x 15.
12. X §11 xxxx. 1 se xxxxx "xxxxxxx xxxxxxx 20 oC x" xxxxxxx.
13. X §11 xxxx. 3 xx slovo "xx" xxxxxxxxx xxxxxx "do".
14. X §12 xxxx. x) xx xx xxxxx "xxxxx xxxxxxxx" vkládají slova "xxxxxx xxxx".
15. X §12 písm. x) xx za xxxxx "použitých xxxxxxx" xxxxxxxx slova "xxxxxxxx x jedlých xxxxx xxxxxxxx (bez xxxxxx, xxxxx) xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,".
16. X §14 xxxx. x) se xx xxxxx "xxxxxxxx" xxxxxxxx xxxxx "dle §3 xxxx. x) xxxx xxxxxxxx".
17. V §14 xxxx. c) xx xxxxx "a)" xxxxxxx.
18. X §14 xx xxxxxxx x) xxxxxxx.
19. X §15 xxxx. 1 se xxxxx "xxxxxxx 1" xxxxxxx.
20. X §15 xx xxxxxxxx xxxxxxxx 3, xxxxx xxx:
"(3) Škůdci xxxx xxxx mrtví x xxxxxxxxxx stadiu vývoje xx u xxxxxx xxxxxxxx x směsí xxxxxx zeleniny nesmí xxxxxxxxxx.".
21. X §18 xxxxxxx x) xxx:
"a) xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx plody xxxx xxxxxx semena xxxxxxx xxx xxxxxxx x) až x) x surovém nebo xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx nebo xxxx xxxxx,".
22. V §18 xxxxxxx x) xxx:
"x) xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx pistácie pravé,".
23. V §18 xxxxxxx x) xxx:
"x) xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx plodů xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,".
24. X §18 xxxxxxx x) zní:
"h) xxxx ořechy (brazilskými xxxxxx) xxxxxx xxxxx xxxxxxx,".
25. X §18 xxxxxxx x) xxx:
"j) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx,".
26. V §18 xxxxxxx x) xxx:
"k) pekanovými xxxxxx xxxxx plody xxxxxxxxx xxxxxxxxxx,".
Xxxxxxxxx xxxxxxx j) a x) xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx l) x x).
27. X §20 xxxx. x) se xx xxxxx "xxxxxxxxxx" xxxxxxxx xxxxx "u xxxxxxxxxx xxxxxx a směsí xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx názvem xxxxxxxxxx".
28. V příloze x. 1 se x xxxxx "xxxxxxx xxxxxxxx" ve sloupci xxxxxxx "dužnaté výhonky" xxxxxxx xxxxx "xxxxxxx" x x xxxxx "xxxxxxx ovoce" a "xxxxxxx xxxxxxxx" xx xx xxxxxxx podskupina xx xxxxx "normy" xxxxxxxx xxxxx "nebo xxxxxxx botanického xxxxx".
29. Příloha x. 3 xxx:
"Xxxxxxx x. 3 k xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx | Xxxxx xxxxx x x nejméně | Xxxxxxxx |
Xxxxxxxxx všeobecně x xxxx a) xxxxxxxxxxxx - jahodová ostružinová xxxxxxxxxx - xxxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxx meruňková z xxxx x) dvoudruhové x xxxx x) xxxxxxxxxxx marmeládová xxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx suroviny Xxxxx výběrové (Xxxxx) xxxxxxxxx | 500 400 200 700 500 1&xxxx;000 450 | X xxxx xxx. 75 g xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx X xxxx xxx. 75 % jablečné xxxxxx |
z xxxx x černého xxxxxx, xxxxx, kdoulí, xxxxx ze xxxxxxx x xxxx-xxxxxx x xxxxx mučenky Xxxxx xxxxxxxxx x xxxx x xxxxxxx xxxxxx, malin, xxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx z xxxx-xxxxxx x xxxxx mučenky Xxxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) všeobecně x xxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, kdoulí xx zázvoru x xxxx-xxxxxx x xxxxx xxxxxxx Xxxxxx všeobecně x xxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, malin xx xxxxxxx x kešu-jablka x xxxxx xxxxxxx | 350 250 230 80 350 250 150 160 60 450 350 250 230 80 350 250 150 160 60 | |
Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx povidla Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx Slazená xxxxxxxx xxxxxxx s jablky Xxxxxxx xxxxxxxx povidla Xxxxxxx xxxxxxxxx x toho meruňková jahodová Xxxxxxxxx xxxx | 1700 2200 3200 3000 1500 730 640 380 | X xxxxxx xx xxxxx použít xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx Podíl xxxxxx sušiny xx xxxxxxx xxxxxxx 75 % Xxxxx xxxxxx xxxxxx x hrušek xxxxxxx 30 % Xxxxx xxxxx vnesen xxxxxxxxxx protlakem". |
30. Příloha x. 5 xxx:
"Xxxxxxx x. 5 k xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxx 1 Xxxxxxx, ovocné xxxxxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxx
Výrobek | Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx v % | Xxxxxxxx (xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx) x % | Xxxxx x % |
xxxxxxx | xxxxxxx 48 | 0,3 - 2,5 | |
xxxxxxxxx xxxxxxxxx z xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x toho xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxx jahodový xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx) xxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx | xxxxxxx 60 xxxxxxx 60 xxxxxxx 60 xxxxxxx 60 xxxxxxx 50 nejméně 50 xxxxxxx 60 xxxxxxx 60 xxxxxxx 40 nejméně 38 | 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 0,6 - 2,6 | xxxxxxx 0,01 xxxxxxx 0,04 nejvýše 0,01 xxxxxxx 0,04 xxxxxxx 0,01 xxxxxxx 0,04 xxxxxxx 0,01 |
xxxxxx xxxxxxxx neslazené xxxxxxx | 7 - 15 xxxxxxx 29 | 0,6 - 2,5 0,6 - 2,5 | |
xxxxxxxxxx ovoce | xxxxxxx 70 | xxxxxxxx xx |
Xxxxxxx 2 Xxxxx x xxxx
Xxxxxxx | Xxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxx % xxxxxxx | Xxxxxxxx ovoce x xxxxxxx xxxxxxxxx x % nejméně | Xxxxxxxxxxxxxxxx sušina x % xxxxxxx |
xxxxxx bowle | 13 | 45 | 18 |
x xxxxxxxxx xxxxx | 13 | 45 | 18 |
x xxxxxxxxx xxxxx | 13 | 22 | 18 |
xxxxxxxxxx xxxxx | 13 | neurčuje xx | 20 |
xxxxx x xxxx | 20 | xxxxxxxx xx | xxxxxxxx se |
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx 3 Xxxxxx pomazánky
Xxxxxxx | Xxxxxxxxxxx x xxxxxx | Xxxxx | Vůně x xxxx |
Xxxxxxxxx | xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce, xxxxx xxxxxxx | odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxx, harmonicky kyselá, xxx xxxxxx příchutí x xxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxx roztékavá, roztíratelná, xxxxx, x kousky xxxx xxxxxxx | xxxxxxxxxxxx použitému druhu xxxxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx citrusu, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx nahořklá, s xxxxxxxx xxxxxxxxxxx silic |
Džem | xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx, roztíratelná, x xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, xxx cizích xxxxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx | xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx |
Xxxxx | xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx s xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx pletiva | xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxx, harmonicky xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx |
Xxxxxxx | xxxxxxxx xx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx, bez xxxxxx pecek x xxxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxxxxxx až xxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx |
Xxxxxxx | xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xx zřetelnými xxxxxxx xxxxxx xxxxx | xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx ovoce | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx, sladká, xxx cizích xxxxxxxx x pachů |
Xxxxxxxx:
X hotovém xxxxxxx jsou xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx:
Xxxx xxxxxxxx | Počet xxxx xxxxxxxx v xxxxxx x hmotnosti | ||
xx 500 gramů | 501 - 1000 xxxxx | nad 1000 gramů | |
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx včetně xxxxxxxx xxxxx o xxxxx xxx 5 xx2, xxxxxx xxxxxx xxx 10 mm) | 2 | 3 | 4 |
xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx částí xxxxxxxxx jedné xxxxxxxx xxxxx (pouze při xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx) | 1 | 2 | 3 |
xxxxxx pecek (xxxxx xxx polovina xxxxx) | 2 | 3 | 4 |
nevybarvený xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx nebo xxxx xxxxx | 5 | 7 | 10 |
Tabulka 4 Xxxxxxx
Xxxxxxx | Konzistence a xxxxxx | Barva | Xxxx a xxxx |
Kompoty xxxxxxxxx | Xxxxx xxx xxxx červivosti, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxx, x kompotů x xxxxxxxxx ovoce xxx zbytků xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, pecek, xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxx, x xxxxx vyrovnaná, xxxxx čirý až xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx x xxxxxxxxx | xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxx xxxxx ovoce a xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxx xxxxxxxx xxxxxx) |
Xxxxxxx z xxxxxx xxxxx | Ovoce xxxxxxx nebo xxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx ovoce, které xx xx dotyku xxxxxxxxx, kompoty z xxxxxx a borůvek xxxx xxxxxxxx zrnitost, xxxxx x kompotů x xxxxxxxxx ovoce xxxx xx mírně xxxxxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxx druhu ovoce x způsobu zpracování | přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx |
Kompoty x xxxxxxxx xxxxx | Xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx pecek xxxx jádřinců, xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx půlky, xxxxx xxxx xx mírně xxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému druhu xxxxx a způsobu xxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx |
Xxxxxxx x čtvrcených nebo xxxxxxxxxxx xxxxx | Xxxxx loupané nebo xxxxxxxxx, xxxxxxx pecek xxxx jádřinců, dělené xx čtyři xxxx xxxx xxxx přibližně xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx | přirozená, xxxxxxxxxxxx použitému druhu xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx |
Kompoty x kostkovaných xx xxxxx dělených xxxxx | Ovoce xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxxx na xxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx stejné xxxxxxxxx, nebo xx xxxxxx, řezy xx xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx lehce xxxxxxxxxx xxxx, xxxxx čirý xx xxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx | přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu ovoce x xxxxxxx zpracování |
Xxxxxxx smíšené | Xxxxx celé x/xxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxx, nezabarvený | xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxxxx xxxxxx použitého xxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxx:
Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx požadavků xx xxxxxxx:
x) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx nálevu.
b) Xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxx střapin x xxxxxx u xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx.
c) Xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
d)
Xxxx odchylky | Xxxxx xxxx xxxxxxxx x obsahu o xxxxxxxxx | ||
xx 500 xxxxx | 501 - 1000 xxxxx | xxx 1000 gramů | |
Xxxxxx lístků x xxxxxx x xxxxxxx x lesních xxxxx | 5 | 7 | 10 |
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx u xxxxxxx x xxxxx | 5 | 7 | 10 |
x) Xxxxxxxxxxxxxxxx soli xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx u kompotů x hroznů xxxx xxxxx.
x) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx slupky x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx u xxxxxxx x peckového xxxxx (xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, višně).
x) Xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx plodů x xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
x) Xxxxx xxxxxxxxx slupka u xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
i) Xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx plodů xxxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx x dřínků.
x) Xxxxxxx 20 % hmotnostních tvary xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x plodů xxxxxxxx.
x) Nejvýše 300 mg/kg xxxxxxxxx xxxxxx minerálních nečistot x xxxxxxxxxx xxxxxxx.
x) U xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx barevným xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx x použitých xxxxx xxxxx.
x) Xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx x xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx 20 % xxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx.
Xxxxxxx 5 Xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvé xxxxx
Xxxxxxx | Xxxxxxxxxxx x vzhled | Xxxxx | Xxxx x xxxx |
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx | Xxxxx xxx stop xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx plodů, xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxxx organických x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx jádřinců, x xxxxxxx nebo xxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxx xxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxx díly, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx složek x xxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, svěží, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx | přirozená, odpovídající xxxxxxxx xxxxxx ovoce, xxx xxxxxx příchutí x xxxxx". |
31. X příloze x. 6 xx x tabulce xxxxxxxx xxxxx, který xxx:
"zelenina x xxxxx | jednodruhové xxxxx". |
32. Xxxxxxx č. 7 xxx:
"Xxxxxxx č. 7 x vyhlášce x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
X) Xxxxxxxxxxxx zeleninové xxxxxxx obecně
1. Xxxxx xxxx ve xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx z xxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobků všeobecně xxxx xxxxxxx 0,08 %.
2. Obsah xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx zeleninových xxxxxxx xxxx xxxxxxx 1,5 %.
X) Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
1. Kyselost výrobku, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx ve xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobcích, xx xxxxxxx 2 %.
2. Xxxxxxxxxxx xxxxxx obsahuje nejvýše 1,5 % xxxx.
X) Xxxxxx kvašená (xxxxxx) xxxxxxxx
1. xX xxxxxx kysané xxxxxxxx xxxxxxxx hodnoty xxxxxxx 4,1.
2. Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 0,8 % kyseliny xxxxxx, xxxxxxx 0,6 % xxxxxxxx xxxxxxx x nejvýše 1,5 % xxxxxxx. Xxxx xxxxxxx pro výrobky xxxxxx kvašené (xxxxxx) xxxxxxxxxxx ve spotřebitelském xxxxx, kde xxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxx.
3. Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx xxxxx obsahovat xxx xxxxxxxxx povlak (xxxx) xxx xxxx xxx xxxxxxxxx nálev (xxxxxxxxxxxxxxx).
4. Sterilované xxxxxx xxxx obsahuje xxxxxxx 2,2 % xxxx.
X) Chemicky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. xX chemicky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,1.
E) Xxxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx 12 % xxxx.
2. Sušená xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 14 % xxxx.
3. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 13 % xxxx.
4. Sušené xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx mleté xxxx směsi xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 0,3 % xxxxxxxxxxxx xxxxx (xx. xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx x teplé 10 % kyselině xxxxxxxxxxxxxx).
X) Xxxxxxxxxx protlaky
1. Xxxxxxxxxx protlaky xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 7 % xxxxxx, xxxxxxxxx refraktometricky.
2. Xxxxxxxxxx protlaky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx obsahují xxxxxxx 32 % xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx obsah xxxx xxxxx xxxxxxxxx 28 %, x česnekového xxxxxxxx 55 %.
3. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx x koncentraci 8 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx 60 mg/kg xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
4. X kečupů xxxxxxxxxxxx xxxxxxx 25 % xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx sušina xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
5. X xxxxxx označených Xxxxx, Xxxxx, Xxxxxxx x refraktometrickou xxxxxxx xxxxxxx 30 % xxxx xxxxx xxxxxxx 10 % refraktometrické xxxxxx refraktometrická xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
6. Zahuštěné xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx nejvýše 10,0 % xxxx.
7. Fyzikálně chemické xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x tabulce 1.
Tabulka 1
Kečupy | Xxxxxx "Xxxxx", "Extra", "Xxxxxxx" | Xxxxxxxxx pyré | Xxxxxxxxx protlaky xxxxxxxxx | |
Refraktometrická xxxxxx x % | xxxxxxx 25,0 | xxxxxxx 30,0 | 8,0 - 24,0 | xxxxxxx 24,0 |
Veškeré xxxxxxxx xxxxxxxxx jako xxxxxxxx xxxxxx x % | xxxxxxx 2,2 | nejvýše 2,2 | nestanovuje xx | nestanovuje xx |
Xxxxx xxxx v % | nejvýše 3,5 | xxxxxxx 3,5 | xxxxxxx 10,0 *) | nejvýše 10,0 *) |
Xxxxxx kyseliny xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx octová x % | xxxxxxxxxxx se | xxxxxxxxxxx xx | xxxxxxx 0,2 | xxxxxxx 0,2 |
Xxxx.: *) Xxxxx xxxx musí xxx xxxxxxx pouze x xxxxxxxx xxxxxxx.".
33. Xxxxxxx x. 8 xxx:
"Xxxxxxx č. 8 x xxxxxxxx x. 332/1997 Sb.
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 1 Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx všeobecně
Xxxxxxx | Xxxxxxxxxxx x vzhled | Xxxxx | Chuť x xxxx |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx | xxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x mechanickým xxxxxxxxxx xxxxxxx x 20 % kusů, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx nejvýše 20 % xxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, odpovídající zpracované xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx vyjma xxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxx-xx x zeleninu xxxxxxxx, xxxxx čirý, xxxxxxxxxxx až mírně xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx | xxxxxxxxx, vyrovnaná, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx způsobu zpracování, xxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitým xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, přípustná xx xxxxxxxxxxxx chuť a xxxx xxxxx xx xxxxxx |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx dělená x xxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, s xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x 20 % xxxxxx xxxxx, xxxx xxxx xxxxxxxxxx, velikostně xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx, drť xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx, x řezů xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx, x xxxxxxxx ve xxxxx xxxxxx zbytků xxxxxx xx 1,5 xx xxxxxxx 5 %, x xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx x xxxx do 5 xx, xxx řezů xxxxxxx x xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, u xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx x nerovnoměrných xxxx nejvýše 2 %, hrášek x xxxxxxxxxxxx slupkou, xxxx xxxxx xxxxxxx 1 xx dlouhé, xxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, u směsí xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx skládané, ve xxxxxxx kombinace xxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx, konzistence xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx čirý xx xxxxx opalizující nebo xxxxx xxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx | přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx bílá xx xxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx jinak xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 5%, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx 50 % řezů xxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx | přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx zpracování, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, x xxxxxxxxxxx papriky chuť xx xxxxx palčivá, x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxx xxxxx ze složek |
Xxxxxxx 2 Xxxxxxxxxxx xxxxxx
Výrobek | Xxxxxxxxxxx x xxxxxx | Barva | Xxxx a xxxx |
Xxxxxx | viz xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx xxx xxxxx, xxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx 80 % okurek x xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx okurky nesmí xxxxxxxxx xxxxxx okurky xxxxxxxx x xxxx xxx 50 %, x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx nejméně 80 % xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx velikosti, xxxxxx řezu xxxx xxxxxxxxx xxxxx překročit xxxxxx řezu xxxxxxxxxx x více xxx 50 %, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, x xxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx z 5 % kusů xxxxxx xxxxx | xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx | xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx |
Xxxxxxx 3 Povolené xxxxxxxx xx smyslových xxxxxxxxx na sterilované xxxxxx celé
Xxxxx xxxxxxxx *) | Xxxxxxxxx xxxxx výskytu xxxxxxxx x xxxxxx |
Xxxxxx zakřivené | 3 |
Xxxxxx nepravidelného tvaru | 2 |
Xxxxxxxxx xxxx | 3 |
Mechanické xxxxxxxxx | 2 |
Zbytky xxxxxx | 3 |
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 1 |
Nevhodná xxxxx | 1 |
Dutiny | 1 |
Celkové xxxxxxxx xxxxxx povolených xxxxxxxx | 7 |
*) Xxxx.: Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx 20xx xxxxxx.
Xxxxxxx 4 Xxxxxxxxxxx hrášek
Výrobek | Xxxxxxxxxxx x xxxxxx | Xxxxx | Xxxx a xxxx |
Xxxxxxxxxxx xxxxxx | zrna x mléčné xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, u xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx, xxx stop xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx cizích xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx anorganického xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxxx vyrovnaná, xxxxx xxxxx xxxxxxxx x případným sedimentem xxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx zpracovanému druhu xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx | přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhu xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxx |
Xxxxxxxx: Xxxxxxxx smyslové xxxxxxxx x sterilovaného xxxxxx x xxxxxxxxxxxx %
1) 2 % xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxx) xxx
2) 5 % xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx zrn
3) 1 % xxxxxxx, svraštělých, silně xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxx
4) 12 % xxxxxx, zlomků xxxxx x xxxxxxx xxxxxx, drtě
5) 0,5 % (xxx xx xxxx xxx 12 xx2 plochy) xxxxxx rostlinného materiálu.
Xxxxxxx 5 Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
Xxxxxxx | Xxxxxx x xxxxxxxxxxx | Xxxxx | Chuť a xxxx |
Sterilované xxxxxxxx xxxxx | xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx,*) xxxxxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx x mléčné xxxxxxxx, xxx stop xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx změn, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxx x pergamenovitého xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx nebo příčně xxxxxx, v xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx pevná xx xxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x 2 % pevného xxxxxx xxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx zpracovanému xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx, xxx tmavých x xxxxxxx xxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x způsobu xxxxxxxxxx, xxx cizích xxxxxxxx x xxxxx |
*) Za xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx jsou xxxxxxxxxx xxxxxx plody, xxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxx průměr xxxxxxx 3 mm.
Xxxxxxxx:
1) Xxxxxxxx xxxxxxxx u xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx:
Xxxx xxxxxxxx | Xxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx | ||
do 500 xxxxx | 501 - 1000 xxxxx | xxx 1000 gramů | |
Cizí xxxxxxxxx materiál | 5 | 5 | 10 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx | 10 | 15 | 25 |
2) xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx
3) xxxxxxx 10 % hmotnostních xxxxxxxxxx xxxxx poškozených, x xxxxx nejvýše polovinu xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x škůdci.
Xxxxxxx 6 Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx | Vzhled x xxxxxxxxxxx | Barva | Vůně x xxxx |
Xxxxxx xxxxxxxxx | řídce xxxxxxxx xx kašovitá, xxxxxxxxx, jemná, xxxxxxxx x xxxxxxxx částicemi xxxxxx (zeleniny), xxx xxxxxx slupek, semen x xxxxxx částí xxxxxx, xxx černých xxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx částic xxxxxxxxxxxxx x koření | xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx, barva xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx použité xxxxxxxxxxx | přirozená, výrazná xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, harmonická, xxxxx slaná, nasládlá, xxxxxxx, xxxxx u xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx "xxxxx" a "xxxxx xxxxx", xxx cizích xxxxxxxx a xxxxx |
Xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, případně x xxxxxxxx částicemi xxxxxx (zeleniny), xxx xxxxxx slupek, xxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx částic pocházejících x xxxxxx | xxxxxx xxxxxxx, cihlově xxxxxxx xx nahnědlá*) | xxxxxxx xx xxxxxxxxx x použitých xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx nasládlá, xxxxxxx, mírně xxxxx xx slaná, bez xxxxxx příchutí a xxxxx*) |
Xxxx.: *) Znak se xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx vodou xx 8,0 % refraktometrické xxxxxx.
Xxxxxxx 7 Xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvá xxxxxxxx
Xxxxxxx | Xxxxxx a xxxxxxxxxxx | Xxxxx | Xxxx x xxxx |
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxx , xxx xxxxxxxxxxx deformací, xxx xxxxxxxxxxx a anorganických xxxxxxxxxxxx příměsí, loupaná xxxx neloupaná, krouhaná, xxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x obalu vyrovnaná | odpovídající zpracovaným xxxxxx zeleniny a xxxxxxx úpravy, svěží, xxx částí odlišně xxxxxxxxxxx xxx je xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx druhům zpracované xxxxxxxx a způsobu xxxxxx, xxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx". |
34. X xxxxxxx x. 10 xx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxx:
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx | Xxxxxxx xxxxxx | xxxxx |
Xxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxx, pekany, xxxx) | ve xxxxxxxx". |
35. X příloze č. 12 se doplňují xxxxx, xxxxx xxxxx:
"Xxxxxxx xxxxxx | xxxxx | 6,0 | 0,3 | |
Xxxxxxxx ořechy | xx xxxxxxxx | 7,0 | 0,1". |
36. X xxxxxxx x. 13 sloupci "Xxxxxxx" řádka "Xxxx xxxxxx" zní:
"Xxxx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx | Xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxx | Xxxxxxxx, xxxxxxx tuková, xxx hořké xxxxx". |
37. X xxxxxxx x. 13 xx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxx:
"Xxxxx xxxxxxxxx oříšků | Xxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx | Jádro xxxx až xxxxxxxxx | Xxxxxxx, nasládlá |
Xxxxxxxx ořechy | Skořápka hladká, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx poškození | Xxxxxxx, xxxxxx xx tmavě hnědá | Ořechová, xxxxxxxx xxxxxxxx, nasládlá". |
38. X příloze x. 14 na xxxxx xxxx 50 xx doplňují xxxxx "xxxxx kloboučky xxx xxxxx".
39. X xxxxxxx x. 14 x xxxxxxxxx větě "Xxxxxxxxx, které mohou xxx použity xxxxx x xxxxxx a xxx xxxxx průmyslové xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx" se xxxxx "x" xxxxxxx.
40. X příloze x. 19 xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx "xxxxxxx" xxxxxxx.
41. X xxxxxxx x. 19 xxxxxxx "xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx" xxxxx "bramborové xxxxxxx smažené" se xxxxx "obsah XxXx xxxxxxx 1,5 %, xxxxxxx 2,5 %" xxxxxxx.
42. V xxxxxxx č. 19 xxxxx "brambory xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx" se xx xxxxx "xxxxxxxxxxxx" xxxxxx xxxxx "x xxxxxx".
43. X xxxxxxx č. 19 xxxxxxx "fyzikální, chemické xxxxxxxxxx" řádku "xxxxxxxxxx xxxxxxx předsmažené" xx xxxxx "xxxxx soli xxxxxxx 1,5 %" xxxxxxx.
44. V xxxxxxx x. 19 xxxxxxx "xxxxxxxxx, chemické xxxxxxxxxx" řádku "bramborová xxxx xxxxxx" se xxxxx "xxxxx xxxx xxxxxxx 1,5 %" xxxxxxx.
Xx. XX
Xxxxxxxxx ustanovení
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xx oběhu xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx 1. září 2001.
Čl. III
Xxxxxxxx
Xxxx vyhláška xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. září 2000.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxxxx v. r.
Xxxxxxxxx
Xxxxxx předpis č. 92/2000 Sb. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.9.2000.
Xxxxxx xxxxxxx x. 92/2000 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 157/2003 Sb. s xxxxxxxxx xx 1.5.2004.
Znění jednotlivých xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisů v xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.