Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 29.04.2004.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 20.05.1999 do 29.04.2004.


Vyhláška, kterou se mění vyhláška č. 294/97 Sb., o mikrobiologických požadavcích na potraviny, způsobu jejich kontroly a hodnocení

91/99 Sb.

91
XXXXXXXX
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx
xx xxx 5. xxxxxx 1999,
xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x. 294/1997 Xx., x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx potraviny, xxxxxxx jejich xxxxxxxx x xxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxx zdravotnictví xxxxxxx xxxxx §19 xxxx. x) zákona x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx:
Xx. X
Xxxxxxxx č. 294/1997 Sb., x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx, xx mění xxxxx:
1. Poznámka pod xxxxx č. 2) x §3 xxxx. 2 xx xx xxxxx xxxxxxxx takto:
"XXX XX 12824 (56&xxxx;0088) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx. Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx bakterií xxxx Xxxxxxxxxx.
ČSN 56&xxxx;0090 : 1987 Xxxxxxxxxxxxx výrobky. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxx toxinů a Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
XXX XX XXX 11290-1 (56&xxxx;0093) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x krmiv. Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx počtu Listeria xxxxxxxxxxxxx - Xxxx 1: Xxxxxx xxxxxxx.
XXX ISO 13721 (56&xxxx;0125) Maso x xxxxx výrobky - Xxxxxxxxx počtu bakterií xxxxxxxx kvašení. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vykultivovaných xxx 30 xX.".
2. X části 1 přílohy xxx 4 xxx:
"4. Xxx účely xxxx xxxxxxxx se xxxxxx xxxxxxxxx tyto hlavní xxxxxxxxx xxxxxxxx:
a) xxxxxxxxx určené k xxxxx xxxxxxxx: potraviny, xxxxx xx xxxxxxxxx x nezměněném stavu, xxxxxxxxx xxxxxxx opracované, xxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxxx stavu xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, a xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx být před xxxxxxxxx xxxxxxxx s xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx x přímé xxxxxxxx: xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx až xx xxxxxxx kuchyňské xxxxxx, zejména xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx smíchání x xxxxxx xxxxxxxxx,
x) potraviny určené xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx,
d) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.".
3. V xxxxx 1 přílohy xxxx X tabulky č. 1 včetně nadpisu x xxxxxxxx zní:
"Xxxx A. Bakteriální xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx cereus

potraviny xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx

105/x
104/x
102/x

Xxxxxxxxxxxxx jejuni/coli

xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

xxxxx/25 x

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

potraviny neurčené x xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx pro kojeneckou x dětskou xxxxxx

105/x
104/x
102/x

Xxxxxxxxxxx coli 0&xxxx;157

xxxxxxx xxxxx potravin

negat/25

Xxxxxxxx monocytogenes

xxxxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx
xxxxx výrobky x xx nižší než 0,92

xxxxx/25 g
< 100/x

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx určené k xxxxx xxxxxxxx
potraviny xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

104/x
10/x

Xxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx*/

xxxxx/50 x
negat/25 x

Xxxxxxxx xxx.

xxxxxxx potraviny

xxxxx/25 x

Staphylococcus xxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx
xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
nikoli x xxxxx xxxxxxxx

105/g
104/g
102/x
103/x

Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxx, xxxxxxx, xxxxxx a xxxxxxxxxx x xxx xxxxxxxxxx x subtropických pásem xxxxxx x přímé xxxxxxxx

xxxxx/25

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx
(xxxxxxxxxxxxxxx sérotypy)

xxxxxxx xxxxxxxxx

negat/25 x
negat: xxxxxxxxxxxxxxxx ve xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx
xx: xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx);
xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx vody x xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx od xxxx xx jedné.
*/ Xxx průkazu salmonel xxxxxx než Xxxxxxxxxx xxxxx xxxx Salmonella xxxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx může xxx xx této xxxxxxxx xxxxx hodnoty xxxxxxxx, xxx-xx x potravinu, xxxxx xxxxxxxx ke xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx tepelnému xxxxxxxxxx (xxxxxxx, xxxxxxx xxxx.) x xxxx svým xxxxxxx a xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zdravotní riziko.".
4. X části 1 přílohy xxxx X xxxxxxx x. 1 včetně nadpisu xxx:
"Xxxx B. Xxxxxxxxxxxx mikroorganismy x xxxxxxx xxxxxx

Mikroorganismus

Xxxxxxxxx potravin

Nejvyšší mezní xxxxxxx

Aerobní xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx
(celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx)

xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx
x xxxxx xxxxxxxx
nikoli x xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx x výjimkou xxxxxxxx, kde xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxx

105/x
106/x
107/x
108/g

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxx určené k xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx

105/x
103/x

Xxxxxxxxxxx xxxx

potraviny xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx

104/x
10/x

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx ve fermentovaných xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxx x přímé xxxxxxxx
xxxxxx x přímé xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx původu
xxxxxxxxxxx původu x xxxxxxxxxxx

106/x
105/x
107/x
108/x

Kvasinky

xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx s výjimkou xxxxxxxx, kde xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx

103/g
107/x

Plísně

potraviny xxxxxx xxx kojeneckou x xxxxxxx xxxxxx
ostatní xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxx součástí xxxxxxxx xxxxxxxxxx

103/x
xxxx xxxxxx nesmí xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx
5. X xxxxx 1 xxxxxxx v xxxx 7.1 xxxxxxxx věta xxx: "Xxx xxxxxxx, xxx x xx xxxxxxxxx jako xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx mikroorganismů v xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx k xxxxxxxxx, jak xx xxxxxx za šikmou xxxxx xx xxxxx xxxx, xxxx. 0/10, xxxx xxxxxxx 3x 0/3,3. Požadavek xx xxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx vzorku xxxxxxxx ke zkoušení. Xxxx xxxxxxxxxx se xxxxxxxxxx na xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 1 xxxxx X, xxxxx x xxxxxx případech xx xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx určeného xx zkoušení nesnižuje.".
6. X části 1 xxxxxxx x xxxx 8 xxxxxxxx xxxx xxx: "Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx mikroorganismů, které xx xx xxxxx xx podmínek xxxxx xxxxxx, znamená, že xxx xxxxxxxxxxxx zkoušce x uzavřených obalech xxxxxxx xx 7 xx 10denní xxxxxxxx xxx 35 xX xx 37 oC x xxxxxxx zvýšení xxxxx mikroorganismů než xx 102. Zkoušení xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx oběhu, xxxxxxxxx v indikovaných xxxxxxxxx.".
7. V xxxxx 2 přílohy xxx 1 xxxxxx xxxxxxx zní:
"1. XXXX X XXXXX XXXXXXX, DRŮBEŽ X XXXXXXX X DRŮBEŽÍHO XXXX, KRÁLIČÍ XXXX, XXXXXXX X DALŠÍ XXXXX XXXX
1.1. Xxxx, maso xxxxxxxxx, xxxxxx, balené, xxxxxx xxxxx - xxxxxxx x xxxxxxxx

1.1. Xxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxx, balené, xxxxxx xxxxx - xxxxxxx x xxxxxxxx


x

x

m

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

1.2. Uzená xxxx syrová, mleté xxxx xxxxxxx maso xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxx zpracování - xxxxxxx i xxxxxxxx


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx)

5

2

106

5.106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

1

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

x) xxxxxxxxx se xxx x xxxxxxx xxx

1.3. Masné xxxxxxx xxxxxxx neopracované xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx (xxxx. čajový xxxxx, xxxxxxxx xxxxx)


x

x

m

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

2.103

104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

1.4. Xxxxxxxxx xxxxx výrobky


x

x

m

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

102

2.103

Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia

5

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

0

0x

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

1.5. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

5.102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

1.5.1. Xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx


x

x

x

M

xxxxxxx počet mikroorganismů

5

2

5.104

5.105

Xxxxxxxx mléčného kvašení

5

2

5.104

6

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103

Sulfitredukující xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Staphylococcus xxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

1.6. Xxxxxxx xxxxxxxxxx výrobky xxxxxxxxxx xxxxxx

1.6.1. Konzervy xxxxxxxxxxx xxxx splňovat xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

1.6.2. Xxxxxxxxxxxx


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.103

5.104

Sulfitredukující xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

1

0x

2.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

1.7. Xxxxxxxxx xxx (kromě xxxxx)


n

x

x

X

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
8. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 2 včetně xxxxxxx zní:
"2. XXXX, XXXXXXX XXXXX XXXXXXXXXXX X VÝROBKY X NICH
2.1. Xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxx ryby x xxxxxx xxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx


x

x

m

X

xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

105

106

Xxxxxxxxxxx coli

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Salmonella

5

0

0/25

-
2.2. Xxxxx, smažené x xxxxxx ryby


x

x

x

X

celkový xxxxx mikroorganismůb)

5

2

5.103

2.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
x) U xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx x/xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx a Xxxxxxxxxx.
2.3. Xxxxxx, xxxxxxx x hlavonožci


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx+)

5

2

104

105

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
+) X krabího xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx.
2.4. Xxxxxxx z xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
XXXXXXXX:
Xxxxxxx z xxxxxxxxx ryb určené x tepelné xxxxxx xxx 20.2.
2.4.1. Xxxxxxx xxxxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxxxx xxx konzervačních xxxxxx (xxxx. x xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx)


n

c

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia

5

2

0b

5.102

Staphylococcus xxxxxx

5

2

0x

5.102

Xxxxxxxx cereus

5

2

103

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx

5

2

104

106
2.4.2. Xxxxxxx marinované xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx s xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (např. x xxxxxx, oleji, xxxxxx, remuládě)


x

c

x

X

xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

105

106

Koliformní xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0d

5.102

Bacillus xxxxxx

5

1

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx

5

2

103

5.104
2.5. Hermeticky balené xxxx "xxxxxxxxxxxx"
2.5.1. Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, bez xxxxxxxxxxxxx přísad (xxxxxx, xxxx, xxxxxxxxx pasta, xxxxx x xxxxx, xxxxx tyčinky xxxx.)


n

x

m

M

xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.103

5.104

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

102

5.103

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

2

0d

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.5.2. Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

103

104

Koliformní xxxxxxxx

5

1

0x

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0d

102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.6. Xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.".
9. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 3.2. xxxxxx nadpisu zní:
"3.2. Xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxx, krémů


n

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

2.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx

5

3

102

103".
10. X části 2 xxxxxxx bod 4.1. včetně xxxxxxx xxx:
"4.1. Xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxxxxx


x

c

m

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx



105


Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

5.102

2.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-".
11. X xxxxx 2 xxxxxxx bod 4.3. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"4.3. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x ošetřených XXX


x

c

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

0b

2.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

0

0x

-

Salmonella

5

0

0/25

-".
12. V části 2 přílohy v xxxx 4.5. xxxxxx xxx:
"4.5. Xxxxxx xxxxxx x zahuštěné xxxxxxx sterilované x xxxxxxxx XXX".
13. X xxxxx 2 xxxxxxx x xxxx 4.6.1. se xxxxx xxx celkový počet xxxxxxxxxxxxxx nahrazují údaji:


"x

x

x

X


5

2

104

5.104".
14. V xxxxx 2 xxxxxxx xx x bodě 4.6.2. xxxxx na bod "8.2." nahrazuje xxxxxxx xx bod "8.3.".
15. V xxxxx 2 přílohy xxx 4.9.2. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"4.9.2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x s přísadami, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx


n

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

3

5.102

2.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx

5

3

5.103

5.104

Plísně xxxx xxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

3

102

103".
16. X xxxxx 2 xxxxxxx v xxxx 4.9.3. se xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx:


x

x

x

X

Koliformní bakterie

5

2

0x

102".
17. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 4.10. včetně nadpisu xxx:
"4.10. Sýry
4.10.1. Sýry xx xxxxxxxx xxxxx


x

x

x

X

Escherichia xxxx

5

2

103

104

Staphylococcus xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Salmonella

5

0

0/25

-
4.10.2. Tvrdé sýry, xxxxxxx xxxxx xxxx x xxxx strouhané (xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx)


x

x

m

M

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

10

102

Staphylococcus xxxxxx

5

2

102

103

Plísněf)

5

2

102

5.102

Sulfitredukující xxxxxxxxxx

5

2

0x

102
f) X xxxxxxxxxxx, plátkovaných a xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx hodnoty x xxx xxxxx.
4.10.3. Xxxxxxxxx xxxx (včetně xxxxxxx xxxxxxxx)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

2.102

103

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103
4.10.4. Xxxxx xxxx xxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

2.102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

5.102

5.103

Listeria monocytogenes

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.10.5. Plísňové xxxx


n

c

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

103

5.103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.10.6. Tavené xxxx xxxxxx xxxx ochucených x s xxxxxxxxx


x

x

m

X

xxxxxxx počet mikroorganismů*)

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0b

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

5.102

Xxxxxx

5

2

102

103
*) X xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x x xxxxxxxxx se připouštějí xxxxxxx x řád xxxxx.".
18. X xxxxx 2 přílohy xxx 4.11. xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxx:
"4.11. Máslo x pomazánkové máslo
4.11.1. Xxxxx xxxxxxxxxxx


x

x

x

M

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0b

50

Xxxxxx xxxx xxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102
4.11.2. Xxxxxxxxxxx xxxxx


n

c

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx)

5

3

104

105

Koliformní bakterie

5

2

102

103

Xxxxxx xxxx než Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx)

5

3

102

5.102
x) Xxxxxxxxx xx u xxxxxxx ze zakysané xxxx polozakysané xxxxxxx.
x) U xxxxxxxxxxxxx xxxxx s přísadou xxxxxxxx se tolerují xxxxxxx x xxx xxxxx.".
19. V xxxxx 2 přílohy xxx 5. xxxxxx xxxxxxx a poznámek xxx:
"5. XXXXXX XXXXXXXX X XXXXXXX XXXXX


x

x

x

M

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*)

5

2

105

5.105

Xxxxxxxxxx bakterie**)

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

2.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
*) Nesleduje se x výrobků x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
**) Xxx výrobky x xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x = 5, x = 2, m = 3.102, X = 103.".
20. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 7.1. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"7.1. Xxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxx směsi, xxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx
7.1.1. Xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx a xxxx xxxxx


x

c

x

X

Escherichia xxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
7.1.2. Xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx


n

x

x

M

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

105

106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxx

2

1

103

104

Xxxxxx

2

1

102

103".
21. X části 2 xxxxxxx se x xxxxxx 7.2.1. x 7.2.2. x xxxxx xx xxxxx "xxxxxxxx," xxxxxxxx slova "xxxxxxxx, xxxxx,".
22. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 7.3.2. zní:
"7.3.2. Xxxxxx xxxxx


n

x

x

X

xxxxxxx počet mikroorganismů

2

1

105

106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

102

103

Kvasinky

2

1

103

104

Xxxxxx

2

1

102

103".
23. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 7.4.3. xxx:
"7.4.3. Xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx směsi xxxx.


x

x

x

M

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

102

Xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxx

5

2

0x

2.102".
24. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 7.5. xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxx:
"7.5. Jádra xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx


n

x

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie*)

5

2

102

103

Xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxx xxxxxx**)

5

0

102

-
*) X xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x řád xxxxx.
**) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx je xxx posouzení xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx aflatoxinů, xxx zvláštní xxxxxxx.3)".
25. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 7.6. xxxxxx nadpisu xxx:
"7.6. Kokos xxxxxxxxx


n

x

x

M

xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104

Koliformní bakterie

5

1

0x

2.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Plísně

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx plísně Xxxxxxxxxxx xxxxxx

5

0

102

-
26. X xxxxx 2 přílohy x xxxx 8.1. xx xxxxxxx "Plísně" xxxxxxxx takto:


x

c

x

X

"Xxxxxx

5

2

103

104".
27. V části 2 xxxxxxx xxx 8.3.1. xx xxxxxxxx x xxxxxxx:


x

x

x

X

"Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

102".
28. X xxxxx 2 xxxxxxx xx x bodě 8.3.2. xxxxx xxxxxxx x označení xxxxxxx "x xxxxxxxx neuvedené xxxxxxx xx varu" xxxxxxxxx xxxxx "x xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx tekutině".
29. X xxxxx 2 xxxxxxx se x xxxxxx 8.4.1., 8.4.2. x 8.4.3. doplňuje xxxxxxx:


x

c

x

X

"Salmonella

5

0

0/25

-".
30. X xxxxx 2 xxxxxxx x xxxx 8.6.3. xxxxxxxx položky xxx: "Xxxxxx jogurty, xxxxxx x obdobné xxxxxxx pasterované".
31. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 9.1. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"9.1. Pekařské výrobky x náplní xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx a xxxxx (xxxxxx, xxxxxx x obdobné xxxxxxx)


x

x

x

M

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

0x

2.102
32. X xxxxx 2 xxxxxxx xx v xxxx 9.2. xxxxx "Xxxxxxxxxxx xxxx" xxxxxxxxx xxxxx "Xxxxxxxxxx xxxxxxxx".
33. X xxxxx 2 xxxxxxx bod 9.4. xxxxxx xxxxxxx zní:
"9.4. Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxx
9.4.1. Xxxxxxxxx výrobky xxxxxxxx, xxxxxxx pečivo


x

c

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

50

5.102

Xxxxxx

2

1

102

5.102
9.4.2. Xxxxxxx plněné xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (x náplněmi xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx apod.)


x

x

m

X

xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

2

1

105

5.105

Xxxxxxxxxx bakterie

2

1

102

5.102

Plísně

2

1

102

103
9.4.3. Cukrářské x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx krémy x xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx x náplněmi, xxxxxxx, x xxxxxx


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

5.105

5.106

Xxxxxxxxxx bakterie

2

1

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

5.102

Xxxxxxxx

2

1

5.104

2.105

Xxxxxx

2

1

102

103
9.4.4. Cukrářské xxxxxxx xxxxxx x/xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx náplní, xxxxxxxxxxx xxxxx


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

106

107

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

103

104

Salmonella

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

5.102

Xxxxxxxx

2

1

5.104

2.105

Xxxxxx

2

1

102

103".
34. X xxxxx 2 xxxxxxx v xxxx 10.1. xx xxxxxxxx xxxxxxx:


x

c

m

X

"Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

103

104".
35. X xxxxx 2 xxxxxxx v bodě 10.2.4. xx doplňuje xxxxxxx včetně xxxxxxxx:


n

x

x

M

"Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*)

5

2

103

104".
*) Xxxxxxxxx se x xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx.".
36. X xxxxx 2 xxxxxxx x xxxxxx 12.1. x 12.2. xx slovo "Xxxxxxxxxxxxxxxxxx" xxxxxxxxx xxxxx "Xxxxxxxxxx xxxxxxxx".
37. V xxxxx 2 xxxxxxx x xxxx 12.2. xx xxxxxxxx položka:


n

x

m

M

"Xxxxxx

5

2

102

103".
38. X xxxxx 2 přílohy xxx 13.2. xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxx:
"13.2. Xxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx 20 % xxx.


x

x

x

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

0

10

-

Xxxxxxxx*)

5

1

0x

2.102
*) Nehodnotí xx x burčáku.".
39. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 13.3. se xxxxxxxx x xxxxxxx, které xxxxxx xxxxxxxx xxx:


n

x

x

X

"Xxxxxxxxxx*)

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx aureus

5

1

103

5.103
*) Xxxxxxx xx x vaječných likérů.".
40. X xxxxx 2 xxxxxxx bod 14.1.1. se doplňuje x xxxxxxx:


x

c

x

X

"Kvasinky

5

2

102

103".
41. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 14.1.2. xxx:
"14.1.2. Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx době xxxxxxxxxx


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

0x

5.102

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0/10

0/10

Xxxxxxxx

5

1

0/10

0/10
42. V xxxxx 2 přílohy bod 14.2. xx nahrazuje xxxx 14.2.1. x 14.2.2., které xxx:
"14.2.1. Xxxxxx, ovocné xxxxxxxxxxx


x

x

x

M

Xxxxxxxxxx bakterie

5

0

0x

-

Xxxxxxxx

5

1

0x

2.102
14.2.2. Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx


x

x

m

X

Koliformní xxxxxxxx

5

1

0x

2.102

Kvasinky

5

2

103

104

Plísně

5

2

102

5.102".
43. V části 2 xxxxxxx xxx 15. xxxxxx nadpisu xxx:
"15. DEHYDROVANÉ XXXXXXX K XXXXXXXX XXXXXXX, XXXXXX, XXXXXX, XXXXXX KOŘENICÍ XXXXXXXXX
15.1. Přípravky xxxxxx xx xxxxxxxxx po xxxxxxx úpravě xxxx xx xxxxxxx vroucí xxxx


x

x

x

X

"Salmonella

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxx xxxxxx

5

3

103

105

xxxxxxxxxxx perfringens

5

3

102

5.103

Xxxxxx

5

3

103

104
15.2. Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx


x

x

m

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

50

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

102".
44. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 16. včetně xxxxxxx x xxxxxxxx xxx:
"16. KOŘENÍ, XXXXX XXXXXX X XXXXX XXXXXXXX PŘÍPRAVKY


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

104

5.104

Xxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

104

Staphylococcus aureus

5

2

102

103

xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

102

103

Salmonella

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

104

105

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Aspergillus xxxxxx*)

5

2

102

5.103
*) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxxxxxx rozhodující xxxxxxxx obsah xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx x. 298/1997 Sb.".
45. X části 2 xxxxxxx xxx 17.1. xxx:
"17.1. Xxxxxxx x xxxxxx xxxx, xxxxxx směsi x xxxxx s xxxxx xxxxxx


x

x

x

M

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

0

102

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

104

105".
46. X části 2 xxxxxxx xxxxxxx xxxx 18., 18.1., 18.4. (xxxxxx xxxxxxxx) x 18.4.1. x 18.4.2. xxx:
"18. XXXXXXXXX XX XXXXXXXXXXXXX XXXXXXXXXXX, XXXXX XXXXXXX, XXXXX XXX XXXXXXXX XXXX X XXXXXXXXX X XXXXXXXXX X XXXXXXXXX XXXXXXX NUTRIČNÍCH FAKTORŮ
18.1. Potraviny se xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
18.4. Xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx nutričních xxxxxxx x omezenou denní xxxxxx*)
*) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx §1 xxxx. 4 xxxx. x) xxxxxxxx x. 336/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx druhy xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx a xxxxxx xxxxxx použití.
18.4.1. Xxxxxxxxx potraviny s xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx. (xx xxxxx tablet, xxxxx, xxxxxx, v xxxxxx, xxxxxx xxxx.)
18.4.2. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx obsahující xxxxxxxxx xxxxx (xx xxxxx tablet, xxxxx, xxxxxx, v prášku, xxxxxx xxxx.)".
47. X části 2 xxxxxxx x bodě 18.1.1. se x xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x Xxxxxxxxxxx perfringens xxxxxxx M "104" xxxxxxxxx xxxxxxxx M "103".
48. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 18.2.1. včetně xxxxxxx xxx:
"18.2.1. Xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

103

5.104

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-".
49. X xxxxx 2 přílohy x xxxx 18.4.1. xx x položce "Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx" doplňuje xxxxxxxx*), která xxx:
"*) Nesleduje xx x výrobků s xxxxxxxx xxxxxxxxxxx.".
50. X xxxxx 2 xxxxxxx bod 19. xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxx:
"19. XXXXXXX XXXXXXX X XXXXX XXXXXXX
19.1. Xxxxxxxxxxx výrobky s xxxxxxxxx i bez xxxxxxxx (xxxx. xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx x aspiku, nakládané xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxx, xxxxx)


n

x

m

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*)

2

1

2.105

106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

103

104

Escherichia xxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)

2

1

102

103

Bacillus xxxxxx

2

1

103

104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)

2

1

103

104

Xxxxxxxx

2

1

5.103

5.104
*) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
x) U xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx o xxxxx řád xxxxx.
x) Sleduje xx xxxxx u xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
19.2. Výrobky xxxxx xxxxxxx prodávané x potravinářských prodejnách (xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)


x

x

x

X

xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx*)

2

1

104

5.104

Koliformní xxxxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-
*) X xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxx xxxxx.
19.3. Xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx směsi a xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx pokrmů (xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)


x

x

x

X

Koliformní xxxxxxxx

5

2

50

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

1

0x

2.102

Salmonella*)

5

0

0/25

-
*) Xxxxxxx se x xxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx.".
51. X xxxxx 2 xxxxxxx nadpis xxxx 20. zní:
"20. XXXXXXXXXX XXXXXX KE XXXXXXXX PO XXXXXXXX XXXXXXXXXX XXXX XXXXXXXXXXX XXXXXX".
52. X xxxxx 2 přílohy xxx 20.2. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"20.2. Xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, chlazené xxxx xxxxxxxx (např. xxxxxxxx kulinárně xxxxxxxx xxxxxxx x masa, xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxx, v xxxxxxxxx se xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxx)


x

m

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

1

5.103

5.104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

1

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

0

0/25

-".
53. X xxxxx 3 xxxxxxx písmeno l) xxx:
"x) xxx xxxxx,".
54. Xxx, xxx xx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx "Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxx", rozumí xx xxx xxx "Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxx xxxxxxx".
Čl. II
Xxxx vyhláška xxxxxx xxxxxxxxx dnem xxxxxxxxx.
Xxxxxxx:
XXXx. Xxxxx XXx., x. x.

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 91/99 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 20.5.1999.
Xxxxxx xxxxxxx x. 91/99 Sb. xxx zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 132/2004 Sb. x xxxxxxxxx xx 30.4.2004.
Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se xxxx xxxxxx derogační změna xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.