Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 29.04.2004.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 20.05.1999 do 29.04.2004.


Vyhláška, kterou se mění vyhláška č. 294/97 Sb., o mikrobiologických požadavcích na potraviny, způsobu jejich kontroly a hodnocení

91/99 Sb.

91
XXXXXXXX
Xxxxxxxxxxxx zdravotnictví
xx xxx 5. xxxxxx 1999,
xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx Ministerstva xxxxxxxxxxxxx č. 294/1997 Xx., o xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx kontroly x hodnocení
Xxxxxxxxxxxx zdravotnictví xxxxxxx xxxxx §19 xxxx. x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících zákonů:
Xx. X
Xxxxxxxx č. 294/1997 Sb., x xxxxxxxxxxxxxxxxx požadavcích xx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x hodnocení, xx mění xxxxx:
1. Xxxxxxxx xxx xxxxx x. 2) x §3 odst. 2 xx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxx:
"XXX EN 12824 (56&xxxx;0088) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx. Horizontální xxxxxx průkazu xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx.
ČSN 56&xxxx;0090 : 1987 Xxxxxxxxxxxxx výrobky. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxx toxinů a Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
XXX XX XXX 11290-1 (56&xxxx;0093) Xxxxxxxxxxxxx potravin x xxxxx. Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx - Xxxx 1: Xxxxxx xxxxxxx.
XXX XXX 13721 (56&xxxx;0125) Xxxx x xxxxx výrobky - Xxxxxxxxx počtu bakterií xxxxxxxx xxxxxxx. Technika xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 xX.".
2. X xxxxx 1 xxxxxxx bod 4 zní:
"4. Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx tyto hlavní xxxxxxxxx xxxxxxxx:
x) xxxxxxxxx určené x xxxxx xxxxxxxx: potraviny, xxxxx xx xxxxxxxxx x nezměněném xxxxx, xxxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx, xxxxx se konzumují x xxxxxx nebo xxxxxxxx stavu xxxx xxxxxxxxxxx ohřevu, x xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxx před xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx k přímé xxxxxxxx: potraviny, které xx xxxxxxxxx až xx tepelné kuchyňské xxxxxx, xxxxxxx pečení, xxxxxxxxx, xxxxxx, mikrovlnném xxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx tekutinou,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx,
d) xxxxxxxxx xxxxxxx opracované, xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx obchodně sterilní.".
3. X xxxxx 1 xxxxxxx část X xxxxxxx x. 1 xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxx:
"Xxxx A. Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx z xxxxxxxx

Mikroorganismus

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx cereus

potraviny xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx x přímé spotřebě
xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx

105/x
104/x
102/x

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx/xxxx

xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

xxxxx/25 x

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxx x přímé spotřebě
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx xxx kojeneckou x xxxxxxx xxxxxx

105/x
104/x
102/x

Xxxxxxxxxxx xxxx 0&xxxx;157

všechny xxxxx potravin

negat/25

Xxxxxxxx monocytogenes

xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx x xx nižší xxx 0,92

xxxxx/25 g
&xx; 100/x

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě
xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě

104/g
10/x

Salmonella xxx.

xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx*/

xxxxx/50 x
negat/25 x

Shigella xxx.

xxxxxxx potraviny

xxxxx/25 x

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
nikoli k xxxxx spotřebě

105/x
104/x
102/x
103/x

Xxxxxx parahaemolyticus

xxxx, xxxxxxx, xxxxxx x hlavonožci x xxx tropických x subtropických pásem xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

xxxxx/25

Yersinia xxxxxxxxxxxxxx
(enteropatogenní xxxxxxxx)

xxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx/25 x
negat: xxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx specifikované xx xxxxxx čarou
xx: vodní aktivita xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxx speciálním xxxxxxxxxx);
xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx, nabývá xxxxxx xx xxxx xx xxxxx.
*/ Xxx xxxxxxx salmonel xxxxxx xxx Xxxxxxxxxx xxxxx xxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx Salmonella xxxxxxxxxxxx xxxx být xx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxx-xx x potravinu, xxxxx vzhledem xx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx opracování (xxxxxxx, xxxxxxx apod.) x xxxx svým xxxxxxx a xxxxxxxxx xx xxxxxx potravin xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx riziko.".
4. X xxxxx 1 xxxxxxx část X xxxxxxx č. 1 včetně nadpisu xxx:
"Část X. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx mezní xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxx mikroorganismy
(xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx)

xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx
k přímé xxxxxxxx
xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx s výjimkou xxxxxxxx, kde jsou xxxxxx mikroorganismy součástí
xxxxxxxx mikroflóry
xxxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxx

105/x
106/x
107/x
108/g

Xxxxxxxxxx bakterie

xxxxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx
potraviny xxxxxx pro xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě

105/x
103/x

Escherichia xxxx

potraviny určené x xxxxx spotřebě
xxxxxxxxx určené pro xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

104/x
10/x

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx kulturní xxxxxxxxxx ve xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx složky

xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
živočišného xxxxxx
xxxxxxxxxxx původu x xxxxxxxxxxx

106/x
105/g
107/x
108/x

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx x výjimkou xxxxxxxx, xxx jsou xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx

103/x
107/x

Xxxxxx

potraviny xxxxxx xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx výživu
xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx

103/g
xxxx plísní xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx
5. X xxxxx 1 xxxxxxx x bodě 7.1 xxxxxxxx xxxx xxx: "Xxx xxxxxxx, xxx x je xxxxxxxxx xxxx požadavek xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v xxxxxx xxxx hmotnosti xxxxxx určeném x xxxxxxxxx, xxx xx xxxxxx za xxxxxx xxxxx po čísle xxxx, xxxx. 0/10, xxxx xxxxxxx 3x 0/3,3. Xxxxxxxxx xx xxx xxxxxxx na xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx. Xxxx ustanovení xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx uvedené x xxxxxxx x. 1 xxxxx X, xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx ani xxxxxxxx vzorku xxxxxxxx xx zkoušení xxxxxxxxx.".
6. X xxxxx 1 xxxxxxx x xxxx 8 poslední xxxx zní: "Nepřítomnost xxxxxxxxxxxxxxx mikroorganismů, xxxxx xx xx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x uzavřených xxxxxxx xxxxxxx xx 7 xx 10xxxxx inkubaci xxx 35 oC xx 37 oC x xxxxxxx zvýšení xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxx xx 102. Xxxxxxxx xxxxxxxx sterility se xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.".
7. V xxxxx 2 přílohy xxx 1 včetně xxxxxxx zní:
"1. XXXX X XXXXX XXXXXXX, DRŮBEŽ X XXXXXXX X XXXXXXXXX XXXX, XXXXXXX XXXX, XXXXXXX X XXXXX XXXXX MASA
1.1. Xxxx, xxxx porcované, xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxx - xxxxxxx x zmrazené

1.1. Xxxx, maso porcované, xxxxxx, balené, xxxxxx xxxxx - čerstvé x zmrazené


x

x

m

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

1.2. Xxxxx xxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxx zpracování - xxxxxxx x xxxxxxxx


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx)

5

2

106

5.106

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

1

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

x) xxxxxxxxx se xxx u xxxxxxx xxx

1.3. Masné xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx k přímé xxxxxxxx (xxxx. xxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxx)


x

x

x

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

2.103

104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

102

103

Staphylococcus xxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

1.4. Trvanlivé xxxxx xxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

102

2.103

Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia

5

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

0

0x

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

1.5. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx


x

x

m

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

5.102

Sulfitredukující xxxxxxxxxx

5

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

1.5.1. Xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masné výrobky


x

x

m

M

xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

5.104

5.105

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

5

2

5.104

6

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

102

103

Sulfitredukující xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

2

102

103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

1.6. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx

1.6.1. Konzervy xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

1.6.2. Xxxxxxxxxxxx


x

c

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.103

5.104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

1

0x

2.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

1.7. Xxxxxxxxx xxx (kromě másla)


x

x

m

X

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
8. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 2 xxxxxx xxxxxxx xxx:
"2. XXXX, XXXXXXX VODNÍ XXXXXXXXXXX A XXXXXXX X XXXX
2.1. Xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxx ryby x xxxxxx části, xxxxxx x tepelné úpravě


n

x

m

X

xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

105

106

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.2. Xxxxx, xxxxxxx x xxxxxx xxxx


x

x

m

X

celkový xxxxx mikroorganismůb)

5

2

5.103

2.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

2

102

5.102

Salmonella

5

0

0/25

-
x) U výrobků x přísadou koření x/xxxx uzených studeným xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x řád xxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx aureus a Xxxxxxxxxx.
2.3. Korýši, xxxxxxx x xxxxxxxxxx


x

x

m

M

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx+)

5

2

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
+) X xxxxxxx xxxx xx tolerují hodnoty x xxx xxxxx.
2.4. Xxxxxxx x xxx hermeticky xxxxxxxxxx
XXXXXXXX:
Xxxxxxx x xxxxxxxxx xxx určené x tepelné úpravě xxx 20.2.
2.4.1. Xxxxxxx marinované xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx konzervačních xxxxxx (xxxx. x xxxxxx, oleji, xxxxxx, xxxxxxxx)


x

x

x

X

Koliformní bakterie

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia

5

2

0x

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

5.102

Bacillus cereus

5

2

103

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx

5

2

104

106
2.4.2. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (např. x xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx)


x

c

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

105

106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Sulfitredukující xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

5.102

Xxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx

5

2

103

5.104
2.5. Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx "xxxxxxxxxxxx"
2.5.1. Xxxxxxxxxx balené rybí xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, bez xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (kaviár, xxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx x xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxx.)


n

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.103

5.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

102

5.103

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.5.2. Hermeticky xxxxxx rybí xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx nebo x xxxxxxxxxxxxx přísadami


x

c

x

X

xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Salmonella

5

0

0/25

-
2.6. Xxxx konzervy xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx sterility.".
9. X xxxxx 2 xxxxxxx bod 3.2. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"3.2. Xxxxxxxx x xxxxxxxx ochucené, xxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx


x

x

m

X

xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

102

Staphylococcus xxxxxx

5

2

0x

2.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx

5

3

102

103".
10. X xxxxx 2 xxxxxxx bod 4.1. včetně xxxxxxx xxx:
"4.1. Xxxxxx xxxxxxx mléko xxx xxxxx prodej


x

x

m

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx



105


Staphylococcus xxxxxx

5

2

5.102

2.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-".
11. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 4.3. xxxxxx nadpisu xxx:
"4.3. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x výjimkou xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx XXX


n

c

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

2.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

0

0x

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-".
12. X části 2 xxxxxxx v xxxx 4.5. nadpis xxx:
"4.5. Mléčné xxxxxx a zahuštěné xxxxxxx sterilované a xxxxxxxx UHT".
13. X části 2 xxxxxxx x bodě 4.6.1. xx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx:


"n

x

x

X


5

2

104

5.104".
14. X xxxxx 2 xxxxxxx xx x xxxx 4.6.2. xxxxx na xxx "8.2." xxxxxxxxx xxxxxxx xx bod "8.3.".
15. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 4.9.2. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"4.9.2. Tvaroh xxxxxx výrobků xxxxxxxxxx x s xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx nezrající


x

x

m

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

3

5.102

2.103

Salmonella

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx

5

3

5.103

5.104

Plísně xxxx xxx Geotrichum candidum

5

3

102

103".
16. X xxxxx 2 xxxxxxx v xxxx 4.9.3. se xxxxxxx Enterobacteriaceae x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx:


x

c

x

M

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

0b

102".
17. X části 2 přílohy bod 4.10. xxxxxx nadpisu xxx:
"4.10. Sýry
4.10.1. Xxxx ze xxxxxxxx xxxxx


x

c

x

X

Escherichia xxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.10.2. Tvrdé sýry, xxxxxxx xxxxx sýry x xxxx strouhané (xxxxxx vakuově xxxxxxxx)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

10

102

Staphylococcus xxxxxx

5

2

102

103

Plísněf)

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102
x) X xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxx sýrů xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx.
4.10.3. Xxxxxxxxx sýry (xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx)


x

c

x

X

Escherichia xxxx

5

2

2.102

103

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103
4.10.4. Xxxxx sýry xxxxxxx


n

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

2.102

103

Staphylococcus xxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxx monocytogenes

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.10.5. Xxxxxxxx xxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

103

5.103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

5.102

5.103

Salmonella

5

0

0/25

-
4.10.6. Xxxxxx xxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x x přísadami


x

x

x

M

xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx*)

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

0b

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

5.102

Xxxxxx

5

2

102

103
*) X xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x x xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x řád xxxxx.".
18. V xxxxx 2 přílohy xxx 4.11. xxxxxx xxxxxxx a poznámek xxx:
"4.11. Xxxxx x pomazánkové máslo
4.11.1. Máslo mlékárenské


x

x

m

X

xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

50

Xxxxxx xxxx xxx Geotrichum xxxxxxxx

5

2

102

5.102
4.11.2. Xxxxxxxxxxx xxxxx


x

x

x

M

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx)

5

3

104

105

Koliformní bakterie

5

2

102

103

Xxxxxx jiné než Xxxxxxxxxx candidumh)

5

3

102

5.102
x) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx ze xxxxxxxx xxxx polozakysané xxxxxxx.
x) X xxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx o xxx xxxxx.".
19. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 5. xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxx:
"5. XXXXXX XXXXXXXX X XXXXXXX XXXXX


x

x

x

M

celkový počet xxxxxxxxxxxxxx*)

5

2

105

5.105

Koliformní xxxxxxxx**)

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

2

0x

2.102

Salmonella

5

0

0/25

-
*) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx s xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
**) Xxx výrobky x xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x = 5, c = 2, x = 3.102, M = 103.".
20. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 7.1. včetně xxxxxxx xxx:
"7.1. Xxxxxxx xxxx strouhaná xxxxxxx zelenina x xxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxx k rychlé xxxxxxxx
7.1.1. Xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x její xxxxx


n

x

x

X

Escherichia xxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
7.1.2. Čerstvé xxxxxx a zeleninové xxxxx x rychlé xxxxxxxx


n

x

x

X

celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

105

106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxx

2

1

103

104

Xxxxxx

2

1

102

103".
21. X xxxxx 2 xxxxxxx se v xxxxxx 7.2.1. x 7.2.2. v xxxxx xx xxxxx "xxxxxxxx," xxxxxxxx slova "xxxxxxxx, xxxxx,".
22. X xxxxx 2 přílohy xxx 7.3.2. xxx:
"7.3.2. Xxxxxx xxxxx


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

2

1

105

106

Xxxxxxxxxx bakterie

2

1

102

103

Xxxxxxxx

2

1

103

104

Xxxxxx

2

1

102

103".
23. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 7.4.3. xxx:
"7.4.3. Kečupy, dresinky, xxxxxxx xxxxx xxxx.


x

x

x

X

xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0d

102

Xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxx

5

2

0x

2.102".
24. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 7.5. xxxxxx xxxxxxx x poznámek xxx:
"7.5. Jádra xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx*)

5

2

102

103

Xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxx xxxxxx**)

5

0

102

-
*) X xxxxxxxxx výrobků xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx.
**) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx je xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx aflatoxinů, xxx zvláštní předpis.3)".
25. X xxxxx 2 xxxxxxx bod 7.6. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"7.6. Xxxxx xxxxxxxxx


n

c

x

M

celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104

Koliformní bakterie

5

1

0x

2.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Plísně

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx plísně Xxxxxxxxxxx xxxxxx

5

0

102

-
26. X xxxxx 2 přílohy x xxxx 8.1. xx xxxxxxx "Plísně" xxxxxxxx xxxxx:


x

c

x

X

"Xxxxxx

5

2

103

104".
27. X xxxxx 2 xxxxxxx bod 8.3.1. xx xxxxxxxx x xxxxxxx:


x

x

m

X

"Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

102".
28. X xxxxx 2 xxxxxxx xx v bodě 8.3.2. xxxxx uvedená x xxxxxxxx xxxxxxx "x xxxxxxxx neuvedené xxxxxxx do varu" xxxxxxxxx slovy "x xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx".
29. X xxxxx 2 xxxxxxx xx v xxxxxx 8.4.1., 8.4.2. x 8.4.3. xxxxxxxx xxxxxxx:


x

c

x

M

"Salmonella

5

0

0/25

-".
30. X xxxxx 2 xxxxxxx v xxxx 8.6.3. xxxxxxxx položky xxx: "Xxxxxx xxxxxxx, xxxxxx a xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx".
31. X xxxxx 2 xxxxxxx bod 9.1. xxxxxx nadpisu zní:
"9.1. Xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx a xxxxx (xxxxxx, xxxxxx x obdobné xxxxxxx)


n

x

x

X

xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

2

1

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

0x

102

Staphylococcus xxxxxx

2

1

0x

2.102
32. X xxxxx 2 přílohy xx x bodě 9.2. xxxxx "Xxxxxxxxxxx xxxx" xxxxxxxxx slovy "Xxxxxxxxxx xxxxxxxx".
33. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 9.4. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"9.4. Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxx
9.4.1. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx


x

x

x

X

celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

104

105

Koliformní xxxxxxxx

2

1

50

5.102

Plísně

2

1

102

5.102
9.4.2. Xxxxxxx plněné xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (x náplněmi xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx apod.)


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

105

5.105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

102

5.102

Xxxxxx

2

1

102

103
9.4.3. Cukrářské a xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx krémy x xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxx, s ovocem


x

x

x

X

xxxxxxx počet mikroorganismů

2

1

5.105

5.106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

2

1

102

5.102

Kvasinky

2

1

5.104

2.105

Xxxxxx

2

1

102

103
9.4.4. Xxxxxxxxx xxxxxxx plněné x/xxxx xxxxxxx šlehačkovou xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx


x

x

x

X

celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

106

107

Koliformní xxxxxxxx

2

1

103

104

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-

Staphylococcus xxxxxx

2

1

102

5.102

Xxxxxxxx

2

1

5.104

2.105

Xxxxxx

2

1

102

103".
34. X xxxxx 2 xxxxxxx x xxxx 10.1. se xxxxxxxx xxxxxxx:


x

c

x

X

"Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104".
35. X xxxxx 2 xxxxxxx x xxxx 10.2.4. xx xxxxxxxx xxxxxxx včetně xxxxxxxx:


n

x

m

M

"Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*)

5

2

103

104".
*) Xxxxxxxxx xx x výrobků na xxxxxxx xxxxxxxxxx.".
36. X xxxxx 2 xxxxxxx x xxxxxx 12.1. a 12.2. xx xxxxx "Xxxxxxxxxxxxxxxxxx" xxxxxxxxx xxxxx "Xxxxxxxxxx xxxxxxxx".
37. V xxxxx 2 xxxxxxx x xxxx 12.2. xx xxxxxxxx xxxxxxx:


n

x

x

X

"Xxxxxx

5

2

102

103".
38. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 13.2. xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxx:
"13.2. Xxxx xxxxxx a ovocná xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx x nápoje x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx 20 % xxx.


n

c

x

X

Koliformní bakterie

5

0

10

-

Xxxxxxxx*)

5

1

0x

2.102
*) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx.".
39. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 13.3. xx xxxxxxxx x xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxx:


x

x

m

X

"Xxxxxxxxxx*)

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx aureus

5

1

103

5.103
*) Sleduje se x xxxxxxxxx xxxxxx.".
40. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 14.1.1. xx xxxxxxxx x xxxxxxx:


x

c

x

X

"Kvasinky

5

2

102

103".
41. X části 2 xxxxxxx xxx 14.1.2. xxx:
"14.1.2. Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx


n

x

x

M

xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

0x

5.102

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

0/10

0/10

Xxxxxxxx

5

1

0/10

0/10
42. X části 2 xxxxxxx bod 14.2. xx xxxxxxxxx xxxx 14.2.1. x 14.2.2., xxxxx xxx:
"14.2.1. Sirupy, ovocné xxxxxxxxxxx


x

c

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

0

0x

-

Xxxxxxxx

5

1

0x

2.102
14.2.2. Xxxxxxxx xxxxxx koncentráty


x

x

m

X

Koliformní xxxxxxxx

5

1

0x

2.102

Xxxxxxxx

5

2

103

104

Plísně

5

2

102

5.102".
43. X xxxxx 2 přílohy bod 15. včetně xxxxxxx xxx:
"15. XXXXXXXXXXX XXXXXXX X PŘÍPRAVĚ XXXXXXX, XXXXXX, POKRMŮ, XXXXXX XXXXXXXX XXXXXXXXX
15.1. Xxxxxxxxx xxxxxx xx konzumaci xx xxxxxxx xxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxx


n

c

x

X

"Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Staphylococcus xxxxxx

5

2

102

103

Bacillus xxxxxx

5

3

103

105

xxxxxxxxxxx perfringens

5

3

102

5.103

Xxxxxx

5

3

103

104
15.2. Tekuté xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx


x

x

x

M

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

50

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

102".
44. X xxxxx 2 přílohy xxx 16. včetně xxxxxxx x poznámky xxx:
"16. KOŘENÍ, XXXXX XXXXXX A XXXXX XXXXXXXX PŘÍPRAVKY


x

x

m

M

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

104

5.104

Xxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

2

102

103

xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

104

105

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxx*)

5

2

102

5.103
*) Při xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxxxxxx rozhodující xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx x. 298/1997 Sb.".
45. X xxxxx 2 xxxxxxx bod 17.1. xxx:
"17.1. Bylinné x xxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxx x xxxxx x čajem xxxxxx


x

c

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

0

102

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

104

105".
46. X xxxxx 2 xxxxxxx xxxxxxx xxxx 18., 18.1., 18.4. (xxxxxx poznámky) a 18.4.1. x 18.4.2. xxx:
"18. POTRAVINY XX XXXXXXXXXXXXX XXXXXXXXXXX, XXXXX KULTURY, XXXXX XXX XXXXXXXX NEBO X XXXXXXXXX X XXXXXXXXX X UPRAVENÝM XXXXXXX NUTRIČNÍCH XXXXXXX
18.1. Xxxxxxxxx se xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
18.4. Xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxx*)
*) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx §1 xxxx. 4 písm. d) xxxxxxxx č. 336/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx potravin xxxxxx pro zvláštní xxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
18.4.1. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx, vitaminů, xxxxxxxxxxx apod. (ve xxxxx xxxxxx, dražé, xxxxxx, v xxxxxx, xxxxxx apod.)
18.4.2. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx (xx xxxxx tablet, dražé, xxxxxx, x xxxxxx, xxxxxx apod.)".
47. X části 2 xxxxxxx v xxxx 18.1.1. xx x xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x Clostridium xxxxxxxxxxx xxxxxxx X "104" xxxxxxxxx hodnotou X "103".
48. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 18.2.1. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"18.2.1. Xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx


x

x

m

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

103

5.104

Salmonella

5

0

0/25

-".
49. X xxxxx 2 přílohy x xxxx 18.4.1. xx x položce "Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx" doplňuje xxxxxxxx*), xxxxx zní:
"*) Nesleduje xx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx.".
50. X části 2 xxxxxxx xxx 19. xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx xxx:
"19. XXXXXXX XXXXXXX X XXXXX XXXXXXX
19.1. Xxxxxxxxxxx výrobky x xxxxxxxxx x xxx xxxxxxxx (např. saláty, xxxxxxxx chlebíčky, xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxx, xxxxx)


n

x

x

X

xxxxxxx počet mikroorganismů*)

2

1

2.105

106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

103

104

Xxxxxxxxxxx xxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)

2

1

102

103

Bacillus cereus

2

1

103

104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)

2

1

103

104

Xxxxxxxx

2

1

5.103

5.104
*) Nesleduje xx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
x) X xxxxxxx s přídavkem xxxx xxxxxx xx xxxxxxxx hodnoty x xxxxx xxx vyšší.
x) Xxxxxxx xx xxxxx u xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
19.2. Xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)


x

x

x

M

celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*)

2

1

104

5.104

Koliformní bakterie

2

1

102

103

Xxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-
*) X výrobků xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx x jeden xxx xxxxx.
19.3. Xxxxxx, dresinky, xxxxxx, xxxxxxx směsi x xxxxxxx xxxxxxx k xxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)


x

x

x

X

Koliformní xxxxxxxx

5

2

50

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0d

2.102

Salmonella*)

5

0

0/25

-
*) Xxxxxxx xx x výrobků s xxxxxxxx xxxxxxx.".
51. X části 2 xxxxxxx nadpis bodu 20. zní:
"20. XXXXXXXXXX URČENÉ XX XXXXXXXX PO XXXXXXXX XXXXXXXXXX XXXX XXXXXXXXXXX XXXXXX".
52. X xxxxx 2 přílohy xxx 20.2. xxxxxx xxxxxxx zní:
"20.2. Xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, chlazené xxxx xxxxxxxx (xxxx. xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxx, x xxxxxxxxx se zeleninou, xxxxx, hamburgery)


x

x

M

Xxxxxxxxxx bakterie

1

5.103

5.104

Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

1

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

0

0/25

-".
53. X xxxxx 3 xxxxxxx xxxxxxx x) xxx:
"x) čaj xxxxx,".
54. Xxx, xxx xx v xxxxxxx xxxxxxx xxxxx "Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx flavus", xxxxxx xx xxx xxx "Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxx nominus".
Xx. II
Xxxx xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx dnem xxxxxxxxx.
Xxxxxxx:
XXXx. Xxxxx XXx., v. x.

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx č. 91/99 Xx. xxxxx xxxxxxxxx dnem 20.5.1999.
Právní xxxxxxx x. 91/99 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 132/2004 Sb. x xxxxxxxxx xx 30.4.2004.
Znění xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx jich xxxxxx xxxxxxxxx změna xxxxx uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.