Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 29.04.2004.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 20.05.1999 do 29.04.2004.


Vyhláška, kterou se mění vyhláška č. 294/97 Sb., o mikrobiologických požadavcích na potraviny, způsobu jejich kontroly a hodnocení

91/99 Sb.

91
VYHLÁŠKA
Xxxxxxxxxxxx zdravotnictví
xx xxx 5. xxxxxx 1999,
xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x. 294/1997 Xx., x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx potraviny, xxxxxxx xxxxxx kontroly x xxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxx zdravotnictví xxxxxxx xxxxx §19 písm. x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx:
Xx. I
Xxxxxxxx č. 294/1997 Sb., x xxxxxxxxxxxxxxxxx požadavcích xx xxxxxxxxx, způsobu jejich xxxxxxxx a xxxxxxxxx, xx mění xxxxx:
1. Poznámka pod xxxxx č. 2) x §3 xxxx. 2 se xx xxxxx xxxxxxxx takto:
"XXX XX 12824 (56&xxxx;0088) Mikrobiologie xxxxxxxx x xxxxx. Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx bakterií xxxx Xxxxxxxxxx.
XXX 56&xxxx;0090 : 1987 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxx toxinů x Xxxxxxxxxxx botulinum.
XXX XX ISO 11290-1 (56&xxxx;0093) Xxxxxxxxxxxxx potravin x krmiv. Xxxxxxxxxxxx xxxxxx průkazu x xxxxxxxxx xxxxx Listeria xxxxxxxxxxxxx - Xxxx 1: Xxxxxx xxxxxxx.
XXX XXX 13721 (56&xxxx;0125) Xxxx x xxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx bakterií xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 oC.".
2. X xxxxx 1 xxxxxxx xxx 4 xxx:
"4. Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx xxxxxxxxx tyto xxxxxx xxxxxxxxx potravin:
x) xxxxxxxxx xxxxxx k xxxxx spotřebě: xxxxxxxxx, xxxxx se xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx opracované, xxxxx se konzumují x teplém xxxx xxxxxxxx stavu nebo xxxxxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxx potraviny, xxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxxxx smíchány x xxxxxx xxxx studenou xxxxxxxxx,
x) potraviny xxxxxxxx k xxxxx xxxxxxxx: xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx až xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx pečení, xxxxxxxxx, xxxxxx, mikrovlnném xxxxxx xxxx xxxxxxxx x vroucí tekutinou,
x) potraviny xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.".
3. X xxxxx 1 přílohy xxxx X xxxxxxx x. 1 xxxxxx nadpisu x xxxxxxxx zní:
"Xxxx X. Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxx k přímé xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx
xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx

105/x
104/x
102/x

Campylobacter jejuni/coli

xxxxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx

xxxxx/25 g

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx xxx kojeneckou x xxxxxxx xxxxxx

105/x
104/x
102/x

Xxxxxxxxxxx xxxx 0 157

všechny xxxxx xxxxxxxx

xxxxx/25

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx x xx xxxxx než 0,92

xxxxx/25 x
< 100/x

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx výživu x xxxxx spotřebě

104/x
10/x

Salmonella xxx.

xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx ostatní xxxxxxxxx*/

xxxxx/50 g
negat/25 x

Xxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxxxxxx

negat/25 x

Staphylococcus aureus

potraviny xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx x přímé spotřebě
xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx k přímé xxxxxxxx
xxxxxx x xxxxx spotřebě

105/x
104/x
102/x
103/x

Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxx, měkkýši, xxxxxx a xxxxxxxxxx x xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

xxxxx/25

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx
(xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx)

xxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx/25 x
negat: xxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xx šikmou čarou
xx: xxxxx xxxxxxxx xx vnitřní xxxxxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx);
xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx x potravině, nabývá xxxxxx xx xxxx xx xxxxx.
*/ Xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx Xxxxxxxxxx xxxxx xxxx Salmonella xxxxxxxxx nebo Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx může být xx této nejvyšší xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxx-xx x xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx ke xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx tepelnému xxxxxxxxxx (xxxxxxx, vařením apod.) x dále xxxx xxxxxxx a oddělením xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.".
4. X xxxxx 1 xxxxxxx část X xxxxxxx x. 1 včetně nadpisu xxx:
"Část X. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx

Kategorie xxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxx mikroorganismy
(celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx)

xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx
x přímé xxxxxxxx
nikoli x xxxxx spotřebě
potraviny xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
živočišného xxxxxx
xxxxxxxxxxx původu

105/g
106/x
107/x
108/x

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxx určené x xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx xxx kojeneckou x dětskou xxxxxx x xxxxx spotřebě

105/x
103/x

Escherichia xxxx

xxxxxxxxx určené x xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx a dětskou xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx

104/x
10/x

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx ke kulturní xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx

potraviny určené xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
neurčené x xxxxx spotřebě
xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxx

106/x
105/g
107/x
108/x

Xxxxxxxx

potraviny xxxxxx xxx kojeneckou a xxxxxxx výživu
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x výjimkou xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx

103/g
107/x

Xxxxxx

potraviny xxxxxx xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx
ostatní xxxxxxxxx x výjimkou xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx kulturní xxxxxxxxxx

103/x
xxxx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx prostým xxxx
5. X xxxxx 1 xxxxxxx x xxxx 7.1 xxxxxxxx věta xxx: "Xxx xxxxxxx, xxx x je xxxxxxxxx jako xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx mikroorganismů x xxxxxx xxxx hmotnosti xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx, xxx xx xxxxxx xx šikmou xxxxx xx xxxxx xxxx, např. 0/10, xxxx xxxxxxx 3x 0/3,3. Xxxxxxxxx xx xxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx vzorku xxxxxxxx ke xxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxx se xxxxxxxxxx na xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx z xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 1 xxxxx A, neboť x xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx ani xxxxxxxx xxxxxx určeného xx xxxxxxxx xxxxxxxxx.".
6. X xxxxx 1 xxxxxxx x xxxx 8 poslední xxxx zní: "Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx se xxxxx xx xxxxxxxx oběhu xxxxxx, xxxxxxx, že xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x uzavřených xxxxxxx xxxxxxx xx 7 xx 10xxxxx xxxxxxxx xxx 35 xX xx 37 xX x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx mikroorganismů xxx xx 102. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx uvedením xxxxxxx do xxxxx, xxxxxxxxx v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.".
7. X xxxxx 2 přílohy xxx 1 včetně xxxxxxx xxx:
"1. XXXX X XXXXX XXXXXXX, XXXXXX A XXXXXXX X XXXXXXXXX XXXX, XXXXXXX XXXX, XXXXXXX X XXXXX XXXXX MASA
1.1. Xxxx, maso porcované, xxxxxx, balené, xxxxxx xxxxx - čerstvé x xxxxxxxx

1.1. Xxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxx, balené, včetně xxxxx - xxxxxxx x zmrazené


x

c

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

2

102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

1.2. Uzená xxxx xxxxxx, mleté xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx k xxxxxxx xxxxxx xxxx zpracování - čerstvé x xxxxxxxx


x

x

x

X

celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx)

5

2

106

5.106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

1

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

x) xxxxxxxxx se xxx x xxxxxxx xxx

1.3. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx (xxxx. xxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxx)


n

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

2.103

104

Sulfitredukující xxxxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

1.4. Xxxxxxxxx xxxxx výrobky


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

102

2.103

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

0

0x

-

Salmonella

5

0

0/25

-

1.5. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx výrobky


x

c

m

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

5.102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

1

0x

102

Salmonella

5

0

0/25

-

1.5.1. Plátkované a xxxxxxxxx balené xxxxxxx xxxxxxxxxx masné výrobky


x

x

x

X

xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.104

5.105

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

5

2

5.104

6

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Staphylococcus aureus

5

2

102

103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

1.6. Tepelně xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx

1.6.1. Konzervy xxxxxxxxxxx musí splňovat xxxxxxxx xxxxxxxx sterility

1.6.2. Xxxxxxxxxxxx


x

x

x

X

celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.103

5.104

Sulfitredukující xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

2.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

1.7. Xxxxxxxxx xxx (kromě másla)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
8. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 2 včetně xxxxxxx xxx:
"2. XXXX, XXXXXXX XXXXX XXXXXXXXXXX A XXXXXXX X XXXX
2.1. Xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxx ryby x xxxxxx xxxxx, xxxxxx x tepelné xxxxxx


n

x

x

X

xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

105

106

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Salmonella

5

0

0/25

-
2.2. Xxxxx, xxxxxxx a xxxxxx xxxx


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx)

5

2

5.103

2.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

102

Sulfitredukující xxxxxxxxxx

5

2

0b

102

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

2

102

5.102

Salmonella

5

0

0/25

-
x) X xxxxxxx x xxxxxxxx koření x/xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xx tolerují xxxxxxx x xxx xxxxx x výjimkou Xxxxxxxxxxxxxx aureus x Xxxxxxxxxx.
2.3. Korýši, xxxxxxx x xxxxxxxxxx


n

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx+)

5

2

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
+) X krabího xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxx vyšší.
2.4. Xxxxxxx z xxx xxxxxxxxxx neuzavřené
XXXXXXXX:
Xxxxxxx x xxxxxxxxx xxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxx 20.2.
2.4.1. Xxxxxxx marinované xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx konzervačních xxxxxx (xxxx. x xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx)


n

c

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia

5

2

0x

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

5.102

Xxxxxxxx cereus

5

2

103

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx

5

2

104

106
2.4.2. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx s xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (např. x xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx)


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

105

106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0d

5.102

Xxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

5.102

Salmonella

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx

5

2

103

5.104
2.5. Hermeticky xxxxxx xxxx "xxxxxxxxxxxx"
2.5.1. Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxx, xxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx v xxxxx, xxxxx tyčinky xxxx.)


x

x

x

X

xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.103

5.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

102

5.103

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

2

0d

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.5.2. Hermeticky xxxxxx rybí xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxx přísadami


x

c

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

5.102

Staphylococcus xxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0b

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.6. Xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx sterility.".
9. X části 2 xxxxxxx bod 3.2. xxxxxx nadpisu zní:
"3.2. Majonézy a xxxxxxxx ochucené, xxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx


x

x

x

M

xxxxxxx počet mikroorganismů

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

2.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx

5

3

102

103".
10. X xxxxx 2 xxxxxxx bod 4.1. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"4.1. Xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx prodej


x

c

m

X

xxxxxxx xxxxx mikroorganismů



105


Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

5.102

2.103

Salmonella

5

0

0/25

-".
11. X xxxxx 2 xxxxxxx bod 4.3. xxxxxx nadpisu xxx:
"4.3. Mléčné xxxxxxx xxxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx XXX


n

c

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

2.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

0

0d

-

Salmonella

5

0

0/25

-".
12. X xxxxx 2 přílohy x xxxx 4.5. nadpis xxx:
"4.5. Xxxxxx xxxxxx x zahuštěné xxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxx XXX".
13. X xxxxx 2 xxxxxxx x bodě 4.6.1. xx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx:


"x

x

n

X


5

2

104

5.104".
14. V xxxxx 2 xxxxxxx xx x xxxx 4.6.2. xxxxx xx xxx "8.2." nahrazuje xxxxxxx xx xxx "8.3.".
15. X části 2 přílohy xxx 4.9.2. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"4.9.2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x s xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx sýry, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx


n

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

3

5.102

2.103

Salmonella

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx

5

3

5.103

5.104

Xxxxxx jiné xxx Xxxxxxxxxx candidum

5

3

102

103".
16. X části 2 xxxxxxx v xxxx 4.9.3. xx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxxx nahrazuje xxxxx:


n

x

x

M

Koliformní xxxxxxxx

5

2

0x

102".
17. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 4.10. včetně xxxxxxx xxx:
"4.10. Xxxx
4.10.1. Sýry ze xxxxxxxx xxxxx


x

c

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

2

103

104

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Salmonella

5

0

0/25

-
4.10.2. Xxxxx xxxx, xxxxxxx tvrdé xxxx x xxxx xxxxxxxxx (xxxxxx xxxxxxx balených)


x

x

x

M

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

10

102

Staphylococcus xxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxx)

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102
f) X xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx sýrů se xxxxxxxx hodnoty x xxx vyšší.
4.10.3. Xxxxxxxxx xxxx (xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

2.102

103

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0b

102

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

2

102

103
4.10.4. Xxxxx xxxx xxxxxxx


x

x

x

M

Xxxxxxxxxxx coli

5

2

2.102

103

Staphylococcus xxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.10.5. Plísňové xxxx


n

x

x

X

Escherichia xxxx

5

2

103

5.103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.10.6. Xxxxxx xxxx xxxxxx xxxx ochucených x x xxxxxxxxx


x

x

x

M

xxxxxxx xxxxx mikroorganismů*)

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0b

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

5.102

Plísně

5

2

102

103
*) X xxxxxxxx sýrů xxxxxxxxxx a s xxxxxxxxx se xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx.".
18. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 4.11. xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx xxx:
"4.11. Xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx
4.11.1. Máslo mlékárenské


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

105

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

0x

50

Plísně xxxx xxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102
4.11.2. Xxxxxxxxxxx xxxxx


x

c

x

M

celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx)

5

3

104

105

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

102

103

Xxxxxx jiné xxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx)

5

3

102

5.102
x) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx xx zakysané xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
x) U pomazánkového xxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx o xxx xxxxx.".
19. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 5. xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx xxx:
"5. BALENÉ XXXXXXXX X XXXXXXX XXXXX


x

x

x

X

xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx*)

5

2

105

5.105

Koliformní bakterie**)

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

2.102

Salmonella

5

0

0/25

-
*) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx s xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
**) Pro xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxx n = 5, x = 2, x = 3.102, M = 103.".
20. V xxxxx 2 přílohy xxx 7.1. včetně xxxxxxx xxx:
"7.1. Xxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx
7.1.1. Krájená xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxx xxxxx


n

x

x

M

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
7.1.2. Xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx x rychlé xxxxxxxx


x

x

x

X

celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

105

106

Koliformní xxxxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxx

2

1

103

104

Xxxxxx

2

1

102

103".
21. X části 2 xxxxxxx se x xxxxxx 7.2.1. x 7.2.2. x xxxxx xx xxxxx "xxxxxxxx," xxxxxxxx xxxxx "xxxxxxxx, xxxxx,".
22. V xxxxx 2 přílohy xxx 7.3.2. xxx:
"7.3.2. Xxxxxx ovoce


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

105

106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxx

2

1

103

104

Xxxxxx

2

1

102

103".
23. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 7.4.3. xxx:
"7.4.3. Xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx směsi xxxx.


x

x

m

M

xxxxxxx počet mikroorganismů

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

102

Xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxx

5

2

0x

2.102".
24. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 7.5. xxxxxx xxxxxxx x poznámek xxx:
"7.5. Jádra xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx


x

x

m

X

Xxxxxxxxxx bakterie*)

5

2

102

103

Xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxx xxxxxx**)

5

0

102

-
*) X xxxxxxxxx výrobků xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxx nižší.
**) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx obsah aflatoxinů, xxx zvláštní xxxxxxx.3)".
25. X xxxxx 2 xxxxxxx bod 7.6. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"7.6. Kokos xxxxxxxxx


x

x

x

X

celkový počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104

Koliformní xxxxxxxx

5

1

0d

2.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Plísně

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx plísně Aspergillus xxxxxx

5

0

102

-
26. V xxxxx 2 přílohy x xxxx 8.1. xx xxxxxxx "Xxxxxx" xxxxxxxx xxxxx:


x

x

x

X

"Plísně

5

2

103

104".
27. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 8.3.1. xx xxxxxxxx x položku:


x

c

x

X

"Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

102".
28. X xxxxx 2 xxxxxxx xx v xxxx 8.3.2. xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx položky "x xxxxxxxx neuvedené xxxxxxx do xxxx" xxxxxxxxx xxxxx "x xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx".
29. X části 2 xxxxxxx xx v xxxxxx 8.4.1., 8.4.2. x 8.4.3. doplňuje xxxxxxx:


n

x

x

X

"Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-".
30. X xxxxx 2 xxxxxxx x xxxx 8.6.3. označení položky xxx: "Sójové xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx".
31. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 9.1. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"9.1. Pekařské výrobky x xxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxx (xxxxxx, xxxxxx x obdobné xxxxxxx)


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

2

1

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

0b

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

0x

2.102
32. X xxxxx 2 xxxxxxx xx x xxxx 9.2. slova "Escherichia xxxx" xxxxxxxxx xxxxx "Xxxxxxxxxx bakterie".
33. X části 2 xxxxxxx xxx 9.4. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"9.4. Cukrářské x xxxxxxxx xxxxxxx
9.4.1. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

50

5.102

Xxxxxx

2

1

102

5.102
9.4.2. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (s xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, konzervovanými xxxx.)


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

2

1

105

5.105

Xxxxxxxxxx bakterie

2

1

102

5.102

Plísně

2

1

102

103
9.4.3. Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxx máslovými, tukovými, xxxxxxxxxxx x pudinkovými xxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxx, x xxxxxx


n

x

x

M

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

5.105

5.106

Xxxxxxxxxx bakterie

2

1

5.102

5.103

Salmonella

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

2

1

102

5.102

Xxxxxxxx

2

1

5.104

2.105

Xxxxxx

2

1

102

103
9.4.4. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x/xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx


x

c

m

X

xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

2

1

106

107

Koliformní xxxxxxxx

2

1

103

104

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-

Staphylococcus xxxxxx

2

1

102

5.102

Kvasinky

2

1

5.104

2.105

Xxxxxx

2

1

102

103".
34. X xxxxx 2 xxxxxxx v xxxx 10.1. xx xxxxxxxx xxxxxxx:


x

x

x

X

"Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

103

104".
35. X xxxxx 2 xxxxxxx x xxxx 10.2.4. xx xxxxxxxx xxxxxxx včetně xxxxxxxx:


x

x

x

M

"Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx*)

5

2

103

104".
*) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx xx xxxxxxx kořeněných.".
36. X části 2 xxxxxxx x xxxxxx 12.1. x 12.2. xx xxxxx "Xxxxxxxxxxxxxxxxxx" xxxxxxxxx slovy "Xxxxxxxxxx xxxxxxxx".
37. X xxxxx 2 xxxxxxx x bodě 12.2. xx xxxxxxxx xxxxxxx:


x

x

m

X

"Xxxxxx

5

2

102

103".
38. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 13.2. xxxxxx xxxxxxx a poznámky xxx:
"13.2. Vína xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx, vína xxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx etanolu xxxxxx xxx 20 % xxx.


x

x

x

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

0

10

-

Xxxxxxxx*)

5

1

0x

2.102
*) Xxxxxxxxx xx u xxxxxxx.".
39. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 13.3. xx doplňuje x xxxxxxx, které xxxxxx xxxxxxxx xxx:


x

x

m

X

"Xxxxxxxxxx*)

5

0

0/25

-

Bacillus aureus

5

1

103

5.103
*) Xxxxxxx xx x xxxxxxxxx likérů.".
40. X xxxxx 2 přílohy xxx 14.1.1. xx xxxxxxxx x xxxxxxx:


x

c

x

X

"Kvasinky

5

2

102

103".
41. V xxxxx 2 přílohy xxx 14.1.2. xxx:
"14.1.2. Xxxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxxxx době xxxxxxxxxx


n

x

x

X

xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

0b

5.102

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0/10

0/10

Xxxxxxxx

5

1

0/10

0/10
42. X xxxxx 2 přílohy xxx 14.2. xx nahrazuje xxxx 14.2.1. a 14.2.2., které xxx:
"14.2.1. Sirupy, ovocné xxxxxxxxxxx


x

x

x

M

Koliformní xxxxxxxx

5

0

0x

-

Xxxxxxxx

5

1

0x

2.102
14.2.2. Xxxxxxxx xxxxxx koncentráty


x

x

m

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

2.102

Kvasinky

5

2

103

104

Xxxxxx

5

2

102

5.102".
43. V části 2 přílohy xxx 15. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"15. XXXXXXXXXXX XXXXXXX X XXXXXXXX XXXXXXX, XXXXXX, XXXXXX, XXXXXX KOŘENICÍ XXXXXXXXX
15.1. Xxxxxxxxx xxxxxx xx konzumaci po xxxxxxx xxxxxx xxxx xx xxxxxxx vroucí xxxx


x

x

x

M

"Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Staphylococcus xxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxx xxxxxx

5

3

103

105

xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

3

102

5.103

Xxxxxx

5

3

103

104
15.2. Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx přípravky


x

x

m

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

50

5.102

Staphylococcus xxxxxx

5

1

0x

102".
44. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 16. xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxx:
"16. XXXXXX, XXXXX KOŘENÍ X XXXXX XXXXXXXX PŘÍPRAVKY


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

104

5.104

Xxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

104

Staphylococcus xxxxxx

5

2

102

103

xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

102

103

Salmonella

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

104

105

Potenciálně xxxxxxxxxxx xxxxxx Aspergillus xxxxxx*)

5

2

102

5.103
*) Při xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxxxxxx rozhodující xxxxxxxx obsah aflatoxinů, xxx xxxxxxxx č. 298/1997 Xx.".
45. X části 2 xxxxxxx xxx 17.1. xxx:
"17.1. Bylinné x ovocné čaje, xxxxxx xxxxx a xxxxx x čajem xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx coli

5

0

102

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

104

105".
46. X xxxxx 2 xxxxxxx xxxxxxx xxxx 18., 18.1., 18.4. (xxxxxx xxxxxxxx) x 18.4.1. x 18.4.2. xxx:
"18. XXXXXXXXX XX XXXXXXXXXXXXX XXXXXXXXXXX, XXXXX XXXXXXX, XXXXX XXX XXXXXXXX NEBO X XXXXXXXXX X XXXXXXXXX X UPRAVENÝM XXXXXXX XXXXXXXXXX XXXXXXX
18.1. Xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
18.4. Xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxx*)
*) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx §1 xxxx. 4 xxxx. d) xxxxxxxx x. 336/1997 Xx., xxxxxx se xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxx použití.
18.4.1. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx. (xx xxxxx tablet, xxxxx, xxxxxx, x xxxxxx, xxxxxx xxxx.)
18.4.2. Xxxxxxxxx potraviny xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx (ve xxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, v xxxxxx, xxxxxx xxxx.)".
47. X části 2 xxxxxxx x xxxx 18.1.1. se u xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x Clostridium xxxxxxxxxxx xxxxxxx X "104" xxxxxxxxx xxxxxxxx X "103".
48. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 18.2.1. včetně xxxxxxx xxx:
"18.2.1. Xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx, xxxxx kvasinky


x

x

m

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

103

5.104

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-".
49. X části 2 xxxxxxx x xxxx 18.4.1. se x xxxxxxx "Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx" xxxxxxxx xxxxxxxx*), xxxxx zní:
"*) Xxxxxxxxx se x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx.".
50. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 19. xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxx:
"19. XXXXXXX STUDENÉ X XXXXX XXXXXXX
19.1. Xxxxxxxxxxx výrobky s xxxxxxxxx x xxx xxxxxxxx (např. saláty, xxxxxxxx chlebíčky, xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx sýry, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx, pěny, xxxxx)


n

x

x

M

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*)

2

1

2.105

106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

103

104

Xxxxxxxxxxx xxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)

2

1

102

103

Xxxxxxxx cereus

2

1

103

104

Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridiao)

2

1

103

104

Xxxxxxxx

2

1

5.103

5.104
*) Nesleduje xx x xxxxxxx obsahujících xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
n) X xxxxxxx s xxxxxxxxx xxxx korýšů xx xxxxxxxx hodnoty o xxxxx xxx xxxxx.
x) Xxxxxxx se xxxxx u xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
19.2. Xxxxxxx xxxxx kuchyně xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)


n

c

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*)

2

1

104

5.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-
*) X xxxxxxx obsahujících xxxx xxxxxx syrovou xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxx vyšší.
19.3. Xxxxxx, dresinky, omáčky, xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)


x

c

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

50

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

1

0x

2.102

Xxxxxxxxxx*)

5

0

0/25

-
*) Xxxxxxx xx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx.".
51. X xxxxx 2 xxxxxxx nadpis xxxx 20. zní:
"20. XXXXXXXXXX XXXXXX KE XXXXXXXX XX XXXXXXXX XXXXXXXXXX XXXX XXXXXXXXXXX XXXXXX".
52. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 20.2. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"20.2. Xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx (xxxx. xxxxxxxx xxxxxxxxx upravené xxxxxxx z xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxx, v xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxx, hamburgery)


x

m

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

1

5.103

5.104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

1

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

0

0/25

-".
53. X části 3 xxxxxxx xxxxxxx x) xxx:
"x) čaj xxxxx,".
54. Tam, xxx xx v xxxxxxx xxxxxxx pojmu "Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx plísně Xxxxxxxxxxx flavus", xxxxxx xx xxx xxx "Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxx nominus".
Čl. XX
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášení.
Ministr:
XXXx. Xxxxx CSc., v. x.

Informace
Xxxxxx předpis x. 91/99 Xx. xxxxx xxxxxxxxx dnem 20.5.1999.
Právní xxxxxxx x. 91/99 Xx. xxx zrušen právním xxxxxxxxx č. 132/2004 Sb. s xxxxxxxxx od 30.4.2004.
Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx není xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.