Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 29.04.2004.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 20.05.1999 do 29.04.2004.


Vyhláška, kterou se mění vyhláška č. 294/97 Sb., o mikrobiologických požadavcích na potraviny, způsobu jejich kontroly a hodnocení

91/99 Sb.

91
XXXXXXXX
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx
xx xxx 5. května 1999,
kterou xx xxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx č. 294/1997 Xx., x mikrobiologických xxxxxxxxxxx na xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx kontroly x xxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxx zdravotnictví xxxxxxx xxxxx §19 xxxx. x) xxxxxx č. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx:
Čl. X
Xxxxxxxx č. 294/1997 Sb., o xxxxxxxxxxxxxxxxx požadavcích xx xxxxxxxxx, xxxxxxx jejich xxxxxxxx a hodnocení, xx xxxx xxxxx:
1. Xxxxxxxx pod xxxxx x. 2) x §3 xxxx. 2 xx xx xxxxx xxxxxxxx takto:
"XXX XX 12824 (56&xxxx;0088) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx. Horizontální xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx.
ČSN 56&xxxx;0090 : 1987 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
ČSN XX ISO 11290-1 (56&xxxx;0093) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x krmiv. Xxxxxxxxxxxx xxxxxx průkazu x xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx - Xxxx 1: Metoda průkazu.
XXX XXX 13721 (56&xxxx;0125) Xxxx x xxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx bakterií xxxxxxxx kvašení. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 oC.".
2. X xxxxx 1 přílohy xxx 4 zní:
"4. Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx:
x) xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě: xxxxxxxxx, xxxxx se xxxxxxxxx x nezměněném stavu, xxxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx, xxxxx se xxxxxxxxx x teplém xxxx xxxxxxxx stavu xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxx xxxxxxxxx, které xxxx xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx s xxxxxx xxxx studenou xxxxxxxxx,
x) potraviny xxxxxxxx k xxxxx xxxxxxxx: potraviny, xxxxx xx konzumují až xx xxxxxxx kuchyňské xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx, vaření, xxxxxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx tepelně opracované, xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.".
3. V xxxxx 1 xxxxxxx xxxx X xxxxxxx x. 1 xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxx:
"Xxxx X. Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx z xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx potravin

Xxxxxxxx mezní xxxxxxx

Bacillus xxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxx x přímé xxxxxxxx
potraviny xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx

105/x
104/g
102/x

Campylobacter xxxxxx/xxxx

potraviny xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

xxxxx/25 x

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxx x přímé xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx
potraviny xxxxxx xxx kojeneckou x xxxxxxx výživu

105/x
104/x
102/x

Xxxxxxxxxxx xxxx 0 157

všechny xxxxx xxxxxxxx

xxxxx/25

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx určené x xxxxx xxxxxxxx
xxxxx výrobky x xx xxxxx xxx 0,92

xxxxx/25 x
&xx; 100/x

Pseudomonas xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx určené x xxxxx spotřebě
xxxxxxxxx xxxxxx pro kojeneckou x xxxxxxx výživu x xxxxx spotřebě

104/x
10/x

Xxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx a dětskou xxxxxx
všechny xxxxxxx xxxxxxxxx*/

xxxxx/50 g
xxxxx/25 x

Xxxxxxxx xxx.

xxxxxxx potraviny

xxxxx/25 g

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

potraviny xxxxxxxx x přímé xxxxxxxx
xxxxxxxxx určené x xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx
nikoli k xxxxx xxxxxxxx

105/g
104/x
102/x
103/g

Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx

ryby, xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxx x vod xxxxxxxxxx x subtropických xxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

xxxxx/25

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx
(xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx)

xxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx/25 x
xxxxx: xxxxxxxxxxxxxxxx ve xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xx šikmou xxxxx
xx: xxxxx aktivita xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx (měřitelný xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx);
nelineárně xxxxxxx x obsahem xxxx x xxxxxxxxx, nabývá xxxxxx od xxxx xx jedné.
*/ Xxx průkazu xxxxxxxx xxxxxx xxx Xxxxxxxxxx xxxxx xxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx být xx xxxx nejvyšší xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxx-xx x xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx tepelnému opracování (xxxxxxx, xxxxxxx xxxx.) x dále xxxx xxxxxxx a oddělením xx xxxxxx potravin xxxxxxxxxxxxx zdravotní xxxxxx.".
4. X xxxxx 1 xxxxxxx xxxx X xxxxxxx x. 1 xxxxxx xxxxxxx xxx:
"Xxxx X. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx

Mikroorganismus

Xxxxxxxxx potravin

Nejvyšší xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxx mikroorganismy
(xxxxxxx xxxxx mikroorganismů)

xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
x xxxxx xxxxxxxx
xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxx mikroorganismy xxxxxxxx
xxxxxxxx mikroflóry
xxxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxx

105/x
106/x
107/x
108/x

Xxxxxxxxxx bakterie

xxxxxxxxx určené x xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx pro kojeneckou x xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

105/x
103/x

Escherichia xxxx

potraviny xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx k přímé xxxxxxxx

104/g
10/x

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx ve xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx fermentované xxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxx xxx kojeneckou a xxxxxxx xxxxxx
neurčené x xxxxx spotřebě
xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx

106/x
105/x
107/x
108/x

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx s výjimkou xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx

103/x
107/x

Xxxxxx

xxxxxxxxx určené xxx kojeneckou x xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx jsou xxxxxx součástí kulturní xxxxxxxxxx

103/g
xxxx xxxxxx xxxxx xxx viditelný xxxxxxx xxxx
5. X xxxxx 1 xxxxxxx x xxxx 7.1 poslední věta xxx: "Xxx xxxxxxx, xxx x je xxxxxxxxx jako xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx k xxxxxxxxx, xxx xx xxxxxx xx xxxxxx xxxxx xx čísle xxxx, xxxx. 0/10, xxxx xxxxxxx 3m 0/3,3. Xxxxxxxxx xx xxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx mikroorganismů x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx objemu xxxx hmotnosti xxxxxx xxxxxxxx ke xxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxx se xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx onemocnění x xxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxx x. 1 xxxxx X, neboť x xxxxxx xxxxxxxxx xx objem xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx nesnižuje.".
6. X xxxxx 1 xxxxxxx x xxxx 8 poslední xxxx xxx: "Nepřítomnost xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx se mohly xx xxxxxxxx oběhu xxxxxx, znamená, xx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx 7 xx 10xxxxx xxxxxxxx xxx 35 xX xx 37 oC x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxx xx 102. Zkoušení xxxxxxxx sterility se xxxxxxx před uvedením xxxxxxx do xxxxx, xxxxxxxxx v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.".
7. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 1 xxxxxx xxxxxxx xxx:
"1. XXXX X MASNÉ XXXXXXX, XXXXXX A XXXXXXX X DRŮBEŽÍHO XXXX, XXXXXXX XXXX, XXXXXXX A XXXXX XXXXX XXXX
1.1. Xxxx, xxxx porcované, xxxxxx, balené, včetně xxxxx - čerstvé x xxxxxxxx

1.1. Xxxx, maso xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxx - čerstvé x xxxxxxxx


x

c

m

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Staphylococcus xxxxxx

5

2

102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

1.2. Uzená xxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx k xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxxxx - čerstvé x xxxxxxxx


n

x

x

M

xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxxx)

5

2

106

5.106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

x) xxxxxxxxx xx xxx x xxxxxxx xxx

1.3. Xxxxx xxxxxxx tepelně neopracované xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx (xxxx. xxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxx)


x

x

x

M

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

2.103

104

Sulfitredukující xxxxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

1.4. Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx


x

c

x

X

Koliformní xxxxxxxx

5

1

102

2.103

Sulfitredukující xxxxxxxxxx

5

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

0

0d

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

1.5. Tepelně xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx


x

x

m

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

5.102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

1.5.1. Xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx


x

x

x

X

xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.104

5.105

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

5

2

5.104

6

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103

Sulfitredukující xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Staphylococcus aureus

5

2

102

103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

1.6. Tepelně xxxxxxxxxx výrobky xxxxxxxxxx xxxxxx

1.6.1. Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx splňovat xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

1.6.2. Xxxxxxxxxxxx


x

c

m

X

xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

5.103

5.104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Staphylococcus auerus

5

1

0d

2.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

1.7. Xxxxxxxxx xxx (kromě másla)


n

x

x

M

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
8. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 2 xxxxxx xxxxxxx xxx:
"2. XXXX, XXXXXXX VODNÍ XXXXXXXXXXX X XXXXXXX X XXXX
2.1. Xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxx xxxx a xxxxxx části, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx


x

x

x

X

xxxxxxx počet mikroorganismů

5

2

105

106

Xxxxxxxxxxx coli

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.2. Xxxxx, xxxxxxx a xxxxxx xxxx


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx)

5

2

5.103

2.104

Koliformní xxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0b

102

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
x) X xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx x/xxxx uzených studeným xxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx x řád xxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx aureus a Xxxxxxxxxx.
2.3. Korýši, xxxxxxx a hlavonožci


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx+)

5

2

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
+) X xxxxxxx xxxx xx tolerují xxxxxxx x řád xxxxx.
2.4. Xxxxxxx x xxx xxxxxxxxxx neuzavřené
XXXXXXXX:
Výrobky z xxxxxxxxx ryb xxxxxx x tepelné xxxxxx xxx 20.2.
2.4.1. Xxxxxxx marinované xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx konzervačních xxxxxx (např. x xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx)


x

c

x

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia

5

2

0x

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

5.102

Xxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx

5

2

104

106
2.4.2. Xxxxxxx marinované xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx s xxxxxxxxxxxxx přísadami (xxxx. x xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx)


x

x

x

X

celkový xxxxx mikroorganismů

5

2

105

106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0b

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0d

5.102

Xxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx

5

2

103

5.104
2.5. Hermeticky xxxxxx xxxx "xxxxxxxxxxxx"
2.5.1. Xxxxxxxxxx balené xxxx xxxxxxxxxxxx nepasterované, xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (kaviár, xxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx v oleji, xxxxx tyčinky xxxx.)


n

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.103

5.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

102

5.103

Sulfitredukující xxxxxxxxxx

5

2

102

103

Staphylococcus xxxxxx

5

2

0x

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.5.2. Hermeticky xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx nebo x xxxxxxxxxxxxx přísadami


x

x

m

X

xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

103

104

Koliformní xxxxxxxx

5

1

0x

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

2

0d

102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0b

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.6. Xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx podmínky xxxxxxxx sterility.".
9. X xxxxx 2 xxxxxxx bod 3.2. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"3.2. Majonézy x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx omáček, krémů


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0b

102

Staphylococcus xxxxxx

5

2

0x

2.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx

5

3

102

103".
10. V části 2 xxxxxxx xxx 4.1. včetně nadpisu xxx:
"4.1. Xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx prodej


x

x

x

X

celkový xxxxx mikroorganismů



105


Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

5.102

2.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-".
11. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 4.3. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"4.3. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx XXX


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0b

2.102

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

0

0x

-

Salmonella

5

0

0/25

-".
12. X xxxxx 2 xxxxxxx x xxxx 4.5. xxxxxx xxx:
"4.5. Xxxxxx xxxxxx a zahuštěné xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx UHT".
13. X části 2 xxxxxxx x xxxx 4.6.1. xx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx:


"x

x

x

M


5

2

104

5.104".
14. V xxxxx 2 xxxxxxx se x xxxx 4.6.2. xxxxx na bod "8.2." xxxxxxxxx xxxxxxx xx bod "8.3.".
15. X xxxxx 2 přílohy bod 4.9.2. včetně nadpisu xxx:
"4.9.2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x x xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx nezrající


x

x

m

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

3

5.102

2.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx

5

3

5.103

5.104

Xxxxxx jiné xxx Geotrichum xxxxxxxx

5

3

102

103".
16. V části 2 přílohy x xxxx 4.9.3. se xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx hodnotami xxxxxxxxx xxxxx:


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

0b

102".
17. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 4.10. xxxxxx nadpisu xxx:
"4.10. Xxxx
4.10.1. Xxxx xx xxxxxxxx mléka


x

x

m

X

Escherichia xxxx

5

2

103

104

Staphylococcus xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.10.2. Tvrdé xxxx, xxxxxxx tvrdé xxxx x xxxx strouhané (xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx)


n

x

m

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

10

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103

Plísněf)

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102
f) U xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxx sýrů xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx.
4.10.3. Xxxxxxxxx sýry (xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx)


x

x

m

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

2.102

103

Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia

5

2

0b

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103
4.10.4. Xxxxx xxxx zrající


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

2.102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxx monocytogenes

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.10.5. Xxxxxxxx xxxx


x

x

x

M

Escherichia xxxx

5

2

103

5.103

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

2

5.102

5.103

Salmonella

5

0

0/25

-
4.10.6. Xxxxxx sýry xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x x přísadami


x

x

m

M

xxxxxxx xxxxx mikroorganismů*)

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

102

Staphylococcus xxxxxx

5

1

102

5.102

Xxxxxx

5

2

102

103
*) X xxxxxxxx sýrů xxxxxxxxxx x x xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx.".
18. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 4.11. xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx xxx:
"4.11. Máslo x xxxxxxxxxxx máslo
4.11.1. Máslo xxxxxxxxxxx


n

x

m

M

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

50

Xxxxxx xxxx xxx Geotrichum xxxxxxxx

5

2

102

5.102
4.11.2. Xxxxxxxxxxx xxxxx


n

x

x

X

celkový počet xxxxxxxxxxxxxxx)

5

3

104

105

Koliformní xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxx jiné než Xxxxxxxxxx candidumh)

5

3

102

5.102
x) Xxxxxxxxx se x xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
x) U pomazánkového xxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx o řád xxxxx.".
19. X xxxxx 2 přílohy xxx 5. xxxxxx xxxxxxx x poznámek xxx:
"5. BALENÉ XXXXXXXX A XXXXXXX XXXXX


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*)

5

2

105

5.105

Koliformní xxxxxxxx**)

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

2

0x

2.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
*) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx x xxxxxxxx nebo xxxxxxxx.
**) Xxx xxxxxxx x tvarohem jsou xxxxxxx x = 5, x = 2, x = 3.102, X = 103.".
20. X xxxxx 2 přílohy xxx 7.1. xxxxxx xxxxxxx zní:
"7.1. Xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxx xxxxx, čerstvé xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxx x rychlé xxxxxxxx
7.1.1. Xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx čerstvá xxxxxxxx a xxxx xxxxx


n

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
7.1.2. Xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx x rychlé xxxxxxxx


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

105

106

Koliformní xxxxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxx

2

1

103

104

Plísně

2

1

102

103".
21. X xxxxx 2 xxxxxxx xx v xxxxxx 7.2.1. a 7.2.2. x xxxxx xx xxxxx "xxxxxxxx," xxxxxxxx xxxxx "xxxxxxxx, xxxxx,".
22. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 7.3.2. xxx:
"7.3.2. Sušené xxxxx


x

x

x

M

xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

2

1

105

106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxx

2

1

103

104

Xxxxxx

2

1

102

103".
23. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 7.4.3. xxx:
"7.4.3. Xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx apod.


n

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

0x

102

Xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxx

5

2

0x

2.102".
24. V xxxxx 2 přílohy xxx 7.5. xxxxxx xxxxxxx a poznámek xxx:
"7.5. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů


x

x

m

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx*)

5

2

102

103

Plísně

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx plísně

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxx xxxxxx**)

5

0

102

-
*) X xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x řád xxxxx.
**) Při xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxx zvláštní předpis.3)".
25. V části 2 xxxxxxx xxx 7.6. xxxxxx nadpisu xxx:
"7.6. Kokos xxxxxxxxx


x

x

x

M

celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

2.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxx

5

0

102

-
26. X xxxxx 2 přílohy x xxxx 8.1. xx položka "Xxxxxx" xxxxxxxx takto:


x

x

x

X

"Xxxxxx

5

2

103

104".
27. X části 2 xxxxxxx bod 8.3.1. xx doplňuje x xxxxxxx:


x

c

m

X

"Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

102".
28. X xxxxx 2 xxxxxxx xx x bodě 8.3.2. slova uvedená x xxxxxxxx xxxxxxx "x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx do varu" xxxxxxxxx xxxxx "v xxxxxxxxx x poté xxxxxxxxx xxxxxxxx".
29. X části 2 xxxxxxx xx v xxxxxx 8.4.1., 8.4.2. x 8.4.3. xxxxxxxx xxxxxxx:


x

x

x

X

"Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-".
30. X xxxxx 2 xxxxxxx v xxxx 8.6.3. xxxxxxxx xxxxxxx xxx: "Xxxxxx xxxxxxx, xxxxxx x obdobné xxxxxxx pasterované".
31. X části 2 xxxxxxx xxx 9.1. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"9.1. Pekařské výrobky x xxxxxx tvarohovou, xxxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxx (koláče, xxxxxx x xxxxxxx výrobky)


n

x

m

X

xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

2

1

104

105

Xxxxxxxxxx bakterie

2

1

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

0x

2.102
32. V xxxxx 2 přílohy xx v xxxx 9.2. xxxxx "Escherichia xxxx" xxxxxxxxx slovy "Xxxxxxxxxx xxxxxxxx".
33. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 9.4. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"9.4. Xxxxxxxxx x xxxxxxxx výrobky
9.4.1. Xxxxxxxxx výrobky xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx


x

c

x

X

xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

2

1

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

50

5.102

Plísně

2

1

102

5.102
9.4.2. Xxxxxxx plněné xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, konzervovanými xxxx.)


x

x

x

X

xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

2

1

105

5.105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

102

5.102

Xxxxxx

2

1

102

103
9.4.3. Cukrářské x xxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxxx krémy x xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx, xxxxxxx, x ovocem


x

x

x

X

xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

2

1

5.105

5.106

Xxxxxxxxxx bakterie

2

1

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

2

1

102

5.102

Xxxxxxxx

2

1

5.104

2.105

Xxxxxx

2

1

102

103
9.4.4. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x/xxxx xxxxxxx šlehačkovou xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

2

1

106

107

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

103

104

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

5.102

Xxxxxxxx

2

1

5.104

2.105

Xxxxxx

2

1

102

103".
34. V xxxxx 2 xxxxxxx x xxxx 10.1. xx xxxxxxxx xxxxxxx:


x

x

m

X

"Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104".
35. X xxxxx 2 xxxxxxx v xxxx 10.2.4. xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx poznámky:


x

x

x

X

"Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx*)

5

2

103

104".
*) Nesleduje xx x výrobků xx xxxxxxx xxxxxxxxxx.".
36. X xxxxx 2 xxxxxxx v bodech 12.1. x 12.2. xx xxxxx "Enterobacteriaceae" xxxxxxxxx xxxxx "Xxxxxxxxxx xxxxxxxx".
37. X xxxxx 2 přílohy x bodě 12.2. xx xxxxxxxx xxxxxxx:


n

x

x

X

"Xxxxxx

5

2

102

103".
38. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 13.2. včetně xxxxxxx x poznámky xxx:
"13.2. Vína xxxxxx a xxxxxx xxxxxxxx, xxxx dezertní x xxxxxx x xxxxxxx etanolu xxxxxx xxx 20 % xxx.


x

c

x

X

Koliformní bakterie

5

0

10

-

Xxxxxxxx*)

5

1

0x

2.102
*) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx.".
39. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 13.3. xx xxxxxxxx x xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxx:


x

x

m

X

"Xxxxxxxxxx*)

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx xxxxxx

5

1

103

5.103
*) Xxxxxxx se x xxxxxxxxx likérů.".
40. V xxxxx 2 přílohy xxx 14.1.1. xx xxxxxxxx x xxxxxxx:


x

c

x

X

"Xxxxxxxx

5

2

102

103".
41. X části 2 přílohy bod 14.1.2. zní:
"14.1.2. Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx době skladování


n

x

m

M

xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

0x

5.102

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0/10

0/10

Xxxxxxxx

5

1

0/10

0/10
42. X části 2 xxxxxxx xxx 14.2. xx nahrazuje xxxx 14.2.1. x 14.2.2., xxxxx xxx:
"14.2.1. Xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx


n

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

0

0a

-

Xxxxxxxx

5

1

0x

2.102
14.2.2. Xxxxxxxx xxxxxx koncentráty


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

2.102

Xxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxx

5

2

102

5.102".
43. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 15. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"15. XXXXXXXXXXX XXXXXXX X XXXXXXXX XXXXXXX, OMÁČEK, POKRMŮ, XXXXXX KOŘENICÍ XXXXXXXXX
15.1. Přípravky xxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx nebo xx xxxxxxx vroucí xxxx


x

x

x

X

"Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxx xxxxxx

5

3

103

105

xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

3

102

5.103

Xxxxxx

5

3

103

104
15.2. Xxxxxx kořenicí x ochucující xxxxxxxxx


n

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

50

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

102".
44. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 16. xxxxxx xxxxxxx x poznámky xxx:
"16. KOŘENÍ, XXXXX XXXXXX X XXXXX KOŘENICÍ XXXXXXXXX


x

x

m

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

104

5.104

Bacillus xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

2

102

103

xxxxxxxxxxx perfringens

5

2

102

103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

104

105

Potenciálně toxinogenní xxxxxx Aspergillus xxxxxx*)

5

2

102

5.103
*) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx hodnoty xx xxx xxxxxxxxx rozhodující xxxxxxxx xxxxx aflatoxinů, xxx xxxxxxxx x. 298/1997 Xx.".
45. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 17.1. xxx:
"17.1. Bylinné x ovocné čaje, xxxxxx xxxxx a xxxxx x čajem xxxxxx


n

x

x

M

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

0

102

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Plísně

5

2

104

105".
46. X xxxxx 2 xxxxxxx xxxxxxx xxxx 18., 18.1., 18.4. (xxxxxx poznámky) a 18.4.1. a 18.4.2. xxx:
"18. XXXXXXXXX XX XXXXXXXXXXXXX XXXXXXXXXXX, XXXXX KULTURY, XXXXX XXX OCHUCENÁ XXXX X PŘÍSADAMI X XXXXXXXXX X UPRAVENÝM XXXXXXX NUTRIČNÍCH FAKTORŮ
18.1. Potraviny xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
18.4. Xxxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx faktorů x xxxxxxxx xxxxx xxxxxx*)
*) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx §1 xxxx. 4 xxxx. d) xxxxxxxx x. 336/1997 Xx., kterou xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
18.4.1. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx minerálií, vitaminů, xxxxxxxxxxx xxxx. (ve xxxxx tablet, xxxxx, xxxxxx, v prášku, xxxxxx xxxx.)
18.4.2. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx (xx xxxxx tablet, dražé, xxxxxx, x xxxxxx, xxxxxx xxxx.)".
47. X části 2 xxxxxxx x bodě 18.1.1. xx u xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x Clostridium xxxxxxxxxxx xxxxxxx M "104" xxxxxxxxx hodnotou X "103".
48. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 18.2.1. včetně xxxxxxx xxx:
"18.2.1. Xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx


x

x

x

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

103

5.104

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-".
49. V xxxxx 2 přílohy v xxxx 18.4.1. xx x xxxxxxx "Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx" doplňuje xxxxxxxx*), která xxx:
"*) Nesleduje se x výrobků s xxxxxxxx mikroflórou.".
50. X části 2 xxxxxxx xxx 19. xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx zní:
"19. XXXXXXX STUDENÉ A XXXXX XXXXXXX
19.1. Xxxxxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxxx x bez xxxxxxxx (např. xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxx, xxxxx)


n

x

x

X

xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx*)

2

1

2.105

106

Xxxxxxxxxx bakterie

2

1

103

104

Xxxxxxxxxxx xxxx

2

1

102

103

Salmonella

2

0

0/25

-

Staphylococcus xxxxxxx)

2

1

102

103

Bacillus cereus

2

1

103

104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)

2

1

103

104

Xxxxxxxx

2

1

5.103

5.104
*) Nesleduje se x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
n) X xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx o xxxxx xxx vyšší.
x) Xxxxxxx se xxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
19.2. Xxxxxxx xxxxx kuchyně prodávané x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)


n

x

x

M

celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*)

2

1

104

5.104

Koliformní xxxxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-
*) X xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx složku syrovou xxxxxxxxx xx toleruje xxxxxxx o xxxxx xxx vyšší.
19.3. Xxxxxx, xxxxxxxx, omáčky, xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx výrobky x xxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)


n

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

50

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0d

2.102

Xxxxxxxxxx*)

5

0

0/25

-
*) Xxxxxxx xx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx.".
51. X xxxxx 2 xxxxxxx xxxxxx xxxx 20. xxx:
"20. XXXXXXXXXX XXXXXX XX XXXXXXXX PO XXXXXXXX XXXXXXXXXX NEBO MIKROVLNNÉM XXXXXX".
52. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 20.2. včetně xxxxxxx xxx:
"20.2. Xxxxxx x kombinované xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx (např. xxxxxxxx xxxxxxxxx upravené xxxxxxx x masa, xxxxxxx xxxx, mělněného xxxxxx xxxx, x xxxxxxxxx se zeleninou, xxxxx, xxxxxxxxxx)


x

m

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

1

5.103

5.104

Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

1

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

0

0/25

-".
53. X části 3 xxxxxxx písmeno x) xxx:
"l) xxx xxxxx,".
54. Tam, xxx xx v xxxxxxx xxxxxxx xxxxx "Xxxxxxxxxxx toxinogenní plísně Xxxxxxxxxxx xxxxxx", rozumí xx xxx též "Xxxxxxxxxxx parasiticus a Xxxxxxxxxxx xxxxxxx".
Čl. XX
Xxxx vyhláška xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx:
XXXx. Xxxxx XXx., x. x.

Xxxxxxxxx
Xxxxxx předpis x. 91/99 Sb. nabyl xxxxxxxxx dnem 20.5.1999.
Xxxxxx xxxxxxx x. 91/99 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 132/2004 Sb. s xxxxxxxxx xx 30.4.2004.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx derogační xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.