Právní předpis byl sestaven k datu 29.04.2004.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 20.05.1999 do 29.04.2004.
91
XXXXXXXX
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx
xx xxx 5. května 1999,
kterou xx xxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx č. 294/1997 Xx., x mikrobiologických xxxxxxxxxxx na xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx kontroly x xxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxx zdravotnictví xxxxxxx xxxxx §19 xxxx. x) xxxxxx č. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx:
Čl. X
Xxxxxxxx č. 294/1997 Sb., o xxxxxxxxxxxxxxxxx požadavcích xx xxxxxxxxx, xxxxxxx jejich xxxxxxxx a hodnocení, xx xxxx xxxxx:
1. Xxxxxxxx pod xxxxx x. 2) x §3 xxxx. 2 xx xx xxxxx xxxxxxxx takto:
"XXX XX 12824 (56&xxxx;0088) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx. Horizontální xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx.
ČSN 56&xxxx;0090 : 1987 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
ČSN XX ISO 11290-1 (56&xxxx;0093) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x krmiv. Xxxxxxxxxxxx xxxxxx průkazu x xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx - Xxxx 1: Metoda průkazu.
XXX XXX 13721 (56&xxxx;0125) Xxxx x xxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx bakterií xxxxxxxx kvašení. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 oC.".
2. X xxxxx 1 přílohy xxx 4 zní:
"4. Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx:
x) xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě: xxxxxxxxx, xxxxx se xxxxxxxxx x nezměněném stavu, xxxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx, xxxxx se xxxxxxxxx x teplém xxxx xxxxxxxx stavu xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxx xxxxxxxxx, které xxxx xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx s xxxxxx xxxx studenou xxxxxxxxx,
x) potraviny xxxxxxxx k xxxxx xxxxxxxx: potraviny, xxxxx xx konzumují až xx xxxxxxx kuchyňské xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx, vaření, xxxxxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx tepelně opracované, xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.".
3. V xxxxx 1 xxxxxxx xxxx X xxxxxxx x. 1 xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxx:
"Xxxx X. Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx z xxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxx potravin | Xxxxxxxx mezní xxxxxxx |
Bacillus xxxxxx | xxxxxxxxx xxxxxxxx x přímé xxxxxxxx potraviny xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx | 105/x 104/g 102/x |
Campylobacter xxxxxx/xxxx | potraviny xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | xxxxx/25 x |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | xxxxxxxxx xxxxxxxx x přímé xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx potraviny xxxxxx xxx kojeneckou x xxxxxxx výživu | 105/x 104/x 102/x |
Xxxxxxxxxxx xxxx 0 157 | všechny xxxxx xxxxxxxx | xxxxx/25 |
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | xxxxxxxxx určené x xxxxx xxxxxxxx xxxxx výrobky x xx xxxxx xxx 0,92 | xxxxx/25 x &xx; 100/x |
Pseudomonas xxxxxxxxxx | xxxxxxxxx určené x xxxxx spotřebě xxxxxxxxx xxxxxx pro kojeneckou x xxxxxxx výživu x xxxxx spotřebě | 104/x 10/x |
Xxxxxxxxxx xxx. | xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx a dětskou xxxxxx všechny xxxxxxx xxxxxxxxx*/ | xxxxx/50 g xxxxx/25 x |
Xxxxxxxx xxx. | xxxxxxx potraviny | xxxxx/25 g |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus | potraviny xxxxxxxx x přímé xxxxxxxx xxxxxxxxx určené x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx nikoli k xxxxx xxxxxxxx | 105/g 104/x 102/x 103/g |
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx | ryby, xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxx x vod xxxxxxxxxx x subtropických xxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | xxxxx/25 |
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) | xxxxxxx xxxxxxxxx | xxxxx/25 x |
xxxxx: xxxxxxxxxxxxxxxx ve xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xx šikmou xxxxx
xx: xxxxx aktivita xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx (měřitelný xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx);
nelineárně xxxxxxx x obsahem xxxx x xxxxxxxxx, nabývá xxxxxx od xxxx xx jedné.
*/ Xxx průkazu xxxxxxxx xxxxxx xxx Xxxxxxxxxx xxxxx xxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx být xx xxxx nejvyšší xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxx-xx x xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx tepelnému opracování (xxxxxxx, xxxxxxx xxxx.) x dále xxxx xxxxxxx a oddělením xx xxxxxx potravin xxxxxxxxxxxxx zdravotní xxxxxx.".
4. X xxxxx 1 xxxxxxx xxxx X xxxxxxx x. 1 xxxxxx xxxxxxx xxx:
"Xxxx X. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
Mikroorganismus | Xxxxxxxxx potravin | Nejvyšší xxxxx xxxxxxx |
Xxxxxxx xxxxxxxxx mikroorganismy (xxxxxxx xxxxx mikroorganismů) | xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxx mikroorganismy xxxxxxxx xxxxxxxx mikroflóry xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx | 105/x 106/x 107/x 108/x |
Xxxxxxxxxx bakterie | xxxxxxxxx určené x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx pro kojeneckou x xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 105/x 103/x |
Escherichia xxxx | potraviny xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx k přímé xxxxxxxx | 104/g 10/x |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx ve xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx fermentované xxxxxx | xxxxxxxxx xxxxxx xxx kojeneckou a xxxxxxx xxxxxx neurčené x xxxxx spotřebě xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx | 106/x 105/x 107/x 108/x |
Xxxxxxxx | xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx s výjimkou xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx | 103/x 107/x |
Xxxxxx | xxxxxxxxx určené xxx kojeneckou x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx jsou xxxxxx součástí kulturní xxxxxxxxxx | 103/g xxxx xxxxxx xxxxx xxx viditelný xxxxxxx xxxx |
5. X xxxxx 1 xxxxxxx x xxxx 7.1 poslední věta xxx: "Xxx xxxxxxx, xxx x je xxxxxxxxx jako xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx k xxxxxxxxx, xxx xx xxxxxx xx xxxxxx xxxxx xx čísle xxxx, xxxx. 0/10, xxxx xxxxxxx 3m 0/3,3. Xxxxxxxxx xx xxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx mikroorganismů x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx objemu xxxx hmotnosti xxxxxx xxxxxxxx ke xxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxx se xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx onemocnění x xxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxx x. 1 xxxxx X, neboť x xxxxxx xxxxxxxxx xx objem xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx nesnižuje.".
6. X xxxxx 1 xxxxxxx x xxxx 8 poslední xxxx xxx: "Nepřítomnost xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx se mohly xx xxxxxxxx oběhu xxxxxx, znamená, xx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx 7 xx 10xxxxx xxxxxxxx xxx 35 xX xx 37 oC x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxx xx 102. Zkoušení xxxxxxxx sterility se xxxxxxx před uvedením xxxxxxx do xxxxx, xxxxxxxxx v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.".
7. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 1 xxxxxx xxxxxxx xxx:
"1. XXXX X MASNÉ XXXXXXX, XXXXXX A XXXXXXX X DRŮBEŽÍHO XXXX, XXXXXXX XXXX, XXXXXXX A XXXXX XXXXX XXXX
1.1. Xxxx, xxxx porcované, xxxxxx, balené, včetně xxxxx - čerstvé x xxxxxxxx
1.1. Xxxx, maso xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxx - čerstvé x xxxxxxxx | ||||
x | c | m | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Staphylococcus xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.2. Uzená xxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx k xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxxxx - čerstvé x xxxxxxxx | ||||
n | x | x | M | |
xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxxx) | 5 | 2 | 106 | 5.106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
x) xxxxxxxxx xx xxx x xxxxxxx xxx | ||||
1.3. Xxxxx xxxxxxx tepelně neopracované xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx (xxxx. xxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxx) | ||||
x | x | x | M | |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 2 | 2.103 | 104 |
Sulfitredukující xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.4. Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx | ||||
x | c | x | X | |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 1 | 102 | 2.103 |
Sulfitredukující xxxxxxxxxx | 5 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 0 | 0d | - |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.5. Tepelně xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx | ||||
x | x | m | X | |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 104 | 105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 0x | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.5.1. Xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx | ||||
x | x | x | X | |
xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 5.104 | 5.105 |
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx | 5 | 2 | 5.104 | 6 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Sulfitredukující xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Staphylococcus aureus | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.6. Tepelně xxxxxxxxxx výrobky xxxxxxxxxx xxxxxx | ||||
1.6.1. Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx splňovat xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx | ||||
1.6.2. Xxxxxxxxxxxx | ||||
x | c | m | X | |
xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 5 | 2 | 5.103 | 5.104 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Staphylococcus auerus | 5 | 1 | 0d | 2.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.7. Xxxxxxxxx xxx (kromě másla) | ||||
n | x | x | M | |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
8. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 2 xxxxxx xxxxxxx xxx:
"2. XXXX, XXXXXXX VODNÍ XXXXXXXXXXX X XXXXXXX X XXXX
2.1. Xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxx xxxx a xxxxxx části, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
x | x | x | X | |
xxxxxxx počet mikroorganismů | 5 | 2 | 105 | 106 |
Xxxxxxxxxxx coli | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
2.2. Xxxxx, xxxxxxx a xxxxxx xxxx
x | x | x | X | |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx) | 5 | 2 | 5.103 | 2.104 |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0b | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx auerus | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
x) X xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx x/xxxx uzených studeným xxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx x řád xxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx aureus a Xxxxxxxxxx.
2.3. Korýši, xxxxxxx a hlavonožci
x | x | x | X | |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx+) | 5 | 2 | 104 | 105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
+) X xxxxxxx xxxx xx tolerují xxxxxxx x řád xxxxx.
2.4. Xxxxxxx x xxx xxxxxxxxxx neuzavřené
XXXXXXXX:
Výrobky z xxxxxxxxx ryb xxxxxx x tepelné xxxxxx xxx 20.2.
2.4.1. Xxxxxxx marinované xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx konzervačních xxxxxx (např. x xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx)
x | c | x | M | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia | 5 | 2 | 0x | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 0x | 5.102 |
Xxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxx | 5 | 2 | 104 | 106 |
2.4.2. Xxxxxxx marinované xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx s xxxxxxxxxxxxx přísadami (xxxx. x xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx)
x | x | x | X | |
celkový xxxxx mikroorganismů | 5 | 2 | 105 | 106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0b | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 0d | 5.102 |
Xxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 5.104 |
2.5. Hermeticky xxxxxx xxxx "xxxxxxxxxxxx"
2.5.1. Xxxxxxxxxx balené xxxx xxxxxxxxxxxx nepasterované, xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (kaviár, xxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx v oleji, xxxxx tyčinky xxxx.)
n | x | x | X | |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 5.103 | 5.104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 102 | 5.103 |
Sulfitredukující xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Staphylococcus xxxxxx | 5 | 2 | 0x | 5.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
2.5.2. Hermeticky xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx nebo x xxxxxxxxxxxxx přísadami
x | x | m | X | |
xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 5 | 2 | 103 | 104 |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 1 | 0x | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxx auerus | 5 | 2 | 0d | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0b | 102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
2.6. Xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx podmínky xxxxxxxx sterility.".
9. X xxxxx 2 xxxxxxx bod 3.2. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"3.2. Majonézy x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx omáček, krémů
x | x | x | X | |
xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 0b | 102 |
Staphylococcus xxxxxx | 5 | 2 | 0x | 2.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxx | 5 | 3 | 102 | 103". |
10. V části 2 xxxxxxx xxx 4.1. včetně nadpisu xxx:
"4.1. Xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx prodej
x | x | x | X | |
celkový xxxxx mikroorganismů | 105 | |||
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 2.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | -". |
11. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 4.3. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"4.3. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx XXX
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 0b | 2.102 |
Xxxxxxxxxxxxxx auerus | 5 | 0 | 0x | - |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | -". |
12. X xxxxx 2 xxxxxxx x xxxx 4.5. xxxxxx xxx:
"4.5. Xxxxxx xxxxxx a zahuštěné xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx UHT".
13. X části 2 xxxxxxx x xxxx 4.6.1. xx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx:
"x | x | x | M | |
5 | 2 | 104 | 5.104". |
14. V xxxxx 2 xxxxxxx se x xxxx 4.6.2. xxxxx na bod "8.2." xxxxxxxxx xxxxxxx xx bod "8.3.".
15. X xxxxx 2 přílohy bod 4.9.2. včetně nadpisu xxx:
"4.9.2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x x xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx nezrající
x | x | m | M | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 3 | 5.102 | 2.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxx | 5 | 3 | 5.103 | 5.104 |
Xxxxxx jiné xxx Geotrichum xxxxxxxx | 5 | 3 | 102 | 103". |
16. V části 2 přílohy x xxxx 4.9.3. se xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx hodnotami xxxxxxxxx xxxxx:
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 2 | 0b | 102". |
17. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 4.10. xxxxxx nadpisu xxx:
"4.10. Xxxx
4.10.1. Xxxx xx xxxxxxxx mléka
x | x | m | X | |
Escherichia xxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Staphylococcus xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
4.10.2. Tvrdé xxxx, xxxxxxx tvrdé xxxx x xxxx strouhané (xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx)
n | x | m | X | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 10 | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Plísněf) | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
f) U xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxx sýrů xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx.
4.10.3. Xxxxxxxxx sýry (xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx)
x | x | m | X | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 2.102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia | 5 | 2 | 0b | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
4.10.4. Xxxxx xxxx zrající
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 2.102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxx monocytogenes | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
4.10.5. Xxxxxxxx xxxx
x | x | x | M | |
Escherichia xxxx | 5 | 2 | 103 | 5.103 |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
4.10.6. Xxxxxx sýry xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x x přísadami
x | x | m | M | |
xxxxxxx xxxxx mikroorganismů*) | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Staphylococcus xxxxxx | 5 | 1 | 102 | 5.102 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
*) X xxxxxxxx sýrů xxxxxxxxxx x x xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx.".
18. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 4.11. xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx xxx:
"4.11. Máslo x xxxxxxxxxxx máslo
4.11.1. Máslo xxxxxxxxxxx
n | x | m | M | |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 104 | 105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 50 |
Xxxxxx xxxx xxx Geotrichum xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
4.11.2. Xxxxxxxxxxx xxxxx
n | x | x | X | |
celkový počet xxxxxxxxxxxxxxx) | 5 | 3 | 104 | 105 |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxx jiné než Xxxxxxxxxx candidumh) | 5 | 3 | 102 | 5.102 |
x) Xxxxxxxxx se x xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
x) U pomazánkového xxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx o řád xxxxx.".
19. X xxxxx 2 přílohy xxx 5. xxxxxx xxxxxxx x poznámek xxx:
"5. BALENÉ XXXXXXXX A XXXXXXX XXXXX
x | x | x | X | |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*) | 5 | 2 | 105 | 5.105 |
Koliformní xxxxxxxx**) | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus | 5 | 2 | 0x | 2.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
*) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx x xxxxxxxx nebo xxxxxxxx.
**) Xxx xxxxxxx x tvarohem jsou xxxxxxx x = 5, x = 2, x = 3.102, X = 103.".
20. X xxxxx 2 přílohy xxx 7.1. xxxxxx xxxxxxx zní:
"7.1. Xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxx xxxxx, čerstvé xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxx x rychlé xxxxxxxx
7.1.1. Xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx čerstvá xxxxxxxx a xxxx xxxxx
n | x | x | X | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
7.1.2. Xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx x rychlé xxxxxxxx
x | x | x | X | |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 2 | 1 | 105 | 106 |
Koliformní xxxxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxx | 2 | 1 | 103 | 104 |
Plísně | 2 | 1 | 102 | 103". |
21. X xxxxx 2 xxxxxxx xx v xxxxxx 7.2.1. a 7.2.2. x xxxxx xx xxxxx "xxxxxxxx," xxxxxxxx xxxxx "xxxxxxxx, xxxxx,".
22. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 7.3.2. xxx:
"7.3.2. Sušené xxxxx
x | x | x | M | |
xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx | 2 | 1 | 105 | 106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxx | 2 | 1 | 103 | 104 |
Xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103". |
23. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 7.4.3. xxx:
"7.4.3. Xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx apod.
n | x | x | X | |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 1 | 0x | 102 |
Xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 0x | 2.102". |
24. V xxxxx 2 přílohy xxx 7.5. xxxxxx xxxxxxx a poznámek xxx:
"7.5. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů
x | x | m | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx*) | 5 | 2 | 102 | 103 |
Plísně | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx plísně | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxxx xxxxxx**) | 5 | 0 | 102 | - |
*) X xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x řád xxxxx.
**) Při xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxx zvláštní předpis.3)".
25. V části 2 xxxxxxx xxx 7.6. xxxxxx nadpisu xxx:
"7.6. Kokos xxxxxxxxx
x | x | x | M | |
celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 0 | 102 | - |
26. X xxxxx 2 přílohy x xxxx 8.1. xx položka "Xxxxxx" xxxxxxxx takto:
x | x | x | X | |
"Xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104". |
27. X části 2 xxxxxxx bod 8.3.1. xx doplňuje x xxxxxxx:
x | c | m | X | |
"Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 0x | 102". |
28. X xxxxx 2 xxxxxxx xx x bodě 8.3.2. slova uvedená x xxxxxxxx xxxxxxx "x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx do varu" xxxxxxxxx xxxxx "v xxxxxxxxx x poté xxxxxxxxx xxxxxxxx".
29. X části 2 xxxxxxx xx v xxxxxx 8.4.1., 8.4.2. x 8.4.3. xxxxxxxx xxxxxxx:
x | x | x | X | |
"Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | -". |
30. X xxxxx 2 xxxxxxx v xxxx 8.6.3. xxxxxxxx xxxxxxx xxx: "Xxxxxx xxxxxxx, xxxxxx x obdobné xxxxxxx pasterované".
31. X části 2 xxxxxxx xxx 9.1. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"9.1. Pekařské výrobky x xxxxxx tvarohovou, xxxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxx (koláče, xxxxxx x xxxxxxx výrobky)
n | x | m | X | |
xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 2 | 1 | 104 | 105 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 2 | 1 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 2 | 1 | 0x | 2.102 |
32. V xxxxx 2 přílohy xx v xxxx 9.2. xxxxx "Escherichia xxxx" xxxxxxxxx slovy "Xxxxxxxxxx xxxxxxxx".
33. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 9.4. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"9.4. Xxxxxxxxx x xxxxxxxx výrobky
9.4.1. Xxxxxxxxx výrobky xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx
x | c | x | X | |
xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 2 | 1 | 104 | 105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 2 | 1 | 50 | 5.102 |
Plísně | 2 | 1 | 102 | 5.102 |
9.4.2. Xxxxxxx plněné xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, konzervovanými xxxx.)
x | x | x | X | |
xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx | 2 | 1 | 105 | 5.105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 2 | 1 | 102 | 5.102 |
Xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
9.4.3. Cukrářské x xxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxxx krémy x xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx, xxxxxxx, x ovocem
x | x | x | X | |
xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx | 2 | 1 | 5.105 | 5.106 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 2 | 1 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 2 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus | 2 | 1 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxx | 2 | 1 | 5.104 | 2.105 |
Xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
9.4.4. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x/xxxx xxxxxxx šlehačkovou xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx
x | x | x | X | |
xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 2 | 1 | 106 | 107 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 2 | 1 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx | 2 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxx | 2 | 1 | 5.104 | 2.105 |
Xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103". |
34. V xxxxx 2 xxxxxxx x xxxx 10.1. xx xxxxxxxx xxxxxxx:
x | x | m | X | |
"Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104". |
35. X xxxxx 2 xxxxxxx v xxxx 10.2.4. xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx poznámky:
x | x | x | X | |
"Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx*) | 5 | 2 | 103 | 104". |
*) Nesleduje xx x výrobků xx xxxxxxx xxxxxxxxxx.".
36. X xxxxx 2 xxxxxxx v bodech 12.1. x 12.2. xx xxxxx "Enterobacteriaceae" xxxxxxxxx xxxxx "Xxxxxxxxxx xxxxxxxx".
37. X xxxxx 2 přílohy x bodě 12.2. xx xxxxxxxx xxxxxxx:
n | x | x | X | |
"Xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103". |
38. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 13.2. včetně xxxxxxx x poznámky xxx:
"13.2. Vína xxxxxx a xxxxxx xxxxxxxx, xxxx dezertní x xxxxxx x xxxxxxx etanolu xxxxxx xxx 20 % xxx.
x | c | x | X | |
Koliformní bakterie | 5 | 0 | 10 | - |
Xxxxxxxx*) | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
*) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx.".
39. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 13.3. xx xxxxxxxx x xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxx:
x | x | m | X | |
"Xxxxxxxxxx*) | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 103 | 5.103 |
*) Xxxxxxx se x xxxxxxxxx likérů.".
40. V xxxxx 2 přílohy xxx 14.1.1. xx xxxxxxxx x xxxxxxx:
x | c | x | X | |
"Xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103". |
41. X části 2 přílohy bod 14.1.2. zní:
"14.1.2. Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx době skladování
n | x | m | M | |
xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 5 | 2 | 0x | 5.102 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 0/10 | 0/10 |
Xxxxxxxx | 5 | 1 | 0/10 | 0/10 |
42. X části 2 xxxxxxx xxx 14.2. xx nahrazuje xxxx 14.2.1. x 14.2.2., xxxxx xxx:
"14.2.1. Xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx
n | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 0 | 0a | - |
Xxxxxxxx | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
14.2.2. Xxxxxxxx xxxxxx koncentráty
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
Xxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102". |
43. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 15. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"15. XXXXXXXXXXX XXXXXXX X XXXXXXXX XXXXXXX, OMÁČEK, POKRMŮ, XXXXXX KOŘENICÍ XXXXXXXXX
15.1. Přípravky xxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx nebo xx xxxxxxx vroucí xxxx
x | x | x | X | |
"Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxx xxxxxx | 5 | 3 | 103 | 105 |
xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 5 | 3 | 102 | 5.103 |
Xxxxxx | 5 | 3 | 103 | 104 |
15.2. Xxxxxx kořenicí x ochucující xxxxxxxxx
n | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 50 | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 0x | 102". |
44. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 16. xxxxxx xxxxxxx x poznámky xxx:
"16. KOŘENÍ, XXXXX XXXXXX X XXXXX KOŘENICÍ XXXXXXXXX
x | x | m | M | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 104 | 5.104 |
Bacillus xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus | 5 | 2 | 102 | 103 |
xxxxxxxxxxx perfringens | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxx | 5 | 2 | 104 | 105 |
Potenciálně toxinogenní xxxxxx Aspergillus xxxxxx*) | 5 | 2 | 102 | 5.103 |
*) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx hodnoty xx xxx xxxxxxxxx rozhodující xxxxxxxx xxxxx aflatoxinů, xxx xxxxxxxx x. 298/1997 Xx.".
45. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 17.1. xxx:
"17.1. Bylinné x ovocné čaje, xxxxxx xxxxx a xxxxx x čajem xxxxxx
n | x | x | M | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 0 | 102 | - |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Plísně | 5 | 2 | 104 | 105". |
46. X xxxxx 2 xxxxxxx xxxxxxx xxxx 18., 18.1., 18.4. (xxxxxx poznámky) a 18.4.1. a 18.4.2. xxx:
"18. XXXXXXXXX XX XXXXXXXXXXXXX XXXXXXXXXXX, XXXXX KULTURY, XXXXX XXX OCHUCENÁ XXXX X PŘÍSADAMI X XXXXXXXXX X UPRAVENÝM XXXXXXX NUTRIČNÍCH FAKTORŮ
18.1. Potraviny xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
18.4. Xxxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx faktorů x xxxxxxxx xxxxx xxxxxx*)
*) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx §1 xxxx. 4 xxxx. d) xxxxxxxx x. 336/1997 Xx., kterou xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
18.4.1. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx minerálií, vitaminů, xxxxxxxxxxx xxxx. (ve xxxxx tablet, xxxxx, xxxxxx, v prášku, xxxxxx xxxx.)
18.4.2. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx (xx xxxxx tablet, dražé, xxxxxx, x xxxxxx, xxxxxx xxxx.)".
47. X části 2 xxxxxxx x bodě 18.1.1. xx u xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x Clostridium xxxxxxxxxxx xxxxxxx M "104" xxxxxxxxx hodnotou X "103".
48. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 18.2.1. včetně xxxxxxx xxx:
"18.2.1. Xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx
x | x | x | M | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 5.104 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | -". |
49. V xxxxx 2 přílohy v xxxx 18.4.1. xx x xxxxxxx "Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx" doplňuje xxxxxxxx*), která xxx:
"*) Nesleduje se x výrobků s xxxxxxxx mikroflórou.".
50. X části 2 xxxxxxx xxx 19. xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx zní:
"19. XXXXXXX STUDENÉ A XXXXX XXXXXXX
19.1. Xxxxxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxxx x bez xxxxxxxx (např. xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxx, xxxxx)
n | x | x | X | |
xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx*) | 2 | 1 | 2.105 | 106 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 2 | 1 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
Salmonella | 2 | 0 | 0/25 | - |
Staphylococcus xxxxxxx) | 2 | 1 | 102 | 103 |
Bacillus cereus | 2 | 1 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx) | 2 | 1 | 103 | 104 |
Xxxxxxxx | 2 | 1 | 5.103 | 5.104 |
*) Nesleduje se x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
n) X xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx o xxxxx xxx vyšší.
x) Xxxxxxx se xxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
19.2. Xxxxxxx xxxxx kuchyně prodávané x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
n | x | x | M | |
celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*) | 2 | 1 | 104 | 5.104 |
Koliformní xxxxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxx xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxx | 2 | 0 | 0/25 | - |
*) X xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx složku syrovou xxxxxxxxx xx toleruje xxxxxxx o xxxxx xxx vyšší.
19.3. Xxxxxx, xxxxxxxx, omáčky, xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx výrobky x xxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)
n | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 50 | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 0d | 2.102 |
Xxxxxxxxxx*) | 5 | 0 | 0/25 | - |
*) Xxxxxxx xx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx.".
51. X xxxxx 2 xxxxxxx xxxxxx xxxx 20. xxx:
"20. XXXXXXXXXX XXXXXX XX XXXXXXXX PO XXXXXXXX XXXXXXXXXX NEBO MIKROVLNNÉM XXXXXX".
52. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 20.2. včetně xxxxxxx xxx:
"20.2. Xxxxxx x kombinované xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx (např. xxxxxxxx xxxxxxxxx upravené xxxxxxx x masa, xxxxxxx xxxx, mělněného xxxxxx xxxx, x xxxxxxxxx se zeleninou, xxxxx, xxxxxxxxxx)
x | m | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 1 | 5.103 | 5.104 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus | 1 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 0 | 0/25 | -". |
53. X části 3 xxxxxxx písmeno x) xxx:
"l) xxx xxxxx,".
54. Tam, xxx xx v xxxxxxx xxxxxxx xxxxx "Xxxxxxxxxxx toxinogenní plísně Xxxxxxxxxxx xxxxxx", rozumí xx xxx též "Xxxxxxxxxxx parasiticus a Xxxxxxxxxxx xxxxxxx".
Čl. XX
Xxxx vyhláška xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx:
XXXx. Xxxxx XXx., x. x.
Xxxxxxxxx
Xxxxxx předpis x. 91/99 Sb. nabyl xxxxxxxxx dnem 20.5.1999.
Xxxxxx xxxxxxx x. 91/99 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 132/2004 Sb. s xxxxxxxxx xx 30.4.2004.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx derogační xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.