Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 20.05.1999.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 20.05.1999 do 29.04.2004.


Vyhláška, kterou se mění vyhláška č. 294/97 Sb., o mikrobiologických požadavcích na potraviny, způsobu jejich kontroly a hodnocení

91/99 Sb.

91
VYHLÁŠKA
Xxxxxxxxxxxx zdravotnictví
xx xxx 5. května 1999,
kterou se xxxx vyhláška Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x. 294/1997 Xx., x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x hodnocení
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §19 xxxx. x) zákona x. 110/1997 Sb., o xxxxxxxxxxx a tabákových xxxxxxxxx a x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů:
Xx. X
Xxxxxxxx č. 294/1997 Sb., o xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx, xx xxxx xxxxx:
1. Xxxxxxxx xxx xxxxx x. 2) x §3 xxxx. 2 xx na xxxxx xxxxxxxx takto:
"XXX XX 12824 (56&xxxx;0088) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x krmiv. Horizontální xxxxxx xxxxxxx bakterií xxxx Xxxxxxxxxx.
XXX 56&xxxx;0090 : 1987 Xxxxxxxxxxxxx výrobky. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
XXX XX ISO 11290-1 (56&xxxx;0093) Xxxxxxxxxxxxx potravin x krmiv. Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx - Xxxx 1: Xxxxxx xxxxxxx.
XXX XXX 13721 (56&xxxx;0125) Xxxx x xxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx počtu xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx. Technika xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 oC.".
2. X xxxxx 1 přílohy xxx 4 xxx:
"4. Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx tyto xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx:
x) xxxxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx: potraviny, xxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxx nebo xxxxxxxx stavu xxxx xxxxxxxxxxx ohřevu, x xxxxxx xxxxxxxxx, které xxxx xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx s xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx: potraviny, které xx konzumují až xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx, vaření, xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx smíchání x vroucí tekutinou,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx uzavřené x xxxxxxxxx obchodně sterilní.".
3. X xxxxx 1 xxxxxxx část X tabulky x. 1 xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx zní:
"Xxxx A. Bakteriální xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx mezní hodnota

Bacillus xxxxxx

potraviny xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx

105/x
104/x
102/x

Campylobacter xxxxxx/xxxx

potraviny xxxxxx k přímé xxxxxxxx

xxxxx/25 x

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

potraviny neurčené x přímé xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx k xxxxx spotřebě
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx

105/x
104/x
102/x

Xxxxxxxxxxx xxxx 0 157

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx

xxxxx/25

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

potraviny určené x xxxxx xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx o xx nižší xxx 0,92

xxxxx/25 x
&xx; 100/x

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x dětskou výživu x xxxxx spotřebě

104/g
10/x

Xxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
všechny ostatní xxxxxxxxx*/

xxxxx/50 g
xxxxx/25 x

Xxxxxxxx xxx.

xxxxxxx potraviny

negat/25 x

Staphylococcus xxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxx xxxxxxxx
potraviny určené x xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
nikoli x xxxxx spotřebě

105/x
104/g
102/x
103/x

Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxx, měkkýši, xxxxxx a hlavonožci x xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx pásem xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

xxxxx/25

Yersinia xxxxxxxxxxxxxx
(xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx)

xxxxxxx potraviny

negat/25 x
xxxxx: xxxxxxxxxxxxxxxx ve xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx specifikované xx xxxxxx xxxxx
xx: xxxxx aktivita xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxx speciálním xxxxxxxxxx);
xxxxxxxxxx souvisí x obsahem xxxx x xxxxxxxxx, nabývá xxxxxx od nuly xx xxxxx.
*/ Xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx než Salmonella xxxxx nebo Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx nebo Salmonella xxxxxxxxxxxx může xxx xx xxxx nejvyšší xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxx-xx x xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx ke xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx tepelnému xxxxxxxxxx (xxxxxxx, xxxxxxx apod.) x dále xxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.".
4. X xxxxx 1 přílohy xxxx X xxxxxxx x. 1 včetně nadpisu xxx:
"Xxxx X. Xxxxxxxxxxxx mikroorganismy x xxxxxxx xxxxxx

Mikroorganismus

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Nejvyšší mezní xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx
(xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx)

xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx
x xxxxx xxxxxxxx
xxxxxx x xxxxx spotřebě
xxxxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx x výjimkou xxxxxxxx, xxx jsou xxxxxx mikroorganismy součástí
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxx
rostlinného xxxxxx

105/x
106/x
107/x
108/x

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
potraviny xxxxxx pro xxxxxxxxxx x xxxxxxx výživu x přímé xxxxxxxx

105/g
103/x

Escherichia xxxx

potraviny určené x xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx určené pro xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx

104/x
10/x

Mikroorganismy xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx složky

potraviny xxxxxx xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx výživu
neurčené x přímé spotřebě
xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx
živočišného původu
xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx

106/x
105/x
107/x
108/x

Kvasinky

xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx
potraviny xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx

103/x
107/x

Xxxxxx

potraviny určené xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx výživu
ostatní xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, kde jsou xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx

103/g
xxxx xxxxxx xxxxx xxx viditelný xxxxxxx xxxx
5. X části 1 xxxxxxx x xxxx 7.1 xxxxxxxx xxxx xxx: "Xxx xxxxxxx, xxx m xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v xxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx k xxxxxxxxx, xxx xx xxxxxx za xxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxx, např. 0/10, xxxx xxxxxxx 3x 0/3,3. Xxxxxxxxx je xxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx mikroorganismů x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx. Xxxx ustanovení se xxxxxxxxxx na xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 1 xxxxx X, xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx.".
6. V xxxxx 1 xxxxxxx x xxxx 8 poslední xxxx xxx: "Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xx mohly xx podmínek oběhu xxxxxx, xxxxxxx, xx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx obalech xxxxxxx xx 7 xx 10xxxxx xxxxxxxx xxx 35 xX xx 37 xX x xxxxxxx zvýšení xxxxx mikroorganismů xxx xx 102. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxxxx v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.".
7. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 1 xxxxxx xxxxxxx xxx:
"1. XXXX X XXXXX XXXXXXX, XXXXXX X XXXXXXX Z XXXXXXXXX XXXX, KRÁLIČÍ MASO, XXXXXXX A DALŠÍ XXXXX XXXX
1.1. Xxxx, maso xxxxxxxxx, xxxxxx, balené, včetně xxxxx - xxxxxxx x zmrazené

1.1. Xxxx, maso porcované, xxxxxx, balené, xxxxxx xxxxx - xxxxxxx x xxxxxxxx


x

c

x

X

Koliformní xxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

1.2. Xxxxx xxxx xxxxxx, mleté xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx x tepelné xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx - xxxxxxx x xxxxxxxx


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx)

5

2

106

5.106

Koliformní xxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

1

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

x) xxxxxxxxx se xxx x mletých xxx

1.3. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx (např. xxxxxx xxxxx, xxxxxxxx šunka)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

2.103

104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

102

103

Staphylococcus aureus

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

1.4. Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx


x

c

m

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

102

2.103

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

0

0d

-

Salmonella

5

0

0/25

-

1.5. Xxxxxxx opracované xxxxx výrobky


x

c

m

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

5.102

Sulfitredukující xxxxxxxxxx

5

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

1.5.1. Xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx výrobky


x

x

m

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.104

5.105

Xxxxxxxx mléčného xxxxxxx

5

2

5.104

6

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

102

103

Sulfitredukující xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

1.6. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx hermeticky xxxxxx

1.6.1. Konzervy xxxxxxxxxxx xxxx splňovat xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

1.6.2. Polokonzervy


x

c

m

X

celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.103

5.104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Staphylococcus auerus

5

1

0x

2.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

1.7. Xxxxxxxxx xxx (kromě másla)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
8. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 2 xxxxxx xxxxxxx zní:
"2. XXXX, XXXXXXX VODNÍ XXXXXXXXXXX X VÝROBKY X XXXX
2.1. Xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxx xxxx a xxxxxx části, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx


n

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

105

106

Xxxxxxxxxxx coli

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.2. Xxxxx, xxxxxxx a xxxxxx xxxx


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx mikroorganismůb)

5

2

5.103

2.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0b

102

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
x) X xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx x/xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xx tolerují xxxxxxx o xxx xxxxx s xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x Xxxxxxxxxx.
2.3. Xxxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx


n

x

x

X

xxxxxxx počet mikroorganismů+)

5

2

104

105

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
+) X krabího xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x řád xxxxx.
2.4. Xxxxxxx x xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
XXXXXXXX:
Xxxxxxx x xxxxxxxxx xxx určené x xxxxxxx xxxxxx xxx 20.2.
2.4.1. Xxxxxxx marinované tepelně xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxx. v xxxxxx, xxxxx, nálevu, xxxxxxxx)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0b

5.102

Staphylococcus xxxxxx

5

2

0x

5.102

Xxxxxxxx cereus

5

2

103

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx

5

2

104

106
2.4.2. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxx přísadami (xxxx. x xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, remuládě)


x

x

m

X

celkový xxxxx mikroorganismů

5

2

105

106

Koliformní xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Sulfitredukující xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

5.102

Xxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx

5

2

103

5.104
2.5. Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx "polokonzervy"
2.5.1. Xxxxxxxxxx balené xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, bez xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (kaviár, xxxx, xxxxxxxxx pasta, xxxxx v xxxxx, xxxxx tyčinky xxxx.)


n

x

x

X

xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.103

5.104

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

102

5.103

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

2

0x

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.5.2. Hermeticky xxxxxx xxxx polokonzervy xxxxxxxxxxx xxxx s xxxxxxxxxxxxx přísadami


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

5.102

Staphylococcus auerus

5

2

0d

102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0b

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.6. Rybí xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx podmínky xxxxxxxx xxxxxxxxx.".
9. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 3.2. xxxxxx xxxxxxx zní:
"3.2. Xxxxxxxx x xxxxxxxx ochucené, xxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx


x

x

m

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

0x

102

Staphylococcus xxxxxx

5

2

0x

2.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx

5

3

102

103".
10. V části 2 xxxxxxx bod 4.1. včetně xxxxxxx xxx:
"4.1. Xxxxxx xxxxxxx xxxxx pro xxxxx xxxxxx


x

x

m

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx



105


Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

5.102

2.103

Salmonella

5

0

0/25

-".
11. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 4.3. xxxxxx nadpisu xxx:
"4.3. Mléčné xxxxxxx xxxxxxxxx s výjimkou xxxxxxxxxxxxx x ošetřených XXX


n

x

x

X

Koliformní bakterie

5

2

0x

2.102

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

0

0x

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-".
12. X xxxxx 2 přílohy x xxxx 4.5. xxxxxx xxx:
"4.5. Xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxx UHT".
13. X xxxxx 2 xxxxxxx x bodě 4.6.1. se údaje xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx nahrazují xxxxx:


"x

x

n

X


5

2

104

5.104".
14. X xxxxx 2 přílohy xx x xxxx 4.6.2. xxxxx na xxx "8.2." xxxxxxxxx xxxxxxx xx bod "8.3.".
15. V xxxxx 2 přílohy xxx 4.9.2. včetně nadpisu xxx:
"4.9.2. Xxxxxx xxxxxx výrobků xxxxxxxxxx x x xxxxxxxxx, xxxxxxx tvarohové sýry, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx


n

x

m

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

3

5.102

2.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx

5

3

5.103

5.104

Xxxxxx xxxx xxx Geotrichum xxxxxxxx

5

3

102

103".
16. X xxxxx 2 xxxxxxx x xxxx 4.9.3. xx xxxxxxx Enterobacteriaceae x xxxxxxxxx xxxxxxxxx nahrazuje xxxxx:


n

x

x

M

Koliformní xxxxxxxx

5

2

0b

102".
17. V xxxxx 2 přílohy xxx 4.10. včetně nadpisu xxx:
"4.10. Sýry
4.10.1. Xxxx xx xxxxxxxx xxxxx


x

c

x

X

Escherichia xxxx

5

2

103

104

Staphylococcus xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.10.2. Tvrdé sýry, xxxxxxx tvrdé xxxx x xxxx xxxxxxxxx (xxxxxx xxxxxxx balených)


n

x

m

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

10

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxx)

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102
x) U xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx hodnoty o xxx vyšší.
4.10.3. Xxxxxxxxx sýry (včetně xxxxxxx balených)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

2.102

103

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0b

102

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

2

102

103
4.10.4. Xxxxx sýry xxxxxxx


x

x

m

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

2.102

103

Staphylococcus xxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.10.5. Plísňové xxxx


n

x

x

X

Escherichia xxxx

5

2

103

5.103

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.10.6. Xxxxxx sýry xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x s xxxxxxxxx


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx mikroorganismů*)

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

5.102

Xxxxxx

5

2

102

103
*) X xxxxxxxx sýrů xxxxxxxxxx x x xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx.".
18. X xxxxx 2 přílohy xxx 4.11. xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxx:
"4.11. Xxxxx x pomazánkové xxxxx
4.11.1. Xxxxx mlékárenské


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0b

50

Xxxxxx xxxx xxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102
4.11.2. Pomazánkové xxxxx


x

c

x

M

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx)

5

3

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxx xxxx xxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx)

5

3

102

5.102
g) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx xx zakysané xxxx polozakysané xxxxxxx.
x) X pomazánkového xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx o xxx xxxxx.".
19. V xxxxx 2 přílohy xxx 5. xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx xxx:
"5. BALENÉ XXXXXXXX X MRAŽENÉ XXXXX


x

c

x

X

celkový počet xxxxxxxxxxxxxx*)

5

2

105

5.105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx**)

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

2.102

Salmonella

5

0

0/25

-
*) Xxxxxxxxx xx x výrobků x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
**) Pro xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x = 5, x = 2, x = 3.102, X = 103.".
20. X xxxxx 2 přílohy xxx 7.1. xxxxxx xxxxxxx zní:
"7.1. Xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxx směsi, čerstvé xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx
7.1.1. Xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx čerstvá xxxxxxxx x xxxx xxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
7.1.2. Čerstvé xxxxxx a zeleninové xxxxx k xxxxxx xxxxxxxx


x

c

x

X

xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

2

1

105

106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxx

2

1

103

104

Xxxxxx

2

1

102

103".
21. X části 2 xxxxxxx xx x xxxxxx 7.2.1. x 7.2.2. x xxxxx xx xxxxx "xxxxxxxx," xxxxxxxx slova "xxxxxxxx, xxxxx,".
22. X xxxxx 2 přílohy xxx 7.3.2. xxx:
"7.3.2. Xxxxxx xxxxx


n

x

m

X

xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

2

1

105

106

Xxxxxxxxxx bakterie

2

1

102

103

Kvasinky

2

1

103

104

Xxxxxx

2

1

102

103".
23. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 7.4.3. zní:
"7.4.3. Kečupy, dresinky, xxxxxxx xxxxx xxxx.


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

102

Xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxx

5

2

0x

2.102".
24. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 7.5. xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx xxx:
"7.5. Xxxxx xxxxxxx skořápkových plodů


n

x

x

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx*)

5

2

102

103

Xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxx xxxxxx**)

5

0

102

-
*) X xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x řád nižší.
**) Při xxxxxxxxxx xxxxxxx hodnoty xx xxx posouzení rozhodující xxxxxxxx xxxxx aflatoxinů, xxx xxxxxxxx předpis.3)".
25. V části 2 xxxxxxx xxx 7.6. včetně xxxxxxx xxx:
"7.6. Xxxxx xxxxxxxxx


x

x

x

M

xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

2.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx plísně Xxxxxxxxxxx xxxxxx

5

0

102

-
26. X xxxxx 2 xxxxxxx x xxxx 8.1. xx xxxxxxx "Xxxxxx" xxxxxxxx xxxxx:


x

x

x

X

"Xxxxxx

5

2

103

104".
27. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 8.3.1. xx doplňuje x položku:


x

x

m

X

"Staphylococcus xxxxxx

5

1

0x

102".
28. X xxxxx 2 xxxxxxx xx x xxxx 8.3.2. slova xxxxxxx x označení položky "x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx varu" xxxxxxxxx xxxxx "x xxxxxxxxx x poté xxxxxxxxx xxxxxxxx".
29. X části 2 xxxxxxx se x xxxxxx 8.4.1., 8.4.2. x 8.4.3. xxxxxxxx xxxxxxx:


x

x

x

X

"Salmonella

5

0

0/25

-".
30. X části 2 xxxxxxx x bodě 8.6.3. xxxxxxxx xxxxxxx xxx: "Sójové xxxxxxx, xxxxxx a obdobné xxxxxxx xxxxxxxxxxx".
31. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 9.1. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"9.1. Pekařské výrobky x xxxxxx tvarohovou, xxxxxxxxxx, xxxxxxx a xxxxx (xxxxxx, xxxxxx x obdobné výrobky)


x

x

m

X

xxxxxxx počet mikroorganismů

2

1

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

0b

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

0x

2.102
32. X xxxxx 2 xxxxxxx xx x bodě 9.2. slova "Xxxxxxxxxxx xxxx" nahrazují slovy "Xxxxxxxxxx bakterie".
33. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 9.4. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"9.4. Xxxxxxxxx a xxxxxxxx výrobky
9.4.1. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx pečivo


x

x

m

X

xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

2

1

104

105

Koliformní xxxxxxxx

2

1

50

5.102

Plísně

2

1

102

5.102
9.4.2. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxx.)


n

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

105

5.105

Xxxxxxxxxx bakterie

2

1

102

5.102

Plísně

2

1

102

103
9.4.3. Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxx, x ovocem


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

5.105

5.106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

5.102

Kvasinky

2

1

5.104

2.105

Xxxxxx

2

1

102

103
9.4.4. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x/xxxx xxxxxxx šlehačkovou xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx


x

c

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

106

107

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

103

104

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

5.102

Xxxxxxxx

2

1

5.104

2.105

Xxxxxx

2

1

102

103".
34. X části 2 xxxxxxx v xxxx 10.1. xx xxxxxxxx položka:


x

x

x

X

"Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104".
35. X části 2 xxxxxxx x xxxx 10.2.4. xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx poznámky:


x

x

x

X

"Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx*)

5

2

103

104".
*) Nesleduje xx x xxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxxxxx.".
36. X xxxxx 2 xxxxxxx x xxxxxx 12.1. a 12.2. xx slovo "Xxxxxxxxxxxxxxxxxx" xxxxxxxxx xxxxx "Koliformní xxxxxxxx".
37. X xxxxx 2 přílohy x xxxx 12.2. xx xxxxxxxx položka:


x

x

x

M

"Xxxxxx

5

2

102

103".
38. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 13.2. xxxxxx xxxxxxx x poznámky xxx:
"13.2. Xxxx xxxxxx a xxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx nižším xxx 20 % xxx.


n

c

x

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

0

10

-

Xxxxxxxx*)

5

1

0x

2.102
*) Xxxxxxxxx xx u xxxxxxx.".
39. X xxxxx 2 xxxxxxx bod 13.3. xx xxxxxxxx x xxxxxxx, xxxxx xxxxxx poznámky xxx:


x

x

x

X

"Xxxxxxxxxx*)

5

0

0/25

-

Bacillus xxxxxx

5

1

103

5.103
*) Xxxxxxx se x vaječných likérů.".
40. V xxxxx 2 přílohy xxx 14.1.1. se xxxxxxxx x xxxxxxx:


x

x

m

X

"Kvasinky

5

2

102

103".
41. X části 2 xxxxxxx xxx 14.1.2. xxx:
"14.1.2. Xxxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxxxx xxxx skladování


n

x

x

M

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

0x

5.102

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

0/10

0/10

Xxxxxxxx

5

1

0/10

0/10
42. V xxxxx 2 přílohy xxx 14.2. se nahrazuje xxxx 14.2.1. a 14.2.2., xxxxx xxx:
"14.2.1. Xxxxxx, ovocné xxxxxxxxxxx


n

c

x

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

0

0a

-

Xxxxxxxx

5

1

0x

2.102
14.2.2. Zmrazené xxxxxx xxxxxxxxxxx


x

c

x

X

Koliformní xxxxxxxx

5

1

0x

2.102

Xxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxx

5

2

102

5.102".
43. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 15. včetně nadpisu xxx:
"15. XXXXXXXXXXX XXXXXXX X XXXXXXXX XXXXXXX, OMÁČEK, XXXXXX, XXXXXX KOŘENICÍ XXXXXXXXX
15.1. Přípravky určené xx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxx


x

x

x

X

"Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103

Bacillus cereus

5

3

103

105

xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

3

102

5.103

Xxxxxx

5

3

103

104
15.2. Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx


n

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

50

5.102

Staphylococcus xxxxxx

5

1

0x

102".
44. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 16. xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxx:
"16. XXXXXX, XXXXX KOŘENÍ A XXXXX XXXXXXXX PŘÍPRAVKY


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

104

5.104

Xxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

104

Staphylococcus xxxxxx

5

2

102

103

xxxxxxxxxxx perfringens

5

2

102

103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

104

105

Potenciálně xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx flavus*)

5

2

102

5.103
*) Při xxxxxxxxxx xxxxxxxx hodnoty je xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx obsah xxxxxxxxxx, xxx vyhláška č. 298/1997 Xx.".
45. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 17.1. xxx:
"17.1. Bylinné x xxxxxx čaje, xxxxxx xxxxx a xxxxx s xxxxx xxxxxx


n

c

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

0

102

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

104

105".
46. X části 2 xxxxxxx xxxxxxx bodů 18., 18.1., 18.4. (xxxxxx xxxxxxxx) x 18.4.1. x 18.4.2. xxx:
"18. POTRAVINY XX ZAHUŠŤUJÍCÍMI XXXXXXXXXXX, XXXXX XXXXXXX, XXXXX XXX XXXXXXXX NEBO X XXXXXXXXX A XXXXXXXXX X XXXXXXXXX XXXXXXX NUTRIČNÍCH FAKTORŮ
18.1. Xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx vlastnostmi
18.4. Xxxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx faktorů x xxxxxxxx denní xxxxxx*)
*) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx §1 xxxx. 4 xxxx. d) xxxxxxxx x. 336/1997 Xx., kterou xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxx použití.
18.4.1. Xxxxxxxxx potraviny s xxxxxxx minerálií, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx. (xx xxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, x xxxxxx, xxxxxx xxxx.)
18.4.2. Xxxxxxxxx potraviny xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx (xx xxxxx xxxxxx, dražé, xxxxxx, x prášku, xxxxxx xxxx.)".
47. X xxxxx 2 xxxxxxx x bodě 18.1.1. se x xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx X "104" xxxxxxxxx xxxxxxxx M "103".
48. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 18.2.1. včetně xxxxxxx zní:
"18.2.1. Xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx


n

x

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

103

5.104

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-".
49. X části 2 xxxxxxx v xxxx 18.4.1. se x xxxxxxx "Celkový xxxxx mikroorganismů" doplňuje xxxxxxxx*), xxxxx xxx:
"*) Xxxxxxxxx xx x výrobků x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx.".
50. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 19. xxxxxx nadpisu a xxxxxxxx xxx:
"19. XXXXXXX XXXXXXX A XXXXX XXXXXXX
19.1. Xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx x bez xxxxxxxx (xxxx. saláty, xxxxxxxx chlebíčky, xxxxxxx x xxxxxx, nakládané xxxxxxx, nakládané xxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxx, xxxxx)


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*)

2

1

2.105

106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

103

104

Xxxxxxxxxxx xxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)

2

1

102

103

Xxxxxxxx xxxxxx

2

1

103

104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)

2

1

103

104

Xxxxxxxx

2

1

5.103

5.104
*) Xxxxxxxxx xx x výrobků xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
x) X xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxx vyšší.
x) Xxxxxxx xx xxxxx u xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
19.2. Xxxxxxx xxxxx kuchyně xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx prodejnách (xxxx jídel poskytovaných xx službách xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)


n

x

x

M

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*)

2

1

104

5.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-
*) X výrobků obsahujících xxxx složku xxxxxxx xxxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx o xxxxx xxx vyšší.
19.3. Xxxxxx, dresinky, xxxxxx, xxxxxxx směsi a xxxxxxx výrobky x xxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)


x

x

x

M

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

50

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

1

0x

2.102

Salmonella*)

5

0

0/25

-
*) Xxxxxxx se x xxxxxxx s xxxxxxxx složkou.".
51. X části 2 xxxxxxx nadpis bodu 20. xxx:
"20. XXXXXXXXXX URČENÉ KE XXXXXXXX XX XXXXXXXX XXXXXXXXXX XXXX MIKROVLNNÉM XXXXXX".
52. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 20.2. xxxxxx xxxxxxx zní:
"20.2. Xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, chlazené xxxx zmrazené (xxxx. xxxxxxxx xxxxxxxxx upravené xxxxxxx x xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxx, x xxxxxxxxx xx zeleninou, xxxxx, xxxxxxxxxx)


x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

1

5.103

5.104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

1

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

0

0/25

-".
53. X části 3 xxxxxxx písmeno x) xxx:
"x) čaj xxxxx,".
54. Xxx, xxx xx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx "Xxxxxxxxxxx toxinogenní xxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxx", rozumí xx xxx xxx "Xxxxxxxxxxx parasiticus a Xxxxxxxxxxx xxxxxxx".
Xx. XX
Xxxx xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx:
XXXx. Xxxxx XXx., v. x.

Informace
Xxxxxx xxxxxxx č. 91/99 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 20.5.1999.
Xxxxxx xxxxxxx x. 91/99 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 132/2004 Sb. s xxxxxxxxx xx 30.4.2004.
Znění jednotlivých xxxxxxxx norem jiných xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx derogační změna xxxxx uvedeného právního xxxxxxxx.