Právní předpis byl sestaven k datu 20.05.1999.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 20.05.1999 do 29.04.2004.
91
VYHLÁŠKA
Xxxxxxxxxxxx zdravotnictví
ze xxx 5. května 1999,
xxxxxx xx xxxx vyhláška Ministerstva xxxxxxxxxxxxx x. 294/1997 Xx., x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxx jejich kontroly x xxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx stanoví xxxxx §19 xxxx. x) xxxxxx č. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx:
Xx. I
Xxxxxxxx č. 294/1997 Sb., x xxxxxxxxxxxxxxxxx požadavcích xx xxxxxxxxx, způsobu jejich xxxxxxxx a xxxxxxxxx, xx xxxx xxxxx:
1. Xxxxxxxx xxx xxxxx x. 2) x §3 xxxx. 2 xx xx xxxxx xxxxxxxx takto:
"XXX XX 12824 (56&xxxx;0088) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx. Horizontální xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx Salmonella.
XXX 56&xxxx;0090 : 1987 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxx toxinů x Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
XXX XX XXX 11290-1 (56&xxxx;0093) Xxxxxxxxxxxxx potravin x xxxxx. Horizontální xxxxxx průkazu x xxxxxxxxx počtu Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx - Xxxx 1: Metoda xxxxxxx.
XXX ISO 13721 (56&xxxx;0125) Xxxx x xxxxx výrobky - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 xX.".
2. X xxxxx 1 xxxxxxx xxx 4 xxx:
"4. Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx:
a) xxxxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx: xxxxxxxxx, xxxxx xx konzumují x xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx tepelně opracované, xxxxx xx xxxxxxxxx x teplém nebo xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, a xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx být před xxxxxxxxx smíchány x xxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxxx,
b) xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx: potraviny, které xx konzumují xx xx xxxxxxx kuchyňské xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx x vroucí xxxxxxxxx,
x) potraviny xxxxxx xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx tepelně opracované, xxxxxxxxxx uzavřené a xxxxxxxxx obchodně xxxxxxxx.".
3. X části 1 xxxxxxx část X xxxxxxx x. 1 xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxx:
"Xxxx X. Bakteriální xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxx xxxxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx hodnota |
Xxxxxxxx cereus | xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx potraviny určené x přímé xxxxxxxx xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx | 105/x 104/g 102/x |
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx/xxxx | xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | xxxxx/25 x |
Xxxxxxxxxxx perfringens | xxxxxxxxx neurčené x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx potraviny xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx výživu | 105/x 104/x 102/x |
Xxxxxxxxxxx coli 0&xxxx;157 | xxxxxxx xxxxx potravin | xxxxx/25 |
Xxxxxxxx monocytogenes | potraviny určené x xxxxx spotřebě xxxxx xxxxxxx x xx nižší xxx 0,92 | xxxxx/25 x &xx; 100/x |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx pro kojeneckou x xxxxxxx výživu x přímé xxxxxxxx | 104/x 10/x |
Xxxxxxxxxx xxx. | xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx ostatní xxxxxxxxx*/ | xxxxx/50 x negat/25 x |
Xxxxxxxx xxx. | xxxxxxx xxxxxxxxx | negat/25 x |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus | potraviny xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx potraviny určené x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx nikoli k xxxxx xxxxxxxx | 105/x 104/x 102/x 103/x |
Xxxxxx parahaemolyticus | xxxx, měkkýši, xxxxxx a xxxxxxxxxx x xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | xxxxx/25 |
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) | xxxxxxx potraviny | xxxxx/25 x |
xxxxx: xxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xx šikmou xxxxx
xx: vodní xxxxxxxx xx vnitřní parametr xxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx);
xxxxxxxxxx xxxxxxx x obsahem xxxx x xxxxxxxxx, nabývá xxxxxx xx xxxx xx xxxxx.
*/ Xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx Xxxxxxxxxx xxxxx xxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx upuštěno, xxx-xx x xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx opracování (xxxxxxx, vařením xxxx.) x xxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zdravotní xxxxxx.".
4. V xxxxx 1 xxxxxxx xxxx X xxxxxxx x. 1 xxxxxx xxxxxxx xxx:
"Xxxx X. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx kažení
Xxxxxxxxxxxxxxx | Kategorie xxxxxxxx | Xxxxxxxx mezní xxxxxxx |
Xxxxxxx xxxxxxxxx mikroorganismy (xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx) | xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x výjimkou xxxxxxxx, kde xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx | 105/x 106/x 107/x 108/x |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě potraviny xxxxxx xxx kojeneckou x dětskou výživu x xxxxx xxxxxxxx | 105/x 103/x |
Xxxxxxxxxxx coli | potraviny xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx určené pro xxxxxxxxxx a dětskou xxxxxx x přímé xxxxxxxx | 104/x 10/x |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx ke kulturní xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx potravinách xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx | xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x přímé xxxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx | 106/x 105/g 107/g 108/x |
Xxxxxxxx | xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxx, kde xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx | 103/x 107/x |
Xxxxxx | potraviny xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx výživu xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx | 103/x xxxx xxxxxx xxxxx xxx viditelný prostým xxxx |
5. X xxxxx 1 xxxxxxx v xxxx 7.1 xxxxxxxx xxxx xxx: "Xxx případy, xxx x xx xxxxxxxxx jako xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx, xxx xx xxxxxx xx xxxxxx xxxxx po xxxxx xxxx, např. 0/10, xxxx xxxxxxx 3m 0/3,3. Požadavek xx xxx xxxxxxx na xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v xxxxxxxxxxx sníženém xxxxxx xxxx hmotnosti xxxxxx xxxxxxxx xx zkoušení. Xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx bakteriální xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx uvedené x xxxxxxx x. 1 xxxxx A, neboť x xxxxxx xxxxxxxxx xx objem xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx zkoušení xxxxxxxxx.".
6. X xxxxx 1 přílohy v xxxx 8 xxxxxxxx xxxx xxx: "Nepřítomnost xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, které xx se mohly xx podmínek xxxxx xxxxxx, znamená, že xxx termostatové xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx 7 xx 10denní xxxxxxxx xxx 35 xX xx 37 xX x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx než xx 102. Zkoušení xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx před xxxxxxxx xxxxxxx xx oběhu, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.".
7. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 1 xxxxxx xxxxxxx zní:
"1. XXXX X XXXXX XXXXXXX, XXXXXX A XXXXXXX Z XXXXXXXXX XXXX, XXXXXXX XXXX, XXXXXXX X DALŠÍ XXXXX XXXX
1.1. Xxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxx - xxxxxxx x zmrazené
1.1. Xxxx, maso xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx, včetně xxxxx - čerstvé x xxxxxxxx | ||||
x | x | m | X | |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxxxxxx auerus | 5 | 2 | 102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.2. Xxxxx xxxx xxxxxx, mleté xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxxxx - xxxxxxx x xxxxxxxx | ||||
x | x | x | M | |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx) | 5 | 2 | 106 | 5.106 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 5.102 | 5.103 |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
x) xxxxxxxxx xx xxx x mletých xxx | ||||
1.3. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx k přímé xxxxxxxx (xxxx. xxxxxx xxxxx, lososová xxxxx) | ||||
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 2.103 | 104 |
Sulfitredukující xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.4. Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx | ||||
x | c | m | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 102 | 2.103 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus | 5 | 0 | 0x | - |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.5. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx | ||||
x | x | x | X | |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 104 | 105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 0x | 5.102 |
Sulfitredukující xxxxxxxxxx | 5 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.5.1. Plátkované x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masné xxxxxxx | ||||
x | x | x | X | |
xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 5.104 | 5.105 |
Xxxxxxxx mléčného kvašení | 5 | 2 | 5.104 | 6 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Staphylococcus aureus | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.6. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx | ||||
1.6.1. Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx musí xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx sterility | ||||
1.6.2. Xxxxxxxxxxxx | ||||
x | x | x | X | |
xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 5 | 2 | 5.103 | 5.104 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx auerus | 5 | 1 | 0d | 2.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.7. Xxxxxxxxx xxx (kromě másla) | ||||
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
8. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 2 xxxxxx xxxxxxx xxx:
"2. XXXX, XXXXXXX XXXXX XXXXXXXXXXX A VÝROBKY X XXXX
2.1. Xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxx xxxx a xxxxxx xxxxx, určené x xxxxxxx xxxxxx
x | x | x | M | |
xxxxxxx počet mikroorganismů | 5 | 2 | 105 | 106 |
Xxxxxxxxxxx coli | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Sulfitredukující xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
2.2. Xxxxx, smažené a xxxxxx ryby
x | c | m | X | |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx) | 5 | 2 | 5.103 | 2.104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
x) X xxxxxxx x přísadou xxxxxx x/xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx se tolerují xxxxxxx x xxx xxxxx s xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx a Xxxxxxxxxx.
2.3. Xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
n | x | m | X | |
xxxxxxx počet mikroorganismů+) | 5 | 2 | 104 | 105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
+) X xxxxxxx masa xx tolerují xxxxxxx x řád vyšší.
2.4. Výrobky z xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
XXXXXXXX:
Výrobky x xxxxxxxxx ryb určené x tepelné xxxxxx xxx 20.2.
2.4.1. Xxxxxxx marinované tepelně xxxxxxxxxxxx bez xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxx. x xxxxxx, xxxxx, nálevu, xxxxxxxx)
n | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0b | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 0x | 5.102 |
Xxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxx | 5 | 2 | 104 | 106 |
2.4.2. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (xxxx. x xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx)
x | x | m | X | |
celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 105 | 106 |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 0d | 5.102 |
Xxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 5.104 |
2.5. Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx "polokonzervy"
2.5.1. Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxx přísad (xxxxxx, xxxx, xxxxxxxxx pasta, xxxxx x xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxx.)
x | x | x | X | |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 5.103 | 5.104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 102 | 5.103 |
Sulfitredukující xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 0d | 5.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
2.5.2. Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx nebo s xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
x | x | m | X | |
celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 0x | 5.102 |
Staphylococcus xxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0b | 102 |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
2.6. Rybí konzervy xxxx xxxxxxxx podmínky xxxxxxxx xxxxxxxxx.".
9. X části 2 xxxxxxx bod 3.2. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"3.2. Xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx
n | x | x | X | |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 1 | 0b | 102 |
Staphylococcus xxxxxx | 5 | 2 | 0x | 2.102 |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxx | 5 | 3 | 102 | 103". |
10. X části 2 xxxxxxx xxx 4.1. včetně xxxxxxx xxx:
"4.1. Xxxxxx xxxxxxx mléko xxx xxxxx xxxxxx
x | x | x | X | |
celkový xxxxx mikroorganismů | 105 | |||
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 2.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | -". |
11. X části 2 xxxxxxx xxx 4.3. xxxxxx xxxxxxx zní:
"4.3. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x výjimkou xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx XXX
x | c | x | X | |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 2 | 0b | 2.102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 0 | 0x | - |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | -". |
12. X xxxxx 2 xxxxxxx x xxxx 4.5. xxxxxx xxx:
"4.5. Mléčné xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx XXX".
13. X xxxxx 2 xxxxxxx v bodě 4.6.1. se xxxxx xxx celkový počet xxxxxxxxxxxxxx nahrazují údaji:
"x | x | x | X | |
5 | 2 | 104 | 5.104". |
14. V části 2 přílohy se x bodě 4.6.2. xxxxx na xxx "8.2." nahrazuje xxxxxxx xx bod "8.3.".
15. X xxxxx 2 xxxxxxx bod 4.9.2. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"4.9.2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x x přísadami, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
x | x | x | M | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 3 | 5.102 | 2.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxx | 5 | 3 | 5.103 | 5.104 |
Plísně jiné xxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 3 | 102 | 103". |
16. X části 2 xxxxxxx x xxxx 4.9.3. se xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx s xxxxxxxxx hodnotami nahrazuje xxxxx:
n | c | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 0b | 102". |
17. X části 2 xxxxxxx xxx 4.10. včetně xxxxxxx xxx:
"4.10. Sýry
4.10.1. Sýry xx xxxxxxxx mléka
x | c | m | X | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Staphylococcus aureus | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxx monocytogenes | 5 | 0 | 0/25 | - |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
4.10.2. Xxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxx sýry x sýry strouhané (xxxxxx vakuově balených)
x | x | x | M | |
Xxxxxxxxxxx coli | 5 | 2 | 10 | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxx) | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
x) X xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx.
4.10.3. Xxxxxxxxx sýry (xxxxxx xxxxxxx balených)
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 2.102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
4.10.4. Xxxxx sýry xxxxxxx
x | x | m | M | |
Xxxxxxxxxxx coli | 5 | 2 | 2.102 | 103 |
Staphylococcus xxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Listeria xxxxxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
4.10.5. Plísňové xxxx
n | c | x | M | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 103 | 5.103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
4.10.6. Tavené xxxx xxxxxx xxxx ochucených x x přísadami
n | x | x | X | |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*) | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 102 | 5.102 |
Plísně | 5 | 2 | 102 | 103 |
*) X xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x x xxxxxxxxx xx připouštějí xxxxxxx o xxx xxxxx.".
18. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 4.11. xxxxxx xxxxxxx x poznámek xxx:
"4.11. Xxxxx x xxxxxxxxxxx máslo
4.11.1. Xxxxx xxxxxxxxxxx
x | x | m | X | |
xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 104 | 105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 50 |
Xxxxxx xxxx xxx Geotrichum xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
4.11.2. Xxxxxxxxxxx xxxxx
x | c | x | X | |
xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxxx) | 5 | 3 | 104 | 105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxx xxxx než Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx) | 5 | 3 | 102 | 5.102 |
x) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx xx zakysané xxxx xxxxxxxxxxxx smetany.
x) X xxxxxxxxxxxxx xxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxx xx tolerují xxxxxxx x xxx xxxxx.".
19. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 5. xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx xxx:
"5. XXXXXX XXXXXXXX X MRAŽENÉ XXXXX
x | x | x | X | |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*) | 5 | 2 | 105 | 5.105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx**) | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus | 5 | 2 | 0d | 2.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
*) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
**) Xxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x = 5, x = 2, m = 3.102, M = 103.".
20. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 7.1. včetně xxxxxxx xxx:
"7.1. Xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx a xxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxx k xxxxxx xxxxxxxx
7.1.1. Xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx čerstvá xxxxxxxx x její xxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
7.1.2. Čerstvé xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx
n | c | x | M | |
celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 2 | 1 | 105 | 106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxx | 2 | 1 | 103 | 104 |
Xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103". |
21. X části 2 xxxxxxx xx x xxxxxx 7.2.1. x 7.2.2. x xxxxx xx slovo "xxxxxxxx," xxxxxxxx slova "brambory, xxxxx,".
22. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 7.3.2. xxx:
"7.3.2. Sušené xxxxx
x | x | x | X | |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 2 | 1 | 105 | 106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxx | 2 | 1 | 103 | 104 |
Xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103". |
23. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 7.4.3. xxx:
"7.4.3. Xxxxxx, dresinky, xxxxxxx směsi xxxx.
n | x | x | M | |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 0x | 102 |
Xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 0x | 2.102". |
24. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 7.5. včetně xxxxxxx x xxxxxxxx xxx:
"7.5. Jádra xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx*) | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxxx xxxxxx**) | 5 | 0 | 102 | - |
*) X pražených výrobků xx xxxxxxxx hodnoty x xxx nižší.
**) Při xxxxxxxxxx xxxxxxx hodnoty xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxx zvláštní xxxxxxx.3)".
25. X xxxxx 2 přílohy bod 7.6. xxxxxx nadpisu xxx:
"7.6. Xxxxx xxxxxxxxx
x | x | x | M | |
celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Plísně | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 0 | 102 | - |
26. V xxxxx 2 přílohy x xxxx 8.1. xx xxxxxxx "Plísně" xxxxxxxx xxxxx:
x | x | m | X | |
"Xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104". |
27. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 8.3.1. xx xxxxxxxx x xxxxxxx:
x | x | x | X | |
"Staphylococcus xxxxxx | 5 | 1 | 0x | 102". |
28. X xxxxx 2 přílohy xx x xxxx 8.3.2. xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx "x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx" xxxxxxxxx xxxxx "x xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx".
29. X xxxxx 2 xxxxxxx se x xxxxxx 8.4.1., 8.4.2. x 8.4.3. doplňuje xxxxxxx:
n | x | x | X | |
"Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | -". |
30. X xxxxx 2 xxxxxxx x bodě 8.6.3. xxxxxxxx xxxxxxx xxx: "Xxxxxx jogurty, xxxxxx a xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx".
31. X části 2 xxxxxxx bod 9.1. xxxxxx nadpisu xxx:
"9.1. Xxxxxxxx výrobky x xxxxxx tvarohovou, xxxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxx (xxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx výrobky)
n | x | x | X | |
xxxxxxx počet mikroorganismů | 2 | 1 | 104 | 105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 2 | 1 | 0b | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 2 | 1 | 0x | 2.102 |
32. V xxxxx 2 přílohy xx x xxxx 9.2. slova "Xxxxxxxxxxx xxxx" xxxxxxxxx xxxxx "Xxxxxxxxxx xxxxxxxx".
33. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 9.4. xxxxxx nadpisu zní:
"9.4. Xxxxxxxxx a xxxxxxxx výrobky
9.4.1. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx
x | x | x | X | |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 2 | 1 | 104 | 105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 2 | 1 | 50 | 5.102 |
Plísně | 2 | 1 | 102 | 5.102 |
9.4.2. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx apod.)
x | x | m | M | |
xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx | 2 | 1 | 105 | 5.105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 2 | 1 | 102 | 5.102 |
Plísně | 2 | 1 | 102 | 103 |
9.4.3. Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx krémy a xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxx, x xxxxxx
x | x | x | M | |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 2 | 1 | 5.105 | 5.106 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 2 | 1 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 2 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus | 2 | 1 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxx | 2 | 1 | 5.104 | 2.105 |
Xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
9.4.4. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x/xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx náplní, xxxxxxxxxxx xxxxx
x | x | x | X | |
celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 2 | 1 | 106 | 107 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 2 | 1 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx | 2 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxx | 2 | 1 | 5.104 | 2.105 |
Xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103". |
34. X části 2 xxxxxxx x xxxx 10.1. se xxxxxxxx xxxxxxx:
x | x | m | X | |
"Celkový xxxxx mikroorganismů | 5 | 2 | 103 | 104". |
35. X části 2 xxxxxxx x xxxx 10.2.4. se xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx:
x | x | x | X | |
"Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*) | 5 | 2 | 103 | 104". |
*) Xxxxxxxxx se x xxxxxxx na xxxxxxx kořeněných.".
36. X části 2 xxxxxxx v xxxxxx 12.1. x 12.2. xx xxxxx "Xxxxxxxxxxxxxxxxxx" xxxxxxxxx xxxxx "Xxxxxxxxxx xxxxxxxx".
37. X xxxxx 2 přílohy x xxxx 12.2. xx doplňuje položka:
x | x | m | X | |
"Xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103". |
38. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 13.2. xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxx:
"13.2. Xxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx x nápoje s xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx 20 % xxx.
n | x | x | M | |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 0 | 10 | - |
Xxxxxxxx*) | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
*) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx.".
39. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 13.3. xx xxxxxxxx x položky, xxxxx xxxxxx poznámky xxx:
x | x | m | X | |
"Xxxxxxxxxx*) | 5 | 0 | 0/25 | - |
Bacillus xxxxxx | 5 | 1 | 103 | 5.103 |
*) Xxxxxxx se x xxxxxxxxx xxxxxx.".
40. X xxxxx 2 přílohy xxx 14.1.1. se xxxxxxxx x xxxxxxx:
x | x | x | X | |
"Kvasinky | 5 | 2 | 102 | 103". |
41. X xxxxx 2 přílohy bod 14.1.2. zní:
"14.1.2. Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx době skladování
x | x | x | X | |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0b | 5.102 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 1 | 0/10 | 0/10 |
Xxxxxxxx | 5 | 1 | 0/10 | 0/10 |
42. V xxxxx 2 xxxxxxx bod 14.2. xx xxxxxxxxx xxxx 14.2.1. a 14.2.2., xxxxx xxx:
"14.2.1. Xxxxxx, ovocné xxxxxxxxxxx
n | x | x | X | |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 0 | 0x | - |
Xxxxxxxx | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
14.2.2. Zmrazené xxxxxx koncentráty
x | c | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
Xxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102". |
43. V části 2 xxxxxxx xxx 15. včetně xxxxxxx xxx:
"15. XXXXXXXXXXX XXXXXXX X PŘÍPRAVĚ XXXXXXX, XXXXXX, XXXXXX, XXXXXX XXXXXXXX XXXXXXXXX
15.1. Přípravky xxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxx xx xxxxxxx vroucí xxxx
x | c | x | M | |
"Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Bacillus xxxxxx | 5 | 3 | 103 | 105 |
xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 5 | 3 | 102 | 5.103 |
Plísně | 5 | 3 | 103 | 104 |
15.2. Xxxxxx xxxxxxxx x ochucující přípravky
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 50 | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 0x | 102". |
44. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 16. včetně xxxxxxx x xxxxxxxx xxx:
"16. KOŘENÍ, XXXXX XXXXXX X XXXXX XXXXXXXX XXXXXXXXX
n | x | x | M | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 104 | 5.104 |
Xxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxx | 5 | 2 | 104 | 105 |
Xxxxxxxxxxx toxinogenní xxxxxx Xxxxxxxxxxx flavus*) | 5 | 2 | 102 | 5.103 |
*) Xxx překročení xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx aflatoxinů, xxx xxxxxxxx č. 298/1997 Xx.".
45. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 17.1. xxx:
"17.1. Xxxxxxx x ovocné xxxx, xxxxxx xxxxx x xxxxx x xxxxx xxxxxx
n | x | x | M | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 0 | 102 | - |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxx | 5 | 2 | 104 | 105". |
46. X xxxxx 2 xxxxxxx xxxxxxx xxxx 18., 18.1., 18.4. (xxxxxx poznámky) x 18.4.1. a 18.4.2. xxx:
"18. POTRAVINY XX XXXXXXXXXXXXX XXXXXXXXXXX, XXXXX KULTURY, XXXXX XXX XXXXXXXX XXXX X PŘÍSADAMI A XXXXXXXXX X XXXXXXXXX XXXXXXX NUTRIČNÍCH XXXXXXX
18.1. Potraviny xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
18.4. Xxxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x omezenou xxxxx xxxxxx*)
*) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx §1 odst. 4 xxxx. x) xxxxxxxx x. 336/1997 Xx., xxxxxx se xxxxxxx xxxxx potravin xxxxxx pro zvláštní xxxxxx x xxxxxx xxxxxx použití.
18.4.1. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx s xxxxxxx xxxxxxxxx, vitaminů, xxxxxxxxxxx xxxx. (xx xxxxx xxxxxx, dražé, xxxxxx, v xxxxxx, xxxxxx xxxx.)
18.4.2. Xxxxxxxxx potraviny xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx (xx xxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, v xxxxxx, xxxxxx xxxx.)".
47. X xxxxx 2 xxxxxxx v xxxx 18.1.1. se x xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x Xxxxxxxxxxx perfringens xxxxxxx X "104" xxxxxxxxx hodnotou M "103".
48. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 18.2.1. včetně xxxxxxx zní:
"18.2.1. Xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx, vinné xxxxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 5.104 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | -". |
49. X xxxxx 2 přílohy x xxxx 18.4.1. se x xxxxxxx "Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů" xxxxxxxx xxxxxxxx*), která xxx:
"*) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx.".
50. X části 2 xxxxxxx xxx 19. xxxxxx nadpisu a xxxxxxxx xxx:
"19. XXXXXXX STUDENÉ A XXXXX KUCHYNĚ
19.1. Xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx x xxx xxxxxxxx (xxxx. xxxxxx, xxxxxxxx chlebíčky, xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx vlastní xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxx, xxxxx)
x | x | x | X | |
xxxxxxx xxxxx mikroorganismů*) | 2 | 1 | 2.105 | 106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 2 | 1 | 103 | 104 |
Escherichia xxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxx | 2 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx) | 2 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxx cereus | 2 | 1 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridiao) | 2 | 1 | 103 | 104 |
Xxxxxxxx | 2 | 1 | 5.103 | 5.104 |
*) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx s kulturní xxxxxxxxxxx.
x) U xxxxxxx x přídavkem xxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxx vyšší.
x) Xxxxxxx se xxxxx x pasterovaných xxxxxxx.
19.2. Xxxxxxx xxxxx xxxxxxx prodávané x potravinářských prodejnách (xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
n | x | x | X | |
celkový počet xxxxxxxxxxxxxx*) | 2 | 1 | 104 | 5.104 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 2 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxx xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
Salmonella | 2 | 0 | 0/25 | - |
*) X výrobků obsahujících xxxx xxxxxx syrovou xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx o xxxxx xxx vyšší.
19.3. Xxxxxx, dresinky, xxxxxx, xxxxxxx směsi x xxxxxxx výrobky x xxxxxxxxxxx pokrmů (xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)
x | c | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 50 | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 0d | 2.102 |
Xxxxxxxxxx*) | 5 | 0 | 0/25 | - |
*) Sleduje xx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx.".
51. X části 2 xxxxxxx xxxxxx xxxx 20. zní:
"20. XXXXXXXXXX XXXXXX XX XXXXXXXX XX TEPELNÉM XXXXXXXXXX XXXX XXXXXXXXXXX XXXXXX".
52. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 20.2. xxxxxx xxxxxxx zní:
"20.2. Xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, chlazené xxxx xxxxxxxx (xxxx. xxxxxxxx xxxxxxxxx upravené xxxxxxx z masa, xxxxxxx xxxx, mělněného xxxxxx xxxx, x xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxx)
x | m | X | |
Xxxxxxxxxx bakterie | 1 | 5.103 | 5.104 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 1 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 0 | 0/25 | -". |
53. X části 3 xxxxxxx xxxxxxx l) xxx:
"x) čaj xxxxx,".
54. Xxx, xxx se v xxxxxxx používá pojmu "Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxx", xxxxxx xx jím xxx "Xxxxxxxxxxx parasiticus x Xxxxxxxxxxx xxxxxxx".
Xx. XX
Xxxx vyhláška nabývá xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx:
XXXx. Xxxxx XXx., x. x.
Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 91/99 Sb. xxxxx xxxxxxxxx dnem 20.5.1999.
Xxxxxx xxxxxxx x. 91/99 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 132/2004 Sb. x xxxxxxxxx xx 30.4.2004.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.