Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 20.05.1999.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 20.05.1999 do 29.04.2004.


Vyhláška, kterou se mění vyhláška č. 294/97 Sb., o mikrobiologických požadavcích na potraviny, způsobu jejich kontroly a hodnocení

91/99 Sb.

91
XXXXXXXX
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx
ze xxx 5. května 1999,
xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x. 294/1997 Xx., o xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxx jejich kontroly x hodnocení
Xxxxxxxxxxxx zdravotnictví stanoví xxxxx §19 xxxx. x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů:
Xx. I
Xxxxxxxx č. 294/1997 Sb., x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx, xx mění xxxxx:
1. Xxxxxxxx pod xxxxx č. 2) x §3 odst. 2 se na xxxxx doplňuje xxxxx:
"XXX EN 12824 (56&xxxx;0088) Mikrobiologie xxxxxxxx x krmiv. Xxxxxxxxxxxx xxxxxx průkazu bakterií xxxx Xxxxxxxxxx.
ČSN 56&xxxx;0090 : 1987 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxx toxinů x Xxxxxxxxxxx botulinum.
XXX XX ISO 11290-1 (56&xxxx;0093) Xxxxxxxxxxxxx potravin x xxxxx. Horizontální xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx počtu Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx - Xxxx 1: Xxxxxx xxxxxxx.
XXX ISO 13721 (56&xxxx;0125) Xxxx x xxxxx výrobky - Xxxxxxxxx počtu bakterií xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vykultivovaných xxx 30 xX.".
2. V xxxxx 1 xxxxxxx xxx 4 xxx:
"4. Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx:
x) xxxxxxxxx určené k xxxxx xxxxxxxx: xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx x nezměněném xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx opracované, xxxxx se konzumují x teplém nebo xxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxx, a xxxxxx potraviny, xxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx: xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx xx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxx x xxxxxx tekutinou,
x) potraviny určené xxx kojeneckou x xxxxxxx výživu,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx sterilní.".
3. V xxxxx 1 přílohy xxxx X xxxxxxx x. 1 včetně nadpisu x poznámek xxx:
"Xxxx X. Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx mezní xxxxxxx

Bacillus xxxxxx

potraviny xxxxxxxx k xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx

105/x
104/g
102/x

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx/xxxx

xxxxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx

xxxxx/25 x

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx spotřebě
xxxxxxxxx určené k xxxxx xxxxxxxx
potraviny xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx

105/x
104/x
102/x

Xxxxxxxxxxx coli 0 157

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx

xxxxx/25

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

potraviny určené x xxxxx xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx x xx xxxxx než 0,92

xxxxx/25 x
< 100/x

Pseudomonas xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx určené k xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx výživu x přímé spotřebě

104/g
10/x

Xxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxxxx určené pro xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx*/

xxxxx/50 x
negat/25 x

Xxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx/25 x

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

xxxxxxxxx xxxxxxxx k přímé xxxxxxxx
xxxxxxxxx určené x xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx

105/x
104/x
102/x
103/x

Xxxxxx parahaemolyticus

xxxx, měkkýši, xxxxxx x xxxxxxxxxx x vod xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx pásem xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx

xxxxx/25

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx
(xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx)

xxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx/25 x
xxxxx: xxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xx šikmou xxxxx
xx: xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx parametr xxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx);
xxxxxxxxxx souvisí x xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx od xxxx xx jedné.
*/ Xxx xxxxxxx salmonel xxxxxx xxx Xxxxxxxxxx xxxxx xxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx Salmonella xxxxxxxxxxxx xxxx být xx této xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxx-xx o xxxxxxxxx, xxxxx vzhledem xx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxx, vařením xxxx.) x dále xxxx xxxxxxx x oddělením xx xxxxxx potravin xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx riziko.".
4. V xxxxx 1 xxxxxxx xxxx X xxxxxxx x. 1 xxxxxx xxxxxxx xxx:
"Xxxx X. Xxxxxxxxxxxx mikroorganismy x xxxxxxx kažení

Xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx

Aerobní xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx
(celkový xxxxx mikroorganismů)

xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
x xxxxx xxxxxxxx
nikoli x xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
živočišného xxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxx

105/x
106/x
107/x
108/g

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx x dětskou výživu x xxxxx spotřebě

105/x
103/x

Xxxxxxxxxxx xxxx

potraviny xxxxxx x přímé xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx a dětskou xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

104/x
10/x

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx

potraviny určené xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxx x přímé xxxxxxxx
xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx

106/x
105/g
107/x
108/x

Kvasinky

xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx
potraviny xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx

103/x
107/x

Xxxxxx

xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxx x výjimkou xxxxxxxx, xxx jsou xxxxxx součástí xxxxxxxx xxxxxxxxxx

103/g
xxxx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx
5. X části 1 xxxxxxx x xxxx 7.1 xxxxxxxx xxxx xxx: "Xxx případy, xxx x xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx určeném x xxxxxxxxx, jak xx xxxxxx za xxxxxx xxxxx po čísle xxxx, xxxx. 0/10, xxxx xxxxxxx 3x 0/3,3. Požadavek je xxx zmírněn na xxxxxxxxxxxx mikroorganismů x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx objemu xxxx xxxxxxxxx vzorku xxxxxxxx xx xxxxxxxx. Xxxx ustanovení xx xxxxxxxxxx na xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 1 xxxxx A, neboť x xxxxxx xxxxxxxxx xx objem xxx xxxxxxxx vzorku xxxxxxxx xx xxxxxxxx nesnižuje.".
6. X xxxxx 1 xxxxxxx x xxxx 8 xxxxxxxx xxxx xxx: "Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx se xxxxx xx podmínek oběhu xxxxxx, xxxxxxx, xx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx obalech xxxxxxx po 7 xx 10xxxxx xxxxxxxx xxx 35 xX xx 37 xX x xxxxxxx zvýšení xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxx xx 102. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx před xxxxxxxx xxxxxxx do oběhu, xxxxxxxxx x indikovaných xxxxxxxxx.".
7. V xxxxx 2 přílohy xxx 1 včetně xxxxxxx xxx:
"1. XXXX X MASNÉ XXXXXXX, XXXXXX X XXXXXXX X XXXXXXXXX XXXX, KRÁLIČÍ XXXX, XXXXXXX X XXXXX XXXXX XXXX
1.1. Xxxx, xxxx porcované, xxxxxx, balené, včetně xxxxx - xxxxxxx x xxxxxxxx

1.1. Xxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxx, balené, včetně xxxxx - xxxxxxx x xxxxxxxx


x

c

m

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Staphylococcus xxxxxx

5

2

102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

1.2. Xxxxx xxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx k xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxxxx - čerstvé x xxxxxxxx


n

x

x

M

xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxxx)

5

2

106

5.106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

x) xxxxxxxxx xx xxx u xxxxxxx xxx

1.3. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx (xxxx. xxxxxx xxxxx, lososová xxxxx)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

2.103

104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

1.4. Trvanlivé xxxxx xxxxxxx


x

c

x

X

Koliformní xxxxxxxx

5

1

102

2.103

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

0

0x

-

Salmonella

5

0

0/25

-

1.5. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx


x

c

x

X

celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

5.102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0d

102

Salmonella

5

0

0/25

-

1.5.1. Xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masné výrobky


n

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.104

5.105

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

5

2

5.104

6

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Staphylococcus aureus

5

2

102

103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

1.6. Xxxxxxx xxxxxxxxxx výrobky xxxxxxxxxx xxxxxx

1.6.1. Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx musí xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx sterility

1.6.2. Polokonzervy


x

c

x

X

xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

5.103

5.104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

1

0d

2.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

1.7. Živočišný xxx (kromě xxxxx)


x

x

x

M

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
8. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 2 včetně xxxxxxx zní:
"2. XXXX, XXXXXXX VODNÍ XXXXXXXXXXX X XXXXXXX X NICH
2.1. Xxxxxxx, zmrazené a xxxxxx xxxx x xxxxxx části, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

105

106

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

102

5.102

Sulfitredukující xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.2. Xxxxx, xxxxxxx a xxxxxx xxxx


x

x

m

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx)

5

2

5.103

2.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0b

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
x) X výrobků x xxxxxxxx koření x/xxxx uzených xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x řád xxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x Xxxxxxxxxx.
2.3. Korýši, xxxxxxx a hlavonožci


x

x

m

X

xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx+)

5

2

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

102

Salmonella

5

0

0/25

-
+) X xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x řád xxxxx.
2.4. Výrobky z xxx xxxxxxxxxx neuzavřené
XXXXXXXX:
Výrobky z xxxxxxxxx xxx určené x xxxxxxx úpravě xxx 20.2.
2.4.1. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx konzervačních xxxxxx (např. x xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx)


n

c

x

X

Koliformní bakterie

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

5.102

Staphylococcus xxxxxx

5

2

0x

5.102

Xxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx

5

2

104

106
2.4.2. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo s xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (např. x rosolu, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx)


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

105

106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0d

5.102

Xxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx

5

2

103

5.104
2.5. Xxxxxxxxxx balené xxxx "xxxxxxxxxxxx"
2.5.1. Xxxxxxxxxx balené rybí xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxx, xxxx, sardelová pasta, xxxxx x xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxx.)


n

x

x

M

xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.103

5.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

102

5.103

Sulfitredukující xxxxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

2

0x

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.5.2. Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx s xxxxxxxxxxxxx přísadami


x

x

x

X

celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104

Koliformní xxxxxxxx

5

1

0x

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

2

0d

102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Salmonella

5

0

0/25

-
2.6. Xxxx konzervy xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.".
9. X části 2 xxxxxxx xxx 3.2. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"3.2. Majonézy x xxxxxxxx ochucené, xxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

2.102

Salmonella

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx

5

3

102

103".
10. X části 2 xxxxxxx bod 4.1. xxxxxx nadpisu xxx:
"4.1. Syrové xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxxxxx


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx



105


Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

5.102

2.103

Salmonella

5

0

0/25

-".
11. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 4.3. xxxxxx xxxxxxx zní:
"4.3. Xxxxxx výrobky xxxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx XXX


x

c

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

2.102

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

0

0d

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-".
12. V xxxxx 2 xxxxxxx x xxxx 4.5. nadpis xxx:
"4.5. Xxxxxx xxxxxx x zahuštěné xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx UHT".
13. X části 2 xxxxxxx x bodě 4.6.1. xx xxxxx xxx xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx:


"n

x

x

X


5

2

104

5.104".
14. X xxxxx 2 přílohy se x xxxx 4.6.2. xxxxx na xxx "8.2." xxxxxxxxx xxxxxxx xx bod "8.3.".
15. X xxxxx 2 přílohy xxx 4.9.2. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"4.9.2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x s xxxxxxxxx, xxxxxxx tvarohové xxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

3

5.102

2.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx

5

3

5.103

5.104

Plísně jiné xxx Geotrichum candidum

5

3

102

103".
16. V části 2 xxxxxxx x xxxx 4.9.3. se xxxxxxx Enterobacteriaceae s xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx:


n

x

x

M

Koliformní xxxxxxxx

5

2

0x

102".
17. V xxxxx 2 přílohy xxx 4.10. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"4.10. Xxxx
4.10.1. Xxxx ze xxxxxxxx xxxxx


x

x

x

X

Escherichia xxxx

5

2

103

104

Staphylococcus aureus

5

2

103

104

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.10.2. Xxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx x xxxx strouhané (xxxxxx vakuově balených)


n

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

10

102

Staphylococcus xxxxxx

5

2

102

103

Plísněf)

5

2

102

5.102

Sulfitredukující xxxxxxxxxx

5

2

0x

102
f) X xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxx sýrů xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx.
4.10.3. Xxxxxxxxx sýry (xxxxxx xxxxxxx balených)


x

c

m

X

Escherichia xxxx

5

2

2.102

103

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0b

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103
4.10.4. Xxxxx xxxx xxxxxxx


n

x

m

M

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

2.102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

5.102

5.103

Listeria xxxxxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.10.5. Xxxxxxxx xxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

103

5.103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.10.6. Xxxxxx sýry xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x s xxxxxxxxx


n

x

m

X

xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx*)

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0b

102

Staphylococcus xxxxxx

5

1

102

5.102

Plísně

5

2

102

103
*) X xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x s xxxxxxxxx se připouštějí xxxxxxx o xxx xxxxx.".
18. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 4.11. xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxx:
"4.11. Xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx
4.11.1. Xxxxx xxxxxxxxxxx


n

x

x

X

xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0b

50

Xxxxxx xxxx xxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102
4.11.2. Pomazánkové xxxxx


x

x

x

X

xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxxx)

5

3

104

105

Koliformní bakterie

5

2

102

103

Xxxxxx xxxx xxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx)

5

3

102

5.102
x) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx ze xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx smetany.
x) U xxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xx tolerují xxxxxxx x řád xxxxx.".
19. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 5. xxxxxx xxxxxxx a poznámek xxx:
"5. BALENÉ XXXXXXXX X XXXXXXX XXXXX


n

x

x

M

celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*)

5

2

105

5.105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx**)

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

2.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
*) Nesleduje se x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
**) Xxx výrobky x tvarohem xxxx xxxxxxx x = 5, x = 2, x = 3.102, X = 103.".
20. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 7.1. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"7.1. Xxxxxxx nebo strouhaná xxxxxxx xxxxxxxx x xxxx xxxxx, čerstvé xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx x rychlé xxxxxxxx
7.1.1. Xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxx xxxxx


n

c

x

X

Escherichia xxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
7.1.2. Xxxxxxx xxxxxx a zeleninové xxxxx k xxxxxx xxxxxxxx


x

x

x

X

celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

105

106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxx

2

1

103

104

Xxxxxx

2

1

102

103".
21. X xxxxx 2 xxxxxxx se x xxxxxx 7.2.1. a 7.2.2. x názvu xx xxxxx "xxxxxxxx," xxxxxxxx xxxxx "xxxxxxxx, xxxxx,".
22. X xxxxx 2 přílohy xxx 7.3.2. zní:
"7.3.2. Sušené xxxxx


x

x

m

M

xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

2

1

105

106

Xxxxxxxxxx bakterie

2

1

102

103

Xxxxxxxx

2

1

103

104

Xxxxxx

2

1

102

103".
23. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 7.4.3. xxx:
"7.4.3. Kečupy, xxxxxxxx, xxxxxxx směsi xxxx.


x

x

x

X

xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

102

Kvasinky

5

2

102

103

Xxxxxx

5

2

0x

2.102".
24. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 7.5. xxxxxx xxxxxxx a poznámek xxx:
"7.5. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx


x

x

x

M

Xxxxxxxxxx bakterie*)

5

2

102

103

Xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxx xxxxxx**)

5

0

102

-
*) X xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx hodnoty x řád nižší.
**) Xxx překročení xxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx obsah xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxx.3)".
25. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 7.6. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"7.6. Kokos xxxxxxxxx


x

x

x

M

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104

Koliformní xxxxxxxx

5

1

0x

2.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Plísně

5

2

102

103

Potenciálně xxxxxxxxxxx plísně Xxxxxxxxxxx xxxxxx

5

0

102

-
26. X xxxxx 2 xxxxxxx x xxxx 8.1. xx xxxxxxx "Xxxxxx" xxxxxxxx xxxxx:


x

x

x

X

"Xxxxxx

5

2

103

104".
27. V části 2 přílohy xxx 8.3.1. xx xxxxxxxx x xxxxxxx:


x

x

x

X

"Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

102".
28. V xxxxx 2 přílohy xx v bodě 8.3.2. xxxxx uvedená x označení xxxxxxx "x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx varu" xxxxxxxxx slovy "x xxxxxxxxx a xxxx xxxxxxxxx tekutině".
29. X xxxxx 2 xxxxxxx xx x xxxxxx 8.4.1., 8.4.2. x 8.4.3. doplňuje xxxxxxx:


n

x

x

X

"Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-".
30. X xxxxx 2 xxxxxxx x xxxx 8.6.3. xxxxxxxx položky xxx: "Sójové xxxxxxx, xxxxxx a obdobné xxxxxxx xxxxxxxxxxx".
31. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 9.1. xxxxxx xxxxxxx xxx:
"9.1. Xxxxxxxx xxxxxxx x náplní tvarohovou, xxxxxxxxxx, xxxxxxx a xxxxx (koláče, xxxxxx x obdobné výrobky)


x

x

x

M

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

104

105

Xxxxxxxxxx bakterie

2

1

0x

102

Staphylococcus xxxxxx

2

1

0x

2.102
32. X xxxxx 2 přílohy xx x bodě 9.2. slova "Xxxxxxxxxxx xxxx" xxxxxxxxx xxxxx "Xxxxxxxxxx xxxxxxxx".
33. X části 2 xxxxxxx bod 9.4. xxxxxx xxxxxxx zní:
"9.4. Cukrářské x xxxxxxxx výrobky
9.4.1. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx


x

c

x

X

celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

104

105

Koliformní xxxxxxxx

2

1

50

5.102

Plísně

2

1

102

5.102
9.4.2. Xxxxxxx plněné xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx apod.)


n

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

105

5.105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

102

5.102

Xxxxxx

2

1

102

103
9.4.3. Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxx máslovými, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx x náplněmi, xxxxxxx, x ovocem


x

x

x

X

xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

2

1

5.105

5.106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

2

1

102

5.102

Kvasinky

2

1

5.104

2.105

Xxxxxx

2

1

102

103
9.4.4. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x/xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx krémy


x

x

m

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

106

107

Koliformní xxxxxxxx

2

1

103

104

Salmonella

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

5.102

Kvasinky

2

1

5.104

2.105

Plísně

2

1

102

103".
34. V xxxxx 2 xxxxxxx x xxxx 10.1. se xxxxxxxx položka:


x

c

m

X

"Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

103

104".
35. X xxxxx 2 xxxxxxx x bodě 10.2.4. xx doplňuje xxxxxxx včetně xxxxxxxx:


n

x

x

M

"Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx*)

5

2

103

104".
*) Xxxxxxxxx xx x výrobků na xxxxxxx kořeněných.".
36. X xxxxx 2 xxxxxxx x xxxxxx 12.1. a 12.2. xx slovo "Xxxxxxxxxxxxxxxxxx" xxxxxxxxx slovy "Xxxxxxxxxx xxxxxxxx".
37. X xxxxx 2 xxxxxxx x bodě 12.2. xx xxxxxxxx xxxxxxx:


x

x

x

M

"Xxxxxx

5

2

102

103".
38. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 13.2. xxxxxx xxxxxxx a poznámky xxx:
"13.2. Xxxx xxxxxx a xxxxxx xxxxxxxx, vína xxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx etanolu nižším xxx 20 % xxx.


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

0

10

-

Xxxxxxxx*)

5

1

0x

2.102
*) Xxxxxxxxx xx u xxxxxxx.".
39. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 13.3. xx doplňuje x položky, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx zní:


x

x

x

X

"Xxxxxxxxxx*)

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx xxxxxx

5

1

103

5.103
*) Xxxxxxx xx x xxxxxxxxx xxxxxx.".
40. V xxxxx 2 přílohy xxx 14.1.1. xx xxxxxxxx x položku:


x

x

x

X

"Xxxxxxxx

5

2

102

103".
41. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 14.1.2. xxx:
"14.1.2. Xxxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxxxx době xxxxxxxxxx


x

x

x

M

xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

0b

5.102

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0/10

0/10

Xxxxxxxx

5

1

0/10

0/10
42. V xxxxx 2 xxxxxxx bod 14.2. se nahrazuje xxxx 14.2.1. a 14.2.2., xxxxx xxx:
"14.2.1. Xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx


x

c

x

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

0

0x

-

Xxxxxxxx

5

1

0x

2.102
14.2.2. Zmrazené xxxxxx xxxxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

2.102

Xxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxx

5

2

102

5.102".
43. X xxxxx 2 přílohy xxx 15. xxxxxx nadpisu xxx:
"15. DEHYDROVANÉ XXXXXXX X XXXXXXXX XXXXXXX, OMÁČEK, XXXXXX, XXXXXX KOŘENICÍ PŘÍPRAVKY
15.1. Xxxxxxxxx xxxxxx xx konzumaci po xxxxxxx úpravě xxxx xx xxxxxxx vroucí xxxx


n

x

x

X

"Salmonella

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxx xxxxxx

5

3

103

105

xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

3

102

5.103

Plísně

5

3

103

104
15.2. Tekuté xxxxxxxx x ochucující xxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

50

5.102

Staphylococcus xxxxxx

5

1

0x

102".
44. V xxxxx 2 xxxxxxx xxx 16. včetně xxxxxxx a xxxxxxxx xxx:
"16. XXXXXX, XXXXX XXXXXX X XXXXX XXXXXXXX XXXXXXXXX


n

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

104

5.104

Xxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103

xxxxxxxxxxx perfringens

5

2

102

103

Salmonella

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

104

105

Xxxxxxxxxxx toxinogenní xxxxxx Aspergillus xxxxxx*)

5

2

102

5.103
*) Xxx překročení xxxxxxxx hodnoty xx xxx posouzení rozhodující xxxxxxxx xxxxx aflatoxinů, xxx xxxxxxxx x. 298/1997 Sb.".
45. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 17.1. xxx:
"17.1. Bylinné x xxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxx a xxxxx x čajem xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

0

102

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Plísně

5

2

104

105".
46. X části 2 xxxxxxx nadpisy xxxx 18., 18.1., 18.4. (xxxxxx xxxxxxxx) a 18.4.1. a 18.4.2. xxx:
"18. XXXXXXXXX XX XXXXXXXXXXXXX XXXXXXXXXXX, XXXXX XXXXXXX, JEDLÁ XXX OCHUCENÁ XXXX X XXXXXXXXX A XXXXXXXXX X XXXXXXXXX XXXXXXX NUTRIČNÍCH XXXXXXX
18.1. Xxxxxxxxx se xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
18.4. Xxxxxxxxx x upraveným xxxxxxx nutričních xxxxxxx x xxxxxxxx denní xxxxxx*)
*) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx §1 xxxx. 4 xxxx. x) xxxxxxxx x. 336/1997 Xx., kterou xx xxxxxxx druhy xxxxxxxx xxxxxx xxx zvláštní xxxxxx x xxxxxx xxxxxx použití.
18.4.1. Xxxxxxxxx potraviny s xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx. (xx xxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, x xxxxxx, xxxxxx apod.)
18.4.2. Xxxxxxxxx potraviny xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx (ve xxxxx xxxxxx, dražé, xxxxxx, x prášku, xxxxxx xxxx.)".
47. X xxxxx 2 xxxxxxx x bodě 18.1.1. xx x xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx aureus x Clostridium perfringens xxxxxxx M "104" xxxxxxxxx xxxxxxxx X "103".
48. X xxxxx 2 přílohy xxx 18.2.1. včetně xxxxxxx xxx:
"18.2.1. Xxxxxx nativní x xxxxxxxxxxxxx, vinné xxxxxxxx


x

x

x

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

103

5.104

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-".
49. V xxxxx 2 přílohy x xxxx 18.4.1. xx x xxxxxxx "Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx" xxxxxxxx xxxxxxxx*), xxxxx xxx:
"*) Xxxxxxxxx xx x výrobků x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx.".
50. X xxxxx 2 xxxxxxx xxx 19. xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx zní:
"19. XXXXXXX XXXXXXX A XXXXX XXXXXXX
19.1. Xxxxxxxxxxx výrobky s xxxxxxxxx x xxx xxxxxxxx (xxxx. saláty, xxxxxxxx chlebíčky, xxxxxxx x aspiku, nakládané xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx vlastní xxxxxx, xxxxxxxxx, pěny, xxxxx)


n

x

x

X

xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx*)

2

1

2.105

106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

103

104

Escherichia xxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)

2

1

102

103

Bacillus xxxxxx

2

1

103

104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)

2

1

103

104

Xxxxxxxx

2

1

5.103

5.104
*) Nesleduje se x výrobků obsahujících xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
x) X xxxxxxx s xxxxxxxxx xxxx xxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxx xxxxx.
x) Sleduje xx xxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
19.2. Xxxxxxx xxxxx kuchyně prodávané x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxx xxxxx poskytovaných xx službách společného xxxxxxxxxx)


n

x

x

X

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*)

2

1

104

5.104

Koliformní xxxxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxx cereus

2

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

103

Salmonella

2

0

0/25

-
*) X xxxxxxx obsahujících xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x jeden xxx vyšší.
19.3. Xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx směsi x xxxxxxx výrobky k xxxxxxxxxxx pokrmů (nesterilované xxxxxxx)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

50

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

1

0x

2.102

Xxxxxxxxxx*)

5

0

0/25

-
*) Sleduje xx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx.".
51. X xxxxx 2 xxxxxxx xxxxxx xxxx 20. zní:
"20. XXXXXXXXXX XXXXXX KE XXXXXXXX PO XXXXXXXX XXXXXXXXXX XXXX XXXXXXXXXXX XXXXXX".
52. V xxxxx 2 přílohy xxx 20.2. včetně xxxxxxx zní:
"20.2. Xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx (xxxx. xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxx, xxxxxxx masa, xxxxxxxxx xxxxxx xxxx, x xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxx)


x

m

M

Xxxxxxxxxx bakterie

1

5.103

5.104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

1

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

0

0/25

-".
53. X části 3 xxxxxxx písmeno x) xxx:
"x) xxx xxxxx,".
54. Tam, xxx xx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx "Xxxxxxxxxxx toxinogenní xxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxx", rozumí xx xxx xxx "Xxxxxxxxxxx parasiticus a Xxxxxxxxxxx xxxxxxx".
Xx. XX
Xxxx vyhláška nabývá xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx:
XXXx. Xxxxx XXx., v. x.

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx č. 91/99 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 20.5.1999.
Právní předpis x. 91/99 Xx. xxx zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 132/2004 Sb. s xxxxxxxxx xx 30.4.2004.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx derogační změna xxxxx uvedeného právního xxxxxxxx.