Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 12.12.1997.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 12.12.1997 do 18.05.1999.


Vyhláška o mikrobiologických požadavcích na potraviny, způsobu jejich kontroly a hodnocení

294/97 Sb.

Úvodní ustanovení §1
Mikrobiologické požadavky a mikrobiologické vyšetřování §2 §3
Hodnocení potravin z mikrobiologického hlediska §4
Závěrečná ustanovení §5 §6
§1
Xxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxx xxxxxxxx stanoví xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx x uvedení xx xxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxx hodnocení xxxxxxxx x mikrobiologického xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxx xxxxxx xxxx, balenou stolní xxxx, balenou xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx zvláštní xxxxxxx. 1)
Mikrobiologické xxxxxxxxx x mikrobiologické vyšetřování
§2
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx mikrobiologickým xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x částech 1 a 2 xxxxxxx této xxxxxxxx.
(2) Xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx, zda xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xx x částech 1 a 2 xxxxxxx stanoví počet xxxxxx, xxxxxx x xxxxx mikroorganismů, xxxxxx xxxxxxxxxx a mezní xxxxxxx. Xxxxx počet xxxxxx, xxx je xxxxxx x části 2 xxxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxx xxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x části 1 xxxxxxx.
§3
(1) Xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xx xxx xxxxx xxxx vyhlášky xxxxxx xxxxx, xxx kterém xxxxxxxxx vzorek xxxxxxxxxxxx xxxxx má xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx, xx bude xxxxxx. X xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxx xxxxxxxxx xx xxxxxx odebírají výběrem xxxxxxxx, kterým se xxx účely této xxxxxxxx rozumí xxxxx, xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx s xxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxxxxxxxx, že xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx šarže xxxx xxxxxx, xxxx xxxxxx.
(2) Xxxxx xx pro způsob xxxxxx xxxxxx potravin x xxxxxxxxxxxxxxxxx zkoušení, xxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxxx jejich xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx zkoušení xxxxxxx xxxx xxxxxx, xxx které xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xx jsou xx xx xxxxxxxxxxx, přesnosti x xxxxxxxxxxxxxxxxxxx výsledků xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx normy. 12)
§4
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x mikrobiologického xxxxxxxx
(1) Potraviny xx z xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx jako xxxxxxxx x xxxxxx xxxxx, xx xxxxxxxx xxxxxxx hodnotou xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx druhy, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx potravin x části 2 přílohy, xxxxx nebyly xxxxxxxxxx xxxxxxxx mezní xxxxxxx xxxxxxxxx v části 1 tabulce č. 1 xxxx X. x B. x v tabulce č. 2.
(2) Potraviny xx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, jestliže:
x) xxxx xxxxxxxxxx nejvyšší xxxxx xxxxxxx počtu xxxxxxxxxxxxxx stanovené x xxxxx 1 tabulce č. 1 xxxx X. x X. přílohy,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx bakteriální xxxxxx x mykotoxiny xxxxxxxxx x xxxxx 1 tabulce č. 2 přílohy,
x) xxxx zjištěny xxxxxxxxxxxxxx x mikrobiální xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx jiné xxx xxxxxxxxx x části 1 v tabulkách č. 1 x 2 xxxxxxx, x xx x xxxxxxxx, xxxxx by xxxxx xxxxxxx zdraví xxxx,
d) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx
x) xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx způsobené mikrobiální xxxxxxxx, popřípadě nežádoucí xxxx xxxxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx sterilitou xxxxx xxxxxxxx 2 xxxx. x) xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx nepřítomnost xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, které xx xx mohly za xxxxxxxx xxxxx xxxxxx (část 1 xxx 8 xxxxxxx) x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx.
Xxxxxxxxx ustanovení
§5
Zrušuje xx xxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx věcí Xxxxx xxxxxxxxxxxxx republiky - hlavního hygienika XXX, xxxxxxxxxx xxx x. 75/1990 ve xxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x mikrobiologických požadavcích xx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx, a xxxxxxxx x částce 71/1991 Xx.
§6
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx:
XxXx. Xxxxxxx x. x.
Příloha x xxxxxxxx x. 294/1997 Xx.
Xxxx 1
XXXXXXXXX XXXXXX A XXXXX
1. Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx potravin xxxx specifikovány xx xxxxx xxxxx vzorkování (část 2).
2. Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx potravin jsou xxxxxxxxx x tabulce č. 1 xxxxxxx X. a X.
3. Xxxxxxxx xxxxx hodnoty pro xxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxx jsou stanoveny x tabulce č. 2.
4. Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx potravin:
a) xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx: potraviny, xxxxx xx xxxxxxxxx x nezměněném stavu, xxxxxxxxx tepelně opracované, xxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxxx stavu xxxx xxxxxxxxxxx ohřevu, x xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx k přímé xxxxxxxx: potraviny, xxxxx xx xxxxxxxxx xx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx pečení, xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx tekutinou,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxx kojeneckou a xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx uzavřené a xxxxxxxxx obchodně xxxxxxxx.

Tabulka x. 1
Nejvyšší xxxxx xxxxxxx počtu xxxxxxxxxxxxxx
Xxxx A. Xxxxxxxxxxx xxxxxxx onemocnění x xxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx potravin
Nejvyšší xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxx cereus
potraviny xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
105/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx
104/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
102/x
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx/xxxx

&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx
xxxxx/25 x
Xxxxxxxxxxx perfringens

 
 
potraviny neurčené x xxxxx spotřebě
105/g
 
potraviny xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx
104/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
102/x
Xxxxxxxxxxx xxxx 0 157
 
všechny xxxxx potravin
negat/25
Listeria xxxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx k přímé xxxxxxxx
xxxxx/25 x
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx x aw nižší xxx 0,92
&xx; 100/g
Pseudomonas xxxxxxxxxx

&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
104/x
&xxxx;
xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx výživu k xxxxx xxxxxxxx
10/x
Xxxxxxxxxx xxx.
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x dětskou výživu
negat/50 x
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx*/
xxxxx/25 x
Xxxxxxxx spp.
všechny xxxxxxxxx
xxxxx/25 x
Xxxxxxxxxxxxxx aureus
 
 
potraviny xxxxxxxx x xxxxx spotřebě
105/g
 
potraviny xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx
104/x
&xxxx;
xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;

x přímé xxxxxxxx
102/x
&xxxx;

xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
103/x
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx

&xxxx;
&xxxx;
xxxx, měkkýši, korýši x xxxxxxxxxx x xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx pásem určené x xxxxx xxxxxxxx
xxxxx/25
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (enteropatogenní xxxxxxxx)
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxx/25 x
xxxxx: xxxxxxxxxxxxxxxx xx hmotnosti zkušebního xxxxxx specifikované za xxxxxx xxxxx
xx: vodní xxxxxxxx xx vnitřní xxxxxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx);
xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xx xxxx xx jedné.
*/ Xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx Xxxxxxxxxx xxxxx xxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xx xxxx nejvyšší xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, jde-li x potravinu, xxxxx xxxxxxxx ke xxxxx xxxxxxxxxx x kuchyňskému xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxx, xxxxxxx xxxx.) a xxxx xxxx xxxxxxx x oddělením xx xxxxxx xxxxxxxx nepředstavuje xxxxxxxxx riziko.
Část B. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx kažení
Mikroorganismus
Kategorie xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx mezofilní xxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;

x xxxxx spotřebě
105/g
 

nikoli x xxxxx xxxxxxxx
106/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx jsou xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx mikroflóry
 
 

živočišného xxxxxx
107/x
&xxxx;

xxxxxxxxxxx xxxxxx
108/x
Xxxxxxxxxx bakterie
potraviny určené x přímé spotřebě
 
 
potraviny xxxxxx xxx kojeneckou x xxxxxxx xxxxxx
105/x
&xxxx;
x xxxxx xxxxxxxx
103/x
Xxxxxxxxxxx xxxx

&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
104/x
&xxxx;
xxxxxxxxx určené pro xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx
10/x
&xxxx;
x xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;

xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
106/x
&xxxx;

xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
105/x
&xxxx;

xxxxxxxxxxx xxxxxx
107/x
&xxxx;

xxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxx
108/x
Xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx a dětskou xxxxxx
103/x
&xxxx;
xxxxxxxxx určené x xxxxx spotřebě x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxx součástí xxxxxxxx xxxxxxxxxx
107/x
Xxxxxx
xxxxxxxxx určené pro xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
103/x
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxx součástí xxxxxxxx mikroflóry
růst xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx

Xxxxxxx č. 2
Nejvyšší xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx potraviny
negat***/
Mykotoxiny - xxxxxxxx přípustné xxxxxxxx stanoví xxxxxxxx xxxxxxx. 13)
***/ xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx XXXX
5. Aplikace xxxxx vzorkování
5.1. Xxxxxxxxxxx xxxxxx se xxxxxx xxxxxxx xxxxx (xxxxx), xxxx část nebo xxxxxxx.
5.2. Xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x xxxx xxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxx odděleně xxx xxxxxx xxxxx.
5.3. Xxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxx jednotlivý kusový xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx vymezené xxxxxxxx xxxxxxxx nebo nekusových xxxxxxx.
5.4. Xxxxxx je xxxxxx množství výrobku xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxx. Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxx xxxxxx odebírá xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobku, xxxx xxxxxxxx, popř. xxxx jednotek (v xxxxxxxxxx xxxx jiné xx xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx).
6. Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxx xxx "xxxxxxxx xxxxxxxx"), kdy xx x xxxxxxxxx šarže, xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx v části 1 x 2 xxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxx xxxxxxxxx jednoho xxxxxx x rozsahu n.
6.1. Xxx výběrové xxxxxxxx xx xxxxxxx vzorky x xxxxx, x xx x xxxxx x náhodným xxxxxxx (§3 xxxx. 1).
6.2. Xxxxxx požadavků a xxxxxxxx, xxxxx platí xxx xxxxx vzorků, xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxx plán xxxxxxxxxx.
6.2.1. Mikrobiologické xxxxxxxxx xxxxxxxxx x části 2 xxxxxxx zahrnují:
a) xxxxx xxxxx nebo skupin xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx k xxxxxxxxx (xxxxx znaků);
b) xxx každý xxxx xxxxx x rozsahu xxxxxx x x xxxxx o xxxxxxxxx xxxxx x, tj. xxxx xxxxxxxxxx;
x) xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x, X, xxxxxxx M xx xxxxxxxx v xxxxxxxxxx na c.
6.2.2. Xxxxxxxx xxxxxxx:
x rozsah xxxxxx, xx. xxxxx xxxxxx určený k xxxxxxxxx, xxxxx účelem xx rozhodnout, xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx (xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx) bude xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx stanoveným xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx;
x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxx xxxxxx x;
X množství xxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx připouští u xxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxx xx xxxxx x;
x xxxxxxxx xxxxx, xx. xxxxx xxxxxx x xxxxxx x, x xxxxx xx připouští xxxxxxx X.
Xxxxx xx x xxxxx xxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx pouze hodnota x, (X xx xxxxxxxxxxx), xx xxxxxxx x vyjádřena nulou x xxxxxxx M xxxxxxxxxxxx. Xxxxxxx x, X xxxx stanoveny xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx výsledků xxxxxxx. Xxxxxxxxxxx meze pro xxxxxxxxx shodu výsledků xxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx. 12)
6.2.3. Xxxxxx vyjádření m, X:
x) Xxxx množství xxxxxxxxxxxxxx
- x 1 x nebo v 1 xx vzorku; xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx; xxxx xxxxxxxxxxxxxx xx počítají jednotky xxxxxxx xxxxxxx (xxx), xxxx. 105 xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx 1.105 xxxxxxxxxxxxxx v 1 x nebo v 1 xx xxxxxx, 5.103 značí xxxxxxxxxx xxxxxxxx 5.103 xxxxxxxxxxxxxx x 1 g xxxx v 1 xx xxxxxx;
- x xxxxxx vzorku určeném x xxxxxxxxx, xxx xx xxxxxx za xxxxxx xxxxx po xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx; xxxxxxxxx xx x xxxxxxxxxxxxx tekutin xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx; xxxx. 20/10 značí nejvýše 20 xxxxxxxxxxxxxx x 10 xx xxxxxx;
x) Xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx
- x 1 xx xx 0,2 xx tekutého xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x 1 xx či 0,2 xx ředění 10-1 xxxxxx; vyšetřuje xx plotnovými xxxxxxxx, xxxxxxxx 1 ml xx zalévá agarovou xxxxx, xxxxxxxx 0,2 xx xx xxxxxxx xx xxxxxx, xxxxxx xx a xxxxxxx xxxx xxx paralelní xxxxxx. Vyjadřuje xx xxxx nula x xxxxxx x xx x, xxxxxxx: 0x xxxxx, xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx být prokazatelné xxx xxxxxx 1 xx tekutého neředěného xxxxxx (0a xxxxx xxxx xxx 1/xx xxxxxx) 0x xxxxx, xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx prokazatelné při xxxxxx 1 xx xxxxxx 10-1 vzorku (0x xxxxx méně xxx 10/ml xxxxxx xxxx < 10/g xxxxxx) 0x značí, xx mikroorganismy nesmějí xxx prokazatelné xxx xxxxxxx 0,2 xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx vzorku (0x xxxxx xxxx xxx 5/xx xxxxxx) 0x xxxxx, xx xxxxxxxxxxxxxx nesmějí xxx xxxxxxxxxxxx při roztěru 0,2 ml xxxxxx 10-1 xxxxxx. (0x xxxxx xxxx než 50/xx xxxxxx nebo &xx; 50/g xxxxxx)
- x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x vyšetření, xxx je xxxxxx xx xxxxxx xxxxx xx čísle nula; xxxxxxxxx xx u xxxxxxxxxxxxx tekutin xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx; xxxx. 0/10 xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx mikroorganismů x 10 xx xxxxxx;
- x navážce xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x vyšetření, xxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxx čarou po xxxxx nula; vyšetřuje xx xxxxxxxxxxx celé xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx vzorku xx příslušné tekuté xxxx x následným xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx na xxxxxxxx xxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx; xxxx. 0/25 značí xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx mikroorganismů x 25 x xxxx x 25 xx xxxxxx; 0/1 xxxxx požadavek nepřítomnosti xxxxxxxxxxxxxx x 1 x nebo v 1 xx vzorku.
6.2.4. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx zkoušení xxx xxxxxxxx plánů xxxxxxxxxx: Xxxxx xxxx xxxx xxxx se xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx požadavkům, pokud:
6.2.4.1. x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx z xxxxxx x byla xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx X xxx xxxxx nebo xxxx x předepsaných xxxxx (xxx xxxxxxx x. 1);
6.2.4.2. u většího xxxxx xxxxxx, xxx xx stanoveno hodnotou x, xxxx zjištěny xxxxxxx xxxxx xxx x a xxxxx xxxx rovné X, x xx xxx xxxxx nebo xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx (xxx xxxxxxx x. 2);
6.2.4.3. x xxxxxxxxx, xxx xx x xxxxx xxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxx xxxx c = 0, x xx vyjádřeno /xxxxx 6.2.3. x)/ xxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx a až x nebo jako 0/10 xx 0/25 xx 0/1 x X xx xxxxxxxxxxx, xxxx x jednoho xxxx xxxx vzorků xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx prokázány (xxx příklad č. 3).
Xxxxxxx x. 1:
Xxxx xxxxxxxxxx (xxx xxxxx xxxx)
x
x
x
X
5
1
102
103
xxxxxxxx: x xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx 5.103/x xxxxxxxxxxxx: xxxxxxxxxx hodnoty M
Příklad x. 2:
Xxxx xxxxxxxxxx (xxx xxxxx xxxx)
x
x
x
X
5
2
103
104
xxxxxxxx: xxxxxxx maximálně x xxxxx x dvou xxxxxx, x xxx xxxxxx xxxxxxx 5.103/xx, 7.103/xx, 1.104/xx interpretace: xxxxxxxxxx xxxxxxx x
Xxxxxxx x. 3:
Xxxx vzorkování (xxx jeden znak)
n
c
m
M
5
0
0/25
-
zjištěno: x xxxxxxx vzorku xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx 25 x interpretace: xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx při xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx
6.2.5. Xxxxx xxxx xxxxx xxxx její xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, maximálně však xx nejvyšších xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx potraviny, xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx hodnot, xxxxx xxxxxxxxxxxxxx x x xxxxxx významným xxxxxxxxxx (xxxx. o xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxx-xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx potraviny pro xxxxxxx xxxxxx okruh xxxxxxxxxxxx). Xxxxxxx (xxxxxxx) xxx xxxxxxxx takto xxxxxxxxxxxx překročení xxxxxxxxxxxx xxxxxx vlastní kontrolou xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx příčin xxxxxxxxxx (xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxx systému xxxxxxxxxx kontrolních xxxx) x k xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx. Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx mezních xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxx potravin z xxxxx. X xxxxxxx, xx se xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx onemocnění x xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx k xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx šarže xxxx xxxx části.
6.2.6. Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx:
x) xxxx xxxxxxxxxx je xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx výběru x x xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx c x xxxx účinnost xx vyjádřena xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx přísluší xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx tento plán xxxxxxxxxxxxxxx, x níž xx kontrolovaná šarže xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx vyhovující xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx jsou xxxxxxx v tabulkách č. 3 xx 6.

Xxxxxxx x. 3
Pravděpodobnost xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx 14) x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx nevyhovujících xxxxxxxx x xxxx xxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxx
x = 0; x = 5
c = 0; x = 10
skutečné % xxxxxxxxxxxxxx jednotek x xxxxx
xxxxx vyšetřených xxxxxxxx, xx. xxxxx vzorků xxxxx xxxxxxx n
(p)
5
10
1,0
0,95
0,90
2,0
0,90
0,82
3,0
0,86
0,74
4,0
0,82
0,67
5,0
0,77
0,60
10,0
0,59
0,35
20,0
0,33
0,11
30,0
0,17
0,03
40,0
0,08
0,01
50,0
0,03
<
60,0
0,01
<
70,0
<
<
Pa 0,95 (xxxxx xxxxx xxxxxxx č. 3): x 95 xxxxxxxxx xx 100 bude xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx 1 % xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx vzorku) xxxxxxxxx xxxx vyhovující, xxxxx xx xxxxxx xxxxxx x xxxxx 5; xx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx Pa klesá
<: Xx xxxxx xxx 0,005

Xxxxxxx x. 4
Pravděpodobnost xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx 14) x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx zastoupení nevyhovujících x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x této xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx: x = 1; x = 5
xx
xx
&xxxx;
0
10
20
30
40
50
60
70
80
90
0
1,00
0,92
0,74
0,53
0,34
0,19
0,09
0,03
0,01
&xx;
1
0,95
0,87
0,70
0,50
0,31
0,17
0,08
0,03
0,01
&xxxx;
2
0,90
0,83
0,66
0,47
0,29
0,16
0,07
0,02
&xx;
&xxxx;
3
0,86
0,79
0,62
0,44
0,27
0,15
0,06
0,02
&xxxx;
&xxxx;
4
0,82
0,74
0,59
0,41
0,25
0,13
0,06
0,02
&xxxx;
&xxxx;
5
0,77
0,70
0,55
0,38
0,23
0,12
0,05
0,01
&xxxx;
&xxxx;
10
0,59
0,53
0,41
0,27
0,16
0,07
0,03
0,01
&xxxx;
&xxxx;
20
0,33
0,29
0,21
0,13
0,06
0,02
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
30
0,17
0,14
0,09
0,05
0,02
&xx;
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
40
0,08
0,06
0,04
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
50
0,03
0,02
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
60
0,01
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
70
&xx;
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx: xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx v %
xx: xxxxxxxxxx xxxxx vyhovujících xxxxxxxx x %
&xx;: Xx xxxxx než 0,005

Xxxxxxx č. 5
Pravděpodobnost xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx vyhovující 14) x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x této xxxxx pro xxxx xxxxxxxxxx: x = 2; x = 5
xx
xx
 
0
10
20
30
40
50
60
70
80
90
0
1,00
0,99
0,94
0,84
0,68
0,50
0,32
0,16
0,06
0,01
1
0,95
0,94
0,89
0,79
0,64
0,47
0,29
0,15
0,05
0,01
2
0,90
0,90
0,85
0,75
0,60
0,43
0,27
0,13
0,04
<
3
0,86
0,85
0,81
0,71
0,57
0,40
0,24
0,12
0,04
 
4
0,82
0,81
0,76
0,67
0,53
0,38
0,22
0,10
0,03
 
5
0,77
0,70
0,72
0,63
0,50
0,35
0,20
0,09
0,02
 
10
0,59
0,58
0,55
0,47
0,36
0,23
0,12
0,05
0,01
 
20
0,33
0,32
0,29
0,24
0,16
0,09
0,03
0,01
<
 
30
0,17
0,16
0,14
0,11
0,06
0,02
<
<
 
 
40
0,08
0,08
0,06
0,04
0,02
<
 
 
 
 
50
0,03
0,03
0,02
0,01
<
 
 
 
 
 
60
0,01
0,01
0,01
<
 
 
 
 
 
 
70
<
<
<
 
 
 
 
 
 
 
pd: xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
xx: xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx jednotek x %
&xx;: Xx menší xxx 0,005
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 12.12.1997 xx 19.5.1999 (xx xxxxxx x. 91/99 Xx.)
Xxxx 1
VŠEOBECNÉ XXXXXX X XXXXX
1. Mikrobiologické xxxxxxxxx xxx jednotlivé xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx potravin jsou xxxxxxxxxxxxx ve xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (xxxx 2).
2. Nejvyšší xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx č. 1 xxxxxxx X. x X.
3. Xxxxxxxx xxxxx hodnoty xxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx č. 2.
4. Pro xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx:
x) xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, kterými xxxx xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx v xxxxxxxxxx stavu, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx a sušené xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxxx tekutinou,
b) xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx spotřebě, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx xx xx tepelné xxxxxxxxx xxxxxx, zejména xxxxxx, xxxxxxxxx, vaření, xxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxx x vroucí tekutinou,
c) xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx,
x) potraviny xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx uzavřené, xxxxxxxx xxxxxxxx.
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 12.12.1997 xx 19.5.1999 (xx xxxxxx x. 91/99 Xx.)
Xxxx 2
TOLEROVANÉ HODNOTY XXX XXXXXXXXXX XXXXX, XXXXXXX XXXX XXXXXXXXXX XXXXXXXX
1. XXXX X XXXXX XXXXXXX, XXXXXX X XXXXXXX Z XXXXXXXXX XXXX, XXXXXXX XXXX, XXXXXXX
1.1. Xxxx xxxxxxxxx, dělené, xxxx xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

0x

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/10

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

5.103
1.2. Xxxxx xxxxxxx, uzená xxxxxx masa, xxxxx xxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 15)

5

2

5.105

5.106

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/1

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

5.102

5.103
1.3. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
1.3.1. Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
1.3.2. Xxxxxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.103

5.104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

2.102
1.4. Xxxxxxxxx xxx (xxxxx xxxxx)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2. XXXX, XXXXXXX XXXXX XXXXXXXXXXX X VÝROBKY X XXXX
2.1. Xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxx xxxx a xxxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxx k tepelné xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

3

5.105

5.106

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

102

5.102
2.2. Xxxxx xxxx x xxxxxx části xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 16)

5

3

5.104

5.105

Xxxxxxxxxxx xxxx 16)

5

3

0d

102

Salmonella

5

0

0/25

-

Staphylococcus xxxxxx 16)

5

2

102

5.102
2.3. Xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

3

5.105

5.106

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

0x

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.4. Xxxxxxx z xxx xxxxxxxxxx neuzavřené
2.4.1. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x bez konzervačních xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

5.102

5.103

Salmonella

5

0

0/25

-

Staphylococcus xxxxxx

5

2

0x

5.102
2.4.2. Xxxxxxx xxxxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx x konzervačními xxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

50

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

0

0x

-
2.5. Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx (kaviár, očka, xxxxx x xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxx.)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

2

0d

5.102

Clostridium xxxxxxxxxxx

5

2

50

5.102
2.6. Xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
3. VAJEČNÉ XXXXXXX
3.1. Xxxxxxx výrobky sušené


n

c

m

M

Celkový xxxxx mikroorganismů

5

2

2.104

105

Enterobacteriaceae

5

2

0b

102

Salmonella

5

0

0/25

-

Staphylococcus xxxxxx

5

1

0x

2.102
3.2. Xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx balené xxxxxx xxxxxx, xxxxx apod.


n

c

m

M

Celkový xxxxx mikroorganismů

5

2

104

5.104

Enterobacteriaceae

5

2

0b

102

Salmonella

5

0

0/25

-

Staphylococcus xxxxxx

5

1

0x

2.102
4. XXXXX X MLÉČNÉ XXXXXXX
4.1. Syrové xxxxxxx xxxxx xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 17)



5.104

4.2. Xxxxxx mléčné xxxxxxx xxxxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.104

5.105

xxxxxxxxxxxxxx





Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102
4.3. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

50

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

0

0x

-
4.4. Mléčné xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxxx x xxxxx x xxxxxxxx zmrzlin x xxxxxxxx xxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

0

0b

-

Salmonella

10

0

0/25

-

Staphylococcus xxxxxx

5

2

0x

2.102
4.5. Mléčné xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx XXX





X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 18)




10/0,1 ml
4.6. Xxxxxxx pro xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx
4.6.1. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

1

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

0

0x

-

Xxxxxxxxxx

10

0

0/50

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

0

0x

-

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxx 19)

5

0

0x

-
4.6.2. Xxxxxxxx-xxxxxx xxxxxxx: xxx xxxx. 8.2.
4.7. Xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx krémy xxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

5.102

2.103

Xxxxxxxxxx

10

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

102

Xxxxxx xxxx xxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

3

102

103
4.8. Xxxxxx xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx
4.8.1. Xxxxxx xxxxxx pudinky, xxxxx, xxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

1

0d

2.102

Bacillus xxxxxx

5

2

102

103
4.8.2. Pudinky, xxxxx x xxxxxxx x xxxxxx, xxx. xxxxxxxx x xxxxxx: xxx xxxx. 10.1, obdobné xxxxxxx v prášku xx xxxx xxxxx xxx 4.4.
4.9. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, tvaroh, xxxxxxx tvarohové xxxx
4.9.1. Xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxx.


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103
4.9.2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x x přísadami, xxxxxxx tvarohové xxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

3

5.102

2.103
4.9.3. Tepelně xxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx) xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx ochucených a s xxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.103

5.104

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

102
4.10. Xxxx
4.10.1 Sýry xx syrového xxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

104

105

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

2

103

104

Listeria xxxxxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.10.2. Xxxxx sýry, xxxxxxx xxxxx xxxx a xxxx xxxxxxxxx (včetně xxxxxxx xxxxxxxx)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

10

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxx 2)

5

2

103

5.103
4.10.3 Polotvrdé xxxx (xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx coli

5

2

103

5.103

Staphylococcus xxxxxx

5

2

5.102

5.103
4.10.4. Xxxxx sýry zrající


n

c

m

M

Koliformní xxxxxxxx

5

2

104

105

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.10.5. Xxxxxxxx xxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

103

5.103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

5.102

5.103
4.10.6. Xxxxxx xxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x s xxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

104

105

Koliformní xxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

5.102

Xxxxxx

5

2

102

103
4.11. Xxxxx x xxxxxxxxx x xxxxx
4.11.1. Máslo x xxxxx čerstvé


n

c

m

M

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 3)

5

2

105

5.105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

50

Xxxxxx xxxx xxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102
4.11.2. Xxxxxxxxx x xxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 3)

5

3

105

5.105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxx xxxx xxx Geotrichum xxxxxxxx 4)

5

3

102

5.102
5. XXXXXXXX X XXXXXXX KRÉMY


n

c

m

M

Celkový počet xxxxxxxxxxxxxx 5)

5

2

105

5.105

Koliformní bakterie

5

2

102

5.102

Staphylococcus xxxxxx

5

2

0x

2.102
6. JEDLÉ TUKY X XXXXX
6.1. Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx ("panenské")


n

c

m

M

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

3

102

103

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

50

Xxxxxx

5

2

102

5.102
6.2. Xxxxxxxxxx tuky


n

c

m

M

Koliformní bakterie

5

2

2.102

103

Plísně

5

2

102

5.102
7. XXXXXXXXXX OVOCE X XXXXXXXX, XXXXX XXXXXXXXXX XXXXX
7.1. Xxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx šťávy x rychlé xxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

107

5.107

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
7.2. Xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx x xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxx
7.2.1. Xxxxxxx obsahující xxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxx) zeleninu, xxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

105

5.105

Koliformní xxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

5.102

2.103
7.2.2. Xxxxxxx obsahující xxxxxxxxxxxxx (neblažírovanou) xxxxxxxx, xxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx počet mikroorganismů

5

2

106

5.106

Koliformní xxxxxxxx

5

2

5.103

2.104

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

103

5.103
7.3. Sušená xxxxxxxx x xxxxx
7.3.1. Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

102

103

Xxxxxx

5

3

104

105
7.3.2. Xxxxxx xxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

1

102

103

Xxxxxx

5

2

104

105
7.4. Ovocné a xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
7.4.1. Xxxxxx, xxxxxxxxxx, masozeleninové x xxxxxxxxxxx výrobky xxxxxxxxxx uzavřené tepelně xxxxxxxxxx trvanlivé (kyselé x nekyselé) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.
7.4.2. Xxxxxx a zeleninové xxxxxxx hermeticky xxxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

50

2.102
7.4.3. Kečupy, xxxxxxxx, xxxxxxx směsi x xxxxxxx výrobky x xxxxxxxxxxx pokrmů k xxxxx xxxxxxxx: xxx 19.2.
7.5. Xxxxx skořápkové xxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx coli 6)

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Aspergillus xxxxxx 19) 6)

5

0

102

-
7.6. Xxxxx xxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxx 19)

5

0

102

-
8. MLÝNSKÉ X XXXXXX XXXXXXX, XXXXXXXXX X XXXXXXX XXXXXXX X LUŠTĚNIN, XXXXX X XXXXXXX
8.1. Mouka, xxxxxxx, kroupy, xxxxx, xxxxxx xxxxx pro xxxxxxxx xxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxx

5

2

104

105
8.2. Xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

104

105

Koliformní bakterie

5

2

102

5.102

Plísně

5

2

5.102

5.103
8.3. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx-xxxxxx, cereální x xxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxx
8.3.1. Xxxxxx xxxxxx xxxxxx ke xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

104

5.104

Koliformní bakterie

5

1

102

5.102

Salmonella

5

0

0/25

-

Potenciálně xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxx 19)

5

0

0b

-
8.3.2. Dětská xxxxxx určená ke xxxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxx neuvedené xxxxxxx xx varu


n

c

m

M

Celkový xxxxx mikroorganismů

5

2

5.103

5.104

Koliformní xxxxxxxx

5

1

0x

102

Xxxxxxxxxx

10

0

0/50

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

102

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx flavus 19)

5

0

50

-
8.4. Xxxxxxxxx
8.4.1. Xxxxxxxxx sušené xxxxxx xxxxxxxxxx nebo x xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

3

105

106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxx

5

2

103

104
8.4.2. Xxxxxxxxx nesušené včetně xxxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

3

106

5.106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

104
8.4.3. Těstoviny xxxxxxxx x náplní


n

c

m

M

Celkový xxxxx mikroorganismů

5

3

106

5.106

Koliformní bakterie

5

2

103

104

Staphylococcus xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxx cereus

5

2

103

104

Clostridium perfringens

5

2

102

5.102
8.5. Xxxx, luštěniny


n

c

m

M

Escherichia xxxx

5

1

5.102

5.103

Xxxxxx

5

3

104

5.104
8.6. Xxxxxx výrobky
8.6.1. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx texturované (xxxxxx, xxxxxx, xxx xxxx.) xxxxxx k xxxxxxx xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

3

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

50

5.102
8.6.2. Xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

3

5.105

2.106

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

2.102

103

Staphylococcus xxxxxx

5

1

102

103
8.6.3. Xxxxxx xxxxxx x obdobné xxxxxxx xxxxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx počet mikroorganismů

5

2

104

5.104

Koliformní xxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

1

0d

2.102
8.7. Xxxxxx xxxxxxx
8.7.1. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx k xxxxx xxxxxxxx (slunečnicová, sezamová, xxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxx.)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx coli

5

2

102

103

Plísně

5

3

104

105
8.7.2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xx tepelném xxxxxxxxxx (xxx, xxxxxxx, xxxxx xxxx.)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxx

5

3

5.104

5.105
8.7.3. Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

103

104

Xxxxxx

5

3

104

105
8.8. Xxxxxx výrobky xxxx xxxxxx, xüxxx, xxxx flakes, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx, obilí a xxxxxx xxxxx x xxxxx spotřebě apod.


n

c

m

M

Escherichia xxxx

5

1

102

103

Xxxxxxxxxx 7)

5

0

0/25

-

Plísně

5

2

5.103

5.104

Plísně xxx xxxxx a šroty x xxxxx xxxxxxxx

5

2

5.104

2.105
9. XXXXXXXX A XXXXXXXXX XXXXXXX
9.1. Pekařské výrobky x náplní xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx a xxxxx (koláče, buchty x xxxxxxx xxxxxxx)


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

105

106

Xxxxxxxxxxx coli

2

1

0b

102

Staphylococcus xxxxxx

2

1

0x

2.102
9.2. Xxxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx coli

5

2

102

5.102

Plísně

5

2

104

105
9.3. Xxxxxxxxx pečivo
9.3.1. Xxxxxxxxx xxxxxx s náplněmi xxxx xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

50

5.102

Plísně

5

2

5.102

5.103
9.3.2. Xxxxxx piškoty


n

c

m

M

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

102

5.102
9.4. Xxxxxxxxx x xxxxxxxx výrobky
9.4.1. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

50

5.102

Xxxxxx

2

1

102

5.102
9.4.2. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

2

1

102

5.102

Plísně

2

1

102

103
9.4.3. Xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx krémy x xxxxxxxx, punčové, x xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

5.105

5.106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

5.102

Xxxxxx

2

1

102

103
9.4.4. Cukrářské xxxxxxx xxxxxx x/xxxx xxxxxxx šlehačkovou xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

2

1

106

107

Koliformní bakterie

2

1

103

104

Salmonella

2

0

0/25

-

Staphylococcus xxxxxx

2

1

102

5.102

Xxxxxx

2

1

102

103
9.5. Xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx chlazené x xxxxxxxx včetně xxxxxxx s xxxxxxxx, xx xxxxxxxx xx tepelné úpravě


n

c

m

M

Escherichia xxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

103

Xxxxxxxx cereus

5

2

103

104

Plísně

5

2

104

105
10. XXXXXXXXXXXX XXXXXXX X XXXXXXX Z XXXXXXX
10.1. Xxxxx, xxxxxxx, krémy x xxxxxxx x xxxxxx, xxx. šlehačka x xxxxxx xxxx.


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

2.102

Xxxxxx

5

2

103

5.103
10.2. Výrobky x brambor
10.2.1. Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx knedlíky, placky xxxx.)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

103

5.103

Xxxxxx

5

3

103

104
10.2.2. Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx instantní


n

c

m

M

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

3

5.104

5.105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

2.102

Xxxxxx

5

2

102

103
10.2.3. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxx

5

2

102

103
10.2.4. Xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx (xxxxxxxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx.)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx 7)

5

0

0/25

-

Plísně

5

2

102

103
11. XXXXXXXX XXXXXXXX A MED
11.1. Xxxxx a xxxxxx xxxxxxx pro drobné xxxxxxxxxxxxxx balení


n

c

m

M

Koliformní bakterie

5

1

0b

102
11.2. Xxx xxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

102
12. XXXXX, XXXXXXXX A XXXXXXXXXX XXXXXXXXXX
12.1. Xxxxxxx xxxxxx, výrobky k xxxxxxxx kakaových nápojů


n

c

m

M

Enterobacteriaceae

5

2

102

103

Salmonella

5

0

0/25

-

Plísně

5

3

5.103

5.104
12.2. Xxxxxxxx, xxxxxxxxxx cukrovinky, xxxxxxxxxx, polevy


n

c

m

M

Celkový počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

105

5.105

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

5.102
13. XXXX, XXXX, XXXXXXXX
13.1. Xxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103
13.2. Xxxx hroznová x xxxxxx xxxxxxxx, xxxx dezertní x xxxxxx x obsahem xxxxxxx xxxxxx než 20 % xxx.


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

0

10

-
13.3. Xxxxxxx likéry


n

c

m

M

Koliformní xxxxxxxx

5

1

10

102

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

1

0c

2.102
14. NEALKOHOLICKÉ XXXXXX
14.1. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx XX2 x xxxxxxxx
14.1.1. Nápoje se xxxxxxxx xxxxx skladování


n

c

m

M

Koliformní xxxxxxxx

5

0

10

-
14.1.2. Nápoje upravené x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx (xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0/10

10/10
14.2. Xxxxxx, ovocné koncentráty xxxxxx zmrazených


n

c

m

M

Escherichia coli

5

0

0a

-
14.3. Xxxxxx v xxxxxx x přísadami, xxxx. xxxxxxx xxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

50

5.102

Xxxxxxxxxx 8)

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

5.102
15. DEHYDROVANÉ XXXXXXX X PŘÍPRAVĚ XXXXXXX, XXXXXX, XXXXXX, XXXXXX KOŘENICÍ XXXXXXXXX
15.1. Xxxxxxxxx xxxxxx ke xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx nebo xx xxxxxxx xxxxxx xxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxx xxxxxx

5

3

103

105

Xxxxxxxxxxx perfringens

5

3

102

104
15.2. Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx přípravky


n

c

m

M

Escherichia xxxx

5

1

50

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

102
16. XXXXXX, XXXXX XXXXXX X XXXXX XXXXXXXX XXXXXXXXX


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

0

104

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxx xxxxxx

5

2

104

105

Xxxxxx

5

2

105

106
17. XXXXXXX X XXXXXX ČAJE X XXXXXXXXX NÁPOJE
17.1. Xxx zelený, xxxxxxx x xxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx coli

5

0

102

-

Salmonella

5

0

0/25

-

Plísně

5

2

105

106
17.2. Xxxxxxxxx čaje a xxxxxx x výjimkou xxxxxxxx x xxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

102
18. XXXXXXX A XXXXXXXX XXXXX, DOPLŇKY XXXXXX
18.1. Xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxx
18.1.1. Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x x přísadami


n

c

m

M

Salmonella

5

0

0/25

-

Staphylococcus xxxxxx

5

1

102

104

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

1

102

104
18.1.2. Xxxxxx xxxxxxxxx obsahující pektin (x jablečné dřeně xxxx xxxxxxxxx kůry)


n

c

m

M

Koliformní xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxx

5

2

103

104
18.2. Čisté xxxxxxx (xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
18.2.1. Xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

5.104

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
18.2.2. Xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx přípravě xxxxxxxx xxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

0

0x

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

0

0x

-
18.3. Xxxxx xxx xxxxxxxx, x xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx bázi xxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx coli 9)

5

0

102

-

Xxxxxx 9)

5

2

103

104
18.4. Xxxxxxx stravy x vícesložkové xxxxxxxxx xxxxxxxxx
18.4.1. Xxxxxxx minerální, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx (xx xxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx apod.)


n

c

m

M

Celkový xxxxx mikroorganismů

5

2

103

5.103

Koliformní xxxxxxxx

5

0

0x

-
18.4.2. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx (xx xxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxx.)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

102

103

Xxxxxx

5

2

5.104

5.105
18.4.3. Vícesložkové xxxxxxxxx x posílení xxxxxxxxx, xxx sportovce, xxx xxxxxxxx xxxxx xxxx.


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

3

5.104

5.105

Koliformní xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

2

102

5.102
19. XXXXXXXXXXX XXXXXXX
19.1. Lahůdkářské výrobky x xxxxxxxxx x xxx majonézy, xxxx. xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx v xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxx, krémy


n

c

m

M

Escherichia xxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx aureus 10)

2

1

102

103

Xxxxxxxx xxxxxx

2

1

103

104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx 11)

2

1

103

104
19.2. Xxxxxx, xxxxxxxx, křenové xxxxx x obdobné xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx (nesterilované výrobky)


n

c

m

M

Koliformní xxxxxxxx

5

2

50

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

2.102
20. XXXXXXXXXX XXXXXX XX XXXXXXXX XX TEPELNÉ XXXXXX XXXX XXXXXXXXXXX XXXXXX
20.1. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx nebo zmrazené (xxxx. xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx s xxxxxxxx, xxxxxxxxx sýry, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

2

1

103

104

Salmonella

2

0

0/25

-

Staphylococcus aureus

2

1

102

103
20.2. Xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx, chlazené xxxx xxxxxxxx (např. xxxxxxxx xxxxxxxxx upravené xxxxxxx x masa, xxxxxxx xxxx, x xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxx)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

104

105

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

2

1

103

104
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 12.12.1997 xx 19.5.1999 (do xxxxxx x. 91/99 Xx.)
Xxxx 3
XXXXXXXXX X XXXXXXX XXXXXXXX MIKROBIOLOGICKY XXXXXXXXXX
Xxx xxxxxxxxx
x) xxxxxxxx (x xxxxxx xxxxxxx xxx 20 % xxxxxxxxxx),
x) xxxx,
x) potravinářská xxxxxxx a aromata,
d) xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxx xxxxxxxxx (xxx bylinných xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx),
x) xxxxx oleje xxxxxxxxxx,
x) ztužené xxxxxxxx xxxx,
x) chléb x xxxxx xxxxxx (xxx xxxxxx xxxx polev),
i) xxxxxxxxx xxxxxx (xxx xxxxxx xxxx polev),
j) xxxxxxxxxxxx cukrovinky,
k) xxxx xxxxxxx x kávoviny,
l) xxx xxxxx,
x) sušené xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx nápojů
se xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxx xxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxxx xxxxxx a xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx ekologie xxxxxxxxxxxxxx (xx, xX, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx látek apod.) xxxx xxxxxxxxx za xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx č. 294/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 12.12.1997.
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisu xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x doplnění uskutečněné xxxxxxx předpisem x.:
91/99 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX č. 294/97 Sb., x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, způsobu xxxxxx xxxxxxxx x hodnocení
x xxxxxxxxx xx 20.5.99
a xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx x. 38/99 Sb.
Právní xxxxxxx x. 294/97 Xx. xxx xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 132/2004 Sb. s xxxxxxxxx od 30.4.2004.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx uvedeného právního xxxxxxxx.
1) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx č. 292/1997 Sb., x požadavcích xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx balených xxx x o xxxxxxx jejich úpravy.
2) X xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx.
3) Nesleduje xx x xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
4) U xxxxxxxxxxxxx másla x xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx.
5) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
6) X xxxxxxxxx výrobků se xxxxxxxx hodnoty o xxxxx řád xxxxx.
7) Sleduje xx xxxxx x xxxxxxx kořeněných.
8) Jen x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx.
9) X xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx x jeden xxx xxxxx.
10) X xxxxxxx x přídavkem xxxx xxxxxx se xxxxxxxx hodnoty o xxxxx řád xxxxx.
11) Xxxxxxx xx pouze x xxxxxxxxxxxxx výrobků.
12) XXX 56&xxxx;0080 Xxxxxxxxxxxxx výrobky. Xxxxxx xxxxxx vzorků xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxx a 8.89.
XXX 56 0081 Potravinářské xxxxxxx. Příprava xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxx x 8.89. Xxxxxx 6.1 xx 6.11 a část 7 XXX 56&xxxx;0081 xxxx xxxxxxxxx XXX XXX 6887 (56 0102) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx pokyny xxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX ISO 4833 (56&xxxx;0083) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx kolonií.
XXX ISO 4832 (56&xxxx;0085) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx stanovení xxxxx koliformních xxxxxxxx. Xxxxxxxx počítání xxxxxxx.
XXX XXX 4831 (56&xxxx;0086) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx stanovení xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx.
XXX XXX 7954 (56&xxxx;0087) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx pokyny xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx. Technika xxxxxxxx kolonií xxxxxxxxxxxxxxx xxx 25 °X.
XXX XXX 6579 (56&xxxx;0088) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx bakterií xxxx Xxxxxxxxxx.
XXX XXX 6888 (56&xxxx;0089) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx. Technika xxxxxxxx xxxxxxx.
ČSN XXX 7937 (56&xxxx;0091) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.
XXX ISO 7932 (56&xxxx;0092) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx pokyny xxx xxxxxxxxx xxxxx Bacillus xxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 °X.
ČSN XXX 8523 (56&xxxx;0096) Xxxxxxxxxxxxx. Všeobecné xxxxxx xxx xxxxxx bakterií xxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx.
XXX ISO 6391 (56 0097) Maso x xxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxxxx xxxx. Xxxxxxxx počítání xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 44 °X na xxxxxxxxxx.
XXX 56&xxxx;0100 Xxxxxxxxxxxxxxx zkoušení poživatin, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x prostředí potravinářských xxxxxxxxxx.
Změna x 2.84, x 12.86, x 7-8.87, x 10.88, x 12.88.
XXX ISO 6887 (56&xxxx;0102) Mikrobiologie. Všeobecné xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx při mikrobiologickém xxxxxxxx.
ČSN XXX 7218 (56&xxxx;0103) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx zkoušení.
ČSN XXX 11289 (56&xxxx;0104) Xxxxxxx xxxxxxxxxx poživatiny x xxxxxxxxxx uzavřených xxxxxxx. Xxxxxxxxx xX.
XXX XXX 3100-1 (56&xxxx;0105) Xxxx a xxxxx výrobky. Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx 1: Xxxxx xxxxxx.
XXX XXX 3100-2 (56&xxxx;0106) Xxxx x xxxxx xxxxxxx. Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Část 2: Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
ČSN XXX 7251 (56 0107) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxx počtu xxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxx. Technika xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx.
XXX XXX 7402 (56&xxxx;0108) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.
XXX XXX 8914 (56&xxxx;0109) Xxxxxxxxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx Xxxxxx parahaemolyticus.
XXX ISO 10273 (56&xxxx;0110) Xxxxxxxxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx Yersinia enterocolitica.
XXX ISO 8261 (56&xxxx;0111) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxx analytických xxxxxx x xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx zkoušení.
XXX XXX 6610 (56&xxxx;0112) Xxxxx a xxxxxx xxxxxxx - Stanovení xxxxx xxxxxxxx mikroorganismů xxxxxxxxx kolonie - Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 °X.
XXX XXX 5541/1 (56&xxxx;0113) Mléko x xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx počtu xxxxxxxxxxxx bakterií - Xxxx 1: Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx 30 °X.
XXX ISO 6611 (56&xxxx;0114) Xxxxx x xxxxxx výrobky - Xxxxxxxxx xxxxx jednotek xxxxxxxx x/xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxx počítání kolonií xxxxxxxxxxxxxxx xxx 25 °X.
XXX XXX 6730 (56&xxxx;0120) Mléko - Xxxxxxxxx počtu xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx - Xxxxxxxx počítání kolonií xxxxxxxxxxxxxxx xxx 6,5 °X.
ČSN XXX 10560 (56&xxxx;0121) Xxxxx x mléčné výrobky - Xxxxxx Listeria xxxxxxxxxxxxx.
ČSN XXX 2293 (56 0122) Xxxx x xxxxx výrobky - Xxxxxxxxx počtu xxxxxxxxxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxx kolonií xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 °X (Xxxxxxxxxx xxxxxx).
XXX XXX 7698 (56 0123) Xxxxxxxx, luštěniny a xxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx bakterií, xxxxxxxx x xxxxxx.
XXX XXX 10272 (56&xxxx;0126) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx metoda průkazu xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx Xxxxxxxxxxxxx.
Xxxxxxxxx xxxxxx xxx stanovení skupiny xxxxxxxxxxxxxxxxxx klostridií. Xxx xxxxxxxxx této xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx ČSN XXX 7937 (56 0091) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx pokyny pro xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx podle xx. 9.4.
XXX XX 12824 (56&xxxx;0088) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxx. Xxxxxxxxxxxx metoda xxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx.
XXX 56&xxxx;0090 : 1987 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
XXX XX XXX 11290-1 (56&xxxx;0093) Xxxxxxxxxxxxx potravin x xxxxx. Xxxxxxxxxxxx metoda xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx - Xxxx 1: Xxxxxx xxxxxxx.
ČSN XXX 13721 (56&xxxx;0125) Xxxx x xxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx. Technika xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 xX.
13) Čl. 19 xxxxxxx x. 3 xxxxxxxx Ministerstva xxxxxxxxxxxxx x. 298/1997 Xx., kterou xx xxxxxxx chemické požadavky xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhů xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx surovin, xxxxxxxx xxxxxx použití, xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx doplňků x xxxxxxxxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx.
14) xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx kontrolované xxxxx xxxx vyhovující xx xxxxx xxxxxx Xx
15) stanovuje xx xxx u xxxxxxx xxx
16) U xxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxx x/xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx s xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x Xxxxxxxxxx.
17) Geometrický xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxx měsíců x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xx měsíc.
18) Po xxxxxxxx při 30 °X xx dobu 15 dnů.
19) Při xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxx posouzení xxxxxxxxxxx zjištěný xxxxx xxxxxxxxxx, xxx zvláštní xxxxxxx *)
*) Xx. 19 xxxxxxx x. 3 xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zdravotnictví x. 298/1997 Xx., xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhů xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxx přídatných xxxxx x potravních xxxxxxx a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx doplňky x xxxxx xxxxxxxx.
20) X xxxxxxx xxxx se xxxxxxxx hodnoty x xxx xxxxx.
21) X xxxxxxxx sýrů xxxxxxxxxx x x xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x řád vyšší.
22) Xxx xxxxxxx x tvarohem xxxx xxxxxxx x = 5, c = 2, x = 3.102, M = 103.
23) Nesleduje xx u výrobků xx xxxxxxx kořeněných.
24) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx.
25) Xxxxxxx xx u xxxxxxxxx xxxxxx.
26) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx §1 xxxx. 4 xxxx. d) xxxxxxxx č. 336/1997 Xx., xxxxxx se xxxxxxx xxxxx potravin xxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxx x jejich xxxxxx xxxxxxx.
27) Nesleduje xx u výrobků x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
28) Nesleduje xx x výrobků xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
29) U xxxxxxx xxxxxxxxxxxx jako xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx hodnota x jeden řád xxxxx.
30) Xxxxxxx xx u výrobků x vaječnou xxxxxxx.
31) Xxx, xxx se x xxxxxxx xxxxxxx pojmu "Xxxxxxxxxxx toxinogenní xxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxx", xxxxxx xx xxx xxx "Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxx xxxxxxx".