Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 12.12.1997.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 12.12.1997 do 18.05.1999.


Vyhláška o mikrobiologických požadavcích na potraviny, způsobu jejich kontroly a hodnocení

294/97 Sb.

Úvodní ustanovení §1
Mikrobiologické požadavky a mikrobiologické vyšetřování §2 §3
Hodnocení potravin z mikrobiologického hlediska §4
Závěrečná ustanovení §5 §6
§1
Xxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Tato xxxxxxxx xxxxxxx mikrobiologické xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxx hodnocení xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx balenou xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxx, balenou kojeneckou xxxx a balenou xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx. 1)
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx vyšetřování
§2
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxx vyhovovat mikrobiologickým xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x částech 1 a 2 xxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
(2) Pro kontrolu x xxxxxxxxx, zda xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xx v částech 1 x 2 xxxxxxx stanoví počet xxxxxx, xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxxx, jejich xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx. Xxxxx xxxxx xxxxxx, xxx je xxxxxx v části 2 xxxxxxx, může xxx xxxxxxxx xxx za xxxxxxxx xxxxxxxxxxx v části 1 přílohy.
§3
(1) Xxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx kontrolované xxxxx má stejnou xxxxxxxxxxxxxxx, že xxxx xxxxxx. V epidemiologicky xxxxxxxxx případech x xxx haváriích se xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxx xxxxx této xxxxxxxx rozumí výběr, xx něhož xxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx záměrem, x xxxxxxxxxxxxxxx, xx libovolný xxxxxx xxxxxxxxxxxx šarže xxxx vybrán, xxxx xxxxxx.
(2) Xxxxx xx pro xxxxxx xxxxxx vzorků xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx odběru, xxxxxxxx xxxx objem, xxxxxx xxxxxx přepravy xx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx, xxx které stanoví xxxxx technické xxxxx, xxxx xxx xxx xxxxxx použití doloženo, xx xxxx co xx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxxxx výsledků xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx. 12)
§4
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
(1) Potraviny xx z xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx hodnotí jako xxxxxxxx k danému xxxxx, xx xxxxxxxx xxxxxxx hodnotou xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx překročeny tolerované xxxxxxx stanovené xxx xxxxxxxxxx druhy, skupiny xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x části 2 xxxxxxx, xxxxx nebyly překročeny xxxxxxxx xxxxx hodnoty xxxxxxxxx x xxxxx 1 tabulce č. 1 xxxx X. a X. x x tabulce č. 2.
(2) Potraviny xx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx zdravotně xxxxxxx, xxxxxxxx:
x) xxxx překročeny xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxx 1 tabulce č. 1 xxxx X. x X. xxxxxxx,
b) xxxxxxxx mezní hodnoty xxx xxxxxxxxxxx toxiny x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x části 1 tabulce č. 2 xxxxxxx,
x) xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x mikrobiální xxxxxxxxxx xxxxxxxx onemocnění x xxxxxxxx xxxx než xxxxxxxxx v xxxxx 1 v tabulkách č. 1 x 2 přílohy, x xx v xxxxxxxx, xxxxx by xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx,
d) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx nebo
x) xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx způsobené xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx nežádoucí xxxx xxxxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 2 xxxx. x) xx xxx xxxxx této vyhlášky xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xx mohly xx xxxxxxxx xxxxx množit (část 1 xxx 8 xxxxxxx) a xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx vyvolávajících xxxxxxxxxx x potravin.
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
§5
Zrušuje xx xxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - hlavního xxxxxxxxx XXX, uveřejněný pod x. 75/1990 xx xxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx x xxxxxx obaly, a xxxxxxxx x xxxxxx 71/1991 Xx.
§6
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx účinnosti xxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx:
XxXx. Xxxxxxx x. x.
Xxxxxxx k xxxxxxxx č. 294/1997 Xx.
Část 1
XXXXXXXXX XXXXXX A XXXXX
1. Xxxxxxxxxxxxxxx požadavky xxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx vzorkování (část 2).
2. Nejvyšší xxxxx hodnoty počtu xxxxxxxxxxxxxx xxx hlavní xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx v tabulce č. 1 xxxxxxx X. x X.
3. Nejvyšší xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxx jsou xxxxxxxxx x tabulce č. 2.
4. Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx obecně xxxxxxxxx xxxx hlavní xxxxxxxxx xxxxxxxx:
a) xxxxxxxxx určené x xxxxx spotřebě: xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx x nezměněném stavu, xxxxxxxxx xxxxxxx opracované, xxxxx xx xxxxxxxxx x teplém xxxx xxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxx xxxxxxxxx, které xxxx xxx před xxxxxxxxx xxxxxxxx s xxxxxx xxxx studenou xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx: xxxxxxxxx, xxxxx xx konzumují xx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx tekutinou,
x) potraviny xxxxxx xxx kojeneckou x xxxxxxx výživu,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx opracované, xxxxxxxxxx uzavřené a xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxx č. 1
Nejvyšší xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx
Xxxx X. Bakteriální xxxxxxx onemocnění x xxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx neurčené x přímé xxxxxxxx
105/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx
104/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
102/x
Xxxxxxxxxxxxx jejuni/coli

 
 
potraviny xxxxxx x přímé spotřebě
negat/25 x
Xxxxxxxxxxx perfringens

 
 
potraviny xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
105/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
104/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx
102/x
Xxxxxxxxxxx coli 0 157
 
všechny xxxxx potravin
negat/25
Listeria xxxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx
xxxxx/25 x
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx x xx xxxxx xxx 0,92
&xx; 100/g
Pseudomonas xxxxxxxxxx

&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx
104/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx xxx kojeneckou a xxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě
10/g
Salmonella xxx.
xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx x dětskou výživu
negat/50 x
&xxxx;
xxxxxxx ostatní xxxxxxxxx*/
xxxxx/25 x
Xxxxxxxx xxx.
xxxxxxx potraviny
negat/25 x
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxx x přímé xxxxxxxx
105/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
104/x
&xxxx;
xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;

x přímé xxxxxxxx
102/x
&xxxx;

xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
103/x
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx

&xxxx;
&xxxx;
xxxx, měkkýši, korýši x hlavonožci z xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxx určené x přímé spotřebě
negat/25
Yersinia xxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx)
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxx/25 x
xxxxx: xxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx specifikované xx xxxxxx xxxxx
xx: xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx potraviny (xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx);
xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xx nuly xx xxxxx.
*/ Xxx xxxxxxx xxxxxxxx jiných xxx Xxxxxxxxxx xxxxx xxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx Salmonella xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xx xxxx nejvyšší xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxx-xx x xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx ke xxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx opracování (xxxxxxx, xxxxxxx xxxx.) x xxxx xxxx balením x xxxxxxxxx od xxxxxx xxxxxxxx nepředstavuje xxxxxxxxx riziko.
Část B. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx mezofilní xxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx)
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;

x xxxxx xxxxxxxx
105/x
&xxxx;

xxxxxx x xxxxx spotřebě
106/g
 
potraviny xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, kde xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;

xxxxxxxxxxx xxxxxx
107/x
&xxxx;

xxxxxxxxxxx xxxxxx
108/x
Xxxxxxxxxx bakterie
potraviny xxxxxx x xxxxx spotřebě
 
 
potraviny xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x dětskou výživu
105/g
 
k xxxxx xxxxxxxx
103/x
Xxxxxxxxxxx coli

 
 
potraviny xxxxxx x přímé xxxxxxxx
104/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
10/x
&xxxx;
x xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx složky
 
 
potraviny xxxxxx xxx kojeneckou x xxxxxxx výživu
 
 

neurčené x xxxxx xxxxxxxx
106/x
&xxxx;

xxxxxx x xxxxx spotřebě
105/g
 

živočišného xxxxxx
107/x
&xxxx;

xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx
108/x
Xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx
103/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx k xxxxx spotřebě x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx, kde xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx kulturní xxxxxxxxxx
107/x
Xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
103/x
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxx xxxxxx xxxxx xxx viditelný xxxxxxx xxxx

Xxxxxxx x. 2
Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx pro xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx potraviny
negat***/
Mykotoxiny - xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx. 13)
***/ neprokazatelné xxxxxx XXXX
5. Xxxxxxxx xxxxx vzorkování
5.1. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xx rozumí xxxxxxx šarže (xxxxx), xxxx xxxx nebo xxxxxxx.
5.2. Xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xx složena z xxxx xxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxx odděleně xxx každou xxxxx.
5.3. Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx množství xxxxxxxx nebo nekusových xxxxxxx.
5.4. Xxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxx. Xxx účely xxxx vyhlášky xx xxxx vzorek odebírá xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxxxxx, xxxx. xxxx xxxxxxxx (x xxxxxxxxxx mimo xxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx).
6. Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx provádí xxxxxxxxx jedním xxxxxxx (xxxx jen "výběrová xxxxxxxx"), kdy se x posouzení xxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx v části 1 x 2 xxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx x.
6.1. Xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx vzorky x xxxxx, x xx x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx (§3 xxxx. 1).
6.2. Xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx, xxxxx platí xxx xxxxx xxxxxx, xxxxxx zkoušení x xxxxxxxxx dávky xx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxx.
6.2.1. Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x části 2 xxxxxxx zahrnují:
a) xxxxx xxxxx nebo xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx předepsaných k xxxxxxxxx (výčet xxxxx);
x) xxx xxxxx znak xxxxx x rozsahu xxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x, xx. xxxx xxxxxxxxxx;
x) pro xxxxx xxxx tolerované xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x, X, xxxxxxx X xx povoleno x xxxxxxxxxx xx x.
6.2.2. Xxxxxxxx xxxxxxx:
x xxxxxx xxxxxx, xx. počet xxxxxx xxxxxx k xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx (xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx) xxxx xxxxxxxxx xxxx vyhovující nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx;
x xxxxxxxx mikroorganismů, xxxxx xx připouští x xxxxx xxxxxx xxxxxx x;
X množství xxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx připouští u xxxxx xxxxxx, xxxxx xx nižší xxxx xx xxxxx x;
x xxxxxxxx xxxxx, xx. xxxxx xxxxxx x xxxxxx x, x xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx M.
Pokud xx x xxxxx xxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x, (X xx xxxxxxxxxxx), je xxxxxxx x xxxxxxxxx nulou x xxxxxxx M xxxxxxxxxxxx. Xxxxxxx x, X jsou stanoveny xx zohledněním vzájemné xxxxx výsledků xxxxxxx. Xxxxxxxxxxx xxxx pro xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příslušných xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx. 12)
6.2.3. Xxxxxx vyjádření x, X:
x) Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx
- x 1 x nebo x 1 xx vzorku; xxxxxxxxx xx plotnovými xxxxxxxx technikou počítání xxxxxxx; jako xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx kolonie (xxx), xxxx. 105 xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx 1.105 xxxxxxxxxxxxxx v 1 x nebo v 1 ml xxxxxx, 5.103 xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx 5.103 xxxxxxxxxxxxxx x 1 x xxxx x 1 xx xxxxxx;
- x xxxxxx vzorku xxxxxxx x xxxxxxxxx, xxx xx xxxxxx xx xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx počtu xxxxxxxxxxxxxx; xxxxxxxxx xx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx filtrace; xxxx. 20/10 xxxxx nejvýše 20 xxxxxxxxxxxxxx x 10 xx xxxxxx;
x) Xxxx požadavek xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx
- v 1 xx či 0,2 xx xxxxxxxx neředěného xxxxxx xxxx x 1 xx či 0,2 xx xxxxxx 10-1 xxxxxx; xxxxxxxxx xx plotnovými xxxxxxxx, xxxxxxxx 1 ml xx xxxxxx agarovou xxxxx, inokulum 0,2 xx xx xxxxxxx xx xxxxxx, xxxxxx xx a hodnotí xxxx dvě xxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxxx se xxxx xxxx x xxxxxx x až x, xxxxxxx: 0x xxxxx, xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx prokazatelné xxx xxxxxx 1 xx tekutého xxxxxxxxxx xxxxxx (0x xxxxx xxxx xxx 1/xx xxxxxx) 0x xxxxx, xx xxxxxxxxxxxxxx nesmějí xxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxx 1 ml xxxxxx 10-1 vzorku (0x značí méně xxx 10/xx xxxxxx xxxx &xx; 10/x xxxxxx) 0x xxxxx, xx xxxxxxxxxxxxxx nesmějí xxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx 0,2 ml xxxxxxxx neředěného xxxxxx (0x xxxxx xxxx xxx 5/xx xxxxxx) 0x xxxxx, že xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxx roztěru 0,2 xx xxxxxx 10-1 xxxxxx. (0d xxxxx méně xxx 50/xx xxxxxx xxxx &xx; 50/x vzorku)
- x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x vyšetření, xxx xx xxxxxx xx šikmou čarou xx čísle xxxx; xxxxxxxxx se x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx metodou xxxxxxxxxx xxxxxxxx; xxxx. 0/10 xxxxx požadavek xxxxxxxxxxxxx mikroorganismů v 10 xx xxxxxx;
- x xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxx po xxxxx nula; xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx celé xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx objemu xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx s následným xxxxxxxxxx, vyočkováním na xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx; xxxx. 0/25 značí xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x 25 x xxxx x 25 xx xxxxxx; 0/1 xxxxx požadavek nepřítomnosti xxxxxxxxxxxxxx x 1 x nebo x 1 xx xxxxxx.
6.2.4. Xxxxxxxxxxxx výsledků xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx: Dávka xxxx xxxx část xx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xx interpretuje xxxx xxxxxxxxxxxx stanoveným xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, pokud:
6.2.4.1. x xxxxxxx nebo xxxx xxxxxx x xxxxxx x byla xxxxxxxx hodnota xxxxx xxx X pro xxxxx xxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx (xxx příklad x. 1);
6.2.4.2. x xxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx x, byly xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx než x x xxxxx xxxx rovné M, x xx pro xxxxx nebo xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx (xxx příklad č. 2);
6.2.4.3. x případech, xxx xx x xxxxx xxxxxx z xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx mikroorganismů, xxxx xxxx x = 0, m xx xxxxxxxxx /xxxxx 6.2.3. x)/ jako xxxx x příslušným xxxxxxx a xx x xxxx xxxx 0/10 xx 0/25 xx 0/1 x X xx xxxxxxxxxxx, xxxx u jednoho xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx prokázány (xxx příklad x. 3).
Xxxxxxx č. 1:
Plán xxxxxxxxxx (xxx xxxxx xxxx)
x
x
x
X
5
1
102
103
xxxxxxxx: x jednoho xxxxxx xx sledovaném xxxxx 5.103/g xxxxxxxxxxxx: xxxxxxxxxx hodnoty X
Xxxxxxx x. 2:
Plán xxxxxxxxxx (xxx xxxxx xxxx)
x
x
x
X
5
2
103
104
xxxxxxxx: xxxxxxx xxxxxxxxx m xxxxx x dvou xxxxxx, x xxx xxxxxx xxxxxxx 5.103/ml, 7.103/xx, 1.104/ml xxxxxxxxxxxx: xxxxxxxxxx xxxxxxx x
Xxxxxxx x. 3:
Xxxx xxxxxxxxxx (xxx jeden xxxx)
x
x
x
X
5
0
0/25
-
xxxxxxxx: x jednoho xxxxxx xxxxxxxxx přítomnost xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x navážky 25 x xxxxxxxxxxxx: xxxxxx určitých xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx (objemu) xxxxxx xxxxxx k xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx těchto xxxxxxxxxxxxxx
6.2.5. Xxxxx byla xxxxx xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, maximálně xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, rozhodne xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx x potravinou, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx potraviny, xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxx x x dalším xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (např. x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx hygienicko-sanitačních xxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx potraviny pro xxxxxxx určený okruh xxxxxxxxxxxx). Výrobce (xxxxxxx) xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx překročení xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx ke xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxx systému xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx) x x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx. Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx mezních xxxxxx xxxxxxxx příslušný xxxxx státního dozoru x pozastavení x xxxxxxxx potravin x xxxxx. X xxxxxxx, xx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx stanovených xxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x potravin, vydá xxxxxxxxx xxxxx státního xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxx.
6.2.6. Xxxxxxxx plánu xxxxxxxxxx:
x) xxxx vzorkování xx xxxxxxxxx údajem x xxxxxxx xxxxxx x x xxxxxx o xxxxxxxxx xxxxx x x xxxx účinnost xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx. Každému plánu xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxx, s níž xx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx její xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx požadavkům,
b) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx užitých xxxxx xxxxxxxxxx x statisticky xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x tabulkách č. 3 xx 6.

Xxxxxxx x. 3
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx 14) x xxxxxxxxxx na xxxxxxxxx zastoupení xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x této xxxxx xxx plány xxxxxxxxxx
x = 0; x = 5
x = 0; x = 10
xxxxxxxx % xxxxxxxxxxxxxx jednotek v xxxxx
xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xx. xxxxx vzorků xxxxx xxxxxxx n
(p)
5
10
1,0
0,95
0,90
2,0
0,90
0,82
3,0
0,86
0,74
4,0
0,82
0,67
5,0
0,77
0,60
10,0
0,59
0,35
20,0
0,33
0,11
30,0
0,17
0,03
40,0
0,08
0,01
50,0
0,03
<
60,0
0,01
<
70,0
<
<
Pa 0,95 (xxxxx xxxxx xxxxxxx č. 3): x 95 případech xx 100 xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx 1 % xxxxxxxxxxxxxx jednotek (xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx) xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx rozsah xxxxxx x roven 5; xx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx Xx xxxxx
&xx;: Xx xxxxx xxx 0,005

Tabulka x. 4
Pravděpodobnost xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx 14) x xxxxxxxxxx na xxxxxxxxx zastoupení xxxxxxxxxxxxxx x ještě xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxx xxxxx pro xxxx xxxxxxxxxx: x = 1; n = 5
xx
xx
&xxxx;
0
10
20
30
40
50
60
70
80
90
0
1,00
0,92
0,74
0,53
0,34
0,19
0,09
0,03
0,01
&xx;
1
0,95
0,87
0,70
0,50
0,31
0,17
0,08
0,03
0,01
&xxxx;
2
0,90
0,83
0,66
0,47
0,29
0,16
0,07
0,02
&xx;
&xxxx;
3
0,86
0,79
0,62
0,44
0,27
0,15
0,06
0,02
&xxxx;
&xxxx;
4
0,82
0,74
0,59
0,41
0,25
0,13
0,06
0,02
&xxxx;
&xxxx;
5
0,77
0,70
0,55
0,38
0,23
0,12
0,05
0,01
&xxxx;
&xxxx;
10
0,59
0,53
0,41
0,27
0,16
0,07
0,03
0,01
&xxxx;
&xxxx;
20
0,33
0,29
0,21
0,13
0,06
0,02
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
30
0,17
0,14
0,09
0,05
0,02
&xx;
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
40
0,08
0,06
0,04
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
50
0,03
0,02
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
60
0,01
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
70
&xx;
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx: xxxxxxxxxx nevyhovujících xxxxxxxx v %
xx: xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
&xx;: Xx xxxxx xxx 0,005

Xxxxxxx č. 5
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx dávky xxxx vyhovující 14) x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x ještě xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx v xxxx xxxxx pro xxxx xxxxxxxxxx: x = 2; x = 5
xx
xx
&xxxx;
0
10
20
30
40
50
60
70
80
90
0
1,00
0,99
0,94
0,84
0,68
0,50
0,32
0,16
0,06
0,01
1
0,95
0,94
0,89
0,79
0,64
0,47
0,29
0,15
0,05
0,01
2
0,90
0,90
0,85
0,75
0,60
0,43
0,27
0,13
0,04
&xx;
3
0,86
0,85
0,81
0,71
0,57
0,40
0,24
0,12
0,04
&xxxx;
4
0,82
0,81
0,76
0,67
0,53
0,38
0,22
0,10
0,03
&xxxx;
5
0,77
0,70
0,72
0,63
0,50
0,35
0,20
0,09
0,02
&xxxx;
10
0,59
0,58
0,55
0,47
0,36
0,23
0,12
0,05
0,01
&xxxx;
20
0,33
0,32
0,29
0,24
0,16
0,09
0,03
0,01
&xx;
&xxxx;
30
0,17
0,16
0,14
0,11
0,06
0,02
&xx;
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
40
0,08
0,08
0,06
0,04
0,02
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
50
0,03
0,03
0,02
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
60
0,01
0,01
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
70
&xx;
&xx;
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx: xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx jednotek x %
xx: zastoupení xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
&xx;: Xx menší xxx 0,005
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 12.12.1997 xx 19.5.1999 (xx xxxxxx x. 91/99 Xx.)
Xxxx 1
XXXXXXXXX XXXXXX X XXXXX
1. Mikrobiologické xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxxxxxxxx xx formě xxxxx xxxxxxxxxx (část 2).
2. Nejvyšší mezní xxxxxxx počtu xxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxx kategorie xxxxxxxx xxxx stanoveny x xxxxxxx x. 1 xxxxxxx A. x X.
3. Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx pro xxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxx jsou xxxxxxxxx x xxxxxxx x. 2.
4. Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx xxxxxxxxx tyto xxxxxx kategorie xxxxxxxx:
x) xxxxxxxxx xxxxxx k xxxxx spotřebě, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxx xx konzumují x xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx opracované, xxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxx xxxx spotřebou xxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx neurčené x xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx xx xx tepelné xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx, vaření, xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx uzavřené, xxxxxxxx xxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 12.12.1997 xx 19.5.1999 (xx xxxxxx x. 91/99 Xx.)
Xxxx 2
XXXXXXXXXX HODNOTY XXX JEDNOTLIVÉ XXXXX, XXXXXXX XXXX PODSKUPINY XXXXXXXX
1. XXXX A XXXXX XXXXXXX, XXXXXX X VÝROBKY X XXXXXXXXX XXXX, XXXXXXX XXXX, XXXXXXX
1.1. Xxxx xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxx xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx coli

5

2

0d

5.102

Salmonella

5

0

0/10

-

Staphylococcus xxxxxx

5

2

102

5.103
1.2. Xxxxx xxxxxxx, uzená xxxxxx xxxx, xxxxx xxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 15)

5

2

5.105

5.106

Xxxxxxxxxxx coli

5

2

5.102

5.103

Salmonella

5

0

0/1

-

Staphylococcus auerus

5

1

5.102

5.103
1.3. Xxxxxxx opracované výrobky xxxxxxxxxx xxxxxx
1.3.1. Konzervy xxxxxxxxxxx musí xxxxxxxx xxxxxxxx obchodní xxxxxxxxx
1.3.2. Xxxxxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.103

5.104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

2.102
1.4. Xxxxxxxxx xxx (xxxxx xxxxx)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2. XXXX, OSTATNÍ XXXXX XXXXXXXXXXX X XXXXXXX X NICH
2.1. Čerstvé, xxxxxxxx x xxxxxx xxxx a jejich xxxxx, xxxx výrobky xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

3

5.105

5.106

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

102

5.102
2.2. Uzené ryby x jejich xxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů 16)

5

3

5.104

5.105

Xxxxxxxxxxx xxxx 16)

5

3

0d

102

Salmonella

5

0

0/25

-

Staphylococcus xxxxxx 16)

5

2

102

5.102
2.3. Zmrazení xxxxxxx a korýši


n

c

m

M

Celkový xxxxx mikroorganismů

5

3

5.105

5.106

Escherichia coli

5

2

0d

5.102

Salmonella

5

0

0/25

-
2.4. Xxxxxxx z xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
2.4.1. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

5.102

5.103

Salmonella

5

0

0/25

-

Staphylococcus xxxxxx

5

2

0x

5.102
2.4.2. Xxxxxxx xxxxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx x konzervačními xxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

50

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

0

0x

-
2.5. Xxxxxxxxxx xxxxxx rybí xxxxxxx (kaviár, očka, xxxxx v xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, apod.)


n

c

m

M

Koliformní xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

2

0d

5.102

Clostridium perfringens

5

2

50

5.102
2.6. Xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx podmínky obchodní xxxxxxxxx
3. XXXXXXX XXXXXXX
3.1. Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

2.104

105

Enterobacteriaceae

5

2

0b

102

Salmonella

5

0

0/25

-

Staphylococcus xxxxxx

5

1

0x

2.102
3.2. Xxxxxxxx x majonézy xxxxxxxx xxxxxx včetně xxxxxx, krémů xxxx.


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

104

5.104

Enterobacteriaceae

5

2

0b

102

Salmonella

5

0

0/25

-

Staphylococcus xxxxxx

5

1

0x

2.102
4. XXXXX X XXXXXX XXXXXXX
4.1. Syrové kravské xxxxx xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 17)



5.104

4.2. Xxxxxx xxxxxx výrobky xxxxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.104

5.105

xxxxxxxxxxxxxx





Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102
4.3. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

50

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

0

0d

-
4.4. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x přísadami x směsi x xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx pudinků


n

c

m

M

Koliformní bakterie

5

0

0b

-

Salmonella

10

0

0/25

-

Staphylococcus xxxxxx

5

2

0x

2.102
4.5. Mléčné xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx XXX





X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 18)




10/0,1 xx
4.6. Xxxxxxx xxx kojeneckou x xxxxxxx xxxxxx
4.6.1. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

1

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

0

0x

-

Xxxxxxxxxx

10

0

0/50

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

0

0x

-

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxx 19)

5

0

0x

-
4.6.2. Xxxxxxxx-xxxxxx xxxxxxx: xxx xxxx. 8.2.
4.7. Xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx krémy xxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

5.102

2.103

Xxxxxxxxxx

10

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

102

Xxxxxx xxxx než Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

3

102

103
4.8. Xxxxxx xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx
4.8.1. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, krémy, xxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

2.102

Xxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103
4.8.2. Xxxxxxx, krémy x dezerty x xxxxxx, tzv. xxxxxxxx x xxxxxx: xxx xxxx. 10.1, obdobné xxxxxxx v prášku xx xxxx xxxxx xxx 4.4.
4.9. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, tvaroh, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx
4.9.1. Xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx, nápoje x xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, smetana xxxxxx xxxx.


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103
4.9.2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x s xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

3

5.102

2.103
4.9.3. Xxxxxxx xxxxxxxxxx (termizované) výrobky xxxxxx výrobků ochucených x x xxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.103

5.104

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

102
4.10. Xxxx
4.10.1 Xxxx xx syrového mléka


n

c

m

M

Escherichia xxxx

5

2

104

105

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

2

103

104

Listeria xxxxxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.10.2. Xxxxx sýry, zvláště xxxxx xxxx x xxxx xxxxxxxxx (včetně xxxxxxx xxxxxxxx)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

10

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxx 2)

5

2

103

5.103
4.10.3 Xxxxxxxxx xxxx (xxxxxx vakuově xxxxxxxx)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx coli

5

2

103

5.103

Staphylococcus auerus

5

2

5.102

5.103
4.10.4. Xxxxx sýry xxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

104

105

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.10.5. Xxxxxxxx xxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

103

5.103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

5.102

5.103
4.10.6. Tavené xxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx a s xxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

104

105

Koliformní xxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

5.102

Xxxxxx

5

2

102

103
4.11. Xxxxx x pomazánky x xxxxx
4.11.1. Xxxxx x xxxxx čerstvé


n

c

m

M

Celkový počet xxxxxxxxxxxxxx 3)

5

2

105

5.105

Koliformní bakterie

5

2

0b

50

Plísně xxxx xxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102
4.11.2. Xxxxxxxxx z xxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 3)

5

3

105

5.105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxx xxxx xxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 4)

5

3

102

5.102
5. XXXXXXXX A XXXXXXX KRÉMY


n

c

m

M

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 5)

5

2

105

5.105

Koliformní xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

2.102
6. JEDLÉ XXXX X XXXXX
6.1. Rostlinné xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx ("xxxxxxxx")


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

3

102

103

Koliformní xxxxxxxx

5

2

0x

50

Xxxxxx

5

2

102

5.102
6.2. Xxxxxxxxxx xxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

2.102

103

Xxxxxx

5

2

102

5.102
7. XXXXXXXXXX OVOCE X XXXXXXXX, SUCHÉ SKOŘÁPKOVÉ XXXXX
7.1. Krájená xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx ovocné x zeleninové xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

107

5.107

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
7.2. Xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx x ovoce, xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxx
7.2.1. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (blanžírovanou) xxxxxxxx, xxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

105

5.105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

5.102

2.103
7.2.2. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx (neblažírovanou) zeleninu, xxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

106

5.106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

5.103

2.104

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

103

5.103
7.3. Sušená zelenina x xxxxx
7.3.1. Sušená xxxxxxxx x xxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

102

103

Xxxxxx

5

3

104

105
7.3.2. Xxxxxx ovoce


n

c

m

M

Escherichia xxxx

5

1

102

103

Xxxxxx

5

2

104

105
7.4. Xxxxxx a xxxxxxxxxx výrobky xxxxxxxxxxxx
7.4.1. Xxxxxx, xxxxxxxxxx, masozeleninové x kombinované xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx trvanlivé (xxxxxx x xxxxxxxx) xxxxxx xxxxxxx určených xxx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxx Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.
7.4.2. Xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx hermeticky neuzavřené


n

c

m

M

Escherichia xxxx

5

2

50

2.102
7.4.3. Xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx k xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě: viz 19.2.
7.5. Xxxxx skořápkové xxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx coli 6)

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxx 19) 6)

5

0

102

-
7.6. Xxxxx strouhaný


n

c

m

M

Salmonella

5

0

0/25

-

Potenciálně xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx flavus 19)

5

0

102

-
8. MLÝNSKÉ X XXXXXX XXXXXXX, XXXXXXXXX X XXXXXXX VÝROBKY X XXXXXXXX, SEMEN X XXXXXXX
8.1. Xxxxx, xxxxxxx, xxxxxx, jáhly, xxxxxx směsi xxx xxxxxxxx těst


n

c

m

M

Koliformní bakterie

5

2

103

104

Plísně

5

2

104

105
8.2. Xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx výživy


n

c

m

M

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxx

5

2

5.102

5.103
8.3. Xxxxxx výživa xxxxxxxx, xxxxxxxx-xxxxxx, cereální s xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx
8.3.1. Dětská xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

5.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Aspergillus xxxxxx 19)

5

0

0x

-
8.3.2. Dětská xxxxxx určená xx xxxxxxxxx xx obnovení x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx do varu


n

c

m

M

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.103

5.104

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

0b

102

Salmonella

10

0

0/50

-

Staphylococcus xxxxxx

5

1

0x

102

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxx 19)

5

0

50

-
8.4. Xxxxxxxxx
8.4.1. Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx nebo x náplní


n

c

m

M

Celkový počet xxxxxxxxxxxxxx

5

3

105

106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxx

5

2

103

104
8.4.2. Xxxxxxxxx xxxxxxxx včetně xxxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

3

106

5.106

Koliformní xxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

104
8.4.3. Xxxxxxxxx xxxxxxxx x náplní


n

c

m

M

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

3

106

5.106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxx cereus

5

2

103

104

Clostridium xxxxxxxxxxx

5

2

102

5.102
8.5. Xxxx, luštěniny


n

c

m

M

Escherichia xxxx

5

1

5.102

5.103

Xxxxxx

5

3

104

5.104
8.6. Xxxxxx xxxxxxx
8.6.1. Dehydrované xxxxxx výrobky texturované (xxxxxx, xxxxxx, xxx xxxx.) xxxxxx k xxxxxxx úpravě


n

c

m

M

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

3

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

50

5.102
8.6.2. Xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

3

5.105

2.106

Koliformní xxxxxxxx

5

2

2.102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

103
8.6.3. Sójové nápoje x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

5.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

2.102
8.7. Xxxxxx xxxxxxx
8.7.1. Xxxxxx semena xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx (slunečnicová, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxx semena xxxx.)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

102

103

Xxxxxx

5

3

104

105
8.7.2. Drobná xxxxxx rostlin ke xxxxxxxx po tepelném xxxxxxxxxx (xxx, pohanka, xxxxx xxxx.)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx coli

5

2

5.102

5.103

Plísně

5

3

5.104

5.105
8.7.3. Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

103

104

Xxxxxx

5

3

104

105
8.8. Xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx, xüxxx, xxxx flakes, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx a xxxxxx xxxxx x xxxxx spotřebě xxxx.


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

1

102

103

Xxxxxxxxxx 7)

5

0

0/25

-

Plísně

5

2

5.103

5.104

Plísně pro xxxxx a xxxxx x xxxxx xxxxxxxx

5

2

5.104

2.105
9. XXXXXXXX A CUKRÁŘSKÉ XXXXXXX
9.1. Pekařské xxxxxxx x xxxxxx tvarohovou, xxxxxxxxxx, xxxxxxx a xxxxx (xxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx výrobky)


n

c

m

M

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

105

106

Xxxxxxxxxxx xxxx

2

1

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

0x

2.102
9.2. Xxxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxx

5

2

104

105
9.3. Xxxxxxxxx xxxxxx
9.3.1. Xxxxxxxxx xxxxxx x náplněmi xxxx xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

50

5.102

Xxxxxx

5

2

5.102

5.103
9.3.2. Xxxxxx piškoty


n

c

m

M

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

0b

102

Salmonella

5

0

0/25

-

Plísně

5

2

102

5.102
9.4. Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx
9.4.1. Xxxxxxxxx výrobky xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

50

5.102

Xxxxxx

2

1

102

5.102
9.4.2. Xxxxxxx xxxxxx trvanlivými xxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

102

5.102

Xxxxxx

2

1

102

103
9.4.3. Xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, punčové, x xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

5.105

5.106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

5.102

Xxxxxx

2

1

102

103
9.4.4. Xxxxxxxxx xxxxxxx plněné a/nebo xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx krémy, pudinkovými xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

106

107

Xxxxxxxxxx bakterie

2

1

103

104

Salmonella

2

0

0/25

-

Staphylococcus xxxxxx

2

1

102

5.102

Xxxxxx

2

1

102

103
9.5. Pekařské a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx, xx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

1

102

103

Bacillus xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxx

5

2

104

105
10. XXXXXXXXXXXX VÝROBKY X XXXXXXX X BRAMBOR
10.1. Xxxxx, pudinky, xxxxx x xxxxxxx v xxxxxx, xxx. xxxxxxxx x xxxxxx apod.


n

c

m

M

Koliformní xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

2.102

Xxxxxx

5

2

103

5.103
10.2. Xxxxxxx x brambor
10.2.1. Xxxxxx xxxxxxxxxx výrobky (xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx, placky xxxx.)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

103

5.103

Xxxxxx

5

3

103

104
10.2.2. Sušené xxxxxxxxxx výrobky instantní


n

c

m

M

Celkový xxxxx mikroorganismů

5

3

5.104

5.105

Koliformní xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

2.102

Xxxxxx

5

2

102

103
10.2.3. Xxxxxxxxxxx bramborové xxxxxxx xxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxx

5

2

102

103
10.2.4. Xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx (neochucené x xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx.)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx 7)

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

102

103
11. XXXXXXXX XXXXXXXX X XXX
11.1. Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx balení


n

c

m

M

Koliformní xxxxxxxx

5

1

0x

102
11.2. Xxx xxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

0b

102
12. XXXXX, ČOKOLÁDA X XXXXXXXXXX XXXXXXXXXX
12.1. Kakaový xxxxxx, xxxxxxx k xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

3

5.103

5.104
12.2. Xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

105

5.105

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

1

102

5.102
13. PIVO, XXXX, XXXXXXXX
13.1. Xxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103
13.2. Xxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx nižším než 20 % xxx.


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

0

10

-
13.3. Xxxxxxx likéry


n

c

m

M

Koliformní xxxxxxxx

5

1

10

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

2.102
14. NEALKOHOLICKÉ XXXXXX
14.1. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx CO2 i xxxxxxxx
14.1.1. Xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

0

10

-
14.1.2. Xxxxxx upravené x xxxxxxxxxxx době xxxxxxxxxx (xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0/10

10/10
14.2. Xxxxxx, ovocné koncentráty xxxxxx zmrazených


n

c

m

M

Escherichia coli

5

0

0a

-
14.3. Xxxxxx x xxxxxx x přísadami, xxxx. xxxxxxx xxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

50

5.102

Xxxxxxxxxx 8)

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

5.102
15. XXXXXXXXXXX XXXXXXX K XXXXXXXX XXXXXXX, OMÁČEK, XXXXXX, XXXXXX XXXXXXXX XXXXXXXXX
15.1. Xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxx nebo po xxxxxxx xxxxxx xxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxx cereus

5

3

103

105

Clostridium perfringens

5

3

102

104
15.2. Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

1

50

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

102
16. KOŘENÍ, XXXXX XXXXXX X XXXXX XXXXXXXX XXXXXXXXX


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

0

104

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxx xxxxxx

5

2

104

105

Xxxxxx

5

2

105

106
17. XXXXXXX X XXXXXX XXXX X XXXXXXXXX XXXXXX
17.1. Xxx zelený, xxxxxxx x xxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx coli

5

0

102

-

Salmonella

5

0

0/25

-

Plísně

5

2

105

106
17.2. Xxxxxxxxx xxxx x xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

102
18. XXXXXXX A XXXXXXXX LÁTKY, XXXXXXX XXXXXX
18.1. Xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx látky
18.1.1. Želatina xxxxxx xxxxxxx ochucených x x přísadami


n

c

m

M

Salmonella

5

0

0/25

-

Staphylococcus xxxxxx

5

1

102

104

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

1

102

104
18.1.2. Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx pektin (x xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxx

5

2

103

104
18.2. Xxxxx kultury (xxxxxx pro xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
18.2.1. Droždí nativní x xxxxxxxxxxxxx, vinné xxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

5.104

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
18.2.2. Xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx přípravě xxxxxxxx výrobků


n

c

m

M

Koliformní xxxxxxxx

5

0

0x

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

0

0x

-
18.3. Xxxxx xxx xxxxxxxx, x xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxx xxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx 9)

5

0

102

-

Plísně 9)

5

2

103

104
18.4. Xxxxxxx xxxxxx x vícesložkové xxxxxxxxx xxxxxxxxx
18.4.1. Doplňky xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a kombinované (xx xxxxx xxxxxx, xxxxx, kapslí apod.)


n

c

m

M

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

5.103

Xxxxxxxxxx bakterie

5

0

0b

-
18.4.2. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx (xx xxxxx xxxxxx, xxxxx, kapslí xxxx.)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

102

103

Plísně

5

2

5.104

5.105
18.4.3. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx sportovce, xxx xxxxxxxx xxxxx xxxx.


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

3

5.104

5.105

Koliformní xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

2

102

5.102
19. XXXXXXXXXXX XXXXXXX
19.1. Xxxxxxxxxxx xxxxxxx x majonézou x xxx xxxxxxxx, např. xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxx, xxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx 10)

2

1

102

103

Xxxxxxxx xxxxxx

2

1

103

104

Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia 11)

2

1

103

104
19.2. Xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx x obdobné xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx (nesterilované xxxxxxx)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

50

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

2.102
20. XXXXXXXXXX XXXXXX XX SPOTŘEBĚ XX TEPELNÉ ÚPRAVĚ XXXX MIKROVLNNÉM OHŘEVU
20.1. Xxxxxxx polotovary xxxxxxx, xxxxxxxx nebo xxxxxxxx (xxxx. xxxxxxxxx knedlíky, xxxxxxxx s xxxxxxxx, xxxxxxxxx sýry, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

2

1

103

104

Salmonella

2

0

0/25

-

Staphylococcus xxxxxx

2

1

102

103
20.2. Xxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx (xxxx. částečně xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x masa, xxxxxxx xxxx, x xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxx)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

2

1

104

105

Salmonella

2

0

0/25

-

Staphylococcus aureus

2

1

102

103

Sulfitredukující xxxxxxxxxx

2

1

103

104
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 12.12.1997 xx 19.5.1999 (xx xxxxxx č. 91/99 Xx.)
Xxxx 3
POTRAVINY X XXXXXXX XXXXXXXX XXXXXXXXXXXXXXX XXXXXXXXXX
Xxx xxxxxxxxx
x) xxxxxxxx (x xxxxxx xxxxxxx xxx 20 % xxxxxxxxxx),
x) xxxx,
x) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx,
x) xxxxxxxx sladidla,
e) sůl xxxxxxxxx (bez xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx),
x) xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx pokrmové xxxx,
x) xxxxx a xxxxx pečivo (xxx xxxxxx xxxx xxxxx),
x) xxxxxxxxx pečivo (xxx xxxxxx xxxx polev),
j) xxxxxxxxxxxx cukrovinky,
k) xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx,
x) xxx xxxxx,
x) sušené xxxxxxx mléka xx xxxxxxx xxxxxx
xx mikrobiologické xxxxxxxxx xxxxxxxxx, neboť xxx xxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx x xxx vlastnosti x xxxxxxxx ekologie xxxxxxxxxxxxxx (xx, xX, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx látek xxxx.) xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx č. 294/97 Sb. xxxxx xxxxxxxxx dnem 12.12.1997.
Ve znění xxxxxx xxxxxxxx předpisu xxxx xxxxxxxxxx změny x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx předpisem x.:
91/99 Xx., xxxxxx xx mění xxxxxxxx MZ č. 294/97 Sb., x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, způsobu xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx
x xxxxxxxxx od 20.5.99
x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx x. 38/99 Sb.
Xxxxxx xxxxxxx x. 294/97 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 132/2004 Sb. x xxxxxxxxx xx 30.4.2004.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisů v xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx se jich xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx č. 292/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx na xxxxxxxxx nezávadnost xxxxxxxx xxx a x xxxxxxx xxxxxx xxxxxx.
2) X xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx se xxxxxxxx hodnoty o xxx xxxxx.
3) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
4) U xxxxxxxxxxxxx xxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx.
5) Xxxxxxxxx xx u xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
6) X xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx hodnoty x xxxxx řád xxxxx.
7) Sleduje xx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx.
8) Xxx x xxxxxxx obsahujících xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx.
9) X xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx x jeden xxx xxxxx.
10) U xxxxxxx x přídavkem xxxx xxxxxx xx xxxxxxxx hodnoty x xxxxx xxx vyšší.
11) Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
12) ČSN 56&xxxx;0080 Xxxxxxxxxxxxx výrobky. Xxxxxx odběru xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxx a 8.89.
XXX 56 0081 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx vzorků x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxx x 8.89. Xxxxxx 6.1 až 6.11 a část 7 ČSN 56&xxxx;0081 xxxx xxxxxxxxx XXX XXX 6887 (56&xxxx;0102) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx přípravu xxxxxx xxx mikrobiologickém xxxxxxxx.
XXX XXX 4833 (56&xxxx;0083) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.
XXX XXX 4832 (56&xxxx;0085) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx koliformních xxxxxxxx. Xxxxxxxx počítání xxxxxxx.
XXX XXX 4831 (56&xxxx;0086) Mikrobiologie. Všeobecné xxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxx koliformních xxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx.
XXX ISO 7954 (56 0087) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx pokyny xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x plísní. Technika xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 25 °X.
XXX XXX 6579 (56&xxxx;0088) Xxxxxxxxxxxxx. Všeobecné xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx.
XXX XXX 6888 (56 0089) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx Staphylococcus xxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.
ČSN XXX 7937 (56 0091) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.
ČSN ISO 7932 (56 0092) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxx počtu Xxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxx počítání xxxxxxx vykultivovaných xxx 30 °X.
XXX XXX 8523 (56&xxxx;0096) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx.
ČSN XXX 6391 (56 0097) Xxxx x masné výrobky. Xxxxxxxxx počtu Xxxxxxxxxxx xxxx. Xxxxxxxx počítání xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 44 °C na xxxxxxxxxx.
XXX 56 0100 Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx užívání x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
Xxxxx x 2.84, x 12.86, x 7-8.87, x 10.88, x 12.88.
XXX XXX 6887 (56&xxxx;0102) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX XXX 7218 (56&xxxx;0103) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx zkoušení.
XXX XXX 11289 (56 0104) Xxxxxxx xxxxxxxxxx poživatiny x hermeticky xxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx xX.
XXX XXX 3100-1 (56&xxxx;0105) Xxxx x xxxxx xxxxxxx. Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx vzorků. Část 1: Xxxxx xxxxxx.
XXX XXX 3100-2 (56&xxxx;0106) Xxxx x xxxxx výrobky. Odběr xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx vzorků. Xxxx 2: Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
ČSN ISO 7251 (56&xxxx;0107) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxx počtu suspektních Xxxxxxxxxxx xxxx. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx.
XXX XXX 7402 (56&xxxx;0108) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx bakterií čeledi Xxxxxxxxxxxxxxxxxx bez resuscitace - Technika xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx počítání xxxxxxx.
XXX XXX 8914 (56&xxxx;0109) Mikrobiologie - Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx.
XXX XXX 10273 (56&xxxx;0110) Xxxxxxxxxxxxx - Xxxxxxxxx pokyny pro xxxxxx xxxxxxxxxxx patogenních xxxxx Yersinia enterocolitica.
XXX XXX 8261 (56&xxxx;0111) Mléko a xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxx analytických vzorků x ředění pro xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX XXX 6610 (56&xxxx;0112) Xxxxx a xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx jednotek xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxx počítání xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx při 30 °X.
ČSN XXX 5541/1 (56&xxxx;0113) Xxxxx x xxxxxx výrobky - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx bakterií - Xxxx 1: Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx 30 °X.
XXX ISO 6611 (56&xxxx;0114) Xxxxx x xxxxxx výrobky - Xxxxxxxxx xxxxx jednotek xxxxxxxx a/nebo plísní xxxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx při 25 °X.
XXX XXX 6730 (56&xxxx;0120) Xxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx tvořících xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxx kolonií xxxxxxxxxxxxxxx xxx 6,5 °X.
ČSN XXX 10560 (56 0121) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx - Průkaz Listeria xxxxxxxxxxxxx.
ČSN XXX 2293 (56&xxxx;0122) Xxxx x xxxxx xxxxxxx - Stanovení xxxxx xxxxxxxxxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 °X (Xxxxxxxxxx metoda).
XXX XXX 7698 (56&xxxx;0123) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx výrobky - Xxxxxxxxx počtu xxxxxxxx, xxxxxxxx x plísní.
XXX XXX 10272 (56&xxxx;0126) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx rodu Xxxxxxxxxxxxx.
Xxxxxxxxx postup xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx. Při xxxxxxxxx této skupiny xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx XXX XXX 7937 (56&xxxx;0091) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx pokyny xxx xxxxxxxxx počtu Clostridium xxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx počítání xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xx. 9.4.
ČSN XX 12824 (56&xxxx;0088) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx. Xxxxxxxxxxxx metoda xxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx.
XXX 56&xxxx;0090 : 1987 Potravinářské xxxxxxx. Průkaz xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
XXX XX XXX 11290-1 (56&xxxx;0093) Xxxxxxxxxxxxx potravin x xxxxx. Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx Listeria monocytogenes - Část 1: Xxxxxx xxxxxxx.
XXX XXX 13721 (56&xxxx;0125) Xxxx a masné xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx bakterií xxxxxxxx xxxxxxx. Technika xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 xX.
13) Čl. 19 xxxxxxx č. 3 xxxxxxxx Ministerstva xxxxxxxxxxxxx x. 298/1997 Xx., xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx potravin x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx použití, xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx, požadavky na xxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx doplňků x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx xxxxxxxx.
14) xxx xxxxxxxxxxxxxxx posouzení kontrolované xxxxx xxxx vyhovující xx užívá symbol Xx
15) xxxxxxxxx xx xxx x xxxxxxx mas
16) U xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx a/nebo xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx o xxx xxxxx s xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x Xxxxxxxxxx.
17) Geometrický xxxxxx zjištěný x xxxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xx xxxxx.
18) Po xxxxxxxx xxx 30 °X xx xxxx 15 dnů.
19) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxx posouzení xxxxxxxxxxx zjištěný obsah xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxx *)
*) Xx. 19 xxxxxxx x. 3 xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zdravotnictví č. 298/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx požadavky na xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx potravin x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx jejich xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xx obalech, požadavky xx čistotu x xxxxxxxx přídatných xxxxx a potravních xxxxxxx a mikrobiologické xxxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx.
20) X xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx hodnoty x xxx xxxxx.
21) X xxxxxxxx sýrů xxxxxxxxxx x x xxxxxxxxx xx připouštějí hodnoty x xxx xxxxx.
22) Xxx xxxxxxx s xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x = 5, x = 2, x = 3.102, M = 103.
23) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx xx povrchu xxxxxxxxxx.
24) Xxxxxxxxx xx u burčáku.
25) Xxxxxxx xx u vaječných xxxxxx.
26) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx §1 xxxx. 4 xxxx. x) xxxxxxxx x. 336/1997 Xx., kterou xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx zvláštní xxxxxx x xxxxxx xxxxxx použití.
27) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx x kulturní xxxxxxxxxxx.
28) Nesleduje xx u xxxxxxx xxxxxxxxxxxx suroviny x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
29) X xxxxxxx obsahujících jako xxxxxx syrovou xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx řád xxxxx.
30) Xxxxxxx xx u xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx.
31) Tam, xxx xx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx "Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx plísně Xxxxxxxxxxx xxxxxx", xxxxxx xx xxx xxx "Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxx xxxxxxx".