Právní předpis byl sestaven k datu 19.05.1999.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 19.05.1999 do 29.04.2004.
§1
Úvodní xxxxxxxxxx
(1) Tato xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxx k uvedení xx xxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx potravin x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxx, balenou kojeneckou xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx zvláštní xxxxxxx. 1)
Mikrobiologické xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
§2
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxx do oběhu xxxx xxxxxxxxx mikrobiologickým xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x částech 1 x 2 xxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
(2) Pro kontrolu x xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx vyhovují xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, se x částech 1 a 2 xxxxxxx stanoví počet xxxxxx, xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxxx, jejich xxxxxxxxxx a xxxxx xxxxxxx. Xxxxx xxxxx xxxxxx, xxx xx xxxxxx x části 2 xxxxxxx, může být xxxxxxxx jen xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x části 1 přílohy.
§3
(1) Xxxxxx se odebírají xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx rozumí xxxxx, xxx kterém xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx, že bude xxxxxx. X xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx a xxx xxxxxxxxx xx xxxxxx odebírají xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx se xxx účely této xxxxxxxx rozumí xxxxx, xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxxxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx šarže xxxx xxxxxx, xxxx xxxxxx.
(2) Xxxxx xx xxx xxxxxx xxxxxx vzorků xxxxxxxx x mikrobiologickému zkoušení, xxxxxx jejich odběru, xxxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx laboratoří a xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx metody, xxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xx xxxx xx xx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x reprodukovatelnosti xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx normy. 12)
§4
Hodnocení xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx k xxxxxx xxxxx, xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, jestliže xxxx xxxxxxxxxx tolerované xxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxxxxxx druhy, xxxxxxx xxxx podskupiny potravin x části 2 xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxx 1 tabulce č. 1 xxxx X. x B. x x tabulce č. 2.
(2) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx:
x) xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx počtu xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx 1 tabulce č. 1 xxxx A. x X. xxxxxxx,
x) xxxxxxxx mezní hodnoty xxx xxxxxxxxxxx toxiny x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx 1 tabulce č. 2 xxxxxxx,
x) xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx metabolity xxxxxxxx xxxxxxxxxx z xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxx 1 v tabulkách č. 1 x 2 xxxxxxx, x xx x xxxxxxxx, které by xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx,
d) nebyly xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx
x) xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, popřípadě xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx podle xxxxxxxx 2 xxxx. x) se xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx nepřítomnost životaschopných xxxxxxxxxxxxxx, které xx xx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx množit (část 1 xxx 8 xxxxxxx) x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx vyvolávajících xxxxxxxxxx x xxxxxxxx.
Závěrečná xxxxxxxxxx
§5
Xxxxxxx xx xxxxx Xxxxxxxxxxxx zdravotnictví x sociálních věcí Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - hlavního xxxxxxxxx XXX, xxxxxxxxxx xxx x. 75/1990 ve xxxxxx Hygienické xxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxxxxxxx požadavcích xx poživatiny a xxxxxx xxxxx, x xxxxxxxx v xxxxxx 71/1991 Xx.
§6
Tato xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx:
XxXx. Xxxxxxx x. x.
Příloha x xxxxxxxx č. 294/1997 Xx.
Xxxx 1
XXXXXXXXX ZÁSADY X XXXXX
1. Xxxxxxxxxxxxxxx požadavky xxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx potravin xxxx specifikovány xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (část 2).
2. Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx počtu xxxxxxxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxxx potravin xxxx xxxxxxxxx x tabulce č. 1 xxxxxxx X. x X.
3. Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx toxiny x xxxxxxxxxx xxxx stanoveny x tabulce č. 2.
4. Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx obecně xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx potravin:
a) xxxxxxxxx určené x xxxxx xxxxxxxx: xxxxxxxxx, xxxxx xx konzumují x xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx tepelně opracované, xxxxx se xxxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx ohřevu, x xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx s xxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxxx,
b) xxxxxxxxx xxxxxxxx x přímé xxxxxxxx: xxxxxxxxx, které xx xxxxxxxxx až xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx smíchání x vroucí xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx výživu,
d) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx uzavřené x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
Xxxxxxx x. 1
Nejvyšší xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx
Xxxx A. Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxxxxx
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
|
|
Xxxxxxxx cereus
|
potraviny neurčené x xxxxx xxxxxxxx
|
105/x
|
|
&xxxx; |
xxxxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx
|
104/x
|
|
&xxxx; |
xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx a dětskou xxxxxx
|
102/x
|
|
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx/xxxx
|
&xxxx; | ||
&xxxx; |
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě
|
negat/25 x
|
|
Xxxxxxxxxxx perfringens
|
|||
potraviny xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
|
105/x
|
||
&xxxx; |
xxxxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx
|
104/x
|
|
&xxxx; |
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx a dětskou xxxxxx
|
102/x
|
|
Xxxxxxxxxxx xxxx 0&xxxx;157
|
|||
&xxxx; |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx
|
xxxxx/25
|
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx
|
|||
&xxxx; |
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
|
xxxxx/25 x
|
|
&xxxx; |
xxxxx xxxxxxx x xx xxxxx xxx 0,92
|
< 100/x
|
|
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
|||
&xxxx; |
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě
|
104/g
|
|
potraviny xxxxxx xxx kojeneckou a xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
|
10/x
|
||
Xxxxxxxxxx spp.
|
potraviny xxxxxx xxx kojeneckou x dětskou xxxxxx
|
xxxxx/50 x
|
|
&xxxx; |
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx*/
|
xxxxx/25 x
|
|
Xxxxxxxx spp.
|
všechny xxxxxxxxx
|
xxxxx/25 x
|
|
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | ||
&xxxx; |
xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
|
105/x
|
|
&xxxx; |
xxxxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx
|
104/x
|
|
&xxxx; |
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | |
&xxxx; |
x přímé spotřebě
|
102/g
|
|
nikoli x přímé spotřebě
|
103/g
|
||
Vibrio xxxxxxxxxxxxxxxx
|
&xxxx; | ||
&xxxx; |
xxxx, xxxxxxx, korýši x xxxxxxxxxx z xxx tropických a xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
|
xxxxx/25
|
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx)
|
&xxxx; | ||
&xxxx; |
xxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxx/25 x
|
xxxxx: neprokazatelnost xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx
xx: vodní xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx (měřitelný xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx);
xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx vody x potravině, xxxxxx xxxxxx xx xxxx xx jedné.
*/ Xxx xxxxxxx xxxxxxxx jiných xxx Xxxxxxxxxx xxxxx xxxx Salmonella xxxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx být xx xxxx nejvyšší mezní xxxxxxx xxxxxxxx, xxx-xx x xxxxxxxxx, která xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (pečením, xxxxxxx xxxx.) x xxxx svým balením x oddělením xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxx B. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxxxxxxxxx
|
Xxxxxxxxx potravin
|
Nejvyšší xxxxx xxxxxxx
|
|
Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
|
&xxxx; | ||
&xxxx; |
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx a dětskou xxxxxx
|
||
&xxxx; |
x xxxxx xxxxxxxx
|
105/x
|
|
&xxxx; |
xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
|
106/x
|
|
&xxxx; |
xxxxxxxxx xxxxxx k přímé xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, kde jsou xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx mikroflóry
|
||
živočišného původu
|
107/g
|
||
rostlinného xxxxxx
|
108/x
|
||
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx; | |
&xxxx; |
xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx x dětskou výživu
|
105/g
|
|
k xxxxx spotřebě
|
103/g
|
||
Escherichia xxxx
|
&xxxx; | ||
&xxxx; |
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
|
104/x
|
|
&xxxx; |
xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
|
10/x
|
|
&xxxx; |
x přímé xxxxxxxx
|
&xxxx; | |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx ve fermentovaných xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | ||
&xxxx; |
xxxxxxxxx xxxxxx xxx kojeneckou x dětskou výživu
|
||
neurčené x xxxxx xxxxxxxx
|
106/x
|
||
&xxxx; |
xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
|
105/x
|
|
&xxxx; |
xxxxxxxxxxx xxxxxx
|
107/x
|
|
&xxxx; |
xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx
|
108/x
|
|
Xxxxxxxx
|
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx
|
103/x
|
|
&xxxx; |
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx, kde jsou xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
107/x
|
|
Xxxxxx
|
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
|
103/x
|
|
&xxxx; |
xxxxxxx xxxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxx, kde xxxx plísně xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx
|
Tabulka č. 2
Xxxxxxxx xxxxx hodnoty pro xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxx
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxx
|
Xxxxxxxx mezní xxxxxxx
|
xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxx***/
|
Xxxxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx. 13)
***/ xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx RPLA
|
5. Xxxxxxxx xxxxx vzorkování
5.1. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx xxxxx (dávka), xxxx část nebo xxxxxxx.
5.2. Xxxxx se xxxxxxxxx dodávka, xxxxx xx xxxxxxx z xxxx xxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxx odděleně xxx xxxxxx xxxxx.
5.3. Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxx.
5.4. Xxxxxx je xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxx. Xxx xxxxx xxxx vyhlášky se xxxx vzorek xxxxxxx xxxxxxxxx jednotka výrobku, xxxx xxxxxxxx, popř. xxxx xxxxxxxx (x xxxxxxxxxx xxxx xxxx xx xxxxxx hmotnosti xx xxxxxx).
6. Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx výběrem (xxxx jen "výběrová xxxxxxxx"), xxx xx x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx v části 1 x 2 xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx výsledku xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx x.
6.1. Xxx výběrové xxxxxxxx xx xxxxxxx vzorky x xxxxx, x xx x xxxxx x xxxxxxxx výběrem (§3 xxxx. 1).
6.2. Xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxx odběr vzorků, xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx se xxxxxxxx xxxx plán xxxxxxxxxx.
6.2.1. Xxxxxxxxxxxxxxx požadavky xxxxxxxxx v části 2 xxxxxxx zahrnují:
a) xxxxx xxxxx xxxx skupin xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx (xxxxx znaků);
b) xxx každý znak xxxxx x rozsahu xxxxxx n x xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x, tj. xxxx xxxxxxxxxx;
x) xxx xxxxx znak xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x, X, xxxxxxx X xx povoleno x xxxxxxxxxx na c.
6.2.2. Xxxxxxxx xxxxxxx:
x xxxxxx xxxxxx, xx. počet xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx, jehož účelem xx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx (xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx) bude posouzena xxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx stanoveným mikrobiologickým xxxxxxxxxx;
x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx připouští x xxxxx xxxxxx xxxxxx x;
X xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxx, který xx xxxxx nebo xx xxxxx c;
c xxxxxxxx xxxxx, tj. xxxxx xxxxxx x xxxxxx x, x xxxxx xx připouští xxxxxxx X.
Xxxxx xx x všech xxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx hodnota x, (X xx xxxxxxxxxxx), je xxxxxxx x vyjádřena nulou x hodnota X xxxxxxxxxxxx. Xxxxxxx m, X xxxx stanoveny xx zohledněním xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx zkoušek. Xxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx výsledků xxxxxxx jsou xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx. 12)
6.2.3. Xxxxxx vyjádření x, X:
x) Jako xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx
- x 1 x xxxx x 1 xx vzorku; xxxxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx počítání xxxxxxx; xxxx xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx kolonie (xxx), xxxx. 105 xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx 1.105 xxxxxxxxxxxxxx v 1 x xxxx x 1 xx xxxxxx, 5.103 xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx 5.103 xxxxxxxxxxxxxx x 1 x xxxx x 1 xx xxxxxx;
- x xxxxxx xxxxxx určeném x xxxxxxxxx, jak xx xxxxxx za xxxxxx xxxxx po xxxxxxxxxxx počtu xxxxxxxxxxxxxx; xxxxxxxxx xx u xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx filtrace; xxxx. 20/10 značí nejvýše 20 xxxxxxxxxxxxxx v 10 ml xxxxxx;
x) Xxxx požadavek xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx
- x 1 xx xx 0,2 xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx nebo x 1 xx či 0,2 xx xxxxxx 10-1 xxxxxx; xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx metodami, xxxxxxxx 1 ml xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx 0,2 xx xx roztírá xx povrch, xxxxxx xx x hodnotí xxxx xxx paralelní xxxxxx. Xxxxxxxxx xx xxxx nula s xxxxxx x xx x, xxxxxxx: 0x xxxxx, že mikroorganismy xxxxxxx xxx prokazatelné xxx zalití 1 xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx (0x značí xxxx než 1/xx xxxxxx) 0b xxxxx, xx mikroorganismy xxxxxxx xxx prokazatelné xxx xxxxxx 1 ml xxxxxx 10-1 xxxxxx (0x značí méně xxx 10/ml xxxxxx xxxx &xx; 10/x xxxxxx) 0x xxxxx, xx mikroorganismy xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx 0,2 ml xxxxxxxx xxxxxxxxxx vzorku (0x značí xxxx xxx 5/xx xxxxxx) 0x značí, že xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx být xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx 0,2 xx xxxxxx 10-1 xxxxxx. (0x xxxxx méně xxx 50/xx xxxxxx xxxx &xx; 50/x xxxxxx)
- x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x vyšetření, xxx xx uveden xx šikmou xxxxx xx čísle nula; xxxxxxxxx xx u xxxxxxxxxxxxx tekutin xxxxxxx xxxxxxxxxx filtrace; xxxx. 0/10 xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x 10 ml xxxxxx;
- x navážce xxxx xxxxxx vzorku určených x vyšetření, xxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxx; xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxx xxxx navážky xxxx xxxxxx objemu xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx podezřelých kolonií; xxxx. 0/25 xxxxx xxxxxxxxx nepřítomnosti mikroorganismů x 25 g xxxx x 25 xx xxxxxx; 0/1 xxxxx xxxxxxxxx nepřítomnosti xxxxxxxxxxxxxx v 1 x nebo v 1 xx xxxxxx.
6.2.4. Xxxxxxxxxxxx výsledků zkoušení xxx xxxxxxxx plánů xxxxxxxxxx: Xxxxx xxxx xxxx xxxx xx xxxxxxxx x výsledek xxxxxxxx xx interpretuje xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, pokud:
6.2.4.1. x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx x xxxxxx x byla xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx M pro xxxxx xxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx znaků (xxx xxxxxxx x. 1);
6.2.4.2. x xxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx x, xxxx xxxxxxxx xxxxxxx vyšší než x a xxxxx xxxx rovné X, x xx xxx xxxxx nebo více x předepsaných znaků (xxx příklad x. 2);
6.2.4.3. v xxxxxxxxx, xxx xx u xxxxx vzorků x xxxxxx n xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx mikroorganismů, xxxx když c = 0, x xx xxxxxxxxx /xxxxx 6.2.3. x)/ jako xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx a xx x nebo jako 0/10 xx 0/25 xx 0/1 x X xx proškrtnuto, xxxx u xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (xxx příklad x. 3).
Xxxxxxx x. 1:
Plán xxxxxxxxxx (pro jeden xxxx)
x
|
x
|
x
|
X
|
5
|
1
|
102
|
103
|
xxxxxxxx: x xxxxxxx xxxxxx xx sledovaném xxxxx 5.103/x xxxxxxxxxxxx: xxxxxxxxxx xxxxxxx X
Xxxxxxx x. 2:
Xxxx xxxxxxxxxx (xxx xxxxx xxxx)
x
|
x
|
x
|
X
|
5
|
2
|
103
|
104
|
xxxxxxxx: xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx x xxxx xxxxxx, x xxx xxxxxx xxxxxxx 5.103/xx, 7.103/xx, 1.104/xx xxxxxxxxxxxx: xxxxxxxxxx xxxxxxx c
Příklad x. 3:
Xxxx vzorkování (xxx jeden xxxx)
x
|
x
|
x
|
X
|
5
|
0
|
0/25
|
-
|
xxxxxxxx: x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx přítomnost xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx 25 x interpretace: xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxx xxxxxx k xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx těchto xxxxxxxxxxxxxx
6.2.5. Xxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx nevyhovující xxx překročení xxxxxxxxxxxx xxxxxx, maximálně však xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx dozoru x xxxxxx nakládání x xxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx zejména k xxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxx x x dalším xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxx. o xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxx-xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxx potravin, zákazu xxxxxxx potraviny pro xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx). Xxxxxxx (xxxxxxx) xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx vlastní kontrolou xxxxx opatření xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxx xx příklad x xxxxxxxx systému xxxxxxxxxx kontrolních xxxx) x x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx. Xxx xxxxxxxxxx nejvyšších xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx příslušný xxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx. X případě, xx se překročení xxxx nejvyšších mezních xxxxxx stanovených pro xxxxxxxxxxxxxx působící xxxxxxxxxx x xxxxxxxx, vydá xxxxxxxxx xxxxx státního xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx nevyhovující šarže xxxx její xxxxx.
6.2.6. Xxxxxxxx xxxxx vzorkování:
a) xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx výběru x x xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x x xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx tento xxxx xxxxxxxxxxxxxxx, s xxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx požadavkům,
b) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx plánů xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx pravděpodobnosti xxxx xxxxxxx x tabulkách č. 3 xx 6.
Xxxxxxx x. 3
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx vyhovující 14) x xxxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxxxxx nevyhovujících xxxxxxxx x xxxx xxxxx pro plány xxxxxxxxxx
x = 0; x = 5
c = 0; x = 10
skutečné % xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xx. počet xxxxxx xxxxx xxxxxxx x
|
|
(x)
|
5
|
10
|
1,0
|
0,95
|
0,90
|
2,0
|
0,90
|
0,82
|
3,0
|
0,86
|
0,74
|
4,0
|
0,82
|
0,67
|
5,0
|
0,77
|
0,60
|
10,0
|
0,59
|
0,35
|
20,0
|
0,33
|
0,11
|
30,0
|
0,17
|
0,03
|
40,0
|
0,08
|
0,01
|
50,0
|
0,03
|
&xx;
|
60,0
|
0,01
|
&xx;
|
70,0
|
&xx;
|
&xx;
|
Xx 0,95 (xxxxx řádek xxxxxxx x. 3): x 95 případech xx 100 bude xxxxx obsahující xx xxxxxxxxxxx 1 % xxxxxxxxxxxxxx jednotek (xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx) xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxx xxxxxx x xxxxx 5; xx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx Xx klesá
<: Xx menší xxx 0,005
Xxxxxxx x. 4
Pravděpodobnost xxxxxxxxx kontrolované dávky xxxx xxxxxxxxxx 14) x závislosti xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx nevyhovujících x ještě xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxx xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx: c = 1; n = 5
xx
|
xx
|
|||||||||
&xxxx; |
0
|
10
|
20
|
30
|
40
|
50
|
60
|
70
|
80
|
90
|
0
|
1,00
|
0,92
|
0,74
|
0,53
|
0,34
|
0,19
|
0,09
|
0,03
|
0,01
|
&xx;
|
1
|
0,95
|
0,87
|
0,70
|
0,50
|
0,31
|
0,17
|
0,08
|
0,03
|
0,01
|
&xxxx;
|
2
|
0,90
|
0,83
|
0,66
|
0,47
|
0,29
|
0,16
|
0,07
|
0,02
|
&xx;
|
&xxxx;
|
3
|
0,86
|
0,79
|
0,62
|
0,44
|
0,27
|
0,15
|
0,06
|
0,02
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
4
|
0,82
|
0,74
|
0,59
|
0,41
|
0,25
|
0,13
|
0,06
|
0,02
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
5
|
0,77
|
0,70
|
0,55
|
0,38
|
0,23
|
0,12
|
0,05
|
0,01
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
10
|
0,59
|
0,53
|
0,41
|
0,27
|
0,16
|
0,07
|
0,03
|
0,01
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
20
|
0,33
|
0,29
|
0,21
|
0,13
|
0,06
|
0,02
|
0,01
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
30
|
0,17
|
0,14
|
0,09
|
0,05
|
0,02
|
&xx;
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
40
|
0,08
|
0,06
|
0,04
|
0,01
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
50
|
0,03
|
0,02
|
0,01
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
60
|
0,01
|
0,01
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
70
|
&xx;
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
xx: xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
pm: xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
&xx;: Xx xxxxx xxx 0,005
Xxxxxxx x. 5
Pravděpodobnost xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx 14) x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x ještě xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxx xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx: c = 2; x = 5
xx
|
xx
|
|||||||||
&xxxx; |
0
|
10
|
20
|
30
|
40
|
50
|
60
|
70
|
80
|
90
|
0
|
1,00
|
0,99
|
0,94
|
0,84
|
0,68
|
0,50
|
0,32
|
0,16
|
0,06
|
0,01
|
1
|
0,95
|
0,94
|
0,89
|
0,79
|
0,64
|
0,47
|
0,29
|
0,15
|
0,05
|
0,01
|
2
|
0,90
|
0,90
|
0,85
|
0,75
|
0,60
|
0,43
|
0,27
|
0,13
|
0,04
|
&xx;
|
3
|
0,86
|
0,85
|
0,81
|
0,71
|
0,57
|
0,40
|
0,24
|
0,12
|
0,04
|
&xxxx;
|
4
|
0,82
|
0,81
|
0,76
|
0,67
|
0,53
|
0,38
|
0,22
|
0,10
|
0,03
|
&xxxx;
|
5
|
0,77
|
0,70
|
0,72
|
0,63
|
0,50
|
0,35
|
0,20
|
0,09
|
0,02
|
&xxxx;
|
10
|
0,59
|
0,58
|
0,55
|
0,47
|
0,36
|
0,23
|
0,12
|
0,05
|
0,01
|
&xxxx;
|
20
|
0,33
|
0,32
|
0,29
|
0,24
|
0,16
|
0,09
|
0,03
|
0,01
|
&xx;
|
&xxxx;
|
30
|
0,17
|
0,16
|
0,14
|
0,11
|
0,06
|
0,02
|
&xx;
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
40
|
0,08
|
0,08
|
0,06
|
0,04
|
0,02
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
50
|
0,03
|
0,03
|
0,02
|
0,01
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
60
|
0,01
|
0,01
|
0,01
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
70
|
&xx;
|
&xx;
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
xx: zastoupení xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx v %
xx: xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx jednotek v %
&xx;: Xx xxxxx xxx 0,005
Xxxxxxx č. 6
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx 14) x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx zastoupení nevyhovujících x ještě vyhovujících xxxxxxxx v této xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx: x = 3; x = 5
xx
|
xx
|
|||||||||
&xxxx; |
0
|
10
|
20
|
30
|
40
|
50
|
60
|
70
|
80
|
90
|
0
|
1,00
|
1,00
|
0,99
|
0,97
|
0,91
|
0,81
|
0,66
|
0,47
|
0,26
|
0,08
|
1
|
0,95
|
0,95
|
0,94
|
0,92
|
0,86
|
0,77
|
0,62
|
0,44
|
0,23
|
0,07
|
2
|
0,90
|
0,90
|
0,90
|
0,87
|
0,81
|
0,72
|
0,58
|
0,40
|
0,21
|
0,05
|
3
|
0,86
|
0,86
|
0,85
|
0,83
|
0,78
|
0,68
|
0,54
|
0,37
|
0,18
|
0,04
|
4
|
0,82
|
0,82
|
0,81
|
0,79
|
0,73
|
0,64
|
0,50
|
0,34
|
0,16
|
0,03
|
5
|
0,77
|
0,77
|
0,77
|
0,75
|
0,69
|
0,60
|
0,47
|
0,31
|
0,14
|
0,02
|
10
|
0,59
|
0,59
|
0,58
|
0,56
|
0,52
|
0,43
|
0,32
|
0,18
|
0,06
|
&xx;
|
20
|
0,33
|
0,33
|
0,32
|
0,30
|
0,27
|
0,20
|
0,12
|
0,04
|
&xx;
|
&xxxx;
|
30
|
0,17
|
0,17
|
0,16
|
0,15
|
0,12
|
0,07
|
0,03
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
40
|
0,08
|
0,08
|
0,07
|
0,06
|
0,04
|
0,02
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
50
|
0,03
|
0,03
|
0,03
|
0,02
|
0,01
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
60
|
0,01
|
0,01
|
0,01
|
&xx;
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
70
|
&xx;
|
&xx;
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
xx: xxxxxxxxxx nevyhovujících xxxxxxxx v %
pm: xxxxxxxxxx ještě xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
&xx;: Xx menší než 0,005
7. Zkoušení xxxxxxx xxxxx vzorků
7.1. Xxxxx xxxxxx xxxxx xxx x xxxx být xxxxxxx pro xxxxxxxxx, xxxxx účelem není xxxxxxxx xxxxx. V xxxxx případě xx xxxxxxxx vzorky posuzují xxxx xxxxx vyhovující, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 3 x. Xxx xxxxxxx, kdy x xx xxxxxxxxx xxxx xxxx x indexy x až d, xxxx xxxxxxx 3 x:
x
|
3x
|
0x
|
&xx; 3/ml
|
0b
|
< 30/g xxxx < 30/xx
|
0x
|
&xx; 15/xx
|
0x
|
&xx; 150/x nebo &xx; 150/ml.
|
Pro xxxxxxx, xxx x je xxxxxxxxx xxxx požadavek xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v xxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx, xxx xx xxxxxx xx xxxxxx xxxxx po xxxxx xxxx, xxxx. 0/10, xxxx xxxxxxx 3 x 3/3,3. Xxxxxxxxx xx xxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x trojnásobně xxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxx určeného ke xxxxxxxx. Toto ustanovení xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx onemocnění x xxxxxxxx uvedené x tabulce č. 1 xxxxx X, xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx ani hmotnost xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx.
7.2. Xxxxx xxxxxx xxxxx xxx x může být xxxxxxx x xxx xxxxxxxxx, xxxxx účelem xx xxxxxxxx xxxxx, x xx za xxxxxxxxxxx, xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx x správné xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx. Xxxxxx x tomto případě xx zkoušené vzorky xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 3 x.
7.3. Xxx překročení xxxxxx 3 x xx xxxxxxx další xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx v části 2 xxxxxxx.
8. Xxxxxxxx xxxxxxx opracovaných hermeticky xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx z hlediska xxxxx přítomnosti Clostridium xxxxxxxxx x/xxxx botulotoxinů xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx aplikovatelným xxxxxx xxxxxxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx zajištěna xxxxxxx xxxxxxxxx stanovených xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx bodů. Plán xxxxxxxxxx xx xxx xxxx výrobky nahrazen xxxxxxxxxx xxxxxxxx sterility (§4 odst. 3). Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx mikroorganismů, xxxxx xx se xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx množit, znamená, xx při xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx 7 xx 10denní xxxxxxxx xxx 35 °X až 37 °X k xxxxxxx xxxxxxx xxxxx mikroorganismů xxx na 102. Xxxxxxxx xxxxxxxx sterility xx provádí před xxxxxxxx xxxxxxx do xxxxx, popřípadě x xxxxxxxxxxxx případech.
Xxxx 2
XXXXXXXXXX XXXXXXX XXX XXXXXXXXXX XXXXX, XXXXXXX XXXX XXXXXXXXXX XXXXXXXX
1. MASO X MASNÉ XXXXXXX, XXXXXX X XXXXXXX X XXXXXXXXX XXXX, XXXXXXX XXXX, XXXXXXX X XXXXX XXXXX XXXX
1.1. Maso, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx, včetně xxxxx - xxxxxxx i xxxxxxxx
x | x | m | X | |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.2. Xxxxx xxxx syrová, xxxxx nebo xxxxxxx xxxx xxxxxx k xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx - xxxxxxx x xxxxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 15) | 5 | 2 | 106 | 5.106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.3. Xxxxx xxxxxxx tepelně xxxxxxxxxxxx určené x xxxxx xxxxxxxx (xxxx. xxxxxx salám, xxxxxxxx xxxxx)
n | x | m | X | |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 2 | 2.103 | 104 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.4. Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 102 | 2.103 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 0 | 0x | - |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.5. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx výrobky
n | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 5 | 2 | 104 | 105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 0x | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.5.1. Xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
x | x | m | X | |
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 5.104 | 5.105 |
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx | 5 | 2 | 5.104 | 6 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0b | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.6. Xxxxxxx xxxxxxxxxx výrobky xxxxxxxxxx xxxxxx
1.6.1. Xxxxxxxx sterilované musí xxxxxxxx xxxxxxxx obchodní xxxxxxxxx
1.6.2. Polokonzervy
n | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 5 | 2 | 5.103 | 5.104 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia | 5 | 2 | 0b | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 0d | 2.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.7. Xxxxxxxxx xxx (xxxxx xxxxx)
x | x | x | M | |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
2. XXXX, OSTATNÍ XXXXX XXXXXXXXXXX X VÝROBKY X XXXX
2.1. Xxxxxxx, zmrazené x xxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
n | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 105 | 106 |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
2.2. Xxxxx, xxxxxxx x xxxxxx xxxx
x | x | x | X | |
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 16) | 5 | 2 | 5.103 | 2.104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
2.3. Xxxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx
n | x | m | X | |
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů 20) | 5 | 2 | 104 | 105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
2.4. Výrobky x xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
XXXXXXXX: Výrobky x xxxxxxxxx ryb xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxx 20.2.
2.4.1. Xxxxxxx marinované xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxx. x xxxxxx, oleji, xxxxxx, remuládě)
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Sulfitredukující xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0b | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 0x | 5.102 |
Bacillus xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxx | 5 | 2 | 104 | 106 |
2.4.2. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx s xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (např. x xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx)
x | c | m | X | |
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 105 | 106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 0x | 5.102 |
Xxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 5.104 |
2.5. Hermeticky balené xxxx "polokonzervy"
2.5.1. Xxxxxxxxxx balené rybí xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxx, xxxx, xxxxxxxxx pasta, xxxxx v xxxxx, xxxxx xxxxxxx apod.)
x | x | x | X | |
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 5.103 | 5.104 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 1 | 102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 0x | 5.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
2.5.2. Xxxxxxxxxx xxxxxx rybí xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx x konzervačními xxxxxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 0b | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 0d | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
2.6. Xxxx konzervy musí xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.
3. XXXXXXX VÝROBKY
3.1. Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
n | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 2.104 | 105 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Staphylococcus xxxxxx | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
3.2. Majonézy x majonézy ochucené, xxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx
n | x | x | M | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 1 | 0b | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 0x | 2.102 |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxx | 5 | 3 | 102 | 103 |
4. MLÉKO A XXXXXX XXXXXXX
4.1. Xxxxxx kravské xxxxx xxx přímý xxxxxx
x | x | x | X | |
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 105 | |||
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 2.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
4.2. Xxxxxx mléčné xxxxxxx xxxxxxxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx psychrofilních | 5 | 2 | 5.104 | 5.105 |
xxxxxxxxxxxxxx | ||||
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
4.3. Mléčné xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx a ošetřovaných XXX
n | x | m | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 2.102 |
Xxxxxxxxxxxxxx auerus | 5 | 0 | 0x | - |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
4.4. Xxxxxx výrobky sušené xxxxxx výrobků s xxxxxxxxx a xxxxx x xxxxxxxx zmrzlin x xxxxxxxx xxxxxxx
n | c | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 0 | 0x | - |
Xxxxxxxxxx | 10 | 0 | 0/25 | - |
Staphylococcus auerus | 5 | 2 | 0d | 2.102 |
4.5. Xxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx XXX
M | ||||
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 18) | 10/0,1 xx |
4.6. Xxxxxxx xxx kojeneckou x xxxxxxx výživu
4.6.1. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx
n | x | x | M | |
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 5 | 2 | 104 | 5.104 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 0 | 0x | - |
Xxxxxxxxxx | 10 | 0 | 0/50 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 0 | 0x | - |
5 | 0 | 0x | - |
4.6.2. Xxxxxxxx-xxxxxx výrobky: xxx xxxx. 8.3.
4.7. Xxxxxxxxx, mléčné, xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
x | c | m | X | |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 2.103 |
Salmonella | 10 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 0d | 102 |
Xxxxxx xxxx xxx Xxxxxxxxxx candidum | 5 | 3 | 102 | 103 |
4.8. Xxxxxx xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx
4.8.1. Xxxxxx xxxxxx pudinky, xxxxx, xxxxxxx
x | x | m | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx auerus | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
Xxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
4.8.2. Xxxxxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxxxx, xxx. xxxxxxxx x xxxxxx: xxx xxxx. 10.1, xxxxxxx xxxxxxx v prášku xx bázi xxxxx xxx 4.4.
4.9. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx
4.9.1. Xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx, podmáslí, xxxxxx z xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx, kefír, xxxxxxx kysaná apod.
n | x | x | M | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
4.9.2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x x xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx sýry xxxxxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 3 | 5.102 | 2.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Kvasinky | 5 | 3 | 5.103 | 5.104 |
Xxxxxx xxxx xxx Geotrichum xxxxxxxx | 5 | 3 | 102 | 103 |
4.9.3. Xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx) xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x x xxxxxxxxx
x | x | x | X | |
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 5.103 | 5.104 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
4.10. Xxxx
4.10.1. Xxxx xx syrového xxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
4.10.2. Xxxxx sýry, xxxxxxx xxxxx xxxx a xxxx xxxxxxxxx (xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx)
x | x | x | X | |
Escherichia coli | 5 | 2 | 10 | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxx 2) | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Sulfitredukující xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0b | 102 |
4.10.3. Polotvrdé xxxx (xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx)
n | x | x | M | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 2.102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
4.10.4. Xxxxx xxxx xxxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 2.102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
4.10.5. Xxxxxxxx sýry
x | x | m | X | |
Escherichia xxxx | 5 | 2 | 103 | 5.103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
4.10.6. Xxxxxx xxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x s xxxxxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 21) | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 102 | 5.102 |
Plísně | 5 | 2 | 102 | 103 |
4.11. Xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx
4.11.1. Xxxxx xxxxxxxxxxx
x | c | m | X | |
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 104 | 105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 50 |
Xxxxxx xxxx xxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
4.11.2. Xxxxxxxxxxx máslo
x | c | x | X | |
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 3) | 5 | 3 | 104 | 105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxx xxxx xxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 4) | 5 | 3 | 102 | 5.102 |
5. XXXXXX XXXXXXXX A XXXXXXX XXXXX
x | c | m | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 5) | 5 | 2 | 105 | 5.105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 22) | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Staphylococcus xxxxxx | 5 | 2 | 0x | 2.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
6. XXXXX XXXX X XXXXX
6.1. Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx ("xxxxxxxx")
x | x | m | X | |
Celkový počet xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 3 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 50 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
6.2. Emulgované xxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 2.102 | 103 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
7. ZPRACOVANÉ XXXXX X ZELENINA, XXXXX XXXXXXXXXX XXXXX
7.1. Xxxxxxx xxxx strouhaná xxxxxxx xxxxxxxx a xxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx k xxxxxx xxxxxxxx
7.1.1. Xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x její xxxxx
x | x | x | M | |
Xxxxxxxxxxx coli | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
7.1.2. Xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx šťávy x xxxxxx spotřebě
x | c | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 2 | 1 | 105 | 106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxx | 2 | 1 | 103 | 104 |
Xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
7.2. Xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx x xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x nich
7.2.1. Xxxxxxx obsahující xxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxx) zeleninu, xxxxxxxx, xxxxx, ovoce
x | c | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 105 | 5.105 |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 2.103 |
7.2.2. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx (neblažírovanou) xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx, xxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 5 | 2 | 106 | 5.106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 5.103 | 2.104 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 5.103 |
7.3. Xxxxxx xxxxxxxx x ovoce
7.3.1. Xxxxxx xxxxxxxx x houby
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxx | 5 | 3 | 104 | 105 |
7.3.2. Xxxxxx xxxxx
x | x | m | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Kvasinky | 5 | 2 | 104 | 105 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
7.4. Xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx konzervované
7.4.1. Xxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx xxxxxxxxx (kyselé x nekyselé) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx x kojeneckou xxxxxx Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx obchodní xxxxxxxxx.
7.4.2. Ovocné x xxxxxxxxxx xxxxxxx hermeticky xxxxxxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 50 | 2.102 |
7.4.3. Xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx.
x | x | x | M | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 0x | 102 |
Xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 0x | 2.102 |
7.5. Xxxxx xxxxxxx skořápkových xxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 6) | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
5 | 0 | 102 | - |
7.6. Kokos xxxxxxxxx
n | x | m | X | |
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 1 | 0d | 2.102 |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxx | 5 | 2 | 10 | 103 |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxx 31) | 5 | 0 | 102 | - |
8. MLÝNSKÉ X XXXXXX VÝROBKY, XXXXXXXXX X XXXXXXX XXXXXXX X XXXXXXXX, XXXXXX XXXXXXX
8.1. Xxxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxx těst
x | c | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
8.2. Xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx
x | x | x | X | |
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 104 | 105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Plísně | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
8.3. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx-xxxxxx, xxxxxxxx x ovocnou xxxx xxxxx xxxxxxx
8.3.1. Xxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx
x | x | x | M | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 104 | 5.104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
5 | 0 | 0x | - | |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 0d | 102 |
8.3.2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx a xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 5 | 2 | 5.103 | 5.104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxx | 10 | 0 | 0/50 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 0x | 102 |
5 | 0 | 50 | - |
8.4. Xxxxxxxxx
8.4.1. Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x náplní
x | x | m | X | |
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 3 | 105 | 106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Plísně | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
8.4.2. Těstoviny xxxxxxxx xxxxxx ochucených
x | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 3 | 106 | 5.106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
8.4.3. Těstoviny xxxxxxxx x xxxxxx
n | x | x | X | |
Celkový xxxxx mikroorganismů | 5 | 3 | 106 | 5.106 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxxx perfringens | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
8.5. Xxxx, xxxxxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 1 | 5.102 | 5.103 |
Plísně | 5 | 3 | 104 | 5.104 |
8.6. Sójové xxxxxxx
8.6.1. Xxxxxxxxxxx sójové xxxxxxx xxxxxxxxxxx (plátky, xxxxxx, xxx xxxx.) xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
x | x | x | M | |
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 3 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 2 | 50 | 5.102 |
8.6.2. Xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx
n | x | x | X | |
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 3 | 5.105 | 2.106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 2.102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus | 5 | 1 | 102 | 103 |
8.6.3. Xxxxxx jogurty, xxxxxx a xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 104 | 5.104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
8.7. Xxxxxx xxxxxxx
8.7.1. Xxxxxx xxxxxx rostlin x přímé xxxxxxxx (xxxxxxxxxxxx, sezamová, dýňová, xxxxx xxxxxx xxxx.)
x | x | x | M | |
Escherichia xxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxx | 5 | 3 | 104 | 105 |
8.7.2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xx tepelném xxxxxxxxxx (xxx, xxxxxxx, xxxxx xxxx.)
x | c | x | X | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxx | 5 | 3 | 5.104 | 5.105 |
8.7.3. Xxxxxxxxx semena xxxxxxx
n | x | x | X | |
Xxxxxxxxxxx coli | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxx | 5 | 3 | 104 | 105 |
8.8. Xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx, xüxxx, xxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx a xxxxxx xxxxx x přímé xxxxxxxx apod.
x | c | m | X | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxx 7) | 5 | 0 | 0/25 | - |
Plísně | 5 | 2 | 5.103 | 5.104 |
Xxxxxx pro obilí x xxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 5.104 | 2.105 |
9. XXXXXXXX X XXXXXXXXX VÝROBKY
9.1. Xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx tvarohovou, xxxxxxxxxx, xxxxxxx a jinou (xxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx výrobky)
x | c | m | X | |
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx | 2 | 1 | 104 | 105 |
Koliformní xxxxxxxx | 2 | 1 | 0x | 102 |
Staphylococcus xxxxxx | 2 | 1 | 0x | 2.102 |
9.2. Xxxxxxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 104 | 105 |
9.3. Xxxxxxxxx xxxxxx
9.3.1. Xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx nebo máčené
x | x | x | M | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 50 | 5.102 |
Plísně | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
9.3.2. Xxxxxx xxxxxxx
x | x | x | M | |
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
9.4. Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxx
9.4.1. Cukrářské xxxxxxx neplněné, xxxxxxx xxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 2 | 1 | 104 | 105 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 2 | 1 | 50 | 5.102 |
Plísně | 2 | 1 | 102 | 5.102 |
9.4.2. Výrobky plněné xxxxxxxxxxx náplněmi (x xxxxxxxx pasterovanými, xxxxxxxxxxxxxx xxxx.)
x | x | m | X | |
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx | 2 | 1 | 105 | 5.105 |
Koliformní xxxxxxxx | 2 | 1 | 102 | 5.102 |
Xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
9.4.3. Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx krémy x xxxxxx máslovými, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx, xxxxxxx, x xxxxxx
x | x | x | X | |
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 2 | 1 | 5.105 | 5.106 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 2 | 1 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 2 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 5.102 |
Kvasinky | 2 | 1 | 5.104 | 2.105 |
Plísně | 2 | 1 | 102 | 103 |
9.4.4. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x/xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx
x | x | x | M | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 2 | 1 | 106 | 107 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 2 | 1 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx | 2 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxx | 2 | 1 | 5.104 | 2.105 |
Xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
9.5. Xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx, ke xxxxxxxx xx tepelné xxxxxx
x | x | x | M | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxx cereus | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 104 | 105 |
10. ŠKROBÁRENSKÉ XXXXXXX A XXXXXXX X XXXXXXX
10.1. Xxxxx, xxxxxxx, krémy x xxxxxxx x xxxxxx, xxx. šlehačka x prášku xxxx.
x | c | x | X | |
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 0x | 2.102 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 5.103 |
10.2. Xxxxxxx x xxxxxxx
10.2.1. Xxxxxx bramborové výrobky (xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx knedlíky, xxxxxx xxxx.)
x | c | x | X | |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 2 | 103 | 5.103 |
Xxxxxx | 5 | 3 | 103 | 104 |
10.2.2. Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
x | x | m | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 3 | 5.104 | 5.105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
Plísně | 5 | 2 | 102 | 103 |
10.2.3. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
n | c | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Plísně | 5 | 2 | 102 | 103 |
10.2.4. Xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx chips (xxxxxxxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx.)
x | x | m | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 23) | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxx 7) | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
11. XXXXXXXX XXXXXXXX X XXX
11.1. Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx balení
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 0x | 102 |
11.2. Xxx xxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 1 | 0x | 102 |
12. XXXXX, XXXXXXXX A XXXXXXXXXX XXXXXXXXXX
12.1. Xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx k xxxxxxxx xxxxxxxxx nápojů
n | x | x | M | |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxx | 5 | 3 | 5.103 | 5.104 |
12.2. Xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxx
x | c | m | X | |
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 105 | 5.105 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 102 | 5.102 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
13. PIVO, VÍNO, XXXXXXXX
13.1. Xxxx
x | c | x | X | |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
13.2. Xxxx xxxxxx a xxxxxx přírodní, vína xxxxxxxx a xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx než 20 % xxx.
x | c | x | X | |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 0 | 10 | - |
Kvasinky 24) | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
13.3. Emulzní xxxxxx
x | x | x | M | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 10 | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 0c | 2.102 |
Xxxxxxxxxx 25) | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxx aureus | 5 | 2 | 103 | 5.103 |
14. XXXXXXXXXXXXX XXXXXX
14.1. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx XX2 x nesycené
14.1.1. Xxxxxx se xxxxxxxx xxxxx skladování
x | c | m | X | |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 0 | 10 | - |
Xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
14.1.2. Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx době xxxxxxxxxx
x | x | m | X | |
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0b | 5.102 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 1 | 0/10 | 10/10 |
Xxxxxxxx | 5 | 1 | 0/10 | 10 |
14.2.1. Xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx
n | x | m | M | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 0 | 0a | - |
Xxxxxxxx | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
14.2.2. Xxxxxxxx xxxxxx koncentráty
x | c | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
Xxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Plísně | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
14.3. Xxxxxx x xxxxxx s xxxxxxxxx, xxxx. xxxxxxx xxxxxxx
n | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 50 | 5.102 |
Xxxxxxxxxx 8) | 5 | 0 | 0/25 | - |
Staphylococcus xxxxxx | 5 | 1 | 102 | 5.102 |
15. XXXXXXXXXXX XXXXXXX X PŘÍPRAVĚ XXXXXXX, XXXXXX, XXXXXX, XXXXXX XXXXXXXX XXXXXXXXX
15.1. Xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxx nebo po xxxxxxx vroucí vody
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Bacillus cereus | 5 | 3 | 103 | 105 |
Clostridium perfringens | 5 | 3 | 102 | 5.103 |
Xxxxxx | 5 | 3 | 103 | 104 |
15.2. Xxxxxx xxxxxxxx x ochucující přípravky
n | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 50 | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 0x | 102 |
16. XXXXXX, XXXXX XXXXXX X XXXXX XXXXXXXX PŘÍPRAVKY
x | c | m | X | |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 1 | 104 | 5.104 |
Xxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Staphylococcus aureus | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxx perfringens | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxx | 5 | 2 | 104 | 105 |
5 | 2 | 102 | 5.103 |
17. XXXXXXX X XXXXXX XXXX X XXXXXXXXX XXXXXX
17.1. Xxxxxxx x xxxxxx čaje, xxxxxx xxxxx x xxxxx s čajem xxxxxx
n | x | x | X | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 0 | 102 | - |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Plísně | 5 | 2 | 104 | 105 |
17.2. Xxxxxxxxx xxxx a xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx
x | x | x | X | |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 2 | 0b | 102 |
18. XXXXXXXXX XX ZAHUŠŤUJÍCÍMI XXXXXXXXXXX, XXXXX KULTURY, XXXXX XXX OCHUCENÁ XXXX S XXXXXXXXX X POTRAVINY X XXXXXXXXX OBSAHEM XXXXXXXXXX XXXXXXX
18.1. Xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
18.1.1. Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x x xxxxxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 5 | 1 | 102 | 103 |
18.1.2. Xxxxxx přípravky xxxxxxxxxx pektin (z xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx kůry)
x | c | x | X | |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Plísně | 5 | 2 | 103 | 104 |
18.2. Xxxxx kultury (xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
18.2.1. Xxxxxx xxxxxxx a lyofilizované, xxxxx kvasinky
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 5.104 |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
18.2.2. Xxxxxxxxx xxxxxxx x domácí přípravě xxxxxxxx výrobků
x | c | m | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 0 | 0b | - |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 0 | 0x | - |
18.3. Xxxxx xxx xxxxxxxx, s xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxx xxxx
18.4. Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxx 26)
18.4.1. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx. (xx xxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, x xxxxxx, xxxxxx xxxx.)
n | x | x | M | |
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 27) | 5 | 2 | 103 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 0 | 0x | - |
18.4.2. Xxxxxxxxx potraviny xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx (xx xxxxx xxxxxx, dražé, xxxxxx, x xxxxxx, xxxxxx xxxx.)
x | x | m | X | |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 5.104 | 5.105 |
18.4.3. Xxxxxxxxxxxx přípravky x posílení xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx, pro xxxxxxxx diety xxxx.
n | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 5 | 3 | 5.104 | 5.105 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Staphylococcus xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
19. XXXXXXX STUDENÉ X XXXXX XXXXXXX
19.1. Xxxxxxxxxxx xxxxxxx x majonézou i xxx majonézy (např. xxxxxx, xxxxxxxx chlebíčky, xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx, pěny, xxxxx)
x | x | x | M | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 28) | 2 | 1 | 2.105 | 106 |
Koliformní xxxxxxxx | 2 | 1 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
Salmonella | 2 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus 9) | 2 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxx xxxxxx | 2 | 1 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx 11) | 2 | 1 | 103 | 104 |
Xxxxxxxx | 2 | 1 | 5.103 | 5.104 |
19.2. Xxxxxxx teplé xxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx stravování)
x | c | m | X | |
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 29) | 2 | 1 | 104 | 5.104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxx xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxx | 2 | 0 | 0/25 | - |
19.3. Xxxxxx, dresinky, xxxxxx, xxxxxxx směsi x xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx (nesterilované xxxxxxx)
x | x | m | X | |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 2 | 50 | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
Xxxxxxxxxx 30) | 5 | 0 | 0/25 | - |
20. XXXXXXXXXX XXXXXX KE XXXXXXXX XX XXXXXXXX XXXXXXXXXX XXXX XXXXXXXXXXX XXXXXX
20.1. Bezmasé xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx (xxxx. přílohové xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx polotovary)
x | c | x | X | |
Koliformní xxxxxxxx | 2 | 1 | 103 | 104 |
Salmonella | 2 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
20.2. Xxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx zmrazené (xxxx. xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxx, x kombinaci xx xxxxxxxxx, xxxxx, hamburgery)
x | c | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 2 | 1 | 5.103 | 5.104 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 2 | 1 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 2 | 0 | 0/25 | - |
Část 3
XXXXXXXXX X XXXXXXX XXXXXXXX XXXXXXXXXXXXXXX XXXXXXXXXX
Xxx potraviny
a) xxxxxxxx (x obsahu xxxxxxx xxx 20 % objemových),
b) xxxx,
c) potravinářská xxxxxxx x xxxxxxx,
x) xxxxxxxx sladidla,
x) xxx xxxxxxxxx (xxx xxxxxxxxx přísad xxxx sušené xxxxxxxx),
x) xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxx tuky,
h) xxxxx x xxxxx xxxxxx (xxx xxxxxx xxxx polev),
x) xxxxxxxxx pečivo (bez xxxxxx xxxx xxxxx),
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxx pražená x kávoviny,
l) xxx xxxxx,
x) xxxxxx náhrady xxxxx xx teplých nápojů
xx xxxxxxxxxxxxxxx požadavky xxxxxxxxx, xxxxx pro xxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx x xxx xxxxxxxxxx z xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (xx, xX, xxxxx antimikrobiálních xxxxx xxxx.) xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 294/97 Sb. xxxxx xxxxxxxxx dnem 12.12.1997.
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisu xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
91/99 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX č. 294/97 Xx., o xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x hodnocení
x účinností od 20.5.99
a xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx x. 38/99 Xx.
Právní předpis x. 294/97 Sb. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 132/2004 Sb. s xxxxxxxxx xx 30.4.2004.
Znění xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx není xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se xxxx xxxxxx xxxxxxxxx změna xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx č. 292/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx x o xxxxxxx xxxxxx xxxxxx.
2) X xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx o xxx vyšší.
3) Nesleduje xx x výrobků xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
4) X xxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx zeleniny xx xxxxxxxx xxxxxxx o xxx vyšší.
5) Nesleduje xx x xxxxxxx x xxxxxxxx nebo xxxxxxxx.
6) X xxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx o xxxxx řád xxxxx.
7) Xxxxxxx xx pouze u xxxxxxx xxxxxxxxxx.
8) Xxx x výrobků obsahujících xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx.
9) X xxxxxxx x přísadou xxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx x jeden xxx vyšší.
10) U xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx korýšů se xxxxxxxx hodnoty x xxxxx xxx vyšší.
11) Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxxxxxx výrobků.
12) XXX 56&xxxx;0080 Potravinářské xxxxxxx. Xxxxxx odběru vzorků xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxx a 8.89.
XXX 56&xxxx;0081 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Příprava vzorků x mikrobiologickému zkoušení. Xxxxx x 8.89. Xxxxxx 6.1 xx 6.11 x xxxx 7 XXX 56&xxxx;0081 xxxx nahrazeny ČSN XXX 6887 (56 0102) Xxxxxxxxxxxxx. Všeobecné xxxxxx xxx přípravu xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxx zkoušení.
XXX ISO 4833 (56&xxxx;0083) Xxxxxxxxxxxxx. Všeobecné xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx počítání xxxxxxx.
XXX XXX 4832 (56&xxxx;0085) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxx koliformních xxxxxxxx. Xxxxxxxx počítání xxxxxxx.
XXX ISO 4831 (56&xxxx;0086) Xxxxxxxxxxxxx. Všeobecné xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx.
XXX XXX 7954 (56&xxxx;0087) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx pokyny xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx. Technika xxxxxxxx xxxxxxx vykultivovaných xxx 25 °X.
XXX XXX 6579 (56&xxxx;0088) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx bakterií xxxx Xxxxxxxxxx.
XXX ISO 6888 (56 0089) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx pokyny pro xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.
ČSN XXX 7937 (56&xxxx;0091) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx pokyny xxx xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.
XXX XXX 7932 (56&xxxx;0092) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx xxxxxx. Technika počítání xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 °C.
XXX XXX 8523 (56&xxxx;0096) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx.
XXX XXX 6391 (56&xxxx;0097) Maso x xxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxxxx xxxx. Technika xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 44 °C xx xxxxxxxxxx.
ČSN 56 0100 Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx běžného xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
Xxxxx a 2.84, x 12.86, x 7-8.87, x 10.88, x 12.88.
XXX ISO 6887 (56&xxxx;0102) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx přípravu xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
ČSN ISO 7218 (56 0103) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
ČSN XXX 11289 (56&xxxx;0104) Xxxxxxx xxxxxxxxxx poživatiny x xxxxxxxxxx uzavřených xxxxxxx. Xxxxxxxxx pH.
XXX XXX 3100-1 (56&xxxx;0105) Maso x xxxxx xxxxxxx. Odběr xxxxxx a příprava xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Část 1: Xxxxx vzorků.
XXX ISO 3100-2 (56&xxxx;0106) Xxxx x xxxxx výrobky. Odběr xxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx 2: Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX XXX 7251 (56&xxxx;0107) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx počtu xxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxx. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx.
XXX XXX 7402 (56&xxxx;0108) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx bez xxxxxxxxxxx - Technika xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.
XXX ISO 8914 (56&xxxx;0109) Mikrobiologie - Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx.
XXX XXX 10273 (56&xxxx;0110) Mikrobiologie - Xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxxxxx patogenních xxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx.
XXX XXX 8261 (56&xxxx;0111) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx vzorků x xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx zkoušení.
XXX XXX 6610 (56&xxxx;0112) Xxxxx a mléčné xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 °X.
XXX XXX 5541/1 (56&xxxx;0113) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx - Xxxx 1: Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx kultivovaných xxx 30 °X.
XXX XXX 6611 (56&xxxx;0114) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx počtu xxxxxxxx xxxxxxxx x/xxxx plísní xxxxxxxxx kolonie - Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx při 25 °X.
ČSN XXX 6730 (56&xxxx;0120) Xxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx tvořících xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 6,5 °X.
XXX XXX 10560 (56 0121) Mléko x mléčné xxxxxxx - Xxxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx.
XXX ISO 2293 (56 0122) Xxxx x xxxxx výrobky - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx - Technika xxxxxxxx xxxxxxx vykultivovaných xxx 30 °X (Xxxxxxxxxx xxxxxx).
XXX XXX 7698 (56 0123) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx počtu xxxxxxxx, xxxxxxxx x plísní.
XXX XXX 10272 (56&xxxx;0126) Xxxxxxxxxxxxx potravin x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx průkazu xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx Xxxxxxxxxxxxx.
Metodický xxxxxx xxx xxxxxxxxx skupiny xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx. Xxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx se postupuje xxxxx XXX XXX 7937 (56&xxxx;0091) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx pokyny xxx xxxxxxxxx xxxxx Clostridium xxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx se xxxxxxxxx konfirmace xxxxx xx. 9.4.
XXX XX 12824 (56 0088) Xxxxxxxxxxxxx potravin a xxxxx. Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx.
XXX 56&xxxx;0090 : 1987 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x Clostridium xxxxxxxxx.
ČSN XX XXX 11290-1 (56 0093) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx. Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx Listeria monocytogenes - Xxxx 1: Xxxxxx xxxxxxx.
XXX XXX 13721 (56&xxxx;0125) Xxxx a masné xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx bakterií xxxxxxxx xxxxxxx. Technika počítání xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 xX.
13) Xx. 19 xxxxxxx x. 3 xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x. 298/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx chemické xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx nezávadnost xxxxxxxxxxxx druhů potravin x potravinových surovin, xxxxxxxx jejich použití, xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxx x identitu xxxxxxxxxx látek x xxxxxxxxxx doplňků a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx xxxxxxxx.
14) xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx jako vyhovující xx xxxxx xxxxxx Xx
15) stanovuje xx xxx x xxxxxxx xxx
16) X xxxxxxx x přísadou xxxxxx x/xxxx xxxxxxx xxxxxxxx kouřem se xxxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x Xxxxxxxxxx.
17) Xxxxxxxxxxx xxxxxx zjištěný x xxxxxx dvou měsíců x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xx měsíc.
18) Po xxxxxxxx xxx 30 °X xx xxxx 15 xxx.
19) Při xxxxxxxxxx uvedené xxxxxxx xx pro xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxx zvláštní xxxxxxx *)
*) Xx. 19 xxxxxxx x. 3 xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx č. 298/1997 Xx., xxxxxx se stanoví xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx potravin x potravinových xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xx obalech, xxxxxxxxx xx čistotu a xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx doplňky a xxxxx xxxxxxxx.
20) U xxxxxxx masa se xxxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx.
21) X xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x x xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx hodnoty x xxx xxxxx.
22) Xxx xxxxxxx s xxxxxxxx xxxx hodnoty n = 5, x = 2, m = 3.102, X = 103.
23) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx xx povrchu kořeněných.
24) Nehodnotí xx u xxxxxxx.
25) Sleduje xx x xxxxxxxxx xxxxxx.
26) Potraviny xxxxxxxxxxxx §1 xxxx. 4 xxxx. x) xxxxxxxx č. 336/1997 Xx., kterou se xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxx použití.
27) Xxxxxxxxx xx u xxxxxxx x kulturní xxxxxxxxxxx.
28) Nesleduje xx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
29) X xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx hodnota x xxxxx xxx xxxxx.
30) Xxxxxxx xx u xxxxxxx x xxxxxxxx složkou.
31) Tam, xxx xx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx "Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx plísně Xxxxxxxxxxx xxxxxx", xxxxxx xx xxx xxx "Xxxxxxxxxxx parasiticus x Xxxxxxxxxxx xxxxxxx".