Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 19.05.1999.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 19.05.1999 do 29.04.2004.


Vyhláška o mikrobiologických požadavcích na potraviny, způsobu jejich kontroly a hodnocení

294/97 Sb.

Úvodní ustanovení §1
Mikrobiologické požadavky a mikrobiologické vyšetřování §2 §3
Hodnocení potravin z mikrobiologického hlediska §4
Závěrečná ustanovení §5 §6
§1
Úvodní xxxxxxxxxx
(1) Tato xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxx k uvedení xx xxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx potravin x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxx, balenou kojeneckou xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx zvláštní xxxxxxx. 1)
Mikrobiologické xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
§2
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxx do oběhu xxxx xxxxxxxxx mikrobiologickým xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x částech 1 x 2 xxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
(2) Pro kontrolu x xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx vyhovují xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, se x částech 1 a 2 xxxxxxx stanoví počet xxxxxx, xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxxx, jejich xxxxxxxxxx a xxxxx xxxxxxx. Xxxxx xxxxx xxxxxx, xxx xx xxxxxx x části 2 xxxxxxx, může být xxxxxxxx jen xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x části 1 přílohy.
§3
(1) Xxxxxx se odebírají xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx rozumí xxxxx, xxx kterém xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx, že bude xxxxxx. X xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx a xxx xxxxxxxxx xx xxxxxx odebírají xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx se xxx účely této xxxxxxxx rozumí xxxxx, xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxxxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx šarže xxxx xxxxxx, xxxx xxxxxx.
(2) Xxxxx xx xxx xxxxxx xxxxxx vzorků xxxxxxxx x mikrobiologickému zkoušení, xxxxxx jejich odběru, xxxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx laboratoří a xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx metody, xxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xx xxxx xx xx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x reprodukovatelnosti xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx normy. 12)
§4
Hodnocení xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx k xxxxxx xxxxx, xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, jestliže xxxx xxxxxxxxxx tolerované xxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxxxxxx druhy, xxxxxxx xxxx podskupiny potravin x části 2 xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxx 1 tabulce č. 1 xxxx X. x B. x x tabulce č. 2.
(2) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx:
x) xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx počtu xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx 1 tabulce č. 1 xxxx A. x X. xxxxxxx,
x) xxxxxxxx mezní hodnoty xxx xxxxxxxxxxx toxiny x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx 1 tabulce č. 2 xxxxxxx,
x) xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx metabolity xxxxxxxx xxxxxxxxxx z xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxx 1 v tabulkách č. 1 x 2 xxxxxxx, x xx x xxxxxxxx, které by xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx,
d) nebyly xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx
x) xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, popřípadě xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx podle xxxxxxxx 2 xxxx. x) se xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx nepřítomnost životaschopných xxxxxxxxxxxxxx, které xx xx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx množit (část 1 xxx 8 xxxxxxx) x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx vyvolávajících xxxxxxxxxx x xxxxxxxx.
Závěrečná xxxxxxxxxx
§5
Xxxxxxx xx xxxxx Xxxxxxxxxxxx zdravotnictví x sociálních věcí Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - hlavního xxxxxxxxx XXX, xxxxxxxxxx xxx x. 75/1990 ve xxxxxx Hygienické xxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxxxxxxx požadavcích xx poživatiny a xxxxxx xxxxx, x xxxxxxxx v xxxxxx 71/1991 Xx.
§6
Tato xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx:
XxXx. Xxxxxxx x. x.
Příloha x xxxxxxxx č. 294/1997 Xx.
Xxxx 1
XXXXXXXXX ZÁSADY X XXXXX
1. Xxxxxxxxxxxxxxx požadavky xxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx potravin xxxx specifikovány xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (část 2).
2. Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx počtu xxxxxxxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxxx potravin xxxx xxxxxxxxx x tabulce č. 1 xxxxxxx X. x X.
3. Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx toxiny x xxxxxxxxxx xxxx stanoveny x tabulce č. 2.
4. Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx obecně xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx potravin:
a) xxxxxxxxx určené x xxxxx xxxxxxxx: xxxxxxxxx, xxxxx xx konzumují x xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx tepelně opracované, xxxxx se xxxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx ohřevu, x xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx s xxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxxx,
b) xxxxxxxxx xxxxxxxx x přímé xxxxxxxx: xxxxxxxxx, které xx xxxxxxxxx až xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx smíchání x vroucí xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx výživu,
d) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx uzavřené x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxx x. 1
Nejvyšší xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx
Xxxx A. Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxx cereus
potraviny neurčené x xxxxx xxxxxxxx
105/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx
104/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx a dětskou xxxxxx
102/x
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx/xxxx

&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě
negat/25 x
Xxxxxxxxxxx perfringens

 
 
potraviny xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
105/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx
104/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx a dětskou xxxxxx
102/x
Xxxxxxxxxxx xxxx 0&xxxx;157
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx
xxxxx/25
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
xxxxx/25 x
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx x xx xxxxx xxx 0,92
< 100/x
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě
104/g
 
potraviny xxxxxx xxx kojeneckou a xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
10/x
Xxxxxxxxxx spp.
potraviny xxxxxx xxx kojeneckou x dětskou xxxxxx
xxxxx/50 x
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx*/
xxxxx/25 x
Xxxxxxxx spp.
všechny xxxxxxxxx
xxxxx/25 x
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
105/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx
104/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;

x přímé spotřebě
102/g
 

nikoli x přímé spotřebě
103/g
Vibrio xxxxxxxxxxxxxxxx

&xxxx;
&xxxx;
xxxx, xxxxxxx, korýši x xxxxxxxxxx z xxx tropických a xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
xxxxx/25
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx)
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxx/25 x
xxxxx: neprokazatelnost xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx
xx: vodní xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx (měřitelný xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx);
xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx vody x potravině, xxxxxx xxxxxx xx xxxx xx jedné.
*/ Xxx xxxxxxx xxxxxxxx jiných xxx Xxxxxxxxxx xxxxx xxxx Salmonella xxxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx být xx xxxx nejvyšší mezní xxxxxxx xxxxxxxx, xxx-xx x xxxxxxxxx, která xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (pečením, xxxxxxx xxxx.) x xxxx svým balením x oddělením xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxx B. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx potravin
Nejvyšší xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx a dětskou xxxxxx
&xxxx;

x xxxxx xxxxxxxx
105/x
&xxxx;

xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
106/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx k přímé xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, kde jsou xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx mikroflóry
 
 

živočišného původu
107/g
 

rostlinného xxxxxx
108/x
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx x dětskou výživu
105/g
 
k xxxxx spotřebě
103/g
Escherichia xxxx

&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
104/x
&xxxx;
xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
10/x
&xxxx;
x přímé xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx ve fermentovaných xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx xxx kojeneckou x dětskou výživu
 
 

neurčené x xxxxx xxxxxxxx
106/x
&xxxx;

xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
105/x
&xxxx;

xxxxxxxxxxx xxxxxx
107/x
&xxxx;

xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx
108/x
Xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx
103/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx, kde jsou xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx
107/x
Xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
103/x
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxx, kde xxxx plísně xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx

Tabulka č. 2
Xxxxxxxx xxxxx hodnoty pro xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx mezní xxxxxxx
xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxx***/
Xxxxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx. 13)
***/ xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx RPLA
5. Xxxxxxxx xxxxx vzorkování
5.1. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx xxxxx (dávka), xxxx část nebo xxxxxxx.
5.2. Xxxxx se xxxxxxxxx dodávka, xxxxx xx xxxxxxx z xxxx xxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxx odděleně xxx xxxxxx xxxxx.
5.3. Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxx.
5.4. Xxxxxx je xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxx. Xxx xxxxx xxxx vyhlášky se xxxx vzorek xxxxxxx xxxxxxxxx jednotka výrobku, xxxx xxxxxxxx, popř. xxxx xxxxxxxx (x xxxxxxxxxx xxxx xxxx xx xxxxxx hmotnosti xx xxxxxx).
6. Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx výběrem (xxxx jen "výběrová xxxxxxxx"), xxx xx x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx v části 1 x 2 xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx výsledku xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx x.
6.1. Xxx výběrové xxxxxxxx xx xxxxxxx vzorky x xxxxx, x xx x xxxxx x xxxxxxxx výběrem (§3 xxxx. 1).
6.2. Xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxx odběr vzorků, xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx se xxxxxxxx xxxx plán xxxxxxxxxx.
6.2.1. Xxxxxxxxxxxxxxx požadavky xxxxxxxxx v části 2 xxxxxxx zahrnují:
a) xxxxx xxxxx xxxx skupin xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx (xxxxx znaků);
b) xxx každý znak xxxxx x rozsahu xxxxxx n x xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x, tj. xxxx xxxxxxxxxx;
x) xxx xxxxx znak xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x, X, xxxxxxx X xx povoleno x xxxxxxxxxx na c.
6.2.2. Xxxxxxxx xxxxxxx:
x xxxxxx xxxxxx, xx. počet xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx, jehož účelem xx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx (xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx) bude posouzena xxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx stanoveným mikrobiologickým xxxxxxxxxx;
x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx připouští x xxxxx xxxxxx xxxxxx x;
X xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxx, který xx xxxxx nebo xx xxxxx c;
c xxxxxxxx xxxxx, tj. xxxxx xxxxxx x xxxxxx x, x xxxxx xx připouští xxxxxxx X.
Xxxxx xx x všech xxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx hodnota x, (X xx xxxxxxxxxxx), je xxxxxxx x vyjádřena nulou x hodnota X xxxxxxxxxxxx. Xxxxxxx m, X xxxx stanoveny xx zohledněním xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx zkoušek. Xxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx výsledků xxxxxxx jsou xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx. 12)
6.2.3. Xxxxxx vyjádření x, X:
x) Jako xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx
- x 1 x xxxx x 1 xx vzorku; xxxxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx počítání xxxxxxx; xxxx xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx kolonie (xxx), xxxx. 105 xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx 1.105 xxxxxxxxxxxxxx v 1 x xxxx x 1 xx xxxxxx, 5.103 xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx 5.103 xxxxxxxxxxxxxx x 1 x xxxx x 1 xx xxxxxx;
- x xxxxxx xxxxxx určeném x xxxxxxxxx, jak xx xxxxxx za xxxxxx xxxxx po xxxxxxxxxxx počtu xxxxxxxxxxxxxx; xxxxxxxxx xx u xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx filtrace; xxxx. 20/10 značí nejvýše 20 xxxxxxxxxxxxxx v 10 ml xxxxxx;
x) Xxxx požadavek xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx
- x 1 xx xx 0,2 xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx nebo x 1 xx či 0,2 xx xxxxxx 10-1 xxxxxx; xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx metodami, xxxxxxxx 1 ml xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx 0,2 xx xx roztírá xx povrch, xxxxxx xx x hodnotí xxxx xxx paralelní xxxxxx. Xxxxxxxxx xx xxxx nula s xxxxxx x xx x, xxxxxxx: 0x xxxxx, že mikroorganismy xxxxxxx xxx prokazatelné xxx zalití 1 xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx (0x značí xxxx než 1/xx xxxxxx) 0b xxxxx, xx mikroorganismy xxxxxxx xxx prokazatelné xxx xxxxxx 1 ml xxxxxx 10-1 xxxxxx (0x značí méně xxx 10/ml xxxxxx xxxx &xx; 10/x xxxxxx) 0x xxxxx, xx mikroorganismy xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx 0,2 ml xxxxxxxx xxxxxxxxxx vzorku (0x značí xxxx xxx 5/xx xxxxxx) 0x značí, že xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx být xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx 0,2 xx xxxxxx 10-1 xxxxxx. (0x xxxxx méně xxx 50/xx xxxxxx xxxx &xx; 50/x xxxxxx)
- x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x vyšetření, xxx xx uveden xx šikmou xxxxx xx čísle nula; xxxxxxxxx xx u xxxxxxxxxxxxx tekutin xxxxxxx xxxxxxxxxx filtrace; xxxx. 0/10 xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x 10 ml xxxxxx;
- x navážce xxxx xxxxxx vzorku určených x vyšetření, xxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxx; xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxx xxxx navážky xxxx xxxxxx objemu xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx podezřelých kolonií; xxxx. 0/25 xxxxx xxxxxxxxx nepřítomnosti mikroorganismů x 25 g xxxx x 25 xx xxxxxx; 0/1 xxxxx xxxxxxxxx nepřítomnosti xxxxxxxxxxxxxx v 1 x nebo v 1 xx xxxxxx.
6.2.4. Xxxxxxxxxxxx výsledků zkoušení xxx xxxxxxxx plánů xxxxxxxxxx: Xxxxx xxxx xxxx xxxx xx xxxxxxxx x výsledek xxxxxxxx xx interpretuje xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, pokud:
6.2.4.1. x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx x xxxxxx x byla xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx M pro xxxxx xxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx znaků (xxx xxxxxxx x. 1);
6.2.4.2. x xxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx x, xxxx xxxxxxxx xxxxxxx vyšší než x a xxxxx xxxx rovné X, x xx xxx xxxxx nebo více x předepsaných znaků (xxx příklad x. 2);
6.2.4.3. v xxxxxxxxx, xxx xx u xxxxx vzorků x xxxxxx n xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx mikroorganismů, xxxx když c = 0, x xx xxxxxxxxx /xxxxx 6.2.3. x)/ jako xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx a xx x nebo jako 0/10 xx 0/25 xx 0/1 x X xx proškrtnuto, xxxx u xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (xxx příklad x. 3).
Xxxxxxx x. 1:
Plán xxxxxxxxxx (pro jeden xxxx)
x
x
x
X
5
1
102
103
xxxxxxxx: x xxxxxxx xxxxxx xx sledovaném xxxxx 5.103/x xxxxxxxxxxxx: xxxxxxxxxx xxxxxxx X
Xxxxxxx x. 2:
Xxxx xxxxxxxxxx (xxx xxxxx xxxx)
x
x
x
X
5
2
103
104
xxxxxxxx: xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx x xxxx xxxxxx, x xxx xxxxxx xxxxxxx 5.103/xx, 7.103/xx, 1.104/xx xxxxxxxxxxxx: xxxxxxxxxx xxxxxxx c
Příklad x. 3:
Xxxx vzorkování (xxx jeden xxxx)
x
x
x
X
5
0
0/25
-
xxxxxxxx: x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx přítomnost xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx 25 x interpretace: xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxx xxxxxx k xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx těchto xxxxxxxxxxxxxx
6.2.5. Xxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx nevyhovující xxx překročení xxxxxxxxxxxx xxxxxx, maximálně však xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx dozoru x xxxxxx nakládání x xxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx zejména k xxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxx x x dalším xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxx. o xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxx-xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxx potravin, zákazu xxxxxxx potraviny pro xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx). Xxxxxxx (xxxxxxx) xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx vlastní kontrolou xxxxx opatření xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxx xx příklad x xxxxxxxx systému xxxxxxxxxx kontrolních xxxx) x x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx. Xxx xxxxxxxxxx nejvyšších xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx příslušný xxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx. X případě, xx se překročení xxxx nejvyšších mezních xxxxxx stanovených pro xxxxxxxxxxxxxx působící xxxxxxxxxx x xxxxxxxx, vydá xxxxxxxxx xxxxx státního xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx nevyhovující šarže xxxx její xxxxx.
6.2.6. Xxxxxxxx xxxxx vzorkování:
a) xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx výběru x x xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x x xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx tento xxxx xxxxxxxxxxxxxxx, s xxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx požadavkům,
b) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx plánů xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx pravděpodobnosti xxxx xxxxxxx x tabulkách č. 3 xx 6.

Xxxxxxx x. 3
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx vyhovující 14) x xxxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxxxxx nevyhovujících xxxxxxxx x xxxx xxxxx pro plány xxxxxxxxxx
x = 0; x = 5
c = 0; x = 10
skutečné % xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xx. počet xxxxxx xxxxx xxxxxxx x
(x)
5
10
1,0
0,95
0,90
2,0
0,90
0,82
3,0
0,86
0,74
4,0
0,82
0,67
5,0
0,77
0,60
10,0
0,59
0,35
20,0
0,33
0,11
30,0
0,17
0,03
40,0
0,08
0,01
50,0
0,03
&xx;
60,0
0,01
&xx;
70,0
&xx;
&xx;
Xx 0,95 (xxxxx řádek xxxxxxx x. 3): x 95 případech xx 100 bude xxxxx obsahující xx xxxxxxxxxxx 1 % xxxxxxxxxxxxxx jednotek (xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx) xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxx xxxxxx x xxxxx 5; xx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx Xx klesá
<: Xx menší xxx 0,005

Xxxxxxx x. 4
Pravděpodobnost xxxxxxxxx kontrolované dávky xxxx xxxxxxxxxx 14) x závislosti xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx nevyhovujících x ještě xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxx xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx: c = 1; n = 5
xx
xx
&xxxx;
0
10
20
30
40
50
60
70
80
90
0
1,00
0,92
0,74
0,53
0,34
0,19
0,09
0,03
0,01
&xx;
1
0,95
0,87
0,70
0,50
0,31
0,17
0,08
0,03
0,01
&xxxx;
2
0,90
0,83
0,66
0,47
0,29
0,16
0,07
0,02
&xx;
&xxxx;
3
0,86
0,79
0,62
0,44
0,27
0,15
0,06
0,02
&xxxx;
&xxxx;
4
0,82
0,74
0,59
0,41
0,25
0,13
0,06
0,02
&xxxx;
&xxxx;
5
0,77
0,70
0,55
0,38
0,23
0,12
0,05
0,01
&xxxx;
&xxxx;
10
0,59
0,53
0,41
0,27
0,16
0,07
0,03
0,01
&xxxx;
&xxxx;
20
0,33
0,29
0,21
0,13
0,06
0,02
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
30
0,17
0,14
0,09
0,05
0,02
&xx;
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
40
0,08
0,06
0,04
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
50
0,03
0,02
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
60
0,01
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
70
&xx;
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx: xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
pm: xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
&xx;: Xx xxxxx xxx 0,005

Xxxxxxx x. 5
Pravděpodobnost xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx 14) x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x ještě xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxx xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx: c = 2; x = 5
xx
xx
&xxxx;
0
10
20
30
40
50
60
70
80
90
0
1,00
0,99
0,94
0,84
0,68
0,50
0,32
0,16
0,06
0,01
1
0,95
0,94
0,89
0,79
0,64
0,47
0,29
0,15
0,05
0,01
2
0,90
0,90
0,85
0,75
0,60
0,43
0,27
0,13
0,04
&xx;
3
0,86
0,85
0,81
0,71
0,57
0,40
0,24
0,12
0,04
&xxxx;
4
0,82
0,81
0,76
0,67
0,53
0,38
0,22
0,10
0,03
&xxxx;
5
0,77
0,70
0,72
0,63
0,50
0,35
0,20
0,09
0,02
&xxxx;
10
0,59
0,58
0,55
0,47
0,36
0,23
0,12
0,05
0,01
&xxxx;
20
0,33
0,32
0,29
0,24
0,16
0,09
0,03
0,01
&xx;
&xxxx;
30
0,17
0,16
0,14
0,11
0,06
0,02
&xx;
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
40
0,08
0,08
0,06
0,04
0,02
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
50
0,03
0,03
0,02
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
60
0,01
0,01
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
70
&xx;
&xx;
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx: zastoupení xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx v %
xx: xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx jednotek v %
&xx;: Xx xxxxx xxx 0,005

Xxxxxxx č. 6
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx 14) x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx zastoupení nevyhovujících x ještě vyhovujících xxxxxxxx v této xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx: x = 3; x = 5
xx
xx
&xxxx;
0
10
20
30
40
50
60
70
80
90
0
1,00
1,00
0,99
0,97
0,91
0,81
0,66
0,47
0,26
0,08
1
0,95
0,95
0,94
0,92
0,86
0,77
0,62
0,44
0,23
0,07
2
0,90
0,90
0,90
0,87
0,81
0,72
0,58
0,40
0,21
0,05
3
0,86
0,86
0,85
0,83
0,78
0,68
0,54
0,37
0,18
0,04
4
0,82
0,82
0,81
0,79
0,73
0,64
0,50
0,34
0,16
0,03
5
0,77
0,77
0,77
0,75
0,69
0,60
0,47
0,31
0,14
0,02
10
0,59
0,59
0,58
0,56
0,52
0,43
0,32
0,18
0,06
&xx;
20
0,33
0,33
0,32
0,30
0,27
0,20
0,12
0,04
&xx;
&xxxx;
30
0,17
0,17
0,16
0,15
0,12
0,07
0,03
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
40
0,08
0,08
0,07
0,06
0,04
0,02
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
50
0,03
0,03
0,03
0,02
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
60
0,01
0,01
0,01
&xx;
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
70
&xx;
&xx;
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx: xxxxxxxxxx nevyhovujících xxxxxxxx v %
pm: xxxxxxxxxx ještě xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
&xx;: Xx menší než 0,005
7. Zkoušení xxxxxxx xxxxx vzorků
7.1. Xxxxx xxxxxx xxxxx xxx x xxxx být xxxxxxx pro xxxxxxxxx, xxxxx účelem není xxxxxxxx xxxxx. V xxxxx případě xx xxxxxxxx vzorky posuzují xxxx xxxxx vyhovující, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 3 x. Xxx xxxxxxx, kdy x xx xxxxxxxxx xxxx xxxx x indexy x až d, xxxx xxxxxxx 3 x:
x
3x
0x
&xx; 3/ml
0b
< 30/g xxxx < 30/xx
0x
&xx; 15/xx
0x
&xx; 150/x nebo &xx; 150/ml.
Pro xxxxxxx, xxx x je xxxxxxxxx xxxx požadavek xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v xxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx, xxx xx xxxxxx xx xxxxxx xxxxx po xxxxx xxxx, xxxx. 0/10, xxxx xxxxxxx 3 x 3/3,3. Xxxxxxxxx xx xxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x trojnásobně xxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxx určeného ke xxxxxxxx. Toto ustanovení xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx onemocnění x xxxxxxxx uvedené x tabulce č. 1 xxxxx X, xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx ani hmotnost xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx.
7.2. Xxxxx xxxxxx xxxxx xxx x může být xxxxxxx x xxx xxxxxxxxx, xxxxx účelem xx xxxxxxxx xxxxx, x xx za xxxxxxxxxxx, xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx x správné xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx. Xxxxxx x tomto případě xx zkoušené vzorky xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 3 x.
7.3. Xxx překročení xxxxxx 3 x xx xxxxxxx další xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx v části 2 xxxxxxx.
8. Xxxxxxxx xxxxxxx opracovaných hermeticky xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx z hlediska xxxxx přítomnosti Clostridium xxxxxxxxx x/xxxx botulotoxinů xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx aplikovatelným xxxxxx xxxxxxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx zajištěna xxxxxxx xxxxxxxxx stanovených xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx bodů. Plán xxxxxxxxxx xx xxx xxxx výrobky nahrazen xxxxxxxxxx xxxxxxxx sterility (§4 odst. 3). Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx mikroorganismů, xxxxx xx se xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx množit, znamená, xx při xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx 7 xx 10denní xxxxxxxx xxx 35 °X až 37 °X k xxxxxxx xxxxxxx xxxxx mikroorganismů xxx na 102. Xxxxxxxx xxxxxxxx sterility xx provádí před xxxxxxxx xxxxxxx do xxxxx, popřípadě x xxxxxxxxxxxx případech.
Xxxx 2
XXXXXXXXXX XXXXXXX XXX XXXXXXXXXX XXXXX, XXXXXXX XXXX XXXXXXXXXX XXXXXXXX
1. MASO X MASNÉ XXXXXXX, XXXXXX X XXXXXXX X XXXXXXXXX XXXX, XXXXXXX XXXX, XXXXXXX X XXXXX XXXXX XXXX
1.1. Maso, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx, včetně xxxxx - xxxxxxx i xxxxxxxx


x

x

m

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
1.2. Xxxxx xxxx syrová, xxxxx nebo xxxxxxx xxxx xxxxxx k xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx - xxxxxxx x xxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 15)

5

2

106

5.106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
1.3. Xxxxx xxxxxxx tepelně xxxxxxxxxxxx určené x xxxxx xxxxxxxx (xxxx. xxxxxx salám, xxxxxxxx xxxxx)


n

x

m

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

2.103

104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
1.4. Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

102

2.103

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

0

0x

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
1.5. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx výrobky


n

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

5.102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
1.5.1. Xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx


x

x

m

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.104

5.105

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

5

2

5.104

6

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0b

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
1.6. Xxxxxxx xxxxxxxxxx výrobky xxxxxxxxxx xxxxxx
1.6.1. Xxxxxxxx sterilované musí xxxxxxxx xxxxxxxx obchodní xxxxxxxxx
1.6.2. Polokonzervy


n

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

5.103

5.104

Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia

5

2

0b

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0d

2.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
1.7. Xxxxxxxxx xxx (xxxxx xxxxx)


x

x

x

M

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2. XXXX, OSTATNÍ XXXXX XXXXXXXXXXX X VÝROBKY X XXXX
2.1. Xxxxxxx, zmrazené x xxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx


n

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

105

106

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.2. Xxxxx, xxxxxxx x xxxxxx xxxx


x

x

x

X

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 16)

5

2

5.103

2.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.3. Xxxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx


n

x

m

X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů 20)

5

2

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.4. Výrobky x xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
XXXXXXXX: Výrobky x xxxxxxxxx ryb xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxx 20.2.
2.4.1. Xxxxxxx marinované xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxx. x xxxxxx, oleji, xxxxxx, remuládě)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

103

104

Sulfitredukující xxxxxxxxxx

5

2

0b

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

5.102

Bacillus xxxxxx

5

2

103

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx

5

2

104

106
2.4.2. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx s xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (např. x xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx)


x

c

m

X

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

105

106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

5.102

Xxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx

5

2

103

5.104
2.5. Hermeticky balené xxxx "polokonzervy"
2.5.1. Xxxxxxxxxx balené rybí xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxx, xxxx, xxxxxxxxx pasta, xxxxx v xxxxx, xxxxx xxxxxxx apod.)


x

x

x

X

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.103

5.104

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

102

5.103

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.5.2. Xxxxxxxxxx xxxxxx rybí xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx x konzervačními xxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0b

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0d

102

Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.6. Xxxx konzervy musí xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.
3. XXXXXXX VÝROBKY
3.1. Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx


n

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

2.104

105

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Staphylococcus xxxxxx

5

1

0x

2.102
3.2. Majonézy x majonézy ochucené, xxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx


n

x

x

M

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

0b

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

2.102

Salmonella

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx

5

3

102

103
4. MLÉKO A XXXXXX XXXXXXX
4.1. Xxxxxx kravské xxxxx xxx přímý xxxxxx


x

x

x

X

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx



105


Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

5.102

2.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.2. Xxxxxx mléčné xxxxxxx xxxxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx psychrofilních

5

2

5.104

5.105

xxxxxxxxxxxxxx





Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

102

5.102
4.3. Mléčné xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx a ošetřovaných XXX


n

x

m

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

2.102

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

0

0x

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.4. Xxxxxx výrobky sušené xxxxxx výrobků s xxxxxxxxx a xxxxx x xxxxxxxx zmrzlin x xxxxxxxx xxxxxxx


n

c

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

0

0x

-

Xxxxxxxxxx

10

0

0/25

-

Staphylococcus auerus

5

2

0d

2.102
4.5. Xxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx XXX






M

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 18)




10/0,1 xx
4.6. Xxxxxxx xxx kojeneckou x xxxxxxx výživu
4.6.1. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx


n

x

x

M

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

104

5.104

Xxxxxxxxxx bakterie

5

0

0x

-

Xxxxxxxxxx

10

0

0/50

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

0

0x

-

Xxxxxxxxxxx toxinogenní plísně Xxxxxxxxxxx xxxxxx 19) 31)

5

0

0x

-
4.6.2. Xxxxxxxx-xxxxxx výrobky: xxx xxxx. 8.3.
4.7. Xxxxxxxxx, mléčné, xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx


x

c

m

X

Koliformní xxxxxxxx

5

2

5.102

2.103

Salmonella

10

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0d

102

Xxxxxx xxxx xxx Xxxxxxxxxx candidum

5

3

102

103
4.8. Xxxxxx xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx
4.8.1. Xxxxxx xxxxxx pudinky, xxxxx, xxxxxxx


x

x

m

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

1

0x

2.102

Xxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103
4.8.2. Xxxxxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxxxx, xxx. xxxxxxxx x xxxxxx: xxx xxxx. 10.1, xxxxxxx xxxxxxx v prášku xx bázi xxxxx xxx 4.4.
4.9. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx
4.9.1. Xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx, podmáslí, xxxxxx z xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx, kefír, xxxxxxx kysaná apod.


n

x

x

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103
4.9.2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x x xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx sýry xxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

3

5.102

2.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Kvasinky

5

3

5.103

5.104

Xxxxxx xxxx xxx Geotrichum xxxxxxxx

5

3

102

103
4.9.3. Xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx) xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x x xxxxxxxxx


x

x

x

X

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.103

5.104

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

102
4.10. Xxxx
4.10.1. Xxxx xx syrového xxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.10.2. Xxxxx sýry, xxxxxxx xxxxx xxxx a xxxx xxxxxxxxx (xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx)


x

x

x

X

Escherichia coli

5

2

10

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxx 2)

5

2

102

5.102

Sulfitredukující xxxxxxxxxx

5

2

0b

102
4.10.3. Polotvrdé xxxx (xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx)


n

x

x

M

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

2.102

103

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103
4.10.4. Xxxxx xxxx xxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

2.102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.10.5. Xxxxxxxx sýry


x

x

m

X

Escherichia xxxx

5

2

103

5.103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

5.102

5.103

Salmonella

5

0

0/25

-
4.10.6. Xxxxxx xxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x s xxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 21)

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

5.102

Plísně

5

2

102

103
4.11. Xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx
4.11.1. Xxxxx xxxxxxxxxxx


x

c

m

X

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

50

Xxxxxx xxxx xxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102
4.11.2. Xxxxxxxxxxx máslo


x

c

x

X

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 3)

5

3

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxx xxxx xxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 4)

5

3

102

5.102
5. XXXXXX XXXXXXXX A XXXXXXX XXXXX


x

c

m

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 5)

5

2

105

5.105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 22)

5

2

102

5.102

Staphylococcus xxxxxx

5

2

0x

2.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
6. XXXXX XXXX X XXXXX
6.1. Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx ("xxxxxxxx")


x

x

m

X

Celkový počet xxxxxxxxxxxxxx

5

3

102

103

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

50

Xxxxxx

5

2

102

5.102
6.2. Emulgované xxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

2.102

103

Xxxxxx

5

2

102

5.102
7. ZPRACOVANÉ XXXXX X ZELENINA, XXXXX XXXXXXXXXX XXXXX
7.1. Xxxxxxx xxxx strouhaná xxxxxxx xxxxxxxx a xxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx k xxxxxx xxxxxxxx
7.1.1. Xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x její xxxxx


x

x

x

M

Xxxxxxxxxxx coli

5

2

102

103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
7.1.2. Xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx šťávy x xxxxxx spotřebě


x

c

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

105

106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxx

2

1

103

104

Xxxxxx

2

1

102

103
7.2. Xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx x xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x nich
7.2.1. Xxxxxxx obsahující xxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxx) zeleninu, xxxxxxxx, xxxxx, ovoce


x

c

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

105

5.105

Koliformní xxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Salmonella

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

5.102

2.103
7.2.2. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx (neblažírovanou) xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx, xxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

106

5.106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

5.103

2.104

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

103

5.103
7.3. Xxxxxx xxxxxxxx x ovoce
7.3.1. Xxxxxx xxxxxxxx x houby


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

102

103

Xxxxxx

5

3

104

105
7.3.2. Xxxxxx xxxxx


x

x

m

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103

Kvasinky

5

2

104

105

Xxxxxx

5

2

103

104
7.4. Xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx konzervované
7.4.1. Xxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx xxxxxxxxx (kyselé x nekyselé) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx x kojeneckou xxxxxx Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx obchodní xxxxxxxxx.
7.4.2. Ovocné x xxxxxxxxxx xxxxxxx hermeticky xxxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

50

2.102
7.4.3. Xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx.


x

x

x

M

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

102

Xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxx

5

2

0x

2.102
7.5. Xxxxx xxxxxxx skořápkových xxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 6)

5

2

102

103

Xxxxxx

5

2

103

104

Potencionálně xxxxxxxxxxx plísně Xxxxxxxxxxx xxxxxx 19) 31)

5

0

102

-
7.6. Kokos xxxxxxxxx


n

x

m

X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

0d

2.102

Salmonella

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

10

103

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxx 31)

5

0

102

-
8. MLÝNSKÉ X XXXXXX VÝROBKY, XXXXXXXXX X XXXXXXX XXXXXXX X XXXXXXXX, XXXXXX XXXXXXX
8.1. Xxxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxx těst


x

c

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxx

5

2

103

104
8.2. Xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx


x

x

x

X

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Plísně

5

2

5.102

5.103
8.3. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx-xxxxxx, xxxxxxxx x ovocnou xxxx xxxxx xxxxxxx
8.3.1. Xxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx


x

x

x

M

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

5.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx plísně Xxxxxxxxxxx xxxxxx 19) 31)

5

0

0x

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0d

102
8.3.2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx a xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

5.103

5.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

102

Xxxxxxxxxx

10

0

0/50

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

102

Potenciálně xxxxxxxxxxx xxxxxx Aspergillus xxxxxx 19) 31)

5

0

50

-
8.4. Xxxxxxxxx
8.4.1. Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x náplní


x

x

m

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

3

105

106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

104

Plísně

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
8.4.2. Těstoviny xxxxxxxx xxxxxx ochucených


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

3

106

5.106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

104

Salmonella

5

0

0/25

-
8.4.3. Těstoviny xxxxxxxx x xxxxxx


n

x

x

X

Celkový xxxxx mikroorganismů

5

3

106

5.106

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

2

103

104

Xxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxx perfringens

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
8.5. Xxxx, xxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

1

5.102

5.103

Plísně

5

3

104

5.104
8.6. Sójové xxxxxxx
8.6.1. Xxxxxxxxxxx sójové xxxxxxx xxxxxxxxxxx (plátky, xxxxxx, xxx xxxx.) xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx


x

x

x

M

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

3

103

104

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

50

5.102
8.6.2. Xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx


n

x

x

X

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

3

5.105

2.106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

2.102

103

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

1

102

103
8.6.3. Xxxxxx jogurty, xxxxxx a xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

5.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

2.102
8.7. Xxxxxx xxxxxxx
8.7.1. Xxxxxx xxxxxx rostlin x přímé xxxxxxxx (xxxxxxxxxxxx, sezamová, dýňová, xxxxx xxxxxx xxxx.)


x

x

x

M

Escherichia xxxx

5

2

102

103

Xxxxxx

5

3

104

105
8.7.2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xx tepelném xxxxxxxxxx (xxx, xxxxxxx, xxxxx xxxx.)


x

c

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxx

5

3

5.104

5.105
8.7.3. Xxxxxxxxx semena xxxxxxx


n

x

x

X

Xxxxxxxxxxx coli

5

2

103

104

Xxxxxx

5

3

104

105
8.8. Xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx, xüxxx, xxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx a xxxxxx xxxxx x přímé xxxxxxxx apod.


x

c

m

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

1

102

103

Xxxxxxxxxx 7)

5

0

0/25

-

Plísně

5

2

5.103

5.104

Xxxxxx pro obilí x xxxxx x xxxxx xxxxxxxx

5

2

5.104

2.105
9. XXXXXXXX X XXXXXXXXX VÝROBKY
9.1. Xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx tvarohovou, xxxxxxxxxx, xxxxxxx a jinou (xxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx výrobky)


x

c

m

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

2

1

104

105

Koliformní xxxxxxxx

2

1

0x

102

Staphylococcus xxxxxx

2

1

0x

2.102
9.2. Xxxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxx

5

2

104

105
9.3. Xxxxxxxxx xxxxxx
9.3.1. Xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx nebo máčené


x

x

x

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

50

5.102

Plísně

5

2

5.102

5.103
9.3.2. Xxxxxx xxxxxxx


x

x

x

M

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

102

5.102
9.4. Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxx
9.4.1. Cukrářské xxxxxxx neplněné, xxxxxxx xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

104

105

Xxxxxxxxxx bakterie

2

1

50

5.102

Plísně

2

1

102

5.102
9.4.2. Výrobky plněné xxxxxxxxxxx náplněmi (x xxxxxxxx pasterovanými, xxxxxxxxxxxxxx xxxx.)


x

x

m

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

2

1

105

5.105

Koliformní xxxxxxxx

2

1

102

5.102

Xxxxxx

2

1

102

103
9.4.3. Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx krémy x xxxxxx máslovými, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx, xxxxxxx, x xxxxxx


x

x

x

X

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

5.105

5.106

Xxxxxxxxxx bakterie

2

1

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

5.102

Kvasinky

2

1

5.104

2.105

Plísně

2

1

102

103
9.4.4. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x/xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx


x

x

x

M

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

106

107

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

103

104

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

5.102

Xxxxxxxx

2

1

5.104

2.105

Xxxxxx

2

1

102

103
9.5. Xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx, ke xxxxxxxx xx tepelné xxxxxx


x

x

x

M

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

103

Xxxxxxxx cereus

5

2

103

104

Xxxxxx

5

2

104

105
10. ŠKROBÁRENSKÉ XXXXXXX A XXXXXXX X XXXXXXX
10.1. Xxxxx, xxxxxxx, krémy x xxxxxxx x xxxxxx, xxx. šlehačka x prášku xxxx.


x

c

x

X

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

2.102

Xxxxxx

5

2

103

5.103
10.2. Xxxxxxx x xxxxxxx
10.2.1. Xxxxxx bramborové výrobky (xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx knedlíky, xxxxxx xxxx.)


x

c

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

103

5.103

Xxxxxx

5

3

103

104
10.2.2. Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx


x

x

m

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

3

5.104

5.105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

2.102

Plísně

5

2

102

103
10.2.3. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx


n

c

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103

Plísně

5

2

102

103
10.2.4. Xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx chips (xxxxxxxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx.)


x

x

m

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 23)

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx 7)

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

102

103
11. XXXXXXXX XXXXXXXX X XXX
11.1. Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx balení


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

102
11.2. Xxx xxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

0x

102
12. XXXXX, XXXXXXXX A XXXXXXXXXX XXXXXXXXXX
12.1. Xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx k xxxxxxxx xxxxxxxxx nápojů


n

x

x

M

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

102

103

Salmonella

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

3

5.103

5.104
12.2. Xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxx


x

c

m

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

105

5.105

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Salmonella

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

5.102

Xxxxxx

5

2

102

103
13. PIVO, VÍNO, XXXXXXXX
13.1. Xxxx


x

c

x

X

Koliformní xxxxxxxx

5

2

102

103
13.2. Xxxx xxxxxx a xxxxxx přírodní, vína xxxxxxxx a xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx než 20 % xxx.


x

c

x

X

Koliformní xxxxxxxx

5

0

10

-

Kvasinky 24)

5

1

0x

2.102
13.3. Emulzní xxxxxx


x

x

x

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

10

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0c

2.102

Xxxxxxxxxx 25)

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx aureus

5

2

103

5.103
14. XXXXXXXXXXXXX XXXXXX
14.1. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx XX2 x nesycené
14.1.1. Xxxxxx se xxxxxxxx xxxxx skladování


x

c

m

X

Koliformní xxxxxxxx

5

0

10

-

Xxxxxxxx

5

2

102

103
14.1.2. Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx době xxxxxxxxxx


x

x

m

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

0b

5.102

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

0/10

10/10

Xxxxxxxx

5

1

0/10

10
14.2.1. Xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx


n

x

m

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

0

0a

-

Xxxxxxxx

5

1

0x

2.102
14.2.2. Xxxxxxxx xxxxxx koncentráty


x

c

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

2.102

Xxxxxxxx

5

2

103

104

Plísně

5

2

102

5.102
14.3. Xxxxxx x xxxxxx s xxxxxxxxx, xxxx. xxxxxxx xxxxxxx


n

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

50

5.102

Xxxxxxxxxx 8)

5

0

0/25

-

Staphylococcus xxxxxx

5

1

102

5.102
15. XXXXXXXXXXX XXXXXXX X PŘÍPRAVĚ XXXXXXX, XXXXXX, XXXXXX, XXXXXX XXXXXXXX XXXXXXXXX
15.1. Xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxx nebo po xxxxxxx vroucí vody


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103

Bacillus cereus

5

3

103

105

Clostridium perfringens

5

3

102

5.103

Xxxxxx

5

3

103

104
15.2. Xxxxxx xxxxxxxx x ochucující přípravky


n

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

50

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

102
16. XXXXXX, XXXXX XXXXXX X XXXXX XXXXXXXX PŘÍPRAVKY


x

c

m

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

104

5.104

Xxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

104

Staphylococcus aureus

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxx perfringens

5

2

102

103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

104

105

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx plísně Xxxxxxxxxxx xxxxxx 19) 31)

5

2

102

5.103
17. XXXXXXX X XXXXXX XXXX X XXXXXXXXX XXXXXX
17.1. Xxxxxxx x xxxxxx čaje, xxxxxx xxxxx x xxxxx s čajem xxxxxx


n

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

0

102

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Plísně

5

2

104

105
17.2. Xxxxxxxxx xxxx a xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx


x

x

x

X

Koliformní xxxxxxxx

5

2

0b

102
18. XXXXXXXXX XX ZAHUŠŤUJÍCÍMI XXXXXXXXXXX, XXXXX KULTURY, XXXXX XXX OCHUCENÁ XXXX S XXXXXXXXX X POTRAVINY X XXXXXXXXX OBSAHEM XXXXXXXXXX XXXXXXX
18.1. Xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
18.1.1. Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x x xxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

103

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

1

102

103
18.1.2. Xxxxxx přípravky xxxxxxxxxx pektin (z xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx kůry)


x

c

x

X

Koliformní xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Plísně

5

2

103

104
18.2. Xxxxx kultury (xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
18.2.1. Xxxxxx xxxxxxx a lyofilizované, xxxxx kvasinky


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

103

5.104

Salmonella

5

0

0/25

-
18.2.2. Xxxxxxxxx xxxxxxx x domácí přípravě xxxxxxxx výrobků


x

c

m

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

0

0b

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

0

0x

-
18.3. Xxxxx xxx xxxxxxxx, s xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxx xxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx 9)

5

0

102

-

Xxxxxx 9)

5

2

103

104
18.4. Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxx 26)
18.4.1. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx. (xx xxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, x xxxxxx, xxxxxx xxxx.)


n

x

x

M

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 27)

5

2

103

5.103

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

0

0x

-
18.4.2. Xxxxxxxxx potraviny xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx (xx xxxxx xxxxxx, dražé, xxxxxx, x xxxxxx, xxxxxx xxxx.)


x

x

m

X

Koliformní xxxxxxxx

5

1

102

103

Xxxxxx

5

2

5.104

5.105
18.4.3. Xxxxxxxxxxxx přípravky x posílení xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx, pro xxxxxxxx diety xxxx.


n

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

3

5.104

5.105

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Staphylococcus xxxxxx

5

2

102

5.102
19. XXXXXXX STUDENÉ X XXXXX XXXXXXX
19.1. Xxxxxxxxxxx xxxxxxx x majonézou i xxx majonézy (např. xxxxxx, xxxxxxxx chlebíčky, xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx, pěny, xxxxx)


x

x

x

M

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 28)

2

1

2.105

106

Koliformní xxxxxxxx

2

1

103

104

Xxxxxxxxxxx xxxx

2

1

102

103

Salmonella

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx aureus 9)

2

1

102

103

Xxxxxxxx xxxxxx

2

1

103

104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx 11)

2

1

103

104

Xxxxxxxx

2

1

5.103

5.104
19.2. Xxxxxxx teplé xxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx stravování)


x

c

m

X

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 29)

2

1

104

5.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-
19.3. Xxxxxx, dresinky, xxxxxx, xxxxxxx směsi x xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx (nesterilované xxxxxxx)


x

x

m

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

50

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

2.102

Xxxxxxxxxx 30)

5

0

0/25

-
20. XXXXXXXXXX XXXXXX KE XXXXXXXX XX XXXXXXXX XXXXXXXXXX XXXX XXXXXXXXXXX XXXXXX
20.1. Bezmasé xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx (xxxx. přílohové xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx polotovary)


x

c

x

X

Koliformní xxxxxxxx

2

1

103

104

Salmonella

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

103
20.2. Xxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx zmrazené (xxxx. xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxx, x kombinaci xx xxxxxxxxx, xxxxx, hamburgery)


x

c

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

5.103

5.104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-
Část 3
XXXXXXXXX X XXXXXXX XXXXXXXX XXXXXXXXXXXXXXX XXXXXXXXXX
Xxx potraviny
a) xxxxxxxx (x obsahu xxxxxxx xxx 20 % objemových),
b) xxxx,
c) potravinářská xxxxxxx x xxxxxxx,
x) xxxxxxxx sladidla,
x) xxx xxxxxxxxx (xxx xxxxxxxxx přísad xxxx sušené xxxxxxxx),
x) xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxx tuky,
h) xxxxx x xxxxx xxxxxx (xxx xxxxxx xxxx polev),
x) xxxxxxxxx pečivo (bez xxxxxx xxxx xxxxx),
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxx pražená x kávoviny,
l) xxx xxxxx,
x) xxxxxx náhrady xxxxx xx teplých nápojů
xx xxxxxxxxxxxxxxx požadavky xxxxxxxxx, xxxxx pro xxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx x xxx xxxxxxxxxx z xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (xx, xX, xxxxx antimikrobiálních xxxxx xxxx.) xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 294/97 Sb. xxxxx xxxxxxxxx dnem 12.12.1997.
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisu xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
91/99 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX č. 294/97 Xx., o xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x hodnocení
x účinností od 20.5.99
a xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx x. 38/99 Xx.
Právní předpis x. 294/97 Sb. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 132/2004 Sb. s xxxxxxxxx xx 30.4.2004.
Znění xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx není xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se xxxx xxxxxx xxxxxxxxx změna xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx č. 292/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx x o xxxxxxx xxxxxx xxxxxx.
2) X xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx o xxx vyšší.
3) Nesleduje xx x výrobků xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
4) X xxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx zeleniny xx xxxxxxxx xxxxxxx o xxx vyšší.
5) Nesleduje xx x xxxxxxx x xxxxxxxx nebo xxxxxxxx.
6) X xxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx o xxxxx řád xxxxx.
7) Xxxxxxx xx pouze u xxxxxxx xxxxxxxxxx.
8) Xxx x výrobků obsahujících xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx.
9) X xxxxxxx x přísadou xxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx x jeden xxx vyšší.
10) U xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx korýšů se xxxxxxxx hodnoty x xxxxx xxx vyšší.
11) Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxxxxxx výrobků.
12) XXX 56&xxxx;0080 Potravinářské xxxxxxx. Xxxxxx odběru vzorků xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxx a 8.89.
XXX 56&xxxx;0081 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Příprava vzorků x mikrobiologickému zkoušení. Xxxxx x 8.89. Xxxxxx 6.1 xx 6.11 x xxxx 7 XXX 56&xxxx;0081 xxxx nahrazeny ČSN XXX 6887 (56 0102) Xxxxxxxxxxxxx. Všeobecné xxxxxx xxx přípravu xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxx zkoušení.
XXX ISO 4833 (56&xxxx;0083) Xxxxxxxxxxxxx. Všeobecné xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx počítání xxxxxxx.
XXX XXX 4832 (56&xxxx;0085) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxx koliformních xxxxxxxx. Xxxxxxxx počítání xxxxxxx.
XXX ISO 4831 (56&xxxx;0086) Xxxxxxxxxxxxx. Všeobecné xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx.
XXX XXX 7954 (56&xxxx;0087) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx pokyny xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx. Technika xxxxxxxx xxxxxxx vykultivovaných xxx 25 °X.
XXX XXX 6579 (56&xxxx;0088) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx bakterií xxxx Xxxxxxxxxx.
XXX ISO 6888 (56 0089) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx pokyny pro xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.
ČSN XXX 7937 (56&xxxx;0091) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx pokyny xxx xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.
XXX XXX 7932 (56&xxxx;0092) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx xxxxxx. Technika počítání xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 °C.
XXX XXX 8523 (56&xxxx;0096) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx.
XXX XXX 6391 (56&xxxx;0097) Maso x xxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxxxx xxxx. Technika xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 44 °C xx xxxxxxxxxx.
ČSN 56 0100 Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx běžného xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
Xxxxx a 2.84, x 12.86, x 7-8.87, x 10.88, x 12.88.
XXX ISO 6887 (56&xxxx;0102) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx přípravu xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
ČSN ISO 7218 (56 0103) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
ČSN XXX 11289 (56&xxxx;0104) Xxxxxxx xxxxxxxxxx poživatiny x xxxxxxxxxx uzavřených xxxxxxx. Xxxxxxxxx pH.
XXX XXX 3100-1 (56&xxxx;0105) Maso x xxxxx xxxxxxx. Odběr xxxxxx a příprava xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Část 1: Xxxxx vzorků.
XXX ISO 3100-2 (56&xxxx;0106) Xxxx x xxxxx výrobky. Odběr xxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx 2: Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX XXX 7251 (56&xxxx;0107) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx počtu xxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxx. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx.
XXX XXX 7402 (56&xxxx;0108) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx bez xxxxxxxxxxx - Technika xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.
XXX ISO 8914 (56&xxxx;0109) Mikrobiologie - Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx.
XXX XXX 10273 (56&xxxx;0110) Mikrobiologie - Xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxxxxx patogenních xxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx.
XXX XXX 8261 (56&xxxx;0111) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx vzorků x xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx zkoušení.
XXX XXX 6610 (56&xxxx;0112) Xxxxx a mléčné xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 °X.
XXX XXX 5541/1 (56&xxxx;0113) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx - Xxxx 1: Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx kultivovaných xxx 30 °X.
XXX XXX 6611 (56&xxxx;0114) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx počtu xxxxxxxx xxxxxxxx x/xxxx plísní xxxxxxxxx kolonie - Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx při 25 °X.
ČSN XXX 6730 (56&xxxx;0120) Xxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx tvořících xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 6,5 °X.
XXX XXX 10560 (56 0121) Mléko x mléčné xxxxxxx - Xxxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx.
XXX ISO 2293 (56 0122) Xxxx x xxxxx výrobky - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx - Technika xxxxxxxx xxxxxxx vykultivovaných xxx 30 °X (Xxxxxxxxxx xxxxxx).
XXX XXX 7698 (56 0123) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx počtu xxxxxxxx, xxxxxxxx x plísní.
XXX XXX 10272 (56&xxxx;0126) Xxxxxxxxxxxxx potravin x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx průkazu xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx Xxxxxxxxxxxxx.
Metodický xxxxxx xxx xxxxxxxxx skupiny xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx. Xxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx se postupuje xxxxx XXX XXX 7937 (56&xxxx;0091) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx pokyny xxx xxxxxxxxx xxxxx Clostridium xxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx se xxxxxxxxx konfirmace xxxxx xx. 9.4.
XXX XX 12824 (56 0088) Xxxxxxxxxxxxx potravin a xxxxx. Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx.
XXX 56&xxxx;0090 : 1987 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x Clostridium xxxxxxxxx.
ČSN XX XXX 11290-1 (56 0093) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx. Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx Listeria monocytogenes - Xxxx 1: Xxxxxx xxxxxxx.
XXX XXX 13721 (56&xxxx;0125) Xxxx a masné xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx bakterií xxxxxxxx xxxxxxx. Technika počítání xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 xX.
13) Xx. 19 xxxxxxx x. 3 xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x. 298/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx chemické xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx nezávadnost xxxxxxxxxxxx druhů potravin x potravinových surovin, xxxxxxxx jejich použití, xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxx x identitu xxxxxxxxxx látek x xxxxxxxxxx doplňků a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx xxxxxxxx.
14) xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx jako vyhovující xx xxxxx xxxxxx Xx
15) stanovuje xx xxx x xxxxxxx xxx
16) X xxxxxxx x přísadou xxxxxx x/xxxx xxxxxxx xxxxxxxx kouřem se xxxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x Xxxxxxxxxx.
17) Xxxxxxxxxxx xxxxxx zjištěný x xxxxxx dvou měsíců x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xx měsíc.
18) Po xxxxxxxx xxx 30 °X xx xxxx 15 xxx.
19) Při xxxxxxxxxx uvedené xxxxxxx xx pro xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxx zvláštní xxxxxxx *)
*) Xx. 19 xxxxxxx x. 3 xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx č. 298/1997 Xx., xxxxxx se stanoví xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx potravin x potravinových xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xx obalech, xxxxxxxxx xx čistotu a xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx doplňky a xxxxx xxxxxxxx.
20) U xxxxxxx masa se xxxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx.
21) X xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x x xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx hodnoty x xxx xxxxx.
22) Xxx xxxxxxx s xxxxxxxx xxxx hodnoty n = 5, x = 2, m = 3.102, X = 103.
23) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx xx povrchu kořeněných.
24) Nehodnotí xx u xxxxxxx.
25) Sleduje xx x xxxxxxxxx xxxxxx.
26) Potraviny xxxxxxxxxxxx §1 xxxx. 4 xxxx. x) xxxxxxxx č. 336/1997 Xx., kterou se xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxx použití.
27) Xxxxxxxxx xx u xxxxxxx x kulturní xxxxxxxxxxx.
28) Nesleduje xx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
29) X xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx hodnota x xxxxx xxx xxxxx.
30) Xxxxxxx xx u xxxxxxx x xxxxxxxx složkou.
31) Tam, xxx xx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx "Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx plísně Xxxxxxxxxxx xxxxxx", xxxxxx xx xxx xxx "Xxxxxxxxxxx parasiticus x Xxxxxxxxxxx xxxxxxx".