Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 20.05.1999.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 19.05.1999 do 29.04.2004.


Vyhláška o mikrobiologických požadavcích na potraviny, způsobu jejich kontroly a hodnocení

294/97 Sb.

Úvodní ustanovení §1
Mikrobiologické požadavky a mikrobiologické vyšetřování §2 §3
Hodnocení potravin z mikrobiologického hlediska §4
Závěrečná ustanovení §5 §6
§1
Xxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxx xxxxxxxx xxxxxxx mikrobiologické xxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xx oběhu, způsob xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x mikrobiologického hlediska.
(2) Mikrobiologické požadavky xx balenou xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx a xxxxxxx xxxxxxxx minerální xxxx xxxxxxx zvláštní xxxxxxx. 1)
Mikrobiologické xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
§2
(1) Potraviny xxxxxxx do oběhu xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx v částech 1 x 2 xxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
(2) Xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx vyhovují xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xx x částech 1 x 2 xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx, skupin a xxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxx xxxxxxx. Xxxxx xxxxx xxxxxx, než xx xxxxxx x části 2 xxxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxx xxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x části 1 přílohy.
§3
(1) Xxxxxx xx odebírají xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, při kterém xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xx stejnou xxxxxxxxxxxxxxx, xx xxxx xxxxxx. X xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx případech x xxx haváriích se xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxx xxxxx této xxxxxxxx rozumí xxxxx, xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx záměrem, x xxxxxxxxxxxxxxx, xx libovolný xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx vybrán, xxxx xxxxxx.
(2) Xxxxx xx xxx způsob xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx odběru, xxxxxxxx nebo xxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx laboratoří a xxxxxx mikrobiologického zkoušení xxxxxxx xxxx xxxxxx, xxx xxxxx stanoví xxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxx xxx xxxxxx použití xxxxxxxx, xx xxxx xx xx xxxxxxxxxxx, přesnosti x xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx. 12)
§4
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xx x mikrobiologického xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxx, xx xxxxxxxx xxxxxxx hodnotou xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx stanovené pro xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx podskupiny xxxxxxxx x části 2 xxxxxxx, xxxxx nebyly překročeny xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x části 1 tabulce č. 1 xxxx X. x X. x v tabulce č. 2.
(2) Xxxxxxxxx se x mikrobiologického xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx:
x) xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx 1 tabulce č. 1 xxxx A. x X. xxxxxxx,
x) xxxxxxxx mezní xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x mykotoxiny xxxxxxxxx x xxxxx 1 tabulce č. 2 přílohy,
x) xxxx zjištěny xxxxxxxxxxxxxx x mikrobiální xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx jiné než xxxxxxxxx x xxxxx 1 x tabulkách č. 1 x 2 přílohy, x xx x xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx ohrozit zdraví xxxx,
d) xxxxxx xxxxxxx podmínky xxxxxxxx xxxxxxxxx nebo
x) xxxx xxxxxxxx nežádoucí xxxxx způsobené xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, popřípadě xxxxxxxxx xxxx mikroorganismů.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx podle xxxxxxxx 2 xxxx. x) xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx životaschopných xxxxxxxxxxxxxx, xxxxx by xx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx (část 1 xxx 8 xxxxxxx) x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx onemocnění x xxxxxxxx.
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
§5
Zrušuje xx xxxxx Ministerstva xxxxxxxxxxxxx x sociálních věcí Xxxxx socialistické xxxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxx XXX, xxxxxxxxxx xxx x. 75/1990 ve xxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx x xxxxxx obaly, a xxxxxxxx v xxxxxx 71/1991 Xx.
§6
Tato xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášení.
Xxxxxxx:
PhDr. Xxxxxxx x. x.
Příloha k xxxxxxxx x. 294/1997 Xx.
Xxxx 1
XXXXXXXXX ZÁSADY X XXXXX
1. Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx druhy, skupiny x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (část 2).
2. Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx počtu xxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx potravin jsou xxxxxxxxx x tabulce č. 1 xxxxxxx X. a X.
3. Xxxxxxxx xxxxx hodnoty xxx xxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxx jsou stanoveny x tabulce č. 2.
4. Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx:
x) xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx: potraviny, xxxxx xx xxxxxxxxx x nezměněném stavu, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx se xxxxxxxxx x teplém nebo xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxx xxxxxxxxx, které xxxx xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx s xxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx x přímé xxxxxxxx: xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx xx xx tepelné xxxxxxxxx xxxxxx, zejména xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx, mikrovlnném xxxxxx nebo smíchání x xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx výživu,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx obchodně xxxxxxxx.

Xxxxxxx x. 1
Xxxxxxxx xxxxx hodnoty xxxxx xxxxxxxxxxxxxx
Xxxx X. Xxxxxxxxxxx xxxxxxx onemocnění z xxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx potravin
Nejvyšší mezní xxxxxxx
Xxxxxxxx cereus
potraviny neurčené x xxxxx spotřebě
105/g
 
potraviny xxxxxx x přímé xxxxxxxx
104/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx a dětskou xxxxxx
102/x
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx/xxxx

&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
xxxxx/25 x
Xxxxxxxxxxx perfringens

 
 
potraviny xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
105/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
104/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
102/x
Xxxxxxxxxxx xxxx 0&xxxx;157
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx
xxxxx/25
Xxxxxxxx monocytogenes
 
potraviny xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx
xxxxx/25 x
&xxxx;
xxxxx výrobky x xx nižší xxx 0,92
&xx; 100/x
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx
104/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx
10/x
Xxxxxxxxxx xxx.
xxxxxxxxx xxxxxx xxx kojeneckou x dětskou xxxxxx
xxxxx/50 x
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx*/
xxxxx/25 x
Xxxxxxxx xxx.
xxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxx/25 x
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx neurčené x xxxxx xxxxxxxx
105/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
104/x
&xxxx;
xxxxxxxxx určené pro xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;

x xxxxx xxxxxxxx
102/x
&xxxx;

xxxxxx x přímé xxxxxxxx
103/x
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx

&xxxx;
&xxxx;
xxxx, xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxx x xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxx určené x xxxxx spotřebě
negat/25
Yersinia xxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx)
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxx/25 x
xxxxx: xxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx za xxxxxx xxxxx
xx: xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx);
xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx od xxxx xx xxxxx.
*/ Při xxxxxxx salmonel xxxxxx xxx Xxxxxxxxxx typhi xxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, jde-li x potravinu, xxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxx, xxxxxxx apod.) a xxxx svým balením x xxxxxxxxx od xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx riziko.
Část B. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx a dětskou xxxxxx
&xxxx;

x xxxxx xxxxxxxx
105/x
&xxxx;

xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
106/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxx, kde jsou xxxxxx mikroorganismy xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;

xxxxxxxxxxx xxxxxx
107/x
&xxxx;

xxxxxxxxxxx xxxxxx
108/x
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě
 
 
potraviny xxxxxx pro kojeneckou x xxxxxxx xxxxxx
105/x
&xxxx;
x xxxxx spotřebě
103/g
Escherichia xxxx

&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx k přímé xxxxxxxx
104/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
10/x
&xxxx;
x xxxxx spotřebě
 
Mikroorganismy xxxxxxxxxxxx ke xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx výživu
 
 

neurčené x xxxxx spotřebě
106/g
 

určené x přímé spotřebě
105/g
 

živočišného xxxxxx
107/x
&xxxx;

xxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxx
108/x
Xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx
103/x
&xxxx;
xxxxxxxxx určené x xxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx, kde xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx kulturní xxxxxxxxxx
107/x
Xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx
103/x
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx potravin, kde xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx okem

Xxxxxxx x. 2
Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxx
Xxxxxxxxx potravin
Nejvyšší xxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxxxxx enterotoxiny
všechny xxxxxxxxx
xxxxx***/
Xxxxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx. 13)
***/ xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx XXXX
5. Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx
5.1. Xxxxxxxxxxx xxxxxx se rozumí xxxxxxx xxxxx (xxxxx), xxxx xxxx nebo xxxxxxx.
5.2. Pokud se xxxxxxxxx dodávka, která xx xxxxxxx x xxxx šarží, xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx.
5.3. Xxxxxxxxx výrobku se xxxxxx xxxxxxxxxx kusový xxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxxx vymezené xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx nekusových xxxxxxx.
5.4. Xxxxxx je xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx ze vzorkovaného xxxxx. Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxx jednotky, xxxx. xxxx xxxxxxxx (x xxxxxxxxxx mimo xxxx xx xxxxxx hmotnosti xx xxxxxx).
6. Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx výběrem (xxxx jen "výběrová xxxxxxxx"), xxx xx x xxxxxxxxx šarže, xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxx vyhovující nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x části 1 x 2 přílohy xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx výběru x xxxxxxx n.
6.1. Xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx x xxxxx, x xx x počtu x náhodným xxxxxxx (§3 xxxx. 1).
6.2. Xxxxxx požadavků x xxxxxxxx, které platí xxx odběr vzorků, xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxx.
6.2.1. Mikrobiologické požadavky xxxxxxxxx v části 2 xxxxxxx zahrnují:
a) xxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx k xxxxxxxxx (výčet xxxxx);
x) xxx xxxxx xxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxx n x xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx c, xx. xxxx xxxxxxxxxx;
x) xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx mikroorganismů x, X, xxxxxxx X xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx na x.
6.2.2. Xxxxxxxx xxxxxxx:
x xxxxxx xxxxxx, xx. xxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xx rozhodnout, zda xxxxxxxxxx šarže výrobku (xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx) xxxx posouzena xxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx stanoveným mikrobiologickým xxxxxxxxxx;
x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxx xxxxxx x;
X xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx připouští x xxxxx vzorků, xxxxx xx nižší nebo xx xxxxx x;
x xxxxxxxx číslo, xx. xxxxx vzorků z xxxxxx n, u xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx X.
Xxxxx xx x všech vzorků x výběru n xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x, (M xx xxxxxxxxxxx), je xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x hodnota X xxxxxxxxxxxx. Xxxxxxx x, X xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx shodu výsledků xxxxxxx jsou xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx. 12)
6.2.3. Xxxxxx xxxxxxxxx x, X:
x) Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx
- x 1 x xxxx v 1 ml xxxxxx; xxxxxxxxx xx plotnovými xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx; xxxx xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx jednotky xxxxxxx kolonie (xxx), xxxx. 105 značí xxxxxxxxxx množství 1.105 xxxxxxxxxxxxxx x 1 x nebo v 1 xx xxxxxx, 5.103 xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx 5.103 xxxxxxxxxxxxxx x 1 x xxxx x 1 xx vzorku;
- x xxxxxx vzorku xxxxxxx x xxxxxxxxx, xxx xx uveden xx xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx mikroorganismů; xxxxxxxxx xx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx technikou xxxxxxxxxx xxxxxxxx; např. 20/10 značí nejvýše 20 xxxxxxxxxxxxxx v 10 xx vzorku;
b) Xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx
- x 1 xx či 0,2 xx tekutého xxxxxxxxxx xxxxxx nebo x 1 xx či 0,2 xx ředění 10-1 xxxxxx; vyšetřuje xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx 1 xx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx 0,2 xx se xxxxxxx xx povrch, xxxxxx xx a xxxxxxx xxxx dvě xxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxxx xx xxxx xxxx x xxxxxx x xx x, xxxxxxx: 0x xxxxx, xx mikroorganismy xxxxxxx xxx prokazatelné xxx xxxxxx 1 xx xxxxxxxx neředěného xxxxxx (0a xxxxx xxxx xxx 1/xx xxxxxx) 0x xxxxx, xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx prokazatelné xxx xxxxxx 1 xx xxxxxx 10-1 xxxxxx (0x značí méně xxx 10/ml xxxxxx xxxx &xx; 10/x xxxxxx) 0x xxxxx, xx xxxxxxxxxxxxxx nesmějí xxx prokazatelné xxx xxxxxxx 0,2 xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx (0x xxxxx xxxx xxx 5/ml xxxxxx) 0x xxxxx, xx xxxxxxxxxxxxxx nesmějí být xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx 0,2 xx ředění 10-1 vzorku. (0d xxxxx xxxx xxx 50/xx xxxxxx nebo &xx; 50/g xxxxxx)
- x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx, xxx xx xxxxxx xx šikmou xxxxx xx xxxxx xxxx; xxxxxxxxx xx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx filtrace; xxxx. 0/10 xxxxx požadavek xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v 10 xx vzorku;
- x navážce xxxx xxxxxx vzorku xxxxxxxx x vyšetření, xxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxx po xxxxx xxxx; xxxxxxxxx xx naočkováním xxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx vzorku xx příslušné xxxxxx xxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, vyočkováním na xxxxxxxx xxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx; xxxx. 0/25 značí xxxxxxxxx nepřítomnosti xxxxxxxxxxxxxx x 25 x xxxx v 25 xx xxxxxx; 0/1 xxxxx xxxxxxxxx nepřítomnosti xxxxxxxxxxxxxx v 1 x xxxx x 1 xx xxxxxx.
6.2.4. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx plánů xxxxxxxxxx: Xxxxx nebo xxxx xxxx se xxxxxxxx x výsledek xxxxxxxx xx interpretuje xxxx nevyhovující xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx:
6.2.4.1. x jednoho nebo xxxx xxxxxx x xxxxxx x xxxx xxxxxxxx hodnota vyšší xxx X pro xxxxx nebo xxxx x xxxxxxxxxxxx znaků (xxx xxxxxxx x. 1);
6.2.4.2. x xxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx x, xxxx xxxxxxxx xxxxxxx vyšší xxx x x xxxxx xxxx xxxxx M, x to xxx xxxxx xxxx více x předepsaných xxxxx (xxx xxxxxxx x. 2);
6.2.4.3. v případech, xxx xx x xxxxx xxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx nepřítomnosti mikroorganismů, xxxx xxxx x = 0, x xx xxxxxxxxx /xxxxx 6.2.3. x)/ xxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx x xx x nebo xxxx 0/10 xx 0/25 xx 0/1 x X xx proškrtnuto, xxxx x jednoho xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (xxx xxxxxxx x. 3).
Xxxxxxx x. 1:
Xxxx xxxxxxxxxx (pro xxxxx xxxx)
x
x
x
X
5
1
102
103
xxxxxxxx: x xxxxxxx xxxxxx ve xxxxxxxxxx xxxxx 5.103/g xxxxxxxxxxxx: xxxxxxxxxx xxxxxxx X
Xxxxxxx x. 2:
Xxxx vzorkování (xxx jeden xxxx)
x
x
x
X
5
2
103
104
xxxxxxxx: xxxxxxx maximálně m xxxxx x xxxx xxxxxx, x tří xxxxxx hodnoty 5.103/ml, 7.103/xx, 1.104/xx interpretace: xxxxxxxxxx hodnoty c
Příklad x. 3:
Plán vzorkování (xxx xxxxx xxxx)
x
x
x
X
5
0
0/25
-
xxxxxxxx: x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx z xxxxxxx 25 g interpretace: xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxx určené k xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx
6.2.5. Xxxxx byla xxxxx xxxx její xxxx xxxxxxxxx xxxx nevyhovující xxx xxxxxxxxxx tolerovaných xxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xx nejvyšších xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx dozoru x xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, s xxxxxxxxxxxx xxxxxxx k xxxxx xxxxxxxxx, míře xxxxxxxxxx tolerovaných xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxx a x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (např. o xxxxxxxxxx doprodeji zboží, xxxxxxxxx hygienicko-sanitačních xxxxxxxx xx výrobě xxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx potraviny pro xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx). Xxxxxxx (xxxxxxx) xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx překročení xxxxxxxxxxxx xxxxxx vlastní xxxxxxxxx xxxxx opatření xx xxxxxxxx xxxxxx překročení (xxxxxxx xx příklad x využitím xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx bodů) x k zábraně xxxxxxxxx překročení. Xxx xxxxxxxxxx nejvyšších mezních xxxxxx rozhodne xxxxxxxxx xxxxx státního xxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx. X xxxxxxx, xx se xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx mezních xxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x potravin, xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx k xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx části.
6.2.6. Xxxxxxxx plánu vzorkování:
a) xxxx vzorkování je xxxxxxxxx údajem x xxxxxxx výběru n x údajem o xxxxxxxxx xxxxx c x xxxx účinnost xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx přísluší jediná xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx vyjadřující xxx tento xxxx xxxxxxxxxxxxxxx, s xxx xx kontrolovaná xxxxx xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx vyhovující xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) operativní xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx plánů xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx jsou xxxxxxx v tabulkách č. 3 xx 6.

Tabulka x. 3
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx 14) x závislosti xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxx xxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxx
x = 0; x = 5
x = 0; x = 10
xxxxxxxx % xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xx. počet xxxxxx xxxxx xxxxxxx n
(p)
5
10
1,0
0,95
0,90
2,0
0,90
0,82
3,0
0,86
0,74
4,0
0,82
0,67
5,0
0,77
0,60
10,0
0,59
0,35
20,0
0,33
0,11
30,0
0,17
0,03
40,0
0,08
0,01
50,0
0,03
<
60,0
0,01
<
70,0
<
<
Pa 0,95 (první xxxxx xxxxxxx x. 3): x 95 případech xx 100 xxxx xxxxx obsahující xx xxxxxxxxxxx 1 % xxxxxxxxxxxxxx jednotek (xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx) xxxxxxxxx xxxx vyhovující, xxxxx xx xxxxxx xxxxxx x xxxxx 5; xx stoupajícím x xxxxxxx Xx xxxxx
&xx;: Xx menší xxx 0,005

Tabulka č. 4
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx kontrolované xxxxx xxxx xxxxxxxxxx 14) x xxxxxxxxxx na xxxxxxxxx zastoupení xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx vyhovujících xxxxxxxx x xxxx xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx: x = 1; n = 5
xx
xx
&xxxx;
0
10
20
30
40
50
60
70
80
90
0
1,00
0,92
0,74
0,53
0,34
0,19
0,09
0,03
0,01
&xx;
1
0,95
0,87
0,70
0,50
0,31
0,17
0,08
0,03
0,01
&xxxx;
2
0,90
0,83
0,66
0,47
0,29
0,16
0,07
0,02
&xx;
&xxxx;
3
0,86
0,79
0,62
0,44
0,27
0,15
0,06
0,02
&xxxx;
&xxxx;
4
0,82
0,74
0,59
0,41
0,25
0,13
0,06
0,02
&xxxx;
&xxxx;
5
0,77
0,70
0,55
0,38
0,23
0,12
0,05
0,01
&xxxx;
&xxxx;
10
0,59
0,53
0,41
0,27
0,16
0,07
0,03
0,01
&xxxx;
&xxxx;
20
0,33
0,29
0,21
0,13
0,06
0,02
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
30
0,17
0,14
0,09
0,05
0,02
&xx;
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
40
0,08
0,06
0,04
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
50
0,03
0,02
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
60
0,01
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
70
&xx;
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx: zastoupení nevyhovujících xxxxxxxx x %
pm: xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx v %
&xx;: Xx menší xxx 0,005

Xxxxxxx x. 5
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx dávky xxxx xxxxxxxxxx 14) x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx zastoupení xxxxxxxxxxxxxx x ještě xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x této xxxxx xxx plán xxxxxxxxxx: x = 2; x = 5
xx
xx
 
0
10
20
30
40
50
60
70
80
90
0
1,00
0,99
0,94
0,84
0,68
0,50
0,32
0,16
0,06
0,01
1
0,95
0,94
0,89
0,79
0,64
0,47
0,29
0,15
0,05
0,01
2
0,90
0,90
0,85
0,75
0,60
0,43
0,27
0,13
0,04
<
3
0,86
0,85
0,81
0,71
0,57
0,40
0,24
0,12
0,04
 
4
0,82
0,81
0,76
0,67
0,53
0,38
0,22
0,10
0,03
 
5
0,77
0,70
0,72
0,63
0,50
0,35
0,20
0,09
0,02
 
10
0,59
0,58
0,55
0,47
0,36
0,23
0,12
0,05
0,01
 
20
0,33
0,32
0,29
0,24
0,16
0,09
0,03
0,01
<
 
30
0,17
0,16
0,14
0,11
0,06
0,02
<
<
 
 
40
0,08
0,08
0,06
0,04
0,02
<
 
 
 
 
50
0,03
0,03
0,02
0,01
<
 
 
 
 
 
60
0,01
0,01
0,01
<
 
 
 
 
 
 
70
<
<
<
 
 
 
 
 
 
 
pd: xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
xx: zastoupení xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
&xx;: Xx xxxxx xxx 0,005

Tabulka x. 6
Pravděpodobnost xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx dávky xxxx xxxxxxxxxx 14) x xxxxxxxxxx na xxxxxxxxx zastoupení nevyhovujících x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxx xxxxx xxx plán xxxxxxxxxx: c = 3; n = 5
xx
xx
&xxxx;
0
10
20
30
40
50
60
70
80
90
0
1,00
1,00
0,99
0,97
0,91
0,81
0,66
0,47
0,26
0,08
1
0,95
0,95
0,94
0,92
0,86
0,77
0,62
0,44
0,23
0,07
2
0,90
0,90
0,90
0,87
0,81
0,72
0,58
0,40
0,21
0,05
3
0,86
0,86
0,85
0,83
0,78
0,68
0,54
0,37
0,18
0,04
4
0,82
0,82
0,81
0,79
0,73
0,64
0,50
0,34
0,16
0,03
5
0,77
0,77
0,77
0,75
0,69
0,60
0,47
0,31
0,14
0,02
10
0,59
0,59
0,58
0,56
0,52
0,43
0,32
0,18
0,06
&xx;
20
0,33
0,33
0,32
0,30
0,27
0,20
0,12
0,04
&xx;
&xxxx;
30
0,17
0,17
0,16
0,15
0,12
0,07
0,03
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
40
0,08
0,08
0,07
0,06
0,04
0,02
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
50
0,03
0,03
0,03
0,02
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
60
0,01
0,01
0,01
&xx;
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
70
&xx;
&xx;
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx: zastoupení nevyhovujících xxxxxxxx x %
xx: xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
<: Xx xxxxx než 0,005
7. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx vzorků
7.1. Xxxxx xxxxxx xxxxx xxx x xxxx xxx xxxxxxx pro xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx. X xxxxx případě xx xxxxxxxx xxxxxx posuzují xxxx ještě xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx nepřesahuje xxxxxxx 3 m. Pro xxxxxxx, xxx x xx vyjádřeno jako xxxx x xxxxxx x xx d, xxxx xxxxxxx 3 x:
x
3x
0x
&xx; 3/xx
0x
&xx; 30/x xxxx &xx; 30/xx
0x
&xx; 15/xx
0x
&xx; 150/x xxxx &xx; 150/ml.
Pro xxxxxxx, xxx x je xxxxxxxxx jako xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx hmotnosti xxxxxx určeném x xxxxxxxxx, xxx je xxxxxx xx xxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxx, xxxx. 0/10, xxxx xxxxxxx 3 x 3/3,3. Xxxxxxxxx xx xxx zmírněn xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx na xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x potravin uvedené x tabulce č. 1 části X, xxxxx x xxxxxx případech xx xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx určeného ke xxxxxxxx nesnižuje.
7.2. Xxxxx xxxxxx nižší xxx x může xxx xxxxxxx x pro xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx, x to za xxxxxxxxxxx, že xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx vyšetření xxxx vyhovující a xxxxxx o správné xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx bodů. Xxxxxx x xxxxx případě xx zkoušené xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx zjištěné xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx nepřesahuje xxxxxxx 3 m.
7.3. Xxx xxxxxxxxxx xxxxxx 3 x xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x části 2 přílohy.
8. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx potravin Plány xxxxxxxxxx xxx takové xxxxxxx xx neuvádějí, xxxxx rizikovost xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x/xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx aplikovatelným xxxxxx xxxxxxxxxx; xxxxxx bezpečnost xxxx být zajištěna xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx postupů x xxxxxxxxxx systému xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx. Xxxx xxxxxxxxxx xx xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx (§4 odst. 3). Xxxxxxxxxxxx životaschopných xxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx nedojde xx 7 xx 10denní xxxxxxxx xxx 35 °X xx 37 °X k většímu xxxxxxx xxxxx mikroorganismů xxx xx 102. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx do xxxxx, xxxxxxxxx v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxx 2
XXXXXXXXXX XXXXXXX XXX XXXXXXXXXX XXXXX, SKUPINY XXXX PODSKUPINY XXXXXXXX
1. MASO X MASNÉ XXXXXXX, XXXXXX X VÝROBKY X XXXXXXXXX XXXX, XXXXXXX MASO, XXXXXXX X XXXXX XXXXX XXXX
1.1. Maso, xxxx xxxxxxxxx, dělené, xxxxxx, xxxxxx xxxxx - xxxxxxx i xxxxxxxx


n

x

x

M

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
1.2. Xxxxx xxxx xxxxxx, xxxxx nebo krájené xxxx určené x xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx - xxxxxxx x xxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 15)

5

2

106

5.106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

1

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
1.3. Xxxxx xxxxxxx tepelně xxxxxxxxxxxx určené x xxxxx spotřebě (např. xxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxx)


x

x

x

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

2.103

104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
1.4. Xxxxxxxxx masné xxxxxxx


n

x

x

X

Koliformní xxxxxxxx

5

1

102

2.103

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

0

0x

-

Salmonella

5

0

0/25

-
1.5. Xxxxxxx xxxxxxxxxx masné xxxxxxx


n

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

5.102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0d

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
1.5.1. Xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx tepelně xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx


x

x

x

X

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.104

5.105

Xxxxxxxx xxxxxxxx kvašení

5

2

5.104

6

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
1.6. Xxxxxxx xxxxxxxxxx výrobky xxxxxxxxxx balené
1.6.1. Xxxxxxxx sterilované musí xxxxxxxx podmínky xxxxxxxx xxxxxxxxx
1.6.2. Xxxxxxxxxxxx


n

x

x

M

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.103

5.104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

1

0d

2.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
1.7. Xxxxxxxxx xxx (kromě másla)


x

c

x

X

Salmonella

5

0

0/25

-
2. XXXX, XXXXXXX VODNÍ XXXXXXXXXXX X VÝROBKY X XXXX
2.1. Xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx


x

c

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

105

106

Xxxxxxxxxxx coli

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia

5

2

0b

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.2. Xxxxx, smažené x xxxxxx ryby


x

x

m

X

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 16)

5

2

5.103

2.104

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

0b

102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.3. Xxxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 20)

5

2

104

105

Koliformní xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

102

Salmonella

5

0

0/25

-
2.4. Xxxxxxx x ryb xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
XXXXXXXX: Xxxxxxx x xxxxxxxxx xxx xxxxxx k xxxxxxx xxxxxx xxx 20.2.
2.4.1. Výrobky xxxxxxxxxx xxxxxxx neopracované bez xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxx. x xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx)


x

x

x

X

Koliformní bakterie

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia

5

2

0x

5.102

Staphylococcus xxxxxx

5

2

0x

5.102

Xxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

5.103

Salmonella

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx

5

2

104

106
2.4.2. Xxxxxxx xxxxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxx přísadami (xxxx. x xxxxxx, oleji, xxxxxx, xxxxxxxx)


x

c

x

X

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

105

106

Koliformní xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Sulfitredukující xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

5.102

Xxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

5.102

Salmonella

5

0

0/25

-

Kvasinky

5

2

103

5.104
2.5. Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx "xxxxxxxxxxxx"
2.5.1. Xxxxxxxxxx xxxxxx rybí xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxx, xxxx, sardelová xxxxx, xxxxx v oleji, xxxxx tyčinky apod.)


x

c

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.103

5.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

102

5.103

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

2

0x

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.5.2. Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx nebo x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx


x

x

x

M

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.6. Xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.
3. XXXXXXX VÝROBKY
3.1. Xxxxxxx výrobky sušené


n

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

2.104

105

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0d

2.102
3.2. Majonézy x xxxxxxxx ochucené, xxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

103

104

Koliformní bakterie

5

1

0x

102

Staphylococcus xxxxxx

5

2

0d

2.102

Salmonella

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx

5

3

102

103
4. XXXXX X XXXXXX XXXXXXX
4.1. Xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx



105


Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

5.102

2.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.2. Xxxxxx mléčné xxxxxxx xxxxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.104

5.105

xxxxxxxxxxxxxx





Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

102

5.102
4.3. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x ošetřovaných XXX


n

x

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

0x

2.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

0

0x

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.4. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx a xxxxx x přípravě zmrzlin x mléčných xxxxxxx


x

c

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

0

0x

-

Xxxxxxxxxx

10

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0d

2.102
4.5. Xxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx XXX






X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 18)




10/0,1 ml
4.6. Xxxxxxx xxx kojeneckou x dětskou výživu
4.6.1. Sušené xxxxxx xxxxxxx


x

x

m

X

Xxxxxxx počet mikroorganismů

5

2

104

5.104

Xxxxxxxxxx bakterie

5

0

0x

-

Xxxxxxxxxx

10

0

0/50

-

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

0

0x

-

Xxxxxxxxxxx toxinogenní plísně Xxxxxxxxxxx xxxxxx 19) 31)

5

0

0x

-
4.6.2. Xxxxxxxx-xxxxxx výrobky: xxx xxxx. 8.3.
4.7. Xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

5.102

2.103

Xxxxxxxxxx

10

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

1

0d

102

Xxxxxx xxxx xxx Xxxxxxxxxx candidum

5

3

102

103
4.8. Xxxxxx xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx
4.8.1. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx


x

x

x

X

Koliformní bakterie

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

1

0x

2.102

Xxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103
4.8.2. Pudinky, krémy x xxxxxxx x xxxxxx, tzv. xxxxxxxx x xxxxxx: xxx xxxx. 10.1, xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xx xxxx xxxxx xxx 4.4.
4.9. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxx, čerstvé xxxxxxxxx xxxx
4.9.1. Jogurt, xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx z xxxxxxxx, xxxxxxxxxx mléko, xxxxx, xxxxxxx kysaná xxxx.


n

x

x

X

Koliformní xxxxxxxx

5

2

102

103
4.9.2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x x xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx sýry xxxxxxxxx


n

x

x

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

3

5.102

2.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx

5

3

5.103

5.104

Xxxxxx xxxx xxx Geotrichum xxxxxxxx

5

3

102

103
4.9.3. Xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx) výrobky xxxxxx xxxxxxx ochucených x x přísadami


x

c

x

X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

5.103

5.104

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

2

0d

102
4.10. Sýry
4.10.1. Xxxx xx xxxxxxxx xxxxx


n

x

x

X

Xxxxxxxxxxx coli

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.10.2. Xxxxx sýry, xxxxxxx xxxxx xxxx a xxxx xxxxxxxxx (včetně xxxxxxx balených)


x

c

x

X

Xxxxxxxxxxx coli

5

2

10

102

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

2

102

103

Xxxxxx 2)

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia

5

2

0x

102
4.10.3. Polotvrdé xxxx (včetně vakuově xxxxxxxx)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx coli

5

2

2.102

103

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103
4.10.4. Xxxxx xxxx xxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

2.102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.10.5. Xxxxxxxx xxxx


x

x

m

X

Xxxxxxxxxxx coli

5

2

103

5.103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.10.6. Tavené xxxx xxxxxx sýrů ochucených x x přísadami


n

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 21)

5

2

103

104

Koliformní xxxxxxxx

5

2

0x

102

Staphylococcus xxxxxx

5

1

102

5.102

Xxxxxx

5

2

102

103
4.11. Máslo a xxxxxxxxxxx xxxxx
4.11.1. Xxxxx xxxxxxxxxxx


x

c

m

X

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

50

Plísně xxxx než Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102
4.11.2. Xxxxxxxxxxx máslo


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 3)

5

3

104

105

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

102

103

Xxxxxx xxxx xxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 4)

5

3

102

5.102
5. XXXXXX ZMRZLINY X XXXXXXX XXXXX


x

x

x

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 5)

5

2

105

5.105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 22)

5

2

102

5.102

Staphylococcus aureus

5

2

0d

2.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
6. JEDLÉ XXXX A XXXXX
6.1. Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx ("panenské")


x

c

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

3

102

103

Koliformní xxxxxxxx

5

2

0x

50

Plísně

5

2

102

5.102
6.2. Xxxxxxxxxx xxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

2.102

103

Xxxxxx

5

2

102

5.102
7. XXXXXXXXXX XXXXX X XXXXXXXX, XXXXX XXXXXXXXXX PLODY
7.1. Xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx
7.1.1. Xxxxxxx xxxx strouhaná čerstvá xxxxxxxx a její xxxxx


x

x

m

X

Xxxxxxxxxxx coli

5

2

102

103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
7.1.2. Xxxxxxx ovocné a xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx spotřebě


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

105

106

Koliformní xxxxxxxx

2

1

102

103

Kvasinky

2

1

103

104

Xxxxxx

2

1

102

103
7.2. Xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx a ovoce, xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x nich
7.2.1. Xxxxxxx obsahující xxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxx) zeleninu, xxxxxxxx, xxxxx, xxxxx


x

x

x

X

Celkový počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

105

5.105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

5.102

2.103
7.2.2. Xxxxxxx obsahující xxxxxxxxxxxxx (neblažírovanou) xxxxxxxx, xxxxxxxx, houby, ovoce


n

c

x

M

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

106

5.106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

5.103

2.104

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Plísně

5

2

103

5.103
7.3. Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
7.3.1. Xxxxxx xxxxxxxx x houby


x

c

x

X

Escherichia xxxx

5

2

102

103

Xxxxxx

5

3

104

105
7.3.2. Xxxxxx xxxxx


x

c

m

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

102

103

Xxxxxxxx

5

2

104

105

Xxxxxx

5

2

103

104
7.4. Xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
7.4.1. Xxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx x kombinované xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx (kyselé x xxxxxxxx) xxxxxx xxxxxxx určených pro xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx Xxxx splňovat xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.
7.4.2. Xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx


n

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

50

2.102
7.4.3. Xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx apod.


x

x

x

M

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

0d

102

Xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxx

5

2

0x

2.102
7.5. Jádra xxxxxxx skořápkových plodů


x

x

x

X

Koliformní xxxxxxxx 6)

5

2

102

103

Xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxx 19) 31)

5

0

102

-
7.6. Kokos xxxxxxxxx


x

x

m

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104

Koliformní xxxxxxxx

5

1

0x

2.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

10

103

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Aspergillus xxxxxx 31)

5

0

102

-
8. XXXXXXX X XXXXXX VÝROBKY, XXXXXXXXX X XXXXXXX XXXXXXX X LUŠTĚNIN, XXXXXX ROSTLIN
8.1. Xxxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxxx směsi xxx přípravu xxxx


x

c

x

M

Koliformní xxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxx

5

2

103

104
8.2. Xxxxxxxxx xxxxxx x krupicové xxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxx výživy


x

x

m

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxx

5

2

5.102

5.103
8.3. Dětská xxxxxx cereální, xxxxxxxx-xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx jinou xxxxxxx
8.3.1. Xxxxxx výživa xxxxxx xx spotřebě xx xxxxxxx xxxxxx


x

c

x

M

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

5.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Aspergillus xxxxxx 19) 31)

5

0

0b

-

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

1

0d

102
8.3.2. Dětská xxxxxx xxxxxx ke xxxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx


x

c

x

M

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

5.103

5.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

102

Xxxxxxxxxx

10

0

0/50

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

102

Potenciálně xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxx 19) 31)

5

0

50

-
8.4. Xxxxxxxxx
8.4.1. Xxxxxxxxx sušené xxxxxx xxxxxxxxxx nebo x xxxxxx


x

x

m

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

3

105

106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
8.4.2. Těstoviny xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx


x

c

m

X

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

3

106

5.106

Koliformní xxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
8.4.3. Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx


x

x

x

M

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

3

106

5.106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

2

103

104

Xxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
8.5. Xxxx, xxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx coli

5

1

5.102

5.103

Xxxxxx

5

3

104

5.104
8.6. Sójové výrobky
8.6.1. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx texturované (plátky, xxxxxx, xxx apod.) xxxxxx x tepelné xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

3

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

50

5.102
8.6.2. Sójové xxxxxxx typu xxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

3

5.105

2.106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

2.102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

103
8.6.3. Xxxxxx jogurty, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx pastérované


x

c

m

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

5.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

102

Staphylococcus xxxxxx

5

1

0x

2.102
8.7. Xxxxxx rostlin
8.7.1. Xxxxxx xxxxxx rostlin x přímé spotřebě (xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx, dýňová, xxxxx semena xxxx.)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

102

103

Xxxxxx

5

3

104

105
8.7.2. Xxxxxx xxxxxx rostlin ke xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx (xxx, xxxxxxx, xxxxx xxxx.)


x

c

m

X

Escherichia xxxx

5

2

5.102

5.103

Plísně

5

3

5.104

5.105
8.7.3. Naklíčená semena xxxxxxx


n

x

x

X

Xxxxxxxxxxx coli

5

2

103

104

Xxxxxx

5

3

104

105
8.8. Xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx, müsli, corn xxxxxx, extrudované, xxxxxxxx, xxxxx x obilné xxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxx.


x

x

m

X

Escherichia xxxx

5

1

102

103

Xxxxxxxxxx 7)

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

5.103

5.104

Xxxxxx pro obilí x šroty x xxxxx xxxxxxxx

5

2

5.104

2.105
9. PEKAŘSKÉ X XXXXXXXXX XXXXXXX
9.1. Xxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxx (xxxxxx, xxxxxx a xxxxxxx xxxxxxx)


x

x

m

X

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

0x

2.102
9.2. Xxxxxxxxxx


n

x

m

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

102

5.102

Xxxxxx

5

2

104

105
9.3. Xxxxxxxxx xxxxxx
9.3.1. Xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx nebo xxxxxx


x

c

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

50

5.102

Plísně

5

2

5.102

5.103
9.3.2. Dětské xxxxxxx


x

x

x

M

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104

Koliformní xxxxxxxx

5

1

0x

102

Salmonella

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

102

5.102
9.4. Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx
9.4.1. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx


x

x

m

X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

2

1

104

105

Koliformní bakterie

2

1

50

5.102

Xxxxxx

2

1

102

5.102
9.4.2. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (s xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxx.)


x

x

x

M

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

2

1

105

5.105

Koliformní xxxxxxxx

2

1

102

5.102

Xxxxxx

2

1

102

103
9.4.3. Cukrářské a xxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxxx krémy x xxxxxx máslovými, tukovými, xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx a náplněmi, xxxxxxx, s ovocem


x

c

x

X

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

5.105

5.106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

5.102

Xxxxxxxx

2

1

5.104

2.105

Plísně

2

1

102

103
9.4.4. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx a/nebo xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, smetanovými xxxxx


x

x

m

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

2

1

106

107

Koliformní xxxxxxxx

2

1

103

104

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

5.102

Xxxxxxxx

2

1

5.104

2.105

Plísně

2

1

102

103
9.5. Pekařské x xxxxxxxxx výrobky xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxx, ke xxxxxxxx xx xxxxxxx úpravě


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Staphylococcus aureus

5

1

102

103

Xxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxx

5

2

104

105
10. XXXXXXXXXXXX XXXXXXX X XXXXXXX X XXXXXXX
10.1. Xxxxx, pudinky, xxxxx x xxxxxxx v xxxxxx, xxx. šlehačka x xxxxxx xxxx.


x

x

x

M

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

2.102

Xxxxxx

5

2

103

5.103
10.2. Xxxxxxx x brambor
10.2.1. Xxxxxx bramborové výrobky (xxxxxxxxx, bramborové xxxxxxxx, xxxxxx xxxx.)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

103

5.103

Xxxxxx

5

3

103

104
10.2.2. Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx instantní


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

3

5.104

5.105

Koliformní xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

2.102

Plísně

5

2

102

103
10.2.3. Předsmažené xxxxxxxxxx výrobky xxxxxxxx


x

c

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103

Plísně

5

2

102

103
10.2.4. Bramborové xxxxxxx xxxx xxxxx (xxxxxxxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx.)


x

x

x

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 23)

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx 7)

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

102

103
11. XXXXXXXX SLADIDLA X MED
11.1. Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx


x

c

x

X

Koliformní xxxxxxxx

5

1

0x

102
11.2. Xxx xxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0b

102
12. XXXXX, XXXXXXXX X XXXXXXXXXX XXXXXXXXXX
12.1. Xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxx kakaových nápojů


x

c

x

X

Enterobacteriaceae

5

2

102

103

Salmonella

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

3

5.103

5.104
12.2. Xxxxxxxx, xxxxxxxxxx cukrovinky, xxxxxxxxxx, polevy


x

x

x

X

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

105

5.105

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

5.102

Xxxxxx

5

2

102

103
13. XXXX, XXXX, XXXXXXXX
13.1. Pivo


x

c

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103
13.2. Xxxx xxxxxx a xxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx etanolu xxxxxx než 20 % obj.


x

x

m

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

0

10

-

Xxxxxxxx 24)

5

1

0b

2.102
13.3. Xxxxxxx xxxxxx


n

x

m

M

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

10

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

2.102

Xxxxxxxxxx 25)

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx aureus

5

2

103

5.103
14. NEALKOHOLICKÉ XXXXXX
14.1. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx XX2 x xxxxxxxx
14.1.1. Xxxxxx se xxxxxxxx xxxxx skladování


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

0

10

-

Kvasinky

5

2

102

103
14.1.2. Nápoje upravené x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

0x

5.102

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

0/10

10/10

Xxxxxxxx

5

1

0/10

10
14.2.1. Xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx


x

x

m

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

0

0x

-

Xxxxxxxx

5

1

0x

2.102
14.2.2. Xxxxxxxx ovocné xxxxxxxxxxx


x

c

x

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

2.102

Xxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxx

5

2

102

5.102
14.3. Nápoje x xxxxxx s xxxxxxxxx, xxxx. xxxxxxx složkou


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

50

5.102

Xxxxxxxxxx 8)

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

5.102
15. XXXXXXXXXXX VÝROBKY X PŘÍPRAVĚ XXXXXXX, XXXXXX, XXXXXX, XXXXXX XXXXXXXX XXXXXXXXX
15.1. Xxxxxxxxx určené xx xxxxxxxxx xx tepelné xxxxxx nebo po xxxxxxx xxxxxx xxxx


n

x

x

X

Salmonella

5

0

0/25

-

Staphylococcus aureus

5

2

102

103

Xxxxxxxx cereus

5

3

103

105

Clostridium xxxxxxxxxxx

5

3

102

5.103

Xxxxxx

5

3

103

104
15.2. Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

50

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

102
16. XXXXXX, SMĚSI XXXXXX X XXXXX XXXXXXXX XXXXXXXXX


x

c

m

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

104

5.104

Xxxxxxxx cereus

5

2

103

104

Staphylococcus aureus

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxx perfringens

5

2

102

103

Salmonella

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

104

105

Potenciálně xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxx 19) 31)

5

2

102

5.103
17. XXXXXXX X XXXXXX XXXX X XXXXXXXXX XXXXXX
17.1. Xxxxxxx x xxxxxx xxxx, xxxxxx směsi x xxxxx x čajem xxxxxx


x

x

m

M

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

0

102

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Plísně

5

2

104

105
17.2. Xxxxxxxxx xxxx x xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx


x

c

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

0x

102
18. XXXXXXXXX XX XXXXXXXXXXXXX XXXXXXXXXXX, XXXXX KULTURY, XXXXX SŮL XXXXXXXX XXXX X XXXXXXXXX X XXXXXXXXX S XXXXXXXXX XXXXXXX XXXXXXXXXX XXXXXXX
18.1. Xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
18.1.1. Xxxxxxxx včetně xxxxxxx xxxxxxxxxx a x xxxxxxxxx


x

x

x

X

Salmonella

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

103

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

1

102

103
18.1.2. Tekuté xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx (z xxxxxxxx dřeně nebo xxxxxxxxx xxxx)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

102

5.102

Xxxxxx

5

2

103

104
18.2. Xxxxx kultury (xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
18.2.1. Xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx, xxxxx kvasinky


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

103

5.104

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
18.2.2. Mlékařské kultury x domácí xxxxxxxx xxxxxxxx výrobků


x

x

m

X

Koliformní xxxxxxxx

5

0

0x

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

0

0x

-
18.3. Xxxxx xxx xxxxxxxx, s xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxx xxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx 9)

5

0

102

-

Xxxxxx 9)

5

2

103

104
18.4. Xxxxxxxxx x upravným obsahem xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx denní xxxxxx 26)
18.4.1. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, kombinované xxxx. (xx formě xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, x prášku, tekuté xxxx.)


x

x

x

M

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů 27)

5

2

103

5.103

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

0

0x

-
18.4.2. Xxxxxxxxx potraviny xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx (xx xxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, v prášku, xxxxxx xxxx.)


x

x

m

X

Koliformní xxxxxxxx

5

1

102

103

Xxxxxx

5

2

5.104

5.105
18.4.3. Xxxxxxxxxxxx přípravky x xxxxxxxx organismu, xxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxx xxxx.


n

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

3

5.104

5.105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

5.102
19. VÝROBKY XXXXXXX X TEPLÉ KUCHYNĚ
19.1. Xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx x xxx majonézy (xxxx. xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx, dresinky xxxxxxx xxxxxx, pomazánky, xxxx, xxxxx)


x

x

m

M

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 28)

2

1

2.105

106

Koliformní xxxxxxxx

2

1

103

104

Xxxxxxxxxxx xxxx

2

1

102

103

Salmonella

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx aureus 9)

2

1

102

103

Bacillus xxxxxx

2

1

103

104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx 11)

2

1

103

104

Xxxxxxxx

2

1

5.103

5.104
19.2. Xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x potravinářských xxxxxxxxxx (xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx ve xxxxxxxx xxxxxxxxxx stravování)


x

c

m

X

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 29)

2

1

104

5.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

2

1

102

103

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-
19.3. Xxxxxx, dresinky, xxxxxx, xxxxxxx směsi x xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx (nesterilované xxxxxxx)


x

x

x

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

50

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

1

0d

2.102

Xxxxxxxxxx 30)

5

0

0/25

-
20. XXXXXXXXXX XXXXXX XX XXXXXXXX XX TEPELNÉM XXXXXXXXXX XXXX MIKROVLNNÉM XXXXXX
20.1. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx (např. xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx s xxxxxxxx, xxxxxxxxx sýry, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

103

104

Salmonella

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

2

1

102

103
20.2. Xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx nebo xxxxxxxx (xxxx. xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxx, xxxxxxx masa, xxxxxxxxx xxxxxx masa, x xxxxxxxxx se xxxxxxxxx, pizza, hamburgery)


n

x

x

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

5.103

5.104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

2

1

102

103

Staphylococcus xxxxxx

2

1

5.102

5.103

Salmonella

2

0

0/25

-
Xxxx 3
XXXXXXXXX X SKUPINY XXXXXXXX MIKROBIOLOGICKY XXXXXXXXXX
Xxx xxxxxxxxx
a) xxxxxxxx (x xxxxxx xxxxxxx xxx 20 % objemových),
x) xxxx,
x) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx,
x) náhradní xxxxxxxx,
x) xxx kuchyňská (xxx xxxxxxxxx přísad xxxx xxxxxx zeleniny),
x) xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx,
g) ztužené xxxxxxxx xxxx,
x) xxxxx x běžné xxxxxx (xxx xxxxxx xxxx xxxxx),
i) xxxxxxxxx pečivo (bez xxxxxx xxxx xxxxx),
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) káva pražená x kávoviny,
x) xxx xxxxx,
x) xxxxxx náhrady xxxxx xx teplých nápojů
xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx pro xxx xxxxxxx, technologii xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx x xxx xxxxxxxxxx z xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (aw, xX, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx.) xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.

Xxxxxxxxx
Xxxxxx předpis č. 294/97 Xx. nabyl xxxxxxxxx dnem 12.12.1997.
Xx xxxxx xxxxxx právního xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx změny x doplnění xxxxxxxxxxx xxxxxxx předpisem č.:
91/99 Sb., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx XX x. 294/97 Xx., o xxxxxxxxxxxxxxxxx požadavcích na xxxxxxxxx, xxxxxxx jejich xxxxxxxx x xxxxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 20.5.99
a xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx x. 38/99 Xx.
Xxxxxx xxxxxxx x. 294/97 Xx. xxx zrušen právním xxxxxxxxx č. 132/2004 Sb. s xxxxxxxxx od 30.4.2004.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx předpisů v xxxxxxxx není xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx jich xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx č. 292/1997 Sb., x požadavcích na xxxxxxxxx nezávadnost xxxxxxxx xxx a x xxxxxxx xxxxxx xxxxxx.
2) X xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx se xxxxxxxx hodnoty x xxx vyšší.
3) Nesleduje xx x xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx smetany.
4) U xxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxx vyšší.
5) Nesleduje xx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
6) X xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxx nižší.
7) Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx.
8) Xxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx původu.
9) X xxxxxxx x přísadou xxxxxx xx tolerují xxxxxxx x xxxxx xxx xxxxx.
10) X xxxxxxx s přídavkem xxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx o xxxxx xxx vyšší.
11) Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
12) XXX 56&xxxx;0080 Potravinářské xxxxxxx. Xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxx x 8.89.
XXX 56&xxxx;0081 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Příprava xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxx x 8.89. Xxxxxx 6.1 až 6.11 a část 7 ČSN 56 0081 xxxx xxxxxxxxx XXX XXX 6887 (56&xxxx;0102) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxx mikrobiologickém zkoušení.
XXX XXX 4833 (56&xxxx;0083) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx stanovení xxxxxxxxx xxxxx mikroorganismů. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.
XXX ISO 4832 (56&xxxx;0085) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx stanovení xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.
XXX XXX 4831 (56&xxxx;0086) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx bakterií. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx.
ČSN XXX 7954 (56 0087) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxx kvasinek x xxxxxx. Technika xxxxxxxx xxxxxxx vykultivovaných xxx 25 °C.
XXX XXX 6579 (56&xxxx;0088) Mikrobiologie. Všeobecné xxxxxx xxx metody xxxxxxx xxxxxxxx rodu Xxxxxxxxxx.
XXX XXX 6888 (56&xxxx;0089) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxx Staphylococcus xxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.
XXX XXX 7937 (56&xxxx;0091) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx počtu Clostridium xxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.
ČSN XXX 7932 (56&xxxx;0092) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxx počítání xxxxxxx vykultivovaných při 30 °X.
ČSN XXX 8523 (56&xxxx;0096) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx bakterií xxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx.
XXX ISO 6391 (56 0097) Xxxx x xxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxxxx xxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx při 44 °X xx xxxxxxxxxx.
ČSN 56 0100 Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x prostředí xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
Změna x 2.84, x 12.86, x 7-8.87, d 10.88, x 12.88.
XXX XXX 6887 (56&xxxx;0102) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX XXX 7218 (56&xxxx;0103) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx pokyny xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
ČSN XXX 11289 (56&xxxx;0104) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx xX.
XXX XXX 3100-1 (56&xxxx;0105) Xxxx x xxxxx výrobky. Xxxxx xxxxxx a příprava xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Část 1: Odběr xxxxxx.
XXX ISO 3100-2 (56&xxxx;0106) Maso x xxxxx xxxxxxx. Odběr xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx 2: Příprava analytických xxxxxx xxx mikrobiologické xxxxxxxx.
XXX XXX 7251 (56&xxxx;0107) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxx. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx.
XXX ISO 7402 (56&xxxx;0108) Xxxxxxxxxxxxx. Všeobecné xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx bakterií čeledi Xxxxxxxxxxxxxxxxxx bez xxxxxxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx kolonií.
XXX ISO 8914 (56&xxxx;0109) Xxxxxxxxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxx Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx.
XXX XXX 10273 (56&xxxx;0110) Xxxxxxxxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx suspektních patogenních xxxxx Yersinia enterocolitica.
XXX XXX 8261 (56&xxxx;0111) Xxxxx x xxxxxx výrobky - Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx vzorků x ředění xxx xxxxxxxxxxxxxxx zkoušení.
XXX XXX 6610 (56&xxxx;0112) Xxxxx a xxxxxx xxxxxxx - Stanovení xxxxx jednotek mikroorganismů xxxxxxxxx kolonie - Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx při 30 °X.
ČSN ISO 5541/1 (56&xxxx;0113) Mléko x mléčné výrobky - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx bakterií - Xxxx 1: Technika xxxxxxxx kolonií xxxxxxxxxxxxx xxx 30 °X.
XXX XXX 6611 (56&xxxx;0114) Mléko x xxxxxx výrobky - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x/xxxx plísní xxxxxxxxx kolonie - Xxxxxxxx počítání kolonií xxxxxxxxxxxxxxx při 25 °X.
ČSN XXX 6730 (56&xxxx;0120) Mléko - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx mikroorganismů - Xxxxxxxx xxxxxxxx kolonií xxxxxxxxxxxxxxx při 6,5 °X.
ČSN XXX 10560 (56&xxxx;0121) Xxxxx x xxxxxx výrobky - Xxxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx.
XXX ISO 2293 (56 0122) Xxxx x masné xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx - Technika xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 °X (Xxxxxxxxxx xxxxxx).
ČSN XXX 7698 (56&xxxx;0123) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx bakterií, xxxxxxxx a plísní.
XXX XXX 10272 (56&xxxx;0126) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx rodu Xxxxxxxxxxxxx.
Xxxxxxxxx xxxxxx xxx stanovení xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx klostridií. Při xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx postupuje xxxxx XXX XXX 7937 (56&xxxx;0091) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xx. 9.4.
XXX XX 12824 (56&xxxx;0088) Xxxxxxxxxxxxx potravin a xxxxx. Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx.
XXX 56&xxxx;0090 : 1987 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x Clostridium xxxxxxxxx.
XXX XX XXX 11290-1 (56&xxxx;0093) Xxxxxxxxxxxxx potravin x xxxxx. Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x stanovení xxxxx Xxxxxxxx monocytogenes - Xxxx 1: Xxxxxx průkazu.
XXX XXX 13721 (56&xxxx;0125) Xxxx x xxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx mléčného xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vykultivovaných xxx 30 xX.
13) Xx. 19 přílohy x. 3 xxxxxxxx Ministerstva xxxxxxxxxxxxx x. 298/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx chemické xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhů potravin x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxx označování na xxxxxxx, požadavky xx xxxxxxx x identitu xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxx doplňků x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx.
14) xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx kontrolované xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx Xx
15) xxxxxxxxx xx xxx u xxxxxxx mas
16) X xxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxx x/xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxx vyšší s xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx aureus x Xxxxxxxxxx.
17) Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xx xxxxx.
18) Po xxxxxxxx při 30 °X xx dobu 15 dnů.
19) Xxx xxxxxxxxxx uvedené hodnoty xx xxx posouzení xxxxxxxxxxx zjištěný xxxxx xxxxxxxxxx, xxx zvláštní xxxxxxx *)
*) Xx. 19 přílohy x. 3 vyhlášky Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x. 298/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx požadavky xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx jejich xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxxxx xx čistotu x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx.
20) U xxxxxxx masa xx xxxxxxxx xxxxxxx o xxx vyšší.
21) X xxxxxxxx xxxx ochucených x s xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx hodnoty x xxx vyšší.
22) Xxx xxxxxxx s xxxxxxxx xxxx xxxxxxx n = 5, c = 2, x = 3.102, X = 103.
23) Xxxxxxxxx xx u xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx.
24) Nehodnotí xx x xxxxxxx.
25) Xxxxxxx xx u xxxxxxxxx xxxxxx.
26) Potraviny xxxxxxxxxxxx §1 odst. 4 xxxx. x) xxxxxxxx x. 336/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx zvláštní xxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
27) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
28) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
29) X xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx hodnota x jeden xxx xxxxx.
30) Xxxxxxx xx x xxxxxxx x xxxxxxxx složkou.
31) Tam, xxx se x xxxxxxx xxxxxxx pojmu "Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx plísně Xxxxxxxxxxx flavus", xxxxxx xx xxx xxx "Xxxxxxxxxxx parasiticus x Xxxxxxxxxxx xxxxxxx".